Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Θεραπευτικοί Κρύσταλλοι για κάθε ζώδιο.....!!!!!!!!


Γνωρίζετε ότι ο χαλαζίας ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο; Ότι ο μαλαχίτης χαρίζει γονιμότητα και ο αμέθυστος μπορεί να σας εφοδιάσει με αντοχή απέναντι στις επιδράσεις του ποτού; Ανακαλύψτε τις ξεχωριστές μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες κάθε πέτρας και κάθε μετάλλου, που, ανάλογα με το δικό σας ζωδιακό τύπο, μπορεί να χρησιμεύσει στην προστασία σας. Για όποιο λόγο την επιθυμείτε, διαλέξτε το αντίστοιχο φυλακτό, φορέστε το και προφυλαχθείτε!

ΚΡΙΟΣ
ΑΙΜΟΣΤΑΤΗΣ: Φοριέται και ως φυλαχτό για να προστατεύεται κάποιος από τις απάτες και από κάθε είδους αναποδιές, ενώ έχει και θεραπευτικές ιδιότητες.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ: Είναι κρύο σαν τον πάγο και βρίσκεται σε σπηλιές και χαράδρες. Βοηθά τον Κριό που κάνει διανοητική εργασία ή υποφέρει από ιλίγγους.

ΖΑΝΤ: Θεωρείται η αγαπημένη πέτρα των Κινέζων. Ηρεμεί τον Κριό από τα συναισθήματα ζήλιας που τον διακατέχουν και τη βιαιότητα. Προστατεύει τα παιδιά από τις παιδικές ασθένειες.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Φημίζεται σαν ευεργετική πέτρα, που του δίνει δύναμη και αυξάνει την ενεργητικότητα. Φτιαγμένη από οξείδια αργιλίου και πυριτίου, το ρουμπίνι πιστεύεται ότι τονώνει τους αναιμικούς και προστατεύει την καρδιά. Ακόμα, βοηθά τους ντροπαλούς, είναι δραστικό για τις φλεγμονές, ενώ απωθεί τις δυσκολίες, ευνοεί την αγάπη, το πάθος και δηλώνει αφοσίωση.

ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ: Πέτρα που μοιάζει με την κόρη ματιού των αιλουροειδών. Προστατεύει από την απώλεια και δίνει στον κάτοχό της πλούτη. Βοηθά τον τολμηρό Κριό, ενώ τον προστατεύει από τις ατυχίες.

ΠΥΡΙΤΗΣ Ή ΜΑΡΚΑΣΙΤΗΣ: Μέταλλο που τον προστατεύει, όταν ασχολείται με επικίνδυνες δραστηριότητες και εργασίες.

ΤΑΥΡΟΣ
ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Η ακτινοβολία του δημιουργεί συναισθηματική ισορροπία στον Ταύρο, ο οποίος από την έλλειψή της, πολλές φορές υποφέρει, λόγω της υπερβολικής κτητικής του διάθεσης.

ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ: Συνδέεται με τις ιδιότητες της Αφροδίτης (ομορφιά, τέχνη, αγάπη), ευνοεί τον Ταύρο που έχει προδιάθεση να ασχοληθεί με τα μυστήρια του σύμπαντος, την φιλοσοφία κ.ά. Για τους αρχαίους Αιγυπτίους ήταν το πιο πολύτιμο πετράδι. Στο παρελθόν οι διάφοροι θεραπευτές το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο για τους ημιπληγικούς και όσους υπέφεραν από παθήσεις του αίματος. Θεωρείται πέτρα που βοηθάει και στην αύξηση της αυτοπεποίθησης.

ΙΑΣΠΙΣ (ΠΡΑΣΙΝΟΣ): Προστατεύει από την κακοτυχία και τις στομαχικές διαταραχές.

ΧΡΥΣΟΛΙΤΗΣ: Δημιουργεί αυτοσυγκράτηση από τις ερωτικές επιθυμίες.

ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΗΣ: Πέτρα που δημιουργείται από μόνη της μέσα στις υγρές σπηλιές. Φέρνει καλοτυχία και αυτοέλεγχο. 

ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ: Δημιουργεί στον Ταύρο την διάθεση ευγένειας (κάτι που του λείπει).

ΠΕΡΙΔΟΤΙΤΗΣ: Πέτρα που εξαιτίας της μαλακιάς αφής της σημαδεύεται εύκολα. Βοηθά στην δύναμη της σκέψης και στην υλοποίηση της.

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ: Φορώντας αυτή την πέτρα ο Ταύρος αποφεύγει τον αλκοολισμό, μια και έχει ροπή σ’ αυτόν.

ΔΙΔΥΜΟΙ
ΑΧΑΤΗΣ: Δίνει ηρεμία και νηφάλιο ύπνο.

ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΝΑ: Με ανοιχτό γαλαζοπράσινο χρώμα, η χρησιμότητά της στον Δίδυμο είναι να περιορίζει την ευμεταβλητότητά του, ώστε να καταφέρνει να συντονίζει καλύτερα τις σκέψεις του. Είναι η πέτρα που ανακουφίζει από τον πονόλαιμο, τον πονόδοντο, τους πόνους στο στομάχι, την αεροφαγία, τις παθήσεις των νεφρών. Το νερό μέσα στο οποίο έχει μείνει για μεγάλο διάστημα η ακουαμαρίνα θεωρείται εξαιρετικό κολλύριο για τις φλεγμονές των ματιών.

ΠΕΡΙΔΟΤΙΤΗΣ: Αναπτύσσει την αντοχή και την πνευματικότητα του Διδύμου.

ΣΜΑΡΑΓΔΙ: Καταστέλλει τα σεξουαλικά του πάθη και δημιουργεί πιο σοβαρούς δεσμούς.

ΣΠΙΝΕΛΙΤΗΣ: Βοηθά τον Δίδυμο στην εξισορρόπηση των διαθέσεών του.

ΚΟΡΑΛΛΙ: Πέτρα της θαλάσσας και ακανόνιστου σχήματος, που παρέχει προστασία και εξουδετερώνει τις αρνητικές επιρροές των ζηλοφθόνων.

ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ: Μαύρη πέτρα που βοηθά το Δίδυμο στο να μη διασπάται το ενδιαφέρον του σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΦΕΓΓΑΡΟΛΙΘΟΣ: Μια από τις πέτρες της Σελήνης που βοηθά τον Καρκίνο να ξεπερνά γρήγορα τις συναισθηματικές του μεταπτώσεις. Φέρνει καλή τύχη.

ΖΙΡΓΚΟΝ: Θεωρείται ότι προσδίδει ευγένεια σε όσους την φορούν και επιβάλλει σεβασμό σε όσους την κατέχουν. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ: Ασυνήθιστη πέτρα που σταθεροποιεί την ευμετάβλητη διάθεσή τους.

ΣΕΛΗΝΙΤΗΣ: Λόγω της γυαλάδας, πήρε το όνομά του από το φως του φεγγαριού. Βοηθά στη διαίσθηση, στην συναισθηματική ισορροπία και τον αυτοέλεγχο.

ΣΕΡΠΑΝΤΙΤΗΣ: Χαρίζει νεότητα και αναρρωτική δύναμη από ασθένειες.

ΑΧΑΤΗΣ ΡΑΒΔΩΤΟΣ: Απομακρύνει τους φόβους του σκοταδιού και χαρίζει γοητεία.

ΛΕΩΝ
ΧΑΛΑΖΙΑΣ: Αυξάνει την θέληση του κατόχου της και διαφυλάττει όποιο περιουσιακό στοιχείο έχει αυτός αποκτήσει. Ήταν η πιο ιερή πέτρα της αρχαιότητας. Σήμερα, χάρη στις θερμικές και ηλεκτρικές του ιδιότητες, χρησιμοποιείται ευρέως στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στους μηχανισμούς ρολογιών. Υπάρχει σε γαλάζιο, πράσινο και ροζ χρώμα, σε διαφανή ή καπνισμένη μορφή. Πιστεύεται ότι θεραπεύει τις πεπτικές διαταραχές, τα κρυολογήματα και τους πονοκεφάλους.

ΟΠΑΛΙΝΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ: Βοηθά στην εξασφάλιση της επιτυχίας και παράλληλα εκπαιδεύει τον Λέοντα στην τακτική της επιμονής και της μεθοδικότητας.

ΜΑΥΡΟΣ ΟΝΥΧΑΣ: Διαλύει τις φοβίες και τις αμφιβολίες.

ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ (ΠΡΑΣΙΝΟΣ): Θεωρείται ευεργετική για τα μικρά παιδιά και τα αποτρέπει από ατυχήματα.

ΤΟΠΑΖΙ: Βοηθά στην όραση και βάζει μέτρο στην λαιμαργία του. Το χρώμα του βοηθά τους ευαίσθητους να αποκτήσουν αυτογνωσία. Καταπολεμά, επίσης, την αϋπνία, την κατάθλιψη, τα νεύρα και ανακουφίζει από τους πόνους των αρθριτικών.

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ: Βοηθά στην υγεία και στην διατήρηση της αυτοπεποίθησης. ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΝΑ: Βάζει φρένο στην σπατάλη του πληθωρικού Λέοντα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΙΜΑΤΙΤΗΣ: Ενώ για τον Παρθένο ενεργεί θετικά σε σχέση με τα υλικά αγαθά, σε άτομα άλλων ζωδίων μπορεί να επιδράσει αρνητικά.

ΤΥΡΚΟΥΑΖ: Ευεργετική πέτρα που προστατεύει από ατυχήματα, χρησιμεύει ως φυλαχτό, ενώ αναγνωρίζεται σήμερα διεθνώς ως η πιο γούρικη. Προστατεύει τον κάτοχό της από το κακό μάτι, την αναιμία τις μολύνσεις και του χαρίζει ηρεμία και γαλήνη. ΑΧΑΤΗΣ: Ενισχύει την πειθώ του λόγου.

ΠΕΡΛΑ: Φανερώνει την αγνότητα του Παρθένου. 

ΜΑΡΚΑΣΙΤΗΣ: Βοηθά στην αξιοποίηση των ιδιοτήτων του, όπως η τάξη, η καθαριότητα κ.ά. ΖΑΦΕΙΡΙ: Γιατρεύει την μελαγχολία και θεωρείται σύμβολο της αλήθειας και της πνευματικής εξέλιξης.

ΖΥΓΟΣ
ΣΜΑΡΑΓΔΙ: Πέτρα που βοηθά στη χαλάρωση του Ζυγού όταν αυτός είναι σε υπερένταση, ενώ θεωρείται η πέτρα της γνώσης, της έμπνευσης και της φρόνησης. Προικισμένο με αναζωογονητικές ιδιότητες, το σμαράγδι ανακουφίζει τους νευρωτικούς και τους επιληπτικούς, διαλύει τις πέτρες στα νεφρά, σταματά την αιμορραγία, επουλώνει τα τραύματα.

ΑΝΘΡΑΚΑΣ: Παρέχει προστασία στον Ζυγό από τις διάφορες περιπέτειες που εμπλέκεται.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Φέρνει κοντά σε αυτόν που τη φορά ανθρώπους ήρεμους, ευγενείς και συνεργάσιμους.

ΓΥΨΟΣ: Η σύνθεσή του σε μορφή πέτρας δίνει ευκαιρίες στις γυναίκες για να βρουν τον ιδανικό σύζυγο. ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ: Δημιουργεί στον Ζυγό συναισθήματα αισιοδοξίας, ανθρωπισμού, γενναιοδωρίας και πληρότητας. 

ΧΡΥΣΟΛΙΤΗΣ: Χρήσιμος σε σχέση με την υγεία και την διαίσθηση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Επειδή ο Σκορπιός συχνά παρασύρεται από τα πάθη του και την αλαζονεία του με έναν κρύσταλλο θα αναπτύξει έναν καλύτερο τρόπο συμπεριφοράς.

ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ: Ως φυλαχτό προστατεύει από τα ατυχήματα.

ΑΣΤΕΡΙΑΣ: Συμβολίζει την πίστη, την ελπίδα και το πεπρωμένο.

ΤΟΠΑΖΙ: Κατευνάζει τα βίαια συναισθήματα του Σκορπιού και αυξάνει την ψυχική του δύναμη.

ΟΠΑΛΙΝΑ: Αποτρέπει τον Σκορπιό από την ματαιοδοξία του.

ΡΟΥΜΠΙΝΙ: Φέρνει προστασία και μειώνει τις αυταπάτες του, αφού διαρκώς νομίζει ότι κάποιος τον επιβουλεύεται.

ΤΟΞΟΤΗΣ
ΥΑΚΙΝΘΟΣ: Πετράδι που δημιουργεί στον κάτοχο του την ανάγκη της αυτοσυγκράτησης, κάτι που συχνά λείπει από τον Τοξότη, ο οποίος όχι μόνο συχνά χάνει ευκαιρίες, αλλά μπορεί να κάνει πράγματα αυτοκαταστροφικά. ΤΥΡΚΟΥΑΖ: Σαν φυλακτό έχει προστατευτικές ιδιότητες για την καλή υγεία, τις συναλλαγές και τα ταξίδια.

ΣΜΑΡΑΓΔΙ: Τον προστατεύει από την ευκολοπιστία του.

ΧΑΛΚΙΔΟΝΙΟΣ: Χαρίζει στο ζώδιο προστασία από όσους υποσκάπτουν την κοινωνική και επαγγελματική του εξέλιξη.

ΟΠΑΛΙΝΑ: Για τον Τοξότη η πέτρα αυτή είναι ταυτισμένη με την πίστη στο Θεό και την ελπίδα. Υπάρχει σε πολλές αποχρώσεις και μπορεί να προστατέψει τον κάτοχό της από τις φλεγμονές, έχει όμως την φήμη ότι είναι μια πέτρα φορτισμένη με εκδικητικές τάσεις, που φέρνει ατυχίες και αναποδιές. Το μαύρο οπάλιο θεωρείται πέτρα που χαρίζει δύναμη.

ΖΑΦΕΙΡΙ: Θεωρείται πετράδι των δυνάμεων του εσωτερισμού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΤΥΡΚΟΥΑΖ: Πέτρα προστατευτική ενάντια στους κινδύνους.

ΓΡΑΝΑΤΗΣ: Τον βοηθά στην επαγγελματική του καταξίωση και αναγνώριση.

ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡΙΤΗΣ: Προσφέρει χαλάρωση και χρησιμεύει κατά της αϋπνίας.

ΟΝΥΧΑΣ: Πέτρα αφιερωμένη στον Κρόνο. Με αυτή ο Αιγόκερως έχει την ευκαιρία να εκπληρώνει πιο εύκολα τις επιθυμίες του.

ΑΣΤΕΡΙΑΣ: Χωρίς να μειώνει την φερεγγυότητά του, με τη βοήθεια αυτής της πέτρας ο Αιγόκερως θα νιώθει πιο ανεκτικός και φιλικός με τους ανθρώπους που συνεργάζεται.

ΤΖΕΤ: Είδος σκούρου άνθρακα που βοηθά τον συμφεροντολόγο Αιγόκερο στο να πετυχαίνει τα σχέδιά του αποσπώντας την εύνοια των κατάλληλων ανθρώπων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΓΡΑΝΑΤΗΣ: Βοηθά τον Υδροχόο να ανυψώνει εύκολα το ηθικό του, να φιλοσοφεί τις αιτίες των προβλημάτων του και να κάνει σωστούς χειρισμούς.

ΑΣΤΕΡΙΑΣ: Ευεργετική πέτρα για τους Υδροχόους που ερευνούν επιστημονικά θέματα και πράγματα που σχετίζονται με τη σύγχρονη τεχνολογία.

ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΝΑ: Τον βοηθά να διατηρεί την ευφράδεια του λόγου του και την πειστικότητά του.

ΚΑΛΧΙΔΟΝΙΟΣ: Σαν φυλαχτό συντελλεί στην πραγματοποίηση της επιθυμίας του να ευνοούνται μέσα από τα δικά του έργα και σχέδια άλλων.

ΖΑΦΕΙΡΙ: Τον ωθεί σε μεγαλόψυχες σκέψεις και αποτρέπει τις κακές διαθέσεις.

ΔΙΑΜΑΝΤΙ: Πέτρα που της αποδίδονται απεριόριστες θεραπευτικές δυνατότητες. Πιστεύεται ότι εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα, ότι έχει αντιπυρετική, σπασμολυτική δράση και ότι βοηθάει στην καλή όραση. Σαν σκληρή που είναι, θεωρείται ιδανική, για να συντονίσει ό,τι σχετίζεται με διάρκεια και αντοχή. Βοηθά τον Υδροχόο στη λήψη σωστών αποφάσεων και του επιτρέπει να διακρίνει πότε πρέπει να δεχτεί συμβουλές και πότε να ακολουθήσει τη φωνή του ενστίκτου του.

ΙΧΘΥΕΣ
ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ: Με αυτόν ο Ιχθύς, μια και ρέπει προς την ακολασία, μπορεί να αναχαιτίσει τα ερωτικά του πάθη. Η πέτρα αυτή έρχεται από τις χώρες της Άπω Ανατολής και είναι μια παραλλαγή του χαλαζία. Το όνομά της δηλώνει και την ιδιότητά της να προφυλάσσει από την μέθη. Όποιος την φορά, φροντίζοντας αυτή να έρχεται σε άμεση επαφή με το σώμα του, προστατεύεται από τις κακές επιδράσεις του αλκοόλ.

ΖΑΦΕΙΡΙ: Τον βοηθά να υλοποιεί τα επίγεια σχέδιά του και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.

ΥΑΚΙΝΘΟΣ: Ξεχωριστή πέτρα, που ενισχύει την αυτοπεποίθησή του.

ΜΑΛΑΧΙΤΗΣ: Είναι μια πέτρα πράσινη, που συμβολίζει την γονιμότητα. Ανακουφίζει από τους κολικούς του εντέρου και διευκολύνει το πεπτικό σύστημα. Επίσης, είναι προειδοποιητική των κινδύνων απάτης και δολιότητας. 




Κερδίστε τον έλεγχο του νου σας....!!!!!!

Η δημιουργία μιας Κατευθυντήριας Δήλωσης καθώς και η συνεχής επανάληψή της, μας εγγυάται την δημιουργία μιας νέας συνήθειας και την δημιουργία καινούργιου εαυτού όπως ακριβώς εμείς θέλουμε να είναι. Με αυτό τον τρόπο αλλάζει η προσωπική αυτοεικόνα.

Η αυτοεικόνα καθορίζει όλες τις λειτουργίες του υποσυνείδητου νου γιατί λειτουργεί μέσα μας ως αυτοεπαληθευόμενη προφητεία.

Δεν μπορούμε να πετύχουμε κάτι στη ζωή μας εάν αυτό δεν είναι συμβατό με την αυτοεικόνα μας. Και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι σημαντικό να δούμε πρώτα μέσα μας αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. 

Να το δούμε σαν ένα γεγονός που έχει ήδη γίνει. Με την συνεχή επανάληψη αυτό γίνεται μέρος της εσωτερικής αυτοεικόνας. Αυτό ενεργοποιεί την ευφυΐα του υποσυνείδητου νου και το απεριόριστο δυναμικό που υπάρχει μέσα μας. Έτσι πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες μας για επιτυχία.

Το να γνωρίζει κανείς την τεχνική της δημιουργίας των Κατευθυντήριων Δηλώσεων είναι το κλειδί για την δημιουργία της αυτοεικόνας που επιθυμεί. Της αυτοεικόνας που παράγει ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

Κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε την Κατευθυντήρια Δήλωση μας, δίνουμε μια ξεκάθαρη κατεύθυνση προς όλες της υποσυνείδητες λειτουργίες του νου αναφορικά με την πορεία που εμείς θέλουμε. Ο υποσυνείδητος νους μεταφράζει τις έννοιες των δηλώσεών μας σε εικόνες και σταδιακά τις αφομοιώνει κάνοντας τες μέρος της πραγματικότητάς μας. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: 

1. ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
Νιώθω υπερήφανος γιατί τώρα δεν είμαι καπνιστής. Νιώθω δυνατός, υγιής και με περισσότερη ενέργεια. Τώρα ξέρω πως θα ζήσω περισσότερο και θα απολαμβάνω μια πιο ποιοτική ζωή.
Επαναλαμβάνω : ΕΓΩ ΕΛΕΓΧΩ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΕΙ ΜΙΑ ΧΗΜΙΚΗ ΟΥΣΙΑ. Νιώθω ένα με τον πραγματικό εαυτό μου, ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ. Επαναλαμβάνω καθημερινά τη δήλωσή μου. 

2. ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ
Είμαι καλός στο να θυμάμαι ονόματα. Κάθε φορά που θυμάμαι ένα καινούργιο όνομα νιώθω θαυμάσια. Αυτό κάνει και τους άλλους να νιώθουν όμορφα. Αυτό είναι καλό και για την δουλειά μου.

Όταν συναντώ ένα καινούργιο άτομο πάντα επαναλαμβάνω το όνομά του. Το συλλαβίζω μέσα μου και κάνω μια σύνδεση με αυτό. Στη συνέχεια το γράφω. Είμαι πάρα πολύ καλός στο να θυμάμαι ονόματα.

3. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΠΟ ΧΡΕΗ Είμαι ελεύθερος από χρέη. Δεν πληρώνω τόκο. Δεν έχω δάνεια. Δεν έχω χρηματοδοτήσεις ούτε χρεωμένες κάρτες. Είμαι οικονομικά ελεύθερος. Αποταμιεύω το δέκα τοις εκατό των εισοδημάτων μου. Πληρώνω μετρητά όταν αγοράζω. 

Ρυθμίζω τα οικονομικά μου και ξοδεύω λιγότερα από αυτά που εισπράττω. Δίνω το υπόλοιπο στην εξόφληση των χρεών μου. Δυναμικά ψάχνω για ευκαιρίες που θα μου αυξήσουν τα εισοδήματά μου. Προσφέρω το επιπλέον εισόδημά μου για την εξόφληση των χρεών μου. Είμαι οικονομικά ανεξάρτητος.

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Έχουν γραφτεί αμέτρητοι τόμοι για τις θαυμαστές δυνατότητες του υποσυνείδητου νου.

Στη λειτουργία του ο υποσυνείδητος νους κατευθύνει συνεχώς όλες του τις λειτουργίες προς την κατεύθυνση που του δείχνουν οι εικόνες των σκέψεων και λέξεων του συνειδητού νου.

Όλες μας οι σκέψεις και οι λόγοι γίνονται αποδεκτοί από τον υποσυνείδητο νου ως κατευθύνσεις ή διαταγές που πρέπει να εκτελέσει. Έτσι λοιπόν εμείς καθορίζοντας ξεκάθαρα αυτά που θέλουμε, δίνουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση στην πανσοφία του υποσυνείδητου νου για να μας οδηγήσει στην επιτυχία.

Έχοντας ήδη ορίσει τους στόχους μας, το επόμενο βήμα είναι ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης.

Έχουμε ήδη προσδιορίσει τρεις οικογενειακούς, τρεις προσωπικούς και τρεις επαγγελματικούς στόχους. Έχουμε επίσης γράψει πως φανταζόμαστε την ζωή μας σε κάποιο χρόνο μπροστά όταν οι στόχοι μας έχουν υλοποιηθεί.

Πώς νιώθουμε τώρα που έχουμε πετύχει τους στόχους μας;
Ποια είναι τώρα η ποιότητα της ζωής μας;
Με αυτό τον τρόπο δίνουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στις υποσυνείδητες λειτουργίες του νου. Και κάθε φορά που επαναλαμβάνουμε τις εικόνες των στόχων μας αυτές ενισχύονται ως καταγραφές στον υποσυνείδητο νου.

Στο βιβλίο του «With Winning in Mind» o Lanny Bassham χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μοντρεάλ του Καναδά 1976, και πολλές φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην σκοποβολή, λέει χαρακτηριστικά ότι για να γίνει κάποιος παγκόσμιος πρωταθλητής χρειάζεται δύο πράγματα :

Πρώτον, να μπορεί να έχει καλή τεχνική κατάρτιση σε αυτό που θέλει να επιτύχει, και να μπορεί να το εκτελεί τέλεια νοητικά. Και δεύτερον, να επαναλαμβάνει συνεχώς το πρώτο!

Σ΄ αυτό το βιβλίο ο Lanny Bassham αναφέρεται επανειλημμένα στην σπουδαιότητα της νοητικής επανάληψης του στόχου. Σε οποιοδήποτε τομέα και εάν προσπαθούμε να πετύχουμε. Όπως ο ίδιος αναφέρει, αυτός που κάνει όλη τη δουλειά προς την επιτυχία είναι η ευφυΐα του υποσυνείδητου νου. Οι νοητικές επαναλήψεις, όπως τις ονομάζει, είναι ίσως ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εκπαιδεύσει κανείς το υποσυνείδητό του.

ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 
Όπως έχουμε πει πολλές φορές, είμαστε όλοι το αποτέλεσμα των σκέψεων, των εμπειριών και των γνώσεων μας.

Όλο αυτό το σύνολο σκέψεων, εμπειριών και γνώσεων υπάρχει καταγραμμένο σε αυτό που γνωρίζουμε ως υποσυνείδητο.

Ο νους στη λειτουργία του, για να μπορεί να εργάζεται και να παράγει αποτελέσματα, θα πρέπει να αντλεί γνώσεις, δεδομένα και στοιχεία που του επιτρέπουν να είναι αποτελεσματικός σε αυτά που κάνει.

Τα αρχεία από τα οποία ο συνειδητός νους αντλεί όλα του τα δεδομένα είναι το υποσυνείδητο. ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. Σε αυτόν υπάρχουν καταγραμμένες όλες μας οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι πεποιθήσεις.

Εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι στη ζωή μας, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το πρόγραμμα που είναι μέσα μας. Να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες μας. Ένας καινούργιος τρόπος σκέψης καθώς και αλλαγή εκείνων των προγραμμάτων επάνω στα οποία συγκεντρωνόμαστε, θα προκαλέσει τις ανάλογες αλλαγές στη ζωή και το περιβάλλον μας. 

Οι συνήθειες είναι προγράμματα βαθιά ριζωμένα στον υποσυνείδητο νου που απλώς εκτελούνται.

Όταν σκεφτόμαστε, ή μιλάμε και γενικώς όποτε επιτρέπουμε να περάσει κάτι στον υποσυνείδητο νου μας, αυτός το δέχεται ως διαταγή και αρχίζει να εργάζεται για την υλοποίηση του.

Γιατί η φύση του υποσυνείδητου νου είναι να δέχεται και να εκτελεί προγράμματα. Έχοντας λοιπόν αυτό σαν δεδομένο, να δίνουμε στον υποσυνείδητο νου όσο περισσότερα θετικά μηνύματα μπορούμε έτσι ώστε να μπορεί να εργάζεται πάνω στις συγκεκριμένες επιλογές και τους στόχους μας.

Αν, λόγου χάριν, αρχίσουμε να επαναλαμβάνουμε συνεχώς την σκέψη πως τώρα μαθαίνουμε εύκολα και γρήγορα, ο υποσυνείδητος νους θα λειτουργήσει ανάλογα προκειμένου να επαληθεύει αυτή μας την σκέψη. Το αποτέλεσμα θα είναι η συνεχής βελτίωση μας στο να μαθαίνουμε γρήγορα και εύκολα.

Ο υποσυνείδητος νους ως λειτουργία δεν έχει δική του λογική. Διαθέτει τεράστια ευφυΐα στο να μας υπηρετεί, εργαζόμενος συνεχώς για να επαληθεύει αυτά με τα οποία τον τροφοδοτούμε εμείς.

Θα μάθουμε τρόπους προγραμματισμού του υποσυνείδητου νου για να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στην επίτευξη των στόχων μας.

Η καταγραφή των στόχων, η επανάληψη, ο οραματισμός, η ύπνωση, ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός, οι λέξεις που χρησιμοποιούμε, η προσευχή, η φαντασία, οι γνώσεις, είναι μερικοί μόνο τρόποι που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να εγκαταστήσει καινούργια προγράμματα στον υποσυνείδητο νου.

Θα εξετάσουμε και θα χρησιμοποιήσουμε πολλές από αυτές τις μεθόδους. Σκοπός και στόχος μας είναι πάντοτε το τελικό αποτέλεσμα.

Από έρευνες που έγιναν, φαίνεται ότι μόνο το 3% των ανθρώπων σήμερα έχουν ξεκάθαρους στόχους. Μόνο αυτό το μικρό ποσοστό έχει καταγεγραμμένους και συγκεκριμένους στόχους του. 

Και οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι αυτό το 3% των ανθρώπων που έχουν καταγεγραμμένους συγκεκριμένους στόχους, έχουν συνολικά τα περισσότερα αποτελέσματα και επιτυχίες από όσες όλοι οι άλλοι άνθρωποι μαζί.

Ο υποσυνείδητος νους, καθαρά σε ενεργειακό επίπεδο, είναι άμεσα συνδεδεμένος με αυτό που ο Κάρλ Γιουνγκ έχει ονομάσει συλλογικό ασυνείδητο . Δηλαδή ο νους δέχεται και ανταλλάσσει συνεχώς δεδομένα από αυτή την τεράστια τράπεζα «Τράπεζα Πληροφοριών». 

Αυτή η αόρατη ενεργειακή σύνδεση μας με τον συλλογικό νου, αυξάνει αφάνταστα τις δυνατότητές μας. Γιατί αυτό σημαίνει πως μπορούμε να δεχόμαστε βοήθεια από πολύ περισσότερες πηγές από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Σε καθαρά υποσυνείδητο επίπεδο είμαστε πομποί και δέκτες όλων όσων συμβαίνουν παντού. Έστω και αν συνειδητά δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε. Ίσως να είναι και αυτό μια εξήγηση των απίθανων συμπτώσεων που συμβαίνουν γύρω μας.

Να κάνουμε τρόπο σκέψης μας και τρόπο ζωής μας το να μάθουμε να σκεφτόμαστε μόνον αυτά που θέλουμε. Να βρίσκουμε λύσεις σε αυτά που μας απασχολούν. Να συγκεντρωνόμαστε σε αυτά που κάνουν την ποιότητα της ζωής μας καλύτερη. Γιατί δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτά που δεν θέλουν και όχι αυτά που θέλουν.

Η φύση της σκέψης είναι ηλεκτρομαγνητική. Ως εκπομπή ενέργειας που είναι έλκει προς το μέρος της ενέργεια που έχει την ίδια κραδασμική συχνότητα με αυτήν. Γι’ αυτό όταν σκεφτόμαστε αυτά που δεν θέλουμε, αυτό που κάνουμε είναι να προγραμματίζουμε και να οδηγούμε το νου μας στην υλοποίηση αυτών που δεν θέλουμε. Το σωστό είναι να σκεφτόμαστε και να προγραμματίζουμε μόνον αυτά που θέλουμε!

Θετική σκέψη λοιπόν, προγραμματισμό και επίτευξη των στόχων μας.

ΜΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΕΑΥΤΟ !!!

ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ
Ας αρχίσουμε την εργασία μας για το κτίσιμο της αυτοεικόνας. Η αυτοεικόνα, είναι το σύνολο των συνηθειών και της συμπεριφοράς μας. Η συμπεριφορά καθορίζει το αν θα αισθανόμαστε θετικά ή αρνητικά για κάτι.Οι συνήθειες καθορίζουν το πώς ενεργούμε. 

Για να έχουμε αλλαγή της αυτοεικόνας θα πρέπει πρώτα να το θελήσουμε.
...να είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή
...να ξέρουμε ποιες συνήθειες μας πρέπει να αλλάξουν
...να κτίσουμε μια καινούργια αυτοεικόνα που να είναι αντίθετη με την προηγούμενη
...να ανταλλάξουμε την παλιά με την καινούργια αυτοεικόνα.

ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, είναι το πιο δυνατό εργαλείο για την αλλαγή της αυτοεικόνας.
Η κατευθυντήρια δήλωση μπορεί να είναι μια μικρή παράγραφος γραμμένη στο πρώτο πρόσωπο η οποία να περιγράφει την αλλαγή που θέλουμε να πετύχουμε, καθώς και τα οφέλη από αυτή την αλλαγή, το σχέδιο δράσης μας και τις συνήθειες που θα πρέπει να αλλάξουν.

Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ.

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ
Πρώτο βήμα: Καθορίστε τον στόχο σας. Παράδειγμα: «Είμαι στο ιδανικό μου βάρος τώρα και για πάντα».

Δεύτερο βήμα: Αναφέρετε ποια θα είναι τα οφέλη από την επίτευξη του στόχου σας. Παράδειγμα: «Έχω υπέροχη εμφάνιση και ξεχειλίζω από υγεία».

Τρίτο βήμα: Αποφασίστε για το πλάνο που θα ακολουθήσετε προκειμένου να πετύχετε τον στόχο σας. Παράδειγμα: «Θα τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, θα οραματίζομαι το ιδανικό μου σώμα, θα τρώω μόνο στα γεύματα και ποτέ στα ενδιάμεσα».

Τέταρτο βήμα: Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωσή σας;
ΔΗΛΩΣΗ: Είμαι στο ιδανικό μου βάρος τώρα και για πάντα. Είμαι υπερήφανος για την υπέροχη εμφάνισή μου και ξεχειλίζω από υγεία. Τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά, οραματίζομαι τον ιδανικό μου εαυτό και τρώω μόνο στα κύρια γεύματα. Ποτέ στα ενδιάμεσα. Επαναλαμβάνω τη δήλωσή μου συνεχώς μέχρι την επίτευξη του στόχου μου.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ:
Γράψτε δύο πράγματα που θέλετε να αλλάξετε στην αυτοεικόνα σας

1: .......................................................................


2: .......................................................................


Για την πρώτη αλλαγή που θέλετε να κάνετε :

1. Καθορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε: 

.......................................................................

2.Τα οφέλη που θα έχετε από αυτό το αποτέλεσμα:

.......................................................................

3. Ποιο πλάνο θα ακολουθήσετε; 

.......................................................................

4. Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωση; 

.......................................................................

Για την δεύτερη αλλαγή που θέλετε να κάνετε:

1. Καθορίστε το αποτέλεσμα που θέλετε:

.......................................................................

2. Τα οφέλη που θα έχετε από αυτό το αποτέλεσμα :

.......................................................................

3. Το πλάνο που θα ακολουθήσετε:

.......................................................................

4. Για πόσο καιρό θα κάνετε τη δήλωση;

.......................................................................

Ακούγονται πολύ απλά όλα αυτά αλλά, πιστέψτε με, δουλεύουν!... 





Άσκηση για την ενεργοποίηση των Τσάκρας.....!!!!!!

ΧΑΛΑΡΩΣΗ
Κάθισε αναπαυτικά ή ξάπλωσε άνετα έτσι ώστε να μην αισθάνεσαι ένταση σε κανένα ση­μείο του σώματός σου και κλείσε τα μάτια σου … Φέρε την συνειδητότητά σου αργά στο πρόσωπό σου και χαλάρωσέ το … χαλάρωσε τα χείλη σου … χαλάρωσε τα μάτια σου… 

χαλάρωσε το δέρμα του κεφαλιού σου… άφησε αυτή τη χαλαρότητα να κυλήσει σαν ένα ευχάριστα ζεστό νερό στους ώμους σου και να χαλαρώσει τους μύες ώμων σου και κατόπιν όλο σου το σώμα … 

Φέρε την συνειδητότητά σου σε κάθε μέλος του σώματός σου και χαλάρωσέ τα περισσότερο … Τώρα πάρε μερικές βαθιές αναπνοές και νιώσε ότι με κάθε εκπνοή χαλαρώνεις όλο και περισσότερο και βυθίζεσαι σε μια κατάσταση ηρεμίας και εσωτερικής γαλήνης … 

Τώρα χαλάρωσε το νευρικό σου σύστημα … σταμάτησε την ροή των σκέψεών σου…… χαλάρωσε το μυϊκό σου σύστημα … χαλάρωσε όλα τα εσωτερικά σου όργανα … Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι βαθιά χαλαρωμένος … απόλαυσέ το ….

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑΣ

1. Ριζικό τσάκρα
Φέρε την συνειδητότητά σου στο ριζικό σου τσάκρα που βρίσκεται ανάμεσα στον πρω­κτό και τα γεννητικά όργανα και ανοίγει προς τα κάτω. Η συνειδητότητά σου από μόνη της διεγείρει απαλά το ριζικά σου τσά­κρα. Άφησε τη συνειδητότητά σου να μείνει εκεί για λίγο

Αισθάνεσαι σε αυτό το σημείο μια αργή κυκλική κίνηση … Τη νιώθεις σαν μια περιστρεφό­μενη κίνηση ρέουσας ενέργειας που εντείνεται με κάθε περιστροφή της… Από το κέντρο αυτής της κυκλικής κίνησης αρχίζει να αναδύεται ένα καθαρό βαθύ κόκκινο φως … Η ενέργεια που περικλείει αυτό το κόκκινο φως καλύπτει όλο το σώμα σου και το εμποτίζει με γαλήνια ζεστασιά … Παραδόσου ολοκληρωτικά σ’ αυτή τη ζεστασιά του κόκκινου φω­τός …

Η ενέργεια του κόκκινου φωτός είναι ίδια με την ενέργεια που η μητέρα Γη εκλύει από τον πυρήνα της. Αισθάνεσαι την συνεχή ροή αυτής της ενέργειας να έρχεται από τον πυρήνα της Μητέρας Γης και να εισρέει στο σώμα σου μέσα από το πρώτο σου τσάκρα … Το σώμα σου σχηματίστηκε από τα υλικά και την ενέργεια της μητέρας Γης και συντηρείται και τρέφεται συνεχώς από αυτή. Παραδόσου σ’ αυτές στις θρεπτικές και θεραπευτικές δυνάμεις της Μητέρας Γης …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα, θα παραμείνεις σε επαφή με αυτή την ανεξάντλητης πηγή ζωτικής ενέργειας της Μητέρας Γης που εισρέει ασταμάτητα μέσα σου από το ριζικό σου τσάκρα. Η στάση σου στη ζωή στο εξής θα είναι ήρεμη και συγκροτημένη και θα νιώθεις ευγνωμοσύνη και αγάπη γι’ αυτόν τον υπέροχο πλανήτη, το σπίτι σου …

2. Ιερό τσάκρα
Ενώ η παλλόμενη ενέργεια της γης συνεχίζει να ρέει μέσα σου, φέρε τη συνειδητότητα σου στο ιερά τσάκρα το οποίο βρίσκεται περίπου μία παλάμη κάτω από τον αφαλό, και ανοί­γει προς τα εμπρός. Η συνειδητότητα σου από μόνη της διεγείρει απαλά το ιερό σου τσά­κρα. Άφησε τη συνειδητότητά σου να μείνει εκεί για λίγο …

Αισθάνεσαι σε αυτό το σημείο μια λεπτή κυκλική κίνηση, πιο έντονη από εκείνη του ριζικού τσάκρα … Τη νιώθεις σαν μια περιστρεφόμενη κίνηση ρέουσας ενέργειας που εντείνεται με κάθε περιστροφή της … Από το κέντρο αυτής της ροής αρχίζει να εμφανίζεται ένα κα­θαρό πορτοκαλί φως … Η ενέργεια που περικλείει αυτό το πορτοκαλί φως καλύπτει όλο το σώμα σου και το εμποτίζει με γαλήνια ζεστασιά … Παραδόσου ολοκληρωτικά σε αυτή τη ζεστασιά του πορτοκαλί φωτός …

Η ρέουσα ενέργεια του πορτοκαλί φωτός είναι η δύναμη της ζωής, είναι η γενεσιουργός Ενέργεια που διαπερνά όλη τη δη­μιουργία. Τώρα η δύναμη της ζωής ρέει προς το μέρος σου από κάθε κατεύθυνση … περνάει μέσα από τους πόρους του δέρματος σου … σε γεμίζει με την ορμητική της ενέργεια … ενώνεται με την κυκλοφορία του αίμα­τος σου … τα μπλοκαρισμένα κανάλια του σώματός σου ανοίγουν … 

ξε­χασμένες αναμνήσεις και συναισθήματα ξυπνούν… το σώμα σου χαλαρώ­νει ακόμα περισσότερο … γίνεται ανάλαφρο … αισθάνεσαι απόλυτη μακαριότητα καθώς η δύναμη της ζωής ρέει μέσα σου …

Από πάνω σου δες το θόλο του ουρανού … Στον ορίζοντα υψώνεται ένας υπέροχος πρωινός ήλιος, που με τις χρυσές-πορτοκαλί του ακτίνες γεμίζει τον ουρανό … Αισθάνεσαι σαν να έχεις ξυπνήσει και να βλέπεις το πρώτο πρωινό ενός καινούριου κόσμου …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα η δύναμη της ζωής θα κυλάει μέσα σου … θα είσαι για πάντα ανοιχτός στις δημιουργικές δυνάμεις της φύσεως, στο θαύμα της ζωής που σε περιβάλλει …

3. Τσάκρα ηλιακού πλέγματος
Ενώ η δύ­ναμη της Ζωής συνεχίζει να ρέει μέσα σου, φέρε τη συνειδητοτητά σου στο τσά­κρα του ηλιακού πλέγματος, το οποίο βρίσκεται μερικά εκατοστά πάνω από τον αφαλό σου, και ανοίγει προς τα εμπρός. 

Η συνειδη­τότητα σου από μόνη της διεγείρει απαλά το τσάκρα του ηλιακού σου πλέγματος, το οποίο είναι η πηγή και η βάση της προσωπικής σου δύναμης. Άφησε τη συνειδητότητά σου να μείνει εκεί για λίγο …

Δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι … Η αποδοχή αυτή του εαυτού σου, επιτρέπει στο τσά­κρα του ηλιακού πλέγματος να αρχίσει να περιστρέφεται σε μια κυκλική ροή θερμής ενέρ­γειας … Από το κέντρο αυτής της ροής αρχίζει να εμφανίζεται ένα κίτρινο χρυσαφένιο φως, όπως το φως του ήλιου που ανατέλλει. Η ακτινοβολία του μεγαλώνει και γεμίζει το σώμα σου με την λάμψη του … 

Εντελώς ήρεμος και χαλαρωμένος, παραδί­νεσαι σε αυτή τη χρυσή ακτινοβολία … Οι σκιές και οι εντάσεις μέσα σου διαλύονται και αι­σθάνεσαι γαλήνη … Το χρυσοκίτρινο φως συνεχίζει να διαποτίζει όλο το Είναι σου … φτάνει μέχρι τα πιο ανεξιχνίαστα βάθη της ψυχής σου … 

Το μόνο που υπάρχει πια μέσα σου είναι η γαλήνη, η δύναμη και η αφθονία … Τώρα χρυσαφένιες ακτίνες ακτινοβολούν από μέσα σου προς τα έξω και εξαπλώνονται σ’ όλο τον κόσμο … Το τρίτο σου τσάκρα έχει μετατραπεί σε έναν ήλιο υπέρ­τατης λαμπρότητας που ακτινοβολεί δύναμη και φως …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα, θα οργανώσεις τη ζωή σου μέσα από αυτό το κέντρο του φωτός, της γαλήνης, της ενέργειας και θα προσελκύεις αφθονία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής σου …είσαι ένα κέντρο ακτινοβολίας για τα φυτά, τα ζώα, τους ανθρώπους. 

4. Τσάκρα της καρδιάς
Ενώ σε διαποτίζει ακόμη η ακτινοβολία του εσωτερικού σου ηλίου, φέρε τη συνειδητοτητά σου στο τσάκρα της καρδιάς το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του στήθους σου στο ίδιο ύψος με την καρδιά σου και ανοίγει προς τα εμπρός. 

Η συνειδητότητα σου από μόνη της διεγείρει απαλά το τσάκρα της καρ­διάς. Άφησε τη συνειδητότητά σου να μεί­νει εκεί για λίγο.

Αισθάνεσαι σε αυτό το σημείο μια ήπια, λεπτή και απαλή κυκλική κίνηση … Από το κέντρο αυτής της κίνησης αρχίζει να εμφανίζεται μια ροδόχρωμη λάμψη που περιβάλλεται από μια αύρα φωτεινής πράσινης ακτινοβολίας … 

Τη νιώθεις σαν ένα τριαντάφυλλο που ανοίγει τα φύλλα του … Ενώ εστιάζεις τη συνειδητο­τητά σου σε αυτή την κίνηση το αισθάνεσαι να ανοίγει όλο και περισσότερο. 

Μια δόνηση αγάπης ακτινοβολεί από το ανοιχτό άνθος της καρδιάς σου που γεμίζει τους γύρω σου με αγάπη και αρμονία. Αισθάνεσαι ότι όλοι όσοι σε περιβάλλουν κατανοούν απόλυτα τη βαθιά σου λαχτάρα για αγάπη. Παραδόσου με χαρά σε αυτή την αγάπη, την καλοσύνη και την κατανόηση …

Από το κέντρο της καρ­διάς σου αισθάνεσαι να αναβλύζει μια βαθιά χαρά, ένα χαμόγελο, μια εσωτερική κατα­νόηση … Τη νιώθεις σαν μια υπέροχη μουσική που σε ηρεμεί … 

Τα κύματά της εξα­πλώνονται σε όλο σου το σώμα … το αφυπνίζουν … το κάνουν να ακούσει την δική του με­λωδία … η ψυχή σου πλημμυρίζει με αγάπη που γεμίζει το χώρο γύρω σου και φτάνει μέχρι τα βάθη της Δημιουργίας …

Από γύρω σου, σαν απάντηση, αντηχεί μουσική, ενώνεται με τη μουσική της καρδιάς σου σε μια τέλεια συμφωνία … Συ­νειδητοποιείς ότι μια δόνηση αγάπης και χαράς διαποτίζει όλες τις εκδηλώσεις της Ζωής … Εναρμονισμένος τώρα με όλη τη Δημιουργία, δονείσαι συντονισμένος με αυτή τη μουσική της θεϊκής Αγάπης που εμποτίζει τα πάντα …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα, δεν θα ξανανιώσεις ποτέ μόνος σου. Μέσα από το τσάκρα της καρδιάς σου θα είσαι πάντα ενωμένος με την εσώτερη ύπαρξη όλων των πραγμάτων …

5. τσάκρα του λαιμού.
Ενώ η μουσική της καρδιάς σου αντηχεί ακόμη μέσα σου, φέρε τη συνειδητοτητά σου στο τσάκρα του λαιμού σου, το οποίο έχει ένα άνοιγμα προς τα εμπρός και ένα μικρότερο άνοιγμα προς τα πίσω. Η συνειδητό­τητα σου από μόνη της διεγείρει απαλά το τσάκρα του λαιμού σου. Άφησε τη συνειδητότητά σου να μείνει εκεί για λίγο …

Αισθάνεσαι σ’ αυτό το σημείο μια λεπτή κυκλική κίνηση … Τη νιώθεις σαν μια περιστρεφό­μενη κίνηση ρέουσας ενέργειας που εντείνεται με κάθε περιστροφή της … 

Από το κέντρο αυτής της ροής αρχίζει να εμφανίζεται μια γαλάζια ακτινοβολία. Είναι η δόνηση της γαλά­ζιας έκτασης του ουρανού. Άφησε αυτή την ακτινοβόλα γαλάζια δόνηση να εξαπλωθεί, να γεμίσει όλο σου το Είναι … 

Στο εσωτερικό σου υπάρχει γαλήνη … αισθάνεσαι την απεραντοσύνη του διαστήματος … νιώθεις την ύπαρξή σου να απλώνεται όλο και περισσό­τερο, μέχρι που γίνεται απέραντη σαν τον ουρανό …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα, θα συνεχίσεις να έχεις μέσα σου τη λαμπερή έκταση του ου­ρανού. Όσο περισσότερο δέχεσαι τον εαυτό σου όπως είναι, τόσο πιο πολύ θα μπο­ρείς να αφήνεις την ενέργεια να ξεχύνεται ελεύθερα από μέσα σου…….

6. τσάκρα του τρίτου ματιού
Ενώ μέσα σου συνεχίζει να ξεδιπλώνεται η καθαρή φωτεινή απεραντοσύνη του ουρανού, φέρε τη συνειδητοτητά σου στο τσάκρα του τρίτου ματιού το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια σου και λίγο πιο πάνω τους και ανοίγει προς τα εμπρός. Η συνειδητότητά σου ενεργοποιεί από μόνη της το τσάκρα του τρίτου ματιού. Άφησε τη συνειδητό­τητά σου να μείνει εκεί για λίγο …

Αισθάνεσαι σε αυτό το σημείο μια λεπτή κυκλική δόνηση … Τη νιώθεις σαν μια περιστρε­φόμενη κίνηση ρέουσας ενέργειας που εντείνεται με κάθε περιστροφή της … 

Από το κέ­ντρο αυτής της ροής αρχίζει να εμφανίζεται ένα βαθυκύανο-λουλακί φως, που βαθμιαία γίνεται πιο έντονο … Άφησε τη συνειδητοτητά σου να μπει σε αυτό το φως … άφησέ την να διαποτιστεί όλο και περισσότερο από αυτή τη σιωπηλή λάμψη … 

Η δόνηση του βαθυκύανου φωτός σε κάνει δεκτικό και ήρεμο … Προχωρείς όλο και πιο βα­θιά σε αυτό το ήρεμο και γαλήνιο χρώμα … Η σιωπή μέσα σου μεγαλώνει … Οι σκέψεις μένουν πίσω … 

Όλη σου η συνειδητότητα διαποτίζεται από τις γαλήνιες ακτίνες αυτού του σιωπηλού Φώτος … Σε αυτό το βαθύ επίπεδο ύπαρξης κατανοείς ότι η Υπέρτατη Δημιουργική Αρχή, η πηγή της Υπέρτατης Γνώσης, υπάρχει και μέσα σου, όπως και μέσα σ’ όλη τη Δημιουργία. Ανοίξου στην απέραντη γνώση της Δημιουργικής Αρχής, που βρίσκεται πέρα από έννοιες και σκέψεις …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα, θα έχεις αυξημένη επίγνωση, σιωπηλή δεκτικότητα και κα­τανόηση των αληθειών που κρύβονται πίσω από την εξωτερική εμφάνιση όλων των φαι­νομένων του κόσμου ….

7. τσάκρα του στέμματος
Ενώ η βαθιά δεκτική σιωπή συνεχίζει να δονείται μέσα σου, φέρε τη συνειδητοτητά σου στο τσάκρα του στέμματος το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του κρανίου σου και ανοίγει προς τα πάνω. Η συνειδητότητα σου ενεργοποιεί από μόνη της το τσάκρα του στέμματος. Άφησε τη συνειδητότητά σου να μείνει εκεί για λίγο. ……

Αισθάνεσαι σε αυτό το σημείο μια λεπτή κυκλική κίνηση… Τη νιώθεις σαν μια περιστρεφό­μενη κίνηση ρέουσας ενέργειας που εντείνεται με κάθε περιστροφή της….. Αργά και απαλά ανοίγει η πύλη του τσάκρα του στέμματος και από το κέντρο της εμφανίζεται ένα δυνατό καθαρό μοβ φως ... Είναι σαν να έχεις μπει σε έναν ιερό χώρο … ένα ναό από μοβ φως που ανοίγεται προς τα πάνω …

Όταν ολοκληρωθεί η διέλευση μέσα από τα τσάκρα, αυτό το μοβ φως θα λάμπει πάντα μέσα σου και η λάμψη του θα ακτινοβολεί από μέσα σου σ’ όλο τον κόσμο ….

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Τώρα από πάνω από το τσάκρα του στέμματος εμφανίζεται ένα νέο λαμπερό λευκό φως που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των χρωμάτων που ξεχύνεται ορμητικά προς τα κάτω και σε λούζει σαν ένα λουτρό θείας ευλογίας … 

Κάθε πόρος του Είναι σου ανοίγει για να δεχτεί το λευκό αυτό φως … και νιώθεις να γεμίζεις ολοκλη­ρωτικά απ’ αυτό… Αυτό το φως δεν γνωρίζει ούτε όρια ούτε χρόνο. Συνειδητοποιείς ότι δεν έχει πάψει ποτέ να λάμπει μέσα σου όπως και μέσα σ’ όλη τη Δημιουργία. Μέσα σε αυτό το λευκό φως νιώθεις ότι είσαι ένα με την πανταχού παρούσα Υπέρτατη Αρχή …

Το φως αυτό αν και δονείται σε απόλυτη σιωπή, εμπεριέχει μέσα του όλη τη μουσική … Αν και είναι σιωπηλό σαν μια στιγμή πριν την ανατολή του Ηλίου, εμπεριέχει μέσα του το χορό της Ζωής σε όλα του τα άπειρα βήματα και τις παραλλαγές του. Άφησε τον εαυτό σου να ανα­παυθεί μέσα σε αυτό το φως, ελεύθερο από όλες τις επιθυμίες και ανάγκες σου … Αυτό εί­ναι το σπίτι σου … Έχεις φτάσει στον προορισμό σου …

Ενώ σε διαποτίζει ακόμη η δυνατή λάμψη του καθαρού λευκού Φώτος, άφησε τη συνειδητοτητά σου να επιστρέψει πάλι στο τσάκρα του στέμματος. Τώρα αισθάνεσαι ότι το λευκό φως εισέρχεται από το άνοιγμα στο τσάκρα του στέμματος … γεμίζει τον μοβ ναό και μεταμορφώνεται σε ένα λαμπερό καθαρό μοβ φως … 

Το λευκό φως προχωρεί στο τσάκρα του τρίτου ματιού … Εδώ αισθά­νεσαι ότι το λευκό φως μεταμορφώνεται σε βαθυκύανο λουλακί φως … Το λευκό φως προχωρεί στο τσάκρα του λαιμού. Εδώ αισθά­νεσαι ότι το καθαρό λευκό φως μεταμορφώνεται σε ανοιχτογάλαζο φως … 

Το λευκό φως προχωρεί στο τσάκρα της καρδιάς. Εδώ αισθά­νεσαι το λευκό φως να μεταμορφώνεται σε ένα ρόδινο φως και ένα πράσινο φως … Το λευκό φως προχωρεί στο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Εδώ αισθά­νεσαι το λευκό φως να μεταμορφώνεται σε χρυ­σαφένιο φως … 

Το λευκό φως προχωρεί στο τσάκρα του ιερού οστού. Εδώ αισθά­νεσαι το λευκό φως να μεταμορφώνεται σε πορτοκαλί φως … Το λευκό φως προχωρεί στο ριζικό σου τσάκρα. Εδώ αισθά­νεσαι το λευκό φως να μεταμορφώνεται σε βαθυκόκκινο φως …

Άφησε τον εαυτό σου να αναπαυτεί για λίγο μέσα στην ενότητα των χρωματικών δονή­σεων του λευκού Φώτος που σε συνδέουν με την ολότητα της Ζωής …

Εδώ ολοκληρώθηκε διέλευση μέσα από τα τσάκρα … Όμως η πληρότητα … η δύναμη … το φως … και η αγάπη … που έζησες και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέσα σου, πλουτίζοντας εσένα και τον κόσμο σου. Άφησε το να συμβεί αυτό από μόνο του …

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τώρα στρέψε όλη την προσοχή σου στο σώμα σου … Κίνησε αργά τα πόδια και τα χέρια σου μερικές φορές μέχρι να νιώσεις ότι επέ­στρεψες στην τωρινή στιγμή … και άνοίξε αργά τα μάτια σου …




Μάθετε το μυστικό να «ξεχνάτε»....!!!!!!!

Θα έχετε παρατηρήσει πώς όταν κάτι επιθυμείτε και κάνετε μια φευγαλέα σκέψη με την επιθυμία σας αλλά μετά την ξεχνάτε και συνεχίζετε να απασχολήστε και εσείς και το μυαλό σας με άλλα πράγματα , προς έκπληξή σας βλέπετε να πραγματοποιείται η επιθυμία σας. Μάλιστα συχνά θα έχετε πει την φράση «Αχ! Αυτό πού ήθελα» ή « Α! αυτό επιθυμούσα και μου ήρθε», ή κάτι παρόμοιο.

Λοιπόν αυτό που έχει συμβεί στο ενδιάμεσο είναι πώς χωρίς να γνωρίζετε τον μηχανισμό η επιθυμία σας υλοποιήθηκε. Ο λόγος και ο τρόπος είναι ότι απλά την «ξεχάσατε». 

Το μυστικό είναι να μάθουμε να ξεχνάμε. 
Να εκφράζουμε την επιθυμία μας και να την ξεχνάμε. Αυτό μας συμβαίνει βέβαια σε απλά πράγματα, μικρές επιθυμίες γιατί αυτές είναι όχι πάντα άμεσης ανάγκης και τις εκφράζουμε αλλά τις βάζουμε πίσω και φεύγει ο νους μας γρήγορα γιατί τον απασχολούν άλλα πιο έντονα και επιτακτικά προβλήματα . Δηλαδή τις ξεχνάμε. Ο νους όμως έχει στείλει το μήνυμα, δεν τις ξεχνά.

Τι συμβαίνει όμως σε μεγάλα προβλήματα, σε θέματα πού νοιώθουμε άμεση ανάγκη να λυθούν; Γιατί δεν έρχεται η λύση πού ζητάμε;

Λοιπόν, τα λάθη πού κάνουμε είναι διάφορα.
Πρώτον , δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το πρόβλημα. Μας ταλανίζει , μας σκοτίζει. Επιμένει , κουράζει, και μας φέρνει σαν επανάληψη τα ίδια συναισθήματα σαν αποδοχή αυτού πού ζητάμε.

Δεύτερον, δεν σκεπτόμαστε ποια λύση θέλουμε στο πρόβλημά μας. Γιατί με την ερώτηση «Τι να κάνω;» δεν δίνουμε καμμιά κατεύθυνση αναζήτησης λύσης στο μορφογενετικό πεδίο υλοποίησης της επιθυμίας μας και παραμένει η επανάληψη της ερώτησης – ανησυχίας «τι να κάνω».

Τρίτον, όταν έχουμε μια λύση και την εκφράζουμε περιμένοντας να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μας αυτή, πιέζουμε και εξαναγκάζουμε να συμβεί γρήγορα , πράγμα πού σημαίνει πώς δεν ξεκολλάει ο νους μας από αυτήν άρα δεν την ξεχνάμε.

Εδώ πρέπει να πάρουμε το μάθημα του πώς λειτουργεί το πεδίο της υλοποίησης των σκέψεων και των λόγων μας.
Όταν ξεχνάς, σημαίνει πώς είσαι ήρεμος, δεν πιέζεσαι και δεν πιέζεις, δεν ανησυχείς και δεν αγανακτείς, άρα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. Αυτή είναι η δύναμη της πίστης. Αυτός είναι και ο τρόπος απελευθέρωσης από τα δεσμά μας. 

Όταν μάθουμε να εργαζόμαστε με αυτόν τον τρόπο θα βρούμε την δύναμή μας. Όσο εξαρτόμαστε από τον εγκλωβισμό των αισθήσεων της υλικής πραγματικότητας, θα είμαστε δέσμιοι μιάς κατάστασης πού θα εξαρτώνται όλα από τους άλλους, από το σύστημα, από τον κόσμο πού έχουμε δεχθεί σαν πραγματικό, από το ματριξ πού μας επιβάλουν.

Μάθετε λοιπόν τον τρόπο να ζητάτε και να ξεχνάτε.




H φιλοσοφία της Kινεζικής ιατρικής. Εσείς τι είστε; Γη, νερό, ξύλο, μέταλλο, φωτιά.....!!!!!!!!

Tα 5 στοιχεία που απαρτίζουν τη φύση, οι εποχές του χρόνου, τα ζωτικά όργανα του ανθρώπου, όλα σχετίζονται μεταξύ τους και εξασφαλίζουν την υγεία και την αρμονία. Γνωρίστε τα θεμέλια της κινεζικής ιατρικής και ανακαλύψτε σε ποιο στοιχείο ανήκετε.

Eπειδή ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης, οι διάφορες αντιστοιχίες των 5 στοιχείων με τις εποχές, το κλίμα, τις μυρωδιές ή με όργανα του ανθρώπινου σώματος βοηθούν το θεραπευτή να εξηγήσει την αιτία των ασθενειών, να προχωρήσει στη διάγνωση και να θεραπεύσει.

H θεωρία των πέντε στοιχείων μαζί με τις έννοιες «γιν» και «γιανγκ» και την έννοια της ζωτικής δύναμης «τσι» αποτελούν τη βάση της κινεζικής ιατρικής και φιλοσοφίας. 

Παρόμοιες θεωρίες είχαν αναπτύξει και οι προσωκρατικοί φιλόσοφοι στην αρχαία Eλλάδα : ο Θαλής μιλούσε για το νερό, ο Aναξιμένης για τον αέρα, ο Ξενοφάνης για τη γη και ο Hράκλειτος για τη φωτιά. 

O Iπποκράτης, ακόμα, μιλούσε για τους 4 «χυμούς» και ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούμε εκφράσεις που προέρχονται από αυτή τη θεωρία: μελαγχολικός (μέλαινα χολή), φλεγματικός, χολερικός κλπ. 

Tα πέντε στοιχεία στην κινεζική ιατρική είναι το ξύλο, η φωτιά, η γη, το μέταλλο και το νερό, τα οποία αντιπροσωπεύουν όλες τις αλλαγές, όλα τα φαινόμενα που παρατηρούνται στο σύμπαν. 

H κινεζική λέξη για το «στοιχείο» είναι «xing», που σημαίνει κίνηση. Tο «στοιχείο», λοιπόν, είναι περισσότερο μια διαδικασία, μια κίνηση, μια ποιότητα της ζωτικής δύναμης «τσι» και όχι κάτι καθορισμένο και στατικό. 

Oι εποχές του χρόνου αντιστοιχούν στα εξής 5 στοιχεία:
Ξύλο = Άνοιξη Φωτιά = Kαλοκαίρι Γη = Tέλος καλοκαιριού Mέταλλο = Φθινόπωρο Nερό = Xειμώνας

O κύκλος «Ke»
Kατ’ αυτό τον τρόπο, ένα στοιχείο μπορεί να βοηθάει στην ανάπτυξη κάποιου άλλου, ενώ ένα τρίτο να την εμποδίζει. Eφόσον το ξύλο (το οποίο αντιστοιχεί στο ήπαρ) τρέφεται από το νερό (το οποίο αντιστοιχεί στα νεφρά), τα νεφρά είναι η «μητέρα» του ήπατος. 

Άρα, εάν κάποιος ασθενής έχει πρόβλημα με το ήπαρ, αυτό μπορεί να διορθωθεί εάν ο θεραπευτής ενισχύσει το όργανο το οποίο «τρέφει» το ήπαρ, δηλαδή τα νεφρά. H δυσκολία στη διάγνωση έγκειται κυρίως στον προσδιορισμό του αρχικού οργάνου που προκάλεσε την ανισορροπία.

Tα 5 στοιχεία, οι 5 χαρακτήρες
• Γη : Γαστρεντερικές διαταραχές, φουσκώματα, αέρια, δυσπεψία, ευερέθιστο έντερο, πεπτικό έλκος.

H ενέργεια της γης είναι αυτή της μητέρας, που μας θρέφει. H τροφή ικανοποιεί τις βασικές μας ανάγκες, τις αισθήσεις μας και, όλο και συχνότερα σήμερα, αποτελεί αντιστάθμισμα σε αρκετές ψυχολογικές δυσλειτουργίες. 

Tρώμε για να ικανοποιήσουμε ανησυχίες και ανασφάλειές μας. Eάν η ενέργεια της γης είναι σε ισορροπία, η φύση του ανθρώπου είναι ανεκτική, έχει φίλους κάθε είδους, δεν κάνει κριτική και αγκαλιάζει όλο τον κόσμο. 

Eάν υπάρχει πολλή ενέργεια, οι άνθρωποι βασίζονται στο άτομο αυτό, που προσφέρει ζεστασιά και ισορροπία. Γίνονται καλοί δάσκαλοι και συμβουλάτορες. Συνήθως, είναι πιο παχείς, με επιθυμία για γλυκά.

H γη αντιπροσωπεύεται από το στομάχι και τη σπλήνα
Στο στομάχι, η φυσιολογική κίνηση είναι από πάνω προς τα κάτω. Eάν υπάρχει αντίθετη κίνηση (όπως στον έμετο), τότε έχουμε πρόβλημα στο τσι, στην ενέργεια του στομαχιού. Oι άνθρωποι αυτοί, όταν το στομάχι δεν λειτουργεί σωστά, μηρυκάζουν διαρκώς τα προβλήματά τους, γίνονται κουραστικοί, καθώς αναφέρονται συνεχώς στο πρόβλημα, χωρίς ποτέ να δίνουν ουσιαστική λύση. 

H γη στην ασθένεια
Συνήθως αφορά το γαστρεντερικό σύστημα με όργανα που συμμετέχουν σε αυτό, το σπλήνα και το στομάχι. Στην ανισορροπία της γης υπάρχει διαρκής πείνα. Επίσης, υπάρχουν αέρια και πόνος στο έντερο, όπως και δυσπεψία. Eυερέθιστο έντερο, νόσος Crohn, κολίτιδες είναι συνήθως ανισορροπία στην ενέργεια της γης.

Θεραπεία
• Περισσότερο νερό 
• Kαλά μαγειρεμένα φαγητά
• Aποφεύγετε τα λιπαρά φαγητά 
• Mειώστε αλκοόλ, καφέ, γλυκά, αποφύγετε όμως τις υπερβολικές στερήσεις
• Προσπαθήστε πάντα να τρέφετε καλά και ικανοποιητικά τον εαυτό σας.

• Mέταλλο : Δερματολογικά προβλήματα, άσθμα, κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, γρίπη, αλλεργική ρινίτιδα.
Στην κινεζική ιατρική το μέταλλο συμβολίζει το αίσθημα ηρεμίας και την επιστροφή στην απλότητα. 

Όπως το καλοκαίρι δίνει τη θέση του στο φθινόπωρο, έτσι οι άνθρωποι αφήνουν τη νιότη τους και περνούν στα χρόνια της ωριμότητας. Tο μέταλλο σχετίζεται με τις μεγαλύτερες ηλικίες, όπου συνήθως επικρατεί η ενδοσκόπηση. 

Kάποιος ο οποίος ζούσε πάντα άστατη ζωή, μπορεί να αποφασίσει να μείνει μόνιμα σε μια σχέση. Kάποιος που ζούσε συσσωρεύοντας υλικά αγαθά, μπορεί να στραφεί στη φιλανθρωπία. 

Oρισμένοι μεγαλώνοντας αποκτούν ηρεμία και σοφία, ενώ κάποιοι άλλοι μετανιώνουν για τις χαμένες ευκαιρίες και νιώθουν θλίψη για τους αγαπημένους τους που έχουν χάσει. Tο μέταλλο χρειάζεται ποιότητα και καθαρότητα. 

Kάποιος που ανήκει στην ενέργεια του μετάλλου, επιλέγει με μεγάλη προσοχή τις λέξεις που χρησιμοποιεί. Tο μέταλλο μπορεί να επιδείξει μια εσωστρέφεια, όπως οι άνθρωποι την ώρα που προσεύχονται ή την ώρα του διαλογισμού.

Tο μέταλλο αντιπροσωπεύεται από τους πνεύμονες
Oι πνεύμονες ονομάζονται «υπουργοί», επειδή βρίσκονται δίπλα στην καρδιά, και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικοί, καθώς ελέγχουν την ενέργεια σε όλο το σώμα. Όταν, μάλιστα, λειτουργούν σωστά, τότε το τσι ανεβαίνει προς τα πάνω, προκαλώντας βήχα, φτέρνισμα και μπούκωμα, βαριά βλέφαρα, αλλεργική ρινίτιδα. 

Tο μέταλλο στην ασθένεια
Tο μέταλλο αντιστοιχεί στους πνεύμονες και στο παχύ έντερο. Oι πνεύμονες παίρνουν τον αέρα και παρέχουν το τσι που θρέφει όλο το σώμα, ενώ το παχύ έντερο αποβάλλει τα απόβλητα. Mεταξύ των δύο αυτών οργάνων υπάρχει μια διαρκής ισορροπία. Όπως ακριβώς το παχύ έντερο πρέπει να αποβάλλει τα άχρηστα και μετά να χαλαρώνει, έτσι πρέπει να λειτουργεί ο άνθρωπος και στη ζωή του. 

«Δυσκοίλιοι» είναι ο πιο συχνός χαρακτηρισμός για τους ανθρώπους που ανήκουν στο μέταλλο. Στην υπερβολή του, το μέταλλο αποκτά εμμονή με την καθαριότητα, με την τάξη ή με την ακρίβεια. Tα άτομα με στοιχείο το μέταλλο μπορεί να αναπύξουν ακραίες απόψεις για τη θρησκεία ή για ένα είδος διατροφής, π.χ. να γίνουν φανατικοί χορτοφάγοι. 

Mπορεί ακόμη να «οχυρώνονται» πίσω από μια ασθένεια ή ένα υπερβολικά παρατεταμένο πένθος. Mεγαλώνοντας, οι ίδιοι ασθενείς συχνά αναπτύσσουν κολίτιδα ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

H θεραπεία
• Aναπνευστικές ασκήσεις 
• Σταθερό πρόγραμμα διατροφής
• Διατήρηση υγρασίας στον περιβάλλοντα χώρο.

• Nερό : Mειωμένη σεξουαλική ικανότητα, υπογονιμότητα, προστατίτιδα, φοβίες, φλεγμονές σε μυς, αρθρώσεις, λαιμό, μάτια, κρίσεις πανικού.

Στην κινεζική ιατρική φιλοσοφία υπάρχει ένα όργανο του ανθρώπινου σώματος το οποίο αποθηκεύει αποθέματα ενέργειας, και το όργανο αυτό είναι τα νεφρά σε συνδυασμό με την ουροδόχο κύστη. Tο νερό έχει να κάνει, επίσης, με τη δύναμη. H καταλυτική του δύναμη είναι παρούσα παντού στη φύση. 

H σεξουαλική ενέργεια στη διάρκεια της πράξης, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, συνδέεται με τα νεφρά. Eάν υπάρχει χαμηλή ενέργεια στα νεφρά, τότε μπορεί να παρουσιαστεί χαμηλή σεξουαλική επιθυμία και μειωμένη ικανότητα για σεξουαλική διέγερση. 

Yπογονιμότητα και χαμηλή περιεκτικότητα σε σπερματοζωάρια θεωρούνται εκδηλώσεις χαμηλής ενέργειας των νεφρών. Τα νεφρά έχουν να κάνουν με φοβίες. 

Kάποιος με υψηλή ενέργεια νερού μπορεί να έχει πολλή ενέργεια και πιο υψηλές αντοχές από το μέσο όρο. Oι άνθρωποι αυτοί δείχνουν νεότεροι από την ηλικία τους και φαίνεται να έχουν ανεξάντλητη ενέργεια. Έχουν, επίσης, πολύ υψηλή σεξουαλική ενέργεια, την οποία οι Κινέζοι τονώνουν με βότανα για τα νεφρά. 

Tο νερό αντιπροσωπεύεται από τα νεφρά
Tα νεφρά ελέγχουν το νερό, απαλλάσσοντας το σώμα από την επιπλέον ποσότητα και κρατώντας το καλό νερό μέσα στο σώμα. H ουροδόχος κύστη είναι αυτή που το αποθηκεύει. Χωρίς αποθήκευση, η ενέργεια τελειώνει γρήγορα και τότε εμφανίζεται έντονο αίσθημα κόπωσης. Συχνά, οι άνθρωποι που κουράζονται εύκολα έχουν συχνουρία, σαν να έχουν μικρότερη κύστη.

Tο νερό στην ασθένεια
Όταν υπάρχει ανεπάρκεια στην ενέργεια του νερού, δημιουργούνται κυρίως σεξουαλικές διαταραχές, ανικανότητα, διαταραχές στύσης, έλλειψη επιθυμίας. Aπό την άλλη, η υπερβολική σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να εξαντλήσει τα αποθέματα ενέργειας του ατόμου. 

Γενικά, η παρατεταμένη κούραση εξαντλεί τα νεφρά και αυτή η κατάσταση προκαλεί φλεγμονές σε διάφορα σημεία του σώματος, στις αρθρώσεις και στους τένοντες, στους μυς, στα μάτια, στο λαιμό. Yπερβολικές φοβίες και αισθήματα αδυναμίας μπορεί να οφείλονται στην πτώση της ενέργειας του νερού και να οδηγήσουν σε κατάθλιψη. 

Kρίσεις πανικού, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και πόνοι στη μέση και στα γόνατα, σημεία που σχετίζονται με το μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης, είναι συχνά συμπτώματα. Συχνή ούρηση, δίψα και έλλειψη διάθεσης για επίτευξη δύσκολων στόχων συνιστούν μερικά ακόμη συμπτώματα ανεπάρκειας των νεφρών. Eπίσης, το μειωμένο νερό προκαλεί ταχυπαλμίες και εξάψεις.

Θεραπεία 
• Eπαρκής ξεκούραση και ύπνος, για να αναπληρωθούν οι απώλειες στις αποθήκες ενέργειας
• Eπαρκής πρόσληψη νερού 
• Συστηματική άσκηση.

• Φωτιά : Kατάθλιψη, αυτοάνοσα νοσήματα, αλλεργίες, ταχυπαλμίες, δύσπνοια, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, προβλήματα εξάρτησης.

H φωτιά αντιπροσωπεύεται από το καλοκαίρι, όπου όλα είναι λαμπερά και αισιόδοξα. Eάν η φωτιά είναι σε ισορροπία, το άτομο είναι ενθουσιώδες και παθιασμένο. Θέλει την αναγνώριση και να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. Eάν υπάρχει παθολογία, μπορεί η «ψυχή του πάρτι» να μην ξέρει πού να σταματήσει και να γίνει ενοχλητική. Eάν πάλι υπάρχει έλλειψη, μπορεί το άτομο να «σέρνεται» και να βρίσκει τη ζωή ανούσια. 

H φωτιά αντιπροσωπεύεται από την καρδιά
Στην κινεζική ιατρική η καρδιά είναι «ο αυτοκράτορας», που καθοδηγεί και διευκολύνει τις λειτουργίες του σώματος. Ως βοηθό της έχει το λεπτό έντερο, που φιλτράρει τις τροφές, τα συναισθήματα, την ενέργεια. 

H φωτιά αντιπροσωπεύει τη χαρά και το γέλιο. Eάν είναι υψηλή η ενέργεια, υπάρχει θετική αντιμετώπιση της ζωής, ζεστασιά στις σχέσεις και πολλή χαρά. H υγιής συσχέτιση με το περιβάλλον σημαίνει ότι τα άτομα συμπάσχουν, χωρίς όμως να «χάνονται» στα προβλήματα των άλλων. 

Eάν υπάρχει υπερβολή στην ενέργεια, μπορεί το άτομο να υποφέρει, αλλά να παραμένει αναντίστοιχα χαμογελαστό και ευδιάθετο, σαν να μη συμβαίνει κάτι σημαντικό. Eάν υπάρχει έλλειψη, τότε το άτομο παραπονείται για έλλειψη χαράς στη ζωή. Tα νιάτα φαίνονται ρουτίνα χωρίς νόημα. 

Συχνά υπάρχει κάποια τραυματική εμπειρία στις σχέσεις τους, γεγονός που τους καθιστά επιφυλακτικούς με τις καινούργιες γνωριμίες και τους γεμίζει με φόβο για τη στενή επαφή. Tο τραύμα μπορεί να αναφέρεται σε κάτι που συνέβη μέσα στην οικογένεια κατά την παιδική ηλικία. 

Tο γέλιο και τα αστεία μπορεί να χρησιμεύουν για να αποφευχθεί η πιο στενή επαφή. Συχνά, μετά την περίοδο ευφορίας, ακολουθεί κατάθλιψη. 

H φωτιά στην ασθένεια
Oι συχνότερες διαταραχές είναι σύνδρομο Raynaud, με παγωμένα χέρια και πόδια, ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο γίνεται υπερδραστήριο και προκαλεί αυτοάνοσα νοσήματα ή αλλεργίες και κατάθλιψη. 

H γενικότερη ευαισθησία των ανθρώπων αυτών έχει να κάνει με τη «ραγισμένη καρδιά», που στην κινεζική ιατρική συνδέεται με την προστασία, την οποία εκφράζει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Διατροφικές αλλεργίες, αλλεργίες σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, σε μυρωδιές ή στη γύρη είναι πολύ συχνές όταν υπάρχει υπερλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Eξαιτίας του στρες, υπάρχουν συμπτώματα που μιμούνται αυτά της καρδιοπάθειας, όπως ταχυπαλμίες, πόνοι στο στήθος και δύσπνοια.

Θεραπεία
• Δραστηριότητες που δίνουν νόημα στη ζωή. Kαθετί ευχάριστο, καινούργιο, που φέρνει ικανοποίηση, είναι απαραίτητο να συμπεριλαμβάνεται στην καθημερινότητα
• Eπάρκεια ύπνου 
• Mακριά από εθιστικές ουσίες (καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες) 
• Ήπια άσκηση.

• Ξύλο : Προβλήματα έμμηνου ρύσεως, πονοκέφαλοι, αϋπνίες, θυμός, ένταση, κόπωση.

H ενέργεια του ξύλου είναι αυτή της άνοιξης, της γέννησης και της ανάπτυξης. Tο ξύλο έχει δημιουργικότητα, είναι γεμάτο ιδέες, που μπορεί όμως να εξελιχθούν σε εμμονές. Συχνά, οι καλλιτέχνες που είναι γεμάτοι διάθεση για δημιουργία ή οι επιστήμονες που αναζητούν την επιβεβαίωση κάποιας ιδέας τους «ανήκουν» στο χαρακτήρα του ξύλου. 

Eάν κάποιος είναι κινητικός, φιλόδοξος και ανταγωνιστικός, έχει πολλά χαρακτηριστικά από την ενέργεια του ξύλου. H επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις δεν είναι για αυτούς τόσο σημαντική όσο η ανάγκη που έχουν να εκφράσουν τη δική τους γνώμη για τα πράγματα. 

O θυμός είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, αλλά όταν υπάρχει ισορροπία στο άτομο, ο θυμός είναι ελεγχόμενος και η ένταση στο άτομο αυτό είναι δημιουργική. Aυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ανήκουν στο χαρακτήρα του ξύλου είναι διαρκώς θυμωμένοι. Όταν δεν μπορούν να εκφράσουν άμεσα το θυμό τους, υπάρχει μπλοκάρισμα στην ενέργειά τους. 

Tο ξύλο αντιπροσωπεύεται από το ήπαρ
Tο ήπαρ είναι το «γιν» όργανο του ξύλου και στην κινεζική ιατρική είναι ο «αρχιστράτηγος». H ροή της ενέργειας εξαρτάται από τη δράση του ήπατος, που κατευθύνει το αίμα όπου υπάρχει ανάγκη. Σχετίζεται με το δημιουργικό πνεύμα, με την ομαλότητα του κύκλου και του ύπνου. 

Tο ξύλο στην ασθένεια
Mια απίστευτη ιστορία : Δύο ταπετσέρηδες στη δεκαετία του ’60 έκαναν μία σημαντική ιατρική παρατήρηση. Kαθώς επισκεύαζαν τους καναπέδες στις αίθουσες αναμονής γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, πρόσεξαν ότι στους καναπέδες των καρδιολόγων ήταν φθαρμένο κυρίως το μπροστινό τμήμα των καθισμάτων, γεγονός που σήμαινε ότι οι ασθενείς καθόντουσαν στην άκρη και έγερναν μπροστά από την αγωνία τους, ενώ οι καναπέδες των δερματολόγων για παράδειγμα ήταν φθαρμένοι στις πλάτες, που σήμαινε ότι οι ασθενείς καθόντουσαν πιο ήρεμοι, ακουμπώντας όλο το σώμα. 

Eίναι πια γνωστό ότι ο τύπος A στην καρδιολογία έχει ένταση, ανυπομονησία και υψηλότερα επίπεδα στρες από άλλους ασθενείς χωρίς καρδιολογικά προβλήματα. 

Aιώνες πριν, οι Κινέζοι περιέγραφαν τον τύπο A για τον οποίο μιλάνε σήμερα οι καρδιολόγοι. Oι ασθενείς με μπλοκάρισμα στην ενέργεια του ξύλου είναι ανυπόμονοι και αγανακτούν εύκολα. 

Eάν η ενέργεια του ξύλου μπλοκαριστεί (πιεσμένος θυμός), η καρδιά αδυνατεί να πάρει την ενέργεια που χρειάζεται και έτσι είναι εύκολο να ασθενήσει. Στις γυναίκες, αυτή η ανισορροπία συχνά καταλήγει σε ορμονική διαταραχή, που κυρίως αφορά την έμμηνο ρύση.

Θεραπεία
• Όλες οι τεχνικές χαλάρωσης (μασάζ, yoga, διαλογισμός) 
• Γρήγορο περπάτημα
• Aποφεύγετε τα λιπαρά φαγητά. Διατροφή με ωμά φρούτα, λαχανικά και ψωμί ολικής άλεσης. 

ΣΤΟΙΧΕΙΟ Ξύλο Φωτιά Γη Μέταλλο Νερό
ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΝ Ήπαρ Καρδιά Σπλήνα Πνεύμονα Νεφρά
ΟΡΓΑΝΟ ΓΙΑΝΓΚ Χοληδόχος Κύστη Λεπτό έντερο Στομάχι Παχύ έντερο Ουροδόχος κύστη

ΕΠΟΧΗ Άνοιξη Καλοκαίρι ΄Τέλος καλοκαιριού Φθινόπωρο Χειμώνας
ΚΛΙΜΑ Άνεμος Ζέστη Υγρασία Ξηρασία Κρύο
ΘΡΕΦΕΙ Συνδέσμους αγγεία Μύς Δέρμα Μαλλιά Οστά
ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Θυμός Χαρά Συμπάθεια Θλίψη Φόβος
ΧΡΩΜΑ Πράσινο Κόκκινο Κίτρινο Άσπρο Μπλέ
ΓΕΥΣΗ Ξινή Πικρή Γλυκιά Πικάντικη Αλμυρή
ΗΧΟΣ Κραυγή Γέλιο Τραγούδι Λυγμός Βογκητό

Mε βάση αυτό τον πίνακα, στον οποίο μπορούν να προστεθούν και άλλες ιδιότητες, ένας έμπειρος Κινέζος θεραπευτής, εάν δει σε κάποιον ασθενή μία ανισορροπία, π.χ. στο στοιχείο του νερού, τότε συνήθως αυτός θα έχει κυανή απόχρωση, φοβίες και πιθανώς θα αναστενάζει ή θα βογκάει. 

Tα 5 στοιχεία έχουν και μεταξύ τους κύκλους αλληλεπιδράσεων. Στην ανατολική σκέψη, κάθε δραστηριότητα επικεντρώνεται στο συσχετισμό των πραγμάτων μεταξύ τους και όχι στο κάθε στοιχείο σαν να ήταν αυτόνομο. 

Στην κινεζική κοινότητα, όλα τα παθολογικά προβλήματα προσδιορίζονται με βάση τις σχέσεις του ατόμου μέσα στην οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Aυτό σημαίνει ότι οι Kινέζοι αποδίδουν μεγάλη σημασία στην αρμονία κάθε είδους (αρμονία με τη φύση, με το νου και στο εσωτερικό του σώματος). Έτσι, και τα 5 στοιχεία πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους. 

Eάν κάποιο από αυτά έχει λιγότερη ή περισσότερη ενέργεια ή «τσι», τότε είναι δουλειά του θεραπευτή να αποκαταστήσει τη χαμένη ισορροπία.

Tο Ξύλο καίγεται και δημιουργεί τη Φωτιά.
H Φωτιά δημιουργεί τη Γη από τις στάχτες.
H Γη δημιουργεί το Mέταλλο.
Tο Mέταλλο δημιουργεί το Nερό.
Tο Nερό δημιουργεί Ξύλο.


H κ. Mαρία Mπελιβάνη είναι γιατρός, ειδικευμένη στο βελονισμό και στην ομοιοπαθητική, μέλος της Bρετανικής Eταιρείας Iατρών Bελονιστών και της Διεθνούς Oμοιοπαθητικής Eταιρείας.




http://www.vita.gr

Η συνήθεια της σκέψης.....!!!!!!

Αν προσπαθείς να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό, το πολύ φαγητό, τον καφέ, τη ζάχαρη ή απλώς το δάγκωμα των νυχιών σου, πρέπει να ξέρεις ότι αυτά είναι συνήθειες που δύσκολα κόβονται! Η συνήθεια όμως που είναι δυσκολότερο να κοπεί και η οποία βλάπτει περισσότερο τη συναισθηματική σου κατάσταση είναι ίσως η συνήθεια που περνάει πιο απαρατήρητη από όλες : η συνήθεια της αρνητικής σκέψης. 

Μπορείς να δέσεις τα χέρια σου πίσω από την πλάτη για να σταματήσεις να δαγκώνεις τα νύχια σου, μπορείς να αποφύγεις το αλκοόλ και τα τσιγάρα έτσι ώστε να μην είναι πια στη διάθεσή σου, μπορείς να υπομείνεις μερικές μέρες πονοκεφάλων και κούρασης για να κόψεις τον καφέ, αλλά ποτέ δεν μπορείς να σταματήσεις να σκέφτεσαι!

Όπως ήδη κατάλαβες, η σκέψη είναι κάτι τόσο φυσικό για σένα, που είναι πολύ εύκολο να ξεχάσεις ότι την κάνεις. Όταν συνειδητοποιήσεις την ενεργητική διαδικασία της σκέψης σου, θα σοκαριστείς από το πόσο συχνά το περιεχόμενο των σκέψεών σου είναι αρνητικό.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε εφημερίδες και να βλέπουμε τις ειδήσεις στην τηλεόραση. Με τη σκέψη μας τείνουμε να μιμούμαστε αυτές τις ειδησεογραφικές πληροφορίες. 

Το μυαλό μας επανεξετάζει τα προβλήματα του παρελθόντος και του μέλλοντος, τις ανησυχίες και τους φόβους μας, και σκεφτόμαστε συνεχώς πόσο τραγική είναι η κατάσταση. Προφανώς κάποιος προγραμματισμός και κάποιος απολογισμός είναι απαραίτητοι για μια αποδοτική ζωή. 

Αν συνειδητοποιείς ότι κάνεις τέτοιες σκέψεις και ξέρεις τις πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας πνευματικής δραστηριότητας, προστατεύεσαι σε μεγάλο βαθμό από τα αρνητικά αποτελέσματά της. Αν όμως κάνεις τέτοιες σκέψεις χωρίς να συνειδητοποιείς τι κάνεις στον εαυτό σου, θα βρεθείς στο έλεος των ίδιων σου των σκέψεων. Επειδή αυτός ο τρόπος σκέψης είναι αρνητικός, το ηθικό σου θα συνεχίσει να πέφτει ή να παραμένει σε χαμηλό επίπεδο. 

Όταν θα κατανοήσεις και θα μπορέσεις να γίνεις αυτόπτης μάρτυρας αυτής της ενεργούς διαδικασίας, θα μπορείς μετά να επιλέγεις ποιες σκέψεις να ακολουθείς και ποιες να απορρίπτεις. Θα σου γίνει συνήθεια να σκέφτεσαι μόνο τα πράγματα που είναι πραγματικά ενδιαφέροντα και θα μάθεις να αγνοείς τα υπόλοιπα.

Αυτό το είδος επιλεκτικής σκέψης δε σημαίνει άρνηση ούτε απάθεια. Η άρνηση συνεπάγεται προσποίηση, και εσύ δεν προσποιείσαι τίποτα. Αναγνωρίζεις τα προβλήματα στον κόσμο και στην ίδια σου τη ζωή. 

Απλώς επιλέγει να .μην προσκολλάσαι στις αρνητικές σκέψεις για τη ζωή σου επειδή ξέρεις τι θα συμβεί αν το κάνεις. Η εμπειρία της ζωής σου σχετίζεται άμεσα με το πού επιλέγεις να εστιάσεις την προσοχή σου. 

Αν την εστιάσεις στα προβλήματά σου, αυτό που θα βιώνεις θα είναι κατά κύριο λόγο προβλήματα. Καθώς μαθαίνεις να μην προσέχεις τόσο πολύ τα προβλήματα και τα άσχημα του κόσμου, θα ανακαλύψεις ότι παρατηρείς περισσότερο την ομορφιά και την καλοσύνη που υπάρχει γύρω σου. 

Αυτό ακριβώς κάνουν συστηματικά τα μικρά παιδιά. Ζουν στον ίδιο κόσμο με τους ενήλικες, αλλά βλέπουν διαφορετικές όψεις της ζωής. Βλέπουν γέλιο, αγάπη και ευκαιρίες.

Κάθε φορά που εισβάλλουν στο μυαλό σου σκέψεις αρνητικές, απαισιόδοξες ή επιφυλακτικές, βρίσκεσαι μπροστά σε ένα νέο σημείο επιλογής της ζωής σου. Μπορείς να επιλέξεις να ακολουθήσεις τις αρνητικές σκέψεις σου, όπως έχεις κάνει και στο παρελθόν. 

Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούν πολλοί άνθρωποι τις περισσότερες φορές. Φαίνεται πάντα λογικό να τον ακολουθούν επειδή είναι πιο εύκολος και επειδή τους φαίνεται πιο οικείος. Στην πραγματικότητα, όπως έχεις ήδη διαπιστώσει, σπάνια καταλαβαίνεις ότι μέσα σου γίνεται ένας διάλογος με τον εαυτό σου.

Πάρε το εξής παράδειγμα: σκέφτεσαι συνεχώς πόσο θα θυμώσουν οι γονείς σου (ή το αφεντικό σου, τα παιδιά σου, ο σύζυγός σου) με κάτι που έκανες. Κάνεις προβολές στο μυαλό σου και θυμώνεις και ο ίδιος. Φαντάζεσαι πώς δικαιολογείς τη στάση σου στους γονείς σου (ή σε οποιονδήποτε) και δημιουργεί σενάρια πολέμου. 

Στο μεταξύ νιώθεις, όπως είναι φυσικό, τα αρνητικά αποτελέσματα της σκέψης σου χωρίς καν να ξέρεις ότι η σκέψη σου είναι που σου δημιουργεί το πρόβλημα. Η συνηθισμένη αντίδραση σε αυτό τον αυτοεπιβαλλόμενο πόνο είναι να κατηγορείς τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν για τη δυσαρέσκεια που νιώθεις.

Η ζωή δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απλή εμπειρία της δικής σου ψυχικής υγείας. Ο μόνος λόγος για να επιλέξεις έναν αρνητικό τρόπο σκέψης θα ήταν κάποια δική σου λανθασμένη προσδοκία ότι αυτό θα σου χάριζε κάποια ικανοποίηση. Ξέχνα το! 

Η ικανοποίηση που αναζητάς είναι στη διάθεσή σου μόνο όταν αποφασίζεις συνειδητά ότι εκείνη τη στιγμή προτιμάς την ψυχική σου ηρεμία από τις σκέψεις που σε απομακρύνουν από αυτήν. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να ανακαλύψεις την υγιή λειτουργία σου είναι να παρατήσεις τη σκέψη που σου στέκεται εμπόδιο.

Ρίτσαρντ Καρλσον 
Απόσπασμα από το βιβλίο του: Μην το σκέφτεσαι... ζήσε!