Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

4+1 πράγματα που οι ευφυείς άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχθούν...!!!!


Η ζωή κάθε ατόμου είναι μοναδική και υποκειμενική, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ευφυείς άνθρωποι αρνούνται να δεχτούν.

Δεν μπορούν να ανεχθούν ποτέ ή σχεδόν ποτέ. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Τους ανθρώπους που υπερηφανεύονται συνέχεια.
Ένας ευφυής άνθρωπος γνωρίζει ότι η αξία της ταπεινότητα είναι κάτι που κάνει την ανθρώπινη συμπεριφορά ακόμη πιο αξιοσέβαστη. Αυτός είναι ο λόγος που για τον οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι απλά δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή τη συμπεριφορά.

Τη στασιμότητα.
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κάνουν αλλαγές, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αμετάβλητες καταστάσεις. Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να βγούνε από τις δυσκολίες και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Τη νοοτροπία του κοπαδιού.
Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν ακολουθούν τη μάζα. Για παράδειγμα δεν θα ντυθούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο μόνο και μόνο επειδή νομίζουν ότι έτσι θα είναι αποδεκτοί.

Τέλος τις επιφανειακές σχέσεις.
Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν μπορούν αν δεχτούν τις ψεύτικες φιλίες και δεν μπορούν να ζουν μια ζωή βασισμένη στην εικόνα. Γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η φιλία και επιλέγουν προσεκτικά τους ανθρώπους στους οποίους θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος από τον χρόνο τους.

Και τέλος οι ευφυείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος πλούτος είναι να είστε κύριοι του εαυτού σας και δούλοι κανενός.




Ο απίστευτος παράγοντας που ρυθμίζει την... όρεξή σας...!!!!

Όσοι κατοικούν σε σπίτι με θέα σε πάρκο ή κήπο μπορεί να έχουν μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση σοκολάτας, τσιγάρων ή αλκοόλ, σύμφωνα με νέα μελέτη. 

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι χώροι που περιβάλλονται από πράσινο οδηγούν τα άτομα στο να βιώνουν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα και ως εκ τούτου να εμφανίζουν μειωμένη όρεξη για ανθυγιεινά τρόφιμα ή συνήθειες. 

Η έκθεση στη φύση, ακόμη και για μικρά χρονικά διαστήματα, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη γενική ευημερία. 

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην κατανόηση των αιτιών για τις λιγούρες, και τον περιορισμό των ασθενειών που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση ανθυγιεινών σνακ, όπως η παχυσαρκία

Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Plymouth, ζήτησε από 149 συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική έρευνα σχετικά με το πού ακριβώς ζούσαν και τις «ένοχες» απολαύσεις τους. 

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι οι «πειρασμοί» που αντιμετώπιζαν ήταν το φαγητό (38%), η σοκολάτα (32%), η καφεΐνη (16%), η νικοτίνη (5%) και το αλκοόλ (9%). 

Μεταξύ άλλων, η μελέτη μέτρησε την αναλογία του πράσινου χώρου στη γειτονιά κάθε συμμετέχοντα, την ποσότητα πράσινου που μπορούσαν να δουν από το σπίτι τους, την πρόσβασή τους σε κήπο και το πόσο συχνά πήγαιναν σε κάποιον δημόσιο χώρο πρασίνου, όπως το πάρκο. 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι είχαν πρόσβαση σε έναν κήπο ή είχαν θέα από το σπίτι τους σε κάποιον πράσινο χώρο εμφάνιζαν μειωμένη όρεξη για ανθυγιεινά τρόφιμα ή συνήθειες όπως οι παραπάνω. 




dailymail.co.uk 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

«Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας είναι το πρώτο μυστικό της επιτυχίας»...!!!!

“Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας είναι το πρώτο μυστικό της επιτυχίας” – Ραλφ Έμερσον, φιλόσοφος

Όλοι κάποια στιγμή, είτε σε νεαρή ηλικία είτε σε μεγαλύτερη, συνειδητά πια κατανοούμε πως αν δε δώσουμε αγάπη στον εαυτό μας (αποδοχή, συγχώρεση, προσπάθεια για αυτοβελτίωση) και οι άλλοι αντίστοιχα δε θα μας τη δώσουν ή ακόμη κι αν το κάνουν, με δυσκολία θα νιώσουμε το κάλεσμά τους, για να ανταποκριθούμε κατάλληλα.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με την επιτυχία. Επιτυχία όχι μόνο σε εξωτερικούς τομείς σημαντικούς αυτής της ζωής, αλλά και την επιτυχία στους συνεχείς αγώνες που δίνει ο καθένας μας με τον ίδιο του τον εαυτό.

Για την επιτυχία αυτή χρειάζεται ένα βασικό συστατικό που μας ανυψώνει, την εμπιστοσύνη στον ίδιο μας τον εαυτό.

Και αυτό δε σημαίνει να πιστεύουμε για τον εαυτό μας ότι είμαστε υπέροχοι ή αλάνθαστοι σε όλα. Αντίθετα, απαιτείται μία μετριόφρων στάση και ειλικρινής αναγνώριση των πολλών αρετών, χαρισμάτων που έχουμε.

Γιατί, ας σκεφτούμε, ταπεινότητα δεν είναι να κρύβουμε τα ταλέντα μας, τα δυνατά μας στοιχεία, αλλά να τα βλέπουμε και να τα μοιραζόμαστε και με άλλους.

Από την άλλη πλευρά, χρειάζεται να αναγνωρίζουμε όλες εκείνες τις ιδιότητες που εμποδίζουν την εξέλιξή μας στο να προχωρήσουμε μπροστά, να ανοίξουμε θαρραλέα την καρδιά και το νου μας προς την αλλαγή.

Ας μη χάνουμε την εμπιστοσύνη μας και την αυτοπεποίθησή μας για όλες τις παραλείψεις και τα λάθη μας.

Εξάλλου, κι αυτά καλύτερους ανθρώπους μας κάνουν, αν επιλέξουμε να τα διαχειριστούμε με αυτόν τον τρόπο.

Η εμπιστοσύνη λοιπόν είναι η δύναμη του ανθρώπου που έχει μέσα του, ακόμη κι αν δεν την έχει αναγνωρίσει, ακόμη κι αν δειλιάζει εκφράζοντας τα άπειρα «μήπως, αν δεν ή δεν μπορώ..»

Είναι δύναμη και κατά παράξενο τρόπο απαιτεί και μια δυναμική στάση ζωής για να εκδηλωθεί, να εκφραστεί.

Θυμηθείτε, όμως, όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!

Αν νομίσεις πως έχεις νικηθεί, είσαι νικημένος.

Αν νομίσεις πως είσαι άτολμος, δε θα τολμήσεις.

Αν θέλεις να κερδίσεις, αλλά σκέπτεσαι πως δεν μπορείς, είναι σίγουρο πως δε θα μπορέσεις.

Αν νομίσεις ότι θα χάσεις, έχεις χάσει.

Έτσι, βλέπουμε μέσα στη ζωή ότι η επιτυχία αρχίζει με την ανθρώπινη θέληση.

Όλα εξαρτώνται από την κατάσταση του νου.

Αν νομίσεις ότι είσαι ευγενικής καταγωγής …είσαι.

Πρέπει να έχεις υψηλή σκέψη για να ανυψωθείς.

Οι μάχες της ζωής μπορεί να νομίζουμε ότι κερδίζονται από εκείνους που δείχνουν τυχεροί,

Αλλά …τελικά κερδίζει ο άνθρωπος που πιστεύει πως μπορεί.




Άγνωστοι στοχαστές
Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας (xidaras.gr)

Οι Σπόροι του καλού και του κακού...!!!!

Οι Σπόροι του καλού και του κακού! 
Δεν αναφέρομαι φυσικά, στο τι σπέρνουμε ως άνθρωποι, όσον αφορά το θέμα της συμπεριφοράς μας, αλλά κυριολεκτώ! 

Μιλώ για άλλους σπόρους, αυτούς που μας γεμίζουν τόνωση, ευεξία και θρεπτικά συστατικά. 

Πάμε για την μαγική πεντάδα! 

1. Κολοκύθα. Φουλ στο μαγγάνιο, ιδανικό μέταλλο για τα οστά, αλλά και με πρωτεΐνες που πλάθουν τους μυς σου! Οι σπόροι κολοκύθας εικάζουν, Θεοί δεν είναι, πως ίσως να βοηθούν λιγάκι παραπάνω, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σου. 

Δοκίμασε να τους ανακατεύσεις με ψίχουλα από ψωμάκι και πάναρε το κοτόπουλο σου. Για τους πιο ψαγμένους τηγάνισε το για τραγανό αποτέλεσμα! 

2. Σπόροι Chia. Χορταστικοί και πολυσυζητημένοι και όχι άδικα, αφού η μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών που περιέχουν, είναι γεμάτοι από φώσφορο και ασβέστιο. 

Επίσης βοηθούν το σώμα σου να παράγει ω-3 λιπαρά οξέα μέσα από την απίθανη μετατροπή των α- λινολεικών οξέων που περιέχουν! Μπορείς είτε να τους μουλιάσεις σε νερό, είτε να τους βρεις στην μορφή των ξηρών καρπών. 

Δοκίμασε να φτιάξεις μαρμελάδα, βράζοντας 300 γρ κατεψυγμένα μούρα και 1/8 του φλ chia για 10 λεπτά! 

3. Παπαρουνόσποροι. Δύο κουταλιές της σούπας, από αυτά τα θαυματουργά μαύρα σποράκια, είναι ικανά να σου δώσουν το ¼ από το ασβέστιο που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση! Επίσης αξιοσέβαστη, είναι και η δόση από ψευδάργυρο, η οποία σε βοηθά στο ανοσοποιητικό σου. 

Δοκίμασε 1κ.γλ στην αγαπημένη σου σαλάτα, ή ψήσε ψωμάκια πασπαλισμένα με σπόρους! Μη ξεχάσεις πλύνε καλά τα δόντια, κολλάνε παντού! 

4. Κανναβόσποροι. Μη φοβηθείς να δοκιμάσεις, έχουν ήπια γεύση και μαλακή υφή. Σου προσφέρουν πρωτεΐνη μέσα σε 2κ.σ. ίση με 200ml. γάλακτος. Ψάξε για τις καρδιές κάνναβης, ή, για τους αποφλοιωμένους σπόρους. 

Δοκίμασε να τους ανακατεύσεις αντί για κουκουνάρι, σε σαλάτα, ή, ακόμη και σε φαγητό σε συνδυασμό με φρέσκο βασιλικό, πρόσθεσε ελαιόλαδο και δώσε έξτρα γεύση με παρμεζάνα και θα έχεις μια σούπερ σάλτσα πέστο αλλιώτικη από την γνωστή! 

5. Λιναρόσποροι. Με πλούσια γεύση, η οποία αναδεικνύεται θρεπτικά όταν οι σπόροι αλέθονται στο μπλέντερ. Βοηθούν στην μείωση της υψηλής πίεσης και αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές λιγνάνων των αντιοξειδωτικών, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες από ορισμένους τύπους καρκίνου! 

Δοκίμασε να ψήσεις κέικ η και ψωμί και αντικατέστησε κάθε αυγό της συνταγής με 1 κ.σ. αλεσμένους λιναρόσπορους και 3κ.σ. νερό, χτύπα τα υλικά μαζί άστα να κάτσουν όπως λέμε για 5 λεπτά και πρόσθεσέ τα στο μίγμα σου! 

...Κι έζησαν αυτοί καλά και εσύ καλύτερα, πασπάλισέ τους σαν να μην υπάρχει αύριο! 

Να θυμάσαι, πως τα καλά λιπαρά των σπόρων, χαλάνε και χάνουν μέρος των ευεργετικών ιδιοτήτων που διαθέτουν όταν, εκτεθούν σε ζέστη και φυσικά σαπίζουν σε βάθος χρόνου! 

Αντίθετα θα τους διατηρήσεις φρέσκους σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο σου. Μύρισε πάντα, πριν τους χρησιμοποιήσεις, αν κάτι δεν σου αρέσει και σου μυρίζει περίεργα όπως μούχλα, πέταξέ τους! 




Συγγραφέας άρθρου 

Μια απλή τεχνική εκδήλωσης και υλοποίησης των επιθυμιών σας...!!!!

Η ακόλουθη τεχνική εκδήλωσης ονομάζεται «Ένα ποτήρι νερό». Βασίζεται στο γεγονός ότι το νερό αποτελεί έναν ισχυρό ενεργειακό και πληροφοριακό αγωγό, ενώ διαθέτει και θεραπευτικές ιδιότητες. 

Παρόμοιες τεχνικές εκδήλωσης των επιθυμιών σας μπορείτε να βρείτε στη «Μέθοδο Σίλβα», στο «Transurfing» ή ακόμη και σε αρχαία τελετουργικά. Θα σας βοηθήσει να ξεμπλοκάρετε τις εσωτερικές σας ικανότητες εκδήλωσης, και θα σας δώσει ενέργεια προκειμένου να επιτύχετε κάτι που θέλετε να γίνει πραγματικότητα στη ζωή σας. 

Με απλά λόγια, η τεχνική αυτή ισχυροποιεί τις επιθυμίες σας και σας βοηθά να κινηθείτε προς την πραγματοποίησή τους. Για να εφαρμόσετε την τεχνική θα χρειαστείτε ένα καθαρό φύλλο χαρτιού ή ένα χαρτάκι σημειώσεων και ένα ποτήρι νερό (κατά προτίμηση καλής ποιότητας). 

Καταγράψτε αυτό που θέλετε να γίνει πραγματικότητα με τη μορφή βεβαιότητας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να προσελκύσετε έναν/μια σύντροφο, τότε θα πρέπει να γράψετε μια φράση παρόμοια με την παρακάτω : «Βρίσκομαι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να συναντήσω τον/την τέλειο/α σύντροφο. 

Είμαι έτοιμος/η να δώσω και να πάρω αγάπη. Είμαι έτοιμος/η να μοιραστώ τη ζωή μου με τον/τη σύντροφο που θα με βοηθήσει να αξιοποιήσω πλήρως τις δυνατότητές μου και αντιστοίχως κι εγώ θα γίνω ο καταλύτης για τη δική του/ της αυτοπραγμάτωση. Η ζωή μου είναι γεμάτη με αγάπη και ρομαντισμό». 

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες λέξεις. Υπάρχουν πολλές λίστες σχετικά με διάφορα θέματα στο διαδίκτυο. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο το πεδίο στο οποίο θέλετε οι επιθυμίες σας να γίνουν πραγματικότητα και να χρησιμοποιήσετε την πεποίθηση που σας εκφράζει περισσότερο ή ακόμα και να γράψετε μία μόνοι σας. 

Όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να σας φαίνεται κάπως ανούσια, όμως το σώμα σας στα υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας χρειάζεται να ακούσει τις ανάγκες σας. 

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να συγχρονίσετε την ενέργειά του με τις λειτουργίες του εγκεφάλου και της καρδιάς σας, προκειμένου να σας δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας. 

Να θυμάστε ότι κάθε είδους τεχνική εκδήλωσης ή δημιουργικού οραματισμού είναι απλώς το πρότυπο ενός τρόπου σκέψης που σας δίνει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε με τα υψηλότερα επίπεδα της συνειδητότητας πιο αποτελεσματικά για την επίτευξη των στόχων σας. 

Καμία τεχνική δεν κάνει θαύματα. Απλά χρησιμοποιούνται ως μέσα συντονισμού της σκέψης σας, η οποία δημιουργεί την πραγματικότητά σας. 

Αφού επιλέξετε τις επιθυμίες σας – όπως να βρείτε μια καινούρια δουλειά, να βρείτε χρήματα για ένα συγκεκριμένο έργο ή θέματα που σχετίζονται με την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους – γράψτε τις στο φύλλο χαρτιού ή το χαρτάκι σημειώσεων και κολλήστε το στο ποτήρι με το νερό (θυμηθείτε τα πειράματα με το νερό που πραγματοποιήθηκαν από τον δρα Masaru Emoto).

Μπορείτε επίσης απλώς να τοποθετήσετε το ποτήρι πάνω από το φύλλου χαρτιού. Μην κάνετε τον κατάλογο με τις επιθυμίες πολύ μεγάλο, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τις θυμηθείτε. Το κλειδί είναι η πρόθεσή σας και η ικανότητά σας να επικεντρωθείτε στην κατάσταση που περιγράφεται στις επιθυμίες σας. 

Στο επόμενο βήμα σας θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την ενέργεια στα χέρια σας. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους είναι να τρίψετε τις παλάμες σας μεταξύ τους. 

Αυτό το απλό τέχνασμα ενεργοποιεί τη ροή της ενέργειας στα χέρια σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις παλάμες σας γύρω από το ποτήρι του νερού. 

Ορισμένοι προτιμούν να αγγίζουν το γυάλινο ποτήρι με τα χέρια τους, ενώ άλλοι τοποθετούν τα χέρια τους σε πολύ μικρή απόσταση από αυτό, γεγονός που τους δίνει την ευκαιρία να νιώσουν την ενέργεια που ρέει ανάμεσα στα χέρια τους. 

Πείτε φωναχτά την επιθυμία σας ή σιωπηλά μέσα στο μυαλό σας (όταν το λέτε φωναχτά ενδυναμώνετε την επιθυμία επειδή συμβάλλει και η φωνή σας στην εκδήλωση της διαδικασίας της σκέψης). 

Τώρα οραματιστείτε έντονα την κατάσταση που περιγράφετε στο χαρτί σας και την επιθυμία που θέλετε να γίνει πραγματικότητα, ενώ επικεντρώνεστε στην αποστολή της ενέργειάς σας προς το ποτήρι με το νερό ανάμεσα στα χέρια σας. Η ενέργειά σας ρέει εκεί που βρίσκεται η προσοχή σας. 

Έτσι, όταν επικεντρώνετε την ενέργειά σας στο ποτήρι με το νερό ενώ οραματίζεστε την επιθυμία σας και τη λέτε φωναχτά, τη φορτίζετε με τη σκέψη της επιθυμίας σας. Θυμηθείτε, το νερό είναι ένας πολύ ισχυρός ενεργειακός και πληροφοριακός αγωγός. 

Μπορείτε να φορτίσετε το νερό για όσο χρονικό διάστημα νιώθετε άνετα, αλλά μην το παρακάνετε (συνήθως μέχρι 2 λεπτά είναι αρκετό). Τέλος, πιείτε το νερό. 

Μπορείτε να εφαρμόσετε την τεχνική αυτή κάθε πρωί ή κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, πολλοί γιατροί συμβουλεύουν να πίνετε τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό κάθε πρωί αφού ξυπνήσετε. 

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε αυτή την τεχνική πραγματοποίησης επιθυμιών στην πρωινή ρουτίνα σας ή να την υιοθετήσετε ως τον καθημερινό πρωινό σας διαλογισμό. 

Αν έχετε περισσότερες από μία επιθυμίες που θέλετε να υλοποιηθούν, τότε χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό ποτήρι για καθεμία και βεβαιωθείτε ότι κανείς άλλος δεν πίνει από το ποτήρι που χρησιμοποιείτε για την τεχνική. 

Η δύναμη της πρόθεσής σας και ο συγχρονισμός της με εκείνο που επιθυμεί ο ανώτερος εαυτός σας είναι τα κλειδιά για την τεχνική εκδήλωσης. 

Φορτίζετε το νερό με την πρόθεσή σας και όταν το πίνετε ενεργοποιείτε ολόκληρο το σώμα σας με την πρόθεση αυτή (όπως ίσως γνωρίζετε ήδη ολόκληρο το σώμα σας αποτελείται από περίπου 60-75% νερό). 

Έτσι, όλο το σώμα σας είναι γεμάτο με την πρόθεσή σας και θα σας καθοδηγήσει προς την πραγματοποίηση της επιθυμίας σας, αν είστε πρόθυμοι να το ακούσετε και να δράσετε. Αυτή η τεχνική είναι πολύ ισχυρή. 

«Ένα ζωντανό σώμα δεν είναι κάτι σταθερό, αλλά μια ρέουσα κατάσταση, όπως μια φλόγα ή μια δίνη: το σχήμα και μόνο είναι σταθερό, ενώ η ουσία είναι ένα ρεύμα ενέργειας που πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο» – Alan Watts 

Μια άλλη σημαντική πτυχή της τεχνικής προκειμένου να είναι επιτυχής είναι να είστε ρεαλιστικοί. Φυσικά μπορεί να θέλετε να κερδίσετε το λαχείο, αλλά πρέπει να σκεφτείτε και τις συνέπειες (πχ το σύνδρομο αιφνίδιου πλουτισμού). 

Πρέπει να αναλάβετε την πλήρη ευθύνη των επιθυμιών σας καθώς και τα αποτελέσματα των σκέψεών σας. Η συναισθηματική και ενεργειακή σας κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία αυτής της ισχυρής τεχνικής εκδήλωσης. 

Αν επιθυμείτε κάτι που πραγματικά χρειάζεστε και είναι εντός των ορίων της αποστολής που σας έχει δοθεί από τον ανώτερο εαυτό σας, τότε η συγκεκριμένη τεχνική μπορεί πραγματικά να επιταχύνει τη διαδικασία πραγματοποίησης της επιθυμίας σας. 

«Δεν μπορούμε πάντα να παίρνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά αν μερικές φορές προσπαθήσουμε, μπορούμε να πάρουμε ό,τι χρειαζόμαστε» – Mick Jagger, Rolling Stones 

Κατευθύνοντας την προσοχή και την ενέργειά σας από τα χέρια σας προς το νερό μέσα στο ποτήρι, εντοπίζετε και ενδυναμώνετε την επιθυμία σας να πραγματοποιήσετε όσα θέλετε στη ζωή σας. 

Το νερό καταγράφει τις πληροφορίες που του στέλνετε. Αφού πιείτε το νερό, τα σωματίδια που περιέχουν τις πληροφορίες εξαπλώνονται σε όλο το σώμα σας και συντονίζουν το μορφολογικά πεδίο σας στο να εκπέμψει την επιθυμία σας. 

Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει αυτή την ενέργεια, μην ανησυχείτε, θα τα καταφέρετε με την εξάσκηση (υπάρχουν πολλές τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε την ενέργεια). 

Το νερό είναι ένα πολύ ήπιο στοιχείο και επηρεάζεται εύκολα από την ενέργεια που προέρχεται από τα χέρια σας (ακόμα κι αν δεν μπορείτε συνειδητά να το αισθανθείτε ακόμη). 




Ελευθερία Νιάχου 

Αποκτώντας Έμπνευση....Αφήστε τον ανώτερο εαυτό σας να κάνει τη δουλειά...!!!!

Τι θα συμβεί, όταν προσδιορίσετε τον εαυτό σας σε σχέση με το εύρος της ψυχής σας αντί με τους περιορισμούς του σώματος και του νου σας; 

Η Συμπαντική έμπνευση θα ανοίξει για εσάς. Υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι πραγματικά εμπνεύστηκαν σε στιγμές που δεν το περίμεναν. Τα πεδία της επιστήμης, η τέχνη, η λογοτεχνία, ακόμη και η οικονομολογία, προσφέρουν ιστορίες προφανών θαυμάτων. 

Αυτές οι στιγμές αποτελούν τις ενεργειακές αποκρίσεις που προκύπτουν την ώρα που ο ανώτερος εαυτός συντονίζεται με το Συμπαντικό πνεύμα. Στην πραγματικότητα, η ίδια η λέξη εμπνέω σημαίνει «μέσα στο πνεύμα». 

Δεν πρόκειται απαραίτητα για μια μυστικιστική διαδικασία, αν και μπορεί να σας φανεί έτσι. Ο κόσμος είναι όντως γεμάτος πληροφορίες και απεριόριστη δημιουργικότητα. 

Ακριβώς όπως τα μορφογενετικά πεδία μεταφέρουν την ενέργεια ενός συναισθήματος, έτσι και τεράστια πεδία δεδομένων μεταφέρουν επίσης την αιώνια σοφία και γνώση από την απαρχή του κόσμου — από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. 

Έχετε πάντα πρόσβαση σε αυτά μέσα από τη σύνδεση σας με τη Συμπαντική ροή. Το μόνο πράγμα που σας σταματά από το να τα αξιοποιήσετε είναι η δική σας αντίσταση. 

Πιθανόν να κάνουν την εμφάνισή τους εμπόδια με τη μορφή της αμφιβολίας ή του περισπασμού, αλλά μόλις αποδεσμευτείτε από αυτά τα ενεργειακά μπλοκαρισματα, θα ανακαλύψετε ότι οι απαντήσεις που αναζητάτε έρχονται με τους πιο απρόσμενους και μυστικούς τρόπους! 

Αυτός ο συγχρονισμός με τον Θεϊκό νου αποτελεί την πηγή για αμέτρητες ανακαλύψεις, εφευρέσεις, ακόμη και σπουδαία επιτεύγματα στην τέχνη, στη μουσική και στη λογοτεχνία. 

Μια ιδιαίτερα εκπληκτική έμπνευση συνέβη στον καλιφορνέζο χημικό Κary Mullis, όταν ανακάλυψε την αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (ΡCR), γεγονός το οποίο χωρίς αμφιβολία άνοιξε τον δρόμο για την κατανόηση και αποκωδικοποίηση του DΝΑ. 

Στο βιβλίο του (Χορεύοντας Γυμνός στο Πεδίο του Νου) ο Μullis εξιστορεί το πώς δούλευε κάποτε στο εργαστήριο, προσπαθώντας να βρει μια λύση για την αναγνώριση του DΝΑ — με καμία όμως τύχη. Μια μέρα έφυγε από το εργαστήριο και οδήγησε μέχρι το εξοχικό του, στο Anderson Valley της Καλιφόρνια. Καθώς κοίταζε τους λόφους και τα άνθη των δέντρων, η λύση ξαφνικά έγινε ξεκάθαρη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εμπνεύστηκε την απάντηση και σταμάτησε κάπου για να τη σημειώσει. 

Συνέχισε να εργάζεται όταν επέστρεψε στο εργαστήριο, αλλά η αρχική λύση ήταν μια αστραπιαία έμπνευση. Αργότερα είπε ότι ήταν τόσο απλό, που δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κανένας δεν το είχε σκεφτεί πριν. 

Αλλά η πληροφορία ήταν κλειδωμένη στα μορφογενετικά πεδία, περιμένοντας κάποιο ταιριαστό ενεργειακό κύμα για να συντονιστεί και να την πάρει μαζί του. 

Ο Μullis είχε εμπνευστεί πραγματικά. Η απάντηση δεν αποκαλύφθηκε στο εργαστήριο, ενώ διάβαζε προσεκτικά τις σημειώσεις του. Αποκαλύφθηκε σε κείνον καθώς οδηγούσε το πολυμορφικό αυτοκίνητό του, κοιτάζοντας με ευδαιμονία τα όμορφα δέντρα, διάσπαρτα στους λόφους. 

Έψαχνε την απάντηση κι ήταν χαλαρός κι ανοιχτός να λάβει. Ήταν εκεί, το περίμενε η επιθυμία και η πρόθεσή του μετέφεραν την πληροφορία από το ενεργειακό βασίλειο στην πραγματικότητα. 

Η αποκάλυψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τη βράβευση του με το βραβείο Νόμπελ και η επιρροή της εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα της ανακάλυψης του άλλαξαν την κατανόηση του DΝΑ, βοηθώντας στη διάγνωση και ίαση ανθρώπων με προδιάθεση για ασθένειες αλλά και αλλάζοντας ριζικά τον τομέα της εγκληματολογίας. 

Ο Μullis δεν είναι ο μόνος που βίωσε μια τέτοια εμπειρία. Συγγραφείς, καλλιτέχνες, εφευρέτες και άνθρωποι σε όλους τους τομείς της ζωής, σε όλες τις χρονικές περιόδους, βίωσαν τη μαγεία της αυθόρμητης έμπνευσης. 

Ο Αϊνστάιν συχνά έλεγε πως οι σπουδαιότερες λύσεις έρχονταν σε στιγμές όπου δεν σκεφτόταν το πρόβλημα. Ο Τόμας Έντισον είχε ένα κρεβάτι στο εργαστήριό του και είχε πει ότι συχνά έβρισκε τις λύσεις που αναζητούσε μόλις ξύπναγε από έναν υπνάκο. Κι εσείς μπορείτε να εμπνευστείτε, αν μόνο χαλαρώσετε, ανοιχτείτε και ρωτήσετε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 

Ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε αυτή την εκπληκτική δύναμη είναι να αποκτήσετε μεγαλύτερη άνεση στο να εναρμονίζεστε με τη διαίσθησή σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ηρεμήσετε τον νου σας και να ακούσετε τις απαντήσεις μετά, πρέπει να είστε πρόθυμοι να αναγνωρίσετε και να ακολουθήσετε τις κατευθυντήριες οδηγίες που παίρνετε. 

Μάθετε να ακούτε το εσωτερικό σας συναίσθημα πιο συχνά κι αρχίστε να ξεχωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στη φωνή της διαίσθησης και σε εκείνη του φόβου. Μερικές φορές ενδέχεται να ακούγονται τόσο όμοια, που να πρέπει να πάτε βαθιά μέσα σας και να ακούσετε την καρδιά σας για να αναγνωρίσετε τη διαφορά. 

Για να αυξήσετε τη σύνδεση της διαίσθησής σας με τη Συμπαντική ροή, γαληνέψτε την ενέργειά σας και απελευθερώστε τις ανησυχίες σας. Μάθετε πώς να χαλαρώνετε και απαλλαγείτε από την επιτακτικότητα και την ανησυχία που μπορεί να αισθάνεστε. 

Αυτά είναι ενεργειακά κύματα που καταστρέφουν την πνευματική σύνδεση. Ο διαλογισμός σε τακτική βάση και η γαλήνια σκέψη θα σας συνδέσουν με μια ανώτερη πηγή, και θα σας μεταφέρουν στο γαλήνιο ρεύμα της Συμπαντικής αγάπης, καθοδήγησης και γνώσης. 

Οποτεδήποτε βρίσκεστε σε ανάγκη, σκεφτείτε το ζήτημα που σας απασχολεί και ζητήστε βοήθεια από τον ανώτερο εαυτό σας. Όταν πηγαίνετε για ύπνο το βράδυ, στείλτε το πνεύμα μας μέσα στον κόσμο για να κάνει εκείνο τη δουλειά για εσάς. 

Είτε αφορά το να πείσετε κάποιον για την αποτελεσματικότητα των ιδεών σας ή απλώς το να πάρετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να προχωρήσετε με τους στόχους σας, ο ανώτερος εαυτός σας έχει μεγαλύτερη δύναμη από όση γνωρίζετε. 

Καθώς πέφτετε για ύπνο, κατευθύνετέ τον να κινηθεί μέσα στο Σύμπαν εκ μέρους σας. Κρατήστε ένα σημειωματάριο κοντά στο κρεβάτι σας, ώστε να σημειώνετε πιθανές εντυπώσεις που ενδεχομένως σας δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Ακόμη και τα όνειρά σας μπορεί να έχουν τις απαντήσεις που ψάχνετε, γι' αυτό καταγράψτε τα και παραμείνετε ανοιχτοί για να δείτε μέσα σας την αλήθεια. 

Η πνευματική ενέργεια, που είναι πάντα μαζί σας, αποτελεί κομμάτι τόσο του παρόντος όσο και του αιώνιου ορισμού σας. Δεν θα έχετε ποτέ μεγαλύτερη έμπνευση απ' αυτήν που έχετε αυτήν ακριβώς τη στιγμή. 

Η ψυχή σας δεν γίνεται μεγαλύτερη, σπουδαιότερη ή σοφότερη, όταν απελευθερώνεται από το σώμα σας απλώς παρεμποδίζεται λιγότερο από τους υλικούς περισπασμούς. 

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή η πεμπτουσία της ύπαρξής σας έχει τη δύναμη να αξιοποιήσει τα πεδία στα οποία φυλάσσεται όλη η σοφία και μπορεί να συνδεθεί με όλα τα ενεργειακά βασίλεια. Γι' αυτό, ζητήστε βοήθεια από τον ανώτερο εαυτό σας, αλλά μην σταματήσετε εκεί. Στείλτε το αίτημά σας στον κόσμο - μπορεί να σας εκπλήξουν οι αποκρίσεις που θα πάρετε! 

ΘΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ 
· Κάθε μέρα αποκτώ όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του δικού μου αιώνιου πνεύματος. 

· Ζω στη γαλήνη που φέρνει το πνεύμα μου. 

· Είμαι ανοιχτός/ή στην καθαρότητα του πνεύματός μου, στη σοφία, τη χάρη και τη δύναμη του. 

· Ανοίγω τον εαυτό μου στην ικανότητα τον πνεύματός μου για να αγαπώ και να αγαπιέμαι, για να δημιουργώ, να εμπιστεύομαι και να λαμβάνω. 

· Όλο και περισσότερο, ακούω τη φωνή της διαίσθησης μου. 

· Η έμπνευση έρχεται με πολλούς τρόπους και σε απρόσμενες στιγμές, φέρνοντας γνώση και καθοδήγηση κάθε μέρα. 

· Απελευθερώνω τις ανησυχίες των θνητών και επιλέγω τη γαλήνη της αιώνιας ταυτότητάς μου. 




Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά δεν είμαι κορόιδο...!!!!

Έχω μεγάλη καρδιά – πείτε το ελάττωμα, πείτε το υπερβολικό- το λέω ευλογία. Αυτή η καρδιά που χτυπάει άγρια στο στήθος μου, με έχει σώσει. Με έχει μάθει πώς να συγχωρώ, πώς να κάνω χώρο στους ανθρώπους, πώς να στηρίζομαι σε άλλους όταν έχω φτάσει στα χαμηλότερα σημεία μου. Αυτή η καρδιά επιμένει. 

Με έχει μάθει να επιβιώνω. Μου έχει δείξει πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή όταν εμπιστεύομαι τους άλλους, όταν τους δίνω όλα όσα έχω, όταν λέω ναι στη ζωή και στην αγάπη και στα αισθήματα που κυλάνε στις φλέβες μου.

Έχω μεγάλη καρδιά. Και είμαι περήφανη για αυτό.

Με αυτή την καρδιά την έχω πατήσει με τους ανθρώπους, με αυτή την καρδιά έμαθα τις δυνάμεις μου, έγινα ευάλωτη και ανοιχτή και άλλαξα από τις σχέσεις. Και ακόμα και αν έχω πληγωθεί, δεν μετανιώνω για τίποτα.

Επειδή δόθηκα στην αγάπη και ήταν υπέροχα, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος.

Έχω μεγάλη καρδιά. Μερικές φορές είναι ανόητη και την πατάει με ανθρώπους που δεν είναι οι σωστοί για μένα. Μερικές φορές είναι πεισματάρα και αρνείται να φύγει από σχέσεις, ακόμα και εκείνες που με ρίχνουν. Μερικές φορές είναι αφελής, νομίζοντας πως η αγάπη μπορεί να σώσει τους ανθρώπους από την στενοχώρια ή να διορθώσει προβλήματα.

Έχω μεγάλη καρδιά αλλά δεν είμαι κορόιδο.

Ξέρω πώς να αγαπάω χωρίς προσδοκίες, πώς να δίνω χωρίς να απαιτώ κάτι σε αντάλλαγμα, πώς να βάζω πρώτα τους άλλους. Αλλά όταν στέκομαι εκεί με ανοιχτή την αγκαλιά και ευάλωτη και δεν παίρνω τίποτα πίσω, ξέρω πώς να πω αντίο.

Μπορώ να αγαπήσω χωρίς όρους. Μπορώ να είμαι ανιδιοτελής και ειλικρινής και ανοιχτή με τις σκέψεις στο μυαλό μου. Μπορώ να παλέψω για τους ανθρώπους, για σχέσεις, για την αγάπη. 

Αλλά όταν βλέπω ότι το άλλο άτομο δεν παλεύει πλέον, δεν με υπερασπίζεται πλέον και δεν στέκεται πλέον στο πλευρό μου, ξέρω πώς να φύγω.

Βλέπετε, το να έχω μεγάλη καρδιά δεν σημαίνει ότι επιτρέπω να με εκμεταλλεύονται. Δε σημαίνει ότι είμαι αδύναμη ή ανίσχυρη στα άτομα που έχω γύρω μου.

Το να έχω μεγάλη καρδιά σημαίνει ότι ξέρω πώς να αγαπάω. Αλλά σας παρακαλώ, μην με παρεξηγείτε. Ξέρω επίσης και πώς να φεύγω.

Ξέρω πώς να απομακρύνομαι από σχέσεις που δεν είναι κατάλληλες για μένα, από ανθρώπους που με χρησιμοποιούν μόνο για να κερδίσουν αυτό που θέλουν. 

Ξέρω πώς να αποστασιοποιούμαι από τον πόνο, πώς να προχωράω, πώς να ξεπερνάω την απώλεια και την θλίψη και να ξεκινάω από την αρχή, ανανεωμένη και αναζωογονημένη και έτοιμη να αγαπήσω το σωστό άτομο με ό,τι έχω.

Ξέρω την αξία μου. Ξέρω πότε δεν πάει άλλο. Ξέρω πότε έχω ξεφύγει και πότε πρέπει να σταματήσω να κυνηγάω τα λάθος πράγματα και να ξεκινάω να διεκδικώ την αγάπη που αξίζω.

Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά ξέρω τη δύναμή μου.

Δεν είμαι κάποια που θα δώσει τυφλά την αγάπη της, που θα χάσει τον εαυτό στο ταξίδι της αναζήτησης της αγάπης. Δε φοβάμαι να αγαπήσω, να αφεθώ, να αφήσω τους ανθρώπους να μπουν στη ζωή μου. 

Αλλά δεν είμαι ανόητη. Δε θα γίνω εκείνη η γυναίκα που θα σταθεί περιμένοντας έναν άνδρα για να της ανταποδώσει την αγάπη, περιμένοντάς τον να αλλάξει, προσπαθώντας να τον πείσει για την αξία της καθώς εκείνος παίζει με τα συναισθήματά της.

Ξέρω την αξία μου. Και αξίζω την αληθινή αγάπη.

Και επειδή έχω μεγάλη καρδιά δε σημαίνει ότι θα συνεχίσει να χτυπάει πάντα για ανθρώπους που δεν αξίζουν. Ασφαλώς, θα αγαπήσει, όμως θα είναι και εκείνη δυνατή. Θα φύγει. Θα γνωρίζει την αξία της. Και θα φύγει μακριά και θα ψάξει για αυτό που αξίζει κάπου αλλού.

Μπορεί να έχω μεγάλη καρδιά, αλλά δεν είμαι χαζή. Ξέρω ποια είμαι και την αγάπη που αξίζω. Και δε θα συμβιβαστώ με κάτι λιγότερο.




Από τη Marisa D.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η Αφύπνισή σου είναι η ''Έξοδός'' σου από τον ονειρόκοσμο…!!!

Αφύπνιση αφύπνιση αφύπνιση…. Μία λέξη που τη συναντάμε καθημερινά στα «κοινωνικά» δίκτυα, όμως δεν ξέρουμε να τη χρησιμοποιούμε… Τι είναι αφύπνιση;...

Χρόνια τώρα προσπαθώ να συντάξω έναν ορισμό γι αυτή τη λέξη όμως αποτυγχάνω οικτρά… Ή εάν επιτύχω θα είναι ένας ορισμός 1000 λέξεων!!!!

Η αφύπνιση είναι μία ιδέα, ένα όπλο το οποίο δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις κακό..

Δεν σου το επιτρέπει…

Μπορώ να βάλω στην ίδια συστυχία τη λέξη αφύπνιση και τη λέξη θέωση.

Για να πεις ότι έχεις αφυπνιστεί, πρέπει να έχεις αποκοπεί πλήρως από το σύστημα που σε θέλει σκλάβο και ν αναγνωρίζεις τις παγίδες που έχει στήσει στο πραγματικό κόσμο, για να ξαναπέσεις στην φωλιά του λαγού όπως η Αλίκη…

Η αφύπνιση είναι ένας καθημερινός αγώνας αποφυγής διάφορων κακοπροαίρετων τρόπων για την επίτευξη της σκλάβωσής σου από το σύστημα…

Εάν μάθεις 2-3 πράγματα παραπάνω δεν σημαίνει ότι αφυπνίστηκες…

Ξέκοψε από το σύστημα!!!!!

Τι είναι όμως το «σύστημα» ;;;

Τα πάντα γύρω σου είναι το σύστημα…Αυτά που βλέπεις κι αυτά που δεν βλέπεις…

Είναι η Ελίτ, η Νέα Τάξη Πραγμάτων, οι τράπεζες, οι κυβερνήσεις, το ίντερνετ, το κινητό σου, οι οργανωμένες θρησκείες, το αυτοκίνητό σου, το σπίτι σου, τα θέλω σου ακόμη και τα πιστεύω σου…

Μπορείς να ξεφύγεις απ όλα αυτά;

Τότε και μόνο τότε θα είσαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κι έτοιμος να αντισταθείς…

Ζήσε στη φύση και εναρμόνισε τη ψυχή σου και το σώμα σου με τις συχνότητες του σύμπαντος, μακρυά από ψευδαισθήσεις…

Μακρυά από ζωγραφιστά χαρτάκια, μακρυά από 
τ' ακριβά σπίτια κι αμάξια…

Δεν θα σ ακολουθήσουν μετά το θάνατό σου….

Το μόνο που θα σ ακολουθήσει είναι η ψυχή σου…

Καλλιέργησέ την και πάψε να κάνεις και να θές αυτό που σου επιτάσσει με άμεσο και έμμεσο τρόπο το σύστημα…

"Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ"

ΕΡΕΎΝΗΣΕ - ΣΚΈΨΟΥ - ΑΜΦΙΣΒΉΤΗΣΕ ΟΡΓΑΝΏΣΟΥ - ΑΝΤΊΔΡΑΣΕ




FCK N.W.O 

Πραγματικά πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο...!!!!


Πόσες φορές έχει τύχει να σας ρωτήσουν το γνωστό «που βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια»; Μερικοί από εσάς ξέρετε ακριβώς τι να πείτε επειδή τα έχετε σχεδιάσει όλα. Αλλά αν είστε σαν κι εμένα, δεν ξέρετε τι θα κάνετε αύριο πόσο μάλλον σε πέντε ή δέκα χρόνια.

Καταλαβαίνω και τις δύο αυτές κατηγορίες ανθρώπων. Κάποιοι θέλουν να σχεδιάζουν τα πάντα επειδή αυτό τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να ακολουθήσουν τα σχέδια τους ενώ άλλοι θέλουν να σχεδιάζουν την κάθε μέρα τους όπως νιώθουν εκείνη την στιγμή.

Κάποτε είχα κι εγώ πάντα ένα σχέδιο. Μάλιστα είχα πάντα μαζί μου ένα μικρό ημερολόγιο και διέγραφα τα πράγματα που μου πρόσφεραν ευχαρίστηση επειδή ένιωθα πως έκανα κάτι παραγωγικό - σαν να έκανα κάτι πολύτιμο στην ζωή μου. Ήταν πολύ ευτυχές που η ζωή μου πήγαινε όπως την είχα σχεδιάσει. Ωστόσο όταν κάτι δεν πήγαινε καλά απογοητευόμουν υπερβολικά έντονα.

Πολλοί λένε ότι η αλλαγή είναι καλή, αλλά τι γίνεται όταν αλλάζουν ταυτόχρονα τα πάντα; Είμαι άτομο που δεν μου αρέσουν οι αλλαγές κι όμως μου συμβαίνουν η μία μετά την άλλη.

Αλλά τώρα, όταν σκέφτομαι όλα όσα πέρασα και όσες αλλαγές έγιναν χαμογελώ. Χαμογελώ επειδή δεν θα ήθελα τίποτα να είναι διαφορετικό. Γι αυτό τώρα πιστεύω πως ό, τι γίνεται στην ζωή συμβαίνει για κάποιον λόγο.

Υπάρχουν στιγμές που η ζωή χαλάει τα σχέδια μου και που όλα φαίνονται ότι καταστρέφονται. Και υπάρχουν επίσης στιγμές που μου συμβαίνουν εκπληκτικά πράγματα. 

Ζω γι 'αυτές τις στιγμές. Αλλά επίσης ζω και για τις άσχημες. Επειδή αν δεν υπήρχαν οι τελευταίες ποτέ δεν θα γινόμουν το άτομο που είμαι σήμερα.

Η αλήθεια είναι πως εν τέλει δεν ελέγχουμε τόσο το πώς θα εξελιχθεί η ζωή μας. Δεν έχουμε κάποιο βιβλίο που αποκαλύπτει το πεπρωμένο μας και που έχει όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Όλες οι άσχημες καταστάσεις και τα λάθη είναι αυτά που διαμορφώνουν την ζωή μας. Δεν μπορούμε ούτε να τα σταματήσουμε ούτε να τα ελέγξουμε. Συμβαίνουν για κάποιον λόγο- για να μας διδάξουν κάτι, να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, δυνατότερους και ανθεκτικότερους.

Αλλά κάποια μέρα, θα αναπολούμε και θα χαμογελάμε επειδή μας οδήγησαν εκεί που προοριζόμασταν να φτάσουμε.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ευγνώμονες για τα πράγματα που έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα στην ζωή μας. Ίσως δεν το πιστεύετε τώρα αλλά σας εγγυώμαι πως θα το κάνετε. 

Ακόμα μαθαίνω πώς να είμαι ευγνώμων για κάθε μέρα. Για την δουλειά μου, τους φίλους μου, την οικογένεια μου. Όλοι αυτοί φωτίζουν τον κόσμο μου. Μερικές φορές ξεχνάμε πόσο τυχεροί είμαστε που τα έχουμε όλα αυτά.

Επομένως, ζήστε την ζωή σας χωρίς να ανησυχείτε για το μέλλον. Εμπιστευτείτε την διαδικασία. Να πιστεύετε πως ό, τι πρέπει να γίνει θα γίνει και θα καταλήξετε στην σωστή κατεύθυνση.




Μαγεία Τ.

Μενέλαος Λουντέμης : «Να αγαπάς όπως πρέπει να αγαπηθούν μια μέρα όλοι οι άνθρωποι»...!!!!

«Να γελάς πιο πλούσια από όλους τους ευτυχισμένους. Να κλαις πιο αληθινά από όλους τους λυπημένους. Και να αγαπάς. Να αγαπάς όπως πρέπει να αγαπηθούν μια μέρα όλοι οι άνθρωποι» – Μενέλαος Λουντέμης

Να γελάς, να κλαις, ν’ αγαπάς. Κι αν πληγωθώ; Με ρωτάτε συχνά. Κι αν πονέσω; Κι αν ο άλλος δεν μου συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο; Κι αν ο άλλος δεν είναι αντάξιος των προσδοκιών μου; Κι αν με εγκαταλείψει; Κι αν με απατήσει; Κι αν, κι αν;

Κι αν λοιπόν με αυτό τον τρόπο το μόνο που καταφέρνεις είναι να μη ζεις; Κι αν με αυτό τον τρόπο εγκλωβίζεσαι στους φόβους και στις σκέψεις σου; Κι αν με αυτό τον τρόπο μαθαίνεις να υψώνεις τείχη και άμυνες, που ενώ θεωρείς ότι σου προσφέρουν ασφάλεια, την ίδια στιγμή σε εγκλωβίζουν;

Να αγαπάς… Να αγαπάς όπως πρέπει να αγαπηθούν μια μέρα όλοι οι άνθρωποι, είπε ο Λουντέμης. Να απολαύσεις αυτό το συναίσθημα και να μην το ακυρώνεις με τους φόβους σου. Να το απολαύσεις και να το διεκδικήσεις.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη, στην απόλαυση, στην ηδονή, στην έκφραση των συναισθημάτων και στην απόλαυσή τους. Μην φοβάσαι να αγαπήσεις. Μην φοβάσαι να αγαπηθείς.

Να βρεις όμως τον κατάλληλο άνθρωπο. Εκείνον που θα σε ακούσει, εκείνον που θα νιώσει τις ανάγκες και τα θέλω σου, εκείνον που δεν θα φοβηθεί να τσαλακωθεί μαζί σου. Στο δρόμο σου θα συναντήσεις και πολλούς που δεν θα είναι οι κατάλληλοι.

Θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα απογοητευτείς. Θα υπάρξουν πολλά βράδια που θα νιώθεις τα δάκρυά σου να κυλάνε και δεν θα μπορείς να σταματήσεις. Κι άλλα βράδια που θα υπάρχει ένα αναπάντητο γιατί.

Μην αφήσεις όμως το φόβο σου να κυριαρχήσει. Μην πιστέψεις ότι όλοι είναι ακατάλληλοι και ότι όλοι θα σε πληγώσουν. Μην κλειστείς μέσα. Να βγεις. Να γνωρίσεις. Να επικοινωνήσεις. Γιατί το αξίζεις. Αξίζεις να αγαπηθείς και αξίζεις να αγαπήσεις.