Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ζώδια και προβλήματα. Πώς τα αντιμετωπίζει κάθε ζώδιο;

Πώς αντιδρά κάθε ζώδιο στις κρίσεις; Ποια αντέχουν τα πάντα (Παρθένος, Λέων) και ποια χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους (καρκίνος, Ζυγός);

Μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας ή προσπαθούμε να τα λύσουμε μόνοι μας; Ποιοι ζητάμε συμπαράσταση, ποιοι τα αντιμετωπίζουμε ηρωικά;

Πώς αντιδρούν τα ζώδια στα προβλήματα και σε ποιον πρέπει να απευθυνθείς όταν χρειάζεσαι βοήθεια;

ΚΡΙΟΣ
Είσαι ζώδιο της φωτιάς, ανεξάρτητο και βασίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις για να λύσεις τα προβλήματά σου. Αντιδράς άμεσα στα δύσκολα και ψάχνεις να βρεις λύσεις. Παίρνεις πρωτοβουλίες, δεν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια. Εμψυχώνεις τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν και είσαι δίπλα στα προβλήματα των άλλων. 

Σου αρέσουν οι αλλαγές και ρισκάρεις. Είσαι δυνατός, ατρόμητος, βγάζεις δυναμισμό. Μιλάς ανοιχτά για τα προβλήματά σου και δεν ζητάς εύκολα βοήθεια από τους άλλους. Κάνεις εύκολα επαγγελματικά άλματα και αλλαγές με την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχεις.

Πως θα τον βοηθήσεις; Μείνε διακριτικά δίπλα του, να του συμπαραστέκεσαι χωρίς να φαίνεται πως έχει την ανάγκη σου.

ΤΑΥΡΟΣ
Είσαι ζώδιο της γης, σταθερό. Δύσκολα κάνεις αλλαγές και αναζητάς ασφάλεια και σταθερότητα. Αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με μεθοδικότητα και υπομονή. Είσαι εγωιστής και δεν ζητάς εύκολα βοήθεια. Μην περιμένεις όμως να εξαφανιστούν και όλα τα προβλήματα δια μαγείας. Δεν μιλάς εύκολα για τα προβλήματά σου στους άλλους. 

Αντίθετα, δίνεις λύσεις και βοηθάς τους άλλους. Σηκώνεις μόνος σου τα βάρη μιας κατάστασης χωρίς να πεις κουβέντα και χωρίς να λογαριάζεις το ψυχικό κόστος. Δίνεις καλές συμβουλές γαστρονομίας και έγκυρες πληροφορίες επί του θέματος αυτού.

Πως θα τον βοηθήσεις; Πρόσφερέ του διακριτικά τη βοήθειά σου και προσπάθησε με ευαισθησία να καταλάβεις αν έχει κάτι.

ΔΙΔΥΜΟΣ
Είσαι ζώδιο του αέρα, επικοινωνιακός, αισιόδοξος από τη φύση σου και ενθουσιώδης. Μιλάς με όλους για τα προβλήματά σου και τα αντιμετωπίζεις θαρραλέα. Ψάχνεις εναλλακτικές και κάνεις καλές δημόσιες σχέσεις. Λόγω της κοινωνικότητάς σου, έχεις πολλούς φίλους και γνωστούς και διαπραγματεύεσαι με ψυχραιμία και λογική. 

Ξέρεις να δίνεις μάχες και ζητάς βοήθεια για να βρεις λύσεις από τους κατάλληλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μέσα. Εκλογικεύεις τις καταστάσεις και δεν παραδέχεσαι το ψυχολογικό αντίκτυπο που έχουν αυτές στη ζωή σου και πόσο πολύ μπορεί να σε πονάνε.

Πως θα τον βοηθήσεις; Φυσικά με πολλή συζήτηση και εμψύχωση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Είσαι ζώδιο του νερού, ευαίσθητος. Όταν έχεις προβλήματα, κλείνεσαι στον εαυτό σου και γίνεσαι εσωστρεφής. Προσπάθησε να βλέπεις τη ζωή πιο αισιόδοξα και μην δημιουργείς προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Βοηθάς τους ανθρώπους στον τομέα των σχέσεων και της δουλειάς, τους δίνεις δύναμη με σκοπό πάντα να θριαμβεύσει ο έρωτας. Θυμάσαι πάντα το παρελθόν, όλα όσα αγάπησες. 

Είσαι ρομαντικός, νοσταλγείς και σκέφτεσαι όλους τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εγκαταλείψεις έναν αγώνα. Δεν θεωρείσαι και πολύ δυνατός. Αφήνεις να εννοηθεί ότι έχεις προβλήματα για να το καταλάβουν οι άλλοι και να τρέξουν να σε βοηθήσουν. Δεν είσαι πάντα ξεκάθαρος και οι άλλοι δεν είναι μάγοι. Έτσι, βράζεις στο ζουμί σου και οι υπόλοιποι αναρωτιούνται τι σου συμβαίνει.

Πως θα τον βοηθήσεις; Πρέπει να είσαι ευαίσθητη και διαισθητική.

ΛΕΩΝ
Είσαι ζώδιο της φωτιάς και σταθερό. Είσαι περήφανος, γεννημένος αρχηγός και αντιδράς δύσκολα στα προβλήματα μιας και θέλεις να υπερέχεις. Θέλεις να εξουσιάζεις και να σε θαυμάζουν. Μπορεί να καταστρέφεσαι, όμως, δεν θα το παραδεχτείς ποτέ. 

Δεν θα αφήσεις ποτέ να φανεί πόσο down είσαι ψυχολογικά ακόμα και αν τα προβλήματά σου βγουν στην επιφάνεια. Η λέξη αδυναμία είναι ξένη λέξη για εσένα. Οι άλλοι αισθάνονται αυτοπεποίθηση και μοναδικότητα κοντά σου μιας και ξέρεις να τραβάς τα βλέμματα όλων.

Πως θα τον βοηθήσεις; Αν είσαι δίπλα του και τον αγαπάς, κάντο με λεπτούς χειρισμούς για να μην πληγώσεις την αξιοπρέπεια και την περηφάνια του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Είσαι ζώδιο της γης, πολύ ευαίσθητος και εγκεφαλικός. Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα, σκέφτεσαι όλες τις εκδοχές και προσπαθείς να δώσεις μια πρακτική λύση. Η αταξία και η έλλειψη καθαριότητας είναι και αυτά ένα πρόβλημα. Είσαι ψύχραιμος, αποτελεσματικός, οργανωτικός, στέκεσαι σαν βράχος δίπλα στους ανθρώπους που έχουν προβλήματα. Ξέρεις να συμπαραστέκεσαι στα δύσκολα και σε πρακτικό επίπεδο, είσαι αναντικατάστατος. 

Έχεις αυτοέλεγχο, δεν πανικοβάλλεσαι, ξέρεις να κάνεις ασκήσεις ηρεμίας και να τακτοποιείς επιμελώς όλες σου τις εκκρεμότητες. Θέλεις να είσαι χρήσιμος στους άλλους και δύσκολα ζητάς βοήθεια εσύ. Προσπαθείς να τα λύσεις όλα μόνος σου εξαντλώντας όλα τα περιθώρια. Θα πρέπει να έχεις φτάσει στο χείλος του γκρεμού για να εκπέμψεις sos.

Πως θα τον βοηθήσεις; Πέστου "είμαι στη διάθεσή σου" και εκείνος κάτι μπορεί να σκεφτεί, μπορεί και τίποτα. Πρότεινέ του εσύ κάποιο είδος βοήθειας.

ΖΥΓΟΣ
Είσαι ζώδιο του αέρα, ο άνθρωπος της επικοινωνίας. Ζητάς και προσφέρεις βοήθεια. Είσαι διακριτικός και προσεκτικός γιατί δεν θέλεις να επιβαρύνεις τους άλλους. Θέλεις να σου συμπαραστέκονται με χαρά, αγάπη και άνεση χωρίς να στο κάνουν δύσκολο. Θέλεις να αισθάνεσαι πως έχεις ανθρώπους δίπλα σου. Είσαι ευαίσθητος και αναζητάς την αρμονία και την ηρεμία. Θεωρείσαι αδύναμος στα προβλήματα, καθόλου δυναμικός. 

Είσαι ευθυνόφοβος και συχνά ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους. Πολλές φορές, στην προσπάθειά σου να ξεπεράσεις τα εμπόδια, δημιουργείς περισσότερα. Είσαι το κατάλληλο άτομο για συμβουλές καλαισθησίας, ομορφιάς και διακόσμησης.

Πως θα τον βοηθήσεις; Να είσαι συνεχώς δίπλα του και να τον ανεβάζεις ψυχολογικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Είσαι ζώδιο του νερού, ζεις με πάθος και προσέχεις τον εαυτό σου. Είσαι σταθερός, δεν κάνεις εύκολα αλλαγές, αναζητάς τη σταθερότητα. Όταν έχεις προβλήματα, χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Προσπαθείς να τα εξουδετερώσεις, κολλάς με εμμονές μέχρι να τα εξαφανίσεις εντελώς. Είσαι μυστήριος και πολλές φορές τα κρατάς για τον εαυτό σου. Αν πρέπει να δώσεις μάχες, τις δίνεις ανοιχτά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κάνεις και παρασκηνιακές κινήσεις. 

Αρκετά συχνά, περνάς φουρτούνες χωρίς οι άλλοι να καταλαβαίνουν τίποτα ή να τα μαθαίνουν πολύ αργότερα. Παίρνεις πρωτοβουλίες. Έχοντας την καχυποψία οδηγό, βοηθάς τους άλλους να διαλευκάνουν κάθε μυστήριο, να ξετρυπώνουν μυστικά και να βγάζουν την αλήθεια στην επιφάνεια.

Πως θα τον βοηθήσεις; Δήλωσε την διαθεσιμότητά σου και άφησέ τον να αποφασίσει τι θέλει από εσένα και πότε. Θέλει να του συμπαραστέκεσαι συναισθηματικά και ας μην το λέει ανοιχτά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Είσαι ένα ζώδιο μεταβλητό που προσαρμόζεται εύκολα σε αλλαγές και λύνεις άνετα τα προβλήματά σου. Είσαι ζώδιο της φωτιάς, δυναμικό, ανεξάρτητο, αισιόδοξο. Έχεις θετική σκέψη και αντιμετωπίζεις τα πάντα με αισιοδοξία. Το μόνο που δεν μπορείς να στερηθείς είναι η ελευθερία σου. Φιλοσοφείς τα προβλήματα, νευριάζεις γιατί σου κόβουν το δρόμο. 

Είσαι ανοιχτόκαρδος και επικοινωνιακός και αν χρειαστείς βοήθεια, τη ζητάς. Επηρεάζεσαι ψυχολογικά όταν αναγκάζεσαι να αντιμετωπίσεις καταστάσεις και να δεις την πραγματικότητα. Τα ταξίδια μαζί σου είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Πως θα τον βοηθήσεις; Μην του δώσεις λύσεις! Μετέδωσέ του θετική σκέψη. Δείξε του τη ρόδινη πλευρά των πραγμάτων.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είσαι ζώδιο της γης, παρορμητικό. Αντιμετωπίζεις προβλήματα με δουλειά, είσαι εργασιομανής και ξεσπάς εκεί για να νιώσεις καλύτερα. Κλείνεσαι στον εαυτό σου και γίνεσαι περισσότερο εσωστρεφής. Είσαι καλός σύμβουλος σε επαγγελματικά θέματα. Γνωρίζεις καλά τους σωστούς χειρισμούς για να μην πέσεις πάνω σε οικονομικούς υφάλους, διδάσκεις με τις κινήσεις σου τους άλλους. 

Βρίσκεις λύσεις και ξεπερνάς τα εμπόδια. Στα πολύ δύσκολα, είσαι σκληρός και δυνατός. Προσπαθείς να τα αντιμετωπίζεις μόνος σου τα προβλήματά σου εκτός και αν είναι κοινά με άλλους. Δεν σου αρέσει να τα συζητάς και δεν μιλάς ούτε και για τις ψυχολογικές μεταπτώσεις που σου προκαλούν.

Πως θα τον βοηθήσεις; Χρειάζεται υπομονή, διαίσθηση, κατανόηση μέχρι να καταλάβεις τι συμβαίνει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι ζώδιο του αέρα, ανεξάρτητος, δυναμικός και ριζοσπαστικός. Επιδιώκεις τη δημιουργία και την αλλαγή παραστάσεων. Αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με σκέψη και προσπαθείς να φτάσεις στην αυτογνωσία. Θέλεις να νιώθεις ελεύθερος και να βοηθάς με τις πρωτοποριακές σου ιδέες.

Έχεις ανοιχτό μυαλό και τις σκέψεις σου τις μεταδίδεις με πολύ άνεση. Βγαίνεις εύκολα από τα προβλήματα βρίσκοντας κάτι θετικό και πρωτοποριακό, ίσως ένα άλλο πρόβλημα που εξουδετερώνει το προηγούμενο. Παρόλα αυτά, δεν μοιράζεσαι τα προβλήματά σου ούτε ζητάς βοήθεια από τους άλλους. Δεν θέλεις να δείχνεις τις αδυναμίες σου ή δεν θέλεις και ο ίδιος να παραδεχτείς αυτά που σου συμβαίνουν.

Πως θα τον βοηθήσεις; Προσπάθησε να τον κάνεις να σου πει όλα όσα τον βασανίζουν και θα σε ευγνωμονεί γι’ αυτό.

ΙΧΘΥΕΣ
Είσαι ζώδιο του νερού, ευαίσθητος και ενδιαφέρεσαι για τους γύρω σου. Στεναχωριέσαι για τα προβλήματα των άλλων. Όταν αντιμετωπίζεις δικά σου, κλείνεσαι στον εαυτό σου και δεν αντιδράς δυναμικά μέχρι να βρεθεί λύση. Ακούς με μεγάλη υπομονή, κατανοείς, συμπονάς και ψάχνεις διεξοδικά να βρεις τις λύσεις ακόμα και αν απαιτείται να συζητάς ατελείωτες ώρες.

Είσαι χρήσιμος και ξέρεις να προστατεύεις. Όποιος μιλά μαζί σου, ανακουφίζεται. Και συ μοιράζεσαι τα προβλήματά σου, όσο κλειστός και αν είσαι και ζητάς συμπαράσταση απ’ όλους.

Πως θα τον βοηθήσεις; Πρέπει να έχεις χρόνο και διάθεση να τον ακούσεις, ίσως και πολλά χαρτομάντιλα.




ΧΡΥΣΑ ΣΥΚΑ

Κάθε φορά που εύχεσαι κακό για τους άλλους...!!!!

Κάθε φορά που εύχεσαι κακό για τους άλλους, μετατρέπεται σε μια ευχή για τον εαυτό σου στο υποσυνείδητο μυαλό.

Το υποσυνείδητο μυαλό δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους, αλλά αναγκάζει την υπνωτική πρόταση να αυτοδυναμεί κάθε φορά που επαναλαμβάνεται.

Γίνεσαι ο στόχος των δικών σου βέλων. Σε δέκα λεπτά ζήλιας και μίσους, χτίζεις ένα βίντεο μακράς διάρκειας μέτρων στο υποσυνείδητο μυαλό σου.

Κάποιες ασθένειες κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο. Ταυτίζεσαι με άρρωστους ανθρώπους και φαντάζεσαι ότι είσαι άρρωστος. Φαντάζεσαι το δράμα του να είσαι άρρωστος. Μετά ξαναπαίχνεις την ηχογράφηση που είναι πραγματικά στη ζωή σου και το αποκαλείς επίθεση.

Στην Ασία απαγορεύεται να μιλάμε μπροστά στα παιδιά για ασθένειες άλλων ανθρώπων ή να συζητάμε για χειρουργικές και νοσοκομειακές εμπειρίες. 

Νομίζουν ότι ένα παιδί μπορεί να ταυτιστεί με ό, τι του λένε και να το καταγράψει ως μεταθυπνωτική πρόταση στο υποσυνείδητο μυαλό του. Χρόνια αργότερα το παιδί μπορεί να αρρωστήσει λόγω της καταγραφής."




Torkom Saraydarian 
Εσωτερική Επιστήμη της Θεραπείας

Μια ευκαιρία...ζητάμε όλοι...!!!!

Ο τελευταίος βασιλιάς κάποιας φυλής διατηρούσε 10 άγριες ύαινες με σκοπό να τις χρησιμοποιεί για να βασανίζουν και να καταβροχθίζουν οποιονδήποτε από τους υπηκόους του κάθε φορά που έκανε κάποιο λάθος και δεν εκτελούσε τις εντολές του κατά γράμμα.

Μια μέρα, ένας από τους υπηκόους του εξέφρασε την προσωπική του άποψη σε κάποιο θέμα που αφορούσε την κοινωνία της φυλής τους. Ο βασιλιάς το εξέλαβε ως προσωπική προσβολή και διέταξε αμέσως τη φρουρά του να τον πετάξουν στις ύαινες.

Ο υπήκοος άντλησε το θάρρος και είπε: “Βασιλιά μου, σε υπηρετώ πιστά επί 10 ολόκληρα χρόνια δείχνοντας τυφλή υποταγή στις εντολές σου χωρίς να κάνω το παραμικρό λάθος. Τώρα με το πρώτο μου λάθος, επιθυμείς να με εκτελέσεις βάναυσα. Σε εκλιπαρώ να μου δώσεις προθεσμία ζωής για 10 μόνον μέρες και μετά κάνε με λεία των άγριων ζώων σου.» Μετά από σύντομη σκέψη, ο βασιλιάς αποδέχτηκε το αίτημά του.

Το επόμενο βήμα του μελλοθάνατου υπηκόου ήταν να προσεγγίσει τον φρουρό που πρόσεχε και φρόντιζε τις ύαινες. «Κάποτε μου έκανες κάποιο καλό και δεν το ξεχνώ», του είπε. «Εμένα μου έμειναν 10 μέρες ζωής μόνον και θα ήθελα να τις αφιερώσω σε σένα, να σε απαλλάξω από τα καθήκοντά σου για να ξεκουραστείς κι εσύ λίγο. 

Θα φροντίζω εγώ προσωπικά τις ύαινες για τις επόμενες 10 μέρες.» Έκπληκτος ο φρουρός από αυτά που άκουσε και κάπου συγκινημένος από το γεγονός ότι ο υπήκοος θυμόταν το καλό που του έκανε, δεν άργησε να συμφωνήσει.

Έτσι, τις επόμενες 10 μέρες ο υπήκοος αφοσιώθηκε με μεράκι στο τάισμα, το καθάρισμα, την φροντίδα υγιεινής και παροχή στοργής στα άγρια ζώα.

Μετά την παρέλευση των 10 ημερών και μη γνωρίζοντας το τι είχε προηγηθεί, ο βασιλιάς διέταξε να πεταχτεί ο γνωστός υπήκοος στις ύαινες και να συγκεντρωθούν άπαντες για να δουν πώς θα τιμωρηθεί παραδειγματικά και βασανιστικά για τη θρασύτητα που επέδειξε στο πρόσωπό του.

Αυτό που ακολούθησε αποτέλεσε μια τεράστια έκπληξη και ισχυρό σοκ για όλους. Τα σαρκοφάγα ζώα όχι μόνον δεν τον καταβρόχθισαν, αλλά άρχισαν όλα να του γλείφουν τα χέρια και τα πόδια!

Εμβρόντητος ο βασιλιάς, απαίτησε να μάθει αμέσως τι είχε συμβεί στις ύαινές του.

Τον λόγο πήρε ο υπήκοος και του απάντησε: «Βασιλιά μου, υπηρέτησα άψογα τις ύαινες για 10 μόλις μέρες και δεν ξέχασαν τις υπηρεσίες μου. Αντιθέτως, εσύ ξέχασες τις δικές μου άψογες υπηρεσίες προς το πρόσωπό σου επί 10 ολόκληρα χρόνια και ήθελες να με εκτελέσεις με το πρώτο μου λάθος. Οι ύαινες δε θέλουν να με σκοτώσουν γιατί αντιλαμβάνονται το καλό που τις έκανα. Διάλεξε άλλο τρόπο για το θάνατό μου.»

Νεκρική σιγή.

Τα λόγια που ακούστηκαν έστελναν ένα βαθύ και ηχηρό μήνυμα. Ο βασιλιάς έδωσε εντολή για την απελευθέρωση του υπηκόου.




Elleni Dimoglou

Άνθρωποι που μας θεραπεύουν με τα λόγια με την Αγάπη και την Καλοσύνη τους...!!!!

Σε μία φρουτιέρα ένα σάπιο μήλο μεταδίδει την «αδυναμία» του στα άλλα μήλα….

Αν δίπλα του βάλεις ένα υγιές μήλο κι αυτό θα αρχίσει να χαλάει δίπλα του, πιο γρήγορα.

Ένα υγιές μήλο δίπλα του σε ένα σάπιο δε γίνεται να το βοηθήσει και να το κάνει καλά.

Είναι η εντροπία, είναι η «φυσική» κατάσταση αυτό.

Ένα υγιές μήλο δε μπορεί να μεταδώσει την υγεία του σε ένα χαλασμένο.

Ένα χαλασμένο μήλο μπορεί να παρασύρει και να χαλάσει ένα υγιές όμως.

Κι αυτό μπορούμε να το παρατηρήσουμε σε όλα τα όντα γύρω μας.

Σε όλα;

Υπάρχει κάποιο ον στον «ορατό κόσμο» που μπορεί να κάνει το αντίστροφο.

Που μπορεί να μεταδώσει την υγεία και να αντισταθεί στην παρακμή, στην εντροπία, στην ασθένεια;

Ναι, Υπάρχει !

Και στον ορατό κόσμο είναι ο Άνθρωπος.

Και μάλιστα ένα συγκεκριμένο είδος ανθρώπου.

Και μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε αυτόν τον άνθρωπο.

Αυτό το είδος του ανθρώπου που μπορεί να το κάνει αυτό.

Αν και ο άνθρωπος αδυνατεί να κρατήσει την υγεία του την καλή του διάθεση την εστίαση του στο καλό και το ενάρετο.

Πάλι άνθρωποι είναι αυτοί που μας θεραπεύουν με τα λόγια τους με την Αγάπη τους με την Καλοσύνη τους

Ποιος είναι λοιπόν ο άνθρωπος που μπορεί να εκπέμπει υγεία; Να μεταδίδει θεραπεία;

Ποιος άνθρωπος μπορεί να βρεθεί δίπλα σε έναν άνθρωπο που ασθενεί και να τον κάνει καλά;

Γιατί αυτό μπορούν και το κάνουν οι Θεοί, οι Άγγελοι, αλλά και οι … Μάγοι.

Αυτός είναι ο Άνθρωπος που μπορεί να το κάνει αυτό.

Ο Μάγος, ο Θεϊκός άνθρωπος.

Ο άνθρωπος που έχει μέσα του το θεϊκό στοιχείο.

Και το έχει γιατί το έχει μαζέψει.

Το έχει μαζέψει και το έχει καλλιεργήσει,

καθώς θεραπεύει τον εαυτό του

καθώς συνδέεται όλο και περισσότερο με τον εαυτό που έχει πρόσβαση στην ουσία και την ενέργεια που θεραπεύει.

Τον Ανώτερο Εαυτό.

Ο θεϊκός άνθρωπος είναι αυτός που έχει έρθει σε επαφή με τον Ανώτερο Εαυτό του και αυτό έγινε καθώς γνώρισε πρώτα πλήρως τον κατώτερο εαυτό.

Τον κατώτερο εαυτό που τον θεράπευσε.

Που τον φώτισε και από «γκρίζο» τον έκανε λευκό.

Και έτσι απόκτησε συνείδηση σε αυτό που δε είχε συνείδηση.

Καθώς πέρασε από το συνειδητό στο υπερσυνείδητο.

Στον Αγαπημένο, Ανώτερο Εαυτό.

Και η ενέργεια του Ανώτερο Εαυτού, η ενέργεια της Ψυχής ρέει και δονεί όλο το Είναι του.

Με Γαλήνη.

Με Αισιοδοξία.

Με Ανδρεία.

Με ΑΓΑΠΗ.

Με ΔΙΑΝΟΙΑ.

Ο θεϊκός άνθρωπος είναι ο Νέος Άνθρωπος!

Και δίπλα του θεραπευόμαστε. 




Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Οι «εξαιρέσεις» κάνουν πάντα τη διαφορά κι είναι ικανές ν' αλλάξουν τον κόσμο!...!!!!

Οι «εξαιρέσεις» κάνουν πάντα τη διαφορά κι είναι ικανές ν' αλλάξουν τον κόσμο!

Το ακούς όλα σχεδόν τα χρόνια της ζωής σου.

«Διαφέρεις» λένε, έχεις κάτι περίεργο κι ασυνήθιστο.

Δε ταιριάζεις στην εποχή, το νιώθεις κι εσύ, αλλά ποτέ δε σκέφτηκες ν' αλλάξεις. Άλλωστε και να το 'θελες ξέρεις καλά, πως δε μπορείς!

Δε κολλάς στην εποχή της «δηθενιάς». Παραείσαι αυθεντικός.

Πολλοί σε χαρακτηρίζουν ως και σκληροπυρηνικό γιατί δε ξέρεις να μασάς τα λόγια σου και δεν έμαθες ποτέ να καμουφλάρεις την αλήθεια. Εκφράζεις ξεκάθαρα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Μ' όποιο κόστος, χωρίς να σε νοιάζει!

Βλακεία για κάποιους, αφέλεια για άλλους, εξυπνάδα για λίγους, «μόνη επιλογή» για σένα!

Αυτό δεν αρέσει γιατί πλέον δε συνηθίζεται...

Οι εποχές που οι άνθρωποι ήσαν «καθάριοι και κρυστάλλινοι» πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα, ψάχνεις να βρεις τι κρύβει ο καθένας πίσω από τη μάσκα του. Δε βρίσκεις ανθρώπους πρόθυμους να ανταποκριθούν σε σχέσεις ειλικρινείς και ξεκάθαρες.

Ίσως γιατί δε ξέρουν πως να το κάνουν.

Ίσως γιατί δε τους ενδιαφέρει και να μάθουν.

Ίσως γιατί ξέρουν, αλλά δε θέλουν να το κάνουν!

Αλλά κυρίως, γιατί δε θέλουν να μπουν στη διαδικασία να «εκτεθούν»...

Βολεύει να κρύβονται πίσω από μάσκες, πίσω από εικονικές πραγματικότητες, πίσω από μεγάλα λόγια κι ανύπαρκτες πράξεις.

Κι ας είναι γελοίοι πίσω απ΄ τα δάχτυλα που δε χωρούν...

Νομίζουν ότι κρύβονται κι έχουν το άλλοθι για να σ' εκμεταλλευτούν.

Νομίζουν, πως σ' εκμεταλλεύονται γιατί σκορπίζεσαι και μοιράζεσαι χωρίς να το σκεφτείς, μα δε ξέρουν πως αυτός είναι ο δικός σου τρόπος για να 'χεις πάντα «περίσσευμα ψυχής».

Να διαφέρεις απ' τη μάζα, κι ας είσαι η εξαίρεση! Αυτό που αποφεύγουν και κοροϊδεύουν είναι ο δικός σου στόχος!

Γιατί εσύ ξέρεις, πως οι «εξαιρέσεις» κάνουν πάντα τη διαφορά κι είναι ικανές ν' αλλάξουν τον κόσμο!

Δε σε νοιάζει κι αν γελούν μαζί σου που είσαι «διαφορετικός», γιατί τα βράδια που η ψυχή σου καταθέτει το περίσσευμά της γελάς μαζί τους που είναι όλοι ίδιοι...




Τις λέξεις, τις φτιάχνουν οι άνθρωποι...!!!

Τις λέξεις, τις φτιάχνουν οι άνθρωποι..

Λέξεις φίλε μου, απλές λέξεις.

Λέξεις που γεννούν συναισθήματα.

Λέξεις που ντύνουν συναισθήματα.

Λέξεις βαριές.

Λέξεις ανάλαφρες.

Άλλα λέω, άλλα ακούς, άλλα εννοώ, άλλα καταλαβαίνεις.

Αναρωτιέμαι σε ποια γλώσσα μπορείς να δώσεις το μήνυμα και να παραληφθεί αυτούσιο χωρίς ίχνος παρερμηνείας.

Μάλλον καμία.

Γιατί πίσω από κάθε λέξη που θα λεκτεί και θα ακουστεί πίσω από κάθε λέξη που θα γραφτεί και θα διαβαστεί υπάρχει ένας άνθρωπος διαφορετικός, ένα διαφορετικό συναίσθημα, διαφορετικό από αυτόν που γράφει ή αυτόν που μιλάει.

Μα στάσου λίγο.

Ακόμα κι εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε από την μια στιγμή στην άλλη.

Αλλάζουν έτσι και οι λέξεις που ακούγονται.

Αλλάζει το νόημα τους, η αξία τους, η ουσία τους όσο αλλάζεις εσύ ο ίδιος.

Αλλάζει ακόμα κι η φωνή σου όταν τις προφέρεις. Αλλάζουν οι ανάσες σου όταν τις νιώθεις. Αλλάζει το βάρος τους όταν τις εννοείς.

Αλλάζουν τα συναισθήματα που γεννούν οι λέξεις, αλλάζουν τα όνειρα που δημιουργούν οι λέξεις.

Αλλάζουμε κάθε στιγμή κι αυτή είναι η μαγεία του ανθρώπου που τολμά να νιώθει, να εξελίσσεται, να διεκδικεί και να αναζητά διαρκώς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και την καλύτερη εκδοχή της ζωής του!




Γράφουν η Σοφία Δέδε και η Σοφία Παπαηλιάδου

Τα συναισθήματα που δεν εκφράζεις, γίνονται πληγές και ξεσπάσματα...!!!!

Τα συναισθήματα που δεν εκφράζεις, γίνονται πληγές και ξεσπάσματα.

Να τα εκφράζεις τα συναισθήματά σου. Να τα εξωτερικεύεις. Να τα δείχνεις. Ό,τι σε βασανίζει να το λες.

Τι νομίζεις; Θάβοντας τη θλίψη σου, θα περάσει; Σκεπάζοντας τον θυμό σου, θα σβήσει; ΟΧΙ.

Τα συναισθήματα που δεν εκφράστηκαν, δεν πρόκειται ποτέ να πεθάνουν. Απλά σωπαίνουν για λίγο και επιστρέφουν κάποια στιγμή για να πάρουν εκδίκηση. 

Τίποτα δε σβήνεται, τίποτα δεν ξεχνιέται. Απλά συσσωρεύεται μέσα σου και σου τρώει τα σωθικά. Σίγουρα κάποτε θα γίνει έκρηξη και θα ακολουθήσει μεγάλη καταστροφή.

Γι’αυτό κλάψε δυνατά, θρήνησε, φώναξε. Καθάρισε το μέσα σου. Μίλησε. Εξηγήσου.

Σου το ξαναλέω. Τα καταπιεσμένα συναισθήματα θα βρουν στο μέλλον μια αφορμή και θα ξεσπάσουν. Όμως τότε, το τίμημα που θα πληρώσεις θα είναι βαρύ. 

Το ξέσπασμα θα είναι ανεξέλεγκτο και ούτε εσύ ο ίδιος θα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Ο ήρεμος φαινομενικά άνθρωπος θα εξαφανιστεί και η ζημιά που θα προκληθεί θα είναι ανυπολόγιστη.

Γι’αυτό μην τα πνίγεις τα συναισθήματά σου. Να τα εκτονώνεις την κατάλληλη ώρα και να μην τους επιτρέπεις να καθορίζουν αυτά τα ίδια την “κακιά την ώρα” της επιστροφής τους.




Δέσποινα Χατζάκη.

Κι αν η ζωή είναι σκληρή, εγώ γίνομαι δυο φορές σκληρότερη...!!!!

Προσπαθώ να ξεφύγω από την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής ζωής, αν λέγεται ζωή αυτό, μα κάτι να δεις που με γυρίζει πίσω γιατί έτσι έμαθα να ζω, έτσι με έφερε στον κόσμο η μάνα μου.

Εκείνα μου προσέφερε αντί για γάλα και εγώ το μόνο που είχα να κάνω για εμένα και εκείνους που αγαπώ ήταν να συνεχίσω να ζω μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, να συνεχίζω να παλεύω για εμένα, για όλους.

Προσπάθησα πολύ να ξεφύγω μα ήταν μάταιο, εκεί θα συνεχίσω να αφήνω το εκτεθειμένο μου κορμί να χτυπιέται και να χτυπά σύμφωνα με τις αλλαγές του κόσμου.

“Σκληρή η ζωή”, μου είχαν πει, μα εγώ εκεί μην δεν προλάβω να βγω από τα σωθικά της, σκληρή εκείνη, σκληρή και εγώ μαζί με την καθημερινότητα που βγάζει τελικά σε ένα παιχνίδι δίχως τέλος για δυο, πάντα είναι δυο.

Προσπαθώ και θα συνεχίσω για όσο ακόμα από τα ρουθούνια μου βγαίνει οξυγόνο, για όσο ακόμα το στομάχι μου αντέχει να εκκρίνει οξύ για να κατασπαράσσει ότι σκουπίδι του δίνουν να φάει.

Θα προσπαθώ έως ότου, ξέρω, τα σωθικά μου γίνουν μαύρα από την κακία και την φθήνια του κόσμου, έως ότου τα πάρω όλα πάνω μου και καταφέρω να φτιάξω έστω και κάτι, τόσο δα μικρό σαν το κεφάλι της καρφίτσας.

Τόσο μικρό μα κατά τα άλλα μεγάλο που να θυμίζει αγάπη, έστω και λίγο, μπας και αλλάξει εκείνη τη μαύρη χαραμάδα σε λευκό φως, κατάλευκο.

Έστω και λίγο.

Προσπαθώ, αλήθεια προσπαθώ!




Στέλλα Γρηγοροπούλου

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Mπορείς και είσαι ικανός για όλα, ξέρεις πως ;

Ποιος είμαι; Πως μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα;

Η λέξη κλειδί : Αυτοπαρατήρηση

Μερικές ερωτήσεις προς τον εαυτό σου :

Τι σε κάνει να νιώθεις ενθουσιασμό και χαρά;

· Ποια είναι τα ταλέντα σου και που έχεις ιδιαίτερη κλίση;

· Τι είναι αυτό που μπορείς να συζητάς για ώρες;

· Πότε νιώθεις παντοδυναμία και αυτοπεποίθηση;

· Ποιο είναι το πάθος σου;

· Πότε νιώθεις μεγαλύτερη διαύγεια και έμπνευση; Το πρωί ή το βράδυ;

· Όταν βλέπεις ευτυχισμένους τους ανθρώπους τι σκέφτεσαι;

· Αν μπορούσες να περιγράψεις τον εαυτό σου με πέντε λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

· Γιατί η αυτογνωσία είναι τόσο σημαντική; Που σε βοηθάει;

· Ρισκάρεις ή μένεις στη ζώνη άνεσης σου;

Οι απαντήσεις σου σε οδηγούνε προς τα κάπου που μόνο εσύ ξέρεις, από εδώ και πέρα για να πετύχεις αυτά που θέλεις χρειάζεσαι κίνητρα και στόχους.

Στόχος είναι: ένα όνειρο ή μια επιθυμία που έχουμε δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσουμε.

Σωστή δομή.

1. Πραγματική επιθυμία με ισχυρά κίνητρα

2. Κατάλληλος στόχος προς υλοποίηση

3. Αποτελεσματική υλοποίηση

Είναι πολύ σημαντικό να καταγράφουμε τους στόχους μας. Ημερησίως, εβδομαδιαία, μηνιαία, ανά εξάμηνο , ανά χρόνο. Ξεκινάμε με τους μικρούς στόχους και συνεχίζουμε με τους μεγαλύτερους στόχους μας. Και είναι σημαντικό να βάζουμε μεγάλους στόχους γιατί αυτοί είναι που μας βγάζουν από τη ζώνη ασφαλείας μας.

«Αν θέλεις να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή, εξάρτησε την από έναν στόχο, όχι από ανθρώπους ή από αντικείμενα»

Ερωτήσεις :

1. Εσένα ποιοι είναι οι στόχοι σου για όλους τους τομείς; (Τουλάχιστον 10)

2. Αν είχες την δυνατότητα να πραγματοποιήσεις μόνο τους τρείς ποιοι θα ήταν αυτοί;

Μετά τον στόχο σου σειρά παίρνει η πίστη η οποία είναι αναπόσπαστο κομμάτι για την επιτυχία. Καθώς ότι μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο νους, μπορεί και να το καταφέρει.

Πίστη είναι: η ενεργός δύναμη που μας εφοδιάζει με τη βεβαιότητα ότι κάτι είναι αλήθεια. Χωρίς ισχυρή πίστη είναι ανέφικτο να πετύχουμε οτιδήποτε. 

Έχουμε σημαντική επιρροή στο υποσυνείδητο μας, και έχουμε υποχρέωση να το τρέφουμε με θετικές δηλώσεις. Καθημερινά. Η πίστη είναι κι αυτή με τη σειρά της κινητήρια δύναμη για την επιτυχία.

Ασκήσεις :

· Βάλε τώρα την λέξη ΕΙΜΑΙ και έπειτα συμπλήρωσε με λέξεις όπου θα καταλήξουν σε μια θετική δήλωση.

Η λέξη αυτή είναι μια από τις ισχυρότερες λέξεις που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος, διότι δίνει μια πολύ ισχυρή εντολή υλοποίησης στο υποσυνείδητο σου.

· Γράψε 20 θετικές επιβεβαιώσεις

· Σε ποιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα στη ζωή σου η πίστη στις δυνατότητες σου σε έχουν βοηθήσει;

· Χρησιμοποίησε τις λέξεις Είμαι, Νιώθω, Πιστεύω, Έχω, Αρχίζω, Γίνομαι και φόρτισε τες με θετικό φορτίο.

Μετά την πίστη σειρά παίρνει η Δράση.
Όσο πιο σωστές και οργανωμένες είναι οι πράξεις σου ,τόσο πιο γρήγορα και ουσιαστικά αποτελέσματα θα έρθουν. Μπορεί να έχουμε τρομερές δυνατότητες, γνήσιο ταλέντο, καταπληκτικές ιδέες και σπουδαίες προοπτικές, όμως αν δεν πράξουμε, όλα αυτά δεν μπορούν να εκδηλωθούν στον πραγματικό κόσμο. Χωρίς πράξεις δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και να εκφραστούν οι δυνατότητες μας και οι ιδέες μας.

Η αναβλητικότητα σκοτώνει αργά το όνειρο σου. Σκέψου, δράσε, πάλεψε και τελικά πέτυχε! Κράτα ορθή σκέψη, Έλεγξε το που δίνεις την προσοχή σου, πάρε συνειδητά τον έλεγχος της ζωής σου στα χέρια σου. Πολλές φορές χρειάζεται συναισθηματική αποσύνδεση για να επανέλθουμε σε αυτά που θέλουμε κι έτσι δεν έχουμε επιρροή από εξωγενής παράγοντες.

Προσοχή στους εχθρούς!

Εχθρός της παραγωγικότητας είναι ο αρνητισμός.

Εχθρός της δράσης η ασυνέπεια.

Όλα τα θετικά συναισθήματα απορρέουν από την αγάπη, ενώ τα αρνητικά από τον φόβο.

Γι' αυτό ζήσε με αγάπη και όχι με φόβο στη ζωή σου.

Ερωτήσεις:

· Σε ποιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα η ανάληψη δράσης σε έχει βοηθήσει;

· Ποιες αρχικές κινήσεις μπορείς να κάνεις για να έρθεις πιο κοντά στους στόχους σου;

Μετά από τη δράση έπεται η αυτοπειθαρχία.
Αυτοπειθαρχία είναι: Nα επιβάλλουμε στον εαυτό μας να κάνει, αυτό που πρέπει να κάνει, με τρόπο που πρέπει να γίνει, όταν πρέπει να γίνει.

Η αυτοπειθαρχία όπως και η θετικότητα συνδέονται άμεσα με την παραγωγικότητα.

Πως μπορώ να την ενισχύσω;

· Mε θετική ομιλία, μια αλλαγή στο λεξιλόγιο μου είναι ουσιαστικά μια αλλαγή προσωπικότητας.

· Βάλε στη ζωή σου τον προγραμματισμό.

· Και τέλος, δες την πρόοδο σου.

· Ερωτήσεις:

1. Τι θα μπορούσες να βελτιώσεις ή να προσθέσεις στο πρόγραμμα σου για να κινηθείς ακόμη πιο κοντά προς τους στόχους σου;

2. Σε ποιες περιπτώσεις μέχρι σήμερα σε έχει βοηθήσει η αυτοπειθαρχία;

Έπειτα από την αυτοπειθαρχία έρχεται το θάρρος.
Θάρρος είναι η ικανότητα να ορθώνουμε το ανάστημά μας πάνω από τα γεγονότα και από τις περιστάσεις μην επιτρέποντάς τους να καθορίσουν τις σκέψεις και τις πράξεις μας.

Δεν σημαίνει πως δεν έχουμε φοβίες, σημαίνει όμως ότι παρότι τις έχουμε, δεν αφήνουμε τον φόβο να μας νικήσει και προχωράμε. Ο φόβος είναι μια λειτουργία άμυνας του εγκεφάλου , είναι υγιές να υπάρχει, αλλά όχι να μας καθορίζει. Ο φόβος είναι αντίδραση. Το θάρρος είναι απόφαση. 

Η αδράνεια με την σειρά της ενισχύει τον φόβο και τις αμφιβολίες, κι έτσι δημιουργείται μια αιώνια και αλληλοενισχυόμενη συμφωνία που μας καταδικάζει να μη μπορούμε να αποκτήσουμε όσα αξίζουμε.

Παράγοντες που εξαλείφουν τον φόβο:

· ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

· ΠΙΣΤΗ

· ΔΡΑΣΗ

· ΕΠΙΜΟΝΗ

· ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έπειτα σημαντικό ρόλο έχει η ξεκούραση.

Τίποτα το οποίο κάνεις συνέχεια χωρίς διάλειμμα δεν σου δίνει ευχαρίστηση αλλά ούτε και αποδοτικότητα.

Ξεκουράσου με αυτά που σου αρέσουν, ταξίδια, δώρα στον εαυτό σου ή στους αγαπημένους σου ανθρώπους, ενασχόληση με αγαπημένα πρόσωπα, ενασχόληση με κατοικίδια ή φυτά. Χαλαρωτικό μασάζ , χαλαρωτικό μπάνιο, διάβασμα, διαλογισμό, μουσική, φαγητό, ύπνο.

Ερωτήσεις :

1. Ποιες δύο τουλάχιστον δραστηριότητες αναψυχής και ξεκούρασης θα πραγματοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα;

2. Ποια δραστηριότητα δεσμεύεσαι αυτή τη στιγμή πως θα ξεκινήσεις σε μόνιμη βάση;

Μετά την ξεκούραση έρχεται η φαντασία.
Κάνε νοερές εικόνες και νιώσε πως όλα είναι τέλεια, ότι φαντάζεσαι μπορείς και να το ζήσεις, η φαντασία είναι ο πιο ωραίος οδηγός, μπορεί να σε πάει παντού.

Άσκηση:
Κλείσε τα μάτια σου , φαντάσου πως η ζωή σου είναι όπως θέλεις, τι είδες; Πως ένιωσες; Τι αισθάνθηκες;

Τελευταίο και βασικό έπειτα από την φαντασία είναι τα θετικά συναισθήματα.

Τα θετικά συναισθήματα είναι πολύ πιο ισχυρά από τα αρνητικά, είναι κύρια δύναμη μας για όλες τις καταστάσεις. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πάνω από 60.000 σκέψεις ημερησίως, και ίσως να είναι δύσκολο να είναι όλες αυτές οι σκέψεις ελεγχόμενες και θετικές, όμως σχεδόν όλες γίνεται! 

Κι αυτό γίνεται συνήθεια και στάση ζωής. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να εστιάζουμε τη συνείδηση μας σε αυτά που θέλουμε και όχι σε αυτά που φοβόμαστε. Νιώσε συμπόνια, ευγνωμοσύνη, αγάπη, πληρότητα, γαλήνη.

Ασκήσεις:

1. Γράψε 10 προτάσεις με το «ΑΓΑΠΩ»

2. Ποια 4 συναισθήματα θέλεις να κυριαρχούν πλέον στη ζωή σου;

3. Πως θα εξηγούσες σε ένα μικρό παιδί 5 ετών την ευγνωμοσύνη και την συμπόνια;

Τώρα που ήρθες λίγο πιο κοντά στον εαυτό σου και τον αφουγκράστηκες , είσαι έτοιμος για να τον εκτοξεύσεις. Κράτα θετική στάση, ζήσε με αγάπη, παρατήρησε, δράσε, οραματίσου, ξεκουράσου, ζήσε με θάρρος, αυτοπειθαρχία και μείνε πιστός στο όνειρο σου γιατί όταν θα μπεις μέσα σε αυτό θα έχεις κάνει κάτι σπουδαίο για εσένα αλλά και για την ανθρωπότητα. 

Τίποτα δεν μπορείς να το αποκτήσεις χωρίς κόπο, το πιο σημαντικό σε όλη τη διαδικασία είναι η προσπάθεια, αυτή είναι που δίνει την ουσία στο όνειρο. Γι' αυτό λοιπόν ζήσε και φτάσε εκεί που θέλεις. Γιατί μπορείς!




Επιμέλεια: Ελένη Κακλαμάνου
Αναφορές: Ναι Μπορείς! John Evans

Τεστ Αυτογνωσίας : Πόσο καλά ξέρεις τον εαυτό σου; Μάθε τι κρύβεις...!!!!

Το τεστ ψυχολογίας και αυτογνωσίας του Dr Phil είναι ένα τεστ που δίνεται από το Human Relations Dept. σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σήμερα. Τους βοηθάει να έχουν καλύτερη εσωτερική γνώση αφορώντας τους υπαλλήλους τους και τους μελλοντικούς τους υπαλλήλους.

Οι απαντήσεις είναι για το ποιος είστε τώρα και όχι αυτός που ήσασταν κατά το παρελθόν. Πάρτε στυλό και χαρτί για να σημειώσετε τις απαντήσεις σας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ :

1. Πότε νοιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου?

α) το πρωί

β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ

γ) αργά τη νύχτα

2. Συνήθως περπατάς…..

α) αρκετά γρήγορα, με μεγάλα βήματα

β) αρκετά γρήγορα, με μικρά βήματα

γ) λιγότερο γρήγορα με το κεφάλι ψηλά, κοιτώντας τον κόσμο στο πρόσωπο

δ) λιγότερο γρήγορα, με το κεφάλι χαμηλά

ε) πολύ αργά

3. Όταν μιλάς στους ανθρώπους, εσύ…

α) Στέκεσαι με τους αγκώνες αναδιπλωμένους

β ) έχεις τα χέρια σου πιασμένα σαν παλαμάκια

γ) έχεις το ένα ή και τα 2 χέρια στους γοφούς ή στις τσέπες

δ) ακουμπάς ή σπρώχνεις το πρόσωπο που μιλάς

ε) παίζεις με τα αυτιά σου, τρίβεις το πιγούνι σου ή φτιάχνεις τα μαλλιά σου

4. Όταν είσαι χαλαρός κάθεσαι…

α) με τα πόδια ελεύθερα δίπλα δίπλα

β) με τα πόδια σταυρωμένα

γ) με τα γόνατα τεντωμένα και ίσια

δ) με το ένα πόδι κάτω από σένα

5. Όταν κάτι σε συναρπάζει, αντιδράς…

α) με ένα δυνατό γέλιο

β) με ένα γέλιο, αλλά όχι δυνατό

γ) με ένα ήσυχο γελάκι

δ) με ένα ανόητο γέλιο

6. Όταν πηγαίνεις σε ένα πάρτυ ή σε μια εκδήλωση κάνεις την εμφάνιση σου…

α) με μια μεγαλειώδης είσοδο έτσι ώστε όλοι να σε προσέξουν

β) μια ήσυχη είσοδο, ψάχνοντας γύρω για κάποιον που γνωρίζεις

γ) μπαίνεις ήσυχα χωρίς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου

7. Όταν δουλεύεις ή είσαι πολύ συγκεντρωμένος , και διακόπτεσαι…

α) αποδέχεσαι θετικά το διάλειμμα

β) εκνευρίζεσαι αφάνταστα

γ) και με τις δυο παραπάνω καταστάσεις

8. Ποιο από τα παρακάτω χρώματα σε εκφράζουν περισσότερο;

α) Κόκκινο/πορτοκαλί

β) Μαύρο

γ) Κίτρινο/γαλάζιο

δ) Πράσινο

ε) Σκούρο μπλε/πορφυρό

ζ) Ασπρο

η) Καφέ/γκρι

9. Όταν είσαι στο κρεβάτι τη νύχτα, τις τελευταίες στιγμές πριν σε πάρει ο ύπνος, ξαπλώνεις…

α) ανάποδα απλωμένος

β) τεντωμένος μπρούμυτα

γ) στην πλευρά σου ελαφρά κουλουριασμένος

δ) με το κεφάλι σου στο μπράτσο σου

ε) με το κεφάλι σου κάτω από τα σκεπάσματα

10. Συνήθως ονειρεύεσαι ότι…

α) πέφτεις

β) μαλώνεις ή φωνάζεις

γ) ψάχνεις για κάτι η κάποιον

δ) πετάς η επιπλέεις

ε) συνήθως δεν βλέπεις όνειρα

ζ) τα όνειρα σου είναι πάντα ευχάριστα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :

1. (α) 2 (β) 4 (γ) 6

2. (α) 6 (β) 4 (γ) 7 (δ) 2 (ε) 1

3. (α) 4 (β) 2 (γ) 5 (δ) 7 (ε) 6

4. (α) 4 (β) 6 (γ) 2 (δ) 1

5. (α) 6 (β) 4 (γ) 3 (δ) 5 (ε) 2

6. (α) 6 (β) 4 (γ) 2

7. (α) 6 (β) 2 (γ) 4

8. (α) 6 (β) 7 (γ) 5 (δ)4 (ε) 3 (ζ) 2 (η) 1

9. (α) 7 (β) 6 (γ) 4 (δ) 2 (ε) 1

10. (α) 4 (β) 2 (γ) 3 (δ) 5 (ε) 6 (ζ) 1

Τώρα πρόσθεσε την τελική σου βαθμολογία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

Πάνω από 60 βαθμούς
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν κάποιον που πρέπει «να τα έχουν καλά μαζί του και να σε προσέχουν». Φαίνεσαι σαν ματαιόδοξος, εγωκεντρικός και κάποιος που είναι εξαιρετικά δικτατορικός. Οι άλλοι μπορεί να σε θαυμάζουν, ευχόμενοι να σου μοιάσουν, αλλά χωρίς να μπορούν να σε εμπιστευτούν ποτέ ενώ διστάζουν να έχουν στενότερη επαφή μαζί σου.

Από 51 έως 60 βαθμούς
Οι άλλοι σε βρίσκουν συναρπαστικό, ιδιαίτερα άστατο, και κάπως αδιάλλακτη προσωπικότητα. Ένας φυσικός ηγέτης, κάποιος που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, χωρίς να σκέφτεται πάντα το σωστό. Σε βρίσκουν έντονο και περιπετειώδη, κάποιος που θα τα δοκίμαζε όλα; Κάποιος ο οποίος αρπάζει τις ευκαιρίες και απολαμβάνει την περιπέτεια. Χαίρονται να είναι στην παρέα σου λόγω του ενθουσιασμού που εκπέμπεις.

Από 41 έως 50 βαθμούς
Οι άλλοι σε βρίσκουν φρέσκο, ζωντανό, γοητευτικό, συναρπαστικό, πρακτικό και πάντα ενδιαφέρων. Κάποιος που είναι σταθερά στο κέντρο της προσοχής, αλλά αρκετά ισορροπημένο χωρίς να τους κάθεσαι στο σβέρκο. Συχνά σε χαρακτηρίζουν ως ευγενή, διακριτικό και κατανοητό. Κάποιος που θα τους ανεβάσει πάντα και θα τους βοηθήσει.

Από 31 έως 40 βαθμούς
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν λογικό, σοβαρό, προσεκτικό και πρακτικό. Σε θεωρούν έξυπνο, χαρισματικό, ή ταλαντούχο, αλλά μετριοπαθή. Όχι ένα άτομο που κάνει φίλους γρήγορα ή εύκολα, αλλά κάποιος που είσαι εξαιρετικά πιστός σε φίλους που τελικά κάνεις και περιμένεις να κάνουν το ίδιο και αυτοί. Άνθρωπος που δεν κλονίζεται εύκολα η φιλία του, αλλά εξίσου δύσκολα επανέρχεται όταν μια φιλία σπάσει.

Από 21 έως 30 βαθμούς
Οι φίλοι σου σε θεωρούν προσεκτικό και ιδιότροπο. Επιμελή και προχωρώντας αργά και σταθερά σε κάποια πράγματα. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν έκανες κάτι από παρόρμηση ή από μια στιγμή παρακίνησης, από οποιαδήποτε γωνία και μετά να αποφασίσεις για την συνέχεια. Πιστεύουν ότι αυτή η αντίδραση οφείλεται από την καχύποπτη και προσεκτική φύση σου περιμένοντας από εσένα να εξετάσεις τα πάντα προσεκτικά.

Κάτω από 21 βαθμούς
Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είσαι ντροπαλός, νευρικός, και αναποφάσιστος, κάποιος που χρειάζεται φροντίδα, που πάντα χρειάζεται κάποιον άλλον να παίρνει τις αποφάσεις και που δεν θέλει να αναμιγνύεται με κανέναν και με τίποτα! Σε θεωρούν στενάχωρο διότι βλέπεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κάποιοι σε θεωρούν βαρετό. Μόνο αυτοί που σε ξέρουν πραγματικά γνωρίζουν ότι δεν είσαι καθόλου. 




Θέλει κουράγιο να είμαστε ο αληθινός εαυτός μας…!!!!

Θέλει κουράγιο να είμαστε ο αληθινός εαυτός μας.
Δημιουργούμε το μονοπάτι για τον καλύτερο μας εαυτό, μέσων των συναισθημάτων μας. Η μη παραδοχή τους, προκαλεί πόνο στην καρδιά μας. Όσο μαζεύουμε μέσα μας συναισθήματα, ανάγκες, επιθυμίες, σκέψεις και δεν δίνουμε χώρο να βγουν, να φύγουν έξω από μας, γίνονται φορτία και τα κουβαλάμε. 

Σκεφτείτε, πόσες φορές ερχόμενοι απ’ την υπεραγορά, πόνεσαν και μάτωσαν τα χέρια μας απ΄ το πολύ βάρος, που κρατήσαμε. Αν το κάναμε αυτό κάθε μέρα; 

Τα χέρια μας θα γέμιζαν πληγές. Έτσι γεμίζει και το μέσα μας κι ένας τρόπος έκφρασης, είναι ο πανικός, η διαστρέβλωση των καταστάσεων, τα παράπονα και αργότερα η θλίψη. 

Πόσο συναισθηματικό βάρος μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος, χωρίς να λυγίζει; Κρατάμε τα συναισθήματα μας, τόσο βαθιά στα έγκατα του είναι μας, μη τυχόν και πέσουν σε λάθος χέρια και ρημάξουν την καρδιά μας. 

Μα πως μπορούμε να υπάρχουμε αρμονικά, χωρίς να τα εκδηλώνουμε; Γενναιότητα είναι, να αποδέχεσαι την ευαλωτότητα σου.

Η αναγνώριση των συναισθημάτων μας, των αναγκών μας, η μάθηση προς τον αληθινό μας εαυτό, είναι το κλειδί για την αυθεντικότητα μας. Τα συναισθήματα θέλουν τροφή και φροντίδα για να μεγαλώνουν και μας δείχνουν τον δρόμο για το τι πραγματικά έχει ανάγκη η ψυχή μας. 

Όσο κατανοούμε τον εαυτό μας, τόσο κατανοούμε τους άλλους και αυτό θέλει κουράγιο. Όταν συμπεριφερόμαστε σε εμάς με κατανόηση , συμπόνια, θάρρος και δύναμη τότε το δίνουμε πίσω σε οτιδήποτε αναπνέει.

Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα απ’ το μοίρασμα. Να λέμε την ιστορία μας εκεί που θα έχει νόημα για εμάς, εκεί που θα μας καταλάβουν και θα μας συναισθανθούν, θα μας στηρίξουν, αλλιώς τι σημασία έχει; Χάνει την υπόσταση της. 

Το μοίρασμα είναι θεραπευτικό εργαλείο της καρδιάς, του σώματος και του νου. Μοιράζομαι θα πει, συμμερίζομαι και περπατάω δίπλα σου, σέβομαι και ακούω όσα αισθάνεσαι και αυτό μας φέρνει κοντά, μας ενώνει. 

Φοβόμαστε να βγάλουμε προς τα έξω τον εαυτό μας, μα αν μοιραστεί, χάνει αρκετή απ’ την δύναμη του. Ο φόβος είναι απλά ένα συναίσθημα, δεν μας αυτό- προσδιορίζει, όσο κι αν φαίνεται ανίκητος. 

Υπάρχει εκεί για να μας σπρώξει σε κάτι διαφορετικό, να μας δείξει πως χρειάζεται να δούμε τα πράγματα από μια διαφορετική ματιά. Κραυγή είναι ο φόβος, μας ζητάει να εισακουστεί. 

Η αγάπη, η φροντίδα, η κατανόηση, η υποστήριξη, τα όμορφα συναισθήματα, η έκφραση των συναισθημάτων μας και η ευγνωμοσύνη, μειώνουν τον φόβο, καθησυχάζουν το θηρίο μέσα μας.

Έχουμε πάντοτε την επιλογή πως θα αντιδράσουμε, πως θα συμπεριφερθούμε, πως θα διαχειριστούμε τα συναισθήματα μας και αυτό μας καθορίζει σαν ανθρώπινα όντα. 

Οι επιλογές μας είναι που θα ορίσουν την πορεία μας, γι΄ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να είναι ολοκληρωτικά δικές μας και μ΄ αυτόν τον τρόπο, αναλαμβάνουμε την ευθύνη του εαυτού μας. Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει και... 

είναι υπέροχο, γιατί μπορούμε να παρέμβουμε και να αλλάξουμε αυτό που δεν βοηθάει την εξέλιξη μας. Οτιδήποτε δεν μας εξυπηρετεί πια, να φύγει.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας, αναλαμβάνουμε τα ηνία της ζωής μας, η μιζέρια εξαφανίζεται και νιώθουμε θετική ενέργεια να ρέει μέσα μας.

Τα καλύτερα παραμύθια είναι γραμμένα με το μελάνι της καρδιάς και μεγαλώνοντας, αντιλαμβανόμαστε πως μέσα σε όλη εκείνη την φαντασία τους, υπάρχει κρυμμένη πολύ βαθιά ριζωμένη η αλήθεια. 

Γι’ αυτό μην τα αφήνεις να σβήσουν από μέσα σου, μα περισσότερο να αναζητάς ανθρώπους να στα διηγούνται, γίνονται ακόμη πιο αληθινά.

Αν αφεθούμε στην αλήθεια μας, αποκτάμε επίγνωση και αντίληψη, για το που βαδίζουμε. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, γιατί έτσι εμπιστευόμαστε τις ικανότητες μας, ξέρουμε πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα όποια εμπόδια συναντάμε στον δρόμο μας. 

Νιώθουμε μια ασφάλεια να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει, να τολμήσουμε και να δημιουργήσουμε τους στόχους μας.

Ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση μας αναγνωρίζοντας τις νίκες μας, τις ήττες μας, τα όσα καταφέραμε,τα όσα αφήσαμε πίσω και είμαστε ακόμη εδώ! Τίποτα δεν χάνεται, όταν το έχεις ήδη βιώσει, όταν το έχεις ήδη γευτεί.

Όλα θα γίνουν, όσο εμείς πιστεύουμε σ’ αυτά που έρχονται. Με θάρρος και πίστη, προχωράμε, όσο κι αν φοβόμαστε, εξάλλου πως αλλιώς θα γινόταν; Φτάσαμε ως εδώ, είμαστε ακόμα ζωντανοί και μας άντεξε το σχοινί, έμεινε το χειροκρότημα. Μας αξίζει!




Άρης Γεωργίου 
εικόνα: share24.gr.

Το ξέρεις ότι ο λόγος σου είναι νόμος ?

Το ξέρεις ότι ο λόγος σου είναι νόμος? Ότι αυτά που λες, ακόμα και απερίσκεπτα καμία φορά, γίνονται η πραγματικότητα σου? Οι άνθρωποι θα ήταν πολύ πιο προσεκτικοί αν γνώριζαν την δύναμη των λόγων τους, γιατί κάθε λέξη που ξεστομίζουν ή γράφουν είναι μία επιβεβαίωση. "Επιβεβαιώνω" σημαίνει κυριολεκτικά "αναγνωρίζω και βεβαιώνω την αλήθεια ενός πράγματος". Όταν επιβεβαιώνεις κάτι, δίνεις μορφή στις σκέψεις σου.

Πολλοί άνθρωποι, μη συνειδητοποιώντας την δύναμη των λόγων τους, επιβεβαιώνουν για τον εαυτό τους έλλειψη, ένδεια, ασθένεια και δυστυχία. Όταν παραπονιούνται και μεμψιμοιρούν, διακηρύσσουν και διαμορφώνουν την ίδια δυστυχία, έλλειψη, πόνο και θλίψη που τόσο πολύ απεχθάνονται.

Είσαι το μοναδικό άτομο μέσα στον νου σου. Εσύ αποφασίζεις τώρα, αυτήν την στιγμή, να ελέγξεις τα λόγια σου, τόσο τα γραπτά όσο και τα προφορικά, κι έτσι να πάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο τού πεπρωμένου σου. 

Εξάλλου, μονάχα εσύ έχεις την ευθύνη για όσα σκέφτεσαι και λες. Κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να ξεστομίσεις λόγια αρνητικά. Η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου.

Από την στιγμή που θα αποκτήσεις επίγνωση για την δύναμη τού λόγου σου, πολύ γρήγορα θα μπορέσεις να διακρίνεις γιατί οι ζωές των άλλων ανθρώπων είναι όπως είναι. 

Όσοι παραπονιούνται, όσοι επικεντρώνονται στην μιζέρια, όσοι διαρκώς βαρυγκωμούν με τίς δυσκολίες τής ζωής τους, ζουν όντως ζωές γεμάτες εμπόδια. Η ζωή τους είναι ακριβώς αυτό που δηλώνουν. 

Εκείνοι που διακηρύσσουν την χαρά, την αγάπη και την επιτυχία, εκείνοι που μιλούν με λόγια θετικά, που ομολογούν ότι τούς συμβαίνουν καλά πράγματα, ζουν ζωές χαρούμενες, επιτυχημένες, συναρπαστικές και γεμάτες αγάπη. 




Barbara Berger

Τρίτη 4 Μαΐου 2021

«Θα περάσει κι αυτό», να λες και να πολεμάς...!!!!

«Θα περάσει κι αυτό», να λες και να πολεμάς!

Κι έλα να σου πω και κάτι...μη σε παίρνει από κάτω.

Θα περάσει κι αυτό! Μια μάχη ακόμη είναι. Δώσε την με πείσμα και ψυχή να πάει στο καλό! Βάλε στο τσεπάκι σου τις τέσσερις μαγικές λεξούλες και ξεκίνα! «Θα περάσει κι αυτό!»

Θα περάσει, όπως πέρασαν τόσα και τόσα. Ίσως ακόμη και να ξεχαστεί.

Μη γονατίζεις. Κάθε μέρα είναι μια μάχη έτσι κι αλλιώς.

Όρμα με τα όπλα που έχεις κι ασπίδα την επιμονή σου κι όπου βγει...

Μη με κοιτάς, έχεις όπλα!

Έχεις! Την αισιοδοξία, τη θέληση, το πείσμα και τη ψυχή σου!

Αν αυτά δεν είναι η δύναμή σου, τότε τι;

Μόνο μη γελιέσαι, δεν κερδίζονται όλες οι μάχες!

Να θυμάσαι ότι, όλες οι επιλογές «παίζουν» σε κάθε μάχη για να την παλεύεις. Όλες!

Μπορεί να βγεις νικητής, μα μπορεί και χαμένος και στα σίγουρα θα καβατζώσεις καμιά λαβωματιά...(να παρακαλάς μόνο να 'ναι απ' αυτές που γιάνουν με το χρόνο).

Έτσι είναι οι μάχες. Πάντα κάτι αφήνουν! Τα όπλα σου εσύ και το νου σου...

Όταν όλα μοιάζουν αμετάκλητα και άσχημα, χαμένα από χέρι και αποκαρδιωτικά, βγάλε απ' τη τσέπη σου τις λέξεις και κάνε τες σημαία!

«Θα περάσει κι αυτό!», να λες και να πολεμάς!

Τίποτα δεν είναι αμετάκλητο όσο ζεις και πραγματικά χαμένο είναι, μόνο ότι άφησες να χαθεί, αμαχητί!




Μην στερείς στον εαυτό σου, το δικαίωμα στο όνειρο...!!!!

Τελικά τι είναι πιο ωραίο σε αυτή τη ζωή; Να είσαι ρεαλιστής ή ονειροπόλος;

Το καθένα έχει την αξία του .

Το να είσαι ρεαλιστής, σε κάνει να πατάς γερά στο έδαφος, να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου και να προχωράς με σταθερά βήματα προς την επιτυχία.

Από την άλλη, το να είσαι ονειροπόλος , μπορεί να σου εξασφαλίσει μια ζωή με περισσότερο συναίσθημα, αλλά πολλές φορές «ανέφικτη». Είναι γνωστό, ότι όσοι «πετούσαν στα σύννεφα» έπεσαν άσχημα , ενίοτε δε, γκρεμίστηκαν.

Για να μην αφορίσουμε όμως τους ονειροπόλους, θα κρατήσουμε ένα σημαντικό τους στοιχείο , τα όνειρα. 

Είναι πάρα πολύ ωραίο ο άνθρωπος να έχει όνειρα (στόχους) και να προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος, χωρίς όνειρα.

Κάθε ένας από εμάς έχει τα δικά του, τα οποία προσπαθεί να πραγματώσει. Τα όνειρα είναι ο κινητήριος μοχλός για την ζωή μας, γιατί κρύβουν ένα πολύ βασικό στοιχείο, την ελπίδα.

Επειδή «η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία», έτσι και τα όνειρα μας δεν έχουν ημερομηνία λήξεως.

Απλά διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή, την ηλικία και κάποιους αντικειμενικούς παράγοντες (κράτος, κοινωνία, οικογένεια).

Το πιο βασικό στοιχείο που παρατηρούμε σε ανθρώπους που έχουν παραιτηθεί από την ζωή, είναι ότι δεν έχουν πια όνειρα. Άνθρωπος όμως χωρίς όνειρα, είναι ένας «νεκρός» άνθρωπος.

Μην σταματάτε λοιπόν να ονειρεύεστε! Κάποια όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν και άλλα όχι, καθαρά από θέμα τύχης ή συγκυριών.

Το να είστε ρεαλιστές εδώ, θα σας βοηθήσει να ξέρετε, ποια πράγματα γίνονται και ποια δεν γίνονται . Είναι σημαντικό όμως να μην το βάζετε κάτω .

Συνεχίστε και παλέψτε. Δώστε στην ζωή σας όραμα και ελπίδα για να χτίσετε ένα καλύτερο αύριο . Μόνο έτσι η ζωή μας αποκτά χρώμα! Αυτό το χρώμα το αξίζουμε!




Πηγή
εικόνα: arxaiaithomi.
Σπύρος Σταθάτος

Ένα κείμενο αφιερωμένο στους άντρες που είναι γεννημένοι για να γίνουν μπαμπάδες...!!!!

Eίναι μερικοί άντρες που σε κάνουν να πετάς στα ουράνια! Όχι λόγω του παρουσιαστικού τους, ούτε λόγω της γοητείας τους. Είναι επειδή μας φροντίζουν και βάζουν την οικογένειά τους πάνω απ' όλα. Αγαπούν τον ρόλο τους ως πατεράδες και το δείχνουν με πράξεις καθημερινά. 

Δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση, υπάρχουν αναμεσά μας και γι΄αυτό τους αφιερώνουμε το παρακάτω κείμενο.

«Στους μπαμπάδες που αλλάζουν πάνες στις 3 το πρωί και μετά μας φέρνουν το μωράκι μας στην αγκαλιά μας για να το ταϊσουμε.

Στους μπαμπάδες που ήταν δίπλα μας στη γέννα και μας υποστηρίξαν, δίνοντας μας δύναμη και δείχνοντάς μας πόσο μας θαυμάζουν.

Στους μπαμπάδες που μας βοηθούν στις δουλείες του σπιτιού όσο αναρρώνουμε από τον τοκετό.

Που μας φροντίζουν με το να μαγειρεύουν και να καθαρίζουν για να είμαστε πιο ξεκούραστες.

Σε αυτούς που πετάγονται από το κρεβάτι όταν το παιδί τους κλαίει και τρέχουν για να το παρηγορήσουν και να το νανουρίσουν για να κοιμηθούμε έστω μια ωρίτσα παραπάνω.

Που σκουπίζουν τα δάκρυά μας και ανέχονται τον εκνευρισμό μας μετά την γέννα, χωρίς να ρωτάνε ''γιατί είσαι έτσι;''

Σε εκείνους που ταΐζουν το μωράκι τους με το μπουκάλι και μετά πηγαίνουν πέρα-δώθε μέχρι να ρευτεί.

Στους μπαμπάδες που παρά την δική τους κούραση, δεν παραπονιούνται και κάνουν το πατρικό τους χρέος χωρίς να το βλέπουν ως βοήθεια.

Στους άντρες αυτούς που είδαν το σώμα μας να αλλάζει ξανά και ξανά και φρόντισαν να μας βεβαιώσουν ότι ακόμη είμαστε ποθητές και μας αγαπάνε.

Είναι κάτι μπαμπάδες, σαν και εσάς, που μας κάνετε να σας λατρεύουμε πιο πολύ από ποτέ.

Σας ευχαριστούμε, σας εκτιμούμε και νιώθουμε πολύ τυχερές.»




Ελεύθερη μετάφραση: herviewfromhome.com
Ιόλη Πολύζου
© Παρέχεται από: Mama365.gr