Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Άλλαξε την ενέργεια της ζωής σου. Μπορείς....!!!!!

Μυστικά που δεν θα φανταζόσασταν ποτέ ότι μπορούν να αλλάξουν την ενέργεια της καθημερινότητάς σας.

Ήρθε η ώρα να γεμίσουμε εμάς και το σπίτι μας με φρέσκια αναζωογονητική ενέργεια. Το πρώτο και πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία είναι να κατανοήσουμε ότι όπως εμείς κάνουμε αποτοξίνωση στο σώμα μας ώστε να μπορούμε να αφομοιώσουμε τα ευεργετικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός μας, έτσι και το σπίτι μας πριν δεχτεί τις νέες ποιότητες, πρέπει να έχει καθαριστεί πραγματικά καλά σε φυσικό κι ενεργειακό επίπεδο.

Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι ένα βρώμικο σπίτι είναι αδύνατον να έλξει και να συντηρήσει την θετική ενέργεια.

Κι ας πάμε να δούμε μερικούς τρόπους αναζωογόνησης :

1. Ενέργεια από τα λουλούδια :
Μαζέψτε μερικά άνθη που αγαπάτε από την εξοχή, αν όμως η εξόρμηση στην εξοχή δεν είναι εφικτό για εσάς, απλά αγοράστε τα λουλούδια που αγαπάτε. Τοποθετήστε τα άνθη σε ένα σκεύος πυρέξ και γεμίστε το με νερό φίλτρου ή εμφιαλωμένο. Αφήστε το μπολ στο μπαλκόνι σας για ένα 24ώρο αλλά φροντίστε το φεγγάρι να είναι σε γέμιση. 

Το επόμενο πρωί ρίξτε αυτό το ενεργοποιημένο νερό σε βαποριζατέρ, προσθέτοντας τα εξής φυσικά αιθέρια έλαια : 

5 σταγόνες πορτοκάλι, 7 μανταρίνι, 6 δενδρολίβανο και ψεκάστε επιμελώς όλο σας το σπίτι. Θα ανεβάσει την ενέργεια του, θα το αναζωογονήσει και πραγματικά θα το νιώσετε φρέσκο σαν ένα κάμπο με βότανα κι εσπεριδοειδή δέντρα. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε όποτε όσο συχνά θέλετε.

2. Ενέργεια από τα ορυκτά :
Σε ένα ποτήρι νερό φίλτρου ή εμφιαλωμένο, από το βράδυ, τοποθετείστε από ένα μικρό κομμάτι από τα εξής ορυκτά : διαμάντι hergimer, αυτοκρατορικό τοπάζι και γρανάδα. 

Το πρωί μόλις ξυπνήσετε πιείτε αυτό το νερό. Σίγουρα θα σας τονώσει (οπωσδήποτε τα ορυκτά να είναι ενεργειακά καθαρισμένα). Μετά από 15 λεπτά πάρτε μια κουταλιά από γύρη και μέλι και μετά από 20 λεπτά συνεχίστε με τον εξής δυναμωτικό χυμό : Βάλτε στο μπλέντερ 2 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι, 2-3 καρύδια, 2-3 αμύγδαλα, 1 μήλο, 1 κουταλάκι του γλυκού υποφαές, 1 κουταλάκι του γλυκού goji berry, μια φετούλα φρέσκο τζίντζερ, 1 καρότο και 1 πρέζα κανέλα. 

Αλέστε τα, στύψτε στη συνέχεια 2-3 γκρέιπφρουτ κι ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Αν δεν σας αρέσουν τα γκρέιπφρουτ, δοκιμάστε το χυμό αυτό με πορτοκάλια. Μετά από λίγο μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας και να αρχίσετε την ημέρα σας δυναμικά.

3. Ενεργειακό μπάνιο :
Γυρίζοντας σπίτι από τη δουλειά, ένα αναζωογονητικό μπάνιο θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε την ημέρα σας. Γεμίστε την μπανιέρα σας με νερό, ρίξτε ένα κουτί από γάλα καρύδας, ένα κουτάλι της σούπας μέλι, 3 κουταλιές της σούπας άλατα epsom και σε 10 ml λάδι τζοτζόμπας, προσθέστε τα εξής φυσικά αιθέρια έλαια : 6 σταγόνες πορτοκάλι, 6 βασιλικό ή μέντα, 2 γκρέιπφρουτ, 5 λεμόνι. 

Αν θέλετε να το κάνετε πρωί, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αιθέρια έλαια με τα εξής : 7 σταγόνες περγαμόντο χωρίς περγαμπτένιο , 5 βασιλικό, 6 δενδρολίβανο διότι τα εσπεριδοειδή αν βγείτε στον ήλιο δημιουργούν κηλίδες στο δέρμα.

4. Ενέργεια από τα βότανα :
Αν δεν έχετε χρόνο για να μπείτε στη μπανιέρα, φροντίστε να έχετε στο ψυγείο βρασμένα βότανα όπως δενδρολίβανο, πορτοκαλόφλουδες, θυμάρι. Αραιώστε με λίγο ζεστό νερό και ρίξτε επάνω σας στο τέλος του ντουζ. Απλά ταμπονάρετε το σώμα σας κι αφήστε τα βότανα να δράσουν. 

Για να συντηρήσετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι μπορείτε στον αρωματο-λύχνο σας να καίτε αιθέρια έλαια που έχουν αυτή τη δράση. Όπως έχετε καταλάβει, αυτή την ποιότητα την κατέχουν πολύ καλά τα εσπεριδοειδή.

Σας δίνω μερικούς συνδυασμούς για να πειραματιστείτε πιο σας ταιριάζει καλλίτερα. Λεμόνι με μέντα ή νερολί, πορτοκάλι με κανέλα ή δενδρολίβανο, βασιλικός με περγαμόντο, λεμονόχορτο με γιασεμί, φασκόμηλο με λεμόνι ή δενδρολίβανο. γεράνι με οποιοδήποτε αιθέριο θέλουμε να το συνδυάσουμε.

5. Προστασία από την αρνητική ενέργεια :
Ο χώρος μας είναι ένα κομμάτι της ζωή μας. Αναγνωρίζω ότι η καθημερινότητα όλων μας έχει ιδιαιτερότητες, αλλά εμείς είμαστε που φτιάχνουμε τη ζωή μας εν τέλει με τις επιλογές μας. Το σημαντικό είναι να μην παραδοθούμε στην αρνητική ενέργεια. Να συνεχίσουμε να δρούμε συνειδητά και να βρίσκουμε τρόπους έστω και απλούς ώστε να φέρνουμε το φως στην κάθε μέρα μας.




Ολιστική Ενεργειακή Θεραπεύτρια Shakila Ιωάννα Μπράτη

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Τα Χριστούγεννα κουβαλούν το χρέος μιας συγγνώμης κι ενός ευχαριστώ....!!!!!!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Τα σπίτια στολίζονται, οι κουζίνες αρχίζουν να μοσχομυρίζουν, τα πρόσωπα όλων χαλαρώνουν σιγά σιγά από την πίεση μια απαιτητικής καθημερινότητας. Τα Χριστούγεννα έχουν σίγουρα τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά μέσα στη μουντάδα του χειμώνα.

Και εκείνη τη στιγμή είναι που πατάς το κουμπί της παύσης… Συνειδητοποιείς ότι το πνεύμα των ημερών δεν είναι μόνο λαμπερά δέντρα με πολύχρωμα λαμπάκια ούτε εορταστικά ρεβεγιόν με περιποιημένες ομορφιές.

Τα Χριστούγεννα κουβαλούν μέσα τους και ένα χρέος αποκλειστικά ανθρώπινο. Το χρέος μιας συγγνώμης κι ενός ευχαριστώ προς εκείνους που το αξίζουν. Ένα χρέος που δεν πυροδοτείται από καμιά υποχρέωση, αλλά από αυτό το αίσθημα δικαιοσύνης μέσα μας, που όσο τυφλή κι αν είναι, δεν παύει να είναι υπαρκτή.

Βλέπεις, κανείς δεν είναι τέλειος. Και μέσα σ’ αυτήν την ατελή φύση μας που παλεύει να σταθεί όρθια κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχουμε σίγουρα αδικήσει ανθρώπους. Κι όχι απαραίτητα με την έννοια της εξαπάτησης. Αλλά μ’ αυτήν την επιφανειακά ανώδυνη συμπεριφορά που έχει πληγώσει με διάφορους τρόπους. 

Με σκληρά λόγια που ξεπήδησαν από τα χείλη εν βρασμώ, με την αδιαφορία στα συναισθήματα και στις ανάγκες των άλλων, με πράξεις που σκοτείνιασαν το βλέμμα και κλείδωσαν την καρδιά τους.

Αν χρωστάς μια συγγνώμη, ήρθε ο καιρός που πρέπει να την πεις. Δεν έχει θέση ο εγωισμός στον σεβασμό της ανθρώπινης ψυχής.

Κι αν κάπου χρωστάς ένα ευχαριστώ. μην το στερήσεις από τον άλλον. Ένα ευχαριστώ για το χέρι που σου απλώθηκε στη δύσκολη στιγμή, για το χαμόγελο που αλάφρυνε την πίκρα σου, για τα αισθήματα που ανέκαθεν τα είχες δεδομένα. Να ξέρεις πως το ευχαριστώ είναι μια λέξη που ενώνει τα χείλη των ανθρώπων γιατί χαρίζει το ίδιο χαμόγελο. Κάθε ευχαριστώ και δυο χαμόγελα…

Ναι, αν κάπου χρωστάς μια συγγνώμη κι ένα ευχαριστώ, ήρθε ο καιρός για να ξεχρεώσεις την οφειλή σου. Δυο λέξεις μόνο και λίγες συλλαβές κουβαλούν το πιο λαμπερό χριστουγεννιάτικο φως. Αυτό που ξεκινάει από μέσα μας και μεταλαμπαδεύεται στους άλλους χείλη με χείλη, χαμόγελο, με χαμόγελο, σεβασμό με σεβασμό.

Μια συγγνώμη κι ένα ευχαριστώ στον σύντροφο που δε σεβάστηκες τις στιγμές του. Στο παιδί σου για τη δύσκολη σου μέρα που του φόρτωσες, στον συνάδελφο γιατί αμφισβήτησες τις ικανότητές του. Στον γέροντα που του μίλησες με απαξίωση και στον ταλαιπωρημένο άνεργο που στα δικά σου μάτια φάνηκε αποτυχημένος.

Αν θέλεις πραγματικά να νιώσεις το βαθύ νόημα των Χριστουγέννων και να ξεφύγεις από την τυπολογία των καθιερωμένων ευχών, των επίπλαστων χαμόγελων και της επιφανειακής ευτυχίας, χάρισε δυο λέξεις εκεί που νομίζεις ότι τις οφείλεις.

Κάποια χρέη θέλουν καρδιά και ευγένεια για να τα ξεπληρώσεις. Κι αυτά τα δυο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας. Μπορεί να είναι ξεχασμένο, μπορεί να είναι παραμελημένο, αλλά κανένας δε γεννήθηκε άδικος και αγενής.

Μια συγγνώμη κι ένα ευχαριστώ ίσως και να φέρουν τα Χριστούγεννα μέσα στην καρδιά σου… μήπως αυτό δε λαχταράς να νιώσεις κάθε χρόνο;




Γεωργίας Ανδριώτου.