Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Τρώμε πολύ όταν δεν είμαστε παρόντες στη ζωή μας.....!!!!!!

Μερικές φορές αναλογίζομαι την ποιότητα της ζωής μας. Πόσο ευχαριστημένοι είμαστε από όσα έχουμε ζήσει; Αν κάποιος μας έλεγε σήμερα ότι είναι η τελευταία μας μέρα πόσο γεμάτη θα την βαθμολογούσαμε με μια κλίμακα από το 0 έως το 10; (όπου 0 σημαίνει εντελώς άδεια και 10 σημαίνει πολύ γεμάτη).

Πρόσφατα ένας εβδομηνταπεντάρης, σε μια φιλοσοφικού τύπου συζήτηση που είχαμε για τη ζωή, μου αποκρίθηκε με σοφία και γνώση ότι «η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή γι’ αυτό αξίζει να ζεις την κάθε στιγμή».

Η τετριμμένη ατάκα του παππού στάθηκε αφορμή για περισυλλογή και εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα το τελευταίο βιβλίο του ο Iρβιν Γιάλομ «Πλάσματα μιας μέρας» όπου είχα διαβάσει το εξής: «Ο φόβος που νιώθουμε για τον θάνατο είναι άμεσα συνδεδεμένος με το πόση ζωή δεν έχουμε ζήσει».

Μέσα από τα σοφά κατά τα άλλα λόγια του παππού και του διάσημου συγγραφέα διαπίστωσα την πλήρη αποσύνδεση μας με το παρόν. Ένα παρόν μέσα στο οποίο σχεδόν δεν βρισκόμαστε ποτέ.

Τις προάλλες με επισκέφτηκε στο γραφείο μια κυρία όπου το πρόβλημα της ήταν η μεγάλη κατανάλωση φαγητών και γλυκών αργά το βράδυ στην τηλεόραση. Γι’ αυτήν είναι η μοναδική στιγμή όπου μπορεί να ηρεμήσει. Τα παιδιά είναι για ύπνο, ο σύζυγος στην δικιά του τηλεόραση και η ίδια αγκαλιά με ότι μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχει μέσα στο ντουλάπι.

Όμως δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να δει στην τηλεόραση. Δεν βλέπει την αγαπημένη της σειρά, ούτε κάποια ταινία που να την ενδιαφέρει. Δεν ξέρει αν προτιμάει να φάει κάτι γλυκό ή κάτι αλμυρό. Για την ακρίβεια δεν βλέπει και πολύ καλά αυτό που βάζει στο στόμα της.

Τις περισσότερες φορές αδυνατεί να προσδιορίσει την γεύση του, την υφή του ή την μυρωδιά του. Δεν βρίσκεται ούτε μπροστά στην τηλεόραση, ούτε μπροστά στο φαγητό της. Σκέφτεται τη δουλειά. Τα λεφτά. Τα παιδιά. Την σχέση της. Τα κιλά της. Αλλά δεν σηκώνει βλέμμα από την τηλεόραση. Νιώθει απογοήτευση και αβεβαιότητα. Δεν ξέρει τι να πρωτοπιάσει. Απλά τρώει.

Μέχρι που δεν πάει άλλο και φεύγοντας για ύπνο ζαβλακωμένη και σχεδόν κακοποιημένη από το φαγητό αφήνει πίσω μια τελευταία σκέψη. Από αύριο κομμένα όλα! Από αύριο… Σ’ όλο το βράδυ δεν υπήρξε στο παρόν της ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Το μυαλό ήταν βυθισμένο σε σκέψεις που είχαν να κάνουν με το παρελθόν και το μέλλον.

Ακούγοντας με προσοχή όλα τα παραπάνω προσπαθούσα να σκεφτώ με ποιο τρόπο θα μπορούσα να φανώ χρήσιμος όντας διαιτολόγος. Πόσο συνδεδεμένος θα ήμουν στο δικό μου παρόν εάν της έλεγα αντί για τα κρουασάν, τις σοκολάτες, τα πατατάκια και τους ξηρούς καρπούς να έτρωγε γιαουρτάκι με μέλι και καρύδια; Αν το έκανα μάλλον δεν θα άκουγα. Και αν δεν ακούς, δεν είσαι παρών!

Μήπως το γιαουρτάκι θα προσέθετε ποιότητα στη ζωή της παραμερίζοντας όλα όσα έχει στο μυαλό της; Σίγουρα όχι! Απλά θα της μείωνε το βάρος με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα άντεχε να το κρατήσει για καιρό. Η απογοήτευση όμως θα ήταν μεγάλη καθώς θα ανακάλυπτε ότι η απώλεια βάρους που πέτυχε δεν ήταν αρκετή για να φτάσει τις προσδοκίες που είχε.

Πολλές φορές η ανάγκη για να αποκτήσουμε τον έλεγχο στη ζωή μας εκφράζεται μέσω της προσπάθειας για μείωση του βάρους που θέλουμε να πετύχουμε μέσα από τον περιορισμό της τροφής μας. 

Είναι πολύ πιο εύκολο όλα μας τα προβλήματα να τα κάνουμε ένα κουβάρι και να καρφιτσώσουμε επάνω την ταμπέλα «Δίαιτα» κυνηγώντας με μανία το ξεφόρτωμα των κιλών αντί να σκεφτούμε τη σχέση μας με τη διατροφή και τη θέση της στη ζωή μας.

Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις μια συμπεριφορά αν δεν είσαι παρών την ώρα που τη κάνεις. Αν τρως με την προσοχή σου αποσπασμένη αλλού όπως για παράδειγμα με τις σκέψεις να τρέχουν μπροστά στην τηλεόραση δεν θα μπορέσεις να αλλάξεις την συμπεριφορά. 

Δεν επικεντρώνεσαι στην μπουκιά, στην γεύση, στη μυρωδιά. Δεν μασάς καλά. Δεν αφιερώνεις χρόνο σ’ αυτό γιατί πάντα πρέπει να κάνεις κάτι άλλο. Αν όλο αυτό το φέρεις στην πλήρη επίγνωση σου τότε μόνο θα έχεις τον έλεγχο της πράξης σου.

Για να χορτάσεις λοιπόν το σώμα σου θα πρέπει παράλληλα να έχεις χορτάτη την ζωή σου. Και για να έχεις χορτάτη τη ζωή σου θα πρέπει να είσαι παρών. Παρών σ’ αυτό που βλέπεις, που αισθάνεσαι, που μυρίζεις, που αναπνέεις.

Παρών σ’ αυτό που τρως, παρών σ’αυτόν που μιλάς, παρών στον χώρο που βρίσκεσαι. Το παρόν είναι ουσιαστικά η μοναδική στιγμή μέσα στην οποία υπάρχουμε. Και το να δίνεις σημασία στο παρόν είναι η μοναδική στιγμή όπου μπορείς πραγματικά να ζεις.

Από την επιστημονική ομάδα του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα, Αντρέας Κωνσταντίνου / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος






Καταπληκτική θεραπεία με ζεστό νερό που λιώνει τα λίπη και θεραπεύει σοβαρές ασθένειες....!!!!!

Ξεχασμένη θεραπευτική συνταγή με ζεστό νερό, του διάσημου θεραπευτή Peter Dimkov, που αποδεδειγμένα λιώνει το λίπος και θεραπεύει σοβαρές ασθένειες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι το πιο χρήσιμο υγρό για την ανθρώπινη υγεία. Σύμφωνα με ξεχασμένη συνταγή του Peter Dimkov, διάσημου θεραπευτή, η θεραπεία με ζεστό νερό, είναι ένα θαύμα για το σώμα μας.

Αρκετά φλιτζάνια ζεστού νερού με μια σταγόνα χυμό λεμονιού, τα οποία πίνετε με μικρές γουλιές μέσα σε μία ώρα, θα σας κάνουν να ιδρώσετε.

Λοιπόν, με τον ιδρώτα του σώματος μας βρισκόμαστε εκτεθειμένοι σε βλαβερές τοξίνες, καθώς και ουρικό και γαλακτικό οξύ, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μια σειρά από καρδιαγγειακά προβλήματα και εμποδίζουν την κανονική κυκλοφορία.

Σύμφωνα με αυτή την ξεχασμένη συνταγή, αφού ιδρώσουμε πρέπει να πίνουμε νερό σε θερμοκρασία δωματίου κατά την επόμενη ώρα για να αποκατασταθεί η ισορροπία της υγρασίας του σώματός μας.

Αυτός ο γενικός καθαρισμός του σώματος πρέπει να ασκείτε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, συμβουλεύει ο Peter Dimkov. Και για πρόληψη, ο θεραπευτής μας συμβουλεύει να πίνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν από κάθε γεύμα, τρεις φορές την ημέρα.

Αυτό ενεργεί ως καθαριστικό του στομάχου και των εντέρων από τα συσσωρευμένα τρόφιμα που βρίσκονται υπό επεξεργασία στο στομάχι, τα κατάλοιπα και τα δηλητήρια μας. Ο Dimkov είπε ότι αφού όλοι πλένουμε τα πιάτα με λίπη με ζεστό νερό, γιατί όχι να μην καθαρίζουμε και το σώμα μας με αυτόν τον τρόπο.

Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα αυτής της απλής και φθηνής διαδικασίας.

Μόλις μετά από μια εβδομάδα θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα του προσώπου σας έχει αποκτήσει λάμψη.

Θα πείτε «αντίο» στο αιώνια πρησμένο και ακανόνιστο στομάχι και εύκολα θα απαλλαγείτε από τα συσσωρευμένα απόβλητα. Δεν χρειάζεται επιπλέον φαρμακευτική αγωγή για τη θεραπεία της δυσάρεστης δυσκοιλιότητας.

Δοκιμάστε και θα εκπλαγείτε με τα ανεκτίμητα οφέλη αυτής της μοναδικής και ξεχασμένης θεραπείας με ζεστό νερό.




Η Αποστολή των Εργατών Φωτός στην Γη.....!!!!!!

Εισαγωγή - Ποιοι είναι οι εργάτες φωτός;
Ο όρος «εργάτης φωτός» είναι στην «πιάτσα» εδώ και λίγα χρόνια, και χρησιμοποιείται πιο συχνά για να περιγράψει ξεχωριστά πράγματα που γίνονται πνευματικά, θεραπευτικά ή ανθρωπιστικά. Το νόημα του Εργάτη Φωτός εξελίχτηκε καθώς εξελίχτηκε η κατανόησή μας και η επίγνωσή μας, καθώς και εμείς οι ίδιοι.

Σήμερα γίνεται αντιληπτό ότι οι εργάτες φωτός είναι άνθρωποι που αλλάζουν τη συνείδηση της ανθρωπότητας. Αφυπνίζονται, βιώνοντας μια επανασύνδεση με την απεριόριστη νοημοσύνη που είναι διαθέσιμη σε όλους μας μέσω της εσωτερικής γνώσης και της εκτεταμένης επίγνωσης.

Στο δρόμο για την πρόοδό τους, οι Εργάτες Φωτός επηρεάζουν και αυξάνουν την γνώση τους και την γνώση των άλλων γύρω τους, ακόμα και χωρίς να το επιδιώκουν συνειδητά. Είναι ορατή όλο και περισσότερο η δόνηση και η θετικότητα της αγάπης τους και η δύναμή της. Το πραγματικό προτέρημα ενός εργάτη φωτός είναι η συνειδητή του επίγνωση. Εκεί βρίσκεται η αληθινή δύναμη.

Ποιος είναι ο σκοπός του Εργάτη Φωτός στην Γη;
Η αποστολή των εργατών φωτός είναι ότι προσφέρθηκαν εθελοντικά πριν από την γέννησή τους να βοηθήσουν τον πλανήτη και τον καθένα πάνω στον πλανήτη να απαλλαγούν από τις επιδράσεις του φόβου. 

Ο κάθε εργάτης φωτός είναι εδώ για έναν ιερό σκοπό. Ωστόσο, η τρισδιάσταση ζωή στον πλανήτη που κυρίως επικεντρώνεται στην προσαρμογή και τον υλισμό, προκαλεί ένα είδος αμνησίας στους εργάτες φωτός.

Συχνά αγνοούν τις ικανότητές τους, καθώς επίσης και τον θεϊκό σκοπό τους στον πλανήτη Γη και τους κατοίκους του. Αρκετά συχνά, οι εργάτες φωτός νιώθουν χαμένοι και φοβούνται όταν ξεχνούν την πραγματική τους ταυτότητα. Πολλοί εργάτες φωτός ανακαλύπτουν φυσικά πνευματικά χαρίσματα, όπως για παράδειγμα θεραπευτικές και ψυχικές ικανότητες.

Πολλοί από τους εργάτες φωτός στην γη, έχουν μια ειδική εκτίμηση για τα ζώα και αγάπη για την φύση. Αυτά θα μπορούσαν να είναι τα χαρίσματα που οι εργάτες φωτός προθυμοποιήθηκαν να χρησιμοποιήσουν για να θεραπεύσουν τον κόσμο και τον πλανήτη.

Πώς θα μάθω αν είμαι Εργάτης Φωτός;

Είστε Εργάτες Φωτός αν έχετε τα παρακάτω :

Σας φωνάζουν για να θεραπεύσετε άλλους

Θέλετε να λύσετε τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα του πλανήτη

Πιστεύετε με σθένος ότι οι πνευματικές μέθοδοι μπορούν να θεραπεύσουν πολλές καταστάσεις

Σας έχουν συμβεί μυστικιστικές εμπειρίες, όπως συναντήσεις με φωτεινά όντα ή ψυχικά προαισθήματα

Έχετε αντέξει πολλές δύσκολες εμπειρίες στη ζωή σας που άλλαξαν δραστικά την γνώση της θεϊκής σας τελειότητας

Θέλετε να διορθώσετε την δική σας προσωπική ζωή, ως πρώτο βήμα για την θεραπεία του πλανήτη

Νιώθετε μια κλίση για να διδάξετε, να γράψετε ή να δώσετε συμβουλές σχετικά με τις θεραπευτικές σας εμπειρίες

Έχετε την αίσθηση του επείγοντος της ολοκλήρωσης της αποστολής σας πριν μάθετε ότι είστε εδώ για έναν ανώτερο σκοπό ή ακόμα και πριν σιγουρευτείτε ποιος είναι αυτός ο σκοπός και πώς να κινηθείτε μέσω αυτού.

Οι εργάτες φωτός ξέρουν γιατί ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο, και παντού στον κόσμο αυτή τη στιγμή οι εργάτες φωτός αφυπνίζονται. Ακούν μια εσωτερική φωνή που δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Μήπως έχετε νιώσει να σας καλεί η δική σας αποστολή;





Μετάφραση: awakengr.com via spiritualunite.com

Συνταγή καθαρισμού των πνευμόνων από φλέγμα, τοξίνες & φλεγμονές.....!!!!!!

Μερικές φορές όλοι μας έχουμε επηρεαστεί από κάποιο αναπνευστικό θέμα. Συνθήκες όπως το κοινό κρυολόγημα, άσθμα, κάποια αλλεργική αντίδραση ή ρινική καταρροή, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και δυσάρεστα συναισθήματα.

Έτσι συχνά, τέτοιες καταστάσεις, μας αναγκάζουν να λάβουμε διάφορα φαρμακευτικά προϊόντα, προκειμένου να ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα. Τα φάρμακα αυτά όμως συνήθως έχουν σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να μας κάνουν ακόμα πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.

Τα περισσότερα από τα σιρόπια, που συνιστώνται για χρήση στις περιπτώσεις, ενός κοινού κρυολογήματος ή άλλων αναπνευστικών ασθενειών, δίνουν μεν άμεσα αποτελέσματα μπορούν όμως να οδηγήσουν σε διάφορες παρενέργειες εάν χρησιμοποιούνται συχνά, όπως:

· Εξάνθημα

· Ναυτία

· Υπνηλία

· Πρήξιμο

· εμετός

· φαγούρα

· αναπνοή πρόβλημα

· Ζαλάδα

Στις περιπτώσεις άσθματος ή βρογχίτιδας, οι γιατροί συνταγογραφούν συνήθως κορτικοστεροειδή, τα οποία λαμβάνονται μέσω μιας συσκευής εισπνοής.

Είναι καλό, λοιπόν, να μάθετε ότι υπάρχει ένα εντελώς φυσικό ρόφημα που μπορεί να θεραπεύσει τα αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνει κακό στην υγεία σας.

Ο Φλόμος έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες ως αποτελεσματική θεραπεία στην περίπτωση των αναπνευστικών παθήσεων, όπως αδυναμία του πνεύμονα, κρύωμα στο στήθος, αναπνευστική συστολή. 

Ο Φλόμος είναι ένα ζιζάνιο που φυτρώνει παντού στον κόσμο, και διαθέτει ισχυρά οφέλη για την υγεία, τα οποία προέρχονται από τις σαπωνίνες: οργανικές ενώσεις οι οποίες δρουν ως φυσικά αποχρεμπτικά, έτσι αφαιρεί την περίσσεια βλέννα από τους πνεύμονες, και καταπραΰνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση και άλλα συμπτώματα.

Επίσης μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης σε περίπτωση μιας ιικής βακτηριακής μόλυνσης καθώς παγιδεύει και εξαλείφει βακτήρια και ιούς της βλέννας.

Με τις ισχυρές μαλακτικές ιδιότητές του, καταπραΰνει το λαιμό και ανακουφίζει από τον πόνο που οφείλεται στον συχνό βήχα, γι ‘αυτό είναι εξαιρετικό στην περίπτωση των διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων όπως η βρογχίτιδα και το άσθμα.

Ένα ζεστό ρόφημα φλόμου μπορεί να προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς σε συνδυασμό με την θερμότητά του χαλαρώνει το φλέγμα περισσότερο από ό, τι τα κρύα ποτά.

Πώς να ετοιμάσετε το τσάι από βότανα:

Συστατικά:

· 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα φλόμου

· 1 ½ φλιτζάνια καθαρό νερό

· 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι (προαιρετικά)

· 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα δυόσμο (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

Βράζετε το νερό και αφού το βγάλετε από την φωτιά, βυθίστε τα φύλλα του φλόμου σε αυτό. Σε ένα ξεχωριστό σουρωτήρι ή τη ειδική μπάλα τσαγιού προσθέτετε και το δυόσμο. Αφήστε τα για 15 λεπτά και προσθέστε το μέλι για να εμπλουτίσετε τη γεύση του, αλλά και να ενισχύσετε τις ιδιότητές του.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ρόφημα για τη θεραπεία όλων των ειδών των αναπνευστικών προβλημάτων και των κρυολογημάτων, ενώ θα ανακουφίσει επίσης από τον πόνο και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που οφείλεται σε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.





proionta-tis-fisis.com via healthyfoodplans.net

Αυξήστε την Απορρόφηση του Κουρκουμά από τον Οργανισμό! Διαβάστε Όσα Πρέπει να Ξέρετε πριν τον Καταναλώσετε....!!!!!!

Είναι γνωστό ότι η κουρκουμίνη απορροφάται δύσκολα από τον οργανισμό με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές, που καταναλώνετε κουκουρμά, να μην επωφελείστε από τις μαγικές ιδιότητές του.

Η Βιοδιαθεσιμότητα του Κουρκουμά
Ο κουρκουμάς έγινε πολύ δημοφιλής και όχι άδικα. Η κίτρινη χρωστική ουσία που περιέχει, η κουρκουμίνη, είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες φαρμακευτικών ιδιότητες αυτής της ρίζας.

Αρκετές επιστημονικές δημοσιεύσεις της ιατρικής βιβλιογραφικής βάσης δεδομένων της Αμερικάνικης Εθνικής Βιβλιοθήκης, γνωστή ως MEDLINE αποκαλύπτουν πάνω από 600 πιθανά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του κουρκουμάκαι της βασικής πολυφαινόλης της κουρκουμίνης.

Ενώ η προσθήκη του κουρκουμά στη διατροφή σας είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε, καθώς και το πώς να αυξήσετε τη βιοδιαθεσιμότητα του κουρκουμά.

Το Βασικό Θρεπτικό Συστατικό του Κουρκουμά Απορροφάται Δύσκολα από τον Οργανισμό

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κουρκουμίνη είναι το δραστικό συστατικό που θέλουμε να απορροφήσει ο οργανισμός μας όταν καταναλώνουμε κουρκουμά. Ωστόσο,το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι η κουρκουμίνη δεν απορροφάται εύκολα απο τον οργανισμό (1).

Διάφορες ζωικές και κλινικές μελέτες αποκάλυψαν ότι οι συγκεντρώσεις της κουρκουμίνης στο πλάσμα του αίματος, στα ούρα και στους περιφερικούς ιστούς, αν δεν είναι μη ανιχνεύσιμες, είναι εξαιρετικά χαμηλές, ανεξάρτητα από τη δόση. Αυτά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά απορρόφησης δεν θα σας δώσουν τα οφέλη για την υγεία σας που περιμένετε από την κατανάλωση αυτού του τροφίμου.

Πώς να Εκτοξεύσετε στα Ύψη τη Βιοδιαθεσιμότητα της Κουρκουμίνης και να Βοηθήσετε τον Οργανισμό σας να την Απορροφήσει;

Ευτυχώς, υπάρχουν απλές συνταγές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης.

1. Προσθέστε στον Κουρκουμά Μαύρο Πιπέρι
Το μαύρο πιπέρι είναι ένα ισχυρό γιατρικό από μόνο του και ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα πρόσθετο για τον κουρκουμά

«Όταν καταναλώνουμε κουρκουμά, υπάρχει μια παροδική αύξηση της κουρκουμίνης στο αίμα. Δεν επωφελούμαστε από αυτή την αύξηση, επειδή το συκώτι μας ενεργοποιείται και προσπαθεί να την απομακρύνει. Η διαδικασία αυτή μπορεί να κατασταλλεί με την κατανάλωση μόνο ενός τετάρτου κουταλάκι του γλυκού μαύρου πιπεριού. 

Μετά από αυτό, τα επίπεδα κουρκουμίνης ανεβαίνουν στα ύψη. Καταναλώνουμε την ίδια ποσότητα κουκουρμίνης, αλλά η βιοδιαθεσιμότητά της εκτοξεύεται έως 2000%. Ακόμα και λιγότερη ποσότητα πιπεριού, το 1/20ό του κουταλιού του γλυκού, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα επίπεδα. 

Δεν είναι τυχαίο πως στο κάρυ εκτός από την κουρκουμίνη ένα από τα πιο κοινά συστατικά που περιέχει είναι το μαύρο πιπέρι.» απο το NutritionFacts

Μία μελέτη με τίτλο: Επίδραση της πιπερίνης στην φαρμακοκινητική της κουρκουμίνης σε ζώα και ανθρώπους εθελοντές έδειξαν ότι όταν η πιπερίνη συγχορηγήθηκε μαζί με κουρκουμίνη και δόθηκε στους εθελοντές οδήγησε στην αύξησή της 2.000% .

2. Προσθέστε Ωφέλημα Λίπη στον Κουρκουμά
Ο Κουρκουμάς πρέπει να συνδυάζεται με τα λιπαρά οξέα, προκειμένου το σώμα μας να μπορέσει να το απορροφήσει πλήρως και να επωφεληθεί από τα εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία.

Όταν τον καταναλώνετε με υγιεινά λιπαρά, όπως λάδι καρύδας, βούτυρο γκι ή ελαιόλαδο, η κουρκουμίνη μπορεί να απορροφηθεί απ ‘ευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα του αίματος μέσω του λεμφικού συστήματος, παρακάμπτοντας εν μέρει το ήπαρ.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι η ποσότητα της κουρκουμίνη, που εκτίθεται στα μεταβολικά ένζυμα και παραμένει σε μια διαθέσιμη μορφή στο σώμα, είναι περισσότερη.

3. Η Θερμότητα Αυξάνει τη Βιοδιαθεσιμότητα της Κουρκουμίνης
«Το βασικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη, η οποία, παρά την αξία της, δεν απορροφάται εύκολα από τον οργανισμό χωρίς εξωτερική συνδρομή. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται να τη σοτάρουμε ελαφρά στη φωτιά μαζί με μικρή ποσότητα λαδιού», εξηγεί ο Δρ Sukumar.

«Χρησιμοποιώ κουρκουμά σε κάθε σοτάρισμα, μισό κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό. Αλλά εσείς δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε με φειδώ, χρησιμοποιήσετε όση ποσότητα θέλετε»

«Ο καλύτερος τρόπος για να το καταναλώσετε είναι να το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας πολύ συχνά. Όταν σοτάρετε, τα φαγητά σας απλά πασπαλίστε λίγη ποσότητα από πάνω. Όταν αρχίζει να θερμαίνεται το λάδι, προσθέτετε κουρκουμά σε αυτό, έτσι καθίσταται πλήρως βιοδιαθέσιμο για τον οργανισμό σας.»

Συμπέρασμα
Για να μεγιστοποιήσετε τα ωφέλιμα αποτελέσματα του κουρκουμά φροντίστε να κάνετε αυτά τα 3 πράγματα:

1. Ενεργοποιήστε τα συστατικά του κουρκουμά ζεσταίνοντάς τον.

2. Ενισχύστε την απορρόφηση της κουρκουμίνης κατά 2.000%, συνδυάζοντας το με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

3. Αναμείξτε κουρκουμά με υγιή ωφέλιμα λιπαρά για να παρακἀμψετε το ήπαρ.

Δοσολογία : Οι κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland είναι κατανάλωση ρίζας 1,5g έως 3g ανά ημέρα και σε σκόνη κατανάλωση 1-3g ανά ημέρα.





Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Έπινε ζεστό νερό με κουρκουμά κάθε πρωί για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα, εκπληκτικό....!!!!!!

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά, χάρη στην πληθώρα των θρεπτικών ουσιών που περιέχει. Με τις ισχυρές αντιγηραντικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, προσφέρει μυριάδες οφέλη για την υγεία.

Το δραστικό συστατικό του που είναι γνωστό ως κουρκουμίνη, έχει απεριόριστα πλεονεκτήματα και έχει αξιολογηθεί σε πάνω από 7000 επιστημονικά άρθρα. Ως εκ τούτου, το νερό με κουρκουμά είναι ένα από τα υγιέστερα ποτά που μπορείτε να καταναλώσετε.

Μια γυναίκα από το Μπρίστολ της Αγγλίας, που κατανάλωνε αυτό το νερό για 12 μήνες, βίωσε καταπληκτικά οφέλη για την υγεία.

Εκτός από την αλκαλοποίηση του σώματός της, βελτίωσε επίσης την πέψη της. Επιπλέον, τα συμπτώματα της αρθρίτιδας εξαφανίστηκαν.

Να πως να προετοιμάσετε νερό με κουρκουμά :
Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και μια πρέζα μαύρο πιπέρι σε ένα ποτήρι νερό. Ανακατέψτε σωστά και πιείτε όλο το διάλυμα αμέσως.

Πίνετε νερό με κουρκουμά κάθε πρωί και απολαύστε τα ακόλουθα οφέλη:

Προάγει την υγεία της καρδιάς

Η κουρκουμίνη καθαρίζει την πλάκα από τα αιμοφόρα αγγεία και αναστέλλει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα.

Αντιστρέφει τον διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Auburn το 2009, ο κουρκουμάς έχει μεγάλες δυνατότητες στην θεραπεία του διαβήτη.

Αλκαλοποιεί το σώμα σας

Όντας εξαιρετικά αλκαλικός, ο κουρκουμάς καταπολεμά τον καρκίνο, ο οποίος ευδοκιμεί μόνο σε όξινες συνθήκες.

Προστατεύει το μυαλό σας

Τα χαμηλά επίπεδα της BDNF, νευροτροφικού παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο, η οποία είναι μια αυξητική ορμόνη, συνδέονται συχνά με τη νόσο του Alzheimer και την άνοια. Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η κουρκουμίνη ρυθμίζει τα επίπεδα αυτής της ορμόνης, και ως εκ τούτου αποτρέπει τις λειτουργίες του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ηλικία, καθώς και τις παθήσεις του εγκεφάλου.

Πολεμάει την φλεγμονή

Η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και ως εκ τούτου καταπολεμά αποτελεσματικά τις φλεγμονές και προστατεύει τον οργανισμό.

Αντικαρκινικές Ιδιότητες

Η κουρκουμίνη αποτρέπει αποτελεσματικά τον καρκίνο, χάρη στην ισχυρή αντιοξειδωτική δράση της, που προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα αρθρίτιδας

Μια μελέτη της ΡΑ, που έγινε το 2012, αποκάλυψε ότι η κουρκουμίνη είναι τόσο ισχυρή όσο το μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (NSAID), στην αγωγή του οιδήματος και του πόνου.

Βελτιώνει την πέψη

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τακτική κατανάλωση κουρκουμά ενισχύει την πέψη.

Προστασία του ήπατος

Εκτός από την προώθηση της σωστής λειτουργίας της χοληδόχου κύστης, ο κουρκουμάς προστατεύει επίσης από τα επιβλαβή αποτελέσματα των τοξινών, και αποτελεσματικά αποκαθιστά τα κατεστραμμένα ηπατικά κύτταρα.

Επιβραδύνει την γήρανση και προάγει τη μακροζωία

Η κουρκουμίνη είναι αποτελεσματική στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών και στην πρόληψη της φλεγμονής, και ως εκ τούτου επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης.





8 μυστικά για να ζήσετε πάνω από τα 100 χρόνια, από τη φυλή Χούνζα στα Ιμαλάϊα.....!!!!!

Σε ένα χαμένο βασίλειο ψηλά στα βουνά των Ιμαλαΐων, σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Ινδίας, στα σύνορα με το Κασμίρ, την Κίνα και το Αφγανιστάν ζει ένας λαός που κρατά το μυστικό της μακροζωίας, η φυλή Χούνζα.

Η θρυλική αυτή κοινωνία ζει στο οροπέδιο των Ιμαλαϊων, που συχνά αποκαλείται «στέγη του κόσμου» και υπάρχουν αναφορές από τους ίδιους πως ζουν μέχρι έως τα 145 χρόνια. Η μικρή και φιλειρηνική αυτή κοινωνία, αποτελείται από μόλις 30.000 ανθρώπους, που ζουν σε μια δυσπρόσιτη κοιλάδα περίπου 3000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Μπορείτε να βρείτε γυναίκες που γεννούν στα 60 τους και άνδρες 80 χρονοι που μοιάζουν σαν να είναι στην ηλικία των 40. Λέγεται ότι εκτός από την μακροζωία που απολαμβάνουν είναι επίσης οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο.

Αυτό που κάνει την φυλή Χούνζα ξεχωριστή είναι πως η καλή υγεία τους δεν προσδιορίζεται μόνο από την έλλειψη ασθενειών, αλλά και από τη συνολική ποιότητα της ζωής τους, και την χαρά που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Φαίνεται πως έχουν απεριόριστη ενέργεια και ενθουσιασμό στις καθημερινές τους δραστηριότητες. 

Αν συγκρίνουμε τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής της φυλής Χούνζα με τον δυτικό τρόπο ζωής (την παχυσαρκία, την υπερκατανάλωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων, την δυστυχία και την κατάθλιψη που επικρατεί, λόγω των κοινωνικών δομών), ίσως μπορούμε να συμπεράνουμε πως έχουμε πολλά να μάθουμε από αυτούς.

Συγκρίνοντας τον Τρόπο Ζωής των Χουνζα με Αυτόν της Δύσης
Ο μέσος όρος ζωής των Χούνζα είναι σχεδόν ο διπλάσιος από τον μέσο όρο ζωής των Αμερικανών και αυτό χωρίς τη λήψη φαρμάκων, χωρίς να οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα, και χωρίς να έχουν fast foods σε κάθε γωνιά των προαστίων. 

Δεν έχουν καν προάστια, απλά κατοικούν σε μια κοιλάδα στο βουνό, σε ένα μέρος καθαρό και αμόλυντο από τα σύγχρονα βιομηχανικά χημικά προϊόντα, από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα ή μολυσμένα από ρύπους νερά.

Ο τρόπος ζωής τους μας κάνει να αμφισβητούμε όσα θεωρούμε ιερά στην σύγχρονη κοινωνία μας. Ακόμα και σε ηλικία 100 ετών ένας Χούνζα δε θεωρείται ηλικιωμένος. 

Οι άνδρες 90 ετών συχνά είναι σε θέση να τεκνοποιούν, και οι 80χρονες γυναίκες κάνουν την Naomi Campbell να μοιάζει με γιαγιά. Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό τους; Πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε και εμείς περισσότερα χρόνια σαν τους Χούνζα, ενώ είμαστε τόσο μακριά από αυτό το απομακρυσμένο χωριό των Ιμαλαΐων;

Τα μυστικά της Μακροζωίας των Χούνζα

1. Χρησιμοποιούν την Τροφή σαν Ιατρικό Φάρμακο και Τρώνε με Φειδώ.
Το κλίμα των Χούνζα είναι σκληρό, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, έτσι έχουν εγκλιματιστεί ώστε να τρώνε με φειδώ. Τυπικά, τρώνε λίγο κρέας και γευματίζουν με μόνο δύο μικρά γεύματα την ημέρα. Δεν τρώνε το πρώτο τους γεύμα μέχρι το μεσημέρι, παρόλο που συχνά επιδίδονται σε σκληρές, σωματικές εργασίες ξεκινώντας από τις 5:30 το πρωί. 

Το πρωινό τους είναι ένας συνδυασμός μικρών γευμάτων, ως επί το πλείστον με λαχανικά, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως που κρατά το πεπτικό τους σύστημα υγιές.

Ο εξελικτικός βιολόγος Δρ Margo Adler, ο οποίος ηγήθηκε πρόσφατα μιας έρευνα για να μελετήσει πώς ο περιορισμός της πρόσληψης τροφής μας βοηθά στο να ζούμε περισσότερο, δήλωσε ότι η ελάττωση της πρόσληψης τροφής οδηγεί σε αυξημένα ποσοστά «κυτταρικής ανακύκλωσης» και ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης του σώματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μια πιο αργή γήρανση, επειδή τα κύτταρά μας ανανεώνονται.

Συγκριτικά με τον δυτικό τρόπο ζωής, λόγω των ραφιναρισμένων υδατανθράκων και των σακχάρων που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε, παίρνουμε πολύ περισσότερες θερμίδες σε κάθε γεύμα από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι δεν ανανεώνονται καθόλου τα κύτταρά μας από τη διατροφή που κάνουμε.

Σε αντίθεση με τους περισσότερες δυτικές κοινωνίες, οι Χούνζα τρώνε κυρίως για τη χτίσουν και να διατηρήσουν την καλή υγεία τους και όχι για την ευχαρίστηση.

2. Αγνά Τρόφιμα, Καθαρό Νερό, Ανόθευτο Έδαφος και Καθαρός Αέρας
Το φαγητό των Χούνζα είναι απολύτως φυσικό και δεν περιέχει χημικά πρόσθετα. Αντιθέτως, η δυτική διατροφή είναι γεμάτη από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, μυκητοκτόνα, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, επεξεργασμένες τροφές, σάκχαρα, ψεύτο-σάκχαρα, γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), τεχνητές «γεύσεις» και μερικές φορές ακόμη και φορμαλδεΰδη ως συντηριτικό, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την διατήρηση των νεκρών στο νεκροτομείο!

Ο μόνος τρόπος που χρησιμοποιούν οι Χούνζα για να επεξεργάζονται τα φρούτα είναι να τα αφήνουν το να λιάζονται στον ήλιο και να ξηραίνονται. Επίσης παρασκευάζουν γάλα και τυρί, αλλά χωρίς πρόσθετες χημικές ουσίες ή ορμόνες. Ποτέ δεν θα ακούσετε να ψεκάζουν τους κήπους τους με φυτοφάρμακα.

Η Renee Taylor, στο βιβλίο της «Τα μυστικά των Χούνζα για υγεία, μακροζωία και ευτυχία«, (Prentice-Hall 1964) αναφέρει ότι προτάθηκε στον Mir, τον τότε αρχηγό της φυλής, από τις πακιστανικές αρχές να ψεκάσει τα περιβόλια με φυτοφάρμακο, αλλά αυτός αρνήθηκε. 

Αντ 'αυτού, ψεκάζουν τα δέντρα τους με ένα μείγμα νερού και τέφρας, το οποίο τα προστατεύει χωρίς να δηλητηριάζει τα φρούτα. Ο τρόπος ζωής των Χούνζα στο σύνολό του είναι βιολογικός.

3. Τρώνε Λιγότερο Κρέας
Αν και οι Χούνζα τρώνε κρέας περίπου μία φορά την εβδομάδα, κατά κύριο λόγο καταναλώνουν κοτόπουλο ή ψάρι και η ποιότητα του κρέατος με το οποίο τρέφονται δεν μοιάζει καθόλου με ό, τι τρώμε από τις φάρμες στη Δύση. 

Αυτοί, αντιθέτως επικεντρώνονται σε οργανικά φρούτα και λαχανικά και σε δημητριακά όπως το κριθάρι, το κεχρί και το φαγόπυρο με τα περισσότερα από αυτά που τρώνε να είναι ωμά και φρέσκα. Η ωμοφαγία κάνει αυτές τις τροφές να εξακολουθούν να περιέχουν τη δύναμη της ζωής.

4. Μια Γνωστή Θεραπεία Κατά του Καρκίνου
Οι Χούνζα έχουν επίσης μια ιδιαίτερη αδυναμία στο κουκούτσι του βερίκοκου. Μία από τις μεγαλύτερες αιτίες θανάτου στη Δύση είναι ο καρκίνος, αλλά μια μυστική μέθοδος αντιμετώπισής του είναι η κατανάλωση του σπέρματος από το κουκούτσι του βερίκοκου. 

Αυτά τα σπέρματα περιέχουν αμυγδαλίνη ή αλλιώς βιταμίνη Β17, η οποία είναι γνωστό ότι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος στο χωριό των Χούνζα.

5. Προστατεύουν την Υγεία του Εντέρου Τους
Έχουν συνηθίσει να καταναλώνουν γιαούρτι, που αναπληρώνει την υγιή χλωρίδα του εντέρου τους. Μια άλλη χώρα που καταναλώνει πολύ γιαούρτι είναι η Βουλγαρία, που έχει 1.666 αιωνόβιους ανά εκατομμύριο ανθρώπους στον πληθυσμό τους. 

Στις δυτικές χώρες πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί, αν έχουμε 9 ανά ένα εκατομμύριο. Η μικροχλωρίδα του εντέρου μας είναι το κλειδί για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος και κατ’ επέκταση για την υγεία και τη μακροζωία.

6. Η καθημερινή Άσκηση σε Εξωτερικούς Χώρους
Οι Χούνζα περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στη φύση, στην ύπαιθρο και στον καθαρό αέρα. Υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες που επισημαίνουν τα οφέλη στην υγεία και την ενίσχυσή της από τέτοιες πρακτικές.

Επίσης, συνήθως περπατούν μέχρι και 20 χιλιόμετρα ημερησίως, εκτός από τα κοπιαστικά καθήκοντα που έχουν στα χωράφια. Σίγουρα, στις δικές μας κοινωνίες πάμε στο γυμναστήριο, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την πεζοπορία σε ανώμαλο έδαφος για ώρες κάθε μέρα σε ένα παρθένο, φυσικό περιβάλλον.

7. Τρώνε Ανεπεξέργαστο Ψωμί που Περιέχει Όλα τα Απαραίτητα Ένζυμα
Οι Χούνζα, γενικά, τρώνε πολλούς ξηρούς καρπούς και σπόρους, αλλά το αγαπημένο συνοδευτικό τους σε κάθε γεύμα είναι το «chapatti» ένα ψωμί που φτιάχνεται από αλεύρι σίτου, κεχριού, φαγόπυρου ή κριθαριού, είναι αλεύρι ολικής που σημαίνει ότι οι σπόροι αλέθονται με το φλοιό τους. Τα περισσότερα επεξεργασμένα άλευρα στη Δύση, ειδικά τα άλευρα σιταριού, είναι αποφλοιωμένα.

Αφήνοντας τους σπόρους με το φλοιό τους ανέπαφο κάνει την αποθήκευση των προϊόντων που παρασκευάζονται από άλευρα ολικής πιο δύσκολη για τη βιομηχανία τροφίμων. Οι Χούνζα, όμως δεν έχουν πρόβλημα, με τις γυναίκες να είναι σε θέση να τεκνοποιούν μέχρι τα 60 καταναλώνοντας ψωμί ολικής παρασκευασμένο από τις ίδιες. 

Αυτό συμβαίνει επειδή οι αναποφλοίωτοι σπόροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και σε άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά και ένζυμα που παίζουν σημαντικό ρόλο στη μακροζωία μας, αλλά και τη σεξουαλική μας υγεία. Ολόκληρο το ορμονικό μας σύστημα βασίζεται στη βιταμίνη Ε και στα άλλα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στον φλοιό των δημητριακών για την αύξηση της λίμπιντο και τη ζωτικότητα.

8. Το Τελευταίο Μυστικό των Χούνζα; Ο Διαλογισμός και τα Συχνά Διαλείμματα
Στη Δύση δουλεύουμε ασταμάτητα και με άγχος. Σπάνια κάνουμε διαλείμματα για να επικεντρωθούμε στην αναπνοή μας ή να αισθανθούμε ευγνωμοσύνη που είμαστε ζωντανοί.

Οι Χούνζα επιδίδονται στον διαλογισμό και εμπιστεύονται το ένστικτό τους για να ξέρουν πότε είναι ώρα να ξεκουραστούν. Αφιερώνουν τις στιγμές αυτές για να κοιτάξουν μέσα τους, και να επικοινωνήσουν με την ψυχή τους, πράγμα που είναι υψίστης σημασίας για να βιώνουν την ευτυχία.

Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να πάρουμε το πρώτο αεροπλάνο και να βρεθούμε δίπλα στους Χούνζα, αλλά σίγουρα μπορούμε να υιοθετήσουμε μερικά από τα μυστικά τους με τον τρόπο μας.




Christina Sarich

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Τι συμβαίνει στο πρόσωπό σας μετά το πλύσιμο με μηλόξυδο ; Αυτό θα σας εκπλήξει....!!!!!!

Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το μηλόξυδο είναι ευεργετικό για το δέρμα. Περιέχει συστατικά που έχουν θετικό αντίκτυπο στο δέρμα και είναι και φθηνότερο από ό, τι τα περισσότερα από τα προϊόντα περιποίησης προσώπου με παρόμοια αποτελέσματα. Έτσι, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε το μηλόξυδο αντί άλλα καθαριστικά προσώπου. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης των κηλίδων γήρανσης και της ακμής.

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος αφαιρούνται με τη βοήθεια των οξέων, τα οποία βρίσκονται στο μηλόξυδο σε μεγάλη ποσότητα. Για να αντιμετωπίσετε τα σημεία της ηλικίας, εφαρμόστε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με αραιωμένο μηλόξυδο και αφήστε το ξύδι στο πρόσωπο για 20-30 λεπτά πριν ξεπλύνετε το πρόσωπο. Αυτή η θεραπεία είναι επίσης ευεργετική κατά της ακμής.

Οι όξινες ενώσεις που σχηματίζονται κατά την παραγωγή του ξυδιού έχουν αντι-μυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, και γι ‘αυτό βοηθούν στην πρόληψη της ακμής και διάφορες δερματικές λοιμώξεις. Το μηλόξυδο καθαρίζει τους πόρους του δέρματος, ώστε το δέρμα να μπορεί να αναπνεύσει και με αυτόν τον τρόπο αποτρέπεται η ακμή. 

Το pH του δέρματος είναι ισορροπημένο και γι ‘αυτό το δέρμα δεν είναι λιπαρό ή ξηρό. Αλλά να είστε προσεκτικοί, διότι το μηλόξυδο είναι ένα ισχυρό προϊόν και μπορεί να βλάψει το δέρμα. Γι 'αυτό είναι καλύτερα να αραιώνεται πριν από τη χρήση και, στη συνέχεια, να εφαρμοστεί στο δέρμα ως τονωτικό. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με μηλόξυδο για ένα καθαρότερο πρόσωπο:

Συστατικά :
1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

3 κουταλιές της σούπας νερό 

Προετοιμασία :
Αναμίξατε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο με 3 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό δοχείο. Πρώτον πλένετε το πρόσωπό σας και σε βρεγμένο δέρμα τρίψτε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με το μείγμα.

Η καλύτερη επιλογή για την προετοιμασία αυτής της συνταγής είναι βιολογικό μηλόξυδο, διότι μόνο αυτή η κατηγορία περιέχει μέταλλα, ένζυμα και βακτήρια τα οποία έχουν θετική επίδραση στο δέρμα.





Η σχέση του αρσενικού και θηλυκού μέσα σου.....!!!!!!!

Πάλι θυμωμένη, πικραμένη, απογοητευμένη με τον άντρα σου, τον σύντροφο σου, με κάποιον που κάτι «παίζεται» για καιρό και τίποτα δε γίνεται ή με τους προηγούμενους συντρόφους;

Πάλι ο άλλος «φταίει», που δεν ήταν «αρκετός», δεν ήταν ξεκάθαρος, που «έπαιξε» μαζί σου, σ’ έκρινε, σ’ απόρριψε, εξαφανίστηκε, είναι «κλειστός», είναι φοβισμένος και πληγωμένος, δε σου «δίνει» αυτά που θέλεις.

Γιατί τόση πίκρα και θυμό για τον άλλο; Εσύ δεν τον «μαγνήτισες» και τον διάλεξες επίσης; Γιατί άραγε «συντονίστηκες» με τον «συγκεκριμένο» άντρα και παίχθηκε ξανά και ξανά αυτό το πληγωτικό σκηνικό μεταξύ μας; Ποιός διάλεξε τον πρωταγωνιστή; Και ποιός έστησε αυτό το σενάριο στη ζωή σου;

Μήπως ήρθε η ώρα της ενδοσκόπησης; Μήπως ήρθε η ώρα ν’αναλάβεις την ευθύνη της ζωής σου και των σχέσεων σου; 
Ταξίδεψε στον εσωτερικό σου βυθό για να αναγνωρίσεις τον «άντρα» μέσα σου. Πώς είναι; Επιθετικός, αδύναμος, «διαθέσιμος», φοβισμένος, πληγωμένος; Ενδιαφέρεται να σχετιστεί με τη γυναίκα μέσα σου; 

Αν θες να συναντήσεις την αρσενική σου ενέργεια, δες πως είσαι στα επαγγελματικά σου. Είσαι ενεργητική, επιτυχημένη, μήπως είσαι υπερβολικά εργασιομανής και έχεις εξοντώσει τη γυναίκα μέσα σου; 

Μήπως δεν ξεκουράζεσαι, δε χαλαρώνεις αρκετά και δεν φροντίζεις ικανοποιητικά τις ανάγκες σου και είσαι συνέχεια στην αρσενική σου ενέργεια στην πρίζα και στην ένταση, στην επιθετικότητα και στην κούραση και έτσι δεν αφήνεις το χώρο και το χρόνο για να ασχοληθείς ουσιαστικά και να υποστηρίξεις και να θρέψεις μια σχέση; Και, κυρίως, δεν μπορείς να παραδοθείς σε κάποιον; 

Μήπως ο άντρας και η γυναίκα μέσα σου είναι σ’ ανταγωνισμό και σε ανελέητο πόλεμο με κριτική και απόρριψη, ίσως όπως έκαναν και οι γονείς σου μεταξύ τους; Και δεν αποδέχεσαι και δεν αγαπάς «άνευ όρων» τους συντρόφους σου και παίρνεις ένα «μαχαίρι» και πληγώνεις τις «αχίλλειες πτέρνες» τους; και μετά στο ανταποδίδουν και εκείνοι; 

Μήπως η «γυναίκα» μέσα σου έχει πολλές ανάγκες και «ζητιανεύει» ή «απαιτεί» ή χειρίζεται τον άντρα ή περιμένει τον «πρίγκιπα για να την σώσει»; 

Και κυρίως ποιές είναι οι «πεποιθήσεις» και οι «προγραμματισμοί» που έχεις για τους άντρες μέσα σου, π.χ. ότι είναι όλοι άχρηστοί ή «γουρούνια» ή θέλουν να σ’ εξουσιάσουν ή τους ενδιαφέρεις μόνο για το sex ή δεν είναι «διαθέσιμοι»; Πρόσεχε γιατί αυτό που πιστεύεις βαθιά μέσα σου το έλκεις στη ζωή σου. 

Μήπως ήρθε η ώρα να επικοινωνήσουν αληθινά και να αποδεχτούν ο ένας τον άλλον και να συμφιλιωθούν ο «άντρας» και η «γυναίκα» μέσα σου και μέσα από αυτή την εσωτερική ένωση να έλξεις τον κατάλληλο σύντροφο για σένα ή να μεταμορφώσεις τη δύσκολη σχέση σου; 





Η Διονυσία Γιαννοπούλου είναι Ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή σύμβουλος και σύμβουλος ζευγαριών και γάμου.Συντονίζει σεμινάρια γονέων και ζευγαριών εδώ και 15 χρόνια.Εργάζεται στο κέντρο "ΠΡΟΝΟΗ" του Δ. Κηφισιάς από το 2002.Αναλαμβάνει ιδιωτικά συμβουλευτική και θεραπείες ατομικές, ανά ζεύγος και ομάδα, σχετικά με θέματα σχέσεων, οικογένειας, παιδιών, εφήβων, άγχους, φοβιών, κατάθλιψης, κρίσεις πανικού, πένθους, διαζυγίου, εξάρτησης από τσιγάρο, αλκοόλ, ναρκωτικά, παχυσαρκία.
Δυνατότητα και ατομικών συνεδριών

10 Μαθήματα Ζωής από τον Βούδα.....!!!!!!

Καθώς διανύουμε τη φορτωμένη με υποχρεώσεις και συχνά αγχωτική ζωή μας πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη έμπνευση και μερικές υπενθυμίσεις για το τι είναι εφικτό και τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή. Έχω αντλήσει μεγάλο μέρος της έμπνευσής μου για να ζήσω μια ουσιαστική και γεμάτη ζωή από τη σοφία του Βούδα.

Έτσι λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σας 10 από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα του Βούδα με τα μαθήματα που έχω πάρει από αυτά. Επίσης, στο τέλος έχω προσθέσει κάποιες ερωτήσεις με σκοπό να σας βάλω σε σκέψεις για το πως θα μπορούσατε να προσαρμόσετε αυτά τα μαθήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωή σας και να φτάσετε ακόμα πιο κοντά στην ευτυχία και στην πληρότητα.

Ελπίζω να σας προσφέρουν όση βοήθεια, καθοδήγηση και έμπνευση έχουν προσφέρει σε μένα.

1. Εσωτερική Ειρήνη
“Η ειρήνη πηγάζει από μέσα μας. Μην την αναζητάτε σε εξωτερικούς παράγοντες.”

Τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που θα σας φέρουν αληθινή και συνεχή ευτυχία ή γαλήνη. Αντ 'αυτού θα πρέπει να στραφείτε προς τα μέσα και να συνδεθείτε με τον πραγματικό σας εαυτό και τις βασικές αξίες σας ως άτομο, έτσι ώστε να μπορέσετε να ζήσετε σύμφωνα με αυτά και να βιώνετε διαρκή εσωτερική γαλήνη ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Πόσο χρόνο αφιερώνετε καθημερινά για να συνδεθείτε με τον εαυτό σας;

2. Ευτυχία
«Δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία : η ευτυχία είναι το μονοπάτι.»

Όπως και με εσωτερική ειρήνη, η ευτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να αναζητήσετε έξω από τον εαυτό σας. Η ευτυχία δημιουργείτε από μέσα, είναι μια επιλογή που κάνετε στο πώς ζείτε και αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις και τους ανθρώπους. Η ευτυχία είναι σίγουρα ένα ταξίδι και όχι ένας τελικός προορισμός, γι’ αυτό απολαύστε τα τοπία κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τι κάνετε για να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή;

3. Σκέψεις
«Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε. Όλα αυτά που είμαστε προκύπτουν από τις σκέψεις μας. Με τις σκέψεις μας, φτιάχνουμε τον κόσμο.”

Για να δημιουργήσετε μια θετική πραγματικότητα και ζωή θα πρέπει να διαχειριστείτε και να ελέγξετε τις σκέψεις σας ώστε να είναι θετικές αλλά και ενδυναμωτικές. Οι σκέψεις σας επηρεάζουν τα συναισθήματά σας, τα οποία επηρεάζουν τις ενέργειές σας, οι οποίες καθορίζουν τα αποτελέσματα που λαμβάνετε στη ζωή σας. Κάθε σκέψη που κάνετε είναι μια επιλογή την οποία μόνο εσείς μπορείτε να ελέγξετε, οπότε πάρτε μια συνειδητή απόφαση να αναλάβετε τον έλεγχο των πραγμάτων που καθορίζουν τη ζωή σας.

Πώς διαχειρίζεστε και ελέγχετε τις σκέψεις σας, ώστε να είναι θετικές και ενδυναμωτικές;

4. Λόγος
«Καλύτερη από χίλιες κενές λέξεις είναι εκείνη που φέρνει γαλήνη.»

Οι λέξεις κατέχουν απίστευτη δύναμη, αρκετή για να καταστρέψει ή να θεραπεύσει. Πριν μιλήσετε σκεφτείτε τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό που πρόκειται να πείτε. Είναι απαραίτητο, είναι αλήθεια, είναι ευγενικό, είναι χρήσιμο; Πώς θα νιώθατε αν ήσασταν το άτομο που εκλάμβανε αυτό που πρόκειται να πείτε; Να θυμόσαστε, επίσης, ότι δεν είναι μόνο οι λέξεις που έχουν σημασία, αλλά το ύφος και ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρετε αυτό που θέλετε να πείτε έχει τεράστιο αντίκτυπο.

Σκέφτεστε αρκετά αυτό που πρόκειται να πείτε;

5. Κριτική
«Αυτός που βιώνει την ενότητα στη ζωή του, βλέπει τον Εαυτό του μέσα σε όλα τα πλάσματα και όλα τα πλάσματα μέσα στον ίδιο του τον Εαυτό και κοιτάζει τα πάντα μέσα από μια αμερόληπτη οπτική»

Να θυμόσαστε πάντα ότι μπορείτε να δείτε στους άλλους, μόνο ότι έχετε μέσα σας και ότι μπορείτε να δείτε τα πράγματα μέσα από την δική σας αντίληψη για τον κόσμο, που δεν αντιστοιχεί απαραίτητα στην πραγματικότητα. 

Όπως εσείς επιζητείτε να σας κατανοήσουν, βεβαιωθείτε ότι αφιερώνετε χρόνο και προσπάθεια για να κατανοήσετε τους άλλους. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να θυμόσαστε ότι σχεδόν ο καθένας μιλάει και ενεργεί από το τρέχον επίπεδο συνείδησης και αντίληψης, για αυτό προσπαθήστε να είστε υπομονετικοί και φροντίστε να βοηθάτε και να υποστηρίζετε και όχι να κριτικάρετε και να γελοιοποιείτε τους άλλους.

Πώς θα μπορούσατε να είστε περισσότερο υποστηρικτικοί και λιγότερο επικριτικοί απέναντι στους ανθρώπους που συναντάτε στη ζωή σας;

6. Δράση
«Μια ιδέα που έχει αναπτυχθεί και τεθεί σε δράση είναι πιο σημαντική από μια ιδέα που υπάρχει μόνο ως ιδέα»

Όλα όσα γνωρίζετε, ό,τι έχετε διαβάσει και έχετε μάθει, κάθε ιδέα και έργο που έχετε φανταστεί και ονειρευτεί είναι άχρηστο αν δεν το εφαρμόσετε. Μην ξοδεύετε τη ζωή σας προσπαθώντας να προετοιμαστείτε ή περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσετε το σχέδιο σας – τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί. 

Απλά πρέπει να κάνετε ένα άλμα της πίστης, να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας, να δεχτείτε και να αντιμετωπίσετε όλες τις αναποδιές που θα συναντήσετε στο δρόμο. Έτσι θα μπορέσετε να προχωρήσετε μπροστά, να μάθετε, να εξελιχθείτε και να φτάσετε πιο κοντά σε αυτά που επιθυμείτε. Τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί αν κάθεστε στην άκρη περιμένοντας και παρατηρώντας.

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα ώστε να φτάσετε πιο κοντά στα όνειρα και στις φιλοδοξίες σας;

7. Αγάπη
«Αν η συμπόνια σου δεν συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό σου τότε είναι ατελής.»

Είναι καιρός να σταματήσετε να τα βάζετε με τον εαυτό σας για πράγματα που δεν έχετε κάνει, για πράγματα που πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά ή καλύτερα. Είναι καιρός να σηκώσετε το ανάστημά σας και να εστιάσετε την προσοχή σας στις δυνατότητές σας και στην πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά. 

Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τα πράγματα που αισθάνεστε ότι έχετε αποτύχει. Είναι καιρός να αγαπήσετε όλο αυτό που είστε, όχι μόνο αυτό που αισθάνεστε ο κόσμος αποδέχεται και θαυμάζει.

Πώς μπορείτε να σας δείξετε συμπόνια και αγάπη στον εαυτό σας καθημερινά;

8. Σοφία
«Φανταστείτε ότι κάθε άνθρωπος στον κόσμο είναι φωτισμένος, εκτός από εσάς. Είναι όλοι τους δάσκαλοι και ο καθένας του κάνει τα σωστά πράγματα για να σας βοηθήσει να μάθετε τέλεια υπομονή, τέλεια σοφία, τέλεια συμπόνια.»

Να ξέρετε ότι κάθε εμπειρία που έχετε στη ζωή σας, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη μπορεί να φανεί τη δεδομένη στιγμή, κατέχει ένα μάθημα και δώρο κάποιου είδους, αν είστε πρόθυμοι να το αναζητήσετε. Να είστε υπομονετικοί και πρόθυμοι να ανακαλύψετε το μάθημα μέχρι να έρθει η απάντηση.

Πώς θα παραμείνετε ανοιχτοί στα μαθήματα ζωής που παρουσιάζονται, θα μάθετε και θα εξελιχθείτε από αυτά;

9. Αλήθεια
«Τρία πράγματα δεν μπορούν να μείνουν κρυμμένα για πολύ: ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια.»

Η ανακάλυψη της δική σας αλήθειας στη ζωή είναι κρίσιμη. Δεν υπάρχει ένας τρόπος ζωής που να ταιριάζει σε σε όλους. Θα πρέπει να εξετάσετε όλα τα πράγματα, στο πλαίσιο του ποιος είσαι και ποιος θέλετε να είσαστε. Ποιοι είναι οι στόχοι σας και οι φιλοδοξίες σας; 

Σκεφτείτε τι θέλετε από εσάς και από τη ζωή και πάρτε τις αποφάσεις σας χωρίς να σκέφτεστε τι θα πει ο υπόλοιπος κόσμος. Περισσότερο από οτιδήποτε χρειάζεται να είστε ειλικρινής και αληθινός απέναντι στον εαυτό σας. Οι αποφάσεις που θα πάρετε μπορεί να μην είναι οι καλύτερες για τους άλλους, αλλά θα είναι σωστές για εσάς.

Είστε πρόθυμοι να αποδεχθείτε τη μοναδικότητά σας και να ξεχωρίσετε από το πλήθος;

10. Υπομονή
«Μην παραβλέπεις τις μικρές καλές πράξεις, νομίζοντας ότι δεν έχουν κανένα όφελος. ακόμα και οι μικροσκοπικές σταγόνες νερού στο τέλος θα γεμίσουν ένα τεράστιο δοχείο.»

Τίποτα δεν θα συμβεί εν μία νυκτί! Πίσω από κάθε επιτυχία βρίσκονται πολλές, πολλές, πολλές ώρες σκληρής δουλειάς, θυσίες, αγώνες, προκλήσεις και άγρυπνες νύχτες. 

Οπότε προσπαθήστε να έχετε ένα σαφές όραμα για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε και να είναι είστε προετοιμασμένοι να κάνετε μια συνεχή προσπάθεια μέχρι να πετύχετε τους στόχους σας. Κάντε το πρώτο βήμα και στη συνέχεια στη συνέχεια να λάβει ένα βήμα τη φορά, αποφασισμένοι να σηκώνεστε κάθε φορά που πέφτετε συνεχίζοντας προς την κατεύθυνση των ονείρων σας.

Ποια βήματα πρέπει να κάνετε για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα;

«Στο τέλος, μόνο τρία πράγματα μετράνε : πόσο αγάπησες, με πόση ευγένεια έζησες και με πόση χάρη απελευθερώθηκες από όλα όσα δεν σου ταίριαζαν.» -Βούδας





Επιμέλεια: copyrights © www.hippieteepee.gr

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αποτoξινώστε το Μυαλό και το Σώμα σας σε Μια Μέρα με αυτόν τον Απλό Οδηγό....!!!!!!

Κατά καιρούς η ζωή μπορεί να γίνει πολύ μπερδεμένη: προθεσμίες, εκπλήρωση στόχων, οι πιέσεις που ποτέ δεν τελειώνουν, άνθρωποι για να βοηθήσουμε, η ανάγκη για να δείχνουμε πάντα ένα χαρούμενο πρόσωπο όταν δεν νιώθουμε καλά, αν και χαμογελάμε, κι έπειτα να πηγαίνουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε απολαύσει ούτε μια στιγμή για μας τους ίδιους.

Ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα αν συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις συνήθειες για τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες; Θα αρχίσουν να προκύπτουν προβλήματα υγείας, σε ένα σώμα γεμάτο τοξίνες, άγχος και σε ένα μυαλό που έχει φθαρεί εντελώς, όπου οι αρνητικές σκέψεις αρχίζουν να μας βομβαρδίζουν, τέτοιες όπως ηττοπάθεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Πάρτε μια μέρα ρεπό, αν είναι εφικτό. Αφιερώστε στον εαυτό σας 24 ώρες και θέστε σε εφαρμογή τα παρακάτω απλά βήματα, ώστε να αποτοξινώσετε το μυαλό και το σώμα σας. Αξίζει!

Πώς ξέρετε αν χρειάζεται να αποτοξινώσετε το μυαλό και το σώμα σας;
Ένα πράγμα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η ικανότητα των ανθρώπων να υπομένουν μπορεί να είναι πραγματικά δυνατή. Μπορεί να ζούμε μια αγχωτική κατάσταση για αρκετούς μήνες χωρίς να κάνουμε τίποτα για να το αντιμετωπίσουμε. 

Λέμε στον εαυτό μας ότι η πίεση είναι συνηθισμένη κι ότι πρέπει να την αντέξουμε κι ότι είναι καλύτερα να μην αλλάξουμε τίποτα. Μέχρι που στο τέλος κάτι συμβαίνει: μια πτώση της αρτηριακής πίεσης, λιποθυμία ή ακόμη χειρότερα ένα έμφραγμα.

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε μια σειρά συμπτωμάτων που δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Αυτό το κάτι δεν είναι καλό. Σημειώστε:

§ Αϋπνία.

§ Η ανάγκη να μείνετε μόνοι.

§ Πονοκέφαλοι κάθε μέρα, ειδικά τις πρώτες ώρες της ημέρας ή λίγο πριν τον ύπνο.

§ Κακή πέψη.

§ Ευερέθιστη κι άσχημη διάθεση.

§ Αλλεργίες.

§ Λήψη βάρους ή ακριβώς το αντίθετο, μια ορατή απώλεια βάρους.

§ Αίσθηση υπερβολικής κούρασης.

§ Κατακράτηση υγρών, πρησμένα πόδια ή κοιλιά.

§ Δυσκοιλιότητα ή διάρροια.

§ Μυϊκός πόνος.

Οδηγός για την αποτοξίνωση μυαλού και σώματος σε μια μέρα
Όπως έχουμε αναφέρει, θα ήταν πάρα πολύ ωφέλιμο αν μπορούσατε να πάρετε μια μέρα ρεπό. Έτσι, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για ένα σαββατοκύριακο ή για μια μέρα της εβδομάδας όταν οι εργασίες και τα καθήκοντά σας σάς επιτρέψουν να έχετε 24 ώρες για τον εαυτό σας.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα δυνατό να μείνετε μόνοι για μια ολόκληρη μέρα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τα όρια μας κι ότι η ψυχική και σωματική μας υγεία χρειάζεται να έχει προτεραιότητα κι ότι αυτές οι στρατηγικές είναι πραγματικά χρήσιμες. Να τις έχετε στο μυαλό σας.

1 . Οδηγός για να ακολουθήσετε το πρωί
§ Νωρίς το πρωί. Πρέπει να εκμεταλλευτείτε την ημέρα, έτσι θα ήταν καλό να ρυθμίσετε μια βολική ώρα στο ξυπνητήρι σας.

§ Ξεκινήστε την ημέρα πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι, έτσι όπως έχουμε συστήσει τόσες πολλές φορές στα άρθρα μας.

§ Κάντε ένα ζεστό ντουζ κι έπειτα τελειώστε το με λίγο κρύο νερό στα πόδια.

§ Μετά θα πρέπει να φτιάξετε ένα αποτοξινωτικό πρωινό. Για αυτό, θα πρέπει να ετοιμάσετε τα παρακάτω:

–Ένα ποτήρι λευκό τσάι, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό της φύσης.

–Ένα μπολ φρούτων με μια φέτα ανανά, 5 φράουλες κι ένα ακτινίδιο.

–Φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης με ελαιόλαδο.

§ Ποιο είναι το επόμενο βήμα μες την ημέρα σας για να αποτοξινώσετε μυαλό και σώμα; Να πάτε για μια ώρα περπάτημα, κι αν είναι δυνατό σε ένα μέρος με πράσινο: ένα πάρκο, στα βουνά ή οπουδήποτε μπορείτε να απολαύσετε τη φύση. Το γρήγορο περπάτημα θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε το μυαλό σας και να κάνετε την καρδιά σας να χτυπάει με τέτοιον τρόπο, ώστε να απομακρύνετε τις τοξίνες και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία. 

Να θυμάστε να παίρνετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και 5 ωμά αμύγδαλα: τα οποία είναι ιδανικά για να σας δώσουν ενέργεια και να ηρεμήσουν την ανησυχία.

2 . Οδηγός για να ακολουθήσετε το απόγευμα και το βράδυ
1. Είναι ώρα για φαγητό και πρόκειται να συνεχίσουμε με την αποτοξινωτική και καθαριστική δίαιτα.

Σημειώστε τι χρειάζεται να ετοιμάσετε:

§ Μια σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, κομμάτια ανανά και σπόρια ροδιού.

§ Μια αγκινάρα με λίγο ελαιόλαδο και λευκό ξύδι.

§ 20 λεπτά μετά το φαγητό, πιείτε ένα ποτήρι (200 ml) χυμό καρύδας. Είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό.

2. Μετά το φαγητό, αναζητήστε ένα ήρεμο μέρος όπου κανένας θόρυβος δεν θα σας ενοχλεί και θα μπορείτε να καθίσετε, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας χώρο ώστε να αισθάνεστε άνετα. Είναι ώρα να σκεφτείτε τον εαυτό σας και για αυτό να πάρετε ένα σημειωματάριο και να γράψετε απαντήσεις στα ακόλουθα:

§ Τι είναι αυτό που με εμποδίζει να νιώσω χαρά τώρα; Για ποιο πράγμα ανησυχώ;

§ Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνω λάθος; Τι είναι αυτό που κάνω, το οποίο συμβάλλει στις ανησυχίες και τη στενοχώρια μου;

§ Τι θα έπρεπε να κάνω για να νιώσω καλύτερα;

§ Τι μπορώ να κάνω αύριο για να νιώσω λίγη παραπάνω χαρά;

§ Τι αλλαγές θα έπρεπε να κάνω τώρα για να νιώθω καλύτερα σε βάθος χρόνου;

§ Ποια είναι τα όνειρα και οι επιθυμίες μου;

Γράψτε τα όλα, αναλύστε τα κι έπειτα σκεφτείτε τα όλα πολύ προσεκτικά.

3 . Οδηγός για να ακολουθήσετε στο τέλος της ημέρας
1 . Εφαρμόστε μερικές ασκήσεις χαλάρωσης ενώ ακούτε μουσική και προσπαθήστε απλά να απολαύσετε το εδώ και το τώρα, κάνοντας θετικές σκέψεις. Ότι είστε καλά και νιώθετε καλά

2 . Για βραδινό μπορείτε να ετοιμάσετε τα ακόλουθα:

§ Ψητό σολομό με λίγο χυμό λεμονιού

§ Λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό, αφού είναι εξαιρετικά για την αποτοξίνωση του ήπατος.

§ Πίνετε ένα ακόμα ποτήρι (200 ml) χυμό καρύδας περίπου 20 λεπτά αφού έχετε τελειώσει το βραδινό.

3 . Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

4 . Ετοιμάστε ένα ρόφημα από λεβάντα, βάλσαμο λεμονιού και μέλι πριν πάτε για ύπνο.

5 . Πάρτε ένα καλό βιβλίο στο κρεβάτι κι απομακρύνετε όλες τις ανησυχίες από το μυαλό σας. Να ξέρετε ότι, από εδώ και πέρα, πρόκειται να ανησυχείτε περισσότερο για τον εαυτό σας κι απλοποιήστε τη ζωή σας για να είστε περισσότερο χαρούμενοι.

Μην διστάσετε να αποτοξινώσετε το μυαλό και το σώμα σας κάθε φορά που το χρειάζεστε. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα.





7 συμβουλές της Βουδιστικής Σοφίας που θα αλλάξουν την ζωή σας....!!!!!!

Ζήστε τη ζωή σας με συμπόνια
Το να είστε συμπονετικοί δεν έχει να κάνει μόνο με το να βοηθάτε τον κόσμο ή να νιώθετε ότι έχετε ικανοποιήσει μια ανάγκη σας. Είναι απλά κάτι σωστό που κάνετε. Αυτό είναι σωστό να είστε. Είναι αυτό που ψάχνει να καταλάβει τι σας περικυκλώνει. Και κάνοντας αυτό, θα αλλάξει η ζωή σας.

Κάντε καινούργιες σχέσεις με άλλους ανθρώπους
Και μην παραμελείτε τις καινούργιες σχέσεις. Οι Βουδιστές έχουν κοινότητες μοναχών που ονομάζονται Sanghas. Είναι απλά μια κοινότητα από μοναχές, μοναχούς και απλούς ανθρώπους που εξασκούν την ειρήνη μαζί. 

Συνδέονται μεταξύ τους με έναν κοινό στόχο. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτή την αρχή. Δεν χρειάζεται να είστε σούπερ ειρηνοποιοί για να προάγετε την ειρήνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να θέλετε την ειρήνη.

Αφυπνιστείτε
Και δεν εννοώ με τον ξιπασμένο τρόπο της νέας εποχής. Όχι με τον «είσαι πρόβατο και είμαι ένας σπουδαίος κόπανος» τρόπο. Αυτό που θέλω να πω είναι με τον δικό μου προσωπικό τρόπο. Με τον τρόπο που το έχω βιώσει. Έχω περάσει πολύ από τη ζωή μου ανήκοντας σε μια φυλή αρουραίων του οποίου πιστεύω πως κανείς δε θα πρεπε να είναι μέρος. 

Στις μέρες μας, μοχθώ να ζήσω πλήρως την ζωή, να βρω χαρά σε κάθε στιγμή, να ξεπεράσω εμπόδια και να είμαι πλήρως προσηλωμένος στη στιγμή. Αυτή ήταν η αφύπνισή μου. Η δικιά σας μπορεί να είναι διαφορετική αλλά μην εμποδίζετε τον εαυτό σας να το βιώσει.

Αν αλλάξετε τον εαυτό σας, θα αλλάξετε τον κόσμο γύρω σας
Πρέπει να γίνετε η αλλαγή. Είναι η ρήση που όλοι έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές. Αλλά την έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές γιατί είναι η αλήθεια! Πρέπει να γίνουμε η αλλαγή. Πρέπει να ξεκινήσουμε από εμάς. 

Δεν είστε εσείς εναντίον όλων των άλλων. Δεν είναι κανείς εναντίον κανενός σε αυτή την περίπτωση. Ανήκετε κάπου. Ανήκετε κάπου! Δεν είναι φανταστικό; Μην φοβάστε να αλλάξετε ώστε να ανήκετε ακόμα καλύτερα κάπου. Μην φοβάστε να γίνετε κομμάτι του κόσμου.

Αγκαλιάστε τον θάνατο
Αυτό είναι κάτι με το οποίο έχω παλέψει και ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι το κάνουν επίσης. Είναι απολύτως ένα ταμπού στις περισσότερες κοινωνίες βάσει του οποίου οι περισσότεροι κάνουν σαν να μην υπάρχει ο θάνατος και όταν αναφέρονται σε αυτόν, το κάνουν με μαλακές φωνές και σε χαμηλούς τόνους.

Στον Βουδισμό, οι μαθητές συχνά «διαλογίζονται στη στάση του πτώματος». Είναι έτσι όπως ακούγεται. Βασικά διαλογίζεστε με την εικόνα ενός πτώματος που αποσυντίθεται φυσικά με αργό τρόπο, και περιστασιακά εξαφανίζεται ολοκληρωτικά. Ακούγεται έντονο, σωστά;

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να διαλογίζεστε με την εικόνα του πτώματός σας, αλλά να είστε ανοικτοί σχετικά με τον θάνατο. Μιλήστε ελεύθερα γι αυτό. Βγάλτε καλύτερα συμπεράσματα σχετικά με αυτόν.

Δώστε
Και δεν εννοώ απαραίτητα δώρα ή χρηματικές δωρεές. Δώστε επίσης και κομμάτια από τον εαυτό σας. Προσφέρετε. Δώστε όταν βλέπετε ότι ένα κομμάτι του εαυτού σας πρέπει να δοθεί. Να μια ιστορία:

Αγόρασα γατοτροφή σήμερα. Όσο στεκόμουν, η γυναίκα με ρώτησε αν ήμουν πρόθυμος να προσθέσω 60 σεντς στον λογαριασμό μου για να αγοράσω μία κονσέρβα γατοτροφής για το μη κερδοσκοπικό καταφύγιο ζώων, μία κομητεία πιο πέρα. Είπε ότι είχαν ανάγκη πολύ για φαγητό γιατί τους είχαν παραδοθεί πολλές γάτες. Είχα 20 δολάρια στην τσέπη μου από κάτι που είχα πουλήσει νωρίτερα στο Craigslist, έτσι το καθιέρωσα. Χρειαζόμουν τα 20 ευρώ; Όχι. Αλλά μερικές γάτες τα χρειάζονταν προφανώς.

Αυτό ακριβώς εννοώ. Αφήστε τον εαυτό σας ανοιχτό στο να δώσει όταν βλέπετε ότι υπάρχει ανάγκη.

Απαλλαχτείτε από την αίσθηση της προσκόλλησης.
Αυτό εδώ είναι το πιο σημαντικό στο βιβλίο μου. Στον πολιτισμό μας, είμαστε συχνά κολλημένοι σε πράγματα, λες και θα πεθαίναμε χωρίς αυτά. Λες και αυτά είναι που μας δίνουν αυτή την χαρά της ζωής. Στον Βουδισμό είναι κοινή τακτική η αποχή από την προσκόλληση. Οι Βουδιστές αποφεύγουν την προσκόλληση σε πράγματα, στην τέχνη, στον άλλον, ακόμα και στο ίδιο τους το σώμα.

Σκεφτείτε αυτά που έχετε. Σκεφτείτε αυτούς που έχετε . Κατανοήστε ότι αυτά δεν είναι με κανένα τρόπο μόνιμα.




Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αν δεν είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να `σαι οποιοδήποτε άλλος....!!!!!!

Και οι περισσότεροι από μας θα συμφωνούσαν, είναι όμως δυσκολότερο από όσο ακούγεται. Υπάρχουν τόσες μάσκες που απαιτούν οι άλλοι να φορέσουμε για να καλύψουμε το αληθινό μας πρόσωπο, ώστε ορισμένοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν πάντα τον εαυτό τους όταν τον βλέπουν γυμνό στον καθρέφτη. Και πάρα πολλοί, δεν βρίσκουν ποτέ τον εαυτό τους για να τον αγαπήσουν.

Συνδεόμαστε με τον κόσμο μέσα από χιλιάδες κρυφά νήματα που δεν τα διακρίνουμε. Υπάρχουν τα νήματα των προσδοκιών των άλλων κι εκείνα που κατασκευάζουμε εμείς από ματαιοδοξία ή φόβο. 

Ο κόσμος είναι ικανός να σε περιβάλει πολύ γρήγορα με ένα μύθο που μπορεί να σε καλύψει σαν δίχτυ κι αν δεν έχεις αρκετή ευκινησία για να απελευθερωθείς, μπορείς να περάσεις ολόκληρη τη ζωή σου εκεί μέσα.

Ένας συνάδελφός μου περιέγραψε κάποτε κάποιον κοινό γνωστό μας, σαν έναν πολύ υπερήφανο άνθρωπο που είχε χάσει την εκτίμηση στον εαυτό του και εξαφανίστηκε από προσώπου γης. 

Ακόμη και σήμερα χαμογελάω όταν σκέφτομαι πόσο καλά εξήγησε ο συνάδελφος το πρόβλημα που δημιουργείται όταν προσπαθείς να είσαι κάτι διαφορετικό από τον εαυτό σου. Δυστυχώς, πάρα πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν πως η έπαρση θα τους δώσει την εκτίμηση που αναζητούν, όταν αυτό που τους χρειάζεται πραγματικά είναι η ταπεινοφροσύνη.

Ορισμένοι νομίζουν ότι το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σημαίνει να είσαι υπερόπτης, για μένα όμως, αυτό φανερώνει ανασφάλεια. Όταν είσαι πραγματικά υπερήφανος, δεν χρειάζεται να παίρνεις προσποιητό ύφος. Αποδέχεσαι απλώς τον εαυτό σου όπως είναι και έτσι «υποχρεώνεις» τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

«Τροφή» : Υποψιάζομαι πως όταν αποδέχεσαι ο ίδιος τον εαυτός σου, σου είναι αδιάφορο εάν και τι κάνουν οι υπόλοιποι για αυτό..

Ξέρω πως κάποιοι πιστεύουν ότι η ματαιοδοξία προσέφερε πολύ περισσότερα στον πολιτισμό απ’ όσα θα προσφέρει ποτέ η ειλικρίνεια, αλλά μου φαίνεται πως είναι καλύτερο να συμπονάς τον εαυτό σου και να συμφιλιωθείς μ’ αυτό που είσαι, αντί να περάσεις τη ζωή σου προσπαθώντας να ευχαριστείς το πλήθος. 

Όταν στρέφεσαι προς τους άλλους για να σε επιδοκιμάσουν, αντί να επιδοκιμάζεις εσύ τον εαυτό σου, τους αναγορεύεις σε κριτές της αξίας σου και τους παρέχεις εξουσία πάνω σου, κάτι που δεν θα μπορούσαν να πετύχουν αν δεν τους το εμπιστευόσουν εσύ.

Αν, λοιπόν πρέπει να αναζητήσεις επιδοκιμασία, διάλεξε τους κατάλληλους ανθρώπους, κι αν δεν σου αρέσει αυτό που ακούς, πάρε μια δεύτερη, ακόμα και τρίτη γνώμη. Όταν κάποιος σε θέλει διαφορετικό απ’ ο,τι είσαι ή αρνείται να σου επιτρέψει να είσαι ο εαυτός σου, προσπάθησε να καταλάβεις πως αυτό είναι, πραγματικά, δικό του πρόβλημα και δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις και δικό σου.

Όταν υποκρίνεσαι πως είσαι κάποιος άλλος, η αποξένωση από τον εαυτό σου κρατάει και τους άλλους μακριά. Και με τον καιρό, η αποξένωση γίνεται τρόπος ζωής.

Αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου τι νόημα έχει να είσαι οποιοδήποτε άλλος;
(Τ. Γουίλιαμς) 




Από το βιβλίο: Οταν οι εραστες ειναι φίλοι – Μερλ Σειν