Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, δεν πεθαίνουν ποτέ. Ξεσπούν με άγριο τρόπο...!!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των ανθρώπων είναι η ατολμία και η δειλία τους στο να εκφράσουν αυτό που πραγματικά αισθάνονται. Ταμπουρωμένοι μέσα στις ανασφάλειες, τις φοβίες και τους εγωισμούς τους, αφήνουν την ευτυχία να τους ξεγλιστρήσει μέσα από τα ίδια τους τα χέρια. 

Αφήνουμε την προοπτική του να γίνουμε ευτυχισμένοι να μας φύγει τόσο εύκολα εξαιτίας της επιπολαιότητας και του φόβου μας να μιλήσουμε ανοιχτά και να εκφράσουμε όλα αυτά που μας πνίγουν και όλα τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν. 

Για ποιους λόγους το πράττουμε αυτό; Είναι ο φόβος της απόρριψης και της άρνησης του άλλου, είναι το γεγονός πως έχουμε συνηθίσει στην καθημερινότητά μας και φοβόμαστε να ρισκάρουμε και να ανατρέψουμε αυτά που ζούμε; 

Είναι απλώς η καθημερινή συνήθεια που μας έχει παρασύρει σε μία δυσβάσταχτη ρουτίνα η οποία όμως έχει γίνει ασυναίσθητα η ζωή μας; 

Είναι σημαντικό να μάθουμε να δείχνουμε αυτό που αισθανόμαστε, δίχως φόβους, απωθημένα και ενοχές. 

Να λέμε το “σε αγαπώ”, να ζητάμε τη βοήθεια όταν έχουμε ανάγκη, να μη φοβόμαστε να κλάψουμε, να διεκδικήσουμε κι ας λάβουμε το όχι σαν απάντηση. Είναι καλύτερο δηλαδή να ζήσουμε μία ζωή και να μην αναρωτιόμαστε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. 

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ κάποτε είχε πει “συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, δεν πεθαίνουν ποτέ. Ξεσπούν με άγριο τρόπο”. Ας λέμε αυτό που αισθανόμαστε. Ας πάρουμε τηλέφωνο και ας μην το σηκώσει ο άλλος. 

Ας ζητήσουμε μία συγγνώμη. 

Μπορεί αυτό που θέλουμε να γίνει, να συμβεί αν το προσπαθήσουμε και το διεκδικήσουμε με όλη μας την πίστη και την καρδιά. Ακόμα κι αν δε συμβεί όμως, μέσα μας θα είμαστε καθαροί και θα μπορούμε να κοιτάμε τον εαυτό μας κατάματα γνωρίζοντας πως δεν παραδώσαμε τα όπλα και καταβάλλαμε προσπάθεια. 

Η ζωή μας είναι μία και μοναδική. Και είναι σημαντικό να γίνουμε ευτυχισμένοι και όχι απλώς βολεμένοι. 

Μην περιμένεις. Δείξε αυτό που αισθάνεσαι. Μίλησε ανοιχτά. 




Έμαθες να αφήνεις τα πράγματα για αύριο…στον καθρέφτη όμως κοιτάς πάντα το σήμερα...!!!!

Πριν προσπαθήσεις να κρύψεις κάτι από τους άλλους, προσπάθησε να το αποκαλύψεις μέσα σου. Χαμένο το παιχνίδι από την αρχή, όταν προσπαθείς να πείσεις ενώ ο ίδιος δεν έχεις πειστεί. Κάθε φορά θα έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτά που λες, όταν μέσα σου υποστηρίζεις άλλα. Κι έτσι θα έρχεσαι αντιμέτωπος με όλους. 

Με την εικόνα μιας στρουθοκάμηλου που κρύβει το κεφάλι της στο χώμα ενώ το υπόλοιπο σώμα την προδίδει, μοιάζουν οι άνθρωποι, που θέλουν να κρυφτούν από τους άλλους και κυρίως από τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Κάθε πιθανή προσπάθεια καταρρέει καθώς κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από τη δική του αλήθεια. 

Οι άνθρωποι που δεν προσπαθούν να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν μια κατάσταση που τους συμβαίνει, χρησιμοποιούν τις λέξεις για να κρυφτούν, αλλά δεν τα καταφέρνουν γιατί τους φανερώνει ο ίδιος τους ο εαυτός. Κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει, γνωρίζει και νιώθει πριν καλά καλά προλάβεις να αντιδράσεις. 

Όσο και να θελήσεις να τρέξεις μακρυά από αυτόν, εκείνος πιστά βρίσκεται ένα βήμα πίσω σου. Όσο και να μην παραδέχεσαι το τι σου συμβαίνει, εκείνος βρίσκεται ακλόνητος για να στο θυμίζει. 

Και στο φινάλε, γιατί τόση μεγάλη προσπάθεια αποφυγής και μη παραδοχής του ίδιου σου του εαυτού; Κατά τη διάρκεια αμφισβήτησης του εαυτού σου, γίνεσαι θύμα αμφισβήτησης των άλλων. 

Και πoιό είναι τελικά πιο σημαντικό, να αποδείξεις κάτι που πραγματικά δεν ανταποκρίνεται ξεγελώντας τους υπόλοιπους, ενώ μέσα σου καθημερινά θα έρχεσαι αντιμέτωπος με σένα ή να αποδεχτείς την αλήθεια σου και να πορευτείς με αυτή; 

Εκκρεμότητες… Έμαθες να αφήνεις τα πάντα για την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα να μην μπορείς να οργανωθείς και να τις κλείσεις. Αυτό κάνεις και με σένα⋅ παραμελείς τον εαυτό σου, δίνοντας σημασία στους άλλους και τι θα πουν, χωρίς να δίνεις αξία σε σένα, καταπιέζοντάς σε και βάζοντάς σε στην άκρη, για να ασχοληθείς κάποια άλλη στιγμή μαζί σου. 

Και μέρα με τη μέρα καθώς σε έχεις στο περιθώριο, μαζεύεις. Γίνεσαι ένα κουβάρι που έχει τυλιχτεί βιαστικά, ένα κουβάρι μπερδεμένο που κάθε προσπάθεια να ξετυλιχτεί είναι χρονοβόρα που γίνεται απελπιστική. 

Άκου τι έχει να σου πει, εμπιστεύσου το μέσα σου. Ο εαυτός σου είναι ο μόνος που μπορεί να σου σταθεί,να μην τον αρνείσαι. Μη προτιμάς να δείχνεις κάτι που δεν ισχύει χωρίς να μην μπορείς να υποστηρίξεις. Μίλα μαζί του καθημερινά και λύσε τις απορίες, εκείνος σε ξέρει ποιον καλά από όλους και έχει τις απαντήσεις. 

Κι αν του βάζεις δύσκολες ερωτήσεις και δεν απαντά, μην αποθαρρύνεσαι, χρόνο μπορεί να χρειαστεί να θέλει να τις δουλέψει. Πρώτα μαζί του θα συζητάς , για όσα σου συμβαίνουν και εκείνος θα σου λέει το πως θα πορευτείς. Κι αν κάποια από αυτά που σου επισημαίνει, εσένα δεν σου αρέσουν, μην του θυμώνεις μην τον αγνοείς μονάχα ότι βλέπει λέει. 

Μόνο εσένα μπορείς να εμπιστευτείς, για ό,τι σου συμβαίνει. Χρειάζεται να σε πιστεύεις και να μην σε υποτιμάς, γιατί όταν αρνείσαι να δεις μέσα σου βαθιά, μονάχα σύγχυση σου προκαλείς που την εκπέμπεις. 

Αφήνοντας ελεύθερο το είναι σου να εκφραστεί και να μην το απογοητεύεις, οι γύρω σου θα μπορέσουν να σε κατανοήσουν χωρίς να μπερδευτούν δίνοντας τους την ευκαιρία, να αντιληφθούν και να αποδεχτούν, εκείνο που εσύ πρώτα καλωσορίζεις και εγκρίνεις, την αλήθεια σου. 

Την επόμενη φορά που θα πας να περιθωριοποιήσεις τον εαυτό σου θυμήσου: οι εκκρεμότητες δεν είναι για να τις αφήνουμε. 




Νατάσσα Σκούρου 

Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί αυτούς τους μήνες ζουν περισσότερο…!!!!

Σου εύχονται να τα εκατοστήσεις, λες «ευχαριστώ», αλλά μέσα σου πιστεύεις πως η ευχή αυτή είναι μεταφορική, πως εξαιρετικά δύσκολα μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 100. Μην είσαι τόσο απαισιόδοξη, υπάρχει ελπίδα να τα καταφέρεις και να γίνεις υπεραιωνόβια. 

Σωστή διατροφή, καλός ύπνος, περιορισμός του στρες, ζωή άκαπνη κτλ κτλ, αυτά τα ξέρεις. Υπάρχει όμως ένας ακόμα παράγοντας που σύμφωνα με μία έρευνα αυξάνει την προοπτική της μακροζωίας. Κι έχει να κάνει με το πότε είσαι γεννημένη. 

Το πανεπιστήμιο του Σικάγο πραγματοποίησε μία μελέτη συγκεντρώνοντας τα ηλικιακά δεδομένα 1.500 ανθρώπων που γεννήθηκαν μεταξύ του 1880 και του 1895 κι έζησαν 100 χρόνια ή και παραπάνω. 

Κατόπιν τα συνέκριναν με τα αντίστοιχα 12.000 συγγενών τους και των συζύγων τους. Αυτό που βγήκε ως συμπέρασμα είναι πως οι άνθρωποι που είναι γεννημένοι τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο ζουν περισσότερα χρόνια. 

Παράλληλα, οι μελετητές δημοσίευσαν στην Ερευνητική Επιθεώρηση της Γήρανσης πως Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο γεννιούνται 40% λιγότεροι εκατόχρονοι. Πώς εξηγείται αυτό το εύρημα; 

Σύμφωνα με μία θεωρία οι συνθήκες που επικρατούν τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή μας διαδραματίζουν ρόλο στο προσδόκιμο ζωής, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχες στα τελευταία χρόνια της ζωής μας. 

Οι επιστήμονες δεν έδωσαν κάποια πολύ συγκεκριμένη επεξήγηση του φαινομένου, αλλά επιβεβαιώνουν πως το γεγονός ότι η θερμοκρασία το φθινόπωρο δεν πιάνει ακραίες τιμές σίγουρα ευνοεί τα παιδιά που γεννιούνται αυτούς τους μήνες. Παρεμπιπτόντως, τα παιδιά που γεννιούνται τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές του Νοέμβρη είναι εκείνα που έχουν συλληφθεί εκεί γύρω στον Δεκέμβρη, μέσα σε εορταστικό κλίμα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! 




tro-ma-ktiko.blogspot.gr 

Πως να χρησιμοποιήσετε το νόμο της έλξης…!!!!

Δεν μπορώ να θυμηθώ από που το πήρα αυτό – Νομίζω ότι αυτό είναι μια καλή πληροφόρηση για όλους όσους αγωνίζονται και είναι σε αμφισβήτηση, αν τα πράγματα πηγαίνουν δεξιά, κλπ. 

Λοιπόν, υπάρχουν τέσσερα σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε εδώ. 

1. Ο τρόπος που παρατηρούμε τον κόσμο γύρω μας. Επειδή οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, όταν το μόνο που κάνετε είναι να παρατηρήσετε πως δεν έχετε αυτό που θέλετε ...

ή ότι παίρνει πολύ καιρό για αυτό που θέλετε να εμφανιστεί, τότε το μόνο που κάνετε είναι να δημιουργηθούν περισσότερες στιγμές στη ζωή σας, όπου δεν έχετε αυτό που θέλετε. 

Συνεχίζετε να σκέφτεστε ότι δεν έχετε το νέο σπίτι ή τη νέα δουλειά, και γι 'αυτό δεν τα έχετε. Όσο περισσότερο σκέφτεστε ότι δεν έχετε κάτι, τόσο περισσότερο θα μείνετε χωρίς αυτό. 

Όσο περισσότερο πιστεύετε ότι είναι κάτι που περιμένετε να εμφανιστεί, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να εμφανιστεί. 

Αν πιστεύετε ότι θα περάσουν τέσσερις μέρες από την στιγμή που ζητήσατε αυτό που θέλετε και εσείς ακόμα δεν έχετε αυτό που θέλετε , δημιουργήσατε μόλις τέσσερις περισσότερες ημέρες του να μην έχετε αυτό που θέλετε. 

2. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε φορά που πιστεύετε ότι ο νόμος της έλξης δεν λειτουργεί και να αρχίζετε να αναζητάτε τρόπους για να τον κάνετε να λειτουργήσει, 

κάθε φορά που λέτε στους άλλους ότι χρειάζεστε βοήθεια εκδηλώνεται κάτι που δεν μπορείτε να το κάνετε, οποιαδήποτε στιγμή θεωρείτε ότι υπάρχει ένα βήμα που λείπει, αυτό που πραγματικά κάνετε είναι λέτε στο Σύμπαν ότι δεν το εμπιστεύεστε για να σας φέρει αυτό που θέλετε. 

Προσπαθείτε να ελέγξετε την κατάσταση. Προσπαθείτε να καθορίσετε τον τρόπο που αυτό θα εκδηλωθεί. Αυτό δεν είναι δουλειά σας. 

Αυτή είναι η δουλειά του Σύμπαντος. Το μόνο που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε και στη συνέχεια να επιτρέψετε στις επιθυμίες σας να εμφανιστούν στη ζωή σας. Αυτό είναι όλο. 

3. Το τρίτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτό που θέλετε να προσελκύσετε πραγματικά δεν παίρνει πάντα τον ίδιο χρόνο για να εμφανιστεί στη ζωή σας. 

Μερικές φορές υπάρχουν παράγοντες που εμπλέκονται στη δημιουργία της επιθυμίας σας που δεν γνωρίζετε, όταν ζητάτε γι 'αυτές. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να σας εμποδίσουν από το να λάβετε αμέσως αυτό που θέλετε. 

Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα νέο αυτοκίνητο, θέλετε μια συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο. Θέλετε επίσης να τρέχει καλά, να είναι οικονομικά προσιτό, να έχετε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την αγορά αυτή, και ούτω καθεξής. 

Τα στοιχεία αυτά πρέπει επίσης να δημιουργηθούν. 

Και δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλουμε το αυτοκίνητό μας αυτή τη στιγμή, ωστόσο παίρνει χρόνο για να έρθουν όλα μαζί είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος που απαιτείται για μας για να προσελκύσουμε την επιθυμία μας. 

4. Το τέταρτο και τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε φορά που αισθάνεστε νευρικοί, ανήσυχοι, ανυπόμονοι, ή φοβάστε, σπρώχνεται πολύ μακριά το πράγμα που θέλετε. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αποκολληθείτε από το αποτέλεσμα. 

Απόσπαση είναι να είσαι εντάξει με τα πράγματα όπως ακριβώς είναι τώρα. Όταν είστε εντάξει ότι θα πάρετε αυτό που θέλετε κάθε αντίσταση θα φύγει. 

Το πιο σημαντικό, με την απόσπαση δεν είναι να σταματήσετε. Δεν πρόκειται για παραίτηση του εαυτού σας ότι δεν θα έχει αυτό που θέλετε. Πρόκειται για την αποδοχή ότι τα έχετε. 

Πρόκειται για τους εαυτούς σας που σας επιτρέπουν να έχετε αυτό που θέλετε, επιτρέποντας στον εαυτό σας να βιώσει το αίσθημα της ελπίδας ότι θα πάρετε αυτό που θέλετε, 

αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει τη διαδικασία και ότι βρίσκεστε τώρα στο σημείο όπου θέλετε να είστε. Αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι αληθινή απόλαυση των επιθυμιών που έρχονται. 

Όταν ταυτόχρονα απολαύσετε αυτό που έχετε τώρα και αυτό που θέλετε να εκδηλωθεί σαν να το έχετε ήδη, τότε θα δείτε γρήγορα τις επιθυμίες σας να εκδηλωθούν. 

Έτσι, τελικά, μην σκέφτεστε πόσο καιρό θα πάρει για το νόμο της έλξης θα εργαστεί και όσος χρόνος και να πάρει είναι ακριβώς το σωστό χρονικό διάστημα για σας. 




awakengr.com 

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν είμαστε έτοιμοι να τα δεχτούμε...!!!!

Περπατώντας στον πάγο 
Η φυλή Μπατιαρί είναι μια νομαδική φυλή της Περσίας (Ιράν) που διασχίζει, εδώ και χιλιάδες χρόνια, δύο φορές τον χρόνο τα ποτάμια και τις γεμάτες πάγο οροσειρές, αναζητώντας πράσινα λιβάδια. 

Αυτά τα πάντα από πενήντα χιλιάδες άτομα, που συνοδεύονται από τα κοπάδια με τα πρόβατά τους, δεν είχαν επαφή με τον σύγχρονο κόσμο μέχρι τη δεκαετία του 1920. 

Αυτή η φυλή είχε σκάψει ένα μονοπάτι στον πάγο και στο χιόνι που καλύπτουν τα περισσότερα από τα 4.000 μέτρα ύψος του Κου-ε Καρντ, για να μπορεί να διασχίζει τα βουνά. 

Η ιδιαιτερότητα αυτής τη φυλής είναι ότι αυτό έκαναν πατώντας με γυμνά πόδια πάνω στον πάγο και το χιόνι. Ναι. Διέσχιζαν πάνω από 4.5 χλμ. χωρίς παπούτσια πάνω στον πάγο και το χιόνι κάθε χρόνο. 

Προφανώς, κανείς δεν τους είχε πει ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν, και εκείνοι το έκαναν κάθε χρόνο σαν να ήταν το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. 

Εμάς, αντίθετα, μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε πως όταν έρχεται το κρύο και οι βροχές του χειμώνα θα κρυώσουμε και θα κολλήσουμε γρίπη. Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι είμαι πολύ πιο αδύναμοι και ευαίσθητοι από όσο είμαστε στην πραγματικότητα. 

Οι πεποιθήσεις μας, όμως, στην πλειονότητά τους ζουν στο μυαλό μας και κατευθύνουν τη ζωή μας χωρίς να έχουμε επίγνωση και χωρίς καν να τις αμφισβητούμε ποτέ. 

Η ζωή εκδηλώνεται σε όλο της το μεγαλείο όταν απαλλασσόμαστε από τα τείχη που μας χωρίζουν 

Η ιστορία των Kyrie και Brielle Jackson κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Τα δίδυμα γεννήθηκαν στις 17 Οκτωβρίου 1995, στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ της Μασαχουσέτης, στις ΗΠΑ. Η Kyrie γεννήθηκε πρώτη, ζύγιζε 900 γρ. και σιγά σιγά άρχισε να συνέρχεται. 

Όμως, η Brielle ζύγιζε 80 γρ. λιγότερο και η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν κάθε μέρα. Είχε αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα και χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου. Όλοι υπέθεταν πως θα έχανε τη ζωή της. 

Η νοσοκόμα, όμως, η Gayle Kasparian, που ήταν υπεύθυνη των μηχανημάτων στα οποία ήταν συνδεδεμένη η θερμοκοιτίδα, έκανε κάτι που άλλαξε αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο. Παρά τα όσα προέβλεπαν οι κανόνες του νοσοκομείου, ζήτησε την άδεια των γονιών των κοριτσιών και έβαλε την Brielle πλάι στην αδερφούλα της. 

Μόλις έκλεισαν οι πόρτες του δωματίου, η Kyrie έφερε το χεράκι της πάνω στην Brielle, και τότε έγινε το θαύμα. 

Μέσα σε λίγες ώρες, ο καρδιακός παλμός της Brielle επανήλθε, η οξυγόνωση του αίματός της επέστρεψε σε φυσιολογικές τιμές, ενώ άρχισε και να κερδίζει βάρος τις ημέρες που ακολούθησαν. Αυτή η υπέροχη ιστορία επαναλήφθηκε στις 25 Ιουλίου του 2012, στο Τουκουμάν, με τις Zamira και Morena Guadalupe. 

Η αγάπη είναι η πιο σπουδαία δύναμη που υπάρχει και που τα θεραπεύει όλα. 

Ζει μέσα στον καθέναν από εμάς. Αυτή η ιστορία συνεχίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Υπάρχουν αγκαλιές που σου σώζουν τη ζωή. Εξακολουθείς ακόμη να αμφισβητείς τις δυνατότητές μας, αλλά και τη θεραπευτική δύναμη της αγάπης; 

Τα θαύματα συμβαίνουν όταν είσαι έτοιμος να τα δεχτείς. Όλα έρχονται όταν είσαι έτοιμος να τα δεχτείς. 

Απόσπασμα από το βιβλίο της Rut Nieves με τίτλο «Πίστεψε σ’ εσένα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο 




Χρειάζεται να είσαι άντρας για να μπορώ να είμαι γυναίκα...!!!!

Πολλές φορές μας πειράζετε, χαρίζοντας μας διάφορα κοσμητικά όπως παράξενες, ιδιότροπες, εγωίστριες, μη συγκαταβατικές και με διάφορα άλλα όμορφα που έχουν ως μοναδικό σκοπό, να δηλώσουν πως εμείς φταίμε που δεν έχουμε μια σωστή και όμορφη σχέση. 

Πως φταίμε γιατί ενώ μεγαλώσαμε, έχουμε μείνει στην παραμυθένια διαφήμιση του Βιτάμ, όπου η οικογένεια, μέσα στην ευτυχία, παίρνει το πρωινό της. Που ο άντρας αγαπάει τη γυναίκα του, ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, που τη φιλάει όταν ξυπνάει ή όταν μπαίνει στο σπίτι, που αγκαλιάζει με αγάπη τα παιδιά του και που όλα είναι ονειρικά πλασμένα. 

Και εμείς ρωτάμε: Γιατί όχι; 

Γιατί είναι τόσο κακό να παραμείνουμε σε εκείνες τις εποχές;

Γιατί είναι τόσο κακό να αγαπάμε και να σκεφτόμαστε όπως τότε;

Τότε που το πριγκιπόπουλο, με μόνο στοιχείο ένα γυάλινο γοβάκι, γύριζε όλο το χωριό για να βρει την αγαπημένη της καρδιάς του και να την παντρευτεί; 

Τότε που ο μπαμπάς μου, προχωρούσε είκοσι χιλιόμετρα για να δει τη μητέρα μου, που πήγαινε στη μοδίστρα, και ο θείος μου έκλεψε εν νυκτί τη θεία μου, γιατί η μητέρα της δεν τον ήθελε για γαμπρό; 

Τα πράγματα πλέον είναι τόσο ψυχρά και χωρίς αγάπη και σίγουρα δεν τα φτιάξαμε έτσι, μόνες! 

Δεν είναι ότι θέλουμε κάποιον ψηλό, όμορφο, με στιβαρά μπράτσα και γυμνασμένο κορμί. Δεν είναι ότι ψάχνουμε τον κύριο «Τέλειο» γιατί ακριβώς, ούτε εμείς είμαστε τέλειες. 

Ψάχνουμε, όμως, εκείνον ο οποίος θα βγει μπροστά. 

Εκείνον που θα αψηφήσει όλα τα εμπόδια, δράκους, κακούς βασιλιάδες, στριμμένες πεθερές και λόγια τρίτων για τα μάτια εκείνης που κάνει την καρδιά του να χτυπά, και τον ίδιο να γίνεται μικρό αγόρι στην αγκαλιά της. 

Κάποιον που απλά θα είναι και θα παραμένει δίπλα μας θα μας αγαπάει γι᾽ αυτό που είμαστε, και αυτό και μόνο θα τον κάνει ευτυχισμένο, κάνοντας και εμάς τις ίδιες ευτυχισμένες και περήφανες για τον άντρα που έχουμε στο πλάι μας. 

Κάπως έτσι, πρέπει να είναι η πραγματική αγάπη.
«Εγώ για σένα και εσύ για μένα» πρώτα, και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

Να μπορείτε να κοιτάζετε μέσα μας, βλέποντας τις βαθύτερες ανάγκες μας και το ίδιο να κάνουμε και εμείς για εσάς. 

Έχουμε ανάγκη, να μας κάνετε να γελάμε όταν περνάμε δύσκολα. Να μας αγκαλιάζετε και να μας λέτε «θα περάσει» όταν τα βλέπουμε όλα βουνό. Δε θέλουμε να μας τα λύσετε. Δε θέλουμε να τα κάνετε εσείς για εμάς. Θέλουμε απλώς να είστε εκεί, να μας πάρετε μια αγκαλιά και να μας πείτε πως όλα θα πάνε καλά. 

Η ζωή είναι δύσκολη, το γνωρίζουμε όλοι. 

Φταίει η ρουτίνα; Οι υποχρεώσεις που μεγάλωσαν, ο κόσμος που αποξενώθηκε, οι φιλίες που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, κρυμμένες πίσω από ανούσιες δικαιολογίες και καθημερινό τρέξιμο; Φταίνε οι πόνοι της περιόδου, η ευαισθησία και η εναλλαγή της διάθεσης μας, όταν ο καιρός είναι μουντός και μας μελαγχολεί; 

Μπορεί να φταίει και η βαφή που δεν πέτυχε, το ότι νιώθουμε πως μεγαλώνουμε, τα παραπανίσια κιλά που πήραμε ή εκείνα που μας άφησε η τελευταία εγκυμοσύνη.
Χίλια δυο καθημερινά πράγματα που στριφογυρίζουν συνέχεια στο ακούραστο από σκέψεις μυαλό μας και μας φέρνουν θλίψη. 

Έτσι είμαστε οι γυναίκες. Αυτή είναι η ψυχολογία μας. Ευαίσθητη, περίεργη, ιδιότροπη. 

Και μην νομίζετε! Το καταλαβαίνουμε πως σας κουράζουμε και πως είστε και εσείς άνθρωποι και έχετε τις δικές σας έννοιες και τα δικά σας προβλήματα. 

Ξέρουμε πως ο ρόλος που έχετε αναλάβει σας πέφτει βαρύς και πως και εσείς αγχώνεστε για τα πάντα. Από το αν θα βγάλετε λεφτά σήμερα, αν θα έχετε δουλειά αύριο, μέχρι το αν θα πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ή αν θα κερδίσετε στο στοίχημα. 

Όμως, είμαστε το ευαίσθητο φύλλο και θέλουμε να παραμείνουμε. 

Μπορεί να έχουμε βγει για δουλειά, μπορεί να έχουμε αναλάβει ευθύνες, πρωτοβουλίες και να συμπεριφερόμαστε πολλές φορές όπως εσείς αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε. 

Εκείνο που πραγματικά επιθυμούμε, είναι να είμαστε γυναίκες. Να νιώθουμε επιθυμητές, όμορφες και ποθητές και να φροντιζόμαστε ως ευαίσθητο φύλλο όπως θα φροντίσουμε και εμείς ανάλογα τον άνθρωπό μας. 

Χρειάζεται όταν μπείτε στο σπίτι να μας αγκαλιάσετε και να μας φιλήσετε. Μερικές φορές, ίσως να μας φέρετε και μια σοκολάτα γιατί το μικρό κοριτσάκι μέσα μας, δεν παύει ποτέ να αναζητά πράξεις αγάπης. 

Και τότε εμείς θα σας βάλουμε φαγητό και ίσως ανάμεσα στη δουλειά του γραφείου και τις υποχρεώσεις του σπιτιού, να έχουμε φτιάξει και ένα γλυκό για εσάς. Έτσι, γιατί σας αγαπάμε και μας αρέσει να σας φροντίζουμε. 

Χρειάζεται να έρθετε να μας πάρετε από το σπίτι μας, για να βγούμε έξω. Και τότε εμείς, θα αφεθούμε στην κρίση σας για το πού θα πάμε. Θα αφεθούμε να σας εμπιστευθούμε. 

Χρειάζεται να μας δείχνετε σεβασμό όταν είμαστε δίπλα σας και μπροστά σε άλλους και τότε εμείς, θα σας αφήσουμε χώρο για να δείτε το ποδόσφαιρο και ίσως σας βοηθήσουμε και να βρείτε ρούχα, για να βγείτε έξω και να ξενυχτήσετε με τους φίλους σας, χωρίς να γκρινιάζουμε. 

Εν κατακλείδι, όταν ένας άντρας μας γουστάρει, θέλουμε να κάνει ό,τι ξέραμε από πάντα, πως κάνουν οι άντρες. Θέλουμε να μας διεκδικήσει. Θέλουμε να έρθει με θάρρος και να μας αρπάξει. Θέλουμε όλα εκείνα που σταματήσατε να κάνετε! 

Θέλουμε να έχετε το θάρρος, να εκφράσετε τη γνώμη σας, τα αισθήματα και τις απόψεις σας. Θέλουμε να μας λέτε τις σας ενοχλεί αντί να το πνίγετε και να μένετε βουβοί, και να μας διεκδικείτε με κάθε τρόπο, όταν μας επιθυμείτε. 

Βαρεθήκαμε να παίρνουμε εμείς όλους τους ρόλους και μετά να μας φωνάζετε πως είμαστε αντράκια. Χρειάζεται να πάρετε πίσω τον ρόλο σας, ώστε να πάρουμε επιτέλους και εμείς τον δικό μας. 

Και σας υποσχόμαστε, αν γίνει αυτό, μπορούμε και εμείς να αφεθούμε να είμαστε γυναίκες, γατούλες και ότι άλλο περιλαμβάνει η φύση μας. 

Μπορούμε να γίνουμε πιο γλυκές και λιγότερο αυταρχικές. Μπορούμε να σταματήσουμε να σας κοιτάζουμε με εκείνο το ύφος των χιλίων καρδιναλίων, που σας απωθεί και που το χρησιμοποιούμε όταν νιώθουμε ανώτερες.

Για να γίνει όμως αυτό, για να πάψουμε να κοιτάζουμε «κάπως» χρειάζεται να κοιτάξετε εσείς «straight». 

Για να κατέβουμε εμείς, χρειάζεται να ανεβείτε εσείς. Κάντε την αρχή λοιπόν! 

Βαρέθηκα να βλέπω σε μπαράκια, άντρες να κοιτάζουν για ώρες γυναίκες αλλά να μην τολμούν ποτέ να πάνε πιο κοντά τους. Να επηρεάζονται τόσο πολύ από το φόβο της απόρριψης. 

Βαρέθηκα να βλέπω γυναίκες κυνηγούς και άντρες θηράματα. Να πρέπει πάντα εγώ να κάνω το πρώτο βήμα αλλά μετά να μη δέχονται τον τσαμπουκά που προέρχεται από τις κινήσεις μου. 

Βαρέθηκα να βλέπω, άντρες, κρυμμένους πίσω από τη φούστα της μαμάς τους, να κλαίνε που δεν μπορούν να είναι με την γυναίκα που επιθυμούν γιατί εκείνη δεν την εγκρίνει. 

Βρείτε το θάρρος, να μας τραβήξετε από το χέρι και με την σιγουριά που βγάζει το βλέμμα σας, να μας οδηγήσετε δίχως να μας δώσετε επιλογή, σε εκείνο το μονοπάτι που οδήγησε το πριγκιπόπουλο την πριγκίπισσα. 

Εκεί όπου εκείνος ήταν ο άντρας και εκείνη η γυναίκα. 




Προτιμώ να είμαι single παρά με κάποιον που δεν μου αξίζει...!!!!

Όταν σας θεωρούν δεδομένους άνθρωποι που υποτίθεται ότι σας αγαπούν περισσότερο, όταν σας μεταχειρίζονται σαν μια επιλογή, άνθρωποι που υποτίθεται ότι ήσασταν η προτεραιότητά τους, όταν δίνετε όλο τον εαυτό σας σε κάποιον και εκείνος δεν νοιάζεται γι’ αυτό, τότε κι εσείς, θα δείτε τη ζωή με τον τρόπο που τη βλέπω εγώ. 

Όταν τα περάσετε όλα αυτά, θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι η single ζωή δεν είναι καθόλου τρομακτική. 

Δεν είναι μια τραγωδία και σίγουρα δεν είναι το τέλος του κόσμου. 

Ναι, μπορεί να είναι λίγο μοναχικά και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι τρομοκρατούνται στην ιδέα να μείνουν μόνοι. Και πιστεύουν πως είναι πάντα καλύτερα να βρίσκονται σε σχέση. 

Είναι καλύτερα όταν μοιραζόμαστε τόσο τις χαρούμενες, όσο και τις δυστυχισμένες στιγμές με κάποιον. Είναι καλύτερα όταν επιστρέφουμε σπίτι και κάποιος μας λέει ότι του λείψαμε όλη τη μέρα. Είναι καλύτερα να έχουμε όλα αυτά από το να είμαστε single. 

Τι συμβαίνει όμως αν ο άνθρωπος με τον οποίο είστε έχει «πιο σημαντικά» πράγματα να κάνει από το να περνά χρόνο μαζί σας; 

Τι συμβαίνει αν ο/η σύντροφός σας δεν ενδιαφέρεται να σας μάθει πραγματικά και σας μεταχειρίζεται σαν να μην αξίζετε; 

Τι συμβαίνει αν το «τέλειο ταίρι» σας είναι τέλειο μόνο στο να σας κάνει να νιώθετε αδύναμοι και όταν, αντί να σας προσφέρει αγάπη, σας κάνει να εκλιπαρείτε για την προσοχή του/της; 

Όταν γνωρίσετε πώς είναι όλα αυτά, θα καταλάβετε πως η single ζωή είναι μια πολύ καλή επιλογή. Θα συνειδητοποιήσετε ότι το να είστε single σας επιτρέπει να δείτε την πραγματική σας αξία και να είστε κύριοι της δικής σας ζωής. 

Θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι η single ζωή που πρέπει να σας τρομάζει, αλλά κάποιος που δεν του αξίζετε. Και αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο. 

Φοβάμαι να δώσω την καρδιά μου σε κάποιον που δεν θα γνωρίζει τι να κάνει με αυτή. Φοβάμαι να αφιερώσω το χρόνο και την ενέργειά μου σε κάποιον που δεν αξίζει την προσοχή μου. Φοβάμαι να παλέψω για κάποιον που δεν φοβάται καθόλου να με χάσει. 

Αλλά το πιο σημαντικό, φοβάμαι μην αγαπήσω κάποιον που θα με καταστρέψει. 

Δεν θέλω να ερωτευθώ κάποιον που θα βάζει καθημερινά τη γοητευτική, καλοσυνάτη μάσκα του, για να κρύψει τα αληθινά του χρώματα και να με κάνει να πιστέψω ότι είναι καλός και άξιος της εμπιστοσύνης μου. Γι’ αυτό και προτιμώ να μένω single από το να αφοσιωθώ σε κάποιον που δεν του αξίζω. 

Μόνο όταν επιλέξεις να μείνεις single, μόνο όταν αρνηθείς να επιτρέψεις σε κάποιον άλλο να καθορίσει την αξία σου, τότε μόνο θα νιώσεις πραγματικά καλά με τον εαυτό σου. 

Η single ζωή είναι και για εκείνους που ακόμα προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους. Για εκείνους που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θέλουν από τη ζωή και πού πηγαίνουν. Και για να είμαι ειλικρινής, είμαι ένας από αυτούς. 

Χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Χρόνο για να αναλογιστώ πάνω στα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όνειρά μου. Χρειάζομαι χρόνο για να εξερευνήσω τα βαθύτερα σημεία της ψυχής μου και να αντιμετωπίσω τις βαθύτερες ανασφάλειες και τους φόβους μου. 

Η single ζωή είναι επίσης για εκείνους που χρειάζονται χρόνο να επουλώσουν τις πληγές τους. Για εκείνους που έχουν ραγίσει οι καρδιές τους και έχουν καταρριφθεί οι ελπίδες τους. Για ανθρώπους σαν εμένα. 

Και γι’ αυτό επιλέγω να μείνω single. Επιλέγω να θεραπεύσω μόνη μου την ψυχή μου. Επιλέγω να δώσω χρόνο στον εαυτό μου, για να μάθω πώς να αγαπώ και να ονειρεύομαι ξανά. 

Η single ζωή είναι για όσους έχουν κουραστεί να εμπιστεύονται και να προσφέρουν την καρδιά τους σε χειριστικούς, εγωιστές ανθρώπους. Και κουράστηκα να δίνω τον εαυτό μου σε τέτοιους ανθρώπους. Κουράστηκα να ψάχνω την καλοσύνη στους άλλους και να ελπίζω ότι θα τους αλλάξω. 

Επειδή δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας αγαπήσει, αν ο μόνος άνθρωπος που αγαπούν είναι ο εαυτός τους. Δεν μπορείτε να κάνετε κάποιον να σας φερθεί με καλοσύνη και ενσυναίσθηση, αν δεν έχει καρδιά. 

Η single ζωή είναι για όσους γνωρίζουν την αξία τους και το τι αξίζουν. Για εκείνους που επιλέγουν να περιμένουν τον άνθρωπο που θα αναγνωρίσει την αξία τους. Η single ζωή είναι για όσους δεν θέλουν να συμβιβαστούν με λιγότερα πράγματα απ’ όσα αξίζουν. 

Προτιμώ να περνάω χρόνο μόνη μου από το να είμαι με κάποιον που δεν θα μου επιτρέπει να είμαι ο εαυτός μου. Κάποιον που θα θέλει να με πλάσει σε κάτι που απλά χρειάζεται. Κάποιον που θα θέλει να ξεχάσω τα δικά μου συναισθήματα, επιθυμίες και ανάγκες, ώστε να θέσω εκείνον ως προτεραιότητα. 

Επιλέγω να είμαι μόνη, όχι επειδή πιστεύω ότι είμαι τόσο ξεχωριστή ή το δυνατότερο άτομο στον κόσμο, αλλά επειδή γνωρίζω πώς αξίζω να με μεταχειρίζονται. 




Riley Cooper 

Η τέχνη του να είσαι ευτυχισμένος χωρίς σχέση...!!!!

Ο John Allen Paulos (μαθηματικός) κάποτε είπε ότι «η αβεβαιότητα είναι η μόνη βεβαιότητα που υπάρχει και το να μάθουμε πώς να ζούμε με ανασφάλεια είναι η μόνη ασφάλεια». Για όποιον βρίσκεται σε σχέση, αυτή η πρόταση θα μπορούσε να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από τρομακτική. 

Το ίδιο ισχύει και για όποιον βρίσκεται σε σχέση και έχει προηγουμένως βιώσει έναν επίπονο χωρισμό. Γι’ αυτό, χρειάζεται να καταρρίψουμε τα στερεότυπα για την εργένικη ζωή, για μια ζωή χωρίς σχέση. 

Ένας άνθρωπος που δεν βρίσκεται σε σχέση μπορεί να σημαίνει ότι είναι αρκετά δυνατός για να ζήσει και να απολαύσει τη ζωή, χωρίς να εξαρτάται από τους άλλους. Οι παρακάτω λόγοι θα σας κάνουν να δείτε την «single» ζωή με άλλα μάτια. Να την εκτιμήσετε, να την απολαύσετε και πιθανώς να την επιζητήσετε. 

Γιατί να εκτιμήσετε την single ζωή 

1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην είστε ο εαυτός σας 
Καθώς δεν έχετε έναν/μία σύντροφο για την οποία να νοιάζεστε - ή να χρειάζεται να εντυπωσιάσετε - δεν υπάρχει λόγος να μην είστε χαλαροί. Κάντε ο,τι ακριβώς θέλετε να κάνετε· έτσι απλά. 

2. Έχετε περισσότερο χρόνο για να συγκεντρωθείτε στο παρόν 
Όπως προαναφέρθηκε, οι εργένηδες και εργένισσες έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο από εκείνους που έχουν σχέση, επειδή δεν χρειάζεται να αφιερώσουν ενέργεια και χρόνο, ακόμα και για να σκεφτούν το άλλο άτομο, πόσο μάλλον για να κάνουν οτιδήποτε αφορά σε μια σχέση. 

Το κλειδί λοιπόν εδώ βρίσκεται στο να αφιερώσετε αυτή την ενέργεια , για να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που θα σας κάνει ευτυχισμένους, ήρεμους και επιτυχημένους στο παρόν (και ίσως και στο πολύ κοντινό μέλλον).
 
3. Έχετε την ευκαιρία να αναγνωρίσετε τι λείπει από τη ζωή σας 
Εκτός από μια σχέση, φυσικά! Όταν εστιάζετε στο να σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, είναι αδύνατο να μην οραματιστείτε εκείνα που δεν έχετε, αλλά που όταν καταφέρετε να τα αποκτήσετε, θα κάνουν τη ζωή σας πιο απολαυστική. 

4. Η αλλαγή είναι κάτι θετικό – αρκεί εσείς να τη δείτε με αυτό τον τρόπο 
Συχνά, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε όλες τις ευκαιρίες που είναι τώρα δυνατές εξαιτίας της αλλαγής και να σκεφτείτε όλες εκείνες τις δυνατότητες που είναι ακόμα διαθέσιμες, αφού γίνει η αλλαγή. 

5. Μπορείτε να σκεφτείτε τον έρωτα, ακόμα κι αν δεν είστε ερωτευμένοι 
Και δεν χρειάζεται να τον σκέφτεστε νοσταλγικά ή με αρνητικό πρόσημο! Συλλογιστείτε πάνω στο ζήτημα του έρωτα γενικά, αλλά και στο πώς θέλετε να ερωτευτείτε διαφορετικά την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να ξεκινήσετε μια σχέση και έτσι θα είστε πιο προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι για τη συνέχεια. 

6. Δεν είναι και τόσο τραγικό, κοιτώντας τη ζωή γενικά 
Όταν σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι στον πλανήτη μας υποφέρουν από πείνα και έλλειψη στέγης, θα σας φανεί πραγματικά ανόητο το να στεναχωριέστε και να ανησυχείτε που απλά εσείς δεν έχετε σχέση. 

7. Έχετε περισσότερο χρόνο για τους φίλους και την οικογένειά σας 
Δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι όταν μια σχέση τελειώνει, έχετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια να αφιερώσετε σε όλες τις άλλες διαπροσωπικές σχέσεις της ζωής σας -και να αντλήσετε ικανοποίηση και χαρά επίσης από αυτές. 

8. Έχετε λιγότερες δικαιολογίες 
Θυμάστε όλες εκείνες τις φορές που είπατε κάτι όπως «Υπάρχουν τόσα πράγματα που χρειάζεται να κάνω, αλλά δεν προλαβαίνω γιατί πρέπει να περάσω χρόνο με τη σχέση μου;» Όταν δεν έχετε σχέση, μια τέτοια δικαιολογία δεν στέκει. Εκτός κι αν βρείτε άλλη δικαιολογία, η μόνη επιλογή που σας μένει είναι να κάνετε επιτέλους εκείνο που αναβάλλατε τόσο καιρό. 

9. Έχετε την ικανότητα εξέλιξης και γρήγορης αλλαγής 
Αν αποφασίσετε να αφιερώσετε όλο τον επιπλέον χρόνο και ενέργεια σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή σκοπό, τότε μπορείτε να καταφέρετε αξιοσημείωτη πρόοδο αρκετά γρήγορα. 

10. Γίνεστε πιο ανεξάρτητοι 
Και αυτό μόνο καλό μπορεί να αποδειχθεί για την υπόλοιπη ζωή σας και φυσικά για τις μελλοντικές σας σχέσεις. 




Να είσαι ευγνώμων για ό,τι σου χάρισε η ζωή και να θυμάσαι πως είναι πάντα δίκαιη στη μοιρασιά της...!!!!

Ζήσε 
Σώπασε, μην γκρινιάζεις, μην θυμώνεις για την πικρία των άλλων⋅ οι άνθρωποι έχουν τη τάση να προβάλουν το μέσα τους, μην απελπίζεσαι για την αδικία, την αχαριστία, την υποκρισία και όλα αυτά που σε κάνουν να νιώθεις θύμα των πράξεων τους, με χαιρεκακία σου τα πρόσφεραν. 

Στο τέλος να θυμάσαι ότι έρχεται η Λύτρωση. Νιώσε ευγνωμοσύνη για ό,τι σου χάρισε η ζωή και να θυμάσαι πως είναι πάντα δίκαιη στη μοιρασιά της, σκοπός της να σου αφήσει αυτούς που αξίζουν πλάι σου. 

Χαμογέλα 
Βάλε τα δυνατά σου και χαμογέλα από τα βάθη σου. Άσε για λίγο την επιτηδευμένη ομορφιά, αυτή που σε κυριεύει και σε κατακλύζει. Η στυμμένη τελειότητα σε απελπίζει και σε αγχώνει. Κάποιοι στη προσπάθειά τους να φανούν σοβαροί ξεχνάν να ζήσουν. 

Τσαλακώσου, χαμογέλα, γέλα δυνατά – ειλικρινά, βγάλε όλη τη χαρά σου από τα βάθη της ψυχής σου. Και να θυμάσαι ακόμα και όταν δεν σου χαμογελούν εσύ, χαμογέλα με την ψυχή σου. Ασπίδα γίνεται ενάντια στη ζήλια και στο φθόνο. 

Να βροντοφωνάζει το χαμόγελό σου να τρομάζει αυτούς που θέλησαν να στο στερήσουν. Κάποιοι άνθρωποι προσβάλλονται όταν ευτυχείς και γίνονται βλαβεροί. Μην αφήνεις τίποτα να σου χαλάει τη διάθεση. Χαμογέλα. 

Αγαπήσου 
Αγαπήσου για τότε που μάτωσαν τα γόνατα σου ,αγαπήσου για τώρα που έφτασες στο αναθεματισμένο σου όνειρο και δεν έβλαψες κανέναν , αγαπήσου γιατί έμαθες να προσφέρεις χωρίς κανένα όφελος και να θυμάσαι πως έφτασες πιο ψηλά από εκεί που στόχευες να φτάσεις. 

Να σου αρέσεις για το μέσα σου, να σου αρέσεις για το έξω σου. Άσε τα δήθεν ‘καλοπροαίρετα σχόλια ’ για το σώμα σου και τις δήθεν «συμβουλές» για την υγεία σου που δεν ζήτησες ποτέ σου. Η εμφάνισή σου θα μετρά μόνο όταν αποδεχτείς και αγαπήσεις την ψυχή σου. Αγαπήσου, αυτός είσαι και σου αρέσεις. 




Διδασκάλου Κωνσταντίνα 

Με αγαπάω σημαίνει, βάζω τα όριά μου...!!!!

Πάτα με, μυήθηκα στο πρότυπο του καλού παιδιού χρόνια τώρα. Πούλα με, θα είμαι πάντα εδώ για σένα όσες φορές κι αν επιστρέψεις. Πέτα με και ύστερα γύρνα ξανά. Μια ζωή θα σου δίνω άλλοθι. Θα σε δικαιολογώ. 

Θα σε καταλαβαίνω. Θα σκύβω το κεφάλι. Θα σου έχω έτοιμο χαμόγελο σερβιρισμένο στο πιάτο και μιαν αγκαλιά ζεστή να σε κλείσω μέσα. Έχεις δίκιο, το ξέρω. Και ξέρω πως απλά συμπεριφέρεσαι ίσως λίγο αυταρχικά. Καμιά φορά φωνάζεις και χτυπάς το χέρι στο τραπέζι και με κοιτάς αγριεμένα και ύστερα μετανιώνεις φυσικά. Το ξέρω πως δεν είσαι αυτό. 

Αν είσαι σύντροφος, κατά βάθος με αγαπάς και όταν «δεν παίρνω από λόγια» μου γυρνάς την πλάτη, για να με διδάξεις κάτι. Ξέρω. Αν είσαι προϊστάμενος, με εκτιμάς. Απλά να, έχεις τόσα στο κεφάλι και ξεσπάς που και που. Άνθρωπος είσαι. Αν είσαι μάνα, «για το καλό μου» θα πεις και μια κουβέντα παραπάνω, ξέρω. 

Δε θα επιχειρούσες ποτέ τίποτα άλλωστε για να μου επιβάλλεις. Ποιος ο λόγος… Αν είσαι φίλος, αδερφός, με πονάς. Θες πάντοτε να παίρνω τις πιο σωστές αποφάσεις για μένα. Με κατσαδιάζεις που και που. Ξέρεις εσύ. Και γνωρίζω κι εγώ. 

Τα δίκια όλου του κόσμου, δικά σας. Και σας τα χαρίζω οικειοθελώς και ξαφνικά συνειδητοποιώ πως ζω ΓΙΑ εσάς. Στις υπηρεσίες σας λοιπόν! 

Θέλετε στήριξη, κάποια βράδια δακρύβρεχτα, ζόρικα πολύ; Εγώ! Θέλετε μια συμβουλή σοφή, με μεγατόνους εμπειρίας ζωής μέσα; Εγώ! Αν μπορώ φυσικά. Δεν είμαι και τίποτα σπουδαίο άλλωστε… 

Θέλετε να ξεσπάσετε νεύρα, θυμό, αγανάκτηση γιατί δεν είστε ρομπότ, αλλά άνθρωποι απλοί, ειδάλλως θα σκάσετε; Εγώ, εγώ! Οικειοθελώς πλέον ρομπότ. Οικειοθελώς πλέον θεός. Οικειοθελώς πλέον θύμα με περικεφαλαία. 

Γυρνάει μέρες στο κεφάλι μου αυτός ο τίτλος. «Θύμα!». Θύμα από επιλογή. Χωρίς καμιά δικαιολογία, χωρίς την κλασική κασέτα περί ανατροφής παιδικών χρόνων και ψυχικών τραυμάτων, καταλοίπων παραμάσχαλα. Τα χρόνια πέρασαν. 

Δε μας παίρνει πια. Δεν είμαστε σε θέση να ρίξουμε πουθενά το φταίξιμο. 

Επιλέξαμε τα εύκολα. Το «Ναι σε όλα» και όπου μας βγάλει. Το «Ότι χρειαστείς είμαι εδώ» για να δημιουργήσουμε καλές εντυπώσεις ακόμα και σε έναν άσχετο περαστικό, πουλώντας μούρη με τους καλούς και ηθικούς μας τρόπους. Και άλλα… 

Και η πλάκα είναι πως όταν τα πρωτοκάναμε όλα αυτά, τα κάναμε με αυθορμητισμό μπόλικο από καρδιάς, καλή διάθεση, φως. Και εκτιμήθηκαν. Βεβαίως! Μην είμαστε άδικοι. Εκτιμήθηκαν από… Έναν; Δύο; Εν πάση περιπτώσει, εκτιμήθηκαν από κάποιους μετρημένους στα δάχτυλα. Του ενός χεριού! Δεν είναι αυτό νίκη; Μα σας παρακαλώ… Και ύστερα όλο αυτό το παραμύθι, μας έγινε συνήθεια. 

Συνήθεια να 'μαστε καλοί, συνήθεια να μας πατάνε, συνήθεια να μας θεωρούν δεδομένους και να λέμε και ευχαριστώ. Όχι, σας προλαβαίνω, δε λέω ξαφνικά ν’ αρπάξουμε μαστίγια και να κάνουμε τους άλλους να πονέσουν. Δεν είναι εκεί το μυστικό. Με μας δουλεύουμε πάντα. Ούτε να πάψουμε να 'μαστε αυθεντικοί λέω. 

Το ακριβώς αντίθετο. Σε μια ζωή που δε μάθαμε ποτέ να μας υποστηρίζουμε, να μας θαυμάζουμε, να μας αποδεχόμαστε ουσιαστικά, να μας αγαπάμε ούτε στο ελάχιστο, λέω απλά πως είναι καλό ν’ αρχίσουμε να ξεφλουδίζουμε τη βρώμα όλων αυτών των επίκτητων, άθλιων σκουπιδιών και ταμπελών που μας κόλλησαν και έπειτα πιστέψαμε κι εμείς. 

Να μείνουμε γυμνοί λέω. Παρθένοι και αγνοί. Και ύστερα να κάνουμε μια νέα αρχή ξανά, με μια λέξη μαγική σε χείλη και μυαλό, με τέσσερα μόνο γράμματα, μα τόσο δυνατή. Όρια. Καλή μας αρχή. 




Photo: Author/Depositphotos 
Μάρη Γαργαλιάνου 

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Υπάκουα παιδιά : Ποιο είναι το μυστικό;

Αναρωτιέστε πως θα κάνετε τα μικρά σας να σας ακούνε… Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος; Μήπως είναι η τιμωρία, η δωροδοκία ή λίγη περισσότερη ελεύθερη ώρα; Η απάντηση είναι πως τίποτα από αυτά δε βοηθάει την κατάσταση. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση είναι μία: Να εξηγήσετε στα μικρά σας και να τους κάνετε σαφές όλα όσα περιμένετε από εκείνα. Μετά, το μόνο που θα έχετε να κάνετε, είναι να δώσετε σινιάλο με μία ματιά και εκείνα θα ξέρουν να πειθαρχούν τους εαυτούς τους! 

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτός ο χειρισμός είναι σωστός και αποτελεσματικός! 

Σύμφωνα λοιπόν με τον συγγραφέα του «Raising Kids in the 21st Century» (Η ανατροφή των παιδιών στον 21ο αιώνα) Sharon K., όταν κάνετε σαφείς τις προσδοκίες σας, από τη στιγμή που τα παιδιά σας είναι μικρά, εκείνα τις κάνουν κτήμα τους, με αποτέλεσμα να αναμένουν το ίδιο πράγμα και εκείνα από τον εαυτό τους. 

Με άλλα λόγια, δεδομένου ότι τα παιδιά τείνουν να θέλουν να ευχαριστήσουν τους γονείς τους, θα προσπαθήσουν να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που τους έχουν διδάξει. Μάλιστα, τα παιδιά ήδη από την ηλικία των 18 μηνών είναι ικανά να κατανοήσουν και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των γονιών τους. 
Λέτε τελικά να είναι τόσο απλό; 




Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο entertv.gr 

Δώδεκα αισθήσεις που δεν ήξερες ότι είχες...!!!!


Νομίζατε ότι ο άνθρωπος έχει μόνο 5 αισθήσεις; Λάθος.. 
Γιατί, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς έχουμε μερικές ακόμα περίεργες αισθήσεις, τις οποίες μάλιστα χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς να το καταλαβαίνουμε σχεδόν, σύμφωνα με το awakengr.com. Πάμε να δούμε ποιες είναι; 

1. Αίσθηση της ωορρηξίας 
Οι άντρες μπορούν να αισθανθούν πότε μια γυναίκα έχει ωορρηξία και αμέσως έλκονται περισσότερο σωματικά από αυτήν. Προφανώς είναι ένα φυσικό όπλο με σκοπό τη διαιώνιση του είδους. 

2. Θερμοαντίληψη 
Είναι η ικανότητά μας να εντοπίζουμε το κρύο και το ζεστό χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουμε κάτι. Απλά και μόνο, η παρουσία μας κοντά σε ένα αντικείμενο μας βοηθάει να το καταλάβουμε. 

3. Αντίληψη του ψέματος 
Μερικοί άνθρωποι έχουν το χάρισμα να μπορούν να καταλάβουν αμέσως πότε λέει κάποιος ψέματα. Το εντοπίζουν είτε στις αλλαγές των εκφράσεων του προσώπου είτε σε κάποιες κινήσεις. Μάλιστα, ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σε θέση να ξεχωρίσει το ψεύτικο από το αληθινό χαμόγελο, γι’ αυτό μην μπαίνετε στον κόπο να υποκρίνεστε. 

4. Ενόραση των τυφλών 
Πολλές φορές, οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης, προσαρμόζονται σε τέτοιο βαθμό στο πρόβλημά τους που καταφέρνουν να έχουν την λεγόμενη τυφλή όραση ή ενόραση. Μπορεί τα μάτια τους να μην είναι σε θέση να αντιληφθούν το πρόβλημα, όλα τα νεύρα όμως είναι σε επιφυλακή στέλνοντας το μήνυμα στον εγκέφαλο. 

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα ορισμένα άτομα με προβλήματα όρασης ήταν σε θέση να καθοδηγήσουν ολόκληρο πλήθος χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. 

5. Αίσθηση κινδύνου κατά την ωορρηξία 
Στη διάρκεια της ωορρηξίας, οι γυναίκες είναι σε θέση να διαισθανθούν τον κίνδυνο. Η φύση φαίνεται τις έχει οπλίσει με αυτή την ικανότητα. 

6. Τετραχρωματική ικανότητα 
Αυτή η αίσθηση εμφανίζεται μόνο σε ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν 3 κώνους όρασης για να ξεχωρίζουν τις αποχρώσεις, η συγκεκριμένη διαθέτει 4 με αποτέλεσμα να μπορεί να δει χρώματα που οι υπόλοιποι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε να φανταστούν. 

7. Αίσθηση της ισορροπίας 
Άσχετα με την κίνηση, την ταχύτητα και επιτάχυνση αλλά και τις αλλαγές στην πορεία μας, είμαστε ικανοί να διατηρούμε πάντα την ισορροπία μας. 

8. Διατροφική αντίληψη 
Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά έχουμε την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε ποιες τροφές είναι περισσότερο ή λιγότερο παχυντικές, απλά θέτοντας σε λειτουργία την όσφρησή μας. 

9. Αίσθηση πόνου 
Πρόκειται για την αίσθηση του πόνου, η οποία δεν περιορίζεται στο δέρμα, όπου είναι υπεύθυνη η αφή, αλλά και στα όργανα και τα κόκαλα του σώματός μας! 

10. Aντίληψη του σώματός μας 
Ακόμα κι αν δεν κοιτάμε απευθείας σε αυτά, έχουμε την ικανότητα να γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα μέλη του σώματός μας. 

11. Μαγνητική αντίληψη 
Πρόκειται για την αίσθηση προσανατολισμού και την ικανότητά μας να εντοπίζουμε τα μαγνητικά πεδία. Παρόλο που τα πουλιά έχουν πιο ενισχυμένη αυτή την αίσθηση, και στο ανθρώπινο είδος είναι παρούσα και ιδιαίτερα χρήσιμη. 

12. Αίσθηση του χρόνου 
Όχι μόνο έχουμε καλή αντίληψη του χρόνου και του συγχρονισμού, αλλά μπορούμε και να ενισχύσουμε την εγκεφαλική λειτουργία, επιταχύνοντάς την σε καταστάσεις πανικού και ταυτόχρονα κάνοντας τα πάντα γύρω μας να δείχνουν σαν να κινούνται σε αργή κίνηση. Έτσι, δίνουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να αντιδράσει. Αυτό εξηγεί πολλά, δεν νομίζετε; 




Γνωρίζεις τι είναι τα «ψυχικά τηλέφωνα»;

Οι επαφές με τους νεκρούς συμβαίνουν παγκοσμίως και σε όλα τα στάδια της ιστορίας και έχουν διάφορες μορφές. 

Ως όνειρα, οράματα ενώ είμαστε ξύπνιοι, ακουστικές φαντασιώσεις (;) και όλα αυτά γίνονται είτε αυθόρμητα είτε προκαλούνται μέσω καταστάσεων έκστασης. 

Σε πολλές κουλτούρες,τα πνεύματα των νεκρών καλούνται μέσω τελετών για να συνεισφέρουν με την σοφία τους,τις συμβουλές τους και την γνώση για τα μελλούμενα. 

Σε κρίσιμες στιγμές,οι ίδιοι οι νεκροί φαίνεται να προωθούν την επικοινωνία τους χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό μέσο έτσι ώστε να γίνουν αντιληπτοί και αποτελεσματικοί. 

Από τη στιγμή της εμφάνισης της ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας, μυστηριώδη μηνύματα έχουν μεταδοθεί μέσω τηλεγράφου, φωνογράφου ,ραδιοφώνου, τηλεοράσεως κλπ. 

Στις αρχές του 20ου αιώνα, κάποιοι ερευνητές κατασκεύασαν μερικές συσκευές με την ελπίδα να αποτυπώσουν τις φωνές των νεκρών. 

Ο Thomas Alva Edison,του οποίου οι γονείς ήταν πνευματιστές, είχε την πεποίθηση πώς θα μπορούσε να κατασκευαστεί μια τηλεφωνική συσκευή που θα συνέδεε τον κόσμο των ζωντανών με αυτόν των νεκρών. 

Βεβαίωσε ότι είχε αρχίσει να δουλεύει επάνω σε μια τέτοια συσκευή η οποία όπως φαίνεται δεν ολοκληρώθηκε ποτέ διότι πέθανε. 

Πειράματα με τα «Ψυχικά Τηλέφωνα» έγιναν στην δεκαετία του ’40 στην Αγγλία και τις Η.Π.Α. 

Το ενδιαφέρον για το φαινόμενο συνεχίστηκε την δεκαετία του ’60, όταν οι ερευνητές εστίασαν στα συμπεράσματα/ευρήματα του Dr. Konstantin Raudive που καταδείκνυαν ότι οι φωνές των πνευμάτων μπορούσαν να καταγραφούν σε ηλεκτρομαγνητική ταινία. 

Ένα περίεργο φαινόμενο στη σύγχρονη ιστορία είναι η επικοινωνία των νεκρών μέσω του τηλεφώνου. 

Σπάνια είναι τα περιστατικά τηλεφωνημάτων από τους νεκρούς και συχνά χωρίς κάποια λογική εξήγηση. 

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για ανθρώπους που είχαν στο παρελθόν στενή συναισθηματική σχέση. 

Σύζυγοι,γονείς και παιδιά,αδέλφια και πιο σπάνια φίλοι ή άλλοι συγγενείς. Οι περισσότερες επαφές είναι εκ προθέσεως τηλεφωνήματα που προκλήθηκαν από τους ίδιους τους νεκρούς... 

για να μεταφέρουν κάποιο μήνυμα σχετικά με κάποιον επερχόμενο κίνδυνο ή να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες που οι ζωντανοί χρειάζονται προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε μια δύσκολη κατάσταση. 

Για παράδειγμα, ο πατέρας της ηθοποιού Ida Lupino ο οποίος είχε πεθάνει στο Λονδίνο κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο... 

''τηλεφώνησε'' στην κόρη του έξι μήνες μετά τον θάνατό του και της έδωσε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία που βρίσκονταν κάποια σημαντικά έγγραφα που είχαν να κάνουν με την περιουσία του. 

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τότε δεν είχε βρεθεί η διαθήκη του ή κάποιο έγγραφο σχετικά με τους αποδέκτες των περιουσιακών του στοιχείων. 

Μερικά τηλεφωνήματα δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, πέρα από την ανάγκη του αποθανόντος να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους. 

Αυτά συνήθως συμβαίνουν σε συγκινησιακά φορτισμένες ημέρες όπως κάποια επέτειος, η ημέρα της Μητέρας ή του Πατέρα,γενέθλια,ονομαστική εορτή κλπ. 

Σε ένα τέτοιο ''τηλεφώνημα επετείου'' συνήθως οι νεκροί δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επαναλαμβάνουν μια φράση ξανά και ξανά,όπως “Γεια σου Μαμά,εσύ είσαι” ; 

Τα άτομα που έχουν λάβει τηλεφωνήματα από τους νεκρούς,αναφέρουν ότι η φωνή τους είναι ακριβώς η ίδια με τη φωνή που είχαν και όταν ζούσαν. 

Το κουδούνισμα του τηλεφώνου όταν χτυπάει είναι συνήθως κανονικό αν και σε μερικές περιπτώσεις ακούγεται λίγο περίεργα.Σε πολλές περιπτώσεις η ποιότητα της σύνδεσης είναι κακή, με αρκετούς θορύβους στη γραμμή. 

Συνήθως η φωνή του αποθανόντος ακούγεται πολύ χαμηλή και ξεθωριασμένη και όσο περισσότερο κρατάει η “συνομιλία” , τόσο πιο ασθενική και παραμορφωμένη ακούγεται. 

Μερικές φορές η φωνή σιγά-σιγά σβήνει μέχρι να σιγήσει εντελώς ενώ η γραμμή παραμένει ανοικτή. 

Άλλες φορές η κλήση τερματίζεται από τον νεκρό και ο καλούμενος ακούει το κλείσιμο του ακουστικού ενώ άλλες φορές η γραμμή απλά νεκρώνει. 

Εάν ο καλούμενος συνειδητοποιήσει ότι αυτός που τον κάλεσε είναι κάποιος που έχει πεθάνει, σίγουρα σοκάρεται και αμέσως κλείνει το τηλέφωνο ενώ όταν δεν το γνωρίζει η “συζήτηση” μπορεί να διαρκέσει ακόμη και μισή ώρα. 

Τηλεφωνήματα μπορούν να γίνουν αντίστροφα και από τους ζωντανούς προς τους νεκρούς. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, μια γυναίκα ονειρεύτηκε μια φίλη της που είχε να τη δει αρκετά χρόνια.Στο άσχημο αυτό όνειρο, έβλεπε τη φίλη της να γλιστράει μέσα σε μια πισίνα αίματος. 

Όταν ξύπνησε σκέφτηκε πως το όνειρο είναι ένας κακός οιωνός και τηλεφώνησε στην φίλη της να δει αν είναι καλά. 

Ανακουφίστηκε όταν στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε τη φωνή της φίλης να της λέει ότι απλά είχε μπει για λίγο καιρό στο νοσοκομείο, πήρε εξιτήριο και θα ξαναέμπαινε σε λίγες ημέρες. 

Όταν η γυναίκα εξέφρασε την επιθυμία της να την επισκεφτεί πριν εισαχθεί ξανά στο νοσοκομείο, αυτή αρνήθηκε ευγενικά και είπε ότι θα της τηλεφωνούσε αργότερα. 

Το τηλεφώνημα αυτό δεν έγινε ποτέ,και μετά από λίγες ώρες η γυναίκα την ξαναπήρε τηλέφωνο όπου το σήκωσε κάποιος συγγενής και της είπε πως η φίλη της είναι πεθαμένη εδώ και έξι μήνες. 

Να αναφέρουμε πως πολλά από τα τηλεφωνήματα συμβαίνουν μέσα σε 24 ώρες από τον θάνατο του ανθρώπου. 

Τα συντομότερα σε διάρκεια τηλεφωνήματα προέρχονται από αυτούς που είναι νεκροί τις τελευταίες επτά ημέρες,ενώ περισσότερο διαρκούν όσα γίνονται από αυτούς που είναι νεκροί για μερικούς μήνες. 

Αρκετές θεωρίες υπάρχουν σχετικά με την προέλευση των τηλεφωνημάτων από το υπερπέραν: 

α) Πράγματι οι κλήσεις γίνονται από τους νεκρούς οι οποίοι κατά κάποιον ανεξήγητο τρόπο “χειραγωγούν” τους τηλεφωνικούς μηχανισμούς και κυκλώματα. 

β) Πρόκειται για “πειράγματα” από ταραχοποιά πνεύματα – γνωστά και ως Poltergeist – τα οποία αρέσκονται στο να παίζουν… παιγνιδάκια με τους ανθρώπους! 

γ) Είναι φαινόμενο ψυχοκινητικών ενεργειών που υποσυνείδητα δημιουργούνται από το ίδιο το άτομο που δέχεται το τηλεφώνημα και το οποίο έχοντας κάποια στιγμή την έντονη επιθυμία να μπορούσε να μιλήσει με κάποιον νεκρό συγγενή του, δημιουργεί ένα είδος παραληρηματικής εμπειρίας. 

δ) Το όλο φαινόμενο/γεγονός είναι απλά δημιούργημα του ατόμου. 

Κάποια άτομα που ισχυρίζονται ότι είχαν συνάντηση με ΑΤΙΑ, αναφέρουν ότι έλαβαν ενοχλητικά τηλεφωνήματα μόλις γύρισαν στο σπίτι, ή μια με δυο ημέρες μετά το περιστατικό και συνήθως πριν ο μάρτυρας προλάβει να μοιραστεί την εμπειρία του με άλλους. 

Το τηλέφωνο που τους κάλεσε είχε φυσικά απόκρυψη ή όταν φαινόταν δεν αντιστοιχούσε σε κάποιον αριθμό στον επίσημο τηλεφωνικό κατάλογο. 

Η άγνωστη φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής τους προειδοποιούσε να μην μιλήσουν πουθενά για το περιστατικό και να “ξεχάσουν” ότι είδαν. 




Γιατί φερόμαστε πιο άσχημα στους δικούς μας ανθρώπους, από τους…άλλους...!!!!

Και πώς θα σταματήσουμε να τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι σάκος του μποξ 

Γιατί τόσο συχνά συμπεριφερόμαστε χειρότερα στους δικούς μας από ότι στους άλλους ανθρώπους, π.χ. τους απλούς γνωστούς μας; 

Η λαϊκή σοφία υποστηρίζει ότι η οικειότητα γεννά περιφρόνηση, αλλά η εξήγηση μάλλον είναι ότι έχουμε ελάχιστη ανοχή για τις αρνητικές ιδιότητες εκείνων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. 

Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά είναι λανθασμένη και πρέπει να διορθωθεί. 

Σας δείχνουμε τρεις τρόπους. 

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους αγαπημένους μας λιγότερο ευγενικά από ό, τι τους ξένους, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι το κάνουμε συχνά. 

Το λογικό είναι να επιδιώκουμε να τους αντιμετωπίζουμε με αγάπη, κατανόηση και ευγένεια καθότι εμείς τους επιλέξαμε, τους δημιουργήσαμε ή δημιουργηθήκαμε από αυτούς. 

Όταν λοιπόν αυτό δεν συμβαίνει νιώθουμε ενοχές. Έτσι, υποθέτοντας ότι δεν είμαστε τόσο εκνευρισμένοι με τη σύζυγό μας που να θέλουμε διαζύγιο ή ότι δεν μας κουράζουν τόσο πολύ τα παιδιά μας ώστε να τα στείλουμε για υιοθεσία, ή ότι θέλουμε να διακόψουμε οριστικά τις επαφές με τους γονείς μας, ιδού ορισμένες στρατηγικές για να δούμε διαφορετικά τα πράγματα και γιατί όχι, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. 

Σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή μπορεί να τους χάσετε 
Κάντε αυτό το - όχι εύκολο - παιχνίδι. Σκεφτείτε την απουσία τους ή την απώλειά τους. Καλύτερα τώρα; 

Εάν επιδιώξουμε να φανταστούμε μια ζωή χωρίς τον σύζυγό, για παράδειγμα, θα φανταζόμασταν να βλέπουμε τον κενό χώρο που θα άφηνε η απουσία του στη ζωή μας, βλέποντας το κρεβάτι στο οποίο κοιμόμαστε τώρα μαζί χωρίς αυτόν ή αυτήν δίπλα μας, βλέποντας το τραπέζι στο οποίο τρώμε δείπνο, αλλά χωρίς αυτόν απέναντι από μας και ούτω καθεξής. 

Η επανάληψη αυτής της πρακτικής σε τακτική βάση μπορεί να τη μετατρέψει σε συνήθεια που θα μπορούσε να συνεχίσει να σας γεμίζει με ευγνωμοσύνη για εκείνα τα πρόσωπα που κακομεταχειρίζεστε. 

Κάντε από κοινού παρέα με άλλους ανθρώπους 
Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας μαζί με άλλους ανθρώπους. Αυτό θα σας «αναγκάσει» να φερθείτε με περισσότερο τακτ, με περισσότερη καλοσύνη και ευγένεια. Θα σας κάνει να βγάλετε τον καλύτερό σας εαυτό. 

Κατόπιν αναρωτηθείτε, γιατί δεν μπορείτε να φερθείτε το ίδιο και σε εκείνες τις στιγμές και στους χώρους που δεν υπάρχουν τρίτοι παρά μόνο οι δικοί σας άνθρωποι. Στο σπίτι σας για παράδειγμα. 

Πάρτε τον χρόνο σας και κρατήστε απόσταση 
Μην το κάνετε γιατί δεν αντέχετε, ούτε επειδή πρέπει να επαναφορτίσετε την ανοχή σας για εκείνα τα πράγματα που σας ενοχλούν. 

Κάντε το για να δώσετε μια νέα προοπτική σε αυτές τις σχέσεις. 

Όταν μετά από λίγο καιρό επιστρέψετε σε αυτές, πιθανόν θα έχετε επαναπροσδιορίσει τις αντιλήψεις σας και να ξέρετε να αντιμετωπίσετε τις δυσλειτουργίες καλύτερα. 




Ευγνωμοσύνη : Η πνευματική εργασία εξαλείφει τα υποσυνείδητα αρνητικά πρότυπα...!!!!

Να θυμάστε πάντα ότι οι επιθυμίες σας πρώτα εκ-πληρώνονται στη συνειδητότητά σας, και κατόπιν εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο – έτσι, το μυστικό είναι να είστε ευγνώμονες όσο τα καλά που αναμένετε είναι ακόμα αόρατα. 

Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρις ότου λάβει χώρα η υλική εκδήλωση για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. 

Αν το κάνετε, θα καθυστερήσετε τη διαδικασία ή μπορεί ακόμα και να τη ματαιώστε ολοκληρωτικά. 

Η ευγνωμοσύνη απελευθερώνει ένα δυναμικό ρεύμα πνευματικής ενέργειας, το οποίο ασκεί μια εξαιρετικά ισχυρή επίδραση στον κόσμο σας. 

Όχι μόνο εξαλείφει τα υποσυνείδητα αρνητικά πρότυπα που προκαλούνται από την αγνωμοσύνη, αλλά δημιουργεί και ένα συνδετικό κρίκο - μια γέφυρα - ανάμεσα σ’ εσάς και κάθε πιθανή πηγή ευτυχήματος στη ζωή σας. 

Ασφαλώς, υπάρχει μόνο μία πηγή, αλλά λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους, εκτελώντας θαύματα μέσα από άπειρο αριθμό αγωγών. 

Και μέσω της ευγνωμοσύνης και της εξύμνησης της εσωτερικής Ανώτερης Συνειδητότητας, ευθυγραμμίζεστε με όλα τα πλούτη του σύμπαντος. 




Αριστοφάνης : Τα άτομα που μας προξενούν θυμό είναι μια ισχυρή πηγή σοφίας...!!!!


Τα άτομα που μας προξενούν θυμό είναι μια ισχυρή πηγή σοφίας, καθώς φέρνουν στο φως τα αδύνατα σημεία μας και γίνονται καθρέπτης στον οποίον κοιταζόμαστε. 

Ο Αριστοφάνης έλεγε ότι «οι σοφοί άνθρωποι μαθαίνουν πολλά από τους εχθρούς τους». 

Ένας δάσκαλος μπορεί να μας διδάξει τη σπουδαιότητα της υπομονής, του ελέγχου και της ανεκτικότητας. 

Όλες όμως αυτές τις ικανότητες δεν έχουμε την δυνατότητα να τις εξασκήσουμε, παρά μόνο στην αληθινή ζωή, όταν θα συναντήσουμε τον “εχθρό”. 

Στις πολεμικές τέχνες μαθαίνουμε ότι η επίθεση του αντιπάλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας όταν γνωρίζουμε πώς να διοχετεύσουμε την ορμή της, την κατάλληλη στιγμή, προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Ο εχθρός μας αναγκάζει να δράσουμε εδώ και τώρα και να βγούμε από την άνεση μας που τελικά θα μας κάνει μαλθακούς. Μας αναγκάζει να φέρουμε στην επιφάνεια τον καλύτερο καθώς και τον χειρότερο εαυτό μας και να μεταλλάξουμε τη γνώση σε σοφία μέσω της εμπειρίας. 

Όταν καταφέρουμε να δούμε τις αντιδράσεις μας αποστασιοποιημένοι και με λίγο χιούμορ, τότε θα ανακαλύψουμε πως σε κάθε σύγκρουση κρύβεται ένα μεγάλο μάθημα σχετικά με τις ποιότητές μας αλλά και τις αδυναμίες μας. 

Οι αποκλειστικά αρμονικές σχέσεις γεννάνε μια απάθεια που μπορεί να μας παραλύσει καθώς δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να αναζητήσουμε καινούργια πράγματα, ούτε αναγκαζόμαστε να αναθεωρήσουμε τις πεποιθήσεις μας. 

Αρκούμαστε στο να ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο πάντα. 

Για την διανοητική και συναισθηματική εξέλιξή μας έχουμε ανάγκη να συγκρουόμαστε, να αντιδρούμε, να δοκιμάζουμε τον εαυτό μας, να αλλάζουμε οπτική γωνία, να νιώθουμε πόνο. 

Με άλλα λόγια, να μαθαίνουμε. 

Όπως στις πολεμικές τέχνες, έτσι και στη ζωή, για να τα καταφέρουμε είναι ανάγκη κάποιος να μας παρακινεί. 

Είναι η θέση κι η αντίθεση που δημιουργούν συγκρουόμενες την αυριανή σύνθεση. 

«Πόλεμος πάντων πατήρ εστί» έγραψε ο Εφέσιος σκοτεινός φιλόσοφος Ηράκλειτος. 

Ας πάρουμε μέρος με όλες μας τις δυνάμεις, χωρίς προσκόλληση όμως στο μικρό μας «εγώ», σ’ αυτό που θα μας βγάλει «εκτός Εαυτού», θα μας κάνει να θυμώσουμε, να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας και να κινδυνέψουμε να χάσουμε τη μάχη. 

Έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτό που μας δίδαξε ο “δάσκαλος”. 

Όταν τα πράγματα γύρω μας δεν είναι ιδανικά, όταν δεχόμαστε επιθέσεις, όταν δε νιώθουμε ικανοποιημένοι από τη ζωή μας, αυτή η αντιξοότητα, αυτή η αρνητική δύναμη που πλήττει τη σταθερότητά μας και δρα ως εχθρός, πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη και ώθηση για αλλαγή. 

Κάθε σύγκρουση τελικά, μας αποκαλύπτει τι δεν πάει καλά μέσα μας και μας επιτρέπει να διατηρούμε τη σπίθα της δημιουργικότητας μας αναμμένη. 

Χωρίς κάποιον ή κάτι απέναντί μας να μας προκαλεί, η σπίθα αυτή θα έμενε σβηστή.