Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Να γιατί πρέπει να έχετε πάντα στο σπίτι σας μαγειρική σόδα.....!!!!!!!

Ανακαλύψτε και υιοθετείστε τις πολλές, πολλές χρήσεις και τα οφέλη της μαγειρικής σόδας, για το δέρμα, τα μαλλιά, τα δόντια!

Scrub προσώπου
Δημιουργήστε μία πάστα χρησιμοποιώντας 3 μέρη μαγειρικής σόδας και 1 μέρος νερού και κάντε με το μείγμα απαλό scrub στο πρόσωπο.

Ενίσχυση σαμπουάν
Βάλτε στην παλάμη σας τη συνηθισμένη ποσότητα σαμπουάν για να λουστείτε και σε αυτήν προσθέστε μία «τσιμπιά» μαγειρική σόδα. Τα μαλλιά σας θα καθαρίσουν σε βάθος και θα φύγει κάθε υπόλειμμα προϊόντος (π.χ. λακ ή αφρού).

Ανακούφιση από το ηλιακό έγκαυμα
Μουλιάστε ένα κομμάτι ύφασμα σε διάλυμα που να αποτελείται από τέσσερις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ένα λίτρο νερό και απλώστε το στην περιοχή που έχει καεί.

Οδοντόκρεμα
Αναμείξτε μαγειρική σόδα με οξυζενέ (υπεροξείδιο του υδρογόνου) για να φτιάξετε την δική σας οδοντόκρεμα ή χρησιμοποιήστε σκέτη μαγειρική σόδα για άμεση λεύκανση στα δόντια.

Ανακούφιση από τσίμπημα κουνουπιού
Φτιάξτε μία πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό και απλώστε την στα σημεία όπου σας τσίμπησε κουνούπι για άμεση ανακούφιση από τη φαγούρα.

Απολέπιση σώματος
Γεμίστε ένα δοχείο που κλείνει καλά μέχρι τη μέση με μαγειρική σόδα, προσθέστε 10-15 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και αναμείξτε με όσο νερό θέλετε. Στη συνέχεια κάντε scrub με αυτό στο σώμα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για ασύγκριτη απαλότητα στο δέρμα.

Αποσμητικό
Αν θέλετε να αποφύγετε τα αποσμητικά του εμπορίου με τα πολλά χημικά, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα στα δάχτυλά σας και απλώστε τη στις μασχάλες σας.

Μαλακτική χεριών
Προσθέστε 3 μέρη μαγειρική σόδα σε ένα μέρος υγρό σαπούνι χεριών και πλύνετε τα χέρια σας. Θα τα νιώσετε πολύ απαλά.

Απομάκρυνση δυσοσμίας από μαγείρεμα
Αν μαγειρέψατε ψάρι ή ψιλοκόψατε σκόρδο, μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό θα επαναφέρει τη φυσιολογική μυρωδιά των χεριών σας.

Scrub για τα πόδια
Γεμίστε μία λεκάνη με ζεστό νερό και διαλύστε σε αυτήν 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Μουλιάστε τα και στη συνέχεια τρίψτε τα με ελαφρόπετρα.

Μανικιούρ / πεντικιούρ
Βουτήξτε ένα βουρτσάκι σε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα νύχια και να αφαιρέσετε δυσχρωμίες από παλιά μανό. Ταυτόχρονα θα μαλακώσουν και τα «πετσάκια» σας.

Καταπολέμηση πιτυρίδας
Κάντε μασάζ με μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών σας, αντί να τα λούσετε, και κάντε επαναλάβετε για δύο εβδομάδες, για να αφαιρέσετε κάθε ίχνος πιτυρίδας.

Καθαρισμός βούρτσας
Για να καθαρίσετε τη βούρτσα των μαλλιών σας από λιπαρότητα και υπολείμματα προϊόντων, καλύψτε την με χλιαρό νερό και μία ή δύο κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια ξεπλύνετέ την και αφήστε τη να στεγνώσει.

Στεγνό σαμπουάν
Ρίξτε με τα δάχτυλα λίγη μαγειρική σόδα στις ρίζες των μαλλιών (όχι πολλή, για να μην ασπρίσουν τα μαλλιά) και χτενίστε τα, για να απορροφηθεί όλη η λιπαρότητα.

Κατά των ερεθισμών από το ξυραφάκι
Για να ανακουφίσετε τους ερεθισμούς από το ξύρισμα, βάλτε δύο κουταλιές της σούπας σε ένα ποτήρι νερό, ανακατέψτε και απλώστε με τα χέρια σας στα πόδια σας.

Αποτοξίνωση στο αφρόλουτρο
Αν συνηθίζετε να μουλιάζετε στη μπανιέρα κάνοντας αφρόλουτρο, προσθέστε στο νερό μισή κούπα άλατα μπάνιου και μισή κούπα μαγειρική σόδα που θα απομακρύνει τις τοξίνες.

Κατά των βρεφικών εγκαυμάτων
Δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στο νερό μέσα στο οποίο κάνετε μπάνιο το μωρό σας, θα ανακουφίσει από τα εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή.





Ομάδα neadiatrofis.gr

Μη γλείφετε εκεί που φτύνετε.....!!!!!!!

Ποιος δεν έχει συναντήσει διπρόσωπους ανθρώπους στη ζωή του; Εκείνους που άλλα λένε μπροστά σου και άλλα από πίσω σου. Είναι εκείνοι, που έχουν ένα καρφιτσωμένο χαμόγελο και μόλις γυρίσεις την πλάτη σου, το πετάνε στο καλάθι των αχρήστων. Εκείνοι που πολύ εύκολα θα σε μαχαιρώσουν κρυφά και μετά θα σε ρωτήσουν, πού χτύπησες.

Άνθρωποι με προσωπεία που συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις περιστάσεις. Δεν έχουν μια συγκεκριμένη στάση ζωής, την οποία τηρούν ευλαβικά. Θα του δεις να κάνουν παρέα με άτομα, που είτε σιχαίνονται, είτε κοροϊδεύουν, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους. 

Είναι ένθερμοι υποστηρικτές του «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Από τους πολιτικούς μέχρι το συγγενικό σου περιβάλλον, θα βρεις πολλά παραδείγματα τέτοιων ατόμων.

Είναι εκείνοι που γλείφουν εκεί που φτύνουν. Ίσως νιώθεις κι εσύ για λογαριασμό τους μια γεύση αηδίας στο στόμα. Είναι αυτή η γεύση της προδοσίας που σε κάνει να ανακατεύεσαι.

Φταίει που βάζουν το συμφέρον τους πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Πάνω από αξίες, ιδανικά και αντιλήψεις. Συμφέρον, χρήμα, παρέα, πολλά τα κίνητρα, μα καθόλου δικαιολογημένη στάση ζωής.

Τι είναι όμως, κάποιος χωρίς όλα αυτά που τον προσδιορίζουν και ποιο είναι το σημείο αναφοράς του;

Ένα τίποτα είναι με έναν ψεύτικο κόσμο τριγύρω τους. Χτίζουν δήθεν συμπάθειες, δήθεν σχέσεις, δήθεν φιλίες. Λυκοφιλίες για την ακρίβεια. Θα σε χρησιμοποιήσουν μέχρι να τους εξυπηρετήσεις και να τους κάνεις τη χάρη και μετά μην τον είδατε. Πόσο μάλλον να τον χρειαστείς εσύ, αφού θα έχει γίνει ήδη καπνός.

Απλοί μασκαράδες που αν τραβήξεις το προσωπείο, θα αντικρίσεις μόνο σαπίλα. Ανειλικρινή άτομα με τους άλλους, μα πιο πολύ με τον ίδιο τους τον εαυτό. Προσποιούνται κάτι που δεν είναι, απλά και μόνο για να γίνουν cool και αρεστοί. Μην τυχόν και πει κανένας κακό λόγο για τη πάρτη τους.

Είναι αυτή η ρημάδα η ανασφάλεια που τους κατατρώει και τους οδηγεί σε λάθος επιλογές. Αυτοεγκλωβίζονται σε μια κατάσταση άρρωστη.

Άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση που λειτουργούν ως ετερόφωτοι οργανισμοί, αντλώντας λάμψη μέσα από ψεύτικες σχέσεις, που δεν στηρίζονται στην πραγματική αγάπη και το σεβασμό. Άλλωστε δεν έχουν μάθει να σέβονται τον ίδιο τους τον εαυτό.

Λίγο πολύ, όλοι το έχουμε κάνει, αλλά μέχρι ένα όριο. Πόσες φορές δεν έχετε πει μερικοί σε κάποιον, πόσο ωραία ρούχα φοράει, ενώ στην ουσία, η περίσταση που θα τα φορούσε κανείς είναι μόνο το καρναβάλι; Πόσοι δεν έχετε πει καλημέρα στην κουτσομπόλα γειτόνισσα με χαμόγελο, ενώ θέλετε στην ουσία να τη φτύσετε, που κρατάει το βιβλίο εισόδου εξόδου της γειτονιάς και διαδίδει όλα τα τεκταινόμενα;

Μέχρι εκεί όλα καλά. Ό,τι όμως φεύγει από το επιτρεπτό όριο αγγίζει τα όρια του απαράδεκτου.

Με τον εαυτό σας θα είστε μια ζωή. Τουλάχιστον, δε θέλετε να τον γουστάρετε;





Εύας Αροτσίδου – pillowfights.gr

Μη σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανθρώπους που σας πληγώνουν.....!!!!!!

Οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που σας πληγώνουν μπορούν να σας αλλάξουν και να σας απομακρύνουν από τον πραγματικό σας εαυτό : ένα δυνατό, τολμηρό και ελεύθερο άνθρωπο που αξίζει να είναι ευτυχισμένος.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεφύγουμε από κάτι συναισθηματικά επιζήμιο από τη μια μέρα στην άλλη.

Τις περισσότερες φορές όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από κάτι, συνήθως αναφερόμαστε σε μια σωματική απειλή – ένα μαχαίρι ή ένα σκοτεινό και απομονωμένο δρομάκι… ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος, κατά μια έννοια, έτσι ώστε να αναγνωρίζει άμεσα τέτοιες απειλές και να προωθεί την αντίδραση: επίθεση ή υποχώρηση.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούμε όλοι: δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το ίδιο εύκολα όλες τις επιβλαβείς καταστάσεις και μάλιστα μπορεί να μας είναι ακόμη πιο δύσκολο να πείσουμε τον εαυτό μας ότι πρέπει να ξεφύγουμε από αυτές.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Τι γίνεται όταν, για παράδειγμα, το άτομο που σας πληγώνει είναι μέλος της οικογένειάς σας ή ο σύντροφός σας;

Οι άνθρωποι που σας πληγώνουν, δεν σας αξίζουν
«Οι άνθρωποι που σας πληγώνουν, δεν σας αξίζουν». Πάντα η θεωρία είναι πολύ πιο εύκολη από την πράξη. Ξέρετε βαθιά μέσα σας ότι το άτομο που καταστρέφει την αυτοεκτίμησή σας και δεν σας σέβεται, δεν σας αγαπά πραγματικά… αλλά πώς μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας να το αποδεχτεί αυτό; Και πώς πρέπει να αντιδράσετε;

Οι άνθρωποι που πληγώνουν τους άλλους, ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους
Όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους που πληγώνουν άλλους, πιθανότατα το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι η σωματική βία.

Ναι, δυστυχώς αποτελεί ένα θλιβερό κομμάτι της ζωής. Αυτό το είδος βίας εξακολουθεί να υφίσταται και δεν υπολογίζει σύνορα, πολιτισμό ή τάξη. Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο είδος υπονοούμενης, έμμεσης ή αθόρυβης βίας που είναι εξίσου επιβλαβές.

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κενοί από αισθήματα εμπάθειας ή είναι ανίκανοι να δημιουργήσουν σχέσεις που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε σχέση και πάντα θέτουν σε προτεραιότητα τις δικές τους ανάγκες είναι επίσης πολύ καταστροφικοί.

Η ιδιοτέλεια και η ανικανότητα να δημιουργήσουν ένα δεσμό μέσω της κατανόησης, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού είναι χαρακτηριστικά που χωρίς καμία αμφιβολία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά με την πάροδο του χρόνου.

Οι λέξεις μπορούν να είναι καταστροφικές
Μερικές φορές δεν είναι απλά αυτά που σας λένε – αλλά κυρίως ο τρόπος που σας μιλούν. Η χρήση ενός υποτιμητικού τόνου, οι φωνές και ο σαρκασμός προσβάλλουν την αυτοεκτίμησή σας.

Όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε άσχημο περιβάλλον με κακή επικοινωνία, σίγουρα μπορεί να αποβεί καταστροφικό, υπονομεύοντας την αυτοεκτίμηση και το αίσθημα ασφάλειας του παιδιού.

Ο τρόπος αντίδρασης ενός ατόμου σε μια σχέση, ο τόνος της φωνής τους καθώς και ο τρόπος που παρουσιάζει τον δικό του τρόπο σκέψης μπορεί να φανερώσει πολλά για εκείνον.

Μάθετε να προστατεύετε τον εαυτό σας από οτιδήποτε σας πληγώνει και από τους ανθρώπους που σας κάνουν να υποφέρετε
Το πραγματικό πρόβλημα, στο οποίο αναφερθήκαμε και παραπάνω, είναι ότι οι άνθρωποι συνήθως αντιδρούν στις σωματικές απειλές και όχι στις συναισθηματικές ή κοινωνικές απειλές που απειλούν την αυτοεκτίμησή τους.

Συνήθως τα άτομα που προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από οποιονδήποτε άλλο, είναι τα μέλη της οικογένειας ή κάποια πολύ κοντινά φιλικά πρόσωπα. Τι μπορείτε να κάνετε αν ο γονιός, ο σύντροφος ή ο καλύτερός σας φίλος δεν σας σέβεται ή σας εκβιάζει συναισθηματικά;

Μην φοβάστε να θέσετε τα όριά σας και να πείτε «ΟΧΙ» σε ορισμένα πράγματα που δεν σας αρέσουν ή σας πληγώνουν.
Το «όχι» δεν είναι κάποια εγωιστική απάντηση. Είναι ο τρόπος που ορίζετε την προσωπικότητά σας με σεβασμό: ενημερώνετε τα άτομα που βρίσκονται γύρω σας ότι οφείλουν να λάβουν υπόψη τις απόψεις σας και ότι ορισμένα πράγματα σας πληγώνουν.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό μετά από αυτή τη δήλωσή σας το άλλο άτομο να ανταποκριθεί. Αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν άλλαξε τίποτα και ότι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε μια απόφαση: ο άνθρωπος που σας πληγώνει, δεν σας αξίζει.

Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι είναι αδύνατο να τους ευχαριστείτε όλους. Το να προσπαθείτε όλη την ώρα να κάνετε ευτυχισμένους όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σας είναι ένας στόχος που θα σας κάνει δυστυχείς.

Στη ζωή, θα πρέπει να μπορείτε να θέτετε προτεραιότητες και η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είστε εσείς. Αν αγαπάτε και σέβεστε τον εαυτό σας, δεν θα επιτρέπετε στους άλλους να σας βλάπτουν.

Οι πιο σημαντικές σχέσεις που θα πρέπει να εδραιώσετε είναι εκείνες που θα σας επιτρέπουν να είστε ο εαυτός σας και θα σας δείχνουν αγάπη, σεβασμό και κατανόηση.

Όσο για τους ανθρώπους που δεν σας σέβονται; Το μόνο πράγμα που αξίζουν είναι η απομάκρυνσή σας έτσι ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε μια καλύτερη συναισθηματική ισορροπία και να προστατεύσετε τον εαυτό σας. Μείνετε μακριά τους ή περιορίστε την επικοινωνία σας μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να θυμάστε ότι επειδή βάζετε αυτά τα όρια δεν σημαίνει ότι είστε και κακός άνθρωπος.

Είστε υπεύθυνοι, τολμηροί και έχετε το δικαίωμα να είστε ευτυχισμένοι. Μην σπαταλάτε το χρόνο σας σε ανθρώπους που σας πληγώνουν ή δεν σέβονται τις αξίες σας και την εντιμότητά σας.





awakengr.com

Πνευματική Αφύπνιση : Πώς να βλέπετε με το τρίτο μάτι της ενόρασης.....!!!!!!

Ο ρόλος του τρίτου ματιού στην πνευματική αφύπνιση....
Το άνοιγμα του τρίτου ματιού αποτελεί προαιώνιο σύμβολο της πνευματικής αφύπνισης ή φώτισης. Τι σημαίνει όμως αφύπνιση του τρίτου ματιού και ποια είναι τα πνευματικά δώρα που προσφέρει; Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αρμονική λειτουργία του;

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ του τρίτου ματιού είναι, στην παράδοση της Ανατολής, ένα πολύ διαδεδομένο σύμβολο της φώτισης και της απελευθέρωσης των κρυμμένων δυνάμεων του ανθρώπου. Το τρίτο μάτι τοποθετείται συνήθως στις μυστικιστικές και θρησκευτικές απεικονίσεις στο κέντρο του μετώπου, ακριβώς πάνω από τα φρύδια, αλλά, τουλάχιστον σήμερα, κανείς δεν περιμένει να υπάρχει εκεί ένα φυσικό και ορατό τρίτο μάτι.

Όμως δεν ήταν πάντα έτσι. Σύμφωνα με το θρύλο, οι μακρινοί μας πρόγονοι είχαν όντως ένα εξωτερικό τρίτο μάτι στο μέτωπό τους, που τους επέτρεπε να βλέπουν βαθιά μέσα στον κόσμο του πνεύματος. Μέσα στις χιλιετίες, καθώς οι άνθρωποι γίνονταν όλο και πιο υλικοί σε νοοτροπία, αυτό το μάτι σταδιακά ατρόφησε λόγω έλλειψης χρήσης και στις γενιές που ακολούθησαν, βυθίστηκε πίσω, βαθιά μέσα στον εγκέφαλο.

O οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά
Η φράση σημαίνει : υπάρχει ο οφθαλμός (μάτι) της δικαιοσύνης, που βλέπει τα πάντα.

Αν και σήμερα είναι κρυμμένο από την κοινή θέα, βαθιά μέσα στον εγκεφαλικό φλοιό, το πνευματικό μάτι μπορεί, σύμφωνα με τους μυστικιστές, να αφυπνιστεί πλήρως. Το άνοιγμά του είναι απλά θέμα διέγερσης των εν υπνώσει δυνάμεών του, ώστε αυτές να τεθούν ξανά σε λειτουργία με την κατάλληλη άσκηση και φροντίδα.

Οι ενοράσεις των μυστικιστών μέσω του τρίτου ματιού περιλαμβάνουν πράγματα και καταστάσεις που χάνονται μακριά στο χρόνο ή το χώρο. Οι φωτισμένοι μπορούν και “βλέπουν” το νου των άλλων ανθρώπων. 

Έτσι, το τρίτο μάτι γίνεται όργανο τέτοιων παραφυσικών φαινομένων όπως η διόραση, το αστρικό ταξίδι, η παράλληλη παρουσία (το να βρίσκεται κανείς σε δυο μέρη ταυτόχρονα) και η τηλεπάθεια, ενώ αποτελεί την πηγή κάθε αληθινής μυστικής εμπειρίας.

H μεγάλη σημασία που αποδίδεται στο τρίτο μάτι συνδέεται στενά με μια άλλη πεποίθηση της Ανατολής, ότι δηλαδή η “ζωτική δύναμη” (πρανά στα σανσκριτικά, τσι στην κινέζικη παράδοση και αιθέρας στην ελληνική) κυκλοφορεί σε ολόκληρο το σώμα και ότι οι πνευματικές και μυστικές ενέργειες συγκεντρώνονται σε μιαν “αύρα” που μας περιβάλλει.

Αυτές οι ενέργειες εκπορεύονται και διευθύνονται από ορισμένα κέντρα, γνωστά στην ινδουιστική παράδοση σαν τσακρά (στα σανσκριτικά, τροχός). Μέσα από αυτά τα κέντρα οι νοητικές, πνευματικές και συγκινησιακές καταστάσεις επηρεάζουν το σώμα, και αντίστροφα.

Τα κέντρα αυτά βρίσκονται κατά μήκος του σώματος, ξεκινώντας από τη βάση της σπονδυλικής στήλης και καταλήγοντας στην κορυφή του κεφαλιού.

Μπορεί κανείς να τα φανταστεί σαν κέντρα ελέγχου και διανομής της ενέργειας, που λειτουργούν όμως σε άμεση σχέση με τον ψυχολογικό παράγοντα. 

Διαπερνούν το σώμα και την αύρα του σώματος, και μέσω αυτών λαμβάνονται διάφορες ενέργειες οι οποίες στη συνέχεια μεταλλάσσονται και διανέμονται. Έτσι, τα ενεργειακά αυτά κέντρα διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη φυσική, διανοητική και συναισθηματική υγεία και κυρίως στην πνευματική ανάπτυξη.

H άνοδος της ενέργειας
H διέγερσή τους, που επιτυγχάνεται με την άνοδο της κοσμικής ενέργειας η οποία εδράζεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης, έχει ισχυρές επιδράσεις στην συνείδηση. Ωστόσο, η ακριβής φύση των αλλαγών εξαρτάται από το ποια κέντρα αφυπνίζονται. 

Το “τρίτο μάτι” (κέντρο Άτζνα), που θα μας απασχολήσει εδώ, ονομάζεται επίσης και τσακρά του μετώπου, μάτι της σοφίας, τσακρά του εσωτερικού ματιού ή τσακρά ελέγχου και είναι το έκτο κατά σειρά κέντρο, μετρώντας από τα κάτω.

Είναι μια πύλη μέσω στης οποίας το ανθρώπινο ον μπορεί να ενεργοποιήσει το έβδομο τσακρά ή κέντρο της κεφαλής, και έτσι να εμπειραθεί την υπέρτατη κατάσταση που είναι γνωστή στη δυτική παράδοση σαν φώτιση (σαμάντι), την απελευθέρωση δηλαδή της συνείδησης από τα δεσμά του χώρου και του χρόνου.

Tα πνευματικά δώρα του τρίτου ματιού
Tο τρίτο μάτι είναι η έδρα των ανώτερων νοητικών δυνάμεων – της διόρασης, της μνήμης και της θέλησης. Στο φυσικό επίπεδο, μέσω της υπόφυσης, είναι το ανώτατο κέντρο ελέγχου του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Όπως μέσω του έβδομου τσακρά (του κέντρου της κεφαλής) μπορεί κανείς να ταυτιστεί με το Όλον, μέσω του έκτου τσακρά έχει συνειδητή αντίληψη του συνόλου της δημιουργίας.

Όλες οι γνώσεις που είναι εκδηλωμένες στη δημιουργία υπάρχουν ήδη. Περιέχονται στο καθαρό Είναι με τον ίδιο τρόπο που ένας σπόρος εμπεριέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο φυτό.

H δημιουργική διαδικασία αρχίζει όταν το Είναι, που αναπαύεται μέσα στον εαυτό του, συνειδητοποιήσει την ύπαρξή του. Τότε λαμβάνει χώρα μια αρχική σχέση ανάμεσα σε υποκείμενο και αντικείμενο, πράγμα που δημιουργεί τη δυαδικότητα. Το Είναι, μέσα στην άμορφη κατάστασή του, εκδηλώνει ένα πρώτο πρότυπο δονήσεων.

Πάνω στη βάση αυτής της πρώτης, αρχέγονης δόνησης, κάθε βήμα που οδηγεί στην ανάπτυξη της επίγνωσης δημιουργεί ένα νέο και διαφοροποιημένο πρότυπο δόνησης. 

Έτσι, όλα τα επίπεδα της δημιουργίας εμπεριέχονται στην ανθρώπινη ζωή και με τη σειρά τους αντιπροσωπεύονται στα τσακρά με τα διάφορα επίπεδα των δονήσεών τους. Με αυτό τον τρόπο η διαδικασία της εκδήλωσης συμβαίνει επίσης μέσα σε μας και μέσα από μας.

Δεδομένου ότι το τρίτο μάτι είναι η έδρα της επίτευξης της συνειδητότητας, μέσω αυτού μπορούμε να εκδηλώσουμε αλλά και να απο-υλοποιήσουμε την ύλη. Δηλαδή μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες πραγματικότητες στο φυσικό πεδίο και να διαλύσουμε τις παλιές.

Συνήθως αυτή η διαδικασία συμβαίνει αυτόματα, χωρίς συνειδητή δράση από μέρους μας, καθώς οι περισσότερες αποφασιστικές σκέψεις στη ζωή μας ελέγχονται από τα συναισθηματικά πρότυπα που μας κυβερνούν και υποκινούνται από προκαταλήψεις και απόψεις, δικές μας και των άλλων. 

Δηλαδή ο νους μας δεν είναι συνήθως ο κύριος των σκέψεων που καθορίζουν τη δράση μας, αλλά μάλλον δούλος τους, καθώς αυτές κυριαρχούνται από το συναίσθημα.

Αναπτύσσοντας τη συνειδητότητά μας και ανοίγοντας όλο και περισσότερο το τρίτο μάτι μπορούμε να ελέγξουμε συνειδητά τη δημιουργική διαδικασία και μπορούμε να χειριστούμε την ενέργεια που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των επιθυμιών μας.





«Ταξιδεύει κανείς για να αλλάξει, όχι μέρος, αλλά ιδέες »....!!!!!!

«Ταξιδεύει κανείς για να αλλάξει, όχι μέρος, αλλά ιδέες.» Hippolyte Taine.

Οι διακοπές, είναι το ευχάριστο θέμα όλης της χρονιάς. Μέσα την καθημερινότητα, είναι το μαξιλάρι μας όταν τα βρούμε σκούρα. Φευγαλέα, σκεφτόμαστε τη στιγμή που θα ανέβουμε σε όχημα που θα μας πάει κάπου μακρυά, κάπου που δεν θα έχει «καθημερινότητα». Έναν μήνα σκεφτόμαστε πού θα πάμε. Μόλις αποφασίσουμε, άλλον έναν μήνα ψάχνουμε πού θα μείνουμε στο μέρος που επιλέξαμε.

Ευκαιρία για καλή…πλύση εγκεφάλου.
Με αυτά και με αυτά, περνάει και το Πάσχα και μετά μετράμε αντίστροφα… Μήπως όμως αναλώνουμε πολλή σκέψη στο μέρος; Μήπως χρειάζεται να κοιτάξουμε την ουσία του καλοκαιριού και των διακοπών; 

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας προσφέρει το καλοκαίρι, είναι η ευκαιρία για την ανανέωση του ψυχισμού μας. Το μυαλό μας, θα μπορέσει να κάνει άλλες σκέψεις και με άλλο ρυθμό. Μέσα στις διακοπές, μπορείς πολύ ξεκούραστα να πάρεις σημαντικές αποφάσεις οι οποίες την επόμενη χρονιά, θα σε δικαιώσουν. Γιατί; Επειδή ηρεμεί και γαληνεύει το μυαλό.

Μία ώρα να κάτσεις μπροστά στη θάλασσα το απόγευμα, να τη βλέπεις και να την ακούς, αρκεί για να σου αλλάξει σκέψεις. Ιδέες που είχες πριν πας διακοπές και είχαν γίνει φόβοι, μπορούν από εδώ και πέρα, να μη σε απασχολούν καν. Είναι ευκαιρία να δεις το μέλλον σου. 

Από ανθρώπους που σε περιστοιχίζουν, μέχρι την εργασία σου και ό,τι άλλο σε αφορά. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες των διακοπών, σκέφτεσαι τι καινούριο θα κάνεις φέτος! Αν το σκέφτεσαι έτσι, οι διακοπές έχουν ήδη πετύχει το σκοπό τους πάνω σου! 

Το καλοκαίρι σου έκανε…πλύση εγκεφάλου και είναι στο χέρι σου να προχωρήσεις σε αλλαγές που στην καθημερινότητα του χειμώνα τις φοβάσαι και σου φαίνονται δύσκολες! Στις αλλαγές του μυαλού μας όμως, παίζει ρόλο και κάτι άλλο… Οι άνθρωποι!

Η παρέα.
Το ταξίδι στον ωραιότερο προορισμό του κόσμου, δε θα έχει καμία αξία αν είσαι μόνος σου. Καμιά φορά, υπάρχει και κάτι χειρότερο από το να είσαι μόνος σου. Να είσαι με ακατάλληλη παρέα. Το να υφίστασαι την παρουσία ανθρώπων που δεν επιθυμείς ή και που σε βλάπτουν, είναι πραγματικά κάτι άσχημο. 

Άνθρωποι που έχουν πάει στους καλύτερους προορισμούς και έχουν πάει είτε μόνοι τους, είτε με ακατάλληλη συντροφιά, θα σε πείσουν για αυτά. Το καλοκαίρι, απαιτεί πνεύμα ευχάριστο. Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα το καλοκαίρι, μεταμορφώνουν ακόμη και ένα μέρος που είναι λίγο εντυπωσιακό, σε ειδυλλιακό! Άρα, το με ποιούς πάμε, είναι επίσης πολύ σημαντικό!

Ο τόπος είναι σχετικός.
Σίγουρα, κανείς δεν ονειρεύεται να περάσει διακοπές στην πόλη. Το καλοκαίρι, μολονότι κάνει πιο όμορφο το καθετί (ακόμη και την πόλη) σε παρασέρνει στο να πας σε μέρη που έχουν θέα και θάλασσα. Τα υπόλοιπα, θα τα βρεις. 

Αν δε βρεις εκεί που θέλεις ή δεν μπορείς να πας, για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε είναι ευκαιρία να βάλεις το μέρος των διακοπών σου, λίγο πιο χαμηλά σαν προτεραιότητα και να σκεφτείς πως μαζί σου, άπειρος αριθμός ανθρώπων, θα κάνει αναγκαστικά το ίδιο. 

Δε χρειάζεται βέβαια να χαλάσει η διάθεσή σου. Άλλωστε, είπαμε πως αυτά που πρώτα πρέπει να κοιτάξεις είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα περάσεις τις διακοπές και οι οποίοι θα σε βοηθήσουν να φρεσκάρεις το μυαλό σου, που είναι και το νόημα του καλοκαιριού!





Φωτό από: www.luminousjourneys.net

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Αυτό που παίζεται μέσα στο Νου σου, αυτό βλέπεις γύρω σου, αυτό ζεις....!!!!!!!


Έχεις Σκοπό; Γιατί Ζεις;
Αν Δεν Έχεις Ένα ΣΚΟΠΟ Για Τον Οποίο Να Είσαι Πρόθυμος Και Να Πεθάνεις, Δεν Αξίζει Να Ζεις. Αφετηρία Της Επίτευξης Κάθε Στόχου Είναι Ένα Δυνατό ‘Όνειρο. Ο ίδιος ο Στόχος είναι ένα '' Όνειρο ''. 

Κάθε φορά που σκέφτεσαι νοερά τον Στόχο σου, επικεντρωμένα και με αποστασιοποίηση ο εγκέφαλος σου δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο αν ο Στόχος είναι υπαρκτός στο Φυσικό Σύμπαν η όχι. Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις και να υλοποιήσεις κάθε Στόχο σου, χρειάζεται να ξεκινήσεις από τον Νου σου.

Από κει και πέρα είναι θέμα εστίασης, χρόνου και δράσης η υλοποίηση του. Ακόμη από αυτή την θεωρία προκύπτει πως δεν μπορείς να κατηγορείς τους άλλους για οτιδήποτε στο – παρελθόν, παρόν και μέλλον - ούτε μπορείς να βρίσκεις δικαιολογίες και προσχήματα για την συμπεριφορά και τα αποτελέσματα της ζωής σου, των χρημάτων, των σχέσεων, των στόχων σου..

Αυτό που παίζεται μέσα στο Νου σου, αυτό βλέπεις γύρω σου, αυτό ζεις.

Όπως Έξω Έτσι Μέσα, Όπως Πάνω Έτσι Κάτω.

Θέλεις πιο πολλούς πελάτες; Πιο πολλά χρήματα, Καλύτερη δουλειά; Οι σχέσεις σου δεν σε ικανοποιούν; Περισσότερες ευκαιρίες; Ή ζωή σου είναι στάσιμη; Έχεις απογοητευτεί; … Ξέρεις γιατί δεν τα έχεις όλα ακόμη; Ποιός είναι ο ένοχος για όλες τις αναποδιές σου; Υπάρχουν αναποδιές ;

Σταμάτα για λίγο να κοιτάς ''εκεί έξω'' και άρχισε να κοιτάς ''εδώ μέσα'', εδώ βρίσκεται ο κατεργάρης. Ο Νους, ο δικός σου κατά δικός σου Νους. Όμως μην νομίσεις πως είναι κάποιος κακός εχθρός που σου βάζει συνεχώς τρικλοποδιές, όχι δεν είναι. Απλά, έτσι ξέρει έτσι κάνει. Τι είναι και τι κάνει ο Νους σου ξέρεις; Τις δυνατότητες του και πως θα ωφεληθείς εσύ από αυτές; 

Για να δούμε…

Ο Νους δίνει την ειδική γνώση, τις ειδικές προϋποθέσεις, το ειδικό πλαίσιο, στα μάτια για να δουν. Ο Νους δημιουργεί το Σύμπαν και κατόπιν τα μάτια το ''βλέπουν''. Με πιο απλά λόγια, το Σύμπαν είναι μέσα στο Νου. Όλα όσα γύρω σου γίνονται αντιληπτά βασίζονται σε αυτά που ήδη ξέρεις. Όσο κι αν σε βολεύει να λες σε συνθήκες καθημερινότητας ότι ο κόσμος υπάρχει ''εκεί έξω'' ανεξάρτητα από εσένα, η άποψη αυτή δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί.

Δεν είμαστε απλώς θεατές που βρέθηκαν τυχαία σε μια κοσμική Συμπαντική σκηνή, αλλά δημιουργοί και διαμορφωτές που ζούμε σε ένα συμμετοχικό Σύμπαν. Τα πάντα γύρω μας είναι πιθανές Σκέψεις του Νου, πιθανές κινήσεις της Συνείδησης, του Πνεύματος. Κάθε στιγμή κάνουμε τις επιλογές μας από αυτές τις κινήσεις για να εκδηλώσουμε μια εμπειρία μας.

Δεν πρόκειται για Νου υπεράνω της Ύλης, αλλά πρόκειται για Νου = Ύλη. Δεν δημιουργεί το Πνεύμα τον κόσμο αλλά το Πνεύμα Είναι ο κόσμος. Όλα είναι αλληλεξαρτώμενα.

Πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την γνώση για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου;

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα αυτό που οι πνευματικοί ηγέτες γνωρίζουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Ανακάλυψαν λοιπόν πως αν μετρήσουν τον ηλεκτρισμό του εγκεφάλου ενός ανθρώπου - χρησιμοποιώντας αξονικό τομογράφο- όταν αυτός ο άνθρωπος κοιτάζει ένα αντικείμενο που τον διεγείρει συναισθηματικά, και ξανά μετά όταν Φαντάζεται το ίδιο αντικείμενο, ξανά-δραστηριοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου και αναπτύσσονται τα ίδια συναισθήματα.

Ο Νους Δεν Ξέρει Την Διαφορά Ανάμεσα Στο ''Εκεί Έξω'' και Στο ''Εδώ Μέσα''.

Για την ακρίβεια δεν υπάρχει ''εκεί έξω'' ανεξάρτητο από το τι γίνεται ''εδώ μέσα''. Κάθε φορά που κλείνεις τα μάτια σου και σκέφτεσαι νοερά ‘ονειρεύεσαι’ ένα αντικείμενο, γεγονός η κατάσταση παράγεις τα ίδια εγκεφαλικά πρότυπα που θα παρήγαγες αν κοιτούσες αυτό το αντικείμενο, γεγονός η κατάσταση. 

Ο εγκέφαλος όχι μόνο δεν ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτό που βλέπει στο περιβάλλον και σε αυτό που φαντάζεται, αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα σε ένα γεγονός που γίνεται στο Φυσικό Σύμπαν και σε ένα γεγονός που γίνεται στο κόσμο του ‘Ονείρου’.

«Μια νύχτα ο Τσουάνγκ Τζου ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα. όταν ξύπνησε όμως δεν ήξερε. Ηταν ο Τσουάνγκ Τζου που ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα, ή η πεταλούδα που ονειρεύτηκε πως ήταν ο Τσουάνγκ Τζου;» Lao Tse –Tao

Το Όνειρο Είσαι Εσύ… Η Ελευθερία Σου

Το ότι ο Νους προϋποθέτει την πραγματικότητα που έπειτα βλέπουν τα μάτια το ''ανακάλυψε'' - επιστημονικά είπαμε – γύρω στα 1930 ο Edmund Jacobson επινοητής της Τεχνικής Προοδευτικής Χαλάρωσης για την μείωση του άγχους. Ο Lao, ο Βούδας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθαγόρης .. το ήξεραν μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτή την ανακάλυψη την εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά οι αθλητές σε όλο τον κόσμο. Έγινε βασικό κομμάτι της σκληρής καθημερινής προπόνησης τους.

Κορυφαίοι αθλητές του στίβου και άλλων αθλημάτων, προπονούνται συστηματικά να ονειρεύονται, να οραματίζονται να συλλαμβάνουν νοερά τους Στόχους τους, τις επιδόσεις τους, το '' Όνειρο '' τους χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους για την προσομοίωση της ενέργειας που θέλουν να πετύχουν. Ονειρεύονται, Δια-Στοχάζονται, Οραματίζονται την επιτυχία με κάθε λεπτομέρεια, εικόνας, συναισθημάτων, ήχων, πριν την βιώσουν.

Αυτό φαίνεται λίγο ανορθόδοξο ειδικά στους ανταγωνιστικούς αθλητές που δεν κατανοούν τι ακριβώς αξία έχει να κάθεται κάποιος με τα μάτια κλειστά και να ονειρεύεται. Τώρα πια έχοντας αποδειχθεί πνευματικά και επιστημονικά η άμεση αποτελεσματικότητα της διαδικασίας του «Ονείρου», η χρήση της είναι καθημερινότητα.

Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι δεν είναι τα αναβολικά η αιτία που έχουν αυξηθεί τόσο πολύ οι επιδόσεις στα αθλήματα, σχεδόν εξωπραγματικές κάποιες φορές, αλλά η συστηματική αξιοποίηση της χρήσης αυτών των νέων τεχνικών. Των τεχνικών του «Ονείρου».

Τίποτε Δεν Είναι Εξωτερικό

Στη ζωή όπως και στις Μπίζνες υπάρχει μόνο ένας τρόπος να μην είσαι νικητής. Να ξεχάσεις το ΣΚΟΠΟ..

Πίσω από κάθε απίθανο άθλο, πίσω από τις πιο τολμηρές και φανταστικά απίστευτες περιπέτειες, πίσω από τους γίγαντες της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής και βιομηχανικής σκηνής, πίσω από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές υπάρχει πάντα Ένα και Μόνο Ένα Άτομο και το  '' Όνειρο '' του. 

Ο ιδρυτής, ο οραματιστής, ο φωτισμένος επιχειρηματίας, αυτός, μονάχα αυτός και μόνο η δική του Σκέψη, ο δικός του Νους, το δικό του '' Όνειρο '' έχει επιτρέψει την ύπαρξη εκείνου του κόσμου, και μόνο το δικό του '' Όνειρο '' τον τρέφει και τον συντηρεί.

Στην ψυχολογική κατάσταση ενός νικητή οτιδήποτε έξω από το Νου του είναι αργές και άκαμπτες τεχνικές. Στις αποφάσεις, στις επιλογές απαιτείται μια έκτη αίσθηση η ''ενόραση'' και μια έβδομη το ''όνειρο'', στην πραγματικότητα δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση δεν υπάρχει καμιά επιλογή.

Το '' Όνειρο '' ο Στόχος καθοδηγεί και κατευθύνει κάθε απόφαση. Το ''Όνειρο'' είναι ο Στόχος του, είναι ο ίδιος του ο Εαυτός .. το εισιτήριο για την Ελευθερία του. Το Όραμα του δημιουργεί την πορεία του, δεν έχει ανάγκη να επιλέξει κατεύθυνση, το '' Όνειρο'' είναι το μονοπάτι, 

Αυτός και οι Σκέψεις του είναι η κατεύθυνση, ο δημιουργός του '' Όνείρου '' που παίρνει μορφή στο Νου του και μετά υλοποιείται στο φυσικό Σύμπαν.

Ο Σκοπός, το '' Όνειρο '' είναι κάτι που τοποθετείς ανάμεσα στον εαυτό σου και στην ζωή σου.

Η Ζωή Σου Δημιουργείται Μέσα Στον Νου Σου

Αν θυμάσαι τον Στόχο σου, το '' Όνειρό '' σου - θέλω να πιστεύω πως έχεις ένα ξεκάθαρο συγκεκριμένο '' Όνειρο ''- εάν πραγματικά θέλεις να μετατρέψεις την ζωή σου σε μια μοναδική περιπέτεια να μην ξεχνάς αυτό το '' Όνειρο '' ούτε στιγμή, σαν να το ζεις ήδη. Ο Νους σου δεν καταλαβαίνει την διαφορά. Μην επιτρέπεις να αναπτυχθεί στο Νου σου ούτε ένα μόριο αρνητισμού, αγωνίας, αμφιβολίας, ανασφάλειας. Χρησιμοποίησε κάθε τεχνική, κάθε μέσο, αλλά κράτα μακριά από μέσα σου κάθε θανάσιμη απειλή.

Παρατήρησε τον εαυτό σου.

Με διερευνητική και ξεκάθαρη ματιά, κοίτα στις πιο σκοτεινές γωνιές του εαυτού σου.

Κάθε φορά που συλλαμβάνεις μια αμφιβολία, έναν φόβο εξαφάνισε τον.

Αμέσως Τώρα.

Εξανάγκασε τον εαυτό σου στην ευτυχία, στην αγάπη, στην χαρά, στην άνεση, στην αφθονία.

Επίβαλέ το Τώρα.

Κάθε άνθρωπος είναι ο μοναδικός δημιουργικός αρχιτέκτονας του κόσμου που ζει. Το φυσικό Σύμπαν είναι μια μεγάλη οθόνη που μέσα της προβάλλεται ο Νους. Πέρα από τον Νου σου δεν υπάρχει καμία δύναμη φυσική η υπερφυσική, γνωστή η άγνωστη που με κάποιο τρόπο μπορεί να επηρεάσει την ζωή, την μοίρα, την δουλειά, τα χρήματα, τις πωλήσεις, τις σχέσεις σου.. 

Οποιοδήποτε γεγονός η κατάσταση πριν εκδηλωθεί ''Εκεί Έξω'' έχει πρώτα εκδηλωθεί ''Εδώ Μέσα'', χωρίς την συγκατάθεση σου δεν μπορεί να γίνει ορατό από τα μάτια σου.. Το επίπεδο των Σκέψεων σου, η δύναμη του Όνείρου σου δημιουργεί τον κόσμο σου και όχι το αντίθετο. Αν Δεν Έχεις Ένα ΣΚΟΠΟ Για Τον Οποίο Να Είσαι Πρόθυμος Και Να Πεθάνεις, Δεν Αξίζει Να Ζεις.

Ο Πολεμιστής Των Μπίζνες

Ο επιχειρηματίας είναι ήδη ένας άνθρωπος με ξεκάθαρο Στόχο, με πορεία προς το '' Όνειρο ''. Είναι ήδη ένας πολεμιστής των μπίζνες πρόθυμος να ρισκάρει πόρους, αξιοπρέπεια, υπόληψη για να ζήσει τ’ Όνειρο του, να αλλάξει την ζωή του, να ανατρέψει πρότυπα και θεωρήσεις και να δημιουργήσει άλλα πιο ευνοϊκά.

Το να δημιουργήσει κάποιος μια επιχείρηση, μια ομάδα εργασίας, να μεταδώσει τον ενθουσιασμό και το πάθος για το Στόχο, για '' Όνειρο '' του, να αναλάβει την ευθύνη, να καλλιεργήσει τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας, συνεργατών, ευκαιριών, πόρων.. είναι καταστάσεις εσωτερικής, ανώτερης πνευματικής υπευθυνότητας. Όλα αυτά τα επιχειρηματικά χαρακτηριστικά είναι ιδιότητες του ''Είναι'' για να ανέβει κάποιος σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης όχι μόνο οικονομικής αλλά και πνευματικής.

Ένα είναι το βασικό χαρακτηριστικό όλων αυτών των ιδιοτήτων. Ένας επιχειρηματίας, ένας πολεμιστής, ένας αθλητής κάθε άνθρωπος υψηλών επιδόσεων μπορεί να δει αυτό που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι, (ευκαιρίες για ανάπτυξη, χρήματα, πλούτο, αφθονία, πελάτες…) και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν βλέπει αυτό που βλέπουν οι άλλοι (ανεργία, ανέχεια, κρίση, 0έλλειψη, στερήσεις). Πως γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι απλή.

‘Όλη η αντίληψη, ιδιαίτερα οι εκλεπτυσμένες και ανώτερες μορφές αντίληψης, απαιτούν σοβαρή εκπαίδευση, πειθαρχία και ανάπτυξη.

Αυτή η ανάπτυξη δεν κερδίζεται στο θόρυβο της ζωής (κλαμπ, καφέ, σεξ, φαγητό, αλκοόλ, ύπνος, επίκριση, εξαρτήσεις..) αλλά στο Κενό του Νου, στην εσωτερική μοναχικότητα πετυχαίνεται η ανώτερη αντίληψη,με αντίπαλο τον Εαυτό και έπαθλο την .. Αθανασία.

Είναι ντροπή να μην μπορεί κάποιος να απαντήσει με σχετική σιγουριά στις απλές ερωτήσεις…

Τι όνειρο έχεις;

Τι Στόχο;

Ποιό Σκοπό;

Τι θα κάνεις;

Τι κάνεις;

Τι σκέφτεσαι;

Τι θέλεις;

Συλλογίσου τα παρακάτω για λίγο…

Αν δεν μπορείς να δεις παρά μόνο αυτό που ξέρεις, πως θα δεις το καινούργιο;

Τι είσαι πρόθυμος να κάνεις για να δεις το διαφορετικό;

Τι έργο παίζεται στο Νου σου;

Που θα το δεις;

Μπορείς να σκεφτείς ένα καρπούζι χωρίς να σκεφτείς ταυτόχρονα κάτι στρογγυλό, πράσινο απέξω, κόκκινο από μέσα με μαύρα σπόρια, δροσερό, ζέστη και ήλιο;

Γιατί δεν μπορείς να δεις το Πνεύμα; Τον αέρα;

Αν δεν μπορείς να ''ονειρευτείς'' ένα σπίτι με πισίνα, με θέα στην θάλασσα, μια Ferrari, ένα ουρανοξύστη, διπλάσιους πελάτες, φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό, ή ό,τι άλλο θέλεις, με ποιόν τρόπο θα μπορέσεις να τα αποχτήσεις;

Ποιά κατάσταση σου φαίνεται πιο πραγματική, το ''όνειρο'' ή αυτή που νομίζεις πως ζεις;

Είσαι σίγουρος;

«Μέσα στον κόσμο βλέπεις το Πνεύμα, την Διάνοια και την Ύλη, που είναι ένα και το αυτό».
Είναι το ''Είναι”. Είναι “Εσύ''.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Το Μυστικό Της Αποτυχίας”
Eos Aurora όλα τα δικαιώματα κρατημένα
miastala.com





quantumhealing.gr

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Σημασία δεν έχει τι σας συμβαίνει...αλλά πως το αντιμετωπίζετε....!!!!!!!

Σύμφωνα με τους θρύλους, οι αλχημιστές του Μεσαίωνα κατόρθωναν να μετατρέψουν το μόλυβδο σε χρυσό – ενδιαφέρουσα δουλειά. Αν την πετύχετε πουθενά, μη χάσετε την ευκαιρία!

Κατά μία έννοια, όλοι πρέπει να είμαστε αλχημιστές προκειμένου να ανακαλύψουμε τι υπάρχει πίσω από τις επιφανειακές εντυπώσεις. 

Μια από τις σημαντικότερες καθημερινές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η μετατροπή των φαινομενικά ατυχών γεγονότων – τρακαρίσματα, διαζύγια, αγενείς σερβιτόροι – σε ευτυχείς συγκυρίες.

Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να εύχεστε να σπάσετε το πόδι σας; Όχι βέβαια, αλλά αν σπάσετε το πόδι σας, προσπαθήστε να δείτε την ευκαιρία που κρύβεται μέσα σε αυτή την «καταστροφή».

Αναρωτιέστε: «Πώς μπορεί να με ωφελήσει αυτό το γεγονός;» Κι όμως. Σας ωφελεί με διάφορους τρόπους :

· Νιώθετε μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη για όσα σας χαρίζει η ζωή.

· Είστε πιο ήρεμος.

· Μπορείτε πλέον να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο της ζωής, αντί να προσπαθείτε διαρκώς να το σπρώξετε!

Ο κυνικός σκέφτεται: «Τι ανοησίες είναι αυτές! Ποτέ μου δεν συμπάθησα το Παιχνίδι της Χαράς!» Μεγάλο λάθος! Όταν παύουμε να αντιδρούμε αρνητικά στα απρόοπτα της ζωής, γινόμαστε πιο ισορροπημένοι και αποκτούμε θέση ισχύος.

ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ»

Ας υποθέσουμε ότι χωρίσατε πρόσφατα από το σύντροφό σας και ότι η ζωή σας έχει γίνει σκόνη και θρύψαλα. Αν συνεχίζετε να πιστεύετε ότι η ζωή σας καταστράφηκε, τότε θα παραμένει σκόνη και θρύψαλα. Ας υποθέσουμε ότι απολύεστε στα πενήντα σας και ότι πιστεύετε πως τα καλύτερά σας χρόνια έχουν περάσει. Αν συνεχίζετε να το πιστεύετε, τότε αυτό θα εξακολουθεί να ισχύει.

Μήπως εννοώ ότι όσο τηρείτε μια αρνητική στάση, δεν θα κάνετε τίποτα για να βελτιώσετε τη ζωή σας; Εν μέρει ναι, αλλά υπάρχουν και άλλα σημαντικά σημεία. 

Όσο βλέπετε παντού γύρω σας μόνο καταστροφές, θα έλκετε διαρκώς νέες καταστροφές. Οι σύντροφοί σας θα σας εγκαταλείπουν, οι εργοδότες θα σας ταλαιπωρούν, τα ατυχήματα θα διαδέχονται το ένα το άλλο, οι σπιτονοικοκύρηδες θα σας κάνουν έξωση και… Πάει λέγοντας! ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΣΑΣ.

Από τη στιγμή που θα αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας σχετικά με την κατάσταση, οι διαφορετικές σκέψεις σας θα αρχίσουν να έλκουν διαφορετικούς ανθρώπους και νέες ευκαιρίες.

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

ΚΑΘΕ «ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ» ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΣΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΟΣΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΩΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ. Σκέφτεστε: «Όμως αυτό ισχύει και για την αρρώστια ΜΟΥ, τα χρέη ΜΟΥ και το μεθυσμένο σύζυγό ΜΟΥ;» Περισσότερο από όσο μπορείτε να φανταστείτε!





Πηγή : Από το βιβλίο «άκου την ΚΑΡΔΙΑ σου» του ANDREW MATTHEWS – εκδ. διοπτρα

Ότι σπείρουν οι πράξεις σου, θα θερίσει η ψυχή σου.....!!!!!!!

Ένας αυτοκράτορας, στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι είχε φτάσει η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό.

Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. «Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας».

Οι νέοι ξαφνιάστηκαν!

Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. «Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξανάρθετε εδώ μετά από ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ’ αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε, κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!»

Ένα αγόρι που λεγόταν Λίνγκ, ήταν κι αυτός εκεί εκείνη τη μέρα και, όπως όλοι οι άλλοι, πήρε ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα, κι αυτός φύτεψε το σπόρο του και τον πότισε προσεχτικά. Και κάθε μέρα του άρεσε να τον ποτίζει και να παρακολουθεί αν είχε φυτρώσει.

Ύστερα από τρεις εβδομάδες περίπου, μερικοί από τους άλλους νέους άρχισαν να μιλούν για τους σπόρους τους και τα φυτά τους, που είχαν αρχίσει να μεγαλώνουν.

Ο Λίνγκ παρακολουθούσε το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωνε. Πέρασαν τρεις εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες, πέντε βδομάδες, κι ακόμα τίποτα. Τώρα όλοι οι άλλοι μιλούσαν μ’ ενθουσιασμό για τα φυτά τους, ο Λίνγκ όμως δεν είχε φυτό και αισθανόταν αποτυχημένος.

Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμα δεν είχε φυτρώσει τίποτα στη γλάστρα του. Άρχισε να πιστεύει ότι είχε σκοτώσει το σπόρο του. Όλοι οι άλλοι είχαν δέντρα και ψηλά φυτά, αλλά αυτός τίποτα. Όμως ο Λίνγκ δεν έλεγε τίποτα στους φίλους του. Απλά περίμενε να φυτρώσει ο σπόρος του.

Τελικά ο χρόνος πέρασε και ήρθε η μέρα που όλοι οι νέοι του βασιλείου θα πήγαιναν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση.

Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν ήθελε να πάει με μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει. Ο Λίνγκ αισθανόταν αδιαθεσία στο στομάχι, αλλά επειδή ήταν έντιμος, παραδέχτηκε ότι η μητέρα του είχε δίκιο κι έφυγε για το παλάτι με την άδεια γλάστρα του. 

Όταν έφτασε εκεί, έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που είχαν καλλιεργήσει οι άλλοι νέοι. Ήταν όμορφα φυτά σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα. Πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν: «Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο».

Όταν έφτασε ο αυτοκράτορας, εξέτασε την αίθουσα και χαιρέτησε τους νέους. Ο Λίνγκ προσπάθησε να κρυφτεί στο πίσω μέρος της αίθουσας.

«Τι μεγάλα φυτά, δέντρα και λουλούδια καλλιεργήσατε!», είπε ο αυτοκράτορας. «Σήμερα ένας από σας θα εκλεγεί ο επόμενος αυτοκράτορας!»

Ξαφνικά διέκρινε το Λίνγκ με την άδεια γλάστρα του, στο πίσω μέρος της αίθουσας. Αμέσως διέταξε τους φρουρούς να τον φέρουν μπροστά του. Ο Λίνγκ κατατρόμαξε. «Ο αυτοκράτορας γνωρίζει ότι είμαι αποτυχημένος», σκέφτηκε. «Ίσως με σκοτώσει».

Ήλθε όμως μπροστά στον αυτοκράτορα, κι αυτός τον ρώτησε πώς λέγεται. «Λέγομαι Λίνγκ» απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν.

Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι.

Κοίταξε τον Λίνγκ και κατόπιν ανήγγειλε στο πλήθος:«Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Το όνομά του είναι Λίνγκ!»

Ο Λίνγκ δεν μπορούσε να το πιστέψει! Δεν είχε καταφέρει ούτε το σπόρο του να κάνει να φυτρώσει! Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας;

Τότε ο αυτοκράτορας είπε : «Πριν από ένα χρόνο, σαν και σήμερα, έδωσα στον καθένα σας από ένα σπόρο. Σας είπα να τον πάρετε, να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν. 

Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου φέρατε δέντρα, φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ’ έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει μια γλάστρα που είχε μέσα το δικό μου σπόρο. Γι’ αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας.!!

Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.
Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.
Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.
Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.
Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.

Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.
Αν σπείρεις συγχώρεση, θα θερίσεις συμφιλίωση.
Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.
Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.
Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.

Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.
Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.
Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.
Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.
Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.

Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.
Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.
Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.
Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.
Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές.

Πρόσεχε, λοιπόν, τι σπέρνεις τώρα. Αυτό θα καθορίσει τι θα θερίσεις αύριο. Οι σπόροι που σπέρνεις θα κάνουν τη ζωή χειρότερη ή καλύτερη, τόσο τη δική σου όσο και αυτών που θα έλθουν μετά.

Να είσαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα απολαύσεις τους καρπούς της εντιμότητας και της ακεραιότητάς σου ή θα πληρώσεις για τις εγωιστικές επιλογές που έσπειρες σήμερα.





Όλα φτάνουν στην ώρα τους γι’ αυτούς που ξέρουν να περιμένουν. Honore de Balzac.....!!!!!

Ο Μπαλζάκ έχει μείνει στην ιστορία σαν συγγραφέας μιας ολόκληρης κοινωνίας. Η γαλλική λογοτεχνία, είναι πάρα πολύ πλούσια και άφησε σε αυτήν, το στίγμα του. Ιστορία όμως έχουν γράψει και άλλα πράγματα, για παράδειγμα, η υπομονή. Η διαδρομή της είναι τόσο σημαντική όσο είναι και η περιπέτεια της ζωής της ανθρωπότητας. Εδώ ο Μπαλζάκ συναντιέται με την υπομονή και μας θυμίζει ότι παραμένει μια από τις πιο σημαντικές αρετές που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος.

Πας μόνος σου και τελικά, έρχεται μόνο του.
Από μόνο του, τίποτε δε γίνεται. Αν όμως έχεις κάνει όσα απαιτούνται και έχεις δεχτεί ότι και η τύχη, χρειάζεται να…βάλει την υπογραφή της για να γίνει αυτό για το οποίο κόπιασες, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Τότε δεν έχεις άγχος, δεν έχεις ανυπομονησία, έχεις μια ανώτερη αίσθηση των πραγμάτων. Τότε μπορείς να πεις με σιγουριά πως «Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει και είναι θέμα χρόνου να πετύχω». 

Είναι αληθινά καθησυχαστικό να ξέρεις πως έχεις κάνει όσα έπρεπε, βήματα και άλματα και πως αυτό από μόνο του, σου έδωσε γνώση και εμπειρία. Ο χρόνος κυλά πολύ διαφορετικά από όσο νομίζουμε. Συνήθως η επιτυχία, είναι μια συνέπεια και έρχεται μόνη της. Αν δεν έγινε σήμερα κάτι, δε σημαίνει ότι δε θα γίνει. Εσύ, πρέπει να προετοιμάζεσαι για να το υποδεχτείς. Η αληθινή υπομονή, χρειάζεται προετοιμασία για την υποδοχή…

Κάνοντας το καθήκον μας.
Οτιδήποτε έχεις βάλει στόχο να κάνεις, απαιτεί βήματα και άλματα. Αυτά τα βήματα και τα άλματα, δε θα γίνουν μόνο σε ευθεία. Θα χρειαστεί να γίνεις ακόμη και δρομέας ανώμαλου δρόμου προκειμένου να κάνεις πραγματικότητα ό,τι θέλεις. 

Το αν θα κάνεις τον «ακροβάτη» για όσα θέλεις να πετύχεις, είναι δικό σου θέμα. Μάλλον, ακόμη καλύτερα, της θέλησής σου. Το σημαντικό είναι ότι έθεσες έναν στόχο και ξεκινάς να τον υλοποιείς. Το μυαλό σου και η ψυχή σου πρέπει να μάθουν να πειθαρχούν. 

Είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Το να μπορείς να συγκεντρώνεσαι πάνω σε κάτι και να αφοσιώνεσαι χωρίς να πανικοβάλλεσαι όταν κάτι «στραβώνει» και να μην ενθουσιάζεσαι όταν όλα είναι απρόσμενα καλά. Μπορείς να το πεις και συναισθηματική πειθαρχία. Κάνουμε λοιπόν, αυτό που απαιτεί η περίσταση. Είμαστε συγκεντρωμένοι, ΜΟΝΟ σε αυτό. Στο κάθε βήμα ξεχωριστά. Το αποτέλεσμα, είναι μια άλλη ιστορία…

Όσο και να βιαστείς, ο χρόνος… αδιαφορεί.
Αν η υπομονή είναι αρετή, τότε η ανυπομονησία, δεν μπορεί να είναι και αυτή αρετή. Η ανυπομονησία έχει «πλάκα» μέχρι μια ηλικία. Είναι η ηλικία που περιμένουμε ευχάριστες εκπλήξεις. Όπως καταλαβαίνεις, αν έχεις να κάνεις κάτι που το ακολουθείς βήμα προς βήμα, η ανυπομονησία, μόνο βλάβη θα σου προκαλέσει. 

Το μυαλό σου όταν ανυπομονεί, βρίσκεται στο τέλος. Μπαίνει στον πειρασμό να κάνει πολύ θετικές σκέψεις, ή πολύ αρνητικές σκέψεις. Σε κάθε περίπτωση, σε έχει βγάλει από αυτά που πρέπει να ακολουθήσεις. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, είτε κάνεις «όνειρα», είτε κάνεις «εφιάλτες». 

Δεν ακολουθείς τα βήματα. Εγκατέλειψες ξαφνικά το παρόν, για να πας στο μέλλον, χωρίς να εισπράξεις τίποτε ουσιαστικό. Όσο και αν βιάζεσαι να έρθει η στιγμή που θα δεις την όποια ανταμοιβή των κόπων σου, δεν πρόκειται να αλλάξεις κάτι…Η δύναμή σου πάνω στον χρόνο, είναι ανενεργή…





Φωτό από: wallpapersinhq.pw

Ο δυνατός άνθρωπος συνήθως υποφέρει χωρίς να παραπονιέται, ενώ ο αδύναμος παραπονιέται χωρίς να υποφέρει....!!!!!!

“Ο δυνατός άνθρωπος συνήθως υποφέρει χωρίς να παραπονιέται, ενώ ο αδύναμος παραπονιέται χωρίς να υποφέρει”. Pierre Claude Boiste.

Οι δραστηριότητές μας χρειάζονται αγώνες και θυσίες. Με τη σειρά τους, οι αγώνες και οι θυσίες δεν μπορούν να λάβουν χώρα χωρίς την κούραση και πολλές φορές, την εξάντληση. Είναι εντός του παιχνιδιού. 

Αν κάποιος δεν κουράζεται και το λέει με περήφανο ύφος, τότε ή δεν θέλει να το παραδεχτεί ή ακόμη χειρότερα, η κούραση θα του «μαζευτεί» και θα του έρθει απότομα. Όπως και να έχει, θα ξεκουραστεί και μετά έτοιμος είναι ξανά. Η μεγαλύτερη κούραση για σένα και για τους άλλους, είναι άλλη…

Η μεγαλύτερη ενόχληση.
Γκρίνια, είναι η συνεχής ταλαιπωρία του νευρικού συστήματος. Του δικού σου νευρικού συστήματος που είναι δυστυχώς μεταδοτική. Οι συνέπειες αυτής της «ίωσης» είναι να βρίσκεσαι μονίμως σε μια κατάσταση μη ικανοποίησης και όσοι σε ακούν και σε βλέπουν, να θέλουν να εξαφανιστούν από κοντά σου. Φταίνε όλα. 

Μικρή ή μεγάλη η αφορμή από την οποία ξεκινάμε την γκρίνια, κοινός τόπος κάθε γκρίνιας είναι πως όλα γύρω είναι εχθρικά απέναντί σου. Πού όμως βρίσκεται η αδυναμία; Εδώ περιγράφουμε απλά μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, χωρά αδυναμία; Πρόσεξε κάτι : Αν όλα φταίνε, τότε όλα έχουν την ευθύνη εκτός από σένα. Με αυτόν τον τρόπο, παραδέχεσαι ότι είσαι το θύμα μιας ολόκληρης ιστορίας. Ο αδύναμος κρίκος της…

Υπευθυνότητα.
Η αυτοκυριαρχία, είναι ευτυχώς ο μεγάλος αντίπαλος της γκρίνιας. Δε χρειάζεται να είναι «σφιχτός» και απόμακρος κάποιος που έχει αυτοκυριαρχία. Είναι απλά, υπεύθυνος. Στον κόσμο του υπεύθυνου, ακόμη και αν δε βρει κάπου σφάλμα από την πλευρά του για κάτι που συμβαίνει, (σε αντίθεση με τον γκρινιάρη, πρώτα αυτό κοιτάει) το αντιμετωπίζει ως κάτι προσωρινό. 

Γνωρίζει επίσης, πως δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο για ό,τι βρίσκεται έξω από αυτόν. Η ψυχραιμία του, τον οδηγεί στο να αποφασίζει πως δεν είναι δυνατόν κάτι το οποίο βρίσκεται από έξω του να μπορεί να τον επηρεάσει και τελικά, να τον κάνει να χαλάσει τη διάθεσή του. 

Για έναν δυνατό και υπεύθυνο άνθρωπο, η διατήρηση της καλής διάθεσης και δυνατής ψυχολογικής κατάστασης, είναι το μυστικό της δύναμής του. Αν αρχίσει να κατρακυλά η ψυχοσύνθεσή του, δε θα έχει σταματημό. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν σπαταλιέται γκρινιάζοντας…

Κάνε παρέα με αυτούς…
Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, μπορούμε απλά να απορρίψουμε την γκρίνια. Έχεις την επιλογή να αντιμετωπίσεις κάτι (καλύτερη λύση) αλλά ακόμη και αν δε θες, να το αφήσεις στο έλεος της τύχης (λιγότερο καλή λύση). Στο τέλος, τουλάχιστον δεν γκρινιάζεις. 

Το μυστικό που έχει ο ψύχραιμος και δυνατός, σε σχέση με τον αδύναμο ο οποίος είτε υποφέρει πραγματικά, είτε όχι και τελικά γκρινιάζει, είναι πως ξέρει πως ό,τι και αν συμβαίνει, δε θα συμβαίνει για πάντα. Ο αδύναμος, θεωρεί πως κάτι άσχημο που έτυχε είναι ικανό να φέρει την καταστροφή. 

Έχει εύθραυστη ψυχολογία και αυτή, φανερώνεται με την γκρίνια. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν, να προσεγγίζεις ανθρώπους που ενώ έχουν λόγους να υποφέρουν, δεν το δείχνουν και αντίθετα, είναι συνήθως ευχάριστοι. Δεν είναι μεταδοτική μόνο η γκρίνια… Είναι και η δύναμη, ευτυχώς…





Φωτό από: movieweb.com

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Κάποιοι δε θα καταλάβουν ποτέ την αξία σου. Τόσο απλά ....!!!!!!

Παλεύουμε καθημερινά ν’ αποδείξουμε ότι αξίζουμε. Σκοτωνόμαστε να κάνουμε τους άλλους να δουν πόσο ικανοί είμαστε. Φίλοι, εραστές, συνάδελφοι, διευθυντές κι η ίδια μας η οικογένεια είναι αυτοί τους οποίους προσπαθούμε να πείσουμε για την αξία μας.

Πολλοί θα το αντιληφθούν και θα μας θαυμάσουν για τις ικανότητες και τα επιτεύγματά μας. Όσοι μπουν στον κόπο να μας γνωρίσουν σε βάθος, θα μας εκτιμήσουν και για την προσωπικότητά μας, γι’ αυτό ακριβώς που είμαστε. Θα συνειδητοποιήσουν πόσα προσφέρουμε και πόσα μπορούμε να καταφέρουμε και θα μας τοποθετήσουν στο βάθρο που μας αρμόζει μέσα στην καρδιά τους.

Στην πορεία μας όμως θα έρθουμε αντιμέτωποι και με ανθρώπους που δε βλέπουν καθαρά ή που δεν τους ενδιαφέρει ν’ ασχοληθούν. Όσο κι αν προσπαθούμε, αυτοί δεν αντιλαμβάνονται τι αξίζουμε. Θα τους το δείξουμε έμμεσα, θα προσπαθήσουμε περισσότερο, στο τέλος θα τους το πούμε ξεκάθαρα πως αισθανόμαστε ριγμένοι.

Ακόμη κι αν βρουν μια δικαιολογία για την έλλειψη παρατηρητικότητάς τους, με κάποιους απ' αυτούς δε θα καταφέρουμε ν’ αλλάξουμε τίποτα· θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε την ίδια αντιμετώπιση.

Γιατί απλώς έτσι φέρονται. Ίσως όχι σε όλους, αλλά σίγουρα σ’ εμάς. Κάτι έχει πάει στραβά απ’ την αρχή κι είναι δύσκολο να το βρούμε και να το αλλάξουμε. Έχουν μπει τα θεμέλια σ’ αυτή τη σχέση και δε γίνεται να τα γκρεμίσουμε όλα για να τη χτίσουμε απ' την αρχή. Οι θέσεις έχουν οριστεί κι η δική μας δε θεωρείται πλεονεκτική.

Τότε μας πιάνει το παράπονο, μας παίρνει από κάτω και μας στενοχωρεί η αδικία που έχουμε υποστεί, όμως δυστυχώς πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι δε θα μας εκτιμήσουν όλοι. Καλώς ή κακώς υπάρχουν στον κόσμο άνθρωποι που δε θα καταλάβουν ποτέ την αξία μας. Θα μας υποτιμήσουν και θα μας φερθούν σκάρτα, χωρίς να το καταλάβουν ή κι αν το καταλάβουν, δε θα το παραδεχτούν.

Το να μπούμε στο τρυπάκι ν’ αμφιβάλουμε κι οι ίδιοι για την αξία μας εξαιτίας μιας τέτοιας εμπειρίας, είναι καταστροφικό, γιατί δεν είναι κάτι που θ’ αντιμετωπίσουμε μόνο μία φορά στη ζωή μας. Αν μπροστά σε κάθε αγνώμονα γονατίζουμε απ' τις αμφιβολίες, στο τέλος δε θα μας αρκεί να αναγνωρίσει την αξία μας ο κόσμος όλος, γιατί πρώτοι εμείς θα έχουμε χάσει την πίστη στον εαυτό μας.

Με το να κυνηγάμε τους άλλους παρακαλώντας τους να μας προσέξουν, δε θα κερδίσουμε την εκτίμηση που επιζητούμε, αντιθέτως θα χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας. Άλλωστε, όταν δουλεύουμε συνεχώς τόσο σκληρά για να ευχαριστήσουμε κάποιον, η συμπεριφορά μας αυτή ενέχει τον κίνδυνο ο άλλος να θεωρήσει την προσφορά μας δεδομένη και να μην την αξιολογήσει σωστά.

Αν δε μας διεκδικήσουν, η κατάσταση δεν πρόκειται ν’ αλλάξει. Χρειάζεται κάτι να τους ταρακουνήσει, για ν’ αντιληφθούν τι συμβαίνει. Όμως ό,τι κι αν κάνουμε, κανείς δε μας εγγυάται πως η κατάληξη θα είναι αυτή που επιθυμούμε.

Με μερικούς ανθρώπους όλες μας οι προσπάθειες θ’ αποδειχθούν άκαρπες· χαμένος κόπος. Να επιδιώκουμε εκδίκηση και να πιστεύουμε ότι το σύμπαν θα συνωμοτήσει εναντίον όσων μας αδίκησαν είναι αφελές. 

Ο γαμημένος ο τροχός δε γυρίζει πάντα. Αδικηθήκαμε, υποτιμηθήκαμε, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δεχθούμε πως δε θα απολαμβάνουμε πάντα την αναγνώριση και την αποδοχή.

Να κρατάμε κακία κι απωθημένα και να νιώθουμε πικρία, τρώγοντας τις σάρκες μας, θα μας καταστήσει αδύναμους. Τέτοιους ανθρώπους είναι καλό να τους εξαιρούμε απ' τη ζωή μας. Κάποιες φορές όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο. 

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπορούμε τουλάχιστον να τους απομακρύνουμε και να μην τους επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν. Ας μην ασχολούμαστε περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, ξοδεύοντας την πολύτιμη, ψυχική δύναμή μας.

Ένας φίλος ή σύντροφος που δε μας εκτιμά, δεν είναι κατάλληλος για μια τόσο σημαντική θέση στη ζωή μας. Ο γονιός που μας υποτιμά, δε μας δέχεται γι’ αυτό που είμαστε, αλλά θέλει να μεταμορφωθούμε σ' αυτό που εκείνος σχεδίαζε να γίνουμε.

Ο συνάδελφος που δε μας παίρνει στα σοβαρά ή ο διευθυντής που δε μας λαμβάνει υπόψη του, αν κι είμαστε αποδοτικοί, ίσως δεν αξίζουν τη συνεργασία μας. Είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε ποιοι απ' αυτούς τους ανθρώπους είναι σημαντικοί για εμάς και να μη χολοσκάμε για τον καθένα που θα βρεθεί στο δρόμο μας.

Στην τελική ο μόνος που χρειάζεται να πιστέψει σ’ εμάς και την αξία μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Τότε θα είμαστε πιο σίγουροι και δε θα έχουμε τόση ανάγκη από επιβεβαίωση. Φυσικά και θα απολαμβάνουμε την αναγνώριση, αλλά δε θα μας είναι τόσο πολύτιμη.

Θα είμαστε ευγνώμονες για την εκτίμηση που χαίρουμε και θα ευχαριστούμε όσους μας την προσφέρουν, γνωρίζοντας ότι είναι σημαντική. Όμως αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σίγουροι για την αξία μας, δεν μπορούμε να περιμένουμε οποιοσδήποτε άλλος να πιστέψει ότι όντως αξίζουμε.





Μαρία Βαή - pillowfights.gr

Από την Απογοήτευση στην Κάθαρση... Εσύ για πόσο ακόμη θα τιμωρείς τον εαυτό σου ;

«Και είπε ο Θεός : Αγάπα τον εχθρό σου.
Κι εγώ υπάκουσα κι αγάπησα τον εαυτό μου.» -Χαλίλ Γκιμπράν

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως η παραδοχή και η αποδοχή της ευαλωτότητας μας, μας φέρνουν σε επαφή με την ομορφιά της ατέλειας μας, την ομορφιά των λαθών μας, των φόβων μας, των δυσκολιών μας, με άλλα λόγια με την ομορφιά του αυθεντικού εαυτού μας.

Ωστόσο, πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα της θεσμοθέτησης ιδιαίτερα υψηλών στόχων και η αδυναμία επίτευξης αυτών, μας προκαλεί ενοχικά σύνδρομα τα οποία τελικά μας καταδυστανεύουν και χανόμαστε στο φαύλο κύκλο της τελειοθηρίας.

Εύλογα προκύπτει λοιπόν, πως αν το διαρκές πρίσμα της σκέψης μας εστιάζει στην αποτυχία, τότε δεν δίνουμε σημασία σε όσα κατακτήσαμε και με μία ευρύτερη έννοια αυτό μπορεί να λειτουργήσει «προφητικά» δηλαδή εμείς οι ίδιοι να προετοιμάζουμε το έδαφος για τις μελλοντικές μας αποτυχημένες προσπάθειες.

Παραπαίουμε σε ένα μηχανισμό αυτοκαταστροφής και τελικά τα πρόσημα των προσπαθειών μας με μαθηματική ακρίβεια γίνονται αρνητικά καθώς η τελειοθηρία κατακρεουργεί κάθε ίχνος αυτοεκτίμησης και βυθιζόμαστε στον κυκεώνα των σκέψεων που έχουν ένα κυρίαρχο κοινό σημείο : τα «πρέπει» μας υποδούλωσαν και όλες οι προσπάθειες μας βάφτηκαν στα μελανά χρώματα της αποτυχίας- όρος που αντικειμενικά δεν εκφράζει την κατάσταση αλλά που πεισματικά και αυτοβασανιζόμενα χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε όλες εκείνες τις καταστάσεις στις οποίες δεν ικανοποίησαμε την αδηφάγα τέλεια εικόνα που τρέφουμε με περίσσιο σωματικό και ψυχικό πόνο.

Καθώς λοιπόν οι υπερβολικά υψηλές προσδοκίες που θέτουμε για τον εαυτό μας δεν ανταποκρίνονται στο τελικό αποτέλεσμα των καταστάσεων, βιώνουμε την παγκυριαρχία ενός συναισθήματος ύπουλου και ανελέητου : Απογοήτευση. Πώς να αντιμετωπίσει όμως ένας ήδη εξουθενωμένος ψυχικά οργανισμός ένα τέτοιο καθηλωτικό συναίσθημα;

Τις περισσότερες φορές ο άνθρωπος παρασύρεται από το ρεύμα της Άρνησης και ένας φαύλος κύκλος θλίψης και αρνητικών συναισθημάτων μόλις ξεκινά.

Ο παρορμητισμός, η παραίτηση και ο κυνισμός, η ματαίωση και η μεμψίροιρη συμπεριφορά καθώς και μία γενικότερη παθητικότητα συνθέτουν το πορτραίτο ενός τρόπου ζωής όπου η θλίψη και ο θυμός κρατάνε γερά τα σκήπτρα της καθημερινότητας και αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο από την ουσία και ρίζα των προβλημάτων.

Ωστόσο, όπως και για καθετί στη ζωή, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, η λεγόμενη Κάθαρση.

Αντί λοιπόν να αναλωνόμαστε σε μία μέλαινα πραγματικότητα, μπορούμε να εστιάσουμε στην αποδοχή της κατάστασης και ανατροπή αυτής.

Για πολλούς αυτό ίσως ακούγεται υπερβολικά ωραιοποιημένο ή ανέφικτο αλλά αυτό που πραγματικά ισχύει είναι ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τη δύναμη να αντιμετωπίσει τους «δαίμονες» που τον στοιχειώνουν και να οδηγηθεί στην κάθαρση ψυχής που τόσο επιθυμεί.

Φυσικά μία τέτοια προσπάθεια προϋποθέτει υπομονή, επιμονή και διαρκή επικοινωνία με ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας νοιάζονται πραγματικά οι οποίοι θα λειτουργήσουν ως προπομποί για τη νέα αρχή που τόσο έχουμε ανάγκη.

Φανταστείτε πως θα ήταν η ζωή σας αν αγκαλιάζατε αυτό το μαύρο στοιχειό που τρέφεται με το ζωογόνο κομμάτι σας και του δείχνατε τη δύναμη σας.

Μην πέφτετε στην παγίδα του να υπηρετείτε νωχελικά τη σκοτεινή πλευρά σας, αποδέχοντάς την.

Ακούγεται τραγελαφικό αλλά δυστυχώς πολλές φορές ηθελημένα, κρατάμε ζωντανό αυτό το στοιχειό και αναζωπυρώνουμε τη συντροφιά της σκοτεινής μας πλευράς διότι νιώθουμε ασφάλεια με αυτό τον τρόπο.

Πόσο περίεργο ον αυτός ο homo τελικά!! Νιώθει ασφάλεια και ζεστασιά από τη συντροφιά μιας πλευράς που τον πονά!! Κι όμως είναι πραγματικότητα μα αυτός είναι ο «εύκολος» δρόμος.

Η πραγματική λύτρωση δεν ενέχει κανένα στοιχείο αποδοχής μελανών στοιχείων.

Η πραγματική λύτρωση είναι δυναμική, καθηλωτική, απροσπέλαστη από κάθε συναίσθημα συνήθειας και ασφάλειας.

Η αρχή ίσως σε τρομάξει, το ξέρω. Κάθε αλλαγή ενέχει το στοιχείο του φόβου για το άγνωστο αλλά ο αποχωρισμός από κάποια γνώριμη κατάσταση είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ανθρώπινη ύπαρξη στα πλαίσια της μακροπρόθεσμης εξέλιξής του.

Να θυμάσαι την ετυμολογία της λέξης απογοήτευση: από(δηλαδή αποχωρίζομαι, απομακρύνομαι) και γοητεία (δηλαδή κάτι σαγηνευτικό, μαγικό, απατηλό).

Γιατί λοιπόν να γίνεσαι ο μεγαλύτερος τιμωρός του εαυτού σου και να απομακρύνεσαι από ο,τι σου προκαλεί σαγήνη;

Γιατί να σε πονάς τόσο πολύ;

Αγάπησε το «είναι» σου, συμφιλιώσου με τα ελαττώματά σου, ιεράρχησε τους στόχους και ανακάλυψε τον ορισμό που δίνεις στη λέξη Ευτυχία, μα προπαντός λειτούργησε βάσει όσως κάνουν την ψυχή σου να ηρεμεί.

Εμείς δημιούργουμε τον παράδεισο μέσα μας, εμείς και την κόλασή μας.

Σε προ(σ)καλώ να δοκιμάσεις αυτό το ταξίδι προς την αναγέννηση.

Είμαι σίγουρη πως η διαδρομή θα σε ανταμείψει!!!!





Ζωή Αργύρη 
Facebook: Zoe Argiri