Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Αναβλητικότητα: από τους μεγαλύτερους εχθρούς στη ζωή μας – ίσως και του χρόνου! Μην περιμένεις άλλο…!!!!

Αναβάλλουμε τη ίδια τη ζωή μας περιμένοντας.. 
Τι περιμένουμε; Την τέλεια δουλειά, τον τέλειο σύντροφο, περισσότερα χρήματα, πλουσιότερα υλικά αγαθά, τα πράγματα να ήταν λίγο ή περισσότερο διαφορετικά από ό,τι σήμερα: απαραίτητες προϋποθέσεις για να αισθανθούμε ικανοποίηση, χαρά. 

Και μέχρι να έρθουν, τι κάνουμε; Μάλλον μιζεριάζουμε σε αυτό που εμείς θεωρούμε χρήσιμο ή ακόμη και απαραίτητο για εμάς. 

Και τι χάνουμε; Το «τώρα». Τις στιγμές του παρόντος. Το παρελθόν δεν ξαναγυρίζει, είναι σαν την ορμητική ροή του ποταμού, πηγαίνει μπροστά δυνατά, μόνο μπροστά.. Το μέλλον πάλι σαν να είναι φυλαγμένο σε επτασφράγιστο κιτάπι. Όμως, μας μένουν οι μοναδικές στιγμές του «τώρα», αυτής εδώ της στιγμής που μόλις έφυγε και δε έρθει πίσω. 

Θα μου πείτε «η πληρότητα.. τι είναι;». Η αλήθεια είναι ότι πώς θα μπορούσαμε να νιώσουμε πλήρεις με τις συνεχώς εναλλασσόμενες συνθήκες ζωής μας; 

Όλα βρίσκονται σε μία διαρκή ροή, μετάλλαξη, σαν να μη μένει τίποτα το ίδιο με το πέρασμα του χρόνου, υλικά ή έμψυχα. Ακόμη κι εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε, μέσα μας. 

Έτσι, αναπόφευκτα φοράμε ένα διαφορετικό ζευγάρι γυαλιών, για να δούμε τον κόσμο. Ελπίζω να είναι πιο ζωηρά τα χρώματα που βλέπουμε, πιο φωτεινά τα σκηνικά που μας περιβάλλουν με το πέρασμα των χρόνων με τα καινούρια μας γυαλιά κάθε φορά. 

Όμως, ναι, μπορούμε να νιώσουμε ικανοποίηση, μπορούμε να νιώσουμε τη χαρά, το πάθος, την ηρεμία σε κάθε στιγμή που μας δίνει ζωή! 

Γιατί ..έχετε σκεφτεί.. πόσα χρόνια ακόμη θα ζήσουμε; Κανείς δεν ξέρει. Γιατί να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο «πολυπόθητο» μέλλον, ολοκληρωτικά και ανήσυχα; 

Ένα δώρο είναι το παρόν. Ας το αξιοποιήσουμε, όπως χρειάζεται! Γιατί, είτε θέλουμε να το δούμε έτσι είτε όχι, η ζωή από μόνη της είναι τέλεια. 

Ας τη δεχθούμε όπως έρχεται, ας νιώσουμε ευγνωμοσύνη για όλα τα καλά της καθημερινότητάς μας. Εξάλλου, αν θέλουμε πραγματικά να δρέψουμε ένα διαφορετικό μέλλον, να το μυστικό: ας αλλάξουμε το παρόν μας! Πώς; Κάνοντας την καλύτερη δυνατή χρήση του! 




Γράφει ο Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής 
Γιάννης Ξηντάρας 

Με ξένα φτερά, δεν πέταξε κανείς… Έχε εμπιστοσύνη μόνο στα δικά σου...!!!!

Πόνος, προσπάθεια, κατακτήσεις, γέλια, κλάματα. Όλα αυτά και ακόμα πιο πολλά για να φτιάξεις τη ζωή σου όπως θέλεις εσύ. Όπως και να έχει, ότι και αν κατάφερες στη ζωή ετούτη, το κατάφερες μόνος σου.

Υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν να σου κλέψουν την προσπάθεια, τη χαρά ή ακόμα και τη λύπη. Ναι, ακόμα και τη λύπη… Όταν έφτασες μετά από πολύ κόπο εκεί που ήθελες και άνοιξες τα φτερά σου, παίρνοντας με την μεγαλύτερη σου ανάσα, τότε κάπου εκεί βρέθηκαν τα αρπαχτικά έτοιμα να σου κλέψουν ότι έχτισες.

Πολλοί θα τους δουν και λίγοι θα τους καταλάβουν. Όμως ένα είναι σίγουρο, πως με τον καιρό ακόμα και εκείνος ο ίδιος δεν θα ξέρει πώς να αντιμετωπίσει όλα αυτά, γιατί πολύ απλά είναι κλεμμένα, είναι ξένα, δεν του ταιριάζουν. 

Δεν έχει και δεν είχε ποτέ το θάρρος και το κουράγιο να παλέψει για τα δικά του όνειρα. Μάλλον δεν είχε ποτέ δικά του και προσπαθούσε να κλέψει των άλλων.

Μόνο που δεν υπολόγισε πως τα ξένα, κλεμμένα φτερά γρήγορα καίγονται… Γρήγορα σε πάνε στην κατηφόρα, κουτρουβαλώντας και σπάζοντας τα φτερά σου. Εκείνα τα ξένα τα κλεμμένα, που απότομα σε προσγειώνουν στη γη. Θέλει κότσια, αγάπη μου, για να κρατήσεις εκεί πάνω ψηλά. 

Θέλει μάχη και αν δεν είσαι έτοιμος να τη δώσεις, σύντομα θα καείς και η προσγείωση σου θα είναι θανατηφόρα. Για λίγο μόνο σε κρατάνε ψηλά, αλλά αμέσως μετά ξεκινούν να σε πονάνε και να μην σου χωράνε πια. Μα δεν είναι δικά σου. Είναι ξένα απλά βαλμένα, φορεμένα πάνω σου.

Να θυμάσαι, πως το ξένο κάποια στιγμή εμφανίζεται στην επιφάνεια χωρίς καμία προειδοποίηση. Ξεκινάς να μην θυμάσαι, να χάνεις τα λόγια σου, να λες άλλα αντί άλλων. 

Το κλεμμένο φαίνεται δυστυχώς ή ευτυχώς, γι’ αυτό να προσέχεις να μην παίρνεις ξένα φτερά για να πετάξεις. Αργά ή γρήγορα όλα φαίνονται. Το φως του ήλιου είναι πολύ δυνατό και τα ξεσκεπάζει όλα. Πολύ δυνατό για να σε κάψει, όταν φτάσεις εκεί πάνω μη έχοντας τις δικές σου δυνάμεις.

Άσε τα άλλα φτερά εκεί όπου ανήκουν. Έχε εμπιστοσύνη μόνο στα δικά σου και ας είναι και λαβωμένα. Σύντομα θα φτιάξουν και τότε θα μπορέσεις να φτάσεις ως τα πιο ψηλά του ουρανού.

Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα με τις δικές σου δυνάμεις, με τα δικά σου, τα ολόδικά σου φτερά!




Στέλλα Γρηγοροπούλου

Οι ''τοίχοι'' δεν είναι πάντα αληθινοί...!!!!

Δεν είναι πάντα αληθινά αυτά που δείχνουν λαμπερά και ευτυχισμένα. Καθημερινά στη ζωή μας διαπιστώνουμε πόσο αληθινή είναι η φράση ''ότι λάμπει δεν είναι χρυσός''. 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εισβάλλει στη ζωή μας και την έχουν κυριεύσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι η πρώτη σκέψη των περισσότερων όταν ξυπνήσουν και η τελευταία τους πριν κοιμηθούν.

Ο άνθρωπος, από τη στιγμή που γεννιέται, δύο πράγματα έχει απόλυτη ανάγκη : την αγάπη και την αποδοχή, το αίσθημα πως είναι αποδεκτός και έχει την εκτίμηση των άλλων. Αυτή λοιπόν την ανάγκη καλύπτουν επιδέξια τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το Istangram. 

Χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν λάβει αυτά τα δύο πολύτιμα συναισθήματα σε επαρκή βαθμό, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν μία καλή κουβέντα για την εμφάνιση ή τις ικανότητές τους, σε μία ανέλπιδη προσπάθεια να αισθανθούν άξιοι. 

Αυτό ίσως εξηγεί το γιατί όλοι μας είμαστε τόσο προσκολλημένοι σε αυτά.

Η ζήλια που δημιουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στους χρήστες τους είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που εκείνο επιφέρει στη ζωή αυτών που συμμετέχουν ενεργά σε αυτό τον ψηφιακό κόσμο. 

Η θέαση, η παρακολούθηση της "τέλειας" ζωής των άλλων, δημιουργεί στους ανθρώπους αισθήματα ανεπάρκειας και δυσφορίας σχετικά με τη δική τους ζωή. Έχει διαπιστωθεί πως 1 στους 3 ανθρώπους αισθάνεται παραπονεμένος από τη δική του ζωή μετά από μία επίσκεψη στο Facebook.

Όμως, ξεχνάμε εύκολα πως ένα προφίλ δε λέει πάντα την αλήθεια. Και η ευτυχία που τόσο πολύ ζηλεύουμε, μπορεί να είναι πλαστή ή τεχνητά παραποιημένη ώστε να θέλει να προκαλεί αυτά τα συναισθήματα. 

Και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που αισθανόμαστε στη ζωή μας με το να ζούμε μέσα σε αυτά μία ζωή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα μας.

Δεν αξίζει κανένας να αισθάνεται μειονεκτικά επειδή παρακολουθεί τις λαμπερές ζωές των άλλων σε ένα προφίλ. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προβλήματα, ακόμα και εκείνοι που δείχνουν πως "τα έχουν όλα". Ας δώσει κάποιος έμφαση και αξία στην πραγματική του ζωή και τα αληθινά του όνειρα. Αυτά έχουν αξία. Οι "τοίχοι" δεν είναι πάντα αληθινοί…




Μαρία Σκαμπαρδώνη  - Δημοσιογράφος

Αν δεν έχεις εχθρούς δεν έχεις χαρακτήρα...!!!!

Είναι ωραίο να τα πηγαίνεις καλά με τους γύρω σου κι αυτοί καλά με σένα. Όσο και να το θες όμως και παρότι ακούγεται εύκολο θεωρητικά, πολύ φοβάμαι ότι είναι δύσκολο πρακτικά. Στην πραγματικότητα δε γίνεται να τα έχεις με όλους καλά διότι δεν ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η διαφορά χαρακτήρων κι απόψεων δεν το επιτρέπει.

Στην πορεία της ζωής σου λοιπόν θα το δεις αυτό και θα το καταλάβεις με τον καιρό, αλλάζοντας περιβάλλοντα, εργασία κι ενδιαφέροντα. Περνώντας απ’ τη μια φάση στην άλλη, είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να διατηρείς άριστες σχέσεις με τους πάντες. Έτσι βρίσκεσαι να ξεχωρίζεις αρχικά αυτούς που αξίζουν απ’ τους σκάρτους κι ύστερα τους φίλους απ’ τους εχθρούς.

Αν κάποιος μπορεί να τα έχει καλά με όλους – μόνο φαινομενικά κι επιφανειακά κι όχι ουσιαστικά – είναι αυτός που προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση δίχως αντίρρηση, λέει σ’ όλα «ναι», δε φέρνει αντίλογο και πόσο μάλλον δεν εκφέρει άποψη διαφορετική απ’ τους άλλους.

Αυτός που παίρνει αποφάσεις κομφορμιστικά, με γνώμονα το σύνολο και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να ταράξει τα νερά. Δεν πρόκειται να κηρύξει πόλεμο ούτε να πάει κόντρα σε κάποιον, δεν πρόκειται να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Μπορεί να το κάνει αυτός που κοινώς προτιμά να σιωπά και να χαϊδεύει αυτιά.

Με άλλα λόγια για να τα έχεις καλά με όλους και να μην έχεις εχθρούς ή αντίζηλους, ο μόνος τρόπος είναι να μην έχεις ούτε φωνή ούτε λόγο. Να υπάρχεις απλά και να κινείσαι αθόρυβα. Να μην προκαλείς, να μην ενοχλείς.

Αν τύχει όμως κι είσαι απ’ αυτούς που δε διστάζουν να μιλήσουν κι υπερασπίζονται τις θέσεις και τις πεποιθήσεις τους, από αυτούς που αρνούνται να κρυφτούν πίσω απ’ το δάχτυλό τους, τότε μάλλον πρέπει να δεχθείς τις συνέπειες. 

Γιατί αν έχεις φωνή, έχεις και εχθρούς.

Δε χρειάζεται άλλωστε να κάνεις κάτι άσχημο ή να βλάψεις κάποιον για να αποκτήσεις εχθρούς. Αυτά, σε σενάρια φαντασίας, με δικαιοσύνη πλασμένα. Στην προκειμένη, φτάνει να έχεις χαρακτήρα για να τραβήξεις την προσοχή του άλλου κι έπειτα να μπεις στη μαύρη λίστα του.

Βλέπεις το να έχεις προσωπικότητα, μπορεί να σταθεί αιτία να σ’ αντιπαθήσει πολύς κόσμος. Το να είσαι όμορφος επίσης. Όπως και το να είσαι καλός σε κάτι, ικανός ή επιτυχημένος. Γενικότερα το να «κάνεις» κάτι μπορεί να πειράξει πολλούς. Η δράση σου και μόνο προκαλεί. 

Αντίθετα η αδράνειά σου κι η αποτυχία σου μπορεί να τους βρει σύμμαχους. Αυτό δεν τους αγχώνει άλλωστε, τους καθησυχάζει.

Αυτοί που θα φερθούν έτσι, είναι εκείνοι που ζηλεύουν. Που ακόμη κι αν δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εσένα, θα βρουν κάτι γιατί παίρνουν ζωή απ’ αυτό. 

Εκείνοι που είναι κομπλεξικοί και δε θα χαρούν με τη χαρά σου. Γιατί υπάρχουν πολλοί από δαύτους εκεί έξω. Αυτοί οι άνθρωποι γίνονται εύκολα εχθροί σου.

Αν έχεις να διαλέξεις λοιπόν ανάμεσα στο να κάνεις κάτι και να μην κάνεις τίποτα, να έχεις φωνή ή να μην έχεις, να έχεις εχθρούς ή να μην έχεις, τότε επέλεγε κάθε φορά το πρώτο, αν αυτό είναι το τίμημα του να έχεις προσωπικότητα, ας είναι.




Επιμελεια Κειμένου Σταυρούλας Βιτετζάκη : Πωλίνα Πανέρη
Συντάκτης: Σταυρούλα Βιτετζάκη 

Τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν πάνω στην άνθιση της τεχνολογίας και των social media (γεννημένοι απ’ το 1984 και μετά). - Αξίζει τον κόπο να χαρίσετε 11 λεπτά απ’ το χρόνο σας για να το παρακολουθήσετε...!!!!

Αξίζει τον κόπο να χαρίσετε 11 λεπτά απ’ το χρόνο σας για να το παρακολουθήσετε.

Την Τετάρτη 11/4 στην εκπομπή vinylio στον ANT1 προβλήθηκε ένα απόσπασμα από την εκπομπή Inside Quest με καλεσμένο τον Simon Sinek.

O Sinek μίλησε για τη γενιά των millennials.

Ουσιαστικά αφορά τα παιδιά που ενηλικιώθηκαν πάνω στην άνθιση της τεχνολογίας και των social media (γεννημένοι απ’ το 1984 και μετά).

Μιλά για τη διαφορετικότητα που υπάρχει στο κομμάτι της διαχείρισης.

Στην εργασία, στις ανθρώπινες σχέσεις και στις κοινωνικές σχέσεις.

Αξίζει τον κόπο να χαρίσετε 11 λεπτά απ’ το χρόνο σας για να το παρακολουθήσετε.
                      https://youtu.be/e-lZNZn3tWk?t=91



Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Πέρα από τα αστέρια Επ.14. Θεωρεία Χορδών...!!!!

Ο κορυφαίος φυσικός του πανεπιστημίου Columbia, Μπράιαν Γκρίν, εξηγεί τη Θεωρία των Υπερχορδών, την ιδέα πως απειροελάχιστες ίνες ενέργειας δονούνται σε 11 διαστάσεις δημιουργώντας όλα τα σωματίδια και τις δυνάμεις στο σύμπαν. Όλα αυτά στο τελευταίο επεισόδιο του Πέρα απ' τα Αστέρια! 

Το χρήμα μπαίνει από την πόρτα !Βάλε αυτό στη πόρτα σου για να έχεις γεμάτο πορτοφόλι...!!!!

Στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε, το να υπάρχουν τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν τα χρήματα τα βρουν τον δρόμο για την τσέπη μας , είναι σίγουρα ένα καλό νέο! 

Για να φέρεις στη ζωή σου την ευνοϊκή ενέργεια του πλούτου, για να έχεις καλοτυχία στα οικονομικά σου, το φενγκ σούι (feng shui) μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύτιμος σύμμαχος. 

Με τις συμβουλές που ακολουθούν, θα βελτιώσεις τον προϋπολογισμό σου. Αλλά μην ξεχνάς το γνωστό «συν Αθηνά και χείρα κίνει». 

Γιατί χρειάζεται και η δική σου αισιόδοξη στάση για να λειτουργήσουν όλα αυτά. Να προσθέσεις κι εσύ τη δική σου θετική ενέργεια. Και να εφαρμόσεις ό,τι θα διαβάσεις εδώ με επιμονή και… υπομονή! 

Το χρήμα μπαίνει από την πόρτα 
Η εξώπορτα του χώρου της κατοικίας ή της δουλειάς σου είναι εκείνη που υποδέχεται την καλή ενέργεια του πλούτου. Φρόντισε να την έχεις σε άψογη κατάσταση, σαν να περιμένεις τον πιο σπουδαίο επισκέπτη. Αν είναι φθαρμένη, επιδιόρθωσέ την. 

Μην έχεις μπροστά ή πίσω της διάφορα παρατημένα αντικείμενα, γιατί εμποδίζουν τη ροή της ενέργειας. Επίσης θα πρέπει να μπορεί να ανοίγει διάπλατα. Αφαίρεσε ό,τι την εμποδίζει. Πρόσεξε και το χαλάκι της εισόδου. Να το έχεις καθαρό και σε καλή κατάσταση. 

Η είσοδός σου πρέπει να φωτίζεται άπλετα με φυσικό ή τεχνητό φως. Μην αφήνεις λάμπες καμένες, ακόμα κι αν πρόκειται για έναν κοινόχρηστο διάδρομο. Το όνομά σου στο κουδούνι πρέπει να είναι σαφές και καλογραμμένο. 

Όχι ένα δυσανάγνωστο χαρτάκι κολλημένο όπως - όπως στο κουδούνι. Δείχνει τη θέση που εσύ πρώτος δίνεις στον εαυτό σου! Αν το κουδούνι δεν χτυπάει ή έχει δυσάρεστο ήχο, άλλαξέ το. Επίσης, αν έχεις δίπλα ή επάνω στην είσοδο μια επιγραφή με το όνομα ή την επωνυμία σου, αυτή πρέπει να είναι τοποθετημένη τουλάχιστον στο επίπεδο των ματιών του επισκέπτη, και ποτέ χαμηλότερα. Έτσι, θα σε βρει πιο εύκολα η καλοτυχία. 

Η κουζίνα… φέρνει λεφτά 
Ό,τι έχει σχέση με το φαγητό, σύμφωνα με το φενγκ σούι (feng shui), συνδέεται άμεσα με τον πλούτο. Και είναι φυσικό, αφού η πρώτη ανάγκη που καλύπτουμε με το χρήμα είναι να τραφούμε. Η συσκευή της κουζίνας λοιπόν, όπου μαγειρεύουμε, παίζει σημαντικό ρόλο. 

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι ολοκάθαρη, και οι εστίες και ο φούρνος της. Το ίδιο ισχύει και με τον φούρνο μικροκυμάτων. Θα πρέπει να μην αφήνεις ορισμένα μάτια της κουζίνας εντελώς αχρησιμοποίητα, αλλά να μαγειρεύεις σε όλα εκ περιτροπής. Και να μην βάζεις επάνω της άδειες κατσαρόλες! 

Κι ακόμα χειρότερα, να μην «ξεχνάς» άπλυτα σκεύη μαγειρέματος. Επίσης θεωρείται καλό για το φενγκ σούι η συσκευή να ακουμπά σε τοίχο, ώστε να έχει συμβολική στήριξη. Οι κουζίνες σε πάσο ή νησίδα μπορεί να έχουν στιλ, αλλά από αυτή την άποψη δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ευνοϊκές. 

Επειδή ο χώρος όπου παρασκευάζεται το φαγητό συνδέεται τόσο με τον πλούτο, θα πρέπει να δίνεις προτεραιότητα στο να κρατάς ολόκληρη την κουζίνα σου καθαρή, τακτοποιημένη και περιποιημένη. Τα άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη, όπως και τα αμέτρητα χρήσιμα και άχρηστα αντικείμενα πάνω στους πάγκους και στο τραπέζι δημιουργούν αρνητική ενέργεια. 

Οι συμβολισμοί του φαγητού 
Κάτι ακόμα που έχει σημασία για την προσέλκυση του πλούτου είναι να μην αφήνεις τα ντουλάπια σου να αδειάζουν από τρόφιμα. Καλύτερα να ψωνίζεις λιγότερα και πιο τακτικά, παρά να αφήνεις να σου τελειώνουν οι προμήθειες και να …χάσκουν τα ντουλάπια άδεια μέχρι να τα ξαναγεμίσεις. 

Στην τραπεζαρία, τοποθέτησε έναν καθρέφτη στον τοίχο, με τρόπο ώστε να μπορεί να καθρεφτίζεται το φαγητό που σερβίρεις στο τραπέζι. Έτσι διπλασιάζονται συμβολικά και η τροφή και ο πλούτος σου. Να έχεις όμως υπόψη σου πως οπουδήποτε έχεις ένα καθρέφτη, αυτός δεν πρέπει να αποτελείται από ψηφίδες ή κομμάτια αλλά να είναι ενιαίος. 

Διαφορετικά «κομματιάζεται» ο πλούτος σου αλλά και η δική σου καλή ενέργεια γενικά. Όταν δεν χρησιμοποιείς το τραπέζι στην τραπεζαρία και στην κουζίνα, βάλε στο κέντρο του ένα μπολ, καλάθι ή πιατέλα με ωραία φρούτα. Ή ένα βάζο με λουλούδια, που όμως θα πρέπει να είναι ολόφρεσκα και να πετάγονται μόλις μαραθούν. 

Τα κάδρα και οι αφίσες που απεικονίζουν φαγώσιμα είναι μια καλή διακόσμηση για τους χώρους του φαγητού. Αλλά αν έχεις κάποιο κλασικό πίνακα που να απεικονίζει μεταξύ άλλων, νεκρούς… φασιανούς, ορτύκια και άλλα κυνήγια, καταχώνιασέ τον, πούλα τον, πέτα τον. 

Οτιδήποτε αναπαριστά κάτι πεθαμένο δημιουργεί πολύ, μα πολύ κακό φενγκ σούι, κι αυτό είναι μια γενική αρχή, όχι μόνο για τον πλούτο. 

Όταν τρέχουν τα νερά 
Στο φενγκ σούι (feng shui) το νερό συνδέεται άμεσα με τον πλούτο. Τα σιντριβανάκια και τα ενυδρεία είναι από τα γνωστότερα διακοσμητικά στοιχεία που φέρνουν οικονομική καλοτυχία. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα τέτοιο δίπλα στην είσοδό σου ή, αν έχεις μια επιχείρηση, κοντά στην ταμειακή μηχανή. 

Οι διαρροές του νερού θεωρούνται απώλειες και για το πορτοφόλι σου. Φρόντισε λοιπόν να μην υπάρχουν στο σπίτι ή στον χώρο της δουλειάς σου χαλασμένες βρύσες ή άλλα υδραυλικά που στάζουν. 

Στην τουαλέτα, να τραβάς το καζανάκι με κατεβασμένο το καπάκι. Και να το αφήνεις έτσι : απαράβατη αρχή του φενγκ σούι (feng shui) είναι οι κλειστές λεκάνες και οι κλειστές πόρτες στις τουαλέτες. Και αν οι σωλήνες από αποχετεύσεις είναι ορατοί σε κάποιο σημείο του σπιτιού, κάλυψέ τους με γυψοσανίδα. 

Τα γούρια για περισσότερο χρήμα 
Το πιο γνωστό γούρι του πλούτου στο φενγκ σούι (feng shui) είναι τα κινέζικα νομίσματα με την τετράγωνη τρύπα στη μέση. Το στρογγυλό σχήμα τους συμβολίζει την ευνοϊκή ενέργεια που έρχεται από τον ουρανό και το τετράγωνο άνοιγμα την ενέργεια της γης. Όμως δεν πάνε μόνα τους αλλά σε τριάδες, δεμένα μαζί με κόκκινο νήμα. Τα νομίσματα αυτά μπορείς να τα έχεις οπουδήποτε: 

Στο πορτοφόλι σου, για να μην αδειάζει από χρήματα. 
Μέσα στην ατζέντα όπου σημειώνεις τα επαγγελματικά ραντεβού σου ή στο βιβλίο εσόδων σου. 

Κάτω από την τηλεφωνική συσκευή σου, για να έχεις αποδοτικά επαγγελματικά τηλεφωνήματα. 

Αν έχεις επιχείρηση, κάτω από την ταμειακή μηχανή. 

Κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας σου, κρυμμένα σε έναν κόκκινο φάκελο. 

Κρεμασμένα από το πόμολο πίσω από την εξώπορτα ή την πόρτα του γραφείου σου. 

Άλλο γνωστό γούρι για ευημερία είναι τα κλαδιά από μπαμπού, με τους ίσιους ή στριφτούς μίσχους, που διατηρούνται μέσα στο νερό. 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, δεν πρόκειται για μπαμπού αλλά για μια ποικιλία του φυτού δράκαινα. Είναι καλύτερα να τα έχεις σε μονό αριθμό (για το φενγκ σούι οι μονοί αριθμοί θεωρούνται πιο δυναμικοί) και να αλλάζεις τακτικά το νερό τους. Μπορείς να τα βάλεις στη νοτιοανατολική πλευρά ενός δωματίου ή πάνω στο γραφείο σου, αριστερά και διαγώνια από εκεί που κάθεσαι. 

Τα φυτά είναι γενικά μαγνήτες καλής ενέργειας. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν πρέπει να έχουν μυτερά φύλλα, όπως π.χ. η γιούκα, ή αγκάθια (όχι, τα αγαπημένα σου κακτάκια δεν κάνουν). 

Αντίθετα, διάλεξε είδη που να έχουν στρογγυλεμένα φύλλα, μια και το σχήμα τους θυμίζει νομίσματα. Πρόσεχε όμως να τα διατηρείς ποτισμένα και σε καλή κατάσταση. Αν είναι καχεκτικά, ξεραμένα ή με σκονισμένα φύλλα δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα. 

Επίσης απόφυγε τα μπονσάι και τα φυτά-νάνους. Όπως έχει εμποδιστεί η ανάπτυξή τους, έτσι εμποδίζεται και ο δικός σου πλούτος. 

Υπάρχουν και άλλα αντικείμενα που, εκτός από διακοσμητικά, θεωρούνται από το φενγκ σούι (feng shui) μαγνήτες του πλούτου. 

Για παράδειγμα τα αγαλματάκια και οι απεικονίσεις από βατράχους, δρακοχελώνες και ψάρια, ιδίως δρακόψαρα. Η καλύτερη θέση γι’ αυτά είναι και πάλι στη νοτιοανατολική πλευρά ενός χώρου, που θεωρείται ο προσανατολισμός που αντιστοιχεί στην οικονομική ευημερία. 

Μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα απλούστατο γούρι με τα διάφορα ψιλά, τα πιο μικρά νομίσματα που συνήθως τα αδειάζουμε από τις τσέπες και τα πορτοφόλια μας και τα παρατάμε σε διάφορα σημεία. 

Βάλε τα σε ένα γυάλινο βαζάκι και δέσε επάνω του μια κόκκινη κορδέλα. Τοποθέτησέ το στο γραφείο σου, αριστερά και διαγώνια από εκεί που κάθεσαι. Στο ίδιο σημείο μπορείς εναλλακτικά να βάλεις κάποιο άλλο μεταλλικό αντικείμενο, διακοσμητικό ή χρηστικό, καθώς το μέταλλο συνδέεται με το χρήμα. 

Φέρε χρήμα στον χώρο της δουλειάς 
Η καλύτερη θέση για να έχεις το γραφείο όπου δουλεύεις είναι απέναντι και διαγώνια από την πόρτα, ή τουλάχιστον σε κάποιο σημείο όπου να μπορείς να βλέπεις την πόρτα χωρίς να …στραβολαιμιάζεις. Καλό είναι επίσης να έχεις πίσω σου ένα τοίχο χωρίς ανοίγματα ή κάποιο συμπαγές χώρισμα. 

Δεν είναι ευνοϊκό να κάθεσαι με την πλάτη στραμμένη στην πόρτα ή σε παράθυρο (έχεις ακάλυπτα τα νώτα σου), ή ανάμεσα σε πόρτα και παράθυρο που βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Αν πρέπει να κάθεσαι με την πλάτη γυρισμένη στο παράθυρο, τουλάχιστον τοποθέτησε σε αυτό τον τοίχο μια εικόνα που να παριστάνει ένα βουνό, ώστε να σου δίνει συμβολικά μια στήριξη. 

Μια άλλη αρνητική θέση για γραφείο είναι με το μπροστινό μέρος του κολλημένο στον τοίχο. Είναι σαν επαγγελματικά να πέφτεις με τα μούτρα σε εμπόδια. 

Όσο δουλεύεις, μην αφήνεις να μαζεύεται χαρτομάνι πάνω στο γραφείο σου. Με ό,τι ξεμπερδεύεις, τακτοποίησέ το, αρχειοθέτησέ το, πέταξέ το. Επίσης μην ακουμπάς στο πάτωμα φακέλους, ντοσιέ, κούτες και άλλα πράγματα σχετικά με τη δουλειά σου. Κι ακόμα χειρότερα, αν έχεις το πάτωμα για μόνιμη θέση τους! 

Όταν τελειώνει η εργάσιμη μέρα σου, να συμμαζεύεις το γραφείο σου, γιατί μπορεί εσύ να φύγεις, αλλά η αρνητική ενέργεια θα συσσωρεύεται. Κατά διαστήματα, φρόντισε να ξεσκαρτάρεις τα χαρτιά σου και τα αρχεία σου και να πετάς ό,τι είναι άχρηστο. 

Ξεσκαρτάρισμα όμως χρειάζονται και το κομπιούτερ, το κινητό σου και ό,τι άλλο ηλεκτρονικό χρησιμοποιείς. Πέτα κι από εκεί τους άχρηστους φακέλους, έγγραφα, μηνύματα. 

Αν στον χώρο εργασίας σου υπάρχει ταμειακή μηχανή, αυτή δεν πρέπει να βρίσκεται σε κάποιο σημείο που να είναι στριμωγμένη, π.χ. κάτω από μια σκάλα. Αλλά ούτε και κοντά στην τουαλέτα, γιατί αυτό φέρνει διαρροή χρημάτων. 

Επίσης φρόντισε ο χώρος γύρω της να είναι καθαρός, να μην βρίσκεται δηλαδή πάνω σε ένα πάγκο με αμέτρητα αντικείμενα γύρω να την «πνίγουν». Αν κρεμάσεις δίπλα της ένα καθρέφτη, συμβολικά διπλασιάζεις τον πλούτο σου. 

Κάτι άλλο που δεν πρέπει να παραμελείς είναι το αυτοκίνητό σου, ιδίως αν το χρησιμοποιείς για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά και, ακόμα περισσότερο, για να εργάζεσαι. 

Φρόντισε να βγάλεις από μέσα όλα τα άχρηστα, τα σκουπίδια ή τα ξεχασμένα άσχετα αντικείμενα (περιλαμβάνεται και το πορτ-μπαγκάζ…) και να το έχεις καθαρό. Δέσε για γούρι στον εσωτερικό καθρέφτη ένα κόκκινο κορδελάκι. 

Ως προς το ντύσιμό σου, υπάρχει μια αντίληψη που συμβουλεύει, αν θέλεις να πλουτίσεις, να ντύνεσαι συχνά σε χρώματα του μετάλλου (λευκό, ασημί αλλά όχι γκρι, χρυσαφί) και του νερού (που για το φενγκ σούι είναι το μαύρο και το πολύ σκούρο μπλε). Αν θέλεις περισσότερη φήμη, να φοράς χρώματα της φωτιάς (κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ). 

Αν ψάχνεις για δουλειά 
Τέλος, αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση δουλειάς, να μερικά μυστικά του φενγκ σούι για την περίπτωση: 

Βάλε πίσω από την εξώπορτά σου ένα μικρό άγαλμα ελεφαντάκι, με την προβοσκίδα του ανασηκωμένη. Στερέωσε στην πλάτη του έναν κρύσταλλο χαλαζία. Και φαντάσου ότι σε μεταφέρει στη δουλειά που θέλεις να αποκτήσεις. 

Αν έχεις ανάγκη από τη μεσολάβηση ενός συγκεκριμένου προσώπου, γράψε με κόκκινο στυλό το όνομά του σε ένα χαρτί και τοποθέτησέ το στη βορειοδυτική πλευρά του σπιτιού σου. Σύμφωνα με το φενγκ σούι (feng shui), εκεί είναι ο προσανατολισμός που αντιστοιχεί στους ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν. 

Φεύγοντας για μια συνέντευξη, άφησε αναμμένο το φως της εξώπορτας ή, αν δεν έχεις τέτοια δυνατότητα, το πρώτο φως που συναντάς μπαίνοντας στο σπίτι, π.χ. στο χολ.

Στη διάρκειά της συνέντευξης, αν γίνεται, μην διαλέξεις να καθίσεις με την πλάτη στραμμένη στην πόρτα του δωματίου. Ανάμεσα σε ένα κάθισμα με μπράτσα ή χωρίς, διάλεξε το πρώτο, γιατί σου δίνει μια συμβολική στήριξη. 

Όταν κάθεσαι, μην έχεις στραμμένες τις μύτες των ποδιών σου προς την πόρτα, για να μην …φύγεις από εκεί πριν την ώρα σου. 




Από την συγγραφέα Βασιλική Τζουράκη. 
Feng Shui και χρήμα 

Έρευνα : «Βόμβα» για τα μανό - Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ προειδοποιούν τις γυναίκες...!!!!

Στα μανό μπορεί να κρύβονται βλαβερές τοξίνες που συνδέονται με την υπογονιμότητα ή ακόμα και με τον καρκίνο αποκαλύπτει νέα έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Η έρευνα έδειξε ότι ακόμα και τα μανό που φέρουν τον χαρακτηρισμό “μη τοξικά” μπορεί στην πραγματικότητα να περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.

Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τη χρήση πολλών χημικών ουσιών από ο 2004, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι στην πορεία υπήρξε “θλιβερή αντικατάστασή” τους από άλλες τοξίνες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Άννα Γιανγκ, μελέτησαν 40 διαφορετικά μανό που έφεραν πάνω τους ευρεία γκάμα σημάνσεων, από “3-Free” έως “13-Free”, σε αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ που θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς, από 12 διαφορετικές εταιρείες. 

Όπως διαπίστωσαν ακόμα και τα “μη τοξικά” μανό περιείχαν συστατικά επικίνδυνα για την υγεία.

Για παράδειγμα, η ουσία TPHP, που διαταράσσει το ορμονικό σύστημα, βρέθηκε σε υψηλά επίπεδα σε τρεις μάρκες βερνικιών, παρά τη σήμανση που έφεραν περί του αντιθέτου. Η ουσία DEHP, η οποία έχει συνδεθεί με την υπογονιμότητα και θεωρείται πιθανά καρκινογόνα για τους ανθρώπους, ανιχνεύτηκε στο 60% των δειγμάτων ενώ σε μεγάλο ποσοστό ανιχνεύτηκε και μόλυβδος.

Σημειώνεται ότι πριν από ένα μήνα, έρευνα του πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για κοκτέιλ επικίνδυνων χημικών σε προϊόντα περιποίησης προσώπου.




Πηγή πληροφοριών: Espresso
enikos 

Σταματείστε να Καρκινώνεστε...!!!!

ΚΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΓΚΥΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ?? 

ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ,ΜΙΚΡΟΙ ,ΜΕΓΑΛΟΙ... Η ΣΤΟ ΑΥΤΙ...ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΜΕ ΟΓΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ..ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ ..ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ?? 

ΟΧΙ..ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ,ΚΕΡΑΙΩΝ..ΡΟΥΤΕΡ..ΚΤΛ....ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ..: ΣΚΑΝΔΑΛΟ “PHONEGATE” 
Στοιχεία της γαλλικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι τα κινητά τηλέφωνα εκθέτουν τους καταναλωτές σε επίπεδα ακτινοβολίας υψηλότερα από αυτά που ισχυρίζονται οι κατασκευαστές.

(Το σκάνδαλο αυτό αποσιωπήθηκε στην «δημοκρατική» Ελλάδα)

Ιανουάριος 2018: Μετά από δικαστική εντολή το Γαλλικό Συμβούλιο Εθνικών Συχνοτήτων απεκάλυψε ότι 9 από τα 10 κινητά τηλέφωνα ξεπερνούν τα όρια ασφαλείας όταν ελέγχθηκαν σύμφωνα με τον πραγματικό τρόπο που χρησιμοποιούνται, δηλαδή δίπλα στο σώμα.

Όπως ανέφερε το Περιβαλλοντικό Συνδικάτο Υγείας, Γάλλοι ακτιβιστές ονομάτισαν το σκάνδαλο ως “PhoneGate” εξαιτίας παραλληλισμού με το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen (το οποίο αναφέρεται ανεπίσημα ως #Dieselgate) στο οποίο αυτοκίνητα της Volkswagen πέρασαν δοκιμές εκπομπών στο εργαστήριο, αλλά όταν τα οδηγούσες σε πραγματικό δρόμο οι εκπομπές ήταν μεγαλύτερες. 

Με τον ίδιο τρόπο τα κινητά τηλέφωνα πέρασαν εργαστηριακές δοκιμές για ακτινοβολία όταν το ειδικό ποσοστό απορρόφησης ακτινοβολίας που δείχνει πόση ακτινοβολία απορροφά το σώμα μετρήθηκε σε απόσταση 15 χιλιοστών από το σώμα. 

Όμως ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μεταφέρουν και χρησιμοποιούν τα κινητά τους (για παράδειγμα, στις τσέπες ή στο σουτιέν, ή σε επαφή με το αυτί) έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη απορρόφηση ακτινοβολίας από αυτήν που βρέθηκε στα εργαστήρια.

Δημοφιλής εμπορικοί κολοσσοί όπως η Apple, η Motorola, η Samsung και η Nokia ήταν μεταξύ των κατασκευαστριών των μοντέλων κινητών τηλεφώνων που ελέγχθηκαν.

Τα γαλλικά δεδομένα ενισχύθηκαν από μια ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε το 2017 από το CBC η οποία βρήκε ότι η απορρόφηση ακτινοβολίας ξεπερνούσε τις επιτρεπόμενες τιμές στον Καναδά και τις ΗΠΑ όταν η δοκιμή ελάμβανε χώρα σε επαφή με το σώμα. 

Στα ευρήματα αυτά συνηγόρησε και η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ που συμπέρανε ότι ταεπίπεδα ακτινοβολίας ανέρχονται σε 300% υψηλότερα επίπεδα από ότι ισχυρίζονται οι κατασκευαστές.

Γιατί να ανησυχούμε;
Μελέτη του 2017 στο American Journal of Epidemiology και πολλαπλές άλλες μελέτες έχουν συνδέσει τη μακροχρόνια έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων με τον κίνδυνο μορφών καρκίνου του εγκεφάλου, βλαβών στο DNA και άλλους κινδύνους για την υγεία.

Η βιομηχανία των ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών ισχυρίζεται ότι συμμορφώνεται και αντιτίθεται στην υποχρέωση να αναγράφει ότι το τηλέφωνο πρέπει να κρατείται σε απόσταση ασφαλείας. 

Όπως επίσης αντιτίθεται στην αναβάθμιση των μεθόδων δοκιμών έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε μορφές πραγματικής χρήσης. Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας δεν έχουν καλύψει αυτά τα θέματα και το κοινό έχει άγνοια των κινδύνων και της σημασίας του να βρίσκεται αυτή η τεχνολογία σε απόσταση ασφαλείας από το σώμα. 




Eίμαστε φτιαγμένοι να ζούμε στο «εμείς», αντί για το «εγώ»...!!!!

Μπορεί η Ελλάδα αυτές τις μέρες να μοιάζει χωρισμένη σε στρατόπεδα. Μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες έχουμε τη διχόνοια στα γονίδιά μας. Δεν είναι όμως μόνο οι ψυχολόγοι που υποστηρίζουν ότι τα δύσκολα μας δένουν μεταξύ μας και πως είμαστε όλοι γεννημένοι να είμαστε ενωμένοι. 

Ένας Έλληνας καθηγητής Αστροφυσικής εξηγεί ότι, όπως και ολόκληρο το σύμπαν, όλοι οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε στο «εμείς», αντί για το «εγώ».

Ο δρ Μάνος Δανέζης είναι επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον τύπο, εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες και έχει εκδώσει πολλά βιβλία. 

Στην ομιλία του στην τριημερίδα «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» λέει ότι το νόημα της ζωής βρίσκεται στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». 

«Το νόημα της ζωής κρύβεται πίσω από την έννοια της ψυχικής σχέσης μας με τους άλλους ανθρώπους και όχι στον απομονωτισμό του ατομικού ψυχισμού μας». 

Αργότερα στην ομιλία του εξηγεί ότι «τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι ένα. Μια απέραντη, ενιαία και αδιαίρετη ενότητα. Μέσα σε αυτή την ενότητα χάνεται η έννοια της εξατομίκευσης της προσωπικής ύπαρξης. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ευτυχεί το μέρος αν πάσχει το όλον. Η ευτυχία των μερών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ευτυχίας του συνόλου. Η διαπίστωση αυτή οδηγεί σε μια κοινωνική φιλοσοφία του “εμείς” και του “είμαι” καταργώντας την κοινωνική φιλοσοφία του “εγώ” και του “έχω”».

«Η έννοια “άνθρωπος” είναι εντελώς αντίθετη εκείνων της “κατάτμησης” και της “απομόνωσης”. Η σύγχρονη Φυσική διδάσκει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι απομονωμένοι. Δεν τους χωρίζει κενό. Τους συνδέει φως, ακτινοβολία. 

Μέσα στο Σύμπαν δεν υπάρχουν μαύρες, σκοτεινές περιοχές, αλλά περιοχές που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το φως τους. Τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι πυκνώματα του ίδιου υλικού και πάντοτε επικοινωνούν ενεργητικά και δυναμικά μεταξύ τους. 

Ο κοινωνικός και ψυχολογικός απομονωτισμός και ο εγκλωβισμός του “ανθρώπου”, στα πλαίσια των όρων “άτομο” και “πρόσωπο”, είναι το προϊόν μιας καταρρέουσας πολιτισμικής δομής. 

Η δομή αυτή αγνοεί τη σύγχρονη επιστημονική σκέψη και δεν κατανοεί ότι αν νοιώθουμε ψυχικά μόνοι είναι γιατί δεν κατανοούμε τη συνέχεια των πάντων μέσα στο σύμπαν και ότι η φύση δε μας γέννησε μόνους, αλλά επιλέξαμε την ψευδαίσθηση της μοναξιάς. 

Η μοναξιά είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων, της δικής μας αντίληψης, της δικής μας άγνοιας».

Για να είμαστε λοιπόν ευτυχισμένοι, τώρα ειδικά, που διανύουμε δύσκολες μέρες στην Ελλάδα, χρειάζεται να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. Να θυμηθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. 




Δρ Μάνος Δανέζης

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Ορίστε ο πραγματικός λόγος που έλκεις τους προβληματικούς άντρες...Για να μην αναρωτιέσαι αιώνια...!!!!

Βασανίζει εμένα, βασανίζει κι εσένα! Μήπως να κάνουμε κάτι γι’ αυτό;Γιατί τραβάω πάντα τους σκάρτους άντρες; 

Οι γυναίκες ξοδεύουμε πολύ χρόνο μιλώντας για άντρες, σε όλη την περίοδο που είμαστε σεξουαλικά ενεργές και single έστω. Και η αλήθεια είναι ότι στην περίοδο της αναζήτησης, μας τυχαίνουν αρκετές στραβές. 

Γιατί το σεξ έχει γίνει πιο εύκολο – και για εμάς να το κάνουμε και για εκείνους να το βρούνε - και τα ρομαντικά σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας καταλήγουν σε απανωτούς Τιτανικούς και o Ντι Κάπριο αντί να δώσει τη ζωή του για πάρτη μας, δίνει απλά τον αριθμό του κινητού του στην επόμενη..., 

την ίδια ώρα που εμείς έχουμε επιστρατεύσει 8 κολλητές για να ερμηνεύσουμε «τι σημαίνει που έστειλε ένα σκέτο ΟΚ στο μήνυμα», «γιατί δεν πήρε τηλέφωνο τρεις μέρες», «μήπως φοβήθηκε τα συναισθήματά του;», «πού 'ναι η αγάπη που μ’ ανέβασε στα σύννεφα;», μετά από άλλο ένα hit and run που ακόμα δεν αντιλαμβανόμαστε ως τέτοιο. 

Για να γίνω βέβαια κάπως πιο σαφής και να καταλάβετε και πού το πάω, λίγες μέρες πριν έτυχε να συζητήσω σε μικτή παρέα, το αιώνιο θέμα του : «Γιατί ο άντρας εξαφανίζεται μόλις κάνει σεξ»; 

Και έχω να πω, νιώθοντας αρκετά περήφανη για μένα, και ώριμη σαφώς, ότι μπόρεσα να πω ένα δυο πραγματάκια αρκετά λογικά, ώστε να εξηγήσω αυτό το μυστήριο που πιθανότατα να υπάρχει από τη στιγμή που ο άντρας κατάλαβε τι κάνει αυτό που έχει ανάμεσα στα πόδια του. 

Όχι δε φταίνε οι άνθρωποι, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει τη συντροφικότητα και την αγκαλιά, απλά νομίζω ότι φταίνε οι καιροί και οι συνθήκες. 

Πλέον η γυναίκα σπουδάζει, εργάζεται και μέχρι τα 30 είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος που μπορεί να σταθεί στα πόδια του και να κάνει σχεδόν τα πάντα. 

Όπως ακριβώς και ο άντρας! Και εδώ έρχεται ένα μέρος του προβλήματος: Μήπως τελικά είμαστε πολύ απασχολημένοι ώστε να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε σχέση, ή μήπως ο χρόνος μας πιέζει τόσο πολύ, που θέλουμε όλα να συμβούν τώρα αμέσως; 

Και η αγάπη και το σεξ και ο πρώτος που θα μας αρέσει να είναι και ο έρωτας της ζωής μας γιατί περνάμε τη ζωή μας σε πανικό και ανυπομονησία σε όλα τα επίπεδα;

Και για να απαντήσω και στο αρχικό ερώτημα πιο καθαρά : ο άντρας που πρέπει να είσαι μαζί, δεν εξαφανίζεται όταν κάνει σεξ. Απλά δεν σημαίνει ότι όποτε κάνεις σεξ, αυτό θα οδηγήσει σε σχέση και συναισθήματα, δεν γίνεται να επενδύεις το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. 

Μην ξεχνάς όμως, ότι υπάρχει και ο άντρας που δεν εξαφανίζεται όταν κάνει σεξ, αλλά μένει απλά για περισσότερο σεξ και τίποτα άλλο. 

Kαι ξάφνου, εκεί που ο προβληματισμός έχει πέσει βαρύς, πάνω από τα ποτήρια μπύρας, πετάγεται θηλυκή ύπαρξη από τη συντροφιά και λέει : «Τίποτα, έχω αποφασίσει ότι έχω τον μ*****μαγνήτη και θα μείνω για πάντα μόνη μου». 

Και όπως καταλαβαίνετε, οι αρνητικές αντιδράσεις ήρθαν ακαριαία και όλο το τραπέζι κυρίευσε μία αναμπουμπούλα σε μίξη με κατηγορώ από τους άντρες της παρέας. 

Και δεν είχαν άδικο διότι έχει αποδειχθεί εδώ και πολύ καιρό, ότι ο συγκεκριμένος μαγνήτης δεν υπάρχει. «Και πώς εξηγείς ότι μου τυχαίνουν όλο ζαβοί που μόλις κάνουμε σεξ, εξαφανίζονται»; 

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι : Ο άντρας σε αντίθεση με τη γυναίκα, κάνει τα πάντα για το σεξ. Κινεί όλη του τη ζωή γύρω από αυτό, κάτι που είναι από τη φύση του και προφανώς δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει συναισθήματα, όμως δεν λειτουργεί με πλάνο δημιουργίας οικογένειας όπως εμείς. Ή τέλος πάντων η διαδικασία που δημιουργείται η οικογένεια είναι περισσότερο στις προτεραιότητές του από το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό. 

Aπό τη στιγμή λοιπόν που όταν σε βλέπει σε φαντάζεται γυμνή να κάνετε σεξ και όχι στην αίθουσα τοκετού να φέρνεις στον κόσμο το παιδί του, θα κάνει τα πάντα για να σε ρίξει. Αλήθεια θα τα κάνει. Τόσο πολύ που ίσως σε πείσει κιόλας, ότι σε θέλει για κάτι παραπάνω… Κι αυτό γιατί εσύ του εκπέμπεις ότι έτσι θα σε ρίξει. Αλλά, γιατί να μην είναι οι ρόλοι διαφορετικοί; 

Γιατί να μην αντιληφθείς εσύ ότι όντως ο συγκεκριμένος δε σου κάνει για κάτι παραπάνω; Ή μάλλον, αφού το αντιλαμβάνεσαι και το ξέρεις, γιατί ξοδεύεις χρόνο και τον εαυτό σου, ελπίζοντας ότι αυτός θα ξυπνήσει και θα καταλάβει πόσο ξεχωριστή είσαι; Είναι μερικές φορές που πρέπει να αναρωτηθείς, τον θέλεις όντως τον συγκεκριμένο ή απλά δεν αντέχεις την απόρριψη; 

Διάβασα την έρευνα ενός ψυχολόγου ο οποίος κατέληξε στο εξής συμπέρασμα - πάρε βαθιά ανάσα θα πω μεγάλη κουβέντα - : Δεν υπάρχει ατυχία στον έρωτα ή άνθρωπος που να έλκει τους σκάρτους. Υπάρχουν άνθρωποι που ανέχονται μία κατάσταση που δεν τους κάνει για πολύ, και υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι με την πρώτη στραβή λένε το γεια και φεύγουν. 

Και όταν λέμε στραβή, δεν εννοούμε μία ατυχία σε μία ειλικρινή και υγιή σχέση, αλλά το να αντιλαμβάνεσαι από διάφορα καμπανάκια ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσεις παράταση σε μία κατάσταση που δεν σου ταιριάζει. 

Άλλωστε πόσες φορές έχεις δει τον τύπο που σε ταλαιπώρησε να γίνεται ένας φανταστικός σύζυγος, πατέρας, σύντροφος για κάποια άλλη. Ίσως και για την αμέσως επόμενη από εσένα. 

Ή εσύ δηλαδή δεν έχεις πληγώσει κανέναν που σου φερόταν καλά και μετά ήσουν καταπληκτική σε κάποιον άλλον; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν ελκύεις τους σκάρτους γιατί – στην πλειοψηφία τους έστω - δεν υπάρχουν σκάρτοι άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν/πρέπει/μπορούν να είναι μαζί και αυτό είναι αμοιβαίο και άλλοι που όχι. 

Αυτή είναι η διαφορά βροντοφώναξα - ήμουν αρκετά ενθουσιασμένη ομολογώ -. Η γυναίκα που είναι ικανοποιημένη από τη σεξουαλική της ζωή, ακόμα κι αν είναι μόνη, έχει αυτό ακριβώς το προτέρημα: Δε θα κάτσει να ασχοληθεί περισσότερο με κάποιον που δεν της κάνει. 

Kαι γιατί να το κάνει άλλωστε; Για να έχει με κάποιον να ασχολείται και να πρήζει τις φίλες της με αυτόν, ή να έχει ένα πρόσωπο να σκέφτεται τα βράδια που θα ξαπλώσει να κοιμηθεί; 

Γιατί τέλος πάντων τόσος φόβος και μόνο στη σκέψη να μην έχουμε κάποιον στο μυαλό μας; Και γιατί το ότι θα στείλω μήνυμα να είναι από μόνο του τεράστιο θέμα, παρά το γεγονός ότι η απάντηση μπορεί να μην έρθει και ποτέ; 

Θυμήσου τις περιπτώσεις που κατέληξαν σε έρωτα και σχέση για εσένα, ήταν τόσο δύσκολο να στείλεις μήνυμα εκείνες τις φορές; Όταν είναι σωστό/γραφτό/αμοιβαίο, δεν είναι δύσκολο. Εκτός αν είσαι από εκείνες που καταστρώνουν στρατηγικές από φόβο απόρριψης και ταλαιπωρούνται μόνες τους – αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σε επόμενο κείμενο. 

Kαι γιατί να κάνεις συμβιβασμούς μόνο και μόνο για να είσαι σε σχέση; Και δεν εννοώ συμβιβασμούς του τύπου, δεν τρώει τον ντολμά με το αμπελόφυλλο και γι΄αυτό δίνουμε βάση στο λαχανοντολμά, αλλά συμβιβασμούς οι οποίοι σου στερούν στοιχεία-βασικά κιόλας-της προσωπικότητάς σου. 

Αν δεν τον εμπιστεύεσαι απόλυτα, αν στο παρελθόν σε έχει ξαναπληγώσει, αν σου δείχνει ότι με εσένα δεν οδηγεί κάπου, τότε γιατί να πέσεις με τα μούτρα; Κάνε την πλάκα σου όπως μάλλον την κάνει και εκείνος, και όταν τελικά γίνει… άφαντος, χαμογέλασε και βγες για ποτό με τις φίλες σου. 

Ευτυχώς είμαστε στο 2016, που σημαίνει ότι κανένας δε σε εμποδίζει να κάνεις ό, τι θέλεις, εφόσον φυσικά δεν επιβαρύνεις τους γύρω σου. Κάνε σεξ, φλέρταρε και επιτέλους κατάλαβε, ότι όσο πιο γρήγορα τον σβήσεις από το μυαλό σου, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει ο επόμενος. Κι αν αργήσει δεν πειράζει. 

Καλά είναι και τα βράδια - ξημερώματα χωρίς μηνύματα. Σου θυμίζουν ότι μεγαλώνεις και ότι κάνεις πιο προσεκτικά τις επιλογές σου. Και αν όντως έρθει κάποιος, μην τον διώξεις, απλά αν τελικά την κάνει μην πέσεις και στα πατώματα. Η ζωή είναι αρκετά μικρή για να ασχολείσαι με ιστορίες και καταστάσεις που δεν αλλάζουν. 

Αυτά είπα, και ευλόγως εισέπραξα βλέμματα θαυμασμού αλλά και ενθαρρυντικά σχόλια. Και η αλήθεια είναι ότι κι εγώ συγκλονισμένη νιώθω με όλη αυτή τη λαίλαπα σοφίας και ωριμότητας που εκτόξευσα. Εξάλλου δε λέω και τίποτα παράλογο.




Γωγώ Φούντα – queen.gr

Στους ανθρώπους, μην μετράς την εικόνα. Την ουσία να μετράς...!!!!

Κι εκεί που νομίζεις πως στέρεψες από ιδέες, παρόλο που χίλιες σκέψεις γυρίζουν στο μυαλό σου, όλα σου φαίνονται κοινότυπα και ξαναειπωμένα, μέχρι που σε μια παρέα κάτι ακούς κι ο εγκέφαλος σου παίρνει φωτιά. Αυτό λοιπόν έπαθα κι εγώ!

Όλες μου οι ιδέες μου φαίνονταν ίδιες, μέχρι που βρέθηκα σε μια παρέα και πάνω στη ροή της κουβέντας κάποιο αρσενικό είπε, πως είναι βαρετό και ρηχό,το ότι πλέον μένουμε μόνο στην εξωτερική εμφάνιση. Εντυπωσιάστηκα. 

Λέω, υπάρχουν ακόμα τέτοιο άντρες; Αυτοί που δίνουν βάση και στη προσωπικότητα και που μπορούν να ερωτευτούν με βάση αυτή; Σε μια εποχή που οι άνθρωποι τείνουν να γίνουν, για να μη πω είναι, τόσο ίδιοι; Αυτή η “καταραμένη” μόδα έχει κάνει τους ανθρώπους να είναι σαν από κλωνοποίηση. Εντάξει υπερβάλλω λίγο, αλλά παραδεχτείτε πως αυτό έχει μια δόση αλήθειας.

Ανήκω σε μια εποχή και μια γενιά, που η πλειοψηφία των γυναικών θέλουν να μοιάζουν σαν να βγήκαν από περιοδικό. Σε μια εποχή που η λέξη ομορφιά είναι σχεδόν τυποποιημένη. Κι έτσι μ’ αυτά τα στάνταρ λειτουργούν για την επιλογή συντρόφου κι από τη μεριά της γυναίκας.

Σε μια άλλη συζήτηση πάλι άκουσα κάποιον να λέει, ότι ζούμε στην κουλτούρα του δοχείου, που προτιμάει το περιεχόμενο. Άλλη μια φορά εντυπωσιάστηκα και σκέφτηκα πως ευτυχώς υπάρχει ακόμα ελπίδα! Μετά όμως προβληματίστηκα. 

Πόσο αλήθεια αυτά τα λόγια ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Πόσο αλήθεια είναι ικανός ο άλλος να δει το περιεχόμενο και να βάλει σε δεύτερη μοίρα το “δοχείο”; 

Να μην προσέξει ένα ωραίο κορμί κι ένα λαμπερό πρόσωπο, αλλά να δώσει βάση σ’ ένα λαμπερό αληθινό βλέμμα; Σε μια δυνατή, πλούσια προσωπικότητα με άποψη, με χαρακτήρα;

Θεωρώ τελικά πως οι άνθρωποι που είπαν αυτές τις ατάκες και μ’ εντυπωσίασαν, είπαν απλά λόγια. Όχι γιατί δεν τα πίστευαν, αλλά γιατί είμαι σίγουρη πως κι εκείνοι πέφτουν στην παγίδα του “δοχείου”. 

Κακά τα ψέματα, ζούμε στην εποχή της επιφάνειας. Σίγουρα όμως θα υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις, γιατί αυτές είναι που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και σε αυτές ελπίζουμε!




Λένα Μπατσκίνη

Σ’ έναν κόσμο που δεν αλλάζει, εγώ θα συνεχίσω να ονειρεύομαι...!!!!

Ξημερώθηκα και σήμερα και έτρεξα και άνοιξα το παράθυρο.
Όχι, ο κόσμος δεν είχε αλλάξει!

Οι ίδιες σκοπιμότητες, τα ίδια παιχνίδια, οι ίδιες αδικίες, ο πόνος και η λύπη σε όλα τα βλέμματα. Βασανισμένες ψυχές, στο απόηχο μιας καλοστημένης εταιρίας εκμετάλλευσης της ελπίδας. Ο κόσμος των μεγάλων!

Ένας κόσμος που μετράει τα πάντα με τα αποκτήματα. Πόσα έχεις, πόσα βγάζεις, πόσα έφτιαξες, πόσα αγόρασες, πόσα κατανάλωσες. Και όταν έρθει η ώρα της αποπληρωμής του στημένου παιχνιδιού, τρέχα να δεις πόσα θα μπορέσεις να κρατήσεις από αυτά τα παιχνιδάκια, μέχρι να σου πάρουν τελείως και το μυαλό.

Ο κόσμος των μεγάλων. Κάθε βλέμμα, αναλύεται και στο χρηματικό του αντίκρισμα. Κάθε χειραψία, κλείνει σιωπηρά συμφωνίες, συμβιβασμούς και συμμαχίες. Κάθε κουβέντα, δηλώνει και κάποια σχέση ισχύος ή αδυναμίας.

Χαμογελάω στον ήλιο, και ποτίζω τη γλάστρα μου. Της χαϊδεύω τα φύλλα. Είναι έτοιμη να πετάξει ένα λουλούδι. Κατεβάζω κάτω το περίσσευμα από το φαγητό και ταΐζω τα αδέσποτα που ζουν στο δρόμο. Θα ορκιζόμουν ότι χαμογελάνε! Δεν ανήκουν στον κόσμο των μεγάλων αυτά!

Χαιρετώ τη γειτόνισσα που με καλημέρισε. Η καλημέρα έλεγε η γιαγιά μου, είναι του Θεού. 

Ας την πάρει λοιπόν και ας την κάνει ότι θέλει! Δίνω και ένα φρούτο που έχω πάνω μου σε αυτόν που τον τελευταίο καιρό τριγυρνάει επαιτώντας στη γειτονιά. Χαμογελάει και αυτός. Μάλλον έχει βγει από το σύστημα των μεγάλων και ξαναθυμήθηκε το αυτονόητο της ευχαριστίας για κάτι που ποτέ δεν ήταν δεδομένο.

Και η μέρα κυλάει βλέποντας σε κάθε στιγμή της το θαύμα της ζωής και της δημιουργίας γύρω μου. 

Ναι, έχει πολύ τσιμέντο η πόλη μου, αλλά τα φυτά εξακολουθούν να ανθίζουν, τα πουλιά να κελαηδούν στον ουρανό, οι γάτες να λιάζονται ανέμελες, τα παιδιά να παίζουν στις πλατείες ξεφωνίζοντας, και τα ζευγαράκια να κρατούν σφιχτά τα μυστικά τους στην αγκαλιά τους. Ούτε αυτοί ανήκουν στον κόσμο των μεγάλων.

Και το βράδυ σαν φτάνει, τα φώτα αυτής της πόλης δίνουν ένα ιδιαίτερο χρώμα, μάλλον σε αυτούς που μπορούν να το δουν. Γιατί όπως λέει και ο λαός, σε ένα αγρό, θα πάνε και οι μέλισσες και οι μύγες. Οι μέλισσες στα άνθη και οι μύγες στις ακαθαρσίες. Ο αγρός, ένας είναι. Και η πόλη μου, μία είναι. Οι άνθρωποι όμως, από μέλισσες μεταλλάσσονται σε μύγες!

Και σε αυτά τα βράδια, μένω κοιτάζοντας τα άστρα, να φαντάζομαι έναν κόσμο γεμάτο μέλισσες, ένα κόσμο με λιγότερα “θέλω να έχω” και με περισσότερα “δίνω”, ένα κόσμο που για να φτιάξει το μελίσσι του, θα έχει πρώτα γονιμοποιήσει το λουλούδι και όχι θα το έχει κόψει... 

για να το πάρει μαζί του, ένα κόσμο που θα χαμογελάει γιατί τιτιβίζουν τα πουλιά, ένα κόσμο που θα ποτίζει το λουλούδι που αγαπάει και δεν θα το καταδικάζει μέσα σε ένα βάζο. 

Ένα κόσμο, όχι όπως των μεγάλων, αλλά σαν αυτό των παιδιών, που τους τον στερούμε, και τα βιάζουμε να γίνουν σαν εμάς. Τον κόσμο της καρδιάς, της αγνότητας και της φαντασίας.

Όχι, και τώρα που το βράδυ έχει πέσει, ο κόσμος δεν άλλαξε.
Αλλά μπορώ ανενόχλητα να μένω ένα παιδί που μετράει τα άστρα.




Γράφει ο συγγραφέας Δημήτρης Νομικός

Ο μόνος καφές που πρέπει να πίνουν όσοι θέλουν να αδυνατίσουν...!!!!

Σύμφωνα με τη Βρετανή διατροφολόγο Sarah Flowers ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την απώλεια βάρους. Αφού πίνεις που πίνεις όμως κάθε πρωί και απόγευμα το καφεδάκι σου, γιατί να μην επιλέξεις εκείνον που θα σού χαρίσει τα καλύτερα αποτελέσματα (σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση), ρίχνοντας δραματικά το νούμερο στη ζυγαριά σου; Άσε που ο καφές αυτός έχει και δεκάδες άλλες ευεργετικές ιδιότητες… 

Η καλύτερη επιλογή λοιπόν που μπορείς να κάνεις είναι ο πράσινος καφές! Η διαφορά του με τον κοινό καφέ είναι ότι οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί, με αποτέλεσμα να έχει υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος. 

Το οξύ αυτό βοηθά με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, το διαβήτη, αλλά και την απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Indian Journal of Innovative Research and Development έδειξε ότι ο καφές αυτός μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με το αδυνάτισμα και την καύση λίπους. 

Επιπλέον, έρευνα που παρουσιάστηκε στο 243ο National Meeting & Exposition of the American Chemical Society κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα. Οι ερευνητές έδιναν ελάχιστη ποσότητα πράσινου καφέ σε παχύσαρκους ανθρώπους κάθε μέρα. Ύστερα από 22 εβδομάδες, είχαν χάσει το 10% του βάρους τους! 

«Η λήψη πολλαπλών δόσεων από εκχύλισμα πράσινων κόκκων καφέ την ημέρα παράλληλα με την εφαρμογή μιας υγιεινής διατροφής και συστηματικής φυσικής δραστηριότητας, φάνηκε να είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος στη μείωση του σωματικού βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Joe Vinson, καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Scranton στην Πενσυλβάνια. 

Σε περίπτωση, που σκέφτεσαι να τον δοκιμάσεις, να σού πούμε ότι ο πράσινος καφές έχει μια ελαφρώς πικρότερη γεύση από τον κλασικό καφέ και ένα πιο ήπιο άρωμα. Θα τον βρεις στα μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα, αλλά και στα φαρμακεία σε μορφή συμπληρώματος διατροφής. 




Μην σχεδιάζεις το μέλλον ότι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του...!!!!

Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του, και αυτό γιατί ο προορισμός του καθενός και το πεπρωμένο του δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια. 

Μερικές φορές οι καταστάσεις δείχνουν να μη μας ευνοούν και παρά τις προσπάθειές μας τα πράγματα δεν έρχονται όπως θα θέλαμε. 

Τα όμορφα πράγματα δεν προγραμματίζονται, απλώς συμβαίνουν τυχαία στη ζωή μας και έτσι δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε γι’ αυτά. Γιατί αν κάτι είναι γραφτό να συμβεί, θα συμβεί ούτως ή άλλως. Ενώ αν κάτι άλλο δεν είναι γραφτό, τότε δεν θα συμβεί ποτέ. Είναι τόσο απλό. 

Έτσι, για πολλά πράγματα στη ζωή μας που δεν εξαρτώνται από μας, καλό είναι να μην τα προγραμματίζουμε και να μην περιμένουμε τη στιγμή που θα έρθουν σε μας. 

Να σταματήσουμε να εφευρίσκουμε λόγους για τους οποίους εμμένουμε στο να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο μονοπάτι αναζήτησης και να αποδράσουμε από τον κόσμο των ατελέσφορων προσδοκιών και χρονοδιαγραμμάτων. 

Η αποδοχή ότι τα πράγματα στη ζωή έρχονται με έναν απλούστερο τρόπο, απελευθερώνει τις αισθήσεις μας, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε τη ζωή προσεγγίζοντας την ευτυχία με έναν πιο άνετο και ήρεμο τρόπο. 

Διάφορα πράγματα στη ζωή μας έρχονται, φεύγουν και αλλάζουν ταυτόχρονα 

Όλοι μας συμφωνούμε ότι είμαστε το σύνολο των τυχαίων γεγονότων που μας έχουν συμβεί και των επιθυμιών μας. Ωστόσο, μερικές φορές τα γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή μας δεν αντιστοιχούν με τις επιθυμίες μας και είναι δύσκολο για μας να δεχτούμε τις συνέπειες που συνεπάγονται. Κάτι τέτοιο μας κάνει ανήσυχους, μας αγχώνει και πικράνει την ύπαρξή μας. 

Εδώ ταιριάζει μια διάσημη Αραβική παροιμία : Αν έχεις μια λύση στο πρόβλημά σου, γιατί να ανησυχείς; Και αν δεν έχεις, γιατί να προβληματίζεσαι; 

Ίσως μοιάζει παράδοξο το ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τα προβλήματα που δεν μπορούμε να λύσουμε, αλλά το να τα αφήσουμε πίσω μας και να παραμείνουμε ήρεμοι, μερικές φορές είναι ο πιο σωστός δρόμος. 

Από τα πρώτα πράγματα που καλό είναι να παραδεχόμαστε είναι ότι υπάρχουν καταστάσεις που είναι πέρα από τον έλεγχό μας και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε τη ζωή να κυλά και να αποδεχόμαστε τα γεγονότα που μας τυχαίνουν. 

Δεν είμαστε το κέλυφος της ύπαρξης, αλλά η ανάσα της 
Είμαστε αυτά που τρώμε, τα εμπόδια στα οποία σκοντάφτουμε, οι γρατσουνιές που δεν επουλώνονται στο σώμα και η πράξη του τέλος της ζωής μας. Δεν είμαστε μόνο τα χαμόγελα, οι χαρές και οι αλήθειες, αλλά επίσης τα ψέματα (αυτά που λέμε στους άλλους και αυτά που λέμε στον εαυτό μας), είμαστε οι επικρίσεις και τα δάκρυα που δεν έχουμε χύσει. 

Έτσι, αν θέλαμε να εντοπίσουμε κάθε κομμάτι από το οποίο αποτελούμαστε, θα ήταν κάτι περισσότερο από μια περίπλοκη διαδικασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανησυχούμε για το αν θα είμαστε ευτυχισμένοι ή για το τι μας επιφυλάσσει η ζωή στη συνέχεια. 

Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με το αν πιστεύει ή δεν πιστεύει κάποιος στην τύχη, αντιθέτως μας διδάσκουν πως πρέπει να αφήνουμε τα γεγονότα να μας εκπλήσσουν και, συνεπώς, να αφήνουμε ανοιχτά τα παράθυρα των συναισθημάτων μας και να παραμένουμε χαλαροί, ώστε να αναζωπυρώσουμε τα αισθήματα μας. 

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας και να αφήσουμε κατά μέρος τις προσδοκίες μας. 

Δηλαδή, θα πρέπει να αδειάσουμε το μυαλό μας από τις σκέψεις του, προκειμένου να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική. Ας μετρήσουμε μέχρι το δέκα παίρνοντας μια ανάσα γεμίζοντας τους πνεύμονές με οξυγόνο. 

Αυτό θα μας προφυλάξει από τις χαμένες ευκαιρίες και από το να μετανιώσουμε γι’ αυτά που έχουμε χάσει. Όταν πρέπει να τελειώνουμε μια περίοδο, πρέπει να το κάνουμε, να σεβόμαστε τα σημεία στίξης που χρησιμοποιήσαμε και να ξεκινάμε μια νέα παράγραφο. 

Ο Νίτσε έλεγε πως ό, τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και είναι ακριβώς αυτή η ώθηση που μας δίνει τη δύναμη να περπατήσουμε χιλιόμετρα δύσβατων μονοπατιών ξυπόλυτοι. 

Η αλήθεια είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε και να παραμερίσουμε τα λάθη του παρελθόντος και να πλεύσουμε πιο γρήγορα σε νέα πράγματα με το αεράκι της αλλαγής. 

Να θυμάστε ότι τα μέρη του εαυτού μας που είναι χαλαρά συνδεδεμένα χάνουν συνήθως τη δύναμη που χρειάζονται για να τεθούν σε λειτουργία. Έτσι, δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε τη ζωή μας στο παρελθόν μιας και οι δείκτες του ρολογιού δεν κινούνται προς τα πίσω. 

Κοιτάξτε μόνο μπροστά, μάθετε να χαλαρώνετε, να εξετάζετε πολύ προσεκτικά τις άσχημες σκέψεις που περνούν από το μυαλό σας και να συλλογίζεστε τη ζωή με υπομονή. 

Μην επιδιώκετε να σχεδιάζετε κάθε χιλιοστό της διαδρομής σας στη ζωή. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθετε να εστιάζετε σωστά σε αυτά που σας έρχονται, να εντοπίζετε τις ευκαιρίες και να εμπνέεστε από την τύχη. 




Τίποτα δεν τελειώνει και τίποτα δεν είναι ατέλειωτο. Όλα είναι κύκλος...!!!!

Η ζωή έχει κάτι περίεργα μονοπάτια που σε μπερδεύουν. Σε πηγαίνουν από εδώ… σε πηγαίνουν από εκεί, για να “σε καταλήξουν” στον σκοπό σου. Όποιος είναι αυτός. Τον ξέρεις, δεν τον ξέρεις. Τον πραγματώσεις, δεν τον πραγματώσεις. 

Η ζωή έχει έναν περίεργο τρόπο να σου αφήνει μια αίσθηση άδειας ολοκλήρωσης, η οποία σε κάνει να νιώθεις πιο τίποτα και από το τίποτα και ταυτόχρονα πιο σημαντικός και από τα πάντα.

Σε όλες αυτές τις αντιθέσεις της ζωής έρχονται όσα τελειώνουν και όλα τα ατελείωτα μαζί, για να φωνάξουν: “Είμαστε εδώ και ήρθαμε για να μείνουμε”. 

Βλέπεις ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να κατανοήσει πως όλες αυτές οι ανολοκλήρωτες και ολοκληρωμένες καταστάσεις που βιώνει είναι ένα και το αυτό και χρειάζεται μόνο έναν διαβήτη για να δει τα πράγματα όπως πραγματικά είναι…!!

Τι; Δεν κατάλαβες σε ποιους διαβήτες αναφέρομαι; Μα σε αυτούς που κάνουν τους κύκλους και σε εκείνους που ξεκινούν τις ιστορίες. Και σε εκείνους τους διαβήτες που με βία τις τελειώνουν. 

Και για όλους αυτούς τους διαβήτες που αιώνια κάνουν κύκλους και “γράφουν” τις ζωές μας σε ένα φύλλο χαρτί, μαθαίνοντάς μας, ότι δεν μάθαμε στους προηγούμενους κύκλους.

Δεν είναι τίποτα… μην τρομάζεις. Η ζωή είναι ωραία, απλώς έχει και αυτή τις στεναχώριες της, τις χαρές της, τις πίκρες της αλλά και τις επιτυχίες της. Δεν μπορεί να μην υπάρχει ισορροπία άλλωστε στο σύμπαν. 

Αυτό μας το δίδαξαν οι αρχαίοι Έλληνες. Μην το ξεχνάς. Μέτρον Άριστον, έλεγαν και ποια είμαι εγώ να τους αμφισβητήσω; Όλα πρέπει να τα έχουμε με μέτρο. Όλα να είναι ισορροπημένα.

Ό,τι τελείωσε προσπάθησε να το αφήσεις να φύγει όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Κράτα μια θετική σκέψη για αυτό μέσα στο σεντούκι με τους θησαυρούς της ψυχής σου και άστο να φύγει. Είναι ότι πιο υγιές μπορείς να κάνεις. 

Εμπεριέχει πόνο, μα και περισσή γνώση. Ότι είναι ατελείωτο δέξου το, έχει λόγο που είναι έτσι. Κάποιος το έφτιαξε με αυτό τον τρόπο. Να δρας πάντα με ότι καλύτερο έχεις εντός σου. Αυτό αρκεί.




Όποιος σε πληγώνει σου κάνει καλό...!!!!

Όποιος σε πληγώνει σου κάνει καλό!
Όσοι μας πληγώνουν, καταφέρνουν να βγάζουν από μέσα μας έναν ακόμη πιο δυνατό εαυτό και έναν καλύτερο άνθρωπο.

Όποιος σε πληγώσει, σου κάνει κακό, έτσι πιστεύουμε όλοι! Ίσως όμως τα πράγματα να μην είναι έτσι. Ίσως μάλιστα τα πράγματα να είναι εντελώς αντίθετα. Εννοείται πως όταν κάποιος σε πληγώσει, στιγμιαία σου κάνει κακό. 

Σε βάθος χρόνου όμως, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για σένα. Οι πουλημένοι φίλοι και οι ορκισμένοι εχθροί, είναι εκείνοι που σου έκαναν καλό τελικά, αλλά δεν κατάλαβες το πώς.

Τόλμησαν να σε πληγώσουν, τόλμησαν να σε βοηθήσουν να βγεις από βαλτωμένες καταστάσεις και σε έφεραν αντιμέτωπο με την σκληρή αλήθεια. 

Όσοι μας πληγώνουν, καταφέρνουν να βγάζουν από μέσα μας έναν ακόμη πιο δυνατό εαυτό και έναν καλύτερο άνθρωπο. Όχι πάντα αλλά συνήθως. Όχι αμέσως αλλά εν καιρώ. Και όλη αυτή η αλλαγή που βιώνει ο προδομένος και πληγωμένος άνθρωπος, θέλει καιρό για να αναδείξει τα θετικά της στοιχεία.

Όποιος σε πληγώνει σου κάνει καλό!
Θέλει καιρό ο άνθρωπος να καταλάβει πως μέσα από κάτι κακό γεννιέται κάτι όμορφο.

Θέλει καιρό ο άνθρωπος να καταλάβει πως με κάθε απώλεια έρχεται μια καινούρια γέννηση.

Θέλει καιρό ο άνθρωπος να εκτιμήσει ό,τι έχει και να αγαπήσει ότι δημιούργησε.

Μα όταν ο χρόνος πληρωθεί και η στιγμή φτάσει, τότε όλα τα όμορφα διώχνουν τα άσχημα και η ζωή μοιάζει με παραμύθι. Όλα όσα ήταν για σένα, σου δίνονται και η αγάπη έρχεται στην ζωή σου και την πλημμυρίζει. 

Και εκείνοι οι άνθρωποι, οι χαιρέκακοι που νομίζουν ότι με τις μικρότητές τους σου κάνουν κακό, δεν καταλαβαίνουν πόσο λάθος κάνουν. Δεν καταλαβαίνουν πως κακό κάνουν μόνο στους ίδιους. Και εσύ πρέπει να πάψεις να νιώθεις άσχημα για αυτούς τους ανθρώπους. Να γίνεις ανώτερος και από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Αυτή είναι η στιγμή να συγχωρήσεις όποιον σε έβλαψε και να λυτρωθείς από κάθε αρνητικό συναίσθημα. Μην το αφήνεις για μετά. Κάν΄ το! Τώρα! 

Νίκησε την κακία τους με αγάπη. Νίκησε την αρνητική ενέργεια με θετική. Τόλμησε να βγεις μπροστά και να ξεχωρίσεις! Γιατί μπορείς! Γιατί πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις το καλό ακόμη και στο κακό! Μόνο έτσι θα αλλάξει η ροή των πραγμάτων.




Συγγραφέας Ηλέκτρα Αστέρη 

Γιατί τα σκυλιά ζουν λιγότερο από τους ανθρώπους : Η συγκλονιστική απάντηση από ένα 6χρονο παιδί...!!!!

Ως κτηνίατρο, με κάλεσαν να εξετάσω έναν 13 χρονο ιρλανδικό ποιμενικό, που τον έλεγαν Belker.

Η οικογένεια του σκύλου, ο Ρον, η γυναίκα του Λίζα και ο μικρός τους γιος, Σέιν, ήταν πολύ δεμένοι με τον Belker και ήλπιζαν για ένα θαύμα.

Εξέτασα τον Belker και ανακάλυψα ότι πέθαινε από καρκίνο. Είπα στην οικογένεια ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για τον Belker, και προσφέρθηκα να κάνω τη διαδικασία της ευθανασίας στο σπίτι τους.

Την επόμενη μέρα, ένιωσα ένα οικείο συναίσθημα στο λαιμό μου όταν ο Belker ήταν περικυκλωμένος από την οικογένεια του. Ο Σέιν φαινόταν τόσο ήρεμος, που χάιδευε το σκυλί του για τελευταία φορά, και αναρωτιόμουν αν μπορούσε να καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί. Σε λίγα λεπτά, ο belker αποκοιμήθηκε ειρηνικά και δεν θα ξυπνούσε ποτέ ξανά.

Το μικρό αγόρι φαινόταν να δέχεται τη μετάβαση χωρίς δυσκολία. Συζητούσαμε λοιπόν και αναρωτιόμασταν, γιατί οι ζωή των σκύλων διαρκεί πολύ λιγότερο από των ανθρώπων..με αποσκοπό να δώσω μια απάντηση για το θέμα, στα παιδιά της οικογένειας.

Αυτό που είπε τότε ο μικρός Σέιν με εξέπληξε. Δεν είχα ακούσει ποτέ πιο καθησυχαστική εξήγηση από αυτό. Αυτή η στιγμή άλλαξε τον τρόπο μου στο πως θα βλέπω τη ζωή.

Είπε: «Eρχόμαστε στον κόσμο για να μάθουμε να αγαπάμε τους άλλους όλη την ώρα και να είμαστε καλοί άνθρωποι σωστά;».

Ε λοιπόν, αφού τα σκυλιά έχουν ήδη γεννηθεί γνωρίζοντας πως να τα κάνουν όλα αυτά, δεν χρειάζεται να μείνουν για όσο μένουμε εμείς στην ζωή.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας λοιπόν είναι το παρακάτω:

Αν δούμε τον σκύλο σαν έναν αληθινό δάσκαλο, θα μάθουμε πράγματα όπως τα εξής :

•Όταν οι αγαπημένοι μας έρχονται σπίτι, πάντα θα πρέπει να τρέχουμε να τους υποδεχτούμε γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πως τα φέρνει όλη ζωή και αν θα ξανά έχουμε αυτή την ευκαιρία.

•Ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα.

• Πάντα πρέπει να ψάχνουμε ήρεμες στιγμές για φρέσκο αέρα και βόλτες στην φύση.

• Πρέπει να τρέχουμε, να χορεύουμε και παίζουμε καθημερινά.

• Να αφήνουμε τους ανθρώπους να μας «αγγίζουν».

• Να αποφεύγουμε το δάγκωμα όταν μόνο ένα γρύλισμα θα ήταν αρκετό για να επιφέρει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.

• Στις ζεστές μέρες ή στις μέρες με πολλή κούραση να πηγαίνουμε βόλτες με τους δικούς μας ανθρώπους, να χαιρόμαστε κάθε στιγμή, ακόμη και να ξαπλώνουμε στο γρασίδι και να κυλιόμαστε σαν μικρά παιδιά.

• Και το πιο βασικό : όταν κάποιος θα έχει μια άσχημη μέρα, πρέπει να παραμένει σιωπηλός, να μην ξεσπάει στους δικούς του, λέγοντας πράγματα που έπειτα θα μετανιώσει.

Εδώ είναι το μυστικό της ευτυχίας που μας δίδαξαν τα σκυλιά μας, από την πρώτη κιόλας μέρα που ήρθαν στην ζωή μας.. χαμόγελο και αγάπη….χαρά και καλοσύνη.

(Το κείμενο είναι από μετάφραση με κάποιες παραλλαγές από εμένα για να δωθεί ορθά το μήνυμα που πρέπει. «Γιακεζογλου Δημητρης» )

Δείτε το ποστ που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής 31.000 λάικ και πάνω από 20.000 κοινοποιήσεις  :