Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Κανένας δεν σου απαγορεύει να είσαι ελεύθερος....!!!!!!

Osho: Είναι πολύ δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο που η καρδιά του να μη θέλει να πετάξει σαν πουλί στον ουρανό, που να μη θέλει να φτάσει στα πιο μακρινά αστέρια, αν και ταυτόχρονα γνωρίζει πόσο βαθιά είναι δεμένος με τη γη. 

Ο διχασμός του είναι ότι από τη μία είναι προσκολλημένος πάνω στη φυλακή του κι από την άλλη, αυτό που λαχταράει βαθιά μέσα του είναι η ελευθερία.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αγωνία. 
Δεν μπορείς να αφήσεις όλα εκείνα που έχουν γίνει εμπόδια στη ζωή, επειδή αυτά τα ίδια είναι επίσης και οι χαρές σου. Έχεις προσκολληθεί πάνω σ' αυτά, επειδή κατά κάποιον τρόπο τρέφουν την περηφάνια σου. 

Δεν μπορείς να τα αφήσεις, μα δεν μπορείς ούτε και να ξεχάσεις ότι εσύ δεν ανήκεις σε αυτόν τον κόσμο, ότι το σπίτι σου πρέπει να βρίσκεται κάπου αλλού, επειδή στα όνειρά σου πετάς - συνεχώς πετάς σε μακρινούς τόπους.

Κανένας δεν σου απαγορεύει να είσαι ελεύθερος. Μπορείς να είσαι ελεύθερος αυτήν εδώ τη στιγμή. Εκείνες οι προσκολλήσεις όμως έχουν πάει πολύ βαθιά μέσα σου. Έχουν γίνει σχεδόν η ίδια σου η ύπαρξη. Μπορεί να σου φέρνουν μιζέρια και δυστυχία, σου φέρνουν όμως επίσης και στιγμές ευτυχίας. Μπορεί να αλυσοδένουν τα πόδια σου, σου δίνουν όμως επίσης και στιγμές χορού.

Αυτή είναι η σχιζοφρένεια τού ανθρώπου, ο διχασμός του ανθρώπου. Γι' αυτό και δεν μπορεί να ησυχάσει, δεν μπορεί να βρει γαλήνη. 

Κανένα ζώο δεν αισθάνεται αυτή την αγωνία. Όλα τα ζώα είναι απόλυτα ικανοποιημένα με αυτό που είναι. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ζώο που αισθάνεται έλλειψη ικανοποίησης - επειδή γνωρίζει ότι μπορεί να ελευθερωθεί.




Ενοχές, παιχνίδι του εγώ....!!!!!!!

Osho: Όλες οι ενοχές δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι του εγώ, επειδή υπονοούν ότι έχεις εσύ τον έλεγχο όσων σου συμβαίνουν. Αν όμως δεν έχεις αποκρυσταλλωμένο εγώ, τότε είσαι σαν φτερό στον άνεμο. Πηγαίνεις όπου φυσάει ο άνεμος. Το φτερό δεν μπορεί να πει πως ήθελε να πάει νότια αλλά πήγε βόρεια και νιώθει ενοχές! 

Οτιδήποτε έχει συμβεί, δεν έγινε εξαιτίας σου, αλλά το έκαναν οι περιστάσεις. Νιώσε ταπεινά, άφησε τα δάκρυα να κυλήσουν, αλλά μη νιώθεις ενοχές. Τα δάκρυα θα ξεπλύνουν και θα καθαρίσουν την καρδιά σου. Παράτα το εγώ και χαλάρωσε. Αν γίνεις συνειδητός, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Όταν είσαι συνειδητός, δεν μπορείς ποτέ να κάνεις πράγματα για τα οποία να νιώσεις ενοχές.

Και όταν δεν είσαι συνειδητός, πως μπορείς να κάνεις οτιδήποτε, για το οποίο δεν θα νιώσεις ενοχές; Όλο το ζήτημα λοιπόν είναι η συνειδητότητα και η έλλειψη αυτής. Γι' αυτό γίνε περισσότερο συνειδητός και περισσότερο ταπεινός. 

Αν συμβεί κάτι, που δεν μπορείς να το αποφύγεις, δέξου το ταπεινά. Και για να συγχωρεθείς, κλάψε, θρήνησε αλλά μη νιώθεις ενοχές. Οι ενοχές είναι ο τρόπος του εγώ. Και μ' αυτό τον τρόπο το εγώ αποκαθιστά τον εαυτό του. 

Για παράδειγμα, ο καθένας έχει μία εικόνα, μία χρυσή εικόνα του εαυτού του - ότι είναι πάρα πολύ όμορφος ή ότι είναι άγιος. Όταν ξαφνικά βρίσκεις τον εαυτό σου να κάνει κάτι που είναι εναντίον αυτής της εικόνας, τι μπορείς να κάνεις; Νιώθεις λοιπόν ενοχές.

Αυτό που λες είναι ότι δεν εγκρίνεις αυτό που έκανες και πως αν είχες τη δυνατότητα θα το άλλαζες. Η εικόνα σου γκρεμίστηκε μπροστά στα ίδια σου τα μάτια. Με το να αισθάνεσαι ενοχές όμως, νομίζεις ότι αποκαθιστάς την εικόνα σου. Αυτό που λες είναι ναι θύμωσες, αλλά αφού νιώθεις ενοχές, δεν είσαι και τόσο κακός άνθρωπος... 

Επιστρέφεις και πάλι στην παλιά σου εικόνα, εξωραΐζοντας την. Θα βρεθείς στην ίδια κατάσταση και πάλι θα ενθρονίσεις το εγώ σου και αυτό θα συνεχίζεται ξανά και ξανά. Οι άνθρωποι θυμώνουν και μετανιώνουν, θυμώνουν και μετανιώνουν και πάλι θυμώνουν - ένας φαύλος κύκλος.

Μην κατακρίνεις τον εαυτό σου, απλώς νιώσε ταπεινά. Μπορείς να νιώσεις τη διαφορά; Οι άνθρωποι συνήθως μεγαλοποιούν και "απολαμβάνουν" τις ενοχές τους. 

Αν διαβάσεις τις «Εξομολογήσεις» του αγίου Αυγουστίνου, θα δεις ότι δεν έχει κάνει πολλές αμαρτίες, απλώς υπερβάλλει, επειδή μόνο ένας μεγάλος αμαρτωλός μπορεί να γίνει μεγάλος άγιος. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεις άγιος, ούτε λόγος να γίνεις αμαρτωλός.

Βρίσκομαι εδώ για να σε βοηθήσω να γίνεις απλά φυσιολογικός. Δε με ενδιαφέρει να σε κάνω άγιο! Αρκετά μ' αυτή την ανοησία! Εσύ μπορείς να θέλεις να γίνει άγιος, εμένα όμως δεν μ' ενδιαφέρει καθόλου.
Osho




Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

20 ιδέες για να κρατήσετε μια θετική στάση....!!!!!!!!

Θα ήταν ότι πιο όμορφο αν θα μπορούσαμε να έχουμε πάντα τα κίνητρα για να προχωρήσουμε μπροστά, αν θα μπορούσαμε να έχουμε θετική στάση στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Όχι μόνο θα ήμασταν πιο παραγωγικοί, αλλά θα απολαμβάναμε περισσότερο τη ζωή. 

Ποιος δεν θα το ήθελε αυτό; Στη πορεία της ζωής μας θα υπάρξουν μέρες που η θεωρία της θετικής στάσης δε θα μπορεί εύκολα να γίνει πρακτική εφαρμογή. Θα υπάρχουν και δύσκολες μέρες, μέρες γκρι και μαύρες. Να θυμάστε πάντα πως μπορούμε να κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου πιο θετικό και η διάθεσή μας να είναι προς τα «πάνω» και όχι «προς τα κάτω».

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; έχουμε δει και σε άλλα μας άρθρα πολλές ιδέες σχετικά με το θέμα. Είναι στο χέρι σας να διαλέξετε αυτά που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. 

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις ιδέες που δίνει ένας Αυστραλός σύμβουλός θετικής ενέργειας και κινήτρων ο Craig Harper που η δουλειά του είναι να διδάξει και να καθοδηγήσει τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους.

20 ιδέες για να κρατήσετε μια θετική στάση :
Περιβάλλεται τον εαυτό σας με ανθρώπους που έχουν θετική στάση και ενέργεια και αποφύγετε τους αρνητικούς και τα «βαμπίρ» που ρουφούν την θετική σας ενέργεια.

Μάθετε στον εαυτό σας να εμπνέεται από επιτυχημένους και θετικούς ανθρώπους.

Κάντε ερωτήσεις. Ρωτήστε ανθρώπους που έχουν θετική στάση πως τα καταφέρνουν. Δείτε τι μπορείτε να μάθετε από αυτή την εμπειρία; Ρωτήστε τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε: Γιατί συμβαίνει αυτό σε μένα;

Ενθουσιαστείτε με τις δυνατότητες σας. Δείξτε ενθουσιασμό για τα πράγματα που κάνετε.

Μην εστιάζετε στα αρνητικά. Επενδύστε συναισθηματικά την ενέργεια σας σε αυτό που θα νιώσετε ότι γεμίζει την μπαταρία σας.

Αλλάξτε τα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε και αποδεχτείτε εκείνα για τα οποία δεν έχετε κανέναν έλεγχο.

Μη μένετε αδρανείς. Θέστε συνεχώς νέους στόχους.

Κάθε μέρα να κρατάτε λίγο από το χρόνο σας για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε

Εκφραστείτε δημιουργικά. Αυτό θα σας κάνει ευτυχισμένους

Κάντε όνειρα. Ονειρευτείτε και γιατί όχι ονειροπολήστε και λίγο στην διάρκεια της ημέρας. Θα χαλαρώσει το μυαλό σας.

Επενδύστε χρόνο σε άλλους. Οι άνθρωποι που εστιάζουν τη σκέψη μόνο στον εαυτό τους έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση

Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάνετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή το κάνουν οι άλλοι.

Σε τακτικά χρονικά διαστήματα νιώστε ευγνωμοσύνη για την ίδια σας την ζωή. Έχετε πάντα την επίγνωση ότι η ζωή σας είναι υπέροχη και είστε τυχερός/ή που είστε εδώ που είστε.

Βάλτε τον πήχη ψηλά. Πείτε στον εαυτό σας «Θέλω να είμαι εξαιρετικός και να κάνω εξαιρετικά πράγματα. Και θα το κάνω. Όχι γιατί έχω ένα ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά επειδή είμαι έτοιμος να εργαστώ σκληρά και θέλω να τα καταφέρω». Διερευνήστε τον εαυτό σας και διευρύνετε τα όρια των δυνατοτήτων σας.

Κολυμπήστε ενάντια στο ρεύμα. Προσωπικά, μου αρέσει να κάνω ότι δεν κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αφήστε τον εαυτό σας να είναι αντισυμβατικός και ξεφύγετε από την «κοινή λογική». Μερικές φορές, η «λογική» είναι συνώνυμο με το φόβο και την άγνοια.

Νιαστείτε για το σώμα σας. Μην καπνίζετε ή μην πίνετε ή μην κάνετε χρήση ναρκωτικών. Το να είστε υγιής και σωματικά ικανός θα σας βοηθήσει να μείνετε ψυχικά και συναισθηματικά ήρεμοι και να είστε πιο δημιουργικοί. Είναι πολύ δύσκολο να έχετε θετική στάση όταν είστε σωματικά άρρωστος.

Μιλήστε για τον εαυτό σας θετικά. Μην αυτοτιμωρείστε. Μην βυθίζεστε στην αυτολύπηση.

Βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε. Ασχοληθείτε ενεργά με τα θέματα που σας απασχολούν.

Ενθαρρύνετε τον εαυτό να κάνει διαφορετικά πράγματα. Δεχτείτε μια πρόκληση. Κάντε μια αλλαγή στην ζωή σας.

Τουλάχιστον δύο μέρες το μήνα μείνετε μακριά από τηλέφωνο, internet, τηλεόραση και θορύβους. Φορτίστε την μπαταρία σας χωρίς κανέναν περισπασμό. Ακούστε τις ανάγκες του εαυτού σας.

Από την πλευρά μου, συμφωνώ με πολλά από τον κατάλογο, όπως υπάρχουν και άλλα που δεν μου ταιριάζουν. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ούτε μας παρακινούν τα ίδια πράγματα. Είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι το ωραίο. 

Ο καθένας ας επιλέξει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν πολλές επιλογές και εμείς θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση τους μέσα από τα άρθρα μας.

Να είσαι ο πιο ενθουσιώδης και ο πιο θετικός άνθρωπος που ξέρεις....H. Jackson Brown




Το Κλειδί της Σκέψης – www.tokleidi.com
Βιβλιογραφία: Stop F*cking Around, Craig Harper

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Όταν γίνεσαι η αλλαγή που επιθυμείς.....!!!!!!!!

Αν δεν δακρύζεις πες μου από πού ραγίζεις...
Όταν υψώνουμε τείχη προστασίας χρειάζεται να ξέρουμε ότι δεν κρατάμε μόνο τους άλλους απ’ έξω αλλά και εμάς τους ίδιους γερά κλειδωμένους μέσα. 

Κι αναρωτιέμαι μέσα που; Μέσα στην αγάπη, την ελευθερία, στην Ανώτερη μας Ποιότητα; Που άραγε;

Γιατί αν ήταν να μπορούμε να κλειδωνόμαστε μέσα σε όλες αυτές τις όμορφες ποιότητες τότε καλά θα κάναμε να μην φεύγαμε ποτέ από εκεί. Όμως η αγάπη και η ελευθερία δεν θέλουν τα τείχη. Δεν χρειάζονται τα τείχη. Δεν περιορίζονται, γίνονται ζωή. Τα τείχη, τα μνήματα είναι για τους πεθαμένους φωνάζουν...

Κι η Ανώτερη μας ποιότητα, ο Ανώτερος Εαυτός μας δεν έχει καμιά σχέση με φοβικές συμπεριφορές και δονήσεις που δεν ανήκουν στη σφαίρα της αγάπης γιατί είναι φτιαγμένος από την αγνή καθαρή Αγάπη του Θεϊκού...

Το παρελθόν μας δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και το μέλλον παίρνει πάντα το σχήμα της σκέψης που έχουμε σήμερα. Ας σταματήσουμε να αυτοπεριοριζόμαστε κι ας γευτούμε τη ζωή και αυτό θα το κατορθώσουμε αλλάζοντας τη στάση μας απέναντι σε όλα αυτά που μας πλήγωσαν, μας πόνεσαν, που κομμάτιασαν την αθωότητα μας, που μας γέννησαν φόβο και έπαιξαν μέσα μας την εμπιστοσύνη. 

Ο κάθε άνθρωπος, είναι αποκλειστικά ο ίδιος υπεύθυνος για το καθετί που του συμβαίνει στη ζωή του. Είναι υπεύθυνος για τις όμορφες αλλά και τις δύσκολες εμπειρίες που βιώνει γιατί τις δημιουργεί με τις σκέψεις, τα λόγια και τις αισθήσεις του. Και δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς αυτό δεν το αναγνωρίζουν και ''φορτώνουν'' την ευθύνη για τις απογοητεύσεις τους στους άλλους παραχωρώντας τους ταυτόχρονα και τη ''δύναμη'' τους. 

«Κανένας άνθρωπος, κανένας τόπος, κανένα πράγμα δεν ασκεί την παραμικρή δύναμη πάνω μας, γιατί είμαστε οι μοναδικοί κύριοι των σκέψεων μας. Εμείς και μόνον εμείς δημιουργούμε τις εμπειρίες μας, την πραγματικότητά μας. 

Μη ξεχνάς είσαι το μοναδικό πρόσωπο που σκέφτεται με το μυαλό σου. Εσύ είσαι η δύναμη και η εξουσία στον κόσμο σου...» Louise Hay

Αν αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και σταματήσουμε να ξοδεύουμε την ενέργεια μας κατηγορώντας τους άλλους... 

Αν γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και βλέποντας τι είναι δικό μας και τι όχι αποδεσμευτούμε από προσδιορισμούς και στερεότυπα... 

Αν αποταυτιστούμε από τις ''δύσκολες'' εμπειρίες του παρελθόντος και συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα εφόδια που μας χάρισαν και ποια πολύτιμα εργαλεία μας έδωσαν για να βάλουμε μέσα στο δισάκι της ζωής...

Αν κάνουμε την κατανόηση και την αποδοχή συμμάχους μας...

Αν επιτρέψουμε στην συγχώρεση να εξυγιάνει τις σκέψεις μας... 

Αν αρχίσουμε να εκφράζουμε ευγνωμοσύνη στην Ύπαρξη για όλη την ομορφιά που μας χαρίζει καθημερινά...

Αν σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε «αξίζω την Αγάπη» και της επιτρέψουμε να μπει στη ζωή μας και να μαλακώσει την καρδιά και το μυαλό μας 

Τότε θα αρχίσουμε να περπατάμε στο μονοπάτι της συνολικής αφθονίας και το μέλλον μας θα λάμπει φωτεινό μπροστά μας 

Αν επιθυμείς την αλλαγή
Αν επιθυμείς πραγματικά να αλλάξεις τη ζωή σου τότε χρειάζεται να ξέρεις ότι ήδη μέσα σου έχει αρχίσει να συμβαίνει. Και αυτή σου η σκέψη, αυτή σου η επιθυμία θα φέρει στο δρόμο σου, τα κατάλληλα βιβλία, τους καταλλήλους ανθρώπους, τις κατάλληλες τεχνικές ώστε να ασκηθείς πάνω στην αλλαγή αυτή με τη σωστή καθοδήγηση.

Κάτι που βοηθά πολύ, είναι να κάνεις μια σωματική άσκηση που σου αρέσει. Να τρέφεσαι σωστά και να βρίσκεις χρόνο για να χαλαρώνεις. Οι διαλογιστικές ασκήσεις είναι εξαιρετικές γιατί χαλαρώνουν το σώμα και ¨αδειάζουν¨ το μυαλό. Ακόμα οι νοερές εικόνες έχουν τεράστια δύναμη αλλαγής. 

Το σημείο της δύναμης βρίσκεται πάντα στην τωρινή στιγμή γι’ αυτό αν το θέλεις η αλλαγή μπορεί να αρχίσει από αυτήν τη στιγμή. 

Λίστα θετικών δηλώσεων
Μια λίστα με όλα αυτά που θες να αλλάξουν θα ήταν πολύ βοηθητική. Αν η λίστα σου γεμίσει από αρνητικές δηλώσεις μετέτρεψε τες σε θετικές. Για παράδειγμα αν γράψεις: «Κανείς δεν με αγαπά και θέλω να το αλλάξω αυτό» ή «η ζωή μου είναι χάλια»

Άλλαξε τα σε: «Νιώθω την αγάπη όπου κι αν βρίσκομαι» και «έχω εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής μου γιατί ξέρω ότι με οδηγεί στην Αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Στο συναισθηματικό, στο πνευματικό και στο υλικό».

Νοερές εικόνες
Φαντάσου τον εαυτό σου στο μέλλον όπως θα ήθελες να είσαι. Δες το με όλες τις λεπτομέρειες. Νιώσε το με όλες τις αισθήσεις σου. Δες το, άκουσε το, μύρισε το, άγγιξε το, γεύσου το....

Μέσα σε αυτήν την νοερή σου εικόνα παρατήρησε πως δέχονται οι άλλοι την αλλαγή σου. Πως αντιδρούν. Σε αυτό το έργο εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής αλλά εσύ κι ο σκηνοθέτης, ο συγγραφέας, ο σκηνογράφος. Φτιάξε το όπως ακριβώς το θες εσύ και φρόντισε να σου πηγαίνουν όλα καλά ανεξάρτητα από το τι θέλουν οι άλλοι και πως σου συμπεριφέρονται...

Άσκηση : Aξίζω το καλύτερο

Από το βιβλίο «μεταμορφώστε τη ζωή σας» της Louise Hay.
Πιστεύεις πως αξίζεις να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς; Αν δεν το πιστεύεις, τότε δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να το αποκτήσει. Καταστάσεις που δεν τις ελέγχεις ξεφυτρώνουν συνέχεια για να σε απογοητεύουν.

Κοίταξε τον εαυτό σου μέσα σε έναν καθρέφτη και πες: "Αξίζω να έχω... ή να είμαι... και το δέχομαι τώρα".

Πες το δύο ή τρεις φορές. Πώς αισθάνεσαι; 

Στρέψε την προσοχή σου στα συναισθήματά σου και σ’ αυτό που συμβαίνει μέσα στο σώμα σου. Το νιώθεις αληθινά ή μήπως εξακολουθείς να πιστεύεις πως δεν αξίζεις τίποτε;

Αν δεις ότι τα συναισθήματά σου είναι αρνητικά, τότε ξεκίνα πάλι με τη δήλωση: "Απελευθερώνω από τη συνειδητότητά μου το πρότυπο που γεννάει την αντίσταση σε κάθε καλό που σκέφτομαι. "Αξίζω να έχω... ή να είμαι... και το δέχομαι τώρα".

Επαναλάμβανέ το ξανά και ξανά, μέχρι να νιώσεις το συναίσθημα της αποδοχής, έστω και αν χρειαστεί να το κάνεις πολλές μέρες.

Θετικές δηλώσεις

Από το βιβλίο «μεταμορφώστε τη ζωή σας» της Louise Hay
Στην απεραντοσύνη της ζωής που βρίσκομαι όλα είναι τέλεια, ακέραια και πλήρη. 

Νιώθω πάντα θεϊκή προστασία και καθοδήγηση. 

Αισθάνομαι ασφαλής όταν κοιτάζω μέσα μου. 

Νιώθω ασφαλής κοιτάζοντας το παρελθόν.

Αισθάνομαι ασφαλής όταν διευρύνω την άποψή μου για τη ζωή. 

Είμαι κάτι πολύ περισσότερο από την προσωπικότητά μου την παλιά, την τωρινή ή τη μελλοντική. 

Επιλέγω τώρα να ξεπεράσω τα προβλήματα της προσωπικότητάς μου και αναγνωρίζω το μεγαλείο της ύπαρξής μου. 

Επιθυμώ βαθιά, να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου. 

Στον κόσμο μου όλα πηγαίνουν καλά

Όταν αισθάνεσαι τη ζωή και τη ζεις στην ολότητα της, όταν τη ζεις με πάθος και ένταση, κάθε στιγμή γίνεται μια στιγμή αιωνιότητας. 

Όποτε ζεις τη ζωή με πάθος, με ένταση με όλο σου τον εαυτό, ξεχνάς το παρελθόν και το μέλλον και τότε εκείνη η στιγμή σου δίνει μια γεύση αιωνιότητας...





despoina palamari

Τα 12 μεγαλύτερα μυστικά που έχουν ξεχαστεί από την ανθρωπότητα.....!!!!!!!!

Όσο περισσότερο αναλογίζομαι την ζωή του ανθρώπου σήμερα, τόσο περισσότερο φτάνω σε ένα ακλόνητο συμπέρασμα : Η μεγαλύτερη κατάρα και η αιτία της δύσκολης κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου είναι η λήθη. Όπως μια υφέρπουσα κακουχία, η απώλεια μνήμης έχει εισέλθει ολοκληρωτικά μέσα στην ύπαρξη του ανθρώπου. Ατομικά, συλλογικά, ιστορικά ή πολιτισμικά, είμαστε μαγεμένοι να ξεχάσουμε.

Έχουμε ξεχάσει όχι μόνο το παρελθόν μας, αλλά και την θέση μας στο παρόν και την ευθύνη μας για το μέλλον. Σε προσωπικό επίπεδο, η εγωκεντρική κατάσταση της συνείδησης μας βρίσκεται σε αποστολή. Η αποστολή δεν είναι άλλη, από το να μας κρατήσει σε αυτή την κατάσταση της λήθης - να διαχωρίσει την ύπαρξή μας από το ΟΛΟΝ. 

Σε συλλογικό επίπεδο, η αμνησία διαιωνίζεται και ενισχύεται από κοινωνικά και πολιτιστική μέσα - κυρίως με το να καθοδηγούμαστε σε μια πραγματικότητα ασυνείδητου καταναλωτισμό, συμμορφωμένου τρόπου ζωής και υλιστικής νοοτροπίας.

Η φωτεινή πλευρά όλου αυτού είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την σύνδεση με τον εαυτό μας και το σύμπαν γενικότερα. Η δύναμη της ανάμνησης βρίσκεται στο κέντρο του πνευματικού μονοπατιού, της αυτο-ανακάλυψης και της αυτοπραγμάτωσης.

Παρακάτω είναι μια λίστα με αυτά που νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει, ή καλύτερα μια λίστα για να μας βοηθήσει να ξαναθυμηθούμε.

1. Ξεχάσαμε τη θέση μας στον φυσικό κόσμο :
Τα τελευταία εκατό χρόνια έχουμε αποσπάσει τους εαυτούς μας από την φύση. Για να κατευνάσουμε την απληστία μας έχουμε εκμεταλλευτεί και λεηλατήσει την φύση. Προσπαθήσαμε να αποστασιοποιηθούμε από τον φυσικό κύκλο της ζωής. Έχουμε ξεχάσει πώς να ακούμε και να κατανοούμε τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της γης – τα σημάδια που μας δείχνει και την γλώσσα που μας μιλάει. Ξεχάσαμε να ακολουθούμε τον δρόμο της φύσης και να ζούμε σε ισορροπία με αυτήν.

2. Ξεχάσαμε τη σύνδεσή μας με τη ζωή και το σύμπαν :
Αποσπώντας τον εαυτό μας από τη φύση, ξεχάσαμε ότι είμαστε βαθιά συνδεμένοι με αυτήν και με τους κύκλους του σύμπαντος. Μερικές φυλές στις παρυφές του «πολιτισμού», οι οποίες εξακολουθούν να ακολουθούν προγονικούς τρόπους, έχουν διατηρήσει αυτή τη σύνδεση με σεβασμό και ευλάβεια. Εμείς, από την άλλη πλευρά έχουν εμφυσήσει την αίσθηση της χωριστικότητας που μας οδήγησε έξω από την ισορροπία και στην ασθένεια. Έχουμε ξεχάσει πώς όλων η συνείδηση ​​είναι διασυνδεδεμένη και συνυφασμένη σε έναν όμορφο χορό.

3. Έχουμε ξεχάσει την αρχαία σοφία μας :
Έχουμε ξεχάσει την προγονική σοφία μας. Στην αναζήτηση απόκτησης επιστημονικής γνώσης μέσω του εξορθολογισμού του μυαλού μας, έχουμε ξεχάσει την σοφία μέσα από το άνοιγμα της καρδιάς μας. Ξεχάσαμε τις αρχαίες ιστορίες και την λαϊκή σοφία που παραδόθηκε από μάντεις και σοφούς της αρχαιότητας που ζούσαν σε αρμονία με το σύμπαν.

4. Έχουμε ξεχάσει την πορεία μας και τα όνειρά μας :
Ξεστρατίζοντας μακριά από την εσωτερική πορεία μας ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε το όνειρο της ζωής. Το πιο σημαντικό που ξεχάσαμε είναι πώς να ξυπνήσουμε μέσα στο το όνειρο και να δούμε την πραγματική μας φύση ως συν-δημιουργοί της ζωής - όπως οι ονειροπόλοι. Έχουμε ξεχάσει ότι έχουμε τη δύναμη να υφάνουμε τα όνειρα μας και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή της πρόθεσης για να κατευθύνουμε αυτά τα όνειρα σε εκδήλωση.

5. Έχουμε ξεχάσει το σκοπό μας :
Με τόσο πολύ θόρυβο, φλυαρία και απόσπαση προσοχής που έχει αυτή η πυκνή πραγματικότητα έχουμε ξεχάσει τι ήρθαμε να κάνουμε εδώ. Έχουμε ξεχάσει τον σκοπό μας. Είμαστε παγιδευμένοι στη μαζική κατασκευασμένη συναινετική πραγματικότητα. Έχουμε χάσει επαφή με την αυθεντικότητα μας, την εσωτερική σπίθα που μας οδηγεί προς την ευτυχία μας και την αυτοπραγμάτωση. Έχουμε ξεχάσει ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε ως πνευματικά όντα που ενσωματώνονται σε μια φυσική μορφή για λίγο και εντάσσονται σε ένα αγαπητό σύμπαν.

6. Έχουμε ξεχάσει ότι τα πάντα είναι αγάπη :
Αυτό είναι ίσως το βαθύτερο μυστήριο όλων που πολλοί λίγοι έχουν κατανοήσει. Αυτή η αλήθεια όμως είναι κρυμμένη κάπου βαθιά μέσα μας. Το ξέραμε κάποια στιγμή, αλλά έχουν χάσει την επαφή. Έχουμε ξεχάσει ότι τα πάντα είναι τελικά ενέργεια και συνειδητότητα και ότι η αγάπη είναι ο βασικός ιστός της ύπαρξης που διατρέχει όλη την ενέργεια και όλη την συνειδητότητα.

7. Ξεχάσαμε να συγχωρούμε :
Με το να πιστέψουμε ότι είμαστε χωριστοί και αποσυνδεμένοι από τους άλλους ανθρώπους και την φύση, ξεχάσαμε να συγχωρούμε. Η βαθύτερη έννοια της συγχώρεσης είναι η πράξη της ενθύμησης ότι είμαστε ένα με όλους και με όλα και ότι δεν υπάρχει κανένα θύμα ή θύτης. Είμαστε όλοι μαζί και κινούμαστε όλοι μαζί πάνω σε ένα δυναμικό δίκτυο που αποκαλούμε ζωή.

8. Ξεχάσαμε να είμαστε ελεύθεροι :
Υπενθυμίστε στον εαυτό σας κάθε μέρα αυτό: Έχουμε δημιουργηθεί για να είμαστε ελεύθεροι.

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια «πραγματικότητα», όπου η ελευθερία είναι μόνο μια έννοια. Ήμαστε περικυκλωμένοι με τα δεσμά του φόβου, παρανοήσεων, λανθασμένων ιδεολογιών και του υλικού οφέλους. Υπακούμε στους κανόνες και στους νόμους που θεσπίστηκαν προκειμένου να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των λίγων. Μας έκαναν να ξεχάσουμε ότι είμαστε ελεύθεροι να αλλάξουμε τα πράγματα. Είμαστε ελεύθεροι να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς φόβο ή ενοχή.

9. Έχουμε ξεχάσει την αληθινή μας δύναμη :
Ζώντας μέσα στο φόβο, ξεχάσαμε πόσο ισχυροί είμαστε. Έχουμε ξεχάσει την τεράστια δύναμη της θέλησης και της πρόθεσής μας να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας. Είμαστε υπνοβάτες που ακολουθούμε πινακίδες όπως τα ρομπότ.

10. Έχουμε ξεχάσει τα μαθήματά μας από την ιστορία :
Αν υπάρχει κάτι που η ιστορία μπορεί να μας διδάξει είναι το πόσο γρήγορα μπορούμε να ξεχάσουμε τα μαθήματα που πήραμε. Ξανά και ξανά επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, κολλημένοι στα ίδια μοτίβα της απληστίας και της αυτοκαταστροφής. Δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε ατομικά για τα λάθη που έκανε η ανθρωπότητα στο παρελθόν, αλλά είμαστε υπεύθυνοι ως άτομα να θυμηθούμε τα λάθη του παρελθόντος και να μην τα επαναλάβουμε.

11. Ξεχάσαμε να είμαστε απλοί :
Η ανθρώπινη ζωή έγινε πιο σύνθετη και περίπλοκη. Έχουμε παρασυρθεί από την λάμψη του “πολύ” και όχι από την δύναμη του “λίγο”. Ξεχάσαμε πώς να είμαστε απλοί και ξεχάσαμε επίσης το νόημα της απλότητας. Η ζωή είναι πραγματικά απλή. Απλότητα σημαίνει την απόρριψη όλων των πραγμάτων και ιδεών που εμποδίζουν την θέα προς τον σκοπό της ζωής μας.

12. Έχουμε ξεχάσει να εμπιστευόμαστε, να πιστεύουμε και να αναρωτιόμαστε :
Χάσαμε την γοητεία μας για τον κόσμο. Ξεχάσαμε να θαυμάζουμε το θαύμα της ζωής. Δεν στεκόμαστε με δέος στο μεγαλείο της πια. Ο σκεπτικισμός μας και η κυνική μας άποψη για τον κόσμο μας έκανε να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας στον εαυτό μας και στην μαγεία του σύμπαντος. Έχουμε ξεχάσει πώς να πιστεύουμε. Αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη τραγωδία από όλα. Αποδυναμώθηκε το πνεύμα μας και φτώχυνε η ψυχή μας.




του Gilbert Ross
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου 
για την Επιστήμη του Πνεύματος

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πώς οι σκέψεις γίνονται ασθένεια ;

Το μυαλό είναι τόσο ισχυρό που μπορεί να επηρεάσει τη σωματική κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια, η επιστημονική βιβλιογραφία πάνω στη σχέση του μυαλού και του σώματος αυξάνεται καθώς γίνεται κατανοητό ότι τα δυο τους σχετίζονται πολύ στενότερα από ό,τι φανταστήκαμε ποτέ.

Όλοι αρρωστήσαμε κάποια φορά και είχαμε την αίσθηση ότι η σωματική μας ασθένεια αντιστοιχούσε σε κάποια ψυχική κατάσταση ανημποριάς ή περιορισμού.

Ίσως αισθανόσασταν πιο κουρασμένοι ή αδέξιοι από ό,τι συνήθως, ανίκανοι να επεξεργαστείτε ακόμα και ελάχιστα ερεθίσματα ή τις σκέψεις σας.

Από την άλλη πλευρά, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι μια κατάσταση ψυχικής ευημερίας συνδέεται με μια καλύτερη σωματική κατάσταση - τόσο με την πραγματική υγεία του σώματός σας όσο και με την αντίληψή σας γι’ αυτή.

Φαίνεται ότι οι θετικές σκέψεις και ιδέες μπορούν, μέσω της λειτουργίας του νευρικού σας συστήματος, να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε καλύτερη σωματική κατάσταση.

Έτσι, αν ο νους σας δεν είναι γαλήνιος, μπορεί να γίνετε περισσότερο ευάλωτοι στην ασθένεια. Με άλλα λόγια, ψυχικές ασθένειες όπως η ανησυχία και η κατάθλιψη μπορούν να προκαλέσουν την εμφάνιση ανεπιθύμητων σωματικών συμπτωμάτων. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς οι σκέψεις γίνονται ασθένεια.

Ποια είναι η διαδικασία αυτής της μεταμόρφωσης;
Σκεφτείτε για μια στιγμή τις φορές που αισθάνεστε ανήσυχοι. Η καρδιά σας αρχίζει να χτυπάει πιο δυνατά και πιο γρήγορα από το φυσιολογικό, τα χέρια σας μπορεί να αρχίσουν να τρέμουν και παρατηρείτε ότι αρχίζετε να ιδρώνετε.

Όλα αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται επειδή το μυαλό σας πυροδοτεί μια αντίδραση στη φυσιολογία του σώματός σας, αλλάζοντας τις ισορροπίες όπως ακριβώς όταν ξεκινάτε κάποιου είδους σωματική άσκηση.

Όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη συγκεκριμένη αντίδραση και τη σωματική άσκηση : δεν ασκείστε. Το σώμα σας δεν έχει διέξοδο για όλη την επιπλέον ενέργεια που αρχίζει να παράγει και αυτό προκαλεί τεράστια ένταση στο νευρικό σας σύστημα.

Οι φλέβες και οι αρτηρίες που παρέχουν αίμα στους μυς σας δεν διαστέλλονται, όμως η καρδιά σας στέλνει πολύ περισσότερο αίμα σε όλο τον οργανισμό σας.

Τι γίνεται μετά;
Φανταστείτε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο την ώρα αιχμής όπου όλα βαίνουν ομαλά, αλλά ξαφνικά συμβαίνει κάποιο ατύχημα και όλη αυτή η κυκλοφορία πρέπει να διοχετευτεί προς ένα δευτερεύοντα δρόμο. Χωρίς αμφιβολία το σύστημα θα καταρρεύσει.

Το ίδιο συμβαίνει και στο σώμα σας.
Η καρδιά σας στέλνει όλο και περισσότερα αυτοκίνητα ενώ το υπόλοιπο σώμα σας δεν μπορεί να απορροφήσει όλη αυτή την κυκλοφορία. Αν η κατάσταση διαρκέσει μονάχα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα ή αν δεν είναι πολύ έντονη, η κυκλοφοριακή συμφόρηση δεν προκαλεί μεγάλο πρόβλημα.

Αν όμως συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι πολύ έντονη, μπορεί να προκληθούν εκτεταμένες βλάβες.

Παρομοίως, μία από τις προφανέστερες συνδέσεις νου και σώματος είναι ανάμεσα στις γνωστικές σας λειτουργίες και στην αποτελεσματικότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Όταν το μυαλό σας δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε, είναι φυσιολογικό το σώμα να στραφεί ενάντια στον εαυτό του και έτσι να γίνει ευάλωτο σε κάθε είδους εξωτερική επίθεση.

Από αυτή την άποψη, το μυαλό μοιάζει με ηλεκτρονικό υπολογιστή και το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι το λογισμικό πρόγραμμα αντιικής προστασίας σας. Αν ο υπολογιστής δυσλειτουργεί, απενεργοποιεί το αντιικό πρόγραμμα, θέτοντάς σας σε κίνδυνο απέναντι σε κάθε είδους Trojan Horse που θέλει να σας βλάψει.

Επιπλέον, η κατάρρευση της άμυνάς σας συνήθως δεν συμβαίνει τη στιγμή που αισθάνεστε το άγχος, αλλά μάλλον όταν αυτό φεύγει.

Τι ρόλο παίζει ο εγκέφαλος ;
Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από κάθε σας σκέψη και ιδέα βρίσκεται μια χημική σύνδεση στο βιολογικό σας σύστημα. Μια θεμελιώδης περιοχή είναι ο υποθάλαμος, που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των ορμονών σας.

Αυτό το μικρό και ενδιαφέρον μέρος του εγκεφάλου σας είναι εξαιρετικά δεκτικό στις σκέψεις σας, είτε με μορφή αναμνήσεων, είτε με μορφή ερμηνείας των παρόντων ερεθισμάτων, είτε με τη μορφή προσδοκίας για τα μελλοντικά γεγονότα.

Αυτό σημαίνει ότι ο υποθάλαμός σας μπορεί να ξυπνήσει, προετοιμάζοντάς σας να αντιδράσετε γρηγορότερα, να κοιμηθείτε ή να αισθανθείτε μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Τι επηρεάζει η συμπεριφορά σας ;
Μέχρι εδώ μιλήσαμε μόνο για το πώς το μυαλό μπορεί να ασκήσει άμεση επιρροή στο σώμα σας, όμως δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια άλλη πτυχή που δεν είναι λιγότερο σημαντική και έχει να κάνει με τη συμπεριφορά σας. Να ένα παράδειγμα:

Όλοι στη ζωή μας περνάμε από στάδια τα οποία δεν χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη χαρά ή κινητοποίηση Μάλιστα, ακόμα κι αν δεν υποφέρατε ποτέ από κλινική κατάθλιψη, μερικά από τα πράγματα που αισθάνεστε κατά τις περιόδους αυτές ίσως να είναι παρόμοια με εκείνα που αισθάνονται οι άνθρωποι που πάσχουν από τη συγκεκριμένη διαταραχή, αν και δεν είναι ίσως τόσο έντονα ή παρατεταμένα

Κατά τις περιόδους αυτές ίσως αρχίσετε να παραμελείτε ορισμένες πτυχές της εμφάνισής σας ή την προσωπική σας φροντίδα. Συγκεκριμένα, ένα από τα πρώτα πράγματα που συνήθως επηρεάζονται είναι η διατροφή σας.

Απομακρύνεστε από τις τροφές που δεν σας αρέσουν και τόσο, οι οποίες συνήθως αποτελούν και τις πιο υγιεινές επιλογές και στρέφεστε αντ’ αυτού σε τροφές που σας δίνουν μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ζήτημα ισορροπίας. Αναζητάτε την ευχαρίστηση που χάσατε σε άλλες πτυχές της ζωής σας στην τροφή που κατ αναλώνετε.

Δυστυχώς η εικόνα που πάντα εμφανίζεται στην τηλεόραση και στις ταινίες, μια κοπέλα που κάθεται μόνη της σε έναν καναπέ και τρώει υπερβολικές ποσότητες παγωτού μετά από κάποιο χωρισμό, είναι αληθινή.

Αυτός είναι ένας βλαβερός τρόπος να αναγκάσετε τον υποθάλαμο σας να προκαλέσει το αίσθημα ευημερίας που με κάποιο τρόπο έχετε χάσει. Το σχήμα συμπεριφοράς που επιλέξατε για να αποφύγετε τα αρνητικά συναισθήματα έχει γίνει αντιπαραγωγικό για την υγεία του σώματός σας.

Όμως, αυτή η απώλεια ισορροπίας δεν είναι ο μοναδικός λόγος που οι άνθρωποι αρχίζουν να παραμελούν τη διατροφή τους. Μια άλλη σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η θλίψη και η έλλειψη κινητοποίησης που συνήθως συνοδεύουν την κατάθλιψη.

Οι λόγοι (σκέψεις) που κάποτε σας έκαναν να φροντίζετε τον εαυτό σας ίσως τώρα να δίνουν τη θέση τους σε αυτή τη θλίψη που έχει εμφανιστεί και ριζώσει.

Οι δραστηριότητες ρουτίνας απαιτούν τώρα σημαντικά μεγαλύτερη προσπάθεια. Ίσως προσπαθήσετε να απλοποιήσετε τη ρουτίνα σας - αντί να πάτε για ψώνια στο παντοπωλείο μετά τη δουλειά, αποφασίζετε να παραγγείλετε πίτσα. Χρειάζεται μικρότερη προσπάθεια.

Η άλλη όψη του νομίσματος
Μέχρι τώρα μιλήσαμε κυρίως για το πώς οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να σας αποδυναμώσουν σωματικά, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μια θετική νοητική στάση βελτιώνει σημαντικά την πρόγνωση για ανθρώπους που πάσχουν από κάποια ασθένεια.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το άμεσο αποτέλεσμα της βιοχημείας σας ή αποτέλεσμα της επιστροφής σε δραστηριότητες που ίσως επίσης μπορούν να συμβάλουν στον έλεγχο της ασθένειας, όπως η περισσότερη σωματική δραστηριότητα και μια πιο υγιεινή διατροφή.

Κλείνοντας, σας ενθαρρύνουμε να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία όσο το δυνατόν περισσότερο, επειδή με αυτό τον τρόπο φροντίζετε όλο σας το σώμα. Δεν το αξίζετε;





Mην πιστεύετε κανέναν, αν δεν ακούσετε και την άλλη πλευρά.....!!!!!!!

Γιατί κάθε ιστορία έχει δύο πλευρές...!!
Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι’ αυτό.Προσπαθούσα να το διατηρώ τακτικό και καθαρό.

Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που κλασικά παράτησαν δυο εκδρομείς, άκουσα βήματα.

Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα μια μικρή κοπέλα να έρχεται, κρατώντας ένα καλάθι.

Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή, γιατί φορούσε αστεία κατακκόκινα ρούχα και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.

Φυσικά τη σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα.

Τη ρώτησα ποια ήταν, από πού ερχόταν κ.τ.λ.

Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά που έμενε λίγο πιο κάτω και της πήγαινε φαγητό.

Βασικά, μπορεί να ήταν και έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε πολύ ύποπτη μ’ αυτά τα ρούχα.

Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη περίεργα.

Την άφησα να συνεχίσει, αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι της γιαγιάς της.

Όταν συνάντησα τη συμπαθητική γριούλα της εξήγησα το πρόβλημα μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα.

Η γριούλα δέχτηκε να κρυφτεί ώσπου να τη φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι.

Όταν έφτασε η Κοκκινοσκουφίτσα, την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν ήδη στο κρεβάτι, ντυμένος γιαγιά.

Το κορίτσι ήρθε και μόλις με είδε είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά.

Με είχαν προσβάλλει κι άλλοτε, αλλά προσπάθησα να είμαι ευγενικός.

Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα.

Δηλαδή έδειχνα ότι τη συμπαθούσα και ήθελα να πιάνω καλά αυτά που λέει.

Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι, για τα γουρλωτά μου μάτια.

Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι’ αυτή τη μικρή, που ενώ ήταν γλυκιά ήταν και τόσο κακοήθης.

Παρ’ όλα αυτά, έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να τη βλέπω καλύτερα.

Η επόμενη προσβολή στ’ αλήθεια με νευρίασε.

Έχω κάποιο κόμπλεξ για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση.

Με ρώτησε γιατί έχω τόσο μεγάλα δόντια.

Ξέρω ότι θα έπρεπε να μη χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να τη φάω.

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να το φτάσω για να το ηρεμήσω.

Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς, αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα.

Ξαφνικά όμως ανοίγει η πόρτα με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν μπροστά μου με το τσεκούρι του.

Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει το μπελά μου.

Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα σφαίρα.

Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία.

Όμως αυτή η γιαγιά ποτέ δεν είπε την αλήθεια.

Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός. Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν.

Δεν ξέρω τι έγινε το κακοήθες κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως εγώ δεν πέρασα καλά από τότε.

Έτσι, αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου, μήπως και σώσω τη φήμη μου, έστω και τώρα.

Και να θυμάστε: μην πιστεύετε κανέναν, αν δεν ακούσετε και την άλλη πλευρά.

Μπορεί να είναι παραμύθι.
Με εκτίμηση 
Ο Λύκος




Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας....!!!!!!

Το Vicks VapoRub είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που έχετε στο σπίτι σας. Όχι μόνο χάρη στις θεραπευτικές του ικανότητες, αλλά επειδή μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα!

Το VapoRub έχει τόσες πολλές χρήσεις που θα πάθετε πλάκα. Έτσι την επόμενη φορά που θα σας περισσέψει λίγο, μην το πετάξετε, αλλά δείτε αν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια από τις παρακάτω περιπτώσεις:

Μπορείτε να κρατήσετε τα έντομα μακριά σας αν βάλετε λίγο VapoRub πίσω από τα αυτιά σας. Τα έντομα μισούν το άρωμα του ευκαλύπτου, ένα συστατικό του VapoRub. Βάλτε λίγο και θα τα κρατήσετε μακριά.

Η μυρωδιά δεν αρέσει επίσης στους σκύλους, γι’αυτό βάζοντας λίγο στο σημείο του σπιτιού όπου κάνουν συνεχώς την ανάγκη τους, θα τους σταματήσει.

Κάποιοι, επίσης, το χρησιμοποιούν για να επουλώσουν τις ραγάδες. Αν έχετε ημικρανία, μπορείτε να βάλετε λίγο VapoRub στον κρόταφο για να ανακουφίσετε τον πόνο. Αν σας πονάει ο λαιμός, μπορείτε να απλώσετε λίγο και εκεί! H μενθόλη βοηθά στην ανακούφιση του πόνου των μυών.

Αν έχετε σπυράκια, το VapoRub μπορεί να τα φροντίσει για εσάς. Απλώστε λίγο στο ερεθισμένο σημείο πριν πέσετε για ύπνο και το VapoRub θα το ξηράνει.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και για θεραπεύσετε τους μύκητες των ποδιών! Απλά απλώστε λίγο VapoRub στο σημείο και πέστε για ύπνο.

Όπως οι σκύλοι, έτσι και οι γάτες μισούν την μυρωδιά του VapoRub. Βάλτε λίγη ποσότητα στο σημείο που γρατσουνάνε με τα νύχια τους και θα τις διώξετε.

Αν πονάνε τα αυτιά σας, βάλτε ένα κομμάτι βαμβάκι με VapoRub στο αυτί σας και στερεώστε το με λίγη κολλητική ταινία. Αυτό θα μειώσει την φλεγμονή και θα το βοηθήσει να επουλωθεί.

Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε τα τσιμπούρια με ασφάλεια. Αντί να τα τραβήξετε και να τα σκίσετε προκαλώντας μόλυνση, βάλτε λίγο VapoRub στο σημείο και θα ξεκολλήσουν από μόνα τους.

Αν είστε κρυωμένοι, απλώστε λίγη ποσότητα από την αλοιφή στα πόδια σας για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα ακόμα πιο γρήγορα, γιατί τα πόδια σας είναι νούμερα ένα στην απορρόφηση φαρμάκων!

Ποιος να ήξερε ότι υπάρχουν τόσες πολλές χρήσεις γι’αυτό το απλό προϊόν! Πείτε μας στα σχόλια αν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα κόλπα!




Αφύπνιση και Προσωπική Δύναμη....!!!!!!

Ξέρετε ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ πνευματικής αφύπνισης και εσωτερικής δύναμης;

Φτάνοντας το άτομο σε μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας, παύει να φοβάται. Καθώς εξελίσσεται και αφυπνίζεται, μπορεί και τιμάει κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον κόσμο έξω από τον εαυτό του, αλλά υπάρχει πραγματικά κάτι πολύ απλό κι όμως βαθύ που συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια, και όταν το καταλάβει και το εφαρμόσει στην αφύπνισή του, μπορεί να εξελιχθεί πολύ πιο γρήγορα.

Όταν κοιμόμαστε πνευματικά και βρισκόμαστε σε χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας, διώχνουμε ασυνείδητα την εσωτερική μας δύναμη μακριά, ενώ καθώς ''ξυπνάμε'' και προχωράμε σε υψηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας αρχίζουμε να γινόμαστε κύριοι της δύναμής μας. Γνωρίζοντάς το αυτό επιταχύνουμε την αφύπνιση απλά με το να μην επιτρέπουμε να μας αφαιρούν τη δύναμή μας.

Πώς διώχνουμε τη δύναμή μας μακριά;
Στις χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας διώχνετε τη δύναμή σας μακριά κάθε φορά που διώχνετε την ενέργειά σας μακριά, αντιδρώντας αρνητικά σε κάποιον ή κάτι. Κάθε φορά που κατηγορείτε τον έξω κόσμο για οτιδήποτε, διώχνετε τη δύναμή σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε φορά που διαπληκτίζεστε, επιπλήττετε ή επικρίνετε, διώχνετε τη δύναμη σας μακριά.

Καθώς ξυπνάτε, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε το πώς και το γιατί είστε ΕΣΕΙΣ οι ίδιοι υπεύθυνοι για όλα όσα βιώνετε στην πραγματικότητα σας. Δεν είστε ποτέ θύμα κανενός προσώπου και καμίας κατάστασης, επειδή συν-δημιουργείτε κάθε εμπειρία που εμφανίζεται στη ζωή σας. 

Αυτός είναι ο βασικός πυρήνας της ποιότητας των πιο επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο και ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι οδηγούνται από τα ''κουρέλια'' στον πλούτο και δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα στη ζωή τους.

Φωνάζοντας σε κάποιον ή κατηγορώντας τον ότι φταίει για κάτι που έκανε εναντίον σας, είναι σαν να ονειρευτήκατε το βράδυ έναν εφιάλτη και μετά να κατηγορείτε κάποιον άλλο ότι ήταν υπεύθυνος για το κακό, δικό σας όνειρο. Στο όνειρό σας δεν υπάρχει άλλο άτομο.Όπως είναι ανόητο να κατηγορήσει κάποιος τους άλλους για τους εφιάλτες που τον πληγώνουν, είναι το ίδιο ανόητο να κατηγορήσει τους άλλους ότι τον πληγώνουν.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για μερικούς να το αποδεχτούν αυτό. Για το λόγο αυτό τους συνιστώ να αρχίσουν άμεσα μαθήματα πνευματικής αφύπνισης, αν θέλουν να αλλάξει η πραγματικότητα μέσα στην οποία ζουν.

Στις χαμηλότερες καταστάσεις συνειδητότητας φαίνεται σαν τα πράγματα να συμβαίνουν σε μας και έτσι να μας αποδυναμώνουν. Σαν συνέπεια, αντιδρούμε, προκειμένου να διεκδικήσουμε εκ νέου αυτή τη δύναμη. Συναισθήματα όπως απογοήτευση και θυμός είναι ασυνείδητες προσπάθειες για την ανάκτηση αυτής της δύναμης.

Ωστόσο, ποτέ δεν λειτουργεί, επειδή την στιγμή που πιστεύουμε ότι κάποιος ή κάτι έχει εξουσία πάνω μας, παραχωρούμε τη δύναμή μας σε αυτό το πρόσωπο ή την κατάσταση κάνοντας αυτό ακριβώς που ασυνείδητα προσπαθούμε να αποφύγουμε. 

Πιστεύοντας ότι ο εξωτερικός κόσμος έχει εξουσία πάνω μας, του παραχωρούμε τη δύναμή μας. Οποιοδήποτε συναίσθημα ''φουντώνει'' μέσα μας (θυμός, απογοήτευση, ζήλια, πίκρα, κλπ.) εξαιτίας της πεποίθησής μας ότι κάποιος ή κάτι έξω από εμάς μας ''έβλαψε'', μας αφαιρεί τη δύναμή μας.

Με τι μοιάζει η προσωπική δύναμη; 
Όταν είστε απόλυτα κύριος της δύναμή σας, αναλαμβάνετε την ευθύνη για οτιδήποτε βιώνετε. Αυτό περιλαμβάνει οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας καθώς και οτιδήποτε συνειδητοποιείτε να συμβαίνει στον κόσμο.

Αν έχετε επίγνωση για κάτι, έστω κι αν είναι μόνον αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση,συμβαίνει στη συνειδητότητά σας και επομένως είναι δική σας αντανάκλαση. Τίποτα δεν συμβαίνει έξω από εσάς. Αυτό μας λέει ότι δεν κατηγορούμε τους άλλους για κάτι που κάναμε ή δεν κάναμε – και με το να μη κατηγορούμε τον κόσμο, θυμός, απογοήτευση και μια σειρά από άλλα χαμηλής δόνησης συναισθήματα δεν μπορούν να ''φουντώσουν'' μέσα μας.

Ας το κάνουμε πιο ξεκάθαρο εδώ – όταν παίρνετε την ευθύνη από μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεν καταφύγετε στην αυτό-κατάκριση, αυτό-ενοχοποίηση, ή αυτοκριτική.

Όταν κρίνετε τον εαυτό σας για τη δυσαρμονία στη ζωή σας ή στον κόσμο, δονείστε σε χαμηλότερη κατάσταση συνειδητότητας, και ως εκ τούτου δημιουργείτε όντως μεγαλύτερη δυσαρμονία.

Η ανάληψη ευθύνης από μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας είναι ενδυναμωτική και απελευθερωτική. Αντί να νιώθετε ένοχος, μπορείτε απλά να βρείτε την ''εσωτερική αιτία'' που προκάλεσε το εξωτερικό πρόβλημα και να την αλλάξετε. Από μια υψηλότερη κατάσταση συνειδητότητας θα βρείτε τη δυσαρμονία που υπάρχει μέσα σας και θα την εναρμονίσετε. Αυτός είναι ο σκοπός.

Το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας αντιστοιχεί με το να είστε εσείς ο κάτοχος της δύναμής σας και να μην την δίνετε ως αντάλλαγμα για τίποτα.

Θα έρθει κάποια στιγμή που θα σας είναι πραγματικά εύκολο να είστε παρόντες και συνειδητοί στη ζωή σας, χωρίς ποτέ να αντιδράτε, αλλά χρειάζεται μια διαδικασία για να φτάσετε εκεί.

Στα χαμηλότερα επίπεδα συνειδητότητας – νιώθουμε καλύτερα μετά που θα αντιδράσουμε. «Καλά του τά ’πα». Καθώς γινόμαστε περισσότερο συνειδητοί, δεν νιώθουμε καλά όταν αντιδρούμε. 

Καθώς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε στο μονοπάτι της αφύπνισης, νιώθουμε αρκετά χάλια, νιώθουμε πως χάνουμε την ακεραιότητά μας αν αντιδράσουμε. Αυτό είναι το εσωτερικό μας σύστημα καθοδήγησης που μας οδηγεί στην αφύπνιση.

Καθώς αφυπνιζόσαστε και γίνεστε όλο και πιο συνειδητοί, πιθανώς μέσα σας να νιώσετε μια τάση αντίδρασης προς ανθρώπους και γεγονότα, αλλά ακριβώς επειδή είστε αφυπνισμένοι ηρεμείτε τις αρνητικές ορμές και έτσι, εξωτερικά φαίνεται ότι δεν αντιδράσατε. 

Και όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι καταπιέζετε τα συναισθήματά σας. Ένας αφυπνισμένος κατανοεί πως είναι μη-λειτουργικό για τον ίδιο να εκφραστεί βίαια. Μπορεί όμως να μιλήσει με ηρεμία, αν νιώσει πως πρέπει κάπως να αντιδράσει, να πει κάτι.

Τέλος, όταν γίνετε πλήρως συνειδητοί και αφυπνισμένοι, δεν θα υπάρχει τίποτα για το οποίο θα χρειαστεί να αντιδράσετε – αν υπάρχει κάτι που δεν σας αρέσει στην πραγματικότητά σας, θα βρείτε μέσα σας την αντίστοιχη αιτία και θα επαναπροσδιορίσετε τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τις δράσεις σας κάνοντάς τες αρμονικότερες.

Το να γίνετε υπεύθυνοι για την πραγματικότητά σας δεν σημαίνει ότι θα γίνετε υπεύθυνοι για τους άλλους!

Το τέχνασμα είναι να γίνετε υπεύθυνοι για την δική σας εμπειρία ζωής χωρίς να αναλάβετε την ευθύνη των άλλων. Από τη στιγμή που θα προσπαθήσετε να ελέγξετε την εμπειρία του άλλου, ή πιστέψετε ότι είναι δική σας υπόθεση αυτό, ρίχνετε το επίπεδο της δόνησής σας.

Με άλλα λόγια, η πραγματικότητα, οι εμπειρίες ζωής που βιώνει κάποιος άλλος, είτε αυτός είναι το παιδί σας, η γυναίκα σας, ή ο άντρας σας, δεν είναι δική σας υπόθεση. Ακόμα και αυτά που αισθάνονται ή σκέφτονται οι άλλοι για εσάς δεν είναι δική σας υπόθεση. 

Αν προσπαθήσετε να ελέγξετε κάποιον με οποιοδήποτε τρόπο, του δίνετε τη δύναμή σας. Το μόνο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε είναι η δική σας ενέργεια που έχει σχέση με τη δική σας προσωπική και εγγενή δύναμη.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ο σύζυγός σας, το παιδί σας ή ο φίλος σας έχουν μια σημαντική εμπειρία στη ζωή τους, γεμάτη προκλήσεις, μην αναλάβετε την ευθύνη για την εμπειρία αυτή. Να τους επιτρέψετε να βιώσουν τη δική τους εμπειρία χωρίς να προσπαθήσετε να τους ελέγξετε. (Μη το μπερδέψετε με την προσπάθεια σωτηρίας της ζωής κάποιου που κινδυνεύει).

Μπορείτε, ωστόσο, με ηρεμία να φέρετε στην επιφάνεια το εσωτερικό κομμάτι του εαυτού σας που μπορεί να ευθύνεται γι’ αυτή την εμπειρία και μετά να απελευθερώσετε ή να προσαρμόσετε οποιεσδήποτε πεποιθήσεις, κρίσεις ή απόψεις μπορεί να εκδηλώνονται ως εμπειρία των άλλων. 

Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να έχει σχέση με εσάς (από το λόγο και μόνο ότι αποκτάτε επίγνωση εκείνης της εμπειρίας τους) και όχι με αυτούς. Διαφορετικά δεν θα την μαθαίνατε, βλέπατε ή ακούγατε.

Ωστόσο, από το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας στο οποίο βρίσκεστε, επιτρέπετε σε όλους την εμπειρία τους, χωρίς να χρειάζεται να την τροποποιήσετε ή να την αλλάξετεούτως ή άλλως. 

Με άλλα λόγια εμπιστεύεστε τη ροή της ζωής και της σοφίας. Είστε ο πιο ισχυρός όταν επιτρέπετε στους άλλους να βιώσουν την εμπειρία τους και εσείς αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για την δική σας.

Αυτή είναι η υπερ-συνειδητή κατάσταση της αληθινής πνευματικής δύναμης.
Με τον τρόπο αυτό βασίζεστε στη δική σας δύναμη για να φτιάξετε συνειδητά την πραγματικότητα της ζωής σας. Αυτό που πραγματικά επιθυμείτε στη ζωή. Η εγγενής δύναμή σας εκδηλώνεται ως αγαπημένη σχέση αγάπης, ως δημιουργική έκφραση, ζώντας τόσο ελεύθεροι όσο νιώθετε, πραγματοποιείτε με επιτυχία τα όνειρά σας και είστε πραγματικά χαρούμενοι και ειρηνικοί με όλα εκείνα που κάνετε.

Καθώς μαθαίνετε να γίνεστε κύριοι της ενέργειάς σας με το να γίνεστε κύριοι των σκέψεων, των πεποιθήσεων και των συναισθημάτων σας, αρχίζετε να κατανοείτε ότι αυτό είναι η μόνη δύναμη και έλεγχος που έχετε πάνω στην πραγματικότητά σας, αλλά αυτό είναι και το μόνο που σας χρειάζεται.

Όσο πιστεύετε ότι ο έξω κόσμος ενεργεί ανεξάρτητα από εσάς, δεν έχετε καμία εξουσία,αλλά από τη στιγμή που θυμάστε ότι ο έξω κόσμος είναι μια αντανάκλαση του εσωτερικού σας κόσμου, τότε έχετε απεριόριστη εξουσία – για να αλλάξετε τον εαυτό σας και ως εκ τούτου να αλλάξετε τον κόσμο. Αυτός είναι ο μεγαλειώδης μηχανισμός για μια συνειδητή συν-δημιουργία.

Αναλαμβάνοντας πλήρη ευθύνη για τη ζωή σας, χωρίς να αυτοκρίνεστε, μπορείτε να αυξήσετε εύκολα το επίπεδο της συνειδητότητάς σας με αποτέλεσμα την πρόσβαση σεμεγαλύτερη εγγενή δύναμη.

Όταν χρησιμοποιείτε τη ζωή σας ως feedback και προσαρμόζετε ανάλογα τον εσωτερικό σας κόσμο έως ότου οι εξωτερικές συνθήκες ευθυγραμμιστούν με τον τρόπο που επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε ένα κβαντικό άλμα στην πνευματική εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό, όντας κύριοι της δύναμής σας, συντομεύετε πολύ το δρόμο προς την αφύπνιση.




Τέλος σε πίσσα και νικοτίνη - Δείτε πως θα καθαρίσετε τους πνεύμονες σας.....!!!!!!

Οι καπνιστές, καθώς και εκείνοι που έχουν κόψει το κάπνισμα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πνεύμονές τους είναι γεμάτοι από πίσσα και νικοτίνη. Το άρθρο αυτό προσφέρει έναν φυσικό τρόπο να για να αφαιρεθεί αυτή η πίσσα και η νικοτίνη. Ιδανικά το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να κάνετε είναι να κόψετε το κάπνισμα. 

Αν καπνίζετε ακόμα, ο καπνός μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στους πνεύμονές σας και τα συμπτώματα μπορεί να είναι μη αναστρέψιμα. 

Η παρακάτω συνταγή θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους πνεύμονές από την πίσσα και την νικοτίνη και να αποφύγετε τις επιπλοκές. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι 4 : 
Ρίζα Τζίντζερ 2 κουταλάκια της σούπας 
κουρκουμά 400γρ 
ζάχαρη ή μέλι 400γρ 
κρεμμύδι 
1 λίτρο νερό 

Προετοιμασία: Βράστε το νερό και προσθέστε τη ζάχαρη, αν έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε μέλι, πρέπει να το προσθέτε στο τέλος. Στη συνέχεια, τρίψτε τη ρίζα τζίντζερ, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, και προσθέστε τα στο βραστό νερό. Όταν βράσει και πάλι, χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού κουρκούμα σε σκόνη. 

Στη συνέχεια, απλά σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι τ να μειώθει κατά το ήμισυ. Τέλος, βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και το στραγγίστε σε ένα βάζο. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο. Χρήση: Θα πρέπει να λαμβάνετε δύο κουταλιές της σούπας αυτής φυσικής θεραπείας δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας: το πρωί με άδειο στομάχι, και πάλι μετά το δείπνο σας ή απογευματινό σνακ. 

Τα οφέλη για την υγεία
Τζίντζερ :
Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό φάρμακο για χιλιάδες χρόνια, και έχει πολλά οφέλη για την υγεία όπως για παράδειγμα η πρόληψη της συσσώρευσης της βλέννας στους πνεύμονες. 

Κουρκουμάς :
Ο κουρκουμάς είναι επίσης ένα δημοφιλές συστατικό εξαιτίας της ισχυρής αντι-ιική, αντιβακτηριακή και αντισηπτικής δράσης του. Καταπολεμά τις φλεγμονές και καθαρίζει το αίμα.  
Κρεμμύδι :   
Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη των αναπνευστικών προβλήματων. Αντίστοιχα με το σκόρδο, τα κρεμμύδια έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και αυτός είναι ο λόγος που συχνά περιλαμβάνονται στις θεραπείες κακοήθων νόσων.




Κυριακή 22 Μαΐου 2016

''Ουδείς αναμάρτητος'' απέναντι στον Εαυτό του....!!!!!!!!!

Καθημερινά ο καθένας από εμάς κινείται με τέτοιο τρόπο στη ζωή του που μπορεί συνειδητά ή ασυνείδητα να ''πέφτει'' σε κάποια ''παραπτώματα'' που φέρνουν σε δύσκολη θέση όχι μόνο τους γύρω του αλλά και τον ίδιο. Αυτά τον εμποδίζουν να ζει μια εξελιγμένη ζωή, μια ευδαιμονική ζωή και τον κρατάνε δέσμιο σε μια δυστυχισμένη ζωή.

Τα 5 κυριότερα ''παραπτώματα'' που μπορεί να κάνει κάποιος για να έχει μια δυστυχισμένη ζωή είναι :

1. Να αισθάνεται ένοχος
Να νιώθει ενοχές για ότι μπορεί να του δώσει χαρά στη ζωή έχοντας σαν πεποίθηση βαθιά ριζωμένη μέσα του ότι δεν αξίζει τη χαρά, δεν αξίζει την αγάπη. Και γι΄ αυτό το λόγο δεν αρκείται μόνο στο να κουβαλά τις δικές του ενοχές αλλά παίρνει και την ευθύνη των πράξεων των άλλων γύρω του πολλαπλασιάζοντας το φορτίο των ενοχών του 

2. Να ακινητοποιείται από τον φόβο
Ο φόβος να τον ακινητοποιεί σε οτιδήποτε κάνει στην ζωή του. Να μην εμπιστεύεται κανέναν και τίποτα. Να νιώθει ότι παντού γύρω του υπάρχει απειλή και να κλείνεται στον μικρόκοσμο του πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ζήσει με ασφάλεια. 

Να υπερμεγενθύνει τις ενδείξεις ή τα συμπτώματα κάποιας αρρώστιας και να προκαλεί στην ουσία με τις σκέψεις και την συμπεριφορά του να έρθει η αρρώστια στη ζωή του. Να δημιουργεί εξαιτίας του φόβου συνθήκες εγκατάλειψης, προδοσίας, μη αγάπης επιβεβαιώνοντας ότι ο φόβος είναι ο πιο ισχυρός βασανιστής. 

3. Να έχει ισχυρό Εγώ
Να αγκιστρώνεται πάνω σε οτιδήποτε έχει χτίσει το εγώ του όπως σπίτια, περιουσία, πτυχία, ειδικότητα, εργασία, αναγνωσιμότητα και να νιώθει ότι δεν μπορεί να είναι ''κάποιος'' έξω από αυτά. 

Να έχει κτίσει γύρω του μια νοητική φυλακή που δεν τον αφήνει να ζήσει ελεύθερα προσδιορίζοντας την σκέψη και την συμπεριφορά του όχι μόνο απέναντι στους άλλους αλλά και προς τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό τον οδηγεί σταδιακά να μην σέβεται κανέναν σαν ανεξάρτητο ον και να θέλει να ελέγχει όλες τις καταστάσεις που συμβαίνουν στην ζωή του.

4. Να έχει εξαρτήσεις
Και η εξάρτηση δεν αφορά μόνο το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά αλλά και το φαγητό, τα γλυκά, το τσιγάρο, τη σχέση του με ένα συγκεκριμένο άτομο, την αγκίστρωση του στην εξουσία ή σε διάφορα συναισθήματα που τον πλημμυρίζουν ανεξέλεγκτα όπως ο θυμός, η ζήλια, η ανησυχία, το άγχος… και παγιδεύεται χωρίς να το καταλαβαίνει σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο συμπεριφοράς σπαταλώντας όλη την ενέργεια του και αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει την ισορροπία και την γαλήνη στη ζωή του

5. Να αρνείται να ενηλικιωθεί
Να πιστεύει ότι δεν αξίζει ό,τι ¨κακό¨ του συμβαίνει στη ζωή του ρίχνοντας την ευθύνη στους άλλους, που του συμπεριφέρονται με συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να αναρωτηθεί: 

Μήπως εγώ καλώ αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στη ζωή μου; 

Μήπως εγώ τους επιτρέπω να μου φέρονται έτσι; 

Μήπως επιβεβαιώνω με αυτές τις επιλογές μου ότι δεν αξίζω την Αγάπη και δεν αναγνωρίζω την Αξία μου; 

Τι μάθημα έρχεται η ζωή να μου προσφέρει μέσα από αυτές τις συναναστροφές; 

Πόσο άραγε αγαπώ τον εαυτό μου όταν αρνούμαι να ''μεγαλώσω'' και να αναλάβω την ευθύνη του εαυτού μου;

Μόνο όταν κάποιος κατανοήσει πόσο έχει περιορίσει την πραγματικότητα του, μόνο τότε μπορεί να του δημιουργηθεί η επιθυμία να ανακτήσει τον έλεγχο στη ζωή του αφήνοντας τις παλιές συνήθειες που τον τελματώνουν. 

Κάθε συνήθεια μοιάζει με έναν αυτόματο διακόπτη που προκαλεί μια προκαθορισμένη συμπεριφορά. Χρειάζεται να δει ότι αυτό, που δημιούργησε αρχικά αυτούς τους διακόπτες, είναι ο φόβος, ο χρόνος και η επανάληψη. 

Το σώμα και το μυαλό προσαρμόζεται εύκολα σε πράγματα που επαναλαμβάνουμε και αφήνετε σε αυτά ξανά και ξανά γιατί έχουμε μάθει να "βολευόμαστε". Αν δημιουργήσει κάποιος ένα μοτίβο συμπεριφοράς, από τη στιγμή που θα παγιωθεί, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. 

Για παράδειγμα ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει κάνει ποτέ γυμναστική μπορεί αν αρχίσει το τρέξιμο, σε σταθερή καθημερινή βάση, να εκπαιδεύσει το αγύμναστο σώμα του για τον μαραθώνιο μέσα έξι μήνες. 

Με την υπομονή και με την επίμονη του, με τον χρόνο και την επανάληψη (με το τακτικό τρέξιμο, από τρία έως δεκαπέ­ντε χιλιόμετρα σε κάθε προπόνηση) το σώμα του θα προσαρμοστεί στο νέο πρόγραμμα "κίνησης" που θα του έχει βάλει. Μαθαίνει με αυτόν τον τρόπο κάποιος να έχει μια καινούρια συμπεριφορά σκόπιμα και συνειδητά. 

Με τον ίδιο τρόπο μπορεί κάποιος να εκπαιδεύσει και το μυαλό του αρκεί : 

Να συνειδητοποιήσει τα μοτίβα συμπεριφοράς που τον ακινητοποιούν και του στερούν την ηρεμία και τη γαλήνη στη ζωή του. 

Να τα δει σφαιρικά φτάνοντας μέχρι τους λόγους που δημιουργήθηκαν.

Να βοηθήσει τον εαυτό του αλλάζοντας την αναπνοή του, γιατί μυαλό και αναπνοή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Αλλάζοντας τον τρόπο αναπνοής, αλλάζει και η κατάσταση του μυαλού. Δηλαδή ο τρόπος σκέψης και πράξης.

Να κινητοποιήσει την λιμνάζουσα ενέργεια στο σώμα του ώστε να μπορεί να ''κινηθεί'' με διαφορετικό τρόπο στη ζωή του. Αυτό θα μπορέσει να το πετύχει κάνοντας συνειδητά άσκηση (περπάτημα, γυμναστική, χορό, γιόγκα) και φυσικά Διαλογισμό.

Να δείξει αποφασιστικότητα, υπομονή και επιμονή στην κατάκτηση καινούριων τροπών συμπεριφοράς.





despoina palamari