Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Προσπάθησε να Τον καταλάβεις όπως είναι. Και ν’αγαπήσεις το θέλημά Του, όπως είναι…!!!!

Ένας νέος πήγε σ’ έναν γέροντα και τον παρακάλεσε θερμά να του απαντήσει σε ένα ερώτημα που τον απασχολούσε: 

-Γέροντα με απασχολεί το ερώτημα εάν υπάρχει Θεός. Πείτε μου, σας παρακαλώ! Εσείς το πιστεύεται ότι υπάρχει Θεός; 

-Και βέβαια το πιστεύω, του απάντησε ο γέροντας. 

-Και ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο, το πιστεύετε κι αυτό;  

-Και βέβαια, το πιστεύω. 

-Και τον Θεό ποιος τον έφτιαξε; 

-Εσύ, του απάντησε σοβαρά και ξερά ο γέροντας. 

Ο νεαρός σοκαρίστηκε με την απάντηση του γέροντα. 

Τον ρώτησε και πάλι λοιπόν: 

-Γέροντα, εγώ σας ρωτάω σοβαρά… Κι εσείς μου λέτε πως εγώ έφτιαξα το Θεό; -Μα κι εγώ σοβαρά σου μιλάω, του απάντησε ο γέροντας. Πολύ σοβαρά. Και πρόσεξε γιατί. Εσύ με όλα αυτά που με ρωτάς, δείχνεις πως δεν ψάχνεις να βρεις το Θεό όπως είναι. 

Εσύ ψάχνεις να βρεις έναν Θεό όπως τον θέλεις εσύ, όπως τον φαντάζεσαι εσύ, κομμένο στα μέτρα σου. Αυτόν τον Θεό λοιπόν θα τον έχεις φτιάξει εσύ. Δεν θα είναι ο αληθινός Θεός. 

Και πρόσθεσε ο γέροντας: 

Ψάξε να βρεις τον αληθινό Θεό, παιδί μου. Να Τον δεχτείς όπως είναι. Μην Τον θέλεις όπως εσύ τον φαντάζεσαι. Προσπάθησε να γίνεις εσύ όπως σε θέλει ο Θεός. Προσπάθησε να Τον καταλάβεις όπως είναι. Και ν’ αγαπήσεις το θέλημά Του, όπως είναι… 




Λιβανίζουμε το σπίτι για να μας προστατεύει ο Θεός, η Παναγιά μας και οι Άγιοί μας...!!!!

Όταν ξυπνήσουμε το πρωί και αφού έχουν φύγει τα πρόσωπα εκείνα που πιθανόν να τους ενοχλεί το λιβάνι για να μη τους δώσουμε αφορμή να αγανακτήσουν και να νευριάσουν και έτσι να χάσουμε την ήρεμη ψυχική κατάσταση που χρειάζεται για να λιβανίσουμε. 

Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και προτού πιούμε τον καφέ μας ή φάμε οτιδήποτε άλλο για πρωινό παίρνουμε το λιβανιστήρι. 

Πρώτα λέμε την εξής προσευχή: 

Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου· έπαρσις των χειρών μου θυσία εσπερινή, εισάκουσόν με, Κύριε. 

Θυμίαμά σοι προσφέρομεν, Χριστέ ο Θεός ημών, εις οσμήν ευωδίας πνευματικής· ο προσδεξάμενος εις το υπερουράνιόν σου Θυσιαστήριον, αντικατάπεμψον ημίν την χάριν του Παναγίου σου Πνεύματος. 

Παίρνουμε άνθη από επιτάφιο ή άνθη από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως που μας δίνει ο ιερέας δενδρολίβανο ή από την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου τον βασιλικό ή και των Βαΐων τα βάγια τα ξεραίνουμε καλά, όχι στον ήλιο για μερικές ημέρες. 

Αφού λοιπόν ξεραθούν καλά, τα τρίβουμε να γίνουν μικρά κομματάκια σαν τα όσπρια. Τα φυλάμε για όλο το χρόνο μέσα σε γυάλινο ή χάρτινο κουτί. Παίρνουμε το λιβανιστήρι και ντύνουμε με αλουμινόχαρτο το σκαφάκι του, καθώς επίσης και το επάνω μέρος του λιβανιστηριού. 

Αυτό το κάνουμε για να μην τρίβουμε και να καθαρίζουμε το λιβανιστήρι που μετά από λίγο καιρό θα μαυρίσει και θα κολλάει. Κερδίζουμε έτσι κόπο και χρόνο. 

Έτσι με αυτό τον τρόπο διατηρούμε το λιβανιστήρι μας καθαρό αφαιρώντας μόνο το αλουμινόχαρτο και βάζοντας καινούργιο μετά από λίγο διάστημα. 

Αφού λοιπόν ετοιμάσαμε έτσι το λιβανιστήρι μας και έχουμε έτοιμα τα αποξηραμένα άνθη παίρνουμε με την τσιμπίδα μας μερικά και τα βάζουμε στο λιβανιστήρι. 

Κατόπιν ανάβουμε το καρβουνάκι μας φυσώντας το συνέχεια μέχρις ότου κοκκινίσει καλά, και το βάζουμε αναμμένο επάνω στα άνθη του λιβανιστηριού. 

Έπειτα παίρνουμε ένα σπυρί μοσχολίβανο εάν είναι μεγάλο ή τρία εάν τα σπυριά είναι μικρά. Βάζοντας τα επάνω στο αναμμένο καρβουνάκι το ένα σπυρί να λέμε ένας είναι ο Θεός. 

Εάν βάλουμε 2 να λέμε δύο είναι οι φύσεις του Χριστού Θεός και άνθρωπος (Θεάνθρωπος) Ένας Θεός. Εάν βάλουμε τα τρία μικρά να λέμε Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Τρία πρόσωπα ένας Θεός. Αρχίζουμε λοιπόν να λιβανίζουμε πρώτα το εικονοστάσι με τις εικόνες και να λέμε στο Χριστό. 

Κύριε ελέησον και ευλόγησαν τον οίκο τούτον ως αγαθός και ελεήμων Θεός. Μετά στην Παναγία και να λέμε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς και προστάτεψε τους δούλους του υιού σου. Μετά τους Αγίους και να λέμε. Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών. Δόξα σοι ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού δόξα σοι. 

Αφού τελειώσουμε με το εικονοστάσι και τις εικόνες πηγαίνουμε σε κάθε ένα δωμάτιο και επάνω από το κρεβάτι του κάθε ατόμου να σταυρώνουμε τρεις φορές με το λιβανιστήρι λέγοντας. 

Κύριε ελέησον και ευλόγησαν τον δούλον σου (τάδε ….. ) ως αγαθός και ελεήμων Θεός. 

Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Τελειώνοντας τα δωμάτια βγαίνουμε στην εξώπορτα, και σταυρώνουμε τρεις φορές με το λιβανιστήρι λέγοντας τρεις φορές. 

Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό ορατών και αόρατων και πολέμιων εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός. 

Τέλος βγαίνοντας στην μπαλκονόπορτα για να αφήσουμε το λιβανιστήρι λέμε και εκεί σταυρώνοντας τρεις φορές με το λιβανιστήρι και λέγοντας τρεις φορές το Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό και πολέμιον εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός. 

Μετά το λιβάνισμα του σπιτιού μας κάνουμε την προσευχή μας προσευχόμενοι μπροστά στο εικονοστάσι με τις εικόνες, ανάβοντας τρία καθαρά κεριά ή δύο ή ένα. 

Τα τρία είναι τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος τα δύο οι δύο φύσεις του Χριστού Θεού και ανθρώπου Θεάνθρωπος και το ένα δηλώνει τον ένα Αληθινό Θεό. 

Μόλις τελειώσουμε την προσευχή μας τα σβήνουμε τα κεριά. Την στάχτη από το λιβανιστήρι την άλλη μέρα την βάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα και την ρίχνουμε σε ένα τενεκέ και όταν μαζευτούν πολλά τα καίμε, και την στάχτη από τον τενεκέ την θάβουμε στον κήπο μας ή εάν δεν έχουμε κήπο όταν βρεθούμε στο ύπαιθρο. 

Λιβανίζουμε έτσι κάθε πρωί (αλλά και οποιαδήποτε ώρα μέρα ή νύχτα μπορούμε να λιβανίζουμε) ούτως ώστε να μας έχει φυλαγμένους όλη μέρα ο Θεός η Παναγιά μας και οι Άγιοί μας. 

20 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας...!!!!

Έχεις ποτέ σταθεί και αναρωτηθεί αν ελέγχεσαι από μια δύναμη πέρα ​​από τον εαυτό σου; Μήπως ο κόσμος αισθάνεται άδειος, εξωπραγματικός και τρελός και όλα αυτά την ίδια στιγμή;

Ίσως αυτές οι σκέψεις εσένα να μην αγγίζουν, καθώς έχεις ήδη αναλωθεί μέσα σε όλες αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που υποτίθεται ότι γίνονται για να μας βοηθήσουν. Όπως και να έχει το πράγμα, παρακάτω είκοσι σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σκλάβος της σύγχρονης τεχνολογίας.

1. Ενδιαφέρεσαι περισσότερο να καταγράψεις τη στιγμή παρά να την ζήσεις 
Ζούνε άραγε ακόμη οι άνθρωποι την ζωή τους; Φαίνεται ότι ο καθένας σήμερα ενδιαφέρεται περισσότερο να δείξει αυτό που είδε και εκεί που πήγε, παρά να απολαύσει αυτές τις στιγμές. Τα σημερινά social media κάνουν τους ανθρώπους να έχουν μια στάση «Pics» κυριολεκτικά.

2. Χάνεις συχνά την αίσθηση του χρόνου στο διαδίκτυο 
Πόσο συχνά απομακρύνεσαι από την αγαπημένη σου οθόνη συνειδητοποιώντας ότι ξόδεψες ατελείωτες ώρες online; Θα έπρεπε καλύτερα πράγματα να κάνεις, αλλά απλά σπαταλάς το χρόνο σου σε ανούσια βίντεο στο Youtube και χαζά αρθράκια. Μπορεί να υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα το ξανακάνεις, αλλά … ω! πρέπει να το δεις και αυτό!

3. Νιώθεις άγχος χωρίς ψηφιακή σύνδεση 
Τσεκάρεις συνεχώς για emails, μηνύματα, updates, και ειδήσεις συχνά, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν; Οι άνθρωποι σήμερα είναι τόσο τοξικομανείς με τα smartphones τους ώστε η nomophobia είναι μια πραγματικότητα.(Nomophobia = ο φόβος μήπως μείνεις χωρίς κινητό. Από τα αρχικά της φράσης no mobile phone phobia) .

4. Περνάς περισσότερο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη από ό, τι στην πραγματική ζωή 
Ο μέσος Αμερικάνος ξοδεύει περισσότερο από 7 ώρες την ημέρα κοιτάζοντας οθόνες. Και να ξέρεις ότι το πράγμα χειροτερεύει όταν αρχίσεις να αισθάνεσαι ότι ο πραγματικός κόσμος είναι πολύ βαρετός σε σύγκριση με αυτόν την οθόνης. Ακόμα και εγώ που προτιμώ να είμαι στη φύση και να επιδίδομαι σε σωματικές δραστηριότητες, πρέπει να ξοδέψω πάρα πολύ χρόνο δουλεύοντας στο laptop μου. 

5. Δεν απολαμβάνεις πολύ φως του ήλιου 
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ανεπάρκεια βιταμίνης D λόγω της έλλειψης του ηλιακού φωτός, και η τεχνολογία δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα. Είναι να απορεί κανείς ότι τα άτομα που είναι συνεχώς στην πρίζα δεν φαίνεται να έχουν καμία ζωντάνια;

6. Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς 
Οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι στερούνται του φυσικού φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας, αγαπάνε να βομβαρδίζουν τα μάτια τους με τεχνητό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν πρέπει να κοιμηθούν. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφεις πραγματικά τον κύκλο του ύπνου σου, διακόπτοντας την παραγωγή μελατονίνης στον εγκέφαλό σου.

7. Περπατάς ή οδηγείς με ένα κινητό στο χέρι σου 
Δεν ξέρω πόσες φορές οι άνθρωποι σχεδόν πέφτουν πάνω μου, γιατί είναι πολύ απασχολημένοι στο να κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους, ενώ περπατάνε. Θεωρώ επίσης εξοργιστικό το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δικαιολογούν το να γράφουν μηνύματα ενώ οδηγούν με τον ισχυρισμό ότι είναι έξυπνοι αρκετά για να το κάνουν με ασφάλεια. 

8. Πιστεύεις ότι τα brain games πραγματικά σε κάνουν πιο έξυπνο 
Πάντα πίστευα ότι όλα αυτά τα «Brain Training» παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι στα κινητά τους είναι χαζά και άσκοπα. Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η εκτίμησή μου ήταν σωστή.

9. Οι κοινωνικές σου δεξιότητες είναι φτωχές λόγω της έλλειψης της ανθρώπινης επαφής 
Ήμουν ένας ντροπαλός και αδέξιος έφηβος περνώντας σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στην τηλεόραση, στο διαδίκτυο, και τα βιντεοπαιχνίδια, αντί να κοινωνικοποιηθώ. Μου πήρε σχεδόν μια δεκαετία οδυνηρού αγώνα για να καλύψω τη διαφορά και να είμαι κάπως στον μέσο όρο όσον αφορά τις κοινωνικές μου ικανότητες.
Πολλοί millennials σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ρηχοί και ανίδεοι. Έχω συναντήσει ακόμα και λίγους έφηβους οι οποίοι ήταν φοβισμένοι να σηκώσουν ένα τηλέφωνο που χτυπούσε επειδή χρησιμοποιούσαν συνεχώς το τηλέφωνο για να λαμβάνουν μηνύματα!

10. Προτιμάς το πορνό και μια εικονική φιλενάδα παρά μια πραγματική γυναίκα 
Το διαδικτυακό πορνό μαστίζει ήδη τον ανδρικό πληθυσμό και έχει καταστρέψει πολλούς άνδρες σε όλο τον κόσμο, αλλά ξέρατε ότι υπάρχουν πλέον και «εικονικές φιλενάδες»; Είναι ήδη δημοφιλείς στην Ιαπωνία και θα δείτε σύντομα και στην Δύση παρομοίως να αυξάνονται οι “Α.Ι. γκόμενες ”(A.I. = Τεχνητή Νοημοσύνη)με τις συνεχιζόμενες δυσλειτουργικές σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων στις κοινωνίες μας. 

Πολλοί άνδρες είναι πιθανό να μετατραπούν σε ολοκληρωτικά σκλάβους του σεξ σε μηχανές, μόλις ταsexbots (sex robots)τεθούν σε λειτουργία.

11. Βασανίζεσαι με τα τελευταία gadgets 
Περνάς ώρες ατελείωτες ελέγχοντας τις προδιαγραφές των πιο πρόσφατων συσκευών της αγοράς, και βασανίζεσαι για κάθε μικρή λεπτομέρεια όπως το πώς η νέα έκδοση του προϊόντος είναι 0,8 χιλιοστά πιο λεπτή από το προηγούμενο μοντέλο ή πώς έχει περισσότερα pixel από ό, τι μπορούσαν ποτέ να ανιχνεύσουν τα μάτια σου. 

Θα τρέξεις να αγοράσεις το επόμενο μοντέλο, επειδή το σημερινό σου κινητό είναι ήδη 11 μηνών. Και μόλις το κάνεις θα συζητάς με τους ηλίθιους γύρω σου χλευάζοντας τους, επειδή το δικό σου παιχνιδάκι σε κάνει ανώτερο από αυτούς.

12. Ανακαλύπτεις ότι έχεις μπλεχτεί σε μια τεχνολογική σέκτα 
Έχω δει τον εαυτό μου να θέλει να απαλλαγεί από το smartphone μου για λίγο, και να πάρω ένα απλό τηλέφωνο ώστε να απλοποιήσω τη ζωή μου. Αυτό, όμως, έχει αποδειχθεί δύσκολο καθώς οι άνθρωποι εκεί που ζω χρησιμοποιούν μια δημοφιλή εφαρμογή για σχεδόν όλες τις προσωπικές τους και εργασιακές τους επικοινωνίες. 

Έτσι αναγκάζομαι να παραμείνω δεμένος στο smartphone μου, ακόμη κι αν δεν το θέλω πια.

Είναι ήδη σχεδόν αδύνατο να ζήσεις χωρίς πιστωτικές κάρτες και emails. Πόσο καιρός χρειάζεται ακόμα για να γίνει το ίδιο με τα smartphones και τα RFID;

13. Η στάση του σώματος και η υγεία σου έχει υποβαθμιστεί 
Η τεχνολογία μας έχει οδηγήσει τον σύγχρονο άνθρωπο σε μια καθιστική ζωή που έχει καταστροφικές συνέπειες στην υγεία του. Η στάση με τον λαιμό μπροστά είναι μια επιδημία στον σημερινό κόσμο όπου οι άνθρωποι συνεχώς κλίνουν προς τα εμπρός για να κοιτάξουν μια οθόνη. 

Και αυτό είναι μόνο από την χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών. Μην πούμε για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τις χημικές τοξίνες, τις ορμόνες, και όλα αυτά που καταναλώνουμε. 

14. Οι γνωστικές σου λειτουργίες έχουν μειωθεί 
Έχεις παρατηρήσει ότι αισθάνεσαι να βαριέσαι πιο εύκολα, και να έχεις δυσκολίες στο να συγκεντρωθείς και να θυμηθείς πράγματα; Τα παλιά τα χρόνια οι άνθρωποι συνήθιζαν να απομνημονεύουν ολόκληρες ιστορίες και επικά ποιήματα. Σήμερα, πολλοί νέοι άνθρωποι αγωνίζονται να θυμηθούν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Επίσης, οι άνθρωποι δεν φαίνεται να μπορούν να διαβάσουν περισσότερες από μερικές εκατοντάδες λέξεις πια, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο οδηγεί αυτόματα σε απαντήσεις “TL;DR” («Too long; didn’t read»).

15. Νομίζεις ότι το multitasking (πολυδιεργασία) σε κάνει πιο έξυπνο και πιο παραγωγικό 
Όχι, δεν σε κάνει. Αν μη τι άλλο, η παραγωγικότητά σου υποφέρει, ενώ το μυαλό σου χειροτερεύει.

16. Αγοράζεις συχνά πράγματα χωρίς μετρητά και ανυπομονείς να έρθει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού 
Η αχρήματη κοινωνία δεν είναι ένα καλό πράγμα. Το έχουμε πει πολλές φορές. 

17. Αφήνεις τον εαυτό σου να σου κανονίζει την ζωή μια μηχανή 
Εσύ χρησιμοποιείς την τεχνολογία ή αυτή σε καθοδηγεί και σε διατάζει; Τα όρια φαίνονται να γίνονται πιο θολά κάθε μέρα, αλλά λίγοι άνθρωποι νοιάζονται επειδή είναι εξαρτημένοι από την άνεση που τους προσφέρει.

18. Δεν σε νοιάζει η προστασία της ιδιωτικής σου ζωής 
Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσουν τόσες πληροφορίες για μας, όπως κάνουν τώρα. Ο σημερινός κόσμος της συλλογής και της επιτήρησης των πληροφοριών είναι μια ονείρωξη της Στάζι που έγινε πραγματικότητα.

Ακόμα κι αν η πιθανότητα θανάτου από μια τρομοκρατική επίθεση είναι μικρότερη από το να χτυπηθεί κάποιος από αστραπή, οι άνθρωποι έχουν υποκύψει στην εκστρατεία φόβου των κυβερνήσεων και έχουν εσκεμμένα εγκαταλείψει κάθε έννοια ιδιωτικής ζωής. 

Η κάθε κίνησή σου, η online αναζήτηση που κάνεις, οι αγορές σου και η επικοινωνία σου καταγράφονται και αποθηκεύονται αυτή την στιγμή. Ο πραγματικός νικητής του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» είναι ο Μεγάλος Αδελφός.

19. Η κυβέρνηση έχει καλύτερα παιχνιδάκια από σένα 
Ενώ ο λαουτζίκος μόλις και μετά βίας μπορεί να οπλιστεί με βασικά όπλα, όπως μαχαίρια και όπλα, – κι αν μπορέσει κι αυτά - οι κυβερνήσεις μας έχουν όλα τα είδη των προηγμένα όπλων για να μας ελέγξουν. Και με τον ερχομό της ρομποτικής τεχνολογίας, φαίνεται ότι οι ηγεμόνες μας δεν θα χρειάζονται καν άλλους άνδρες για να πατήσουν τα πρόσωπά μας με μια μπότα μια για πάντα.

20. Νομίζεις ότι η τεχνολογία είναι καλή και ωραία 
Ακόμη και μετά όλα τα παραπάνω, θα υπάρξουν πολλοί άνθρωποι που ανοιχτά και τυφλά θα αποδεχτούν όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες, σαν κάτι «καλό». Θα ισχυριστούν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι μια χρήση με «μέτρο» και όλα θα πάνε καλά. Αλλά ποιος αποφασίζει αυτό το μέτρο; Πώς μπορείς να ορίσεις την «μετριοπαθή» χρήση; 

Πώς μπορείς να παραμείνεις στην μετριοπαθή χρήση σε έναν κόσμο που εξαρτάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία; Η μετριοπαθής χρήση σήμερα, θα είχε θεωρηθεί υπερβολική μόλις πριν από έναν αιώνα.

Υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα που αφορούν την τεχνολογία, αλλά θα τελειώσω λέγοντας ότι το θέμα δεν είναι απλά μαύρο και άσπρο για να το γενικεύσουμε ή καλό και κακό. Και σίγουρα δεν προτείνω να εγκαταλείψουμε κάθε τεχνολογία και να γυρίσουμε σε πρωτόγονες εποχές (τουλάχιστον όχι ακόμα). 

Αυτό που ωστόσο πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση των επιπτώσεων που η τεχνολογία έχει στην καθημερινή μας ζωή για να μην καταλήξουμε σαν τα βατράχια που βράζουν σιγά-σιγά στην κατσαρόλα. 

Δεν θα ήθελες να ξυπνήσεις ένα πρωί και να αντιληφθείς ότι η τεχνολογία σε έχει εγκλωβίσει και δεν μπορείς με κανένα τρόπο να ξεφύγεις.




Τα φυσικά «φάρμακα» κατά της γρίπης...!!!!

Τα φυσικά «φάρμακα» κατά της γρίπης....
Οι απότομες εναλλαγές του καιρού και η πτώση της θερμοκρασίας, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση κρυολογημάτων. Αν θέλετε να τα αποφύγετε με φυσικό τρόπο, διαβάστε τα παρακάτω. 

Καθώς εισερχόμαστε στην εποχή της… γρίπης, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βιώσουμε τις ενοχλητικές της επιπτώσεις στην υγεία μας. Ιδιαίτερα μεταδοτικά, τα κρυολογήματα αφορούν πάνω από 100 ήπιας μορφής ιούς της γρίπης που αιωρούνται στον αέρα, επάνω σε επιφάνειες και στον οργανισμό μας. 

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι, τόσο για την πρόληψη, όσο και για τη μείωση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος, αλλά και για να αυξήσουμε τα αντισώματά μας κατά τη διάρκεια αυτής της «επικίνδυνης» περιόδου. 

Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, μπορείτε να περιορίσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε από γρίπη, ή να μειώσετε τα συμπτώματα και τη διάρκειά της. 

Βιταμίνη D 
Ενισχύστε τον οργανισμό σας με βιταμίνη D, που βοηθά στην πρόληψη των κρυολογημάτων και της γρίπης. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τον σημαντικό ρόλο που αυτή η βιταμίνη παίζει στην προστασία πολλών οργάνων του σώματός μας. 

Επίσης, ενισχύει την κυτταρική ανάπτυξη και την ανοσολογική δραστηριότητα των κυττάρων και μειώνει τη φλεγμονώδη αντίδραση. Θα πρέπει να εκτίθεστε 15 λεπτά καθημερινά στο φυσικό φως του ήλιου, να καταναλώνετε περισσότερες τροφές με βιταμίνη D και ενδεχομένως να λαμβάνετε κάποιο συμπλήρωμα βιταμίνης D3. 

Βιταμίνη C & εσπεριδοειδή 
Αν περάσατε ένα βαρύ κρύωμα που δυσκολεύτηκε να φύγει, η σημαντικότερη αιτία είναι η μη επαρκής πρόσληψη βιταμίνης C. Πρόκειται για ένα ισχυρό «φάρμακο» για το κοινό κρυολόγημα και μπορείτε να λαμβάνετε μέχρι και 2000mg τέσσερις φορές ημερησίως. 

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να συμπληρώσετε με φυσικό τρόπο τα επίπεδα της βιταμίνης C. Τα οφέλη από την κατανάλωση χυμού λεμονιού, αναμεμιγμένου με νερό, υπερβαίνουν αυτά της φυσικής βιταμίνης C. 

Τα λεμόνια βοηθούν στον καθαρισμό του λεμφικού συστήματος, που είναι σημαντικό στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων. Πίνετε το χυμό από μισό λεμόνι σε ένα φλιτζάνι ζεστό καθαρό νερό και 3 ή περισσότερες φορές την ημέρα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μαύρο πιπέρι και φρέσκο ή σε σκόνη τζίντζερ.

Οργανική εχινάκεια 
Αυτό το βότανο ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει ισχυρή αντιική και αντιβακτηριακή δράση. Είναι επίσης ένας ισχυρός καθαριστής αίματος, γεγονός που εμποδίζει το κρύωμα. 

Η εχινάκεια χρησιμοποιείται για την τόνωση του ανοσοποιητικού και του λεμφικού συστήματος, γι’ αυτό και αποτελεί την πρώτη επιλογή όταν πρέπει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, κρυολόγημα).

Ψευδάργυρος 
Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο ψευδάργυρος μειώνει τόσο την ένταση, όσο και τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος κατά 50%. Ο ψευδάργυρος αυξάνει τη δραστηριότητα των λυσοσωμάτων, που επιτίθενται στους ιούς και ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας το ιικό φορτίο. 

Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές ψευδαργύρου είναι το κρέας και τα πουλερικά, αλλά και τα στρείδια, τα καβούρια, ο αστακός, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα.

Οργανικό έλαιο ρίγανης (ριγανέλαιο) 
Ένα εξαιρετικά ισχυρό, αντιβακτηριακής και αντιμικροβιακής δράσης συστατικό, που ανακουφίζει από τη συμφόρηση και τη φλεγμονή. Περίπου 9 σταγόνες βιολογικού λαδιού ρίγανης σε κάψουλα, με γεμάτο στομάχι, είναι μια ποσότητα που συστήνεται.

Ινδικό μπαχαρικό κουρκουμάς ή κουρκούμη 
Η σκόνη της κουρκούμης διαθέτει ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες που οφείλονται στην περιεκτικότητά της σε κουρκουμίνη. Είναι ένα ισχυρό αντιμικροβιακό που βοηθά κατά των βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων. 

Μπορείτε να την αγοράσετε σε μορφή κάψουλας, ή μπορείτε να αγοράσετε το βότανο νωπό ή ξερό. Βάλτε 1/4 του κουταλιού στο τσάι για την καταπολέμηση της γρίπης. Η κουρκούμη κάνει επίσης καλό στον πονόλαιμο.

Μηλόξυδο 
Ένα πολύ γνωστό φυσικό θεραπευτικό, είναι το μηλόξυδο, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τις βλαβερές τοξίνες και καταπολεμά τα μικρόβια. Επίσης περιέχει 40 διαφορετικές φυσικές ουσίες από βιταμίνες και μέταλλα έως ένζυμα και ωφέλιμα βακτηρίδια. 

Πιείτε ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι καθαρού νερού με 2 κουταλάκια μηλόξυδο, 3 φορές ημερησίως έως ότου τα συμπτώματα εξαφανιστούν. Μετά την κατανάλωση, πιείτε περισσότερο νερό για να ξεπλύνετε το οξύ των δοντιών.

Τι να αποφύγετε: 
Θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τον ακόλουθο κατάλογο τροφίμων: Το γάλα και τα γαλακτοκομικά, το αλκοόλ, τον καφέ, τη ζάχαρη, τις τεχνητές γλυκαντικές ουσίες, το άσπρο αλεύρι, τα επεξεργασμένα τρόφιμα κ.ά. 

“Τροφή-Φάρμακο”: Ιδανικό για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και άρα αποφυγής της γρίπης είναι το πρωτόγαλα, το οποίο ΔΕΝ έχει παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις και είναι κατάλληλο και για παιδάκια. Εκ πείρας ενημερώνω ότι πολλά παιδιά έχουν γλυτώσει παντελώς από τις αντιβιώσεις που χρειάζονταν τα χρόνια πριν την κατανάλωσή του!! 

Πιθανό βέβαια κάποιες φορές να χρειαστεί ενίσχυση και με πρόπολη και/ή σκόρδο! 

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα σε κάψουλα (29% IgG ΑΝΑΓΡΑΦΌΜΕΝΟ-ΟΧΙ ΥΓΡΟ), μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 

Φυσική αποτοξίνωση και απόχρεμψη των πνευμόνων και για παιδιά...!!!!

Αυτό το ποτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τον βήχα και την αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Αυτή η συνταγή προορίζεται και για παιδιά που βήχουν για μέρες όπως και για μια ήπια δύσπνοια που μπορεί να ακουστεί από τους πνεύμονές τους. 

Δηλαδή, ένα ποτήρι του χυμού αυτού θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις βλέννες και θα προάγει την αποκατάσταση της υγείας σας και των παιδιών σας. 

Συστατικά: 
§ 1 μέρος αποφλοιωμένη βρώμη

§ 1 μέρος μέλι

§ 1 μέρος νερό

Παρασκευή:
Πλύντε τη βρώμη και βάλτε την σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό (υπολογίστε ένα ποτήρι 200ml από το καθένα). Αφήνετε το μείγμα να βράσει για λίγα λεπτά. Σβήστε το μάτι και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, (πιο ζεστό από χλιαρό) προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά.

Το καλύτερο είναι να το μαγειρέψετε το βράδυ και να αφήσετε το μείγμα μέχρι το επόμενο πρωί. Το πρωί, στραγγίστε το και αποθηκεύστε το σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο.

Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για 4 έως 5 ημέρες. 

Χρήση:
Κάθε πρωί με άδειο στομάχι, το παιδί σας θα πρέπει να λάβει ένα πολύ μικρό φλιτζάνι χυμό (περίπου 30 ml) κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 40 ημερών. 

Στη συνέχεια, κάνετε ένα διάλειμμα 15 ημερών, και πάλι επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλες 40 ημέρες. Το παιδί σας θα πετάξει έξω τις βλέννες από το σώμα του και θα επανακτήσει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε ημέρες, και να ακολουθήσει τη διαδικασία και των 40 ημερών.

Αν ακολουθήσετε όλη την “θεραπεία” μία φορά, το παιδί σας δεν θα χρειαστεί να ξανά πιει τον χυμό, καθώς δεν θα ξανά είναι επιρρεπές σε κρυολογήματα και τους ιούς όπως πριν. 

«Τροφή»: Εγώ θα πρότεινα να την δοκιμάστε πρώτα οι ίδιοι και αν δείτε πως είναι αποτελεσματική, τότε εφαρμόστε την συνταγή και στα παιδιά σας. 

Τώρα, για τους μεγαλύτερους, ειδικά τους καπνιστές, αλλά και τα παιδιά, έχω να προτείνω ένα επαναστατικό προϊόν καθώς είναι το μοναδικό Bio υγρό κατάλληλο για ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος που στηρίζεται σε ΣΟΥΠΕΡ-ΤΡΟΦΕΣ όπως η Πυκνογενόλη, το Πράσινο Τσάι και η Κουρκουμίνη. Περιέχει και αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.

Πρόκειται για προϊόν μελέτης των : Eθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φαρμακευτικής - Φαρμακοκινητικής Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Ιατρικής. 

Σύμφωνα με τις πανεπιστημιακές μελέτες όλες οι παραπάνω super τροφές βοηθούν στην καλή λειτουργία του πνεύμονα και καταστέλλουν τον καρκίνο του πνεύμονα!!! 

Το συγκεκριμένο υγρό συγκαταλέγεται στα τρόφιμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους μη καπνίζοντες για να βελτιώσουν την λειτουργία των πνευμόνων τους, ειδικά σε περιπτώσεις άσθματος και βρογχίτιδας! 

Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε στο μέιλ μας life@proionta-tis-fisis.com 




Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Μία μητέρα έγραψε στα μολύβια του γιου της φράσεις εμψύχωσης για να τονώσει την αυτοπεποίθησή του...!!!!

Πολλές φορές οι μαμάδες δίνουν σημειώματα στα παιδιά τους για το πότε ή πώς να καταναλώσουν το γεύμα που τους έχουν ετοιμάσει. Άλλες φορές δίνουν σημειώματα για την παράδοσή τους στους δασκάλους ή στους διευθυντές των σχολείων. 

Μία μητέρα όμως από το Τέξας σκαρφίστηκε έναν νέο τρόπο να εμψυχώνει καθημερινά τον γιο της ακόμα και όταν δεν είναι μαζί του. Και η ιδέα της ήταν πραγματικά πολύ δημιουργική και γλυκιά.

Η δασκάλα του μικρού μοιράστηκε μια φωτογραφία στο διαδίκτυο, όταν ανακάλυψε τα μολύβια, που το κάθε ένα είχε ένα διαφορετικό, μοναδικό μήνυμα πάνω τους. 

«Ένας μαθητής μου ζήτησε αν μπορούσε να κρατήσει στο θρανίο του όλα τα μολύβια που η μητέρα του είχε δώσει για το σχολείο. Φυσικά και είπα ναι. Μετά μου είπε ότι θα μου δώσει λίγα ώστε να πάρουν και οι συμμαθητές του».

Πήρα τα μολύβια που μου έδωσε. Όταν τα έξυσα, παρατήρησα ότι ήταν κάτι γραμμένο πάνω τους. Ύστερα, συνειδητοποίησε ότι η μητέρα του μαθητή της ήταν εκείνη που είχε γράψει πάνω στα μολύβια του. 

Τον ρώτησε αν τον πείραζε να της έδειχνε και τα υπόλοιπα. «Αυτά που διάβασα μου ζέστανε την καρδιά», έγραψε η δασκάλα στην ανάρτησή της. 

Τα μηνύματα της μητέρας του ήταν τα εξής :
– Eίσαι τόσο ταλαντούχος

– Αυτό θα είναι ένα σπουδαίο έτος

– Είσαι δημιουργικός

– Είσαι εκπληκτικός

– Ποτέ μην τα παρατάς

– Μπορείς να το κάνεις αυτό

– Είσαι έξυπνος

– Είσαι μαθηματικός τύπος

– Είμαι περήφανη για σένα

– Σ’ αγαπώ

– Έχεις λαμπρό μυαλό

– Είσαι υπέροχος

– Έχεις τη λύση για κάθε πρόβλημα

– Ακολούθησε τα όνειρά σου

– Είσαι τέλειος

– Είμαι περήφανη για σένα

– Θα αλλάξεις τον κόσμο

– Είσαι καταπληκτικός

– Είσαι ο καλύτερος

– Είσαι σημαντικός

Η ίδια δήλωσε πως ο μικρός δεν ντράπηκε καθόλου γι’ αυτά τα εμψυχωτικά μηνύματα, γι’ αυτό και ήθελε να τα μοιραστεί με τους υπόλοιπους συμμαθητές του. Χάρη στη μητέρα του, ο μαθητής θα θυμάται συνέχεια την αυταξία του. 

Αυτή η κίνηση μπορεί να εμπνεύσει τους γονείς, ώστε και εκείνοι με απλές κινήσεις να χτίζουν και να ενδυναμώνουν την αυτοπεποίθηση των παιδιών τους.




Ας ζήσουμε τη ζωή μας έτσι όπως θέλουμε να μας θυμούνται...!!!!

Όταν μου είπαν ότι έχω μελάνωμα, η πρώτη μου αντίδραση ήταν η άρνηση – κάποιο λάθος θα έχει γίνει. Σε τελική ανάλυση, χρησιμοποιούσα με θρησκευτική ευλάβεια το αντηλιακό μου, η φυσική μου κατάσταση ήταν αρκετά καλή και οπωσδήποτε δεν ένιωθα ασθενής. 

Όταν όμως ο γιατρός μου επανέλαβε τη διάγνωση και μου υπογράμμισε πόσο απαραίτητο ήταν να πάω την επόμενη μέρα στις 8 το πρωί για να το χειρουργήσω, έμεινα στήλη άλατος.

Ξαφνικά, το μυαλό μου πλημμύρισε αναμνήσεις καθώς συλλογιζόμουν το ενδεχόμενο να πεθάνω και το αν είχα ζήσει ως τότε τη ζωή μου όπως θα ήθελα να με θυμούνται ή όχι. Για παράδειγμα, πόσες φορές είχα υποσχεθεί στα παιδιά μου ότι θα κάναμε κάτι μαζί αλλά τελικά είχα μπλέξει κάπου αλλού και το είχα ξεχάσει;

Πόσες φορές είχα παραλείψει να πω στη γυναίκα μου ότι την αγαπώ και ότι εκτιμώ όλα όσα κάνει; Πόσες φορές είχα ορκιστεί να κρατάω πιο στενή επαφή με τους καλούς μου φίλους αλλά τελικά είχα αφήσει τη ζωή να μπει ανάμεσά μας; 

Και πόσες φορές δεν είχα απορροφηθεί τόσο πολύ από τη δουλειά μου ώστε να αρχίσει να μου παίρνει και τον έλεγχο της ζωής μου; Αυτές οι τύψεις, μαζί με άλλες, άρχισαν να με στοιχειώνουν καθώς συλλογιζόμουν τη μοίρα μου.

Το επόμενο πρωί πήγα για την επέμβαση και προσευχόμουν. Καθώς με πήγαιναν στο χειρουργείο, ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι αν η επέμβαση ήταν πετυχημένη, θα δεσμευόμουν να τα καταφέρω καλύτερα στη διαχείριση της ζωής μου, για να ζω όπως θα ήθελα να με θυμούνται. 

Επιπλέον, ήμουν αποφασισμένος ότι δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου πια τις τύψεις που γνώριζα στο παρελθόν.

Ευτυχώς, όταν πήρα τα αποτελέσματα του εργαστηρίου ύστερα από μία εβδομάδα, τα νέα ήταν καλά : ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί. Ένιωσα απέραντη ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την παράταση που πήρα στη ζωή μου και την ευκαιρία να αρχίσω να δουλεύω στο σχέδιο της προσωπικής μου βελτίωσης.

Μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες άρχισα να διαπιστώνω την πρόοδο. Τα κατάφερνα καλύτερα στην προσπάθειά μου να κρατάω τις υποσχέσεις μου στα παιδιά μου και να περνάω περισσότερες όμορφες ώρες μαζί τους.

Έδειχνα στη γυναίκα μου ακόμη περισσότερο την εκτίμησή μου και άρχισα μάλιστα να βγαίνω μαζί της “ραντεβού” μια φορά κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, έθεσα ως προτεραιότητα στη ζωή μου να τηλεφωνώ στους φίλους μου και προσπάθησα να δημιουργήσω μια καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή μου.

Όσο και αν εξακολουθώ να τα καλλιεργώ αυτά ακόμη και σήμερα, είναι όμορφη αίσθηση να μην έχω τα ίδια αισθήματα τύψεων που είχα πιο πριν.

Η ζωή μας μπορεί να αλλάξει μέσα σε μια στιγμή – πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Αγαπήστε την κάθε μέρα και δουλέψτε ώστε να εξελιχθείτε στην πιο καλή εκδοχή του εαυτού σας. Μετρήστε την απόσταση ανάμεσα στο πρόσωπο που είστε σήμερα και στο πρόσωπο που θέλετε να είστε.

Τι αλλαγές θα κάνετε; Τι θα κάνετε περισσότερο και τι λιγότερο; Τι θα αρχίσετε να κάνετε και τι θα σταματήσετε να κάνετε; Μην περιμένετε το αύριο για να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με τον τρόπο που θέλετε σήμερα να σας θυμούνται.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Marc Muchnick “Δεν μετανιώνω ξανά!” από τις εκδόσεις Θέσις




Δυστυχώς για πολλούς… δεν χρωστάς σε κανέναν...!!!!

Δυστυχώς για πολλούς… δεν χρωστάς σε κανέναν....
Όποιος λαχταράει πόλεμο, παλεύει κάθε μέρα με τον εαυτό του. Δικαίωμά του και καλά κάνει, αν αυτό επιθυμεί. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως αν αρέσκεται στο να βάζει κι άλλους στο «παιχνίδι» του, οι όποιοι άλλοι θα βαρούν προσοχή και θα χορεύουν στο χορό του. Αλίμονο σε όποιον δεν το καταλάβει αυτό.

Πολλοί έχουν την εντύπωση πως όλο και κάτι τους «χρωστάς». Για κάτι μικρό, ή κάτι μεγάλο. Για ίσως «πολλά», ποτέ όμως λίγα. Αυτό, γιατί ο κόσμος μας όσο «ελεύθερος» κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι και αποτοξινωμένος από ταμπού και «ταμπέλες» μάστιγες, δε γνωρίζει τη γλώσσα της ανιδιοτέλειας.

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, «δίνουν», έχοντας πάντοτε στο μυαλό κάτι να πάρουν. Υποσυνείδητα συμβαίνει αυτό, καταγεγραμμένο στο DNA μας είναι. Πώς όταν ήμασταν μικρά παιδιά και γράφαμε μια γεμάτη φαντασία έκθεση ο μπαμπάς έφερνε σπίτι σοκολάτες, ή όταν αντίστροφα κάναμε μια ζημιά, απαγορευόταν να φάμε γλυκό; Κάπως έτσι.

Ανέκαθεν φαινομενικά «χρωστούσαμε». Αν κάναμε καλό, παίρναμε «επιβράβευση». Αν κάναμε κακό, μας αφαιρούνταν το δικαίωμα στην απόλαυση. Χρωστούσαμε «συγνώμη», «απολογία» και «την επόμενη φορά δε θα το ξανακάνω μαμά!» με περίλυπο ύφος κι ας ήμασταν μόλις εφτά.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι συνηθίσαμε να κάνουμε «καλές πράξεις» γιατί τις αισθανόμαστε σαν «χρέος» με άμεσο στόχο την επιβράβευση, γιατί «τι θα πει ο κόσμος» και άλλα τέτοια γραφικά, ειδάλλως τιμωρία. Βουτιά στην ανασφάλεια, με το ένα πόδι σηκωμένο, κοιτώντας τον καθρέφτη μας αυτή τη φορά όχι με περίλυπο, αλλά με πραγματικά λυπημένο ύφος.

Και τα παιδιά του κάποτε, παιδιά βασανισμένα και εγκλωβισμένα σε καθωσπρεπισμούς μεγάλωσαν… Ωρίμασαν. Και με τη σειρά τους έγιναν ώριμοι, χειριστικοί δυνάστες που όλοι ξαφνικά τους χρωστούν. Τα παιδιά τους, οι φίλοι τους, ο σύντροφός τους, ο συνάδελφός τους, ακόμα και ο περιπτεράς απέναντι.

Αυτά τα πλέον «μεγάλα παιδιά», λυπάμαι, μα δεν έχουν άλλοθι τα όποια παιδικά ψυχικά τραύματα κουβαλούν και όχι, δε μπορούν να τα προστάζουν σε κουβέντες του στιλ «Έτσι έμαθα, έτσι ξέρω». Υποτιμούν οι ίδιοι πρώτα τον εαυτό τους, έχοντας πάντα στο μυαλό ότι κανείς δε μυρίζεται την αδυναμία τους.

Θα σου πω ένα μυστικό: Δεν τους συμπονώ. Τους λυπάμαι. Ταυτόχρονα, τους ευχαριστώ. Μου δίδαξαν ότι δε τους χρωστάω ακριβώς για όλα όσα σου γράφω τόση ώρα. Για ό,τι κι αν είσαι, ό,τι κι αν έγινες στην πορεία, όπου κι αν βρέθηκες, να νιώθεις ευγνωμοσύνη. Σίγουρα έπαιξαν το ρόλο τους άνθρωποι, τύχη και καταστάσεις. Όμως, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με σένα.

Εσένα κουβαλάς. Εσένα ορίζεις. Αν χρωστάς σε κάποιον, είναι στον εαυτό σου, που ακόμα κι αν «έμπλεξες» με ένα κάρο ανθρώπους βαμπίρ, τοξικούς και δηλητηριώδεις, έμαθες από αυτούς και επέλεξες τις αποστάσεις, τα όρια, τη ψυχική σου υγεία και βεβαίως τους «δικούς σου ανθρώπους», τα αληθινά στηρίγματα, την αγάπη, την ουσία, την επαφή.

Δεν χρωστάς σε κανέναν. Και μη χορεύεις στο χορό κανενός, αν δεν το επιλέξεις ο ίδιος. Πάντα, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα περιμένουν κάτι, θα σου πετάνε στα μούτρα τη «βοήθειά» τους, την «καλοσύνη», την «υπομονή» τους που εσύ πρέπει να σεβαστείς.

Μάντεψε όμως: Εδώ δεν έχει «πρέπει». Αυτά κερδίζονται. Και για όσους εξακολουθούν το μοτίβο «μου χρωστάς», προσοχή. Πόσα «μου χρωστάς» μπορείς να πάρεις μαζί σου. 




Συγγραφέας Μάρη Γαργαλιάνου

Δε θέλει πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος. Τα λίγα, τα μικρά, δίνουν την ευτυχία...!!!!

Ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος.

Ούτε και για να είναι δυστυχισμένος. Επίσης.

Τα λίγα δίνουν την ευτυχία. Τα μικρά. Αυτά που φαίνονται ασήμαντα. Αυτά που καμιά φορά δεν τους δίνουμε σημασία και τα προσπερνάμε και μας λείπουν όταν δεν τα βρίσκουμε στον δρόμο μας όπως προσπερνάμε.

Αυτά που όταν τα έχουμε τα θεωρούμε δεδομένα και δεν τα εκτιμάμε, ούτε τα αγγίζουμε. Και όταν μας τα στερούν μας λείπουν και ψάχνουμε με το χέρι μας να τα πιάσουμε όπως κάνουμε όταν ψάχνουμε στο σκοτάδι να βρούμε τον διακόπτη.

Αυτά που αγαπήσαμε επειδή τα συνηθίσαμε ή τα συνηθίσαμε επειδή τα αγαπήσαμε. Αυτά τα «μικρά», τα «λίγα» που όταν τα χάνουμε φαίνονται «μεγάλα» και «πολλά». Γιατί ίσως να είναι.

Μια «καλημέρα».
Ένα μήνυμα «τι κάνεις;».
Ένα τηλέφωνο «να έρθω να σε δω;».

Μια αγκαλιά χωρίς λόγο.
Μια αγκαλιά με λόγο.
Ένα «πες μου τι έχεις, δεν σε βλέπω καλά».

Ένα «μου έλειψες».
Ένα «πάμε μια βόλτα».
Ένα χέρι να κρατάει το χέρι μας για πέντε λεπτά, για μισή ώρα.

Ένα χέρι να αγγίζει στιγμιαία το χέρι μας για δευτερόλεπτα σαν υπενθύμιση ότι υπάρχει ένα άλλο χέρι.

Ένα βλέμμα φευγαλέο στο σπίτι, στην δουλειά, στα φανάρια, που όσο κι αν κρατάει λίγο σημαίνει «σε βλέπω», «υπάρχεις» στα μάτια μου.

Ένα φιλί για καλημέρα κι ένα φιλί για καληνύχτα.

Ένα «μην ανησυχείς».

Αυτά τα «λίγα», τα «μικρά», τα ανθρώπινα. Αυτά που όταν τα έχουμε είμαστε ευτυχισμένοι. Για «λίγο», για «μικρές» στιγμές, για ανθρώπινες στιγμές. Αυτό δεν είναι η ευτυχία άλλωστε; Κάτι «λίγο», κάτι «μικρό», κάτι «ανθρώπινο»; 

Αυτά τα «λίγα», τα «μικρά», τα ανθρώπινα που όταν λείπουν μπορούν να φέρουν δυστυχία. Αυτό δεν είναι η δυστυχία άλλωστε; Η έλλειψη.

Ο άνθρωπος δεν θέλει πολλά για να είναι ευτυχισμένος.

Ούτε και για να είναι δυστυχισμένος. Επίσης.
Ίσως γιατί μέσα στο «πολύ» του ο άνθρωπος με τα «λίγα» νιώθει πραγματικά. Πολύ, παραπάνω, άνθρωπος.




Όχι 1, ούτε 2 αλλά 22 πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν το παιδί σας λέει, «Μαμά, βαριέμαι»...!!!!

Αν το παιδί σας βαριέται, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί του! 

Το παιδί συνήθως βαριέται όταν νιώθει μόνο του, όταν θέλει παρέα, όταν δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του ότι μπορεί να γεμίσει το χρόνο του παραγωγικά ή πολύ απλά γιατί θέλει να του δώσετε εσείς ως μαμά, περισσότερη προσοχή και σημασία. 

Αν και πολλοί ειδικοί λένε, «αφήστε τα παιδιά σας να βαρεθούν τους κάνει καλό», υπάρχουν στιγμές που ως γονείς νιώθουμε τύψεις, ενοχές και θέλουμε να κάνουμε κάτι ώστε να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη του. Τα πράγματα είναι απλά και δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο. 

Υπάρχουν τόσο ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να κάνει μία μαμά με το παιδί της, ειδικά όταν εκείνο λέει συχνά πυκνά τη φράση «Μαμά, βαριέμαι, δεν ξέρω τι να παίξω!». 

Εμείς έχουμε 22 προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε το δεσμό σας με το παιδί σας και που θα διώξουν τη βαρεμάρα μακριά σε χρόνο dt! 

1. Φτιάξτε ζύμη και ψήστε κουλουράκια 

2. Παίξτε κρυφτό μέσα στο σπίτι 

3. Ανοίξτε το ραδιόφωνο, δυναμώστε το και χορέψτε 

4. Φορέστε στολές και παίξτε την αγαπημένη του ταινία 

5. Φτιάξτε μαζί ένα μεγάλο παζλ 

6. Φτιάξτε γλίτσα με ή χωρίς γκλίτερ 

7. Φουσκώστε ένα μπαλόνι και παίξτε βόλεϋ 

8. Παίξτε κυνήγι θησαυρού μέσα στο σπίτι 

9. Οργανώστε βραδιά σινεμά, φτιάξτε εισιτήρια, ψήστε ποπ κορν και δείτε την αγαπημένη του ταινία 

10. Βρείτε παλιές κάλτσες και φτιάξτε κούκλες για κουκλοθέατρο 

11. Φτιάξτε βραχιολάκια φιλίας με ζυμαρικά 

12. Πάρτε ένα παλιό τραπεζομάντιλο ή σεντόνι και ζωγραφίστε το με δαχτυλομπογιές 

13. Παίξτε μονόπολη 

14. Παίξτε twister 

15. Αφήστε το παιδί σας να σας βάψει με τα καλλυντικά σας 

16. Φτιάξτε μικρά σάντουιτς και δώστε τα σε απόρους που θα βρείτε στο δρόμο 

17. Γεμίστε τη μπανιέρα και δώστε του να ρίξει μέσα χρωματιστές «σαπουνο-βόμβες» 

18. Διαβάστε μια ιστορία και ζωγραφίστε κάτι που σας έκανε εντύπωση σε αυτή 

19. Πάρτε ένα μεγάλο χαρτόνι και κολλήστε επάνω διάφορα φύλλα από φυτά, λουλούδια και δέντρα. 

20. Φτιάξτε οριγκάμι 

21. Προσπαθήστε να φτιάξετε διάσημους πίνακες ζωγραφικής 

22. Πηγαίνετε για ψώνια και αφήστε το να διαλέξει εκείνο τι θα μαγειρέψετε 




Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Τα σημάδια ότι περιβάλλεστε από αρνητικές ενέργειες και πώς να τις διώξετε...!!!!

Η αρνητικότητα είναι κάτι που όλοι αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς. Η αρνητική ενέργεια είναι πολύ ισχυρή και μπορεί να είναι γύρω μας χωρίς να την παρατηρούμε. Θα μπορούσε να δημιουργήσει χάος στη ζωή μας και να μας κάνει ανθρώπους με πικρία και μνησικακία. 

8 σημάδια ότι υπάρχουν αρνητικές ενέργειες γύρω σας και τι να κάνετε. 

1. Νιώθετε πολύ εξαντλημένοι συνέχεια. 
Απλώς δεν νιώθετε ξεκούραστοι όσο και αν κοιμηθείτε. Ακόμα και όταν κοιμάστε περισσότερο από 8 ώρες, εξακολουθείτε να ξυπνάτε κουρασμένοι. 

2. Δεν φροντίζετε πλέον το σώμα σας. 
Δεν γυμνάζεστε πλέον. Μερικές φορές ξεχνάτε να φάτε - και όταν το κάνετε, τρώτε απ΄ έξω. Δεν νοιάζεστε πλέον να αγοράσετε πράγματα που κάποτε σας έκαναν χαρούμενους. 

3. Έχετε νεύρα. 
Όλα αρχίζουν να σας ενοχλούν. Ερεθίζεστε τόσο πολύ από ασήμαντα πράγματα που μερικές φορές σας κάνουν να τραβάτε τα μαλλιά σας. Έχετε χάσει τον έλεγχο των συναισθημάτων σας. 

4. Κατηγορείτε τους άλλους. 
Ποτέ δεν φταίτε εσείς. Πάντα ευθύνονται τα λάθη των άλλων για την συναισθηματική σας κατάσταση. Είναι ένα πολύ άσχημο σημάδι που δείχνει ότι περιβάλλεστε από αρνητικότητα και πρέπει αμέσως να κάνετε κάτι γι αυτό. 

5. Νιώθετε χαμένοι. 
Όταν αντιμετωπίζετε αρνητικές ενέργειες είναι φυσιολογικό πως θα αρχίσετε να χάνετε τον εαυτό σας. Και όσο περισσότερο προσπαθείτε να αντισταθείτε σε αυτές, τόσο χειρότερα νιώθετε. Δεν μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας αν δεν καθαρίσετε πρώτα την αρνητικότητα γύρω σας. 

6. Δεν μπορείτε να κάνετε ήρεμες συζητήσεις. 
Συνεχώς μπλέκεστε σε διαφωνίες και παρεξηγήσεις με όλους. Οι συζητήσεις σας με τους άλλους γίνονται όλο και πιο έντονες. 

7. Δεν μπορείτε να χαλαρώσετε. 
Βρίσκεστε συνεχώς στα άκρα. Δεν μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να χαλαρώστε. Έχετε ξεχάσει πώς να το κάνετε αυτό. 

8. Το μυαλό σας είναι γεμάτο με αρνητικές σκέψεις. 
Δεν σταματούν. Συνεχώς σκέφτεστε πως κάτι κακό θα συμβεί και όλοι θα στραφούν εναντίον σας. 

Δεν μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε έτσι. Χρειάζεται να κάνετε κάτι αμέσως. 

Εδώ είναι κάποιοι τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν : 

Χρησιμοποιήστε θαλασσινό αλάτι. Είναι γνωστό ότι απομακρύνει τις κακές ενέργειες. Κάντε μπάνιο με θαλασσινό αλάτι και θα παρατηρήσετε διαφορά. 

Διαλογιστείτε. Ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις. 20 λεπτά την μέρα αρκούν. 

Θυμιατίστε με φασκόμηλο. Είναι σπουδαίος τρόπος για να ξεφορτωθείτε τις αρνητικές ενέργειες. Ξεκινήστε να θυμιατίζετε το σπίτι σας με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοιχτά ενώ επαναλαμβάνετε ένα θεραπευτικό μάντρα. Θα δείτε την διαφορά αμέσως. 

Κάντε ένα διάλειμμα. Πάρτε μια μέρα ρεπό. Ταξιδέψτε κάπου. Καθαρίστε το μυαλό σας. Όλοι χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μόνοι για να μείνουμε σε επαφή με τον εαυτό μας. 




10 σημάδια ότι έχετε πρόσβαση στις ανενεργές σας ψυχικές ικανότητες...!!!!

Οι ψυχικές ικανότητες υπάρχουν και αυτές οι δυνάμεις ποικίλουν από άτομο σε άτομο. Πάρτε για παράδειγμα δυο ανθρώπους που μπορούν να διαβάζουν το μυαλό και τις προθέσεις. 

Ο πρώτος μπορεί να χρησιμοποιεί μια υπερβολικά εκλεπτυσμένη και πειθαρχημένη εκδοχή του τσάκρα του λαιμού. Ο δεύτερος μπορεί να έχει μια υπερανεπτυγμένη ή τουλάχιστον καλά διατηρημένη υπόφυση.

Η ποικιλία στο πώς οι άνθρωποι είναι ικανοί να φτάσουν σε υπερφυσικούς στόχους, το κάνει δύσκολο να γράψουμε μια λίστα με συνηθισμένες οδηγίες. Είμαστε σίγουροι για τη λίστα που ακολουθεί. Ελπίζουμε ότι αυτή η διαβεβαίωση θα φέρει μια καινούργια προοπτική στους παρόντες πειραματισμούς προς το άγνωστο.

Έχετε πολλούς πονοκεφάλους
Ένα από τα λίγα αρνητικά. Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να περάσει από το στάδιο της ενόχλησης, σε εκείνο του πόνου και της εξουθένωσης.

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Μπορεί να προκαλέσει τον πόνο που προκαλεί κάθε γυμνασμένος μυς. Μπορεί υποσυνείδητα να σας καθρεφτίζει κάποιος άλλος.

Όποιος και να είναι ο λόγος, πιείτε λίγο νερό, φάτε και διαλογιστείτε. Κάντε τα με αυτή τη σειρά.

Βιώνετε τον «Βρυχηθμό της ησυχίας»
Αυτή η παράξενη αίσθηση είναι πολύ ανησυχητική τις πρώτες φορές που θα την ακούσετε. Όσο οι ψυχικές σας ικανότητες βελτιώνονται, θα είστε ικανοί να «ακούτε» τον κόσμο γύρω σας. Δεν «μαζεύετε» ειδικές σκέψεις, προθέσεις ή συναισθήματα. 

Αντί για τα ειδικά ερεθίσματα, νιώθετε το «βάρος» της παρουσίας αυτής της πληροφορίας. Αυτή η ψεύτικη ησυχία είναι σαν τον τρόπο που το μυαλό σας, σας προστατεύει από το να ξεχειλίσετε με ψυχικές πληροφορίες.

Σας αναζητούν συχνά για συμβουλές και διαισθητική αντίληψη
Οι άνθρωποι μπορεί να έρθουν σε εσάς για όλων των ειδών τις ανάγκες και τις επιθυμίες. Άνθρωποι τους οποίους ξέρετε, έρχονται συχνά σε εσάς, όμως το ίδιο κάνουν και οι άγνωστοι. Όταν σας πλησιάζουν οι άνθρωποι που δεν ξέρετε, απλά κάντε το καλύτερο για να μην τους κρίνετε και ακούστε τους ενεργά. Αν σας ανοιχτούν, αυτή είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι δεν έχουν κάποιον για να μιλήσουν.

Έχετε ακραίες και φαινομενικά τυχαίες αισθήσεις
Ένα παράδειγμα αυτού, είναι οι αυξομειώσεις της θερμοκρασίας που εντοπίζονται σε συγκεκριμένα άκρα (ένα κρύο αριστερό χέρι ή δεξιά γάμπα σε έξαψη)

Μπορεί να νιώσετε μια εκτόξευση ενέργειας ή ότι κάποιος σας παρατηρεί ή ένα ξέσπασμα ενός δυνατού αισθήματος από το πουθενά.

Επίσης μπορεί να νιώσετε σαν να σέρνεται κάτι πάνω σας καθώς και να έχετε την αίσθηση ότι πέφτετε ή στριφογυρνάτε.

Μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόγνωσης είναι συνηθισμένα
Θα κοιτάτε ένα πρόβλημα και θα νιώθετε σαν κάποιος να σας ψιθύρισε την απάντηση του προβλήματος στο αυτί. Η απάντηση μπορεί να μην είναι πάντα ακριβής αλλά θα ναι πολύ κοντά στην αλήθεια. Η αίσθηση όπως πολλά από αυτά τα παραδείγματα, είναι δύσκολο να εξηγηθεί αλλά είναι παρόμοια με αυτή του ενστίκτου σας όταν προσπαθεί να σας πει κάτι.

Χωρίς λεκτική επικοινωνία, ξέρετε τι θέλουν οι άγνωστοι
Ένα άτομο μπορεί να μπει σε ένα δωμάτιο, ένα άτομο που δεν ξέρετε και πριν αυτό το άτομο πει οτιδήποτε, έχετε την αίσθηση ότι είστε ο καθρέφτης του. Μπορείτε να νιώσετε αυτό που νιώθει και ξέρετε τις προθέσεις του. Σε περίπτωση που ξέρετε ήδη αυτό το άτομο, τα συναισθήματα και η διαδικασία είναι παρόμοια.

Μπορείτε να δείτε τις αύρες
Ίσως είστε ικανοί να βλέπετε ξεχωριστά σχήματα και χρώματα να ρέουν από ένα άτομο. Ίσως φαίνονται σαν κυματάκια ή σπινθηρίσματα στον αέρα.

Φυσιολογικά και χωρίς καμιά προσπάθεια έχετε διαυγή όνειρα
Έχετε αναπτύξει φυσιολογικά μια εκλεπτυσμένη και δυνατή σύνδεση με την διανοητική σας και πνευματική σας πλευρά, κάτι που σας επιτρέπει να ονειρεύεστε «καλύτερα». Μπορείτε να ονειρεύεστε με μεγαλύτερη καθαρότητα αλλά και να θυμάστε περισσότερες λεπτομέρειες και σκοπούς του ονείρου όταν ξυπνάτε.

Έχετε μεγάλη ενσυναίσθηση
Αυτό ξεπερνάει την αίσθηση του να νιώθετε αυτό που νιώθει κάποιος άλλος. Είναι πολύ πιο έντονο στη διαύγεια και την καθαρότητα του συναισθήματος.

Έχετε άγχος και νιώθετε παράξενα όταν βρίσκεστε κάπου δημόσια με πολλούς ανθρώπους
Τα μεγάλα πλήθη και οι δημόσιοι χώροι σας κάνουν να αγχώνεστε. Μπορεί ένα νιώσετε την ψευδή ησυχία, την οποία αναφέραμε πρωτύτερα.

Επίσης, το γεγονός ότι έχετε αυτές τις δυνάμεις και την πνευματική πρόοδο, σημαίνει ότι υπάρχουν και μερικοί άλλοι μέσα στο πλήθος που περνάνε μέσα από την ίδια κατάσταση.

Μπορεί να προβάλλουν αυτά τα συναισθήματα χωρίς να έχουν τέτοια πρόθεση. Είναι σαν να κλαίει ένα μωρό επειδή έχει κρύο και δεν ξέρει τι άλλο να κάνει.




Διπολική διαταραχή - Συμπτώματα : Πώς φαίνονται στην συμπεριφορά...!!!!

Διπολική διαταραχή (παλαιότερα ονομαζόταν μανιοκατάθλιψη) είναι μια κατάσταση ψυχικής υγείας που προκαλεί ακραίες εναλλαγές της διάθεσης, που κυμαίνονται από συναισθήματα υπερβολικής ευφορίας (μανία ή υπομανία) μέχρι συναισθήματα υπερβολικής θλίψης και κατάπτωσης (κατάθλιψη). 

Διπολική διαταραχή : Τύποι και διάγνωση 
Η διπολική διαταραχή έχει διάφορους τύπους, όπως η τύπου-1 και η τύπου-2. 

Ανάλογα με το πόσο γρήγορα συμβαίνουν οι εναλλαγές της διάθεσης, τα επεισόδια της διπολικής διαταραχής μπορεί επίσης να χαρακτηριστούν ως “ανάμικτα” (επεισόδιο εναλλαγής της διάθεσης που διαρκεί λιγότερο από το συνηθισμένο που απαιτείται για τη διάγνωση), τα οποία συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα από το σύνηθες (τέσσερα ή περισσότερα σοβαρά επεισόδια ανά έτος).

Περίπου το 40% των ατόμων με διπολική διαταραχή έχει τουλάχιστον μία περίοδο ταχείας εναλλαγής διάθεσης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 

Για κάθε είδος και διάρκεια της ασθένειας, ο ασθενής βιώνει σημαντικά προβλήματα που παρεμβαίνουν στην καθημερινότητά του (εργασία, κοινωνικές σχέσεις κλπ) και μπορεί να απαιτηθεί νοσηλεία, ή μπορεί να έχει ψυχωσικά συμπτώματα (για παράδειγμα, παραισθήσεις ή ψευδαισθήσεις). 

Η διάγνωση της διπολικής διαταραχής τύπου-1 προϋποθέτει το άτομο να έχει τουλάχιστον ένα μανιακό επεισόδιο, αλλά δεν απαιτεί προϊστορία μείζονος κατάθλιψης. Η διπολική διαταραχή τύπου-2 διαγιγνώσκεται αν το άτομο έχει βιώσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο μείζονος κατάθλιψης και τουλάχιστον ένα επεισόδιο υπομανίας (ηπιότερη μορφή μανίας). 

Διπολική διαταραχή : Συμπτώματα 
Για να εξεταστεί η πιθανότητα διπολικής διαταραχής, το άτομο πρέπει να έχει εκδηλώσει τουλάχιστον ένα μανιακό επεισόδιο. Τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου επεισοδίου πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον μια εβδομάδα και να περιλαμβάνουν: 

§ Αυξημένη, επιθετική, ή ευερέθιστη διάθεση 

§ Σκέψεις που “τρέχουν” διαρκώς από το ένα θέμα στο άλλο 

§ Αλλαγές στην ομιλία (γρήγορη, υπερβολική ομιλία) 

§ Μειωμένη ανάγκη για ύπνο 

§ Μεγαλοπρεπείς πεποιθήσεις (για παράδειγμα, το να πιστεύει το άτομο ότι έχει υπερδυνάμεις ή κάποιο υπερβολικό ταλέντο ή αδυναμία) 

§ Διαρκείς αλλαγές θεματικών ενοτήτων στην ομιλία (το άτομο αλλάζει επανειλημμένα αντικείμενο συζήτησης σε θέματα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους) 

§ Αυξημένη δραστηριότητα και προσήλωση σε καθημερινούς, απλούς “στόχους” 

§ Παρορμητικότητα και κακή κρίση (όπως οι παράλογες δαπάνες, το υπερβολικό ξεφάντωμα και η ασυδοσία στις πράξεις) 

Τα συμπτώματα ενός μανιακού επεισοδίου της πρώιμης (δηλαδή σε νεαρή ηλικία) εμφάνισης διπολικής διαταραχής τείνουν να περιλαμβάνουν ξεσπάσματα θυμού και οργής, καθώς και ευερεθιστότητα, σε αντίθεση με την επεκτατική -υπερβολικά αυξημένη - διάθεση που παρατηρείται στους ενήλικες. 

Ο έφηβος με διπολική διαταραχή είναι πιο πιθανό να παρουσιάζει κατάθλιψη και ανάμικτα επεισόδια με γρήγορες εναλλαγές στη διάθεση. 

Πιθανώς και από την παιδική ηλικία να είναι εμφανή τα συμπτώματα 

Παρά τις διαφορές στα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής σε εφήβους και παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες, πολλοί άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με ορισμένα είδη παιδικής διπολικής διαταραχής εξακολουθούν να έχουν αυτά τα συμπτώματα και ως ενήλικες. 

Τα συμπτώματα της ασθένειας σε γυναίκες τείνουν να περιλαμβάνουν περισσότερο καταθλιπτικά επεισόδια και αυξημένο άγχος με μεγαλύτερη συχνότητα επεισοδίων σε σύγκριση με τους άνδρες. 

Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό καταθλιπτικό επεισόδιο δεν αποτελεί από μόνο του προϋπόθεση για τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής, τέτοιου τύπου επεισόδια (καταθλιπτικά) συχνά εναλλάσσονται με μανιακά επεισόδια. Μάλιστα η επίμονη και διαρκής θλίψη εμφανίζεται πιο συχνά από ό,τι η μανία σε πολλούς ανθρώπους με διπολική διαταραχή. 

Τα χαρακτηριστικά των καταθλιπτικών επεισοδίων περιλαμβάνουν μια σειρά από τα ακόλουθα συμπτώματα 

§ Επίμονη κατάθλιψη ή ευερέθιστη διάθεση 

§ Μειωμένο ενδιαφέρον για προηγουμένως ευχάριστες δραστηριότητες 

§ Αλλαγές ή προβλήματα στην όρεξη, το σωματικό βάρος, ή τον ύπνο 

§ Ευερεθιστότητα ή έλλειψη δραστηριότητας 

§ Αυξημένη συχνότητα κόπωσης 

§ Αίσθημα αναξιότητας 

§ Δυσκολία στη συγκέντρωση 

§ Σκέψεις θανάτου ή σκέψεις/σχέδια/πράξεις αυτοκτονίας 




Όλη η αλήθεια για την Coca Cola που θα σας φρικάρει...!!!!

· Tα πρώτα 10 λεπτά: 
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας.
Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας… 

· 20 λεπτά: 
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας… ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή). 

· 40 λεπτά: 
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία. 

· 45 λεπτά: 
Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη. 

· 60 λεπτά: 
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερό σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου. 

· 70 λεπτά: 
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε). Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που διαφορετικά θα πήγαινε στα κόκκαλά σας, καθώς επίσης το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό… 

· 80 λεπτά: 
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα σας πεθαίνει, θ’ αρχίσετε να έχετε στέρηση ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke , μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει ισχυρά κόκκαλα και δόντια. 

Πως η Κόκα Κόλα και η Pepsi, μας… “ΒΟΗΘΟΥΝ” 

· Μπορείς να καθαρίσεις μια τουαλέτα : Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola την λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά, θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες. 

· Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας : Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola. 

· Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από την διάβρωση : Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση. Η σκουριά φεύγει με την πρώτη. Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα. 

· Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα: Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βοηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές. 

· Μπορεί επίσης να εξαφανίσει την θολούρα από το παρμπρίζ σας! 

Αυτό το κατασκεύασμα το πίνουμε! 

· Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας. 

Και πληρώνουμε γι’ αυτό! Σωστά;

Πληροφοριακά: 
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3.4. Αυτή η ποσότητα οξύ είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. 

Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία (σε αντίθεση με τις βιταμίνες και το φυσικό νερό). Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα. Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο;

Το αντίκτυπο; 
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 370 για την λειτουργία της χώνευσης των ενζύμων. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0. 

Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. 

Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα, κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ’ όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων ασθενειών.