Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

12 δώρα της γιόγκα....!!!!!!

Οι πολυάριθμες ευεργετικές δράσεις της γιόγκα είναι και ο λόγος που έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι μελετούν τους γιόγκι και αναζητούν τεκμηριωμένες αποδείξεις για τα οφέλη του πανάρχαιου αυτού συστήματος που πέρα από μορφή άσκησης αποτελεί ταυτόχρονα και μια συνολική στάση ζωής. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα οφέλη…

1. Μεγαλύτερη ευλυγισία 
Με την εξάσκηση της γιόγκα θα διαπιστώσουμε ότι το σώμα μας ανακτά τη χαμένη του ευλυγισία. Στα πρώτα μαθήματα σίγουρα δεν θα μας είναι εύκολο ούτε καν να πιάσουμε τις μύτες των ποδιών μας, καθώς όμως ο χρόνος θα κυλά και θα συνεχίζουμε την εξάσκηση, θα νιώθουμε το σώμα μας να «λύνεται» και να «μακραίνει» και θα είμαστε σε θέση να εκτελούμε με όλο και μεγαλύτερη ευχέρεια τις ασάνες (ασκήσεις).

2. Καλύτερη στάση σώματος
Οι δύο πλευρές του σώματος γυμνάζονται εξίσου στη γιόγκα, η σπονδυλική στήλη γίνεται πιο ευθύγραμμη, το κεφάλι ισορροπεί αρμονικά πάνω στους ώμους, γεγονός που ανακουφίζει τον αυχένα και τη μέση και συμβάλλει στη βελτίωση της στάσης του σώματος.

3. Πιο γερά οστά
Πολλές από τις ασάνες της γιόγκα απαιτούν να σηκώσουμε το βάρος του σώματός μας, γεγονός που συντελεί στην ενδυνάμωση των οστών. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, η εξάσκηση της γιόγκα φαίνεται να αυξάνει την οστική πυκνότητα των σπονδύλων.

4. Τόνωση της κυκλοφορίας
Στη γιόγκα δεν είναι λίγες οι ασκήσεις όπου απαιτείται στροφή ή αναστροφή του σώματος (δηλαδή το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω). Πρόκειται για ασάνες που συμβάλλουν στην καλύτερη οξυγόνωση των κυττάρων του οργανισμού και την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. 

5. Μείωση της πίεσης
Δύο έρευνες σε υπερτασικούς, που δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», συνέκριναν την επίδραση στην πίεση του αίματος της Savasana (σε αυτήν την ασάνα είμαστε ξαπλωμένοι στο πάτωμα ανάσκελα και πετυχαίνουμε βαθιά χαλάρωση) με το να είναι κάποιος ξαπλωμένος χαλαρά στον καναπέ του σπιτιού του. 

Μετά από 3 μήνες παρατηρήθηκε ότι η Savasana συσχετίστηκε με μια μείωση της συστολικής πίεσης κατά 26% και της διαστολικής (μικρής) κατά 15%, ενώ η ξεκούραση στον καναπέ δεν είχε επίδραση στην πίεση. 

6. Χαλαρώνει τα νεύρα
Οι αναπνευστικές τεχνικές και οι ασάνες προάγουν τη χαλάρωση, την επιβράδυνση της αναπνοής και τη μετατόπιση του κέντρου βάρους του αυτόνομου νευρικού συστήματος από το συμπαθητικό, που θέτει τον οργανισμό σε ετοιμότητα, στο παρασυμπαθητικό, που τείνει να συντηρεί τις «εφεδρείες» του οργανισμού.

7. Πιο γερή άμυνα
Οι ασκήσεις και οι αναπνευστικές τεχνικές της γιόγκα, αλλά κατά κύριο λόγο ο διαλογισμός, που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πανάρχαιης αυτής μεθόδου, έχει φανεί από μελέτες ότι έχουν ευεργετική και ενισχυτική δράση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

8. Όνειρα γλυκά
Ο βαθύς και αναζωογονητικός ύπνος αποτελεί ακόμα ένα όφελος της γιόγκα, αποτέλεσμα της εξισορρόπησης του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος και των τεχνικών διαλογισμού.

9. Σε ισορροπία
Όσοι εξασκούν τη γιόγκα παρατηρούν ότι βελτιώνεται η ισορροπία του σώματός τους, γεγονός που σημαίνει λιγότερες πτώσεις και τραυματισμούς. Παράλληλα, αποκτούν μεγαλύτερη επίγνωση του σώματός τους (η ικανότητα να αισθάνονται τι κάνει το σώμα τους και πού βρίσκεται στον χώρο). 

10. Τέρμα στα σφιξίματα
Χάρη στις ασκήσεις της, το σώμα απελευθερώνεται από τις εντάσεις και παράλληλα δυναμώνει. Σταδιακά είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε τα σφιξίματα του σώματός μας στην καθημερινότητά μας (π.χ. στους μυς του αυχένα, το σαγόνι, τους ώμους) και να τα χαλαρώνουμε.

11. Ανοίγουν οι πνεύμονες
Οι γιόγκι το γνωρίζουν ήδη και οι αρχάριοι το διαπιστώνουν στην πορεία: Χάρη στις αναπνευστικές ασκήσεις της γιόγκα, αυξάνεται η διάρκεια της αναπνοής, αλλά και η χωρητικότητα των πνευμόνων. 

Σε έρευνα μάλιστα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», διαπιστώθηκε ότι η εκμάθηση αναπνευστικών τεχνικών σε άτομα με προβλήματα των πνευμόνων οδήγησε μετά από 1 μήνα εξάσκησης σε επιβράδυνση του ρυθμού των αναπνοών τους από 13,4 ανά λεπτό σε 7,6 ανά λεπτό.

12. Αντικαταθλιπτική δράση
Η ηρεμία και η εσωτερική γαλήνη αποτελούν δύο σημαντικά 
δώρα της γιόγκα και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ειδικοί, ιδιαίτερα στις Η.Π.Α, τη συστήνουν σε ασθενείς με ήπια κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές. 

Για τη μέλλουσα μαμά
Η έγκυος μπορεί, εφόσον το επιτρέπει ο γιατρός της, να παρακολουθήσει μαθήματα γιόγκα για εγκύους, τα οποία έχουν πολλαπλά οφέλη: ανακουφίζουν από τους πόνους της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνουν την κινητικότητα και βοηθούν στον τοκετό.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗ SAHAR-MΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ ΚΟΤΣΩΝΗ, δασκάλα της γιόγκα.




Νίκη Ψάλτη 

Έτσι μας υπνωτίζουν μέσα από τα τρόφιμα - Γιατί οι Αρχαίοι ‘Ελληνες δεν έτρωγαν …!!!!!!

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά…
Καταναλώνετε ψωμί και μακαρόνια, καταναλώνετε δηλαδή σιτάρι;

Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.

«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά, άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο σήμερα κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»

Μορφολογικά η Ζέα (Triticum, Diccocum, Spelta, Aegilops,Τρίφυλλον, Δίκκοκον, Αιγαιακόν, Σπαρτό ) πώς είναι;

Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό. Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά.

Γιατί προσθέτουν γλουτένη σε επεξεργασμένα τρόφιμα;
Η γλουτένη προστίθεται επίτηδες σε μερικά προϊόντα επειδή αυξάνει τα σήματα της πείνας για να μας κάνει να φάμε περισσότερο από το προϊόν, αυξάνοντας την ορμόνη ghrelin στην πεπτική οδό μεγαλώνει η αίσθηση της πείνας – κάνοντάς μας να ποθούμε περισσότερο από αυτό το προϊόν. 

Η γλουτένη επίσης παρεμβάλλεται με την ορμόνη λεπτίνη, η οποία λέει στον εγκέφαλό μας ότι χορτάσαμε και μας κάνει να σταματήσουμε. Η ορμόνη λεπτίνη επίσης ομαλοποιεί τις αισθήσεις πόνου στην σπονδυλική στήλη.

Τι μας προκαλεί η γλουτένη;
Ευαισθησία στην γλουτένη προξενεί φλεγμονές που βλάπτουν τους ιστούς του σώματος προξενώντας μια αυτό-άνοσο αντίδραση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα καταλήγει να επιτίθεται στο σώμα.

Σε αντίδραση στις φλεγμονές αυξάνονται οι αντιδρώσες πρωτεΐνες C (C-reactive), με συνέπεια την απογείωση της χοληστερόλης και τα αποθέματα ασβεστίου να σκληραίνουν τις αρτηρίες και να αυξάνουν την πίεση του αίματος

Η ζάχαρη από μόνη της δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τα καρκινικά κύτταρα. Όμως έχει μελετηθεί και βρέθηκε ότι η γλουτένη και το αμινο-οξύ γλουταμίνης παίζουν κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη του καρκίνου.

Η γλουτένη είναι μια επικίνδυνη νευροτοξίνη (excitotoxin), η οποία διαταράσσει και σκοτώνει τα νευρικά κύτταρα, τα οποία όπως το αμινο-οξύ glutamate (πρόσθετο MSG-MonoSodium Glutamate), επιταχύνει, ενεργοποιεί, ερεθίζει και βλάπτει τα εγκεφαλικά κύτταρα. Σε μία μελέτη του 2006 πάρθηκαν 131 παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ADHD), τους αφαιρέθηκε η γλουτένη από την διατροφή τους και αναφέρθηκε ότι όλα τα παιδιά (131) είχαν σημαντικές βελτιώσεις.

Η γλουτένη μπορεί να αναλυθεί σε παράξενες πρωτεΐνες που μοιάζουν πολύ με ψυχεδελικά φάρμακα. Αυτές οι πρωτεΐνες-σαν-όπιο ονομάζονται γλουτεομορφίνες (Αυτισμός, Διαταραχή Μανιοκατάθλιψης).

Με την γλουτένη, οι υποδοχείς (receptors) του N Methyl D Aspartate προξενούν στα νευρικά κύτταρα του νωτιαίου μυελού να γίνονται πολύ ευαίσθητα για να τα ακουμπήσεις. Η λεπτίνη στον νωτιαίο μυελό εξισορροπεί την αίσθηση του πόνου και η γλουτένη παρεμβαίνει σ’ αυτήν την διαδικασία (Ινομυαλγία).

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας όταν επέβαλε σε κάποιο κόσμο «παλαιολιθική» δίαιτα, έπεσε η πίεσή τους μαζί με το επίπεδο της ινσουλίνης στο αίμα τους. Η καλή χοληστερόλη ανέβηκε και η κακή κατέβηκε – σε μόλις 10 ημέρες!

Η ευαισθησία στην γλουτένη προξενεί την απώλεια των βιταμινών που διαλύουν το λίπος μας, όπως η D και η K.

Η γλουτένη έχει συνδεθεί τώρα με τα προβλήματα της οστικής μάζας (Οστεοπόρωση).

Εκτός από τα άλευρα που αναφέρθηκαν παραπάνω (όπως επίσης και υπό μορφή προσθέτων αν υπάρχουν στα συσκευασμένα τρόφιμα), άλλες τροφές που περιέχουν γλουτένη είναι :

Ορισμένα είδη σοκολατούχου γάλακτος ή γάλακτος με δημητριακά ή γιαούρτια με φρούτα ή δημητριακά.

Ορισμένα είδη αλλαντικών, π.χ. λουκάνικα, παριζάκι, κονσέρβες κρέατος, μίγμα τα κρέατος, ορισμένα είδη τυριών (ροκφόρ, blue cheece, τυριά υπό μορφή κρέμας).

Μαγιονέζα εμπορίου, σάλτσες ντρέσινγκ για σαλάτες, κρέμες όχι φτιαγμένες από γάλα, μουστάρδες.

Φρούτα σε κονσέρβα.

Ορισμένα λαχανικά σε κονσέρβα π.χ. μανιτάρια με κρέμα, φασόλια με σάλτσα, λαχανικά με σάλτσα τυριού ή κατεψυγμένα με συντηρητικά.

Όσπρια σε κονσέρβα.

Σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη και τα προϊόντα τους, πχ ψωμί, ζυμαρικά, φρυγανιές, παξιμάδια.

Κέϊκ, μπισκότα, γλυκά με φύλλο και όλα όσα περιέχουν αλεύρι.

Σούπες με ζυμαρικά ή αλεύρι, σούπες του εμπορίου.

Ορισμένοι χυμοί ή ποτά με συντηρητικά ή πρόσθετα, μπύρα, βύνη και ποτά από βύνη.

Ξηροί καρποί σε κονσέρβα ή καραμελοποιημένοι ή επεξεργασμένοι.

Ορισμένες τσίχλες, καραμέλες, γαριδάκια, τσιπς, σοκολάτες και ορισμένα φάρμακα.




12 συμβουλές από μοναχούς για να μην γεράσετε ποτέ....!!!!!!!

Οι άνθρωποι πάντα λένε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, αλλά πόσοι το κάνουν πράξη; Παρόλα αυτά, μπορεί κάποιος να ξεκινήσει σήμερα. Ενισχύστε τη ζωτική σας ενέργεια ακολουθώντας δώδεκα απλούς κανόνες που αντλήσαμε από ένα κλασικό έργο των Σαολίν.

Συντάχθηκε από ένα μοναχό, ο οποίος ήταν μεγάλος μαχητής και λόγιος, και περιλαμβάνει συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος παραμείνει νέος και υγιής.

Συμβουλές από έναν μοναχό Σαολίν για το πώς να μείνετε νέοι για πάντα :

1. Μην σκέπτεστε πάρα πολύ. Η σκέψη καταναλώνει ενέργεια. Η πολλή σκέψη μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε γέροι.

2. Μην μιλάτε πολύ. Οι περισσότεροι άνθρωποι είτε λένε λόγια είτε κάνουν πράξεις. Καλύτερα να κάνετε πράξεις.

3. Όταν εργάζεστε, να δουλεύετε για 40λεπτά και στη συνέχεια να σταματάτε για 10 λεπτά. Το να κοιτάτε κάτι όλη την ώρα μπορεί να αποβεί βλαβερό για τα μάτια σας, για τον οργανισμό σας, αλλά και για τη γαλήνη σας.

4. Όταν είστε ευτυχισμένοι ή ενθουσιασμένοι, θα πρέπει να καταλαγιάσετε την ευτυχία ή τον ενθουσιασμό σας. Διαφορετικά θα χάσετε τον έλεγχο, πράγμα που θα βλάψει την ενέργεια των πνευμόνων σας.

5. Μην αγωνιάτε πάρα πολύ και μη θυμώνετε υπερβολικά. Τα συναισθήματα αυτά βλάπτουν το συκώτι και τα έντερά σας.

6. Δεν πρέπει να τρώτε πάρα πολύ. Να σηκώνεστε από το τραπέζι μισοχορτάτοι, χωρίς να έχει βαρύνει το στομάχι σας, γιατί αυτό μπορεί να βλάψει τη σπλήνα σας. Όταν αισθάνεστε λίγο πεινασμένοι τσιμπήστε απλώς κάτι.

7. Μην είστε πολυπράγμονες. Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν θα έχετε σε κανένα επιτυχία.

8. Όταν πρόκειται να κάνετε κάτι, μην βιαστείτε να το κάνετε. Δώστε στον εαυτό σας ένα περιθώριο χρόνου. Θυμηθείτε το ρητό  ''Πάω αργά γιατί βιάζομαι ''.

9. Αν κάνετε συνέχεια μόνο σωματικές ασκήσεις χωρίς να γυμνάζετε παράλληλα και το νου, αυτό σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας και να γίνετε νευρικοί και ανυπόμονοι. Γιατί θα έχετε χάσει το Γιν του σώματός σας. Η άσκηση πρέπει να ισορροπεί το Γιν και το Γιανγκ.

10. Εάν δεν ασκείστε ποτέ, και κάνετε απλώς καθιστική ζωή, δεν θα αποκτήσετε ποτέ ενέργεια Γιανγκ κι έτσι δεν θα μπορείτε να κάνετε εκείνα που θέλετε.

11. Το περιβάλλον είναι γεμάτο αρνητικές σκέψεις. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να γίνει από απροσεξία καλός αγωγός. Να εστιάζετε πάντα το νου σας στις θετικές όψεις της ζωής και σε πράγματα που σας χαροποιούν.

12. Βάλτε το παιχνίδι στη ζωή σας. Όχι σαν διασκέδαση, αλλά για τη χαρά που προσφέρει. Στο παιχνίδι βρίσκει κανείς τον εαυτό του και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από αυτή.




Fanpage

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυτοί μας δίνουν τοξίνες ... εμείς έχουμε ζεόλιθο....!!!!!!

Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό....

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις. Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα. 

Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής.

Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση.

Ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος :
Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).

Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. 

Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

Τείνει να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων από το σώμα.
Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν.

Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.

Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.

Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.

Ασφάλεια-παρενέργειες
Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο : τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.

Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. 

Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.

Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος
Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. 

Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με ασφάλεια.

Άλλες χρήσεις
Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό -ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. 

Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσότητες από 500 - 1.000 κιλά το στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και σε ποσοστό 5% - 10% στα μείγματα της ανθοκομίας.

Ως συνεργηστικό υλικό των χημικών λιπασμάτων για την βραδεία αποδέσμευσή τους.

Η χορήγησή του στα ζώα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους.

Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών - κυρίως αμμωνίας και υδροθείου - σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες. Στις κτηνοτροφικές μονάδες, εφαρμόζοντάς το στο δάπεδο σε ποσότητες 2 - 3 κιλά ανά τ.μ., αφενός απορροφά την αμμωνία μειώνοντας και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και αφετέρου μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

Στην ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού και για την απορρόφηση της αμμωνίας.

Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Σαν ενισχυτικό στη διατροφή των χοίρων, των πουλερικών, των αιγοπροβάτων και των βοοειδών. Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στα πουλερικά, βοηθάει την αύξηση της ωοτοκίας τους.

Αναμεμειγμένος με άμμο στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων απορροφά τις οσμές.

Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, τα έχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά.

Με την προσθήκη του στο πλύσιμο - σε κατάλληλη μορφή - μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.

Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός. Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.





100 χρήσιμα μυστικά της γιαγιάς που κάθε νοικοκυρά και μη θα πρέπει να γνωρίζει....!!!!!!

· Έχουμε τηγανίσει ψάρια. Για να μη μυρίζει το σπίτι σε ένα μπρίκι βράζομε κανέλα…

· Για να μην κολλάνε τα καινούργια σκεύη βράζω πρώτα γάλα.

· Για να είναι μαλακά τα ρούχα μία κουταλιά σόδα φαγητού.

· Για να μην γλιστρούν τα παπούτσια κόψτε μία πατάτα και περάστε τα από κάτω.

· Κρασί κόκκινο αν πέσει στο χαλί ρίξτε ψιλό αλάτι.

· Για να διατηρηθούν οι πατάτες σκληρές 2-3 μήλα ανάμεσά τους.

· Τα φρούτα στην φρουτιέρα διατηρούνται αν βάζομε και λεμόνια.

· Για να καθαριστούν τα παράθυρα, βράζομε σε μία κατσαρόλα με νερό δύο φακελάκια τσάι.

· Το μπάνιο καθαρίζει με άσπρο ξύδι και οι βρύσες με λεμόνι.

· Τον μαϊδανό για να διατηρηθεί όλο τον χειμώνα τον βάζομε σε βάζο με ελαιόλαδο. Το λάδι χρησιμοποιείται στις σαλάτες.

· Το κόκκινο κρασί στα υφάσματα βγαίνει αν τριφτεί ο λεκές πριν από το πλύσιμο με σόδα. Όχι με αλάτι γιατί θα τρυπήσει το ύφασμα ύστερα από μερικά πλυσίματα.

· Αν στα ρούχα πέσει κόκα – κόλα βγαίνει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα και αμέσως να πλυθεί.

· Αν ο νεροχύτης σας έχει άσχημες μυρωδιές ρίχνετε μία φορά τον μήνα βραστό νερό που έχομε βάλει 1 φλιτζάνι του καφέ αλάτι.

· Το κιτρίνισμα στο ύφασμα από το σίδερο καθαρίζει με ένα πανάκι βουτηγμένο σε οξυζενέ.

· Ο στόκος από τα ξύλινα έπιπλα βγαίνει με νερό και αμμωνία.

· Η μούχλα από το σπίτι ή τα ρούχα βγαίνει με χυμό λεμονιού.

· Η όζα/μανό από τα ρούχα βγαίνει με νερό και αμμωνία.

· Μέσα σε ξινισμένο κρασί προσθέστε ψωμί και αφήστε λίγες μέρες στον ήλιο. Έτσι θα φτιάξετε ξύδι.

· Αν έχει στεγνώσει το κέικ βουτήξτε σε γάλα και κατόπιν να ζεσταθεί σε μέτριο φούρνο.

· Αν ξεβάφουν τα ρούχα το ένα αναμεταξύ με το άλλο να το πλύνετε με γάλα.

· Για ψείρες στα λουλούδια. Σε ένα κιλό ζεστό νερό ρίχνομε ½ μπουκάλι οινόπνευμα και μία χούφτα σαπούνι αρκάδι. Αυτό ύστερα από μέρες γίνεται ζελές. Το επάνω μέρος το πετάμε. Το υπόλοιπο το βάζομε σε ένα μπουκάλι από αζαξ και ψεκάζουμε τα λουλούδια που έχουν ψείρες.

· Για να καθαρίσουν οι γιακάδες των κουστουμιών βάζομε σε ένα φλιτζάνι του καφέ μία κουταλιά αμμωνία και αφού βουτήξουμε ένα πανί τρίβουμε τον γιακά.

· Αν στο βάζο έχομε τριαντάφυλλα ή άλλα λουλούδια και βάλομε στο νερό αμμωνία θα αλλάξουν χρώμα.

· Αν σας πέσει περισσότερο ξύδι στο φαγητό, τοποθετήστε στην κατσαρόλα ένα ολόκληρο άβραστο αυγό για 15’.

· Για να μη μυρίζουν τα παπούτσια περάστε το εσωτερικό με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε βενζίνη.

· Για λεκέδες από καφέ ή τσάι βουτήξτε το ύφασμα στο ξύδι και βουρτσίστε το μετά με μία βούρτσα βουτηγμένη σε νερό και αλάτι.

· Οι μολυβιές από στυλό πάνω σε πλαστικό αφαιρούνται με οινόπνευμα ανακατεμένο με άσπρο ξύδι.

· Αν θέλετε να κάνετε μία δική σας λάκ, ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη, δύο φλιτζάνια νερό, μισό ποτήρι χυμό λεμονιού και βράστε το μείγμα.

· Για τα τσιμπήματα από έντομο τρίψτε κρεμμύδι ή πράσο στο δέρμα.

· Θέλετε να γυαλίσετε το πάτωμα, βάλτε στο νερό λίγη χλωρίνη, τον χυμό από 2 λεμόνια, ενός πορτοκαλιού και λίγο ξύδι.

· Για να εξουδετερώσετε τις μυρωδιές τις μπογιάς σε ένα φρεσκοβαμμένο δωμάτιο, βάλτε στην μέση του δωματίου ένα πανεράκι με ψίχα ψωμιού ή 1 κρεμμύδι κομμένο.

· Όταν καπνίζεις και δεν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα βάλτε στην ντουλάπα 1 κουτάκι με γαρύφαλλα.

· Όταν μυρίζει το τηγάνι ή η κατσαρόλα από ψάρια που μαγειρέψατε βάλτε 4 κουταλιές ξύδι και αφήστε το σκεύος πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι.

· Για πιο αφράτους κεφτέδες βάλτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

· Πριν χρησιμοποιήσετε ένα λεμόνι καλό είναι να το βάλετε μέσα σε ζεστό νερό για 5’. Έτσι θα έχετε περισσότερο χυμό.

· Σε παράθυρο που έχει φουσκώσει και δεν κλείνει περνάμε την βάση με σαπούνι.

· Επίσης όταν ένα φερμουάρ δεν κλείνει το περνάμε με σαπούνι και γλιστράει.

· Η σκουριά από τις βρύσες βγαίνει με νερό και λεμόνι.

· Για να καθαρίσετε το σίδερο με νερό και ξύδι.

· Αν έχομε ιδρώσει και ο λεκές από τα ρούχα δεν βγαίνει το τρίβομε με νερό και ξύδι. 3 ποτήρια νερό και 1 ξύδι.

· Η πίσσα όπως ξέρομε βγαίνει μόνο με πετρέλαιο αλλά μυρίζει. Γι’ αυτό βάλτε λίγο λάδι σε ένα πανάκι και τρίψτε την. Θα βγει αμέσως.

· Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένο ψάρι βάλτε το σε μια λεκάνη με λίγο γάλα και αλάτι. Το γάλα θα πάρει την άσχημη μυρωδιά και θα γίνει σαν φρέσκο.

· Οι λεκέδες από γράσο στα χέρια και στα ρούχα βγαίνουν με σαμπουάν ή αφρόλουτρο.

· Για να καθαρίσουμε την τσαγιέρα που έχει μαυρίσει βράζομε δύο πατάτες και με αυτό το νερό την πλένομε.

· Για να ξηλώσετε ένα παλιό πουλόβερ πρώτα το βουτάμε σε σαπουνάδα.

· Αν μυρίζουν τα χέρια σκόρδο τρίψτε τα με μαϊδανό – σέλινο.

· Αν θέλετε να μακρύνετε ένα ρούχο και φαίνεται το σημάδι του στριφώματος το βουρτσίζουμε με λευκό ξύδι και σιδέρωμα με χλιαρό σίδερο.

· Εάν το σίδερο σκουριάσει αλοίψτε το με αγνό λάδι για 12 ώρες και μετά τρίψτε το με ένα πανί.

· Για να καθαρίσετε την σκουριά από την μπανιέρα, τρίψτε το σημείο με κόκκινο ξύδι ζεστό.

· Θέλετε τα σκεύη της κουζίνας να αστράφτουν, ρίξτε 3 κουταλιές της σούπας λευκαντικό ρούχων.

· Αν τα παλιά σεντόνια ή τραπεζομάντιλα έχουν κιτρινίσει βάλτε τα σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό. Εχετε βάλει σε ένα ντουλάπι ψιλοκομμένα τσόφλια αυγών και αφήστε τα όλη τη νύχτα.

· Για να βγάλετε ένα φελλό από ένα μπουκάλι, αφήστε να τρέξει ζεστό νερό στο μπουκάλι. Ο φελλός θα βγει εύκολα.

· Για να μην σας μαυρίσει η κατσαρόλα πριν βάλετε το σιρόπι για το γλυκό σας ρίξτε 5 σταγόνες λεμόνι.

· Για να φύγει ένας λεκές λαδιού από ευαίσθητα υφάσματα, βάλτε μια χαρτοπετσέτα κάτω από τον λεκέ με πολύ ταλκ.

· Τα φρούτα του καλοκαιριού μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τον χειμώνα αν τα διατηρείτε σε βάζα που κλείνουν ερμητικά προσθέτοντας κάποιο οινοπνευματώδες ποτό όπως κονιάκ για τα δαμάσκηνα, λικέρ για τα πορτοκάλια, βότκα για τα αχλάδια.

· Θέλετε να στενέψετε το φαρδύ σας τζίν. Ρίξτε σε μία λεκάνη νερό με αλάτι και μουσκέψτε το.

· Για τα κουνούπια βάζουμε σε ένα ποτήρι ξύδι.

· Πετσετάκια, γιακαδάκια, και οτιδήποτε έχει λεπτή δαντέλα πλένεται με γάλα. Βουτήξτε τα σε χλιαρό νερό διαλύστε μία κουταλιά ζάχαρη.

· Για να αστράφτει ο ανοξείδωτος νεροχύτης τρίψτε τον με ένα πανάκι βουτηγμένο σε καθαρό οινόπνευμα.

· Πώς να βγάλετε έναν λεκέ με γράσο: Αλείψτε τον με βούτηρο τον λεκέ και μετά πλύσιμο με πετρέλαιο.

· Για να διατηρηθούν τα λουλούδια στο βάζο ρίχνομε μέσα αλάτι.

· Πριν πλύνομε ευαίσθητα πουκάμισα στο πλυντήριο τα βάζομε σε μία μαξιλαροθήκη.

· Για να μη μουχλιάσει η μαρμελάδα βάλτε την σε γυάλινο βάζο και τοποθετήστε το ανάποδα στο ψυγείο.

· Αν τα κακτοειδή φυτά κιτρινίζουν ρίξτε στο χώμα λίγη ζάχαρη.

· Για να μη θαμπώνουν οι φακοί των γυαλιών καθαρίστε τους με ένα λινό πανί βουτηγμένο σε νερό και αμμωνία.

· Όταν πλένετε το μεταξωτό σας φουλάρι στο τελευταίο νερό ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.

· Όταν βουλώσει το σιφόνι της κουζίνας ρίχνομε βραστό ξύδι.

· Αν θέλετε να αποξηράνετε λουλούδια κάντε με λάκ μαλλιών.

· Αν το βερνίκι των νυχιών έχει πήξει βουτήξτε το σε ζεστό νερό.

· Για να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά του κουταλιού που ετοιμάσαμε τα αναποδογυρίζομε για 24 ώρες.

· Πριν βάλομε στη κατάψυξη μαϊδανό, άνηθο τα πλένομε καλά και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας και μετά τα βάζομε σε πλαστικές σακούλες.

· Για να μη πλησιάζουν κατοικίδια ζώα στις γλάστρες ρίξτε κόκκους πιπέρι.

· Αν θέλετε τα χρυσαφικά σας να λάμπουν σαν καινούργια, βράστε λίγο νερό και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού. Τα βουτάμε για 5 λεπτά ή τα αφήνουμε για 15 λεπτά σε ξύδι.

· Μη πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες. Βάλτε τις να βράσουν μέσα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το εσωτερικό της θα λάμψει.

· Αν οι μάλλινες μπλούζες έχουν χάσει το χρώμα βουτήξτε τις σε νερό που έχετε βράσει αγκινάρες. Να είναι χλιαρό.

· Σας έχει μείνει γιαούρτι που έληξε. Καθαρίστε με αυτό τα ασημικά σας φροντίζοντας μετά να τα ξεπλύνετε καλά.

· Όταν ασπρίζομε με ασβέστη για να φύγει γρήγορα η βαφή, βάζομε μέσα στον ασβέστη λάδι και αλάτι.

· Για να μη μυρίζουν οι μασχάλες, σε ένα μπουκάλι οινόπνευμα βάζομε σόδα φαγητού. Ανακινήστε και με ένα βαμβάκι βάζετε καθημερινά.

· Μπορείτε να αρωματίσετε με φυσικό τρόπο την ντουλάπα σας βάζοντας σε ένα μικρό σακουλάκι φλούδες πορτοκάλι ή γαρύφαλλο.

· Για να γυαλίζουν οι βρύσες καλύψτε τις με αλεύρι και στην συνέχεια τρίψτε τις με μάλλινο πανί.

· Όταν το μπρίκι είναι μαυρισμένο, βάζομε ξύδι και απορυπαντικό για τα πιάτα να βράσει.

· Το τζάμι του ωρολογίου αν έχει γρατσουνιές το τρίβομε με στάχτη τσιγάρου.

· Λεκέδες από πίσσα στο δέρμα εξαφανίζονται τρίβοντας με λάδι.

· Ο λεκέδες από αίμα φεύγουν αν τους τρίψετε με αλεύρι και αλάτι.

· Γεμίσατε πίσσα, βάλτε πάνω λάδι, αφήστε για λίγο και τρίψτε το με απορρυπαντικό.

· Για να βγάλετε τη σκουριά από το ψαλίδι, τρίψτε το με ένα κρεμμύδι κομμένο.

· Η δυσάρεστη μυρωδιά των αυγών από τα σκεύη φεύγει αν τα τρίψετε με ελληνικό καφέ.

· Θέλετε να καθαρίσετε τα μάρμαρα. Τρίψτε τα με ψιλό αλάτι.

· Οι λεκέδες από σκουριά φεύγουν με ζεστό χυμό λεμονιού και αλάτι στον ήλιο.

· Μη πετάτε τα χαλασμένα ή τις φλούδες από κάστανα είναι λίπασμα για τα λουλούδια.

· Για να μην ραγίζουν τα βρασμένα αυγά βάζουμε στο νερό που βράζουν 1 κουταλάκι αλάτι.

· Όταν πλένομε το μαρούλι στο νερό βάζομε ξύδι για να πέσουν τα παράσιτα.

· Όταν πλένομε τα χόρτα, τσουκνίδες, σπανάκι, ραδίκια ρίχνομε στο νερό αλάτι για να κατακαθίσει το χώμα.

· Από τα βότανα και τα φυτικά προϊόντα μπορούμε να αντλήσουμε πολύτιμα στοιχεία για να αντιμετωπίσουμε διάφορες ασθένειες. Σε όλα τα χωριά και στις πόλεις στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν λαχανικά και διάφορες ρίζες αγριολούλουδων για να έχουν κάποια ισορροπία του οργανισμού των. 

Η γη στην αρχαιότητα τόσο της Μακεδονίας όσο και ολοκλήρου της Ελλάδος πρόσφερε πάμπολες χιλιάδες είδη φυτών και βοτάνων που σήμερα μας δίνουν πληροφορίες για να εξασφαλίσουμε καλή υγεία.

· Ήξευραν ποιες τροφές να καταναλώνουν και ποιες να τις αποφεύγουν, οι γιαγιάδες μας γνώριζαν από τους προγόνους και το μετέδιδαν σε μας ότι δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι η τσουκνίδα, το μάρανθο, η λάπαθα, το σκόρδο, η γλιστρίδα και άλλα.

· Οι πρώτες βοήθειες συνιστούσαν για τον πονόδοντο, στην οπή που πονούσε, ρακί, αλάτι, πιπέρι καυτερό χωριστά ή όλα μαζί.

· Για τον πονόδοντο έβαζαν βρασμένα φύλλα τριανταφυλλιάς ή μητρικό γάλα.

· Για το πρήξιμο, έβαζαν ζυμάρι ζυμωμένο με γάλα ή βούτυρο

· Όταν πονούσε το αυτί, έσταζαν λάδι από καντήλα αναμμένη ή έβραζαν πάχος κότας και έσταζαν το ζουμί.

· Για την δυσκοιλιότητα, έδιναν στον άρρωστο το πρώτο νερό που έπαιρναν από το βράσιμο των φασολιών.

· Για την δυσκοιλιότητα, έδιναν στον άρρωστο αχλάδια ξηρά, τσάι, καφέ βραστό ή σκέτο, ή και με λίγο λεμόνι.

· Για το τσίμπημα της μέλισσας, έτριβαν το σημείο με γάλα μοσχαριού, έβαζαν πάνω λάσπη και γιαούρτι και το τύλιγαν.

· Για σπυριά που είχαν πύο, έβαζαν φύλλα χλωρά από λάπατα, μολόχα και λαχανίδα ή κατάπλασμα από καλαμποκάλευρο ζυμωμένο με γιαούρτι.

· Για τον πυρετό, χρησιμοποιούσαν πατάτες, τις έκοβαν φέτες, έβαζαν λίγο αλάτι, το αλάτι κρύωνε τις πατάτες και με λίγο ξύδι δρόσιζε το μέτωπο.

· Επίσης για τον πυρετό, κοπάνιζαν σκόρδα, τα ανακάτευαν με ξινόγαλο και άλειφαν με το μείγμα όλο το σώμα του ασθενή. Τον σκέπαζαν καλά και ίδρωνε οπότε τον έλουζαν και τον έβαζαν να ξαπλώσει.

· Επίσης τα λάπατα, χρησίμευαν ως κατάπλασμα για τον πυρετό.

· Καπνός, ψιλόκοβαν τα φύλλα και τα χρησιμοποιούσαν ως αιμοστατικό και αντισηπτικό στα τραύματα.

· Λάχανο. Το λάχανο στην αρμιά, έκανε καλό σε ζεμάτισμα.

· Γλυκάνισο. Χαλαρωτικό για την δυσπεψία και το φούσκωμα.

· Βασιλικός. Αφέψημα αντισηπτικό και τονωτικό.

· Φύλλα αγκινάρας. Κατάλληλα για τις διαταραχές της πέψης.

· Γαϊδουράγκαθο. Για τα προβλήματα στο συκώτι.





Γιατί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται στις 25 Μαρτίου ;

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της εθνικής επανάστασης, αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι αρχές της εορτής δεν είναι επακριβώς γνωστές. Πολλοί και διαφορετικοί λόγοι, όμως, οδήγησαν στη συγκεκριμένη καθιέρωση 

Η λειτουργική παράδοση και ορθόδοξη πνευματικότητα τοποθετούν σε ιδιαίτερη θέση την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Και είναι αλήθεια ότι οι θεομητορικές εορτές πλουτίζουν τη λειτουργική μας ζωή, γιατί ο λαός του Θεού πάντοτε ατενίζει με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό τη μεσίτρια του ουρανού. Την ήμερα αυτή, η Εκκλησία γιορτάζει το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσάρκωσης. 

Ο θεόσταλτος αρχάγγελος Γαβριήλ παρουσιάζεται στην Παρθένο Μαρία, στη Ναζαρέτ και της ανήγγειλε ότι θα γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου, τον Ιησού Χριστό. 

Οι αρχές της εορτής του Ευαγγελισμού δεν είναι επακριβώς γνωστές. Το γεγονός ότι Αγία Ελένη έκτισε στη Ναζαρέτ βασιλική, στην οποία περιελαμβανόταν κατά παράδοση ο οίκος της Θεοτόκου, όπου αυτή δέχθηκε τον Ευαγγελισμό, επέδρασε ίσως στη σύσταση τοπικής εορτής. 

Οι πρώτες μαρτυρίες περί αυτής βρίσκονται στον Άγιο Πρόκλο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, το 430 μ.Χ., και στο Πασχάλιον Χρονικόν (624 μ.Χ.), όπου χαρακτηρίζεται ως συσταθείσα στις 25 Μαρτίου από τους θεοφόρους διδασκάλους. 

Το 560 ο Ιουστιανιανός ο Α’ πρόβαλε την 25η Μαρτίου, ως την κατάλληλη ημέρα για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μια πληθώρα διαφορετικών λόγων οδήγησαν στη συγκεκριμένη καθιέρωση. 

Καταρχάς, η ήμερα της συλλήψεως του Ιωάννη του Προδρόμου, δηλαδή η 24η Σεπτεμβρίου, συνέπιπτε με τη φθινοπωρινή ισημερία, δεδομένου ότι την ήμερα αυτή, κατά την οποία οι Εβραίοι εόρταζαν την εορτή του Εξιλασμού, δέχθηκε ο Ζαχαρίας από τον αρχάγγελο Γαβριήλ το μήνυμα ότι θα αποκτήσει υιό. 

Επομένως, εφόσον κατά το Λκ. 1, 26 ο Ευαγγελισμός έγινε έξι μήνες αργότερα, η ημερομηνία αυτή συνέπιπτε με την εαρινή ισημερία, δηλαδή στις 25 Μαρτίου, και η Γέννηση του Χριστού καθορίστηκε εννέα μήνες μετά, δηλαδή στις 25 Δεκεμβρίου, στο χειμερινό ηλιοστάσιο. 

Επίσης, είχε επικρατήσει η άποψη ότι ο θάνατος του Χριστού συνέβη στις 25 Μαρτίου και επειδή ο Κύριος, ως τέλειος κατά πάντα άνθρωπος, «έσχεν επίγειον βίον καθοριζόμενον από ακριβή αριθμόν ετών», έπρεπε να είχε συλληφθεί την ήμερα του σταυρικού θανάτου του. 

Επιπροσθέτως, η 25 Μαρτίου πίστευαν ότι ήταν η πρώτη ήμερα του κόσμου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είναι και η ήμερα του θανάτου Του. 

Η χαρμόσυνη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εορτάζεται μέσα στη Μ. Τεσσαρακοστή, περίοδο πένθους, κατά την οποία απαγορεύεται η τέλεση εορτών και πανηγύρεων. 

Με τον 52ο κανόνα της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου επιτράπηκε ως εξαίρεση η εορτή του Ευαγγελισμού κατά την οποία τελείται η θεία λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου και όχι η λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων. 

Στην Κωνσταντινούπολη, κατά το έθιμο, την ήμερα του Ευαγγελισμού ο αυτοκράτορας με πομπή από την Αγία Σοφία πήγαινε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου εν τω Φόρω και από εκεί κατέληγε στο ναό της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων, όπου γινόταν μεγαλοπρεπής εορτασμός. 





Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Στοιχειακά, νεράιδες και ξωτικά....!!!!!!!

Ορισμένα πνεύματα δεν ήταν ποτέ ανθρώπινα. Σε αυτά ανήκουν οι γνωστές μας νεράιδες και τα ξωτικά ή στοιχειακά, αιθέριες οντότητες που δεν είχαν ποτέ υλική υπόσταση, πόσο μάλλον ανθρώπινη.

Οι νεράιδες είναι από τα πιο αγαπημένα όντα του βασιλείου των ξωτικών. 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑΚΑ (ουδεμία σχέση με τα στοιχειά) είναι οι κατώτεροι δομητές της φύσης, πλάσματα που εμφανίζονται στα τέσσερα ριζώματα ή στοιχεία (γη, αέρας, φωτιά και νερό). Χωρίζονται σε Γνώμες (της γης), Σύλφες (του αέρα), Σαλαμάνδρες (της φωτιάς) και Νηρηίδες (του νερού). 

Εκτός από ελάχιστα ανώτερου είδους και τους κυβερνήτες τους, είναι μάλλον ενεργειακές δυνάμεις παρά αιθέριοι άνδρες και γυναίκες. Αυτές οι δυνάμεις στα χέρια ενός πολύ έμπειρου μάγου μπορούν να προκαλέσουν διάφορα αποτελέσματα.

Έχουν μόνο εφήμερες σχέσεις με τον υλικό κόσμο, καθώς η φυσική τους κατάσταση είναι αιθερική. Μπορούν να επικοινωνήσουν με το γήινο βασίλειο μέχρις ενός σημείου, αλλά γενικά δεν ανήκουν στη δική μας πραγματικότητα.

Οι οντότητες αυτές υφίστανται κυριολεκτικά μεταξύ δύο κόσμων και είναι ελεύθερες να περιπλανώνται, χωρίς να δεσμεύονται από τις επιταγές οποιουδήποτε βασιλείου. Οι νόμοι που τις κυβερνούν και οι στόχοι που τις κινούν είναι εντελώς ξένοι σ’ εμάς∙ έτσι οι δυνάμεις αυτές τείνουν να είναι ιδιαίτερα απρόβλεπτες· είναι δύσκολο να τις καταλάβουμε και ακόμη πιο δύσκολο να τις ελέγξουμε.

Τα ξωτικά, για παράδειγμα, αποκαλούνται και πνεύματα της φύσης. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια έξαρση στις εμφανίσεις τους τόσο στη Δυτική Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Το περιεχόμενο των επαφών αυτών αφορά την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των ανθρώπων. Πολλοί μάλιστα περιγράφουν μεθόδους με τις οποίες μπορεί κανείς να δει και να ακούσει αυτά τα όντα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρίσκεται κανείς στη φύση, μόνος, έχοντας πετύχει μια κατάσταση εσωτερικής σιωπής και απόλυτης ηρεμίας. Αυτά για τα ξωτικά.

Οι νεράιδες, από την άλλη πλευρά, έχουν αποκτήσει κακό όνομα για τις “αταξίες” τους. Οι σχέσεις τους με τους ανθρώπους δεν είναι και οι καλύτερες.

Ένας νεαρός άνδρας από το Κλήβελαντ Xάιτς των HΠA ανέφερε μια εμπειρία που είχε με μια οντότητα αυτής της τάξης. Ήταν στο σπίτι του μαζί με τη συγκάτοικό του και έβλεπαν στην τηλεόραση ένα αφιέρωμα στην Έμιλι Nτίκινσον. 

Τη στιγμή που ο παρουσιαστής διάβαζε κάποιο ποίημά της, η τηλεόραση ξαφνικά έκλεισε μόνη της. Κανείς δεν είχε αγγίξει το τηλεχειριστήριο που βρισκόταν πάνω σ’ ένα τραπεζάκι.

Κάπως ανήσυχοι, οι δύο νέοι ξανάνοιξαν την τηλεόραση. Τότε άρχισαν να ακούν θορύβους από διάφορα σημεία του διαμερίσματος. Υπέθεσαν ότι ήταν ο γάτος τους, αλλά εκείνος κοιμόταν πάνω σε μια καρέκλα. Οι θόρυβοι συνεχίστηκαν, μαζί με την αίσθηση ότι κάτι άλλο βρισκόταν στο διαμέρισμα μαζί τους. Τότε άρχισε να χτυπάει χωρίς λόγο ο συναγερμός της πυρκαγιάς. O νεαρός αναγκάστηκε να βγάλει τη μπαταρία για να τον κάνει να σταματήσει.

Μια “πεταλούδα” με ημιδιάφανα φτερά
Όλα ησύχασαν για λίγο. H συγκάτοικός του έφυγε και ο άνδρας αποφάσισε να δει μια ταινία στο βίντεο. Έσβησε τα φώτα και κάθισε μπροστά στην τηλεόραση. Τότε ένας άλλος θόρυβος τράβηξε την προσοχή του, ενώ με την άκρη του ματιού του είδε κάτι να κινείται. Προσπάθησε να το αγνοήσει, πιστεύοντας ότι είναι μια αντανάκλαση από τα φώτα του δρόμου ή ότι τον ξεγέλασαν τα μάτια του.

H κίνηση όμως ήταν πολύ επίμονη για να μην της δώσει σημασία. Τελικά κοίταξε προς την πλευρά του μυστηριώδους πλάσματος περιμένοντας ότι θα εξαφανιζόταν. Αλλά αυτό δεν εξαφανίστηκε. Είχε ροζ χρώμα και έμοιαζε να είναι φτιαγμένο ολοκληρωτικά από φως. 

Είχε την όψη πεταλούδας, κυρίως λόγω των μεγάλων ημιδιάφανων φτερών του. Πετάριζε μέσα στο διαμέρισμα χωρίς φανερή κατεύθυνση, πηγαίνοντας από γωνιά σε γωνιά. Μετά άλλαξε δωμάτιο, χωρίς να σταματά το πετάρισμα.

O νεαρός άνδρας δεν πίστευε στα μάτια του, αλλά συνέχισε να το παρατηρεί. Αναζήτησε στα παράθυρα κάποια πηγή φωτός που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει μια τόσο σύνθετη αντανάκλαση, αλλά το “πλάσμα” ήταν πολύ ευκίνητο. Έπειτα ήταν και το χρώμα: καθαρό ροζ. 

Προσπάθησε να φτάσει τη λάμπα που ήταν δίπλα του, περιμένοντας ότι το “πλάσμα” θα εξαφανιζόταν μόλις φωτιζόταν το δωμάτιο. Αλλά το φως δεν άναβε. Είχε αρχίσει να πανικοβάλλεται και πήγε τρέχοντας στην άλλη άκρη του δωματίου για να ανάψει το κεντρικό φως. Μόλις το δωμάτιο φωτίστηκε, η “πεταλούδα” εξαφανίστηκε.

Όταν αφηγήθηκε την εμπειρία του στη συγκάτοικό του, εκείνη παραδέχτηκε ότι αρκετές φορές είχε δει κάτι που έμοιαζε με τεράστιο αλογάκι της Παναγίας να πετά μέσα στο διαμέρισμα. Και οι δυο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το “πλάσμα” ήταν με κάποιο τρόπο υπεύθυνο για τους θορύβους και τα παράξενα περιστατικά που είχαν συμβεί.

Με ποιον ακριβώς τρόπο έρχονται στη ζωή οι οντότητες αυτές, πόσο ζουν, πώς αναπαράγονται και πώς συντηρούνται είναι θέματα προς συζήτηση.

Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν και άλλα όντα με τα οποία μοιραζόμαστε τον κόσμο και θα αναφερθούμε σε καθένα από αυτά χωριστά.




Αναστασία Νάνου

8 Βότανα & Φυσικά Συστατικά που Σκοτώνουν τα Παράσιτα του Εντέρου....!!!!!!!

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι το 1/3 του πληθυσμού υποφέρει από παράσιτα που ζουν στο πεπτικό σύστημα. Ένα τέτοιο συμπέρασμα μπορεί να συγκλονίζει, μιας και δεν πάει εύκολα εκεί το μυαλό κάποιου που νιώθει πόνους στην κοιλιά.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη παρασίτων με τα περισσότερα από αυτά να είναι κοινά στη πεπτική μας χλωρίδα. Κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα που προκαλούνται από αυτά και να μην το γνωρίζει. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε ποια είναι τα συμπτώματα που μπορεί να καταδεικνύουν την ύπαρξη παρασίτων στο σώμα και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά χρησιμοποιώντας 8 φυσικά συστατικά.

10 σημάδια στο σώμα σας που μπορεί να οφείλονται στην ύπαρξη παρασίτων :

· Ξαφνική δυσκοιλιότητα, διάρροια, αέρια ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

· Παθαίνετε διάρροια κατά τη διάρκεια πολύωρων ταξιδιών.

· Είχατε πάθει στο παρελθόν τροφική δηλητηρίαση και εξακολουθείτε μετά από αυτή να ταλαιπωρείστε από πεπτικά προβλήματα.

· Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε τη νύχτα και να ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκειά της.

· Συμβαίνει να τρίζουν τα δόντια σας, ενώ κοιμάστε.

· Έχετε ερεθισμούς στο δέρμα, εξανθήματα, κνιδώσεις, εκζέματα ή ροδόχρους ακμή για ανεξήγητους λόγους

· Σας πονάνε οι μύες και οι αρθρώσεις

· Δεν αισθάνεστε χορτάτοι και πλήρεις μετά από τα γεύματα.

· Έχετε σιδηροπενική αναιμία

· Νιώθετε συχνά κουρασμένοι, εξαντλημένοι, οκνηροί ή άκεφοι.

8 Βότανα που σκοτώνουν τα παράσιτα του πεπτικού συστήματος με φυσικό τρόπο

1. Σκόρδο
Το σκόρδο είναι φάρμακο εναντίον πολλών παθογόνων και ασθενειών. Έχει αντιική, αντιμυκητιακή και αντιβακτηριακή δράση, ενώ παράλληλα μπορεί και σκοτώνει τα παράσιτα του οργανισμού και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μερικών μορφών καρκίνου. Δεν είναι τυχαίο που η λαϊκή παράδοση θέλει το σκόρδο να προστατεύει από το κακό μάτι ή να διώχνει τα ακάθαρτα πνεύματα.

Είναι μια απολύτως αποτελεσματική φυσική τροφή για την καταπολέμηση των παρασίτων. Ακόμη σχηματίζει χηλικές ενώσεις με τα βαρέα μέταλλα που υπάρχουν στο σώμα και τα απομακρύνει από αυτό με αυτή τη μορφή. Το σκόρδο είναι επίσης ένα πολύ ισχυρός απωθητικός παράγοντας για εντομοπαράσιτα που μυζούν το αίμα όπως κουνούπια, τσιμπούρια και ψύλλοι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους είτε ωμό είτε μαγειρεμένο. Προσθέστε το στα φαγητά ή ωμό στους φρεσκοστυμμένους χυμούς σας, αφού πρώτα το συνθλίψετε.

2. Μαύρο Καρύδι
Η ψίχα και η πράσινη σάρκα του καρπού της μαύρης καρυδιάς (Juglans nigra) έχουν την ξεχωριστή ικανότητα να καθαρίζουν το αίμα και τα έντερα. Το μαύρο κέλυφος των καρυδιών αυτών χρησιμοποιείται από χρόνια για τη θεραπεία μυκητιάσεων. Ο χυμός της πράσινης σάρκας χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα παράσιτα. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο η πράσινη σάρκα.

Το μαύρο καρύδι και ο καρπός του κυκλοφορεί στην αγορά ως βάμμα και χρησιμοποιείται εσωτερικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Συχνά βρίσκεται στα συστατικά σε προϊόντων αποτοξίνωσης του πεπτικού συστήματος.

3. Αρτεμισία
Η αρτεμισία (Artemisia absinthium) είναι ένα πολυετές βότανο με μικροσκοπικά κιτρινοπράσινα άνθη. Τα φύλλα και τα άνθη του χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία στομαχικών προβλημάτων και το συνιστούν ένα ισχυρό φάρμακο για τα εντερικά παράσιτα. Η χρήση της έχει ρίζες στην αρχαιότητα και αναφέρεται στη Βίβλο και από τον Ιπποκράτη. 

Και στη δυτική Ευρώπη χρησιμοποιόταν παραδοσιακά ως αντισκωλικό φάρμακο. Η αρτεμισία θα πρέπει να αποφεύγεται από τις γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν. Επίσης, έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και χρησιμοποιείται και για άλλες λοιμώξεις εξίσου αποτελεσματικά.

Βρίσκεται ως συστατικό σε πολλά καθαρτικά σκευάσματα, επίσης μπορείτε να παρασκευάσετε αφέψημα από φύλλα και άνθη αρτεμισίας. Απλά προσθέστε 0,5 με 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σε ζεστό νερό και έχετε το καθαρτικό τσάι έτοιμο.

4. Γαρίφαλο (Μοσχοκάρφι)
Το αιθέριο έλαιο γαρίφαλου χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τα αυγά των σκωλήκων που υπάρχουν στα έντερα. Μάλιστα είναι το μοναδικό βότανο που έχει την ικανότητα να καταστρέφει σχεδόν όλα τα αυγά των παρασίτων. 

Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το μαύρο καρύδι και την αρτεμισία, ο συνδυασμός τους επιδρά σε κάθε στάδιο του βιολογικού κύκλου των παρασίτων. Το γαρύφαλλο έχει επίσης αντιβακτηριδιακή, αντιική και αντιμυκητιακή δράση. Το γαρυφαλέλαιο έχει ένα ευρύ φάρμα αντιμικροβιακών ιδιοτήτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοσχοκάρφι στα φαγητά σας για γεύση, να φτιάξετε αφέψημα με αυτό και επίσης το αιθέριο έλαιο σύμφωνα με τις οδηγίες του προμηθευτή.

5. Θυμάρι
Το θυμάρι είναι ένα από τα βότανα που έχουν την ικανότητα να τονώνουν τον θύμο αδένα, ένα εξειδικευμένο όργανο του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για την ωρίμανση των Τ-λεμφοκυττάρων. Έτσι, το θυμάρι διεγείρει τη φυσική άμυνα του οργανισμού μας. Το θυμέλαιο (έλαιο θυμαριού) μπορεί όχι μόνο να εμποδίσει την ανάπτυξη πολλών παρασίτων, αλλά επίσης να τα καταστρέψει στον εντερικό σωλήνα.

Χρησιμοποιήσετε το θυμάρι σχεδόν σε κάθε φαγητό στο οποίο ταιριάζει μαζί με άλλα βότανα όπως μαντζουράνα, δεντρολίβανο, ρίγανη και άλλα μπαχαρικά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε αποξηραμένο ή φρέσκο.

6. Ριγανέλαιο
Το ριγανέλαιο είναι εξαιρετικά ισχυρό και ένα από τα πιο αποτελεσματικά βότανα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των παρασίτων. Περιλαμβάνει ουσίες με εξαιρετικά υψηλή αντιοξειδωτική δράση που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες. Επίσης, το ριγανέλαιο έχει αντιπαρασιτική, αντι-ιική, αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, καθιστώντας το ένα ισχυρό παρασιτοκτόνο που μπορεί να επαναφέρει τη μικροχλωρίδα του εντέρου σας στο φυσιολογικό της επίπεδο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι ρίγανης ως βάμμα, ως αφέψημα ή ως αιθέριο έλαιο. Βεβαιωθείτε ότι προμηθεύεστε καλής ποιότητας έλαια από έναν αξιόπιστο προμηθευτή. Αποτελεί επίσης συστατικό σε πολλά προϊόντα καθαρισμού.

7. Ρίζωμα του κινέζικου φυτού Coptis chinensis
Το βότανο Coptis chinensis είναι από τα σημαντικότερα βότανα στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσετε όλους τους τύπους των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων των βακτηριακών, παρασιτικών και αυτών που προκαλούνται από ζυμομύκητες και πρωτόζωα. Το δραστικό συστατικό που περιέχει, η βερβερίνη, είναι υπεύθυνη για τις ευρέως φάσματος αντιμικροβιακές ιδιότητες του βοτάνου.

Μπορείτε να παρασκευάσετε αφέψημα με την σκόνη της ρίζας. Ψάξτε για τσάι με αυτό το βότανο ως συστατικό.

8. Γη Διατόμων
Η γη διατόμων (μόνο τα σκευάσματα που είναι κατάλληλα για βρώση) απορροφούν παράσιτα όπως το E. coli, την ουσία μεθυλιωμένος υδράργυρος, ιούς, οργανοφωσφορικά υπολείμματα φυτοφαρμάκων, διάφορες τοξίνες και υπολείμματα ιατρικών φαρμάκων. 

Η γη διατόμων μπορεί να σκοτώσει τα εντερικά παράσιτα εξισορροπώντας της εντερική χλωρίδα, καταστρέφοντας ιούς από το σώμα και απορροφώντας τυχόν τοξίνες που μπορεί να σας βλάψουν. Συνήθως χρησιμοποιείται ως εντερικό καθαρτικό (σημειώστε ότι μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες σε περίπτωση εισπνοής).

Για τα εσωτερικά παράσιτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βρώσιμη σκόνη γης διατομών με κατάποση από το στόμα. Ξεκινήστε με 0,5 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 120ml νερού και σταδιακά αυξήστε την ποσότητα μέχρι και 2 κουταλάκια στην ίδια ποσότητα νερού. Καταναλώστε το διάλυμα με άδειο στομάχι και αμέσως μετά πιείτε άλλο ένα ποτήρι νερό. Συνεχίσει να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.




Forest bathing : Μπάνιο στο δάσος....!!!!!!

Τι σχέση έχει το δάσος με την μπανιέρα και τα δέντρα με τις ορμόνες μας; Το forest bathing είναι μια νέα τάση που αξίζει όλοι να υιοθετήσουμε.

Forest bathing. Μεταφράζεται «μπάνιο στο δάσος», αλλά δεν έχει καμία σχέση με το νερό και την μπανιέρα μας, ενώ είναι κάτι περισσότερο από ένας ποιητικός τρόπος να περιγράψουμε τη «βόλτα στο δάσος». 

Πρόκειται ουσιαστικά για μια δραστηριότητα στην οποία επιδίδεται ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη Γη. Ως όρος («forest bathing» ή «shinrin-yoku») επινοήθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους Ιάπωνες να ακολουθήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να μειώσουν τα επίπεδα του στρες. 

Η λογική του περιστρέφεται γύρω από μια απλούστατη τακτική : το ήρεμο περπάτημα στο δάσος και την εξερεύνηση στη φύση με τη συμμετοχή όλων των αισθήσεων. Στόχος είναι κάθε κύτταρο του οργανισμού μας να «κάνει μπάνιο», να βυθιστεί στην ουσία του δάσους. 

Η συναίσθηση και η φύση συναντιούνται και γίνονται ένα. Δεν πρόκειται για πεζοπορία, αλλά για αργή περιπλάνηση, σε συνδυασμό με βαθιές αναπνοές και αποβολή όλων των αρνητικών σκέψεων από το μυαλό μας. Σας ακούγεται πολύ ποιητικό; Μπορεί. Απολαυστικό; Σίγουρα. Πίσω πάντως από την παγκόσμια αυτή τάση κρύβονται εντυπωσιακά οφέλη, που επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

Είναι στη φύση μας 
Κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης εξέλιξης, ο άνθρωπος δαπανούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του σε φυσικά περιβάλλοντα. Ωστόσο, ο σύγχρονος άνθρωπος κατοικεί σε αστικές περιοχές - σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%, σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες -, με αποτέλεσμα να περνάει σήμερα - παρά ποτέ - πολύ λιγότερο χρόνο στη φύση. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να φέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη φύση στις πόλεις ή… να πάμε εμείς στη φύση. 

Διώχνει το στρες
Ένας περίπατος στο δάσος ρίχνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, μειώνoντας έτσι την πίεση και περιορίζοντας το άγχος. Όταν χαλαρώνουμε, ενεργοποιείται το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το αντίθετο δηλαδή του μηχανισμού «πάλης ή φυγής», που αναλαμβάνει δράση σε στιγμές έντονου στρες. Έτσι, αντί για τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τις γνωστικές λειτουργίες (όπως η οργάνωση ή η επίλυση προβλημάτων), τον έλεγχο παίρνουν οι περιοχές που εγκεφάλου που σχετίζονται με την ευχαρίστηση και την ενσυναίσθηση. 

Ξυπνά τις αισθήσεις
Smartphones, τάμπλετ και ακουστικά μένουν σπίτι. Η εμπειρία του forest bathing απαιτεί τη συμμετοχή και των 5 αισθήσεων. Ακούμε το θρόισμα των φύλλων, τους ήχους των εντόμων, τη ροή του νερού. Αισθανόμαστε την επιφάνεια του κορμού μιας βελανιδιάς, νιώθουμε το χάδι του αέρα στο πρόσωπό μας, θυμόμαστε την αίσθηση της λάσπης στα γυμνά μας πόδια όταν ήμασταν παιδιά. 

Η σύγχρονη καθημερινότητα επιτίθεται στις αισθήσεις μας και ως αντίδραση ο οργανισμός μας αδιαφορεί για τα ερεθίσματα που δέχεται. Έφτασε η στιγμή, λοιπόν, να κάνουμε κάτι για τις αισθήσεις μας. 

Συμβάλλει στην αυτογνωσία 
Εμπνευσμένο από βουδιστικές πρακτικές, το forest bathing είναι μια πνευματική εμπειρία. Μας εισάγει στη μη καθοδηγούμενη προσοχή και τον διαλογισμό. Ανοίγοντας τις αισθήσεις μας στη φύση, αναπτύσσουμε τη διαίσθησή μας. Βιώνουμε το δέος, το θαύμα και την υπέρβαση. Γινόμαστε πιο δεκτικοί και στοχαστικοί, δίνοντας έτσι χώρο στην αυτογνωσία και την προσωπική μας ανάπτυξη. 

Αποτελεί πηγή έμπνευσης 
Είναι τυχαίο ότι σπουδαίοι συγγραφείς ή ζωγράφοι απομονώνονται κάπου στη φύση αναζητώντας την έμπνευση; Μάλλον όχι. Αν θέλουμε να είμαστε δημιουργικοί, πρέπει να συνδεθούμε με τη δημιουργία και αυτό φαίνεται να επιτυγχάνεται ανάμεσα σε συστάδες δέντρων, ρυάκια και ζώα του δάσους. Και με τη βούλα μάλιστα της επιστήμης, αφού όπως δείχνουν οι έρευνες ακόμη και μετά από μόλις 3 ημέρες παραμονής στην εξοχή η δημιουργικότητά μας αυξάνεται θεαματικά (κατά 50%). 

Τα δέντρα θεραπεύουν
Ιάπωνες ερευνητές πιστεύουν ότι κάποια οφέλη από την παραμονή μας στη φύση προέρχονται από τη μυρωδιά που αναδίδουν τα δέντρα, και κυρίως τα αειθαλή (π.χ. βελανιδιά, πεύκο). Αυτές οι αρωματικές ουσίες (που προστατεύουν τα φυτά από το να σαπίσουν ή το να τα φάνε τα έντομα και τα ζώα) θεωρείται ότι βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ζήστε την εμπειρία 
Για να ζήσουμε την εμπειρία του forest bathing, χρειάζεται να συμμετέχουν όλες μας οι αισθήσεις. Έτσι : 

* Κοιτάζουμε τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται γύρω μας, παρατηρούμε τα μανιτάρια, τα βρύα και τις λειχήνες κάτω από τα πόδια μας. 

* Αφουγκραζόμαστε το θρόισμα των φύλλων, τους ήχους των εντόμων, το κελάηδισμα των πουλιών. 

* Μυρίζουμε τον καθαρό αέρα, τα λουλούδια και τα βότανα. 

* Αγγίζουμε το χώμα, ακουμπάμε τους κορμούς των δέντρων και αισθανόμαστε το αεράκι στο πρόσωπό μας. 

* Γευόμαστε τους καρπούς των δέντρων και ό,τι άλλο μας προσφέρει η φύση.




Μυρτώ Αντωνοπούλου
http://www.shinrin-yoku.org/

Φυσάει πολλή υποκρισία και κρυώνω….!!!!!!!

Με τρομάζουν οι άνθρωποι που δεν χαμογελούν…
Περισσότερο όμως με τρομάζουν οι άνθρωποι που χαμογελούν ψεύτικα. Προσποιητά! Με προσπάθεια!

Δε συναντάς πια, πρόσωπα μ’ αληθινά χαμόγελα, στο δρόμο.
Μόνο μάσκες που γελούν.

Προσωπεία ανέκφραστα με παγωμένα χαμόγελα, σέρνουν μαζί τους, αιχμάλωτα κορμιά, κενά από συναισθήματα και ανθρωπιά που περιφέρονται άσκοπα ως «ομοιώματα ανθρώπων», ανικανοποίητα και έρμαια της απληστίας τους.

Θλίψεις που κρύβονται πίσω από ψεύτικα χαμόγελα, ανθρωπόμορφες σκιές που περικλείουν όλο το ψέμα της ζοφερής πραγματικότητάς τους σ’ ένα «όλα καλά» που σ’ απαντούν βιαστικά, - αν τους ρωτήσεις- και συνεχίζουν την πορεία τους προς τη δυστυχία…

Άβουλα κορμιά. Ταγμένα να θυσιάζουν «θέλω» στο κυνήγι μιας «παρ’ ολίγον ευτυχίας».

Καίνε όνειρα με προθυμία, για να φωτίσουν τα σκοτάδια τους και να ζεσταθούν…

Ανικανοποίητα κι αχόρταγα ζητούν πάντα κάτι παραπάνω απ’ όσα έχουν, κι όσα κι αν αποκτήσουν, ποτέ δεν είναι αρκετά…

Όλο κάτι κυνηγούν, όλο κάτι τους λείπει !
Τρέχουν, χωρίς να ξέρουν που θέλουν να φτάσουν!
Δεν απολαμβάνουν! Δε ζουν!

Μόνο τρέχουν, να προλάβουν μια δήθεν ευτυχία σε «ενδιαφέρουσα κατάσταση!» που εγκυμονεί το τέρας της δυστυχίας.

Μαριονέτες με γυαλιστερές αλυσίδες φτάνουν μέχρι εκεί που τους επιτρέπετε, κι απότομα σταματούν και με απάθεια περιμένουν να πέσει η αυλαία για να σωριαστούν κατάχαμα…

Υπαρκτές σ’ ένα θέατρο παραλόγου, μόνο.

Παπαγαλίζουν τα λόγια που τους αναλογούν, κρυμμένες πίσω από τη σιγουριά της μάσκας. Κι ύστερα στοιχίζονται και παίρνουν τον πιο εύκολο δρόμο.

Οι δρόμοι για την αποξένωση και την απομόνωση έχουν ασήμαντες διαβάσεις.

Προτεραιότητα έχει πάντα ο πιο βιαστικός να φτάσει…
Η πιο πολυσύχναστη οδός είναι της Αδιαφορίας!

Παρόλο που οδηγεί σε Αδιέξοδο, όλο και περισσότεροι αδαείς και απαθείς, εγκλωβίζονται στις φάλαγγές της.

Αποχαυνωμένοι, οδηγούν στα τυφλά με συνταξιδιώτη τους το «τίποτα» και προορισμό το «πουθενά».

Κι όλα μένουν ίδια, όσο μένουμε αδρανείς.
Γινόμαστε κομπάρσοι στο εργάκι που παίζει ξανά και ξανά… με το ίδιο τέλος πάντα!

Όσο χαμογελάμε μηχανικά στις μάσκες, τόσο αυτές θα υπάρχουν και θα υποκρίνονται!

Θα πληθαίνουν, όσο τις ανεχόμαστε.
Όσο κυνηγάμε τη «δήθεν ευτυχία», στους λάθος δρόμους, τόσο θα εξασφαλίζουμε αδιέξοδα και τη δυστυχία του ανικανοποίητου!

Δε μ’ αρέσει ο κόσμος μασκαρεμένος!

Φυσάει πολλή «υποκρισία» και ΚΡΥΩΝΩ!

Με αποκαρδιώνουν οι μασκοφόροι! Με απωθούν.

Μου γεννούν φοβίες οι «δήθεν!»

Θέλω στη ζωή μου Ανθρώπους! Αληθινούς!

Να νιώθουν, να αισθάνονται, να κλαίνε και να γελάνε με την καρδιά τους! Αληθινά!

Μασκοφόροι, της ζωής μου, κάντε μου τη χάρη…

Σήμερα ντυθείτε καλά και πετάξτε τις μάσκες σας στον κάδο! 

Όχι της ανακύκλωσης… Στον άλλον, με τα άχρηστα σκουπίδια!

Φορέστε το πιο αφοπλιστικό σας χαμόγελο!

Ξέρετε, εκείνο το Αληθινό! που πηγάζει από μέσα σας και σας ομορφαίνει!

Αναζητήστε τις συντεταγμένες της πραγματικής ευτυχίας και προσέξτε να μη χαθείτε ποτέ ξανά σε δρόμους χωρίς σήματα!

Οι ασήμαντοι δρόμοι είναι επικίνδυνοι, σαν λαβύρινθος.

Αν χαθείτε, δύσκολα θα καταφέρετε να ξαναγυρίσετε πίσω…

Αν δε θέλετε να το κάνετε για τον εαυτό σας, κάντε το δώρο σ’ αυτούς που τους είστε σημαντικοί…




Χριστίνας Ζαμπούνη.