Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Βάλτε ένα παγάκι στον λαιμό σας, για να βελτιώσετε την υγεία σας...!!!!

Βάλτε ένα παγάκι στον λαιμό σας, για να βελτιώσετε την υγεία σας. 

Όταν πρόκειται για την φροντίδα της προσωπικής μου υγείας, προτιμώ να μην τρέχω στον γιατρό για το παραμικρό πόνο ή ενόχληση. 

Προτιμώ να έχω τον έλεγχο της φροντίδας του σώματος μου. 

Όταν είδα αυτή την μέθοδο για βελτίωση της υγείας με παγάκια, αρχικά ήμουν επιφυλακτικός, αλλά σκέφτηκα, ότι δεν χάνω να το δοκιμάσω. 

Σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική υπάρχει ένα σημείο πίεσης στην βάση του κρανίου γνωστό ως “feng fu”. Το συγκεκριμένο σημείο χρησιμοποιείται πολύ από τους βελονιστές, καθώς συνδέεται με πολλές περιοχές του σώματος. 

Αν, όμως, δεν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε συχνά βελονισμό υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσετε μικρά προβλήματα υγείας και πόνους. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε ένα παγάκι στον λαιμό σας. Πολύ εύκολο! 

Σίγουρα αυτή η μέθοδος δεν πρέπει να αντικαταστήσει την ιατρική φροντίδα. Σκοπός της είναι να λειτουργήσει επικουρικά. 

Σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική, το σημείο στον αυχένα σας ακριβώς κάτω από το κρανίο είναι γνωστό ως “feng fu”. 

Για να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη μέθοδο, ξαπλώστε ανάσκελα και βάλτε ένα παγάκι στο σημείο “feng fu” και αφήστε το εκεί για 20 λεπτά. Επαναλάβετε την διαδικασία το πρωί με άδειο στομάχι και το βράδυ, κάθε δυο ή τρεις μέρες. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαντήλι για να κρατήσετε το παγάκι στην θέση του και να μπορείτε να κάνετε τις δουλειές σας. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που έχει η συγκεκριμένη μέθοδος με το παγάκι. 

Βελτιώνει τον ύπνο. 
Σύμφωνα με την Κινέζικη ιατρική το σημείο feng fu βοηθάει στην βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου. Δοκιμάστε το και θα δείτε, ότι το βράδυ θα σας πάρει ο ύπνος ευκολότερα. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζουν οι υπέρμαχοι της. 

Βοηθάει στο Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. 
Αν και υπάρχουν ήδη αρκετά φάρμακα που βοηθούν στην ελάφρυνση του πόνου του συγκεκριμένου συνδρόμου, η μέθοδος με το παγάκι είναι μια εύκολη και φυσική μέθοδος ανακούφισης του πόνου. Είτε χρησιμοποιείται βελονισμό είτε την μέθοδο με το παγάκι, το σημείο στην βάση του κρανίου σας συνδέεται άμεσα με την έμμηνο ρύση της γυναίκας. 

Μειώνει τα προβλήματα με τον θυρεοειδή. 
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν με προβλήματα του θυρεοειδή αδένα.Σίγουρα η ιατρική παρακολούθηση και η χρήση φαρμάκων είναι απαραίτητη, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο αυτή επικουρικά στο σπίτι, για την ανακούφιση συμπτωμάτων. 

Βελτιώνει την πέψη. 
Η Κινέζικη ιατρική υποστηρίζει, ότι μέσω του σημείου feng fu μπορούν να βελτιωθούν προβλήματα με την πέψη και το στομάχι.Τα οφέλη περιλαμβάνουν μείωση των αερίων και βελτίωση της κανονικότητας του πεπτικού συστήματος. 

Εξαφανίζει τα κοινά κρυολογήματα. 
Κατά την διάρκεια του χειμώνα τα κοινά κρυολογήματα είναι συνηθισμένα σε πολλούς ανθρώπους. Αν βάλετε ένα παγάκι στην βάση του αυχένα σας μπορείτε να καταπολεμήσετε το τωρινό σας κρύωμα και να αποφύγετε μελλοντικά. 

Ανακουφίζει τους πονοκεφάλους. 
Όλοι υποφέρουμε περιστασιακά από πονοκεφάλους. Κάποιοι χρησιμοποιούν τον βελονισμό για να ανακουφιστούν. Ωστόσο, οι υπέρμαχοι της μεθόδου με το παγάκι υποστηρίζουν, ότι από τότε που δοκίμασαν την συγκεκριμένη μέθοδο παρατήρησαν μείωση την συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων. 

Βοηθάει με την αρθρίτιδα. 
Το σημείο feng fu είναι συνδεδεμένο με την ανακούφιση των πόνων και των ενοχλήσεων, που προέρχονται από την αρθρίτιδα. 

Επίσης, λέγεται, ότι βοηθάει με την υπέρταση και την υπόταση. 

Βοηθάει στο άσθμα. 
Τα προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα σίγουρα χρήζουν ιατρική φροντίδας. Ωστόσο, επικουρικά η μέθοδος αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος. 

Μειώνει την κυτταρίτιδα. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν κυτταρίτιδα. Οι υπέρμαχοι της μεθόδου αναφέρουν, ότι από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο είδαν, ότι η κυτταρίτιδά τους άρχισε να μειώνεται. 

Μειώνει το στρες και την κούραση. 
Το στρες και η κούραση μπορεί να έχουν πολύ αρνητική επίδραση στην ζωή μας. Η Κινέζικη ιατρική υποστηρίζει, ότι μια μικρή πίεση στο σημείο feng fu μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες και το άγχος γενικά. 

Βελτιώνει την διάθεση. 
Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου. Ίσως, η αλλαγή διάθεσης από μόνη της να συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας. Λέγεται, ότι η μέθοδος με το παγάκι έχει άμεση επίδραση στην διάθεσή μας συνολικά. 

Αυτή η σπιτική μέθοδος είναι τόσο εύκολη και μπορεί πραγματικά να έχει μεγάλη επίδραση στην βελτίωση της ζωής μας.




Καλά, δεν έχεις 5 ευρώ ;

Όταν δεν έχεις λεφτά, αυτό που γερνά την ψυχή σου, δεν είναι η άδεια σου τσέπη, αλλά η διάψευση των ονείρων σου. Αυτό έχω καταλάβει τον τελευταίο καιρό που δεν έχω μία, που υπάρχουν μέρες που δεν έχω ούτε 5 ευρώ πάνω μου. Και στις προτάσεις για καφέ, για βόλτα, για παγωτό, για κάτι οτιδήποτε μικρό, απαντώ «δεν έχω». Και τότε όλοι με ρωτούν: «καλά δεν έχεις 5 ευρώ;». Το μόνο μου παρόν είναι το παρελθόν μου και η αγαπημένη μου θέα ο τοίχος.

Η κάθε μου μέρα είναι μια συνεχής αναμονή στο σαλονάκι της αβεβαιότητας, με το μάτι καρφωμένο στην πόρτα. Ξέρεις πως αν ανοίξει, θα βγει το τέρας, απλά δεν ξέρεις ποιο ακριβώς. Αυτό που ξερνάει φλόγες και σε κάνει κάρβουνο, το άλλο που σε σφίγγει μέχρι να σκάσεις ή κάτι που δεν φαντάζεσαι; 

Είναι μέρες που δεν έχω ούτε 5 ευρώ, αλλά αυτό νομίζω το ξαναείπα. Αυτό που δεν είπα, είναι πως το πιο τραγικό που μπορεί να συμβεί σε κάποιον, δεν είναι η αφραγκιά, αλλά το να σου αφαιρούν το δικαίωμά να δουλέψεις για να μπορέσεις να ζήσεις. Κι έτσι, να προσποιείσαι τελικά, πως ζεις. 

Να τσουλάς τη μέρα σαν σπασμένο αυτοκινητάκι που του βάζεις μονωτική ταινία να το κολλήσεις, μπας και ξεγελαστείς ότι τρέχει. 

Δεν ξέρω πώς τη βγάζουν οι άλλοι, αλλά εμένα η μόνιμη αφραγκιά, η διαρκής ερώτηση «καλά δεν έχεις 5 ευρώ;», μου φέρνει έναν καθημερινό μαρασμό που με αποκόβει ταυτόχρονα από τα δύο άκρα της προσωπικότητάς μου, αυτά που μέχρι τώρα με κρατούσαν ζωντανή: την ηθική και την ακολασία μου. 

Σκέφτομαι πώς ήμουν πριν έξι χρόνια και νιώθω σήμερα το ζωντανό κουφάρι της χθεσινής μου ζωής, που έχει πια χαθεί, όπως λέει και ο Πεσσόα.

Φοράω τα προπέρσινά μου ρούχα, συλλέγω το κατακάθι από το κραγιόν με τη μπατονέτα για τα αυτιά και είμαι ικανή να θρηνήσω για μικροπράγματα : μια τρύπα στη μπλούζα, ένα μικρό βούλιαγμα στο φτερό του αυτοκίνητου και ένα σπασμένο κουμπί στο πλυντήριο ρούχων. 

Πανικοβάλλομαι για όλα όσα εχθές δεν έπαιρνα στα σοβαρά και που σήμερα έγιναν προϋπόθεση για να τη βγάλω καθαρή: τι καιρό θα κάνει αύριο, ελπίζω δροσιά για να μην χρειαστεί να ανάψω aircondition, πώς θα εξοφλήσω τα αγγλικά της μικρής, πόσο αυξήθηκε το γάλα και να βάλω κανένα μακαρόνι στην άκρη, γιατί ποτέ δεν ξέρεις. 

Τα παιδιά μου μεγαλώνουν, το κορμί τους απλώνεται σαν κισσός να αγκαλιάσει τον κόσμο και τα ρούχα τους ολοένα και μικραίνουν πάνω τους. Και συνειδητοποιώ πως αυτό που άλλοτε θα με έκανε να χαρώ, να καμαρώσω, το πιο φυσιολογικό δηλαδή, «ότι το παιδί μου μεγαλώνει», τώρα με οδηγεί σε μια απελπισία που με ροκανίζει.

Όταν είμαι στις καλές μου, λέω «πού θα πάει, σε δέκα χρόνια τα πράγματα θα έχουν μπει στη θέση τους και όλα θα είναι καλά. Αν όχι για μας, για τα παιδιά μας». Όμως, είναι τέτοια η απόγνωση αυτές τις ώρες, που φοβάμαι πως όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάτι μέσα μου θα κλαίει για πάντα.




Έλενα Καραμίχαλου

Γέμισες την κούπα σου σήμερα ;

Μη βιαστείς να απαντήσεις. Με την ερώτηση αυτή, δεν σε ρωτώ αν γέμισες την κούπα σου με καφέ, τσάι ή το αγαπημένο σου ρόφημα. Το πιθανότερο είναι ότι το έκανες. Τι έκανες όμως με την κούπα των συναισθημάτων σου. Την γέμισες; Τι έβαλες μέσα;

Αυτά που έβαλες μέσα σε κάνουν να νοιώθεις ότι υπάρχει στη ζωή σου στοργή, αγάπη, ασφάλεια και φροντίδα; Λένε ότι οι πιο σημαντικές ανάγκες της βρεφικής και παιδικής ηλικίας είναι αυτές. Κανείς όμως δεν λέει ότι σταματούν στην ενήλικη ζωή. Το αντίθετο μάλιστα. Αποκτούμε όλο και μεγαλύτερη επίγνωση αυτών των αναγκών και η ευθύνη για την φροντίδα τους ανήκει σε μας.

Και ευτυχώς για δική μας βοήθεια υπάρχει η κούπα των συναισθημάτων που ανάλογα με το πόσο γεμάτη είναι και τι περιέχει, μπορεί και λειτουργεί ως πυξίδα αποφάσεων και δράσεων. Η κούπα αυτή είναι ατομική. 

Την κούπα μας μπορούμε να την φτιάξουμε με την φαντασία μας όπως θέλουμε. Τη δική σου κούπα πως την φαντάζεσαι; Τι μέγεθος θέλεις να έχει; Είναι μικρή ή μεγάλη; Η λαβή της έχει κάποιο σχέδιο ή είναι χωρίς λαβή; Το χρώμα της, ποιο είναι;

Όταν την βλέπεις, σε φτιάχνει; Όταν την αγγίζεις; Το υλικό της; Από τι υλικό είναι φτιαγμένη; Καλύτερα να προτιμήσεις ένα άθραυστο υλικό. Εσύ διαλέγεις. Όπως διαλέγεις και τι θα βάζεις μέσα σε αυτή. Κάθε μέρα να διαλέγεις. Κάθε στιγμή. Και να το κάνεις συνειδητά. 

Και συνειδητά να βάλεις μέσα στην κούπα σου μια μια τις φορές που έχεις καταφέρει κάτι μικρό ή μεγάλο και ένιωσες το συναίσθημα της επιτυχίας.

Και να συνεχίσεις, με κάθε στιγμή που δίνεις την βοήθειά σου στον συνάνθρωπο ή για κάποιον θεάρεστο σκοπό και έτσι ζωντανεύει μέσα σου το αίσθημα της προσφοράς. 

Να προσθέσεις επίσης κάθε στιγμή που γίνεσαι εσύ ο αποδέκτης άνευ όρων βοήθειας και πλημμυρίζεσαι από το αίσθημα της ευγνωμοσύνης. Να βάλεις μέσα και κάθε στιγμή παιχνιδιού, κάθε στιγμή ξεγνοιασιάς.

Ακόμα και εκείνη τη στιγμή που σιγοτραγουδάς ή σφυρίζεις το αγαπημένο σου τραγούδι. Και το απολαμβάνεις. Η κούπα σου αρχίζει να γεμίζει με όμορφα λουλούδια και εσύ νοιώθεις υπέροχα. Κάθε στιγμή που έρχεσαι κοντά με τους αγαπημένους σου γίνεται μοναδική. 

Αναγνωρίζεις ότι είναι εκεί για σένα και εσύ για αυτούς και το συναίσθημα της οικειότητας ανθεί.

Η συναισθηματική κούπα σου εμπλουτίζεται κάθε μέρα. Με κάθε στιγμή τρυφερότητας. Μια γλυκιά καλημέρα, ένα όμορφο χαμόγελο, ένα απαλό χάδι, μια ζεστή αγκαλιά, μια φιλική χειρονομία. 

Και άλλες μοναδικές ευωδιαστές στιγμές γεμίζουν την κούπα σου και σε κάνουν να ξεχειλίζεις από αγάπη. Η κούπα σου ακτινοβολεί χαρά κι εσύ λάμπεις. «Αχ! Τι υπέροχο», σκέφτεσαι και μέσα μια φωνούλα σου λέει «Σιγά. Μην υπερβάλουμε κιόλας. Αυτά γίνονται μόνο στα παραμύθια»

Εντάξει. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ίσως κάποιες φορές να μην έρχονται όλα ρόδινα. Οι αναποδιές, οι ανατροπές, η σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα μπορούν να πλησιάσουν ή και να χωθούν στην κούπα. 

Και τότε, εκείνη σαν πυξίδα, αναλαμβάνει δράση και πάντα σου δείχνει τον δρόμο. Μήπως χρειάζεται να επαναπροσδιοριστείς, να κάνεις διορθωτικές κινήσεις; Να αλλάξεις κάτι ή αν αποδεχθείς κάτι;

Δεν ξέρω. Ο εαυτός σου όμως ξέρει. Και στην ησυχία, σου δίνει τις απαντήσεις. Γι’ αυτό από σήμερα το βράδυ και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου και ρώτησε τον : «Εαυτέ μου, με τι γέμισες την κούπα σου σήμερα;» και αφουγκράσου ό,τι σου πει.




Έλενα Νικολοπούλου - enallaktikidrasi.com

Να λάμπεις δια της απουσίας σου από όλα όσα σε μειώνουν και σε φθείρουν...!!!!

Να λάμπεις δια της απουσίας σου από όλα όσα σε μειώνουν και σε φθείρουν. Να ξεμακραίνεις από ότι σε αλλοιώνει και σε καταστρέφει ως προσωπικότητα.

Να φεύγεις εκπέμποντας σεβασμό και εκτίμηση από κάθε ανθρώπινή σου σχέση. Να απομακρύνεσαι με την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό που σε χαρακτηρίζει. Να στιγματίζεις κάθε φυγή σου με το ήθος και τις αρχές που σε διακρίνουν. 

Να απομακρύνεσαι από ό,τι υποτιμά τη νοημοσύνη σου. Από εκεί που μειώνεται η προσωπικότητά σου. Από ό,τι καταδυναστεύει και προσβάλλει την ανθρώπινη υπόστασή σου. Να μην αφήνεις την ύπαρξή σου να γίνεται έρμαιο ανάρμοστης συμπεριφοράς. 

Μην επιτρέπεις στην οντότητά σου να γίνεται βορά στις τοξικές και νοσηρές προθέσεις κάθε άγριου θηρίου, που χρίζεται άνθρωπος. Να αποβάλλεις τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες που σου προκαλούν και να αναχωρείς για γαλήνια λιμάνια.

Να αποφεύγεις τα ανταριασμένα πέλαγα και τους άπατους βυθούς τους, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική και πνευματική σου ακεραιότητα. Και να κινάς πάντα για τις ασφαλείς θάλασσες της ψυχικής σου ηρεμίας.

Μην αφήνεις χώρο στη ζωή σου για ότι δε σε αντιπροσωπεύει σαν άνθρωπο και δεν σε εκφράζει σαν χαρακτήρα. Να διαγράφεις τις μικροαστικές συμπεριφορές στο πρώτο σημάδι τους. Τις θρασύδειλες πράξεις στα πρώιμα στάδια τους. 

Και να αποβάλλεις από τον περίγυρό σου κάθε στίγμα εκμετάλλευσης και φθόνου. Να κυνηγάς εκείνα που είναι φτιαγμένα από το δικό σου κράμα. Και να πηγαίνεις πάντα εκεί που αντανακλά η λάμψη της ψυχής σου. 

Να μάθεις να μη ζητιανεύεις ποτέ χώρο και χρόνο από εκείνους που αδιαφορούν για την ύπαρξή σου. Να μην επιζητάς αναγνώριση από τους ανάξιους και επικρότηση τους ανίκανους. Να μην γυρεύεις επίμονα σημασία από εκείνους που κωφαίνουν στην φωνή σου. 

Να μην αγνοείς τα θέλω σου και να μην αφήνεις τις δικές σου επιθυμίες να γίνονται οδόστρωμα για να περάσουν οι στόχοι και οι φιλοδοξίες των άλλων. 

Να υψώνεις τον αυτοσεβασμό σου πάνω από τούτο τον κόσμο. Την αυτοεκτίμηση σου πάνω από τα συμφέροντα και την ιδιοτέλεια του. Και να λάμπεις δια της απουσίας σου από ότι σε φθείρει και σε μειώνει.




Συγγραφέας άρθρου: Λίτσα Φιλίππου - ewoman.gr

Από την ανάγκη έως την επιθυμία μια αλήθεια δρόμος...!!!!

Ανάγκη: Θέλω να είσαι μαζί μου, και αν δεν το κάνεις, θυμώνω ή σε εκδικούμαι ή σε παρατάω. Κάνω αλλά δεν προσφέρομαι συναισθηματικά. Σε αγαπώ μόνο όταν κάνεις και εσύ πράγματα για μένα που εξυπηρετούν τα ελλείμματά μου, (ανασφάλεια, έλλειψη εκτίμησης κ.α) και σου ζητώ επιτακτικά να τα ικανοποιήσεις. 

Χρησιμοποιώ προσβλητικές εκφράσεις για σένα υποτιμώντας σε, κάθε φορά που δεν ανταποκρίνεσαι στα συναισθήματά μου και αντιλαμβάνομαι πως δεν ενδιαφέρεσαι αληθινά για μένα, για να μειώσω αυτό που αισθάνομαι για σένα επειδή νιώθω ανήμπορος – ή να εκτιμήσω την αξία μου και να αποχωρήσω με σεβασμό στον εαυτό μου. 

Ανέχομαι να με υποτιμάς γιατί σε υποτιμώ και εγώ. Θέλω μέρη σου και όχι εσένα ολόκληρο – ή, γιατί θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέρος ώστε να κατακτήσω κάτι μέσα από σένα. Εσένα δεν σε αποδέχομαι σαν προσωπικότητα και με ενοχλούν τα σημεία σου εκείνα, που κάνουν το μέρος, που θέλω να χρησιμοποιήσω, λιγότερο δελεαστικό. 

Μου αρέσουν οι επιτυχίες σου γιατί μπορώ να τις χρησιμοποιήσω για την εικόνα μου, ενώ στις αποτυχίες σου δεν θα με βρεις δίπλα σου, γιατί χαλάνε την εξιδανικευμένη μου εικόνα. 

Χρησιμοποιώ τη στιγμή που ζούμε για να την προβάλω, να την επιδείξω, να τραφώ απ΄αυτήν και με αυτόν τον τρόπο να ξεχαστώ από την οποιαδήποτε ευθύνη μου να κοιτάξω την προσωπική μου αλήθεια. Νιώθω ένταση όταν είμαι μαζί σου και αυτό το χαρακτηρίζω έλξη. 

Επιθυμία: Επιθυμώ αυτό που επιθυμείς και εσύ, να πορευόμαστε μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα. Προσφέρομαι συναισθηματικά, χωρίς να κάνω τα πάντα για σένα αλλά μόνο αυτά που με κάνουν και με εμένα να νιώθω όμορφα. Εκτιμώ την προσπάθεια που κάνεις για τη σχέση μας και νιώθω ευγνωμοσύνη για αυτό, ενώ αν δεν μπορείς για ένα διάστημα θα ακούσω τα επιχειρήματά σου και θα είμαι εκεί για σένα. 

Αν για κάποιο λόγο δεν επιθυμούμε τη σχέση, θα αποχωρήσω εκτιμώντας όλα τα καλά που ζήσαμε μαζί. Νιώθω περήφανος – ή  που έχω ή είχα σχέση μαζί σου, γιατί η αμοιβαιότητά μας με πλούτισε συναισθηματικά. 

Σε θέλω ολάκερο και αποδέχομαι αυτό που είσαι σαν φύλο, σαν εξωτερική εμφάνιση, ενώ η κάθε φθορά με γοητεύει γιατί δείχνει ειλικρίνεια, σαν ηλικία, σαν υγεία, γιατί όλα αυτά μαζί αποτελούν εσένα, που για μένα είσαι αγαπημένος -η. Απολαμβάνω κάθε στιγμή μαζί σου γιατί νιώθω όμορφα με σένα, με την ύπαρξή σου. 

Νιώθω περήφανος – ή  με τα επιτεύγματά σου γιατί αυτά σε έκαναν τον όμορφο και ανεξάρτητο άνθρωπο που γνωρίζω. Δε θυμώνω για αυτά που μας χωρίζουν (ενδιαφέροντα κ.α) γιατί η συναισθηματική μας ένωση είναι ισχυρή. Νιώθω γεμάτος – ή μαζί σου συναισθηματικά, ακόμα και όταν δεν ασχολείσαι μαζί μου γιατί νιώθω ελεύθερος – ή να είμαι δεσμευμένος – ή μαζί σου και αυτή η δέσμευση είναι η πιο όμορφη αίσθηση ελευθερίας. 




Αγγελική Μπολουδάκη 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Απλές, κατανοητές, ουσιαστικές και εποικοδομητικές κουβέντες στα παιδιά...!!!!


Απλές, κατανοητές, ουσιαστικές και εποικοδομητικές κουβέντες. Αν το καλοσκεφτείτε το ίδιο ισχύει και για εμάς, τους ενήλικες. Θέλουμε εξίσου την αναγνώριση, την επιβράβευση, την αποδοχή, την κατανόηση. Κάνουν και σε εμάς καλό οι καλές κουβέντες. 

Ωστόσο ας ξεκινήσουμε από τα παιδιά...

1. Σε αγαπώ! Χωρίς ''αλλά'', χωρίς τίποτα άλλο. Ένα μεγάλο "σ'αγαπώ", σαν ένα μεγάλο φιλί. 

2. Σε εμπιστεύομαι. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και έμπρακτα, δίνοντας πρωτοβουλίες και χώρο για δράση... 

3. Μπράβο! Για όσα καταφέρνουν: μικρά και μεγάλα. 

4. Ότι θέλεις εσύ. Για όσα τα αφορούν και με ασφάλεια μπορούν να επιλέξουν. 

5. Όχι. Σε ότι δεν τα αφορά και δεν μπορούν να επιλέξουν με ασφάλεια. Όχι ''ναι, σε όλα'' – αλλά ούτε και ''όχι σε όλα''. 

6. Σε ευχαριστώ. Για να τους αναγνωρίσουμε την αξία της προσπάθειας, τις καλές προθέσεις, την καλοσύνη. 

7. Τι γνώμη έχεις... Για να τους ενισχύσουμε την άποψη, την πρωτοβουλία, την ενεργητικότητα. 

8. Είμαι περήφανος για εσένα! Για να τους τονώσουμε την αυτοπεποίθηση, την θετική εικόνα του εαυτού τους. 

9. Περίμενε. Για να αναχαιτίσουμε την παρόρμηση, όταν αυτή οδηγεί στην κακομαθησιά και στην ανυπακοή. 

10. Θα ήθελες... Για να αναδείξουμε την αξία της συνεργασίας και της διαβούλευσης. Δεν αποφασίζουμε και διατάζουμε: ούτε εμείς τα παιδιά, ούτε τα παιδιά εμάς... 




Γιατί ήρθες στον κόσμο αυτόν ; Ανακάλυψε τον σκοπό σου...!!!!

Μερικά πρωινά αισθάνεσαι ότι υπάρχει κάτι βαθύτερο που θα μπορούσες να είσαι μέρος του. Νιώθεις την έλξη προς κάτι, αλλά δεν μπορείς να το βρεις και να το υλοποιήσεις. Θυμάσαι ιστορίες από συγγραφείς ή μουσικούς που έχουν αισθανθεί το κάλεσμα νωρίς στη ζωή. Βαθιά μέσα σου επιθυμείς να είχες και εσύ αυτό το “χάρισμα” της συνειδητοποίησης του λόγου της ύπαρξής σου. Υπάρχει τρόπος να αποκαλυφθεί;

Όπως ένας γλύπτης σμιλεύει το έργο του και σιγά, σιγά παίρνει μορφή έτσι και εσύ δεν έχεις παρά να σκάψεις για να αποκαλύψεις το αριστούργημα. Σκοπός της ζωής σου είναι αυτό το αριστούργημα που απλά περιμένει κάτω από την επιφάνεια να απελευθερωθεί.

Η τέχνη της ενδοσκόπησης
Ο πιο γρήγορος τρόπος για την αποκάλυψη του σκοπού της ζωής σας είναι μέσα από την τέχνη της ενδοσκόπησης. Η κατάδυση στα βαθύτερα αποστάγματα του εαυτού προϋποθέτει να συναρμολογήσετε τα κομμάτια του παζλ με τίτλο: «Ο σκοπός της ζωής μου». 

Σκεφτείτε το σκοπό της ζωής σας ως μια χρυσή κλωστή. Για κάποιους το νήμα παίρνει τη μορφή μιας συγκεκριμένης καριέρας, ενώ για άλλους μοιάζει με έναν τρόπο ύπαρξης ή έκφρασης.

Η τέχνη της αποκάλυψης
Τελικά προσπαθείτε να βελτιώσετε τη ζωή σας. Θέλετε περισσότερο ξύσμα, περισσότερη γεύση, περισσότερη πληρότητα. Με λίγα λόγια θέλετε να γίνετε ένας καλύτερος άνθρωπος. Θέλετε να ξυπνήσετε το πρωί ενθουσιασμένος πηδώντας από το κρεβάτι με δίψα για τη ζωή όπως τότε που ήσασταν παιδί. 

Το τοπίο είναι νεφελώδες τώρα, ενώ το αριστούργημα καθυστερεί να αποκαλυφθεί. Για να ξεκαθαρίσει το πεδίο δεν έχετε παρά να απαντήσετε στην ακόλουθη ερώτηση: Γιατί θέλετε να βρείτε τον σκοπό της ζωή σας; Κατόπιν, καταγράψτε τις σκέψεις σας.

Τα εργαλεία για το ταξίδι σας
Πριν από κάθε μεγάλη περιπέτεια τα εργαλεία πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας. Για αυτή την αναζήτηση τα εργαλεία είναι τα εξής: Θα χρειαστείτε ένα στυλό και χαρτί και τη μνήμη εργασίας. Πριν προχωρήσετε, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να αγκαλιάσετε εκ των προτέρων.

1. Χαιρετίζω τη σκληρή δουλειά και την κουραστική προσπάθεια που θα χρειαστεί για να ξεθάψω το μεγάλο έργο της ζωής μου.

2. Ξέρω ότι ο σκοπός μου δεν μπορεί να είναι άμεσα εμφανής, αλλά θα αφιερώσω χρόνο για να τον ανακαλύψω.

3. Πιστεύω ότι η εξεύρεση του σκοπού μου είναι απολύτως εφικτή.

4. Γνωρίζω ότι η εξεύρεση του σκοπού της ζωής μου θα οδηγήσει σε ορισμένες δραστικές-θετικές αλλαγές.

Ο φόβος για το άγνωστο
Ο φόβος για το άγνωστο είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα γιατί είσαι άνθρωπος. Ο πρώτος φόβος που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά πάσα πιθανότητα είναι οι εσωτερικές φωνές: «Δεν αξίζεις να έχεις έναν σκοπό» ή «Ποτέ δεν θα βρεις αυτό που ψάχνεις». 

Ο εσωτερικός αυτός διάλογος δεν είναι πραγματικός, απλά είσαι ιδιαίτερα φοβισμένος Για τον αντιμετωπίσετε, χρειάζεται αρχικά να συνειδητοποιήσετε ότι απλά συμβαίνει. Εξοικειωθείτε με τους εσωτερικούς δράκους και μόνο τότε θα μπορέσετε να τους καταπολεμήσετε.

Πρώτο βήμα: Οι ερωτήσεις για τη μεγάλη αποκάλυψη
Καταγράψτε τις απαντήσεις σας, αφού προηγουμένως έχετε απενεργοποιήσει την αυτοκριτική.

· Αν είχες όλα τα χρήματα του κόσμου, πώς θα περνούσες τον χρόνο σου;

· Πώς μοιάζει μία τέλεια ημέρα για εσένα; Περιέγραψε την με κάθε λεπτομέρεια.

· Ποιες δραστηριότητες σου δίνουν ζωή;

· Τι αγαπάς να κάνεις;

Δεύτερο βήμα: Το ταξίδι στην παιδική ηλικία
Το επόμενο βήμα συνδέεται με ένα ταξίδι στο παρελθόν αυτή τη φορά. Όταν ήσασταν παιδί, η ζωής σας ήταν ελεύθερη, παιχνιδιάρικη και ζωντανή. Μεγαλώνοντας, όμως, παραμερίσατε αγαπημένες συνήθειες για χάρη της πρακτικότητας. Τώρα δεν έχετε παρά να κλείσετε τα μάτια σας και να κάνετε μια βόλτα μέσα από τη μνήμη σας προσπαθώντας να ανασύρετε τη σοφία της παιδικής ηλικίας.

· Τι σου έδινε τεράστια χαρά ως παιδί;

· Τι έκανες όταν έχανες την αίσθηση του χρόνου;

· Τι έκανες με τις ώρες όταν οι γονείς σου προσπαθούσαν να σε σταματήσουν;

· Τι σου άρεσε βαθιά πριν ο κόσμος της ενήλικης ζωής σού υπαγορεύσει να το σταματήσεις;

Τρίτο βήμα: Εξέτασε προσεκτικά τις απαντήσεις σου
Η δουλειά σου τώρα είναι να εξετάσεις όλες τις απαντήσεις σου. Από τις δύο λίστες προκύπτουν κοινές απαντήσεις; Ίσως θέλατε να γίνετε συγγραφέας από τότε που ήσασταν παιδί και η γραφή να σας δίνει ζωντάνια. 

Είναι βέβαιο ότι το γράψιμο είναι ο σκοπός της ζωής σας. Ίσως, πάλι, εσένα σε γοήτευε το σύμπαν και τα αστέρια, και διάβαζες βιβλία στον ελεύθερο χρόνο. Ό,τι και να γοήτευε τον καθένα τελικά, δεν μένει παρά να ξυπνήσετε το όνειρό σας που για λίγο έμεινε στη λήθη και αποκοιμήθηκε.




Συντάκτης: Σάννα Νάνου

Απελευθερώνοντας το παρελθόν...!!!!

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Louise Hay 
¨Μεταμορφώστε τη Ζωή σας¨ 

Το να κατηγορήσουμε την οικογένεια μας για ότι μας συμβαίνει είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να σταθεροποιήσουμε το πρόβλημά στην ζωή μας. Ρίχνουμε πάντα τις ευθύνες στους άλλους και κατασπαταλάμε τις δυνάμεις μας κατηγορώντας, ενώ η κατανόηση και η σωστή κρίση μας βοηθούν να ξεπεράσουμε το πρόβλημά και να πάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο του μέλλοντος μας.

Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ το μέλλον παίρνει το σχήμα της σημερινής σκέψης μας. Είναι ουσιαστικό να κατανοήσουμε πως οι γονείς μας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν με την κατανόηση, τη γνώση και την επίγνωση που είχαν. Κάθε φορά που κατηγορούμε κάποιον άλλο, δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τον εαυτό μας.

Η άσκηση που ακολουθεί είναι μία καλή άσκηση με νοερές εικόνες και βοηθά να κατανοήσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους γονείς μας. Και να γιατρέψουμε τις πληγές μας μέσα από το δρόμο της συμπόνιας (κατανόησης).
 
Καταρχήν μπορείς να ζήτησεις από κάποιον να σου διαβάσει το κείμενο που ακολουθεί ή ηχογράφησέ το για να το ακούς.

Φαντάσου τον εαυτό σου στην ηλικία των πέντε ή έξι χρόνων και κοίταξε το βαθιά στα μάτια. Παρατήρησε την επιθυμία που καθρεφτίζεται στο βλέμμα του και συνειδητοποίησε πως εκείνο που ζητάει είναι ένα και μοναδικό : η αγάπη. 

Άπλωσε τότε τα χέρια και αγκάλιασε αυτό το παιδί. Κράτησε το με αγάπη και τρυφερότητα. Πες του πόσο πολύ το αγαπάς και πόσο πολύ νοιάζεσαι γι’ αυτό. Θαύμασε όλα του τα προτερήματα και πες του πως δεν πειράζει αν κάνει λάθη καθώς μαθαίνει. 

Υποσχέσου του με καλοσύνη πως θα στέκεσαι πλάι του ό,τι κι αν συμβεί. Ύστερα, φαντάσου αυτό το παιδί να μικραίνει πολύ, τόσο ώστε να χωράει μέσα στην καρδιά σου. Τοποθέτησέ το τότε εκεί, ώστε κάθε φορά που θα κοιτάζεις μέσα σου να αντικρίζεις το προσωπάκι του και να μπορείς να του προσφέρεις όλη σου την αγάπη.

Φέρε ύστερα στη σκέψη σου τη μητέρα σου σε ηλικία τεσσάρων ή πέντε χρόνων, ένα κοριτσάκι ανήσυχο και τρομαγμένο που ψάχνει για αγάπη και δεν ξέρει πού να την βρει. Άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά σου και κράτησε στοργικά αυτό το κοριτσάκι, λέγοντάς του πόσο πολύ το αγαπάς και πόσο πολύ νοιάζεσαι γι’ αυτό. Βεβαίωσέ το ακόμα πως μπορεί να βασίζεται σε σένα και πως θα είσαι πάντα κοντά του, ό,τι κι αν συμβεί. Όταν το δεις να ησυχάζει και να νιώθει ασφαλές, τότε φαντάσου το να μικραίνει τόσο που να χωράει κι αυτό μέσα στην καρδιά σου, δίπλα στο άλλο μικρό παιδί, τον εαυτό σου, κι εκεί άφησε τα να προσφέρουν το ένα στο άλλο αγάπη και χαρά.

Φαντάσου ακόμα τον πατέρα σου σε ηλικία τριών ή τεσσάρων χρόνων, ένα αγοράκι αδύναμο κι απροστάτευτο που κλαίει και ψάχνει για αγάπη. Δες τα δάκρυα που αυλακώνουν τα μάγουλά του καθώς δεν έχει πού να στραφεί. 

Τώρα όμως εσύ ξέρεις πολύ καλά πώς να παρηγορήσεις ένα μικρό τρομαγμένο παιδί. Άπλωσε λοιπόν τα χέρια κι αγκάλιασε το τρεμάμενο κορμάκι του. Ύστερα παρηγόρησε το. Σιγοτραγούδησέ του. Κάνε το να νιώσει πόσο πολύ το αγαπάς. Κάνε το να νιώσει πως θα στέκεσαι πάντα στο πλάι του.

Όταν στεγνώσουν τα δάκρυά του και δεις την αγάπη και τη γαλήνη να καθρεφτίζονται στα μάτια του, τότε άφησέ το κι αυτό να μικρύνει μέχρι να βρει τη θέση του στην καρδιά σου. Κράτησε εκεί και τα τρία μικρά παιδιά, έτσι που να μπορούν να χαρίζουν το ένα στο άλλο πολλή αγάπη κι εσύ να μπορείς να τα αγαπάς όλα μαζί.

Υπάρχει τόση πολλή αγάπη μέσα στην καρδιά μας που μπορούμε να γιατρέψουμε ολόκληρο τον πλανήτη. Για την ώρα όμως, ας τη χρησιμοποιήσουμε για να γιατρέψουμε τον εαυτό μας. Κι όταν νιώσουμε τη ζεστασιά να φουντώνει στην καρδιά μας, τότε μια τρυφεράδα και μια γλύκα θα ξεχυθούν από τα βάθη της ψυχής μας. 

Ας αφήσουμε την αγάπη να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και μιλάμε για τον εαυτό μας. 





Η αναβολή δεν είναι ο τρόπος για τη μεταμόρφωση Γιατί αναβάλλεις για αύριο; Γιατί δεν θέλεις να το κάνεις τώρα; Αυτή τη στιγμή...!!!!

Παίζεις ένα παιχνίδι λογικής. Λες : αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο αλλά αύριο θα είναι απλό. Έρχεται όμως το αύριο και γίνεται σήμερα. Κι όταν το αύριο έρχεται, θα είναι πάλι σήμερα και θα πεις : “Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο, αλλά αύριο θα το κάνω!” Αυτός είναι ο τρόπος τού νου, για να αισθάνεται άνετα. Και το αύριο δεν έρχεται ποτέ. 

Δεν είναι η αναβολή ο τρόπος για τη μεταμόρφωση. Μέχρι τώρα έχεις αναβάλει, έχεις αναβάλει συνέχεια. Αναβάλλεις κάθε στιγμή και γι’ αυτό έχεις μείνει ίδιος. Αν το κατανοήσεις αυτό, η μεταμόρφωση είναι αυτή η στιγ­μή, επειδή δεν χρειάζεται καμία προσπάθεια, είναι ξύπνημα.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής, δεν τίθεται θέμα να κάνεις κάτι με τον εαυτό σου. Έτσι όπως είσαι, είσαι τέλειος. Έτσι όπως είσαι, είσαι θεϊκός. Έτσι όπως είσαι, δεν σου λείπει τίποτα απολύτως. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απλό ξύ­πνημα. 

Βγες μέσα από τα όνειρά σου και τον ύπνο σου, άνοιξε τα μάτια σου και δες απλώς την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα μεταμορφώ­νει. Ξαφνικά δεν είσαι πια το παρελθόν. 

Όταν εγκαταλείπεις το μέλλον, αμέσως εγκαταλείπεται και το παρελθόν. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς νόμους της ζωής. Αν μπορέσεις να εγκαταλείψεις το μέλλον, εγκαταλείπεται αμέσως και το παρελθόν, δεν μπορεί να παραμείνει. 

Είναι όπως ακριβώς όταν φτιάχνεις μια γέφυρα σε ένα ποτάμι. Για να υπάρξει η γέφυρα, χρειάζεται δύο όχθες. Αν η μία όχθη πάψει να υπάρχει, η άλλη όχθη μόνη της δεν θα μπορέσει να στηρίξει τη γέφυρα. Η γέφυρα πέφτει, τα πάντα εξαφανίζονται. 

Το παρελθόν και το μέλλον είναι δύο όχθες. Και ανάμεσά τους έχεις φτιάξει μια γέφυρα από επιθυμίες. Πάντοτε πηγαίνεις κάπου, πάντοτε! Αν δεν έχεις φτάσει, τότε ο νους λέει : “Πήγαινε γρήγορα!” 

Γι’ αυτό, ολόκληρη η σύγχρονη τάση στηρίζεται στη ταχύτητα. Ο νους λέει : “Δεν φτάνεις, επειδή η ταχύτητά σου δεν είναι αρκετά γρήγορη. Ο σκοπός βρίσκεται μπροστά σου, βλέπεις ότι μπορείς να τον φτάσεις αύριο ή μεθαύριο το πολύ. 

Ο σκοπός είναι εκεί, μπορείς να τον δεις στον ορίζο­ντα. Η ταχύτητά σου δεν είναι αρκετά γρήγορη. Πήγαινε γρήγορα, τρέξε! Φτιάξε καινούργιες μηχανές με μεγαλύτερη ταχύτητα και θα φτάσεις.” 

Φτάσαμε στο φεγγάρι, εξαιτίας αυτής της λογικής. Και δεν κατακτή­σαμε κανένα σκοπό. Η ταχύτητα γίνεται όλο και πιο γρήγορη. Αργά ή γρήγορα, θα κινούμαστε με την ταχύτητα του φωτός. Τώρα κινούμαστε με την ταχύτητα του ήχου. 

Όσο μεγαλύτερη ταχύτητα, τόσο πιο χαμένος θα είσαι, γιατί τότε θα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις στο σπίτι σου! Αυτή τη στιγμή δεν μπορείς να πας πολύ μακριά. Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύ­τητα, τόσο πιο δύσκολο είναι να γυρίσεις στο σπίτι σου. 

Αυτός είναι ο λόγος που η αυτογνωσία έγινε σχεδόν αδύνατη σε αυτόν τον αιώνα, τον αιώνα της ταχύτητας. Ο Βούδας γνώρισε τον εαυτό του εύκολα, ο Ιησούς γνώρισε τον εαυτό του εύκολα, επειδή έζησαν σε εποχή που δεν υπήρχε ταχύτητα. Απλώς περπατούσαν. 

Το κάρο ήταν το πιο γρήγορο μέσο που υπήρχε και μπορείς να περπατήσεις γρηγορότερα από ένα κάρο. Περ­πάτησαν πάνω στη γη. Εμείς πετάμε στους ουρανούς, εισχωρήσαμε στο διάστημα και όσο πιο γρήγορα πηγαίνουμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να επιστρέφουμε πίσω, στο σπίτι μας. 

Άκουσα... 

Δύο ζητιάνοι βρήκαν στο δρόμο μια ξεκλείδωτη μοτοσικλέτα με καρότσι. Ο ένας ζητιάνος πήδηξε στη μοτοσικλέτα, ο άλλος στο καρότσι κι έφυγαν με ταχύτητα για τη γειτονική πόλη. Ύστερα από ένα τέταρτο, εκείνος που οδηγούσε κοίταξε τον φίλο του. Το πρόσωπο τού φίλου του ήταν τελείως κόκκινο, σαν να είχε τρελαθεί ή σαν να πέθαινε. Τον ρώτησε: “Τι συμβαίνει;” Ο άλλος είπε: “Κάνε πιο σιγά, γιατί αυτό το πράγμα δεν έχει πάτο και τρέχω σ’ όλο τον δρόμο.” 

Αυτό το πράγμα, η επιθυμία, δεν έχει πάτο. Πεθαίνεις, επειδή έτρεχες σ’ όλο τον δρόμο γρήγορα κι ακόμα πιο γρήγορα. Κι αυτό το πράγμα δεν έχει πάτο. Η επιθυμία δεν έχει τέλος, γι’ αυτό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί. Αν προσπαθήσεις να γεμίσεις με νερό ένα βάζο που δεν έχει πάτο, πώς θα μπορέσεις να το γεμίσεις; Είναι αδύνατον! Γιατί δεν μπορείς να γε­μίσεις αυτό το απύθμενο βάζο της επιθυμίας; Δεν κοίταξες ποτέ να δεις αν έχει πάτο ή όχι, απλώς πήδηξες μέσα του. Και τρέχεις τόσο γρήγορα, που δεν υπάρχει χρόνος να σταματήσεις και να δεις τι γίνεται. 

Osho   - "Ο Σπόρος του Σιναπιού" 




Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ζευγάρια σε αδιέξοδο. Ζευγάρια που έχουν ξεχάσει να αγαπάνε…!!!!

Ζευγάρια σε αδιέξοδο. Σύντροφοι απεγνωσμένοι. Πολύ θυμός. Πολύ απογοήτευση, ακόμη περισσότερη ματαίωση. Έρωτες που φθάρθηκαν, σχέσεις που ξέφτισαν, λόγια που ξεχάστηκαν. 

Σύντροφοι τρομαγμένοι : Άλλοι απειλούν, άλλοι απολογούνται, άλλοι παρακαλούν. Βλέμματα σκληρά, χαμόγελα παγωμένα, πίκρα και θυμός. 

Η εικονοποιία της κρίσης. Ένα κάδρο λυπηρό – το αντίθετο της Άνοιξης : χιόνια λασπωμένα στην άκρη του πεζοδρομίου... 

Ζευγάρια που έχουν ξεχάσει να αγαπάνε. Έχουνε ξεχάσει πως κάποτε οι δύο σύντροφοι, οι δύο εραστές ενώθηκαν από αγάπη, από επιθυμία ο ένας για τον άλλο. Κανείς δεν τους υποχρέωσε (συνήθως), μόνοι τους το θέλησαν, μόνοι τους το επιδίωξαν, μόνοι τους τα κατάφεραν. 

Και τώρα καταφέρνουν το αντίθετο : Την αποσύνθεση του νοήματος που οι ίδιοι δόμησαν. Από εκεί, από την αποσύνθεση, περνάει και ο δρόμος του γυρισμού (για όσους τον αναζητήσουν). 

Από την σύνθεση της Αγάπης του ενός για τον άλλον. Από το δόσιμο του ενός στον άλλον. Και από τις αναγκαίες υποχωρήσεις και τους συμβιβασμούς που χρειάζεται να κάνουν και οι δύο, όπως χρειάστηκε να κάνουν και παλιά, στην αρχή. 

Τότε τα είχαν καταφέρει...(θυμάστε;) Γιατί δεν υπάρχει σχέση χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς αμοιβαία μετακίνηση των δύο συντρόφων από την θέση τους, από τη θέληση τους, από τη βάση τους. 

Η σχέση είναι ο νέος, κοινός τόπος που διαμορφώνεται από τον συμβιβασμό. Ο νέος τόπος που διαμορφώνεται απ’ τον συγκερασμό των απόψεων, των ιδεών, των «θέλω» και των «πρέπει» των δύο συντρόφων. 

Η σχέση είναι «ο διθέσιος καναπές, έναντι των δυο ατομικών πολυθρόνων, που πρέπει να αποχωριστούν οι δύο σύντροφοι, για να κάτσουν μαζί, ενωμένοι.» 

Και η κινητήριος δύναμη, η συγκολλητική ουσία και το καύσιμο μαζί, δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από την Αγάπη: Ούτε τα χρήματα, ούτε η γοητεία, ούτε η δόξα, τίποτα από όλα αυτά κι όλα αυτά μαζί, δεν αρκούν για να προχωρήσει μια σχέση. 

Αντιθέτως, χωρίς χρήματα, χωρίς δόξα, χωρίς γοητεία, χωρίς τίποτα σχεδόν, αλλά με Αγάπη δύο άνθρωποι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Πάρα πολλά... 




Γιατί αφήνουμε τους άλλους να μας πληγώνουν...!!!!

Αναρωτιέμαι μερικές φορές: Γιατί αφήνουμε τους άλλους να μας πληγώνουν; Γιατί τους επιτρέπουμε να μας αλλάξουν και να μας απομακρύνουν από τον πραγματικό μας εαυτό; Έναν εαυτό ελεύθερο και ανεξάρτητο που του αξίζει να είναι ευτυχισμένος; 

Κι αν συμφωνούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να γίνεται, δεν θα έπρεπε να το επιτρέπουμε, τότε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να το αποτρέψουμε; 

... Δύσκολες καταστάσεις που όμως δεν λύνονται με ευχολογία. 

Θέλει θάρρος και πίστη, εμπιστοσύνη στον «χαμένο» μας εαυτό, στις «ξεχασμένες» μας δυνάμεις, στις αξίες μας. Θέλει να μπορούμε πρωτίστως να πούμε «ΟΧΙ» σε ότι μας προσβάλει, μας υποτιμά, μας καταδυναστεύει. 

Στη ζωή, πρέπει να μάθουμε να θέλουμε προτεραιότητες και η πρώτη προτεραιότητα είναι η αξιοπρέπειά μας. Αν αγαπάμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας τότε (ίσως) δεν θα επιτρέψουμε στους άλλους να μας βλάψουν... 

Εν κατακλείδι, και με μια διάθεση αυτοκριτικής, ας ρίξουμε μια ματιά μέσα μας κι ας αναρωτηθούμε: Τελικά εμείς οι ίδιοι, τι πιστεύουμε για τους εαυτούς μας; Αξίζουμε; 

Αξίζουμε την αγάπη, τον σεβασμό, την ισοτιμία και την κατανόηση στις σχέσεις μας με τους άλλους; Κι αν ναι (πράγμα το οποίο ελπίζω όλοι να νιώσετε!) Τότε γιατί τους επιτρέπουμε να μας πληγώνουν και να μας υποτιμούν; 

Τι χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ώστε να σταματήσουμε την προσωπική απαξίωση και την αλλοτρίωση μας, ώστε να ξαναγυρίσουμε στις βασικές μας τις δομές και τις αξίες; 

* Όσοι μας πληγώνουν δεν μας αξίζουν. Δεν μας αξίζει να καταστρέφουν την αυτοεκτίμηση μας, να μην μας σέβονται, να μην μας αγαπούν! Πρέπει όμως πρώτα να αγαπήσουμε εμείς τον εαυτό μας για να έχουμε ένα στήριγμα, και μια αφετηρία για το δύσκολο ταξίδι της απαγκίστρωσης! 

* Όσοι μας πληγώνουν είναι βαθιά εγωϊστές και ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους. Είναι ιδιοτελείς και ανίκανοι (ή ανήμποροι) να δημιουργήσουν μια σχέση μέσω της κατανόησης, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού, είναι άνθρωποι που πάντα θέτουν σε προτεραιότητα τις δικές τους ανάγκες, τις δικές τους αξίες και πιστεύω. 

* Όσοι μας πληγώνουν είναι άνθρωποι αγενείς, που μας υποτιμούν με κάθε ευκαιρία, κυρίως όμως με τον τρόπο που μας μιλούν: Με τόνο υποτιμητικό, σαρκαστικό φωνάζοντας... προσβάλουν την αυτοεκτίμησή μας, μπλοκάρουν την επικοινωνία και δημιουργούν ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκρατίας... 

... Δύσκολες καταστάσεις που όμως δεν λύνονται με ευχολογία. 

Θέλει θάρρος και πίστη, εμπιστοσύνη στον «χαμένο» μας εαυτό, στις «ξεχασμένες» μας δυνάμεις, στις αξίες μας. Θέλει να μπορούμε πρωτίστως να πούμε «ΟΧΙ» σε ότι μας προσβάλει, μας υποτιμά, μας καταδυναστεύει. 

Στη ζωή, πρέπει να μάθουμε να θέλουμε προτεραιότητες και η πρώτη προτεραιότητα είναι η αξιοπρέπειά μας. Αν αγαπάμε και σεβόμαστε τον εαυτό μας τότε (ίσως) δεν θα επιτρέψουμε στους άλλους να μας βλάψουν... 

Εν κατακλείδι, και με μια διάθεση αυτοκριτικής, ας ρίξουμε μια ματιά μέσα μας κι ας αναρωτηθούμε: Τελικά εμείς οι ίδιοι, τι πιστεύουμε για τους εαυτούς μας; Αξίζουμε; 

Αξίζουμε την αγάπη, τον σεβασμό, την ισοτιμία και την κατανόηση στις σχέσεις μας με τους άλλους; Κι αν ναι (πράγμα το οποίο ελπίζω όλοι να νιώσετε!) Τότε γιατί τους επιτρέπουμε να μας πληγώνουν και να μας υποτιμούν; 




Όταν είσαι νηπιαγωγός είσαι η «κυρία» η δασκάλα, η μαμά τους, η παρηγοριά τους : Το κείμενο που έγινε viral...!!!!

Όταν είσαι Νηπιαγωγός…
Φτιάχνεις καφέ στις 7:30 π.μ και τον τελειώνεις στη μια μ.μ.

Ακούς τη λέξη «κυρία», 80 φορές τη μέρα.

Δένεις κορδόνια, 15 φορές τη μέρα.

Κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, καις τα δάκτυλά σου από την σιλικόνη.

Αναγνωρίζεις τα μπουφάν και τις ζακέτες όλων των παιδιών σου.

Αναγνωρίζεις τα τάπερ που δεν έχουν όνομα, όλων των παιδιών σου.

Γνωρίζεις τις διατροφικές προτιμήσεις όλων των παιδιών σου.

Ενώ κόβεις πατρόν, απαντάς στην ερώτηση παιδιού και ακούς την ερώτηση ενός δεύτερου παιδιού, ενώ λίγο πιο πίσω ο Γιαννάκης τραβάει το παιχνίδι μέσα από τα χέρια της Μαρίας και προσπαθείς να τους χωρίσεις μέχρι να τελειώσεις το κόψιμο.

Αναγνωρίζεις όλες τις φωνές των παιδιών σου από μακριά.

Μαζεύεις όλα τα ρολά από τα χαρτιά υγείας του σπιτιού σου, τα κεσεδάκια από τα γιαούρτια, τα κουτιά από τα γάλατα, για μελλοντικές κατασκευές.

Πλένεις τα χέρια σου, εν ώρα εργασίας, 5-8 φορές.

Θυμάσαι το μανικιούρ κάθε καλοκαίρι.

Ξεκινάς να πας στα μαγαζιά να πάρεις τακούνια, και καταλήγεις με ένα ζευγάρι αθλητικά και ένα ζευγάρι μπαλαρίνες.

Όταν είσαι νηπιαγωγός… Τον Σεπτέμβριο αναλαμβάνεις παιδάκια, που δεν μιλούν ακόμη «καθαρά», που κλαίνε κάθε φορά που έρχονται σχολείο, που δεν ξέρουν να μαζεύουν παιχνίδια, ή να πιάνουν μαρκαδόρο, ή να αναγνωρίζουν αριθμούς και φωνούλες. 

Τον Ιούνιο αποχαιρετάς αυτά τα παιδάκια 10 εκατοστά ψηλότερα, μιλώντας «καθαρά» και έχοντας κατακτήσει όλα τα παραπάνω.

Γιατί, όλη τη χρονιά που πέρασε, ήσουν η «κυρία» τους, η δασκάλα τους, η «μαμά» τους, η αγκαλιά τους, η παρηγοριά τους, η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ τους. 




Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Λάδι καρύδας : 80 καταπληκτικές χρήσεις...!!!!

Γενικές πληροφορίες σχετικά με το λάδι καρύδας ή Coconut Oil 

Το λάδι καρύδας είναι: 
· Αντιφλεγμονώδες
· Αντιμικροβιακό
· Αντιμυκητισιακό
· αντι-ιικό
· Βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών 

Που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε 

· Οι πλάκες συμπιεσμένου λαδιού καρύδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οτιδήποτε. Δεν έχει έντονη μυρωδιά η γεύση.

· Το παρθένο λάδι καρύδας είναι ιδανικό για το μαγείρεμα και το ψήσιμο διότι έχει μεγάλη αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες 

Πόσο λάδι καρύδας μπορούμε να καταναλώσουμε ημερησίως; 
Σε μια μέρα, η αποδεκτή ποσότητα ελαίου καρύδας που μπορούμε να καταναλώσουμε είναι 2 κουταλιές της σούπας (30ml). Αυτή η προτεινόμενη ποσότητα έχει αποδειχτεί ότι επιφέρει μείωση του λίπους στην κοιλιά και αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού. 

Αν καταναλώνετε περισσότερο λάδι καρύδας, δεν θα έχετε αρκετό χώρο στον οργανισμό για τα υγιή λιπαρά, τα οποία χρειαζόμαστε και βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στο αβοκάντο και στους ξηρούς καρπούς. 

Επίσης, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να αρχίζετε να το καταναλώνετε, αν δεν το κάνατε πριν. Χρειάζεται να ξεκινήσετε αργά και σταδιακά, καθώς μπορεί να αρχίζετε να νιώθετε ναυτία ή να εμφανίσετε ευκοίλια στην αρχή. Ξεκινήστε με μισή κουταλιά της σούπας και σταδιακά ανεβάστε την ποσότητα στις 2 κουταλιές την ημέρα σε ένα διάστημα 3 εβδομάδων. 

80 Χρήσεις για το Λάδι Καρύδας :
Προσωπική υγιεινή / Σώμα 

1. Ενυδάτωση – απλά χρησιμοποιήστε μία κουταλιά ελαίου από το βάζο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού και του προσώπου σας. 

2. Κρέμα ματιών – τοποθετήστε το κάτω από τα μάτια για τη μείωση του πρηξίματος, τις σακούλες, και τις ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε το πάνω στα βλέφαρα το βράδυ. 

3. Πριν από το ξύρισμα, το λάδι καρύδας θα προετοιμάσει το δέρμα για την αποφυγή βλαβών που προκαλούνται από το ξύρισμα. 

4. Aftershave - το λάδι καρύδας θα βοηθήσει να θεραπευτεί το δέρμα σας μετά το ξύρισμα, χωρίς να φράξει τους πόρους. 

5. Αποσμητικό – το λάδι καρύδας μόνο του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποσμητικό, αλλά ακόμη πιο αποτελεσματικό είναι σε συνδυασμό με σκόνη καλαμποκάλευρου/ αραρούτι και μαγειρική σόδα! 

6. Μαλακτικό μαλλιών / Βαθιά Θεραπεία – χρήση ως μαλακτικό μαλλιών εφαρμόζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στις άκρες σας και στη συνέχεια να περάσετε τα δάχτυλά σας μέσα από τα μαλλιά σας για να διανεμηθεί και στα υπόλοιπα! 

Για μια βαθύτερη θεραπεία, τρίψτε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας λάδι καρύδας στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας και απαλά κάντε εντριβές το μέχρι τις άκρες. Βάλτε ένα σκουφάκι για να παρεμποδιστεί η μεταφορά στα κλινοσκεπάσματα και αφήστε το από το βράδυ έως την άλλη μέρα. 

7. Τζελ για τα μαλλιά / Defrizzer – τρίψτε λίγο ανάμεσα στις παλάμες σας και είτε πιέστε τις άκρες στα μαλλιά (για σγουρά μαλλιά) ή χτενίστε με τα δάκτυλα το τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες προς τις άκρες (για κυματιστά / ίσια μαλλιά). 

8. Οδοντόκρεμα – υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω, αλλά εγώ απλώς ανακατεύω το λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα και τρίβω με λίγο από το μείγμα πάνω στην οδοντόβουρτσά μου. 

9. Ντεμακιγιάζ – χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα και βουτήξτε την στο λάδι καρύδας και θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά λειτουργεί! 

10. Προστασία χειλιών – απλά τρίψτε λίγο στα χείλη και δεν λειτουργεί μόνο ως μαλακτικό, αλλά έχει επίσης ένα δείκτη προστασίας περίπου 4 έτσι ώστε να σας παρέχει μια μικρή προστασία! 
11. Λάδι Μασάζ – αρκετά απλό! πάρτε λίγο και τρίψτε! 

12. Λιπαντικό – είναι ένα φυσικό, απόλυτα ασφαλές λιπαντικό. Δεν είναι συμβατό με το latex! 

13. Αντηλιακό – το λάδι καρύδας μπορεί να προσφέρεις αντηλιακή προστασία με δείκτη 4. 

14. Ραγάδες Κρέμα – το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για το κατεστραμμένο δέρμα. Δεν είναι πανάκεια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα βοηθήσει. 

15. Κρέμα θηλών – μπορεί να θρέψει τις σκασμένες,, επώδυνες, ξηρές θηλές. Απλώστε σε ένα κομμάτι βαμβάκι και επαλείψτε τις θηλές σας μεταξύ των θηλασμών. 

16. Αλοιφή πανών – είναι πολύ αποτελεσματικό στα συγκάματα χωρίς να έχει δραστικές χημικές ουσίες. Επίσης είναι ασφαλές για υφασμάτινες πάνες. 

17. Έχετε προβλήματα με το ξηρό δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής του μωρού σας; Το λάδι καρύδας θα θρέψει το δέρμα του μωρού σας. Απλά τρίψτε λίγο στο τριχωτό της κεφαλής καθημερινά. 

18. Απολέπιση σώματος – αναμείξτε λάδι καρύδας και ζάχαρη μαζί και τρίψτε, αυτό είναι όλο! Ξεπλύνετε και το δέρμα σας θα είναι εξαιρετικά μαλακό! Μπορείτε να προσθέσετε μέσα αιθέρια έλαια, εάν θα θέλατε μια συγκεκριμένη μυρωδιά. 

19. Θεραπεία – όταν εφαρμόζεται σε γρατσουνιές και κοψίματα, το λάδι καρύδας σχηματίζει ένα λεπτό στρώμα που προστατεύει την πληγή από τις εξωτερικές σκόνες, βακτηρίδια και ιούς. Επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης των μωλώπων, αποκαθιστά τους κατεστραμμένους ιστούς. Επιπλέον, μυρίζει -πολύ καλύτερα από οτιδήποτε άλλο από το φαρμακείο. 

20. Τσιμπήματα εντόμων – όταν εφαρμόζεται απευθείας σε τσίμπημα, το λάδι καρύδας μπορεί να σταματήσει τη φαγούρα και το αίσθημα καύσου, καθώς και να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. 

21. Δερματικά προβλήματα - το λάδι καρύδας ανακουφίζει από τα προβλήματα του δέρματος όπως η ψωρίαση, η δερματίτιδα, και το έκζεμα. 

22. Αυτί του κολυμβητή - αναμίξετε έλαιο σκόρδου και λάδι καρύδας και βάλτε μερικές σταγόνες στο αυτί για περίπου 10 λεπτά. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την ημέρα και λειτουργεί συνήθως εντός μίας ή δύο ημερών. 

Το Λάδι καρύδας για την Υγεία και την Ευεξία 

23. Ανακούφιση από το στρες – ανακουφίζει την ψυχική κόπωση .Βάλτε λάδι καρύδας στο κεφάλι και κάντε μασάζ με κυκλική κίνηση. Το φυσικό άρωμα καρύδας είναι εξαιρετικά καταπραϋντικό, βοηθώντας έτσι να μειωθεί το επίπεδο του στρες . 

24. Πέψη – τα κορεσμένα λίπη στο λάδι καρύδας έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο των παράσιτων και μυκήτων που προκαλούν δυσπεψία και άλλα συναφή προβλήματα πέψης, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το λίπος στο λάδι καρύδας βοηθά επίσης στην απορρόφηση των βιταμινών, ανόργανων στοιχείων και αμινοξέων, χαρίζοντάς σας συνολική υγεία. 

25. Γυμναστική – το λάδι καρύδας βοηθά στην τόνωση του μεταβολισμού, στη βελτίωση της λειτουργίας του θυρεοειδούς και κλιμακώνει τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του ανεπιθύμητου λίπους, ενώ αυξάνουν την μυϊκή μάζα. 

26. Ρινορραγίες - το λάδι καρύδας μπορεί να αποτρέψει την αιμορραγία της μύτης που προκαλείται από ευαισθησία σε καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνα και παγωνιά. Αυτή η κατάσταση συμβαίνει όταν οι ρινικές κοιλότητες γίνονται ξηρές λόγω του κρύου ή ξηρού αέρα που οφείλονται σε εγκαύματα και ρωγμές στις βλεννογόνους, που έτσι αιμορραγούν. 

Για να το αποτρέψετε αυτό απλά βάλτε το λάδι καρύδας στα ρουθούνια σας. Επαλείψτε το δάχτυλό σας με λάδι καρύδας και απλώστε μέσα στη μύτη σας. Κάνοντας το αυτό θα ενισχύσετε και την προστασία στα τριχοειδή αγγεία στις ρινικές διόδους. Ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C, θα συμβάλει επίσης στην πρόληψη αιμορραγίας της μύτης. 

27. Για μητέρες που θηλάζουν, καταναλώνοντας 3 ½ κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας καθημερινά θα εμπλουτίσουν την ποιότητα του γάλακτος. 

28. Βοηθά στην απώλεια βάρους και τον έλεγχο της πείνας. 

29. Βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στον έλεγχο της πείνας σε άτομα με διαβήτη. 
Προβλήματα υγείας ( το λάδι καρύδας είναι γνωστό ότι βοηθά, ανακουφίζει, ή ακόμη και θεραπεύει όταν λαμβάνεται από το στόμα) 

30. Έκζεμα – με εσωτερική και εξωτερική λήψη 

31. Δερματικά προβλήματα 

32. Μύκητες νυχιών 

33. Εξάψεις 

34. Αιμορραγία από αιμορροΐδες (μπορεί επίσης να εφαρμοστεί εξωτερικά δύο φορές την ημέρα) 

35. Τον ιό HIV 

36. Τις ψείρες 

37. Βελτιώσεις στην έμμηνο ρύση σχετικά με τον πόνο από κράμπες και τη μεγάλη ροή αίματος 

38. Ημικρανίες (με κανονική χρήση) 

39. Μονοπυρήνωση 

40. Παράσιτα 

41. Τσίχλα 

42. Ανακούφιση του πόνου της χοληδόχου κύστης 

43. Βοηθά στη βελτίωση των συμπτωμάτων της υπολειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα. 

44. Ενεργειακή ώθηση 

45. Ξηρό δέρμα 

46. Μπορεί να ανακουφίσει στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και τη δυσπεψία, όταν λαμβάνονται με κάθε γεύμα 

47. Κόπωση Επινεφριδίων 

48. Αλτσχάιμερ 

49. H. pylori 

50. Candida albicans 

51. Το άσθμα, ακόμη και σε παιδιά 

52. Ευεργετική η χρήση της και για τον αυτισμό 

53. Χοληστερόλη – βελτιώνει την καλή χοληστερόλη και μειώνει την κακή 

54. Χρόνια κόπωση 

55. Κυκλοφορία / αίσθημα ψύχους όλο το χρόνο 

56. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα 

57. Νοητική Διαύγεια 

58. Κατάθλιψη 

59. Βοηθά στη φλεγμονή του συνδρόμου Crohn 

60.Πόδι του Αθλητή 

61. Οσφυαλγία / πόνο στους μυς 

62. Καρκίνωμα, πληγές 

63. Ακμή 

64. Κυτταρίτιδα 

65. Έρπης (εφαρμόζεται τοπικά και λαμβάνεται εσωτερικά) 

66. Τα κονδυλώματα (μέσω της τοπικής εφαρμογής άνω των 6 εβδομάδων, και κλύσματα ελαίου καρύδας δύο φορές την ημέρα ανάλογα με τη θέση των κονδυλωμάτων) 

67. Περιτομή θεραπεία – αν και προσωπικά είμαι κατά της περιτομής, έχω διαβάσει ότι το λάδι καρύδας είναι θεραπευτικό και για αυτό. 
Μαγειρική 

68. Χρησιμοποιήστε 1 προς 1 φλιτζάνι αναλογία για την αντικατάσταση άλλων ελαίων / βουτύρων. . 

69. Αντικατάσταση του βουτύρου για λίπανση σε τηγάνια, κρούστες πιτών, κλπ. 

70. Αντικατάσταση για διάφορα έλαια σε υγρή μορφή – για το ψήσιμο, το μαγείρεμα, το τσιγάρισμα, κλπ. 

71. Συμπλήρωμα διατροφής – λιώστε και να προσθέσετε smoothies. 

Άλλες χρήσεις :

72. Εντομοαπωθητικό - τρίψτε λάδι καρύδας αναμεμειγμένο με αιθέριο έλαιο μέντας σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα. Κρατά τα έντομα μακριά καλύτερα από οποιοδήποτε εντομοαπωθητικό. 

73. Καταπληκτικό για σκύλους και γάτες για να έχουν γενική ευεξία. Απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε μπολ με το νερό τους. Καθημερινά 

74. Aφαιρεί την κόλλα – απλά φτιάξτε ένα μείγμα ίσων μερών από λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα σε μια μάζα. Εφαρμόστε το στην «κολλώδη» περιοχή και αφήστε το για ένα λεπτό. Στη συνέχεια τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα ή την σκληρή πλευρά ενός σφουγγαριού. 

75. Τσίχλες αντί για ΑΠΟΤΡΙΧΩΤΙΚΗ – τρίψτε λίγο λίγο λάδι καρύδας για την κολλήσει η τσίχλα, αφήστε το για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, κυλήστε την τσίχλα με τα δακτύλα σας. Αυτό είναι! 

76. Γυάλισμα Επίπλων - αναμείξτε λάδι καρύδας με λίγο χυμό λεμονιού για να γυαλίσετε έπιπλα από ξύλο. Ωστόσο, σας συνιστώ να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα πολύ μικρό, διακριτικό μέρος των επίπλων σας για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί με τον τρόπο που θέλετε. 

77. Στίλβωση Χαλκού – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τρίψετε με λίγο λάδι με μια βαμβακερή πετσέτα. Καθαρίζει και βοηθά να το χρώμα του χαλκού σας. 

78. Καρύκευμα για τι τροφές των ζώων 

79. Καρύκευμα μαγειρικής 

80. Ενυδατικό και ιδανικό για προϊόντα καθαρισμού δέρματος 

Προσθέτει επίσης η αναγνώστρια της Εναλλακτικής Δράσης με το όνομα Βασιλική : 

Η συχνή επάλειψη σε σκασμένους αγκώνες απαλαίνει το δέρμα

για απώλεια βάρους συνιστάται ένα κουταλάκι καθημερινά (επιταχύνει το μεταβολισμό)

για καθαρισμό/ γυάλισμα δερμάτινων παπουτσιών (θρέφει το δέρμα) 

επίσης ανακουφίζει από: χρόνια κόπωση, καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, προστατεύει νεφρά και χοληδόχο κύστη

αποτελεί ένα γρήγορο ''σφηνάκι ενέργειας'', μειώνοντας την επιθυμία για ζάχαρη. 

Επίσης για πήλιγκ προσώπου: μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, μισό κουταλάκι του γλυκού αγνό μέλι, ένα κουταλάκι νιφάδες βρώμης (αυτή που τρώμε για πρωινό) και λίγη τριμμένη κανέλα. Είναι νοστιμότατο, αλλά αφήνει και το δέρμα απαλότατο και καθαρό. 




Προσοχή! Το άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, συμβουλευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγο. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις. 

Μεταμορφωτική Τεχνική μια επανάσταση στην εξέλιξη σας....!!!!

Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Τι είναι η Μεταμορφική Τεχνική & πως εφαρμόζεται?
«Κάτι που έχει υποβληθεί σε Μετασχηματισμό από τις φυσικές Δυνάμεις» 

Ένα παράδειγμα της Φυσικής Μεταμόρφωσης είναι η κάμπια που αναπτύσσεται στο κουκούλι της, μόλις τελειώσει το μετασχηματισμό της, από αυτό θα προκύψει μια όμορφη πεταλούδα.

Αυτός ο μετασχηματισμός δεν μπορεί να βοηθηθεί αποκλειστικά από τις εξωτερικές δυνάμεις, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί φυσικά.

Εάν πρόκειται να βοηθήσουμε τη προνύμφη με το σπάσιμο του κουκουλιού, από την επέμβασή μας, θα σκοτώναμε την πεταλούδα.

Το έμβλημα Της «Μεταμορφικής κοινωνίας» είναι η πεταλούδα & είναι συμβολικό του Μετασχηματισμού από την κάμπια στην πεταλούδα, μόλις πραγματοποιηθεί αυτός ο μετασχηματισμός η πεταλούδα θα μετασχηματιστεί, δεν θα είναι σε θέση ποτέ να επανέλθει πίσω ως μια κάμπια.

Αυτό είναι αυτό που η «Μεταμορφική Τεχνική» επιτυγχάνει για το πρόσωπο που λαμβάνει αυτή την Τεχνική από τον επαγγελματία - πρακτικό….την Ελευθερία να μετασχηματιστούν τα προηγούμενες σχέδια και οι παρεμποδίσεις στο χρόνο τους. 

Η ζωτική ενέργεια της ανθρώπινης ρέει καθ' όλη τη διάρκεια των ζωών μας, τίποτα ΔΕΝ παραμένει το ίδιο, η μετακίνηση και η αλλαγή λαμβάνουν χώρα κάθε στιγμή στις ζωές μας.

Φανταστείτε λοιπόν εκείνη την Ζωτική δύναμη που ρέει σε όλο το σώμα μας, αλλά εμποδίζεται από τις μνήμες, η τις εμπειρίες & τα γεγονότα στο παρελθόν μας

Εάν οι φραγμοί, τα μπλοκαρίσματα δεν αφαιρεθούν αυτή η ενέργεια δεν μπορούν να ρεύσει ελεύθερα και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, αλλά παραμένουμε κολλημένοι στα παλαιά σχέδια, μοτίβα και φόβους

Ο μετασχηματισμός μας σταματά. 

Φανταστείτε να αφαιρεθούν εκείνοι οι ενεργειακοί φραγμοί,…. θα ήταν όπως η αφαίρεση του τοίχου από ένα φράγμα & το νερό θα έρεε ελεύθερα ως είναι προορισμένο από τη Φύση του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ :
Ο Robert ST John (1912 - 1996) ήταν ο ιδρυτής της τεχνικής, την οποία ονόμασε αρχικά προγεννητική θεραπεία, δεδομένου ότι ο τομέας της εργασίας ήταν η προγεννητική (ή κύηση) περίοδος).

Ο Gaston Saint Pierre, που μελέτησε με Robert Saint John, το μετονόμασε σε «Μεταμορφική τεχνική». 

« Ενώ ο Robert Saint - John εργαζόταν ως Φυσίατρος, κατανόησε ότι αν και τα φυσικά συμπτώματα των ανθρώπων εξαφανίστηκαν, επειδή η υποκείμενη αιτία δεν αφαιρέθηκε συχνά νέα συμπτώματα πήραν τη θέση τους.

Έτσι άρχισε να στρέφει τις μελέτες του στην αφαίρεση της «αιτίας» των συμπτωμάτων. 

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αφού ο Νους μπορεί να καταστήσει ένα πρόσωπο άρρωστο, έτσι & ο Νους θα μπορούσε να θεραπεύσει.

Κατανόησε ότι υπήρξαν δύο αντιδράσεις στο Άγχος

Η μία είναι, ένας τύπος ατόμου που αποτραβιέται από τη ζωή όταν αγχώνεται, ενώ ένας άλλος τύπος θα πιέσει τον εαυτό του πάρα πολύ.

Στη μέση της 10ετίας του '50 ο Robert ST John ενδιαφέρθηκε στην ανακλαστική θεραπεία (αργότερα ονομάστηκε reflexology). 

Μέσω των ανακλαστικών μελετών του καταλάβει ότι η σπονδυλική στήλη αντανακλά & εμπεριέχει το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι η κύρια οστεώδης υποστήριξη για το σώμα. 

Επομένως δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός μεταξύ του μυαλού και του σώματος.

Έγινε επίσης ενήμερος ότι πολλές από τις ασθένειες που βρέθηκαν στα πόδια θα μπορούσαν επίσης να αφορούν μια αντίστοιχη παρεμπόδιση στις νωτιαίες αντανακλάσεις και ότι η εργασία στη νωτιαία ανακλαστική περιοχή είχε την ίδια επίδραση καθώς έτριβε όλο το πόδι.

Έγινε ενήμερος ότι όπως η ανακλαστική θεραπεία λειτούργησε σε έναν φυσικό χάρτη του σώματος, υπήρξε επίσης ένας ψυχολογικός χάρτης, που αντιστοιχεί με τις νωτιαίες (σπονδιλική στήλης) αντανακλάσεις.

Ο Robert Saint-John δημιούργησε έπειτα τα διαγράμματά του, σχετικά με τις αρχές (μητέρας και πατέρας) και τους εννέα μήνες που ξοδεύτηκαν στη μήτρα, επιβάλλοντας κατά συνέπεια έναν ψυχολογικό χάρτη επάνω στον ανακλαστικό χάρτη που ήδη υπάρχει .

Οι περιοχές που επικεντρώνεται ένας πρακτικός της 
« Μεταμορφικής Τεχνικής» δουλεύονται αντιστοίχως & αντιστοιχούν στο χρόνο πριν από τη γέννηση που καθιερώνουμε τη βάση των χαρακτηριστικών μέσα από τα οποία ζούμε οι ζωές μας, ενώ ήμασταν στη μήτρα. 

Η "ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ" είναι μια απαλή προσέγγιση στην αυτοθεραπε'ια και τη προσωπική ανάπτυξη, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τους ενεργειακούς φραγμούς από τη.

ΠΡΟ - ΣΥΛΛΗΨΗ: αυτό είναι το στάδιο όπου η συνείδηση για να ΕΙΝΑΙ, σύρεται στη στιγμή της σύλληψης.

ΣΥΛΛΗΨΗ: είναι η ένωση του σπέρματος και του ωαρίου που δημιουργούν όλους τους παράγοντες που πρόκειται να αναπτύξουν μια νέα ζωή. Το πλήρες γενετικό σχέδιο για αυτήν την νέα ζωή περιλαμβάνεται μέσα σε αυτό το πρώτο κύτταρο, είναι όλα όσα είμαστε.

Δεδομένου ότι το κύτταρο αυξάνεται και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της περιόδου κύησης, έτσι & η συνείδηση. 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ?
Το μασάζ αυτό, μπορεί να βοηθήσει το καθένα & είναι απολύτως ασφαλές και μη καταπατητικό.Νέοι , νεογέννητα μωρά, ενήλικοι, παιδιά, οι ηλικιωμένοι, καθένας με φυσικές ειδικές ανάγκες, μπορούν όλοι να ωφεληθούν από τις συνεδρίες με τη ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ 

Είναι ένας απαλός τρόπος να ελευθερώσεται πρότυπα & μοτίβα όπως προγεννητικό Στρες , στρες της μέλλουσας μητέρας που αποροφάει το παιδί, πρόωρη γέννηση ( για βρέφη & άγχος των μαμάδων) καθώς & δύσκολες καταστάσεις τοκετού ( καισαρική) ΄η ταλαιπωρία κατά την κύηση 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ?
Με πολύ από & φυσικό τρόπο ο λήπτης αφήνεται στον εξειδικευμένο - πρακτικό ο οποίος εξασκεί πίεση & ελαφρύ μασάζ σε συγκεκριμένες ανακλαστικές περιοχές που αφορούν συγκεκριμένες περιόδους ως έμβρυα ( προγεννητική περίοδος & σύλληψη) στα πόδια , στα χέρια & στο κεφάλι

Ο χρόνος αυτής της Τεχνικής είναι :
20' για το κάθε πόδι
5' για το κάθε χέρι
5' για το κεφάλι

Κατα τη συνεδρία δε χρειάζεται να λάβουμε Ιστορικό ή να συζητήσουμε τα θέματα που σας απασχολούν.

Η πρωταρχική Αρχή της Μεταμορφικής Τεχνικής είναι ότι εμπιστευόμαστε ότι η Ζωτική ενέργεια του λήπτη ( ενήλικα, μέλλουσα μητέρα , βρέφος, παιδί ) έχει την ικανότητα να επιφέρει τη Μεταμόρφωση καθώς θα κινηθεί μέσα στο σώμα & θα αλαλάξει το Ψυχολογικό χάρτη του ατόμου

Η Καλλιστώ είναι μέλος του " Metamorphic Association" στην Αγγλία & εξιδεικευμένη πρακτικός στη Μεταμορφική Τεχνική 
Η συνεδρίες κρατούν μία ώρα και έχουν κόστος 40 ευρώ.




Για ραντεβού στείλτε στο 
Email galacticthea@yahoo.com