Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Δεσμεύσου… για να Ελευθερωθείς...!!!!

Ζούμε σε ένα κόσμο που υπερασπίζεται – φαινομενικώς – το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, σε κοινωνίες, που στην πλειοψηφία τους, καυχιούνται ότι προσφέρουν ένα πλαίσιο απεριόριστης ελευθερίας της έκφρασης του ανθρώπου, σε ένα παγκόσμιο στερέωμα αγαθών, υπηρεσιών και νομισμάτων, που προασπίζεται φανατικά την ελεύθερη οικονομία.

Υπάρχουμε μέσα σε ένα παγκόσμιο σύστημα, με κατά τόπο άλλο περικάλυμμα, που υπερηφανεύεται ότι εξασφαλίζει σε όλους ευκαιρίες για πρόοδο, ανάπτυξη, ευημερία. 

Κι όμως, μέσα σε τόσα δεδομένα και πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν, επιχειρώντας να μας πείσουν για το πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε όλα αυτά στη διάθεσή μας, για τις απεριόριστες δυνατότητες που μας εξασφαλίζουν, εμείς νιώθουμε πιο ανελεύθεροι από ποτέ!

Βιώνουμε έναν απροσδιόριστο περιορισμό, όμοιο με αυτόν του φυλακισμένου. Ο φυλακισμένος κρατείται δέσμιος σε ένα περιορισμένο χώρο. 

Οι υπόλοιποι είμαστε περιορισμένοι σε ένα περιορισμένο χώρο, ο οποίος μόλις που μας επιτρέπει να ανασαίνουμε και οριοθετείται από το χάος και την πολυπλοκότητα της υπερπροσφοράς πληροφοριών, αγαθών, κανόνων, πεποιθήσεων.

Δηλαδή, αν σου πουν να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο (2) εκδοχές, λύσεις, ευκαιρίες, αντικείμενα, ανθρώπους, θα κάνεις μία επιλογή, κι όχι πάντα εύκολα.

Αν, όμως, σου πουν να διαλέξεις ανάμεσα σε 100 πιθανές επιλογές, το πιο πιθανό είναι να ακινητοποιηθείς. Τότε ξεκινάει ένα εσωτερικός διάλογος… «Ναι, αυτή η επιλογή έχει αυτό το χαρακτηριστικό που το θέλω, αλλά η άλλη έχει αυτό… και εκείνη το άλλο… δε ξέρω ρε γαμώτο…».

Άγχος… «Τί να διαλέξω απ’ όλα;..»

Φόβος… «Αν διαλέξω αυτό μήπως έχασα την ευκαιρία που ήταν αλλού;…»

Αλήθεια, πόσο ελεύθερος νιώθεις;

Νιώθεις ελεύθερος στη σχέση σου; Στο σπίτι σου; Στην εργασία σου; Στην πόλη που ζεις; Στη χώρα σου; Στον πλανήτη αυτό;

Το πιο πιθανό είναι πως όχι!

Ξέρεις κάτι όμως; Μια κατάσταση μπορεί να σε επηρεάσει μόνο αν υπάρχει μέσα σου ως συνθήκη. Δε φταίει όλο αυτό που υπάρχει γύρω σου για αυτό που ζεις. Δεν είναι το εξωτερικό χάος που σου στερεί την ελευθερία. Είναι το χάος που επικρατεί μέσα σου!

Δεν ξέρεις ποιός αληθινά είσαι και τί θέλεις! Γιατί αν ήξερες, θα ένιωθες ελεύθερος να κάνεις αυτό που αληθινά θέλεις, να δημιουργήσεις, να έχεις ότι αληθινά θέλεις.

Δεν θέλεις όπως λες, να δεσμευτείς σε μια σχέση γιατί νιώθεις ότι περιορίζεσαι. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις τί θέλεις από τη σχέση σου, γι’ αυτό νιώθεις περιορισμένος. Θέλεις να έχεις ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, γιατί δεν ξέρεις ποιο από όλα θα σου ταιριάξει. Και δεν το ξέρεις γιατί δεν ξέρεις ποιος είσαι.

Δεν θέλεις να δεσμευτείς στην εργασία σου γιατί δεν είσαι σίγουρος αν πραγματικά σε εκφράζει, ενώ αυτό που δεν ξέρεις είναι το τι πραγματικά θα ήθελες να κάνεις.

Ουσιαστικά, δεν μπορείς να δεσμευτείς, γιατί δεν μπορείς να αξιολογήσεις τα πράγματα. Στερείσαι κριτηρίων. Κριτηρίων ουσιαστικών, πέρα από το περιτύλιγμα και την φαινομενικότητα μιας κατάστασης , ενός ανθρώπου, ενός αντικειμένου, μιας απόφασης.

Και κάπως έτσι, καταλήγεις σκλάβος των αμφιβολιών για το αν αυτό που ζεις είναι η κατάλληλη επιλογή.

Φοβάσαι να δεσμευτείς σε κάτι, γιατί νιώθεις ότι όλα είναι τόσο ευμετάβλητα και έτσι είσαι πάντα δέσμιος του ενδεχόμενου!

Αν θέλεις να ελευθερωθείς ουσιαστικά, δεσμεύσου!

Δεσμεύσου να ανακαλύψεις ποιος αληθινά είσαι.

Δεσμεύσου να ανακαλύψεις τις αξίες και τις ποιότητες που κουβαλάς.

Δεσμεύσου να μην εξαπατάσαι από την πολυπλοκότητα και το φανταχτερό θέαμα. Πάντα να εκκινείς από την ουσία σου και την ουσία των πραγμάτων να αναζητάς.

Κι αφού τα βρεις… δεσμεύσου να τα υπηρετήσεις! Δεσμεύσου να ΣΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ!

Τότε θα ανακαλύψεις πως η δέσμευση στον εαυτό σου θα σε ελευθερώσει από την άγνοια και την πλάνη των πεποιθήσεων!

Η δέσμευση στον σύντροφό σου θα σε απελευθερώσει από το εγώ και τις εφήμερες απολαύσεις και θα σε οδηγήσει στην Αγάπη,

Η δέσμευση στην εργασία σου θα σε απελευθερώσει από την οκνηρία και θα σε κάνει δημιουργό,

Η δέσμευση στο γενικό Καλό θα σε απελευθερώσει από το να είσαι άλλο ένα γρανάζι του «συστήματος» και θα σου αποκαλύψει τις αρετές που φέρεις μέσα σου,

Η δέσμευση στην Αλήθεια θα σε απελευθερώσει από το ψέμα!

Σου στέρησαν την Ελευθερία, με την ψευδαίσθηση της ελευθερίας των επιλογών.

Το να δεσμευτείς στην Ουσία σου είναι ο μόνος δρόμος προς την Ελευθερία!

Γιατί μην πλανάσαι… δεν υπάρχει άλλη επιλογή!




Άγγελος Τσιώνας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Οι 7 ασθένειες που προκαλεί ο χαρακτήρας μας στον οργανισμό μας...!!!!

Οι αρχαίες επιστήμες της υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Αγιουβέρδα τα παρακάτω χαρακτηριστικά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες ασθένειες :

Ζήλια: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Εκδικητικότητα: προκαλεί αϋπνία και ασθένειες του λαιμού.

Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση: προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.

Η έλλειψη ηθικών αρχών: προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος….

Όντας πολύ κατηγορηματικοί ή ακλόνητοι στις πεποιθήσεις: αιτίες για διαβήτη, ημικρανίες, και φλεγμονές.

Καθιστική ζωή: προκαλεί τον αλκοολισμό, μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιθετικότητα: προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και κονδυλώματα.

Επιφυλακτικότητα: προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.

Σκληρότητα: προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και την αναιμία.

Ανακινώντας συγκρούσεις: προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.

Απάθεια: προκαλεί τον διαβήτη.

Ασυνέπεια ή να είναι άστατος: αιτίες υπογονιμότητας.

Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός: προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.

Άγχος: προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.

Απληστία: προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες.

Συνεπώς, αν θεραπεύσει κάποιος τον χαρακτήρα του, οι σχετικές ασθένειες θα εξαφανισθούν μόνιμα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, για τις οποίες η σύγχρονη ιατρική δεν έχει θεραπεία.

Οι τρεις τρόποι της Αγιουβέρδα για να ζήσει κανείς υγιεινά περιλαμβάνει εργασία με τον εαυτό μας, όμως, η επένδυση αυτή θα αποδώσει σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση:

Ξεκινήστε την παρακολούθηση των σκέψεων σας . Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε βράδυ γράφοντας πώς αισθανθήκατε εκείνη την ημέρα. Θυμηθείτε τις καταστάσεις που αντιμετωπίσατε και τα συναισθήματα που νιώσατε. Ποια αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αποκαλύψατε;

Τι σκοπεύετε να κάνετε αύριο ώστε να αρχίσετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας και να αλλάξετε τα συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα; Είναι πολύ σημαντικό να γράψετε τα πάντα.

Προσπαθήστε να σκέφτεστε περισσότερο πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένο.

Αυτό είναι το θαύμα της θετικής σκέψης.
Όταν επικεντρωθεί σε πράγματα που σας αρέσουν, είναι σαν να προχωρείτε σε μια διαφορετική συχνότητα δονήσεων, και το σώμα αρχίζει να θεραπεύει τον εαυτό του.

Ακόμα καλύτερα, θα υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός καλών πραγμάτων στη ζωή σας, γιατί ό, τι σκέφτεστε γίνεται πραγματικότητα, καθώς και τα προβλήματα που σας ενοχλούν. Επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και παρακολουθήστε πώς όλα αρχίζουν να αλλάζουν.

Δοκιμάστε το διαλογισμό. Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, το σώμα και το μυαλό ηρεμεί και θεραπεύει τον εαυτό του.

Η ασθένεια είναι απλά ένα σήμα του σώματός μας για έναν λανθασμένο (ή, μάλλον, μη ευεργετικό) τρόπο ζωής.

Πρώτον, εκδηλώνεται ως άγχος, φόβος, και αρνητικές σκέψεις.

Μόνο τότε, εφόσον δεν γίνεται καμία προσπάθεια να εργαστεί για τον εαυτό του, το σώμα στέλνει ένα πιο ισχυρό σήμα για να κινήσει την προσοχή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τι κάνετε λάθος, με τη μορφή των φυσικών συμπτωμάτων.

Αφήστε μόνο τα χρήσιμα και σημαντικά πράγματα στη ζωή σας.

Γιατί ό, τι είναι χρήσιμο για σας είναι πάντα χρήσιμο και για τους άλλους.




Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Γονείς : Αυτά τα 9 ψυχολογικά προβλήματα συνδέονται άμεσα με την κακή διαπαιδαγώγηση...!!!!

Οι γονείς έχουν τεράστια επίδραση στα παιδιά τους και στο πώς γίνονται όταν μεγαλώνουν. Τα λόγια και οι πράξεις τους αποτελούν παράδειγμα, είτε καλό είτε κακό, και επηρεάζουν τον τρόπο που το παιδί σκέφτεται, δρα και αισθάνεται. 

Δείτε 9 ψυχολογικά προβλήματα που προέρχονται από την κακή διαπαιδαγώγηση : 

1. Άγχος και Κατάθλιψη 
Ένας γονιός που συνεχώς παρατηρεί και κριτικάρει κάθε κίνηση του παιδιού του, μπορεί να του προκαλέσει άγχος ή κατάθλιψη. Η υπερπροστατευτικότητα και η κριτική μπορεί να κάνουν το παιδί να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και τις ικανότητες του, να φοβάται τα πάντα και να μην είναι ανεξάρτητο. 

2. Αδυναμία χαλάρωσης 
 Όταν ένας γονιός κάνει τακτικά παρατηρήσεις στο παιδί του για να είναι σοβαρό, τότε το παιδί μπορεί να αισθανθεί ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει. Όλα τα παιδιά κάνουν χαζομάρες, αλλά όταν ο γονιός κάνει συνεχώς παρατηρήσεις, τότε εκείνο αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετά καλό. Όταν μεγαλώσει, θα γίνει ένας ενήλικας που ανησυχεί συνεχώς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνον. 

3. Βλαβερές εξαρτήσεις 
Αν ένας γονιός λέει συνεχώς στο παιδί του πόσα προβλήματα προκαλεί, τότε εκείνο πιθανόν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι θα ήταν καλύτερα μακριά του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, όπως εθισμό ή extreme sports. Το παιδί αρχίζει να βάζει επίτηδες τον εαυτό του σε επικίνδυνες καταστάσεις, γιατί πιστεύει ότι δεν έχει αξία. 

4. Χαμηλή αυτοεκτίμηση 
Κάθε φορά που ο γονιός συγκρίνει το παιδί του με κάποιον άλλο, μειώνει την αυτοπεποίθηση του. Η σύγκριση μπορεί να προκαλέσει κόμπλεξ κατωτερότητας. Το παιδί θα μεγαλώσει χωρίς αυτοπεποίθηση και θα συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τους άλλους. 

5. Προβλήματα εμπιστοσύνης 
Είναι σημαντικό να μάθει το παιδί ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τους ξένους, αλλά αν του το επαναλαμβάνετε συνεχώς, τότε μπορεί αυτό να έχει αρνητική επίδραση στην ζωή του. Μπορεί κανείς ποτέ να μην το εκμεταλλευτεί, αλλά το παιδί μπορεί να εμφανίσει σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης που θα επηρεάσουν τις σχέσεις του. 

6. Καταπίεση των ταλέντων και έλλειψη πρωτοβουλίας Όλα τα παιδιά πρέπει να ονειροπολούν. Όταν ένας γονιός λέει στο παιδί του ότι κάτι δεν είναι ρεαλιστικό, το κάνει να παρατά τα όνειρα του. Αν αρνείστε να στηρίξετε τα όνειρα του παιδιού σας, τότε μπορεί να καταπιέσετε τα ταλέντα του, να το κάνετε να παρατήσει τα όνειρα του και στο μέλλον εκείνο να διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες από φόβο μην το κοροϊδέψουν. 

7. Κατάθλιψη και ενοχή 
Πολλοί γονείς θυσιάζουν πράγματα για τα παιδιά τους. Αλλά ένας γονιός που συνεχώς το θυμίζει στο παιδί του, του προκαλεί συναισθήματα ενοχής και κατάθλιψης. Το παιδί αρχίζει να αισθάνεται σαν να είναι πρόβλημα και ότι δεν του αξίζουν αυτά που έχει. Αυτό μπορεί να το ακολουθήσει και στην ενήλικη ζωή. 

8. Καταπίεση των συναισθημάτων 
Όταν ένας γονιός δείχνει έλλειψη ευαισθησίας ή κρύβει τα συναισθήματα του, το παιδί συχνά μιμείται την συμπεριφορά του. Αν κάνετε συνεχώς παρατηρήσεις στο παιδί σας, μπορεί να νομίζει ότι τα συναισθήματα του δεν έχουν αξία. Έτσι, θα κλειστεί στον εαυτό του και θα καταπιέσει τα συναισθήματα του. 

9. Έλλειψης ανεξαρτησίας 
Ένας γονιός μπορεί να είναι υπερπροστατευτικός και να ελέγχει υπερβολικά το παιδί του. Αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει, θα γίνει ανεύθυνο, ανώριμο και δεν θα είναι ανεξάρτητο. Αν δεν αφήνετε το παιδί σας να κάνει τίποτα διασκεδαστικό με τους φίλους του, το κρατάτε πίσω. Θα μάθει να εξαρτάται από τους άλλους, να φοβάται την αλλαγή και να είναι ανεύθυνο όταν πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις. 

Δείτε στο βίντεο πως να κάνετε το παιδί σας ανεξάρτητο.
CREDIT: DAVIDWOLFE , FANPAGE.GR

Ικαρία : Βρέθηκε βιβλίο από το 1678 που εξηγεί τα μυστικά της μακροζωίας...!!!!

Θέλετε να ζήσετε περισσότερα και καλύτερα χρόνια; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές από της παρατηρήσεις ενός αρχιεπισκόπου που έζησε πριν από 400 χρόνια. Τα μυστικά απλά. Υγιεινή και λιτή διατροφή, καθημερινή άσκηση, λιγότερο άγχος, περισσότερες κοινωνικές συναναστροφές, εξωστρέφεια, αναπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης είναι μερικές από τις συμπεριφορές που πρέπει να υιοθετήσουμε εάν θέλουμε να ζήσουμε περισσότερα και καλύτερα χρόνια. 

Αν, μάλιστα, μπορείτε να τις συνδυάσετε με ένα φυσικό περιβάλλον, όπως αυτό της Ικαρίας, τότε η μακροζωία είναι ένας εφικτός στόχος. 

Ο Ιωσήφ Γεωργιρήνης, αρχιεπίσκοπος Σάμου, στο βιβλίο του, που εκδόθηκε το 1678 στο Λονδίνο, περιέγραψε την κατάσταση στα νησιά Σάμος, Νικαριά, Πάτμος και Όρος ‘Αθω. Η δίαιτά τους είναι πτωχή, όμως τα σώματά τους είναι εύρωστα Ειδικότερα για την Νικαριά έγραφε : «Τα πλέον αξιοσημείωτα πράγματα της νήσου αυτής είναι ο αήρ και το ύδωρ, τα οποία είναι τόσο υγιεινά, ώστε να καθιστούν τους κατοίκους πολύ μακροβίους. 

Είναι, επομένως, πολύ συνηθισμένο το φαινόμενον να συναντήσει κανείς εις αυτήν ανθρώπους εκατοντούτεις, πράγμα που είναι πολύ εκπληκτικό, όταν λάβει κανείς υπ’ όψιν την σκληραγωγημένην ζωήν που διάγουν… Προ της ορισμένης ώρας του φαγητού, είναι αδύνατον να βρεθεί άρτος, σε όλην την νήσον. 

Ολίγον μόνον προ αυτής, λαμβάνουν την αναγκαία ποσότητα σίτου, την αλέθουν εις τον χειρόμυλον, ψήνουν την ζύμην εις μίαν πλακωτήν πέτραν, και αφού ψηθεί, ο αρχηγός της οικογένειας μοιράζει την ψημένην αυτήν ζύμην κατά ίσα μέρη εις τα μέλη της οικογενείας. 

Αν, δε, παρευρίσκεται κανείς ξένος, του προσφέρεται μερίδιον, που αφαιρείται από τους άλλους κατ’ αναλογίαν… Νερώνουν τον οίνον κατά το εν τρίτον…. Η δίαιτά τους είναι πτωχή, όμως τα σώματά τους είναι εύρωστα και σκληραγωγημένα και οι άνθρωποι γενικώς είναι μακρόβιοι. Και ζουν ως να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να επιζήσουν μέχρι της επομένης ημέρας. 

Ευχαριστημένοι που κατορθώνουν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της ημέρας». «Αυτή είναι η εικόνα της μικράς νήσου, της πτωχότερης και όμως της ευτυχέστερης από όλες τις άλλες του Αιγαίου Πελάγους» καταλήγει. 

Η Ικαρία είναι μια από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους Είναι γνωστό πως η Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί των 8.423 κατοίκων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί μία από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους, όπως επισημαίνει ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης και προσθέτει : «Με μεγάλη έκπληξη, αλλά συνάμα και ενθουσιασμό, υποδεχθήκαμε τη σημαντική αυτή είδηση για τον τόπο μας, πριν από περίπου οκτώ χρόνια. 

Ενθουσιασμός, που οδήγησε στη γέννηση της ιδέας για τη διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης στο νησί, με κύριο σκοπό τη διερεύνηση των ιδιαίτερων δημογραφικών, κοινωνικών, περιβαντολλογικών και γονιδιακών χαρακτηριστικών, που δίνουν στους κατοίκους της Ικαρίας το πολυπόθητο προνόμιο της μακροζωίας. 

Πράγματι, η μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ», που οργανώθηκε και διεξάγεται τα τελευταία χρόνια στο νησί, έχει, ως τώρα, δώσει σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τις ιδιαίτερες περιβαντολλογικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, καθώς και για τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων, συναφών με τη γήρανση. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης έτυχαν αναγνώρισης από τον διεθνή Τύπο και από μεγάλα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά μέσα από πλήθος δημοσιεύσεων. Μεσογειακή διατροφή καθημερινή άσκηση 

Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε όσπρια, λαχανικά, φρούτα και ψάρια, η προτίμηση στην κατανάλωση ελληνικού καφέ, η μέτρια κατανάλωση κρασιού, η καθημερινή άσκηση, τα μειωμένα επίπεδα άγχους, τα χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης, η συντροφικότητα, η συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι μερικές από τις συμπεριφορές που είναι κοινές για νέους και ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού και που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωφυσικά χαρακτηριστικά του τόπου συμβάλουν στην επίτευξη της μακροζωίας». 

Η δρ. Παναγιώτα Πιέτρη, καρδιολόγος, διευθύντρια της Μονάδας Υπέρτασης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τονίζει πως «το πιο εντυπωσιακό εύρημα για το νησί της μακροζωίας είναι ότι όλα όσα παρατηρήσαμε για τους κατοίκους μέσα από τη μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ», τα είχε ήδη επισημάνει, σχεδόν 400 χρόνια πριν, ένας… αρχιεπίσκοπος!». 

Σημειώνεται, ότι αυτό το σημαντικό εύρημα για τη μακροζωία στο νησί της Ικαρίας πριν από περίπου 400 χρόνια δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο πλέον έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature. 

Τα αποτελέσματα της μελέτης «ΙΚΑΡΙΑ» αλλά και πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες και νέες γνώσεις για τη μακροζωία θα παρουσιαστούν στο ερχόμενο σχετικό διεθνές συνέδριο με τίτλο «Μακροζωία: Ένας ρεαλιστικός στόχος», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 8 και 9 Σεπτέμβρη. 




ΑΠΕ-ΜΠΕ. KATHIMERINI , TRAVELSTYLE

Μ'αγαπά, Δεν μ'αγαπά.....!!!!

Έχετε αναρωτηθεί κάποια φορά τι είναι αυτό που μπορεί να φταίει και δεν λαμβάνουμε αγάπη, ή τουλάχιστον όχι όση θα θέλαμε, από τις καθημερινές διαπροσωπικές μας σχέσεις;

Έχετε σκεφτεί πότε αγαπάμε και πότε δεν αγαπάμε κάποιον; Επειδή αυτό το θέμα με απασχολούσε ιδιαίτερα, έκατσα και έκανα μια λίστα για να δω πότε αγαπάω και πότε δεν αγαπάω κάποιον και ανακάλυψα σπουδαία πράγματα!!!! Φυσικά η λίστα δεν είναι πλήρης, αν καθόμουνα θα έγραφα και άλλα πράγματα, αλλά νομίζω στην παρούσα φάση αρκούν.

ΠΟΤΕ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ?

● όταν μου προσφέρει ασφάλεια.

● Όταν μου δίνει αυτό που χρειάζομαι.

● Όταν μου δίνει ευχαρίστηση.

● Όταν με συμπαθεί.

● Όταν συμφωνεί μαζί μου.

● Όταν με χρειάζεται.

● Όταν με υπακούει.

● Όταν ανήκει στην οικογένειά μου, στην ομάδα μου, στο κόμμα μου, στην χώρα μου, στην θρησκεία μου.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ?

● Όταν με κάνει να νιώθω ανασφαλής.

● Όταν δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μου.

● Όταν με κάνει να νιώσω άσχημα.

● Όταν δεν με συμπαθεί.

● Όταν διαφωνεί μαζί μου.

● Όταν δεν με έχει ανάγκη.

● Όταν δεν με υπακούει.

● Όταν δεν είναι στην οικογένειά μου, στην ομάδα μου, στο κόμμα μου, στην χώρα μου, στην θρησκεία μου.

Πείτε αλήθεια! Εσείς και εγώ και όλοι μας σε πόσες από αυτές τις περιπτώσεις αγαπάμε ή δεν αγαπάμε; Μήπως στις περισσότερες;

Αυτό είναι τελικά αγάπη; Ή μήπως είναι ικανοποίηση του Εγωϊσμού μας; Αγάπη δεν είναι ελευθερία; δεν είναι χαρά;

Πως μπορεί η αγάπη να δημιουργεί πόνο, εξάρτηση, καταπίεση;

Έχουμε σκεφτεί ότι ο κάθε ένας από τους άλλους θα μπορούσε να ήμουν εγώ? Και όταν βρίσκομαι στην θέση τους, πως θα αισθανόμουν όταν εισέπραττα απόρριψη από κάποιον επειδή δεν του έκανα τα χατίρια; 

Δεν θα αισθανόμουν ότι αυτό μου κατέπνιγε την ελευθερία; Ότι με ανάγκαζε να μην εκφραστώ με την καρδιά μου; Να μην είμαι αυτός που είμαι; Πόσες φορές νιώσαμε άσχημα γιατί κάποιος μας εξανάγκαζε να τον αγαπάμε; ή μας έδινε την δικιά του αγάπη υπό όρους τους οποίους έβαζε αυτός, χωρίς να ακούσει τα θέλω μας ή να λάβει υπόψη του τα δικά μας συναισθήματα;

Γιατί τελικά γκρινιάζουμε αφού δεν κάνουμε κάτι να αλλάξουμε την ζωή μας; Πως περιμένουμε να αλλάξει ο κόσμος όταν αυτόν τον κόσμο εμείς οι ίδιοι τον συντηρούμε; Αφού είμαστε μέρος του κόσμου!

Ας κάνουμε πρώτα εμείς την αρχή, ο "κάθε εμείς" και τότε όλα θα αλλάξουν γύρω μας μαγικά και αυτόματα. Ας το κάνουμε μόνο για σήμερα. Για κάθε σήμερα! Δεν είναι πολύ! 

Μια μέρα είναι την φορά. Ας κάνουμε στους άλλους ό,τι θα θέλαμε εμείς να μας κάνουνε. Να αγαπάμε χωρίς όρους και εξαναγκασμούς. Γιατί ο "άλλος" είναι εμείς. Όλοι μαζί είμαστε Ένα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλος.



Τάσος Παπαμιχαλόπουλος 

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσε τον Θεό στο σπίτι σου...!!!!

Ποιος δεν θα ήθελε τον Παντοκράτορα Θεό στο σπίτι του ? Ποιος δεν θα ήθελε να ξέρει ότι έχει τον Θεό βοηθό, σε κάθε του στιγμή και σε κάθε πρόβλημά του, είτε μικρό, είτε μεγάλο?

Ο Παντοκράτορας Θεός, ποτέ δεν αρνήθηκε να σταθεί στο πλευρό μας, ίσα - ίσα Εκείνος μας το ζητάει μέσα στην Καινή Διαθήκη.

Πώς όμως να τον καλέσουμε ? Ίσως να θεωρούμε ότι είμαστε ανάξιοι να κάνουμε τέτοιο κάλεσμα. Πώς να δεχτούμε μέσα στο σπίτι μας, Εκείνον ως καλεσμένο ? Κι όμως δεν είναι δύσκολο καθώς Εκείνος γνωρίζει τα πάντα για μας και φυσικά εκείνος δέχεται και επικροτεί την απλότητά μας. 

Είναι ένας καλεσμένος, που δεν θα ασχοληθεί ποτέ για το τι φοράμε και πως, ούτε για το πώς είναι το σπίτι μας, ούτε τι έχουμε να τον ταΐσουμε.

Αν «φοράμε» τον Λόγο Του, αν στο σπίτι μας υπάρχει κι Εκείνος μέσα από τις εικόνες της Παναγίας, του Ιησού και των Αγίων και αν η τροφή μας είναι η διατήρηση των Μυστηρίων Του, αυτά για Εκείνον είναι αρκετά.

Πώς καλούμε τον Θεό στο σπίτι μας λοιπόν ?

Μπορούμε κάθε απόγευμα όλα τα μέλη της οικογένειάς μας να επιλέξουμε, αντί να βλέπουμε τηλεόραση, να διαβάζουμε όλοι μαζί ένα κεφάλαιο από την Καινή Διαθήκη, ένα κεφάλαιο από την Παλαιά Διαθήκη, ένα κεφάλαιο από τις πράξεις των Αποστόλων και ένα κεφάλαιο από τις επιστολές. Αυτό να το κάνουμε κάθε απόγευμα όλοι μαζί. 

Έτσι τα οφέλη αυτού του καλέσματος μέσα από την ανάγνωση του Λόγου Του όλοι μαζί, θα τα ζήσουμε όλη η οικογένεια μαζί. Θα αρχίσει να υπάρχει μεταξύ μας μία καλύτερη γέφυρα επικοινωνίας, τα νεύρα θα αρχίσουν να φεύγουν, οι προστριβές και όλα όσα κάνουν τα μέλη μίας οικογένειας να μην έχει ισορροπία και ουσιαστική επικοινωνιακή επαφή. Ο Θεός θα αρχίσει να μας αλλάζει εσωτερικά και ουσιαστικά.

Ύστερα μπορούμε, πάλι όλα τα μέλη της οικογένειας μας να ορίσουμε προσευχές που θα διαβάζουμε καθημερινά και πάλι όλοι μαζί. Οπότε στο μεσημεριανό μας φαγητό μπορούμε όλοι μαζί να ενώνουμε τα χέρια μας και ένας να διαβάζει την προσευχή για το φαγητό και οι άλλοι νοερά να λένε την ευχή Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με. Αυτό μπορεί να γίνεται και το βράδυ και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να διαβάζει την βραδινή προσευχή.

Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τρώμε όλοι μαζί, μπορούμε να ορίσουμε πριν από τον ύπνο μας να κάνουμε όλοι μαζί μία βραδινή προσευχή.

Αν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επιλέξουμε να καλέσουμε τον Θεό μέσα στο σπίτι μας, με αυτόν τον τρόπο, θα δούμε ότι τα προβλήματα μας θα λύνονται πιο εύκολα, ότι οι σχέσεις θα γίνουν καλύτερες.

Μα δεν υπάρχει περίπτωση να καλέσουμε με τέτοιον τρόπο αγάπης τον Θεό στο σπίτι μας και να μας το αρνηθεί. Κι όταν δείτε τα οφέλη όλου αυτού του δρόμου, δεν θα σταματήσετε αυτό το κάλεσμα ούτε μία μέρα.

Το να ανοίξουμε την πόρτα μας στον Θεό, είναι από τα ωραιότερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε σε μας αλλά και σε όλη μας την οικογένεια.

Ο Θεός βοηθός μας για όλα και για Πάντα.




Δωροθέα 

Ζεόλιθος : 6 Λόγοι για να τοποθετήσετε πέτρες Ζεόλιθου μέσα στο σπίτι σας...!!!!

Πριν ασχοληθούμε πιο εξειδικευμένα με τον ζεόλιθο, ας εξηγήσουμε με μιά λέξη τι είναι αυτό το εξαιρετικό υλικό. Είναι ένα είδος πετρώματος, πέτρες! Πέτρες που έχουν την ιδιοτητα να καθαρίζουν τον αέρα, να αρωματίζουν και να απορροφά την ανεπιθύμητη υγρασία.

Ενώ οι περισσότερες πέτρες έχουν αποκλειστικά διακοσμητικό χαρακτήρα για τους υπαίθριος χώρους, τον ζεόλιθο θα πρέπει να τον καλωσορίζετε στο σπίτι σας με ανοιχτές αγκάλες.

Υπάρχουν πολλά αποσμητικά χώρων στην αγορά, τα οποία καλύπτουν τις δυσάρεστες μυρωδιές με ισχυρά χημικά, που μπορεί να είναι τοξικά για την υγεία. 

Αντιθέτως, οι πέτρες του ζεόλιθου είναι ένας φυσικός και απόλυτα ασφαλής μέθοδος που σας προτείνουμε για τον καθαρισμό του αέρα, την απορρόφηση της μυρωδιάς και μάλιστα χρησιμοποιείται ξανά και ξανά, οπότε μόλις τα αγοράσετε θα τα έχετε για πάντα.
Πώς λειτουργούν οι ζεόλιθοι;

Όλα αυτά είναι ωραία και ενδιαφέροντα, αλλά πώς έχουν αποκτήσει αυτές οι πέτρες της μαγικές τους ιδιότητες; Όπως αποδεικνύεται, δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη! Οι ζεόλιθοι είναι μικροπορώδη, αργιλοπυριτικά άλατα που βρίσκονται ήδη σε πολλά οικιακά προϊόντα, όπως στην άμμο για τις γάτες και στα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων.

Οι ζεόλιθοι είναι πετρώματα με τρισδιάστατη κρυσταλλική δομή από οξυγόνο, πυρίτιο, αλουμίνιο και αλκαλικά μέταλλα. Αυτά τα φυσικά πετρώματα σχηματίζονται εκεί που τα ηφαιστειακά πετρώματα και η τέφρα αντιδρούν με τα αλκαλικά υπόγεια ύδατα.

Αναφέρονται ως «μοριακά σουρωτήρια» και λειτουργούν ως σουρωτήρι για μέταλλα. Ο ζεόλιθος έχει οπές που επιτρέπουν στα μικρότερα μεταλλικά μόρια να διέλθουν ενώ συγκρατούν τα μεγαλύτερα. 

Ο ζεόλιθος παράγεται συνθετικά για βιομηχανικές χρήσεις όπως ο καθαρισμός του νερού και βοηθά στη διαχείριση πυρηνικών ραδιενεργών αποβλήτων έχοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές για το μέγεθος των οπών. Στη φύση, το μέγεθος των οπών ποικίλλει και διαφέρει από πέτρα σε πέτρα.

Πήραν το όνομά τους ζεόλιθοι από έναν ορυκτολόγο το 1756. Ο Axel Fredrik Cronstedt ανακάλυψε ότι η ταχεία θέρμανση ενός υλικού που ονομάζεται στιλβίτης παράγει ατμό. Το νερό που είχε απορροφήσει η πέτρα απελευθερώνεται, επιστρέφοντας πίσω στην ατμόσφαιρα.

Τώρα που καταλάβαμε ότι οι ζεόλιθοι δεν είναι κάποια περίεργη μορφή «ορυκτής μαγείας», ήρθε η ώρα να μάθετε ποιοι είναι οι λόγοι που αξίζει να προσθέσετε αυτές τις γκρίζες πέτρες όχι μόνο στη διακόσμηση αλλά και στην καθημερινότητα του σπιτιού σας. 

Οι φίλοι σας ενδεχομένως να αναρωτιούνται αν έχετε ξαφνικά αναπτύξει ένα έντονο πάθος για τη γεωλογία ή απλώς εκδηλώνετε μια περίεργη αγάπη για τη φύση. Ποτέ δεν θα μαντέψουν ότι είναι ένας τρόπος να απομακρύνετε επίμονες οσμές που έχουν κατοικοεδρεύσει στο σπίτι σας και δε λένε να φύγουν!

6 Λόγοι για να αγαπήσουμε τον ζεόλιθο!

1. Αγαπημένα κατοικίδια, αλλά…μυρίζουν!
Αγαπάμε τα ζώα μας, πράγματι σιχαινόμαστε όμως τη δυσάρεστη μυρωδιά που παίρνει το σπίτι μας. Το δοχείο με άμμο της γάτας είναι πάντοτε ένας χώρος που μυρίζει και δεν υπάρχει τίποτα που να καλύπτει αυτή την δυσάρεστη αίσθηση. Προφανώς έχετε κουραστεί να χρησιμοποιείτε αποσμητικά χώρου και αρωματικά κεριά οι ζεόλιθοι είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση. 

Είτε παλεύετε με τη δυσάρεστη οσμή της άμμου για τις γάτες, είτε το σκυλί σας λερώνει από δω κι από κει, επειδή ακόμη δεν έχει μάθει να λερώνει εκεί που πρέπει, τοποθετώντας ένα ανοιχτό πιάτο ζεόλιθου κοντά στην πηγή αυτή η δυσάρεστη αίσθηση διαλύεται.

2. Κάδος απορριμμάτων που ξεχειλίζει…πιφ!
Εάν δεν έχετε κάδο ανακύκλωσης και είστε αναγκασμένοι να τοποθετείτε όλα τα σκουπίδια σε έναν κάδο απορριμμάτων, μην αναρωτιέστε γιατί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν πλησιάζουν και πολύ στην κουζίνα! Σας έχουμε λύση, και μάλιστα φυσική κι εναλλακτική! 

Τοποθετήστε λίγους ζεόλιθους στη βάση του κάδου πριν τοποθετήσετε την σακούλα. Ο ζεόλιθος θα παγιδεύσει τις αηδιαστικές αυτές μυρωδιές και την υγρασία που δημιουργούν αυτή τη μυρωδιά που μας διώχνει όλους από την κουζίνα!

3. Δυστυχώς καπνίζουμε!
Η μυρωδιά του τσιγάρου είναι εξαίρετα ενοχλητική και διεισδύει στους καναπέδες και τα χαλιά μας. Εάν μετακομίσατε πρόσφατα και το σπίτι έχει πάρει μυρωδιά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, σας έχουμε καλά νέα. Δεν χρειάζεται να τρίβετε και να ξανατρίβετε τους τοίχους και τα πατώματα! Απλώς τοποθετήστε ένα μπολ με θρυμματισμένο ζεόλιθο στο δωμάτιο με την πιο έντονη μυρωδιά και..ως δια μαγείας…η μυρωδιά εξαφανίζεται.

4. Αχ, αυτή η αηδιαστική μυρωδιά μούχλας!
Τέλεια τα Χριστούγεννα, τέλεια η διακόσμηση του σπιτιού, αλλά όλα αυτά τα παλιά και μισοφαγωμένα χριστουγεννιάτικα στολίδια μας προκαλούν αηδία. Η μυρωδιά τους έχει εγκατασταθεί στην αποθήκη μας, ή στο γκαράζ μας και δε λέει να φύγει ακόμη κι αν αερίσουμε τον χώρο. 

Αυτή η μυρωδιά ίσως να μην φύγει εντελώς, αλλά ο ζεόλιθος μπορεί να μειώσει κατά πολύ την ένταση της μυρωδιάς. Ο ζεόλιθος μπορεί να διώξει μεγάλο μέρος της υγρασίας του αέρα, εάν ο χώρος είναι υγρός με υπολείμματα μούχλας. Επίσης ο ζεόλιθος κάνει καλό στις πολυκαιρισμένες ντουλάπες και στα παλιά, ξεχασμένα συρτάρια που δεν διστάζουμε να ανοίξουμε διότι δεν ξέρουμε τι μας περιμένει εκεί μέσα!

5. Και με τα παπούτσια τι γίνεται;
Δυστυχώς, άνθρωποι είμαστε, τα παπούτσια μας αναδύουν μυρωδιές, άλλες λιγότερο έντονες, άλλες τόσο έντονες που κάποιοι μας κοιτάζουν περίεργα! Μια καλή στρατηγική είναι να προσθέσετε ζεόλιθο στην παπουτσοθήκη ή στο δωμάτιο που φυλάτε τα παπούτσια. 

Μια άλλη μέθοδος είναι να βάλετε μικρή ποσότητα θρυμματισμένου ζεόλιθου σε μια σακούλα και να την αφήσετε μέσα στα παπούτσια σας όταν τα αποθηκεύετε. Αυτό θα μειώσει πολύ τις μυρωδιές αλλά θα παγιδεύσει και την υγρασία που προκαλεί τις μυρωδιές αυτές.

6) Όταν ξεχνάμε τα φρούτα στη φρουτιέρα!
Εάν παρατηρήσετε ότι τα φρούτα σας αρχίζουν και χαλάνε, μουχλιάζουν και σαπίζουν ρίξτε μια χούφτα ζεόλιθου στη φρουτιέρα με τα μήλα και τα πορτοκάλια σας. Αυτές οι μαγικές πετρούλες απορροφούν ορισμένα από τα αέρια που ενισχύουν τη φθορά, οπότε τα φρούτα σας θα μείνουν φρέσκα για περισσότερο χρόνο. 

Ενώ ο ζεόλιθος είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, καλύτερα να πλένετε τα φρούτα σας πριν τα καταναλώνεστε, για να αποφύγετε να δαγκώσετε πετρούλες ή σκόνες μαζί με το νόστιμο μήλο σας!




Κείμενο –Απόδοση Λ.Τ.
Σχόλιο diadrastika: Ζεόλιθο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα γεωπονικών ειδών, λιπασμάτων κλπ
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Γνωρίζεις γιατί αρρωσταίνεις ;

Όλα στη ζωή μας είναι ενέργεια. Οτιδήποτε βλέπουμε ή αισθανόμαστε είναι ενέργεια. Το γέλιο, το δάκρυ μας, οι σκέψεις και οι επιθυμίες μας, τα όνειρα και οι πράξεις μας όλα είναι ενέργεια. Όλα τα συναισθήματα που κατά καιρούς δεν αποδεχτήκαμε ή που δεν τολμήσαμε να εκφράσουμε και καταχωνιάσαμε στα υπόγεια της ψυχής μας είναι και αυτά ενέργεια. 

Η ενέργεια ποτέ δεν χάνεται. Τα συναισθήματα που έχουμε νιώσει και που έχουμε καταπιεί δεν μπορούμε να τα εξαφανίσουμε μπορούμε όμως να τα μετασχηματίσουμε. Να τα μεταμορφώσουμε ακόμα κι αν έχουν συμβεί στο παρελθόν. Άλλωστε το παρελθόν είναι μέσα μας και τις περισσότερες φορές μας κυριεύει και μας καταδυναστεύει.

Έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία που από μικρά παιδιά μας εκπαιδεύει να μην εκφραζόμαστε ελεύθερα, να καταπνίγουμε και να απορρίπτουμε κάποια συναισθήματα που χαλάνε την εικόνα του "καλού παιδιού" που χρειάζεται να έχουμε για να είμαστε αποδεκτοί.

Πόσες φορές έχουμε σκεπάσει το θυμό μας...

Πόσες φορές έχουμε καταπνίξει το δυνατό γεμάτο γέλιο μας για να γελάσουμε διακριτικά όπως επιτρέπεται...

Πόσες φορές κρύψαμε τα δάκρυα μας και τη θλίψη μας πίσω από τη μάσκα του  ''δεν συμβαίνει τίποτα''...

Πόσες φορές κατάπιαμε τα ουρλιαχτά του πανικού μας για να μην δείξουμε αδυναμία και χαλάσουμε την εικόνα μας...

Τι έχουν γίνει όμως όλα αυτά τα συναισθήματα; Όλα τα γέλια, τα δάκρυα, ο θυμός, ο φόβος, η αγωνία, τα ουρλιαχτά που δεν εκφράσαμε;

· Που έχουν πάει όλα τα όχι που ποτέ δεν βγήκαν από τα χείλη μας αλλά που τόσο μα τόσο πολύ θα θέλαμε να έχουμε πει;

· Που έχουν πάει όλα τα παράπονα, τα θέλω και οι επιθυμίες που δεν τολμήσαμε να φανερώσουμε; 

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν ότι όλα αυτά μαζεύονται στην κοιλιά μας, Μέσα στα σκοτεινά δωμάτια του υποσυνειδήτου μας. Βαθιά μέσα στα υπόγεια της ψυχής μας. Όταν τα υπόγεια αυτά γεμίσουν από καταπιεσμένα συναισθήματα τότε αυτά αρχίζουν να σπρώχνουν τις πόρτες για να τις σπάσουν.

Ο οργανισμός μας θέλοντας να μας προστατέψει στέλνει εκεί όση ενέργεια χρειάζεται για να αποκλείσει τους ανεπιθύμητους εισβολείς. Όμως κάποια στιγμή η αντίσταση μας αποδυναμώνεται γιατί δεν έχουμε άλλα αποθέματα ενέργειας να διαθέσουμε. Τα διαθέσαμε όλα για να σκεπάσουμε τα "ανεπιθύμητα συναισθήματα" στη σκιά μας και όχι για να τα μεταμορφώσουμε βγάζοντας τα στο φως.

Τότε, όταν δεν έχουμε πια δυνάμεις να τα συγκρατήσουμε, οι πόρτες σπάνε και η ενέργεια όλων αυτών που δεν εκφράσαμε μας κατακλύζει και επηρεάζει όχι μόνο την ψυχολογική μας διάθεση αλλά και το σώμα μας.

Στην πραγματικότητα όλες οι σωματικές αρρώστιες είναι το καθρέφτισμα των εσωτερικών μας συγκρούσεων και των ανομολόγητων επιθυμιών μας. Ο Deepak Chopra στο βιβλίο του «Κβαντική Θεραπεία» μιλάει για χαρούμενο και λυπημένο στομάχι, για θυμωμένα νεφρά και φοβισμένο αυχένα εξηγώντας πως η ενέργεια των συναισθημάτων μας πλημμυρίζει κάθε όργανο και κύτταρο του σώματός μας.
Πολλοί είναι αυτοί που υιοθετούν αυτήν την ψυχοσωματική προσέγγιση και αναζητούν πίσω από την ασθένεια έναν ψυχικό παράγοντα. Όμως υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι η αρρώστια δεν είναι ένα ξέσπασμα, μια διαμαρτυρία της ψυχής αλλά ο τρόπος να εκφράσει η ψυχή μέσα από το σώμα τις βαθύτερες ανάγκες της.

Συχνά οι διαδρομές έκφρασης της ψυχής είναι κοινές στους περισσοτέρους ανθρώπους αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένας πόνος στο στομάχι δυο διαφορετικών ανθρώπων κρύβει το ίδιο μήνυμα γι’ αυτούς και δημιουργήθηκε από την ίδια αιτία. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα ερεθίσματα που δέχεται.

Τα παρακάτω "μηνύματα" δεν αποτελούν κανόνα είναι όμως πολύ πιθανόν να εξηγούν τι συμβαίνει στο σώμα σας κάθε φορά που με τη μορφή της αρρώστιας, διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά σας

Τα κρυμμένα μηνύματα 

Κρυολόγημα: αν κάποια στιγμή θέλατε να κλάψετε και καταπιέσατε των εαυτό σας συγκροτώντας τα δάκρυά σας είναι πολύ πιθανό μερικές μέρες αργότερα αυτή η εσωτερική κατάσταση να εκδηλώθηκε σαν ένα γερό κρυολόγημα όπου η μύτη έτρεχε και τα μάτια σας δάκρυζαν όπως ίσως θα το έκαναν αν είχατε επιτρέψει στη λύπη σας να εκφραστεί.

Το κρυολόγημα σημαίνει ότι κάτι σας έκανε «να κρυώσετε μέσα σας» και με αυτόν τον τρόπο δείχνετε τη βαθύτερη ανάγκη σας για ζεστασιά και θαλπωρή.

Βήχας: είναι η σωματική έκφραση των λυγμών που καταπνίγηκαν Αν δεις κάποιον από απόσταση που τραντάζεται δεν μπορείς να πεις αν τραντάζεται από το βήχα του ή από τους λυγμούς του.

Ακόμα κάτω από τον βήχα μπορεί να κρύβονται γνώμες, διαμαρτυρίες, άσχημα λόγια που δεν τολμήσατε να ξεστομίσετε και προτιμήσατε να τα καταπιείτε. Έτσι σας «έπνιξαν» όπως σας πνιγεί πολλές φορές ο βήχας.

Στην περίπτωση του βήχα το σώμα δίνει με τον τρόπο του το μήνυμα ότι θέλει να του φερθούμε με περισσότερη τρυφερότητα, να το γλυκάνουμε και να το μαλακώσουμε που συμβολικά αυτό εκφράζετε με τα ζεστά ροφήματα με μέλι.

Πόνοι στα γόνατα: εμφανίζονται όταν εσωτερικά νιώθουμε να έχουμε γονατίσει από τις πιέσεις της ζωής. Κάτι μέσα μας επαναστατεί. Δεν θέλει πια να υποτάσσεται και. δεν θέλει να γονατίζει μπροστά σε κάτι ή κάποιον άλλον. Έχει ανάγκη να ορθώσει το ανάστημά του ή ακόμα να δείξει κάποια ακαμψία και απολυτότητα στην συμπεριφορά του όπως ακριβώς κάνει το άκαμπτο εξ αιτίας του πόνου γόνατο.

Χέρια: τα χέρια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Πόνοι ή κατάγματα στα χέρια δείχνουν ότι κάτι μέσα μας αντιδρά επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας ή δεν διαχειριζόμαστε με σοφία τις υποθέσεις μας.

Ακόμη η δυσλειτουργία στα χέρια μπορεί να εκφράζει ότι δεν τολμάμε να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για να πάρουμε και να δώσουμε αγάπη.

Τα δάχτυλα έχουν το καθένα τη δική του σημασία. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα δάχτυλά μας δείχνουν πως χρειαζόμαστε χαλάρωση και ελευθερία.

Αν κοπούμε στο δείκτη, τότε σίγουρα υπάρχει οργή και φόβος μέσα μας που έχουν σχέση με το "εγώ" μας σε κάποιο πρόβλημα που μας απασχολεί. 

· Ο αντίχειρας αντιστοιχεί στο νου και αντιπροσωπεύει την ανησυχία. 

· Ο δείκτης προσδιορίζει το "εγώ" και αντιπροσωπεύει το φόβο. 

· Ο μέσος έχει σχέση με το σεξ και με την οργή. Γι’ αυτό όταν οργιστούμε ας κρατήσουμε το μεσαίο μας δάχτυλο. Τότε θα δούμε το θυμό μας να εξανεμίζεται. Κρατάμε το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού μας χεριού όταν ο θυμός μας απευθύνεται σε έναν άντρα και του αριστερού μας χεριού όταν απευθύνεται σε μια γυναίκα. 

· Ο παράμεσος αντιπροσωπεύει τις σχέσεις και τη θλίψη. 

· Το μικρό δαχτυλάκι έχει σχέση με την οικογένεια και την προσποίηση.
Πόνοι στους ώμους και τον αυχένα: δείχνουν ότι έχουμε αναλάβει μεγάλα βάρη, περισσότερα από όσα αντέχουμε να σηκώσουμε ή ότι με κάποιο τρόπο έχουμε αυτοπεριοριστεί και δεχθεί να υποταχθούμε. 

Η πλάτη αντιπροσωπεύει το σύστημα της στήριξής μας. Όταν έχουμε προβλήματα με τη μέση μας, αυτό σημαίνει συνήθως πως νιώθουμε ότι δε μας στηρίζει κανείς. Πολύ συχνά έχουμε την πεποίθηση πως τα μόνα στηρίγματα στη ζωή είναι η δουλειά, η οικογένεια ή ο σύντροφός μας. Στην πραγματικότητα έχουμε απόλυτη στήριξη από το Σύμπαν, από την ίδια τη Ζωή.

Το πάνω μέρος της πλάτης έχει σχέση με την αίσθηση κάποιας έλλειψης συναισθηματικής στήριξης. Έχουμε την πεποίθηση πως ο σύζυγος, η γυναίκα, ο εραστής, οι φίλοι, το αφεντικό μας δε μας καταλαβαίνουν και δε μας στηρίζουν.

Το κέντρο της πλάτης έχει σχέση με την ενοχή και με εκείνα που βρίσκονται πίσω μας. Φοβόμαστε άραγε να δούμε τι βρίσκεται εκεί πίσω ή μήπως κρύβουμε όσα βρίσκονται εκεί; Μήπως έχουμε την αίσθηση πως κάποιος μας μαχαιρώνει πισώπλατα;

Μήπως νιώθουμε στ΄ αλήθεια "μπατίρηδες"; Μήπως τα οικονομικά μας είναι άσχημα ή μήπως στενοχωριόμαστε υπερβολικά γι’ αυτά; Τότε το κάτω μέρος της πλάτης μας θα μας ενοχλεί. Η έλλειψη χρημάτων ή ο φόβος για την έλλειψή τους προκαλούν ενοχλήσεις στη μέση. Το ποσόν των χρημάτων που έχουμε δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτό.

Πολλοί από μας πιστεύουμε ότι το χρήμα είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτό. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Υπάρχει κάτι πολύ πιο σημαντικό και πιο πολύτιμο στη ζωή, χωρίς το οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε. Τι είναι αυτό; Είναι η αναπνοή μας.

Η αναπνοή είναι το πιο πολύτιμο αγαθό στη ζωή μας, αν και θεωρούμε δεδομένο πως ύστερα από κάθε μας εκπνοή θα ακολουθήσει η επόμενη εισπνοή. Όμως αν δεν πάρουμε την επόμενη ανάσα δεν μπορούμε να ζήσουμε για περισσότερο από τρία λεπτά. Τώρα αν η δύναμη που μας δημιούργησε μας έχει δώσει αρκετή αναπνοή για όσο χρόνο ζήσουμε, δεν μπορούμε να της έχουμε εμπιστοσύνη πως θα μας προμηθεύει και ό,τι άλλο χρειαζόμαστε; 

Έρπης στα χείλη: σε αυτή τη περίπτωση τα χείλη εκπέμπουν ένα διπλό μήνυμα καθώς από τη μια διογκώνονται και προσελκύουν τα βλέμματα και από την άλλη εκπέμπουν το σήμα «μακριά από μένα». 

Ο έρπης στα χείλη μπορεί να σημαίνει την ανάγκη του ατόμου να αρνηθεί τις υπερβολικές οικειότητες ή την επιβολή αυτοτιμωρίας επειδή τις επέτρεψε. Ακόμη μπορεί να δείχνει ότι υπάρχουν μέσα του επιθυμίες που δεν τις επιτρέπει στον εαυτό του.

Αυτιά: περιορισμός της ακοής ή κόμβος, πόνος και βούλωμα των αυτιών δείχνουν την άρνησή μας να ακούσουμε και να δεχθούμε κάποια πράγματα. Δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε ούτε να υπακούμε. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.

Το μήνυμα πίσω από τα προβλήματα των αυτιών είναι να στρέψουμε την προσοχή μας προς εμάς, να αφουγκραστούμε το σώμα μας και να ακούσουμε αυτή την ψιθυριστή φωνή μέσα μας. Αυτή που μέχρι τώρα δεν ακούγαμε γιατί το μυαλό μας ήταν γεμάτο από αυτά που έλεγαν οι άλλοι. Να ακούσουμε επιτέλους τι έχει να μας πει και τι πραγματικά επιθυμεί ο εαυτός μας.

Πόδια: Πόνοι, δυσκολία στις αρθρώσεις, κατάγματα και χτυπήματα δείχνουν πάντα ότι ο εαυτός μας αντιδρά στην κατεύθυνση που έχουμε πάρει. Εκφράζουν μια εσωτερική απροθυμία για τον τρόπο που κινούμαστε μέσα στη ζωή.

Το μήνυμα που δίνουν είναι ρίξουμε τους ρυθμούς μας ώστε να χαιρόμαστε τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας. Ακόμα μπορεί το σώμα να μας δείχνει ότι χρειάζεται να κάνουμε μια στάση για να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά θέλουμε. Αν αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε να βαδίζουμε ή χρειάζεται να αλλάξουμε κατεύθυνση. 

Καρδιά: Ερωτικές απογοητεύσεις, συναισθηματικές εντάσεις. άρνηση συγχώρεσης, ενοχές, συναισθηματική εξάρτηση ή αντίθετα αποξένωση και «κλείσιμο της καρδιάς» έχουν άμεση σχέση με τη δυσλειτουργία της.

Το μήνυμα πίσω από τα προβλήματα της καρδιάς είναι πάντα το ίδιο. Η καρδιά μας ζητάει να ανοίξει να δώσει και να δεχτεί αγάπη. Μας ζητά να αποδεχτούμε να κατανοήσουμε και να συγχωρήσουμε όχι μόνο τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας και να προχωρήσουμε στη Ζωή μας.

Κεφάλι: Από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία ως τις πιο σοβαρές παθήσεις που παρουσιάζονται στο κεφάλι φανερώνεται η στάση μας απέναντι σ’ αυτά που μας απασχολούν. 

Συνήθως ο πονοκέφαλος δείχνει ότι με τη συμπεριφορά μας και την υπερφόρτωση ενέργειας στο μυαλό μας το κεφάλι νιώθει σαν να το χτυπάμε στον τοίχο. Μας δίνει σχηματικά να καταλάβουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Το μήνυμα εδώ είναι να χαλαρώσουμε, να πάψουμε να υπερθερμαίνουμε το μυαλό μας με σκέψεις και να αλλάξουμε την οπτική γωνία με την οποία βλέπουμε και αντιδράμε στις καταστάσεις.
Όποιο κι αν είναι το σύμπτωμα που εμφανίζεται στο σώμα το σίγουρα είναι ότι έρχεται ένα μήνυμα από την ψυχή μας. Όμως πολλές φορές την αρρώστια χωρίς να μας είναι συνειδητό τη δημιουργούμε γιατί μέσα από αυτή παίρνουμε προσοχή, αγάπη και φροντίδα. 

Πέρα από τα μηνύματα που έρχονται από το σώμα είναι καλό να αναρωτηθούμε :

· Πόσο μας χρειάζεται η αρρώστια στη ζωή μας;

· Πόσο βαρύ είναι το τίμημα που πληρώνουμε αν μέσα από την αρρώστια έχουμε την αγάπη που χρειαζόμαστε;

Επικοινωνία με το σώμα
Καλό να κλείσουμε τα μάτια και να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας. Να του δώσουμε το χώρο και το χρόνο να εκφραστεί και να μας πει τι πραγματικά θέλει ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε σε ισορροπία το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μας. 

Μπορούμε να το ρωτήσουμε
· Με ποιο τρόπο λειτουργώ στη ζωή μου αυτήν την περίοδο ώστε να σε μπλοκάρω και εμφανίζεις τον πόνο ή την αρρώστια;

· Μήπως χρειάζομαι ξεκούραση;

· Μήπως χρειάζεται να αναβάλλω ή να αποφύγω κάτι;

· Ποιο συναίσθημα κρύβεται πίσω από τον πόνο και πότε πρωτοεμφανίστηκε; Ποιο γεγονός ήταν η αιτία;

· Υπάρχει κάποιος που θέλω να «τιμωρήσω» και εμφανίζω αυτήν την σωματική διαταραχή;

· Ποιος είναι αυτός που έρχεται κοντά μου όταν αρρωσταίνω; Ποιος απομακρύνεται; Μήπως αυτό αναζητώ κατά βάθος;

· Αν η αρρώστια είχε ένα μήνυμα να μου δώσει ποιο θα ήταν αυτό;

Η απάντηση από το σώμα μας θα έρθει σαν σκέψη στο μυαλό μας. Η πρώτη αυθόρμητη σκέψη...

(θα βρείτε οδηγίες στo "Σήμερα ξέχασα τον καλύτερο μου φίλο": http://pulseoflove.blogspot.gr/2013/12/blogpost_7.html#more στη Διαλογιστική άσκηση "γνωρίζω το σώμα μου"

Το σώμα είναι πάντα γενναιόδωρο με μας. Θα εκπλαγούμε από το πόσο γρήγορα θα υποχωρήσει το σύμπτωμα αν πραγματικά δούμε και κατανοήσουμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτό. Αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και μπούμε ενεργητικά στην αλλαγή, κάνοντας μικρά διαφορετικά βήματα από αυτά που κάναμε μέχρι τώρα, το σύμπτωμα δεν θα έχει λόγο ύπαρξης... 

Το σώμα θα ξέρει ότι το "πιάσαμε" το μήνυμα.




Σήμερα ξέχασα τον καλύτερο μου φίλο...!!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Συμβαίνει καθημερινά και συμβαίνει σε όλους. Ξεχνάμε επανειλημμένα τον καλύτερο μας φίλο. Αυτόν που είναι μαζί μας και στα δύσκολα και στα εύκολα. Ξαφνικά γίνεται αόρατος και είναι σαν να μην υπάρχει. Δεν τον βλέπουμε, δεν τον αισθανόμαστε, δεν τον ακούμε κι όμως είναι τόσο κοντά μας...

Πως θα ένιωθες εσύ για έναν άνθρωπο που φέρεται έτσι στον καλύτερο του φίλο; Τι θα του έλεγες;

Εσύ, που ίσως είσαι ο μεγάλος κριτής για κάποιον που φέρεται με αυτόν το τρόπο στον φίλο του, εσύ ο ίδιος το κάνεις καθημερινά. 

Πόσες φορές μέσα στη μέρα αισθανόμαστε το σώμα μας; Το αισθανόμαστε πραγματικά και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Οι μόνες στιγμές που αρχίζουμε να το προσέχουμε είναι όταν εκείνο αρχίζει να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που του φερόμαστε και φέρνει τον πόνο στο προσκήνιο. Ο πόνος είναι για το σώμα ο τρόπος για να επικοινωνήσει μαζί μας...

Πονάει το κεφάλι μας, τότε αρχίζουμε να νιώθουμε ότι έχουμε κεφάλι. Πονάει το πόδι μας, τότε αρχίζουμε να νιώθουμε ότι έχουμε πόδι. Πονάει το στομάχι μας, τότε αρχίζουμε να νιώθουμε ότι έχουμε ένα σώμα πέρα από τα δυο χέρια, τα δυο πόδια και το κεφάλι. 

Ακόμα όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις ανταποκρινόμαστε με τελείως λάθος τρόπο. Αντί να προσεγγίσουμε τον φίλο μας, να τον αγκαλιάσουμε, να τον αγαπήσουμε και να τον ρωτήσουμε πως νιώθει, τι χρειάζεται, εμείς τον χαπακώνουμε με χίλιες δυο χημείες, αντιβιοτικά και φάρμακα. 

Πριν επιλέξουμε όμως να παραδοθούμε στην χημεία ίσως είναι καλό να ρωτήσουμε το σώμα τι είναι αυτό που το έχει φέρει στην κατάσταση του πόνου. Τι κάνουμε εμείς και με ποιο τρόπο συμπεριφερόμαστε ώστε να φτάσουμε στο σημείο να πονάμε. 
Ο πόνος είναι φίλος όχι εχθρός και μπορεί να μας οδηγήσει στην αλλαγή, την μεταμόρφωση και το μεγάλωμα. Είναι το μέσον που χρησιμοποιεί το σώμα για να μας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι ίσως ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουμε κάτι. Μόνο όταν αφήσουμε να φύγει το παλιό (συνήθειες, εξαρτήσεις, τρόπο σκέψης, συμπεριφορά, αρνητικότητα) μόνο τότε δημιουργούμε χώρο για να γεννηθεί το καινούριο. 

Όταν υποφέρουμε, δεν πονάει μόνο το σώμα αλλά και ο νους γιατί αυτά τα δυο έχουν βαθιά σύνδεση μεταξύ τους. Όταν για μέρες βιώνουμε ένα συγκεκριμένο συναίσθημα τότε αυτό δεν υπάρχει μόνο στο μυαλό μας αλλά γίνεται και μέρος του σώματός μας. Το κουβαλάμε σωματικά. 

Κάπου σε κάποιο σημείο του σώματος έχει δημιουργηθεί η καταγραφή του συναισθήματος. Και σίγουρα δεν μπορεί να διαλυθεί μόνο μέσα από το νου. Χρειάζεται να διαλυθεί και από το σώμα επίσης.

Όμως συνήθως υποκρινόμαστε ότι αυτό που μας πονά δεν υπάρχει. Ή νομίζουμε ότι με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό θα εξαφανιστεί χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς. 

Όμως όσο κι αν εθελοτυφλούμε, τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ καιρό. Όλα αυτά που αρνιόμαστε να δούμε, να νιώσουμε, όλα αυτά που δεν αποδεχόμαστε για μας, δουλεύουν με έναν υπόγειο τρόπο στο ασυνείδητο, φέρνοντας στην επιφάνεια με την πάροδο του χρόνου, πόνο και αρρώστια. 

Το σώμα μας τότε, με τον πόνο ή την αρρώστια, είναι σαν μας χτυπάει καμπανάκι, ζητώντας μας να αφυπνιστούμε και να κοιτάξουμε τον εαυτό μας.

Όποια κι αν είναι η αλήθεια που υπάρχει στη ζωή μας είναι καλό να τη γνωρίζουμε και να την αποδεχόμαστε. Χωρίς να την επικρίνουμε και να λέμε: αυτό είναι καλό ή αυτό δεν είναι. Αυτό είναι σωστό ή αυτό είναι λάθος.

Αν αποδεχτούμε αυτό που αληθινά υπάρχει μέσα μας, όταν επιτρέψουμε στο νου μας να ησυχάσει και στην καρδιά μας να είναι ανοικτή τότε δεν χρειάζεται προσπάθεια για το λάθος ή το σωστό. Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία και καμιά εσωτερική διαταραχή. Η αποδοχή της ύπαρξής μας, μας οδηγεί στην υγεία και την πληρότητα. 

Διαλογιστική άσκηση ''γνωρίζω το σώμα μου''
Είναι μια άσκηση ευεξίας, χαλάρωσης, συγκέντρωσης που μας βοηθά να είμαστε με απόλυτη συνείδηση στο εδώ και στο τώρα. Παίρνετε δυο μπαλάκια του τένις, χρησιμοποιημένα για να είναι μαλακά και τα βάζετε μέσα σε μια κάλτσα. Κλείνετε την κάλτσα δένοντας ένα κόμπο πολύ κοντά στα μπαλάκια, φροντίζοντας αυτά να βρίσκονται σε επαφή μεταξύ τους. 

Ξαπλώνετε, κατά προτίμηση στο πάτωμα ή σε στρώμα αρκετά σκληρό και ψάχνετε να βρείτε το σωστό μέρος, πίσω στο κεφάλι, που θα τοποθετήσετε την κάλτσα με τα μπαλάκια. Βάζετε το χέρι πίσω στον αυχένα και σέρνοντας το προς την κορυφή του κεφαλιού βρίσκετε εκείνο το σημείο που προεξέχει περισσότερο πάνω από τον αυχένα. 

Ένα με δυο πόντους, πάνω από αυτό το σημείο, τοποθετείτε τα μπαλάκια κατά μήκος του κεφαλιού (οριζόντια). Αν τα βάλετε σωστά δεν γλιστράνε και παραμένουν σταθερά και ακίνητα. Τα μπαλάκια αντικαθιστούν μια τεχνική της κρανιοιερής θεραπείας που λέγεται CV4. 

Αφορά το ινιακό οστό και οδηγεί το σώμα σε still point (κατάσταση αυτοθεραπείας). Περισσότερες όμως πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην Νέο-κρανιοϊερή θεραπεία. Βάζετε μια μουσική απαλή που σας αρέσει και σας χαλαρώνει ξαπλώνετε, όπως είπαμε, πάνω στα μπαλάκια και κλείνετε τα μάτια. 

Πρώτος τρόπος
Συγκεντρώνεστε στην αναπνοή και οραματίζεστε ότι την στέλνετε πρώτα στην καρδιά, μετά στην κοιλιά και μετά σε όλο το σώμα. Χαλαρώνετε και ηρεμείτε για 10 περίπου λεπτά. Μετά βγάζετε τα μπαλάκια και μένετε στη σιωπή για 5 λεπτά περίπου παρατηρώντας το σώμα. 

Με αυτή την άσκηση, που μπορούμε να την κάνουμε καθημερινά, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό και βελτιώνουμε την υγεία μας, χαρίζοντας ο καθένας στον εαυτό του λίγα λεπτά ηρεμίας και βαθιάς χαλάρωσης.

Δεύτερος τρόπος
Ξαπλώνετε πάνω στα μπαλάκια και συγκεντρώνεστε στην αναπνοή σας. Οραματίζεστε ότι την στέλνετε πρώτα στην καρδιά, μετά στην κοιλιά και μετά σε όλο το σώμα. Όταν η αναπνοή φτάσει στα πόδια σας αρχίζετε ένα ταξίδι στο σώμα σας με ανοδική πορεία. 

Πρώτα αισθάνεστε τα πέλματα σας. Παρατηρείτε πως τα νιώθετε. Αν είναι χαλαρά αν έχουν ένταση, αν το ένα είναι μεγαλύτερο από το άλλο, ποιες είναι οι διαφορές τους και αν έχουν κάτι να σας πουν. Τα αφουγκράζεστε...

Με τον ίδιο τρόπο περνάτε στις γάμπες, στους, μηρούς, στη λεκάνη, σε όλα τα εσωτερικά όργανα, στην πλάτη, στο θώρακα, στα χέρια, στο λαιμό, στον αυχένα για να καταλήξετε στο πρόσωπο. 

Παρατηρείτε στη συνέχεια και αφουγκράζεστε τα μάτια, τη μύτη, τ’ αυτιά, το σαγόνι και όλο το κεφάλι συνολικά. Αν υπάρχει κάποιο μέρος του σώματος που νιώθετε ότι τραβά την προσοχή σας του προσφέρετε το χρόνο σας μαζί με αγάπη και αποδοχή. 

Τις πρώτες φορές που θα κάνετε αυτή την διαλογιστική άσκηση ίσως δυσκολευτείτε να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι το σώμα είναι δυο χέρια ή δυο πόδια που κινούνται και ένα κεφάλι που σκέφτεται. Δεν τους περνά από το μυαλό ότι το σώμα έχει την δική του νοημοσύνη και αισθαντικότητα. 

Όταν αποκτήσετε οικειότητα με το σώμα σας μπορείτε να το ρωτήσετε σχετικά με τους πόνους σας. Ρωτήστε το ποια ιστορία κρύβει η περιοχή που πονά και με ποιο τρόπο μπορείτε εσείς να βοηθήσετε.

Η ανταπόδοση που θα έχετε από το σώμα σας θα είναι εκπληκτική και θα νιώθετε όχι μόνο σωματική αλλά και ψυχική ευεξία.




Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Εκπληκτικό : Ξεβουλώστε τη μύτη σας εύκολα και απλά σε 20 δευτερόλεπτα...!!!!

Λίγα πράγματα είναι χειρότερα από ό, τι μια φλεγμονή των ιγμόρειων. Η ιγμορίτιδα μπορεί να είναι οξεία ή χρόνια, μολυσματική ή μη-μολυσματική. Ο τύπος και η σοβαρότητα της ασθένειας ορίζονται από το πόσο διαρκεί χρονικά η φλεγμονή.

Το οίδημα προκαλεί απόφραξη των μικρών αγωγών που συνδέουν τη μύτη με τα ιγμόρεια με αποτέλεσμα την αδυναμία παροχέτευσης αυτών με συνέπεια την εμφάνιση πόνου στο πρόσωπο η το μέτωπο, ανάμεσα η πίσω από τα μάτια η ακόμα στα μάγουλα και τα επάνω δόντια. 

Όταν το κοινό κρυολόγημα, ή η γρίπη διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και η απλή βλέννα μετατρέπεται σε πηκτό δύσοσμο πρασινοκίτρινο πύον, τότε υπάρχει ιγμορίτιδα.

Η χρόνια ιγμορίτιδα δημιουργείται, όταν η απόφραξη παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα με συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από 12 εβδομάδες.

Η οξεία ιγμορίτιδα συχνά αναπτύσσεται γρήγορα και διαρκεί 7 έως 10 ημέρες, αν και μπορεί επίσης να διαρκέσει έως και 4 εβδομάδες.

Η υποξεία ιγμορίτιδα μπορεί να διαρκέσει 4 έως 12 εβδομάδες.

Η υποτροπιάζουσα οξεία ιγμορίτιδα ορίζεται ως τέσσερα ή περισσότερα επεισόδια ετησίως χωρίς συνεχή συμπτώματα μεταξύ των επεισοδίων αυτών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα WebMD, περισσότεροι από 37 εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν από ιγμορίτιδα.

Αν σας λέγαμε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι 20 δευτερόλεπτα για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της ιγμορίτιδας; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε πίεση ανάμεσα στα φρύδια σας και να πιείτε ισχυρό μείγμα που φτιάχνεται από μηλόξυδο, μέλι, πιπέρι καγιέν και λεμόνι. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες και σύντομα η ιγμορίτιδα θα αποτελεί παρελθόν.

Στο πρόσωπο μας υπάρχουν σημεία πίεσης που όταν πιεστούν, μπορούν να ανακουφίσουν την πίεση. Η ιστοσελίδα Sinuspressurepoints συνιστά να πέσετε το σημείο ανάμεσα στα φρύδια ακριβώς πάνω από τη γέφυρα της μύτης. Η πίεση σε αυτό το σημείο βοηθά τη ροή της βλέννας και αποτρέπει τα ιγμόρεια να ξηραθούν και να ερεθιστούν.

Στη συνέχεια, φτιάξτε το μείγμα, όπως προτείνει ο David Wolfe. Θα χρειαστείτε 1/4 φλιτζάνι βιολογικό μηλόξυδο, 1/2 φλιτζάνι νερό, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν και το χυμό ενός λεμονιού, όπως αναφέρει το tonwtiko.

Αρχικά βράστε το νερό. Ρίξτε το καυτό νερό σε ένα ποτήρι και προσθέστε το μηλόξυδο. Προσθέστε το μέλι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και πιείτε. Ο David Wolfe προτείνει να πίνετε το μείγμα μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.




Στο τρένο της ζωής, χωράνε λίγοι και καλοί. Οι πολλοί κάνουν θόρυβο...!!!!

Ξεκινάει η ζωή σου και αρχίζεις να μετράς τους ανθρώπους δίπλα σου.

Συνήθως είστε αρκετοί στο ίδιο βαγόνι.

Και αρχίζει το ταξίδι σας.

Συνταξιδιώτες που αποκαλούνται φίλοι, γνωστοί, συμμαθητές, γείτονες, κολλητοί.

Και πέφτεις στην παγίδα να νομίζεις ότι η ζωή σου είναι πολύ γεμάτη με τόσους ανθρώπους να σε πλαισιώνουν.

Συνεχίζεται η ζωή σου, αρχίζεις να μεγαλώνεις και αλλάζουν οι προτεραιότητές σου.

Βλέπεις ότι σιγά σιγά αρχίζει να αδειάζει το βαγόνι με τους συνοδοιπόρους σου.

Κάποιους τους έδιωξες και κάποιοι αποχώρησαν οικειοθελώς.

Όχι, μην στεναχωριέσαι.

Δεν θα σε λογοκρίνουν όλοι αυτοί, πιθανότατα ούτε και εσύ.

Απλά έτσι είναι τα πράγματα στην ζωή.

Δεν ταιριάζουμε με όλους, αποδέξου το.

Έχουμε άλλους ηθικούς κανόνες, πρέπει και θέλω.

Συνεχίζεις λοιπόν το ταξίδι σου χωρίς να ξέρεις ότι στο βαγόνι σου προμηνύονται εκπλήξεις.

Αποφασίζεις λίγο να σταματήσεις τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των δικών σου ανθρώπων.

Επιλέγεις να σταματήσεις να κάνεις έναν μικρό απολογισμό και ανεφοδιασμό των καυσίμων σου.

Σταματάς για λίγο την αμαξοστοιχία της ζωής σου.

Θεωρείς πως ακόμα έχουν μείνει αρκετοί και δεν σε επηρεάζουν οι αποχωρήσεις τους.

Ξαναξεκινάς και αντιλαμβάνεσαι ότι οι θέσεις δίπλα σου ολοένα και αδειάζουν.

Μα στην συνέχεια της διαδρομής προστίθενται μερικοί.

Όχι πολλοί.

Ελάχιστοι.

Μόλις κατάλαβες ότι κατέβηκαν από το βαγόνι όλοι αυτοί που πίστευες ότι δεν θα φύγουν ποτέ και έδωσαν την θέση τους σε όλους αυτούς που δεν πίστευες ποτέ ότι θα σε ακολουθήσουν.

Κοιτάζεις τους συνταξιδιώτες σου και σκέφτεσαι πόσοι λίγοι μείνατε και πόσοι από αυτούς είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Νιώθεις αρχικά πανικό.

Νομίζεις ότι τους έδιωξε η δική σου συμπεριφορά.

Θεωρείς πως έκανες λάθος.

Μα που πήγαν όλοι αυτοί, αναρωτιέσαι.

Ρίχνεις κλεφτές και γρήγορες ματιές γύρω σου.

Λίγοι έμειναν, το ξέρω.

Ησύχασε όμως.

Δεν φταις εσύ.

Κανένας δεν φταίει.

Διαφορετικές προσωπικότητες, χαρακτήρες και αντιλήψεις.

Διαφορετική ματιά στην ζωή.

Άλλες οπτικές γωνίες.

Συνεχίζεις με αυτούς τους λίγους που απέμειναν.

Αυτοί που δεν παραιτούνται από τους αγώνες που δώσατε ή που θα δώσετε παρέα στο μέλλον.

Μετρημένοι στα δάχτυλα οι δικοί σου άνθρωποι.

Αφουγκράζεσαι την αύρα τους.

Αισθητή και η παρουσία τους και η απουσία τους.

Χαμογελάς πλέον αφού έχεις αντιληφθεί ποιοι από όλους αυτούς κατέληξαν να είναι η «οικογένειά» σου.

Σταμάτησες να φοβάσαι αν αδειάσει κι άλλο το βαγόνι σου.

Και αν ξεκίνησες με πολλούς και κατέληξες με ελάχιστους να είσαι ευτυχής.

Λίγοι και καλοί.

Οι πολλοί κάνουν θόρυβο, μάτια μου.




Η αρρώστια της εποχής...!!!!


Γυναικάρα με τα όλα της. Δεν της λείπει τίποτα. Λεφτά; Όσα θέλει, και με το παραπάνω.Φήμη; Ηθοποιός χολυγουντιανή σε πλήρη δράση και βραβευμένη. Ομορφιά; Μέσα στις δέκα πρώτες της γης. Ελκυστική; Να την πιεις στο ποτήρι ακόμα και σήμερα που πενηνταρίζει. Να την τρως και να μη χορταίνεις. Είπαμε. Τα έχει όλα. Η κορμάρα. Κι όμως...

...Κατάθλιψη. Η μεγάλη αρρώστια της εποχής μας. Από αυτή την ασθένεια δεν ξέφυγε η Ουαλλή σταρ του σινεμά Κάθρην Ζέτα Τζόουνς, που γεννήθηκε 25 Σεπτεμβρίου σαν σήμερα το 1969.

Το ακούς και τρελαίνεσαι. Ότι κλείνεται για θεραπεία σε κλινική το κορίτσι διότι την βαράει η μανιοκατάθλιψη. Να, γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται τους... φιλοσόφους. Αυτούς που τη ψάχνουν στο αληθινό... νόημα της ζωής. Ποια πλούτη και ποια δόξα, σου λένε. Άλλο είναι! Ποιο, ρε; Και ο καθένας φιλόσοφος προτείνει το δικό του απόσταγμα σοφίας.

Η συνάντηση της αιωνιότητος. Ο στρατοκράτης Μέγας Αλέξανδρος, ο μέγιστος κατακτητής του πλανήτη, ο πιο δοξασμένος των δοξασμένων, βγαίνει από το τανκ και, πριν ανέβει στο αεροσκάφος με τους πυραύλους, πιάνε το μάτι του έναν φουκαρά μέσα σε πιθάρι. 

Του λένε είναι ο κυνικός φιλόσοφος ο Διογένης. Τι έγινε; Εδώ τελειώνεις. Εδώ το κλείνεις το βιβλίο.

«Μεγάλε Διογένη, σε θαυμάζω, είσαι ο γίγαντας του πνεύματος, πες μου τι θες από εμένα, ό,τι μου ζητήσεις θα το κάνω διότι το αξίζεις...» του λέει ο Αλέκος. Είπαμε. Δεν είπαμε; Εδώ λες ως άνθρωπος ότι σ' έχουν δουλέψει οι θεοί. Ότι η ζωή είναι μια απάτη.

Απλώνει το χέρι ο Διογένης μέχρι τους όρχεις του και ξύνεται. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας τα' χει χάσει. Οι επιτελείς του είναι σε αμηχανία. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα όταν πια ολοκλήρωσε το ξύσιμο ο Διογένης, έβαλε το χέρι στο μέτωπο και αποκρίθηκε στον μέγιστο στρατηλάτη: «Ρε μάγκα, κάνε μου τη χάρη και φύγε από μπροστά μου, μου κόβεις τον ήλιο...».

Το γεγονός δεν είναι μύθος. Η σούπερ γυναίκα Catherine Zeta - Jones, ζωντανή φαντασίωση σε χιλιάδες αρσενικούς, με προσωπική περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, διάσημη, δεν ξέρει γιατί ζει. Και ποιά αξία πραγματική έχουν όλα όσα κατέκτησε. 

Γιατί σπούδασε ηθοποιός, γιατί γυρίζει ταινίες και παίζει θέατρο, γιατί πλακώθηκε στις πλαστικές, γιατί χώρισε και επέστρεψε στον Ντάγκλας, γιατί έκανε μαζί του δύο παιδιά. Δεν βρίσκει απαντήσεις και βυθίζεται σε κρίσεις βαρειάς κατάθλιψης.