Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Άνθρωπος που θέλει να παρεξηγηθεί…!!!!

Άνθρωπος που θέλει να παρεξηγηθεί

Άνθρωπος που θέλει να παρεξηγηθεί, θα βρει αφορμή για να το κάνει.

Μην στεναχωριέσαι άδικα και μην τρέχεις να προλάβεις καταστάσεις.

Αυτός που θέλει να κατεβάσει μούτρα, αυτός που θέλει να νιώθει ότι είναι ο αδικημένος της υπόθεσης, θα το κάνει. Να είσαι σίγουρος. Ό,τι και κάνεις. Ό,τι και αν πεις.

Με το να συνεχίσεις να ασχολείσαι και να τον παρακαλάς, το μόνο που θα κερδίσεις είναι να θρέφεις το «εγώ» του.

Αυτόν που παρεξηγείται άφηνε τον ήσυχο.

Ήσυχο, να σκεφτεί. Ήσυχο, μήπως και καταλάβει.

Μήπως και καταλάβει πώς τα προβλήματά, λύνονται με συζήτηση, και όχι κατεβάζοντας μέχρι το πάτωμα τα μούτρα.




Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
ΨυχολόγοςM.Sc

Τους ανθρώπους να τους μετράς στις πράξεις, όχι στα λόγια...!!!!

Μάθε να μην είναι σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας σου. Μάθε να μην είναι συνήθεια. Ότι δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, ότι δεν σου προσφέρει, χαρά, ηρεμία, επιτυχία, ότι δεν σου μαθαίνει κάτι, μην του δίνεις τόση αξία, τόση σημασία.

Έπρεπε να έχεις μάθει μέχρι σήμερα. Η ζωή σου είναι δική σου. Ότι σου αποσπά την προσοχή από τα πλάνα και τους στόχους σου με μόνο σκοπό να σε μειώσει, να σε κάνει να νιώσεις αρνητικότητα, μην του δίνεις άλλη πίστωση χρόνου.

Γιατί χάνεις πολύτιμο χρόνο, ενέργεια και καλή διάθεση.

Είναι σημαντικό να μάθεις πλέον να ξεχωρίζεις την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Να αναγνωρίζεις ποιοι είναι οι φίλοι σου. Ποιους ανθρώπους χρειάζεσαι στη ζωή σου. Ποιοι σε αποσυντονίζουν αρνητικά. Ποιοι δεν δίνουν παρά μόνο παίρνουν, ρουφούν τη θετική σου ενέργεια.

Να τους μετράς τους ανθρώπους από τις πράξεις και την καλοσύνη τους και όχι από τα λόγια τους. Γιατί κάποια στιγμή θα κουραστείς με τα πολλά, πολλά. 

Θα σε κουράσουν τα ίδια και τα ίδια, θα νιώσεις να φθείρεσαι με τις δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Θα έχεις μάθει να ζεις για σένα και δεν θα ανέχεσαι τίποτα λιγότερο, παρά μόνο αυτά που σου παρέχουν χαρά, χαμόγελα και ηρεμία.

Για κάθε τι που σου έχει συμβεί θα λες «με γεια μου με χαρά μου». Θα το δέχεσαι και θα προχωράς. Γιατί έχεις κλείσει κάθε ανοιχτή πληγή με πολύ αγάπη και προσοχή. 

Γιατί έπαθες και έμαθες. Αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι γιατί για όσες φορές έπεσες, εμπιστεύτηκες, πληγώθηκες, βρήκες τη δύναμη και σηκώθηκες ξανά.

Κι αυτό δεν υπάρχει άνθρωπος που σε γνωρίζει και να μην στο αναγνωρίζει. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι το αναγνωρίζεις εσύ στον εαυτό σου. Και το μόνο σίγουρο είναι πως σου αξίζουν πολλά και άλλα τόσα!




Μαρίνας Αβραάμ
dolce.com.cy, 

Όταν καίγεται το σπίτι σου…!!!!

Όταν καίγεται το σπίτι σου, αυτό που σε νοιάζει άμεσα, είναι να σβήσει η φωτιά. Και όταν με το καλό τη σβήσεις, αν θες, ψάξε να βρεις τι έφταιξε, ή ποιος την είχε βάλει.

Όταν πνίγεται ένας άνθρωπος, αυτό που σε νοιάζει άμεσα, είναι το να τον σώσεις. Και όταν με το καλό θα είναι ασφαλής, αν θες, ρώτα τον πως βρέθηκε μες στο νερό σε αυτή τη θέση.

Όταν δεις να χτυπάνε έναν άνθρωπο, αυτό που σε νοιάζει άμεσα είναι το να τον σώσεις. Και όταν τον σώσεις, ύστερα, αν θες αναζήτησε και τους ενόχους.

Έτσι και με τη ζωή.

Όταν τραβάς τα ζόρια, όταν έχεις τις μαύρες σου, όταν είσαι σε θέση δύσκολη, πρώτο σου μέλημα να είναι το να βγεις. Να το νικήσεις όλο αυτό. Να ελευθερωθείς απ’ τη μαυρίλα.

Και όταν με το καλό πατήσεις πια στα πόδια σου, τότε μόνο, αν θες, αναρωτήσου ''πως έφτασα ως εδώ'', ''τί έφταιξε'' και το ''γιατί σε μένα''…




Ψυχολόγος M.Sc.

Πες την αλήθεια στον εαυτό σου, δες τα ελαττώματα σου, και ζήσε μια ευτυχισμένη ζωή…!!!!

Είναι πολλές φορές που νομίζεις ότι οι άλλοι φταίνε για την ευτυχία ή στην δυστυχία σου. Έχεις συνειδητοποιήσει όμως ότι με αυτό τον τρόπο, αφήνεις την ζωή σου να εξαρτάται από τους άλλους?

Η εύκολη λύση - ειδικά αν κάτι δεν σου αρέσει στην ζωή σου - είναι να ρίξεις την ευθύνη σε κάποιο άλλο.

Τα πράγματα θα αλλάξουν, όταν θα καταλάβεις πως κύριος της ζωής σου είσαι εσύ. Της δικής σου ζωής όμως, όχι και των άλλων. Ο καθένας μας εξουσιάζει την δική του ζωή, κανενός άλλου. Ούτε καν του παιδιού του.

Ιδού μερικές περιπτώσεις – που σίγουρα σε έχουν προβληματίσει – και θα σου δείξουν αν είσαι στο σωστό, ή στο λάθος δρόμο.

Αυτός φταίει. Όχι. Εσύ φταις. Σε κάθε περίπτωση. Είτε γιατί άφησες κάποιον άλλο να αποφασίσει για σένα, είτε γιατί θέλεις κάπου να ρίξεις την ευθύνη του λάθους σου. Για την ζωή σου ευθύνεσαι εσύ και μόνο εσύ.

Θα αλλάξουν τα πράγματα, το ξέρω. Δεν αρκεί μόνο να λες πως το ξέρεις, πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτό. Τα πράγματα θα αλλάξουν αν ΕΣΥ τα αλλάξεις.

Όταν θα ….. Δεν υπάρχει όταν θα, υπάρχει μόνο το τώρα. Τώρα θα δράσεις αν θέλεις να δεις αποτελέσματα. Αν θέλεις να δεις τα όνειρα σου να πραγματοποιούνται.

Δεν μπορώ να πω όχι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος σου. Είναι τέχνη το να μάθεις να λες όχι, και πρέπει να την εξασκήσεις καλά. Το όχι βάζει όρια, και αλλάζει ζωές.

Αυτόν εγώ θα τον αλλάξω. Μέγα λάθος! Κανένα δεν μπορείς να αλλάξεις, όχι γιατί δεν είσαι ικανή, αλλά γιατί κανείς δεν αλλάζει αν δεν το θέλει ο ίδιος. 

Γι΄αυτό, όταν πρόκειται να ξεκινήσεις μια νέα σχέση με κάποιον που θέλεις να του αλλάξεις κάτι που δεν σου αρέσει, καλύτερα να το αφήσεις γιατί θα απογοητευτείς.

Το παιδί μου θα κάνει αυτό που θα του πω. Όχι. Το παιδί σου δεν σου ανήκει, ανήκει στον εαυτό του. Κατάλαβε το και θα έχεις πιο ευτυχισμένη ζωή, και εσύ και αυτό.

Δεν προλαβαίνω…(να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου). Μπα? Για τους άλλους πως προλαβαίνεις? Δεν μπορεί να τα προλαβαίνεις όλα για τους άλλους και για τον εαυτό σου τίποτα. Βρες τον χρόνο για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.




Maggie
Published by Maggie

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις χρόνο…!!!!

Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχεις χρόνο

Το πρόβλημα είναι ότι δεν χρησιμοποιείς τον χρόνο που σου δόθηκε σωστά.

Ασχολείσαι με ένα σωρό άχρηστα πράγματα, ανούσια, πράγματα που κανείς δεν παίρνει μαζί του στον τάφο, και αφήνεις τα σημαντικά.

Αφήνεις τα σημαντικά να σου φεύγουν μέσα από τα χέρια.

”Και ποια είναι τα σημαντικά;”, ρωτάς;

Το να αγαπάς, το να μοιράζεσαι και το να γίνεσαι θυσία για τον αδερφό σου.

Χρησιμοποίησε τον χρόνο σου σωστά.




Ψυχολόγος M.Sc.

Άλλαξε την ροή της ζωής σου : Ξεφορτώσου άμεσα πράγματα που δεν χρειάζεσαι...!!!!

Αν θέλεις να αλλάξεις πράγματα στην ζωή σου, πρέπει να ξεκινήσεις το ξεκαθάρισμα από το σπίτι σου. Όσα πράγματα έχεις με τα χρόνια μαζέψει και δεν σου χρειάζονται πλέον.

Μπορείς να τα χαρίσεις σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Ξεφορτώσου την σαβούρα. Όσα δεν χρειάζεσαι, όσα μένουν χρόνια αχρησιμοποίητα. Έτσι ο χώρος σου θα είναι ποιο καθαρός, πιο συμμαζεμένος, ανανεωμένος, κι εσύ θα νιώθεις όμορφα μέσα σε αυτόν.

– Παπούτσια και ρούχα που δεν φοράς πια ή δεν σου κάνουν.

– Παλιά εσώρουχα και μαγιό.

– Κασκόλ και φουλάρια που δεν φοράς πια.

– Παλιά μαξιλάρια και παπλώματα που δεν χρησιμοποιείς και σου πιάνουν χώρο.

– Φθαρμένες πετσέτες και μπουρνούζια.

– Παλιές τσάντες

– Παλιά καλλυντικά. Έχουν κι αυτά ημερομηνία λήξης ξέρεις.

– Αξεσουάρ μαλλιών που δεν χρησιμοποιείς, σπασμένα κοκαλάκια, λαστιχάκια, κτλ.

– Σκουλαρίκια, βραχιόλια, κολιέ που δεν φοράς.

– Παλιά περιοδικά.

– Δώρα που έχεις για κάποιο ανεξήγητο λόγο φυλάξει και δεν σου αρέσουν.

– Παλιά ή σπασμένα παιχνίδια των παιδιών.

– Χαλασμένα στυλό, παλιά χαρτιά που δεν χρειάζεσαι.

– Ηλεκτρικές συσκευές που δεν λειτουργούν.

– Καλώδια, φορτιστές, παλιά σπασμένα κινητά.

– Άχρηστες παλιές φωτοτυπίες, σημειώσεις, παλιοί φάκελοι και προσκλήσεις.

– Άδεια μπουκάλια από αρώματα ή από σαμπουάν και καλλυντικά.

Ξεκίνα και θα δεις μεγάλη αλλαγή στο σπίτι σου, θα δεις πόσα άχρηστα πράγματα είχες τελικά και σου έπιαναν τόσο χώρο!




Maggie
Published by Maggie

Ο αλκοολικός μοναχός…!!!!

Κάποτε στὸ Ἅγιον Ὅρος ἦταν ἕνας μοναχὸς ποὺ διέμενε στὶς Καρυές. Ἔπινε καθημερινὰ καὶ μεθοῦσε καὶ γινόταν αἰτία νὰ σκανδαλίζονται οἱ προσκυνητές.

Κάποια στιγμὴ πέθανε καὶ ἀνακουφισμένοι κάποιοι πιστοὶ πῆγαν στὸν γέροντα Παΐσιο νὰ τοῦ ποῦν μὲ ἰδιαίτερη χαρὰ ὅτι ἐπιτέλους λύθηκε αὐτὸ τὸ τεράστιο πρόβλημα.

Ὁ π. Παΐσιος τοὺς ἀπάντησε ὅτι γνώριζε γιὰ τὸ θάνατο τοῦ μοναχοῦ, ἀφοῦ εἶδε ὁλόκληρο τάγμα αγγέλων ποὺ ἦρθαν νὰ παραλάβουν τὴν ψυχή του.

Οἱ προσκυνητὲς ἀπόρησαν καὶ διαμαρτυρήθηκαν καὶ κάποιοι προσπαθοῦσαν νὰ ἐξηγήσουν στὸν γέροντα Παΐσιο γιὰ ποιὸν ἀκριβῶς μιλοῦσαν, νομίζοντας ὅτι δὲν κατάλαβε ὁ γέροντας.

Ὁ γέροντας Παΐσιος τοὺς διηγήθηκε: «Ὁ συγκεκριμένος μοναχὸς γεννήθηκε στὴ Μ. Ἀσία, λίγο πρὶν τὴν καταστροφὴ ὅταν οἱ Τοῦρκοι μάζευαν ὅλα τὰ ἀγόρια. 

Γιὰ νὰ μὴν τὸ ...πάρουν ἀπὸ τοὺς γονεῖς του, αὐτοὶ τὸ ἔπαιρναν μαζί τους στὸ θερισμὸ καὶ γιὰ νὰ μὴν κλαίει, τοῦ ἔβαζαν λίγο ρακὶ στὸ γάλα γιὰ νὰ κοιμᾶται.

Ὡς ἐκ τούτου μεγαλώνοντας ἔγινε ἀλκοολικός. Κάποια στιγμή και μετά από αποτρεπτικές απαντήσεις από διάφορους γιατρούς να μην κάνει οικογένεια,

ανέβηκε στο Όρος και έγινε μοναχός. Ἐκεῖ βρῆκε γέροντα καὶ τοῦ εἶπε ὅτι εἶναι ἀλκοολικός. Τοῦ εἶπε ὁ γέροντας νὰ κάνει μετάνοιες καὶ προσευχὲς

κάθε βράδυ καὶ νὰ παρακαλεῖ τὴν Παναγία νὰ τὸν βοηθήσει νὰ μειώσει κατὰ 1, τὰ ποτήρια ποὺ ἔπινε.

Μετὰ ἕνα χρόνο κατάφερε μὲ ἀγώνα καὶ μετάνοια νὰ κάνει τὰ 20 ποτήρια ποὺ ἔπινε, 19 ποτήρια. Ὁ ἀγώνας συνέχισε μὲ τὴν πάροδο τῶν χρόνων

καὶ ἔφτασε τὰ 2-3 ποτήρια, μὲ τὰ ὁποῖα ὅμως πάλι μεθοῦσε.»

Ὁ κόσμος ἔβλεπε χρόνια ἕνα ἀλκοολικὸ μοναχὸ ποὺ σκανδάλιζε τοὺς προσκυνητές, ὁ Θεὸς ἔβλεπε ἕνα ἀγωνιστὴ μαχητὴ ποὺ μὲ μεγάλο ἀγώνα ἀγωνίστηκε νὰ μειώσει τὸ πάθος του.

Χωρὶς νὰ ξέρουμε γιατί ὁ κάθε ἕνας προσπαθεῖ νὰ κάνει αὐτὸ ποὺ θέλει νὰ κάνει, μὲ ποιο δικαίωμα νὰ κρίνουμε τὴν προσπάθειά του;




Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Ευγνωμοσύνη Αγάπη και Φως για όλους σας...!!!!

Η μέρα της ονομαστικής μου εορτής....μεγάλη χαρά για μένα και για όλους μας που τιμάμε τους αγίους μας....αλλά και τους φίλους και τις φίλες μας που γιορτάζουν....καθώς και τα τρία από τα πέντε εγγόνια μου...που με αξίωσε ο Θεός να αποκτήσω και τα δυο να με τιμήσουν με το όνομα μου...

Αγαπημένοι μου άγγελοι…χίλια ευχαριστώ για τις υπέροχες ευχές σας…για τα τρυφερά και συγκινητικά σχόλια σας, για τις καταπληκτικές σας εικόνες που στόλισαν σήμερα τον τοίχο μου αλλά και τα εσωτερικά μηνύματα που έλαβα από όλους σας.

Για μένα είστε όλοι σημαντικοί στη ζωή μου…..και νιώθω να εισπράττω καθημερινά και όχι μόνο τη μέρα της γιορτής μου την αγάπη που μου δείχνετε…

είναι τιμή για μένα να έχω τόσους φίλους και φίλες που για μένα είστε πλέον η μεγάλη μου συμπαντική οικογένεια…..που μου δίνετε κάθε μέρα κάτι από την ψυχή σας….που κάνει την δική μου ψυχή να χαίρεται και να αγαλλιάζει και να νιώθει τόση ζεστασιά….που πλημμυρίζει από γαλήνη…!!!!

Είμαι τόσο χαρούμενη που μοιραζόμαστε τόσα μαζί…και προσπαθούμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο μας..!!! Το ότι με διαβάζετε καθημερινά μου δίνει τόση δύναμη να συνεχίσω…αλλά και τόση χαρά που θέλετε να γίνετε καλύτεροι και να εξελιχθείτε…σας υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατόν…..!!!!

Σας ευγνωμονώ που είστε πλέον κομμάτι της ζωής μου…και θέλω να σας κάνω μια μεγάλη αγκαλιά και να σας στείλω την αγάπη μου μέσα από τα βάθη της ψυχής μου…!!!

Εύχομαι και του χρόνου να είστε όλοι καλά και να μου ευχηθείτε και πάλι…..!!!!

Να είστε ευλογημένοι
ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ



ΛΕΝΑ ΜΠΑΞΕ

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

20 τρόποι αυτοφροντίδας για πολυάσχολες μαμάδες και όχι μόνο…!!!!

Είμαστε πάντα εκεί να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, τους συναδέλφους μας, να φροντίσουμε το σπίτι μας και να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς μας.

Άραγε από πού θα αντλήσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε; Πού θα βρούμε τα ψυχικά αποθέματα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των άλλων, αν δεν φροντίσουμε πρώτα τον εαυτό μας;

Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: “δεν μπορείς να γεμίσεις ένα δοχείο από ένα άδειο φλιτζάνι”.

Πριν από λίγο καιρό αρχίσαμε να βλέπουμε στο σπίτι βίντεο από τότε που τα παιδιά ήταν μικρά. Βλέποντας τον εαυτό μου σε βίντεο θυμήθηκα πόσο κουρασμένη ένιωθα εκείνη την περίοδο. Έγραψα το post Θα μου έλεγα: Να φροντίζεις περισσότερο τον εαυτό σου που είναι η νούμερο 1 συμβουλή που θα έδινα στον εαυτό μου, αν μπορούσα να επιστρέψω πίσω στο παρελθόν.

Μεγαλώσαμε με την πεποίθηση ότι το να αφιερώσουμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας είναι μια πολυτέλεια. Όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για ανάγκη. Για μια διαδικασία που οφείλουμε στον εαυτό μας. Δεν πρόκειται για περιποίηση ή χαλάρωση αλλά για αγάπη και φροντίδα του μυαλού, του σώματος και της ψυχής.

Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε 20 απλούς και ρεαλιστικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε περισσότερο τον εαυτό σας και να εξασκηθείτε στο self-care, ενδυναμώνοντας την ευεξία σας και αφήνοντας τις ενοχές στην άκρη.

1. Διαβάστε ένα βιβλίο
Μια μελέτη του Πανεπιστήμιου του Sussex το 2009 έδειξε ότι η ανάγνωση βιβλίων είναι ο καλύτερος τρόπος καταπολέμησης του άγχους, ακόμη και σε σύγκριση με άλλες δραστηριότητες, όπως η βόλτα και η ακρόαση μουσικής. 

Οι ερευνητές μέτρησαν τον καρδιακό ρυθμό και την ένταση των μυών των συμμετεχόντων και είδαν ότι χρειάστηκαν έξι λεπτά για τους αναγνώστες για να χαλαρώσουν από τη στιγμή που άρχισαν να διαβάζουν. Το καλύτερο; Δεν έχει σημασία το είδος του βιβλίου, αρκεί να μας αρέσει το περιεχόμενο.

2. Ανάψτε ένα κερί
Το φως των κεριών είναι μαγευτικό και η αίσθηση που αποκομίζουμε από μια φλόγα που τρεμοπαίζει αποστέλλεται στον εγκέφαλό μας για επεξεργασία. Το σώμα αρχίζει να χαλαρώνει και με την βοήθεια της όσφρησης, τυλιγόμαστε σε ένα μεγαλύτερο αίσθημα ηρεμίας. Υπάρχουν μάλιστα μυρωδιές που αποδεδειγμένα μας χαλαρώνουν, όπως η λεβάντα ή το τριαντάφυλλο.

3. Ακούστε μουσική
Η μουσική μπορεί να επηρεάσει θετικά το σώμα και τον εγκέφαλό μας κι εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να καθίσουμε και να την ακούσουμε. Η ακρόαση ενός τραγουδιού αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και συνδέεται στενά με τη συναισθηματική μας μνήμη. Επίσης, επηρεάζει τον ρυθμό της αναπνοής μας και τον καρδιακό μας ρυθμό.

4. Μαγειρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό
Αντί να βλέπουμε τη διαδικασία του μαγειρέματος ως ευθύνη ή “δουλειά”, μπορούμε να προσπαθήσουμε να τη δούμε ως τρόπο έκφρασης. Το να ξοδεύεις χρόνο και προσπάθεια για κάτι που αργότερα μπορείς να πεις “εγώ το έκανα”, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις περηφάνεια και χαρά.

5. Δείτε μια αγαπημένη ταινία
Εκτός από το προφανές – μια ταινία μας κάνει να ξεφεύγουμε από τις έννοιες μας όσο διαρκεί η προβολή της – υπάρχουν πολλά τεκμηριωμένα οφέλη από την παρακολούθηση ταινιών. Μάλιστα, ο κινηματογράφος μπορεί να αποτελέσει και θεραπευτικό εργαλείο. 

Το να γνωρίζουμε ότι οι ταινίες μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και τελικά αντιμετωπίζουμε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής θα κάνουν την παρακολούθηση πολύτιμη εμπειρία.

6. Κάντε ένα διάλειμμα από τα social media
Αν αφήσουμε το τηλέφωνό μας στην άκρη για ένα χρονικό διάστημα, θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε, να μειώσουμε το άγχος και να βελτιώσουμε τις προσωπικές μας σχέσεις.

Μόλις αρχίσουμε να εστιάζουμε λιγότερο στο τι κάνουν οι άλλοι και περισσότερο στον εαυτό μας, θα καταλάβουμε πόση σημασία έχει αυτή η κίνηση.

7. Κάντε μια βόλτα στη φύση
Κάτι τόσο απλό όσο μια βόλτα στη φύση έχει τόσο μεγάλο ανταποδοτικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία. Η καθιέρωση μιας καθημερινής ρουτίνας περπατήματος είναι ένας εύκολος και ανέξοδος τρόπος να βελτιωθεί η διάθεσή μας, να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση και η κοινωνική αλληλεπίδραση.

8. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο
Ένας άλλος τρόπος αυτοφροντίδας είναι να προσθέσουμε μια νέα εμπειρία στη ζωή μας, σαν να δίνουμε ένα μικρό δώρο στον εαυτό μας. Π.χ. κάτι που θέλουμε εδώ και πολύ καιρό να κάνουμε ή κάτι που θέλουμε να αγοράσουμε για τον εαυτό μας. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα κάτι ακριβό, αν και κανείς δεν θα έλεγε όχι, σε ένα αναβαθμισμένο κινητό τηλέφωνο που θα έκανε τη ζωή πιο εύκολη, για παράδειγμα.

Μπορεί όμως να είναι κάτι απλό αλλά αγορασμένο με αγάπη, όπως ένα καινούργιο αφρόλουτρο ή ένα καινούργιο σαμπουάν. Όποιο κι αν είναι το “δώρο”, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι μπορεί να βοηθήσει.

9. Τηλεφωνήστε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο
Δεν αρκούν τα like και τα σχόλια κάτω από ένα ποστ. Ένα πραγματικό τηλεφώνημα θα κάνει τον άλλον αλλά και εμάς τους ίδιους να νιώσουμε ξεχωριστοί και πραγματικά αγαπημένοι.

10. Αγοράστε ή μαζέψτε λουλούδια
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, η συμβίωση με λουλούδια σε ένα εσωτερικό περιβάλλον μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι. Τα λουλούδια μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται πιο ενεργητικός, να ενισχύσουν το αίσθημα της συμπόνιας, να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και να μειώσουν το άγχος.

11. Κοιμηθείτε για 8 ώρες
Αν θέλουμε να βελτιώσουμε την εμφάνιση, τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την ενέργεια και την παραγωγικότητα μας, ας δοκιμάσουμε να παρατείνουμε κατά 60-90 λεπτά τον βραδινό μας ύπνο. Ο ύπνος θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας στην αυτοφροντίδα μας.

12. Πιείτε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα
Η κατανάλωση νερού σχετίζεται άμεσα με τη σωματική και την ψυχική υγεία. Το σώμα σας και η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονούν. Και αν προσθέσετε παγάκια και μια φέτα λεμόνι (ή μήλο και ξυλάκι κανέλας το φθινόπωρο) φτιάξατε το πιο απολαυστικό αναψυκτικό.

13. Γυμναστείτε
Λένε πως αν η άσκηση μπορούσε να γίνει χάπι, θα είχε δημιουργηθεί μια βιομηχανία πολλών εκατομμύριων, γιατί έχει τόσο σημαντικό όφελος σε όλους τους τομείς της υγείας, συμπεριλαμβανόμενης και της ψυχικής. Ευτυχώς, αυτό το θαυμάσιο “φάρμακο” είναι προσβάσιμο σε όλους και δωρεάν. Βάλτε στόχο σε 20-30 λεπτά ημερήσιας σωματικής άσκησης (το περπάτημα μετράει!) και αν το κάνετε ήδη συγχαρείτε τον εαυτό σας.

14. Ασχοληθείτε με την κηπουρική
Η κηπουρική ως μια μορφή αυτοφροντίδας είναι μια όμορφη πρακτική που μπορεί να εξελιχθεί σε διασκεδαστική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια.

15. Κάντε πεντάλεπτα διαλείμματα από τη δουλειά
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα διάλειμμα από τη δουλειά είναι εξαιρετικά ωφέλιμο και σχετίζεται με την ευημερία και την παραγωγικότητα. Τα τακτικά διαλείμματα, μάλιστα, μπορούν να αυξήσουν την απόδοση μας άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.

16. Καθίστε δέκα λεπτά στον ήλιο.
Έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας το ηλιακό φως με τη βλάβη του δέρματος που συνοδεύεται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Όμως, η απορρόφηση του ηλιακού φωτός, κάνει τον εγκέφαλο να απελευθερώνει σεροτονίνη, μια ορμόνη που βελτιώνει τη διάθεση και μας βοηθά να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και εστιασμένοι.

17. Προσέξτε περισσότερο τη διατροφή σας
Αν ψάχνετε έναν τρόπο να αρχίσετε την αυτοφροντίδα σας, η διατροφή είναι ο καλύτερος. Ακόμα και μικρές αλλαγές, όπως η μείωση της ζάχαρης, το να τρώτε μόνο όταν πεινάτε ή το να φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πλάνο διατροφής, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

18. Πάρτε βαθιές ανάσες
Ήρθε η ώρα να επωφεληθούμε από το εργαλείο αυτοφροντίδας στο οποίο έχουμε δωρεάν πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο: την αναπνοή μας. Υπάρχουν πολλές τεχνικές αναπνοής που μας βοηθούν να χαλαρώσουμε ή να ξεχάσουμε μια αρνητική εμπειρία.

19. Πείτε “όχι” όταν χρειάζεται
Το να λέμε όχι είναι μορφή αυτοφροντίδας γιατί μας βοηθά να δώσουμε προτεραιότητα στην ευημερία μας έναντι των υποχρεώσεων και των σχέσεων. Φυσικά υπάρχουν προθεσμίες και εργασίες που πρέπει να γίνουν αλλά τα όρια μας βοηθούν να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα σε σχέση με αυτό που μπορούμε να κάνουμε αργότερα όταν είμαστε λιγότερο αγχωμένοι.

20. Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης
Το να κρατάμε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, γράφοντας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο τι καλό συνέβη μέσα στην ημέρα, έχει πολλαπλά οφέλη. Υπάρχουν δεκάδες μελέτες που δείχνουν την ευεργετική επίδραση αυτής της απλής συνήθειας στην ενδυνάμωση της ευεξίας μας.

Στο δικό μας σπίτι, το βάζο των αναμνήσεων (που στην πραγματικότητα είναι ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης για παιδιά) έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην οικογενειακή μας ζωή και στο μεγάλωμα των παιδιών. Όμως κι εγώ κρατάω το δικό μου προσωπικό ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, το οποίο θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο δώρο αυτοφροντίδας που θα μπορούσα να προσφέρω στον εαυτό μου.

Στο Love, mom που είναι το μηνιαίο μου club για μαμάδες, έχουμε ειδικό εκτυπώσιμο υλικό για την καταγραφή των καλών στιγμών της ημέρας. Αν δεν είστε μέλη, μην ανησυχείτε. Καταχωρήστε το email σας εδώ για να σας ειδοποιήσω όταν θα δεχτούμε νέα μέλη.

Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένετε! Πάρτε ένα οποιοδήποτε τετράδιο και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Θα παρατηρήσατε ότι μερικές από αυτές τις ιδέες αυτοφροντίδας δεν είναι πρωτότυπες και κατά πάσα πιθανότητα τις περισσότερες τις κάνουμε ήδη στην καθημερινότητά μας. 

Είναι όμως εντελώς διαφορετικό να φτιάχνουμε μια καρμπονάρα επειδή πρέπει να ετοιμάσουμε το βραδινό για την οικογένειά μας από το να επιλέξουμε την αγαπημένη μας συνταγή και να ευχαριστηθούμε πέρα ως πέρα την διαδικασία.

Η συνταγή μου Πίτσα σε φόρμα που είχα μάλιστα μοιραστεί στο blog κι έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη, προέκυψε ένα Σαββατοκύριακο που ήμουν μόνη στο σπίτι και έκανα την ερώτηση στον εαυτό μου: “Τώρα που δεν έχω να φροντίσω κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό μου, τι θα ήθελα να μου μαγειρέψω;

Και κάπως έτσι γεννήθηκε η Πίτσα σε φόρμα που λιώνει στο στόμα!

Θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι το να φροντίζουμε τον εαυτό μας δεν είναι μια εγωιστική πράξη ή ένας τρόπος να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα.

Η αυτοφροντίδα θα μας βοηθήσει να αγκαλιάσουμε τη ζωή που έχουμε και να κάνουμε την αναζήτηση της χαράς, μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας.




10 τρόποι για να διαχειριστείς τα νεύρα σου…!!!

Δεν είναι και κάτι σπάνιο, ε; Λίγο η δουλειά, λίγο η πίεση, λίγο ο σύντροφος… τα παίρνεις στο κρανίο, ανοίγεις το στόμα σου και… Δυστυχώς ο θυμός έχει μόνο αρνητικές συνέπειες. Η ψυχολόγος Ελπίδα Μ. Παναγιωτουνάκου μας βοηθάει να τον διαχειριστούμε σωστά και προς όφελός μας.

Έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου να βγάζει καπνούς ενώ είσαι ακινητοποιημένη στην κίνηση; Έχεις νιώσει την πίεσή σου να χτυπάει κόκκινο όταν το μικρό σου αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί και να εφαρμόσει όσα του λες; 

Έχεις βγει ποτέ εκτός εαυτού γιατί ο σύντροφός σου δεν μπορεί να σε καταλάβει; Τότε, μάλλον, ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει θυμός!

Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα και χρειάζεται να τον εκφράζουμε. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία τόσο για την ψυχική μας υγεία, όσο και για τις σχέσεις μας με τους γύρω μας, να τον διαχειριζόμαστε σωστά.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ

1. Χρησιμοποίησε την τεχνική του time out. Αν δεις πως κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης αρχίσεις να νιώθεις θυμό, άγχος και ένταση, δώσε στον εαυτό σου χρόνο για ένα διάλειμμα. Απομακρύνσου από το χώρο λέγοντας π.χ. «Χρειάζομαι λίγη ώρα για να σκεφτώ αυτά που είπαμε. Θα ήθελα να συνεχίσω τη συζήτηση σε λίγο» ή «Νιώθω πολύ θυμωμένη αυτή τη στιγμή. 

Θα λύσουμε το θέμα λίγο αργότερα». Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως θα αποφύγεις την κατάσταση που σε δυσκολεύει. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσεις να επανέλθεις στο θέμα όταν θα είσαι πιο ήρεμη και με καθαρό μυαλό.

2. Μέτρα μέχρι το 10. Δεν πρόκειται για μια συμβουλή μόνο για παιδιά. Συχνά, πάνω στο θυμό μας λέμε πράγματα που πληγώνουν, δίχως στην πραγματικότητα να είναι αυτός ο στόχος μας. Ωστόσο, μια σκληρή κουβέντα είναι τόσο επώδυνη όσο μια μαχαιριά και αφήνει μόνιμα το σημάδι της. Επομένως, πάρε λίγο χρόνο μετρώντας μέχρι το 10, ανασυγκρότησε τις σκέψεις σου και μετά δώσε την απάντησή σου.

3. Δημιούργησε τη δική σου χαλαρωτική εικόνα. Το μυαλό μας δεν μπορεί να επικεντρωθεί ταυτόχρονα σε δύο αντίθετες σκέψεις (μία αρνητική και μία θετική). Έτσι, πάρε μερικές βαθιές, αργές αναπνοές και επικεντρώσου σε μια εικόνα που σε ηρεμεί και σε γεμίζει με ευχάριστα συναισθήματα.

Προσπάθησε η αναπνοή σου να είναι σπλαχνική και όχι διαφραγματική, καθώς η πρώτη μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και σε βαθιά χαλάρωση εάν την εφαρμόσεις για τουλάχιστον 10 λεπτά.

4. Παρατήρησε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σου. Οι βιολογικές αντιδράσεις στο στρες και το θυμό αντανακλώνται στο πρόσωπο και το σώμα σου. Πρόσεξε πως εκφράζεις σωματικά την ένταση και τη δυσαρέσκειά σου και προσπάθησε να μαλακώσεις τις εκφράσεις σου. 

Συχνά, ο συνομιλητής σου γίνεται πιο επιθετικός μαζί σου όχι τόσο λόγω αυτών που του λες, αλλά του τρόπου που χρησιμοποιείς.

5. Εντόπισε τα προειδοποιητικά σημάδια. Ο θυμός είναι σαν ένα ηφαίστειο που βράζει, έτοιμο να εκραγεί. Πριν φτάσεις σε μια έκρηξη θυμού, εντόπισε τις αρνητικές σκέψεις που βρίσκονται στη βάση του ηφαιστείου αυτού -π.χ. «Πάλι δεν με καταλαβαίνει», «Το κεφάλι μου αρχίζει να μυρμηγκιάζει», «Αρχίζω να ενοχλούμαι από την κατάσταση», «Θέλω να βάλω τις φωνές» – και βάλε ένα STOP πριν ξεφύγουν από τον έλεγχό σου!

6. Αναζήτησε τις πηγές του θυμού σου. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις όχι μόνο τι συμβαίνει όταν θυμώνεις, αλλά και για ποιο λόγο συμβαίνει. Συχνά, είμαστε θυμωμένοι για μέρες, βδομάδες ακόμα και για χρόνια – δίχως να το εκδηλώνουμε – ξεχνώντας, έτσι, την αιτία του θυμού μας. 

Αναρωτήσου λοιπόν: «Ποια είναι η πραγματική πηγή του θυμού μου;», «Μήπως προσπαθώ υπερβολικά να έχω τον έλεγχο των καταστάσεων;», «Νιώθω αποδεκτή από τους γύρω μου;».

7. Μείωσε το στρες της καθημερινότητας. Εάν ήδη βιώνεις μια καθημερινότητα γεμάτη στρες, οι πιθανότητες να έχεις εκρήξεις θυμού πολλαπλασιάζονται. Οι τεχνικές χαλάρωσης δεν θα σε βοηθήσουν μόνο στο να αποκτήσεις καλύτερο έλεγχο του εαυτού σου, αλλά θα συμβάλλουν στην αυτοπεποίθησή σου και στη βελτίωση των διαπροσωπικών σου σχέσεων. Δοκίμασε κάτι από τα παρακάτω:

I. Σωματική άσκηση (tai-chi, yoga, jogging). Είναι καλό να επιλέξεις κάτι που θα οδηγεί σε χαλάρωση των μυών και θα ενισχύει την αυτοσυγκέντρωσή σου.

II. Δημιουργία υποστηρικτικού δικτύου. Φρόντισε να εκτονώνεις σταδιακά τον θυμό σου και όλα όσα σε απασχολούν μέσα από την κουβέντα με καλούς σου φίλους και την εκδήλωση των συναισθημάτων σου. Πρόσεξε μόνο μην ξεπεράσεις τα όρια και αρχίσεις να γίνεσαι κουραστική για τους άλλους.

III. Διαλογισμός. Όχι μόνο βοηθάει στη χαλάρωση του σώματος, αλλά συμβάλλει στην κατανόηση των όσων νιώθεις στο εδώ και τώρα με στόχο την αποτελεσματική διαχείρισή τους. Ο ειδικός θα σε καθοδηγήσει έτσι ώστε να συμφιλιωθείς με δικά σου λάθη του παρελθόντος, αλλά και να βρεις τη δύναμη να συγχωρήσεις τους γύρω σου και να προχωρήσεις στη ζωή σου δίχως σκιές.

8. Αναζήτησε λύσεις. Αντί να επικεντρώνεσαι μόνο στο ότι οι καταστάσεις σε κάνουν να θυμώνεις, βρες λύσεις. «Σε τρελαίνει που ο γιος σου έχει το δωμάτιό του άνω – κάτω; Κλείσε την πόρτα», «Καθυστερεί ο σύντροφός σου να έρθει για φαγητό; 

Οργάνωσε το φαγητό για λίγο αργότερα ή συμφωνήστε κάποιες μέρες της εβδομάδας να τρώτε χωριστά». Θυμήσου: Ο θυμός δεν είναι η λύση. Ίσα ίσα μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα!

9. Χρησιμοποίησε το «Εγώ» μήνυμα. Όταν κριτικάρεις ή κατηγορείς τους άλλους, μόνο επιθετικοί μπορεί να γίνουν μαζί σου και να σε εξαγριώσουν ακόμα περισσότερο. Παραδείγματος χάριν πες: «Νιώθω εκνευρισμό επειδή πάλι άφησες τα βρώμικα πιάτα στο τραπέζι», αντί για, «Ποτέ δε βοηθάς με τις δουλειές του σπιτιού».

10. Ζήτα τη βοήθεια ενός ειδικού. Η διαχείριση του θυμού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αναζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού στην περίπτωση που ο θυμός σου βγαίνει συχνά εκτός ελέγχου, πληγώνοντας τους γύρω σου και προκαλώντας σε σένα ενοχές.

«Ο καθένας μπορεί εύκολα να θυμώσει. Μα να θυμώσει κανείς τότε που πρέπει, στο βαθμό που είναι σωστό, στον κατάλληλο χρόνο, για ένα δίκαιο ζήτημα και με το σωστό τρόπο, δεν είναι στο χέρι του καθενός κι ούτε είναι εύκολο πράγμα.» – Αριστοτέλης




Το είδαμε εδώ
Συγγραφέας άρθρου : eWoman

Φιλόθεος Φάρος : «Μόνο η αποδοχή εξημερώνει το θηρίο∙ η απόρριψη το αποθηριώνει.»…!!!!

– Ένα περιβάλλον χωρίς πνευματικές αξίες και κενό από ανθρώπινη παρουσία, αφού οι γονείς ήταν ουσιαστικά απόντες, γιατί έτρεχαν ξέφρενα για να εξασφαλίσουν τα υλικά με τα οποία θα κατασκεύαζαν το χρυσό κλουβί.

– …το κατεστημένο ήταν η ακοινωνησία, γιατί μεταξύ μασκοφόρων δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία γιατί όταν ο χρόνος είναι χρήμα δεν υπάρχει χρόνος για σχέσεις.

– Οι δαίμονες που αγνοούμε δεν εξαφανίζονται αλλά θεριεύουν, ενώ τα θηρία που κοιτάμε κατάματα μπορεί να εξημερωθούν τόσο, ώστε να γίνουν κατοικίδια ζώα και αντί να μας κατασπαράζουν να μας εξυπηρετούν.

– Μόνο η αποδοχή εξημερώνει το θηρίο∙ η απόρριψη το αποθηριώνει.

– Ξανά και ξανά θεραπευτές που φροντίζουν μίζερους και ματαιωμένους ανθρώπους ανακαλύπτουν ότι όλοι αυτοί δεν εστερούντο δυνατοτήτων, αλλά είχαν αποκρύψει τις δυνατότητές τους απ’ αυτούς τους ίδιους τους εαυτούς τους.

– Ο άνθρωπος που δεν θα διακινδυνεύσει να δώσει και να πάρει αγάπη, θα ζήσει και θα πεθάνει άδειος. Η δυνατότητά μας να αγαπήσουμε, να συμπορεύσουμε, να προσφέρουμε, να κοινωνήσουμε, είναι ένα είδος εγκυμοσύνης που, όπως κάθε εγκυμοσύνη, αν δεν καταλήξει σε γέννηση, θα καταλήξει σε θάνατο. Είναι σαν το σπόρο, που όταν δεν βλαστήσει σαπίζει. Ότι έχουμε καρποφορεί όταν το δίνουμε.

– Δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία αυτής της σκοτεινής μας πλευράς: η οργή και η λαγνεία.

από το βιβλίο «Ταξίδι Αυτοανακάλυψης» του π. Φιλόθεου Φάρου




Νιώθετε χαμένοι; Συγχαρητήρια…!!!!

Η πνευματική ανάπτυξη συχνά θεωρείται ως μια ευτυχής και όμορφη διαδικασία. Αυτή η αντίληψη έχει ευνοηθεί από τις υπέροχες καλλιτεχνικές δημιουργίες που διαποτίζουν το ίντερνετ και δείχνουν ανθρώπους με μεγάλα μάτια να μεταμορφώνονται σε αστραφτερά αγγελικά όντα. 

Απ’ όσο γνωρίζω, η πνευματική ανάπτυξη σπανίως έρχεται τυλιγμένη σαν να είναι δώρο, με έναν ωραίο φιόγκο και πασπαλισμένη με αγγελόσκονη.

Ο λόγος για αυτό είναι απλός : Η ανάπτυξη πάντα μας βγάζει έξω από τη ζώνη άνεσής μας και αυτό πάντα περιλαμβάνει μια περίοδο αποπροσανατολισμού και επαναπροσανατολισμού καθώς ρυθμιζόμαστε στην «καινούργια φυσιολογικότητά μας».

Η Ανύψωση, το πάει αυτό σε ένα καινούργιο τελείως επίπεδο. Και λίγα λέμε! Παραδοσιακά, η πνευματική πρόοδος περιλαμβάνει γενικά την έρευνα, τον στοχασμό, τελετουργίες και άλλα στοιχεία που εφαρμόζονται συγκεκριμένα για περαιτέρω πρόοδο. 

Με άλλα λόγια, είναι μια διαδικασία «υλοποίησης-πραγματοποίησης». Εσείς συμβαίνετε σε αυτό. Η ανύψωση είναι το αντίθετο, μια αντίστροφη διαδικασία. Αυτή συμβαίνει σε εσάς. Αντί να χρειάζεται να «κάνετε» για να προχωρήσετε, πρέπει να «αναιρέσετε».

Η αναίρεση σημαίνει να χάνουμε πράγματα και όταν χάνουμε αυτό που μας είναι οικείο, τότε νιώθουμε χαμένοι. Εκείνοι που είναι στο δρόμο της Ανύψωσης συχνά βιώνουν σημαντικές απώλειες: Το άλλο τους μισό, η οικογένεια και οι φίλοι, δουλειές και χρήματα. 

Όλα αυτά είναι σχέσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Στο βαθμό που αυτές οι σχέσεις επιτρέπουν την ανάπτυξη, μπορούν να μας στηρίξουν μέσω της Ανύψωσης. Όταν φτάνουμε στο σημείο που δεν ευνοούν την ανάπτυξη τότε η απώλεια πρέπει να ακολουθήσει.

Τέτοιες απώλειες τείνουν να είναι ξαφνικές και οδυνηρές. Μακροχρόνιες σχέσεις χαλάνε, παλιές φιλίες δεν υφίστανται πια και μεγάλα εισοδήματα εξαφανίζονται. 

Όλα αυτά αφήνουν ένα κενό που μας κάνει να είμαστε σαστισμένοι, και το μυαλό μας αμφισβητεί αν, ίσως η άλλη πλευρά είχε δίκιο τελικά. 

Ακόμα και χωρίς τη σύγχυση και την υποβόσκουσα ενοχή, το τέλος αυτών των σχέσεων μας αφήνει με το συναισθηματικό ισοδύναμο του να χάνουμε ένα δόντι.

Αλλά ακόμα και αυτά δεν είναι οι μεγαλύτερες απώλειες της διαδικασίας της Ανύψωσης. Όταν κάτι από αυτό το χάλι φύγει, η αληθινή απώλεια ξεκινάει: Η απώλεια της ταυτότητας. 

Μια σειρά από οδυνηρές εμπειρίες μας διδάσκει ότι το περισσότερο από αυτό που λέμε προσωπικότητα είναι στην πραγματικότητα επηρεασμένη συμπεριφορά που έχει κληρονομηθεί ή υιοθετηθεί ώστε να επιβιώσουμε στο συναισθηματικά τοξικό περιβάλλον που ειρωνικά αποκαλείται «πολιτισμός».

Η Ανύψωση είναι μια ευαίσθητη διαδικασία που μας συντρίβει μέχρι το σημείο που η απελευθέρωση της περιορισμένης μας μάθησης είναι η μόνη επιλογή. Ασταμάτητα κύματα ενεργειακής συμπίεσης διώχνουν τον «ψεύτικο εαυτό», αφήνοντάς μας να νιώθουμε ακατέργαστοι, γρονθοκοπημένοι και μπερδεμένοι. Με μία λέξη, χαμένοι… 

Πάνω κάτω όλα όσα πιστέψαμε για οτιδήποτε, αποδεικνύεται πως είναι ψεύτικα. Αυτό, το «σκοτεινό βράδυ της ψυχής», είναι ένα οδυνηρό μέρος για να είναι κάποιος.

Επομένως, αν αυτό είναι το μέρος στο οποίο βρίσκεστε, συγχαρητήρια. Βγαίνετε από τη μία διάσταση και μπαίνετε σε μία άλλη. Πόσο εκπληκτικό είναι αυτό; Και θυμηθείτε αυτό το παλιό απόφθεγμα: Η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν ξημερώσει.

Σταδιακά, ένας καινούργιος εαυτός, ελεύθερος από φόβους και περιορισμούς, αναδύεται. Και ναι, είναι μια όμορφη διαδικασία. Μοιάζει σαν να σας έχει ξεβράσει η θάλασσα σε ένα παραδεισένιο νησί μετά από ένα ναυάγιο. Απλά κάθεστε εκεί στην άμμο, νιώθετε τα κύματα του παλιού κόσμου να αφρίζουν γύρω σας μέχρι σταδιακά να χαθούν.




Μετάφραση: awakengr.com via in5d.com

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Αν θέλεις ν’ αλλάξει η ζωή σου, πρέπει να αλλάξεις πρώτα εσένα…!!!!

Αν θέλεις ν’ αλλάξεις τα αποτελέσματα στη ζωή σου, πρέπει να αλλάξεις εσένα. Και για να σε αλλάξεις, πρέπει να σε γνωρίσεις.

Πριν αρκετά χρόνια, θυμάμαι με είχε ρωτήσει κάποιος : “Γιατί να ασχοληθώ με αυτά τα αυτογνωσιακά, τι θα μου προσφέρει στην καθημερινότητά μου;”. Το θεωρούσε περίεργο, και χάσιμο χρόνου.

Τότε λοιπόν, θυμάμαι πως με είχε συνεπάρει όλος αυτός ο κόσμος, είχα χάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της γείωσης, αλλά και δεν είχα απάντηση. Απλά μου άρεσε και με μαγνήτιζε, σαν ασχολία, σαν τρόπος ζωής. 

Να μη σου πω και σαν μερική αποφυγή της πραγματικότητας. Έχει να κάνει και σε τι χέρια θα πέσεις. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, τα περισσότερα για την ώρα τουλάχιστον δεν είναι τόσο καθαρά.

Είτε μιλάμε για αυτογνωσία και εσωτερικές διδασκαλίες, είτε για ψυχανάλυση ή ψυχοθεραπεία, η ουσία όλης της διαδικασίας είναι :

– να γνωρίσεις ποιος είσαι

– να καταλάβεις τη δύναμή σου

– να αναπτύξεις αρετές και συνείδηση

– με σκοπό αρχικά να βελτιώσεις - βοηθήσεις την καθημερινότητά σου

– και σε δεύτερο χρόνο τον στενό σου κύκλο, την οικογένειά σου (βιολογική και ψυχική), κι ανάλογα την τάση σου και το εύρος της “βεντάλιας” σου, την κοινωνία, την χώρα, τον πλανήτη, στο βαθμό που σου αναλογεί.

Θα μου πεις “έχω ένα κάρο προβλήματα και θέματα να λύσω, δε με απασχολεί ή δε μπορώ να ασχοληθώ με αυτά”. Ή “καλά περνάμε στην επιφάνεια τι μας λέτε τώρα όλοι εσείς μια ζωή την έχουμε κι αν δε τη γλεντήσουμε”. 

Κατ’ αρχάς η αυτογνωσία δεν αναιρεί το γλέντι, αν η αλήθεια είναι πως αλλάζει αρκετά ο τρόπος. Και κατά δεύτερον ο εσωτερικός μηχανισμός και κάλεσμα του καθενός τον πάει εκεί που θέλει, ή “πρέπει”. Και αυτό είναι οκ.

Επίσης ναι, είσαι μικρός σαν ένας κόκκος άμμου στην έρημο ή μια σταγόνα στον ωκεανό, μια μικρή απειροελάχιστη τελίτσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Αλλά είσαι ταυτόχρονα και μέρος του Όλου. 

Που σημαίνει ότι όπως στη θεωρία του χάους και το “φτερούγισμα της πεταλούδας”, ή στις μελέτες περί του “όλα συνδέονται”, δεν μπορείς να γνωρίζεις τι και πόσο μακριά μπορείς να επηρεάσεις με τον κυματισμό σου στο στιγμιαίο ανοιγόκλεισμα των ματιών του χρόνου, στο άπειρο άχρονο. Αυτό είναι ένα αντιληπτικό παράδοξο.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ ένα ντόμινο τι μπορεί να κάνει; Στο τέλος του άρθρου αξίζει να δεις το βίντεο. Να “δεις” όχι με τα βιολογικά σου μάτια, αλλά τα “άλλα”. Μια μικρή, αμελητέα κίνηση, μπορεί χωρίς να το βλέπεις ή να το καταλαβαίνεις, να επηρεάσει τελείως ασύμμετρα πράγματα που ούτε καν φανταζόσουν. Και δε μιλάμε για τα στημένα από ανθρώπινο χέρι ντόμινο (…).

Η ωφέλιμη γνώση, πρέπει να μοιράζεται. Προφανώς κάποια “άρρητα” δεν είναι για όλους και για κάθε στιγμή. Αλλά σε γενικές γραμμές, η γνώση πρέπει να μοιράζεται σε όλους. Κι όχι μόνο πίσω από κλειστές αίθουσες ή σπίτια κι ανάμεσα σε “εκλεκτούς”.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάτι να πει, να μεταδώσει, να δώσει πίσω στην ύπαρξη. Δεν μιλάμε για τις γνώμες που είναι σαν το μέρος που δεν πιάνει ήλιος και ο καθένας έχει από μία. 

Μιλάμε για ωφέλιμο μοίρασμα προς την συλλογικότητα. Κι αν γίνεται από την καρδιά σου με ανιδιοτέλεια, χωρίς προσδοκία αποτελέσματος ή χωροχρόνου δηλαδή, τότε θα δεις πως επίσης θα σου έρθει πίσω με τρόπους που ούτε καν φανταζόσουν. Και μπορεί και να μην το καταλάβεις καν.

Μπορείς να γνωρίζεις μόνο όσο σου επιτρέπει η αντιληπτική σου ικανότητα και η εσωτερική σου όραση. Το καλό ή το κακό έχουν υπόσταση μόνο αν τεμαχίσεις τον χρόνο. Στο βάθος του, δεν μπορείς να γνωρίζεις την αλυσιδωτή αντίδραση που το κάθε φαινομενικά καλό ή κακό θα έχει. 

Αν λοιπόν ισχύει το ότι όλα γίνονται για κάποιο λόγο ή είναι γραμμένα, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να διαπιστώσουμε σαν ανθρωπότητα τι τελικά είναι γραμμένο. Ή πια κβαντικά σενάρια, πιθανότητες ή παράλληλες / εναλλακτικές πραγματικότητες είναι γραμμένες. 

Κι αυτός δεν είναι άλλος από το να έρθουμε σε επαφή με την βαθύτερη μεριά μας. Εκεί, κάτω από όλα τα τσόφλια προσωπικότητας, τραυμάτων και προγραμματισμών, όπου κατοικούν μόνο, ο εσωτερικός σου ήλιος, η ατόφια αγάπη, και ίσως, ο σκηνοθέτης όλου αυτού του Έργου.

Αν καταλάβεις την πραγματική σου δύναμη, τότε θα καταλάβεις πόσο μπορείς να επηρεάσεις, αλλά και πόσο ελάχιστα θα πρέπει να επηρεάζεσαι από πράγματα καταστάσεις και ανθρώπους που δεν πηγάζουν από εσωτερικούς ήλιους, αλλά από επιφανειακές, φυσικές ή μη, κακοκαιρίες. Βρες σε.



Έγραψε ο Αθανάσιος Στεργίου
Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης / Heroes Life Coaching

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Γιατί ΔΕΝ λειτουργεί ο Νόμος της Έλξης - Βοήθεια : βρίσκεται στο DNA σας…!!!!

Μας έχουν πει ότι ο Νόμος της Έλξης είναι μια καθολική αρχή. Μια αρχή που είναι τόσο προβλέψιμη και αμετάβλητη όσο και η βαρύτητα. Ωστόσο, φαίνεται συχνά πως ο νόμος δεν λειτουργεί. Ζητάτε αυτό που θέλετε… αλλά αυτό που λαμβάνετε σίγουρα δεν ταιριάζει με αυτό που ζητήσατε.

Το πρόβλημα είναι πως δεν το ζητήσατε σωστά;

Το σύμπαν αποφάσισε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσει το αίτημα σας;

Ή μήπως απλώς δεν αξίζετε να έχετε αυτά που ζητήσατε;

Αν χρησιμοποιείτε τον νόμο της έλξης χωρίς να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να εγκαταλείψετε και να τον απορρίψετε ως κάτι που λειτουργεί μόνο για συγκριμένους ανθρώπους. 

Αλλά επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω: Ο νόμος της έλξης δουλεύει πάντα για σας. Όταν φαίνεται πως δεν δουλεύει, δηλαδή δεν παράγει τα αποτελέσματα που θέλετε, το πρόβλημα δεν είναι σίγουρα το ότι είστε ανάξιοι ή ότι ζητάτε κάτι λάθος.

Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Στην πραγματικότητα, μέρος του βρίσκεται στο DNA σας.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε τον έλεγχο. Μπορείτε σκόπιμα να αλλάξετε το DNA και το ενεργειακό σας πεδίο, το πώς δουλεύετε με τον νόμο της έλξης και συνεπώς, το τι δημιουργείτε.

Αυτά που ξέρετε για τον Νόμο της Έλξης είναι απλώς η αρχή.

Στην πιο βασική μορφή του, ο νόμος της έλξης λέει ότι θα προσελκύσουμε στη ζωή μας τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που εστιάζουμε. Μπορεί να έχετε ακούσει το ρητό « Ζήτα, και θα λάβεις».

Η εστίαση σε αυτό που θέλετε ξεκινά με το να είστε σαφείς για το τι θέλετε. Μπορεί να βρείτε μια φωτογραφία του ή να γράψετε μια περιγραφή. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε μια καθαρότατη εικόνα στο μυαλό σας.

Στη συνέχεια αφιερώστε χρόνο στο να φαντάζεστε ότι το έχετε. Βάλτε τον εαυτό σας στο μέλλον και νιώστε τα συναισθήματα που θα έχετε τελικά όταν προσελκύσετε αυτό που θέλετε στη ζωή σας. 

Απλώς το να δηλώσετε το αίτημα σας σαν να παραγγέλνετε πίτσα δεν αρκεί για να ενεργοποιήσετε τον νόμο της έλξης. Το συναίσθημα είναι ζωτικό για τη διαδικασία. Το συναίσθημα είναι στην πραγματικότητα «ενέργεια εν κινήσει» και η γλώσσα στην οποία απαντά το σύμπαν.

Μόλις ενεργοποιήσετε το αίτημα σας με την συγκέντρωση και το συναίσθημα σας, εμπιστευθείτε με 100% σιγουριά ότι θα απαντηθεί το αίτημα σας.

Και θα απαντηθεί, μην αμφιβάλλετε. Αυτό είναι το δεύτερο συστατικό του νόμου της έλξης, «τα όμοια έλκονται». Μπορείτε να προσελκύσετε πράγματα, ανθρώπους και εμπειρίες που ταιριάζουν με αυτά που ζητάτε.

Να θυμάστε ότι ο νόμος της έλξης είναι μια καθολική αρχή. Δεν έχει σημασία αν πιστεύετε σε αυτόν. Θα λειτουργήσει είτε τον πιστεύετε είτε όχι, όπως η βαρύτητα. 

Αλλά επειδή πάντα δουλεύει, μπορείτε να μάθετε πώς να τον χρησιμοποιείτε συνειδητά, ώστε να μπορείτε σκόπιμα να προσελκύσετε τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις εμπειρίες που θέλετε.

Για να καταλάβετε πώς να το κάνετε αυτό, και τι συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους όταν ανακοινώνουν τα αιτήματα τους, πρέπει να σκάψουμε βαθύτερα και να δούμε τι συμβαίνει σε κβαντικό επίπεδο.

Τα πάντα είναι ενέργεια
Τα πάντα στο σύμπαν είναι ενέργεια. Η καρέκλα στην οποία κάθεστε, τα ρούχα που φοράτε, το φαγητό που τρώτε, το κρεβάτι που κοιμάστε, ακόμα κι εσείς! Είτε ζωντανά είτε άψυχα, όλα είναι ενέργεια.

Επιπλέον, όλη η ενέργεια βρίσκεται σε συνεχή κίνηση. Ακόμα και τα πράγματα που εμφανίζονται να είναι άψυχα και στάσιμα, όπως το πάτωμα ή ένα έπιπλο. Το γραφείο σας μπορεί να είναι εντελώς ακίνητο στην πραγματικότητα σας, αλλά σε κβαντικό επίπεδο, είναι σε συνεχή κίνηση. 

Συνεχώς συστέλλεται και διαστέλλεται και παράγει μια δόνηση ή ένα συντονισμό, ένα σταθερό ρεύμα συντονισμένων κυμάτων.

Δεν μπορείτε να δείτε ή να ακούσετε αυτά τα κύματα. Αλλά υπάρχουν! Η κίνηση τους μετριέται και ορίζεται ως «συχνότητα».

Να γιατί αυτό έχει σημασία για σας και για την ικανότητα σας να δημιουργήσετε τον κόσμο που θέλετε, συμπεριλαμβανομένου και της περιουσίας που θέλετε, των σχέσεων που επιθυμείτε ή της καριέρας που ευθυγραμμίζεται με το πάθος σας.

Η κβαντική φυσική μας λέει ότι ο ήχος δημιουργεί ύλη. Οι μορφές στις οποίες οργανώνεται η ύλη εξαρτώνται από την συχνότητα που μεταδίδεται.

Όπως όλες οι μορφές ενέργειας, παράγετε συνεχώς μια συχνότητα που είναι μοναδική. Αυτή η συχνότητα-υπογραφή σας μεταδίδεται στο σύμπαν σαν ραδιοφωνικός φάρος. Ο κόσμος γύρω σας διαμορφώνεται, κυριολεκτικά καλείται να δημιουργηθεί από την συχνότητα σας. 

Προσελκύετε τα πράγματα, τους ανθρώπους, τις εμπειρίες και τις ευκαιρίες που αντηχούν στην συχνότητα σας ( ή πιο συγκεκριμένα, οι συχνότητες τους είναι σε φάση συντονισμού με τη συχνότητα σας). Αυτό που δεν αντηχεί απωθείται.

Όταν προσελκύετε τακτικά πράγματα που δε θέλετε πραγματικά και φαινομενικά απωθείτε αυτό που ζητάτε, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε πιο προσεκτικά τη συχνότητα που στέλνετε.

Συνειδητή και ασυνείδητη έλξη
Όταν εστιάζουμε συνειδητά σε αυτό που θέλουμε να προσελκύσουμε, χρησιμοποιούμε εργαλεία όπως επιβεβαιώσεις, οραματισμούς, πίνακες οραματισμού, ημερολόγια και άλλα παρόμοια. 

Χρησιμοποιούμε λέξεις για να ορίσουμε αυτό που θέλουμε, εικόνες για να εστιάσουμε την προσοχή μας και ψυχικές καταστάσεις για να μας βοηθήσουν να νιώσουμε τα συναισθήματα που θα έχουμε όταν αυτά τα όνειρα πραγματοποιηθούν.

Να θυμάστε ότι το συναίσθημα ισούται με ενέργεια εν κινήσει. Τα θετικά συναισθήματα που προκαλούνται από αυτά τα ισχυρά βήματα κυριολεκτικά αλλάζουν την κίνηση της ενέργειας μας. Τα ενεργειακά μας σώματα στέλνουν προς τα έξω διαφορετικά μοτίβα κυμάτων, τα οποία μεταφράζονται σε υψηλότερη συχνότητα.

Όταν συμβεί αυτό, ο εξωτερικός σας κόσμος αρχίζει να αναδιοργανώνεται για να ευθυγραμμιστεί με τη νέα συχνότητα που μεταδίδετε. Αρχίζετε να βλέπετε αποτελέσματα που σας λένε ότι ο νόμος της έλξης λειτουργεί. 

Για παράδειγμα, ίσως να έχετε μια συναρπαστική συνάντηση με κάποιον που μπορεί να σας βοηθήσει να πλησιάσετε έναν στόχο ή να λάβετε ένα αναπάντεχο χρηματικό ποσό.

Γεύεστε την επιτυχία… και μετά την χάνετε;
Δυστυχώς, μπορείτε να βιώνετε μόνο αναλαμπές επιτυχίας. Βιώνετε μια γεύση αυτού που θέλετε να δημιουργήσετε, αλλά μετά γρήγορα καταλήγετε πάλι στις συνθήκες από τις οποίες θέλατε να ξεφύγετε.

Αυτό συμβαίνει λόγω μιας ασυνεπής συχνότητας –υπογραφής. Για να μπορέσετε να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που θέλετε σε μια συνεπή, προβλέψιμη βάση, χρειάζεται να διατηρήσετε την συχνότητα υπογραφής σας σε υψηλότερο επίπεδο από εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διατηρήσουν την υψηλότερη συχνότητα.

Δεν είναι επειδή δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, ή είναι ανάξιοι, ή ελαττωματικοί.

Συχνά είναι λόγω του DNA τους.
Πως το DNA σας επηρεάζει τον πλούτο σας

Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε το DNA ως το γενετικό υλικό που καθορίζει το φυσικό σώμα και την υγεία μας. Αλλά μόνο το 3% του DNA μας σχετίζεται με την σωματική κωδικοποίηση. Το υπόλοιπο αποτελεί το λεγόμενο «επιγένωμα», κυριολεκτικά σημαίνει «πάνω από τη γενεσιολογία».

Η επιγενετική σας είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση των τρόπων συμπεριφοράς που είναι ενσωματωμένοι στο σώμα σας. Περιέχει πληροφορίες που σας κάνουν να έχετε συγκεκριμένες αντιδράσεις φόβου ή αγάπης για τον κόσμο. Σκεφτείτε το σαν τηλεφωνικό κέντρο του DNA σας.

Τα γενετικά χαρακτηριστικά που ελέγχονται από αυτό το κέντρο επηρεάζουν τις συμπεριφορές σας και το πώς βλέπετε τον κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο κωδικοποιείται το επιγένωμα σας μπορεί να σας κάνει έναν απόλυτα επιτυχημένο επιχειρηματία ή μπορεί να σας κάνει να φοβάστε πάρα πολύ να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα. 

Όλα εξαρτώνται από το αν τα γονίδια που είναι ζωτικά στη δημιουργία του πλούτου και της επιτυχίας είναι ενεργοποιημένα ή απενεργοποιημένα.

Εξετάστε την προθυμία σας να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα και να πάρετε ρίσκα, που είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των επιτυχημένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. 

Όταν το επιγένωμα σας κωδικοποιείται έτσι ώστε η ικανότητα σας να παίρνετε ρίσκα να είναι απενεργοποιημένη, ίσως δυσκολεύεστε να βγείτε έξω και να προσπαθήσετε να γίνετε επιχειρηματίας. Θα κάνει να φαίνεται αδύνατο το να κάνετε κάτι άλλο εκτός από μια ασφαλή, περιορισμένη δουλειά. 

Από την άλλη πλευρά, όταν το επιγένωμα σας ενεργοποιεί το ίδιο γονίδιο, μπορείτε να βιώσετε το είδος της εκπληκτικά εμπνευστικής σκέψης κάποιου όπως του Elon Musk.

Έχετε κληρονομήσει DNA που σας περιορίζει
Η έρευνα που διεξήχθη από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Emory αποκάλυψε ότι οι φόβοι και οι περιοριστικές πεποιθήσεις μπορούν να μεταφερθούν από γενιά σε γενιά μέσω του DNA μέχρι και έξι γενιές.

Σωστά. Όταν ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο, δεν αρχίσατε με καθαρό μητρώο.

Κληρονομήσατε ένα σώμα που προγραμματίστηκε από πριν με φόβους και πεποιθήσεις από τους γονείς, τους παππούδες και τους προγόνους σας έως και έξι γενιές πίσω.

Για παράδειγμα, αν ορισμένα μέλη της οικογένειας σας μεγάλωσαν σε συνθήκες πολέμου ή έζησαν φτώχεια, πιθανώς να έχετε κληρονομήσει τα πιστεύω τους πως «δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα» ή «είναι δύσκολο να βρούμε χρήματα». 

Είναι δύσκολο να πετύχουμε στον κόσμο με την βαθιά εδραιωμένη νοοτροπία ότι «κάποιος πρόκειται να με διαλύσει» ή «η οικογένεια μου δεν ήταν καλή με τα χρήματα οπότε ούτε κι εγώ». Αν αυτά τα μηνύματα μεταδίδονται στην συχνότητα σας, μην περιμένετε να βγάλετε εκατομμύρια σύντομα.

Σκεφτείτε αυτά τα κομμάτια DNA ως ιούς που μολύνουν το ενεργειακό σας πεδίο.

Ακριβώς όπως ένας ιός υπολογιστή επηρεάζει την απόδοση του, αυτοί οι ιοί επηρεάζουν την ικανότητα σας να δημιουργήσετε τη ζωή που θέλετε.

Οι ιοί προκαλούν παρεμβολές που διασπώνται και ακόμα αλλάζουν τελείως την συχνότητα-υπογραφή.

Φανταστείτε να οδηγάτε στην ύπαιθρο προσπαθώντας να βρείτε ένα σταθμό στο ραδιόφωνο. Βρίσκετε ένα καθαρό σταθμό για ένα λεπτό και αρχίζετε να τραγουδάτε το τραγούδι που ακούτε. 

Στη συνέχεια η μελωδία εξαφανίζεται αφού χαθεί το σήμα. Λίγες στιγμές αργότερα, μπορείτε να ακούσετε ξανά καθαρά το τραγούδι… και ξανά χάνεται το σήμα. Περνάτε έναν λόφο και ξαφνικά πιάνετε έναν εντελώς διαφορετικό σταθμό με διαφορετική μουσική.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τον νόμο της έλξης. Ίσως να μπορείτε να μεταδώσετε μια συγκεκριμένη συχνότητα αρκετά για να πάρετε μια γεύση από την επιτυχία που θέλετε. 

Αλλά τότε οι ιοί στο DNA σας συννεφιάζουν την συχνότητα σας κάνοντας δύσκολο το να καλέσετε αυτό που θέλετε. Μερικές φορές, αλλάζουν ακόμα και τη συχνότητα σας τόσο πολύ που δημιουργείτε πράγματα που δεν θέλετε.

Συνεχώς είστε «μολυσμένοι».
Τα κληρονομικά μοτίβα είναι ένας τρόπος με τον οποίο το ενεργειακό σας πεδίο μπορεί να μολυνθεί από ιούς. Άλλες κοινές πηγές μόλυνσης περιλαμβάνουν:

· Πολιτισμός και μέσα ενημέρωσης. Η σύνδεση στο 24ωρο κύκλωμα σας παρέχει συνεχή αρνητικά μηνύματα ότι ο κόσμος είναι ένα επικίνδυνο, ζοφερό μέρος. Λαμβάνετε επίσης μηνύματα που επηρεάζουν την αίσθηση της αξίας σας, όπως ότι πρέπει να έχετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση για να αγαπηθείτε ή ότι χρειάζεστε συγκεκριμένα αντικείμενα για να ταιριάξετε με τους άλλους.

· Σημαντικά γεγονότα της ζωής. Οδυνηρά, τραυματικά και σημαντικά γεγονότα μας μολύνουν με πεποιθήσεις που έχουν σχεδιαστεί να μας κρατούν ασφαλείς, αλλά αυτό μας περιορίζει. Για παράδειγμα, αν σας έχουν εξαπατήσει στην αγάπη ή στην δουλειά, μπορεί να έχετε διαλέξει έναν ιό που να λέει «οι άνθρωποι δεν είναι αξιόπιστοι». 

Ο τρόπος που πράττετε σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση μπορεί να σας βοηθά να αποφύγετε μελλοντικές προδοσίες, αλλά θα σας κάνει επίσης να χάσετε εκπληκτικές ευκαιρίες.

· Πρόσωπα της εξουσίας. Όταν πιστεύουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερη δύναμη, σοφία ή έλεγχο από ότι εμείς, μπορούμε να διαλέξουμε ιούς που σχετίζονται με τα μηνύματα που μας δίνουν. Αυτοί οι ιοί συχνά επηρεάζουν το πόσο αντάξιους ή ικανούς βλέπουμε τους εαυτούς μας ως οντότητες.

Οι ιοί επηρεάζουν επίσης τη συμπεριφορά σας
Οι ιοί που μολύνουν το ενεργειακό σας πεδίο δεν αλλάζουν μόνο την συχνότητα σας. Είναι επίσης υπεύθυνοι για τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνονται οι πτυχές της προσωπικότητας σας. Είτε σας βοηθούν είτε σας εμποδίζουν. Δεν υπάρχει ουδετερότητα. 

Αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανόν να αγωνίζεστε. Η κωδικοποίηση σας προκαλεί την αποτυχία σας όταν πρέπει να πετύχετε και σας κάνει τυφλούς στις ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά σας σήμερα.

Τώρα, μπορεί να νομίζετε ότι είστε παγιδευμένοι… ότι αν οι δείκτες του DNA σας για πλούτο και επιτυχία είναι απενεργοποιημένοι, είστε κολλημένοι στη ζωή σας όπως είναι τώρα, ακριβώς όπως το χρώμα των ματιών ή το ύψος σας είναι αμετάβλητο. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Ακριβώς όπως οι υπολογιστές μπορούν να καθαριστούν από τους ιούς ώστε να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά, εσείς επίσης μπορείτε να απαλλαγείτε από τους ιούς που παρεμβαίνουν στην συχνότητα σας και απωθούν τα πράγματα που θέλετε να προσελκύσετε στη ζωή σας.




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ
Ντον Κλάρκ
Εικόνα: Kellan Hendry (@kellansworld)

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Αν φοβάσαι κάτι το παθαίνεις – Η σκέψη σου έλκει σαν μαγνήτης…!!!!

Για να φέρεις κάποιον ή κάτι κοντά σου, αρκεί να φανταστείς ότι είναι κοντά σου. Μπορείς να το περιβάλλεις με χρυσό φως αν θέλεις. Αν το έχεις συλλάβει καθαρά στην σκέψη σου, όπου να΄ ναι φτάνει σα βενζινοκίνητο αμάξι…

«Λοιπόν, Ρίτσαρντ, είμαστε μαγνήτες, έτσι δεν είναι; Μάλλον όχι μαγνήτες - σίδηρος τυλιγμένος με χάλκινο σύρμα κι όποτε θελήσουμε να μετατραπούμε σε μαγνήτες μπορούμε. Διοχετεύουμε το εσωτερικό μας βολτάζ μέσω του σύρματος και ελκύουμε ότι θέλουμε. 

Ο μαγνήτης δεν ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργεί. Είναι αυτό που είναι και από τη φύση του ελκύει ορισμένα πράγματα ενώ σ’ άλλα δεν ασκεί καμιά επίδραση.

Έβαλα στο στόμα μου μερικά τσιπς και γύρισα και κοίταξα συνοφρυωμένος. «Κάτι ξέχασες να μου πεις. Με ποιο τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό;»

«Τίποτα δεν έχεις να κάνεις. Πρόκειται για φυσικό νόμο, μην το ξεχνάς. Τα όμοια έλκονται. Να είσαι απλώς αυτός που είσαι, ήρεμος και φυσικός.

Να δείχνεις τον πραγματικό εαυτό σου. Κι όταν είμαστε φυσικοί και ατόφιοι, και ρωτάμε κάθε λεπτό τον εαυτό μας: “αυτό είναι πράγματι που θέλω να κάνω;” και κάνουμε αυτό το κάτι μόνο όταν η απάντησή μας είναι ναι, αυτόματα εκείνοι που δεν έχουν τίποτα να μάθουν από ανθρώπους σαν κι εμάς μένουν αδιάφοροι, ενώ προσελκύονται εκείνοι που έχουν κάτι να μάθουν κι από τους οποίους κι εμείς έχουμε κάτι να μάθουμε».

«Αυτό όμως απαιτεί πολλή πίστη και υπομονή και στο μεταξύ ζεις μόνος».

Με κοίταξε παράξενα, δαγκώνοντας το σάντουιτς που κρατούσε.

Ανοησίες. Δεν απαιτεί καθόλου πίστη. Φαντασία απαιτεί.

Άρχισε να καθαρίζει το τραπέζι που βρισκόταν ανάμεσά μας, τραβώντας στην άκρη τη σάλτσα, τις τηγανητές πατάτες, τα πιρούνια και τα μαχαίρια, ενώ εγώ τον κοιτούσα απορημένος, περιμένοντας να δω πού το πήγαινε και τι επρόκειτο να κάνει.

«Αν έχεις φαντασία σαν κόκκο σουσαμιού», είπε σπρώχνοντας με το δάχτυλο ένα τέτοιο κόκκο και φέρνοντάς τον στη μέση του τραπεζιού, «όλα είναι δυνατά».

Κοίταξα πρώτα το σουσάμι και μετά εκείνον.

«Νομίζω πως θα ‘ταν καλύτερα αν κανονίζατε μια συνάντηση όλοι οι Μεσσίες και καταλήγατε σε μια συμφωνία. Γιατί απ’ ότι ξέρω ο Χριστός είπε αν είχατε πίστη σαν κόκκο σινάπεως…»

«Όχι, ήθελα να το διορθώσω αυτό από τότε, πριν παραιτηθώ από το ρόλο του Μεσσία, αλλά θα ήταν δύσκολο να το καταλάβουν. Πριν από δύο χιλιάδες χρόνια, δεν υπήρχε η λέξη φαντασία κι η λέξη πίστη ήταν η καλύτερη που μπορούσαν να βρουν. Ούτε και σουσάμι είχαν τότε.

Έτυχε να ξέρω πως υπήρχε σουσάμι τότε, αλλά προτίμησα ν’ αφήσω αυτό το ψεματάκι να περάσει απαρατήρητο.

«Ας πούμε λοιπόν πως φαντάζομαι μια όμορφη και μυαλωμένη γυναίκα στο χωράφι όπου έχουμε τ’ αεροπλάνα μας, στο Ταραγκόν του Ιλλινόις. Μπορώ βέβαια να το κάνω, αλλά τι θα βγει μ’ αυτό, αφού θα πρόκειται απλώς για φαντασία.

Κοίταξε προς τον ουρανό μ’ ένα απελπισμένο ύφος. Από πάνω μας βέβαια δε φαινόταν ο ουρανός αλλά το ταβάνι του μπαρ με τον ψυχρό του φωτισμό. «Θα πρόκειται απλώς για φαντασία, ε;» ναι βέβαια θα πρόκειται για φαντασία.

Αφού αυτός ο κόσμος δεν είναι παρά φαντασία, το ξέχασες;

Όπου είναι η σκέψη σου εκεί είναι οι εμπειρίες σου.

Ο άνθρωπος είναι αυτό που σκέφτεται πως είναι.

Εκείνο που φοβάμαι το παθαίνω.

Σκέψου και γίνε πλούσιος.

Δημιουργικός οραματισμός για ψυχαγωγία και κέρδος.

Πώς να κάνεις φίλους με το να είσαι αυτός που είσαι.

Η φαντασία σου δεν αλλάζει την πραγματικότητα ούτε κατά το ελάχιστο.

Μιλάμε για κόσμους της Γουώρνερ Μπρος και της Μέτρο-Γκόλντεν-Μάγερ που το καθετί σ’ αυτούς είναι ψευδαίσθηση και φαντασία, για όλα εκείνα τα όνειρα και τα σύμβολα που πλάθουμε για τους εαυτούς μας όλοι εμείς πού ονειρευόμαστε στο ξύπνιο μας.

Τοποθέτησε το πιρούνι και το μαχαίρι του με τέτοιο τρόπο σαν να ‘θελε να φτιάξει γέφυρα ανάμεσά μας. «Αναρωτιέσαι τι συμβολίζουν τα όνειρά σου; Ρίξε μια ματιά στα έργα σου όταν είσαι ξύπνιος και ν’ αναρωτηθείς τι συμβολίζουν εκείνα. Εσύ, για παράδειγμα με τ’ αεροπλάνα σου που κάθε τόσο αλλάζεις τόπο διαμονής».

«Ναι, Ντόναλντ, λοιπόν;» Προτιμούσα να κάνει σιγότερα, να μου τα λέει λίγα-λίγα.

Ένα χιλιόμετρο την ώρα είναι μεγάλη ταχύτητα για καινούριες ιδέες.

«Αν ονειρευόσουν αεροπλάνα, τι θα σήμαινε αυτό για σένα;» με ρώτησε.

«Ελευθερία. Τα όνειρα για αεροπλάνα σημαίνουν απόδραση, πέταγμα, κι απελευθέρωση του εαυτού μου».

«Πώς αλλιώς να σου το εξηγήσω. Το όνειρο που βλέπεις ξύπνιος και που θεωρείς πραγματικότητα είναι το ίδιο πράγμα.

Η επιθυμία σου να απελευθερωθείς απ’ όλα εκείνα τα πράγματα που σε αλυσοδένουν - τη ρουτίνα, την εξουσία των άλλων, την πλήξη, τη βαρύτητα - εκφράζεται με το να έχεις αεροπλάνο. Εκείνο που δεν έχεις καταλάβει είναι πως είσαι κιόλας ελεύθερος και πως πάντα ήσουν. Φαντασία χρειάζεται, λοιπόν, τίποτε άλλο. Τι λες γι’ α υτό;» ‘

Η σερβιτόρα που ήταν λίγο πιο πέρα και σκούπιζε τα πιάτα, γύριζε κάπου-κάπου και του έριχνε ματιές γεμάτες περιέργεια, τεντώνοντας το αυτί της για ν’ ακούσει καλύτερα τι έλεγε.

«Ώστε ποτέ δε νιώθεις μοναξιά, Ντόναλντ;» ρώτησα πάλι.

«Όχι, εκτός αν θέλω. Έχω φίλους από άλλα μήκη και πλάτη, που βρίσκονται κοντά μου από καιρού σε καιρό. Κι εσύ το ίδιο».

«Όχι, εννοώ απ’ αυτόν εδώ το φανταστικό κόσμο. Δώσε μου ένα χειροπιαστό παράδειγμα σχετικά με όσα μου είπες για το μαγνητισμό που διαθέτουμε, ένα μικρό θαύμα… θέλω να το μάθω αυτό».

«Δοκίμασε μόνος σου», αποκρίθηκε. «Για να φέρεις κάποιον ή κάτι κοντά σου, αρκεί να φανταστείς ότι είναι κοντά σου».

«Σαν τι; Εκείνη την ωραία κοπέλα, για παράδειγμα;»

«Οτιδήποτε. Όχι την κοπέλα. Κάτι μικρό πρώτα».

«Υποτίθεται πως εξασκούμαι τώρα;»

«Ναι».

«Εντάξει… Ένα γαλάζιο φτερό».

Με κοίταξε παραξενεμένος. «Γαλάζιο φτερό, Ρίτσαρντ;»

«Μου είπες οτιδήποτε, κάτι μικρό».

Ανασήκωσε τους ώμους. «Εντάξει, ένα γαλάζιο φτερό. Φαντάσου το φτερό. Δες με τη φαντασία σου κάθε του λεπτομέρεια, κάθε γραμμούλα και γωνιά του. Μόνο για ένα λεπτό. Μετά άφησέ το».

Έκλεισα για ένα λεπτό τα μάτια μου κι είδα με τη φαντασία μου την εικόνα ενός φτερού, δέκα εκατοστά μήκος, σε γαλάζιο και ασημί χρώμα, ένα φωτεινό φτερό να αιωρείται μέσα στο σκοτάδι.

«Μπορείς να το περιβάλλεις με χρυσό φως, αν θέλεις», μου είπε ο Ντόναλντ.

Το φαντάστηκα μέσα σε χρυσές φλόγες. «Εντάξει», είπα.

«Αυτό είναι. Τώρα άνοιξε τα μάτια σου».

Τα άνοιξα. «Πού είναι το φτερό;» τον ρώτησα μη βλέποντας τίποτα.

«Αν το έχεις συλλάβει καθαρά στη σκέψη σου όπου να ‘ναι φτάνει σα βενζινοκίνητο αμάξι».

«Το φτερό; Σαν αμάξι;»

«Ακριβώς, Ρίτσαρντ».

Όλο το απόγευμα περίμενα να εμφανιστεί το φτερό αλλά μάταια. Ήταν η ώρα του δείπνου κι έτρωγα ένα ζεστό σάντουιτς με γαλοπούλα όταν το είδα τελικά. Ήταν μια εικόνα και μια μικρή επιγραφή στο κουτί του γάλατος.

«Συσκευασμένο από τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις Γαλάζιο φτερό, Μπράϊαν Οχάιο».

«Ντόναλντ, το φτερό μου!» φώναξα.

Γύρισε και το είδε. «Εγώ νόμιζα πως ήθελες πραγματικό φτερό», είπε.

«Για ένα αρχάριο καλό είναι κι αυτό, έτσι δεν είναι;»

«Στη φαντασία σου είδες μόνο το φτερό ή είδες και τον εαυτό σου να το κρατά;»

«Μόνο το φτερό».

«Έτσι εξηγείται. Αν θέλεις να είσαι μαζί μ’ εκείνο που προσπαθείς να μαγνητίσεις, πρέπει να βάλεις και τον εαυτό σου στην εικόνα. Με συγχωρείς που δε σου το είπα».

Ένιωσα να με πλημμυρίζει ένα παράξενο συναίσθημα. Τα κατάφερα. Είχα καταφέρει να μαγνητίσω το πρώτο πράγμα. «Σήμερα ένα φτερό», είπα, «αύριο τον κόσμο».

«Πρόσεξε Ρίτσαρντ», με προειδοποίησε μ’ ένα περίεργο ύφος, «για να μην το μετανιώσεις». (Προσέχουμε πολύ καλά τι ζητάμε, γιατί σίγουρα θα το αποκτήσουμε!)

Απόσπασμα από το βιβλίο του Richard Bach “Ψευδαισθήσεις”