Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Robin Sharma : Γερνούν μόνο όσοι χάνουν το πάθος τους για αυτοβελτίωση...!!!!

Υπάρχει ένας τρόπος να νικήσουμε τα γηρατειά, για τον οποίο δεν μιλάει κανείς. Ονομάζεται μάθηση. Κατά τη γνώμη μου, όσο μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα τόσο διευρύνεις τους ορίζοντές σου και βελτιώνεις τον τρόπο σκέψης σου, κι έτσι δεν γερνάς. 

Γερνούν μόνο όσοι χάνουν το πάθος τους για αυτοβελτίωση και αποσυνδέονται από το φυσικό αίσθημα της περιέργειας. 

«Κάθε τρία με τέσσερα χρόνια επιλέγω ένα καινούργιο θέμα. Μπορεί να είναι η ιαπωνική τέχνη· μπορεί να είναι τα οικονομικά. Τρία χρόνια μελέτης δεν είναι αρκετά για να γίνει κάποιος ειδικός σε κάτι, αλλά είναι αρκετά για να το κατανοήσει. 

Έτσι, εδώ και 60 χρόνια μελετάω ένα θέμα τη φορά», είπε κάποτε ο Πίτερ Ντράκερ, ο πατέρας του σύγχρονου μάνατζμεντ, που έζησε μέχρι τα 95 του. Λαμπρός άνθρωπος. 

Πριν από χρόνια είχα τη χαρά να περάσω δύο ώρες συζητώντας με τον Σιμόν Πέρες, τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ και κάτοχο του Βραβείου Νόμπελ. 

Ήταν 82 χρόνων και δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω ότι τα μάτια του έλαμπαν όταν μιλούσε για τα αγαπημένα του βιβλία, τις σπουδαίες ιδέες και τη μάθηση. 

Τον ρώτησα: «Κύριε Πέρες, πότε διαβάζετε;» 

Μου απάντησε: «Και πότε δεν διαβάζω! Διαβάζω όταν σηκώνομαι το πρωί, όποτε μπορώ στη διάρκεια της μέρας και κάθε βράδυ. 

Τα περισσότερα Σαββατοκύριακα τα περνάω με σπουδαία βιβλία. Τα βιβλία μου κρατούν συντροφιά». Έπειτα πρόσθεσε χαμογελώντας: «Αν τρως τρεις φορές τη μέρα, θα είσαι χορτάτος. Αλλά αν διαβάζεις τρεις φορές τη μέρα, θα είσαι σοφός». 

Πολλοί δεν ξαναδιαβάζουν βιβλία μετά το σχολείο. Απίστευτο! 

Πολλοί ξοδεύουν περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση παρά διεισδύοντας στον νου σπουδαίων ανθρώπων που πέρασαν από αυτή τη Γη. 

Πολλοί δεν είναι δεκτικοί σε νέες αντιλήψεις και βαθυστόχαστες σκέψεις. Μια ιδέα που θα ανακαλύψετε σε κάποιο βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο, τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους, να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο και πιο ευτυχισμένοι ή να οδηγήσει την επιχείρησή σας σε πρωτοφανή επιτυχία. Ποτέ μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο. 

Σας παρακαλώ - σήμερα - να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας και να ανοιχτείτε στο άγνωστο, εκεί όπου σας περιμένουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες της ζωής. 

Μάθετε κάτι νέο. Διαβάστε ένα καινούργιο βιβλίο. 

Κάντε μια νέα γνωριμία ή δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για μεσημεριανό. 

Πηγαίνετε από άλλον δρόμο στη δουλειά ή κάντε μια καινούργια σκέψη. 

Ζούμε σε έναν πλανήτη μάθησης. 

Και η σπουδαία ζωή ξεκινάει με τη σπουδαία παιδεία. 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma «Για Μια Υπέροχη Ζωή» από τις εκδόσεις Διόπτρα 




Οι καλύτερες πρακτικές του Robin Sharma, για μια υπέροχη ζωή...!!!!

Θέλω να σας βοηθήσω να διαπρέψετε. Το μόνο μου μέλημα είναι να σας βοηθήσω να γίνετε σπουδαίοι, να φτάσετε στην κορυφή στη δουλειά σας, να βρείτε την ευτυχία στην οικογενειακή σας ζωή, να αφήσετε το σημάδι σας. 

Τι έχω να κερδίσω εγώ απ’ όλα αυτά; 

Όταν σας βοηθάω να ζήσετε την ιδανική σας ζωή, νιώθω σημαντικός. Νιώθω ότι κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Ότι έχω βαρύτητα σαν άτομο. Ότι δεν περιφέρομαι μάταια σε αυτόν τον πλανήτη. Από εκεί πηγάζει μεγάλο μέρος της ευτυχίας μου. Αλήθεια. 

Να, λοιπόν, τι σκέφτηκα σήμερα το πρωί στο ντους: Ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές μου; Με άλλα λόγια, ποια είναι τα καλύτερα πράγματα που κάνω για να κρατιέμαι στη βέλτιστη κατάσταση, να έχω ενέργεια και να αποδίδω; Κατέληξα στα εξής : 

– Ξυπνάω στις 5π.μ. τις καθημερινές και αναπληρώνω ύπνο τα Σαββατοκύριακα. 

– Μόλις σηκωθώ, αφιερώνω 60 λεπτά στην αυτοεξέλιξη και την ενδοσκόπηση. Είναι αυτό που αποκαλώ “ιερή ώρα”. 

– Κάνω πέντε φορές την εβδομάδα ένα έντονο πρόγραμμα γυμναστικής. 

– 90 λεπτά μασάζ μία φορά την εβδομάδα. 

– Ακολουθώ υγιεινή διατροφή. Παρ’ όλα αυτά, τρώω ένα με δύο γλυκά την εβδομάδα – η ζωή δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αυστηρή, και αν δω στον κατάλογο “κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι”, το παραγγέλνω. 

– Κρατάω ημερολόγιο σχεδόν κάθε μέρα. Είναι κάτι που δημιουργεί αυτογνωσία. Επίσης, χρησιμοποιώ το ημερολόγιό μου για να γράφω καθημερινούς στόχους, σχέδια, πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων, και σημειώνω νέες ιδέες, καθώς και τα μαθήματα που πήρα. 

– Διαβάζω κάτι κάθε μέρα (από το Harvard Business Review και το Travel and Leisure, μέχρι το Dwell). 

– Κάνω επιβεβαιώσεις ή “δηλώσεις επιτυχίας”, όπως τις αποκαλώ, όλη μέρα – ιδιαίτερα στο ντους. Αυτό κρατάει τις σκέψεις μου εστιασμένες σε ό,τι είναι πιο σημαντικό – και οι σκέψεις προηγούνται των πράξεων. Οι σωστές σκέψεις οδηγούν σε σωστές πράξεις. 

– Μία φορά την εβδομάδα σχεδιάζω το πρόγραμμά μου και ξαναδιαβάζω τους στόχους μου. Συνήθως το κάνω την Κυριακή το πρωί. 

– Συζητάω τουλάχιστον με ένα ενδιαφέρον άτομο την εβδομάδα για να διατηρήσω το πάθος μου και να έρθω σε επαφή με σημαντικές ιδέες.

Μια απλή συζήτηση μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή. 

Έχω κι άλλες πρακτικές, όμως αυτές είναι οι καλύτερές μου, που με ανεβάζουν.

Εσείς επιλέξτε όσες σας ταιριάζουν. Αν διαφωνείτε με κάποιες, αγνοήστε τες.

Βρείτε απλώς ποιες αποφέρουν αποτελέσματα σε εσάς. 

Ύστερα αρχίστε να τις εφαρμόζετε αμέσως. Είναι αποτελεσματικές. Πολύ αποτελεσματικές.

Σήμερα μπορεί να είναι η πρώτη μέρα της νέας σας ζωής. Η επιλογή είναι δική σας. 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή” από τις εκδόσεις Διόπτρα 




Από «μη επιτρεπτή» ηλικία στα social media τα Ελληνόπουλα ...!!!!

Εφτά στα δέκα παιδιά κάνουν χρήση των κοινωνικών δικτύων σε μη επιτρεπτή ηλικία, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και 'Έρευνας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, σε δείγμα 14.000 μαθητών από 400 σχολεία της χώρας . 

Είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία των παιδιών (41%) ξεκινά να χρησιμοποιεί το ίντερνετ στην ηλικία των 7 - 8 ετών ενώ ένα 20% δηλώνει ότι ξεκίνησε το «σερφάρισμα» στην πολύ μικρή ηλικία των 4-6 ετών! 

Επιπλέον, και το 21% δηλώνει πως δέχθηκε διαδικτυακή παρενόχληση, την οποία επιχείρησε να αντιμετωπίσει χωρίς να το αναφέρει σε κανέναν. 

Επίσης, το 21% των παιδιών έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο ίντερνετ, το 14% έχει μοιραστεί πολύ προσωπικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ενώ έξι στα 10 παιδιά έχουν συναντήσει βίαιο και ακατάλληλο περιεχόμενο. Τα παραπάνω ποσοστά αποτελούν αποτέλεσμα 

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα με θέμα «Ασφαλή και Υπεύθυνη Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», που έγινε το πρωί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του δήμου Καλαμαριάς, ενώ ομιλήτρια ήταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ και «Πρέσβειρα για Ασφαλές Διαδίκτυο», Μαρία Σπυράκη. 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε η υπερβολική χρήση του ίντερνετ από τα παιδιά καθώς το 34% νιώθει ότι παραμελεί τις δραστηριότητές του για χάρη του ψηφιακού κόσμου. Μόλις ένα 4% παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού στο διαδίκτυο ενώ ένα 20% απαντά ότι δεν ξέρει αν έχει εθιστεί. 

Το 83% των παιδιών «σερφάρει» χωρίς την επίβλεψη των γονιών του 

Αίσθηση επίσης προκαλεί η παραδοχή από τα παιδιά ότι σχεδόν οι μισοί γονείς δε θέτουν όρια όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 83% των παιδιών δηλώνει ότι «σερφάρει» χωρίς την επίβλεψη των γονιών του, ενώ όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σχεδόν οι μισοί γονείς (43%) δεν θέτουν όρια στα παιδιά τους όσον αφορά στη χρήση του διαδικτύου αλλά και τον χρόνο παραμονής στον ψηφιακό κόσμο. 

Η πλειοψηφία των παιδιών (58%) δηλώνουν ότι έμαθαν μόνα τους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μόλις ένα 4% πως το έμαθε στο σχολείο από κάποιον εκπαιδευτικό. Παρά το γεγονός ότι δηλώνουν αυτοδίδακτα θεωρούν ότι γνωρίζουν πως να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια και μόνο το 12% δηλώνει λίγο ή καθόλου ενημερωμένο. 

Τα παιδιά χρησιμοποιούν τον διαδικτυακό κόσμο κυρίως για να μιλάνε με τους φίλους τους (36%), να βλέπουν ταινίες ή να ακούν μουσική (33%), να παίζουν παιχνίδια (24%). Επιπλέον, το 58% δηλώνει ότι μπορεί να ξεχωρίσει μια αληθινή είδηση από μια ψευδή. 

Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ασχολείται μέχρι δύο ώρες την ημέρα το 63% των παιδιών. Το 13% φτάνει τις 3 - 4 ώρες, ενώ το 9% περνάει περισσότερες από 4 ώρες. 

Βέβαια, τα Σαββατοκύριακα αυξάνεται το ποσοστό των παιδιών που ασχολούνται πάνω από τέσσερις ώρες στα social media φτάνοντας το 15%. 

Με τα διαδικτυακά παιχνίδια σε καθημερινή βάση έως 2 ώρες ασχολείται το 57%. Τις 3 έως 4 ώρες την ημέρα φτάνει το 9% και περισσότερες από τέσσερις ώρες απασχολείται το 7%. 

Το ποσοστό των παιδιών που παίζουν περισσότερες από 4 ώρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διπλασιάζεται και φτάνει το 15%. 




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Απαγόρευσε στα παιδιά της να χρησιμοποιούν οθόνες και 7 μήνες μετά δείχνει τα αποτελέσματα...!!!!


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατά καιρούς, μέσα από τις έρευνές τους, επιστήσει την προσοχή γονέων και κηδεμόνων για τη χρήση των οθονών από τα παιδιά.

Μάλιστα, σε πρόσφατη αναφορά του – δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο – τονίζει ότι η χρήση οθονών από τα παιδιά μπορεί να τα επηρεάσει αρνητικά, ενώ υπογράμμισε ότι τα μωρά κάτω του ενός έτους απαγορεύεται να εκτίθενται στην ακτινοβολία της οθόνης. 

Το θέμα με τη χρήση οθονών από τα παιδιά δεν λείπει από τη σκέψη και τις συζητήσεις κανενός γονέα, κηδεμόνα ή παιδιάτρου. Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να το λύσουν με διαφορετικούς τρόπους, οι οποίοι, μάλιστα, συχνά είναι αναποτελεσματικοί. 

Η ιστορία της μαμάς που κέρδισε τις οθόνες 

Η μαμά blogger, Molly DeFrank, αποφάσισε να λάβει ενεργή δράση πάνω σε αυτό το ζήτημα όταν κατάλαβε ότι τα παιδιά της ήταν εξαρτημένα από τις οθόνες. 

Συγκεκριμένα, η μητέρα των 6 παιδιών δεν μείωσε απλώς τη χρήση οθονών, αλλά την απαγόρευσε πλήρως! 

Η πολυάσχολη γυναίκα είχε ως όριο τη μία ώρα και επέτρεπε στα παιδιά της να ασχολούνται με τις οθόνες μόνο τόσο κάθε μέρα. Αντιλήφθηκε, όμως, ότι ακόμα και αυτή η μία ώρα – που σε πολλούς από εμάς μοιάζει μικρό χρονικό διάστημα – επηρέαζε αρνητικά τα παιδιά της. 

«Μια μέρα επέστρεψα στο σπίτι και ο γιος μου χωρίς καν να με κοιτάξει μου ζήτησε να παίξει με το κινητό μου. Αυτή ήταν η στιγμή που μου “χτύπησε καμπανάκι”», είπε η μητέρα σε δηλώσεις της. 

«Συζήτησα με τον σύζυγό μου και αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή. Το ίδιο βράδυ, είπαμε στα παιδιά ότι θα κάνουν ένα διάλειμμα από τις οθόνες. Φυσικά, αντέδρασαν, φώναξαν, γκρίνιαξαν. Αλλά λίγη ώρα μετά το συνειδητοποίησαν», συνέχισε. 

Τα παιδιά κατάλαβαν ότι η μητέρα τους ήταν ανένδοτη σε αυτό και άρχισαν να το αποδέχονται. 

«Παρατηρούσα ότι τα παιδιά ήταν αρκετά επιθετικά και νευρικά όταν συζητούσαμε ή ασχολούνταν με τα κινητά ή το τablet. Μετά την απαγόρευση των οθονών όμως και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η συμπεριφορά τους άλλαξε. Ήταν πιο υπάκουα, λιγότερο γκρινιάρικα, έπαιζαν περισσότερο μαζί, ήταν πιο δημιουργικά και πιο χαρούμενα». 

Μάλιστα, παραδέχεται ότι και η ίδια δεν πίστευε ότι θα αντέξει. Θεωρούσε ότι τα παιδιά της θα αντιδρούσαν πολύ έντονα και εκείνη θα αναγκαζόταν να υποχωρήσει. 

Ευτυχώς, όμως, δεν έγινε έτσι και με τη σειρά της χρησιμοποίησε το διάστημα «αποτοξίνωσης» για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά της και να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντά τους. 

Τι σήμαινε αυτό; 

Ζωγραφική, χειροτεχνίες, βιβλία, μαθήματα πιάνου, πάζλ. Σύντομα, η Molly δεν χρειαζόταν μια οθόνη για να κρατήσει απασχολημένα τα παιδιά της. Είχαν τόσα πολλά να κάνουν που δεν αναζητούσαν πια το κινητό ή τον υπολογιστή. 

«Η τεχνολογία μάς βοηθά, αλλά όταν η χρήση της γίνεται με μέτρο και τη σωστή στιγμή. Πλέον, στο σπίτι προσπαθούμε να την επανεντάξουμε στα σωστά πλαίσια», λέει η μητέρα και αποκαλύπτει τι συνέβη 7 μήνες μετά την απαγόρευση των οθονών. 

7 μήνες μετά τα αποτελέσματα ενθουσιάζουν 

Με ένα post και με μια φωτογραφία (κεντρική εικόνα) στον λογαριασμό της στο Facebook η Molly, αποκάλυψε ότι τα παιδιά της διαβάζουν πλέον όλα μαζί στο κρεβάτι και το ίδιο κάνουν και στις οικογενειακές βόλτες για φαγητό. 

«Μερικά Σάββατα μετά την απαγόρευση των οθονών στο σπίτι και τα παιδιά σηκώθηκαν, κάθισαν στο μεγάλο κρεβάτι και… διάβασαν όλα μαζί. Όπως έκανα και εγώ και ο σύζυγός μου», ανέφερε η μητέρα και συνέχισε: 

«Η κόρη μου βελτίωσε πάρα πολύ την αναγνωστική της ικανότητα μέσα σε 7 μήνες! Το διάβασμα τους έγινε συνήθεια. Φυσικά, δεν θα απαγορεύσω να ασχοληθούν με τις οθόνες όταν πάνε σε σπίτια φίλων ή ξαδελφών, αν και τότε ακόμα προτιμούν να παίξουν παρά να ασχοληθούν με τα κινητά, οπότε η απαγόρευση… λειτουργεί». 

Η απόφαση της Molly είχε αρχικό στόχο να διαρκέσει λίγες εβδομάδες, αλλά όταν είδε πόσο καλά λειτουργούσε αποφάσισε να δώσει παράταση. 

Τώρα τα παιδιά της μπορούν να ασχολούνται με τα κινητά και τις οθόνες μόνο μία ώρα την εβδομάδα, πράγμα που δεν τα δυσαρεστεί καθόλου. 

Η Molly στο ίδιο post δίνει και μερικές συμβουλές στους γονείς που προσπαθούν να μειώσουν τη χρήση οθονών στα παιδιά τους. 

«Προσωπικά, θα πρότεινα, αρχικά, να μειώσετε ή να απαγορεύσετε τη χρήση για ένα διάστημα. Έπειτα δείτε τι θα λειτουργήσει καλύτερα για την οικογένειά σας. Αν πιστεύετε ότι οι οθόνες καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του σπιτιού και του χρόνου σας, μπορείτε να το αλλάξετε. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεστε!» 




thestir.cafemom.com 

Είπε το ΠΑΙΔΙ....!!!!

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 18,3 

»Σας διαβεβαιώνω ότι εάν δεν αλλάξετε φρονήματα και πορείαν εις την ζωήν σας και δεν γίνετε απλοί και άδολοι σαν τα παιδιά, δεν θα εισέλθετε εις την βασιλείαν των ουρανών». 

Όταν ΜΕΓΑΛΩΣΩ 

Όταν μεγαλώσω θα γίνω μια νεράιδα, 

να δίνω φαγητό και νερό σε όσους δεν έχουν, 

να δίνω παπούτσια στα παιδάκια που περπατούν ξυπόλητα, 

και παιχνίδια στα παιδιά που δεν έχουν γονείς. 

Θα γίνω, μια νεράιδα του Φωτός που με το μαγικό μου ραβδί θα φτιάχνω σπίτια για να μη βρέχονται οι άνθρωποι που ζουν στους δρόμους. 

Μαμά, θα κάνω όλο τον κόσμο να αγαπάει, να μην υπάρχει καμία Κακιά Μάγισσα, κανένα Τέρας και καθόλου Πόλεμος! 

Έτσι θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και θα δίνουμε φιλιά και αγκαλιές. 

Αυτά είπε το παιδάκι που χόρευε με το »μαγικό» του ραβδί 

Είχε γίνει ένα με τον άνεμο… 

Τα λόγια του ήχησαν παντού και οι άγγελοι τα έκαναν ποίημα για να ταξιδέψει στον χρόνο, να γίνει προσευχή και το παιδικό όνειρο πραγματικότητα! 

Λίγο, λίγο αν ακούγαμε τα παιδιά, αν τα κοιτούσαμε στα μάτια και τους απλώναμε το χέρι να βαδίσουμε μαζί με την γλυκύτητα και την τρυφερότητα που εκπέμπουν… 

όλα θα ήταν διαφορετικά! 

Είθε να κάνουμε το όνειρό τους πραγματικότητα! 

Είθε να δούμε τον κόσμο με τα μάτια των παιδιών! 

Εμπνευσμένο από ένα παιδάκι μόλις 5 χρόνων! 




Γεωργία Γιαμπουράνη 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Δονήσεις και συντονισμός...!!!!


Τελευταία γίνεται συχνά συζήτηση για τοξικό περιβάλλον και τοξικούς ανθρώπους. Όταν οι εποχές, όπως η παρούσα, είναι κρίσιμες τα έντονα φαινόμενα μαγνητίζουν τις αισθήσεις μας περισσότερο από εκείνα που διέρχονται σιωπηλά κι αθόρυβα. Όταν τα έντονα είναι αρνητικά τότε η εστίαση σ'αυτά τα πολλαπλασιάζει και ξαφνικά το μόνο που βλέπουμε κι ακούμε είναι το δυσάρεστο, το άσχημο, παντού γύρω μας δεν ακούγονται παρά ελάχιστες όμορφες ειδήσεις.

Υπάρχει μια έντονη παρότρυνση να απομακρυνόμαστε τόσο από τα τοξικά περιβάλλοντα όσο κι από τους τοξικούς ανθρώπους.

Πρέπει όμως να απαντηθούν κάποια σημαντικά ερωτήματα, πριν επιλέξουμε την φυγή η την απόδραση. 

Ποιος είναι ο λόγος που έχουμε βρεθεί μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον και ζούμε μαζί με τοξικούς ανθρώπους; Για ποιο λόγο μας ενοχλεί αυτό το περιβάλλον κι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί γινόμαστε στόχος αυτών των φαινομένων αλλά και των συναισθημάτων τέτοιων ανθρώπων;

Στο βαθμό που ισχύει ο νόμος της έλξης αλλά κι η ρήση: "τίποτε δε γίνεται τυχαία", σ' αυτό το βαθμό κι η δική μας τοποθέτηση σε ένα περιβάλλον και σε μια ομάδα ανθρώπων όχι μόνο δεν είναι τυχαία αλλά επιπρόσθετα υπάρχει μέσα μας κάτι που δονείται όμοια τόσο με την συχνότητα του περιβάλλοντος όσο και με την δόνηση των ανθρώπων αυτών. 

Είμαστε, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, μια νότα απ΄τη συμφωνία που παίζεται γύρω μας.

«Μα εγώ είμαι διαφορετικός», θα αντιτείνει κάποιος, «δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά κι όμως συνυπάρχω». Πολύ ωραία αυτή η άποψη , ωστόσο αναζητήστε μέσα σας τι είναι αυτό που ενοχλείται, γιατί αυτό που διεγείρεται δημιουργεί όμοιο κραδασμό με την αρνητική μαγνητική ενέργεια που αποπνέει το περιβάλλον κι οι άνθρωποι που συγχρωτιζόμαστε. Έτσι αναπόφευκτα έλκει το όμοιο και παραμένει μαζί του.

Αυτό που ενοχλείται όμως, ίσως βρέθηκε σ' αυτό το πεδίο, ακριβώς για να μπορέσει να λειανθεί και τελικά να εξαλειφθεί. Σε μια τέτοια περίπτωση η φυγή θα αποβεί επιζήμια, αφού η εξέλιξη μας θα παρεμποδισθεί.

Πως μπορούμε όμως να ζήσουμε μέσα στον κόσμο αλλά μακριά από κάθε τι τοξικό; Κατ' αρχήν και μόνο η ευκολία της διάκρισης ανάμεσα σε τοξικά και μη τοξικά περιβάλλοντα είναι λανθασμένη. Τίποτε δεν είναι κακό ή καλό , απλά Είναι, κι υπάρχει για κάποιο λόγο. 

Κάποιοι με τις δονήσεις τους, τη σκέψη τους , τις πεποιθήσεις τους το έχουν πλάσει και τους αρέσει αυτό το αποτέλεσμα και κάποιοι συν-τονίστηκαν μ' αυτό και βρέθηκαν μέσα του. 

Δε μπορείς να βρεθείς κάπου τυχαία, ακόμη κι αν φαινομενικά δε βρίσκεσαι με τη θέληση σου, εξερεύνησε το υποσυνείδητο σου και θα βρεις εκεί το εισιτήριο αυτής της ετερόκλητης διαδρομής. Μπορεί να είναι η δόνηση του φόβου που ενίοτε εσκεμμένα πλανάται στην ατμόσφαιρα. 

Ο φόβος για κάτι μαγνητίζει το ενδιαφέρον πάνω σ’ αυτό το κάτι και τότε αντί να το απωθήσουμε το έλκουμε. 

Εκχωρούμε την ενέργεια μας μέσω της σκέψης μας πάνω σ’ αυτό. Αυτό είναι το παράδοξο κι όμως λογικό στοιχείο της έλξης : Έλκουμε αυτό που θέλουμε να απωθήσουμε, επειδή σκεφτόμαστε συνεχώς αυτό. Η λύση είναι να στρέψουμε την προσοχή στο αντίπαλο δέος του.

Αλλάξτε τη δόνηση που εκπέμπετε εσωτερικά και τότε θα γίνετε η ''παραφωνία'' που θέλετε σε μια ενορχηστρωμένη κοινωνία που δε θέλετε.

Όταν σταματήσει κάτι να μας ενοχλεί, ενόσω βρισκόμαστε μέσα στον τοξικό κόσμο, συνήθως συμβαίνουν δυο πράγματα : Ή συνηθίσαμε αυτό που συμβαίνει ή απαλλαχτήκαμε από αυτό που είχε θιχτεί μέσα μας. 

Η πρώτη περίπτωση είναι πιο επικίνδυνη, επειδή πιθανόν έχουμε μοιάσει στην άβυσσο που κοιτούσαμε (Νίτσε) ενώ στην δεύτερη, προφανώς αδράξαμε μια σπουδαία ευκαιρία κι αλλάξαμε τον περίγυρο μας, όχι με την έννοια της παρέμβασης στο περιβάλλον, αλλά με την αλλαγή του εσωτερικού μας κόσμου και κατά συνέπεια των δονήσεων μας.

Τότε είναι , μέσω της έλξης, που βρισκόμαστε σε έναν κόσμο όμοιο με τις νέες δονήσεις μας, δίχως να αποδράσουμε, δίχως να χρειαστεί να φύγουμε από τον κόσμο, απλά ανυψωνόμαστε, κι αποκτούμε νέα οπτική. Τότε θα συμβεί ένα παράδοξο: Αντί να απομακρυνθούμε εμείς, απομακρύνονται όλα τα υπόλοιπα, άνθρωποι, καταστάσεις, φαινόμενα.

Είναι απαραίτητο να μάθουμε να εστιάζουμε στο θετικό, σ' αυτό που μέχρι πριν περνούσε δίπλα μας απαρατήρητο: Σε εκείνη τη μικρή αλλά χαρούμενη είδηση που δε γραφόταν ούτε με ψιλά γράμματα στο περιθώριο των ειδήσεων. 

Σ' αυτό το νέο που δεν είναι εμπορικό, δεν πουλάει, αλλά χαρίζει αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Τότε σταδιακά περνάμε πίσω απ’ το σκοτεινό σύννεφο που έχει απλωθεί γύρω μας κι επιτέλους διακρίνουμε τον φωτεινό ολόχρυσο ήλιο.

Δεν απομακρυνόμαστε από πουθενά, δεν υπάρχει τίποτε τοξικό, αν εμείς δεν συντονιζόμαστε μ’ αυτό. Όλα Είναι, κι ο καθένας ζει μέσα σ’ αυτό που εστιάζει το ενδιαφέρον του ή όλα: «Έτσι είναι αν έτσι νομίζουμε» (Λουίτζι Πιραντέλο).

Αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι γύρω μας, αλλάζουμε εμείς μέσα μας. Αλλάζουμε τα ενδιαφέροντα μας, σκεφτόμαστε θετικά κι επιτρέπουμε στην Αγάπη να βρει τον δρόμο να μας πλημμυρίσει. 




Πώς γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα...!!!!

Ο καθένας σας έχει βρεθεί πολλές φορές σε σταυροδρόμι αναζήτησης, που δεν γνωρίζει ποιο είναι το επόμενο βήμα της πορείας του, της καρδιάς του, της αποστολής του. Στέκεται στη μέση του δρόμου που οδηγεί προς τον ουρανό, αλλά δεν συνδέεται με τίποτε ορατό ή απτό. 

Οι επιθυμίες της καρδιάς σας κατοικούν πέρα και πάνω από τα «πατρόν» της συλλογικής συνειδητότητας (συνειδητότητας των μαζών) και εκδήλωσης. 

Καθώς εκτείνεστε στην περιοχή της ανώτερης καρδιάς σας (μέσα από το διαλογισμό) για ανώτερες αλήθειες, ανώτερο φως και ανώτερη αγάπη, εκτείνεστε επίσης σε ανώτερες δημιουργικές ικανότητες. 

Αυτές οι εκδηλώσεις κατοικούν μέσα στο αόρατο. Είναι ορατές μόνο στο νου, την καρδιά και τα όνειρά σας. Αλλά είναι αόρατες στον φυσικό σας κόσμο. 

Σας έχει ζητηθεί να τοποθετήσετε όλες τις επιθυμίες, τα θέλω και τις ανάγκες σας σ’ ένα μέλλον αόρατο. Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι το αόρατο θα εκδηλωθεί ανάλογα με την ένταση, το βάθος και τη δύναμη της πίστης σας. 

Δεν μπορείτε να δείτε το μέλλον σας επειδή το μέλλον σας δεν κατοικεί εδώ στη γη. Δεν έχει έρθει ακόμα. Δεν έχει εκδηλωθεί, επειδή προηγείστε από τις δημιουργίες σας. 

Στο σημείο αυτό υπάρχει μεγάλη σύγχυση, καθώς νιώθετε ολομόναχος με τις δημιουργίες σας. Είναι σαν να φτιάχνετε ένα κέικ χωρίς οδηγίες, να το βάζετε σ’ ένα αόρατο φούρνο και να πατάτε ένα διακόπτη που δεν υπάρχει. 

Ο καθένας από εσάς κρατάει τα προσωπικά του οράματα αόρατα. Κάθε σπουδαίος άνθρωπος που έζησε σε αυτή τη γη, κράτησε τα οράματά του αόρατα. 

Πρώτα τα φαντάστηκε, μετά τα αγκάλιασε και ύστερα τα αγάπησε έως ότου το αόρατο έγινε πραγματικότητα. Αυτό δεν συνέβη κατόπιν θεϊκής εντολής. Ήρθαν σε εκδήλωση μέσα από την επιθυμία της καρδιάς και τη λαχτάρα εκείνων που τα κάλεσαν σε φανέρωση. 

Εσείς είστε οι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του αόρατου ονείρου που κατοικεί στις καρδιές σας. 

Το κρατάτε όπως εκείνος που κρατάει ένα μικρό πουλί στα χέρια του – το ενθαρρύνετε, το ζεσταίνετε, το τρέφετε, του προσφέρετε θαλπωρή. Βρίσκεστε σε συνεχή διαδικασία γέννησης όλων όσων χρειάζεστε και επιθυμείτε. 

Οι περισσότεροι τα παρατάνε πριν εκδηλωθεί – τα παρατάνε την ίδια μέρα που πρόκειται να αναγγελθεί η γέννηση, έχουν ήδη σταματήσει, και απομακρύνονται. Σκέφτονται, «ποιος θα δείξει προσοχή, ποιος θα δείξει ενδιαφέρον»; 

Τα πάντα στη ζωή δείχνουν προσοχή και τα πάντα δείχνουν ενδιαφέρον! Όλη η Γη ήταν έτοιμη να υποδεχτεί την εκδήλωση που με τόση αγάπη δημιουργήσατε και κάνατε να βλαστήσει στην καρδιά σας και που τόσο επιπόλαια διαγράψατε λίγο πριν γεννηθεί. 

Δείξτε εμπιστοσύνη στους σπόρους που φυτέψατε. Πρέπει να εμπιστεύεστε πως ό,τι λαχταρά η ψυχή σας είναι αληθινό και θα εμφανιστεί, θα γεννηθεί. 

Ο Δημιουργός δεν θέλει ποτέ και δεν μπορεί να κρατήσει κάτι μακριά σας ή να απομονώσει κάτι από εσάς. Σας έχει δοθεί απόλυτη κυριαρχία επί της γης. Είστε εκείνοι που θα γεννήσετε το μέλλον. 

Όταν βλέπετε μια χρεία, γεμίστε τη. Εκείνη τη στιγμή το σύμπαν λέει, «Βοήθησέ με να το γεννήσω. Βοήθησε το Θεό να το γεννήσει, με το να κρατάς απλά το όραμα για τόσο χρόνο όσο χρειάζεται για να εκδηλωθεί». 

Στον καθένα από εσάς ζητείται συνέχεια να συνδράμετε στη γέννηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τη Γη, απλά με το να το σκέπτεστε. Κρατήστε το όραμα της καλοσύνης για τον κόσμο σας – όχι μόνο για τις δικές σας δημιουργίες. 

Οποτεδήποτε έχετε την ευκαιρία να σπείρετε στη σκέψη κάποιου άλλου, προσφέρετέ του το δώρο αυτού το οποίο γνωρίζετε ως αληθινό και ελπιδοφόρο. Κρατήστε αυτό το δώρο για αρκετό διάστημα έως ότου γεννηθεί. 

Ποτέ μην το παρατάτε. Ο Δημιουργός, η Πηγή ποτέ δεν παράτησε εσάς. Μην παρατάτε τους άλλους. Μην περιγελάτε τα όνειρά τους, μην τα πετάτε στον άνεμο, επειδή πολλές φορές το όνειρο κάποιου είναι το μόνο πράγμα που έχει για να ζει. 

Βοηθήστε στη γέννηση των ονείρων, των επιθυμιών και στο να γίνει το αόρατο ορατό. 




Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη – angelsmell.blogspot.gr

Άσε το κινητό, και ασχολήσου με τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου...!!!!

Κατάντια ή πανάκεια;

Γιατί τα ζευγάρια βγαίνουν έξω και είναι ο καθένας απορροφημένος  στο κινητό του;

Τι μας λέει αυτό;
Σαφέστατα δεν είναι μια μόδα.
Ούτε επιτακτική ανάγκη δουλειάς. 

Γιατί είσαι διαρκώς στο κινητό; 

Έλα, δεν θέλει γνώσεις πυρηνικής φυσικής.
Φτάσαμε στο φεγγάρι και δεν αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται δίπλα μας; 

Γιατί πολύ απλά, αυτά που βλέπεις ή συνομιλείς, είναι πιο ενδιαφέροντα από αυτόν που έχεις δίπλα σου!

Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; 

Θα ‘χω εγώ αυτόν που γουστάρω δίπλα μου και θα κάθομαι να κάνω λαϊκ και καρδούλες σε αναρτήσεις!

Χαχαχα, ε όχι δα!
Δεν γίνεται αυτό. Δεν είναι νορμάλ.

Και θα γυρνάω που και που το κινητό, σε καμία μαλακία, έτσι για να δει και αυτός/η και να σχολιάσουμε.

Και μετά άντε πάλι γεια σου.
Τα λέμε σε κάνα μισάωρο ξανά. 

Χαχαχα μα πόσο τραγικό είναι;

Κάτι τόσο απλό, να είναι τόσο δύσκολο, να το καταλάβει το πολύπλοκο μυαλό μιας γυναίκας.

Τελικά μάλλον υστερεί στα εύκολα.
Καλά οι άντρες, οκ είμαστε λίγο βραδυφλεγείς.

Εσείς;
Που είστε η επιτομή της σκέψης και της ανάλυσης! 

Πόση ακριβώς ώρα πρέπει να σου πάρει, να του κοπανήσεις το κινητό στο κεφάλι και να φύγεις; 

Να πας κάπου με έναν άντρα που θα σε κρατάει από τη μέση και θα σε γεμίζει φιλιά.

Που θα σε μυρίζει και θα τρελαίνεται.
Που θα σου γελάει και θα σε κοιτάει στα μάτια!

Που θα σου μιλάει και μετά θα κρέμεται από τα χείλη σου να ακούσει!

Που θα γέρνει με πονηρό χαμόγελο στα ξαφνικά, δίπλα στο αυτί σου και θα σου λέει ερωτόλογα και πόσο σε θέλει.

Που θα ακουμπάει διακριτικά το πόδι του στο πόδι σου και θα σε χαϊδεύει.

Που θα μιλάτε για ταξίδια, για βόλτες, για σχέδια στο μέλλον μαζί!

Που θα σου κάνει απαλό μασάζ στο λαιμό και μόνο θα νιώθετε και θα καυλώνετε. 

Αυτός είναι ο άντρας που ενδιαφέρεται.
Αυτή είναι η γυναίκα που ενδιαφέρεται.

Τα ίδια ισχύουν και για τους άντρες.
Έλεος πια με όλη αυτή την αηδία που συμβαίνει γύρω μας. 

Υπάρχουν αρκετές ώρες και στιγμές, που όλοι μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Δεν είναι καταδικαστέο!
Όχι όμως όταν είσαι με τον άνθρωπο σου.
Όχι όταν είσαι με τον φίλο/η σου! 

Εκτός και αν τελικά βολεύονται και οι δύο, διότι δεν έχουν πλέον να πουν τίποτα.

Αλλιώς είναι ξεκάθαρο δείγμα έλλειψης σεβασμού και ενδιαφέροντος!




Γράφει ο Τριστάνος 

Συγνώμη εαυτέ μου…!!!!

Η κραυγή μου πλήγωνε τα σύννεφα. Κουνιόμουν ανάμεσά τους, σα σε συμπληγάδες. 

Κρυμμένος ο ήλιος, δεν έδειχνε ούτε εκείνος ίχνη διάθεσης να ξεγελάσει τη σκοτεινιά. Κλειδωμένοι και οι άνεμοι, που ζωγράφιζα τότε που έσφιγγα τα χέρια. Τώρα σφίγγω τα χείλη. Τώρα κατάλαβα πόσο σε έχω αδικήσει εαυτέ μου. 

Δε σε αγάπησα όσο σου άξιζε. Δε σε υπερασπίστηκα όπως σου άρμοζε. Επέτρεψα να σε ενσωματώσουν στο ψέμα τους. Επέτρεψα να σε φιμώσουν, να σε ματώσουν, να σε ποδοπατήσουν… Ήμουν άδικη απέναντί σου εαυτέ μου. Υπερεκτιμώντας τους άλλους, υποτίμησα εσένα..!!!

Σ’ άφησα έρμαιο στα νύχια της επιφανειακής τους φλυαρίας. Τρόχισα χιλιόμετρα για ανθρώπους, που έκαναν μόνο ελάχιστα βηματάκια για μένα πασχίζοντας απεγνωσμένα να κερδίσω μια θεσούλα στη ζωή τους και για σένα το τίποτα. Σ’ έχασα εαυτέ μου… 

Αφαιρώντας σου την πανοπλία, σε εξέθεσα ανεπανόρθωτα στη γύμνια της ψυχής, που κεντάει ως το κόκκαλο. 

Συγνώμη εαυτέ μου…!

Αφέθηκες σε δωρητές ελαττωματικών φτερών και φταίω εγώ γι’ αυτό. Χαρίστηκες σε χαμένους γαλαξίες και φταίω εγώ γι’ αυτό. Ποτίστηκες εαυτέ μου με το δηλητήριο ‘’αθώων μανιταριών’’ και φταίω εγώ και γι’ αυτό. 

Έμεινες μόνος να ακροβατείς ανάμεσα σε αμφιβολίες κι αμφισβητήσεις και πάλι φταίω εγώ… Συγνώμη εαυτέ μου…! 

Τώρα ξέρω. Ξέρω πως να επουλώσω τις πληγές. Ξέρω τι χρώμα έχουν τα δάκρυά σου. Δε νομίζω πια, τώρα ξέρω σου λέω. Ξέρω που θα σε βρω. 

Σ’ αυτό το απόβραδο του στοχασμού, σ’ εκείνο το ξεχασμένο μονοπάτι του νου, είμαστε πάλι μαζί εαυτέ μου. Εγώ να σου φωνάζω συγνώμη κι εσύ να μου χαμογελάς… 




Σμαρώ Νότου 

5 σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια ότι έχετε συναντήσει την ψεύτικη δίδυμη φλόγα σας...!!!!

Ψεύτικες δίδυμες φλόγες; Πρέπει να παραδεχτώ ότι όταν άκουσα αυτόν τον όρο σκέφτηκα «τι άλλο θα προκύψει στην πορεία;». Ήμουν το λιγότερο, ενοχλημένη. 

Έτσι, αποφάσισα να ερευνήσω και προς έκπληξή μου καθώς διάβαζα πολλά από τα σημάδια, κουδούνια συναγερμού άρχισαν να χτυπάνε στο κεφάλι μου. Ένα μοτίβο συμπεριφοράς που εκδηλώνεται σε μια σχέση που είχα να βιώσω όχι περισσότερο από δέκα χρόνια πριν. 

1. Ψεύτικες δίδυμες φλόγες 
Μια ψεύτικη δίδυμη φλόγα είναι κάποιος που γνωρίζετε, που φαίνεται να έχει το ίδιο ενεργειακό αποτύπωμα με το δικό σας, αλλά είναι εκεί για να δράσει ως καταλύτης για την δική του μόνο πνευματική ανάπτυξη. 

Αυτά τα άτομα είναι επίσης γνωστά ως ενεργειακές ρουφήχτρες που τρέφονται από την υψηλότερη δονητική συχνότητα των άλλων ανθρώπων. 

Προχωρημένοι αρκετά στο να μιμούνται το ενεργειακό σας σώμα, παρουσιάζονται ως καθρέφτες σας για να σας χειραγωγήσουν στη σκέψη ότι πρέπει να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο σχετικά με αυτούς. Αλλά στο τέλος, η σχέση σας αφήνει αποστραγγισμένους, χαμένους, ανάξιους για αγάπη και πληγωμένους. 

Και οι δυο σας μπορεί να έχετε ολοκληρωτική άγνοια των συμβάντων σε μεταφυσικό επίπεδο και αυτό το μοτίβο σχέσης θα ανακυκλώνεται ξανά και ξανά φέρνοντάς σας μαζί και χώρια, μέχρι τελικά να μάθετε το μάθημά σας. 

Το μάθημα είναι ότι δεν είναι η πραγματική σας δίδυμη φλόγα, αλλά επειδή δεν εμπλέκεστε συνειδητά στο σημείο που είστε ικανοί να διαφοροποιείστε ο ένας από τον άλλον, συνεχίζετε αυτό το αρνητικό μοτίβο ξανά και ξανά, ελπίζοντας για ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. 

Υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα ότι η δίδυμη φλόγα σας είναι ψεύτικη. Αλλά τα σημάδια που ακολουθούν είναι το απόλυτο χαρακτηριστικό μιας ψεύτικης δίδυμης φλόγας. 

2. Η ενέργειά σας αδειάζει με αυτό το άτομο 
Αυτό το σημάδι θα έπρεπε να είναι ένας συναγερμός που χτυπάει στο κεφάλι σας. Η αληθινή δίδυμη φλόγα σας, θα ανανεώσει την ενέργειά σας και θα αναζωπυρώσει τη νεότητά σας. Νιώθετε σαν να παίζουν μαζί δυο παιδιά που δημιουργούν από κοινού, κάτι που αποκαθιστά τον δημιουργικό σας πυρήνα. 

Μια ψεύτικη δίδυμη φλόγα, σας κάνει να νιώθετε συναισθηματικά άδειοι, αποπροσανατολισμένοι και κουρασμένοι εξαιτίας της άνευ λόγου ανησυχίας σας. 

Θα έχετε μια σειρά από ατυχή περιστατικά που θα σας περικυκλώσουν στην πρώτη σας συνάντηση 

Το λάστιχο στο αμάξι σας θα σκάσει, θα χύσετε ένα φλιτζάνι καφέ πάνω σας, θα σπάσετε ένα γυαλί, κάτι θα συμβεί επαναλαμβανόμενα. Αυτά τα ατυχή συμβάντα θα συμβαίνουν ακόμα πιο συχνά όταν η ψεύτικη δίδυμη φλόγα σας θα είναι κοντά σας. 

3. Νιώθετε άδειοι χωρίς τον άλλον 
Μην το συγχέετε με την φάση του χωρισμού των δίδυμων φλογών. Όταν βρίσκεστε σε μια σχέση με μία ψεύτικη δίδυμη φλόγα, θα νιώσετε άδειοι όταν ο άλλος δεν είναι δίπλα σας. Νιώθετε σαν να μην μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας, μέχρι η δίδυμη φλόγα σας, να σας δώσει πίσω αυτή την αγάπη. Μια αδιάκοπη ανάγκη να είστε πάντα με τη δίδυμη φλόγα σας. Μια μακρά και μοναχική έλλειψη αγάπης για τον εαυτό και αυτοεκτίμησης. 

4. Είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμοι 
Θα νιώσετε σαν να δίνετε τα πάντα. Θα είστε συναισθηματικά ανοιχτοί και διαθέσιμοι και θα πάτε πολύ μακριά για να κάνετε τα πάντα να λειτουργήσουν άριστα. Στο μεταξύ, ο σύντροφός σας θα απομακρύνεται και θα αδιαφορεί. 

Μια ψεύτικη δίδυμη φλόγα δε θα είναι δίπλα σας πραγματικά σε κανέναν προσωπικό σας θρίαμβο και μπορεί εύκολα να θυμώσει όταν δείχνετε ένα δυνατό αίσθημα της δική σας δύναμης. 

5. Δεν εμπλέκονται πια 
Αυτό πρέπει να είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι ότι η δίδυμη φλόγα σας είναι ψεύτικη. Αφού έχετε βιώσει τα καλά, τα κακά και τα άσχημα δεν έχει πλέον καμία επαφή γύρω της. Εκτός επαφής και χωρίς κανένα ενδιαφέρον, η σχέση δεν ξανανάβει. Η ψεύτικη δίδυμη φλόγα διοχέτευσε την ενέργεια που χρειάστηκε και προχώρησε. 

Δυστυχώς αφεθήκατε να ονειροπολείτε και να έχετε εμμονή με το παρελθόν, χωρίς καμιά μετρήσιμη πνευματική πρόοδο. Ενώ αυτό το σημάδι μπορεί να είναι εξίσου παρόν και στη σχέση με τις αληθινές δίδυμες φλόγες, τώρα είναι η ώρα για θεραπευτική εργασία. Συναισθηματική, ψυχολογική και πνευματική. 

Μια σχέση με μια ψεύτικη δίδυμη φλόγα είναι χρήσιμη τελικά, για να σας δώσει ένα πολύτιμο μάθημα και να σας προετοιμάσει για την συνάντηση με την αληθινή δίδυμη φλόγα σας, όπου θα ανυψωθείτε στο δρόμο για την πνευματική ανάπτυξη και πρόοδο. 




Μετάφραση: awakengr.com via themindsjournal.com

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν σέβεστε τον εαυτό σας...!!!!

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση κάθε είδους προβλήματος είναι η αυτοεπίγνωση, γι’ αυτό ελπίζω ότι η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει. Αν έχετε κι εσείς οποιοδήποτε από τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, εύχομαι αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο να βρείτε χρόνο για να τα ξαναβρείτε με το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας – τον εαυτό σας. 

1. Ζηλεύετε την ευτυχία, την επιτυχία και τις σχέσεις των άλλων ανθρώπων. 
Ένα άτομο που αγαπά τον εαυτό του, όταν συναντά ανθρώπους που έχουν πιο πολλά προσόντα ή επιτυχίες, η άμεση αντίδρασή του είναι η έμπνευση. Θέλει να μάθει και να ακούσει περισσότερες εμπειρίες από αυτό το καταπληκτικό άτομο που μπορεί να του διδάξει τόσα πολλά. 

Από την άλλη πλευρά, κάποιος που κάνει συνεχώς αυτοκριτική, θα νιώσει ζήλια, ανεπάρκεια και πίκρα. Μερικές φορές, το συναίσθημα είναι τόσο έντονο που μπορεί να αρχίσει να μισεί το άλλο άτομο έντονα. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μισεί είναι ο εαυτός του. 

2. Λέτε συνεχώς λευκά ψέματα. 
Αν λέτε συχνά ψέματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, και ύστερα σκέφτεστε ότι δεν θα έπρεπε να το είχατε κάνει, πιθανόν αυτό να οφείλεται στη σχέση που έχετε με τον εαυτό σας. 

Αυτοί που λένε ψέματα συνεχώς στην ουσία ζητούν την έγκριση και την αποδοχή των άλλων. 

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας η αποδοχή και η έγκριση είναι διαρκώς παρούσα διότι πηγάζει από μέσα μας. Ωστόσο, όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς αυτοκριτικής, η αυτοεκτίμησή μας είναι χαμηλή με αποτέλεσμα υποσυνείδητα να προσπαθούμε με κάθε ευκαιρία να γεμίσουμε το κενό. 

Με αυτό τον τρόπο, κινδυνεύετε να χάσετε την ακεραιότητά σας από κάποιους ανθρώπους που ίσως σας δείξουν αποδοκιμασία. Μην ανησυχείτε όμως, αυτό είναι κάτι που διορθώνεται εύκολα και δεν θα καταλήξει σε μια παθολογική κατάσταση! 

3. Δυσκολεύεστε να κάνετε γυμναστική, να φάτε καλά ή να διακόψετε κακές συνήθειες. 
Όταν αγαπάμε κάποιον, είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουμε να τον βλάψουμε. Ποτέ δεν θα κάναμε κακό πχ στο παιδί ή τον σκύλο μας. 

Όταν βέβαια αντιπαθείτε κάποιον, το ζήτημα είναι διαφορετικό. 

Εκείνοι που αγαπούν τον εαυτό τους βρίσκουν ευχάριστο ακόμα κι απαραίτητο να φροντίζουν καθημερινά το πνεύμα και το σώμα τους. Αυτό είναι φυσικό αποτέλεσμα της συμφιλίωσης με τον εαυτό τους. 

Αν σας είναι δύσκολο να δείξετε φροντίδα στον εαυτό σας, ίσως θα πρέπει να προσέξετε έτσι ώστε αυτή η διαδικασία να γίνει μια βασική ανάγκη και να μην αποτελεί κάτι μακρινό που σας προκαλεί ενοχές. 

4. Νιώθετε ευτυχισμένοι μόνο όταν όλα πηγαίνουν καλά. 
Αυτό είναι κάτι που φαίνεται απολύτως φυσιολογικό. Γιατί να είστε ευτυχισμένοι όταν τα πράγματα είναι άσχημα; 

Ακριβώς αυτό όμως συμβαίνει στους ανθρώπους που αγαπούν τον εαυτό τους. 

Σκεφτείτε ότι η ζωή είναι μια περιπέτεια. Αν κάνετε ένα ταξίδι και βρίσκεστε με καλή παρέα, ακόμα κι αν καθυστερήσει το αεροπλάνο ή το φαγητό έχει απαίσια γεύση, εσείς θα περνάτε καλά. Μπορείτε να πάρετε το όλο θέμα ανάλαφρα και να γελάσετε. Αν βαριέστε ή είστε δυσαρεστημένοι με την παρέα σας, αυτά τα μικροπράγματα μπορούν να σας τρελάνουν. 

Αυτή είναι η δύναμη της σχέσης που έχετε με τον εαυτό σας. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα γελάστε, αδιαφορήστε και δοκιμάστε ξανά. Όταν η κατάσταση γίνεται πολύ άσχημη, παρηγορήστε τον εαυτό σας, πάρτε όσο χρόνο χρειαστείτε και διαβεβαιώστε τον εαυτό σας ότι όλα θα πάνε καλά. 

5. Θυμώνετε με τον εαυτό σας επειδή παρουσιάζετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω σημάδια. 
Αν αισθάνεστε ντροπή ή φόβο επειδή ανακαλύψατε ότι σας λείπει η αυτοεκτίμηση, είναι σίγουρο ότι κάνετε υπερβολική αυτοκριτική. 

Τέτοιου είδους άτομα συνήθως επιβάλλουν κάποια πρότυπα στον εαυτό τους. Θεωρούν ότι καθορίζονται από αριθμούς και προσδοκίες. Όταν ανακαλύπτουν ότι με κάποιο τρόπο δεν ανταποκρίνονται, νιώθουν λύπη. 

Προσωπικά, πάντα υποστηρίζω το εξής: η αυτοβελτίωση χωρίς αυτοεκτίμηση είναι σαν να χτίζει κάποιος ένα σπίτι πάνω στην άμμο. Χτίζει ξανά και ξανά, αλλά αυτό βυθίζεται συνεχώς. 

Πρέπει να χτίσετε θεμέλια με άνευ όρων αυτοαποδοχή ανεξαρτήτως από τα επιτεύγματα και τις προσδοκίες σας. Στη συνέχεια, αν ανακαλύψετε ότι υστερείτε σε κάτι, μπορείτε να ξεκινήσετε με ενθουσιασμό να αποκτάτε καινούριες γνώσεις. 

Θεωρώ ότι είμαι ένας από τους επιζώντες αυτής της τρομερής μάστιγας της στέρησης αγάπης. Αφού σταθεροποίησα τη σχέση μου με τον εαυτό μου, είδα τη σχέση με το σώμα μου, το μυαλό μου, την οικογένειά μου, τον σύντροφό μου, το παρελθόν μου – με όλα και όλους – να βελτιώνεται ραγδαία. 

Ζούμε σε μια εποχή που όλοι προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι, αλλά ξεχνούν ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να διορθώσουν είναι η επικοινωνία ανάμεσα στην καρδιά, το μυαλό και το πνεύμα. 

Όλα λοιπόν εξαρτώνται από εσάς. 

Τι θα κάνετε για να αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο σήμερα κιόλας; 




Άρθρο της Vironika Tugaleva 

Πώς να αναγνωρίσετε με ποιον είχατε κάνει μια συμφωνία πολύ πριν γεννηθείτε...!!!!

«Ήξερα αμέσως ότι ήσουν για μένα, δεν υπήρχαν επιφυλάξεις ή δισταγμοί, σε είδα και αμέσως ήξερα πως η ψυχή μου είχε γνωρίσει την ψυχή σου πριν πολλές ζωές» – Μπο Ταπλιν 

Έχετε γνωρίσει κάποιον και αμέσως νιώσατε πως τον ξέρατε όλη σας την ζωή; Ταιριάζετε με τέτοιον τρόπο που απλά δεν μπορεί παρά να είναι σύμπτωση; 

Οι γνωριμίες και τα ραντεβού στην σύγχρονη κοινωνία μπορεί να είναι εξαντλητικά. Από τις εφαρμογές στα κινητά έως τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αυτό το ζήτημα έχει γίνει πιο περίπλοκο από ποτέ. 

Τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες μας υπενθυμίζουν τα ψέματα και την απάτη που απειλούν όποιον να ανοίξει την καρδιά του. Μπορεί να φαίνεται αδύνατο, αλλά μην ανησυχείτε, έχω καλά νέα! 

Πολύ πριν ξεκινήσετε να περπατάτε στην γη βρήκατε την καθολική αδελφή ψυχή σας. Ανακαλύψατε το ένα άτομο με το οποίο προορίζεστε να ζήσετε την ζωή σας. Ανεξάρτητα από το πόσες ζωές ζήσετε και πόσες φορές η ψυχή σας περπατήσει σε αυτή την γη, υπάρχει ένα άτομο που είναι γραφτό να βρείτε. 

Όταν συναντήσετε αυτό το άτομο, θα κάνει την ζωή σας πλήρη, θα γεμίσει ένα κενό στην ψυχή σας που δεν ξέρατε καν πως υπήρχε! Το άγγιγμα του/της θα σας κάνει να νιώθετε πως σας διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα αφυπνίζοντας μια ενέργεια που είχατε θαμμένη μέσα σας. 

Πως θα ξέρετε ότι βρήκατε αυτό το ξεχωριστό άτομο; Προσέξτε αυτά τα σημάδια : 

· Αισθάνεστε κατευθείαν άνετα και ασφάλεια. 

· Ανεξάρτητα από τι αντιμετωπίζετε, αυτό το άτομο θα σας βοηθήσει να ξεχάσετε κάθε πόνο και θλίψη αντικαθιστώντας τα με συναισθήματα αγάπης. 

· Η σχέση σας κάνει να νιώθετε όχι μόνο ότι βρήκατε τον καλύτερο σας φίλο αλλά και σαν να βρήκατε ένα οικογενειακό μέλος. 

· Αυτό το άτομο θα δώσει ένα νέο νόημα στην ζωή σας και θα σας βοηθήσει να αναπτυχτείτε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. 

· Ίσως να είχατε όνειρα πριν την συνάντηση τα οποία μοιάζουν αρκετά με την πραγματικότητα. 

· Θα κατανοήσετε περισσότερο τις ευλογίες της ζωής. 

· Αυτό το άτομο θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σας, νιώθοντας έτσι περισσότερο δυνατοί και ελκυστικοί από ποτέ. 

· Θα σας κάνει να έχετε περισσότερη ενέργεια και να νιώθετε πιο «ζωντανοί». 

· Αναγνωρίζετε κάτι όταν κοιτάτε τα μάτια του άλλου ατόμου- μια βαθιά σχέση ανάμεσα στις ψυχές σας. 

· Ο ένας μοιράζεται την χαρά του άλλου καθώς και τον πόνο. 

· Δεν θα βιώσετε μόνο σωματική και συναισθηματική ευτυχία, αλλά και μια αίσθηση πνευματικής ευτυχίας. 

· Αυτό το άτομο θα σας κάνει να αισθάνεστε πραγματικά ξεχωριστοί- θα αισθάνεστε επιθυμητοί, ότι σας εκτιμούν και σας αγαπούν. 

· Έχετε κοινούς στόχους. 

· Η σωματική επαφή σας προκαλεί πεταλούδες στο στομάχι κάνοντας σας να επιθυμείτε το άγγιγμα του/της. 

· Θα ξεχάσετε πως ήταν να είστε μόνοι λες και ήσασταν με το άλλο άτομο μια ζωή. 

· Είχατε ξανασυναντηθεί στο παρελθόν και η ζωή σας έφερε πάλι μαζί. 




Μαγεία Τ. 

Wayne Dyer : Η αδελφή ψυχή σου είναι εκείνος που δεν μπορείς να ανεχτείς...!!!!

Αν αναζητήσετε τον ορισμό της αδελφής ψυχής στο λεξικό, πιθανώς να βρείτε το παρακάτω : 

«Μια αδελφή ψυχή είναι το άτομο με τον οποίο έχετε ένα βαθύ συναίσθημα φυσικής έλξης, αγάπης, οικειότητας, σεξουαλικότητας και πνευματικότητας.» 

Υπάρχουν τόσες πολλές παρερμηνείες για τις αδελφές ψυχές και οι περισσότερες από αυτές υπάρχουν επειδή τείνουμε να εξιδανικεύουμε τους ανθρώπους και τις σχέσεις, αναγκάζοντας τον εαυτό μας να ζήσει σε ένα φανταστικό κόσμο που αργά ή γρήγορα μας συντρίβει. 

Όταν οι περισσότεροι από εμάς φανταζόμαστε ένα ζευγάρι αδελφών ψυχών, τείνουμε να σκεφτόμαστε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Τριστάνο και την Ιζόλδη, ή την Πεντάμορφη και το Τέρας. 

Η ένταση του ρομαντισμού αυτών των ζευγαριών μας κάνει να σκεφτούμε ότι η ιστορία αγάπης μας μπορεί να είναι τόσο μαγική και μοναδική όσο η δική τους και αυτό μας ωθεί στον φαύλο κύκλο των κακών και αποτυχημένων σχέσεων που μας αφήνουν πληγωμένους και απογοητευμένους. 

Αλλά ενώ αυτές οι αναζωογονητικές και συχνά τραγικές ιστορίες αγάπης μας δίνουν μια λάμψη ελπίδας πως και οι δικές μας ιστορίες θα είναι τόσο μαγευτικές, στην πραγματικότητα, παλεύουμε με τους ρομαντισμούς που είναι ανεπαρκείς στην καλύτερη περίπτωση και εντελώς ασυμβίβαστοι στην χειρότερη. 

Οπότε, γιατί να μην αναζητήσουμε κάτι διαφορετικό για την ψυχή και να ακούσουμε αυτά που έχει να πει ο Wαyne Dyer; 

Μας μιλά για το πώς είμαστε όλοι έτοιμοι να συναντήσουμε την αδελφή ψυχή μας αλλά οι ιδέες που έχουμε μπορούν να μας οδηγήσουν στο να παραστρατήσουμε εντελώς. 

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αδελφή ψυχή είναι ένας ρομαντικός σύντροφος με τον οποίο έχουν ένα ευτυχισμένο τέλος. Μπορεί να εμφανιστεί έτσι, αλλά αυτοί που μας πιέζουν περισσότερο είναι επίσης αδελφές ψυχές. 

Αδελφή ψυχή είναι κάποιος που σας βοηθά να εξελίξετε την ψυχή σας. Όταν τον κοιτάτε με αυτή την ιδέα, μπορείτε να δείτε πως διευρύνει το είδος σχέσης που έχετε. 




Η αδελφή ψυχή σου θα σε βρει όταν είσαι έτοιμος...!!!!

Όλοι θα συναντήσουμε την αδελφή ψυχή μας σε κάποιο σημείο της ζωής μας αλλά όσο περισσότερο πρέπει να περιμένεις τόσο πιο πολύ ανυπομονείς. Απλώς επειδή δεν έχεις συνδεθεί με το άλλο σου μισό δεν σημαίνει ότι θα είσαι μόνος για πάντα και πρέπει να το αποδεχτείς. 

Η αδελφή ψυχή σου θα σε βρει όταν είσαι έτοιμος/η. Το σύμπαν ξέρει πότε είναι η σωστή ώρα και θα τον/την φανερώσει είτε το θέλεις είτε όχι. Αν νομίζεις ότι είσαι έτοιμος/η για την αδελφή ψυχή σου και την ψάχνεις όσο πιο σκληρά μπορείς αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τότε υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό. 

Όταν παλεύουμε να βρούμε την αδελφή ψυχή μας δεν πρέπει να «προσπαθούμε σκληρότερα» για την βρούμε αλλά πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφτούμε τον εαυτό μας και την πορεία μας στην ζωή. 

Με το να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούμε να προωθήσουμε μια καλύτερη ατμόσφαιρα για την αδελφή ψυχή μας. Αν δεν βρίσκεσαι στο ίδιο πνευματικό επίπεδο με την αδελφή ψυχή σου, δεν θα σε βρει τόσο εύκολα όσο θες. 

Παρακάτω αναφέρω κάποιους λόγους για τους οποίους ίσως δεν έχεις καταφέρει ακόμα να βρεις την αδελφή ψυχή σου. Παρόλο που κάποιοι από αυτούς τους λόγους μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικοί και δύσκολο να τους ξεπεράσεις, αν τους κατανοήσεις θα σε βοηθήσουν μακροπρόθεσμα. 

Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσεις είναι πραγματικά να αλλάξεις την τωρινή καθημερινότητα σου. 

7 λόγοι για τους οποίους δεν έχεις βρει ακόμα την αδελφή ψυχή σου 

1. Έχεις πολλή περιττή αρνητικότητα 
Αν έχεις πολλή αρνητικότητα, η αδελφή ψυχή σου δεν μπορεί να παρουσιαστεί. Πρέπει να βρίσκεσαι στο σωστό συναισθηματικό επίπεδο για να έρθει στην ζωή σου. Σίγουρα, μερικές φορές η αδελφή ψυχή μας μπορεί να μας βρει όταν είμαστε στα χειρότερα μας, αλλά όχι όταν ενισχύουμε την αρνητικότητα. 

2. Δεν έχεις αφήσει το παρελθόν 
Όταν αναζητάς την αδελφή ψυχή σου δεν πρέπει να περιμένεις απλώς να έρθει μπροστά σου αν εξακολουθείς να σκέφτεσαι πρώην συντρόφους. Πρέπει να προχωρήσεις από το παρελθόν και να αφήσεις τους ανθρώπους που σε πλήγωσαν. Η προσκόλληση σου σε αυτούς δεν θα σε βοηθήσει μακροπρόθεσμα. 

3. Δεν είσαι πραγματικά ο αληθινός σου εαυτός 
Η αδελφή ψυχή μας είναι ο πραγματικός σύντροφος μας. Μας δέχεται όπως είμαστε σε ένα επίπεδο που κανένας άλλος δεν μπορεί. Αν δεν ξέρεις καν εσύ ποιος είσαι, η αδελφή ψυχή σου δεν μπορεί να σε βρει ακόμα. Πρέπει πραγματικά να καταλάβεις ποιος είσαι και να δουλέψεις για να κατανοήσεις καλύτερα την ζωή σου την ίδια πριν βρεις την αδελφή ψυχή σου. 

4. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή 
Το σύμπαν κυβερνά τα πάντα και αν δεν νομίζει πως είσαι έτοιμος/η να βρεις την αδελφή ψυχή σου τότε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Θα έρθει την κατάλληλη στιγμή, οπότε μην βιάζεσαι. Απλώς εμπιστέψου το σύμπαν και άστο να δουλέψει για χάρη σου. 

5. Δεν έχεις μάθει ακόμη αυτά που πρέπει 
Αν δεν έχεις μάθει ακόμη τα μαθήματα που θέλει το σύμπαν δεν πρόκειται να σε ανταμείψει. Το σύμπαν θα σου φέρει την αδελφή ψυχή σου όταν έχεις καταβάλλει αρκετή προσπάθεια. Οι πιθανότητες είναι ότι παραβλέπεις κάποια σοβαρά μαθήματα που χρειάζεται να μάθεις. 

6. Δίνεις δύναμη σε λάθος ανθρώπους 
Η αδελφή ψυχή σου δεν πρόκειται να είναι κάποιος τοξικός άνθρωπος που θα ελέγχει την ζωή σου. Πολύ συχνά χαραμίζουμε τον χρόνο μας σκεφτόμενοι ότι τα τοξικά άτομα νοιάζονται για μας. Αν κάποιος σε κρατά πίσω και σε τραβάει κάτω, δεν είναι η αδελφή ψυχή σου. 

7. Δουλεύεις πολύ σκληρά για να διατηρήσεις τον έλεγχο 
Αν εστιάζεις πολύ στο να έχεις τον έλεγχο, η αδελφή ψυχή σου δεν θα μπορεί να σε βρει. Όταν βρίσκεσαι με την αδελφή ψυχή σου είσαι ελεύθερος/η και μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει να σταματήσεις να έχεις τόση εμμονή με το να έχεις τον έλεγχο. Μερικές φορές πρέπει απλώς να αφήνουμε τον εαυτό μας να υπάρχει χωρίς καθοδήγηση. 




Πατήρ Φιλόθεος Φάρος : «Σε χασικλήδες & πόρνες είδα περισσότερο Θεό απ’ ότι σε υποτιθέμενους ευσεβείς»

Μερικοί από εσάς μπορεί να έχετε διαβάσει βιβλία του, αρκετοί μόνο το «Έρωτος Φύσις» εξαιτίας του οποίου πολλοί τον χαρακτήρισαν «επαναστάτη ή αναρχικό παπά», άλλοι, πάλι, τον ακούτε για πρώτη φορά. 

Άλλοι πιστεύετε στον Θεό και άλλοι όχι. Το βέβαιο είναι πως, όλοι είμαστε φτιαγμένοι απ’ το ίδιο ύφασμα και άνθρωπος χωρίς ανησυχίες δεν υπάρχει. Εδώ μερικές σκέψεις του από μια συνέντευξη. 

«Μεγάλωσα στην Τρούµπα, ο πατέρας µου είχε εκεί κουρείο. Έτσι είχα την ευκαιρία να γνωριστώ µε τους χασικλήδες και τις πόρνες της περιοχής. Σας διαβεβαιώνω, πως σ’ αυτούς τους ανθρώπους είδα περισσότερο Θεό απ’ ό,τι σε υποτιθέμενους ευσεβείς. Γιατί είδα ανθρώπους οικτίρμονες. Σπλαχνικούς». 

«Η πίστη βιώνεται μέσα από άσκηση, μέσα από τον περιορισμό του Εγώ, μέσα από την άρνηση του κόσμου των υλικών πραγμάτων και ο άνθρωπος δεν μπορεί να τη βρει όσο είναι απορροφημένος από τη ρηχή πραγματικότητα των υλικών ανέσεων, του εγωκεντρισμού και της ιδιοτέλειας». 

«Υπάρχει δρόμος για τη σωτηρία της ψυχής; 

Όσο περισσότερο μοιραζόμαστε, κοινωνούμε με τους άλλους ανθρώπους, τόσο πιο ξεκάθαρα θα βλέπουμε που μπορούμε να πάμε. Ωστόσο, η αυτογνωσία είναι πάρα πολύ ρηχή. Δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται μέσα μας. Ο άνθρωπος όταν περιμένει από αλλού να φτιαχτεί η ζωή του, είναι σε πολύ άσχημη θέση. 

«Η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα; Η οµοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή για να είναι αµαρτία. Η αµαρτία προϋποθέτει επιλογή.» 

«Όσο μεγαλώνουμε, δύσκολα αλλάζουμε, αλλά ζωή χωρίς αλλαγές δεν είναι ζωή. Ό,τι δεν αλλάζει είναι νεκρό. Αν ο άνθρωπος θέλει να ζει μέσα στην πραγματικότητα, πρέπει ν’ αλλάζει και εκείνος, αλλιώς μένει απέξω…» 

«Στην πραγματικότητα έγινα ιερέας για να καλύψω δικές µου ανάγκες, για να σώσω εμένα…Μεγάλωσα σ’ ένα πολύ προβληματικό περιβάλλον, µε δυο γονείς που δεν είχαν καμιά επικοινωνία και τίποτα κοινό µμεταξύ τους. 

Ο πατέρας μου ήταν αλκοολικός.. Ήθελα να πιαστώ από κάπου, έψαχνα ένα καταφύγιο. Και το βρήκα στα λόγια των πατέρων της Εκκλησίας. Είναι πολύ σημαντικό ο άνθρωπος να γνωρίζει τον εαυτό του, αλλά και τα κίνητρά του. 

Δεν έχει σημασία τι κάνουμε και τι λέμε, αλλά γιατί το κάνουμε και γιατί το λέμε. Κυρίως το πρόβλημα δεν είναι «πόσα έχουμε», αλλά πώς τα διαχειριζόμαστε 

«Λίγο πριν χειροτονηθώ είχα πάει ένα ταξίδι στο Άγιο Όρος και εκμυστηρεύτηκα στον ηγούμενο της Μονής Διονυσίου πως δεν είχα αρκετή πίστη. Μα θέλετε να γίνετε παπάς και δεν έχετε αρκετή πίστη; µε ρώτησε. Μαζί µου ήταν τότε ο καθηγητής Θεολογίας Σάββας Αγουρίδης, ο οποίος του είπε, τι νομίζετε γέροντα, πως µόνο σαρκικές έγνοιες ταλαιπωρούν τους ανθρώπους; Είναι και οι υπαρξιακές. 

«Η δυσκολία είναι ότι φοβόμαστε πως αν αφεθούμε, δεν θα ερωτευτούμε αυτόν που «πρέπει». Ο έρωτας δεν είναι κατοχή, αλλά µία διαρκής αναζήτηση. 

Για να τον ζήσεις όσο γίνεται ουσιαστικότερα, πρέπει να ασχοληθείς µε την ωριμότητά σου. Ο Χριστός λέει «αν θέλεις να κερδίσεις τη ζωή σου, πρέπει να τη χάσεις». Στον έρωτα πρέπει να δοθείς µέχρι θανάτου, αν θέλεις να βιώσεις την πληρότητά του. 

«Ο θάνατος είναι η μεγαλύτερη ανθρώπινη αγωνία. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί ότι θα «καταλήξει» στο μηδέν. Γι’ αυτό είναι πολύ επιρρεπής σε οποιονδήποτε του προσφέρει κάποια διέξοδο, κάποια «θεραπεία» γι’ αυτήν την αγωνία του θανάτου. 

Η πραγματική χριστιανική παράδοση δεν αναζητεί αλλού τη ζωή, αλλά εδώ και τώρα. Υποσχόμαστε τη μετά θάνατον ζωή, όταν δεν έχουμε να προσφέρουμε τίποτα τώρα. 

«Αδικίες υπάρχουν επειδή ο άνθρωπος είναι ελεύθερος. Αν δεν είναι ελεύθερος να κάνει κακό, παύει να είναι ελεύθερος. 

«Μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των μεταναστών; Αν αγαπάς έναν άνθρωπο, σκέφτεσαι ποιες είναι οι δικές του πραγματικές ανάγκες. 

Η κοινωνία μας διέπεται από μια στάση, η οποία για μένα είναι παρακμιακή, που λέει πως, αν αγαπάς κάποιον, πρέπει να τον χαϊδεύεις. Αυτό δεν είναι αγάπη. Όταν ένας άνθρωπος έχει λιποθυμήσει, χρειάζεται ένα χαστούκι, όχι ένα χάδι. 

«Δεν ξέρω τι πάει να πει ευτυχία. Για µένα καταλληλότερη λέξη είναι η «πληρότητα». Να αισθάνεσαι μέσα σου «γεμάτος». Χαρά, αγαλλίαση, συγκίνηση! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω και στιγμές δυσφορίας, απογοητεύσεις, στιγμές πικρίας… Αλλά το κυρίαρχο συναίσθημα μου είναι εσωτερική γαλήνη. 




Όταν το υποσυνείδητο μας μιλάει...!!!!

Σκεφτήκατε ποτέ πως το υποσυνείδητό σας προσπαθεί να σας πει κάτι; 

Όλοι αγωνιζόμαστε στο να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες, κάτι το οποίο σίγουρα μοιραζόμαστε με τους άλλους. Τα προβλήματα μας ίσως να είναι διαφορετικά, αλλά όλοι βασικά περνάμε λίγο-πολύ τα ίδια, να το πω έτσι. Το χειρότερο, ωστόσο είναι το αυτο-σαμποτάζ που κάνουμε στον εαυτό μας. 

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τι θέλει το υποσυνείδητό σας να ξέρετε με βάση τον τρόπο που σαμποτάρετε τον εαυτό σας. 

Ο χειρότερος εχθρός 
Κάποιες φορές εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός μας. Αντί οι άλλοι να προσπαθούν να μας σαμποτάρουν εμείς το κάνουμε στον εαυτό μας. Χάρη στον κατάλογο των σκέψεων υπάρχει τώρα ένας περιεκτικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα αυτό το ζήτημα κοιτώντας στο υποσυνείδητό μυαλό μας ώστε να ανακαλύψουμε τις καλύτερες συστάσεις του και να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. 

Η αρνητική επιστροφή 
Είναι ασφαλές να πούμε πως αρκετοί από εμάς έχουμε βρεθεί σε μίζερες σχέσεις. Αυτό που επίσης αληθεύει είναι ότι πολλοί από εμάς έχουμε την τάση να επιστρέφουμε σε αυτούς τους ανθρώπους μετά τον χωρισμό ενώ ξέρουμε ότι δεν είναι καλοί για εμάς. Θυμόμαστε τις καλές στιγμές, αλλά ποτέ τις κακές και ως αποτέλεσμα καταλήγουμε να υποφέρουμε. 

Η απάντηση 
Το υποσυνείδητό σας θέλει να συνειδητοποιήσετε πως δεν είναι καλή κίνηση από μέρος σας. Αν απολαμβάνετε το να είστε με κάποιον που σας πληγώνει, τότε ίσως το θέμα να είναι κάτι πιο σοβαρό. Ίσως αισθάνεστε πως πρέπει να τιμωρήσετε τον εαυτό σας με αυτούς τους ανθρώπους, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν κάνατε τίποτα κακό. 

Ο δεσμευτικός τύπος 
Όταν ξεκινάμε μια σχέση, είναι σημαντικό να βρούμε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν. Ωστόσο, αν συνεχίζετε να έλκεστε από ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι ικανοί ή απρόθυμοι να δεσμευτούν, τότε ίσως πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί το κάνετε αυτό στον εαυτό σας. 

Πληγωμένοι άνθρωποι 
Τείνετε να φέρνετε ανθρώπους στην ζωή σας οι οποίοι είναι υπερβολικά «σπασμένοι» για να δεσμευτούν αληθινά και το κάνετε αυτό επειδή νομίζετε πως κι εσείς είστε έτσι. Η αλήθεια είναι, ότι το υποσυνείδητο σας θέλει να ξέρετε πως αυτό δεν συμβαίνει. Δεν είστε «σπασμένοι». Ίσως είστε τρομαγμένοι ή φοβισμένοι αλλά όχι σπασμένοι. 

Δυστυχία 
Δεν υπάρχει κάτι αφύσικο στο να νιώθετε δυστυχισμένοι. Συμβαίνει και στους καλύτερους από εμάς και ακόμα και αν πονάει είναι εντάξει. Αν συνεχίζετε να επιμένετε πως είστε δυστυχισμένοι, ακόμα και αν τίποτα δεν είναι λάθος, τότε υπάρχουν βαθύτερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε και το υποσυνείδητο σας είναι εδώ για να βοηθήσει. 

Από μέσα σας 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εδώ είναι πως πιστεύετε ότι μια εξωτερική πηγή θα παίξει κάποιο ρόλο και θα σας βοηθήσει. Περιμένετε τις αλλαγές να έρθουν σε εσάς, όταν στην πραγματικότητα, δεν λειτουργεί έτσι. Πρέπει να έχετε ένα δραστήριο ρόλο στο να βελτιώσετε τον εαυτό σας και να συνειδητοποιήσετε πως έχετε την ικανότητα να αλλάξετε το μυαλό και τον σκοπό σας. 

Απομάκρυνση 
Το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να απομακρύνετε τους ανθρώπους από την ζωή σας, ειδικότερα όταν είναι θετικά στοιχεία για εσάς. Αν συνειδητοποιήσετε πως αυτό είναι κάτι που κάνετε, τότε είναι προφανές πως σαμποτάρετε τον εαυτό σας. Πρέπει να ακούτε το υποσυνείδητο σας και να κάνετε αυτό που στ΄ αλήθεια θα σας ωφελήσει. 

Απώλεια 
Θέλετε αγάπη και επαφή, αλλά φοβάστε τόσο πολύ την απώλεια, που δεν αποδέχεστε καν τις θετικές σχέσεις της ζωής σας. Νιώθετε πιο ασφαλείς όταν απομακρύνετε τους ανθρώπους, αλλά αυτός είναι ένας πολύ ανθυγιεινός τρόπος ζωής. Θα έχετε θέματα όπου θα χάσετε ανθρώπους, αλλά όχι όλους. Δεν θα σας αφήσουν όλοι. 

Παράξενες εικασίες 
Είναι σαν να καταπίνετε μια δηλητηριώδης κάψουλα όταν πείθετε τον εαυτό σας για κάτι που δεν ισχύει καν. Το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας συνέχεια και καταλήγουμε να κάνουμε τις καταστάσεις χειρότερες από ότι χρειάζεται να είναι. Σκέφτεστε κάτι, υποθέτετε ότι είναι αλήθεια και τότε δεν αποδέχεστε ποτέ πως η αλήθεια είναι κρυμμένη κάπου αλλού. 

Πεποιθήσεις 
Αμφιβάλλετε πολύ για τους ανθρώπους. Φοβάστε πως οι άνθρωποι είναι για να σας σαμποτάρουν και πως είστε οι μοναδικοί με τις σωστές απαντήσεις. Ως αποτέλεσμα, καταλήγετε να αγχώνεστε για το τίποτα. Βάζετε τον εαυτό σας στον λάκκο της απογοήτευσης, ακόμα και όταν ο λάκκος είναι εντελώς περιττός και υπάρχει μόνο και μόνο γιατί εσείς τον δημιουργήσατε. 

Κακές διατροφικές συνήθειες 
Όλοι ξέρουμε πως το κακό φαγητό είναι κακό για εμάς και γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι τα κακά φαγητά… ανεξαρτήτως από το πώς προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας για το αντίθετο. Αν δεν θέλετε να τρέφεστε άσχημα, αλλά το κάνετε ούτως ή άλλος, τότε υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα που το υποσυνείδητο σας θέλει να αναγνωρίσετε. 

Φαγητό λόγω άγχους 
Ειλικρινά, ίσως είστε απλώς αγχωμένοι ή καταβεβλημένοι. Άτομα λένε πως στρέφονται στο φαγητό για παρηγοριά όταν είναι αγχωμένοι ή θλιμμένοι και αυτό γιατί όντως το φαγητό είναι παρηγοριά. Ίσως χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε τόσο. 

Προχωρώντας μπροστά 
Αν θέλετε να προχωρήσετε στην ζωή, πρέπει να κάνετε την κατάλληλη δουλειά. Ωστόσο, αν αρνηθείτε να το κάνετε, τότε μόνο θα πληγώσετε τον εαυτό σας. Αρνείστε τις ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να σας κάνουν να προχωρήσετε σε μια πιο άνετη κατάσταση στην ζωή σας. Το να μην κάνετε αυτό που χρειάζεται θα σας κάνει να νιώθετε κολλημένοι και ανίκανοι. 

Αυτό που θέλουμε 
Αν αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να συσχετιστείτε, τότε πιθανότατα συμβαίνει επειδή είστε σε ένα μονοπάτι για το οποίο δεν είστε βέβαιοι. Ίσως να μην θέλετε αυτό που νομίζετε ότι θέλετε. Ίσως πρέπει να σκάψετε λίγο περισσότερο. Ίσως πρέπει να βρείτε την αληθινή σας αγάπη. 




Photo artist: Ines Rehberger