Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Οι 2 λέξεις που «προδίδουν» άγχος και κατάθλιψη...!!!!

Ο τρόπος που μιλάει κανείς μπορεί να υποδείξει αν βιώνει έντονο άγχος ή αν βρίσκεται σε φάση κατάθλιψης, αποκαλύπτει μια νέα αμερικανο-γερμανική επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Personality and Society Psychology.

Οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη συνήθως χαρακτηρίζονται από τις έντονες ανησυχίες, την επίμονη λύπη, την απελπισία ή την έλλειψη κινήτρων. Άλλοτε πάλι όμως τα σημάδια της κακής ψυχικής υγείας είναι πιο ασαφή και ανιχνεύονται, για παράδειγμα, στον τρόπο που εκφράζεται το άτομο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές στη μελέτη τους, τα αρνητικά συναισθήματα – όπως αυτά που βιώνει ένα άτομο με άγχος ή κατάθλιψη – συνδέονται άμεσα με δύο λέξεις: το «εγώ» και το «εμένα».

Το εύρημα αυτό σίγουρα προκαλεί έκπληξη, αφού μέχρι τώρα είχε επικρατήσει η άποψη ότι ένα άτομο που χρησιμοποιεί συχνά τη συγκεκριμένη προσωπική αντωνυμία για να μιλήσει για τον εαυτό του έχει πιθανότατα τάσεις ναρκισσισμού και όχι άγχους ή κατάθλιψης. 

Μάλιστα, οι ερευνητές αναφέρουν στη μελέτη τους ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν συχνά το «εγώ» και το «εμένα» είναι γενικώς προδιατεθειμένα να νιώθουν κυρίως αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν περισσότερους από 4.700 ανθρώπους, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια σειρά από πειράματα σχετικά με τον τρόπο έκφρασης (γραπτός και προφορικός λόγος) και την κατάσταση της ψυχικής υγείας.

Από τα δεδομένα προέκυψε ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν κατά μέσο όρο 16.000 λέξεις την ημέρα, εκ των οποίων περίπου 1.400 ήταν αντωνυμίες σε α’ ενικό πρόσωπο.

Σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα των ψυχολογικών τεστ, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες που ήταν επιρρεπείς στο άγχος και στην κατάθλιψη χρησιμοποιούσαν την προσωπική αντωνυμία πολύ συχνότερα, συγκεκριμένα έως και 2.000 φορές την ημέρα.

Σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, η βασική συντάκτρια της μελέτης, Άλισον Τάκμαν, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, επισημαίνει πως η τάση ενός ατόμου να χρησιμοποιεί πολύ την προσωπική αντωνυμία είναι ενδεικτική όχι μόνο για το άγχος ή την κατάθλιψη που ενδεχομένως το ταλαιπωρεί, αλλά για μια γενικότερη τάση να βιώνει περισσότερα αρνητικά συναισθήματα από τον μέσο άνθρωπο. 

Αυτό, προσθέτει η ερευνήτρια, συνεπάγεται πως ο τρόπος που εκφράζεται κανείς μπορεί να «προειδοποιήσει» και για άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας, πέραν του άγχους και της κατάθλιψης.

Κατάθλιψη : Μια τόσο δυσάρεστη ψυχική διαταραχή που κάποτε, το μακρινό 1621, ο Ρόμπερτ Μπάρτον είχε πει πως «αν υπάρχει κόλαση πάνω στη Γη θα τη βρείτε στην καρδιά ενός μελαγχολικού» (Τhe Anatomy of Melancholy). Σήμερα είναι τόσο συχνή που σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υποφέρουν απ’ αυτήν παγκοσμίως περισσότεροι από 300 εκατ. άνθρωποι όλων των ηλικιών.

Συχνά μεταμφιεσμένη και με τους μισούς ασθενείς να μην την αντιμετωπίζουν, είναι μια ψυχική διαταραχή που παρότι είναι ιάσιμη μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες περιπτώσεις (περίπου 15%) μέχρι και στην απόπειρα αυτοκτονίας. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΠΟΥ περίπου 800.000 άνθρωποι κάθε χρόνο γίνονται αυτόχειρες.

Ειδικά στην Ελλάδα είναι ενδεικτικό το πόσο έχουν αυξηθεί τα κρούσματα μείζονος κατάθλιψης τα χρόνια της κρίσης, καθώς έρευνα του 2013 έδειξε ότι σε σχέση με το 2009, στην αρχή ουσιαστικά της οικονομικής κρίσης, τα ποσοστά σχεδόν διπλασιάστηκαν.

“Πρόκειται για μια πολύ συχνή και δυσάρεστη ψυχική διαταραχή, της οποίας η συχνότητα στην πορεία του χρόνου αυξάνεται” μας εξήγησε ο ειδικός, επιβεβαιώνοντας τις έρευνες: “Προτιμάει πιο πολύ τις γυναίκες, είναι η διπλάσια η συχνότητα σε σχέση με τους άντρες και σε αυτό έχουν συμβάλει διάφοροι παράγοντες”.

Κατάθλιψη  “είναι νόσος που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο αυτοκτονίας, με τα στοιχεία να αναφέρουν πως το 15% των ασθενών, κάνουν σχετική απόπειρα”. Ένα άλλο ανησυχητικό στοιχείο είναι πως “υπολογίζεται ότι περίπου το 12% των αντρών και το 25% των γυναικών θα παρουσιάσουν κατάθλιψη τουλάχιστον μια φορά”, ενώ “υπάρχει και η χρόνια κατάθλιψη περίπου στο 5% του πληθυσμού”.

1. Τι συμβαίνει όταν κάποιος πάσχει από κατάθλιψη :

*Δεν χαίρεται

*Νιώθει μια βαθιά θλίψη

*Έχει ανορεξία

*Έχει αϋπνία

*Δεν μπορεί να κλάψει πολλές φορές

*Χάνει τα ενδιαφέροντά του, την αυτοπεποίθησή του, την αυτοεκτίμησή του

*Άγχεται

*Δεν μπορεί να συγκεντρωθεί ή να εστιάσει κάπου την προσοχή του

*Κατακλύζεται από ενοχές που μπορεί να είναι εντελώς αστήρικτες και αβάσιμες

*Χάνει τη ζωντάνια του

*Όλα τα βλέπει βουνό

*Έχει “κομμάρες”, δηλαδή σωματική αδυναμία και πιστεύει ότι δεν πρόκειται να γίνει καλά. Αυτό ενισχύει τον αυτοκτονικό ιδεασμό και μπορεί να αποπειραθεί αυτοκτονία

2.Τα αίτια που οδηγούν στην κατάθλιψη
“Κατ’ αρχάς, ευθύνονται γενετικοί παράγοντες, κάτι που έχει αποδειχθεί από διάφορες μελέτες. Συμβάλλουν βέβαια και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες. Είναι τα στρες της ζωής. Μπορεί να είναι άμεσα, όπως τώρα με την κρίση που στρεσάρονται και δεν τα βγάζουν πέρα. 

Οι στρεσογόνοι παράγοντες μπορεί να είναι και παλαιότεροι. Όπως πρώιμη γονεϊκή αποστέρηση, σεξουαλική κακοποίηση, χρήση ουσιών. Είναι κι αυτοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν στην εκδήλωση της κατάθλιψης”.

Αυτό που παρατηρείται “είναι ότι υπάρχει μια διαταραχή της ισορροπίας των αμυνών του εγκεφάλου, της σεροτονίνης κυρίως, που επηρεάζει άμεσα τη διάθεση, τα αισθήματα, τη μνήμη, την όρεξη, την αντοχή στον πόνο, την αυτοπεποίθηση, τον ύπνο, την πέψη και τη ρύθμιση στη θερμοκρασία του σώματος. Η μειωμένη δραστηριότητα αυτών των συστημάτων μπορεί να εκφράζεται με κατάθλιψη”.

3.Η μεταμφιεσμένη κατάθλιψη
“Μερικές φορές δεν φαίνονται αυτές οι τάσεις γι’ αυτό πρέπει πάντα ο γιατρός να ψάξει αν υπάρχουν”, ο οποίος πρόσθεσε ότι “πολλές φορές η κατάθλιψη δεν παρουσιάζεται με αυτά τα συμπτώματα, τα ψυχολογικά αλλά με σωματικά. Είναι αυτό που λέμε μεταμφιεσμένη κατάθλιψη. 

Μπορεί να είναι πόνοι στο σώμα, ζαλάδες κι άλλα επώδυνα σωματικά συμπτώματα που να κάνουν κάποιον να τρέχει από γιατρό σε γιατρό και στο βάθος να είναι κατάθλιψη. Κι ενώ δεν θεραπεύεται με άλλες σωματικές θεραπείες, με αντικαταθλιπτική θεραπεία οι πόνοι υποχωρούν”, προσθέτει ακόμη.

4.Τα διαγνωστικά κριτήρια
Για να μη χρησιμοποιούμε επί ματαίω, μια “βαριά” λέξη σε νόημα και ουσία, ο πρόεδρος του κλάδου Κλινικής Ψυχοφαρμακολογίας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας επισημαίνει ότι “υπάρχουν καθιερωμένα διαγνωστικά κριτήρια, με τα οποία γίνεται η διάγνωση της κατάθλιψης. 

Δεν είναι με το παραμικρό ότι έχει κάποιος κατάθλιψη. Υπάρχουν κριτήρια που έχει καθορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και βάσει αυτών κάνουμε τις διαγνώσεις.

Έχει ενοχοποιηθεί η κατάθλιψη που δεν θεραπεύεται ως προδιαθεσικός παράγοντας για την άνοια, που είναι μια απειλή της κοινωνίας, ένας μπαμπούλας. Υπολογίζεται ότι το 2050 οι άνθρωποι με άνοια θα είναι περίπου 300 και εκατομμύρια. Είναι ένα μείζον, αυξανόμενο πρόβλημα. Και η κατάθλιψη θεωρείται ότι προδιαθέτει για άνοια”.

Έχει προσδιοριστεί σε ποια ηλικία εμφανίζεται το πρόβλημα;
“Είναι κυρίως ανάμεσα στα 25 με τα 30 χρόνια. Υπάρχει όμως, και η λεγόμενη διπολική κατάθλιψη, αυτή που εναλλάσσεται με μανιακό επεισόδιο (αυτό που παλαιά αποκαλούσαμε μανιοκατάθλιψη) που αρχίζει πιο νωρίς. Μάλιστα είναι πολύ ανθεκτική και πιο αυτοκτονική. Χαρακτηριστικά, περίπου 20% των ατόμων αυτών κάνουν απόπειρα. Είναι και διαφορετική η αντιμετώπισή της. Δεν είναι τα αντικαταθλιπτικά αλλά σταθεροποιητικά της βίας”.

5.Η διάγνωση, η θεραπεία, η εξάρτηση και το στίγμα
Ο κ. Αλεβίζος λέει πως “είναι πολύ σημαντικό ότι πρόκειται για μια θεραπεύσιμη κατάσταση, δηλαδή πολύ μικρά ποσοστά μένουν με υπολειμματικά συμπτώματα. Συχνά πάει πολύ καλά, αλλά αυτό που παρατηρείται είναι ότι περίπου οι μισοί δεν κάνουν θεραπεία.

Υπάρχουν κυρίως, οι λανθασμένες αντιλήψεις για τα φάρμακα που πολλές φορές φτάνουν στην μαγική πρωτόγονη σκέψη. Υπάρχουν κάποιες δογματικές τάσεις κατά φαρμάκων, και τα ΜΜΕ ευνοούν αυτή την τάση. Και βέβαια το στίγμα: ότι αν δηλαδή κάποιος πάρει φάρμακα, που τα θεωρούν όλα ψυχοφάρμακα, βαπτίζεται άρρωστος».

«Επίσης, πάρα πολλοί φοβούνται και αυτό είναι μέγιστο λάθος: ότι κάνουν εξάρτηση. Δεν κάνουν εξάρτηση! Αυτό θα έπρεπε να το φωνάζουμε. Τα αντικαταθλιπτικά δεν προκαλούν εξάρτηση. Εκτός από κάποια ηρεμιστικά, όταν τα πάρει κανείς χωρίς τις ιατρικές ενδείξεις. 

Αυτό είναι μεγάλο παραμύθι και επιζήμιο. Σκεφτείτε ότι το 50% δεν κάνουν θεραπεία, ενώ θα μπορούσαν να τα πάνε πολύ καλά και διερωτηθείτε πώς θα είναι το μέλλον τους. Μπορεί δηλαδή, να χρειαστεί να νοσηλευτούν, να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας, να χάσουν τη δουλειά τους, να διακόψουν τις σπουδές τους. Είναι δηλαδή, πάρα πολύ επιζήμια”.




Βασίλειο Αλεβίζο, αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών / news247.grgovastileto.gr , onmed.gr

Η αγάπη είναι το κλειδί...!!!!

Τι αλλαγή πρέπει να γίνει στην ανθρώπινη συνειδητότητα για να αναδυθείτε στην επιφάνεια; 

Έχουμε ένα σχέδιο που δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε προς το παρόν. Το σχέδιό μας είναι ευέλικτο με πολλές δυνατότητες και ποια απ’ όλες θα ξεδιπλωθεί, εξαρτάται από το βαθμό της αλλαγής της ανθρωπότητας. Επιθυμία μας είναι να δούμε την ανθρωπότητα να αρχίζει να ζει από την καρδιά συνέχεια αντί αυτή τη νοοτροπία «περιμένουμε και βλέπουμε». 

Κάποιοι άνθρωποι που ακούνε για εμάς προσπαθούνε να το εκλογικεύσουν με το νου τους παρά να δουν την αλήθεια που βρίσκεται βαθιά μέσα στις καρδιές τους και αποφασίζουν να πιστέψουν μόνον όταν θα μας δουν μπροστά τους. Η ανάδυσή μας είναι ενδεχόμενη, ανάλογα με την αύξηση της αγάπης και του φωτός μέσα στις καρδιές σας. 

Όταν ο σύνδεσμος της καρδιάς σας με εμάς γίνει πιο σταθερός, τότε θα εμφανιστούμε με πιο ευκρινή τρόπο. Εκείνοι με την νοοτροπία του «περιμένουμε και βλέπουμε» σίγουρα θα περιμένουν πολύ περισσότερο για να μας δουν. Για αρκετό καιρό ακόμα, η παρουσία σας ανάμεσά μας θα επιτρέπεται μόνο κατόπιν δικής μας προσκλήσεως. 

Όπως είπα και πρωτύτερα, αυτές οι συναντήσεις δεν θα γίνουν σε τριτοδιάστατη δόνηση. Από εσάς εξαρτάται να ανυψώσετε τη δόνησή σας. 

Καθώς οι ενέργειες συνεχίζουν να αλλάζουν στον πλανήτη, η αλλαγή της δόνησης θα γίνει εφικτή σε πολλούς ανάμεσα σ’ εσάς που έχετε ελκυστεί και διαβάζετε αυτό το υλικό. Μέχρι τώρα έχουμε δει ότι συμβαίνει μεγάλο άνοιγμα καρδιάς, οι Γαλλικοί πληθυσμοί του πλανήτη μας υποδέχονται με αγάπη μέσα από τα βιβλία μας. 

Αυτό μας δίνει μεγάλες ελπίδες ότι σύντομα θα ξεκινήσουμε μικρές κρυφές συναντήσεις με εκείνους που έχουν φτάσει στο επίπεδο της δόνησης που είναι απαραίτητη για την παρουσία μας. Σας ζητάμε να αφήσετε τις παλιές στρεβλές ενέργειες της 3ης διάστασης και να προχωρήσετε σ’ ένα καινούργιο επίπεδο χαράς και αγάπης. Αυτό είναι το κλειδί. 




Η δύναμη να αλλάξεις, είναι μόνο δική σου...!!!!

Μέσα σου υπάρχει ένας μαγικός σπόρος που όμως χρειάζεται πότισμα για να ανθίσει και να σου χαρίσει τους καρπούς του.

Εσύ ο ίδιος σπέρνεις τα ζιζάνια, τα πληθαίνεις με τις πεποιθήσεις σου και συνθλίβουν τα άνθη σου.

”Δεν είμαι αρκετός για να πετύχω αυτόν το στόχο”.

”Δεν είμαι ικανός για να ευτυχήσω”.

”Δεν μου αξίζει η ευτυχία”.

”Υπάρχουν τόσοι καλύτεροι από εμένα”.

Τέτοιες σκέψεις μας απειλούν καθημερινά.Σκέψεις που γίνονται πεποιθήσεις και έτσι χάνουμε την κατεύθυνση μας.
Χάνουμε τον στόχο μας που είναι να γινόμαστε καλύτεροι, να εξελισσόμαστε και να φτιάχνουμε το δικό μας μονοπάτι.

Όταν χάνουμε την πίστη στον εαυτό μας χάνουμε εμάς τους ίδιους.
Γινόμαστε άλλοι που ούτε και εμείς δεν μας αναγνωρίζουμε.
Εξαρτόμαστε από τις διαθέσεις των άλλων απέναντι μας.
Αν είναι θετικές έχουμε καλή διάθεση.
Αν όχι τότε ρίχνουμε βέλη.

Αν όμως δεν στηρίξουμε εμείς τον εαυτό μας στα δύσκολα.
Δεν τον φροντίσουμε, δεν τον ενδυναμώσουμε τότε ποιος;
Τότε πως θ’ανθίσει αυτός ο μαγικός σπόρος;
Όλοι είμαστε γεννημένοι με έναν τέτοιο μέσα μας.

Άλλοι μοχθούν για να τον δουν να μεγαλώνει.
Άλλοι περιμένουν να μεγαλώσει μόνος του.
Όσα καλά στοιχεία και αν διαθέτουμε αν δε τα καλλιεργήσουμε τότε θα μας αφήσουν.

Ενώ τα αρνητικά μας χτίζονται με την αδράνεια.
Μεγαλώνουν δίχως να το καταλάβουμε.

Όσο εμείς δεν νοιαζόμασταν βρήκαν το δρόμο και μεγαλώνουν με ταχύτητα φωτός.

Και χωρίς να το καταλάβουμε γινόμασταν οτι φοβόμασταν.
Και όταν το αντιληφθούμε είναι εύκολο άραγε να βρούμε το δρόμο για το μέσα μας φως;

Να βρούμε πάλι τον καλό μας εαυτό.

Θέλει πίστη.
Και πάνω απ’ όλα αγάπη.

Να αγαπάς τον εαυτό σου ακόμα και αν χάθηκε κάπου στη διαδρομή.

Και δύναμη.
Δύναμη να αποδεχτείς πως έγινες κάποιος άλλος.

Και δύναμη ν’ αλλάξεις.
Τα όπλα βρίσκονται μέσα σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ψάξεις να τα βρεις.




Γεωργία Μαυρίδου

Αν προσέξετε αυτά τα συμπτώματα, τότε είναι ώρα να κάνετε μια αποτοξίνωση...!!!!

Αν προσέξετε αυτά τα συμπτώματα, τότε είναι ώρα να κάνετε μια αποτοξίνωση
Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι δεν ανησυχούσαν για την τοξικότητα στο σώμα τους. Ακολουθούσαν έναν απλοϊκό και φυσικό τρόπο ζωής που δεν απαιτούσε την αποτοξίνωση του οργανισμού τους ανά τακτά διαστήματα.

Αυτό, δυστυχώς, δεν ισχύει πια, αφού ερχόμαστε καθημερινά με πλήθος χημικών ουσιών που ρυπαίνουν το σώμα μας, με αποτέλεσμα να χρειάζεται περιοδικά να κάνουμε αποτοξίνωση.

Αποδεικνύεται ότι οι τοξίνες έχουν γίνει ένα αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται εμπορικά από τις τροφές που καταναλώνουμε και τα φάρμακα που παίρνουμε, μέχρι τα προϊόντα φροντίδας του σπιτιού και τα καλλυντικά.

Μελέτες από τον διεθνή οργανισμό Environmental Working Group έδειξαν ότι ακόμα και τα αγέννητα μωρά δεν μπορούν να αποφύγουν τις τοξίνες. Βρήκαν ίχνη από περισσότερα από 200 εμπορικά χημικά μέσα τον ομφάλιο λώρο πριν από τη γέννηση.

Αποτοξίνωση: Σημάδια ότι έχετε πάρα πολλές τοξίνες στο σώμα σας

Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα της υπερβολικής έκθεσης σε τοξίνες :

· Διαταραχές του ύπνου, όπως αϋπνία και γενικευμένη ανησυχία

· Κακοσμία του σώματος και δύσοσμη αναπνοή

· Εξάντληση και χρόνια κόπωση

· Φλεγμονώδη προβλήματα, όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα, τα οποία επιδεινώνονται διαρκώς

· Προβλήματα με την πέψη

· Ανάπτυξη ελκών ή/και αιμορροΐδων

· Επιδείνωση σε ακμή, ψωρίαση, έκζεμα και άλλες        
   δερματικές παθήσεις

· Απώλεια της πνευματικής διαύγειας

· Πόνοι σε μυς και αρθρώσεις

· Επιδείνωση των συμπτωμάτων της έμμηνης ρύσης

· Συμφόρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετά γενικά. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι σημάδια μιας εντελώς άσχετης πάθησης. Πριν βγάλετε το συμπέρασμα ότι το σώμα σας είναι τοξικό, θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον γιατρό σας για ό,τι σας συμβαίνει.

Η αποτοξίνωση προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες
Υπάρχουν επίσης πολλές ασθένειες που μπορεί να επιδεινωθούν από την τοξικότητα του σώματος. Το Πάρκινσον, η κατάθλιψη, ο καρκίνος, η ινομυαλγία, η καρδιακή νόσος και το Αλτσχάιμερ είναι όλες σοβαρές ασθένειες που επιδεινώνονται με τις τοξίνες στον οργανισμό.

Είναι πάντα καλύτερο να προλαμβάνετε προβλήματα υγείας από το να καλείστε να τα αντιμετωπίσετε. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να μην αμελείτε να κένετε τακτικά αποτοξίνωση με φυσικό τρόπο.

Το ισχυρότερο όπλο στον αγώνα κατά της τοξικότητας του σώματος είναι η γνώση...




iatropedia

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

11 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι έχετε ωριμάσει μέσα από δυσκολίες και όχι λόγω ηλικίας...!!!!

Πολλοί πιστεύουν ότι η ωρίμανση και η σοφία έρχονται με την ηλικία, γεγονός που αληθεύει, αλλά δεν είναι κανόνας. 

Όταν ήμασταν παιδιά ακούγαμε συχνά τους μεγάλους να μας λένε: «θα το καταλάβεις, όταν μεγαλώσεις» . Μόνο όταν ανεξαρτητοποιηθείς και αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής μπορείς να καταλάβεις πόσο αληθινά είναι τα λόγια τους. Στην πραγματικότητα, έχουν περισσότερο να κάνουν με τις εμπειρίες παρά με τα χρόνια. 

Δεν είναι ότι όσο μεγαλώνουμε ο εγκέφαλός μας, γίνεται πιο ικανός και έχει τη δυνατότητα να απορροφά περισσότερες γνώσεις, στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο. Καθώς πλησιάζουμε στα 30, ο εγκέφαλός μας αρχίζει να χάνει νευρώνες και αυτό καθιστά δυσκολότερη την διαδικασία της μάθησης και της απομνημόνευσης πληροφοριών, σε σχέση με όταν ήμασταν νεότεροι. 

Αυτό σημαίνει ότι η ωριμότητα έρχεται από τα πράγματα που έχουμε δει, από αυτά που έχουμε ζήσει και σημαντικότερα από το πως έχουμε αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα. Πόσες καταστροφικές και επικές αποτυχίες έχουμε ξεπεράσει; Πόσες φορές έχουμε πληγωθεί και έχουμε αφήσει πίσω μας ένα κομμάτι της καρδιάς μας; 

Αλλά και το πιο σημαντικό…Πόσες φορές έχουμε πέσει και έχουμε ξανασηκωθεί στα πόδια μας συνεχίζοντας να προχωράμε; 

Όσο περισσότερα περνάς, τόσο πιο ώριμος γίνεσαι. Όσο περισσότερα λάθη έχετε κάνει, τόσο καταλληλότεροι γίνεστε για να δίνετε συμβουλές. Η αξιοπιστία σας πηγάζει από τις δυσκολίες που έχετε περάσει. 

Υπάρχουν τα εξής 11 σημάδια, που δείχνουν ότι οι δυσκολίες σας έχουν ωριμάσει και όχι η ηλικία: 

1. Αναγνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στην αγάπη, το πάθος και τη συναισθηματική εξάρτηση 
Ξέρετε τον εαυτό σας και τι σας κάνει χαρούμενους. Είστε σε θέση να αναγνωρίσετε ποιος σας κάνει να αισθάνεστε ότι τον χρειάζεστε απεγνωσμένα και ποιός σας ενδυναμώνει και έχει καλές προθέσεις για σας. 

Είστε ικανός να κρίνετε αντικειμενικά την ερωτική σας σχέση, αλλά και όλες τις υπόλοιπες σχέσεις σας. Ξέρετε πως να αγαπάτε (οικογένεια, φίλους, ζώα κ.α.) χωρίς όρους και εκτιμάτε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να δέχεστε την αγάπη των άλλων. Δεν συμβιβάζεστε με τα λίγα, γιατί ξέρετε πως αξίζετε πολλά. 

2. Δεν ξεγελιέστε από ψευδείς κολακείες 
Είσαστε έμπειροι. Έχετε γνωρίσει αρκετούς τύπους ανθρώπων. Αναγνωρίζετε τους χειραγωγικούς, τους κόλακες και τους φίλους-εχθρούς. Έχετε μάθει να διακρίνετε τη διαφορά ανάμεσα στις ψευδείς και στις αληθινές φιλοφρονήσεις και δεν έχετε πλέον ένα «εγώ» που ζητά συνεχώς επιβεβαίωση. Αυτές οι φιλοφρονήσεις έχουν περισσότερη σημασία για εσάς όταν προέρχονται από κάποιον που αγαπάτε. 

3. Δεν τα παρατάτε εύκολα, αλλά ξέρετε πότε να παραιτηθείτε 
Ναι, έχετε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να τα καταφέρετε στη ζωή και γνωρίζετε ότι θέλει προσπάθεια, ειδικά όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, για να τα καταφέρετε. Ωστόσο, καταλαβαίνετε όταν κάτι δεν πάει άλλο ή όταν τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα. 

Είστε αρκετά έξυπνοι ούτως ώστε να μην ξοδεύεται περισσότερο χρόνο για κάτι που δεν τον αξίζει. Στην ουσία γνωρίζετε ότι με το να παρατήστε από κάτι που είναι λάθος, ανοίγετε χώρο για να κυνηγήσετε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Δεν τα παρατάτε, εύκολα αλλά γνωρίζετε πότε πρέπει να παραιτηθείτε. 

4. Είστε ταπεινός 
Οι αποτυχίες σας, σας έχουν δείξει ότι δεν είστε τέλειοι και το έχετε αποδεχτεί. Έχετε μάθει από τα λάθη σας τι δεν πρέπει να κάνετε. Έχετε μάθει ότι το να ζητήσετε βοήθεια, δεν είναι μόνο απαραίτητο, αλλά είναι και σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας. Δεν δειλιάζετε να ζητήσετε τη συμβουλή κάποιου που ξέρετε ότι είναι καλύτερος από εσάς. 

Μέσα από αυτά τα πράγματα έχετε διδαχθεί την ταπεινότητα. Αν και νομίζατε ότι γνωρίζατε τα πάντα στην ηλικία των 18, τώρα καταλαβαίνετε πόσο λίγα ξέρατε. Πλέον, είστε προσγειωμένοι. 

5. Είστε υπομονετικοί για την επίτευξη των ονείρων σας 
Μπορεί να είστε ένα ανυπόμονο άτομο, αλλά έχετε μάθει ότι κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους. 

Η επιτυχία έρχεται όταν αφιερώνετε χρόνο, ασχολείστε ενεργά και αρπάζετε τις ευκαιρίες που έρχονται. Αυτή η μέθοδος σας κάνει υπομονετικούς, γιατί ξέρετε ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Έχετε πετύχει πράγματα που έμοιαζαν απίστευτα κάποτε και έχετε μάθει ότι με την υπομονή και τον χρόνο μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα. 

6. Δεν είστε ευκολόπιστοι 
Δεν είστε κυνικοί αλλά ούτε και αφελής. Διερευνάτε τις καταστάσεις και ψάχνετε για αποδείξεις και στοιχεία όταν πρόκειτε να υπογράψετε κάτι, να δώσετε χρήματα ή να κλείσετε μια συμφωνία. Μπορείτε να εκτιμήσετε καταστάσεις και να φερθείτε ανάλογα έτσι ώστε να μην βρεθείτε εκτεθειμένοι. 

7. Δίνετε συμβουλές 
Εννοώντας συχνά. Οι δύσκολες εμπειρίες που έχετε περάσει, σας κάνουν να θέλετε να βοηθήσετε ανθρώπους που περνούν ανάλογες δυσκολίες και να τους συμβουλέψετε. Αυτό μερικές φορές μπορεί να ενοχλεί κάποιους και να τους κάνει να αισθάνονται σαν να προσπαθείτε να τους ελέγξετε και να τους κουμαντάρετε, αυτοί που σας ξέρουν όμως, θα καταλάβουν ότι έχετε καλές προθέσεις και νοιάζεστε για αυτούς. 

8. Γνωρίζετε με βεβαιότητα τι ΔΕΝ θέλετε 
Ξέρετε να ζυγίζετε τα πράγματα και να αποφεύγετε άσχημες καταστάσεις. Έχετε μάθει μέσα από τα λάθη σας πως να αντιμετωπίζετε ανθρώπους που προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν και πως να τους χειρίζεστε. 

9. Δεν έχετε ένα λεπτομερές «πενταετές σχέδιο» ή ένα απόλυτο πλάνο ζωής 
Γνωρίζετε τι θέλετε και τους στόχους σας. Ωστόσο, είστε αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζετε ότι τα πράγματα αλλάζουν με τον καιρό. Επιπροσθέτως, το να έχετε ένα απόλυτο πλάνο μπορεί να σας εμποδίσει να πετύχετε και να πραγματώσετε τα όνειρά σας αρπάζοντας νέες ευκαιρίες. 

Το πιο πιθανό είναι, ότι έπειτα από τις εμπειρίες επιτυχίας και αποτυχίας, τύχης και εμποδίων, καλές και κακές σχέσεις έχετε συνειδητοποιήσει πως δεν έχει σημασία «πόσα τικ βάζετε στη λίστα», αλλά πως αντιμετωπίζετε τις δεδομένες καταστάσεις κάνοντας αυτό που είναι σωστό για εσάς στη σωστή στιγμή. 

10. Έχετε χρήματα στην άκρη για περίπτωση ανάγκης 
Αγνοείτε την ύπαρξη των χρημάτων αυτών και εκτιμάτε τον σκοπό για τον οποίο υπάρχουν. Φυσικά αυτή η πειθαρχία προήλθε από περιπτώσεις που βρεθήκατε σε ανάγκη. 

11. Είστε πρόθυμοι να ρισκάρετε 
Αυτό δεν αναφέρετε τόσο σε οικονομικά ή επαγγελματικά ρίσκα αλλά κυρίως σε αισθηματικά. Το ρίσκο μπορεί να είναι κάτι τρομακτικό, ιδιαίτερα για αυτούς που δεν έχουν μάθει να βασίζονται πάνω σε κάτι ή σε κάποιον. 

Η αληθινή αγάπη όμως, βρίσκετε κάπου εκεί έξω. Και γνωρίζετε από εμπειρία πως η αγάπη είναι ένα πράγμα για το οποίο αξίζει να ρισκάρεις και για το οποίο θα μετανιώσεις αν δεν το κάνεις. 




4 Τρόποι να μην αισθανόμαστε μόνοι και να γεμίσουμε το κενό στη ζωή μας...!!!!

Σχεδόν όλοι αισθανόμαστε ένα κενό κάποια στιγμή της ζωής μας, αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς τον λόγο που νιώθουμε έτσι. Οι περισσότεροι θεωρούμε υπεύθυνο έναν χαμένο έρωτα, μια έλλειψη οράματος, την πλήξη, την αίσθηση ότι δεν έχουμε κοινωνική ζωή ή πολλούς φίλους, ωστόσο κανένας από αυτούς δεν είναι ο αληθινός λόγος του κενού. 

Αυτές οι υποκείμενες αιτίες απλώς καλύπτουν το πρόβλημα. Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος χάος και καταστροφή, επειδή οι άνθρωποι αισθάνονται αυτό το κενό και αναζητούν λύσεις έξω από τον εαυτό τους για να γεμίσουν το κενό. 

Ή, λόγω απογοήτευσης και μοναξιάς, πληγώνουν τους άλλους απελευθερώνοντας αυτά τα συναισθήματα και πληγώνοντας άλλους ανθρώπους. Στον πυρήνα του κενού, βρίσκεται η έλλειψη αγάπης για τον εαυτό μας. 

Ένα άρθρο της Margaret Paul, Ph.D. που δημοσιεύτηκε στο HuffingtonPost.com, αναλύει το θέμα με μεγαλύτερη σαφήνεια: «Υπάρχει μόνο ένα συναίσθημα που γεμίζει πραγματικά το κενό, η αγάπη. 

Υπάρχει μόνο μία αιτία του εσωτερικού κενού: η έλλειψη αγάπης. Αλλά δεν είναι η έλλειψη αγάπης κάποιου άλλου που προκαλεί αυτό το κενό. Το εσωτερικό κενό προκαλείται από την αυτοεγκατάλειψη – την έλλειψη αγάπης του εαυτού μας”. 

Οπότε, τώρα γνωρίζουμε ότι η έλλειψη αγάπης του εαυτού μας προκαλεί αισθήματα κενού, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; 

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 4 ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ : 

1. ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. 
Δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αν δεν το καταλάβουμε πρώτα. Τι μας εμποδίζει από τη δέσμευση να αγαπήσουμε τον εαυτό μας; Εξάλλου, ο μόνος λόγος που νιώθουμε κενοί βρίσκεται μέσα μας. 

Εάν αισθανόμασταν πάντα ικανοποιημένοι και ασφαλείς μέσα μας, ποιος λόγος υπάρχει για να αναζητήσουμε αλλού αυτό που θα γεμίσει το κενό μας; Φυσικά, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, ή το βίωμα μιας τραυματικής εμπειρίας δικαιώνει το συναίσθημα του κενού και είναι κατανοητό. Ωστόσο, μια συνεχής αίσθηση της ύπαρξης του κενού ενδεχομένως να υποδηλώνει κάτι βαθύτερο που συμβαίνει μέσα μας. 

Χρειάζεται θάρρος να επουλώσουμε τις πληγές μας και να μάθουμε να αγαπάμε τις ουλές μας, αλλά αυτό είναι ένα απαραίτητο βήμα για την πορεία της αυτογνωσίας. Δεν θα συμβεί εν μία νυκτί, αλλά πρέπει να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με το εγώ μας και να το αγκαλιάσουμε με αγάπη. Τότε, δεν θα υπάρχει τίποτα να αναμένετε από κανέναν, θα έχετε τον εαυτό σας. 

2. ΑΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ. 
Δεν μπορούμε να πορευόμαστε στη ζωή μας και να κρατάμε όλα τα συναισθήματά μας μέσα μας, καλά κρυμμένα. Αυτό όχι μόνο μας βλάπτει αλλά δεν είναι και φυσιολογικό. Είμαστε περίπλοκα όντα με ποικίλα συναισθήματα και δεν πρέπει να τα καταπνίγουμε μόνο και μόνο επειδή η κοινωνία υποτιμά τους ανθρώπους που εκφράζουν τα συναισθήματά τους. 

Ας κάνουμε αυτό που εκφράζει τον εαυτό μας. Ας χορέψουμε, ας γράψουμε, ας ζωγραφίσουμε, ας τραγουδήσουμε, ας περπατήσουμε, ας κάνουμε ό,τι μας βοηθάει να νιώσουμε φυσιολογικά. 

Αυτό θα μας γεμίσει αυτό το κενό και θα μας οδηγήσει να χαρίσουμε στον εαυτό μας έναν υγιεινό τρόπο έκφρασης. 

3. ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! 
Προσωπικά γνωρίζω τι σημαίνει να παλεύεις και ξέρω ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου πραγματικά είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει σε αυτή τη ζωή. Έχουμε κάθε λόγο να αγαπάμε τον εαυτό μας, αλλά όταν έρχεται εκείνη η στιγμή, πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να μην αισθανόμαστε αρκετά καλά. 

Είναι πολύ εύκολο να συνδεθούμε με τα κοινωνικά μέσα και να συγκρίνουμε συνεχώς τον εαυτό μας με τους άλλους. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε διαφημίσεις στην τηλεόραση που προσπαθούν να μας πουλήσουν κάτι που θα μας κάνει «τέλειους», ενώ ακούμε εύκολα κάποιους άλλους να μας υποβαθμίζουν και να μας υπονομεύουν. 

Ωστόσο, μπορούμε επίσης να επιλέξουμε και να απομακρυνθούμε από όλα αυτά και να δεσμευτούμε να αγαπάμε τον εαυτό μας άνευ όρων. 

Πώς γίνεται αυτό; Πρέπει πρώτα να πάρουμε την απόφαση. Να επιλέξουμε να συνεχίσουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, ποια λάθη έχουμε κάνει, ή ποια πορεία παίρνουμε στη ζωή. Δεν μπορούμε πραγματικά να ζήσουμε αν δεν μπορούμε να απολαύσουμε την παρουσία και την αγάπη εκείνου με τον οποίο περνάμε περισσότερο χρόνο, τον εαυτό μας. 

4. ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ! 
Η αίσθηση του κενού μας εμποδίζει να κάνουμε πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους. Πιθανότατα, δεν θα θυμόμαστε ότι υπάρχει κενό στη ζωή μας, εάν γεμίζουμε το κενό με δραστηριότητες που μας δίνουν χαρά. Ακόμα κι αν αισθανόμαστε άσχημα, μπορούμε να ανακάμψουμε. Μπορούμε να σηκωθούμε και να παλέψουμε, να μην υποταχθούμε σε συναισθήματα ήττας και ματαίωσης. 

Μπορούμε να παρακολουθήσουμε μαθήματα πολεμικών τεχνών ή γιόγκα, να γίνουμε μέλη σε ομάδα πεζοπορίας, να συναντήσουμε φίλους και να μαγειρέψουμε υγιεινά γεύματα για φίλους, ή απλά να κάνουμε πράγματα που μας γεμίζουν. Στο τέλος, θα δούμε ότι αυτό το κενό θα γεμίσει μόνο του κι εμείς θα σταματήσουμε πια να αισθανόμαστε ματαιωμένοι και μόνοι, αφού θα είμαστε με την καλύτερη παρέα, εμάς! 




Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ. 
share24.gr / Spirit Alive

Πέντε τρόποι για να αλλάξεις την τύχη σου...!!!!

Θα ξέρεις βέβαια ότι και στην αστρολογία ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και ότι, όση τύχη ή και ατυχία σου φέρνουν οι πλανήτες με τις όψεις και τις διελεύσεις τους, θα πρέπει κι εσύ να συμμετέχεις ενεργά για να εκδηλωθεί μια ευνοϊκή τροπή των πραγμάτων στη ζωή σου. 

Με άλλα λόγια, την τύχη μας τη φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. 

Μπορεί για παράδειγμα να έχεις την αίσθηση ότι κάτι σε κρατά και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις όπως θα ήθελες στη ζωή. Ίσως δυσκολεύεσαι να βρεις δουλειά, να ανακαλύψεις ποιο είναι εκείνο που σε παθιάζει να κάνεις, να μην μπορείς να βγάλεις χρήματα ή να τα κρατήσεις. 

Ή ενδεχομένως να έχεις ζητήματα με τις σχέσεις σου. Ή να περιμένεις ακόμα τον μεγάλο έρωτα που δεν εννοεί να εμφανιστεί. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, εύκολα ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους. 

Ο υποψήφιος εργοδότης δεν σε προσέλαβε γιατί δεν κατάλαβε την αξία σου, κανένα από τα πρόσωπα που γνωρίζεις δεν ενδιαφέρεται για μια σοβαρή σχέση και, το κυριότερο, για κάποιο λόγο ο Θεός σε έχει βάλει στο μάτι και σε κατατρέχει η κακοτυχία. Υπάρχει όμως τρόπος να αλλάξεις την τύχη σου. 

Οι άνθρωποι που φαίνονται να είναι καλότυχοι, που όλα τα πράγματα στη ζωή τους μοιάζουν να έρχονται στον τέλειο συγχρονισμό, που έχουν χρήμα, φήμη ή μια αξιοζήλευτη σχέση, στην πραγματικότητα δεν κρύβουν κανένα κοκαλάκι της νυχτερίδας. 

Απλώς ξέρουν τα μυστικά της επιτυχίας, το πώς να αλλάξουν την ενέργεια μέσα τους και έξω τους ώστε ο Θεός ή το Σύμπαν ή η όποια Ανώτερη Δύναμη στην οποία πιστεύουν τους βοηθά στην πορεία τους και απομακρύνει όλα τα εμπόδια. Και όχι, δεν χρειάζεται να κάνεις… μάγια. Απλώς εφάρμοσε τα πέντε μυστικά που ακολουθούν. 

Μετάτρεψε τις προκλήσεις σε ευκαιρίες 

Για να απογειωθεί ένα αεροπλάνο, πρέπει να πάει κόντρα στον άνεμο, όχι προς την κατεύθυνσή του. Αυτό να το θυμάσαι, όταν η ζωή σου τα φέρνει ανάποδα. Σταμάτα να βλέπεις τις αντιξοότητες σαν εμπόδια και αναζήτησε τις ευκαιρίες που κρύβουν. 

Όποτε κάτι πάει στραβά ή διαφορετικά απ’ ό,τι περίμενες, βρες ένα τρόπο να αξιοποιήσεις την κατάσταση και να τη γυρίσεις προς όφελός σου. Μπορεί για παράδειγμα, χάνοντας μια δουλειά που τη θεωρούσες καλή ή έστω απαραίτητη για σένα, να αξιοποιήσεις τον χρόνο της ανεργίας για να αποκτήσεις μια επιπλέον εκπαίδευση (όπως το να μάθεις κάποια προγράμματα στο κομπιούτερ) και μετά να βρεις μια καλύτερη εργασία. 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά να μάθεις και μετά από μερικούς μήνες ότι ο πρώην εργοδότης σου το έκλεισε το μαγαζί, οπότε και να είχες μείνει, πάλι θα βρισκόσουν άνεργος… Τίποτα δεν είναι μόνο καλό ή μόνο κακό. Οι Κινέζοι (ειδικοί σε κάτι τέτοιες σοφίες) δεν είναι τυχαίο ότι γράφουν τη λέξη «κρίση» με ένα ιδεόγραμμα που αποτελείται από τις έννοιες «κίνδυνος» και «ευκαιρία». 

Πράγμα που θέλει να πει ότι, σε μια κρίση, έχε επίγνωση του κινδύνου αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίζεις και τις δυνατότητες που σου δίνει. Προπαντός λοιπόν, ξεκόλλα από τη στενοχώρια, τον θυμό ή το στρες και δες πώς θα αξιοποιήσεις τις παρούσες συνθήκες. Αν το μυαλό σου μένει στραμμένο στο κακό που σε βρήκε, δεν μπορεί να σκεφτεί το καλό που μπορεί να σε βρει (ή να το βρεις). 

Βλέπε τον εαυτό σου σαν ένα τυχερό άνθρωπο 

Ένα κοινό σημείο που έχουν όλοι οι επιτυχημένοι, αυτοί που θεωρούμε ότι είχαν την τύχη με το μέρος τους, είναι ότι πρώτοι εκείνοι θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό. Ποτέ δεν θα τους ακούσεις να γκρινιάζουν για την… γκαντεμιά τους, αντίθετα μιλούν πάντα με θετικό τρόπο για όσα τους συμβαίνουν. 

Και αντί να προοιωνίζουν την ατυχία, περιμένουν πάντα πως τα πράγματα θα έχουν την καλή έκβαση. Αν μπορέσεις να υιοθετήσεις μια τέτοια στάση, θα δεις πώς τα πράγματα στη ζωή σου θα αρχίσουν να παίρνουν πιο ευνοϊκή τροπή. Με ένα θαυμαστό τρόπο, συνήθως μας έρχονται αυτά που περιμένουμε, καλά ή άσχημα. 

Φρόντισε λοιπόν εσύ να προσανατολίζεσαι προς τα πρώτα. Σημαντικό είναι επίσης σε οτιδήποτε σου συμβαίνει, ακόμα και στο πιο αντίξοο, να βρίσκεις την πλευρά εκείνη του γεγονότος όπου στάθηκες πραγματικά τυχερός. Πάντα υπάρχει, αρκεί να μάθεις να τη βλέπεις. 

Ακόμα μην ξεχνάς ότι έχει σημασία και ο τρόπος που μιλάς για τα γεγονότα. Πάψε να περιφέρεις στους άλλους τις ατυχίες σου, επιδεικνύοντάς τις και συζητώντας διαρκώς για αυτές, γιατί έτσι είναι σαν να τους δίνεις διαρκώς ζωή και να τις γιγαντώνεις. Αλλά προπαντός, πάψε να τις αναμασάς μέσα στο μυαλό σου. Ξέχνα τις και θα σε ξεχάσουν κι εκείνες.

Δείχνε την ευγνωμοσύνη σου για ό,τι έρχεται στη ζωή σου 

Αν ξεκινήσεις από τώρα να ευχαριστείς για κάθε καλό που υπάρχει ή έρχεται στη ζωή σου, θα δεις ότι σε δύο μήνες η κατάσταση των πραγμάτων που σε αφορούν, θα έχει αλλάξει. Κι αυτό, γιατί θα έχεις βάλει σε κίνηση τον πνευματικό νόμο που λέει ότι όσο περισσότερη ευγνωμοσύνη εκφράζεις, τόσο πιο πολλά πράγματα θα σου δίνονται. 

Και μην το βάλεις έτσι απλά στο μυαλό σου και να το θυμάσαι… στη χάση και στη φέξη. Συστηματοποίησέ το. Στο τέλος κάθε μέρας παίρνε ένα χαρτί (ή ακόμα καλύτερα ένα σημειωματάριο) και γράφε όλους τους λόγους για τους οποίους μπορείς να λες ευχαριστώ στον Θεό, στην τύχη σου, στους ανθρώπους. Ή γράψε ένα ευχαριστήριο γράμμα με αποδέκτη… το Σύμπαν. 

Μπορεί στην αρχή να είναι δυσκολεύεσαι, ιδίως σε κάποιες μέρες που όλα φαίνονται να πηγαίνουν στραβά, αλλά πάντα κάτι θα βρίσκεις. Και μετά θα γίνεται όλο και πιο εύκολο να σκέφτεσαι έτσι. Υπάρχουν και πιο έμπρακτοι τρόποι να εκφράζεις την ευγνωμοσύνη σου. 

Για παράδειγμα, να δίνεις κάτι από τον χρόνο ή τα χρήματά σου κάνοντας μια δωρεά ή μια εθελοντική εργασία. Να ευχαριστείς οποιονδήποτε κάνει κάτι για σένα, ακόμα και το πιο ασήμαντο ή αυτονόητο. Και τέλος, να τοποθετείς στον χώρο σου αντικείμενα, που σου θυμίζουν τους λόγους που νιώθεις ευγνωμοσύνη στη ζωή, όπως φωτογραφίες και αναμνηστικά. 

Αυτά θα σου θυμίζουν τις περιστάσεις που η ζωή έχει σταθεί καλή μαζί σου ως τώρα και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Ζήσε στο παρόν Ένα ρητό που αποδίδεται στον Βούδα λέει: «Το μυστικό της υγείας και για τον νου και για το σώμα είναι να μη θρηνείς για το παρελθόν, να μην ανησυχείς για το μέλλον, να μην περιμένεις προβλήματα, αλλά να ζεις στην παρούσα στιγμή με σύνεση και τιμιότητα». 

Τι σχέση έχει αυτό με την καλή τύχη; Ζώντας στο παρόν είσαι σε εγρήγορση για να εντοπίσεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Δεν χάνεσαι σε ονειροπολήσεις και συγκρίσεις με προηγούμενες καταστάσεις που παρήλθαν ανεπιστρεπτί και δεν πνίγεσαι από ανησυχίες για το μέλλον, που τις μεγεθύνεις με τη φαντασία σου. 

Αν δεν γίνουμε πρώτα εμείς δεκτικοί στην αφθονία, δεν θα έρθει. Και για να έρθει πρέπει να της κάνεις χώρο, μέσα σου προπαντός. Μείνε λοιπόν στο τώρα. Έτσι ανοίγεις την πόρτα σε ό,τι καινούργιο έχει να σου φέρει η ζωή. 

Κράτα ανοιχτή την πόρτα της τύχης 

Και, μια που μιλάμε για πόρτες, πόσο ανοιχτή είναι η δική σου πόρτα στην καλοτυχία; Στην κυριολεξία, όμως. Η πόρτα του σπιτιού σου αλλά και άλλων βασικών χώρων, όπως του γραφείου όπου εργάζεσαι και της κρεβατοκάμαράς σου, πρέπει σύμφωνα με την παράδοση του Φενγκ Σούι να ανοίγουν ανεμπόδιστα, για να μπαίνει μέσα η καλή ενέργεια. Και μαζί της η καλή τύχη. 

Αυτό σημαίνει να μην υπάρχουν μπροστά ή πίσω από μια πόρτα που οδηγεί σε ένα σημαντικό χώρο αντικείμενα, που να μην την αφήνουν να ανοίξει τουλάχιστον κατά 90 μοίρες. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι η ψυχολογική σου κατάσταση επηρεάζεται όταν πρέπει να στριμώχνεσαι για να μπεις στο σπίτι σου, στο γραφείο σου ή στο υπνοδωμάτιό σου. 

Γι’ αυτό μην μετατρέπεις σε αποθήκη αυτά τα σημεία, παραχώνοντας εκεί πίσω παπούτσια, κούτες με πράγματα που δεν ξέρεις πού αλλού να βάλεις ή τοποθετώντας έπιπλα, μια που αυτό σου δίνει την εύκολη λύση. 

Βρες ένα τρόπο να τα τακτοποιήσεις διαφορετικά και άσε ανοιχτό το πέρασμα. Φρόντισε η είσοδος του σπιτιού σου να είναι περιποιημένη και ανεμπόδιστη, σαν να περιμένεις τον πιο σπουδαίο επισκέπτη, την καλή σου τύχη. Πολλές φορές, μια συμβολική πράξη έχει αντίκτυπο και στον υλικό κόσμο.




myastro.gr 

Η γιαγιά πέθανε ένα χρόνο πριν και ο παππούς της ψιθύρισε κάτι στο αφτί. Ένα χρόνο μετά συμβαίνει μια ανατριχιαστική σύμπτωση...!!!!

Η γιαγιά της Cayce Lucca απεβίωσε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2016. Ο παππούς της, καταρρακωμένος, ήταν δίπλα της μέχρι το τέλος. 

Αφού πέθανε, έσκυψε και τη φίλησε στο μέτωπο και στη συνέχεια της είπε αυτά τα όμορφα λόγια: 

“Ήμουν πιστός σε σένα για 70 χρόνια. Δεν υπήρξε ποτέ καμία άλλη για μένα και ούτε πρόκειται να υπάρξει, είσαι η αγαπημένη μου και δεν ζω χωρίς εσένα. Σε αγαπούσα όλα αυτά τα χρόνια. Σύντομα θα είμαι και πάλι κοντά σου. Είσαι η μία και μοναδική για μένα.” 

Η Lucca, συγκινημένη, σημείωσε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του παππού της. 

Όμως, ακριβώς ένα χρόνο μετά, ο παππούς της πέθανε. 

Η Lucca και η μητέρα της το ήξεραν απ’ την πρώτη στιγμή- “περίμενε τη γιαγιά μου να τον πάρει μαζί της”. 

Ο παππούς της είχε παραλύσει τις τελευταίες μέρες της ζωής του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει – αλλά είχαν την αίσθηση ότι περίμενε εκείνη την ημέρα. 

“Η γιαγιά και ο παππούς μου πέθαναν ακριβώς την ίδια ημέρα με ένα χρόνο διαφορά. Αυτή είναι η αληθινή αγάπη. Όχι, δεν ήταν τυχαίο, και αν λέτε ότι είναι σύμπτωση, κάνετε λάθος.” 

“Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται κάθε μέρα,” έγραψε η Lucca. “Η 9η Σεπτεμβρίου είναι μια ημέρα που η οικογένειά μου δεν ξεχνά ποτέ.” 

Η Lucca πρόσθεσε ότι ο παππούς της ''ζήτησε'' από τη γιαγιά της να τον πάρει μαζί της εκείνη την ημέρα. 

“Ενας χρόνος. Ένας χρόνος μακριά ο ένας από τον άλλο. Πλέον είναι ξανά μαζί. Αναπαύσου εν ειρήνη, παππού. Είμαι τόσο χαρούμενη που ξέρω πως δεν είσαι πια πληγωμένος.” 




Σημασία δεν έχει τι κοιτάς αλλά τι βλέπεις…!!!!

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Aμέτρητες και ανεξέλεγκτες. 
Στην ηρεμία της νύχτας ιδίως πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς. Ποια είμαι, τι κάνω, που πάω, τι θέλω; Υπαρξιακά ερωτήματα χωρίς τέλος. 

Βιώνουμε μια πραγματικότητα θλιβερή, σχεδόν σχιζοφρενική. 
Οικονομική κρίση, κατάρρευση αξιών, ανεργία, φτώχια, κατάθλιψη, εγκληματικότητα, πόλεμοι, άδικοι θάνατοι αθώων ψυχών… κι όμως η ζωή συνεχίζεται. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αναμφίβολα μας αγγίζουν, μας επηρεάζουν, μας εξοργίζουν, μας προβληματίζουν… κι όμως η ζωή συνεχίζεται. Επαναλαμβάνομαι το ξέρω, όχι για να το εμπεδώσουμε, αλλά για να δώσω έμφαση στην αντιφατικότητα της. 

Γιατί έτσι είναι η ζωή. 
Σκληρή όμως ταυτόχρονα τόσο όμορφη. Και το σημαντικότερο…δεν κάνει στάσεις. Τρέχει και πρέπει να τρέξεις κι εσύ μαζί της αλλιώς κάθεσαι στη γωνίτσα σου και την παρατηρείς. 

Ο κόσμος μας άλλωστε δεν ήταν ποτέ αγγελικά πλασμένος. 
Απλώς μερικά χρόνια πριν βρισκόμασταν όλοι στο δικό μας ροζ συννεφάκι καθώς η πλασματική ευημερία που ζούσαμε μας δημιουργούσε μια ασπίδα προστασίας. Όλα διαδραματίζονταν μακριά από την πόρτα μας. Τώρα πλέον όλοι (σχεδόν) νιώθουμε πιο ευάλωτοι από ποτέ. Όλα είναι ρευστά και επισφαλή. Αυτό που έχει σημασία λοιπόν και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η στάση μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν. 

Θα σε πάρει από κάτω ή θα το παλέψεις; 
Ένα από τα πολλά που συνειδητοποιώ μεγαλώνοντας είναι ότι όσο πιο αδύναμοι νιώθουμε απέναντι στις καταστάσεις, με την έννοια ότι δεν έχουμε πια αυτό το σύνδρομο του μικρού θεού, τόσο πιο ουσιαστικές γίνονται οι μέρες μας. 

Τόσο πιο πολύ βίωμα μας γίνεται η περίφημη ρήση ''άδραξε τη μέρα'' που οι 30 plus πρωτοακούσαμε στην αγαπημένη ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» και υιοθετήσαμε ως motto στα νεανικά μας χρόνια. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την αθανασία και κάθε μέρα παρά τα δεκάδες προβλήματά της είναι μια μικρή ζωή, γι’ αυτό πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που την απολαμβάνουμε. 

Η ζωή μας μοιάζει μ’ έναν Μαραθώνιο δρόμο όπου σημασία έχει η συμμετοχή κι όχι η νίκη ούτε καν ο τερματισμός. Ξέρω όλα αυτά σας ακούγονται κλισέ, αλλά είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια. Θα μου πείτε ότι κάποιες μέρες δεν έχετε όρεξη για «τρέξιμο». Δε θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πάτε στη δουλειά. 

Πατάτε και ξαναπατάτε το snooze παρατείνοντας λίγο τη γλύκα του ύπνου τυλιγμένοι στα σκεπάσματά σας που σας προφυλάσσουν απ’ όλα τα κακά. Εκείνες τις μέρες αντιμετωπίστε τις σαν ένα δώρο μοναδικό που έχει κάτι ξεχωριστό να σας προσφέρει. Κάθε μέρα εννοείται, αλλά εκείνες τις μέρες χρειάζεστε μια παραπάνω ώθηση. 

Τι είναι αυτό το κάτι; 
Δεν έχετε παρά να βγείτε έξω από το καβούκι σας για να το ανακαλύψετε. ‘Όσο η μέρα ξετυλίγεται επιφυλάσσει στιγμές. ‘Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, μια υποψία φλερτ, ένα τραγούδι από ένα πλανόδιο μουσικό, η αγαπημένη σου μουσική καθ’οδόν για τη δουλειά, μια κουβέντα με ένα φίλο, ένα ποτήρι κρασί το βράδυ για να χαλαρώσεις, ένα χάδι, μια αγκαλιά. Ο καθένας ό,τι έχει, καλό είναι να το εκτιμήσει. 

Πράγματα απλά που όμως δίνουν νόημα στη καθημερινότητά μας. 
Άλλωστε σημασία έχει πάντα ο τρόπος. Η ζωή είναι αυτή που είναι. Μπορεί κάποιοι να είναι περισσότεροι ευνοημένοι από κάποιους άλλους, αλλά το πως θα επιλέξεις να ζήσεις τη ζωή σου είναι και λίγο έως πολύ στο χέρι σου. 

Η οπτική από την οποία θα την αντικρίσεις. Γιατί ο τρόπος που όλοι κοιτάζουμε είναι ο ίδιος, ωστόσο αυτό που βλέπουμε είναι διαφορετικό. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πάντα γύρω μας αντανακλά τη σκέψη και τη διάθεσή μας. 

Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό παράδειγμα με το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι. 
Να ταξιδέψουμε και λίγο στο χρόνο; Θυμάστε όταν ήμασταν μικροί που κοιτάζαμε ψηλά στον ουρανό τα σύννεφα και λέγαμε ότι μοιάζουν με διάφορα σχήματα; Mία καρδιά, ένα σκυλάκι, ένα μπαλόνι. (Εγώ το κάνω ακόμα όταν θέλω να αποφορτιστώ). Ο καθένας έβλεπε αυτό που ήθελε. 

Αυτό που βλέπει ο ένας μπορεί να μην το βλέπει ο άλλος γιατί η ερμηνεία που δίνουμε στα πράγματα συνδέεται με τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις προσδοκίες και τα όνειρά μας. Επίσης κάπου διάβασα ότι η αισιοδοξία είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό που αποτελεί προνόμιο μερικών τυχερών. 

Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορούμε να μάθουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Κρίνοντας από τον εαυτό μου, το προσυπογράφω. Η αισιοδοξία είναι μια κατάκτηση. 

Θέλει κόπο και προσπάθεια. Ίσως χρειαστεί να περάσεις μέσα από συμπληγάδες, όταν όμως καταφέρεις να ισορροπήσεις το μέσα με το έξω θα νιώσεις ένα αίσθημα ελευθερίας να σε κατακλύζει. 

Θα ξυπνάς το πρωί και θα νιώθεις ήρεμος είτε η μέρα είναι ηλιόλουστη είτε βροχερή, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, είτε είσαι μόνος σου είτε με κάποιο άνθρωπο κοντά σου. Δεν είναι εύκολο αλλά κανένας στόχος δεν είναι εύκολος. 

Τίποτα που αξίζει πραγματικά στη ζωή μας δεν επιτυγχάνεται με ευκολία και αυτό είναι που καθιστά και το ταξίδι τόσο γοητευτικό. 




Κατερίνα Χουζούρη 
galsnguys.gr

Η υπέρβαση του φόβου γίνεται με την κατανόηση και την αποδοχή του...!!!!

Όλες οι υπερβάσεις του φόβου είναι δύσκολες, ασχέτως του αντικειμένου και της κατάστασης, γιατί απαιτούν να έρθουμε αντιμέτωποι με τα ασυνείδητα νοητικά και συναισθηματικά μοτίβα του παρελθόντος - που για τον καθένα είναι διαφορετικά.

Για αρκετούς από εμάς, το να πρέπει να πούμε όχι σε κάποιον, αρκεί για να ενεργοποιηθούν μέσα μας όλοι οι ασυνείδητοι μηχανισμοί εξάρτησης, φόβου απόρριψης, φόβου επίκρισης και προστασίας της εικόνας μας, κάτι που τελικά κάνει το όχι σχεδόν αδύνατο να ειπωθεί.

Αν πάλι για κάποιον είναι σχετικά εύκολο να πει όχι χωρίς φόβο ή ενοχές, μπορεί να μην του είναι εξίσου εύκολο να κάνει κάτι που απαιτεί να υπερβεί άλλους φόβους και άλλες ανασφάλειες. Π.χ. πόσοι από εμάς θα πηγαίναμε σε μια επίσημη εκδήλωση ντυμένοι απλά; 

Αν και δεν υπάρχει κάποιος εξωτερικός πραγματικός κίνδυνος, ο νους θα ενεργοποιούσε τις σκέψεις επίκρισης και τελικά θα υποκύπταμε και θα κάναμε αυτό που "επιβάλλεται".

Αντικειμενικά, δεν υπάρχουν κίνδυνοι που να δικαιολογούν τις σκέψεις φόβου. Το πολύ-πολύ κάποιοι από τους παρευρισκόμενους να μας έκριναν και να μας σχολίαζαν, κρυφά ή φανερά. Πέρα από αυτό όμως, δεν θα υπήρχε κανένας κίνδυνος που να απειλεί τη ζωή μας, την ακεραιότητά μας, την ελευθερία μας ή οτιδήποτε άλλο.

Παρόλα αυτά, ο νους θα έβρισκε τα απαραίτητα επιχειρήματα για να μας πείσει να κάνουμε το "σωστό".

Οι υπερβάσεις είναι δυνατές, αρκεί να έρθουμε αντιμέτωποι με την κατάσταση, γιατί όσο δεν ερχόμαστε αντιμέτωποι ο νους τείνει να μεγαλοποιεί τους κινδύνους και ο φόβος αυξάνεται. Κάτι που, με τη σειρά του, ενισχύει την αίσθηση της αδυναμίας και της ανικανότητάς μας για να αντιμετωπίσουμε τελικά την κατάσταση. 

Με κάποιον τρόπο λοιπόν, πρέπει να βρούμε το κουράγιο να κάνουμε την υπέρβαση και να το "ρισκάρουμε", μέχρι να δούμε ότι ο φόβος ήταν υπερβολικός και οι κίνδυνοι ανύπαρκτοι.

Ας έρθουμε πάλι στο παράδειγμα του "όχι" για να δούμε από ποια στοιχεία μπορεί να αποτελείται ένας φόβος που μοιάζει ανυπέρβλητος. Συνήθως δεν λέμε όχι σε κάποιον για να διατηρήσουμε την εικόνα του καλού, του υπάκουου που δεν παραμελεί τους άλλους. 

Εδώ καραδοκούν οι ενοχές: αν πούμε όχι, εμφανίζονται οι σκέψεις που μας παρουσιάζουν ως κακούς ή εγωιστές. Το πρώτο βήμα λοιπόν που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε την υπέρβαση και να πούμε το όχι, είναι η αποταύτισή μας από την εικόνα που έχει αναπτυχθεί σχετικά με αυτό που είμαστε.

Επίσης, όταν λέμε όχι δεν σημαίνει ότι θα συγκρουστούμε με τον άλλον. Το όχι μπορεί να προέρχεται από μια συνειδητή στάση και απλά να εκφράζει την επιθυμία μας να υπερασπιστούμε κάποιο συμφέρον μας ή κάποια ανάγκη μας. Αυτό δεν μας κάνει εγωιστές, ούτε συμφεροντολόγους, ούτε ανίκανους για συνεργασία, ούτε ανίκανους να αγαπάμε. 

Η ανικανοποίητη προσδοκία όμως των άλλων, αν δεν βρουν σε εμάς την ανταπόκριση που επιθυμούν, θα τους κάνει πιθανότατα να μας χαρακτηρίσουν με όλα τα παραπάνω επίθετα.

Έτσι, οι μεγαλύτερες δυνάμεις που μας εμποδίζουν να πούμε το όχι, είναι η διατήρηση της εικόνας μας ως "καλοί άνθρωποι" και οι ενοχές μας μήπως δεν είμαστε αρκετά καλοί για τους άλλους. Το να αποταυτιστούμε από αυτή την εικόνα μπορεί να μας βοηθήσει να τολμήσουμε να "ρισκάρουμε" και να δούμε έμπρακτα ότι ο φόβος για τις συνέπειες ήταν υπερβολικός.

Η ίδια λογική με το παράδειγμα του "όχι" ισχύει και για άλλες περιπτώσεις. Ο φόβος έχει δύναμη όσο δεν αντικρίζουμε το υπόβαθρο που κρύβεται πίσω του και αποτελείται από πεποιθήσεις, ερμηνείες και διάφορες άλλες σκέψεις. 

Είναι αλήθεια ότι η υπέρβαση μπορεί να φαντάζει αδύνατη για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (έως και δεκαετίες μερικές φορές), αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο τραγικά όσο μας τα παρουσιάζουν οι σκέψεις.

Σε επίπεδο συναισθήματος είναι επίσης σημαντικό να μάθουμε να μη φοβόμαστε το συναίσθημα του φόβου και σ' αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος ο διαλογισμός, καθώς στο διαλογισμό μαθαίνουμε (μεταξύ άλλων) να παρατηρούμε τις αισθήσεις στο σώμα χωρίς να τις κρίνουμε ή να τις αποφεύγουμε.




Νίκος Μπάτρας, Διαχειριστής - aytepignosi.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Doreen Virtue : Μήνυμα των Αγγέλων για όσον αφορά τα οικονομικά μας...!!!!


Οι οικονομικές συνθήκες χειροτερεύουν περισσότερο από τις πεποιθήσεις και πιστεύω των ανθρώπων παρά από τις τιμές του πετρελαίου και από τις πολιτικές κρίσεις.

Αυτό ισχύει για εσάς τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε πλανητικό. Τα οικονομικά σας επηρεάζονται από τα συναισθήματά σας, τις συγκινήσεις σας και από τις προσδοκίες σας, για αυτό είναι διπλά σπουδαίο να διατηρήσετε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας σε ένα υψηλό επίπεδο.

Οι Άγγελοι σας συμβουλεύουν :
-Αποφεύγετε σκέψεις ή συζητήσεις οι οποίες δίνουν το φταίξιμο για την οικονομική σας κατάσταση στους πολιτικούς ή σε οτιδήποτε άλλο.

Το να κατηγορείς τους άλλους, ενεργειακά, μας βάζει στην θέση του θύματος. Αυτό χαμηλώνει την ενέργεια μας και μας κάνει να έλκουμε ακόμη περισσότερο καταστάσεις οι οποίες μας κάνουν να αισθανόμαστε θύματα.

-Εάν βρίσκεστε παρέα με κάποιον ( ή τυχαίνει να ακούσετε κάτι στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο) που μιλάει αρνητικά για το χρήμα ή την οικονομία, πείτε χαμηλόφωνα - μέσα σας : 
«ΑΚΥΡΩΝΩ, ΚΑΘΑΡΙΖΩ, ΕΞΑΛΕΙΦΩ» ή «ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΑΝΟΙΓΩ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ».

-Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας κάνουν ευτυχισμένους!

Μην στερείστε από τα χόμπυ σας ή από ταξίδια, διασκέδαση, εκδρομές εξ αιτίας του φόβου πως δεν έχετε αρκετά, αντιθέτως επιδιώξτε ότι σας ευχαριστεί και κάντε το σαν μια επένδυση για την ευτυχία σας, που κατά βάθος είναι κάτι που θα επηρεάσει θετικά στην οικονομική σας κατάσταση!

-Κάντε συχνά δηλώσεις, τύπου : «Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ».

-Διατηρήστε τις σκέψεις σας στην οικονομική κατάσταση των άλλων σε υψηλά επίπεδα και δονήσεις. Δηλώνετε συχνά «ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Αποφεύγετε αρνητικές συζητήσεις για οτιδήποτε και εάν μπορείτε ή αισθάνεστε να το κάνετε, κάντε δωρεές και υποστηρίξτε τους άλλους.

-Μην ανησυχείτε το ΠΩΣ θα λυθούν και θα βοηθηθούν τα οικονομικά σας. Να θυμάστε πάντα πως η Δημιουργία, η Σοφία και η Αγάπη του Θεού είναι απεριόριστες. Οι προσευχές σας θα εισακουσθούν με αναπάντεχους, θαυματουργούς και εκπληκτικούς τρόπους.

-Κάθε φορά που αισθάνεστε να έλκεστε δυνατά για κάτι το θετικό, ακολουθήστε το χωρίς αμφιβολία. Θυμηθείτε πως ο Θεός απαντά πολύ συχνά στις προσευχές σας δίνοντας σας δυνατά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα για να σας κάνει να αντιδράσετε. 

Αυτά τα μηνύματα μπορούν να φτάσουν σε εσάς σαν αισθήσεις, ιδέες, οράματα, όνειρα ή ακόμη και σαν λόγια που ακούτε. Ενώ ακολουθείτε αυτά τα μηνύματα , εσείς συν – δημιουργείτε την απάντηση στις ερωτήσεις σας.

Οι Άγγελοι λένε επίσης πως υπάρχουν ήδη τα σημάδια καλυτέρευσης για όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία και αυτά θα συνεχίζουν να έρχονται τον Οκτώβριο και Νοέμβριο. 

Εσείς θα μπορέσετε να επαληθεύσετε και να βιώσετε προσωπικά αυτή την καλυτέρευση διατηρώντας την εμπιστοσύνη σας, την ελπίδα σας και την πίστη σας σε υψηλό επίπεδο. Να προσεύχεστε για περισσότερη εμπιστοσύνη και πίστη και θα σας δοθεί. 

Σας συμβουλεύω κατά ιδιαίτερο τρόπο να προσεύχεστε για να έχετε μεγαλύτερη πίστη και ελπίδα πριν κοιμηθείτε – και θα εκπλαγείτε από το πώς θα αισθανθείτε καλύτερα όταν ξυπνήστε το πρωί.

Προσεύχομαι και για εσάς.
Με ΑΓΑΠΗ
Doreen 




Τα καθαριστικά σπρέι κάνουν τόσο κακό όσο 20 τσιγάρα την ημέρα...!!!!

Οι γυναίκες που δουλεύουν σαν καθαρίστριες σε σπίτια ή γραφεία είναι πολύτιμες.

Μας βοηθούν με την καθαριότητα, όταν εμείς είμαστε απασχολημένες με τη δουλειά ή την οικογένεια και δεν προλαβαίνουμε.

Ωστόσο, αυτή τους η δουλειά είναι τελικά και αρκετά επικίνδυνη. Σύμφωνα με νέα έρευνα του American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine, η τακτική χρήση καθαριστικών σπρέι και άλλων απορρυπαντικών μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στη λειτουργία των πνευμόνων.

Ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από 6.235 συμμετέχοντες, με μέσο όρο ηλικίας τα 34 έτη, ενώ μελετήθηκαν για πάνω από 20 χρόνια.

Ενώ τα βραχυπρόθεσμα συμπτώματα των καθαριστικών χημικών τεκμηριώνονται, υπήρχε έλλειψη για την μακροπρόθεσμη επίπτωση. Αυτά τα χημικά, με το προκαλούν μια μικρή ζημιά στους αεραγωγούς μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, μπορεί να επιταχύνουν τον ρυθμό μείωσης της λειτουργίας των πνευμόνων που συμβαίνει με την ηλικία.

Βρέθηκε ότι ο χρόνος και η ένταση της εκπνοής μειώνεται στις γυναίκες που δουλεύουν ως καθαρίστριες κατά 3,9 ml τον χρόνο. Ακόμη, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η επιταχυνόμενη πτώση της λειτουργίας των πνευμόνων είναι παρόμοια με το να καπνίζεις περίπου 20 τσιγάρα την ημέρα!

Αν και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά αν σκεφτείς ότι αναπνέεις μικροσωματίδια από καθαριστικά για το πάτωμα και όχι για τα πνευμόνια σου, δεν ξαφνιαζόμαστε και πολύ.

Η πτώση της λειτουργίας των πνευμόνων αποδίδεται στον ερεθισμό που προκαλούν τα περισσότερα χημικά των καθαριστικών στις βλεννώδεις μεμβράνες που συνδέουν τους αεραγωγούς.

Η έρευνα ακόμη βρήκε ότι οι γυναίκες που καθαρίζουν σπίτια ή γραφεία είχαν εμφανίσει άσθμα σε σχέση με εκείνες που δεν έκαναν αυτή τη δουλειά.

Το κύριο αποτέλεσμα που βγήκε από αυτή τη μελέτη, ήταν ότι – μακροπρόθεσμα – τα χημικά που περιέχονται στα προϊόντα καθαρισμού είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ουσιώδη βλάβη στους πνεύμονες.

Αυτά τα χημικά είναι περιττά, στην πραγματικότητα. Πανιά από μικροϊνες και λίγο νερό είναι αρκετά για κάθε καθαρισμό. Ακόμη, πρέπει τα καθαριστικά να ελέγχονται αυστηρά και να μην εισπνέονται.




bovary + vantagemag
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Τεχνική για να δημιουργείτε και να εξαλείφετε συνήθειες...!!!!

Όταν θέλετε να δημιουργήσετε μια καλή συνήθεια ή να καταστρέψετε μια κακή, αυτοσυγκεντρωθείτε στα εγκεφαλικά κύτταρα, την αποθήκη των μηχανισμών των συνηθειών. Για να δημιουργήσετε μια καλή συνήθεια, να διαλογίζεστε. Και μετά, με την προσοχή εστιασμένη στο κέντρο της θέλησης ανάμεσα στα φρύδια, να διαβεβαιώνετε έντονα την καλή συνήθεια που θέλετε να εδραιώσετε. 

Και όταν θέλετε να καταστρέψετε κακές συνήθειες, να αυτοσυγκεντρώνεστε σ’ αυτό το κέντρο και να διαβεβαιώνετε έντονα ότι όλα τα αυλάκια των κακών συνηθειών διαγράφονται. 

Θα σας πω μια αληθινή ιστορία σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτής της τεχνικής. 

Στην Ινδία, ένας οξύθυμος άνθρωπος ήρθε να με δει. Είχε αποκτήσει ειδικότητα στο να χαστουκίζει τους εργοδότες του όταν έχανε την ψυχραιμία του, οπότε έχανε επίσης και τη μία δουλειά μετά την άλλη. Έβγαινε τόσο πολύ εκτός εαυτού που έριχνε ό,τι έβρισκε μπροστά του σε όποιον τον ενοχλούσε. 

Ζήτησε τη βοήθειά μου. Του είπα: «Την επόμενη φορά που θα θυμώσεις, μέτρα μέχρι το εκατό πριν κάνεις οτιδήποτε». Το δοκίμασε, αλλά ήρθε και μου είπε : «Θυμώνω πιο πολύ όταν το κάνω αυτό. Καθώς μετράω, εξοργίζομαι περισσότερο που πρέπει να περιμένω τόσο πολύ». Φαινόταν να μην έχει ελπίδα να βελτιωθεί. 

Τότε του είπα να εξασκηθεί στην Κρίγια Γιόγκα, με την εξής επιπλέον οδηγία : «Μετά την εξάσκηση στην Κρίγια, να σκέφτεσαι ότι το θεϊκό Φως μπαίνει μέσα στον εγκέφαλό σου, καταπραΰνοντάς τον, ηρεμώντας τα νεύρα σου, ηρεμώντας τα συναισθήματά σου, εξαφανίζοντας όλο τον θυμό. 

Και μια μέρα τα ξεσπάσματά σου της οργής θα εξαφανιστούν». Σχετικά σύντομα, ήρθε πάλι, κι αυτή τη φορά μου είπε: «Είμαι ελεύθερος από τη συνήθεια του θυμού. Είμαι τόσο ευγνώμων!». 

Αποφάσισα να τον δοκιμάσω. Κανόνισα να καυγαδίσουν μαζί του μερικά αγόρια. Κρύφτηκα στο πάρκο κοντά στον δρόμο απ’ όπου συνήθιζε να περνά τακτικά ώστε να μπορώ να τον παρακολουθήσω. Τα αγόρια προσπάθησαν επανειλημμένα να τον τσιγκλήσουν για να τσακωθεί μαζί τους, αλλά αυτός δεν ανταποκρίθηκε. Έμεινε ήρεμος. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα 

Ακούστε τον καθοδηγούμενο διαλογισμό για τη θεραπεία του θυμού στην ιστοσελίδα μας, μενού (κουμπί) ΒΙΝΤΕΟ http://www.yoganandagreece.com




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ 

Αν πετάξεις την μεταμφίεσή σου τι απομένει ;

Σ’ένα μακρινό χωριό, κάπου στην Ανατολή, ζούσε ο πιο σπουδαίος ιερωμένος εκείνων των καιρών. Ένας άνθρωπος με μεγάλο κύρος και επιρροή, που παρέμενε απλός και διέθετε απίστευτη σοφία και σπάνια ευαισθησία.

Μια μέρα φτάνει γι αυτόν, στο μοναστήρι όπου ζούσε, μια πρόσκληση να πάει να δειπνήσει στο σπίτι του πλουσιότερου ανθρώπου της περιοχής. Ο μοναχός, που δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ από το κελί του, αποφασίζει ότι δεν μπορεί να φερθεί αγενώς και αποδέχεται την πρόσκληση.

Την ημέρα που είχε οριστεί για το δείπνο, παρ’ όλη την καταιγίδα που πλησίαζε, αποφασίζει να πάει με την αμαξά του στο μέγαρο του πλουσίου.

Πεντακόσια μέτρα πριν φτάσει, ένας κεραυνός τρομάζει το άλογο του και η αστραπή το κάνει να σηκωθεί στα πίσω πόδια, ρίχνοντας την άμαξα σ’ ένα χαντάκι μαζί με τον ιερωμένο.

Ο άνθρωπος σηκώνεται όπως μπορεί και προσπαθεί να ηρεμήσει το ζώο, χαϊδεύοντας του το λαιμό και μιλώντας του απαλά στο αφτί. Μετά, κοιτάζεται. Έχει λερωθεί απ’την κορφή ως τα νύχια. Λάσπη, βούρκος και σάπια φύλλα έχουν κολλήσει στα ρούχα και τα χέρια του και βρομάει ολόκληρος.

Καθώς βρίσκεται πολύ πιο κοντά στον προορισμό του από το μοναστήρι του, αποφασίζει να πάει εκεί και να ζητήσει να του δώσουν κάτι ν’ αλλάξει.

Χτυπάει την πόρτα του μεγάρου, ανοίγει ένας κομψός υπηρέτης και, μόλις τον βλέπει σ’ αυτό το χάλι, του βάζει τις φωνές:

«Τι κάνεις εδώ, άθλιε ζητιάνε; Πώς τολμάς να χτυπάς αυτήν την πόρτα;»

«Ήρθα… για το δείπνο» απαντάει ο ιερωμένος.

«Ντροπή σου!» του λέει ο υπηρέτης. «Αποφάγια θα έχει αύριο το πρωί - αν μείνει τίποτα, που αμφιβάλλω -, και μπορείς να τα ζητήσεις από την πόρτα υπηρεσίας. Κατάλαβες;»

«Εσείς δεν με καταλάβατε…» προσπαθεί να εξηγήσει ο επισκέπτης. «Εγώ, δεν έχω έρθει για τα αποφάγια…»

«Ααα!» αστειεύεται τώρα ο υπηρέτης. «Φαντάζομαι ότι θα θέλεις να καθίσεις στο τραπέζι των επισήμων;»

«Να… ξέρετε…»

Δεν προλαβαίνει να τελειώσει τη φράση του.
Εμφανίζεται ο αφέντης του σπιτιού και ρωτάει τον υπηρέτη του τι συμβαίνει.

«Τίποτα σοβαρό, κύριε. Απλώς, αυτός ο ζητιάνος θέλει να του δώσουμε τα αποφάγια πριν σερβίρουμε το φαγητό… Του είπα να φύγει, αλλά επιμένει στο αίτημα του.»

«Να φύγει αμέσως… Κοίτα πώς έκανε την είσοδο… Φρίκη… Αμέσως τώρα! Κάλεσε τη φρουρά και, αν δεν φύγει, λύστε τα σκυλιά!»

Με σπρωξιές και κλοτσιές, πετάνε τον καημένο τον ιερωμένο στο δρόμο, απειλώντας τον με καμιά δεκαριά σκυλιά που γαβγίζουν δείχνοντας τα κοφτερά τους δόντια.

Όπως όπως, ο άνθρωπος ανεβαίνει στο κάρο και γυρίζει στο μοναστήρι.

Στο χώρο του πια, αφού πλένεται και λούζεται, πηγαίνει στην ντουλάπα του και βγάζει έναν πολυτελή μανδύα με χρυσά και ασημένια στολίδια, που του είχε χαρίσει ακριβώς πριν από ένα χρόνο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού από το οποίο μόλις τον είχαν διώξει.

Έτσι ντυμένος, ανεβαίνει ξανά στο κάρο, κι αυτή τη φορά φτάνει χωρίς απρόοπτα στον προορισμό του.

Ξαναχτυπάει την πόρτα, και του ανοίγει ο ίδιος υπηρέτης.
Αυτή τη φορά, τον περνάει μέσα με μια βαθιά υπόκλιση.
Πλησιάζει και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τον χαιρετάει με κλίση του κεφαλιού.

«Εξοχότατε» του λέει, «μόλις σκεφτόμουν ότι δεν θα ερχόσαστε τελικά… Μπορούμε να περάσουμε; Οι άλλοι μας περιμένουν…»

«Φυσικά» λέει ο νεοφερμένος.

Στη θέα του σηκώνονται όλοι όρθιοι και δεν ξανακάθονται ώσπου ο άντρας με τον επιβλητικό μανδύα καταλάβει τη θέση εκ δεξιών του οικοδεσπότη.

Σερβίρουν το πρώτο πιάτο. Είναι ένα βραστό σε ζωμό, που φαίνεται πολύ νόστιμο με την πρώτη ματιά.

Ξαφνικά, γίνεται μια παύση κι όλα τα βλέμματα πέφτουν στον ιερωμένο ο οποίος, αντί να πει μια προσευχή ή ν αρχίσει να τρώει, όπως περιμένουν όλοι, απλώνει το χέρι κάτω από το τραπέζι και, κρατώντας την άκρη του πολυτελούς μανδύα του, αρχίζει να τον βουτάει στον ζωμό.

Ενώ όλοι τον κοιτάνε σιωπηλοί κι ανήσυχοι, ο ιερωμένος μιλάει στον μανδύα του και του λέει :
«Δοκίμασε το φαγητό, καλό μου… Κοίτα τι ωραίο βραστό… Κοίτα αυτήν την πατατούλα… Και το κρεατάκι… Φάε, αγάπη μου…»

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αφού κοιτάζει ένα γύρω μην ξέροντας πώς να αντιδράσει στη συμπεριφορά του καλεσμένου του, παίρνει το θάρρος να ρωτήσει :
«Συμβαίνει κάτι, εξοχότατε;»

«Αν συμβαίνει;…» λέει ο ιερωμένος. «Όχι. Τίποτα δε συμβαίνει. Αυτό το φαγητό, όμως, δεν ήταν για μένα. Είναι ολοφάνερο ότι καλεσμένος ήταν ο μανδύας μου… Όταν ήρθα χωρίς αυτόν πριν από λίγο, με έδιωξαν με τις κλοτσιές.»

Απ’ αυτήν την ιστορία έμαθα να σκέφτομαι τον Χόρχε Μπουκάι που κρύβεται πίσω από τις μεταμφιέσεις. Κι εσύ; Εσύ ξέρεις πώς είσαι αν πετάξεις τις δικές σου;

Απόσπασμα από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι «Ο Δρόμος της Πνευματικότητας» Εκδόσεις OPERA




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ