Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Η πέρλα της ακτινοβόλου υγείας...!!!!

Μία τεχνική για να προσφέρει Συμπαντική ενέργεια σε όλο το ενεργειακό σύστημα: θα σας τονώσει και θα δώσει ζωτικότητα στα ενεργειακά κέντρα! Όσο πιο συχνά την επαναλαμβάνετε, τόσο θα τα θρέφετε και να εδραιώνεται μέσα σε αυτά η υγεία. 

Οραματιστείτε μία φωτεινή πέρλα να έρχεται από το πιο ιερό μέρος του Σύμπαντος. Δείτε τη να στέκεται λίγο πιο πάνω από το κεφάλι σας και να αρχίζει να ακτινοβολεί. 

Συνεχίζοντας τον οραματισμό σας, δείτε τις ακτίνες να γίνονται κόκκινες και να διαχέονται στο πρώτο κέντρο, το Κέντρο Βάσης. Δείτε να το γεμίζουν και να το δυναμώνουν, δημιουργώντας μία δεξιόστροφη κίνηση. 

Μείνετε για λίγα δευτερόλεπτα στην κίνηση αυτή. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο στο δεύτερο κέντρο, το Κέντρο Ιερού, με πορτοκαλί ακτίνες, στο τρίτο κέντρο Κέντρο Ηλιακού Πλέγματος, με κίτρινες ακτίνες, στο τέταρτο κέντρο, Κέντρο Καρδιάς, με πράσινες ακτίνες, στο πέμπτο κέντρο, το Κέντρο Λαιμού, με μπλε ακτίνες, στο έκτο κέντρο, που είναι το Κέντρο Τρίτου Ματιού, με μωβ ακτίνες και, τέλος, στο έβδομο κέντρο, το Κέντρο Κεφαλής, με λευκές ακτίνες. 

Όταν τελειώσετε με όλα τα ενεργειακά κέντρα, οραματιστείτε πως η πέρλα βγάζει χρυσές ακτίνες, οι οποίες γεμίζουν το σώμα και την αύρα σας. Δείτε ακόμα να εστιάζονται περισσότερο στα σημεία που έχετε ανάγκη. Κρατήστε αυτόν τον οραματισμό όσο έχετε ανάγκη, ώστε να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια. 




Ερευνητές αποκαλύπτουν θεραπεία για το Αλτσχάϊμερ που επαναφέρει πλήρως την λειτουργία της μνήμης...!!!!

Εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν την πρώιμη έναρξη της ασθένειας του Αλτσχάιμερ και αρχίζουν να νιώθουν πως η μνήμη τους σιγά σιγά εξασθενεί. Στα προχωρημένα στάδια συχνά ο ασθενής δεν μπορεί να ανακαλέσει τα ονόματα και τα πρόσωπα των αγαπημένων του. 

«Ξέρω τι θέλω να πω. Απλώς δεν μπορώ να βρω τις λέξεις». 

Το Αλτσχάιμερ είναι μια ασθένεια του εγκεφάλου που προκαλεί αργή εξασθένηση στην μνήμη, την σκέψη και τις δεξιότητες συλλογισμού. Αυτή η κατάσταση είναι δυσβάσταχτη τόσο για το άτομο όσο και για τους αγαπημένους του. 

«Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η επαναλαμβανόμενη σάρωση υπερήχων μπορεί να είναι μια μη-επεμβατική μέθοδος με δυνατότητα να θεραπεύσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ». – Gerhard Leinega και Jürgen Götz 

Η νόσος του Αλτσχάιμερ: 
-είναι η 6η αίτια θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

-αναπτύσσεται από κάποιον κάθε 66 δευτερόλεπτα 

– 1 στους 3 πολίτες την έχει στη ζωή του. 

-σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από τον καρκίνο του μαστού και τον καρκίνο του προστάτη μαζί. 

-επηρεάζει περισσότερους από 5 εκατομμύρια Αμερικανούς, ένας αριθμός που θα μπορούσε να φτάσει στα 16 εκατομμύρια μέχρι το 2050. 

-κοστίζει στο σύστημα υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδόν 259 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Αυτό το ποσοστό ίσως φτάσει τα 1.1 τρισεκατομμύρια μέχρι το 2050. 

Ένα γρήγορο ιστορικό 
Η ασθένεια του Αλτσχάιμερ ανακαλύφθηκε το 1906 από τον γιατρό Αλοΐσιο Άλτσχάιμερ σε μια από τις γυναίκες ασθενείς του, την Αουγκούστε Ντέτερ. Η κυρία Ντέτερ «βίωνε απώλεια μνήμης, παράνοια και ψυχολογικές αλλαγές». 

Μετά τον θάνατο της σε ηλικία 66 χρόνων ο γιατρός Αλτσχάιμερ παρατήρησε την συρρίκνωση μέσα και γύρω από τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια της αυτοψίας. 

Και τα συναισθηματικά και τα φυσιολογικά συμπτώματα όπως περιγράφονται από τον Αλτσχάιμερ προκαλούνται από τις πλάκες αμυλοειδούς και τα νευροϊνιδιακά πλέγματα. 

Το αμυλοειδές είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται σε όλο το σώμα. Μια που για άγνωστους λόγους τροποποιεί και παράγει μια μορφή βήτα- αμυλοειδούς που είναι τοξική για τους νευρώνες του εγκεφάλου. 

Τα νευροϊνιδιακά πλέγματα είναι μάζες ελαττωματικής πρωτεΐνης tau - ένα σταθεροποιητικό μόριο άφθονο μέσα στους νευρώνες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματός (ΚΝΣ). Η πρωτεΐνη tau, που είναι ελαττωματική, όπως και στην περίπτωση των ασθενών με Αλτσχάιμερ δεν μπορεί να ρυθμίσει σωστά ένα κρίσιμο στοιχείο των κυψελοειδών δομών μεταφοράς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την διατάραξη της μεταφοράς, όπως των θρεπτικών στοιχείων στον εγκέφαλο. 

Μια ακτίνα ελπίδας 
Από τη στιγμή που ο γιατρός Αλτσχάιμερ ανακάλυψε πρώτος την αρρώστια που φέρει το όνομα του το 1906, λίγες ανακαλύψεις έγιναν αργότερα. Όλες οι θεραπείες που απέκτησαν ευρεία χρήση έχουν έναν βαθμό επιτυχίας στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Κανένα φάρμακο ή θεραπεία ωστόσο δεν έχει επιτυχώς τροποποιήσει την καταστροφική εξέλιξη του Αλτσχάιμερ. 

Το 2015, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ανακάλυψαν μια νέα λύση για τον καθαρισμό του εγκεφάλου από τις νευροτοξικές αμυλοειδής πλάκες : την τεχνολογία των υπερήχων. 

Η τεχνική, που λέγεται εστιασμένος θεραπευτικός υπέρηχος προβάλλει μη επεμβατικά πολύ γρήγορα ηχητικά κύματα στον εγκεφαλικό ιστό. Η διακύμανση των σημάτων τους επιτρέπει να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό που δρα ως στρώμα προστασίας ενάντια στα βακτήρια και στις τοξίνες. 

Η διέγερση του αιματοεγκεφαλικού φραγμού ενεργοποιεί τα κύτταρα για την απομάκρυνση των αποβλήτων που λέγονται μικρογλοιακά κύτταρα. 

Στην έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine, οι ερευνητές ανέφεραν την «πλήρη επαναφορά της λειτουργίας της μνήμης του 75% των ποντικιών όπου το δοκίμασαν με καμία καταστροφή στον γύρω εγκεφαλικό ιστό». 

Για να ελέγξουν την γνωστική λειτουργία, οι επιστήμονες ανέπτυξαν τρεις μεθόδους : ένα λαβύρινθο, ένα αντικείμενο αναγνώρισης και ένα έργο αποφυγής. Σε όλα τα ποντίκια «αναγράφηκε βελτίωση στις επιδόσεις». 

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από αυτή την καινοτομία για την θεραπεία του Αλτσχάιμερ χωρίς την χρήση φαρμακευτικής αγωγής», είπε ο Jürgen Götz, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης. 

«Η λέξη ''ανακάλυψη'' συχνά χρησιμοποιείται λανθασμένα αλλά σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως πραγματικά αλλάζει ριζικά η κατανόηση μας για το πως να θεραπεύσουμε αυτή την ασθένεια και προβλέπω ένα σπουδαίο μέλλον γι αυτή την προσέγγιση». 

Εστιασμένος υπέρηχος: Σήμερα 
Κάθε φορά που μια καινούργια μέθοδος θεραπείας ανακαλύπτεται, πρέπει να υφίσταται σε πολυάριθμες κλινικές δοκιμές. Αυτές είναι βασικές για τον καθορισμό όχι μόνο της εγκυρότητας της θεραπείας αλλά και για την ασφάλεια της. 

Εκεί εστιάζει και η θεραπεία του εστιασμένου υπέρηχου σήμερα. 
Κατά το Focused Ultrasound Foundation , η θεραπεία έχει σχεδιαστεί σε ένα «πρώιμο στάδιο, μη επεμβατικό και με θεραπευτική τεχνολογία με την πιθανότητα να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής και να μειώσει το κόστος φροντίδας των ασθενών με Αλτσχάιμερ». 

Ο εστιασμένος υπέρηχος είναι επίσης απίστευτα ακριβός επειδή επιτρέπει στους επαγγελματίες να στοχεύσουν στις επηρεασμένες περιοχές του εγκεφάλου χωρίς να καταστρέψουν τα υγιή μέρη του. 

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι ο εστιασμένος υπέρηχος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κλινικές μελέτες με φαρμακευτική αγωγή καθώς η θεραπεία επιτρέπει ένα προσωρινό άνοιγμα του αιματοεγκεφαλικού φράγματος. Αυτό είναι απαραίτητο για την αποτελεσματική χορήγηση φαρμάκων σε πολλές περιπτώσεις. 

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος για τον εστιασμένο υπέρηχο βγήκε στις 17 Νοεμβρίου του περασμένου χρόνου: 

«Μια κλινική δοκιμή που επανειλημμένα ανοίγει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στους ασθενείς με Αλτσχάιμερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Sunnybrook Health Sciences Centre στο Τορόντο του Καναδά. 

Η δοκιμή σκοπεύει στην χρήση του εστιασμένου υπέρηχου και των μικροφυσαλίδων για να ανοίξει προσωρινά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό στους ασθενείς με ήπιο έως μέτριο Αλτσχάιμερ. Αυτή η μελέτη θα εκτιμήσει την ασφάλεια, την σκοπιμότητα και την αντιστρεψιμότητα αυτού του ανοίγματος όπως και την αναπαραγωγιμότητα του στους ανθρώπους. 

Τελική σκέψη - Μην ξεχνάτε το ωμέγα-3! 
Το Αλτσχάιμερ είναι μια καταστρεπτική ασθένεια. Ενώ όλοι συνεχίζουμε να ελπίζουμε για μια αποτελεσματική, εναλλακτική θεραπεία, αξίζει να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση με λάδι ω-3 μπορεί βοηθήσει στο να αποτρέψετε αυτή την κατάσταση. 

Κατά την έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό για την ασθένεια Αλτσχάιμερ, « Η νευροαπεικόνιση δείχνει αυξημένη ροή αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την μνήμη και την μάθηση σε ανθρώπους με ανωτέρα επίπεδα ωμέγα 3. Επιπλέον τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν δείξει αντί-αμυλοειδής, αντί-tau και αντιφλεγμονώδεις δράσεις στον εγκέφαλο των ζώων». 

Ο παγκόσμιος περίφημος νευροεπιστήμονας δρ. Daniel Amen λέει: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική έρευνα επειδή δείχνει μια συσχέτιση ανάμεσα στα χαμηλά επίπεδα λιπαρών οξέων ω-3 και στην μειωμένη ροή αίματος σε περιοχές του εγκεφάλου σημαντικές για την μάθηση, την μνήμη, την κατάθλιψη και την άνοια». 

Τρόφιμα πλούσια σε ω-3 είναι το λιναρόσπορο, τα καρύδια, το λάχανο, το σπανάκι και ο σολομός. Ποιοτικά συμπληρώματα ωμέγα 3 είναι επίσης διαθέσιμα σε κάποιο τοπικό σας κατάστημα. 




Μετάφραση: awakengr.com
Πηγές: 
HTTP://WWW.SCIENCEALERT.COM/NEW-ALZHEIMER-S-TREATMENT-FULLY-RESTORES-MEMORY-FUNCTION
HTTPS://EN.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/MICROTUBULE
HTTPS://EN.WIKIPEDIA.ORG/WIKI/TAU_PROTEIN
HTTPS://ALZHEIMERSNEWSTODAY.COM/2017/10/12/POTENTIAL-ALZHEIMERS-TREATMENTS-MOVING-FORWARD-BREAKTHROUGHS-LIKELY-TWO-SCIENTISTS-SAY/
HTTPS://WWW.FUSFOUNDATION.ORG/DISEASES-AND-CONDITIONS/NEUROLOGICAL/ALZHEIMERS-DISEASE
HTTPS://WWW.J-ALZ.COM/CONTENT/CAN-OMEGA-3-HELP-PREVENT-ALZHEIMERS-DISEASE
HTTPS://WWW.POWEROFPOSITIVITY.COM/RESEARCHERS-REVEAL-ALZHEIMERS-TREATMENT-FULLY-RESTORES-MEMORY-FUNCTION/ 

15 συμβουλές για να προστατευτείτε από την αρνητική ενέργεια...!!!!

Το να μάθουμε πώς να προστατευόμαστε από τις αρνητικές επιρροές είναι εξαιρετικά σημαντικό και ιδιαίτερα για αυτούς που είναι ευαίσθητοι στο περιβάλλον τους, για εκείνους που δουλεύουν με την ψυχική ενέργεια, καθώς και για εκείνους που είναι εκτεθειμένοι σε αρνητικά περιβάλλοντα, σε τακτική βάση. 

Τα τελευταία χρόνια έχω χρησιμοποιήσει 15 συμβουλές προστασίας και ξέρω από την προσωπική μου εμπειρία ότι λειτουργούν! 

Δεχόμαστε επιδράσεις από τον κόσμο γύρω μας, τόσο θετικές όσο και αρνητικές. Ξέρουμε επίσης ότι οι θετικές επιρροές μας κάνουν να νιώθουμε καλά και ευημερούμε όταν είμαστε με ανθρώπους που είναι χαρούμενοι και ήρεμοι, αλλά τι συμβαίνει όταν είμαστε με δυστυχισμένους ανθρώπους και τοξικές καταστάσεις; 

Συμπτώματα έκθεσης σε αρνητικό περιβάλλον 

· Το ανοσοποιητικό σύστημα κινδυνεύει 

· Δεν έχετε ενέργεια. Έχετε «στεγνώσει» από ενέργεια 

· Νιώθετε τα ανθυγιεινά συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, όπως την κατάθλιψη, το φόβο και το άγχος 

· Ψυχικοί πονοκέφαλοι 

· Αδεξιότητα 

· Μίζερη και σκοτεινή εμφάνιση 

· Είναι πιθανό να δεχτείτε αρνητικές προσκολλήσεις 

· Δεν είστε αποτελεσματικοί με τους στόχους σας 

· Αρχίζετε να έλκετε όλο και πιο πολύ αρνητικούς και απαιτητικούς ανθρώπους 

· Αϋπνία 

Μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας ενώ είμαστε σε επαφή με τους άλλους με έναν πολύ πιο υγιεινό τρόπο που ωφελεί και εμάς και εκείνους με τους οποίους αλληλοεπιδρούμε. 

15 συμβουλές προστασίας που δουλεύουν 

Κάψτε φασκόμηλο, ξύλο Πάλο Σάντο ή θυμίαμα 
Όταν καίτε ένα από αυτά τα τρία, καθαρίζετε τον εαυτό σας και τον χώρο σας. (Αυτοί που είναι ευαίσθητοι στον καπνό, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν με την μορφή σταγόνων). Κάψτε τα ή ψεκάστε με αυτά ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Εξαγνισμός με αλμυρό θαλασσινό νερό 
Βάλτε ένα μπολ με λίγο θαλασσινό αλάτι και μια μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου λεμονιού στο κέντρο του σπιτιού σας και/ή στο τοξικό περιβάλλον όπου βρίσκεστε. Το θαλασσινό αλάτι και το νερό θα απορροφήσουν την ανεπιθύμητη ενέργεια. Προτείνω να αλλάζετε το νερό όποτε χρειάζεται και να το χύνετε έξω από το σπίτι. 

Σφαίρα χρωματιστού φωτός 
Φανταστείτε μια σφαίρα λευκού, ροζ ή μπλε φωτός που θα καλύπτει όλο σας το σώμα. Με αυτό το τρόπο θα κρατάτε απ’ έξω την αρνητική ενέργεια. 

Κόψτε τα νήματα 
Το συχνό κόψιμο των νημάτων θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά σας τα επιζήμια συναισθηματικά νήματα. Μπορείτε πάντα να προγραμματίζετε ένα μάθημα με έναν έμπιστο θεραπευτή ή να οραματίζεστε τα νήματα που κόβονται και σφραγίζονται με αγάπη 

Αποφυγή λάστιχων φορτηγού 
Βάλτε τον εαυτό σας στη μέση ενός λάστιχου φορτηγού. Φανταστείτε το λάστιχο να κινείται προς τα πάνω, πίσω από την πλάτη σας, πάνω από το κεφάλι σας και να ολοκληρώνει έναν κύκλο κάτω από τα πόδια σας, συνεχίζοντας γύρω σας, τραβώντας προς τα έξω την τοξική ενέργεια. Αυτό το έμαθα από το δάσκαλό μου, Sandy Anastasi 

Προσευχές και Μάντρα 
Η χρησιμοποίηση προσευχών και μάντρα, βοηθάει στη δημιουργία υγιούς ενεργειακού πεδίου. 

Σχεδιασμός του δεύτερου συμβόλου Reiki 
Σχεδιάστε το δεύτερο σύμβολο του Reiki στις γωνίες του σπιτιού σας ή του χώρου σας. 

Προστασία με Δόνηση 
Οι ήχοι από τα τύμπανα, το κροτάλισμα ή το χτύπημα σε κουδουνάκια ή μικρές καμπανούλες, θα καθαρίσουν ένα άτομο, μέρος ή αντικείμενο, άμεσα. 

Καθαρισμός του τσάκρα του στέμματος 
Ψεκάστε κυκλώνοντας το τσάκρα του στέμματος 3 φορές με σταγόνες Nag Champa ή ρητίνη από το βότανο Dragon’s Blood. Αυτό θα καθαρίσει το στέμμα, το τρίτο μάτι και το λαιμό με αρμονία. 

Εξουδετερώστε το δράμα! 
Πείτε όχι στο δράμα και στα ενεργειακά βαμπίρ! Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μας στραγγίζουν τη δύναμη της ζωής που έχουμε μέσα μας. Κρατήστε υγιή όρια και αποστάσεις και μπορεί να σώσετε ακόμα και τη ζωή σας. 

Καθαρισμός της Αύρας 
Προγραμματίστε μια συνεδρία με κάποιον που είναι επαγγελματίας και ειδικός στον καθαρισμό της αύρας. 

Φορέστε κοσμήματα από κρυστάλλους 
Φορέστε προστατευτικά/αποτρεπτικά κοσμήματα κρυστάλλων όπως μαύρο τουρμαλίνη, κρύσταλλο jet (τύπος λιγνίτη), αιματίτη, κρύσταλλο Tiger’s eye (Μάτι της Τίγρης) και μαύρο οψιδιανό. 

Οι θετικοί και χαρούμενοι άνθρωποι είναι ανεκτίμητοι 
Περικυκλώστε τον εαυτό σας με χαρούμενους, θετικούς και ευχάριστους ανθρώπους. 

Αποφεύγετε τα πλήθη αν είναι δυνατόν 
Αν νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μια ευάλωτη κατάσταση, μείνετε μακριά από τα πλήθη. 

Η γνώση είναι δύναμη 
Αποκτήστε περισσότερη επίγνωση ώστε να μην εκτίθεστε επαναλαμβανόμενα σε τοξικά περιβάλλοντα. 

Αν δεν έχετε δοκιμάσει κάποιες από αυτές τις μεθόδους και ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε, παρατηρήστε πώς θα ανταποκριθούν το μυαλό σας, το σώμα σας και το πνεύμα σας μετά την δοκιμή αυτών των τεχνικών. 

Κάποιες μέθοδοι μπορεί να δουλέψουν καλύτερα σε εσάς απ’ ότι στους άλλους. Με το να ξέρετε τί δουλεύει για εσάς, θα είστε ικανοί να αποφύγετε τα επιζήμια συμπτώματα από την έκθεσή σας σε κάποιο αρνητικό και τοξικό περιβάλλον. 




Μετάφραση: awakengr.com
ByMr T

Η συμφιλίωση με τον θάνατο...!!!!

Η πραγματική συμφιλίωση με το τέλος της ύπαρξης δεν έχει να κάνει με την ιδέα του θανάτου αλλά με την αποδοχή και την κατανόηση της ζωής. 

Κάθε λεπτό αμέτρητοι άνθρωποι φεύγουν από την ζωή. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα οριστικό και αμετάκλητο γεγονός. Αναμφισβήτητα, η απώλεια συγκλονίζει και αγγίζει περισσότερο όταν φεύγει ένας δικός μας άνθρωπος. Όμως ακόμα και η είδηση ενός επώνυμου η άγνωστου νέου ανθρώπου που έφυγε από την ζωή πρόωρα και τραγικά μας ταρακουνά και μας θλίβει. Αναζητούμε λεπτομέρειες. Μιλάμε και διαβάζουμε μέρες γι 'αυτό. Ταυτιζόμαστε. 

Ο θάνατος μας εξομοιώνει όλους. Δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαγοράζεται. Δεν συγκινείται από νιάτα, ταλέντο, χαρακτήρα, ομορφιά , πλούτη και κοινωνική τάξη. Όταν αποφασίσει να σε επισκεφτεί, ξέρει ανά πάσα στιγμή που θα σε βρει. 

Η ζωή όσο γενναιόδωρη και γλυκειά μπορεί να γίνει, άλλο τόσο ανατρεπτική, ανασφαλής και εύθραυστη είναι. Όσο οργανωμένος και αν είσαι, όσο δυνατός και αν νιώθεις, δεν ξέρεις ποτέ τι σχέδια έχει το αύριο για σένα. Άσχετα αν έχουμε την ψευδαίσθηση ότι θα ζήσουμε για πάντα και ότι ο θάνατος αφορά μόνο τους άλλους – κανείς δεν γνωρίζει πόσο χρόνο έχει. 

Πως διαχειριζόμαστε την θνησιμότητα μας όταν την συνειδητοποιήσουμε ; 

Η λύση δεν βρίσκεται στο να σαμποτάρουμε την ζωή νιώθοντας τρόμο και ματαιότητα ούτε να εστιάζουμε στο τέλος.. Ο θάνατος “νικιέται” με την αγάπη . Εστιάζοντας στην ζωή. Τιμώντας την . Αντιμετωπίζοντας την σαν θαύμα, δώρο, ευκαιρία. 

Να κάνουμε τις στιγμές να μετράνε. 

Να μην αναβάλλουμε. 

Να μην μετανιώνουμε για όσα δεν είπαμε και δεν κάναμε. 

Να βρούμε χρόνο για τα σημαντικά. 

Να αξιοποιήσουμε τα χαρίσματα μας και να παλέψουμε για τα όνειρα μας. 

Να εξερευνήσουμε , να εξελιχθούμε, να ρισκάρουμε. 

Να προσφέρουμε. 

Όσο ζούμε έχουμε παράταση χρόνου για να αλλάξουμε, να δράσουμε και να απολαύσουμε. 

Να μη ξεχνάμε ότι κανείς δεν παίρνει τίποτα μαζί του . Ίσως το μόνο που παίρνει είναι η αγάπη που έδωσε και πήρε. Μια τέτοια ψυχή, σίγουρα, αναχωρεί τυλιγμένη σε ένα διαφορετικό πέπλο, πιο ανάλαφρη και γεμάτη. 

Ας αφήσουμε στην άκρη ασήμαντες μικροπρέπειες, εγωισμούς και ανούσιες βεντέτες. 

Ας αναλογιστούμε όλα τα ευχαριστώ και τις συγνώμες που δεν είπαμε. Τα λάθη και τις αδικίες που εν γνώση μας επαναλαμβάνουμε. Την αδιαφορία που δείχνουμε. Αυτά είναι ο πραγματικός θάνατος. Η έλλειψη συνείδησης, επίγνωσης και συμπόνοιας. 

Αυτό εξηγεί γιατί υπάρχουν νεκροί που ζούνε για πάντα και ζωντανοί που έχουν ήδη πεθάνει. 




Ψυχοθεραπεύτρια Χριστίνα Βλαχοπούλου BSc, Msc 

Τεστ προσωπικότητας : Είσαι τελικά αυτό που νομίζεις ;

Το τεστ αυτογνωσίας του Dr Phil είναι ένα τεστ που δίνεται από το Human Relations Dept. σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σήμερα. 

Τους βοηθάει να έχουν καλύτερη εσωτερική γνώση αφορώντας τους υπαλλήλους τους και τους μελλοντικούς τους υπαλλήλους. 

Οι απαντήσεις είναι για το ποιος είστε τώρα και όχι αυτός που ήσασταν κατά το παρελθόν. Πάρτε στυλό και χαρτί για να σημειώσετε τις απαντήσεις σας.
 
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

1. Πότε νοιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου; 
α) το πρωί 

β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ 

γ) αργά τη νύχτα 

2. Συνήθως περπατάς….. 
α) αρκετά γρήγορα, με μεγάλα βήματα 

β) αρκετά γρήγορα, με μικρά βήματα 

γ) λιγότερο γρήγορα με το κεφάλι ψηλά, κοιτώντας τον κόσμο στο πρόσωπο 

δ) λιγότερο γρήγορα, με το κεφάλι χαμηλά 

ε) πολύ αργά 

3. Όταν μιλάς στους ανθρώπους, εσύ… 
α) κάθεσαι με τους αγκώνες αναδιπλωμένους 

β ) έχεις τα χέρια σου πιασμένα σαν παλαμάκια 

γ) έχεις το ένα ή και τα 2 χέρια στους γοφούς ή στις τσέπες 

δ) ακουμπάς ή σπρώχνεις το πρόσωπο που μιλάς 

ε) παίζεις με τα αυτιά σου, τρίβεις το πιγούνι σου ή φτιάχνεις τα μαλλιά σου 

4. Όταν είσαι χαλαρός κάθεσαι… 
α) με τα πόδια ελεύθερα δίπλα δίπλα 

β) με τα πόδια σταυρωμένα 

γ) με τα γόνατα τεντωμένα και ίσια 

δ) με το ένα πόδι κάτω από σένα 

5. Όταν κάτι σε συναρπάζει, αντιδράς… 
α) με ένα δυνατό χαμόγελο 

β) με ένα γέλιο, αλλά όχι δυνατό 

γ) με ένα ήσυχο γελάκι 

δ) με ένα ανόητο γέλιο 

6. Όταν πηγαίνεις σε ένα πάρτυ ή σε μια εκδήλωση κάνεις την εμφάνιση σου… 
α) με μια μεγαλειώδης είσοδο έτσι ώστε όλοι να σε προσέξουν 

β) μια ήσυχη είσοδο, ψάχνοντας γύρω για κάποιον που γνωρίζεις 

γ) μπαίνεις ήσυχα χωρίς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου 

7. Όταν δουλεύεις ή είσαι πολύ συγκεντρωμένος και διακόπτεσαι… 
α) ξεκινάς ένα διάλειμμα 

β) εκνευρίζεσαι αφάνταστα 

γ) και με τις δυο παραπάνω καταστάσεις 

8. Ποιο από τα παρακάτω χρώματα σε εκφράζουν περισσότερο; 
α) Κόκκινο/πορτοκαλί 

β) Μαύρο 

γ) Κίτρινο/γαλάζιο 

δ) Πράσινο 

ε) Σκούρο μπλε/πορφυρό 

ζ) Άσπρο 

η) Καφέ/γκρι 

9. Όταν είσαι στο κρεβάτι τη νύχτα, τις τελευταίες στιγμές πριν σε πάρει ο ύπνος, ξαπλώνεις… 
α) ανάποδα απλωμένος 

β) παρατεντωμένος μπρούμυτα με το πρόσωπο σου να κοιτάζει το στομάχι σου 

γ) στην πλευρά σου ελαφρά κουλουριασμένος 

δ) με το κεφάλι σου στο μπράτσο σου 

ε) με το κεφάλι σου κάτω από τα σκεπάσματα 

10. Συνήθως ονειρεύεσαι όταν… 
α) ξαπλώνεις 

β) μαλώνεις ή φωνάζεις 

γ) ψάχνεις για κάτι η κάποιον 

δ) πετάς η επιπλέεις 

ε) συνήθως δεν βλέπεις όνειρα 

ζ) τα όνειρα σου είναι συνήθως ευχάριστα 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 

1. (α) 2 (β) 4 (γ) 6 

2. (α) 6 (β) 4 (γ) 7 (δ) 2 (ε) 1 

3. (α) 4 (β) 2 (γ) 5 (δ) 7 (ε) 6 

4. (α) 4 (β) 6 (γ) 2 (δ) 1 

5. (α) 6 (β) 4 (γ) 3 (δ) 5 (ε) 2 

6. (α) 6 (β) 4 (γ) 2 

7. (α) 6 (β) 2 (γ) 4 

8. (α) 6 (β) 7 (γ) 5 (δ)4 (ε) 3 (ζ) 2 (η) 1 

9. (α) 7 (β) 6 (γ) 4 (δ) 2 (ε) 1 

10. (α) 4 (β) 2 (γ) 3 (δ) 5 (ε) 6 (ζ) 1 

Τώρα πρόσθεσε την τελική σου βαθμολογία. 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 

Πάνω από 60 βαθμούς 
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν κάποιον που πρέπει “να τα έχουν καλά μαζί του και να σε προσέχουν”. Φαίνεσαι σαν ματαιόδοξος, εγωκεντρικός και κάποιος που είναι εξαιρετικά δικτατορικός. Οι άλλοι μπορεί να σε θαυμάζουν, ευχόμενοι να σου μοιάσουν, αλλά χωρίς να μπορούν να σε εμπιστευτούν ποτέ ενώ διστάζουν να έχουν στενότερη επαφή μαζί σου. 

Από 51 έως 60 βαθμούς 
Οι άλλοι σε βρίσκουν συναρπαστικό, ιδιαίτερα άστατο, και κάπως αδιάλλακτη προσωπικότητα. Ένας φυσικός ηγέτης, κάποιος που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, χωρίς να σκέφτεται πάντα το σωστό. Σε βρίσκουν έντονο και περιπετειώδη, κάποιος που θα τα δοκίμαζε όλα; Κάποιος ο οποίος αρπάζει τις ευκαιρίες και απολαμβάνει την περιπέτεια. Χαίρονται να είναι στην παρέα σου λόγω του ενθουσιασμού που εκπέμπεις. 

Από 41 έως 50 βαθμούς 
Οι άλλοι σε βρίσκουν φρέσκο, ζωντανό, γοητευτικό, συναρπαστικό, πρακτικό και πάντα ενδιαφέρων. Κάποιος που είναι σταθερά στο κέντρο της προσοχής, αλλά αρκετά ισορροπημένο χωρίς να τους κάθεσαι στο σβέρκο. Συχνά σε χαρακτηρίζουν ως ευγενή, διακριτικό και κατανοητό. Κάποιος που θα τους ανεβάσει πάντα και θα τους βοηθήσει. 

Από 31 έως 40 βαθμούς 
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν λογικό, σοβαρό, προσεκτικό και πρακτικό. Σε θεωρούν έξυπνο, χαρισματικό, ή ταλαντούχο, αλλά μετριοπαθή. Όχι ένα άτομο που κάνει φίλους γρήγορα ή εύκολα, αλλά κάποιος που είσαι εξαιρετικά πιστός σε φίλους που τελικά κάνεις και περιμένεις να κάνουν το ίδιο και αυτοί. Άνθρωπος που δεν κλονίζεται εύκολα η φιλία του, αλλά εξίσου δύσκολα επανέρχεται όταν μια φιλία σπάσει. 

Από 21 έως 30 βαθμούς 
Οι φίλοι σου σε θεωρούν προσεκτικό και ιδιότροπο. Επιμελή και προχωρώντας αργά και σταθερά σε κάποια πράγματα. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν έκανες κάτι από παρόρμηση ή από μια στιγμή παρακίνησης, από οποιαδήποτε γωνία και μετά να αποφασίσεις για την συνέχεια. Πιστεύουν ότι αυτή η αντίδραση οφείλεται από την καχύποπτη και προσεκτική φύση σου περιμένοντας από εσένα να εξετάσεις τα πάντα προσεκτικά. 

Κάτω από 21 βαθμούς 
Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είσαι ντροπαλός, νευρικός, και αναποφάσιστος, κάποιος που χρειάζεται φροντίδα, που πάντα χρειάζεται κάποιον άλλον να παίρνει τις αποφάσεις και που δεν θέλει να αναμιγνύεται με κανέναν και με τίποτα! Σε θεωρούν στενάχωρο διότι βλέπεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κάποιοι σε θεωρούν βαρετό. Μόνο αυτοί που σε ξέρουν πραγματικά γνωρίζουν ότι δεν είσαι καθόλου. 




Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

7 σημάδια ότι ο φύλακας άγγελος σας, σας προσέχει...!!!!

Οι φυλακές άγγελοι υπάρχουν σε ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο από εμάς και δυσκολεύονται να εκδηλωθούν φυσικά στον κόσμο μας. Αντί αυτού χρησιμοποιούν σημάδια και σήματα για να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να ξέρουμε πως είναι στο πλευρό μας. 

Εδώ είναι 7 σημάδια που δηλώνουν ότι ο φύλακας άγγελος σας είναι κοντά : 

1) Αλλάζει η θερμοκρασία 
Κάποιες φορές αυτός που το βιώνει θα αισθανθεί μια ξαφνική ψύχρα να τον διαπερνά αλλά συνήθως νιώθει μια ξαφνική ζεστασιά σαν ο φύλακας άγγελος του να τον αγκαλιάζει. Ένα αίσθημα ευεξίας και άνεσης διαπερνά αυτόν και τους ανθρώπους γύρω του. Μια θεραπευτική ενέργεια είναι κάποιες φορές παρούσα και συχνά τα ζώα ενθουσιάζονται όπως όταν ένας παλιός φίλος μπαίνει στο δωμάτιο. 

2) Η ξαφνική εμφάνιση ενός λευκού φτερού 
Είναι γνωστό σημάδι του αγγέλου, προφανώς λόγω των φτερών του. Είναι αρκετά διακριτικό ώστε οποιοσδήποτε που δεν είναι οικείος με τον φύλακα άγγελο του δε θα το θεωρήσει αξιοσημείωτο αλλά αν ξέρετε τον φύλακα άγγελο σας τότε μπορείτε να το ερμηνεύσετε ως μήνυμα ελπίδας σε ένα χαοτικό κόσμο. 

Η λεπτότητα του φτερού είναι η αντανάκλαση του μηνύματος του, ενός μηνύματος αγάπης και υποστήριξης. Είναι χαρά να βρίσκετε τέτοια φτερά και τώρα ξέρετε γιατί. 

3) Μια γλυκιά ευωδία 
Το γλυκό ντελικάτο άρωμα των αγγέλων είναι απερίγραπτο αλλά ωραίο. Η μυρωδιά ίσως σας κάνει να σκεφτείτε έναν αγαπημένο που έχει φύγει, ή την σχετίζετε με φαγητά ή γλυκά. Είτε έτσι είτε αλλιώς η βαθιά αγάπη που προκαλεί η μυρωδιά είναι ο αληθινός λόγος της επικοινωνίας. 

4) Διαφορετικά χρωματιστά φώτα ή κύκλοι 
Το να βλέπουμε αγγέλους ως άνθρωποι δεν είναι κάτι συνηθισμένο αλλά το να βλέπουμε το φως τους είναι κάτι σύνηθες. Συχνά υπάρχει ένα εκτυφλωτικό λευκό φως για παράδειγμα και τίποτα άλλο ή μια αόριστη εντύπωση χρωματιστών φώτων, αδιαφανή να μεταβάλλονται σαν να είναι σύννεφα. 

Συχνά οι χρωματιστές σφαίρες παρατηρούνται να απομακρύνονται τυχαία, πολλές φορές με διαφορετικά χρώματα και συχνά με ένα λαμπερό φως. Είναι σημάδι πως ένας άγγελος είναι μαζί σας. 

5) Αγγελικές φωνές ή ψαλμοί 
Οι άγγελοι δεν έχουν πνευμόνια και επομένως δεν χρειάζονται ανάσες για να τραγουδήσουν, ούτε σταματούν και η φωνή τους μοιάζει με μια συνεχή δόνηση που τροφοδοτεί το μυαλό σας. 

Μια φωνή ίσως έρθει απευθείας σε εσάς, για παράδειγμα, σε μια κατάσταση ανάγκης, σας δίνουν μια σύντομη φράση για να σας καθησυχάσουν ή να σας καθοδηγήσουν σε μια πορεία δράσης και μετά φεύγουν. 

6) Ενδιαφέροντα όνειρα 
Οι φυλακές άγγελοι μπορούν να εμφανιστούν στα όνειρα σας αλλά συνήθως όχι ως ειδικές οντότητες αλλά στο γενικό πνεύμα του ονείρου, καθοδηγώντας αυτόν που ονειρεύεται σε αναλύσεις και ιδέες που ίσως αναδυθούν αργότερα ως διαίσθησή. 

Τα ζωηρά, αξιομνημόνευτα όνειρα με ένα αναζωογονητικό τόνο είναι όνειρα που επηρεάζονται από τον φύλακα άγγελο σας και ένα σημάδι πως βρίσκεται κοντά σας. 

7) Νιώθετε μια παρουσία 
Με μια έννοια, είναι ο πιο νεφελώδης τρόπος να ανιχνεύσετε την παρουσία του φύλακα αγγέλου σας αλλά δεδομένου ότι περιέχει το ψυχικό μυαλό είναι η πιο εντυπωσιακή επικοινωνία από όλες. 

Συχνά σας ωθούν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, σε ένα βιβλίο ή σε μια ταινία, ή σε ένα δάσκαλο. Αυτές οι στιγμές μπορούν να σας αλλάξουν την ζωή. 




5 δηλητήρια του πνεύματος : Σχεδόν όλοι όσοι είναι δυστυχισμένοι με την ζωή, είναι δυστυχισμένοι για τους ίδιους λόγους...!!!!

Η ευτυχία είναι αυτό που όλοι θέλουμε στην ζωή μας. Η σημασία της στο να πετύχουμε την ανώτερη ενέργεια έχει κατανοηθεί από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Αλλά υπάρχουν κάποια δηλητήρια του πνεύματος που μπορούν να διώξουν την ευτυχία σας και να καταστρέψουν την ζωή σας. Εδώ, σε αυτό το άρθρο θα εκθέσουμε τις πιο συνηθισμένες αιτίες (προσδοκίες) για μια δυστυχισμένη ζωή. 

Αυτές οι προσδοκίες είναι : 

1. Οι ευκαιρίες απλώς θα εμφανιστούν 
Συμφωνώ πως ο νόμος της έλξης βοηθά στο να φέρει πράγματα που θέλετε πολύ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα πάρετε χωρίς να παλέψετε γι' αυτά. Ένας βαθμός σκληρής δουλειάς είναι απαραίτητος. 

Μερικές συμβουλές για να βρείτε ευκαιρίες: 

· Να είστε περίεργοι για την ζωή γενικά 

· Δοκιμάστε καινούργια πράγματα κάθε τόσο 

· Γνωρίστε ανθρώπους έξω από το πεδίο σας (από άλλες χώρες/άλλους πολιτισμούς) 

2. Θα πρέπει να αρέσω σε όλους 
Η πικρή αλήθεια της ζωής είναι πως δεν θα σας συμπαθήσουν όλοι ανεξάρτητα από το πόσο καλοί είστε. Συχνά είναι οι προκαταλήψεις, η ιστορία και οι ανασφάλειες που εμποδίζουν τους «κακούς» να δουν το καλό μέσα σας. 

Σταματήστε να περιμένετε την αγάπη και την αναγνώριση από όλους. Αντιθέτως συγκεντρωθείτε στην δουλειά σας. 

3. Η ζωή θα είναι δίκαιη 
Όλοι ξέρουμε πως η ζωή δεν είναι δίκαιη για όλους, αλλά όμως εξακολουθούμε να περιμένουμε πως η ζωή θα ισορροπήσει τα πράγματα για εμάς. 

Αν νιώθετε το ίδιο, τότε χρειάζεται να αναλάβετε τον έλεγχο των πράξεων σας και να δουλέψετε σκληρά για να πετύχετε αυτό που θέλετε. 

4. Οι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μου 
Αυτή η προσδοκία δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις. Όταν περιμένετε ο σύντροφος σας να ξέρει τα πάντα, χωρίς να λέτε αυτό που θέλετε, απλώς προσκαλείτε περισσότερα προβλήματα για όλους. 

Προσπαθήστε να βάλετε τον εαυτό σας στην θέση του συντρόφου σας και να καταλάβετε την κατάσταση του. 

5. Τα υλικά πράγματα θα μου φέρουν χαρά 
Ναι, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και πιο χαλαρή. Ναι, υπάρχουν πράγματα με τα οποία μπορείτε να διασκεδάσετε. Αλλά μην πέσετε στην παγίδα πως αυτά τα πράγματα μπορούν να σας δώσουν την αληθινή ευτυχία. 

Αν θέλετε να ζήσετε ευτυχισμένα σε αυτόν τον κόσμο, χρειάζεται να βρείτε τον αληθινό σκοπό σας και να δουλέψετε σκληρά για να τον πετύχετε. 

Ορίστε τους στόχους σας και να έχετε θετική νοοτροπία προς την επίτευξη τους. 




Αναρωτηθείτε αυτές τις 15 ερωτήσεις για να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό σας...!!!!

Όλα τα άτομα είναι διαφορετικά και μοναδικά. Αυτή η μοναδικότητα προέρχεται από τον ουσιαστικό αληθινό εαυτό τους που υπάρχει κάτω από τα στρώματα των εμπειριών και των καθημερινών αλληλεπιδράσεων. 

Ωστόσο, στις καθημερινές μάχες και νίκες μας, μερικές φορές χάνουμε την επαφή με το άτομο που είμαστε πραγματικά. Όταν χάνουμε το νήμα με τον ουσιαστικό εαυτό μας, οι καθημερινές δοκιμασίες γίνονται ακόμα χειρότερες καθώς ταυτόχρονα έχουμε μια εσωτερική μάχη που μας αφήνει εξουθενωμένους, καταβεβλημένους και αγχωμένους. 

Ευτυχώς δεν είναι τόσο δύσκολο να ξανά εναρμονιστούμε με τον εαυτό μας. Απλώς χρειάζεται να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας και να αποκλείσουμε όλους τους εξωτερικούς θορύβους, προσπαθώντας να ακούσουμε τα συναισθήματα μας. Αυτός ο καθημερινός έλεγχος μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην πνευματική σας υγεία και στην ψυχική ευεξία σας. 

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό όσο το να πατήσετε ένα κουμπί στο ραδιόφωνο και ξαφνικά να ενεργοποιήσετε την συχνότητα των σκέψεων σας. Χρειάζεται συγκέντρωση και εξάσκηση και πάνω από όλα χρόνο για να επανασυνδεθείτε με τον εσωτερικό εαυτό σας. 

15 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αρχίσετε να σκέφτεστε για την ζωή και το νόημα της. 

· Διαλέξτε τρεις λέξεις που περιγράφουν ακριβώς τα συναισθήματα σας αυτή τη στιγμή. 

· Ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα στη ζωή σας αυτή τη στιγμή; Υπάρχει κάποια δυσκολία που χρειάζεται να αντιμετωπίσετε; 

· Αν μπορούσατε να κάνετε κάποια αλλαγή στην ζωή σας, ποια θα ήταν; Υπάρχει κάτι στην ζωή με το οποίο δεν είστε ευχαριστημένοι; 

· Ποια είναι η βελτίωση που μπορείτε να κάνετε σήμερα; 

· Τι αγαπάτε στον εαυτό σας; 

· Τι μαθήματα μάθατε τον περασμένο μήνα; 

· Ποιος είναι ο πιο σημαντικός σας στόχος στη ζωή αυτή τη στιγμή; 

· Τι φέρνει αρνητική και θετική ενέργεια στη ζωή σας αυτές τις μέρες; Υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώσετε την αρνητική και να αυξήσετε την θετική; 

· Τι θα θέλατε να ξέρει ο μικρός εαυτός σας; 

· Υπάρχει κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε; Ή υπάρχουν σκέψεις ή συναισθήματα που θέλετε να βγάλετε από μέσα σας; 

· Πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε πραγματικά ζωντανοί και αγάπη για τον εαυτό σας; 

· Ποιος έχει περισσότερη σημασία για σας και σας έχει δείξει την εκτίμηση του; 

· Για ποια πράγματα είστε ευγνώμονες; 

· Τι είναι αυτό που φοβάστε περισσότερο; 

· Πως μπορείτε να φροντίσετε τον εαυτό σας και να αισθανθείτε αγαπητοί; 




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται 
μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. 
Διαβάστε τους εδώ 

Έχε εμπιστοσύνη, σε ότι σου συμβαίνει...!!!!

Ειδικά τώρα σε αυτή την εποχή, με αυτές τις καταστάσεις, όλα συμβαίνουν για να ενισχύσεις την πίστη σου. 

Τώρα που φαίνεται όλα να καταρρέουν, τώρα που φαίνεται ότι ότι παλιό, ότι σαθρό, ότι δεν εξυπηρετεί πια, φεύγει, τώρα είναι η ώρα να ενισχύσεις την εμπιστοσύνη σου. 

Όχι εκείνη την εμπιστοσύνη που προκύπτει από την υλική ασφάλεια, ότι έχεις ακόμα εργασία ή έχεις ένα σπίτι να μείνεις ή ότι δεν χρωστάς στην τράπεζα. 

Αλλά εκείνη την εμπιστοσύνη ότι το σύμπαν τα φέρνει όλα όπως πρέπει, όπως χρειάζεται να γίνουν και πάντα μα πάντα είναι για το καλό σου, για το ανώτερο καλό σου. Το σύμπαν πάντα μα πάντα φροντίζει τις ανάγκες σου, αλλά μην περιορίζεις το μυαλό σου στις υλικές σου ανάγκες μόνο. 

Όλα αυτά που σκέφτεσαι, όλα αυτά που βαθιά μέσα σου επιθυμείς, όλα αυτά που προάγουν την δική σου εξέλιξη, έρχονται σε εσένα. Οι καταστάσεις, τα γεγονότα έχουν αυτό το σκοπό, να διευκολύνουν την δική σου εξέλιξη. 

Ναι θα μου πεις πως με φροντίζει το σύμπαν αν δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο του σπιτιού μου; Πως αυτό προάγει το ανώτερο καλό μου; 

Θα σου πω ότι αν αυτό συμβαίνει πραγματικά, τότε είτε μπορεί εσύ να μην έχεις αξιολογήσει σωστά τις προτεραιότητες σου ή μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις σπίτι, να βρεις ένα πιο οικονομικό γιατί αυτό θα σε βοηθήσει σε ένα άλλο κομμάτι της ζωής σου που τώρα δεν μπορείς να αντιληφθείς. 

Ή ακόμα μπορεί να σημαίνει να βρεις ένα συγκάτοικο και να μοιραστείς τα έξοδα, ή να πας σε κάποιο μέρος που θα μπορέσουν να σε φιλοξενήσουν. 

Όλα αυτά είναι οπτικές και πιθανά σενάρια και δυναμικά που θα χρειαστεί να υλοποιηθούν για να προχωρήσεις στο έργο σου. Μπορείς να αναλογιστείς τι ευλογίες φέρνει το κάθε σενάριο; 

Έχε εμπιστοσύνη σε ότι συμβαίνει και μην κρίνεις ότι έρχεται στο παρόν σου, γιατί δεν ξέρεις πιο σκοπό εξυπηρετεί και πόσο καλύτερο είναι το μέλλον που μπορεί να σου ανοίγεται μπροστά σου. Μην μένεις προσκολλημένος σε μια κατάσταση μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι την αλλαγή. 

Μείνε ανοικτός και να σκέφτεσαι ότι όλα γίνονται για να απεγκλωβιστείς από όλα αυτά που δεν σου αρέσουν και ενώ κάποια πράγματα τα έχεις συνηθίσει, δεν μπορείς να δεις ειλικρινά ότι δεν σου αρέσουν και δεν σε εξυπηρετούν πια. 

Γιατί αν σε εξυπηρετούν δεν θα χρειάζονταν να τα αποχωριστείς, ούτε θα χρειαστεί να σε εγκαταλείψουν. 

Όλο το πόνο και την δυστυχία την δημιουργεί η προσκόλληση. Η προσκόλληση σε συνήθειες, καταστάσεις, συμπεριφορές, ανθρώπους, πράγματα. Και όταν κάτι δείχνει ότι αλλάζει αμέσως σε ταρακουνάει και σε κλονίζει. Και πανικοβάλλεσαι και τρελαίνεσαι, λες και ήρθε το τέλος του κόσμου. 

Όμως αν ανοίξεις λίγο το μυαλό σου και το δεις από άλλη οπτική θα μπορέσεις να ευχαριστηθείς αυτή την αλλαγή και να ευλογήσεις το καινούργιο που έρχεται και σε απελευθερώνει από το παλιό. 

Έχε εμπιστοσύνη. Ότι πραγματικά χρειάζεσαι δεν σε εγκαταλείπει. Αν κάτι σε εγκαταλείπει, απελευθέρωσε το, εξυπηρέτησε και τελείωσε το έργο του, χαιρέτησε το και καλωσόρισε το καινούργιο που έρχεται. 

Είναι σαν το νέο έτος, δεν κλαις και δεν χτυπιέσαι που το παλιό έτος φεύγει, το αποχαιρετάς και αναπολείς τις όμορφες στιγμές που σου χάρισε. Μετά αρχίζεις να ετοιμάζεσαι για τον ερχομό του νέου έτους, βάζεις τα καλά σου, επιλέγεις τι θα κάνεις εκείνη τη στιγμή, που θα είσαι με ποιους θα είσαι και μπαίνεις στην διάθεση της χαράς και της γιορτής. 

Και την επόμενη ημέρα που το νέο έτος έχει έρθει, αρχίζεις τις ευχές για χρόνο που έχεις μπροστά σου και συνεχίζεις να χαίρεσαι και να περιμένεις με χαρά να δεις τα δώρα που σου φέρνει. 

Γιατί να μην κάνεις έτσι για κάθε τι παλιό που φεύγει; Γιατί προσκολλάσαι; 

Έχε εμπιστοσύνη, η ζωή δεν είναι μια αρένα για να σε παιδεύει. Και αν έτσι το βλέπεις απλά χρειάζεται να αλλάξεις την οπτική σου. Αν έτσι την βλέπεις είναι γιατί έχεις υιοθετήσει αυτά τα γυαλιά για χρόνια και τώρα δυσκολεύεσαι να αλλάξεις γυαλιά. Όμως προσπάθησε γιατί σου λέω ότι με διαφορετικά γυαλιά θα δεις τον κόσμο αλλιώς. 

Θα δεις την ζωή αλλιώς και που ξέρεις μπορεί να σου αρέσει. Μάλλον στο χέρι σου είναι ή μάλλον στο μυαλό σου είναι αν θα σου αρέσει τελικά ή όχι. Αλλά τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσεις. Αν με την οπτική που έχεις μέχρι τώρα για τη ζωή δεν είσαι ευχαριστημένος, τότε τι έχεις να χάσεις άμα την αλλάξεις; 

Ή μήπως είναι εθιστική η μιζέρια σου; 

Έχε εμπιστοσύνη σε ότι συμβαίνει. Τίποτα στην δημιουργία δεν είναι λάθος, λες ο θεός να έκανε λάθος μόνο με εσένα και να σε έκανε να υποφέρεις όπως υποφέρεις; Και έστω ότι αυτό ισχύει και ο θεός έκανε αυτή την εξαίρεση για εσένα και εσύ δεν έχεις επιλογή να το αλλάξεις αυτό. 

Έστω ότι ο Θεός έκανε εσένα να υποφέρεις, και αφού αυτό δεν αλλάζει, δεν έχεις να χάσεις και τίποτα να προσπαθήσεις να το δεις αλλιώς. Αφού ο θεός έχει κάνει αυτή την εξαίρεση για εσένα, μάλλον θα υπάρχουν και άλλες εξαιρέσεις στην τελειότητα της δημιουργίας του. 

Μήπως τότε θα μπορούσε μια από αυτές τις εξαιρέσεις να ήταν να μπορέσεις εσύ να βιώσεις τελικά ευτυχία; Δεν έχεις τίποτα να χάσεις, δοκίμασε το και αυτό το σενάριο. 

Μην επιλέγεις μόνο σενάρια για τον εαυτό σου που προάγουν την δυστυχία σου, μην επιλέγεις μόνο σενάρια για τον εαυτό σου που διαιωνίζουν την μιζέρια σου. Αφού ισχυρίζεσαι πως δεν είσαι ευχαριστημένος από την ζωή σου, πάρτο αλλιώς. 

Έχε εμπιστοσύνη σε ότι συμβαίνει. Όλα εργάζονται αρμονικά για την δική σου εξέλιξη, είτε μπορείς να το δεις, είτε όχι. Είτε μπορεί να πιστεύεις το αντίθετο, είτε όχι. 

Μπορείς απλά όμως να μην κρίνεις οτιδήποτε συμβαίνει και απλά να το παρατηρείς και να λειτουργείς με το καλύτερο τρόπο μέσα σε αυτό. Δεν υπάρχει καλό ή κακό και κανείς δεν θέλει να σε σαμποτάρει. Δες εσύ πως σαμποτάρεις τον εαυτό σου με τις σκέψεις σου. 

Και να θυμάσαι το εξής: 

Η πραγματικότητα σου δημιουργείται από τις σκέψεις σου.

Άλλαξε τις σκέψεις σου και θα αλλάξει και η ζωή σου.

Είσαι αρκετά τολμηρός για να το προσπαθήσεις τουλάχιστον; 




Χρύσα Ευαγγέλου 
Image: Amanda Cass 

Κάντε στον εαυτό σας αυτές τις 5 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν...!!!!

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Όλοι μας κοιτάμε πίσω σε περασμένους καιρούς με αγάπη και μερικές φορές με λύπη. Μας λείπουν οι παλιοί φίλοι, οι παλιοί εραστές και τα παλιά μέρη. 

Αλλά το να είμαστε κολλημένοι στο παρελθόν δεν κάνει και τόσο καλό στις στιγμές που ζούμε τώρα. Με κάποιον τρόπο, το να είμαστε καρφωμένοι στο παρελθόν, βάζει το σήμερα σε αναμονή. Για αυτό τι μπορούμε να κάνουμε για να ξεκολλήσουμε από το παρελθόν; 

Ξεκινήστε με το να αναρωτηθείτε αυτά τα 5 πράγματα. 

1. Πώς το παρελθόν εξυπηρετεί την παρούσα στιγμή;
Δεν είναι απαραίτητα το καθήκον του παρελθόντος να εξυπηρετήσει την παρούσα στιγμή , αλλά είναι ακόμα μια καλή ερώτηση που μπορούμε να κάνουμε. Τι κάνει αυτή τη στιγμή το παρελθόν για εσάς; 

Σας ωφελεί με οποιονδήποτε τρόπο η εμμονή στο παρελθόν; 

2. Είμαι ο ίδιος άνθρωπος; 
Όταν αποφασίζετε για το αν είναι υγιές ή όχι να κολλάτε στο παρελθόν, αναλογιστείτε αν είστε το ίδιο άτομο που ήσασταν και τότε. 

Έχετε τις ίδιες θρησκευτικές πεποιθήσεις; Τις ίδιες ηθικές πεποιθήσεις; Τα ίδια ενδιαφέροντα; Θα κάνατε τίποτα με διαφορετικό τρόπο; 

3. Έχει μείνει κάτι για να κερδίσω από το παρελθόν; 
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι σχεδόν πάντα όχι. 

Εκτός από τα πολύτιμα μαθήματα, δεν υπάρχουν πραγματικά τόσα πολλά για να πάρουμε από τα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν. Αλλά αυτό οδηγεί σε μία άλλη ερώτηση: 

4. Έμαθα το μάθημά μου; 
Μέρος της κάθε χάλια κατάστασης, κομμάτι κάθε αποτυχίας και κάθε εμποδίου είναι να μάθετε το μάθημά σας. Αν έχετε μάθει από το παρελθόν, τότε είναι καιρός να προχωρήσετε. 

5. Είμαι περισσότερο χαρούμενος στην παρούσα στιγμή; 
Αν η απάντηση σε αυτό είναι ένα ηχηρό ναι, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές. 




Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Δρ. Μάνος Δανέζης : Eίμαστε φτιαγμένοι να ζούμε στο «εμείς», αντί για το «εγώ» ...!!!!

Μπορεί η Ελλάδα αυτές τις μέρες να μοιάζει χωρισμένη σε στρατόπεδα. Μπορεί πολλοί να υποστηρίζουν ότι οι Έλληνες έχουμε τη διχόνοια στα γονίδιά μας. Δεν είναι όμως μόνο οι ψυχολόγοι που υποστηρίζουν ότι τα δύσκολα μας δένουν μεταξύ μας και πως είμαστε όλοι γεννημένοι να είμαστε ενωμένοι. 

Ένας Έλληνας καθηγητής Αστροφυσικής εξηγεί ότι, όπως και ολόκληρο το σύμπαν, όλοι οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να ζούμε στο «εμείς», αντί για το «εγώ». 

Ο δρ Μάνος Δανέζης είναι επίκουρος καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα στον τύπο, εκατοντάδες επιστημονικές εργασίες και έχει εκδώσει πολλά βιβλία. 

Στην ομιλία του στην τριημερίδα «Νέες Ματιές στον Κόσμο μας» λέει ότι το νόημα της ζωής βρίσκεται στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». 

«Το νόημα της ζωής κρύβεται πίσω από την έννοια της ψυχικής σχέσης μας με τους άλλους ανθρώπους και όχι στον απομονωτισμό του ατομικού ψυχισμού μας». 

Αργότερα στην ομιλία του εξηγεί ότι «τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι ένα. Μια απέραντη, ενιαία και αδιαίρετη ενότητα. Μέσα σε αυτή την ενότητα χάνεται η έννοια της εξατομίκευσης της προσωπικής ύπαρξης. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ευτυχεί το μέρος αν πάσχει το όλον. Η ευτυχία των μερών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ευτυχίας του συνόλου. 

Η διαπίστωση αυτή οδηγεί σε μια κοινωνική φιλοσοφία του “εμείς” και του “είμαι” καταργώντας την κοινωνική φιλοσοφία του “εγώ” και του “έχω”». 

«Η έννοια “άνθρωπος” είναι εντελώς αντίθετη εκείνων της “κατάτμησης” και της “απομόνωσης”. Η σύγχρονη Φυσική διδάσκει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι απομονωμένοι. Δεν τους χωρίζει κενό. Τους συνδέει φως, ακτινοβολία. 

Μέσα στο Σύμπαν δεν υπάρχουν μαύρες, σκοτεινές περιοχές, αλλά περιοχές που δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το φως τους. Τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι πυκνώματα του ίδιου υλικού και πάντοτε επικοινωνούν ενεργητικά και δυναμικά μεταξύ τους. 

Ο κοινωνικός και ψυχολογικός απομονωτισμός και ο εγκλωβισμός του “ανθρώπου”, στα πλαίσια των όρων “άτομο” και “πρόσωπο”, είναι το προϊόν μιας καταρρέουσας πολιτισμικής δομής. 

Η δομή αυτή αγνοεί τη σύγχρονη επιστημονική σκέψη και δεν κατανοεί ότι αν νοιώθουμε ψυχικά μόνοι είναι γιατί δεν κατανοούμε τη συνέχεια των πάντων μέσα στο σύμπαν και ότι η φύση δε μας γέννησε μόνους, αλλά επιλέξαμε την ψευδαίσθηση της μοναξιάς. 

Η μοναξιά είναι αποτέλεσμα των δικών μας πράξεων, της δικής μας αντίληψης, της δικής μας άγνοιας». 

Για να είμαστε λοιπόν ευτυχισμένοι, τώρα ειδικά, που διανύουμε δύσκολες μέρες στην Ελλάδα, χρειάζεται να περάσουμε από το εγώ στο εμείς. Να θυμηθούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. 




Ευλογία είναι να επιστρέφεις κάθε μέρα σπίτι σου, στα παιδιά σου, στον άνθρωπο σου...!!!!


Πριν αρκετά χρόνια μου είπαν κάτι το οποίο με βοήθησε πολύ και το οποίο τελικά το χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα. 

Όταν γυρνάς σπίτι σου.. 

Στον/στην σύζυγο σου, στον άνθρωπο σου, στα παιδιά σου, στον σκύλο σου.. 

Σε όποιον κι αν γυρνάς. 

Πριν ανοίξεις την πόρτα. 

Φόρεσε ένα χαμόγελο στα χείλη. 

Δεν έχει σημασία πως ήταν η μέρα σου. 

Δεν έχουν σημασία αυτά που πρέπει να κάνεις μετά. 

Για 30 δευτερόλεπτα, δείξε τους ότι ενθουσιάζεσαι που τους βλέπεις. Μπορείς να υποκριθείς έστω. 

Κάνε τους να νιώσουν πως ανυπομονούσες μέχρι να φτάσεις στο σπίτι, κοντά τους. 

Στο κάτω κάτω πρόκειται για τ’ αγαπημένα σου πρόσωπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Ελπίζω τουλάχιστον να είναι έτσι δηλαδή. 

Ξέρω τι σκέφτεσαι: «Εντάξει, σιγά, σπουδαίο πράγμα μας είπες. Αυτό θα να μας αλλάξει τη ζωή; Σιγά την αποκάλυψη!» 

Αυτή η «στάση» όμως που κρατάς όταν περνάς από την πόρτα του σπιτιού σου.. 

Θέτει τον τόνο για ολόκληρο το απόγευμα που θα ακολουθήσει. 

Ναι, κι όμως αυτό θα γίνει μέσα στα 30 δευτερόλεπτα που θα έχεις μπει μέσα. 

Οπότε ειλικρινά, δεν είναι καθόλου απλό. Είναι πολύ σημαντικό. 

Κι αυτό γιατί γυρνάς σπίτι σου κάθε μέρα. 

Και όσα πράγματα κάνεις κάθε μέρα είναι η ρουτίνα σου. 

Η καθημερινότητα σου. 

Η πραγματικότητα σου. 

Ο ειδικός Jordan Paterson έχει πει πως αν μπορέσεις ν’ αλλάξεις 25 μικρά καθημερινά πράγματα στην ζωή σου. (όπως π.χ. το πως γυρνάς σπίτι σου) τότε θα έχεις καταφέρει να κρατάς στα χέρια σου μια εξαιρετική ζωή. 

Το να πας την οικογένεια σου στην Ντίσνειλαντ δεν είναι σημαντικό. 

Τα πολυτελή πάρτι γενεθλίων των παιδιών σου θα έχουν ξεχαστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

Επιστρέφεις κάθε μέρα σπίτι σου ; 

Αυτό είναι η ζωή σου. Φτιάξτο. 

Ξεκίνα σήμερα. 




Tου Benjamin Holmgren e-mama.gr

Μια απλή άσκηση για να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας...!!!!

Διαίσθηση: Η ικανότητα να κατανοούμε κάτι αμέσως, χωρίς την ανάγκη συνειδητού συλλογισμού. 

Είμαστε όλοι διαισθητικά όντα και όλοι γεννηθήκαμε με τις ίδιες διαισθητικές ικανότητες. Απλά κάποιοι άνθρωποι έχουν εξασκηθεί πιο πολύ σε αυτόν τον τομέα. 

Η διαίσθησή σας, ήδη ζει μέσα σας. Είναι ήδη ισχυρή και είναι ήδη πρόθυμη να σας καθοδηγήσει. 

Η εκμάθηση του τρόπου με τον οποίο θα αναπτύξετε τη διαίσθησή σας είναι πραγματικά ένα ανεκτίμητο εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε αποφάσεις και να σας φέρει διαύγεια όταν η λογική από μόνη της δεν επαρκεί. 

Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε κάποια δεξιότητα για να βελτιώσετε τη διαίσθησή σας, παρά μόνο λίγη υπομονή και εμπιστοσύνη. 

Ο διαλογισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σας βάλει στο κλίμα της λήψης διαισθητικής καθοδήγησης. Αυτό γιατί όταν ο νους σας είναι ακίνητος, έχετε την ικανότητα να αγνοείτε τις αχρείαστες σκέψεις ώστε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν τον ήσυχο, ακίνητο, διαισθητικό νου. 

Μια άλλη σημαντική άσκηση για την αύξηση της διαίσθησής σας ωστόσο, είναι μια τεχνική που ονομάζεται Τυφλό Διάβασμα. 

Να τι θα κάνετε: 

Μέρος 1 
Πάρτε τρεις κενές κάρτες και γράψτε: Ναι, Όχι και Ίσως στην μία πλευρά. Γυρίστε τις ανάποδα και ανακατέψτε τις ώστε να μην έχετε την παραμικρή ιδέα ποια κάρτα είναι η καθεμία. 

Ακινητοποιείστε το νου σας και έπειτα κάντε μια ερώτηση που ξέρετε την απάντησή της. Για παράδειγμα: «Είναι το όνομά μου Μαρία;». Κλείστε τα μάτια σας και βάλτε τα χέρια σας πάω σε κάθε κάρτα. Μία την κάθε φορά. 

Προσέξτε τη διαφορετική ενέργεια ή αίσθηση που λαμβάνετε όταν το χέρι σας είναι πάνω σε κάθε κάρτα. 

Επιλέξτε την κάρτα που νιώσατε ότι είναι η πιο δυνατή για να τραβήξετε. Συνεχίστε να εξασκείστε μέχρι να μάθετε τι είναι η διαισθητική φωνή σας και τι είναι απλά ο νους σας. 

Μέρος 2 
Όταν νιώσετε ότι έχετε μια καλή κατανόηση του τι είναι η διαισθητική σας φωνή και πώς μοιάζει, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε ερωτήσεις, τις απαντήσεις των οποίων δεν τις γνωρίζετε. 

Είναι κάτι που σας απασχολεί; Πάρτε τις κάρτες και γράψτε τρεις διαφορετικές καταστάσεις. Μία σε κάθε κάρτα. 

Γυρίστε τις ανάποδα και επαναλάβετε την άσκηση και δείτε ποια πιθανότητα σας τραβάει πιο πολύ προς το μέρος της. Μήπως η διαίσθησή σας προσπαθεί να σας πει κάτι; 

Τα τυφλά διαβάσματα είναι ένας καλός τρόπος να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας και να ανακαλύψετε πώς ακούγεται η διαισθητική σας φωνή. Ξανά, με περισσότερη εξάσκηση, θα γίνετε ταλέντο στο να μάθετε τι θέλει να σας πει η διαίσθησή σας. 




Μετάφραση: awakengr.com via awakenedvibrations.com
ByMr T

Μερικές φορές όταν μια πόρτα κλείνει, ένα ολόκληρο Σύμπαν ανοίγει...!!!!

Όταν κλείνετε μια πόρτα, συνήθως δεν το κάνετε λόγω υπερηφάνειας ή δειλίας. Το κάνετε επειδή δεν παίρνετε πίσω αυτά που δίνετε, επειδή δεν έχετε την θέληση πλέον, επειδή τα κομμάτια του παζλ δεν ταιριάζουν με τις διαθέσεις και τα όνειρα σας. Τότε περνάτε το κατώφλι του φόβου για να ανοίξετε καινούργιες πόρτες. 

Ωστόσο, ακόμα και αν σας είναι πολύ γνωστό το «όταν μια πόρτα κλείνει, ανοίγει μια άλλη», υπάρχουν διακριτικές διαφορές που πρέπει να θυμάστε. 

Αυτές οι καινούργιες πόρτες, τα νέα σύμπαντα γεμάτα με ευκαιρίες, δεν εμφανίζονται απλώς μαγικά. Πρέπει να βγείτε και να τα ψάξετε, πρέπει να συμφιλιωθείτε μαζί τους και να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένους μηχανισμούς για να συμβεί αυτό. 

«Η πόρτα για την ευτυχία ανοίγει εσωτερικά, απλώς πρέπει να κάνετε λίγο στην άκρη για να την ανοίξετε, επειδή αν προσπαθήσετε να την σπρώξετε θα κλείσει για ακόμα μια φορά». 

Όλοι υποφέρουμε κάποιες φορές από την ανίατη συνήθεια του να συντονιζόμαστε στο ίδιο συναισθηματικό κανάλι : σε αυτό της ταλαιπωρίας, της προσήλωσης στα χαμένα πράγματα, των αναμνήσεων γι αυτά που δεν πετύχαμε ποτέ, και αυτό της πικρίας όλων των απογοητεύσεων που βιώσαμε. 

Με κάποιον τρόπο, στην άβυσσο των πολύπλοκων συναισθημάτων, αυτό που κάνουμε συχνά είναι να αφήνουμε έναν άπειρο αριθμό πορτών ανοιχτές με μια ταμπέλα που λέει «σε περίπτωση ανάγκης». 

Αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε και να νιώσουμε τον αέρα που φυσάει από αυτές τις μισάνοιχτες πόρτες. Είναι ένας κρύος αέρας που δίνει την αίσθηση του σταματημένου χρόνου, των στεγνών δακρύων και των ανεκπλήρωτων ονείρων. Αυτός ο αέρας φέρει την ηχώ των φωνών που κάποτε μας έβλαψαν. 

Είναι απαραίτητο να κλείσετε αυτές τις πόρτες, για το καλό τις συναισθηματικής ισορροπίας και υγείας σας. 

Οι πόρτες που δεν τολμάμε να κλείσουμε 
Πριν μιλήσουμε για τα σύμπαντα που υπάρχουν περιμένοντας πίσω από πολλές πόρτες με το όνομα σας γραμμένο πάνω τους, ας εξετάσουμε καλύτερα τις πόρτες που δεν έχετε κλείσει. Τι περιέχει το να κλείσετε ένα κεφάλαιο, να αφήσετε μια δουλειά ή να λήξετε μια σχέση; 

Σημαίνει, πάνω από όλα, να ξέρετε πώς να τα αφήσετε, κάτι για το οποίο κανείς δεν μας προετοιμάζει. Έχουμε πειστεί από την κοινωνία ακόμα και από την ανατροφή μας ότι πρέπει να διατηρούμε τα πάντα χωρίς να λήγουμε τίποτα. 

Ωστόσο, αν σκεφτείτε αυτή την λεπτή πράξη θάρρους για λίγο, θα συνειδητοποιήσετε ότι η απλή πράξη του να ωριμάσετε, να αναπτυχθείτε και να αποκτήσετε μια συγκεκριμένη ποιότητα ζωής περιέχει το να μάθετε να κλείνετε πόρτες, όλες τις πόρτες που φέρνουν ανεπιθύμητους ανέμους. 

Η ζωή μας αναγκάζει συνεχώς να παίρνουμε αποφάσεις ώστε να είμαστε χαρούμενοι. Ωστόσο, αν δεν τολμήσετε να διαβείτε αυτό το κατώφλι και να κλείσετε με δύναμη την πόρτα σε αυτά που σας βλάπτουν και που σας φθείρουν, το μόνο πράγμα που αφήνετε να φύγει είναι η ίδια σας η ευτυχία. 

Επειδή μην ξεχνάτε, πως ευτυχία δεν έχει τιμή αλλά έχει κανόνες, και ένας από αυτούς είναι να τολμάτε να είστε θαρραλέοι. Τελικά, πρέπει να υποχρεώσουμε τον εαυτό μας να προχωρήσει και να ανοίξουμε την καρδιά μας σε νέες εμπειρίες με μια υγιή δόση δύναμης και κουράγιου. 

Κλειδιά για να κλείσετε ένα κεφάλαιο 
Κολλάμε σε λόγια που δεν είπαμε όταν είχαμε την ευκαιρία αλλά φοβόμασταν πολύ. Μας βαραίνουν οι χαμένες ευκαιρίες και τα άπειρα «γιατί;» στα οποία ποτέ δεν θα πάρουμε απάντηση. Υπήρξαν πολλές φορές που κοιτάξαμε το παρελθόν και είδαμε το παρόν να ξεθωριάζει, και αυτό δεν είναι ούτε υγιές ούτε φυσικό. 

«Όταν μια πόρτα ευτυχίας κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Αλλά συχνά κοιτάμε τόσο πολύ την κλειστή πόρτα που δεν βλέπουμε αυτή που άνοιξε για εμάς». - Έλεν Κέλερ - 

Κανένας δεν μπορεί να ζει σε δύο μέρη ταυτόχρονα. Είτε προχωράτε μπροστά, ή γίνεστε ένας όμορφος σελιδοδείκτης που παραμένει για πάντα στο πιο οδυνηρό κεφάλαιο ενός βιβλίου, χωρίς να αφήνετε τον εαυτό σας να ανακαλύψει πως τελειώνει η ιστορία σας. Αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να κλείσετε την πόρτα, να αλλάξετε σελίδα και να γίνετε αυτοί που πραγματικά είστε. 

Στρατηγικές για να ολοκληρώσετε ένα στάδιο και να βρείτε ένα καινούργιο προσωπικό σύμπαν 
Το να κλείσετε μια πόρτα δεν είναι ακριβώς εύκολο. Επειδή δεν αφήνετε απλώς πίσω σας αυτά που σας κάνουν δυστυχισμένους. Μερικές φορές επίσης πρέπει να αφήσετε συγκεκριμένα πράγματα με τα οποία ταυτιζόσασταν, που ήταν δικά σας και σας έκαναν χαρούμενους. 

Ας δούμε μερικές στρατηγικές. 

· Εφαρμόστε την προσωπική υπευθυνότητα κατά την διάρκεια ενός διαλόγου με τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε σε τι προσκολλάστε, ποιος σας κρατάει από το να κάνετε αυτό το βήμα και να κλείσετε την πόρτα. Ορίστε τους φόβους σας, δώστε τους ένα όνομα, και προσπαθήστε να τους αιτιολογήσετε. Και αναρωτηθείτε αν σε μερικά χρόνια θα θέλετε να είστε στο ίδιο σημείο που βρίσκεστε τώρα. 

· Γνωρίστε τις δυνάμεις σας. Έχετε ταλέντα, οπότε τονίστε τις αρετές, τις αξίες και τα επιτεύγματα σας. Και να θυμάστε ότι οι δυνάμεις σας περιλαμβάνουν τους ανθρώπους που πραγματικά σας αγαπούν και σας υποστηρίζουν. 

·Σχεδιάστε ένα πλάνο για το άμεσο μέλλον σας. Οραματιστείτε που και πως θα θέλετε να είστε σε μισό χρόνο. Βυθιστείτε στο θετικό αίσθημα που συνοδεύει αυτές τις εικόνες. Ενσωματώστε τες μέσα σας. 

· Προχωρήστε μπροστά χωρίς επιπλέον βάρος. Αφήστε τα όλα πίσω και προχωρήστε μπροστά με ελαφριά καρδιά, ήρεμο μυαλό και ανοιχτά μάτια. Προχωρήστε χωρίς μίσος, χωρίς μνησικακία και χωρίς τα φορτία που κουβαλούσατε τα οποία σας αρρώσταιναν με συναισθηματικό βάρος και σας κρατούσαν αιχμάλωτους. 

Κλείστε την πόρτα και κοιτάξτε γύρω σας με ανανεωμένη ελπίδα. Είστε ακόμα ένα αστέρι στο σύμπαν αναζητώντας νέες και θαυμάσιες ευκαιρίες. Μπορείτε να τις νιώσετε; 




Μετάφραση, επιμέλεια: L.C. από exploringyourmind