Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για σένα, να σε μειώνει, να προσβάλει τις επιλογές και τα όνειρά σου…!!!!

Με τον όρο ''τοξικός'', οι ψυχολόγοι περιγράφουμε τον επιβλαβή για την ψυχοσυναισθηματική και σωματική υγεία ενός ατόμου. Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά τους τα οποία και χρησιμοποιούν εξοντώνοντας το ''θύμα'' τους. 

Μπορεί να είναι οι γονείς, μπορεί να είναι κάποιος άλλος συγγενής, ίσως ένας φίλος ή ακόμη και ένας σύντροφος. Η τοξική ταυτότητα δεν έχει πρόσωπο. 

Τοξικός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε και κατά συνέπεια είναι δυνατό να έχετε μία τοξική σχέση με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πολύ κοντά σας ή είναι ένας ''σημαντικός άλλος'' στη ζωή σας. 

Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν τοξικό φίλο, είναι δύσκολο να το διαχειριστείτε ή να τον απομονώσετε αλλά είναι πολύ δυσκολότερο όταν έχετε έναν τοξικό γονιό ή σύζυγο. 

Οι τοξικοί άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι για την ψυχική υγεία των άλλων, καθώς τον καταδυναστεύουν ψυχολογικά και συναισθηματικά και του προκαλούν έντονο στρες στον βωμό της επερχόμενης αντίδρασης του. 

Η αδιάκοπη κριτική τους, η απουσία αποδοχής τους, η σκληρή απαιτητικότητά τους, η έντονη ενασχόληση με το τι θέλουν και τι χρειάζονται ΜΟΝΟ εκείνοι , είναι από τα βασικότερα χαρακτηριστικά τους που σφυροκοπούν την ψυχοσυναισθηματική υγεία των ατόμων που τους περιτριγυρίζουν. 

Κατά κάποιο τρόπο, είναι τα άτομα που θεωρούν ότι μόνο εκείνα έχουν δικαιώματα και μπορούν να εξουσιάζουν τους άλλους μετατρέποντας τους σε μαριονέτες. 

Τα τοξικά άτομα κακοποιούν μέσω πληθώρας μέσων ψυχολογικής κακοποίησης, όπως λεκτική εξύβριση/κριτική – προσβολές – υποτιμητικά σχόλια, απομόνωση του θύματος, απειλές, εκφοβισμό, οικονομική κακοποίηση/ έλεγχος μέσω των χρημάτων κλπ. 

Το αποτέλεσμα είναι η ψυχολογική δηλητηρίαση του ατόμου που το περιβάλει. Φόβος, Άγχος, Θυμός, Θλίψη, Καταπίεση είναι από τα βασικότερα συναισθήματα που φωλιάζουν και καταπιέζονται σε έναν άνθρωπο που τον δηλητηριάζει ο ναρκισσισμός ενός τοξικού ατόμου. 

Είναι κουραστικοί και εξαντλητικοί, ενώ προκαλούν φόβο εξαιτίας της σκληρής αντίδρασης και συμπεριφοράς τους. Μέσω αυτού του φόβου καταφέρνουν να εξουσιάζουν και να χειρίζονται τα θύματά τους τα οποία προσπαθούν να αποφύγουν τις προστριβές και τις εντάσεις – οι οποίες φυσικά είναι αναπόφευκτες όπως και να φερθούν οτιδήποτε... 

και να κάνουν- και έτσι παγιδεύονται στις τοξικές διαθέσεις, ενώ απομακρύνονται από αυτά που επιθυμούν να πράξουν, να ακολουθήσουν και να υπερασπιστούν. Με λίγα λόγια απομακρύνονται από τον εαυτό τους. 

Είναι γεγονός όμως πως οι τοξικοί άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Η βαθιά αίσθηση αναξιότητας του εαυτού τους μετατρέπεται σε σκληρή κριτική και προσβλητικά σχόλια προς τους άλλους. Οτιδήποτε και να λάβουν ποτέ δεν θα τους είναι αρκετό. 

Τα άτομα που τους πλαισιώνουν προσπαθούν με κάθε τρόπο να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους με αποτέλεσμα να αποδομούνται ψυχολογικά και να εξαντλούν τα ενεργειακά συναισθηματικά τους αποθέματα. 

Αναμφίβολα είναι πολύ δύσκολο, να υπάρχεις ή να έχεις υπάρξει με ένα τέτοιο πρόσωπο. Ιδιαίτερα όταν αυτό το πρόσωπο είναι και πολύ οικείο. 

Είναι αναγκαίο όμως, να βρεις το κουράγιο να αντιμετωπίσεις όλα όσα πέρασες ή περνάς και να διεκδικήσεις την ταυτότητά σου, την ύπαρξη σου, τα δικαιώματά σου…. τον εαυτό σου! 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σε ορίζει, να αποφασίζει για σένα, να σε μειώνει, να προσβάλει τις επιλογές και τα όνειρά σου…. 

Όλη αυτή η χειριστική συμπεριφορά αποσκοπεί στην εξάρτησή σου. Είναι πολύ σημαντικό για τον εαυτό σου να αποφασίσεις εάν θέλεις να είσαι εξαρτημένος ή ανεξάρτητος. 

Υπάρχει τρόπος να μάθετε πως να διαχειρίζεστε τέτοιου είδους σχέσεις. Ένας ψυχολόγος θα μπορούσε να σας βοηθήσει σε αυτό. Επιπλέον θα μπορούσατε να συμβουλευτείτε κάποιο συγκεκριμένο εγχειρίδιο 

Να θυμάστε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τους άλλους, παρά μόνο τον εαυτό μας! 




10 πνευματικές αλήθειες που δε διδαχτήκαμε στο σχολείο…!!!!

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας σήμερα αν αυτές οι 10 πνευματικές αλήθειες διδάσκονταν στα σχολεία, στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και στα βιβλία ιστορίας μας; 

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα για να συστήσουμε αυτά τα θέματα στις μελλοντικές μας γενιές; Πώς θα είναι ο κόσμος μετά την επιτυχή αναγνώριση αυτών των πνευματικών αληθειών; 

1. Είμαστε πνευματικά όντα σε ένα ανθρώπινο ταξίδι. 
Πριν έρθουμε σε αυτό το υλικό σώμα, προγραμματίσαμε εκείνο το σημείο του χρόνου που θα ξεκινούσαμε να αφυπνιζόμαστε σχετικά με το ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Η κοιλιά της μητέρας μας ήταν η σήραγγα της λησμονιάς και ξέραμε ότι η πρόκληση της ενθύμησης θα ήταν σκληρή. 

Το μεγαλύτερο ρίσκο που πήραμε, δεν το θυμηθήκαμε ποτέ. Ποτέ δεν αποσυνδεθήκαμε από την πηγή του φωτός, ωστόσο η σύνδεση απλώθηκε πολύ μακριά για να φτάσουμε αυτό το κομμάτι του σύμπαντος, μέσα στην πυκνότητα. 

Η πρόκλησή μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη σύνδεση και να αναπτύξουμε αυτό το θεμέλιο του φωτός, σε ανάμνηση και αναγνώριση του ποιοι πραγματικά είμαστε. 

2. Οι ψυχές μας δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλά αλλάζουμε το σημείο εστίασής μας 
Ως σπίθες φωτός από την Πηγή, είμαστε απεριόριστα συνδεδεμένοι με τη ροή της εμπειρίας. Όταν είναι ώρα να αποσυνδέσουμε το νήμα της ζωής από το υλικό μας σώμα, η σπίθα μας ανεβαίνει και βγαίνει από το ανθρώπινο σώμα. 

Παίρνουμε μαζί μας την εμπειρία της ζωής μας αλλά το σημείο εστίασής μας αλλάζει σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επίπεδο δόνησης. Υπάρχουμε ακόμα ως τα άτομα που ήμασταν στην ανθρώπινή μας μορφή. Η κάθε ζωή που είχαμε μας δίνει εμπειρία και σοφία. 

3.Τα πάντα είναι ενέργεια που δονείται σε μια ορισμένη συχνότητα 
Όλα τα ζωντανά πράγματα στη γη έχουν συνειδητότητα. Ακόμα και οι πέτρες και τα δέντρα. Το κάθε τι και ο καθένας συνδέονται με το «δέντρο της ζωής» ή μια άπειρη πηγή ενέργειας. Μπορούμε να συνδεθούμε με τη συνειδητότητα των δέντρων και των πετρών και μπορούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μαζί τους, με το να συντονιστούμε στη συγκεκριμένη τους δονητική συχνότητα. 

Τα σώματά μας αποτελούνται κατά 90% από νερό και μπορούν να προγραμματιστούν και να διαμορφωθούν σε μία ορισμένη δονητική συχνότητα μέσω των σκέψεων, του ήχου, των χρωμάτων και της αγάπης. 

Όταν κατανοούμε τη δόνηση, μπορούμε να καταλάβουμε πώς οι εναλλακτικές και ολιστικές θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν κάθε ασθένεια ή νόσο στο σώμα, με την αλλαγή της δόνησης του νερού. 

4. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας (έχουμε περίπου 60.000 τη μέρα!) 
Όλες οι σκέψεις είναι ενέργεια που εκδηλώνονται σε αυτό που βλέπουμε ως πραγματικότητα. Πάντα να έχετε επίγνωση των σκέψεών σας. Είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην υπεύθυνη συν-δημιουργία της πραγματικότητάς σας. 

Είναι μια απλή ιδέα αλλά χρειάζεται επίγνωση και δουλειά. Αν κάθε άτομο στη γη κατηύθυνε τις σκέψεις του προς την ειρήνη και την ελευθερία, δε θα υπήρχε πόλεμος ή τυραννία. 

 Η εστίαση σε αρνητικές σκέψεις θα δημιουργήσει μια χαμηλότερη δονητική συχνότητα και η εστίαση σε θετικές σκέψεις μπορεί να ανεβάσει τη δονητική συχνότητα. Η πραγματικότητά μας είναι μια εκδήλωση αυτού που δημιουργούμε μέσω μοτίβων σκέψης. 

5. Είμαστε αυτοί τους οποίους περιμέναμε 
Υπάρχουν πολλές φυλές και διαστάσεις όντων στον πλανήτη αυτή την περίοδο. Άγγελοι Χερουβίμ και Σεραφείμ, Αρχάγγελοι, Πλειάδιοι, Αννουνάκι και άλλοι. Έχουμε προσφερθεί να είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, απαντώντας στο κάλεσμα της συνειδητότητας του Πλανήτη Γη που καλεί για βοήθεια. Ήρθαμε εδώ από άλλους γαλαξίες και σύμπαντα. 

Πολλοί ήρθαν εδώ κάθε φορά που υπήρχε μια ευκαιρία για να φτάσουν σε ένα «χρυσό αιώνα» μετά την «πτώση». Παρόλο που εκείνα τα χρονικά διαστήματα δεν ήταν απόλυτα πετυχημένα, ήταν όλα μια προετοιμασία για αυτή τη στιγμή. 

6. Πολλοί από εμάς έχουν ενσαρκωθεί εδώ στο παρελθόν πολλές φορές, ώστε να προετοιμαστούν για αυτή την τρέχουσα ζωή 
Υπάρχουν ψυχές που βρίσκονται εδώ για να δείξουν το δρόμο και να γίνουν ηγέτες και ψυχές που απλά ήθελαν να είναι εδώ για να δουν την ανύψωση της δόνησης της ανθρώπινης φυλής από κοινού με τον πλανήτη, που θα επηρεάσει το ηλιακό σύστημα, το σύμπαν, τον Κόσμο και άλλα πέρα από αυτά. 

Για εκείνους που δίνουν το παράδειγμα, η εκπαίδευσή μας ποτέ δεν σταματάει. Είχαμε πολλές «τάξεις» να περάσουμε ώστε να προετοιμαστούμε για να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας σε αυτή την ενσάρκωση. 

Το μέγεθος του αποτελέσματος που αυτό το γεγονός θα έχει σε όλη τη δημιουργία, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά που υπάρχουν. Μερικοί λένε ότι ο κύκλος ενσαρκώσεων έχει λήξει και αυτή η ζωή είναι η ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τον τροχό του κάρμα ή την ανάγκη να εξισορροπήσουμε τις πράξεις μας. 

7. Δεν είμαστε ποτέ μόνοι 
Δε θα μπορούσαμε να υπάρχουμε εδώ χωρίς βοήθεια από τους πνευματικούς μας οδηγούς και αγγέλους ή τα όντα φωτός υψηλής δόνησης που κάναν συμφωνίες με εμάς για να μας βοηθήσουν στην καθοδήγησή μας στο δρόμο προς τον στόχο της ανύψωσης. 

Υπάρχουν σε ένα άλλο δονητικό επίπεδο ή διάσταση, μεγαλύτερη από τη δικιά μας, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τα δούμε. Είναι πάντα με εμάς και περιμένουν υπομονετικά να τους ζητήσουμε βοήθεια, καθώς ζούμε σε έναν πλανήτη ελεύθερης βούλησης.

Συμμορφώνονται με νόμους παρέμβασης λόγω της ελεύθερης βούλησής μας, αλλά αν τους ζητήσουμε με το μεγαλύτερο και καλύτερό μας ενδιαφέρον, έχουν δημιουργικούς τρόπους να εκδηλώσουν αυτό που ζητάμε. 

Η καθοδήγηση κυρίως έρχεται από μέσα, μέσω της διαδικασίας της τηλεπάθειας, όπου λαμβάνετε μια ιδέα στο κεφάλι σας. Τα μηνύματα μπορούν να έρθουν από άλλους ανθρώπους. Εκείνους που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δονητικό επίπεδο, ώστε να ακούσετε τι έχουν να πουν. Η εμπειρία της Ayahuasca σχετίζεται με αυτό. 

8. Ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση 
Έχουμε ένα παρελθόν και έχουμε ήδη πάει στο μέλλον. Η πλειοψηφία των πολύ μικρών μας ενεργειακών μας κομματιών (οι ψυχές μας) υπάρχουν σε ένα μέρος «μη χρόνου». Ο χρόνος έχει δημιουργηθεί για να βιώνουμε και είναι κομμάτι ελεγχόμενης δοκιμής. 

Ο διαλογισμός ή η εσωτερική αναζήτηση είναι το κλειδί για την επιστροφή μας στο μέρος του «μη χρόνου» όπου βρίσκονται όλες οι απαντήσεις. 

9. Η ανύψωση δεν σημαίνει ότι πάμε κάπου 
Είναι μια κατάσταση ύπαρξης, ένα σημείο εστίασης της επίγνωσης συνειδητότητας σε μια υψηλότερη δονητική συχνότητα. Είναι αυτό για το οποίο δημιουργηθήκαμε. «Να ξεκινήσουμε και να βιώσουμε» και να επιστρέψουμε τις εμπειρίες πίσω στην Πηγή σε έναν ατελείωτο κύκλο συν-δημιουργίας και επιδεξιότητας. 

Η κύρια ανταμοιβή της ενσάρκωσης στα βάθη της «κόλασης» αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η αναγέννησή μας σαν τον Φοίνικα μέσα από τις στάχτες του, στην ευδαιμονία και το φως της αγάπης. 

10. Η αγάπη είναι το μόνο που υπάρχει 
Το να βρίσκουμε και να επανασυνδεόμαστε με την αγάπη ξανά, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι. Η πηγή είναι αγάπη δίχως όρους και είμαστε σπίθες της πηγής, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε αγάπη. Συνεπώς, είμαστε αυτό που ψάχνουμε. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας άνευ όρων είναι το κλειδί για την επιστροφή μας στην Πηγή. 

Η αλλαγή ξεκινάει με την αναγνώριση αυτών των αληθειών από κάθε ένα άτομο ξεχωριστά. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το ότι προσπαθούμε να πείσουμε άλλους για την δικιά μας αλήθεια. Αντιθέτως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να «γίνουμε» η αλήθεια και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. 

Πώς το κάνουμε αυτό; Να είστε το παράδειγμα με το να λέτε την αλήθεια σας και δείτε τον κόσμο να αλλάζει μπροστά στα μάτια σας. Με το να γινόμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της ανθρωπότητας ως πνευματικά όντα στο ανθρώπινο ταξίδι.

Έχουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία στην ιστορία της γης να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του ανθρώπινου όντος που μπορούμε να γίνουμε. Εξαρτάται απλά από εμάς το πόσο λαμπρό θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας που υπάρχει στο διαστημόπλοιο που αποκαλούμε Γη. 




Μετάφραση: awakengr.com

«Είναι άδικο!» Πως η κραυγή μπορεί να γίνει ψίθυρος και ο θυμός σοφία…!!!!

Όταν το άδικο σε πνίγει, σ εκείνες τις μικρές ή μεγάλες στιγμές που συνειδητοποιείς ότι μάταια πάλεψες, αγωνίστηκες, διεκδίκησες λίγη δικαιοσύνη για σένα, την οικογένεια σου, τους φίλους σου, την κοινωνία στην οποία ζεις, τότε η φωνή σου γίνεται κόμπος, γίνεται κραυγή, γίνεται πόνος, θυμός ακόμα και εκδίκηση. 

Οι γονείς σου, καλοί και τίμιοι άνθρωποι, ήταν οι πρώτοι που σου μίλησαν για το δίκαιο και το άδικο, για το παραμύθι της δικαιοσύνης. Ήταν όμως και οι πρώτοι άνθρωποι που με τη συμπεριφορά τους, τη διαφορετική μεταχείριση ανάμεσα σε σένα και τα αδέλφια σου, και άθελα τους σ έκαναν να νιώθεις κατάφορα αδικημένος. 

Πόσο θυμό και παράπονο έπνιγες όταν σου έλεγαν ότι ο αδελφός ή η αδελφή σου χρειάζεται περισσότερη βοήθεια ή ότι δικαιούται περισσότερα προνόμια από εσένα; Θυμάσαι ακόμα που κραύγάζες πως είναί άδικο. 

Αργότερα στο σχολείο ποτέ δε ξέχασες εκείνο το διαγώνισμα στα μαθηματικά στο οποίο μολονότι έγραψες άριστα εντούτοις δεν κατάφερες να πείσεις τον καθηγητή σου πως δεν αντέγραψες, πως δεν εξαπάτησες. 

Ξενύχτησες τρία βράδια μελετώντας για αυτό το διαγώνισμα, ήθελες να αποδείξεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις, ότι δεν είσαι τεμπέλης όπως ένιωθες ότι πίστευε εκείνος για σένα. Και κατάφερες να γράψεις τόσο καλά που ούτε εσύ το πίστευες, ούτε όμως και ο καθηγητής σου. 

Δεν είναι δίκαιο, μονολόγησες, και ένας κόμπος έφθασε να σφίγγει το στομάχι σου. 

Πέρασαν χρόνια πολλά και ακόμα αισθάνεσαι νωπή τη γεύση απογοήτευσης όταν σου κοινοποιήθηκε η απόφαση εκείνου του δικαστηρίου από την αγωγή που είχες καταθέσει. 

Ήσουν πεπεισμένος πως θα δικαιωθείς και ανυπομονούσες για αυτό το χαρτί, για μερικές λέξεις να πληρώσουν το κενό σου, να θρέψουν τη ρομαντική και ανικανοποίητη ψυχή σου. 

Διαβάζοντας όμως την απορριπτική απόφαση ο κόσμος γύρω σου έμοιαζε να καταρρέει, το άδικο να σε στοιχειώνει και πάλι κι εσύ με αδύναμη, τρεμάμενη φωνή να ψελίζεις πως είναι άδικο. 

Από παιδί σου μάθανε να πιστεύεις ότι η αδικία, το μη ηθικό, το λάθος υπάρχουν διάχυτα στην ανθρώπινη φύση, όμως, στο τέλος, το σωστό, το ηθικό, το δίκαιο υπερισχύει. 

Κι αν ακόμα η κοινωνία με τους θεσμούς της δεν καταφέρει να τα αναδείξει έρχεται η ίδια η φύση, ο θεός, το σύμπαν και αποκαθιστά την τάξη. Ζούσες χρόνια στην ψευδαίσθηση ότι η δικαιοσύνη συνιστά νομοτέλεια στην ανθρώπινη κοινότητα, την καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων. 

Ακόμα αντηχούν στα αυτιά σου οι αντίλαλοι από τις φωνές των μεγάλων, των «σοφών» ενήλικων, όπως πίστευες, που σου ζητούν να έχεις υπομονή, καρτερικά να περιμένεις. «Υπάρχει και θεία Δίκη», «κάνε το καλό και αυτό θα σου επιστραφεί» 

Και τώρα τι κάνεις, μικρός κι αδύναμος, απέναντι στον καταιγισμό της αδικίας που βιώνεις; 

Προσπάθησες, κοπίασες, ίδρωσες, και τα χρόνια πέρασαν, γκριζάρισες, κι εσύ ακόμα περιμένεις γυμνός χωρίς ομπρέλα να βρέξει λίγη δικαιοσύνη κι ας έχεις γίνεις μούσκεμα. Πόσο ακόμα θα περιμένεις; 

Ας παραδεχτείς λοιπόν δον Κιχώτη, ρομαντικέ και αιθεροβάμονα, κάποιες πικρές αλλά χρήσιμες αλήθειες. 

Έχεις σκεφθεί κι εσύ άραγε πόσες φορές χωρίς να το θέλεις έχεις αδικήσει ανθρώπους; Πόσες φορές προσπαθώντας να ισορροπήσεις στο δοκό της δικαιοσύνης έχασες για λίγο την ισορροπία σου; 

Η ισορροπία σε δοκό δεν είναι εύκολη, κρατάει λίγο και δεν αργεί η στιγμή που πέφτεις και μετά προσπαθείς να ξανανεβείς. Έτσι είναι η ζωή. Κάποιες φορές θα αδικήσεις, κάποιες φορές θα αδικηθείς. Ας είσαι επιεικής με τους άλλους, ας είσαι επιεικής με τον εαυτό σου. 

Κοίταξε όμως την αδικία που σου έρχεται, την αναποδιά, την τρικλοποδιά που μπαίνει σφήνα στην περπατησιά σου να την κάνεις χρήσιμη, να τη νοηματοδοτήσεις, να εξετάσεις πως θα την αξιοποιήσεις για να σε πάει μπροστά. 

Είναι αλήθεια, και κατά βάθος το νιώθεις, πως οι αναποδιές και οι δυσκολίες σε έχουν πάει μπροστά, σε αυτές οφείλεις αυτό που είσαι σήμερα. 

Παραδέξου πως οι τρικλοποδιές είναι μέρος της ίδιας της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης εμπειρίας. Σκέψου έναν επαγγελματία οδηγό που καθημερινά διανύει χιλιόμετρα για τη δουλειά του, κάποια στιγμή είναι βέβαιο θα χρειασθεί να οδηγήσει και με βροχή και με ομίχλη και με παγετώνα. 

Δέξου την αδικία ως μια εμπειρία, μια εμπειρία ανάμεσα στις πολλές και διαφορετικές που θα βιώσεις και εσύ στο δικό σου ταξίδι. Όμως να θυμάσαι πως αυτή είναι που θα σε κάνει εν τέλει καλό και αξιόπιστο οδηγό. 

Σταμάτα να ζεις με παραμύθια, με δράκους και νεράιδες, που, μολονότι όμορφα και ρομαντικά, στερούνται ρεαλισμού και ουσίας. Οπλίσου με σύνεση και ψυχραιμία και μπες δυναμικά στον στίβο της ζωής. 

Η αδικία δεν είναι τίποτα άλλο από μια αναποδιά, ένα εμπόδιο, μια δυσκολία που καλείσαι να αντιμετωπίσεις. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, έχε εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή και το σύμπαν που την περιβάλλει γιατί εκείνο μπορεί να γνωρίζει καλύτερα από εσένα. 

Δες την αδικία που νιώθεις ως μια πρόκληση, ένα μήνυμα και κάνε την πυξίδα για να πορευτείς. 

Και τότε η κραυγή μπορεί να γίνει φωνή και η φωνή ψίθυρος, ο κόμπος στο στομάχι να λυθεί, ο πόνος και ο θυμός να μαλακώσουν και να μετουσιωθούν σε δύναμη και σοφία. Προχώρα με το κεφάλι ψηλά γιατί το ταξίδι είναι μεγάλο και ωραίο. 




Σοφία Κουτσογιαννίδου, Ψυχοθεραπεύτρια & Μς Κοινωνική λειτουργός - (Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακών θεραπευτών EFTA)
Email: koutsogiannidou@yahoo.gr 

Δώδεκα λιγότερο γνωστοί νόμοι του Κάρμα που θα σας αλλάξουν…!!!!

Τι είναι το Κάρμα; 
Κάρμα είναι η σανσκριτική λέξη για την ανάληψη δράσης. Είναι ισοδύναμο με το νόμο του Νεύτωνα, «κάθε δράση θα πρέπει να έχει μια αντίδραση». Όταν σκεφτόμαστε, μιλάμε ή ενεργούμε θέτουμε σε λειτουργία μια δύναμη που θα αντιδράσει αναλόγως. 

Αυτή η δύναμη που επιστρέφει ίσως τροποποιηθεί, αλλάξει ή ανασταλεί, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να την εξαλείψουν. 

Αυτός ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος δεν είναι τιμωρία, αλλά συμβαίνει εξ ολοκλήρου για λόγους εκπαίδευσης ή μάθησης. 

Ένα άτομο δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεών του, αλλά θα υποφέρει μόνο αν ο ίδιος έχει κάνει τις συνθήκες ώριμες για την ταλαιπωρία του. Η άγνοια του νόμου δεν αποτελεί δικαιολογία αν οι νόμοι είναι συμπαντικοί ή εξαιτίας της συμπεριφοράς του ατόμου. 

Για να σταματήσετε να φοβάστε και να αρχίσετε να έχετε εξουσία στους κόσμους του κάρμα και της μετενσάρκωσης, εδώ είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε για τους καρμικούς νόμους. 

1. Ο ΜΕΓΑΣ ΝΟΜΟΣ 

– “Ότι σπείρεις, θα θερίσεις». Επίσης γνωστός ως «Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος». 

– Οτιδήποτε εξωτερικεύουμε στο Σύμπαν επιστρέφει πίσω σε μας. 

– Αν αυτό που θέλουμε είναι ευτυχία, ειρήνη, αγάπη, φιλία … Τότε θα είμαστε ευτυχισμένοι, γεμάτοι ειρήνη, αγάπη και ένας αληθινός φίλος. 

2. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 

– Η ζωή δεν συμβαίνει απλά, απαιτεί τη συμμετοχή μας. 

– Είμαστε ένα με το Σύμπαν, τόσο μέσα μας όσο και έξω. – Ό, τι μας περιβάλλει, μας δίνει ενδείξεις για την εσωτερική μας κατάσταση. 

– Να είστε ο εαυτός σας, και να περιβάλλεται τον εαυτό σας με ό, τι θέλετε να είναι παρόν στη ζωή σας. 

3. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ 

– Αυτό που αρνείστε να δεχθείτε, θα συνεχίσει να σας ταλαιπωρεί. 

– Αν αυτό που βλέπουμε είναι ένας εχθρός, ή κάποιος με ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που βρίσκουμε ότι είναι αρνητικό, τότε εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε επικεντρωμένοι σε ένα υψηλότερο επίπεδο ύπαρξης. 

4. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

– «Όπου κι αν πας, εκεί είσαι». 

– Για να αναπτυχθούμε στο Πνεύμα, εμείς είμαστε που πρέπει να αλλάξουμε- και όχι οι άνθρωποι, οι τόποι και τα πράγματα γύρω μας. 

– Το μόνο δεδομένο που έχουμε στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας και είναι ο μόνος παράγοντας που έχει τον έλεγχο. 

– Όταν αλλάζουμε το ποιοι και τι είμαστε μέσα στην καρδιά μας, η ζωή ακολουθεί το παράδειγμά μας και αλλάζει. 

5. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 

– Κάθε φορά που υπάρχει κάτι λάθος στη ζωή μου, υπάρχει κάτι λάθος σε μένα. 

– Είμαστε ο καθρέφτη αυτών που μας περιβάλλουν – και ό, τι μας περιβάλλει είναι ο καθρέφτης μας. Αυτή είναι μια καθολική αλήθεια. 

– Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας. 

6. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ 

– Ακόμη και αν κάτι που κάνουμε φαίνεται ασήμαντο, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πραγματοποιείται επειδή το κάθε τι στο Σύμπαν είναι συνδεδεμένο. 

– Κάθε βήμα οδηγεί στο επόμενο στάδιο, και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής. 

– Κάποιος πρέπει να κάνει την αρχική εργασία ώστε να γίνει η δουλειά. 

– Ούτε το πρώτο βήμα ούτε το τελευταίο είναι μεγαλύτερης σημασίας, δεδομένου ότι και τα δύο χρειάζονται για να ολοκληρωθεί το έργο. 

– Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον είναι όλα συνδεδεμένα … 

7. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ/ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 

– Δεν μπορείς να σκέφτεσαι δύο πράγματα ταυτόχρονα. 

– Όταν η εστίασή μας είναι σε πνευματικές αξίες, είναι αδύνατο για εμάς να έχουμε κατώτερες σκέψεις όπως απληστία, ή θυμό. 

8. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ 

– Αν πιστεύετε ότι κάτι είναι αλήθεια, τότε κάποια στιγμή στη ζωή σας, θα κληθείτε να αποδείξετε αυτήν την συγκεκριμένη αλήθεια. 

– Εδώ θέτουμε σε εφαρμογή αυτό που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε μάθει, σε πραγματική εξάσκηση. 

9. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 

– Κοιτάζοντας προς τα πίσω για να εξετάσουμε τι συνέβει, μας εμποδίζει από το να βρισκόμαστε απόλυτα στο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. 

– Παλιές σκέψεις, παλιά πρότυπα συμπεριφοράς, παλιά όνειρα … 

– Μας αποτρέπουν από το να έχουμε νέα. 

10. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 

– Η ιστορία επαναλαμβάνεται μέχρι να μάθουμε τα μαθήματα που χρειάζονται, ώστε να αλλάξουμε την πορεία μας. 

11. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ 

– Όλες οι ανταμοιβές απαιτούν αρχικό μόχθο. 

– Επιβράβευση της διαρκής αξίας απαιτεί υπομονή και επιμονή μόχθου. 

– Η αληθινή χαρά ακολουθεί να κάνει ό, τι σκεφτόμαστε να κάνουμε, και η αναμονή για την ανταμοιβή έρχεται στην κατάλληλη ώρα. 

12. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ 

– Μπορείτε να πάρετε πίσω από ”κάτι”, οτιδήποτε έχετε επενδύσει σε αυτό. 

– Η αληθινή αξία αυτού του ”κάτι” είναι άμεσο αποτέλεσμα της ενέργειας και της πρόθεσης που έχουν τεθεί σε αυτήν. 

– Κάθε προσωπική συνεισφορά, αποτελεί επίσης μια συμβολή στο Όλον. 

– Έλλειψη συνεισφοράς λάμψης δεν έχει καμία επίπτωση στο Όλον, ούτε συμβάλει στη μείωσή του. 

– Συνεισφορές αγάπης ζωντανεύουν, και εμπνέουν το Όλον.



 

Τι κάνεις λάθος και σου χαλάνε γρήγορα τα τρόφιμα…!!!!

Πετάς συχνά λαχανικά και άλλα τρόφιμα, και δεν καταλαβαίνεις γιατί χαλάνε τόσο γρήγορα; Μήπως κάνεις αυτά τα λάθη; 

Σου συμβαίνει κι εσένα πολλά τρόφιμα να κάνουν τον γύρο του θανάτου από το σούπερ μάρκετ στο ψυγείο ή στα ράφια σου και από εκεί κατ’ ευθείαν στα σκουπίδια; Τότε πιθανότατα κάνεις κάποια - ή και όλα -  από τα παρακάτω λάθη. Καιρός να σταματήσεις.

Δεν έχεις το ψυγείο στη σωστή θερμοκρασία. Ιδανικά, το ψυγείο σου πρέπει να είναι ρυθμισμένο στους 2 (άντε 3) βαθμούς Κελσίου, και η κατάψυξη στους -18.

Αφήνεις τυριά και αλλαντικά στο χαρτί του σούπερ μάρκετ. Θα διατηρηθούν πολύ περισσότερο αν τα αποθηκεύσεις σε ένα τάπερ, κατά προτίμηση γυάλινο. Ειδικά η φέτα, δεν την παλεύει ούτε κατά διάνοια στο χαρτί του σούπερ μάρκετ. Βγαλ’ την με το που τη φέρεις σπίτι.

Αφήνεις τον κιμά στο ψυγείο. Και επίσης στο χαρτί του σούπερ μάρκετ, διπλό έγκλημα. Ο κιμάς μπαίνει στο ψυγείο μόνο αν έχεις σκοπό να τον καταναλώσεις μέσα στις επόμενες 48 ώρες - αυστηρά. Αλλιώς, μεριδοποιείς, τυλίγεις σε μεμβράνη, και αποθηκεύεις στην κατάψυξη για πολύ περισσότερο.

Βάζεις το γάλα στην πόρτα του ψυγείου. Μπορεί να είναι η πιο προφανής θέση, αλλά είναι δυστυχώς και η πιο λάθος –γιατί είναι αυτή που εκτίθεται περισσότερο στη θερμοκρασία του δωματίου κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις το ψυγείο σου. Το γάλα, ένα από τα πιο ευαίσθητα πράγματα εκεί μέσα, πρέπει να μπαίνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τοίχο του ψυγείου.

Το ίδιο ισχύει και για τα αυγά. Αγνόησε τις δελεαστικές θήκες στην πόρτα, και φύλαξέ τα στη συσκευασία τους, σε ένα από τα ράφια του ψυγείου.

Δεν στεγνώνεις τα λαχανικά πριν τα αποθηκεύσεις. Αν πλύνεις π.χ. το μαρούλι και μετά το βάλεις στο ψυγείο, σε λίγες ώρες το αποχαιρετάς. Οπότε, διαλέγεις και παίρνεις: Ή πλένεις κάθε φορά μόνο την ποσότητα που είναι να καταναλώσεις, ή κάθεσαι να στεγνώνεις ένα-ένα τα φύλλα των πράσινων λαχανικών, ή πληρώνεις το κάτι τις παραπάνω, αγοράζεις συσκευασμένες σαλάτες και ξενοιάζεις.

Αφήνεις τα μήλα έξω από το ψυγείο. Έτσι έκαναν οι μαμάδες μας, έτσι κάνουμε κι εμείς. Κι όμως, τα μήλα αντέχουν 10 μέρες παραπάνω αν αποθηκευτούν στο ψυγείο. Αν έχεις σκοπό να τα φας αύριο-μεθαύριο τότε πάσο, άφησέ τα έξω.

Πετάς λαχανικά πριν χαλάσουν. Το καταλαβαίνουμε, ένα καρότο ή ένα κρεμμύδι που δείχνει να παίρνει την κάτω βόλτα δεν σε εμπνέει να το φας. Ξέρεις όμως τι μπορείς να κάνεις; Να βράσεις τα ελαφρώς μαραμένα σου λαχανικά και μυρωδικά και να φτιάξεις έτσι έναν τέλειο ζωμό λαχανικών που θα χρησιμοποιήσεις σε σάλτσες και σούπες. Αποθηκεύεται σε γυάλινα μπουκαλάκια στο ψυγείο για μέχρι και πέντε μέρες.

Δεν αποθηκεύεις σωστά τα μυρωδικά. Ο άτιμος ο μαϊντανός, ο άνηθος και ο δυόσμος πρέπει να είναι στην πρώτη θέση των πραγμάτων που πετάμε όλοι πριν προλάβουμε να καταναλώσουμε. Κι αυτό γιατί η αποθήκευσή τους είναι μανούρα, και κανείς δεν ασχολείται - αξίζει όμως τον κόπο.

Ιδανικά, που λες, πρέπει να τα τυλίξεις σε νωπό χαρτί κουζίνας, και εν συνεχεία να τα αποθηκεύσεις έτσι τυλιγμένα σε πλαστικές επανασφραζιζόμενες σακουλίτσες μέσα στο ψυγείο. Ή αυτό, ή αγόρασέ τα σε γλαστράκια να βρεις την υγειά σου.

Πετάς το χτεσινό/ προχτεσινό ψωμί. Αν απλώς σκλήρυνε, δεν έχει πιάσει όμως μούχλα, το κόβεις σε μικρά κομματάκια, τα βάζεις σε ένα ταψάκι, ραντίζεις με ελαιόλαδο και κανένα μυρωδικό αν θέλεις, ψήνεις για ένα τέταρτο στους 180 βαθμούς, και έχεις τέλεια κρουτόν για τις σαλάτες σου.

Δεν ξέρεις το κόλπο με το βράσιμο των αυγών. Τα αυγά διατηρούνται στο ψυγείο για μέχρι και 5 εβδομάδες. Αν την πέμπτη εβδομάδα σου έχουν μείνει πολλά, απλώς τα βράζεις, τα αφήνεις να κρυώσουν, και τα αποθηκεύεις ξανά στο ψυγείο. Αντέχουν άλλη μία. 




Η εντελώς διαφορετική άποψη των Σαμάνων για τις ψυχικές ασθένειες…!!!!

Ένας Σαμάνος της Δυτικής Αφρικής με όνομα Δρ Malidoma Patrice Somé έχει μια διαφορετική άποψη για τις ψυχικές ασθένειες σε σύγκριση με αυτή των ανθρώπων του δυτικού κόσμου, όπου εστιάζουμε στην παθολογία και στην ιδέα ότι η συμπεριφορά αυτών που διαγνώστηκαν με μια κατάσταση είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει. 

Ο Δρ Somé προτείνει ότι αυτό που ονομάζουμε κατάθλιψη, διπολική διαταραχή, ψύχωση και σχιζοφρένεια μπορεί ίσως να είναι μια αξιοσημείωτη μεταμόρφωση στη συνείδηση και ένα αναπόφευκτο βήμα προς την ανθρώπινη ανάπτυξη. 

Ο Δρ Somé και ο λαός Dagara υποστηρίζουν την σαμανική άποψη που δηλώνει την ψυχική ασθένεια ως «την γέννηση ενός θεραπευτή». Πιστεύουν ότι αυτό το άτομο έχει επιλεχθεί ως μέσο για να φέρει ένα μήνυμα στην κοινότητα. Αυτό που οι Δυτικοί θεωρούν «ψυχική ασθένεια» οι Dagara το βλέπουν ως «καλά νέα από τον άλλο κόσμο». 

«Η ψυχική διαταραχή, η συμπεριφορική διαταραχή κάθε είδους, σηματοδοτούν το γεγονός πως δύο προφανώς ασυμβίβαστες ενέργειες έχουν συγχωνευθεί στο ίδιο πεδίο» λέει ο Δρ Somé. «Οι διαταραχές προκύπτουν όταν ένα άτομο δεν μπορεί να αποκτήσει βοήθεια στο να αντιμετωπίσει την παρουσία της ενέργειας του πνευματικού πεδίου.» 

Στην πρώτη επίσκεψη του Δρ Somé στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1980, συνάντησε τον τρόπο με τον οποίο η χώρα αντιμετωπίζει τις ψυχικές ασθένειες. 

Ο Δρ Somé με έκπληξη παρατήρησε ότι οι ασθενείς στον ψυχιατρική κλινική εμφάνιζαν τα ίδια συμπτώματα με εκείνα που είχε δει στο χωριό του. 

«Οπότε έτσι αντιμετωπίζονται οι θεραπευτές που προσπαθούν να γεννηθούν σε αυτόν τον πολιτισμό. Τι απώλεια! Τι απώλεια ένα άτομο που τελικά ευθυγραμμίζεται με μια δύναμη από τον άλλον κόσμο τελικά να χάνεται». 

Αναγνώρισε ότι η Δύση δεν έχει εκπαιδευτεί στον τρόπο αντιμετώπισης των ψυχικών φαινομένων και του πνευματικού κόσμου. Όταν αυτές οι ενέργειες εμφανίζονται, το άτομο που δεν έχει την ικανότητα να αναγνωρίσει αυτό που συμβαίνει, χαρακτηρίζεται ως «παράλογο» και του χορηγούνται υψηλές δόσεις αντί-ψυχωτικών φαρμάκων που εμποδίζουν την πνευματική εξέλιξη. 

Οι Σαμάνοι και τα άτομα με ψυχικές ικανότητες μπορούν επίσης να δουν ότι «οντότητες» ἠ «όντα» παραμένουν σε αυτά τα άτομα. 

Οι κραυγές και οι φωνές των ασθενών στην ψυχιατρική κλινική ήταν σημάδι για τον Δρ Somé ότι οι οντότητες προσπαθούσαν να αφαιρέσουν τα φάρμακα από το σώμα τους και ο πόνος γινόταν περισσότερος στην διαδικασία. 

Στην παράδοση Dagara αυτά τα άτομα θεωρούνται η γέφυρα μεταξύ του φυσικού και πνευματικού και η κοινότητα βοηθά το άτομο να συμφιλιωθεί με τις ενέργειες των δύο κόσμων. Αν δεν μπορέσει να το κάνει, ματαιώνει την γέννηση ενός θεραπευτή και διατηρεί την αρχική διαταραχή της ενέργειας. 

Περιγράφει την σχιζοφρένεια ως «δεκτικότητα σε μια ροή εικόνων και πληροφοριών που δεν μπορούν να ελεγχθούν». 

«Όταν αυτού του είδους ορμής συμβαίνει σε μια περίοδο που δεν επιλέγεται προσωπικά και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τρομακτικές και αντιφατικές εικόνες, το άτομο καταλήγει στην φρενίτιδα». 

Οι Σαμάνοι θα καθαρίσουν τις ξένες ενέργειες από την αύρα του ατόμου χρησιμοποιώντας μια πρακτική γνωστή ως «σάρωση». Αυτό βοηθά στο να ηρεμήσει την πνευματική ενέργεια που λαμβάνει το άτομο και έτσι να χαλαρώσει. 

Ο Σαμάνος τότε θα προσπαθήσει να ευθυγραμμίσει την ενέργεια υψηλής τάσης του πνεύματος που προσπαθεί να έρθει από τον άλλον κόσμο και με τη σειρά του να γεννήσει τον θεραπευτή. Αν αυτό εμποδιστεί θα δημιουργήσει προβλήματα που επιδεινώνουν την κατάσταση. 

Σε περιπτώσεις όπου η ενέργεια που διοχετεύεται είναι αρνητική και δεν προωθεί την θεραπεία, οι Σαμάνοι προσπαθούν να την απομακρύνουν από την αύρα αντί να την ευθυγραμμίσουν. 

Ενώ ήταν στις ΗΠΑ, ο Δρ Somé ήταν περίεργος να δει αν οι τεχνικές εφαρμόζονταν καθολικά σε όλους τους ασθενείς. Κατόπιν αιτήματος, πήρε έναν 18χρονο ψυχικά ασθενή στο αφρικανικό χωριό του. Μετά από τέσσερα χρόνια νοσηλείας με ψευδαισθήσεις και σοβαρή κατάθλιψη οι γονείς του δεν ήξεραν τι άλλο να κάνουν. 

Ο Δρ Somé ανέφερε πως μετά από οκτώ μήνες ο γιός τους είχε γίνει «απόλυτα φυσιολογικός» μετά την συμμετοχή του στις τελετουργίες των Σαμάνων όπου κατανόησε τα δώρα του ως θεραπευτής. 

Συνέχισε να ζει στο χωριό για άλλα τέσσερα χρόνια ως θεραπευτής πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ για να ολοκληρώσει το πτυχίο του ψυχολογίας στο Χάρβαρντ. «Ανακάλυψε ότι όλα τα πράγματα που χρειαζόταν να κάνει είχαν γίνει και μπορούσε να προχωρήσει στη ζωή του» είπε ο Δρ Somé. 

Ένα από τα δώρα που μπορούν να φέρουν οι Σαμάνοι στον Δυτικό κόσμο είναι να βοηθήσουν τα άτομα να ξανά-ανακαλύψουν μια πνευματική άποψη που είναι απαραίτητη για να ζήσει κανείς. Η υιοθέτηση του πνευματικού πεδίου της ζωής μειώνει την πιθανότητα ψυχικής δυσφορίας που προέρχεται από το γεγονός πως «καλούνται από όντα του άλλου κόσμου να συνεργαστούν για μια θεραπευτική εργασία». 

Ο Δρ Somé προτείνει ότι «μερικά από τα πνεύματα που προσπαθούν να περάσουν, όπως περιγράφηκε προηγουμένως, μπορεί να είναι πρόγονοι που θέλουν να συγχωνευτούν με έναν απόγονο σε μια προσπάθεια να θεραπεύσουν αυτό που δεν μπόρεσαν ενώ ήταν στο φυσικό σώμα τους». 

Συνεχίζει λέγοντας, «αν δεν υπάρχει ισορροπία στην σχέση μεταξύ των ζωντανών και των νεκρών, ακολουθεί το χάος. 

Οι Dagara πιστεύουν ότι, αν υπάρχει τέτοια ανισορροπία, είναι καθήκον των ζωντανών να θεραπεύσουν τους προγόνους τους. Αν αυτοί οι πρόγονοι δεν θεραπευτούν, η άρρωστη ενέργεια τους θα στοιχειώσει τις ψυχές εκείνων που είναι υπεύθυνοι να τους βοηθήσουν». 

Ο Δρ Somé υποστηρίζει ότι η τελετουργική προσέγγιση των ψυχικών ασθενειών δημιουργεί μια σειρά ευκαιριών και μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου προς το καλύτερο. 




Με πληροφορίες από Jayson Gaddis και ForeverConscious
© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Γιατί δεν χάνω βάρος ;

Προσπαθείς να χάσεις βάρος, όμως η ζυγαριά έχει κολλήσει; Δες τι μπορεί να φταίει και πώς θα το διορθώσεις. 

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά, βλέπουμε τη ζυγαριά να κολλάει γεγονός που σίγουρα μας απογοητεύει, αλλά και μας στενοχωρεί. Ας δούμε λοιπόν τι ενδέχεται να κάνουμε λάθος.

Παραλείπουμε γεύματα
Δεν είναι λίγες οι φορές που πιστεύουμε ότι παραλείποντας γεύματα, μειώνουμε τις ημερήσιες θερμίδες που προσλαμβάνουμε και συνεπώς αυτό θα οδηγήσει στην απώλεια βάρους. Έτσι όμως ενδέχεται να πεινάσουμε παραπάνω και να καταναλώσουμε περισσότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα, αυξάνοντας την ημερήσια πρόσληψη.

Κατακρατήσεις
Αρκετές φορές δημιουργούνται στον οργανισμό κατακρατήσεις με αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» το βάρος μας. Οι κατακρατήσεις μπορούν να προκληθούν από πολλούς παράγοντες, όπως η μειωμένη πρόσληψη υγρών μέσα στην ημέρα, η μειωμένη ούρηση, η αυξημένη πρόσληψη αλατιού είτε απευθείας από το φαγητό είτε μέσω συσκευασμένων τροφίμων, καθώς και τη χρήση διαφόρων φαρμάκων όπως η κορτιζόνη και τα αντισταμινικά.

Αφαίρεση συγκεκριμένων φαγητών
Πολλοί, λόγω του άγχους να επιτύχουμε σύντομα την απώλεια που επιθυμούμε, κόβουμε από το διαιτολόγιό μας συγκεκριμένες τροφές, χωρίς να υπάρχει λόγος. Αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως όλα τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για να παραμένουμε υγιείς, να τρεφόμαστε σωστά και να έχουμε ενέργεια μέσα στην ημέρα.

Ο οργανισμός μας χρειάζεται και λίπος και υδατάνθρακες και πρωτεΐνη στο ημερήσιο πρόγραμμα, αρκεί να είναι σωστά κατανεμημένα στα γεύματα που θα καταναλώσουμε μέσα στην ημέρα.

Δεν μετράμε τις μερίδες
Το μέτρημα της ποσότητας και των μερίδων είναι σίγουρα μία βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία, όμως είναι αναγκαία για να γίνεται η σωστή πρόσληψη θερμίδων ημερησίως, προκειμένου να επιτύχουμε την απώλεια βάρους που θέλουμε.

Δεν εστιάζουμε στην πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι το πιο χορταστικό από τα τρία άλλα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες και λίπος), κάτι που σημαίνει ότι θα μας χορτάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με την πρωτεΐνη κρατάμε ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό μας, ενώ ταυτόχρονα μειώνουμε την απώλεια της μυϊκής μάζας.

Εστιάζουμε μόνο στην αερόβια άσκηση, ενώ χρειαζόμαστε και ασκήσεις για ενδυνάμωση
Σίγουρα η αερόβια άσκηση (ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα) βοηθάει στην απώλεια του βάρους με την καύση του λίπους, όμως ταυτόχρονα θα πρέπει να κάνουμε και ασκήσεις για μυϊκή ενδυνάμωση, οι οποίες κρατούν ενεργοποιημένο το μεταβολισμό και μετά το πέρας της άσκησης, κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζουμε να καίμε θερμίδες.

Ακολουθούμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα στη διατροφή μας
Το να τρώμε συνέχεια και κατ’ επανάληψη τα ίδια φαγητά δεν μας βοηθάει να χάσουμε βάρος. Ο οργανισμός μας χρειάζεται ποικιλία τροφίμων και θρεπτικών συστατικών.

Προβλήματα υγείας
Προβλήματα και παθήσεις όπως ο υποθυροειδισμός, οι πολυκυστικές ωοθήκες, πολλές φορές ενδέχεται να δυσκολέψουν την προσπάθειά μας για απώλεια βάρους. Για το λόγο αυτό πριν μπούμε στη διαδικασία να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι δεν υποβόσκει κάποια παθολογική κατάσταση ή εάν υπάρχει, να απευθυνθούμε στον ειδικό επιστήμονα προκειμένου να μας δώσει την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.

Συχνό delivery ή φαγητό εκτός σπιτιού
Η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού ή το συχνό delivery, δεν βοηθάει στην απώλεια βάρους. Τα φαγητά που δεν είναι παρασκευασμένα στο σπίτι, πέραν του ότι τις περισσότερες φορές είναι αρκετά πιο επιβαρυμένα σε αλάτι και λίπος, είναι και μεγαλύτερα σε ποσότητα, συνεπώς δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε από ένα τέτοιο γεύμα.

Συχνή κατανάλωση αλκοόλ
Το αλκοόλ λειτουργεί επιβαρυντικά στην προσπάθειά μας να χάσουμε βάρους. Η αλκοόλη δεν μεταβολίζεται εύκολα από τον οργανισμό, έχει αρκετές θερμίδες, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί και κατακρατήσεις. Μάλιστα σε ποτά στα οποία έχουμε προσθέσει κόκα-κόλα, ή κάποιο χυμό, το θερμιδικό περιεχόμενο είναι πιο αυξημένο, προσδίδοντάς μας ακόμα περισσότερες θερμίδες.

Εμμονή με τη ζυγαριά
Για να έχουμε μία εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται με τα κιλά μας, δεν θα πρέπει να ζυγιζόμαστε κάθε μέρα διότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι μπορεί να επηρεάζουν το βάρος μας (έμμηνος ρύση στις γυναίκες, κάποιο αλμυρό γεύμα, ούρηση). Μία καλή συχνότητα μέτρησης του βάρους μας είναι 1 φορά/εβδομάδα και πάντοτε στις ίδιες συνθήκες (το πρωί, νηστικοί και χωρίς ρούχα).

Ψευδαίσθηση του βάρους μας
Πολλές φορές μπορεί η ζυγαριά να δείχνει ότι δεν έχουμε χάσει βάρος, ενώ στην πραγματικότητα έχει γίνει αλλαγή στη σύσταση του βάρους μας. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο πολλές φορές με τη σωστή γυμναστική και διατροφή να επιτύχουμε αύξηση της μυϊκής μας μάζας και ταυτόχρονη μείωση του σωματικού μας λίπους, χωρίς όμως να έχουμε απώλεια βάρους. Αυτό δεν θα πρέπει να μας στενοχωρεί καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Θα πρέπει να εστιάζουμε κυρίως στο να χάνουμε λίπος και όχι στα ίδια τα κιλά. 




Χριστίνας Αλεξοπούλου, Διατροφολόγου

Ο νόμος της επιβεβαίωσης των πεποιθήσεων...!!!!

                       
Οτιδήποτε επιτρέψουμε να εισχωρήσει στο νου μας αυτό και θα καρποφορήσει - Og Mandino 

Ένα σημαντικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης με το οποίο χρειάζεται να ασχοληθούμε είναι η πραγματική υλική διάστασή της. Μέχρι σήμερα, οι περισσότεροι από μας πιστεύουμε πως ο άνθρωπος είναι μια ποσότητα από σάρκα και τα κόκαλα και πως στην καλύτερη περίπτωση, μαζί με την σάρκα και τα κόκαλα υπάρχει και κάτι που το λέμε νου.

Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Ο άνθρωπος είναι μια ενότητα από τρία ανεξάρτητα αλλά και αλληλοεπηρεαζόμενα επίπεδα. Σε κάθε άνθρωπο, ο οποίος είναι πάντα ένα ανεπανάληπτο θαύμα της φύσης, συνυπάρχουν το σώμα, ο νους και το πνεύμα του. 

Όλοι είμαστε ένα μοναδικό, αδιαίρετο σύνολο που το αποτελούν το πνεύμα (ψυχή), ο νους και το σώμα. Όμοιό του ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει ποτέ. 

Αν όμως προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το σώμα μας στο βαθύτερο υλικό επίπεδο, τότε θα διαπιστώσουμε ότι αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα που πάλλονται. Κάθε σώμα στο Σύμπαν, είτε ανήκει στους έμψυχους είτε στους άψυχους οργανισμούς, αποτελείται από κύτταρα που πάλλονται και βρίσκονται σε συνοχή μεταξύ τους, διατηρώντας μια σχέση ενότητας αλλά και σχετικής ελευθερίας.

Τα δισεκατομμύρια των πλανητών που υπάρχουν στο Σύμπαν, παρ’ όλο που είναι και λειτουργούν ως ανεξάρτητα σώματα, ταυτόχρονα βρίσκονται σε συγκεκριμένες τροχιές και διατηρούν συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους. 

Μια τεράστια ενέργεια, η κοσμική ενέργεια, τους συγκρατεί σε μια ενότητα, στα πλαίσια της οποίας ο καθένας έχει το ρόλο του και το πεδίο δράσης του.

Όπως λειτουργεί ο «μεγάκοσμος», με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί και ο «μικρόκοσμος». Το σώμα μας αποτελείται από δισεκατομμύρια κύτταρα, τα οποία παρ’ όλες τις σημαντικές διαφορές τους συγκρατούνται σε μια συγκεκριμένη θέση και διατηρούν μια ορισμένη απόσταση μεταξύ τους.

Τα κύτταρα της καρδιάς, τα κύτταρα του στομάχου, του δέρματος, των ματιών κτλ., ενώ έχουν τεράστιες διαφορές στην κατασκευή και στον τρόπο κίνησης και λειτουργίας τους, ωστόσο συνυπάρχουν σε μια ενότητα, συνεργάζονται μέσα σ’ αυτήν και συγκροτούν το ανθρώπινο σώμα. 

Μια πολύ σημαντική ενέργεια, την οποία ο Βίλχελμ Ράϊχ είχε ονομάσει «οργόνη» και κάποιοι άλλοι «βιοενέργεια», συγκρατεί αυτά τα κύτταρα στις απαραίτητες αποστάσεις, ώστε να συγκροτούν όλα μαζί το ανθρώπινο σώμα.

Έτσι λοιπόν το άψυχο τραπέζι, αλλά και ο έμψυχος σκύλος, ως υλική διάσταση, στο βάθος τους είναι ένα σύνολο από κύτταρα που τα συγκρατεί σε μια ενότητα κάποια ενέργεια. Τα κύτταρα αυτά έχουν συνεχώς μια παλμικότητα που δημιουργεί, με βάση τους νόμους της Φυσικής, μια δόνηση. 

Στους ζωντανούς οργανισμούς αυτή η δόνηση έχει συνεχείς αλλαγές, επειδή επηρεάζεται άμεσα από τη νοητική ενέργεια. Η δόνηση ενός χαρούμενου σώματος είναι εντελώς διαφορετική στα χαρακτηριστικά της από τη δόνηση ενός λυπημένου σώματος. 

Ο δυνατός, ο αδύναμος, ο καλός, ο κακός, ο ερωτευμένος, ο μοναχικός, γενικά η κάθε σκέψη και το κάθε συναίσθημα που υπάρχει σε ένα ζωντανό σώμα αλλοιώνουν την παλμικότητα, την κινητικότητα και κατά συνέπεια τη δόνηση των κυττάρων του συνόλου.

Αυτή η δόνηση, λόγω της άμεσης σύνδεσής της με την ενέργεια που τη δημιουργεί, έχει μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων της και την ιδιότητα της έλξης και της απώθησης. 

Όλοι μας έλκουμε και απωθούμε άλλους ανθρώπους, αλλά και άψυχα αντικείμενα που έχουν ίδια δόνηση με τη δική μας ή αντίθετη απ’ αυτήν.

Ένας άνθρωπος που πιστεύει (σκέφτεται) ότι οι άλλοι είναι κακοί και επικίνδυνοι έχει μια δόνηση που έλκει κοντά του όλους εκείνους που έχουν δονήσεις οι οποίες ταιριάζουν με τις δικές του. Δηλαδή, εκείνους που κάνουν αρνητικές σκέψεις και κατά συνέπεια έχουν αρνητικές (κακές) συμπεριφορές και έτσι είναι επικίνδυνοι.

Ο λαός μας συνηθίζει να λέει μια παροιμία : «Καλομελέτα κι έρχεται». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως αν σκέφτεσαι συνέχεια εκείνο που θέλεις, οι σκέψεις σου δημιουργούν μια συγκεκριμένη δόνηση, η οποία έλκει αυτό που ζητάς και που είναι ένα γεγονός ή ένα αντικείμενο παρόμοιας δόνησης.

Επάνω σ’ αυτή την αρχή στηρίζεται ο νόμος της «επιβεβαίωσης των πεποιθήσεων». Ο φυσικός αυτός νόμος λέει πως ό,τι πιστεύεις σε ένα βαθύτερο επίπεδο στη ζωή σου, αυτό αργά ή γρήγορα θα επιβεβαιωθεί.

Μια γυναίκα, όταν ήταν μικρή και έπαιζε στο δωμάτιό της με τις κούκλες της, άκουσε τη μητέρα της να λέει κλαίγοντας πως ο άντρας της την έδειρε πάλι. Ας υποθέσουμε ότι η μικρή έβγαλε από εκείνο που άκουσε το λαθεμένο συμπέρασμα πως όλοι οι άντρες είναι βίαιοι. Αυτό το συμπέρασμα έγινε πεποίθηση μέσα της.

Όταν μεγάλωσε και έφτασε στην ηλικία να δημιουργήσει ερωτικούς δεσμούς, είχε βαθιά μέσα της την πεποίθηση πως οι άντρες είναι βίαιοι. Αυτό το γεγονός την έκανε να έχει μια δόνηση που την οδήγησε να βρει και να ερωτευτεί έναν βίαιο άντρα. Μετά από κάποια χρόνια δεν άντεξε άλλο το ξύλο και χώρισε. 

Η πεποίθηση όμως όχι μόνον παρέμενε μέσα της, αλλά είχε ενισχυθεί κιόλας. Το αποτέλεσμα ήταν ότι και ο δεύτερος και ο τρίτος και όλοι οι επόμενοι ερωτικοί της σύντροφοι ήταν βίαιοι. 

Η μοναδική περίπτωση που υπάρχει να γλιτώσει αυτή η γυναίκα από την βία και να αλλάξει τη ζωή της για να βρει επιτέλους τη γαλήνη, το σεβασμό και την ευτυχία, είναι να αλλάξει την πεποίθησή της, αφού βέβαια προηγουμένως την έχει ανακαλύψει. 

Ύστερα μπορεί να την αντικαταστήσει με μία άλλη που να λέει: «Οι άντρες είναι ήρεμοι και όμορφοι κι εγώ τώρα μπορώ να έχω ένα σύντροφο που με σέβεται και με αγαπά».

Έτσι θα αλλάξει και τις δονήσεις της, με αποτέλεσμα να απωθεί πια τους βίαιους και να έλκει τους ήρεμους και όλους εκείνους που θα τη σέβονται και θα της χαρίσουν ευτυχία και αγάπη. 
Ίσως εκ πρώτης όψεως αυτή η ερμηνεία να φαίνεται σε ορισμένους απλοϊκή ή τουλάχιστον περίεργη. Κι όμως μέσα από αυτήν τη λειτουργία των δονήσεων και των εκπομπών ενέργειας επιβεβαιώνονται στη ζωή όλες οι ανθρώπινες πεποιθήσεις.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι απλές σκέψεις που κάνουμε, γιατί αυτές δεν έχουν την απαιτούμενη ενέργεια ώστε να προκαλούν την αντίστοιχη δόνηση και κατ’ επέκταση την απαραίτητη ελκτική δύναμη.

Οι ανθρώπινες σκέψεις, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και μπορούν να κάνουν «θαύματα». Όμως απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις γι’ αυτό, όπως για παράδειγμα η συχνή επανάληψη, η πίστη, η σφοδρή επιθυμία κτλ.

Στην Αμερική, το Ίδρυμα Μάσλοου αλλά και το τμήμα Ανθρωπιστικών Ερευνών του Πανεπιστήμιου του Στάνφορντ έχουν κάνει πάρα πολλές μελέτες που έχουν σχέση με αυτόν το νόμο της «επιβεβαίωσης των πεποιθήσεων». 

Αξίζει στο σημείο αυτό να σταθούμε σε μία από αυτές, η οποία είναι πολύ εντυπωσιακή:

Ζήτησαν από 1500 άτομα που προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ήταν από 20 έως 25 χρονών να γράψουν ποια ήταν η γνώμη τους (τι πίστευαν) για τα γηρατειά. Τι σημαίνει γερνάω, σε ποια ηλικία γερνάει ο άνθρωπος κτλ.

Τριάντα χρόνια αργότερα εξέτασαν βιολογικά αλλά και ψυχολογικά τους 1300 περίπου από εκείνους με τους οποίους είχαν διατηρήσει επαφή. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Όσοι από εκείνους που είχαν ερωτηθεί πριν από 30 χρόνια είχαν απαντήσει ότι ο άνθρωπος γερνάει στα 50 του εμφάνιζαν σαφή σωματική αλλά και ψυχολογική γήρανση. Όσοι είχαν απαντήσει πως ο άνθρωπος γερνάει στα 70 ή στα 80 είχαν μια νεανική βιολογική και ψυχολογική συμπεριφορά.

Μια άλλη έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον, σε ένα διαφορετικό τομέα, ήταν ή εξής:

Ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων οι οποίοι προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ήταν από 20 έως 25 ετών ρωτήθηκαν για την γνώμη που είχαν σχετικά με τη ζωή. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, το 98,2% από εκείνους που ρωτήθηκαν είχαν δημιουργήσει και ζούσαν μια ζωή που ταίριαζε ακριβώς με τη γνώμη (το πιστεύω) που είχαν εκφράσει προ δεκαπενταετίας.

Όσοι είχαν εκφράσει την άποψη ότι η ζωή είναι δύσκολη ζούσαν μια ζωή γεμάτη δυσκολίες. Όσοι είχαν πει πως η ζωή είναι απλώς αδιάφορη ζούσαν μια αδιάφορη ζωή.

Όσοι είχαν πει πως η ζωή είναι ένα μαρτύριο ζούσαν δεκαπέντε χρόνια αργότερα μια μαρτυρική ζωή και όσοι είχαν γράψει πως η ζωή είναι πανέμορφη ζούσαν μια πολύ όμορφη ζωή.

Ίσως αυτές οι δύο έρευνες να σε παραξενεύουν, να σε προβληματίζουν ή να σε εντυπωσιάζουν.

Το σίγουρο είναι πως οι πεποιθήσεις μας (τα βαθύτερα πιστεύω μας) έχουν τη δύναμη, επειδή είναι συνεχείς και δυνατές σκέψεις, να ενεργοποιούν τη νοητική ενέργεια. Εκείνη με την σειρά της δημιουργεί ένα σύστημα δονήσεων που μας κάνει να έχουμε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά, αλλά και να έλκουμε παράλληλα ανθρώπους και γεγονότα που ταιριάζουν και επιβεβαιώνουν το δικό μας τρόπο σκέψης και δόνησης.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για μας να μάθουμε ποιες πεποιθήσεις έχουμε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αλλάξουμε όσες από αυτές μας δημιουργούν προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εγώ πιστεύω πως:

«Όπου υπάρχει ένα πρόβλημα δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να κάνεις, αλλά κάτι που πρέπει να μάθεις»  Αντώνης Καλογήρου - Η δυναμική της επιτυχίας 




Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό... 

Τα διατροφικά λάθη που κάνεις άθελά σου…!!!!

Κόλλησε η ζυγαριά και δεν χάνεις βάρος; Απορείς γιατί; Δες ποια λάθη ίσως κάνεις και σαμποτάρουν τα αποτελέσματά σου. 

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να μειώσουμε το βάρος μας καταφεύγουμε σε κάποια διατροφικά σφάλματα, τα οποία συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε γιατί τελικά δεν ξεκολλάει το νούμερο στη ζυγαριά μας.

Ποια είναι αυτά;

* Ένα βασικό λάθος που πολλοί κάνουμε στην προσπάθειά μας να μειώσουμε την πρόσληψη των ημερήσιων θερμίδων μας, είναι πως παραλείπουμε το βραδινό γεύμα. 

Αυτό όμως δεν μας βοηθάει διότι το σώμα μας μένει νηστικό για πολλές ώρες μέχρι την πρόσληψη του επόμενου γεύματός μας (πρωινό). Μπορούμε κάλλιστα να φάμε κάτι ελαφρύ για βραδινό όπως τονοσαλάτα ή σαλάτα με κοτόπουλο ή ομελέτα ή γιαούρτι με κάποιο φρούτο εποχής,

* Πέρα από την παράλειψη του βραδινού γεύματος, ένα άλλο λάθος είναι να προσπερνάμε κάποια σνακ (δεκατιανό και απογευματινό) μέσα στην ημέρα με τη σκέψη ότι έτσι θα γλιτώσουμε θερμίδες. 

Πρέπει όμως να καταναλώνουμε οπωσδήποτε 4-5 γεύματα ημερησίως, έτσι ώστε να αυξάνονται οι καύσεις του οργανισμού μας και ταυτόχρονα να κρατάμε ενεργοποιημένο τον μεταβολισμό μας. 

Επιπλέον με τα μικρά και συχνά γεύματα κρατάμε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά, με αποτέλεσμα να μειώνουμε την πιθανότητα εμφάνισης βουλιμίας συνήθως κατά τις βραδινές ώρες.

* Πολλοί επίσης θεωρούν ότι ο συνδυασμός πρωτεΐνης με άμυλο (ρύζι, κριθαράκι, πατάτες φούρνου) στο μεσημεριανό γεύμα παχαίνει. Κάτι τέτοιο δεν είναι απολύτως σωστό, καθώς ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από υδατάνθρακες για ενέργεια. 

Αυτό που θέλει προσοχή είναι να μην ξεφεύγουμε στην ποσότητα του αμύλου που θα καταναλώσουμε και το άμυλο που καταναλώνουμε να προέρχεται από προϊόντα ολικής άλεσης (καστανό ρύζι, μακαρόνια ολικής άλεσης).

* Μια ακόμα εσφαλμένη αντίληψη είναι ότι δεν πρέπει να καταναλώνουμε πολλά φρούτα μέσα στην ημέρα γιατί θα μας παχύνουν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, διότι τα φρούτα έχουν λίγες θερμίδες, αρκετές φυτικές ίνες και βιταμίνες, οπότε είναι αναγκαία στην καθημερινή μας διατροφή. Κανείς δεν πάχυνε τρώγοντας πολλά φρούτα.

* Μήπως πίνετε πολλά γλυκά ροφήματα μέσα στην ημέρα; Mπορεί να έχετε αντικαταστήσει τη λευκή ζάχαρη με καστανή αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι και οι δύο προσδίδουν τις ίδιες θερμίδες. 

Αυτό που αλλάζει είναι η ποιότητα, η επεξεργασία και τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει η κάθε μία. Αν λοιπόν πίνουμε καθημερινά 2 καφέδες μέτριους με 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη ο καθένας και 1 φλιτζάνι τσάι το απόγευμα με 1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, καταλαβαίνουμε πόσες επιπλέον θερμίδες προσλαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς… να παίρνουμε χαμπάρι.

* Πολλές φορές, προκειμένου να αποφύγουμε να φάμε ένα κανονικό μεσημεριανό, επιλέγουμε να φάμε σαλάτες, θεωρώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο γλιτώνουμε θερμίδες. Δυστυχώς όμως πολλές από τις σαλάτες αυτές προσδίδουν πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ ό,τι νομίζουμε κυρίως εξαιτίας των έξτρα συστατικών (παχυντικά τυριά, αλλαντικά, κρουτόν, ξηρούς καρπούς και dressing με πολλά λιπαρά).

* Τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή μας. Πολλές φορές γυρνάμε εξαντλημένοι στο σπίτι μας μετά από μια κουραστική ημέρα και το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να καθίσουμε στον καναπέ μας, να ανοίξουμε την τηλεόραση και να φάμε το βραδινό μας γεύμα. 

Έρευνες έχουν δείξει πως όταν τρώμε μπροστά από μία οθόνη καταναλώνουμε 20% περισσότερες θερμίδες από όσες θα παίρναμε αν τρώγαμε το γεύμα μας κανονικά στο τραπέζι.

* Δεν υπολογίζουμε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση. Πολλές φορές μπορεί να χρειαζόμαστε ένα ποτήρι κρασί το βράδυ για να χαλαρώσουμε ή ένα ποτήρι μπύρα το μεσημέρι για να συνοδέψουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. 

Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ σε συστηματική βάση μας προσδίδει θερμίδες, καθώς η αλκοόλη δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό μας. Συνεπώς, χρειάζεται σύνεση στο πόσα ποτήρια αλκοόλ θα καταναλώνουμε συνολικά μέσα στην εβδομάδα.

* Δεν καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση την απαιτούμενη ποσότητα υγρών, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει κατακρατήσεις, εμποδίζοντάς μας κατ’ αυτόν τον τρόπο να χάσουμε κιλά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να μην ξεχνάμε να ενυδατωνόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

* Δεν είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα του αλατιού που βάζουμε στο φαγητό και τη σαλάτα μας. Το αλάτι, όπως και η μειωμένη πρόσληψη υγρών όπως αναφέραμε παραπάνω, προκαλούν κατακρατήσεις στον οργανισμό μας..., 

με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε μείωση στα κιλά μας. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αλάτι με άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά όπως πιπέρι, πάπρικα, τζίντζερ, δυόσμο, κανέλα κλπ. 




Χριστίνα Αλεξοπούλου, Διατροφολόγος

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Κατανοώντας τον συμπαντικό Νόμο της Έλξης…!!!!

Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας το γεγονός, ότι είστε η φυσική προέκταση ενός μη-φυσικού όντος και ως τέτοιο συνυπάρχετε με την ίδια αγνή θεϊκή δυναμική ενέργεια που δημιουργεί κόσμους. Οι «Τέσσερις Αρχές της Δημιουργίας»* είναι ποιότητες ενσωματωμένες μέσα σας, αλλά την ίδια στιγμή είναι ποιότητες, τις οποίες έμφυτα αναζητείτε. 

Ο λόγος της αναζήτησής σας είναι, ότι έχετε ξεχάσει, ότι είστε μια ψυχή που έχει μια ανθρώπινη εμπειρία και αντ’ αυτού ζείτε την ψευδαίσθηση, ότι είστε μόνο αυτό το μικρό κομμάτι που βιώνετε στο ανθρώπινο πεδίο. 

Το μεγαλύτερο μέρος του εαυτού σας, το Εσωτερικό Ον, η ψυχή σας, έχει καθορίσει την πρόθεση να γίνει ο κύριος της γήινης ζωής. Το να είσαι κύριος της γήινης εμπειρίας συνεπάγεται, ότι κινείσαι πέρα από το φόβο και ζεις μια ζωή με αφθονία και με μεγάλη χαρά. 

Η σκέψη είναι η βάση για όλη τη δημιουργία. Τα πάντα ήταν σκέψη σε ύπαρξη. Ακόμα και όλα τα φυσικά αντικείμενα, τα οποία έχουν φτιαχτεί από άλλους, προϋπήρξαν ως σκέψη πριν μετατραπούν σε ύλη. 

Είστε ο δημιουργός της εμπειρίας σας και είναι ο τρόπος που σκέφτεστε που δημιουργεί το πώς θα βιώσετε τη ζωή. Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια. Έτσι λοιπόν, τα πάντα στον κόσμο της ύλης είναι το αποτέλεσμα της σκέψης. 

Ολόκληρος ο κόσμος σας, όλος αυτός ο κόσμος που τον προσλαμβάνετε σαν αληθινό και πολύ ζωντανό, είναι ενέργεια, η οποία έχει συμπυκνωθεί σε μορφή από την σκέψη. Και είναι τόσο πραγματικός, όσο εσείς επιθυμείτε να τον κάνετε. 

Ο καθένας από σας έχει τη δύναμη να δημιουργήσει οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που θέλει μέσα από αυτό που σκέφτεται. Όλη η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη και καθώς η ύλη είναι ενέργεια και αυτή επίσης θα ακολουθήσει τη σκέψη. Η ταχύτητα με την οποία τα πράγματα ακολουθούν την σκέψη πάνω στο γήινο πεδίο εξαρτάται από την προσοχή σας, την ικανότητα και την εξάσκηση. 

Δεν παίζει κανέναν ρόλο πόσες πολλές αρνητικές σκέψεις πιθανών να έχετε κάνει στο παρελθόν – είναι οι σκέψεις που κάνετε αυτή την στιγμή οι οποίες έχουν τη δύναμη. 

Ο Νόμος της Έλξης δηλώνει, ότι τα πάντα ελκύουν προς τον εαυτό τους αυτά τα οποία είναι παρόμοια με τον εαυτό τους. Με άλλα λόγια, όλα τα πράγματα ελκύουν κοντά τους αυτά με τα οποία είναι ίδια ή ταυτόσημα. Οι ενέργειες που έχουν παρόμοια φύση πάντοτε θα ελκύονται μεταξύ τους. Αυτή είναι η αρχή του μαγνητισμού. 

Η σκέψη πάντα ελκύει και οι σκέψεις ελκύουν άλλες σκέψεις παρόμοιας φύσης μέχρι να αρχίσουν να συγχωνεύονται και να αποκτούν κεκτημένη ταχύτητα, που τελικά οδηγεί στην εκδήλωση-πραγματοποίηση κάτι εντελώς «αληθινού» όσον αφορά την εμπειρία σας. 

Χρησιμοποιείτε τον Νόμο της Έλξης συνεχώς. Δεν υπάρχει ούτε μια στιγμή που να μην χρησιμοποιείτε αυτόν το νόμο. Δεν χρειάζεται καν να είστε συνειδητοί όταν το κάνετε, προκειμένου να βιώσετε τα αποτελέσματά του. 

Κάθε εμπειρία, κάθε αντικείμενο, κάθε πρόσωπο στη ζωή σας είναι παρόν στη ζωή σας, επειδή το έχετε ελκύσει στην εμπειρία σας. 

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, ούτε τυχαίες συναντήσεις, ούτε συμπτώσεις, ούτε ατυχήματα, καμία θεϊκή παρέμβαση, ούτε εξωτερικές δυνάμεις να σας σταματούν από το να έχετε αυτό που θέλετε να έχετε και κανένας που να σας ανταμοίβει. 

Η εμπειρία σας είναι δημιουργημένη ολόκληρη από σας, είστε ολοκληρωτικά υπεύθυνοι για αυτήν, όχι απλώς για ένα μέρος από αυτήν ή την περισσότερη από αυτήν, αλλά για ολόκληρη την εμπειρία. Σας ακούμε να λέτε «Αλλά δεν ήθελα να μου συμβεί αυτό». 

Και θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μαζί σας, ότι υπάρχουν όντως πολλά πράγματα τα οποία δεν προσκαλέσατε ηθελημένα στη ζωή σας. 

Από τη στιγμή που θα κατανοήσετε το Νόμο της Έλξης, θα αντιληφθείτε, ότι σε οτιδήποτε κατευθύνετε την προσοχή σας, το προσκαλείτε στην εμπειρία σας. 

Επίσης, θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε, ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αρνητικής προσοχής και θετικής προσοχής. 

Η πρόθεσή σας είναι επαρκής για να δημιουργήσει, να ελκύσει και να προσκαλέσει. Από την στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε αυτόν τον νόμο, μπορείτε να διαλέξετε να αντιδράσετε με έναν από δύο τρόπους. 

Μπορείτε είτε να δείτε τον εαυτό σας ως θύμα του δικού σας περιορισμένου και φοβισμένου τρόπου σκέψης ή μπορείτε να γιορτάσετε την επίγνωση, ότι μπορείτε να έχετε οτιδήποτε θελήσετε και ότι όντως έχετε όλη τη δύναμη που χρειάζεται, για να το δημιουγήσετε. 

Αυτή η επίγνωση είναι μεγάλη πηγή ελευθερίας, λόγω του ότι δε χρειάζεται πλέον να κοιτάτε έξω από τον εαυτό σας για να βρείτε αυτό που επιθυμείτε. 

Δε χρειάζεται πλέον να ζητάτε την άδεια, είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, μπορείτε με βεβαιότητα να γνωρίζετε, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξουσία στη ζωή σας από εσάς τους ίδιους. 

Όλα τελειώνουν, αλλά και αρχίζουν από σας. Εσείς είστε ο γλύπτης και η ζωή σας είναι το γλυπτό σας. Εσείς είστε ο καλλιτέχνης και η ζωή σας είναι ο πίνακάς σας. Είστε ο σεναριογράφος και η ζωή σας είναι το σενάριο. Ποια θα είναι η επόμενη σκηνή που θα γράψετε για τον εαυτό σας λοιπόν? 

Τα πάντα που έχετε στη ζωή σας κάποια στιγμή έχουν ξεκινήσει από μια ιδέα ή ένα πιστεύω. Αυτό ισχύει εξίσου για όλα όσα θεωρείτε θετικά και για όλα όσα θεωρείτε αρνητικά. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό, σωστό ή λάθος, καλό ή κακό. Υπάρχει μόνο εμπειρία. 

Το πρωταρχικό σας κίνητρο για να 'ρθείτε σε αυτόν τον πλανήτη ήταν να γίνετε κύριοι της εμπειρίας της ζωής στη γη. Ως εκ τούτου όλη η εμπειρία έχει αξία. Είναι η δική σας ερμηνεία της εμπειρίας που την κάνει χαρούμενη ή οτιδήποτε άλλο. 

Μπορείτε να διαλέξετε να δείτε τον εαυτό σας ως θύμα των περιστάσεων ή μπορείτε να διαλέξετε να επανατοποθετήσετε το αρνητικό μέσα στο θετικό και να μάθετε από τις ίδιες σας τις δημιουργίες. 

Καθώς αρχίζετε να μαθαίνετε από τις ίδιες τις δημιουργίες σας, θα αρχίσετε να καθορίζετε με μεγαλύτερη σαφήνεια αυτό που επιθυμείτε και καθώς το κάνετε αυτό, αρχίζετε να εστιάζετε με μεγαλύτερη καθαρότητα στους στόχους σας... 

και τις επιθυμίες σας. Έπειτα, αυτό για το οποίο λαχταράτε, αρχίζει να έρχεται στη ζωή σας πολύ πιο γρήγορα, γιατί η προσοχή σας έχει στραφεί μακριά από αυτό που δεν θέλετε, σε αυτό που θέλετε. 

Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες ενέργειες στους εαυτούς τους. Αυτή είναι η Αρχή της Συνήχησης. Αυτό το οποίο σκέφτεστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση ή ενεργειακό ταίριασμα αν θέλετε, με πολλά αντικείμενα και καταστάσεις. 

Καθώς ολόκληρο το σύμπαν είναι ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της ύλης που συνθέτει κι αυτό το βιβλίο, αυτή η αρχή ισχύει για καταστάσεις, υλικά αντικείμενα και ανθρώπους. 

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνετε, όπως επίσης και τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή σας. 

Για παράδειγμα, εάν θεωρείτε ότι τα λεφτά είναι μια μεγάλη πηγή ελευθερίας και νιώθετε ότι είναι ένα εκφραστικό μέσο που σας απελευθερώνει, ώστε να είστε αυτοί που πραγματικά είστε, τότε αυτόματα θα ελκύετε περισσότερα λεφτά στην εμπειρία σας, επειδή θα υπάρχει ένα ταίριασμα των κραδασμών ανάμεσα στο αντικείμενο, που σ’ αυτή την περίπτωση είναι τα λεφτά και σε αυτό που σκέφτεστε και πιστεύετε. 

Για να καταλάβετε αυτό το νόμο περαιτέρω, πρέπει να κατανοήσετε, ότι η δημιουργική ενέργεια η οποία σας είναι απείρως διαθέσιμη, είναι εντελώς ουδέτερη. 

Έχουμε ήδη πει, ότι είστε η φυσική προέκταση ενός μη φυσικού όντος και αυτό το ον, αντί να είναι μια σταγόνα που πέφτει σα βροχή από το σύννεφο του θεού, είναι μια προέκταση του Όλα Όσα Είναι, που προβάλλει τον εαυτό του στη φυσική πραγματικότητα. 

Ως τέτοια προέκταση είστε συνδεδεμένοι με αυτή την ανεξάντλητη πηγή ζωτικής ενέργειας, της ίδιας ενέργειας που δημιούργησε το φυσικό σύμπαν στο οποίο τοποθετήσατε τους εαυτούς σας, της ίδιας ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει όλα όσα βλέπετε... 

στην πραγματικότητά σας. Αυτή η ενέργεια δεν θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε άλλο παρά ουδέτερη, γιατί επιτρέπει στον εαυτό της να σχηματίζεται και να διαμορφώνεται από την σκέψη σας. 

Καθώς αυτή η ενέργεια είναι ουδέτερη και επειδή διαμορφώνεται από την σκέψη σας, δε γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θέλετε και δεν θέλετε. 

Επειδή σας έχει δοθεί η ελεύθερη βούληση και υπάρχετε σε ένα σύμπαν ελεύθερης βούλησης και επιλογής, αυτή η ενέργεια, η οποία είναι το Όλα Όσα Είναι, το μόνο που μπορεί και το μόνο που θέλει είναι να διαμορφώνεται από αυτό που εσείς σκέφτεστε. 

Έτσι λοιπόν, όταν θέλετε να ελκύσετε κάτι στη ζωή σας και το μόνο που κάνετε είναι να σκέφτεστε την έλλειψη αυτού του αντικειμένου, τότε το Σύμπαν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σας φέρει περισσότερο από αυτό που σκέφτεστε, περισσότερη έλλειψη αυτού του αντικειμένου, το οποίο λέτε ότι θέλετε. 

Το Σύμπαν δεν κρίνει, εάν αυτό που θέλετε ή δε θέλετε είναι καλό ή κακό. Απλά είναι κι αποκρίνεται σε κάθε σας σκέψη, σε κάθε σας λόξα. Αυτή η ζωτική ενέργεια δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στο «θέλω» και «δεν θέλω». Απλώς ακολουθεί και υποστηρίζει την σκέψη. 

Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και όχι το αντίστροφο. Έτσι λοιπόν, καθώς οι σκέψεις σας είναι εστιασμένες σε αυτό που φοβάστε ή σε πράγματα που δεν θέλετε ή σας είναι δυσάρεστα, η παντοτινά πιστή ζωτική ενέργεια του σύμπαντος, η ίδια ενέργεια που δημιουργεί τους κόσμους, με ακρίβεια ακολουθεί τις σκέψεις σας για να σας φέρει αυτό στο οποίο είχατε κατευθύνει την προσοχή σας. 

Κατανοώντας αυτό, θ’ αρχίσετε να βλέπετε, ότι οτιδήποτε πράγμα και να σκεφτείτε, είναι μάλλον σαν ένα νόμισμα. Έχει δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά έχετε το «έχω» του αντικειμένου και από την άλλη πλευρά έχετε το «δεν έχω» του αντικειμένου. 

Όσον αφορά την προοπτική της Ζωτικής Ενέργειας, δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να έχεις καρκίνο και το να μην έχεις καρκίνο. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να έχεις λεφτά και να μην έχεις λεφτά, αγάπη ή όχι αγάπη, κλπ. 

Έτσι λοιπόν, όταν σκέφτεστε και φαντασιώνεστε, ευθυγραμμίστε το σκεπτικό σας σε σχέση με αυτά που θέλετε να ελκύσετε στη ζωή σας. Εάν εστιάσετε στην έλλειψη οποιουδήποτε πράγματος, θα τα καταφέρετε. Εάν φοβάστε την αδύναμη υγεία, θα την ελκύσετε. Εάν φοβάστε την μοναξιά, θα σας έρθει. 

Το σύμπαν δεν είναι απλώς απόλυτα ακριβοδίκαιο, αλλά επίσης δεν κρίνει ούτε και παίρνει αποφάσεις για εσάς. Εσείς είστε υπεύθυνοι, είστε το αφεντικό, ο κυρίαρχος της εμπειρίας σας και το σύμπαν δεν μπορεί και ούτε θα κάνει οτιδήποτε ενάντια σε αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός. Χωρίς αυτή την ουδέτερη ανταπόκριση από το σύμπαν, δεν θα μπορούσατε πραγματικά να έχετε ελεύθερη βούληση. 

Οπότε, τι συμβαίνει? Έχετε ελεύθερη βούληση ή δεν έχετε? Δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο. Δεν μπορείτε να είστε συγχρόνως ο δημιουργός του πεπρωμένου σας και το αντικείμενο της βούλησης κάποιου άλλου. Το ένα αναιρεί το άλλο. 

Η ελεύθερη βούληση είναι η βάση πάνω στην οποία υπάρχουν η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η εμπειρία μέσα στο σύμπαν. Χωρίς αυτήν, όλο το μέλλον θα ήταν προδιαγεγραμμένο και κάθε ψυχή θα ήταν απλώς μια μαριονέτα σε ένα μεγάλο θέατρο. 

Είναι πρόθεσή μας να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε, ότι μπορείτε να έχετε αυτά που θέλετε και να κάνετε αυτά που θέλετε και να είστε αυτοί που θέλετε να είστε. 

Έχετε προεκτείνει τον εαυτό σας στη φυσική πραγματικότητα, όχι για να αποδείξετε κάτι σε κάποια υψηλότερη εξουσία, αλλά για να προσθέσετε στην μοναδικότητα της ύπαρξής σας μέσα από την εμπειρία της δημιουργίας αυτής της πραγματικότητας. 

Στο γήινο πεδίο, επειδή η ύλη είναι πυκνή και η συχνότητα των κραδασμών είναι κατά κάποιο τρόπο αργή, βιώνετε την έλευση των καταστάσεων με έναν τρόπο που φαίνεται αργοπορημένος. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι από τη στιγμή που σχηματίσουν μια καινούρια σκέψη σχετικά με αυτό που θέλουν, μέσα σε μερικές μέρες αρχίζουν να σκέφτονται κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Το Σύμπαν ανταποκρίνεται σε σας άμεσα, ναι, άμεσα, και καθώς σκέφτεστε αυτό που θέλετε, αρχίζει αμέσως να το μεταφέρει προς το μέρος σας. Εντούτοις, φαίνεται ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αλλάζει το μυαλό τους σε τακτική βάση, έτσι ώστε το Σύμπαν παραλαμβάνει τόσες ακυρώσεις παραγγελιών όσες και παραγγελίες! 

Η κύρια αιτία, στην πραγματικότητα η μοναδική αιτία για την οποία οι επιθυμίες σας δεν εκδηλώνονται ακαριαία όταν το θέλετε, ακόμα και τη στιγμή που το σκέφτεστε, είναι εξαιτίας των άλλων σκέψεων, τις οποίες επίσης έχετε εκδηλώσει. 

Όλα καταλήγουν στην ισορροπία των σκέψεών σας. Η Ζωτική Ενέργεια δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να ακολουθεί τις σκέψεις σας. 

Εκδηλώστε μια σκέψη σχετικά με την έλλειψη χρημάτων και αυτό θα λάβετε. Εκδηλώστε μια σκέψη σχετικά με την αφθονία χρημάτων και αυτό θα λάβετε. Το ίδιο ισχύει και για την αγάπη, υγεία και κάθε πλευρά της ζωής σας. 

Όταν λοιπόν κοιτάτε τη ζωή σας και βλέπετε την έλλειψη της αγάπης, την έλλειψη χρημάτων ή την έλλειψη της καλής υγείας, πρόκειται για την ισορροπία των σκέψεών σας που αφορούν αυτά τα ζητήματα και έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. 




Μετάφραση – α γ γ ε λ ο π ο λ ι ς 
Omni channeled by John Payne, published by Findhorn Press in January, 2001. 
Από το περιοδικό In Light Times. May, 2001 A Metaphysical, Spiritual, Holistic Publication