Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Αν θέλετε να βρείτε τα ταλέντα σας και να απολαύσετε την ζωή, ενεργοποιήστε τον Άγγελο Γιουήλ......!!!!!!!

Βασικά όλοι γεννιόμαστε με ένα ταλέντο ή και περισσότερα τα οποία όμως χρειάζεται, αν δεν φαίνονται πολύ έντονα προς τα έξω, να τα αναγνωρίσουμε. Όπως το σπόρο ενός φυτού χρειάζεται να τον καλλιεργήσουμε σιγά-σιγά, βάζοντας το κατάλληλο χώμα, σκαλίζοντας και ποτίζοντας την σωστή στιγμή, έτσι και τα ταλέντα δεν είναι απλά και μόνο να τα αναγνωρίσουμε αλλά και να τα καλλιεργήσουμε.

Οι μούσες στην Αρχαιότητα έπαιζαν αυτόν τον ρόλο. Η κάθε μια εξέφραζε ένα κομμάτι των τεχνών και της επιστήμης και με αυτόν τον τρόπο ο κάθε ένας ερχόταν σε επαφή με αυτά. Οι προικισμένοι βέβαια άνθρωποι το καταλαβαίνουν αμέσως κι ίσως μερικοί όπως πχ ο Μότσαρτ και άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες αρχίζουν από πολύ μικρή ηλικία να εκδηλώνουν τα ταλέντα τους. 

Αν τελικά καταλήξουμε ότι υπάρχει προηγούμενη ζωή, θα δούμε ότι τίποτε δεν χάνεται πάνω στην γη. Για αυτό χρειάζεται να προσπαθούμε για κάτι που αγαπάμε να το μάθουμε καλά. Όλα χρειάζονται θυσίες και σκληρή δουλειά, ακόμα και η επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος που εδόθη στους Αποστόλους. Τους εδόθη κατόπιν μεγάλης πίστης, αφοσίωσης στο πρόσωπου του Ιησού και μερικοί από αυτούς έβαλαν και σε κίνδυνο την ζωή τους, προκειμένου να είναι μαζί του.

Τίποτε δεν μας δίδεται έτσι τυχαία. Και αν το πάρει κάποιος σε αυτή την ζωή είναι αποτέλεσμα της εργασίας που έχει κάνει μέσα στα προηγούμενα χρόνια ίσως και σε προηγούμενες ενσαρκώσεις. Για αυτό μην φοβόσαστε και πάνω από όλα διατηρήστε την ελπίδα σας πάνω από όλα, σαν το υπέρτατο αγαθό που σας έχει δοθεί. Εσείς εργαστείτε πάνω στον στόχο σας και θα δείτε ότι θα ανταμειφθείτε. Αρκεί να έχετε υπομονή, πίστη, καθαρή καρδιά και αποδοχή των διαφόρων δυσκολιών που αντιμετωπίζετε. 

Ο άνθρωπος που έχει σταθερότητα στον στόχο του, καταφέρνει τα πάντα. Η βοήθεια του Αρχάγγελου Γιουήλ θα σας δώσει την ώθηση για να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας αλλά επίσης θα σας δώσει και την απαραίτητη μετριοφροσύνη και ταπεινότητα που είναι αναγκαία στοιχεία για την αξιοποίηση τους.

Ο Άγγελος Γιουήλ είναι ο προστάτης αυτών που έχουν γεννηθεί από τις 27 έως και 31 Δεκεμβρίου. Είναι το πρόσωπο του Θεού που δίνει στον άνθρωπο ταλέντα, δόξα και υστεροφημία.

Όσοι έχετε γεννηθεί τις παραπάνω ημερομηνίες είστε άτομα με μεγάλη θετική ενέργεια και μπορείτε να καταπιαστείτε με όλα τα πράγματα και να έχετε αρκετή επιτυχία. Επειδή έχετε καλό χαρακτήρα, είστε συχνά αισιόδοξοι και πολύ διορατικοί. Ξέρετε να απολαμβάνετε την ζωή και συνήθως όταν μπορείτε περνάτε καλά. 

Η καλοσύνη που δίνετε στους γύρω σας τις πιο πολλές φορές το σύμπαν σας τις ανταποδίδει. Εδώ το πρόσωπο του Θεού σας βοηθάει να διαπρέψετε σε όλους τους τομείς, χάριν της σωστής αντιμετώπισης των ζωής και των διδαγμάτων της. Μερικές φορές επειδή μπορεί να παρασύρεστε από τα κοσμικά, γίνεστε πολύ υπερήφανοι και έχετε υπέρμετρη φιλοδοξία σε όλα τα επίπεδα. 

Για αυτό κάποια στιγμή μπορεί να έχετε έλλειψη κουράγιου και να σας πιάνουν φοβίες. Όσοι επιθυμείτε να αποκτήσετε ταλέντα και δημιουργικά ενδιαφέροντα για να σας τα χαρίσει ο φύλακας Άγγελός σας χρειάζεται να έχετε μετριοπάθεια και ταπεινοφροσύνη.

Σοφέ Γιουήλ,
Επειδή είμαι άπειρος και αδύναμος σε παρακαλώ βοήθησέ με να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη. Έχω την μεγάλη γνώση μέσα μου ότι όσοι είναι ψηλά κάποια στιγμή ταπεινώνονται και πως οι ταπεινοί μια ημέρα θα εξυψωθούν και γνωρίζοντας τις σωστές ισορροπίες, ποτέ δεν καυχήθηκα και ας είμαι πολυτάλαντος και προικισμένος. 

Έχω γνώση ότι όλα είναι προσωρινά και τίποτε δεν θα πάρω μαζί μου όταν ξεκινήσω για το μεγάλο ταξίδι. Το μόνο που θα πάρω θα είναι τα ταλέντα μου και τις ψυχικές αρετές που θα έχω αποκομίσει. Για αυτό βοήθησέ με να διατηρήσω την ψυχή μου καθαρή και συγχρόνως να έχω μια καλή και ποιοτική ζωή, αναπτύσσοντας τα ταλέντα μου με την καθαρότητα και την μετριοφροσύνη που χρειάζεται. 

Έτσι μέσα από αυτό θα μου δοθεί το χάρισμα της δόξας, της καλής ζωής και της θετικής ενέργειας. Σε ευχαριστώ για όλα και βοήθησέ με να είμαι αντάξιος όλων των περιστάσεων.




Μπέλλα Κυδωνάκη

Το μήνυμα της αγάπης για κάθε ζώδιο......!!!!!!!!!

 
Κριός
Αφήστε πίσω σας το παρελθόν και κοιτάξτε με καινούργια μάτια την ζωή σας. Η σχέση με έναν Ζυγό μπορεί να σας έχει προβληματίσει. Χρειάζεται να γίνετε πιο συντροφικοί και λιγότερο εγωιστές. Καλό είναι να μπείτε «στα παπούτσια του άλλου». Να μην βιάζεστε και να περιμένετε μέχρι να βγάλετε τις αποφάσεις σας. 

Η ευγένεια είναι απαραίτητη και η καλοσύνη πολύ σημαντική για όλους. Επειδή δεν αντέχετε να μπείτε στα βαθιά του εαυτού σας, μερικές φορές είστε ανυπόμονοι. Αυτή την εβδομάδα, που είναι η περίοδος για να βγάλετε την αληθινή αγάπη στην επιφάνεια, καλό είναι να αξιολογήσετε με μεγαλύτερη ειλικρίνεια το πρόσωπο που είναι δίπλα σας αφού πρώτα αποδεχτείτε τις δυσκολίες του.


Ταύρος
Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ σημαντική για σας, αφού όλοι οι πλανήτες είναι μαζεμένοι στο ζώδιο σας. Κάνει και ο Ερμής την εμφάνισή του από την Τετάρτη και η σταθερότητα σας γίνεται μεγαλύτερη. Αλλά αυτή όλη η πλανητική συμφωνία μπορεί να σας κάνει ακόμα περισσότερο απόλυτους σε θέματα σχέσεων. Χρειάζεστε ευελιξία και μεγάλο άνοιγμα στην καρδιά σας, γιατί πέφτετε σε μίζερες σκέψεις που προέρχονται από τον φόβο της ύλης και της ανασφάλειας και, ίσως γίνετε περισσότερο κτητικοί και ζηλιάρηδες. 

Είναι σημαντικό να μην βλέπετε μόνο την υλική πλευρά των πραγμάτων γιατί με αυτόν τον τρόπο κλείνετε η καρδιά σας. . Μόνο αν πετάξετε από πάνω σας το φόβο της μοναξιάς, της απώλειας και της υλικής ασφάλειας θα μπορέσετε να φτάσετε στο πάτο της καρδιάς σας και να κάνετε μια αληθινή σχέση που θα σας οδηγήσει στο φώς. Γι' αυτό τολμήστε να ρισκάρετε.

Δίδυμοι
Αυτή την περίοδο έχετε μια μοναχικότητα η οποία μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά τελικά θα διαπιστώσετε ότι όσο πιο κοντά έρχεστε με τον εαυτόν σας και τον συμπονάτε, τόσο περισσότερο θα αναπτύξετε καλύτερη σχέση και με τους άλλους. Επειδή δεν σας αρέσει η μοναξιά χάνεστε σε ανούσιες συζητήσεις και επαφές που στο τέλος δεν σας κάνουν και πολύ καλό. Αν αξιολογήσετε σωστά τον εαυτό σας θα ανακαλύψετε τα μαργαριτάρια που έχετε μέσα σας, θα σταματήσετε να διχάζεστε και, με αυτόν τον τρόπο, θα δώσετε πολύ περισσότερα μέσα στη σχέση σας. 

Επειδή έχετε πολύ δυνατό μυαλό μερικές φορές μπορείτε άνετα να πείσετε τον άλλον γι' αυτό που θέλετε εσείς. Αρκεί να είναι αλήθεια. Αν αποφασίσετε αν είστε απόλυτα ειλικρινείς και δεν παραπαίετε μια από εδώ και μια από εκεί, τότε η καρδιά σας θα ανοίξει σαν το λουλούδι και θα δείτε τις μεγάλες αλλαγές να έρχονται.

Καρκίνος
Η ευαισθησία σας μερικές φορές είναι εμπόδιο στο να διαχειριστείτε εύκολα τις σχέσεις σας. Θυμώνετε, φωνάζετε η ακόμα και απομονώνεστε. Με αυτόν τον τρόπο, μερικές φορές δυσκολεύεστε να είστε μέσα στην σχέση και παίρνετε αποφάσεις πολύ παρορμητικές, που μετά δεν σας δίνουν το δικαίωμα επιλογής. Εκεί που νομίζετε ότι μερικές φορές φέρεστε τέλεια, επειδή αλλάζετε μερικές φορές συμπεριφορά και είστε κυκλοθυμικοί, τελικά, αντί να πληγωθείτε, πληγώνετε. 

Όμως η γλυκιά σας συμπεριφορά και γενικά η ζεστασιά σας θα σας κάνει πολύ κοντινούς και προσιτούς. Με το χέρι στην καρδιά κάντε εσείς το πρώτο βήμα και ας έχουν γίνει λάθη από την άλλη πλευρά. Δείξτε την αγάπη σας , έστω και μ' ένα μικρό δείγμα κι αν είναι κάτι να αξίζει θα μείνει στην ζωή σας.

Λέων
Είστε γενικά μεγαλόκαρδοι, δίνετε πάρα πολλά αλλά απαιτείτε τον τέλειο σεβασμό και αυτό σας κάνει απόλυτους. Αυτή η περίοδος μπορεί να είναι κάπως ιδιαίτερη για σας αφού θα παραμείνετε σε μια θέση πολύ δογματική και ίσως αυτό να σας δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση. Μην αφήνετε λοιπόν τον εγωισμό σας να μπλοκάρει τη σχέση σας και, πάνω από όλα, κάποιες οικονομικές διαφορές που μπορεί να προκύψουν γιατί ίσως να χάσετε την καλή επαφή. 

Οι απόλυτες θέσεις δεν βοηθάνε στο να προχωρήσετε τη σχέση σας, γιατί θα βγάζετε συνέχεια συμπεράσματα που δεν θα έχουν το στοιχείο της πραγματικότητας. Για σήμερα τουλάχιστον, μειώστε τα παιχνίδια του εγώ και τότε θα δείτε ότι η καρδιά σας θα αρχίσει να ζεσταίνεται και θα έχετε μεγαλύτερη επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Παρθένος
Ενώ είσαστε σε καλή φάση αυτή την περίοδο για να περάσετε πιο όμορφα και δημιουργικά και συγχρόνως να αρχίσετε να έχετε μια καλύτερη σχέση, σταματήστε αμέσως την κριτική. Τουλάχιστον για αυτήν τη γιορταστική ημέρα κάντε την ανατροπή. Και αν το κάνετε αληθινά και σταματήσετε να εκλογικεύετε όλα τα πράγματα, θα δείτε τις αλλαγές να έρχονται βροχή στην ζωή σας. Υπάρχει μέσα σας άφθονο συναίσθημα. Δείξτε το και μην φοβάστε, δεν θα χάσετε τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται ο άλλος να έχει ένα πρόβλημα για να εκδηλωθείτε. 

Ζήστε και είναι πολύ κοντά σας η ευτυχία, αρκεί να την επιλέξετε. Υπάρχει μέσα σας εν δυνάμει το μήνυμα της ευαισθησίας και της αγάπης που τις πιο πολλές φορές το κουκουλώνετε για χάρη της λογικής. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά, τουλάχιστον για μια ημέρα, βγάλτε τον εν δυνάμει εαυτό σας και θα δείτε να γίνονται θαύματα.

Ζυγός
Η αρμονία και η ισορροπία είναι το απόλυτο ζητούμενο για σας και ,μαζί με την συντροφικότητα, σας κάνουν τους πιο δημοφιλείς στην λίστα των συντρόφων. Αλλά μερικές φορές παρασύρεστε τόσο πολύ από την εικόνα του άλλου που χάνετε τα αυγά και τα πασχάλια και τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα ή δεν είστε πιστοί ή δεν είστε ευτυχισμένοι. Αυτή την ημέρα, είναι ευκαιρία να βρείτε την δική σας ταυτότητα και τα δικά σας θέλω και προσθέτοντας τα στοιχεία αυτά τότε θα είσαστε πιο συντροφικοί και σωστοί. 

Το Πασχαλινό δώρο πρέπει να το κάνετε στον εαυτό σας. Γιατί μερικές φορές, επειδή δεν θέλετε να τα χαλάτε με κανέναν, χάνεστε μέσα στα θέλω των άλλων και μπλέκεστε. Έτσι όμως, απομονώνεστε από την αγάπη και την καρδιά σας. Πάντως θα προσπαθήσετε γιατί είστε το ζώδιο της Αφροδίτης και της Αγάπης να βρείτε την άκρη τουλάχιστον, και αυτό σας κάνει πολύ πιο εύκολο το άνοιγμα της καρδιάς, λόγω της ανάγκης που έχετε να ζείτε σε αρμονία με τους γύρω του. Ας είναι η ημέρα αυτής της γιορτής η πιο συνειδητή ημέρα.

Σκορπιός
Αναβαθμίζεστε αυτή την περίοδο μέσω των άλλων και αυτό σας δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες επέκτασης. Αν θέλετε να γίνει αλλαγή στην ζωή σας και να κάνετε άλματα, σταματήστε πάνω από όλα να είστε αυτοκαταστροφικοί κρατώντας θυμό μέσα σας. Θα δείτε γρήγορα ότι θα απελευθερωθείτε και θα αλλάξετε στάση. Ας σταματήσετε, επίσης, να εκλαμβάνετε τα πάντα ως αρνητικά. Χρειάζεστε να συνδεθείτε με την πηγή που είναι η καρδιά σας. 

Έχουν ακουστεί πολλά για υποτιθέμενη κακία και εκδικητικότητα του Σκορπιού και μάλλον έχει παρεξηγηθεί αυτό το ζώδιο, γιατί υπάρχουν τόσο ισχυρά άτομα σε αυτό τον συνδυασμό και έχουν τόσο μεγάλη αγάπη για ο,τιδήποτε κάνουν, που σε πολύ ακραίες περιπτώσεις λειτουργούν με την διαδεδομένη εικόνα τους. Ο δρόμος για την καρδιά είναι κακοτράχαλος, κυρίως αν νιώθετε αδικημένοι. Επειδή όμως αναζητάτε με πάθος το δυνατό φως, ζήστε τουλάχιστον μέσα σε αυτό έστω και για μια ημέρα.

Τοξότης
Επειδή προσαρμόζεστε πολύ πιο εύκολα από άλλα ζώδια, αυτό σας βοηθάει να βλέπετε μακριά και να καταλαβαίνετε από μια εσωτερική διαίσθηση τί πρέπει να κάνετε για να ανοίξετε τα φτερά της καρδιά σας. Το ζητούμενο είναι αυτό το διάστημα, επειδή περνάτε μια φάση που μπορεί ήδη να κρίνεστε για τις πράξεις σας πάνω σε θέματα υλικά, τώρα να πρέπει να κατανοήσετε περισσότερο τις ανάγκες σας και να μπείτε πιο δυναμικά μέσα στην ψυχή σας. Γιατί μπορεί να προβληματίζεστε για πολλά θέματα τα οποία προς το παρόν φαίνονται άλυτα. Αυτό σας κάνει κατά κάποιο τρόπο είτε αδιάφορους είτε φευγάτους. 

Το ανθρώπινο συναίσθημα έχει μεγαλύτερη σημασία από όλα. Το μήνυμα αγάπης είναι πάνω από όλα προς την καρδιά σας, προς το σύμπαν και γενικά η ενίσχυση της πίστης σας. Πιστέψτε έστω για αυτή την ημέρα με τόσο μεγάλο πάθος, που να νομίζετε ότι η καρδιά σας θα σπάσει και τότε θα γίνει το θαύμα της αγάπης.

Αιγόκερως
Η καρδιά σας μερικές φορές παγώνει και λειτουργεί το καθήκον και η μοναχικότητα. Γι' αυτό, τουλάχιστον για μια ημέρα, να γίνετε οι μεταφορείς της αγάπης στην καρδιά σας και να της δώσετε το μήνυμα ότι, αν το θέλει, δεν θα είναι ποτέ μόνη της. Είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τα σχήματα που σας ταλαιπωρούν, γιατί δεν βρίσκετε εύκολα την γαλήνη και την ευτυχία. 

Ίσως να είναι στα απλά πράγματα. Ακόμα και στην «καλημέρα» που θα ανταλλάξετε με ένα πρόσωπο. Αφεθείτε στην μαγεία της στιγμής και μην απαιτείτε την τελειότητα. Ουδείς τέλειος, είμαστε όλοι ατελείς. Οπότε μην παρασύρεστε από σχήματα που σας ταλαιπωρούν. Η αγάπη θα έρθει, μόλις αφήσετε αυτές τις αντιστάσεις μέσα σας. Τουλάχιστον για την ημέρα αυτή απελευθερωθείτε από τα σχήματα.

Υδροχόος
Αν και παραμένετε πολύ σταθεροί στις απόψεις σας και στις αποφάσεις σας αυτό το διάστημα, εσείς παρόλα αυτά ας πάτε κόντρα στο ρεύμα της μοναχικότητας που σας διακατέχει τις πιο πολλές φορές και ας κάνετε την ανατροπή. Όποιος θέλει στ' αλήθεια ποτέ δεν είναι μόνος του. Αφού είμαστε όλοι συνδεδεμένοι με μια κοινή καρδιά. Το ζητούμενο δεν είναι αν βρίσκεστε με κόσμο η όχι. 

Το ζητούμενο είναι να πάτε κόντρα σε αυτή την εσωτερική μοναχικότητα και να ζεστάνει η καρδιά σας που μερικές φορές παγώνει από τις πληγές που έχει δεχτεί. Αυτό είναι όμως το μυστικό, με το φως θα θεραπευτείτε. Εσείς θα οδηγήσετε τον εαυτόν σας στον φως. Μείνετε για ένα λεπτό μόνοι και ζητήστε αγάπη από το σύμπαν και, επειδή κινείστε πάνω σε αυτούς τους ρυθμούς γιατί είστε ανθρωπιστές, θα δείτε πως ό,τι ζητήσετε θα έρθει, πολύ πιο γρήγορα απ' ότι νομίζετε. Τουλάχιστον για μία ημέρα, βάλτε τον εαυτόν σας να λούζεται στο φως και ξεχάστε τα υπόλοιπα.

Iχθύες
Εσείς είστε ήδη συνδεδεμένοι στα ρεύματα του Σύμπαντος με αυτόν το κοινό ιστό. Ο άνθρωπος είναι πλασμένος από αγάπη και εσείς το ξέρετε αυτό. Το δείχνετε, το αναζητάτε και καθημερινά, έστω και ασυνείδητα, το κάνετε πράξη. Το ζητούμενο για σας είναι να είστε πιο συνειδητοί με την ενέργεια που φέρνετε και να ζήσετε κάτω από αυτούς τους ρυθμούς. Δεν υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο από αυτό. Μην παρασύρεστε από το μετερίζι των άλλων, βρείτε την αλήθεια σας και μην αφήνετε κανέναν να σας την πάρει. 

Σηκωθείτε και βρείτε για να δώσετε, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Και να θυμάστε, ότι όσο δίνετε τόσο πιο πολύ θα ανοίγετε αυτήν την τεράστια στρόφιγγα. Η πραότητα που έχετε πάντα βοηθάει. Η ημέρα του Πάσχα ας είναι για σας μια μεγάλη αλήθεια, όπου θα βάλετε την προσωπική σας σφραγίδα και θα αναγνωρίσετε την αγάπη μέσα σας πιο συνειδητά.




Μπέλλα Κυδωνάκη

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

10 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τη ζωτική σας ενέργεια......!!!!!!!

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι ζωτική ενέργεια. Μάθετε να αυξάνετε τη ζωτική σας ενέργεια και παρακολουθήστε τη ζωή σας να αλλάζει με εκπληκτικό τρόπο.

1. Βρείτε κάτι όμορφο και εκτιμήστε το
Η ομορφιά είναι τριγύρω μας, από την πρωινή δροσιά μέχρι τα βραδινά αστέρια και οτιδήποτε στο μεταξύ τους. Οι περισσότεροι ζουν τη ζωή τους χωρίς να παρατηρούν όλα τα όμορφα πράγματα που βρίσκονται γύρω τους, και ναι… είναι παντού, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να τα παρατηρήσετε και εκτιμήστε τα ενώ τα παρατηρείτε. 

Είτε είναι η οσμή ενός λουλουδιού είτε οι κυματισμοί των σταγόνων βροχής σε ένα λάκκο είτε τα κύματα της θαλάσσης. Εκτιμήστε την ομορφιά που μας προσφέρει η φύση.

2. Κάντε μία λίστα με τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων
Κάνοντας μία λίστα ευγνωμοσύνης μετατοπίζετε την ενέργειά σας απ’ την εστίασή σας από αυτό που δεν έχετε σε αυτό που έχετε εν αφθονία στη ζωή σας. Όταν δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, αποδεχόμαστε βαθιά μέσα μας πως έχουμε έλλειψη. 

Υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα για τα οποία μπορείτε να είσαστε ευγνώμονες από αυτά που μπορείτε να φανταστείτε. Ξεκινήστε με το “Είμαι Ζωντανός(ή)!” και επεκτείνετε την ευγνωμοσύνη σας από αυτό το σημείο. Η ευγνωμοσύνη να είναι η σταθερή σας στάση.

3. Διαλογιστείτε
Καθίστε σε μία άνετη στάση, κλείστε τα μάτια σας και ξεκινήστε να εισπνέετε και να εκπνέετε. Συνήθως ζούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και έχουμε ένα διασκορπισμένο μυαλό, με αποτέλεσμα να έχουμε το άγχος και την ανησυχία να τριγυρίζει στη σκέψη μας, οπότε και στη ζωή μας. 

Ο διαλογισμός βοηθάει στο να ηρεμήσετε το πνεύμα σας και να σας τοποθετήσει σε μία ήρεμη και χαλαρή νοητική κατάσταση. Η επιστήμη πλέον έχει αποδείξει πως ο διαλογισμός κάνει καλό στο πνεύμα και στο σώμα μας. Δέκα λεπτά διαλογισμού καθημερινώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.

4. Κάντε κάτι καλό για κάποιον άλλον
Το να παρέχουμε βοήθεια και να δίνουμε κάτι σε κάποιον άλλον μετατοπίζει τη σκέψη μας απ’ το “δεν έχω αρκετά, έτσι για να δώσω στους άλλους πρέπει να έχω περισσότερα από τα αρκετά” και την πηγαίνει στο “έχω και θα δώσω κάτι σε αυτόν που δεν έχει”. Η αίσθηση της αφθονίας αυξάνει την ενέργειά μας.

5. Σταματήστε να παραπονιέστε και να κουτσομπολεύετε
Το παράπονο και το κουτσομπολιό σας τοποθετεί σε μία πολύ χαμηλή πνευματική/ενεργειακή κατάσταση. Αναρωτηθείτε… “όταν παραπονιέμαι για αυτά που δεν έχω ή όταν βλέπω τι έχουν οι άλλοι, μπορώ με αυτόν τον τρόπο να έχω αυτά που θέλω;”. Μάλλον όχι… Γι’ αυτό λοιπόν καλό είναι να μη παραπονιέστε και να βρείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αισθάνεστε χαρούμενοι.

6. Κινηθείτε, εξασκηθείτε, γίνετε δραστήριοι
Η ζωτική ενέργεια απαιτεί κίνηση, όσο περισσότερο κινείστε τόσο πιο ευέλικτη γίνετε η ζωτική σας ενέργεια. Γίνετε δραστήριοι! Χορέψτε! Όσο πιο χαρούμενοι νοιώθετε, τόσο πιο πολύ θα προσελκύσετε χαρούμενες εμπειρίες, λόγω του ότι λειτουργείτε σε μία διαφορετική “συχνότητα”.

7. Συνειδητοποιήστε πως έχετε περισσότερο έλεγχο στη ζωή σας απ’ όσο νομίζατε
Δεν είστε το θύμα των καταστάσεων, του παρελθόντος, της ανατροφής σας, των ψυχικών τραυμάτων ή από οτιδήποτε άλλο. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας σε μία στιγμή, εδώ και τώρα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το Συνειδητοποιήσετε. 

Σε πολλές σοφές παραδόσεις αυτό αποκαλείτε “απόλυτη ευθύνη”. Κανένας άλλος δεν είναι υπεύθυνος για το πώς αισθάνεστε αυτή τη στιγμή, αλλά εσείς και μόνον εσείς. Δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία διότι σας δίνει τη δύναμή σας πίσω.

8. Αναπνεύστε
Απλώς καθίστε και προσπαθήστε να κάνετε την αναπνοή σας μεγαλύτερη, πληρέστερη και πιο χαλαρή. Αυτό έχει μία σημαντική επίδραση στο νευρικό σας σύστημα και σας βοηθάει να ηρεμήσετε. Η νοητική γαλήνη κάνει τη ζωτική μας ενέργεια να αυξάνεται.

9. Κάντε κάτι που φοβάστε
Ο φόβος μας κρατάει απ’ το να είμαστε σε μία κατάσταση αγάπης και ευτυχίας, και εάν αντιμετωπίσουμε αυτούς τους φόβους οδηγούμαστε σε έναν κόσμο πολύ περισσότερων δυνατοτήτων. Φοβάστε τα ύψη; Κάντε αναρρίχηση. Φοβάστε τη δημόσια ομιλία; 

Πείτε ένα ποίημα ή τραγουδήστε με ανοιχτό το μικρόφωνο. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πως ο φόβος σας ήταν χειρότερος από το πραγματικό πρόβλημα και μία αίσθηση ανακούφισης και ελευθερίας θα σας πλημμυρίσει.

10. Κάντε μία χρήσιμη, με νόημα συζήτηση με έναν φίλο
Αντί να παραπονιέστε ή να κουτσομπολεύετε, μιλήστε για τις ιδέες σας. Τι έχετε σχεδιάσει για τον εαυτό σας; Τι άποψη έχετε για τη φύση της πραγματικότητας που ζείτε; Μήπως είμαστε πνευματικά όντα και έχουμε μία ανθρώπινη εμπειρία; 

Μιλώντας για αυτά τα θέματα βοηθάει τον καθένα που μετέχει στη συζήτηση να αυξήσει τη ζωτική του ενέργεια, τη διάνοιά του και τις δονήσεις των ατόμων που αποτελούν τα σώματά τους. Εάν δεν έχετε κάποιον να μιλήσετε για κάποια θέματα που σας απασχολούν, ψάξτε στο Internet για διάφορες κοινότητες όπου υπάρχουν συζητήσεις επί του θέματός σας.




Πες μου τι χρώμα μαλλιά έχεις να σου πω το...χαρακτήρα σου......!!!!!!!!!!

Ψηλές, κοντές, αδύνατες, χοντρές, ξανθιές μελαχρινές τραγουδούσε ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος στα…δοξασμένα 90s. Τι να εννοούσε άραγε;

Πολλές έρευνες επιμένουν ότι οι άνθρωποι κρίνουν εύκολα κάποιον από το χρώμα των μαλλιών του. Μία ματιά στην ξανθιά που κάθεται στο γραφείο πίσω σας εύκολα θα μπορούσε να σας παραπέμψει σε στερεότυπες εκφράσεις εξάλλου. Γενικεύσεις και προκαταλήψεις, χρώματα και αποχρώσεις καθορίζουν όχι μόνο τοη μόδα αλλά και το τι θέλουμε να δείξουμε στους άλλους.

Για παράδειγμα, η πλατινέ απόχρωση σε φυσικό χρώμα μαλλιών είναι προνόμιο των …ολίγων. Μόλις του 10% του παγκόσμιου πληθυσμού. Είναι ένα χρώμα που αναζητά την προσοχή καθώς είναι σπάνιο, άρα και αξιοπρόσεκτο. Βέβαια, οι βαφές μαλλιών έχουν φέρει τα πάνω κάτω πλέον.

Από την άλλη, το κλασικό ξανθό, παραπέμπει στην «σεξοβόμβα» αλλά και στην teenager της διπλανής πόρτας (ειδικά αν μένετε στο Λος Άντζελες). Εκτός από το σεξαπίλ βέβαια, το ξανθό δείχνει άτομο διασκεδαστικό, με διάθεση φλερτ και εξωστρεφή προσωπικότητα.

Το όμπρε είναι (ακόμα) μόδα και δείχνει άνετο και cool άτομο. Η σκούρα ρίζα που καταλήγει σε ανοιχτές άκρες παραπέμπει σε ανέμελη προσωπικότητα, αλλά και σε μια γυναίκα που ρισκάρει χωρίς να βασίζεται στην ασφάλεια.

Είτε φυσικό είτε όχι, το καστανό χρώμα στα μαλλιά δείχνει σταθερότητα και αυστηρότητα. Μερικές φορές μάλιστα, είναι και δείκτης δίκαιου και ηθικού χαρακτήρα.

Το μαύρο είναι ένα δύσκολο χρώμα, όπως ακριβώς και ο χαρακτήρας όλων όσων έχουν αυτό το χρώμα στα μαλλιά τους. Με το μυστήριο να τις χαρακτηρίζει, οι γυναίκες με μαύρα μαλλιά αντιλαμβάνονται την έννοια της δημιουργικότητας, ίσως περισσότερο από άλλους.

Οι φυσικές κοκκινομάλλες, πάλι είναι δύσκολη υπόθεση. Μόλις το 2 έως 6% του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να διεκδικήσει τον χαρακτηρισμό της φυσικής κοκκινομάλλας. Έτσι, οι σπάνιες κοκκινομάλλες είναι συνήθως περιπετειώδεις, εξωστρεφείς και όπως είναι αναμενόμενο, φλογερές προσωπικότητες.

Το κόκκινο του χαλκού είναι το «πύρινο» εκείνο χρώμα που δηλώνει ότι ένα άτομο έχει ισχυρή άποψη, αλλά δεν είναι πεισματάρικο, με θέληση, αλλά όχι άστατο και γεμάτο πάθος αλλά όχι ευέξαπτο.




Ρομαντισμός σε εποχή κρίσης : 14 + 1 τρόποι δράσης.....!!!!!!!

«Λεφτά υπάρχουν» ήταν το γνωστό …σύνθημα που ακούστηκε και φυσικά χλευάστηκε όσο κανένα άλλο στη μεταπολεμική (θα τολμήσω να πω) Ελλάδα. Επειδή, όμως εμείς ακόμη τα…ψάχνουμε και επειδή, όπως είπε και ο Ρωμαίος ρήτορας και πολιτικός Κικέρωνας, «Nervus rerum, pecuniam» δηλαδή «η ψυχή των πραγμάτων είναι τα λεφτά», πώς μπορούμε να είμαστε φειδωλοί και ρομαντικοί, την ίδια στιγμή;

Διακινδυνεύοντας να κατηγορηθείτε ως «τσίπηδες», οι μη έχοντες αυτό το καλοκαίρι, λογικά δεν έχουν δικαίωμα στον έρωτα. Μέγα λάθος. Μπορεί να ισχυρίζονται πολλοί, ότι το χρήμα και ο έρωτας πάνε μαζί, αλλά ευτυχώς (για σας) το click@Life μερίμνησε και ανακάλυψε τους 15 τρόπους για να είστε ρομαντικοί ξοδεύοντας τα ελάχιστα.

Βασικές αρχές...φτηνού ρομαντισμού :

Πριν ξεκινήσουμε να σας «διδάσκουμε» τους ιδανικούς τρόπους για φτηνά (αλλά ουσιαστικά) ραντεβού, πρέπει να μυηθείτε στις βασικές αρχές.

1. Σε εβδομαδιαία βάση. Αρχικά, θα σας συνιστούσαμε να έχετε μια ημερομηνία, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα με το σύντροφό σας, όπου θα αφιερώνετε ο ένας στον άλλο χρόνο. Φυσικά δε χρειάζεται να είναι μία ακριβή έξοδος, απλά ένα ραντεβού για δύο.

2. Επικοινωνία. Οι ρομαντικές χειρονομίες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαθιστούν την πραγματική επικοινωνία. Πάρτε το χρόνο σας να συζητήσετε με τον/την σύντροφό σας για τους στόχους σας, τα όνειρά σας, τα σχέδιά σας για το μέλλον, την τρέχουσα ζωή σας κ.λπ

3. Έμπνευση και φαντασία. Είναι οι λέξεις κλειδιά για μία σχέση, ειδικά μάλιστα σε περιόδους κρίσης.

4. Ξεχάστε τις ανταλλαγές δώρων. Αυτά τότε, παλιά που περίσσευαν και είχατε τη δυνατότητα να το «παίξετε» ανοιχτοχέρηδες, χωρίς να κλαίτε μερόνυχτα μετά για το …λάθος του αυθορμητισμού σας.

No budget...romance :
Και αφού ξεδιαλύναμε κάποια πράγματα, ας δούμε μερικές ιδέες (οι οποίες σίγουρα επιδέχονται βελτιώσεων και προσθηκών, άρα περιμένουμε τις προτάσεις σας) για να είστε και σεις αυτό το καλοκαίρι στο παιχνίδι του έρωτα.

1. Γράψτε ένα ποίημα. Αν το έτερον ήμισυ είναι ερωτευμένο, το ποίημά σας θα τον/την κερδίσει σίγουρα, όσο κακό και αν είναι. Το μέλλον σας κρίνεται στο πόσο ερωτευμένος είναι ο άλλος μαζί σας. Προσοχή: εάν δεν έχετε κανένα (απολύτως κανένα όμως) ταλέντο στη γραφή, μην το προσπαθήσετε, γιατί πολλές σχέσεις έχουν χαλάσει από τέτοια... απονενοημένα διαβήματα.

2. Μαγειρέψτε ένα ωραίο γεύμα. Όσο άσχετος/άσχετη και αν είστε, απλά προσπαθήστε. Η εναλλακτική του έτοιμου φαγητού είναι παρελθόν και έτσι πρέπει να αρκεστείτε στις δικές σας δυνάμεις. Έστω και μία σαλάτα, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εξάλλου, η προσπάθεια αρκεί.

3. Μασάζ, το ερωτικό. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ένα χαλαρωτικό μασάζ είναι αν μη τι άλλο, ένδειξη αγάπης και τρυφερότητας, χωρίς καμία μα καμία οικονομική επιβάρυνση.

4. Πικ-νικ στο ηλιοβασίλεμα. Διαλέξτε ένα πάρκο ή μία παραλία (κοντινά μέρη, για να γλιτώσετε και τα …ναύλα στο πήγαινε-έλα), πάρτε ένα καλάθι με ένα μπουκάλι (φτηνό, εννοείται) κρασί, λίγα φρούτα (εποχής, επιμένουμε στο φτηνό) και το ταίρι σας και έτοιμο το ρομαντικό ραντεβού.

5. Αγριολούλουδα. Γιατί να ξοδεύεστε σε ανθοδέσμες και γλάστρες, που στοιχίζουν μία περιουσία, όταν η φύση σας προσφέρει απλόχερα και δωρεάν τα άνθη της; Καθώς γυρνάτε από τη δουλειά, εάν δείτε κάποια αγριολούλουδα, σκύψτε και κόψτε τα.

6. Τα «απαγορευμένα». Από τον Michael Bolton και τον Lionel Richie (με το ανατριχιαστικό ομολογουμένως "Hello") για τους παλαιότερους μέχρι τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Lana Del Ray, η μουσική βιομηχανία δουλεύει προς όφελός σας. Γράψτε ένα cd με τραγούδια και χαρίστε το στον/την σύντροφό σας.

7. «Ερωτικαί επιστολαί». Όταν ξυπνήσετε το πρωί, θυμηθείτε να αφήσετε για το έτερόν σας ήμισυ, μικρά τρυφερά σημειώματα στο μπάνιο, στην κουζίνα και όπου αλλού θέλετε. Προσοχή, μην το παρακάνετε όμως και καταντήσετε γραφικός/η.

8. Ή εναλλακτικά στείλτε ένα mail εκφράζοντας την αγάπη σας.

9. Στην περίπτωση που έχει πανσέληνο δε, είναι η καλύτερή σας. Η ιδανική ευκαιρία για μία βόλτα κάτω από το φως του φεγγαριού. Έρωτας στα χρόνια της…κρίσης δηλαδή.

10. In Hollywood we trust.Το Hollywood από την άλλη έχει επίσης προνοήσει για τα χρόνια της κρίσης και για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει χιλιάδες επικές ταινίες με το ρομαντισμό στο «κόκκινο». Από το «Casablanca» και το «Love Story», μέχρι το «Pretty Woman» και την πρόσφατη βαμπιρική τριλογία του «Twilight» η μεγάλη οθόνη προσφέρει επιλογές για τον έρωτα και την τσέπη σας. Εννοεείται φυσικά, ότι μιλάμε για ταινία στο σπίτι και όχι σε σινεμά.

11. Εάν πάλι είστε του…υγρού στοιχείου, ετοιμάστε ένα ρομαντικό μπάνιο και για τους δύο. Προσοχή: ο αφρός και οι μπουρμπουλήθρες επιβάλλονται.

12. «Πήγα στα μέρη που σε είχα ξαναδεί», το γνωστό άσμα αποτελεί έμπνευση για φτηνές εξορμήσεις, τύπου ρομαντζάδας με τον/την σύντροφό σας. Μια βόλτα εκεί που πρωτογνωριστήκατε για παράδειγμα θα αναζωπυρώσει (ανέξοδα) τον έρωτά σας.

13. Τα μερεμέτια του σπιτιού είναι μία καλή απόδειξη, που βροντοφωνάζει «σε σκέφτομαι, αγάπη μου». Φροντίστε να κάνετε τα οικιακά χατίρια, που σας ζητά ο/ σύντροφός σας, κερδίζοντας την εύνοιά του και σίγουρα αποφεύγοντας τη γκρίνια.

14. Τέλος, εκφράστε τον έρωτά σας, με όποιον τρόπο θέλετε…αρκεί να είναι φτηνός.

Bonus : αν είστε από τους τυχερούς πραγματικά (αμφίδρομα) ερωτευμένους, είτε έχει κρίση είτε όχι, μη φοβάστε, απλά έμπνευση χρειάζεται. Εάν πάλι είστε από εκείνους, που θεωρούν, ότι το χρήμα φέρνει την ευτυχία, κάτι ακούστηκε για…ανάκαμψη της οικονομίας. Υπομονή, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.




Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η Ουσία της Ύπαρξης μας......!!!!!!!!!!

Το μόνο σίγουρο όταν γεννιόμαστε είναι, ότι μια μέρα θα φύγουμε από το σώμα αυτό επειδή είναι απολύτως προσωρινό. Μπορεί να φύγουμε μετά από μερικές μέρες, μήνες ή μετά από λίγα χρόνια ή μετά από πολλά χρόνια. 

Όμως θα φύγουμε. Τι θα γίνει από την μέρα που αναλαμβάνουμε το σώμα, μέχρι την μέρα που θα το εγκαταλείψουμε, είναι άγνωστο. Μπορεί να είναι ευχάριστο ή δυσάρεστο – μπορεί να είμαστε πλούσιοι ή άποροι, ανήθικοι ή ηθικοί, ευτυχισμένοι ή δυστυχισμένοι, υγιείς ή άρρωστοι, αρτιμελείς ή με σωματικές δυσκολίες.

Όλα αυτά διαφέρουν από άτομο σε άτομο ανάλογα με τις επιλογές της ψυχής, εκτός από την τελική απελευθέρωση μας από το προσωρινό σώμα κάποια στιγμή, συνήθως πριν από τα 100 χρόνια της ζωής.

Ερχόμαστε χωρίς τίποτα και θα φεύγουμε με τίποτα. Το μόνο που θα αλλάξει από το ερχομό μέχρι την αποχώρηση μας, είναι οι γνώσεις και η καλλιέργεια του χαρακτήρα μας ή των αρετών, που θα πάρουμε μαζί μας για την συνέχεια.

Παρόλο που το σώμα μας είναι προσωρινό και τρωτό, η ζωή – η ουσία μας, είναι αιώνια και άτρωτη.

Όταν πιστεύουμε ότι είμαστε μόνο το σώμα, φοβόμαστε την αποχώρηση μας από το προσωρινό μας σώμα. Βασίζουμε την ασφάλεια και την αξία μας πάνω στην κατάσταση και εμφάνιση του σώματος. Πως φαίνεται και αν αρέσει στους άλλους. Αν είναι ψηλό, κοντό, χοντρό, λεπτό. Πως είναι η μύτη, τα μαλλιά και οι μηροί. Αν το σώμα είναι νέο και ευλύγιστο ή ηλικιωμένο και δύσκαμπτο, υγειές ή άρρωστο. Ζηλεύουμε τα σώματα των άλλων.

Είναι σαν να αξιολογούμε την αξία και την ασφάλεια μας ανάλογα με την κατάσταση και τη μάρκα του αυτοκινήτου μας. Πράγματι κάποιος αξίζει σύμφωνα με το αυτοκίνητο του; Είναι πιο άξιος αγάπης και σεβασμού;

Όταν πιστεύουμε ότι είμαστε μόνο αυτό το σώμα, τότε νιώθουμε ανταγωνισμό με τους άλλους με τους οποίους συγκρινόμαστε ή από τους οποίους νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε. Οι άλλοι, μας φαίνονται σαν απειλές.

Σαν σώματα νιώθουμε έλξη και αποστροφή, έρωτα και φόβο.

Εφόσον κάποια μέρα το σώμα μας και τα σώματα όλων των άλλων θα μεγαλώσουν και θα αλλάξουν μορφή, ίσως να αξίζει να επικεντρωθούμε επάνω στην άμορφη ουσία που υπάρχει μέσα στο σώμα και υπήρξε πριν από την γέννηση και θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από την αποχώρηση μας από αυτό.

Σύμφωνα με τις θρησκείες, πνευματικές φιλοσοφίες όπως του Σωκράτη και του Πυθαγόρα και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έχουν φύγει από το σώμα τους και έχουν ξανά γυρίσει για μας μιλήσουν – δεν είμαστε το σώμα αλλά άμορφες ενέργειες / συνειδητότητες, που συνεχίζουν πέρα από το σώμα. Ως άμορφη συνειδητότητα δεν έχουμε εθνικότητα, φυλή, θρησκεία ή ακόμα αρσενικό ή θηλυκό φύλο ή επάγγελμα.

Όλα αυτά είναι προσωρινά «ρούχα» που φοράμε για το θέατρο της ζωής μας, για θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να εκφράσουμε την αληθινή μας πνευματική ενάρετη φύση.

Είναι ώρα να αντιληφθούμε τους άλλους όχι πια σαν σώματα από τα οποία κινδυνεύουμε ή τα οποία χρειαζόμαστε για την ασφάλεια, αξία ή ευτυχία μας. Όταν βλέπουμε τον άλλον σαν ουσία χωρίς ρόλους και ετικέτες, νιώθουμε εντελώς διαφορετικά. Νιώθουμε ασφάλεια λόγω της εσωτερική μας ενότητας μαζί τους.

Σύμφωνα με την κβαντική μηχανική, τα σώματα αυτά είναι μέρος της ψευδαίσθησης των αισθήσεων μας. Στην αλήθεια δεν υπάρχουν ξεχωριστά σώματα. Είμαστε όλοι ένα πεδίο ενέργειας, που έχει μέσα του πυκνότητες ή καμπυλότητες, που εμείς βλέπουμε σαν ανθρώπους και αντικείμενα.

Ο Albert Einstein είπε :
«Ένα ανθρώπινο ον είναι μέρος ενός συνόλου που αποκαλούμε _σύμπαν_ και είναι οριοθετημένο στο χρόνο και το χώρο. Βιώνει τον εαυτό του, τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σαν κάτι διαχωρισμένο από το υπόλοιπο σύμπαν… ένα είδος οπτικής απάτης της συνειδητότητάς του. 

Αυτή η ψευδαίσθηση είναι για μας ένα είδος φυλακής, περιορίζοντας μας στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην αγάπη για λίγα κοντινά σε μας άτομα. Καθήκον μας θα έπρεπε να είναι να απελευθερωθούμε από αυτή τη φυλακή, διευρύνοντας τον κύκλο της συμπάθειάς μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη τη φύση μέσα στην ομορφιά της.»

Ο Μάνος Δανέζης, Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών το εξηγεί :
«Η έννοια του διαχωρισμού των υλικών αντικειμένων, ότι εσύ κι εγώ είμαστε ξεχωριστά πράγματα, ή ότι εγώ και το τραπέζι ή εγώ και το δέντρο είμαστε ξεχωριστά πράγματα, είναι μια λανθασμένη αντίληψη δημιουργημένη από τις αισθήσεις μας, λόγω ανικανότητας των αισθήσεών μας να αντιληφθούν την αλήθεια. Αυτή η διαχωρισμένη ύπαρξη δεν είναι πραγματικότητα. Η αδυναμία των αισθήσεων κατατέμνει και διαχωρίζει την ενυπάρχουσα ενότητα κι έτσι έχουμε την ψευδαίσθηση ότι αυτά είναι ξεχωριστά αντικείμενα. 

Σκεφθείτε το, αν όλα είναι ένα και κάθε μορφή δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προσωρινό πύκνωμα ενός ενιαίου (πανταχού παρόντος) πεδίου ενέργειας, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μας και τους άλλους, επειδή όλα είναι ένα.»

«Η έννοια του διαχωρισμού είναι προϊόν του ανθρώπινου γενετικού κώδικά μας. Επιλέγουμε (εννοώ ιστορικά και βιολογικά, μην το παίρνετε προσωπικά) τη μοναξιά της ατομικότητάς μας. Η φύση γεννήθηκε ως ένα. Διαχωρισμός, ατομικότητα, μαζί με οτιδήποτε καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό, είναι δημιουργίες του DNA μας με αυτόν το συγκεκριμένο τρόπο και όχι με άλλον τρόπο.»

«Αν είχαμε ένα διαφορετικό τύπο DNA και άλλου είδους αισθήσεις, θα βλέπαμε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά από το πώς τα βλέπουμε σήμερα. Έτσι, αυτό που αποκαλούμε ατομικότητα, το κλείσιμο στον εαυτό μας, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς μας να αντιληφθούμε την ενότητα του σύμπαντος.»

Η Αννίτα Μουρτζάνι τα βεβαιώνει με την μεταθανάτια εμπειρία της.
Έτσι, λοιπόν, ένιωσα καταπληκτική διαύγεια, ως προς την αιτία του καρκίνου και πώς όλος αυτός ο φόβος είχε συσσωρευτεί στο ενεργειακό και υλικό μου σώμα δημιουργώντας μου ασθένεια, ίσως μέσω της δημιουργίας ενεργειακών μπλοκαρισμάτων μες στο σώμα μου, και συνειδητοποίησα ότι δεν πρέπει να ζούμε μία ζωή μέσα στο φόβο, ότι στον πυρήνα μας είμαστε καταπληκτικά, υπέροχα όντα. 

Είμαστε καταπληκτικά, υπέροχα, πνευματικά όντα που πρέπει να ζούμε την αλήθεια μας και να εκφράζουμε αυτό που είμαστε. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να είμαστε ο εαυτός μας, ούτε να προσποιούμαστε πως είμαστε κάτι άλλο, και συνειδητοποιώ, ότι πάντα φοβόμουν να είμαι ο εαυτός μου. Τότε, λοιπόν, άρχισα να συνειδητοποιώ πόσο υπέροχοι είμαστε, καθώς και τη σύνδεση ανάμεσα σε όλους μας. 

Είμαστε όλοι Ένα, είμαστε όλοι μέρος μίας συνειδητότητας, είμαστε όψεις του Θεού, ή όπως αλλιώς θέλεις να τον αποκαλείς, αλλά είμαστε όλοι μία συνειδητότητα, είμαστε όλοι Ένα, και είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Για όλη την μετάφραση: http://www.armonikizoi.com/2012/anita

Και ο Νέλσον Μαντέλα το εκφράζει αλλιώς :
«Ο βαθύτερος φόβος μας δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ο βαθύτερος φόβος μας είναι, ότι είμαστε δυνατοί πέρα από κάθε μέτρο. Είναι το φως μας, όχι το σκοτάδι μας που μας φοβίζει περισσότερο. Αναρωτιόμαστε, Ποιος είμαι εγώ για να είμαι ακτινοβόλος, υπέροχος, ταλαντούχος, μυθικός; Στην πραγματικότητα, ποιος είσαι εσύ για να μην είσαι; 

Είσαι παιδί του Θεού. Το να θεωρείς τον εαυτό σου μικρό δεν εξυπηρετεί τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτα φωτισμένο στο να συρρικνώνεσαι τόσο ώστε οι άλλοι άνθρωποι να μην νιώθουν ανασφαλείς γύρω σου. Όλοι μας θα έπρεπε να λάμπουμε, όπως τα παιδιά. Γεννηθήκαμε για να εκδηλώσουμε τη δόξα του Θεού που υπάρχει μέσα μας. 

Δεν υπάρχει μόνο σε μερικούς από εμάς. Υπάρχει στον καθένα μας. Και καθώς αφήνουμε το δικό μας φως να λάμπει, υποσυνείδητα δίνουμε στους άλλους ανθρώπους την άδεια να κάνουν το ίδιο. Καθώς απελευθερωνόμαστε από το δικό μας φόβο, η παρουσία μας απελευθερώνει αυτόματα τους άλλους.»

Είναι απαραίτητο να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τους άλλους και τον εαυτό μας ως άμορφες ουσίες και όχι σαν προσωρινά σώματα. Πάρα πολλά από τα προβλήματα μας και ιδιαίτερα το άγχος, ο φόβος και ο ανταγωνισμός θα λυθούν. Θα αρχίσουμε να γινόμαστε μια ενωμένη ανθρώπινη οικογένεια.



Γιατί φοβόμαστε το θάνατο ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η σκέψη του θανάτου μας παγώνει; Γιατί η σκέψη ότι μπορεί να χάσουμε αγαπημένα πρόσωπα μας τσακίζει; Γιατί η σκέψη ότι εμείς μπορεί να πεθάνουμε και να μην ξαναδούμε ανθρώπους που αγαπάμε, μας μουδιάζει; 

Γιατί ο θάνατος σαν έννοια μας φοβίζει, μας τρομοκρατεί; Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα κατανοήσετε πλήρως γιατί μας καταλαμβάνει ο φόβος του θανάτου, γιατί αναρωτιόμαστε εάν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο και ποιος ο ρόλος της θρησκείας και των φιλοσόφων σε αυτό....

Ο βασικότερος αντίπαλος της πίστης και της εμπιστοσύνης είναι ο φόβος. Ένας φοβισμένος άνθρωπος βιώνει επώδυνα το συναίσθημα της απόγνωσης και στην προσπάθειά του να αποφύγει τις φοβίες του, συχνά απομακρύνεται από τον πυρήνα της ύπαρξής του.

Ο πιο σημαντικός φόβος ίσως είναι αυτός του θανάτου, που αποτελεί πανανθρώπινο κι οικουμενικό φαινόμενο και είναι διαρκώς παρών στη σκέψη των ανθρώπων καραδοκώντας σε σκοτεινές πλευρές του μυαλού τους. 

Η τρομακτική σκέψη του αναπόφευκτου του θανάτου μας εμποδίζει να απολαύσουμε τη ζωή και συχνά πυροδοτεί εκδηλώσεις ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς, όπως η κατάθλιψη ή οι κρίσεις πανικού. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μισήσουν την ίδια τη ζωή, λόγω της απειλής του θανάτου.

Οι άνθρωποι βιώνουμε το θάνατο άλλοτε ως προσωπική αποτυχία ή ως αδικία, άλλοτε ως χρεοκοπία της ιατρικής και της επιστήμης, άλλοτε ως αδυναμία να κρατήσουμε στη ζωή αυτούς, που αγαπάμε με τρόπο μαγικό.

Ο φόβος του θανάτου πολλές φορές καταλαμβάνει τόσο χώρο και χρόνο στη ζωή μας, ώστε αδυνατούμε να ζήσουμε την ίδια τη ζωή. Είναι τόσο έντονη η παρουσία του, που αποτελεί μια διαρκή απειλή. Κάποιοι πιστεύουν ότι πάσχουν από αμέτρητες αρρώστιες.... 

Κάποιοι προσπαθούν να προβλέψουν το τέλος της ζωής, για να εμποδίσουν τον ερχομό του ή γίνονται ατρόμητοι για να φοβίσουν το θάνατο... Κάποιοι αναζητούν την αιωνιότητα μέσα από την υστεροφημία, την κοινωνική καταξίωση, την απόκτηση πλούτου και δύναμης… Κάποιοι στρέφονται σε «υπερφυσικές» θρησκευτικές δοξασίες και αστρολογικές προβλέψεις…

Παρ όλα αυτά η οδύνη του θανάτου κυριεύει τη ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων κι αναστατώνει τη σκέψη και τη συμπεριφορά τους. Η πλήρης άρνηση του επερχόμενου τέλους της ζωής, όπως και η εμμονή σε σκέψεις για το θάνατο, φανερώνουν τον ίδιο ακριβώς φόβο: να κοιτάξουμε κατάματα το θάνατο.

Ο φόβος του θανάτου υπάρχει πάντα κάτω από την επιφάνεια. Μας κυνηγάει σε όλη μας τη ζωή και εμείς χτίζουμε αμυντικούς μηχανισμούς, για να μπορέσουμε να χειριστούμε την επίγνωση του θανάτου. Δεν μπορούμε όμως να τον βγάλουμε απ' το μυαλό μας. Ξεσπάει σε κάθε εφιάλτη μας. «Προτιμάμε καλύτερα να πεθαίνουμε κάθε ώρα από το φόβο του θανάτου, παρά να πεθάνουμε μια φορά» αναφέρει ο Σαίξπηρ.

Αλλά το ζήτημα του θανάτου απασχολούσε έντονα τους ανθρώπους ήδη από πολύ παλιά. Ο Σωκράτης ζητούσε από τους ανθρώπους να σκεφτούν και να φιλοσοφήσουν πάνω σε θέματα ζωής και θανάτου και να τα αποδεχτούν, ενώ ο Επίκουρος πίστευε, ότι η αποστολή της φιλοσοφίας είναι να ανακουφίσει την ανθρώπινη δυστυχία και θεωρούσε βασικότερη αιτία δυστυχίας τον πανταχού παρόντα φόβο μας για το θάνατο.

Η Αγία Γραφή, ως έκφραση της Θείας Αποκάλυψης τού Θεού στον άνθρωπο, αναφέρεται σε ισόβιους δούλους για το φόβο του θανάτου "και απαλλάξη τούτους, όσοι φόβω θανάτου δια παντός του ζην ένοχοι ήσαν δουλείας" (Εβραίους 2/β: 14,15).

Όσο για την σύγχρονη επιστήμη, κατάφερε μεν να εμποδίζει την έναρξη της ζωής, δε μπόρεσε ωστόσο να νικήσει το τέλος της.

Κι ο Γούντι Αλεν ευφυολογώντας ανέφερε ενδεικτικά: «Δεν φοβάμαι το θάνατο, απλώς δεν θέλω να είμαι εκεί όταν θα έρθει» !

Ο σημαντικότερος εν ζωή υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής, ο Irvin Yalom, μας προσκαλεί να μην αγνοήσουμε το θάνατο, ούτε να τον ξορκίσουμε, αλλά να πετύχουμε το δυσκολότερο: να συμφιλιωθούμε μαζί του και να αναμετρηθούμε με το μεγαλύτερο ανθρώπινο φόβο.

Αν κάτι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, είναι ότι τελικά ο φόβος του τέλους της ζωής αγγίζει σε υπαρξιακό επίπεδο ευαίσθητες και κρίσιμες πτυχές της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, κι όχι μόνο του τέλους της. 

Ο θάνατος και η εσωτερική επεξεργασία του θανάτου αναδεικνύει ξεκάθαρα τη συνολικότερη θεώρηση του καθενός μας για το νόημα της ζωής, για τις σχέσεις με τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο, για το πεπερασμένο της ύπαρξης. Είναι πραγματικά μια βιαιότητα η εμπειρία του πένθους, είναι όμως σημαντικό να αναγνωρίσουμε, ότι η ύπαρξη του θανάτου μάς βοηθά να ζήσουμε καλύτερα. 

Η χαρά, η νοηματοδότηση της ζωής, οι αναμνήσεις και οι εγγραφές από το παρελθόν, η μοναξιά, η απόγνωση, η ελευθερία, η φθορά, η αρρώστεια... μας οδηγούν να αναμετρηθούμε με τα δεδομένα της ύπαρξης και συνταράσσουν ενδότερες δομές της ψυχής μας. 

Η επεξεργασία του θανάτου αποτελεί την πιο σκοτεινή πλευρά της ύπαρξής μας, καθώς ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε το επερχόμενο τέλος, εξαρτάται από το πώς βιώνουμε την ίδια τη ζωή μας. Και τελικώς, όταν κάποιος δεν συλλαμβάνει το μεγαλείο της ζωής, γιατί να τον απασχολεί ο θάνατος;

Αν προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα τον συλλογισμό μας, θα καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος φοβάται το χρόνο, καθώς αναζητά απεγνωσμένα να ανακαλύψει το μέλλον του, αντί να προσπαθεί να το διαμορφώσει. Και η αδυναμία του να ελέγξει τη ζωή του, τον κρατά καθηλωμένο στο ίδιο σημείο, σταματημένο και στατικό. 

Ο φόβος υπερτερεί μπροστά στην προσωπική ανάληψη ευθύνης κι ακολουθεί η πλήρης απουσία προσωπικής ελευθερίας. Συνεπώς η μελέτη του θανάτου από αδυναμία μπορεί να γίνει ανάληψη ευθύνης και κατάκτηση ελευθερίας.

Με λίγα λόγια, μιλώντας για το θάνατο, ουσιαστικά μιλάμε για τη ζωή. Και η επεξεργασία του θανάτου μπορεί να χαρίσει στη ζωή ένα νόημα που δεν είχε πριν, αν μετακινηθούμε εσωτερικά από την άρνηση του θανάτου στην αποδοχή της ζωής κι από την απελπισία για το αύριο στη φροντίδα για το τώρα. Αντ' αυτού, μερικές φορές αναβάλλουμε την ίδια μας τη ζωή, επειδή νοιώθουμε πολύ απασχολημένοι με τα μικρά θέματα που εμφανίζονται.

Η συνάντηση με το θάνατο, άρα, δεν καταλήγει υποχρεωτικά σε απόγνωση, που στερεί τη ζωή από κάθε σκοπό. Αντίθετα, είναι μία εμπειρία που θα μας ξυπνήσει και θα μας οδηγήσει σε μια ζωή πιο πλήρη. Ο φόβος του θανάτου είναι στην ουσία ο φόβος του ανεκπλήρωτου. Γι αυτό και αρπαζόμαστε απ' τη ζωή, γιατί βιώνουμε τη ζωή μας ως κάτι ανεκπλήρωτο.

Η αγωνία του θανάτου επισκέπτεται κάθε ψυχοθεραπευτική συνεδρία. Η ψυχοθεραπεία αποτελεί βαθιά και περιεκτική εξερεύνηση της πορείας του νοήματος της ζωής ενός ανθρώπου. Και δεδομένου ότι ο θάνατος κατέχει τόσο κεντρική θέση στην ύπαρξη μας και ότι ζωή και θάνατος αλληλοεξαρτώνται, δεν είναι δυνατόν να τον αγνοήσουμε. 

Ο θεραπευτής στοχεύει να συνδεθεί βαθιά κι αυθεντικά με τους ασθενείς του και καλείται πάντοτε, όχι απλώς να διαχειριστεί τη συμπτωματολογία των περιστατικών, αλλά να αναδείξει και να επεξεργαστεί τη συνολικότερη θεώρηση του θεραπευόμενου για το νόημα της ζωής, για τις έσχατες έγνοιες της ύπαρξης, όπως η φθορά, η ελευθερία, η υπαρξιακή απομόνωση, για τις διαπροσωπικές του σχέσεις, για το πεπερασμένο της ύπαρξης… 

Κι ασφαλώς κάθε θεραπευτής μέσα από μία τέτοια διαδικασία, μοιραία αναμετράται και ο ίδιος με τα δικά του υπαρξιακά σκοτεινά σημεία περί ζωής και θανάτου.

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται στο αγωνιώδες νεανικό μήνυμα που συναντάμε σε γκράφιτι γραμμένο στους τοίχους της πόλης: «Υπάρχει ζωή πριν το θάνατο;». Τελικά η ανθρώπινη απόγνωση δεν πηγάζει μόνο από απωθημένα ένστικτα, διαταραγμένους τρόπους σκέψης ή τραυματικές μνήμες… αλλά κυρίως από μια κατά πρόσωπο συνάντηση με την ύπαρξή μας, που αξίζει να την δούμε με χαρά.




Δημήτρης Κούκης, Παιδοψυχολόγος (BA, MSc) – ψυχοθεραπευτής, 
http://www.psyhealth.gr

Φαντάσου......!!!!!!!!!

Φαντάσου, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι φωτεινά όντα – αιώνιες αγγελικές συνειδητότητες, που είναι σε προσωρινά σώματα για να μάθουν να εκφράσουν την ανώτερη φύση τους, εδώ στην υλική διάσταση.

Φαντάσου, ότι όλοι όσοι έχουν εξουσία – πολιτική, οικονομική, θρησκευτική ή κοινωνική – είναι εδώ για να μάθουν να λειτουργούν με ανιδιοτέλεια και τιμιότητα και να υπηρετούν αποκλειστικά το καλό του σύνολου – χωρίς καμία προσωπική ανάγκη.

Φαντάσου, ότι όσοι είναι άρρωστοι είναι εδώ να συνειδητοποιήσουν την απόλυτη υγεία, αρμονία και δύναμη που υπάρχει μέσα τους και να αφήσουν αυτή την ενέργεια της υγείας και ζωντάνιας να γεμίσει το σώμα και τη ζωή τους.

Φαντάσου, ότι όλοι όσοι είναι φοβισμένοι ή δυστυχισμένοι είναι φωτεινά όντα εδώ για να ανακαλύψουν την αξία, ασφάλεια, ελευθερία που υπάρχει μέσα τους και τα πλημμυρίζουν με χαρά και αγάπη, γιορτάζοντας την αληθινή τους πανέμορφη φύση.

Φαντάσου, ότι όλοι που έχουν στραφεί στο έγκλημα, στη βία ή στο μίσος προς τον συνάνθρωπο, είναι πανέμορφα ειρηνικά φωτεινά όντα εδώ να θεραπευτούν από την ψευδαίσθηση της ξεχωριστότητας και να βιώσουν ενότητα με τον συνάνθρωπο τους ώστε να συμπεριφέρονται για το καλό όλων.

Φαντάσου, ότι όσοι είναι εξαρτημένοι στα ναρκωτικά και άλλες ουσίες είναι ευαίσθητες αγγελικές ψυχές εδώ για να απελευθερωθούν από την απογοήτευση και το φόβο και να βρουν την δύναμη και την πληρότητα μέσα τους ώστε να εκφράζουν την αλήθεια και τη δημιουργικότητα τους.

Φαντάσου, ότι όλοι όσοι έχουν οικονομικές δυσκολίες είναι εδώ να ανακαλύψουν την απεριόριστη εσωτερική τους ικανότητα σαν ψυχές να δημιουργήσουν την ευημερία που αξίζουν και που είναι ο προορισμός τους.

Φαντάσου, ότι δεν υπάρχουν δύο συνειδητότητες και ότι είμαστε όλοι εκφράσεις μίας συνειδητότητας και ότι είμαστε μία οικογένεια με μία πηγή ύπαρξης.

Φαντάσου, ότι όλοι χωρίς εξαίρεση είναι τα αδέλφια σου, οι άρρωστοι, οι δυστυχισμένοι, οι φοβισμένοι, οι άποροι, οι φυλακισμένοι. οι πλούσιοι, οι αδύναμοι, οι δυνατοί, οι ηθικοί, οι ανήθικοι, η εξουσία, οι εγκληματίες, η αστυνομία, οι βουλευτές, οι παπάδες, οι μετανάστες, οι ρατσιστές, οι εξαρτημένοι, οι καλοί, οι «κακοί», οι μαύροι, οι λευκοί, οι κίτρινοι, οι Χριστιανοί, οι Μουσουλμάνοι, οι Εβραίοι και όλοι οι οπαδοί του κάθε κόμματος και βέβαια τα αδέλφια μας τα ζώα και όλα τα άλλα όντα.

Όταν καλλιεργούμε ξεχωριστότητα με το να φοβόμαστε, να νιώθουμε αποξένωση, να κρίνουμε, να απορρίπτουμε, να καταδικάζουμε, να βρίζουμε, να μισούμε, και να πιστεύουμε ότι οι άλλοι είναι υπεύθυνοι για την δική μας πραγματικότητα, είμαστε μέρος του προβλήματος και δεν θα λυθεί ποτέ. Απλώς, θα αναγκαστούμε να βιώσουμε την πραγματικότητα των άλλων που κρίνουμε μέχρι να τους κατανοήσουμε και να τους βλέπουμε σαν φωτεινά όντα, που παίζουν το ρόλο τους για να μάθουν και για να μάθουμε.

Είμαστε όλοι απόγονοι της ίδιας πηγής.

Είμαστε εδώ να μάθουμε κατανόηση, αποδοχή, συγχώρεση, ενότητα, αλληλεγγύη και αγάπη.

Μόνο τότε θα λυθούν τα προβλήματα μας.

Φαντάσου το και θα βοηθήσεις να γίνει. Θα γίνεις μέρος της λύσης.




Δεν Έχουμε να Φοβηθούμε Τίποτα από την Κρίση΄......!!!!!!!!

               
Συνέντευξη Τόνωσης με τον Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ
Δεν πιστεύω ότι επηρεαζόμαστε από μαζικές καταστροφές. Η μοίρα του καθένα θα είναι ατομική, κι ακριβώς αυτό που έχει επιλέξει που χρειάζεται για την εξέλιξή του. Δεν έχουμε επομένως να φοβηθούμε τίποτα.

Αλλαγή Πλεύσης
1.Έχω τη χαρά και την τιμή να έχω δίπλα μου σήμερα το δάσκαλο προσωπικής ανάπτυξης και γνωστό συγγραφέα Ρόμπερτ Ηλία Νάτζεμι. Γειά σου Ρόμπερτ. Θα ήθελα να ξεκινήσω τη συζήτησή μας με μια ερώτηση, που έχω σκεφτεί αρκετές φορές. Τι σε έκανε να αφήσεις την καριέρα του χημικού μηχανικού και να μπεις στο χώρο της προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης;

-Ήταν μια ερώτηση μέσα μου για το λόγο της ύπαρξής μας, παρόλο που ήμουνα χημικός μηχανικός και είχα καλή δουλειά, καλή θέση και χρήματα, δεν είδα ότι υπήρχε νόημα. Το επάγγελμα αυτό μπορεί κάποιος να το αγαπάει, ήταν ενδιαφέρον. Δεν υπήρχε όμως το νόημα της ζωής σ’ αυτό, για ποιο λόγο υπάρχουμε εδώ, τι θα έπρεπε να κάνουμε με τη ζωή μας, κι αποφάσισα να δώσω χρόνο στον εαυτό μου να το ερευνήσω αυτό.

Παραιτήθηκα λοιπόν και πήρα χρόνο για να βρω ένα νόημα μέσα στη ζωή. Για ποιο λόγο ζούμε, τι είμαστε εδώ να κάνουμε μέσα από την εμπειρία της ψυχής. Kαι βρήκα τέσσερα πράγματα:

Πρώτον : Το νόημα της εξέλιξης. Δεν είχα καταλάβει προηγουμένως ότι μπορούσα να βελτιώσω τον εαυτό μου, να γίνω άνθρωπος με πιο πολλή ηρεμία, αγάπη, ανιδιοτέλεια. Κι αυτό ήταν ένα ενδιαφέρον θέμα, είχε νόημα, μου φαινόταν σημαντικό.

Δεύτερον : Η δημιουργικότητα. Όποτε δημιουργώ, είτε ένα βιβλίο, ένα κερί, ένα φαγητό, έναν κήπο, υπάρχει μία ευχαρίστηση μέσα μου από αυτήν την δημιουργία.

Τρίτον : H προσφορά. Η ικανοποίηση που νιώθω όταν μπορώ να προσφέρω κάτι σε έναν συνάνθρωπο.

Και τέταρτον : Οι σχέσεις. Η πρόκληση του να μπορώ να δημιουργώ αρμονικές και αγαπημένες σχέσεις μέσα στη ζωή. Κι άρχισα να αφοσιώνομαι σ’ αυτά.

Η Ωφέλιμη Κρίση
2.Πιστεύεις ότι στην περίοδο που ζούμε αυτή τη στιγμή ως ανθρωπότητα περνάμε μια κρίσιμη καμπή; Κι αν ναι σε τι συνίσταται αυτή;

-Ναι, βεβαίως. Υπάρχουν πολλές προφητείες κι από τους Ινδιάνους, κι από τους Ινδούς κι από το Νοστράδαμο, κι από διάφορες άλλες πηγές. Είναι μια κρίση ωφέλιμη ώστε να συνειδητοποιήσουμε άλλες αξίες. Έχοντας περάσει από το να δίνουμε αξία στην ύλη, στη γνώμη των άλλων, στην εμφάνισή μας, στην επιτυχία καλούμαστε να δούμε άλλες αξίες, πιο εσωτερικές: όπως το να είμαστε τίμιοι, να εστιαζόμαστε λιγότερο στην ύλη και περισσότερο στην πνευματική μας ανάπτυξη, αλλά και στην πρόκληση να δούμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε ευημερία ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες…

Ελεύθερη Βούληση
3.Στο εγχειρίδιο επιβίωσης, εξέλιξης και ευτυχίας στη σημερινή κρίση” λες ότι η πλειονότητα των ανθρώπων ζει με ελάχιστα, κι όμως αυτοί οι άνθρωποι που έχουν ελάχιστα μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένοι από άλλους που έχουν περισσότερα. 

Ειλικρινά πιστεύεις ότι μπορεί κάποιος που έχει απλά ελάχιστα για να επιβιώσει μπορεί να είναι πιο ευτυχισμένος από κάποιον άλλο που έχει όλα τα στοιχεία της επιβίωσης;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αναλογία στο πόσα πράγματα ή ανέσεις έχουμε και στην ευτυχία. Πάντα θα σκεφτούμε κάτι άλλο για να θέλουμε ή αν έχουμε θα φοβόμαστε μήπως το χάσουμε, και θα χάσουμε την ηρεμία και την ευτυχία μας με το φόβο μήπως χάσουμε την άνεσή μας, μήπως χάσουμε το αγαπημένο μας. 

Άρα η εξάρτηση είναι το πρόβλημα. Αν δεν έχω εξάρτηση είμαι μια χαρά, είτε έχω, είτε δεν έχω. Αν έχω εξάρτηση, είτε δεν έχω, είτε έχω δεν νιώθω καλά. 

Aν δεν συγκρίνει τον εαυτό του, αν έχει φαγητό του, στέγη, αγαπημένους ανθρώπους γύρω του και δεν έχει μάθει να είναι εξαρτημένος νομίζω ναι, επειδή έχω δει σε ταξίδια μου στον κόσμο ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα και δεν μπορώ να πω ότι έχουν λιγότερα χαμόγελα. Μάλλον βλέπω περισσότερα χαμόγελα και εσωτερική ελευθερία και επαφή.

4. Στο ίδιο εγχειρίδιο αναφέρεις ότι η ζωή μάς δίνει μόνο αυτά που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, να φέρουμε εις πέρας. Όμως βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που καταρρέουν μετά από κάποια απώλεια προσώπου ή κάποια σημαντική απώλεια στη ζωή τους. Τι έχεις να πεις γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Ο τρόπος που αντιδρούμε προς αυτά τα γεγονότα σχετίζεται με την ελεύθερη βούληση και παρόλο που καθένας έχει τη δύναμη πολλοί θέλουν να είναι στο ρόλο του θύματος, του αδικημένου, του στενοχωρημένου και έχουν μπει μέσα σε αυτόν. 

Επαναλαμβάνω αυτό που γράφω κι αυτό που λέω συνέχεια στις ομιλίες που δίνω, ότι ενώ έχουμε τη δύναμη, βλέπουμε να μην αξιοποιούμε την ελεύθερη βούληση. Γιατί τα γεγονότα για μένα είναι δεδομένα. Τουλάχιστον ότι έχει γίνει. Ότι θα γίνει εξαρτάται πάνω στο τι επιλογές θα κάνουμε ατομικά, οικογενειακά, κοινωνικά.

Και ίσως παίρνουν και αξία μέσα από αυτόν το ρόλο, πιστεύοντας ότι είναι αυτό το σωστό, ή ότι είναι η θεία κατάσταση και το πιστεύουν ότι πρέπει να είναι έτσι, και υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που βιώνουν την ίδια κατάσταση και πολύ χειρότερη που προχωράνε στη ζωή τους, και συνέρχονται και δημιουργούν μια άλλη ζωή. Η δυνατότητα υπάρχει, αν την αξιοποιούμε ή όχι είναι η ελεύθερη βούληση.

5. Ποια είναι η αξία τελικά των υλικών αγαθών στη ζωή μας;
Να ξέρω βεβαίως ότι απολαμβάνω τα μηχανήματα, ότι έχω το σπίτι μου, το αυτοκινητό μου, τις απολαύσεις τις οποίες έχω, αλλά να μην είμαι εξαρτημένος από αυτά. -Tα υλικά αγαθά είναι το σενάριο για τηνεξέλιξή μας. Όπως ο υλικός κόσμος είναι ένα σενάριο για την εξέλιξη της ψυχής. Στο βαθμό που μπορούμε να απολαύσουμε τα υλικά αγαθά ας το κάνουμε. Αρκεί να μη γινόμασε εξαρτημένοι σε αυτά. 

Το πρόβλημα είναι η εξάρτηση, ότι φοβάμαι ότι δεν θα μπορώ να είμαι καλά, αν δεν τα έχω αυτά. Έτσι αγνοώ την πηγή της πληρότητας και της ευτυχίας που υπάρχει μέσα μου κι αυτό με εμποδίζει στην εξέλιξή μου.

Απελευθέρωση από την απληστία
6. Πολλές οικονομίες βιώνουμε αυτήν την περίοδο να υφίστανται μια κρίση και μια ύφεση. Οι άνθρωποι δοκιμάζονται. Πώς πιστεύεις ότι κάποιος που ζεί μέσα σε αυτές τις οικονομίες και αυτές τις κρίσεις πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις,

Ότι και να γίνει σε μας, και αναφέρομαι στην Ελλάδα, στην Κύπρο, και στην Ευρώπη νομίζω είναι λίγο δύσκολο να φτάσουμε ως εκεί. -Νομίζω ότι η πρώτη απάντηση είναι να μη φοβόμαστε. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε στο επίπεδο που ήδη βιώνουν τα τρία τέταρτα της γης, δηλαδή που ζουν με λιγότερα από 40 ευρώ – και λιγότερο - το μήνα και δεν έχουν τρεχούμενο νερό.

Η δεύτερη απάντηση είναι ενότητα, μέσα στην ενότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Όταν υπάρχει αγάπη και ενωμένοι άνθρωποι, είτε είναι οικογένεια, είτε κοινόβιο ανθρώπων τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα.

Αυτή τη στιγμή ο καθένας μας, οι γονείς, το κάθε παιδί έχει το σπίτι του, το αυτοκίνητό του. Μάλλον θα πρέπει να ενωθούμε περισσότερο και να εξοικονομήσουμε μέσα από την ενότητα.

Επίσης είναι μια πρόκληση για το νου, να σκεφτόμαστε με νέους, εναλλακτικούς τρόπους ώστε να κερδίσουμε και τα χρήματα που θέλουμε, αλλά επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να έχουμε πολλά πράγματα χωρίς χρήματα. Με αντάλλαγμα.
Μπορούμε να ανταλλάξουμε υπηρεσίες, γνώσεις, προϊόντα, κάτι που γινόταν περισσότερο παλιά. Ερχόσουν στο γιατρό με μια κότα στα χέρια, γιατί δεν είχες κάτι άλλο να του δώσεις, και δεν είναι άσχημο κι αυτό. Δηλαδή η ανταλλαγή υπηρεσιών, προϊόντων, αντικειμένων μεταξύ μας. Μέσα στην ενότητα, στην αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια θα είμαστε πολύ ασφαλείς.

Και κάτι άλλο. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το δηλώνουν οι περισσότεροι δάσκαλοι της δημιουργίας της αφθονίας, ότι όσο πιο πολύ δίνεις τόσο περισσότερο έλκεις. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται παράλογο “θα έχω λιγότερο και θα δώσω”; Κι όμως, ναι, δίνοντας ευθυγραμμίζομαι με την πηγή της αφθονίας του σύμπαντος και μου έρχονται περισσότερα.

Κι αυτό είναι λίγο πρόκληση ώστε να απελευθερωθώ από το φόβο, την απληστία, την ιδιοτέλεια και να βιώσω ενότητα.

7.Kάποιοι πνευματικοί δάσκαλοι θεωρούν ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει οικονομική κρίση, είναι μόνο στο μυαλό μας. Αυτό πώς το σχολιάζετε εσείς;

Σίγουρα μια αλλαγή στον τρόπο που σκεπτόμστε θα βοηθήσει. Ο φόβος δεν βοηθάει. Όσο πιο πολύ φοβάμαι, ή θυμώνω με αυτούς που θεωρώ αιτία των προβλημάτων διαιωνίζω την κατάσταση και την διατηρώ.Όλα είναι στο μυαλό μας. Tα πάντα. 

Ότι υπάρχει στον πλανήτη είναι δημιουργία του νου μας. Όμως η οικονομική κρίση είναι ένα γεγονός. Ένας άνθρωπος δεν έχει τα λεφτά που χρειάζεται για το παιδί του ή για τον εαυτό του. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που βλέπω καθημερινά. Με πλησιάζουν άνθρωποι και μου λένε τις ιστορίες τους και ναι, συμβαίνουν τέτοια γεγονότα.

Όταν έχουμε αρνητικά συναισθήματα προς κάτι το ενεργοποιούμε και το σταθεροποιούμε να μείνει έτσι. Άρα θα πρέπει να μη φοβόμαστε, να μη θυμώνουμε, να το πάρουμε ότι είναι μια συνδημιουργία. Δεν είμαστε άσχετοι εμείς, δεν είμαστε αθώοι. Ο τρόπος που ζήσαμε, πιστέψαμε, λειτουργήσαμε, έχει σχέση με αυτό που συμβαίνει.

Να νιώθουμε ήρεμοι και να λέμε τώρα, τι μπορώ να μάθω εγώ από αυτό, τι μπορώ να αποκομίσω. Να νιώθουμε ασφάλεια στην πρόνοια του σύμπαντος. Ότι “αυτό που χρειάζομαι πάντα θα έρθει”. Ότι “μπορώ να είμαι καλά και ευτυχισμένος με λιγότερα”. 

Μπορώ να έχω τώρα χρόνο να είμαι με τα παιδιά μου χωρίς να δουλεύω όλη την ημέρα. Μπορώ να έχω άλλες πηγές ευτυχίας. Όπως η απόλαυση της φύσης, η απόλαυση του γέλιου, του χορού, του παιχνιδιού με τους ανθρώπους γύρω μου. Είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη.

Δημιουργικότητα 
8. Eίπαμε προηγουμένως ότι σ’ αυτή την εποχή καλούμαστε να είμαστε δημιουργικοί. Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει ο άνθρωπος να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του;

Και δημόσιος υπάλληλος να είμαι, και να κάνω μια μηχανική εργασία, πρέπει να βρω τον τρόπο να την κάνω δημιουργικά. Να την εμπλουτίζω με τη δική μου, συγκεκριμένη μοναδική προσωπικότητα και δημιουργικότητα. Κι αυτό είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση και νόημα ζωής. 

Είμαστε συνδημιουργοί με το Θείο. Άρα αν δεχτούμε ότι δημιουργούμε αυτήν την κρίση το ερώτημα είναι πώς πρέπει να σκεπτόμαστε αλλιώς για να δημιουργήσουμε την αφθονία.

-Eγώ πιστεύω ότι η δημιουργικότητα είναι σκοπός ζωής από μόνος του. Τη θεωρώ απαραίτητο μέρος της ευτυχίας και πληρότητας και ολοκλήρωση του σκοπού του ανθρώπου, για ότι κάνουμε.

Το πρώτο βήμα σ’ αυτό, όπως ξέρουν οι περισσότεροι, είναι να την οραματιστούμε, αλλά, πολύ σημαντικό, όχι μόνο για τον εαυτό μας, για όλους. Κι εγώ μαζί της. Για να μπορώ να πάρω το μάθημα της εποχής πρέπει να ενδιαφέρομαι για το σύνολο. Η κρίση δημιουργήθηκε από το ενδιαφέρον μόνο για μένα, ο καθένας για τον εαυτό του.

Να συνεχίζω με αυτήν την πορεία και να κάθομαι και να κάνω θετικό οραματισμό μόνο για μένα δεν αλλάζει τίποτα. Μπορεί να έχω μια πνευματική προσέγγιση αλλά είναι της παλιάς σχολής. Άρα αυτή τη στιγμή πρέπει να οραματιστώ ευημερία για όλους.

Και δεύτερο να ζητήσω καθοδήγηση γύρω από το συγκεκριμένο τρόπο που θα συνδυάσω τη δική μου μοναδική δημιουργικότητα και την ικανότητα με την εμπειρία. Με την δημιουργικότητα μπορώ να έλκω τα χρήματα και από αυτά που χρειάζομαι μέσα από το έργο που θα κάνω. 

Και πώς μπορώ επίσης να βοηθήσω τους άλλους σ’ αυτήν την διαδικασία. Αρχίζω να δέχομαι καθοδήγηση, να καλλιεργώ την εσωτερική καθοδήγηση που δέχομαι στο διαλογισμό, στα όνειρα, την ώρα που ξυπνάω το πρωί , να έχω θέσει το ερώτημα, στο Θεό, στο σύμπαν. “Βοήθησέ με να καταλάβω τις ενέργειες που χρειάζομαι να κάνω αυτή τη στιγμή. Με ποιο τρόπο θα προσφέρω και θα δημιουργήσω την ευημερία που χρειάζομαι”. 

Να ακούσω αυτά και να προσέχω τις “συμπτώσεις” που συμβαίνουν στη ζωή, άνθρωποι που εμφανίζονται , μηνύματα, βιβλία, ευκαιρίες.

Πολύ σημαντικό στην εποχή μας είναι να είμαστε απελευθερωμένοι από ρόλους. Είμαι για παράδειγμα χημικός μηχανικός και άρα δεν μπορώ να οδηγήσω ταξί, κι όμως οδηγούσα ταξί για μήνες, δούλευα σαν μάγειρας, σερβιτόρος, έκανα ότι δεν είχε υπερηφάνεια, εγωισμό. Τάχα επειδή έχω αυτό το δίπλωμα δεν μπορώ να κάνω κάτι κάτω από εμένα.

Οι άνθρωποι παραπονιούνται που δεν έχουν επιβίωσης και υπάρχουν θέσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπους να εργαστούν. 

-Nαι, αυτό είναι ένα οξύμωρο σχήμα.
Κι ένα ακόμη είναι να συμμερίζομαι ότι για μένα είναι δεδομένο ότι η ευκαιρία υπάρχει, είναι δεδομένο ότι η κάθε ψυχή έχει τη δυνατότητα να βρει αυτό που αγαπάει και να επιβιώσει μια χαρά. Μπορεί να μην έχει τις ανέσεις που έχει συνηθίσει αλλά θα έχει μια πολύ όμορφη ζωή. 

- Άρα που σημαίνει ότι πρέπει λίγο να αφήσω την υπερηφάνεια μου και να δεχτώ ότι όλες αυτές είναι εμπειρίες, εμπειρίες στην εξέλιξη, μέχρι να βρω τον τρόπο που πραγματικά αγαπώ να κάνω και δεν έχει σχέση με την θέση μου ή την αξία μου αλλά με την αγάπη μου να κάνω κάτι που μου αρέσει .

Συνδημιουργοί
9 -Λέμε είμαστε συνδημιουργοί, τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Αλλά ας δούμε, στην εξήγηση της παρομοίωσης αυτής ότι το φως είναι ο Θεός, εμείς σαν προσωπικότητα είμαστε το φιλμ πριν από το φως, υπάρχουν τέτοια δισεκατομμύρια φιλμάκια, όλα συνδημιουργούν μια κατάσταση, το φως περνάει μέσα από το φιλμ, πριν περάσει μέσα από το φιλμ δεν είχε ιδιότητες, δεν υπάρχει μορφοποίηση, και μέσα από το φιλμ αποκτάει ιδιότητες πρώτα μόνο σαν φως, δεν έχει φτάσει στην οθόνη, είναι το λεγόμενο ενεργειακό ή αιθερικό ή νοητικό πεδίο και κάποια στιγμή φτάνει στην οθόνη σαν μια απτή πραγματικότητα. 

 Αυτό που είναι στην οθόνη είναι η συνεργασία του φωτός με το φιλμ. 
- Θα μπορούσα να το παρομοιάσω με τον προβολέα στο σινεμά. Υπάρχει το φως πριν από φιλμ κι αυτό το φως είναι ο Θεός. Είμαστε κι εμείς αυτό, το ανώτερο μέρος του εαυτού μας είναι ένα με το Θεό. 

Άρα το Θείο που είμαστε περνώντας μέσα από το φιλμ που είναι ο νους μας συνδημιουργούν την πραγματικότητα. Σε συνεργασία δηλαδή με το Θείο. Επίσης σε συνεργασία με όλες τις άλλες ψυχές.

Υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο είμαστε ενωμένοι και συνδημιουργούμε. Υπάρχει το συλλογικό υποσυνείδητο, όπου το δικό μου υποσυνείδητο είναι ενωμένο με το υποσυνείδητο του καθενός, άρα ότι έχω μέσα μου είναι μέσα σε όλους.

Κι αλλάζοντας το περιεχόμενο του δικού μου υποσυνείδητου αλλάζω τη σύσταση του οικουμενικού, συλλογικού υποσυνείδητου. Υπάρχει το μορφογενετικό πεδίο για το οποίο μιλάει ο Ρουπερτ Σελντρέικ, ο βιολογός, όπου το δικό μου μορφογενετικό πεδίο είναι μέρος του γενικού, του ανθρώπινου, ή του πλανητικού και η κάθε μου τάση συνεισφέρει στο να έχουν και οι άλλοι τις ίδιες τάσεις. 

Και κάθε φορά που εγώ απελευθερώνομαι από μια τάση, αυτή η τάση είναι λιγότερη στην ανθρωπότητα. Και οι άλλοι απελευθερώνονται σε κάποιο βαθμό. Κάθε φορά που λειτουργώ με μια τάση, αυτή η τάση αυξάνεται και το ίδιο ισχύει και για τα θετικά και για τα αρνητικά.

Και υπάρχει και η ωραία μέθοδος Ho opono pono (αυτοσυγχώρησης και αγάπης) όπου ζητώ την αφαίρεση από εμένα από ότι μπορεί να συνδημιουργεί πραγματικότητες που βλέπω, που θεωρώ όχι αρμονικές, όχι σωστές. Και παρά να κρίνω αυτά και να νιώθω αρνητικά προς αυτά, δέχομαι ότι είναι μια συνδημιουργία, ζητώ συγνώμη για ότι υπάρχει μέσα μου που μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό, βιώνω αγάπη γι αυτό που υπάρχει, που πάει να πει ότι το δέχομαι, βιώνω αγάπη για μένα, ελευθερώνω αυτό από την ανάγκη να νιώθω … και ευχαριστώ το Θείο που διαλύει από μένα ότι μπορεί να συνεισφέρει και να συνδημιουργεί.

Άρα όποτε έχουμε συνδημουργία το Ho οponopono είναι κατάλληλo για τέτοια θέματα.

Θεραπευτικές αρετές
10. Τελικά εν, κατακλείδι μπορούμε να πούμε ότι η αγάπη είναι το μόνο θεραπευτικό εργαλείο;

- Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό θεραπευτικό εργαλείο, η ειρήνη, η ευτυχία, είναι σημαντικά, όλα αυτά που συνδυάζονται με την αγάπη, η αλήθεια, η ειλικρίνεια, όλες οι αρετές είναι θεραπευτικές.

11. Και μια τελευταία ερώτηση, κάποιες αλλαγές που βλέπουμε να γίνονται στον πλανήτη και σε οικονομικό επίπεδο και σε γεωφυσικό, τα επόμενα συστήματα διαβίωσης, οικονομίας κλπ πιστεύετε ότι θα είναι διαφορετικά από αυτά που μέχρι τώρα βιώσαμε;

Σίγουρα θα πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευτυχισμένοι με λιγότερα για κάποιο χρόνο, θα χρειαστούμε να αλλάξουμε αξίες, μπορεί κάποια συστήματα να χαλάσουν για μερικά χρόνια. 

Συστήματα παιδείας ή υγείας ή κυκλοφορίας και σιγά σιγά με νέες βάσεις όπως έχω πει επανειλημένως θα τα ξαναχτίσουμε αυτά, η ελπίδα είναι ότι αυτή τη φορά με σωστές βάσεις, με δικαιοσύνη, χωρίς διαφθορά, με πραγματική ενότητα και το ενδιαφέρον να είναι καλά για όλους. Αν δεν γίνει αυτό πάλι θα πρέπει να χαλάσουν ξανά και ξανά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο -Αναγκαστικά θα είναι διαφορετικά. 

Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί αλλά έγκειται σε μας, μην παίρνεις δεδομένο τον τρόπο που θα εξελιχθεί, εμείς θα τον δημιουργήσουμε με τις αντιδράσεις μας, για αυτό γράψαμε το “Εγχειρίδιο” για να ενθαρρύνουμε τον καθένα να δει θετικά τα πράγματα και να συμβάλλει θετικά στην αλλαγή.

Αντιμετώπιση των σεναρίων
12. Θάθελα ακόμη μια ερώτηση. Ακούμε πολλές φορές για εσχατολογικά σενάρια, φόβους για πράγματα που δείχνουν ότι φτάνουμε στο τέλος, θα πρέπει κάποιος να δίνει σημασία σε αυτά τα πράγματα;

Εννοώντας, όπως το ερμηνεύω εγώ, ότι σε μια ομαδική κατάσταση πάντα αυτό που θα συμβεί στον καθένα δεν θα είναι το μαζικό, θα είναι το ατομικό. Κι αν γίνει σεισμός αυτή τη στιγμή μπορεί εσύ να έχεις τη μοίρα να ζήσεις κι εγώ τη μοίρα να φύγω . Δεν θα φύγουμε επειδή είμασταν εδώ. Θα φύγουμε επειδή η προσωπική μας μοίρα ήταν απόφασή μας στην πορεία της ζωής μου ήταν το ένα ή το άλλο. 

Αλλά δεν πιστεύω ότι επηρεαζόμαστε από μαζικές καταστροφές. Η μοίρα του καθένα θα είναι ατομική, κι ακριβώς αυτό που έχει επιλέξει που χρειάζεται για την εξέλιξή του. Δεν έχουμε επομένως να φοβηθούμε τίποτα. -Εγώ δεν δίνω καμία σημασία σε αυτά τα πράγματα. 

Θεωρώ κρίμα που οι άνθρωποι τα λένε αυτά. Βέβαια τα λένε χιλιάδες χρόνια τώρα. Όχι δεν πιστεύω ότι τελειώνει ο κόσμος καθόλου, και να τελειώσει εμείς σαν πνεύματα δεν παθαίνουμε και τίποτα, είμαστε πνεύματα αθάνατα. 

Δεν νομίζω ότι μας βοηθάει ο φόβος. Και πιστεύω κάτι άλλο, ότι ο Χριστός όταν μίλαγε για τις καταστροφές πριν από τη Δεύτερη Παρουσία, έλεγε ότι θα υπάρχουν δύο άντρες στον αγρό, ο ένας θα φύγει, ο άλλος θα μείνει. Θα υπάρχουν δύο γυναίκες στο μύλο, η μια θα φύγει η άλλη θα μείνει. 

13. Θέλω να σε ευχαριστήσω γι αυτή τη συνομιλία. Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σου.

-Eυχαριστώ πολύ, μου χρειάζεται.
…Kαι πιστεύω ότι θα τα ξαναπούμε.
ΤΕΛΟΣ - Nα είσαι καλά.

Το ηλεκτρονικό βιβλίο “Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε” διατίθεται δωρεάν στους αναγνώστες του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ.



http://www.armonikizoi.com