Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Βγάλτε τους αχάριστους ανθρώπους από τη ζωή σας…!!!!

Αχάριστοι άνθρωποι 
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε έναν τέτοιο άνθρωπο; 

Για μία ακόμα φορά βοήθησες τον καλύτερο σου φίλο που σε είχε ανάγκη, έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες, παραμέρισες τις προσωπικές σου ασχολίες και σαν αντάλλαγμα πήρες δυσαρέσκεια και αδιαφορία. 

Και αναρωτιέσαι για ποιο λόγο είναι τόσο αχάριστος και δε σου είπε ούτε ένα απλό «ευχαριστώ»; Εάν το παραπάνω σενάριο σου ακούγεται οικείο, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις έναν αχάριστο άνθρωπο. Δυστυχώς, στην καθημερινή μας ζωή ερχόμαστε σε επαφή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους. 

Ο Κλεόβουλος τονίζει πως «ο αχάριστος άνθρωπος μοιάζει με σπασμένο πιθάρι, στο οποίο ότι καλό και αν ρίξεις θα πέσει στο κενό». 

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; 
Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του. Πιστεύει πως είναι άτυχος και όλα πάνε άσχημα στη ζωή του. 

Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, ούτε ικανοποιημένος γιατί πάντα θα βρει κάτι που να μη του αρέσει ή να του λείπει. Θεωρεί τους γύρω του υπεύθυνους για τη δυστυχία του και πιστεύει πως είναι το θύμα μίας περίστασης όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. 

Τα συναισθήματα που εκφράζει συνεχώς είναι αρνητικά. Κατά συνέπεια βιώνει χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή του, χαμηλή ποιότητα ζωής, αυξημένα ψυχοσωματικά προβλήματα (πονοκέφαλοι, έλκος, μυαλγίες, σπαστική κολίτιδα, οσφυαλγία) και μεγαλύτερη επιρρέπεια στις σωματικές παθήσεις. 

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν εσύ για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο άνθρωπο; 

1. Έκφρασε ανοιχτά τα συναισθήματά σου. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να συζητήσεις με το άτομο αυτό τα συναισθήματά σου. Εξήγησέ του πώς νιώθεις όταν σε αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο. Ανάφερε συγκεκριμένα περιστατικά για να μπορέσει και αυτός να καταλάβει. Ορισμένοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι αρκετές φορές είναι αγενείς ή αγνώμονες. 

Επίσης, πολλοί θεωρούν πως το «ευχαριστώ» είναι δεδομένο. Εάν, λοιπόν, το άτομο καταλάβει ότι έκανε λάθος, θα σου ζητήσει συγγνώμη και θα προσπαθήσει να μην το ξανακάνει. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν και άτομα που δε θα παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, θα θυμώσουν και θα αντιδράσουν άσχημα. 

Στην περίπτωση αυτή το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια άλλα προβλήματα και να συμπεριφέρεται κατά αυτόν τον τρόπο. Εάν συμβεί αυτό, σταμάτησε την κουβέντα ευγενικά και μην τη συνεχίσεις. 

2. Σταμάτα να είσαι τόσο γενναιόδωρος μαζί του. Εάν συνειδητοποιήσεις πως η κουβέντα μαζί του δεν έλυσε το πρόβλημα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, τότε πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο γενναιόδωρος. Οι αχάριστοι άνθρωποι δε σταματούν ποτέ να ζητάνε και να απαιτούν. Όσα περισσότερα τους δίνεις, τόσα περισσότερα περιμένουν. 

Σταμάτα να δίνεις σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν. Άρχισε να λες «όχι» κάθε φορά που σου ζητάνε κάτι. Πολλές φορές όταν σταματήσουν να παίρνουν απομακρύνονται και χάνονται, ψάχνοντας το επόμενο διαθέσιμο άτομο που θα τους δώσει. Ο Καλλίμαχος τονίζει πως «δεν υπάρχει κανένας πιο βέβαιος εχθρός από τον αχάριστο που ευεργετήθηκε». 

3. Απομακρύνσου και βοήθησε περισσότερο ανθρώπους που εκτιμούν την προσπάθειά σου. Σίγουρα αποτελεί τη δυσκολότερη επιλογή, ιδιαίτερα εάν τα άτομα αυτά είναι χρόνια στη ζωή σου, είναι όμως αναγκαία για την ψυχική σου ηρεμία και ισορροπία. Τα άτομα που είναι αχάριστα και συνεχώς ζητούν από σένα πρέπει να φύγουν από τη ζωή σου το συντομότερο δυνατό. 

Υπάρχουν γύρω σου τόσοι πολλοί άνθρωποι που σε κάνουν να χαμογελάς, να αισθάνεσαι όμορφα και εκτιμούν πραγματικά αυτό που τους δίνεις ακόμα και αν αυτό είναι μικρό. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να συνεχίζεις να αφιερώνεις το χρόνο σου σε άτομα που γκρινιάζουν και σε «εκμεταλλεύονται» συνεχώς; 

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπος έχει να κάνει μία πολύ σημαντική επιλογή κατά τη διάρκεια της ζωής του: Αν θα ακολουθήσει το δρόμο της ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που έχει ή το δρόμο της αχαριστίας για αυτά που δεν έχει. 

Είναι προσωπική του επιλογή αν θα είναι χαρούμενος ή δυστυχισμένος. Εάν, λοιπόν, ορισμένα άτομα στη δική σου τη ζωή έχουν επιλέξει το δεύτερο δρόμο, δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις δίπλα τους. 

Πλησίασε περισσότερο τους ανθρώπους που σε κάνουν να χαμογελάς και εκτιμούν αυτά που τους δίνεις. 

Να θυμάσαι τα λόγια του Earl Nightingale: «η στάση μας απέναντι στη ζωή καθορίζει και τον τρόπο που θα μας αντιμετωπίσει η ίδια η ζωή». 




Γράφει: Μουστάκα Ελευθερία
MSc Κλινικός Ψυχολόγος 

Πνευματική έλξη : 10 βήματα για να γίνετε μαγνήτης της επιτυχίας…!!!!

Η ζωή δεν ήρθε με οδηγίες χρήσης! Συχνά τις γράφουμε εμείς όσο προχωράμε και μερικές φορές τις παραποιούμε! Αλλά όσες πιο πολλές κατευθυντήριες γραμμές έχουμε και όση πιο πολλή σοφία έχουμε, τόσο καλύτερα μπορούμε να μετακινηθούμε στο πεδίο της υλιστικής πραγματικότητας για να εκδηλώσουμε τη ζωή των ονείρων μας. 

Για τους περισσότερους, τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα. Αλλά πάντα έλκουμε αυτό που χρειαζόμαστε για την πνευματική μας ανάπτυξη. Βασικά, είναι οι συνήθειές μας αυτές που καθορίζουν το πεπρωμένο μας. 

Ακολουθούν 10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έλκετε την αφθονία, ανεξαρτήτως του τι ψάχνετε. 

1. Ακολουθήστε την καρδιά σας 
Ζήστε μια πιο ικανοποιητική ζωή αφήνοντας την καρδιά σας να σας καθοδηγήσει.Η καρδιά σας είναι τρυφερή, καλή και οδηγείται από σημαντικές επιλογές. Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε το σωστό πράγμα από το να πάρετε μια απόφαση που θα υπηρετεί τον εγωισμό σας. 

2. Συντονιστείτε με την ψυχή σας 
Ο φόβος δεν κατοικεί στην ψυχή. Υπάρχει για έμπνευση και διαύγεια. Η ψυχή επικοινωνεί μαζί σας και είναι η ξεχωριστή σας υπογραφή και ουσία. Ακολουθήστε την και μείνετε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Αν παλεύετε να ακούσετε το κάλεσμά της, εξασκήστε την ενσυνειδητότητα. Παραδοθείτε στην απλότητα και αφήστε την ψυχή σας να ξεχυθεί. 

3. Δείτε την μεγάλη εικόνα 
Μην κολλάτε στα μικρά πράγματα. Συγκεντρωθείτε σε αυτά που είναι πραγματικά αληθινά και στο πώς μπορείτε να πάρετε αυτά που θέλετε από τη ζωή. 

Δημιουργήστε ένα σύστημα που λειτουργεί για εσάς. Το να είστε οργανωτικοί, θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους στόχους σας και το να τους σπάτε σε μικρά κομμάτια θα σας βάλει στο σωστό δρόμο για να τους πετύχετε. 

4. Αναπτύξτε τη συναισθηματική αυτοκυριαρχία 
«Αυτοί που ζουν παθιασμένα μας διδάσκουν πώς να αγαπάμε. Αυτοί που αγαπάνε παθιασμένα μας διδάσκουν πώς να ζούμε» – Yogananda 

Τα αισθήματα είναι η πιο δυνατή ενέργεια που έχετε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναπτύσσουν μεθόδους τιθάσευσης των συναισθημάτων τους. Μεγαλώστε το πάθος σας για αυτό που είστε. Συνδεθείτε συναισθηματικά με αυτό που θέλετε να καταφέρετε. 

5. Εναρμονιστείτε με την αλήθεια σας 
Μείνετε σε επαφή με αυτό που είστε. Εναρμονιστείτε με τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας και τις πράξεις σας. Να μένετε πλήρως παρόντες σε αυτό που είστε και σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Δημιουργήστε το συναίσθημα της επιτυχίας και χρησιμοποιήστε το για να εμπνεύσετε τον εαυτό σας. 

Να προσέχετε τις περιβαλλοντικές σας επιρροές. Όλοι επηρεάζουμε ο ένας τον άλλον με εμφανείς και ανεπαίσθητους τρόπους. Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορούν να σας «γονατίσουν» και να επηρεάσουν τα αποτελέσματά σας. Περικυκλωθείτε από μια υποστηρικτική ομάδα που μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στους στόχους σας. 

6. Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας 
Όσο πιο πολύ χρησιμοποιείτε τη διαίσθησή σας τόσο θα εμπιστεύεστε τη διαισθητική σας πληροφόρηση και θα ακολουθείτε το εσωτερικό κάλεσμα. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν γρήγορες αποφάσεις. Πώς το κάνουν αυτό; Ακολουθώντας τη διαίσθησή τους. 

7. Κρατήστε το κεφάλι σας καθαρό 
Οι λεκτικές διαβεβαιώσεις και η δημιουργία νοερών εικόνων σας υποστηρίζουν και σας εμπνέουν στο ταξίδι σας. Κοιμηθείτε πολύ ώστε να εναρμονιστείτε με το νου σας και να καθαρίσετε το χάος που έχετε στο κεφάλι σας. Ησυχάστε το μυαλό σας μέσω εξαγνιστικού διαλογισμού και ησυχίας. Αναπτύξτε ένα ξεκούραστο και καθαρό μυαλό με το να το φροντίζετε όπως θα φροντίζατε έναν όμορφο κήπο. 

8. Πιστέψτε στον εαυτό σας 
Είστε ανεκτίμητης αξίας και έχετε κάτι μοναδικό να προσφέρετε στον κόσμο. Να έχετε πίστη ότι θα υποστηρίζεστε όσο αποκαλύπτετε αυθεντικά τον εαυτό σας. 

Ολόκληρο το Σύμπαν συνωμότησε για να δημιουργηθείτε, έτσι υπάρχει ένας καλός λόγος που είστε εδώ. Αν παλεύετε να τον βρείτε συνεχίστε να ψάχνετε. Αλλά μην κολλήσετε στην αναζήτηση. Είτε είστε ο πρωθυπουργός είτε ένας οδοκαθαριστής, υπάρχει κάποιο νόημα στο ότι είστε εδώ. 

9. Δράστε 
Η μόνη αποτυχία που υπάρχει είναι όταν δεν προσπαθούμε. Δεν υπάρχει πραγματική αποτυχία όταν τα δίνετε όλα για να τα καταφέρετε, ασχέτως των αποτελεσμάτων που θα έχετε. Απλά να είστε σίγουροι ότι μαθαίνετε από τις υποτιθέμενες αποτυχίες μιας και συνήθως αποτελούν τα μεγαλύτερα μαθήματα. 

Η δυναμική έρχεται μέσα από τις πράξεις, για αυτό κάντε κάτι που θα σας πάει μπροστά. Ακόμα και μια μικρή πράξη είναι σημαντική. Οι πράξεις περιέχουν επίσης τη συμβολική δύναμη της αντιμετώπισης φόβων και του χτισίματος αυτοπεποίθησης και πίστης. 

Το μόνο πράγμα που αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση από το να αναλαμβάνουμε δράση, είναι να μην κάνουμε τίποτα. Όσο πιο μεγάλες είναι οι πράξεις τόσο πιο μεγάλα θα είναι τα αποτελέσματα. 

10. Διατηρήστε την πίστη σας 
Το τελικό βήμα είναι να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα αλλά να έχουμε λίγη πίστη. Μερικές φορές είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Ειδικά από τη στιγμή που έχουμε καθορίσει τους στόχους μας και έχουμε ξεκινήσει να πράττουμε σύμφωνα με αυτούς. 

Το να δεχόμαστε τη βοήθεια των άλλων πάντα μας βοηθάει να τα βγάζουμε πέρα στις δύσκολες στιγμές. Να έχετε πίστη ότι τα μηνύματά σας προς το Σύμπαν ακούγονται, ακόμα και αν η απάντηση είναι «Όχι τώρα» ή «όχι με αυτόν τον τρόπο». Να έχετε πίστη ότι η ζωή σας έχει κάποιο σκοπό. Η υπομονή χρειάζεται κάθε λίγο και λιγάκι και πρέπει να προχωρήσετε. 

Το τελευταίο και άγραφο βήμα είναι να γιορτάσετε τη νίκη και να αποδεχτείτε την απογοήτευση όταν αυτή έρθει. Όπως και να' χει παραδοθείτε στο αναπόφευκτο, κρατήστε την πίστη σας άσβεστη και μάθετε να αγαπάτε τα πράγματα ως έχουν. 




Μετάφραση: awakengr.com via David G Arenson

Το πώς κρίνεις τους άλλους, δείχνει ποιος είσαι…!!!!

Αφιερωμένο στους κριτές των πάντων (εκτός φυσικά του εαυτού τους)! 

Κάθε ηλίθιος μπορεί να κριτικάρει, να κατηγορήσει, να παραπονεθεί, και οι περισσότεροι ηλίθιοι το κάνουν. Dale Carnegie 

Όταν κρίνεις τους άλλους, δεν τους χαρακτηρίζεις, χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου. Wayne W. Dyer 

Μην κρίνεις έναν άνθρωπο από αυτά που λένε οι άλλοι γι’ αυτόν. Γκιόργκι Γκουρτζίεφ 

Όταν οι άνθρωποι ζητούν να τους κριτικάρεις, αυτό που πραγματικά περιμένουν είναι να τους παινέψεις. William Somerset Maugham 

Μπορούμε να κρίνουμε τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου απ’ τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους επαίνους. Σενέκας 

Αυτός που αρνείται τον έπαινο για πρώτη φορά, το κάνει για να τον επαινέσουν και δεύτερη. Παροιμία 

Είναι πολύ εύκολο να επικρίνει κανένας, παρά να κάνει ο ίδιος το σωστό. Βίκονσφιλντ 

Να εκφέρεις κρίση με προσοχή, ακόμη κι όταν η υπόθεση είναι καλή. Γιατί είναι εύκολο να πληγώσεις τους ανθρώπους, αλλά αδύνατο να τους διορθώσεις. Σοπενχάουερ 

Όπως ο βράχος δεν μπορεί να κουνηθεί από τον άνεμο, έτσι και ο σοφός είναι αταλάντευτος μέσα σε κακολογίες και επαίνους. Βούδας 

Κάνω κριτική δημιουργώντας, κι όχι βρίσκοντας λάθη. Μιχαήλ Άγγελος 

Μερικά πράγματα δεν μπορεί κανένας να τα κρίνει, αν δεν τα έχει δοκιμάσει μόνος του. Ντοστογιέφσκι 

Κάθε άνθρωπος που κρίνει μεροληπτικά τις εργασίες των άλλων, ταπεινώνεται ο ίδιος. Έντισον 

Συνήθως δεν επαινεί κανένας παρά για να τον επαινέσουν. Λα Ροσφουκώ 

Είναι ευκολότερο να κάνεις κριτική από το να είσαι δίκαιος. Ντισραέλι 

Η ευγενική κριτική είναι εκείνη που ο κριτικός δεν κρίνει σαν ανταγωνιστής. Ντισραέλι 

Είναι γελοίο να επικρίνεις τα έργα ενός άλλου, όταν εσύ ο ίδιος δεν έχεις προηγούμενα διακριθεί από δικά σου έργα. Έντισον 

Ευτυχισμένοι είναι αυτοί που μπορούν να ακούνε τους επικριτές τους και μετά να κάθονται να διαλογίζονται. Σαίξπηρ 

Είναι χαρακτηριστικό της μετριότητας του πνεύματος, το να μην ξέρει κάποιος να θαυμάζει. Βωβενάργκ 

Οι πάρα πολλοί έπαινοι είναι κουραστικοί. Ισπανική παροιμία 

Παίνεψε τόσο τον καλό, ώστε απ’ αυτό να ενοχλείται ο αδιάφορος, να ντρέπεται ο κακός, και τότε θα δεις τι αποτελέσματα μπορεί να φέρει αυτή η τακτική. Κοραής 




Επιμέλεια: Δαυίδ Αβραμίδης
Πηγή: egriechen.info

Ό,τι βιώνεις στις σχέσεις σου είναι ένα καθρέφτισμα της σχέσης σου με τον εαυτό σου…!!!!

«Επιλέγω να είμαι σε σχέση, γιατί με συμφέρει» σε άκουσα να λες… «Το συμφέρον μου είναι να αγαπώ και να αγαπιέμαι, να κερδίζω από την επαφή, το μοίρασμα, τη σχέση…» 

«Συμφέρον και Κέρδος» κάτι σαν «Ζυγίζω και Μετρώ»…

Αναλύω τα υπέρ και τα κατά και αποφασίζω…
Ελέγχω τα ζύγια και ανάλογα ανταποκρίνομαι…

Υπολογίζω και δίνω. Και περιμένω να είσαι κι εσύ δίκαιος στη μοιρασιά. Να δίνεις όσα παίρνεις. Μπορεί, και λίγο παραπάνω… Ε! ναι, γιατί αξίζω το λίγο παραπάνω. Eίμαι τόσο ευαίσθητη ψυχή εγώ!… έχω τόσο μεγάλη καρδιά Εγώ!… Εγώ! Εγώ! 

Και με τέτοια παραμύθια γεμίζεις τις σκέψεις σου, χτίζεις τις μέρες σου, ντύνεις τα όνειρα σου… 

Από πότε η αγάπη, ο έρωτας, έχει πλαίσια και περιορισμούς; Από πότε η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοαγάπης, ο φόβος της μοναξιάς ντύνονται με την στολή του έρωτα και της αγάπης; Από πότε ο έλεγχος και οι υπολογισμοί έγιναν καταστάσεις καρδιάς; Από πότε ο έρωτας και η αγάπη απέκτησαν τεφτέρια; 

Όταν είσαι ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος, όταν έχεις αντικρύσει το φως και τα σκοτάδια σου, όταν αγαπάς τον εαυτό σου και δεν έχεις ανάγκη κάποια σχέση για να βρεις χαρά, για να νιώσεις πληρότητα, όταν περπατάς στα αχαρτογράφητα μονοπάτια της καρδιάς σου με εμπιστοσύνη..., 

χωρίς να σε νοιάζει το αύριο, όταν ρέεις με τη ζωή τότε δεν έχεις ανάγκη ούτε κομπιουτεράκια ούτε ζυγαριές… Ζεις στο σήμερα… Αγαπάς τον Εαυτό σου… και με τον ίδιο τρόπο αγαπάς και ότι υπάρχει γύρω σου… 

Έχεις σκεφτεί πως ότι βιώνεις στις σχέσεις σου είναι ένα καθρέφτισμα της σχέσης σου με τον εαυτό σου; Αν η σχέση σου μαζί του είναι δοσοληψία τότε σίγουρα θα κρατάς τεφτεράκια σε ότι κι αν κάνεις. 

Και οι άνθρωποι που θα συναντάς θα κρατούν τα ίδια τεφτέρια… Μπορεί να αλλάζουν τα χρώματά τους, τα εξώφυλλά τους… όμως μετρούν, υπολογίζουν, ζυγιάζουν, αναλύουν και δίνουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. 

Αν αυτό σου παρέχει σιγουριά, ασφάλεια, κι αν είναι αυτό που χρειάζεσαι, τότε, καλά κάνεις. Όμως, μη ντύνεις με τα χρώματα της αγάπης αυτές σου τις σχέσεις. Και μη περιμένεις μέσα σε τέτοιες σχέσεις να βιώσεις την αγάπη. 

Γιατί σε τέτοιου είδους επαφές-συναλλαγές, προχωρά το μυαλό σου και αναγκαστικά αυτό που θα συναντήσει είναι ένα άλλο μυαλό. 

Πως μπορούν δυο μυαλά να αγαπηθούν; Μόνο οι καρδιές αγαπιούνται. Τα μυαλά απλά σχετίζονται. Αναγνωρίζονται και αρχίζουν τα «παιχνίδια κυριαρχίας και εξουσίας». 

Είσαι δικός/η μου και πρέπει να σκέφτεσαι “έτσι” και να μου φέρεσαι “έτσι”. Δεν δέχομαι τίποτε άλλο από εσένα. Και δεν μπορείς να φύγεις, απλά “πρέπει” να αλλάξεις…

Να γίνεις όπως θέλω και χρειάζομαι ΕΓΩ!! 

Έχεις σκεφτεί ότι ο άλλος είναι ακριβώς όπως χρειάζεται να είναι για να ανοίξεις Εσύ τα μάτια της ψυχής σου, να δεις τον εαυτό σου και να σταματήσεις πια τις συμβάσεις και τις εκπτώσεις με σένα;

Έχεις σκεφτεί ότι η Ζωή, σου καθρεφτίζει με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τις σχέσεις, το πώς είσαι, για να δεις το πώς Μπορείς να Είσαι; 

Η αγάπη δεν έχει ανάγκη να περπατά πάνω σε κατασκευασμένους, από το μυαλό δρόμους. Μπορεί να είναι παντού, όχι μόνο σε γνωστές αλλά και σε άγνωστες διαδρομές, γιατί φορά τα φτερά της Ελευθερίας. Κάτι, που σίγουρα φοβάται το μυαλό. 

Κι αν συνεχίζεις μετά από όλα αυτά να πιστεύεις ότι ο έρωτας και η αγάπη χρειάζονται ¨τεφτέρια¨ τότε άρχισε να λες τραγουδιστά: Λάθος δρόμο πήραμε καρδιά! Ίσως έτσι η καρδιά σου ξυπνήσει και σου τραγουδήσει κι αυτή με τη σειρά της: Λάθος δρόμο πήραμε μυαλό!!! 




Δέσποινα Παλαμάρη 

Γιατί ελκόμαστε από τους λάθος ανθρώπους…!!!!

Με ρωτούν αυτή την ερώτηση συνέχεια: «Γιατί έλκομαι από ανθρώπους που δεν είναι σωστοί για εμένα;» Και η απάντηση είναι αρκετά απλή στην πραγματικότητα: 

Επειδή ο πληγωμένος εαυτός σας είναι αυτός που τους έλκει. 

Ξέρω, ότι ο όρος «πληγωμένος εαυτός» μπορεί να ακούγεται λίγο έντονος, οπότε αφήστε με να σας εξηγήσω. Όλοι μας έχουμε δύο εαυτούς. Τον «μικρό εαυτό» (ή τον πληγωμένο, τον εγωισμό) και τον «Πνευματικό Εαυτό» (τον ανώτερο, ή την ψυχή). 

Ο πληγωμένος εαυτός είναι το κομμάτι σας που νιώθει ατελές. Αμφισβητεί την αξία σας. Δεν νιώθει ολόκληρος, ή νιώθει ελαττωματικός. Ο πληγωμένος μου εαυτός είναι ο «μικρός εγώ» που αναρωτιέται αν είμαι πραγματικά αξιαγάπητος. 

Από την άλλη πλευρά, έχουμε επίσης τον Πνευματικό Εαυτό. Είναι ο ανώτερος εαυτός σας, η ψυχή σας. Είναι το κομμάτι σας που συνδέεται με την αγάπη, την αλήθεια, την σοφία και την εσωτερική γαλήνη. 

Ο Πνευματικός Εαυτός σας, ξέρει χωρίς αμφιβολία, πόσο αξιαγάπητοι και πολύτιμοι είστε. Με πολλούς τρόπους, είναι το αντίθετο του εγωισμού. 

Ανά πάσα στιγμή, λειτουργούμε με έναν από τους δύο εαυτούς. Πολλοί από μας, δυστυχώς λειτουργούμε από την οπτική γωνία του εγωισμού τις περισσότερες φορές. Δηλαδή, πιστεύουμε πως είμαστε ασήμαντοι και αδύναμοι με κάποιο τρόπο και προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτή την έλλειψη. 

Ο εγωισμός αναζητά πράγματα έξω για να βρει την επικύρωση και την ολοκλήρωση. Πιστεύει πως μόλις πάρει περισσότερα (χρήματα, καλύτερο σύντροφο, καλύτερη δουλειά, καλύτερο σπίτι, περισσότερες διακοπές κτλ.) θα είναι τελικά ευτυχισμένος. 

Αλλά… ποτέ δεν είναι χαρούμενος. Όχι για πολύ τουλάχιστον. Επειδή είναι στην φύση του εγωισμού να νιώθει ατελής. Επομένως, όταν ζείτε μέσω της προοπτικής του εγωισμού σας, είστε προορισμένοι να αισθανθείτε ότι κάτι λείπει. Η ζωή μέσω αυτού δεν είναι πολύ διασκεδαστική. 

Ο εγωισμός ενεργοποιείται πολύ όταν πρόκειται για ρομαντικές σχέσεις, επειδή οι σχέσεις προκαλούν τις περισσότερες πληγές. 

Όλοι έχουμε απογοητευτεί ή πληγωθεί από μια σχέση στο παρελθόν. Κουβαλάμε αυτή την ανάμνηση μαζί μας ως την ενηλικίωση (μερικές φορές ασυνείδητα). 

Αν μια πληγή από την παιδική ηλικία, εξακολουθεί να είναι ενεργή μέσα σας, θα προσελκύσετε τους ίδιους ανθρώπους που θα προκαλέσουν το ίδιο συναίσθημα. 

Για παράδειγμα, αν η πληγή σας εστιάζει γύρω από την αίσθηση της απόρριψης, είναι πιθανό ότι θα νιώσετε κάτι παρόμοιο στις σχέσεις σας ως ενήλικες. 

Το ασυνείδητο σας είναι προγραμματισμένο να προσελκύει ανθρώπους που ενεργοποιούν τις πληγές σας. Αυτό γίνεται για να αναπτυχθείτε. 

Αυτό είναι το απογοητευτικό μέρος της διαδικασίας της ανάπτυξης! Αλλά σκεφτείτε το έτσι: Επαναλαμβάνετε τις πληγές ώστε τελικά να τις θεραπεύσετε. 

Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε κάτι που δεν αισθανόμαστε ή που δεν βλέπουμε. Δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε πράγματα που αγνοούμε! Το άβολο συναίσθημα πρέπει να έρθει στην επιφάνεια για να το ξεπεράσετε. 

Και πώς το κάνετε αυτό; 

Αναγνωρίζοντας τον ανώτερο εαυτό σας. 

Θυμηθείτε, ο ανώτερος εαυτός σας είναι το κομμάτι σας που ξέρει την αλήθεια για σας. Ξέρει ότι είστε άξιοι, εκπληκτικοί, ικανοί και ισχυροί. Μέσω της οπτικής γωνίας του ανώτερου εαυτού, γίνεστε ολόκληροι. Ναι δεν είστε τέλειοι και έχετε ελαττώματα. Αλλά η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι είστε μια ψυχή. 

Είστε όμορφοι.
Είστε σημαντικοί.
Είστε ξεχωριστοί.
Είστε αγάπη. 

Αυτά γνωρίζει ο ανώτερος εαυτός σας για εσάς - και θέλει να τα ξέρετε κι εσείς. 

Αναγνωρίζοντας τον ανώτερο εαυτό σας (την αγάπη μέσα σας), διώχνετε τον εξαναγκασμό σας να αναπαράγετε τις πληγές σας με άλλους ανθρώπους και σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίζεται εντελώς. 

Όταν ξυπνάτε την αλήθεια του ανώτερου εαυτού σας ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι οι «λάθος» άνθρωποι ήταν απλώς δάσκαλοι που σας ώθησαν στην σωστή κατάσταση του μυαλού. Σε μια κατάσταση που δεν αμφισβητεί την αξία σας. Δυστυχώς, τίποτα δεν μας εμπνέει να αναπτυχθούμε περισσότερο πέρα από μία ραγισμένη καρδιά. 

Ο ανώτερος εαυτός σας θέλει να το αναγνωρίσετε αυτό. Θέλει να παραδεχτείτε το ποιοι είστε πραγματικά. 

Ανακτήστε την αγάπη μέσα σας και θα θεραπεύσετε τις σχέσεις σας από μέσα προς τα έξω. 




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα : Οι συγχρονικότητες και εσείς…!!!!

Προσπαθεί μήπως η ψυχή σας να τραβήξει την προσοχή σας; 

Οι συγχρονικότητες και οι αποκαλούμενες συμπτώσεις είναι καθαρά σημάδια ότι η Θεϊκή Πηγή χτυπάει την πόρτα σας. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένα ήπιο σκούντηγμα ή για εκείνες τις στιγμές που δεν ακούτε, μπορεί να είναι ένας δυνατός κρότος! 

Όταν η πηγή δουλεύει μέσω συγχρονικοτήτων, μπορεί να εκδηλωθεί με μερικούς ιδιαίτερα μοναδικούς τρόπους. Έχω τον δικό μου ορισμό και αναφέρομαι σε αυτούς ως τα θεϊκά σκουντήγματα. Για παράδειγμα, όταν ακούω την ίδια φράση ή ρητό από παραπάνω από ένα άτομα. 

Όταν οι ίδιοι αριθμοί εμφανίζονται ξανά και ξανά στη ζωή σας. Ανέφερε μήπως κάποιος εκείνο το ίδιο άτομο που μόλις σκεφτόσασταν; Έχετε συναντήσει κάποιον ξαφνικά που φάνηκε να απαντάει σε μια ερώτηση που είχατε στο μυαλό σας εκείνη τη στιγμή; 

Πώς θα καταλάβουμε αν είναι συγχρονικότητες 

Αυτά όλα είναι απλά σημάδια για εσάς και σας ενθαρρύνω να κάνετε μια παύση, να είστε ανοιχτοί και να δώσετε προσοχή, αλλά το πιο σημαντικό, να γνωρίζετε ότι η πηγή, σας στέλνει ένα μήνυμα. 

Ξέρω αυτόν τον άνθρωπο που δυσκολευόταν πολύ με την αλλαγή δουλειών και αυτό του προκαλούσε ξεκάθαρα πολύ στρες. Του προσφέρθηκε μια καινούργια δουλειά και δεν ήταν σίγουρος αν ήθελε να φύγει από την ασφάλεια της δουλειάς στην οποία εργαζόταν ήδη για χρόνια. 

Μια μέρα καθώς πήγαινε στη δουλειά, και σε κατάσταση αναποφασιστικότητας, συνειδητοποίησε ότι έκανε στον εαυτό του όλες εκείνες τις πιεστικές ερωτήσεις που μας βασανίζουν κάτι τέτοιες στιγμές: 

· «Μήπως πρέπει να πάω στην καινούργια δουλειά;» 

· «Θα είμαι ευτυχισμένος;» 

· «Κάνω το σωστό;» 

Την ίδια στιγμή που έκανε αυτά τα ερωτήματα στον εαυτό του, είδε ένα λεωφορείο να περνάει δίπλα του και για κάποιον λόγο, διάβασε τη διαφημιστική πινακίδα στο πλάι του λεωφορείου. Ήταν μια διαφήμιση της Nike με το σλόγκαν: 

«Απλά κάντο!» 

Αυτά δεν είναι απλά συμπτώσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν τυχαία γεγονότα σε αυτό το ευφυές σύμπαν. Είναι στιγμές όπως αυτές που πρέπει να αναρωτηθείτε : «Τι υποτίθεται πως θα έπρεπε να μαθαίνω ή να κάνω αυτή τη στιγμή;» 

Νιώθω ότι αυτά τα γεγονότα συγχρονικοτήτων είναι οι εσωτερικές διεργασίες της ψυχής σας που εξωτερικεύονται στον υλικό κόσμο. 

Συμβουλές για να έχετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε τις συγχρονικότητες 

Αυτή την εβδομάδα προσπαθήστε να παρατηρήσετε αν γίνονται περιστατικά συγχρονικοτήτων γύρω σας και στη ζωή σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αρχίσετε να παρατηρείτε και να ανταποκρίνεστε σε αυτά τα Θεϊκά σκουντήγματα. 

Όσο πιο πολύ παρατηρείτε και δίνετε προσοχή σε γεμάτες νόημα καταστάσεις συγχρονικότητας και συμπτώσεις , τόσο πιο εύκολα θα πολλαπλασιάζονται στη ζωή σας. 

· Προσέξτε όταν βρίσκεστε με ανθρώπους απροσδόκητα. Ακούστε με προσοχή αυτό που λέγεται στη συζήτηση και το κρυφό νόημα που μπορεί να υπάρχει εκεί για εσάς. 

· Αν υπάρχει κάποιο βέβαιο πρόβλημα στη ζωή σας, προσπαθήστε να το αφήσετε να φύγει και εστιάστε στη συγχρονικότητα. Αυτό που πρέπει να πείτε στη Θεϊκή Πηγή είναι κάτι σαν: «Οκ, δείξε μου! Κάνε με να έχω επίγνωση και να πράττω ανάλογα όταν η απάντηση ή καθοδήγηση παρουσιάζεται σε εμένα». 

· Δουλέψτε με το ημερολόγιό σας και τη διαίσθησή σας για να αποκτήσετε ακόμα περισσότερη επίγνωση όταν η πηγή χτυπάει την πόρτα σας. 

· Πιστέψτε ότι είναι δυνατόν. Μια θετική συμπεριφορά βελτιώνει την εμπειρία, ακριβώς όπως μια αρνητική συμπεριφορά την σβήνει. 

Όπως είπα: «Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα! Πιστεύω ειλικρινά ότι η ζωή προσπαθεί να μας εμφανίσει θαύματα κάθε μέρα, αν μπορούσαμε απλά να τα παρατηρούσαμε και να αλληλεπιδρούσαμε μαζί τους». 




Πώς να διαχειριστείτε ανθρώπους με αρνητισμό…!!!!

Ο ορισμός του αρνητικού ανθρώπου συνοψίζεται στη φράση της Γαλλίδας διανοούμενης Jeanne de la Bruyere: «η ευχαρίστηση του να κριτικάρεις σε αποσπά απ’ το να απολαμβάνεις το ωραίο». Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι σαν μαύρες τρύπες που καταναλώνουν την ενέργειά μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε για τους αντιμετωπίσουμε; 

Βρείτε την πηγή της αρνητικότητας 
Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας είναι αρνητικός. Έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα; Είναι αγχωμένος με τη δουλειά του ή απλώς έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης; 

Θυμηθείτε ότι μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι με το να παραπονιούνται και να λένε συνεχώς πόσο δυσαρεστημένοι είναι στοχεύουν μόνο να στο να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής. Αυτό και μόνο αντανακλά την προσωπικότητά τους και αποτελεί στοιχείο του χαρακτήρα τους. 

Μην απαντάτε αμέσως 
Η πρώτη μας αντίδραση σ έναν αρνητικό άνθρωπο είναι πάντα αυθόρμητη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Περιμένετε λίγο ώστε να ηρεμήσετε και να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. 

Μη συνεχίσετε την κουβέντα 
Μπορείτε να του δώσετε τη βοήθειά σας και έτσι δε θα αισθάνεται μόνος. Αν συνεχίσει όμως να μιλά για τα ίδια προβλήματα και συνεχίζει την ίδια αρνητική κριτική τότε σ’ αυτό το σημείο καλύτερο είναι να διακόψετε τη συνομιλία μαζί του . 

Βγείτε με άλλα άτομα 
Όσο πιο πολλή παρέα κάνετε με αρνητικά άτομα τόσο πιο πολύ θα παίρνουν από την ενέργειά σας. Προσπαθήστε να βγείτε με άλλα άτομα και έτσι θα δείτε ότι η θα νιώσετε καλύτερα μιας και η αρνητική ενέργεια θα μοιραστεί. Εκτός από αυτό θα ακουστούν περισσότερες απόψεις. Έτσι ίσως κάποια από αυτές να τους προσφέρει μια πιο αισιόδοξη ματιά. 

Προσπαθήστε να τον βοηθήσετε 
Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι είναι αρνητικοί γιατί δεν έχουν αρκετή αγάπη ή αισιοδοξία στη ζωή τους. Μάλιστα μπορεί οι ίδιοι να χτίζουν ένα τείχος, γιατί έτσι θεωρούν πως προστατεύονται από το γύρω κόσμο. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να τους βοηθήσετε. 

Πείτε τους : « Τώρα πες μου κάτι θετικό» 
Όταν τελειώσουν την αφήγηση της «τραγικής» τους περιπέτειας, πείτε τους να σας διηγηθούν μια αστεία ή χαρούμενη ιστορία. Μερικοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πως ο χαρακτήρας τους αλλάζει σταδιακά και γίνονται αρνητικοί. Αυτή η φράση σας μπορεί να του βοηθήσει να το συνειδητοποιήσουν αυτό. Ίσως το άτομο στο οποίο έχουν μετατραπεί δεν αρέσει ούτε στους ίδιους. 

Προσέξτε πόσο χρόνο περνάτε μαζί τους 
Σκεφτείτε πως αισθάνεστε αφού έχετε συναντήσει έναν αρνητικό και έναν αισιόδοξο άνθρωπο. Αν πιστεύετε πως η διάθεσή σας είναι άσχημη μετά την παρέα με τον πρώτο προσπαθήστε να μην περνάτε πολλές ώρες μαζί του. Ακόμη και αν σας ζητάει να βρίσκεστε πιο συχνά μάθετε να λέτε όχι. Όταν είστε μαζί του κρατήστε τη συζήτηση σε ουδέτερα θέματα. 

Απομακρυνθείτε 
Αν δείτε ότι καμιά από τις τεχνικές αυτές δε λειτουργεί, τότε απομακρυνθείτε. Προτιμήστε να αφιερώστε το χρόνο σας σε άτομα με θετική ενέργεια. 

Μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τους αρνητικούς ανθρώπους. Αν αισθάνεστε ότι απορροφούν όλη τη δική σας ενέργεια προστατέψτε τον εαυτό σας. Έτσι θα αισθανθείτε πιο ήρεμοι και πιο ασφαλείς, αφού δεν θα έχετε να αντιμετωπίσετε την πίεση και την αρνητική τους επιρροή. 

Ζήστε την καθημερινότητά σας όπως εσείς επιθυμείτε και κρατήστε κοντά σας τα άτομα που πραγματικά θέλετε! 




Συντάκτης : Παναγιώτα Γιαννούλη 

Νόμος της έλξης : Νιώσε για να σου συμβεί…!!!!

Ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να εστιάζει στην έλλειψη, να προσκολλάται στα αρνητικά γεγονότα και συναισθήματα και να παραμερίζει ή να αποσιωπά τελείως τα θετικά. 

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ήρθαμε σε συλλογικό επίπεδο αντιμέτωποι με μια σειρά προκλήσεων που με τη σειρά τους επιστράτευσαν πλήθος από αρνητικά συναισθήματα όπως θυμός, φόβος, θλίψη, αγανάκτηση και ανάλογες αρνητικές ποιότητες όπως απαισιοδοξία και έλλειψη πίστης. 

Συνάνθρωποί μας ήρθαν αντιμέτωποι όχι μόνο με το χαμό αγαπημένων τους ανθρώπων αλλά και υπαρχόντων τους, γεγονότα που εύλογα τους απομάκρυναν από τη φωτεινή πλευρά της ζωής και τους βύθισαν στο σκοτάδι. Ορισμένοι βίωσαν κατάθλιψη, οικογενειακή βία και πλήθος άλλων δυσχερών καταστάσεων. 

Όμως τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε προκλητικές συνθήκες όπου φαινομενικά επικρατεί η έλλειψη; Φυσικά δεν είναι λύση να πούμε στον εαυτό μας να μην σκέφτεται αρνητικά καθώς είναι γνωστό πως “αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι, αυτό επιμένει” (Carl Jung). 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που ανακάλυψα τυχαία από προσωπική μου εμπειρία κατά τις τελευταίες τάξεις στο σχολείο : 

Είχα πάρει λοιπόν ένα τετράδιο στο οποίο απαριθμούσα κάθε μέρα τα δέκα θετικά της ημέρας. Αυτό που συμπέρανα είναι πως όσο περνούσαν οι μέρες τα θετικά γεγονότα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και αριθμητικά και κατά σημαντικότητα• γεγονός που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αλλά δεν το έψαξα περαιτέρω. 

Ύστερα από κάποιο διάστημα σε άλλο τετράδιο άρχισα να γράφω τα δέκα αρνητικά της ημέρας και προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα πως με το πέρασμα των ημερών τα αρνητικά γεγονότα άρχισαν να πληθύνονται αριθμητικώς και ποιοτικώς. 

Ύστερα από πέντε χρόνια διάβασα πως βάσει του νόμου της έλξης, η λίστα ευγνωμοσύνης είναι ένα ευρέως γνωστό υπερεργαλείο υλοποίησης. Βάσει του συμπαντικού νόμου της έλξης το όμοιο έλκει το όμοιο. 

Έτσι οι θετικές σκέψεις και συναισθήματα ελκύουν σαν μαγνήτης θετικές συγκυρίες, ανθρώπους και γεγονότα που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους κι άλλες θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα αρνητικά. 

Το σύμπαν δεν ανταμείβει, ούτε και τιμωρεί κανέναν, απλά ανταποκρίνεται στη δονητική μας συχνότητα, είτε αυτή είναι θετική είτε είναι αρνητική. 

Έτσι δικαιολογούνταν γιατί ενώ περνούσαν οι μέρες που κατέγραφα τα θετικά γεγονότα άρχισα να καταγράφω όλο και πιο θετικά γεγονότα. Και το ακριβώς αντίθετο για τα αρνητικά. 

Δημιουργώντας λοιπόν κάποιος λίστες ευγνωμοσύνης δεν σημαίνει ότι αιθεροβατεί ούτε ότι εθελοτυφλεί. Σημαίνει όμως ότι επιλέγει συνειδητά που να εστιάσει την προσοχή του. 

Σαφώς δεν υποστηρίζω πως οι συνάνθρωποί μας που υπέστησαν απώλειες ή οποιαδήποτε σωματική ή ψυχολογική βλάβη θα θεραπευτούν με λίστες ευγνωμοσύνης. Ο πόνος τους είναι βαθύς και δεν είναι τόσο εύκολο να βγουν στο φως. 

Χρειάζεται να υψώσουν το χέρι και να ζητήσουν στήριξη από ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν (φίλοι, συγγενείς, θεραπευτές κλπ), χρειάζεται να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό τους για να επεξεργαστούν και να θεραπεύσουν τον πόνο και τέλος χρήζουν άφθονης αγάπης, της μεγαλύτερης θεραπευτικής δύναμης στον κόσμο. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως κάθε αρνητική κατάσταση κρύβει κάτι που έχει να μας διδάξει, πάντα μπορούμε να βρούμε κάτι θετικό, έστω πολύ μικρό, σε κάθε φαινομενικά αρνητική συγκυρία. 

Οι δυσκολίες μας ενδυναμώνουν και μας ωθούν στο να εξελισσόμαστε, να βελτιωνόμαστε και να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. 

Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε το καθετί που συμβαίνει έξω από εμάς κι αυτό είναι κάτι που όσο νωρίτερα το αναγνωρίσουμε, τόσο νωρίτερα θα απελευθερωθούμε.

Μπορεί να μην μπορούμε να ελέγξουμε τι θα συμβεί αλλά εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε πώς θα το προσλάβουμε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε. 

Εύχομαι να έχουμε μια εκστατική χρόνια γεμάτη έμπνευση, ολοκλήρωση και συλλογική αφύπνιση. 




Φιλιππίδου Αγάπη – Διπλωματούχος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ / Ενεργειακή θεραπεύτρια – Spiritual Coach 

Ό,τι βλέπεις στον κόσμο είναι η αντανάκλαση σου…!!!!

Είναι γεγονός πως όλα πηγάζουν από μέσα μας, η καλοσύνη, η αγάπη, ο θυμός. Αναλόγως σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε έχουμε την τάση να τα βλέπουμε όλα από αυτό το πρίσμα. 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει ή και πει πως ο κόσμος είναι άδικος; Ότι είναι ανταγωνιστικός; Ότι δεν με αγαπά; 

Εσύ αγαπάς; Eαν αγαπάς δεν χρειάζεται να περιμένεις τίποτα, θα έρθει πίσω σε εσένα. Εσύ είσαι δίκαιος και συμπονετικός; Αν είσαι και παραμείνεις, τότε και ο κόσμος γύρω σου θα είναι ακριβώς το ίδιο. 

Εμείς βαφτίζουμε τις καταστάσεις, στο χέρι μας είναι πως θα τις δούμε. 

Όταν έρθει η στιγμή που θα τα βλέπεις όλα μαύρα, ξεκίνα από την αρχή! 

Σύνδεσε το μυαλό με την καρδιά σου, μάθε να πράττεις και με τα δύο. Μα κυρίως νιώσε την καρδιά σου, αυτή ξέρει πάντα να σου απαντήσει ορθά. 

Καθώς η καρδιά έχει 40.000 ειδικά κύτταρα (αισθητιαριακούς νευρίτες) στην ουσία είναι σαν τα εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία βρίσκονται στην καρδιά. Αυτά τα κύτταρα σκέφτονται ανεξάρτητα από τους νευρώνες του εγκεφάλου. 

Έχουν ανεξάρτητη μνήμη, μαθαίνουν διαφορετικά από τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος παίρνει πολλές οδηγίες για το τι να κάνει από την καρδιά. Όταν κάνουμε τα δύο όργανα σε ένα νευρωνικό δίκτυο, έχουμε μια τρομερή εμπειρία. 

Αυτή που σίγουρα κάποιοι θεωρούνε μεταφυσική, που την βιώνουν σαμάνοι, μοναχοί. Στην πραγματικότητα κάθε άλλο από μεταφυσικό είναι. Είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε τέτοιες εμπειρίες. 

Ο λόγος που κάποιες φορές νιώθουμε διαχωρισμένοι από τον κόσμο, είναι γιατί κι εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε ισορροπία. Για να έρθουμε στα κέντρα μας, αγγίζουμε την καρδιά μας και ακούμε τι θέλει να μας πει. Όπου το σώμα νιώθει το άγγιγμα, εκεί μετατοπίζεται αυτόματα η συνειδητότητα. 

Στη δύση μας έχουν μάθει να σκεφτόμαστε μόνο με τον εγκέφαλο, στην ανατολή μαθαίνουν να σκέφτονται μόνο με την καρδιά. Ο λόγος που έχουμε και τα δύο στο έσω μας, δεν είναι τυχαίος. 

Ο κόσμος στη δύση έχει περισσότερο στρες γι' αυτόν τον λόγο, γιατί αναλύουμε ποιο είναι το σωστό, ποιο είναι το λάθος και ποια η λογική, με αποτέλεσμα να παραγκωνίζουμε την διαίσθηση της καρδιάς. Σκοπός μας είναι, να έχουμε το καλύτερο δυνατό σήμα ανάμεσα στην καρδιά και στον εγκέφαλο. 

Πως; Mε δύο πολύ απλούς τρόπους. 

1. Βασικό μέλημα μας είναι να νιώθουμε ασφάλεια για να μπορούμε να διεισδύσουμε στον ψυχικό μας κόσμο. Με πέντε δευτερόλεπτα εισπνοής και πέντε δευτερόλεπτα εκπνοής λαμβάνουμε σήμα ασφάλειας, το όποιο σήμα πυροδοτείται απ την καρδιά! Από εκεί πηγάζει. 

2. Κάθε ημέρα φέρνουμε στο μυαλό μας 4 λέξεις. Τα συναισθήματα που μας προκαλούν αυτές οι λέξεις, δίνουμε εικόνα, με πρόσωπα και καταστάσεις. 

· Ευγνωμοσύνη 

· Εκτίμηση 

· Φροντίδα 

· Συμπόνια 

Με αυτές τις πολύ απλές τεχνικές, ο εγκέφαλος με την καρδιά βρίσκονται σε κοινό άξονα.. Όταν λοιπόν πιάσουμε τον εαυτό μας να κατηγορούμε τον κόσμο, καλό είναι να μπούμε στην διαδικασία να σκεφτούμε πως αυτό είναι ανέφικτο να συμβεί. Δεν γίνεται να ξέρω όλο τον κόσμο. 

Δεν γίνεται να μπορώ να βγάλω τέτοιο συμπέρασμα. Εγώ τι κάνω για να βελτιώσω τον κόσμο; Εγώ σαν κρίκος στην αλυσίδας της ανθρωπότητας, κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ; Κι όταν θα φτάσω να βλέπω τον κόσμο όμορφο, με καλοσύνη, με χαρά, τότε έχω κάνει ένα σπουδαίο βήμα. 

Κάποιες φορές μπορεί να ακούγονται βαρύγδουπα και περίεργα όλα αυτά πριν μπούμε στην διαδικασία να τα εφαρμόσουμε, όμως θα πρέπει να θυμόμαστε πως είμαστε περισσότερα από αυτό που φανταζόμαστε. Και πως σε τελική ανάλυση, ό,τι βλέπω είναι η αντανάκλαση μου. 


Μην κυνηγάς αυτούς που δεν το αξίζουν. Αυτοί που είναι γραφτό να μείνουν θα μείνουν…!!!!

Σε αυτή την ζωή πέρασα πολλά. Αγάπησα. Έχασα. Προδόθηκα. Πληγώθηκα. Και με κάποιον τρόπο βρήκα την δύναμη να αγαπήσω ξανά. 

Αλλά ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που αντιμετώπισα ήταν η αγάπη χωρίς ανταπόκριση. 

Είτε ήταν ερωτικές σχέσεις είτε φιλίες, μπορώ ειλικρινά να πω πως τις έμαθα καλά. Συμβιβάστηκα με σχέσεις που δεν ήταν καλές για μένα και κυνήγησα ανθρώπους που δεν τους ένοιαζε και πολύ να μου που πουν αν ήμουν ή όχι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους. 

Και ξέρετε τι; 

Τελικά έμαθα το μάθημα μου. 

Κανένας δεν θέλει να χαραμίζει τον χρόνο του περιμένοντας κάποιον να αποφασίσει. 

Οι περισσότεροι λένε πως πρέπει να αγωνιζόμαστε γι αυτούς που αγαπάμε αλλά τι γίνεται όταν αυτά τα άτομα δεν κάνουν το ίδιο για σένα; 

Τι γίνεται όταν έχεις κουραστεί τόσο πολύ που δεν μπορείς να κουνηθείς και όλα αυτά για το τίποτα; Τι γίνεται όταν συνειδητοποιείς πως μερικοί άνθρωποι δεν αξίζουν την προσοχή σου; 

Θα σου πω. Τελικά μαθαίνεις το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής σου. 

Αυτοί που προορίζονται να είναι στην ζωή σου και νοιάζονται πραγματικά για σένα θα είναι πάντα εκεί ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει. 

Μην αφήνεις τους άλλους να σε μπερδεύουν. Το να παλεύεις για κάποιον που αγαπάς είναι κάτι όμορφο και γενναίο. Αλλά λειτουργεί μόνο αν ισχύει και για τους δύο. 

Δύο γενναία ανθρώπινα όντα που αγαπούν ο ένας τον άλλον όσο τίποτα άλλο. Που αντιμετωπίζουν όλα όσα μπορούν να βλάψουν την σχέση και να τους χωρίσουν. 

Αν είσαι μόνος σε αυτό, τότε απλώς κυνηγάς κάποιον. Και ακόμα και αν φαίνεται άκακο στην αρχή, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε μια εξαντλητική καθημερινότητα. 

Δεν έχω χρόνο για τέτοιους ανθρώπους. Γνώρισα πολλούς που ήθελαν να πάρουν τα πάντα αλλά να μην δώσουν τίποτα. Κουράστηκα να δίνω την ενέργεια μου σε ανθρώπους που δεν αξίζουν τίποτα από την καρδιά μου. Κουράστηκα να αποδέχομαι τα πάντα. 

Τελικά συνειδητοποίησα πως πρέπει να εκτιμώ περισσότερο τον εαυτό μου. Μόνο εγώ αποφασίζω ποιος έρχεται και ποιος φεύγει στην ζωή μου. 

Μου πήρε πολύ καιρό για να το καταλάβω αλλά αυτοί που θέλουν να είναι μαζί σου θα βρουν ένα τρόπο. Θα περάσουν βουνά και ποτάμια αλλά πάντα θα βρίσκουν ένα τρόπο να είναι εκεί για σένα. 

Με τους σωστούς ανθρώπους, δεν θα αναγκάζεσαι για τίποτα. 

Η αγάπη θα είναι αληθινή και αγνή. Όλα όσα κάποτε φαινόταν δύσκολα, τώρα θα είναι απλά. Επειδή όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. 

Οπότε, μην χαραμίζεις το φως σου στους λάθος ανθρώπους. Αξίζεις να σε εκτιμούν και να βρεις την ευτυχία. Αξίζεις να ζήσεις την ομορφιά που έχει να προσφέρει το Σύμπαν. 

Είναι απλό. Οτιδήποτε πέρα από τα αληθινά δεν αξίζει. 




Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

10 τρόποι με τους οποίους η διαίσθησή σας, σας στέλνει μηνύματα…!!!!

Μήπως μερικές φορές δυσκολεύεστε να ακούσετε την διαίσθησή σας ή τον ανώτερο εαυτό σας; Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ακούσετε το απαλό μουρμουρητό της καρδιάς σας ή της διαίσθησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αλήθεια όταν αισθάνεστε συναισθηματικοί ή ότι βρίσκεστε σε σταυροδρόμια στη ζωή. 

Κάποιες φορές οι σκέψεις μας μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε τόσο μπερδεμένοι και συγκεχυμένοι που μπορεί να είναι δύσκολο να εξετάσουμε ποιά είναι η φωνή της διαίσθησής μας και ποια του εγώ μας. 

Σε καιρούς ανάγκης, όταν χρειαζόμαστε πραγματικά ένα χέρι βοηθείας να μας καθοδηγήσει προς την αλήθεια και την καρδιά μας, υπάρχουν λίγα σημάδια ή ενδείξεις που η διαίσθησή μας μπορεί να μας παράσχει. 

Αυτά τα σημάδια και ενδείξεις μπορούν μερικές φορές να είναι ευκολότερο να αναγνωριστούν από το δυνατό αίσθημα της γνώσης που η διαίσθησή μας μπορεί να μας δώσει ότι αισθανόμαστε σαφείς και σίγουροι. 

Αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι διακριτικά γι' αυτό θα πρέπει να είστε ανοικτοί στο να τα ακούτε και να τα βλέπετε. 

Ωστόσο μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι ή ακόμα μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιήσετε την διαίσθησή σας για να έχετε πρόσβαση στον ανώτερο εαυτό σας 

1. Μία αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή ανατριχίλα 

2. Ένα αίσθημα επείγοντος, αμηχανία ή «πεταλούδες» 

3. Προφητικά όνειρα ή ζωηρά όνειρα που φαίνεται να κουβαλάνε ένα μήνυμα 

4. Το να βλέπετε μοτίβα αριθμών όπως το 11:11 ή 911 

5. Το να βλέπετε μια πινακίδα, ένα θέαμα στην τηλεόραση ή επιγραφή στον δρόμο με ένα συγχρονιστικό μήνυμα 

6. Το να ακούτε ένα τραγούδι που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας 

7. Κουδούνισμα ή βουητό μέσα στα αυτιά (που δεν σχετίζεται με κάτι ιατρικό) 

8. Η λήψη συμβουλής που φαίνεται να έρχεται την τέλεια στιγμή 

9. Ένα όραμα ή κύμα έμπνευσης κατά τη διάρκεια διαλογισμού, άσκησης ή του ντους 

10. Η αίσθηση σωματικής αρρώστιας χωρίς προφανή λόγο, ειδικά το στομάχι ή την περιοχή του κεφαλιού 

Όσο πιο πολύ εμπιστευόμαστε και ακούμε την διαίσθησή μας τόσο πιο δυνατή γίνεται. Ωστόσο, αν παλεύετε να ακούσετε την εσωτερική φωνή σας μερικές φορές το να κάνετε ψυχική/διαισθητική ανάγνωση, μπορεί να είναι ένας βοηθητικός τρόπος να αποσαφηνίσετε τα πράγματα. 

Όποια μέθοδο και να διαλέξετε για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με την διαίσθησή σας, να ξέρετε ότι η τακτική εξάσκηση, η ευγνωμοσύνη και το να παραμένετε συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό σας εαυτό, είναι όλα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν να γίνει η διαδικασία ευκολότερη 




Μετάφραση: awakengr.com via awakeningpeople.com

Η παλίρροια της ζωής…!!!!

Ευτυχία την ονομάζει ο άνθρωπος και την ψάχνει απεγνωσμένα σε ολόκληρη τη ζωή του. Είναι όμως η αληθινή ευτυχία αυτό που αναζητάει ή ένα κατασκεύασμα του μυαλού του; Μήπως είναι ευτυχία υπό όρους; 

Μια ψευδαισθητική κατάσταση του επιφανειακού, του επιπόλαιου νου του και μόλις τα πράγματα πάνε αντίθετα με την επιθυμία του, μόλις αντιμετωπίσει την παραμικρή αντιξοότητα, αμέσως γυρίζει στον αντίθετο πόλο της, αυτό που ο άνθρωπος ονομάζει δυστυχία; 

Όταν τώρα πιστέψει πως βρήκε την ευτυχία, προσπαθεί ο καημένος, με νύχια και με δόντια, με δρακόντεια μέτρα να την περιφρουρήσει. Χτίζει πανύψηλα τείχη γύρω της, την περιφράσσει για να την προστατεύσει απ’ τους επίδοξους ληστές της ή τους αντίξοους ανέμους που μπορούν χωρίς μεγάλη δυσκολία να ξεριζώσουν τα χάρτινα θεμέλιά της. 

Κι έτσι, πάντα κάτω απ’ τη δήθεν ευτυχία του θα υποβόσκει ο φόβος και η αγωνία μήπως οι όροι που την συντηρούν αιφνίδια αλλάξουν και η ευτυχία σκορπίσει στον άνεμο, αφήνοντας στη θέση της τον αντίθετο πόλο της, τη δυστυχία. Όταν όμως ζεις συνέχεια με τη φοβία της στέρησης της ευτυχίας, πως μπορείς να είσαι στ’ αλήθεια ευτυχισμένος; 

Μα μήπως, ο άξιος λύπησης άνθρωπός μας, μπορεί τουλάχιστον να ζήσει την δυστυχία του ανόθευτα; Ούτε γι’ αυτό είναι ικανός. Αμέσως μόλις νοιώσει δυστυχισμένος, σε μια δραματική προσπάθεια φυγής, θέτει σε κίνηση τον αντίθετο μηχανισμό με τη μορφή της ελπίδας, της προσδοκίας και της ονειροπόλησης. 

Που βρίσκεται λοιπόν η αληθινή ευτυχία, μια ευτυχία ανεξάρτητη από αντιξοότητες, μια ευτυχία χωρίς όρους που να παραμένει ζωντανή ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, που να μη μετατρέπεται με τίποτα σε δυστυχία; 

Το μυστικό πάντα θα παραμένει καλά κρυμμένο περιμένοντας να μας αποκαλυφθεί κάτω από την επιφάνεια των αντιθετικών ζευγών, εκεί όπου η ευτυχία και η δυστυχία χάνουν το νόημά που τους προσδίδει ο επιπόλαιος άνθρωπος. 

Κάτω από την τρικυμιώδη και ευμετάβλητη επιφάνεια, πέρα από το ζευγάρι ευτυχία-δυστυχία, βρίσκεται η γαλήνη και η πληρότητα του βυθού. Τον άνθρωπο που έχει απλώσει τις ρίζες του εκεί, όποια τροπή κι αν πάρει η ζωή του, καλή ή κακή σύμφωνα με τα κριτήρια της επιφάνειας, δεν τον αγγίζει ούτε η ευτυχία, ούτε η δυστυχία. 

Παρατηρεί τις δραματικές αλλαγές της ζωής του γαλήνια και με απάθεια. Έχει βιωματικά γνωρίσει ότι τίποτα επιφανειακό δεν μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει ούτε μια σταγόνα στην πληρότητα του βυθού. 

Το Πλήρες δεν υπόκειται ούτε σε αύξηση, ούτε σε μείωση. Η αδιάσπαστη αυτή Ευδαιμονία δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τις αντιθέσεις και τις μεταβολές της επιφάνειας. 

Είναι ίσως απαραίτητο, για να αρχίσουμε αληθινά να την αναζητούμε και να την προσεγγίσουμε, να χτυπηθούμε πρώτα αλύπητα ανάμεσα στις συμπληγάδες των αντιθέτων της επιφάνειας. 

Όλοι μας σχεδόν, έχουμε κάποιες στιγμές γευθεί ή έστω διαισθανθεί την ομορφιά αυτών των βαθύτερων στρωμάτων του Εαυτού μας. 

Για να μπορέσει όμως ο άνθρωπος να κρατήσει αυτά τα δώρα που προέρχονται από το άγνωστο βάθος του θα πρέπει να φροντίσει να τα δεχτεί με όσο το δυνατόν περισσότερο κενωμένο το Είναι του από εγωκεντρικές επιθυμίες. 

Έτσι θα μπορέσει όχι μόνον να τα απορροφήσει καλύτερα αλλά και να επιτύχει μια μόνιμη συνύπαρξη μεταξύ της επιφάνειας και του βυθού, μεταξύ του χρονικού και του Άχρονου. Κανείς δε μπορεί να προκαλέσει αυτές τις καταστάσεις και γι’ αυτό αποκαλούνται δώρα της Φύσης. 

Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προετοιμάσει το έδαφος για αυτές. Να κενώσει την επιφάνειά του από κάθε εγωκεντρικό ίχνος, να μείνει ήρεμος, παθητικός, ευαίσθητος και ανοιχτός σε οτιδήποτε θελήσει η Ζωή να του δωρίσει από τα βάθη του Είναι του. 

Δε μπορεί να κάνει τίποτα κανείς για να προσκαλέσει την ευδαιμονία της ζωής, ούτε μπορεί να κάνει κάτι για να την κρατήσει σπασμωδικά όταν αυτή αποχωρεί. 

Τα δώρα της ζωής επισκέπτονται και εγκαταλείπουν τον άνθρωπο, αφήνοντάς τον στην παθητική του ηρεμία και στην παρθενική κένωσή του. Μονάχα σε ένα τέτοιο κλίμα είναι δυνατόν να αξιοποιηθεί πλήρως η παλίρροια της Ζωής. 




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό… 

3 + 3 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους αχάριστους ανθρώπους…!!!!

Πολλές φορές στη ζωή μας αντιλαμβανόμαστε ότι περιτριγυριζόμαστε από αχάριστους ανθρώπους. Η αίσθηση ότι οι άλλοι είναι αχάριστοι απέναντί μας είναι πραγματικά απεχθής και πολλές φορές μας οδηγεί σε καυγάδες και βαθιά αναστάτωση τόσο με τους άλλους όσο και με τον εαυτό μας. 

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά του αχάριστου ανθρώπου; 

Ο αχάριστος άνθρωπος συνεχώς παραπονιέται για τη δουλειά του, το σπίτι του, την πόλη του, την οικονομική του κατάσταση και τη ζωή του. Πάντα θα βρει κάτι άσχημο και δυσάρεστο να εστιάσει την προσοχή του. Πιστεύει πως είναι άτυχος και όλα πάνε άσχημα στη ζωή του. 

Δεν είναι ποτέ ευχαριστημένος, ούτε ικανοποιημένος γιατί πάντα θα βρει κάτι που να μη του αρέσει ή να του λείπει. Θεωρεί τους γύρω του υπεύθυνους για τη δυστυχία του και πιστεύει πως είναι το θύμα μίας περίστασης όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά. 

Τα συναισθήματα που εκφράζει συνεχώς είναι αρνητικά. Κατά συνέπεια βιώνει χαμηλή ικανοποίηση από τη ζωή του, χαμηλή ποιότητα ζωής, αυξημένα ψυχοσωματικά προβλήματα (πονοκέφαλοι, έλκος, μυαλγίες, σπαστική κολίτιδα, οσφυαλγία) και μεγαλύτερη επιρρέπεια στις σωματικές παθήσεις. 

Ας δούμε λοιπόν 3 αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το είδος ανθρώπου. 

1. Μιλήστε τους για τα συναισθήματά σας 
Μοιραστείτε μαζί τους το πως σας κάνουν να αισθάνεστε. Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι θα υπεραμυνθούν των επιλογών τους και της αυτοέκφρασης τους, γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να λογομαχήσετε. Εσείς, το μόνο που κάνετε είναι να τους εκμυστηρεύεστε τα δικά σας συναισθήματα. Όσο λοιπόν κι αν υπεραμυνθούν, η πιθανότητα να αλλάξουν τη στάση τους στο μέλλον, είναι πολύ μεγάλη. 

2. Απαιτήστε την ανταπόδοση τους 
Εάν αισθάνεστε ότι οι άλλοι είναι αχάριστοι μαζί σας, τότε το πιο πιθανό είναι ότι νιώθετε πως οι άλλοι δεν κάνουν αρκετά για εσάς, ή δεν νιώθουν έτσι όπως θα θέλατε εσείς να νιώθουν. Επειδή όμως δεν μπορείτε να παρέμβετε στα συναισθήματά τους, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να απαιτήσετε ανοικτά αυτό που θέλετε. 

Εξηγήστε τους δηλαδή ότι δεν είστε δεδομένοι και ότι δεν τους προσφέρετε κάτι ανιδιοτελώς. Και επειδή κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται στο μυαλό μας για να κατανοεί πως σκεφτόμαστε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε ευθέως αυτό που θα θέλατε ως αντάλλαγμα για όσα τους προσφέρετε. 

3. Σταματήστε να προσφέρετε 
Είναι απλό, εφόσον προσφέρετε κάτι για το οποίο περιμένετε ένα αντάλλαγμα το οποίο δεν λαμβάνετε, σταματήστε να το προσφέρετε. Το πιο πιθανό είναι ότι θα εκτιμηθεί εκ των υστέρων ή και δεν θα εκτιμηθεί ποτέ. 

Δεν υπάρχει όμως απολύτως κανένας λόγος να συνεχίσετε να χάνετε την ενέργεια σας. Είναι σαν να δίνετε 2 ευρώ για να αγοράσετε 1 κιλό ροδάκινα και ο μανάβης σας δίνει ένα ή καθόλου ροδάκινα. Για πόσο καιρό θα συνεχίσετε να πληρώνετε; Απλά επισκεφθείτε ένα άλλο μανάβικο… 

Τώρα… εάν θέλετε πραγματικά να απαλλαγείτε από τους αχάριστους ανθρώπους και είστε έτοιμοι να διαβάσετε κάποιες σκληρές αλήθειες, διαβάστε και τους υπόλοιπους τρεις τρόπους 

1. Αναπτύξτε τη δική σας ευγνωμοσύνη 
Εάν παρατηρείτε συχνά ότι περιτριγυρίζεστε από αχάριστους ανθρώπους, τότε είναι πιθανό ότι ούτε κι εσείς έχετε ευγνωμοσύνη. Διότι πολύ απλά όταν βρισκόσαστε στο συναίσθημα της ευγνωμοσύνης, είστε ανίκανοι να διακρίνετε συχνά την αχαριστία. 

Άρα, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλλιεργήσετε τη δική σας ευγνωμοσύνη για όσα καλά έχετε στη ζωή σας και πάνω απ’ όλα για αυτό που είστε. Θα παρατηρήσετε ότι ως εκ θαύματος, καθώς θα αυξάνεται η δική σας ευγνωμοσύνη, θα συμβαίνει το ίδιο και στους άλλους. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε. 

2. Ξεκαθαρίστε την ιδιοτέλεια ή την ανιδιοτέλεια της προσφοράς σας 
Το να ζητάτε αντάλλαγμα για αυτό που προσφέρετε είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό. Το να ζητάτε αντάλλαγμα για κάτι που το προσφέρεται με το περιτύλιγμα της ανιδιοτελούς αγάπης όμως δεν είναι ούτε λογικό, ούτε θεμιτό. Η ανιδιοτελής προσφορά είναι πραγματικά πολύ σπάνια. Σε όλους μας αρέσει να είμαστε ως έναν βαθμό “Μητέρα Τερέζα”, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεται πραγματικά να αναρωτηθείτε… Θέλετε να είστε “Μητέρα Τερέζα” ή απλά εσείς; 

Όποια κι αν είναι η απάντηση είναι εξίσου σεβαστή, όμως θα πρέπει αυτό να είναι ξεκάθαρο και μέσα σας και στους άλλους. Είναι γεγονός ότι κανένας άνθρωπος δεν πιστεύει ότι είναι αχάριστος, αλλά λίγο πολύ, όλοι είμαστε ως έναν βαθμό. Εάν η προσφορά σας είναι ανιδιοτελής, τότε δεν σας αφορά τι σκέφτεται και πράττει ο άλλος. 

Εάν η προσφορά σας έχει σκοπό το αντάλλαγμα, τότε θα πρέπει να το αξιώσετε και να το διεκδικήσετε ή πιο απλά να το θέσετε ως προϋπόθεση. Οι ανθρώπινες σχέσεις θα ήταν πραγματικά πολύ καλύτερες εάν είμαστε ειλικρινείς, ξεκάθαροι και απλά ζητούσαμε αυτό που θέλουμε από τους άλλους, αντί να περιμένουμε να το σκεφτούν οι άλλοι για εμάς. 

3. Αγαπήστε τον εαυτό σας 
Κάθε φορά που αισθάνεστε ότι κάποιος σας φέρεται αχάριστα, αναπτύσσονται διάφορα αρνητικά συναισθήματα μέσα σας, όπως θυμός, απογοήτευση και άλλα. Όμως υπάρχει μια μαγική ερώτηση που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, η οποία θα σας κάνει να δείτε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση : 

“Τι δεν μου προσφέρει αυτός ο άνθρωπος που θα μπορούσα να το προσφέρω εγώ στον εαυτό μου και δεν το κάνω;” Εάν κάνετε αυτή την ερώτηση με ειλικρίνεια στον εαυτό σας, θα λάβετε κάποιες καταιγιστικές απαντήσεις που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή σας. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων που περιμένουμε από τους άλλους, είναι αυτά τα οποία δεν δίνουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας. 




4 σημάδια ότι αυξάνετε τη δονητική σας συχνότητα…!!!!

Πώς ξέρετε ότι είστε στη διαδικασία να ανέλθετε σε μια υψηλότερη δονητική συχνότητα; 

Πολλή έμφαση δίνεται στην πνευματική δόνηση και ανύψωση σε μια ανώτερη συνειδητότητα στη σημερινή κοινωνία. Συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας διαφόρων αιτιών, μερικές από τις οποίες έχουν να κάνουν με την κυρίαρχη φύση της αντίληψης που συνήθως ακολουθούμε. 

Πολλοί από τους ανθρώπους που γνωρίζω προσωπικά έχουν παρατηρήσει μια διαφορά στον κόσμο και στο τι οι άνθρωποι φαίνεται να εκτιμούν και μερικοί ακόμα, συζητούν για τις επερχόμενες αλλαγές στη ζωή που βασίζονται σε αυτές τις πιο νέες προοπτικές. 

Ανεξάρτητα από το ποιος μπορεί να είναι ο λόγος για την ανάπτυξη της κατανόησης και την γνώση της αντίληψης της πνευματικής ανύψωσης, ένα πράγμα είναι σίγουρο: περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ άλλοτε δίνουν προσοχή στην ανύψωση. 

Ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό γίνεται γιατί η Γαία ωριμάζει και οι άνθρωποι μεγαλώνουν όλο και πιο πολύ την πνευματική τους σύνδεση στις μέρες μας. Στην πραγματικότητα σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, το 2016 θεωρείται ως η χρονιά της ολοκλήρωσης. 

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές γνώμες για το τι ακριβώς σημαίνει να ανυψωθεί κάποιος πνευματικά και να αυξήσει τη δονητική του συχνότητα- να δονείται σε ένα πιο υψηλό επίπεδο από ότι οι άλλοι. 

Κάποιοι αναφέρουν την Κουνταλίνι, άλλοι διακηρύσσουν ότι ο απλός διαλογισμός σε τακτική βάση θα ενδυναμώσει την ανύψωση και άλλοι θα πούνε ότι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε πιο υψηλές δονήσεις είναι μέσω μιας σχέσης με τον Θεό. 

Άλλοι βλέπουν την ανύψωση του πνεύματός μας ως μια απευθείας συσχέτιση με την ανύψωση της Γαίας ή του πλανήτη που είναι κυρίως δρυϊδική πεποίθηση αλλά συνδέεται επίσης με διάφορες άλλες θρησκευτικές πρακτικές. 

Προσωπικά όπως συνήθως κλίνω προς όλες μου τις εικασίες, πιστεύω ότι κάθε μία από αυτές τις θεωρίες είναι απόλυτα σωστή κατά κάποιο τρόπο και η έλλειψη κατανόησης ή αντίληψης στους άλλους - είναι όλες σωστές και λαθεμένες ταυτόχρονα, αλλά απεριόριστα σωστές για εκείνους που τις αποδέχονται ως τέτοιες και τις χρησιμοποιούν για να βελτιώσουν τον εαυτό τους. 

Μια τέτοια αντίληψη, σχετικά με τις πρακτικές διαλογισμού που περιέχει μάντρα, παρέχει ένα σύνολο εργαλείων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό της αύξησης της δικής σας δόνησης. 

Έτσι, πώς ξέρετε αν κινείστε πάνω στο τρένο της πνευματικής ανύψωσης; Για ποια σημάδια μπορούμε να ψάξουμε για να ξέρουμε αν κατευθυνόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να γίνουμε ένα πνευματικό άτομο; 

Ειλικρινά πιστεύω ότι υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να παρατηρηθούν στις πράξεις μας και σκέψεις μας τα οποία βοηθούν να εξηγήσουμε την θέση μας σε μια οξυμένη δονητική συχνότητα. 

Η κατανόηση της ύπαρξης 
Το πρώτο από αυτά που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ανεξαρτήτως αν πιστεύετε, η κατανόησή σας για τον τρόπο λειτουργίας του κόσμου και το γεγονός ότι έχετε ανυψωθεί σημαίνει ότι μπορείτε να αγκαλιάσετε τον εαυτό σας με ιδιαίτερη εκτίμηση σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμα αφυπνιστεί. 

Αν πιστεύετε ότι υπάρχει οποιαδήποτε λογική στις υπεροπτικές σκέψεις προς τους άλλους, οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχετε ακόμα ξεκινήσει να αφυπνίζεστε και απλά αναγνωρίζετε ότι υπάρχει ένα ανώτερο είδος συνείδησης που μας βοηθάει να κάνουμε την ζωή καλύτερη για εμάς και αυτούς που είναι γύρω μας. 

Η αποδοχή του εαυτού σας 
Δεύτερον, ένα σημαντικό σημάδι ανυψωμένης δονητικής συχνότητας που μπορούμε να παρατηρήσουμε, βασίζεται την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο υπάρχουμε. Αν βλέπετε τη ζωή ως ένα τσούρμο κλαδιά, πέτρες, ανθρώπους και κοινά τεχνουργήματα οι πιθανότητες είναι ότι δεν έχετε φτάσει ακόμα στο σημείο να ανοίξετε τα μάτια σας στην πραγματικότητα. 

Αντιθέτως αν είστε σε εγρήγορση και δείτε τον εαυτό σας ως ένα πνευματικό ον που βιώνει την ανθρώπινη εμπειρία, παρατηρείτε την ομορφιά και το φως όλης της ζωής που υπάρχει μέσα σε όλα ( ναι, ακόμα και το σκοτάδι είναι όμορφο), τότε πιθανώς έχετε φτάσει σε ένα ελαφρώς ανυψωμένο σημείο κατανόησης. 

Η αποδοχή των άλλων ανθρώπων 
Ένα τρίτο σημείο είναι το πώς αλληλοεπιδρούμε με τους ανθρώπους, ιδιαίτερα όταν αυτή η αλληλεπίδραση αφορά τις μαθησιακές ή διδακτικές ευκαιρίες. Αν στο προσκήνιο η προσέγγισή μας γίνεται στην αλληλεπίδραση με το εγώ μας και έχουμε δυναμικό στόχο να πείσουμε τους άλλους για τις αντιλήψεις μας ή να τους πούμε ότι είναι λάθος, πιθανώς να μην έχουμε αφυπνιστεί ακόμα. 

Και αυτό δεν γίνεται γιατί το να βρισκόμαστε σε ένα ανώτερο επίπεδο κατανόησης σημαίνει ότι είμαστε λιγότερο υποκριτικοί ή λιγότερο επιθετικοί ( λιγότερη αρνητική ενέργεια ίσως..), αλλά ότι πρέπει να έχουμε την ικανότητα να σταματάμε να προβάλλουμε την αρνητικότητά μας στους άλλους καθώς και να προσηλωνόμαστε στη δική μας ανάπτυξη και ωριμότητα και όχι σε αυτές των άλλων. Να γνωρίζουμε με άλλα λόγια ότι η διδαχή είναι διδαχή και όχι κήρυγμα. 

Αγάπη για τον εαυτό μας 
Η τέταρτη παρατήρηση που θα' θελα να αναφέρω είναι πολύ σημαντική στην αναγνώριση της πνευματικής ωρίμανσης. Ανακαλύπτετε ότι εφαρμόζετε την αγάπη προς τον εαυτό σας. Κατανοείτε ότι οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε μια ανώτερη κατάσταση κατανόησης και δεν περιμένετε πια από τον εαυτό σας να διατηρεί ένα ευυπόληπτο επίπεδο «τελειότητας» ενώ στεναχωριέστε που δεν το κατορθώνετε. 

Για να είναι πνευματικά ώριμος κάποιος, πρέπει να δει τον κόσμο όπως είναι: όμορφο και εντυπωσιακά ατελή. Και εσείς, ως κομμάτι του κόσμου, δε θα είστε ποτέ τέλειοι. 

Για κάποιον, το να εξασκηθεί ενεργά στην συγχώρεση κάποιου άλλου, το να νοιάζεται για κάποιον άλλον και με τον στόχο της αυτοβελτίωσης, αποκτά ένα σίγουρο σημάδι ότι η ανύψωση και το πέρασμα σε μια ανώτερη δονητική συχνότητα είναι καθ’ οδόν. Αυτό θα συμβεί βέβαια όταν δεν είναι υπερόπτης.. 




Μετάφραση: awakengr.com via learning-mind.com

Η νοητική νηστεία των επτά ημερών…!!!!

Το θέμα της δίαιτας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της σύγχρονης εποχής για όλους τους ανθρώπους. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά βρίθουν από άρθρα γι’ αυτό το θέμα, ενώ τα ράφια των βιβλιοπωλείων είναι γεμάτα από βιβλία που αποκαλύπτουν τα μυστήρια των πρωτεϊνών, των βιταμινών κλπ. Ολόκληρος ο κόσμος αρχίζει πια να συνειδητοποιεί πια το θέμα της τροφής. 

Οι ειδικοί λένε ότι σωματικά διαμορφώνεσαι σύμφωνα μ’ αυτό που τρως – ότι το σώμα σου αποτελείται στην ουσία από την τροφή που έχεις φάει στο παρελθόν. Αυτά που τρως σήμερα, λένε, θα υπάρχουν στο αίμα σου για πολλές ώρες και το αίμα είναι που δομεί τους ιστούς του σώματός σου. 

Κανένας βέβαια λογικός άνθρωπος δεν διαφωνεί μ’ αυτά γιατί είναι απόλυτα αληθινό και το μόνο που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε τόσος πολύς χρόνος για να τα ανακαλύψει ο άνθρωπος. 

Θα ασχοληθούμε τώρα με το θέμα της δίαιτας από ένα επίπεδο πολύ πιο βαθύ και με μεγαλύτερες επιδράσεις. Αναφερόμαστε φυσικά στη νοητική δίαιτα. 

Ο σημαντικότερος από όλους τους παράγοντες στη ζωή σου είναι η νοητική δίαιτα με την οποία ζεις. Η τροφή με την οποία εφοδιάζεις το νου σου προσδιορίζει τον χαρακτήρα της ζωής σου. Οι σκέψεις που κάνεις, τα θέματα που επιτρέπεις να σε απασχολούν, διαμορφώνουν τόσο εσένα όσο και το περιβάλλον σου. 

Η ρήση «όπως είναι οι ημέρες τους έτσι θα είναι και η δύναμή τους» μπορεί στη σύγχρονη γλώσσα να μεταφραστεί «όπως είναι οι σκέψεις τους έτσι θα είναι και η ζωή τους». 

Τα πάντα στη ζωή σου – η κατάσταση του σώματός σου, είτε αυτό είναι υγιές είτε άρρωστο, η οικονομική σου κατάσταση, είτε είσαι φτωχός είτε πλούσιος, η κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι σου, είτε είναι κατάσταση ευτυχίας είτε δυστυχίας, η τωρινή κατάσταση της κάθε φάσης της ζωής σου – όλα διαμορφώνονται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βίωσες στο παρελθόν, από τις συνήθειες της σκέψης του παρελθόντος. 

Η κατάσταση δε της αυριανής σου ζωής και της ζωής της επόμενης εβδομάδας ή του επόμενου έτους, θα καθορίζεται από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που προτιμάς τώρα. 

Με άλλα λόγια, επιλέγεις τη ζωή σου, τις συνθήκες δηλαδή της ζωής σου κάθε φορά που επιλέγεις τις σκέψεις που κάνεις. Η σκέψη είναι πραγματική δύναμη στη ζωή και δεν υπάρχει άλλη. Δεν μπορείς να διέπεσαι από ένα είδος σκέψης και να έχεις ένα διαφορετικού είδους περιβάλλον. 

Αυτό σημαίνει πως δεν μπορείς να αλλάξεις το περιβάλλον σου χωρίς να αλλάξεις το νου σου, ούτε μπορείς να αλλάξεις το νου σου χωρίς να επέλθουν αλλαγές και στο περιβάλλον σου – αυτό δε είναι το ύψιστο κλειδί της ζωής. 

Να λοιπόν ποιο είναι το αληθινό κλειδί της ζωής : αν αλλάξεις τη νοητική σου σφαίρα, θα αλλάξουν και οι λοιπές συνθήκες – το σώμα σου, η καθημερινή σου εργασία ή άλλες δραστηριότητες, το σπίτι σου, το χρώμα όλης της ζωής σου γιατί, το αν είσαι ευτυχισμένος ή χαρούμενος ή μελαγχολικός και τρομαγμένος εξαρτάται απόλυτα από την ποιότητα της νοητικής τροφής με την οποία τρέφεσαι. 

Να είσαι απόλυτα ξεκαθαρισμένος σ’ αυτό. Αν ο νους σου αλλάξει, τότε πρέπει να αλλάξουν και οι καταστάσεις. Μεταμορφωνόμαστε από την ανανέωση του νου μας. Διαπιστώνεις τώρα ότι η νοητική σου δίαιτα είναι το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή σου. 

Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί σαν Μεγάλος Κοσμικός Νόμος και η αλήθεια του είναι προφανής. Η πρακτική δυσχέρεια στην εφαρμογή του προκύπτει από το γεγονός ότι οι σκέψεις μας είναι τόσο κοντά μας ώστε είναι δύσκολο χωρίς λίγη εξάσκηση να αποτραβηχτούμε απ’ αυτές και να τις αντικρύσουμε αντικειμενικά. 

Αυτό όμως ακριβώς είναι που πρέπει να μάθουμε να κάνουμε. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να επιλέγει το αντικείμενο της σκέψης κάθε φορά, καθώς επίσης και τον συγκινησιακό τόνο ή διάθεση που το χρωματίζει. 

Ναι, μπορούμε να επιλέγουμε τις διαθέσεις μας. Αν δεν μπορούσαμε δε θα είχαμε αληθινό έλεγχο στη ζωή μας. Οι διαθέσεις δημιουργούν τη χαρακτηριστική στάση που κρατά κάποιος και που τελικά διαμορφώνουν ή καταστρέφουν την ευτυχία του. 
Δεν μπορούμε να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι, πλούσιοι, αν έχουμε κακή διάθεση. Αν είσαι σκυθρωπός, δύστροπος, κυνικός, απογοητευμένος, επαρμένος ή τρομοκρατημένος, τότε η ζωή σου δεν θα έχει μεγάλη αξία. Αν δεν αποφασίσεις να καλλιεργήσεις μια καλή διάθεση, δεν πρέπει ίσως να ελπίζεις ότι θα αποκομίσεις άξια λόγου πράγματα από τη ζωή.
.
Αν δεν είσαι αποφασισμένος να αρχίσεις τώρα, επιλέγοντας προσεκτικά, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, όλες τις σκέψεις που πρόκειται να κάνεις, δεν πρέπει να ελπίζεις πως θα διαμορφώσεις τη ζωή σου όπως θα ήθελες να είναι. 

Με συντομία αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου ευτυχισμένη και άξια λόγου, πράγμα που είναι η επιθυμία του Θεού, πρέπει ν’ αρχίσεις αμέσως να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου στη συνήθεια της επιλογής και του ελέγχου των σκέψεων. 

Αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο τις πρώτες ημέρες, αν όμως επιμείνεις θα διαπιστώσεις ότι γίνεται ευκολότερο. Άλλωστε είναι το πιο ενδιαφέρον πείραμα που μπορείς να κάνεις. 

Στην πραγματικότητα αυτός ο έλεγχος της σκέψης είναι το πιο γοητευτικό χόμπυ που θα μπορούσες να δημιουργήσεις. Θα μείνεις έκπληκτος με τα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να μάθεις για τον εαυτό σου, θα έχεις δε αποτελέσματα αμέσως από την αρχή. 

Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν αυτή την αλήθεια, κάνουν σποραδικές προσπάθειες, από καιρού σε καιρό, να ελέγξουν τις σκέψεις τους αλλά, επειδή οι σκέψεις αυτές είναι «πολύ οικείες» και τα εξωτερικά ερεθίσματα τόσο επίμονα και ποικίλα, δεν πραγματοποιούν μεγάλη πρόοδο. Δεν είναι όμως η σωστή μέθοδος αυτή. 

Η μοναδική σου ελπίδα είναι να διαμορφώσεις μια καινούργια συνήθεια σκέψης που θα σε βοηθά τις στιγμές που θα είσαι πολυάσχολος ή «χαλαρός» όσο κι όταν καταβάλλεις συνειδητές προσπάθειες. Η καινούργια αυτή συνήθεια σκέψεις πρέπει να παγιωθεί οπωσδήποτε και τα θεμέλια μπορούν να τεθούν μέσα σε λίγες ημέρες, ο δε τρόπος είναι ο εξής : 

Αποφάσισε να αφιερώσεις μια εβδομάδα στο έργο της διαμόρφωσης μιας καινούργιας συνήθειας σκέψης και στη διάρκειά της ας είναι όλα τα άλλα στη ζωή σου δευτερεύοντα.

Αν το κάνεις αυτό η εβδομάδα σου θα είναι η σημαντικότερη στη ζωή σου. Θα είναι στην κυριολεξία η καμπή στη ζωή σου, που βέβαια θα αλλάξει προς το καλύτερο. Τίποτε δεν μπορεί να παραμείνει όπως ήταν. 

Αυτό δε σημαίνει απλά και μόνον ότι θα μπορείς να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες με καλύτερο πνεύμα. Σημαίνει ότι οι δυσκολίες θα φύγουν. Είναι ο επιστημονικός τρόπος να αλλάξεις τη ζωή σου και επειδή είναι σύμφωνος με τον Μεγάλο Νόμο, δεν αποτυγχάνει. 

Αντιλαμβάνεσαι τώρα, ότι λειτουργώντας έτσι, δεν είσαι αναγκασμένος να αλλάξεις τις καταστάσεις. Δεν μπορείς να αλλάξεις άμεσα τις καταστάσεις – το προσπάθησες πολλές φορές αλλά απέτυχες. Εξακολούθησε όμως την επταήμερη πνευματική δίαιτα και οι συνθήκες θα αλλάξουν για σένα. 

Αυτή είναι λοιπόν η συνταγή σου : για επτά ημέρες δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να παραμείνει έστω και για μια στιγμή σε οποιαδήποτε αρνητική σκέψη. 

Πρέπει να προσέχεις για μια ολόκληρη εβδομάδα, όπως η γάτα προσέχει το ποντίκι, και να μην αφήνεις, για οποιαδήποτε δικαιολογία, το νου σου να κάνει παρά μόνον θετικές, εποικοδομητικές και αισιόδοξες σκέψεις. 

Η πειθαρχία αυτή είναι τόσο απόλυτη που θα μπορέσεις μόνον για μια εβδομάδα να την διατηρήσεις. Μια εβδομάδα όμως είναι αρκετή γιατί μέχρι να περάσει θα έχει αρχίσει να καθιερώνεται η συνήθεια της θετικής σκέψης. 

Θα συμβούν μερικές εκπληκτικές αλλαγές στη ζωή σου, που θα σου δίνουν μεγάλο κουράγιο και το μέλλον θα φροντίσει μόνο του τον εαυτό του. 

Ο νέος τρόπος ζωής θα είναι τόσο ελκυστικός και τόσο ευκολότερος από τον παλιό τρόπο, ώστε θα διαπιστώσεις ότι ο νους σου ευθυγραμμίζεται σχεδόν αυτόματα. 

Οι επτά όμως μέρες θα είναι απαραβίαστες. Δεν πρέπει όμως να τις ξεκινήσεις χωρίς να έχεις υπολογίσει το κόστος. Η σωματική νηστεία είναι πραγματικό παιχνιδάκι μπροστά τους, έστω κι αν είσαι λαίμαργος. 

Η πιο εξαντλητική μορφή ενόργανης γυμναστικής, σε συνδυασμό με μια πορεία 30 μιλίων, θα ήταν επίσης πολύ ευκολότερη. Πρόκειται όμως για μια μόνον εβδομάδα στη ζωή σου και αυτή θα μεταβάλλει ριζικά τα πάντα προς το καλύτερο. 

Για όλη την υπόλοιπη ζωή σου, στην αιωνιότητα, τα πάντα θα είναι πια εντελώς διαφορετικά και ασύλληπτα καλύτερα από ότι θα ήταν αν δεν είχες πραγματοποιήσει αυτή την προσπάθεια. 

Μην ξεκινάς επιπόλαια. Σκέψου μια-δυο ημέρες προτού να αρχίσεις. Ύστερα άρχισε και η Χάρις του Θεού θα είναι μαζί σου. Μπορείς να αρχίσεις οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αρκεί από τη στιγμή εκείνη και μετά να ολοκληρώσεις τις επτά ημέρες. 

Αυτό είναι το βασικό. Η όλη ιδέα είναι να έχεις επτά ημέρες αδιάσπαστης νοητική πειθαρχίας ώστε να καταφέρεις να ζυγίσεις οριστικά το νου προς μια νέα κατεύθυνση μια για πάντα. 

Αν κάνεις μια κακή αρχή ή έστω κι αν πας καλά για δυο-τρεις ημέρες και ύστερα από μια «παρασπονδία» χαλάσεις την δίαιτα, εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να εγκαταλείψεις το σχέδιο αυτό για αρκετές ημέρες και να το ξαναρχίσεις. Δεν πρέπει να υπάρχουν «στραβοτιμονιές». 

Να θυμάσαι ότι ο Ριπ Βαν Ουίνκλ έκανε ιερό όρκο αποχής από το ποτό κι ύστερα δεχόταν ένα ποτηράκι που του πρόσφερε κάποιος γείτονας λέγοντας με ηρεμία: «Δεν μετράει αυτό».

Στην επταήμερη νοητική νηστεία δεν ταιριάζουν τέτοιου είδους κόλπα. Πρέπει να μετράς κάθε «διάλειμμα», γιατί είτε το κάνεις είτε όχι, θα το κάνει η Φύση. Αν συμβεί ένα τέτοιο διάλειμμα πρέπει να διακόψεις τη δίαιτα και να ξαναρχίσεις πάλι από την αρχή.

Για να προλάβουμε τις πιθανές δυσκολίες θα τις αναλύσουμε κάπως λεπτομερέστερα. Πρώτα απ’ όλα τι εννοούμε όταν λέμε αρνητικές σκέψεις; 

Αρνητική σκέψη είναι κάθε σκέψη αποτυχίας, απογοήτευσης ή προβλήματος, κάθε σκέψη κριτικής, πείσματος, ζήλιας, καταδίκης των άλλων ή αυτοκαταδίκης, κάθε σκέψη αρρώστιας ή ατυχήματος, κάθε σκέψη με λίγα λόγια έλλειψης ή απαισιοδοξίας. 

Οποιαδήποτε σκέψη δεν είναι θετικής κι εποικοδομητικής φύσης, είτε αυτή αφορά εσένα είτε οποιονδήποτε άλλον, είναι μια σκέψη αρνητική. Μην απασχολείσαι και πολύ με το θέμα της ταξινόμησης. 

Στην πρακτική δεν θα έχεις πρόβλημα να διακρίνεις ποια είναι θετική ή αρνητική. Ακόμη κι αν ο νους σου προσπαθεί να σε εξαπατήσει, η καρδιά σου θα σου ψιθυρίσει την αλήθεια.
.
Δεύτερον πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου ότι αυτό που το σχέδιο απαιτεί είναι να μην μένεις στις αρνητικές σκέψεις. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σ’ αυτό. 

Δεν είναι οι σκέψεις που σου έρχονται γενικότερα αυτό που έχει σημασία αλλά εκείνες στις οποίες εμμένεις και προσκολλάσαι. Οι σκέψεις που σου έρχονται δεν έχουν καμία αξία αν εσύ δεν επιζητείς. 

Βέβαια μπορεί να σου δημιουργούνται αρνητικές σκέψεις σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Μερικές από αυτές παρουσιάζονται από μόνες τους και προέρχονται από την φυλετική μνήμη. Άλλες στέλνονται από άλλους ανθρώπους με την συζήτηση, την συμπεριφορά τους ή μέσα από δυσάρεστα νέα που μαθαίνεις από τις εφημερίδες ή το τηλέφωνο. 

Όλα όμως αυτά δεν έχουν καμία αξία αν δεν τα «φιλοξενείς». Στην πραγματικότητα, μάλιστα, σου προσφέρουν την πειθαρχία εκείνη που θα σε μεταμορφώσει στην διάρκεια αυτής της τόσο σημαντικής εβδομάδας. 

Εκείνο που έχεις να κάνεις είναι, μόλις εμφανιστεί η αρνητική σκέψη, να την αποδιώχνεις. Να φεύγεις μακριά από την εφημερίδα, από τη σκέψη της αρνητικής επιστολής ή της ηλίθιας παρατήρησης. 

Όταν η αρνητική σκέψη εισχωρεί στο νου σου, να την απομακρύνεις και να σκέφτεσαι κάτι άλλο. Καλύτερο από όλα είναι να σκέφτεσαι τον Θεό. Μας δίνεται μια τέλεια αναλογία με το παράδειγμα του ανθρώπου που κάθεται κοντά σε μια φωτιά, όταν πετάγεται ένα κάρβουνο πάνω στο μανίκι του. 

Αν το τινάξει χωρίς καθυστέρηση δεν συμβαίνει τίποτε, αν όμως το αφήσει έστω και για μια στιγμή τότε το κακό πια έγινε και θα πρέπει ασφαλώς να μπαλώσει το μανίκι. Το ίδιο ισχύει και για μια αρνητική σκέψη.

Τι γίνεται όμως με εκείνες τις αρνητικές σκέψεις και καταστάσεις που δεν είναι δυνατόν να αποφύγεις, στο σημείο που βρίσκεσαι σήμερα; Τι γίνεται με τα συνηθισμένα βάσανα που έχεις να αντιμετωπίσεις στο γραφείο ή στο σπίτι; 

Η απάντηση είναι ότι αυτά δεν θα επηρεάσουν τη δίαιτά σου αν εσύ δεν τα αποδεχτείς από φόβο ή επειδή πιστεύεις σ’ αυτά ή επειδή αγανακτείς ή λυπάσαι ή επειδή υποχωρείς. 

Οποιαδήποτε αρνητική κατάσταση που σε αναγκάζει το καθήκον σου να αντιμετωπίσεις, δεν θα επηρεάσει τη δίαιτά σου. Πήγαινε στο γραφείο ή συλλογίσου τις υποχρεώσεις του σπιτιού, χωρίς όμως να αφήνεις να σε επηρεάσουν και όλα θα πάνε καλά. 

Πες ότι γευματίζεις με ένα φίλο σου που μιλά αρνητικά. Μην προσπαθήσεις να του κλείσεις το στόμα ή να τον φιμώσεις. Άφησέ τον να μιλά, αλλά μη δέχεσαι αυτά που λέει και τότε η δίαιτά σου θα παραμείνει ανέπαφη. 

Πες ότι έρχεσαι στο σπίτι και αντιμετωπίζεις ένα σωρό αρνητικές συζητήσεις. Μην κάνεις κήρυγμα, απλά και μόνο μην τις δέχεσαι. Η νοητική σου συναίνεση είναι που συνιστά τη δίαιτά σου, μην το ξεχνάς αυτό. 

Πες πως είσαι μάρτυρας ενός ατυχήματος ή μιας άδικης πράξης. Αντί να αντιδράσεις αποδεχόμενος τα φαινόμενα και αρχίσεις να λυπάσαι ή να νιώθεις αποστροφή, αρνήσου τα και προσπάθησε να κάνεις οτιδήποτε μπορείς για να διορθώσεις την κατάσταση, εκπέμποντας θετικές σκέψεις. Θα εξακολουθείς να βρίσκεσαι στη δίαιτά σου.
Θα βοηθά βέβαια πολύ αν μπορείς να αποφεύγεις, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οποιονδήποτε θεωρείς ικανό να ξυπνά το κακό μέσα σου. 

Όσο βρίσκεσαι σε δίαιτα είναι καλό να αποφεύγεις άτομα που σε νευριάζουν, σε επηρεάζουν αρνητικά ή σε κάνουν να πλήττεις. Αν όμως δεν μπορείς να τα αποφύγεις, πρέπει να φροντίσεις για λίγο περισσότερη πειθαρχία. Αυτό είναι όλο. 

Υπέθεσε πως την επόμενη εβδομάδα έχεις να αντιμετωπίσεις μια ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία. Αν διαθέτεις αρκετή πνευματική κατανόηση, θα είσαι σε θέση να την αντιμετωπίσεις με πνευματικό τρόπο. 

Σε σχέση όμως με το θέμα μας, θα ήταν νομίζω προτιμότερο να αρχίσεις τη δίαιτα μετά το τέλος της. Όπως είπα νωρίτερα, μην παίρνεις επιπόλαια το θέμα της δίαιτας, σκέψου το πολύ καλά προτού την αρχίσεις. 

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν πως με την έναρξή της, φαίνονται να πυροδοτούνται του κόσμου οι δυσκολίες. Υπάρχει η εντύπωση πως όλα αρχίζουν ξαφνικά να πηγαίνουν άσχημα. 

Ίσως αυτό να προκαλεί μια αναταραχή αλλά στην ουσία πρόκειται για ένα καλό σημάδι. Σημαίνει ότι τα πράγματα αρχίζουν να κινούνται κι αυτός δεν είναι άλλωστε ο στόχος μας; Αν μοιάζει να συγκλονίζεται συθέμελα ολόκληρος ο κόσμος, κρατήσου γερά και άφησέ τον να συγκλονίζεται. 

Όταν κατασιγάσει, θα σχηματιστεί ξανά η εικόνα, που τώρα όμως θα είναι κοντύτερα στην επιθυμία της καρδιάς σου. Αυτό είναι ένα λεπτό σημείο λεπτό και σπουδαίο. 

Δεν καταλαβαίνεις ότι το να συλλογιέσαι αυτές τις δυσκολίες είναι από μόνο του μια αρνητική σκέψη, που ίσως να σε ξεστράτισε από τη δίαιτά σου; Το γιατρικό δεν είναι βέβαια να αρνείσαι ότι ο κόσμος σου κλονίζεται ως προς τα φαινόμενα, αλλά να αρνείσαι να θεωρείς τα φαινόμενα σαν πραγματικότητα. 

Να διατηρείς τη σκέψη σου θετική, αισιόδοξη και καλοσυνάτη, όσο η εξωτερική αυτή εικόνα κλονίζεται. Να τη διατηρείς έτσι, σε πείσμα όλων των φαινομένων και η μεγαλειώδης νίκη είναι σίγουρη. Κάθε πλευρά της ζωής σου θα βελτιωθεί ριζικά. 

Μια τελευταία λέξη προειδοποίησης: μην πεις σε κανέναν ότι βρίσκεσαι σε δίαιτα ή ότι σκοπεύεις να την αρχίσεις. Κράτησε αυτό το καταπληκτικό πρόγραμμα αυστηρά δικό σου. 

Να θυμάσαι ότι η ψυχή σου θα είναι ο Μυστικός Χώρος του Υψίστου. Όταν περάσεις με επιτυχία τις επτά ημέρες, άφησε να περάσει ένα λογικό χρονικό διάστημα για να θεμελιώσεις την καινούργια νοητική σφαίρα και ύστερα πες την ιστορία σου σε όποιον εσύ νομίζεις ότι μπορεί να βοηθηθεί. 

Τέλος να θυμάσαι ότι τίποτε από όσα ειπώθηκαν ή έγιναν από άλλους, δεν μπορεί να σε βγάλει από τη δίαιτα. Μόνον η δική σου αντίδραση στη συμπεριφορά κάποιου άλλου μπορεί να το κάνει. 




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό ...