Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο ένας, μοναδικός, απαράβατος όρος για να κάνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου...!!!!

Όλοι θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι. Όλοι επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας. Όμως δεν είμαστε όλοι διατεθειμένοι να αναλάβουμε το κόστος τη ελευθερίας. 

Από μικρή ηλικία, αισθανόμαστε την ανάγκη της ελευθερίας, στην εφηβεία συνήθως αυτή η ανάγκη αποκορυφώνεται και, έπειτα, στην ενηλικίωση ερχόμαστε αντιμέτωποι με το κόστος της ελευθερίας. Και τότε, άλλοι μαζεύονται και κάνουν πίσω, άλλοι συμβιβάζονται και λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να πληρώσουν το τίμημα. 

Ο ένας, μοναδικός, απαράβατος όρος για να κάνουμε ό,τι θέλουμε στη ζωή μας είναι: 

Να είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε τις συνέπειες των πράξεών μας! 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα δεν είναι οι άνθρωποι που συμβιβάζονται με την ελευθερία. Η απόφασή τους είναι απολύτως σεβαστή και έντιμη. Το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι που θέλουν να απολαύσουν την ελευθερία χωρίς να αναλαμβάνουν τις συνέπειες των πράξεών τους. 

Είναι αυτοί που συκοφαντούν αλλά όταν φτάνουν στο δικαστήριο τα παίρνουν όλα πίσω. Αυτοί που όταν κερδίζουν σηκώνουν μόνοι τους το κύπελλο αλλά όταν χάνουν ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν το φταίξιμο. 

Αυτοί που όταν κλέβουν χωρίς να τους πιάνουν περνιούνται για έξυπνοι αλλά όταν αποκαλυφθούν τρέχουν να κρυφτούν ή προτάσσουν ψυχολογικά προβλήματα και ανωτέρα βία για να μειώσουν τις ποινές τους. 

Αυτό σημαίνει να είσαι πρόθυμος να αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου. Να είσαι πρόθυμος να δεχτείς τις επιτυχίες σου, τα κατορθώματά σου, ό,τι καλό υπάρχει στη ζωή σου. Ταυτόχρονα να λες «εγώ φταίω για τις αποτυχίες, για τους ανθρώπους που πλήγωσα και για ό,τι στραβό έχει συμβεί». 

Να μετράς τις επιλογές και τις αποφάσεις σου και να σκεφτείς «Είμαι έτοιμος να πληρώσω το τίμημα;, να διεκδικήσω κάθε έπαινο και αμοιβή για τις πράξεις μου αλλά και να μη διστάσω ούτε στιγμή να αναλάβω όλες τις συνέπειες που μου αναλογούν;» 

Να παραδέχεσαι το λάθος σου πριν στο προσάψουν οι άλλοι. Να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις το τίμημα χωρίς καμία έκπτωση, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς δικαιολογίες. 

Διότι μόνο έτσι θα μπορείς να αξιώσεις τα πάντα στη ζωή. Μόνο έτσι θα είσαι σε θέση να πεις «διεκδικώ όλα όσα μου αξίζουν», χωρίς καμία έκπτωση, ενοχή, απολογία ή συμβιβασμό. 

Η ελευθερία προϋποθέτει να μη φοβάσαι τα λάθη, την αποτυχία, την απώλεια, τα στραβοπατήματα. Αυτές οι καταστάσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί της. 

Όποιος φοβάται να κάνει εχθρούς δεν θα κάνει ποτέ δυνατούς φίλους. Προϋποθέτει όμως επίσης να μην τζογάρεις μαζί της. Να αποφασίζεις έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών σου 

Και επειδή ελάχιστοι από εμάς έχουμε τα κότσια να πούμε και να εννοήσουμε τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη “Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”, τουλάχιστον ας αναλάβουμε την ευθύνη της δικής μας ζωής και ελευθερίας. 

Διότι πολύ απλά, όποιος θέλει μόνο να καρπώνεται τα καλά της ελευθερίας δίχως να πληρώνει, τότε δεν έχει το δικαίωμα να είναι ελεύθερος. 




Μωυσής 

Είμαι μητέρα και είμαι ευλογημένη...!!!!

Είμαι μητέρα και είμαι ευλογημένη 

Όχι μόνο γιατί έχω φέρει μια ζωή σε τούτο τον κόσμο. 

Αλλά γιατί με αξίωσε ο Θεός να πονέσω. 

Με διάλεξε, να πονέσω και να υποφέρω σκίζοντας τις σάρκες μου όταν έπρεπε να βγει μια άλλη ζωή από μέσα μου. 

Με επέλεξε, να βουρκώσω από τον πόνο την ύστατη στιγμή, που ο ουρανός κατεβαίνει κάτω και η γη ανεβαίνει επάνω, μέχρι να ακουστεί το πρώτο κλάμα ενός παιδιού. 

Με ευλόγησε, για να μάθω τι σημαίνει να χάνομαι, έτσι ώστε να μπορέσω να έρθω πάλι εγώ στο κόσμο με άλλη ψυχή. 

Με ακούμπησε απαλά στο μέτωπο, να μάθω να αντέχω στον υπέρτατο βαθμό τα βάσανα, όπως και την πιο μεγάλη αρετή. 

Με έκανε να καταλάβω ότι η δική μου ζωή δεν είναι τίποτα μπροστά στην ζωή του παιδιού μου. 

Με επέλεξε για να μου αφαιρέσει από μέσα μου τα τελευταία γραμμάρια εγωισμού και να με κάνει να έχω αντοχές και υπομονή για τα υπόλοιπα χρόνια που θα ακολουθήσουν. 

Με αξίωσε ο Θεός να πονέσω. 

Να συνειδητοποιήσω την ύπαρξη μου. 

Να προσφέρει η καρδιά μου σε ένα άλλο σώμα το αίμα της. 

Να βγω έξω από τον εαυτό μου και να απλώσω το φως παντού. 

Να μην διαμαρτύρομαι και να μην βαρυγκομώ, αλλά να αποδέχομαι την πραγματικότητα. 

Να ομολογώ τις θυσίες μου και τα παράπονα μου σε Εκείνον που με ευλόγησε με την αθανασία της ψυχής. 

Τώρα πιά, η δική μου καρδιά θα χτυπάει αιώνια. 

ΤΩΡΑ ΠΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΙΩΝΙΑ 




Ό,τι φοβάσαι το έλκεις για να το θεραπεύσεις οριστικά...!!!!

Πιστεύω ότι στο σύμπαν υπάρχει μια σοφία. Υπάρχει μια νοημοσύνη που δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε όταν σκεφτόμαστε με το μυαλό μας. Υπάρχουν δύο τρόποι να σκέφτεται ένας άνθρωπος. Ο ένας είναι με το μυαλό του και ο άλλος με την καρδιά του. 

Και οι δυο τρόποι είναι υπέροχοι αλλά αυτό που θα ήθελα να θυμάσαι είναι πως στο μυαλό κατοικούν όλοι οι φόβοι, οι αποδυναμωτικές σκέψεις, ο θυμός, η λύπη, οι ενοχές, η απογοήτευση και δεν τελειώνει αυτός ο κατάλογος. 

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, στην καρδιά κατοικεί η αγάπη, η αποδοχή και το φως. 

Για σκέψου το λίγο πόσο λογικό είναι. Το σκοτάδι εξαφανίζεται με το φως ενώ το φως δεν εξαφανίζεται με το σκοτάδι. Αυτό σημαίνει ότι θα σε βοηθούσε εάν ξεκινούσες να ενεργοποιείς την καρδιά σου, παρεπιπτόντως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό, και να σκέφτεσαι με αυτή έτσι ώστε μέσα από το φως της αγάπης να εξαφάνιζες οτιδήποτε σκοτεινό υπάρχει μέσα σου. 

Πρόσεξε τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο. Υπάρχουν πάρα πολλές μνήμες, γεγονότα ή εικόνες που είναι ξεχασμένες στον ασυνείδητο νου και είναι φορτισμένες με το συναίσθημα του φόβου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία μέσα στο μυαλό όλων των ανθρώπων. 

Ακόμη και εάν δεν έχουμε επίγνωση αυτών, συνειδητά εμείς οι άνθρωποι, αυτά υπάρχουν. Για παράδειγμα είναι σαν έχουμε κρύψει τις σκόνες κάτω από το χαλάκι. Μπορείς να μη τις βλέπουμε αλλά αυτές υπάρχουν και τα σκουλήκια και οι κατσαρίδες ζουν και βασιλεύουν. Και όταν κάποια μέρα σηκώσουμε το χαλάκι, τότε; 

Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό μας. Επειδή δεν μπορεί κάποια πράγματα να τα διαχειριστεί τα καταστέλλει. Πρόσεξε πολύ καλά σε αυτό το σημείο τι γίνεται : Ο ασυνείδητος νους θέλει να είσαι ασφαλής και αυτός είναι ο σκοπός του. 

Ξέρει πολύ καλά ότι προσωρινά είσαι προστατευμένος αλλά επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι σε βάθος χρόνου ελλοχεύουν μνήμες και συναισθήματα που μπορεί να είναι καταστροφικά για τη ζωή σου. Έτσι λοιπόν τι κάνει; 

Σε καθοδηγεί ασυνείδητα, όχι ακριβώς να έλξεις… αλλά να αποφασίσεις και να επιλέξεις πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σου ώστε να οδηγήσεις τον εαυτό σου σε αυτά που φοβάσαι. Για ποιο λόγο; 

Γιατί όταν έρθεις αντιμέτωπος με τον φόβο σου και αποκτήσεις επίγνωση αυτού, τότε θέλοντας και μη, θα πρέπει να θεραπεύσεις αυτήν την κατάσταση μέσα σου, έτσι δεν είναι; Άρα, αυτό που έλεγαν οι παλιότεροι πως ό,τι φοβάσαι το έλκεις πηγάζει από την ανάγκη του να εξελιχθείς και να είσαι ασφαλής. 

Στην ουσία δεν το έλκεις αλλά εσύ πηγαίνεις γιατί σε ασυνείδητο επίπεδο ξέρεις ότι πρέπει να λυθεί αυτή η κατάσταση διότι ελλοχεύει μέσα σου και υπονομεύει το μέλλον σου. Τα όνειρά σου! 

Έτσι λοιπόν, μη ξεχνιέσαι στην καθημερινότητα σου και σκεπάζεις τους φόβους σου με ψεύτικο γέλιο ή με ψευτοπράγματα γιατί στην κρίσιμη στιγμή που θα χρειαστείς αυτό το δυναμικό θα νιώσεις να χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. 

Κάνε το καλύτερο που μπορείς σήμερα και απόλαυσε στο μέγιστο αυτό που αξίζεις αύριο! Είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος… Και είμαι ευγνώμων που είσαι εδώ! Σε ευχαριστώ… Ζήσε με Πάθος! 




Μάνος Ισχάκης 

Το σύμπαν με ένα περίεργο τρόπο μας δίνει αυτό που χρειαζόμαστε αντί γι αυτό που θέλουμε...!!!!

Νομίζω πως όλοι θέλουμε κάτι να συμβεί με συγκεκριμένο τρόπο. Όλοι θέλουμε διαφορετικά πράγματα και διαφορετικά αποτελέσματα στις καταστάσεις που βιώνουμε και έτσι ελπίζουμε και προσευχόμαστε όλα να πάνε όπως τα σχεδιάσαμε. Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. 

Ωστόσο, μερικές φορές το Σύμπαν έχει μια περίεργη αίσθηση του χιούμορ και δεν μας δίνει αυτό που επιθυμούμε. Επειδή μερικές φορές, μας ευλογεί με αυτά που έχουμε ανάγκη. 

Βλέπετε υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και σε αυτό που χρειαζόμαστε. Αυτό που θέλουμε συνήθως δεν είναι ό,τι καλύτερο για εμάς. Και έτσι, το να επιτρέψετε στο Σύμπαν να επέμβει και να σας δώσει αυτό που χρειάζεστε είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. 

Μερικές φορές χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να συμβούν και να μην παρέμβουμε για να αφήσουμε το κάρμα να κάνει την δουλειά του. 

Επειδή συνήθως κουβαλάμε το κάρμα από παρελθοντικές καταστάσεις , μένουμε στάσιμοι και επομένως είναι απαραίτητο να εξαγνιστούμε με το να αφήσουμε το κάρμα να παίξει τον ρόλο του. 

Το θέμα είναι πως η κοινωνία μας έχει κάνει να θέλουμε ακόμα περισσότερα πράγματα. Όλοι αυτοί που μας λένε πως θα πρέπει να κυνηγήσουμε αυτά που θέλουμε και να επιδιώξουμε τους στόχους μας. 

Ναι, αυτό είναι υπέροχο όταν πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αλλά μετά τι; Εξακολουθούμε να μην είμαστε χαρούμενοι επειδή αυτή η ευτυχία είναι βραχυπρόθεσμη και έτσι πάντα θα βρίσκουμε ακόμα ένα στόχο να εκπληρώσουμε. 

Νομίζω πως όλοι θα ήμασταν πιο χαρούμενοι αν αφήναμε τα πράγματα να έρθουν σε εμάς. Η δουλειά που κάνω τώρα δεν είναι αυτή για την οποία έκανα αίτηση - αυτή με βρήκε. 

Το Σύμπαν με οδήγησε σε αυτή για κάποιο λόγο. Τώρα, συναισθηματικά και ψυχικά είμαι πολύ καλύτερα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που άλλαξαν την ζωή μου και με έκαναν ένα καλύτερο άτομο. 

Οπότε, αντί να στεναχωριέστε για πράγματα που δεν πήγαν όπως θα θέλατε, να είστε ευγνώμονες για όλα αυτά που έχετε και γι αυτά που θα έρθουν στην ζωή σας αν χαλαρώσετε και αφήσετε το Σύμπαν να κάνει την δουλειά του. 




Μαγεία Τ. 

Μπορείς τα πάντα αρκεί να το θες...!!!!

Αποτυχίες, εμπόδια, δρόμοι γεμάτοι ανωμαλίες κι εσύ μια ζωή λαχανιασμένος να προλάβεις τη ζωή σου που φεύγει. Αδικία, ανισότητα κι ανισοτιμία, θα μπορούσαν εύλογα να περιγράψουν τη ζωή σου μέχρι σήμερα. 

Η αλήθεια είναι πως είτε γεννήθηκες σε λάθος εποχή, όπως ενίοτε πιστεύεις, είτε η ατυχία σου κυριάρχησε των καιρών, το μόνο σίγουρο είναι πως η ζωή δε σου φέρθηκε ως τώρα με καμία ευκολία κι η στέρηση θα μπορούσε να ‘ταν κούνια σου. 

Έχεις μάθει μοναχός να βρίσκεις την άκρη στις πιο πολύπλοκα δεμένες κλωστές. Έχεις κατορθώσει να σε χάσεις και να σε ξαναβρείς ακόμα πιο ισχυρό. Έχεις βιώσει κρίση, διεθνή και μη. Οι άνθρωποι δε σου φέρθηκαν όπως σου άρμοζε και τα γιατί κάποια στιγμή άρχισαν να σε κουράζουν αδιαφορώντας για την εύρεση απάντησης πια. 

Κατέληξες να κοντεύεις τα τριάντα, να έχεις δίπλα σου τους βασικούς, τα βασικά, τα απολύτως απαραίτητα κάποιες φορές κι όμως μέσα σου αισθάνεσαι συνειδητά πλήρης κι ευτυχισμένος. 

Η αλήθεια είναι πως γνωρίζεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει να κοπιάζεις κι αν είναι κάτι για το οποίο μπορείς να είσαι υπερήφανος είναι η επίτευξη των στόχων, των μικρών και των μεγαλύτερων που οριοθετούνται με ψυχαναγκαστική τάξη και στρατηγική στο κεφάλι σου. 

Είναι που καταλαγιάζοντας τόσα κύματα στη ζωή σου, κατάλαβες πως τελικά το μόνο που μετράει είναι οι στόχοι σου. Όλες εκείνες οι προσδοκίες που είχες χρόνια μα για κάποιους λόγους παραμέρισες, όλες εκείνες οι προτεραιότητες που κάλυπταν κατά διαστήματα τη δυστυχία που σου προσέφεραν άλλες καταστάσεις, όλα αυτά είναι και τα μόνα που μετράνε. 

Όλα όσα θες, όλα αυτά είσαι εσύ. Χωρίς τους στόχους σου τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιφανειακή και μηχανική σου ύπαρξη στη ζωή σου την ίδια. Γι’ αυτό πρώτα οι στόχοι κι οι ενδόμυχες επιθυμίες σου κι ύστερα όλα τ’ άλλα.

Κι αν ακούγεται εγωισμός, όπως εύστοχα ανέφερε κάποτε ο Τσάρλι Τσάπλιν, είναι απλώς αγάπη για τον εαυτό σου. Ό,τι κι αν γίνεται, να μάθεις να παραμένεις φύλακας άγγελος των στόχων σου, των κουκκίδων εκείνων που έχεις κατά νου και μανιάζεις να υλοποιήσεις. 

Οι στόχοι σου είναι πολύτιμοι. Γι’ αυτό κι έμαθες να μην τα παρατάς. Ενθουσιάζεσαι πια και με την παραμικρή ένδειξη βελτίωσης μιας και συμφωνείς πως είναι μια γερή βάση, ένα ισχυρό θεμέλιο υλοποίησης και των πιο μεγάλων πλάνων.

Δεν υπάρχει ομορφότερο δώρο για τον άνθρωπο απ’ το να πραγματοποιούνται τα όνειρά του τα μεγάλα. 

Από το να κοπιάζει δίχως αύριο και να βρίσκει αντίκτυπο στην επιτυχία του. Γιατί μέσα απ’ την επιτυχία, η αποτυχία αντιμετωπίζεται πια μόνο ως η οδός για περισσότερη επιμονή προκειμένου να κατορθώσει όσα φαντάζουν ακατόρθωτα. 

Μα κοίτα οι στόχοι σου να είναι αποκλειστικά κι αυστηρά δικοί σου. «Να αποφοιτήσεις με έναν καλό βαθμό απ’ το Λύκειο, να περάσεις σε ένα καλό πανεπιστήμιο, να βρεις μια δουλειά, να αποκτήσεις δική σου οικογένεια και να κριθείς αντάξιός της». 

Όλα τα «να» που βρέθηκαν στη ζωή σου να τα κοσκινίζεις κι όσα από αυτά ανήκουν στην πραγματικά δική σου επιθυμία, όλα αυτά να τα κυνηγάς μέχρι να τα κατακτήσεις. 

Ο άνθρωπος μπορεί τα πάντα, φτάνει να σταματήσει να φοβάται, φτάνει να αρχίσει να αναγνωρίζει την αξία του, τις ικανότητές του και το γεγονός πως δεν υπάρχει αδύνατο όταν υπάρχει θέληση! 

Είναι ευλογία να επιτυγχάνεις τους στόχους σου, είναι προσωπική υπερηφάνεια να εξελίσσεσαι μέσα στα δύσκολα, είναι τιμή σου να προσπαθείς και να παλεύεις κάθε φορά για το καλύτερο με γνώμονα πάντα τα δικά σου σοφά κριτήρια! 




Ήβη Παπαϊωάννου

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Βάλε STOP ..στη γκρίνια...!!!!

Βάλε STOP..στη γκρίνια! 
Όσοι φίλοι μου διαβάζετε αυτό το άρθρο, ήδη διαβάζοντας τον τίτλο θα έχετε βάλει τα γέλια. Σκέφτεστε αποκλείεται η μάστερ της γκρίνιας να τολμάει να σου δίνει συμβουλές να σταματήσεις την γκρίνια. 

Κι όμως φίλοι μου και μη, σκοπός μου είναι να αποδείξω πως ο άνθρωπος αλλάζει, ειδικά όταν αρχίζει να ασχολείται λίγο παραπάνω με τον εαυτό του και την προσωπική του ανάπτυξη. Αυτό τον δρόμο θα δείξω και στους μαθητές μου σε λίγο καιρό, μέσω του Coaching. 

Δεν θα πω ψέματα λοιπόν, όντως εδώ και πολλά χρόνια, φήμες λένε ίσως και από κούνια, τυγχάνει να είμαι αρκετά έως πάρα πολύ γκρινιάρα. Μίρλα, μιζέρια και γκρίνια, είχαν γίνει οι καλύτεροί μου φίλοι για πολλά χρόνια. 

Δυστυχώς για μένα, αυτές οι έννοιες είχαν ταυτιστεί με την προσωπικότητά μου και η ταμπέλα της γκρινιάρας με κυνηγάει έως και σήμερα. Όχι άδικα θα μου πεις. Ήμουν από τους ανθρώπους που τους φταίνε όλα, το ένα τους βρωμάει, το άλλο τους ξινίζει. 

Είχα ταυτιστεί τόσο πολύ με αυτή την συμπεριφορά, που είναι δύσκολο να διακρίνεις αν είναι ένα πολύ αρνητικό στοιχείο του χαρακτήρα μου ή μια περιοριστική πεποίθηση που μου ''φυτέψανε'' από μικρή ηλικία, με συνέπεια να την πιστέψω τόσο πολύ που την θεωρούσα δεδομένη και την επιβεβαίωνα συνεχώς. 

Δυστυχώς τις περιοριστικές πεποιθήσεις είναι δύσκολο να τις διακρίνεις. (Θα αναφερθώ εκτενέστερα σε επόμενο άρθρο για τις περιοριστικές πεποιθήσεις). 

Ό,τι και να ισχύει από τα δυο, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Με την συμπεριφορά μου αυτή κούραζα πρώτα απ΄όλα τον εαυτό μου και έπειτα και τους γύρω μου. Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα ή ένα έντονο χαρακτηριστικό, δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο μεγάλο πρόβλημα προκαλείς στην ίδια σου την ζωή. 

Εμένα αυτό που με έσωζε τόσο καιρό, πριν μπει η προσωπική ανάπτυξη στην ζωή μου, ήταν το χιούμορ μου και ο αυτοσαρκασμός μου. Ακριβώς επειδή αυτά τα στοιχεία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με την γκρίνια και την μιζέρια, είχα πάντα ανθρώπους στην ζωή μου και δεν έμεινα μόνη μου. 

Μια φορά μου είχε πει η συγκάτοικός μου ,η Αγγελική, όταν μοιραζόμασταν το δωμάτιο στο Λονδίνο την πρώτη φορά, πως γενικά είμαι πολύ αρνητική αλλά δεν είμαι κακός άνθρωπος και αρνητική προς τους άλλους , γιατί έχω χιούμορ και αυτοσαρκάζομαι πολύ. Αυτό το έχω κρατήσει από τότε, γιατί συνειδητοποίησα ότι ισχύει τελικά. 

Όταν η γκρίνια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σου, είναι σαν να βάζεις ο ίδιος τρικικλοποδιές στον εαυτό σου και στην ζωή σου συνεχώς. Δεν τον αφήνεις να χαρεί , να χαλαρώσει και να γευτεί τα ωραία πράγματα της ζωής. 

Προφανώς υπήρχαν και πολλές στιγμές στην ζωή μου που χανόμουν μέσα στην μαγεία τους και έβγαζα από πάνω μου τον τίτλο της γκρινιάρας, αλλά δυστυχώς είναι λιγότερες. 

Στο μυαλό ενός ανθρώπου που σκέφτεται κατά αυτό τον τρόπο, επικρατεί ένα μόνιμο χάος και ένα μπουρδούκλωμα όπου δεν υπάρχει άκρη. Η μια αρνητική σκέψη οδηγεί στην επόμενη και πάει λέγοντας. 

Όλα ξεκινάνε από τις σκέψεις που κάνεις , καθώς αυτές οδηγούν στο αντίστοιχο συναίσθημα και το συναίσθημα δημιουργεί την πραγματικότητα του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση σε μια πιο μίζερη ζωή απ’αυτή που θα επιθουμούσα να έχω. 

Οι γύρω σου το μόνο που μπορούν να δουν είναι αυτή η πραγματικότητα, όχι τι γίνεται στο δικό σου μυαλό. Αν μπορούσαν, ίσως το μόνο που θα ήθελαν να κάνουν , είναι να σε πάρουν μια αγκαλιά και να σου δείξουν πως είναι εκεί για σένα. 

Το βασικότερο όμως είναι να το κάνεις εσύ αυτό για τον εαυτό σου. Όταν δηλαδή έρχονται πάλι οι σκέψεις που πλέον γνωρίζεις προς τα που οδηγούν, καλύτερα στην αρχή να τις αποδεχτείς και έπειτα να προσπαθήσεις να τις αλλάξεις, ώστε να αλλάξεις και την πραγματικότητά σου. 

Από την προσωπική μου εμπειρία σου εγγυώμαι ότι αυτό δεν θα αλλάξει εν μια νυκτί, γιατί ο εγκέφαλός σου είναι προγραμματισμένος με αυτόν τον τρόπο για χρόνια, όμως με μικρές προσπάθειες που θα κάνεις κάθε μέρα, θα δεις θεαματικά αποτελέσματα μετά από κάποιο διάστημα. Τα μικρά βήματα θα σε οδηγήσουν στην μεγάλη αλλαγή. 

Προσωπικά μέσω του δρόμου της προσωπικής ανάπτυξης, νιώθω κάθε μέρα ότι φεύγει ένα μικρό βάρος από πάνω μου. Αν γκρινιάζω ακόμη; 

Εννοείται πως έχω πάλι τις αδύναμες στιγμές μου, απλά τώρα έχω μεγαλύτερη συνειδητότητα και μέσω κάποιων εργαλείων που προσφέρει το Coaching , μπορώ και αντιμετωπίζω πιο θετικά αυτές τις στιγμές αδυναμίας μου. 

Ακριβώς αυτό θέλω να κάνω και ως Coach με τους μαθητές-πελάτες μου, να τους δείξω την αλλαγή μέσω της δικής μου εμπειρίας και όχι απλά να τους λέω αερολογίες, ώστε τελικά να πιστέψουν και αυτοί ότι μπορούν να αλλάξουν τον δικό τους δρόμο. Φυσικά να τους μεταδώσω και όλα αυτά τα εργαλεία που βοήθησαν και εμένα και όχι μόνο. 

Το μότο μου <<όλα είναι δυνατά>>, το πιστεύω ακράδαντα και γι΄αυτό το τονίζω συνέχεια για να το πιστέψεις και εσύ. Το βλέπω σε εμένα, στους γύρω μου, παντού. 

Όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλό, αρκεί να μείνεις συγκεντρωμένος στον στόχο και στο σκοπό σου. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος αλλά σκέψου ότι μετά από ένα σημείο η αλλαγή είναι μονόδρομος. 

Για εμένα ήταν μονόδρομος και έτσι αποφάσισα να μην αφήσω την γκρίνια να μου στερήσει την ζωή. 
Για σένα; 




Η ζωή θα σε πάει, εκεί που είναι το καλύτερο για την ψυχή σου...!!!!

Η Πόρτα που δεν άνοιγε 
Και χτύπαγες και φώναζες και έκλαιγες και έσπρωχνες με δύναμη. Και ξαναχτυπούσες, μα εκείνη παρέμενε κλειστή, κι ακούνητη. 

Μα δεν ήταν η δική σου πόρτα. Δεν ήταν για σένα. Είτε γιατί θα σε οδηγούσε σε μέρη που ήξερες, είτε γιατί δεν ήσουν έτοιμος να την διαβείς, είτε γιατί παρακάτω υπήρχαν άλλες ορθάνοιχτες που σε περιμέναν. 

Ακόμα ίσως δεν στην άνοιγε Εκείνος, για να σε προστατεύσει από εκεί που θα σε οδηγούσε. 

Οι αλήθειες που δεν μπορείς να αλλάξεις, τελικά θα σε αλλάξουν, και θα σε μετακινήσουν, για να μπορέσεις να δεις όσα δεν μπορούσες από την συνείδηση που μέχρι τώρα είχες. 

Μπορεί το εγώ σου να φωνάζει να σε τραβολογάει να θέλει να κάνει σχέδια, και να σε πάει σε μέρη που τελικά δεν είναι για σένα. Αντιδράσεις κι όχι εσώτερες αληθινές τάσεις και δράσεις. Δεν είσαι εσύ… 

Χαλάρωσε. Προσπάθησες. Αποδέξου την ροή, και εμπιστεύσου και εσένα και εκείνη. 

Η ζωή θα σε πάει, εκεί που είναι το καλύτερο για την ψυχή σου. 

Αρκεί να αφεθείς στον ωκεανό της με πίστη και εμπιστοσύνη. 

Ησύχασε κι άκου μέσα σου. 

Ηρέμησε τον νου, κι άσε την διαίσθηση να σε καθοδηγήσει. 

Όταν φτάσεις, τότε θα καταλάβεις το γατί. 

Μέχρι τότε, αν έχεις κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσες, απλά αφέσου, κι άσε τον χρόνο να κυλήσει. 

Δεν είναι παραίτηση, αλλά αίτηση εμπιστοσύνης και καθοδήγησης, στην ίδια την ζωή και τον αληθινό εαυτό σου. Αλήθεια… 




11 συνήθειες που πρέπει να ξεφορτωθείτε για να γίνετε επιτυχημένοι...!!!!

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όμως, κάποιες από αυτές τις συνήθειες, ίσως είναι ο λόγος που η καριέρα ή η προσωπική σας ζωή δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που επιθυμείτε. 

Δείτε παρακάτω 11 συνήθειες που μπορεί να στέκονται εμπόδιο στον δρόμο σας για την επιτυχία. 

1.Δεν λέτε την γνώμη σας 
Η κοινωνία μας μαθαίνει συνέχεια να είμαστε υπάκουοι και να μην παραβαίνουμε τους κανόνες. Αλλά, αν δεν παίρνετε ρίσκα και δεν λέτε την άποψή σας, μην περιμένετε να σας συμβεί κάτι συναρπαστικό. Κάντε τον εαυτό σας ακουστεί και μην φοβάστε να εκφράσετε την άποψή σας. 

2.Είστε πάντα αργοπορημένοι. 
Ένας πετυχημένος άνθρωπος είναι έμπιστος και πολύ αφοσιωμένος, οπότε αν έχετε την συνήθεια να είστε αργοπορημένοι κανένας δεν θα σας πάρει στα σοβαρά. Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, η συνεχής αργοπορία σχετίζεται με το άγχος και την χαμηλή αυτο-εκτίμηση. 

3.Κρατάτε κακίες. 
Αν κρατάτε κακίες, το μόνο που καταφέρνετε είναι να γεμίζετε τον εαυτό σας με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Μάλιστα, το να κρατάτε τόσο έντονα συναισθήματα μέσα σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. 

4.Είστε εντελώς κομφορμιστής. 
Αν πιστεύετε, ότι η απόλυτη συμμόρφωση θα σας οδηγήσει στην επιτυχία και θα αυξήσει την δημοτικότητά σας, κάνετε λάθος. Κάθε φορά, που επιλέγετε να ακολουθείτε άλλους, χάνετε μεγάλες ευκαιρίες. Μην είστε κομφομιστής! 

5.Είστε σπάταλοι. 
Μήπως καταλήγετε συχνά με άδειο πορτοφόλι και υπερχρεωμένες πιστωτικές κάρτες; Αυτό μπορεί να είναι αντανάκλαση του οικονομικού σας μέλλοντος. Οι οικονομίες είναι πολύ σημαντικές και η σωστή οργάνωση και διαχείριση των χρημάτων δείχνουν έναν υπεύθυνο άνθρωπο. 

6.Είστε αναβλητικοί. 
Οι αναβλητικοί άνθρωποι χάνουν ευκαιρίες, επειδή αποτυγχάνουν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τις δουλειές, που αναλαμβάνουν. Κάνουν κακό στην φήμη τους, επειδή δεν είναι συνεπείς. 

7.Δεν είστε ειλικρινείς. 
Το ψέμα μπορεί να γίνει εθιστικό και το ένα ψέμα να οδηγήσει στο άλλο. Σύντομα, θα βρεθείτε παγιδευμένοι σε έναν φαύλο από τον οποίο δεν θα μπορείτε να ξεφύγετε. Η λύση; 

Να είστε ειλικρινείς από την αρχή. Κάποιες φορές, μπορεί να είναι εκνευριστικό, όταν βλέπετε τους άλλους να επιτυγχάνουν μέσω των ψεμάτων, αλλά η ικανοποίηση από μια επιτυχία που βασίζεται στην αλήθεια είναι πολύ μεγαλύτερη. 

8.Παραπονιέστε πολύ. 
Είναι καλό να λέτε αυτό που σκέφτεστε, ειδικά όταν υπάρχει κάτι που σας ενοχλεί, αλλά δεν πρέπει να είστε υπερβολικοί. Οι άνθρωποι έχουν την συνήθεια να αποφεύγουν όσους γκρινιάζουν και ασκούν κριτική στους άλλους συνέχεια. 

9.Απομακρύνετε τους ανθρώπους. 
Το κλειδί για την επιτυχία είναι να έχετε ένα μεγάλο δίκτυο γνωριμιών, που θα μπορούν να σας σώσουν από μελλοντικά προβλήματα. Ο δρόμος για την επιτυχία μπορεί να είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά με λίγη βοήθεια μπορεί να γίνει πιο εύκολος και απολαυστικός. 

10.Δεν φροντίζετε αρκετά τον εαυτό σας. 
Να φροντίζετε πάντα τον εαυτό σας για να είστε υγιείς. Το στρες μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός σας, οπότε μην αφήνετε την φασαρία της καθημερινότητας να σας αποτρέψει από την κατανάλωση υγιεινών τροφών ή την γυμναστική. 

11.Δεν εξασκείτε την γλώσσα του σώματος. 
Οι καλές πρώτε εντυπώσεις είναι πολύ σημαντικές, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις δεύτερες και τις τρίτες. Το σώμα σας μιλάει περισσότερο από τις λέξεις σας. Μάθετε να φέρεστε σαν ένας αξιόπιστος και γεμάτος αυτοπεποίθηση άνθρωπος. Να διατηρείτε πάντα οπτική επαφή με τον άνθρωπο που μιλάτε και να έχετε μια ίσια στάση. 




Με πληροφορίες από: The Business Insider

Πρόσεξε τι ζητάς, γιατί θα το έχεις...!!!!

Ότι, μα ότι κι αν ζητήσουμε απ’ το Σύμπαν θα το πάρουμε! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρουμε. Κι αυτό, είναι Νόμος! 

Η διαφορά είναι ότι θα το πάρουμε όμως, όταν θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό…, άσχετα αν εμείς κοιτάμε ότι το θέλουμε εδώ και τώρα. 

Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές ζητάμε κάτι, για το οποίο δεν έχουμε την παραμικρή υπόνοια του τι ακριβώς «πρέπει να πληρώσουμε» ώστε τελικά να το εισπράξουμε. Και ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Μέχρι τελευταίας δεκάρας! 

Ότι κι αν είναι. Δηλαδή θα χρειαστεί να «θυσιάσουμε» βολέματα και καβάτσες, να «υπερβούμε» εξαρτήσεις, να «αντιληφθούμε» ψευδαισθήσεις, να «ανακαλύψουμε» την ψεύτικη μας θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις, την γαλούχηση και τον ανάλογο προγραμματισμό... 

που υποστήκαμε από το περιβάλλον αυτού του πεδίου από τότε που γεννηθήκαμε, όπως και όλες μας τις παρανοήσεις, ενώ θα βιώσουμε τη «συνειδητοποίηση» των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, όπως και της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ. 

Γιατί ως άνθρωποι, έχουμε την εντύπωση πως ζούμε; Αν την έχουμε, είμαστε πολύ λάθος! Φυτοζωούμε… Και το χειρότερο: Δεν έχουμε καμία αντίληψη γι’ αυτό. Το παράλογο στον κόσμο μας, έχουμε φτάσει να το θεωρούμε σαν κάτι το φυσιολογικό: Τη βία, τον πόνο, τη δυστυχία, τον πόλεμο… 

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν τα κάνουμε μόνοι μας, (ώστε να είναι επίτευγμα μας αυτό που ζητήσαμε), το ίδιο το Σύμπαν θα μας βάλει να τα πληρώσουμε, ώστε να «μας αξίζει» όταν θα μας το δώσει τελικά. 

Σημαίνει πως θα πονέσουμε, θα απογοητευτούμε, θα μείνουμε μόνοι, θα αγωνιστούμε, θα αναπτύξουμε υπομονή κι επιμονή, θα γίνουμε Καθαροί, Ντόμπροι, Ειλικρινείς, Αγνοί, Αληθινοί… Όχι όμως απέναντι στους άλλους, (κι εδώ είναι όλη η ουσία). Απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας. 

Γιατί όλα αυτά έρχονται, επειδή ακριβώς «ζούμε» εντελώς κόντρα σε ότι ζητάμε. Αν ήδη ζούσαμε με τον Ορθό τρόπο ζωής, (συνταξιδιώτες των Νόμων του ίδιου του Σύμπαντος), δεν θα είχαμε καμία ανάγκη να ζητήσουμε, κάτι το οποίο δεν νιώθουμε πως έχουμε ήδη. 

Αντ’ αυτού, κάθε τι εξωτερικό, το χρειαζόμαστε, για να καλύψει εσωτερικές μας ελλείψεις, μια και θα νιώθουμε (πως μέσα από αυτό), αξίζουμε, δεν φοβόμαστε, είμαστε ασφαλής… 

Ακριβώς επειδή νιώθουμε πως δεν αξίζουμε, φοβόμαστε για τα πάντα, και νιώθουμε μόνιμα ανασφάλεια. Γιατί αυτά που έχουμε, τα μετράμε πάντα με την εξωτερική θέαση της ζωής μας, ενώ αυτή, δεν είναι τίποτε άλλο, από την εσωτερική Ψυχολογική, Ηθική, Ψυχική και Πνευματική μας κατάσταση. 

Τίποτα όμως το εξωτερικό δεν μπορεί ΠΟΤΕ να καλύψει το κενό της Καρδιά μας. Γιατί το κενό αυτό είναι εικονικό, μια και χρειάζεται να γεμίσει, από την ίδια μας την Ύπαρξη, όταν τη συνειδητοποιήσουμε και τη ζήσουμε, και ποτέ από τα πράγματα. 

Πράγματα, που θεωρούμε (και είναι ανόητο βέβαια) πως με χάρες, μέσον, εξαγορά, ξεγέλασμα, ίντριγκες, το Σύμπαν θα μπορούσε να μας τα δώσει, ώστε το κενό να καλυφθεί…. 

Όλη η σημερινή μας κοινωνία ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι λειτουργεί εξαιτίας της διαστρεβλωμένης μας σκέψης, κι αυτό το ονομάζει «Δικαιοσύνη». 

Αυτή δεν είναι όμως Δικαιοσύνη. Είναι «μαγείρεμα» των καταστάσεων, ώστε είτε να κλέψουμε, είτε να αρπάξουμε τι; Κάτι που στην ουσία δεν μας αξίζει. (Δεν είμαστε ώριμοι γι’ αυτό). 

Και το αστείο είναι, πως αν κάποιος διαπιστωθεί πως ζει πέρα από αυτά, θα χαρακτηριστεί (από το σύνολο των ανθρώπων), είτε αθεράπευτα ρομαντικός, (δεν γίνονται έτσι τα πράγματα), είτε ανόητος, είτε τρελός…., μια και όλοι είναι εναντίον του… 

Οπότε, πέρα από το ότι δεν ξέρουμε «τι πρέπει να πληρώσουμε στο Σύμπαν» για κάτι που ζητάμε, δεν έχουμε ιδέα ΤΙ τελικά ζητάμε.…

Γι’ αυτό όμως έχει ειπωθεί από κάποιους «τέτοιους τρελούς» προς τους Αδαής ανθρώπους :
«ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΖΗΤΑΣ…..» 

Γιατί αν ζητήσεις «ευτυχία», το Σύμπαν θα «σαρώσει» κάθε τι ψεύτικο που υπάρχει μέσα σου, (οπότε και στην εξωτερική σου ζωή που είναι η αντανάκλαση του), για να σου την δώσει αυτή την ευτυχία. Μια και η ευτυχία, δεν έχει καμία σχέση με τις κοσμικές επιθυμίες των ανθρώπων… 

Γιατί τα εμπόδια για το οτιδήποτε, δεν είναι τίποτε άλλο τελικά, από τις δικές μας εσωτερικές συγκρούσεις. Αν λοιπόν δεν μας αρέσει κάτι στην ζωή μας, δεν είναι επειδή έχει κάτι η ζωή μας. Η ζωή μας είναι μια χαρά. Οι θεωρήσεις μας για τη ζωή μας, μέσα μας, έχει σημασία το ποιες είναι. 

Τι θεωρούμε και πιστεύουμε ως Φιλία; Δικαιοσύνη; Πλούτο; Ασφάλεια; Ηρεμία; Ευτυχισμένη Ζωή; Ορθές Σχέσεις; Πως θέλουμε να έχουμε πχ Αγάπη στη ζωή μας, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αγαπήσαμε ποτέ μας τίποτα, μια και πάντα, μόνο επιθυμούσαμε; 

Γιατί η Αγάπη, δεν έχει καμία σχέση με «τρόπαια», «ικανοποίηση εγωιστικών ορέξεων», «τακτοποιήσεις και κουκουλώματα», «συμβιβασμούς», «εξουσία», «χειραγώγηση»…. Κι αυτό, είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από κάθε τι το οποίο πιστεύουμε ως Αληθινό…. 

Πρέπει να γνωρίζουμε, πως ακόμα όμως και να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που ζητήσαμε από την άλλη, στο παρόν πεδίο, μεγάλο ρόλο παίζει ο παράγων του χρόνου. Υπάρχει πάντα μία χρονο-καθυστέρηση ανάμεσα σε αυτό που ζητάμε και στην υλοποίηση του. 

Αυτή η χρονο-καθυστέρηση, έχει να κάνει με το ότι η δημιουργία αυτού που θέλουμε, (η αρχή του σχηματισμού του), δόθηκε ως εντολή σε άλλο πεδίο από αυτό του υλικού, (φαινομενικού) πεδίου που αναγνωρίζουμε. 

Κι από αυτό το άλλο πεδίο «πρέπει να κατέβει» στην ύλη ώστε να πραγματοποιηθεί και να φτάσει στο σημείο να μπορούμε να το δούμε. 

Τα «υλικά» λοιπόν δημιουργίας του, (αφού το ζητήσαμε, δηλαδή δώσαμε την εντολή), είναι όλα όσα αναφέρθηκε παραπάνω πως «πρέπει να πληρώσουμε» για να το αποκτήσουμε, με τη μορφή της παρουσίασης του στα φυσικά μας μάτια. 

Κι αυτό που περιγράφηκε, ισχύει για τα πάντα. Ένας άλλος λόγος που συμβαίνει βέβαια αυτή η χρονο-καθυστέρηση, (εκτός από το τακτοποίημα των υποθέσεων που ήδη περιγράφησαν), είναι για την προστασία μας, παρά για το ότι κάποιος θέλει να μας παιδεύει. 

Διότι ως άνθρωποι, περισσότερο φοβόμαστε, παρά ζητάμε αυτά που μας αξίζουν. Γιατί και ο φόβος μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ επίσης! 

Και καλύτερα μάλιστα, όπως και πιο αποτελεσματικά. Μια και φοβόμαστε συνεχώς, υπερβαίνει ο φόβος μας πολλές φορές, παρά η πίστη μας σε αυτό που ζητάμε. 

Και επειδή δεν έχουμε κανέναν έλεγχο των φορέων μας, αυτό που μας κυβερνά δεν είναι ο Εαυτός μας, αλλά οι χειρότεροι φόβοι μας. Το Σύμπαν μας προστατεύει λοιπόν, γιατί φαντάζεστε αν «ακαριαία» πραγματοποιούσε τους μεγαλύτερους εφιάλτες μας; Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέχαμε ζωντανοί… 

Ή ζητάμε λοιπόν αυτό που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε, έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα, και να γνωρίσουμε το μάθημα που θα παρουσιαστεί μέχρι την πραγματοποίηση της υλοποίησης του, σαλπάροντας για την Πραγματικότητα, ή φοβόμαστε, έλκουμε αυτό που φοβόμαστε, και ζούμε στη όποια κόλαση έχουμε δημιουργήσει. 

Όσο για το ότι βλέπουμε κάποιους, (συγκρίνοντας τους), που έχουν (νομίζουμε) πολύ περισσότερα πράγματα από εμάς, ή τους έρχονται πολύ εύκολα τα πράγματα, μην ξεγελαστούμε πως είναι ευτυχισμένοι ή πλήρης. 

Εμείς νομίζουμε πως είναι, γιατί θεωρούμε πως αν είχαμε όλα όσα έχουν αυτοί, δεν θα είχαμε κανένα από τα προβλήματα που τώρα μας απασχολούν. 

Κοιτάζοντας τους πιο «κοντά», θα δούμε, πρώτα ότι δεν τα εκτιμούν, (κι αυτό κάποτε θα το πληρώσουν ανάλογα γιατί έπεται στη συνέχεια το μάθημα τους), και έπειτα, πως ούτε ήρεμοι είναι, ούτε γεμάτοι, ούτε καν ευχαριστημένοι… Για ευτυχία βέβαια κανένας λόγος.. 

Γι’ αυτό όμως και θέλουν πάντα όλο και περισσότερα. Γιατί το «Αδηφάγο Τέρας» της επιθυμίας, δεν χορταίνει ποτέ από ύλη, όταν η Ψυχή είναι ανύπαρκτη σε βίωση άρα και εκδήλωση… 

Γιατί άλλο το τι επιθυμούμε ή νομίζουμε πως χρειαζόμαστε, και άλλο το τι είναι για μας. Κι αυτό που είναι, είναι ακριβώς όπως είναι, γιατί οι ίδιοι, αυτό Είμαστε… 




Χρησιμοποίησε τους νόμους του σύμπαντος και βελτίωσε τη ζωή σου…!!!!

Μπορεί να λες “το σύμπαν ξέρει κι εγώ το εμπιστεύομαι” αλλά αν δεν κουνήσεις κι εσύ το δαχτυλάκι σου πώς θα δεις βελτίωση στη ζωή σου; Οι νόμοι του σύμπαντος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις. 

Οι νόμοι του σύμπαντος, μπορούν να γίνουν η δύναμή σου για να χτίσεις τη ζωή που ονειρεύεσαι. Για να πετύχεις σε κάθε τομέα και τελικά να είσαι πιο ευτυχισμένος θα πρέπει ν’ αντιληφθείς πού βρίσκεσαι, γιατί βρίσκεσαι σε αυτό το σημείο, πού θέλεις να πας και πού θέλεις να καταλήξεις. 

Θα δεις πώς μπορείς να δημιουργήσεις μια ροή για να πετύχεις αυτά που θέλεις. Ουσιαστικά, οι νόμοι του σύμπαντος σου παρέχουν έναν χάρτη πορείας για το πώς μπορείς να ζήσεις την ζωή σου όσο το δυνατόν καλύτερα. 

Οι νόμοι του σύμπαντος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις :

Της ενότητας 
Αυτός ο νόμος δηλώνει πως είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μέσω της δημιουργίας. Κάθε άτομο μέσα μας συνδέεται με κάποιον τρόπο, σχήμα ή μορφή με το υπόλοιπο σύμπαν. 

Αυτό σημαίνει ότι όλα όσα κάνουμε έχουν έναν κυματισμό και επηρεάζουν το συλλογικό και όχι μόνο τον εαυτό μας. Χρησιμοποίησέ το για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να θυμάσαι πως οι ενέργειές σου είναι τόσο σημαντικές και πραγματικά μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Της δόνησης 
Τα πάντα έχουν μια συχνότητα, μια κίνηση και μια ροή. Τίποτα δεν μένει στάσιμο κι ακίνητο, είτε απωθείται, φεύγει είτε έλκεται. Τα όμοια έλκονται κι έτσι αν εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον νόμο για να εκδηλώσεις τις επιθυμίες σου και να γίνουν πράξη, θα πρέπει να εναρμονήσεις τη δική σου συχνότητα με αυτό που επιθυμείς. 

Της αντιστοιχίας/ανταπόκρισης 
Η αρχή πίσω από το νόμο είναι ότι οι ζωές μας δημιουργούνται από τα υποσυνείδητα μοτίβα που επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα και αυτά τα πρότυπα είτε μας χρησιμεύουν και μας εξελίσσουν είτε μας κρατούν πίσω. 

Ενεργοποίησε αυτόν τον νόμο συνειδητοποιώντας τα δικά σου πρότυπα, τα οποία συχνά περνάνε μέσα από τους οικογενειακούς δεσμούς, και στη συνέχεια συνειδητά ανάλαβε δράση για να απομακρύνεις όσα σε κρατούν πίσω στη ζωή. 

Της έλξης 
Πρόκειται για τον νόμο της συχνότητας… εν δράσει. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται την ιδέα ότι κακές σκέψεις μπορεί να καταστρέψουν τη ζωή τους. 

Ο νόμος δεν είναι τιμωρία, αλλά ένας πολύ σαφής καθρέφτης της αυτοεκτίμησης και της νοοτροπίας μας. Είμαστε περιτριγυρισμένοι από τα αποτελέσματα των αποφάσεων που κάναμε στο παρελθόν και πλήρως ικανοί να λάβουμε άλλες αποφάσεις και να προσελκύσουμε διαφορετικά αποτελέσματα. 

Τη μετατροπής της ενέργειας 
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή δράση, μπορεί να έχει τεράστιο αποτέλεσμα. Έχεις τη δύναμη μέσα σου για να μετακινήσεις ολόκληρα βουνά αν θέλεις. 

Σε πρακτικό επίπεδο αν θέλεις να εφαρμόζεις αυτόν τον νόμο, κάνε κάθε μέρα μικρά πράγματα που σε ανεβάζουν. Τραγούδα στο ντους, χόρεψε σαν να μην σε βλέπει κανείς, γράψε ένα ποίημα για τον εαυτό σου. Μικρές μετατοπίσεις…. μεγάλα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. 

Αιτία-Αποτελέσματος 
Γνωστός και ως “κάρμα”, αυτός ο νόμος δηλώνει πως οποιαδήποτε ενέργεια προκαλεί μια αντίδραση. Ό,τι βγάζεις προς τα έξω, αυτό παίρνεις προς τα μέσα. 

Για να αξιοποιήσεις τη δύναμη αυτού του νόμου, πρέπει να γνωρίζεις το πώς οι ενέργειές σου και οι αποφάσεις σου επηρεάζουν όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους υπόλοιπους γύρω σου. 

Της αποζημίωσης 
Αποκομίζεις αυτό που σπέρνεις! Πρέπει να θυμάσαι και να έχεις εμπιστοσύνη, πως θα αποζημιωθείς για αυτό μια μέρα. 

Και για να το ξεκαθαρίσουμε, όταν λέμε “αποζημίωση” δεν εννοούμε … οικονομική αποζημίωση. Πολύ περισσότερο, πρόκειται για όλες τις συνεισφορές στον κόσμο γύρω σου, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης, της χαράς και της ευγένειας. Όλα ανταμείβονται. 

Της σχετικότητας 
Τίποτα δεν είναι εκ φύσεως καλό ή κακό. Όλα αποτελούν ένα φάσμα έκφρασης, και υπάρχουν περισσότερες από μια προοπτικές για οποιαδήποτε κατάσταση ή πρόκληση. 

Με άλλα λόγια, εμείς δίνουμε έννοια και σημασία στα πράγματα, έτσι μπορούμε να επιλέξουμε να θεωρούμε τα πράγματα ως “κακά” ή ως “καλά”, προς όφελός μας. Όλα είναι σχετικά! 

Της πολικότητας 
Όλα έχουν έναν αντίθετο πόλο. Αν υπάρχει πάνω, υπάρχει κάτω. Αν υπάρχει φως, υπάρχει και σκοτάδι. Το ένα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο. 

Η εμπειρία αυτής της πολικότητας είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας που μας βοηθά επίσης να μάθουμε από τα λάθη μας και μας υποστηρίζει στο να εντοπίσουμε αυτό που δεν θέλουμε, ώστε να μπορέσουμε να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε. 

Της διαρκούς κίνησης 
Όλα αλλάζουν διαρκώς και δουλειά μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτές τις αλλαγές. Αν η ζωή τώρα είναι σκληρή και γεμάτη προκλήσεις, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτό θα αλλάξει. 

Αν όλα τώρα είναι ειρηνικά, τότε απόλαυσέ τα και μην προσπαθείς να τα τραβήξεις πέρα από τη φύση τους. Κάθε στάδιο της ζωής έχει τεράστια δώρα να προσφέρει! 




Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Νόμος της Έλξης - Βήμα τέταρτο : Λαμβάνετε την επιθυμία σας...!!!!

Βήμα τέταρτο: Λαμβάνετε την επιθυμία σας
Τώρα που έχετε ζητήσει ό, τι θέλετε, έχετε δουλέψει με τις πεποιθήσεις σας, και είστε έτοιμοι να το ξεχάσετε - ήρθε η ώρα να λάβετε! Ακούγεται μεγάλο, έτσι; Αλλά μισό λεπτό.

"Λαμβάνω " σε σχέση με το νόμο της έλξης μπορεί να μην είναι το ίδιο πράγμα με αυτό που σκέφτεστε . Σκέφτεστε πιθανώς την παραλαβή της επιθυμίας και τη στιγμή που η επιθυμία σας παραδίδεται στη ζωή σας σε φυσική μορφή, αλλά αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να θέσετε τον εαυτό σας σε μια κατάσταση δεκτικότητας που να το επιτρέπει.

Η λέξη "επιτρέπει" φέρνει στο νου οράματα διαφάνειας και μη - αντίστασης - και είναι πράγματι μια τέτοια κατάσταση. Αλλά πηγαίνετε ακόμα βαθύτερα σε αυτό.

Να επιτρέψετε σημαίνει ότι σκέφτεστε , έχετε το συναίσθημα και ενεργείτε σαν να έχετε ήδη αυτό που θέλετε.

Αυτό σημαίνει ότι υποβάλλεστε σε πλήρη εσωτερική στροφή, ώστε να μπορείτε τώρα να ζείτε από την οπτική γωνία ενός ατόμου που έχει αυτό που θέλει. 

Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση για να την περιγράψουμε , οπότε ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Φανταστείτε ότι προσπαθείτε να προσελκύσετε περισσότερα χρήματα στη ζωή σας. Μπορείτε να έχετε μια σαφή ιδέα για το πόσα ακριβώς χρήματα θέλετε, το έχετε ζητήσει αυτό, με τη δημιουργία ενός πίνακα οράματος ή γράφοντας την επιθυμία σας με κάθε λεπτομέρεια. 

Μπορεί να έχετε εργαστεί για τις πεποιθήσεις σας, σταδιακά να έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι είναι δυνατό για σας να το παραλάβετε και ότι το αξίζετε. 

Αλλά όταν δεν αφιερώνεται τον χρόνο σας σε αυτές τις δραστηριότητες, είστε σε μια εμμονή για την έλλειψη, και ανησυχείτε για το πώς θα πάτε για να πληρώσετε τους λογαριασμούς και είστε απογοητευμένοι επειδή αισθάνεστε ότι τα περισσότερα χρήματα δεν εμφανίζονται στη ζωή σας ακόμα. Είστε σε μια κατάσταση που σας επιτρέπει,να αποκτήσετε χρήματα ; Όχι!

Εδώ είναι ένα άλλο παράδειγμα:

Εσείς αποφασίζετε να είστε έτοιμοι για μια ουσιαστική σχέση και θέλετε να προσελκύσετε το σύντροφο της ψυχής σας. Μπορεί να περάσετε από όλα τα βήματα που περιγράφονται πιο πάνω, αλλά στη συνέχεια περνάτε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας με το να διαμαρτύρεστε στους φίλους σας ότι δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς άνδρες (ή γυναίκες) εκεί έξω. Μιλάτε για το πώς νιώθετε μόνος σας, πώς είναι αδύνατο να συναντήσετε πιθανούς συντρόφους χωρίς να πάτε στο κλαμπ, και ούτω καθεξής. επιτρέπετε την εκδήλωση ; Όχι!

Όσο περισσότερο μπορεί να εστιάζετε σε αυτό που δεν θέλετε, τόσο περισσότερο από αυτό θα προσελκύσετε ! Κάθε φορά που διαμαρτύρεστε , απογοητεύεστε ή επενδύετε συναισθηματικά σε καταστάσεις που δεν θέλετε, μπορεί να τις φέρετε σταθερά στην πραγματικότητά σας.

Έτσι, είναι σαν να αγνοείτε τα απλά τα πράγματα στη ζωή σας και δεν είστε ευχαριστημένοι .Σε γενικές γραμμές, έτσι είναι. Αν δεν μπορείτε να μην τα αγνοείτε τελείως, τουλάχιστον αποφύγετε την αναστάτωση και το συναισθηματικό μπλέξιμο που φέρνει αυτό.

Φυσικά, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν μπορείτε να τα αγνοείτε - ούτε και θα πρέπει να δοκιμάσετε. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θα λάβετε ένα απροσδόκητο λογαριασμό από το ταχυδρομείο και δεν έχετε τα χρήματα να το πληρώσετε. 

Κρύβοντας το σε ένα συρτάρι και αγνοώντας το είναι μια μάλλον καλή ιδέα. Σε αυτό το είδος της κατάστασης, σίγουρα θα κάνετε ό, τι μπορείτε για να καταλήξετε να έχετε τα χρήματα και θα το χειριστείτε όσο καλύτερα μπορείτε. 

Ωστόσο, ενώ είστε στη διαδικασία επεξεργασίας πρέπει να είστε βέβαιοι και να μην στραφείτε στην εστίαση της έλλειψης με το να αναστατωθείτε ή να είστε θυμωμένος. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και να κάνετε ό, τι χρειάζεται να γίνει, προσπαθήστε στη συνέχεια να επικεντρωθείτε στο πως θα επιτρέψετε να έρθουν περισσότερα χρήματα στη ζωή σας.

Ξέρω ότι πρέπει να σκέφτεται ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό ! Ίσως πιστεύετε ότι είναι αδύνατον να ελέγξετε τη συναισθηματική σας κατάσταση όπως είστε τώρα αλλά σας διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ δυνατό. Κάντε την πρακτική, ωστόσο, και μην ανησυχείτε με την πρώτη ταλάντευση. 

Απλά κάντε μια προσπάθεια να επενδύσετε συναισθηματικά ΜΟΝΟ στα πράγματα που θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερο. Θα γίνει ευκολότερο για σας να το κάνετε.




Νόμος της Έλξης - Βήμα τρίτο: αποστασιοποιηθείτε απο την επιθυμία σας...!!!!

Βήμα τρίτο: αποστασιοποιηθείτε από την επιθυμία σας
Ξέρετε τώρα ότι ο νόμος της έλξης ενεργοποιείται με τις σκέψεις, τα συναισθήματά , τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες σας . Ξέρετε πώς να είστε σαφείς σχετικά με αυτό που θέλετε, πως να το ζητήσετε , και πως να ενισχύσετε την πίστη σας ότι είναι δυνατό να συμβεί και ότι σας αξίζει να το έχετε.

Τώρα έρχεται μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις: να την εγκαταλείψετε.

Αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, αλλά τη στιγμή που θα καταλάβετε τη σημασία αυτού του βήματος θα βρείτε μέσα σας τι πρέπει να κάνετε και θα κάνετε ό, τι χρειάζεται.

Με την ευκαιρία, αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούτε γι 'αυτό το βήμα; Πολλά κείμενα σχετικά με το νόμο της έλξης μιλούν για 3 βήματα: ζητήστε, πιστέψτε , Λάβετε . Από που προέρχεται αυτό το επιπλέον βήμα ;

Η αποστασιοποίηση από την επιθυμία σας ήταν πάντα μέρος της διαδικασίας, και αναφέρετε κατά καιρούς σε βιβλία , αλλά αισθάνομαι ότι είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία που θα πρέπει να είναι ένα βήμα από μόνο του. Θα εξηγήσω ακριβώς γιατί είναι τόσο σημαντικό, αλλά πρώτα ας πάμε να δούμε τι σημαίνει αποστασιοποίηση από την επιθυμία. 

Να αποστασιοποιηθείτε σημαίνει να αποκολληθείτε από οποιεσδήποτε προσπάθειες να έχετε τον έλεγχο της διαδικασίας και να μην σκέφτεστε το χρόνο της εκδήλωσής σας.

Εδώ είναι αυτό που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνηθίσει να κάνουμε : 
Αποφασίζουμε τι θέλουμε , βάζουμε ως στόχο την επίτευξή του, και πιέζουμε τον εγκέφαλό μας να βρει έναν τρόπο να το πάρει, και στη συνέχεια κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να το κάνουμε να συμβεί. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι περιμένουμε συναισθηματικά να πάρουμε αυτό το πράγμα που θέλουμε, έτσι αν δεν εμφανιστεί αμέσως γινόμαστε όλο και πιο ανυπόμονοι και απογοητευμένοι.

Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται όταν το κάνετε αυτό με το νόμο της έλξης: Μπορείτε να επηρεάσετε τη διαδικασία και να καθυστερήσετε την άφιξη αυτού που θέλετε. Με το να μην το ξεχνάτε , στην ουσία προσπαθείτε να εξαναγκάσετε κάτι , αντί να επιτρέπετε το σύμπαν να εργάζεται για λογαριασμό σας.

Δεν είναι ότι η ανάληψη δράσης είναι ένα κακό πράγμα, αλλά αν αναγκάζετε τις δράσεις σας στείλετε ένα μήνυμα δυσπιστίας στο σύμπαν. Είναι σαν να λέμε, "δεν πιστεύω ότι θα με βοηθήσει, έτσι θα προσπαθήσω να τα κάνω μόνος μου όλα."

Έτσι, το σύμπαν, λέει, "Εντάξει, εντάξει. Θα ήθελα να ξέρω τον τρόπο που λειτουργεί για σας."

Με την ευκαιρία, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να τα κάνετε όλα μόνοι σας, αλλά είναι ότι δεν θα συνεργάζεστε με το νόμο της έλξης, έτσι δεν είναι; Θα ήταν απλώς μια ανάληψη δράσης δική σας. Ήσασταν εκεί, και κάνετε αυτό, σαν να αγοράσατε ενα T-shirt.

Αν θέλετε ο νόμος της έλξης να εργάζεται για λογαριασμό σας, πρέπει να το ξεχάσετε και να εμπιστευτείτε το σύμπαν

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

1) Πρώτον, αυτό σημαίνει ότι δεν προσπαθείτε να καταλάβετε πώς θα πάρετε αυτό που θέλετε. Σημαίνει ζητάτε ό, τι θέλετε και στη συνέχεια αφήνετε το σύμπαν να το φέρει σε σας. Μερικές φορές το σύμπαν θα σας ώθηση να κάνετε μια συγκεκριμένη δράση, την οποία θα πρέπει να κάνετε σίγουρα. 

Αλλά εάν δεν αισθάνεστε μια ώθηση για να αναλάβετε μια συγκεκριμένη δράση, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα από το να κάνετε σε βήματα δικής σας δράσης. Μην ανησυχείτε για το «πώς» η επιθυμία σας θα εκδηλωθεί. Απλά να ξέρετε ότι θα εκδηλωθεί .

2) Δεύτερον, ξεχνώντας και όταν αποσπαστείστε συναισθηματικά. Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε είδος απελπιστικής ανάγκης φόβο, άγχος ή προσκόλληση σε αυτό το πράγμα που θέλετε, θα εμποτίσει αυτά τα συναισθήματα και θα καθυστερήσει τη διαδικασία δημιουργίας. 

Αντί να λέτε «Είμαι πρόθυμος να δεχθώ αυτό το πράγμα," θα λέτε , «δεν έχω αυτό που χρειάζομαι? Χρειάζομαι αυτό το πράγμα, παρακαλώ να έρθει γρήγορα !" Όπως γνωρίζετε, ο νόμος της έλξης αποκρίνεται στη συναισθηματική συχνότητα σας, έτσι θα αντανακλά πίσω ό, τι συναισθηματική ποιότητα βάζετε Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε απλά πιο μεγάλη έλλειψη .

Να ξεχάσετε (να μην είστε κολλημένοι με το αποτέλεσμα ) γνωρίζοντας ότι οι επιθυμίες σας σχηματίζονται και θα παραδοθούν σε εσάς , αλλά είστε ακόμα καλά και χωρίς αυτές . Υπάρχει ένα μεγάλο στοιχείο αποδοχής που εμπλέκεται εδώ. Η αποδοχή της διαδικασίας, το χρονοδιάγραμμα, και τις περιστάσεις σας όπως είναι τώρα.

Απλά εμπιστοσύνη, μην κολλάτε στο αποτέλεσμα , και αφήστε τη μαγεία να συμβεί! 




Νόμος της Έλξης - Βήμα δεύτερο: Πιστέψτε ότι Είναι ήδη δικό σας...!!!!

Βήμα δεύτερο: Πιστέψτε ότι Είναι ήδη δικό σας
Μόλις ζητήσετε αυτό που θέλετε, είναι καιρός να αρχίσετε να εξετάζετε τις πεποιθήσεις σας.

Πώς ξέρετε εάν έχετε περιοριστικές πεποιθήσεις; Για μένα ο πιο εύκολος τρόπος για να το δείτε είναι να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς αισθάνεστε όταν σκέφτεστε τα πράγματα που θέλετε .

Οι περιοριστικές πεποιθήσεις δημιουργούν πάντα αίσθηση αμφιβολίας, φόβο ή άγχος.

Φέρτε στο μυαλό κάτι που θέλετε τώρα, κάτι που δεν ήσασταν σε θέση να προσελκύσετε στη ζωή σας. Ίσως έχει να κάνει περισσότερα χρήματα, μια καλύτερη δουλειά, την αγάπη της ζωής σας, καλύτερη υγεία, ή οτιδήποτε άλλο.

Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι δυνατό να το έχετε; Πιστεύετε πραγματικά το αξίζετε; Εξετάστε τα συναισθήματά σας γι 'αυτό, και θα ανακαλύψετε πιθανό μια πεποίθηση ότι δεν μπορείτε (ή δεν θέλετε ) να συμβεί, ή ένα χαμηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης σας εμποδίζει από την αποδοχή του.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι που περιορίζουν τις πεποιθήσεις πάρα πολύ, όπως αν πιστεύετε ότι θα είναι πραγματικά δύσκολο να κάνετε κάτι να συμβεί, ή πιστεύετε ότι άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν πριν από την εκδήλωση τις επιθυμία σας .

Θυμηθείτε, τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες σας, θα μπλοκάρουν αυτό που θέλετε να εμφανίσετε στη ζωή σας, αν δεν πιστεύετε ότι είναι δυνατόν, ή αν δεν πιστεύετε ότι το αξίζετε.




http://o-nomos-tis-elksis.forumgreek.com

Νόμος της Έλξης - Βήμα πρώτο: Ζητήστε από αυτό που θέλετε...!!!!

Βήμα πρώτο: Ζητήστε από αυτό που θέλετε
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι "ζητώντας " από το σύμπαν αυτό που θέλετε είναι το πρώτο βήμα για την προσέλκυση του. Είναι αλήθεια, αλλά τι σημαίνει να "ζητήσετε"; Είναι τόσο απλό όσο είναι να λέτε την επιθυμία σας δυνατά; Παραδοσιακά, όταν ζητάμε κάτι, λέμε ας πούμε, "Παρακαλώ μπορώ να έχω...;" Αλλά το σύμπαν λειτουργεί λίγο διαφορετικά από αυτό.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, «ζητώντας» από το σύμπαν είναι κάτι τόσο απλό όσο να είστε πολύ σαφής για το τι θέλετε.

Μόλις συλλάβετε μια σαφή επιθυμία, έχετε ήδη ζητήσει. Θυμηθείτε να είστε διασυνδεδεμένοι με το σύμπαν μέσα από ένα τομέα ενέργειας. - Γιατί είναι η «ουσία» που τα συνθέτει όλα και την ίδια στιγμή που θα συλλάβετε την επιθυμία σας , το σύμπαν θα λάβει την αίτηση σας.

Το δύσκολο μέρος είναι είστε σαφείς για το ποιες ακριβώς είναι οι επιθυμίες σας. Τι θέλετε; Έχετε ήδη μια σαφή επιθυμία;

Πριν απαντήσετε, να καταλάβετε ότι δεν πρέπει να ζητάτε ό, τι δεν θέλετε. Αν πρόκειται να πείτε κάτι σαν, "δεν θέλω να αγωνίζομαι πια. . Δεν θέλω να είμαι άρρωστος πια." δεν θέλω να είμαι φτωχός πια ;

Αυτά είναι πράγματα που δεν θέλετε. Τι θέλετε;

Τις περισσότερες φορές θα θελήσετε τα αντίθετα από αυτό που δεν θέλετε. Εάν δεν θέλετε να είστε άρρωστοι πια, αυτό σημαίνει ότι θέλετε να είστε υγιείς και ισχυρός. Εάν δεν θέλετε να είστε φτωχοί , αυτό σημαίνει ότι θέλετε να έχετε πολλά χρήματα. Και ούτω καθεξής.

Αυτό είναι αρκετά εύκολο. Αλλά επίσης σημαντικό είναι να αποφευχθεί η τοποθέτηση για κάτι που νομίζετε ότι μπορείτε να έχετε, και όχι αυτό που πραγματικά θέλετε. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, διότι περιορίζετε τις πεποιθήσεις σας μπορεί να σας κάνει να νομίζετε ότι θέλετε ένα πράγμα, όταν στην πραγματικότητα θέλετε κάτι άλλο.

Για παράδειγμα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θέλετε μια εύκολη δουλειά που να πληρώνεστε καλά, αλλά βαθιά μέσα σας έχετε λαχτάρα για το σύνολο της οικονομικής σας ανεξαρτησίας. Αν δεν πιστεύετε ότι η συνολική οικονομική ανεξαρτησία είναι δυνατή για σας, θα βρεθείτε στο διακανονισμό για το επόμενο καλύτερο πράγμα. 

Ένα άλλο παράδειγμα: Μπορεί να νομίζετε ότι θέλετε μια δουλειά σαν δάσκαλος μουσικής , αλλά βαθιά μέσα σας να θέλετε να γίνετε ένας διάσημος μουσικός. Στα δυο αυτά τα παραδείγματα, κρατάτε την πεποίθηση ότι αυτό που θέλετε δεν είναι δυνατόν, ώστε να είστε διακανονισμό για το επόμενο καλύτερο πράγμα.




Το δώρο του ιού...!!!!

Δεν θα αργήσει να τελειώσει. 
Ήδη οι καμπύλες στις περισσότερες χώρες έχουν αρχίσει να πέφτουν. Δεν πρέπει όμως να χαλαρώσουμε. Οι ειδικοί ξέρουν κι εμείς πρέπει απλώς να υπακούσουμε. Ο κόσμος την επόμενη μέρα θα είναι διαφορετικός, όπως και μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Θα είναι κι αυτό άλλο ένα ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία. 

Και, φυσικά, δεν έγινε τυχαία. Ήταν ένα τεράστιο δώρο για όλους μας. Κάποιοι το άνοιξαν, κάποιοι όχι. Κάποιους θα τους κάνει καλύτερους, κάποιους όχι. 

Ήρθε για να μας δώσει μαθήματα. Ήρθε για να μας αναγκάσει να κάνουμε πράγματα που δεν θα κάναμε αν δεν ερχόταν. Σαν τον προπονητή που παγώνει το βίντεο για να σου δείξει το λάθος. Αρκεί να θες να το δεις. Το λες και δεύτερη ευκαιρία. 

Σε μερικά χρόνια θα αναπολούμε τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε με τους ανθρώπους μας αυτές τις μέρες. Αυτές που δεν θα ξανάρθουν. Κι αυτές που συχνά ξεχάσαμε να εκτιμήσουμε. 

Η ερώτηση είναι μία: 
Όλη αυτή η ιστορία σε έκανε καλύτερο άνθρωπο; 

Χόρτασες τα παιδιά σου; 

Παίξατε τα αγαπημένα σας επιτραπέζια; 

Τους έδειξες πόσο τα αγαπάς; 

Ήρθες πιο κοντά στον άνθρωπό σου; 

Κάνατε τις συζητήσεις που αποφεύγατε όλον αυτόν τον καιρό; 

Ήρθες πιο κοντά στους γονείς σου; 

Ήρθες πιο κοντά στους συνανθρώπους σου; 

Βοήθησες αυτούς που το είχαν ανάγκη; 

Αγάπησες περισσότερο; 

Συγχώρεσες περισσότερο; 

Ήρθες πιο κοντά σ’ εσένα; 

Βγήκες έξω να περπατήσεις; 

Διάβασες τα βιβλία που ήθελες να διαβάσεις; 

Έγραψες αυτά που ποθούσες να γράψεις; 

Είδες τις ταινίες που ήθελες να δεις; 

Έφερες στη ζωή σου περισσότερες καλές συνήθειες; 

Έκλεισες πιο πολύ την τηλεόραση και τις συσκευές; 

Έγινες πιο ευέλικτος και ευπροσάρμοστος; 

Προετοιμάστηκες για την επόμενη μέρα; 

Ξεκίνησες αυτά που ανέβαλλες όλον αυτόν τον καιρό; 

Ήρθες πιο κοντά στον σκοπό της ζωής σου; 

Αναρωτήθηκες τι θα αφήσεις πίσω σου όταν θα φύγεις; 

Εκτίμησες όλα αυτά που μέχρι σήμερα θεωρούσες δεδομένα; 

Εστίασες, έστω και τώρα, σε όλα αυτά που πάνε καλά; 

Όλη αυτή η ιστορία, τελικά, σε εξέλιξε; 

Σε έκανε καλύτερο άνθρωπο; 

Βασικά, μία είναι η ερώτηση: «Ο ιός σού έκανε ένα τεράστιο δώρο. Εσύ το άνοιξες;» 




Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Έχετε μια υπερδύναμη...!!!!

Γνωρίζετε ότι έχετε μια υπερδύναμη; Ακριβώς όπως και στα βιβλία κόμικ οι ήρωες. Κάθε ένας από εμάς έχει, αλλά οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν, οπότε δεν ξέρετε πως να τη χρησιμοποιήσετε.

Η μέθοδος της χρήσης αυτής της ενέργειας είναι πολύ, πολύ απλή , αλλά χρειάζεται μια αλλαγή στον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα - και να την κάνετε πράξη.

Πρώτον, η υπερδύναμη σας είναι μεταμφιεσμένη και παρεξηγημένη. Όταν ενεργοποιείτε τη δύναμή σας το συναίσθημα που αισθάνεστε είναι αυτό που λέμε "άνευ όρων αγάπη». Τώρα αυτό μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά θα εξηγήσω τι θέλω να πω.

Εδώ είναι μια αναλογία του τι συμβαίνει :
Όταν κάνει κρύο, και ανάβετε τη θέρμανση, τότε νιώθετε ζεστασιά. Το συναίσθημα της ζεστασιάς είναι μόνο ένα συναίσθημα - είναι το αποτέλεσμα όχι η αιτία. Η θέρμανση είναι η αιτία. η ενεργοποίηση της θέρμανσης σας έκανε να νιώσετε ζεστά. Η ανιδιοτελής αγάπη είναι το αποτέλεσμα, δεν είναι η αιτία. Μπορείτε να το αισθανθείτε όταν ενεργοποιήσετε τη δύναμή σας.

Όταν στέκεστε κάτω από το ντους, μπορείτε να βραχείτε . Το ντους είναι η αιτία και θα βραχείτε μόνο όταν , κάθεστε κάτω από αυτό. Όταν βγείτε από το ντους σας τελικά θα στεγνώσετε .

Έτσι είναι με την υπερδύναμη σας. Όταν ενεργοποιείς τη δύναμή σου, νιώθεις την άνευ όρων αγάπη . Όταν δεν την ενεργοποιείς , δεν το αισθάνεσαι .Δεν μπορούμε να δούμε τη δύναμή μας, είναι σαν να μην μπορούμε να δούμε το νερό.

Προχωράμε γύρω μέχρι να αισθανθούμε υγρασία.
Με την πρακτική γίνεται πολύ εύκολη η άμεση ενεργοποίηση της υπερδύναμης σας με την τροφοδότηση εκείνου του συναισθήματος της «άνευ όρων αγάπης ». 

Στη συνέχεια, μπορείτε να στοχεύετε σε συγκεκριμένες καταστάσεις, ανθρώπους και ζητήματα - και είναι ειλικρινά σαν μαγικό! Για παράδειγμα, αν ανησυχείτε για ένα τηλεφώνημα μπορείτε να ξυπνήσετε την υπερδύναμη σας (και φυσικά, θα το νιώσετε σαν αγάπη άνευ όρων), και μπορείτε να στοχεύσετε στην τηλεφωνική κλήση.Το αποτέλεσμα θα είναι πάντα καλό. 

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να ενεργοποιήσετε την Υπερδύναμη σας .... και σίγουρα υπάρχουν και άλλοι....

Επειδή δεν μπορούμε να δούμε την υπερδύναμη μας, ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιηθεί είναι με την άσκηση μέχρι να ενεργοποιηθεί η άνευ όρων αγάπη και όταν το κάνουμε σωστά, θα είμαστε σε θέση να το νιώσουμε , και θα είμαστε τότε σε θέση να την χρησιμοποιούμε αποτελεσματικά.

Άνευ όρων αγάπη είναι φυσικά αγάπη χωρίς όρους. Αυτό μπορεί να είναι πιο περίπλοκο από ό, τι θα περίμενε κανείς με την πρώτη ματιά. Αλλά με την πρακτική γίνεται πραγματικά εύκολο - γιατί από τη στιγμή που το έχετε συνειδητοποιήσει , δεν είναι πλέον κάτι που είναι μόνο στη φαντασία σας - είναι μια αληθινή υπερδύναμη που χρησιμοποιείτε και όχι ένα συναίσθημα που αισθάνεστε.

Αλλά , για να φτάσετε στο σημείο όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να μάθετε να το χρησιμοποιείτε μέχρι να ενεργοποιηθεί η απεριόριστη αγάπη ως συναίσθημα πρώτα. εδώ είναι μερικές ιδέες ...

Μπορείτε να δοκιμάσετε κατ 'αρχάς να σκεφτείτε κάποιον ή κάτι που αγαπάτε πραγματικά - ότι τον αγαπάτε ακριβώς επειδή υπάρχει. 

Στη συνέχεια, αλλάξτε αργά το εν λόγω πρόσωπο / πράγμα στο μυαλό σας - φανταστείτε ότι τα συγκεκριμένα πράγματα που σας αρέσει δεν υπάρχει πια ή είναι διαφορετικά - και εξακολουθείτε να αγαπάτε το πρόσωπο / πράγμα . Κάντε αυτό με ένα πράγμα τη φορά, σιγά-σιγά, και βεβαιωθείτε ότι έχετε την αίσθηση ότι το συναίσθημα επεκτείνετε (αυτό είναι η αίσθηση της δύναμης σας φυσικά ρέει μέσα σας!) 

Εδώ είναι ένα παράδειγμα:
Αγαπώ το γιο μου. Όχι λόγω οποιουδήποτε από τα χαρακτηριστικά του, αλλά απλώς και μόνο επειδή είναι αυτός μόνο γιατί υπάρχει. Τώρα, ο γιος μου είναι πολύ θετικός και ενθουσιώδης, έτσι μπορώ να ξεκινήσω με το να φαντάζομαι ότι είναι λίγο πιο χαλαρός και δεν ανταποκρίνεται. 

Φαντάζομαι ότι δίνοντάς του ένα δώρο, και αντί για το συνηθισμένο ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη, φαντάζομαι ότι φέρετε δύστροπα χωρίς καν να πει ευχαριστώ. 

Τώρα κρατάω ότι η εικόνα του αυτή και συνειδητά θα πρέπει να αισθανθώ αγάπη και συμπόνια για αυτήν την έκδοση γι 'αυτόν, ακριβώς όπως είναι. Και έτσι δουλεύω με επίκεντρο την αγάπη για αυτήν την έκδοση του γιου μου, ανεξάρτητα από το αν είναι ευγνώμονας ή όχι.

Ένα άλλο παράδειγμα:
Ίσως σας αρέσει ένα συγκεκριμένο μέρος για διακοπές και θα θέλατε να πάτε εκεί. Ας πούμε τις Μπαχάμες. Έχετε ονειρευτεί να πάτε εκεί για διακοπές. Τώρα φανταστείτε σας έχουν πει ότι ποτέ δεν θα πάτε στις Μπαχάμες. Μπορείτε να έχετε άλλες υπέροχες διακοπές, αλλά ποτέ σε αυτή τη ζωή επισκεφθείτε τις Μπαχάμες. 

Τώρα αγαπήστε τις Μπαχάμες ούτως ή άλλως. Αγαπήστε τις ακριβώς επειδή υπάρχουν , ακόμη και αν ξέρετε ότι ποτέ δεν θα πάτε εκεί.

Στην αρχή αυτό μπορεί να φαίνεται αδύνατο με ορισμένα πράγματα και ανθρώπους, αλλά είναι δυνατόν (το κάνω κάθε μέρα με τα πράγματα που φαίνεται αδύνατο να αγαπάμε άνευ όρων και είναι πλέον εύκολο!)

Χρειάζεται πρακτική ακριβώς σαν να πρέπει να οδηγήσετε ένα ποδήλατο - και κάθε φορά που δεν τα καταφέρνετε υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι μπορεί μόλις να πέσατε από το ποδήλατο αλλά ακόμα μαθαίνετε.

Εδώ είναι μια καθημερινή άσκηση που μπορείτε να κάνετε για να αναπτύξετε την ικανότητα σας στη χρήση της υπερδύναμης σας:

1. Διαλέξτε κάποια στιγμή (το πρωί λειτουργεί καλύτερα, διότι σας βοηθάει για το υπόλοιπο της ημέρας), που να μπορείτε να καθίσετε ήσυχα και ανενόχλητοι.

2. Ξεκινήστε με το σώμα σας. Το σώμα σας αποτελείται από περίπου 50 τρισεκατομμύρια μεμονωμένα κύτταρα. Κάθε ένα από αυτά εργάζεται ως άτομο . και κάνει τη δουλειά του για να εξυπηρετήσει το σύνολο.

Κάθε ένα έχει συνείδηση. Ξεκινήστε με την αποστολή άνευ όρων Αγάπης σε κάθε ένα από αυτά τα κύτταρα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να γίνει αυτό, είναι να σκεφτείτε αυτά τα κύτταρα με συμπόνια. Δεν χρειάζεται καν να κάνουν κάτι για να αξίζουν την αγάπη σας, αγαπήστε τα μόνο επειδή υπάρχουν .

Αυτό είναι λίγο σαν συντονισμός σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό - μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να φτάσετε στη σωστή δόνηση .... και όταν το κάνετε, θα αισθανθείτε φυσικά, στο στήθος σας. 

Θα αισθανθείτε ένα συναίσθημα. Ακριβώς όπως κάνετε όταν σκέφτεστε κάποιον που αγαπάτε άνευ όρων.

3. Μόλις αισθανθείτε αυτό, ο στόχος είναι να προσπαθήσετε να το κρατήσετε για όσο διάστημα μπορείτε. Όπως είπα και πριν, θα είναι σαν να μαθαίνεις να οδηγείς ποδήλατο - συνεχίζοντας την πρακτική σας, θα είστε σε θέση να μείνετε όλο και περισσότερο με αυτό το συναίσθημα.

4. Στη συνέχεια μετακινηθείτε σε ανθρώπους της ζωής σας - στείλετε αυτή την άνευ όρων αγάπη για ένα πρόσωπο. Θυμηθείτε, η δύναμη είναι στην άνευ όρων αγάπη - μόνο για να τη στείλετε , ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Μερικές φορές θα αισθάνεστε αυτό το ρεύμα σαν ένα χρυσό φως - μπορεί να είναι διαφορετικό για τον καθένα ... το σημαντικό πράγμα είναι το αίσθημα της Αγάπης.

5. Στη συνέχεια, να προχωρήσετε σε πράγματα για τα οποία ανησυχείτε .... σε κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις, στείλτε αυτή την Αγάπη. Αγάπη για την κατάσταση - Ανεξάρτητα από το που θα βγάλει - αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι -! Ανεξάρτητα από το που θα βγάλει ).

Αυτό είναι το τέχνασμα, και είναι αυτό που κάνει όλη τη διαφορά - Αγάπη για την κατάσταση που σας ανησυχεί , ανεξάρτητα από το που θα βγάλει .... τι κάνετε πραγματικά τώρα? είναι ενεργοποίηση της δύναμης σας (η αίσθηση της άνευ όρων Αγάπης είναι η αίσθηση της δύναμης σας που θα κινηθεί μέσα σας!), με στόχο να την κατάσταση - και επιτρέποντας την καλύτερη δυνατή έκβαση, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει τώρα .

Στη συνέχεια, δεν έχει σημασία ποιο είναι το αποτέλεσμα που φαίνετε να είναι είναι τις περισσότερες φορές θα είναι το ιδανικό για σας - συχνά με τρόπους που ποτέ δεν είχα έχετε ονειρευτεί!

Μπορείτε να στοχεύετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας και / ή το πορτοφόλι σας και / ή τα χρήματα γενικά. Θυμηθείτε να κρατήσετε την άνευ όρων αγάπη - έτσι, αν ποτέ δεν είναι πολλά τα χρήματα, αν δεν είναι υγιείς ο τραπεζικός λογαριασμός σας ,αγαπήστε τα χρήματα μόνο για την ύπαρξη τους, αγαπήστε αυτά που έχετε και ας είναι λίγα.

Ακριβώς όπως θα αγαπούσατε ένα μωρό μόνο και μόνο επειδή υπάρχει . Άνευ όρων αγάπη
.
Και πάλι, χρειάζεται πρακτική. Είναι μια πρόκληση, όταν εμείς ανησυχούμε για κάτι, ή όταν δεν θέλουμε κάτι, να στείλετε Άνευ όρων αγάπη σε αυτό. 

Είναι δύσκολο αλλά τη στιγμή που θα ..προσκολληθείτε σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, είναι σαν να μην έρχεται ποτέ.

Εάν στείλετε αγάπη υπό όρους, αντί της άνευ όρων αγάπης (με άλλα λόγια, είστε προσκολλημένοι σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα (κατάσταση)) τότε σε εκείνη τη στιγμή, βγαίνετε έξω από το στόχο σας ... θα πρέπει να συντονιστείτε και πάλι στην απεριόριστη αγάπη - Αυτή είναι η δύναμη. 

Είναι δύσκολο να αρχίσετε , αλλά με την πρακτική, γίνεται ολοένα και ευκολότερο!

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα με το ντους που χρησιμοποίησα παραπάνω, γιατί το ντους είναι αόρατη, θα πρέπει να συνεχίσετε να κινείστε γύρω έως ότου αισθανθείτε υγρασία και, στη συνέχεια, αν δεν αισθάνεστε υγρασία πια ξέρετε ότι έχετε βγει από το ντους και πάλι, ώστε να μετακινηθείτε γύρω γύρω ξανά έως ότου αισθανθείτε και πάλι υγρασία ... και τελικά θα μάθετε που ακριβώς είναι το ντους , και θα είστε σε θέση να περπατήσετε σε εκείνο το δωμάτιο ανά πάσα στιγμή, και κατ 'ευθείαν κάτω από το ντους όποτε θέλετε.

Εάν το κάνετε αυτό κάθε μέρα, κατά προτίμηση το πρωί (και μπορείτε να κατευθύνετε την δύναμη σε ολόκληρη τη μέρα σας μπροστά σας, και κάτι συγκεκριμένο να συμβεί δεν θα σας ανησυχήσει εκείνη την ημέρα) θα βρείτε τον τρόπο να γίνεστε όλο και πιο ισχυροί , και θα γίνεστε όλο και καλύτερος σε αυτό. 

Και τότε, καθώς συνεχίζετε η ημέρα σας, όταν κάτι έρχεται και δεν είστε ευχαριστημένοι, ή σας ενοχλεί ή σας ανησυχεί, θα βάζετε μπρος τη δύναμη της απεριόριστης αγάπης Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα και την ταχύτητα των αποτελεσμάτων!

Έχω φτάσει στο στάδιο (με πολλές πρακτικές και πτώση από το ποδήλατο  ), όπου, όταν συμβαίνει κάτι κατά τη διάρκεια της ημέρας μου που με ανησυχεί, ή δεν θέλω .... Πιάνω τον εαυτό μου να αντιδρά και εγώ αμέσως το διορθώνω.

Μερικές φορές... Θα ξεκινήσω με μια αρνητική αντίδραση, αλλά στη συνέχεια θυμάμαι τι πρέπει να κάνω , και τότε είμαι σε θέση να σταματήσω, μέχρι να ενεργοποιηθεί η υπερδύναμη μου, Είναι απίστευτα ορισμένα από τα αποτελέσματα που έχω δει - πράγματα που δεν είχα ποτέ φανταστεί!

Τα πράγματα μπαίνουν στη σειρά τους, γύρω από την αλλαγή, ο χρόνος στέκεται ακόμα, οι άνθρωποι αλλάζουν, απρόσμενα πράγματα συμβαίνουν .... λειτουργεί τέλεια !

Θυμηθείτε ότι όταν κάνετε την πρακτική, έτσι είναι σημαντικό να είστε ευγενής με τον εαυτό σας - ακριβώς όπως σας αξίζει
θα κάνετε σαν να διδάσκετε ένα παιδί ποδήλατο. Κρατήστε την άσκηση, κρατήστε την αρμονία, την ισορροπία σε αυτόν τον τρόπο. 




http://o-nomos-tis-elksis.forumgreek.com