Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πόσο μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που μιλούν με τις πράξεις τους.....!!!!!!

Λόγια, λόγια.. Ατελείωτες κουβέντες και συζητήσεις. Άλλοτε ανούσιες άλλοτε με νόημα που κάπου χάνεται στην πορεία στην προσπάθεια να πείσεις ή να γίνεις αντιληπτός από το συνομιλητή. Μια απόπειρα να τον ψυχογραφήσεις, να δεις τα μήκη κύματος που εκπέμπει. Και το όνομα αυτού: Διάλογος! Γέφυρα επικοινωνίας, αντιπαραθέσεων, ή απλά ανταλλαγή απόψεων.

Πόσες φορές όμως θα ήθελες να μη χρειάζεται να πεις τίποτα; Να μην αρθρώσεις ούτε λέξη; Nα μπορούσαν να ντυθούν με λέξεις οι σκέψεις και να μεταφραστούν με τη σιωπή σου.

Πόσο ηχηρή μπορεί να ’ναι μια σιωπή! Να λέει περισσότερα από σένα όταν μιλάς. Και καθρέφτης της, το βλέμμα. Αν είναι καθάριο, διαβάζεις και την ψυχή. Κι έχεις ήδη πει πιο πολλά απ’ όσα πρέπει. Θα ήταν περιττές τώρα οι λέξεις.

Δε σου χει τύχει μ’ έναν άνθρωπο να μην έχετε καν κουνήσει τα χείλη και όμως να νιώθεις ότι έχετε κάνει ατέλειωτες συζητήσεις; Οι σιωπές σας φλύαρες. Και ας κοιτιόσασταν μόνο. Σα να σε διαπέρασε ένα απόθεμα σκέψης που το έσπρωξε απροσδόκητα προς το μέρος σου. Και αβίαστα έκανες το ίδιο δίχως να το καταλάβεις.

Πόσο μ’ αρέσουν οι άνθρωποι που μιλούν με τις πράξεις τους… Τι μαρτυριάρα η σιωπή τους! Μπορεί να σπανίζουν αλλά είναι σαν τον πιο πολύτιμο θησαυρό. Όταν τους βρεις φύλαξε τους. Πρόσεχε τους. 

Θα νιώσεις τυχερός που τους ξεκλείδωσες, που σ’ άφησαν να δεις την αλήθεια τους, τη δική σου. Από τα πιο όμορφα συναισθήματα, η αίσθηση ότι γνωρίζεις τον απέναντι. Ότι ξέρεις τι σκέφτεται, ότι ισχύει αυτό που θα σου πει. Δε χρειάζεται να κάνεις δεύτερες σκέψεις και σενάρια για το τι μπορεί να λέει και τι να εννοεί. Να διαχωρίζεις τα λεγόμενα από τις πράξεις του, να αναζητάς το κίνητρο αυτών μέσω (ανούσιων) εξονυχιστικών συζητήσεων-ανακρίσεων.

Όσα κρύβει μια σιωπή, τα προδίδει ένα βλέμμα. Ίσως και ένα χαμόγελο. Αλλά είναι εκεί, σαν ανοιχτό βιβλίο μπροστά σου δίχως κείμενο. Αχρείαστοι οι υπότιτλοι, ξεκάθαρα τα κεφάλαια. Δεν υπάρχουν κακώς κείμενα, δε χάνεσαι στη μετάφραση. Δε χωρούν παρερμηνεύσεις. Διάνοια η αίσθηση. Μαγεία η ψευδαίσθηση. Και συ ο ανώτατος κριτής. Αψεγάδιαστος. Όταν η αλήθεια ξεπερνά τα όρια της λογικής τότε αφέσου απλά στον ήχο της σιωπής.




Κρυσταλένια Γαβριηλίδου
savoirville.gr μέσω awakengr.com

Γιατί δεν πρέπει να βάλεις ξανά το γάλα στην πόρτα του ψυγείου....!!!!!

Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αγοράζουν ένα προϊόν που βρίσκεται σε μπουκάλι είναι να το τοποθετήσουν στην πόρτα του ψυγείου και αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα για πρακτικούς λόγους.

Αρκεί να ανοίξετε κι εσείς το δικό σας ψυγείο, για να διαπιστώσετε ότι ισχύει το ίδιο.

Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αγαθά, όπως το γάλα, που δεν πρέπει να τοποθετούνται εκεί;

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, όμως τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να υπόκεινται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, γιατί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και ευάλωτα στο να χαλάσουν.

Σύμφωνα λοιπόν με το Good Housekeeping UK το γάλα (όπως και τα γιαούρτια, τα τυριά και το βούτυρο) έχει συγκεκριμένη θέση μέσα στο ψυγείο, ώστε να μπορεί να συντηρηθεί φρέσκο και να μην βλάψει ποτέ την υγεία σας.

Πρέπει να τοποθετείται πάντα στα χαμηλά και μεσαία ράφια μιας και εκεί η θερμοκρασία είναι κατάλληλη για τη σωστή διατήρησή του.

Πάνω από αυτό καλό θα ήταν να αποθηκεύσετε αλλαντικά και κάτω, που βρίσκεται το πιο ψυχρό τμήμα του ψυγείου, μπορείτε να φυλάξετε τυλιγμένα, ωμά κρέατα.

Αν το ψυγείο διαθέτει συρτάρια, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τα φρούτα και τα λαχανικά.

Οσο για την πόρτα του ψυγείου; Αυτή είναι το πιο θερμό τμήμα της οικιακής συσκευής σας, οπότε μπορείτε να διατηρήσετε καρυκεύματα.

Έξτρα συμβουλή: Καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τοποθετείτε το ζεστό κουτί του ντιλίβερι στο ψυγείο και να περιμένετε να κρυώσει, προτού φυλάξετε το φαγητό για την επόμενη ημέρα.




bovary.gr

Ό,τι σπέρνεις θερίζεις, τα παιδιά είναι το έδαφος, οι ιδέες σου ο σπόρος....!!!!!!!

Ήταν μια ημέρα απεργίας των εκπαιδευτικών και πληροφορηθήκαμε πως ο δάσκαλος δεν θα πήγαινε στο σχολείο. Μου λέει το παιδί μου :

-Μάλλον θα σκέφτηκε ο δάσκαλος ας ξεκουραστούν αυτά τα παιδιά, να ξεκουραστώ κι εγώ.

Το ρώτησα αν γνώριζε τι είναι απεργία και για ποιον λόγο γίνεται, μα δεν ήξερε…

Όσοι είστε γονείς ή έχετε παιδάκια στην οικογένεια εξηγείστε τους τους λόγους που γίνεται μια απεργία, μια αποχή. Ξυπνήστε τους τη σπίθα της αντίστασης και της εναντίωσης απέναντι σε καταστάσεις που θέλουν να τους επιβάλλουν μα δεν είναι ωφέλιμες για αυτά και το σύνολο.

Μιλήστε τους για την δύναμη των πολλών, για την δύναμη της σύζευξης, της αλληλεγγύης, για την δυναμική της ενωμένης γροθιάς.

Να μου πεις, πότε ο Έλληνας έζησε μακριά από την διχόνοια, πότε δεν σκέφτηκε την πάρτη του και όχι του συνόλου;

Όταν κάτι δεν σου αρέσει το αλλάζεις! Στην χώρα αυτή δυστυχώς κρατάμε καλά τις παραδόσεις σε όλους τους τομείς… Έχουμε γαλουχηθεί να κοιτάμε την βολή και το συμφέρον μας, παραπονιόμαστε που ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον μα συνεχίζουμε να το διαιωνίζουμε μέσα από τα παιδιά μας! 

Χτίζουμε συνειδητά γενιές παρτάκηδων, γενιές χαραμοφάηδων, γενιές που αν δεν πλημμυρίσει η δική τους αυλή δε τους νοιάζει αν πλημμύρισε του διπλανού.

Ό,τι σπέρνεις θερίζεις ή μήπως πιστεύεις πλέον πως το έδαφος είναι άγονο;

Το έδαφος δεν είναι καμμία πατρίδα, καμμία γη, έδαφος είναι κάθε παιδί που γεννιέται σε αυτό τον πλανήτη.

Αν δεν δουλέψουμε εμείς με την ψυχή μας σε αυτό το «έδαφος» πώς περιμένουμε να ανθίσει; Πώς περιμένουμε ο τόπος μας να ξαναγίνει τόπος της δημιουργίας, της δημοκρατίας, και της μαιευτικής σκέψης όταν αφηνόμαστε να πιστεύουμε πως η αλήθεια βρίσκεται στο πιάτο που μας σερβίρουν, πολιτικοί, ΜΜΕ και τα «τζάκια» που επιτρέπουμε χρόνια τώρα να κρατούν τις ζωές μας στα χέρια τους!




Ρίνα Σερέτη

Ο Ιπποκράτης εξετάζει την τρέλα του Δημόκριτου - Η απολογία ενός ''τρελού''.....!!!!!!

Κάποτε κλήθηκε ο Ιπποκράτης στα Άβδηρα να εξετάσει για τρέλα τον Δημόκριτο, διότι υπήρχαν παράπονα για αυτόν ότι δεν φέρεται φυσιολογικά, και ότι γελάει με παράξενο τρόπο, κάθε φορά που αντίκριζε ανθρώπους. Ακολουθεί μέρος της «εξέτασης».

Ιπποκράτης : Λέγε στο όνομα των Θεών, μήπως λοιπόν όλος ο κόσμος νοσεί χωρίς να το αντιλαμβάνεται και δε μπορεί να ζητήσει από πουθενά βοήθεια για θεραπεία, γιατί τι θα υπήρχε πέρα από αυτόν;

Δημόκριτος : Υπάρχουν άπειροι κόσμοι Ιπποκράτη και μη παίρνεις για τόσο λίγη και μικρή τη φύση που έχει τόσο πλούτο.

Ιπποκράτης : Αλλά αυτά Δημόκριτε, θα τα διδάξεις άλλη στιγμή πιο κατάλληλη, γιατί τώρα φοβάμαι μήπως και για το άπειρο ακόμη συζητώντας αρχίσεις να γελάς. Τώρα όμως ξέρε πως θα δώσεις λόγο στον κόσμο για το γέλιο σου.

Εκείνος τότε με κοίταξε έντονα και είπε:
«Εσύ νομίζεις πως δύο είναι οι αιτίες του γέλιου μου, τα καλά και τα άσχημα. Εγώ όμως γελώ με ένα μόνο, τον άνθρωπο, τον γεμάτο ανοησία, κενό από οτιδήποτε σωστό, που όλα του τα σχέδια μοιάζουν με του μικρού παιδιού και που υποφέρει τους αβάσταχτους μόχθους χωρίς να υπάρχει καμιά ωφέλεια.

Τον άνθρωπο που χωρίς να γνωρίζει μέτρο στην επιθυμία του πορεύεται ως τα πέρατα της γης και τα έγκατά της που δεν έχουν όρια, λιώνοντας το ασήμι και το χρυσάφι που ποτέ δεν σταματά να αποκτά, πάντα κάνοντας θόρυβο για περισσότερα για να μην πέσει σε λιγότερα και...

δεν ντρέπεται να ονομάζεται ευτυχισμένος, ενώ σκάβει στα βάθη της γης χρησιμοποιώντας αλυσοδεμένα χέρια, ανθρώπων από τους οποίους σε άλλους υποχωρεί η γη και τους πλακώνει και άλλους ο καταναγκασμός αυτός τους κρατάει χρόνια σε αυτή την κόλαση σαν να ήταν η πατρίδα τους, μαζεύοντας ασήμι και χρυσό, ψάχνοντας ίχνη της σκόνης και ψήγματα, σηκώνοντας εδώ κι εκεί σωρούς από άμμο, ανοίγοντας τις φλέβες της γης, σπάζοντας τους σβώλους και το χώμα για την απόκτηση περιουσίας, κάνοντας τη μητέρα γη εχθρική και άλλοτε θαυμάζοντάς την κι άλλοτε καταπατώντας την, ενώ αυτή είναι πάντοτε η ίδια.
          ο Δημόκριτος γελά – Giuseppe Antonio Petrini 1750

Πόσο γέλιο προκαλεί την επίμοχθη και κρυφή γη να αγαπούν και να υβρίζουν τη φανερή. Άλλοι αγοράζουν σκυλιά, άλλοι άλογα κι άλλοι βάζοντας σύνορα σε μια μεγάλη περιοχή την ονομάζουν ιδιωτική τους περιουσία. Άλλοι πάλι που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους μεγάλη έκταση, δεν το μπορούν μόνοι τους. Τότε σπεύδουν να παντρευτούν γυναίκες που ύστερα από λίγο καιρό τις διώχνουν, τις αγαπούν, τις μισούν, κάνουν παιδιά επειδή τα θέλουν κι ύστερα τα διώχνουν τελείως.

Τι είναι αυτή η κενή από περιεχόμενο και αλόγιστη βιασύνη που σε τίποτα δεν διαφέρει από τη μανία;

Πολεμούν τους ομοφύλους τους και δεν επιθυμούν την ησυχία. Στήνουν ενέδρες στους βασιλιάδες, διαπράττουν φόνους, σκάβουν τη γη ζητώντας ασήμι κι όταν το βρουν θέλουν να αγοράσουν γη κι όταν αγοράσουν τη γη πουλούν τους καρπούς της και πουλώντας τους καρπούς της πάλι παίρνουν ασήμι. Πώς βρίσκονται συνέχεια σε μεταβολή, πώς μεταβάλλουν συνέχεια την κατάστασή τους.

Όταν δεν έχουν περιουσία, ποθούν να την αποκτήσουν, όταν την έχουν την κρύβουν, την εξαφανίζουν. Κοροϊδεύω εκείνους που τους συμβαίνουν ατυχίες, γελάω ακόμη περισσότερο με εκείνους που είναι δυστυχισμένοι, γιατί έχουν παραβεί τους νόμους της αλήθειας, φιλονικώντας με έχθρα μεταξύ τους, μαλώνοντας με τ’ αδέρφια τους, τα παιδιά τους, τους συμπολίτες τους, κι όλα τούτα τα κάνουν για ν’ αποκτήσουν πράγματα που κανείς όταν πεθάνει δεν τα εξουσιάζει.
                Δημόκριτος – Hendrick ter Brugghen – 1628

Σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, δεν σέβονται τους νόμους, αδιαφορούν για τη δύσκολη κατάσταση των φίλων και της πατρίδας τους, πλουτίζουν με πράγματα ανάξια που δεν έχουν ψυχή, δίνουν όλη την περιουσία τους για να αγοράσουν ανδριάντες, γιατί τους φαίνεται πως τα αγάλματα μιλούν, αλλά τους ανθρώπους που μιλούν λέγοντας την αλήθεια τους μισούν. 

Ζητούν ότι τους είναι δύσκολο, γιατί όταν κατοικούν στη στεριά ποθούν τη θάλασσα κι όταν μένουν σε νησί ποθούν την ηπειρωτική χώρα κι όλα τα διαστρέφουν με βάση τη δική τους επιθυμία. Φαίνονται πως επαινούν την ανδρεία στον πόλεμο, αλλά κάθε μέρα νικιούνται από την ακολασία, τη φιλαργυρία κι όλα τα άλλα πάθη από τα οποία πάσχουν. Είναι όλοι τους Θερσίτες της ζωής.

Τώρα, όμως, καθώς χάνουν το μυαλό τους και γεμίζουν αλαζονεία για όσα υπάρχουν στη ζωή, σαν αυτά να ήταν πάντα σταθερά, χωρίς να περνά από τον νου τους πόσο άτακτη είναι η πορεία των πραγμάτων, είναι δύσκολο να διδαχτούν. Γιατί θα αρκούσε για να τους φρονηματίσει η μεταβολή των πάντων, που κάνοντας απότομη στροφή μας επιτίθεται και επινοεί κάθε είδους αιφνιδιαστική τροχηλασία.

Αυτοί, όμως, σαν να βάδιζαν σε σταθερό και σίγουρο δρόμο, ξεχνούν τις συμφορές που τους βρίσκουν συνεχώς και με διάφορους τρόπους επιθυμούν αυτά που φέρνουν λύπη, επιζητούν εκείνα που τους βλάπτουν και ρίχνονται σε μεγάλες συμφορές.

Γιατί λοιπόν, Ιπποκράτη, μέμφθηκες το γέλιο μου; Γιατί κανένας δεν γελά με τη δική του ανοησία, αλλά καθένας κοροϊδεύει την ανοησία του άλλου. Το γέλιο μου κατακρίνει την απερισκεψία των ανθρώπων, το ότι δεν έχουν ούτε μάτια ούτε αυτιά.»

Φεύγοντας, έφτασα τους Αβδηρίτες που με περίμεναν στον λόφο απ’ όπου παρακολουθούσαν και τους είπα: Μεγάλη χάρη σας χρωστώ για την πρόσκλησή σας- γιατί είδα τον Δημόκριτο, τον σοφότατο, που διερεύνησε και κατάλαβε την πραγματικότητα της ανθρώπινης φύσης, τον μόνο που έχει τη δύναμη να σωφρονίσει τους ανθρώπους.

Επιστολαί – Ο Ιπποκράτης χαιρετά τον Δαμάγητο





Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Όταν ένας μαθητής τον ρώτησε «Που χρειάζονται τα μαθηματικά», αυτός ο καθηγητής του έδωσε την ΠΙΟ έξυπνη απάντηση.....!!!!!!!

Ο Jeremy Kun, καθηγητής μαθηματικών, ρωτήθηκε σε κάτι που μας έχει απασχολήσει όλους : «Που θα εφαρμόσω το ημίτονο, το συνημίτονο, τις εφαπτομένες, τα ολοκληρώματα και τα υπόλοιπα από την άλγεβρα και τη γεωμετρία;» 

Ο Kun βρήκε 5 λόγους που κάνουν τα μαθηματικά τόσο σημαντικά στη ζωή μας. 

Τα μαθηματικά μας διδάσκουν να παραδεχόμαστε όταν κάνουμε κάποιο λάθος.

Και όχι μόνο να το παραδεχόμαστε, αλλά και να προχωράμε και να βρίσκουμε τη λύση σε αυτό που ψάχναμε αρχικά.

Για παράδειγμα, ο Νίκος και η Μαρία στέκονται μπροστά σε μια εξίσωση γραμμένη στον πίνακα. Η Μαρία είναι σίγουρη ότι η εξίσωση είναι σωστή, αλλά ο Νίκος πιστεύει ότι είναι λάθος. Την επόμενη ώρα αλλάζουν απόψεις και θεωρούν το αντίθετο από αυτό που πίστευαν αρχικά. Ακούγεται παράξενο; Οι μαθηματικοί αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις σχεδόν καθημερινά.

Ρωτήστε οποιονδήποτε καθηγητή για το τι πρέπει να κάνετε αν η άσκηση δεν λύνεται, και η απάντηση είναι απλή : «Ξεκίνα από την αρχή, και δοκίμασε έναν άλλον τρόπο. Και μην ανησυχείς για το λάθος που έκανες, επειδή ήταν το στοιχείο που τελικά σου έδειξε το σωστό δρόμο.»

Να διαλέγεις ακριβή και σωστά λόγια. Η ακρίβεια είναι η ευγένεια των μαθηματικών, καθώς κάθε μαθηματικό στοιχείο έχει ξεκάθαρο ορισμό.

Θυμάστε που οι καθηγητές μας έβαζαν να μαθαίνουμε απ” έξω κάθε γεωμετρικό ορισμό, για παράδειγμα το θεώρημα του Πυθαγόρα; Δεν είχαμε ιδέα που ή πότε θα χρησιμοποιούσαμε αυτή τη γνώση. Αλλά ας σκεφτούμε για λίγο, θα ονομάζαμε κάτι που δεν έχει ακριβή ορισμό;

Να σκέφτεσαι αρκετά βήματα μπροστά. Η λύση μαθηματικών προβλημάτων είναι σαν να παίζεις σκάκι. Κάθε λάθος ή απρόσεκτη κίνηση μπορεί να αποφέρει καταστροφικές συνέπειες.

Πόσες φορές όταν λύναμε μαθηματικές ασκήσεις, καταλήγαμε σε αδιέξοδο, επειδή βάλαμε κατά λάθος «μείον» αντί για «συν»; Ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί να καταστρέψει τα πάντα και να γίνει εμπόδιο στο δρόμο για την επιτυχία. Τα μαθηματικά μας διδάσκουν να δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια και να είμαστε υπεύθυνοι για ό, τι κάνουμε.

Όχι όπως όλοι, αλλά με τον δικό σου τρόπο. “Αυτό που δηλώνω τώρα είναι ψευδές“ — έτσι ακούγεται το «παράδοξο του ψεύτη». Είναι η καλύτερη περιγραφή των όσων συμβαίνουν στη σύγχρονη κοινωνία.

Υπάρχουν αρκετά θεωρήματα, κανόνες και αξιώματα που παλιότερα θεωρούνταν σωστά, αλλά πλέον δεν ισχύουν. Και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τυφλά την πιο επίσημη άποψη, μέχρι να το ελέγξουμε εμείς οι ίδιοι. Οι επιστήμονες το αποκαλούν «λογικό σκεπτικισμό», και τα μαθηματικά μας το διδάσκουν αυτό πολύ καλά.

Και ποτέ να μη τα παρατάμε. Επειδή αν δεν λύσεις ένα πρόβλημα, κάποιος άλλος θα το κάνει σίγουρα. Γιατί λοιπόν να μη γίνετε ο πρώτος; 




entypwsiako.com

Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους....!!!!!!!

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο, διαβήτη, ακόμη και ορισμένες μορφές καρκίνου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού.

Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με έρευνες η κανέλα μειώνει τις φλεγμονές, το πρήξιμο στο σώμα, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων και μειώνει την αρτηριακή πίεση. 

Οι ερευνητές αναφέρουν επίσης ότι η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, όταν καταναλώνεται σε ημερήσια δόση 500 χιλιοστόγραμμα σε χρονικό διάστημα 12 εβδομάδων.

Προσοχή : αυτό ισχύει για την κανέλα, όχι όμως το λάδι κανέλας, το οποίο σημαίνει ότι η προσθήκη κανέλας στο τσάι, το πλιγούρι βρώμης ή τις σαλάτες θα σας βοηθήσει να καρπωθείτε τα οφέλη της.

Ίσως άτομα που κάνουν δίαιτα να το αποφεύγουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα, αλλά το μέλι επηρεάζει το σώμα με διαφορετικό τρόπο από την επιτραπέζια ζάχαρη. 

Τα θρεπτικά συστατικά του μελιού βοηθούν στην διαδικασία απώλειας βάρους επειδή διαλύουν τα λιπώδη κύτταρα και μειώνουν την χοληστερόλη. 

Περιέχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα και βοηθάει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.Ερευνητές δοκίμασαν το μέλι σε υπέρβαρους ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μέλι όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρους, αλλά αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το επεξεργασμένο μέλι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το φυσικό μέλι, μετά από 15 ημέρες κατανάλωσης, ήταν σε θέση να μειώσει αυτά τα επίπεδα. Αν και το μέλι είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή από την ζάχαρη, εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε ορισμένα άτομα. Χρησιμοποιήστε το με προσοχή, αν είστε υπό θεραπεία για το διαβήτη.

Το λεμόνι περιέχει ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, οι οποίες περιέχουν εσπεριδίνη, naringen, eriocitrin και διοσμίνη. 

Ερευνητές αναφέρουν ότι οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο λεμόνι έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση, την ικανότητα να καταστείλουν τις φλεγμονές, προλαμβάνουν τον καρκίνο, καταστέλλουν την αύξηση του σωματικού βάρους, να μειώσουν το δείκτη μάζας σώματος, να βελτιώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να αποκρούσει άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής. 

Οι ερευνητές επίσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αύξησης βάρους και τη βελτίωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Απολαύστε μια κούπα τσάι με κανέλα, μέλι και λεμόνι και βοηθήστε τον οργανισμό σας να χάσει τα περιττά κιλά. Πίνετε μια κούπα το πρωί με άδειο στομάχι και μια κούπα πριν τον ύπνο με άδειο στομάχι. Το ρόφημα μπορείτε να το πίνετε συνοδευτικά σε κάθε δίαιτα που ακολουθείτε. 

Υλικά 
§ 1/4 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη ή μισό ξύλο κανέλα 

§ 1 κουταλάκι μέλι (προτιμήστε οργανικό μέλι) 

§ χυμό από φρέσκο λεμόνι 

§ 1 κούπα βραστό νερό 

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε την κανέλα στο βραστό νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Προτιμούμε γνήσια κανέλα Κεϊλάνης. Άν δεν βρίσκουμε, στην περίπτωση της σκόνης, ζεσταίνουμε το νερό και την περνάμε από το γνωστό φίλτρο του καφέ, ώστε να εξασφαλίσουμε πως η αδιάλυτη στο νερό και τοξική κουμαρίνη, δεν θα περάσει και στο ρόφημά μας. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, χυμό από φρέσκο λεμόνι και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε το μέλι σε ζεστό νερό γιατί θα εξαφανίσει τα οφέλη του μελιού.

Ενσωματώστε το ρόφημα σε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει επίσης μια ισορροπημένη διατροφή και πρόγραμμα γυμναστικής.

Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης : 
1/4 κουταλάκι τζίντζερ, φύλλα μέντας ή φύλλα βασιλικού ή φύλλα λουίζας ή πράσινο τσάι

Ενώ μέλι, λεμόνι και κανέλα ενισχύουν την απώλεια βάρους, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν την κακή διατροφή ή την καθιστική ζωή. Συζητήστε με το γιατρό σας πριν από την έναρξη δίαιτας για απώλεια βάρους για να σας βοηθήσει να το χάσετε με ασφάλεια.

Διαθέτω φυσικά συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν τον μεταβολισμό σας να ξεμπλοκάρει και να λειτουργήσει σωστά. Όπως, επίσης και κρέμα για τοπικό αδυνάτισμα. Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.




www.livestrong.com

Μάθετε αν γεννηθήκατε για να αλλάξετε την ανθρώπινη συνειδητότητα....!!!!!!

Εδώ και πολλά χρόνια πλήθος ανθρώπων έχουν μιλήσει για «Τη μεταστροφή», αυτή τη μυστηριώδη αλλαγή της ανθρώπινης συνειδητότητας που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Μήπως είστε κι εσείς ένας από τους ανθρώπους που έχουν έρθει για να συμβεί αυτή η μεταστροφή; Ας δούμε τα 18 χαρακτηριστικά που δίνει η Martha Beck στο βιβλίο της «Finding Your Way In A Wild New World».

1. Υπάρχει η αίσθηση ότι έχετε συγκεκριμένη αποστολή ή σκοπό που περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στην ανθρωπότητα, αλλά δεν είστε σε θέση να εκφράσετε ποιές ακριβώς θα μπορούσαν να είναι αυτές οι αλλαγές.

2. Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ότι η αποστολή σας, όποια και αν είναι, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

3. Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να ξεχωρίσετε σε ορισμένους τομείς, δεξιότητες ή επαγγέλματα όχι μόνο για την εξέλιξη της δικής σας σταδιοδρομίας, αλλά και μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προσωπικής σας αποστολής.

4. Υπάρχουν υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης, δηλαδή κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων.

5. Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να μειώσετε ή να εμποδίσετε τον πόνο είτε πρόκειται για ανθρώπους, ζώα είτε ακόμα και για φυτά.

6. Υπάρχει ένα αίσθημα μοναξιάς που απορρέει από τη διαφορετικότητά σας παρά την έντονη κοινωνική σας δραστηριότητα. Μια γυναίκα συνόψισε αυτό το συναίσθημα ως εξής: «Όλοι με συμπαθούν, αλλά κανείς δεν μου μοιάζει».

7. Υπάρχουν υψηλά επίπεδα της δημιουργικότητας – πάθος για τη μουσική, την ποίηση, το θέατρο ή τις εικαστικές τέχνες.

8. Υπάρχει δυνατή αγάπη για τα ζώα και μερικές φορές η επιθυμία να επικοινωνήσετε μαζί τους.

9. Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας ήταν δύσκολα, συχνά υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ή παιδικά τραύματα.

10. Υπάρχει έντονη σύνδεση με συγκεκριμένα είδη φυσικού περιβάλλοντος, όπως η θάλασσα, το βουνό ή το δάσος.
11. Υπάρχει ανοχή στην ορθόδοξη θρησκευτικότητα η οποία παραδόξως συνοδεύεται από έναν ισχυρό πνευματικό σκοπό ή πνευματική επιθυμία.

12. Υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για τα φυτά και την κηπουρική, σε σημείο που να νιώθετε κατάθλιψη ή άδειοι αν δεν βρίσκεστε ανάμεσα σε φυτά και / ή δεν τα βοηθάτε να αναπτυχθούν.

13. Υπάρχει πολύ υψηλή συναισθηματική ευαισθησία που οδηγεί συχνά σε άγχος, εθισμούς ή διατροφικές διαταραχές.

14. Υπάρχει μια αίσθηση έντονου δεσμού με ορισμένους πολιτισμούς, γλώσσες ή γεωγραφικές περιοχές.

15. Υπάρχει κάποιου είδους αναπηρία η οποία συχνά σχετίζεται με τον εγκέφαλο (δυσλεξία, καθυστέρηση, αυτισμός) είτε σε σας είτε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Επίσης, δείχνετε ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που έχουν διανοητικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες.

16. Είστε κοινωνικό άτομο αλλά υπάρχει και μια βαθιά ανάγκη να μένετε μόνοι κατά περιόδους. Έχετε μια αίσθηση ότι κουράζεστε από τις κοινωνικές συναναστροφές και απομονώνεστε με σκοπό να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

17. Υπάρχουν επίμονες ή επαναλαμβανόμενες σωματικές ασθένειες, συχνά σοβαρές, με συμπτώματα που παρουσιάζουν ανεξήγητες διακυμάνσεις.

18. Ονειρεύεστε την ίαση των πληγωμένων ανθρώπων, των ζωών ή των τόπων.

Αν διαβάσετε αυτόν τον κατάλογο και σκεφτείτε πόσο πολλά από όσα γράφονται εκεί σας εκφράζουν, είστε σίγουρα ένας οραματιστής θεραπευτής. Ο κόσμος έχει ανάγκη να εκπληρώσετε τον ιερό σκοπό σας – εμπρός λοιπόν!

Όπως έγραψε και η Martha, «Αν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αρχίσει να διορθώνει την πραγματική του φύση μέσα σε έναν κόσμο που υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση, το συνολικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να αρχίσει να επουλώνει την αληθινή φύση των πάντων».




Άρθρο της δρος Lissa Rankin
H δρ. Lisa Rankin είναι ιατρός και συγγραφέας του μπεστ σέλλερ βιβλίου των New York Times “ Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Μέντα, η ωφέλιμη : 17 ευεργετικές επιδράσεις της για την υγεία....!!!!!!

Η μέντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που είναι γνωστά από την αρχαιότητα για το ξεχωριστό τους άρωμα και την θεραπευτική τους αξία. Η μέντα προσδίδει μία αναζωογονητική φρεσκάδα στους γευστικούς κάλυκες και στις αναπνευστικές οδούς. Αυτή η μοναδική ιδιότητα της μέντας οφείλεται στην παρουσία της μενθόλης, ένα αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στα φρέσκα φύλλα της μέντας και στο μίσχο της.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέντα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία αρκετών παθήσεων. Είναι γνωστή για τις αναλγητικές, αναισθητικές, αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές και αντισπασμωδικές ιδιότητες εκτός των άλλων.

Έτσι, έχει βρεθεί ότι είναι εξόχως ευεργετική για μία γκάμα διαφορετικών παθήσεων: ακολουθούν οι 17 ευεργετικές επιδράσεις της μέντας για την υγεία :

Προστασία κατά του καρκίνου
Η σχέση μεταξύ της μέντας και των αντι-καρκινικών ιδιοτήτων βρίσκεται ακόμη στο στάδιο των ερευνών. Ένα φυτοθρεπτικό στοιχείο της μέντας έχει δειχθεί ότι σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων σε ζώα. Αυτοί είναι οι όγκοι του παγκρέατος και του ήπατος, που εν γένει είναι πιο δύσκολο να θεραπευθούν. Η προστασία από τον καρκίνο με τη χρήση μέντας σε ζώα έχει επίσης παρατηρηθεί στον πνεύμονα και το δέρμα.

Φυματίωση
Μελέτη του 2009 είχε ως εύρημα ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου μέντας είχε την ικανότητα να μειώνει τάχιστα τη φλεγμονή της φυματίωσης.

Θεραπεία Κρυωμάτων και Γρίπης
Η μέντα χρησιμοποιείται κατά κόρον για τη θεραπεία κρυωμάτων και την αντιμετώπιση της γρίπης. Μελέτες έχουν δείξει ότι σκοτώνει αποτελεσματικά βακτήρια και ιούς. Επίσης, επιδεικνύει μία ηρεμιστική επίδραση, ανακουφίζοντας από τους πόνους. Η μενθόλη της μέντας διαλύει αποτελεσματικά τα φλέματα ανακουφίζοντας από τον βήχα και τη συμφόρηση.

Πηγή μεταλλικών στοιχείων
Το βότανο της μέντας αποτελεί μια εξαιρετική πηγή μεταλλικών στοιχείων όπως το κάλιο, το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγγάνιο και το μαγνήσιο. 100 γραμμάρια φρέσκιας μέντας παρέχει 569 mg καλίου. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο των κυττάρων και των υγρών του οργανισμού που βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου 
Παρόλο που ορισμένες παλαιότερες μελέτες υποδεικνύουν ότι το (αιθέριο) έλαιο της μέντας δεν επιδρά στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η λήψη ελαίου μέντας μέσω στόματος μειώνει τον πόνο του στομάχου, τα φουσκώματα, τα αέρια και τις κινήσεις των εντέρων σε ανθρώπους με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Η μέντα μπορεί να ανακουφίσει από τη βουλωμένη μύτη
Ένα από τα μεγαλύτερα ενεργά συστατικά της μέντας είναι η μενθόλη, το συστατικό που περιέχεται σε πολλές θεραπείες κατά της γρίπης και του κρυώματος.

Αν και οι αποδείξεις δεν είναι αρκετές, η μέντα φαίνεται να επιδρά στον εγκέφαλο ώστε ο τελευταίος να «ξεγελιέται» για την ανακούφιση των ρινικών οδών.

Δυσπεψία
Η εκ του στόματος λήψη μέντας σε συνδυασμό με το έλαιο κύμινου φαίνεται να μειώνει την αίσθηση φουσκώματος και στομαχικών σπασμών. Επίσης, ειδικά προϊόντα που περιέχουν συνδυασμούς με βάση τη μέντα φαίνεται να βελτιώνουν τα συμπτώματα δυσπεψίας, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, στομαχικών πόνων, ναυτίας και εμετούς.

Πονοκέφαλοι
Η μέντα μπορεί επίσης να ανακουφίσει από την ένταση των πονοκεφάλων. Για τον πονοκέφαλο, δοκιμάστε να ρίξετε μερικές σταγόνες από το έλαιο στον καρπό σας ή να ρίξετε μερικές σταγόνες σε ένα ύφασμα, και στη συνέχεια να εισπνεύσετε το άρωμα. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μασάζ κατευθείαν στο μέτωπο και τους κροτάφους σας.

Ραδιενέργεια
Προκλινικές έρευνες υποδεικνύουν ότι η μέντα προστατεύει από τις βλάβες στο DNA που προξενούνται από τη ραδιενέργεια και το θάνατο των κυττάρων.

Πόνοι περιόδου
Η μέντα είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από τους μυικούς πόνους. Έτσι, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού μέντας 2-3 φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της περιόδου μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου.

Κακή αναπνοή
Πρώιμες έρευνες δείχνουν ότι ένας συγκεκριμένος συνδυασμός ελαίου τεϊόδενδρου, μέντας και ελαίου λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αναπνοής εάν χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για 3 λεπτά.

Αιθέριο Έλαιο Μέντας
Η μέντα έχει αναλγητικές, τοπικά αναισθητικές ιδιότητες και ιδιότητες καταπολέμησης των ερεθισμών και έχει χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία τοπικών μυοχαλαρωτικών και αναλγητικών.

Άσθμα
Η μέντα περιέχει ροσμαρινικό οξύ, που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που προξενούν τα χημικά σε ανθρώπους με άσθμα.

Οφέλη στο αναπνευστικό σύστημα
Το αιθέριο έλαιο μέντας δρα ως αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό. Χρησιμοποιήστε το αιθέριο έλαιο μέντας ως μέσο για την ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση και την ανακούφιση από συμπτώματα βήχα και κρυώματος.

Ψείρες της Κεφαλής
Η μέντα είναι γνωστή ως ένα φυσικό εντομοαπωθητικό. Έτσι, η εφαρμογή αιθέριου ελαίου μέντας σε ολόκληρη την κεφαλή για περίπου 30 λεπτά πριν από το μπάνιο μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ψείρες της κεφαλής. Η θεραπεία αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τρεις φορές την εβδομάδα. Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ερεθισμό στο δέρμα σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να διαλύσετε το αιθέριο έλαιο μέντας με μικρή ποσότητα ελαιολάδου.

Μέντα και Ήπαρ
Η μέντα ενισχύει και βελτιώνει την ηπατική λειτουργία μέσω της βελτίωσης της τη βελτίωση της ροής της χολής από το ήπαρ στη χοληδόχο κύστη.




Πηγές του άρθρου:

12 Συγκλονιστικά Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα μας όταν Τρώμε Αυγά. Το 4ο ούτε καν το Φανταζόμασταν....!!!!!!

Ίσως δε το ακούτε συχνά, αλλά τα αυγά πραγματικά αξίζει να καλούνται «υπερτροφές». Οι διατροφολόγοι λένε ότι τα αυγά είναι απίστευτα θρεπτικά και ωφέλιμα.

Προσθέστε περισσότερα αυγά στη διατροφή σας. Έχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά : 
Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, σίδηρο και αντιοξειδωτικά. Είναι ιδανικά για τους αθλητές και για άτομα που προσπαθούν να αποκτήσουν μυϊκή μάζα. Μην χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι και φάτε και τα δύο. Οι κρόκοι αυγών περιέχουν θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν το λίπος και ονομάζεται χολίνη. Το χρειάζεστε στον αγώνα σας ενάντια στα περιττά κιλά.

Προτιμήστε τα βιολογικά αυγά, μιας και δεν περιέχουν αντιβιοτικά, ορμόνες και εμβόλια.

Η Δρ Molly Morgan, ειδική διαιτολόγος, μας εξηγεί ότι τα αυγά έχουν διαφορετικό χρώμα, και αυτό εξαρτάται από το είδος της κότας, όμως η θρεπτική αξία τους είναι η ίδια.

Τα αυγά είναι από τις πιο υγιεινές τροφές, γι 'αυτό προσπαθήστε να τα τρώνε πιο συχνά. Σας παρουσιάζουμε 12 λόγους για να το κάνετε αυτό.

1. Αμινοξέα
Το ανθρώπινο σώμα παράγει έντεκα αμινοξέα, και χρειάζεται εννέα επιπλέον για να λειτουργήσει σωστά. Τα αυγά μπορούν να σας προσφέρουν τα υπόλοιπα εννέα αμινοξέα. Η έλλειψη αυτών των λιπαρών οξέων προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αδυναμία, κόπωση, και αδύναμα μαλλιά και δέρμα.

2. Ρυθμίζουν τη χοληστερόλη
Η χοληστερόλη μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Υπάρχουν δύο είδη της χοληστερόλης, η καλή και η κακή. Τα αυγά έχουν ωφέλιμη χοληστερόλη.

3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
Καταναλώστε ένα ή δύο αυγά καθημερινά για να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις, τις ασθένειες και τους ιούς. Τα αυγά περιέχουν το 22% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε σελήνιο. Αυτή η θρεπτική ουσία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδή.

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε αυγά, επίσης. Η έλλειψη σεληνίου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της ασθένειας Keshan και της ασθένειας Kashin-Beck. Αυτό ισχύει τόσο για παιδιά όσο και τους ενήλικες.

4. Μειώστε τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων
Τα μόρια της LDL ή της κακής χοληστερόλης τείνουν να προσκολλώνται στα τοιχώματα των αρτηριών, με αποτέλεσμα να προκαλείται η αθηροσκλήρωση.

Η HDL χοληστερόλη απομακρύνει τα λιπαρά μόρια από τις αρτηρίες. Υπάρχουν πολλά είδη σωματιδίων LDL, και έχουν διαφορετικό μέγεθος.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι όσο μεγαλύτερο είναι το σωματίδιο, τόσο το καλύτερο. Οι άνθρωποι με μικρά σωματίδια LDL κινδυνεύουν περισσότερο να αναπτύξουν καρδιαγγειακά προβλήματα, σε σύγκριση με τα άτομα που έχουν μεγάλα σωματίδια.

Τα αυγά μπορούν να αυξήσουν τα LDL σωματίδια, και κατά συνέπεια να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

5. Διέγερση του εγκεφάλου
Η χολίνη στα αυγά προσφέρει στον οργανισμό θρεπτική αξία και δύναμη. Επιπλέον, η χολίνη αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και η χολίνη είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της ακετυλοχολίνης.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη χολίνης προκαλεί νευρολογικές διαταραχές και διαταραχές της γνωστικής ικανότητας.

6. Τα αυγά ενδυναμώνουν τα δόντια και τα οστά
Τα αυγά είναι μια από τις λίγες φυσικές πηγές της βιταμίνης D, που είναι ωφέλιμη για το δέρμα και τα δόντια μας. Τα αυγά βελτιώνουν την απορρόφηση του ασβεστίου, και κάνουν καλό στη λειτουργία της καρδιάς, του παχέος εντέρου και του μεταβολισμού.

7. Τα αυγά βελτιώνουν της επιδερμίδα και τα μαλλιά
Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι τα μαλλιά και το δέρμα σας θα φαίνονται όμορφα, αν δεν είστε υγιείς. Τα αυγά περιέχουν βιταμίνες Β2, Β5 και Β12. Αυτές οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενισχύουν τα μαλλιά, την επιδερμίδα και τα μάτια. Επιπλέον, βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος και του εγκεφάλου.

8. Βελτίωση της όρασης
Οι κρόκοι των αυγών περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη. Αυτά μειώνουν τον κίνδυνο της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του καταρράκτη, που είναι δύο βασικοί λόγοι για την τύφλωση και προβλήματα όρασης.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition, η τακτική κατανάλωση κρόκων αυγών αυξάνει τα επίπεδα της ζεαξανθίνης κατά 114-142%. Τα επίπεδα της λουτεΐνης αυξήθηκαν κατά 28-50%.

9. Απώλεια βάρους
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τα αυγά είναι είναι απαραίτητα για την διατροφή σας. Τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το λίπος και να χάσετε τα περιττά κιλά.

Σε μια μελέτη διάρκειας οκτώ εβδομάδων, έδειξε ότι όσοι τρώνε αυγά για πρωινό έχασαν κατά 65% περισσότερο βάρος από όσους δε τα έτρωγαν. Θα χάσετε επίσης 16% περισσότερο σωματικό λίπος, θα μειώσετε το 61% του ΔΜΣ, και το 34% της περιμέτρου της μέσης σας.

10. Θα νιώθετε χορτάτοι
Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες επηρεάζουν την όρεξη. Τα αυγά επηρεάζουν τον κορεσμό της πείνας και θα νιώθετε για πολλές ώρες χορτάτοι.

11. Μειώνουν το στρες και το άγχος
Έχουμε ήδη γράψει για τα εννέα αμινοξέα που περιέχονται στα αυγά. Αυτά τα αμινοξέα μπορούν επίσης να επηρεάσουν την ψυχική σας υγεία. Μια μελέτη του 2004 από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών έδειξε ότι μπορείτε να μειώσετε το άγχος και το στρες, ρυθμίζοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης στο νευρικό σύστημα.

12. Ενισχύουν την ενέργεια
Η βιταμίνη Β2 ή ριβοφλαβίνη και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β βελτιώνουν την ενέργειά σας, δεδομένου ότι μετατρέπουν τη τροφή που τρώμε σε ενέργεια. Ένα αυγό περιέχει το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης Β2.




Credit: NaturalCuresAndHomeRemedies

Ό,τι κοροΐδεύεις το λούζεσαι…!!!!!!

             
Μη λες «μεγάλα» λόγια. Κλασική μεταφορική ρήση του λαού μας. Χιλιοειπωμένη, σε διάφορες εποχές κι ανάλογες συζητήσεις. Είτε ως συμβουλή, είτε ως αστείο, είτε ως κώδικας. Σας έτυχε λοιπόν, να «ξυπνήσετε» ένα πρωί και να συνειδητοποιήσετε πώς όσα κρίνατε ή όσα «φοβόσασταν» και απορρίψατε έχουν συμβεί ή τα κάνατε; 

Είναι εκείνη η στιγμή, που έρχεται μετά από ένα εντελώς συνηθισμένο περιστατικό και αντιλαμβάνεσαι, ότι τελικά ναι, είπες «μεγάλα» λόγια.

Από μικροί έχουμε το συνήθειο, διότι αυτό βλέπαμε κι έτσι μας έμαθαν, να κρίνουμε πολλά, να βάζουμε ταμπέλες, να βρίσκουμε εύκολα λάθη και ψεγάδια στις πράξεις των άλλων. 

Αν το σκεφτείτε τους βλέπαμε όλους μεγάλους και μακρινούς και λέγαμε ότι «εγώ ποτέ δε θα το έκανα έτσι» ή «εγώ ποτέ δε θα γίνω σαν αυτόν». Άλλες δύο παγίδες μας. Το ποτέ και το πάντα. Και πάλι κάποιοι πριν από εμάς, που έμαθαν λόγω χρόνου και πείρας, μας το έλεγαν. Είναι δυο λέξεις χίμαιρες, καλύτερα να μην τις κυνηγάς.

Βλέπαμε τους μεγαλύτερους εμμονικούς και δοσμένους στη δουλειά τους τόσο πολύ που ξεχνούσαν τα πάντα κι αναρωτιόμασταν, μα είναι δυνατόν να ξεχνά, πως έχει και ζωή; Γινόμασταν αυστηροί και δηλώναμε πως εμείς θα τα ισορροπούσαμε όλα. 

Θα καταφέρναμε να μην αφήσουμε τίποτα στο περιθώριο και δε θα γινόταν η δουλειά αυτοσκοπός μας. Και κάπου στην πορεία, έγινε. Είμασταν παρόντες σε συζητήσεις μεγαλυτέρων και ακούγαμε απόψεις τόσο συντηρητικές που μας «σόκαρε» ο αναχρονισμός τους και συλλογιζόμασταν, πως εμείς δε θα γίνουμε έτσι, θα συμβαδίζουμε με τις εποχές.

Μόνο που στην πορεία είδαμε πως οι εποχές είναι ικανές να ξεπεράσουν τον άνθρωπο κι όσα σκέφτεται. Τελικά γίναμε κι εμείς κάποιοι που μπορεί να «σοκάρουν», και ίσως κάποιοι μας βλέπουν ήδη με τον τρόπο που κάποτε ακυρώναμε.

Παρατηρούσαμε τους άλλους να κάνουν λάθη, επειδή τα κρίναμε εμείς έτσι. Είτε στις σχέσεις με τα παιδιά τους, τους θεωρήσαμε υπερπροστατευτικούς, σκληρούς, ελαστικούς, αποστασιοποιημένους, αδιάφορους. 

Είτε στην καθημερινότητά τους, σε σχέση με τους άλλους, τους χαρακτηρίσαμε ανώριμους, εγωιστές, ανεκτικούς, δειλούς. Τους κρίναμε πίσω από τις μεγάλες δηλώσεις που κάναμε εμείς, από μακριά κι εκ του ασφαλούς για τις αποφάσεις τους. 

Γιατί επί της ουσίας αυτές τις καταστάσεις απλώς τις παρατηρούσαμε, δεν είχαμε τις ίδιες ευθύνες ή δεν βιώναμε τα ίδια προβλήματα με τους πρωταγωνιστές τους, ώστε να ξέρουμε.

Τελικά όσο μεγάλες δηλώσεις κι αν συνεχίσαμε να κάνουμε, τόσο εύκολα ήρθε και μας συνάντησε και μια άλλη λαϊκή φράση που μας παρότρυνε να κρατάμε μικρότερο καλάθι, σε σχέση με τα βαρύγδουπα που δηλώσαμε. 

Αντιληφθήκαμε κάποιοι λοιπόν, ότι όσο εύκολα τίθενται οι ταμπέλες στους άλλους, τόσο γρήγορα κάναμε κι εμείς όσα κρίναμε. «Ξυπνάμε» λοιπόν εκείνη τη στιγμή και ως déjà vu, βλέπουμε κάποιον άλλο στη θέση που είμαστε εμείς τώρα, να λέει ή να κάνει ακριβώς, όσα κάνουμε εμείς σήμερα.

Όπως δεν γίναμε όσα φοβόμασταν, έτσι ούτε οι πράξεις των άλλων ήταν πάντα λανθασμένες. Απλώς όσο μεγαλώνουμε καλό θα είναι να καταλάβουμε, πως δεν είναι λάθος να παραδεχτούμε ότι κρίνουμε βιαστικά και πολλές φορές χωρίς να «ακούσουμε» τις συνθήκες ή το γιατί των άλλων ανθρώπων. 

Δεν μπορούμε να κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια και ούτε εκ του ασφαλούς, μακριά από ξένες καταστάσεις να «βροντοφωνάζουμε» ότι εμείς είμαστε τέλειοι σε όλα.

Γι’ αυτό τα «μεγάλα» λόγια, καλό θα ήταν να στέκονται μικρά και μακριά μας, ώστε να μη μας οδηγήσουν σε μεγάλα λάθη και στο τέλος, αυτά τα ίδια μας χαρακτηρίσουν μεγάλους χαμένους.




Μορφούλα Παναγιωτοπούλου

Μια ευχή, δεν αλλάζει τίποτα. Μια απόφαση, τα αλλάζει όλα....!!!!!!

Δεν υπάρχει σκληρότερη φυλακή από εκείνην της ελπίδας. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μια ζωή ήλπιζα για κάτι… Ήλπιζα να γίνουν καλύτερα τα πράγματα… να αλλάξει ο κόσμος… να αλλάξω εγώ… και το ευχόμουν πραγματικά… Άλλωστε είχα ακούσει ότι όταν θες κάτι πραγματικά το σύμπαν ανταποκρίνεται. Και ήλπιζα…

Και κάπου εκεί ανάμεσα στην ελπίδα και το βόλεμα έχανα την ουσία…

Αφού το ευχήθηκα σκεφτόμουν, αφού το θέλω πραγματικά θα γίνει. Κανείς δεν μου είχε πει τότε ότι ελπίζοντας είναι σαν να λες ότι μπορεί να γίνει και ότι μπορεί να μην γίνει. Ότι μόνος σου προβάλλεις εμπόδια και βάζεις τον εαυτό σου σε μια κατάσταση αναμονής. 

Και βλέπεις να περνάνε τα χρόνια, οι άνθρωποι να αλλάζουν, οι καταστάσεις να αλλάζουν κι εσύ να παραμένεις στο ίδιο παλιό μοτίβο προσμονής… “ελπίζοντας”…

Μέχρι που κάποια στιγμή γεννιέται μέσα σου η αμφιβολία και αναρωτιέσαι τι έχεις κάνει λάθος. Άραγε διαχειρίζεσαι σωστά τα πράγματα; Κι εκεί, που δεν το είχες προσέξει ποτέ μέχρι τώρα, παρατηρείς ένα άνοιγμα μπροστά σου που σε οδηγεί σε έναν καινούργιο κόσμο.

Για να περάσεις όμως σε αυτόν τον κόσμο χρειάζεται να περάσεις πρώτα από την πύλη της Πίστης. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η ελπίδα δεν είναι ούτε καν η πύλη για το πέρασμα σε έναν καινούργιο κόσμο. Η Πίστη είναι η πύλη και η Αποφασιστικότητα ο δρόμος για να φτάσεις εκεί.

Δεν είναι εύκολο πράγμα όμως το πέρασμα της πύλης γιατί πρέπει να πιστεύεις ολοκληρωτικά όχι μόνο στο Θεό αλλά και σε σένα τον ίδιο. Να πιστεύεις στην δύναμη σου, στις ικανότητες σου. Να πιστεύεις πραγματικά ότι αφού ο Δημιουργός σε έφτιαξε καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση μπορείς να γίνεις κι εσύ σαν Αυτόν. Να γίνεις ο δημιουργός της ζωής σου και να μπεις αποφασιστικά στην διαδικασία της μεταμόρφωσης της.

Γιατί αν δεν αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου, αν δεν σταματήσεις να φρενάρεις την αλλαγή με αρνητικότητα, με δυστυχία και μιζέρια θα παραμείνεις στο κολαστήριο της ελπίδας. Κι όλο θα ελπίζεις κι όλο θα απελπίζεσαι…

Θα μπαίνεις πότε-πότε στο «ενεχυροδανειστήριο της ελπίδας» για να παίρνεις περισσότερο χρόνο μέσα στο βόλεμά σου και δεν θα καταλαβαίνεις ότι εκεί μέσα ξεπουλάς κομμάτια από την ψυχή σου.

Κι όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ελπίδες στα ράφια τότε ίσως αρχίσεις να αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος. Όπως έκανα κάποτε κι εγώ… και ευτυχώς σταμάτησα να ελπίζω…

Είδα όλο το έργο αλλιώς κι έβαλα μπουρλότο στην ελπίδα. Σταμάτησαν να με ενδιαφέρουν τα “θα” και τα “μακάρι” κι άρχισαν να με ενδιαφέρουν οι Πράξεις.

Μια ευχή δεν αλλάζει τίποτα, μια Απόφαση όμως αλλάζει τα Πάντα!!! 

Έτσι είπα και το Πίστεψα
Και πέρασα την πύλη Αποφασιστικά!!!




Δέσποινα Παλαμάρη

Ποια υπερδύναμη έχει το κάθε ζώδιο....!!!!!!!

Κάθε ζώδιο έχει μια υπερδύναμη που το χαρακτηρίζει. Μάθετε την υπερδύναμη του δικού σας ζωδίου σύμφωνα με την συγγραφέα Samantha King.

Κριός : Η δύναμη να σχεδιάζετε επιδέξια τη ζωή σας με τρόπο που όχι μόνο εμπνέει αλλά βοηθάει τους άλλους να καταφέρουν τα όνειρά τους. Έχετε την αυθεντική δύναμη να επηρεάζετε τους άλλους και το αδύνατο είναι δυνατό για εσάς.

Ταύρος : Η δύναμη να αριστεύετε σε κάθε χάρισμα που σας έχει δοθεί και το οποίο αντιλαμβάνεστε και αποδέχεστε καθώς και να γίνεστε φυσικοί ηγέτες. Είστε οι κυρίαρχοι αυτών που κατέχετε.

Δίδυμοι : Η δύναμη να κατέχετε τις ευαισθησίες σας, να τις αποδέχεστε και να τις μεταδίδετε στον κόσμο ως σημαντικά χαρίσματα ομορφιάς, αγάπης και θεραπείας. Είστε παθιασμένοι αναζητητές της εσωτερικής ομορφιάς.

Καρκίνος : Η δύναμη να κάνετε μεγάλα όνειρα και να βρίσκετε τον κατάλληλο χώρο στον κόσμο για την εκπλήρωσή τους. Είστε δημιουργοί.

Λέων : Η δύναμη να σηκώνεστε όρθιοι και να πολεμάτε σαν να μην υπάρχει αύριο, όταν πρόκειται για την αγάπη. Φέρετε την ατελείωτη ευρηματικότητα, και η εσωτερική σας φωτιά θα είναι το δικό σας φως, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές.

Παρθένος : Η δύναμη να παρηγορείτε, να ηρεμείτε και να φέρνετε την γαλήνη στην καρδιά των ανθρώπων. Αυτό προέρχεται από την σπουδαία διαισθητική και διορατική σας φύση. Είστε θεραπευτές και συχνά δένεστε με καρμικά δεσμά με τους σημαντικούς συντρόφους στη ζωή σας.

Ζυγός : Η δύναμη να δημιουργείτε και να θερίζετε τις πραγματικότητες που θελήσατε στη ζωή σας, είτε αφορούν την αγάπη, είτε τις δουλειές, είτε το να φέρνετε τους ανθρώπους κοντά. Συνδέετε τους άλλους και είστε αυθεντίες της τελετουργίας.

Σκορπιός : Η δύναμη να εντυπωσιάζετε τους ανθρώπους με το χάρισμά σας και να τους επηρεάζετε όταν μπαίνετε σε έναν χώρο. Είστε πραγματικοί μαγνήτες.

Τοξότης : Η δύναμη να αγκαλιάζετε τον υποσυνείδητο νου σας με μεγάλη επιμέλεια και να τον μετατρέπετε σε ένα συναρπαστικό προσόν που βελτιώνει την συνολική σας σχέση με τον κόσμο. Είστε μάγοι και τηλεπαθητικοί.

Αιγόκερως : Η δύναμη να ψάχνετε πάντα για το καλύτερο μέσα στους ανθρώπους. Έχετε μια βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και συχνά καταλαβαίνετε και τις δυο πλευρές μιας ζόρικης κατάστασης. Είστε ειρηνοποιοί.

Υδροχόος : Η δύναμη να ξαναγεννιέστε μέσα από τις στάχτες σας και να καθοδηγείτε τον κόσμο με εξαιρετικό ρυθμό ανεξαρτήτως δυσκολιών. Θα παραμείνετε παθιασμένα ερωτευμένοι με τη ζωή για πάντα.

Ιχθύς : Η δύναμη να ακούτε τη διαίσθησή σας. Σταματάτε για λίγο για να σιγουρευτείτε για τις καλύτερες επιλογές που έρχονται από μέσα σας και απομακρύνεστε από οτιδήποτε δε δίνει στη ψυχή σας κάποιο μάθημα ή σκοπό. Είστε απλά σε κάποιο άλλο ανώτερο επίπεδο.




Photo by Louis Dyer

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια κι ας μην έχει Θεμέλια....!!!!!

Το μυστικό αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι, παρά το γεγονός πως ο ναός του Παρθενώνα στην Ακρόπολη δεν έχει καν θεμέλια, έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.

Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση...

Ο ναός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!

Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.

Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.

Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).

Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.

Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!

Οι κολώνες, τέλος, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει.




Προσοχή! Κίνδυνος θρόμβωσης από τις πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή.....!!!!!!!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα πολύωρα ταξίδια είναι δυνατόν να αυξήσουν τον κίνδυνο για εμφάνιση Φλεβικής Θρομβοεμβολικής Νόσου (Φ.Θ.Ν.) (Εν Τω βάθει Φλεβική Θρόμβωση + Πνευμονική Εμβολή). Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος Φλεβικής Θρόμβωσης όταν το ταξίδι διαρκεί >4 ώρες. Μάλιστα, τα τελευταία δεδομένα, συμφωνούν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης Φ.Θ.Ν. δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο των αεροπορικών ταξιδιών αλλά όλων των μακρινών ταξιδιών (travel related thrombosis).

Άλλη μία μελέτη έρχεται να συμπληρώσει τα πιθανά αίτια εμφάνισης θρόμβωσης, λέγοντας, ότι το πολύωρο καθισιό μπροστά σε ένα υπολογιστή αποτελεί επίσης σημαντικό παράγοντα κινδύνου.

Οι επιστήμονες αναφερόμενοι σε περιστατικό στη Νέα Ζηλανδία όπου ένα άτομο κινδύνεψε να πεθάνει από θρόμβωση και πνευμονική εμβολή λόγω της ακινησίας πολλών ωρών μπροστά στον υπολογιστή, τόνισαν ότι το σώμα μας δεν είναι κατασκευασμένο να κάθεται τόσες ώρες συνεχόμενα γιατί έτσι προκαλούνται παθολογικές καταστάσεις.

Το συγκεκριμένο άτομο σύμφωνα με τους γιατρούς του, έμενε καθιστό 18 ώρες το 24ωρο μπροστά στον υπολογιστή του. Αυτό είχε ως συνέπεια την αυξημένη πηκτικότητα του αίματος και την παραγωγή θρόμβων.

Όπως λένε οι επιστήμονες, η θρόμβωση δημιουργείται από την αυξημένη πηκτικότητα στις μεγάλες και βαθιά τοποθετημένες φλέβες των κάτω μελών. 

Ο μεγάλος κίνδυνος της θρόμβωσης είναι η πνευμονική εμβολή η οποία μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο καθώς οι θρόμβοι που αποσπώνται από την περιοχή που έχει γίνει η θρόμβωση εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και καταλήγουν στα αγγεία του πνεύμονα. Εκεί αποφράσσουν την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να εγκαθίσταται απότομα μια οδυνηρή κατάσταση με ταχύπνοια, ταχυκαρδία και προβλήματα οξυγόνωσης του αίματος.

Οι επιστήμονες είχαν καταγράψει πολλά περιστατικά θρόμβωσης στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο Λονδίνο όταν ο κόσμος έμενε πολλές ώρες μέσα στα καταφύγια λόγω των βομβαρδισμών. 

Σήμερα πάλι, άλλαξαν τα δεδομένα και η θρόμβωση έγινε ηλεκτρονική υπόθεση, καθώς τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται από τα άτομα που κάθονται πολλές ώρες μπροστά σε ένα υπολογιστή. Γι αυτό και το όνομα «e-thrombosis», δηλαδή ηλεκτρονική θρόμβωση.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους όσους πιστεύουν η πάθηση αυτή δεν τους αφορά καθώς οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μας σήμερα έχουν επιφέρει τα μεγάλα διαστήματα ακινησίας κατά τη διάρκεια της εργασίας μας. Ο λόγος είναι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι με το πλήθος των πληροφοριών και των «διασκεδάσεων» που μας προσφέρουν μας κρατούν κυριολεκτικά καθηλωμένους σε ένα κάθισμα ατέλειωτες ώρες καθημερινά.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να σηκωνόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον υπολογιστή μας και να περπατάμε ή να κάνουμε μερικές διατάσεις για να επανέρχεται η σωστή λειτουργία του αίματος στο σώμα μας.

Τις ίδιες ακριβώς συμβουλές είχαν δώσει και οι ερευνητές που στο παρελθόν διαπίστωσαν ότι τα πολύωρα ταξίδια με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς επιφέρουν τον κίνδυνο θρόμβωσης.

Μην ξεχνάμε πως η θρόμβωση είναι μια πολύ σοβαρή πάθηση και μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Γι'αυτό ακόμα και τα 6ωρα και 8ωρα που περνάμε καθημερινά μπροστά στον υπολογιστή μας πρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς να συνοδεύονται από διαλείμματα για να ξεπιαστεί το σώμα μας και να κυκλοφορήσει καλά το αίμα στις φλέβες μας.




Nαυτεμπορικη

Το μήνυμα τού George Carlin για να απελευθερωθούμε από τα γηρατειά....!!!!!!

Οι απόψεις του George Carlin’s για τα γηρατειά
Έχετε αντιληφθεί ότι η μόνη περίοδος της ζωής μας που μας αρέσει να μεγαλώνουμε είναι όταν είμαστε παιδιά; Εάν είσαι κάτω των 10 ετών, είσαι τόσο ενθουσιασμένος που μεγαλώνεις που σκέφτεσαι τμηματικά…

«Πόσων ετών είσαι;», «Είμαι τέσσερα και μισό!» Ποτέ δεν είσαι τριάντα έξι και μισό. Είσαι τέσσερα και μισό, και περπατάς στα πέντε! Αυτό είναι το κλειδί.

Μπαίνεις στην εφηβεία, και τώρα κανείς δεν μπορεί να σε συγκρατήσει. Πηδάς στον επόμενο αριθμό, ή ακόμη και μερικούς αριθμούς μπροστά.

«Πόσων ετών είσαι;» «Θα γίνω 16!» Μπορεί να είσαι 13, αλλά έ, θα γίνεις 16! Και τότε έρχεται η καλύτερη μέρα της ζωής σου! Γίνεσαι 21. Ακόμα και οι λέξεις ακούγονται σαν ιεροτελεστία. ΓΙΝΕΣΑΙ 21.. ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ !!!

Αλλά τότε περνάς στα 30. Ωωωω, τί έγινε εδώ; Ακούγεσαι σαν χαλασμένο γάλα! Αυτός ΠΕΡΑΣΕ, έπρεπε να τον πετάξουμε. Δεν έχει πλάκα πια, είσαι απλά ένας ξινισμένος λουκουμάς. Τι πάει στραβά; Τί άλλαξε;

ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, και τότε ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40. Ουάου! Πάτα φρένο, όλα σου ξεγλυστρούν. Πριν να το καταλάβεις, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και τα όνειρά σου χάνονται…

Αλλά! για περίμενε!!! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60. Δεν πίστευες ότι θα τα έφθανες!

Οπότε ΓΙΝΕΣΑΙ 21, ΠΕΡΝΑΣ στα 30, ΠΕΡΠΑΤΑΣ στα 40, ΦΘΑΝΕΙΣ τα 50 και ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΩΣ τα 60.

Έχεις αναπτύξει τόσο μεγάλη ταχύτητα που ΧΤΥΠΑΣ τα 70! Μετά απ’αυτό, η κατάσταση είναι μέρα με τη μέρα. ΧΤΥΠΑΣ την Τετάρτη!

Μπαίνεις ! στα 80 και κάθε μέρα είναι ένας πλήρης κύκλος. ΧΤΥΠΑΣ το γεύμα. ΠΕΡΝΑΣ στις 4:30. ΦΘΑΝΕΙΣ την ώρα του ύπνου. Και δεν τελειώνει εκεί. Στα 90 σου, αρχίζεις να οπισθοδρομείς. «Ήμουν ΜΟΛΙΣ 92».

Και τότε κάτι παράξενο συμβαίνει. Εάν καταφέρεις να ξεπεράσεις τα 100, ξαναγίνεσαι μικρό παιδί. «Είμαι 100 και μισό!».

Μακάρι να φθάσετε όλοι στα υγιή 100 και μισό!!

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ

1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι’αυτά. Γι’αυτό τους πληρώνετε άλλωστε.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους… Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.

3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.

4. Απολαύστε τα απλά πράγματα.

5. Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.

6.Τα δάκρυα τυχαίνουν… Υπομείνετε, πενθήσετε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.

7. Περιβάλλεται τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.

8. Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.

9. Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.

10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ :

Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα

Όλοι χρειαζόμαστε να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο κάθε μέρα!!
Το ταξίδι της ζωής δεν είναι για να φθάσουµε στον τάφο µε ασφάλεια σ’ένα καλοδιατηρηµένο σώµα, αλλά κυρίως για να ξεγλυστρούµε προς όλες τις πλευρές, πλήρως εξαντληµένοι, φωνάζοντας

«…ρε γαµώ το….τί ßόλτα!».





Κι ΟΜΩΣ υπάρχουν -15 τρόφιμα που όσο τα τρώτε τόσο θα αδυνατίζετε. Για το 13ο Δεν είχαμε ιδέα…!!!!!

Υπάρχουν τροφές που μπορείτε να φάτε σε όση ποσότητα θέλετε, ακόμα και αν σας απασχολεί σοβαρά το ιδανικό σώμα, καθώς αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έχουν χαμηλές θερμίδες.

Έτσι, χορταίνετε και βελτιώνετε την πέψη χωρίς τον κίνδυνο να παχύνετε.

Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να τρώτε μόνο αυτά τα τρόφιμα.

Φυσικά, η διατροφή μας πρέπει να είναι ισορροπημένη και να περιλαμβάνει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Αλλά αυτά τα προϊόντα μπορούν να μας χορτάσουν ικανοποιητικά και θα διατηρηθεί η αρμονία χωρίς πολλή προσπάθεια.

1. Σαλάτα με μαρούλι και ρόκα
Το μαρούλι και η ρόκα αποτελούν μια άριστη πηγή φυλλικού οξέος, το οποίο μπορείτε να τρώτε σε απεριόριστες ποσότητες. Σε ένα φύλλο μαρουλιού περιέχονται μόνο 3 kcal.

2. Σέλινο
Το σέλινο αποτελείται κατά 95% από νερό. Βοηθά να χάσετε βάρος και να κάνει ο οργανισμός αποτοξίνωση, χάρη στη διουρητική του δράση.
3. Μελιτζάνα
Οι ψητές μελιτζάνες έχουν ασύγκριτη γεύση και μπορείτε να φάτε όσες θέλετε χωρίς να έχετε τύψεις. Μια μερίδα μελιτζάνες, ψητές χωρίς λάδι, περιέχουν μόνο 24 kcal.

4. Πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ και μανταρίνια
Για να μην πάρετε κιλά, συχνά δεν συνιστάται να τρώτε πολλά φρούτα, αλλά αυτό δεν ισχύει για τα εσπεριδοειδή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που ρυθμίζουν την πέψη και προωθούν την φυσική απώλεια βάρους. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες επιτρέπουν να διατηρηθεί ένα αίσθημα κορεσμού και καταστέλλουν το αίσθημα της πείνας. Τα φλαβονοειδή αποτρέπουν την αύξηση του σωματικού βάρους και βοηθούν το συκώτι να επεξεργαστεί το περιττό λίπος. Η βιταμίνη C συμβάλλει στο σχηματισμό του φυσικού κολλαγόνου στο δέρμα, έχει μια θετική επίδραση στην ελαστικότητα και κάνει λιγότερο ορατή την κυτταρίτιδα.

5. Καρπούζι και πεπόνι
Ένα μεγάλο κομμάτι καρπούζι περιέχει 60-70 kcal (το πεπόνι περιέχει λίγο περισσότερο). Τα καρπούζια και τα πεπόνια βοηθούν την απομάκρυνση των περιττών υγρών από το σώμα και προκαλούν αίσθημα κορεσμού.
6. Φύκια
Τα θαλάσσια φύκια (Laminaria και άλλα) αποτελούν μια πλούσια πηγή ιωδίου, το οποίο βοηθούν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, πράγμα που σημαίνει ότι το ορμονικό υπόβαθρο λειτουργεί καλά και το βάρος θα παραμείνει φυσιολογικό.

7. Κολοκυθάκια
Τα κολοκυθάκια περιέχουν μόνο 42 kcal. Ομαλοποιούν την ισορροπία του νερού-άλατος στο σώμα, και αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Τα κολοκυθάκια βελτιώνουν την κινητικότητα του εντέρου, καθώς περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και νερό. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας κολοκυθάκια μπορούν να μειώσουν τη θερμιδικό αξία των πιάτων.

8. Αγγούρια
Το αγγούρι είναι απαραίτητη τροφή για όσους θέλουν να αδυνατίσουν, καθώς βοηθά στην καταπολέμηση του πρηξίματος και βοηθά να χάσετε βάρος, προσφέροντας οφέλη για την υγεία.
9. Παντζάρια
Τα παντζάρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή μετάλλων, ιδιαίτερα του μαγγανίου, το οποίο βοηθά στην καύση του λίπους, στην καλή λειτουργία των μυών και ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Μπορείτε να τα ψήσετε, να τα βάλετε ωμά σε σαλάτες, να τα βράσετε ή να κάνετε χυμό. Μια μερίδα παντζαριών περιέχει μόνο 40 kcal.

10. Αυγά
Μπορούν να καταναλωθούν σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα και τη νύχτα, όταν πεινάτε, και δεν θα αποκτήσετε ούτε γραμμάριο. Φυσικά, είναι καλύτερα βραστά από τα τηγανητά.

11. Ανανάς
Αυτά τα εξωτικά φρούτα είναι ένας αληθινός σύμμαχος σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Η βρωμελαϊνη που περιέχεται σε αυτά διασπά τα λίπη και βοηθά την πέψη των πρωτεϊνών.
12. Μήλα και δαμάσκηνα
Ένα μήλο περιέχει μόνο 50 θερμίδες, δίνει την αίσθηση του κορεσμού και ρυθμίζει την εντερική λειτουργία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, και κάλιο, το οποίο υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.
13. Ποπ κορν
Αν ετοιμάσετε το ποπ κορν χωρίς βούτυρο και ζάχαρη (αν προσθέσετε, για παράδειγμα, λίγο αλάτι), τότε μπορείτε να το καταναλώσετε άφοβα. Η θερμιδική αξία του ποπ κορν σε αυτή την περίπτωση είναι μόλις 31 θερμίδες ανά μερίδα. (περίπου όσο μπορεί να χωρέσει σε μια χούφτα ή σε ένα κύπελλο, που είναι περίπου 200 ml.),

14. Μούρα: φραγκοστάφυλα, βατόμουρα, φράουλες
Οι μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C στα φραγκοστάφυλα και τα βατόμουρα βοηθούν το σώμα να καύσει το λίπος. Τα φραγκοστάφυλα έχουν επίσης διουρητικές ιδιότητες, και ως εκ τούτου, βοηθούν να απαλλαγούμε από το περιττό νερό στο σώμα που προκαλεί πρήξιμο και τα επιπλέον εκατοστά γύρω από τη μέση. Οι φράουλες έχουν εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, βελτιώνουν την πέψη και διατηρούν την υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.
15. Λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι
Τα λάχανο, το μπρόκολο και το κουνουπίδι αποτελούν σύμμαχο σε όσους θέλουν να αδυνατίσουν. Ένα φύλλο λάχανο περιέχει μόνο 7 kcal, και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους: σε σούπες, σαλάτες, κυρίως πιάτα, σε χυμούς και smoothies. 

Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να το τρώμε τρεις φορές την ημέρα, καθώς οι ουσίες που περιέχονται σε αυτό, αδρανοποιούν το ιώδιο που προσλαμβάνουμε από άλλες τροφές. Το ιώδιο μας είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Αλλά μπορείτε να το συμπεριλάβετε στο μενού μερικές φορές την εβδομάδα.

Και τέλος, ένα ευχάριστο νέο
Αν θέλετε να χάσετε βάρος (ή απλά να παραμείνετε σε φόρμα), είναι σημαντικό να τρώτε βραδινό 3-4 ώρες πριν κοιμηθείτε. Έτσι, αν πάτε για ύπνο στις 23:00, μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο στις 19:00 και αν κοιμάστε τα μεσάνυχτα, το τελευταίο γεύμα είναι αποδεκτό στις 20:00.




fanpage.gr