Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

5 λόγοι για τους οποίους οι δυνατοί άνθρωποι αφήνουν το κάρμα να εκδικηθεί...!!!!

Υπάρχουν πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αφήσετε το κάρμα να πάρει εκδίκηση για εσάς… Ενώ πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι θα ικανοποιηθούν αν εκδικηθούν κάποιον που τους αδίκησε, οι δυνατότεροι άνθρωποι ξέρουν πως είναι καλύτερο να αφήσουν το κάρμα να κάνει την δουλειά του. 

Θα γυρίσει ο τροχός, οπότε η εκδίκηση δεν είναι απαραίτητη και υπάρχουν πέντε μεγάλοι λόγοι γι αυτό. 

#1 Είναι πολύ πιο ικανοποιητικό να βλέπετε το κάρμα να αναλαμβάνει. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να αδικούν τους άλλους και να τους βλάπτουν θα λάβουν το ίδιο αργά ή γρήγορα. Όταν το κάρμα χτυπά δεν χάνει ποτέ και χτυπά τόσο δυνατά σαν να είναι μαζεμένες όλες οι αδικίες που έκανε αυτό το άτομο. 

Το να βλέπετε κάποιον να καταστρέφει τον εαυτό του είναι μακράν πολύ πιο ικανοποιητικό από το να παίρνετε εκδίκηση προσωπικά. Το να παίρνετε εκδίκηση δεν σας κάνει πάντα να αισθάνεστε καλά επειδή το να βλέπετε κάποιον να παίρνει αυτό που του αξίζει είναι πολύ καλύτερο. 

#2 Με το να αφήσετε το κάρμα να κάνει την δουλειά του κρατάτε τα χέρια σας καθαρά. Είναι σημαντικό να έχετε τα χέρια σας καθαρά. Η εκδίκηση μερικές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα ή ακόμα και νόμιμα. Ωστόσο το κάρμα δεν χρειάζεται να εμπλακεί με καμιά αρνητική δραστηριότητα. Η εκδίκηση είναι πάντα ένα βρώμικο έργο αλλά το κάρμα διατηρεί την συνείδηση σας καθαρή. 

Κρατήστε τον εαυτό σας ασφαλή και την καρδιά και το μυαλό σας σε ησυχία αφήνοντας το κάρμα να πάρει εκδίκηση για εσάς. Οι δυνατοί και ισχυροί άνθρωποι γνωρίζουν την αξία και την σημασία του να έχουν τα χέρια τους καθαρά. 

#3 Ξέρετε ότι πρέπει να διαλέγετε τις μάχες σας. Οι σοφοί άνθρωποι ξέρουν ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν όλον τον κόσμο ταυτόχρονα. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι στο τέλος της ημέρας το να αναλαμβάνετε πολλές μάχες ταυτόχρονα είναι αντιπαραγωγικό. 

Η επιθυμία για εκδίκηση συχνά μετατρέπεται σε κακία. Αυτές οι κακίες δεν αξίζουν την ψυχική ενέργεια σας. Η ενέργεια σας είναι καλύτερο να ξοδεύεται με στόχο το μέλλον, όχι να στοχεύει στις κακίες ή στις αδικίες του παρελθόντος. 

#4 Αν πάρετε εκδίκηση οι συνέπειες μπορεί να είναι τρομερές. Ακόμα και αν με την δική σας εκδοχή της εκδίκησης καταφέρετε να κρατήσετε τα χέρια σας καθαρά υπάρχουν πάντα οι συνέπειες των πράξεων σας. Μία απρόβλεπτη είναι το κάρμα το ίδιο. 

Ακόμα και αν κανείς δεν ξέρει τι κάνατε, η καρμική επίδραση δεν αναιρείται. Θα ξέρετε τι κάνατε, το ίδιο και το σύμπαν. Οι δυνατοί άνθρωποι ξέρουν πως το θετικό τους κάρμα είναι πιο πολύτιμο από κάθε εκδίκηση. 

#5 Η καλύτερη εκδίκηση είναι να ζείτε καλά. Ο ποιητής και ρήτορας του 17ου αιώνα Τζορτζ Χέρμπερτ είπε: «Το να ζεις καλά είναι η καλύτερη εκδίκηση». Είχε δίκιο. Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθείτε αυτούς που σας αδίκησαν είναι να ζήσετε την ζωή σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Η επιτυχία σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα και αυτοί που σας αδίκησαν στο παρελθόν θα ζηλεύουν τα επιτεύγματα σας καθώς λόγω της ανικανότητας τους δεν μπορούν να έχουν μερίδιο σε αυτά. 




Μάγεια Τ

Όσο ζω μαθαίνω…!!!!

Όσο ζω αντιλαμβάνομαι, πως οι πιο όμορφες στιγμές μας είναι εκείνες που έχουμε υπογραμμίσει με το μελάνι της καρδιάς μας. Οι ωραιότερες είναι αυτές που προσθέτουν τις κόκκινες μικρές πινελιές στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας. Και οι σημαντικότερες έχουν σμιλευτεί από εκείνους που έχουμε ανταλλάξει αμοιβαία συναισθήματα.

Όσο ζω μαθαίνω πως το πιο υπέροχο φόρεμα της ύπαρξής μας, φτιάχνεται πάντα από τα κουρέλια της ψυχής μας. Οι μεγαλύτεροι θησαυροί μας δεν βρίσκονται στην επιφάνεια της γης, αλλά κρύβονται στα έγκατα της ύπαρξης μας. 

Η πιο ανεκτίμητη περιουσία μας δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας. Αλλά είναι έμφυτη και χαρισματική. Τα αμύθητα πλούτη μας δεν είναι τα υλικά αγαθά, αλλά η πρώτη ύλη της ψυχοσύνθεσής μας. Οι ακριβότερες αξίες δεν καθορίζονται με αριθμούς. Είναι φυσικές αρετές που δανείζονται και μοιράζονται. 

Αντιλαμβάνομαι ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία. Αλλά συνυπάρχει πάντα μαζί μας σαν ουράνιο τόξο στον ουρανό της οντότητάς μας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση των γύρω μας είναι πηγή της δικής μας συμπεριφοράς. 

Η αντοχή δεν έχει όρια αλλά επεκτείνεται. Η υπομονή δεν εξαντλείται αλλά πολλαπλασιάζεται. Η ανοχή δεν είναι ένδειξη αδυναμίας αλλά καλοσύνης. Και η αξιοπρέπεια είναι στάση ζωής.

Τα όνειρα δεν έχουν όρια και δεν αναγνωρίζουν λογική ή δυνατότητες. Έχουν την ιδιότητα να απεγκλωβίζονται από χώρους, μυαλά ή χρονικά πλαίσια. Τα πιο όμορφα ταξίδια δεν γίνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Είναι ιδιωτικά και αρμενίζουν στις θάλασσες του μυαλού, παρασύροντας την ύπαρξή μας στους αιθέρες. Τα πολυτιμότερα δώρα της ζωής μας δεν έχουν αξία πώλησης και αγοράς. Είναι περιτυλιγμένα με τις λαμπερότερες κορδέλες της υγείας και της αγάπης. 

Τα αυθεντικότερα συναισθήματα δεν επιδέχονται μονάδες μέτρησης, και δεν αναγνωρίζουν χιλιόμετρα και αποστάσεις. Είναι πάντα ακραία και φτάνουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Και έχω κατανοήσει πως στις ανθρώπινες συναλλαγές κάνεις το άθροισμα στο τέλος και ποτέ στην αρχή. Υπολογίζοντας μόνο τις πράξεις και όχι τα λόγια. Ότι η εμπιστοσύνη εύκολα γίνεται έρμαιο στα χέρια της μοχθηρίας. 

Η ειλικρίνεια μπορεί να γίνει θήραμα στα πλοκάμια του ψέματος και της υποκρισίας. Η δοτικότητα εξαπατάται πολλές φορές από την εκμετάλλευση και την αχαριστία. 

Η αγνότητα καταρρακώνεται συνήθως από την δολοπλοκία και τον φθόνο. Και οι πληγές μας είναι παράσημα ήθους και ανδρείας από κάθε άνιση μάχη μας με την Λερναία Ύδρα της κακίας.

Ανακαλύπτω καθημερινά ότι η ζωή μας είναι μία σύντομη και υπέροχη διαδρομή με εκθαμβωτική θέα. Και ότι όλα αναθεωρούνται και όλα ανατρέπονται στην πορεία της.Οι συνοδοιπόροι και ο προορισμός μας καθορίζονται μόνο από τις δικές μας επιλογές. 

Ότι δεν πρέπει να μετράμε τις όμορφες στιγμές μας, αλλά να φτιάχνουμε τις στιγμές μας όμορφα. Ότι το παρελθόν δεν μας καθορίζει το μέλλον μας, αλλά μας βοηθά να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο. 

Ότι οι κύκλοι της ζωής μας πρέπει να κλείνουν στο ακριβές σημείο. Γιατί η παράταση της παραμονής μας τους κάνει φαύλους.

Όσο ζω ανάμεσα στους άλλους μαθαίνω. Μα το μεγαλύτερο μάθημα ζωής που πήρα είναι να αγαπώ περισσότερο εμένα. 




Λίτσας Φιλίππου.

Είσαι ο καθρέφτης μου...!!!!

Σε κοιτώ και μες τα μάτια σου βλέπω εμένα. 

Σε κοιτώ και στη συμπεριφορά σου αναγνωρίζω στοιχεία του χαρακτήρα μου, που δε θέλω να παραδεχτώ… 

Σε κοιτώ και μέσα στις λέξεις σου βρίσκω τις δικές μου κρυμμένες ιδέες, αυτές που έχω φυλάξει καλά γιατί δεν τόλμησα να τις φέρω στο φως. 

Σε κοιτώ και στον τρόπο που βαδίζεις, βλέπω το δικό μου κουρασμένο βήμα. 

Σε κοιτώ και βλέπω τον απόλυτο εγωισμό…άραγε κι εγώ έτσι σε πληγώνω κάθε φορά; 

Σε κοιτώ και βλέπω στα μάτια σου το θαυμασμό γι’αυτό που είμαι… 

Σε κοιτώ και βλέπω στα μάτια σου τη χαρά! 

Οι άνθρωποι που μας περιβάλλουν, εκείνοι με τους οποίους έχουμε φιλικές, επαγγελματικές, ερωτικές, συγγενικές σχέσεις γίνονται κάποια στιγμή ή άλλη ο καθρέφτης μας. 

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που δεν ήρθαν στη ζωή μας – και μάλιστα καθόλου τυχαία – για να καθρεφτίσουν κομμάτια του εαυτού μας, που χρειάζεται να τα δουλέψουμε προκειμένου να βελτιωθούμε και να εξελιχθούμε. 

Αυτό που χρειάζεται να έχουμε κατά νου είναι πως ο άλλος, όταν γίνεται ο καθρέφτης μας, με ή χωρίς τη θέλησή του, μόνο καλό μπορεί να μας κάνει, αν επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αποδεχτεί το συναίσθημα που μας δίνει αυτό το καθρέφτισμα, το αξιολογήσουμε και το τοποθετήσουμε στην πραγματική του διάσταση. 

Πολλές φορές ένας δάσκαλος, ο γονιός, ο ψυχοθεραπευτής, ένας φίλος, το παιδί μας το ίδιο, μπορεί να λειτουργήσει σαν καθρέφτης για ένα πρόβλημα που μας ταλανίζει, που δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, που δε θέλουμε να ασχοληθούμε μαζί του, που το ωραιοποιούμε για να το κάνουμε ακόμα πιο ανεκτό. 

Και είναι εκείνη ακριβώς η μαγική στιγμή που συνειδητοποιείς την πραγματικότητα, βλέποντας την αλήθεια κατάματα και αποφασίζεις να δράσεις. Κάποιες στιγμές, ο καθρέφτης σου θα σε νευριάσει, θα σε θυμώσει. Για εκείνες τις στιγμές χρειάζεται να αναρωτηθείς, τι είναι αυτό που σε κάνει έξαλλο. 

Αυτό που δεν τολμάς να εκφράσεις; Αυτό που δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να χαρεί, να δοκιμάσεις γιατί οι ‘αρχές’ που σου φόρεσαν φορτίο βαρύ σε κούρασαν; Ή ακόμα ότι ο καθρέφτης σου είναι ελεύθερος από δεσμά όπως η γνώμη των άλλων, τα ''πρέπει'' και τα ''δήθεν''; 

Μήπως σου υπενθυμίζει ο καθρέφτης σου εκείνο το κομμάτι του εαυτού σου με το οποίο χρειάζεται να ασχοληθείς χωρίς άλλη αναβολή; Άλλες φορές το καθρέφτισμα θα σου δώσει αυτοπεποίθηση και ζεστασιά στην καρδιά. 

Θα σου δώσει εκείνη την επιβεβαίωση που τόσο άδικα στερείς από τον εαυτό σου και θα σου θυμίσει πόσο όμορφο είναι να κάνεις αυτό που σου τραγουδάει η καρδιά σου. 

Καμιά φορά εμφανίζονται και κάποιοι καθρέφτες του παρελθόντος, λίγο παραμορφωμένοι, λίγο αλλοιωμένοι ή άλλοι, αστραφτεροί καθρέφτες που έρχονται να σου θυμίσουν πού ήσουν και πού έφτασες. 

Η πρόκληση με αυτούς τους καθρέφτες είναι να θυμάσαι τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και την αγάπη που έχεις στον εαυτό σου ώστε να μη γυρίσεις πίσω… 

Η επιλογή κάθε φορά του ανθρώπου που θα λειτουργήσει ως καθρέφτης μας, γίνεται με ένα μαγικό τρόπο, με ένα αλάνθαστο κριτήριο επιλογής, που θα εξυπηρετήσει το ταξίδι του καθενός. Είναι η πυξίδα και ο χάρτης για το παρακάτω. 

Η προσωπική μου εμπειρία με τους δικούς μου καθρέφτες μου έδειξε πως όσο πιο ''εκνευριστικός'' και ''απωθητικός'' ο καθρέφτης που είχα απέναντί μου, τόσο σημαντικότερο το μάθημα που χρειαζόταν να πάρω. 

Όσο πιο απαιτητικός ο καθρέφτης απέναντί μου, τόσο μεγαλύτερη η ανταμοιβή φτάνοντας στον προορισμό. Αυτά που με θύμωναν περισσότερο ήταν κι αυτά που με πλήγωσαν περισσότερο, μα που στην άκρη της πληγής, είχαν κρυμμένο το θησαυρό της επούλωσης. 

Κάποιους καθρέφτες μου τους αγαπώ λίγο παραπάνω, για την υπομονή που είχαν ώστε να αντικατοπτρίσουν την πραγματικότητα, γιατί είναι δίπλα μου σε καλές και πιο δύσκολες στιγμές, γιατί όταν με πιάνει η ανυπομονησία μου μου θυμίζουν πως όλα έχουν την κατάλληλη στιγμή τους. 

Κι εκείνο τον πολύτιμο καθρέφτη που μου έμαθε να ζω το εδώ, να απολαμβάνω το τώρα, που μου αποκάλυψε αυτό που είχα κρυμμένο μέσα μου, τον ευχαριστώ… 

Νιώθω ευλογημένη για τους καθρέφτες μου – κι η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν πολλοί, και στην πορεία θα φανερωθούν κι άλλοι. Ο καθρέφτης δείχνει την αλήθεια του καθενός, δείχνει το φως, που κάποιες φορές μπορεί να είναι κρυμμένο, αλλά δε θα χαθεί ακόμα και στο πιο βαθύ σκοτάδι. 

Παρατήρησε προσεκτικά τον καθρέφτη σου, άκου τι έχει να σου πει, αγκάλιασε τη συμβουλή του και πάρε το δώρο που σου προσφέρει απλόχερα. Εκεί βρίσκεται η αλήθεια σου! Καλά, αληθινά, φωτεινά καθρεφτίσματα! 




Χαράς Μαρκατζίνου | ©TherapyWave.eu

Μάθετε πως να χρησιμοποιήσετε το μέλι για να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες...!!!!

Ένα αρχαίο κινέζικο ρητό λέει «φάε μέλι κάθε βράδυ» 
Το μέλι έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά γιατροσόφια που έχουν ως σκοπό την προώθηση της χαλάρωσης και τη διευκόλυνση του ύπνου για χιλιάδες χρόνια. 

Ένα αρχαίο κινέζικο ρητό λέει «φάε μέλι κάθε βράδυ» και οι Ευρωπαίοι παραδοσιακοί θεραπευτές πρότειναν την πόση ενός φλιτζανιού ζεστό γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι πριν από τον ύπνο από την εποχή Μεσαίωνα. 

Μια ακόμα παλιά θεραπεία για την καταπολέμηση των αϋπνιών περιλαμβάνει δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο με δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό πριν από τον ύπνο, ενώ οι παραδοσιακοί θεραπευτές του Μεξικού χρησιμοποιήσει ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι χαμομηλιού. 

Οι παραλλαγές που λέγεται ότι προκαλούν ύπνο περιλαμβάνουν ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι τσάι πασσιφλόρα. 

Το μέλι και ο ύπνος (ο κύκλος HYMN) 
Ο Σκωτσέζος φαρμακοποιός, ερευνητής και συγγραφέας Mike McInnis πιστεύει ότι οι φυσικές θεραπείες με μέλι βελτιώνουν και επιμηκύνουν τον αποκαταστατικό ύπνο με τουλάχιστον τρεις μηχανισμούς. Υποστηρίζει πως όταν λαμβάνεται πριν τον ύπνο, το μέλι : (1) 

Εξασφαλίζει επαρκή αποθέματα γλυκογόνου στο ήπαρ για οκτώ ώρες ύπνου (αυτό εμποδίζει ή περιορίζει την πρόωρη απελευθέρωση δύο ορμονών του στρες, την κορτιζόλη και αδρεναλίνη). 

Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. 

Συμβάλλει στην απελευθέρωση της μελατονίνης, της ορμόνης που απαιτείται τόσο για την αποκατάσταση όσο και για την ανοικοδόμηση των ιστών του σώματος κατά τη διάρκεια της ανάπαυσης. 

Ο μηχανισμός αυτής της διαδικασίας μπορεί να περιγραφεί από αυτό που αποκαλεί ο McInnes ο κύκλος μελιού-ινσουλίνης-μελατονίνης ή ο κύκλος HYMN ( Honey, Insulin, Melatonin Cycle). 

Αυτός ο κύκλος αρχίζει με την κατάποση μίας έως δύο κουταλιών σούπας μελιού την ώρα πριν τον ύπνο ως εξής : 

1. Το τμήμα γλυκόζης του μελιού περνά από το έντερο, μέσω της κυκλοφορίας του ήπατος και στην γενική κυκλοφορία.

2. Η ήπια άνοδος του σακχάρου (από γλυκόζη) ωθεί την ελεγχόμενη απελευθέρωση της ινσουλίνης από το πάγκρεας.

3. Η παρουσία ινσουλίνης στη γενική κυκλοφορία οδηγεί την τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο.

4. Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη, μια βασική ορμόνη που προάγει τη χαλάρωση.

5. Στο σκοτάδι, η σεροτονίνη μετατρέπεται σε μελατονίνη στον επιγονικό αδένα.

6. Η μελατονίνη ενεργοποιεί τον ύπνο μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος και με άλλους μηχανισμούς. Αναστέλλει επίσης την απελευθέρωση περισσότερης ινσουλίνη από το πάγκρεας, αποτρέποντας έτσι την ταχεία πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

7. Η μελατονίνη προάγει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης. Η αυξητική ορμόνη είναι η ορμόνη που διέπει όλη την φυσιολογία της ανάρρωσης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα της διαδικασίας της αποκατάστασης που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

8. Ένας καταρράκτης των ορμονών ανάκτησης εκκινεί την επισκευή, συντήρηση και ανακατασκευή των οστών, των μυών και άλλων ιστών του σώματος.

9. Η μελατονίνη επηρεάζει την παγίωση της μνήμης από την απαίτησή της για το σχηματισμό μορίων προσκόλλησης νευρικών κυττάρων κατά τη διάρκεια του ;ύπνου REM. Αυτά τα μόρια είναι απαραίτητα για την επεξεργασία της βραχυπρόθεσμης μνήμης από τον ιππόκαμπο σε μακροπρόθεσμη μνήμη στο φλοιό του εγκεφάλου.

10. Ταυτόχρονα, η μερίδα φρουκτόζης του μελιού ασκεί τον κρίσιμο ρόλο της. Το συκώτι λαμβάνει φρουκτόζη και τη μετατρέπει σε γλυκόζη και έπειτα σε γλυκογόνο του ήπατος, παρέχοντας έτσι στον εγκέφαλο μια σταθερή παροχή γλυκόζης για τη νύχτα.

11. Επιπλέον, η φρουκτόζη ρυθμίζει την πρόσληψη γλυκόζης στο ήπαρ προάγοντας την απελευθέρωση της γλυκοκινάσης από τους πυρήνες ηπατοκυττάρων. Έτσι, η φρουκτόζη εξασφαλίζει καλή προμήθεια γλυκογόνου στο ήπαρ όλη τη νύχτα και αποτρέπει την απότομη αύξηση γλυκόζης / ινσουλίνης όπως αναφέρεται στο στάδιο 1.

Μια επαρκής παροχή γλυκογόνου στο ήπαρ σημαίνει ότι οι ορμόνες του στρες δε χρειάζεται να απελευθερωθούν. 

Η πιθανότητα το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα ασφαλές, φθηνό και αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο για την ενίσχυση του ύπνου είναι συναρπαστικό. Απαιτείται περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον σημαντικό τομέα με προσεκτικά ελεγχόμενες και τυχαιοποιημένες δοκιμές στον άνθρωπο. 

Φυσικές θεραπείες για την Χρόνια Αϋπνία 

Το μέλι και ο ύπνος πάνε χέρι-χέρι. Εδώ είναι μερικές πρόσθετες συνταγές : 

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό χαμομήλι, άνθη πορτοκαλιού, μελισσόχορτο ή φλαμούρι.

Πιείτε πριν από τον ύπνο.

Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα. Πιείτε πριν από τον ύπνο.

Προετοιμάστε το μισό ποτήρι χυμού πορτοκαλιού αραιωμένο με ίση ποσότητα χλιαρού νερού. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και πιείτε λίγο πριν τον ύπνο.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μέντας. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα γαρίφαλο.

Αναμείξτε 50γρ μελιού με 5 σταγόνες λάδι λεβάντας. Προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές του μείγματος αυτού στη μανιέρα με ζεστό νερό και απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο για 10 έως 15 λεπτά. 

Προτού εμφανιστούν τα υπνωτικά χάπια και τα ηρεμιστικά, υπήρχε το μέλι! Σε αυτό το άρθρο μάθατε κάποιους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το μέλι ώστε να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας με φυσικό τρόπο, ώστε να ξυπνάτε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι κάθε πρωί, όπως αναφέρει το naturalsoul.gr




Πώς να κόψετε τις ανθυγιεινές Αιθερικές χορδές...!!!!

Είναι περίεργο το πώς οι σχέσεις μας με κάποιους ανθρώπους μπορούν να ελέγξουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Όλοι έχουμε Αιθερικές χορδές, έχουμε γεννηθεί με αυτές. Μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε την σχέση μας με ότι έχουμε δεθεί. Έχει μεγάλη σημασία το να ξέρουμε πώς να διατηρήσουμε τις υγιείς Αιθερικές χορδές και να κόψουμε τις περιττές. 

Οι Αιθερικές χορδές συνδέουν την ανθρωπότητα. Εκδηλώνουν από γενικές αλληλεπιδράσεις μέχρι την αγάπη, τον φόβο και τον θυμό. Οι Αιθερικές χορδές μπορούν να παρέχουν συναισθήματα ενσυναίσθησης, αγάπης, συμπόνιας, μίσους, φόβου, σύνδεσης, αηδίας και αφοσίωσης. Με όλους όσους συναντήσουμε στη ζωή μας θα συνδεθούμε με μια Αιθερική χορδή. 

Τα πιο συνηθισμένα μέρη για σύνδεση είναι η κορυφή της κοιλιάς (ηλιακό πλέγμα) και οι Αιθερικές χορδές από το τσάκρα του τρίτου ματιού (στο μέτωπο) και από το τσάκρα της καρδιάς (στο στήθος). 

Ακόμα και αν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τις βλέπουν, μας επηρεάζουν όλους. Ωστόσο, αν αγαπάμε κάποιον, η Αιθερική χορδή μπορεί να γίνει ορατή. Συγκεκριμένα, όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, αυτόματα προωθούμε μια ενεργειακή χορδή με αυτό το άτομο. 

Με το να μοιραζόμαστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μέσω της αλληλεπίδρασης με ένα άτομο που έχουμε μια ρομαντική σχέση, η Αιθερική χορδή σταδιακά ενδυναμώνεται και μεγαλώνει. 

Σύμφωνα με την Doreen Virtue, μια πνευματική συγγραφέα, η Αιθερική χορδή αντιπροσωπεύει ένα σωλήνα που συνδέει δύο ανθρώπους μέσω της ενέργειας που ρέει μεταξύ τους. Με μια τέτοια Αιθερική χορδή, επικοινωνούμε με τον άλλον και γνωρίζουμε τις σκέψεις του. Είναι σαν την τηλεπάθεια. 

Ακόμα και αν οι Αιθερικές χορδές φαίνονται φοβερές, τι συμβαίνει αν έχουμε μια με ένα άτομο που τώρα δεν αγαπάμε; 

Όταν η Αιθερική χορδή είναι υγιής, υπάρχει μια ροή ανιδιοτελούς αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους. Ωστόσο, όταν η χορδή είναι ανθυγιεινή, μπορεί να προκαλέσει σωματικές και συναισθηματικές επιπτώσεις στη ζωή μας και να μειώσει την προσωπική μας δύναμη. 

Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια υγιή και ανθυγιεινή Αιθερική χορδή. Για παράδειγμα, όταν η Αιθερική χορδή μας συνδέει με ένα άτομο που αγαπάμε, ανταλλάσουμε δονήσεις και ενέργεια. Ωστόσο, αν μας συνδέει με κάποιον που δεν έχουμε κάποια κοντινή σχέση, νιώθουμε πως οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας ελέγχονται και συνεχώς αισθανόμαστε συναισθηματικά αποστραγγιγμένοι. 

Αν δεν κόψουμε αυτές τις ανθυγιεινές Αιθερικές χορδές, ίσως αντιμετωπίσουμε και προβλήματα στην υγεία μας. Γενικά, γνωρίζουμε αυτή την χορδή όταν κατανοήσουμε την συναισθηματική σύνδεση με το άτομο που νοιαζόμαστε.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για ανθρώπους που δεν είμαστε κοντά, όταν ξεκινήσουν να ελέγχουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας ή όταν αρχίσουμε να έχουμε εμμονή με κάποιον, η Αιθερική χορδή γίνεται ανθυγιεινή. 

Θέλετε κάποιος να πλησιάζει το ενεργειακό σας πεδίο χωρίς την άδεια σας; Αν όχι, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να εμποδίσετε την ανθυγιεινή Αιθερική χορδή και τις αρνητικές επιρροές της και να σώσετε την ενέργεια σας για τους ανθρώπους που νοιάζεστε. 

Η κοπή αυτών των χορδών θα σας απαλλάξει από τις χορδές που σας εμπόδιζαν να πετύχετε την συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη. 

Ο εμποδισμός της Αιθερικής χορδής είναι ευεργετικός, καθώς φέρνει θετικότητα και εξαλείφει τις αρνητικές επιρροές. Νιώθουμε γαλήνιοι και πως έχουμε ενέργεια. Βεβαιωθείτε πως το κόψιμο των Αιθερικών χορδών δεν ελαττώνει τις σχέσεις σας με άλλους ανθρώπους. 

Πώς να εμποδίσετε τις ανθυγιεινές Αιθερικές χορδές; 

Έχετε συνειδητοποιήσει πως αυτές οι ανθυγιεινές χορδές μόνο στραγγίζουν την ενέργεια μας, αλλά πως μπορούμε να τις εμποδίσουμε; 

1.Αρχικά, βρείτε ένα μέρος όπου μπορείτε να είστε μόνοι σας. 

2.Μετά, προσπαθήστε να ηρεμήσετε αναπνέοντας βαθιά. 

3.Όταν ηρεμήσετε, κλείστε τα μάτια σας. Τότε, καλέστε τον πνευματικό οδηγό ή τον άγγελο σας για να σας βοηθήσουν στην διαδικασία. 

4.Όταν νιώσετε την παρουσία του αγγέλου ή του πνευματικού οδηγού σας, πείτε το παρακάτω μάντρα: 

5.«Αγαπητέ πνευματικέ οδηγέ μου, σου ζητώ να με βοηθήσεις να θεραπευτώ και να εξαλείψω τις αρνητική ενέργεια που με κρατά πίσω κόβοντας τις ανθυγιεινές Αιθερικές χορδές. Οι χορδές που συνδέονται με εμένα δεν είναι γεμάτες με θετική ενέργεια, αγάπη και φως, οπότε σου ζητώ να τις κόψεις. Όταν κοπούν, περιέβαλλε με με φως και θετική ενέργεια που θα με προστατέψουν από την αρνητικότητα στο μέλλον. Σε ευχαριστώ πολύ». 

6.Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε τις Αιθερικές χορδές να κόβονται. Αν ακόμα νιώθετε αρνητικές συνδέσεις επαναλάβετε το μάντρα ξανά μέχρι να νιώσετε ελεύθεροι από την αρνητική ενέργεια. 

Πείτε το μάντρα μέσα από την καρδιά σας και θα μπορέσετε να κόψετε τις Αιθερικές χορδές. Όταν τελειώσετε με το μάντρα, εξαγνίστε το περιβάλλον και κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Το νερό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το περιβάλλον σας. Όχι μόνο είναι ωφέλιμο για το ενεργειακό σας σύστημα, αλλά επίσης ενισχύει την φυσική και συναισθηματική υγεία. 

Ανησυχείτε μήπως δεν δούλεψε το μάντρα; Αν νιώθετε γαλήνιοι και με περισσότερη ενέργεια, έχει δουλέψει τέλεια. Οι Αιθερικές χορδές είναι καίριες για την ανθρωπότητα και έχουν εξαιρετική σημασία για εμάς, επειδή μας επιτρέπουν να αλληλεπιδράσουμε και να κοινωνικοποιηθούμε με τους ανθρώπους με έναν υγιή τρόπο. 




Μετάφραση, επιμέλεια: Μάγεια Τ. 
awakengr.com via dailyoccupation.com

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πιέστε ΑΥΤΟ το σημείο στον καρπό σας για 30 δευτερόλεπτα.Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους...!!!!

H πιεσοθεραπεία είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική η οποία περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε διάφορα σημεία του σώματος χρησιμοποιώντας την ίδια του την ενέργεια. 

Με λίγη καθοδήγηση μπορείτε να μάθετε τα βασικά ώστε να ανακουφίζετε τον εαυτό σας.

Αν αισθάνεστε ένταση, στρες ή άγχος, τότε το παρακάτω βίντεο θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα με φυσικό τρόπο. Ο Joseph Carter δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε το σημείο Heart 7 για την κατάθλιψη, το άγχος, το στρες ή την αϋπνία. 

Το όνομα αυτού του σημείου στα κινέζικα είναι Shen Men και σημαίνει «πύλη του πνεύματος». Δουλεύοντας αυτό το σημείο, μπορείτε να ηρεμήσετε το πνεύμα ή να βελτιώσετε την διάθεση σας. 

Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση του φόβου, της ανησυχίας και της ναυτίας. Το σημείο αυτό βρίσκεται στον καρπό, κοντά στην παλάμη. 
Τα σημεία όπου μπορείτε να ασκήσετε την πιεσοθεραπεία βρίσκονται σε σημαντικά μέρη του σώματος, τα οποία στην ουσία είναι κανάλια που ενώνουν το κάθε σημείο με όργανα του σώματος και επιτρέπουν την ροή της ενέργειας. 

Όπως αναφέρει ο Joseph, μέσα από αυτό το σημείο διώχνετε τα αρνητικά από την καρδιά σας και βλέπετε τον κόσμο με νέα οπτική. 

Το σημείο αυτό βρίσκεται στην πτυχή του καρπού, κοντά στην παλάμη. Ακολουθήστε τις οδηγίες του Joseph στο βίντεο και περάστε το δάχτυλο σας πάνω από τον τένοντα για να βρείτε το σημείο όπου πρέπει να ασκήσετε πίεση. Θα πρέπει να είναι κούφιο δίπλα στον τένοντα. 

Πιέστε το σημείο με τον αντίχειρα ή τον δείκτη προς το κόκαλο. Ασκείστε πίεση για 30 δευτερόλεπτα ως 3 λεπτά. 

Συνδυάστε την πίεση με βαθιές αναπνοές. Κάντε απαλό μασάζ στο σημείο για να το ενεργοποιήσετε. 

Ο Joseph εξηγεί ότι μαζί με την συναισθηματική ισορροπία, αυτή η μέθοδος βοηθά σε περίπτωση που έχετε να μιλήσετε σε κοινό. Το σημείο Heart 7 ενώνεται με την γλώσσα, κι έτσι η πιεσοθεραπεία στο σημείο αυτό προωθεί την επικοινωνία από την καρδιά ή μειώνει το άγχος. 

Ο Joseph αναφέρει επίσης ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση καβγά, ώστε να χαλαρώσετε από την ένταση και να ηρεμήσετε. 

Όταν αισθάνεστε νευριασμένοι, δοκιμάστε το στον εαυτό σας. Μπορείτε επίσης να το κάνετε και στα δύο χέρια, για περισσότερη αποτελεσματικότητα. Θα σας βοηθήσει ακόμη να ξεπεράσετε και την αϋπνία. 

Αυτό το σημείο προτείνεται σε αρχάριους, γιατί είναι πολύ ισχυρό και ήπιο με το σύστημα από μόνο του. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να νιώθετε καλύτερα όταν έχετε ένταση. 

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά πώς να εφαρμόσετε αυτή την μέθοδο : 

Γιατί έχω κύστες, λιπώματα, πολύποδες ; Τι θέλει να μου πει το σώμα μου...!!!!

“Οι κύστες , τα λιπώματα και οι πολύποδες είναι σαν ένα μείγμα θυμού και θλίψης. Είναι κάτι που πρήζεται και «μας πρήζει», ενώ συγχρόνως δεν πονάει γιατί η θλίψη επικρατεί του θυμού. Οι κύστες και οι όγκοι, και οι καλοήθεις, θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν «ένα κουβάρι θλίψης και πόνου.» 

Το λίπωμα, επειδή φαίνεται, είναι «ορατό», πολλοί πιστεύουν ότι εκφράζει ένα αίσθημα ντροπής, ενοχή για κάτι που φαίνεται και δεν μπορούμε να κρύψουμε.

Οι κύστες και οι πολύποδες, είναι εκβλαστήσεις που συνήθως έρχονται να φράξουν κάποιον πόρο, κάποια κοιλότητα, είτε πρόκειται για την κοιλότητα της μήτρας, είτε την ρινική κοιλότητα, είτε το παχύ έντερο κλπ. 

«Κλείνουν» την κοιλότητα, οπότε, ό,τι πριν κυκλοφορούσε ελεύθερα, μπλοκάρεται. 

Οι ασθενείς ομολογούν πρόθυμα ότι αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση από την οποία θα ήθελαν να βγουν. Δεν τολμούν όμως να την αλλάξουν, συχνά από φόβο μήπως δυσαρεστήσουν τον περίγυρό τους ή, άλλες φορές, επειδή τους εμποδίζει ένα αίσθημα ενοχής.” 




PH. DRANSART - renakomninou.blogspot.gr

Οι άνθρωποι σε μειώνουν όταν οι ίδιοι μειονεκτούν...!!!!

Εκείνοι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται σαν παιδιά, σαν παιδιά που δυστυχώς διδάχτηκαν ορισμένα μόνο μαθήματα. Κάποιοι δεν τους κάλυψαν την ύλη, δεν τους έδωσαν ένα βασικό μάθημα που θα αποτελούσε εφόδιο για τη ζωή τους. 

Το μάθημα αυτό είναι δύσκολο και έχει περισσότερες απαιτήσεις απ’ αυτόν που θα το διδάξει παρά από αυτόν που θα το διδαχθεί. Γι’ αυτό, η παιδεία που έχει κανείς έχει πολλές φορές να κάνει με το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε, τους μέντορές του αν είχε, τους ανθρώπους εκείνους που βρέθηκαν μπροστά του κ.ά. 

Οι άνθρωποι σε μειώνουν όταν οι ίδιοι μειονεκτούν και δεν μπορούν να το αποδεχτούν, ώστε να διώξουν το αίσθημα μειονεξίας απ’ το οποίο διακατέχονται, αλλάζοντας και προχωρώντας. Άρα το μάθημα έχει να κάνει με το πως πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς αυτούς τους ανθρώπους που οι ίδιοι υποφέρουν αλλά και πως να μην επηρεάζεται απ’ τις κουβέντες τους και απ’ τις κακίες τους. 

Το μάθημα λέγεται «ΣΕΒΑΣΜΟΣ». Αυτή η λέξη αν υπήρχε στο λεξιλόγιο και στη ζωή όλων δε θα υπήρχαν φαινόμενα που υποτιμούν τον άνθρωπο. Εκείνον που δε σέβεται και χωρίς λόγο ρίχνει την ψυχολογία του άλλου δεν αξίζει να κάθεται κανείς και να τον ακούει. 

Άρα όποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έπρεπε να αισθάνεται έτσι. Εκείνοι που τον οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση προφανώς και είχανε πρόβλημα με τον εαυτό τους. Το θέμα είναι αυτή η νοοτροπία να μη συνεχίζεται, να μη δίνονται μαθήματα που μειώνουν και ταυτόχρονα πληγώνουν. 

Γιατί υπάρχουν και καρδιές σ’ αυτόν τον σκληρό κόσμο που ζούμε πολύ ευαίσθητες που χρειάζονται δύναμη και λόγια που θα ακουμπούν απαλά την ψυχή τους και δεν θα τους πονάνε. Η ευθύνη πέφτει στους δασκάλους και δάσκαλοι αυτού του μαθήματος οφείλουμε να είμαστε όλοι, ο καθένας στη γειτονιά του, στο χώρο της εργασίας του, στην καθημερινότητά του. 

Κι αυτό γιατί όποιος τη μάθει αυτή τη λέξη και ξέρει να σέβεται, τότε είναι δάσκαλος γι’ αυτόν που ακόμα δεν την γνωρίζει. 




Πόπη Κλειδαρά 
enallaktikidrasi.com

5 τρόποι να αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας...!!!!

Στη ζωή, οι άνθρωποι συχνά βλέπουν τα πράγματα με μια απαισιόδοξη οπτική, παρατηρώντας τι δεν έχουν παρά το τι έχουν. 

Κρίνουμε τον εαυτό μας και γινόμαστε οι χειρότεροι εχθροί μας, περιμένοντας την τελειότητα και τίποτα λιγότερο. 

Συγκρίνουμε τη ζωή μας με τη ζωή των άλλων και αποφασίζουμε πως η δική μας πρέπει να είναι μια αδύναμη ζωή, λιγότερο όμορφη ή αποδοτική. Όμως, πιθανότατα είστε πολύ πιο δυνατοί από όσο νομίζετε και οι λόγοι είναι οι παρακάτω : 

1. Εστιάζεστε σε αυτά που μπορείτε να αλλάξετε
Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι στέκονται πάντα σε αυτά που δεν μπορούν να αλλάξουν. Οι Χαρούμενοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τις αλλαγές που μπορούν να κάνουν. Οι δυστυχισμένοι άνθρωποι έχουν δικαιολογία γιατί κάτι είναι αδύνατον, ενώ οι χαρούμενοι άνθρωποι κατανοούν πως μπορούν να υπερβούν όλα τα εμπόδια με θετικές και αποφασιστικές σκέψεις. 

Αν συνειδητοποιήσετε τι αλλαγές μπορείτε να κάνετε και βαδίσετε προς την κατεύθυνση της πραγματοποίησης αυτών των αλλαγών, θα έχετε ανακαλύψει έναν από τους καλύτερους τρόπους να νιώσετε πραγματική ευτυχία: το να αναλαμβάνετε την ευθύνη της εδραίωσης των θετικών αλλαγών στη ζωή σας. 

2. Δεν σας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι
Αν νιώθετε άνετα να ζείτε πέρα από τους περιορισμούς των κοινωνικών κανόνων και δεν σας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι για τον τρόπο που ζείτε, είτε μέλος μιας σπάνιας ομάδας ανθρώπων. Πολλοί δεν επιτρέπουν ποτέ στον εαυτό τους να ανθίσει γιατί ανησυχούν υπερβολικά για το πώς θα τους δεχθούν οι άλλοι και δεν προσέχουν το πώς οι ίδιοι δέχονται τον εαυτό τους. 

Η μέρα που θα σταματήσει να σας ενδιαφέρει το τι λένε οι άλλοι για εσάς, θα είναι η μέρα που θα αρχίσετε να ζείτε. Αν έχετε ξεπεράσει την ανάγκη να ζητάτε επιβεβαίωση και να ζείτε σύμφωνα με τα δικά σας ιδανικά, θα έχετε ξεκλειδώσει μια από τις πύλες προς την ευτυχία. 

3. Δεν φοβάστε την αποτυχία
Αυτό πηγαίνει μαζί με το προηγούμενο, γιατί το να ζείτε χωρίς μεταμέλεια συνήθως συμπίπτει με το να μη φοβάστε την αποτυχία. Το να αφήνετε την ασφαλή σας ζώνη σημαίνει πως εστιάζεστε περισσότερο στην εμπειρία και όχι στο αποτέλεσμά της. 

Αν δεχθείτε τις αποτυχημένες προσπάθειες ως μέρος της διαδικασίας μαθητείας σας εδώ στη Γη, πιθανόν να ζείτε μια χαρούμενη ζωή γιατί συνειδητοποιείτε πως η εξέλιξη δεν γίνεται χωρίς την αποτυχία. 

4. Έχετε θετική νοοτροπία
Υιοθετήστε αυτό τον τρόπο σκέψης και θα αποκτήσετε μια νέα οπτική της σημασίας του «όχι». Το όχι σημαίνει πως το σύμπαν σας αναδρομολογεί προς μια άλλη ευκαιρία, κάτι που σημαίνει πως ένα «ναι» είναι αναπόφευκτο αν ακολουθήσετε την πρόθεσή σας. 

Αν έχετε ήδη αυτή τη νοοτροπία, θα σας αρέσει να λέτε «όχι» επειδή σας προκαλεί να συνεχίσετε να ακολουθείτε αυτή τη διαδρομή, άσχετα με τα εμπόδια που αντιμετωπίζετε. Το να έχετε αυτή τη νοοτροπία σημαίνει πως θα λέτε ναι στη ζωή, ακόμα κι αν η ζωή δεν λέει πάντα ναι σε εσάς. 

5. Βλέπετε την αξία των μικρών πραγμάτων στη ζωή
Οι περισσότεροι άνθρωποι τρέχουν στη ζωή τους χωρίς να επιβραδύνουν κάθε τόσο για να απολαύσουν την ομορφιά γύρω τους. Αν μπορέσετε να χαμογελάσετε βλέποντας ένα λουλούδι να ανθίζει ανάμεσα στα ζιζάνια, τότε σίγουρα έχετε μια πολύ όμορφη οπτική για τη ζωή. 

Παρομοίως, αν βρεθείτε σε μια θάλασσα από αυτοκίνητα και νιώσετε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να αποκτήσετε υπομονή, αυτό δείχνει πως μπορείτε να δείτε τα θετικά σε κάθε κατάσταση. 




Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – awakengr.com
www.powerofpositivity.com 

Οι 12 φόβοι – Ένα πολύτιμο εργαλείο Αυτογνωσίας...!!!!

Έχεις αναλογιστεί τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να αγαπήσεις τον εαυτό σου; Γιατί φαίνεται να είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο; 

Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου δεν είναι μια κατάσταση στην οποία φτάνεις κάνοντας κάποιες δραστηριότητες. Είναι μια κατάσταση όπου απλώς δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα, παρά μόνο να παρατηρείς και να αποδέχεσαι κάθε σκέψη, κάθε πράξη, κάθε συναίσθημα. 

Δε χρειάζεται να προσπαθείς να γίνεις κάτι, παρά μόνο να αποδεχτείς αυτό που είσαι. Αφουγκράσου τις ανάγκες σου, τους φόβους σου και παρατήρησε σε τι σε εξυπηρετούν και από τι σε προστατεύουν. 

Μέσα σου κουβαλάς πεποιθήσεις και προγραμματισμούς από την παιδική σου ηλικία, υλικό που χρησιμοποιεί ο νους για να σε κρίνει, και έτσι τροφοδοτεί και συντηρεί τους φόβους σου. Εσύ του έχεις επιτρέψει όλο αυτό και του έχεις δώσει τη δύναμη για να σε εξουσιάζει. 

Ο νους είναι ένα υπέροχο εργαλείο. Η αποστολή του είναι να σε βοηθάει να κάνεις πιο εύκολα, οργανωμένα και μεθοδικά τις εργασίες της καθημερινότητάς σου. Όταν όμως λειτουργεί αυτόνομα και ανεξέλεγκτα, τότε φέρνει στην επιφάνεια όλο το ασυνείδητο υλικό που υπάρχει μέσα σου. 

Αυτό δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό. Αντιθέτως, είναι πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο, και αν καταφέρεις να το διαχειριστείς σωστά, θα ελευθερωθείς από τους περιορισμούς σου. 

Συνήθως όμως αναμοχλεύεις τους φόβους και αναπαράγεις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις στις σχέσεις σου, με αποτέλεσμα να αυτοπεριορίζεσαι. 

Ας αναφέρουμε κάποιους από τους φόβους που μας περιορίζουν και ας προσπαθήσουμε να τους προσεγγίσουμε από μια διαφορετική οπτική, τροφοδοτώντας παράλληλα το νου με νέο υλικό. 

Ο Φόβος Της Γνώμης Των Άλλων

Ο Φόβος Της Κριτικής

Ο Φόβος Του Να Μην Είσαι Τέλειος

Ο Φόβος Να Πεις «ΟΧΙ»

Ο Φόβος Να Δείξεις Αδυναμία

Ο Φόβος Της Αποτυχίας

Ο Φόβος Της Διαφορετικότητας

Ο Φόβος Της Απόρριψης

Η Ανάγκη Να Σε Αγαπούν

Ο Φόβος Της Εγκατάλειψης

Ο Φόβος Του Μέλλοντος

Ο Φόβος Του Θανάτου

συνεχίζεται …… (η ανάλυση των φόβων σε επόμενες δημοσιεύσεις) 




Χρύσα Ευαγγέλου, από το βιβλίο “ΕΝΟΡΑΣΙΣ”, 
εκδόσεις Οσελότος 

Ο τυχερός σου αριθμός αποκαλύπτει το κρυφό σου χάρισμα...!!!!

Τι φανερώνει για σένα ο αγαπημένος σου αριθμός 
Ίσως κι εσύ, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, έχεις μια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιον αριθμό, επειδή για δικούς σου, ιδιαίτερους λόγους τον θεωρείς το «γούρι» σου ή το τυχερό σου. 

Μπορεί επίσης να διαλέγεις ημερομηνίες, σπίτι, αυτοκίνητο, λαχεία ή ότι άλλο μπορεί να φέρει αρίθμηση, φροντίζοντας να υπάρχει αυτός ο αριθμός, έστω και σαν λήγοντας.

Μην προβληματίζεσαι. 
Δεν πρόκειται για κάποια ανόητη ή ανεξήγητη πρόληψη. Σύμφωνα με μια έρευνα, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι προέρχεται από μια βαθύτερη ανάγκη σου, δυσερμήνευτη μεν, εξετάσιμη δε. 

Διάβασε τα συνοπτικά συμπεράσματα της εν λόγω έρευνας και μάθε τι φανερώνει για σένα ο αριθμός που προτιμάς : 

– Οι ημερομηνίες και τα γενέθλια είναι οι πιο περιζήτητοι αριθμοί. 

– Οι αριθμοί που λήγουν σε 0 ή 5, δεν προτιμήθηκαν καθόλου από το κοινό, γιατί είναι «στρογγυλοποιημένοι» και χρησιμοποιούνται όταν θέλουμε να δείξουμε κατά προσέγγιση πράγματα, γι’ αυτό θεωρήθηκαν προτιμότεροι οι αριθμοί που δίνουν την αίσθηση του μοναδικού. 

– Το χάλκινο μετάλλιο πηγαίνει στον αριθμό 8! Μάλιστα, είναι ο αριθμός που ήρθε πρώτος στην προτίμηση των συμμετεχόντων από την Κϊνα!

– Το αργυρό μετάλλιο πηγαίνει στον αριθμό 3. Οι οπαδοί των Τριών Σωματοφυλάκων, του «Τρίο Στούτζες» και του παραμυθιού «Τα Τρία Γουρουνάκια» θα είναι πολύ περήφανοι.

– And the winner is…. Ο αριθμός που ανακηρύχθηκε ο πιο αγαπημένος όλων είναι… το 7! Ίσως να μην είναι αυτός που εσύ προτιμάς, αλλά η πλειοψηφία τού έδωσε το χρυσό μετάλλιο. 

Ας δούμε τί χαρακτηριστικά αποκαλύπτει για σένα, ο δικός σου αγαπημένος αριθμός. 

*Εάν ο αγαπημένος σου αριθμός περιέχει περισσότερα από ένα ψηφία, θα πρέπει να τα προσθέσεις μέχρι να καταλήξεις σε μονοψήφιο αποτέλεσμα* 

Ο αριθμός 1
Είσαι ένα άτομο που καταφέρνεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, ακόμα και στις περιπτώσεις που βράζεις μέσα σου και είσαι έτοιμος να εκραγείς. Φαίνεται να είσαι ένα αξιόπιστο πρόσωπο, πάνω στο οποίο μπορεί κάποιος να βασιστεί και να νιώσει ασφάλεια. 

Ο αριθμός 2
Αν το 2 είναι ο αγαπημένος σου αριθμός, είσαι ένα άτομο που αντιπαθεί τη μοναξιά και θέλει να αποτελεί μέρος μιας σταθερής σχέσης. Δεν είσαι σίγουρα από αυτούς που θα θέσουν τον εαυτό τους σε απερίσκεπτους κινδύνους. Χαίρεις της συμπάθειας όλων, γιατί είσαι ευγενικός, συμπονετικός και συναισθάνεσαι τα προβλήματα των γύρω σου. 

Ο αριθμός 3
Αν επέλεξες το 3 σαν αγαπημένο αριθμό, είσαι ένα άτομο πολύ σίγουρογια τον εαυτό του, φιλαλήθες και ειλικρινές. Δε νοιάζεσαι τόσο για τη γνώμη των άλλων, δρας χωρίς να παίρνεις την άδειά τους αλλά τελικά πάντα αποσπάς το θαυμασμό και καταφέρνεις να τους εντυπωσιάσεις με τον ισχυρό χαρακτήρα σου. 

Ο αριθμός 4
Η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για σένα. Θέλεις να έχεις σταθερό εισόδημα και το δικό σου σπίτι. Το κακό βέβαια είναι ότι είσαι πολύ αγχωτικός και μετατρέπεις συχνά ακόμη και το μικρότερο πρόβλημα, σε ένα τεράστιο δράμα. 

Ο αριθμός 5
Η επιλογή του 5 αποκαλύπτει για σένα ένα άτομο με ασυνήθιστα υψηλή διαίσθηση. Είσαι από τους τύπους των ανθρώπων που φροντίζεις εξαιρετικά τους άλλους, ακόμη και εκείνους που δεν το αξίζουν. Για όσους δεν το γνωρίζουν, τα άτομα που προτιμούν το 5 φαίνεται να έχουν πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση. 

Ο αριθμός 6 
Αν ο αγαπημένος σου αριθμός είναι το 6, είσαι, μια αρκετά μοναδική προσωπικότητα, που σκέφτεται και ενεργεί με διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο από τους άλλους. Οι άνθρωποι γύρω σου σε συμπαθούν, γιατί πάντα καταφέρνεις να τους εκπλήσσεις θετικά. 

Ο αριθμός 7 
Είσαι σαφώς μια ευέξαπτη προσωπικότητα, που όμως ποτέ δεν θα εγκαταλείψεις τις αρχές σου. Δεν επιλέγεις τη μοναξιά, αλλά δεν είσαι και διατεθειμένος να συμβιβαστείς με ένα άτομο που δεν είναι του επιπέδου σου. Δε σου αρέσει να σε διατάζουν και είσαι, κατά βάση, γεννημένος ηγέτης. 

Ο αριθμός 8 
Αν ο αγαπημένος αριθμός σου είναι το 8, έχεις μια τάση να ικανοποιείς κάθε επιθυμία σου. Για σένα, είναι σημαντικό να κερδίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, προκειμένου να τα χρησιμοποιείς για την εκπλήρωση όλων των “θέλω” σου. Δυσκολεύεσαι, όμως, σε θέματα έκφρασης συναισθημάτων και ψυχισμού. 

Ο αριθμός 9 
Αν επέλεξες το 9, είσαι εξαιρετικά απρόβλεπτος. Κατέχεις μια θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ και πάντα βρίσκεις ένα δρόμο για να ξεγλιστράς από τις δύσκολες καταστάσεις. Είσαι μεγάλος τυχοδιώκτης και σου αρέσει να φλερτάρεις. 

Ο αριθμός 0 
Το 0 είναι ο αγαπημένος αριθμός των ανθρώπων που δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους. Οπότε, ακόμα κι αν έχεις την δική σου γνώμη, φοβάσαι να την εκφράσεις. Αυτός ο αριθμός, επίσης, σε κατατάσσει στους τύπους των ανθρώπων του παρασκηνίου, αυτών που δουλεύουν σιωπηρά χωρίς να επιδιώκουν την καταξίωση. 




Πως θα διατηρήσετε και βελτιώσετε την υγεία σας σε πέντε λεπτά...!!!!


Σαν παραμύθι
Αρχές τις δεκαετίας του 60, περίπου 1952-56, λίγο πριν τελειώσουν τα σχολεία, τον Ιούνιο. Θυμάμαι, όμορφες στιγμές … Όταν σχόλαγα πέταγα την τσάντα μου πάνω από τη σιδερένια πόρτα του σπιτιού, έβγαζα τα λινά παπούτσια, τα πέταγα και αυτά πάνω από την πόρτα και έτρεχα με χαρά στο χωματόδρομο μπροστά από το σπίτι. 

Ακόμα θυμάμαι εκείνη την όμορφη αίσθηση που ένιωθα στην καρδιά μου και την απέραντη ελευθερία όταν πάταγα τη γυμνή γη. Τρέχαμε με τα άλλα παιδιά φωνάζοντας μέχρι να εξαντλήσουμε όλη μας την ενέργεια. 

Τώρα που το αναλύω σκέφτομαι, από πού προέρχονταν αυτή η αρχέγονη τάση, από το ένστικτο ή από βαθιά μέσα στο χρόνο.

Οι καιροί όμως πέρασαν, οι δρόμοι γέμισαν από καυτή άσφαλτο το καλοκαίρι, σκουριασμένα καρφιά, σπασμένα γυαλιά, και παντός είδους μολυσμένα σκουπίδια. 

Ποιος τολμούσε να περπατήσει ξυπόλυτος, άσε που δεν είναι πρέπον πια. Έτσι μόνο το καλοκαίρι, στην ακροθαλασσιά, τολμάμε να νιώσουμε το δέρμα της γης με τα γυμνά πόδια μας, να ενεργοποιήσουμε τα όργανα μας και να συλλέξουμε την ενέργεια της.

Είναι τυχεροί όσοι μπορούν να βρίσκονται συχνά σε μια παραλία, να βγάζουν τα παπούτσια τους και να βαδίσουν για λίγο στην άμμο ή το ψιλό βοτσαλάκι. Αλλά όσοι δεν έχουν αυτό το προνόμιο μπορούν εύκολα να το αντικαταστήσουν. Πως; θα δούμε παρακάτω.

Τι συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στη γη
Τι συμβαίνει όταν περπατάμε ξυπόλυτοι στη γη. Πρώτα γειωνόμαστε. Δηλαδή αντλούμε από την άπειρη ενέργεια της γης οι οποία τρέφει το αιθερικό μας, ενέργεια, απαραίτητη για την ζωτική λειτουργία των οργάνων μας. Δεύτερον ενεργοποιούμε τις απολήξεις στα πέλματα των ποδιών των δέκα ενεργειακών ζωνών του σώματος μας. 

Σε κάθε σημείο στα πέλματα των ποδιών μας καταλήγει κάποια ενεργειακή ζώνη που διέρχεται από αντίστοιχα όργανα του σώματος μας. Το δεξί πόδι αντιστοιχεί στο δεξιό μέρος του σώματος και το αριστερό στο αντίστοιχο. Το εσωτερικό των πελμάτων στην σπονδυλική στήλη. 

Στην εικόνα που παραθέτουμε βλέπουμε ένα μέρος των απολήξεων. Δεν γίνεται να αναφέρουμε αναλυτικά σε κάθε σημείο του πέλματος ποιο μέρος του σώματος ενεργοποιεί. Να ξέρετε ότι όλα τα όργανα σου σώματος έχουν νευρικές απολήξεις στο πέλμα όπως φαίνεται στην αντιστοιχία που δείχνει η εικόνα.
Σύντομη ιστορία της ρεφλεξελογίας
Υπάρχει μια εικόνα σε αρχαίο Αιγυπτιακό τάφο που δείχνει να περιποιούνται τα πόδια, καθώς επίσης και στους άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Όμως δεν είναι ένδειξη ότι γνώριζαν από τότε τα οφέλη του μασάζ στα πόδια. 

Ο πρώτος που ασχολήθηκε συστηματικά ήταν ο Δρ. William Fitzgerald στη δεκαετία του 1920 που έγραψε ένα βιβλίο σχετικά με τις «θεραπευτικές ζώνες», εξηγώντας πώς διαιρείται το σώμα σε 10 κάθετες ζώνες, οι οποίες εκτείνονται από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα άκρα των δακτύλων των χεριών και των δακτύλων των ποδιών. 

Όλα τα όργανα και οι δομές που εμπίπτουν στην ίδια ζώνη, πιστεύεται ότι συνδέονται με ροή ενέργειας και μπορούν να εξισορροπούνται με την άσκηση πίεσης και μασάζ στα συγκεκριμένα σημεία των ποδιών ή των χεριών όπου τελειώνει η αντίστοιχη ζώνη τους. 

Η μέθοδος πίεσης και κυκλικού μασάζ ονομάστηκε ρεφλεξελογία. Η ρεφλεξελογία προέρχεται ετυμολογικά από την λέξη «reflex», που σημαίνει αντανακλαστικό.

Στη συνέχεια η Eunice Ingham ανέπτυξε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες τη ρεφλεξελογία κυρίως των ποδιών στη δεκαετία του 30, επειδή στα χέρια τα σημεία είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Τα οφέλη της ρεφλεξολογίας
Από μελέτες που έγιναν σε πολλές χώρες βρέθηκε ότι η ρεφλεξελογία έχει ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας περίπου 80% σε 78 διαφορετικές παθήσεις. Το πιο σημαντικό, εφαρμόζεται χωρίς επιβλαβείς παρενέργειες. 

Τα ανθρώπινα πόδια περιέχουν 26 οστά, 33 αρθρώσεις και ένα δίκτυο πάνω από 100 τένοντες που συνδέονται με χιλιάδες νεύρα. 

Η ρεφλεξελογία διεγείρει περισσότερα από 7000 νεύρα στα πόδια. Παραδοσιακά, οι Κινέζοι θεραπευτές χρησιμοποιούν το βελονισμό για την καλή ενεργειακή ροή και την απομάκρυνση του κακού chi ή Γιανγκ

Ο δυτικός πολιτισμός αποδίδει και προτείνει την αφαίρεση των τοξινών για την ομαλή λειτουργία. Και οι δύο έχουν δίκιο. Τα νεύρα μεταδίδουν μηνύματα στον εγκέφαλο και προκαλούν αντιδράσεις στα όργανα. Μια καλή λειτουργία νεύρων ενθαρρύνει τη βέλτιστη νευρική λειτουργία που οδηγεί σε πιο ευκίνητες αντιδράσεις.

Τα αποδεδειγμένα οφέλη της ρεφλεξολογίας περιλαμβάνουν : 

· Δημιουργία χαλάρωσης 

· Διεγείρει τη λειτουργία των νεύρων

· Βελτίωση των συμπτωμάτων των ανησυχιών για την υγεία 

· Βελτίωση της ροής του αίματος 

· Μειώνει το άγχος

· Συμπληρωματική φροντίδα του καρκίνου 

· Υποστηρικτική φροντίδα ψυχικής υγείας 

· Επαρκή ανάκαμψη και μείωση του πόνου 

· Ευκολότερη εγκυμοσύνη και ανάκαμψη μετά τον τοκετό

· Αυξάνει την ενέργεια

· Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ένας ειδικευμένος ρεφλεξολόγος είναι αυτός που θα πρέπει να γνωρίζει τα σημεία του πέλματος που πρέπει να κάνει το θεραπευτικό μασάζ. Τον τρόπο, και τον χρόνο για κάθε ασθένεια . Αυτός είναι και ο πιο κατάλληλος να αναλάβει μια σοβαρή θεραπεία.

Όμως επειδή το ζητούμενο είναι να έχουμε οφέλη σε λίγο χρόνο και ανέξοδα συστήνεται :

Μια παραλία στο σπίτι σας

Όσοι έχουν την άνεση να βρίσκονται συχνά στην παραλία συνίσταται να βαδίζουν ή να τρέχουν ελαφρώς στην άμμο ή το ψηλό χαλικάκι.

Όσοι δεν έχουν αυτή την άνεση, μπορούν να κάνουν την δική τους παραλία. Αν έχουν κήπο κάνουν ένα άνοιγμα 50χ50εκ. βάθους 15-30εκ. ή με άλλες διαστάσεις και το γεμίζουν με ψηλό βοτσαλάκι λίγο μεγαλύτερο από την άμμο, που έχουν φέρει κατά προτίμηση από την ακροθαλασσιά. Όσοι δεν ζουν κοντά σε θάλασσες θα βρουν τέτοιο στρογγυλεμένο ψηλό βοτσαλάκι στις ακροποταμιές και λίμνες.

Όσοι είναι ακόμα πιο άτυχοι παίρνουν ένα τελάρο πλαστικό με τρύπες από το σούπερ-μάρκετ ή κάποια λαϊκή. Φροντίζουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο σε διαστάσεις. Το επενδύουν με ένα πανί και το γεμίζουν με ψηλό χαλικάκι που έχουν φέρει από την ακροθαλασσιά. 

Το βάζουν σε κάποιο μέρος του σπιτιού τους κατά προτίμηση σε μια προσήλια βεράντα. Όταν το βλέπει ο ήλιος το ενεργοποιεί με τις ακτινοβολίες του τους μικροκρυστάλλους των βότσαλων και το θερμαίνει, ώστε να γίνεται πιο ευχάριστο.

Μια άλλη λύση είναι η παραγγελία σε ένα εργαστήριο που κόβει νοβοπάν, ενός κουτιού διαστάσεων 50χ50εκ. βάθους 15-30 εκ ή με τις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Στεκόμαστε πάνω από την τεχνική μας παραλία και αρχίζουμε να κινούμε τα πέλματα μας όπως ακριβώς κάνουμε για να σβήσουμε το τσιγάρο ή όπως όταν θέλουμε να λιώσουμε κάτι. 

Διαδοχικά, μια με το ένα πέλμα και μια το άλλο. Όταν τα πέλματα βυθίζονται στο βοτσαλάκι, προσπαθούμε με τις άκρες των δακτύλων να αγκαλιάσουμε τα βοτσαλάκια και τα σφίγγουμε ακριβώς όπως όταν πιάνουμε κάτι με τα δάκτυλα των ποδιών. Επαναλαμβάνουμε την κίνηση όσες φορές νομίζουμε. Δεν νομίζω ότι απαιτούνται πάνω από πέντε λεπτά.
Δεν θα πιστεύετε ότι κάνατε το καλύτερο μασάζ. Θα δείτε τα πόδια σας να αιματώνονται, θα τα νιώσετε για πρώτη φορά ζωντανά. Όλα τα σημεία του πέλματος ερεθίστηκαν, κάνατε ένα φυσικό μασάζ, συνεπώς όλα τα όργανα το σώματος αντανακλαστικά μπήκαν σε καλή λειτουργία. 

Κάνατε την καλύτερη θεραπεία απολέπισης. Θα αρχίσετε να νιώθετε ότι έχετε πέλματα για πρώτη φορά. Αν συνεχίσετε το φυσικό μασάζ για αρκετές εβδομάδες, θα εξαφανιστούν οι ραγάδες, οι ρόζοι και οι κάλοι στα πέλματα σας.

Μη ξεχνάτε αυτή την απλή αλλά κορυφαία θεραπεία. Κάνετε την όσο πιο συχνά μπορείτε, αν είναι δυνατόν 3-4 φορές την εβδομάδα. Θα έχετε σημαντική βελτίωση σε πολλές καταστάσεις υγείας που σας βασανίζουν. 

Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη, δύσκολα θα αρρωστήσετε από εδώ και πέρα. Εννοείται ότι με το να ασχοληθείτε για λίγο και μετά να το παρατήσετε, τα αποτελέσματα θα είναι περιστασιακά.

Το τελάρο κατασκευάσθηκε έτσι όπως είπα, διότι κάθε 60-80 περίπου χρήσεις, θέλει ξέπλυμα για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα. Το ξέπλυμα γίνεται με θαλασσινό νερό ή με νερό που έχουμε διαλύσει μερικές κουταλιές χοντρό αλάτι. Ακόμα καλύτερα είναι να ανανεώνουμε την παραλία μας με καινούργια βοτσαλάκια από την θάλασσα.


Για τους τεμπέληδες
Για τους τεμπέληδες υπάρχουν οι πλαστικές σαγιονάρες με ειδικά φτιαγμένο πάτο για μασάζ όπως η εικόνα που βλέπετε. Αν δεν μπορείτε να τις βρείτε στην Ελλάδα, βάλτε στην αναζήτηση στο Gooogle ή στο /www.amazon.com τον όρο Foot Massage Slippers και θα βρείτε διάφορες ρεφλεξολογικές παντόφλες. Τα οφέλη είναι μικρότερα από τις μεθόδους που αναφέραμε διότι το πλαστικό σας μονώνει από την γη, αλλά καλύτερα από το τίποτα.

Πως θα εξισορροπήσετε τα συναισθήματα, την ενέργεια σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας σε 5 λεπτά

Στο άρθρο, Πως θα εξισορροπήσετε τα συναισθήματα, την ενέργεια σας και θα βελτιώσετε την υγεία σας σε 5 λεπτά, είχα αναφερθεί στη ρεφλεξελογία των χεριών καλό είναι να ενημερωθείτε πριν διαβάσετε την συμπληρωματική μέθοδο.

Τώρα που έχετε την παραλία στο σπίτι σας, πέρα από το γνωστό μασάζ της παλάμης σας, μπορείτε να κάνετε κάτι παρόμοιο όπως με τα πέλματα. 

Κάθεστε αναπαυτικά κάπου, χαλαρώνετε με μερικές ανάσες, παίρνετε στη παλάμη σας τα μικρά βοτσαλάκια της παραλίας και τα σφίγγετε στα χέρια σας. Στη συνέχεια τα τρίβετε σαν να θέλετε να τα λιώσετε και τα αφήνετε να πέσουν στο τελάρο σας.
Στο τέλος των ασκήσεων ένα πλύσιμο πελμάτων και χεριών είναι υγιεινό και καταπραϋντικό. Κάνετε τις ασκήσεις όσες φορές νομίζετε. Μετά θα δείτε τα χέρια σας να αιματώνονται, να μυρμηγκιάζουν και ένα γλυκό συναίσθημα ανακούφισης να σας καταλαμβάνει. 

Ανακλαστικά όλα τα όργανα του σώματος σας δραστηριοποιούνται και γεμίζουν υγεία. Με τον καιρό θα διαπιστώσετε ότι η υγεία σας βελτιώνεται και το σπουδαιότερο δεν θα αρρωσταίνετε εύκολα.

Οι τυχεροί όποτε βρίσκονται στην παραλία ας μη ξεχνάνε να κάνουν μασάζ στα πέλματα και τις παλάμες όπως έχουμε μάθει. Με τις μεθόδους αυτές, πέρα από την απλή ρεφλεξελογία που εφαρμόζετε ανεξαιρέτως σε όλα τα σημεία του πέλματος και της παλάμης, έρχεστε σε επαφή με τις λεπτές θεραπευτικές δονήσεις των μικροκρυστάλλων που υπάρχουν στα βότσαλα. 

Μην ξεχνάτε ότι για να γίνουν αυτά τα βοτσαλάκια η φύση τα σμίλευε εκατομμύρια χρόνια. Εκτιμήστε και επωφεληθείτε από αυτό το δώρο της φύσης.

Όσοι διαμένοντες στην Αθήνα, ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μέθοδο καθοδηγούμενης χαλάρωσης και οραματισμού, που είναι ένα στάδιο πριν τον υπνωτισμό, την επαφή με τον Ανώτερο εαυτό τους και την Πηγή ή την εμπειρία μιας προηγούμενης ζωής. Στείλετε μήνυμα στο FB μου 



Αυτούς που αγαπήσαμε κι «έφυγαν» από κοντά μας, δεν τους ξεχνάμε ποτέ...!!!!

Αυτούς που αγαπήσαμε κι «έφυγαν» από κοντά μας, δεν τους ξεχνάμε ποτέ

Πού πάει ένας άνθρωπος όταν φεύγει από εδώ;

Πέθανε σου λένε.
Και πότε θα γυρίσει, ρωτάς;

Δε θα γυρίσει. Πάει…
Κι αυτό το “πάει”, αυτό το τελεσίδικο, το μαύρο του θανάτου, αδυνατείς να το καταλάβεις.

Δεν μπορείς να δεχτείς ότι πέθανε, δεν μπορείς να δεχτείς πως δε θα τον ξαναδείς, δε θα ξανακούσεις τη φωνή του, δε θα μοιραστείς πράγματα μαζί του.

Άδειασμα.
Δάκρυα κυλούν στα μάτια και παγώνει το μέσα σου.

Αρνείσαι.
Αυτός λένε δεν είναι εδώ. Κι όμως λένε ψέματα.

Αν δεν είναι εσύ πώς ακούς στα αυτιά σου το γέλιο του; Πώς ακούς τη φωνή του; Πώς νιώθεις την αγκαλιά του, πώς μυρίζεις το άρωμά του;

Όλα παιχνίδι της μνήμης. Όλα στο μυαλό, όλα στην καρδιά. 

Οι αναμνήσεις του, οι στιγμές σας, η αγάπη σου.
Αυτή δεν πέθανε. Δε φεύγει η αγάπη. Δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Μοιράστηκες, έδωσες, πήρες. Και τώρα όλα μια φωτογραφία πάνω σε ένα ψυχρό μάρμαρο. Αυτή σου μαρτυρά ποιος είναι από κάτω. Μόνο που εσύ δε θέλεις να πιστέψεις.

Πού πάει ο άνθρωπος όταν φεύγει από εδώ; Πού πάει η ψυχή όταν το σώμα συναντά το σκοτάδι;

Μεταφυσικές θα τις πουν τις ανησυχίες σου. Ανθρώπινες θα τις πεις εσύ.

Κλείνεις τα μάτια και περιμένεις την αύρα να σε αγγίξει. Κάπου εκεί γύρω σου είναι, δεν υπάρχει περίπτωση. Δε δέχεσαι να μην υπάρχει.

Δεν τον βλέπεις, μα η αγάπη σου δε γυρίζει πίσω. Κάπου πάει κι ας μη βλέπεις που. Κάπου… κάπου.

Δύσκολο πράγμα οι απώλειες. Δύσκολο να τις δεχτείς, δύσκολο να συμβιβαστείς με την ιδέα τους. Κι είναι κι αυτή η αγάπη που δεν τελειώνει, που περιπλέκει τα πράγματα.

Αγαπάς κι όταν όλα έχουν τελειώσει. Αγαπάς κι ας μη βλέπεις, ας μην αγγίζεις, ας μην ακούς τον άλλο πραγματικά.
Αγαπάς την ανάμνηση, αγαπάς τη μνήμη.

Όχι δεν τον ξεχνάς. Κανείς αγαπημένος που έφυγε δεν ξεχάστηκε ποτέ. Κι αν ξεχάστηκε, δεν αγαπήθηκε.

Κλείνεις τα μάτια και τον περιμένεις. Σε όνειρο, σε παραίσθηση, τον περιμένεις. Θα έρθει, θα σου εμφανιστεί. Θα σου θυμίσει πώς είναι να είσαι κοντά του. Θα σου ζητήσει με τον τρόπο του να μην τον ξεχάσεις.

Όχι ότι το έκανες βέβαια, αλλά ξέρεις, είναι εκείνα τα ζόρια της μέρας και η ζωή που προχωρά που σε κάνει πού και πού να λησμονείς.

Θα σου μιλήσει, θα σου γελάσει και ‘συ θα γεμίσεις δάκρυα. Δε θα τον ακούσει κανείς άλλος, δε θα τον δει κανείς.

Μόνο εσύ. Και θα κλάψεις. Βουβά και πονεμένα, ασταμάτητα. 

Με παράπονο…
Γιατί εκείνη την ώρα θα συνειδητοποιήσεις πόσο σου λείπει, πόσο δυσαναπλήρωτο είναι το κενό που άφησε πίσω του.

Και τότε, τη στιγμή της πιο μεγάλης απουσίας, θα τον αγαπήσεις περισσότερο. Και θα καταλάβεις πως δεν πρόκειται να τον ξεχάσεις ποτέ, όσα χρόνια κι αν περάσουν…

Γιατί όσους αγάπησες κι “έφυγαν”, δεν τους ξεχνάς ποτέ. 


Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού, θα σας χρησιμεύσουν εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε...!!!!

Έχετε απολαύσει το τσαγάκι σας και είσαστε έτοιμοι να πετάξετε το φακελάκι; Όχι όχι, μην το κάνετε...θα σας χρησιμεύσει σε απίστευτα πολλά χρηστικά τρικάκια! Παρακάτω θα δείτε μερικά από αυτά..είμαστε σίγουροι ότι χρησιμεύει και σε άλλα τόσα! 

1. Ενυδατώστε το δέρμα σας : 
Γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και ρίξτε μέσα όλα τα χρησιμοποιημένα φακελάκια από τσάι.Θα αναζωογονήσετε το δέρμα σας και θα του προσφέρετε μοναδική ενυδάτωση, αφού τα φύλλα τσαγιού έχουν την ιδιότητα να αποκαθιστούν το αφυδατωμένο δέρμα και δρουν αντιοξειδωτικά, ειδικά του πράσινου τσαγιού. 

2. Διώξτε τους λεκέδες : 
Γεμίστε το νεροχύτη σας με ζεστό νερό, ρίξτε μέσα τα τηγάνια και τα κατσαρολικά σας και προσθέστε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Οι τανίνες, που περιέχονται στο τσάι θα εξαφανίσουν αμέσως τους επίμονους λεκέδες. 

3. Θρέψτε τα φυτά σας : 
Ανοίξτε το φακελάκι του τσαγιού και ρίξτε το στο χώμα των φυτών σας για να απορροφήσουν όλες τις θρεπτικές ουσίες. Χρησιμοποιείστε το ειδικά στις τριανταφυλλιές και τις φτέρες. Ακόμα και στα αδύνατα φυτά, αν τα ποτίσετε με τσάι δύο φορές την ημέρα θα βρουν γρήγορα την "υγειά" τους. 

4. Βάλτε το στα μάτια σας : 
Τα φακελάκια τσαγιού θα απομακρύνουν την κούραση, τις «σακούλες» και τους μαύρους κύκλους. Τοποθετήστε κρύα τα φακελάκια του τσαγιού και αφήστε τα για 10 λεπτά στα μάτια σας. Ενώ για τη «γερασμένη» όψη των ματιών σας, επιλέξτε το χαμομήλι, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. 

5. Διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές : 
Ανανεώστε τη μυρωδιά του σπιτιού σας, αφήνοντας φακελάκια τσαγιού εδώ και εκεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά στο ψυγείο, για να απαλλαγείτε από τις μυρωδιές των φαγητών, να ψεκάσετε με τσάι το χαλί και τα υφάσματα του σπιτιού σας ή ακόμα και να φτιάξετε μόνοι σας ένα αρωματικό αποσμητικό χώρου, τοποθετώντας σε ένα μπουκάλι νερό, σακουλάκια από τσάι έχοντάς τα ξαναβράσει διπλές φορές. Προσθέστε τα αγαπημένα σας έλαια και απολαύστε νέες μυρωδιές. 

6. Απαλλαγείτε από τσιμπήματα εντόμων : 
Για τα τσιμπήματα των εντόμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σακουλάκια σαν κομπρέσα, για να απαλύνετε τον πόνο. Απλά τοποθετήστε στην περιοχή του τσιμπήματος ένα κρύο φακελάκι με τσάι, για να μειώσετε τη φλεγμονή. Το καλοκαίρι επίσης, μπορείτε να κάνετε το ίδιο, αν έχετε καεί από τον ήλιο. 

7. Γυαλίστε τα έπιπλά σας : 
Ο καλύτερος τρόπος για να φρεσκάρετε τα ξύλινα πατώματα και έπιπλα είναι να βράσετε 6-10 φακελάκια τσαγιού, να τα τοποθετήστε σε έναν κουβά με νερό και έπειτα να σφουγγαρίσετε το πάτωμά σας ή να καθαρίσετε τις επιφάνειες των επίπλων σας με ένα μαλακό πανί. 

8. Διώξτε την άσχημη αναπνοή : 
Απλά κάντε πλύσεις, με αρωματικό τσάι ιδιαίτερα τσάι με μέντα. Εξαφανίζει αμέσως το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής. 

9. Κάντε πεντικιούρ : 
Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και βάλτε μέσα τα πόδια σας, για τουλάχιστον 15 λεπτά. Θα χρειαστείτε φυσικά περισσότερα από ένα φακελάκι, αλλά η αντιβακτηριδιακή δράση του τσαγιού, θα σας ανταμείψει. 

10. Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό ρύζι: 
Μέσα στο νερό που βράζει βάλτε χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού. Με τσάι «jasmine» το ρύζι σας θα αποκτήσει υπέροχη γεύση και άρωμα. 




Ομάδα neadiatrofis.gr