Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Αυτά είναι τα ζώδια που μπορείς να τους λες άφοβα τα μυστικά σου...!!!!

Θα πάρουν το μυστικό σου στον… τάφο τους..!! 
Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις ποιους ανθρώπους μπορείς να εμπιστευτείς πραγματικά. Συχνά απογοητευόμαστε από τα άτομα που θεωρούμε πιο κοντινά μας, όπως την οικογένεια, τους φίλους ή εκείνους που βρίσκονται πολλά χρόνια μαζί μας. Η προδοσία από αυτά τα άτομα είναι ένας από τους βασικούς λόγους που οδηγεί τους ενήλικες να κλείνονται όλο και περισσότερο στον εαυτό τους και να είναι επιφυλακτικοί απέναντι σε νέες γνωριμίες. 

Εντούτοις, ακόμα κι αν η εμπιστοσύνη σου έχει προδοθεί πολλές φορές, δεν σημαίνει ότι ο καθένας θέλει να σε εξαπατήσει ή να σε χειραγωγήσει. 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στους οποίους μπορείς να «ξανοιχτείς» και να τους μιλήσεις για οτιδήποτε, έχοντας τη βεβαιότητα ότι θα σε ακούσουν και θα σε σεβαστούν, ακόμα κι αν κάποια μέρα απομακρυνθούν εντελώς από τη ζωή σου. 

Ένας εύκολος τρόπος για να αναγνωρίσεις τα άτομα που αξίζουν την εμπιστοσύνη σου είναι η αστρολογία. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα 6 που θα σεβαστούν και θα προστατέψουν τόσο τα λόγια όσο και τις πράξεις που τους έχεις εκμυστηρευτεί. 

Οι Ταύροι εκτιμούν τις ανθρώπινες σχέσεις και γνωρίζουν ότι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδεις αρχές για να διατηρηθεί υγιής μια φιλία για πολλά-πολλά χρόνια. Για αυτόν το λόγο, τις περισσότερες φορές δίνουν πολύ μεγαλύτερη αξία στη σιωπή παρά στα λόγια. 

Το να γίνεις «κολλητός» με έναν Ταύρο, ίσως να μην είναι τόσο απλό, αλλά από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ σας, μπορείς πάντα να βασίζεσαι επάνω του. Είναι από τα πιο αξιόπιστα και εχέμυθα άτομα που θα γνωρίσεις στη ζωή σου. 

Οι Λέοντες είναι πολύτιμα όντα και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αφοσίωση. Ποτέ δεν θα προδώσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ανεξάρτητα αν θα προκληθούν για να το κάνουν. Ξέρουν πολύ καλά πόσο σημαντική είναι μια δυνατή, υγιής σχέση. 

Επιπλέον, για έναν Λέοντα είναι εξαιρετικά σημαντική η κοινωνική του ζωή και η επιθυμία του να τον τιμούν για την καλή του συμπεριφορά. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορείς να βασίζεσαι επάνω του. Η περηφάνια του δεν θα του επιτρέψει ποτέ να «ξεκατινιαστεί». Τόσο για σένα όσο και για τον εαυτό του, θα κρατήσει τα μυστικά σας βαθιά κρυμμένα και θα προσπαθήσει να προστατέψει τη σχέση σας μέχρι τέλους. 

Οι περισσότεροι Παρθένοι έχουν μεγάλη συναισθηματική σοφία, οπότε μπορούν να κατανοήσουν πολύ καλά τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω τους. Επίσης ξέρουν ότι αυτό είναι ένα χάρισμα και ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιούν έξυπνα. Οποιαδήποτε στιγμή έρθει κάποιος για να τους μιλήσει για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, οι Παρθένοι διασφαλίζουν ότι θα παραμείνει εμπιστευτικό, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πόσο το κουτσομπολιό μπορεί να βλάψει τη ζωή ενός ανθρώπου. 

Ένας Παρθένος έχει επίσης την ικανότητα να σου δώσει πολύτιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις την αξία σου και να ακολουθήσεις πιο χαρούμενος την πορεία σου. Το να έχεις έναν Παρθένο στη ζωή σου είναι μια εγγύηση ότι τα μυστικά σου θα είναι πάντα καλά κρυμμένα και ότι πάντα θα υπάρχει ένα φωτεινό μονοπάτι στις πιο σκοτεινές σου στιγμές. 

Οι Σκορπιοί είναι μάλλον συντηρητικοί και εξαιρετικά διακριτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Πιστεύουν ότι είναι «γρουσουζιά» το να αποκαλύψουν στον περίγυρό τους τα μυστικά ή τα σχέδια τους για το μέλλον. Προτιμούν να κρατάνε πάντα για τον εαυτό τους τόσο τα δικά τους μυστικά όσο και των άλλων. 

Μπορείς πάντα να βασίζεσαι σε έναν Σκορπιό επειδή ποτέ δεν θα αποκαλύψει σε άλλον άνθρωπο οτιδήποτε του έχεις πει. Είναι συχνά το ιδανικό πρόσωπο για να εκτονωθείς και να απελευθερωθείς από ένα βάρος που σε πλακώνει, λέγοντάς του οτιδήποτε σε απασχολεί. Δεν μοιράζεται ποτέ τις καθαρά προσωπικές στιγμές με κανέναν. Ακόμα κι αν γίνει κάποιο μπέρδεμα μεταξύ σας ή απομακρυνθείτε, θα πάρει το μυστικό σου στον… τάφο του! 

Όλοι οι Αιγόκεροι έχουν εξαιρετικά καλά καθορισμένες αξίες και αρχές, ενώ δεν παρεκκλίνουν ποτέ από αυτό που πιστεύουν ότι είναι το σωστό. Μία από τις προτεραιότητες στις σχέσεις που δημιουργούν είναι η διακριτικότητα και ο σεβασμός προς τους άλλους. Συνεπώς, τίποτα από όσα θα μοιραστείς με έναν Αιγόκερω δεν πρόκειται να «διαρρεύσει» σε κάποιο άλλο άτομο ή περιβάλλον. 

Ένας Αιγόκερως είναι σοφός και δίκαιος άνθρωπος, που ξέρει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα με το να πληγώσει ή να προδώσει τους ανθρώπους του. Θα πάρει το μυστικό σου μαζί του, επειδή αν σε προδώσει, η συνείδησή του δεν θα τον αφήσει ποτέ να ησυχάσει. 

Οι Ιχθύες έχουν πολύ ανεπτυγμένη διαίσθηση που τους επιτρέπει να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων, χωρίς απαραίτητα να τους μιλήσουν ή να τους εξηγήσουν. Για αυτόν το λόγο, όταν τους λες κάτι που θεωρείς πολύ σημαντικό, δεν εκπλήσσονται και τόσο όταν το ακούσουν. 

Εντούτοις, το να εμπιστεύεσαι έναν Ιχθύ τόσο, ώστε να του λες τα μυστικά σου, τον κάνει να νιώθει αξιοσέβαστος, και δεν θα ήθελε ποτέ να χαλάσει αυτήν την εμπιστοσύνη με το να μοιραστεί την οικειότητά σας με άλλα πρόσωπα. Ένας Ιχθύς τρέφει μεγάλη εκτίμηση σε όλους όσους πιστεύουν στο πρόσωπό του και θα κάνει τα πάντα για να μην προδώσει ποτέ την εμπιστοσύνη τους.




4 ιδιότητες των κρυστάλλων. Ο Τέσλα έλεγε ότι είναι ζωντανά όντα…!!!!

Όλοι έχουμε ακούσει για τις μαγικές κρυστάλλινες σφαίρες και για τις ξεχωριστές ενέργειες που εκπέμπουν οι κρύσταλλοι. Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο κόσμος μας είναι μαγικός και ότι προφέρει πολλά περισσότερα από όσα ξέρουμε ή αναγνωρίζουμε. 

Γνωρίζοντας την δύναμη των κρυστάλλων 

Πρόσφατα, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τους κρυστάλλους με ένα διαφορετικό τρόπο. Ενώ πάντα ήξερα ότι είναι ισχυροί θεραπευτές και κουβαλούν καθαρή ενέργεια, φαίνεται πως οι κρύσταλλοι είναι κάτι περισσότερο από αυτά. 

Βασικά, φαίνεται ότι κάθε κρυστάλλους έχει την δική του προσωπικότητα και ίσως την δική του γνώση. 

Είναι δυνατόν οι κρύσταλλοι να έχουν δική τους νοημοσύνη; 

Αν μου κάνατε αυτή την ερώτηση λίγους μήνες πριν, πιθανώς να απαντούσα αρνητικά, αλλά τώρα δε θα μου προκαλούσε έκπληξη το ότι οι κρύσταλλοι έχουν κάποιο είδος συνείδησης. 

Ενώ θρηνούσα για τον θάνατο της αδελφής μου, οι κρύσταλλοι είχαν γίνει καλοί σύμμαχοι και το να δουλεύω μαζί τους κατά τη διάρκεια του πένθους με βοήθησε να τους κατανοήσω πολύ περισσότερο. 

4 μαγικές ικανότητες των κρυστάλλων που παρατήρησα 

1. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ 
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι κρύσταλλοι έχουν κάποιο είδος συνείδησης. Αν και δεν είναι ούτε καν κοντά στο επίπεδο συνείδησης ενός μέσου ανθρώπου πιστεύεται ότι οι κρύσταλλοι, όπως οτιδήποτε άλλο στο σύμπαν «έχουν το δικό τους μυαλό». 

Ίσως να μην μπορούμε να κατανοήσουμε το «μυαλό» που κατέχει καθετί στο σύμπαν αλλά είναι πολύ πιθανό όλα στο σύμπαν συμπεριλαμβανομένου και των κρυστάλλων να έχουν κάποια μορφή συνείδησης. 

Σύμφωνα με τον Νίκολα Τέσλα :  ''Στον κρύσταλλο έχουμε μια σαφή καταγραφή της ύπαρξης μιας αρχής διαμόρφωσης της ζωής. Αν και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πλήρως τη ζωή των κρυστάλλων- εξακολουθούν να είναι ζωντανά όντα''.

Σύμφωνα με τους κρυστάλλους σας, δεν πρέπει να τους συμπεριφέρεστε σαν κατοικίδια αλλά όταν τους νοιάζεστε και τους φροντίζετε με σεβασμό λειτουργούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα- προσπαθήστε το. 

2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ 
Οι κρύσταλλοι είναι γνωστοί για την ικανότητα τους να θεραπεύουν, αλλά μπορούν πραγματικά να επικοινωνήσουν και να μεταβιβάσουν μηνύματα. 

Είναι σαν συσκευές αποθήκευσης και περιέχουν πληροφορίες τις οποίες κάποιος μπορεί να «κατεβάσει». Αφού δουλέψετε με συγκεκριμένους κρυστάλλους ίσως ανακαλύψετε ή λάβετε καινούργιες πληροφορίες. 

Ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι τους κρυστάλλους για επικοινωνία είναι ο εξής : 

Ο κρύσταλλος είναι στο τέλος μιας αλυσίδας ή μιας λωρίδας και διασχίζει όλο το σώμα για να βρει μέρη με ένταση, πόνο και στασιμότητα της ενέργειας. Το μέρος που τον ελκύει πολύ είναι εκείνο που χρειάζεται θεραπεία. 

Μπορείτε να τους διασχίσετε πάνω από χάρτες για να βρείτε άτομα ή μέρη ή ακόμα και τον τέλειο προορισμό για διακοπές. 

Μπορείτε επίσης να τους χρησιμοποιήσετε για να βρείτε την ηγεσία. 

3. ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΕΣ. 
Μια φορά πήρα ένα κρύσταλλο από ένα μέντιουμ. Ένιωσε πως είχε τελειώσει με αυτόν τον κρύσταλλο οπότε μου τον έδωσε. Αυτή τη νύχτα τον τοποθέτησα δίπλα από το κρεβάτι μου και είχα τα πιο ασυνήθιστα όνειρα! Ταξίδεψα σε διαφορετικές διαστάσεις και είδα θεϊκές οντότητες. Ήταν απίστευτη εμπειρία! 

Όταν ξύπνησα το πρωί, συνειδητοποίησα ότι είχα ξεχάσει να τον καθαρίσω και πιθανώς εξακολουθούσε να υπάρχει υπόλειμμα ενέργειας στον εαυτό μου. Το είπα στο μέντιουμ και ανακάλυψα ότι ο κρύσταλλος χρησιμοποιούταν ως πύλη για πρόσβαση σε ανώτερες διαστάσεις. 

Εκείνη τη νύχτα αποφάσισα να επανεξετάσω το πεπρωμένο μου και κοιμήθηκα με τον κρύσταλλο στον κρεβάτι μου. Ταξίδεψα ξανά σε διαφορετικές διαστάσεις στα όνειρά μου και είδα όλων των ειδών φωτεινά όντα. 

Ήταν μια τρομερή εμπειρία αλλά μετά τη δεύτερη νύχτα, ήξερα ωστόσο ότι ήρθε η στιγμή να τον καθαρίσω και να τον κάνω δικό μου. Μετά τον καθαρισμό τα όνειρα εξαφανίστηκαν αλλά από εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πόσο δυνατοί είναι οι κρύσταλλοι! 

4. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ 
Έχω ακούσει αμέτρητες ιστορίες σχετικά με ανθρώπους που έχασαν κρυστάλλους και εμφανίστηκαν μήνες ή χρόνια αργότερα! 

Επίσης, έστειλα έναν κρύσταλλο σε έναν φίλο μου στην Αυστραλία αλλά όταν άνοιξε τον φάκελο δεν υπήρχε τίποτα μέσα! Σήμερα ακόμα δεν έχω ιδέα για το που είναι ο κρύσταλλος αλλά όπου και να πήγε μάλλον θα είναι το μέρος όπου πρέπει να βρίσκεται. 

Οι κρύσταλλοι έλκονται από συγκεκριμένα μέρη και ανθρώπους και σχεδόν έχουν την ικανότητα να πηγαίνουν όπου θέλουν. Ίσως το έχετε βιώσει και εσείς και νιώσετε ότι ελκύεστε από έναν κρύσταλλο και έπρεπε να τον αγοράσετε ή ότι έπρεπε να τον δώσετε σε κάποιον. 

Ο χωρισμός από τους κρυστάλλους μπορεί να είναι δύσκολος αλλά όταν έρθει η στιγμή να φύγει ο κρύσταλλος, πραγματικά φαίνεται ότι έχει δική του νοημοσύνη. 




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: AWAKENGR.COM VIA CONSCIOUSREMINDER.COM

Τι φαγητό θα ήσουν ανάλογα με το ζώδιο σου ;

Ποια τροφή θα ταίριαζε σε κάθε ζώδιο; 
Θα έχεις ακούσει για τραγούδια, πολύτιμους λίθους, φυτά ή ζώα που αντιστοιχούν σε κάθε ζώδιο. Σκέψου όμως λίγο… Αν κάθε ζώδιο ήταν τρόφιμο, ποιο θα ήταν; 

Ανεξαρτήτως αν πρόκειται για κυρίως πιάτο, ορεκτικό ή επιδόρπιο, παρακάτω θα διαβάσεις την πιο ιδανική τροφή που αντιπροσωπεύει κάθε ζώδιο: 

ΚΡΙΟΣ 
Σάλτσα τσίλι. Είναι περίφημη, εθιστική, καυτή και ταιριάζει απόλυτα στην φλογερή και φιλόδοξη ιδιοσυγκρασία του Κριού. 

ΤΑΥΡΟΣ 
Καραμελωμένα μήλα. Η αψιά γεύση του μήλου που δένει με τη γλυκιά καραμέλα μοιάζει τόσο πολύ με την βαθιά και ζεστή προσωπικότητα του Ταύρου. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Ασπρόμαυρα μπισκότα: Όλη η ζωή των Διδύμων θυμίζει τις δυο πλευρές αυτού του «αμφίδρομου» γλυκού! Αν και πολύ απλό, είναι εθιστικό και δημοφιλές! 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Κοτόσουπα. Αυτό το νόστιμο, αναζωογονητικό γεύμα ταιριάζει απόλυτα στην ευγενική και τρυφερή φύση του Καρκίνου. Θυμίζει πάντα τη ζεστασιά και τη φροντίδα μιας μητέρας. 

ΛΕΩΝ 
Ζεστή πίτσα. Οι Λέοντες συχνά… υπερθερμαίνονται, αλλά είναι πάντα αξιόπιστοι και πρόθυμοι να σας δοθούν, όπως ένα ζεστό κομμάτι πίτσας στο τέλος μιας δύσκολης μέρας. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Σαλάτες. Τόσο η τοποθέτηση διάφορων υλικών σε μια σαλάτα όσο και η ικανοποίηση κάθε συνδαιτημόνα ξεχωριστά, καθιστούν την Παρθένο μια περίφημη τροφό που ξέρει να προσφέρει σε όλους με καταπληκτική υπομονή και φροντίδα 

ΖΥΓΟΣ 
Τηγανητό κοτόπουλο. Με αυτό το φαγητό, όλοι μένουν ευχαριστημένοι και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γλυκούς και ειρηνικούς Ζυγούς όταν φροντίζουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Hamburgers. Οι Σκορπιοί, αν και είναι δύσκολοι τύποι, πολύ συχνά είναι οικείοι και άνετοι στην παρέα. Ναι. Τόσο απλοί και προβλέψιμοι, όπως ακριβώς ένα hamburger με πατάτες! 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Πασπαλισμένα Donuts: Όπως και οι Τοξότες είναι ελαφρά κι ευχάριστα, πασπαλισμένα με γλυκούς πειρασμούς. Όλοι τα αγαπούν και μπορούν να τα καταβροχθίσουν σε χρόνο dt! 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Παγωτό για αυτό το ζώδιο που γεννήθηκε μέσα στο κρύο του χειμώνα. Θα το απολαύσεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά, μια κουταλιά δροσερού παγωτού είναι πιο ευεργετική τις καυτές μέρες του καλοκαιριού! 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Dim Sum. Για τον Υδροχόο διαλέξαμε τη γνωστή ποικιλία από μικρά κινέζικα ορεκτικά. Οι εξωτικές γεύσεις στα διάφορα πιάτα ταιριάζουν απόλυτα στην παράξενη και περιπετειώδη φύση του Υδροχόου. 

ΙΧΘΥΕΣ 
Sushi. Δεν το διαλέξαμε επειδή πρόκειται για θαλασσινό. Απλώς είναι μια γεύση που μπορείς να την αγαπήσεις και να σου αρέσει. Μπορεί να είναι απλή με ρύζι και φύκια ή και πιο πολύπλοκη, όπως ακριβώς το ζώδιο των Ιχθύων.




Το μαγνήσιο μπορεί να κρατά το κλειδί για τα οφέλη της βιταμίνης D…!!!!

Το σώμα είναι ένας περίπλοκος οργανισμός και μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πώς αλληλεπιδρούν οι διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα για να μας κρατήσουν υγιείς. Το πόσο μαγνήσιο προσλαμβάνουμε φαίνεται να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας χρησιμοποιεί τη βιταμίνη D. 

Το μαγνήσιο είναι το τέταρτο πιο άφθονο ορυκτό στον οργανισμό μας και το δεύτερο πιο κοινό ενδοκυτταρικό θετικά φορτισμένο ιόν μετά το κάλιο. 

Είναι απαραίτητο για την υγιή λειτουργία των περισσότερων κυττάρων στο σώμα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την καρδιά, το ανοσοποιητικό, τα νεφρά και τους μυς, το σάκχαρο του αίματος, τα οστά και την παραγωγή ενέργειας από τις πρωτεΐνες. Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να αποτρέψει τις ημικρανίες. 

Παρά τα αναρίθμητα οφέλη που προσφέρει για την υγεία, πολλοί από εμάς δεν φροντίζουμε να παίρνουμε αρκετό, σε αντίθεση με τη βιταμίνη D, η οποία είναι ευρέως γνωστή και συνιστάται από τους γιατρούς ακόμη και η πρόσληψη συμπληρωμάτων σε περίπτωση ανεπάρκειας. Το μαγνήσιο συχνά παραβλέπεται σε μεγάλο βαθμό. 

Οι πηγές μαγνησίου περιλαμβάνουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το κέιλ και φρούτα όπως τα σύκα, τα αβοκάντο, τις μπανάνες και τα σμέουρα. Άλλες πηγές είναι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, τα όσπρια όπως τα μαύρα φασόλια και τα ρεβίθια. 

Τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο είναι επίσης η μαύρη σοκολάτα, τα θαλασσινά, τα μπιζέλια, το μπρόκολο, το λάχανο, τα πράσινα φασολάκια, οι αγκινάρες, τα σπαράγγια και τα λαχανάκια Βρυξελλών. 

Κατά μέσο όρο, συνιστάται η πρόσληψη περίπου 400mg μαγνησίου ανά ημέρα από τους άνδρες ενώ οι γυναίκες χρειάζονται καθημερινά 300mg. 

Η βιταμίνη D μπορεί να χρειάζεται μαγνήσιο για να είναι αποτελεσματική 

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι το μαγνήσιο επηρεάζει τα ένζυμα που ενεργοποιούν τη βιταμίνη D, υπονοώντας ότι η βιταμίνη D χρειάζεται μαγνήσιο για να είναι αποτελεσματική. Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου έχουν επίσης συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. 

Μερικές άλλες έρευνες κατέδειξαν ότι η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή βιταμίνης D στο σώμα. Υπήρξε πολλή διαμάχη σχετικά με το ρόλο του μαγνησίου και της βιταμίνης D σε σχέση με την υγεία των οστών, τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις. 

Ο ρόλος τους στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου έχει συζητηθεί ευρέως μεταξύ των ερευνητών. Για αυτό και μια επιστημονική ομάδα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στις Ηνωμένες Πολιτείες ήθελε να διερευνήσει εάν τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα βιταμίνης D και να βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους στην πρόληψη του καρκίνου. 

Πώς επηρεάζει το μαγνήσιο τα επίπεδα βιταμίνης D; 

Σε μια νέα, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, οι επιστήμονες διερεύνησαν τη σχέση μεταξύ των επιπέδων του μαγνησίου και της βιταμίνης D και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τις ασθένειες. 

Οι ερευνητές πήραν 180 συμμετέχοντες σε μια άλλη ειδική μελέτη για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου (Personalized Prevention of Colorectal Cancer Trial-PPCCT), τους οποίους ομαδοποίησαν τυχαία σε δύο ομάδες. 

Η πρώτη υποβλήθηκε σε θεραπεία με διάφορες δόσεις συμπληρωμάτων μαγνησίου που προσαρμόστηκαν με βάση την αρχική κατανάλωση μαγνησίου από τη διατροφή τους, ενώ οι υπόλοιποι έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο ίδιο με τις κάψουλες μαγνησίου. Οι επιστήμονες μέτρησαν τα διάφορα επίπεδα μεταβολιτών βιταμίνης D στο αίμα τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας. 

Το μαγνήσιο βελτιστοποιεί τη βιταμίνη D 

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου αλληλεπιδρούν με την κυκλοφορούσα βιταμίνη D στο αίμα αυξάνοντας την ενεργή βιταμίνη D όταν τα επίπεδα της ήταν χαμηλά. Στην περίπτωση που τα επίπεδα της βιταμίνης D ήταν ήδη υψηλά, τα συμπληρώματα μαγνησίου μείωσαν την ενεργή βιταμίνη D. 

Αυτό θεωρήθηκε ότι οφείλεται στην επίδραση του μαγνησίου στα ένζυμα που εμπλέκονται στην παραγωγή βιταμίνης D στο σώμα. 

Η συγκεκριμένη μελέτη κατέδειξε την ικανότητα του μαγνησίου να ρυθμίζει την ενεργό βιταμίνη D έτσι ώστε να μπορεί να αυξάνεται σε περίπτωση ανεπάρκειας ή να μειώνεται όταν είναι πολύ αυξημένη, αποτρέποντας δηλαδή την ανεπάρκεια ή την τοξικότητα της βιταμίνης D ανάλογα με την κατάσταση. Υποδεικνύει ότι το επίπεδο της δραστικής βιταμίνης D στο σώμα εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα μαγνησίου. 

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μαγνήσιο έχει σημαντικό ρόλο στη βελτιστοποίηση των επιπέδων βιταμίνης D και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των ασθενειών που σχετίζονται με τη συγκέντρωση της βιταμίνης D, εξ’ου και η σημασία αυτής της μελέτης. 

Η συμπλήρωση μαγνησίου, ειδικά σε άτομα που δεν πληρούν τις καθημερινές ανάγκες διατροφής, δεν μπορεί επομένως να παραληφθεί. Οι ερευνητές πρότειναν επίσης ότι πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες, δεδομένου ότι το μαγνήσιο δεν καταναλώνεται ευρέως και η συμπλήρωση είναι πολλές φορές ανεπαρκής. 




Φωτεινή Πουρνάρα 

Αυτό είναι το έμφυτο ταλέντο σου που πρέπει να εκμεταλλευτείς...!!!!

Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιό σου το έχει προικίσει με ένα συγκεκριμένο χάρισμα 

Αν ανήκεις σε συγκεκριμένο ζώδιο, οφείλεις να γνωρίζεις τα έμφυτα χαρίσματά σου και να τα αξιοποιήσεις πλήρως για να μπορέσεις να βελτιώσεις την προσωπική σου ζωή και να είσαι ευτυχισμένος/η. 

Ας δούμε λοιπόν το ταλέντο που σου δόθηκε, από τον πλανήτη που κυβερνά το ζώδιό σου και με ποιο τρόπο πρέπει να το χρησιμοποιήσεις. 

Κινητήρια δύναμη 
Πρέπει πάντα να δικαιώνεις το ζώδιό σου που είναι το 1ο του ζωδιακού, αλλά και τον κυβερνήτη σου Άρη, ώστε να μη σταματάς να αγωνίζεσαι. Να επιχειρείς καινούργια πράγματα, να έχεις θάρρος, αποφασιστικότητα, να ξεσηκώνεις τον εαυτό σου και τους ανθρώπους γύρω σου να δώσουν τη μάχη και να μην τα παρατούν μπροστά στην όποια δυσκολία. Έτσι, κάθε επιτυχία θα σε γεμίζει και θα είναι για σένα μια προσωπική νίκη. 

Επιμονή 
Η Αφροδίτη κυβερνά το ζώδιό σου και σου χαρίζει έμφυτη γοητεία και αγάπη για τις απολαύσεις της ζωής. Πρέπει να εκτιμάς όσα έχεις, αλλά να μην επαναπαύεσαι. Να επικεντρώνεσαι σε όσα υλικά ή ηθικά αγαθά σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και σου προσφέρουν ψυχική ευφορία και γαλήνη και με πείσμα να προσπαθείς να τα κατακτήσεις. Η επιμονή θα φέρει τα θετικά αποτελέσματα που επιδιώκεις. 

Επικοινωνία 
Η ευστροφία, το να κοινωνικοποιείσαι και να έρχεσαι σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικούς είναι ένα ταλέντο που σου προσφέρει ο κυβερνήτης σου, Ερμής. Χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή γλώσσα, μπορείς να συναναστρέφεσαι με νέους και γέρους, φτωχούς και πλούσιους, μορφωμένους και αμόρφωτους και να τους κερδίσεις. Με αυτόν τον τρόπο πρέπει να δίνεις αλλά κυρίως να παίρνεις εμπειρίες, γνώσεις και πληροφορίες που θα σε εξελίξουν κι όχι να ικανοποιούν την περιέργειά σου. 

Έκτη αίσθηση 
Είσαι γεμάτος/η κατανόηση, καλός/η ακροατής/α, δεν επικρίνεις και κάνεις κάθε άτομο γύρω σου να αισθάνεται άνετα. Δεν σταματάς να παρέχεις φροντίδα και αγάπη στους ανθρώπους σου. Ωστόσο, το χάρισμά σου, δώρο της κυβερνήτης σου, Σελήνης, είναι μια έκτη αίσθηση που έχεις, η οποία συχνά σε προειδοποιεί για τους κινδύνους που πρέπει να αποφύγεις κι οφείλεις να την ακολουθείς τυφλά, ακόμα κι αν σε πάει κόντρα στο ρεύμα. 

Λάμψη 
Τραβάς τα φώτα πάνω σου και γίνεσαι το κέντρο του ενδιαφέροντος, όπως ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, είναι το κέντρο του ηλιακού συστήματος. Δεν πρέπει όμως να αναλώνεις τη λάμψη σου μόνο στο να εντυπωσιάζεις, αλλά στο να δημιουργείς πράγματα που θα δώσουν καινούργια προοπτική σε σένα και τους γύρω σου. Ως γεννημένος ηγέτης, οφείλεις να εμπνέεις και να καθοδηγείς στο καλύτερο, το μεγαλύτερο, το ανώτερο. 

Ακρίβεια 
Είσαι αρκετά έξυπνος/η, με εμμονή στη λεπτομέρεια και τίποτα δε σου ξεφεύγει. Μπορείς να κάνεις ένα οργανωμένο πλάνο, μελετημένο με προσοχή κι ακρίβεια και να το ακολουθήσεις πιστά, χωρίς να επηρεάζεσαι από συναισθηματισμούς, λόγω του κυβερνήτη σου, Ερμή. Ωστόσο, πρέπει πάντα να συμπεριλαμβάνεις και τον αστάθμητο παράγοντα στους σχεδιασμούς σου και να έχεις «πρόχειρες» εναλλακτικές για να επιτύχεις τους στόχους σου. 

Μεσολάβηση 
Προσπαθείς να είσαι αμερόληπτος/η, κρίνοντας δίκαια την κάθε κατάσταση και κρατώντας ίσες αποστάσεις. Έχεις το ταλέντο του μεσολαβητή, καθώς μπορείς να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα, να βρεις τη χρυσή τομή και να εξομαλύνεις διαφορές, λειτουργώντας ως γέφυρα που θα ενοποιήσει δύο διαφορετικές πλευρές τόσο μέσα σου όσο και στους άλλους. Όσο παραμένεις αντικειμενικός/η, χωρίς να επηρεάζεσαι από συμπάθειες κι αντιπάθειες, τόσο πιο εύκολο θα είναι να παίρνεις αποφάσεις και να διατηρείς αρμονικό το περιβάλλον σου όπως προστάζει η κυβερνήτης σου, Αφροδίτη. 

Ένστικτο 
Η αφοσίωσή σου σε ανθρώπους και στόχους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίζει να κατακτήσεις ό,τι βάλεις στο νου σου, εκτός ίσως από τον ίδιο σου τον εαυτό, αν αφεθείς να σε καταλάβει ο αρνητισμός κι οι αυτοκαταστροφικές σου τάσεις, ελέω του κυβερνήτη σου, Πλούτωνα. Όμως οφείλεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου, ακόμα κι αν όλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι κάνεις λάθος. 

Επέκταση 
Ο κυβερνήτης σου, Δίας, δε σε θέλει περιορισμένο/η σε στενά πλαίσια. Θέλει να επεκταθείς, να φτάσεις στα ουράνια, να αγγίξεις τα άστρα. Είσαι γεμάτος/η ιδέες και ενθουσιασμό και οφείλεις να μη μένεις στάσιμος/η και να αναλώνεις την ενέργειά σου στην πεζή καθημερινότητα. Κυνήγησε τη γνώση, άνοιξε τους πνευματικούς σου ορίζοντες γιατί αυτή είναι η πραγματική περιπέτεια που πρέπει να βιώσεις. 

Μη εγκατάλειψη 
Ως ζώδιο που κυβερνάται από τον Κρόνο, μαθαίνεις από νωρίς να μη βασίζεσαι στην τύχη αλλά τη σκληρή δουλειά για να επιτύχεις τους στόχους σου. Προσπαθείς να κατακτήσεις την κορυφή και να παραμείνεις εκεί, επιλέγοντας το δύσκολο μονοπάτι γι’ αυτό αντιμετωπίζεις με υπευθυνότητα και ωριμότητα κάθε τι που θα συναντήσεις στην πορεία σου. Το ταλέντο σου είναι το ότι δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια, ακόμα κι αν όλα είναι εναντίον σου. 

Αυτοπεποίθηση 
Προσπαθείς να ξεχωρίζεις πάντα από το μέσο όρο, με τις ιδέες, τις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής σου και έχεις τέτοια αυτοπεποίθηση που καμαρώνεις επειδή είσαι διαφορετικός/η από τους υπόλοιπους. Ο κυβερνήτης σου, Ουρανός, σε βοηθά να επαναστατείς και να μην αποδέχεσαι συμβιβασμούς που στερούν την ανεξαρτησία και φυλακίζουν το φιλελεύθερο πνεύμα σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν το χάρισμά σου, ενθαρρύνοντας και εμπνέοντας και τους άλλους για μια ουσιαστική αλλαγή για το κοινό καλό κι όχι απλά για να προκαλείς και να κοντράρεις. 

Διαίσθηση 
Είσαι σαν σφουγγάρι που απορροφά συναισθήματα και κραδασμούς από το περιβάλλον του, συλλαμβάνεις έννοιες κι ενέργειες και η αίσθηση που έχεις για τα πράγματα πιθανόν να μην αιτιολογείται από την λογική, αλλά σίγουρα είναι ακριβής. Η διαίσθησή σου είναι αλάνθαστη και ο κυβερνήτης σου, Ποσειδώνας, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν κι αυτό είναι το ταλέντο που σου έχει δοθεί. Πρέπει όμως να την κρατάς «καθαρή» από υπερβολικούς συναισθηματισμούς και να ακολουθείς τα κελεύσματά της, χωρίς φόβο και δισταγμό. 




ΝΕΑ έρευνα : Θυρεοειδής και σελήνιο...!!!!

Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιστήμονες έχουν επισημάνει το σημαντικό ρόλο που παίζει το σελήνιο (Se) στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. 

Ο θυρεοειδής αδένας είναι το όργανο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε σελήνιο. Συγκεκριμένα το σελήνιο μπορεί και ενεργοποιεί ένα ένζυμο που βοηθά στη μετατροπή των θυρεοειδικών ορμονών και συγκεκριμένα της θυροξίνης (Τ4) σε τριιωδοθυρονίνη (Τ3). 

Η σχέση που περιγράφεται μεταξύ του σεληνίου και των ασθενειών του θυρεοειδούς δεν αποτελεί καινούργιο δεδομένο μιας και είναι γνωστό ότι το σελήνιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σωστή υγεία του θυρεοειδούς. 
Σε πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι η έλλειψη σεληνίου συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών ασθενειών του θυρεοειδούς, όπως η αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, ο υποθυρεοειδισμός, ο υποκλινικός υποθυρεοειδισμός και η βρογχοκήλη. 

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα άτομα που παρουσίαζαν έλλειψη σεληνίου αντιμετώπιζαν σε υψηλότερο ποσοστό τον κίνδυνο εμφάνισης μίας από τις τέσσερις παραπάνω ασθένειες του θυρεοειδούς, ενώ εκείνα τα άτομα των οποίων τα επίπεδα σεληνίου βρίσκονταν στα φυσιολογικά επίπεδα είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν μία ασθένεια του θυρεοειδούς. 

Κατέληξαν επίσης στο συμπέρασμα ότι η λήψη σεληνίου από εκείνους στους οποίους αυτό βρίσκονταν σε χαμηλά επίπεδα, μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων του θυρεοειδούς. 

Το σελήνιο έχει προσελκύσει γενικότερα τα τελευταία χρόνια την προσοχή των ειδικών λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, οι οποίες προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες. 

 Η συμμετοχή του όμως στη θυρεοειδική λειτουργία είναι πολύ σημαντική και φαίνεται ότι αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη πυκνότητα στο θυρεοειδή αδένα. 




Πηγή: “Low population selenium status is associated with increased prevalence of thyroid disease” http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26305620 

Πολύτιμοι λίθοι και ζώδια…!!!!

Οι πολύτιμοι λίθοι είναι κάτι παραπάνω από όμορφα στολίδια. Αυτές οι φυσικές, γήινες ομορφιές, έχουν τη δύναμη να γιατρεύουν, να προστατεύουν, να ηρεμούν και να δίνουν διαύγεια. Συγκεκριμένα πετράδια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για το κάθε ζώδιο. Όταν σκέφτεστε πιο πετράδι είναι κατάλληλο για εσάς, για ένα φίλο ή ένα αγαπημένο πρόσωπο, να λάβετε υπόψη όχι μόνο το ζώδιο, αλλά τη θέση της Σελήνης και τον Ωροσκόπο επίσης. 

Κριός 
Διαμάντι: Όπως και ο Κριός, ένα ζώδιο γνωστό για τη δύναμη και τις δυνάμεις επιβίωσης, το διαμάντι είναι το πιο σκληρό από τα πετράδια. Κουβαλά αρσενική ενέργεια, ξυπνώντας τον εσωτερικό σας πολεμιστή και βοηθώντας σας να κυνηγήσετε τους στόχους καθώς και να επιβιώσετε από προκλήσεις. 

Η πέτρα της αθωότητας και της αγνότητας, αυτό το πολύτιμο πετράδι, επίσης σας βοηθά να κερδίσετε πνευματική διαύγεια και να πείτε την αλήθεια που κρύβετε στη καρδιά σας. Το διαμάντι, που σχετίζεται με τον πλούτο, μπορεί να σας βοηθήσει να προσελκύσετε την αφθονία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Κριό: Ρουμπίνι, γρανάτης 

Ταύρος 
Κεχριμπάρι: Το κεχριμπάρι δεν είναι ακριβώς πολύτιμος λίθος, αλλά το απολιθωμένο ρετσίνι των δέντρων στα δάση κατά μήκος της Βαλτικής θάλασσας - κατάλληλη πέτρα για τους γήινους Ταύρους. Το κεχριμπαρένιο χρώμα είναι γνωστό πως προσγειώνει και σταθεροποιεί ανώτερες πνευματικές ενέργειες στο σώμα. 

Η επιρροή του είναι απίστευτα χαλαρωτική και ενεργητική, μας γεμίζει με υπομονή, προστασία και ισορροπία. Το κεχριμπάρι απορροφά την αρνητική ενέργεια, δίνοντας την ικανότητα στο σώμα να γιατρευτεί μόνο του. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Ταύρο: Σμαράγδι, ζαφείρι 

Δίδυμοι 
Αχάτης: Οι πνευματικά ενεργοί (και μερικές φορές υπερβολικά ενεργητικοί) Δίδυμοι, μπορούν να ωφεληθούν από την προσγειωμένη και ήρεμη επιρροή αυτού του λίθου. Δυναμώνοντας την επαφή του σώματος με τη Γη, ο αχάτης δίνει κουράγιο και ζωτικότητα ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από το άγχος. 

Σαν πέτρα της αρμονίας, ο αχάτης μπορεί να εμπνεύσει τις πολλαπλές προσωπικότητες των Διδύμων για να έρθουν σε μία κατάσταση ισορροπία. Να κουβαλάτε ή να φοράτε τον αχάτη όταν πρέπει να πάρετε μία σημαντική απόφαση –αυτή η πέτρα θα οξύνει την όραση, θα αυξήσει το πνεύμα και θα εξαφανίσει το φόβο. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τους Διδύμους: Μαργαριτάρι, Φεγγαρόπετρα 

Καρκίνος 
Φεγγαρόπετρα: Αυτός ο μαγικός λίθος, σχετίζεται με την Σελήνη, τον κυβερνήτη του Καρκίνου. Λέγεται πως η φεγγαρόπετρα απορροφά τις δυνάμεις της Σελήνης και πως η καλύτερη στιγμή να τη φορές είναι κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Η φεγγαρόπετρα προσφέρει προστασία στην ευαίσθητη φύση του Καρκίνου ενώ ταυτόχρονα εμπλουτίζει το ένστικτο, τη θηλυκή ενέργεια και τις σωματικές ικανότητες. 

Σαν πέτρα εσωτερικής ανάπτυξης και πνευματικής προοπτικής, η φεγγαρόπετρα είναι άριστος σύμμαχος κατά τη διάρκεια του διαλογισμού. Επίσης, η φεγγαρόπετρα φέρνει επιτυχία στον έρωτα και στην εργασία. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Καρκίνο: Μαργαριτάρι, ρουμπίνι, σμαράγδι 

Λέων 
Τουρμαλίνη: Η τουρμαλίνη σχετίζεται με την καρδιά, το μέρος του σώματος που κυβερνά ο Λέοντας. Αυτή η πέτρα μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε τον εαυτό σας στον έρωτα, και εμπλουτίζει τη συμπόνια, την ευτυχία και την γαλήνη. Ο Λέων είναι ένα φυσικά δημιουργικό ζώδιο, και η τουρμαλίνη παράσχει επιπρόσθετη έμπνευση - ή μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε εμπόδια. 

Η τουρμαλίνη ενισχύει την ικανότητά σας να πετύχετε τους στόχους σας και προσελκύει την αφθονία και την ευημερία καθώς κάνει τους άλλους δεκτικούς απέναντι στα ταλέντα σας. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται στον διαλογισμό. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Λέοντα: Κορνεόλιο, Σαρδόνυξ 

Παρθένος 
Μπλε ζαφείρι: Η ιερή πέτρα του Βουδισμού, το μπλε ζαφείρι φέρνει τάξη και διαύγεια στο μυαλό, και ταυτόχρονα αυξάνει την ικανότητα να φτάσετε την πνευματική σοφία. Καθώς η Παρθένος είναι επιρρεπής στο άγχος και την ανησυχία, αυτή η πέτρα είναι απίστευτα χρήσιμη. 

Το μπλε χρώμα σχετίζεται παραδοσιακά με τους ουρανούς, και η Παρθένος ωφελείται από αυτή την υπενθύμιση ανώτερης προοπτικής. Το μπλε ζαφείρι αυξάνει την πνευματική ευελιξία, βοηθώντας την Παρθένο να απελευθερωθεί από άσχημες συμπεριφορές και να ανοίξει τον εαυτό της σε νέες πιθανότητες. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τη Παρθένο: Νεφρίτης, Δενδρίτης 

Ζυγός 
Λάπις Λαζούλι: Η πέτρα της συμπαντικής αλήθειας και της φιλίας, λέγεται πως φέρνει την αρμονία στις σχέσεις –μία προτεραιότητα για το ζώδιο του Ζυγού. Την ίδια στιγμή υποστηρίζει την έκφραση του αυθεντικού εαυτού και της εσωτερικής αλήθειας, που μπορεί να είναι πρόκληση για αυτά τα άτομα. 

Μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε την ιερή γνώση, να επεκτείνετε τη συνείδησή σας, να επικοινωνήσετε με το πνεύμα σας και να εξευγενίσετε το μυαλό και τη ψυχή σας. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Ζυγό: Οπάλιο, σμαράγδι 

Σκορπιός 
Ακουαμαρίνα: Το όνομα αυτής της υπέροχης μπλε πέτρας αναφέρεται στον ωκεανό, και σχετίζεται με την υδάτινη φύση του Σκορπιού. Το στοιχείο του Νερού αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές πτυχές, καθώς ο Σκορπιός πολλές φορές χάνεται στα βάθη τους. 

Η ακουαμαρίνα μπορεί να ηρεμήσει τα έντονα συναισθήματα του Σκορπιού και να απομακρύνει τις κακές δυνάμεις, φέροντας ηρεμία και διαύγεια. Ευθυγραμμίζοντας το σώμα με το πνεύμα, η ακουαμαρίνα μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε σε υψηλότερα επίπεδα παραμένοντας προσγειωμένοι. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με το Σκορπιό: Μαύρος οψιδιανός, τοπάζι 

Τοξότης 
Καλλαΐς (τιρκουάζ): Αυτή η ιερή πέτρα σε πολλές πνευματικές παραδώσεις, το τιρκουάζ βοηθά τον Τοξότη να συντονιστεί σε μία υψηλότερη συνείδηση. Επιπρόσθετα, το τιρκουάζ θεωρείται επικοινωνιακή πέτρα, εμπλουτίζοντας την ευφράδεια του ομιλητή, την ειλικρίνεια και την δημιουργικότητα. 

Το τιρκουάζ βελτιώνει το μυαλό αυξάνοντας το ένστικτο, την ευαισθησία και την θετική σκέψη, επιφέροντας πνευματική ηρεμία που οδηγεί στη σοφία. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Τοξότη: Ζαφείρι, αμέθυστος 

Αιγόκερως 
Ρουμπίνι: Εμπλουτίζοντας την αυτοπεποίθηση, το κουράγιο και τη χαρά, το ρουμπίνι μπορεί να ανταπεξέλθει στην τάση του Αιγόκερω για μελαγχολία και αρνητισμό. Το βαθύ κόκκινο χρώμα του ρουμπινιού ενισχύει τη καρδιά και προσκαλεί τον έρωτα για τον εαυτό, για τους άλλους και για το πνεύμα. 

Ο Αιγόκερως έχει άξια φήμη σαν το πιο σκληρά εργαζόμενο ζώδιο, και του ρουμπίνι είναι υπέροχος σύμμαχος στην επαναφορά της ενέργειας και την αύξηση της ζωτικότητας και της δύναμης. Λέγεται πως το ρουμπίνι αυξάνει την γενναιοδωρία και πως προσελκύει την αφθονία και την ευημερία. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Αιγόκερω: Αχάτης, μαύρος όνυχας 

Υδροχόος 
Γρανάτης: Αν οι Υδροχόοι κολλήσουν σε μία πνευματική πτυχή, ο γρανάτης μπορεί να τους βοηθήσει να επιστρέψουν στο σώμα τους δίνοντας ώθηση στην σεξουαλική ενέργεια, το πάθος, τον αισθησιασμό και την γενική ζωτικότητα. Οι φίλοι και η κοινωνία έχουν μεγάλη σημασία για τον Υδροχόο, και ο γρανάτης σταθεροποιεί τις σχέσεις και εμπλουτίζει την δημοτικότητα. 

Ο γρανάτης, λέγεται πως, φέρνει την επιτυχία στα επαγγελματικά και πως βελτιώνει την ανώτερη εκπαίδευση. Σε πνευματικό επίπεδο, ο γρανάτης εντείνει τις πνευματικές ικανότητες και θεωρείται ισχυρός σύμμαχος για την είσοδο στην σοφία των ονείρων. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τον Υδροχόο: Αμέθυστος, Δενδρίτης 

Ιχθύες 
Αμέθυστος : οι υπέρ ευαίσθητοι Ιχθύες μπορούν να ωφεληθούν από τον αμέθυστο, ο οποίος διώχνει δονήσεις που το σώμα δεν χρειάζεται. Ο αμέθυστος ηρεμεί το μυαλό και το νευρικό σύστημα και πολλές φορές ονομάζεται «το ηρεμιστικό της φύσης», και χρησιμοποιείται για την απελευθέρωση της έντασης και τη μείωση του άγχους. 

Ο αμέθυστος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην γιατρειά λύπης και εθισμών, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την γενική συναισθηματική σταθερότητα. Σαν απίστευτη πέτρα διαλογισμού, ο αμέθυστος εμπλουτίζει τις ψυχικές ικανότητες και την πνευματική συνείδηση. 

Άλλα πετράδια που σχετίζονται με τους Ιχθύες: Νεφρίτης, Ακουαμαρίνα 




Ένα πρόγραμμα 12 βημάτων για να απλοποιήσεις τη ζωή σου…!!!!

Αυτά εδώ είναι 12 πολύ συγκεκριμένα εργαλεία για να απλοποιήσεις τη ζωή σου. Ξεκίνα να τα χρησιμοποιείς σήμερα αν θες πραγματικά να ακούσεις το κάλεσμα της έμπνευσης. 

1. Ξεκαθάρισε τη ζωή σου. Θα νιώσεις ένα αληθινό κύμα έμπνευσης όταν ξεφορτωθείς πράγματα που δεν σου είναι πια χρήσιμα: 

Αν δεν το έχεις φορέσει εδώ και ένα ή δύο χρόνια, ανακύκλωσέ το και δώσε το σε κάποιον άλλο να το βάλει. Πέταξε παλιά αρχεία που πιάνουν χώρο και είναι σπανίως αν όχι ποτέ χρήσιμα. Δώρισε παιχνίδια, εργαλεία, βιβλία, ποδήλατα και πιάτα που δεν χρησιμοποιείς σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση. 

2. Ξεφορτώσου ότι σε κρατάει κολλημένο σε αντικείμενα και σε μια «φορτωμένη» ζωή. Όπως είπε και ο Σωκράτης: “Αυτός που χρειάζεται τα λιγότερα πράγματα είναι πιο κοντά στο Θεό”. Όσο λιγότερα λοιπόν χρειάζεται να ασφαλίσεις, να προστατέψεις, να ξεσκονίσεις, να ανακατατάξεις, να μετακομίσεις, τόσο πιο κοντά θα είσαι στο να ακούσεις αυτό το κάλεσμα της έμπνευσης. 

3. Βγάλε από το πρόγραμμα σου μη επιθυμητές και άχρηστες δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Αν δεν είσαι διαθέσιμος για το Πνεύμα, δεν πρόκειται να γνωρίσεις τη λάμψη της έμπνευσης. Ο Θεός θα σε βοηθήσει, στέλνοντας σου καθοδήγηση και τους ανθρώπους που χρειάζεσαι αλλά αν είσαι συνεχώς απασχολημένος και με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα, θα χάσεις αυτά τα δώρα που μπορούν να σου αλλάξουν τη ζωή. 

Εξασκήσου λοιπόν στο να λες όχι σε παράλογες απαιτήσεις και βάλε ξεκούραση και διασκέδαση στο καθημερινό σου πρόγραμμα χωρίς να νιώθεις ενοχές. 

4. Κράτα τον ελεύθερο σου χρόνο, ελεύθερο. Να είσαι προσεκτικός με τα καλέσματα σε συγκεντρώσεις που μπορεί να κάνουν καλό στην κοινωνική σου θέση όμως σου κόβουν την πρόσβαση στην χαρούμενη έμπνευση. Αν τα party, τα επίσημα τραπέζια, οι κοινωνικές υποχρεώσεις ακόμα και το να βγεις με φίλους να πιείς και να κουτσομπολεύσεις δεν είναι ο ιδανικός τρόπος που θα ήθελες να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο, τότε μην πας. 

Άρχισε να λες όχι σε προτάσεις που δεν ενεργοποιούν συναισθήματα δημιουργικότητας. Θεωρώ πως μια βραδιά που περνάω διαβάζοντας ένα βιβλίο ή γράφοντας γράμματα, βλέποντας μία ταινία με ένα αγαπημένο πρόσωπο, τρώγοντας με τα παιδιά μου ή ακόμα και κάνοντας άσκηση μόνος μου είναι πολύ πιο δημιουργικά από το να ντυθώ και να πάω σε μία εκδήλωση γεμάτη επιφανειακές κουβέντες. 

Έχω μάθει να μην είμαι διαθέσιμος για κάτι τέτοιο χωρίς να δικαιολογούμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχω πιο πολλές δημιουργικές στιγμές ελεύθερες. 

5. Κάνε διαλογισμό και γιόγκα. Δώσε στον εαυτό σου τουλάχιστον 20 λεπτά τη μέρα να κάτσεις ήσυχα και να έρθεις σε συνειδητή επαφή με τον Θεό. Έχω γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο με αυτό το θέμα που λέγεται “Getting in the Gap” οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέρεια εδώ. 

Αυτό που θα πω όμως είναι ότι έχω λάβει χιλιάδες μηνύματα από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους που έμαθαν να απλοποιούν τη ζωή τους κάνοντας διαλογισμό. Σε παροτρύνω επίσης να βρεις ένα στούντιο κοντά σου και να ξεκινήσεις γιόγκα συστηματικά. 

Οι ανταμοιβές είναι τόσο ισχυρές: Θα νιώθεις πιο υγιής, λιγότερο στρεσαρισμένος και γεμάτος έμπνευση από το τι μπορείς να κάνεις με το σώμα σου και για το σώμα σου μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. 

6. Επέστρεψε στην Απλότητα της Φύσης. Δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί τόσο δέος όσο η φύση. Η φαντασίωση της επιστροφής σε μία ζωή με λιγότερες εντάσεις πάντα περιλαμβάνει το να ζεις στη μεγαλοσύνη των βουνών, των δασών ή της τούνδρας, σε ένα νησί, κοντά στη θάλασσα ή κοντά στη λίμνη. Αυτές είναι παγκόσμιες επιθυμίες μιας και η φύση είναι φτιαγμένη από την ίδια Πηγή και τα ίδια στοιχεία που είμαστε και εμείς (είμαστε όλοι αστερόσκονη, θυμάστε;). 

7. Η ανάγκη σου να απλοποιήσεις και να είσαι δημιουργικός τρέφεται από την επιθυμία να είσαι ο εαυτός σου - ο ΦΥΣΙΚΟΣ σου εαυτός. Δώσε λοιπόν την άδεια στον εαυτό σου για εκδρομές, camping στο δάσος, κολύμπι στη θάλασσα, ιππασία σε μονοπάτια, σκι σε μια βουνοπλαγιά, το να κάθεσαι έξω γύρω από μια φωτιά. 

Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλες, οργανωμένες διακοπές που θα περιμένεις για μήνες. Όπου και αν μένεις είσαι μόνο μερικές ώρες η λεπτά από ένα πάρκο, ένα μονοπάτι στο δάσος, όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις το συναίσθημα του να είσαι συνδεδεμένος με ολόκληρο το Σύμπαν. 

8. Βάλε απόσταση ανάμεσα σε Εσένα και τους Κριτικούς σου. Προτίμησε να συντονιστείς με ανθρώπους που σκέφτονται σαν εσένα στην αναζήτησή τους για την απλοποιημένη έμπνευση. Στείλε σε αυτούς που σε κατηγορούν και σε αντιμάχονται μια σιωπηλή ευλογία και απομακρύνσου από την ενέργεια τους το συντομότερο δυνατό. 

Η ζωή σου είναι πολύ απλουστευμένη αν δεν χρειάζεται να υπερασπιστείς τον εαυτό σου σε κανένα και όταν λαμβάνεις υποστήριξη αντί για κριτική. Δεν χρειάζεται να υπομένεις την κριτική με τίποτα άλλο εκτός από ένα ευγενικό ευχαριστώ και την υπόσχεση ότι θα λάβεις υπόψη σου ότι άκουσες. 

Οτιδήποτε παραπάνω είμαι μια κατάσταση σύγκρουσης που σβήνει την πιθανότητα να νιώσεις έμπνευση. Δεν χρειάζεται ποτέ να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου ή τις επιθυμίες σου σε κανέναν καθώς αυτά τα εσωτερικά συναισθήματα είναι το Πνεύμα που σου μιλάει. Αυτές οι σκέψεις είναι ιερές, μην αφήσεις ποτέ κανέναν να της τσαλαπατήσει. 

9. Πρόσεξε την υγεία σου. Σκέψου ότι το νούμερο ένα πρόβλημα υγείας στην Αμερική είναι η παχυσαρκία. Πως μπορείς να ζεις με απλότητα και μέσα στην έμπνευση όταν καταβροχθίζεις τεράστιες ποσότητες φαγητού και δεν κάνεις άσκηση που το σώμα αποζητά; Θυμήσου ότι το σώμα είναι ένας ιερός ναός στον οποίο κατοικούμε σε αυτή τη ζωή, οπότε βρες λίγο χρόνο κάθε μέρα για να το γυμνάσεις. 

Ακόμα και αν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μια βόλτα το τετράγωνο, κάντο. Επίσης κράτα τον έλεγχο τον μερίδων με τη συνειδητότητα σου. Το στομάχι σου έχει το μέγεθος μίας γροθιάς όχι ενός βαρελιού! 

Σεβάσου τον ιερό ναό σου και απλοποίησε τη ζωή σου με το να κάνεις γυμναστική και να τρως συνειδητά. Σου υπόσχομαι ότι θα αισθανθείς δημιουργικός αν το κάνεις αυτό σήμερα. 

10. Παιχνίδι, παιχνίδι, παιχνίδι!! Θα κάνεις τη ζωή σου πιο απλή και θα είσαι δημιουργικός αν μάθεις να παίζεις αντί να δουλεύεις στη ζωή. Λατρεύω να είμαι κοντά σε παιδιά γιατί με εμπνέουν με το γέλιο τους και την ανεμελιά τους. ‘Έχω ακούσει εκατοντάδες φορές : “Wayne, δεν μεγάλωσες ποτέ - συνέχεια παίζεις.» Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Παίζω στην σκηνή όταν μιλάω και παίζω τώρα καθώς γράφω. 

Πριν πολλά χρόνια μου είχε δοθεί η ευκαιρία να βγω στο «Tonight Show» με τον Johnny Carson. Ο άνθρωπος που πήρε το ρίσκο να μου κλείσει την εμφάνιση αν και τότε δεν ήμουν διάσημος ήταν ο Howard Papush. Ήταν η πρώτη μεγάλη μου ευκαιρία και από τότε εμφανίστηκα στο «Tonight Show» άλλες 36 φορές. 

Τώρα είναι η ευκαιρία μου να πω ένα ευχαριστώ στον Howard. Έχει γράψει ένα καταπληκτικό βιβλίο που λέγεται «When’s Recess? Playing Your Way Through the Stresses of Life» που σας προτείνω να διαβάσετε. (Ο Howard κάνει επίσης σεμινάρια που μαθαίνει στους ανθρώπους πως να παίζουν και να διασκεδάζουν τη ζωή). 

Στο βιβλίο του ο Howard μοιράζεται ένα καταπληκτικό απόφθεγμα από τον Richard Bach: “Στη ζωή σου οδηγείσαι από το εσωτερικό πλάσμα που μαθαίνει, την παιχνιδιάρικη, πνευματική ύπαρξη που είναι ο πραγματικός σου εαυτός.» Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. 

Κάνε ότι χρειάζεται για να έρθεις ξανά σε επαφή με τον αληθινό σου παιχνιδιάρικο εαυτό και βρες κάθε ευκαιρία για να παίξεις. Παρατήρησε πως το παιχνίδι κάνει τα πάντα πιο γλυκά και πιο απλά. 

11. Κόψε ταχύτητα. Μία από τις πιο φωτισμένες παρατηρήσεις του Gandhi μας θυμίζει ότι «η ζωή είναι πολύ παραπάνω από το απλά να επιταχύνεις». Αυτή είναι μια πολύ καλή συμβουλή για να απλοποιήσεις τη ζωή σου- κάνε τα όλα πολύ πιο αργά για μερικές στιγμές στο εδώ και το τώρα. Διάβασε αργά αυτές τις λέξεις. 

Κάνε την αναπνοή σου πιο αργή και την κάθε εισπνοή και εκπνοή συνειδητή… Όταν είσαι στο αυτοκίνητο κατέβασε ταχύτητα και χαλάρωσε. Κάνε το λόγο σου, τις εσωτερικές σου σκέψεις και τον φρενήρη ρυθμό του ότι κάνεις πιο αργό. Αφιέρωσε πιο πολύ χρόνο στο να ακούς τους άλλους. 

Παρατήρησε την τάση σου να διακόπτεις και να τελειώνεις γρήγορα μια κουβέντα και προτίμησε αντί για αυτό να είσαι ακροατής. Σταμάτα να απολαύσεις τα αστέρια μια νύχτα με ξαστεριά και τους σχηματισμούς των σύννεφων σε μια καθαρή μέρα. Κάτσε σε ένα εμπορικό και παρατήρησε πως όλοι μοιάζουν σαν να βιάζονται να πάνε… πουθενά. 

Με το να ρίξεις τους τόνους θα γίνεις πάλι μέρος του τέλειου ρυθμού στον οποίο δουλεύει η Ύπαρξη. Φαντάσου να προσπαθείς να βιάσεις τη φύση με το να τραβολογάς μία τοματιά που μόλις ξεμύτισε από τη γη. Είσαι όσο φυσικός όσο ένα φυτό οπότε αποδέξου την τελειότητα του σχεδίου της φύσης. 

12. Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να αποφύγεις το χρέος. Θυμήσου ότι προσπαθούμε να απλοποιήσουμε τη ζωή οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσεις πιο πολλά αντικείμενα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο περίπλοκη και χαοτική. Αν δεν μπορείς να το αγοράσεις ξέχνα το μέχρι να μπορείς. Με να μπεις σε χρέος απλά προσθέτεις και άλλα επίπεδα άγχους στη ζωή σου. Αυτό το άγχος θα σε απομακρύνει από την ειρήνη που έρχεται όταν είσαι κοντά στο Πνεύμα. 

Όταν πρέπει να δουλέψεις τόσο πιο σκληρά για να πληρώσεις τα χρέη σου, οι καθημερινές στιγμές της ζωής σου είναι λιγότερο απολαυστικές. Απομακρύνεσαι από τη χαρά και την γαλήνη που είναι το σήμα κατατεθέν την έμπνευσης. 

Καλύτερα να έχεις λιγότερα και να απολαμβάνεις τη ζωή σου από το να έχεις χρέος και να προσκαλείς το άγχος και το στρες εκεί που θα βασίλευε η γαλήνη και η ηρεμία. Μην ξεχνάς ότι τα χρήματα που έχεις στη κατοχή σου δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια. Αρνήσου λοιπόν να γίνεις μέρος ενός ενεργειακού συστήματος που δεν υπάρχει καν. 




Από τον Wayne Dyer 

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Αυτά τα ζώδια δε θα δίσταζαν, ακόμα και να ξεριζωθούν, για να κάνουν μια νέα αρχή...!!!!

Θα τα παρατούσαν όλα χωρίς δεύτερη σκέψη 
Τι είδους προσωπικότητα έχει κάποιος αν είναι πρόθυμος να ξεριζωθεί και να αρχίσει κάτι καινούργιο; Όταν είσαι διατεθειμένος/η να φύγεις μακριά για να αρχίσεις μια νέα ζωή, σημαίνει ότι είσαι ευπροσάρμοστος και κυρίως ανοιχτόμυαλος. 

Επίσης, σου είναι δύσκολο να βασιστείς σε παλιά δεδομένα και προκαταλήψεις που σε περιορίζουν και δεν σε βοηθούν να προοδεύσεις στους τομείς που επιθυμείς. 

Επιπλέον, μια μετακίνηση θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου, κυρίως δυνατότητες ή ταλέντα που δεν γνώριζες ότι διαθέτεις. 

Αν αισθάνεσαι κολλημένος/η και «έχεις βαρεθεί τη ζωή σου», μια μετακόμιση σε ένα άγνωστο μέρος ίσως να είναι η σωστή απόφαση. Άλλωστε, αν θες να ανακαλύψεις τον εαυτό σου, που θα το κάνεις καλύτερα από ένα μέρος όπου κανένας δεν σε ξέρει; 

Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα ζώδια που θα τα άφηναν όλα και θα ξεκινούσαν μια νέα ζωή χωρίς κανένα δισταγμό: 

Πηγαίνοντας σε έναν καινούργιο τόπο, οι Τοξότες θα συναντήσουν νέους ανθρώπους και νέες καταστάσεις, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο στιλ τους. Με το να μείνουν σε ένα νέο τόπο, δεν δοκιμάζουν μόνο τα όριά τους, αλλά τους έχουν την τύχη να κερδίσουν μια πολύτιμη εμπειρία ζωής. Θα αποκτήσουν νέες γνώσεις και θα μάθουν να βασίζονται περισσότερο στον εαυτό τους. 

Η φυγή και η εγκατάσταση σε ένα νέο μέρος είναι μια συναρπαστική εμπειρία για τον Τοξότη, αλλά ακόμα περισσότερο τον συναρπάζει η προοπτική μιας νέας αρχής στη ζωή τους και η δυνατότητα να τη διαμορφώσουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν. 

Γενικά, μόνο πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα δεν μπορεί να έχει η μετακίνηση του Τοξότη σε έναν τόπο, όπου ανοίγονται νέοι ορίζοντες και προοπτικές. 

Τα οφέλη για έναν Δίδυμο που μετακομίζει και ξεκινάει τη ζωή του από την αρχή είναι πολλά. Το πιο σημαντικό είναι η επέκταση των οριζόντων του, που του επιτρέπει να αναπτυχθεί και να απλώσει το δίχτυ των ενδιαφερόντων του σε νέες γνώσεις, πληροφορίες και δραστηριότητες. 

Μια ριζική αλλαγή στη ζωή των Διδύμων τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και κρατάει σε εγρήγορση την περιέργεια και το ενδιαφέρον τους για το κοινωνικό γίγνεσθαι. 

Οι Δίδυμοι είναι έξυπνοι και κοινωνικοί, οπότε δεν θα τους πάρει πολύ να βρουν νέους φίλους και τα καλύτερα στέκια σε οποιαδήποτε πόλη, κωμόπολη ή χωριό μετακινηθούν. 

Για την ακρίβεια, μια νέα ζωή, κάπου αλλού, θα τους γεμίσει με ενεργητικότητα και θα τους δώσει νέα κίνητρα για να αναπτυχθούν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του Διδύμου είναι η βαρεμάρα! 

Το ξεκίνημα μιας νέας ζωής είναι κάτι που πολλοί Ζυγοί χρειάζονται προκειμένου να βγουν από τη ζώνη ασφάλειας και άνεσης που χτίζουν συνήθως γύρω τους. Θα έχουν την ευκαιρία να βασιστούν περισσότερο στον εαυτό τους, να γίνουν πιο αυτόνομοι και να επιδείξουν αυτοπεποίθηση και γενναιότητα. 

Επιπλέον, εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να δείξουν πόσες πολλές ικανότητες έχουν και να πάρουν νέες αποφάσεις γρήγορα, κάτι που μερικές φορές είναι μεγάλο θέμα για έναν Ζυγό. 

Οι Ζυγοί ξέρουν ότι το να μετακινηθούν σε ένα νέο τόπο θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τι σημαίνει να είναι μόνοι και να φροντίζουν τα θέματα της καθημερινότητας. Ίσως εκεί που θα πάνε να μην έχουν στήριξη και υποστήριξη από τους άλλους, αλλά δεν θα την χρειάζονται επειδή έχουν τον εαυτό τους. 

Πάρε ένα ρίσκο, μετακινήσου κάπου και ξεκίνα μια καινούργια ζωή – αυτό είναι κάτι που ο Κριός θα μπορούσε να κάνει με μεγάλη άνεση. Δεν υπάρχει άλλος, πιο γενναίος και παθιασμένος από αυτόν. Ίσως οι Κριοί να είναι ανυπόμονοι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να κάθονται και να χάνουν το χρόνο τους, χωρίς να κάνουν τίποτα. 

Ένας νέος τόπος σημαίνει ότι υπάρχουν καινούργιες δυνατότητες για τον Κριό και θα του επιτρέψει να δοκιμάσει τα όριά του, κάτι που τον ενθουσιάζει. 

Οι Κριοί είναι φιλόδοξοι και αν πρέπει να μετακινηθούν κάπου αλλού για να προχωρήσουν στην καριέρα τους δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το πράξουν. Έχουν ευελιξία και προσαρμοστικότητα και είναι πολύ λίγα τα μέρη στα οποία δεν θα καταφέρουν να πετύχουν. 

Οι Λέοντες είναι δυνατοί και σοφοί, και αν το να φύγουν για να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή είναι αυτό που χρειάζονται, θα το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Το πιο βασικό είναι ότι η μετακίνησή τους θα τους βοηθήσει να βρουν το μονοπάτι που πρέπει να πάρουν για να πάνε εκεί που θέλουν. 

Επίσης θα τους βοηθήσει να εκτιμήσουν το ποιοι είναι και από πού προέρχονται. Σαν χαρακτήρες τείνουν προς την αισιοδοξία και μια νέα ζωή, αντί να τους τρομάξει θα τους έδειχνε τις ευκαιρίες και τα οφέλη που απλώνονται μπροστά τους. 




Τι θα συμβεί στο σώμα σας αν πίνετε κάθε μέρα ξύδι…!!!!

Η χρήση του ξυδιού είναι γνωστή εδώ και πολλούς αιώνες. Έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπείες ασθενειών και για την προώθηση της ευημερίας. Μπορεί να υπάρχει κάποια βάση σε αυτό αφού το ξύδι έχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για να επιβεβαιώσουν τους παραπάνω ισχυρισμούς. Αν όμως αποφασίσετε να πίνετε ξύδι, προσοχή όχι σκέτο πάντα μαζί με νερό, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας. 

Ο ασφαλέστερος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δοκιμάσετε αυτό το ποτό είναι να προσθέσετε 1 με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε πριν το φαγητό. Μην επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση να το δοκιμάσετε σκέτο, γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία σας. 

 Και φυσικά μην το παρακάνετε, γιατί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει τοξικές επιδράσεις. Αν ακολουθήσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές, τότε ίσως μπορέσετε να αποκομίσετε μερικά οφέλη. 

· Μειώνει το φούσκωμα 
Το ξύδι αυξάνει την οξύτητα του στομάχου, επιτρέποντας να γίνει η πέψη πιο εύκολα και η κίνηση της τροφής στο λεπτό έντερο. Όταν η πέψη δεν γίνεται σωστά μπορεί να έχουμε ένα αίσθημα φουσκώματος, καταναλώνοντας νερό με λίγο ξύδι μπορεί να μας ανακουφίσει. 

· Αυξάνει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων 
Πολλές φορές ο οργανισμός μας δεν μπορεί να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά, όπως είναι ο σίδηρος, το ασβέστιο κ.α. Προσθέτοντας λίγο ξύδι βοηθάμε στη σωστή απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών των τροφίμων. 

· Επιβραδύνει την απορρόφηση της γλυκόζης 
Η κατανάλωση ξυδιού πριν από ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Έτσι μειώνονται τα επεισόδια υπεργλυκαιμίας, κάτι που βοηθάει κατά πολύ όσους έχουν διαβήτη. 

· Μας κρατάει πλήρεις για πολλές ώρες 
Σε μια μικρή μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι όσοι κατανάλωναν ξύδι ή μηλόξυδο πριν το κυρίως γεύμα ή το πρωινό, ένιωθαν χορτάτοι για πολλές ώρες, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν καθόλου νερό με ξύδι. 

· Βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης 
Μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα δείχνουν ότι η κατανάλωση αραιωμένου ξιδιού μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό ή αν είναι αποτελεσματικό σε ανθρώπους. Υπάρχει όμως περίπτωση να κάνει έστω μια μικρή διαφορά. 

· Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα 
Το μηλόξυδο κυρίως όταν συνδυάζεται με το μέλι, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες που καταπολεμάνε τις ελεύθερες ρίζες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. 

· Βελτιώνει τη διάθεση 
Το ξύδι συμβάλει στη διάσπαση των πρωτεϊνών σε αμινοξέα, τα οποία θα διατεθούν ως καύσιμα για διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο σχηματισμός ορμονών. Τα αμινοξέα παίζουν ρόλο στη δημιουργία της τριποτφάνης, που με τη σειρά της βοηθάει στην απελευθέρωση της σεροτονίνης. 

Η σεροτονίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο που μας βελτιώνει τη διάθεση και μας κάνει να νιώθουμε όμορφα. Τα χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης συνδέονται με την κατάθλιψη και το άγχος. Άρα όσο περισσότερο βοηθάμε στη δημιουργία της, τόσο καλύτερο για τη ψυχολογία μας. 




Από το ζώδιό σου ξέρουμε τι κάνεις, όταν σε παίρνει από κάτω…!!!!

Το καθένα αντιδρά διαφορετικά, όταν έχει τις μαύρες του... 
Ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο για να ξεπεράσει τις μαύρες του. Άλλος απομονώνεται, άλλος κλαίει, άλλος βρίσκει κάτι να ξεχαστεί ή πάει μια βόλτα για να τον χτυπήσει λίγο αέρας και να συνέλθει. Για να δούμε, εσύ, τι κάνεις, ανάλογα με το ζώδιό σου, όταν σε παίρνει από κάτω; 

ΚΡΙΟΣ: Συνήθως δε θέλει να δει κανέναν, ούτε και να μιλήσει. Κλείνεται σε ένα δωμάτιο και βάζει να δει την αγαπημένη του ταινία, κατά προτίμηση κωμωδία για να συνέλθει. 

ΤΑΥΡΟΣ: Σε πρώτη φάση θα βρεθεί με τον/την κολλητή του και πάνω στην κουβέντα θα τσακίσει το κουτί με τα σοκολατάκια ή τρία – τέσσερα πιτόγυρα για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. 

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αποφεύγει κάθε κοινωνική επαφή, κλείνει τηλέφωνα και κομπιούτερ και δεν υπάρχει για κανένα. Μπορεί να τριγυρνά άσκοπα στους δρόμους, χαζεύοντας δεξιά – αριστερά, χωρίς όμως να δίνει καμία σημασία. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Συνήθως κλαίει μέχρι να πρηστούν τα μάτια του και μετά το ρίχνει στο νοικοκυριό και τη μαγειρική για να αισθανθεί καλύτερα. 

ΛΕΩΝ: Προσπαθεί να μην σκέφτεται ό, τι τον θλίβει, βγαίνοντας και διασκεδάζοντας για να αποσπάσει την προσοχή του. Μπορεί να κάνει κάποιες υπερβολές αλλά στο τέλος τα καταφέρνει. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κάνει ένα ζεστό μπάνιο και πέφτει για ύπνο γιατί μόνο έτσι θα σταματήσει το μυαλό του να λειτουργεί και να ξαναγυρνά στα ίδια και τα ίδια. 

ΖΥΓΟΣ: Αν δεν έχει χρήματα, ώστε να κάνει shopping therapy, τότε κλείνεται στο δωμάτιό του και ασχολείται με κάτι που θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Κλείνει τα φώτα και μπορεί να κάθεται για ώρες στο σκοτάδι, χωρίς να έχει καμία επαφή με οποιοδήποτε ανθρώπινο ον για όσο του χρειάζεται. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: Θα πάρει σβάρνα όλους τους φίλους του κι αφού τους πει πώς νιώθει ίσως τους παρακινήσει να πάνε κάπου έξω γιατί δεν θα τον χωράει ο τόπος. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί σε κάτι άλλο, κατά πάσα πιθανότητα με κάποια δουλειά που θα κρατά το μυαλό του συγκεντρωμένο, ώστε να μην σκέφτεται αυτό που τον έχει ρίξει. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Προσπαθεί να θεωρητικοποιήσει το συναίσθημα της θλίψης και να πείσει τον εαυτό του ότι όλα είναι state of mind. Πες-πες στο τέλος τα καταφέρνει μια χαρά... 

ΙΧΘΥΕΣ: Βάζει την αγαπημένη του μουσική, παίρνει αγκαλιά το μπουκάλι και τα χαρτομάντιλα και τους δίνει... να καταλάβουν. 




Τι θέλουν να μας πουν οι αναστεναγμοί μας…!!!!

Λένε πως ο αναστεναγμός είναι ένα απόθεμα αέρα που έχουμε για κάποιον που μας λείπει. Οι αναστεναγμοί λένε πολλά για την συναισθηματική ζωή μας. Είναι μια καθημερινή συνήθεια που μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε τις ταλαιπωρίες του πόνου μας σαν κάποιον που αφήνει όλο τον πόνο της ψυχής του, που προσπαθεί να βρει ανακούφιση σε μια φευγαλέα παρηγοριά όταν όλα πονάνε τόσο πολύ. 

Αυτό που λένε ότι οι αναστεναγμοί είναι η φυσιολογική κάθαρση των συναισθηματικών προβλημάτων μας; μόνο εν μέρει. Οι άνθρωποι αναστενάζουν όταν αγχώνονται, όταν απογοητεύονται ή όταν η θλίψη τους βασανίζει σαν μαύρο σύννεφο. 

Είναι τότε που το υποσυνείδητό μας, ως αντανακλαστικό ψάχνει το κουμπί επαναφοράς για να πάρει φρέσκο αέρα, για να απελευθερωθούμε από τον πόνο της στιγμής. 

Λένε πως οι αναστεναγμοί είναι η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις που κολλάνε στο μυαλό και υπάρχουν αναστεναγμοί που περιέχουν περισσότερη αγάπη από κάθε φιλί. Ωστόσο, οι άνθρωποι επίσης αναστενάζουν για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο: Για να μην πεθάνουν. 

Θα μπορούσαμε επομένως να υποθέσουμε πως οι άνθρωποι πραγματοποιούν αυτή την βιολογική αντίδραση απλώς για την συναισθηματική απελευθέρωση. 

Ωστόσο, αυτό δε συμβεί πάντα, επειδή, στην πραγματικότητα αν οι άνθρωποι δεν αναστέναζαν θα πέθαναν. Επειδή ένας αναστεναγμός είναι ένας συγκεκριμένος τύπος αναπνοής τον οποίο κάνουμε χωρίς την θέληση μας κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Με κάθε ηχηρή εκπνοή που αφήνουμε, επανεκκινούμε τον κύκλο της ζωής μας. Είναι κάτι και περίεργο και όμορφο που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας. 

Ο ακούσιος αναστεναγμός, η ζωτική αναπνοή 
Υπάρχουν και εκούσιοι και ακούσιοι αναστεναγμοί. Ο τελευταίος στην πραγματικότητα αποτελεί μια υποστηρικτική διαδικασία για την υγεία μας και για να συντηρήσουμε τα πνευμόνια μας. Ο τρόπος με τον οποίο αυτό το αντανακλαστικό λειτουργεί στο σώμα μας υπακούει σε μια συναρπαστική ακολουθία. 

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Standford στο τμήμα ιατρικής ( Ηνωμένες Πολιτείες), ο εγκέφαλος μας «επιλέγει» τι είδους αναπνοή χρειάζεται κάθε στιγμή. 

Το μέρος του εγκεφάλου στο οποίο διεξήχθη αυτό το ευαίσθητο έργο περιέχει δύο συγκεκριμένους τύπους νευρώνων που βρίσκονται στο στέλεχος του εγκεφάλου, τα οποία οι επιστήμονες ονομάζουν «κουμπιά των αναστεναγμών». 

Αυτό το γεγονός είναι πολύ περίεργο: Υπάρχουν στιγμές στις οποίες οι κυψελίδες μας καταρρέουν. Όταν αυτό συμβαίνει, η ικανότητα των πνευμόνων να ανταλλάσσουν το οξυγόνο με το διοξείδιο του άνθρακα βρίσκεται σοβαρά σε κίνδυνο. 

Οπότε ποια είναι η λύση; τότε τα «κουμπιά των αναστεναγμών» αναλαμβάνουν δράση δίνοντας την εντολή να αναστενάξουμε ώστε να ανοίξουμε τις κυψελίδες επιτρέποντας την διπλή συμβατική ένταση αέρα μιας κανονικής αναπνοής να εισέλθει. 

Είναι ένας μηχανισμός επιβίωσης που το κάνουμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε γύρω στις 12 φορές την ώρα. Απίστευτο και θαυμάσιο χωρίς αμφιβολία. 

Συναισθηματικοί αναστεναγμοί : Τι χάνουμε 

Ο Karl Teigen είναι ένας διάσημος επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο Ψυχολογίας στο Όσλο ο οποίος έχει κερδίσει βραβεία για τις μελέτες του που αποκαλούνται «συναισθηματικοί αναστεναγμοί». Κατά τη διάρκεια του 2010 έκανες αρκετές έρευνες στις οποίες έδειξε τα ακόλουθα: 

● Οι άνθρωποι είναι πολύ δεκτικοί στους αναστεναγμούς των άλλων. Σχεδόν αμέσως συμπάσχουμε με αυτόν που αφήνει ένα βαθύ αναστεναγμό. 

● Ωστόσο εδώ έρχεται το πιο ενδιαφέρον κομμάτι: αυτή η σύνδεση είναι τόσο «έντονη» επειδή γενικά συνδέουμε αυτή την πράξη με τον συναισθηματικό πόνο. 

● Οι εκούσιοι αναστεναγμοί ερμηνεύονται από τον εγκέφαλο μας ως απελευθέρωση της απογοήτευσης, του πόνου, της ήττας, επειδή κάποιος μας λείπει ή λόγω της λαχτάρας. Επίσης σχεδόν αμέσως ρωτάμε: «τι έχεις; τι σκέφτεσαι; γιατί ανησυχείς;» 

Οι άνθρωποι συμπάσχουν πολύ περισσότερο με τον πόνο των άλλων πάρα με τις στιγμές ευτυχίας. Είναι ένας ενστικτώδης και ευφυής μηχανισμός που βοηθά το είδος μας να επιβιώσει σε μια κοινωνική ομάδα εδώ και πολύ καιρό. Επειδή το να ξέρουμε πως να διαβάσουμε τις ανάγκες των άλλων είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε να προσφέρουμε υποστήριξη. 

Οι αναστεναγμοί μεταδίδουν ότι χρειαζόμαστε ψυχική και φυσική επανεκκίνηση 

Τώρα ξέρουμε πως οι αναστεναγμοί είναι ζωτικοί για να συντηρήσουμε τον κύκλο της ζωής στους πνεύμονες. Μια έμπιστη και τέλεια σύνδεση ανάμεσα στον εγκέφαλο και στο αναπνευστικό σύστημα. 

Αλλά επίσης, μια έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Lovaina έδειξε πως λαμβάνουμε σπουδαία οφέλη αν κατά τη διάρκεια της ημέρας βρούμε διαφορετικές στιγμές για να χαλαρώσουμε και απλώς να αναπνεύσουμε. 

Το γεγονός αυτό δεν είναι ούτε νέο ούτε παράξενο. Η επιστήμη του να αναπνέουμε αργά και βαθιά χωρίς αμφιβολία συνδέει πολλές τεχνικές χαλάρωσης, γιόγκα και ασκήσεις του μυαλού. Σύμφωνα με τους συγγραφείς αυτής της μελέτης θα ήταν ενδιαφέρον να ακολουθήσουμε την ακόλουθη πρακτική: 

● Βρείτε ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ψυχικά. 

● Να κάθεστε με ευθεία την πλάτη 

● Αναπνεύστε βαθιά από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα. Κρατήστε την αναπνοή σας για ακόμα 4 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε μια μακριά ηχηρή εκπνοή για 7 δευτερόλεπτα. 

Αυτή η απλή πρακτική καθώς και η χαλάρωση μας δίνει την δυνατότητα να είμαστε περισσότερο παρόντες σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, στο να βελτιώσουμε τις γνωστικές μας ικανότητες και να απενεργοποιήσουμε τον ενοχλητικό ψυχικό θόρυβο. 

Έτσι, όπως βλέπουμε, ένας αναστεναγμός περιέχει απίστευτες πτυχές που καθορίζουν το πως δουλεύουμε, τι αισθανόμαστε και ακόμα πως αλληλεπιδρούμε με το περιβάλλον γύρω μας. 

Μην διστάζετε να αναστενάζετε καθημερινά και κάθε στιγμή για να επανεκκινείτε τον θαυμάσιο κύκλο της ζωής και της ευτυχίας. 




Μετάφραση: awakengr.com via exploringyourmind
Image by Lucy Evans