Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Αν υπάρχει φύλακας άγγελος, αυτό θα ήθελα να είμαι για σένα…!!!!

Φωνάζω το όνομά σου, αφήνω την ψυχή μου να συντονιστεί με την δική σου και να σου προσφέρει αυτό που κάθε στιγμή αποζητάς.

Το όνομά σου, μια λέξη, ένας ήχος, μία δόνηση που ταξιδεύει απαλά ανάμεσα στον κόσμο μου και τον κόσμο σου.

Αλήθεια, μπορείς να με ακούσεις, να με νιώσεις;

Δεν είναι απαραίτητο να με αναγνωρίσεις, μου αρκεί να ξέρω πως η απαλή αίσθηση της σκέψης μου, επουλώνει τις πληγές σου.

Μου αρκεί να ξέρω, πως η ηρεμία που ξαφνικά θα σκεπάσει την ταραχή σου σε μια δύσκολη στιγμή, θα είναι αρκετή για να μην βρεθείς μέσα στον ωκεανό της απογοήτευσής σου.

Μου αρκεί να ξέρω, πως μέσα στον κυκεώνα των αρνητικών σου σκέψεων, έρχομαι μεταμφιεσμένη ως «λογική» για να ισορροπήσω μέσα σου, όλα τα χαώδη ένστικτά σου.

Θα υπάρχουν στιγμές, που θα θελήσεις να παραβλέψεις όσα νιώθεις ,θα θελήσεις να αποφύγεις όποια απόφαση σε βγάζει έξω από τα νερά του «βολέματός» σου.

Θα υπάρχουν στιγμές, που θα χτίσεις γύρω σου τείχη για να μην μπορεί κανείς να τα περάσει και να αγγίξει την καρδιά σου, γιατί έχεις δοθεί ,έχεις συνδεθεί, έχεις πληγωθεί και έχεις πονέσει.

Το ξέρω μάτια μου, μα σε ρωτώ: Τι πιο ανθρώπινο απ΄όλα αυτά;;

Η ζωή μας είναι γεμάτη από στιγμές, και κάθε στιγμή μας οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό μας, πιο κοντά στο να αναγνωρίσουμε τα όριά μας ,τα θέλω μας ,τις ανάγκες μας.

Έτσι, πες το μοίρα – τύχη – επιθυμία, έλκουμε αυτούς τους ανθρώπους που θα μας δώσουν τις εμπειρίες που η ψυχή μας ζητάει, για να πάρουμε τα μαθήματα αυτά και να εξελιχθούμε, να ωριμάσουμε.

Οι άνθρωποι λοιπόν που συναντάμε, παίρνουν κάποιον ρόλο και εκπληρώνουν τον σκοπό τους.

Εγώ προσωπικά, θα ήθελα να έχω τον ρόλο του φύλακα αγγέλου για σένα.

Να μπορώ να είμαι εκεί , το φως μεσ’ τα σκοτάδια σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, η ελπίδα μέσα στην παραίτησή σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, το γέλιο μέσα στην θλίψη σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, η αγάπη μέσα στον πόνο σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί , η ηρεμία μέσα στο θυμό σου.

Να μπορώ να είμαι εκεί, στήριγμα στην κατάρρευσή σου.

Δεν ξέρω ποιο ρόλο καλούμαι να εκπληρώσω στην ζωή σου, όμως εύχομαι όλα αυτά τα «να είμαι εκεί» να εκπληρωθούν ακόμη κι αν φαντάζουν ουτοπικά.




Κοντονικολάου Σταματία

Tι κάνει η Αλόη στο σώμα σας. Γιατί οι Αιγύπτιοι το ονόμαζαν το φυτό της αθανασίας…!!!!

Στην Αίγυπτο το ήξεραν σαν το φυτό της Αθανασίας και οι Αμερικανοί του Νότου το ονόμαζαν το ραβδί του ουρανού. Η Αλόη Βέρα έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, μερικές από αυτές ίσως ήδη τις γνωρίζετε. Το ξέρατε όμως ότι εκτός για την εξωτερική χρήση της σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, κτλ. είναι πολύ ευεργετική όταν καταναλώνεται;

Η Αλόη περιέχει πάνω από 200 βιολογικά ενεργά στοιχεία όπως πολυσακχαρίτες, βιταμίνες, ένζυμα, αμινοξέα, και μέταλλα και προάγει την απορρόφηση των τροφών.

Σύμφωνα με την The Journal of Environmental Science and Health, η Αλόη έχει ιδιότητες κατά των βακτηριδίων,των ιών, και των μυκήτων, ιδιότητες που βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να καθαρίσει το σώμα από τις τοξίνες και την επίθεση παθογόνων. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά που προσφέρει ο χυμός της.

Άλατα
Η Αλόη περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, χαλκό, χρώμιο,σελήνιο, νάτριο, σίδηρο, κάλιο και μαγγάνιο. Αυτά όλα μαζί ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Ένζυμα
Η Αλόη Βέρα περιέχει ένζυμα όπως Αμυλάση και Λιπάση που βοηθούν στην πέψη διασπώντας τα λίπη και τα σάκχαρα.

Βιταμίνες
Μελέτες έδειξαν ότι η Αλόη περιέχει Β12 που απαιτείται για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτό είναι ωραία νέα για τους χορτοφάγους ιδιαίτερα που συχνά δεν παίρνουν αρκετή Β12 με την τροφή τους.

Έχετε υπ’ όψιν όμως ότι δεν θα πρέπει να βασίζεστε μόνο στην Αλόη για την ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης Β12. 

Άλλες μελέτες έδειξαν ότι παίρνοντας Αλόη σας βοηθά στην βιοδιαθεσιμότητα της βιταμίνης Β12 που σημαίνει ότι το σώμα μπορεί πιο εύκολα να την απορροφήσει και να την χρησιμοποιήσει, πράγμα που εμποδίζει την έλλειψη της. Η Αλόη επίσης είναι πηγή βιταμίνης Α,C,E, φολικού οξέως, χολίνης,B1, B2, B3 (νιασίνη) και B6.

Αμινοξέα
Η Αλόη περιέχει 20 από τα 22 αμινοξέα που απαιτούνται για το ανθρώπινο σώμα. Περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ που μάχεται τις λοιμώξεις και τα βακτήρια.

Άλλες χρήσεις της Αλόης
Εκτός από ένα εξαίρετο καθαριστικό του σώματος αφού απομακρύνει τις τοξίνες από το στομάχι,τα νεφρά,την σπλήνα,το συκώτι και τα έντερα, η Αλόη προσφέρει και άμεση ανακούφιση από δυσπεψία,έλκος και λοιμώξεις του εντέρου.Επίσης, δυναμώνει την πεπτική οδό και βοηθά στους πόνους των αρθρώσεων, πράγμα που την καθιστά μια καλή επιλογή για αυτούς που υποφέρουν από αρθρίτιδα.

Μελέτη έδειξε ότι ο χυμός της Αλόης όταν χρησιμοποιείται για ξέπλυμα του στόματος απομακρύνει την πλάκα αποτελεσματικά. Θεραπεύει επίσης έλκη στο στόμα.

Πώς να την λαμβάνετε
Η Αλόη μπορεί να καταναλωθεί κατ’ ευθείαν από το φυτό, αλλά ο ευκολότερος και πιο εύγευστος τρόπος είναι ίσως ο χυμός της που θα τον βρείτε σε πολλά καταστήματα βιολογικών προϊόντων. Μπορείτε επίσης να πάρετε φύλλα ή να κόψετε τα δικά σας φύλλα και να τα κάνετε χυμό.

Μπορείτε να αγοράσετε τον χυμό και να τον ανακατέψετε στους δικούς σας χυμούς ή smoothies ή απλά πιείτε τον σκέτο. Σιγουρευτείτε ότι αγοράζετε πραγματικό χυμό Αλόη που είναι από το ολόκληρο φύλλο ή το εσωτερικό της. 

Έχει μια κάπως πικρή γεύση και έτσι ίσως θέλετε να τον ανακατεύετε με άλλα πράγματα. Επάνω στο μπουκάλι υπάρχουν οδηγίες και συγκεκριμένες δόσεις για να πάρετε, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό στην φυσική διατροφή ή να κάνετε μόνοι σας έρευνα για την σωστή δοσολογία.




Αν δε σε σέβεται, δεν έχει σημασία το πόσο σε αγαπάει…!!!!

Στον κόσμο των σχέσεων, ο σεβασμός είναι επιτακτικός.
Εξάλλου, δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουμε μια σχέση δίπλα σε ένα άλλο άτομο που δεν κάνει το ελάχιστο, έτσι ώστε η σχέση να είναι ευχάριστη και ικανοποιητική και για τους δυο.

Η αληθινή αγάπη δεν μπορεί να προκύψει από ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αρνητικότητα και χάος. Πιθανότατα κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε γνωρίσει κάποιον που δεν σας σεβάστηκε και δεν ήταν παρόν στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας. 

Αντίθετα έβρισκε κάθε είδους δικαιολογίες για να μείνει μακριά και φυσικά σας επέκρινε κάνοντας σας να μην φαίνεστε αρκετά καλοί. Μόνο εκείνοι που έχουν ζήσει μια τέτοια σχέση ξέρουν πόσο πόνο προκαλεί και πόσο τοξική είναι.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε με κάποιον που σας προκαλεί πόνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εντοπίζετε την έλλειψη σεβασμού στις σχέσεις.

Κάθε ζευγάρι έχει τη δική του ρουτίνα και τον τρόπο να δει τα πράγματα. Επομένως, αυτό που φαίνεται παράλογο για κάποιους μπορεί να είναι φυσιολογικό για τους άλλους.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι λάθος σε όλες τις σχέσεις, επειδή αποκαλύπτουν μια βαθιά έλλειψη αγάπης και σεβασμού.

Δείτε την παρακάτω λίστα για να ξέρετε πώς συμπεριφέρεται κάποιος που δεν σας εκτιμάει:

· Σας κάνει να νιώθετε ανίκανοι, δεν ενδιαφέρετε για τα όνειρά σας, τα σχέδια σας και τις δραστηριότητές σας.

· Σας αποθαρρύνει να ακολουθήσετε τα όνειρά σας

· Είναι μαζί σας από όφελος

· Διασκεδάζει με τους φόβους σας και τις ανασφάλειες σας

· Θέλει να ελέγχει τη ζωή σας και να αποτελεί προτεραιότητα σε όλα

· Θέλει να έχει αποκλειστική εξουσία για τις αποφάσεις σας

· Αγνοεί τις ανάγκες σας και εστιάζει μόνο στον εαυτό του

· Και η λίστα συνεχίζεται. Όταν κάνετε μια σχέση πρέπει να μαθαίνετε να δίνετε κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να επιτρέψετε στον σύντροφό σας να σας χειραγωγεί νοητικά και συναισθηματικά.

Είναι καλύτερο να είστε μόνοι από το να είστε με κάποιον που δεν σας εκτιμά. Συνεπώς, να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να αναζητήσετε βοήθεια για να βρείτε πάλι την ευτυχία. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τι είδους πραγματικότητα θέλετε να ζήσετε. 




Βρες αυτόν που μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή σου…!!!!

Κι εκεί που κάθεσαι και λες «τι άλλο θα μου συμβεί στη ζωή μου, τι άλλο επιτέλους προορίζει η μοίρα για να ζήσω;» Τσούπ! Σου σκάει μια απρόβλεπτη κατάσταση που σου φέρνει τα πάνω κάτω. Σου γυρίζει συθέμελα όλη τη ζωή και σου αναιρεί πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις.

Έρχεται λοιπόν μια ωραία ημέρα των ημερών και γνωρίζεις κάποιον, που ούτε καν φανταζόσουν, ότι αυτός ίσως, μπορεί να είναι εκείνος ο διαφορετικός από όσους έχεις γνωρίσει μέχρι σήμερα. Βέβαια στην αρχή όλοι καλοί είμαστε και βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας… αλλά, ας πάμε παρακάτω.

Φαίνεται λοιπόν αρχικώς απρόσιτος, απρόσιτη κι εσύ όμως… Μετρημένα λόγια, μελετημένες κινήσεις, προσεκτικές. Συμπαθητικός πολύ. Σου μιλάει, σε προσέχει, επιδιώκει πολύ διακριτικά την παρέα σου. 

Εσύ όμως μιας και δεν έχεις περάσει και λίγα και «φυσάς και το γιαούρτι», που λένε, εκεί, βράχος σνομπαρίας… Δεν το παίζεις δύσκολη, είσαι δύσκολη, έτσι σε έχουν κάνει κάτι άλλοι… Περιμένεις όμως να δεις που θέλει να το πάει. Και σε πολιορκεί και αρχίζει να σε διεκδικεί. Και λες: «Τι θέλει αυτός από εμένα;»

Το συνεχίζεις και λες «άντε, ας δώσω μια ευκαιρία. Μπορεί εδώ να έχουμε άλλο, κάτι διαφορετικό. Μπορεί… ποτέ δεν ξέρεις!.»

Ξεκινάς λοιπόν να βγαίνεις μαζί του, να του λες για τη ζωή σου, να σου λέει κι εκείνος για τη δική του. Βλέπεις ότι ταιριάζετε σε πολλά. Βλέπεις ότι σε κάνει και γελάς… πολύ σημαντικό! Βλέπεις ότι σε κάνει να ξεχνάς πολλά όταν είσαι κοντά του. Τον παρατηρείς, αφουγκράζεσαι τα λόγια του, κοιτάς τις κινήσεις του. 

Το πως σε ακουμπάει, το πως σου λέει αυτό που θέλει να σου πει. Ε, κι ας μην το κρύβουμε. Εμείς οι γυναίκες ζητούμε κι εκείνον τον άντρα της παλιάς κοπής. Τον ιππότη βρε παιδί μου. Εκείνον που θα μας ανοίξει την πόρτα, θα μας αφήσει να περάσουμε πιο μπροστά. Βλέπεις λοιπόν και όλα αυτά…

Δεν είναι όμως τελικά μόνο αυτά! Είναι κι εκείνα τα λίγο πιο βαθιά που μια γυναίκα, καλώς ή κακώς τα νιώθει από εκείνο το αναθεματισμένο ένστικτό της… τις περισσότερες φορές βέβαια. Που σίγουρα τα έχει δει από την αρχή, αλλά πολλές φορές προκειμένου να μην μείνει μόνη της, όταν αυτά δεν είναι καλά, τα κάνει ένα ωραιότατο «delete» και προχωράει. Λάθος!

Αυτά τα τελευταία λοιπόν, αν και εφόσον είναι αυτά τα καλά, που θέλει και νιώθει ότι υπάρχουν, κάνουν στο μυαλό της το «κλικ» για να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, για να αφήσει αυτόν τον απρόσμενο, αλλά κατά τα άλλα γλυκύτατο επισκέπτη να αγγίξει λίγο παραπάνω το μυαλό... 

και την καρδιά της. Είναι όλα αυτά που θέλει τόσο πολύ να τα έχει αυτός και που δεν θέλει να πέσει έξω. Και λαχταράει να του δείξει πολλά, να του δώσει πολλά. Αναρωτιέται όμως πάντα… «Να τα δώσω τώρα εδώ; Ή να κάτσω στην ησυχία μου και να μην τολμήσω, να μην επενδύσω σε κάτι ψεύτικο για ακόμα μια φορά;.»

Δυστυχώς οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν. Τουλάχιστον, όχι τώρα. Εκείνη όμως θα έχει πάντα να θυμάται αυτό, το οποίο θα είναι η αρχή για ό,τι κι αν πράξει από εδώ και στο εξής…

«Μην κοιτάς μακριά, κοίτα μόνο το τώρα, κοίτα τη στιγμή, κοίτα ποιος μπορεί να ηρεμήσει το μυαλό, την καρδιά και την ψυχή σου. Κι εκεί, μάλλον… μάλλον θα βρεις όλα αυτά που φοβάσαι πως δεν υπάρχουν!.»




Image by imaiges
Αργυρώ Αμπατζίδου

Έχετε κουραστεί από το να είστε ένα «σφουγγάρι αρνητικότητας»; Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να προστατέψετε και να ανακτήσετε την ενέργεια σας...!!!!

Τα πάντα έχουν μια δόνηση-οι μυρωδιές, οι ήχοι, τα χρώματα, τα αντικείμενα, τα ζώα, οι άνθρωποι. Είμαστε ένας συνεχής ενεργειακός κύκλος επικοινωνίας με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και αυτά που αφήνουμε να μας επηρεάζουν είναι αυτό που έχουμε γίνει.

Και όσο και αν έχουμε την δύναμη να επηρεάσουμε τον κόσμο γύρω μας με την ενέργεια μας, κάποιες φορές φαινομενικά χάνουμε αυτή την ικανότητα επειδή η δόνηση μας χαμηλώνει και αποδυναμώνεται από τις πηγές που μας περιβάλλουν.

Σε αυτό το χαμηλότερο επίπεδο, γινόμαστε «αρνητικά σφουγγάρια». Ο καθένας ψάχνει κάπου να εγκαταλείψει την αρνητικότητα του επειδή είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσει. Και μόλις γίνετε αυτός που δέχεται την εγκαταλελειμμένη αρνητικότητα… λοιπόν δεν έχω να πω πολλά γι αυτό- γνωρίζετε καλά τι συμβαίνει.

Η λυπητερή αλήθεια είναι πως συχνά επιλέγουμε να χαμηλώσουμε την ενέργεια μας για λανθασμένο σκοπό. Δεν μιλώ σχετικά με το να στρεφόμαστε ενάντια στην εσωτερική μας καλοσύνη ( αυτό είναι αυτονόητο). Μιλώ σχετικά με την καταστροφή της ασπίδας μας λόγω της καλοσύνης.

Αν και είναι πάντα σημαντικό να χαμηλώνετε την ασπίδα σας όταν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τους ανθρώπους, συχνά, πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα, συμβιβάζοντας την ενέργεια μας, καταλήγοντας να είμαστε μπερδεμένοι σε ενεργειακό επίπεδο.

Οπότε, πως ξέρετε ποιο είναι αυτό το βήμα και πώς να ανακτήσετε την δόνηση σας.

1. Αποφύγετε την επαφή με ανθρώπους μέσω αρνητικών συναισθημάτων
Μοιάζει να είναι ένα αναπόφευκτο σενάριο: ένας φίλος σας είναι λυπημένος και ταιριάζετε τα συναισθήματα σας για να συνδεθείτε- για να τον παρηγορήσετε και να του κρατήσετε συντροφιά. Με αυτόν τον τρόπο φέρνουμε την δόνηση μας στο ίδιο επίπεδο με την δική του ώστε να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος και επίσης χαμηλώνουμε την ενέργεια μας.

Κάποιοι ίσως συμφωνήσουν πως αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο από αυτούς που είναι κοντά μας. Εν τούτοις θα συμφωνήσω ενάντια αυτού. Είναι αλήθεια πως στην μιζέρια αρέσει η συντροφιά αλλά αυτού του είδους συντροφιά δεν βοηθά κανέναν.

Αν πραγματικά νοιάζεστε γι αυτό το πρόσωπο, θα πρέπει να του προσφέρετε μια υψηλότερη δόνηση ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από αυτό το χαμηλό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τον βοηθάτε αλλά επίσης βοηθάτε και τον εαυτό σας αφού δεν παραδίνεστε στην αρνητικότητα. Εν τέλει, πως μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον αν αρχίσετε κι εσείς να υποφέρετε λόγω του ίδιου προβλήματος;

2. Κάποια πράγματα δεν είναι δική σας ευθύνη- και δε θα έπρεπε να είναι
Όλοι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που τίθενται ώστε να ωριμάσουμε. Αυτές οι προκλήσεις συχνά έχουν ένα αρνητικό συναίσθημα και σχεδόν ότι είναι αδύνατο να τις χειριστούμε. Ωστόσο, το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναλάβετε την ευθύνη.

Συχνά νιώθουμε πως υποτίθεται ότι πρέπει να λύνουμε τα προβλήματα των άλλων απλώς επειδή παραπονιούνται σχετικά με το πόσο τους δυσκολεύουν. 

Άλλες φορές, όταν μας ζητείται βοήθεια, αποφασίζουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα και αρχίζουμε να κάνουμε τα πράγματα που υποτίθεται ότι αυτοί πρέπει και μπορούν να κάνουν.

Ωστόσο, δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως όλοι έχουμε τα προβλήματα μας και είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά και όχι τόσο για των άλλων. Το να δίνουμε βοήθεια δε σημαίνει να προσπαθούμε να βρούμε απαραίτητα μια λύση για τους άλλους, επειδή είμαστε ήδη απασχολημένοι με τα δικά μας.

Ανεξάρτητα από το πόσο έτοιμοι νιώθετε να το κάνετε, δεν κάνετε καλό στο άλλο άτομο επειδή δε θα μάθει κάτι από αυτή την πρόκληση- δε θα ωριμάσει. 

Η καλύτερη επιλογή είναι να τον ενθαρρύνετε να χρησιμοποιήσει την γνώση και δύναμη του και να αντιμετωπίσει την πρόκληση επειδή είναι πολύ πιο έτοιμος από όσο φαντάζεστε.

Κανένας δεν χρειάζεται κάποιον άλλον να του λύνει τα προβλήματα. Απλώς χρειαζόμαστε μια μικρή ώθηση και λίγη ενθάρρυνση.

3. Αντικαθιστάτε την συμπόνια με ευσπλαχνία
Η ευσπλαχνία είναι δηλητήριο. Πολλοί λένε πως έχω ψυχρή καρδιά όταν το λέω αυτό, παρόλο που ξέρουν πόση αγάπη έχω γι αυτόν τον κόσμο. Και γιατί δηλητήριο; Επειδή δεν οδηγεί πουθενά αλλά στην χειρότερη κατεύθυνση.

Η ευσπλαχνία σημαίνει πως λυπάστε για τον αγώνα κάποιου και όταν τον λυπάστε σημαίνει πως δεν πιστεύετε ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει την πρόκληση. Γιατί να το πιστέψετε αυτό; Η ικανότητα μας να αντιμετωπίζουμε και τις πιο δύσκολες καταστάσεις είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε.

Οπότε, γιατί υποτιμάτε αυτό το άτομο με το να τον λυπάστε; Η συμπόνια είναι μια πιο εξελιγμένη προσέγγιση που σας αφήνει να καταλάβετε το πρόβλημα του, να αποδεχθείτε την θέση του και να του δώσετε την δύναμη (αν μπορείτε) για να ξεπεράσει τα εμπόδια.

Χρειάζεται να έχετε περισσότερη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που αγαπάτε- χρειάζεται να εμπιστευθείτε την ικανότητα του, αυτό απαιτεί μια μικρή σπίθα αγάπης και κατανόησης. Η συμπόνια είναι η δύναμη που προωθεί την ωριμότητα και το δέσιμο- η ευσπλαχνία είναι μια δύναμη που καταστρέφει το άτομο πριν του δοθεί ευκαιρία να παλέψει.

4. Μην είστε τόσο σίγουροι ότι τα ξέρετε όλα
Η ζωή ενός ατόμου είναι περίπλοκο πράγμα που δεν μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε όλα όσα φτιάχνουν αυτή την πολυπλοκότητα. Τέτοια είναι οι καταστάσεις της ζωής, στις οποίες ο καθένας έχει την δική του έξυπνη γνώμη-μέχρι να αντιμετωπίσει και αυτός μια.

Δεν έχω ρωτήσει ποτέ την γνώμη κάποιου άλλου για πράγματα που συμβαίνουν σε εμένα. Ξέρετε γιατί; Χρειάζεται κάτι παραπάνω από λόγια για να εξηγήσω όλα όσα είναι μέρος του προβλήματος και δεν βλέπω γιατί αυτό θα διέφερε σε εσένα ή σε κάποιο άλλο άτομο.

Και ανεξάρτητα από το πόσο γνωρίζετε το πρόβλημα κάποιου, πάντα θα ξέρει κάτι παραπάνω. Που σημαίνει, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η συμβουλή σας, ανεξάρτητα από το πόσα περισσότερα νομίζετε ότι ξέρετε- η συμβουλή σας πιθανώς ένα αδιέξοδο για τον άλλον.

Γιατί αδιέξοδο; Επειδή δεν έπραξε με τον τρόπο που ήθελε και σας άκουσε. Το να είστε αληθινός με τον εαυτό σας και με την φύση σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα. 

Κάθε λάθος που έχω κάνει εξαιτίας μιας απόφασης μου είναι πολύ καλύτερο από τα φαινομενικά «καλύτερα πράγματα» που έχω κάνει υπό τις οδηγίες κάποιου άλλου.

Οπότε, όχι, δεν μπορείτε να ξέρετε καλύτερα. Επιτρέψτε στο άτομο να πράξει όπως θα έκανε από την φύση του.

5. Ποτέ μην παίρνετε το μέρος κάποιου
Συχνά οι άνθρωποι που ξέρουμε βρίσκονται σε καβγάδες και μπλέκουν κι εμάς στη μέση κάνοντας μας να επιλέξουμε μεριά. Προσπαθούν να πετύχουν την αριθμητική κυριαρχία και δεν νοιάζονται πραγματικά για την γνώμη σας, κάτι που είναι αισθητό.

Στα περισσότερα σενάρια, απλώς θέλετε να είστε αντικειμενικοί και λογικοί έτσι ώστε να βοηθήσετε τους φίλους σας να ξεπεράσουν τα προβλήματα επικοινωνίας και να τα βρουν.

Ωστόσο, με την προκατάληψη, την πίεση και με το ότι νομίζουμε πως τα ξέρουμε όλα βρισκόμαστε στη μέση και βομβαρδιζόμαστε από δύο συγκρουόμενες πηγές αρνητικότητας. Εν τέλει, δεν βοηθάτε με κάποιον τρόπο και καταλήγετε να νιώθετε εξαντλημένοι και ένοχοι που πήρατε μέρος εξ αρχής.

Και πραγματικά, γιατί θα πρέπει να υπερασπίζετε κάποιον σε ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό σας; αντί να επιλέξτε μια μεριά της ιστορίας, θα πρέπει να αποδεχθείτε πως οι άνθρωποι πρέπει να λύνουν τις διαφορές τους χωρίς την παρέμβαση σας.

6. Ποτέ να μην είστε αυτός που ευχαριστεί τους άλλους (και αν είστε, ξεκινήστε να λέτε όχι)
Δεν έχω ακόμη μάθει να λέω όχι σε κάποιες καταστάσεις, αφού όλα τα άτομα με ενσυναίσθηση έχουν το γονίδιο του να ευχαριστούν τους άλλους, κάτι που τους καταστρέφει. 

Αλλά αλήθεια, το να βάζετε τους άλλους πάνω από εσάς ίσως σας κάνει να νιώθετε ανιδιοτελείς και ότι ανταμείβεστε, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι γελοίο- και οι άλλοι το γνωρίζουν συνήθως.

Αν ο καθένας έπραττε με αυτόν τον τρόπο, θα ζούσαμε σε μια ουτοπία υποθέτω. Η αλήθεια ωστόσο είναι πως αυτό είναι αδύνατο επειδή απλώς είμαστε εμείς, όχι κάποιος άλλος- που σημαίνει χρειάζεται να ξεκινάμε από τον εαυτό μας.

Το να βάζετε τους άλλους πάνω από τον εαυτό σας και να ξοδεύετε την ενέργεια σας έτσι είναι μια αυτό-προδοσία που οι άλλοι δε θα εκτιμήσουν, ανεξάρτητα από το πόσο ελπίζετε ότι θα εκτιμηθείτε γι αυτό.

Μια καλύτερη επιλογή είναι να αναρωτηθείτε: «Μπορεί ο άλλος να το κάνει μόνος του;», «Πρέπει να κάνω κάτι για την ζωή μου πρώτα;», «Ακόμα και οι μητέρες δεν δένονται με κάθε ιδέα και επιθυμία των παιδιών τους, σωστά; Γιατί εγώ;»

7. Να κοιτάτε την δουλειά σας
Είναι ο αιώνιος πόνος μας να μαθαίνουμε τι νομίζουν οι άλλοι για εμάς. Πολλοί ξεκινούν να περιστρέφουν την ζωή τους γύρω από τις σκέψεις και απόψεις των άλλων. Αλήθεια, είναι λυπηρό και άρρωστο.

Έχω την φήμη του «ψυχρού», «συγκρατημένου», και «αλαζονικού» επειδή κρατώ υγιή απόσταση και δεν επιτρέπω στους άλλους να καταβροχθίσουν την δύναμη και προσωπικότητα της ζωής μου. Και ξέρετε κάτι; Δεν με νοιάζει και πολύ. Στην πραγματικότητα χαίρομαι.

Όλοι με ξέρουν γι αυτό που είμαι και δεν σκέφτομαι ποτέ δύο φορές πριν πω τα πράγματα που εννοώ και υπερασπίζομαι τον εαυτό μου επειδή δεν περιμένω κανέναν άλλον να το κάνει αυτό για μένα.

Ξέρω πως έχω μια απεριόριστη πηγή αγάπης γι αυτόν τον κόσμο - αλλά κάποιες φορές η δηκτικότητα δεν μπορεί να ανταμειφθεί με καλοσύνη;. Αν είναι χαριτωμένη, υποθέτω.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως δεν μπορείτε να ορίσετε την ζωή σας με βάση την γνώμη και τη σκέψη των άλλων. Σε αυτούς που τους αρέσει να σας κρίνουν γι αυτό που είστε μπορούν να το κάνουν ελεύθερα και μπορείτε ελεύθερα να μην σας νοιάζει καθόλου επειδή στο τέλος: είστε αυτό που είστε και δε θα αλλάξετε τον εαυτό σας για την γνώμη των άλλων.

Ανακτήστε την ταυτότητα σας, επειδή αν την χάσετε, κανένας δε θα την βρει και θα σας στην φέρει πίσω. Έτσι, ανακτάτε την ενέργεια σας. Να σέβεστε τον εαυτό σας και τους γύρω σας αλλά να ξέρετε τα όρια σας.




Εικόνα: Kathy Hare


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Παππούς και Γιαγιά : Μπορεί να μην ξέρουν από παιδοψυχολογία, ξέρουν όμως από αγάπη…!!!!

Μεσημέρια, απογεύματα και κυρίως καλοκαίρια. Εκεί όπου μπορείς να εμπιστευτείς τα παιδιά σου. Στους γονείς σου, σε αυτούς που σε μεγάλωσαν, σε αυτούς που λένε και το κάνουν πράξη καθημερινά «του παιδιού μου το παιδί, δυο φορές παιδί μου».

Η υπάρξή τους είναι μια ασφάλεια, μια σιγουριά και όσο κι αν έχεις τους ενδοιασμούς σου, τελικά η αγκαλιά τους είναι αυτή που ξέρεις ότι έχει τη μεγαλύτερη ζεστασιά.

Ωστόσο αυτή η ζεστασιά δεν σου αρκεί, σκέφτεσαι ότι οι γονείς σου κάνουν του κεφαλιού τους, δεν σε ακούν,κακομαθαίνουν τα παιδιά και όλοι οι κανόνες παιδοψυχολογίας, όλα αυτά που έχεις μάθει και τηρείς, γίνονται στάχτη μέσα σε ένα απόγευμα με τον παππού και την γιαγιά. 

Μήπως όμως ο ρόλος των γονιών σου δεν είναι να είναι γονείς;

Γιατί τι άλλο είναι οι παππούδες, αν όχι αυτό το «μαλακό μαξιλάρι» ανάμεσα σε σένα και τα παιδιά σου; Αν δεν τα κακομάθουν οι παππούδες, τότε ποιος; Μόνο εκείνοι ξέρουν να λένε ιστορίες.

Και τις λένε καλύτερα από σένα, γιατί κρύβουν μέσα τους το απόσταγμα ετών, τις εμπειρίες μιας ολόκληρης ζωής και μια απέραντη τρυφερότητα, διαφορετική από τη δική σου.

Γιατί ο παππούς και η γιαγιά μπορούν να αγαπούν το παιδί διαφορετικά, με μια αγάπη απαλλαγμένη από προσδοκίες και το αυστηρό μάτι του γονέα. Είναι μια αγάπη αλλιώτικη, που περικλείει και σένα μέσα. 

Σε αγαπάνε μέσα από το παιδί σου, και το αγαπάνε γιατί είναι η συνέχειά σου.

Ναι, οι γιαγιάδες και οι παππούδες δεν ξέρουν από ψυχολογία. Δεν διάβασαν τα βιβλία που έχεις διαβάσει εσύ, κινήθηκαν και σε μεγάλωσαν με το ένστικτό τους, με αυτά που έμαθαν από τους δικούς τους γονείς και με πυξίδα την αγάπη τους. Και όμως, παρ’ όλα αυτά δεν τα πήγαν άσχημα.

Και άλλωστε δεν χρειάζεσαι βιβλία ψυχολογίας για να σφίξεις πάνω σου ένα παιδί που πονάει, να του χαϊδέψεις το κεφαλάκι όταν κοιμάται, να το νανουρίσεις με τραγούδια, να του απαλύνεις τη στενοχώρια με γλυκά που έχεις φτιάξει ή κρύψει μόνο γι’ αυτό, να το αποκαλέσεις «αγάπη μου», «καρδιά μου», «ψυχή μου» και να το κάνεις να νιώσει μοναδικό.

Δεν χρειάζεσαι βιβλία ψυχολογίας για να το μάθεις να φτιάχνει τα τυροπιτάκια της γιαγιάς, να το μάθεις να ψαρεύει, να φτιάχνει κόμπους και να ζωγραφίζει. 

Δεν χρειάζεται βιβλίο ψυχολογίας για να μπεις στη μέση όταν το μαλώνουν, να το κάνεις να γελάει δυνατά με τα αστεία σου και στο τέλος της ημέρας να το παραδίδεις στη μάνα του ίσως πιο «κακομαθημένο», αλλά πιο γελαστό και πιο χαϊδεμένο από ποτέ.




4 διαταραχές άγχους που διαλύουν τους ανθρώπους…!!!!

Τα νούμερα - θα το διαβάσετε και παρακάτω - λένε μια αλήθεια που σε συνθλίβει: πολλοί άνθρωποι πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές. 

Επαναλαμβάνουμε: Όχι από φυσιολογικό άγχος! Από αγχώδεις διαταραχές. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι διαταραχών άγχους και διαφορετικά συμπτώματα στον κάθε τύπο. Όλες όμως έχουν ένα κοινό: ταλαιπωρούν τους πάσχοντες πολύ με αισθήματα φόβου και πανικού.

Ποια είναι η διαφορά άγχους και αγχώδους διαταραχής;

Επικρατεί σύγχυση σχετικά με τα όρια μεταξύ φυσιολογικού άγχους και αγχώδους διαταραχής. Η ταχυπαλμία, η ναυτία και το γενικευμένο αίσθημα πανικού είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού σε ένα στρεσογόνο συναίσθημα.

Όταν οι εσωτερικοί μηχανισμοί αντίδρασης σε τέτοιους παράγοντας απορρυθμίζονται, τότε υπάρχουν αντιδράσεις σε λάθος στιγμές, αντιδράσεις υπερβολικές, με πιο έντονα συμπτώματα. Το άτομο με αγχώδη διαταραχή αντιμετωπίζει τεράστια δυσκολία να αντιμετωπίσει καταστάσεις που δεν συνιστούν πραγματική απειλή.

Πώς φτάσαμε όμως ως εδώ;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εκτιμάται ότι 264 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποια αγχώδη διαταραχή -μόνο στην Ευρώπη, το 14% του πληθυσμού της Ευρώπης υπολογίζεται ότι ταλαιπωρείται από κάποια διαταραχή.

Ο David H. Rosmarin, βοηθός καθηγητή Ψυχολογίας στο Harvard και ιδρυτής του Center of Anxiety σε σχετικό άρθρο του στο Psychology Today δίνει μια ερμηνεία για το πώς φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο. 

«Η κουλτούρα μας έχει εμμονή με τον έλεγχο και την ασφάλεια και περιμένoυμε να νιώσουμε ειρήνη και ευτυχία όλη την ώρα, κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό.» σημειώνει. Συμπληρώνει επίσης ότι η τεράστια ανάγκη των ανθρώπων να απαλλαχθούν από αυτό που τους ταλανίζει, αυξάνει την ένταση των συμπτωμάτων.

4 τύποι αγχώδους διαταραχής

Κάθε διαταραχή άγχους έχει διαφορετικά συμπτώματα, αλλά όλες έχουν ένα κοινό: το άτομο αντιμετωπίζει ανεξέλεγκτο και παράλογο φόβο.

-Διαταραχή πανικού: είναι η διαταραχή κατά την οποία το άτομο βιώνει κρίσεις άγχους και φόβου μεγάλης έντασης. Οι κρίσεις πανικού μπορεί να συμβούν παντού και ανά πάσα στιγμή -ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο μέσος όρος διάρκειάς τους είναι τα 10 λεπτά, αλλά επί μέρους συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν και περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρουσιάζονται σε καταστάσεις κατά τις οποίες ο μέσος άνθρωπος δεν θα ένιωθε φόβο. Συχνά συνοδεύεται και από αγοραφοβία και το άτομο δυσκολεύεται να μένει έκτος σπιτιού μόνο.

-Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή: Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ιδεψυχαναγκαστικής διαταραχής δεν είναι η επιμονή των ατόμων να οργανώνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο την καθημερινότητά τους, όπως συχνά νομίζουμε. Αντίθετα, στην κορυφή της λίστας των συμπτωμάτων βρίσκονται οι επίμονες, επίπονες σκέψεις που το άτομο προσπαθεί αγωνιωδώς να εκδιώξει. 

Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις ή συμπεριφορές, περιορίζουν πολύ την ποιότητα ζωής των ατόμων. Η εκτέλεση κάποιων τελετουργιών προσφέρει ανακούφιση στους πάσχοντες αλλά ταυτόχρονα μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα ντροπής.

-Κοινωνική φοβία (ή κοινωνική αγχώδης διαταραχή): Πρόκειται για τον φόβο και το αίσθημα πανικού σε περιπτώσεις που άτομο έρχεται αντιμέτωπο με κάποιου είδους ταπείνωση. Οι επιδόσεις του ατόμου σε καταστάσεις με κοινωνική αλληλεπίδραση ή δημόσια έκθεση (π.χ. δημόσια ομιλία) το γεμίζουν ανασφάλεια και φόβο με αποτέλεσμα την αποφυγή της επαφής με άλλους ανθρώπους.

-Γενικευμένη αγχώδης διαταραχή: Το άτομο βιώνει επίμονη και υπερβολική ανησυχία για διάφορα θέματα. Ίσως ανησυχούν υπερβολικά για καθημερινές δραστηριότητες, για τα οικονομικά, την υγεία ή τη δουλειά τους. 

Αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να ελέγξουν το άγχος και το αίσθημα ανησυχίας. Η αβεβαιότητα τους τρομάζει και μπορεί να φοβούνται πολύ μήπως πάρουν τη λάθος απόφαση.

Ευτυχώς, το... αρχαίο πια, ταμπού περί ψυχολόγων έχει περάσει στην ιστορία. Η βοήθεια που μπορεί κανείς να πάρει από τους ειδικούς είναι πολύτιμη και μπορεί να ανακουφίσει την ψυχή από το βάσανο του άγχους και του πανικού. 

Αν βρήκατε με κάποιον τρόπο στοιχεία από εσάς σ' αυτή τη λίστα συμπτωμάτων, ζητήστε βοήθεια από κάποιον ειδικό και - σίγουρα!- όλα θα πάνε πολύ καλύτερα.




Φοίβη Γλύστρα
© Παρέχεται από: Mama365.gr

Όταν η σιωπή σου… κάνει θόρυβο…!!!!

Μην υποτιμάς τους ανθρώπους που σωπαίνουν αγάπη μου. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να αντιμιλήσουν. Να σε βάλουν στη θέση σου.

Να σε πληγώσουν. Να σου μιλήσουν με άσχημα λόγια. Να σε υποτιμήσουν. Να σε κρίνουν. Να σε κατηγορήσουν, όπως ο κάθε ένας μπορεί να θεωρεί. Απλά επιλέγουν τη σιωπή. Γιατί η σιωπή είναι η δύναμή τους.

Η σιωπή είναι η κινητήριος εσωτερική τους δύναμη. 

Προτιμούν να χαμογελάσουν σιωπηλά από το να αντιμιλήσουν και να λάβουν μέρος σε άσκοπες συζητήσεις που δεν θα βγάλουν πουθενά με «κολλημένα» μυαλά και «πιστεύω» γιατί απλά ξέρουν πως ένα χαμόγελο έχει περισσότερο φως από το σκοτάδι του θυμού.

Προτιμούν να σταματήσουν έναν τσακωμό με τη σιωπή από το να σε βάλουν στη θέση σου γιατί απλά δεν θα σπαταλήσουν την ενέργειά τους σε ανθρώπους που σκέφτονται στενόμυαλα, που ανήκουν σε «κουτάκια», που τα «θέλω» τους είναι έρμαια των ορέξεων άλλων ανθρώπων. 

Προτιμούν να παραμείνουν στη σιωπή από το να σε πληγώσουν γιατί απλά γνωρίζουν πολύ καλά πως όσα λόγια τους ξεστομίζεις είναι απόρροια των δικών σου ανασφαλειών, των λανθασμένων πεποιθήσεών σου, της επιρροής σου από άλλους ανθρώπους ή ακόμα και από τη διαρκή προσκόλλησή σου στο παρελθόν ανάλογα φυσικά των βιωμάτων σου.

Προτιμούν να μείνουν στη σιωπή από το να σου μιλήσουν με άσχημα λόγια γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το να «βρίσεις» κάποιον είναι πολύ πιο εύκολο από το να τον καταλάβεις πραγματικά, από το να τον αγαπήσεις, από το να τους δείξεις πως είσαι δίπλα του και ας θυμώνει για τους δικούς του λόγους μαζί σου, από το να «σκύψεις» πάνω του και να τον βοηθήσεις.

Προτιμούν να μείνουν στη σιωπή από το να σε υποτιμήσουν γιατί έχουν βρεθεί σε μια ανάλογη θέση και έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τα συναισθήματα του υποβιβασμού. Ξέρουν πόσο πονάει κάποιος όταν τον υποβιβάζουν, τον μειώνουν, τον υποτιμούν. Δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό σε εσένα γι/ αυτό και επιλέγουν τη σιωπή. Είναι ο σωστότερος δρόμος τις περισσότερες φορές, ακόμα και αν οι προθέσεις των άλλων φαίνονται και είναι κακόβουλες.

Προτιμούν να μείνουν στη σιωπή από το να σε κρίνουν ή να σε κατηγορήσουν για κάτι γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως ο νόμος του κάρμα υπάρχει και για κάποιους μπορεί να αποδειχθεί ανελέητος. Δεν θα σε βλάψουν ποτέ γιατί δεν θέλουν το κακό που θα σου προκαλέσουν να επιστρέψει σε εκείνους. Δεν θα σου φερθούν ποτέ όπως δεν θα ήθελαν να τους φέρονται.

Η σιωπή είναι μία ήρεμη δύναμη που λίγοι κατέχουν. 

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάνεις στο σημείο να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου και να έχεις τον πλήρη έλεγχό τους. Για αυτό σου ξαναλέω: Μην υποτιμάς τους ανθρώπους που σωπαίνουν αγάπη μου. Ξέρουν καλύτερα.

Αντιθέτως, επέλεξε στη ζωή σου να κάνεις όμορφα πράγματα για τους άλλους, θετικές σκέψεις για τη ζωή σου και για τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν αλλά και για όλους τους ανθρώπους τους οποίους συναναστρέφεσαι στην καθημερινότητά σου ώστε να έχεις ένα θετικό κάρμα ως αποτέλεσμα.

Και αν καμιά φορά λαμβάνεις την αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων, απάντησέ τους με τη σιωπή σου. Θα τους κάνεις να έχουν δεύτερες σκέψεις για την συμπεριφορά τους και για το θυμό τους. «Η σιωπή είναι χρυσός». Για να το λένε οι παλιοί, κάτι ξέρουν.




Βασιλική Ασλόγλου

5 τοξικές συμπεριφορές που οι γονείς δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν…!!!!

Δεν υπάρχει σαφής ορισμός του τι σημαίνει «τοξικός» γονέας, επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι κλινικός όρος.

Όμως όταν οι συμπεριφορές ή οι σχέσεις είναι πραγματικά τοξικές, συνήθως είναι πολύ εύκολο να το διακρίνουμε, όπως όταν οι γονείς είναι εντελώς μη υποστηρικτικοί ή όταν είναι πολύ χειριστικοί προς τα παιδιά τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γονείς μπορούν να προκαλέσουν σημαντική συναισθηματική και αναπτυξιακή φθορά και μπορεί τελικά να απομακρυνθούν από τα ενήλικα παιδιά τους, μια κατάσταση που γίνεται όλο και πιο συχνή στις μέρες μας.

Άλλες φορές, ωστόσο, υπάρχουν συνήθειες ή πρότυπα συμπεριφοράς που είναι λιγότερο τοξικά αλλά εξακολουθούν να έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν κακό. Έχοντας αυτό κατά νου, ακολουθούν πέντε σχετικά κοινές τοξικές συνήθειες που έχουν οι γονείς, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

1. Φωνές
Φυσικά κάθε γονέας φωνάζει μερικές φορές, ιδιαίτερα σε δύσκολες στιγμές, αλλά όταν οι γονείς πέφτουν στην παγίδα να το κάνουν πολύ συχνά, μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη σχέση τους με τα παιδιά τους.

«Είναι σημαντικό για τους γονείς να αναγνωρίσουν τη διαφορά μεταξύ ενός λάθους και της συμπεριφοράς που ζημιώνει το παιδί. Σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, σίγουρα κανείς από εμάς δεν θα φώναζε ποτέ στο παιδί του, αλλά δεν υπάρχει κανένας που δεν το έχει κάνει ξανά και ξανά.

Όμως, υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ μιας μοναδικής στιγμής, που ελπίζουμε να επανορθωθεί με ένα «Λυπάμαι που φώναξα. Ας μιλήσουμε για αυτό» και του συνεχόμενου βομβαρδισμού, τον οποίο ο γονέας θεωρεί ψευδώς «πειθαρχία», δήλωσε η Peg Streep, συγγραφέας του «Daughter Detox: Recovering from a Unloving Mother and Reclaiming Your Life».

Οι φωνές λειτουργούν σε ορισμένες καταστάσεις, όπως όταν το παιδί σας κάνει κάτι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να τραβήξετε την προσοχή του γρήγορα. Όμως πέρα από αυτό, οι έρευνες δείχνουν ότι δεν είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να κάνουμε τα παιδιά να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους.

Επιπλέον, οι ίδιες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει την αυτοεκτίμηση των παιδιών και τελικά να τα οδηγήσει να αναπτύξουν πιο επιθετικές συμπεριφορές και τα ίδια.

2. Τα συγκρίνετε τα αδέλφια
Όταν έχετε πολλά παιδιά στο σπίτι, είναι εύκολο να αφιερώσετε χρόνο, συλλογιζόμενοι πόσο διαφορετικά ή παρόμοια είναι, ακόμη και από πολύ μικρή ηλικία. Αλλά η σύγκριση των παιδιών, ακόμη και με μικρούς, φαινομενικά ασήμαντους τρόπους, μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο.

«Εάν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά, προσπαθήστε να μην τα συγκρίνετε, είτε για να τους δώσετε κίνητρα είτε για πειθαρχία. Αυτή είναι μια τόσο κοινή συμπεριφορά», δήλωσε η Streep.

Μία μελέτη που εξέτασε την ακαδημαϊκή επιτυχία των πρώτων και δεύτερων παιδιών στις ΗΠΑ ανέλυσε τις κάρτες αναφορών των παιδιών και πήρε συνέντευξη από τους γονείς τους για να κατανοήσουν πόσο ικανά ήταν τα παιδιά μόνα τους και σε σχέση μεταξύ τους.

«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μελλοντικοί βαθμοί στις κάρτες αναφοράς των εφήβων επηρεάστηκαν από τις πεποιθήσεις των γονιών τους ως προς το ποιο παιδί ήταν πιο έξυπνο, παρόλο που αυτές οι γονικές πεποιθήσεις δεν βασίζονταν σε προηγούμενους βαθμούς», εξήγησε το Today’s Parent.
3. Να τους βάζετε ταμπέλες
Με τον ίδιο τρόπο που η σύγκριση των παιδιών μπορεί να είναι μια πραγματικά τοξική συμπεριφορά, η επισήμανση των παιδιών ως οτιδήποτε, καλά ή κακά, είναι επίσης δυνητικά επιβλαβής. Οι ετικέτες μπορούν να γίνουν αυτοεκπληρούμενες και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αρθούν. Ακόμα και φαινομενικά θετικές ετικέτες μπορεί να είναι προβληματικές ως τοξικές, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε περιγραφικούς επαίνους. Πραγματικά, προσπαθήστε να παρατηρήσετε συγκεκριμένες ενέργειες που κάνουν όλη την ημέρα που είναι θετικές και να τις ανακαλέσετε σκόπιμα. Για παράδειγμα, «Είδα ότι βοήθησες τον αδερφό σου να κάνει αυτό. Αυτό δείχνει υπευθυνότητα» ή «Είδα πόσο σκληρά προσπάθησες σήμερα. Είμαι περήφανη για την προσπάθειά σου».

4. Να μην εκδηλώνετε τα συναισθήματά σας
Μία από τις σημαντικότερες δουλειές των γονέων είναι να βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν συναισθηματική νοημοσύνη ή «EQ», διδάσκοντάς τους να αναγνωρίζουν τι αισθάνονται και να βάζουν ένα όνομα σε αυτό.

Αλλά ένα παιδί δεν μπορεί να το κάνει αυτό αν λαμβάνει το μήνυμα από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του ότι δεν πρέπει να βιώνει πραγματικά τα συναισθήματα που έχει, ή ότι τα ίδια τα συναισθήματα είναι άσχημα.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν το παιδί παλεύει με μεγάλα συναισθήματα για κάτι που ίσως εσάς δεν σας φαίνεται σημαντικό και τα εκφράζει με τρόπο που δεν είναι ο ιδανικός, όπως με ξεσπάσματα.

«Το να πεις σε ένα παιδί ότι είναι «μωρό» επειδή κλαίει ή εκφράζει το συναίσθημα του δεν είναι τίποτα άλλο παρά σκληρό και θα το κάνει να εξαλείψει τα συναισθήματά του και να αποκολληθεί από αυτά», δήλωσε η Streep.

Αντ ‘αυτού, υπενθυμίστε στον εαυτό σας και στο παιδί σας, ότι τα συναισθήματα είναι για να τα νιώθουμε και δείξτε του πώς διαχειρίζεστε εσείς αυτά τα συναισθήματα.

5. Λέγοντας «εσύ πάντα / ποτέ» ή «εσύ με κάνεις …»
Το να λέτε στα παιδιά ότι πάντα ή ποτέ δεν κάνουν συγκεκριμένα πράγματα δεν είναι παραγωγικό και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία ότι σταματήσατε να ασχολείστε με το γιατί το παιδί σας εμμένει με συγκεκριμένες συμπεριφορές που μπορεί να βρίσκετε ενοχλητικές ή προβληματικές.

Αντ’ αυτού, σκεφτείτε συγκεκριμένες συμπεριφορές που θέλετε να εξαλείψετε και τα πράγματα που τείνουν να συμβαίνουν πριν από αυτές τις συμπεριφορές και στα οποία μπορείτε να κάνετε πρακτικές αλλαγές. Κάντε σαφείς τις προσδοκίες και τα όριά σας και βοηθήστε τα παιδιά να εργαστούν μέσω αλλαγών.

Αντί λοιπόν να λέτε, «Δεν κάνεις ποτέ τα μαθήματα στην ώρα τους», να είστε πολύ ξεκάθαροι για το τι θα θέλατε να συμβεί και να δώσετε στο παιδί σας αρκετό χρόνο για να κάνει τη μετάβαση και στη συνέχεια επιδοκιμάστε το γεγονός.

Μια άλλη φράση που πρέπει να προσέξετε είναι κάποια έκδοση του «εσύ με κάνεις…» που χρησιμοποιείτε, όπως «εσύ με κάνεις εξαγριωμένο ή στεναχωρημένο όταν κάνεις αυτό» ή «με κάνεις να ενεργήσω με έναν συγκεκριμένο τρόπο». Το παιδί σας δεν είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματά σας ή την κατάστασή σας. Να είστε προσεκτικοί!




jenny.gr

Είμαστε μια φάρμα ζώων...μας έχουν για να τρέφονται...!!!!

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΥΒΡΙΔΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΩ ΞΕΝΟΥ DNA… ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΩΘΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ DNA ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !! (αυτό έχει επαναληφθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν της ιστορίας του Πλανήτη… αλλά και άλλες τόσες έχει μαζευτεί πίσω…)…

Το εξωπλανητικό πρόγραμμα με σκοπό τον υβριδισμό συνεχίζεται καθ’ όλη την κρυφή ανθρώπινη ιστορία, και αυτή η γνώση και οι πόλεμοι που διεξάγονται για τη γενετική έχουν κρυφτεί σκόπιμα μέσω της… εφεύρεσης των παγκόσμιων θρησκειών από τους εισβολείς…

Μιλάμε για το πιο απάνθρωπο, αποτρόπαιο και ανήθικο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας – το Hum@n Tr@fficking. Για πολύ καιρό, η Elite και οι εγκληματικές οικογένειες, έχουν χρησιμοποιήσει κυβερνητικούς θεσμούς και διεθνικά επιχειρηματικά μοντέλα για να κρύψουν τις παράνομες δραστηριότητές τους… 

χαρακτηρίζοντας τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες ως νόμιμες… ενώ αποκομίζουν άσεμνα κέρδη από τη δουλεία, την τελετουργική κακοποίηση, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την πώληση ανθρώπινων όντων (όργανα, αίμα κλπ).

Όλοι μας θα χρειαστεί να συνενωθούμε πέρα από τις προσωπικές μας πεποιθήσεις για να διαδώσουμε στοιχεία που έχουν κρυφτεί στη σκιά μέσω της τμηματοποίησης τους… για την εμπορία παιδιών, τις πρακτικές παιδικής σεξουαλικής τελετουργίας, το κυνήγι παιδιών, τη συλλογή @δρενοχρωμίου και την ομαδική θυσία αίματος, συντονίζοντας και βοηθώντας να έρθουν αυτά τα κρυμμένα θέματα και οι αλήθειες στο φως της δημοσιότητας...

Το πιο σημαντικό και επίμονο πρόβλημα για όλη την ανθρωπότητα είναι να γνωρίζει ότι αυτό πρέπει να αποκαλυφθεί ως γεγονός και ότι είναι ένα κολοσσιαίο τερατούργημα ενσωματωμένο σε έναν περίπλοκο ιστό παγκόσμιων οργανισμών που λειτουργούν κρυφά σε διεθνή κλίμακα… 

Μπορούμε να υποστηρίξουμε την παγκόσμια αφύπνιση βλέποντας την αλήθεια αυτού του θέματος…

Έτσι, αυτή τη στιγμή πρέπει να μείνουμε ξύπνιοι για να μάθουμε περισσότερα για το τεράστιο εύρος αυτού του πιο αποτρόπαιου εγκλήματος εναντίον όλης της ανθρωπότητας και να σκάψουμε βαθύτερα στην πνευματικότητά μας για να βρούμε το θάρρος και τη γενναιότητα μας να σταθούμε μπροστά στην αλήθεια…

Και η αλήθεια (που αποφεύγουν πολλοί επιμελώς), είναι η εξής :

Όντα που ανήκουν σε άλλη φυλή… τρέφονται με αίμα, σάρκα και από την ψυχική ενέργεια των ανθρώπων...

Αναλογιστείτε ότι κάθε χρόνο εξαφανίζονται από όλο τον κόσμο 7 εκατομμύρια παιδιά... Που πάνε αυτά τα παιδιά ;

Όσο για την ψυχική ενέργεια την χρειάζονται γιατί – όπως επανειλημμένα έχουμε πει, δεν έχουν ψυχή… Από τους ανθρώπους την κλέβουν.. . Κάθε άνθρωπος έχει μια αύρα γύρω από το σώμα του … ένα πεδίο… και αυτό το πεδίο είναι καθαρή ενέργεια .

Θα έχετε παρατηρήσει ότι, όταν είστε κάπου με πολύ κόσμο (πχ σε ένα Mall), μόλις γυρίζεται σπίτι αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι... Είναι γιατί εκεί ήταν αυτοί (αόρατοι ) και έπαιρναν την ενέργεια… την αδρεναλίνη...

Γι αυτό έλεγε ο Πλάτων ότι είμαστε μια φάρμα ζώων… Μας έχουν για να τρέφονται...




John Dela
Από το Big Bang στη Θέωση

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Δεν αξίζουν όλοι τους τίτλους «μάνα» και «πατέρας»…!!!!

Στην τηλεόραση δείχνει πάλι εκείνη τη διαφήμιση με την ευτυχισμένη οικογένεια που παίρνει το πρωινό της. Δύο παιδιά, μία μητέρα κι ένας πατέρας, όλοι χαρούμενοι κι αγαπημένοι. 

Όμορφη εικόνα, που όμως αποπνέει μια φαιδρότητα εμετική. Πόσοι είμαστε έτσι μια τυχαία μέρα; Ελάχιστοι, αν όχι κανένας.

Στην πραγματική ζωή τα παιδιά τσακώνονται για το τηλεκοντρόλ. Η μαμά (αν υπάρχει μαμά στην οικογένεια) είναι κουρασμένη και δεν προλαβαίνει να μας φτιάξει πρωινό κι ο μπαμπάς (αν υπάρχει μπαμπάς στην οικογένεια) δουλεύει συνέχεια και δεν έχει χρόνο να μας διαβάσει παραμύθια. 

Στην πραγματική ζωή, οι γονείς δεν είναι πάντα υποδειγματικοί - ενίοτε είναι παραδείγματα προς αποφυγή -, πώς λοιπόν να τους αγαπήσεις σαν να είστε πρωταγωνιστές σε διαφήμιση μαργαρίνης;

Θα μπορούσες να αγαπήσεις κάποιον που σε καταπιέζει; Κάποιον που σε παραμελεί; Κάποιον που σε αντιμετωπίζει σαν να του χάλασες τη ζωή; Θα μπορούσες να αγαπήσεις κάποιον που δε σου δείχνει στοργή, μα κουνά επικριτικά το δάχτυλο; Ακόμα χειρότερα, κάποιον που σε κακοποιεί; 

Είναι δυνατόν να ‘στε χαρούμενοι κι αγαπημένοι γύρω από ένα τραπέζι, όταν αυτός που έχεις απέναντί σου είναι ο λόγος να μη θες να γυρίσεις σπίτι;

Έχουμε θεοποιήσει το να είναι κανείς γονιός! Δεν κοιτάμε πόσο καλός είναι, παρά στεκόμαστε στην ιδιότητα και μόνο. Κι έπειτα λέμε στα παιδιά: «να τον αγαπάς, είναι πατέρας σου» ή «δε γίνεται να μην αγαπάς τη μητέρα σου». 

Λες κι αυτόματα ο γονιός μπαίνει στο απυρόβλητο για το παιδί του. Λες κι αυτό το παιδί είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τον γονιό του και να τον αγαπήσει σαν θεό πάση θυσία, διαφορετικά είναι «κακό παιδί» ή «αχάριστο».

Λοιπόν, η ωμή αλήθεια είναι πως ίσως κάποιοι να μην έπρεπε να γίνουν γονείς εξαρχής. Σε κάποιους ο τίτλος της μητέρας ή του πατέρα αποδίδεται μόνο και μόνο για να τον δυσφημίσουν ή να τον υποβιβάσουν με τις πράξεις τους. 

Αυτούς τους ανθρώπους δε γίνεται να τους αγαπήσεις υπέρμετρα ως παιδί τους. Μερικές φορές δεν μπορείς να τους αγαπήσεις και καθόλου. Δεν υπάρχει καμία ντροπή σ’ αυτό, μόνο λογική συνοχή. Πώς να προσφέρεις αγάπη, αν πρώτα δεν έχεις εισπράξει;

Μεγαλώνεις και το «τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου» γίνεται βραχνάς, όσο δεν έχεις κάτι να τιμήσεις. Η κοινωνία μοιάζει να περιμένει στη γωνία κάθε παιδί που τυχαίνει να μην έχει έναν γονιό για τον οποίο να ‘ναι περήφανο. 

Ο κόσμος δεν ξέρει αν ο πατέρας είναι αλκοολικός, αν η μητέρα ξεσπάει στα παιδιά της, αν τα παιδιά νιώθουν παρείσακτα στο ίδιο τους το σπίτι. Ο κόσμος δεν έχει ιδέα για τη βία ή τα ψέματα, δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά θα κοιτάξει βλοσυρά το «αχάριστο τέκνο».

Είναι λες και κάποιος αποφάσισε πως απ’ τη στιγμή που σε φέρνουν στον κόσμο θα τους είσαι αιώνια ευγνώμων, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν αρκεί να σε φέρουν στη ζωή για να τους αγαπήσεις και να τους ευγνωμονείς. 

Οφείλουν να σου δώσουν στοργή, αγάπη, ήθος. Οφείλουν να σε φέρουν σε έναν κόσμο και να στον κάνουν καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαν ή να σου δώσουν τα εφόδια που χρειάζεσαι για να τον φτιάξεις εσύ.

Είναι γεγονός πως τα παιδιά δεν έρχονται με εγχειρίδιο, αλλά το να ‘σαι γονιός είναι μια επιλογή που οφείλεις να κάνεις συνειδητά κι υπεύθυνα. Πιθανότατα θα κάνεις λάθη κι ίσως μάθεις απ’ αυτά, όμως σίγουρα θα κριθείς απ’ τα παιδιά σου.

Θα κριθείς όχι για τα πράγματα που τους πήρες ή που τους στέρησες, αλλά για την αγάπη που τους πρόσφερες, τα χαμόγελα που τους προκάλεσες και για τον τρόπο που τα ανέθρεψες. 

Θα σε κρίνουν, κι αν το θεωρήσουν απαραίτητο, θα σε τιμωρήσουν. Θα σου δώσουν να δοκιμάσεις το δικό σου δηλητήριο, όποιο κι αν είναι αυτό.

Ο δεσμός των γονιών με τα παιδιά τους είναι ιδιαίτερος. Μπορεί να ‘σαι τυχερός και να εισπράξεις αγάπη πολλαπλάσια απ’ αυτήν που έδωσες ως γονιός ή μπορεί να εισπράξεις και ψίχουλα. 

Σίγουρα όμως το ότι είσαι γονιός δε σημαίνει πως θα πάρεις αυτόματα όση αγάπη θες· πρέπει πρώτα να την εμπνεύσεις. Ίσως η τιμωρία των γονιών που αποτυγχάνουν στον ρόλο τους να ‘ναι αυτή ακριβώς: να στερηθούν την αγάπη των παιδιών τους, όσο σκληρό κι αν ακούγεται.




Σουζάνας Ντεζούκι
pillowfights.gr – singleparent.gr

Συγνώμη Πατέρα...!!!!

Πατέρας;; .. μια ερώτηση που έγινε σε μια ομάδα φοιτητών σε ένα πανεπιστήμιο..οι απαντήσεις ήταν όμορφες και παραδοσιακές, αλλά μόνο σε μία απάντηση ενθουσίασε τον καθηγητή και την διάβασε με μεγάλο ενδιαφέρον…

Όταν ήμουν παιδί, φορούσα τα παπούτσια του πατέρα μου και περπατούσα με δυσκολία λόγω του μεγάλου μεγέθους που είχαν, εγώ αισθανόμουν μεγάλος, ήθελα πολύ να του μοιάζω..
Έβαζα τα γυαλιά του και ένιωθα υπέροχα ..

Φορούσα το πουκάμισό του και ένιωθα κύρος ..

Κάτι μου ερχόταν στο μυαλό, και του το ζητούσα .. Το δεχόταν και μου το έφερνε ..

Ερχόταν σπίτι και με αγκάλιαζε γελώντας, χωρίς να γνωρίζουμε πώς πέρασε τη μέρα του και πόσο υπέφερε στη δουλειά ...

Εγώ μεγάλωσα και ο πατέρας μου γέρασε.

Δεν φοράω πλέον τα παπούτσια του, είναι παλιά .. !!
Περιφρονώ τα παλιά ρούχα του γιατί δεν είναι στη μόδα .. !!

Τα λόγια και οι ερωτήσεις του για μένα έχουν γίνει παρέμβαση στις υποθέσεις μου και δεν μου αρέσουν .. !!

Η γέρικη οσμή του με κάνουν να τον σιχαίνομαι .. !!

Αν καθυστερήσω ανησυχεί, νιώθω ότι με καταπιέζει και εύχομαι να μην ήταν εκεί για να είχα την ησυχία μου... !!

Του μιλούσα με δυνατή φωνή γιατί με εκνεύριζαν τα λόγια του .. αυτός σιωπηλά με κοιτούσε όχι από φόβο, αλλά από αγάπη .. !!

Περπατούσε πλάι μου με δυσκολία .. και δεν είχα την υπομονή να ακολουθώ το βήμα του κρατώντας το χέρι του για να τον βοηθήσω.. !!

Έχανε τα λόγια του και εγώ γελούσα,,, χαμογελώντας δεχόταν το γέλιο μου .. !!

Και άρχισε να με κουράζει όταν τυφλώθηκε και έμεινε κατάκοιτος λόγω των γηρατειών του.. !!

Τώρα συνειδητοποίησα αλλά είναι αργά, ο πατέρας μου δεν κουράστηκε ποτέ μαζί μου ... στα παιδικά μου χρόνια ... στην άγνοιά μου ... στην ανοησία μου ... στις σπουδές μου ... στη στενοχώρια μου ... στην ευημερία μου .... στα πάντα ..

Σκεφτήκατε ποτέ να αντέξετε τα γεράματα και την ασθένειά του ;;

Όταν γεράσουν οι γονείς σας να είστε καλοί μαζί τους .......

Γιατί οταν φύγουν από τη ζωή όλοι θα επιθυμούσατε να τους ξαναδείτε.

Όπως εγώ, θα έδινα τα πάντα να έβλεπα τον πατέρα μου, και να του ζητούσα να με συγχωρέσει!
"Συγνώμη Πατέρα"




Ο Κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή σου για να εκπληρώσει κάποιον σκοπό…!!!!

Και ξαφνικά εκεί κατάλαβα πόση δύναμη είχα. Άνοιξα τα μάτια και είδα πως όλα είναι καλά όπως πριν, ή τουλάχιστον θα γινόταν ξανά όπως πριν.

Δύσκολες μέρες για μένα και την οικογένεια μου, ένα πρόβλημα υγείας ήρθε στα 17 Μου, έτσι απροειδοποίητα λες και ήμουν έτοιμη να το ζήσω! 

Καλά εδώ που τα λέμε δε σε ρωτάει κιόλας, έβαλα κ εγώ το χεράκι μου βέβαια.. άγχος για το οτιδήποτε.. Άγχος για τις εξετάσεις, άγχος για τους φίλους, άγχος… άγχος για όλα.

Με τα πολλά οι μέρες του χειρουργείου πλησίαζαν χωρίς όμως εγώ να είμαι έτοιμη. Φοβόμουν, ανησυχούσα, ένιωθα δειλή κ αδύναμη. Αδύναμη κυρίως!

Δεν ήθελα να γίνει ήθελα να ζήσω ήμουν τόσο μικρή κ ήταν τόσο άδικο..κάποιες σκέψεις μου ήταν αυτές! Ήθελα λέει να οργανώσω ένα μεγάλο πάρτι αποχαιρετισμού (φυσικά κ δεν με άφησαν ούτε οι γονείς ούτε ο γιατρός μου)..

Έκλαιγα και ήμουν θλιμμένη συνεχώς, μπορούσα απλά να κοιμάμαι και να μην σκέφτομαι, γιατί έτσι εγώ ξεχνούσα το πρόβλημά μου! Ήρθε η ώρα και πήγαμε. 

Σκεφτόμουν να φύγω και να μην προχωρήσουμε στη διαδικασία ήμουν δειλή ή δυνατή που δεν έφυγα τελικά; Δυνατή φυσικά δεν θέλει και ερώτημα!

Μετά την εγχείρηση ήρθε και η εντατική! Ανοίγω τα μάτια και χαμογελάω πιο δυνατή από πότε! Μπράβο μου νιώθω περήφανη γι’ αυτό! Ούτε εγώ δεν το πίστευα, μπορούσα και τα είχα καταφέρει και τώρα όλα είναι καλά! 

Μια εμπειρία ήταν, όχι ότι πρέπει να έχουμε εμπειρίες από τα πάντα αλλά οκ μάλλον έπρεπε!

Τώρα 7,5 χρόνια μετά έτοιμη πλέον να μιλάω για εκείνη τη δύσκολη φάση της ζωής μου, αν με ρωτήσεις πώς βγήκα από αυτή τη δοκιμασία πιο ώριμη, πιο δυνατή και αφού μπόρεσα αυτό τότε μπορώ τα πάντα. Α! και με πιο γερό κεφάλι, να τα λέμε κ αυτά, ολόκληρο χειρουργείο του κάναμε!!

Είναι η δύναμη που όλοι έχουμε μέσα μας και δεν το ξέρουμε μέχρι να έρθει αυτή η δύσκολη στιγμή (όποια κ αν είναι αυτή) και να την ανακαλύψουμε!

Μην περιμένεις από κανένα να σου «δώσει» δύναμη, ψάξε μέσα σου θα τη βρεις μόνος σου. Μην ξεχνάς πως δεν πρέπει να αφήσεις ποτέ κανέναν να σε κάνει να νιώσεις αδύναμος . Πίστεψε σε σένα και θα εκπλαγείς από το πόση δύναμη έχεις μέσα σου… έτσι ξαφνικά!




Παναγιώτα Γκογκομήτρου

Καθάρισε το μαξιλάρι σου...!!!!

Τα μαξιλάρι είναι το μέρος που ξεκουράζεις το κεφάλι σου όταν κοιμάσαι, κρατα μυστικά αφού ο κόσμος των ονείρων είναι ένα εναλλακτικό σύμπαν.

Το μαξιλάρι σου, είναι ο σιωπηλός φίλος σου, ακούει τα μυστικά σου, γνωρίζει τα όνειρά σου, γνωρίζει τις εκμυστηρευσεις σου απορροφά τα προβλήματά σου, μαζεύει τα δάκρυά σου, σε συνοδεύει, στα καλά όνειρα αλλά και στους εφιάλτες.

Γι' αυτό είναι καλό να προσέχεις ιδιαίτερα το μαξιλάρι σου... εδώ είναι μερικές συμβουλές για το μαξιλάρι και τη σημασία του.

1.Σημασία έχει να μην το δανείζετε σε άλλον, ακόμα και σε αυτόν ή σε αυτήν που κοιμάται μαζί σας, το μαξιλάρι είναι κάτι "πολύ προσωπικό".

2.Να εμποδίζετε να κάθονται πάνω του ή να πατούν τα πόδια τους πάνω του.

3.Καθαρίστε το τις τρίχες από ακαθαρσίες, αρνητικές ενέργειες ή ενέργειες χαμηλής συχνότητας που θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν εφιάλτες ή αϋπνία, για αυτόν τον καθαρισμό, σας προτείνω να κάνετε τα εξής :

Βήμα 1. - Αφήστε το πρωί εκτεθειμένο στο φως του ήλιου, αν είναι δυνατόν περιστρέψτε το για να απορροφήσει ηλιακή ενέργεια και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2. - Χτύπησε σκληρά για να ενεργοποιήσει την ηλιακή ενέργεια, ενώ λετε τρεις φορές:

Όλες οι Αντιξοότητες Που Είναι Μέσα να Βγουν... ανησυχία, κακά όνειρα, κακές σκέψεις και κάθε φόβος και να εχω ακεραιότητα για μένα, καλά όνειρα..κάθε καλή επιθυμία, καλή ξεκούραση και προγραμματίζω όλα τα καλά να εκδηλώνονται για μένα, ζητώ τα όνειρά να μου ανοίξουν τα μάτια και να υλοποιηθούν από τώρα.

Στη συνέχεια βάζετε μια καθαρή θήκη που πάνω της ψεκάζετε το αγαπημένο σας άρωμα 




Α.S

Θερινό ηλιοστάσιο 2022: Ξεκινάει επίσημα το καλοκαίρι - Έρχεται η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου…!!!!

Πότε είναι το θερινό ηλιοστάσιο 2022 με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους, που ξεκινά και επίσημα το καλοκαίρι;

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, το μεσημέρι στις 12:13 ώρα Ελλάδας, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο 2022 με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους και θα ξεκινήσει και επίσημα το φετινό καλοκαίρι

Από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 και μετά οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, έως ότου σχεδόν εξισωθούν με τις νύχτες κατά τη φθινοπωρινή ισημερία 2022, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου 2022 θα υπάρχει πια η μικρότερη ημέρα.

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα υπάρχει το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Τι είναι το Ηλιοστάσιο
Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν.

Αυτό ισοδυναμεί με τον Ήλιο να βρίσκεται στο βορειότερο ή νοτιότερο (ετήσιο) του ουρανού που βρίσκεται ποτέ το μεσημέρι, όπως εμφανίζεται σε εμάς πάνω στην επιφάνεια της Γης. Για περιοχές της Γης εκτός των Τροπικών (δηλαδή με γεωγραφικό πλάτος μεγαλύτερο από 23.5 μοίρες ή μικρότερο από -23.5 μοίρες)..., 

τα ηλιοστάσια είναι επίσης οι ημέρες κατά τις οποίες ο Ήλιος φτάνει το ψηλότερο (θερινό ηλιοστάσιο) ή το χαμηλότερο σημείο (χειμερινό ηλιοστάσιο) που έχει το μεσημέρι στη διάρκεια ενός χρόνου.

Η ημέρα του ηλιοστασίου είναι είτε η μεγαλύτερη (το Καλοκαίρι-Θερινό ηλιοστάσιο) είτε η μικρότερη (το Χειμώνα-Χειμερινό ηλιοστάσιο) μέρα του έτους για όλες τις περιοχές της γης εκτός από τους Τροπικούς.

Η λέξη προέρχεται από το «ήλιος» και το «στέκομαι»/«στάση» επειδή κοντά στα ηλιοστάσια (λίγες ημέρες πριν ή μετά) ο Ήλιος φαίνεται να επιβραδύνει τη φαινομενική κίνησή του προς τα βόρεια ή προς τα νότια (κίνηση στην απόκλιση), μέχρι που την ημέρα του ηλιοστασίου αυτή η κίνηση μηδενίζεται και αντιστρέφεται. Εξίσου ορθό ετυμολογικώς είναι και το συνώνυμο «ηλιοτρόπιο».

Με την ευρύτερη σημασία, ο όρος «ηλιοστάσιο» σημαίνει και την ημέρα που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, δύο φορές τον χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο.

Τα ηλιοστάσια, όπως και οι ισημερίες, συνδέονται αναπόσπαστα με τις εποχές του έτους.

Σε κάποιες χώρες ή γλώσσες θεωρείται ότι αρχίζουν ή διαχωρίζουν τις εποχές, ενώ σε άλλες θεωρούνται τα κέντρα τους.

Τα ηλιοστάσια συμβαίνουν και για τους άλλους πλανήτες. Ορίζονται αντίστοιχα ως οι χρονικές στιγμές κατά τις οποίες ο άξονας περιστροφής του πλανήτη εμφανίζεται στραμμένος όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο συμβαίνει κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη γύρω από αυτόν.

Τα δύο ηλιοστάσια κάθε χρονιάς φέρουν διάφορα ονόματα ανάλογα με το ποιο χαρακτηριστικό τους θέλουμε να τονίσουμε.

Τα πλέον συνηθισμένα ονόματα είναι θερινό ηλιοστάσιο και χειμερινό ηλιοστάσιο. Ωστόσο, αυτά τα ονόματα δεν ορίζουν μονοσήμαντα τα ηλιοστάσια, αφού, όπως και οι εποχές του έτους, το θερινό ηλιοστάσιο για το βόρειο ημισφαίριο είναι το χειμερινό για το νότιο (Ιούνιος) και αντιστρόφως.

Οι όροι βόρειο ηλιοστάσιο και νότιο ηλιοστάσιο υποδεικνύουν τη θέση του Ηλίου πάνω στην ουράνια σφαίρα όπως αυτός φαίνεται από τη Γη. 

Το βόρειο ηλιοστάσιο συμβαίνει τον Ιούνιο σε όλη τη Γη, οπότε ο Ήλιος βρίσκεται πάνω από τον Τροπικό του Καρκίνου, ενώ το νότιο ηλιοστάσιο συμβαίνει τον Δεκέμβριο, όταν ο Ήλιος βρίσκεται πάνω από τον Τροπικό του Αιγόκερω. Οι όροι αυτοί θεωρούνται οι πλέον ουδέτεροι και σαφείς.

Οι όροι ηλιοστάσιο του Ιουνίου και ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου είναι εναλλακτικοί των όρων «θερινό»/«χειμερινό», αλλά χωρίς την αμφιβολία για το ποιο ημισφαίριο υπονοούν. 

Δεν χρησιμοποιούνται πολύ πάντως, καθώς δεν χρησιμοποιούν όλοι οι κάτοικοι της Γης ηλιακό ημερολόγιο, όπου τα ηλιοστάσια συμβαίνουν κάθε χρόνο τον ίδιο μήνα. Εξάλλου, αχρηστεύονται όταν μιλάμε για ηλιοστάσια σε άλλους πλανήτες.

Λαογραφία και πολιτισμοί
Πολλοί ανθρώπινοι πολιτισμοί εόρταζαν και εορτάζουν τόσο το χειμερινό όσο και το θερινό ηλιοστάσιο, όπως και τις ισημερίες, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και σε κοντινές ημερολογιακά φαινομενικά άσχετες θρησκευτικές εορτές. 

Το γνωστότερο παράδειγμα για το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι τα Χριστούγεννα. Από τις 17 ως τις 23 Δεκεμβρίου, οι αρχαίοι Ρωμαίοι εόρταζαν τα Σατουρνάλια και στις 25 Δεκεμβρίου τα Μπρουμάλια (η λέξη υποδηλώνει τη μικρότερη ημέρα του χρόνου, dies brevissima > brevma > bruma, δηλ. το χειμερινό ηλιοστάσιο). 

Σε αυτά τιμούσαν την «ημέρα της γεννήσεως του αήττητου Ήλιου» (dies natalis invicti Solis), αφού ο Ήλιος από εκείνες τις ημέρες έπαυε να χαμηλώνει την τροχιά του και άρχιζε να επανέρχεται ψηλά στον ουρανό ως θριαμβευτής για να ξαναφέρει τη ζέστη και τη ζωή στην παγωμένη φύση. 

Ο Χριστιανισμός λοιπόν υιοθέτησε την ημερομηνία (επισήμως από τον 6ο αιώνα) αλλάζοντας το τιμώμενο πρόσωπο στον «Ήλιο της Δικαιοσύνης» (κατά το τροπάριο των Χριστουγέννων), τον Ιησού Χριστό, οπότε ο λαός δεν δυσκολεύθηκε να αλλάξει και πολύ τις εορταστικές του συνήθειες (βλ. το αναλυτικό άρθρο Ιστορία του εορτασμού των Χριστουγέννων). 

Σε άλλους λαούς παρατηρούμε ότι π.χ. οι εορτές Γιάλντα, Καρατσούν, Χανουκκά, Κουάντζα κλπ. εορτάζονταν επίσης πολύ κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Για το θερινό ηλιοστάσιο και οι τρεις μεγάλες συνιστώσες του Χριστιανισμού (Ορθόδοξοι, Καθολικοί και Προτεστάντες) εορτάζουν τη γέννηση του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στις 23 ή στις 24 Ιουνίου, γνωστή στην Ελλάδα ως εορτή του «Αϊ-Γιάννη του Φανιστή», αρκετά σημαντική ώστε σε κάποια μέρη (Σωζόπολις Ανατολικής Ρωμυλίας) ολόκληρος ο Ιούνιος να αναφέρεται ως «Αϊγιαννίτης»

Στις βορειότερες χώρες, όπου οι μεταβολές της πορείας του ήλιου είναι ευκολότερα αντιληπτές από ό,τι στην Ελλάδα, οι σχετικές τελετές επικρατούσαν από τη χαραυγή ήδη του πολιτισμού. Το αρχαιότερο ίσως σχετικό μνημείο είναι το Στόουνχεντζ. Σήμερα η κεντρική ιδέα επιβιώνει σε εορτασμούς όπως η Ημέρα του Ιβάν Κουπάλα και η Λίθα.

Στους περισσότερους πολιτισμούς τα 2 ηλιοστάσια και οι 2 ισημερίες ορίζουν τα μέσα των 4 εποχών του έτους.

Ωστόσο, στην Ελλάδα αναφέρεται συχνά ότι η 21 Ιουνίου είναι η «επίσημη» ή «αστρονομική» έναρξη του Θέρους και η 21 Δεκεμβρίου η έναρξη του χειμώνα.




el.wikipedia.org