Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Σημάδια άγχους : όταν το σώμα φωνάζει «αρκετάααα»...!!!!

Tο σώμα βέβαια προειδοποιεί και ιδού 6 περίεργα σημάδια...που πρέπει να σας προϊδεάσουν ότι είστε πολύ αγχωμένες.

1. Απώλεια μαλλιών
Ίσως να θεωρήσετε ότι πρόκειται για...τρίχες αλλά στην ουσία τα μαλλιά σας είναι ένα πρώτο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την ψυχολογία σας. Υπό το πρίσμα των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων, το τριχωτό της κεφαλής σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και επιμένει ότι παρά τα προβλήματα πρέπει να ηρεμήσετε.

Μεταξύ των καταστάσεων, που σχετίζονται με την απώλεια μαλλιών λόγω άγχους είναι η γυροειδής αλωπεκία, μια αυτοάνοση διαταραχή στην οποία τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στους θύλακες των τριχών, προκαλώντας την...πτώση τους.

Μια άλλη, αν και ακραία, περίπτωση είναι η τελογόνος απώλεια, η οποία βασικά χαρακτηρίζεται από μια ξαφνική απώλεια (μέχρι και 70 %) των μαλλιών. Αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο να συνδεθεί με το άγχος, διότι η απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί μήνες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός, ωστόσο, είναι εφικτό, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Οστεοπαθητικής Δερματολογίας.

2. Ρινορραγία 
Αν και υπάρχουν αμφίρροπες απόψεις για το κατά πόσο το άγχος μπορεί να προκαλέσει έντονες και παρατεταμένες ρινορραγίες, μελέτες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα με έντονο στρες σε κάποια περίοδο της ζωής τους, παρουσίασαν το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Σε άρθρο μάλιστα βρετανικού ιατρικού περιοδικού αναφέρεται ότι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στην πίεση του αίματος όταν κάποιος βιώνει μία αγχωτική κατάσταση.

3. Απώλεια μνήμης
Αν παρατηρήσετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ένα σημαντικό ραντεβού ή λεπτομέρειες από μία ιστορία, που μόλις κάποιος σας είχε αναφέρει, τότε αυτό είναι ένα δείγμα ότι ο ιππόκαμπος σας έχει συρρικνωθεί. 

Με απλά λόγια, το χρόνιο στρες μπορεί να «εκθέσει» τον ιππόκαμπο, την περιοχή του εγκεφάλου δηλαδή που ελέγχει τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας, σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του εγκεφάλου σας να θυμηθεί πράγματα και γεγονότα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιστρέψετε αυτή τη διαδικασία και να πάρετε…τη μνήμη σας πίσω, είναι να ανακαλύψετε την αιτία του άγχους και να προσπαθήσετε να ηρεμήσετε.

4. Αδυναμία του ανοσοποιητικού συστήματος
Μία από τις αντιδράσεις του οργανισμού στο υπερβολικό άγχος είναι η κόπωση και το αδύναμο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό συμβαίνει πρώτον, επειδή το άγχος απελευθερώνει τις κατεχολαμίνες, τις ορμόνες δηλαδή εκείνες, οι οποίες βοηθούν στην εξισορρόπηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Παράλληλα, το στρες συρρικνώνει το θύμο αδένα σας, τον αδένα εκείνον δηλαδή που παράγει τα λευκά αιμοσφαίρια που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και αυτό με τη σειρά του βλάπτει τα τελομερή, τα γονίδια δηλαδή που βοηθούν στην αναπαραγωγή των κυττάρων του ανοσοποιητικού.

Ένας καλός τρόπος για να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού σας και να μειωθεί το άγχος είναι η άσκηση.

5. Υπερβολική εφίδρωση
Μια συνηθισμένη αντίδραση του οργανισμού όταν αγχώνεται είναι η εφίδρωση. Ωστόσο ορισμένοι άνθρωποι πάσχουν από υπεριδρωσία, υπερβολική δηλαδή εφίδρωση, ειδικά στην περιοχή των χεριών και των ποδιών.

Ένας πολύ αρμονικός και καλός τρόπος αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου, είναι η γιόγκα και ο διαλογισμός, που μειώνουν το άγχος και περιορίζουν την εφίδρωση.

6. Εμετός
Η τάση για εμετό είναι ένας τρόπος «εκτόνωσης» του άγχους. Στην ουσία είναι ένας, παρατραβηγμένος, αλλά αρκετά σοβαρός τρόπος, που επιλέγει το σώμα σας να σας πει «αρκετά».

Η περίπτωση αυτή ονομάζεται «σύνδρομο κυκλικού υποτροπιάζων εμετού» και αφορά σε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν έντονη ναυτία και εμετό αρκετά συχνά και για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Η λύση σε αυτό είναι η ξεκούραση, αρκετά υγρά (καθώς ο εμετός προκαλεί αφυδάτωση και επομένως απώλεια ηλεκτρολυτών) και φυσικά η ηρεμία. 




Φεύγοντας από το σπίτι...!!!!

Σε μια γεμάτη από δουλειές μέρα, κατά την οποία ο σύζυγος μου και εγώ ήμασταν πολύ απασχολημένοι τρέχοντας από δω κι από κει, ο τεσσεράμισι ετών γιος μας, Τζάστιν Καρλ, έπρεπε να τιμωρηθεί γιατί έκανε συνέχει αταξίες. Μετά από αρκετές προσπάθειες, ο σύζυγος μου Τζορτζ, τον έβαλε να σταθεί στη γωνία. Εκείνος δεν μίλησε, αλλά δεν ήταν και χαρούμενος γι’ αυτό. Τελικά, μετά από λίγα λεπτά, είπε, «Θα φύγω από το σπίτι». 

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν η έκπληξη και τα λόγια του με θύμωσαν. «Αλήθεια;» είπα. Αλλά όπως γύρισα και τον κοίταξα, έμοιαζε με άγγελο, τόσο μικρός, τόσο αθώος με το προσωπάκι του τόσο θλιμμένο. 

Καθώς η καρδιά μου ένιωθε τον πόνο του, θυμήθηκα μια στιγμή από τη δική μου παιδική ηλικία, τότε που κι εγώ είχα πει αυτά τα λόγια. Πόσο μη αγαπητή και μόνη είχα νιώσει! Έλεγε πολύ περισσότερα με αυτές τις λέξεις. Έκλαιγε μέσα του. «Μη με αγνοείτε. Σας παρακαλώ, προσέξτε με! Είμαι και εγώ σημαντικός. Σας παρακαλώ, κάντε με να νιώσω ότι με θέλετε, ότι με αγαπάτε χωρίς όρους και ότι με χρειάζεστε». 

«Εντάξει, Τζούσι, μπορείς να φύγεις από το σπίτι», ψιθύρισα μαλακά και άρχισα να μαζεύω ρούχα. «Λοιπόν θα χρειαστούμε πιτζάμες, το παλτό σου». 

«Μαμά», είπε, «τι κάνεις εκεί;» 

«Θα χρειαστούμε επίσης το νυχτικό μου και το παλτό μου». Έβαλα αυτά τα ρούχα σε μια τσάντα και την ακούμπησα στην μπροστινή πόρτα. «Εντάξει, Τζούσι, είσαι σίγουρος ότι θέλεις να φύγεις από το σπίτι;» 

«Ναι, αλλά εσύ που πας;» 

«Αν εσύ φύγεις από το σπίτι, τότε και η μαμά θα έρθει μαζί σου, επειδή δεν θα ήθελα ποτέ να μείνεις μόνος σου. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ Τζάστιν Καρλ». 

Κρατούσε ο ένας τον άλλον όσο μιλούσαμε. «Γιατί θέλεις να έρθεις μαζί μου;» 

Κοίταξα μέσα στα μάτια του. «Επειδή σ’ αγαπώ, Τζάστιν. Η ζωή μου δεν θα είναι πια η ίδια αν εσύ φύγεις. Γι’ αυτό, θέλω να είμαι σίγουρη ότι θα είσαι ασφαλής. Αν εσύ φύγεις, θα φύγω και εγώ». 

«Μπορεί να έρθει και ο μπαμπάς;» 

«Όχι, ο μπαμπάς πρέπει να μείνει σπίτι με τα αδέλφια σου, τον Έρικσον και τον Τρέβορ, και ο μπαμπάς πρέπει να δουλέψει και να φροντίζει το σπίτι όσο θα λείπουμε εμείς». 

«Μπορεί να έρθει και ο Φρέντι (το χάμστερ);» 

«Όχι, και ο Φρέντι πρέπει να μείνει εδώ». 

Σκέφτηκε για λίγο και μετά είπε, «Μαμά, μπορούμε να μείνουμε σπίτι;» 

«Ναι, Τζάστιν, μπορούμε να μείνουμε σπίτι». 

«Μαμά»… 

«Ναι, Τζάστιν;» 

«Σ’ αγαπώ». 

«Και εγώ σ’ αγαπώ, μωρό μου. Τι θα έλεγες να με βοηθούσες να φτιάξουμε ποπ-κορν;» 

«Ωραία!» 
Εκείνη τη στιγμή γνώριζα το υπέροχο δώρο της μητρότητας που μου είχε δοθεί, ότι η ιερή υποχρέωση να βοηθήσω ένα παιδί να αναπτύξει την έννοια της ασφάλειας και της αυτό-εκτίμησης δεν ήταν κάτι που μπορούσα να το πάρω ελαφριά. Συνειδητοποίησα ότι στα χέρια μου κρατούσα το πολύτιμο δώρο της παιδικής ηλικίας – ένα όμορφο κομμάτι πηλού, πρόθυμο να πλαστεί και να μορφοποιηθεί υπέροχα, σε ένα γεμάτο αυτοπεποίθηση ενήλικο αριστούργημα. 

Έμαθα ότι σαν μητέρα δεν έπρεπε ποτέ να αφήνω την ευκαιρία «να φύγει από το σπίτι» για να δείχνω στα παιδιά μου ότι είναι επιθυμητά, σημαντικά, αγαπητά και το πιο πολύτιμο δώρο του Θεού. 




Lois Krueger 

Σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος ? Μέρος δεύτερο...!!!!

Βρέχει στεναχώριες τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, ας αναλογιστούμε το γιατί, εκεί μέσα στην αναζήτηση των γιατί, θα δείτε και σκέψεις, συναισθήματα αλλά κυρίως λόγια εχθρικά προς κυβερνήσεις, αφεντικά, συντρόφους, πεθερές, φίλες, φίλους κλπ… 

Η κατεύθυνση δεν μετράει, μετράει που όλοι μας μπήκαμε σε έναν χορό που μοιάζει να μην τον επιλέξαμε, αλλά τον επιλέξαμε. Αγνοήσαμε το μη κρίνετε τελείως και θεωρήσαμε πιο βολικό το «έλα μωρέ». 

Τώρα όλα όσα βιώνουμε είναι οι συνέπειες όλου αυτού του αρνητισμού που εκπέμπαμε προς όλους. Όλοι είχαν να πουν για όλους. Καλό λόγο δύσκολα θα άκουγες. Κι αν άκουγες καλό λόγο, μετά στο από μέσα μας, η κριτική πήγαινε και ερχόταν μαζί με συναισθήματα θυμού, οργής, ζήλιας, φθόνου «γιατί αυτός και όχι εγώ». 

Καλό είναι λοιπόν να μάθουμε πως έχουν τα πράγματα και ότι τώρα μαζεύουμε τους «καρπούς» αρνητικότητας που σπείραμε. Δεν έχει σημασία ποιος έκανε το περισσότερο και ποιος το λιγότερο, σημασία έχει ότι το τίμημα το πληρώνουμε όλοι μαζί και δυστυχώς τώρα άρχισε. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσες εκπομπές κουτσομπολιού. 

Μακάρι να ήξεραν όλοι αυτοί που «θάβουν», περιγελούν, κατηγορούν, κρίνουν οι μεν τους δε τι κακό προκαλούν παντού. 

Ποιο εύκολο είναι να ασχοληθείς με την καμπούρα του άλλου παρά να κοιτάξεις να βρεις άκρη με τον εαυτό σου. Τώρα ξέρετε και αν δε τα πιστεύετε όλα αυτά καθίστε με θάρρος να καταγράψετε όλα όσα έχετε πει ή σκεφτεί για κάθε σας συνάνθρωπο ( αρνητικά) και δείτε τι σας έχει επιστρέψει, με ποιο τρόπο και σε τι μέγεθος. 

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος να σπέρνει όμορφα πράγματα και να θερίσει άσχημα. Αν άσχημα υπάρχουν στη ζωή σας αναζητήστε τι έχετε σπείρει εσείς και επίσης τι έχει σπείρει ο περίγυρος για σας. 

Για να καταλάβουμε καλύτερα οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας είναι σαν μία λίμνη κοινή. Όταν πέσει ένα βότσαλο στη λίμνη θα επηρεάσει όλη τη λίμνη. Αν ρίξουμε φαρμάκι στη λίμνη στη μία μεριά σε λίγο διάστημα θα μεταφερθεί και στην άλλη μεριά. 

Έτσι γίνεται και με την ενέργειά μας. Με τους δικούς μας ανθρώπους και με αυτούς που είναι στο κοντινό μας περιβάλλον αυτή τη χρονική περίοδο κάθε μας σκέψη επηρεάζει και το δικό τους αιθερικό περιβάλλον, γιατί έχουμε ένα κοινό αιθερικό τερέν. Οπότε και κάθε δική τους σκέψη ή συναίσθημα επηρεάζει κι εμάς. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε περιοχές, πόλεις και χώρες και εκεί υπάρχει κοινό αιθερικό τερέν. 

«Πώς θα τα βγάλουμε πέρα» …είναι μία σκέψη ανασφάλειας η οποία μεταφέρετε σε όλο το οικείο περιβάλλον και το επηρεάζει άμεσα. Ενώ τους πιο μακρινούς λιγότερο. Αν τώρα αυτή τη σκέψη την κάνει κάθε μέλος της «παρέας» αυτής, τότε η δόνηση θα μεταφερθεί παντού και το μόνο που μένει είναι να βιώσουμε την απόλυτη ανασφάλεια της πρότασης αυτής. Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται σε περιοχές, πόλεις, χώρες. 

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από όλο αυτό ? Με συχνή προσευχή και αληθινή μετάνοια. Μη τα πάρετε ως θρησκευτική κατεύθυνση. Γνωρίζω πως κάποιοι άνθρωποι είναι χολωμένοι με την εκκλησία. Όμως οι εκπρόσωποι της εκκλησίας δεν είναι ο Θεός. 

Στον ίδιο τον Θεό να απευθυνθείτε. Αν βάλετε την προσευχή και την μετάνοια στη ζωή σας, την αλλαγή θα την δείτε άμεσα. Η προσευχή να βγαίνει από την ψυχή σας και η μετάνοια να είναι τέτοια με στόχο να αδειάσετε όλα όσα σας βαραίνουν. 

Προς Θεού μην ευχηθείτε κάτι κακό για τους γύρω σας όπως «τιμώρησε τους Θεέ μου», απλώς ζητήστε την προστασία του Θεού για σας και τους ανθρώπους σας άμεσα. Χωρίς να μπείτε στη διαδικασία πάλι της κριτικής διάθεσης.Ερεύνησε σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος. Προσπάθησε να θυμηθείς πόσοι άνθρωποι μπορεί να σκέφτονται για σένα τώρα εχθρικά, με θυμό, με οργή, με ζήλια κλπ. 

Αλλά προσπάθησε να θυμηθείς εσύ πόση κακία μπορεί να έχεις προκαλέσει με τη σκέψη, τον λόγο, τα συναισθήματα. Ζήτησε από τον Θεό να σε προστατέψει από κάθε κακία, επίσης ζήτησε συγνώμη για όση κακία έχεις εσύ προκαλέσει. 




Δωροθέα 

Σε πόση κακία είσαι εκτεθειμένος ? Μέρος πρώτο...!!!!

Τι αγνοούν οι περισσότεροι άνθρωποι? 
Όλοι ξέρουμε ότι οι αρνητικές σκέψεις και τα αρνητικά συναισθήματα είναι μία κακή ενέργεια. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν κάποιοι, είναι ότι με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, μιλάμε και συναισθανόμαστε για άλλους ανθρώπους, επηρεάζουμε μέχρι ένα σημείο την ζωή τους. 

Πώς επηρεάζουμε τη ζωή του άλλου χωρίς να το ξέρουμε? 

Πόσο κακό είναι αυτό ? Σε πόσο κίνδυνο θέτουμε και τις δικές μας οικογένειες ? 

Ο θυμός, η οργή, το μίσος, γενικά κάθε τέτοιο συναίσθημα έχει μέσα του και ανάλογες σκέψεις οι οποίες σκέψεις συνδυαστικά με το συναίσθημα- ταλάντωση πηγαίνουν στην ζωή του άλλου. Τότε εμείς δημιουργούμε ένα μπλοκάρισμα στον άλλον είτε μικρό είτε μεγάλο, ανάλογα με τις σκέψεις που κάνουμε. 

Αυτό το ότι εμείς επηρεάζουμε τη ζωή του άλλου είναι από τις μεγαλύτερες τρικλοποδιές που μπορούμε να θέσουμε και στους εαυτούς μας. Γιατί απαγορεύεται από τους νόμους του Θεού και του Σύμπαντος να επεμβαίνουμε στη ζωή του άλλου και με αυτά τα συναισθήματα επεμβαίνουμε ύπουλα. 

Αν λοιπόν θέτουμε εμπόδια στις ζωές άλλων ανθρώπων το ένα σίγουρο είναι ότι θα τα βιώσουμε εμείς αυτά, αλλά θα βιώσει και ο άλλος κομμάτια δυστυχίας. 

Μη χαίρεστε με αυτό, αν για κάποιο λόγο έχετε κάποιον που θέλετε να τον εκδικηθείτε. Να ξέρετε πως η οργή μαζί με αρνητικές σκέψεις και λόγο μετατρέπεται σε κατάρα. 

Μια κατάρα μπορεί να φτάσει τον στόχο της, όμως επειδή όλο αυτό είναι ασύμμετρο με τους νόμους του Θεού και του Σύμπαντος η μαζεμένη οργή με σκέψη θα επιστρέψει σαν χείμαρρος πάνω μας και θα καταστρέψει ότι βρει μπροστά του. Πριν λοιπόν μπείτε στη διαδικασία να σκεφτείτε αρνητικά για κάποιον να θυμάστε ότι αν αυτά που θα «ευχηθείτε» πιάσουν τόπο, δηλαδή επηρεάσετε τη ζωή του, τότε σας περιμένουν μεγάλα δεινά. 

Και επειδή το Σύμπαν έχει μεγάλη υπομονή, θα σας θυμίσει τις πράξεις σας εκεί που δεν θα το περιμένετε. Πώς λέμε «δεν θα ξέρετε από πού θα σας έρθει». 

Φυσικά καλό είναι να γνωρίζουμε πως όπως εμείς έχουμε σκέψεις και συναισθήματα για τους άλλους, το ίδιο συμβαίνει και με μας. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που μας σκέφτονται. Καλό είναι να γνωρίζουμε πόσο εχθρικά ή αρνητικά μας σκέφτεται ο περίγυρος μας. 

Όλο αυτό αν το μαζέψετε θα δείτε ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό οι άνθρωποι αυτοί «μπλοκάρουν» τη ζωή σας και την ευημερία σας. Επηρεάζεται η ζωή μας από τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων για μας έμμεσα και άμεσα. 

Μετανοήστε απόλυτα για να αποκτήσετε ασπίδα προστασίας από όλα τα βέλη που εκτοξεύονται προς εσάς. Αλλά για να εξολοθρεύσετε και τα βέλη που έχετε ρίξει εσείς προς τους άλλους ανθρώπους. 

Να ξέρετε πώς οι σκέψεις, ο λόγος και τα συναισθήματα δεν είναι καθόλου αθώα. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι τύψεις οι οποίες είναι οι βρικόλακες που θα μας πίνουν το αίμα. 




Δωροθέα 

Mεγαλώνοντας το φως σου, εξαφανίζεις το σκοτάδι...!!!!

Ο Πατάνζαλι, λέει το εξής: «Να αγνοείς το κακό». Το να αγνοείς το κακό είναι ύψιστη παρότρυνση. Ο Πατάνζαλι, δεν λέει να μην το βλέπεις. Δεν λέει να μην το αναγνωρίζεις. Ο Πατάνζαλι, λέει να μην ταυτίζεσαι μαζί του.

Όταν το κακό παρουσιάζεται μπροστά σου μην παρασύρεσαι από το μέγεθος του. Αγνόησε το εντελώς. Εάν του δώσεις σημασία, τότε αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Μην εμπλακείς με την ανάλυση του φαινομένου, αλλά ούτε και με την έκταση του. 

Αγνόησε το κακό επειδή με αυτό τον τρόπο το αποδυναμώνεις. Εάν ανοίγοντας εσύ σε δυστυχισμένους ανθρώπους, μπολιάζεσαι από τη δυστυχία τους, φαντάσου τα μπορεί να κάνει η αντιπαράθεση σου με το κακό. Είναι καλό να μην έχεις αντιδράσεις εναντιωματικές στο κακό. 

Είτε το κακό παρουσιάζεται από έναν άνθρωπο είτε από ομάδα ανθρώπων, αγνόησε το. Μέσα στον νου σου μείνε χαλαρός και ήρεμος μέσα σε αυτό. 

Γνώρισε τις πρακτικές του και διδάξου από τις μεταμορφώσεις του, αλλά μην το πολεμάς. Αν ταυτιστείς με το ίδιο το κακό ή με την ίδια την δυσαρμονία, τότε αυτή μεγαλύνεται ακόμα περισσότερο. 

Το κακό αποδυναμώνεται, όταν ο φέρων το φως άνθρωπος, μεγαλύνεται ακόμα περισσότερο μέσα στον Θεό. Το κακό αποδυναμώνεται, όταν ο φέρων το φως άνθρωπος, κάνει συνειδητή προσπάθεια να φέρει περισσότερο ακόμα φως μέσα σε αυτόν.

Ο Χριστός, είπε κάτι ξεχωριστό, αναφορικά με το σκοτάδι. Είπε ο Χριστός: «Πολέμησε∙ Μη». Πρόσεξε την άνω τελεία δίπλα στη λέξη πολέμησε. Η άνω τελεία είναι διφορούμενη, όσον αφορά τον πόλεμο ενάντια στο σκοτάδι. 

Ναι μεν να πολεμήσεις, αλλά… Η λέξη Μη, μετά την άνω τελεία, συνθέτει ένα νόημα ολότελα διαφορετικό. Αυτή η φράση του Χριστού είναι διφορούμενα ξεκάθαρη. «Πολέμησε το σκοτάδι αλλά ταυτόχρονα μην το πολεμήσεις». 

Αντιμετώπισε το σκοτάδι με εξυπνάδα και καθαρότητα και όχι με πόλεμο. Πολέμησε το, αλλά όχι με τους δικούς του τρόπους. Αγνόησε το σκοτάδι. Κάνε υπέρβαση από το σκοτάδι. Πολέμησε το, αγνοώντας το. Αντιμετώπισε το σκοτάδι κάνοντας υπέρβαση από αυτό. Πολέμησε το σκοτάδι και ταυτόχρονα μην το πολεμάς.

Εξαφάνισε το σκοτάδι, μη εστιαζόμενος σε αυτό. Επειδή το σκοτάδι είναι «αήττητο», ο μόνος τρόπος να το πολεμήσεις είναι μέσα από έξυπνους χειρισμούς καθαρότητας. Η κατά μέτωπον επίθεση του «κακού» είναι μια τεχνική, η οποία ανήκει στο ίδιο το «κακό». 

Η κατά μέτωπον επίθεση του κακού είναι μια τεχνική της ίδιας της αντίθεσης και φέρει πάντα δύσμοιρα αποτελέσματα. Πολέμησε το, στοχεύοντας 100% μέσα στη δική σου καθαρότητα. Εάν επιθετικά διάκεισαι μέσα σου ενάντια σε αυτό, το μεγαλώνεις. Πολέμησε το μεν, αλλά μην το αφήσεις να σε τραβήξει μέσα σε αυτό. Μείνε ουδέτερος… Αγνόησε το…

Την ίδια στάση θα πρέπει να κρατήσεις και για το «κακό» μέσα σε εσένα. Εάν θέλεις να το εξαφανίσεις, μην εστιάζεσαι σε αυτό. Εάν παρακαλάς τον Θεό, για παράδειγμα, να διορθώσει κάτι μέσα στο δέντρο της δικής σου ζωής, άθελα σου μερικές φορές το επαυξάνεις. 

Εάν είσαι τοποθετημένος ενάντια στο κακό μέσα σου, (δυστυχία, θυμός, έλλειψη, θλίψη) τότε το επαυξάνεις. Ίσως η προσευχή να φαίνεται να είναι η μόνη λύση, αλλά στη πραγματικότητα εστιαζόμενος επιθετικά σε αυτό, το μεγαλώνεις. Δέξου το κακό και ταυτόχρονα αγνόησε το. 

Αποδέξου το και ταυτόχρονα κράτησε αποστάσεις από αυτό. Χρησιμοποίησε την αρσενική σου δύναμη και αντιμετώπισε το, κάνοντας υπέρβαση από αυτό. 

Χρησιμοποίησε τη δύναμη που ήδη έχεις αλλά κοιμάται, για να εξέλθεις νικητής από αυτό. Εάν πολεμήσεις το κακό αυτό μεγαλώνει. Εάν αγνοήσεις το κακό, μεγαλώνοντας το φως σου, αυτό μικραίνει. Αυτός είναι ο χρυσός κανόνας και μέσα από αυτόν θα πορευτείς για το φως.

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ελένης Ιεροδιακόνου «Η καρδιά της γης», των εκδόσεων Ι.Ε. Αρχέγονο.




Ηρεμώντας το νου μας, βρίσκουμε γαλήνη...!!!!

Λέγεται ότι η καλύτερη ευχή που μπορείς να κάνεις σε κάποιον είναι να έχει ηρεμία. Γιατί αν έχει γαλήνιο πνεύμα, όλα τα άλλα έρχονται. Η υγεία μας ουσιαστικά εξαρτάται από το πόσο ήρεμοι είμαστε. Και συνεπώς η καλή μας διάθεση και η όρεξή μας για οτιδήποτε συνδέεται επίσης με αυτό.

Είναι εύκολο να θυμώνουμε και να παραπονιόμαστε για ένα σωρό προβλήματα. Όσο εύκολο είναι να τα βρίσκουμε. Πάντα υπάρχει κάποιος λόγος για να ταραζόμαστε. Το δύσκολο είναι να τα προσπερνάμε όλα αυτά. Με το να μάθουμε να αγνοούμε, κερδίζουμε την ηρεμία μας. Γιατί, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε τον κόσμο ούτε τους άλλους.

Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το αν οι άλλοι είναι αναίσθητοι και δεν σέβονται τους συνανθρώπους τους, ούτε για το αν οι άλλοι δεν έχουν καλούς τρόπους ή τη στοιχειώδη ευγένεια. Όπως επίσης δεν ευθυνόμαστε για συμπεριφορές που ξεκάθαρα γίνονται επίτηδες, για να μας προκαλέσουν, να μας αναγκάσουν να ξεσπάσουμε. 

Δεν φταίμε εμείς αν οι άλλοι για να γεμίσουν το κενό τους, θέλουν συνέχεια την προσοχή στραμμένη πάνω τους, με οποιοδήποτε τρόπο, αφού ακόμα και οι επικρίσεις μας εξακολουθούν να τους δίνουν αξία από τον πολύτιμο χρόνο και την ενέργειά μας.

Η λογική που έχουμε εμείς δεν είναι τόσο «κοινή» όσο νομίζουμε. Ο καθένας έχει τις δικές του αξίες και ιδέες. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσβαλλόμαστε απλά επειδή οι άλλοι σκέφτονται διαφορετικά και εμείς αποδοκιμάζουμε αυτό τον τρόπο σκέψης. 

Ο καθένας είναι ελεύθερος στην άποψή του φτάνει να μην την επιβάλλει στους άλλους και να σέβεται το γεγονός πως θα υπάρχουν διαφωνίες.

Λένε πως «η οργή είναι το τίμημα που πληρώνεις εσύ για τα λάθη κάποιου άλλου». Αλλά δυστυχώς εσύ είσαι αυτός που καίγεσαι, που ταράζεσαι και χάνεις την ηρεμία σου. Και ο άλλος έχει πετύχει τον σκοπό του και εισπράττει την ικανοποίησή του να σου έχει χαλάσει τη διάθεση. Στην τελική αξίζει όλο αυτό;

Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι και για τη διάθεσή μας αλλά κυρίως για τις σκέψεις μας. Το μυαλό είναι ένα πανίσχυρο όπλο αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Αλλά τις περισσότερες φορές το εμποτίζουμε με τόσες παράλογες σκέψεις που δηλητηριάζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Το βασικότερο στην αναζήτηση της ηρεμίας μας είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι πάντοτε ταράζουμε εμείς τον εαυτό μας. Κανείς ποτέ και πουθενά δεν μπορεί να μας ενοχλήσει και να μας ταράξει με κανέναν τρόπο αν πρώτα δεν του το επιτρέψουμε εμείς. 

Θέλει δύναμη να μετατραπεί ο ''παράλογος'' τρόπος σκέψης σε λογικό. Για να γίνει η αρνητική αύρα θετική. Αν καταφέρουμε να ηρεμήσουμε τις σκέψεις μας, θα βρούμε και τη γαλήνη που αναζητούμε.

Δεν είναι οι άλλοι που θα μας κάνουν ευτυχισμένους. Ούτε εξαρτάται η ευτυχία μας από αυτούς. Εξάλλου, η ζωή είναι 10% τι μας συμβαίνει και 90% πώς αντιδρούμε εμείς σε αυτό. Πάντα έχουμε επιλογές. 

Και όλη μας η ζωή είναι αποτέλεσμα αυτών των επιλογών. Συνεπώς, το πώς αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον μας, τις συνθήκες που μας διέπουν και τους ανθρώπους που μας περιστοιχίζουν, πηγάζει από τις σκέψεις που βάζουμε στο μυαλό μας.

Αν καταφέρουμε λοιπόν να ησυχάσουμε τις φωνές του εσωτερικού μας κόσμου, θα καταφέρουμε να ομορφύνουμε και την εξωτερική μας διάθεση. Στην τελική, τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη δική μας ηρεμία. Και ίσως, μέσω αυτού να επηρεαστεί θετικά και το υπόλοιπό μας περιβάλλον.




Πονάς ; Θέλεις να αλλάξει η ζωή σου ; Τότε σταμάτα να είσαι αυτός που ήσουν και γίνε αυτό που είσαι πραγματικά...!!!!

Χάσατε τη δουλειά σας; 

Τελείωσε μια σχέση; 

Φύγατε απ’ το σπίτι των γονιών σας; 

Φύγατε στο εξωτερικό; 

Η φιλία που καλλιεργούσατε τόσο καιρό εξαφανίστηκε χωρίς εξηγήσεις; 

Μπορείτε να περάσετε πολύ καιρό απορώντας γιατί συνέβη αυτό. Μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα κάνετε ούτε ένα βήμα πριν κατανοήσετε τις αιτίες που έκαναν ξαφνικά σκόνη κάποια πράγματα που ήταν τόσο σημαντικά και σταθερά στη ζωή σας. 

Αυτή η στάση όμως θα αποδειχτεί πολύ ψυχοφθόρα για όλους. Οι γονείς σας, ο άντρας ή η γυναίκα σας, οι φίλοι σας, τα παιδιά σας, η αδερφή σας, όλοι θα ολοκληρώνουν κεφάλαια, θα γυρίζουν σελίδα, θα προχωρούν και όλοι θα στενοχωριούνται επειδή εσείς βρίσκεστε σε τέλμα. 

Πάντα πρέπει να ξέρουμε πότε κάποιο στάδιο φτάνει στο τέλος του. Αν επιμείνουμε να παραμείνουμε εκεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, θα χάσουμε τη χαρά και το νόημα των άλλων σταδίων, τα οποία πρέπει να ζήσουμε.

Να κλείνουμε κύκλους, πόρτες, να γυρίζουμε σελίδα, να ολοκληρώνουμε κεφάλαια – δεν έχει σημασία πώς το λέμε, αυτό που έχει σημασία είναι να αφήνουμε στο παρελθόν τις στιγμές της ζωής μας που πέρασαν. 

Να θυμάστε : 

💫 Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα στο παρόν και στο παρελθόν, ούτε καν όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε αυτά που μας συμβαίνουν. 

Αυτά που πέρασαν, δεν θα ξαναγυρίσουν. 

Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα παιδιά, όψιμοι έφηβοι, γιοι που νιώθουν ενοχές ή μνησικακία για τους γονείς τους, εραστές που ζουν μέρα και νύχτα ένα δεσμό με κάποιον που έχει πια φύγει και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επιστρέψει. 

💫 Οι καταστάσεις περνούν και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις αφήσουμε πράγματι να φύγουν. 
Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό (όσο επίπονο κι αν είναι) να καταστρέφουμε αναμνηστικά, να μετακομίζουμε, να δίνουμε πράγματα σε ορφανοτροφεία, να πουλάμε ή να χαρίζουμε τα βιβλία που έχουμε. 

💫 Τα πάντα στον ορατό κόσμο είναι εκδήλωση του αοράτου, όσων συμβαίνουν στην καρδιά μας – και καταστρέφοντας ορισμένες αναμνήσεις, σημαίνει και ότι δημιουργούμε χώρο για να πάρουν τη θέση τους άλλες. 
💫 Αποδεσμευτείτε από τα πράγματα. 

Αφήστε τα να φύγουν. 

Απαγκιστρωθείτε. 

Κανείς δεν παίζει με σημαδεμένη τράπουλα στη ζωή, έτσι λοιπόν, μερικές φορές κερδίζουμε και μερικές χάνουμε. 

💫 Μην ελπίζετε να σας δώσουν κάτι πίσω, να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες σας, να ανακαλύψουν τη μεγαλοφυΐα σας, να κατανοήσουν την αγάπη σας. 

💫Σταματήστε να ανοίγετε την τηλεόραση των συναισθημάτων σας και να βλέπετε συνέχεια την ίδια εκπομπή που σας δείχνει πόσο έχετε υποφέρει από μια απώλεια. Αυτό απλώς σας δηλητηριάζει, τίποτα άλλο. 

💫 Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να μην αποδεχόμαστε ερωτικούς χωρισμούς, υποσχέσεις για δουλειά που δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία εκκίνησης, αποφάσεις που αναβάλλονται συνεχώς στο όνομα της "ιδανικής στιγμής". 

💫 Πριν αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο, πρέπει να ολοκληρωθεί το παλιό: Πείτε στον εαυτό σας ότι αυτό που πέρασε δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ. 

Θυμηθείτε ότι κάποτε μπορούσατε να ζήσετε χωρίς αυτό το πράγμα ή αυτόν τον άνθρωπο – τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο, η συνήθεια δεν είναι ανάγκη. Μπορεί να μοιάζει προφανές, μπορεί να είναι ακόμα και δύσκολο, άλλα είναι πολύ σημαντικό. 

💫 Κλείστε τους κύκλους. Όχι από υπεροψία, από αδυναμία ή από αλαζονεία, απλώς επειδή κάτι δεν είναι πια μέρος της ζωής σας. 

Κλείστε την πόρτα, αλλάξτε δίσκο, καθαρίστε το σπίτι σας, τινάξτε τη σκόνη. Σταματήστε να είστε αυτός που ήσασταν και μεταμορφωθείτε σ’ αυτόν που είστε. 
Paulo Coelho 




Ένα μήνυμα Ζωής από έναν άνθρωπο που του χαμογέλασε ο θάνατος...!!!!

Η Holly Butcher στα 26 της έπρεπε να αρχίσει να σκέφτεται τον θάνατό της. Λίγες ώρες πριν πεθάνει αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα. Η κληρονομιά της προς όλους μας... 

Το μήνυμα Ζωής που μας χάρισε έχει κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει συγκινήσει ανθρώπους από κάθε γωνιά της γης. 

Λίγες συμβουλές Ζωής από την Hol : 

"Είναι παράξενο να καταλαβαίνεις και να αποδέχεσαι τον θάνατό σου ενώ είσαι 26 χρονών. Οι μέρες περνάνε και νομίζεις ότι έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Μέχρι να συμβεί το απρόσμενο. Πάντα φανταζόμουν ότι θα γερνούσα με ρυτίδες και άσπρα μαλλιά. Το θέλω τόσο πολύ που πονάει. 

Αυτό είναι το θέμα με την ζωή, είναι εύθραυστη, πολύτιμη και απρόβλεπτη και κάθε μέρα είναι ένα δώρο. Είμαι 27 τώρα. Δεν θέλω να φύγω. Αγαπάω την ζωή μου. Είμαι χαρούμενη… Χρωστάω αυτή την αγάπη στους αγαπημένους μου. Αλλά ο έλεγχος δεν είναι στα χέρια μου. 

Δεν ξεκίνησα να γράφω αυτό το γράμμα για να κάνω τον θάνατο να φαίνεται τρομακτικός – μου αρέσει το γεγονός πως οι περισσότεροι αγνοούμε πως είναι αναπόφευκτο. 

Θέλω απλά οι άνθρωποι να σταματήσουν να αγχώνονται για τα μικρά πράγματα και να θυμούνται πως όλοι έχουμε την ίδια μοίρα και το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που έχουμε στον κόσμο αυτό. 

Όλες αυτές τις στιγμές που σκέφτεστε γελοία πράγματα, θυμηθείτε πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Να είστε ευγνώμονες για τα μικρά σας προβλήματα και να τα ξεπερνάτε. Είναι εντάξει να αναγνωρίζετε κάτι ενοχλητικό αλλά μην το αφήνετε να επηρεάζει αρνητικά την ζωή σας. 

Μόλις το κάνετε αυτό, βγείτε έξω και πάρτε μία μεγάλη ανάσα από φρέσκο αέρα. Γεμίστε τα πνευμόνια σας, κοιτάξτε τον γαλανό ουρανό και τα πράσινα δέντρα. Σκεφτείτε πόσο τυχερός είστε που καταφέρατε να το κάνετε – να αναπνεύσετε. 

Μπορεί να κολλήσατε στην κίνηση ή να μην κοιμηθήκατε καλά γιατί τα όμορφα μωρά σας ήταν ξύπνια ή το κούρεμά σας δεν πέτυχε. Τα νύχια σας μπορεί να σπάσανε, το στήθος σας να είναι μικρό ή να έχετε κυτταρίτιδα στα πόδια. 

Μην τα σκέφτεστε όλα αυτά… 

Σας ορκίζομαι πως δεν θα τα σκέφτεστε όλα αυτά όταν θα έρθει η ώρα σας να φύγετε. Είναι όλα τόσο ασήμαντα όταν κοιτάτε την ζωή συνολικά. Βλέπω το σώμα μου να χαλάει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι’αυτό. 

Το μόνο που εύχομαι είναι να μπορούσα να ζήσω λίγο ακόμα με την οικογένειά μου ή άλλη μία μέρα με τον σκύλο και τον σύντροφό μου. Μόνο άλλη μία. 

Ακούω ανθρώπους να παραπονιούνται για το πόσο τραγική είναι η δουλειά τους και το πόσο δύσκολο είναι να γυμναστούν. Να είστε ευγνώμονες για όλα όσα μπορείτε να κάνετε. Η δουλειά και η άσκηση μπορεί να φαίνονται τετριμμένα… μέχρι το σώμα σας να μην σας επιτρέπει να τα κάνετε. 

Προσπάθησα να ζήσω υγιεινή ζωή και αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου πάθος. Να εκτιμάτε την καλή σας υγεία και το λειτουργικό σας σώμα ακόμα και αν δεν είναι στο ιδανικό μέγεθος. Να το προσέχετε και να καταλαβαίνετε το πόσο τέλειο είναι. 

Να προσπαθήσετε να βρείτε νοητική, συναισθηματική και πνευματική ευτυχία. Έτσι θα καταλάβετε πόσο ανούσια και χαζή είναι η απεικόνιση του τέλειου σώματος που προωθείται στην κοινωνία μας. 

Να είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα που δεν πονάτε και ακόμα και αν αρρωστήσετε, να αποδεχτείτε την αρρώστια και να χαίρεστε που δεν απειλεί την ζωή σας. 

Να γκρινιάζετε λιγότερο και να βοηθάτε περισσότερο ο ένας τον άλλον. 

Δώστε, δώστε, δώστε. Θα νιώσετε πολύ χαρούμενοι κάνοντας πράγματα για άλλους. Μακάρι να είχα κάνει περισσότερα. Από όταν αρρώστησα, γνώρισα τους πιο εκπληκτικούς ανθρώπους και έχω λάβει πολύ μεγάλη υποστήριξη και αγάπη από την οικογένειά μου. Περισσότερη από όση θα μπορέσω ποτέ να δώσω. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω αυτό. 

Είναι παράξενο να έχεις χρήματα στο τέλος… όταν πεθαίνεις. Δεν είναι στιγμή να αγοράσεις πράγματα. Νιώθεις απλά χαζός που νόμιζες πως ήταν τόσο σημαντικά. Κανείς δεν νοιάζεται εάν φορέσετε 2 φορές ένα ρούχο. 

Χρησιμοποιήστε τα χρήματά σας σε εμπειρίες. Ή τουλάχιστον μην χάνετε εμπειρίες γιατί ξοδεύετε τα χρήματά σας σε χαζομάρες. 

Κάντε εκείνο το ταξίδι στην παραλία που αναβάλετε. Βάλτε τα πόδια σας στο νερό και παίξτε με την άμμο. 

Πηγαίνετε στην φύση. 

Προσπαθήστε να απολαύσετε τις στιγμές παρά να τις αποτυπώνετε με την κάμερα του κινητού σας. Σταματήστε να ζείτε για τους άλλους. 

Ξυπνήστε νωρίς και ακούστε τους ήχους των πουλιών. Δείτε το πανέμορφο χρώμα του ήλιου στην ανατολή. Ακούστε μουσική… πραγματική μουσική. Η μουσική είναι θεραπεία. 
Αγκαλιάστε το σκυλί σας. Θα μου λείψει πολύ αυτό. 

Μιλήστε στους φίλους σας. Αφήστε το κινητό σας. Δείτε πώς τα περνάνε. 

Μην λέτε όχι σε όσα θέλετε να κάνετε. 

Μην νιώθετε πιεσμένοι να κάνετε αυτά που πιστεύετε θα κάνουν τους άλλους χαρούμενους… μπορείτε να θέλετε μία μέτρια ζωή και αυτό δεν είναι κακό. 

Πείτε στους αγαπημένους σας πως τους αγαπάτε και αγαπήστε τους με όλη σας την ψυχή. 

Να θυμάστε πως αν κάτι δεν σας αρέσει, έχετε όντως την δύναμη να το αλλάξετε. Να έχετε τα κότσια να αλλάξετε. Δεν ξέρετε πόσο χρόνο έχετε ακόμα στον πλανήτη αυτό. 

Και ένα τελευταίο πράγμα, αν μπορείτε, κάντε μια καλή πράξη για την ανθρωπότητα. Θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και μπορείτε να βοηθήσετε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 

Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασα στην Γη με την οικογένεια, τους φίλους και τον σκύλο μου. 

… Μέχρι να συναντηθούμε ξανά." 




Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ο χρυσός κανόνας του 3 για να προσελκύσετε ευτυχία και ευημερία...!!!!

Η αναζήτηση της ευτυχίας είναι μια από τις παλαιότερες και πιο γνωστές μάχες που ο καθένας μας θα αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της ζωής του, μία που θα διαμορφώσει ολοκληρωτικά την εμπειρία μας στην γη. Τι θα λέγατε αν κάποιος μπορούσε να σας πει ένα μυστικό για να βρείτε αυτή την ευτυχία; Μπορεί να είστε τυχεροί! 

Αν ρωτήσετε έναν ψυχολόγο για τον ορισμό της ευτυχίας, πιθανώς δεν θα μπορέσει να βρει τα κατάλληλα λόγια. Γιατί; Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η ευτυχία είναι μια «απροσδιόριστη κατάσταση», κάτι πολύ υποκειμενικό για κάθε άτομο. Επομένως, αυτό που βιώνετε ως «ευτυχία» στην ζωή σας μπορεί να διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με την δική μου «ευτυχία». 

Έχοντας αυτό κατά νου, πως θα μπορούσε κάποιος να βρει αυτό το μυστικό ή το κόλπο για να δημιουργήσει αυτό το απίστευτο συναίσθημα και τον τρόπο ζωής; Ενώ η κατάσταση της ευτυχίας μπορεί να διαφέρει για κάθε άνθρωπο, υπάρχουν πολλά κοινά σημεία. 

Αυτά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που είναι καθολικές, ένα γενικό πλαίσιο πάνω στο οποίο αυτή η πολύ μεγαλύτερη έννοια είναι χτισμένη. Για παράδειγμα, οι ρίζες της «ευτυχίας», λένε οι ειδικοί, μπορούν να βρεθούν στην αυτοπεποίθηση, στο νόημα της ζωής, στην δύναμη του χαρακτήρα και στις διαπροσωπικές ικανότητες. 

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της ζωής και να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας από τα σκοτεινά σύννεφα που έρχονται στην ζωή μας. Υπάρχει μια ιδέα, που έχει διερευνηθεί από πολλούς ιστορικούς, θρησκευτικούς, αριθμολόγους και άλλους επιστήμονες, για την δύναμη του αριθμού 3 στην κοινωνία. 

Απλώς σταματήστε και κάντε μια αναθεώρηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν αναφέρεται ο αριθμός 3, γίνεται με μια αίσθηση δύναμης, πληρότητας και σημασίας. Υπάρχει κάτι στον αριθμό τρία που βγάζει μια αίσθηση του «σωστού». Η Χριστιανική πίστη επικεντρώνεται στην Αγία Τριάδα. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ο Θεός λέγεται ότι κατέχει 3 απίστευτες ιδιότητες, είναι παντογνώστης, παντοδύναμος και πανταχού παρών. Ωστόσο δεν είναι η μόνη πίστη που δίνει προτεραιότητα στον αριθμό τρία. 

Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στον Βουδισμό. Επίσης, η ζωή μας αποτελείται από 3 σημαντικές χρονικές περιόδους- το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Μπορεί επίσης να καθοριστεί από 3 σημαντικές φάσεις δηλαδή την γέννηση, την ζωή και τον θάνατο. 

Έχουμε επιπλέον 3 βασικά χρώματα. Και για να ζήσουμε μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή πρέπει να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Είναι λογικό λοιπόν, ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την δύναμη του αριθμού 3 στην ζωή μας ώστε να βρούμε την ισορροπία, την γαλήνη και την ευτυχία. 

Προσπαθήστε να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες, που είναι βασισμένοι στην δύναμη του αριθμού 3. 

1.Υπάρχουν άνθρωποι/ομάδες ανθρώπων που κατέχουν μια σπουδαία θέση στην καρδιά σου: οικογένεια, φίλοι και ο εαυτός σου. (ποτέ μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου.) 

2.Τα 3 πιο δύσκολα πράγματα που θα χρειαστεί να πεις είναι: «Συγγνώμη», «Σ’αγαπώ» και «Βοήθησε με». 

3.Λέγεται ότι αυτά τα 3 πράγματα μπορούν να ορίσουν επαρκώς ένα άτομο: σκληρή δουλειά, ειλικρίνεια και προσωπικά επιτεύγματα. 

4.Αν αγνοηθούν, αυτά τα 3 πράγματα μπορούν να καταστρέψουν εντελώς ακόμα και τις πιο υγιείς σχέσεις: ζήλεια, αδιαφορία, ανεντιμότητα. 

5.3 πράγματα θα πρέπει να έχεις ως προτεραιότητα σε όλα τα στάδια της ζωής σου: τιμή, ελπίδα, γαλήνη. 

6.Ενώ τα 3 παραπάνω πρέπει να είναι η προτεραιότητα σου, τα 3 επόμενα δεν πρέπει να τα εκμεταλλευτείς ποτέ: αγάπη, εμπιστοσύνη, αυτοσεβασμό. 

7.Ποτέ μην ξεχνάς τα 3 πράγματα που αν χαθούν δεν μπορούν να επιστραφούν ποτέ: μια ευκαιρία, ανείπωτα λόγια, μια στιγμή στον χρόνο. 

8.Να προσέχεις, επειδή 3 πράγματα μπορούν να διαλύσουν έναν άνθρωπο: θυμός, ενοχή και υπερηφάνεια. 

9.Ενώ μπορούν να σε δελεάσουν, ποτέ μην πέσεις στην παγίδα και βασιστείς σε 3 πράγματα στην αναζήτηση σου για την ευτυχία: στην δύναμη, στα υλικά αγαθά και στον εγωισμό. 

Μαγεία Τ.

Πως επηρεάζει κάθε κοσμική αλλαγή το σώμα και την ενέργεια...!!!!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να γνωρίζουν την βαθύτερη σύνδεση μας με το Σύμπαν. Ακόμα και η επιστήμη μας παρέχει εξηγήσεις αυτής της σύνδεσης με την κβαντική θεωρία. Και αν είστε από αυτές τις ψυχές που αγαπάτε να παρατηρείτε τις φάσεις της σελήνης, έχετε το φυσικό ένστικτο να μάθετε τις επιδράσεις του φεγγαριού πάνω μας. 

Το φεγγάρι έχει την ικανότητα να επηρεάζει την διάθεση, το πνεύμα, ακόμα και το σώμα μας. Η αλήθεια είναι, πως η σελήνη είναι το μοναδικό ουράνιο σώμα που έχει άμεση επιρροή πάνω μας. 

Όλα στον Κόσμο εμπλέκονται και είναι αλληλοσυνδεδεμένα, όλα έχουν κάποια επίδραση σε όλα τα άλλα. Τα κοσμικά γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Αλλά έχουν επίσης μια επίδραση στο σώμα και στην ενέργεια μας. 

Πως μας επηρεάζει κάθε κοσμική αλλαγή 

1.Κοσμικές αλλαγές που χαμηλώνουν την ενέργεια μας. Είμαστε επιρρεπείς στο να έχουμε χαμηλή ενέργεια όταν πολλοί πλανήτες βρίσκονται σε παλινδρόμηση, δηλαδή όταν συμβαίνει μια σημαντική μετατόπιση ή αλλαγή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απαραίτητο να κοιτάξουμε το παρελθόν μας ώστε να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. 

Αν δεν το γνωρίζουμε, αυτή η χαμηλή συχνότητα της ενέργειας μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια που μπορούν να μας κάνουν να αισθανθούμε κολλημένοι, στάσιμοι, ληθαργικοί, υποτονικοί ή ότι δεν έχουμε κίνητρο και δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. 

Σε σωματικό επίπεδο, μπορεί να έχουμε πεπτικά προβλήματα, πρηξίματα, βουλωμένη μύτη, δυσκοιλιότητα, μυϊκούς πόνους και πόνους στην πλάτη. Έτσι, θα επιθυμούμε περισσότερο ύπνο. 

2.Κοσμικές αλλαγές που ανεβάζουν την ενέργεια μας. 
Η έναρξη ενός νέου κύκλου, όπως η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος, προκαλεί την υψηλότερη ενέργεια. Αυτό επίσης συμβαίνει όταν ένας πλανήτης μετακινείται σε ένα καινούργιο ζώδιο και στις περιπτώσεις ηλιακής ή σεληνιακής έκλειψης. Αυτή η περίοδος υψηλής ενέργειας αυξάνει τη διαίσθηση μας και τις ψυχικές ικανότητες και ενεργοποιεί το τρίτο μάτι μας. 

Επειδή μας παρέχουν ένα αίσθημα απελευθέρωσης, αυτές οι υψηλές συχνότητες της ενέργειας επίσης ενισχύουν τους καταπιεσμένους πόνους, τις πληγές καθώς και τα καλά συναισθήματα. Είναι επίσης η περίοδος που έχουμε περισσότερη ενέργεια και έμπνευση. Σε σωματικό επίπεδο, γινόμαστε περισσότερο ευαίσθητοι. Το κρύωμα και οι ιοί είναι συνηθισμένα αυτές τις φορές. 

Εκτός από αυτό, αυτές οι ενέργειες μπορούν να κάνουν το σώμα μας ευάλωτο σε προβλήματα πίεσης, σε έλλειψη ισορροπίας, σε ζαλάδες και σε δερματικά προβλήματα όπως εξανθήματα και ακμή. Τείνουμε επίσης να έχουμε αϋπνίες και να ανησυχούμε περισσότερο. 

3.Κοσμικές αλλαγές που κατευθύνουν την ενέργεια μας εσωτερικά. 
Είναι απαραίτητο να κατευθύνουμε την ενέργεια μας εσωτερικά κατά τη διάρκεια της παλινδρόμησης, της Φθινοπωρινής Ισημερίας και του Χειμερινού Ηλιοστάσιου. Είναι αναγκαίο να κατευθύνουμε την ενέργεια μας εσωτερικά για να τελειώσουμε έναν παλιό κύκλο και να προετοιμαστούμε για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας. 

Αυτές οι στιγμές πριν και μετά από σημαντικές αλλαγές είναι στιγμές προσαρμογής και προβληματισμού. Καθώς κατευθύνουμε τις ενέργειες μας εσωτερικά, μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τα σωματικά μας συμπτώματα και να ενεργοποιήσουμε την διαδικασία θεραπείας και απελευθέρωσης του σώματος μας. 

4.Κοσμικές ενέργειες που κατευθύνουν την ενέργεια μας εξωτερικά. 
Οι ενέργειες μας κατευθύνονται εξωτερικά κατά τη διάρκεια της Εαρινής Ισημερίας και του Καλοκαιρινού Ηλιοστάσιου, δηλαδή αφού ξεκινήσουμε έναν καινούργιο κύκλο ή μια νέα αλλαγή ενέργειας. Αυτή η εξωτερική συχνότητα της ενέργειας μας βοηθά να εμπνευστούμε και να αναλάβουμε δράση. Σε σωματικό επίπεδο, η διαδικασία της θεραπείας του σώματος διεγείρεται και τα συμπτώματα γίνονται αισθητά σε εξωτερικό επίπεδο. 

Πώς να διαβάσετε τα μηνύματα των διαφορετικών συμπτωμάτων 
Πρέπει να παρατηρούμε τα σωματικά συμπτώματα που εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχουν μπλοκαρίσματα ή βαθύτερα ζητήματα που χρειάζονται την προσοχή μας.

Χρειάζεται να είστε πιο συνειδητοί στα μοτίβα μεταξύ αυτών των γεγονότων και των συμπτωμάτων για να βρείτε τα στοιχεία της θεραπείας του σώματος σας. 

Ένας πονοκέφαλος κατά τη διάρκεια της πανσέληνου μπορεί να δηλώνει κάποια μπλοκαρισμένη διαίσθηση που χρειάζεται να απελευθερωθεί και να θεραπευτεί. 

Συναισθήματα λήθαργου κατά τη διάρκεια των περιόδων χαμηλής ενέργειας μπορεί να δηλώνουν ότι πρέπει να εστιάσετε στην φροντίδα του εαυτού σας. 

Κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης, οι άνθρωποι μπορεί να έχουν τις ίδιες επιρροές αλλά μην περιμένετε να νιώθετε ακριβώς το ίδιο επειδή έχετε τη δική σας προσωπική αστρολογία. 

Εξετάστε τα συμπτώματα σε προσωπικό και ενεργειακό επίπεδο. Η αιτία των συμπτωμάτων μπορεί να ποικίλλει στον καθένα. 

Όποτε νιώθετε κάτι, αναρωτηθείτε αν υπάρχουν πράγματα που εξακολουθείτε να διατηρείτε. 

Μια ανισορροπία πάντα εκδηλώνεται με σωματικά συμπτώματα. Κάθε φορά που νιώθετε αυτά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια κοσμικών αλλαγών, ρωτήστε τι σας λέει ο Κόσμος. 

Τελετουργίες όπως ο διαλογισμός, η άθληση και άλλα είναι τα καλύτερα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαχειριστείτε τις ενέργειες αυτές τις περιόδους. 




Μάγεια Τ. 
© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Μην απελπίζεσαι – Το Σύμπαν έχει κάτι καλύτερο για σένα...!!!!

Ξέρω πόσο πολύ πονάει. Μπορώ να δω τα συναισθήματα σου στο πρόσωπο σου. Μπορώ να δω τα συμπτώματα του πόνου σου στο σώμα σου. Μπορώ να δω τα σημάδια στην καρδιά σου. Μπορώ να αισθανθώ την θλίψη στην ψυχή σου. Μπορώ να δω το εξαντλημένο σώμα σου που από την κατάθλιψη δεν μπορείς καν να φας. 

Μπορώ να νιώσω την απάθεια σου για όλα όσα κάποτε σου έδιναν χαρά. Ξέρω πως είναι. Ξέρω πως κάθε νύχτα δεν μπορείς να κοιμηθείς και ότι κάθε πρωινό είναι ακόμα μια μάχη για επιβίωση. Ξέρω πως είναι να χάνεις την θέληση για ζωή. Αλλά άσε με να σου πω κάτι. 

Αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος. Δεν μπορείς απλά να τα παρατήσεις. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου. Καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ για σένα, πως έχεις χάσει και την ελάχιστη πίστη από την καρδιά σου. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα που σε περιμένουν. 

Δεν θα σε αφήσω να χάσεις τον εαυτό σου στον κόσμο της απελπισίας και της απόγνωσης σου. Δεν θα σε αφήσω να πνιγείς στον πόνο σου. Μπορεί να έχεις χάσει την πίστη σου αλλά είμαι εδώ για να σου την ξαναφέρω. Να θυμάσαι αυτό. 

Το ότι τελείωσες ένα κεφάλαιο σημαίνει ότι μπορείς να πας στο επόμενο. Ξέρεις πως πάει, όταν μια πόρτα κλείνει μία άλλη ανοίγει. Είναι ένα φυσικό μέρος του ταξιδιού που λέγεται ζωή. Οπότε πίστεψε με όταν λέω αυτό. 

Το Σύμπαν έχει κάτι καλύτερο για σένα. Είναι βέβαιο. Απλώς πρέπει να ακολουθήσεις τα σημάδια, να αποδεχτείς την θεϊκή παρέμβαση και να εμπιστευτείς την εσωτερική φωνή σου. Ξέρω πως η καρδιά σου έχει πληγωθεί αλλά πρέπει να πιστέψεις ότι σπουδαία πράγματα έρχονται στον δρόμο σου. 

Το σύμπαν λειτουργεί όντως με μυστήριους τρόπους. Συνεχώς δουλεύει για σένα. Ακόμα και όταν η ζωή σε αναγκάζει να περάσεις από σκοτεινούς και δύσκολους δρόμους. Ακόμα και όταν η ζωή προκαλεί την ψυχική και συναισθηματική σου δύναμη. Ακόμα και όταν σε πληγώνει. 

Επειδή μπορεί να μην το βλέπεις τώρα, αλλά στο τέλος όλα έρχονται στην θέση τους. Όλα αυτά που σου συνέβησαν σε έκαναν το άτομο που είσαι τώρα. Επομένως, αυτό που είσαι σήμερα, αυτή τη στιγμή, θα επηρεάσει το μέλλον σου. Να έχεις πίστη. Και ποτέ μην εγκαταλείψεις τα όνειρα σου. Καλύτερα πράγματα έρχονται. Το υπόσχομαι. 




Μαγεία Τ.

Αν θέλεις να αλλάξεις, σταμάτα να εστιάζεις σε ότι δεν θέλεις να συμβεί...!!!!

30 κανόνες για να γίνεις η αλλαγή που πάντα ήθελες Όπως είπε η Μαρία Ρόμπινσον κάποτε : «κανείς δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τη ζωή και να κάνει μια νέα αρχή, αλλά μπορεί σήμερα να κάνει ένα νέο τέλος». 

Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να είναι πλησιέστερα στην αλήθεια. Αλλά πριν να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία της αλλαγής πρέπει να σταματήσεις να κάνεις τα πράγματα που σε πηγαίνουν πίσω. Μερικές ιδέες για να ξεκινήσεις 

1. Σταμάτα να ξοδεύεις χρόνο με λάθος ανθρώπους 
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να περνάς χρόνο με ανθρώπους που απομυζούν ευτυχία από εσένα. Εάν κάποιοι σε θέλουν στη ζωή τους θα δημιουργήσουν χώρο για σένα. Δεν πρέπει να μάχεσαι για προβολή και αναγνώριση. 

Ποτέ μα ποτέ να μην επιμένεις να επιβάλεις τον εαυτό σου σε κάποιον που συνεχώς παραβλέπει την αξία σου. Θυμήσου ότι οι αληθινοί φίλοι δεν είναι αυτοί που στέκονται στο πλευρό σου όταν είσαι στα καλύτερά σου, αλλά εκείνοι που βρίσκονται δίπλα σου όταν είσαι στα χειρότερα σου 

2. Σταμάτα να τρέχεις μακριά από τα προβλήματά σου Αντιμετώπισέ τα κατάματα. Όχι δεν θα είναι εύκολο. Δεν υπάρχει άτομο στον κόσμο τόσο ικανό ώστε να χειρίζεται άψογα κάθε αναποδιά που του προκύπτει. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να λύνουμε αμέσως τα προβλήματά μας. Δεν είμαστε πλασμένοι γι’ αυτό. 

Στην πραγματικότητα, είμαστε πλασμένοι για να αναστατωνόμαστε, να θλιβόμαστε, να σκοντάφτουμε και να πέφτουμε. Επειδή αυτός είναι ο σκοπός της ζωής – να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, να μαθαίνουμε, να προσαρμοζόμαστε και να τα λύνουμε στην πορεία του χρόνου. Αυτά είναι που μας διαπλάθουν και φτιάχνουν μέσα μας τον άνθρωπο εκείνο που τελικά γινόμαστε 

3. Σταμάτα να λες ψέματα προς τον εαυτό σου 
Μπορείς να λες ψέματα σε οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο, αλλά όχι στον εαυτό σου. Οι ζωές μας βελτιώνονται μόνο όταν παίρνουμε ρίσκα και το πρώτο και το πιο δύσκολο ρίσκο που πρέπει να πάρουμε είναι το να γίνουμε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Διαβάστε το «Ο Δρόμος ο λιγότερο Ταξιδεμένος » του Ψυχιάτρου κ’ Στοχαστή Σκοτ Πεκ 

4. Σταμάτα να βάζεις τις δικές σου ανάγκες σε δεύτερη μοίρα 
Το πιο επώδυνο πράγμα είναι να χάσεις τον εαυτό σου αγαπώντας και ξεχωρίζοντας κάποιον άλλον πάρα πολύ και ξεχνώντας ότι είσαι και εσύ ξεχωριστός. Ναι, βοήθησε τους άλλους, αλλά βοήθησε και το εαυτό σου επίσης. 

5. Σταμάτα να προσπαθείς να γίνεις κάποιος που δεν είσαι 
Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή είναι το να είσαι ο εαυτός σου σε ένα κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει σαν όλους τους άλλους. Κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι ωραιότερος, κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι εξυπνότερος, κάποιος άλλος πάντοτε θα είναι νεότερος αλλά όλοι αυτοί δεν θα είναι ποτέ εσύ. Μην αλλάζεις για να αρέσεις στους άλλους. Να είσαι ο εαυτός σου και οι σωστοί άνθρωποι θα αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είσαι. Μόνο έτσι αξίζει η αγάπη. 

6. Σταμάτα να προσπαθείς να κρατηθείς από το παρελθόν 
Σταμάτα επιτέλους να κρατιέσαι από το παρελθόν, σταμάτα να ασχολείσαι με αυτούς που σε πλήγωσαν. Δεν μπορείς να αρχίσεις να διαβάζεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου εάν εξακολουθείς να ξανα-διαβάζεις το προηγούμενο.. 

7. Σταμάτα να φοβάσαι να κάνεις λάθη 
Κάνοντας κάτι και κάνοντας το έστω και λάθος είναι τουλάχιστον δέκα φορές πιο παραγωγικό από το να μην κάνεις τίποτα. Κάθε επιτυχία έχει μια σειρά από αποτυχίες πίσω της και κάθε αποτυχία οδηγεί προς την επιτυχία. 

Καταλήγεις να μετανιώνεις για τα πράγματα που ΔΕΝ έκανες έως τώρα, παρά για τα πράγματα που έκανες. Εάν υπάρξει κάποτε μια στιγμή για να ακολουθήσεις ότι σου αρέσει και να κάνεις κάτι που έχει νόημα για σένα, αυτή η στιγμή είναι ΤΏΡΑ.. 

8. Σταμάτα να επιπλήττεις τον εαυτό σου για παλιά λάθη Ίσως να αγαπάμε το λάθος άτομο και να κλαίμε για τα λάθος πράγματα, αλλά ανεξάρτητα από το εάν τα πράγματα πάνε λάθος ένα είναι σίγουρο: τα λάθη μας βοηθούν να βρούμε τον άνθρωπο και τα πράγματα που είναι σωστά για εμάς. Όλοι μας κάνουμε λάθη, δίνουμε αγώνες και μετανοιώνουμε για πράγματα από το παρελθόν μας. 

Αλλά εσύ δεν είσαι τα λάθη σου, δεν είσαι οι αγώνες σου και είσαι εδώ ΤΏΡΑ με τη δύναμη να διαμορφώσεις την ημέρα σου και το μέλλον σου. Κάθε τι ξεχωριστό που έχει συμβεί στη ζωή σου σε προετοιμάζει για μια στιγμή που πρόκειται να έρθει. 

9. Σταμάτα να προσπαθείς να αγοράσεις την ευτυχία 
Πολλά από τα πράγματα που επιθυμούμε είναι ακριβά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτά που πραγματικά μας ικανοποιούν είναι εντελώς ελεύθερα και δεν κοστίζουν, όπως η Αγάπη, το γέλιο και το να προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. 

10. Σταμάτα να ψάχνεις την ευτυχία αποκλειστικά στους άλλους 
Εάν δεν είσαι ευτυχισμένος με αυτό που είσαι εσωτερικά δεν θα είσαι ευτυχισμένος σε μια μακροχρόνια σχέση με τον οποιονδήποτε άλλο. Πρέπει να δημιουργήσεις σταθερότητα στη δική σου ζωή πριν να μπορέσεις να την μοιραστείς με κάποιον άλλο. Διάβασε το «Σκοντάφτοντας πάνω στην Ευτυχία» 

11. Σταμάτα να μένεις άπρακτος 
Μην σκέφτεσαι πάρα πολύ, γιατί αλλιώς θα δημιουργήσεις προβλήματα που δεν υπήρχαν στην αρχή. Αξιολόγησε τις καταστάσεις και ανάλαβε αποφασιστική δράση. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που αρνείσαι να αντιμετωπίσεις. Το να κάνεις προόδους περιέχει κινδύνους. Τελεία και παύλα. Δεν μπορείς να φθάσεις στο δεύτερο όροφο αν τα πόδια σου είναι ακόμα στον πρώτο. 

12. Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι δεν είσαι έτοιμος 
Κανένας δεν αισθάνεται ποτέ 100% έτοιμος όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία. Γιατί οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μας ωθούν να αναπτυχθούμε πέρα από τις ανέσεις μας, που σημαίνει ότι δεν θα αισθανθούμε τελείως άνετα στην αρχή. 

13. Σταμάτα να εμπλέκεσαι σε σχέσεις για λάθος λόγους Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σοφία. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος από το να είσαι με μια κακή παρέα. Δεν υπάρχει ανάγκη να βιαστείς. Εάν κάτι είναι γραφτό να συμβεί θα συμβεί τη σωστή στιγμή, με το σωστό άτομο και για τον καλύτερο λόγο. Ερωτεύσου όταν είσαι έτοιμος, όχι όταν είσαι μόνος 

14. Σταμάτα να απορρίπτεις νέες σχέσεις επειδή οι παλιές δεν πέτυχαν 
Στη ζωή θα αντιληφθείς ότι υπάρχει κάποιος λόγος για τον καθένα που συναντάς. Κάποιοι θα σε δοκιμάσουν, κάποιοι άλλοι θα σε χρησιμοποιήσουν και μερικοί θα σε διδάξουν. Αλλά το πιο σημαντικό, κάποιοι θα σου βγάλουν το καλύτερο εαυτό σου. 

15. Σταμάτα να ανταγωνίζεσαι τους άλλους  
Μην στεναχωριέσαι που άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από εσένα. Συγκεντρώσου στο να καταρρίψεις τα δικά σου ρεκόρ κάθε ημέρα. Η Επιτυχία είναι μια μάχη ανάμεσα σε ΕΣΈΝΑ και στον ΕΑΥΤΌ σου μόνο. 

16. Σταμάτα να ζηλεύεις άλλους 
Η ζήλια είναι η τέχνη του να μετράς τις ευλογίες και τα χαρίσματα των άλλων αντί για τα δικά σου. Ρώτησε τον εαυτό σου το εξής : Υπάρχει κάτι που έχω και το οποίο ο καθένας θα ήθελε να το έχει? 

17. Σταμάτα να παραπονιέσαι και να λυπάσαι για τον εαυτό σου 
Τις ζωής οι «ζαριές» ρίχνονται για κάποιο λόγο – για να στρέψουν την πορεία σου σε μια κατεύθυνση που σου ταιριάζει. Μπορεί να μη τα δεις ή να τα καταλάβεις όλα τη στιγμή που γίνονται και μπορεί αυτό να είναι δύσκολο για σένα. Αλλά θυμήσου όλες εκείνες τις άτυχες «ζαριές» που έτυχαν στο παρελθόν. 

Συχνά θα δεις ότι σε οδήγησαν σε ένα καλύτερο μέρος, σε έκαναν καλύτερο άνθρωπο, με μεγαλύτερη γνώση. Γι αυτό χαμογέλα! Κάνε τους άλλους να καταλάβουν ότι σήμερα είσαι πολύ δυνατότερος από ότι χθες και θα συνεχίσεις να είσαι. 

18. Σταμάτα να κρατάς κακίες 
Μη ζεις τη ζωή σου με το μίσος στην καρδιά σου. Γιατί έτσι θα καταλήξεις να πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο από τους ανθρώπους που μισείς. Συγχώρεση δεν είναι να πείς: “ εντάξει, ότι μου έκανες είναι ΟΚ». Αλλά το να πεις «Δεν πρόκειται ποτέ να αφήσω αυτό που μου έκανες να χαλάσει την ευτυχία μου». Συγχώρεση είναι η απάντηση ….άφησέ το να φύγει, βρες την γαλήνη, απελευθέρωσε τον εαυτό σου!. 

Και θυμήσου η συγχώρεση δεν είναι μόνο για τους άλλους ανθρώπους, είναι και για σένα. Εάν χρειαστεί, συγχώρεσε το εαυτό σου, πήγαινε παρακάτω και προσπάθησε να τα καταφέρεις καλύτερα την επόμενη φορά. 

19. Σταμάτα να επιτρέπεις στους άλλους να σε κατεβάζουν στο δικό τους επίπεδο
Αρνήσου να χαμηλώσεις το δικό σου επίπεδο για να διευκολύνεις αυτούς που αρνούνται να ανεβάσουν τα δικό τους. 

20. Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο εξηγώντας στους άλλους ότι κάνεις 
Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δε θα σε πιστέψουν έτσι και αλλιώς. Απλά κάνε ότι γνωρίζεις πως είναι σωστό με την καρδιά σου 

21. Σταμάτα να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά χωρίς να κάνεις ένα διάλειμμα 
Ο κατάλληλος χρόνος για να πάρεις μια βαθιά ανάσα είναι ακριβώς όταν δεν έχεις χρόνο για αυτό. Εάν εξακολουθείς να κάνεις αυτά τα ίδια που κάνεις, θα λαμβάνεις και τα ίδια αποτελέσματα. Μερικές φορές χρειάζεται να δεις τα πράγματα από απόσταση, για να τα δεις πιο καθαρά. 

22. Σταμάτα να παραβλέπεις την ομορφιά των μικρών πραγμάτων 
Απόλαυσε τις μικρές χαρές γιατί μια μέρα ίσως κοιτάξεις πίσω και ανακαλύψεις ότι ήταν τελικά μεγάλες χαρές. Το καλύτερο κομμάτι της ζωής σου θα είναι οι μικρές, ανώνυμες στιγμές που πέρασες χαμογελώντας με κάποιον που είναι σημαντικός για σένα. (Μικρά θαύματα Little Wonders – Rob Thomas) 

23. Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα τέλεια 
Ο πραγματικός κόσμος δεν αμείβει τους τελειομανείς, αμείβει ανθρώπους που ολοκληρώνουν τα πράγματα. 

24. Σταμάτα να ακολουθείς το μονοπάτι με την λιγότερη αντίσταση (δηλ τον εύκολο δρόμο) 
Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά αν σχεδιάζεις κάτι που αξίζει . Μη παίρνεις τον εύκολο δρόμο. Κάνε κάτι εξαιρετικό. 

25. Σταμάτα να συμπεριφέρεσαι σαν να είναι όλα εντάξει εάν δεν είναι 
Είναι φυσικό κάποιες φορές να νιώθεις ότι διαλύεσαι και ότι «πέφτεις». Δεν χρειάζεται πάντα να προσποιείσαι ότι είσαι δυνατός και δεν υπάρχει ανάγκη να αποδεικνύεις διαρκώς ότι όλα πάνε καλά. Ούτε πρέπει να σε απασχολεί τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι – κλάψε αν το έχεις ανάγκη – είναι υγιές να αφήνεις τα δάκρυά σου να τρέξουν. Όσο συντομότερα το κάνεις, τόσο συντομότερα θα μπορέσεις να χαμογελάσεις και πάλι. 

26. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους για τα προβλήματά σου 
Ο βαθμός που μπορείς να πετύχεις τα όνειρά σου, είναι ο βαθμός που μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. Όταν κατηγορείς άλλους για αυτά που περνάς, αρνιέσαι την ευθύνη – και δίνεις στους άλλους δύναμη πάνω στη δική σου ζωή.. 

27. Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τα πάντα για όλους Είναι αδύνατο να το κάνεις αυτό και όταν το προσπαθείς θα σε εξαντλήσει. Αλλά το να κάνεις ένα άτομο να χαμογελάσει ΜΠΟΡΕΊ να αλλάξει τον κόσμο. Ίσως όχι όλο τον κόσμο, αλλά τον δικό του κόσμο. Γι αυτό περιόρισε την προσοχή σου. Μην κοιτάς παντού. 

28. Σταμάτα να ανησυχείς τόσο πολύ 
Η στεναχώρια δεν θα αφαιρέσει τα βάρη από το αύριο. Ένας τρόπος για να ελέγξεις εάν κάτι αξίζει να παιδεύεσαι είναι να κάνεις στον εαυτό σου την εξής ερώτηση « Θα έχει σημασία αυτό σε ένα χρόνο ; σε 3 χρόνια ; σε 5 χρόνια ; Εάν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείς για αυτό. 

29. Σταμάτα να εστιάζεις σε ότι δεν θέλεις να συμβεί 
Εστίασε σε ότι θέλεις να συμβεί. Η θετική σκέψη βρίσκεται στην απαρχή κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Εαν ξυπνάς κάθε πρωί με την σκέψη ότι κάτι υπέροχο θα συμβεί στη ζωή σου σήμερα, και δώσεις πολύ προσοχή, συχνά θα δεις ότι επιβεβαιώθηκες. 

30. Σταμάτα να είσαι αγνώμων 
Ανεξάρτητα του πόσο καλά ή κακά σου πάνε τα πράγματα, ξύπνα κάθε πρωί ευχαριστημένος για τη ζωή σου. Κάποιοι, κάπου αλλού, παλεύουν απεγνωσμένα για ότι είναι δικό τους. Αντί να σκέφτεσαι λοιπόν για αυτά που δεν έχεις, προσπάθησε να σκεφτείς για αυτά που έχεις και που κάποιοι άλλοι στερούνται. 




Μετάφραση-Επιμέλεια Κειμένου: Ευάγγελος Κουσιάδης kousiadis.gr , psychologos-mariakoraka.gr 
Image: mennaelsopky

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Τι δείχνει το αρχικό γράμμα του ονόματός σου για τη σeξoυαλικότητά σου ;

Τι έδειξε μια γαλλική έρευνα για τη σχέση μεταξύ ονόματος και σεχουαλικότητας; 

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψε την μέτρηση της σεχουαλικής δραστηριότητας των Γαλλίδων χρηστών, των οποίων τα ονόματα τελειώνουν με το γράμμα «α» ανέφεραν ότι έχουν 4,4 σεχουαλικούς συντρόφους, περισσότερο απ’ ότι οι άλλες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 

Συμπέρασμα λοιπόν της έρευνας : εάν σε λένε Γεωργία, Άννα, Ρένα, Κατερίνα ή Μαρία, στην ζωή σου θα παρελάσουν περισσότεροι ερωτικοί σύντροφοι από το αν επέλεγες να χρησιμοποιήσεις το Αικατερίνη ή Βιβή. 

Πέρα από την σημασία του τελευταίου γράμματος στο όνομά σου, εξίσου σημαντική είναι και η έννοια του αρχικού γράμματος, το οποίο μπορεί να αποκαλύψει κρυμμένες ή αμφιλεγόμενες ερωτικές πτυχές της ζωής σου και να σε βοηθήσει να γνωρίσεις τον εαυτό σου πλήρως, για να μεγιστοποιήσεις τις ερωτικές δυνατότητές σου. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ελέγξεις το νόημα δίπλα στο αρχικό γράμμα που αντιστοιχεί στο όνομα που χρησιμοποιείς το οποίο μπορεί να είναι διαφορετικό από το βαφτιστικό σου. 

Α. Δεν θα έλεγε κάνεις ότι είσαι ιδιαίτερα ρομαντικός τύπος, καθώς σε ενδιαφέρει περισσότερο η δράση. Μαζί σου, αυτό που βλέπει κάποιος, αυτό παίρνει, και σίγουρα δεν έχεις την απαραίτητη υπομονή για φλερτ με άτομα που είναι ντροπαλά, σεμνά και διακριτικά. 

Όταν πρόκειται για σεχ, η δράση είναι αυτό που μετράει, ενώ επιλέγεις συνήθως συντρόφους αρκετά ελκυστικούς. Βρίσκεις αναζωογονητικό το κυνήγι και την πρόκληση να κατακτήσεις κάποιον, ενώ είσαι περισσότερος σεχουαλικός/η και πολύ πιο τολμηρός/η απ’ ό, τι φαίνεται. 

Β. Μπορεί να εκπέμπεις vibes ενός πιο νωθρού αισθησιασμού, ενώ απολαμβάνεις ένα ειδυλλιακό σκηνικό με κρασί και αναμμένα κεριά. Σου αρέσει να σε περιποιούνται και εσύ ο ίδιος ξέρεις πώς να περιποιηθείς τον σύντροφο σου, εκφράζοντας το πάθος σου σε ένα ιδιωτικό μέρος συνήθως, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. 

Στο σεχ, θα ελέγξεις τις ορέξεις σου και αν παραστεί ανάγκη, μπορείς και να απέχεις. Το σίγουρο όμως είναι, ότι θα απαιτήσεις να γευτείς νέες αισθήσεις και εμπειρίες, καθώς είσαι πάντα πρόθυμος/η να πειραματιστείς. 

Γ. Είσαι ένα πολύ κοινωνικό άτομο και είναι σημαντικό για εσένα να έχεις μια σχέση. Θα πρέπει να έχεις κάτι να πεις με τον σύντροφο σου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεχ. Για σένα είναι σημαντικό το αντικείμενο της αγάπης σου να είναι κοινωνικά αποδεκτό, όμορφο και να μπορεί πέρα από σύντροφος να σταθεί ως φίλος. 

Είσαι πολύ αισθησιακός/ή και χρειάζεσαι κάποιον για να σε εκτιμήσει, σχεδόν να σε προσκυνήσει. Όταν αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς σεχουαλική δραστηριότητα. 

Δ. Είσαι πολύ σέχι, αισθησιακός και με πάθος, αλλά μπορείς να αποκαλύψεις αυτές τις πλευρές του χαρακτήρα σου μόνο σε ένα στενό προσωπικό, ιδιωτικό πλαίσιο Ξέρεις όλα τα μικρά κόλπα και μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε ρόλο ή παιχνίδι στον ερωτικό τομέα. 

Όμως, δεν είσαι από τους τύπους που παίζεις στο θέμα της αγάπης και έχεις την υπομονή να περιμένεις για να έρθει το σωστό πρόσωπο. 

Ε. Η μεγαλύτερη ανάγκη σου, είναι να μιλήσεις και χρειάζεσαι ένα άτομο που πρέπει να σε τονώνει πνευματικά, αλλιώς δεν σε ενδιαφέρει σεχουαλικά. Μισείς την δυσαρμονία, αλλά απολαμβάνεις και έναν καλό καυγά με επιχειρήματα, καθώς φαίνεται να σε αναζωογονεί. 

Μπορεί να φλερτάρεις πολύ, για την πνευματική πρόκληση, αλλά από τη στιγμή που θα δώσεις την καρδιά σου, είσαι πιστός/ή. Όταν δεν έχεις ένα καλό εραστή για να κοιμηθείς, θα κοιμηθείς με ένα καλό βιβλίο. (Μερικές φορές, στην πραγματικότητα, θα προτιμούσες ένα καλό βιβλίο.) 

Ζ. Είσαι πολύ ρομαντικός, τόσο που μπορείς να βάλεις τον σύντροφο σου σε ένα βάθρο. Δημοσίως, μπορεί να φαίνεσαι αρκετά επιδεικτικός, εξωφρενικός, γενναίος και γεμάτος πάθος. Το φόρτε σου πάντως είναι οι δραματικές σκηνές αγάπης, που είναι ένα από τα αγαπημένα χόμπι της φαντασίας σου. 

Η. Είσαι από αυτούς που συνδέονται με την αίγλη της αγάπης και το να έχεις κάποιον να την μοιραστείς, είναι ύψιστης σημασίας για εσένα. Είσαι ελεύθερος στην έκφραση της αγάπης και πάντα πρόθυμος να αναλάβεις τις πιθανότητες, να δοκιμάσεις νέες σεχουαλικές εμπειρίες και συντρόφους, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ποιότητα. Χρειάζεσαι εγκεφαλική διέγερση, διαφορετικά θα είναι δύσκολο για εσένα να διατηρήσεις μια σχέση. 

Θ. Είσαι ένας υπομονετικός εραστής που θα αναζητήσεις έναν σύντροφο, που μπορεί να ενισχύσει τη φήμη σου και την ικανότητά σου για κέρδη. Θα γίνεις πολύ γενναιόδωρος, αφού έχεις επιτύχει την δέσμευση, ενώ τα δώρα στο σύντροφό σου είναι πραγματικά μια επένδυση. Πριν από τη δέσμευση, όμως, έχεις την τάση να είσαι λιτός στο να ξοδεύεις γι’ αυτόν. 

Ι. Είσαι πιο αισθησιακός απ’ ότι σεχουαλικός, αλλά μερικές φορές είσαι εντελώς λάγνος. Λατρεύεις τις απολαύσεις της σάρκας και δεν ενδιαφέρεσαι για έναν σύντροφο που είναι ερασιτέχνης στο ερωτικό κομμάτι, εκτός κι αν χρειάζεται έναν δάσκαλο. Είσαι πάντα πρόθυμος να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις νέες μορφές σεχουαλικής έκφρασης, επειδή βαριέσαι εύκολα. 

Κ. Είσαι απαιτητικός/η και ψήνεις έναν εραστή που είναι πνευματικά ίσος ή ανώτερος, και κάποιον που να μπορεί να ενισχύσει το status σου. Ξέρεις πώς να φτάσει στην κορυφή της ερωτικής διέγερσης, επειδή εργάζεσαι σε αυτό σχολαστικά, αλλά τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις σου, έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων. Έχεις δυσκολία να έρθεις συναισθηματικά κοντά σε κάποιον, αλλά κανένα πρόβλημα στο να έρθεις κοντά σεχουαλικά. 

Λ. Μόλις το πάρεις απόφαση ότι θέλεις κάποιον, θα προχωρήσεις ολοταχώς στην κατάκτηση. Αν κάποιος είναι λίγο προβληματικός, αυτό σε ανάβει, ενώ μπορεί να σε διεγείρει οποιοσδήποτε εκκεντρικός και ασυνήθιστος, που έχει μία ελεύθερη και ανοικτή στάση. 

Μ. Είσαι συναισθηματικός και έντονος και με μια διάθεση να κάνεις την μαμά στον σύντροφο σου. Σε μια σχέση, θα ρίξεις ολόκληρη την ύπαρξή σου σε αυτή και ποθείς κάποιον που είναι εξίσου παθιασμένος και έντονος. Πιστεύεις στο σύνολο της γενετήσιας ελευθερίας και η προσφορά σου στην σεχουαλική ενέργεια είναι ανεξάντλητη. 

Ν. Μπορεί να φαίνεσαι αθώος και ντροπαλός, αλλά όταν πρόκειται για σεχ, δεν είσαι αρχάριος, αλλά κάτι σαν ένας ειδικευμένος τεχνικός. Μπορείς εύκολα να πάς στα άκρα, διανύοντας το φάσμα από την λαγνεία στην πλήξη. Μπορείς να γίνεις ιδιαίτερα επικριτικός με το σύντροφό σου, ενώ έχεις δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων σου. 

Ξ. Είσαι κάποιος που μπορείς να κατευθύνεις πολλή από την σεχουαλική σου ενέργεια στο να κερδίσεις χρήματα και /ή να επιδιώξεις εξουσία. Μπορείς εύκολα να υποστείς εκτεταμένες περιόδους σεχουαλικής αποχής, ενώ κατά τη διάρκεια του σεχ απαιτείς ένταση, ποικιλομορφία και γενικά να δοκιμάσεις οτιδήποτε ή οποιονδήποτε. Μερικές φορές το πάθος σου μετατρέπεται σε κτητικότητα, η οποία πρέπει να διατηρηθεί υπό έλεγχο. 

Ο. Έχεις μεγάλη συναίσθηση της κοινωνικής εικόνας σου και δεν θα σκεφτείς να κάνεις κάτι που θα μπορούσε να βλάψει τη φήμη σου. Ως εκ τούτου, θα απαιτήσεις έναν σύντροφο με καλή εμφάνιση. 

Όλως περιέργως, μπορείς να δεις το σύντροφό σου, ως εχθρό… σε έναν καλό αγώνα, από αυτούς που διεγείρουν τα vibes του σεχ. Απολαμβάνεις πάνω απ ‘ όλα το φλερτ και χρειάζεσαι πολλή σωματική ικανοποίηση. 

Π. Είσαι από αυτούς που απαιτούν συνεχή δραστηριότητα και διέγερση,καθώς έχεις τεράστια φυσική σεχουαλική ενέργεια. Δεν είναι εύκολο να συμβαδίσει μαζί σου κάποιος, σεχουαλικά ή με άλλο τρόπο. Τείνεις να έλκεσαι από άτομα άλλων εθνικοτήτων ή κοινωνικών ομάδων. 

Ρ. Χρειάζεσαι κάποιον που μπορεί να συμπορευτεί μαζί σου και όσο πιο έξυπνος είναι τόσο το καλύτερο. Ενεργοποιείσαι πιο γρήγορα από ένα κοφτερό μυαλό, παρά από ένα όμορφο σώμα. Ωστόσο, η φυσική έλξη είναι πολύ σημαντική για εσένα, γιατί θέλεις να είσαι υπερήφανος για το σύντροφό σου. Είσαι ιδιωτικά πολύ σέχι κι αν ο νέος εραστής σου δεν είναι και τόσο σπουδαίος στο κρεβάτι, δείχνεις προθυμία να χρησιμεύσεις ως δάσκαλος. 

Σ. Πιστεύεις με κάποιο τρόπο ότι αγάπη σημαίνει να υποφέρεις, γι’ αυτό το λόγο, μπορεί συνέχεια να υπηρετείς το σύντροφό σου ή να προσελκύεις ανθρώπους που έχουν ασυνήθιστα προβλήματα. Βλέπεις τον εαυτό σου σαν ένα είδος σωτήρα. Μπορεί να φαντασιώνεσαι μέσα από τις ταινίες και τα περιοδικά, αλλά δεν μαρτυράς στους άλλους τις σεχουαλικές φαντασιώσεις σου. 

Τ. Είσαι πολύ ευαίσθητος και σεχουαλικά παθητικός, ενώ χρειάζεσαι κάποιον ο οποίος θα παίρνει το προβάδισμα. Μπορεί να φτιάχνεσαι από τη μουσική, τον απαλό φωτισμό και τις ρομαντικές σκέψεις. Φαντασιώνεσαι συνέχεια και μπορείς να κάνεις τις σχέσεις σου, στα όνειρά σου, να ταιριάζουν όλα μέσα στο δικό σου μυαλό. 

Υ. Όταν δεν είσαι ερωτευμένος, είσαι ερωτευμένος με την αγάπη, ενώ πάντα ψάχνεις για κάποιον να λατρεύεις. Βλέπεις τον ρομαντισμό ως πρόκληση και απολαμβάνεις να δίνεις δώρα. Η σεχουαλική σου ορμή είναι ισχυρή και επιθυμείς στιγμιαία ικανοποίηση, αλλά είσαι πάντα πρόθυμος να βάλεις την απόλαυση του συντρόφου σου, πάνω από τη δική σου. 

Φ. Λατρεύεις να έχεις ελευθερία και χώρο και αισθάνεσαι την ανάγκη να μπεις στο μυαλό του συντρόφου σου, για να δεις τι τον εξιτάρει. Μπορεί μάλιστα να έλκεσαι από εκκεντρικούς τύπους, ενώ συχνά υπάρχει μια διαφορά ηλικίας ανάμεσα σας. Η gay σκηνή σε ανάβει, ακόμα και αν ο ίδιος δεν μπορείς να συμμετέχεις. 

Χ. Είσαι πολύ περήφανος και αρνείσαι να πάρεις το όχι σαν απάντηση.Συχνά, δεν βλέπεις το σύντροφό σου, όπως αυτός είναι πραγματικά. Σου αρέσει να παίζεις παιχνίδια αγάπης. 

Ψ. Εάν δεν μπορείς να κινήσεις με το δικό σου τρόπο μια σχέση, θα παραιτηθείς από το όλο θέμα. Θέλεις να ελέγχεις τις σχέσεις σου, ωστόσο, αν μπορείς να περάσεις την ώρα σου κάνοντας λεφτά, θα εγκαταλείψεις προσωρινά τις απολαύσεις της σάρκας. Θα πρέπει να αποδείξεις στον εαυτό σου και το σύντροφό σου, τι σπουδαίος εραστής είσαι, για αυτό θέλεις να παίρνεις πληροφορίες για την απόδοσή σου. 

Ω. Για εσένα, η δουλειά είναι πριν από την ευχαρίστηση. Εάν καθ ‘οποιονδήποτε τρόπο ανησυχείς για θέματα καριέρας, μπορεί να σου είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσεις και να μπεις στο κλίμα. Ποτέ δεν θα χάσεις τον έλεγχο των συναισθημάτων σου, καθώς είσαι πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός πριν δώσεις την καρδιά και το κορμί σου.