Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Πώς θα ενισχύσετε την εσωτερική σας δύναμη.....!!!!!!

Η θέλησή μας επηρεάζει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους, τις ιδέες που καλλιεργούμε, τα βήματα που κάνουμε στη ζωή μας. Ακολουθούν 5 tips για το πώς να χτίσετε την εσωτερική σας δύναμη.

Όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές με κάποιον τρόπο. Ορισμένοι μπορεί να έχουν πιο δύσκολα εμπόδια από άλλους αλλά άσχετα από τις διαφορές όλοι μοιραζόμαστε παγκόσμια σύνδεση στο γεγονός ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις.

Ωστόσο είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε τις προκλήσεις που καθορίζει πώς προχωράμε την υπόλοιπη ζωή μας, δήλωσε ο φυσιοθεραπευτής και συγγραφέας Piero Ferrucci.

Η θέλησή μας επηρεάζει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους, τις ιδέες που καλλιεργούμε, τα βήματα που κάνουμε στη ζωή μας. Χρειάζεται να σιγουρευτούμε ότι δουλεύει καλά, αλλιώς έχουμε πρόβλημα.

Πρέπει να χτίσουμε την εσωτερική μας δύναμη επειδή χωρίς αυτή μπορεί να γίνουμε θύματα των περιστάσεων.
Διακινδυνεύουμε να ορίζουν άλλοι ή η τύχη τη ζωή μας.

Η εσωτερική θέληση ή δύναμη που έχουμε μέσα μας, για να μας οδηγήσει σε νέα όρια είναι σαν ένας μυς που μπορεί να αναπτυχθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές μικρές ασκήσεις, δήλωσε ο Ferrucci.

Ακολουθούν 5 tips για το πώς να χτίσετε την εσωτερική σας δύναμη.

Δημιουργήστε ιερό χώρο μέσα σας
Μια ισχυρή εσωτερική θέληση θα σας επιτρέψει να απομυθοποιήσετε πολλές στρεσογόνες καταστάσεις και να λάβετε λογικές αποφάσεις, εξηγεί ο Ferrucci. Μπορείτε εν μέρει να το καταφέρετε χρησιμοποιώντας χρόνο για να ανακαλύψετε το κέντρο σας.

Ακούτε για τη σημασία του να βρείτε ένα ιερό χώρο στο σπίτι σας, αλλά επίσης πρέπει να μάθετε να βρίσκετε ιερό χώρο στον εαυτό σας. Παίρνουμε καλύτερες αποφάσεις όταν είμαστε καλύτερα επικεντρωμένοι.

Ένας τρόπος να το καταφέρουμε είναι να μάθουμε να αναπνέουμε. Είναι το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε για να νιώθετε ισορροπημένοι. Ο Ferrucci προτείνει επίσης το διαλογισμό ή το να κάθεστε απλώς στη σιωπή για λίγα λεπτά ώστε να καθαρίσετε το μυαλό σας.

Ανοιχτείτε σε προκλήσεις
Βάζοντας τον εαυτό μας έξω από τη ζώνη στην οποία νιώθουμε άνετα, αυτομάτως χτίζουμε ευελιξία έναντι του αγνώστου, δήλωσε ο Ferrucci. Θα πρέπει πάντα να βρίσκουμε καταστάσεις στις οποίες μπορούμε να κάνουμε καλή χρήση της δύναμής μας. Πάρτε ένα ρίσκο ή κάντε κάτι που αντιτίθεται στις συνήθειές σας.

Οι πράξεις δύναμης μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κάνουμε ένα δύσκολο τηλεφώνημα μέχρι να δοκιμάσουμε μια νέα άσκηση.

Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι που αλλιώς θα είχαμε φυσιολογικά αναβάλει επειδή θα αισθανόμαστε άβολα.
Ο Ferrucci σας προτρέπει να σκεφτείτε μια μικρή πράξη κουράγιου και στη συνέχεια να την κάνετε.

Το να αναλαμβάνετε ρίσκα αποτελεί τρόπο ανανέωσης του εαυτού μας, ανοίγει νέους δρόμους και τελικά επεκτείνει την εσωτερική μας δύναμη.

Θυμηθείτε μια στιγμή που ήσασταν δυνατοί στο παρελθόν
Καταφέρατε κάποιο project στη δουλειά; Ήσασταν βράχος για ένα φίλο που είχε ανάγκη;

Μπορεί να έχετε εφαρμόσει την εσωτερική δύναμη σε πολλές πλευρές της ζωής σας, απλώς πρέπει να τις θυμηθείτε ώστε να καλλιεργήσετε τη δύναμη να τις κάνετε πάλι.

Ακόμα και άνθρωποι που αισθάνονται αδύναμοι και αγχωμένοι, συνήθως μπορούν να βρουν στιγμές που ένιωθαν δυνατοί, δήλωσε ο Ferrucci. 

Χρησιμοποίησαν την εσωτερική τους δύναμη σε κάποια κατάσταση - μπορεί και προς έκπληξή τους - και όταν στη συνέχεια το θυμούνται η στάση τους αλλάζει. Πολλοί από εμάς ήδη έχουμε εσωτερική δύναμη, απλώς ξεχνάμε ότι την έχουμε.

Σκεφτείτε τα καλά σας σημεία
‘Όλοι έχουμε ανασφάλειες αλλά οι καλές συνήθειές μας είναι αυτές που μας κάνουν πιο δυνατούς, χωρίς να το γνωρίζουμε, δήλωσε ο 

Ferrucci. Είστε υποστηρικτικός πατέρας; Πιστός φίλος; Αυτές είναι καλές ιδιότητες. Κάντε ένα κατάλογο με όλα όσα σας αρέσουν και νιώθετε ότι έχουν αναπτυχθεί στον εαυτό σας. Αν δεν σκεφτόμαστε τα ισχυρά μας σημεία ξεχνάμε τι είναι αυτό που μας κάνει δυνατούς.

Κάντε διάλειμμα από τους περισπασμούς
Τα οφέλη της ‘’αποκαλωδίωσης’’ φαίνονται αμέτρητα και σύμφωνα με τον Ferrucci, η πιο λογική χρήση των συσκευών μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να χτίσουμε εσωτερική δύναμη. Αν αφήσουμε τις συσκευές στην άκρη κάνουμε διάλειμμα από εθισμό χαμηλού επιπέδου τον οποίον έχουμε αναπτύξει με τα κινητά μας τηλέφωνα.

Κάθε φορά που αποφεύγουμε την ανάγκη μας να συνδεθούμε, λίγο περισσότερο, οξύνουμε τη θέλησή μας. Συχνά η θέληση είναι ασθενής ή απούσα επειδή είμαστε πολύ αφηρημένοι. Ο ειδικός δεν είναι κατά της τεχνολογίας αλλά θεωρεί ότι μπορούμε να την αναβάλουμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ώρα για να αναπνεύσουμε και να αποτραβήξουμε τον εαυτό μας από τα μηνύματα.




Πηγές: Ξένος τύπος.

Πες μου πότε γεννήθηκες, να σου πω από τι θα αρρωστήσεις.....!!!!!!!!

Κι όμως, δεν είναι... αστρολογικό. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ο μήνας γέννησης επηρεάζει το πόσο εύκολα θα αρρωστήσει κανείς και από τι.

Πες μου ποιον μήνα γεννήθηκες, να σου πω πόσο συχνά θα αρρωσταίνεις και από τι.

Ακούγεται λίγο σαν ιατρική αστρολογία, αλλά - καθ' όλα αξιοσέβαστοι - αμερικανοί επιστήμονες βρήκαν ότι υπάρχει όντως συσχέτιση μεταξύ του μήνα που έχει γεννηθεί κάποιος και την κατάσταση της υγείας στην κατοπινή ζωή του.

Έτσι, όσοι έχουν γεννηθεί τον Μάιο, κινδυνεύουν λιγότερο να αρρωστήσουν από οτιδήποτε, ενώ όσοι γεννήθηκαν Οκτώβριο, είναι οι πιο...γκαντέμηδες, αφού αυτοί είναι γενικά και οι πιο αρρωστιάρηδες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent. 

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Ινστιτούτου Επιστήμης Δεδομένων του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή βιοϊατρικής πληροφορικήςΝίκολας Τατονέτι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Συλλόγου Ιατρικής Πληροφορικής (Journal of American Medical Informatics Association),ανέλυσαν ιατρικά ιστορικά 1,7 εκατ. ασθενών και συσχέτισαν 1.688 ασθένειες με τον μήνα γέννησης κάθε ατόμου.

Δεν χρειάζεται πανικός
Η στατιστική ανάλυση έδειξε ότι για 55 παθήσεις υπάρχει σαφής συσχέτιση του σχετικού κινδύνου εμφάνισης της νόσου με τον μήνα γέννησης του ασθενούς. 

Οι ερευνητές διευκρίνισαν πάντως ότι δεν πρέπει να πανικοβάλλεται κανείς (ιδίως αν έχει γεννηθεί Οκτώβριο), καθώς ο σχετικός παράγων κινδύνου είναι μικρός, αν συγκριθεί με άλλους πολύ σοβαρότερους παράγοντες, όπως η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης.

Προηγούμενες μικρότερες μελέτες για επιμέρους παθήσεις, όπως το άσθμα και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), είχαν δείξει επίσης ότι υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στις νόσους αυτές και στην ημερομηνία γέννησης.

Η νέα μελέτη, που είναι η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, έδειξε ότι όντως ότι όσοι έχουν γεννηθεί Ιούλιο και Οκτώβριο, κινδυνεύουν περισσότερο από άσθμα, ενώ για τη ΔΕΠΥ ο κατ' εξοχήν μήνας κινδύνου είναι ο Νοέμβριος.

Οι γεννημένοι τον Μάρτιο κινδυνεύουν περισσότερο από διάφορες καρδιακές παθήσεις (όπως κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια και στένωση της μιτροειδούς βαλβίδας), καθώς και από καρκίνο του προστάτη. 

Οι γεννημένοι τον Ιανουάριο έχουν μεγαλύτερη τάση για υπέρταση και καρδιομυοπάθεια...

Οι γεννημένοι τον Φεβρουάριο για καρκίνο των πνευμόνων...

Οι γεννημένοι τον Απρίλιο για στηθάγχη και χρόνια ισχαιμία του μυοκαρδίου...

Οι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο για συχνούς... εμετούς.

Οι γεννημένοι τον Οκτώβριο κολλάνε πιο εύκολα λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού (π.χ. κρυολογήματα), καθώς και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ τους τσιμπάνε πιο συχνά διάφορα έντομα (ευτυχώς μη δηλητηριώδη!). 




Έχετε βρει το άλλο σας μισό; Τα 12 σημάδια....!!!!!!!!!!

Υπάρχουν 12 σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχετε βρει το άλλο σας μισό αν υποθέσουμε βέβαια ότι υπάρχει ιδανική σχέση.

Όταν είμαστε σε μία σχέση, συχνά αναρωτιόμαστε το αν είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον και αν θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί το «μεγάλο βήμα» μέχρι την εκκλησία ή το δημαρχείο.

Όμως, δεν πρέπει να προβληματίζεστε πια, γιατί υπάρχουν 12 σημάδια που αποδεικνύουν ότι έχετε βρει το άλλο μισό! Ποια είναι αυτά;

1. Είστε οι καλύτεροι φίλοι

2. Θέλετε να μοιράζεστε τα πάντα: όλες τις εμπειρίες και όλα τα συναισθήματα σας

3. Μοιράζεστε ακόμη και το φαγητό, χωρίς να σας νοιάζει ποιος θα φάει λιγότερο και ποιος περισσότερο

4. Οι τσακωμοί και οι διαφωνίες δεν καταλήγουν στον χωρισμό

5. Νιώθετε οικεία με την οικογένειά του και συμπεριφέρεστε σαν να ήταν η δική σας οικογένεια

6. Νιώθετε πολύ άνετα μεταξύ σας

7. Χαίρεστε να περνάτε τον χρόνο σας παρέα

8. Μιλάτε για το μέλλον

9. Θέλετε τα ίδια πράγματα

10. Έχετε κλάψει μπροστά του, χωρίς να νιώσετε άβολα

11. Βασίζεστε ο ένας στον άλλον

12. Του εμπιστεύεστε τη ζωή σας