Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Τι λένε τα νέα δεδομένα για την προληπτική χρήση της ασπιρίνης ;

Η ασπιρίνη είναι εκείνο το φάρμακο ευρείας κυκλοφορίας που έχει συνδεθεί, όσο κανένα άλλο με την πρόληψη των καρδιαγγειακών κινδύνων και, λίγο ή πολύ, όλοι γνωρίζουμε κάποιον που παίρνει ασπιρίνες προληπτικά.

Όμως οι νεότερες συστάσεις τονίζουν πως αυτό δεν είναι σωστό από ιατρικής άποψης και πρέπει να αναθεωρηθεί. 

Η ασπιρίνη δεν θα πρέπει να συνταγογραφείται στους περισσότερους ενήλικες που έχουν καλή καρδιαγγειακή υγεία, καθώς ο κίνδυνος σοβαρής εσωτερικής αιμορραγίας είναι μεγαλύτερος από τα πιθανά οφέλη. Κατά συνέπεια, η ασπιρίνη πρέπει να χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Καρδιολογίας (American College of Cardiology) και η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς (American Heart Association) δημοσίευσαν τα σχετικά στοιχεία, δημιουργώντας μάλλον έκπληξη σε γιατρούς αλλά και ασθενείς. 

Είχαν προηγηθεί σχετικές έρευνες το 2018, σύμφωνα με τις οποίες η χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνη (έως 100 μιλιγκράμ τη μέρα) δεν βοηθά τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα, αντίθετα τους βάζει σε αιμορραγικό κίνδυνο.

Οι ειδικοί από τους δυο κορυφαίους αμερικάνικους οργανισμούς είναι σαφείς : 
H ασπιρίνη δεν πρέπει να χορηγείται ως μέσο πρόληψης σε άτομα άνω των 70 ετών ή σε οποιονδήποτε άνθρωπο, ανεξαρτήτως ηλικίας, o οποίος διατρέχει αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας, και δεν υπάρχουν κλινικές ενδείξεις εμφράγματος ή εγκεφαλικού. 

Όμως, οι άνθρωποι που είχαν υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν ή είχαν υποβληθεί σε διάνοιξης αρτηρίας, πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν ασπιρίνη.

«Οι γιατροί θα πρέπει να είναι πολύ επιλεκτικοί στη συνταγογράφηση της ασπιρίνης για ανθρώπους χωρίς γνωστή καρδιαγγειακή νόσο. 

Είναι πολύ πιο σημαντικό να βελτιώσει τις συνήθειες της ζωής ενός ανθρώπου και να ελέγξει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερίνη του, αντί να συνιστά την ασπιρίνη, η οποία θα πρέπει να περιορίζεται σε ανθρώπους με τον μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, καθώς και με χαμηλό κίνδυνο αιμορραγίας», δήλωσε ο δρ Ρότζερ Μπλούμενταλ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Εναλλακτικά τονίζουν πως η προληπτική προστασία της καρδιάς δεν θα πρέπει να περιορίζεται στην λήψη της ασπιρίνης αλλά θα πρέπει πάντα να προσέχει κάποιος το βάρος του και να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

Αυτό σημαίνει αποφυγή επεξεργασμένων τροφών χωρίς καμία διατροφική αξία, διακοπή καπνίσματος και άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα.




Σήμερα ξέρω, πως αν δεν έχεις ζήσει με ένα σκύλο, δεν έχεις καταλάβει τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη...!!!!

Σήμερα ξέρω, πως αν δεν έχεις ζήσει με ένα σκύλο, δεν έχεις καταλάβει τι θα πει ανιδιοτελής αγάπη.

Δεν το ήξερα…
Δεν ήξερα πως μισό κιλό τριχόμπαλα μπορεί να χωρέσει μέσα της ουρανούς και ωκεανούς αγάπης.

Δεν φανταζόμουνα ποτέ μου, ότι σε μια τόση δα μικρή καρδούλα χωράει όλη η υπομονή κι η αφοσίωση ετούτου εδώ του κόσμου.

Ούτε που μου περνούσε από το μυαλό, πως μπορεί και να υπάρχουνε ψυχές που δεν έχουν κανένα ίχνος κακίας μέσα τους.

Δεν πίστευα στα αλήθεια ποτέ μου, ότι υπάρχουν βλέμματα που βγάζουν σπίθες και μιλάνε πιο δυνατά απ΄ τα λόγια και ότι η χαρά, η λύπη, ο φόβος, η αγωνία, η προσμονή κι ο ενθουσιασμός, μπορούν να εκφραστούν ξεκάθαρα στο κούνημα μιας μικρής ουρίτσας.

Δεν γνώριζα ότι μπορεί ένα πλάσμα να είναι πανέξυπνο, αλλά καθόλου πονηρό και πως ένα απλό χάδι μου, έχει τόση μεγάλη σημαία κι αξία.

Ομολογώ, ποτέ δεν είχα ξαναδεί να χοροπηδάνε από χαρά όταν με αντικρίζουν και να στεναχωριούνται τόσο πολύ όταν φεύγω. Δεν είχα δει πριν σε γνωρίσω κανέναν, που να γνωρίζει πως αισθάνομαι, χωρίς να πω ούτε μια κουβέντα. 

Δεν ήξερα ότι η λέξη “πίστη”μπορεί να είναι τόσο απόλυτη και τόσο αδιαπραγμάτευτη.

Όλα αυτά και άλλα τόσα ακόμη, άρχισα να τα ανακαλύπτω ένα προς ένα εκείνο το πρωί που σε πρωτοείδα μικρό μου. 

Εκείνο το πρωί που εσύ μέσα σε ένα άβολο και παγωμένο κλουβάκι έκλαιγες, πεινασμένο, βρεγμένο και πάνω απ΄ όλα, βίαια ξεριζωμένο από την μαμά και τα αδέλφια σου. 

Και εγώ επιφυλακτικός, σε κοίταζα αμήχανα, χωρίς να ξέρω τι ακριβώς είσαι, τι σημαίνεις και ποια θέση θα έπαιρνες τελικά στην καρδιά μου, μέσα σε τόσο λίγο καιρό.

Σήμερα;

Σήμερα πια ξέρω ότι μ΄ αγαπάς πιο πολύ από ότι αγαπώ εγώ εμένα κι ότι είμαι ο κόσμος σου όλος.

Ξέρω, πως με νοιάζεσαι περισσότερο από όσο νοιάζομαι εγώ για τον εαυτό μου κι ανησυχείς κάθε φορά που με βλέπεις ανήσυχο.

Σήμερα έχω καταλάβει πια, πως έχω μια ψυχή δίπλα μου, που μπορώ να την εμπιστευτώ και που δεν θα με προδώσει ποτέ.

Σήμερα νιώθω τυχερός που υπάρχεις και που είσαι μέρος της ζωής μου, γιατί με έναν τρόπο μαγικό μου την κάνεις πιο όμορφη.

Έμαθα μέσα από εσένα καλόψυχο μου, πως η συνύπαρξη με ένα άλλο πλάσμα μπορεί να ηρεμήσει την ψυχή μου.

Αλλά το πιο σημαντικό από όλα που έμαθα από εσένα, είναι το πως θα πρέπει να είναι η αγάπη, άδολη, αγνή, ανιδιοτελής και απεριόριστη, χωρίς άμα και προϋποθέσεις, χωρίς ίσως και συμφέρον.

Σήμερα πια ξέρω πως εμείς οι άνθρωποι έχουμε να πάρουμε πολλά μαθήματα από εσένα και πως αυτό το γλείψιμο στη μούρη μου, είναι το πιο δυνατό κι ειλικρινές σ΄ αγαπώ του κόσμου.

Σήμερα ξέρω καλό μου, πως το να σκέφτεσαι και να δρας με την ψυχή και το συναίσθημα κι όχι με την λογική, είναι το πιο λυτρωτικό πράγμα που μπορεί να σου συμβεί.

Ξέρω, ότι έχω ένα μέλος ακόμη στην οικογένεια μου κι νιώθω πολύ χαρούμενος και ευλογημένος για αυτό.

Σήμερα λοιπόν που έχω μάθει όλα αυτά από σένα και κάθε νέα μέρα που περνάει κοντά σου και ανακαλύπτω ακόμη περισσότερα.

Σήμερα που ξέρω, μπορώ να καταλάβω επιτέλους τι σημαίνουν οι φράσεις που διάβασα κάποτε και τις θεώρησα υπερβολικές τότε, εκείνες οι δυο φράσεις που έλεγαν…

“Αν δεν υπάρχουν σκύλοι στον Παράδεισο, τότε όταν πεθάνω θέλω να πάω εκεί που έχουν πάει!”.
Γουιλ Ρονζερς.

“Μέχρι ο άνθρωπος να αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής του παραμένει κοιμισμένο” .
Ανατόλ Φρανς. 




Γιώργος Καραγεώργος

Ξαφνικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι εύθραυστη, γι’αυτό πρέπει την εκτιμούμε...!!!!

Πήρα το λουλούδι. Το κοιτούσα…
Μια μαργαρίτα ήταν, καθόλου ιδιαίτερη, τουλάχιστον για όλους τους άλλους. Στα μάτια μου ήταν πανέμορφη. Μπορούσα να την θαυμάζω για ώρα και να παρατηρώ σιγά σιγά τα πέταλα της. Τα χρώματα ήταν τόσο έντονα που έκαναν την καρδιά μου να χτυπά.

Μη φανταστείτε ιδιαίτερα χρώματα. Μια άσπρη μαργαρίτα ήταν. Μα αυτό το άσπρο, ήταν τόσο ζωντανό και όμορφο, που μιλούσε στη ψυχή μου. 

Μου θύμιζε χίλια δυο όμορφα πράγματα. Μου θύμιζε πράγματα που γαληνεύουν το “είναι” μου. Ήταν η ειρήνη, τα σύννεφα, ο αφρός της θάλασσας, κι άλλα, πολλά, αμέτρητα…

Αλήθεια ούτε ‘γω δεν κατάλαβα πώς βρέθηκε αυτή η μαργαρίτα στα χέρια μου. Με έκανε να σκέφτομαι πολλά, πάρα πολλά. Κοίταξα για μια στιγμή πίσω μου, ήταν ένα χωράφι γεμάτο τέτοιες, παρόμοιες μαργαρίτες. Μα αυτή ήταν λιγάκι διαφορετική!

Αυτή μου δημιουργούσε συναισθήματα και σκέψεις.

Ξαφνικά θυμήθηκα ότι πρέπει να ζούμε. Να απολαμβάνουμε κάθε λεπτό της μέρας.

Όχι γιατί πρέπει, μα γιατί το θέλουμε. Ξαφνικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι εύθραυστη, γι’αυτό την εκτιμούμε.

Σιγά σιγά άρχισα να προσέχω ότι τα πέταλα της ήταν φθαρμένα. Παρέμενε όμως το ίδιο όμορφη για μενα, ίσως κι ακόμα περισσότερο.

Κι η ζωή μας έτσι δεν είναι; Με πληγές! Κι ο χαρακτήρας μας έχει ελαττώματα. Αλλά ξαφνικά κάποια άτομα γύρω μας βλέπουν την ομορφιά στην “φθορά”. 

Και μας αγαπάνε, και μας θεωρούν μοναδικούς. Και μας αγκαλιάζουν, και μας αγαπάνε ακόμα περισσότερο.

Κάποια στιγμή φύσηξε, και γώ φοβήθηκα μήπως κοπούν τα πέταλα της, μήπως η μαργαρίτα μου φύγει μακριά, μήπως πετάξει κι αυτή με τον αέρα. Τίποτα δεν συνέβηκε απ’αυτά. Την κρατούσα ακόμα στα χέρια μου. Κατάλαβα ότι κρατούσα την ίδια τη ζωή, μέσα στα χέρια μου.

Ένιωσα μια ανακούφιση, και μια μεγάλη ελπίδα. Χαμογέλασα για μια στιγμή. Η ζωή βρίσκεται εδώ. Σ’αυτό που ζούμε τώρα.

Όχι σ’αυτό που περιμένουμε να έρθει, όχι στην Παρασκευή, ούτε στο καλοκαίρι, πουθενά. Εδώ! Μπροστά μας. Δίπλα μας. Μέσα μας!

Να αγκαλιάζουμε τη κάθε στιγμή και να την κάνουμε δική μας.
Να την ξεζουμίζουμε δίχως αιτία. Να μπορούμε να ζούμε τη κάθε μας μέρα με γεμάτη καρδιά και καθαρό μυαλό.

Αυτό μου έδειξε το λουλούδι… Μου έδειξε τη ζωή. 




Ελένη Σάββα

Ο καλός στο τέλος θα δει καλό + Βίντεο...!!!!

Σ΄ αυτόν τον κόσμο η καλοσύνη κι η ευγένεια έχουν χάσει το νόημά τους. Καθένας περιμένει πώς να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του ώστε να φτάσει στο στόχο του. Πιστεύει λανθασμένα ότι κατέχει το κλειδί της ευτυχίας. Ωστόσο όταν τα καταφέρνει χωρίς να το αξίζει επιθυμεί να ξεφύγει απ’ ό,τι τον βασανίζει: Τις τύψεις και τις ενοχές του.

Ναι, μην κοιτάς που γύρω σου που όλοι παριστάνουν τους χαρούμενους και τους σκληρούς. Ξέρουμε καλά ότι η υποκρισία ζει και βασιλεύει. 

Δε χρειαζόμαστε εγωιστές, μίζερους κι αδιάφορους ανθρώπους, αλλά εκείνους που έχουν το θάρρος να παλέψουν για μια ομορφότερη κι αγνή ζωή.

Η παιδεία προέρχεται απ’ το σεβασμό, την ακεραιότητα, το συναίσθημα, τη συγχώρεση, την ευγένεια, την καλοσύνη και τη συμπόνια. Αποτελούν τα θεμέλια ενός ολοκληρωμένου κι αληθινού χαρακτήρα.

Θα μου πεις τώρα ότι οι καλοί άνθρωποι θεωρούνται αδύναμοι. Αυτό κι αν είναι λάθος. Μπορείς να είσαι καλός κι ισχυρός ταυτόχρονα. 

Κι όταν οι άλλοι προσπαθούν να επωφεληθούν απ’ την καλοσύνη σου εσύ να έχεις την υπομονή να τους αποδείξεις ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σε υποσκελίσει. Ο φόβος κι η ντροπή δεν είναι καλοί σύμβουλοι. Και συνήθως σε παγιδεύουν.

Δε θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να καταπιέζεσαι, ούτε να απολογείσαι. Μόνο να εξασκείς τις θετικές πλευρές της προσωπικότητάς σου και να διατηρείς την ακεραιότητά σου. 

Η ανταμοιβή σου θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που πιστεύεις. Κοίταξε γύρω σου εκείνους που είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Δεν απαιτούν ανταλλάγματα κι ικανοποιούνται όταν σε βλέπουν να χαμογελάς. 

Δε διαφημίζουν τη χαρά τους, ούτε ψάχνουν τρόπους να εκδικηθούν όλους αυτούς που σου φέρθηκαν άσχημα. Έτσι κι αλλιώς, αυτό το αναλαμβάνει η ίδια η ζωή.

Φτάσαμε στο σημείο οι πράξεις κακίας να έχουν μεγαλύτερη απήχηση. Και το ακόμα χειρότερο είναι πως τις αντιμετωπίζουμε τελείως φυσιολογικά. Χωρίς να μας απασχολεί ότι γινόμαστε τέρατα. 

Ακούγεται σκληρό, το ξέρω. Ποιος ο λόγος, όμως, να κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας; Τι θα κερδίσουμε σε βάθος χρόνου; Απολύτως τίποτα. Θα συντηρούμε μια αρρωστημένη κατάσταση ενώ είμαστε ικανοί να την αλλάξουμε.

«Ωραίες οι φιλοσοφίες, αλλά κατέβα απ’ το συννεφάκι σου και κοίταξε έξω τι συμβαίνει. Οι περισσότεροι κοιτούν πώς να βλάψουν το συνάνθρωπό τους. Γιατί να είμαι εγώ το θύμα; Ας τους μοιάσω, για να έχω ήσυχο το κεφάλι μου. Τουλάχιστον, θα έχω μια ευκαιρία να αναδειχθώ. Να πετύχω θέλω!» θα αρκεστούν να πουν πολλοί.

Ο ορισμός της επιτυχίας ποιος είναι; Σίγουρα δεν είναι να είσαι αυτός που έχει κερδίσει τα πάντα με δόλιους σκοπούς. Επιτυχία είναι να είσαι σωστός άνθρωπος πάνω απ’ όλα. 

Να επενδύεις με αλήθειες στις διαπροσωπικές σχέσεις και στις ικανότητές σου. Να ξέρεις ως πού μπορείς να φτάσεις και να μη ζητάς το παραπάνω. Η απληστία είναι γνώρισμα των επικίνδυνων ανθρώπων.

Ο καλός, στο τέλος, θα δει καλό. Γνωρίζει πότε να το περιμένει και δε χάνει την πίστη για τον εαυτό του. Θα απογοητευτεί, θα πονέσει, θα χαθεί σε λαβυρίνθους σιωπής, αλλά δε θα εγκαταλείψει. Σηκώνεται και βρίσκει τον τρόπο να συνεχίσει. Δε θεώρησε ποτέ τον εαυτό του πιόνι μιας στημένης μονομαχίας.

Τα μονοπάτια που τα διαβαίνεις εύκολα δεν είναι τίποτα άλλο πάρα μια οφθαλμαπάτη. Δε θα φτάσεις πουθενά και θα πραγματοποιείς συνεχώς φαύλους κύκλους. Το να παραμένεις καλός άνθρωπος δεν κοστίζει τίποτα. 

Το κέρδος είναι τεράστιο κι οι απώλειες ασήμαντες. Τη μεγαλύτερη αξία δεν την έχουν τα υλικά αγαθά. Χάνονται πριν καν το καταλάβεις. Είναι μεγάλη υπόθεση κάθε βράδυ να κοιμάσαι με τη συνείδησή σου ήσυχη, γνωρίζοντας ότι ακόμα μια μέρα έπραξες το σωστό.

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη 

Να την τιμάς την εμπιστοσύνη, γιατί δύσκολα κερδίζεται κι εύκολα γκρεμίζεται...!!!!

-Για που το βάλες “εμπιστοσύνη”;
-Αποχωρώ, έχω δρόμο να διανύσω

-Μας εγκαταλείπεις;
-Φεύγω πάντοτε, όταν η αξία μου δεν είναι ανάλογη της συμπεριφοράς… είπε και ξεμάκρυνε.

Εμπιστοσύνη μια σημαντική έννοια στην ζωή των ανθρώπων, μια μικρή λέξη με ασήκωτο φορτίο και τεράστια σημασία, ίσως πιο δυνατή από τον έρωτα και την αγάπη.

Ένας θεμέλιος λίθος για οποιοδήποτε υγιές οικοδόμημα οικογενειακό, επαγγελματικό, φιλικό ή ερωτικό.

Να την τιμάς την αξία της εμπιστοσύνης, να την σέβεσαι και να μάχεσαι κάθε μέρα στο βωμό της. Να παραδίνεσαι στο όνομα της, γιατί η εμπιστοσύνη είναι ασφάλεια, ειλικρίνεια και κατανόηση.

Να μπορείς να νιώθεις ασφαλής σε εκείνη την αγκαλιά, να αφήνεσαι σε χέρια ανθρώπων που ισορροπούν πάνω σε τεντωμένα σχοινιά, ενώ από κάτω υπάρχουν μόνο κοφτερά βράχια και την ίδια ώρα να ξέρεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Η εμπιστοσύνη σου προσφέρει θαλπωρή, σαν ήλιος που ζεσταίνει την καρδιά σου στο ψύχος των καταστάσεων.

Μα υπάρχουν κι εκείνοι οι άγραφοι νόμοι της, οι βαρυσήμαντοι, οι κώδικες που διαχωρίζουν, που θέτουν τα όρια και την κάνουν να ανασαίνει. Εκείνες οι πράξεις που της δίνουν πνοή και η απαραίτητη τήρηση των ορίων ισότιμα και από τις δυο πλευρές.

Όρια που χορεύουν στον ουρανό, υπό τη μελωδία ειλικρίνειας, που σαν κάποιος κάνει χώρο στο ψεύδος, την προδοσία και την απάτη αυτομάτως βρίσκεται στο κενό, ένα κενό που οδηγεί στο θάνατο αυτής της πολύτιμης αξίας.

Τι κι αν είμαστε άνθρωποι ισχυροί, πάντοτε θα παραπαίουμε μεταξύ σωστού και λάθους, θα κάνουμε σφάλματα, θα πέφτουμε, θα ξανασηκωνόμαστε και θα προχωράμε. 

Το θέμα είναι να εναρμονίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με τις εξωτερικές συνθήκες, να βαδίζουμε με τους συνοδοιπόρους μας, με γνώμονα την αυθεντικότητα, την τιμή και το σεβασμό.

Να μην “αδειάζουμε” τους ανθρώπους που είναι “γεμάτοι” από εμάς, να είναι ο λόγος μας πράξη, γιατί ο λόγος από μόνος του δεν αρκεί.

Αγάπη είναι να δίνεις στον άλλο την εξουσία σου, να του παραχωρείς το δικαίωμα μέχρι και να σε καταστρέψει, ενώ παράλληλα την εμπιστοσύνη ότι δεν θα το κάνει ποτέ.

Χρειάζεται χρόνος να την κατακτήσεις, χρειάζονται μάχες, αγώνας για να την πάρεις στα δυο σου χέρια, αλλά μπορείς και να την χάσεις σε μια στιγμή.

Γιατί η καλύτερη φίλη της εμπιστοσύνης είναι η πίστη, δυο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, όπως θα έπρεπε να είναι και οι σχέσεις των ανθρώπων… μα δεν είναι .

Γιατί τους ανθρώπους αν τους προδώσεις, δεν θα τους πονέσουν τα ψέματα που είπες, αυτά που έκανες ή δεν έκανες, μα το γεγονός ότι δεν θα μπορούν να σε εμπιστευθούν ξανά.

Μετά από μια προδοσία η εμπιστοσύνη είναι δύσκολο να σε πλησιάσει ξανά, γιατί έχει ένα καταραμένο ελάττωμα, δεν ξεχνά ποτέ και η περηφάνια της είναι πολύ ισχυρή.

Κι αν ακόμα μετά από πολύ κόπο και αγώνα καταφέρεις να την ξανακερδίσεις, ένα είναι σίγουρο, πως θα το κάνει με μισή καρδιά!

Δεν θα σου παραδοθεί ολάκερη όπως κάποτε, ίσως γιατί δεν θα σε αναγνωρίζει πια.




Κατερίνα Μιχελάκη

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Ας έρθει μια μέρα που θα καταλάβουμε όλοι μαζί πως ο χρόνος δεν περιμένει ...!!!!

Ας έρθει μια μέρα που θα τα μπορούμε όλα και η λαχτάρα με την προσμονή για τα όνειρα θα ξεχειλίζουν από μέσα μας. Εμείς θα αντιστεκόμαστε στη σιγουριά, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από άρνηση για ζωή και δε θα φοβόμαστε να γευόμαστε τα δάκρυα εκείνης της παράξενης χαρμολύπης, που γεννάται από τη σκέψη και το ενδεχόμενο να ζήσεις τη ζωή που πάντα ήθελες.

Ας έρθει μια μέρα που θα κοιτάμε γύρω μας και θα βλέπουμε ανθρώπους καθάριους, σαν αερικά, που ηχούν τίμια κι αυθεντικά και αρνούνται να βυθιστούν στον βούρκο της ψευτιάς και της εικονικής πραγματικότητας. Να μπορούμε να κοιτάμε τους ανθρώπους στα μάτια κι εκεί να βρίσκουμε όλες τις απαντήσεις, χωρίς να πρέπει να κοστολογούμε φίλους και παρουσίες, μήτε εικόνες φανταχτερές που τις ξεγύμνωσαν από συναισθήματα. 

Παρακαλώ για εκείνη τη μέρα που οι άνθρωποι δε θα υποφέρουν από την αρρωστημένη ανάγκη να ξεγελάσουν τους άλλους με το δικό τους “φαίνεσθαι”, φτάνοντας σε σημείο να ψάχνουν και οι ίδιοι ποιοι πραγματικά είναι.

Ας έρθει μια μέρα, λοιπόν, που οι εγκλωβισμένες σκέψεις θα αρχίσουν να διαμαρτύρονται και θα μας ενοχλούν με τη φασαρία τους, γιατί θα γυρεύουν να αποκτήσουν υπόσταση και να μην παραμείνουν αιωνίως θύματα μιας ανθρώπινης ψευδαίσθησης. Να μπορούμε να πιστεύουμε σ᾽έναν έρωτα παντοδύναμο, ικανό να μεταμορφώσει τη ζωή μέσω της αμοιβαιότητας και να μας κάνει ικανούς για όλα εκείνα που πιστεύαμε πως ποτέ δε θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε.

Κι όταν χορτάσουμε τη δίψα μας σαν επίδοξοι και αδιόρθωτοι εραστές και αν σταθούμε τυχεροί , θα βρεθούμε σε μια κατάσταση αγάπης, εμπειρία απόλυτη, που η ενέργειά της θα παραμένει ανθρωπίνως ακαθόριστη, μα θα είναι από μόνη της ικανή να σε κάνει να διαλύσεις όλα τα φρούρια σου μόνο και μόνο για να αφήσεις να εισχωρήσει ο άλλος ελεύθερα, προστατεύοντάς τον με κάθε δυνατό μέσο.

Ας έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι θα καταλάβουν πως ο λόγος που γέρασαν δεν είναι οι ρυτίδες στο πρόσωπο ούτε τα άσπρα τους μαλλιά. Είναι που χαμήλωσαν το ραδιόφωνο και ξέχασαν να τραγουδούν, που έκλεισαν τα βιβλία και σταμάτησαν να κάνουν παιδικά όνειρα, που συμφιλιώθηκαν με όλους τους άλλους και κινδυνεύουν να χάσουν τους εαυτούς τους, που αυτοανακυρήχθηκαν παντογνώστες και έπαψαν να ρωτούν, που χώρεσαν ολόκληρη τη μιζέρια τους μέσα στη φράση ''είμαι καλά'' και τώρα τους φταίει η τύχη τους που δεν τάχθηκε ποτέ με το μέρος τους.

Ας έρθει μια μέρα που θα καταλάβουμε όλοι μαζί πως ο χρόνος δεν περιμένει και, ενώ μοιάζει ατελείωτος, σε όλες τις όμορφες στιγμές είναι βιαστικός. Βλέπεις, είναι τόσο διφορούμενο αυτό το άυλο πράγμα, αφού ποτέ δε θα σου επιστρέψει κάτι που σου έχει πάρει, μα χρειάζεσαι το πέρασμά του για να φροντίσεις τις πληγές από προηγούμενες μάχες. 

Γι᾽αυτό, όσο τετριμμένο κι αν ακουστεί, πρέπει να εκμεταλλευτείς και το παραμικρό νανοδευτερόλεπτο του χρόνου που σου χαρίζεται και να εμπεδώσεις πως το θαύμα της ζωής κυλάει στις φλέβες σου και κάνει αυτό το πολυμηχάνημα ανάμεσα στο στήθος σου να χτυπά ρυθμικά.

Ας έρθει μια μέρα που κανείς δε θα φεύγει από τη ζωή χωρίς να έχει πάρει καν είδηση τι του έχει συμβεί, που εκείνος που χαρακτηρίστηκε δειλός δε θα φοβάται να στραβοτιμονιάζει κινδυνεύοντας να πέσει θύμα λογοκρισίας, που ο κάθε άνθρωπος θα διαθέτει ένα πρόσωπο και δε θα πρέπει να ξανασυστηνόμαστε διαρκώς με το άλλο πρόσωπο του ίδιου ανθρώπου, που οι στιγμές δε θα χρειάζονται φίλτρα, ούτε οι έρωτες επίδειξη.

Θα είναι όλα όπως πρέπει κι εμείς οι τρελοί, εκείνοι που τρελαίνονται για να ζήσουν, να μιλήσουν, να γνωρίσουν, να μάθουν, ανυπόμονοι και ανεπιτήδευτοι μέχρι τέλους.




Περσεφόνη Χρυσαφίδου

Η ζωή ένα σχολείο για τον τελικό μας στόχο : Το Φως...!!!!

Το ψεύτικο παρόν που ζούμε, το Μάτριξ, είναι ένα σχολείο, οπού ερχόμαστε να πάρουμε και να δώσουμε κάποια μαθήματα, ώστε να καταφέρουμε επιτέλους να φτάσουμε στο ΦΩΣ.

Έτσι, κάθε ημέρα ξυπνάμε και ξεκινώντας την ημέρα μας, παλεύοντας, ο καθένας ξεχωριστά για την διαβίωσή του, περνάμε μέσα από δοκιμασίες – μαθήματα. 

Από την στιγμή που αναγκαστικά, ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, όλοι αφήνουν επάνω μας και φυσικά το αντίθετο, θετικά ή αρνητικά αποτυπώματα στην ψυχή μας. Άλλοι μας αγγίζουν πιο βαθιά (από την παρουσία τους, τον λόγο τους, το χαμόγελό τους, το βλέμμα τους, το άγγιγμά τους) κι άλλοι λιγότερο βαθιά.

Μέσα από όλο αυτό το ''αλισβερίσι'' παίρνουμε ή δίνουμε μαθήματα και μέσα από αυτά, αν τα αξιοποιήσουμε σωστά, εξελίσσουμε την προσωπικότητά μας, τη νοοτροπία μας, την ψυχή μας.

Οφείλουμε όμως να προσέξουμε πολύ και να προσπαθήσουμε να μην μείνουμε στην ίδια τάξη, κάνοντας τα ίδια λάθη ξανά και ξανά!

Έτσι θέτουμε στόχους για να το πετύχουμε αυτό. Κι ο στόχος είναι ένας. ΤΟ ΦΩΣ!

Τα μαθήματα μας προετοιμάζουν για το ΦΩΣ κι όχι για το σκοτάδι και την κατρακύλα.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΟ ΦΩΣ

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.




ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΙΧΝ     -   Β.Λ.

Τροφές που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα...!!!!

Κυριαρχεί η αντίληψη ότι δεν υπάρχουν κακές τροφές, παρά μόνο τροφές που θα πρέπει να καταναλώνουμε περιορισμένα. Υπάρχουν κάποιες τροφές όμως που έχουν μηδενική θρεπτική αξία και υψηλό βαθμό τοξικότητας για το σώμα. 

Αναψυκτικά 
Πόσα αναψυκτικά ήπιατε σήμερα;

Στην Ελλάδα 300.000.000 λίτρα αναψυκτικών τύπου κόλα το χρόνο…

Στις ΗΠΑ ο μέσος πολίτης καταναλώνει 220 λίτρα αναψυκτικά το χρόνο…

Οι έφηβοι και τα παιδιά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές… 

Τι περιέχουν… 

• Ζάχαρη:
κάθε κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 10 (δέκα) κουταλάκια ζάχαρη! Αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, υπέρταση, υψηλή χοληστερίνη, καρδιακά νοσήματα, παχυσαρκία. 

• Φωσφορικό οξύ :
επηρεάζει την χρήση του ασβεστίου από τον οργανισμό και επιδεινώνει την υγεία των οστών, των δοντιών. Εξουδετερώνει το ..HCL οξύ στο στομάχι και επηρεάζει την πέψη των τροφών. 

• Ασπαρτάμη : 
πάνω από 92 παρενέργειες συνδέονται με την κατανάλωση ασπαρτάμης όπως όγκοι στον εγκέφαλο, συγγενείς ανωμαλίες, διαβήτης, συναισθηματικές διαταραχές, επιληπτικές κρίσεις. Όταν φυλάσσεται σε ζεστές περιοχές → μεθανόλη (καρκινογόνο) 

•Καφεΐνη : αϋπνία, αρρυθμίες, υπέρταση, προκαλεί έλλειψη βιταμινών, όγκους στο στήθος και πιθανόν κάποιες μορφές καρκίνου. 

Τα αναψυκτικά είναι ένας από τους κύριους λόγους των προβλημάτων υγείας στην σύγχρονη κοινωνία.Πέρα από τα άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, όσοι καταναλώνουν αναψυκτικά τείνουν να τρώνε όλο και πιο ανθυγιεινές τροφές και να μειώνουν την κατανάλωση υγιεινών τροφών όπως λαχανικά και τροφές με υψηλή θρεπτική αξία. 

Πρόκειται για μια συνήθεια που όταν διακοπεί είναι ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την υγεία σας. Το νερό είναι η καλύτερη επιλογή. 

Τα τρανς λιπαρά οξέα (μαργαρίνες –φυτικά βούτυρα) 
•Πρόκειται για φυτικά έλαια που έχουν επεξεργαστεί ώστε να έχουν στερεά μορφή, όπως το βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου.

Οφέλη για τη βιομηχανία τροφίμων 

•Μακρά διάρκεια ζωής σε ράφια και αποθήκες 

•Πλούσια γεύση, κάνει τα τρόφιμα πιο τραγανά 

•Μπορείς να τα αλείψεις 

•Μπορείς να τα προσθέσεις σε αρτοποιήματα χωρίς να διαρρέει από την συσκευασία 

•Δεν καπνίζουν στο τηγάνισμα 

•Πιο φτηνά από το βούτυρο 

Κίνδυνοι που προκύπτουν 
• Δεν υπάρχουν στη φύση, έτσι ο οργανισμός δυσκολεύεται να τα επεξεργαστεί 

•Έρευνα του Χάρβαρντ έδειξε ότι: 7 γραμμάρια την ημέρα αυξάνουν το κίνδυνο για καρδιακό επεισόδιο κατά 50%! 

•Αύξηση του κινδύνου για διαβήτη 

•Αυξάνουν την χοληστερίνη 

•Μειώνουν τη γονιμότητα 

•Αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο 

•Δεν υπάρχει ασφαλές όριο κατανάλωσης τρανς 

Τι πρέπει να κάνετε: σκεφτείτε σοβαρά ποιο γείτονα (ή συγγενή) δεν συμπαθείτε και χαρίστε τους τις μαργαρίνες που έχετε στο ψυγείο σας. 

10 τρόφιμα με τα υψηλότερα τρανς λιπαρά 

•Εμπορικά μείγματα για γλυκά 

•Σνακ δημητριακών και energy bars 

•Τσιπς και κράκερ 

•Αποξηραμένες σούπες 

•Fast food 

•Κατεψυγμένα μαγειρεμένα φαγητά 

•Μαργαρίνες 

•Μη γαλακτοκομικές κρέμες 

•Συσκευασμένα μπισκότα και γλυκά 

•Συσκευασμένα κέικ, ντόνατ και πίτες. 

Το Γάλα 
•Οι αγελάδες ζουν κανονικά 30-40 χρόνια 

•Παράγουν 4-5 λίτρα γάλα την ημέρα 

•Οι αγελάδες στις βιομηχανίες γάλακτος ζουν 4 χρόνια 

•Παράγουν 40-50 λίτρα γάλα την ημέρα 

Για να παράγουν τέτοιες ποσότητες γάλακτος λαμβάνουν μεγάλες ποσότητες ορμονών. 

•Οι μαστοί τους πολλαπλασιάζονται σε μέγεθος. 

•Προκαλείται στάση και αναπτύσσονται μικρόβια. O FDA επιτρέπει μέχρι 1,5 εκ. πυοσφαίρια ανά ml. 

•Τους χορηγούνται μεγάλες ποσότητες αντιβιοτικών για την καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων. 

•Το αγελαδινό γάλα είναι ιδιαίτερα τοξικό λόγω ορμονών και αντιβιοτικών που περιέχει. 

•Κάντε χρήση βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων. 

•Να προτιμάτε κατσικίσιο τυρί και τα παράγωγα του 

Βιταμίνη D και καρκίνος 
•Όταν τα επίπεδα βιταμίνης D βρίσκονται κοντά στις βέλτιστες τιμές (45-55 ng/ml) η πιθανότητα για νόσηση από οποιοδήποτε είδος καρκίνου μειώνεται κατά 50%. 

•Ο καλύτερος τρόπος να ανεβάσει κανείς τα επίπεδα D στο αίμα είναι η έκθεση στον ήλιο. 

Τι γίνεται όμως με το μελάνωμα; 

•Κάθε χρόνο οι θάνατοι από καρκίνο στην Ελλάδα είναι περί τους 25.000 

•Οι θάνατοι από μελάνωμα είναι περί τους 500. 

Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει την πιθανότητα να αρρωστήσουμε από καρκίνο του δέρματος, όταν η έκθεση προκαλεί έγκαυμα. 

•Μελέτες αναφέρουν την αύξηση της επίπτωσης του καρκίνου σε χώρες καθώς απομακρυνόμαστε από τον ισημερινό. 

•Μια καθημερινή έκθεση 10-15 λεπτών την ημέρα του 40% της επιφάνειας του δέρματος είναι επαρκής για να φέρει την βιταμίνη D στα ιδανικά επίπεδα 

Εξετάσεις Μοριακής Βιολογίας 

Πρόκειται για εξετάσεις που δεν μετράνε απλά κάποιους παράγοντες στο αίμα αλλά στο εσωτερικό των κυττάρων, σε μοριακό επίπεδο. Μας επιτρέπουν έτσι να ξέρουμε τι πραγματικά δεν λειτουργεί σωστά σε μοριακό επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να το αποκαταστήσουμε. 




Γονείς : Τα 9 ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την κακή διαπαιδαγώγηση...!!!!

Οι γονείς έχουν τεράστια επίδραση στα παιδιά τους και στο πώς γίνονται όταν μεγαλώνουν. Τα λόγια και οι πράξεις τους αποτελούν παράδειγμα, είτε καλό είτε κακό, και επηρεάζουν τον τρόπο που το παιδί σκέφτεται, δρα και αισθάνεται. 

Δείτε 9 ψυχολογικά προβλήματα που προέρχονται από την κακή διαπαιδαγώγηση: 

1. Άγχος και Κατάθλιψη 
Ένας γονιός που συνεχώς παρατηρεί και κριτικάρει κάθε κίνηση του παιδιού του, μπορεί να του προκαλέσει άγχος ή κατάθλιψη. Η υπερπροστατευτικότητα και η κριτική μπορεί να κάνουν το παιδί να αμφιβάλλει για τον εαυτό του και τις ικανότητες του, να φοβάται τα πάντα και να μην είναι ανεξάρτητο. 

2. Αδυναμία χαλάρωσης 
Όταν ένας γονιός κάνει τακτικά παρατηρήσεις στο παιδί του για να είναι σοβαρό, τότε το παιδί μπορεί να αισθανθεί ότι δεν μπορεί να χαλαρώσει. Όλα τα παιδιά κάνουν χαζομάρες, αλλά όταν ο γονιός κάνει συνεχώς παρατηρήσεις, τότε εκείνο αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετά καλό. Όταν μεγαλώσει, θα γίνει ένας ενήλικας που ανησυχεί συνεχώς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνον. 

3. Βλαβερές εξαρτήσεις 
Αν ένας γονιός λέει συνεχώς στο παιδί του πόσα προβλήματα προκαλεί, τότε εκείνο πιθανόν να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλοι θα ήταν καλύτερα μακριά του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, όπως εθισμό ή extreme sports. Το παιδί αρχίζει να βάζει επίτηδες τον εαυτό του σε επικίνδυνες καταστάσεις, γιατί πιστεύει ότι δεν έχει αξία. 

4. Χαμηλή αυτοεκτίμηση 
Κάθε φορά που ο γονιός συγκρίνει το παιδί του με κάποιον άλλο, μειώνει την αυτοπεποίθηση του. Η σύγκριση μπορεί να προκαλέσει κόμπλεξ κατωτερότητας. Το παιδί θα μεγαλώσει χωρίς αυτοπεποίθηση και θα συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τους άλλους. 

5. Προβλήματα εμπιστοσύνης 
Είναι σημαντικό να μάθει το παιδί ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τους ξένους, αλλά αν του το επαναλαμβάνετε συνεχώς, τότε μπορεί αυτό να έχει αρνητική επίδραση στην ζωή του. Μπορεί κανείς ποτέ να μην το εκμεταλλευτεί, αλλά το παιδί μπορεί να εμφανίσει σοβαρά προβλήματα εμπιστοσύνης που θα επηρεάσουν τις σχέσεις του. 

6. Καταπίεση των ταλέντων και έλλειψη πρωτοβουλίας 
Όλα τα παιδιά πρέπει να ονειροπολούν. Όταν ένας γονιός λέει στο παιδί του ότι κάτι δεν είναι ρεαλιστικό, το κάνει να παρατά τα όνειρα του. Αν αρνείστε να στηρίξετε τα όνειρα του παιδιού σας, τότε μπορεί να καταπιέσετε τα ταλέντα του, να το κάνετε να παρατήσει τα όνειρα του και στο μέλλον εκείνο να διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες από φόβο μην το κοροϊδέψουν. 

7. Κατάθλιψη και ενοχή 
Πολλοί γονείς θυσιάζουν πράγματα για τα παιδιά τους. Αλλά ένας γονιός που συνεχώς το θυμίζει στο παιδί του, του προκαλεί συναισθήματα ενοχής και κατάθλιψης. Το παιδί αρχίζει να αισθάνεται σαν να είναι πρόβλημα και ότι δεν του αξίζουν αυτά που έχει. Αυτό μπορεί να το ακολουθήσει και στην ενήλικη ζωή. 

8. Καταπίεση των συναισθημάτων 
Όταν ένας γονιός δείχνει έλλειψη ευαισθησίας ή κρύβει τα συναισθήματα του, το παιδί συχνά μιμείται την συμπεριφορά του. Αν κάνετε συνεχώς παρατηρήσεις στο παιδί σας, μπορεί να νομίζει ότι τα συναισθήματα του δεν έχουν αξία. Έτσι, θα κλειστεί στον εαυτό του και θα καταπιέσει τα συναισθήματα του. 

9. Έλλειψης ανεξαρτησίας 
Ένας γονιός μπορεί να είναι υπερπροστατευτικός και να ελέγχει υπερβολικά το παιδί του. Αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει, θα γίνει ανεύθυνο, ανώριμο και δεν θα είναι ανεξάρτητο. Αν δεν αφήνετε το παιδί σας να κάνει τίποτα διασκεδαστικό με τους φίλους του, το κρατάτε πίσω. Θα μάθει να εξαρτάται από τους άλλους, να φοβάται την αλλαγή και να είναι ανεύθυνο όταν πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις. 




Γιατί η πειθαρχία είναι πιο σημαντική από το κίνητρο; Αξίζει να το διαβάσετε...!!!!

Ο Zbynek Drab, συγγραφέας του βιβλίου Wisdomination, έχει εκδώσει ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, στο οποίο εξηγεί, γιατί η πειθαρχία είναι πιο σημαντική από το κίνητρο, όταν θέλουμε να επιτύχουμε τους στόχους μας. 

Όταν θέλεις να καταφέρεις κάτι, υπάρχουν δυο τρόποι να αναγκάσεις τον εαυτό σου να το κάνει : 

1. Ο πρώτος, πιο συνηθισμένος και εντελώς λάθος τρόπος είναι να δώσεις στον εαυτό σου ένα κίνητρο. 

2. Ο δεύτερος, λιγότερο δημοφιλής, αλλά απόλυτα σωστός τρόπος είναι να καλλιεργήσεις την πειθαρχία. 

Ποια είναι η διαφορά; 

Γενικά μιλώντας, το κίνητρο λειτουργεί κάτω από την εσφαλμένη αντίληψη, ότι ένας στόχος μπορεί να επιτευχθεί κάτω από μια συγκεκριμένη πνευματική ή συναισθηματική κατάσταση. 

Αυτή η αντίληψη είναι απόλυτα εσφαλμένη. 

Αντίθετα, η πειθαρχία διαχωρίζει τους εξωτερικούς παράγοντες από τα συναισθήματα και με έναν ειρωνικό τρόπο παρακάμπτει το πρόβλημα και με συνέπεια να το βελτιώνει. 

Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες. 

Η επιτυχής ολοκλήρωση των εργασιών προκαλεί τις εσωτερικές μας διεργασίες, που η χρόνια αναβλητικότητα πίστευε, ότι χρειαζόταν για να ολοκληρώσει αυτές τις εργασίες. 

Με πιο απλά λόγια, δεν περιμένεις του Ολυμπιακούς Αγώνες για να ξεκινήσεις προπόνηση. Προπονείσαι για να μπεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Αν η δράση εξαρτάται από την διάθεση, τότε το να περιμένεις για την κατάλληλη διάθεση, είναι μια εξαιρετικά ύπουλη μορφή αναβλητικότητας. Το ξέρω αυτό από πρώτο χέρι και εύχομαι να μου το είχε πει και έμενα κάποιος πριν από 15 ή 20 χρόνια και μην χρειαζόταν να το μάθω με τον δύσκολο τρόπο. 

Αν περιμένεις μέχρι να νοιώσεις έτοιμος, τότε δεν έχεις καμία ελπίδα. 

Έτσι ακριβώς λειτουργεί ο κύκλος της αναβλητικότητας. 
Στον πυρήνα του, το κυνήγι του κινήτρου είναι η επιμονή στην βρεφική φαντασίωση, ότι πρέπει να κάνουμε μόνο πράγματα που μας ευχαριστούν. Στην συνέχεια το πρόβλημα τίθεται, ως εξής: “Πως μπορώ να κάνω τον εαυτό μου να κάνει αυτό που έχω αποφασίσει με βάση την λογική μου;” Λάθος. 

Η σωστή ερώτηση είναι: “Πώς μπορώ να κάνω τα συναισθήματά μου ασήμαντα και να κάνω τα πράγματα που συνειδητά έχω επιλέξει, χωρίς να γκρινιάζω γι’ αυτά;” Το θέμα είναι να διαχωρίσουμε τα συναισθήματά μας από την δράση και να κάνουμε αυτά που θέλουμε να κάνουμε έτσι και αλλιώς. 

Το κίνητρο είναι λανθασμένος τρόπος δράσης. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι αυτό το ελαττωματικό πλαίσιο είναι η κινητήριος δύναμη του “αράζω όλη μέρα στον καναπέ, παίζοντας παιχνίδια”, επιδημία που σαρώνει στην εποχή μας. 

Υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα που βασίζονται στα κίνητρα. 

Επειδή η πραγματικότητα απαιτεί μερικές φορές από τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα, που κανέναν λογικό άνθρωπο δεν θα ενθουσίαζαν, ο ρόλος των κινήτρων είναι να αποσπάσουν τον ενθουσιασμό από πράγματα που αντικειμενικά δεν το αξίζουν. Η μόνη λύση, λοιπόν, είναι να αποπροσανατολίσεις τελείως τους ανθρώπους. Αυτό είναι ένα φρικτό, αλλά ευτυχώς απατηλό δίλημμα. 

Το να προσπαθείς να βρεις τον ενθουσιασμό σε αποδεδειγμένα βαρετά πράγματα είναι ένα είδος εσκεμμένης αυτοκαταστροφής: “ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΣΑ ΕΝΤΥΠΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.” 

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να επιτύχεις σε ένα λάθος πράγμα προσωρινά. Το επικρατέστερο σενάριο συνεχίζει να διατηρεί την λογική του, η οποία δυστυχώς παρερμηνεύεται ως ηθική αποτυχία: “Ακόμη δεν έχω αγαπήσει την άσκοπη δουλειά μου. Μάλλον, πρέπει να κάνω κάτι λάθος.” 

“Ακόμη προτιμώ το κέικ αντί για το μπρόκολο και γι’ αυτό δεν μπορώ να χάσω βάρος. Μάλλον είμαι αδύναμος.” “Πρέπει να αγοράσω ακόμη ένα βιβλίο για να μου δώσει κίνητρο.” Δεν είναι αλήθεια. Το κρίσιμο θέμα είναι η προσέγγιση των εν λόγω θεμάτων, δηλαδή η ύπαρξη ή η έλλειψη κινήτρων. Η απάντηση είναι η πειθαρχία, όχι τα κίνητρα. 

Υπάρχει ένα ακόμη πρακτικό πρόβλημα σχετικά με τα κίνητρα. Έχουν μικρή διάρκεια ζωής και χρειάζονται διαρκώς ανανέωση. 

Τα κίνητρα μοιάζουν με την χειροκίνητη εκκαθάριση της μανιβέλας. Στην καλύτερη περίπτωση συγκεντρώνει και διοχετεύει την ενέργεια σε έναν συγκεκριμένο σκοπό. Τα κίνητρα είναι κατάλληλα για βραχυπρόθεσμους στόχους, αλλά όταν πρόκειται για την καθημερινή ζωή και μακροπρόθεσμους στόχους, είναι τα πλέον ακατάλληλα. 

Αντίθετα, η πειθαρχία είναι σαν μια μηχανή που παρέχει διαρκώς ενέργεια στο σύστημα. 

Η παραγωγικότητα δεν απαιτεί κάποια συγκεκριμένη πνευματική κατάσταση. Για σταθερά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα η πειθαρχία θριαμβεύει απέναντι στα κίνητρα. Με λίγα λόγια, τα κίνητρα να μας βάλουν στην κατάλληλη διάθεση για κάνουμε κάτι, ενώ η πειθαρχία μας λέει, ότι θα το κάνουμε όποια και αν είναι η διάθεση μας. 

Πως καλλιεργούμε την πειθαρχία; 

Χτίζοντας συνήθειες. Ξεκινώντας με μικρά βήματα, μαζεύοντας ενέργεια και κάνοντας σταδιακά αλλαγές στην καθημερινότητα, που θα οδηγήσουν σε μια θετική ανάδραση.
Τα κίνητρα είναι μια αντιπαραγωγική στάση, όσον αφορά παραγωγικότητα. Το μόνο που έχει σημασία είναι η πειθαρχία. 




Τα τρία “λευκά δηλητήρια” στην διατροφή σας...!!!!

Οι τροφές που καταναλώνετε κάνουν τη διαφορά, όταν πρόκειται για την υγεία σας. Η προσεκτική διατροφή μπορεί όχι μόνο να μειώσει τις επιπτώσεις πολλών παθήσεων, αλλά και να ενισχύσει τον οργανισμό σας απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους. 

Κάθε διατροφολόγος θα σας πει ότι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι να βάλετε αρκετές φυτικές ίνες στα γεύματά σας. Αυτό δεν απαιτεί κάποια σημαντική αλλαγή στις συνήθειές σας, ούτε οποιοδήποτε συμπλήρωμα. 

Το κόλπο είναι να αποφύγετε τα τρία “λευκά δηλητήρια” και να τα αντικαταστήσει με υγιεινά ισοδύναμά τους. Τα τρία “λευκά δηλητήρια” στην διατροφή σας είναι: 

-Λευκό αλεύρι: αντικαταστήστε το με αλεύρι ολικής άλεσης. Περιέχει όλες τις βιταμίνες, ανόργανα άλατα, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που έχει το σιτάρι. Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με ψωμί ολικής αλέσεως. Κάνετε το ίδιο πράγμα με τα ζυμαρικά. 

-Λευκό ρύζι: Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με καστανό και άγριο ρύζι. Οι άνθρωποι που επιλέγουν το καστανό ρύζι αντί για το λευκό έχουν χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Είναι μια απλή αλλαγή που μπορεί να δώσει σημαντικά οφέλη. 

-Λευκή ζάχαρη: Αντί για ένα σνακ γεμάτο ζάχαρη, προτιμήστε ένα φρούτο. Και αντί της προσθήκης ζάχαρης στο πρωινό ή στο επιδόρπιο σας, προσθέστε μερικά φρούτα, όπως τα βατόμουρα. Η ενίσχυση από τα αντιοξειδωτικά θα ενισχύσει το κυκλοφορικό σας σύστημα. 

Οι επιπλέον φυτικές ίνες θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, επειδή θα σας κάνουν να νιώθετε “χορτάτοι”. Επίσης, η αργή απελευθέρωση της ενέργειας από τα φρούτα θα σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια για περισσότερες ώρες. 




6 σημάδια έλλειψης βιταμινών κυριολεκτικά γραμμένα στο πρόσωπό μας...!!!!

Το πρόβλημα της ανεπάρκειας βιταμινών, είναι ιδιαίτερα σημαντικά. Χωρίς τις βιταμίνες, αισθανόμαστε αδύναμοι και αποτελούμε εύκολο στόχο για διάφορους ιούς.Μείναμε έκπληκτοι όταν ανακαλύψαμε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να δείτε αν παίρνετε αρκετές βιταμίνες, είναι να κοιτάξετε στον καθρέφτη. 

Μπορείτε να κάνετε τη δική σας εξέταση ενώ διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Υπερβολικά χλωμό δέρμα.
Αν το δέρμα σας έχει γίνει εντελώς χλωμό σε σύγκριση με το πώς είναι κανονικά, αυτό είναι ένα σημάδι ότι σας λείπει βιταμίνη Β12. Χωρίς αυτή, αισθανόμαστε καταπονημένοι και κουρασμένοι. Για να επαναφέρετε το σωστό επίπεδο της βιταμίνης, θα πρέπει να τρώτε περισσότερο κρέας και θαλασσινά προϊόντα.

Ξηρά μαλλιά.
Τα ξηρά και εύθραυστα μαλλιά που καλύπτονται σημαντικά από πιτυρίδα, ίσως είναι σημάδι πως σας λείπει η βιοτίνη ή αλλιώς, η βιταμίνη Β7. Αυτό είναι συχνά το αποτέλεσμα της χρήσης αντιβιοτικών. Για να αυξήσετε τα επίπεδα Β7, θα πρέπει να καταναλώνετε πιο συχνά: κρέας, ψάρι, λαχανικά, φρούτα, μανιτάρια και όσπρια. Θα ήταν καλό να αφήσετε για λίγο τις σκέψεις της δίαιτας.

Πρησμένα μάτια.
Αν έχετε παρατηρήσει πρήξιμο γύρω από τα μάτια και τα άκρα σας, το σώμα ίσως έχει έλλειψη σε ιώδιο. Η πιο κοινή πηγή πρόσληψης, είναι το ιωδιούχο αλάτι. Επίσης, περιέχεται στα θαλασσινά: αστακούς, γαρίδες, φύκια, σε γαλακτοκομικά προϊόντα, ακόμη και στο ψωμί.

Άχρωμα χείλη.
Τα άχρωμα χείλη, ίσως είναι σημάδι έλλειψης σιδήρου. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση και τα συχνά κρυολογήματα μπορεί να είναι περαιτέρω ενδείξεις. Το να επαναφέρετε το επίπεδο σε ένα υγιές σημείο, δεν είναι δύσκολο. Για κάποιο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο κόκκινο κρέας και να μειώσετε την πρόσληψη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο.

Αιμορραγία των ούλων.
Αυτό, μπορεί να δείχνει έλλειψη της βιταμίνης C. Η μειωμένη ποσότητας της συγκεκριμένης βιταμίνης, μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος, σε πόνους των μυών και σε προβλήματα με τα δόντια. Η βιταμίνη C, βρίσκεται στα εσπεριδοειδή και στις κόκκινες πιπεριές.

Ανεξήγητη κούραση, υπνηλία, ζαλάδα ή τσιμπήματα.
Αν αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμα και όταν έχετε κοιμηθεί καλά ο οργανισμός σας μπορεί να χρειάζεται βιταμίνη Β12. Σε αυτή την περίπτωση, η μεταφορά οξυγόνου στα όργανα παρεμποδίζεται και οδηγεί σε κόπωση, ζαλάδα και υπνηλία. 

Επίσης, αυτή η βιταμίνη συμμετέχει στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αίσθηση ηλεκτροπληξίας.Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλα αυτά αποτελούν έμμεσα συμπτώματα ανεπάρκειας βιταμινών. 

Εάν έχετε παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω, πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας για μια ακριβή διάγνωση.





Το παχύ έντερο σου δίνει ή σου στερεί την υγεία σου...!!!!

Το παχύ έντερο είναι όργανο του πεπτικού συστήματος το οποίο απορροφά το νερό από την τροφή που δεν απορροφήθηκε στο παχύ έντερο και αποβάλλει ,μέσω του πρωκτού, το υπόλειμμα μέσω των κοπράνων. 

Το παχύ έντερο αποτελείται από τρία μέρη: το τυφλό έντερο, το κόλον και το ορθό. Ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει η καλή λειτουργία του παχέος εντέρου για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι τόσο σημαντική, ώστε πολλοί να το χαρακτηρίζουν ως τη δεύτερη καρδιά του οργανισμού μας. 

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή κακοήθη νεοπλασία ,μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Έχει διαπιστωθεί πως η σωστή πρόληψη, η τήρηση κάποιων καλών συνηθειών και η συχνή εξέταση μπορεί να προστατεύσει τελείως το άτομο από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. 

Πώς κάποιος μπορεί να προστατεύσει και να διασφαλίσει μία πιο εύρυθμη λειτουργία για το παχύ έντερο; 

• Σωστή διατροφή: Μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, με συχνή κατανάλωση όσπριων και προτίμηση σε ψάρι η κοτόπουλο, αποτελούν ένα σπουδαίο μέτρο πρόληψης. Η υψηλή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ζωικών λιπαρών έχει διαπιστωθεί πως αυξάνει έως και 70% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο. 

• Το ελαιόλαδο αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα λιπαρά και πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινής διατροφής. 

• Άσκηση: Μία σωματική άσκηση 30 ‘ λεπτών κάθε μέρα, λειτουργεί προληπτικά για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του παχέος εντέρου. Περπάτημα, γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο αποτελούν σπουδαίες επιλογές για σωματική άσκηση. 

• Η ηλικία των 50 ετών είναι η κατάλληλη ώστε το ίδιο να υποβληθεί στην πρώτη κωλονοσκόπηση (αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό, μπορεί το άτομο για λόγους πρόληψης να υποβληθεί νωρίτερα. Η κωλονοσκόπηση είναι μία εξέταση εξαιρετικά ικανή στο να εντοπίζει τους καλοήθεις και κακοήθεις όγκους και προβαίνει στην άμεση αφαίρεσή του όταν αυτό κριθεί απαραίτητο. 

Πραγματοποιείται ανώδυνα από τον γαστρεντερολόγο με τη χρήση αναισθητικού, ενώ το άτομο προετοιμάζεται μία ή δυο ημέρες νωρίτερα με τη χρήση υπακτικών ώστε να επιτευχθεί η πλήρης κένωση του εντέρου. 

Η κωλονοσκόπηση, δυστυχώς, είναι μία εξέταση που αντιμετωπίζεται αρκετές φορές υποτιμητικά από πολλά άτομα και έχει παρεξηγηθεί από την κοινή γνώμη πολλές φορές. Ωστόσο, αξίζει κάποιος να αναρωτηθεί αν οι προλήψεις και οι στενόμυαλες αντιλήψεις είναι πιο σημαντικές από τη ζωή και την υγεία του και να αποφύγει να υποβληθεί σε αυτή λόγω ντροπής. 

Η πρόληψη και η εκτίμηση του δώρου της ζωής είναι το καλύτερο φάρμακο το οποίο, πραγματικά, σώζει ζωές! 




Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Πες μου ποιο χρώμα αγαπάς να σου πω τι φοβάσαι...!!!!

Το χρωματολόγιο των φόβων της ύπαρξης σου…
Έχω την ευλογία να ζω σε μέρη όπου η φύση είναι μαγευτική. Στην πανέμορφη Ήπειρο, έχω πατήσει δρόμους γεμάτους από χρυσά και κόκκινα εύθραυστα φύλλα κάτω από τα πόδια μου, ιδίως το φθινόπωρο. 

Ως παιδί, συνήθιζα να βουτώ μέσα σε σωρούς από πεσμένα χρυσοκίτρινα φύλλα. (Οκ, ακόμη το κάνω, αν και δεν είμαι παιδί). Αγαπώ τα χρώματα είναι η αλήθεια, αλλά κυρίως το φθινόπωρο και μετέπειτα την άνοιξη είναι μια εποχή για να διαλογιστείς για τα χρώματα, το θάνατο και την αναγέννηση. 

Γνωρίζεις αλήθεια το κρυμμένο μυστικό της πτώσης των φύλλων το φθινόπωρο; Τα φύλλα στην πραγματικότητα δεν “αλλάζουν” χρώματα. Με τη χειμερινή σεζόν, η διαδικασία της φωτοσύνθεσης γίνεται χωρίς τα βασικά συστατικά του ηλίου και της ζεστασιάς και έτσι τα δέντρα αρχίζουν να χάνουν χλωροφύλλη. 

Με την μαγική χλωροφύλλη όμως κοντά στην άνοιξη, τα άλλα χρώματα που είναι εκεί όλα μαζί –τα μαγικά κόκκινα, τα χρυσά και τα πορτοκαλιά– επιτέλους εκφράζονται.

Αυτό είναι το μυστικό: δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Υπάρχει μόνο ο θάνατος που έχει συγκαλύψει τα χρώματα στο εσωτερικό. Η ομορφιά ήταν πάντα εκεί. Και εμείς, ως ανθρώπινα όντα είμαστε σαν αυτά. Κάθε ένας από εμάς περιέχει κρυμμένα χρώματα μέσα του. 

Το αγαπημένο σου χρώμα αποκαλύπτει τον κρυμμένο φόβο σου…

Στο εσωτερικό σου λοιπόν περιέχεις «χρώματα», μέσα από τα οποία εκφράζεις τη συμπόνια, την ηρεμία, τη δικαιοσύνη, την ευγένεια, τη συγχώρεση, την απληστία, τη λαγνεία, το θυμό,τον εγωισμό και την αποτυχία.

Το τι κρύβεις επιμελώς αντικατοπτρίζεται στα χρώματα που σε περιβάλλουν και διαλέγεις και μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα σου. 

Μέσα λοιπόν από το αγαπημένο σου χρώμα, που δείχνει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σου, μπορείς να ανακαλύψεις και τους κρυμμένους φόβους σου. 

Μαύρο – Φοβάσαι ότι δεν θα επιτυχείς τους στόχους σου
Αν επιλέγεις το μαύρο χρώμα συχνά, έχεις μεγάλα σχέδια για το μέλλον και ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι, ότι μπορεί να μην τα κάνεις πραγματικότητα. Ακόμα κι αν φαίνεσαι ένας άνθρωπος με πολύ αυτοπεποίθηση, χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου, όταν ένας από τους στόχους σου παρεκκλίνει από την πορεία του. 

Μπλε – Φοβάσαι την έλλειψη ηρεμίας
Εάν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει το μπλε χρώμα, είναι γεγονός ότι είσαι πολύ προσγειωμένο και ήρεμος. Ό, τι κι αν σου συμβαίνει, πιστεύεις ότι ο τροχός θα γυρίσει, γιατί γνωρίζεις πως ακόμα και κάτι κακό συμβαίνει για κάποιο λόγο. Είσαι απίστευτα ισορροπημένο άτομο και σπάνια φτάνεις στα άκρα, ανησυχώντας μόνο όταν η ηρεμία σου διαταράσσεται.

Καφέ – Φοβάσαι το απρόβλεπτο
Εάν σου αρέσει το καφέ, αναζητάς τη σταθερότητα. Λατρεύεις να σχεδιάζεις κάθε λεπτομέρεια της μέρας σου και αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα σου, πανικοβάλλεσαι. Ο λόγος είναι οτι είσαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αυστηρή και προβλέψιμη τάξη στη ζωή τους. 

Πράσινο – Δεν θέλεις οι άλλοι να σε κουράζουν με τα προβλήματά τους
Εάν η χρωματική σου προτίμηση είναι το πράσινο, είσαι σίγουρα καλλιτεχνικός τύπος και εύκολα αρεστός στους άλλους. Το θέμα είναι όμως ότι φοβάσαι ότι οι άλλοι θα σε επιβαρύνουν με τα προβλήματά τους. Πάντως εύκολα προσελκύεις την προσοχή και δεν κρατάς κακία για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Γκρι – Φοβάσαι τις συγκρούσεις
Αν είσαι από εκείνους που επιλέγεις το γκρι ως το αγαπημένο σου χρώμα, είσαι πολύ αναποφάσιστος και εξακολουθείς να προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου. Φοβάσαι τη σύγκρουση και τη διαμάχη, έτσι προσπαθείς να τις αποφύγεις με κάθε κόστος, με το να επιδιώκεις πολλές φορές μάλιστα, να κάνεις τον εαυτό σου αόρατο. Πρόσεχε, γιατί με ευκολία μπορείς να επηρεαστείς και από την παραμικρή λέξη. 

Πορτοκαλί – Φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου
Το πορτοκαλί χρώμα το επιλέγουν άνθρωποι που είναι γενικά παρορμητικοί και φιλικοί. Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι ότι απλά θα ακολουθήσεις τη ροή και δεν θα μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Είναι γεγονός όμως ότι, ούτε εσύ ο ίδιος ποτέ προσπαθείς να αλλάξεις οτιδήποτε ή οποιονδήποτε, καθώς τους αποδέχεσαι όπως ακριβώς είναι. 

Ροζ – Ανησυχείς κάθε φορά που τα όνειρα σου δεν γίνονται πραγματικότητα
Το ροζ είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα μεταξύ των στοργικών και τρυφερών ανθρώπων. Εάν είναι από τα χρώματα που προτιμάς, δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι η ανησυχία που νιώθεις κάθε φορά που ένα όνειρο σου ή μια μακροχρόνια επιθυμία σου δεν έχει την εξέλιξη που θέλεις. Θέλεις διακαώς να επιτύχεις όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό. 

Μωβ - Ανησυχείς κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί μαζί σου
Είσαι από τους τύπους των ανθρώπων που είσαι διανοούμενος και συχνά έχεις μία αξιοζήλευτη καριέρα. Ως “φίλος” του μωβ, ωστόσο, ανησυχείς σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σου. Παρουσιάζεσαι σαν ένα άτομο πολύ φιλικό ακόμη και σε μια διαφωνία, αλλά στην πραγματικότητα είσαι αρκετά ανήσυχος. 

Κόκκινο – Φοβάσαι την έλλειψη προσοχής
Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης και της επιτυχίας. Εάν είναι η επιλογή σου, είσαι συνήθως πολύ φιλόδοξος και αγωνίζεσαι για μια θέση στην κορυφή. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος σου δεν είναι αυτός της αποτυχίας, αλλά η έλλειψη της προσοχής. Θα το απολαύσεις όταν οι άλλοι σε θαυμάσουν για τα επιτεύγματά σου και θα αισθανθείς πραγματικά σα να έχεις κερδίσει, όταν κάποιος δώσει προσοχή σε αυτά. 

Λευκό – Φοβάσαι την κριτική
Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς που τους αρέσει το λευκό χρώμα,έχεις μια έντονη ανάγκη να εκφραστείς. Ωστόσο έχεις και εσύ μια δυσκολία στο να αποδεχτείς τις απόψεις των άλλων και φοβάσαι την κριτική τους. Η πρακτικότητα συχνά λείπει από τις ιδέες σου και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ όλους τους άλλους, εκτός από εσένα τον ίδιο. 

Κίτρινο – Φοβάσαι ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου
Αν σου αρέσει το κίτρινο είσαι υπερβολικά αισιόδοξος και σίγουρα δεν λαμβάνεις ό,τι σου συμβαίνει πολύ σοβαρά. Παρά το γεγονός αυτό, ο μεγαλύτερος και βαθύτερος φόβος σου είναι το να μην έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, αλλά να είσαι εντελώς έρμαιο των γεγονότων και των καταστάσεων. 




Τεστ για να μάθετε αν είστε ιδιοφυΐες. Χρειάζεται μόνο 10 δευτερόλεπτα και να μην κλέβετε...!!!!

Το παρακάτω τεστ δεν είναι τεστ προσωπικότητας και δεν αναλύει συμπεράσματα σχετικά με την προσωπικότητα του ανθρώπου. Είναι ένα τεστ παρατηρητικότητας και αποδεικνύει ότι το μυαλό του ανθρώπου πολλές φορές ακολουθεί τους δικούς του κανόνες.

 Για να κάνετε σωστά το τεστ μετρήστε 10 δευτερόλεπτα και ΜΗΝ διαβάσετε την απάντηση πριν από το αγγλικό κείμενο.

Κοιτάξτε το παρακάτω κείμενο και μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, μετρήστε πόσα “F” έχει. 

Έτοιμοι; 

FINISHED FILES ARE THE RE-
SULT OF YEARS OF SCIENTIF-
IC STUDY COMBINED WITH THE
EXPERIENCE OF YEARS 



Η απάντηση παρακάτω: 

Μετρήσατε τρία; 

Μήπως τέσσερα; 

Πόσοι βρήκατε ότι είναι έξι; 

Για κάποιο λόγο, συνήθως ο ανθρώπινος εγκέφαλος προσπερνάει και δεν καταγράφει το «OF» αν και το διαβάζει. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του τεστ, όσοι απάντησαν τρία είναι φυσιολογικοί. 

Όσοι μέτρησαν τέσσερα ή πέντε, αν και σπάνιο, είναι πολύ παρατηρητικοί. Όσοι μέτρησαν έξι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα είναι ιδιοφυΐες και φυσικά βρήκαν τη σωστή απάντηση. 




9 τρόποι που οι Παλιές Ψυχές εκφράζουν την αγάπη με διαφορετικό τρόπο...!!!!


Ως παλιές ψυχές έχουμε μοναδικές προοπτικές και ξεχωριστούς προσωπικούς σχηματισμούς. Διαφέρουμε αρκετά από τον κανόνα γιατί είναι δύσκολο να εμπλακούν μαζί μας και να μας κατανοήσουν ρομαντικά. Ακολουθούν μερικές από αυτές τις διαφορές. 

Έχετε στο νου σας, ότι προσπαθούμε να είμαστε εκεί για εσάς, και αυτό ισοδυναμεί με την υπόσχεση να γεφυρώσουμε εγκαίρως όποια κενά. 

Οι παλιές ψυχές ψάχνουμε για ένα άτομο που μπορεί να μας καθοδηγήσει 
Εμπλεκόμαστε βαθιά με την φαντασία μας και την περισυλλογή, πολύ εύκολα. Χρειαζόμαστε κάποιον που μπορεί ήπια να μας υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις μας και τους στόχους μας. 

Μπορούμε να εστιάσουμε πάρα πολύ στο ιδανικό προϊόν ή στις αφηρημένες σκέψεις, αγνοώντας το εδώ και τώρα. Το να έχουμε κάποιον που εμπιστευόμαστε και μας ξέρει καλά ώστε να μας επαναφέρει στη Γη, είναι κάτι που είναι πολύ σημαντικό. 

Είμαστε αντισυμβατικοί 
Δεν περιοριζόμαστε από φυσιολογικά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η αναζήτηση που κάνουμε για την αλήθεια σημαίνει ότι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες από τους περισσότερους. Με αυτές τις διαφορετικές προτεραιότητες, χρησιμοποιούμε πηγές με τρόπους που οι περισσότεροι ποτέ δεν σκέφτονται. Ετοιμαστείτε να σκεφτείτε με αντισυμβατικό τρόπο. 

Εμπιστευόμαστε τα ένστικτά μας 
Αρχίσαμε να μαθαίνουμε σε νεαρή ηλικία, τα βαθύτερα νοήματα της ζωής και προσωπικές αλήθειες. Αυτό, συνδυασμένο με την γνώση των προηγούμενων ζωών μας που έχουμε αποθηκεύσει, σημαίνει ότι η διαίσθησή μας είναι σπανίως λαθεμένη. Αν πούμε ότι αισθανόμαστε σίγουροι για κάτι, τότε πρέπει να το εξετάσουμε με προσοχή. 

Είμαστε γνωστοί για το ότι «κολλάμε» περιστασιακά. 
Μας βλέπουν συχνά σοβαρούς και συγκρατημένους, όμως δεν είμαστε πεσιμιστές ή κακοδιάθετοι. Αυτή η μελαγχολία είναι συνήθως απογοήτευση. Είμαστε απογοητευμένοι με τον εαυτό μας, την ανθρωπότητα ή ομάδες ανθρώπων. Βλέπουμε πιθανότητες σε όλα και αναστατωνόμαστε όταν άνθρωποι ή ιδρύματα υπολείπονται των δυνατοτήτων τους. 

Η επικοινωνία είναι η μεγαλύτερη μορφή στενών σχέσεων 
Το αγκάλιασμα και το σεξ είναι ωραία και είμαστε οπωσδήποτε λάτρεις τους. Ωστόσο, το να ακούμε για την παιδική σας ηλικία, τα όνειρά σας για το μέλλον, τους φόβους σας και οτιδήποτε άλλο είναι μοναδικό για σας, μας εκνευρίζει. Το να ανοίγεστε σε μας και το να χρησιμοποιείτε την ειλικρινή φωνή σας για να μας καθοδηγήσετε, είναι πάνω κάτω το πιο όμορφο και σέξυ πράγμα που μπορείτε να κάνετε. 

Μην προσπαθείτε τόσο σκληρά να μας εντυπωσιάσετε 
Να είστε ο εαυτός σας και να συγκεντρώνεστε στους στόχους σας. Το να προσπαθείτε συγκεκριμένα να εντυπωσιάσετε εμάς, μας διαταράσσει και τείνει να μας αναστατώνει. Καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε τι προσπαθείτε να κρύψετε ή μήπως θέλετε να επανορθώσετε για κάτι. 

Μπορεί να είμαστε δύσκολοι στο να κατανοήσουμε 
Μερικές φορές έχουμε αντικρουόμενες με τον εαυτό μας επιθυμίες και μεθόδους. Για παράδειγμα: ενώ λαχταράμε σταθερότητα, προσπαθούμε να βάλουμε χάος και να εξασφαλίσουμε χώρο για αυθόρμητη εξέλιξη. Απλά δείξετε μας την στήριξή σας και θα ευδοκιμήσουμε. 

Υπάρχουν στιγμές που θα απομονωθούμε και δε θα θελήσουμε να αναμιχθούμε. 
Μερικές φορές δε θέλουμε να ακούσουμε για το πώς πήγε η μέρα σας ή δε θέλουμε να αναμιχθούμε με κοινωνικές δραστηριότητες. Δεν είναι ότι δεν νοιαζόμαστε. Είναι περισσότερο ότι δεν έχουμε την ενέργεια για να συμμετάσχουμε πλήρως. 

Νοιαζόμαστε πάρα πολύ και οποιοδήποτε απρόβλεπτο συναισθηματικό περιεχόμενο μπορεί να μας αποσυντονίσει. Παρακαλώ θεωρήστε την υπόσχεση εκπλήρωσης ως ειλικρινή υπόσχεση. 

Δεν έχουμε τυχαίες συναντήσεις 
Χρειαζόμαστε και θέλουμε πολύ συναισθηματικές καταστάσεις και αυθεντικό πάθος. Πρέπει να κατανοήσετε και να νιαστείτε πραγματικά για κάποιον για να δημιουργήσετε σχέσεις και να ανταλλάξετε απόψεις. 




By Mr T
Image by Jozef Klopacka