Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

OSHO: Περισσή Ενέργεια...!!!!

ΠΩΣ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; 

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, 

ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 

ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ. 

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗ ΦΥΣΙΚΟ. 

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ. 

ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΦΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.... 
Patanjali Greek

Τι σημαίνει να είσαι ο απόλυτος καθρέφτης : Η ενσυναίσθηση Heyoka...!!!!

Με την ενσυναίσθηση ένα άτομο έχει την ικανότητα να καταλαβαίνει την συναισθηματική κατάσταση κάποιου άλλου ατόμου. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ενσυναίσθησης και πολλά επίπεδα χαρισμάτων και ικανοτήτων. Είναι άλλο να είσαι άτομο με ενσυναίσθηση και άλλο να είσαι Heyoka. 

Για την ενσυναίσθηση Heyoka υπάρχουν λίγες πληροφορίες κι όμως είναι ο πιο ισχυρός τύπος ενσυναίσθησης. Ο Heyoka ή «Ιερός Γελωτοποιός» είναι ένας όρος από τους Ιθαγενείς της Αμερικής και μεταφράζεται στο περίπου «Ανόητος ή Κλόουν». 

Αυτή η μετάφραση δεν είναι δίκαια για το αληθινό νόημα του όρου. Για να το κατανοήσουμε καλύτερα μπορούμε να πούμε, αυτός που πράττει με διαφορετικό τρόπο, αντίθετα από το φυσιολογικό. 
Το πνεύμα Heyoka είναι ο Μεγάλος Καθρέφτης. Όταν συνδέεστε με έναν Heyoka, αυτό που βλέπετε μέσα του θα σας δείξει τι χρειάζεται να κάνετε για να εξελιχθείτε πνευματικά. Ο καθρέφτης Heyoka είναι ένα συναίσθημα, γιατί η συναισθηματική σας αντίδραση είναι η καθοδήγηση σας που αντανακλάται πίσω σε εσάς. 

Για παράδειγμα, αφού βρεθείτε με έναν μπορεί να νιώσετε θυμωμένοι, να αισθάνεστε ότι είναι αλαζονικοί, κι όμως ο καθρέφτης Heyoka θα σας δείξει ότι πρέπει να είστε ταπεινοί. Ή ίσως νιώσετε μεγάλη αγάπη, ξανά ο Καθρέφτης θα σας δείξει το μονοπάτι για την αγάπη προς τον εαυτό σας. 

Σύμφωνα με το the spirit science, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά ενός Heyoka, ορίζονται από την ενέργεια που κουβαλάτε. Από το πώς αλληλεπιδράτε με την πραγματικότητα, πως επεξεργάζεστε τα συναισθήματα. 

Κάποια από τα χαρακτηριστικά των Heyoka: είναι δυσλεκτικοί, έχουν γεννηθεί ανάποδα, κάνουν συγκεκριμένα πράγματα ανάποδα ή φαίνονται μικρότεροι από όσο είναι. 

Είναι κάτι που δεν μπορείτε να ισχυριστείτε ότι είστε. Ένας Heyoka αναγνωρίζει έναν άλλον Heyoka όταν νιώθουν αυτή την ενέργεια. Είναι μια βαθιά κατανόηση του πως οι ευαισθησίες και τα συναισθήματα μας αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. 

Στις τελετές των Ιθαγενών της Αμερικής, ο Heyoka ήταν αυτός που διατάραζε διάφορες διαδικασίες ώστε οι άνθρωποι να δουν τα πράγματα διαφορετικά ή για να αλλάξει την ενέργεια της κατάστασης. 

Στη σύγχρονη εποχή οι Heyoka, όταν δουλεύουν με ανθρώπους, θα πουν ή θα κάνουν κάτι για να μετατοπίσουν την ενέργεια, κάτι που δημιουργεί αλλαγές, θεραπεύει και εξισορροπεί την ενέργεια. 

Το χάρισμα των Heyoka είναι να φέρνουν τους ανθρώπους σε ισορροπία και να τους ξεκολλούν από την θέση τους δείχνοντας τους τον αντίθετο τρόπο. Οι Heyoka μεταφέρουν το φάρμακο του χάους και αυτό το φάρμακο έχει την δύναμη να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων. 

Αυτή η ενέργεια είναι σταθερή, επερχόμενη και δυνατή. Διαταράσσει με αγάπη. Με την ελπίδα να βιώσουμε την ανάπτυξη. Είναι το φάρμακο που μας δείχνει πως το σκότος παραμένει αόρατο και πως είναι δύσκολο να κοιτάξει κανείς στον καθρέφτη της αλήθειας. Είναι δύσκολο να είστε ταπεινοί σε έναν εγωιστικό κόσμο. 

Οπότε, αν συναντούσατε έναν Heyoka, θα είχατε το κουράγιο να βιώσετε το αφανές και να δείτε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είναι; 




Συντονίστε και αυξήστε την συχνότητα της ενέργειάς σας – 5 τρόποι για ένα φωτεινότερο ενεργειακό πεδίο...!!!!


Ο καθένας από μάς έχει μια μοναδική συχνότητα, είτε έχουμε συνείδηση αυτού είτε όχι, η συχνότητα αυτή είναι το συμπαντικό ενεργειακό αποτύπωμά μας. 

Η ενέργεια είναι παντού γύρω από το Σύμπαν. Αυτή η συμπαντική ενέργεια είναι γύρω μας παντού και μας συνδέει με τον καθένα, με κάθε ζωντανό ον. 

Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με ενέργεια και συχνότητα. Βασικά, είμαστε κομμάτι της ίδιας θεϊκής ακτινοβολίας που δημιούργησε το άπειρο Σύμπαν. 

Αυτή η επίγνωση, όταν ερχόμαστε σε επαφή με αυτό το αίσθημα, γινόμαστε κομμάτι μιας αστείρευτης θειότητας. 

Στη πράξη της αγάπης βρίσκουμε την πραγματική μας ουσία. Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση αγάπης η ενέργειά μας δονείται σε μια πολύ μεγαλύτερη συχνότητα. 

Οι θετικές σκέψεις, τα συναισθήματα κατανόησης και προσφοράς και τρυφερότητας. Συγχρόνως με μια πειθαρχεία σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να μας οδηγήσουν να υποστηρίξουμε ένα φωτεινότερο ενεργειακό πεδίο. 

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή θέλουμε να μειώσουμε την συχνότητα μας, μπορούμε να το καταφέρουμε με το να ζούμε σε καθεστώς φόβου, αρνητικότητας, διαχωρισμού ή γεμίζοντας τα σώματά μας με ανθυγιεινά υποκατάστατα όπως το πρόχειρο φαγητό, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 

Αυτά θα προκαλέσουν χαμηλή δόνηση, θα μπλοκάρουν την ενέργειά και την συχνότητά μας, κάτι που θα μας κάνει να γινόμαστε θολοί και σκοτεινοί. 

Η συχνότητά μας και η ενέργειά μας είναι μαγνήτες που ελκύουν συναισθήματα στον κόσμο που ταιριάζουν με το ενεργειακό μας πεδίο. 

Είμαστε οι δημιουργοί της δικής μας ενέργειας, το πώς φερόμαστε στον εαυτό μας τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, μας καθιστά υπεύθυνους για την ενέργειά μας και τις εμπειρίες μας.

Η ζωή δεν συμβαίνει απλά σε εμάς. Είναι η εξωτερική μας εμπειρία που αντανακλά την εσωτερική μας κατάσταση. 

Συντονίστε και αυξήστε την συχνότητα της ενέργειάς σας: 

1. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας 
Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να ανεβάσετε την συχνότητά σας. Κάνοντας αυτό, πηγαίνουμε κατευθείαν μέσα στο σώμα μας, ηρεμούμε εσωτερικά και έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την ενεργειακή παρουσία. 

2. Κόψτε ταχύτητα και απολαύστε τα μικρά πράγματα στη ζωή 
Κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας εργασίες που ποτέ δεν τελειώνουν. Νιώθω ότι είναι πολύ σημαντικό να κόβουμε ταχύτητα. Χτίζει την υπομονή, επιτρέπει στην ενέργειά μας να κάθεται παρά να κινείται γρήγορα και να φεύγει από μέσα μας. 

3. Νιώστε συνειδητά τα αισθήματά σας 
Μερικές φορές μπορούμε να καταχωνιάσουμε κάπου τα αισθήματά μας, αν είναι αρνητικά ή όχι πολύ πνευματικά. Πιστεύω ότι η πνευματική πρακτική είναι πώς πρέπει να νιώθουμε όλα τα αισθήματά μας. 

Όσο πιο γρήγορα νιώθετε και επεξεργάζεστε τα αισθήματά σας, τόσο γρηγορότερα μπορείτε να τα απελευθερώσετε. Το να είμαστε ανθρώπινοι και το να ψάχνουμε όλα μας τα αισθήματα είναι ένα βήμα για το δρόμο προς τη θειότητα. 

4. Χρησιμοποιήστε ένα μάντρα (προσευχή) 
Πιστεύω ότι τα μάντρα βοηθάνε πολύ στο να κρατάνε το μυαλό μας μακριά από κάθε εδραιωμένη πεποίθηση. Μας βοηθάνε να επιστρέφουμε στο αληθινό Είναι μας. Τα μάντρα κουβαλάνε μια δονητική συχνότητα που εξαπλώνεται μέσα στο σώμα. 

5. Νιώστε και αναπτύξτε μέσα σας κατανόηση και τρυφερότητα 
Το συμπαντικό αποτύπωμά μας, η συχνότητα της ενέργειάς μας θα επηρεάσει το περιβάλλον, είτε το θέλουμε είτε όχι, τη φύση, τον κόσμο. 

Αυτή η επιρροή όμως μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Μπορεί είτε να ανεβάσει τους άλλους, να τους ζεστάνει… είτε να τους στεγνώσει, να τους αποστραγγίξει. 

Αρχίζουμε λοιπόν να παρατηρούμε σιγά σιγά αυτές τις ενεργειακές συνδέσεις που θα δημιουργούμε με τους άλλους. Θ’ αρχίσουμε να γινόμαστε περισσότερο υπεύθυνοι σχετικά με την ενέργεια που εκπέμπουμε προς τα έξω. 




Οι 10 μη εντολές του Osho...!!!!

Αν θες πραγματικά να απελευθερωθείς από κάθε είδους σκλαβιά τότε πρέπει να θυμάσαι τις 10 μη εντολές του Osho: 

1. Ελευθερία 
Η έκσταση είναι Ελευθερία. Δεν μπορείς να ελέγξεις τον εκστατικό άνθρωπο. Μπορείς μόνο να ελέγξεις τον δυστυχισμένο άνθρωπο. Ο εκστατικός άνθρωπος δεν μπορεί να υποβιβαστεί σε σκλάβο. Δεν μπορείς να τον καταστρέψεις τόσο εύκολα. Δεν μπορείς να τον πείσεις να ζήσει σε καμιά φυλακή.

2. Η Μοναδικότητα της Ατομικότητας 
Αν δεν πετάξεις την προσωπικότητα σου δεν θα μπορέσεις να βρεις την ατομικότητα σου. Η ατομικότητα δίνεται από τη Ύπαρξη. Η προσωπικότητα επιβάλλεται από την κοινωνία. 

Η ατομικότητα έχει ποιότητα λιονταριού και το λιοντάρι πηγαίνει μόνο του! 

3. Αγάπη 
Η αγάπη είναι το μόνο θαύμα που υπάρχει. 

Η αγάπη είναι η σκάλα που οδηγεί από το γη στον ουρανό. 

Αν μάθεις καλά την αγάπη, τότε έχεις μάθει τα πάντα. 

Αν χάσεις την αγάπη, τότε έχεις χάσει όλη σου τη ζωή. 

4. Διαλογισμός 
Ο Διαλογισμός είναι σαν το φάρμακο. Η χρήση του είναι προσωρινή. Όταν μάθεις την ποιότητα του τότε δεν χρειάζεται να κάνεις κανένα συγκεκριμένο διαλογισμό. Τότε ο διαλογισμός απλώνεται σε όλη τη Ζωή σου! 
5. Σοβαρότητα 
Η σοβαρότητα είναι ένα είδος ασθένειας, ο καρκίνος της ψυχής. 

Είναι απολύτως καταστροφική, οδηγεί στην αυτοκτονία. οδηγεί στην θλίψη. Δεν μπορείς να είσαι σοβαρός χωρίς να είσαι θλιμμένος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και θα είσαι σοβαρός μόνο αν έχεις χάσει επαφή με την ζωή και την ύπαρξη. Μόνο οι άρρωστοι άνθρωποι είναι σοβαροί. 

Oι υγιείς και οι ολοκληρωμένοι άνθρωποι ποτέ δεν είναι σοβαροί, δεν μπορούν να είναι... 

6. Παιχνιδιάρικη διάθεση 
Η Ζωή είναι Παιχνίδι. Όταν την αντικρίζεις με αθωότητα και παιχνιδιάρικη διάθεση όλο το βάρος της καρδιάς σου θα εξαφανιστεί! 

7. Δημιουργικότητα 
Η δημιουργικότητα είναι η ποιότητα που εσύ φέρνεις στην κάθε δραστηριότητα που κάνεις… Δεν έχει σημασία η συγκεκριμένη μορφή που παίρνει η δημιουργικότητα σου. Μπορεί να είναι ζωγραφική ή τραγούδι. Το να φυτεύεις ή να μαγειρεύεις ένα φαγητό. Το σημαντικό είναι να είσαι ανοικτός σε αυτό που θέλει να εκφραστεί μέσα από εσένα! 

8. Ευαισθησία 
Γεννήθηκες, ήρθες στον κόσμο με ζωή, με συνειδητότητα, με τρομερή ευαισθησία. Μην προσπαθείς να χτίσεις γύρω σου ένα τείχος γνώσης. 

Όποιο βίωμα κι αν σου έρθει άφησέ το να συμβεί και μετά άφησέ το να φύγει. Συνέχισε να καθαρίζεις το νου σου διαρκώς. 

Συνέχισε να πεθαίνεις ως προς το παρελθόν, ώστε να παραμένεις στο παρόν, στο εδώ και τώρα σαν νεογέννητο μωρό. 
9. Ευγνωμοσύνη 
Χρειάζεται να νιώθουμε Ευγνωμοσύνη και για τον πόνο και για τη χαρά. Και για τα δύο... 

Οτιδήποτε έρχεται είναι δοσμένο από το Θεό και πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος. Εμάς μπορεί να μας αρέσει, μπορεί να μην μας αρέσει, αυτό όμως χρειαζόμαστε για την ανάπτυξη μας. 

Από τη στιγμή που εδραιώνεται αυτή η ιδέα στην καρδιά μας τότε κάθε στιγμή αυτής της Ζωής είναι γεμάτη Ευγνωμοσύνη 

10. Αίσθηση μυστηρίου 
Συμπληρωματικές υπενθυμίσεις : 

-Ποτέ μην υπακούς την εντολή του καθενός, εκτός αν έρχεται από μέσα σου, επίσης. 

- Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από την ίδια τη Ζωή. 

- Η αλήθεια είναι μέσα σου, μην την αναζητάς αλλού. 

- Η αγάπη είναι η προσευχή. 

- Το να γίνεις «ένα τίποτα» , είναι η πόρτα για την αλήθεια. Το κενό το ίδιο είναι το μέσο, ο στόχος και η επίτευξη. 

- Η ζωή είναι εδώ και τώρα. 

- Ζήσε συνειδητά. 

- Μην κολυμπάς –να ρέεις. 

- Πέθαινε κάθε στιγμή, ώστε να μπορείς να είσαι νέος σε κάθε στιγμή. 

- Μην αναζητάς. Αυτό που είναι, είναι. 

Σταμάτα και παρατήρησε . 

Τα κείμενα που υπάρχουν κάτω από τους τίτλους των 10 μη εντολών είναι φράσεις του Osho επιλεγμένες από εμένα. 

Ελπίζω να μην μειώνουν αυτό που ήθελε να τονίσει ο Δάσκαλος… 




namaste 
despoina palamari 

Ελένη Αρβελέρ : «Το μόνο αντίδοτο στην κρίση είναι η παιδεία και ξεκινάει από το σπίτι»

1. Αν είχα να δώσω μια συμβουλή στους νέους, θα ήταν να έχουν ένα όνειρο και να το κυνηγήσουν με τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό. 

2. Στα παιδιά δεν μπορείς να πεις τίποτα άλλο απ’το να κάνουν αυτό που θέλουν, γιατί αν αρχίσουν και απεμπολούν τις επιθυμίες τους, το τι θέλουν να κάνουν από τα είκοσί τους χρόνια τους, θα γίνουν βλάκες και όλα τα -άκες που λένε στην Ελλάδα. 

4. Ευτυχώς που τα παιδιά βγαίνουν στους δρόμους και φωνάζουν, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν όρια. Οι νέοι όταν θέλουν να διαμαρτυρηθούν δεν πρέπει να φορούν κουκούλες. 

5. Μπροστά στα παιδιά πρέπει να είσαι παραδειγματικός. Γενικότερα, αν μπορείς να έχεις έναν σκοπό στη ζωή σου, είναι να είσαι παραδειγματικός. Φοβάμαι ότι αυτή τη στιγμή οι μόνοι ήρωες για τη νεολαία είναι οι τραγουδιστές, και ποδοσφαιριστές. 

6. Η αυτογνωσία είναι ακριβώς μια δυνατότητα να ξέρεις πού μπορείς να πας. Είναι αυτό ακριβώς που μου έλεγε η μάνα μου : “Παιδί μου, να ξέρεις τη θέση σου. Ούτε πιο πάνω ούτε πιο κάτω”. 

8. Κάθε γενιά είναι νέα και οι χαμένοι παράδεισοι είναι δικαίωμα μόνο των γέρων. 

9. Αν υποφέρει από κάτι η παιδεία μας σήμερα, είναι ότι οι μόνοι ήρωές μας είναι οι τηλεπαρουσιαστές. Η έννοια του ήρωα είναι προφανώς υποβαθμισμένη. Ο Βολταίρος είχε γράψει κάτι σπουδαίο : ''Δεν θεωρώ ήρωες τους πολεμιστές-καταστροφείς των πόλεων, αλλά αυτούς που έχουν πολεμήσει για τα δικαιώματα του ανθρώπου''. 

Επίσης, αν ξέραμε καλά την ιστορία, θα είχαμε διαγράψει πολλούς ''ήρωες'' και κατά συνέπεια θα αλλάζαμε πολλά ονόματα δρόμων και πλοίων που φέρουν τα ονόματά τους. Ήρωες είναι αυτοί που η ιστορία έχει καταγράψει ως ήρωες, άσχετα αν ήταν ηρωικοί ή όχι. 

10. Είναι λάθος ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Γνωρίζοντάς την, όμως, μπορείς να απαντήσεις στα παιδιά, και να τους δείξεις ότι το πέρασμα του χρόνου σημαίνει κάτι καινούργιο. 

11. Αθωότητα σημαίνει εμπιστοσύνη στον άλλο, όποιος και αν είναι αυτός, αλλά και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Η αθωότητα κλονίζεται από την κατάχρηση εμπιστοσύνης. Το παιδί σήμερα δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που ασκούν πάνω του εξουσία και αυτοί είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι ακόμα και οι ιερείς. Και αυτά τα σημάδια του κλονισμού μένουν ανεξίτηλα πάνω του, όπως ένα λάστιχο που το τραβάς και δεν επανέρχεται στην προηγούμενη κατάστασή του. 

12. Η διαβίωση των παιδιών με παρέες μηχανές, στο σπίτι μιας μονοπυρηνικής οικογένειας χωρίς γιαγιά και παππού δημιουργεί τα λεγόμενα key-children. Τα παιδιά, δηλαδή, που έχουν κρεμασμένα στο λαιμό ένα κλειδί, ώστε να μπορέσουν να βρουν αλλού τη νέα τους γιαγιά, όπως π.χ. στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή. 

13. Υπάρχουν τα νέα παιδιά, αυτά τα νέα παιδιά, ούτε ιστορία ξέρουν, ούτε θέλουν να ξέρουν, οπότε αυτοί θα αρχίσουν από την αρχή, γιατί αυτός ο τόπος πρέπει τώρα να αρχίσει από την αρχή. Και όπως υπάρχει μια γενιά ολόκληρη, που δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα για πολλούς λόγους, είτε επειδή είναι εναντίον των γονιών τους, είτε επειδή είναι υπέρ της τεχνολογίας, είτε επειδή δεν ξέρουν τίποτα και λένε ότι τα ξέρουν όλα, ε, αυτοί δεν μπορεί να πάνε χαμένοι. Στην καινούργια εποχή κάτι θα κάνουν. 




themamagers.gr 

Η σωτηρία της ψυχής, ένα μοναχικό ταξίδι...!!!!


Σήμερα ο άνθρωπος γυρνά συνέχεια γύρω απ’ το συμφέρον του. Ποιο συμφέρον του όμως; Ενδιαφέρεται για το υλικό του συμφέρον, αδιαφορώντας για το ουσιαστικό, εκείνο της ψυχής του. Αναλώνεται στα επίγεια, ξεχνώντας τα αιώνια.

Καταναλώνει το χρόνο του να αποκτήσει ύλη, ξεχνώντας την άυλη μορφή του. Στερείται νοήματος και αιώνιας προοπτικής, εγκλωβίζοντας τον εαυτό του στην πρόσκαιρη ζωή.

Ξέχασες συνάνθρωπε από που έρχεσαι, για ποιο λόγο ζεις και που πηγαίνεις. Σύγχυση στο μυαλό σου. Κλείσιμο στην καρδιά σου. Η ανησυχία που βασανίζει πολύ κόσμο, δίνει τη θέση της στην απελπισία. 

Έρμαιο κατάντησε ο άνθρωπος της ύλης, του εφήμερου, της εικόνας, της κοσμικότητας. Μαριονέτα ενός συστήματος που δεν τολμά να κόψει το σχοινί του, γιατί δεν τολμά να έρθει σε επαφή με τη δύναμη του.

Γεννάμε παιδιά κατά σάρκα, αλλά όχι κατά πνεύμα. Τους δίνουμε συνέχεια ύλη που τα εγκλωβίζει, μα όχι πνεύμα που τα ελευθερώνει. Τα παιδιά μας οδηγούνται σε έναν πανομοιότυπο και επιδερμικό τρόπο σκέψης και συμπεριφορών.

Κοινότυπες και νέες στερεοτυπικές αντιλήψεις μιας νέας εποχής που έχει κάνει παντιέρα της τη ρηχή και επιφανειακή σκέψη. Τα παιδιά μας και εμείς οι ίδιοι, πρωτίστως εμείς, γιατί από εμάς μαθαίνουν, παπαγαλίζουμε και πιπιλάμε διαρκώς καραμέλες που δε λιώνουν σαν ξύλινες.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας αλλά όχι της γνώσης. Επικοινωνούμε μέσα από ένα συνεχόμενο μπλα, μπλα, μπλα, χωρίς βιωματικά να υποστηρίζουμε σχεδόν τίποτα από όσα λέμε.

Για όλα έχουμε μία γνώμη, πόσοι όμως έχουν βαθύ, μεστό, σοφό λόγο και ακόμα περισσότερο σαρκωμένο βίωμα; 

Γνώμες κούφιες, παράλογες απόψεις και χαοτικός παπαγαλισμός σε μια εποχή που τρέμει την αυθεντικότητα, την γνησιότητα και την αλήθεια, όπως ο διάολος το λιβάνι. Κάθε άνθρωπος και μια γνώμη.

Μικρές αγέλες έγιναν οι άνθρωποι ψάχνοντας τους ομοϊδεάτες τους να συσπειρωθούν, να νιώσουν λίγη ασφάλεια σε αυτό που χωρίς συνείδηση πίστεψαν. Μόνο που στις αγέλες πολλές φορές κυριαρχεί και το αλληλοποδοπάτημα.

Σε ένα αγαπημένο παλιό σήριαλ, υπήρξε η εξής ατάκα: “Τώρα εσύ διάολε, ήρθες να τα βάλεις με το Θεό;”, “Αφού τέτοιο είναι το θράσος σου, σκέψου τότε ανάμεσα στους δύο, ποιος είναι Αυτός που θα κερδίσει…” Η σωτηρία της ψυχής είναι εντελώς μοναχικό ταξίδι, είναι πολύ μεγάλο πράγμα.




Ο δεκάλογος προς την ευτυχία...!!!!

Ξύπνησες; Έχεις βγει από το αρχικό σοκ που πέρασες, από τη δύσκολη κατάσταση που σου παρουσιάστηκε, ξεκινάς καινούργια αρχή στην ζωή σου, διάβασε για δύο λεπτά κάθε πρωί, τον δεκάλογο της Ευτυχίας και θα δεις κάτι θα αρχίζει να αλλάζει: Είναι δοκιμασμένος, και η καλύτερη συμβουλή είναι η δοκιμασμένη, START!! 

Ο Δεκάλογος προς την Ευτυχία 

Μην ασχολείσαι και πολύ με κανέναν, μόνο με σχέσεις στην ζωή σου, που έχουν γερές βάσεις, και έχουν δοκιμαστεί στην πάροδο του χρόνου. 

Μην αναλύεις τα πάντα. Άκρη δεν θα βγάλεις και θα μπερδευτείς περισσότερο. 

Να χαλάς χατήρια, να μαθαίνεις ανθρώπους, να λες και κάνα Όχι. Να μην λες σε όλα ναι, να λες όχι σε ότι σου φέρνει ψυχική αναστάτωση. 

Μην ασχολείσαι με ότι λέει ο κόσμος, καλός να είσαι, στο ένα κακό θα σε κατηγορήσουν, κάνε αυτό που αρμόζει στην δική σου συνείδηση. 

Μην πιέζεσαι, ότι σε πιέζει να φεύγεις. 

Μην παρακαλάς να ενταχθείς κάπου που δεν ανήκεις, αν ανήκες θα είχε γίνει από μόνο του. 

Πότε μην τα παίρνεις όλα στην πλάκα, κάθε πλάκα που σου κάνουν, κρύβει και δόση αλήθειας. 

Να σε αγαπάς, να σε φροντίζεις. 

Να βρίσκεις πάντα χρόνο για τον Εαυτό σου. 

Μην κυνηγάς ποτέ όσους έφυγαν, όσους σε βρίσκουν οπότε θέλουν κάτι από σένα. Η αξιοπρέπεια σου είναι το βασικό συστατικό που πρέπει να κρατήσεις ξεκινώντας μια νέα ζωή!! Χτυπάει το τηλέφωνο μετά από καιρό, κοιτάς τον αριθμό και είναι ένας από τους εξαφανισμένους, ναι μωρέ κάποιοι άνθρωποι σου, συγγενείς και μη, που λειτουργούν σαν guest star, στην σκηνή της ζωής σου. 

Μα θα μου πεις άνθρωποι σου και εξαφανισμένοι, δεν πάει, και όμως πάει, και πολύ παραπέρα, ώσπου να καταλάβεις τι θέλουν από σένα! 

Στην αρχή όλοι είναι ντυμένοι με ένα όμορφο κουστούμι, σου παρουσιάζονται τόσο στυλάτοι για να πάρουν κάτι από σένα, κουστουμαρισμένος χαρακτήρας λέγεται. 

Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση, δεν είναι κακό για σένα, το κουστουμάκι αυτό γρήγορα φθείρεται, σκίζεται, τίποτα δεν μένει όρθιο όταν το ράψιμο της ψυχής είναι με ψέμματα και υπουλία!! 

Οι σχέσεις με λάθος ανθρώπους 

Οι σχέσεις λοιπόν αυτές έχουν ένα γρήγορο πανομοιότυπο τέλος, είτε γιατί κατάλαβες, είτε γιατί πήραν ότι ήθελαν από εσένα και έφυγαν. 

Πληγώθηκες αλλά και γλίτωσες. Συνήθως αυτό γίνεται σε αρκετά γρήγορο διάστημα. 

Είναι και αυτοί όμως οι κομπάρσοι που χάνονται για λίγο, και όταν θέλουν κάτι ξαναγυρνάνε.. 

Και αυτό είναι το χειρότερο, το αρκετά γελοίο, εκεί λοιπόν να χαλάς χατήρια και να λες και κάνα όχι, εκεί θα δεις, θα μάθεις ανθρώπους, θα δεις χαρακτήρες να ξεσκεπάζονται, συμφέροντα να χτυπάνε στην σειρά σαν μουσικά όργανα, να χαλάς χατήρια, να γλυτώνεις τον εαυτό σου, από την εκμετάλλευση ως προς το πρόσωπό σου! 

Να χαλάς χατήρια σε οτιδήποτε σε αγχώνει, σε προβληματίζει, σε οτιδήποτε που δεν κάνεις με την καρδιά σου. 

Να χαλάς χατήρια, να μαθαίνεις ανθρώπους, να λες ΌΧΙ στην εκμετάλλευση, και να κρατάς τις ομορφιές της ψυχής σου παρά μονάχα εκεί που αξίζει. 

Να κάνεις αυτό που σε χαλαρώνει και μόνο. 

Όταν θες να κλάψεις, κλάψε! Λειτουργεί σαν φάρμακο για την πονεμένη σου ψυχή! 

Όταν θες να γελάσεις δυνατά, γέλα, το γέλιο χαρίζει υγεία, γέλα για να μην κλάψεις! 

Αν θες να θυμώσεις, θύμωσε! 

Μίλα όταν θες να σώσεις κάτι, σώπασε όταν έχει τελειώσει κάτι, σώπασε για να μην φωνάξεις! 

Όταν σου έρχονται δοκιμασίες της ζωής κοιμήσου, την επόμενη μέρα θα σκεφτείς πιο καθαρά! 

Ξέχνα για να μην πονάς!! 

Πονάς φριχτά πάρα μόνο για αυτόν που έχεις νιώσει όμορφα, Πονάς φριχτά όταν έχεις νιώσει ευτυχισμένος! 

Πονάς φριχτά όταν έχεις περάσει όμορφα με αυτόν τον άνθρωπο, όταν έχεις καλές αναμνήσεις, όταν ήσουν μαζί του ο Εαυτός σου. 

Όταν του έλεγες Όχι, και σου έλεγε Ναι, όταν δεν σου ζήτησε ποτέ τίποτα, του αρκούσε μόνο το χαμόγελο σου, η παρέα σου, έτσι απλά χωρίς αντάλλαγμα, πόσες όμορφες γίνονται οι ανθρώπινες σχέσεις όταν όλα λειτουργούν φυσικά, με αγάπη, με ευθύτητα, με καλοσύνη, να μην ζητάς, να μην σου ζητάνε, και να δίνεται μόνο ο ένας στον άλλον, γιατί το θέλετε! 

Για αυτό σου λέω να χαλάς χατήρια, να λες και κάνα όχι, για να σου έρθουν στην ζωή σου όμορφοι άνθρωποι, χαλαροί, ανεξάρτητοι, που επιβιώνουν με τις δικές τους δυνάμεις και αντί να σε εξαντλούν, σε γεμίζουν με ενέργεια, σε γεμίζουν με Ζωή! 

Γιατί η όμορφη ζωή εξαρτάται με το τι επιτρέπεις να είσαι, και ότι είσαι, με τέτοιους θα συναστρέφεσαι! 




Συγγραφή Άρθρου  Ειρήνη Πυλαρινού 
Η Ειρήνη Πυλαρινού είναι αρθρογράφος θεμάτων που αφορούν την ψυχική υγεία του ανθρώπου. 

Το «όχι» του άλλου δεν αφορά εμάς αλλά τον ίδιο. Μην το παίρνεις σαν απόρριψη...!!!!

Από την παιδική ηλικία μάς διδάσκουν να είμαστε τέλεια πλάσματα για να μην μας απορρίψουν και προσπαθούμε σκληρά να έχουμε την αποδοχή όλων. 

Αρχίζουμε να φοβόμαστε την απόρριψη και δεν τολμάμε να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε. 

Σταδιακά αντιμετωπίζουμε τους άλλους με δειλία, γιατί το «όχι» που μπορεί να βγει από τα χείλη τους γιγαντώνεται και γίνεται ένας δράκος που μας καταπίνει. Κρατάμε με αυτόν τον τρόπο απόσταση από τους ανθρώπους. Κρατάμε με αυτόν τον τρόπο απόσταση από τη ζωή

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το «όχι» του άλλου δεν αφορά εμάς αλλά τον ίδιο. Δεν είναι κάτι προσωπικό και είναι απόλυτα υγιές κάποιος να μπορεί να εκφράσει το «όχι» του. Εκφράζοντάς το μας κάνει ένα δώρο. 

Ουσιαστικά μας λέει ότι η ενέργειά του δεν μπορεί να κινηθεί μαζί με τη δική μας και μας γλυτώνει από καυγάδες και τσακωμούς που θα υπήρχαν στο μέλλον. Γιατί, όταν δυο ενέργειες δεν μπορούν να κινηθούν μαζί, τότε δημιουργούν δυσαρμονία στη ροή και αυτό φέρνει δυσκολίες στη σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων. 

Και εμείς από την άλλη χρειάζεται να μπορούμε να εκφράζουμε το «όχι» μας κάνοντας ένα αντίστοιχο "δώρο" στον άλλον αντί να τον ταλαιπωρούμε με χίλιες δυο ιδιοτροπίες και τερτίπια, τιμωρώντας τον κατά βάθος επειδή υπάρχει στη ζωή μας. 

Αν δυσκολευόμαστε να λέμε «όχι» είτε γιατί δεν θέλουμε να πληγώσουμε τον άλλον είτε γιατί θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί, τότε κάνουμε τη ζωή μας ένα μπερδεμένο κουβάρι με αποτέλεσμα να καταπιεζόμαστε και να δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε με ποιους ανθρώπους ταιριάζουμε και με ποιους όχι. 

Αν είμαστε αληθινοί με τον εαυτό μας, αν είμαστε αληθινοί στα «ναι» και στα «όχι» μας, τότε η ζωή μας δεν θα είναι ένα μπέρδεμα αλλά η ενέργειά μας θα ρέει αβίαστα και θα έχουμε χαρά. 

Όμως, αυτό που φοβάται την απόρριψη, αυτό που φοβάται να τολμήσει και κρατά απόσταση από τους ανθρώπους, κρατά απόσταση από τη ζωή, είναι το "εγώ". Το εγώ έχει παγιωμένο τρόπο συμπεριφοράς. 

Κινείται πάντα σε καθορισμένα μονοπάτια και μόνο σε γνωστούς δρόμους, ακόμα κι αν αυτοί του δίνουν πόνο και δυστυχία. Αν γίνουμε παρατηρητές του εγώ μας, θα δούμε ότι είναι πάντα πολύ προβλέψιμο. 

Αν αφήσουμε το "εγώ" και γίνουμε άνθρωποι δημιουργικοί, τότε θα είμαστε ρευστοί. Θα μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία σε όλες τις κατευθύνσεις, θα μας συναρπάζει το άγνωστο, το μη δεδομένο και το μη ασφαλές, γιατί θα έχουμε κατανοήσει πια ότι η ζωή δεν έχει καμιά ασφάλεια. 

Κανένα συμβόλαιο δεν μπορείς να υπογράψεις μαζί της και το μόνο δεδομένο που υπάρχει μέσα στη ροή της ζωής είναι η ίδια η αλλαγή. 

Osho: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος δεν έχει χαρακτήρα. Είναι ρευστός, κινείται διαρκώς σε διαφορετικές διαστάσεις. Ψάχνει και αναζητάει από κάθε διάσταση. Είναι πάντοτε παιδί με μάτια που κοιτάζουν πάντοτε με θαυμασμό και δέος. Πάντοτε κυνηγά πεταλούδες και μαζεύει βότσαλα. Ποτέ δεν νιώθει πως έχει φτάσει. Ποτέ! 

Ολόκληρη η ζωή του είναι γεμάτη αφίξεις και αναχωρήσεις, ποτέ όμως δεν φτάνει στο σημείο που να μπορεί να πει ότι έχει φτάσει. Εκείνοι που λένε ότι έχουν φτάσει είναι νεκροί και κουβαλούν γύρω τους τον τάφο τους». 




despoina palamari
από το βιβλίο  «το Φιλί της Πεταλούδας» 

Χειμερινό ηλιοστάσιο 2019 : Το βράδυ της Κυριακής θα είναι το μεγαλύτερο το χρόνου...!!!!

        Χειμερινό ηλιοστάσιο στο Stonehenge. 123RF.COM 

Από το βράδυ της Κυριακής η ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο, που σημαίνει ότι αρχίζει κι επισήμως ο χειμώνας. 

Το πρωί της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου, στις 06:19 ώρα Ελλάδας, ο Ήλιος θα βρεθεί στο χειμερινό ηλιοστάσιο και έτσι θα ξεκινήσει και τυπικά ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο. 

Το βράδυ του ηλιοστασίου και τα αμέσως επόμενα θα είναι και τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει το καλοκαίρι, με τη διάρκεια της μέρας να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. 

Όταν ο Ήλιος φτάνει στο φθινοπωρινό ισημερινό σημείο του το Σεπτέμβριο, υπάρχει περίπου ίση μέρα και νύχτα, αλλά στη συνέχεια σταδιακά αυξάνεται η νύχτα σε βάρος της μέρας. Όταν ο Ήλιος περάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, αρχίζει και πάλι να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά στον ουρανό, με αποτέλεσμα η ημέρα να κερδίζει ξανά το χαμένο «έδαφος», έως ότου στην εαρινή ισημερία το φως και το σκοτάδι έχουν πάλι σχεδόν ίση διάρκεια. 

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν «πέφτει» πάντα την ίδια ημερομηνία, αλλά κυμαίνεται μεταξύ της 20ης και της 23ης Δεκεμβρίου, με πιο πιθανές ημερομηνίες την 21η και την 22α. Την τελευταία φορά που το χειμερινό ηλιοστάσιο έπεσε στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903 και δεν θα ξανασυμβεί πριν το 2303. Οι ημερολογιακές αυτές διακυμάνσεις οφείλονται στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο. 

Το χειμερινό ηλιοστάσιο δεν συμβαίνει πια στις 25 Δεκεμβρίου, όπως στην εποχή του Χριστού, αλλά λίγο νωρίτερα, επειδή έχει αντικατασταθεί το παλαιότερο Ιουλιανό Ημερολόγιο, που είχε εισάγει ο Ιούλιος Καίσαρ από το 44 π.Χ. και το οποίο είχε θεσπίσει το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 25 Δεκεμβρίου, αλλά έχανε μία ημέρα κάθε 128 χρόνια. 

Το 1582, ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ' εισήγαγε ένα νέο ημερολόγιο, που πήρε το όνομά του (Γρηγοριανό) και το οποίο χάνει μόνο μία ημέρα στα 4.000 χρόνια. 

Ο Ήλιος λατρεύτηκε από τους αρχαίους σαν θεός και σχεδόν όλοι οι αρχαίοι λαοί καθιέρωσαν προς τιμήν του διάφορες γιορτές, από τους Σκανδιναβούς και Ιρανούς έως τους Μάγια και τους Ίνκας. 

Σχεδόν παντού, οι μεγαλύτερες γιορτές γίνονταν κατά την εποχή του χειμερινού ηλιοστασίου, που εθεωρείτο η γιορτή της γέννησης του Ήλιου, που σηματοδοτούσε και την έναρξη του νέου έτους. 

Προϊστορικά μνημεία όπως το Στόουνχετζ στη Βρετανία πιστεύεται ότι σχετίζονταν με την καταγραφή των κινήσεων του Ήλιου στον ουρανό. 

Κεντρική σημασία για τους Ρωμαίους είχε η γιορτή του «αήττητου Ηλίου» στις 25 Δεκεμβρίου, όταν εορταζόταν ότι ο Ήλιος άρχιζε και πάλι να ανεβαίνει στον ουρανό και έτσι να μεγαλώνουν οι ημέρες. 

Οι πρώτοι χριστιανοί στη Ρώμη, που κατέφευγαν κρυφά στις κατακόμβες τους, αποφάσισαν να γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού την ίδια ημερομηνία, στις 25 Δεκεμβρίου, όταν οι Ρωμαίοι ασχολούνταν με τις δικές τους γιορτές των Σατουρναλίων. 




Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ανακάλυψε τον πολύτιμο λίθο που κρύβεται μέσα σου...!!!!

Κάθε άνθρωπος: ένας πολύτιμος λίθος

Κάθε σώμα: μία γη που πρέπει να ανασκαφτεί

Κάθε ψυχή: ένα μοναδικό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης

Οι πολύτιμοι λίθοι είναι ορυκτά που παρουσιάζουν μια ιδιαίτερη ομορφιά. Για να αναδειχθεί, όμως, η ομορφιά τους, χρειάζεται η κατάλληλη επεξεργασία από έμπειρους ανθρώπους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ίδια τη ζωή. Όπως κάποιοι λένε ότι η ζωή μιμείται την τέχνη, στην προκειμένη περίπτωση θα λέγαμε ότι η ζωή μιμείται τη φύση. 

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από την πολλή αρχή. Από τη δημιουργία του κόσμου. Ο Θεός, λοιπόν, στόλισε τον κόσμο με ανθρώπους, που ο καθένας κρύβει μέσα του έναν πολύτιμο λίθο. 

Τον καθένα ξεχωριστά τον προίκισε με ιδιαίτερα χαρίσματα και κάποιο ταλέντο. Αυτά είναι τα δώρα του Θεού προς εμάς. Τα έκρυψε, όμως, καλά. Βαθιά, πολύ βαθιά. 

Σε ένα μέρος που δύσκολα ο νους του ανθρώπου θα πήγαινε. Στην ψυχή του κάθε ανθρώπου. Αρκεί μια βουτιά, στον βυθό της ψυχής σου, για να σημάνει την αρχή ενός ατέρμονου ταξιδιού γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές. 

Ετοιμάσου, λοιπόν, να κολυμπήσεις σε άγνωστα νερά, εκεί που κατοικεί ο φόβος και το μυστήριο. Θυμήσου να έχεις ως οδηγό τα μάτια της καρδιάς σου, κι αν χρειαστείς βοήθεια άναψε το φάρο σου. Προσοχή, όμως. 

Τον δικό σου φάρο, αυτόν και μόνο αυτόν. Μη δανειστείς ή μην αγοράσεις το φως κανενός. Γιατί το μόνο αληθινό φως, αυτό που θα σε συντροφεύει σε όλη σου τη ζωή, είναι αυτό που πηγάζει από μέσα σου. Μη φοβηθείς τους κινδύνους που ελλοχεύει η θάλασσα. 

Θα συναντήσεις σίγουρα αχινούς, μέδουσες, ίσως και δηλητηριώδη ψάρια, αλλά μην σταθείς σε αυτά. Τα θαύματα του ωκεανού σου είναι εκεί δίπλα και σε περιμένουν. 

Πάρε μια βαθιά αναπνοή και συνέχισε αυτό το όμορφο ταξίδι, το πότε γκρι και πότε ροζ, στον πυθμένα της ψυχής σου. Κάποια στιγμή θα συναντήσεις κοράλλια και αστερίες, όμορφα και πολύχρωμα ψαράκια. Εδώ στάσου. Μην τα προσπεράσεις. Είναι τα χαρίσματά σου που σου χαμογελούν. 

Αν τους χαμογελάσεις κι εσύ και δείξεις λίγη ακόμη υπομονή, τότε από τα έγκατα της γης θα αναδυθεί ο λίθος. Ο πολύτιμος λίθος που κρύβεται μέσα σου. Αυτό το ταλέντο που σε κάνει μοναδικό και σε διαχωρίζει από τους υπόλοιπους ανθρώπους. 

Τώρα δεν μένει κάτι άλλο παρά να επεξεργαστείς αυτόν τον λίθο για να αναδειχθεί η ομορφιά του. 

Διαφορετικά, θα μείνει για πάντα ένα πέτρωμα ανεπεξέργαστο, δίχως λάμψη και χάρη. Και όπως συμβαίνει με τους πραγματικούς λίθους, όπου η επεξεργασία τους γίνεται μόνο από έμπειρους ανθρώπους, έτσι κι εσύ φρόντισε να είσαι ντυμένος με δύναμη, υπομονή και γνώση πριν ξεκινήσεις αυτό το ταξίδι. 

Η ανακάλυψη και επεξεργασία του πολύτιμου λίθου που κρύβει ο καθένας μέσα του είναι και η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους φωτεινούς και μη φωτεινούς ανθρώπους. 

Οι πρώτοι, βρήκαν το ρουμπίνι ή το διαμάντι που κρύβουν μέσα τους, το καθάρισαν, το γυάλισαν και άφησαν το φως που εκπέμπει να πλημμυρίσει τη ζωή την δική τους και των γύρων τους. 

Ενώ οι δεύτεροι, χάθηκαν κάπου ανάμεσα στα σκοτεινά νερά της ψυχής τους, διέκοψαν το ταξίδι της ανακάλυψης του Εαυτού κι έτσι ο λίθος έμεινε για πάντα θαμμένος. Όλοι οι λίθοι έχουν την ίδια χημική σύσταση. Υπάρχει, όμως, πάντα κάτι που διαφοροποιεί τον έναν από τον άλλον. 

Κάτι, που καθιστά τον κάθε λίθο ξεχωριστό. Για παράδειγμα, ο αμέθυστος είναι μωβ και θεωρείται το πετράδι της φιλίας. Το ζαφείρι είναι συνήθως μπλε και θεωρείται η πέτρα του πεπρωμένου και της σοφίας. 

Το μαργαριτάρι είναι λευκό και συμβολίζει την ευφυΐα στο σκοτάδι. Είτε είσαι ρουμπίνι, είτε φεγγαρόπετρα, είτε διαμάντι, η διαδρομή που πρέπει να κάνεις για να το ανακαλύψεις είναι μία. Στρέψου μέσα σου, βρες το χρώμα σου και διάλεξε εσύ αυτό που θέλεις να συμβολίζεις πάνω στη γη. 

Κάθε άνθρωπος: ένας πολύτιμος λίθος

Κάθε σώμα: μία γη που πρέπει να ανασκαφτεί

Κάθε ψυχή: ένα μοναδικό ταξίδι αυτοπραγμάτωσης 





Κατερίνα Καραβαγγέλη 
https://www.awakengr.com

4 λόγοι για τους οποίους ο νόμος της έλξης δεν λειτουργεί...!!!!

«Η στιγμή που νιώθουμε τόσο μπερδεμένοι όσο ποτέ, είναι όταν προσπαθούμε να πείσουμε το μυαλό μας για κάτι που η καρδιά γνωρίζει πως είναι ψέμα». – Κάρεν Μαρί Μόνινγκ 

Ο νόμος της έλξης έγινε ένα από τα πιο γνωστά θέματα από το διαβόητο βιβλίο «Το μυστικό» που βγήκε το 2006. Παρόλο που υπήρχαν πολλοί συγγραφείς και δάσκαλοι που είχαν θίξει αυτές τις έννοιες στο παρελθόν, αυτό το βιβλίο φαίνεται να είναι εκείνο που έκανε την λέξη «εκδήλωση» γνωστή στον περισσότερο κόσμο. 

Από την έκδοση του και μετά υπήρξαν αμέτρητοι συγγραφείς, πνευματικοί δάσκαλοι και ομιλητές που άγγιξαν το θέμα του ότι μπορείτε πραγματικά να δημιουργήσετε την δική σας πραγματικότητα απλώς με το να «οραματιστείτε» την ύπαρξη της. 

Ακούγεται πραγματικά μαγικό και καταπληκτικό θεωρητικά ειδικά για εκείνους που τολμούν να ανοίξουν το μυαλό τους σε μια μεταφυσική πραγματικότητα στην οποία υπάρχουν δυνάμεις του σύμπαντος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Καθώς κάποιος αρχίζει να έχει απτές εμπειρίες με τις αθέατες δυνάμεις, αρχίζει επίσης να αισθάνεται το πώς λειτουργεί η ενέργεια. 

Γιατί λοιπόν οι υποσχέσεις του νόμου της έλξης του ότι «μπορείτε να έχετε ό, τι θέλετε» φαίνεται να μην πραγματοποιούνται για πολλούς; 

Μερικές φορές φαίνεται πως εκείνοι που είναι πιο εναρμονισμένοι με τις πνευματικές έννοιες και το σύμπαν είναι αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο όχι μόνο να ζήσουν αλλά και να πραγματοποιήσουν αυτά που οραματίζονται. 

Υπάρχουν συγκεκριμένοι «κανόνες» για τον νόμο της έλξης που πολλοί από τους υποστηρικτές του δεν λαμβάνουν υπόψη και έτσι μπερδεύονται και απογοητεύονται ακόμη περισσότερο. 

Παρακάτω βρίσκονται 4 κοινά λάθη που γίνονται κατά την προσπάθεια αξιοποίησης του νόμου της έλξης. 

«Η γη παρέχει αρκετά ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες κάθε ανθρώπου, αλλά όχι την απληστία κάθε ανθρώπου»– Μαχάτμα Γκάντι 

1. Πιστεύετε ότι πρέπει να είστε θετικοί για όλα 
Είναι γνωστό σε όλους το «να σκέφτεσαι θετικά, ελκύεις την ενέργεια που εκπέμπεις!». Ενώ είναι αλήθεια αυτό που μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν είναι πως το παραπάνω δεν προτείνει πως πρέπει να είστε χαρούμενοι για κάτι ενώ στην πραγματικότητα δεν είστε. 

Βασικά, όσο περισσότερο κάποιος προσπαθεί να νιώθει χαρούμενος ενώ δεν είναι τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από την πραγματικότητα που προτιμά. 

Για να το εξηγήσω καλύτερα, σκεφτείτε ένα παιδί που του έχουν κλέψει το ποδήλατο. Όταν το ανακαλύπτει αρχίζει να κλαίει αλλά ο γονιός του λέει «μην κλαις γιατί θα προσελκύσεις κι άλλα κακά πράγματα, γι αυτό σταμάτα να κλαις!» 

Το παιδί εκείνη τη στιγμή αυτό που ακούει είναι «τα αισθήματα σου δεν έχουν σημασία, δεν επιτρέπεται να απογοητεύεσαι, μόνο να χαίρεσαι για όλα.». Με τον καιρό, το παιδί αρχίζει να απομακρύνεται από τα συναισθήματα του και βάζει μια «χαρούμενη μάσκα» κάθε μέρα για να προσποιείται πως όλα είναι καλά ενώ δεν είναι. 

Όλοι ξέρουμε ένα τέτοιο άτομο που κάτω από την «χαρούμενη μάσκα» του υπάρχει άγχος, θυμός και φόβος. Αυτοί οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές καταρρέουν μετά από δεκαετίες καταπίεσης θυμού και απογοήτευσης. 

Η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι, που σημαίνει ότι πρέπει να νιώθουμε τα συναισθήματα μας όπως πραγματικά είναι γιατί όσο δεν το κάνουμε αυτό υποσυνείδητα λέμε στο παιδί μέσα μας «δεν είσαι αρκετά καλός/η. Πρέπει να είσαι πιο χαρούμενος/η και θετικός/η ώστε να σε αποδεχθώ και να σε αγαπήσω.» 

Δεν είναι περίεργο το ότι τόσοι πολλοί νιώθουν πως δεν αξίζουν να αγαπηθούν και δεν ξέρουν το γιατί. Ξοδεύουμε χρόνια αποφεύγοντας τα αυθεντικά μας συναισθήματα και σκέψεις. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι πως η ειλικρίνεια έχει μεγαλύτερη σημασία από την ψεύτικη ευτυχία. 

Όταν είμαστε πλήρως εναρμονισμένοι με την πραγματικότητα, τότε ανακαλύπτουμε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη των συναισθημάτων μας προς όφελος μας. 

2. Εστιάζετε περισσότερο στο να εκδηλώσετε κάτι παρά στο να θεραπευτείτε. 
Το λάθος που κάνουν τόσοι πολλοί συχνά είναι ότι πιστεύουν πως το να πετύχουν αυτό που θέλουν σε φυσικό επίπεδο είναι ο τελικός στόχος τους. Αρχίζουν να πιστεύουν ότι η «γραμμή τερματισμού» όλων αυτών είναι το να πάρουν ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, χρήματα κτλ. Ωστόσο τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό από την αλήθεια. 

Ο πραγματικός στόχος είναι να νιώσουμε όπως θέλουμε να αισθανθούμε, το πώς πιστεύουμε ότι θα μας κάνουν να νιώσουμε αυτά που θέλουμε να εκδηλώσουμε. Για παράδειγμα, μπορεί κανείς να πιστεύει ότι μια σχέση θα τον ικανοποιήσει περισσότερο, έτσι περνά τον χρόνο του ενώ οραματίζεται αυτό το άτομο που θα πάρει τον πόνο του μακριά. 

Το λάθος εδώ είναι ότι πολλοί πιστεύουν πως κάτι εξωτερικό και όχι ο εαυτός μας είναι το κλειδί για την ευτυχία μας. Ενώ οι σχέσεις, τα χρήματα και τα καινούργια πράγματα μπορούν να μας ενθουσιάσουν για λίγο, δεν θα μπορέσουν ποτέ να μας κάνουν χαρούμενους μόνιμα. 

Οπότε αυτό που κάνουν οι πιο έμπειροι είναι να εστιάζουν στις πεποιθήσεις που έχουν για τον εαυτό τους και για την ζωή που τους κάνουν να πιστεύουν ότι η ευτυχία τους βρίσκεται «κάπου εκεί έξω». 

Όταν κάποιος απλώς εστιάζει στο να θεραπευτεί, δηλαδή στο να αναγνωρίσει τις πεποιθήσεις που τον περιορίζουν και τους φόβους που έχει σχηματίσει στο υποσυνείδητο του, οι οποίοι τον κάνουν να νιώθει πως δεν αξίζει, η εξωτερική πραγματικότητα φροντίζει για τα υπόλοιπα. 

Ουσιαστικά, όταν εστιάζουμε στο να θεραπεύσουμε την καρδιά και τις πληγές μας, δεν χρειάζεται όντως να κάνουμε όλα αυτά περί οραματισμού και εκδήλωσης γιατί η ζωή μας ευθυγραμμίζει με το ανώτερο πεπρωμένο μας απλώς και μόνο επειδή αισθανόμαστε ολόκληροι και θεραπευμένοι. 

3. Επικεντρώνεστε στις κρίσεις του μυαλού. 
Η κρίση είναι βασικά η φύση του εγωισμού και του μυαλού. Η δυαδική συνειδητότητα σημαίνει απλώς μια πραγματικότητα στην οποία μπορούμε να δούμε καθετί που υπάρχει επειδή επίσης υπάρχει το αντίθετο του. Έτσι, το μυαλό αποθηκεύει τα πάντα στις κατηγορίες «καλό» και «κακό». 

Τώρα, αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι αυτές οι κρίσεις/κριτικές είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να θεραπεύσουμε και να ξεπεράσουμε. Αυτό σημαίνει ότι θα προσελκύσουμε αυτό που κρίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε επανειλημμένα μέχρι να σταματήσουμε να κρίνουμε αυτό που ελκύουμε. 

Κάθε φορά που κρίνετε πως είστε θυμωμένοι, στεναχωρημένοι ή κρίνετε κάποιον άλλον επειδή ίσως δεν έχει τόσα χρήματα όσα εσείς, με αυτόν τον τρόπο λέτε στο σύμπαν «στείλε μου περισσότερες ευκαιρίες για να θεραπεύσω αυτή την κρίση.» 

Όταν μπορούμε να φτάσουμε σε μια θέση ειλικρινούς αποδοχής, άνευ όρων αγάπης και συγχώρεσης για όλα αυτά που έχουμε κρίνει στο παρελθόν, να είστε σίγουροι πως τότε είναι η τέλεια στιγμή για να αρχίσει η ζωή να σας φέρνει πιο κοντά στο ανώτερο πεπρωμένο σας. Όταν μπορούμε να δούμε την τελειότητα σε όλα τα πράγματα, τότε αληθινά εκδηλώνουμε την τέλεια «πραγματικότητα» που έχουμε οραματιστεί. 

4. Εξακολουθείτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας ή τους άλλους για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. 
Αν μπορείτε να παραδοθείτε στο γεγονός ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι εδώ για να σας βοηθήσουν και δεν αποτελούν λάθος ούτε δικό σας ούτε κανενός άλλος, αυτόματα ευθυγραμμίζεστε με τη θέληση του σύμπαντος και το ανώτερο πεπρωμένο σας. 

Δεδομένου ότι η κατηγορία είναι μια άλλη μορφή κρίσης, δεν είναι περίεργο ότι εκείνοι που συνεχώς κατηγορούν τον εαυτό τους ή την ζωή για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα, εξακολουθούν να προσελκύουν καταστάσεις που τους κάνουν να κατηγορούν κάτι ή κάποιον ακόμη περισσότερο. 

Ένα από τα πρώτα και τα πιο σημαντικά βήματα στην χρήση του νόμου της έλξης είναι μια διαδικασία που ονομάζεται παράδοση. 

Αυτό το βήμα είναι λίγο δύσκολο γιατί ανάλογα με το που βρίσκεστε στην διαδικασία θεραπείας σας, αυτό θα λειτουργήσει εναντίον σας αν προσπαθήσετε να προχωρήσετε γρηγορότερα από ό, τι χρειάζεται η καρδιά σας. 

Η θεραπεία των συναισθημάτων και των αντιλήψεων μας πρέπει να είναι προτεραιότητα μας, αλλά σε ένα συγκεκριμένο σημείο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την τελειότητα της κάθε κατάστασης. Όλα γίνονται για κάποιον λόγο και αυτός ο λόγος είναι η βελτίωση της ζωής μας. 




Μαγεία Τ. 

Τι να πεις στον εαυτό σου όταν βιώνεις συναισθηματικό πόνο...!!!!

Το κλειδί για την διαχείριση του πόνου μας, βρίσκεται στον τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας, καθώς αυτό μπορεί είτε να παρατείνει τον πόνο μας είτε να προάγει τη θεραπεία του. 

Νιώθεις αναστάτωση λόγω της απώλειας ενός αγαπημένου σου προσώπου. Είχες μία κακή μέρα. Έχασες μία επαγγελματική ευκαιρία. Είχες μία έντονη διαφωνία με έναν φίλο σου. Τελευταία αισθάνεσαι απόμακρο τον σύντροφό σου. Τσακώθηκες με το παιδί σου. Βιώνεις μία τραυματική εμπειρία. 

Βιώνεις κάποια άλλη δύσκολη κατάσταση και αισθάνεσαι πόνο. Νιώθεις λύπη, θλίψη, εξάντληση, συναισθηματική φόρτιση και μεγάλη απογοήτευση. 

Όταν αισθανόμαστε συναισθηματικό πόνο, δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση που αποτελεί πρόκληση για εμάς ή μία δυσκολία που περνάμε. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά δεν ξέρουμε τι να πούμε και πως να αντιδράσουμε, καθώς έχουμε συνηθίσει να αγνοούμε και να εκτοπίζουμε τον πόνο που νιώθουμε, ενώ παράλληλα επικρίνουμε τους εαυτούς μας για αυτόν. 

Η Laura Torres, σύμβουλος ψυχικής υγείας, τονίζει πως συχνά με τα λόγια, τις σκέψεις και τις πράξεις μας, στέλνουμε στους εαυτούς μας το μήνυμα ότι αυτός ο πόνος δεν πρέπει να είναι αποδεκτός από εμάς και ότι πρέπει να τον απομακρύνουμε άμεσα. 

Για να το πετύχουμε αυτό και να μειώσουμε τα αισθήματα θλίψης ή στεναχώριας που τον χαρακτηρίζουν, συχνά στρεφόμαστε στην κατανάλωση αλκοόλ ή ακόμη και στην επίκριση του εαυτού μας ότι δεν εκτιμά όσα έχει, λέγοντάς του ότι θα έπρεπε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ευγνώμονες. 

Ίσως να λες στον εαυτό σου πως δεν μπορείς να σταματήσεις να ανησυχείς για ανούσια πράγματα. Ίσως να σκέφτεσαι πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά για σένα και πως δεν καταλαβαίνεις πως γίνεται να βρίσκεσαι αντιμέτωπος πάντα με τέτοιες καταστάσεις. 

Μπορεί και να πιστεύεις πως είσαι πάρα πολύ συναισθηματικός και αντιδράς συνεχώς υπερβολικά ή είσαι αδύναμος. 

Σύμφωνα με την Torres, παραδόξως, είναι πιο βοηθητικό για εμάς να μην προσπαθούμε να απομακρύνουμε τον πόνο μας αλλά να τον βιώνουμε, να τον αναγνωρίζουμε και να τον αποδεχόμαστε. Όταν ακούμε τον πόνο μας είναι πιο πιθανό να καταφέρουμε να τον απαλύνουμε και να τον κάνουμε να εξαφανιστεί. 

Το κλειδί για την διαχείριση του πόνου μας, βρίσκεται στον τρόπο που μιλάμε στον εαυτό μας, καθώς αυτό μπορεί είτε να παρατείνει τον πόνο μας είτε να προάγει τη θεραπεία του. 
Συμβουλές για υποστηρικτική αυτο-ομιλία 

Το πρώτο βήμα είναι να προσέχεις πώς μιλάς στον εαυτό σου, λέει η Maegon Renee, θεραπεύτρια. 

Η ίδια υποστηρίζει πως επειδή έχουμε συνηθίσει να θέτουμε τον εαυτό μας σε μία λειτουργία αυτόματου πιλότου, πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούμε καν τον αριθμό των αρνητικών πραγμάτων που λέμε στον εαυτό μας, σε τακτική βάση. 

Αυτός είναι και ο λόγος που η Renee συνιστά να κρατάμε ένα ημερολόγιο, όπου να καταγράφουμε τα διάφορα περιστατικά που μας συμβαίνουν και τις αντίστοιχες αυτόματες αντιδράσεις μας σε αυτά για ένα διάστημα περίπου μίας ή δύο εβδομάδων. 

Η κοινωνική λειτουργός, Cage-Watson, είχε θεραπευόμενους που σημείωναν παραπάνω στοιχεία για τα εν λόγω περιστατικά που βίωναν, όπως για παράδειγμα μία μικρή αυτοκριτική για καθένα από αυτά. 

Οι δύο αυτές επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μετά την προαναφερόμενη καταγραφή προτείνουν την αντικατάσταση των αρνητικών λέξεων που σημειώθηκαν με θετικές λέξεις. 

Η Torres πιστεύει ότι όταν βιώνουμε πόνο, έχουμε ανάγκη την ενσυναίσθηση των άλλων, την συμπόνια και τη ενθάρρυνση πως όλα θα πάνε καλά. 

Επιπλέον η ίδια, στοχεύοντας στην διαχείριση του συναισθηματικού πόνου, προτείνει την χρήση του μοντέλου αυτο-συμπόνοιας 3 βημάτων της ερευνήτριας Kristin Neff, που έχει ως εξής : 

· αναγνωρίστε ότι περνάτε μια δύσκολη στιγμή 

· αποδεχτείτε ότι ο πόνος είναι μέρος της ανθρώπινης ύπαρξης, ο οποίος σας υπενθυμίζει ότι δεν είστε μόνοι, και ότι αυτό είναι μέρος του ταξιδιού 

· προσφέρετε στοργικές, ευγενικές, καθησυχαστικές φράσεις στον εαυτό σας. Πείτε για παράδειγμα είμαι εδώ μαζί σου, και ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά θα το ξεπεράσουμε μαζί. 

Η Torres αναφέρει ότι όταν πονάμε, συχνά φερόμαστε σαν παιδιά. Έτσι είναι χρήσιμο σε αυτές τις περιστάσεις να φανταζόμαστε τι θα λέγαμε σε ένα παιδί για να του απαλύνουμε τον πόνο του ή τι θα μας έλεγε μία φροντιστική προσωπικότητα σε αντίστοιχη περίπτωση. 

Η Watson συνιστά στους θεραπεύομενούς της να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους και να προσπαθούν να τα διερευνούν, με ερωτήματα όπως: Αυτό θα έχει σημασία αργότερα; Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί; Τι είναι πιθανό να συμβεί; 

Μπορώ να μάθω κάτι από αυτό; Τι μπορώ να κάνω για να πλησιάσω περισσότερο στην επίλυση του προβλήματος ή στην επίτευξη του στόχου μου; Είναι αυτός ο τρόπος χρήσιμος; 

Αυτο-συμπονετικές Δηλώσεις 
Η αγαπημένη αυτο-συμπονετική δήλωση της Renee είναι: Τα συναισθήματα πάνε και έρχονται, όπως τα κύματα. Αυτή η φράση μας υπενθυμίζει ότι τα αρνητικά συναισθήματα μας δεν θα διαρκέσουν για πάντα. Τα συναισθήματα είναι προσωρινά, και η έντασή τους αλλάζει συνεχώς. 

Η Torres και η Watson προτείνουν να λέμε τα παρακάτω υποστηρικτικά λόγια στον εαυτό μας, σημειώνοντας πως στις φράσεις αυτές μπορεί να υπάρξει εναλλαγή του εγώ με το εσύ, έτσι ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε ποιος τύπος αυτο-ομιλίας μας ταιριάζει καλύτερα: 

Αυτό είναι πολύ σκληρό αλλά μπορώ να το ξεπεράσω. 

Είμαι πιο δυνατός και ανθεκτικός από ό, τι πιστεύω. 

Όλα θα πάνε καλά, ή τα πράγματα θα γίνουν σύντομα καλύτερα. 

Σε νιώθω. Τα συναισθήματά σου είναι έγκυρα και σημαντικά. 

Είμαι εδώ μαζί σου και θα το ξεπεράσουμε μαζί. 

Έχω μια υπέροχη, σχέση αγάπης με τον εαυτό μου. Μου αξίζει να αγαπηθώ. 

Σήμερα, επιλέγω να επικεντρωθώ στα πράγματα που μπορώ να ελέγξω. 

Επιτρέπω στον εαυτό μου να παραμένει μακριά από τοξικούς ανθρώπους. 

Δεν διάλεξα το τραύμα μου, αλλά επιλέγω το πώς θα το θεραπεύσω. 

Είμαι σε θέση να μετατρέψω τις αρνητικές εμπειρίες μου σε κάτι θετικό. 

Πείτε στον εαυτό σας αυτές τις φράσεις κάθε φορά που αισθάνεστε συναισθηματικό πόνο και χρειάζεστε στήριξη, καθώς ο τρόπος που μιλάμε στον εαυτό μας είναι αυτός που μπορεί να μεγενθύνει ή να απαλύνει τον πόνο μας. Η επιλογή είναι στο χέρι μας. 




Απόδοση: Βασιλική Πέρκα
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

12 Λόγοι που ο αδερφός σου είναι ο πιο σημαντικός άντρας της ζωής σου...!!!!


Οι περισσότερες γυναίκες, θα σου πουν πως ο σημαντικότερος άντρας στη ζωή τους, είναι ο πατέρας τους. Κάποιες άλλες, όμως, λιγότερες μεν αλλά όχι αμελητέες, θα σου μιλήσουν για τον αδερφό τους. 

Θα σου πουν για τα μυστικά τους που εμπιστεύτηκαν και τα κράτησε για πάντα κι άλλα πολλά! 

Γιατί, όμως, είναι ο αδερφός τόσο σημαντικός; Τι είναι αυτό που κάνει τη σχέση μοναδική; 

1. Είναι αυτές οι συζητήσεις που κρατάνε για πάντα! 
Για ότι κι αν τον ζαλίζεις, για τα προβλήματά σου, για να θυμηθείτε το παρελθόν ή να γελάσετε μαζί, μπορεί να μείνει μαζί σου μέχρι τα ξημερώματα, κι όσο θα προχωράτε την κουβέντα τόσο θα περνάτε καλά! 

2. Σ’αγαπάει χωρίς όρους και όρια! 
Οι γονείς σου σε αγαπάνε και το ξέρεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως αν ήξεραν τι κάνεις στην ζωή σου, μπορεί και να μην σου ξαναμιλούσαν. Ο αδερφός σου, όμως, τα ξέρει όλα. Ό,τι έχεις κάνει. Ό,τι κάνεις, το ξέρει. Μπορεί να σε καλύψει, μπορεί να σε μαλώσει, μπορεί να σου θυμώσει αλλά η αγάπη του είναι αδιαπραγμάτευτη! 

3. Θα σε καλύπτει πάντα και θα φυλάει τα νώτα σου! 
Πολλές φορές ο αδερφός σου έχει τον ρόλο του προστάτη και σωματοφύλακα, γιατί είναι πάντα έτοιμος να σε βοηθήσει με ένα νεύμα. Θα ξεφορτωθεί για χάρη σου τους ενοχλητικούς, τους πέφτουλες και κάθε κακή επιρροή για σένα. Είναι πάντα ο ιππότης σου!! 

4. Οι καλύτερες μνήμες σου μέσα έχουν τον αδερφό σου! 
Η παιδικότητα σου, η εφηβεία σου, οι μνήμες σου, τον περιλαμβάνουν. Είναι εκείνος που σε πρωτοάκουσε να μιλάς, σε είδε να φτύνεις την πρώτη φρουτόκρεμα και σε κρατούσε αγκαλιά στο πρώτο ατυχές μεθύσι σου. 

5. Ακόμα κι έχετε να μιλήσετε μήνες (πράγμα σχεδόν αδύνατο) μπορείτε να πιάσετε την κουβέντα από εκεί που την αφήσατε! 
Δεν είναι πρόβλημα αν μένετε μακριά και χαθήκατε για λίγο ή αν η καθημερινότητά σας έχει ρουφήξει. Μπορείτε με το που θα συναντηθείτε να πιάσετε την κουβέντα από εκεί που την αφήσατε! Γιατί μπορεί να καταλάβει ο ένας για τον άλλο, πως η καθημερινότητα είναι δύσκολη και απαιτητική. Κι αν μην τι άλλο ξέρει πως στα δύσκολα σου θα τον αναζητήσεις. Και τότε θα του τα πεις όλα.. 

6. Είναι χαρούμενος όταν μπορεί να μοιραστεί μαζί σου τα πάντα! 
Από το αγαπημένο του DVD και το λατρεμένο φαϊ της μαμάς σας, μέχρι εκείνο το αρχαίο t-shirt, δεν θα διστάσει να το μοιραστεί μαζί σου! Αν και ίσως να πρέπει να δώσεις μια μικρή μάχη.. 

7. Ξέρει τον τρόπο να σε κάνει να γελάσεις. 
Μεγαλώσατε μαζί. Έχει επηρεάσει το χιούμορ σου κι έχεις επηρεάσει το δικό του. Έχετε αστεία που τα καταλαβαίνετε μόνο οι δυο σας. Μπορεί να σε κάνει να λυθείς στα γέλια με μια λέξη! Ακόμα και με μια γκριμάτσα, ακόμα κι αν κανείς γύρω σας δεν μπορεί να καταλάβει τι το αστείο έχει γίνει και γελάτε μόνο εσείς οι δυο. 

8. Θα προστατεύσει τα μυστικά σου. 
Ξέρει, αν όχι όλες, τις περισσότερες ντροπιαστικές, γελοίες κι εξευτελιστικές στιγμές σου. Δεν έχει κανένα πρόβλημα να σε κάνει να τις θυμάσαι και να σε εκβιάζει για να πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτσα. Αλλά αν τολμήσει κανείς άλλος να το κάνει, θα σε υπερασπιστεί. Απόλυτα και ουσιαστικά. 

9. Η συμβουλή σου είναι σημαντική. 
Όσο κι αν απολαμβάνει να σε πειράζει και να σου σπάει τα νεύρα, είναι ο αδερφός σου και σε αγαπάει. Σέβεται κι εκτιμάει την γνώμη σου. Τη μετράει πάντα περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου όταν πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. 

10. Ήταν ένας από τους καλύτερους συγκάτοικους. 
Μπορεί να μισούσατε ο ένας τον άλλο όταν μοιραζόσαστε το ίδιο δωμάτιο αλλά θα σου λείπουν πάντα οι σκανταλιές, τα αστεία σας και οι φορές που κάλυπτε ο ένας τον άλλο. 

11. Έχετε έναν δικό σας, ολόδικο σας κώδικα επικοινωνίας. 
Εσύ κι ο αδερφός σου μπορείτε να κάνετε ολόκληρη συζήτηση χωρίς καμία λέξη, μόνο με μορφασμούς, γκριμάτσες κι άηχες εκφράσεις, που κανείς γύρω σας δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ούτε ακόμα κι οι γονείς σας που σας βλέπουν τόσα χρόνια να το κάνετε. 

12. Θα κάνει πάντα την προσπάθειά του για σένα. 
Αν νιώθεις πεσμένη και το πεις στον αδερφό σου, το πρώτο που θα σε ρωτήσει θα είναι τι μπορεί να κάνει για να χαμογελάσεις. Από το να τσακιστεί να έρθει μέχρι το να σου μιλάει με τις ώρες στο τηλέφωνο κάτι που κανονικά το μισεί και το ξέρεις. Δεν θα σε αφήσει μέχρι να νιώσει πως είσαι καλά. Και θα κάνει τα πάντα μέχρι να βεβαιωθεί πως είσαι καλά! 

Είναι αυτή η ανεκτίμητη σχέση που θα έχεις πάντα με τον αδερφό σου. Γεμάτη από στιγμές και μνήμες. Και αγκαλιές και χάδια και μυστικά. Δάκρυα που σου σκούπισε και γκόμενους που κυνήγησε γιατί σε έκαναν να κλάψεις. 

Αν ο πατέρας σου θα είναι πάντα ο βασιλιάς σου, ο αδερφός σου θα είναι ο πρίγκιπας σου! 




Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Πώς να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητό σας για να πετύχετε τα πάντα...!!!!

Οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει αυτοπεποίθηση αν το θελήσει. 

Είναι απορίας άξιο πως μετά από πολλά χρόνια – ακόμα και μια ολόκληρη ζωή – που δεν πιστεύατε στον εαυτό σας, είναι αρκετό μόνο ένα σύντομο χρονικό διάστημα συντονισμένης προσπάθειας για να αρχίσετε να πιστεύετε στον εαυτό σας. 

Η πιο δυνατή χρονική στιγμή για να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο του μυαλού σας είναι όταν πέφτετε για ύπνο το βράδυ. Μόλις βρεθείτε σε αυτή την κατάσταση έντονης υπνηλίας, μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, φυτέψτε στο μυαλό σας τη σκέψη ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα και μπορείτε να πετύχετε σε ό,τι βάλετε στο νου σας. 

Στόχος σας είναι να γίνει αυτή η σκέψη αυτοπεποίθησης, η τελευταία σας σκέψη πριν κοιμηθήτε, γιατί η τελευταία σκέψη που κάνετε καθώς αποκοιμιέστε διαπερνάει το τείχος προστασίας και πηγαίνει κατευθείαν στο υποσυνείδητό σας. Και όταν η σκέψη αυτή διαπεράσει το πρόγραμμα προστασίας, το υποσυνείδητο την αποδέχεται ως αληθινή. 

Μόλις το υποσυνείδητό σας αποκτήσει το νέο πρόγραμμα αυτοπεποίθησης, πρέπει να το εκτελέσει και να αποδείξει ότι η πίστη στον εαυτό σας όντως ισχύει. 

Ξαφνικά, θα βρείτε νέους ανθρώπους στη ζωή σας που θα πιστεύουν σε εσάς, ή νέα στήριξη από ανθρώπους που ήδη βρίσκονται στη ζωή σας, και θα αισθανθείτε την παρόρμηση να κάνετε συγκεκριμένα βήματα ή πράξεις που αποδεικνύουν τις ικανότητές σας και αυξάνουν την αυτοπεποίθησή σας. 

Ό,τι κρατάτε στο υποσυνείδητό σας αυτό ακριβώς σας συμβαίνει και στη ζωή. Για το λόγο αυτό κάθε νέο πρόγραμμα στο υποσυνείδητό σας μεταδίδεται αμέσως στον συμπαντικό Νου και, μόλις το σύμπαν λάβει τις οδηγίες, θα συνεργαστεί μαζί σας για να διασφαλίσει ότι θα πετύχετε αυτό που πιστεύετε. Ίσως τώρα θα καταλάβετε γιατί λένε πως 

Ότι μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους, μπορεί να γίνει πραγματικότητα 




Λεϊν Μπίτσλι 
Απόσπασμα από το βιβλίο “Ήρωας” της Rhonda Byine, 
των εκδόσεων Λιβάνη. 
Εικόνα: ŠÃHÏM