Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Ο θυμός που δεν εκφράζεις, γίνεται πληγή...!!!!


Θυμός, το συναίσθημα που ανέκαθεν σου ήταν αδύνατον να εξωτερικεύσεις, τουλάχιστον όχι μπροστά σ’ αυτόν που σου το είχε προξενήσει. Πάντα όταν θύμωνες έφευγες χωρίς να πεις κουβέντα, δεν καθόσουν να λογομαχήσεις, να μαλώσεις με τον άλλον.

Και τις ελάχιστες φορές που προσπάθησες να το κάνεις, έβαζες τα κλάματα από τα νεύρα σου. Γιατί το 'χεις κι αυτό, το κλάμα είναι ακόμη και τώρα η “διέξοδος” όλων των έντονων συναισθημάτων σου, όπως ακριβώς όταν ήσουν πιτσιρίκι.

Κι αν το σκεφτείς είναι ένα είδος συναισθηματικής δυσλειτουργίας αυτό. Τι πιο υγιές άλλωστε από το να μπορείς να εξωτερικεύεις και να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου; Κι ένας Θεός ξέρει πόσο ζηλεύεις τους ανθρώπους που μπορούν και το κάνουν.

Το να μπορείς να πεις, να ειρωνευτείς, να συγκρουστείς, να εκτονωθείς και μετά πια αποκαμωμένος να ηρεμήσεις. Αφού θα έχεις βγάλει από μέσα σου ό,τι σε πνίγει να επέλθει η λύτρωση και να πάρεις επιτέλους ανάσα. Και μετά να μην θυμάσαι. 

Να ξεχνάς όλα αυτά που είπες και που άκουσες μιας και ήταν λέξεις που τις πήρε ο άνεμος..

Αλήθεια πόσο θα ήθελες να μπορούσες να αλλάξεις αυτό το “ύφασμα” και να κάνεις απείρως ευκολότερη την ζωή σου; Να λες αυθόρμητα τις σκέψεις σου χωρίς να βουτάς την γλώσσα σου στο μυαλό, χωρίς να αυτολογοκρίνεσαι, χωρίς να σκέφτεσαι αν θα πληγώσεις τον άλλον.

Άλλωστε είναι μόνο λέξεις.. Γιατί άραγε τις μετράς τόσο πολύ; Και τις όμορφες και τις άσχημες, και αυτές που λες και αυτές που ακούς.

Είναι απλώς λέξεις κι εσύ επιμένεις να τις βλέπεις σαν πρόκες. Και σαν πρόκες “καρφώνεις” τις όμορφες λέξεις που λες ή που ακούς για να μην τις παίρνει ο άνεμος.

Και σαν να είναι πρόκες αποφεύγεις να πεις στους ανθρώπους σου τις άσχημες για να μην τους πληγώσεις. Και σαν πρόκες τις νιώθεις να καρφώνονται μέσα σου όταν τις ακούς.

Και είναι μόνο λέξεις γαμώτο.. απλώς λέξεις.




Γράφει η Αριάδνη

Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας...!!!!

Να προσέχετε τους εαυτούς σας! Να σας αγαπάτε !

Να δίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε, να μη νιώθετε τύψεις όταν ξεμένετε από ενέργεια και δεν μπορείτε να βοηθήσετε κάποιον άλλο.

Η ενέργειά σας είναι πολύτιμη. Να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας, να μιλάτε μαζί του, να του ασκείτε κριτική, να τον χαϊδεύετε, να τον μαλώνετε,να είστε πάντα σε επαφή με το είναι σας.

Μη χαραμίζετε τη ζωή σας με ενοχές, κόμπλεξ και ανελέητα… ΑΝ…

Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας, μην επιτρέπετε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να σας υποτιμάει, λογοκρίνει, μειώνει.

Μην έχετε στη ζωή σας ανθρώπους που σας βάζουν σε διαδικασία να απολογηθείτε.

Η ζωή σας είναι δικιά σας! ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ! Να κάνετε ότι γουστάρετε ! Να ζείτε όπως γουστάρετε ! Να μη σας στιγματίζει καμία ταμπέλα ! Να είστε ΕΣΕΙΣ και να λέτε : “Χέστηkα σε ποιόν αρέσω, εγώ θα είμαι αυτός που θέλω!”

Να διαφέρετε!

Μην ξοδεύετε δευτερόλεπτο με ανθρώπους που δε σας εκτιμούν.

Μην είστε ζητιάνοι αγάπης, ζητιάνοι ενδιαφέροντος!

Αν σας αγαπάει κάποιος θα είναι στη ζωή σας. Αν θέλει να σας δει, θα σας δει ! Αν θέλει να σας βρει, θα σας βρει.

Μην καταπίνετε αμάσητο ότι σας πουλάνε, ο καλύτερος κριτής είναι το ένστικτό σας!

Μη θεωρείτε λογικό, δεδομένο, αυτονόητο ότι πρέπει να αντέξετε μια ζωή που σας επέβαλαν άλλοι!

Να παλεύετε την αξιοπρέπειά σας, τα δικαιώματά σας για τη ζωή ΣΑΣ ! Μη φοβάστε τα συναισθήματά σας!

Δεν είναι κακό να φοβάσαι, να κλαις, να λυγίζεις.
Αφού είσαι άνθρωπος, ΝΙΩΘΕΙΣ.

Μη φοβάστε να εpωτευτείτε!

Ο έpωτας είναι πηγή ζωής! Μην παραμελείτε την υγεία σας!

Ειδικά αν είστε γονείς είναι εγκληματικό αν το κάνετε. 

Προδίδουμε τα παιδιά μας αν δεν προστατεύουμε την υγεία μας. Βγάλτε από τη ζωή σας τον εγωισμό.

Είναι καταστροφικός! Τυφλώνει!

Να αγαπάτε με όλη σας την ψυχή και να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας αγαπάνε για αυτό που είστε! Να αγαπάτε την ευάλωτη πλευρά σας ! 

Αν υπάρχουν στη ζωή σας άνθρωποι που δε δέχονται-αγαπάνε τη σκοτεινή, ευάλωτη, παιδική πλευρά σας, να τους πετάτε έξω από τη ζωή σας ! Να αγαπάτε τη ζωή για να σας αγαπάει και αυτή !! Ορμήστε στη ζωή!

Μην περιμένετε την ιδανική στιγμή!
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ! ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ!
Όσο την περιμένεις έχεις χάσει τη μισή ζωή σου στο περίμενε. Μην έχετε δεδομένη τη ζωή σας, ούτε τους ανθρώπους σας.

Να λέτε ασταμάτητα σ’ αγαπάω, συγνώμη, ευχαριστώ.

Μην κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια. Βάλτε κοντινούς στόχους.

Είναι ανόητο να σχεδιάζουμε τη ζωή μας. Χάνουμε το τώρα.

Δε γράφουμε εμείς το σενάριο της ζωής μας.

Η ζωή θα μας δείξει τι ρόλο θα παίξουμε.
Να είστε μαχητές! Να είστε ονειροπόλοι! Να είστε άτακτοι.
Η αταξία του μυαλού σας χτίζει την προσωπικότητά σας, τη μοναδικότητά σας!

ΖΗΣΤΕ! ΤΩΡΑ!
ΣΗΜΕΡΑ…για να έχετε αύριο ….

Αφιερωμένο σε όσους δίνουν μάχη με τον καρκίνο.




Χρύσας Κατσιτοπούλου

Οι συμπονετικοί άνθρωποι φέρνουν το φως στον κόσμο επειδή έχουν βγει από το σκοτάδι...!!!!

Η ζωή είναι μια σειρά δοκιμασιών. Κάποιοι τις περνάνε και άλλοι όχι. Ωστόσο, τα μαθήματα παραμένουν.

Όλοι αντιμετωπίζουμε διαφορετικές δοκιμασίες. Κάποιοι παλεύουν με σύνθετους υπολογισμούς και άλλοι με τα βασικά μαθηματικά, αλλά όλοι πρέπει να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε.

Η Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ-Ρος η συγγραφέας του «Αυτός που πεθαίνει» το έθεσε όμορφα με αυτά τα λόγια:

«Οι πιο όμορφοι άνθρωποι που ξέρουμε είναι αυτοί που έχουν γνωρίσει την ήττα, ξέρουν την ταλαιπωρία, την πάλη, την απώλεια και έχουν βρει τον δρόμο τους από το βάθος. Αυτά τα άτομα έχουν μια εκτίμηση, μια ευαισθησία και μια κατανόηση για την ζωή που τους γεμίζει με συμπόνια, ευγένεια και βαθιά ανησυχία. Οι όμορφοι άνθρωποι δεν τυχαίνουν απλώς».

Οι συμπονετικοί και ευγενικοί άνθρωποι φέρνουν το φως σε αυτόν τον κόσμο επειδή οι ίδιοι έχουν βγει από το σκοτάδι.

Έχοντας αντιμετωπίσει άσχημες καταστάσεις, όπως μια τοξική οικογένεια ή φτώχεια δεν έχουν μάθει μόνο τι χρειάζεται για να πετύχεις στην ζωή, αλλά έχουν επίσης μάθει πώς να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που θα εμφανιστούν.

Έχουν πετύχει το αδύνατο - έχουν ξεπεράσει τις ατυχίες τους και προχωρούν προς το λαμπρότερο μέλλον.

Παρόλο που σε άλλους δόθηκε μια κασετίνα με πολλά πολύχρωμα μολύβια και σε αυτούς μόνο ένα σπασμένο, με αυτό μπόρεσαν να χρωματίσουν τον κόσμο διαφορετικά και πιο φωτεινά από τους υπόλοιπους.

Οι συμπονετικοί και ευγενικοί άνθρωποι ποτέ δεν πληγώνουν κάποιον εκ προθέσεως επειδή έχουν πληγωθεί πολύ οι ίδιοι στο παρελθόν.

Γι αυτό ποτέ δεν παίζουν με τα συναισθήματα των άλλων. Ξέρουν πώς να αγαπούν και αγαπούν βαθιά. Έχουν βιώσει τον πόνο, ξέρουν πως είναι να σε προδίδει κάποιος που αγαπάς και επομένως ποτέ δεν θα το έκαναν αυτό σε κάποιον άλλον.

Οι συμπονετικοί και ευγενικοί άνθρωποι έχουν μάθει με τον δύσκολο τρόπο ότι τα εμπόδια είναι ευκαιρίες για να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.

Είναι πιθανό πως η πλειονότητα των ευγενικών και συμπονετικών ανθρώπων ήταν απαισιόδοξοι στο παρελθόν. Αλλά με τον καιρό, έμαθαν πως δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν στην ζωή με την απαισιοδοξία. 

Έχουν συνειδητοποιήσει πως μόνο με το να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μπορούν να πετύχουν τα όνειρα τους. Και έτσι βλέπουν τα εμπόδια ως τον δρόμο προς την επιτυχία.

Οι συμπονετικοί και ευγενικοί άνθρωποι δεν θέλουν οι άλλοι να υποφέρουν όπως αυτοί. Έτσι τους βοηθούν να επιβιώσουν και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Είναι πάντα εκεί για να βοηθήσουν όποιον το έχει ανάγκη. Κινητοποιούν τους άλλους να πετύχουν τους στόχους τους και είναι πάντα εκεί γι αυτούς. 

Θα κάνουν τα πάντα για να σώσουν έναν άλλον άνθρωπο επειδή και οι ίδιοι χρειάστηκαν κάποιον στο παρελθόν και ξέρουν πόσο επώδυνο είναι να μην έχεις κανέναν.

Αυτοί οι άνθρωποι κάνουν αυτόν τον κόσμο ένα καλό μέρος. Χρειαζόμαστε περισσότερους σαν αυτούς.




Μαγεία Τ.

Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια...!!!!

Halo effect. Ή αλλιώς φαινόμενο του φωτοστέφανου. 
Η τάση να κρίνουμε τους ανθρώπους ως σύνολο, βάσει επιφανειακών εντυπώσεων οι οποίες δημιουργούν συσχετίσεις για επιμέρους στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

Είναι ένα είδος γνωστικής προκατάληψης που επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις πρώτες εντυπώσεις που σχηματίζουμε για κάποιον.

Πολύ συχνά, άτομα που μας δημιουργούν μια θετική πρώτη εντύπωση, κυρίως λόγω της εμφάνισής τους, υποσυνείδητα θεωρούμε πως κατέχουν και πολλά άλλα θετικά στοιχεία, που δεν έχουν όμως καμία σχέση με την εμφάνιση. Είναι για παράδειγμα κοινωνικοί, έξυπνοι, δραστήριοι, αστείοι.

Υπεραπλουστεύεται στη φράση : «Ό,τι είναι ωραίο, είναι και καλό».

Γι᾽ αυτό είναι επίσης γνωστό και ως φυσικό στερεότυπο της ελκυστικότητας. Ένα θετικό χαρακτηριστικό, λοιπόν, όπως η εμφάνιση, είναι ικανό να απλωθεί σαν φωτοστέφανο και να καλύψει όλα τα στοιχεία της προσωπικότητας του ατόμου, δημιουργώντας αυτομάτως θετικές συσχετίσεις, χωρίς καν να έχουμε γνωρίσει το άτομο αυτό.

Λειτουργεί όμως και αντίστροφα. Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό, όπως μη ελκυστική εξωτερική εμφάνιση, μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα αρνητικές συσχετίσεις.

Ας αναλογιστούμε πόσο συχνά έχουμε ακούσει ή έχουμε πει κι εμείς οι ίδιοι : «Πώς είναι έτσι; Σίγουρα δεν του κόβει και πολύ».

Δυστυχώς είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που εμφανίζεται από πολύ μικρή ηλικία. Πόσες φορές το «άσχημο» παιδάκι περιθωριοποιείται και χλευάζεται από τους συνομηλίκους του;

Πόσες φορές ο «χοντρούλης» του σχολείου τρώει υπομονετικά τις καρπαζιές από τους συμμαθητές του που θεωρούν ότι δεν είναι ικανός να καταφέρει τίποτα; Τόσες που τελικά κι ο ίδιος αρχίζει να το πιστεύει.

Το ακούει καθημερινά, εντυπώνεται στο υποσυνείδητό του. Και στο τέλος φοβάται πως ό,τι κι αν κάνει είναι καταδικασμένος να αποτύχει, επειδή τα περιττά κιλά του έχουν ένα μαγικό τρόπο να εξαφανίζουν οποιοδήποτε ψήγμα εξυπνάδας, ταλέντου και κοινωνικότητας που ενδεχομένως έχει.

Μας είναι τόσο εύκολο να κρίνουμε καθημερινά ανθρώπους επιδερμικά, μόνο και μόνο από το πόσο «όμορφοι» είναι, πόσο ακριβά ρούχα φοράνε, πόσο γυμνασμένο σώμα έχουν, που ξεχνάμε πως κάθε άτομο είναι ένα μοναδικό κράμα χαρακτηριστικών.

Όλοι έχουν ιδιαιτερότητες που, αν δεν είμαστε τόσο τυφλοί ώστε να θαμπωθούμε από την εξωτερική ομορφιά και μπούμε στον κόπο να ψάξουμε λίγο βαθύτερα, ίσως συνειδητοποιήσουμε αυτό που δε φαίνεται με μια γρήγορη πρώτη ματιά : Πόσο χιούμορ έχουν, πόσο γενναιόδωροι είναι. Πόσο υπέροχα ζωγραφίζουν, τραγουδάνε ή χορεύουν και τελικά πόσο πραγματικά όμορφοι είναι.

Κρίνουμε και κατακρίνουμε χωρίς ποτέ να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Βάζουμε βιαστικά ταμπέλες σε ότι δεν προσιδιάζει στην αισθητική μας χωρίς ποτέ να δούμε με αντικειμενικούς φακούς το εσωτερικό μας.

Ίσως τελικά το άσχημο παιδί που κορόιδεψες για τα πεταχτά αυτιά του είναι πιο έξυπνο από εσένα. Ίσως τελικά η παχουλή κυρία που σίγουρα κάθεται όλη μέρα, δουλεύει πολύ περισσότερο από εσένα. Ίσως τελικά ο «καημενούλης πώς είναι έτσι» έχει τόσο χιούμορ που κάνει κι εσένα πιο χαρούμενο.

Ίσως τελικά να πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες στους ανθρώπους, να μπαίνουμε στη διαδικασία να σκίζουμε το όμορφο ή άσχημο περιτύλιγμα που τους καλύπτει και να κοιτάμε την ουσία.

Μας είναι τόσο εύκολο να απορρίπτουμε «άσχημους» ανθρώπους που στο τέλος χάνουμε το προνόμιο να ανακαλύψουμε την πραγματική και ουσιαστική ομορφιά που είναι κάτι παραπάνω από τα καλοσχηματισμένα γαλάζια μάτια, τα στιλπνά μαλλιά και το αστραφτερό χαμόγελο της Crest.

Άλλωστε, όπως έγραψε και ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ στο Μικρό Πρίγκιπα : «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν».




Νιόβη Ηλιάδη – ilov.gr

8 Κυριακάτικες συνήθειες που θα σας φτιάξουν όλη την εβδομάδα...!!!!

Όσο και αν θα θέλαμε να είμαστε ο τύπος του ανθρώπου που κάθε Δευτέρα είναι στην ώρα του στη δουλειά, που καταφέρνει να πει ηρωικό “όχι” σε ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο Κυριακάτικο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς ή που προλαβαίνει να φάει πρωινό/ πιει καφέ στο σπίτι πριν το γραφείο, αποτυγχάνουμε τις περισσότερες φορές. 

Όταν η ημέρα σας ξεκινά με το snooze σε επανάληψη, τότε να είστε σίγουρες ότι αυτό που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε ώστε να ξεκινήσετε την εβδομάδα σας χωρίς χρονοτριβή, είναι να υιοθετήσετε μικρές Κυριακάτικες συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα το πρόγραμμά σας. 

Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο θα μειώσετε το άγχος της εβδομάδας αλλά θα έχετε ήδη καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό πριν καν αυτή ξεκινήσει: να την οργανώσετε. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω 8 συνήθειες κάθε Κυριακή και θα δείτε την εβδομάδα σας να αλλάζει και το time management σας να γίνεται παιχνιδάκι. 

1. Οργανώστε τη λίστα με τις υποχρεώσεις της Δευτέρας 
Μελετήστε προσεκτικά τις προτεραιότητες της Δευτέρας και βρείτε τη σωστή σειρά που θα τις εκπληρώσετε. Πριν από αυτό σκεφτείτε ποιες από αυτές απαιτούν τον περισσότερο χρόνο και προετοιμασία και ποιες πρέπει να είναι έτοιμες συγκεκριμένη ώρα. 

Καταγράψτε τις και αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να κάνετε ένα μικρό πλάνο υλοποίησης το οποίο θα διαπιστώσετε ότι θα σας φανεί εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά τη διάρκεια της ημέρας σας. 

2. Προετοιμάστε μερικά από τα γεύματά σας 
Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε αλλά μέσα στην εβδομάδα δεν προλαβαίνετε να μαγειρεύετε καθημερινά, τότε η Κυριακή είναι μια καλή ευκαιρία να προετοιμάσετε έστω τα μισά από τα γεύματα της εβδομάδας σας. Έτσι θα μειώσετε σημαντικά τα έξοδά σας αλλά και τα αμφιβόλου ποιότητας φαγητά delivery βελτιώνοντας και τη φυσική σας κατάσταση. 

Δείτε τις υποχρεώσεις της εβδομάδας σας και ετοιμάστε μερικά γρήγορα και απλά φαγητά τα οποία θα διατηρήσετε στο ψυγείο και θα γεύεστε ένα ένα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα πιάτο σπιτικό φαγητό να σας περιμένει στο σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα. 

3. Τακτοποιήστε το σπίτι σας 
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τακτοποιήσετε το σπίτι σας αφού σύμφωνα με μελέτες όταν ο προσωπικός μας χώρος είναι τακτοποιημένος, τα επίπεδα άγχους μας μειώνονται. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε όλη σας την ενέργεια στο καθάρισμα του σπιτιού αν δεν το επιθυμείτε. 

Λίγη τακτοποίηση στα βασικά στοιχεία του σπιτιού, όπως τα ρούχα σας, τα προϊόντα μακιγιάζ σας, τα σεντόνια σας και ο πάγκος της κουζίνας είναι αρκετά για να απολαύσετε το σπίτι σας το υπόλοιπο της εβδομάδας. 

4. Βρείτε τα ρούχα που θα φορέσετε όλη την εβδομάδα 
Αν κάθε πρωί ροκανίζετε το χρόνο σας μπροστά από τη ντουλάπα διερωτώμενη τι να φορέσετε, τότε η οργάνωση των outfits σας για την εβδομάδα θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια. Μελετήστε τον καιρό και το πρόγραμμά σας ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα ρούχα για την κάθε ημέρα και τοποθετήστε τα με τη σειρά τους κρεμασμένα στη ντουλάπα σας. Έχετε meeting τη Δευτέρα; 

Μήπως έχετε κανονίσει ποτό με κάποια φίλη σας μετά τη δουλειά την Τετάρτη; Ο καιρός θα είναι βροχερός την Πέμπτη; Διαλέξτε από την Κυριακή τα outfits της εβδομάδας και θα γλιτώσετε χρόνο και άγχος από κάθε ημέρα σας. 

5. Οργανώστε τις βασικές υποχρεώσεις της εβδομάδας σας 
Σίγουρα είναι πολύ άσχημο να ξεχάσετε κάποιο ραντεβού με φίλους σας ή μια σημαντική ανάθεση η οποία μέσα στο χαμό των υποχρεώσεων, χάθηκε. Βρείτε ένα organizer που να σας αρέσει η εμφάνισή του και να θέλετε να το χρησιμοποιείτε αφού θα σας φτιάχνει τη διάθεση και καταγράψτε από την Κυριακή, όλες τις σημαντικές υποχρεώσεις... 

της εβδομάδας σας. Αν και υπάρχουν πολλά apps που σας βοηθούν να οργανώσετε το πρόγραμμά σας, εμείς θα σας προτείναμε να παραμείνετε στο κλασικό σημειωματάριο και να τα καταγράφετε με το χέρι. Με αυτό τον τρόπο αποτυπώνονται στη μνήμη σας και δίνετε ασυνείδητα εντολή στον εαυτό σας να μπει στη διαδικασία πραγματοποίησής τους. 

6. Κοιμηθείτε νωρίς 
Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας είναι να του επιτρέψετε να ξεκουραστεί όσο χρειάζεται. Αφήστε στην άκρη το κινητό σας πριν ξαπλώσετε και προσπαθήστε να κοιμηθείτε νωρίς. Έτσι θα ξυπνήσετε στην ώρα σας τη Δευτέρα, ξεκούραστη και με καλή διάθεση. 

7. Detox 
Ήρθε η στιγμή της εβδομάδας για το digital detox σας. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη θα σας συνιστούσαμε να το εντάξετε στις εβδομαδιαίες συνήθειές σας άμεσα. Αφήστε στην άκρη το κινητό και τον υπολογιστή και αφιερώστε χρόνο στο να διαβάσετε το βιβλίο που έχετε αφήσει στη μέση, να κάνετε γιόγκα, να δείτε αγαπημένους φίλους. 

Θα γεμίσετε περισσότερη ενέργεια και το μυαλό σας θα ξεκουραστεί πραγματικά από τις υποχρεώσεις κάτι που θα σας κάνει να διεκπεραιώνετε πιο αποτελεσματικά και γρήγορα όσα έρχονται την επόμενη εβδομάδα. 

8. Κάντε Κυριακάτικη περιποίηση ομορφιάς 
Πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα δεν προλαβαίνετε να φροντίσετε το μανικιούρ σας, να κάνετε εκείνο το ζεστό αφρόλουτρο που τόσο χρειάζεστε ή ακόμη να κάνετε μάσκα προσώπου. 

Η Κυριακή είναι η κατάλληλη ημέρα για να φροντίσετε τον εαυτό σας και να του προσφέρετε όλη την ενέργεια που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει την εβδομάδα. Φροντίζοντας από την Κυριακή τα φρύδια σας, το μανικιούρ σας ή τον καθαρισμό προσώπου σας, γλιτώνετε σημαντικό χρόνο ξεκούρασης τις ερχόμενες ημέρες. 




Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

7 συνήθειες που δείχνουν ότι είστε ανασφαλής...!!!!

Η ευτυχία βρίσκεται συνήθως εκεί όπου δεν κοιτάς. Βρίσκεται σε στιγμές, στις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους, ακόμα και σε μία βόλτα στο πάρκο. Δεν χρειάζεται να περιμένεις να ζήσεις μία μεγάλη στιγμή για να αισθανθείς ευτυχισμένη. Αρκούν απλώς εκείνα τα μικρά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής σου και είναι αυτά που θα σου προσφέρουν τα μεγαλύτερα χαμόγελα.

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες άσχημες συνήθειες που οι ανασφαλείς άνθρωποι τις αφήνουν, είτε συνειδητά είτε άθελα τους, να τους κρατούν πίσω με αποτέλεσμα να μην ευτυχούν πραγματικά. 

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να αφήνεις τις ανασφάλειες να κυριαρχούν, γι’ αυτό διάβασε παρακάτω ποιες είναι οι 7 συνήθειες που έχουν οι ανασφαλείς άνθρωποι που πρέπει να εγκαταλείψεις για να είσαι χαρούμενη. 
Σταμάτα να πιστεύεις ότι έχεις περιορισμένες δυνατότητες
Ανάμεσα στους λόγους που οφείλονται κυρίως για την μη επίτευξη της προσωπικής ευτυχίας είναι το να νομίζεις ότι δεν έχεις τις απαραίτητες δυνατότητες για να φέρεις εις πέρας ένα project, μία δουλειά ακόμα και μία σχέση. 

Μην υποτιμάς τον εαυτό σου και κάθε φορά που νομίζεις ότι δεν τον θεωρείς ικανό ώστε να αναλάβει κάτι επανάλαβε μία φράση ή υιοθέτησε ένα προσωπικό ρητό το οποίο θα σε κάνει να νιώθεις καλά : Είμαι δυνατή, μπορώ να τα καταφέρω.

Μη νιώθεις ανάγκη να είσαι πάντα σωστή
Η ανάγκη του να είσαι πάντα σωστή δεν αποτελεί τελείως δικό σου λάθος. Από μικρή ηλικία, οι γονείς επαναλαμβάνουν στα παιδιά τη σημασία του να οφείλει κανείς να είναι “σωστός” και να κάνει “σωστά πράγματα” με αποτέλεσμα να προχωράς στη ζωή σου έχοντας αυτό για οδηγό. 

Ωστόσο, μεγαλώνοντας θα διαπιστώσεις πως κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος και πρόκειται για έναν όχι και τόσο πετυχημένο οδηγό. Μην εξισώνεις τις σωστές επιλογές με την επιτυχία. Κάθε φορά που επιθυμείς να είναι όλα στην εντέλεια, καταλήγεις στο τέλος της ημέρας να μην είσαι χαρούμενη. 

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε παρόμοια κατάσταση, απλά κάνε μια ερώτηση στον εαυτό σου : Προτιμώ να κάνω το σωστό ή απλά να είμαι ευτυχισμένη;

Μην έχεις παράλογες προσδοκίες
Στη σημερινή εποχή όπου κυριαρχεί μία έντονη εμμονή για την καριέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανταλλάξει το μονοπάτι της ευτυχίας με την επιδίωξη της τελειότητας. Προτιμούν να αναλάβουν ένα μεγάλο φόρτο εργασίας καθώς το θεωρούν ένδειξη αδυναμίας αν δεν το κάνουν. 

Όσο εσύ προσπαθείς να ανταπεξέλθεις στις υψηλές προσδοκίες, με κάθε “ναι” που θα λες στη δουλειά, η ευτυχία απομακρύνεται. Οπότε με ποιο τρόπο μπορείς να ελέγχεις την ψυχική σου ηρεμία; 

Πρώτα από όλα πρέπει να σταματήσεις τη συνήθεια να ικανοποιείς τους πάντες στη δουλειά. Δεύτερον,για να ξεφύγεις από όλες τις παράλογες απαιτήσεις που έχουν από εσένα μάθε πρώτα πώς να τις εντοπίζεις. Ξεκίνα κρατώντας μια λίστα στην οποία θα σημειώνεις την κάθε παράλογη προσδοκία που θα σου ζητηθεί. 

Μην παίρνεις το καθετί που θα σου ζητηθεί σοβαρά. Δες τις ευθύνες που έχεις ως ένα παιχνίδι ή μία πρόκληση που πρέπει να βγάλεις εις πέρας.

Απέφυγε το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών σε άλλους
Όταν κάτι πάει στραβά ποιον κατηγορείς; Τον εαυτό σου ή τους άλλους; Πολλές φορές οι άνθρωποι κατηγορούν συχνά τον ίδιο τους τον εαυτό ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν φταίνε. Είναι σαν μία άμυνα του οργανισμού ώστε να μην χαθεί η αυτοεκτίμηση που έχει ο κάθε άνθρωπος. 

Παρόλα αυτά, όταν βρεθείς σε αυτή την κατάσταση και πριν ακόμα καταλογίσεις ευθύνες προς το άτομο σου δες ποιες είναι οι ευθύνες ακριβώς και μοίρασε τες αναλόγως. Χρειάζεται δουλειά και αρκετή υπομονή, ωστόσο αξίζει να προσπαθήσεις.

Προσπάθησε να μειώσεις τις ανθυγιεινές συνήθειες
Πιθανότατα να μην το έχεις διαπιστώσει αλλά η διατροφή αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες σχετικά με τη διάθεσή σου. Μπορεί ένα burger ή μία σοκολάτα να σε κάνουν να αισθανθείς ευχάριστα ωστόσο τέτοιου είδους τροφές δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω. 

Κάνε στη διατροφή σου ένα ολικό makeover προσθέτοντας τροφές με καλά λιπαρά, φρούτα και λαχανικά. Φτιάξε μία βελουτέ σούπα λαχανικών ή μία νόστιμη σαλάτα με αβοκάντο. Με τον καιρό θα διαπιστώσεις πώς θα είσαι γεμάτη ενέργεια και ευεξία.

Μη λες δικαιολογίες στον εαυτό σου
Μήπως με τις δικαιολογίες έχεις βάλει στο mute την προσωπική σου ζωή και ευτυχία; Σε περίπτωση που η λίστα με τους στόχους σου είναι μακροσκελής, δίχως να έχει υλοποιηθεί κανένας από αυτούς, τότε είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στη μειωμένη αυτοπεποίθησή σου. 

Ήρθε η ώρα για λίγη δράση. Σταμάτα να λες στον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις και πίστεψε στις δυνατότητες σου. Μην ξεχνάς πώς μέσα σου κρύβεις τεράστια δύναμη, αρκεί μόνο να τη χρησιμοποιήσεις σωστά.

Μην αφήνεις το παρελθόν να ορίσει το μέλλον σου
Το παρελθόν αποτελεί τον πιο δύσκολο παράγοντα καθώς είναι αυτός που καθορίζει την προσωπική ευτυχία. Πόσο και μέχρι πού αφήνεις το παρελθόν σου να σε επηρεάζει; Το να συμφιλιωθείς μαζί του και να το αφήσεις πραγματικά πίσω σου χρειάζεται μεγάλο σθένος. 

Όταν το καταφέρεις όμως, θα διαπιστώσεις πώς πράγματι ένα μεγάλο βάρος φεύγει τόσο από την καρδιά όσο και από το μυαλό. Μάθε να συγχωρείς, να λες συγγνώμη εκεί όπου χρειάζεται και μόνο τότε θα μπορείς να συμπορευτείς μαζί του. 




Οι συνήθειες που σε κρατούν στάσιμη...!!!!

Tο πρώτο καθοριστικό βήμα προς ό,τι νέο θέλεις να δημιουργήσεις, είναι να αφήσεις πίσω τις περιοριστικές σου σκέψεις και συμπεριφορές. Να μελετήσεις αν ο τρόπος που μέχρι τώρα σκέπτεσαι και ενεργείς καθημερινά, πραγματικά σε εξυπηρετεί και σε φέρνει πιο κοντά στην ιδανική σου ζωή.

Διάβασε κάποιες ενδεικτικές συμπεριφορές και σκέψεις που πιθανά να σε κρατούν στάσιμη σε καταστάσεις που δεν επιθυμείς επαγγελματικά ή προσωπικά. Αν έχεις μία ή όλες τις παρακάτω συνήθειες, ήρθε η ώρα να τις βγάλεις από το ημερήσιο πρόγραμμά σου: 

Ο φόβος της κριτικής

«Tι θα πουν ή τι θα σκεφτούν οι άλλοι για μένα;»
Σε αυτή τη διαδικασία σκέψης μπορεί να παραμείνεις μια ολόκληρη ζωή. Να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να ζητήσεις άδεια για να αλλάξεις τη ζωή σου. Εντόπισε τι θέλεις να αλλάξεις, δημιούργησε ένα νέο στόχο, σχεδίασέ τον προσεκτικά και παθιάσου μαζί του. Όσο παραμένεις, αφοσιωμένη και παθιασμένη με έναν σκοπό, η κριτική παύει να σε επηρεάζει και τότε διακατέχεσαι από ένα αίσθημα ελευθερίας. Παράλληλα έρχεσαι σε άμεση επαφή με τον δημιουργικό σου εαυτό, στοιχεία απαραίτητα και τα δύο όταν βρίσκεσαι σε διαδικασία αλλαγής. 

Η ανάγκη σου να ευχαριστείς πρώτα τους άλλους

«Ναι, μην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ.» - «Μην κουράζεσαι, θα το αναλάβω εγώ.»
Σου θυμίζουν αυτές οι φράσεις τον εαυτό σου; Σαφώς το να ευχαριστείς τους ανθρώπους γύρω σου, τόσο στην εργασία όσο και στην οικογένεια, είναι μια θεμιτή συμπεριφορά. Το πρόβλημα ξεκινά όταν αναλαμβάνεις περισσότερα από αυτά που μπορείς και αφήνεις πίσω σου τις δικές σου προσωπικές ανάγκες για να ικανοποιήσεις τους άλλους.

Όταν η αυτo-φροντίδα μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, τότε κινδυνεύεις με διαταραχές άγχους ή burn-out. Το να φροντίζεις τον εαυτό σου δεν είναι μια πράξη εγωιστική αλλά αντίθετα με αυτό τον τρόπο ενισχύεις την αντοχή και την ανοχή σoυ. Σταδιακά αποκτάς μεγαλύτερη ψυχική ανθεκτικότητα και γίνεσαι πιο δοτική και αποτελεσματική στις καταστάσεις. 

Άκουσε το σώμα σου, άκουσε τη δική του εσωτερική σοφία και ρώτησε τακτικά τον εαυτό σου: «Τι χρειάζομαι; Πώς νιώθω;». Κάνοντας αυτές τις προσεκτικές ερωτήσεις, θα αποκτήσεις ένα πιο ισχυρό επίπεδο αυτογνωσίας. Είναι καλό να γνωρίζεις ότι όταν είσαι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη, τότε είναι και οι άνθρωποι γύρω σου. 

Η συνήθεια να μην εκφράζεις τον πραγματικό σου εαυτό
Πόσο συχνά θέλεις να πεις κάτι, αλλά κρατήθηκες επειδή δεν ήσουν σίγουρη αν έπρεπε να μιλήσεις; Τι είναι αυτό που σε σταματάει; Ανησυχείς για το αν αυτό που θα πεις είναι το σωστό; Ο φόβος μην σε παρεξηγήσουν; Μήπως θέλεις πάντα ό,τι λες να είναι σωστό και τέλειο; Ή ο φόβος του να είσαι λάθος;

Η οικογένεια, τα παιδικά και σχολικά μας βιώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πόσο ανοικτά και ειλικρινά εκφράζουμε τον αληθινό μας εαυτό. Οι βαθιές, περιοριστικές πεποιθήσεις λειτουργούν όπως ένα πρόγραμμα υπολογιστή που δουλεύει στο παρασκήνιο χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. 

Έχεις όμως τη δυνατότητα να κλείσεις αυτό το πρόγραμμα με το να τολμάς κάθε μέρα όλο και περισσότερα να εκφράζεις τα δικά σου θέλω και να πετυχαίνεις πράγματα χρησιμοποιώντας τη δική σου «φωνή».

Με το να εκφράζεις αυθεντικά τις ικανότητές σου αποκτάς μια δεξιότητα που συνεχίζει να εξελίσσεται και να ρυθμίζεται σε όλη σου τη ζωή. Κάθε φορά που είσαι αληθινά εσύ, η εμπιστοσύνη, η αυτοεκτίμηση και η ευημερία σου ενισχύονται και αναπτύσσονται. 




Κάντε αυτό το τεστ προσωπικότητας που θα αποκαλύψει πολλά για τον χαρακτήρα σας...!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιόμαστε τι είδους άτομο είμαστε ή πώς μας αντιλαμβάνονται οι φίλοι, η οικογένειά μας και άλλοι. Εάν δεν είστε σε θέση να απαντήσετε στον εαυτό σας, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ προσωπικότητας το οποίο θα σας αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό σας.

Η παρακάτω εικόνα απεικονίζει διάφορα πράγματα, το πρώτο όμως που θα παρατηρήσετε είναι αυτό που θα αποκαλύψει την προσωπικότητά σας. 
Ήταν το κορίτσι;
Αν παρατηρήσατε πρώτα το κορίτσι τότε είστε ένας άνθρωπος που του αρέσει να προσελκύει τους άλλους με τη γοητεία του και να εμπλέκεται σε βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις. Όταν βρίσκεστε με παρέα μιλάτε δυνατά και οι περισσότεροι σταματάνε για να σας ακούσουν. Ωστόσο παρά το γεγονός ότι είστε ο πιο θορυβώδης άνθρωπος στην αίθουσα, είστε επίσης μυστηριώδης. Ο αληθινός σας εαυτός είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που βλέπουν οι άνθρωποι γύρω σας.

Ήταν το αγόρι;
Αν το πρώτο που είδατε ήταν το αγόρι τότε είστε ανοιχτοί σε προστάσεις και συμβουλές. Είστε πρόθυμοι να ακούσετε τους άλλους ανθρώπους ανεξάρτητα από το πόσο διαφωνείτε με τη γνώμη τους. Καταλαβαίνετε τα συναισθήματα των άλλων, χωρίς να είστε προκατειλημμένοι. Επίσης προσαρμόζεστε πολύ γρήγορα στις καταστάσεις και λόγω αυτή σας την ιδιότητα οι υπόλοιποι σας σέβονται.

Ήταν το κρανίο;
Εάν είστε σε θέση να αντιληφθείτε την ευρύτερη εικόνα, το κρανίο δηλαδή, έχετε την τάση να ακολουθείτε πάντα τα όνειρά σας και να επιτυγχάνετε τους στόχους σας. Βοηθάτε επίσης όλους όσους σας έχουν ανάγκη και αυτό είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό που σας κάνει ξεχωριστούς. Βασικά, είστε ένα πνευματικά ισχυρό πρόσωπο που πάντα υποστηρίζει αυτό που νομίζει ότι είναι σωστό. 




Τips για να ξυπνάς με άνεση το πρωί...!!!!

Μπορεί να μην είσαι πρωινός τύπος και να λατρεύεις την ζεστασιά του κρεβατιού σου, αλλά πρέπει να σε ενημερώσουμε πως το να ξυπνάς νωρίς το πρωί σε βοηθά να είσαι πιο παραγωγικός άνθρωπος. Σταμάτα λοιπόν να πατάς το κουμπάκι της αναβολής στο ξυπνητήρι σου και υιοθέτησε τα παρακάτω κόλπα για να γίνεις η πιο παραγωγική και δραστήρια εκδοχή του εαυτού σου.

Ρύθμισε το ξυπνητήρι να χτυπάει 45 δευτερόλεπτα νωρίτερα.
Αν σου είναι δύσκολο να ξυπνήσεις ακριβώς στις 07.00 το πρωί και πατάς συνέχεια το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι σου, απλά ρύθμισέ το ώστε να χτυπάει 45 δευτερόλεπτα νωρίτερα. Σιγά σιγά με αυτό το μικρό trick θα συνηθίσει ο οργανισμός σου και θα ξυπνάς πιο νωρίς.

Κανόνισε πρωινά ραντεβού.
Ένα πολύ καλό κίνητρο για να ξυπνάς το πρωί και να μην μένεις ώρα στο κρεβάτι χουζουρεύοντας είναι να προγραμματίζεις τα ραντεβού ή τις υποχρεώσεις σου τις πρωινές ώρες. Έχοντας στο μυαλό σου ότι πρέπει να πας σε μια συνάντηση, αναγκάζεις τον εαυτό σου να σηκωθεί από το κρεβάτι, ώστε να μην χάσεις το ραντεβού σου και εκτεθείς.

Σύνδεσε το πρωινό ξύπνημα με κάτι ευχάριστο.
Εάν πρέπει να ξυπνήσεις για να πας στην δουλειά ή να πας για τρέξιμο (ενώ απεχθάνεσαι το τρέξιμο) τότε σίγουρα θα αναβάλλεις το ξύπνημά σου και θα συνεχίσεις να κοιμάσαι. Εάν όμως, προγραμματίσεις να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί όπως το να βγεις με μια φίλη σου, τότε αυτόματα θα συνδέσεις το πρωινό ξύπνημα με κάτι ευχάριστο και θα έχεις επιπλέον κίνητρα να αφήσεις το κρεβατάκι σου.

Σημείωσε την πρόοδο σου.
Ένα πολύ χρήσιμο tip που θα σε βοηθήσει να ξυπνάς νωρίτερα είναι να σημειώνεις τις ώρες που κοιμάσαι και την ώρα που ξυπνάς σε ένα τετράδιο. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να ελέγχεις το πρόγραμμα του ύπνου σου, να βλέπεις την πρόοδο σου και να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου ώστε να συνηθίσεις το πρωινό ξύπνημα.

Ενυδατώσου.
Το νερό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερη ενέργεια και να μην αισθάνεσαι έντονη κούραση. Φρόντισε να πίνεις 2 λίτρα νερό την ημέρα, ώστε να ξυπνάς ευκολότερα και να είσαι πιο ενυδατωμένη και φρέσκια.

Απομάκρυνε το ξυπνητήρι από το δωμάτιο.
Απομάκρυνε το ξυπνητήρι σου από το κομοδίνο και τοποθέτησε το σε άλλο σημείο ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς για να το κλείσεις. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγεις να πατάς το κουμπί της αναβολής και ταυτόχρονα θα μπορέσεις να ρυθμίσεις το εσωτερικό ρολόι του σώματός σου.

+1! Μην ξενυχτάς.
Προσπάθησε όσο μπορείς να αποφύγεις τα άσκοπα ξενύχτια ώστε να συμπληρώνεις τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου. Όταν έχεις ένα πρόγραμμα ύπνου και συμπληρώνεις τις ώρες που απαιτεί ο οργανισμός σου για να ξεκουραστεί, τότε μπορείς να ξυπνάς με μεγαλύτερη ευκολία. 




Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

4 συνήθειες που θα σας κάνουν να δείτε τη ζωή θετικά...!!!!

Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και το άγχος που μας κατακλύζει είναι εύκολο να ξεχαστούμε και να χάσουμε την πραγματική ζωή. Μπορεί να μην υπάρχει η μαγική συνταγή για να ανακτήσεις με τη μία τις δυνάμεις σου, αλλά υπάρχουν 4 καθημερινές συνήθειες που θα σε κάνουν σταδιακά να νιώσεις καλύτερα. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μερικά λεπτά.

Δοκίμασε να κάνεις διατάσεις: η δουλειά στο γραφείο είναι εξαντλητική. Ακόμη και 4' stretching θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να νιώσεις ότι ξεκινάς από την αρχή. Φόρεσε τα hands-free σου, βάλε χαλαρωτική μουσική, κλείσε τα μάτια και τέντωσε τα άκρα σου σαν να βρίσκεσαι στο μάθημα yoga.

Προσάρμοσε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου: υπάρχουν μέρες που το cheating στο γυμναστήριο είναι αναπόφευκτο. Για να σταματήσεις να νιώθεις τύψεις προσπάθησε να εντάξεις τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου. Μπορείς για παράδειγμα να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το ασανσέρ και να ξεκινήσεις να ανεβαίνεις παντού με τις σκάλες. 

Ετοίμασε το δικό σου σνακ: σίγουρα γνωρίζεις πως ένα σνακ πρωτεΐνης θα κρατήσει τα επίπεδα ενέργειάς σου ψηλά όλη τη μέρα. Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι κάποια κινέζικα βότανα όπως το ashwagandha και το reishi θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος και να αυξήσεις ακόμη περισσότερο την ενέργειά σου. Δοκίμασε να τα βάλεις στα σνακ σου και δε θα χάσεις.
Δώσε μια ευκαιρία στο διαλογισμό: ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακτήσεις τη χαμένη ενέργεια της ημέρας σου είναι ο διαλογισμός. Κλείσε τα μάτια σου, τοποθέτησε τα χέρια σου στην κοιλιά και ξεκίνα να παίρνεις βαθιές αναπνοές. Θα νιώσεις την κούραση να απομακρύνεται. 




Τριχόπτωση: Πότε οφείλεται σε άγχος και στρες ;

Πολλοί άνθρωποι που φοβούνται και αγχώνονται πολύ για το αν θα χάσουν τα μαλλιά τους, τελικά τα χάνουν γρηγορότερα! 

Είναι το δικό τους άγχος και στρες που κάνει τα μαλλιά τους να πέφτουν. Από την άλλη πλευρά, φυσικά και δεν είναι μόνο το άγχος για την απώλεια μαλλιών που επιφέρει αυτό το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το άγχος συνδέεται με την τριχόπτωση. 

Υπάρχουν τρεις τύποι τριχόπτωσης που μπορούν να συσχετιστούν με τα αυξημένα επίπεδα στρες στον οργανισμό: 

Διάχυτη αλωπεκία: Το αυξημένο άγχος κάνει πολλά τριχοθυλάκια να εισέλθουν σε αυτό που ονομάζουμε “φάση ηρεμίας”. Επί της ουσίας υπολειτουργούν ή σταματούν τελείως να λειτουργούν. Μέσα σε λίγους μήνες, οι τρίχες αδυνατίζουν και μπορεί να πέσουν ξαφνικά, με ένα απλό χτένισμα ή πλύσιμο των μαλλιών σας. 

Τριχοτιλλομανία: Είναι η ακαταμάχητη επιθυμία του ατόμου να τραβάει με τα χέρια του τις τρίχες από το τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια ή άλλες περιοχές του σώματός του. Το τράβηγμα τρίχας μπορεί να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης των αρνητικών, ή δυσάρεστων συναισθημάτων, όπως το άγχος, η ένταση, η μοναξιά, η πλήξη, ή η απογοήτευση. 

Γυροειδής αλωπεκία: Μια σειρά παραγόντων πιστεύεται ότι προκαλεί την γυροειδή αλωπεκία, συμπεριλαμβανομένου και του έντονου στρες. Στην γυροειδή αλωπεκία, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στα θυλάκια των τριχών και επιφέρει την απώλεια μαλλιών. 

Το άγχος και η τριχόπτωση δεν είναι απαραίτητα κάτι μόνιμο. Αν το άτομο καταφέρει να θέσει το άγχος του υπό έλεγχο, τα μαλλιά του μπορεί να μεγαλώσουν ξανά. 

Εάν παρατηρήσετε ξαφνική ή αποσπασματική απώλεια μαλλιών, ή ότι χάνετε τρίχες με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από το συνηθισμένο απώλεια κατά το χτένισμα ή το πλύσιμο των μαλλιών σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. 

Η ξαφνική απώλεια μαλλιών μπορεί να σηματοδοτεί μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση που απαιτεί θεραπεία. 




Τι να κάνετε όταν νιώθετε ότι η ζωή σας διαλύεται ;

Έχεις αισθανθεί ποτέ τη ζωή σου να εκτροχιάζεται; Ίσως περνάς έναν άσχημο χωρισμό ή δεν είσαι ευχαριστημένη με τη δουλειά σου. Ή πολύ απλά, είσαι αρκετά νηφάλια για να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή σου είναι κάπως μπερδεμένη. 

Όταν η ζωή αποφασίζει να ταράξει τα νερά, έρχεσαι αντιμέτωπη με το άγχος, τον φόβο και τον θυμό. Πιθανότατα, μάλιστα να κατηγορήσεις και τον εαυτό σου για τις λάθος επιλογές που έκανε και τις αποφάσεις που δεν πήρε. Ας πατήσουμε όμως ένα pause. 

Είναι η εύκολη λύση να ρίξεις το φταίξιμο σε εσένα, αλλά το αυτό-μαστίγωμα δεν θα οδηγήσει πουθενά. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές με τα δεδομένα που έχουμε στην παρούσα φάση. 

Πώς να βάλεις όρια στη ζωή σου
Πώς θα μπορούσες για παράδειγμα να ξέρεις ότι δεν θα σου αρέσει η καινούρια σου δουλειά αν δεν το δοκιμάσεις; Όταν αρχίζεις να προβληματίζεσαι με τις αυτοκαταστροφικές επιλογές, ρώτα τον εαυτό σου τι προσπαθούσε να αποφύγει. 

Πιθανότατα κάτι που δεν ήσουν αρκετή δυνατή ώστε να το αντιμετωπίσεις. Κι ενώ η απόφασή σου δεν αποδείχτηκε η καλύτερη για εσένα, υπάρχουν μερικά οφέλη. Τώρα ξέρεις τι είναι σωστό και τι όχι και τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσένα. Όταν κάτι στη ζωή σου καταρρέει, γνωρίζεις ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. 

Η ζωή δεν μπορεί απλά να συνεχιστεί έτσι. Κι αυτό σου δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσεις επιλογές που ίσως πριν δεν είχες το θάρρος να κάνεις. Κάπως έτσι, ξεκινάς να θέτεις τις βάσεις για την εσωτερική σου στήριξη.

Τι πρέπει να κάνεις για να στηρίξεις τον εαυτό σου; 
Αρχικά δώσε βάση στην ψυχική, σωματική αλλά και πνευματική σου ευεξία. Σκέψου τι χρειάζεται βοήθεια και ξεκίνα τις αλλαγές. Για παράδειγμα, αν το σώμα σου φωνάζει βοήθεια, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον καθημερινό τρόπο ζωής και πιθανότητα τις διατροφικές σου συνήθειες. 

Σε τι βαθμό σε επηρεάζουν οι άνθρωποι και οι καταστάσεις γύρω σου;
Συχνά, τόσο οι άνθρωποι όσο και οι διάφορες καταστάσεις επηρεάζουν τον καθημερινό τρόπο ζωής είτε θετικά είτε αρνητικά. Αν έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε επηρεάζουν αρνητικά με τον τρόπο τους, προσπάθησε να θέσεις τα δικά σου όρια και θέλω. 

Από την άλλη, αν ψάξεις σωστά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που συμβάλλουν θετικά στη ζωή σου έχοντας ως αποτέλεσμα να νιώθεις πιο ασφαλής και σίγουρη με τον εαυτό σου.

Ποιους πρέπει να αφήσεις έξω από τη ζωή σου;
Πολλές φορές, έχοντας συνηθίσει σε μία κατάσταση ή σχέση υιοθετείς απόψεις, πρότυπα σκέψεις και συμπεριφορές που στην πραγματικότητα δεν τις συμμερίζεσαι και δεν σε αφήνουν να είσαι απλά ο εαυτός σου. Αναλογίσου ποιους ανθρώπους θέλεις πραγματικά να κρατήσεις στη ζωή σου και απλά απομακρύνσου από τους άλλους.

Πώς μπορείς να δημιουργήσεις ένα υποστηρικτικό πλαίσιο; 
Αφέσου σε ό,τι θέλεις, μέσα από βιβλία, μαθήματα, κοινότητες και (αν είναι δυνατόν) έναν προσωπικό coach ή θεραπευτή. Όλα τα παραπάνω θα σε κρατήσουν στον δρόμο της επιτυχίας, όταν θα έχεις να αντιμετωπίσεις τις αναπόφευκτες προσκρούσεις στον δρόμο. 

Ο καθένας άνθρωπος δέχεται διαφορετικά τη βοήθεια – για παράδειγμα ένα βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει για κάποιον, ενώ άλλος να χρειάζεται προσωπική επαφή. 




Μήπως αυτό φρενάρει τη δημιουργικότητά σας ;

Αν πιστεύετε πως έχετε χάσει τη δημιουργικότητα, την όρεξη και την παραγωγικότητά σας, τότε σκεφτείτε μήπως κάνετε κάτι από τα παρακάτω:

Δεν εστιάζετε σε έναν και μοναδικό στόχο.
Είναι πιο εύκολο να πετύχετε και να μην αποπροσανατολιστείτε όταν εστιάζετε σε μία μόνο δραστηριότητα και προσπαθείτε να την ολοκληρώσετε με επιτυχία. Όταν έχετε έναν και συγκεκριμένο στόχο, είναι πιθανότερο να “κατεβάσετε” και περισσότερες ιδέες και να είστε περισσότερο δημιουργικοί. 

Δεν ασκείστε.
Η καλή φυσική κατάσταση και η άσκηση θα σας βοηθήσει να νιώσετε σωματική αλλά και πνευματική ευεξία και θα συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ψυχική σας ανάταση. Βάλτε στην καθημερινότητά σας την γυμναστική για να δώσετε ένα boost στα επίπεδα ενέργειάς σας, αλλά και για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. 

Η σωματική ευεξία, ιδιαίτερα αν κάνετε καθιστική εργασία, είναι ένας καθοριστικός παράγοντας βελτίωσης της δημιουργικότητάς σας.

Ασχολείστε συνέχεια με μια οθόνη.
Η τεχνολογία έχει κυριαρχήσει στις ζωές μας, συνιστώντας σημαντικό εργαλείο και για την εργασία μας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα από αυτή. Όταν είμαστε όλη την ημέρα μπροστά από μία οθόνη και κάνουμε scroll down στα social media, το πιο πιθανό είναι να χάσουμε την έμπνευσή μας και να γίνουμε ένα με τον virtual κόσμο. 

Προσπαθήστε να κάνετε ένα break από τις οθόνες και τα social media και αξιοποιήστε τον ελεύθερό σας χρόνο σε άλλες δραστηριότητες.

Δεν δραστηριοποιείστε.
Ένας ακόμη λόγος που μπορεί να στερήσει την δημιουργικότητά σας είναι η «ακινησία». Γράφοντας τη λέξη ακινησία, εννοούμε πως δεν είναι καλό να μην έχετε χόμπι ή δραστηριότητες και να βγαίνετε μονάχα για καφέ μετά τη δουλειά. 

Δοκιμάστε νέα πράγματα, για να αποκτήσετε καινούργιες εμπειρίες, να αμβλύνετε τους ορίζοντές σας και να αυξήσετε παράλληλα τα επίπεδα δημιουργικότητάς σας. Οι ιδέες γεννιούνται άλλωστε μέσα από νέες περιπέτειες και εμπειρίες! 




Δοκιμάστε αυτό το tip κατά της αϋπνίας και θα δείτε σίγουρα αποτελέσματα...!!!!

Είτε υποφέρεις από αϋπνίες, είτε δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς όταν είσαι αγχωμένη για κάτι, η κατάσταση όπου στριφογυρίζεις στο κρεβάτι με τα μάτια ανοιχτά, παρακολουθώντας το ρολόι να σε «τιμωρεί» με όλο και λιγότερες ώρες ύπνου, σου είναι οικεία. 

Τι κι αν προσπαθείς να διαβάσεις, να ξεχαστείς, τι κι αν αλλάζεις πλευρό πείθοντας τον εαυτό σου ότι έτσι θα χαλαρώσεις, τίποτα δε φαίνεται να πιάνει και εσύ αγχώνεσαι όλο και περισσότερο. «Πώς θα βγάλω την αυριανή μέρα;» σκέφτεσαι. 

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Arash Emamzadeh, ένας αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσεις την αϋπνία είναι να προσπαθήσεις να μείνεις ξύπνια. Ναι, καλά διάβασες. 

Η θεωρία του Emamzadeh βασίζεται στην αντίστροφη ψυχολογία και σε μια μέθοδο που ονομάζεται παράδοξη πρόθεση. ΅«Η παράδοξη πρόθεση δεν αντιτίθεται στο άγχος, αλλά το οδηγεί προς την αντίθετη κατεύθυνση (δηλαδή το να μείνεις ξύπνιος)», σημειώνει ο ψυχολόγος. 

Σκέψου όλες εκείνες τις φορές που προσπαθούσες να μείνεις ξύπνια προετοιμάζοντας ένα πρότζεκτ ή ακόμα και βλέποντας μια ταινία, αλλά κατέληξες στο ακριβώς αντίθετο. 

«Προσπάθησες να πιέσεις τον εαυτό σου να μείνει ξύπνιος, αλλά τελικά επέτρεψες στον ύπνο να κυριαρχήσει στο σώμα σου». 

Με την ίδια, λοιπόν, λογική, ο Emamzadeh, προτείνει να αντιμετωπίσεις την αϋπνία σου, προσπαθώντας να μην κοιμηθείς. Αν ο,τι άλλο δοκίμασες δεν είχε αποτέλεσμα, τότε ίσως είναι η στιγμή να του δώσεις μια ευκαιρία. 




Φοβάστε να διεκδικήσετε αυτό που θέλετε ;

Μήπως πάντα θέλεις να ευχαριστείς τους άλλους, κάνοντας τους τα χατίρια και στο τέλος αισθάνεσαι άσχημα με τον εαυτό σου; Σκέψου τις φορές που υποχώρησες σε αυτά που ήθελαν οι άλλοι, όπως η οικογένειά σου, οι φίλοι ή κάποιος συνάδελφος; 

Θυμήσου το συναίσθημα της καταπίεσης, του θυμού και της απογοήτευσης που συσσωρεύεται κάθε φορά που καταπιέζεις τα δικά σου θέλω και τις δικές σου επιθυμίες. Δεν είναι αλήθεια, πολύ οδυνηρό; 

Τις περισσότερες φορές μοιάζει σαν προδοσία προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Το να ευχαριστείς αυτούς που αγαπάς και νοιάζεσαι είναι μια εξαιρετική συμπεριφορά. 

Το πρόβλημα ξεκινά όταν εγκαταλείπεις συστηματικά τα δικά σου θέλω για τα θέλω των άλλων. Εκεί αρχίζει το πιο επικίνδυνο παιχνίδι για σένα, ότι επιλέγεις να μπαίνεις στη θέση του θύματος. 

Με το να εκφράζεις τον αληθινό σου εαυτό, η αυτοπεποίθηση, η αυτοεκτίμηση και η ευημερία σου ενισχύονται και αναπτύσσονται σε όλα τα επίπεδα. 

Σου φαίνεται δύσκολο να ξεκινήσεις να διεκδικείς; Ξεκίνα απλά αλλά σταθερά. 

Εάν ανησυχείς ότι με το να διεκδικήσεις θα ταράξεις τα νερά, θα σου πρότεινα, για αρχή, να δοκιμάσεις σιγά σιγά να εκφράσεις τις δικές σου επιθυμίες σε μικρές καθημερινές διαδικασίες. 

1. Πάρε την πρωτοβουλία 
Βάλε στόχο καθημερινά να ευχαριστείς εσένα, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Για παράδειγμα: όταν κανονίζεις με φίλους ή με την οικογένεια για το πού θα πάτε βόλτα, πάρε την πρωτοβουλία να πάτε κάπου όπου ήθελες πάντα να πας. 

2. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό 
Κάνε κάτι καινούριο, μια δυναμική κίνηση στην εργασία σου, όπως το να εκφράσεις τις ιδέες σου και τις απόψεις σου σε ένα meeting ή σε εκείνους τους συναδέλφους που έχουν βρει τον τρόπο να σου φορτώνουν τη δική τους δουλειά, απλά απόφυγέ τους, λέγοντας τους- «δεν έχω χρόνο να σε βοηθήσω αυτή τη στιγμή, λυπάμαι». 

3. Καταγραφή των σκέψεων 
Πάρε ένα μολύβι και χαρτί και σημείωσε όσα θέλεις να κάνεις και να ζήσεις μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Χρησιμοποίησε αυτή τη λίστα ως κίνητρο, κοινοποίησέ την στους κοντινούς σου ανθρώπους και παράσυρέ τους στα δικά σου θέλω, για να διασκεδάσετε και να απολαύσετε όλοι μαζί. Ξεκίνα σταδιακά να υλοποιείς και παρατήρησε πως αισθάνεσαι κάθε φορά που κερδίζεις μια «νίκη» όταν διεκδικείς όλο και περισσότερο. 

4. Να είσαι ο εαυτός σου 
Οι βαθιές περιοριστικές πεποιθήσεις λειτουργούν σαν ένα πρόγραμμα υπολογιστή που δουλεύει στο παρασκήνιο χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Είναι στα δικά σου χέρια σου το να κλείσεις αυτό το πρόγραμμα, για να εκφράσεις τις βαθύτερες επιθυμίες σου και να αποκτήσεις το κουράγιο να είσαι ο εαυτός σου. 

Συνέχισε καθημερινά να θέλεις περισσότερα και σε όσους καταπατούν τα δικά σου όρια, με ευγενικό τρόπο να λες όχι. 

Το να επιλέγεις να μην είσαι στη θέση του θύματος είναι μια από τις πιο ουσιαστικές πράξεις αυτοσεβασμού. 




Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ό,τι αξίζει, μένει. Κι ό,τι δεν άξιζε, θα δώσει τη θέση του σε ό,τι πραγματικά αξίζει. Αρκεί να το αφήσεις...!!!!

Πόσες φορές έχεις κλάψει, πονέσει ή και σχεδόν τρελαθεί για κάτι που τελείωσε; Για κάτι που δεν ήθελες να τελειώσει; Σίγουρα όχι μια και δυο. Ποιος όμως πέρασε από αυτό το αβάσταχτο φαινομενικά αλλά και βιωματικά γεγονός; Εσύ; Το εγώ σου; Η ψυχή σου; 

Ποιο κομμάτι σου στ’ αλήθεια ήταν εκείνο που δεν μπορούσε να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα; Κι ο πόνος, ήταν για αυτό που χάθηκε, ή για το όποιο αύριο που πίστεψε το μυαλό σου πως θα ‘ρχόταν; 

Πρόσφατα συνάντησα μια υπέροχη ομιλία του Ραλφ Σμαρτ την οποία σε γενικές γραμμές θα μεταφέρω σε ελεύθερη κατά σημεία μετάφραση με κάποια σχόλια. Μία ομιλία με τόση ουσία, σαν ένα απόσταγμα σοφίας και χρόνου, χαράς και πόνου, αλλά κυρίως επίγνωσης. 

Ξεκινάει λοιπόν και ρωτάει: Νιώθεις ακόμα αυτή τη βαθιά απώλεια; Έχασες μια φιλία; Μια δυνατή σχέση, κι ακόμα σου έρχονται δυνατές αναμνήσεις από τις οποίες “ακόμα” δεν μπορείς να ξεφύγεις ό,τι κι αν κάνεις κι όσο μακριά κι αν τρέξεις; 

Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί και τελικά να είσαι τυχερός/ή που κάποιες σχέσεις δεν λειτούργησαν τελικά για σένα; 

Και έσβησαν από την πραγματικότητά σου; Ίσως τελικά θα πρέπει να είσαι χαρούμενος/η ακόμα κι αν “ακόμα” δεν μπορείς να το δεις. Γιατί σου ελευθέρωσαν χώρο. 

Χώρο στον οποίο θα μπορέσει κάποια στιγμή να έρθει κάποιος σωστός και κατάλληλος για εσένα, που θα φέρει χαρά και ευλογία στη ζωή σου, και θα σε δει πραγματικά για αυτό που είσαι. Κάποιος που θα εκτιμήσει βαθιά, αυτό που πραγματικά είσαι. 

Αυτό που νομίζεις πως χάνεις δεν είναι πάντα απώλεια, ακόμα κι αν το εγώ σου το βλέπει έτσι. Αν γυρίσεις πίσω να δεις, ειδικά αν είσαι σε δρόμο εξέλιξης, θα θυμηθείς πως υπήρχαν άνθρωποι που σε κρατούσαν πίσω. 

Άλλοι λειτουργούσαν σαν αερόστατα άλλοι σαν βαρίδια, ο καθένας για τους λόγους του. Με το να “χάνεις” ανθρώπους που σε κρατούν κάτω, πίσω, όπως θέλεις πες το, ελευθερώνεις χώρο στη ζωή σου για να συναντήσεις ανθρώπους που μαζί, θα ανοίγετε και θα δείχνει ο ένας στον άλλον νέους δρόμους. 

Τέτοιους χρειάζεσαι, όχι εκείνους που σου κλείνουν δρόμους ή δε πιστεύουν σε σένα, στα όνειρά σου, και δε βλέπουν ούτε ποιος/ ποια είσαι, ούτε τι κρύβεις βαθιά μέσα στο ακατέργαστο μέχρι στιγμής δυναμικό σου. 

Δεν είναι όλες οι ενέργειες ωφέλιμες, και όλες οι απώλειες δεν είναι απώλειες. Αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Ακόμα και κάτι αρνητικό ή μια απώλεια, έχει ένα μάθημα να σου δείξει αν κοιτάξεις την ουσία του με την ψυχή σου. 

Το εγώ δε θα σου το επιτρέψει. Ό,τι δε σου κάνει και δε σου ταιριάζει και δε βλέπει την ουσία σου, άσ’ το να φύγει. Μη τους γράψεις, μη τους παρακαλάς, μη τους ζητάς να γυρίσουν ή να σε κρατήσουν. 

Δίπλα σου θα πρέπει να έχεις ανθρώπους και καταστάσεις που σε δέχονται για αυτό που είσαι και για αυτό που μπορείς να γίνεις. Ελαττώματα έχουμε όλοι, και είναι οκ, αρκεί να τα αποδεχόμαστε και να προσπαθούμε συνειδητά να τα βελτιώσουμε. 

Κι αν είναι κι αυτά βαρίδια, να τα αφήσουμε κι αυτά πίσω. Μόνοι μας ερχόμαστε μόνοι μας φεύγουμε, αυτό ας πούμε πως δεν το επιλέγουμε. Ας επιλέξουμε όμως συνειδητά ποιους θα έχουμε δίπλα μας στο ενδιάμεσο. 

Και δίπλα μας πρέπει να έχουμε ανθρώπους και καταστάσεις που μας νοιάζονται, που μας εξελίσσουν, που θέλουν πραγματικά να είναι κοντά μας, σε κάθε στιγμή μέρα και φάση μας. 

Μια φαινομενική απώλεια πολλές φορές σε γλυτώνει από πολύ χειρότερες καταστάσεις. Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι πάντα μπροστά σου, απλά πολλές φορές δεν τα βλέπεις, ή δε θέλεις να τα δεις. 

Ήταν όλα εκεί από τις πρώτες μέρες ή βδομάδες. Λόγια, πράξεις, μη πράξεις, διαίσθηση, όλα τους. Αν δεν είσαι ευτυχισμένος / η κάπου, προχώρα. 

Πάρε το μάθημα και συνέχισε παρακάτω. Η κάθε αληθινή σχέση δεν είναι ζυγαριά που ζυγίζεις τα “ναι μεν” με τα “αλλά”. Ή ρέει ή δε ρέει. Συμβιβασμός είναι πλέον μια πολύ παρεξηγημένη έννοια, αλλά αυτό θα συζητηθεί κάποια άλλη στιγμή. 

Αν δεν υπάρχουν από κοινού σεβασμός, αξία και θέληση για κοινή πορεία, προχώρα. Άλλο να ρέει μία κατάσταση με κάποια μπλοκαρίσματα και να πρέπει να αφαιρέσετε κάποια κούτσουρα ή να ανοίξετε κάποια αυλάκια, κι άλλο να είναι γεμάτη με μπλοκαρίσματα και που και που να ρέει. 

Όσο ζορίζεις καταστάσεις που δεν είναι κατά μια έννοια “γραφτό” να προχωρήσουν, αυξάνεται η αντίσταση, η τριβή, η θερμότητα. 

Η “μη ωφέλιμη” θερμότητα. Και όσο μένεις, επενδύεις και συνηθίζεις, τόσο πιο δύσκολα φεύγεις μετά. Υπάρχει πάντα όμως ένα γιατί σου για κάθε τι. 

Αν το βρεις, θα καταλάβεις πως δεν είναι ο άνθρωπος ή η κατάσταση, αλλά ένα γιατί, ένας φόβος ή μια ανάγκη του εγώ σου που σε κρατάει πίσω. 

Άρα αντί να πιέζεις καταστάσεις, αξιοποίησε την ενέργειά σου στο να δημιουργείς χώρο για κάτι που πραγματικά είναι για σένα. Και αργά ή γρήγορα, θα σε συναντήσει. 

Πολλές φορές είναι σαν σκίρτημα αφύπνισης, μια δύσκολη κατάσταση που σε ωθεί να δεις μέσα σου, να σε γνωρίσεις καλύτερα, ή να “ξυπνήσεις”. Ό,τι αξίζει, μένει. Κι ό,τι δεν άξιζε, ή άξιζε για συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, θα δώσει τη θέση του σε ότι πραγματικά αξίζει. 

Αρκεί μονάχα, να το αφήσεις να φύγει, για να μπορέσεις να υποδεχτείς το καινούριο. Αγάπησε, αποδέξου, “δες”, συγχώρεσε, προχώρα. 

Όταν πάρεις απόσταση, περάσει ο καιρός και κοιτάξεις πίσω, τότε θα καταλάβεις πως όλα έγιναν για να σε προετοιμάσουν για αυτό το κάτι. Θυμήσου: όπως κι όλα τα προηγούμενα “τότε” για αυτό το “τώρα” σου. 

Μέχρι τότε όμως, συνέχισε να περπατάς και κάθε φορά που γονατίζεις, φρόντισε να μαζεύεις από κάτω το κάθε μάθημα και δώρο, πίσω από την κάθε φαινομενική απώλεια. 

Μόνο έτσι θα γλυτώσεις την επανάληψη. Το εγώ ξέρει μόνο να κερδίζει ή να χάνει. Η ψυχή να αποδέχεται, να αγαπάει απλόχερα κι ελεύθερα σαν ήλιος, και να μεγαλώνει. 

Το από που θα λειτουργείς, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις πως είναι επιλογή σου. Κι αυτή η επιλογή, θα καθορίσει το κάθε τώρα, αλλά και το κάθε αύριό σου. 




Πώς να αυξήσετε το πνευματικό σας και συναισθηματικό σας IQ…!!!!

Το πνευματικό και συναισθηματικό IQ είναι η ικανότητα να δείτε μια μεγαλύτερη εικόνα, να δείτε την αιτία και το αποτέλεσμα μέσα στη ζωή σας, σε ένα επίπεδο πιο πάνω απ’ ότι θα το παρατηρούσε ένα μέσο άτομο. 

Εμείς, ως ανθρώπινα όντα, έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι είμαστε προορισμένοι να τα πηγαίνουμε καλά στη ζωή με ένα βέβαιο τρόπο. Οι ζωές των φίλων μας και της οικογένειάς μας είναι παρόμοιες με τις δικές μας, επομένως αυτή είναι η πραγματικότητά μας και την αποδεχόμαστε. 

Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι «τυχεροί» άνθρωποι εκεί έξω που έχουν καταφέρει να έχουν έναν τρόπο ζωής που δεν έχουμε οραματιστεί για τον εαυτό μας, αλλά νιώθουμε ότι είναι διαφορετικοί, ξεχωριστοί και ευλογημένοι. 

Όμως ξέρετε κάτι; Δεν είναι. Έχουν απλά μεγαλύτερη πνευματική και συναισθηματική νοημοσύνη που τους επέτρεψε να φτιάξουν τη ζωή τους πέρα από τους συμβατικούς περιορισμούς. Θα σας δείξω πώς να το πετύχετε και εσείς αυτό. 

Επομένως, το πνευματικό και συναισθηματικό IQ σημαίνει αντιστροφή κάποιων πραγμάτων. Αντί να τριγυρνάτε και να αναρωτιέστε για το πώς γίνατε το θύμα για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω σας, ρίξτε μια ματιά και κάντε την ερώτηση «και αν μπορούσα να δημιουργήσω οτιδήποτε και να αλλάξω τα πάντα στη ζωή μου;». 

«Και αν τα συστήματα πεποιθήσεών μου -οι πράξεις μου και οι αποφάσεις μου- κάνουν τη ζωή μου να είναι αυτό που είναι τώρα; Τι θα γινόταν αν κέρδιζα μια οπτική που θα ήταν αρκετά καλή ώστε να το αλλάξω αυτό;» 

Η σχέση της αιτίας και του αποτελέσματος στη ζωή 

Αυτοί με πνευματικό IQ λένε πως υπάρχει μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος για οτιδήποτε συμβαίνει στο υλικό σύμπαν. Όταν ξεκίνησα να κατανοώ περισσότερα για αυτές τις ιδέες, μπορούσα να δω αμέσως ότι ξόδευα κάθε πόρο που είχα ώστε να δημιουργήσω αυτό που πραγματικά δεν ήθελα στη ζωή μου. 

Τότε, παραπονιόμουν. Ήμουν θυμωμένος και μπερδεμένος. Αν κάποιος ερχόταν και μου έλεγε «γιατί δεν σταματάς να δημιουργείς αυτή τη ζωή για τον εαυτό σου;», θα αρνιόμουν κάθε ευθύνη. 

Όσο αυξάνετε το πνευματικό σας και συναισθηματικό σας IQ , αρχίζετε να βλέπετε ένα μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, το οποίο σας δίνει μια διαφορετική αντίληψη αυτών των ταμπελών που βάλατε στον εαυτό σας. 

Μπορείτε να δείτε επίσης την σχέση αιτίας και αποτελέσματος που αυτά τα πράγματα έχουν στη ζωή σας και στα αποτελέσματα που καταφέρνετε. Συχνά, αυτά δεν είναι τα αποτελέσματα που θέλετε. 

Πώς μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας σήμερα 

Έτσι μπορείτε να μάθετε να βλέπετε τη ζωή υπό διαφορετικό πρίσμα και να αρχίσετε να αναγνωρίζετε περιοριστικές νοοτροπίες καθώς και να τις αλλάζετε. Η πίστη ότι μπορείτε, είναι η μόνη προϋπόθεση που απαιτείται για να τα καταφέρετε. 

· Μην κάνετε τίποτα έχοντας στο μυαλό σας ότι είστε το θύμα των περιστάσεων. Πάρτε τον έλεγχο. Πάρτε την ευθύνη. Μην θυματοποιείτε τον εαυτό σας 

· Να μένετε πιστοί σε μερικά θετικά πράγματα που σας δίνουν την εικόνα ότι ο έλεγχος είναι μέσα σας. Βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, εκπομπές, μια κοινότητα θετικών ανθρώπων! Να αποφεύγετε εκείνους από τον κύκλο σας που συνεχώς παίζουν το θύμα. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σας ρίχνουν το ηθικό. 

· Συντονιστείτε με την δικιά σας γλώσσα. Ακούστε τον εσωτερικό σας διάλογο και τις λεκτικές επιλογές που κάνετε ενώ κουβεντιάζετε με τους άλλους. Βεβαιωθείτε ότι περιέχουν τις λέξεις «μπορώ», «θέλω», «θα το κάνω», και όχι «δεν μπορώ», «δε θα το κάνω», «θέλω αλλά». 

Οτιδήποτε μπορεί να δει και να πιστέψει το μυαλό, μπορεί να γίνει 

Δεν ξέρετε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα όταν βρεθείτε σε πνευματική και συναισθηματική πορεία και σταματήσετε να ασχολείστε με το δράμα. Κάντε χώρο στο μυαλό σας για να βάλετε μέσα του την πεποίθηση ότι τα πάντα είναι δυνατά. Αρχίστε να δημιουργείτε ακριβώς αυτό που θέλετε. 

Σωματικά – στη ζωή σας σε καθημερινή βάση με τις καθημερινές σας πράξεις 

Διανοητικά – με αυτά που βάζετε στο μυαλό σας και με τους εσωτερικούς σας διαλόγους 

Οπτικά – οραματιστείτε το μέλλον σας και σχεδιάστε το ακριβώς όπως θέλετε 

Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Καλωσορίσατε στο ταξίδι προς την εντυπωσιακή ζωή σας! 




Όταν δεν ξέρεις προς τα πού να πας, εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου...!!!!

Γνώριζα εδώ και χρόνια ότι ήθελα να γίνω δικηγόρος. Μου φαινόταν μια τόσο σημαντική εργασία, που θα μου έδινε κύρος• αν και απαιτητική, θα μου προσέφερε εξαιρετική ανταμοιβή και πνευματική πρόκληση. Τίποτα δεν μου φαινόταν πιο πολύτιμο από το να μπορώ να ερμηνεύω το νόμο και να τον υπερασπίζομαι. Είχα φιλοδοξία και ήθελα να κάνω τον κόσμο καλύτερο. 

Καθώς προετοιμαζόμουν για τη μελλοντική μου καριέρα, πίστευα ότι θα ήταν καλή ιδέα να αποκτήσω εμπειρία εργαζόμενη σε μια νομική εταιρία, ώστε να έρθω σε επαφή με την πραγματικότητα του επαγγέλματος. 

Μετά από ένα καλοκαίρι εργασίας σε μια πολυεθνική, μου προσφέρθηκε μια καλύτερη θέση, όπου οι ευθύνες μου μετατράπηκαν από διεκπαιρεωτικές σε πιο ουσιαστικές και απαιτητικές. 

Κατά τη διάρκεια του επόμενου καλοκαιριού, η προσοχή μου στράφηκε στις αιτήσεις για σχολές νομικής. 

Όταν ήρθε η ώρα να γράψω την προσωπική μου επιστολή για τις αιτήσεις της νομικής σχολής όμως, βρήκα εμπόδιο. 

Ένιωσα αναπάντεχα να έχω «κολλήσει», ανίκανη να σκεφτώ ακόμα και μία πρόταση. Ήταν πολύ σπάνιο για εμένα, καθώς η Έκθεση ήταν ένα από τα αγαπημένα μου μαθήματα στο σχολείο. Γιατί λοιπόν οι λέξεις δεν έβγαιναν από μέσα μου; 

Ένιωθα αποθαρρυμένη και συγχυσμένη και ζήτησα τη συμβουλή της μητέρας μου. Μου υπενθύμισε το κίνητρο και την αποφασιστικότητά μου, αλλά επίσης μου είπε με τον δικό της τρυφερό τρόπο ότι ίσως η ανικανότητά μου να γράψω αυτή την επιστολή να οφειλόταν σε ένα σημάδι που να μου έδειχνε ότι δεν ήταν γραφτό να γίνει. 

Άφησα λοιπόν στην άκρη τις λέξεις και άρχισα να συλλογίζομαι. Έφτιαξα μια λίστα με τα συν και τα πλην. 

Και ύστερα άφησα το νου μου ελεύθερο. Η απάντηση ξαφνικά εμφανίστηκε και συνειδητοποίησα ότι η νομική σχολή δεν ήταν για εμένα. Όχι ότι δεν θα τα κατάφερνα, αλλά η καρδιά μου γνώριζε ότι δεν το ήθελε, όσο κι αν το φιλόδοξο πλάσμα μέσα μου προσπαθούσε να με πείσει για το αντίθετο. 

Δεν ήταν το μονοπάτι μου αυτό. Επίσης η καρδιά μου ήξερε ότι δεν ήμουν βαθιά και πραγματικά παθιασμένη για αυτό το απαιτητικό πρόγραμμα και ούτε θα θυσιαζόταν στο όνομα της πίεσης και του στρες. Θα άξιζε τον κόπο; Όχι, δεν ήμουν βέβαιη. 

Μετά από αυτή την επιφοίτηση, ένιωσα εσωτερική γαλήνη και φυσικά ανακούφιση. Όταν σκέφτηκα ξανά τι ήθελα να κάνω με τη ζωή μου, αποφάσισα να επιστρέψω στις βασικές μου σπουδές και να πάρω το πτυχίο στις Πολιτικές επιστήμες. 

Πριν από περίπου ένα χρόνο, άρχισα να ακούω podcasts σχετικά με πολιτικά ζητήματα και άρχισα να νιώθω το πάθος μέσα μου να ξυπνά. Ξαφνικά, ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω. 

Συνειδητοποίησα ότι έχω την ευκαιρία να διεξάγω έρευνες, να αναλύω και να δημοσιεύσω δεδομένα, να καταστρώνω προτάσεις αλλαγών και να βοηθήσω στη διαμόρφωση του νόμου, η οποία διακατέχεται από μια τρομερή περίπλοκη διαδικασία. Τελικά, μπορούσα να κάνω τη διαφορά. 

Όλα αυτά φυσικά σημαίνουν αλλαγές και σκληρή εργασία – μπορεί να χρειαστεί να μετακομίσω σε άλλη πόλη, να συμβιβαστώ με μια άλλη εργασία για να βγάζω στην αρχή τα έξοδά μου, να χτίσω την καριέρα μου από το μηδέν. Αλλά η σκέψη αυτή για πρώτη φορά μου δημιούργησε έναν πρωτόγνωρο ενθουσιασμό, ήμουν έτοιμη γι’ αυτό. 

Ο καθένας από εμάς πρέπει να χαρτογραφήσει τη δική του πορεία και να καθορίσει το δικό του πεπρωμένο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ορισμένες φορές το μονοπάτι είναι μπροστά μας και τα βήματα είναι μετρημένα. 

Άλλες φορές, είναι λιγότερο βέβαιο και μπορεί να σκοντάφτουμε. 

Με κανέναν τρόπο δεν τα έχω ανακαλύψει όλα, αλλά σε αυτό το σημείο νιώθω βέβαιη για το τι μπορώ να καταφέρω στο μέλλον. Οι στόχοι μου είναι ξεκάθαροι. 

Αυτό που έμαθα απ΄ όλο αυτό είναι η εμπιστοσύνη: εμπιστοσύνη στο σκοπό μας, εμπιστοσύνη στην καρδιά και στη διαίσθησή μας. Αυτά τα συναισθήματα υπάρχουν εδώ για έναν λόγο και αν τα ακούσετε, θα σας οδηγήσουν εκεί που είστε προορισμένοι να φτάσετε. 




Eleanore Dykes