Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Πως θα έχεις μια πολύ καλή σχέση με τον εαυτό σου....!!!!!!!!!

Στην πραγματικότητα, τα να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου είναι πολύ απλό. Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε σε έναν πολιτισμό που το απλό είναι δύσκολο και το περίπλοκο είναι εύκολο. Παρακάτω υπάρχουν 11 απλά βήματα που θα σε οδηγήσουν στο να έχεις μια πολύ καλή σχέση με τον εαυτό σου και ως συνέπεια και με τους ανθρώπους γύρω σου.

1. Εάν αισθάνεσαι ότι κάτι είναι λάθος... απλά μην το κάνεις 
Πολλές φορές αντιμετωπίζουμε διλήμματα για πράγματα που θα έπρεπε να είναι πολύ απλά. Στην πραγματικότητα, συνήθως το δίλημμα είναι μεταξύ του νου και της καρδιάς. Εντάξει, δεν θα πω το καθιερωμένο "ακολούθα την καρδιά σου", αλλά τουλάχιστον λάβε την σοβαρά υπόψη. Ειδικά λοιπόν όταν το συναίσθημά σου, σου δείχνει ότι κάτι είναι λάθος, το πιο πιθανό είναι πως πράγματι είναι λάθος. Όσο ελκυστικό κι αν φαίνεται στο μυαλό μια απόφαση ή ένας δρόμος, μην ξεχνάς ότι το μυαλό μπορεί να ξεγελαστεί πολύ πιο εύκολα από την καρδιά σου. 

2. Πες ακριβώς αυτό που εννοείς
Έχω βαρεθεί να ακούω συνέχεια "είναι αυτονόητο". Όχι λοιπόν! Τίποτα απολύτως δεν είναι αυτονόητο. Ούτε καν ο διάλογος με τον εαυτό μας δεν πρέπει να έχει υπονοούμενα. Κάθε έννοια έχει μια λέξη στην οποία ανταποκρίνεται και υπάρχει λόγος γι αυτό. Εάν θέλεις να δείξεις την αγάπη σου, δείξε την με πράξεις και πες σ' αγαπώ. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να κατανοήσει ότι του λες "σε αγαπώ" ή "δεν σε θέλω άλλο στη ζωή μου", ή "αυτό που έκανες δεν μου άρεσε" με άλλους τρόπους πέρα από τις ακριβείς λέξεις που υπάρχουν για το σκοπό αυτό. Πίστεψέ με θα γλιτώσεις πολύ πόνο, παρεξήγηση και κακή διάθεση. 

Όταν λοιπόν θα καταφέρεις να λες ακριβώς αυτό που αισθάνεσαι, τότε θα σου γεννηθεί μέσα σου η ανάγκη να ζητάς και από τους άλλους το ίδιο. Διότι ούτε εσύ είσαι υποχρεωμένος να ξέρεις τον κώδικα ή την γλώσσα του καθενός και να κατανοείς τα υπονοούμενα του. Δόξα τω Θεό, έχουμε μια πλούσια γλώσσα που μπορεί να εκφράσει επακριβώς ότι σκέφτεσαι. Και εάν δεν μπορείς να βρίσκεις τις κατάλληλες λέξεις... προσπάθησε μέχρι να τις βρεις!

3. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να ευχαριστείς κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό σου
Έχεις έρθει σε μια ζωή της οποίας το προσδόκιμο είναι μόλις 77 χρόνια. Πίστεψέ με... είναι πολύ λίγο... Και μόνο να το συνειδητοποιήσεις αυτό, αρκεί για να αλλάξει η αντίληψή σου και να κατανοήσεις ότι η μόνη υποχρέωση που έχεις είναι να φροντίζεις τον εαυτό σου. Φυσικά, εάν η προσφορά σε κάνει να χαίρεσαι και να νιώθεις καλά, τότε κάν' την. Αλλά όχι εις βάρος του εαυτού σου. 

Εάν κι αυτό όμως σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, καν' το κι αυτό. Γίνε Μητέρα Τερέζα. Θα το έχεις κάνει όμως επειδή σου αρέσει. Υπάρχει μια πολύ απλή τεχνική για να δεις πως θέλεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Αναρωτήσου τι θα έκανες εάν ήσουν σίγουρος ότι θα πεθάνεις σε μία εβδομάδα. Οι απαντήσεις που θα δώσεις, ισχύουν και για ολόκληρη τη ζωή σου. 

4. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου
Πολλά έχουν γραφτεί για το πως το σύμπαν υλοποιεί αυτά που επιθυμούμε. Το σύμπαν σου μιλάει, σου δείχνει συνέχεια το δρόμο. Όμως, όταν είσαι απορροφημένος στο μυαλό σου, τότε δεν μπορείς να το ακούσεις. Μην ξεχνάς ότι και οι πέντε αισθήσεις σου είναι στραμμένες προς τα έξω, ενώ το σύμπαν σου μιλάει από μέσα... ε και όταν αγανακτεί καμιά φορά σου μιλάει και μέσω τρίτων. 

Λέγεται ότι στην πραγματικότητα, τη στιγμή που ζητάμε κάτι, τότε η επιθυμία μας υλοποιείται ακαριαία. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να εντοπίσουμε που και με ποιον τρόπο έχει υλοποιηθεί. Και ψάχνοντας με το νου, μπορεί να ψάχνουμε για χρόνια κάτι που είναι μπροστά στα μάτια μας. Δώσε λοιπόν μεγαλύτερη σημασία στο ένστικτό σου γιατί είναι πολύ πιο πιθανό να σε οδηγήσει στην υλοποίηση των επιθυμιών σου.

5. Μην μιλάς ποτέ άσχημα για τον εαυτό σου
Αμέτρητα βιβλία, αμέτρητα άρθρα, αμέτρητες ταινίες και εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες έχουν καταλήξει στο ότι: ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ. Παρόλα αυτά με την πρώτη ευκαιρία οι άνθρωποι λένε "είμαι χοντρός", "είμαι χαζός", "είμαι άσχημος" "είμαι άτυχος" και χίλιες άλλες δύο δηλώσεις. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, παραπονιούνται που οι άλλοι φροντίζουν να επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις δηλώσεις. 

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ και θα το κάνουν εφόσον άμεσα ή έμμεσα εσύ τους ελκύεις για να σου επιβεβαιώσουν αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου. Μην ξεχνάς τέλος, ότι το σώμα σου ακούει κάθε τι που σκέφτεσαι και ανταποκρίνεται σε αυτό προσπαθώντας με κάθε τρόπο να σε κάνει χοντρό, χαζό, άσχημο ή οτιδήποτε άλλο του λες ότι πρέπει να είναι. Άρχισε να μιλάς όμορφα στον εαυτό σου και θα δεις πως θα αλλάξει η διάθεσή σου και κατά έναν μαγικό τρόπο και οι άνθρωποι γύρω σου.

6. Μην παρατάς ποτέ τα όνειρά σου
Όλες οι μεγάλες προσωπικότητες ήταν άνθρωποι που κυνήγησαν τα όνειρά τους και δεν τα παράτησαν ποτέ παρά τις αποτυχίες τους. Για παράδειγμα, ο πρώτος παραγωγός του Elvis του είπε ότι δεν κάνει για τραγούδι και πως θα έπρεπε να γυρίσει στην παλιά του εργασία σαν οδηγός φορτηγών. Ο Disney απέτυχε στο σχολείο διότι δεν είχε φαντασία... Σου λέω λοιπόν ότι όλος ο κόσμος θα σπεύσει να σου αποδείξει ότι κάνεις λάθος και ότι το όνειρό σου είναι πολύ μεγάλο για σένα. Μην ακούς κανέναν! Είναι η δική σου ζωή, είναι τα δικά σου όνειρά, είναι η δική σου ευθύνη να τα υλοποιήσεις.

7. Μην φοβάσαι να πεις όχι
Το να λες όχι στη ζωή είναι ίσως το ίδιο σημαντικό με το να λες πεινάω και διψάω. Πολλοί άνθρωποι δεν λένε όχι στη ζωή τους είτε γιατί πρέπει να διατηρήσουν την ταμπέλα του καλού παιδιού, είτε γιατί φοβούνται την απόρριψη, είτε γιατί θέλουν να παίζουν συνέχεια το ρόλο του θύματος. Η κατάληξη είναι, ο άνθρωπος να χάνει την προσωπικότητά του και να γίνεται μια πνευματική αμοιβάδα, την οποία τελικά, κανείς δεν εκτιμά και κανείς δεν σέβεται. 

Και για ποιο λόγο; Διότι το να λες όχι, σημαίνει ότι σέβεσαι τον εαυτό σου. Εάν δεν λες όχι, τότε δεν σέβεσαι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου και ως εκ τούτου κανένας άλλος δεν θα το κάνει για σένα. Είναι ειρωνικό, διότι στην προσπάθεια να γίνεις αγαπητός το μόνο που εισπράττει είναι αδιαφορία... Δείξε σεβασμό στον εαυτό σου... πες όχι εκεί που χρειάζεται. Σκέψου το και θα εκπλαγείς με το πόσα όχι χρειάζεται να πεις στη ζωή σου.

8. Μην φοβάσαι να πεις ναι
Εάν για να κάνεις κάτι χρειάζεται να ξέρεις και να υπολογίσεις κάθε τι που μπορεί να πάει στραβά, τότε δεν θα κάνεις ποτέ τίποτα. Εάν φοβάσαι να αναλάβεις οποιαδήποτε ευθύνη στη ζωή σου, τότε πάλι θα παραμένεις στάσιμος. Κάθε φορά που δεν πράττεις κάτι από φόβο μήπως αποτύχεις, τότε παραδόξως έχεις ήδη αποτύχει χωρίς καν να προσπαθήσεις. 

9. Να φέρεσαι στον εαυτό σου, όπως φέρεσαι στους άλλους
Κάποτε ο Χριστός είπε να αγαπάς τους άλλους όπως τον εαυτό σου. Μετά από 2.000 χρόνια λοιπόν, μπορούμε να πούμε οτι, πρέπει να φέρεσαι στον εαυτό σου όπως φέρεσαι στους άλλους. Εάν έχεις τρόπους, εάν σέβεσαι τους άλλους, εάν είσαι άνθρωπος της προσφοράς, τότε οφείλεις όλα αυτά να τα δώσεις και στον εαυτό σου. 

Εξάλλου είναι ότι πιο κοντινό έχεις και είναι ο μόνος που τελικά, δεν θα σε προδώσει ποτέ. Από σήμερα λοιπόν, φαντάσου τον εαυτό σου, το σώμα σου, την ύπαρξή σου, σαν έναν αγαπημένο φίλο που σε συντροφεύει διαρκώς. 

10. Άφησε οτιδήποτε δεν είναι στον έλεγχό σου
Εάν μπορείς να αλλάξεις κάτι, άλλαξέ το. Εάν δεν μπορείς, άφησέ το. Πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείσαι με πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Δεν μπορείς να ελέγχεις τα πάντα. Χαλάρωσε, η ζωή είναι πιο διασκεδαστική χωρίς έλεγχο. Άφησε τον εαυτό σου να ανακαλύψει καινούργια πράγματα. Ανακάλυψε τη μαγεία γύρω σου. 

Όσο λιγότερο αισθάνεσαι την ανάγκη να ελέγχεις, τόσο πιο ήρεμος και χαλαρός θα νιώθεις. Μην ξεχνάς ότι η μέρα διαδέχεται τη νύχτα, η γη γυρνάει γύρω από τον ήλιο και το σύμπαν διέπεται από μια τέλεια τάξη χωρίς εσύ να έχεις κανέναν έλεγχο...

11. Απομακρύνσου από το δράμα και την αρνητικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο. 
Και τα δύο σε οδηγούν στη δυστυχία σου, αλλά αυτό δεν το θέλεις. Όλα τα όντα επιθυμούν την ευτυχία τους. Το ίδιο κι εσύ. Γιατί λοιπόν δράμα; Γιατί αρνητικότητα; Κάνε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο έξυπνο, κάτι καινούργιο. Κάθε πρωί, πάρε μια βαθιά ανάσα, χαμογέλασε και πες δυνατά στον εαυτό σου "Σήμερα επιλέγω να είμαι ευτυχισμένος" και ξεκίνα τη μέρα σου με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στο σύμπαν. Όλα, πάντα, πάνε καλά, σε αυτούς που έχουν τη δύναμη να βλέπουν τη ζωή με θετικότητα.





http://alttherapy.blogspot.gr

Υπηρετώντας το υπερφίαλο εγώ .....!!!!!!!!

Αυτό είναι ένα γράμμα στο υπερφίαλο Εγώ σου :
''Θα έδινα τα πάντα για να μπορούσα να επικοινωνήσω αληθινά με σένα. Να μπορούσες να κάνεις μερικές βουτιές μαζί μου στη συναισθηματική λαίλαπα που ελλοχεύει στη ψυχή μου.

Εκεί όπου ο θυμός γίνεται ένα με την απογοήτευση, εκεί όπου η θλίψη σκάβει την καρδιά μου τόσο βαθιά που ακουμπάει τα δάκρυα που τρέχουν ένα ένα. Να μπορούσες να ακούσεις τις σκέψεις μου, αυτές τις διαστρεβλωμένες αντιλήψεις που έχω γεμάτες με στερεότυπα και προκαταλήψεις. Απλά να τις ακούσεις, τίποτα άλλο.

Αν καταφέρεις έστω και μια φορά να τις ακούσεις, να μπεις για λίγο στη θέση μου, να νιώσεις τον πόνο μου, το παράπονο μου τότε θα επικοινωνήσουμε αληθινά. Μπορείς να φορέσεις τα δικά μου γυαλιά; Μπορείς να δεις πως βλέπω εγώ τούτο τον κόσμο; Αν μπορούσες να ξεφύγεις λίγο από την ιδιοτελή νοηματοδότηση των πράξεων σου. Αν έπαυες να βλέπεις μονάχα το συμφέρον σου, αν συνειδητοποιούσες το νόημα της αγάπης, του να δίνω απλόχερα χωρίς διόλου να σκέφτομαι το δικό μου όφελος.

Αυτό το υπέροχο μήνυμα της αγάπης που εμπεριέχει μυριάδες μόρια δικαιοσύνης, εγκαρδιότητας, σεβασμού, εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας, σοφίας. Σου ζητάω να μ’ ακούσεις και εσύ μου δίνεις συμβουλές κι ύστερα μου λες πώς δεν έπρεπε να νιώθω έτσι. Μα δεν καταλαβαίνεις; μόνο να μ’ακούσεις ζήτησα και συ αρκείσαι στο να απαξιώνεις τα συναισθήματα μου. 

Έπειτα μου λες τι να κάνω...μα δεν θέλω να μου πεις τι να κάνω! Θέλω απλά να μ’ακούσεις γιατί μπορώ να τα καταφέρω και μόνος μου απλά χρειάζομαι κάποιον που να μπορεί να μ’ακούσει, να με αποδεχτεί. Κάποιον που να ακούσει τις σκέψεις μου ακόμη κι αν είναι παράλογες.

Ακόμη κι αν οι σκέψεις μου είναι παράλογες θα πάψουν να είναι αν κάποιος τις ακούσει, τις αποδεχτεί και βοηθήσει με αυτό τον τρόπο στο να καταλάβει τι κρύβουν. 

Αυτό ζητάω από σένα, μονάχα αυτό. Μα είναι στ’ αλήθεια τόσο δύσκολο;''

Υπάρχουν άνθρωποι, και δυστυχώς είναι πολλοί που έχουν περί πολλού τον εαυτό τους. Μοιάζουν σαν να έχουν κορνιζάρει τον εγωισμό τους και να τον έχουν τοποθετήσει στο κέντρο της γης. Μοιάζουν σαν τον βασιλιά Θόριν στην ταινία Χόμπιτ που δεν βλέπει τίποτα άλλο εκτός από χρυσάφι γύρω του και θεωρεί πως και όλοι οι άλλοι υπάρχουν για να τον υπηρετούν. Οι ζωές των άλλων δεν έχουν καμία σημασία μπρος τη δική του ζωή.

Είναι δύσκολο να ακούμε τους άλλους γιατί τα προβλήματα της καθημερινότητας, η τάση να κάνουμε γαϊτανάκι γύρω από το πρόβλημα παρά γύρω από τη λύση του προβλήματος, η αξίωση που έχουμε να μας καταλαβαίνουν όλοι οι άλλοι θεωρώντας πώς τα δικά μας προβλήματα είναι πιο δύσκολα, η έμφυτη ανασφάλεια, ο έντονος παιδομορφισμός και η ψυχική ανωριμότητα μας δεν μας αφήνουν.

Κι όμως θα μπορούσαν όλα να μοιάζουν διαφορετικά αν μπορούσαμε έστω για λίγο να σκεφτούμε σαν τους άλλους, να χορέψουμε στο ρυθμό των προβλημάτων των άλλων, να προσπαθήσουμε να ζήσουμε για λίγο τον πόνο τους.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ενεργητική ακρόαση. Ακούστε με τα μάτια της ψυχής σας τους διπλανούς σας, ίσως ανακαλύψετε ότι τελικά τα δικά σας προβλήματα είναι πιο εύκολα!





Αριστονίκη Τρυφωνίδου-Θεοδοσίου
Ψυχολόγος MA, Msc, PgP, MAAT
http://www.psixologikosfaros.gr

Η «κατάρα» του να είσαι πάντα το… «καλό παιδί» ....!!!!!!!!!!

Δυστυχώς η υπερβολική καλοσύνη σχεδόν ποτέ δεν αποφέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα. Τα «καλά παιδιά», οι ευγενικές αυτές ψυχές που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν ποτέ κανέναν και είναι πάντα πρόθυμοι και εξυπηρετικοί, παραχωρούν τα προνόμιά τους στους άλλους, δεν λένε όχι και δεν ζητάνε ποτέ τίποτα. Όλοι τους ξέρουμε, όλοι τους αναγνωρίζουμε, όλοι τους συμπαθούμε και όλοι κατά καιρούς πιάνουμε τον εαυτό μας να τους εκμεταλλευόμαστε!

Για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων η καλοσύνη αποτελεί μονόδρομο. Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρχουν και να σχετίζονται. Η αλήθεια όμως είναι ότι για τους περισσότερους η καλοσύνη αντί να διευκολύνει την ψυχολογική υγεία και τις (υγιείς) διαπροσωπικές τους σχέσεις, στέκεται εμπόδιο στο δρόμο για την προσωπική ευχαρίστηση και των ανάπτυξη υγιών σχέσεων.

Το να «είμαι καλός» συχνά σημαίνει να αποσιωπώ τα πραγματικά μου συναισθήματα. Σημαίνει να παραιτούμαι από την ειλικρίνεια στις σχέσεις μου επειδή με καταβάλλει ο φόβος της κριτικής ή της απόρριψης. Ένας «καλός άνθρωπος» μιλάει και φέρεται με τρόπους που πιστεύει ότι θα του προσφέρουν επιδοκιμασία ή τουλάχιστον δεν θα τον φέρουν αντιμέτωπο με το θυμό, την κριτική ή την απόρριψη των άλλων.

Δεν είναι λίγα τα «καλά παιδιά» που χτυπάνε την πόρτα του ψυχοθεραπευτή. Κάποιες φορές έρχονται γνωρίζοντας τη δυσκολία τους να εκφράσουν τις πραγματικές επιθυμίες και ανάγκες τους και το θλιμμένο τους βλέμμα συνοδεύεται από κουβέντες όπως «ίσως πρέπει να πάψω να είμαι τόσο καλός με τους άλλους», «έχω κουραστεί», «δεν αντέχω άλλο να δίνω, έχω στερέψει». Συνήθως όμως έρχονται με αφορμή κάποιο άλλο σύμπτωμα χωρίς να έχουν συνείδηση του πραγματικού προβλήματος.

Κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι τα «καλά παιδιά» κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό να εμφανίσουν μια ποικιλία ψυχολογικών διαταραχών όπως πχ κατάθλιψη, άγχος, ψυχοσωματικά προβλήματα ακόμα και εξαρτήσεις. 

Ανάμεσα στους ειδικούς της ψυχικής υγείας αποτελεί κοινό μυστικό ότι τα εν λόγω ψυχολογικά προβλήματα, - αλλά ακόμα και η εμφάνιση κάποιων «οργανικών» ασθενειών – έχουν συχνά τις ρίζες τους σε καταπιεσμένα συναισθήματα, επιθυμίες και ανάγκες. Αν κάποιος κάτσει και το σκεφτεί άλλωστε, τέτοιου είδους συμπτώματα μπορεί να αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για κάποια άτομα να επιτρέψουν στον εαυτό τους να «μην μπορούν» χωρίς να αναγκαστούν να πουν όχι!

Γιατί όμως κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να καταπιέζουν τον εαυτό τους ασχέτως του προσωπικού κόστους που καλούνται να πληρώσουν; Η βαθύτερη αιτία, που συνήθως μας οδηγεί σε αυτό τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς είναι το συναίσθημα της ενοχής.

Το συναίσθημα της ενοχής είναι ένα σύνθετο συναίσθημα που συνήθως αναπτύσσεται στην τρυφερή παιδική ηλικία, όταν τα άτομα μπορούν πολύ εύκολα να θεωρήσουν τον εαυτό τους υπεύθυνο για όλους και για όλα γύρω τους και πιο συγκεκριμένα για την ευτυχία ή τη δυστυχία της μαμάς και του μπαμπά και που καταλήγουν να κάνουν τα πάντα προκειμένου να τους ευχαριστήσουν. 

Όπως όμως τα περισσότερα μοτίβα που αναπτύσσουμε στην τρυφερή αυτή ηλικία μας ακολουθούν και στην υπόλοιπη ενήλικη ζωή μας, έτσι και το αίσθημα ευθύνης για τη ζωή και τα συναισθήματα των άλλων συνεχίζει να μας κατατρέχει επ' αόριστο, να μας γεμίζει ενοχές και να μας κάνει να δίνουμε τα πάντα προκειμένου να διευκολύνουμε τους άλλους.

Αν νιώθετε ότι είστε υπερβολικά καλός με τους άλλους ή αν σχετίζεστε με ένα άτομο υπερβολικά καλό, αξίζει τον κόπο να θυμάστε ότι δυστυχώς η υπερβολική καλοσύνη σχεδόν ποτέ δεν αποφέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα: Δεν κάνει τις σχέσεις πιο εύκολες, δεν εγγυάται την άνευ άλλων όρων αποδοχή από τους άλλους και δεν βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας. Αντίθετα, μας καταπιέζει, μας τυραννάει και μας γεμίζει θυμό και νευρώσεις.





Ζωή Στραβοπόδη-Τζιάνο 
Ψυχοθεραπεύτρια – 
Οικογενειακή Σύμβουλος 

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Τότε θα έχεις ζήσει για εσένα.....!!!!!!!!

             
Σήμερα θέλω να πάρεις ένα καθρέφτη......και να εκφράσεις θυμό στον εαυτό σου ! Θέλω να εκφράσεις αγανάκτηση σε σένα για εσένα. Θέλω να σε ξυπνήσεις, να σε ενεργοποιήσεις και να πεις . Όχι άλλο πια επαναλαμβανόμενα σκηνικά, όχι πια υπνωτισμένες , αυτοματοποιημένες κινήσεις και συμπεριφορές. Όχι πια ίδιες σκέψεις και ίδια αποτελέσματα! 

Τέρμα πια στο ξεπούλημα του εαυτού σου για να αρέσεις. Τέρμα στην εξαρτημένη ανάγκη για επιδοκιμασία των άλλων σττην οποία βάσιζες την αξία σου , την ηρεμία και ευτυχία σου ! 

Μη βάζεις πια άλλα τούβλα στο τοίχο που σε χωρίζει από τους άλλους κρίνοντας τους και ρίχνοντας την ευθύνη για την δική σου ζωή.

Μην μένεις άλλο στη φυλακή που έκτισες με παγειωμένες συμπεριφορές , με την εξαρτηση σου από το οικείο και να δονείσαι σε μια διαρκή ανησυχία και αρνητικότητα για τα πάντα.

Μην βασανίζεις άλλο τον εαυτό σου υποτιμώντας τον , συγκρίνοντας τον με τους άλλους, να καταπίνεις αυτά που θέλεις να πεις , να μένεις στην αφάνεια και να επιτρέπεις να σε αποδυναμώνουν. Mη κακοποιείς άλλο το εσωτερικό σου παιδί μετασχημάτισε τους φόβους σου σε ελευθερία και δύναμη,

Σήμερα θέλω να πάρεις ένα καθρέφτη και με δύναμη ψυχής να σε κοιτάξεις βαθειά στα μάτια και να αντικρύσεις τον υπέροχο δημιουργό της ζωής σου έτσι όπως κατέληξε να είναι. Εσένα !!!!

Να κοιτάξεις Εσένα και να το νιώσεις στο κύτταρο σου και να σε θαυμάσεις για όσα δημιουργησες! Και την ίδια στιγμή χωρίς νέες δικαιολογίες να επιλέξεις να βαδίσεις και να εξερευνήσεις νέα μονοπάτια και παρόλαυτα να νιώθεις ασφαλής.

Να σε γουστάρεις και να σε ερωτευτείς τόσο πολύ που να αδιαφορείς αν αρέσεις σε άλλους και παρολαυτά η αγάπη για τον εαυτό σου να τους μαγνητίζει. Να επιλέξεις εσένα, να σε βάλεις προτεραιότητα και να σε εμπιστευτείς τυφλά.

Και οι άλλοι; Αυτοί που είχες αρχηγούς; Αυτοί που όριζαν τη ζωή σου μέχρι τώρα και στους οποίους παραχωρούσες την δύναμη σου και βάσιζες την αξία σου; Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα σε θαυμάσουν και θα σου πουν μπράβο! Αυτοί είναι οι πρώτοι που θα εμπνευστούν από εσένα , την αγάπη σου για σένα και το κουράγο να είσαι ο εαυτός σου . Αυτοί είναι αυτοί που σκέφτονται τα καλύτερα για σένα και θα σου καθρεφτίσουν το θαυμασμό σου για τον εαυτό σου.

Να σου επιτρέψεις να ξεφορτώσεις , να ελαφρύνεις τις αποσκευές σου, να χάσεις τον έλεγχο του εαυτού σου για να απολαυσεις τη νέα διαδρομή και τις νέες εμπειρίες και ας χαθείς; Οι νέοι δρόμοι είναι οι δρόμοι της καρδιάς και της ψυχής ..

Επέτρεψε το αυτό στον Εαυτό σου πανέμορφη Θεά μου! Ακου την καρδιά σου , ανοιξε τα φτερά σου , άναψε το φως σου και πέταξε ψηλά . Και ας χαθείς !!! 

Επειδή τότε θα έχεις ζήσεις!

Θα έχεις ζήσει για Σενα!!!!!!





Σεβαστή Βόλα ,
πιστοποιημένη Life Coach
EFT και NLP Practitioner

Βγάλε τους μολυσματικούς ανθρώπους από τη ζωή σου.....!!!!!!!!!

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θα έπρεπε να μην είχαν υπάρξει ποτέ στη ζωή σου. Ποτέ και για κανένα λόγο. Άνθρωποι που συναναστρεφόσουν μαζί τους καθημερινά, που τους θεωρούσες κομμάτι της ζωής σου και μια ωραία πρωία ανακάλυψες πόσο μεγάλο λάθος έκανες. Το μεγαλύτερο κακό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι χάνεται χρόνος, πολύς και πολύτιμος.

Στις ερωτικές σχέσεις το γεγονός αυτό είναι λίγο πολύ αναπόφευκτο μέχρι να κάνει είσοδο ο κατάλληλος άνθρωπος. Στα υπόλοιπα είδη σχέσεων όμως; Οι εσωτερικές απορίες, έχουν την τιμητική τους. «Γιατί δεν τον πήρα χαμπάρι από την αρχή;» «Πόσο χαζή νιώθω που της έδωσα τόσα;» «Τι μαλάκας ήμουν!» Όλοι μας έχουμε νιώσει έτσι σε κάποια χρονική περίοδο της ζωής μας. 

Έχουμε βάλει ανθρώπους στη ζωή μας που τελικά αποδείχτηκαν ανάξιοι να μείνουν σ' αυτή. Οι μολυσματικοί άνθρωποι έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι αχάριστοι. Έχουν, δηλαδή, το μεγαλύτερο ελάττωμα του σύμπαντος κόσμου. Όποιος είπε ότι η αχαριστία δεν πληρώνεται με κανένα νόμισμα είχε όλο το δίκιο με το μέρος του. Έχουν κι άλλα ελαττώματα. 

Γλείφουν εκεί που παλιότερα έφτυναν, κατηγορούν ανθρώπους που πριν λίγο καιρό είχαν ψηλά, χαρακτηρίζουν κάποιον «παρτάκια» ενώ στην ουσία δεν υπάρχει μεγαλύτερο από τους ίδιους. Η λίστα δεν τελειώνει, φυσικά, έτσι εύκολα. Κατεβάζουν μούτρα στις χαρές και δεν απαλύνουν τον πόνο στις λύπες, σχεδόν ηδονίζονται με την καταστροφή του άλλου. Άλλες φορές γίνονται πιεστικοί κι άλλες κτητικοί. Δίνουν σημάδια για το ποιόν τους.

Σημάδια που παραβλέπονται, όμως. Ένας Θεός ξέρει το γιατί. Όπως είπε και η κυρία Ερμιόνη για μια δική της περίπτωση: «Πεινάει, της βάζεις δίπλα της τον κουβά με το γάλα, δίνει μια, τον κλωτσάει και το χύνει». Ώσπου το ποτήρι ξεχειλίζει. Πόσο ν' αντέξει κάποιος να συναναστρέφεται με τέτοιους ανθρώπους; 

Γίνεται ο απολογισμός και επιδίδονται οι ευθύνες και ξέρετε πολύ καλά ποιος έχει τις μεγαλύτερες. Εμείς οι ίδιοι, βέβαια, που κατά βάθος ξέραμε, αλλά κάναμε τα στραβά μάτια. Ενώνονται τα κομματάκια του puzzle και το στόμα ανοίγει διάπλατα στη συνειδητοποίηση των γεγονότων. 

Κι έρχεται η ανακούφιση κι η αγαλλίαση σε συσκευασία δώρου. Η αναπνοή λειτουργεί άριστα χωρίς αυτούς. Ξαφνικά τα πάντα λύνονται πιο εύκολα γιατί πολύ απλά με τις δικές τους συμβουλές παίρνονταν οι λάθος αποφάσεις.

Όταν έδιωξα εγώ αυτούς τους ανθρώπους, η ζωή μου πήρε άλλη πορεία. Κι ας θεώρησαν σε κάποιες περιπτώσεις πως το να απομακρυνθούν ήταν επιλογή δική τους. Ησύχασα εγώ; Ναι. Άρα, το λιγότερο και το τελευταίο που με απασχολεί είναι το ποιος έδιωξε ποιον. Ηρέμησα εγώ; Ναι. Ανακούφιση, χαρά και ηρεμία. Το τρίπτυχο της ευτυχίας για όποιον καταφέρνει να ζει και να προχωράει χωρίς τους λάθος ανθρώπους.

Όχι άλλους συμβιβασμούς, όχι άλλες λάθος σχέσεις. Έτσι για να δώσω κι έναν πιο επαναστατικό τόνο. Κλισέ και χιλιοειπωμένο αλλά σε κάθε περίπτωση η μοναξιά είναι χειρότερη όταν τη ζεις με κάποιον άλλο. 

Πόσο μάλλον όταν καταλαβαίνεις πως αυτός ο άλλος δε σε έχει νιώσει ποτέ και για κανένα λόγο. Ο Καναδός συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Laurence J. Peter, είπε πως «Το πιο δύσκολο στη ζωή, είναι να μάθεις ποιες γέφυρες να περάσεις και ποιες να κάψεις». 

Ο χρόνος φεύγει σε μερικές μέρες γι' αυτό προτείνω να κάψουμε όποια γέφυρα μας οδηγεί σε λάθος ανθρώπους και να προχωράμε μόνο στις γέφυρες που μας ενώνουν με ανθρώπους που έχουν να μας δώσουν, να μας εξελίξουν και να μας πάνε παρακάτω. Ας μείνουν οι λάθος με τους λάθος. Κάνουν καλή παρέα.





Σταυρούλα Φωτιάδου 
http://www.pillowfights.gr

Είσαι από 35 χρονών και πάνω ; Διάβασε αυτό το κείμενο.....!!!!!!!!!

Πολλοί θεωρούν ότι τα 35 είναι η καλύτερη ηλικία. Έχεις περάσει τις Συμπληγάδες των 20 και των 20 κάτι βλέποντας όλες τις βεβαιότητες της ζωής σου να καταρρέουν: από εκεί που ήσουν απόλυτος σε όλα, συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα. Και ξαφνικά, είσαι 35 χρονών. 

Αν είσαι γυναίκα, έχεις ξεπεράσει τη φρίκη των τριάντα με τους κοινωνικούς ψυχαναγκασμούς που σε φαντάζονται παντρεμένη με δύο παιδιά. Κι αν είσαι άντρας, έχεις ακόμη πέντε χρόνια μέχρι την θρυλική κρίση των 40. Στα μισά της πιο ζουμερής δεκαετίας της ζωής σου λοιπόν, θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να αισθάνεσαι ότι είσαι μέσα στα πράγματα. Δυστυχώς όμως, συνειδητοποιείς ότι βρίσκεσαι εκτός τόπου και χρόνου.

Οι γεννημένοι στα τέλη της δεκαετίας του '70, δεν είχαμε δύσκολα παιδικά χρόνια. Είχαμε δύσκολα στυλιστικά χρόνια. Μπλούζες με βάτες για τα κορίτσια, παντελόνια-σωλήνες για τα αγόρια, φράντζες-κοκοράκι για τις μικρές κυρίες, χαιτούλα-λασπωτήρας ή κούρεμα καπελάκι για τους μικρούς κυρίους. Στα πρώτα σχολικά σκιρτήματα η αγορίστικη ερώτηση «θέλεις να τα φτιάξουμε;» απαντιόταν με κοριτσίστικα χαχανητά, βόλτες χεράκι-χεράκι και ραντεβού στο φαστφουντάδικο της γειτονιάς. 

Η παιδική και εφηβική μας ηλικία κύλησε ομαλά, όπως οι τέσσερις εποχές. Παίζαμε όσο τραβούσε η ψυχή μας στις πλατείες, με τις μανάδες να κεντάνε και να τρώνε πασατέμπο παραταγμένες σε παγκάκια και πεζούλια και να μας ψάχνουν μόνο όταν είχε νυχτώσει για να γυρίσουμε στο σπίτι. 

Όχι από φόβο μήπως μας είχε απαγάγει κάποιος. Κάναμε ποδήλατο, πέφταμε και σπάγαμε τα μούτρα μας, γεμίζαμε μελανιές και γρατζουνιές και αντί κάποιος από τους μεγάλους να πανικοβληθεί και να μας τρέχει στα επείγοντα, μας έβαζε ιώδιο από εκείνο που δεν έτσουζε και μας έλεγε σχεδόν αδιάφορα «μην κάνεις έτσι, θα σου περάσει».

Υπήρχε μόνο μία μάρκα αντηλιακού και το καλοκαίρι όλες οι παραλίες μύριζαν καρύδα. Ο ερχομός της άνοιξης προμηνυόταν με τη φράση «βγήκαν οι φράουλες» και «το περίπτερο έβαλε παγωτά!». Δεν ήμασταν Ευρωπαίοι που τρώνε frozen yogurt όλο το χρόνο. Το γραφείο του μπαμπά δεν είχε υπολογιστή, αλλά εκείνη την περίεργη καφέ σκούρα δερμάτινη θήκη που μέσα φύλαγε τα χαρτιά του. 

Για τις εργασίες του σχολείου, αλλά ως επί το πλείστον και του πανεπιστημίου, ψάχναμε στοιχεία σε εγκυκλοπαίδειες και σε δανειστικές βιβλιοθήκες και όχι στο Google. Βγαίναμε με ένα πεντοχίλιαρο στο Σαββατόβραδο και φέρναμε και ρέστα. Όταν αρρωσταίναμε η γρίπη ήταν δικιά μας και όχι των χοίρων. Και για να μην κολλήσουμε τα κοντινά μας πρόσωπα, απλά δεν τα φιλούσαμε. 

Δεν ήμασταν αναγκασμένοι να φορέσουμε μάσκα. Η πολιτική δεν μας ενδιέφερε. Συνήθως ψηφίζαμε ότι και οι γονείς μας, πάνω κάτω όπως και ο γιος ενός πατέρα Ολυμπιακού, σίγουρα γάβρος θα γινόταν. Βλέπαμε τα δύο κόμματα να ανεβοκατεβαίνουν στη διακυβέρνηση της χώρας και μας θύμιζε τη μάχη Μέγκα-ΑΝΤ1 για την πρωτιά της τηλεθέασης. Και κάπως έτσι, τα χρόνια πέρασαν και γίναμε ετών 35.

Κάτι όμως δεν κολλάει σε όλα αυτά, λες κι έχει χαθεί ένα βασικό στάδιο της εξέλιξης, λες κι έχει εξαφανιστεί ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ. Πώς ενώ όταν ήμασταν μικροί τρώγαμε πολύχρωμα καραμελάκια που αφρίζανε μες στο στόμα μας μεγαλώνοντας γίναμε μικροβιοφοβικοί; 

Πώς από το «Θέλεις να τα φτιάξουμε;» περάσαμε στο «δεν είμαι έτοιμος για σχέση»; Πώς αφού οι γονείς μας που είχαν στερηθεί πολλά μας έδωσαν τα πάντα κι εμείς αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποκτήσουμε ούτε τα βασικά και πάλι τους ζητάμε χαρτζηλίκι και όχι πλέον σε δραχμές αλλά σε ευρώ;

Η γενιά που θυμάται ως παιδικό τραύμα τον μεγάλο σεισμό του '81 και έχει και μνήμες των γονιών να αρπάζουν τα εβαπορέ από τα ράφια των σούπερ μάρκετ στον απόηχο του Τσερνομπιλ μοιάζει κατά τα άλλα να μεγάλωσε σε μια γυάλα με πολλά παιχνίδια και λίγες σκοτούρες. 

Έζησε το ξέφρενο πάρτυ των 90s, επέλεξε επαγγέλματα με βάση τα ταλέντα της και όχι το άγχος επιβίωσής της και δε βιάστηκε ποτέ να μεγαλώσει, αφού έτσι κι αλλιώς, στην Ελλάδα από τα 20 ως τα 30 θεωρείσαι αδαής μπέμπης και από τα 30 ως τα 40 ανερχόμενος. Όποιος δεν κατάφερνε να μπει στο πανεπιστήμιο σπούδαζε στο Λονδίνο ή κατέφευγε σε κάποιο από τα πολυδιαφημισμένα ΙΕΚ ενδίδοντας στην αόριστη γοητεία του Business Administration. 

Η οικονομική κρίση συνάντησε λοιπόν αυτή τη γενιά όταν βρισκόταν - ή νόμιζε ότι βρισκόταν - στην καλύτερη φάση της, όταν είχε αρχίσει να βγάζει χρήματα, να νοικιάζει ένα δυάρι για 500 ευρώ, να ξενυχτάει ακόμη και τις καθημερινές. Ήταν το πιο ηχηρό χαστούκι που μπορούσε να ακούσει κάποιος που μεγάλωσε με play mobil και Μίκυ Μάους, γιατί πολύ απλά, κάποιος ήρθε να τα πάρει όλα κάνοντάς σε να νιώθεις στην καλύτερη περίπτωση ως μαθητευόμενος και στη χειρότερη, ως αποτυχημένος.

Αναζητώντας τα συμπτώματα της τρέλας που προκαλεί η θεότρελη εποχή μας, ζητήσαμε από τον ψυχίατρο Πέτρο Στεργιούδη να μας τα κωδικοποιήσει σε μορφή ΤΟΠ 10.

1. Αδυναμία δέσμευσης και αδυναμία αποδέσμευσης : όταν φοβάσαι και να αφοσιωθείς σε έναν άνθρωπο, αλλά και να τον αφήσεις να φύγει. Στη γενιά των 35άρηδων αποδίδεται και η μνημειώδης πλέον φράση, «ήμασταν πολλά χρόνια ζευγάρι. Ή θα παντρευόμασταν, ή θα χωρίζαμε». Αναποφάσιστοι όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στον έρωτα.

2. Αϋπνίες : οι στατιστικές δείχνουν ότι οι 7 στους 10 35άρηδες έχουν χάσει τον ύπνο τους. Είτε θα κοιμηθούν μετά τις 3 το πρωί, είτε θα στριφογυρίζουν όλο το βράδυ λόγω εργασιακού στρες.

3. Στυτικές δυσλειτουργίες : η πρόωρη εκσπερμάτιση και η αδυναμία ενός άνδρα να εκσπερματίσει είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, κάνοντας τις ήδη δύσκολες ερωτικές σχέσεις, ακόμη πιο περίπλοκες.

4. Σεξομανία : η αδυναμία δέσμευσης οδηγεί όλο και περισσότερους άνδρες - αλλά και γυναίκες που αναγκάζονται να μιμηθούν ανδρικές συμπεριφορές - στο να αναλώνονται σε πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους.

5. Καταχρήσεις : στην εποχή της κρίσης, μπορεί κάποιος να μην έχει να φάει, αλλά σίγουρα θα βρει λεφτά να πιει. Το μαρτυρούν τα μικρά μπαράκια που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, αλλά και οι μπάρμεν που ακούνε πολλές πικραμένες ιστορίες.

6. Μικροβιοφοβία : η παραξενιά του υποχόνδριου μετατρέπεται σε νεύρωση όταν κάποιος αποφεύγει χωρίς λόγο τις χειραψίες, δεν πάει πουθενά χωρίς τα αντισηπτικά μαντηλάκια του και φοβάται υπερβολικά να ανταλλάξει σωματικά υγρά με τον σύντροφό του, ακόμη κι αν η σχέση δεν είναι εφήμερη.

7. Κατάθλιψη : ο ειδικός επισημαίνει ότι εξίσου σοβαρή με την ίδια την κατάθλιψη, είναι η κατάχρηση του συγκεκριμένου όρου. Σε μία μαύρη εποχή, η φράση «έχω κατάθλιψη» τείνει να γίνει πιο συχνή από το «καλημέρα» κι αυτό κρύβει κινδύνους όπως το να καταφύγει κάποιος στην αδικαιολόγητη χρήση αντικαταθλιπτικών, έχοντας παρασυρθεί από έναν τσαρλατάνο γιατρό.

8. Αποκοπή από την οικογένεια : το να απέχεις από ένα κυριακάτικο τραπέζι, ακόμη κι αν συνήθως μία γιορτή μετατρέπεται σε καβγά, μπορεί να σου κοστίσει στην ψυχική ισορροπία. Η σκέψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που εκ γενετής σε νοιάζονται είναι πολύ πιο σημαντική απ' ό,τι κάποιος μπορεί να νομίζει.

9. Αίσθημα του ανικανοποίητου : όταν δεν βρίσκεις χαρά σε τίποτα, ενώ πάντα θα υπάρχει ένας λόγος για να παραπονιέσαι ότι «όλα μου πάνε στραβά».

10. Ο φόβος της ευτυχίας : συνδέεται με ενοχικά συναισθήματα, τα οποία συναντιούνται σε γερές δόσεις στη συγκεκριμένη γενιά, κυρίως επειδή οι γονείς τους μεγάλωσαν με την φράση-κλειδί: «εγώ που τα στερήθηκα όλα για να μη σου λείψει τίποτα και να τώρα το ευχαριστώ».





daddy-cool.gr

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αλλάξτε τη ζωή σας με τη δύναμη του μυαλού....!!!!!!!!!

Στις μέρες μας υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος πληροφοριών, γύρω από τις τελευταίες ανακαλύψεις στον τομέα της επιστήμης του εγκεφάλου, διαθέσιμος στον καθένα ανά πάσα στιγμή.

Κι ενώ πολλοί ενημερωνόμαστε και διαβάζουμε γι’ αυτές τις ανακαλύψεις, πόσοι στην πραγματικότητα εφαρμόζουμε κάτι από όσα μαθαίνουμε;

Ο καθηγητής Warren Bennis είχε πει κάποτε το εξής: «Φαίνεται ότι συλλέγουμε πληροφορίες, επειδή έχουμε την ικανότητα να το κάνουμε, αλλά είμαστε τόσο απασχολημένοι με το να συγκεντρώνουμε τις πληροφορίες αυτές, που δεν έχουμε βρει ένα τρόπο για να τις χρησιμοποιούμε. Μια κοινωνία πρέπει να κρίνεται, όχι από αυτά που γνωρίζει, αλλά από αυτά που κάνει με όσα γνωρίζει».

Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, έτσι ώστε να βελτιώσετε τη ζωή σας;

Διαβάστε παρακάτω και ανακαλύψτε μερικές συμβουλές, που βασίζονται σε ανακαλύψεις γύρω από την έρευνα της λειτουργίας του εγκεφάλου, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή, καθώς και άλλων που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής σας.

Χρησιμοποιείστε το μυαλό σας για να μάθετε μια καινούρια δεξιότητα
Η νευροπλαστικότητα είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να δημιουργεί συνεχώς νέες νευρικές οδούς. Όταν επαναλαμβάνουμε μια δεξιότητα που προσπαθούμε να κατακτήσουμε, ενδυναμώνουμε τα νευρικά δίκτυα που αντιπροσωπεύουν αυτήν την ενέργεια.

Μάλιστα, στον εγκέφαλό μας συμβαίνει το ίδιο είτε εκτελούμε όντως την ενέργεια αυτή, είτε απλά την οραματιζόμαστε. 

Ο εγκέφαλος δε μπορεί να κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε μια ενέργεια που έχει κάνει στην πραγματικότητα κάποιος, από μία που φαντάζεται.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ παρουσίασαν σε δύο ομάδες εθελοντών ένα άγνωστο σε εκείνους μουσικό κομμάτι για πιάνο. Στην μία ομάδα παρείχαν ένα αρμόνιο και τους ζήτησαν να κάνουν εξάσκηση στο κομμάτι. Από τη δεύτερη ομάδα ζήτησαν απλά να διαβάσουν τις νότες και να φανταστούν ότι παίζουν το κομμάτι.

Όταν μελέτησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα των συμμετεχόντων, διαπίστωσαν ότι και οι δύο ομάδες εμφάνιζαν διαστολή στον κινητικό φλοιό του εγκεφάλου τους, παρότι η δεύτερη ομάδα δεν είχε ακουμπήσει ποτέ πλήκτρα.

Ο Αϊνστάιν, επίσης, είχε πει ότι η «φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση».

Μήπως έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσετε την πλαστικότητα του εγκεφάλου σας;

Πετύχετε τους στόχους σας, κρατώντας το στόμα σας κλειστό.
Η ιδέα αυτή διαδόθηκε ιδιαίτερα μετά την ομιλία του Derek Sivers, επαγγελματία μουσικού, στο TED. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, τεστ ψυχολογίας έχουν αποδείξει ότι όταν αποκαλύπτει κανείς τους στόχους του σε κάποιον άλλο… μειώνονται οι πιθανότητες να ασχοληθεί ενεργά με αυτούς έτσι ώστε να τους πραγματοποιήσει.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μπερδεύεται και νομίζει ότι η κουβέντα που είχατε είναι και… πράξη. Η ικανοποίηση που νιώθει κανείς από την κοινωνική αναγνώριση, κάνει τον εγκέφαλο να αισθάνεται σαν ο στόχος να έχει ήδη επιτευχθεί.

Η ικανοποίηση που βιώνει κανείς από την… εξιστόρηση, αφαιρεί από το άτομο το κίνητρο για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειάζεται να γίνει, η οποία θα οδηγούσε στην πραγματοποίηση του στόχου.

Χαμογελάστε για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας
Σύμφωνα με μια θεωρία (The Facial Feedback Hypothesis), οι εκφράσεις του προσώπου που εκπροσωπούν ένα συναίσθημα, προκαλούν τέτοιες αλλαγές στο σώμα, παρόμοιες με αυτές που συμβαίνουν όταν κανείς βιώνει το συγκεκριμένο συναίσθημα.

Ο εγκέφαλος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ψεύτικο και σε ένα αυθεντικό χαμόγελο, με αποτέλεσμα να απολαμβάνει την ίδια ικανοποίηση, καθώς οι αντίστοιχοι μύες στέλνουν το ίδιο «μήνυμα» σε αυτόν.

Την επόμενη φορά λοιπόν που δε θα έχετε και πολύ καλή διάθεση, αντί να συνοφρυωθείτε, προσπαθήστε να χαμογελάσετε. Όπως έχουν δείξει οι έρευνες, το πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να νιώσετε κάπως καλύτερα.

Καταλάβετε τη φυσιολογία του συναισθηματικού πόνου για να αναπτύξετε την ενσυναίσθησή σας
Επιστήμονες από το τμήμα ψυχολογικών ερευνών του πανεπιστημίου Purdue ανακάλυψαν, ότι ο κοινωνικός/συναισθηματικός πόνος είναι το ίδιο αληθινός και έντονος, όσο και ο σωματικός πόνος.

Όταν ένα άτομο βιώνει μια έντονα δυσάρεστη συναισθηματική εμπειρία, ενεργοποιούνται τα ίδια εγκεφαλικά δίκτυα, όπως όταν τραυματίζεται. Ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διαχωρίσει ανάμεσα στο σωματικό και συναισθηματικό πόνο.

«Και οι δύο μορφές πόνου μπορεί να είναι πολύ οδυνηρές τη στιγμή που συμβαίνουν» ανέφερε ο Kip Williams, «όμως ο κοινωνικός/συναισθηματικός πόνος έχει τη μοναδική ικανότητα να επανέρχεται ξανά και ξανά».

Την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμοι να «τραυματίσετε» κάποιον συναισθηματικά θυμηθείτε το. 

Ίσως ο καθένας μας να μπορούσε να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο στη σφαίρα επιρροής του, αναλογιζόμενος πώς μπορεί να αναπτύξει την ενσυναίσθησή του για τους άλλους. 

Μειώστε τα επίπεδα του στρες, παίρνοντας τον έλεγχο των σκέψεών σας
Υπάρχουν πολλές έρευνες που δείχνουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ μιας πραγματικής και μιας φανταστικής απειλής: η φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού είναι η ίδια.

Ο Don Joseph Goewey στο βιβλίο του «Mystic Cool: A Proven Approach to Transcend Stress, Achieve Optimal Brain Function, and Maximize Your Creative Intelligence» παρέχει ένα χρήσιμο εργαλείο –που το ονομάζει «Clear Button»- που βοηθά το άτομο να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ελέγξει την κλιμάκωση του στρες.

Η στρατηγική αυτή των 10 δευτερολέπτων, καταφέρνει να αποσπάσει την προσοχή από τον πρωτόγονο εγκέφαλο, όπου «κατοικεί» ο φόβος.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα :
1. Φανταστείτε ότι υπάρχει ένα κουμπί στο κέντρο της αριστερής σας παλάμης και ότι όταν το πιέσετε αυτό θα στείλει ένα σήμα στον εγκέφαλό σας να σταματήσει να κάνει τρομακτικές σκέψεις.

2. Πατήστε το κουμπί με το δεξί σας χέρι, ενώ ταυτόχρονα εστιάζετε την προσοχή σας στην αναπνοή σας.

3. Πάρτε τρεις ανάσες και μετρήστε τες.

4. Φανταστείτε ένα διαφορετικό χρώμα για κάθε νούμερο που λέτε.

5. Καθώς εκπνέετε, χαλαρώστε και βιώστε την κάθε στιγμή.





Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Επιλέγω να ζήσω.....!!!!!!!!!!

Επιλέγω να ζήσω, αυτό θα αναρωτηθεί κάποιος αφού είμαι ζωντανός, τι άλλο μπορώ να κάνω; Και όμως η ζωή δεν είναι απλά ότι υπάρχω και αναπνέω και σκέφτομαι και αισθάνομαι. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Η πραγματική ζωή δεν είναι θέμα απλής επιβίωσης.Η ουσιαστική ζωή σημαίνει να υπάρχω με όλο μου το είναι. 

Να υπάρχω και να βιώνω την στιγμή σαν μια ανεπανάληπτη μοναδική εμπειρία. Να υπάρχω και να πηγαίνω κόντρα στο φόβο που με κρατάει στην ασφάλεια και την προστασία, που με κρατάει σε απόσταση από κάθε τι που με πονάει και με διαλύει. Η πραγματική ζωή είναι να αναπνέω κάθε στιγμή κάθε συναίσθημα που μου δίνει η εμπειρία της ύπαρξης, να εκθέτω τον εαυτό μου και να παραμένω αληθινός, να δημιουργώ και να το ευχαριστιέμαι χωρίς το φόβο της κριτικής και χωρίς την ανάγκη της επιβεβαίωσης και της προσδοκίας.

Η πραγματική ζωή σημαίνει να ρισκάρω να πληγωθώ, να πονέσω αλλά να έχω το θάρρος να βιώσω όλα όσα προκύπτουν στο παρόν μου με μια ζωντανή, παλλόμενη από ενέργεια καρδιά. Η πραγματική ζωή με θέλει να ζω με ψυχή, με χαρά, να μοιράζομαι, να δίνω και να προσφέρω ανεξάρτητα αν θα πάρω ή θα προδοθώ. Η πραγματική ζωή είναι στη ποιότητα που δίνω στην κάθε στιγμή μου, οι σκέψεις αγάπης με τις οποίες ντύνω τις πράξεις μου και τα αγνά συναισθήματα που προκύπτουν αβίαστα.

Η πραγματική ζωή με θέλει αυθόρμητο και ευάλωτο με θέλει τρωτό και ανθρώπινο μα με την επίγνωση ότι είμαι τόσο σημαντικός και μοναδικός που μπορώ να αισθάνομαι όλη την πληρότητα της ύπαρξης μου κάθε στιγμή μέσα μου. Η πραγματική ζωή με θέλει άφοβο, όχι αποστασιοποιημένο και απόμακρο αλλά άφοβο, να έχω περάσει μέσα από το φόβο και να μην έχω πια τίποτα να με κρατάει φυλακισμένο. 

Η πραγματική ζωή υπάρχει όταν στην θέση του φόβου έχω βάλει την αγάπη. Αλλά η αγάπη συμβαίνει απλά και αβίαστα όταν ο φόβος έχει βιωθεί, όταν ο φόβος με έχει καταπιεί και με έχει ξεράσει, όταν ο φόβος έχει χάσει πια την υπόσταση του.

Η πραγματική ζωή συμβαίνει όταν γνωρίσω όλο το μεγαλείο του φόβου, όταν αντέξω όλο το πόνο και την μοναξιά που μου επιβάλλει, όταν χαθώ μέσα στην άβυσσο της ματαιότητας, όταν επιτρέψω την αποσύνθεση του εαυτού και έχω καταφέρει να αναδυθώ ξανά. Τότε ο φόβος έχει κάνει την δουλειά του, έχει εκτελέσει την αποστολή του και με αποχαιρετά σαν μεγάλος δάσκαλος.

Η πραγματική ζωή συμβαίνει όταν αναγνωρίσω τον μεγάλο αυτό δάσκαλο, δω το έργο του και τα μαθήματα του και έχω αποφοιτήσει από το μεγάλο αυτό σχολείο. Μέχρι τότε δεν μπορώ να ζήσω ουσιαστικά, δεν μπορώ να ζήσω πραγματικά, μένω ξανά και ξανά μεταξεταστέος και πολλές φορές στην ίδια τάξη. Και όσο συμβαίνει αυτό δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή αγάπη, δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή ζωή, δεν μπορεί να υπάρξει αλήθεια.

Στην πραγματική ζωή ονειρεύομαι, βάζω στόχους και τους υλοποιώ, βρίσκομαι στο μονοπάτι της αποστολής μου και κάθε στιγμή απολαμβάνω την ύπαρξη μου, απολαμβάνω το παιχνίδι μου εδώ στη Γη, απολαμβάνω τον εαυτό μου και τον μοιράζομαι με τους συνανθρώπους μου.





http://www.psixologikosfaros.gr

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Επιτρέπεις Στον εαυτό Σου Να Λάβει ;

«Το καθήκον σου είναι όχι ν’αναζητήσεις την αγάπη αλλά να αναζητήσεις και να βρεις όλα τα εμπόδια που έχεις χτίσει εναντίον της». Rumi

Πλησιάζουν Χριστούγεννα, που πολλοί αποκαλούν γιορτή της αγάπης. Κατά τη διάρκεια των γιορτών μας υπενθυμίζεται πόσο σημαντικό είναι να δίνει κανείς την αγάπη και τη βοήθεια του σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. 

Βέβαια όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η πράξη της προσφοράς σε όλες τις στιγμές και εκφάνσεις της ζωής μας. Συχνά λέμε πώς στις σχέσεις πρέπει να δώσεις για να λάβεις, όμως σχεδόν πάντα ξεχνάμε την άλλη πλευρά του νομίσματος, ότι δηλαδή το να λαμβάνεις και να δέχεσαι είναι κι αυτή μια πράξη ψυχολογικής ωριμότητας όπως και το να προσφέρεις.

Κάποιοι από εμάς, δεν είναι πάντα έτοιμοι να λάβουν. 
Ένα κομπλιμέντο ίσως ακούγεται ψεύτικο, μια πράξη βοήθειας από κάποιον άλλο αχρείαστη ή ύποπτη, μια εξομολόγηση αγάπης αμφισβητήσιμη.

Ίσως κάποιες φορές να αισθάνεσαι ότι δεν αγαπιέσαι ή ότι δεν έχεις αγαπηθεί κι έτσι να θεριεύει μέσα σου αυτή η αίσθηση στέρησης και μοναξιάς. Είναι αδύνατο στη ζωή να αποφύγουμε να πληγωθούμε κι ίσως οι εμπειρίες σου να σ’ έχουν παγώσει συναισθηματικά σε αυτή την δυσκολία να δεχτείς. Ίσως ν’ αναζητάς την αγάπη και να μην την βρίσκεις σκοντάφτοντας πάνω σε μια ακόμη απογοήτευση

Εάν υποθέσουμε ότι έχεις χαθεί σ’ έναν επαρχιακό δρόμο και αναζητάς ένα σήμα για να σου δείξει τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να το δεις να είσαι διατεθειμένος να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου δώσει κάποιος. Εάν έχεις τα μάτια σου δεμένα και τ’ αυτιά σου κλειστά, δεν θα μπορέσεις να δεις το σήμα ή ν’ ακούσεις οδηγίες.

Συχνά είμαστε τυφλοί στην παρουσία της αγάπης. Ακόμα κι αν μας δίνεται , δεν εισχωρεί μέσα μας αλλά χτυπάει κι αποκρούεται μακριά όπως μια μπάλα στον τοίχο.

Σκέψου :
Αισθάνεσαι παράξενα όταν κάποιος είναι πολύ ευγενικός μαζί σου; Όταν κάποιος σε επαινεί, προσπαθείς να μειώσεις τη σημαντικότητα των επιτευγμάτων σου ή να το αποδώσεις σε άλλους παράγοντες πέρα από τη δική σου ικανότητα;
Δυσπιστείς όταν κάποιος σου εκφράζει αγάπη;

Προσπαθείς να προβάλλεις μια αυτόνομη και δυναμική εικόνα που δεν χρειάζεται βοήθεια; Αισθάνεσαι ότι ίσως να μην είσαι τόσο σημαντικός/η για τους άλλους; Κάπου μέσα σου αμφιβάλλεις εάν είσαι άξιος/άξια αγάπης ή προσοχής;

Πιθανόν να έχεις μάθει ότι το ν’ απαντάς θετικά σε κομπλιμέντα ή σε επαίνους είναι ματαιόδοξη συμπεριφορά και ότι θα πρέπει να διατηρείς μετριοφροσύνη. Ίσως οι εμπειρίες σου να σε έχουν οδηγήσει να αισθάνεσαι δυσπιστία απέναντι σε πράξεις ευγένειας /αγάπης ή να αμφιβάλλεις για το αν τα αξίζεις. Όμως , με αυτό τον τρόπο μπορεί να εμποδίζεις τον εαυτός σου να λάβει ενθάρρυνση, θαυμασμό, επιδοκιμασία , αγάπη και να το απολαύσει!

Για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου να λάβει,
Κατανόησε τι είναι αυτό που σε σταματάει από το να δεχτείς και να λάβεις . Συνήθως κάποιες πεποιθήσεις που τρέφουμε, μας εμποδίζουν να δούμε και ν’ απολαύσουμε την ευγένεια, την αγάπη ή τη βοήθεια όταν μας προσφέρονται. Για παράδειγμα, ίσως έχουμε μάθει να υπερτιμούμε την ανεξαρτησία και την ψυχολογική σκληρότητα, έτσι όταν μας προσφέρεται βοήθεια διστάζουμε.

Ίσως έχουμε μάθει να βλέπουμε τον κόσμο καχύποπτα κι έτσι οτιδήποτε μας δίνεται δεν το υπολογίζουμε και τόσο, σκεπτόμενοι ότι ίσως ενέχει κάποιο κρυμμένο κίνητρο ή κάποια πρόθεση για ανταπόδοση. Ίσως τέλος να αισθανόμαστε μειονεκτικά για τον εαυτό μας και μέσα μας να υφέρπει η σκέψη πως δεν αξίζουμε να λάβουμε.

Άνοιξε την πόρτα. Ο εαυτός σου είναι σαν ένα σπίτι που έχτισες. Είναι όμορφο και φιλόξενο. Υπάρχουν σημεία που χρειάζονται επισκευή αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να το δει ποτέ κανείς πριν τελειοποιηθεί. Μπορείς ήδη να νιώσεις περηφάνια κι αγάπη γι’ αυτό. Και οι άνθρωποι που θα προσκαλέσεις μέσα, δεν είναι απαραίτητα κακοποιοί που θα λεηλατήσουν το χώρο σου.

Έχεις βέβαια την επιλογή να κρατήσεις την πόρτα κλειστή και κλειδωμένη, έτσι κανείς δε θα δει όσα δε θέλεις να δουν και δε θα ρισκάρεις να σε πειράξουν. Δεν έχει όμως πολλή ησυχία και μοναξιά πίσω από αυτή την πόρτα;

Συνειδητοποίησε πώς η αγάπη έχει πολλές μορφές και ίσως αυτή τη στιγμή να μην εμφανίζεται στη ζωή σου με τον τρόπο που την έχεις γνωρίσει στο παρελθόν ή την αντιλαμβάνεσαι. Ίσως να έχει μορφή άγνωστη σε σένα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Κάποιες φορές θέτουμε συγκεκριμένα κριτήρια για την αγάπη. Λέμε μέσα μας ότι «εάν κάνει το Χ και το Ψ, τότε μ’ αγαπάει».

Με αυτό τον τρόπο την περιορίζουμε και χάνουμε την ευκαιρία να δούμε όλες τις εκδοχές της . Ο καθένας από εμάς μεγαλώνει και βιώνει την αγάπη διαφορετικά, έτσι, η αγάπη που μας εκφράζει μπορεί να μη γίνεται αμέσως αντιληπτή από εμάς. Εάν χαλαρώσουμε τα κριτήρια μας κι ανοίξουμε την καρδιά και το μυαλό μας , θα δούμε ότι η αγάπη είναι περισσότερο γύρω μας απ’ότι νομίζουμε.





http://happymind.gr

Θεέ μου.... τίνος ζωή ζω ;

Μία επιστολή από τον Θεό για όλους μας.
Θεέ μου σε παρακαλώ πες μου τίνος τη ζωή ζω ;

Πολυαγαπημένο μου παιδί, να ξέρεις ότι σε έστειλα στη γη για να βιώσεις την αγάπη, την πληρότητα και την αρμονία.

Αν αυτά δεν υπάρχουν στη ζωή σου και η ζωή σου είναι γεμάτη από προβλήματα, τότε παιδί μου έφυγες από το μονοπάτι της πληρότητας αυτής και έχεις βρεθεί στο απέναντι μονοπάτι του πόνου, του θανάτου και της φθοράς. Αν θυμάσαι παιδί μου, έστειλα τον Υιό μου πριν από χιλιάδες χρόνια για να σου δείξει την Ανάσταση και να σε απαλλάξει από κάθε βάρος σου, αφού Εκείνος φορτώθηκε όλες σας τις αμαρτίες.

Όμως παιδί μου, επειδή πάντα ήξερα ότι μπορεί να ξανά πέσετε σε παγίδες σας έδωσα τους δρόμους για να έχετε μία μόνιμη απαλλαγή από το απέναντι μονοπάτι.

Όμως ακόμη παιδί μου δεν έχω καταλάβει γιατί δεν έχετε ενεργοποιήσει όλα τα Δώρα και τις δυνατότητες που έχετε.

Οπότε στην ερώτησή σου παιδί μου, τίνος ζωή ζεις θα σου πω, ότι δεν ζεις την δική σου. 

Γιατί ο δρόμος της ψυχής σου, δεν έχει μέρα του δάκρυα, πόνο, πίκρα, θάνατο και φθορά. Αλλά μία μόνιμη αναγέννηση.

Πώς ενεργοποίησες στον δρόμο σου τις ζωές των άλλων παιδί μου ; Με ρωτάς θεωρώ. Μα με το ότι τους αντιγράφεις, τους κρίνεις, του αξιολογείς. Με αποτέλεσμα αντί να ενεργοποιήσεις μέσα σου το Άστρο της Βηθλεέμ που είναι γεμάτο από αγάπη για σένα και για τα αδέρφια σου, ενεργοποίησες το καρμικό σου κομμάτι και πεπρωμένο. Έναν δρόμο που δημιουργείται μέσα από το εγώ. Και μην πεις ότι δεν έχεις εγώ. Γιατί εγώ έχουν όλοι οι άνθρωποι γύρω σου και εσύ επίσης.

Κάνε κάτι απλό παιδί μου. Κατέγραψε σε ένα τετράδιο όλες σου τις δυσκολίες και προβλήματα. Ύστερα πάρε την απόφαση με ειλικρίνεια να γράψεις όλες τις φορές που έκρινες, κατηγόρησες και σκέφτηκες αρνητικά για έναν σου συνάνθρωπο. 

Σκέφτηκες αρνητικά, τον έκρινες και τον αξιολόγησες όχι με βάση εσένα και τη δική σου τη ζωή, αλλά κουτσομπολεύοντας τη δική του. Κρίνοντάς τον για το πώς θα έπρεπε να πράξει ή να μην πράξει. Εχθρεύεσαι δηλαδή παιδί μου τα αδέρφια σου και παιδιά μου έτσι απλά και χωρίς λόγο. Λες και ξέρεις εσύ ποιο είναι το καλό τους ή το κακό τους. 

Ως προς την κρίση κατάκριση τώρα ενός ανθρώπου σου, όπως είναι οι γονείς σου, τα αδέρφια σου, ο σύντροφός σου, τα παιδιά σου, οι συνεργάτες σου, οι φίλοι σου, γείτονές σου, επειδή σου έκαναν κάτι. Τότε παιδί μου γι’ αυτό σου έδωσα τον λόγο για να μιλάς μαζί τους και μέσα από τον όμορφο διάλογο να δημιουργείται έναν υπέροχο διάδρομο αγάπης και ενότητας για να πορεύεστε. Όπως λοιπόν εσύ δεν θέλεις παιδί μου να σε κρίνουν σταμάτα να κρίνεις σήμερα, τώρα. Να θυμάσαι ότι αυτά τα λόγια αφορούν τη δική σου ζωή. 

Οπότε για να φύγει από πάνω σου παιδί μου κάθε βάρος που κουβαλάς σε αυτή τη ζωή που έχεις φτάσει να είσαι γονατιστός από τα βάρη σου, σταμάτα την κριτική, τις σκέψεις εναντίον των άλλων ανθρώπων και φυσικά το συναίσθημα του θυμού. Το οποίο συναίσθημα είναι η αιτία παιδί μου, όλων των υπόλοιπων συναισθημάτων και ο θυμός είναι η αιτία των περισσότερων νοσημάτων.

Προσευχήσου, νήστεψε, εξομολογήσου και κοινώνησε.

Βγες από τον Ναό μου και σπίτι σου και πες στον εαυτό σου ότι δεν θα αμαρτήσεις ποτέ ξανά.

Ζήτα μου παιδί μου κάθε λεπτό, κάθε λεπτό άφησε σε Μένα όλα σου τα βάσανα αφού εσύ θέλεις να λυτρωθείς κι Εγώ θα είμαι πάντα εκεί για σένα. 

Παιδί μου να θυμάσαι πως δεν σε έστειλα εκεί για να υποφέρεις αλλά για να λάμψεις από την Μεγάλη σoυ περιουσία και να στεφθείς Βασιλιάς, αφού έχεις πατέρα Εμένα τότε μόνο αυτή η θέση σου αξίζει και όχι αυτή η θέση που έχεις βάλει εσύ τον εαυτό σου αφού είσαι τόσο καιρό στο απέναντι μονοπάτι. Τον βλέπεις τον Ιησού, βλέπεις τους Αγίους, την Παναγία, σου μιλάνε και σε καλούν συνέχεια στο μονοπάτι της αγάπης. Έλα παιδί μου, έλα. Ξέρω ότι μπορείς, κάνε αυτά που σου ζήτησα και τότε τίποτε δεν θα είναι ίδιο στη ζωή σου.

Είναι η ώρα της φοροαπαλλαγής σου παιδί μου. Χρωστάς και πληρώνεις επειδή έχεις οδηγό το μυαλό σου, το μυαλό σου έχει γεμίσει χαρακιές την καρδιά σου και η ψυχή σου πονά και δεν κατοικεί ολόκληρη στο σώμα σου. 

Με αποτέλεσμα αφού η ψυχή σου δεν έχει αναλάβει το σώμα σου απόλυτα δεν γίνεται εσύ να στεφθείς Βασιλιάς γιατί είσαι δέσμιος και φυλακισμένος από την ύλη και το χρήμα. Σου είπα κάποτε παιδί μου ότι δεν γίνεται ο άνθρωπος να έχει δύο Βασιλιάδες, αλλά μόνο έναν. Εσύ σκλαβώθηκες από την ύλη και με οδηγό το μυαλό έχασες την εξουσία.

Κι έτσι και η καρδιά σου τώρα είναι γεμάτη από χαρακιές το νιώθω σου είναι κι αυτό παραποιημένο από το μυαλό.

Άφησέ με παιδί μου να σε λυτρώσω. Ξεκίνα τον δρόμο της γνώσης του είμαι σου, μάθε καλά τι ακριβώς είναι το εγώ σου και πάρτου τον ρόλο που του έχεις δώσει. Να ορίζει εκείνο τη ζωή σου με αποτέλεσμα να ζεις τις ζωές όλων των άλλων. Οπότε έχεις αρχίσει να έχεις προβλήματα στην όραση, έχεις ατυχήματα, ασθένειες, προβλήματα επιβίωσης κι όλα αυτά από αντανάκλαση. Κάνε ανάκληση όμως τον ρόλο της ψυχής σου που έχει μέσα της Εμένα και την Αγάπη. Τότε οι πληγές στο σώμα σου θα σταματήσουν και η ζωή σου θα γίνει μαγική. 

Πίστη Πίστη Πίστη παιδί μου. Πίστη ουσιαστική μέσα από το πράττω τον Λόγο του Πατέρα σας, εμένα δηλαδή παιδί Μου. Και μη νομίζεις ότι κάνω διακρίσεις σε ποιον θα μιλήσω και σε ποιον όχι. Σε όποιον με αναζητά πάντα θα είμαι στο πλευρό του. Και όταν ο άνθρωπος στρέψει το βλέμμα του μόνο σε μένα παιδί μου και μου ζητήσει να αναλάβω όλα τα κομμάτια της ζωή του, τότε παιδί μου εγώ σε τέτοια πίστη θα δώσω την ολότητα και την μεγαλύτερη αγκαλιά που υπάρχει. Θέλεις να το βιώσεις παιδί μου ; Θέλεις να νιώσεις ελευθερία παιδί μου και να τη βιώσεις πρακτικά και κυριολεκτικά ;

Μπορείς άδειασε όπως είπαμε από τον θυμό σου, σταμάτα να κρίνεις εντελώς που σημαίνει όχι μόνο γι αυτά που λες αλλά περισσότερο γι αυτά που σκέφτεσαι.

Ναι ξέρω παιδί μου ότι οι σκέψεις είναι συνήθεια και έρχονται από μόνες τους, αλλά θα κάνεις όπως όταν μάθαινες τα πρώτα σου γράμματα και τα πρώτα σου βήματα. Μικρές καθημερινές ασκησούλες για να παρατηρείς τον λογισμό σου και τις πράξεις σου.

Στο τέλος κάθε μέρα ρώτα τον εαυτό σου. Πόσο Θεό έβαλα σήμερα στη μέρα μου και πόσο από το εγώ μου άδειασε. Όμως αυτή την ερώτηση παιδί μου να την κάνεις παράλληλα με τις ασκήσεις σου. Γιατί τις πρώτες μέρες θα μοιάζει σαν να επιβάλλεις τον εαυτό σου να γεμίζει από Εμένα και θα νομίζεις ότι τα κατάφερες και κάποια στιγμή θα χαθείς πάλι μέσα στο ψέμα σου. 

Και δυστυχώς παιδί μου χωρίς τη δική σου διάθεση ή πρόθεση σου να σε στηρίξω, δεν μπορώ να επέμβω απόλυτα γιατί σου έχω δώσει την Ελεύθερη Βούληση. Έτσι μόνο μετά από τις εκκλήσεις σου μέσα από την ψυχή σου μπορώ να παρέμβω. 

Γιατί παιδί μου όσο αδειάζεις από το εγώ σου, θα γεμίζει το σώμα σου με την ψυχή σου. Κι εγώ παιδί μου μόνο με το κομμάτι της ψυχής σου επικοινωνώ και όχι με τις εκκλήσεις του φόβου – μυαλού - εγώ.

Αν θα θυμηθείς τις φορές που σε βοήθησα ήταν μέσα και κομμάτι της ψυχής σου μέσα από την προσευχή σου. Έτσι να θυμάσαι πως μόνο της ψυχής την προσευχή ακούω παιδί μου και όχι του μυαλού- λογικής- ύλης. Γιατί υπάρχουν φορές παιδί μου που το μυαλό σου μου ζητάει πράγματα που ήδη έχει και δεν τα εκτιμάει. Οπότε κι εσύ παιδί μου στο δικό σου παιδί που δεν θα εκτιμήσει το δώρο σου δεν θα του πάρεις άλλο. Αλλά θα καλύψεις μόνο τις ανάγκες του.

Ακολούθα τα βήματά μου παιδί μου, ψάξε με και θα με δεις.

Να θυμάσαι πως πάντα πίστευα και πιστεύω σε σένα. Άνοιξε την πόρτα σου στην ψυχή σου και άφησέ την να ρέει μέσα στη ζωή σου για να ρέουν μόνο όμορφα πράγματα.

Να είσαι πάντα ευλογημένος παιδί Μου.

Ο Πατέρας σου Θεός, που θέλω να ξέρεις ότι πονώ για σένα και θέλω να βιώσεις την λύτρωση και να λάβεις την περιουσία σου.

Όποιος θελήσει να δει θα δει, όποιος θελήσει να ακούσει θα ακούσει, όποιος θέλει να βιώσει ήδη βιώνει το έλεός Μου. 





Δωροθέα 

Όταν είσαι έτοιμος να μάθεις το Όλον θα σου προσφέρει τον δάσκαλο.....!!!!!!!!!!

Αυτή η φράση, είναι μία φράση που θέλει μία ανάλυση. Συνήθως εμείς αναζητούμε δάσκαλο, έναν καθηγητή. Όμως δεν είναι έτσι, δάσκαλοι στη ζωή μας όταν εμείς είμαστε έτοιμοι είναι γενικά η ζωή.

Κάθε τι που παρουσιάζεται στη ζωή μας είναι δρόμος μαθητείας. Μονίμως ο άνθρωπος είναι ένας μαθητής- μαχητής. Μέσα από την μάχη που δίνει μαθαίνει. Αλίμονο αν δεν μαθαίνουμε από τους τόσους δρόμους που βιώνουμε κάθε λεπτό. Αυτή η μάχη- μάθηση έρχεται για να μάθουμε το εγώ μας και να ξεκολλήσουμε από αυτό.

Τίποτε δεν έρχεται τυχαία, έρχεται για κάποιο λόγο. Το προκαλέσαμε ; Το προσκαλέσαμε; 

Κάποιες φορές γίνεται το ένα, κάποιες το άλλο και κάποιες φορές και τα δύο μαζί. Προκαλώ την «τύχη» μου, όταν κάνω μονίμως πράγματα αντίθετα με το σώμα μου, με τις αξίες μου, με το ήθος μου, με τις αρχές μου. Τότε «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα» λέει η παροιμία μας. 

Προκαλώ την τύχη μου όταν νομίζω και νιώθω ότι είμαι αθάνατος και αλώβητος έτσι θεωρώ ότι τα ατυχήματα ( τροχαία) συμβαίνουν στους άλλους, με αποτέλεσμα να τρέχω υπερβολικά, να πίνω και να οδηγώ, να γράφω μήνυμα και να οδηγώ επίσης. Θα το κάνω μια, δύο και αφού δω ότι δεν παθαίνω τίποτε, νομίζω ότι έτσι θα είναι. Κι όταν θα πάθω κάτι, θα φταίει η «κακιά η ώρα». Όχι, ο υπέρμετρος εγωισμός μου φταίει. 

Πώς το προσκαλώ; Όταν ξανά και ξανά λέω προτάσεις και εκφράσεις που προκαλούν καταστροφή. Όπως «σε μένα όλα πάνε στραβά» τότε μέσα από τον λόγο, δόνηση συμβαίνει αυτό που λέω. Αυτό γίνεται επειδή το «επιλέγω». Επιλέγω = επί του λόγου, δηλαδή δίνω έμφαση στον λόγο μου. Με ποιο τρόπο ; Μέσω σκέψης και συναισθήματος. Η αρνητική επιβολή μαζί με το συναίσθημα θα με φέρει αντιμέτωπο με τον λόγο μου.

Αυτά οφείλω να μετατρέψω λοιπόν σε δάσκαλο. Να δω το μέγεθος του εγωισμού μου, να μάθω τι δεν σέβομαι από τις αξίες μου, το ήθος μου, τις αρχές μου, το σώμα μου και φυσικά να αναρωτηθώ τι έλκω μέσα από τις σκέψεις μου. Αφού αρχίσω τον δρόμο της παρατήρησης για να ανακαλύψω τις πλευρές που δημιουργούν συνέχεια τόσους επίπονους δασκάλους- καταστάσεις, θα βρω τον «κώδικα επικοινωνίας» με το εγώ μου και θα αρχίσω την επαναφορά του στον δρόμο της αγάπης.

Όμως η ζωή από μόνη της φέρνει και κομμάτια τέτοια που δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν και πως τα προκαλέσαμε εμείς. Αυτά τα κομμάτια είναι «η ώρα που είμαστε έτοιμοι για το μάθημα», άρα η κατάσταση αυτή εμφανίζεται ως «δάσκαλος» για να μας διδάξει.

Τι κάνουμε τότε ; Πώς μπορούμε να φερθούμε ;

Καταρχάς το πρώτο βήμα είναι να μην πάρουμε την κατάσταση αυτή σε προσωπικό επίπεδο. Να μην τη θεωρήσουμε ήττα, αλλά ούτε μία μορφή «ξύλου- τιμωρίας» προς εμάς. Συνήθως εμείς τέτοιες καταστάσεις κυρίως τις παίρνουμε προσωπικά, θιγόμαστε, πονάμε, αγχωνόμαστε και μοιάζει σαν «να μπήγουμε το μαχαίρι πιο βαθιά στην πληγή μας». Ποιος θίγεται άραγε ; Η εικόνα μας. 

Ποια εικόνα ; Αυτή που θέλαμε να έχουμε προς τους άλλους. Τότε ξεκινάει ο Γολγοθάς του πόνου. Ο «Σταυρός» μας μέσα από τα δάκρυα του πόνου γίνεται ακόμη πιο βαρύς και ασήκωτος. 

Δεν μιλάω εκ του ασφαλούς, ούτε έχω περάσει μία ζωή στην «πούδρα», το αντίθετο θα έλεγα. Απλώς κάθε τι που ερχόταν στη ζωή μου, δεν έμπαινα στη διαδικασία να του δώσω τίτλο. Γιατί ο κάθε τίτλος παγώνει τον χρόνο για την κατάσταση και την μετατρέπει από παροδική διαδρομή σε μόνιμη. Γιατί ; Μα γιατί με την τόση «κόντρα» που της πηγαίνουμε δίνουμε το «δικαίωμα» στην κατάσταση να παραμένει. 

Θα παραμένει μέχρι να επιλέξουμε να δούμε τι ήρθε να μας διδάξει. Μη μου πείτε ότι ακόμη έχετε τον δάσκαλο που σας μάθαινε την προπαίδεια ; Όταν τη μάθατε, τον δάσκαλο δεν τον χρειαζόσασταν άλλο, άρα έφυγε από τη ζωή σας, τόσο ο δάσκαλος αλλά και το μάθημα αυτό της προπαίδειας. Οπότε όταν δεν μαθαίνουμε το μάθημα η κατάσταση παραμένει στο «ύψος» της.

Οι καταστάσεις λοιπόν είναι οι δάσκαλοι που παρουσιάζονται όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όταν είναι η ώρα. Προσπαθήστε για μια σας κατάσταση, επιλέξτε μία εύκολα, να μη της δώσετε τίτλο, αλλά ρωτήστε «τι θέλεις να με μάθεις». Τότε η κατάσταση θα αρχίσει να αλλάζει εικόνα. Θα αρχίσουν να παρουσιάζονται άνθρωποι στη ζωή σας και γεγονότα τέτοια για να σας δείξουν το μάθημα. Όταν αρχίσετε να λειτουργείται μέσα από αυτόν τον νέο τρόπο διδασκαλίας, το μάθημα και ο δάσκαλος θα φύγουν. Ο δάσκαλος - κατάσταση φεύγει όταν καταλάβει ότι μάθατε. 

Το να απορρίψουμε έναν δρόμο είναι το απλό και το εύκολο. Το να μπούμε να δοκιμάσουμε είναι το σημείο που θέλει τόλμη. Η τόλμη όμως θα σας δώσει την πρώτη σας γνώση και το πρώτο σκαλί. Όταν ανεβείτε αυτό το πρώτο σκαλί ισορροπίας, τότε δεν θα ξανά δώσετε σε τίποτε στη ζωή σας τίτλο, γιατί θα μάθετε ότι κάθε τίτλος είναι δέσμευση, σκλαβιά και πάγωμα του χρόνου. 

Με αποτέλεσμα να βιώνετε ξανά και ξανά τα ίδια και ίσως χειρότερα. Γιατί όταν ο μαθητής δεν ακούει τον δάσκαλο εκείνος γίνεται αυστηρότερος, επειδή στόχος του είναι σας κάνει να δείτε και να μάθετε.

Η επιλογή για το πώς θα ζήσει ο καθένας τη δική του ζωή είναι στο χέρι του. 





Δωροθέα 

Σε αγαπώ με αγαπάς αλλά.....!!!!!!!

Σε αγαπώ μου είπε και έσκυψε να με φιλήσει κάτω από τον λοβό του αυτιού μου .
Είσαι τα πάντα για μένα . Χωρίς εσένα δεν μπορώ να ζήσω ούτε λεπτό . 
Γεμίζεις την ζωή μου τόσο απόλυτα που φοβάμαι να μην σε χάσω .Χωρίς εσένα η ζωή μου δεν θα έχει νόημα ..

Μια συνηθισμένη συνομιλία μεταξύ εραστών που μοιράζονται τα ίδια όνειρα και το ίδιο κρεβάτι . Νομίζουν ότι ζουν σε παράδεισο γιατί μοιράζονται μια αγάπη , αλλά η αλήθεια βρίσκεται αλλού . Το ίδιο και η αγάπη !!

Πόσες φορές γυρνάει στην σκέψη μας η λέξη σ αγαπώ . Κάποιες φορές την εκφράζουμε , τις περισσότερες όχι .
Από φόβο μην τυχόν και μας εκμεταλλευτούν οι άλλοι . Άμυνα !!

Μάθαμε ότι η αγάπη είναι κάτι σπάνιο και την λέξη αυτή θα πρέπει να την λέμε ακόμη πιο σπάνια. Μόνο εκεί που αξίζει για να ακουστεί !!

Την αγάπη σκεφτόμαστε, την αγάπη επιθυμούμε να βιώσουμε αλλά πόσοι γνωρίζουμε τι είναι αγάπη ?
Ελάχιστοι . Και ακόμα πιο ελάχιστοι την βιώνουν . Αυτή είναι η αλήθεια . Όσο πικρή και αν ακούγεται ..

Η αγάπη είναι μια κατάσταση που είτε την ζεις είτε όχι και αυτό γίνεται μόνο από επιλογή . Επιλέγω να είμαι στην κατάσταση της αγάπης . Είναι μια απόφαση που παίρνεις και κρατάει για μια ζωή . 

Η αγάπη σε κατακλύζει καθολικά σαν συναίσθημα αλλά και πάλι είναι μια κατάσταση. Ένας τρόπος να ζεις την ζωή σου. Ζεις για να αγαπάς . Και πρώτα τον εαυτό σου .Όχι μην βιάζεσαι !! Αυτή η αγάπη δεν έχει ίχνος εγωισμού . Δεν έχει καμιά σχέση με την αγάπη του "εγώ είμαι ο καλύτερος από όλους και αξίζω περισσότερο από τον καθένα" .Είναι η αγάπη του "όλοι αξίζουμε το ίδιο" !!

Δεν αγαπώ κάποιον γιατί είναι καλός μαζί μου .Γιατί είναι δικός μου ή δική μου . Γιατί μου μοιάζει ή γιατί ταιριάζουμε .

Είναι η αγάπη που δεν αφορά την προσωπικότητα του ανθρώπου αλλά την βαθύτερη ύπαρξη του .Αυτή που συνδέεται με το θεϊκό κομμάτι μέσα του . Είναι η αγάπη για όλη την δημιουργία .Την φύση , τον άνθρωπο , την ζωή . 

Αν θέλεις να αγαπήσεις κάποιον αγάπησε πρώτα τον εαυτό σου . Αγάπησε το θεϊκό κομμάτι μέσα σου εκεί που όλα είναι τέλεια . Βρίσκεις αυτό το τέλειο και το βιώνεις κάθε στιγμή !!!

Όταν αγαπάς έτσι , τότε δημιουργείται μέσα σου η δύναμη της εκδήλωσης κάθε πιθανής εκδοχής στο σύμπαν . Δημιουργείς και δημιουργείσαι . Τίποτα δεν είναι απίθανο και ακατόρθωτο πια . Συμβαίνουν θαύματα που μόνο η αγάπη μπορεί να υλοποιήσει . Τότε μπορείς να καταλάβεις ότι το να αγαπάς δεν έχει να κάνει με το εγώ αλλά με το όλον. Γιατί τα πάντα είναι ένα .

Και οι δυο είναι μέρος της ολότητας , κομμάτι ο ένας του άλλου .Τότε η αγάπη είναι θεραπεία !! Και για τους δυο . Για τους δυο ανθρώπους που αποφασίζουν να βρεθούν και να ζήσουν την αγάπη που ήδη αισθάνονται από μόνοι τους και έρχονται να την μοιραστούν ..

Όχι παίρνοντας ο ένας από τον άλλον αυτό που του λείπει αλλά δίνοντας από την αγάπη που τους κατακλύζει και θέλουν να την μοιραστούν .

Και μέσα από την αγάπη , οι άνθρωποι μεταμορφώνονται σε κάτι ανώτερο , σε κάτι θεϊκό . Αγαπούν χωρίς να κατέχουν , χωρίς να ζητούν αντάλλαγμα . Αγαπούν κάθετι που την καθρεφτίζει μέσα τους !!

Δεν χρειάζεσαι κανέναν για να σε ολοκληρώσει γιατί είσαι ήδη ολόκληρος . Και όσο δίνεις τόσο γεμίζεις , γιατί η πηγή που έχεις αγγίξει μέσα σου είναι αστείρευτη !! 

Αγαπώ άρα υπάρχω !!





Άννα Μιχαηλίδου 
Βιωματική Θεραπεία
http://www.psixologikosfaros.gr

To καρμικό σεξ στα 12 ζώδια.....!!!!!!!!!!

Γιατί πολλοί άνθρωποι ελκύονται σεξουαλικά από άτομα με εντελώς διαφορετική προσωπικότητα; Γιατί το σεξ είναι ένα θέμα ταμπού για πολλούς από εμάς; Υπάρχει άραγε καρμικό μάθημα μέσα από τη σεξουαλική πράξη;

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν σε αγωνιώδεις συζητήσεις σχετικά με τον κατάλληλο σύντροφο είναι το «Με ποιο ζώδιο ταιριάζω;». Και πράγματι, κάποιοι οίκοι στον αστρολογικό χάρτη, όπως ο 7ος και ο 5ος, αναφέρονται στις ερωτικές σχέσεις των ζωδίων. 

Υπάρχει όμως και ο 8ος οίκος, ο λεγόμενος οίκος του σεξ, που δηλώνει ποιος τύπος ανθρώπου μας προκαλεί σεξουαλική έλξη, και μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τα χαρακτηριστικά του δικού μας ζωδίου (π.χ. ο 8ος οίκος του Σκορπιού, που είναι ζώδιο του Νερού και του σταθερού σταυρού είναι οι Δίδυμοι, ζώδιο του Αέρα και του μεταβλητού σταυρού).

Στον 8ο οίκο βρίσκονται στοιχεία της προσωπικότητάς μας που κρύβουμε συνειδητά ή ασυνείδητα και μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια μέσα από τη σεξουαλική πράξη. Ανάλογα λοιπόν με το ζώδιο που βρίσκεται στον 8ο οίκο, μπορεί να ξεκινήσουν σχέσεις με βάση αποκλειστικά την εκπληκτική σεξουαλική χημεία.

Κριός : Η απόλυτη ένωση. Με το ζώδιο του Σκορπιού στον 8ο ηλιακό οίκο σου, ένα ζώδιο που φημίζεται για τη σεξουαλικότητά του, θα πρέπει να ξέρεις πως το κρεβάτι σου μπορεί να είναι ναρκοπέδιο. Σε έλκουν ή κάνεις σχέσεις με άτομα γεμάτα μυστήριο, που δείχνουν έντονες ηγετικές τάσεις, οι οποίες σου δίνουν έμπνευση ώστε να εμπλουτίζεις τις φαντασιώσεις σου. Άλλωστε αυτές γίνονται αρκετά συχνά πραγματικότητα. Είσαι από τη φύση σας έντονα σεξουαλικά άτομα, σε ιντριγκάρει το ερωτικό παιχνίδι και δεν διστάζεις να εκφραστείς ανοιχτά και απενοχοποιημένα απέναντι στο άτομο που φλερτάρεις. 

Μέσα από το σεξ, τόσο τις επιδόσεις σου όσο και την ανεξάντλητη ενέργειά σου, προσπαθείς να κερδίσεις το θαυμασμό και να αποδείξεις στον εαυτό σου πως μπορείς να κατακτήσεις κάθε στόχο που βάζεις. Αυτό που δεν κατανοείς με τη λογική είναι πως στην ουσία δεν θέλεις να κατακτήσεις απλώς το σώμα του άλλου, αλλά και την ψυχή του, κάτι που σε διδάσκουν πώς να κάνεις άτομα με έντονο το στοιχείο του Σκορπιού στην προσωπικότητά τους. Απενοχοποίησε τις σεξουαλικές σου εμμονές και φοβίες και θα καταλάβεις πως το σεξ μπορεί να γίνει δίοδος σε σχέσεις που σε ολοκληρώνουν.

Ταύρος : Το διαφορετικό που γοητεύει. Με το ζώδιο του Τοξότη στον 8ο ηλιακό οίκο σου, το σεξ με άτομα που θέτουν την προσωπική ελευθερία πάνω από κάθε άλλο στοιχείο μιας ερωτικής σχέσης είναι ικανό να σε διδάξει πολλά. Είστε από τη φύση σας κτητικά άτομα και θεωρείτε πως όταν μοιράζεστε το ίδιο κρεβάτι με κάποιο άτομο, είναι σαν να σας ανήκει. Θα έχεις όμως κατά καιρούς πιάσει τον εαυτό σου να ελκύεσαι από άτομα που δείχνουν πως δεν μπαίνουν σε καλούπια, που έχουν μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από τη δική σου και την οποία επιδεικνύουν θέλοντας να σου αποδείξουν πόσο συντηρητική είσαι σε ιδέες και απόψεις. Θα θυμάσαι μια ερωτική εμπειρία με ένα άτομο που αγάπησες αλλά δεν μπόρεσες ποτέ να εντάξετε στο δικό σου πλαίσιο σκέψης και δράσης. 

Σε κάτι τέτοιου είδους ερωτικές σχέσεις, η ψυχή σου αναζητά καθαρό αέρα, επιζητά την επαφή με ανθρώπους που βλέπουν πέρα από ερωτικές σχέσεις που λειτουργούν σαν ονειροπαγίδες και οδηγούν στη συνήθεια. Αν ο όρος «σεξ» αναφέρεται στο μοίρασμα, τότε δώσε χάδια για να πάρε λόγια που θα σου ανοίξουν παράθυρα σε κόσμους που λειτουργούν τόσο διαφορετικά από εσένα που φοβάσαι ακόμα και να το πιστέψεις.

Δίδυμοι : Σε αναζήτηση της ασφάλειας. Με το ζώδιο του Αιγόκερω στον 8ο ηλιακό οίκο σου, πρέπει να έχουν υπάρξει φορές που νιώσατε δέος που μετατράπηκε σε σεξουαλική έλξη για άτομα με στοιχεία που θα έβρισκε κάποιος σε μια πατρική φιγούρα, σε αφεντικά ή μέντορες. Έχεις μια νεανική εικόνα, συμπεριφέρεσαι συχνά με παιδική αθωότητα, ενώ νιώθεις όμορφα όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε άτομα μικρής ηλικίας, άρα και οι ερωτικές σχέσεις σου θα πρέπει να έχουν να κάνουν με αυτά τα άτομα. 

Σίγουρα όμως θα έχεις βρεθεί και σε σχέσεις όπου προσπάθησαν να σε βάλουν σε καλούπια, να θέσουν όρια και κανόνες, που θέλησαν να ανοίξουν τον επαγγελματικό σου δρόμο, και μέσα από αυτή την καθοδήγηση να ένιωσες και έντονη σεξουαλική έλξη. Η αλήθεια είναι πως το σεξ μπορεί να γίνει παρακλάδι της υλικής ασφάλειας που αναζητάς στη ζωή σου, οπότε να έχεις σεξουαλικές σχέσεις με ανθρώπους που κατέχουν ισχυρή επαγγελματική θέση. Για να μείνει όμως μια τέτοια σχέση ζωντανή, φρόντισε να ανοίγεις τα παράθυρα της καρδιάς του συντρόφου σου για να μπαίνει ο αέρας των ιδεών και των σκέψεών σου. Α, και προσπάθησε να κάνεις τη σεξουαλική πράξη μια παράσταση αυστηρά για δύο!

Καρκίνος : Όταν μιλάει το συναίσθημα. Με το ζώδιο του Υδροχόου στον 8ο ηλιακό οίκο σου, το σεξ είναι και ένας τρόπος να έρθεις κοντά σε άτομα που δείχνουν έντονα αποστασιοποιημένα από τα αισθήματά τους, για να ανακαλύψεις κι εσύ τον τρόπο να καθυποτάξεις την κυκλοθυμία της καρδιάς σου στη δυναμική ενός φωτισμένου μυαλού. Ο συναισθηματικός κόσμος σου είναι πλουσιότατος, αλλά τρομάζεις όταν πρέπει να τον εκθέσεις, γι' αυτό και έχουν υπάρξει φορές που ένιωσες τρομερή έλξη για άτομα που σκέφτονται αλλά δεν νιώθουν. Σε κάτι τέτοιες περιστάσεις πάλεψες να φέρεις στην επιφάνεια τα αισθήματά τους μέσα από το σεξ, με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα. 

Από τη μια έκανες το σύντροφό σου να νιώσει πειραματόζωο σε ένα παιχνίδι που σκαρώσες για να ικανοποιήσεις τη φαντασία σου και από την άλλη είδατε τη σκληρή πλευρά των σχέσεων, έχοντας απέναντί σου ένα άτομο για το οποίο το σεξ σημαίνει απλώς σωματική επαφή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σεξ μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στη φοβισμένη ψυχή και το αδύναμο μυαλό και να ενώσει δύο πλευρές της προσωπικότητάς σου που πρέπει να καταλάβεις πως δεν ανταγωνίζονται.

Λέων : Μια δυνατή πάλη με το εγώ. Ένα Λιοντάρι δεν θα άντεχε ποτέ να χάσει την αυτοκυριαρχία του, το προνόμιο να ορίζει τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Εκτός από τις στιγμές που έρχεται σε επαφή με το μυστήριο της ιχθύσιας πλευράς του, την επιθυμία να παραβλέψει τα όριά του και να γίνει ένα με την ανθρωπότητα, με άλλα λόγια όταν το σεξ γίνεται μια εμπειρία πέρα από τις ανθρώπινες διαστάσεις. 

Με το ζώδιο των Ιχθύων στον 8ο ηλιακό οίκο, ελκύεσαι πολλές φορές από προσωπικότητες που βουλιάζουν στις καταχρήσεις, κινούνται στο κοινωνικό περιθώριο, έχουν εξαρτήσεις και διάγουν μια ζωή χωρίς κανόνες και όρια. Σε τέτοιες περιστάσεις είναι πολύ πιθανό να αναλάβεις το ρόλο του παιδαγωγού, που θα προσπαθήσει να μιλήσει για το μεγαλείο της καρδιάς και του μυαλού, που ορίζουν τον άνθρωπο ως σημαντική ατομική μονάδα στην κοινωνία. Από την άλλη, μπορεί να συνειδητοποιήσεις το μεγαλείο του σύμπαντος κάτω από την ομπρέλα του οποίου όλοι μας είμαστε στην ουσία ένα πολύ μικρό μέρος ενός τεράστιου συνόλου. Έτσι, το σεξ μπορεί να γίνει το όχημα που θα οδηγήσει δυο καρδιές στην ένωση χωρίς το φόβο της απώλειας της ατομικότητας.

Παρθένος : Εσωτερική απελευθέρωση. Πώς θα σου φαινόταν η εικόνα ενός ατόμου που βγαίνει από το καθημερινό του πρόγραμμα για να ικανοποιήσει τα βαθύτερα ένστικτά του αντί να υπηρετήσει το σκοπό στον οποίο έχει αφιερωθεί; Με το ζώδιο του Κριού στον 8ο ηλιακό οίκο σου, έχουν υπάρξει φορές που έχεις μισήσει και ερωτευτεί ταυτόχρονα άτομα που δεν κολλάνε μπροστά σε ταμπού, σε κοινωνικές νόρμες, σε συμβιβασμούς ανάμεσα στην αχαλίνωτη προσωπικότητα και την κοινωνική κατακραυγή. Το σεξ με τέτοια άτομα γίνεται για σας μια μορφή απελευθέρωσης, αφού καταφέρνεις να φέρεις στην επιφάνεια κομμάτια του χαρακτήρα σου που κρύβεις πίσω από μια σεμνότυφη εικόνα. 

Το σεξ χωρίς ταμπού και κανόνες μπορεί να λειτουργήσει ως διέξοδος απέναντι σε κάθε συμβιβασμό. Το σεξ που καταργεί κάθε υποχρέωση, που σταματά τον ανελέητο ήχο του ρολογιού που έχεις στο μυαλό σου είναι το όχημα για να εκφράσεις τα ενστικτώδη πάθη σου. Το σεξ γίνεται απόλαυση, αποτελεί κατάλυση κάθε σωματικού και εγκεφαλικού ορίου και πρέπει να βιώνεται με όλες τις αισθήσεις. Κι αν ντρέπεσαι, σβήσε το φως ή θεώρησε πως ακολουθείς τα βήματα της σεξουαλικής αποπλάνησης στα βιβλία που έχεις διαβάσει.

Ζυγός : Εκεί που δεν χωράνε κανόνες. Για έναν Ζυγό το σεξ είναι, εκτός των άλλων, μια πράξη που δεν έχει σχέση με την ευγένεια, την υπακοή σε κανόνες. Με το ζώδιο του Ταύρου στον 8ο ηλιακό οίκο σας, το σεξ θα μπορούσε να είναι το συμπληρωματικό στοιχείο του έρωτα που ονειρεύεστε και ταυτόχρονα βιώνετε, αφού τόσο το ζώδιό σας όσο και ο Ταύρος έχουν κυβερνήτη την Αφροδίτη. Μπορεί το σεξ να είναι η πράξη μέσω της οποίας η έννοια της δικαιοσύνης περνάει και στο κρεβάτι. 

Μέσα από αυτό ικανοποιείτε μια σωματική σας ανάγκη, αλλά υπάρχει και ένα ακόμα στοιχείο του οποίου την ύπαρξη μπορεί μεν να αντιλαμβάνεστε, αλλά αρνείστε να παραδεχτείτε : το σεξ δημιουργεί εξάρτηση, συνοδεύεται από την κτητικότητα, ενώ μπορεί να αποτελέσει το όχημα για την έκφραση ενστικτωδών αναγκών που παλεύετε να καταπνίξετε μέσα από την ευχάριστη εικόνα που επιθυμείτε να προβάλλετε στον κόσμο. Το σεξ δεν είναι απλώς αγκαλιά και έρωτας, δεν στηρίζεται μόνο στην αρμονική διαβίωση δύο ανθρώπων, αλλά είναι και η μάχη που θα δώσετε για να επιβάλετε την προσωπική σας θέληση, πόλεμος με λάφυρο ένα συναισθηματικό πλούτο που πιστεύατε ότι υπάρχει μόνο στα παραμύθια.

Σκορπιός : Η μοναδική ενέργεια του μυστηρίου. Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για τη σεξουαλικότητα αυτού του ζωδίου, για την έμφυτη σεξουαλική αύρα ανδρών και γυναικών που ανήκουν στο ζώδιο, για τη σημασία του σεξ στη ζωή των Σκορπιών σε μια ισορροπημένη σχέση και συμβίωση. Έχουν γίνει επίσης πολλές συζητήσεις σχετικά με τις καρμικές σχέσεις Σκορπιών - Διδύμων. Ξεκινούν σαν παιχνίδι, ένα πείραμα, και καταλήγουν στο αδυσώπητο μίσος ή σε ένα γάμο που διαρκεί για πάντα. Με το ζώδιο των Διδύμων στον 8ο οίκο σου, παλεύεις να βάλεις παιδικότητα και φαντασία στη σεξουαλική σου ζωή, προσπαθώντας να μυήσεις στη μυσταγωγία του σεξ άτομα που λειτουργούν εγκεφαλικά, ενώ προσπαθείς να ελαττώσεις το βάρος που ρίχνεις στη σεξουαλική σύνδεση. 

Η απαίτηση να σου ανήκει ο σύντροφός σου γίνεται μάχη, ιδίως αν έχει μεγάλη ανάγκη από προσωπική ελευθερία, είναι περίεργος και θέλει να γνωρίζει διαρκώς νέους κόσμους και άτομα (στοιχεία των Διδύμων). Το σεξ μεταξύ Σκορπιού και Διδύμων είναι ένα case study, αφού μοιάζει με τον υποθαλάσσιο σεισμό σε μια περιοχή που δεν έχει ποτέ της γνωρίσει την ύπαρξη του αέρα, που ανακατεύει, μετακινεί και αποσταθεροποιεί. Μεγάλο το στοίχημα.

Τοξότης : Πόσο κοστίζει η ελευθερία; Ένα από τα κύρια ερωτήματα στη ζωή ενός Τοξότη είναι αν θα μπορέσει κάποια στιγμή να ανακαλύψει το ασφαλές καταφύγιο που αναζητά στην προσωπική του ζωή. Θα λάβει την απάντηση μόνο όταν αντιληφθεί πως το παραπάνω ερώτημα δεν απαντάται μέσα από το μυαλό αλλά μέσα από την καρδιά. Με το ζώδιο του Καρκίνου στον 8ο ηλιακό τους οίκο, οι εκπρόσωποι του συγκεκριμένου ζωδίου παλεύουν με τον εσωτερικό τους κόσμο ώστε να συμβιβάσουν την απαίτηση για προσωπική ελευθερία με την ανάγκη για συναισθηματική ένωση με το σύντροφό τους. 

Παλεύουν να ταυτίσουν την ερωτική σχέση που συνεπάγεται την απόλυτη αφοσίωση σε ένα άτομο με τη φωνή στην ψυχή τους που λέει πως όταν μοιραστούν τον εσωτερικό κόσμο τους με τον/την κατάλληλο/-η, δεν υπάρχει λόγος να φοβούνται τη συνήθεια, την πλήξη, τον εγκλεισμό σε μια ρουτινιάρικη προσωπική ζωή. Το σεξ, για να μπορέσει να στηρίξει μια σχέση, θα πρέπει να φτάσει στο σημείο να ξορκίσει πιθανές φοβίες και ανασφάλειες και να τις μετατρέψει σε συναισθηματικό πλούτο, ο οποίος στη συνέχεια θα μεταμορφώσει την ερωτική επαφή σε σύνδεση ζωής και πράξη δημιουργίας οικογένειας.

Αιγόκερως : Η καρδιά θα σου δείξει το δρόμο. Γιατί να αισθάνεσαι πως πρέπει να υποτάξεις κάθε άτομο στο περιβάλλον σου και να υπερκαλύψεις κάθε διαφορετική προσέγγιση σε θέματα που θεωρείς πως πρέπει να έχουν μόνο μία όψη; Ως άτομα με ισχυρή αυτοκυριαρχία και ηγετική διάθεση απέναντι στη διαφορετικότητα, αλλά και έχοντας στον 8ο ηλιακό οίκο σου το ζώδιο του Λέοντα, θέλεις να μάθεις να είσαι αυτόφωτος, αλλά και να λάμπεις από την καρδιά και όχι μέσα από τα πρακτικά επιτεύγματα μιας ζωής γεμάτης μόχθο και θυσίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το ζώδιό σου. Έτσι, θα έχεις έρθει σε εσωτερική σύγκρουση κάποια στιγμή στη ζωή σου. 

Παρομοίως, θα βρέθηκε στο δρόμο σου ένα άτομο με έντονη προσωπικότητα, που στην αρχή ζήλεψες, στη συνέχεια θέλησες να μιμηθείς ή να υποτάξεις και τελικά ζήλεψες έντονα. Το σεξ με ένα τέτοιο άτομο μπορεί να γίνει μια διδακτική εμπειρία για εσένα, να σε μάθει πως ο άνθρωπος λάμπει όταν καταφέρνει να ακολουθήσει τη φωνή της ψυχής του. Μην παλεύεις να βάλεις όρια στην εσωτερική λάμψη όσων ζουν με την καρδιά τους και δεν προσπαθούν να κατασιγάσουν τη φωνή της εξαιτίας των συνθηκών. Το σεξ μαζί τους είναι πηγή νεότητας για εσένα.

Υδροχόος : Η αγάπη και το μίσος πάνε μαζί. Τι κοινό μπορεί να έχει το ελεύθερο και αδούλωτο πνεύμα του Υδροχόου με την αφοσιωμένη και αυστηρά χαρτογραφημένη φύση της Παρθένου, του ζωδίου δηλαδή που συναντάμε στον 8ο ηλιακό οίκο των Υδροχόων; Εκτός από το γεγονός ότι τέτοια άτομα, με διάθεση να υπηρετήσουν, να ακολουθήσουν κοινωνικές νόρμες, να συμβιβαστούν με όσα έχουν και όχι όσα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν προκαλούν το ενδιαφέρον των Υδροχόων ως αρνητικά παραδείγματα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα πειραματόζωα (με την καλή έννοια) στη ζωή τους. 

Προσπαθώντας να εισβάλουν στο μυαλό τους, οι Υδροχόοι ξεκινούν από το σεξ, που μπορεί να τους φέρει πιο κοντά, και ξαφνικά αντιλαμβάνονται πως η σωματική επαφή αποκτά άλλη διάσταση. Η μαεστρία των Παρθένων ή ατόμων με τα χαρακτηριστικά του ζωδίου να δημιουργούν εξάρτηση μέσα από το σεξ, ικανοποιώντας το σύντροφό τους, αιχμαλωτίζει τους Υδροχόους. Τελικά, η εικόνα σε σχέση με ότι κρύβεται πίσω από αυτή μπορεί να συμβαδίζει ελάχιστα, κάτι που αποτελεί καρμικό μάθημα για τους Υδροχόους, που λειτουργούν συχνά καταπιεστικά στη διαφορετικότητα των ανθρώπων γύρω τους.

Ιχθύες : Είμαι εγώ επειδή είμαι κι εσύ. Στη δική σου περίπτωση, το σεξ ως μέσο διάλυσης του εγώ μέσα σε ένα εμείς χωρίς όρια πρέπει να συμβιβαστεί με το σεξ που σέβεται την προσωπικότητα του ατόμου σε μια σχέση που διέπεται από κανόνες (Ζυγός). Η έντονη ενστικτώδης φύση των Ιχθύων, η ανάγκη να χάσουν τον εαυτό τους, που τους ταλαιπωρεί, βουτώντας μέσα στη ζωή του συντρόφου τους για να λυτρωθούν από τις προσωπικές εμμονές και τις ανοιχτές πληγές τους, έρχεται σε επαφή με το καθορισμένο πρόγραμμα που πρέπει να έχει μια συντροφική ζωή, ακόμα κι αν αυτό αφορά το σεξ. 

Η «καθαρότητα» του σεξ του Ζυγού κοντράρεται με την κάθαρση που προσφέρει το σεξ στους Ιχθύς, και τελικά αυτό που πρέπει να βγει ως πόρισμα είναι πως το σεξ για σας είναι μια πράξη που βοηθά να ανακαλύψετε πατήματα προκειμένου να μη χάσετε την ισορροπία σας, γέρνοντας αυστηρά προς τη μια πλευρά. Παράλληλα, ωστόσο, το σεξ είναι και μια πράξη που επιτρέπει να χαθεί η ισορροπία, που φανερώνει ότι δεν είναι κακό να βγει στην επιφάνεια η ευάλωτη πλευρά σου, αφού μέσα από την ώσμωση με το άτομο που έχεις απέναντί σου μπορεί να θα αναδυθεί μια νέα, πιο ολοκληρωμένη ανθρώπινη φύση.