Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Αυτό είναι το παυσίπονο της φύσης : Ενεργεί πιο γρήγορα και από την ασπιρίνη...!!!!

Και όμως υπάρχει ένας ξηρός καρπός που μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο σε χρόνο ρεκόρ. Και αν μέχρι στιγμής, καταναλώνατε την πασίγνωστη ασπιρίνη, τότε δεν έχετε παρά να διαβάσετε την παρακάτω επιστημονική έρευνα, η οποία γεννάει νέα δεδομένα. 

Δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής, σε συνδυασμό με το άγχος της καθημερινότητας. Θέτουν τον πονοκέφαλο, τον νούμερο έναν πόνο….

Η σαλικίνη, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης που καταπραΰνει τον πόνο, μπορεί να βρεθεί σε μεγάλες ποσότητες στα αμύγδαλα. 

Επίσης μερικοί άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες έχουν χαμηλότερα επίπεδα μαγνησίου από τους ανθρώπους που δεν έχουν και αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το μαγνήσιο μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των επιθέσεων της ημικρανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου του Maryland. 

Δεδομένου ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, η κατανάλωσή τους μπορεί να σταματήσει μια ημικρανία ή να αποτρέψει μελλοντικές, όπως αναφέρει το invitromagazine.

Το Πανεπιστήμιο του Maryland, εξηγεί ότι σε μια μελέτη που έγινε για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του μαγνησίου στη μείωση των ημικρανιών, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που πήραν μαγνήσιο μείωσαν την συχνότητα των επιθέσεων ημικρανίας κατά 41,6 % σε σύγκριση με 15,8% εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο. 

Τα αποτελέσματα ήταν ταχύτερα και κυρίως χωρίς παρενέργειες και δυσμενείς αντιδράσεις.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα αμύγδαλα ως θεραπεία για τους πονοκεφάλους συνιστάται μία χούφτα αμύγδαλα ή 10-12 τεμάχια την ημέρα που ισοδυναμούν με μία ασπιρίνη. 




Όλη η αρνητικότητα των ανθρώπων ξεκινάει από τον φόβο...!!!!

Όλη η αρνητικότητα των ανθρώπων ξεκινάει από τον φόβο.
Συχνά νιώθουμε αρνητικότητα προς τους άλλους γύρω μας όταν δεν κάνουν κάποια πράγματα που πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να κάνουν.

Ίσως πρέπει να είναι πιο συνεπείς ή πιο υπεύθυνοι ή να κάνουν περισσότερες εργασίες ή να είναι πιο δημιουργικοί ή πιο παραγωγικοί. 

Υπάρχει μια σκέψη που θα μας βοηθήσει σ’ αυτές τις περιπτώσεις :

Αν ο άνθρωπος αυτός είχε δύο σπασμένα πόδια και δεν μπορούσε να δουλεύει και δεν μπορούσε να είναι συνεπής στις ευθύνες του, θα τον δικαιολογούσαμε έτσι δεν είναι; Δε θα λέγαμε ότι «είναι τεμπέλης» ή «είναι ανάξιος», θα λέγαμε ότι δεν μπορεί, γιατί έχει δύο σπασμένα πόδια.

Όταν καταλάβουμε ότι η προσωπικότητα έχει δύο πόδια που το ένα λέγεται αυτοπεποίθηση και το άλλο αυτοπαραδοχή και ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν αυτά τα πόδια σπασμένα από τα παιδικά τους χρόνια, από τη συμπεριφορά των γονιών, των δασκάλων και της κοινωνίας, τότε θα δούμε τον άνθρωπο αυτόν και την τεμπελιά του και την έλλειψη ευθύνης και συνέπειας που έχει από μια άλλη άποψη.

Θα λέμε ότι έχει σπασμένα πόδια, ότι δηλαδή η προσωπικότητά του έχει χάσει τα δύο στηρίγματα, την αυτοπαραδοχή και την αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό συμπεριφέρεται έτσι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κατανόηση.

Αλλά, ειδικά αν έχουμε ένα ρόλο ευθύνης απέναντί του, θα προσπαθήσουμε συγχρόνως να τον βοηθήσουμε να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και αυτοπαραδοχή για να μάθει να κρατάει το δικό του φορτίο στη ζωή και να μην εξαρτάται από τους άλλους.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές όταν βλέπουμε κάποιον να τεμπελιάζει, δημιουργούμε αρνητικά συναισθήματα μέσα μας επειδή δεν τον καταλαβαίνουμε, επειδή δεν μπαίνουμε στη θέση του. Αν μπούμε, θα καταλάβουμε ότι η τεμπελιά του είναι αποτέλεσμα φόβου, έλλειψης σιγουριάς για τον εαυτό του.

Η φύση του ανθρώπου είναι η δημιουργικότητα, η παραγωγικότητα και αν δεν την εκδηλώνει, ο λόγος είναι ότι έχει σπασμένα ψυχολογικά πόδια. 

Γι’ αυτό θα τον κατανοήσουμε, δε θα τον απορρίψουμε και θα τον βοηθήσουμε να θεραπεύσει τα πόδια του. Δε θα τον μπλοκάρουμε ακόμα περισσότερο με το να τον κριτικάρουμε και να τον απορρίπτουμε.

Γιατί αυτό ακριβώς είναι που έχει φέρει τον άνθρωπο σ’ αυτήν την κατάσταση, να μην μπορεί να είναι δημιουργικός στη ζωή του. Όταν τον απορρρίπτουμε συνεχώς του σπάμε τα πόδια ακόμα περισσότερο. Αυτό που χρειάζεται είναι βοήθεια να δυναμώσει την πίστη στον εαυτό του και την αυτοπαραδοχή του.

Όλη η αρνητικότητα των ανθρώπων ξεκινάει από τον φόβο, από την άγνοια. Όταν το καταλάβουμε αυτό, έχουμε πολύ λιγότερα αρνητικά συναισθήματα προς τους άλλους ανθρώπους και μπορούμε να τους βοηθήσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά.

Απόσπασμα από το βιβλίο «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ» του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ




Photo by Anthony Samaniego | flickr

Σ' αυτούς που σου χαρίζουν καρφιά, εσύ χάριζε καρδιά...!!!!

Σ' αυτούς που σου χαρίζουν καρφιά, εσύ χάριζε καρδιά
Είναι εκείνη η στιγμή που ο άλλος θα σου μιλήσει απότομα και απαξιωτικά, που θα σε προσβάλει.

Είναι εκείνη η στιγμή που μέσα σου θα κινηθεί βίαια η καρδιά σου προς τον άλλον διψώντας δικαίωση και εκδίκηση.

Εκείνη λοιπόν την στιγμή δώσε τόπο στην οργή. Δώσε της τόπο μακρυά από την καρδιά σου, από το είναι σου. Εξόρισέ την μακρυά χωρίς να αφήσεις περιθώρια παραμονής και επιστροφής της.

Εκείνη την στιγμή είναι η ευκαιρία σου να σιωπήσεις, να σηκώσεις τον σταυρό αυτόν που ο άλλος σου προσφέρει.

Είναι η ευκαιρία σου να συσταυρωθείς με τον Χριστό. Είναι η ευκαιρία σου να συντρίψεις τον εγωισμό σου, την φιλαυτία σου, το αυτοείδωλό σου. 

Είναι η ευκαιρία σου να καλλιεργήσεις την ταπείνωση και την πραότητα, την ανεξικακία και την συγχωρετικότητα. 

Κι αν δεν τα καταφέρεις. Εάν ανοίξεις κι εσύ το στόμα σου και μιλήσεις με κακία και εμπάθεια μιμούμενος τον άλλον, τότε μην αφήσεις τον χρόνο να κυλήσει χωρίς να διορθώσεις την πτώση σου. Μην επιτρέψεις τον εαυτό σου να απομακρυνθεί από τον άλλον.

Είναι η ευκαιρία σου και πάλι να βάλεις βαθιά το μαχαίρι της ταπείνωσης και να θανατώσεις την εγωπάθειά σου. 

Μη λυπηθείς τον εαυτούλη σου, μη δειλιάσεις μπροστά στην διατήρηση της αξιοπρέπειάς σου, μη φοβηθείς για την εκούσια ήττα σου.

Έτσι θα νικήσεις πραγματικά: τρέξε και ζήτα συγνώμη, τρέξε χωρίς δισταγμούς και τσαλάκωσε το "δίκιο" σου, το εγώ σου. 

Τρέξε τον δρόμο αυτόν της χριστομίμητης ζωής. Αυτοεξευτελίσου, ρεζίλεψε το δαίμονα που τρέφει τον εγωισμό σου. Ζήτα συγνώμη κι ας μη φταις. 

Ζητώντας συγνώμη λαμβάνεις το έλεος του Θεού πλουσιοπάροχα.

Τι αρχοντιά; Τι μεγαλοσύνη; Πόσο σπουδαίο είναι να τρέχεις για να ταπεινωθείς, πόσο υπέροχο είναι ν' αρπάζεις κάθε ευκαιρία για να καλλιεργείς την πραότητα, την ανεξικακία, την συγχώρεση; Μεγαλύτερο επίτευγμα δεν υπάρχει!

Μη λες "εγώ συγχωρώ", αλλά να ζητάς συγχώρεση (είναι τελείως διαφορετικό το ένα από το άλλο). 

Είναι απίστευτα ωφέλιμο να μπούμε στην διαδικασία της συντριβής του εγώ μας. Ο Θεός μας βοηθά σ' αυτήν την διαδικασία επιτρέποντας διάφορες καταστάσεις μέσα στην καθημερινότητά μας ώστε να ασκούμαστε πνευματικά. 

Στην καλή μας προαίρεση και διάθεση είναι να εκμεταλλευόμαστε κάθε τέτοια περίπτωση ώστε να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη.

Κάν' το και θα δεις. Θα δεις μέσα σου να ανατέλλει φως και ειρήνη. Θα δεις μέσα σου ότι δια της ταπείνωσης και του εκούσιου εξευτελισμού σου μια γλυκιά χαρά θα κατακλύσει την καρδιά σου.

Εκείνοι οι άνθρωποι είναι οι πιο όμορφοι. Εκείνοι που ζούνε έτοιμοι να συσταυρωθούν ως κακούργοι με τον Χριστό, που είναι έτοιμοι να αναβαπτιστούν πάνω στον σταυρό της απαξίωσης και της αδικίας.

Είναι όμορφοι αυτοί οι άνθρωποι γιατί πλέον δεν ζούνε υπολογίζοντας το καλό τους όνομα, την γνώμη τους, το βόλεμά τους, το "δίκιο" τους, αλλά πλέον ζούνε ως αερικά ανάμεσα στον κόσμο μεταφέροντας... 

το μήνυμα της ανάστασης που γεννάται από τον σταυρό, το μήνυμα της σωτηρίας που θεμελιώνεται στην συγχώρεση, το μήνυμα της αγάπης που είναι ιερό ζεύγος με την ταπείνωση.

Όσο κι αν ο άλλος θέλει το κακό σου, εσύ μην τον μιμηθείς. 
Εσύ μείνε στο καλό, μείνε στο να χαρίζεις λουλούδια και όχι καρφιά. 

Ειδικά σ' αυτούς που σου χαρίζουν καρφιά, εσύ χάριζε καρδιά...




αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος 

Α-πέτυχα...!!!!

Η ζωή δεν είναι γεμάτη επιτυχίες, κατηφόρες και χαρές. Για την ακρίβεια, η ζωή είναι γεμάτη απογοητεύσεις, αγώνες χαμένους, αποτυχίες και αρκετές κάθετες ανηφόρες. Οι άνθρωποι έχουμε την λανθασμένη άποψη ότι αποτυχημένο μας κάνει μια αποτυχία ή μια λανθασμένη εκτίμηση.

Μεγάλο λάθος. Αποτυχημένο (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λέξη) μας κάνει εκείνο το συναίσθημα του φόβου που δε μας επιτρέπει να τολμήσουμε και να προσπαθήσουμε κάτι που θέλουμε ή να φύγουμε από μια κατάσταση που δεν θέλουμε.

Αν και ως άνθρωπος, έχω την πεποίθηση πως όλα τα πράγματα που μας συμβαίνουν στη ζωή, αποτελούν μια βιωματική διδασκαλία που μπορούμε να μετατρέψουμε προς όφελός μας και προς την εσωτερική μας αναγέννηση και ευτυχία. Είναι ο τρόπος της ζωής να μας κάνει πιο δυνατούς.
Δεν έχει να κάνει με το τι μου συνέβη. Έχει να κάνει με το πώς βλέπω και πώς αντιμετωπίζω αυτό που μου συνέβη. Βγες έξω και τόλμησε να διεκδικήσεις αυτό που θα ήθελες να γίνεις. Είμαι σίγουρος πως θα πετύχεις. Και μην ξεχνάς πως αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλά αξίζει.




Α-πέτυχα - από τον Μάριο Γιαννάκου 
Photo: Author/Depositphotos

Mε αγάπη και φως σας εύχομαι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....!!!!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Αγαπημένη μου συμπαντική οικογένεια......η Ανάσταση του Κυρίου εύχομαι να γεμίσει τις καρδιές σας με αγάπη και φως.....ας μιμηθούμε το παράδειγμα του Χριστού μας......και ας μοιράσουμε απλόχερα την αγάπη μας........το χαμόγελο μας....τη συμπόνια μας....τη συγχώρεση μας.......και ότι καλό βγαίνει μέσα από την ψυχή μας......

να ξέρετε ότι η θυσία του Κυρίου.....πρέπει να μείνει ανεξίτηλη μέσα μας.......γιατί μας χαρίζει την αιώνια ζωή.......

ας κάνουμε το θέλημα του Θεού......όσο μπορεί ο καθένας και ας βιώσει τα μαθήματα του......ας κάνει αυτό που έχει έρθει να κάνει για να εκτελέσει το σχέδιο της ψυχής του......!!!!!!!!! 

Μάθετε από κάθε κατάσταση να παίρνετε μόνο τα καλά και τα θετικά......και να ψάχνετε να βρείτε το θησαυρό που κρύβετε πίσω από κάθε πόνο ή πρόβλημα που σας προκύπτει......

έχετε εμπιστοσύνη στη Θεϊκή Συγχρονικότητα......έχετε υπομονή......ο Θεός είναι πάντα μαζί μας και μας βοηθά......απλά κάποια πράγματα πρέπει να τα παραδίδουμε σε Εκείνον που γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας.......!!!!!!!!

Σας στέλνω όλη μου την αγάπη......και τις καλύτερες ευχές μου για κάθε μέρα.......γιατί κάθε μέρα είναι γιορτή......κάθε μέρα αξίζει......γιατί είμαστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ........εκτιμήστε τη ΖΩΗ σας......και απολαύστε την......γιατί κάποιοι άλλοι δεν έχουν το προνόμιο αυτό.....!!!!!!

Και του χρόνου αγαπημένοι μου άγγελοι...........με υγεία χαρά και ευτυχία να είναι πάντα γεμάτη η ζωή σας.......!!!
Να είστε όλοι ευλογημένοι...!!!!


Λένα Μπαξέ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ο στόχος είναι απλά η άλλη όψη του προβλήματος...!!!!


Όλοι βάζουμε στόχους. Είναι ο μαγικός τρόπος που μας βοηθά να ελπίζουμε πως έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε ή να αποκτήσουμε, αυτό που μας κάνει να αλλάξουμε κάτι μέσα μας. μια πεποίθηση; Μια εικόνα που έχουμε για κάτι; Για τον ίδιο μας τον εαυτό; 

Πάντως για κάτι που μας χαλάει ή που θέλουμε πολύ. Δε θα αναλύσω τους λόγους που μας οδηγούν στο να βάλουμε στόχους, αναφέρω ενδεικτικά τον ανταγωνισμό, το πάθος, τη ζήλια ακόμα περισσότερο τη κτητικότητα .

Φυσικά να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στους δραστήριους ανθρώπους που βάζουν στόχους με τη λογική τους, και τους παίρνουν στα σοβαρά, κοπιάζοντας και καταφέρνοντας να τους κατακτήσουν! 

Δεν αναφέρομαι σ εκείνους που όπως έλεγε κι ο παππούς μου, «στύβουν τη πέτρα και βγάζει ζουμί». Αν ανήκετε σε αυτούς τους ανθρώπους, δηλώνω τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό μου, και σας παρακαλώ να αγνοήστε αυτό το άρθρο!

Μιλάω για τους άλλους, εκείνους που χρειάζονται ένα τρόπο για να κρυφτούν από τον εαυτό τους, που βάζουν στόχους, για να μη κάνουν πράξεις. Μιλάω για εκείνους που τοποθετούν τα θέλω τους χιλιόμετρα μακριά, για να απολαύσουν τη «μαζοχιστική» διαδρομή, (δικαιολογία) η οποία είναι αόριστη. 

Η διαδρομή είναι στη πραγματικότητα η παράταση χρόνου, που τους κάνει να φαίνονται ότι παλεύουν για το στόχο τους, αλλά στην ουσία τους κρατάει επ΄ αόριστο στα προβλήματά τους, χρησιμοποιώντας την ως δικλείδα, για να δείχνουν στους υπόλοιπους ότι (τάχα) παλεύουν, και να αποδεικνύουν (τάχα) στους ίδιους, ότι δε μπορούν να ξεφύγουν απ το πρόβλημα , ενώ έχουν βάλει (τάχα) στόχο να φύγουν απ' αυτό.

Αν ανήκετε σ αυτή τη κατηγορία, ανοίξτε τα αφτιά σας και ακούστε με καλά φίλοι μου!

Αν θέλετε να βάζετε στόχους, βάλτε κανονικούς. Κάντε το στόχο σας μικρά – μικρά βήματα, και κατακτήστε τα ένα – ένα, με μικρά, αλλά σταθερά βήματα. Γιορτάστε μεγαλόφωνα για τη κάθε σας νίκη, απ' τη πιο μικρή, ως το πιο μεγάλο σας επίτευγμα, γιατί θα το αξίζετε. 

Γιατί θα το έχετε προσπαθήσει με κόπο, με ψυχή. Αυτή η επιβράβευση θα είναι τελικά η δύναμή σας. Η ίδια σας η επιτυχία θα σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε ένα βήμα παρά κάτω.

Αυτή και μόνο αυτή η μέθοδος θα σας δώσει τη δύναμη να κατακτήσετε ό,τι θελήσετε και να πετύχετε οποιονδήποτε στόχο είτε μεγάλο είτε μικρότερο. Μη δειλιάζετε, μη βλέπετε τη διαδρομή μακρινή και μην αφήνετε για αύριο, ότι μπορείτε να κάνετε σήμερα.

Θυμήσου! Στέκοντας μπροστά σε μια πολυκατοικία, για να ανέβεις στη ταράτσα, θα πρέπει πρώτα να περάσεις από όλους τους ορόφους!




Μαρία Χαρίτου

Να θυμάστε πάντα ότι οι επιθυμίες σας πρώτα εκ-πληρώνονται στη συνειδητότητά σας, και κατόπιν εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο...!!!!

Να θυμάστε πάντα ότι οι επιθυμίες σας πρώτα εκ-πληρώνονται στη συνειδητότητά σας, και κατόπιν εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο – έτσι, το μυστικό είναι να είστε ευγνώμονες όσο τα καλά που αναμένετε είναι ακόμα αόρατα.

Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρις ότου λάβει χώρα η υλική εκδήλωση για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. Αν το κάνετε, θα καθυστερήσετε τη διαδικασία ή μπορεί ακόμα και να τη ματαιώστε ολοκληρωτικά.

Η ευγνωμοσύνη απελευθερώνει ένα δυναμικό ρεύμα πνευματικής ενέργειας, το οποίο ασκεί μια εξαιρετικά ισχυρή επίδραση στον κόσμο σας. Όχι μόνο εξαλείφει τα υποσυνείδητα αρνητικά πρότυπα που προκαλούνται από την αγνωμοσύνη, αλλά δημιουργεί και ένα συνδετικό κρίκο - μια γέφυρα - ανάμεσα σ’ εσάς και κάθε πιθανή πηγή ευτυχήματος στη ζωή σας.

Ασφαλώς, υπάρχει μόνο μία πηγή, αλλά ο Θεϊκός Νους λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους, εκτελώντας θαύματα μέσα από άπειρο αριθμό αγωγών. Και μέσω της ευγνωμοσύνης και της εξύμνησης της εσωτερικής Ανώτερης Συνειδητότητας, ευθυγραμμίζεστε με όλα τα πλούτη του σύμπαντος. 




Διαλέξτε έναν λωτό για να πάρετε μια συμβουλή σχετικά με την τωρινή σας κατάσταση...!!!!

Όταν πρόκειται να υπολογίσουμε τι πρέπει να κάνουμε, μερικές φορές το υποσυνείδητο μας γνωρίζει πολύ καλύτερα τις κινήσεις που χρειάζονται από ότι το συνειδητό μυαλό. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, τα πράγματα τα οποία μας έλκουν μπορούν να στρώσουν τα μονοπάτια που θα επιλέξουμε στην ζωή. 

Παρακάτω, θα βρείτε μια εικόνα με πολλά διαφορετικά είδη λωτού. Κοιτάξτε τον καθένα ξεχωριστά και αποφασίστε ποιος σας ελκύει περισσότερο. Ποιος σας τραβάει την προσοχή; Μήπως κάποιος ξεχωρίζει περισσότερο από τους υπόλοιπους; Δείτε τι σημαίνει. 
               
1ος λωτός 
Αν ο πρώτος λωτός σας τράβηξε την προσοχή τότε η κατάσταση που έπεται θα είναι πολύ πιο δύσκολη από ό, τι νομίζατε. Το να παραμείνετε όσο πιο ήρεμοι γίνεται είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή. Παρόλο που πιστεύετε πως τώρα πρέπει να ξεσπάσετε και να δείξετε τα αληθινά σας συναισθήματα, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να κρατηθείτε λίγο ακόμα. 

Να θυμάστε πως μερικές φορές το να αφήνετε αυτό που σας ενοχλεί είναι καλύτερο από το να δίνετε δύναμη σε εκείνους που σας προκαλούν πόνο. Όσο σκληρό και αν φαίνεται, είστε δυνατοί και μπορείτε να χειριστείτε οτιδήποτε. 

2ος λωτός 
Αν αυτός ο λωτός σας ελκύει, οι πιθανότητες είναι ότι χρειάζεται να βεβαιωθείτε πως σκέφτεστε προσεκτικά τα πράγματα. Το να πράττετε χωρίς σκέψη θα σας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα τις επόμενες εβδομάδες. Θα υπάρξουν άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να εμφανιστούν απροσδόκητα και να σας ρίξουν. Το να εστιάσετε στον εαυτό σας θα σας βοηθήσει πολύ περισσότερο από το να προσπαθείτε να ευχαριστείτε τους πάντες. 

Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να σκεφτείτε την οικονομική σας κατάσταση και να δουλέψετε για να βελτιώσετε τους τομείς που πρέπει. Ίσως να αισθάνεστε εκτός τόπου αλλά το να ξεκαθαρίσετε τις υποθέσεις σας και να βρείτε την σταθερότητα θα σας βοηθήσει δραματικά. Ενώ μπορεί να πιστεύετε πως δεν τα πάτε καλά, είστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας. 

3ος λωτός 
Σίγουρα η καρδιά σας έχει πληγωθεί από κάτι για το οποίο δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα αλλά αυτός ο λωτός σας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνετε τον εαυτό σας θύμα. Αφιερώστε τον χρόνο σας για τα προβλήματα που πρόκειται να έρθουν και γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς. Με τον καιρό θα θεραπευτείτε, όλα όσα συμβαίνουν στην ζωή σας αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να διαρκέσουν για πάντα. 

Εν τέλει, θα μπορέσετε να κοιτάξετε πίσω και να συνειδητοποιήσετε πως είστε ένας από τους μεγαλύτερους μαχητές. Το να απομακρύνετε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σας θα σας ωφελήσει πολύ. Σταματήστε να αφήνετε ανθρώπους που δεν σας νοιάζονται να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη σας. 

4ος λωτός 
Η ζωή σας ήταν πολύ δύσκολη τελευταία, και αν αυτός ο λωτός σας ελκύει το γνωρίζετε καλά. Είστε εκνευρισμένοι και νιώθετε πως δεν μπορείτε να προχωρήσετε. Μην απομονώνεστε, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε τις σκέψεις των άλλων. 

Όταν νιώθετε έτσι, πρέπει να κάνετε το αντίθετο από αυτό που θα κάνατε κανονικά. Αντί να παραδοθείτε στην θλίψη, προσπαθήστε να δημιουργήστε νέες αναμνήσεις και να χτίσετε ουσιώδεις συνδέσεις. Περάστε χρόνο με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για σας και δείτε που πηγαίνουν τα πράγματα. 

5ος λωτός 
Η ζωή σας αυτή τη στιγμή πηγαίνει αρκετά καλά και ενώ μπορεί να μην σας αρέσει το που βρίσκεστε τώρα, εξακολουθείτε να προχωράτε σωστά. Καθώς περνούν οι μέρες θα πρέπει να είστε ευγνώμονες για τους ανθρώπους γύρω σας. Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με τους ανθρώπους που νοιάζεστε, τόσο το καλύτερο. 

Ίσως το να επιβραδύνετε λίγο και να χαλαρώσετε πραγματικά θα διευκόλυνε πολύ το μυαλό σας. Δουλεύετε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο τελευταία και φαίνεται. Δεν είναι κακό να κάνετε ένα διάλειμμα όταν νιώθετε πως το χρειάζεστε. 

6ος λωτός 
Οι συναισθηματικές ουλές σας είναι βαθύτερες από όσο είστε πρόθυμοι να παραδεχτείτε και πρέπει να το ξεπεράσετε. Τα θέματα που έχετε στο μυαλό σας βαραίνουν την ζωή σας και χρειάζεται να τα επιλύσετε. Ίσως το να αναζητήσετε βοήθεια από μια νέα πηγή θα σας ωφελήσει. 

Αυτή τη στιγμή δεν αισθάνεστε ο εαυτός σας και το να δουλέψετε για να επιστρέψετε στα φυσιολογικά σας θα φέρει τεράστιες αλλαγές. Σταματήστε να φοβάστε τόσο, εξερευνήστε το άγνωστο και δώστε στον εαυτό σας μια ευκαιρία να ευδοκιμήσει. Αυτά που αντιμετωπίζετε τώρα δεν μπορούν να σας ρίξουν εκτός αν τους το επιτρέψετε. 




Μετάφραση επιμέλεια: L.C

Ξηροί καρποί : Το αγαπημένο σνακ της νηστείας...!!!!

Τα ποσοστά μιλούν από μόνα τους. Οι ξηροί καρποί είναι ίσως η πιο ωφέλιμη τροφή για την υγεία. Πρόκειται για ένα από τα βασικά σνακ που επιλέγουμε στην νηστεία καθιστώντας της ευεργετική τόσο για την ψυχή όσο και για την υγεία του ατόμου. 

Δεν είναι περίεργο ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλή σνακ, αφού προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Η κατανάλωση μιας μερίδας ξηρών καρπών την ημέρα έχει συνδεθεί με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας. Γενικά, αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και καλού λίπους. 

Δείτε σε νούμερα τη διατροφική αξία διάφορων ξηρών καρπών (Τα ποσοστά αναφέρονται στην ημερήσια ποσότητα που πρέπει να λαμβάνουμε ενώ η ποσότητα είναι 28 γραμμάρια): 

Αμύγδαλα 
Μια χούφτα αμυγδάλων προσφέρει: 
12% πρωτεΐνες
14% φυτικών ινών
17% βιταμίνη Β2
19% μαγνήσιο
37% βιταμίνης Ε 

Καρύδια 
Μια χούφτα καρυδιών προσφέρει: 
8% φυτικών ινών
9% πρωτεΐνες
10% φώσφορο
11% μαγνήσιο
22% χαλκό 

Φουντούκια 
Μια χούφτα φουντουκιών προσφέρει: 
8% βιταμίνης Β6
8% πρωτεΐνες
12% μαγνήσιο
21% βιταμίνης Ε
24% χαλκό 

Φιστίκια 
Μια χούφτα φιστικιών προσφέρει 
12% πρωτεϊνών
12% φυτικών ινών
14% φωσφόρου
16% θειαμίνη
18% βιταμίνης Β6 

Πεκάν 
Μια χούφτα πεκάν προσφέρει 
5% πρωτεϊνών
8% μαγνησίου
8% φωσφόρου
11% φυτικών ινών
12% θειαμίνης




Το εύκολο πράγμα και το πιο δύσκολο ...!!!!

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Ιούδας. Λες πως είσαι φίλος, μα όταν βρεις την ευκαιρία, δε διστάζεις για τριάκοντα αργύρια, με ένα φιλί τους ανθρώπους σου να τους προδώσεις.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο Πιλάτος. Κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν, εσύ ‘’νίπτεις τας χείρας σου’’. Δεν παίρνεις την ευθύνη ούτε για τις πράξεις σου, ούτε για τη ζωή σου.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι και εσύ ένας από τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους. Για τον κόσμο όλο, τίμιος, δίκαιος, καθαρός, μέσα σου όμως, να κρύβεις, μίσος, οργή, ζήλεια, υπερηφάνεια, ασπλαχνία.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο όχλος. Χάβρα Ιουδαίων. Να μην έχεις βούληση. Να μην παίρνεις καμία ευθύνη. Να μην βάζεις το μυαλό σου να σκεφτεί. Απλά να ακολουθείς. Σαν πρόβατο. Και ‘’άρον άρον’’ να ζητάς να σταυρωθεί, αυτός που μέχρι χθες επευφημούσες.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι ο Βαραββάς. Να χτίζεις τη δική σου ελευθερία, τη δική σου ζωή, εις βάρος κάποιου άλλου.

Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να είσαι ο ληστής στα αριστερά. Και ακόμα και εκεί, στην έσχατη στιγμή σου, να μην λες ένα ‘’ήμαρτον’’, αλλά να βρίζεις, να φωνάζεις, να κατηγορείς και να χλευάζεις άλλους για τα δικά σου λάθη.

Το δύσκολο, είναι να είσαι ο Χριστός. Να σταυρώνεσαι καθημερινά για χάρη όσων αγαπάς και παρόλα αυτά να ψιθυρίζεις πάνω από το σταυρό ‘’ Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι’’…

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Το παγωτό του Πάσχα...!!!!

Το ότι πλησίαζε το Πάσχα το καταλάβαινα από τις ανάμεικτες μυρωδιές από ασβέστη, κουλουράκια και τσουρέκια – επιμελώς τυλιγμένα σε τριζάτο χρωματιστό σελοφάν, δεμένο με κορδέλα – μετρημένα και απρόσιτα.

Δίπλα τους, από τη Μεγάλη Πέμπτη καμάρωναν τα κόκκινα αυγά γυαλισμένα με λάδι και χαλκομανίες με την εικόνα του Χριστού και άλλα Πασχαλινά θέματα. Αυτά ήταν τοποθετημένα στην άχρηστη όλο το χρόνο ειδική πλαστική θήκη με το ποδαράκι, που υφίσταται μέχρι και σήμερα...

Η παιδική μου αντίληψη για τη νηστεία σήμαινε όχι γλυκά, αφού τα περισσότερα κρύβουν γάλα, αυγά, βούτυρο και λοιπά απαγορευμένα. Για το κύριο φαγητό ούτε που με ένοιαξε ποτέ. Αλλά τα γλυκά όπως σας έχω εξομολογηθεί ήταν και είναι η αδυναμία μου. 

Η μάνα μου θεματοφύλακας των όσιων και των ιερών εξόρκιζε τις σκανδαλιστικές μου σκέψεις και τη ροπή μου προς την «αμαρτία» με βρεγμένο ψωμί και ζάχαρη. Δεν υπάρχει πιο άχαρο πράγμα από το να μυρίζεις τα λαμπριάτικα κουλουράκια και να τρως ψωμί με ζάχαρη.

Ανοίγω μια μικρή παρένθεση γιατί σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και η νηστεία έχει γίνει μια γαστριμαργική και ιδιαίτερα κερδοφόρα περίοδος.

Μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας κατατοπίσει με χιλιάδες συνταγές «νηστίσιμων» πιάτων και γλυκών που μόνο σε στέρηση και λιτή διατροφή δεν παραπέμπουν. Η τηλεόραση θα σας δείξει άλλες τόσες. 

Οι εταιρείες πλέον παράγουν νηστίσιμα γάλατα, τυριά, και όλα τα καλά του Θεού. Πως γίνεται να είναι νηστίσιμο το τυρί; Νήστευε και … μη ερεύνα!

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες προσαρμόζονται και εντάσσουν στο μενού τους πιάτα υπερπαραγωγές, ενώ τα ουζερί και τα τσιπουράδικα έχουν την τιμητική τους, χωρίς βέβαια να εξαιρούνται και τα ντελίβερι, που πηγαινοέρχονται ασταμάτητα με μπέργκερ και κεμπάπ λαχανικών. 

Πριν από λίγα χρόνια βρέθηκα με κάποιους φίλους σε μια ταβέρνα, Μεγάλη Παρασκευή, μετά την «κατανυκτική» περιφορά του επιταφίου, την οποία παρά τις αντιρρήσεις μου αφήσαμε σχεδόν στη μέση και τρέχαμε πανικόβλητοι για να προλάβουμε τραπέζι. Δεν το είχα ξανακάνει και μου φάνηκε παράλογη η βιασύνη τους. 

Όμως όπως αποδείχθηκε οι φίλοι μου είχαν δίκιο γιατί όλα σχεδόν τα τραπέζια απανταχού της πόλης ήταν ήδη πιασμένα, από ένα δύο άτομα που περίμεναν τις παρέες τους να έρθουν από τον επιτάφιο ή από τους πιο οργανωμένους ρεζερβέ. 

Το τι καταναλώσαμε οι «πιστοί» απίστευτο. Αφού κοντεύαμε να σκάσουμε από τη «νηστεία» ένας από τη παρέα μάς παρέσυρε και για «νηστίσιμο» γλυκό. Η τιμωρία για την λαιμαργία μου ήταν βαρύ στομάχι για το επόμενο εικοσιτετράωρο .

Κλείνει η παρένθεση και επανέρχομαι στη δεκαετία του ’60.
Το Μεγάλο Σάββατο από το πρωί επικρατούσε από μικρός έως μεγάλος πανικός, ευθέως ανάλογος με τον αριθμό των φιλοξενούμενων, που πολλές φορές μας αιφνιδίαζαν, καθώς μας θυμόντουσαν «κατά σύμπτωση» …το Πάσχα, για να επαληθεύσουν το γνωστό «Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό». 

Πιθανολογώ όμως, ότι η πραγματική αιτία της παρουσίας τους ήταν, πως μάλλον περνούσαν καλά και μας προτιμούσαν! Ήταν δε και τόσο «διακριτικοί» που πολλές φορές έφερναν και άλλους, γι’ αυτό και δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο, να κάνουμε Πάσχα και με μερικούς άγνωστους επιπλέον στο σπίτι! 

Βλέπετε τότε δεν υπήρχε ακόμα η μόδα του «εξοχικού» σπιτιού και ο καθένας βολευόταν ή στο πατρικό του ή σε συγγενείς και φίλους στην επαρχία.

Το βράδυ με το «Χριστός Ανέστη» η μάνα μου κατάκοπη αυγόκοβε τη μαγειρίτσα, έβαζε τραπέζι και έφευγε για την εκκλησία να ακούσει την Αναστάσιμη λειτουργία μέχρι το τέλος και με την ευκαιρία να ξεκουραστεί και λίγο. 

Το περίεργο είναι ότι ακόμα και σήμερα νοσταλγεί εκείνες τις ημέρες που το σπίτι θύμιζε καταυλισμό προσφύγων και εκείνη ήταν όλη μέρα στον νεροχύτη και είχε να εξυπηρετήσει καμιά εικοσαριά ενήλικες και τα παιδάκια τους.

Την Κυριακή του Πάσχα ο πατέρας μου σηκωνόταν χαράματα να ετοιμάσει τη φωτιά. Τότε δεν είχα αντίληψη του πόσο κουρασμένος πρέπει να ήταν μετά από τόσες ώρες δουλειάς στο φούρνο και τώρα αναρωτιέμαι που έβρισκε τόση ενέργεια. Ήθελε να ευχαριστηθούν όλοι, να φάνε, να πιούνε και να γλεντήσουν. 

Ο ίδιος ίσα που δοκίμαζε το αρνί όταν ψηνόταν και ύστερα πήγαινε για ύπνο ήσυχος ότι είχε κάνει το καθήκον του σαν οικογενειάρχης και οικοδεσπότης.

Το κοκορέτσι και το αρνί ήταν έτοιμα από το προηγούμενο απόγευμα στις σούβλες τους και έπαιρναν τη θέση τους πάνω από τα «χωνεμένα» κάρβουνα.

Εγώ στην ευτυχισμένη εκείνη περίοδο της ζωής μου, που κανείς δεν περίμενε κάτι από μένα εκτός του να είμαι σχετικά φρόνιμος, ξυπνούσα χαρούμενος που ήταν Πάσχα. Αν και οι έννοιες του θανάτου και της Ανάστασης μου δημιουργούσαν συναισθήματα θλίψης και χαράς αντίστοιχα, δεν μπορούσαν να χωρέσουν στο μικρό μου παιδικό μυαλό.

Ωστόσο η χαρά μου δεν ήταν ακαθόριστη. Πρώτον η νηστεία είχε τελειώσει και η πρόσβαση στα κουλουράκια και τα κόκκινα αυγά ήταν ελεύθερη. 

Δεύτερον το ψυγείο για τα παγωτά του κοντινού παντοπωλείου ήταν γεμάτο. Ο πατέρας μου τηρώντας το οικογενειακό «έθιμο» μας μάζευε τα πιτσιρίκια και μας έδινε το απαιτούμενο ποσό και τρέχαμε σφαίρα να πάρουμε παγωτά για όλους.

«Το παγωτό του Πάσχα» ήταν και το πρώτο παγωτό της χρονιάς και παραμένει η πιο ζωηρή ανάμνηση από τα Πάσχα των παιδικών μου χρόνων.

Τα χρόνια πέρασαν. Μεγάλωσα, έκανα δική μου οικογένεια και το Πάσχα ερχόμουν στο πατρικό μου, όπου ο πατέρας μου συνέχιζε να κάνει το καθήκον του και να μας ετοιμάζει το αρνί και το κοκορέτσι. Δυστυχώς ποτέ δεν το πήρα ζεστά να παρακολουθήσω τη διαδικασία της προετοιμασίας και του ψησίματος.

Με το που εγκαταστάθηκα εκ νέου στη Λαμία ξύπνησε ο Ρουμελιώτης μέσα μου. Να ψήνουν οι άλλοι και εγώ να μην ξέρω; Πήρα συμβουλές από το διαδίκτυο, από γνωστούς και φίλους – πολλές αντικρουόμενες μεταξύ τους – και το αποτόλμησα. 

Και κοκορέτσι τύλιξα και αρνί σούβλισα και φωτιά άναψα, μια χαρά τα κατάφερα, αν λάβετε υπόψη ότι μέχρι τότε δεν είχα ψήσει ούτε παϊδάκια. Μάλλον είναι θέμα γονιδίων.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.




Ταξιάρχη (Μάκη) Δημητρίου
ΈΡΕΥΝΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 

Αυτή την Ανάσταση μην ξεχάσεις...!!!!

Αυτή την Ανάσταση μην την περιμένεις μόνο για το φαγητό, τα κόκκινα αυγά, κάποια εξόρμηση στην εξοχή.

Αυτή την Ανάσταση απέκτησε την ευκαιρία που ζητάς στο να γίνεις καλύτερος άνθρωπος, να αναγεννηθείς εσωτερικά.

Αυτή την Ανάσταση στείλε το μήνυμα που τόσο θέλεις, δίχως να φοβάσαι, δίχως να ντρέπεσαι. Στείλε το ''σε αγαπώ'', το ''συγγνώμη'', το ''μου λείπεις''. Στείλε το ακόμα και ας μην πάρεις την απάντηση; σημασία έχει να εκφράζεις αυτό που αισθάνεσαι, αυτό που καταπνίγει την ψυχή σου.

Αυτή την Ανάσταση ζήτησε ένα συγγνώμη, πάρε μία αγκαλιά, άφησε ένα θυμό σου να έρθει και να φύγει.




Μαρίας Σκαμπαρδώνη 

Ας γινόταν ένα θαύμα...!!!!

Πολλές φορές στην ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με διάφορα προβλήματα. Άλλες φορές μικρά και άλλες μεγάλα. Για να καταφέρουμε να τα λύσουμε επιστρατεύουμε όλα μας τα όπλα ( λογική, σύνεση, πείρα, αισιοδοξία, διάλογο) και προσπαθούμε μέσω αυτών να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι γίνεται όμως με τα προβλήματα που μας ξεπερνάνε; Αυτά που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε;

Σίγουρα όλοι μας κατά καιρούς έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά όπως συνηθίζεται να λέγεται σε κάποια προβλήματα ή καταστάσεις που δεν μας δίνουν το περιθώριο να βρούμε μια λύση. Συνήθως αφορούν θέματα υγείας, οικονομικά αδιέξοδα, ή πολύ άσχημες οικογενειακές καταστάσεις. 

Σ' αυτό το σημείο μας κατακλύζουν συναισθήματα απόγνωσης και απελπισίας. Νοιώθουμε ανήμποροι να τα αντιμετωπίσουμε, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και έτσι χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. 

Αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα πια για να επηρεάσουμε την κατάσταση η οποία μας ξεπερνά. Προσπαθούμε να δούμε αντικειμενικά και ψύχραιμα τα πράγματα όμως αδυνατούμε να βρούμε την λύση. Σ αυτό ακριβώς το σημείο αναζητούμε ένα θαύμα.

Η λέξη "θαύμα", προέρχεται από το ελληνικό "θαυμάσιον" που σημαίνει αυτό το οποίο προκαλεί θαυμασμό και κατάπληξη, ένα γεγονός έκτακτο με κανόνες που δεν μπορεί να έχουν γενική εφαρμογή. 

Είναι ένα στατιστικά απίθανο, αλλά θετικό γεγονός, (όπως είναι η επιβίωση σε κάποια φυσική καταστροφή, η θετική ανάκαμψη από μία αρρώστια), ή ένα "ωραίο" συμβάν ανεξάρτητα από τις πιθανότητες που του είχαν αποδοθεί. 

Συνήθως κατατάσσεται στην κατηγορία των γεγονότων που θεωρούνται ασυνήθιστα ή απίστευτα και αιτιολογείται σε θρησκευτική βάση.

Το θαύμα συνδέεται με επιτεύξεις αδύνατες στον άνθρωπο αλλά δυνατές σε μια ανώτερη δύναμη. Προϋποθέτει πάντα πίστη, και ταυτίζεται στενά με την θρησκεία. 

Όλες σχεδόν οι θρησκείες έχουν ως κοινό γνώρισμα το θαύμα το οποίο ερμηνεύουν ποικιλοτρόπως ως σημάδι απόδειξης της ύπαρξης μιας ανώτερης δύναμης.

Το ανεξήγητο που μόνο ένα θαύμα μπορεί να υποστηρίξει ξεκινάει και τελειώνει στην λέξη πίστη. Είναι η λέξη που ανακουφίζει τον άνθρωπο όταν το φορτίο που κουβαλάει είναι βαρύ. Είναι η λέξη που του δίνει κουράγιο και την εντύπωση ότι δεν είναι τελικά όλα μάταια. 

Ότι κάποιος είναι δίπλα του και τον φροντίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να νοιώσει ασφάλεια Είναι η ύστατη λύση όταν πιστεύουμε ότι είμαστε απολύτως αδύναμοι μπροστά σε μια τραγική κατάσταση και ζητάμε βοήθεια.

Το θαύμα έχει ακόμα μία δίδυμη αδερφή που λέγεται ελπίδα. Μαζί με την πίστη ωθούν τον άνθρωπο ν αντλήσει δύναμη και κουράγιο για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις. Με την ελπίδα ο άνθρωπος ξαποσταίνει από τα βάσανα της ζωής και προσπαθεί να δει και μια άλλη οπτική της. 

Την χρειάζεται για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά και να μην εγκλωβιστεί στον πόνο και στην θλίψη. Είναι η αισιόδοξη πινελιά που μπορεί να χρωματίσει ένα μαύρο σκηνικό.

Μέσα από το θαύμα ο άνθρωπος ζητάει μια στήριξη που θα του απαλύνει τον πόνο και θα του ελαφρύνει το φορτίο. Είναι η επιλογή που καταφεύγουμε όταν νοιώθουμε αδύναμοι να βρούμε μια φόρμα που θα μας οδηγήσει στο να λύσουμε το πρόβλημα μας το οποίο είναι ανθρωπίνως αδύνατο να λυθεί.

Καθώς λοιπόν τα πάντα είναι θαύμα όπως είπε και ο Βολταίρος, η εκπληκτική αρμονία της φύσης, η περιστροφή δισεκατομμυρίων κόσμων γύρω από εκατομμύρια άστρα, η κίνηση της φωτιάς, τα πλάσματα πάνω στη γη, είναι όλα μεγάλα και αιώνια θαύματα, καλό είναι ν αφεθούμε.... 

κι εμείς στην ελπίδα αυτή του σύμπαντος που μας δίνει δύναμη και κουράγιο να διασχίσουμε τον δικό μας Γολγοθά. Και που ξέρετε ίσως να βρισκόμαστε κι εμείς πολύ κοντά, στο κατώφλι ενός μικρού ή μεγάλου θαύματος!




Ένα ευχαριστώ κι ένα προχωρώ...!!!!

Είναι ο καιρός κατάλληλος νομίζω για ένα ευχαριστώ.

Σε λίγο φτάνει το φετινό Πάσχα κι η ανάμνηση εκείνου που νίκησε το θάνατο.

Έτσι κι εγώ…
Θα κρατήσω το μήνυμα τούτης της αναμνηστικής θυσίας στη ροή που κάνει η αγάπη για ζωή, θα το κάνω δικό μου!

Και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Σε κάθε εισβολέα της μέρας και της νύχτας μου, σε κάθε καταπάτηση της “γης” και του μυαλού μου. Είχα αφήσει πόρτα ανοιχτή βλέπεις με το φως μέσα να αχνοφέγγει. Πυγολαμπίδα σε πολλών τα σκοτάδια.

Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν τώρα εδώ όλους τους Ιούδες που παρουσιάστηκαν Σωτήρες μου.

Εσένα που νόμισες ότι βρήκες τη γυναίκα της ζωής σου στα μάτια μου και έκανες τον κόσμο άνω κάτω για μια μου λέξη ενώ εύκολα και γρήγορα εντέλει πήγες παρακάτω!

Εσένα που σε τρομάζει αυτό που είμαι και εύκολα μου κρεμάς ταμπελίτσα χωρίς να κάνεις καμιά προσπάθεια να καταλάβεις.

Εσένα που αποφάσισες να με βγάλεις από τη ζωή σου και να σταματήσεις να ζητάς την πηγή του είμαστε μαζί χωρίς εξηγήσεις…

Εσένα που με αγαπάς τόσο πολύ που μόνο στα μέτρα σου με δέχεσαι και με καθοδηγείς-διορθώνεις συνεχώς γιατί θέλεις το καλό μου! Αποδοχή κι ενθάρρυνση έννοιες άγνωστες…

Εσένα που με χρησιμοποιείς εις γνώσην μου για τους δικούς σου σκοπούς στης ζωής το παραπέρα…

Εσένα που μπορεί να είσαι κι αίμα μου αλλά πάνω και πέρα από όλα μετράει η πάρτη σου!

Εσένα που είσαι φίλος αλλά η σχέση μας μόνο πραγματική δεν είναι, έχει ξεχειλίσει από σενάρια και κινήσεις εντυπώσεων, απέχοντας πολύ από την αλήθεια μας.

Ναι όλους σας θέλω να σας ευχαριστήσω τώρα, αυτή τη βδομάδα που θα σκεφτώ λίγο παραπάνω με τον εαυτό μου.

Θα προσευχηθώ σε μια εκκλησία, θα συγκινηθώ άλλη μια φορά με τα εγκόσμια στα Πάθη Του σαν να τα ακούω για πρώτη μου φορά.

Ευχαριστώ και προχωρώ…
Η ζωή μπορεί να είναι έτσι ή και χειρότερη μπορεί το πλην που μου χαρίζεται με τόση ευκολία να ναι πολύ πολλαπλάσιο του συν που χρειάζομαι να είμαι.

Μπορεί πολλοί από σας να κάνετε ο,τι περνάει από το χέρι σας για να με εξαφανίσετε, από αγάπη όπως εσείς την εννοείτε!

Μπορεί επίσης το Σοφό Σύμπαν να κάνει πανηγύρι και να με γλεντάει κανονικά πολύ καιρό τώρα.

Τελικά όμως…
Όλα μπορούν να είναι πραγματικά χάλια, αλλά εγώ είμαι ακόμη εδώ και το παλεύω. Όπως μπορώ και όπως νιώθω και τούτη την περίεργη Άνοιξη!

Καλό Πάσχα Συνοδοιπόρε, βρες τη διαδρομή για τη δική σου Ανα(σ)τάση. Μην σε τρομάξει ο Γολγοθάς σου, γονάτισε, επέτρεψε το σε σένα, προσευχήσου εκεί που πιστεύεις και ξανασήκω!

Έχουμε δρόμο…




Ζωή Τριανταφυλλοπούλου

Γιατί συνήθως βρέχει την Μεγάλη Παρασκευή...!!!!

Σήμερα μαύρος ουρανός σήμερα μαύρ’ ημέρα 
σήμερα εσταυρώσανε των πάντων βασιλέα. 

Με αυτό το μοιρολόι της Παναγιάς μεγαλώσαμε οι περισσότεροι στην επαρχία της δεκαετίας του 60, τότε που οι γιαγιάδες μας μάθαιναν τους στίχους για να τους περάσουμε και μεις με την σειρά μας στα παιδιά μας. Και με τα μάτια της ψυχής μας τότε, βλέπαμε την φύση να συμπάσχει με την Παναγία, που αναγνώριζε στον ουρανό δυσοίωνα σημάδια, τη μέρα της Σταύρωσης.

Βλέπει τον ουρανό θαμπό και τ’ άστρα φουρκωμένα 

και το φεγγάρι το λαμπρό στο αίμα βουτηγμένο. 

Τι έχεις, ήλιε, κι είσαι θαμπός; αστρί μου φουρκωμένο; 

και συ φεγγάρι μου λαμπρό στο αίμα βουτηγμένο; 

Ποιος δεν δάκρυσε και δεν ανατρίχιασε σε αυτόν τον πόνο της Παναγίας και ποιος δεν διαπιστώνει ακόμη και τώρα ότι ο καιρός τις περισσότερες Μεγάλες Παρασκευές αν δεν είναι βροχερός, είναι τουλάχιστον μουντός, γιατί πιστεύει ότι ο καιρός υποδηλώνει τη θλίψη της φύσης για τα Πάθη του Ιησού. 

Βέβαια σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, με τον καιρό να είναι βροχερός μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά, και τη Μεγάλη Παρασκευή να είναι ηλιόλουστος έστω και για λίγο ανήμερα, ώστε να επιβεβαιώνει στατιστικά την άποψη ότι πάντα η Μεγάλη Παρασκευή είναι βροχερή. 

Αυτός ο «κανόνας» φαίνεται να επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ για την φετινή Μεγάλη Παρασκευή, όπου ακόμη και στις περιοχές που στον παραπάνω υπάρχει ηλιοφάνεια το μεσημέρι, ο καιρός το απόγευμα «κλείνει» και επικρατεί αυτή η κλασσική αραιή συννεφιά. 

Από την άλλη μεριά βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που δεν πιστεύουν ή δεν μπορούν να πιστέψουν τα περί συμμετοχής της φύσης στη θλίψη. Ακόμη όμως και για αυτούς υπάρχει επιστημονική απάντηση που δικαιολογεί το φαινόμενο. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι «… αξιοσημείωτον τυγχάνει το γεγονός ότι η Α’ Οικουμενική Σύνοδος, θελήσασα να ορίση την ημέραν εορτασμού του Πάσχα, δεν ώρισε μήνας και ημέρας του Ιουλιανού Ημερολογίου, αλλ’ έθετο ως σταθεράν βάσιν του υπολογισμού την εαρινήν ισημερίαν, δηλ. ώρισε τα κατά τον εορτασμόν ουχί ημερομηνιακώς, αλλ’ αστρονομικώς, και τούτο διότι το κανονικώς ενδιαφέρον δεν είναι η ημερομηνία, αλλ’ η ισημερία» όπως ανέφερε στη διδακτορική διατριβή του ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος. 

Το Πάσχα λοιπόν είναι κινητή εορτή και ο ορισμός της ημερομηνίας του εξαρτάται άμεσα από την πρώτη Πανσέληνο μετά την Εαρινή Ισημερία, η οποία πρακτικά γίνεται είτε στα τέλη Μαρτίου, είτε τον Απρίλιο. 

Η συσχέτιση των Σεληνιακών φάσεων με τον καιρό στην σύγχρονη επιστημονική βιβλιογραφία ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 60 όταν επιστήμονες άρχισαν να μελετούν πιο επισταμένα αυτή τη σχέση. 

Έτσι, το 1962 δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science μια μελέτη τριών μετεωρολόγων σύμφωνα με την οποία υπάρχει μια σαφής Σεληνιακή περιοδικότητα στις «σοβαρές» βροχές. Η μελέτη έγινε για πολλές περιοχές, όπως την Αμερική, την Ινδία, τη Νότια Αφρική και αλλού. 

Ο ερευνητές κατέληξαν ότι οι περισσότερες βροχοπτώσεις συμπίπτουν με την πρώτη και τρίτη εβδομάδα του κύκλου της Σελήνης και ιδιαίτερα στο διάστημα από 3 έως 5 ημέρες μετά την Νέα Σελήνη και την Πανσέληνο. 

Υπήρξε επίσης και αναφορά από άλλους επιστήμονες με παρεμφερή συμπεράσματα και την προσθήκη της υπόθεσης πως η έλξη της Σελήνης είναι πιθανόν να επηρεάζει την ποσότητα μετεωρητικής σκόνης που εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην δημιουργία καταιγίδων. 

Μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολλές ακόμη σχετικές μελέτες που μία εξ αυτών παρατίθεται στη συνέχεια οι οποίες τελικά έδωσαν μια νέα διάσταση και «ανακάλυψαν » ξανά αυτό που ο λαός γνώριζε από παλιά. Ότι δηλαδή «μετά την Πανσέληνο, ο καιρός είναι αρκετά άστατος. 

Και βέβαια σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα η οποία «πέφτει» αμέσως μετά την Εαρινή Πανσέληνο, το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι ότι με βάση πλέον και τα επιστημονικά δεδομένα συγκεντρώνονται υψηλές πιθανότητες ο καιρός να κυλά σε γενικές γραμμές με αρκετές βροχές. 




news247 

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Γιατί νοσούμε ;

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής. 

Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας. 

Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας. 

Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρα μας. 

Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του. 

Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του. 

Τα παιδιά είναι πάντα ο εύκολος στόχος για έναν προβληματικό γονέα. Γιατί είναι πάντα ανοιχτά σε εκείνον και του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεφορτώνει πάνω τους όλα του τα ψυχολογικά προβλήματα, τις ανασφάλειες και την δυστυχία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Και αυτό το ονομάζουμε κληρονομικότητα…… 

Ο άλλος μεγάλος “ένοχος” το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας, και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. 

Και φυσικά, δεν πάει εφόσον οι ίδιοι βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το καταστροφικό, απόλυτα δικό μας δημιούργημα, που ονομάσαμε “ο νόμος του Μέρφυ”. 

Για να εκδηλωθεί όμως ένα νόσημα αυτοάνοσο ή μη, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο. 

Συνήθως οι άνθρωποι που εκδηλώνουν χρόνια νοσήματα φέρουν πολύ ισχυρά ψυχικά τραύματα που πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) δεν τα θυμούνται καν. Υπάρχουν μέσα στον υποσυνείδητο νου ενώ ο συνειδητός έχει μπλοκάρει την συγκεκριμένη μνήμη. 

Επίσης αιτία εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ή ένα έντονα αρνητικό συναίσθημα και σ’αυτές τις περιπτώσεις το νόσημα εμφανίζεται άμεσα. 

Κάθε αρνητική σκέψη ρίχνει το βιομαγνητικό-ηλεκτρικό φορτίο του κυττάρου κάτω από τα 50 μιλιβόλτ, με άριστο τα 85 με 100. Αν μείνει έτσι κάποιες μέρες γίνεται νόσος ενώ αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω συνεχόμενων αρνητικών αισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και διάθεσης, μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα. 

Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που μελετούν όλο αυτό το κομμάτι. Και όποιος ανατρέξει σε αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού βρίσκει δημοσιευμένα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. 

Ότι όλες τις ασθένειες εμείς τις δημιουργούμε, γιατί με κάποιο τρόπο χρειάζεται να αποφορτιστούμε από όλον αυτό τον αρνητισμό που κουβαλάμε μέσα μας. Οπότε σωματοποιούμε το πρόβλημα και το κάνουμε ασθένεια. 

Το θετικό και πολύ ελπιδοφόρο είναι ότι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν νέοι γιατροί με ανοιχτά μυαλά, (γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ανοιχτά μυαλά για μπορέσουν να ξεφύγουν από τον ιατρικό δογματισμό), που αντιμετωπίζουν πλέον τον ασθενή ολιστικά συνδυάζοντας την κλασσική ιατρική με της εναλλακτικές θεραπείες. 

Σήμερα πάρα πολλά νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν επίσημα ηχοθεραπευτές που ασκούν την μέθοδο Peter Hess με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους με εγκεφαλικά, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και ένα σωρό άλλα.

Όπως επίσης αρκετά νοσοκομεία επιτρέπουν σε ενεργειακούς ψυχολόγους και θεραπευτές να έρχονται και να εφαρμόζουν τις τεχνικές τους σε ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο. 

Θα τολμήσω να πω ότι είναι στο χέρι μας να μην νοσούμε πια, αρκεί να δούμε την αλήθεια κατάματα δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. 

Ότι δημιουργούμε μπορούμε και να το αναστείλουμε. 

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό και μεγαλειώδες. Όσοι το έχουν κάνει δεν είναι υπεράνθρωποι, είναι απλοί άνθρωποι που αποφάσισαν συνειδητά να μην νιώθουν και να μην είναι πια άρρωστοι. 

Ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει, και να κατανοεί ότι για να υπάρξει μια ανθρωπότητα δίχως ασθένειες χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος και όχι μονομερής θεραπεία. 

Χρειάζεται όπως ακριβώς είπε ο Ιπποκράτης θεραπεία πρώτα της ψυχής και μετά του σώματος. 




Μάρη- Cosmic Light

23χρονη παρέλυσε από εγκεφαλικό που της προκάλεσε το «κρακ» στον λαιμό - Συμβαίνει μία στο εκατομμύριο...!!!!

Όλοι μας έχουμε κάποιες συνήθειες όσον αφορά στο σώμα μας που μας φαίνονται εντελώς αθώες.

Μία από αυτές είναι το να κάνουμε «κρακ» τον λαιμό μας όταν τεντωνόμαστε ή θέλουμε να τον αποφορτίσουμε.

Η συνήθεια όμως αυτή κόστισε ακριβά σε μια γυναίκα από την Βρετανία.

Η Natalie Kunicki, νοσοκόμα στο London Ambulance Service, έβλεπε ταινία στο κρεβάτι της ένα βράδυ, μετά από ξενύχτι. Όταν τέντωσε τον λαιμό της, άκουσε ένα «κρακ».

Η 23χρονη δεν έδωσε σημασία, μέχρι που σηκώθηκε να πάει τουαλέτα 15 λεπτά αργότερα. Εκεί κατέρρευσε και δεν μπορούσε να κουνήσει το πόδι της.

«Έπρεπε να έρθει ο φίλος μου να με σηκώσει. Πίστευε ότι ήμουν μεθυσμένη, αλλά ήξερα ότι κάτι δεν πάει καλά», δήλωσε η ίδια.

Στο ασθενοφόρο κατάλαβε ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε. Δεν μπορούσε να συντονίσει το σώμα της ενώ η πίεση και ο σφυγμός της ήταν στα ύψη. 

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε σπάσει την σπονδυλική αρτηρία, στο βρίσκεται στο λαιμό. Η ρήξη προκάλεσε έναν θρόμβο αίματος στον εγκέφαλό της, που προκάλεσε με τη σειρά του εγκεφαλικό.

«Οι γιατροί μου είπαν αργότερα ότι το τέντωμα του λαιμού προκάλεσε την διάσπαση της σπονδυλικής αρτηρίας. Ήταν αυθόρμητο και συμβαίνει μία στο εκατομμύριο», είπε η ίδια στη Daily Mail.

Η Kunicki έκανε χειρουργείο και ενώ οι γιατροί μπόρεσαν να επισκευάσουν την αρτηρία της, δεν μπόρεσαν να καθαρίσουν τον θρόμβο στον εγκέφαλο.

Το εγκεφαλικό παρέλυσε σχεδόν όλη την αριστερή πλευρά της. Στην αρχή, δεν μπορούσε να κουνήσει τα δάχτυλά της και τα άκρα της. 

Ωστόσο, σιγά σιγά ξαναβρίσκει την κινητικότητά της και μπορεί να περπατήσει, αλλά όχι για περισσότερο από 5 λεπτά. Δεν είναι γνωστό ακόμη πότε θα αναρρώσει πλήρως.

«Είμαι αδέξια και νιώθω ακόμη μουδιασμένη. Οι νέοι πρέπει να ξέρουν ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό. Δεν προσπαθούσα καν να κάνω «κρακ» τον λαιμό μου, απλώς συνέβη», τόνισε η ίδια.

Το GoFundMe βοηθά να συγκεντρωθούν χρήματα για την θεραπεία της Natalie.




bovary.gr 

Επιστημονική Αποκάλυψη : Υπάρχει 6η Αίσθηση…!!!!

Επιστήμονες βρήκαν μια μικρή περιοχή στον εγκέφαλο όπου υπάρχει το ενστικτώδες αίσθημα του ανθρώπου και από εκεί αντιλαμβάνεται ότι θα συμβεί κάτι καλό ή κάτι κακό.

Την περιοχή αυτή οι επιστήμονες την αποκαλούν ήνια και παίζει βασικό ρόλο στον τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τι θα συμβεί στο μέλλον.

Ακόμα οι επιστήμονες λένε πως όσο πιο πολύ φοβάται ο άνθρωπος να συμβεί κάτι, τόσο πιο πολύ η ήνια ενεργοποιείται.

Η ήνια αντιδρά όταν η ψυχολογία του ανθρώπου δεν είναι υψηλή και έτσι μπορεί εύκολα κάποιος να πάθει κατάθλιψη.

Και σε άλλες έρευνες που έχουν γίνει η ήνια ενεργοποιείται στα ζώα όταν κινδυνεύουν από κάτι που πρόκειται να συμβεί.

Σύμφωνα με το λεγόμενα των επιστημόνων η ήνια δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους και τα ζώα
να μαθαίνουν από τις κακές εμπειρίες τους με αποτέλεσμα να είναι πιο προσεκτικοί στο μέλλον για κάτι που θα προκύψει, να γνωρίζουν πως θα το αντιμετωπίσουν.

Ο άνθρωπος με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταλάβει περισσότερο τον εαυτό του, και την διαίσθηση του για το πότε κάνει λάθος ή όχι.




healthy news 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

500.000 Ελληνόπουλα πεινάνε, κρυώνουν και σβήνουν χωρίς φάρμακα...!!!!

Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα στην εποχή της ευρωκόλασης. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, εκτός από περιόδους πολέμων, περισσότερα από 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε,δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.

Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειωμένη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα.

Και όλα αυτά σε πληθυσμό «καθαρών» Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές. «Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» επισημαίνει ο παιδίατρος - σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή» στο 10ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Ελλείψεις τροφής για 60% των μαθητών στα σχολεία της Αττικής
Αντιμέτωπα με έλλειψη τροφής ή και την πείνα βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες Ελληνόπουλα που βιώνουν με τον πλεόν σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έξι στους δέκα μαθητές δημοτικών σχολείων της Αττικής βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια, δεν έχουν δηλαδή πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα τροφής, ενώ σχεδόν το 25% των μαθητών πλήττεται από πείνα.

Οικογένειες χωρίς ρεύμα
Στο 61% των οικογενειών στα 64 σχολεία της Αττικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, ο ένας από τους δύο γονείς δεν έχει κανένα εισόδημα ενώ σε ποσοστό 17% των οικογενειών, κανένας από τους δύο γονείς δεν έχει εισόδημα. Επίσης το 11% των παιδιών είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ενώ το 22 έχει 3 ή και περισσότερα τέκνα.

Σε ποσοστό 7% των οικογενειών, υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, ενώ το 3% των οικογενειών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τη χρονική περίοδο που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.

Χωρίς φαγητό ένας στους δύο μαθητές δημοτικού στην περιφέρεια
Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εφαρμόζεται το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 

Σύμφωνα με τα 42.727 ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν γονείς των μαθητών από σχολεία σε 23 νομούς της χώρας, το 54% των οικογενειών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και 21% πείνα. Στο 40% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα ενώ σε ποσοστό 13% κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου Prolepsis, σημαντική ένδειξη της επιτακτικής ανάγκης για σίτιση αποτελεί και ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία για συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. 

Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.053 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 152.397 μαθητές, εκ των οποίων σήμερα σιτίζονται οι 15.520. Πιο συγκεκριμένα, το 2017, σιτίζονταν καθημερινά 61.876 μαθητές 406 σχολείων. Και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται από τότε μέχρι σήμερα. 




Μάθε να κάνεις χώρο στην καρδιά σου, συγχώρεσε...!!!!

Μάθε να κάνεις χώρο στην καρδιά σου, συγχώρεσε!
«Αυτός που δεν μπορεί να συγχωρέσει τους άλλους, γκρεμίζει τις γέφυρες που θα χρειαστεί ο ίδιος για να περάσει. Γιατί κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να τον συγχωρούν…»

Ξημερώνει Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθοδόξους και προβληματίστηκα ποιο θα ήταν το θέμα του άρθρου. Τα ερεθίσματα και οι εικόνες δεκάδες, όμως έκλεισα τα μάτια και αναζήτησα μέσα μου, τι είναι πραγματικά Πάσχα για μένα. Τι είναι αυτό που μας οδηγεί στην Ανάσταση, στη νίκη του κακού, στην Ελευθερία.

Η πιο δυνατή στιγμή, του Θείου δράματος είναι η τελευταία πράξη Αγάπης του Θεανθρώπου για εκείνους που τον σταύρωσαν. Είναι η στιγμή που η Αγάπη και η συγχώρεση δεν είναι απλά μια ηθική θεωρία, γίνεται ουσία…

«''Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι''

Είναι η υπέρβαση του νόμου της ανταποδόσεως του κακού και το πέρασμα στην αγάπη, στην αμνησικακία. Είναι η ανταπόδοση καλού στο κακό, η συγχώρεση. Είναι το τελευταίο μονοπάτι που οδηγεί στην Ανάσταση… 

Στην προσωπική Ανάσταση του καθενός… Η ύψιστη μορφή αγάπης και μια από τις σημαντικότερες αρετές του ανθρώπου. Μια πράξη απελευθέρωσης του εαυτού μας από όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να μας δημιουργήσει το λάθος κάποιου άλλου… Η απελευθέρωση της ψυχής μας, από το θυμό, το μίσος, την οργή, τον φθόνο…

Τι είναι συγχώρεση, πως το καταφέρνω…

Η λέξη μόνη της μας οδηγεί… Συν-χωρώ, σημαίνει σημαίνει «δίνω χώρο» ή «χωράμε και οι δυο μαζί» είτε «βρίσκεις χώρο μέσα μου» στο μυαλό και στη σκέψη μου. Χώρο συναισθηματικό μέσα μου ώστε να κατανοήσω το γεγονός που με πλήγωσε , ό,τι συνέβη… Να εξετάσω και την άλλη άποψη και να μπορέσω να την αποδεχτώ…

Συγχωρώ σημαίνει αποδέχομαι, παύω να βάζω την καρδιά μου μπρος και να αντιστέκομαι στη ροή των γεγονότων. Άσχετα με το αν συμφωνούμε ή όχι, στη ζωή μας τα γεγονότα τρέχουν και πολλές φορές δεν υπάρχει κάτι που μπορούμε να προλάβουμε ή να αλλάξει. 

Όσο επώδυνη κι αν είναι μια τέτοια αλήθεια, ο πόνος μειώνεται αν την αποδεχτούμε γρηγορότερα…

Φυσικά το να μπορώ να συγχωρώ αυτούς που με βλάπτουν συναισθηματικά, δεν σημαίνει ότι τους κρατώ στη ζωή μου ή τους επαναφέρω σε αυτήν με κάποιο τρόπο. Σημαίνει ότι με απελευθερώνω από κάθε αρνητικό συναίσθημα και κάνω μέσα μου χώρο στην αγάπη. Σημαίνει απλά ότι δεν επιθυμώ το κακό τους…

Τι είναι, όμως, αυτό που καθιστά τόσο δύσκολη τη συγχώρεση;

Πολλοί πιστεύουν ότι όσοι συγχωρούν είναι ευάλωτοι και αφήνουν τον εαυτό τους ανοιχτό και εκτεθειμένο σε νέες πληγές, σε νέες προδοσίες. 

Με το να μη συγχωρούμε θεωρούμε πως προστατευόμαστε, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, μιας και επιτρέπουμε στο θυμό και την πικρία να μας εξουσιάζουν και να μας πληγώνουν βαρύτερα, καθιστώντας μας ακόμα πιο αδύναμους, πιο πληγωμένους.

«Αυτός που δεν μπορεί να συγχωρέσει τους άλλους, γκρεμίζει τις γέφυρες που θα χρειαστεί ο ίδιος για να περάσει .Γιατί κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη να τον συγχωρούν…» Thomas Fuller Άγγλος στοχαστής.

Η συγχώρεση είναι η ταύτιση με τον άλλο. Η στροφή προς τον ίδιο μου τον εαυτό, κοιτώντας με θάρρος τα πάθη, τα λάθη και τις αδυναμίες μου. Να δω πραγματικά ποιος είμαι, να δω με ειλικρίνεια τις αδυναμίες μου και να μπορέσω να αποδεχτώ τα λάθη και τις αδυναμίες του άλλου. Χρειάζεται δύναμη και αυτογνωσία η συγχώρεση.

Συγχωρώ δεν σημαίνει ξεχνώ…

Συγχωρώ, αδειάζω το χώρο στην καρδιά μου από καθετί αρνητικό που με πληγώνει. Μπορεί να μου πάρει χρόνο, σχεδόν πάντα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία, δυστυχώς δεν καταφέρνουμε να γίνουμε Χριστοί. 

Απαλλάσσω στο παρόν την αποθήκη της ψυχής μου από όλα τα πράγματα που αποθηκεύτηκαν μέσα της στο παρελθόν. Κι όλο αυτό είναι μια πράξη αγάπης για τους ανθρώπους και για τον ίδιο μου τον εαυτό. Μια γνώση που η θύμηση της θα με οδηγήσει στο μέλλον.

Παραμονές Μεγάλης Εβδομάδας λοιπόν μια ευκαιρία να δούμε μέσα μας πιο καθαρά. Μια αφορμή για προσωπικό απολογισμό, ένα ερέθισμα για βελτίωση του εαυτού μας. 

Ακόμη και για αυτούς που δεν πιστεύουν ο Χριστός είναι μια πνευματική μορφή που ενέπνευσε πολλούς πνευματικούς καθοδηγητές στο πέρασμα των χρόνων. Το δίδαγμα της συγχώρεσης την ώρα που ήταν στο Σταυρό είναι μια πράξη δώρο στην Ανθρωπότητα. Είναι η υπέρβαση του κακού, το κλειδί για την Ανάσταση.

Ο τρόπος να μου πει ότι η συγχώρεση είναι μια συνειδητή και επίπονη διαδικασία. Θέλει γενναιότητα και πληρότητα. Θέλει αγάπη για εμένα τον ίδιο πρώτα, να προσπαθώ για μια καθαρή καρδιά. Αγάπη για τους άλλους, να τους κατανοώ και να τους αποδέχομαι. 

Να μάθω να προσπερνώ χωρίς να με πληγώνω παραπάνω από όσο με πλήγωσαν. Να αδειάσω την ψυχή μου από το παρελθόν και να κάνω χώρο για ανθρώπους που θα έρθουν στο μέλλον.

Αν είχα την καρδιά μου γεμάτη με τόση πίκρα, τόσο θυμό, για όλες αυτές τις προδοσίες, δεν θα είχα χώρο για όλα αυτά τα όμορφα που βρήκα μπροστά μου. Αν κρατάμε μέσα μας καθετί που μας λερώνει, κάθε σκουπίδι , που θα βάλουμε τους εκλεκτούς να καθίσουν; 

Άνοιξε την καρδιά σου και πέτα κάθε κακό, αποδέξου και συγχώρεσε… κάνε χώρο για τα καλύτερα που είναι μπροστά, ετοίμασε τον εαυτό σου για μια Ανάσταση που θα σου επιστρέφει την αγάπη που χαρίζεις… Η συγχώρεση είναι η ύψιστη πράξη αγάπης, πρωτίστως για τον ίδιο μας τον εαυτό.

«Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς είναι θεϊκό.» Alexander Pope

Καλή Ανάσταση…