Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

10 συνήθειες ευτυχισμένων ζευγαριών. Η πέμπτη είναι η πολυτιμότερη συμβουλή που ακούσατε ποτέ.....!!!!!!!

Ο Δρ Μαρκ Γκούλστον είναι ψυχίατρος, διεθνής ομιλητής και συγγραφέας μερικών διάσημων best sellers όπως «Discover the Secret to getting Through to Absolutely Anyone», «The 6 Secrets of a Lasting Relationship: How to Fall in Love Again…and Stay There», «REAL INFLUENCE: Persuade Without Pushing and Gain Without Giving In», «Get Out of Your Own Way and Get Out of Your Own Way at Work».

Με το άρθρο του με τίτλο «10 συνήθειες ευτυχισμένων ζευγαριών», ο Δρ Γκούλστον προσφέρει τις πολύτιμες συμβουλές του για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σχέση σας.

«Τα ευτυχισμένα ζευγάρια γνωρίζουν ότι η πραγματική σχέση ξεκινά όταν τελειώνει ο μήνας του μέλιτος. Ξέρουν ότι αν δεν διατηρήσετε τον κήπο της αγάπης, η ομορφιά του θα μαραθεί και θα πεθάνει.

1. Να πηγαίνετε στο κρεβάτι πάντα την ίδια στιγμή.
Θυμάστε όταν στην αρχή της σχέσης σας, δεν μπορούσατε να περιμένετε να βρεθείτε στο κρεβάτι με τον σύντροφό σας; Τα ευτυχισμένα ζευγάρια βρίσκουν τον τρόπο και πάνε στο κρεβάτι το βράδι, πάντα μαζί. Πηγαίνουν μαζί την ίδια στιγμή, ακόμη και αν ο ένας από τους δυο θα πρέπει να ξυπνήσει νωρίτερα για να φύγει για τη δουλειά.

2. Καλλιεργήστε κοινά ενδιαφέροντα.
Όταν ηρεμήσει το πάθος, θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πολύ λίγα κοινά ενδιαφέροντα με τον σύντροφό σας. Αλλά μην αλλάξετε τα ενδιαφέροντα σας για χάρη του/της. Φροντίστε να συμπεριλάβετε το ταίρι σας στα ενδιαφέροντα σας και έτσι θα τα απολαύσετε μαζί. 

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, φροντίστε να δημιουργήσετε από την αρχή κοινά ενδιαφέροντα που θα αρέσουν και στους δυο. Αυτό θα σας βοηθήσει να του κεντρίσετε το ενδιαφέρον και θα σας αποτρέψει από το να εμφανίζεστε υπερβολικά εξαρτημένος/η.

3. Περπατήστε κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ή πλάι-πλάι.
Αντί ο ένας να προηγείται και να μην περιμένει τον σύντροφο του, τα ευτυχισμένα ζευγάρια βαδίζουν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου ή ο ένας στο πλάι του άλλου. Γνωρίζουν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να βρίσκονται με τον σύντροφό τους παρά να φτάσουν στον προορισμό τους μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα.

4. Κάντε την εμπιστοσύνη και τη συγχώρεση τρόπο ζωής.
Όταν υπάρχει μια διαφωνία ή μια λογομαχία που οδηγεί σε καυγά, τα ευτυχισμένα ζευγάρια φροντίζουν πάντα να υποχωρούν. Δείχνουν εμπιστοσύνη και συγχωρούν τον άνθρωπό τους αντί να αφήνουν την διαφωνία να διαρκεί μέχρι το πρωινό της επόμενης ημέρας.

5. Εστιάστε περισσότερο σε ότι κάνει σωστά ο σύντροφος σας παρά σε ότι κάνει λάθος.
Αν ψάχνετε πάντα για αυτά που ο σύντροφος σας κάνει λάθος, τότε είναι βέβαιο ότι θα βρίσκετε πάντα αρκετά. Αν ψάχνετε για αυτά που ο σύντροφος σας κάνει σωστά, είναι βέβαιο ότι και πάλι θα βρείτε κάτι. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να αναζητήσετε. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια αναδεικνύουν πάντα την θετική πλευρά του συντρόφου τους.

6. Να αγκαλιάζετε τον σύντροφο σας όσο περισσότερο μπορείτε.
Το δέρμα μας έχει μνήμη της «καλής επαφής» (αγάπη), «κακής επαφής» (βία) και «καθόλου επαφής» (παραμέληση). Τα ζευγάρια που λένε «γεια σου» αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλον, γεμίζουν το δέρμα τους με την «καλή επαφή», η οποία τα βοηθά να ξεχωρίζουν μέσα στην ανωνυμία του κόσμου.

7. Να λέτε «Σ” αγαπώ» και «Καλημέρα» κάθε πρωί.
Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταφέρετε να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές δυσκολίες που θα συναντήσετε στον δρόμο και στη δουλειά. Θα σας οπλίσει με υπομονή και ανοχή για να αντέξετε το δύστροπο αφεντικό σας, τον περίεργο πελάτη και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

8. Να λέτε «Καληνύχτα» κάθε βράδυ, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε.
Αυτό ενημερώνει τον σύντροφό σας ότι, ανεξάρτητα από το πόσο αναστατωμένος είστε, εξακολουθείτε να θέλετε να είστε μαζί του. Ότι εξακολουθείτε να τον βλέπετε ως σύντροφό σας. Ότι θέλετε να διατηρήσετε την σχέση σας. Ότι για σας, η σχέση σας είναι πάνω από οποιαδήποτε διαφωνία και καυγά.

9. Μιλήστε του στο τηλέφωνο μια φορά την ημέρα, κάθε μέρα
Τηλεφωνήστε στο σύντροφό σας στο σπίτι ή στη δουλειά για να τον ρωτήσετε πως πηγαίνει η μέρα του. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε κοντά με τον σύντροφό σας, ακόμη και όταν πρέπει ο ένας από τους δυο, ή και οι δύο, να φύγουν για τη δουλειά. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας έχει μια απαίσια μέρα, με ένα τηλέφωνο θα το γνωρίζετε και έτσι θα φροντίσετε να τον βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα.

10. Να νιώθετε περήφανοι για τον σύντροφό σας όταν κυκλοφορείτε μαζί του.
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια νιώθουν όμορφα όταν περπατούν μαζί στο δρόμο, όταν βγαίνουν βόλτα το βράδυ ή όταν κάθονται για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο. Θα τους δείτε συχνά να έχουν κάποιου είδος στοργική επαφή. Θα κρατήσει σφιχτά ο ένας το χέρι του άλλου, θα ανταλλάξουν κάποιο τρυφερό φιλί ή μια αγκαλιά. Δεν πρόκειται για επίδειξη. Απλά δηλώνουν με τον τρόπο τους ότι ο ένας ανήκει στον άλλον.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν πολύ διαφορετικές συνήθειες από τα δυστυχισμένα ζευγάρια. Μια συνήθεια είναι μία διακριτή συμπεριφορά που την κάνετε αυτόματα και χρειάζεται ελάχιστη προσπάθεια για να διατηρηθεί. Χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα 21 ημερών καθημερινής επανάληψης για να εξελιχθεί μια καινούργια συμπεριφορά σε συνήθεια.

Έτσι, επιλέξτε μία από τις συμπεριφορές της παραπάνω λίστας, εφαρμόστε την για 21 συνεχόμενες ημέρες και.. αυτό ήταν! Θα σας γίνει συνήθεια! Θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια ευτυχισμένη σχέση με τον σύντροφό σας.

Αν υπήρχε ένα κλειδί για την ευτυχία στην αγάπη και στη ζωή και, ενδεχομένως, στην επαγγελματική επιτυχία, θα ήταν να πηγαίνετε σε κάθε συνομιλία έχοντας στο μυαλό σας πάντα μια εντολή: «Απλά άκουσε».

Το πιο σημαντικό: Να δείχνεις περισσότερο ενδιαφέρον για αυτό που ακούς από τον σύντροφό σου από το να θέλεις να γίνεις εσύ ο ενδιαφέρον. Να είσαι περισσότερο συνεπαρμένος από το να θέλεις να είσαι εσύ ο συναρπαστικός και να δείχνεις περισσότερη λατρεία για τον άλλον από το να είσαι εσύ ο λατρεμένος.»

Αν το άρθρο του Δρ Μαρκ Γκούλστον σας φάνηκε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το με τους φίλους και την οικογένειά σας.





Oι 12 χειρότερες συνήθειες για την ψυχική μας υγεία.....!!!!!!!!!

Κάποιες μικρές αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα μπορεί να επιφέρουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Η κατάθλιψη συνήθως προκαλείται από παράγοντες οι οποίοι βρίσκονται έξω από τα όρια ελέγχου μας, όπως το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου, την απώλεια μιας εργασίας ή οικονομικά προβλήματα. Αλλά οι μικρές επιλογές που κάνει κανείς κάθε μέρα, μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή του περισσότερο από ότι μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς. 

Οι συνήθειες όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, τα μέσα ενημέρωσης, οι συνήθειες άσκησης, ή ακόμη και ο τρόπος που περπατάει κανείς μπορεί να στερούν την ευτυχία από την καθημερινότητα χωρίς το άτομο να το συνειδητοποιεί. 

Ευτυχώς, αυτές οι συμπεριφορές και συνήθειες μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν 12 συνήθειες οι οποίες σαμποτάρουν την καλή διάθεση για τις οποίες υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές για να τις αποφύγει κανείς.

1. Σκύβετε όταν περπατάτε
Το πώς νιώθουμε μπορεί να επηρεάζει τον τρόπο που περπατάμε, αλλά ισχύει και το αντίστροφο, όπως αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Behavior Therapy and Experimental Psychiatry. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν ζητήθηκε από τα άτομα να περπατήσουν με τους ώμους σκυμμένους μπροστά, γέρνοντας προς τα εμπρός, και με ελάχιστες κινήσεις των χεριών, βίωσαν χειρότερες διαθέσεις από εκείνους που είχαν πιο ζωηρό βηματισμό. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες που περπάτησαν καμπουριαστά θυμήθηκαν περισσότερα αρνητικά παρά θετικά πράγματα. Πόσο καταθλιπτικό μπορεί να είναι αυτό.

Περπατήστε λοιπόν με το κεφάλι ψηλά και τους ώμους πίσω για να μπορέσετε να δείτε μια περισσότερο θετική πλευρά των πραγμάτων.

2. Φωτογραφίζετε τα ΠΑΝΤΑ
Βασίλισσες και βασιλιάδες του Instagram, ακούστε. Το να φωτογραφίζει κανείς συνέχεια χωρίς συνοχή και συνειδητοποίηση, μπορεί να παρεμποδίσει τον τρόπο που θυμάται εκείνες τις στιγμές, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science. 

Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες έκαναν μια βόλτα στο μουσείο, παρατηρώντας ορισμένα αντικείμενα και τραβώντας φωτογραφίες τους άλλους. Στη συνέχεια, είχαν μεγαλύτερη δυσκολία να θυμηθούν τα αντικείμενα που φωτογράφιζαν σε σύγκριση με αυτούς που κοιτούσαν. 

«Ο φακός είναι ένα πέπλο μπροστά στα μάτια και δεν συνειδητοποιούμε ότι είναι εκεί», λέει ο Diedra L. Clay, PsyD, πρόεδρος και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος συμβουλευτικής και ψυχολογίας της υγείας του Πανεπιστημίου Bastyr στο Kenmore, Wash.

Εστιάστε την προσοχή σας στα άτομα και τα υποκείμενα αυτών όταν τραβάτε φωτογραφίες, ή ακόμα καλύτερα, χαλαρώστε και απολαύστε την στιγμή προκειμένου να περάσετε καλά. Απολαύστε την ομορφιά και συμμετέχετε στα δρώμενα. Αυτά είναι τα πράγματα που θα σας κάνουν ισχυρότερους διανοητικά, λέει ο Clay.

3. Αφήνετε ένα νταή να σας επηρεάζει αρνητικά
Ο εκφοβισμός δεν τελειώνει όταν φεύγετε από το σχολείο. Περίπου 54 εκατομμύρια εργαζόμενοι, ή το 35% των υπαλλήλων των ΗΠΑ, βρίσκονται στο στόχαστρο ενός νταή κάποια στιγμή στην καριέρα τους, σύμφωνα με τα δεδομένα από το Workplace Bullying Institute, που αφορά τον εκφοβισμό στο εργασιακό πλαίσιο. 

Περισσότερο από το 70% των ατόμων έχουν γίνει μάρτυρες εκφοβισμού στο χώρο εργασίας, λέει η Erin Κ Leonard, PhD, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου, “Συναισθηματική Τρομοκρατία: Σπάζοντας τις αλυσίδες μιας τοξικής σχέσης”, (Emotional Terrorism: Breaking the Chains of a Toxic Relationship). 

«Το να δέχεται κανείς κακόβουλη επίθεση συνεχώς, ενώ βρίσκεται σε μια θέση υπερηφάνειας και αυτοεκτίμησης, μπορεί να είναι καταστροφικό. Μπορεί να σας κάνει συναισθηματικά αδύναμο έτσι ώστε να είναι δύσκολο ακόμη και το να σηκωθείτε και να πάτε στη δουλειά».

Το ‘‘The Workplace Bullying Institute’’ συνιστά να κάνετε πρώτα ένα ραντεβού με το γιατρό σας προκειμένου να συζητήσετε τη σωματική και ψυχική σας υγεία.

4. Δεν ασκείστε
Σκεφτείτε το εξής : Εάν γίνει κανείς πιο ενεργητικός τρεις φορές την εβδομάδα, ο κίνδυνος του να είναι κανείς καταθλιπτικός μειώνεται στο 19%, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που έγινε στο JAMA Psychiatry. Παρακολουθώντας περισσότερα από 11.000 άτομα που γεννήθηκαν το 1958, μέχρι την ηλικία των 50 ετών, και καταγράφοντας τα καταθλιπτικά συμπτώματα και τα επίπεδα της φυσικής δραστηριότητας τους σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι ερευνητές του University College του Λονδίνου βρήκαν συσχέτιση μεταξύ της φυσικής δραστηριότητας και της κατάθλιψης. 

Οι άνθρωποι που έπασχαν από κατάθλιψη είχαν λιγότερες πιθανότητες να είναι δραστήριοι και ενεργητικοί, ενώ όσοι ήταν ενεργητικοί ήταν λιγότερο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που ήταν ενεργητικοί, ο κίνδυνος κατάθλιψης μειώνονταν κατά 6%.

Βγείτε και κινηθείτε. Δεν χρειάζεται να είναι για πολύ ώρα. Μπορεί να περιλαμβάνει το να πηγαίνετε με τα πόδια για εξωτερικές δουλειές, να πηγαίνετε από τις σκάλες ή οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία θα βοηθήσει στο να κρατήσει το μυαλό σας σε εγρήγορση.

5. Χρονοτριβείτε και είσαστε αναβλητικοί
Σκεφτείτε μια δουλεία ή αρμοδιότητα που έχετε αναβάλει. Αν ο λόγος είναι επειδή είναι βαρετή ή απλά δεν αισθάνεστε ότι θέλετε να την κάνετε, εκεί δεν υπάρχει βοήθεια. Εάν όμως αποφεύγετε την εργασία, επειδή σας δημιουργεί άγχος ή επειδή φοβάστε την αποτυχία, τότε η αναβλητικότητα και η χρονοτριβή κάνει την ολοκλήρωση και διεκπεραίωσή της ακόμη πιο αγχώδη.

Προτού αντιμετωπίσετε απευθείας το πρόβλημα, κάντε κάτι που σας βοηθά να χαλαρώσετε και που αφαιρεί την πίεση που σας ασκείται, όπως το να ακούσετε μουσική ή να πάτε για τρέξιμο. Ο Leonard προτείνει να πάρετε μέρος σε μια δραστηριότητα που βοηθά στο να κατευνάσει το άγχος. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εισάγετε ένα κομμάτι διασκέδασης σε αυτό, αντί για στρες.

6. Βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση
«Έχω πολλούς πελάτες που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη χωρίς να συνειδητοποιούν ότι είναι εξαιτίας μιας τοξικής σχέσης», λέει o Leonard. «Kατατρώει την αυτοεκτίμηση τους. Οι σύντροφοί τους, τους κάνουν να πιστεύουν ότι είναι ανίκανοι ή εγωιστές. Μερικές φορές χρειάζονται χρόνια προκειμένου τα άτομα να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάθλιψη και το άγχος τους προέρχεται από τις σχέσεις τους και ότι έχουν απο-συναρμολογηθεί».

Σε αυτή την περίπτωση ίσως να χρειάζεστε κάποια βοήθεια με αυτό. Αρχικά, εξετάστε το ενδεχόμενο ότι ο σύντροφός σας μπορεί να είναι κακοποιητικός και στη συνέχεια, συμβουλευτείτε είτε έναν επαγγελματία, είτε ένα μέλος της οικογένειας, ή ένα στενό φίλο για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα σημάδια.

7. Παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά
Πέφτετε σε μια ρωγμή στο πεζοδρόμιο, και αντί να προσπεράσετε το γεγονός, σας δημιουργεί αμηχανία και ντροπή. Αν αυτό σας θυμίζει τον εαυτό σας, τότε είναι ώρα να βρείτε κάποιους τρόπους για να γελάτε περισσότερο. «Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη του γέλιου στην υγεία μας, και αυτό περιλαμβάνει την ψυχική υγεία», λέει ο Leonard. «Το γέλιο είναι το γρήγορο φάρμακο για το άγχος και την κατάθλιψη».

Αναζητήστε το χιούμορ καθημερινά. Παρακολουθήστε μια αστεία τηλεοπτική εκπομπή ή περάστε χρόνο με φίλους που σας κάνουν να χαμογελάτε. Θα μπορούσε να προσπαθήσετε να δουλέψετε και με παιδιά τα οποία, πραγματικά, λένε τα πιο αστεία πράγματα.

8. Δεν κοιμόσαστε
«Ο ύπνος επηρεάζει τα πάντα», λέει ο Diedra L. Clay, PsyD, πρόεδρος και αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος συμβουλευτικής και ψυχολογίας της υγείας του Πανεπιστημίου Bastyr, «τις συναισθηματικές και διανοητικές ικανότητες, καθώς και τη λειτουργία του σώματός μας. Ο ύπνος είναι ο τρόπος που το σώμα μας αναγεννάται και χωρίς αυτόν το σύστημα δυσλειτουργεί».

Προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί δεν κοιμάστε και στη συνέχεια κάνετε τα βήματα για να δημιουργήσετε ένα ξεκούραστο περιβάλλον.

9. Ποτέ δεν μένετε μόνος/μόνη
Μεταξύ των παιδιών, της δουλειάς, του γάμου, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων, δεν μπορείτε να βρείτε μια στιγμή να είστε με τον εαυτό σας (και το να κλείνεστε στο μπάνιο δεν μετράει). Ο Leonard τονίζει τη σημασία της εύρεσης χρόνου για τον εαυτό σας, είτε είναι 10 λεπτά, μια ώρα ή μια μέρα. Με το να μην παίρνετε χρόνο για να κάνετε πράγματα για εσάς, η κατάθλιψη και το άγχος διεισδύουν στη ζωή σας, λέει ο Leonard.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού για ‘‘το χρόνο σας’’. Και το πιο σημαντικό, να το κρατήσει.

10. Στην πραγματικότητα δεν μιλάτε με κανέναν
Εάν ως επί τω πλείστον χρησιμοποιείτε γραπτά μηνύματα, το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κρατάτε επαφή με φίλους, δεν έχετε ουσιαστική επαφή και επικοινωνία, και το να πιάνετε κουβέντα με αυτόν που σας φτιάχνει κάθε πρωί καφέ δεν μετράει. 

«Οι σελίδες στο Facebook είναι διασκέδαση», λέει ο Clay. «Αυτά δεν είναι αληθινές συνομιλίες που θα μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε τους ανθρώπους. Αντ 'αυτού, μειώνει τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας». Ο Michael Mantell, PhD, ένας επαγγελματίας της επιστήμης της συμπεριφοράς, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια, συμφωνεί. 

«Οι προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές (όπως τα smartphones) έχουν επίσης επηρεάσει την προσοχή, απαιτούν μια άμεση ικανοποίηση, και τις προσδοκίες ότι το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να οδηγήσει σε άμεση επαφή», λέει ο Mantell. «Έχουμε μάθει επίσης να μην έχουμε επαφές πρόσωπο-με-πρόσωπο, μόνο εικονικά. Αυτό επηρεάζει την ικανότητά μας και το ενδιαφέρον μας να καθίσουμε στο ίδιο δωμάτιο με κάποιον, και να μιλήσουμε στην πραγματικότητα με τους ανθρώπους, πρόσωπο-με-πρόσωπο».

«Στο τέλος της ζωή μας, ο αριθμός των οπαδών που έχουμε δεν έχει σημασία», λέει ο Clay. «Αλλά οι φίλοι, έχουν».

Φροντίστε να προγραμματίζετε μια συνάντηση με έναν φίλο, ένα μέλος της οικογένειας, ή συνεργάτη σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

11. Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο
Πότε ήταν η τελευταία φορά που ήσασταν τελείως ελεύθεροι από τις ηλεκτρονικές σας συσκευές; Δεν μπορείτε να θυμηθείτε; Αυτό δεν είναι καλό σημάδι. «Με όλες τις συσκευές που έχουμε, τείνουμε να είμαστε σε υπερδιέγερση», λέει ο Clay. 

«Και αν είμαστε πάντα σε εγρήγορση, τότε εμείς ποτέ στην πραγματικότητα δεν ξεκουραζόμαστε και δεν αφήνουμε το σώμα μας και το μυαλό μας να αναγεννηθούν». Τελικά, αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να εκδηλωθεί ως κατάθλιψη ή άγχος.
Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό Σάββατο, όπου θα απέχετε από όλες τις συσκευές σας μία φορά την εβδομάδα, ακόμη και αν είναι μόνο για μισή ημέρα.

12. Κάνετε ‘‘multitasking’’, ταυτόχρονη πολλαπλή εργασία
Είμαστε όλοι ένοχοι του multitasking: Παίρνουμε το κολατσιό στα γραφεία μας, μπαίνουμε στο Facebook ενώ βλέπουμε τηλεόραση, και, λίγο πολύ, συνεχώς γράφουμε μηνύματα στο κινητό μας τηλέφωνο. Η έρευνα δείχνει ότι αν και πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πιο παραγωγικοί όταν κάνουν multitasking, ταυτόχρονη πολλαπλή εργασία, αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. 

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι μας αφήνει εξαντλημένους από το άγχος, να αδιαφορούμε για το περιβάλλον και τον περίγυρό μας και ανίκανους να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά.

Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς είναι πραγματικά απλό. Κλείστε το τηλέφωνο, απενεργοποιήστε την τηλεόραση και δώστε προσοχή σε αυτό που κάνετε και σε αυτό που συμβαίνει γύρω σας.

Επιτρέψτε στο μυαλό σας να επεξεργαστεί όλα όσα σας συμβαίνουν στον πραγματικό χρόνο (χωρίς να τα μοιράζεστε με τους φίλους σας στα social media) και ίσως να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για την ψυχική σας υγεία.





www.psychologynow.gr

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Είναι η ζωή σου γεμάτη εμπόδια ; Έτσι θα την αλλάξεις.....!!!!!!!!!!

Εμπόδια στη Ζωή σας; Μη τα φοβάστε! Αγκαλιάστε τα! Τα πράγματα είναι δύσκολα αυτή την εποχή, για πολύ κόσμο. Κάτι οι συνηθισμένες δυσκολίες της ζωής, κάτι η οικονομική κρίση, καθένας έχει να αντιμετωπίσει πολλά.

Η άμεση αντίδραση των περισσότερων ανθρώπων είναι να στρεσαριστούν, να αγχωθούν, να στεναχωρηθούν, να εκνευριστούν, να φοβηθούν, να αμφισβητήσουν την ικανότητά τους ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Συνήθως βλέπουμε το πρόβλημα μπροστά μας ως ένα εμπόδιο στο μονοπάτι της ευτυχίας μας, οπότε θέλουμε να το κλωτσήσουμε και να το παραμερίσουμε το δυνατόν συντομότερο. Με αυτό τον τρόπο, όμως, εμπλεκόμαστε ακόμα περισσότερο με το πρόβλημα, γινόμαστε ένα με αυτό και, τελικά, καταλήγουμε να παλεύουμε περισσότερο με την ιδέα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα παρά με το ίδιο το πρόβλημα.

Τι θα συνέβαινε αν, αντί να παλεύουμε εναντίον του προβλήματος το αποδεχόμασταν, το αγκαλιάζαμε και αρχίζαμε να το επεξεργαζόμαστε και να δουλεύουμε με αυτό;

Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι ή χαρούμενοι που έχουμε πρόβλημα! (αν και, πολλές φορές, αφού έχει λυθεί ένα πρόβλημα που είχαμε, θεωρούμε ότι καλά που προέκυψε, γιατί μας έδειξε έναν δρόμο ή μια εξέλιξη που ούτε καν τη φανταζόμασταν!).

Η ιδέα είναι απλή : καθόμαστε ήρεμα, δεχόμαστε ότι υπάρχει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε με κάποιον τρόπο (μπορεί να μην είναι εμφανής άμεσα), αρχίζουμε να εξετάζουμε τρόπους διαχείρισης του προβλήματος, και ΔΕΝ πελαγοδρομούμε θρηνώντας την ύπαρξη του προβλήματος.

Βέβαια, οι περισσότεροι από εμάς τελικά φτάνουν στην επίλυση του προβλήματος, οπότε αυτό που προτείνω είναι να προσπεράσουμε το στάδιο της γκρίνιας και της μιζέριας πριν φτάσουμε στη λύση και να προχωρήσουμε κατευθείαν στο στάδιο της σκέψης για τη διαχείριση του προβλήματος.

Έπειτα, καλό θα είναι να θυμόμαστε ότι κάποια προβλήματα, ενώ μπορεί να μην έχουν άμεση ή οριστική λύση, μπορούν όμως να φτάσουν σε ένα καλό σημείο διαχείρισης-εξισορρόπησης.

Πόση στεναχώρια, άγχος, και προβλήματα υγείας γλιτώνουμε όταν απλώς δεχτούμε την ύπαρξη του προβλήματος και διαβεβαιώσουμε τον εαυτό μας ότι, όσο και αν φοβόμαστε ή ανησυχούμε αυτή τη στιγμή μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα, ό,τι και να είναι, ακόμα και αν δεν είμαστε προς στιγμήν σίγουροι.

Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο εμπλεκόμαστε με την ιδέα του «πω, πω, τι φοβερό είναι αυτό το πρόβλημα» τόσο πιο πιθανό είναι να υποστούμε τις συνέπειες της πίεσης αυτής στην ψυχική και σωματική μας υγεία. 

Όταν όμως πούμε στον εαυτό μας «Δεν το θέλω αυτό το πρόβλημα. Δεν το δέχομαι» ήδη μπαίνουμε στη διαδικασία να το σμικρύνουμε και αποποιούμαστε τη διαδικασία αντιπαράθεσης απέναντι στο πρόβλημα. Με άλλα λόγια, όταν παύουμε να το αναμασάμε και να κλαιγόμαστε, ανοίγει ο δρόμος για να βρούμε απαντήσεις και λύσεις.

Και ας μη ξεχνάμε, βέβαια, ότι το να εθελοτυφλούμε ή να αναβάλουμε την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που μας απασχολεί, δεν ωφελεί σε τίποτα, αλλά, αντίθετα, συμβάλλει στην επιδείνωση ή μεγέθυνση του προβλήματος.

Τι ακριβώς να κάνετε….
Φανταστείτε το πρόβλημά σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι είστε δυνατό και ικανό άτομο και ότι έχετε την υποστήριξη συγγενών, φίλων και μιας ανώτερης δύναμης στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

Τι είναι προτιμότερο; Να πείτε «αδύνατο, είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, ακατόρθωτο» ή «όντως, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά μπορώ να τα αντιμετωπίσω και σιγά-σιγά θα βρω τη λύση»;.

• Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας. Διαβάστε βιβλία και άρθρα αυτοβοήθειας, αναζητήστε τις συμβουλές ειδικών κοκ. Αυτές οι πηγές θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας, διδάσκοντάς σας να εντοπίζετε τις αιτίες και τα αποτελέσματα του τρόπου σκέψης σας και δείχνοντάς σας πώς να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας. 

• Εστιάστε σε λύσεις και όχι σε προβλήματα. Αντί να αναλώνεστε σε περιγραφή του προβλήματος, εντοπίστε πιθανές λύσεις ή τρόπους διαχείρισής του, καθώς και τα οφέλη που θα έχετε όταν το ξεπεράσετε. 

• Εμπιστευθείτε τις ικανότητες και τις δυνάμεις σας να ξεπεράσετε τις δυσκολίες, την αρνητική κριτική ή τα αρνητικά σχόλια των άλλων. Μάθετε να λέτε θετικά πράγματα στον εαυτό σας και εντρυφείστε στη δύναμη των θετικών επιβεβαιώσεων.

• Δείξτε επιμονή και υπομονή στην υπερπήδηση εμποδίων και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια.

• Επιδείξτε αυτοπειθαρχία και συγκέντρωση. Αυτές είναι δύο ιδιαίτερα σημαντικές αρετές για την πραγμάτωση της επιτυχίας. Όλοι θέλουν να τα επιτύχουν, αλλά λίγοι τα καταφέρνουν, διότι λίγοι καλλιεργούν την αυτοπειθαρχία και τη συγκέντρωση που απαιτούνται για την επιτυχία. Αυτός είναι και ο λόγος που συχνά άνθρωποι έξυπνοι, ταλαντούχοι, ικανοί δεν τα καταφέρνουν, αν δεν έχουν αυτοπειθαρχία και συγκέντρωση





Δρ Λίζα Βάρβογλη, 
Ph.D. Ψυχολόγος -
Ψυχοθεραπεύτρια, Νευροψυχολόγος

Ρόδι : Ο καρπός της υγείας και της αφθονίας.....!!!!!!!!!

Αυτή την εποχή, τα ζωηρόχρωμα κόκκινα σπυριά του ροδιού πρωταγωνιστούν στις γιορτινές σαλάτες – ή και σε άλλα γιορτινά φαγητά όπως το κρέας από κυνήγι, το χοιρινό ή το πιλάφι.

Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που η παράδοσή μας ζητά να σπάσουμε ένα ρόδι στην πόρτα του σπιτιού μας την Πρωτοχρονιά. Και ακόμη περισσότεροι για να το έχουμε στο τραπέζι μας όλο το χειμώνα που είναι η εποχή του.

Τα οφέλη του ροδιού για την υγεία μας
Καθυστερεί τη γήρανση : Το ρόδι περιέχει μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Σύμφωνα με την κλίμακα της αμερικανικής υπηρεσίας γεωργίας σχετικά με την ικανότητά τους απορρόφησης των ελευθέρων ριζών (ORAC scale – Oxygen Radical Absorbance Capacity) ο χυμός του ροδιού έχει την αξιοσημείωτη αξιολόγησης των 2860 μονάδων. Γι’ αυτό και ο χυμός ροδιού αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές φυσικές κρέμες αντιγήρανσης.

Προστατεύει τα νεφρά : Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Renal Failure έδειξε πως το εκχύλισμα του ροδιού προλαμβάνει τις βλάβες των νεφρών και τα προστατεύει από τις επικίνδυνες τοξίνες του περιβάλλοντος.

Προστατεύει και αναγεννά το ήπαρ : Άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Toxicology and Industrial Health έδειξε άλλη μια πολύτιμη για την υγεία μας δράση του χυμού του ροδιού : όχι μόνο προστατεύει το συκώτι αλλά βοηθά επίσης στην αναγέννησή του όταν έχει υποστεί βλάβες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό : Το ρόδι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C που είναι γνωστό πως ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλει στη γρηγορότερη ανάρρωση από ιώσεις.

Δρα κατά των αλλεργιών : Το ρόδι παρουσιάζει μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, ουσίες που μειώνουν τη βιοχημική διαδικασία που σχετίζεται με την εμφάνιση αλλεργιών.

Προστατεύει κατά της καρδιοπάθειας : Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Atherosclerosis δείχνει πως το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού για τη σύνθεση χοληστερόλης και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες στο αγγειακό σύστημα.

Προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου : Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Translational Oncology υποδεικνύει πως ο χυμός και το εκχύλισμα του ροδιού εξουδετέρωσαν στη διαδικασία πειραμάτων καρκινικά κύτταρα που ευθύνονταν για τον καρκίνο του προστάτη. 

Άλλη επιστημονική ομάδα μελέτησε την επίδραση του ροδιού και των συστατικών του (λουτεολίνη, ελλαγικό οξύ και πουνικικό οξύ) κατά του καρκίνου του μαστού. Στα αποτελέσματά τους που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Breast Cancer Research and Treatment, ανέφεραν πως θα μπορούσε το ρόδι να είναι μια αποτελεσματική τροφή για την πρόληψη της εξάπλωσης του καρκίνου.

Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση : Ο χυμός του ροδιού εξετάστηκε σε έρευνα σχετικά με τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και βρέθηκε πως το εκχύλισμά του μπορεί να βοηθά τον έλεγχό της, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Plant Foods for Human Nutrition.

Παρότι σε πολλές από τις παραπάνω έρευνες και αναφορές, η δράση του ροδιού δεν είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένη, το σίγουρο είναι πως το ρόδι έχει αντιοξειδωτική δράση και περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες) ενώ παράλληλα δίνει ελάχιστες θερμίδες.

Απολαύστε το τώρα που είναι η εποχή του στα φαγητά και τις σαλάτες, σαν σνακ ή πιο εύκολο, πιείτε το χυμό του σκέτο ή ανάμικτο με χυμό πορτοκαλιού, καρότου ή/και μήλου.





Γιατί πρέπει να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί - Νο 2.....!!!!!!!!

Οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει ότι το νερό με λεμόνι το πρωί κυρίως είναι θαυματουργό, ποιες είναι όμως οι ιδιότητες του και σε τι σας βοηθάει; 

Το να προσθέτετε λεμόνι στο νερό σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βοηθήσετε την υγεία, αλλά και την εμφάνιση σας. Όχι μόνο σας βοηθάει να ξεδιψάσετε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο ποτό, αλλά ταυτόχρονα τροφοδοτεί και το σώμα σας με βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία τα οποία είναι άκρως απαραίτητα. 

Για ποιους λόγους όμως θα έπρεπε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή; 

Ποια τα οφέλη του να πίνετε νερό με λεμόνι το πρωί :
Ο συνδυασμός του νερού με το λεμόνι φροντίζει ώστε ο οργανισμός μας να έχει σωστή ποσότητα ηλεκτρολυτών, οι οποίοι ενυδατώνουν το σώμα μας. Τα λεμόνια είναι εκείνα που περιέχουν αρκετή ποσότητα ηλεκτρολυτών όπως κάλιο, ασβέστιο αλλά και μαγνήσιο. 

Είναι αρκετά καλό για τις αρθρώσεις, μιας και μειώνει τον πόνο των αρθρώσεων και των μυών. 

Αν το νερό είναι και ζεστό βοηθάει ακόμη περισσότερο στην πέψη, καθώς απελευθερώνει όλο το κιτρικό οξύ από το λεμόνι. Το κιτρικό οξύ αλληλεπιδρά με άλλα ένζυμα και οξέα τα οποία βοηθούν στην γρήγορη έκκριση των γαστρικών υγρών και την πέψη. 

Το συκώτι παράγει περισσότερα ένζυμα με το λεμόνι, παρά με οποιαδήποτε άλλη τροφή. 

Επίσης, καθαρίζει συκώτι, μιας και απελευθερώσει τις τοξίνες. 

Βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, τον πονόλαιμο αλλά και την φλεγμονή των αμυγδαλών. Αυτό συμβαίνει λόγω των αντι-φλεγμονωδών ιδιοτήτων του λεμονιού. 

Βοηθάει στην φυσική ρύθμιση της κυκλοφορίας του εντέρου. 

Είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία του μεταβολισμού, δεδομένου ότι το λεμόνι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει την ιδιότητα να προστατεύει τον οργανισμό μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο. Η κατάθλιψη και το άγχος συχνά προκαλούνται από τα χαμηλά επίπεδα του καλίου στο αίμα. 

Σε μικρή ποσότητα καθημερινά καθαρίζει το αίμα, τα αιμοφόρα αγγεία και φυσικά τις αρτηρίες. 

Μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική μείωση της αρτηριακής πίεσης, καθώς μπορεί να μειώσει την υψηλή πίεση του αίματος μας κατά 10%. 

Ακόμη κι αν δεν το πιείτε το πρωί αλλά αμέσως πριν από ένα γεύμα, μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να διατηρήσει ένα υψηλότερο επίπεδο του pH. Ως γνωστόν όσο υψηλότερο είναι το pH που έχουμε, τόσο πιο πολύ το σώμα μας είναι σε θέση να καταπολεμήσει διάφορες ασθένειες. 

Επιπλέον είναι καλό για το δέρμα. Η βιταμίνη C που έχει το λεμόνι, βελτιώνει το δέρμα μας και αναζωογονεί όλο το σώμα. 

Το λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι νερό είναι απίστευτα ευεργετικό για τις εγκύους, λόγω του ότι τα λεμόνια έχουν βιταμίνη C, που δρα ως προσαρμογόνο βοηθώντας το σώμα να αντιμετωπίσει το κοινό κρυολόγημα. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά το σχηματισμό του οστικού ιστού ενός αγέννητου μωρού. Ταυτόχρονα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο, ένα μείγμα από νερό και λεμόνι βοηθά στον σχηματισμό των κυττάρων του εγκεφάλου αλλά και του νευρικού συστήματος του μωρού. 

Ανακουφίζει από την καούρα. 

Βοηθά στην διάλυση της πέτρας στην χολή, στα νεφρά και στο πάγκρεας. 

Βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στις φυτικές ίνες πηκτίνης που περιέχουν τα λεμόνια, οι οποίες βοηθούν στην καταστολή της πείνας. 

Βοηθά στην μείωση του πόνου των δοντιών και τις ουλίτιδας. 

Τέλος, προλαμβάνει τον καρκίνο, λόγω του ότι τα λεμόνια είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές. Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα αλκαλικό περιβάλλον σαν αυτό που δημιουργείτε από το λεμόνι. 





http://www.mother.gr

Γιατί πρέπει να πίνουμε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί - Νο 1....!!!!!!!!

Ο τρόπος που ξεκινάς την μέρα σου είναι πολύ σημαντικός, δεν έχει σημασία αν είσαι μητέρα, εργάτης, επιχειρηματίας, αθλητής, το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί έχει πολύ μεγάλη σημασία!

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι το πρόγραμμα σου είναι πολύ φορτωμένο για ένα σωστό πρωινό, αλλά αν μπορείς να βρεις χρόνο μόνο για ένα πράγμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου ένα ποτήρι ζεστό νερό με το χυμό από μισό λεμόνι είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.

Είναι πολύ απλό και τα οφέλη πολλά για να τα αγνοήσεις.

1) Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C μας βοηθάει να καταπολεμήσουμε τα κρυολογήματα και το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, επίσης βοηθά στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

2) Τα λεμόνια είναι απίστευτα αλκαλική τροφή!!!
Μπορεί τα λεμόνια από μόνα τους να είναι όξινα αλλά μέσα στον οργανισμό μας γίνονται αλκαλικά (το κιτρικό οξύ δεν δημιουργεί οξύτητα στο σώμα όταν μεταβολίζεται). Όπως γνωρίζουμε ένα αλκαλικό σώμα είναι πραγματικά το κλειδί για καλή υγεία.

3) Βοηθά στην απώλεια βάρους
Τα Λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποίες βοηθάνε στη μείωση της πείνας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα χάνουν βάρος γρηγορότερα.

4) Ενισχύει την πέψη
Το ζεστό νερό χρησιμεύει για την τόνωση της γαστρεντερικής οδού. Τα λεμόνια και τα λάιμς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες βοηθώντας στην αποβολή των τοξινών και στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

5) Λειτουργεί ως φυσικό διουρητικό
Ο χυμός του λεμονιού βοηθάει στην αποβολή των ανεπιθύμητων υλικών επειδή αυξάνει το ποσοστό ούρησης. Επομένως οι τοξίνες αποβάλλονται γρηγορότερα με αποτέλεσμα ένα υγιές ουροποιητικό σύστημα.

6) Καθαρίζει το δέρμα
Η βιταμίνη C βοηθά στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων. Το νερό με λεμόνι καθαρίζει τις τοξίνες από το αίμα, με αυτό τον τρόπο βοηθά στο να διατηρηθεί το δέρμα καθαρό.

7) Ενυδατώνει το λεμφικό σύστημα
Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης (προφανώς). Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο (κόπωση των επινεφριδίων), δεν μπορεί να εκτελέσει όλες τις κατάλληλες λειτουργίες του, αυτό οδηγεί σε συσσώρευση τοξικών ουσιών, άγχος, δυσκοιλιότητα και ο κατάλογος συνεχίζεται. 

Τα Επινεφρίδια είναι δύο μικροί αδένες που βρίσκονται πάνω από τα νεφρά, και μαζί με το θυρεοειδή δημιουργούν ενέργεια. Επίσης εκκρίνουν σημαντικές ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της αλδοστερόνης. 

Η αλδοστερόνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια που ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού και τη συγκέντρωση των μεταλλευμάτων, όπως το νάτριο στο σώμα μας, βοηθώντας μας να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Τα επινεφρίδια είναι επίσης υπεύθυνα για τη μείωση του άγχους.

Υιοθετώντας μόνο αυτή την πρακτική, πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα μπορεί να αλλάξει ριζικά η υγεία μας και να μας χαρίσει ενέργεια.
Η συνταγή είναι πολύ απλή-ένα φλιτζάνι ζεστό, χλιαρό νερό και το χυμό από μισό λεμόνι.





Κόψατε το τσιγάρο; Πώς δεν θα πάρετε κιλά.....!!!!!!!!!

Η διακοπή του καπνίσματος είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε μια μικρή αύξηση του βάρους σας – σκεφτείτε όμως πως αυτό είναι το ελάχιστο αντίτιμο για το καλό που θα κάνετε στην υγεία σας με τη διακοπή του καπνίσματος. Ωστόσο, αν υιοθετήσετε μερικές έξυπνες διατροφικές συμβουλές μπορείτε να αποφύγετε ακόμη κι αυτή τη μικρή άνοδο της ζυγαριάς.

Ένα μικρό ποσοστό οφείλεται στη διαφορετική λειτουργία του μεταβολισμού, που στους καπνιστές είναι αυξημένος κατά περίπου 10%. Επίσης, είναι η ανάγκη για να βάζετε κάτι στο στόμα σας αντί για τσιγάρο ή το τσιμπολόγημα στο εστιατόριο ή στο μπαρ αντί να ανάψετε τσιγάρο...

- Επιδιώξτε να τρώτε τακτικά (π.χ. κάθε 3 - 4 ώρες) στη διάρκεια της ημέρας και μάλιστα φαγητό ή σνακ που ετοιμάζετε από το σπίτι. Προτιμήστε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, αλλά υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. 

Με τον τρόπο αυτό διατηρείται σταθερό το επίπεδο του σακχάρου στον οργανισμό σας και αποφεύγετε τις “λιγούρες”.

- Ένα μυστικό για τον έλεγχο του βάρους είναι να επικεντρώνεστε σε αυτά που μπορείτε να φάτε και όχι σε αυτά που «απαγορεύονται». Γεμίστε το ψυγείο (στο σπίτι και στο γραφείο) με ποικιλία πολύχρωμων φρούτων, γιαούρτια χαμηλών λιπαρών και λαχανικά, όπως αγγούρι, καρότα, φύλλα μαρουλιού ή αντίβ (σικορέ) στα οποία  θα καταφεύγετε όταν  νιώθετε επιθυμία για τσιγάρο.

- Στα κύρια γεύματα προτιμήστε όσπρια, άπαχα κρέατα και ψάρι με λαχανικά και μειώστε τις μερίδες των δημητριακών προϊόντων – και προτιμήστε αυτά να είναι  ολικής άλεσης.

- Έχετε πρόχειρα σνακ με λίγες θερμίδες. Η ιδανική επιλογή είναι μπαστούνια από αγγούρι, καρότο, σέλινο ή μεγάλα κομμάτια ωμών λαχανικών (όπως το κόκκινο και λευκό λάχανο) τα οποία μπορείτε να περιχύσετε με άφθονο λεμόνι ή λίγο ξύδι μπαλσάμικο και να καταφεύγετε σε αυτά κάθε φορά που θέλετε να καπνίσετε ή να βάλετε κάτι στο στόμα σας.

- Μια καλή ιδέα που μειώνει την όρεξη είναι να πίνετε 1 - 2 ποτήρια νερό ή κάποιο ρόφημα χωρίς ζάχαρη 10 - 20 λεπτά πριν ή μετά κάθε γεύμα ή σνακ.

- Αν θέλετε οπωσδήποτε γλυκό διαλέξτε ένα με περιορισμένες θερμίδες όπως ζελέ ή κρέμα καραμελέ (ιδέα: φτιάξτε την κανονική ποσότητα και συνταγή και μοιράστε τη στα διπλάσια μπολ κόβοντας έτσι στη μέση τις θερμίδες κάθε γλυκού). Εναλλακτικά μπορείτε να φάτε μια μπάρα δημητριακών, που εκτός απ’ τη γλυκιά της γεύση θα ενισχύσει τον οργανισμό σας με βιταμίνες και φυτικές ίνες.

- Και τέλος, βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα για να μειωθεί η επιθυμία για γλυκό ή/και τσιγάρο.





Ελένης Δασκαλάκη

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Κανέλα, ένα μπαχαρικό-φάρμακο: Οι ασθένειες που προλαμβάνει και τα προβλήματα που λύνει-λίστα....!!!!!!!

H κανέλα είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό. Οι περισσότεροι την προσθέτουμε στη μηλόπιτα, τον καφέ ή τη ζεστή σοκολάτα. Άντε και σε κάποια αλμυρά φαγητά με κόκκινη σάλτσα. Όπως δείχνουν, όμως, πολλές μελέτες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προσθέτουμε την κανέλα σε… ότι βρούμε. 

Συγκεκριμένα, μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η ενσωμάτωση της κανέλας στη διατροφή μπορεί να βελτιώσει γενικά την υγεία. Πέραν του ότι θα προσθέτει, αδιαμφισβήτητα, γεύση. Η κανέλα είναι πλούσια σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο, φλαβανόλες και μαγγάνιο, δηλαδή σε μερικά από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά. 

Οι οκτώ κυριότεροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αυξήσουμε την πρόσληψη κανέλας είναι οι εξής : 

Η κανέλα ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου 
Οπως έχει αποδειχθεί η μυρωδιά της κανέλας ενισχύει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ η πρόσληψή της βελτιώνει γενικότερα τη λειτουργία του… υπολογιστή του ανθρωπίνου σώματος. Η κανέλα βοηθά, επίσης, στην ενίσχυση της μνήμης, τη συγκέντρωση, ενώ μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Επίσης, η κατανάλωση λίγης κανέλας κάθε ημέρα βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και στην αποφυγή πονοκεφάλων. 

Η κανέλα κάνει καλό στην καρδιά 
Η ενίσχυση της διατροφής με κανέλα βοηθά στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων από την κατανάλωση λιπαρών γευμάτων. 

Η κανέλα βοηθά στην απώλεια βάρους 
Η ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση, όπως είναι γνωστό μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους. Αν κάποιος ενισχύσει τη διατροφή του με κανέλα τα αποτελέσματα θα είναι πιο θεαματικά. Και αυτό γιατί η κανέλα βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού και στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα, κάτι το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στην απώλεια βάρους. 

Η κανέλα βελτιώνει την υγεία του εντέρου σας 
Η κανέλα προλαμβάνει τη δυσπεψία, το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου, στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τη διάρροια. 

Η κανέλα βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου 
Η κανέλα βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων. Τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με γλυκόζη και αγνοούν τα μεταβολικά σήματα. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο πρέπει να υπάρχει έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Η κανέλα, όπως περιγράψαμε παραπάνω, βοηθάει. 

Η κανέλα βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης 
Η κανέλα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου που βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης, και την πρόληψη εμφάνισης κραμπών. Επιπλέον, περιέχει μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών. 

Η κανέλα κάνει καλό στα ούλα 
Η κανέλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συστατικά στοματικών διαλυμάτων και καραμελών και αυτό γιατί διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθά στην προστασία των ούλων και των δοντιών. Επίσης, βελτιώνει την αναπνοή… 

Η κανέλα κάνει καλό στο δέρμα 
Λόγω των αντιβακτηριδιακών της ιδιοτήτων η κανέλα βοηθά στην ανακούφιση από τον κνησμό και την ερυθρότητα του δέρματος. Επίσης, βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής, ενώ λόγω της φυσικής θερμότητας που παράγει μπορεί να χρησιμοποιείται και στο μασάζ βοηθώντας στην ανακούφιση των πόνων των μυών και των αρθρώσεων. 





Κάπνισμα : 5 τρόφιμα που εξαλείφουν τη νικοτίνη από το σώμα.....!!!!!!!!!

Η νικοτίνη είναι μία από τις ισχυρότερες ουσίες που περιέχουν τα τσιγάρα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, έτσι ώστε να μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα.

Πέντε τρόφιμα που θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας :

Μπρόκολο
Περιέχει υψηλά επίπεδα της βιταμίνης Β5 και C, και οι ουσίες που προστατεύουν τους πνεύμονες από τις τοξίνες.

Ο χυμός καρότων
Εάν καπνίζετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά αφού ολοκληρώσετε ένα τσιγάρο,η νικοτίνη παραμένει στο σώμα για τρεις ημέρες και καταστρέφει , μεταξύ άλλων, και το δέρμα. Ο χυμός καρότων είναι πολύ καλός για το δέρμα και οι βιταμίνες Α, C, Κ και Β που περιέχονται είναι πολύ αποτελεσματικές στην εξάλειψη της νικοτίνης.

Πορτοκάλι
Μια ομάδα ερευνητών έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών μπορεί να βοηθήσει τους καπνιστές να σταματήσουν σταδιακά το κάπνισμα . Η επιστημονική εξήγηση είναι ότι τα εσπεριδοειδή περιέχουν βιταμίνη C, γνωστή για τις ευεργετικές επιδράσεις στον αγώνα κατά του καπνίσματος.

Σπανάκι
Το σπανάκι διεγείρει την εξάλειψη της νικοτίνης λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες και φολικό οξύ.

Ακτινίδια
Βοηθά στην εξάλειψη της νικοτίνη και περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε . Το ακτινίδιο είναι μια πολύ καλή πηγή φυτικών ινών. Οι συγκεκριμένες ίνες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της πέψης, καθώς λειτουργούν ρυθμιστικά και απομακρύνουν τις περιττές για τον οργανισμό τοξίνες, ιδίως από το έντερο.





Επιμέλεια - Μετάφραση :
Ελένη Μιχαλάκη 

8 συνήθειες, που θα σας οδηγήσουν στα 100.....!!!!!!!!!!!

Η συνταγή της μακροζωίας δεν είναι κάποιο μυστικό καλά κρυμμένο σε ένα σεντούκι θαμμένο στα βαθύτερα βάθη του ωκεανού.

Η μακροζωία είναι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας σήμερα, όπως είναι το ένα ποτήρι κρασί, η μαύρη σοκολάτα, τα Ωμέγα-3 λιπαρά και η καλή διάθεση.

Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι 8 συνήθειες που θα σας δώσουν το συγκριτικό προβάδισμα στην παραμονή σας στο μάταιο τούτο κόσμο;

Φάτε σούσι
Οι γυναίκες της Ιαπωνίας έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής στον κόσμο και οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το πλεονέκτημα στις διατροφικές τους συνήθειες. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση υψηλών επιπέδων Ω-3 λιπαρών οξέων συνδέεται με χαμηλότερο ρίσκο οιωνδήποτε προβλημάτων υγείας και θανάτου από αυτά.

Παραδοθείτε σε (λίγη) σοκολάτα
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, δυο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, μειώνει το ρίσκο καρδιαγγειακών θεμάτων.

Χαρείτε
Οι άνθρωποι που χαίρονται τη ζωή και διατηρούν τη διάθεσή τους σε υψηλά επίπεδα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από άτομα με χειρότερη και κακή, γενικά, διάθεση. Αν δεν πιστεύετε στις θεωρίες περί θετικής σκέψης, θα πειστείτε από τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνης τους άγχους) και τη χαμηλή πίεση (χαμηλότερο ρίσκο προβλημάτων στην καρδιά) που καταγράφονται στα άτομα με θετική προδιάθεση απέναντι στη ζωή.

Επενδύστε στους ξηρούς καρπούς
Όσοι τρώνε πολλούς ξηρούς καρπούς, ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά, διαβήτη, νοσημάτων των πνευμόνων, καρκίνου και γενικά κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και τον εαυτό τους. Αν θέλετε αριθμούς, όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.

Κόψτε το κάπνισμα
Είναι αναμενόμενο κομμάτι της λίστας, αλλά δεδομένου ότι πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν να το κάνουν, αξίζει την επανάληψη. Ένα νούμερο, ακόμα, που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας δώσει την αφορμή για να το κόψετε, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια εθισμού, είναι ότι οι γυναίκες που το κόβουν πριν τα 40, κερδίζουν μια δεκαετία ζωής, συγκριτικά με εκείνες που το κόβουν πολύ αργότερα.

Σηκωθείτε όρθιοι
Το να κάθεστε όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, κάνει καλό στην επαγγελματική σας επιτυχία, αλλά δεν κάνει καλό στο σώμα σας. Οι έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που περνούν καθισμένες, περισσότερες από 6 ώρες την ημέρα, έχουν 40% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, από εκείνες που φροντίζουν να σηκώνονται τακτικά, ασχέτως της γενικής φυσικής τους κατάστασης.

Πιείτε ένα ποτηράκι
Πιείτε ΕΝΑ ποτηράκι κρασί και θα αυξήσετε το χρόνο ζωής σας σε αυτή τη γη. Διατηρείστε, ωστόσο, το μέτρο και την ποσότητα στο ένα ποτηράκι την ημέρα, γιατί τα πολλά ποτηράκια έχουν αντίθετα αποτελέσματα.

Κινηθείτε
Η καθημερινή άσκηση, διατηρεί τη φυσική σας κατάσταση σε καλά επίπεδα, απελευθερώνει ενδορφίνες που κάνουν καλό σε πολλά επίπεδα και, σύμφωνα, με σχετική έρευνα συμβάλει και στη μακροβιότητα.





clickatlife.gr

Μια καθηγήτρια ζήτησε από τους μαθητές της να κόψουν ένα χαρτί. Για τον ποιο όμορφο λόγο.....!!!!!!!!!

Όπως πολλές ακόμη ιστορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, η ιστορία που ακολουθεί μπορεί να μην είναι πραγματική. Το μήνυμα όμως που μεταφέρει δεν μπορεί να αμφισβητηθεί..!

Μια μέρα, μια καθηγήτρια ζήτησε από τους μαθητές της να γράψουν σε ένα χαρτί όλα τα ονόματα των συμμαθητών τους, αφήνοντας ένα κενό ανάμεσα σε κάθε όνομα.

Στη συνέχεια, τους είπε να σκεφτούν το ωραιότερο πράγμα που θα μπορούσαν να πουν για τον κάθε έναν από τους συμμαθητές τους και να το γράψουν στο κενό κάτω από κάθε όνομα. Άφησε στα παιδιά περιθώριο μέχρι να χτυπήσει το διάλειμμα και τους ζήτησε πριν φύγουν, να της παραδώσουν όλα τα χαρτιά.

Το Σαββατοκύριακο η καθηγήτρια έκοψε τόσα φύλλα χαρτιού όσα ήταν οι μαθητές της, έγραψε ένα όνομα μαθητή σε κάθε φύλλο και κάτω από τα ονόματα σημείωσε όλα όσα είχαν γράψει οι υπόλοιποι μαθητές για αυτόν τον μαθητή στη τάξη.

Τη Δευτέρα που ακολούθησε έδωσε σε κάθε μαθητή το φύλλο χαρτί με το όνομά του.

Για λίγες ημέρες όλα τα παιδιά ήταν χαμογελαστά. «Αλήθεια;» τα άκουσε η καθηγήτρια να ψιθυρίζουν. «Ποτέ δεν περίμενα ότι με συμπαθούν τόσο πολύ τα παιδιά!» «Δεν ήξερα ότι κάποιος πιστεύει τόσο σε μένα!» ήταν μερικά από τα σχόλια των παιδιών.

Πέρασε ο καιρός και το πείραμα της καθηγήτριας με τα χαρτιά ξεχάστηκε. Κανείς δεν ανέφερε ποτέ ξανά για αυτό, ούτε κάποιος εμφάνισε ποτέ τη σελίδα με το όνομά του.

Η καθηγήτρια δεν ρώτησε και δεν έμαθε ποτέ αν τα παιδιά το συζήτησαν με τους φίλους τους ή με τους γονείς τους. Δεν την ενδιέφερε. Το πείραμα είχε πετύχει το στόχο του. Οι μαθητές ήταν ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους και με τους συμμαθητές τους.

Δυο χρόνια αργότερα τα παιδιά τελείωσαν το σχολείο και ακολούθησαν την πορεία τους στη ζωή.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ένας από τους μαθητές που συμμετείχαν στο «πείραμα», σκοτώθηκε σε αυτοκινητικό δυστύχημα. Όταν το έμαθε η καθηγήτρια, πήγε για να παρευρεθεί στην κηδεία του.

Η εκκλησία ήταν γεμάτη με ανθρώπους που τον αγαπούσαν και ήθελαν να τον χαιρετήσουν για τελευταία φορά. Η οικογένεια του, οι φίλοι του. Εκείνος έμοιαζε τόσο ήρεμος, τόσο όμορφος.

Όταν ήρθε η σειρά της καθηγήτριας να πλησιάσει το φέρετρο, στάθηκε για λίγο πάνω στον αδικοχαμένο νεαρό και τον κοιτούσε θλιμμένη.

Εκείνη τη στιγμή, ένιωσε ένα χέρι να την ακουμπά απαλά στον ώμο.

«Ήσασταν η καθηγήτρια μαθηματικών του Μάρκου;» τη ρώτησε με σιγανή φωνή ένας ψηλός νεαρός.

Εκείνη κούνησε το κεφάλι: «Ναι.»

Ο νεαρός συνέχισε: «Ο Μάρκος μιλούσε πολύ για εσάς.»

Μετά τη κηδεία, οι περισσότεροι από τους φίλους και τους πρώην συμμαθητές του Μάρκου κάθισαν σε ένα καφενείο. Μαζί τους κάθισαν και οι γονείς του αδικοχαμένου νέου αλλά και η καθηγήτρια.

«Θέλω να σας δείξω κάτι,» είπε ο πατέρας του Μάρκου στη καθηγήτρια ενώ έβγαζε το πορτοφόλι του από την τσέπη του.

«Βρήκαμε αυτό το χαρτί στο πορτοφόλι του Μάρκου. Το είχε συνεχώς μαζί του και σκεφτήκαμε ότι μπορεί να το αναγνωρίσετε.»

Άνοιξε το πορτοφόλι και έβγαλε προσεκτικά ένα ξεθωριασμένο κομμάτι χαρτί που προφανώς είχε διπλωθεί και ξεδιπλωθεί πάρα πολλές φορές.

Η καθηγήτρια μόλις το είδε κατάλαβε. Ήταν το χαρτί που έγραφε όλα τα καλά πράγματα που έγραψαν οι συμμαθητές του Μάρκου για τον Μάρκο.

«Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που το κάνατε αυτό», της είπε η μητέρα του. «Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το χαρτί για το παιδί μας ήταν πολύτιμο.»

Τη βαριά ατμόσφαιρα διέκοψε η φωνή του Κώστα από το βάθος της αίθουσας.

«Και εγώ έχω ακόμα τη λίστα μου. Είναι στο πάνω συρτάρι του γραφείου μου !»

«Εγώ την έχω στο ημερολόγιο μου», είπε η Μαρία.

Η καθηγήτρια άκουγε έναν έναν, όλους τους μαθητές της, και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της. Δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο άγγιξε όλες αυτές της ψυχές, η ιδέα μια ταπεινής καθηγήτριας Λυκείου.

Όλοι έχουμε την τάση να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε τη στοργή και την αγάπη μας στους συνανθρώπους μας. Το ξεχνάμε ενώ ταυτόχρονα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η ζωή δεν είναι αιώνια. Κάποτε τελειώνει. Έχει ημερομηνία λήξης.

Γι’ αυτό πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε και ότι είναι σημαντικοί για εσάς. Μην φοβάστε να εκφράσετε τα συναισθήματα σας. Πείτε το, πριν να είναι πολύ αργά.





www.dinfo.gr

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μέσω της ασθένειας μιλάμε στον εαυτό μας.....!!!!!!!!!

Βάζουμε το σώμα μας να μαρτυρήσει τι μας συμβαίνει : ο πόνος , η φλεγμονή ,εκφράζουν εύγλωττα τα συναισθήματα μας.Μόνο που το εκάστοτε συναίσθημα μετατρέπεται σε σωματική αίσθηση : μπορεί να μας προξενεί φαγούρα , να μας τρώει , να είναι ένας υπόκωφος πόνος αλλά τι είναι αυτό που μας προξενεί φαγούρα τι μας τρώει και σε τι.. αντηχεί ο πόνος;

Τι ακριβώς σημαίνει όταν πάμε στο γιατρό για τους πονοκεφάλους μας ; Ο γιατρός ακούει προσεχτικά και σημειώνει «κεφαλαλγία» .Εμείς οι ίδιοι ζητάμε να δώσει όνομα σε αυτό που αισθανόμαστε .Το γεγονός ότι έχει ένα όνομα μας καθησυχάζει.Γιατί αυτό σημαίνει πως είναι κάτι συγκεκριμένο ,αναγνωρίσιμο, καταγεγραμμένο και ενδεχομένως μετρήσιμο. 

Όμως μ αυτόν τον τρόπο υπάρχει ο κίνδυνος να περάσει απαρατήρητο εκείνο που προσπαθούμε να εκφράσουμε μέσω της ασθένειας. Η διάγνωση είναι μια απαραίτητη διαδικασία.(;) Είναι όμως δίκοπο μαχαίρι : δίνοντας όνομα σε μια ασθένεια ,βάζοντας της μια ετικέτα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να απομακρυνθούμε από το ζήτημα που μας θέτει. Το να αφεθούμε στον γιατρό μας είναι θεμιτό. 

Άλλωστε είναι δουλειά του να μας βοηθήσει και να μας προστατεύσει.Αν όμως εγκαταλείψουμε την ευθύνη αυτού που νιώθουμε , αν η ασθένεια γίνει θέμα του γιατρού και μόνο , τι θα απογίνει το ζήτημα που θέτουμε στον εαυτό μας μέσω της ασθένειας;

Αντικαθιστώντας τις λέξεις με πόνο , χάνουμε την ουσία αυτού που προσπαθούμε να εκφράσουμε στον εαυτό μας.Χρησιμοποιούμε το σώμα μας όπως χρησιμοποιούμε μια μεταφορά.Και ξαφνικά ,αυτό που προσπαθούμε να εκφράσουμε γίνεται ακατανόητο : υποφέρουμε χωρίς να ξέρουμε το γιατί ,σαν να μας λείπει ο κώδικας…Το να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλουμε να εκφράσουμε μέσα από την ασθένεια μας αποτελεί το πρώτο βήμα για τη θεραπεία.

Ο Α με επισκέφτηκε για ένα έκζεμα που είχε εδώ και δύο χρόνια .Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ,αντί να απαντάει στις ερωτήσεις μου,έλεγε διαρκώς «με τρώει το άτιμο» ..Αδύνατον να τον κάνω να πει κάτι άλλο .

Οπότε πήρα ένα κομμάτι χαρτί και έγραψα πάνω με μεγάλα γράμματα «ΜΕ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΑΤΙΜΟ» και ρώτησα τον Α :
«Ποιο είναι το άτιμο που σας τρώει ;» Το βλέμμα του τότε φωτίστηκε .Η εμφάνιση του εκζέματος εδώ και δύο χρόνια , συνέπιπτε χρονικά με μια κατάσταση που τον εκνεύριζε.

Το δέρμα του είχε «σωματοποιήσει» αυτό το «ΑΤΙΜΟ» Μερικές φορές υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να ομολογήσουμε στον εαυτό μας.Μας είναι πολύ δύσκολο ή πολύ οδυνηρό για πολλούς λόγους και τότε χρησιμοποιούμε το σώμα ως μάρτυρα…Συγχρόνως , χρησιμοποιούμε ως μάρτυρα και το γιατρό μας και πολλές φορές, το ίδιο μας το περιβάλλον,Η ασθένεια είναι ένας τρόπος να μιλάμε στον εαυτό μας και στους άλλους.Γιατί συνειδητά ή ασυναίσθητα , μ αυτόν τον τρόπο τους δείχνουμε την δυσφορία μας.





P.Dransart.
platinahomeopathy.wordpress.com

«Μέχρι τώρα φοβόμασταν… Από τώρα και στο εξής, θα ελπίζουμε».....!!!!!!!

Αυστρία 1944. Ο γιατρός Βίκτωρ Φρανκλ και η σύζυγός του συλλαμβάνονται . Εκείνος επρόκειτο να οδηγηθεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Την στιγμή της σύλληψης τους, ο σύζυγος γύρισε στην γυναίκα του και της είπε μία διάσημη φράση … «Μέχρι τώρα φοβόμασταν… Από τώρα και στο εξής, θα ελπίζουμε».

Είχαν χάσει ότι σημαντικότερο, την ελευθερία τους. Κι όμως, προσπάθησε να της δείξει από μία άλλη οπτική γωνία, το γεγονός της σύλληψής τους. Το τέλος της ελευθερίας τους, σήμαινε το τέλος μιας «σκλαβωμένης» σκέψης σε ένα συνεχή φόβο μήπως την χάσουν. Τώρα πια τέλειωναν οι σκέψεις γύρω από τον φόβο γιατί αυτό που φοβόντουσαν συνέβη… Και ως τώρα δεν ζούσαν μία ελεύθερη ζωή έχοντας ένα φυλακισμένο μυαλό από τον φόβο…

Ήταν και πολύ ερωτευμένοι μεταξύ τους… Αυτό ήταν ένα πολύ δυνατό συστατικό… γιατί έδινε στον γιατρό ένα νόημα στην άδικη, παράλογη και θανατηφόρα ρουτίνα του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Το να κρατηθείς στη ζωή για να ξαναδείς τον άνθρωπό σου, σε κάνει πανίσχυρο… τα συναισθήματα για έναν άνθρωπο, για μια ιδέα, σε κάνουν παντοδύναμο… ικανό να αντλήσεις δύναμη εναντίον κάθε φόβου. Η δύναμη υπάρχει μέσα σου, απλά χρειάζεται το κατάλληλο κίνητρο για να βγει… Τα σωστά λόγια που θα την ξυπνήσουν, γιατί απλά «κοιμάται» όταν δεν έχει εκδηλωθεί σε κάποιον άνθρωπο.

Ο γιατρός έγραφε… «Είναι απαραίτητο να βρεις ένα νόημα, τον λόγο που περνάς μέσα από δύσκολες και επώδυνες εμπειρίες, και ίσως το νόημα τους είναι το να εξελιχθείς σε κάτι καλύτερο»…

Αν βρεις το νόημα της ζωής, τότε θα βρίσκεις και την ελπίδα να ξεπεράσεις τις δυσκολίες της…

Τότε ο εχθρός ήταν «ορατός» και η απειλή του πολέμου, ανέδειξε την ζωή σε ύψιστο αγαθό. Όλα τα «υλικά» θα μπορούσαν μετά να διορθωθούν, από ένα ζευγάρι σαν τον ιατρό και την σύζυγό του, αρκεί να είχαν τη ζωή τους κι ο ένας τον άλλο.

Ο Καρτέσιος έλεγε τον φόβο χωρίς ελπίδα… απελπισία, διότι ο φόβος και η ελπίδα είναι εχθροί… αν εστιάσεις λίγο το μυαλό στην ελπίδα, ο φόβος έχει αρχίσει να χάνει την μάχη μαζί της. Αυτό δεν σημαίνει να τα αφήσεις όλα πάνω στην ελπίδα… λίγο μόνο, σαν όνειρο που κάνεις ξύπνιος… και που σου δίνει την δύναμη να συνεχίσεις να προχωράς, να συνεχίσεις να εμπιστεύεσαι, γιατί δεν χάνεις την ελπίδα σου ότι το καλό υπάρχει και ότι μπορεί να επικρατήσει…

Ο Βίκτωρ Φρανκλ θεώρησε ότι η αγάπη για την γυναίκα του ήταν το νόημα που του έδωσε τη δύναμη να αντέξει μία τόσο δύσκολη εμπειρία. Κατά περίεργο τρόπο η εμπειρία αυτή αύξησε την παρατηρητικότητα των ανθρώπων που την έζησαν για πράγματα που θεωρούσαν δεδομένα στη ζωή και τα οποία δεν απολάμβαναν. Μεγάλωσε μάλιστα και την αντίληψη τους για το πώς νιώθουν και βλέπουν τον κόσμο οι άλλοι άνθρωποι. Τους έκανε δηλαδή πιο… ανθρώπινους!





Ο Νίκος Βακόνδιος είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου παν/μίου Θεσσαλονίκης, εξειδικευμένος στη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιστη όλου του φάσματος των ψυχικών διαταραχών. Είναι επιστημονικός συνεργάτης γενικών κλινικών και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στο Χαλάνδρι
http://enallaktikidrasi.com

Διαχειριστείτε την ενέργεια των Χρημάτων......!!!!!!!!!

Γειά σας φίλοι μου, σήμερα θα δώσουμε μια πρακτική για την ανάπτυξη αυτοσυνείδησης στη καθημερινότητα μας!

Σε μια συζήτηση με φίλους ανέπτυξα ένα παράδειγμα για την ενέργεια των χρημάτων χωρίς να τους το έχω πει!

Τους έφερα ένα μπολ με νερό, και τους είπα να μεταφέρει ο καθένας με το δεξι του χέρι την ενέργεια που θα ήθελε να προσφέρει, αν ήξερε οτι όλοι μετά, μαζί και αυτός, θα πίναμε από το μπολ!

Οι δύο μετέφεραν θετική ενέργεια, ένας την δόνηση της θεραπείας και ένας την δόνηση της κάθαρσης , εγώ μια ευλογία αρμονίας με τα Θεία.

"Ακριβώς αυτό που κάναμε τώρα, αυτό πρέπει να κάνετε κάθε φορά που προσφέρετε την ενέργεια ... ακόμα και στην ενέργεια που λέτε λεφτά!"

Όλο το σύστημα θα μπορεί να αλλάξει με τη δική μας προσφορά!

Είναι ένα θέμα που πολλοί άνθρωποι δεν είναι συνειδητοί !

Κάθε φορά που δίνεται χρήματα... παρατηρείστε τον εαυτό σας...
Τα προσφέρετε με τη καρδιά σας?... τις περισσότερες φορές δυσανασχετειτε..

Όλο το ενεργειακό σύστημα των χρημάτων, όπως έχω γράψει στην ανάρτηση στο μπλοκ μου με τίτλο " το αόρατο χρήμα", είναι η δική μας ενέργεια που αποτυπώνεται πάνω στα χαρτονομίσματα...

Καταλαβαίνετε τώρα τι "πίνετε" ?

Καταλαβαίνετε τώρα πως δηλητηριάζεται το ρευστό? από εμάς τους ίδιους!

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί πολλοί άνθρωποι φοβούνται το χρήμα ?

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί το χρήμα είναι ένας αγωγός αρνητικής ενέργειας και διαφθείρει συνειδήσεις?

Θέλετε να δηλητηριάζουμε με Αγάπη τους αρνητικούς?

Θέλετε να έχουμε θετική δόνηση κάθε φορά που δίνουμε την ενέργεια μέσω του χρήματος?

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

Φίλοι ακόμα και για αρνητικό σκοπό, αν τα λεφτά είναι ποτισμένα και θετική ενέργεια, θετική πρόθεση ...δεν θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των αρνητικών! και το αντίθετο!λόγω μαγνητισμού θα έλκονται από ανάλογες συχνότητες...θυμάστε την παροιμία...(ανεμομαζόματα-διαολοσκορπίσματα) εκεί βασίζεται στο συγχρονισμό ομοικραδασμών!

Αυτοί όμως το ξέρουν...και ήρθε η ώρα να το μάθει και η μάζα!

Τώρα είναι η εποχή που η ανθρωπότητα ξυπνά στη διαχείριση ενέργειας!

Τώρα είναι που η συνείδηση μας θα εισχωρεί στα εργαλεία που έχουμε στην εκδήλωση για την αλληλεπίδραση και επι-κοινωνία.

Ας γίνουμε συνειδητοί στη συμπεριφορά μας, στη δόνηση μας της στιγμής, και ας επιλέγουμε αν μας αρέσει η δόνηση που έχουμε!

Δώστε θετική ενέργεια, ακόμα και στα λεφτά, και σε οτι άλλο κάνετε και καταλάβετε οτι μέσα στις συλλογικές αυτές ενέργειές κολυμπάμε όλοι!

Από τη στιγμή που εκπέμπετε ενέργεια, ανεξάρτητα αν έχει κρυσταλλωθει, ή είναι ακόμα άυλη... ποτίστε τη με τη υψηλότερη δόνηση σας.... το κέρδος θα γυρίσει σε σας,
... το κέρδος είναι ήδη η ευχάριστη δόνηση που διατηρείτε!

Ειρήνη σε όλους!





Σταματης Μυσιρλης 

Ο χρόνος είσαι εσύ....!!!!!!!!

Εάν δεν εκτιμήσεις την αξία του εαυτού σου, δεν θα εκτιμήσεις την αξία του χρόνου σου. Και αν δεν εκτιμήσεις την αξία του χρόνου σου, δεν θα κάνεις ποτέ τίποτε μ' αυτόν.
Scott Peck

Ο χρόνος μας έχει δοθεί για να είμαστε ευτυχισμένοι και για κανέναν άλλο λόγο. Όταν χάνουμε χρόνο, χάνουμε ευτυχία.
L.F. Baum

Αυτοί που κάνουν τη χειρότερη χρήση του χρόνου τους είναι αυτοί που παραπονιούνται για την έλλειψή του.
Jean de La Bruyère

Οι άνθρωποι που σέβομαι περισσότερο συμπεριφέρονται σαν να ήταν αθάνατοι και σαν η κοινωνία να ήταν αιώνια.
E.M. Forster

Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω το ρολόι. Μπορείς, όμως, να το κουρδίσεις ξανά.
Bonnie Prudden

Ο χρόνος είναι επινόηση ή τρόπος μέτρησης και δεν υπάρχει πραγματικά.
Αντιφών ο Ραμνούσιος

Τίποτα δεν είναι πραγματικά σπατάλη χρόνου όταν το απολαμβάνεις.
Arthur Koestler

Ο χρόνος είναι το νόμισμα της ζωής σου. Είναι το μοναδικό νόμισμα που έχεις και μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις πώς θα το ξοδεύεις. Πρόσεχε μόνο μην αφήνεις άλλους ανθρώπους να το ξοδεύουν αυτοί για σένα.
Carl Sandburg

Το να είσαι ικανός να γεμίσεις τον ελεύθερο χρόνο σου ευφυώς είναι το τελευταίο προϊόν του πολιτισμού και, προς το παρόν, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο.
Bertrand Russell

Εάν εξετάζετε την κάθε μέρα χωριστά, θα διαπιστώσετε πως δεν υπάρχει ημέρα που να μην είναι γεμάτη. Ενώστε τις και θα εκπλαγείτε βλέποντας πόσο κενές είναι!
Τάκιτος

Ίσως η καλύτερη ερώτηση που πρέπει να αποστηθίσεις και να τη θέτεις ξανά και ξανά είναι: «ποια είναι η πιο ωφέλιμη χρήση του χρόνου μου αυτή τη στιγμή;».
Bryan Tracy

Η μουσική είναι ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για να χωνεύουμε τον χρόνο.
W.H. Auden

Στον καιρό της σποράς μάθε, στο θέρος δίδαξε, τον χειμώνα απόλαυσε.
William Blake

Για τους νευρολόγους, φυσιολογικός άνθρωπος είναι αυτός που μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία του. Δηλαδή, ένας άνθρωπος που ξέρει από πού έρχεται, έχει ένα παρελθόν, τοποθετείται στον χρόνο. Θυμάται τη ζωή του και όλα όσα έμαθε. Έχει επίσης ένα παρόν, μια ταυτότητα. Τέλος έχει ένα μέλλον, δηλαδή έχει σχέδια.
Oliver Sacks

Αν θέλεις να κάνεις σωστή χρήση του χρόνου, πρέπει να ξέρεις ποιο είναι αυτό που είναι το πιο σημαντικό και να του αφιερώσεις όλο σου τον χρόνο.
Lee Iacocca

Μια από τις χειρότερες χρήσεις του χρόνου είναι να κάνεις πολύ καλά κάτι που δεν χρειάζεται να γίνει καθόλου.
Bryan Tracy

Όταν έχεις χρόνο, έχεις ελευθερία.
Guillaume Apollinaire

Ο χρόνος πετάει. Από σένα εξαρτάται να είσαι ο πιλότος.
Robert Orben

Ο χρόνος είναι η ουσία από την οποία είμαι φτιαγμένος. Ο χρόνος είναι ένα ποτάμι που με κουβαλά μαζί του, αλλά εγώ είμαι το ποτάμι. Είναι μια τίγρη που με καταβροχθίζει, αλλά εγώ είμαι η τίγρης. Είναι μια φωτιά που με τρώει, αλλά εγώ είμαι η φωτιά.
Jorge Luis Borges

Αυτός ο γέρος, φαλακρός απατεώνας, ο Χρόνος.
Ben Johnson





http://sfairika.gr