Σάββατο 3 Ιουλίου 2021

Τι Καθορίζει την Ευτυχία μου?

                         
Αυτά που προκαλείς εσύ.
Με τις σκέψεις και τις πράξεις σου κινητοποιείς δυνάμεις που εργάζονται για να σε βοηθήσουν να πας προς την κατεύθυνση που τους δείχνεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτός ο προορισμός να είναι κάτι θετικό, κάτι που σε γεμίζει με ευτυχία, κάτι ουσιαστικό που σε ενισχύει. Αλλιώς θα συναντάς διαρκώς μπροστά σου αποτυχία και απογοήτευση.

Το πως αντιδράς σε όσα προκαλούν άλλοι.
Σαφώς, υπάρχουν πράγματα που δεν είναι στο χέρι σου. Υπάρχουν πράγματα που απλά συμβαίνουν χωρίς να είσαι εσύ το άτομο που τα προκάλεσε. Αυτό που είναι στο χέρι σου όμως είναι το πως θα αντιδράσεις σε αυτά τα γεγονότα. Το τι θα πεις και το τι θα κάνεις σε καταστάσεις που δημιούργησαν άλλοι και σε επηρεάζουν, είναι κομβικής σημασίας παράγοντας ευτυχίας.

Ανεξαρτησία
Όσα περισσότερα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος, τόσο πιο δύσκολο είναι να συναντήσεις την ευτυχία. Καθώς βάζεις πολύπλοκους όρους και προϋποθέσεις για να νιώσεις ευτυχία, τόσο πιο πολύ δυσκολεύεις τη ζωή σου. Όσο πιο ανεξάρτητος και ολιγαρκής, τόσο πιο ευτυχισμένος και πετυχημένος. Άλλωστε η ευτυχία δεν κρύβεται στην ποσότητα.

Ψευδαισθήσεις
Σε μεγάλο βαθμό οι πεποιθήσεις που έχεις για οτιδήποτε καθορίζουν την ποιότητα της ζωής σου. Πρακτικά αν τρέφεις αυταπάτες για σημαντικά ζητήματα στερείς απο τον εαυτό σου μεγάλα ποσοστά ευτυχίας και επιτυχίας. Κοινώς: αν πιστεύεις ότι η Γη είναι τετράγωνη και ψάχνεις τις γωνίες της, θα ψάχνεις για καιρό.

Επιμονή
Καθώς βάζεις στόχους και προσπαθείς να τους υλοποιήσεις, σε πολλές περιπτώσεις θα προκύψουν δυσκολίες και εμπόδια. Η δυνατότητα να μην εγκαταλείπεις είναι καθοριστικός παράγοντας ευτυχίας και επιτυχίας. Η επιμονή είναι από τις σπουδαιότερες αρχές, διότι χάρη σε αυτή φτάνεις ως το τέρμα. Ο επιμένων νικά.

«Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις, βρίσκονται σε αρμονία». Μαχάτμα Γκάντι




John Evans – 
Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Όλα τα λεφτά δικά τους – 4 ζώδια που έλκουν τα χρήματα σαν μαγνήτης…!!!!

Ζώδια – χρήματα: Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποταμιεύσουν χρήματα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι πού όχι μόνο το καταφέρνουν, αλλά τα πολλαπλασιάζουν κιόλας. Σύμφωνα με την αστρολογία, δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν 4 ζώδια που έχουν την τύχη με το μέρος τους και είναι πιο πιθανό να βγάλουν λεφτά.

Τα ζώδια που έλκουν τα χρήματα σαν μαγνήτης

Κριός
Είναι το ζώδιο που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει πλούσιο, επειδή ξέρει να βρίσκει ιδέες για το πώς να βγάλει λεφτά. Μπορείς να δεις τα βήματα ενός Κριού στο τιμόνι μιας επιτυχημένης start up ή να βρίσκεται πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο blog που σου αρέσει.

Ο Κριός είναι συνήθως το κορίτσι στο πανεπιστήμιο που σπουδάζει και εργάζεται 40 ώρες την εβδομάδα για να βγάζει το χαρτζιλίκι του. Καλό για σένα, κορίτσι!

Δίδυμοι
Οι Δίδυμοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να γίνουν γρήγορα πλούσιοι, επειδή είναι επαγγελματίες στο να δικτυώνονται. Επιμελούνται σχολαστικά το προφίλ τους στο LinkedIn και είναι απίστευτοι στο να δίνουν επιτυχημένες συνεντεύξεις για δουλειά, με άτομα που μόλις έχουν συναντήσει. 

Είναι ζώδια του αέρα. Αυτό σημαίνει ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι βαθιά διανοητικό. Δεδομένου ότι το σύμβολο των Δίδυμων είναι τα δίδυμα, είναι πάντα σε θέση να προσαρμόζονται και να δείχνουν ένα καλό πρόσωπο ανεξάρτητα από το με ποιον μιλούν.

Ζυγός
Είναι συνήθως το ζώδιο που εμφανίζεται από το πουθενά και κλέβει την παράσταση. Εάν σου έχει τύχει να δεις κάποια να το κάνει αυτό, μάλλον είναι Ζυγός. Πρόκειται για ένα από τα ζώδια που είναι πιο πιθανό να γίνει πλούσιο, επειδή ξέρει πώς να εργάζεται σκληρά και έξυπνα. Κρατάει συνήθως χαμηλό προφίλ και εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες για να βγάλει χρήματα.

Αιγόκερως
Ο Αιγόκερως είναι ένα ζώδιο που συγχρόνως αγαπάμε και μισούμε. Έχουν τη φήμη ότι είναι αδίστακτοι και ψυχροί, μερικές φορές όμως, αυτές οι ιδιότητες βοηθούν κάποιον να φτάσει στην κορυφή. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να του βάλουν τρικλοποδιά, αλλά πάντα βρίσκει τον τρόπο να τη γλυτώσει. Είναι εύκολο για αυτό το ζώδιο να γίνει πλούσιο, επειδή δεν φοβάται να πει στους ανθρώπους τι να κάνουν.




Τι λένε οι γιατροί για τα δημοφιλή παπούτσια που όλοι λένε ότι είναι «βολικά» ;

Είτε σας αρέσουν, είτε όχι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα παπούτσια Crocs, τα οποία άρχισαν να πωλούνται το 2002, έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια ζευγάρια σε 90 χώρες και έχουν έρθει για να μείνουν.

«Είναι υπέροχα για να βγάζεις βόλτα τον σκύλο ή για την αυλή όπου είναι πιθανό να πατήσω σε κάτι που θα είναι δύσκολο να καθαρίσω από τα παπούτσια μου, αλλά βγαίνει εύκολο με λίγο νερό από τα crocs μου», γράφει ένας θερμός υποστηρικτής τους στο Amazon.

«Εξαιρετική προστασία για τα δάχτυλα και ιδανικά να προχωράς άνετα. Επίσης, άνετα για ταξίδια σε τροπικά μέρη που έχουν νερό», αναφέρει ένας άλλος.

Όλα πολύ σωστά.

Τα Crocs είναι οικονομικά και κλασικά. Αλλά, τι λένε οι γιατροί και, μάλιστα, οι ποδίατροι για αυτά;

Δεν είναι και τόσο θερμοί υποστηρικτές τους, τουλάχιστον όχι αυτοί που μιλήσαμε.

«Δυστυχώς, τα Crocs δεν είναι κατάλληλη για ολοήμερη χρήση», είπε η Dr. Megan Leahy στην HuffPost. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι ενώ προσφέρουν καλή στήριξη στην καμάρα δεν είναι καλό να τα φοράμε για μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί δεν ασφαλίζουν εντελώς την φτέρνα. 

«Όταν η φτέρνα δεν είναι σταθερή, τα δάχτυλα έχουν την τάση να λυγίζουν, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδες, παραμόρφωση στα δάχτυλα, προβλήματα στα νύχια ή κάλους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν φορά κανείς συνέχεια σαγιονάρες», αναφέρει.

Ο Dr. Alex Kor, Πρόεδρος της αμερικανικής ακαδημίας ποδιάτρων αθλητική ιατρικής, είπε στην HuffPost ότι το πιο σημαντικό μέρος του παπουτσιού είναι ο πάτος, που συνδέει την φτέρνα με τα δάχτυλα. 

«Οι ασθενείς είναι πιο πιθανό να έχουν πόνο στα πόδια αν τα παπούτσια τους έχουν μαλακό πάτο», είπε ο Kor.

«Σε καθημερινή βάση, βλέπω ασθενείς που έρχονται στο γραφείο μου και παραπονιούνται για πόνο στην καμάρα ή στην φτέρνα και φοράνε Crocs», λέει ο ίδιος.

Η Leahy, ανέφερε στην HuffPost ότι τα crocs είναι μια χαρά για ταξίδια στην παραλία ή στην πισίνα, αλλά δεν πρέπει να φοριούνται σε μεγάλους περιπάτους. Έχω παρατηρήσει ότι τα παιδιά (και ενήλικες) έχουν την τάση να σκοντάφτουν και να πέφτουν με αυτά τα παπούτσια.




Δώστε οριστικό τέλος στα κουνούπια : Φυσικά, εύκολα και ανέξοδα...!!!!

Υποφέρουμε όλοι από τα τσιμπήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε χημικά αντεμοαπωθητικά που είναι τόσα βλαβερά για την υγεία μας.

Τι θα λέγετε να φτιάξουμε μία αλοιφή που διώχνει τα κουνούπια και εμείς θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, αφού δε θα έχουμε τα ενοχλητικά αυτά έντομα να μας χαλάνε την ηρεμία.

Τα ενοχλητικά έντομα και κουνούπια που δε μας αφήνουν σε ησυχία θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας με την αλοιφή που θα φτιάξουμε σήμερα.

Από όλες τις εποχές του χρόνου προτιμάμε το καλοκαίρι και φυσικά τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, παρόλα αυτά υπάρχει κάτι που αντιπαθούμε στο καλοκαίρι και αυτό είναι τα κουνούπια που δε μας αφήνουν σε ησυχία.

Γι'αυτό το λόγο ψάξαμε και βρήκαμε μια αλοιφή που θα μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από την παρουσία τους.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι ανυπομονείτε να μάθετε τη συνταγή για να φτιάξετε μια φυσική αλοιφή που θα διώχνει τα κουνούπια μακριά και θα μας απαλλάξει από τα ενοχλητικά τσιμπήματα τους.

Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας τη συνταγή για μια αλοιφή που έχει πολύ καλά αποτελέσματα και διώχνει τα κουνούπια μακριά, με αυτή την αλοιφή θα μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε να βγείτε στον κήπο ή την εξοχή και να κάνετε ήρεμα τη βόλτα σας ακόμα και τα βράδια, αγνοώντας φυσικά τα κουνούπια και τα υπόλοιπα ζουζούνια που υπάρχουν στη φύση.

Τα συστατικά της συνταγής που ακολουθεί υπάρχουν σε κάθε σπίτι, αφού είναι υλικά που χρησιμοποιήσουμε έτσι κι αλλιώς σε καθημερινή βάση στο νοικοκυριό μας.

Για την αλοιφή που διώχνει τα κουνούπια θα χρειαστείτε

Υλικά :

– Φυτικό λάδι της επιλογής σας ή baby oil

– Σαμπουάν

– Ξύδι

Διαδικασία:

– Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ίσες ποσότητες, γι'αυτό πρέπει να φροντίσετε ανάλογα την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε να βάλτε και την κατάλληλη δοσολογία.

– Σαν τελικό αποτέλεσμα θα λάβετε ένα λευκό γαλάκτωμα, η αλοιφή μας είναι έτοιμη, ήταν μία εύκολη και απλή διαδικασία με ακόμα πιο απλά υλικά.

Οδηγίες :

Βάζετε την αλοιφή σε όλα τα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, τις βραδινές κυρίως ώρες πριν βγείτε έξω ή όταν είστε στην εξοχή, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και τα κουνούπια θα φύγουν μακριά.




Οι Θεραπευτικές Δυνάμεις του Ήλιου…!!!!

Μια πληροφορία όσο αφορά τον ζωογόνο ήλιο και την ενεργοποίηση της υπόφυσης και επίφυσης που λίγοι γνωρίζουν! Μην καλύπτετε τα μάτια στον ήλιο…!!! 

Τα γυαλιά ηλίου, είναι πλέον απαραίτητο αξεσουάρ του ντυσίματος μας, όμως θα μπορούσε ο καθένας μας να μένει αρκετά μέσα στην ημέρα του χωρίς αυτά ώστε να εκτελούνται σημαντικές λειτουργίες του σώματος μέσω του Ηλίου..

Το πρώτο μέρος του σώματος από το οποίο εισέρχονται οι ευεργετικές δυνάμεις του ηλιακού φωτός και μετέπειτα επιδρούν σε όλο τον οργανισμό, είναι τα μάτια μας. Φορώντας γυαλιά Ηλίου, εμποδίζουμε το ηλιακό φως να μας διαπεράσει και επομένως δεν απολαμβάνουμε τα οφέλη του. 

Εάν θέλετε πραγματικά να επωφεληθείτε από την ευεργετική επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, πετάξτε τα γυαλιά Ηλίου!

Οι οφθαλμοί – φάεα, (φάεα= μάτια) είναι οι πύλες από τις οποίες ο Ήλιος περνά μέσα μας. Μέσα από τα οπτικά νεύρα των οφθαλμών που περνούν στον εγκέφαλο, η ηλιακή ενέργεια περνά στην επίφυση. Η επίφυση είναι ένας καθαρά φωτοευαίσθητος αδένας. 

Αυτό σημαίνει ότι ενεργοποιείται με ηλιακό φως. Έτσι παράγει την μελατονίνη και εκτελεί διάφορες άλλες λειτουργίες στις οποίες η “σύγχρονη” επιστήμη δεν δίνει μεγάλη προσοχή.( βλέπε: Η τέχνη της Αναπνοής- Αήρ).

Μέσα από την ενεργοποίηση της επίφυσης διεγείρεται η λειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος, με την λειτουργία του υποθάλαμου. Ο υποθάλαμος είναι το όργανο που με την ενεργοποίησή του, μεταφέρει παλμούς στην υπόφυση η οποία επίσης ενεργοποιείται.

Η υπόφυση είναι ο στρατηγός όλων των αδένων και ελέγχει την λειτουργία τους. Με την έμμεση ενεργοποίηση της υπόφυσης ρυθμίζεται η ομαλή έκκριση ορμονών σε όλο το σώμα.

Εάν δεν εντιθέμεθα στο ηλιακό φως λοιπόν με γυμνούς οφθαλμούς, εμποδίζουμε την αρμονική λειτουργία του ενδοκρινολογικού μας συστήματος, καθώς στερούμε το φως από την επίφυση όπου χωρίς αυτό δεν προωθείται η αρμονική λειτουργία της υπόφυσης.




*Από το "Οι Θεραπευτικές Δυνάμεις του Ήλιου"
Ευχαριστώ Φίτου Άννα 

Η καλύτερη εκδίκηση μερικές φορές είναι να αφήσεις τον άλλον με τις επιλογές του…!!!!

Έχετε χωρίσει, έχεις κλάψει μερόνυχτα αμέτρητα με αναφιλητά, σε έχει ξεφτιλίσει, σε έχει απατήσει, σε έχει προδώσει και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, κι εσύ διψάς για εκδίκηση για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Θέλεις και με το δίκιο σου να τον κάνεις να πονέσει, όσο πόνεσες κι εσύ. 

Δεν περίμενες ότι θα μπορούσε ποτέ να σου φερθεί με τέτοιο τρόπο ο άνθρωπός σου και τα βάζεις με τον εαυτό σου που δεν κατάφερες να καταλάβεις νωρίτερα με τι άνθρωπο είχες να κάνεις στην πραγματικότητα.

Περνούν πολλές σκέψεις από το μυαλό σου. Ξαφνικά η ιδέα της εκδίκησης σου φαίνεται πολύ γλυκιά. 

Κάθεσαι και καταστρώνεις με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις που θα ακολουθήσεις, ώστε να τον πληγώσεις από εκεί που δεν θα το περιμένει με τίποτα. Όσο καλά κι αν το οργανώσεις, το σχέδιό σου θα αποτύχει παταγωδώς. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάθεσαι και να σκέφτεσαι πώς θα τον πληρώσεις με το ίδιο τίμημα. Κάποιες φορές η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία αφήνοντας τον άλλον με τις συνέπειες των επιλογών του.

Με το να αδιαφορήσεις δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις ξεχάσει όλα όσα σου έχει κάνει, απλά αποφασίζεις να πας τη ζωή σου ένα βήμα παραπέρα και να μην αναλωθείς άλλο με την πάρτη του. Και πες μου, τι θα καταφέρεις ακριβώς με το να πάρεις εκδίκηση; Δε θα αλλάξει απολύτως τίποτα. 

Εκείνος από τη μία δεν πρόκειται να βάλει μυαλό κι από την άλλη εσύ θα έχεις πέσει στο επίπεδό του και θα χάσεις τον εαυτό σου. Το αποτέλεσμα θα είναι να απεχθάνεται και να μισεί ο ένας τον άλλο για την υπόλοιπη ζωή σας κι αυτά καλό είναι να μη γίνονται.

Η εκδίκηση είναι αδυναμία κατ΄εμέ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις και για εκείνον αλλά πρωτίστως για τον εαυτό σου είναι να τον αφήσεις μόνο του. Μόνο του με τις επιλογές του. Ο χρόνος τα ξεκαθαρίζει όλα. 

Με το χρόνο θα καταλάβεις αν μετάνιωσε ή όχι για τα όσα σου έκανε, αν είναι καλύτερα μακριά σου και φυσικά θα έχεις καταφέρει να κρατήσεις την αξιοπρέπειά σου ακέραιη και δεν θα έχεις υποπέσει στον μικροπρεπισμό της εκδίκησης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το να βλέπεις μετανιωμένο εκείνον που σε πλήγωσε στο παρελθόν. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σου αρκεί. Ό,τι κάνει κανείς, του επιστρέφεται πίσω από το σύμπαν και με το πολλαπλάσιο μάλιστα.

Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου και την καλή σου διάθεση, κάνε τη ζωή σου και να θυμάσαι πάντα ότι ρόδα είναι και γυρίζει. Όλα περνούν κάποια στιγμή και τελικά αυτό που μένει είναι να ξέρεις ότι μετά την απώλειά του, εσύ έκανες μονάχα βήματα προς τα μπρος και έρχεσαι όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση της ευτυχίας και της επιτυχίας.




Θεώνη Σταματοπούλου – neopolis.gr

Ο Γάμος …έχει και απαραίτητους όρους…!!!

Είναι ένα ζευγάρι αρραβωνιασμένο για 2 χρόνια περίπου.

Τελικά αποφασίζουν να παντρευτούν.

Κάθονται λοιπόν να συζητήσουν για το γάμο.

Ο άντρας -βαρύς κι ασήκωτος- λέει στη γυναίκα:

– Κοίταξε γυναίκα, για να παντρευτούμε, εγώ θέτω 3 απαραίτητους όρους.

– Εντάξει, για πες τους, λέει η γυναίκα.

– Πρώτον, θέλω κάθε πρωί μόλις ξυπνάω, να βρίσκω το καφεδάκι μου έτοιμο, ζεστό πάνω στο τραπέζι, ανεξάρτητα αν το πιω… ή όχι

– Δεύτερον, θέλω κάθε μεσημέρι που θα γυρίζω από τη δουλειά να βρίσκω έτοιμο και ζεστό το φαϊ μου, ανεξάρτητα αν θα το φάω… ή όχι.

– Τρίτον, θέλω κάθε βράδυ που θα γυρίζω από το καφενείο να βρίσκω έτοιμες τις παντόφλες μου μπροστά στο καναπέ με τη τηλεόραση ανοιχτή, ανεξάρτητα αν τις φορέσω… ή όχι.

– Εντάξει, λέει η γυναίκα, τους δέχομαι τους όρους σου. Εγώ μόνο έναν μικρό όρο βάζω.

– Ωραία, λέει ο άνδρας, πες τον.

– Το sex αρχίζει κάθε βράδυ στις 23:00 ανεξάρτητα αν είσαι εσύ εδώ …ή όχι!




Δες την όμορφη πλευρά της ζωής...!!!!

                      
Εστίασε στην ευτυχία
Κάνε καθημερινά οτιδήποτε σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα και δίνει νόημα στη ζωή σου. Σε πολλές περιπτώσεις το πρόγραμμα μας είναι φορτωμένο με πολλά πράγματα που μας βαραίνουν, που μας ρίχνουν ψυχολογικά. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε εξαντλημένοι και χωρίς διάθεση. Βάλε λοιπόν στο πρόγραμμα περισσότερα από αυτά που σε κάνουν να νιώθεις καλά και δες τη ζωή σου να αλλάζει.

Εστίασε στην ευημερία
Σε αρκετές περιπτώσεις κάνουμε πολύ καλά, πράγματα που δεν χρειάζεται να γίνουν καθόλου ή πράγματα που δεν μας αποφέρουν κάποιο σημαντικό όφελος. Το σημαντικό λοιπόν είναι να αξιοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ικανότητες και τα ταλέντα μας με απώτερο σκοπό να ωφελήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και να λαμβάνουμε όσα μας αξίζουν. Εστίασε στην ευημερία και την αφθονία. Ζήσε όπως σου αρμόζει.

Εστίασε στη θετικότητα
Σε πολλές περιπτώσεις είναι πρόκληση να σκεφτόμαστε θετικά, αλλά ακριβώς εκεί είναι το σημαντικό. Οτιδήποτε εύκολο δεν έχει πάντα αξία. Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορούμε να βλέπουμε κάτι θετικό σε οτιδήποτε. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι: ουδέν κακόν αμιγές καλού. (Δεν υπάρχει κακό, χωρίς καθόλου καλό μέσα του). Στρέψε τη προσοχή σου στη θετική πλευρά της ζωής, σίγουρα υπάρχουν πολλά άσχημα, όμως υπάρχουν πολύ περισσότερα θετικά.

Εστίασε στις λύσεις
Το να αναλύεις συνεχώς προβλήματα και να αναπαράγεις διαρκώς τα ίδια δεν σε ωφελεί με κανένα τρόπο. Αντί να εστιάζεις στο πόσο άσχημα μπορεί να είναι τα πράγματα, εστίασε στο τι μπορεί να γίνει για να πάνε καλύτερα. Όπως κι αν είναι η κατάσταση σίγουρα υπάρχουν λύσεις, επομένως, το να προσανατολίζεσαι στο να τις βρεις είναι πολύ πιο εποικοδομητικό από το να εστιάζεις στα αρνητικά.

«Αν πιστεύεις ότι το να αισθάνεσαι άσχημα και το να ανησυχείς συνεχώς θα αλλάξει ένα δεδομένο, τότε ζεις σ’ έναν άλλον πλανήτη και σε μια διαφορετική πραγματικότητα».    Wayne W. Dyer




John Evans – 
Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης και Προσωπικής Εξέλιξης

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πραγματικότητα μας…!!!!

ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για την ευτυχία μου;
ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για τη δυστυχία μου;

ΠΟΙΟΣ είναι υπεύθυνος για τη ζωή μου, για τον τρόπο που ξοδεύω το χρόνο μου και την ενέργεια, για τις καταστάσεις που βρίσκομαι μπλεγμένος, για τον τρόπο που σχετίζομαι με τους άλλους και για το πώς νιώθω μέσα μου τον εαυτό μου; ΠΟΙΟΣ;

Ποιος λες εσύ πως είναι υπεύθυνος για τη ζωή σου και για το πώς αισθάνεσαι και για το πώς προχωρεί η ζωή σου; Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευτυχία και τη δυστυχία ΣΟΥ;

Μια επιπόλαιη ματιά στο θέμα μπορεί να φέρει απαντήσεις όπως ο άνδρας ή η γυναίκα μου, ή τα παιδιά, ή οι γονείς, ή η κυβέρνηση, ή το οικονομικό σύστημα ή πολλοί και διάφοροι άλλοι εξωτερικοί παράγοντες.

Πολλοί άνθρωποι φαντάζονται πως μπορούν να εξαρτώνται από αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες για να τους φέρουν ευτυχία ή ικανοποίηση. 

Σε όλη μου τη ζωή μέχρι τώρα, δεν έχω ποτέ συναντήσει ένα άτομο που να έχει αποκτήσει διαρκή ευτυχία ή ικανοποίηση σαν αποτέλεσμα οποιουδήποτε εξωτερικού παράγοντα αυτού του είδους. 

Έχω δει μάλλον το αντίθετο, πως οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι κατά το βαθμό που εναποθέτουν τη δύναμη και την ευθύνη για την ευτυχία και την ασφάλειά τους έξω από τον εαυτό τους. 

Αυτός που προσδοκάει πως μια σχέση, το χρήμα, ένα επάγγελμα ή κάποιο άλλο αντικείμενο, κατάσταση ή σχέση, πρόκειται να τον κάνει περισσότερο από πρόσκαιρα ικανοποιημένο, ζει σε μια πολύ εύθραυστη ψευδαίσθηση. 

Αυτή η ψευδαίσθηση σπάει εύκολα, γιατί βασίζεται πάνω σε μια πολύ μεγάλη παρανόηση, πως δεν είμαστε δηλαδή υπεύθυνοι για το πώς νιώθουμε.

Κάθε άτομο είναι προσωπικά υπεύθυνο για την ευτυχία και τη δυστυχία του, για την αρρώστια και την υγεία του, για την ανάπτυξη και την οπισθοδρόμησή του. 

Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω σε κανέναν άλλο και δεν μπορούμε να επιρρίπτουμε την ευθύνη σε κανέναν άλλο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να βοηθούμε ο ένας τον άλλο, να μοιραζόμαστε και να δίνουμε αγάπη, συμπόνια και υποστήριξη ο ένας στον άλλο. 

Αλλά δεν μπορούμε να παίρνουμε πάνω μας την ευθύνη για την ευτυχία ή τη δυστυχία των άλλων και δεν μπορούμε να μεμφόμαστε ή να φορτώνουμε την ευθύνη για την ευτυχία ή δυστυχία μας πάνω στους άλλους. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να κάνουμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο, υγιή, σίγουρο και ικανοποιημένο.

Για να μεταμορφώσουμε τη δυστυχία μας, την αρρώστια, την ανικανοποίηση και την ανασφάλεια, σε ευτυχία, υγεία, ικανοποίηση και ασφάλεια, πρέπει πρώτα να γίνουμε ικανοί να αναλύσουμε πώς δημιουργούμε την παρούσα μας πραγματικότητα. Αυτό απαιτεί ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΥΤΟ-ΑΝΑΛΥΣΗ.




Πηγή: Από το «η ψυχολογία της ευτυχίας» του 
ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΑΤΖΕΜΥ

Το σώμα μας αναγεννάται κάθε 365 μέρες...!!!!

ΓΕΓΟΝΟΣ: ολόκληρο το σώμα σας ξαναδημιουργείται σε λιγότερο από 2 χρόνια – και το 98% σε λιγότερο από ένα χρόνο. Κάθε κύτταρο στο σώμα

ΓΕΓΟΝΟΣ: ολόκληρο το σώμα σας ξαναδημιουργείται σε λιγότερο από 2 χρόνια – και το 98% σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Κάθε κύτταρο στο σώμα σας τελικά πεθαίνει και αντικαθίσταται με νέα κύτταρα. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να οικοδομήσουμε ένα νέο σώμα!

Το DNA σας ανανεώνεται κάθε 2 μήνες.

Το δέρμα σας ανακατασκευάζεται σε 1 μήνα. (ιδιαίτερα τη νύχτα)

Το συκώτι σας ανακατασκευάζεται σε 6 εβδομάδες.

Η επένδυση στο στομάχι σας δημιουργείται ξανά σε 5 ημέρες.

Ο εγκέφαλός σας ανακατασκευάζεται σε 1 χρόνο.

Το αίμα σας ανακατασκευάζεται σε 4 μήνες.

Το σώμα σας δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκελετό σε 3 μήνες.*

Σκεφτείτε λοιπόν, ότι καθώς ολοένα και περισσότερες έρευνες συμπεραίνουν ότι η σκέψη και τα συναισθήματά διαμορφώνουν τα κύτταρά, τη χημεία του σώματος καθώς και το DNA μας, πόσο σημαντικό αντίκτυπο έχει στην υγεία μας η αλλαγή στάσης ζωής. 

Όσο πιο μόνιμη η αλλαγή, τόσο τα νέα κύτταρα του σώματός μας θα φέρνουν ολοένα και καλύτερη ποιότητα ζωής

*(Κάποιες έρευνες αναφέρουν δύο χρόνια και κάποιες άλλες 10 χρόνια)




Όσο πιο έντονα ζεις, τόσο πιο ήσυχα θα γεράσεις…!!!!

Αφήσου να τρέξεις, να γλιστρήσεις, να πέσεις, να ματώσεις, να τραγουδήσεις, να ερωτευτείς, να πληγωθείς, να γιατρευτείς… να γελάσεις με τη ζωή, με σένα… με τους φόβους και τα διλήμματα σου…

Πότε αρχίζει να γερνάει ο άνθρωπος;
Μετά τα πενήντα; Τα εξήντα; Τα εβδομήντα;
Από τη Στιγμή που Γεννιέται Αρχίζει να Γερνάει!

Μη νομίζεις ότι έχεις χρόνο, ήδη κυλά αντίστροφα. Γι’ αυτό ζήσε έντονα!

Δες την ζωή σαν παιχνίδι και παίξε μαζί της. Αφήσου να τρέξεις, να γλιστρήσεις, να πέσεις, να ματώσεις, να τραγουδήσεις, να ερωτευτείς, να πληγωθείς, να γιατρευτείς… να γελάσεις με τη ζωή, με σένα… με τους φόβους και τα διλήμματα σου…

Και ξαναμπές στο παιχνίδι…

Τσαλακωμένος δε λέω και με σκαμμένες πληγές…
με ψυχή όμως αναλλοίωτη, ανάλαφρη, ατόφια και γεμάτη ζωή
έτοιμη να φτερουγίσει σε καινούργιες προκλήσεις

Και να ξέρεις ότι
Όσο πιο Έντονα Ζεις, Τόσο πιο Ήσυχα θα Γεράσεις!!!

Το ανικανοποίητο δεν θα ερωτοτροπεί με τις σκέψεις σου…
Δεν θα χρειάζεται να αναπολείς τις στιγμές που έχασες….
αυτά που δεν τόλμησες να ζήσεις…
γιατί μυαλό και καρδιά θα είναι γεμάτα

Και μπορεί οι ρυτίδες να ζωγραφίζουν
στο πρόσωπο σου τις εμπειρίες…
τα βήματα σου να μικραίνουν στο χρόνο….


οι χτύποι της καρδιάς σου να γίνονται πιο αργοί….
η ησυχία όμως μέσα σου θα έχει μεγαλείο και ομορφιά

γιατί θα ξέρεις ότι δεν ξεπουλήθηκες μέσα σε ένα πρέπει κι ένα γιατί
ΑΛΛΑ ΕΖΗΣΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ!!!




Δέσποινα Παλαμάρη

Ένα είναι βέβαιο : Η ζωή θα σου επιστρέψει ό,τι έδωσες ή στέρησες…!!!!

Αν δεν το πίστεψες τότε δεν άξιζε να γίνει…

Ό,τι δεν πιστεύεις σημαίνει πως δεν αξίζει να πραγματοποιηθεί…

Αν όλα είναι ρευστά, ένα είναι βέβαιο. H ζωή θα σου επιστρέψει ότι έδωσες ή στέρησες.

Ο έρωτας θα σου χτυπάει πάντα την πόρτα όταν εσύ νομίζεις πως την έχεις κλειδώσει για πάντα…

Η αγάπη εμφανίζεται πάντα με παράδοξο τρόπο. Mην τρομάζεις, δώσε της χρόνο..

Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου σημαίνει να αποδέχεσαι αυτά που σε περιβάλλουν..

Μέσα στο αγαπάτε αλλήλους ξεχάσαμε κάτι βασικό… να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Θα ξαναερωτευτείς, εκεί που θα πεις πως δεν θα ξαναυπάρξει έρωτας.

Για να αγαπηθείς αληθινά πρέπει να μάθεις να αγαπάς. Ολοκληρωτικά. Χωρίς προσδοκίες.

Η αγάπη έχει πολλά χρώματα… αν τη συνθέσεις σωστά γίνεται ουράνιο τόξο.

Να θυμάσαι ο άνθρωπος που φθονεί, πρώτα έχει μισήσει τον εαυτό του.

Στην κακία να απαντάς με αδιαφορία, τότε αυτός που σε προσβάλλει αναρωτιέται τι έκανε λάθος…

Μην στοχεύεις με κλίμακα, στόχευε στο άπειρο και ποιος ξέρει που θα φτάσεις…

Ομορφιά είναι ό,τι βγαίνει από μέσα προς τα έξω. Το από έξω μόνο του είναι βιτρίνα..

Το χθες είναι ανάμνηση, το αύριο υπόθεση και το σήμερα η πραγματικότητά σου!

Όταν ξυπνάς, η πρώτη σκέψη σου είναι αυτή που θα καθορίσει τη μέρα σου. Οπότε επίλεξε τι θα σκεφτείς…

Άνθρωπός σου να λέγεται αυτός που μπήκε στη ψυχή σου και όχι στο σώμα σου.

Το άγχος είναι ο τρόπος που σου δείχνει το σώμα σου πως η ψυχή σου φοβάται…




Κωνσταντινίδου Ιωάννα 
Ψυχοθεραπεύτρια – Ομοιοπαθητικός

Τι να «κόψετε» για να μη σας προδώσει η καρδιά σας στα 50…!!!!

Ορισμένα τρόφιμα που σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων στη μέση ηλικία αναδεικνύουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε νέα τους μελέτη.

Δείτε ποια είναι και βγάλτε τα από τη διατροφή σας.

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο τρόφιμο για την καρδιά – 150 γραμμάρια εκτοξεύουν τον κίνδυνο

Δύο κοινά διατροφικά μοτίβα, που περιλαμβάνουν υψηλή κατανάλωση σοκολάτας και γλυκών μπορεί να σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου στη μέση ηλικία, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMC Medicine.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εντόπισαν δύο δίαιτες που σχετίστηκαν με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θανάτου στη μέση ηλικία. 

Η πρώτη περιελάμβανε πολλή σοκολάτα, γλυκίσματα, βούτυρο και λευκό ψωμί και λίγα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. 

Η δεύτερη περιελάμβανε πολλά ροφήματα με σακχαρούχα γλυκαντικά, χυμούς φρούτων, σοκολάτα, προιόντα ζαχαροπλαστείου, επιτραπέζια ζάχαρη και συντηρητικά και λίγο βούτυρο και τυρί υψηλών λιπαρών.

Για να εξετάσουν τις επιδράσεις της διατροφής στον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας, οι συγγραφείς ανέλυσαν δεδομένα 116.806 ενηλίκων από την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, με ηλικία από 37 έως 73 ετών και μέση ηλικία τα 56 έτη. 

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν το φαγητό που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών και στη συνέχεια οι ερευνητές αναγνώρισαν τα θρεπτικά συστατικά τις ομάδες τροφίμων που είχαν καταναλώσει οι συμμετέχοντες και υπολόγισαν τα περιστατικά καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας, μέσω αρχείων εισαγωγής στο νοσοκομείο και θανάτων μέχρι το 2017 και το 2020 αντίστοιχα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι ακολουθούσαν την πρώτη διατροφή ήταν πιο πιθανό να είναι άνδρες, νέοι, με οικονομικά προβλήματα, καπνιστές, λιγότερο δραστήριοι σωματικά, παχύσαρκοι ή υπερτασικοί σε σύγκριση με όσους η διατροφή τους δεν είχε υψηλή περιεκτικότητα στα τρόφιμα που ανήκουν στη δίαιτα αυτή. 

Στην ομάδα της πρώτης διατροφής, τα άτομα που ήταν νεότερα των 60 ετών ή υπέρβαρα ή παχύσαρκα είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων από εκείνα που ήταν μεγαλύτερα των 60 ετών ή είχαν φυσιολογικό βάρος.

Από την άλλη πλευρά, οι συμμετέχοντες που ακολουθούσαν τον δεύτερο τύπο διατροφής, βρέθηκε πως είχαν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και θνησιμότητας, παρόλο που έτειναν να είναι σωματικά δραστήριοι και ήταν λιγότερο πιθανό να καπνίζουν ή να πάσχουν από παχυσαρκία, υπέρταση, διαβήτη ή υψηλή χοληστερόλη, σε σύγκριση με όσους δεν ακολουθούσαν αυτή τη διατροφή. 

Γυναίκες, άτομα νεότερα των 60 ετών ή πάσχοντες συγκεκριμένα από παχυσαρκία είχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, αν κατανάλωναν διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε τρόφιμα της δεύτερης δίαιτας.

Οι συγγραφείς προειδοποιούν ότι η παρατηρητική φύση της μελέτης δεν επιτρέπει συμπεράσματα για κάποια αιτιώδη σχέση ανάμεσα στη διατροφή, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη θνησιμότητα. 

Επιπλέον, καθώς τα διατροφικά δεδομένα λήφθηκαν από ατομικές αξιολογήσεις του 24ωρου και όχι από μια συνεχιζόμενη χρονική περίοδο, μπορεί να μην αντιπροσωπευτικά της διατροφής των συμμετεχόντων επί μακρόν. 

Οι μελλοντικές έρευνες θα μπορούσαν να διερευνήσουν τους πιθανούς λόγους για τους συσχετισμούς ανάμεσα στις διατροφές που εξετάστηκαν σε αυτή τη μελέτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τη θνησιμότητα.

«Η έρευνά μας υποδεικνύει ότι η χαμηλότερη κατανάλωση σοκολάτας, ειδών ζαχαροπλαστικής, βουτύρου, ψωμιού χαμηλού σε φυτικές ίνες, ροφημάτων με σακχαρούχα γλυκαντικά, τυποποιημένων χυμών φρούτων, επιτραπέζιας ζάχαρης και συντηρητικών θα μπορούσε να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων ή θανάτου κατά τη μέση ηλικία. 

Τα συμπεράσματά μας βρίσκουν συνάφεια και με προηγούμενη μελέτη που υποδείκνυε ότι η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν λιγότερα σάκχαρα και θερμίδες μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. 

Τα ευρήματα αυτής της μελέτης θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας διατροφικής συμβουλευτικής με βάση τα τρόφιμα που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ακολουθούν μια πιο υγιεινή διατροφή και να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων», καταλήγει η Carmen Piernas, συγγραφέας της μελέτης.




Σπάει την γκαντεμιά : Το μοναδικό ζώδιο που θα δει λεφτά και τύχη το καλοκαίρι του 2021...!!!!

Σπάει την γκαντεμιά: Το μοναδικό ζώδιο που θα δει λεφτά και τύχη το καλοκαίρι του 2021 

Το 2020 ήταν αναμφίβολα η χειρότερη χρονιά της δεκαετίας. Αν και το πρώτο πεντάμηνο δεν σάρωσε ακριβώς, όλοι περιμένουν και ελπίζουν ότι το 2021 θα είναι καλύτερο και στηρίζουν αυτή τους την προσδοκία σε ένα πολύ απλό θεώρημα: «Δηλαδή πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;».

Όσοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο λένε ότι το 2021 θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές γιατί όταν πιάνεις πάτο μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας.

Όσοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο φοβούνται όμως ότι το 2020 μπορεί να ήταν απλώς το τρέιλερ του 2021. Και τα χειρότερα να τα δούμε φέτος.

Οι αστρολόγοι πάντως συμφωνούν ότι ένα ζώδιο φέτος το καλοκαίρι θα δει την τύχη να του χαμογελά σε επαγγελματικό, οικονομικό και αισθηματικό επίπεδο. Και αυτό είναι ο Τοξότης!

Αν λοιπόν ανήκετε στο συγκεκριμένο ζώδιο μπορείτε να ατενίζετε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, με τις ευκαιρίες να είναι πολλές και η τύχη πάντα με το μέρος σας.

Οι υπόλοιποι υπομονή και κουράγιο. 7 μήνες είναι ακόμα θα περάσουν. Εδώ πέρασε το 2020, στο 2021 θα κολλήσουμε;




Δεν χρειάζομαι κανέναν για να είμαι καλά. Μονάχα εμένα…!!!!

Δεν υποβόσκει η ευτυχία μου ούτε η ισορροπία μου σε εσένα. Εγώ είμαι μια μονάδα, ανεξάρτητη από εσένα. Δεν μπορεί να με συμπληρώσει κανείς, είμαι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Με αγάπη και συνειδητότητα, επιλέγουμε από κοινού να συμπορευόμαστε στο ταξίδι της ζωής.

Όταν είμαστε ερωτευμένοι δείχνουμε τα καλύτερα «φρούτα» μας. Είμαστε η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού μας.

Όταν όμως ο έρωτας γίνεται ρουτίνα και χάνει τα χρώματα του, μαζί του και εμείς ξεθωριάζουμε. Παύουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο όταν ο ενθουσιασμός μας κατακλύζει. 

Δεν βγαίνει αβίαστα η καλοσύνη και αγάπη στην καθημερινότητα μας.

Σαν να έχουμε ανάγκη κάποιον για να ανθίσουμε, σαν να μην αξίζει να το κάνουμε για εμάς τους ίδιους. Σαν να μην αρκεί η αγάπη που έχουμε για τον εαυτό μας για να διατηρήσει την φλόγα ζωντανή μέσα μας.

Πρέπει να φροντίζουμε τον νου μας, το σώμα μας και την ψυχή μας με τον ίδιο ενθουσιασμό, όπως όταν προσέχουμε κάποιον αλλά και εμάς τους ίδιους, όταν είμαστε ερωτευμένοι. Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική και ο πυρήνας όλων.

Να μην γίνουμε νάρκισσοι και εγωκεντρικοί, αλλά να αγαπάμε τον εαυτό μας περισσότερο από όσο συνήθως τολμάμε.

Το να αγαπάμε τον εαυτό μας δεν μειώνει την αγάπη μας προς τους άλλους, αντιθέτως την μεγεθύνει.

Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, θα αγαπάμε και τους γύρω μας ουσιαστικά.

Αν αγαπάμε πρωτίστως τον εαυτό μας, παύουμε να είμαστε θύματα καταστάσεων. Σταματάμε να συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα που κάποτε νομίζαμε πως μας άξιζαν.

Αν αγαπάμε τον εαυτό μας, θα σταματήσουμε τις σχέσεις εξάρτησης, τις σχέσεις από συνήθεια και αυτές που στηρίζονται στις ανασφάλειες μας και θα χαρίζουμε την αγάπη μας εκεί που πραγματικά αξίζει.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας θέτει όρια.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας διδάσκει στα παιδιά μας να σέβονται το εαυτό τους. Αφού τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από το παράδειγμα.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας, μας ωθεί να κλείσουμε πόρτες που αφήσαμε μισάνοιχτες πίσω μας να αναμένουν και να μας κρατάνε μεταίωρους ανάμεσα στο παρελθόν και στον μέλλον.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας, μπορεί να μας αλλάξει, να μας απελευθερώσει από δεσμά που μας πνίγουν και να μας ανοίξει νέους ορίζοντες.

Η αγάπη προς τον εαυτό μας θέτει την ψυχή μας ελεύθερη, να μην είναι πια δέσμια θυμού, απωθημένων και ανθρώπων.

Η ελευθερία αυτή μας ωθεί ένα βήμα πιο κοντά στην αγαλλίαση.

“Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιές για μένα. Από φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις και από ό,τι με τραβούσε συνεχώς μακριά από τον ίδιο μου τον εαυτό. Στην αρχή το ονόμαζα “υγιή εγωισμό”. Αλλά σήμερα ξέρω ότι είναι ΑΥΤΑΓΑΠΗ”. Τσάρλι Τσάπλιν




Μαρία Πολυμήλη
Image artist: Peter Mitchev