Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Αυτή τη χρονιά δεν θέλω να ξαναπονέσω...!!!!

Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά όλοι μας κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση της προηγούμενης χρονιάς, πολλές φορές και μια ανασκόπηση ζωής.

Σκεφτόμαστε τις έντονες στιγμές μας, εκείνες όπου χαράκτηκαν βαθιά μέσα μας….

Άλλοτε ήταν στιγμές χαρούμενες με γέλια και με 
παρέες μεγάλες….

Άλλοτε ήταν στιγμές ικανοποίησης και στιγμές που έπιανε ο καθένας μας τον εαυτό του να ευχαριστεί το Θεό για τα καλά που του έχει δώσει! Άλλες στιγμές ήταν έντονες με πολύ θυμό..!

Ο εαυτός μας δεν ελεγχόταν και κάποια άτομα μας έβγαζαν εκτός ορίων… Κάποια άτομα γνωρίσαμε, άλλα έμειναν στη ζωή μας άλλα όχι…. Κάποιους φίλους χάσαμε…. Κάποιους ξεχάσαμε και καινούργιους από το πουθενά κάναμε…. Κάποιοι μας πέρασαν αδιάφοροι και κάποιοι μας σημάδεψαν είτε για καλό είτε για κακό… 

Ο άνθρωπος όμως σημαδεύεται από εκείνα τα άτομα και από εκείνες τις καταστάσεις που τον έκαναν να νιώσουν πόνο…. 

Αυτές τις στιγμές σίγουρα κανένας δεν θέλει να ξαναζήσει! Ποιος άραγε να θέλει να χάνει τη δουλειά του, να χωρίζει, να αποχωρίζεται φίλους του,να ταλαιπωρείται με την υγεία του ή ακόμα να χάνει έναν δικό του άνθρωπο από τη ζωή? Κανένας!!

Μέσα μας ουσιαστικά όλοι αυτές τις μέρες «ταΐζουμε» το αίσθημα της ελπίδας πως αυτή τη νέα χρονιά δεν θα θέλαμε να ξανά πονέσουμε! Προσευχόμαστε κάθε χρονιά να μην μας ξανά πληγώσουν οι δικοί μας άνθρωποι, να μη μας τυλίξει η μοναξιά, να μην φάμε μία ακόμη μαχαιριά πισώπλατη….

Και όμως αυτές οι κακές στιγμές όσο κλισέ και να ακούγεται μας κάνουν πιο δυνατούς! Αυτά τα συναισθήματα θλίψης, πόνου, θυμού κτλ μας οδηγούν στο να πάμε παρακάτω με περισσότερη φόρα… Μας ωριμάζουν… Μας κάνουν πιο επιλεκτικούς… Όλα έχουν το νόημα τους και την αξία τους… Οι κακές στιγμές μας βοηθούν να εκτιμήσουμε αργότερα την αξία των καλών στιγμών…! 

Ένα λοιπόν να εύχεστε για τη νέα χρονιά, να σας δώσει δύναμη να ξεπεράσετε το κάθε αρνητικό συναίσθημα ή κατάσταση που μπορεί να βιώνετε.

Να θυμάστε πως ο Θεός δεν μας δίνει τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορούμε να αντέξουμε!!




Σόφη Βαφάκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου