Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

✩ “Άκουσε ένα βιβλίο” – 30 κλασικά λογοτεχνικά έργα -audio-books...!!!!

Έχετε σκεφτεί ποτέ να ακούσετε ένα βιβλίο αντί να το διαβάσετε; Πόσα αγαπημένα βιβλία στοιβάζονται στη βιβλιοθήκη σας – αδιάβαστα – περιμένοντας κάποια στιγμή να τους κάνετε τη χάρη να τα ανοίξετε; Κι αν ακόμη καταφέρετε να ξεκινήσετε κάποιο, μήπως από την κούραση σας παίρνει ο ύπνος στην πρώτη σελίδα; 

Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα των ακουστικών βιβλίων (audio books) – ιδέα πολύ συνηθισμένη στο εξωτερικό, άγνωστη σχεδόν στην Ελλάδα – πιο πολύ για να καλύψω την προσωπική μου ανάγκη για λογοτεχνία. 

Αποφάσισα, λοιπόν, να φτιάξω αυτή την ιστοσελίδα, όπου θα ανεβάζω σε μορφή MP3 αφηγήσεις μεγάλων έργων της ελληνικής και ξένης κλασικής λογοτεχνίας. 

Και λέω “κλασικής”, γιατί για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων επιτρέπεται μόνο η αναπαραγωγή έργων, των οποίων οι συγγραφείς έχουν πεθάνει τουλάχιστον 70 χρόνια πριν. 

Νάντια Παξινού, φιλόλογος 


































BY ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΑΝΟΙΚΤΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Πως ο διαλογισμός αλλάζει τη μοίρα σας...!!!!

Αν πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από τωρινές κακές συνήθειες και να αποφύγετε τα προστάγματα της μοίρας που σας έκαναν να υποφέρετε, δεν έχετε μεγαλύτερο καταφύγιο από τον διαλογισμό. 

Κάθε φορά που διαλογίζεστε βαθιά στον Θεό, λαμβάνουν χώρα ευεργετικές αλλαγές στον εγκέφαλό σας.

Για να συντελεστεί ακόμα και μια ελαφρά εκλέπτυνση στη δομή του εγκεφάλου απαιτούνται δώδεκα χρόνια φυσιολογικής, υγιούς ζωής. Για να εξαγνιστεί επαρκώς το εγκεφαλονωτιαίο οικοδόμημα ώστε να ενωθείτε με τον Θεό απαιτούνται ένα εκατομμύριο ηλιακά χρόνια. 

Ωστόσο αυτή η αναγκαιότητα να τηρηθούν προσεκτικά οι φυσικοί νόμοι για μια τόσο μεγάλη χρονική περίοδο αίρεται για έναν Κρίγια Γιόγκι που χρησιμοποιεί την πνευματική επιστήμη.

Η ανώτερη μέθοδος να ζει με την ψυχή απελευθερώνει τον γιόγκι. Αναδυόμενος από τη φυλακή του εγώ του, γεύεται τον βαθύ αέρα της πανταχού παρουσίας. Η σκλαβιά της φυσιολογικής ζωής, αντίθετα, αναγκάζει τον άνθρωπο να εξελίσσεται με ταπεινωτικά αργό ρυθμό. 

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να απαιτήσει από τη Φύση να του παραχωρήσει καμία επίσπευση όταν απλώς και μόνο συμμορφώνεται με την εξελικτική τάξη. 

Ακόμα κι αν ζει ακολουθώντας αλάνθαστα τους νόμους που κυβερνούν το σώμα και τον νου του, εξακολουθεί να χρειάζεται ένα εκατομμύριο χρόνια μεταμφίεσης σε ενσαρκώσεις για να φτάσει στην τελική απελευθέρωση.

Ο χρόνος αυτός επιμηκύνεται για τον συνηθισμένο άνθρωπο που δεν ζει σε αρμονία ούτε καν με τη Φύση, για να μην αναφέρω την ψυχή του. 

Του ανθρώπου που επιδιώκει, αντί για αρμονία, αφύσικες πολυπλοκότητες και προσβάλλει με τις σκέψεις και το σώμα του την πνευματική υγεία της Φύσης. Γι’ αυτόν, δύο εκατομμύρια χρόνια μετά δυσκολίας επαρκούν για τη λύτρωση.

Μισό λεπτό περιστροφής της ενέργειας γύρω από την ευαίσθητη σπονδυλική στήλη του ανθρώπου παράγει μια λεπτοφυή πρόοδο στην εξέλιξή του. 

Αυτό το μισό λεπτό της Κρίγια ισοδυναμεί με ένα χρόνο φυσιολογικής πνευματικής εξέλιξης. Χίλιες Κρίγια που εκτελούνται σε 8½ ώρες δίνουν στον γιόγκι, σε μια μέρα, το ισοδύναμο χιλίων ετών φυσικής εξέλιξης: 365.000 χρόνια εξέλιξης μέσα σ’ ένα χρόνο. 

Σε τρία χρόνια, ένας Κρίγια Γιόγκι μπορεί έτσι να πετύχει, με σωστή προσωπική προσπάθεια, το ίδιο αποτέλεσμα που η Φύση φέρνει σε ένα εκατομμύριο χρόνια.

Απαλλαγείτε από την περιοριστική συνειδητότητα ότι είστε άντρας ή γυναίκα. ΜΑΘΕΤΕ ότι είστε ένα παιδί του Θεού. Κι όταν εξασκείστε στις τεχνικές διαλογισμού του Self-Realization, ιδίως στην Κρίγια Γιόγκα, θα δείτε πραγματικά το φως του Θεού να σας βαφτίζει. 

Η χαρά του διαλογισμού είναι συγκλονιστική. Αυτοί που δεν έχουν βυθιστεί βαθιά στη σιωπή του αληθινού διαλογισμού δεν ξέρουν τι είναι πραγματική χαρά.

Η Κρίγια Γιόγκα είναι η πραγματική «τελετουργία της φωτιάς» που συχνά εξαίρεται στην Μπάγκαβαντ Γκίτα. 

Ο γιόγκι ρίχνει τους ανθρώπινους πόθους του σε μια μονοθεϊστική τελετουργική πυρά που είναι αφιερωμένη στον απαράμιλλο Θεό. Αυτή είναι πράγματι η αληθινή γιογκική τελετουργία, κατά την οποία όλες οι παλιές και τωρινές επιθυμίες γίνονται καύσιμο που καταναλώνεται από τη θεϊκή αγάπη.

Η Κρίγια λειτουργεί σαν τα μαθηματικά – είναι αδύνατο να αποτύχει. – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

[ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ βιβλίου: Το μονοπάτι της Κρίγια Γιόγκα, όπως διδάχθηκε από τα Μαθήματα του Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, συμπεριλαμβάνει επιστημονικές τεχνικές εσωτερίκευσης της συνειδητότητας και απελευθέρωσης του νου από περισπασμούς των αισθήσεων, έτσι ώστε κάποιος να μπορεί να απορροφηθεί ολοκληρωτικά από τη θεϊκή εσωτερική κοινωνία.]

Ρωτήστε μας για τα ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ μαθήματα, δίνονται στο κόστος (8 ευρώ το μήνα), γιατί, όπως είπε ο Δάσκαλος, «η πνευματικότητα είναι κτήμα όλης της ανθρωπότητας και πρέπει να δίνεται δωρεάν και γενναιόδωρα, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο εμπορίου».




Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δασκάλου: http://www.yoganandagreece.com

Προσευχή και Διαλογισμός για υγεία...!!!!

Αγαπητοί φίλοι,
Αυτή η νέα δεκαετία ξεκίνησε φέρνοντας μία μεγάλη πρόκληση στην ανθρωπότητα. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει τρομοκρατήσει μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού, και στην χώρα μας ο φόβος αγγίζει τα όρια του τρόμου / πανικού. 

H αλήθεια είναι ότι η βιολογία υπακούει στον αφέντη της. Ο αφέντης της βιολογίας είναι η διάνοια. Μην αφήσετε τον φόβο να κυριαρχήσει στις σκέψεις σας. Κυριαρχήστε εσείς επί του φόβου. 

Να λέτε ξανά και ξανά στην βιολογία σας:  

"Είμαι ο αφέντης του πεπρωμένου μου. Όλη η βιολογία μου μένει υγιής και σε ισορροπία. 

Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της βιολογίας μου είναι και παραμένουν σε τέλεια υγεία. 

Ανεξαρτήτως του τι γίνεται γύρω μου, τι λέγεται, τι ακούγεται, η απόφαση είναι δική μου για το πώς εγώ θα επιλέξω να χρησιμοποιήσω το σώμα μου. 

Επιλέγω να μην χρησιμοποιήσω το σώμα μου για αρρώστια και αδυναμία. 

Επιλέγω να χρησιμοποιήσω το σώμα μου για υγεία, ευημερία, και συνειδητή δημιουργία. 

Όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της βιολογίας μου εργάζονται και εκδηλώνουν την τέλεια υγεία και ισορροπία, που εγώ επέλεξα". 

Κάντε αυτή την τοποθέτηση "ευαγγέλιο" για την στάση σας. Ξεκινήστε κάθε μέρα δίνοντας τις ορθές εντολές προς την βιολογία σας. 

Τα κύτταρά σας σάς ακούνε και θ' ανταποκριθούν ανάλογα. 

Η πνευματική μας φύση είναι πάντα αγαθοποιός, πάντα τοποθετημένη υπέρ της ψυχικής, νοητικής και βιολογικής μας υγείας και ισορροπίας. 

Ας στηρίξουμε την πνευματική μας φύση παίρνοντας συνειδητή θέση Κυρίου προς την βιολογία μας, ώστε το σώμα μας να μην νιώθει ακυβέρνητο, ούτε ν' ακολουθεί την τυχαιότητα. Δώστε τις εντολές που χρειάζεται ώστε όλες οι βιολογικά δημιουργικές σας δυνάμεις να έχουν ξεκάθαρη κατεύθυνση υγείας. 

Αυτή η απλή και ξεκάθαρη στάση έχει παντοδυναμία επειδή ο νους μπαίνει στην θέση του αφεντικού - που είναι η ορθή του θέση, και η βιολογία στην θέση του υπηρέτη, που είναι η αληθινή της θέση. 

Τέλος, να είστε βέβαιοι ότι ένας άνθρωπος που διατηρεί την ισορροπία του, την πίστη του στο παντοδύναμο και αγαθοποιό Πνεύμα και πνεύμα του, είναι τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε σημαντικός, κρίσιμος, και αναντικατάστατος. 

Έχετε σύνεση, αλλά και πίστη στην δύναμη του αγαθοποιού Πνεύματος και πνεύματός σας επί της ύλης. Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτή την περιπέτεια και όλοι μαζί με κοινή θέση και στάση δημιουργούμε τις λύσεις, τις υπερβάσεις και κάθε είδους θεραπείες. 

Πατώντας εδώ, μπορείτε ν' ακούσετε ένα θεραπευτικό διαλογισμό / προσευχή για υγεία για όλη την ανθρωπότητα και εσάς ατομικά. 

Με σκέψεις αγάπης, 
Χαριτίνη 




Τα σκυλιά και οι γάτες δεν μπορούν να μολυνθούν και δεν μπορούν να μεταδώσουν τον κοροναϊό...!!!!

Μην μοιράζεστε ψευδείς πληροφορίες. Τα κατοικίδια ζώα δεν πρέπει να πληρώνουν το τίμημα για το φόβο μας από την ασθένεια. 

Την περασμένη εβδομάδα, ένα σκυλί στο Χονγκ Κονγκ τοποθετήθηκε σε καραντίνα επειδή δοκιμάστηκε θετικά για τον κοροναϊό. Με αυτό, παρουσιάστηκαν πολλές αναντιστοιχίες και λανθασμένες πληροφορίες, προκαλώντας συναγερμό στον παγκόσμιο πληθυσμό. 

Αλλά είναι σημαντικό να προειδοποιήσουμε ότι, παρά τη θετική δοκιμασία , μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι τα κατοικίδια ζώα, όπως τα σκυλιά και οι γάτες, μπορούν να συστέλλονται και να μεταδίδουν την ασθένεια.

"Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το σκυλί είναι μολυσμένο με τον κοροναϊό. Δεδομένου ότι ο κηδεμόνας του έχει την ασθένεια, είναι πολύ πιθανό ότι αυτό που βρέθηκε στο σάλιο του ζώου είναι το αποτέλεσμα της στενής επαφής του με αυτήν και όχι μιας πλήρους λοίμωξης, με την αναπαραγωγή και τη μετάδοση του ιού ", ενημερώνει ο διευθυντής κτηνιατρικών προγραμμάτων, Rosângela Ribeiro.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι, στην πραγματικότητα, το ζώο του Χονγκ Κονγκ είχε ένα «ασθενώς θετικό» αποτέλεσμα στη δοκιμή Covid-19, γεγονός που αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση. 

"Γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά μπορούν να μολυνθούν με άλλο υποτύπο του κοροναϊού, όχι Covid-19, επιπλέον, η μετάδοση στον άνθρωπο και σε άλλα είδη είναι ασυνήθιστη", εξηγεί ο κτηνίατρος.

Η Rosângela θυμάται μια άλλη εστία ιού που προκάλεσε πανικό στον κόσμο: το Σοβαρές Οξεία Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS). Όπως και στην περίπτωση του SARS, το 2003, υπήρχε επίσης φόβος ότι τα ζώα θα μπορούσαν να διαδώσουν την ασθένεια. Ωστόσο, στο τέλος της επιδημίας, μόνο οκτώ γάτες και ένας σκύλος δοκιμάστηκαν θετικά στον ιό, αλλά κανένα ζώο δεν βρέθηκε ποτέ να μεταδίδει την ασθένεια στους ανθρώπους ", επισημαίνει.

Ο κτηνίατρος τονίζει την ανάγκη φροντίδας των ζώων σε οποιαδήποτε κατάσταση και όχι πανικού , καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα κατοικίδια ζώα με λοίμωξη και μετάδοση του ιού. 

"Η διάδοση αυτού του είδους αβάσιμων ειδήσεων μπορεί να δημιουργήσει έναν περιττό πανικό σε σχέση με τα κατοικίδια ζώα, θέτοντας σε κίνδυνο τους πληθυσμούς σκύλων και γατών σε χώρες με την εμφάνιση της νόσου", προειδοποιεί. 




Μια άρτια ανάλυση από τον Κων/νο Δασκαλάκη για την εκθετική αύξηση του ιού...Είναι κρίσιμο να μείνουμε όλοι σπίτια μας...!!!!

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! 

Ο μύθος μιλάει για ένα βασιλιά στην μακρινή Ινδία που ήταν καλός στο σκάκι και είχε τη συνήθεια να καλεί τους περαστικούς να παίξουνε παρτίδες. Μια μέρα προσκάλεσε ένα σοφό περαστικό, λέγοντας του ότι αν χάσει θα του χάριζε ό,τι ζητούσε. 

Ο σοφός του ζήτησε να πληρωθεί σε ρύζι με τον εξής τρόπο: δύο κόκκους ρύζι για το πρώτο τετράγωνο της σκακιέρας, τέσσερις για το δεύτερο, οχτώ για το τρίτο, και ούτω καθεξής, βάζοντας σε κάθε τετράγωνο της σκακιέρας δύο φορές τον αριθμό από κόκκους του γειτονικού τετραγώνου. Ο βασιλιάς δέχτηκε και έπαιξαν. 

Ο περαστικός ήταν βιρτουόζος στο σκάκι, και προς έκπληξη όλων κέρδισε τον βασιλιά. Ο βασιλιάς ζήτησε να φέρουν ένα σακί με ρύζι για να πληρώσει τον περαστικό. Και άρχισε να βάζει τους κόκκους στη σκακιέρα. Όμως σύντομα κατάλαβε ότι ακόμα και η αμύθητη περιουσία του δεν αρκούσε για να πληρώσει τον περαστικό. 

Συνειδητοποίησε ότι όταν έφτανε στο εικοστό τετράγωνο θα χρειαζόταν περίπου 1 εκατομμύριο κόκκους ρυζιού, στο τριακοστό 1 δισεκατομμύριο κόκκους, στο τεσσαρακοστό 1 τρισεκατομμύριο, και πάει λέγοντας. 

Για να πληρώσει τον περαστικό θα χρειαζόταν περίπου 1 τρισεκατομμύριο τόνους ρυζιού, δηλαδή περισσότερους τόνους από όσο ρύζι παράγει η Κίνα σε 7000 χρόνια, με βάση την περσινή της παραγωγή! 

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας; 

Ότι η εκθετική αύξηση είναι ύπουλο πράγμα. Το σκέφτεσαι λίγο και τα νούμερα φαίνονται μικρά. Αλλά τελικά θα σου τη φέρει. Όσο μεγάλος και να είσαι θα σου τη φέρει. Μετά από λίγα μόλις βήματα έχει γίνει τόσο μεγάλη που δεν το χωράει ο νους σου. Ο αριθμός γίνεται τόσο εξωφρενικά μεγάλος που είναι μεγαλύτερος από τα μόρια του σύμπαντος. 

Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις. 

Η εξάπλωση του κοροναϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες! 

Και το ακόμα πιο ύπουλο είναι το εξής. 

Όταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 1000, ακόμα και εκείνη την μέρα να καθόμαστε όλοι σπίτι μας για 10 μέρες χωρίς καμιά ανθρώπινη επαφή, παρόλα αυτά τα κρούσματα θα γίνονταν αρκετές χιλιάδες. Μα πώς; Ο λόγος είναι ότι όταν τα 1000 έδειξαν συμπτώματα, είχαν ήδη μεταδώσει τον ιό σε άλλους. 

Στην Ελλάδα τα κρούσματα είναι τώρα περίπου 200. Αν καθόμαστε όλοι κλεισμένοι σπίτια μας, τότε σε ένα καλό σενάριο μετά από πέντε-έξι-εφτά μέρες τα κρούσματα θα έφταναν περίπου τα 1000 μεγαλώνοντας εκθετικά μέχρι τότε, ΑΛΛΑ μετά θα βλέπαμε τον αριθμό νέων κρουσμάτων να πέφτει, αν ΣΥΝΕΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ στα σπίτια μας. Μετά από ακόμα δύο-τρεις βδομάδες, δηλαδή σε ένα μήνα από τώρα ίσως και να είχαμε 0 καινούρια κρούσματα. 

Γι’αυτό προτρέπω όλον τον κόσμο να μείνει μέσα, εκτός αν η φύση της δουλειάς του ή ανωτέρα βία δεν το επιτρέπει. Προτρέπω τους εργοδότες να δώσουν ευελιξία στους εργαζομένους. Και προτρέπω το κράτος να τους βοηθήσει με τη σειρά του. 

Αν είσαι νέος και ωραίος, χωρίς συμπτώματα, πρέπει να μείνεις και εσύ σπίτι σου. Και να τη γλιτώσεις, με το να μην μείνεις μέσα συνεισφέρεις στην εξάπλωση του ιού, συνεισφέρεις να φτάσει και να σκοτώσει άλλους, ίσως τους γονείς σου, ίσως τους παππούδες σου. Αλλά και η πιθανότητα να πεθάνεις είναι μη τετριμμένη, και η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς πολύ ακόμα μεγαλύτερη. 

Στέλνω πολλούς χαιρετισμούς από τον καναπέ μου σε εσάς στον καναπέ σας (ελπίζω!) και απέραντη ευγνωμοσύνη στους γιατρούς και τις νοσοκόμες που παλεύουν και μέχρι να παρέλθει αυτή η λαίλαπα θα συνεχίσουν να παλεύουν για τη ζωή όλων μας! 

ΥΓ: Οι υπολογισμοί και οι προβλέψεις παραπάνω βασίζονται σε εκτιμήσεις ρυθμών για το πως εξαπλώνεται ο ιός και ποια είναι η επίδραση δρακόντειων μέτρων από άλλες χώρες. Είναι οι καλύτερες όμως εκτιμήσεις που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή. 

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά!!! 




Ζέττα Αντωνίου 

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Τι θα έκανα εγώ σε περίπτωση προσβολής του CORONAVIRUS...!!!!

Μας λένε να πλύνουμε τα χέρια μας ή να μην ερχόμαστε σε επαφή με άλλους, αλλά δεν μας λένε το σημαντικότερο. ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα!! Οπότε αποφάσισα να γράψω αυτά παρακάτω που μπορούν να μας προστατεύσουν και είναι προσιτά. 

ΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ 

(Με συγχωρείται αν το κείμενο έχει ορθογραφικά λάθη. Τα γραφτά Ελληνικά μου δεν είναι καλά) 

ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα αν έχουμε άσθμα. Τα γαλακτοκομικά παράγουν πολλούς βλεννογόνους / φλέγμα που είναι τροφή για μικρόβια και ιούς. (Αντικαθιστούμε το γάλα με γάλα καρύδας ή αμυγδάλου) 

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C Είναι ωφέλιμη σε όλες τις πνευμονικές παθήσεις είναι αποσυμφορητική. 

ΤΡΩΜΕ ΣΚΟΡΔΟ – Τρώμε άφθονο σκόρδο που βοηθά στην καταπολέμηση των ιών και βλαβερών βακτηριδίων. Σκορδαλιά λοιπόν αλλά και το τρώμε ωμό για όσους το αντέχουν. ( όχι σκόρδα από την Κίνα όμως. Ψεκάζονται με χημικά για να μην φυτρώνουν.) 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ από ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ ( υπάρχουν στα φαρμακεία) 

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΡΙΓΑΝΗΣ – OREGANO ESSENTIAL OIL είναι γνωστό ότι σκοτώνει τους ιούς. Μία ή δύο σταγόνες αναμιγνύονται σε μια κουταλιά ελαιόλαδου. Το “ZANE” είναι ένα ελληνικό λάδι ρίγανης που είναι αγνό και μπορεί να ληφθεί εσωτερικά. Το παραγγέλνετε μέσω διαδικτύου και έρχεται σε δυο μέρες. 

ΑΛΛΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ όπως ΘΥΜΑΡΙ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ, ΘΡΟΥΜΠΙ, ΜΕΝΤΑ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ, ΥΣΩΠΟ ΜΕΛΙΣΟΧΟΡΤΟ. Πρέπει να είναι απολύτως αγνά για εσωτερική κατανάλωση. Μια με δυο σταγόνες σε ελαιόλαδο ή σε μέλι. Όλα είναι αντιικά και κάποια από αυτά είναι επίσης αποσυμφορητικά. 

Τα εν λόγω βότανα τα παίρνουμε και σαν αφέψημα. Τα αφήνουμε να τραβήξουμε καλά και πίνουμε 2 με 3 κούπες την ημέρα. Την άλλη μέρα φτιάχνουμε κάποιο άλλο από αυτά εν αλλάξ. Κάποια φαρμακεία φτιάχνουν βάμματα από αυτά που είναι πιο ισχυρά.

Πίνουμε επίσης ρόφημα από πιπερόριζα. Υπάρχει φρέσκια στα σουπερμάρκετ. 

Φροντίζουμε το πεπτικό μας σύστημα και εισάγουμε τα καλά βακτήρια που είναι η βάση του ανοσοποιητικού, καθώς 80% της ανοσίας βρίσκεται στο έντερο. 

Και μην ξεχάσετε το κυριότερο. Δεν ενδημούμε σε φόβους και ανησυχίες που καταβάλλουν το ανοσοποιητικό του ανθρώπου. 

Ασκούμαστε τακτικά – 3 φορές την εβδομάδα, και αναπνέουμε βαθιά. 




Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου

Ολιστικά βήματα θεραπείας για Κορωνοιό - Κάθε οξεία και χρόνια πάθηση...!!!!

Κάποιοι απο εσας ,ίσως,να ειναι ασθενείς,ή μπορει να εχετε καποιον που χρειαζεται φροντίδα (απο ιωση,Κορωνοιο,....εως και Καρκίνο)!! 

Η Αυτοίαση,δηλ. η ενεργοποίηση του Πνευμονογαστρικου, Παρασυμπαθητικού,η καλη οξυγόνωση,η αποτοξινωση του εντερου και των κυτταρων. η Αλκαλοποιηση, η Αντιφλεγμονωδης αγωγή,και το δυνατο Ανοσοποιητικό, είναι η βαση καθε οξείας και η αρχικη θεραπεία κάθε Χρονίας Ασθένειας,απο αυτοάνοσο-καρκίνο!!!.

Δεν καταργω την προσωπικη θεραπεια,ούτε την διαγνωση,και την Προσωπικη επαφη με τον γιατρό σας,ούτε με ένα αρθρο αναλαμβανω την ευθύνη της θεραπείας σας!! 

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - ΙΟΥ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ-ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ. 

-Α. ΛΙΑΣΤΕΙΤΕ 15-20 λεπτα στον ηλιο ,χωρις γυαλια ή αντιηλιακο. Ανοιξτε τα παραθυρα να μπει φρέσκος αερας στον χώρο σας καθημερινα!!

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D.Ανεβαστε την βιταμινη D στα 50-60ng/ml με συμπληρωμα dμε Κ2 2000iu ενα καθε μερα,για να εχετε την μεγιστη προφύλαξη απο τον Κορωνοιό ,και καθε λοιμωξη-και Καρκίνο..<<Εαν τα κύτταρα του Ανοσοποιητικου οι στρατιωτες μας δεν μπορουν να βρουν αρκετη βιταμινη D,δεν κινητοποιουνται!

Β. ΣΟΔΑ.,για ΑΛΚΑΛΟΠΟΙΗΣΗ.1 κουταλακι του γλυκου το ανακατευετε με ένα λεμονι και προσθετετε 1 ποτηρι νερό.καθε πρωι νηστικοι ή κατα τις 11-12 ,μακρυα απο φαρμακα. σε 30 λεπτα εχει απορροφηθει. Εαν αρρωστησουμε παιρνουμε 2 ή 3 φορες την ημερα,αναλογα με την οξυτητα που εχουμε.

Γ. ΜΑΓΝΗΣΙΟ,ληψη καθημερινη εαν ειμαστε οξινοι,μας κανει ΑΛΚΑΛΙΚΟΥΣ π,χ.Μag 2, 1 aμπoύλα καθημερινα ,και διπλασιαζουμε οταν ασθενουμε. Εαν εχουμε δυσκοιλιοτητα Παιρνουμε αλατα Χλωριουχου Μαγνησιου καθημερινα 1 κουταλακι του γλυκου σε ενα ποτηρι ζεστο νερο καθε πρωι.Μία φορα την βδομαδα 2 κουταλακια του γλυκου ΑΛΑΤΑ ΕPSOM με 2 ποτηρια ζεστο νερο για καθαρισμο εντερου.

Δ.ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ.Ισχυρο αντιφλεγμονωδες και αντιοξειδωτικό. Καθημερινα για προληψη,πινουμε σαν ρόφημα 1/2 κουταλακι του γλυκου.Το βραζουμε με ενα ποτηρι νερο,προσθετουμε λιγο πιπερι,οταν φουσκωσει το κατεβαζουμε απο την φωτια,προσθετουμε λιγο νερο και 1 κουταλακι λαδι και το πινουμε.Οταν αρρωστησουμε παιρνουμε 2 φορες την ημερα.Ο Κουρκουμας βοηθαει να διαγραφτουν παλιες αρνητικες καταστασεις,ειναι φυσικο αντικαταθλιπτικό.

Ε. BITAMINH C. Τρωτε φρουτα και λαχανικα,για C,ειναι ισχυρη αντιοξειδωτικη βιταμινη!!
Εαν ειστε ελλειπείς παρτε καθημερινα ενα συμπληρωμα 1000mg,μετα το φαγητο. Εαν ασθενήσετε διπλασιαστε την τουλαχιστον.

-ΠΕΡΠΑΤΗΣΤΕ 30-45 λεπτα την ημερα γιά κινητοποιηση της λεμφου.(Μονο στις οξείες ξαπλωνουμε)!

-ΓΕΙΩΣΗ.Περπατημα ξυπολητοι σε πλακακια,ή στην αμμουδιά!!

-ΥΓΙΕΙΝΗ Χεριων πριν το γευμα.ΚΑΙ καθημερινα ή 2-3 φορες την βδομαδα σωματος με φυσικο σαπουνι χωρις χημικα.

-ΔΟΝΤΙΑ =ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ-ΝΗΜΑ μετα το γευμα ή 2 φορες την ημέρα,απαραιτητο για αποφυγη μικροβιακής λοίμωξης.με οδοντοκρεμα για Ομοιοπαθητικη ή κουρκουμά.

-ΣΤΟΜΑΤΟΠΛΥΜΑ.1.Παίρνουμε μια κουταλιά λάδι στο στόμα και χωρίς να το καταπιούμε το μπουκωνουμε στο στόμα μας, για 5 λεπτά, ΠΡΩΙ.και το φτυνουμε.

2.πλυσεις με οξυζενε 1/3 νερο ή πλυσεις με αλατονερο ή σοδα χωρίς αλουμινιο.

-ΚΑΘΑΡΙΣΜΟς ΔΟΝΤΙΩΝ ανα 6μηνο-Θεραπεια ουλιτιδας, περιοδοντιτιδας.

-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ.Σφραγιζουμε τα χαλασμενα δόντια(και στα παιδιά),ειναι εστία μικροβίων,
Αντικατασταση μαυρων σφραγισμάτων!!

-ΠΕΤΑΞΤΕ ,το ΛΕΥΚΟ ΨΩΜΙ,τα πολλα ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ,το ΑΛΚΟΟΛ,τα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, το ΚΑΠΝΙΣΜΑ,τα ΓΛΥΚΑ (μόνο σοκολατα 70-85% κακάο,πετιμεζι,χυμος σφενδαμου,μέλι,στεβια βιολογική),τις ΚΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,την ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, την ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ....και την ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ απο την τεχνολογια και την Ηλεκτρομαγνητική Μολυνση,(κινητό,τηλεόραση,facebook),!!!.Μην νοικιαζετε τηλεορασεις στα Νοσοκομεια,απενεργοποιει την αυτοίαση. 

ΖΑΧΑΡΗ = ΠΤΩΣΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ!Η επίδραση των γλυκών παραμένει για 2-5 ώρες αφού τα φάτε!!.

Η ζάχαρη - Αναψυκτικά,έχουν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή στα λευκά αιμοσφαίρια!!!

Η ζαχαρη προκαλεί,Εντερική δυσβίωση δηλαδή,Τρέφονται τα "κακά" βακτήρια,αυτό σημαίνει μόνιμα πεσμένο ανοσοποιητικό.!!

Η ζάχαρη και τα προιοντα της ( γλυκα, παγωτα, καραμελες),το λευκό αλεύρι,τα τρανς λιπαρα καταστρέφουν το νευρικο σύστημα, (αγχος στρες, πανικος, ανασφαλειες, ατολμία, επιθετικοτητα κ,α)

αποζωτικοποιούν το σώμα, οχι μόνο το οξειδώνουν ρίχνωντας το ph, του αφαιρουν μεταλλα και βιταμίνες για να μεταβολιστουν,

Μελλοντικα μέσα απο την καταλήστευση των αποθεμάτων του σώματος, την χρόνια φλεγμονη, την οξείδωση, γεμίζουν τα αγγεία χοληστερίνη, τα όργανα αλατα(υπολειτουργία) και επερχεται μαρασμός, ορμονικη ανισορρόπια, γήρανση, και εκφυλιστικές ασθένειες( καρδιοπάθεια , εγκεφαλικα, αυτοάνοσα, καρκίνοι, κ, α)........ευπαθεια στις Ιωσεις!! https://www.facebook.com/anneta.politou.7/posts/119789105968239

ΖΩΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ= Απαραιτητα δομικα στοιχεια των κυτταρων,εαν ειστε Χορτοφαγοι - καρποφαγοι και ασθενειτε,εχετε εξαντλησει τα αποθεματα των βασικων πρωτεινων.

Τρωτε τουλαχιστον 2 αυγα ημερησίως!! ή παρτε ΜSM.
Tο MSM - Powder,ειναι φυσική πηγή οργανικού θείου απο λιγνιτη πεύκου,παιρνουμε 1 kουταλακι του γλυκου 2 φορες την ημέρα,για να φτιαχτει το ενζυμο Γλουταθειόνη, κυριο ενζυμο αποτοξίνωσης.

Προληπτικα εαν δεν τρωτε ουτε αυγα,οσοι ειστε χορτοφαγοι,ή ειστε πολυ τοξινωμενοι,λαμβανετε καθημερινα 1 κουταλάκι του γλυκού οργανικο θείο,για προληψη,και 2 φορες την ημερα σε ασθενεια, με το φαγητο.!! 

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.

-MOYΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Ακουστε κλασσικη Μουσικη,Υμνους ,--
-ΩΚΥΤΟΚΙΝΗ. Οι μοναχικοί ,καντε υιοθεσία εγκαταλελειμμένων παιδιών ή γίνετε ανάδοχοι παιδιων,ή πάρτε ένα ζωο για συντροφιά ,η ωκυτοκινη που παράγεται όταν τα φροντίζετε ,είναι η ορμόνη της τρυφερότητας και είναι αντικαταθλιπτική,θεραπευτική!!

-ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ -ΑΓΑΠΗ.

-ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Διαβάστε την ενεργοποιεί φυσικά, το Παρασυμπαθητικό- και την Αυτοίαση!!

-ΠΡΟΣΕΥΧΗ-ΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ,είναι η πρόληψη,αλλα και το κλειδι της ίασης!! 

Δωστε αξία και θα πάρετε αξία!!,
Δώστε χαρα και θα πάρετε χαρα!!!
Δώστε Συμπαράσταση,Αγάπη,και θα πάρετε υγεια!! 

Σε ΟΞΕΙΑ ΝΟΣΟ (και Κορονωιό),ή σε εξαρση ΧΡΟΝΙΑΣ ασθενειας 

Μπορειτε να εφαρμόσετε.τα 7 πρωτα βήματα υποχρεωτικά,μαλιστα δεν χρειαζεστε φαρμακειο,για τα 5!!,

Εξτρα εαν ειστε στην ομαδα υψηλου κινδύνου,ή η νοσος επιμεινει μετα 3 μερες ακολουθειτε και τα υπολοιπα 3 βηματα.
Εαν φοβαστε οτι έχετε Κορωνοιο,καντε τα ολα και τα 9 βηματα.

ΠΥΡΕΤΟΣ=Υγιής αντιδραση οργανισμού για να σκοτωσει τον ιο,ή τα καρκινικα κύτταρα!!

Μετα το 38,Βαλτε κομπρεσες κρυες στο κεφάλι ,και μπανιο χλιαρο. 

1o σταδιο ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 

1.ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ-ΟΞΥΓΟΝΟ..Ενεργοποίηση της Αυτοίασης μέσω του πνευμονογαστρικου νεύρου- Παρασυμπαθητικού Συστήματος,με 5-10Λεπτα βαθειες εισπνοες και εκπνοες,με κλειστα ματια 3 φορες την ημερα, καθιστοι ΄η ξαπλωμενοι!! 

2.ΝΗΣΤΕΙΑ-ΝΕΡΟ ,Θεραπευουν.Σε οξεια νοσο δεν πειναμε,το σωμα κάνει αποτοξίνωση!!!Αυτο γίνεται με την αποχη απο το φαγητό,τουλάχιστον 24 ωρες,σε συνδυασμο με ζεστό νερο,βρασμένο 20 λεπτα σκέτο χωρις λεμονι!!

Πίνουμε 2 ποτηρια με το κουταλακι στην αρχη πολυ ζεστο,οχι φυσικα να καούμε,3- 4 φορες την ημερα,για οποιοδηποτε νοσημα,εως οτου αρχισει το σωμα να δειχνει σημεια βελτιωσης, χαλαρωση,χασμουρητό,υπνηλια,μαλακωνουν τα συμπτωματα (πόνος, εξαντληση, πυρετος, βηχας,

εμετός,κ,α),ανοίγει η ορεξη,και συνεχιζουμε την επομενη ή μεθεπομενη μερα με διάφορα τσαγια (βουνου,ή φασκόμηλο ή κυστος,ή ριγανι ή θυμαρι κ,α),+πετμεζι (χαμηλος γλυκαιμικος δεικτης). 

3.ΔΙΑΤΡΟΦΗ

- α.ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.
(ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΣΕΛΙΝΟ, ΣΕΛΕΡΥ, ΠΡΆΣΟ, ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ, ΜΑΡΟΥΛΙ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΚΑΡΟΤΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΛΟ, ΠΕΝΤΑΝΕΥΡΟ).Τα βραζουμε 30-40 λεπτα,σε σιγανη φωτιά και προσθετουμε 1 φλυτζανι ΚΙΝΟΑ,τα βραζουμε αλλα 20 λεπτα και ειναι ετοιμο! πινουμε πρωι και βραδυ μονο 2 ποτηρια ζεστό νερο και αλλες 3-4 φορες την ημερα την σουπα.Μετα 2-3 μερες,μπορουμε να προσθεσουμε κοτόπουλο,ή γαλοπουλα ή μοσχαρι(ελευθέρας βοσκής ,βιολογικα),Ή τρωτε 2 αυγα ,βραστά, εαν δεν τρωτε κρέας, ή μια κουταλια MSG εαν δεν τρωτε ούτε αυγά. 

ΣΟΥΣΑΜΙ Σε ένα πιατο προσθέστε τριμμενο σουσαμι,4 κουταλιες αντιστοιχουν στην δράση με το TYNELOL,ισχυρο χημικο αντιφλεγμονωδες φαρμακο.

Ο συνδυασμος του βραστού Νερού, με την πρασινη σουπα του Ιπποκρατη ,είναι ακρως δυναμωτικά και θεραπευτικά!! 

β.BITAMINH C. Λαμβανετε καθημερινα ενα συμπληρωμα 1000mg,μετα το φαγητο 2-3 φορες την ημερα..Φυσικη ενισχυση βιταμινης C,kαι άλων αντιοξειδωτικών με,

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΧΥΜΟΣ (μετα τις 24 ωρες της νηστειας). 6 φύλλα μαρουλιού 1 καρότο 1 μήλο,ή 1αχλαδι,ή 1μπανανα, 1 αγγουράκι ½ κόκκινη ή πράσινη πιπεριά λίγος μαϊντανός 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος χυμός λεμονιού Βάλτε τα όλα στον αποχυμωτή ή στο μπλέντερ και πίνετε 1 με 2 ποτήρια την ημέρα.(Αλλαζετε φρούτο κάθε φορα).

Το έλλειμμα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων μπορούμε να το αναπληρώσουμε, χρησιμοποιώντας φρέσκους χυμούς από φρούτα και λαχανικά. 

4.ΣΟΔΑ πχ Ιωση,το πρωι οταν ξυπνησεις πινεις 2ποτηρια νερο βρασμενο 20 λεπτα,.μετα απο 1ωρα και 15 λεπτα του ζεστου νερου,παιρνεις,3 φορες την ημερα,και ,1κουταλακι του γλυκου σοδα χωρίς Αλουμινιο με ενα στιμενο λεμονι(ή 2 πορτοκαλια) +1 ποτηρι νερο,..για 30 λεπτα δεν τρως τιποτα,δεν παιρνεις αλλη ουσία.

Οταν γινεις καλα συνεχιζεις με μία φορά την ημερα ,για πρόληψη!

ΠΑΙΔΙΑ 1/2ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ,3 ΦΟΡΕς την ημερα σε πορτοκαλαδα. Οι χορτοφαγοι-καρποφαγοι 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ,2 φορες την ημερα. 

5.ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ρόφημα,1/2 κουταλακι του γλυκου νερο σε ενα φλυτζανι μεγαλο+λιγο μαυρο πιπερι ,βραζει και φουσκωνει +1 κουταλια ελαιολαδο ή λαδι μαυρο κυμινο. 2 φορες την ημερα στην οξεία νοσο.για 7 ημερες,συνεχίζουμε με 1 φορά την ημερα.ή χάπια Κουρκουμινης CURCUMOL ένα δύο φορές την ημερα,στην οξεία φαση(πυρετός ,πόνος,πυρετός κ,α)

Οταν γινεις καλά ενα την ημερα,μετα το φαγητο,για πρόληψη-αντιγήρανση!!Παιδια 1/2 δυο φορες την ημερα. 

6.Βιταμινη.D. Αγοραστε βιταμινη D3 απο το φαρμακείο. Προσωπικα χρησιμοποιω την βιταμινη D3 Fix + Κ2 (2000 IU Vitamin D3 +45μg Vitamin K2) 60tabs,ως αντιοξειδωτικη προστασία. Στην Οξεια ασθενεια. λαμβανω 1 χαπι καθε μερα μεχρι να γινω καλα.,μετα το φαγητό,ή και νηστική.

Στην οξεια φαση λειτουργει σαν αντιοξειδωτικο,ειναι ασφαλες ακομα και εαν εχουμε επάρκεια!.Βοηθαει και στον υπνο.Σε αυπνια μπορει να εχουμε ελλειψη βιταμινης D ή Μελατονινης.
Μετα,οταν εχω δυσκολη ημερα ή οταν δεν παρω ήλιο παιρνω 2-3 φορες την βδομαδα

Εξεταστε την βιταμινη D3,πρεπει να ειναι 50- 60,για πληρη προστασια απο τις ασθενειες,οξείες και χρόνιες
ΠΑΙΔΙΑ,500 μοναδες 

7..ΜΑΓΝΗΣΙΟ, mag 2 μία αμπουλα δύο φορες την ημερα στην οξεια φαση, και μετα μια....,εως οτου νοιώσεις καλυτερα .Εαν δεις διαρροϊκά κόπρανα την επομενη ημέρα.σταματας ενδειξη επαρκειας Μαγνησίου.

Συνεχιζουμε με μία αμπουλα.καθε βραδυ προληπτικα,και για ενισχυση του Ανοσοποιητικού,Αλκαλοποίηση..
παιδια,Χορτοφαγοι, 1 αμπουλα.

Εαν πάραυτα,εχετε δυσκοιλιοτητα χρησιμοποιητε τα αλατα EPSOM ή αλατα Χλωριουχου μαγνησιου,1-2 κουταλακια του γλυκου καθε πρωί με 2 ποτηρια ζεστο νερό. 

2. Βο σταδιο ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΙΚΡΟΒΙΑΙΜΙΑΣ 

8, ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ. Acidophilus plus της Quest.
Δοσολογία, Ενα, 2φορες την ημερα 20-30 λεπτα πριν το φαγητο..ΠΑΙΔΙΑ 1/2.2φορες την ημερα

Ειναι αντιμικροβιακα, αντιικα, αντικαρκινικα,,αυξανουν την απορροφηση των θρεπτικων συστατικών,καταπολεμουν τον εθισμό στην ζάχαρη!!

Η εντερική χλωρίδα μπορεί να διαταραχθεί από την κακή διατροφή, το στρες,τα χημικα φάρμακα,την ζαχαρη,τις σχέσεις κακοποίησης,εξάρτησης,την καταπίεση, ή και τα ταξίδια ακόμα με αποτέλεσμα την εμφάνιση δυσκοιλιότητας, διάρροιας ή άλλων γαστρεντερικών διαταραχών.

Απαραίτητο σε καθε ασθενή που παίρνει χημικά φαρμακα,σε κάθε παχύσαρκο ή πολυ αδύνατο άτομο!! αυξάνει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών,απο το εντερο,λόγω της θεραπειας της δυσβίωσης!! 

9,ΑΛΑΤΑ ΣΟΥΣΛΕΡ ειναι Ομοιοπαθητικα με δραση βιοχημικη ,βοηθαει το σώμα να απορροφήσει τα αντιστοιχα κανονικα άλατα και να διορθώσει τους ιστούς του σώματος. ειναι πολυ αποτελεσματικά και σε όλες τις παιδικές ασθενειες,
από Ομοιοπαθητικο φαρμακειο (zητάτε να ετοιμάσουν ένα μειγμα απο,)

Ferrum Phosphoricum 6x,Kali Muriaticum 6x,Silika 6x,Mag phosphoricum 6x Calcarea Sulphurica 6x.Natrium muriaticum 6x,ολα αλατα σουσλερ σκονη 50 gr και το Germaniυm 8x(ομοιοπαθητικό) σκονη.(ολα μαζι σε μειξη).

Εχει ενα μικρο δοσομετρικο κουταλακι σαν το νυχι του μικρου χεριού παίρνετε απο αυτό, 1κουταλακι 3-4 φορες την ημερα κατω απο την γλωσσα οσο ειστε αρρωστοι ,στην συνεχεια παιρνετε πρωι και βραδυ για 15 ημερες τουλαχιστον.

ΠΑΙΔΙΑ μισο κουταλακι.3-4 φορες την ημερα.
Το έχετε στο σπιτι,για ολες τις οξείες παθησεις,δρα και σαν Αντιικο,Αντιμικροβιακο,Αντιυπηρετικο!!,δεν αντιδοτειτε απο Χημικα φαρμακα. Μπορει να δοθει παραλληλα.!! 

10.ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ-ΓΕΙΩΣΗ
DETOX FOOT SPA. Μια δυνατη συσκευη αποτοξινωσης!!
Χρησιμοποιειται και προληπτικα 1 φορα την βδομαδα. Βλεπουμε αμεσα θεραπευτικά αποτελεσματα,απο την πρωτη συνεδρια.εφαρμοζεται 1-3 φορες την βδομαδα,αναλογα το προβλημα και την ηλικια(Μυικοι πόνοι, Πονοκεφαλοι, Κόπωση,Αυπνία,ιωσεις,ωτιτιδες,Δερματοπάθειες,Αυτοανοσα,,Καρκινος κ,α). Συνδυαζεται με τα αλατα σουσλερ,για καλυτερο αποτελεσμα,και για να συγκρατει το σωμα τα μέταλλα. 

Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.
Οσοι ακολουθουν την Ομοιοπαθητικη θεραπεια,δυσκολα αρρωσταίνουν απο Οξείες ή Χρόνιες ασθενειες,ή Καρκίνο,γιατι η Ομοιοπαθητικη βγαζει τις τοξινες προς τα εξω,και κάνει θεραπεια και στα αρνητικα συναισθήματα.
Ενημερωθειτε για ομοιοπαθητικα φαρμακα για τον Κορωνοιο,στον παρακατω κατατοπιστικό σύνδεσμο.
https://www.doctorbhatia.com/…/coronavirus-covid-19-sympto…/ 

ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ =ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ-ΤΟΞΙΝΕΣ
Επειδη καταπιεζουμε συνεχως όλες τις οξείες ασθενειες,και εμποδιζουμε το σωμα να αποτοξινωθει....γερναμε...και αρρωσταινουμε απο πονοκεφάλους ή σοβαρες χρόνιες ασθενειες(Δερματοπαθειες,Αυτοανοσα-Καρκινο)

Βιαζουμε το σώμα μας καθε φορα που παιρνουμε χημικα φαρμακα!! Ας ακολουθησουμε τις οδηγίες του Ιατρού μας,μην το παρακανουμε με την Χημεία!!

Οι ένδείξεις που θα έδινα στα περισσότερα χημικά φάρμακα,ειναι.καταστολη,τοξινωση και μούδιασμα πόνου.Κατ’ εξακολούθηση Μέχρι να μπλοκάρουμε και να μη νιώθουμε τίποτα. Στο σώμα ή στην ψυχή.

Ως πότε θα επιλέγουμε να μπλοκάρουμε το ρεύμα της ζωής; 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ..
Ο Ωτορινολαρυγγολόγος Γιωργος Γιουργος που περιθάλπτει ασθενείς απο Κορωνοιό στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, είπε σχετικά<< ο ΚΟΡΩΝΟΙΌς είναι μια ανθεκτική ΓΡΙΠΠΗ,...ΑΠΟ ολους αυτούς που θα νοσήσουν το 80% θα περάσει τον Κορονοιό σαν ένα δυνατό κρυολόγημα. Ενα 15% θα έχει έντονα συμπτώματα βρογχίτιδας, και το 5% θα το γυρίσει σε πνευμονία Τα ποσοστά δεν διαφέρουν απο αυτα της Γρίππης>>!!! 

ΤΕΛΟΣ
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΊΤΕ στον ΧΡΙΣΤΟ - ΘΕΟ, τον Ιατρο των Ιατρων,να σας θεραπευσει,να σας δειξει και να σας παρει την Διατροφική και Πνευματική,αιτία της ασθενειας!!

ΑΚΗΔΙΑ=τεμπελιά,νωθρότητα,αφροντισιά,αμεριμνησία,αδιαφορία,αμέλεια,παθητικότητα,χλιαρότητα, κατάθλιψη!

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ = ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΟς ΙΟΣ,20%,σε τοξινωμενους,και φαρμακωμένους(απο χημικα φαρμακα-αρνητικα συναισθηματα), γέρικους οργανισμούς, δηλ. τεμπέληδες με την υγεία τους, νωθρούς, αφρόντιστους, αμέριμνους,αδιαφορους,αμελείς,παθητικους, χλιαρους .........και καταθλιπτικούς!!! 

ΝΑ ΣΑς ΘΥΜΊΣΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΝΟΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΞΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ,ΕΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ Ή ΜΕ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ,ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ,ΚΑΙ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕς ΧΡΟΝΙΕς Ή ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,οπως ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ-ΚΑΡΚΙΝΟ. 

Προσευχηθείτε,Λειαστείτε, Ασκηθείτε, Αλκαλοποιειθητε, χωρις να στερείστε πρωτείνες, και μην φοβαστε!!! 

''ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΌΜΑΣΤΕ ,ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ'' ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

Το κείμενο παρέμεινε χωρίς τόνους από την ιατρό και το σεβόμαστε και το μεταφέρουμε ως έχει.




ΑΝΝΕΤΑ ΠΟΛΙΤΟΥ ΧΕΙΡ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ-ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ.
ΤΕΩς ΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΝΟΣ. ΑΘΗΝΩΝ
ΤΕΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΓΝΑΘΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ
CΟΝSULTANT-ASSESOR WARNBOROUGH COLLEGE
ΔΙΕΥΘ. Καπεταν Κρόμπα 2 ΚΑΛΑΜΑΤΑ.ΤΗΛ.6974355444 

Τρώω αυτό που μου λείπει...!!!!

“Τρώω ακατάπαυστα, αλλά, αν με ρωτήσεις, δεν ξέρω να σου πω τι είναι πείνα. Ο άνθρωπος που τρώει ό,τι βρει γιατί δεν πεινάει.” 

“-…και πάω και τρώω. 

– Τι τρώτε; 

-Ξέρετε, θα το πω. Σκέφτηκα, τι μαλακίες με ρωτάει τώρα; 

… Τρώω φαγητό. 

-Τι θα πει “φαγητό”; 

-Θα πει γλυκά. 

-Τι θα πει “γλυκά”; 

-Τρώω αυτό που μου λείπει. Τρώω τη γλύκα της ζωής. Τρώω χαρά. Τρώω ευχαρίστηση. Τι θυμήθηκα… Προχτές ήμουν με τη φίλη μου τη Χ. Κάναμε έρωτα κι ύστερα θέλησε να μου προσφέρει μία καριόκα. Εγώ δεν την ήθελα καθόλου. Τι να την κάνω, αφού είχα την original…” 

“Όλη την εβδομάδα έτρωγα ασταμάτητα. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι φερόμουν όπως ακριβώς τότε που, παιδάκι, περίμενα τον πατέρα μου με τις σακούλες τα καλούδια, που τα καταβρόχθιζα ασυγκράτητα. Μπορεί η μάνα μου να μην ήταν πια εκεί, όμως εκείνος, αν και δεν ερχόταν πάντοτε, ερχόταν κάποτε. Ήταν η ελπίδα μου.” 

“Τις τελευταίες μέρες μού συνέβη κάτι πρωτοφανές για μένα. Κάθομαι στο τραπέζι να φάω επειδή πεινάω. Δεν ξέρω αν σας το έχω πει, αλλά εγώ είμαι ο άνθρωπος που δεν έχει πεινάσει ποτέ, ούτε ξέρει τι θα πει πείνα. Πάντα τρώω βουλιμικά, όχι επειδή πεινάω. Και τώρα νιώθω ότι πεινάω. Είναι κάτι τελείως καινούργιο για μένα. Δέχτηκα φαίνεται κάτι τελικά: η μαμά δεν ζει, ο πατέρας δεν θα έρθει.” 

“Μου αρέσουν τα γλυκά. Όταν όμως αρχίζω να τρώω, τρώω τόσα, που στο τέλος μού πονάει το στομάχι μου. Το ξέρω έτσι θα γίνει, αλλά δεν μπορώ και το κάνω. Είναι σαν εκείνη την ώρα να εκδικείσαι τη σκέψη σου, το συναίσθημά σου, το μυαλό σου γενικότερα.” 

“Αν θέλεις να δεις έναν άνθρωπο που δεν έχει πεινάσει ποτέ, κοίτα εμένα: τρώω συνέχεια, ό,τι βρω μπροστά μου, χωρίς να πεινάω. Δεν ξέρω τι σημαίνει το αίσθημα της πείνας.” 

“Όταν με πιάνει η βουλιμία, παίρνω και τρώω ό,τι βρω μπροστά μου. Τρώω ασταμάτητα μέχρι που δεν μπορώ άλλο, και πρέπει να κάνω εμετό για να μη σκάσω. Όμως, δεν τρώω επειδή πεινάω. Ποτέ δεν έχω φάει επειδή πεινούσα. Δεν τρώω φαΐ. Τρώω χαρά. Τρώω αγάπη. Όσα δε χόρτασα ποτέ τρώω. Σε όλη μου τη ζωή, δεν χόρτασα ποτέ ζωή… Δεν χόρτασα ζωή.” 

“Αν υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει τι θα πει πείνα, αυτός είμαι εγώ. Γιατί τρώω πάντοτε ό,τι βρω μπροστά μου, χωρίς να νιώθω αν πεινάω. Δεν ξέρω αν πεινάω ή δεν πεινάω. Το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού έχει μπλοκάρει. Το μόνο που γίνεται είναι να τρώω και να μην τρώω ανάλογα με την κατάστασή μου, το πώς είμαι. Τρώω όταν είμαι άσχημα, όταν έχω λύπη ή ανία…” 

“Πάντα κάτι δεν μου φτάνει κι έτσι με πιάνει βουλιμία. Όμως, αφού δεν σημαίνει “πεινάω”, τότε τι σημαίνει “τρώω”;” 

“Δε νιώθω καλά με το σώμα μου. Κάποιος μέσα μου με επικρίνει συνέχεια για το πώς είμαι. Κι εγώ προσέχω συνέχεια, όλο αγωνία, τι τρώω, πώς φαίνομαι. Αλλά κάθε τόσο πέφτω με τα μούτρα και τρώω ό,τι βρω. Γλυκά κυρίως. Τρώω μέχρι που μου πονάει το στομάχι μου. 

Μάλλον αυτό προηγείται, επειδή αυτό που είμαι σήμερα είναι το σημείο όπου συναντιούνται δύο ηλικίες: το παιδί που θέλει να κάνει το δικό του, να φάει όσα γλυκά θέλει, να κάνει σκανταλιές… και κάποιος μεγάλος που το επικρίνει συνέχεια και το καταπιέζει. Το γλυκό δεν σου προσφέρει τίποτα, είναι ένα κενό. Κι εγώ όταν τρώω τα γλυκά μέχρι να πονέσω, τρώω το τίποτα, το κενό.” 




Νίκος Σιδέρης, «Όπως ειπώθηκαν εκεί και ακούστηκαν» -απόσπασμα 
Ο Νίκος Σιδέρης είναι Ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας 

Για τους γονείς που έκαναν λάθη, μεγάλωσαν μαζί μας και έγιναν οι πιο υπέροχοι παππούδες και γιαγιάδες...!!!!

Εσύ, που με μεγάλωσες τόσο σκληρά με τον δικό σου δίκαιο τρόπο. 

Εσύ, που με άφησες μόνη μου στις δυσκολίες από μικρή, για να τα καταφέρω στον σκληρό κόσμο του αύριο. 

Εσύ, που με κυνηγούσες να με χτυπήσεις για να κρύψεις τα λάθη σου. Να τα ξεχάσω ή να μην τα μαρτυρήσω. 

Εσύ, που έκανες τόσα σφάλματα και πέρασα χρόνια προσπαθώντας να απαλύνω τις πληγές που μου άνοιξες στα πρώιμα χρόνια μου. 

Εσύ, που μου έδειξες τον ήλιο μέσα μου αλλά με βύθισες και στο σκοτάδι. 

Εσύ, ο ίδιος άνθρωπος που ήσουν υπέροχος γονιός, η μάνα μου, ο πατέρας μου. 

Εσύ, που με μεγάλωσες με τόση αγάπη και με όλα τα χάδια του κόσμου. 

Εσύ, που με έμαθες να μην με νοιάζει η γνώμη των άλλων παρά μόνο της καρδιάς μου το κάλεσμα. 

Σε εσένα πατέρα. Σε εσένα μητέρα οφείλω όλα όσα είμαι, όλα όσα ακόμα μπορώ να γίνω. 

Και τώρα που είμαι και εγώ γονιός κατάλαβα πως πάλευες στην πλάνη της ζωής να είσαι και εσύ ευτυχισμένη μητέρα. 

Μάθαινες και εσύ μαζί μου, πατέρα. Ενώ εγώ, ώντας παιδί ακόμα, πίστευα πως τα ήξερες ήδη όλα, έτσι μεγάλος και σπουδαίος που φάνταζες στα μάτια μου. 

Πίστευα πως πάντα θα είσαι το λιμάνι μου όταν με έπνιγαν τα κύματα. Αλλά κάποιες φορές και εσύ χαροπαλεύες στις συμφορές της ζωής και δεν ήσουν όσο δυνατή θα ήθελα, όσο άξιος περίμενα. 

Τώρα όμως πια κατάλαβα. 

Σ´ ευχαριστώ για όλα όσα ήσουν και για όλα όσα δεν μπόρεσες να είσαι. Σου ζητάω συγνώμη για τις απαιτήσεις που είχα και για όλα όσα σου χρέωσα. 

Σήμερα εγώ με την σειρά μου, μεγαλώνω μαζί με τα παιδιά μου και κάνω λάθη. Λάθη από τα οποία μαθαίνω και προσπαθώ να γίνομαι όλο και καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος γονέας. Για να μπορέσουν να γίνουν τα παιδιά μου ευτυχισμένοι, άξιοι άνθρωποι, μέσα από το παράδειγμα. 

Εξηγώ στα παιδιά μου πως δεν είμαι τέλεια. Πως κάποιες φορές εκείνα γνωρίζουν πιο καλά από εμένα, καθώς η ψυχούλα τους είναι πιο φωτεινή, πιο καθαρή, αφού ακόμα δεν τις έχει αγγίξει το σκοτάδι. 

Κι όταν βλέπω στο πέρασμα του χρόνου, μέσα από το σκληρό ταξίδι της ζωής, στα εγγόνια σας, να δίνετε όλα όσα δεν μπορέσατε να δώσετε σε εμένα, κλαίω, κρυφά. Πλημμυρίζουν τα μάτια μου από δάκρυα ευτυχίας. 

Εκεί που ο ένας κύκλος της ζωής διαδέχεται τον άλλον, η αγάπη τους ενώνει. Οι οικογενειακοί δεσμοί είναι οι μόνοι που μπορούν να έχουν στάλες ανιδιοτέλειας. Κάτι που μεταμορφώνει την αγάπη αυτή σε κινητήριο δύναμη να ξεπερνά και να συγχωρεί τα πάντα. 

Επειδή τα παιδιά κυοφορούν τους γονείς τους, οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Όσο υπάρχουμε στον κόσμο αυτόν, να μην σταματάμε να εξελισσόμαστε και να προσπαθούμε. 

Να είμαστε ανοιχτοί στην αγάπη, να θεσπίσουμε σωστή επικοινωνία με τα παιδιά μας, να ακούμε, να μαθαίνουμε, να μετανιώνουμε, να συγχωρούμε, να αγκαλιάζουμε. Ώστε να μην επαναλάμβανονται λάθη γονέων. 

«Τα παιδιά σας δεν είναι δικά σας παιδιά.

Είναι οι γιοί και οι κόρες της λαχτάρας της ζωής 
για τον εαυτό της.

Έρχονται μέσα από σας, μα δεν έρχονται από εσάς.

Και παρότι είναι μαζί σας, δεν σας ανήκουν.

Μπορείτε να τους προσφέρετε την αγάπη σας, 
αλλά όχι τις σκέψεις σας.

Γιατί έχουν τις δικές τους σκέψεις.

Μπορείτε να στεγάζετε το σώμα τους, αλλά όχι 
την ψυχή τους.

Γιατί η ψυχή τους κατοικεί στον οίκο του αύριο, 
που δεν μπορείτε να επισκέπτεστε, ούτε καν στα όνειρά σας.

Μπορείτε να πασχίζετε να τους μοιάσετε, αλλά μην 
επιδιώξετε να τα κάνετε να σας μοιάσουν.

Γιατί η ζωή δεν οπισθοχωρεί, ούτε καθυστερεί στο χθες.

Είστε τα τόξα με τα οποία τα παιδιά σας, σαν ζωντανά 
βέλη, εκτοξεύονται.»
Kahlil Gibran 




Μαρία Πολυμήλη 
Εικόνα: Sandra ierman Tutt 

Ό,τι πνίγεις ξεκινάει από το στομάχι και πηγαίνει πιο βαθιά…μέχρι να το ελευθερώσεις...!!!!

Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι τελικά να ανέβουμε μόνοι μας ένα βουνό ή να περάσουμε έναν θορυβώδη δρόμο χωρίς να κοιτάξουμε καθόλου; Και τα δύο είναι εξίσου ριψοκίνδυνα. 

Ο κόσμος λέει να προσέχεις όταν περνάς τον δρόμο, να μην είσαι διαφορετικός από τους άλλους, να μην κάνεις αυτό που θέλεις άμα δεν πρέπει, να μην εμπιστεύεσαι. Να μην, να μην… ένα να μην μας εμποδίζει από το μεγάλο άνοιγμα, το μεγάλο βήμα της ψυχής. 

Πολλές φορές την νιώθεις να θέλει να ουρλιάξει και άλλες να θέλει να χαθεί. Θέλεις να την αφήσεις να πετάξει αλλά δεν μπορείς, δεν σ’ αφήνουν οι σκέψεις, οι υποχρεώσεις, οι κοινωνικοί περιορισμοί και κάθε είδος περιορισμοί. 

Πιέζεσαι, πνίγεσαι, νιώθεις εγκλωβισμένος μέσα στη “βρωμιά”, εκεί όπου πλέον έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα. Όσο δεν κουνιέσαι αυτή αυξάνεται, μεγαλώνει, αρχίζει να σου τρώει σιγά σιγά ένα όργανο. 

Ξεκινάει με το στομάχι. Είναι αυτοί οι χαρακτηριστικοί μόνιμοι πόνοι, ψηλά και κάτω από τον θώρακα. Στη συνέχεια ¨μολύνει¨και τα γύρω όργανα αλλά δεν πονάς, νιώθεις μονάχα ένα βάρος. 

Μα και πως να κουνηθείς μόνος, είναι δύσκολο να κάνεις το βήμα. Άλλα θέλει το σώμα και άλλο η ψυχή. Το σώμα είναι βαρύ, σιδερένιο και ανέκφραστο, ενώ η ψυχή είναι τσαλακωμένη από όπου και να την ακουμπήσεις πονάει. Κανένα από τα δυο δεν έχει δύναμη να συνεχίσει. 

Πως ανεβαίνεις μόνος σου μετά στο βουνό; Πως περνάς ασφαλής τον δρόμο; Πως συνεχίζεις να περπατάς κάθε ένα δύσκολο σκαλοπάτι χωρίς να πέσεις; Πως εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου; 

Και η εμπιστοσύνη ένα συναίσθημα είναι που είτε ελαφραίνει είτε βαραίνει την ψυχή. Είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον τελικά , εύκολο στην εικόνα αλλά δύσκολο στην σκέψη. Εδώ είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας. 

Για αυτό λέω η εμπιστοσύνη είναι το ισχυρότερο συναίσθημα της ψυχής. Καθοδηγεί και μπορεί να κατευνάσει οποιαδήποτε ορμητική ενέργεια που δημιουργείται μέσα μας ενίοτε. 

Νιώθεις ασφαλής όταν πατάς στη γη, όταν βλέπεις , όταν ακούς. Αλλά ξαφνικά προσγειώνεσαι και συνειδητοποιείς ότι είσαι σε κινούμενη άμμο και δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το σώμα σου έχει αγκυλωθεί και εσύ να κοιτάς αδρανής γύρω σου χωρίς να σε νοιάζει αν θα σωθείς ή θα πνιγείς μέσα στη βρωμιά που σαπίζει την ψυχή σου. 

Έχεις παραλύσει ψυχικά, φτάνει μόνο μια κίνηση για να προχωρήσεις, αλλά τελικά επιλέγεις την ακινησία, την φυγή από την ελευθερία.. και ξαφνικά βλέπεις το βουνό να απομακρύνεται, ο δρόμος να είναι γεμάτος εμπόδια και τα φτερά που μόλις είχες ανοίξει να μαραίνονται και το σώμα σου να χωρίζεται από την ψυχή. Και τα ίδια ξανά και ξανά, σχέδια λαμπρά , ανεκπλήρωτα και επιθυμίες κατεδαφισμένες στη λασπωμένη γη. 

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ! 

Μπορείς να κάνεις το βήμα σου, θα ξεκινήσεις με ένα μικρό τη φορά και θα δεις πως θα αρχίσεις να απομακρύνεσαι από ό,τι σε κρατούσε στη μαυρίλα, από ό,τι σου λύγιζε τη ψυχή. Μια απόφαση είναι, μια συνειδητή πράξη αγάπης προς εσένα. Σιγά σιγά και πάλι θα αρχίσεις να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, τη ζωή , και αυτό πολύ γρήγορα θα δώσει τη θέση του στη λιακάδα, στην ηρεμία, την αλλαγή, την ελπίδα. 

Όλα ξεκινούν από ένα βήμα. Κάνε αυτό το βήμα τη φυγή σου από ό,τι σε κρατάει δέσμιο. 

Μπορείς να τα καταφέρεις. Το ξέρεις, είσαι δυνατός. 

Άλλαξε τα πάντα μέχρι να σου αρέσουν. Παρατήρησε τον εαυτό σου, τις συνήθειές του, τι τον κρατάει πίσω, τι τον κάνει να ραγίζει, να μην έχει ενέργεια, να μην ζει ουσιαστικά και άλλαξέ τα όλα. Έχεις άπειρες δυνατότητες και όλα βρίσκονται εκεί, στο μυαλό σου. 

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Η ζωή είναι το υπέρτατο δώρο που θα μπορούσες να λάβεις. 

Ζήσε τη ζωή και επιτέλους φύγε από τη μιζέρια σου. 




Χαρά Κ. 

Γιατί αφού ξέρω τι είναι καλό για εμένα, πράττω το κακό...!!!!

Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνουμε, όχι χωρίς μία κάποια θλίψη και απογοήτευση, ότι ενώ γνωρίζουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε, εντούτοις αδυνατούμε, εμποδιζόμαστε, για λόγους που δεν μας είναι ολότελα ξεκάθαροι, να το πράξουμε. 

Ακόμη χειρότερα… πράττουμε το ακριβώς αντίθετό του. Βρισκόμαστε τότε στην θέση κάποιου που ενώ γνωρίζει, π.χ., ότι το κάπνισμα τον βλάπτει και μάλιστα ότι μπορεί να κινδυνεύσει η ίδια η υγεία του από αυτό, ωστόσο συνεχίζει να καπνίζει. Ή ακόμη στην θέση κάποιου που ενώ ξέρει καλά ότι η υπερβολική πρόσληψη τροφής βλάπτει το σώμα του, εντούτοις επιδεικνύει κάθε φορά την ίδια λαιμαργία μπροστά στο στρωμένο τραπέζι. 

Ή, τέλος… 

στην θέση εκείνου που ενώ γνωρίζει ότι μια απιστία μπορεί να καταστρέψει ανεπανόρθωτα την οικογενειακή του γαλήνη και ζωή, παρόλα αυτά δεν διστάζει μπροστά στο δέλεαρ της επικείμενης ηδονής να αγνοήσει τις κατά τα άλλα πολύ λογικές επιφυλάξεις του. 

Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό που μας υπαγορεύει η λογική, δεν είναι ότι δεν ξέρουμε τι υπαγορεύει ο λόγος, κι αυτό ακριβώς είναι το παράδοξο και το αινιγματικό: ενώ γνωρίζουμε ποια είναι η λογική συμπεριφορά και θέλουμε να συμμορφωθούμε με αυτήν, βρισκόμαστε ξαφνικά σε μία κατάσταση στην οποία έχουμε αψηφίσει εντελώς κάθε λογική παραίνεση. Η θέλησή μας εμφανίζεται αδύναμη! 

Πώς ακριβώς συμβαίνει αυτό; 

Ή ακριβέστερα… πώς ακριβώς μάς συμβαίνει αυτό; Γιατί, σε μια τέτοια κατάσταση, παύουμε να είμαστε κύριοι του εαυτού μας και αισθανόμαστε ότι υφιστάμεθα, ως έναν βαθμό παθητικά, έναν καθορισμό της συμπεριφοράς μας που δεν προέρχεται αποκλειστικά από τη θέλησή μας, αλλά από εξωτερικούς παράγοντες που επιδρούν αποτελεσματικά πάνω σε εμάς. 

Για να κατανοήσουμε αυτήν την κατάσταση, θα πρέπει πρωτίστως να λάβουμε υπόψη ότι η γνώση του καλού και του κακού, αυτού που είναι πραγματικά καλό και κακό για εμάς, από μόνη της δεν είναι, ούτε μπορεί να είναι αρκετή. 

Η εμφάνισή της και μόνο δεν σκορπίζει ως δια μαγείας τις επιθυμίες που μέσα μας αντιτίθενται στη λογική. Άλλωστε αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, τα πράγματα θα ήταν απλά μα πάρα πολύ απλά, και δεν θα χρειαζόμαστε καμία ηθική. 

Μάθημα πρώτο: τα πράγματα δεν είναι απλά. Η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας της λογικής είναι εξάλλου στενά συνυφασμένη με την ψευδαίσθηση μιας δήθεν απόλυτης κυριαρχίας της θέλησής μας πάνω στα πάθη και τις επιθυμίες μας. 

Και όποιος είναι θύμα αυτών των δύο αλληλένδετων ψευδαισθήσεων αδυνατεί, ακριβώς, να κατανοήσει για ποιον λόγο η θέλησή του δεν αρκεί για να καθορίσει την πράξη του. Και έτσι, ενώ «βλέπει το καλύτερο και το επικροτεί, πράττει το χειρότερο»! 

Δεν είναι όμως μοιραίο να πράττω πάντα το χειρότερο. Γιατί όσο αποτελεί ψευδαίσθηση η παντοδυναμία της θέλησης, άλλο τόσο ψευδαίσθηση αποτελεί η ολοσχερής αδυναμία της. 

Η θέληση δεν είναι ούτε πανίσχυρη, ούτε παντελώς ανίσχυρη. Η σύμφωνη με τη λογική θέλησή μας δεν είναι παρά ένας μόνο από τους παράγοντες που καθορίζουν τις πράξεις μας. 

Πλάι σε αυτήν, υπάρχει ένα πλήθος άλλων παραγόντων, όπως τα πάθη, τα ένστικτα και οι ενορμήσεις μας, ιδίως αυτές που γεννιούνται από την παρουσία εξωτερικών αιτίων, ανθρώπων ή αντικειμένων, που, χάρη στη λάμψη που αποκτούν στη φαντασία μας, ασκούν πάνω μας μία ακατανίκητη γοητεία. 

Χωρίς αμφιβολία, δημιουργείται συχνά μέσα μας η επιθυμία να πράξουμε σύμφωνα με τη λογική, όμως η επιθυμία αυτή δεν λειτουργεί στο κενό… 

εντάσσεται πλήρως στο παιχνίδι της συναισθηματικής μας ζωής και, αναπόφευκτα, βρίσκεται σε σχέση ανταγωνισμού με άλλες αντίθετες επιθυμίες, που αναδύονται συχνά μέσα μας παρά τη θέλησή μας. 

Αυτό που εν τέλει καθορίζει τον τρόπο που θα πράξουμε δεν είναι η ηθική ποιότητα ή η πηγή της επιθυμίας μας, αν δηλαδή η επιθυμία μας είναι καλή ή κακή, αν προκύπτει από την λογική ή από ένα πάθος, αλλά η δύναμή της και μόνο. Για αυτόν τον λόγο είναι στην πραγματικότητα παραπλανητική η φράση: «άλλα μου λέει η λογική μου και άλλα το συναίσθημά μου». 

Η μάχη δεν είναι ποτέ μεταξύ λογικής και συναισθήματος, μεταξύ θέλησης και πάθους, αλλά πάντα μεταξύ επιθυμιών. Και η έκβαση αυτής της μάχης εξαρτάται πάντα από έναν και μοναδικό κανόνα: τον κανόνα της σύγκρισης των δυνάμεων. Υπερισχύει πάντα η πιο δυνατή επιθυμία, αλλά αυτή, όπως όλοι, αλίμονο, γνωρίζουμε, δεν είναι πάντα η έλλογη επιθυμία. 

Συμβαίνει συχνά η λογική επιλογή να παραμερίζεται, μπροστά σε μία απόλαυση που προσφέρεται εδώ και τώρα. Για παράδειγμα, θα προτιμήσω ένα μικρότερο ποσό που μου προσφέρεται τώρα, από ένα μεγαλύτερο που μου προσφέρεται αργότερα, εξαιτίας της έξαψης που μου προκαλεί η ιδέα του άμεσου οφέλους. 

Ή ακόμη, προτιμώ να παραμένω σε μία κατά τα άλλα αδιέξοδη σχέση, που ωστόσο ικανοποιεί άμεσα ορισμένες ανάγκες μου, από το να έρθω σε ρήξη και να περάσω κατ’ ανάγκην μία περίοδο μοναξιάς, μέχρις ότου βρω μία σχέση που να με ικανοποιεί πραγματικά. 

Το μακροπρόθεσμο όφελος μιας περιόδου μοναξιάς φαντάζει πολύ λιγότερο δελεαστικό από το άμεσο όφελος μιας προβληματικής αλλά υπαρκτής συντροφικότητας. 

Αυτό που χαρακτηρίζει το πάθος είναι η βιασύνη, η τάση για άμεση κατανάλωση του αντικειμένου του πάθους, ενώ η λογική δεν κυριαρχείται από το δέλεαρ του παρόντος, γιατί γνωρίζει ότι ο χρόνος δεν εξαντλείται στο παρόν. 

Κι όσο πιο ανεπτυγμένη η λογική μέσα μας, τόσο μεγαλύτερη η πικρία μας όταν τη βλέπουμε να εξουδετερώνεται από την επίδραση των παθών μας. Αυτό χωρίς αμφιβολία ήθελε να τονίσει ο Εκκλησιαστής, με την ακόλουθη φράση: «Όποιος αυξάνει τη γνώση του, αυξάνει την οδύνη του». 

Θα πρέπει λοιπόν να παραδεχτούμε ότι… 

ο άνθρωπος δεν είναι το αριστοτελικό έλλογο ον, που αρκείται στο να ακολουθεί τη μέση οδό, αρνείται την υπερβολή και οι πράξεις του τείνουν να διέπονται πάντα από τον χρυσό κανόνα της φρόνησης. 

Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, τότε θα ήταν εντελώς ανεξήγητο γιατί πράττω κατ’ επανάληψη αυτό που με βλάπτει, ενώ γνωρίζω εκείνο που, αντίθετα, με ωφελεί. 

Με άλλα λόγια… 

θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι, στις συνήθεις συνθήκες της καθημερινής ζωής, για τους λόγους που εξηγήσαμε, βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε στην κατάσταση εκείνου που βλέπει το καλύτερο και πράττει το χειρότερο, χωρίς να είναι δυνατόν ποτέ να ξεφύγουμε εντελώς από την κατάσταση αυτή. 

Εξ 'ου και η ανάγκη ενός ρεαλιστικού αναπροσδιορισμού του βασικού μας στόχου: όχι να πράττουμε πάντα αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι το καλύτερο για εμάς (πράγμα που ισοδυναμεί με μια ηθική ουτοπία), αλλά να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις περιπτώσεις στις οποίες καταλήγουμε να ενεργούμε με βάση μια επιθυμία που εν τέλει μας βλάπτει, καθώς αντιστρατεύεται εν γνώσει μας το αγαθό. 

Στο σημείο αυτό, η παρέμβαση της ψυχοθεραπείας μπορεί να καταστεί πολύ χρήσιμη, μας επιτρέπει να αποκρυπτογραφήσουμε τις αντιφάσεις της επιθυμίας μας, όχι τόσο για να τη μεταβάλουμε εδώ και τώρα, πράγμα δύσκολο αν όχι αδύνατο, αλλά για να αποκτήσουμε καλύτερη επίγνωση των πηγών της, των διαδρομών της και των παραγόντων που την επικαθορίζουν. 

Δεν πράττω πάντα το καλύτερο, ούτε είναι δυνατόν να το κάνω· αλλά μπορώ να το πράττω ορισμένες τουλάχιστον φορές, και ίσως όλο και περισσότερο, όχι τόσο για να επιβεβαιώσω, μαζί με τον Αριστοτέλη, ότι είμαι έλλογο ον, όσο για να δείξω ότι δεν είμαι ένα ον ολωσδιόλου παράλογο. 

Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας δεν είναι να δώσει ή να αυξήσει, για κάποιον, την γνώση του καλού και του κακού, που ούτως ή άλλως λίγο – πολύ όλοι την κατέχουμε. 

Αντίθετα, ο ρόλος της είναι να βρει τρόπους επανασύνδεσης αυτής της γνώσης με την ζωντανή ροή της επιθυμίας. Αυτές οι απόπειρες γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ γνώσης και επιθυμίας είναι τα πρώτα, αλλά ίσως τα πιο αποφασιστικά βήματα προς την ελευθερία. 




Μάρω Μπέλλου
ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.