Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Αποσυνδέοντας το χρηματικό κόστος από την αληθινή αξία.....!!!!!!!!!!

Πειράζει να βιοπορίζομαι από αυτό που αγαπώ στον τομέα της πνευματικότητας & από αυτό που με καλεί η συγχρονικότητα και οι Καιροί να κάνω;

Αναγνωρίζω ένα αγνό κομμάτι προθέσεων σε όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μισθωτών εναλλακτικών θεραπειών και της εμπορικής ή επαγγελματικής ''πνευματικότητας'' και ''θρησκείας''.

Αναγνωρίζω το ''κάλεσμά'' τους ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές παγκοσμίως. Νιώθω και κατανοώ την επιθυμία κάποιου να κάνει αυτό που ''καλείται'' και αγαπά και παράλληλα να είναι αυτό που να τον συντηρεί. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα ήθελε να κάνει κάτι που δεν αγαπά μόνο και μόνο για να πληρώνεται γι αυτό. 

Έχω περάσει από αυτές τις νοητικές διαδρομές αλλά συνειδητοποίησα κάτι που απελευθέρωσε αληθινά την πνευματική μου πρόοδο :

Πόσο κοστίζει κάτι που αληθινά αξίζει;
Αν αγαπάς "κάτι" αληθινά και αν αυτό το "κάτι" δεν είναι εν τέλει "κάτι" αλλά η θεϊκή ενέργεια ή θεία χάρις ή θεία Γνώση είναι αδύνατον να του βάλεις μια τιμή... είναι ανεκτίμητο.

Δηλαδή αν κάνω κάτι που αγαπώ και είναι κοινωνικό λειτούργημα ή υπηρεσία δεν θα έχει κόστος; Δεν μου ακούγεται και πολύ ρεαλιστικό να μην έχει κάποιο κόστος...
 
Έχεις δίκιο δεν θα ηταν ρεαλιστικό κάτι τέτοιο αλλά αυτές οι περιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν με συμπαντική/θεϊκή ενέργεια, θεία χάρι ή θεία Γνώση άμεσα. Όταν σε αμείβουν δεν σε αμείβουν για τα παραπάνω. Αμείβεσαι για το "κάτι" που προσφέρεις : προσωπικό ταλέντο, τεχνική, υλικά, προϊόντα, δεξιοτεχνία, επαγγελματισμό, προσωπική νοητική και συναισθηματική ενέργεια. 

Για παράδειγμα ένας βελονιστής, ένας γυμναστής, ένας δάσκαλος αγγλικών, ένας αρτοποιός, ένας εκδότης, ένας δικηγόρος, ένας ηλεκτρολόγος, ένας μηχανικός, μία μαία, ένας πωλητής Η/Υ. Όλοι αυτοί δεν αμείβονται επειδή είναι καλοί αγωγοί θεικής ενέργειας ή θεικής γνώσης αλλά επειδή προσφέρουν τις ανθρώπινές τους υπηρεσίες και τέχνες. 

Ναι αλλά στην περίπτωση όμως της συμπαντικής ή θεϊκής ενέργειας πώς θα το εκτιμήσουν οι άλλοι αν δεν του βάλω ένα κόστος;

Ένας πατέρας ή μητέρα τί κάνουν; Χρεώνουν την αγάπη και τη φροντίδα για να τους εκτιμήσουν τα παιδιά τους; Κοίτα στη φύση. Πόσα σου χρεώνει μια μηλιά τα μήλα της; Πόσα σου χρεώνει ο ουρανός και η γη; 

Η εκτίμηση πηγάζει από το κατά πόσο εσύ εκτιμάς αυτό που κάνεις και όχι από την τιμή που θα του βάλεις ή από το κατά πόσο θα το εκτιμήσουν οι άλλοι. 

Λύση;
Βάλε ένα κυτίο δωρεών. (...όχι μόνο χρηματικών)

Αν στ'αλήθεια το σύμπαν και οι Καιροί σε χρειάζονται εκεί, θα σε φροντίσουν. Μην ανησυχείς και μη σε πιάνουν ανασφάλειες. Πίστεψε σε αυτό που κάνεις πρώτα εσύ...
Αλλιώς πώς περιμένεις να πιστέψουν σ'αυτό οι υπόλοιποι;

Βάζεις κυτίο όχι για να συντηρηθείς προσωπικά αλλά για να διατηρείται αυτό που μοιράζεσαι με τα αδέλφια σου. Βάζεις κυτίο για να μπορεί ο προηγούμενος επισκέπτης να δωρίζει στον επόμενο δίχως ο δεύτερος να μάθει ποτέ γι' αυτόν : αγνό (απρόσωπο) κάρμα, αγνή δράση. 

Το κυτίο είναι μια ευκαιρία προς τους επισκέπτες να αυξήσουν το θετικό τους κάρμα (καλή τύχη) και έτσι να ξεκολλούν πιο εύκολα από αυτά που τους δυσκολεύουν.

Όλα αυτά ισχύουν γιατί μέσα στο κυτίο αφήνει πάντα κάτι μόνο εκείνος που βίωσε αληθινό όφελος Ψυχής.

Ναι αλλά έτσι μήπως έρθουν άτομα που δεν αξίζουν να πάρουν αυτή την ενέργεια;
Μην ανησυχείς, δεν θα έρθουν ''ακατάλληλα'' άτομα για να πάρουν κάτι που αληθινά αξίζει. Πότε δεν είναι τίποτε τυχαίο. Πάντα οι συναντήσεις μας είναι οι κατάλληλες. (βασικός συμπαντικός νόμος). Η θεική ενέργεια ξέρει να αυτοπροστατεύεται δεν χρειάζεται προστάτες.

Ποια η φιλοσοφία πίσω από αυτό;
Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η βασική αρχή της συμπόνοιας ή συναίσθησης. Δεν μπορείς να ''χρεώνεις' αυτούς που έχουν ανάγκη Ψυχής για ''κάτι'' που δεν σου ανήκει ή δεν το έφτιαξες με τα χέρια σου ή το νου σου : θεϊκή ενέργεια.

Πίσω από αυτά κρύβεται η αρετή της ''παράδοσης''. Παραδίνω τον βιοποριστικό φόβο και ανασφάλεια στον Δημιουργό... και ''συν Αθηνά'' κάνω κάποια άλλη δουλειά με τα χέρια και το νου μου για να βιοποριστώ, δεν είναι ντροπή.

Ας εξασκούμαστε εσωτερικά στην πράξη, πηγαίνοντας κάθε μέρα πέρα από την βιοποριστική ανασφάλεια έχοντας εμπιστοσύνη στην Ψυχή, στον Δημιουργό και τηροή της Ζωής.

Αιώνες τώρα ο σοφός μας λαός μάς σιγοψιθυρίζει : 
Η Τιμή τιμή δεν έχει...




Σωτήρης Αγγελόπουλος

Δίδυμες φλόγες και αδερφές ψυχές......!!!!!!!

     

Αγαπημένοι ανθρώπινοι άγγελοι, ένα θέμα που απασχολεί πάρα πολλούς είναι οι συντροφικές σχέσεις με τις αδελφές ψυχές και την δίδυμη φλόγα. Έτσι λοιπόν θα προσπαθήσω να αναπτύξω αυτό το θέμα μέσα από την οπτική του πνεύματος...

Όσο αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε όλο και περισσότερο μέσα σας ότι το πνεύμα και ο ανώτερος εαυτός θα φέρουν στη ζωή σας ένα τέλειο σύντροφο όταν είστε έτοιμοι, τότε οι συντροφικές σχέσεις θα πάψουν να σας αγχώνουν. Η γνώση αυτή καθώς θα εδραιώνεται μέσα σας, θα σας δώσει την απαραίτητη υπομονή ώστε να περιμένετε το σύντροφο που το πνεύμα προόριζε για εσάς. 

Οι συντροφικές σχέσεις στη νέα Γη δεν θα εκδηλώνονται μέσα από συμβατικούς και αναμενόμενους τρόπους όπως γινόταν μέχρι τώρα. Θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ένωση των δυο ψυχών, στην επικοινωνία και την αγάπη που θα συγκρατούν στα πεδία τους, ενώ μικρότερη έμφαση θα δίνεται στις υλικές δομές της σχέσης όπως ήταν γνωστό έως τώρα.

Οι συντροφικές σχέσεις θα αναπτύσσονται εν γένει με ολοένα και πιο αργούς ρυθμούς και θα διαρκούν πολύ περισσότερο από ότι οι σχέσεις της παλιάς ενέργειας. Και οι δυο θα εκπαιδεύονται έτσι ώστε να είναι αγαπημένοι μέσα στη σχέση και παράλληλα να απολαμβάνουν απόλυτη αυτονομία έχοντας την δυνατότητα αυτοέκφρασης. 

Μαζί θα αποτελούν τη μονάδα και ταυτόχρονα ο κάθε ένας μέσα στη σχέση θα είναι υπεύθυνος για τη δική του προσωπική εξέλιξη, ως δυο ξεχωριστές οντότητες που εξελίσσονται παράλληλα αλλά και μαζί ταυτόχρονα. Μέσα στή συντροφική σχέση θα βρίσκουν μεγάλη χαρά, ευτυχία και απέραντη αγάπη.

Ποιες είναι Αδελφές Ψυχές μας;
Ας ξεκαθαρίσουμε τώρα ποιες είναι οι αδελφές ψυχές αλλά και για ποιο λόγο έρχονται στη ζωή μας. Οι αδελφές ψυχές, μπορεί να είναι κάποιοι φίλοι και αγαπημένοι μας άνθρωποι που ανταποκρίνονται θετικά στην αγάπη μας. Είμαστε στενά συνδεδεμένοι μαζί τους και μοιραζόμαστε συνήθως ένα κοινό πνευματικό μονοπάτι και σκοπό.

Μια αδελφή ψυχή μπορεί να είναι κάποιο άτομο το οποίο έχει έρθει να μας βοηθήσει στην πνευματική μας εξέλιξη. Μπορείτε να το αναγνωρίσετε γιατί συχνά αυτό το άτομο δείχνει να γνωρίζει πολλά για εσάς και του αρέσει να μοιράζεται μαζί σας αρκετά πράγματα και όλο αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας, με πολλούς τρόπους, σας βοήθα να ανοίξετε την καρδιά σας. 

Επίσης μπορεί να είναι κάποιο άτομο με το οποίο συνδέεστε από προηγούμενες ζωές και τώρα συνεχίζετε αυτήν την καλά αναπτυγμένη σχέση που είχατε τότε ή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που είστε μαζί στη Γη.

Οι περισσότεροι έχουν αρκετές αδελφές ψυχές που τους συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής. Ίσως να βρίσκεστε είδη και εσείς σε σχέσεις με αδελφές ψυχές που είναι είτε φίλοι, είτε οι αγαπημένοι σας. Μια αδελφή ψυχή μπορεί να έρθει στη ζωή σας ως σύντροφος, πολύτιμος φίλος ή ακόμη και ως παιδί σας. 

Μπορεί επίσης να είναι ένα άτομο με το οποίο μοιράζεστε το πνευματικό μονοπάτι, έχετε μια κοινή εργασία ή έχετε μια δέσμευση, όπως το να είστε γονείς για συγκεκριμένες ψυχές. Μια αδελφή ψυχή μπορεί να είναι ένα άτομο για οποίο έχετε την ευθύνη της ανάπτυξής του, όπως ένα παιδί.

Οι αδελφές ψυχές δημιουργούνται σε επίπεδο ψυχής, επομένως υπάρχουν διάφοροι τύποι ή τρόποι έκφρασης αυτών των σχέσεων οι οποίες προέρχονται από την επιθυμία της ψυχής να βιώσει αυτές τις εμπειρίες και να εξελιχθεί μέσα από την διαδικασία των μετενσαρκώσεων.

Ποια είναι η Δίδυμη Φλόγα μας;
Η δίδυμη φλόγα σας πηγάζει μέσα από την ουσία της ψυχής σας. Είχε δημιουργηθεί από τον ωκεανό της αγάπης του Πατέρα Θεού - Μητέρας Θεάς. Αυτή η Μία ουσία είναι διαιρεμένη από μόνη της σε Δύο ακριβώς ίσους και αντίθετους κυματισμούς με σκοπό να εκδηλωθεί στη μορφή. Στην αρχή παρέμεναν σε ενότητα ως μια τέλεια σφαίρα μέσα σε ένα κέντρο, με ένα κοινό ισημερινό, με ένα σημείο μηδέν και λειτουργούσαν ως μια μοναδιαία τριαδική επέκταση και έκφραση της Θεϊκής Πηγής του Όλου.

Καθώς ξεδιπλώνονταν η τριτοδιαστασιακή εμπειρία των ενσαρκώσεων μας, επήλθε ο διαχωρισμός και από την αρχική ολοκληρωτική ενότητα μπήκαμε σε ένα σύστημα δυαδικότητας το οποίο μας οδήγησε σε μια ασταθή κατάσταση που εκφράζει τον εαυτό της μέσα από δύο επεκταμένες και χωρισμένες μορφές. 

Οι δίδυμες φλόγες επιστρέφουν αυτήν την εποχή σε ενότητα μέσα από όλες τις διαστασιακές συχνότητες με σκοπό να επαναφέρουν την ενότητα των Δημιουργημάτων του Θεού και να παύσει η δυαδικότητα. Επομένως, υπάρχει μόνο ένας αληθινός τονικός σύντροφος δίδυμης φλόγας ο οποίος εκφράζεται σε μορφή αρσενικού ή θηλυκού και αναζητά τώρα το αντίστοιχο συμπληρωματικό του. Είναι ο ακριβής και απέναντι κυματισμός συχνότητας μας.

Είναι σημαντικό, να αντιληφθούμε τη διαφορά μεταξύ της δίδυμης φλόγας από την αδελφή ψυχή. Υπάρχει μόνο ένα ζευγάρι ατόμων που είναι δίδυμες φλόγες το οποίο είναι μια ολοκληρωτική ένωση με το άλλο μας μισό και η ουσία αυτής της συντροφικής ένωσης δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιον άλλο σύντροφο. 

Αντιθέτως, οι αδελφές ψυχές υπάρχουν στη ζωή μας σε διάφορες μορφές και σε διαφορετικούς κυματισμούς. Έτσι θα μπορούσαμε να ορίσουμε ότι μια αδελφή ψυχή είναι κάποιο άτομο μαζί με το οποίο, είχαμε διάφορες εμπειρίες στον κύκλο των μετενσαρκώσεων.

Η απομυθοποίηση του Πρίγκιπα πάνω στο λευκό άλογο!
Αρχικά χρειάζεται να απελευθερώσετε τη σκέψη ότι η αδελφή ψυχή σας θα έρθει στη ζωή σας και θα εκπληρώσει κάθε σας προσδοκία. Εάν πραγματικά θέλετε να προσελκύσετε στη ζωή σας ένα σύντροφο ζωής όπως είναι μια αδελφή ψυχή, υπάρχουν αρκετές ψευδαισθήσεις που θα χρειαστεί στην πορεία να εγκαταλείψετε. 

Η πρώτη είναι ότι η αδελφή ψυχή σας είναι κάποιος σύντροφος με τον οποίο θα είστε μαζί για μια ολόκληρη ζωή. Μπορεί να έχετε μια σχέση με μια αδελφή ψυχή η οποία ίσως κρατήσει μερικές βδομάδες, μήνες ή χρόνια. Ο χρόνος που θα είστε μαζί, ουσιαστικά δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της σύνδεσης σας (ως αδελφές ψυχές) και ποσό σημαντική την θεωρείτε εσείς στη ζωή σας.
Μπορεί να είστε σε μια σχέση με μια αδελφή ψυχή και αυτό να κρατήσει για μια ζωή ή μπορεί να ολοκληρώσατε όλα τα μαθήματα που χρειάζονταν να λάβετε μαζί και να εκπληρώσατε τους ανώτερους σκοπούς της σχέσης σας σε μερικούς μόνο μήνες ή ακόμη και χρόνια. Μην μετράτε την σημαντικότητα της σχέσης σας με βάση το χρόνο που ήσασταν μαζί.

Μια άλλη ψευδαίσθηση είναι πως μόνο μια αδελφή ψυχή είναι ο πραγματικός σύντροφος της ζωής σας. Ίσως να είχατε ήδη μια σχέση με ένα σύντροφο που ήταν αδελφή ψυχή σας και ήταν πραγματικά μια σχέση μοιράσματος, φροντίδας του ενός για τον άλλον, ήταν μια σχέση αγάπης η οποία ευνοούσε την πνευματική σας ανάπτυξη και εξέλιξη. Επειδή όμως η εξωτερική σας σύνδεση είχε τελειώσει αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν μια σχέση αδελφής ψυχής.

Υπάρχουν αρκετές αδελφές ψυχές οι οποίες είναι κατάλληλες για μια συντροφική σχέση με εσάς, όταν έρθει εκείνη η στιγμή να παρουσιαστεί στη ζωή σας μια αδελφή ψυχή σίγουρα θα το καταλάβετε. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το σύντροφο που έλκουμε στη ζωή μας τη δεδομένη στιγμή εξαρτάται από τα μαθήματα που έχουμε να πάρουμε και ποιο μονοπάτι έχουμε επιλέξει να περπατήσουμε. Εξαρτάται επίσης από την ετοιμότητα που έχει η αδελφή ψυχή μας την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής ούτως ώστε να είναι μαζί μας σε μια συντροφική σχέση αγάπης.

Οποτεδήποτε βρεθείτε σε μια συντροφική σχέση με μια αδελφή ψυχή, χρειάζεται να αφήσετε ολοκληρωτικά την ψευδαίσθηση αλλά και το μύθο που επικρατεί : πως θα εκπληρώσει κάθε σας προσδοκία και θα σας δώσει οτιδήποτε επιθυμείτε από τη στιγμή που θα είστε μαζί. 

Μην περιμένετε την ιδανική αδελφή ψυχή να είναι κάποιος/α που εκφράζεται στοργικά, τρυφερά και που είναι εύκολο να συμβιώνετε μαζί ή να συμφωνεί απολυτά με ό,τι λέτε και κάνετε ή να δημιουργεί μια ζωή εύκολη και άνετη για εσάς.

Όπως ένα νόμισμα έχει δυο πλευρές έτσι μπορεί και να τα ζήσετε όλα αυτά με μια αδελφή ψυχή μερικές φορές. Ωστόσο άλλες φορές μπορεί το άτομο αυτό να είναι μια πρόκληση στη ζωή σας ώστε να αγαπάτε όπως αγαπά πραγματικά η ψυχή σας. Οι αδελφές ψυχές φέρνουν πάντοτε στη ζωή μας την ανάπτυξη, την ωρίμανση και δίνουν πολλές ευκαιρίες για αφύπνιση του κέντρου της καρδιάς. 

Μερικές φορές όλη ή διαδικασία της ανάπτυξης είναι εύκολη, και μερικές φορές όχι. Οι συντροφικές σχέσεις με αδελφές ψυχές προσφέρουν αξιοθαύμαστες ευκαιρίες να εργαστείτε σε επίπεδο ψυχής. Αυτή την εποχή η νέα ενέργεια φέρνει στο προσκήνιο την επανένωση των δίδυμων φλογών με σκοπό να επαναφέρουν την ενότητα στα Δημιουργήματα του Θεού και να παύσει πλέον η δυαδικότητα!

Οι Δίδυμες Φλόγες σε υπηρεσία ενός ανώτερου σκοπού
Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι εξιδανικεύουν την ιδέα της δίδυμης φλόγας, χρειάζεται όμως φίλοι μου να κρατούμε πάντοτε μια ισορροπημένη στάση απέναντι στη ζωή. Αρκεί να θυμόμαστε λοιπόν ότι η ένωση που επέρχεται στη συντροφική σχέση ενός ζευγαριού δίδυμης φλόγας είναι τόσο προσεκτικά ενορχηστρωμένη από τη Θεϊκή Διάνοια ούτως ώστε να φέρουν μαζί σε ενότητα την αρμονία και την ισορροπία στην τρίτη διάσταση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια ισχυρή αντανάκλαση σε όλες τις διαστάσεις και πεδία του τοπικού μας σύμπαντος.

Μην περιμένετε δείπνα με κεριά και μπουκέτα από τριαντάφυλλα σε αυτήν την ένωση, όχι επειδή αυτό δεν μπορεί να υπάρξει σε μια σχέση δίδυμης φλόγας, απλά δεν είναι αυτός ο ανώτερος σκοπός αυτής της ιερής ένωσης. Το Θεϊκό Σχέδιο που υπάρχει για αυτή την ένωση είναι : η αγκυροβόληση της αρμονίας και της ισορροπίας στο γήινο πεδίο μέσω της υπηρεσίας.

Για αυτό το λόγο, οι προσωπικές προτιμήσεις του καθενός, οι σχέσεις, οι δεσμεύσεις και τα ξεχωριστά καθήκοντα παραμερίζονται εδώ ούτως ώστε η απόλυτη αφοσίωση στο Θεϊκό Σχέδιο να γίνει η μοναδική πραγματικότητα, την οποία υπηρετούν μαζί από κοινού οι δίδυμες φλόγες. Αν προσεγγίσουμε την δίδυμη φλόγα πέρα από την ανθρώπινη αντίληψη, τότε βλέπουμε ένα ισχυρό και υπέρτατο δυναμικό Θεϊκής Δράσης σε κίνηση.

Το ερώτημα που τίθεται εδώ είναι, είστε έτοιμοι/μες να υπηρετήσετε;
Η Δίδυμη Φλόγα έρχεται μετά από εσωτερική ολοκλήρωση.
Σ’ αυτό το σημείο χρειάζεται να υπογραμμίσουμε ότι είναι κατάλληλο να μπούμε σε μια συντροφική σχέση ενότητας με τη δίδυμη φλόγα μας μόνο όταν και οι δυο βρισκόσαστε σε ένα επίπεδο εσωτερικής ολοκλήρωσης. Όταν έχετε επιτύχει ένα σταθερό επίπεδο εσωτερικής ολότητας μέσα σας, τότε θα αρχίσετε να έλκετε το Θεϊκό Συμπληρωματικό σας ή την Δίδυμη Φλόγα σας.

Καθώς λοιπόν συνεχίζετε να ζείτε προσηλωμένοι στο μονοπάτι της εξέλιξής σας, εκεί που δεν το περιμένετε ή τη στιγμή που δεν νιώθετε την ανάγκη για μια συντροφική σχέση, τότε είναι που εκείνος ή εκείνη θα εμφανιστεί στη ζωή σας. Εάν είστε ήδη σε μια σχέση, σας συμβουλεύω να μην επιχειρήσετε να έλξετε τη δίδυμη φλόγα στη ζωή σας προτού λύσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας. 

Ο ενεργειακός δεσμός της παρούσας σχέσης χρειάζεται να κοπεί και όλες οι μη αρμονικές συχνότητες, που σχετίζονται με αυτήν να έρθουν σε ισορροπία. Επίσης σημαντικό να λάβετε υπ' όψιν σας ακόμη ένα παράγοντα, ότι μετέπειτα εφόσον γνωριστείτε, θα χρειαστεί λίγος χρόνος μεταξύ σας έως ότου ευθυγραμμιστεί η συχνότητά σας με την συμπληρωματική συχνότητα της δίδυμης φλόγας σας.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όταν οι δίδυμες φλόγες έρθουν κοντά, τότε τα πάντα γύρω τους ενισχύονται. Πολλές πλευρές της ζωής τους ενισχύονται λόγω του ενοποιημένου πεδίου και του μη χρόνου που εισέρχονται, επειδή έχουν από κοινού άμεση πρόσβαση στις ανώτερες διαστασιακές συχνότητες. 

Αυτό που είναι σε αρμονία στη ζωή τους ενισχύεται και αντίστοιχα αυτό που είναι σε δυσαρμονία επίσης ενισχύεται. Εάν φίλοι μου δεν έχετε επιτύχει εσωτερική ενότητα με ισορροπία, τότε πολλά ειναι πιθανόν να βρεθούν εκτός ισορροπίας στη ζωή σας. Τα μικρά προβληματάκια μπορεί να γίνουν τεράστια εμπόδια.

Λόγω αυτής της ενίσχυσης, οι δίδυμες φλόγες ίσως και να μην μπορέσουν να ισορροπήσουν μέσα σε αυτήν την ένωση, εκτός κι αν έχουν καταφέρει πρώτα να βρουν την εσωτερική ένωση και την ολοκλήρωση μέσα τους. Όμως και σε αυτό το σημείο, είναι μια συνεχής πρόκληση να παραμείνουν σε ισορροπία καθώς οι συχνότητες και οι οκτάβες αυξάνονται.

Όταν μπείτε σε μια συντροφική σχέση με τη δίδυμη φλόγα σας, αυξάνεται σημαντικά η ικανότητα της συνειδητότητάς σας να κινείται πολυδιαστασιακά, είναι κοινό γνώρισμα και για τους δυο σας. Σ' αυτό το σημείο χρειάζεται να αναγνωρίσετε, ότι δεν είστε εδώ παριστάνοντας τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά αντιθέτως χρειάζεται από κοινού να δράτε ως μια γέφυρα για τις ανώτερες πολυδιαστασιακές συχνότητες της Θεϊκής Πηγής.

Για αυτό το λόγο σε μια σχέση δίδυμης φλόγας και οι δύο χρειάζεται να είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι και να αποδέχονται ότι ο καθένας τους μπορεί να αποσυρθεί πολυδιαστασιακά οποιαδήποτε στιγμή το νιώσει και έτσι μ' αυτόν τον τρόπο θα αποφεύγονται οι οποιεσδήποτε ανθρώπινες συναισθηματικές αντιδράσεις μεταξύ τους. 

Αν μέσα στη σχέση, φαίνεται ότι αυτά που λέτε δεν εισακούονται ή ότι δεν ανταποκρίνεται στο κάλεσμα σας, χρειάζεται να αναγνωρίσετε την υπηρεσία του Θεϊκού Σχεδίου και ότι δεν είναι απαραίτητο ο σύντροφος σας να ανταποκριθεί σε ασήμαντες εκφράσεις του ανθρώπινου νου. Διότι οι δίδυμες φλόγες βρίσκονται πάντοτε σε ένα συνεχές πεδίο μη χρόνου. Χρησιμοποιούνται από τη Θεϊκή Διάνοια για να αγκυροβολήσουν κωδικούς συχνοτήτων σε αυτήν τη διάσταση.

Θυμηθείτε φίλοι μου πως η κωδικοποίηση και η αποκωδικοποίηση των συχνοτήτων λαμβάνει χώρα μέσα στο ενοποιημένο πεδίο του μη χρόνου. Τώρα είναι η στιγμή που χρειάζεται να είστε και εσείς πρόθυμοι να αφήσετε αμέσως τις συναισθηματικές και δυσαρμονικές αντιδράσεις που αναδύονται. Σας συμβουλεύω λοιπόν να μην προσπαθήσετε να βάλετε μια συντροφική σχέση δίδυμης φλόγας σε ένα ανθρώπινο πλαίσιο αλληλεπίδρασης, γιατί πολύ απλά δεν ανήκει εδώ. Εάν κάποια στιγμή θυμώσατε με το σύντροφό σας, αφήστε το να καταλαγιάσει, απελευθερώστε το. 

Είναι απλά μια ψευδαίσθηση, είναι η προσωπικότητα σας που δέχεται μια πρόκληση εκείνη τη στιγμή από το εγώ! Ωστόσο, δεν εξυπηρετεί να μένετε στο θυμό για περισσότερο από πέντε λεπτά... Αφήστε το! Είναι μια ψευδαίσθηση. Μην αφήνετε το μυαλό και το εγώ να εκλογικεύει και να δικαιολογεί τέτοιες αντιδράσεις. Θυμηθείτε, έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια ενίσχυση όλων των παραγόντων εδώ...

Αν συμβεί, τότε αναζητήστε την ισορροπία μέσα σας.

Οι Δίδυμες Φλόγες έχουν μία Ταυτότητα!
Μια σχέση δίδυμης φλόγας είναι μια ανδρόγυνη σχέση. Γι’ αυτό ίσως χρειαστείτε μια περίοδο προσαρμογής ούτως ώστε το αναγνωρίσετε. Μέσα σε αυτή τη συντροφική σχέση μπορεί να μην νιώθετε θηλυκό αλλά ούτε και αρσενικό. Τότε σίγουρα θα αναρωτηθείτε, Τι Είμαι;

Καθώς ολοκληρώνετε τη μύηση σας σε επίπεδο εσωτερικής ενότητας, θα ανακαλύψετε ότι υπάρχει απουσία της πολικότητας μέσα στη συντροφική σας σχέση. Κανένας από τους δυο δεν κρατά το ρόλο του άνδρα ή της γυναίκας είναι απλά και οι δυο Ένα! Είναι μια συνείδηση, μια ουσία στη διαδικασία της συγχώνευσης. Αφού πολύ απλά και οι δύο προέρχονται από την ίδια ουσία. Τότε ποιος είναι ποιος;

Αυτό που περιέγραψα παραπάνω γίνεται μια πρόκληση μεταξύ των δίδυμων φλογών στην αρχή παλεύουν για προσωπική αναγνώριση μέσα στην Ενότητα, η οποία όμως δεν υπάρχει πια. Εάν εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ, τότε ποίος είμαι; Ο κεντρικός πυρήνας των κυττάρων είναι συγχωνευμένος σε έναν για αυτές τις δύο ενσαρκώσεις των δίδυμων φλογών. 

Έτσι λοιπόν έχουν ευθυγραμμιστεί ξανά με την πρωταρχική τους σφαίρα, με ένα κέντρο βαρύτητας, με ένα κοινό ισημερινό και με ένα σημείο μηδέν. Τώρα, μπορεί να αναρωτηθείτε πως θα μπορέσετε να ταυτοποιήσετε τον εαυτό σας ως δύο ξεχωριστά όντα; Πολύ απλά Δεν μπορείτε! Όμως, μπορείτε να επιλέξετε να αγωνίζεστε και να προσπαθείτε για την προσωπική σας αναγνώριση όσο θέλετε. Αλλά ουσιαστικά δεν θα σας βγάλει πουθενά.

Αυτό που χρειάζεται να φέρει στο προσκήνιο της ζωής η δίδυμη φλόγα και να το αγκυροβολήσει ακλόνητα μέσα στο γήινο πεδίο είναι η συμπλήρωση και το μοίρασμα μέσα στην Ενότητα. Αφήνοντας τον κάθε ένα μέσα στη σχέση να δείχνει τις ικανότητες του χωρίς έχει προσωπική ταύτιση με τα αποτελέσματα που δημιουργεί. 

Χωρίς να διεκδικεί την προσωπική του προβολή από τα αποτελέσματα, σαν να ήταν δικά του. Η ομοιότητα είναι η αρμονική νότα και η διαφορά είναι η απέναντι διακύμανση. Λοιπόν, όταν λέμε πως οι δίδυμες φλόγες είναι μια ουσία σημαίνει πως είναι ακριβώς ίδιες; Έχουν τις ίδιες ιδιότητες και ικανότητες; Έχουν τις ίδιες δυνάμεις και αδυναμίες; Έχουν τις ίδιες προτιμήσεις και αντιπάθειες;

Μια είναι η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα: Είναι Συμπληρωματικές! Είναι απόλυτα ίσες και σε αντίθετη διακύμανση ταυτόχρονα, γι’ αυτό το λόγο η ένωση τους δημιουργεί ένα αρμονικό τόνο! Έτσι αυτό που θα ανακαλύψετε είναι πως ο κάθε ένας συγκρατεί τις αντίθετες ή συμπληρωματικές Θεϊκές ιδιότητες μέσα στο Όλο. 

Επομένως, δεν προσπαθούμε να γίνουμε αυτό που είναι ο άλλος, αλλά αντιθέτως επιτρέπουμε την πλήρη έκφραση της δίδυμης φλόγας μας μέσα στην ενότητα. Για αυτό το λόγο ο καθένας μεταφέρει τη συμπληρωματική συχνότητα της αρμονικής νότας. Ο καθένας μέσα σε αυτή τη συντροφική σχέση φέρνει την ανάλογη συμπληρωματική εκπαίδευση και τα ανάλογα ταλέντα για να υποστηρίξει αυτή την Ιερή Ένωση και το Θεϊκό Σχέδιο. Μαζί λοιπόν οι δίδυμες φλόγες σε ενότητα πολλαπλασιάζουν τις δυνάμεις τους με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Δεν υπάρχουν λάθη σε αυτό, οι δίδυμες φλόγες δεν θα συναντηθούν ποτέ αν δεν έχουν την απόλυτη ικανότητα να εκπληρώσουν την αποστολή της υπέρβασης της αρσενικής και θηλυκής δυαδικότητας αυτού του πλανητικού συστήματος και να συμπληρώσουν την αρμονική νότα.

Συνεπώς, δεν είναι πλέον απαραίτητο να παίζετε τους διαδεδομένους, καθορισμένους ρόλους της κοινωνίας, αλλά καλύτερα να συντονιστείτε με την αρμονική νότα της πλήρους συμπλήρωσης μέσα από τις διαστασιακές συχνότητες και να ακούσετε το τραγούδι του Ενός.

Πως θα καταλάβετε αν γνωρίσατε τη Δίδυμη Φλόγα σας;
Αρχικά βιώνετε μαζί διάφορες αλλαγές μέσα από ασυνήθιστες καταστάσεις, εντελώς απρόσμενες. Υπάρχει ένα ξαφνικό αίσθημα ότι γνωρίζεστε από πριν. Νιώθετε μια βαθιά και άμεση σύνδεση ο ένας για τον άλλον. Έχετε μια έντονη ηλεκτρομαγνητική επαφή μεταξύ σας που δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις. Η συντροφική σχέση είναι άμεση, σαν να μη μεσολάβησε χρόνος από τότε που ήσασταν μαζί. Νιώθετε μια βαθιά ενότητα που δεν έχετε γνωρίσει μέχρι τώρα.

Αυτή η σύνδεση σας φέρνει συναισθήματα που δεν τα είχατε ποτέ πριν αλλά ούτε υπήρχε η πιθανότητα ότι θα τα βιώσετε. Γι’ αυτό είστε αχώριστοι, όταν κοιτάζεστε στα μάτια ο τόπος και ο χρόνος δεν έχουν νόημα. Οι διάλογοι που κάνετε φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ. Υπάρχει μια μεγάλη επιθυμία να υπηρετήσετε την ανθρωπότητα με ένα βαθύ και γεμάτο νόημα τρόπο. Δίνετε στον άλλο χωρίς να σκέφτεστε τι θα λάβετε σαν αντάλλαγμα. Υπάρχει μια ξεχωριστή ιερότητα στη σχέση σας που υπερβαίνει οτιδήποτε ζήσατε στο παρελθόν.

Λύνεται το κάρμα με τη φλόγα σας μέσα από ολοκληρωτική συγχώρεση και ανιδιοτελή αγάπη. Κανένας από τους δύο δεν βασίζεται στον άλλο για την αίσθηση του εαυτού. Νιώθετε πως τα αισθήματα σας δεν έχουν όρια. Έχετε μια δυνατή αίσθηση αιωνιότητας. Τα αισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον είναι πολύ πνευματικά.

Και οι δύο γνωρίζετε χωρίς αμφιβολία ότι είστε μαζί για κάποιο λόγο. Δεν ανταγωνίζεστε ποτέ ο ένας τον άλλον και ούτε προσποιείστε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι νιώθετε ολοκληρωμένοι ο ένας μέσα από τον άλλο. Υπάρχει μεταξύ σας εμπιστοσύνη, υπομονή και αποδοχή των αδυναμιών του άλλου καθώς και μια μεγάλη αίσθηση του σκοπού. 

Η σεξουαλική έκφραση είναι μια ιερή πράξη η οποία γιορτάζει την ανιδιοτελή αγάπη. Όταν κοιτάτε τα μάτια του άλλου, βλέπετε τον εαυτό σας και βιώνεται ένα αίσθημα ολοκλήρωσης που δεν συγκρίνεται με κανένα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μερικά από τα συμπτώματα που περιγράφονται πιο πάνω είναι επίσης κοινά και σε σχέσεις με τις αδελφές ψυχές σας. Αυτό που πραγματικά κάνει τις σχέσεις δίδυμης φλόγας να ξεχωρίζουν από τις άλλες είναι ο βαθμός ολοκλήρωσης που βιώνεται και η μεγάλη αίσθηση της πνευματικής μοναδικότητας μεταξύ τους. 

Οι δίδυμες φλόγες επιθυμούν να υπηρετήσουν την ανθρωπότητα με ένα ουσιαστικό τρόπο. Υπάρχει επίσης μια πολύ έντονη και ιερή αίσθηση οικειότητας μαζί με μια διαρκή αίσθηση θεϊκής εμπνευσμένης ολότητας την οποία κάποιος βρίσκει μόνο σε μια σχέση δίδυμης φλόγας.

Δεν γίνεται τυχαία και ούτε χωρίς σκοπό.





Πασχάλης Καζακόπουλος
Angels House University
© Πνευματικά Δικαιώματα

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αγγελούδι μου μικρό....!!!!!!!

                       


Rena Tsavari·

Πως να δείξω αγάπη ;

Κάποτε με πλησίασε ένας άντρας και με ρώτησε : 

-Τι μπορώ να κάνω για να της δείξω ότι την αγαπώ και ότι θέλω να είμαι κοντά της και πάλι; 

- Φύγε από το μυαλό σου και άφησε την καρδιά να σε οδηγήσει. Μόνο αυτή ξέρει να σου πει. 

- Και αν αυτή δεν με δεχτεί; 

- Πόσο σημασία έχει αυτό για εσένα; Γιατί θέλεις εγγυήσεις; Γιατί θες να δράσεις εκ του ασφαλούς; Η ζωή όπως και η αγάπη είναι ένα ρίσκο. Το παίρνεις και ακολουθείς την καρδιά σου. Και αν δεν πετύχεις το σκοπό σου, τουλάχιστον λες ότι προσπάθησες ολοκληρωτικά, με όλο σου το είναι. Κάνε το βήμα σου με ειλικρίνεια, σκέψου πόσο σημαντικό είναι να είσαι κοντά της και άφησε όλα τα σενάρια του νου στην άκρη. 

Ναι μπορεί να σε απορρίψει, μπορεί να σε πληγώσει, μπορεί να δυσαρεστηθείς από την συνάντηση σου μαζί της. Όμως θα έχεις πετύχει να είσαι ο εαυτός σου και σε κάθε περίπτωση αυτή η αίσθηση και αυτή η εμπειρία είναι που χρειάζεται να ζήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση η αγάπη και ο πόνος, τσαλακώνουν τον εγωισμό, οπότε ότι και να πάρεις κερδισμένος θα βγεις!! 

Ζήσε την ζωή σου, σαν να πρόκειται να πεθάνεις αύριο, δείξε την αγάπη σου σε ανθρώπους που αγαπάς. Αν αύριο θα τους βλέπεις από τον ουρανό, θα λυπάσαι που περίμενες το χρόνο να περάσει μέχρι να είσαι έτοιμος να τους δείξεις πόσο τους αγαπάς. 

Γιατί αγάπη είναι όταν δεν μπορεί τίποτα να εμποδίσει την καρδιά να αναλάβει δράση. 





Copyright υλικού © 
Χρύσα Ευαγγέλου 

Παραδίνοντας τον εαυτό μας στη Ροή - Suzan Caroll....!!!!!

" Τι σημαίνει “Βρίσκομαι στη ροή;” Σημαίνει ότι ακολουθώ το Πνεύμα και δέχομαι οποιαδήποτε κατάσταση μου στέλνει το Σύμπαν χωρίς να την κρίνω - αντιμετωπίζω το ίδιο μια ευχάριστη κατάσταση και μια δυσάρεστη. Το δύσκολο είναι να απομακρύνω τα συστήματα πεποίθησης με τα οποία έχω μεγαλώσει και που με πιέζουν - υποσυνείδητα - να κρίνω τα πάντα σύμφωνα με το πεδίο διτότητας που έχω μάθει από παιδί ότι διαφεντεύει τη ζωή μου.

Για να τα καταφέρω, θα πρέπει να νιώσω τη δημιουργική δύναμη του εαυτού μου, ώστε να μπορέσω να κάνω στην άκρη την προσωπικότητά μου, η οποία ανθίσταται στις αλλαγές.

Μια πολύ όμορφη διαλογιστική άσκηση που σκοπό έχει να μας φέρει λίγο πιο κοντά στο να καταλάβουμε ότι η πίστη στον εαυτό μας και η εσωτερική μας δύναμη είναι τα μόνα όπλα που χρειαζόμαστε ώστε να μπούμε στη ροή και να γίνουμε κυρίαρχοι της ζωής μας..."

Oι περισσότεροι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους προσπαθώντας να τελειοποιηθούν σε κάτι, όπως να παίζουν πιάνο ή να ζωγραφίζουν, είναι όμως πολύ τεμπέληδες για να προσπαθήσουν να φτάσουν στην τελειότητα που απαιτείται για την συγκεκριμένη δραστηριότητα. 

Περνούν χρόνια αποδίδοντας αναποτελεσματικά και δικαιολογούνται λέγοντας, “Δεν είχα χρόνο να εξασκηθώ ή να βρω έναν καλό δάσκαλο και τέλος πάντων, δεν είμαι ιδιοφυία”. Αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν πως το απίστευτο ταλέντο δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο ο απαρέγκλιτος σκοπός και η αδιάλειπτη προσπάθεια.

Το κλειδί της ευτυχίας, της δύναμης και της υγείας βρίσκεται στο μυαλό σας. Η πνευματική τεμπελιά και η έλλειψη κινήτρων και επιμονής είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί της επιτυχίας σε κάθε τομέα δραστηριοτήτων. Ένας πνευματικά τεμπέλης άνθρωπος γκρινιάζει και αναστενάζει και θεωρεί μεγάλη σπατάλη ενέργειας το να καθίσει να σκεφτεί, να σχεδιάσει ή να δημιουργήσει. 

Είναι απρόθυμος να ξεκινήσει δημιουργικές σκέψεις ή σκέψεις αυτο-χειραφέτησης. Μπορούμε να καταλάβουμε την σωματική αδράνεια όταν είναι μερικές φορές απαραίτητη για χαλάρωση μετά από σκληρή εργασία, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε όμως κάποιον πνευματικά τεμπέλη.

Συχνά τονίζω : “Ολόκληρο το Σύμπαν κάθεται σε μια γωνιά της σκέψης του Θεού”. Τα πάντα στο Σύμπαν είναι αποτέλεσμα σκέψης. Το μυαλό του Θεού διέπει και καθοδηγεί κάθε πτυχή της δημιουργίας. Η εικόνα του Θεού μέσα σας περιλαμβάνει την ίδια την δυνατότητα της απεριόριστης πνευματικής δύναμης, πρέπει όμως να μάθετε να αναπτύσσετε αυτή τη δύναμη κάνοντας μεγαλύτερη χρήση του μυαλού σας. Τα περισσότερα προβλήματα στη ζωή σας είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας σας να αναπτύξετε την δύναμη του μυαλού σας.

Αρνηθείτε να αποδέχεστε την συνείδηση της ήττας
Για να περάσετε τις δοκιμασίες της ζωής, πρέπει να αναπτύξετε ελαστικότητα στο μυαλό σας. Οι δοκιμασίες δεν έχουν σκοπό να σας συντρίψουν. Έρχονται μέσω του φυσικού νόμου της εξέλιξης για να βοηθήσουν να αναπτύξετε τις πνευματικές μας δυνάμεις και να περάσετε από χαμηλότερα σε υψηλότερα επίπεδα θέλησης, προσπάθειας και δημιουργικότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν και αποτυγχάνουν· για να επιτύχετε όμως πρέπει να μάθετε να επιμένετε στην προσπάθεια προς τον τελικό σας στόχο.

Αν υποφέρετε πνευματικά, μην προσθέτετε επιπλέον τραύματα αποδεχόμενοι πνευματικά την ήττα. Ακόμα κι αν δεν έχετε δουλειά, για το καλό σας, δεν έχετε δικαίωμα να νιώθετε κατάθλιψη. Αν μένετε στο σπίτι σας κλαψουρίζοντας, παραλύετε το μυαλό σας με την θλίψη αντί να το κρατάτε απασχολημένο με δημιουργικές σκέψεις, οι οποίες από μόνες τους μπορούν να σας δείξουν έναν δρόμο μακριά από τις δυσκολίες σας.

Μπορώ να δικαιολογήσω κάποιον σωματικά τεμπέλη αν το σώμα του είναι αδύναμο ή χρειάζεται ξεκούραση, δεν μπορώ όμως να συγχωρήσω εύκολα τον πνευματικώς τεμπέλη, γιατί είναι πολύ τεμπέλης για να σκεφτεί. Χρειάζεστε δουλειά; 

Αντί να κλαίτε και να παραπονιέστε, πρέπει να απασχολείτε το μυαλό σας με συνεχείς σκέψεις πάνω στο πώς μπορείτε να αποκτήσετε κάποια εργασία. Να θυμάστε πάντα : είσαστε πιο δυνατοί από τις δοκιμασίες σας.

Ποτέ μην επιτρέπετε στο μυαλό σας να έχει τις ανθρώπινες σκέψεις των περιορισμών και θα δείτε την ζωή σας να αλλάζει προς το καλύτερο. Αν επιτρέψετε σε τέτοιες σκέψεις να έρθουν, έχετε ήδη χάσει την μισή μάχη. Διώξτε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό σας και επιβεβαιώστε με βαθιά πεποίθηση πως ό,τι έχει γίνει και αυτή τη στιγμή θέτει προκλήσεις στη ζωή σας, μπορεί να αναιρεθεί. Κάθε νέα προσπάθεια μετά από μια αποτυχία, πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και φορτισμένη με αυξανόμενη ένταση της προσοχής.

Να θυμάστε πως αν αποφασίσετε ότι θα ελέγχετε εσείς τις καταστάσεις, οι καταστάσεις θα ρυθμιστούν ανάλογα. Οι τάσεις επιτυχίας είναι έτοιμες να σας βοηθήσουν, ανάλογα με τις τολμηρές σας προσπάθειες. Αυτοί είναι οι αόρατοι φίλοι σας. Ξυπνήστε τη θέλησή σας με επανειλημμένες συνετές προσπάθειες και τελικά είναι σίγουρο ότι αυτό θα αφυπνίσει τις τάσεις επιτυχίας που κοιμούνται στον σκοτεινό θάλαμο του υποσυνειδήτου σας.

Βασιστείτε περισσότερο στο μυαλό σας και στη δύναμη της θέλησής σας
Πρέπει να πιστεύετε περισσότερο στο μυαλό σας και στη θέλησή σας. Όσο περισσότερο βασίζεστε στο μυαλό σας και στη δύναμη της θέλησής σας, τόσα περισσότερα θα κάνουν εκείνα για εσάς. Η θέληση είναι η συμπυκνωμένη πνευματική ενέργεια προς έναν στόχο. Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική δύναμη από την ενέργεια εφαρμοσμένη από την δύναμη της θέλησης. Αυτή η δύναμη της θέλησης βρίσκεται κρυμμένη βαθιά μέσα σας και αν την χρησιμοποιήσετε, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείτε να κάνετε.

Πώς μπορείτε να την αναπτύξετε; Πριν πράξετε οτιδήποτε, σκεφτείτε προσεκτικά τι πρέπει να κάνετε. Σιγουρευτείτε πως χρησιμοποιείτε τη θέλησή σας για να κατορθώσετε κάτι καλό και εξυπηρετικό για εσάς. Η δύναμη της θέλησης πηγάζει από έναν ειλικρινή σκοπό, από υψηλά κίνητρα και ευγενή φροντίδα να κάνετε καλό στον κόσμο γενικότερα.

Βρείτε κάτι που νομίζετε πως δεν μπορείτε να κάνετε. Βάλτε τα δυνατά σας να τα καταφέρετε. Όταν το καταφέρετε, βρείτε κάτι δυσκολότερο. Αν η δυσκολία είναι μεγάλη, προσευχηθείτε : “Κύριε, δώσε μου τη δύναμη να κατακτήσω όλες μου τις δυσκολίες”. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατάνε και αποτυγχάνουν. Το να μην τα παρατάτε σημαίνει να αναπτύσσετε την δύναμη της θέλησης και να επιτυγχάνετε σε ό,τι κι αν αναλαμβάνετε. Ο επιτυχημένος άνθρωπος ίσως να είχε περισσότερες δυσκολίες από κάποιον που απέτυχε, απλά μπορεί να μην τις αναφέρει. Απορρίπτει τη σκέψη της αποτυχίας συνεχώς. Για να επιτύχετε πρέπει να μάθετε να επιμένετε στην προσπάθειά σας προς την κατεύθυνση του στόχου σας.

Όλα όσα βλέπετε στον κόσμο είναι αποτέλεσμα της δύναμης της θέλησης, η οποία όμως δεν χρησιμοποιείται πάντα συνειδητά. Μια δυνατή θέληση δημιουργεί μια αίσθηση εκπλήρωσης. Με την ίδια της τη δύναμη, η θέληση θέτει σε κίνηση συγκεκριμένες δονήσεις στην ατμόσφαιρα και στην Φύση με τους νόμους της τάξης και της αποδοτικότητας κι έτσι δημιουργεί τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες για όποιον χρησιμοποιεί τη δύναμη της θέλησης.

Η θέλησή σας πρέπει να καθοδηγείται από την σοφία
Όταν ο Ιησούς είπε, “Γενηθήτω το θέλημά Σου”, τι εννοούσε; Πολλοί άνθρωποι παρερμηνεύουν το πραγματικό νόημα αυτής της δήλωσης του Ιησού και διδάσκουν ένα επικίνδυνο δόγμα της μη χρησιμοποίησης της θέλησης.

Ο Ιησούς εννοούσε πως όταν συντονιστείτε με την θέληση του Θεού η οποία καθοδηγείται από τη σοφία, τότε χρησιμοποιείτε την θεϊκή θέληση. Δεν μπορείτε όμως να γνωρίζετε τι είναι η θεϊκή θέληση μέχρι να αναπτύξετε την δική σας θέληση στο μεγαλύτερο δυναμικό της. Μόνο όταν χρησιμοποιείτε την δύναμη της θέλησής σας σωστά, μπορείτε να συνδεθείτε με την θέληση του Θεού. Με βαθιά συγκέντρωση και δεκτικότητα στον διαλογισμό, μπορείτε να έχετε αυτή τη θεϊκή σύνδεση.

Η δύναμη μιας ισχυρής θέλησης η οποία καθοδηγείται από την σοφία, είναι απεριόριστη. Ο κάτοχός της μπορεί να επιτύχει τα πάντα. Η θέληση είναι ένα όπλο με το οποίο μπορείτε να κατατροπώσετε την αποτυχία. Πρέπει όμως να την χρησιμοποιείτε συνεχώς· τότε θα σας υπηρετεί πιστά και θα είναι πάντα σωστή. Πριν ενεργήσετε, να επικοινωνείτε με τον Θεό πρώτα και να τιθασεύετε την θέλησή σας προς τον επιθυμητό στόχο.

Τρόποι για να τονώσετε και να θρέψετε το μυαλό σας
Δεν πρέπει να ζείτε σε μια στάσιμη ύπαρξη. Τονώστε και θρέψτε το μυαλό σας με την επαφή με ισχυρά πνευματικά προοδευτικά μυαλά. Ξεκινήστε σήμερα προσπαθώντας να κάνετε - ένα τη φορά - τα πράγματα τα οποία πιστεύατε ότι ήταν αδύνατον να κάνετε. Συστηματοποιήστε τη ζωή σας και προγραμματίστε τις υποχρεώσεις σας.

Κάθε πρωί αποφασίστε πως θα γίνετε καλύτεροι. Αναλύστε τον εαυτό σας και βρείτε αν κάνετε πρόοδο ή όχι. Στη ζωή δεν υπάρχει στασιμότητα· είτε προχωράτε μπροστά είτε πάτε προς τα πίσω. Κάθε μέρα παρακινείστε τον εαυτό σας να κάνει νέα κατορθώματα.

Να κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο στον ελεύθερο χρόνο σας με καλά βιβλία, εκτός αν διαλογίζεστε. Διαβάστε, σημειώστε και κάντε κτήμα σας επιλεγμένα αποσπάσματα από πολύ καλά βιβλία. Μην διαβάζετε επιφανειακά ή με την προσοχή σας στραμμένη αλλού. 

Έτσι δεν θα αφομοιώσετε τίποτα. Αν μπορείτε να αφομοιώσετε, θα μάθετε πολλά με λίγο διάβασμα. Όταν σκέπτεστε, να έχετε τα μάτια σας κλειστά και το μυαλό σας συγκεντρωμένο στο αντικείμενο της μελέτης σας. Η λογική σκέψη μιας ιδέας είναι ο καλύτερος τρόπος να αναπτύξετε πρωτοτυπία στις δικές σας ιδέες.

Εκτελέστε όλες τις δραστηριότητές σας με πλήρη συγκέντρωση. Μερικοί άνθρωποι υποθέτουν πως κάποιες δραστηριότητες πρέπει να γίνονται αργά, αλλιώς θα προσφέρουν ανησυχία. Αυτό δεν ισχύει. Με ηρεμία και έντονη συγκέντρωση μπορείτε να εκτελείτε τις δραστηριότητές σας πολύ γρήγορα. Η τέχνη της πραγματικής δράσης είναι το να μπορείτε να ενεργείτε γρήγορα ή αργά, ανάλογα με τις συνθήκες, χωρίς να χάνετε την εσωτερική σας γαλήνη.

Κάθε βράδυ προσπαθήστε να θυμάστε με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λίγο πριν πάτε για ύπνο και μόλις ξυπνήσετε, δώστε εντολή στο υποσυνείδητό σας να προσέχει όλες τις δραστηριότητες της ζωής σας και να διατηρεί όλες τις πολύτιμες εμπειρίες. Αυτά τα δύο χρονικά διαστήματα είναι τα καλύτερα για να εντυπώσετε επιβεβαιώσεις στο μυαλό σας.

“Τι μπορώ να κάνω για τον Θεό σήμερα;”
Ο Θεός σας έδωσε τη δύναμη να ελέγχετε το μυαλό σας και να ελευθερωθείτε από τον πόνο και την θλίψη. Η τεμπελιά στο σώμα και στο μυαλό πρέπει να απομακρυνθεί πριν μπορέσετε να εισέλθετε στο βασίλειο του Θεού. Είναι προτιμότερο να είσαστε επιτυχημένοι στα μάτια του κόσμου παρά τεμπέληδες, όμως δεν θα μπορέσετε να βρείτε την πραγματική ευτυχία αν δεν συνδυάσετε την εγκόσμια επιτυχία με την πνευματική επιτυχία μέσω της καθημερινής εσωτερικής επικοινωνίας με τον Κύριο.





Μετάφραση κειμένου: Νίκος Πνευματικός 
Και όλα είναι μια χαρά στον κόσμο σου….
“Copyright © Έλενα Έρα, 
http://www.drosostalida.com

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο θυμός... κληρονομείται.....!!!!!!!!!

Γιατί εξοργιζόμαστε γι ασήμαντους λόγους; Μια νέα έρευνα έρχεται να εξηγήσει γιατί οι άνθρωποι στις σύγχρονες κοινωνίες θυμώνουν με το παραμικρό. 

Κάποτε η επιθετικότητα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη φύση - απαραίτητο στοιχείο του ατόμου που πάλευε για την εξασφάλιση τροφής και στέγης. Τα χρόνια πέρασαν, τα πράγματα άλλαξαν και ο σύγχρονος τρόπος ζωής πλέον ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η εν λόγω τάση έπαψε να είναι βαθιά ριζωμένη μέσα μας. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η δρ Σάντι Μαν, καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντρικού Λάνκασιρ.

Σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε σε επιστημονικό έντυπο, η ειδικός εξηγεί πως ο θυμός, που κάποτε αποτελούσε κλειδί για την επιβίωση, πλέον μένει «κοιμισμένος» σε κάποια πλευρά του μυαλού μας. Κι επειδή εμείς δεν αποφορτιζόμαστε όσο συχνά θα έπρεπε, κάποια στιγμή ξεσπά ακόμη και για ασήμαντες αφορμές.

«Η οργή βοήθησε τους προγόνους μας να επιβιώσουν. Βλέπετε, εάν έμεναν αδρανείς όταν κάποιος τους έκλεβε την τροφή ή απειλούσε τη ζωή τους, δεν θα τα είχαν καταφέρει... 

Η πείνα θύμωνε τους ανθρώπους των σπηλαίων, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα για την αναζήτηση τροφής. Το ίδιο συναίσθημα ενεργοποιούνταν όταν υπήρχε η υποψία της οποιασδήποτε απειλής, ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση την κατάλληλη στιγμή» επισημαίνει η ειδικός.

Και συνεχίζει: «Στη σύγχρονη εποχή, ιδιαίτερα στη Δύση, σπανίως ερχόμαστε αντιμέτωποι με πραγματικές απειλές. Όμως ο θυμός εξακολουθεί να υπάρχει και κάπου πρέπει να τον διοχετεύσουμε».

Κάπως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι πολλές φορές γινόμαστε έξω φρενών με ασήμαντα πράγματα, όπως ένα μποτιλιάρισμα, η αναμονή σε μια δημόσια υπηρεσία ή η ουρά στην τράπεζα. Σύμφωνα με την ίδια, το 90% όσων τηλεφωνούν σε κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών εξαγριώνονται περιμένοντας μια απάντηση, ενώ το 50% επιτίθεται στον υπολογιστή του όταν αυτός κολλάει.

Αν λοιπόν ορισμένες φορές αναρωτιέστε ακόμη και για τη δική σας οξύθυμη συμπεριφορά ρίξτε μια ματιά στο πολύ μακρινό παρελθόν: ο θυμός... κληρονομείται.





Οι 5 καταστροφικές δυνάμεις του ανθρώπου.....!!!!!!!

1) Η πρώτη καταστροφική δύναμη που κατάντησε τον άνθρωπο στην σημερινή του μορφή είναι η τάση του να κάνει όλα τα πράγματα εύκολα και απλουστευμένα. Στην προσπάθεια του να μην κουβαλά μεγάλα και βαριά φορτία, σκαρφίστηκε την ιδέα να φορτώνει τα ζώα να του κάνουν την δουλεία γι’ αυτόν. 

Αργότερα έφτιαξε την ρόδα και το πρώτο αυτοσχέδιο κάρο σε συνδυασμό των δυο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δική του ευκολία και τον βοηθούσε να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Αλλά είχε ως αποτέλεσμα να γίνει νωθρός κ πιο αδύναμος απ’ τους προγόνους του που κουβαλούσαν τα πάντα με τα ίδια τους τα χέρια. Ευκολία και γρηγοράδα.

2). Όλα πλέον γίνονται γρήγορα κ αυτή είναι η δεύτερη καταστροφική δύναμη του ανθρώπου. Η βιασύνη. Βιάζεται να φάει, να φύγει, να μεγαλώσει, να γνωρίσει ανθρώπους, να τους φιλήσει, να κοιμηθεί μαζί τους… Στην βιασύνη του αυτή, χάνει την ευκαιρία να εκτιμήσει την ζέστη του πρωινού ήλιου στο πρόσωπο του, κάποιο δέντρο στον δρόμο του που μόλις είχε ανθίσει, ένα μικρό παιδί που του χαμογέλασε με τα μάτια. 

Δεν θέλει να αργήσει, πρέπει να προλάβει, τρέχει – όχι για το κυνήγι κάποιου ονείρου – αλλά για να προλάβει την ίδια καθημερινότητα του χθες.

3) Η τρίτη καταστροφική δύναμη : συνήθεια. Η κάθε μέρα του ανθρώπου μοιάζει φωτοτυπία της προηγούμενης. Ίδια σαν όλες τις άλλες βαρετές του μέρες. Ο τρόπος που διάλεξε να ζει, τον έχει κάνει να μην βλέπει τα μικρά θαύματα της κάθε μέρας που συμβαίνουν. 

Το ποσό τυχερός είναι που βρίσκεται εδώ και όχι αλλού, που είναι αυτός που είναι, ίσως το μόνο ον πάνω στη γη που μπορεί να εξελιχθεί χωρίς όρια. Σπαταλά την ζωή του χωρίς να βλέπει τα καλά, συγκρατεί όμως με ζήλο όλες τις αποτυχίες και τις κακοτοπιές. Τα παρατά εύκολα.

4) Η τέταρτη καταστροφική δύναμη : ανυπομονησία. «Κάθε άνθρωπος που απέτυχε, ήταν μόνο γιατί δεν ήξερε πόσο κοντά ήταν στην επιτυχία πριν τα παρατήσει». Ο άνθρωπος έχασε την πίστη και την επιμονή του στην πραγματοποίηση του ονείρου του. 

Πιστεύει πως τα όνειρα είναι ανέφικτα γι’ αυτό ανήκουν στα παιδιά. Χάνει το νόημα της δημιουργίας του – το να είναι ον δημιουργικό – και αφοσιώνεται στην εξασφάλιση φαγητού και νερού. Οι πιο ''φιλόδοξοι'' στην απόκτηση αγαθών γενικώς.

5) Πέμπτη καταστροφική δύναμη : η αδιαφορία. Αδιαφορεί για την φύση και το περιβάλλον που ζει σαν να είναι κάτι διαφορετικό από τον άνθρωπο. Σα να μην είναι ο ίδιος ο άνθρωπος κομμάτι της φύσης. Αδιαφορεί για όλα τα παιδία της φύσης, τα ζώα, τους άλλους ανθρώπους. Αδιαφορεί για τον ίδιο του τον ίδιο του τον εαυτό. 

Στην προσπάθεια του να αποκτήσει όσο περισσότερο πλούτο μπορεί, ξέχασε να φροντίσει για τον πνευματικό του πλούτο. Κι αυτός αποκτιέται πρώτα με την παρατήρηση, όχι με την αδιαφορία. Δεν τον ενδιαφέρει να εξελίξει τον εαυτό του, μόνο να φουσκώσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Αυτό έχει μόνο σημασία. Δεν κοιτά πουθενά αλλού, μόνο στον στόχο του. Τίποτα άλλο δεν έχει σημασία γι’ αυτόν.

Και καταλήγει στο καταστροφικό αποτέλεσμα των πέντε δυνάμεων : Γίνεται απάνθρωπος. Απαρνιέται την ίδια του την φύση, δεν έχει κριτική σκέψη, δεν παίρνει πρωτοβουλίες, δεν νοιάζεται, δεν νιώθει συμπάθεια, συμπόνια, αγάπη. Είναι ικανός για οτιδήποτε γιατί είναι αποφασισμένος να φτάσει τον στόχο του. 

Στην πορεία της ζωής του – στο ταξίδι που όλοι κάνουμε – δεν διδάχτηκε απολύτως τίποτα. Είχε βιώματα, μα καμμιά εμπειρία. Είχε τα μάτια του ανοιχτά, μα δεν είδε κανένα τοπίο που να τον συγκινήσει., δεν άκουσε καμμία μελωδία που να του αγγίξει την καρδία, δεν διάβασε ποτέ τίποτα που να τον ταξιδέψει αλλά κυρίως δεν βρήκε γύρω του κανέναν αξιόλογο άνθρωπο.

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν την ίδια οδό και τον ίδιο στόχο μ’ αυτόν. Στο ταξίδι είναι ανταγωνιστές και όχι συνταξιδιώτες. Στο τέλος του ταξιδιού λοιπόν, φτάνοντας στον προορισμό, τι θέλεις να δεις κοιτάζοντας πίσω; Και πόσο ωραία είναι εκεί που έφτασες; Ποιους έχεις στο πλάι σου να το μοιραστείς; Συνήθισες να είσαι μόνος, μα ποτέ δεν θα συνηθίσεις να νιώθεις ωραία με την μοναξιά σου.





Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Καπνίζεις; Μάθε τι πρέπει να τρως για να καθαρίζεις τους πνεύμονές σου....!!!!!!

Ξέρουμε πολύ καλά το ψάρι κάνει καλό στα μάτια μας και ότι το ελαιόλαδο κάνει καλό στην καρδιά μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ποιες είναι οι τροφές που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των πνευμόνων...

Νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Θωρακικής Εταιρείας δείχνει ότι ορισμένες τροφές έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν τα πνευμόνια μας.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το γκρέιπφρουτ, η μπανάνα, το ψάρι και το τυρί.

Οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 2.000 άτομα - σε Αμερική και Ευρώπη - που πάσχουν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD).

Οι ασθενείς που κατανάλωναν τις παραπάνω τροφές παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην πνευμονική λειτουργία, τη γενικότερη φυσική κατάσταση και την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, βασικό δείκτη για την αξιολόγηση της φλεγμονής στο σώμα.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η διατροφή μας είναι ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για την υγείας μας αλλά το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας.

Κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες δε θα προστατευθούμε μόνο από την καρδιοπάθεια, την παχυσαρκία και το διαβήτη, αλλά μπορούμε να ωφελήσουμε και μερικά από τα «παραμελημένα» όργανα του σώματός μας, όπως τα πνευμόνια μας.




tromaktiko

Τι σημαίνει o αριθμός του σπιτιού σου......!!!!!!!!

Κάποιοι το έχουν ξανακούσει, αλλά πιθανώς δεν το πιστεύουν, άλλοι το εξετάζουν και οι περισσότεροι μάλλον το αγνοούν.... 

Σύμφωνα με την αριθμολογία (επιστήμη της σημασίας των αριθμών), το νούμερο του σπιτιού όπου κατοικείς ίσως επηρεάζει τη ζωή σου. Είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι, εσύ μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις ιδιότητες των αριθμών και να τις προσαρμόσεις αναλόγως στα πιστεύω σου.

Πώς;

Άφησε να σε ανεβάσουν ψυχολογικά οι θετικές επιδράσεις που δέχονται τα του οίκου σου. Όσο γι΄αυτά που ο αριθμός του σπιτιού σου δείχνει ότι πρέπει να προσέξεις, απλώς ζύγισε την πληροφορία για να δεις αν ισχύει.

Αν μη τι άλλο, δες το ως μια απλή άσκηση αυτογνωσίας.

Πώς να υπολογίσεις το νούμερο  :
Άθροισε τα ψηφία του αριθμού του σπιτιού, ώστε να καταλήξεις σε έναν μονοψήφιο αριθμό από το 1 έως το 9 (π.χ. λεωφόρος Συγγρού 126 = 1+2+6 = 9).

Οι ιδιότητες των αριθμών :
Κάθε αριθμός δίνει (θεωρητικά) το δικό του…άρωμα και αποτύπωμα στον χώρο όπου ζεις (ή εργάζεσαι), άρα και συγκεκριμένες ευνοϊκές επιρροές.

Τι σημαίνει κάθε αριθμός :
Ένα : Νέο ξεκίνημα, προσωπική ανάπτυξη, πρόοδος, δημιουργικότητα, ανεξαρτησία, μοναδικότητα, ατομικότητα.
* Προσοχή στην τάση για απομόνωση.

Δύο : Εταιρική σχέση και συνεργασία, ζευγάρωμα, ισορροπία, η ισχύς εν τη ενώσει, προσωπικό δόσιμο.
*Προσοχή στον έντονο συναισθηματισμό και την υπερευαισθησία.

Τρία : Ανάπτυξη και έκφραση της προσωπικότητας, αισιοδοξία, διαφάνεια, επικοινωνία, διεύρυνση κύκλου γνωριμιών, κοινωνικές σχέσεις.
* Προσοχή στις υπερβολές παντός τύπου.

Τέσσερα : Σταθερότητα, αυτοπειθαρχία, οργάνωση, ενότητα, σοβαρότητα, ασφάλεια, υπηρεσία κάποιου σκοπού.
*Προσοχή στην έλλειψη ευελιξίας.

Πέντε : Συνεχής και απρόβλεπτη δραστηριότητα, ενεργητικότητα, περιπετειώδης ζωή, ενέργεια με διακυμάνσεις.
* Προσοχή στις ξαφνικές αλλαγές.

Έξι : Οικογενειακή βοήθεια και υποστήριξη, καλοσύνη, αρμονία, ισορροπία και καλαισθησία.
* Προσοχή στην τάση για αφελείς ενέργειες.

Επτά : Πνευματικότητα, αναγέννηση, σεβασμός σε ό,τι είναι ιερό, περισυλλογή, ανάλυση, φιλαλήθεια, διαλογισμός.
* Προσοχή στη ροπή για απομόνωση.

Οκτώ : Προσωπική δύναμη, ηγεσία, εξουσία, υλική αφθονία και ανταμοιβή, πληθωρικότητα.
* Προσοχή στη διαφθορά.

Εννέα : Ολοκλήρωση, υπέρβαση, απελευθέρωση, ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση, αφοσίωση, ανεκτικότητα, κατανόηση.
* Προσοχή στην τάση για έλεγχο και κυριαρχία.




newsbomb.gr

Κάντε την μέρα σας διαφορετική......!!!!!!!!

Κάθε μέρα καινούργια νέα κατακλύζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και το ίντερνετ. Αυτά τα νέα είναι συνήθως κακές ειδήσεις βασισμένα στον παλιό δημοσιογραφικό κανόνα πως «Μόνο τα κακά νέα είναι καλά νέα». Έτσι οι κακές ειδήσεις γεμίζουν τον τύπο αφού θεωρείται πως θα πουλήσουν καλύτερα και ευκολότερα.

Όμως δεν είναι μόνο τα κακά νέα των μέσων ενημέρωσης αλλά είναι και τα κακά γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. Εγκληματικότητα, ταραχές, ανισότητες στην κοινωνία, μας κρατούν αποπροσανατολισμένους και γίνονται τροχοπέδη στο να βιώσουμε θετικές εμπειρίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άσχημες καταστάσεις στην ζωή μας αλλά το να σκεφτόμαστε διαρκώς το κακό μας πάει πίσω και μας γεμίζει με φόβους.

Υπάρχουν καθημερινά όμορφες στιγμές στην ζωή μας που τις παραβλέπουμε ή τις προσπερνούμε γρήγορα. Στιγμές αληθινής ευτυχίας που παραβλέπουμε στη βιάση της καθημερινότητας.Αναθεωρείστε θετικά την ζωή σας, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να αναθεωρήσετε την κάθε μέρα σας. Μπορεί μερικές φορές να έχετε την αίσθηση ότι οι όμορφες στιγμές είναι λιγότερες από τις άσχημες αλλά δεν είναι έτσι.

Σας προτρέπω να δοκιμάσετε την παρακάτω άσκηση και να δείτε πόσο εύκολα θα βιώσετε μια θετική εμπειρία που θα έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην ζωή σας.

Άσκηση : όταν βρεθείτε το βράδυ στο κρεβάτι σας επανεξετάστε τη μέρα που περάσατε. Αφήστε τις αρνητικές σκέψεις και εικόνες να περνούν από το κεφάλι σας χωρίς να τις σκεφτείτε περισσότερο. Επικεντρωθείτε στα θετικά της ημέρας και μείνετε εκεί. 

Σκεφτείτε διεξοδικά αυτές τις μικρές απολαύσεις, τις στιγμές ευτυχίας ή απλώς τις στιγμές που σας έκαναν να αισθανθείτε καλά στη διάρκεια της ημέρας. Θα παρατηρήσετε πολύ γρήγορα ότι πραγματικά αυτές οι ευχάριστες στιγμές δεν είναι τόσο λίγες. 

Ένα διασκεδαστικό email που λάβατε, ένα σ” αγαπώ από το σύντροφό σας, το παιχνίδι του παιδιού σας, ένα ειλικρινές χαμόγελο, ένας έπαινος από το αφεντικό σας, μια καλή κουβέντα, μια όμορφη συζήτηση με φίλους, μια βόλτα και τόσα άλλα. Υπάρχουν αμέτρητα μικρά πράγματα που έρχονται στο μυαλό μας μόνο μέσα από μια στοχευμένη θετική σκέψη.

Κάντε αυτή τη μικρή άσκηση, και θα διαπιστώσετε το πόσο πιο καλά θα νιώσετε. Μπορείτε να το κάνετε και για μια ολόκληρη εβδομάδα, κατά προτίμηση γραπτώς, ώστε στο τέλος να ρίξετε μια ματιά στην λίστα των θετικών εμπειριών και να διαπιστώσετε πως πραγματικά δεν είναι λίγες. Αυτή η άσκηση έχει ακόμη ένα σκοπό. Αν γίνει συστηματικά για κάποιο καιρό θα »ρυθμίσει» το μυαλό σας να εστιάζει στις θετικές εμπειρίες. Θα σας βοηθήσει να δείτε με νέα μάτια την ζωή σας αλλά και να αντιλαμβάνεστε τις όμορφες στιγμές καλύτερα.

Απλώς κάντε μια δοκιμή…




Το Κλειδί της Σκέψης
tokleidi.wordpress.com
http://www.tokleidi.com

Αλλάξτε την ζωή σας.......!!!!!!!!

Πολλές φορές στην ζωή μας συναντάμε άτομα που έχουν μάθει ένα μοντέλο συμπεριφοράς, που στην αρχή τουλάχιστον ήταν αποτελεσματικό, και το ακολουθούν για πάντα, ασχέτως αν πια τους κάνει την ζωή πιο δύσκολη. Αυτοί οι άνθρωποι επιμένουν να χρησιμοποιούν παλιές λύσεις για νέα προβλήματα, μισούν τον εαυτό τους και την ζωή τους, ζουν μέσα σε διαρκή θυμό, εγκαταλείπουν τα ιδανικά τους επειδή φοβούνται και αρνούνται κάθε αλλαγή.

Ωστόσο εμφανίζονται να υποστηρίζουν πως θέλουν να αλλάξουν την ζωή τους αλλά καλό θα είναι να γνωρίζουν πως αν δεν κάνουν αλλαγές στον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν καμία αλλαγή δεν θα συντελεστεί στην ζωή τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αλλάξετε είναι συνήθως αυτό που πρώτο χρειάζεται αλλαγή. Υπάρχουν τρία επίπεδα στα οποία μπορείτε να αλλάξετε και είναι η ψυχή, το σώμα και το πνεύμα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με όποιο από τα τρία θέλετε, άλλωστε μια αλλαγή σε ένα επίπεδο θα προκαλέσει μεταβολές και στα άλλα. Φυσικά το πιο σημαντικό πράγμα είναι να θέλετε να αλλάξετε.

Αν αυτό που επιθυμείτε είναι ένα πιο υγιές σώμα, κατευθυνθείτε προς μια πιο ισορροπημένη διατροφή, ασκηθείτε περισσότερο, περιορίστε τις κακές συνήθειες, ακούστε τα σήματα που σας στέλνει το σώμα σας και πράξτε το καλύτερο για εσάς.

Αν θέλετε να αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε δώστε στο μυαλό σας νέες εικόνες, νέα ερεθίσματα στην καθημερινότητα σας, δείτε την δική σας πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται μέσα από την σκέψη σας έτσι ώστε να εντοπίσετε και να πολλαπλασιάσετε τις δυνατότητες που σας προσφέρει η ζωή.

Για να την ανάπτυξη του πνεύματος, γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας, διαλογιστείτε ή προσευχηθείτε ώστε να επιτύχετε πνευματική ηρεμία και γαλήνη. Ασχοληθείτε με τις τέχνες και τα γράμματα. Ανακαλύψτε πράγματα που σας εκφράζουν και εντάξτε τα στην καθημερινότητα σας.

Φυσικά, κάθε αλλαγή δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Δείξτε υπομονή και επιμονή. Οι συνήθειες χρόνων καθώς και το μοντέλο συμπεριφοράς που έχετε επιλέξει θα προβάλλουν αντίσταση στις αλλαγές που επιθυμείτε. Μπορεί να νιώθετε φόβο, να έχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης και να χρησιμοποιείτε δικαιολογίες για να αποφύγετε μια αλλαγή. 

Αν δείξετε δύναμη και αποφασιστικότητα αυτές οι αντιστάσεις θα καμφθούν εύκολα. Να είστε προετοιμασμένοι πως θα συναντήσετε τέτοιες αντιστάσεις και να είστε διατεθειμένοι να συγκρουστείτε με τον παλιό σας εαυτό για να πραγματοποιήσετε την αλλαγή που θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους.

Η αλλαγή είναι η διαδικασία με την οποία το μέλλον εισβάλλει στις ζωές μας.
Alvin Toffler

Βιβλιογραφία: Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise L. Hay, Εκδ. Η Δυναμική της Επιτυχίας.





Το Κλειδί της Σκέψης 
tokleidi.wordpress.com