Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο Νόμος της Καθαρής Δυνατότητας.....!!!!!!!!

Πηγή όλης της δημιουργίας είναι η καθαρή συνείδηση... καθαρή δυνατότητα που αναζητά έκφραση, απ' το ανεκδήλωτο στο εκδηλωμένο.

 Όταν συνειδητοποιούμε πως ο αληθινός μας Εαυτός διαθέτει αυτή την καθαρή δυνατότητα, τότε συντονιζόμαστε με τη δύναμη που εκδηλώνει τα πάντα μέσα στο σύμπαν.

Στην αρχή δεν υπήρχε ούτε Ύπαρξη, ούτε Ανυπαρξία. Όλος αυτός ο κόσμος ήταν μια ανεκδήλωτη ενέργεια... Το Ένα ανάπνεε χωρίς ν' ανασαίνει, αποκλειστικά με τη δική Του δύναμη. Δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκεί...
— Ύμνος στη Δημιουργία, Ριγκ Βέντα

Ο πρώτος πνευματικός νόμος της επιτυχίας είναι ο Νόμος της Καθαρής Δυνατότητας. Αυτός ο νόμος βασίζεται στο γεγονός πως αποτελούμαστε - στην ουσιαστική μας κατάσταση - από καθαρή συνείδηση. Καθαρή συνείδηση, όμως, σημαίνει καθαρή δυνατότητα. Πρόκειται για ένα πεδίο όλων των πιθανοτήτων, ένα πεδίο απεριόριστης δημιουργικότητας. 

Η καθαρή συνείδηση είναι η πνευματική μας ουσία. Και επειδή είναι άπειρη και αδέσμευτη, είναι επίσης και καθαρή χαρά. Άλλα γνωρίσματα της συνείδησης είναι η καθαρή γνώση, η απόλυτη σιωπή, η τέλεια ισορροπία, η αορατότητα, η απλότητα και η μακαριότητα. Τέτοια είναι η ουσιαστική μας φύση. Διαθέτει καθαρή δυνατότητα.

Όταν ανακαλύπτετε την αληθινή σας φύση και γνωρίζετε ποιοι στ' αλήθεια είστε, τότε αυτή η γνώση από μόνη της προσφέρει τη δυνατότητα να εκπληρώσετε κάθε όνειρό σας, αφού αποτελείτε μια αιώνια πιθανότητα, μια απροσμέτρητη δυνατότητα όλων όσων υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Ο Νόμος της Καθαρής Δυνατότητας θα μπορούσε να ονομαστεί και Νόμος της Ενότητας των Πάντων, αφού κάτω απ' την απέραντη ποικιλία της ζωής κρύβεται η ενότητα του ενός και μοναδικού πνεύματος που διαχέει τα πάντα μέσα στη δημιουργία. 

Δεν υπάρχει διαχωρισμός "ανάμεσα σ' εσάς και αυτό το ενεργειακό πεδίο. Το πεδίο της καθαρής δυνατότητας είναι ο ίδιος ο Εαυτός. Όσο περισσότερο αντιλαμβάνεστε την αληθινή σας φύση, τόσο πιο κοντά πλησιάζετε στο πεδίο της καθαρής δυνατότητας.

Η εμπειρία του Εαυτού ή "έσω-αναφορά" σημαίνει πως εσωτερικό μας σημείο αναφοράς γίνεται το ίδιο μας το πνεύμα και όχι τα αντικείμενα των εμπειριών μας. Το αντίθετο της έσω-αναφοράς είναι η έξω-αναφορά. Στην έξω-αναφορά επηρεαζόμαστε πάντα από παράγοντες έξω απ' τον Εαυτό - δηλαδή καταστάσεις, περιστάσεις, ανθρώπους και πράγματα. Η σκέψη μας και η συμπεριφορά μας προσβλέπουν διαρκώς σε κάποια εξωτερική ανταπόκριση, για αυτό το λόγο και χτίζονται πάνω στο φόβο.

Στην έξω-αναφορά νιώθουμε επίσης μια έντονη ανάγκη για έλεγχο των πραγμάτων, καθώς και για εξωτερική δύναμη. Η ανάγκη για επιδοκιμασία, η ανάγκη του ελέγχου πάνω στα πράγματα και η ανάγκη για εξωτερική δύναμη είναι τάσεις που βασίζονται στο φόβο. 

Αυτό το είδος δύναμης δεν έχει καμιά σχέση με τη δύναμη της καθαρής δυνατότητας, τη δύναμη του Εαυτού, την αληθινή δύναμη. Όταν αισθανόμαστε τη δύναμη του Εαυτού, ο φόβος απουσιάζει και δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για άσκηση ελέγχου ούτε και αγώνας για επικρότηση ή εξωτερική εξουσία.

Στην έξω-αναφορά, εσωτερικό σημείο αναφοράς γίνεται το εγώ σας. Το εγώ, ωστόσο, δεν είναι αυτό που πράγματι είστε. Το Εγώ είναι η εικόνα που έχετε πλάσει για τον εαυτό σας. Είναι η κοινωνική σας μάσκα, ο ρόλος που παίζετε. Αυτή η κοινωνική σας μάσκα ζει και μεγαλώνει με την επιδοκιμασία. Επιθυμεί να ελέγχει και να τρέφεται από την εξουσία, μιας και ζει μέσα στο φόβο.

Ο αληθινός σας Εαυτός - δηλαδή το πνεύμα ή η ψυχή σας - είναι απολύτως ελεύθερος απ' όλ' αυτά τα πράγματα. Είναι απυρόβλητος στις επικρίσεις, άφοβος μπροστά σε οποιαδήποτε πρόκληση και δεν νιώθει κατώτερος από κανένα. Είναι όμως ταυτόχρονα ταπεινός και δεν νιώθει ανώτερος από κανένα, αφού αναγνωρίζει πως τα πάντα είναι ο ίδιος Εαυτός, το ίδιο πνεύμα κάτω από διαφορετικά προσωπεία.

Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην έξω-αναφορά και στην έσω-αναφορά. Στην έσω-αναφορά, έχετε πλήρη συνείδηση της αληθινής σας ύπαρξης, η οποία δεν φοβάται καμιά πρόκληση, σέβεται όλους τους ανθρώπους και δεν νιώθει κατώτερη από κανέναν. Η δύναμη του εαυτού είναι η μόνη αληθινή δύναμη.

Από την άλλη πλευρά, η δύναμη που βασίζεται στην έξω-αναφορά είναι επίπλαστη. Προσκολλημένη στο εγώ, διαρκεί μόνο όσο υφίσταται κάποιο αντικείμενο αναφοράς του. Αν έχετε κάποιο αξίωμα - είστε ο πρόεδρος της χώρας ή ο διευθυντής μιας εταιρίας - ή αν έχετε πολλά χρήματα, η δύναμη που απολαμβάνετε συμπορεύεται με τον τίτλο, τη δουλειά και τα χρήματα. Η δύναμη που βασίζεται στο εγώ θα κρατήσει μόνο όσο κρατούν αυτά τα πράγματα. Μόλις ο τίτλος, η δουλειά ή τα χρήματα χαθούν, ταυτόχρονα χάνεται και η δύναμη.

Η δύναμη του Εαυτού, όμως, είναι μόνιμη, ακριβώς επειδή βασίζεται στην αληθινή γνώση του Εαυτού. Υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αυτής της δύναμης του Εαυτού. Ελκύει τους κατάλληλους ανθρώπους κοντά σας, όπως επίσης και τα πράγματα ή τα γεγονότα που επιθυμείτε. Μαγνητίζει άτομα, καταστάσεις και περιστάσεις που υποβοηθούν τις επιθυμίες σας. 

Αυτό αποκαλείται Βοήθεια από τους Νόμους της Φύσης. Είναι η υποστήριξη της θεότητας, αυτή η οποία έρχεται αβίαστα όταν κάποιος βρίσκεται σε κατάσταση χάριτος. Η δύναμή σας είναι τέτοια, ώστε ν' απολαμβάνετε ένα στενό δεσμό με τους ανθρώπους, αλλά και οι άνθρωποι ν' απολαμβάνουν ένα στενό δεσμό μαζί σας. Η δύναμη σας είναι αυτή του ουσιαστικού δεσίματος με τους ανθρώπους - ενός δεσίματος που προέρχεται από αληθινή αγάπη.

Πώς μπορούμε να εφαρμόσουμε στη ζωή μας το Νόμο της Καθαρής Δυνατότητας, το πεδίο όλων των πιθανοτήτων; Αν θέλετε να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα του πεδίου της καθαρής δυνατότητας, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πλήρως την εγγενή δημιουργικότητα της καθαρής συνείδησης, τότε θα πρέπει να αποκτήσετε την πρόσβαση σ' αυτό. Ένας τρόπος είναι η καθημερινή εξάσκηση στη σιωπή, το διαλογισμό και την απουσία κριτικής. 

Αν περνάτε κάποιο χρόνο κοντά στη φύση, αυτό θα σας επιτρέψει επίσης την πρόσβαση στις εγγενείς ποιότητες αυτού του πεδίου: την αστείρευτη δημιουργικότητα, την ελευθερία και την ήρεμη χαρά.

Η εξάσκηση στη σιωπή απαιτεί να βρίσκετε κάθε μέρα λίγο χρόνο, απλά και μόνο για να υπάρχετε. Για να έχετε την εμπειρία της σιωπής, θα πρέπει να απέχετε για κάποιο διάστημα από τη δραστηριότητα του λόγου, όπως επίσης και από δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης, το άκουσμα του ραδιοφώνου η το διάβασμα ενός βιβλίου.

Αν ποτέ δε δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να νιώσει τη σιωπή, ο εσωτερικός σας διάλογος θ' αποτελεί πάντα σοβαρό παράγοντα σύγχυσης και πλάνης.

Προσπαθείτε να βρείτε λίγη ώρα για να αισθανθείτε τη σιωπή, ή πάλι αποφασίστε να μη μιλάτε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάθε ημέρα. Μπορείτε να το κάνετε για δυο ώρες ή - αν αυτό σας φαίνεται πολύ - τουλάχιστον μια ώρα καθημερινά. Μια φορά στις τόσες, προσπαθείτε να αισθανθείτε τη σιωπή για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όπως μια ολόκληρη ημέρα, δυο ημέρες ή ακόμα και μια εβδομάδα.

Τι συμβαίνει όταν βιώσετε την εμπειρία της σιωπής; Στην αρχή ο εσωτερικός σας διάλογος δυναμώνει ακόμη περισσότερο. Νιώθετε μια έντονη ανάγκη να πείτε πράγματα. Έχω γνωρίσει ανθρώπους οι οποίοι κυριολεκτικά τρελάθηκαν την πρώτη μέρα που αποφάσισαν να τηρήσουν μια παρατεταμένη περίοδο σιωπής. Ξαφνικά νιώθουν να τους πνίγει μια αίσθηση αγωνίας και βιασύνης. 

Όσο όμως ζουν την εμπειρία, ο εσωτερικός τους διάλογος αρχίζει να καταλαγιάζει. Γρήγορα η σιωπή γίνεται βαθιά. Αυτό συμβαίνει επειδή μετά από λίγο το μυαλό εγκαταλείπει την προσπάθεια. Συνειδητοποιεί πως δεν ωφελεί να κάνει γύρους στα ίδια και τα ίδια όταν εσείς - ο Εαυτός, το πνεύμα, Αυτός που κάνει τις επιλογές - έχει αποφασίσει να μη μιλήσει. Καθώς ο εσωτερικός διάλογος ησυχάζει, αρχίζετε να νιώθετε τη σιωπή του πεδίου της καθαρής δυνατότητας.

Η εξάσκηση στη σιωπή - και σε περιόδους που σας είναι βολικό - είναι ένας μόνο τρόπος για να νιώσετε το Νόμο της Καθαρής Δυνατότητας. Ένας άλλος τρόπος, είναι να περνάτε ένα χρονικό διάστημα κάθε μέρα με διαλογισμό. Το ιδεατό θα ήταν να διαλογίζεστε τουλάχιστον μισή ώρα κάθε πρωί και άλλη μισή ώρα κάθε βράδυ. 

Με το διαλογισμό μαθαίνετε να ζείτε μέσα στο πεδίο της καθαρής σιωπής και της καθαρής αντίληψης. Μέσα σ' αυτό το πεδίο της καθαρής σιωπής ενυπάρχει ένα πεδίο άπειρου συσχετισμού, ένα πεδίο απεριόριστης οργανωτικής δύναμης, ένα υπέρτατο πεδίο δημιουργίας, όπου τα πάντα συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους.

Στον πέμπτο πνευματικό νόμο, το Νόμο της Πρόθεσης και της Επιθυμίας, θα μάθετε πώς να παρεμβάλλετε μια αμυδρή τάση επιθυμίας μέσα σ' αυτό το πεδίο, έτσι ώστε η πραγματοποίηση των επιθυμιών σας να έρχεται σχεδόν στιγμιαία.

Πρώτα όμως θα πρέπει να διδαχτείτε τη σιωπή. Η σιωπή είναι η πρώτη προϋπόθεση για την υλοποίηση των επιθυμιών σας, αφού μέσα στη σιωπή εξασφαλίζεται η σύνδεσή σας με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας που μπορεί να ενορχηστρώσει για σας άπειρα σενάρια ή εκδοχές.

Φανταστείτε πως ρίχνετε μια μικρή πέτρα σε μια λιμνούλα και παρακολουθείτε τους κυματισμούς που δημιουργεί. Μετά από λίγο, όταν η επιφάνεια του νερού ηρεμήσει, μπορείτε να ρίξετε άλλο ένα πετραδάκι. Αυτό ακριβώς κάνετε όταν μπαίνετε στο πεδίο της καθαρής σιωπής και εισάγετε την πρόθεσή σας. Μέσα στη σιωπή, ακόμα και η πιο αδιόρατη πρόθεση θα δημιουργήσει κυματισμούς στα νερά της παγκόσμιας συνείδησης,, η οποία συνδέει τα πάντα μεταξύ τους. Αν όμως δεν νιώσετε την ακινησία της συνείδησης, τότε το μυαλό σας μοιάζει με φουρτουνιασμένο ωκεανό, μέσα στον οποίο θα μπορούσατε να ρίξετε έναν ουρανοξύστη χωρίς να προκαλέσετε κάποια αισθητή διαφορά. 

Στη Βίβλο υπάρχει η φράση : "Τώρα σιώπησε, και κατάλαβε πως είμαι ο Θεός". Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα απ' το διαλογισμό...

Ένας άλλος δρόμος για να προσεγγίσει κανείς το πεδίο της καθαρής δυνατότητας είναι η εξάσκηση στη μη-κρίση. Κρίση είναι η συνεχής εκτίμηση των πραγμάτων ως σωστά ή λανθασμένα, καλά ή κακά. Όταν συνεχώς εκτιμάτε, κατατάσσετε, αναλύετε και κολλάτε ετικέτες, δημιουργείτε μεγάλη αναταραχή στον εσωτερικό σας διάλογο. Αυτή η αναταραχή περιορίζει τη ροή ενέργειας ανάμεσα σε σας και το πεδίο της καθαρής δυνατότητας. Στην κυριολεξία στενεύετε το "κενό" ανάμεσα στις σκέψεις.

Το κενό είναι η επαφή σας με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας. Είναι αυτή η κατάσταση της καθαρής αντίληψης, το σιωπηλό διάστημα ανάμεσα στις σκέψεις, η εσωτερική ακινησία, που σας συνδέει με την αληθινή δύναμη. Όταν μειώνετε το κενό, μειώνετε τη σύνδεσή σας με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας και της απεριόριστης δημιουργικότητας.

Στο βιβλίο «Μαθήματα Θαυμάτων», υπάρχει μια προσευχή που λέει: "Σήμερα δεν θα κρίνω τίποτα απ' όσα θα δω να μου συμβαίνουν". Η μη-κρίση δημιουργεί μέσα στο μυαλό σας τη σιωπή. Είναι μια καλή ιδέα, λοιπόν, να ξεκινάτε τη μέρα σας μ' αυτή τη δήλωση. Σ' όλη τη διάρκεια της ημέρας να θυμάστε αυτή τη φράση, κάθε φορά που συλλαμβάνετε τον εαυτό σας να κρίνει κάτι. 

Αν η αποχή αυτή σας φαίνεται δύσκολη για μια ολόκληρη ημέρα, μπορείτε απλώς να πείτε στον εαυτό σας: "Για την επόμενη ώρα, δεν θα κρίνω κανέναν" και από εκεί και πέρα να επεκτείνετε σταδιακά αυτό το χρονικό διάστημα.

Μέσα απ' τη σιωπή, το διαλογισμό και τη μη-κρίση, θα προσεγγίσετε τον πρώτο νόμο, το Νόμο της Καθαρής Δυνατότητας. Έτσι και ξεκινήσετε, θα μπορέσετε να προσθέστε κι ένα τέταρτο στοιχείο σ' αυτή την πρακτική, δηλαδή να περνάτε κάποιο χρόνο σε άμεση επικοινωνία με τη φύση. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αρμονική και αμφίδρομη σχέση μ' όλα τα στοιχεία και τις δυνάμεις της ζωής. 

Είτε πρόκειται για ένα ρυάκι, είτε ένα δάσος, ένα βουνό, μια λίμνη ή μια ακρογιαλιά, αυτή η σύνδεση με τη διάνοια της φύσης θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε το πεδίο της καθαρής δυνατότητας.

Πρέπει να μάθετε πώς να έρχεστε σ' επαφή με την εσώτερη ουσία του Είναι σας. Η αληθινή ουσία βρίσκεται πέρα απ' το εγώ. Είναι άφοβη και ελεύθερη. Δεν την αγγίζουν οι επικρίσεις και δεν τρέμει ούτε την παραμικρή πρόκληση. Δεν νιώθει κατώτερη αλλά ούτε και ανώτερη από κανέναν και είναι γεμάτη μαγεία και μυστήριο.

Η πρόσβαση στην αληθινή σας ουσία, θα σας δώσει ακόμα μια καλύτερη εικόνα του καθρέφτη των σχέσεων, αφού κάθε σχέση αποτελεί ένα καθρέφτισμα της σχέσης που έχετε με τον εαυτό σας. Ένα παράδειγμα, αν νιώθετε ενοχές, φόβους ή ανασφάλειες σχετικά με τα χρήματα, την επιτυχία ή οτιδήποτε άλλο, τότε αυτές αποτελούν καθρεφτίσματα της ενοχής, του φόβου και της ανασφάλειας που αποτελούν βασικές πλευρές της προσωπικότητάς σας. Κανένα ποσό χρημάτων και καμιά επιτυχία δεν μπορούν να λύσουν τα βασικά προβλήματα της ύπαρξης.

Μόνο η γνωριμία με τον Ανώτερο Εαυτό μπορεί να φέρει την αληθινή θεραπεία. Όταν γειωθείτε με τη γνώση του Ανώτερου Εαυτού σας - όταν πράγματι κατανοήσετε την αληθινή σας φύση - τότε δεν θα ξανανιώσετε ποτέ πια ενοχή, φόβο ή ανασφάλεια σχετικά με τα χρήματα, την αφθονία ή την εκπλήρωση των επιθυμιών σας, μιας και θα έχετε συνειδητοποιήσει πως η ουσία κάθε υλικού πλούτου είναι η ζωτική ενέργεια και η καθαρή δυνατότητα. Η καθαρή δυνατότητα είναι αναπόσπαστα δεμένη με την αληθινή σας φύση.

Καθώς θα προσεγγίζετε όλο και περισσότερο την αληθινή σας φύση, θ' αρχίστε να γεννάτε αυτόματα δημιουργικές σκέψεις, ακριβώς επειδή το πεδίο της καθαρής δυνατότητας είναι επίσης και το πεδίο της απεριόριστης δημιουργικότητας και της καθαρής γνώσης. 

Ο Φραντς Κάφκα - ο Αυστριακός φιλόσοφος και ποιητής - είπε κάποτε: "Δεν χρειάζεται να βγείτε απ' το δωμάτιο σας. Μείνετε καθισμένοι στο τραπέζι σας και ακούστε. Δεν χρειάζεται καν να ακούσετε, απλώς περιμένετε. Δεν χρειάζεται καν να περιμένετε, απλώς μάθετε πως να μένετε αμίλητοι, ακίνητοι και μόνοι. Ο κόσμος θα σας προσφερθεί ελεύθερα για να τον ξεσκεπάσετε. Δεν θα έχει άλλη επιλογή. Θα πέσει εκστασιασμένος στα πόδια σας".

Η αφθονία του σύμπαντος είναι μια έκφραση του δημιουργικού νου της φύσης. Όσο πιο συντονισμένοι είστε με το νου της φύσης, τόσο μεγαλύτερη πρόσβαση θα έχετε στην απεριόριστη δημιουργικότητα. 

Πρώτα όμως θα πρέπει να ξεπεράσετε την αναταραχή του δικού σας εσωτερικού διαλόγου και να έρθετε σ' επαφή με τον πλούσιο, άπειρο και δημιουργικό νου. Τότε θα μπορείτε να εκμεταλλεύεστε τις δυνατότητες της δυναμικής δραστηριότητας, ενώ ταυτόχρονα θα ζείτε την ακινησία του αιώνιου, απεριόριστου, δημιουργικού νου. 

Αυτός ο υπέροχος συνδυασμός του σιωπηλού, απεριόριστου και άπειρου νου, με τον δυναμικό, ελεγχόμενο και εξατομικευμένο νου, αποτελεί μια τέλεια ισορροπία ακινησίας και κίνησης ταυτόχρονα, η οποία μπορεί να πραγματοποιήσει οτιδήποτε θελήσετε. Αυτή η συνύπαρξη των αντιθέτων, σας κάνει ανεξάρτητους από καταστάσεις, γεγονότα, ανθρώπους και πράγματα.

Όταν αποδεχθείτε ήρεμα αυτή την υπέροχη συνύπαρξη των αντίθετων, συντονίζεστε με τον κόσμο της ενέργειας - την κβαντική "σούπα", το μη-υλικό, το οποίο αποτελεί και την πηγή του φυσικού μας κόσμου. Αυτός ο κόσμος της ενέργειας είναι πάντοτε ρευστός, δυναμικός, εύκαμπτος, αεικίνητος. Παραμένει όμως ταυτόχρονα απαράλλαχτος, ήρεμος, ακίνητος, αιώνιος και σιωπηλός.

Η ακινησία από μόνη της αποτελεί δυνατότητα δημιουργίας. Η κίνηση από μόνη της αποτελεί δημιουργία, περιορισμένη όμως σε μια συγκεκριμένη όψη της εκδήλωσης. Έτσι, ο συνδυασμός ακινησίας και κίνησης, σας επιτρέπει να εξαπολύσετε τη δημιουργικότητά σας προς όλες τις κατευθύνσεις - οπουδήποτε σας οδηγεί η δύναμη της προσοχής σας.

Όποτε βρίσκεστε μέσα στην κίνηση και τη δραστηριότητα, φροντίστε να έχετε την ακινησία μέσα σας. Μ' αυτό τον τρόπο, η χαοτική κίνηση γύρω σας ποτέ δεν θα επισκιάσει την πρόσβασή σας στη δεξαμενή της δημιουργικότητας, το πεδίο της καθαρής δυνατότητας.

Εφαρμογή του νόμου της καθαρής δυνατότητας 
Θα θέσω το Νόμο της Καθαρής Δυνατότητας σε λειτουργία, αποφασίζοντας ν' ακολουθήσω σταθερά τα παρακάτω βήματα :

(1) Θα έρθω σ' επαφή με το πεδίο της καθαρής δυνατότητας, εξασφαλίζοντας κάθε μέρα το χρόνο για να μένω σιωπηλός και απλά να Υπάρχω. Ακόμα, θα κάθομαι μόνος σε σιωπηλό διαλογισμό τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα, για τριάντα περίπου λεπτά το πρωί και τριάντα το βράδυ.

(2) Θα βρίσκω το χρόνο κάθε ημέρα, για να επικοινωνώ με τη φύση και να παρακολουθώ σιωπηλά τη διάνοια του Θεού μέσα σε κάθε ζωντανό πράγμα. Θα κάθομαι αμίλητος και θα παρακολουθώ ένα ηλιοβασίλεμα, ή θ' ακούω τον ήχο της θάλασσας ή ενός ρυακιού, ή απλά θα μυρίζω ένα λουλούδι. Μέσα στην έκσταση της σιωπής μου και με την επικοινωνία μου με τη φύση, θ' απολαμβάνω τον παλμό της ζωής που ρέει αιώνια, το πεδίο της καθαρής δυνατότητας και της απεριόριστης δημιουργικότητας.

(3) Δεν θα κρίνω τίποτα. Θ' αρχίζω τη μέρα μου με τη φράση: "Σήμερα δεν θα κρίνω τίποτα απ' όσα θα μου συμβούν" και όλη την ήμερα θα υπενθυμίζω στον εαυτό μου να μην κρίνει.





Υπάρχει ο Φύλακας Άγγελος μου ? Μπορώ να τον δω……!!!!!!!!

....Σε όλη την διαδρομή, οδήγησε χωρίς μουσική...Ήταν σε σιωπή, για να μπορέσει να ακούσει όλα αυτά που είχε να της πει. Όλα αυτά που η μουσική κατάφερνε κάθε φορά να τα ξεπλύνει και να τα κάνει να φαίνονται ευχάριστα και χρωματιστά. Ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι εδώ και 1 ώρα ,δεν είχε διασταυρωθεί με κανένα άλλο αυτοκίνητο.. Ήταν σε άλλη διάσταση εδώ και ώρα Ξαφνικά της είπε να σταματήσει στην γωνία του δρόμου. Υπάκουσε χωρίς να σκεφτεί.

Σταμάτησε και περίμενε , χωρίς να ρωτήσει γιατί και πως. Μετά από ένα λεπτό , την προσπέρασε μια μεγάλη νταλίκα με φώτα παντού αναμμένα. Στην επόμενη στιγμή ακούστηκαν φρένα , η νταλίκα λίγα μέτρα μπροστά της δίπλωσε στα δύο και το αυτοκίνητο που ερχόταν έγινε ένα μαζί της. Δεν πρόλαβε...

Ο Φύλακας Άγγελος είναι ενέργεια, είναι χρώματα, είναι Αγάπη. Υπάρχει-ουν γύρω μας είτε τους αντιλαμβανόμαστε, είτε όχι. Πιστεύουμε ή δεν πιστεύουμε, το ίδιο. Μας μιλάνε μέσα από μηνύματα, διαισθήσεις, μέσα από άλλους ανθρώπους πολλές φορές. 

Είναι δύσκολο να τους δούμε γιατί ο άνθρωπος βλέπει αυτά που έχει εκπαιδευτεί να βλέπει και τις περισσότερες φορές βλέπει με τα μάτια της λογικής, με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου του. Έτσι δεν μπορεί να αντιληφθεί την ενέργεια. Πολλές φορές έχουν αποτυπωθεί Αγγελικές ενέργειες σε φωτογραφική μηχανή ή σε κινηματογραφική ,ακριβώς γιατί η μηχανή δεν κρίνει ,απλά αποτυπώνει!

Οι Φύλακες Άγγελοι πιστεύεται ότι είναι πνευματικά όντα που "έχουν αναλάβει" να βοηθήσουν τους ανθρώπους εδώ στη Γη με διάφορους τρόπους. Είτε υπάρχει ένας Άγγελος ανά άτομο, είτε ένας Άγγελος για πολλούς ,είτε πολλοί Άγγελοι σε ένα άτομο. 

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, οι οποίες συχνά τίθενται στην τύχη, σύμπτωση ή ακόμα και σε ένα θαύμα, αλλά τα οποία έχουν το άγγιγμα του χεριού του φωτός πίσω από αυτό Γιατί λοιπόν δεν έρχονται σε βοήθεια ενός ατόμου κάθε φορά που το ζητάει; 

Μερικές φορές, οι Άγγελοι πρέπει να σταθούν πίσω και παράλληλα να παρέχουν υποστήριξη μόνο με την αγάπη τους , καθώς εργαζόμαστε για πράγματα με τον εαυτό μας - αυτές είναι οι φορές που αισθανόμαστε μόνοι, όπως το σκοτάδι πριν την αυγή!

Αρχάγγελος Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ουριήλ, Ζακχιήλ και πολλοί άλλοι έρχονται δίπλα μας και κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε όσους είναι έτοιμοι και ανοιχτοί.

Οι Άγγελοι δεν θέλουν να τους λατρεύουμε, δεν θέλουν να προσευχόμαστε γι αυτούς, όπως προσευχόμαστε στο Θεό, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε καθοδήγηση από αυτούς εκτός αν το ζητήσουμε. Ο Θεός έχει δώσει σε όλους μας ελεύθερη βούληση και οι Άγγελοι δεν παρεμβαίνουν με αυτό.

Για να επικοινωνήσετε με τους Αγγέλους, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μιλήσετε (πραγματικά ή απλά να μιλήσετε μέσα στην καρδιά σας). Είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορείτε να συζητήσετε με τους Αγγέλους. Ξέρουν τα πάντα, ώστε να είστε σε θέση να συζητήσετε με αυτούς. Τίποτα δεν είναι πολύ μικρό ή ασήμαντο , είναι εδώ για να μας καθοδηγήσουν και να μας βοηθήσουν.

Κάθε Φύλακας Άγγελος έχει διαφορετική ενέργεια, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Μπορεί να είστε σε θέση να αισθανθείτε το μέγεθος ή το χρώμα τους, μπορεί να είστε σε θέση να πείτε πώς μυρίζουν, ή πώς ακούγονται. 

Και πάλι, κανένας τρόπος δεν είναι καλύτερος από τον άλλον, το πώς οι άγγελοι επιλέγουν να επικοινωνούν μαζί σας και τι είναι πιο εύκολο για σας για να το κατανοήσετε. Με τον καιρό και την συχνή επικοινωνία μαζί τους θα ξέρετε ποιός είναι ο Άγγελος σας και με ποιό τρόπο βρίσκεται κοντά σας! Μοναδικός κώδικας επικοινωνίας –η Αγάπη!





Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Πώς μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου μέσα σε μια σκοτεινή εποχή ; Πως μπορώ να ανυψώσω την Δόνησή μου ;

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς  μπορώ να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου μέσα σε μια σκοτεινή εποχή που τα πάντα μέσα μου λένε ότι είναι λάθος μου; Είμαι υπεύθυνος για τις επιλογές που έχω κάνει και εγώ δεν αισθάνομαι και τόσο καλά τώρα. Πώς μπορώ να βρω την αγάπη μέσα σε αυτήν την ασχήμια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έχουμε πληγώσει όλους τους άλλους και χρησιμοποιήσαμε τη δύναμη μας με τρόπο που να έρχεται σε αντίθεση με τους παγκόσμιους νόμους της αγάπης και της δημιουργίας. Είμασταν «μάθηση» μέσω κάρμα, μέσα από τον πόνο και τη δυσκολία και είχαμε χαμηλή κατάσταση της συνειδητότητας μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Εμείς απλά δεν ξέραμε κάτι καλύτερο.

Είμασταν κολλημένοι στη δυαδικότητα σε μια πολύ χαμηλή κατάσταση της συνείδησης μας απλά αντιδρώντας από τη δική μας πηγή στον εσωτερικό μας πόνο, ο οποίος εξαπλωνόταν σε όλους όσους ερχόμασταν σε επαφή.

Ωστόσο, όταν αρχίσαμε να ξυπνάμε αρχίσαμε να «βλέπουμε» τα πρότυπα της συμπεριφοράς μας.

Αυτό είναι μέρος του πνευματικού ανοίγματος της εσωτερικής μας όρασης, και του συστήματος των chakra, το οποίο αρχίζει να διευρύνεται. "Για πρώτη φορά είμασταν τυφλοί, αλλά τώρα βλέπουμε". Αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι της ανόδου της ψυχής μας!

Αρχίζετε να βλέπετε τα πρότυπα συμπεριφοράς σας και είστε πρόθυμοι να αναλάβετε την ευθύνη για τη ζωή σας και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα ~ να δώσετε στον εαυτό σας μια μεγάλη αγκαλιά που είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει τον εαυτό σας και τη ζωή που είχατε δημιουργήσει.

Όπως θα αντικρίσετε τον Θεό, θα αντικρίσετε τον εαυτό σας..!!

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου είναι πολύ κοινό να γεμίσετε με ενοχές. Ενοχές που δεν έχουν αξία, μια και είναι χαμηλής δόνησης ενέργεια. Παρακαλώ να μην κρατήσετε την ενοχή σας, γιατί θα σας κρατήσει πίσω από την αναβάθμιση της ψυχής σας. Τιμήστε τον εαυτό σας και την εξέλιξη της ψυχής σας ... 

Τα αρνητικά μαθήματα ψυχής είναι ακριβώς το ίδιο έγκυρα και σπουδαία όπως και τα θετικά … Και να θυμάστε, κάθε αλληλεπίδραση μιας άλλης ψυχής με την ψυχή σας, κρύβει ένα μάθημα και για τις δύο ψυχές. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές ο πόνος μας είναι ότι ο καταλύτης, για αυτήν την μεταμόρφωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν να ανέβουν δόνηση περνούν τόσο πολύ πόνο στη ζωή τους και τελικά λένε ~ "έχω βαρεθεί! Πάω να επιλέξω κάτι διαφορετικό ..... Είμαι έτοιμος να ανεβάσω την συνείδησή μου και να αναπτύξω τον εαυτό μου ~ Θέλω να μάθω τα μαθήματά μου μέσα από την αγάπη τώρα."

Ωστόσο, προκειμένου να προχωρήσουμε πέρα ​​από τα καρμικά μαθήματα μας θα πρέπει να καθαρίσουμε την ψυχή μας, και να θεραπεύσουμε την αρνητική ενέργεια μέσα μας που ήθελε να δημιουργήσει οδυνηρές καταστάσεις για τον εαυτό μας και τους άλλους. Μόλις η αρνητική ενέργεια και το κάρμα έχει δημιουργηθεί μέσα στην ύπαρξή μας, δεν φεύγει έτσι απλά!

Θα πρέπει να ανυψώσουμε την αρνητική ενέργεια σε μια υψηλότερη δόνηση .... αυτό είναι πολλές φορές που ονομάζεται ψυχική αλχημεία, όπου μεταμορφώνουμε το σκοτάδι μας (μόλυβδος) στο φως (χρυσό) του Χριστού / Βουδική συνείδηση. Δυστυχώς, όπως μετασχηματίζουμε την ψυχή μας, μπορεί να πάμε μέσα σε μια «σκοτεινή νύχτα της ψυχής", όπου όλα τα αρνητικά μέσα μας αρχίζουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. 

Αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη περίοδος, όπου το παλιό αρνητικό ΕΓΩ, αρχίζει να μετατρέπεται στον Ανώτερο Εαυτό. Το ΕΓΩ αισθάνεται σαν να πεθαίνει .... αισθάνεται χαμένο, μπερδεμένο, αβέβαιο, αμφίβολο και είναι γεμάτο πόνο από τις αρνητικές δημιουργίες του. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου θα πρέπει να δεσμεύσουμε την μετατροπή // μεταμόρφωσή μας μέσω : 

1.της θετικής σκέψης, 
2. της πνευματικής πρακτικής του διαλογισμού, 
3. της προσευχής, 
4. της αυτό-συγχώρεσης και 
5. της αγάπης προς τον εαυτό ~ πλήρως επιτρέποντας τον εαυτό μας να παραδοθεί στην υψηλότερη δόνηση της ψυχής μας.

Η αυτο - αγάπη και η συγχώρεση είναι επιτακτική ανάγκη για τη μετατροπή μας, και θα απαιτήσει μεγάλη προσπάθεια! Καθημερινά ο διαλογισμός θα μας βοηθήσει να αξιοποιήσουμε τις δονήσεις αγάπης μέσα στον εαυτό μας

Κοιτάξτε τα μάτια σας επαναλαμβάνοντας "Σε αγαπώ", Σε αγαπώ, Σε αγαπώ. "Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, θα δυσκολευτείτε και δεν θα θέλετε να κοιτάξετε τα μάτια σας ..... αλλά όπως κάνετε αυτή την άσκηση, θα αρχίσετε να μαλακώνετε.




Αγάπη....!!!!!!!

Σήμερα στέλνω την αγάπη μου σ' αυτόν τον κόσμο, και θεωρώ τους πάντες φίλους μου, ανεξάρτητα απ' ότι έχουν κάνει, διότι βλέπω το Πνεύμα του Θεού μέσα στους πάντες, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου.

Αγαπώ την Πληρότητα του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ, τον Εαυτό του Θεού που όλοι μοιραζόμαστε ως αιώνια Πραγματικότητα.

Κοιτώντας μέσα μου, αντικρίζω αυτόν το θαυμάσιο Εαυτό και λέω : «Σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά, με όλον μου το νου, με όλη μου τη δύναμη. Και αγαπώ όλους τους συνανθρώπους μου, όπως αγαπώ τον Εαυτό μου, διότι είμαστε ένα.

Αγαπώ ανιδιοτελώς. Δίνω την αγάπη μου απλόχερα κι αυτή η αγάπη επιστρέφει σε μένα πλουσιοπάροχα. Αξίζω την αγάπη και αποδέχομαι την αγάπη των άλλων.

Σκέφτομαι ονομαστικά όλους τους ανθρώπους που γνωρίζω, και νιώθω την αρμονία που υπάρχει μεταξύ μας.

Κοιτάζοντας την οικογένειά μου, βλέπω μόνο την έκφραση της αγάπης, της καλοσύνης, της ευγένειας και του σεβασμού σε όλα τα μέλη της.

Είμαι ευγνώμων για τους φίλους μου, και βλέπω τις σχέσεις μας να βαθαίνουν σε αγάπη, χαρά και αμοιβαία κατανόηση.

Και ξέρω ότι υπάρχει Κάποιος που ξεχειλίζει από αγάπη για μένα, και που αυτή τη στιγμή έλκεται από την αγάπη μου για Εκείνον - δυο φλόγες που σύντομα θα ενωθούν σε μία, μέσα στην αγάπη και την έκσταση.

Η αγάπη είναι το παν. Ω, πόσο αγαπώ την Αγάπη!» 




ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, 
Εκδόσεις Κρύων

Μήνυμα από τον Μιχαήλ.....!!!!!!!!!!!

Δείτε την αγνότητα της ψυχής σας. Δείτε την ομορφιά και το φως ότι είναι η αληθινή ουσία σας. Δείτε την ύπαρξη του Θεού, του φωτός, της αγάπης, της ειρήνης ότι ακριβώς η ψυχή σας, είναι πραγματικά. Κοιτάξτε πέρα από το ότι μπορείτε να δείτε στον καθρέφτη του μπάνιου το πρωί. Κοιτάξτε πέρα από το δέρμα, τα μαλλιά, το σώμα σας. Κοιτάξτε προσεκτικά στο βάθος των ματιών σας και θα δείτε το φως πέρα από τα μάτια σας.

Δεν έχει σημασία ποιο, πού, γιατί ή ποιος είστε. Η αλήθεια της ύπαρξής σας είναι το φως του Θεού που δείχνει τον αληθινό εαυτό σας, ο μόνος που είναι αιώνιος και συνεχίζει για πάντα. Είναι το είναι του φωτός - το σώμα του φωτός που σας μεταφέρει εμπρός, όταν πλέον δεν χρειάζεστε το φυσικό σώμα, το οποίο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα φυσικό σώμα.

Δείτε την ύπαρξη μέσα σας του πιο αγνού λευκού φωτός - το πνευματικό πλάσμα που είστε, που αιωρείται στον ουρανό και κοιτάζοντας επάνω στη γη με αγάπη, και όλους όσους κατοικούν πάνω της, και ενωθείτε μαζί της. Η αλήθεια της ύπαρξής σας μέσα στην καρδιά σας είναι συνδεδεμένη με ένα ομφάλιο λώρο με αυτό, με την πηγή. Ο Θεός, - όλα δηλαδή. Η πληρότητα όλων. Δεν υπάρχει διαχωρισμός .

Αφήστε τον εαυτό σας να επουλωθεί, με το λευκό φως του Χριστού.

Αφήστε τη λίμνη των συναισθημάτων στην ψυχή σας να είναι ήρεμη, καθαρή και να ξεχειλίσει με Αγάπη. Έχετε μεγάλη σημασία για μας και έχετε σημασία για τον Θεό - για το Όλον δηλαδή.

Σας αγαπάμε.
Είστε πάντα πολύτιμοι.
Με Αγάπη
Αρχ. Μιχαήλ






Όλη η δύναμη έρχεται από μέσα.....!!!!!!!!

Ο άνθρωπος δεν είναι μόνος αλλά αλληλένδετος με όλες τις μορφές ζωής με τις οποίες μοιράζεται το περιβάλλον της Γης.

. Τίποτα δεν υπάρχει σε απομόνωση. Τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους.
. Πίσω απ' ότι υπάρχει, υπάρχει μία Υπέρτατη Διάνοια.
. Αντιληφθείτε τις δυνάμεις και τις μορφές ενέργειας που υπάρχουν πέρα από την ακτίνα των φυσικών αισθήσεων.

. Συνειδητοποιείστε τις δικές σας μη-φυσικές διαστάσεις και αυτές των άλλων πλασμάτων, είτε αυτά είναι άνθρωποι, ζώα, φυτά είτε ορυκτά. 
. Αναπτύξτε μία ενόραση που θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε τα εσώτερα επίπεδα της ύπαρξης και να επηρεάσετε αυτό το οποίο πρόκειται να εκδηλωθεί από τη σφαίρα του μη εκδηλωμένου.
. Κατανοείστε το χαρακτήρα των ανθρώπων.

. Μεταφέρετε τη συνειδητότητά σας σε διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης.
. Απελευθερωθείτε από ανεπιθύμητους περιορισμούς και απαγορεύσεις.
. Απαλλαγείτε από τις ψευδαισθήσεις των λανθασμένων πεποιθήσεων, που σας δημιουργούν αναστολές και σας σκλαβώνουν.

. Ανακαλύψτε προσωπικές διεξόδους για την απόκτηση μεγαλύτερης δύναμης και να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας.
. Μάθετε να ανταπεξέρχεστε στις δυσκολίες της ζωής που σας εμποδίζουν να προοδεύσετε.
. Ευρύνετε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τη ζωή.

. Απορροφήστε τη θεραπευτική ενέργεια του σύμπαντος και γίνετε πιο αποτελεσματικοί, πιο δεκτικοί και ευαίσθητοι.
. Μάθετε τη γλώσσα του υποσυνείδητου νου και του «κρυμμένου» εαυτού και δουλέψτε με τις φυσικές εικόνες και τα σύμβολα.
. Αναπτύξτε την ικανότητα ν' ακούτε το μέσα σας, για να μπορείτε ν' ακούτε τις φωνές της Φύσης.

. Ανακαλύψτε τις κρυμμένες σας δυνατότητες και αναπτύξτε τη δημιουργικότητά σας.
. Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας και κάνετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας πραγματικότητα.
. Αναλάβετε την ευθύνη της ζωής σας και σταματήστε να είσαστε θύμα των περιστάσεων.

. Βελτιώστε τις προσωπικές σας σχέσεις.
. Εναρμονιστείτε με τη Γη και την ενέργειά της και ευθυγραμμιστείτε με τις Κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος.





Όλη η δύναμη έρχεται από μέσα.
Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΓΗΣ-ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε άρα και η ψυχολογία μας εξαρτάται από τις σκέψεις μας, μήπως δεν θα έπρεπε ;

Είμαστε το άθροισμα των σκέψεών μας και η ψυχολογία καθώς και ολόκληρη η ύπαρξή μας εξαρτώνται από αυτές. Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως μας κάνουν οι σκέψεις μας, που είναι επί το πλείστον αρνητικές, να τα βλέπουμε με αποτέλεσμα να χαλάμε την ψυχολογία μας και να αποσυντονιζόμαστε από οποιονδήποτε πραγματικό μας στόχο. 

Για χρόνια πιστεύαμε ότι τα γεγονότα, όχι οι σκέψεις, είναι ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει, αλλά τα πάντα ξεκινάνε πάντα με μια σκέψη που οδηγεί σε ένα συναίσθημα συνήθως αρνητικό και φυσικά καταλήγει σε μια ψυχολογία αρνητική. 

Η σκέψη είναι αυτή από όπου αρχίζουν τα πάντα. Κρίνουμε αναλύοντας το αποτέλεσμα των ενεργειών μας ή των ενεργειών των άλλων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την προέλευση της σκέψης. Οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα! Ως εκ τούτου, ότι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε γίνεται ο τέλειος καθρέφτης αυτού που γινόμαστε τελικά, και φυσικά της εσωτερικής μας δυστυχίας.  
Διαθέτουμε εκ βαθέων, υποσυνείδητα και συνειδητά τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα μας. 
Και αυτά μπορούν να εξαχθούν από το υποσυνείδητό μας ανάλογα με την ένταση της πίστης στον ίδιο τον εαυτό μας και ανάλογα την επαφή που έχουμε με την πηγή μέσα μας. 

Κάθε ένας από εμάς πιθανόν να έχει φοβερές δυνάμεις μέσα του. Παρόλα αυτά, συχνά επιλέγουμε την αρνητικότητα, την κριτική, τη διαμάχη. Και φυσικά το να είσαι μέσα στην αρνητικότητα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες επιλογές στους νόμους του Σύμπαντος που τελικά δεν βοηθούν τίποτα άλλο από τη γέννηση πραγματικών δυσκολιών και μειονεκτημάτων τόσο για μας όσο και για τους άλλους. 

Τα πάντα γυρίζουν πίσω σε μας. 
Όλα αυτά που εκπέμπουμε στο περιβάλλον μας δηλαδή τις σκέψεις, τα λόγια, τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα γεγονότα, τα πάντα γυρίζουν πίσω σε μας, παράγοντας σημαντικές επιπτώσεις στο ενεργειακό πεδίο μας. 

Επιπλέον, η αρνητικότητα, η επιθετικότητα, η διαμάχη, το μίσος, ο θυμός ακόμη και όταν δεν εκφράζονται αλλά διατηρούνται στο υποσυνείδητο βοηθούν τη σταδιακή μετατροπή τους σε ένα πραγματικό πρόγραμμα αυτοκαταστροφής. Διαπληκτισμοί, κουτσομπολιά, ζήλιες, εκδίκηση και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα εκπέμπουν ήσυχα μια τεράστια καταστροφική δύναμη που μολύνει το περιβάλλον, μετατρέποντάς το σε μια χωματερή των αντιδραστικών ενεργειακών σκουπιδιών. Μολύνει το περιβάλλον μας, αλλά φυσικά και μας τους ίδιους. Ο πιο ισχυρός καταστροφικός σύνδεσμος με το παρελθόν διατηρείται από μία ασυγχώρητη θλίψη. 

Μόνο μέσα από τη συγχώρεση μπορούμε να ελευθερωθούμε και να θεραπευτούμε. 
Αλλιώς παραμένουμε αιχμάλωτοι της ίδιας της δικής μας αρνητικής ενέργειας. Ακόμα και η Φυσική μας αποδεικνύει μέσω της τρίτης της αρχής της μηχανικής δράσης και αντίδρασης ότι κάθε αρνητική ενέργεια σε κάτι, επανέρχεται εναντίον μας. 

Τι πρέπει να γίνει; 
Δεν καταλήγουν πάντα όλα τα πράγματα όπως τα περιμένουμε. 
Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο φόβος, η ανησυχία και το άγχος κάνουν τη ζωή πιο περίπλοκη και να μας κρατούν μακριά από την επιτυχία, από την ορθολογική σκέψη και δράση, μη έχοντας πρόσβαση στις πραγματικές εσωτερικές μας δυνάμεις. 

Για να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την κατάστασή μας, τόσο σωματική όσο και ψυχική, πρέπει να αλλάξουμε τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές μας αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας σχετικά με τα γεγονότα, συνειδητοποιώντας τους μηχανισμούς που μας κάνουν να επιμείνουμε σε ορισμένα είδη αντιδράσεων που προκαλούν την αρνητικότητα στη ζωή μας. Πρέπει να αλλάξουμε τις σκέψεις μας, ή καλύτερα να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε συνεχώς και επιθετικά δίχως να ζούμε στο παρόν, ξεχασμένοι συνεχώς σε ένα παρελθόν που έχει τελειώσει ή σε ένα αύριο που πιθανό να μην συμβεί ποτέ. 

Στην πραγματικότητα η θετική σκέψη προέρχεται από την καθόλου σκέψη.
Με αυτόν τον τρόπο θα δούμε να αποκαλύπτονται όλες τις λειτουργικές λύσεις και μόνο που βοηθήσαμε να ξεμπλοκαριστεί η ενέργεια στο σύμπαν αφού δεν το γεμίσαμε με σκέψεις, που στην πλειοψηφία τους είναι ως επί το πλείστον αρνητικές. 

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα αισθήματα της ανασφάλειας και της ανησυχίας εμφανίζονται λόγω αυτών ακριβώς των αρνητικών σκέψεων που κάνουμε. Στη συνέχεια, η στάση που έχουμε μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητα. 

Η στάση του να είμαστε ένας σχετικά σταθερός δεσμός ανάμεσα στις πεποιθήσεις, τα συναίσθημα, και τις τάσεις για δράση μας κατευθύνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο προς τους ανθρώπους, τα πράγματα, τις ιδέες ή τα αντικείμενα. Επιπλέον, μερικές φορές, οι πεποιθήσεις μας μπορεί να έχουν ένα ισχυρά ενοχλητικό χαρακτήρα, εάν οι εμπειρίες της ζωής μας ενισχύουν ορισμένες δυσλειτουργικές πεποιθήσεις. Όλα αυτά μπορούν ακόμα και να εμποδίσουν την εξέλιξή μας! 

Το πιο εύκολο για μας είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από αρνητικές σκέψεις.
Όταν τίποτα ή σχεδόν τίποτα καλό δεν φαίνεται να συμβαίνει, αλλά εδώ ακριβώς είναι που αυτές οι σκέψεις παίρνουν τη μορφή του φαύλου κύκλου που διατηρεί τη δυσαρμονία μέσα μας και έξω μας. 

Καθημερινά, έχουμε περίπου 70.000 αρνητικές σκέψεις. Φαίνεται πολύ δύσκολο να δοκιμάσει κανείς να ελέγξει τις σκέψεις του, ιδιαίτερα αν δούμε το πράγμα από αρνητική σκοπιά. Δοκιμάστε να σταματήσετε για λίγα δευτερόλεπτα να σταματήσετε να σκέφτεστε και θα το διαπιστώσετε. Δεν είναι καλύτερα να δοκιμάσουμε φυσικούς τρόπους για να τις αποβάλουμε και να έχουμε μια καλύτερη και πιο αισιόδοξη ζωή; 

Ο διαλογισμός και το να ζούμε το ΤΩΡΑ 
Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε όλη αυτή την αρνητικότητα που δημιουργείται με τις συνεχόμενες σκέψεις είναι απλά να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε. 

Αυτό μόνο ο διαλογισμός μπορεί να το κάνει και η επιλογή ζωής του να ζούμε κάθε στιγμή πραγματικά το ΤΩΡΑ δίχως καθόλου σκέψεις. Όταν σταματάμε τις σκέψεις μας με τον διαλογισμό το σύμπαν ευθυγραμμίζεται μαζί μας, ξεμπλοκάρει η ενέργειά του και όλα παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο τους ήρεμα δίχως πίεση. 

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι διαλογισμού. Μπορείτε να αναζητήσετε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα. Το σημαντικότερο παράλληλα με τον διαλογισμό, είναι να προσπαθήσουμε να ζούμε το ΤΩΡΑ. 

Δηλαδή να προσπαθούμε πραγματικά να ζούμε την κάθε στιγμή, δίχως να τη δηλητηριάζουμε με σκέψεις που κάνουμε και αφορούν το παρελθόν ή το μέλλον. Να νιώθουμε πραγματικά στο σώμα μας την κάθε μας ενέργεια που κάνουμε ΤΩΡΑ, σε όλο μας το σώμα και να μην αφήνουμε πλέον όλα να γίνονται εικονικά στο κεφάλι και στις σκέψεις μας.

Μην ξεχνάτε πως ότι έγινε στο παρελθόν έγινε και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. 
Ούτε και μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον καθώς πολλά από αυτά δεν θα γίνουν πράξη ποτέ. 

Φυσικά θα κάνουμε κάποιους σχεδιασμούς, στα πλαίσια που μπορούμε, αλλά δίχως άγχος και αγωνία, καθώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι τελικά τα επιθυμητά. Οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται δίχως άγχος, πίεση, αγωνία και γενικότερα αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα έχει πολλές ελπίδες να επιτύχει. Ο διαλογισμός και το να ζεις το ΤΩΡΑ έχει γίνει το νέο κίνημα που δίνει ελπίδα για επαναπροσδιορισμό του τρόπου ζωής μας. Μεγάλες εταιρίες, πανεπιστήμια, επίσημοι φορείς, επιστήμονες έχουν πολλαπλασιάσει τις έρευνες για όλους τους τομείς που μπορεί να επηρεάσει θετικά και εξαπλώνονται μέρα με τη μέρα. 

Πρέπει να ξεφύγουμε και να ξεπεράσουμε επιτέλους το αρνητικό παρελθόν μας και να ζήσουμε το τώρα μακριά από την αρνητικότητα που μας ωθεί να υποπέσουμε η εποχή μας. 





Συγγραφέας : Ματίνα Π. 
ANEW.GR
http://www.anew.gr

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Η ευμάρεια των συναισθημάτων.....!!!!!!!

Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος.
Όσο λογικό ακούγεται για όσα αναφέρονται στην πράξη (υλικά αγαθά) άλλο τόσο ρεαλιστικό οφείλει να εννοείται και από πλευράς συναισθήματος και όχι μόνον.

Ένας άνθρωπος ο οποίος περνά τη ζωή του κατηφής, στεναχωρημένος και απαισιόδοξος δεν έχει να δώσει χαρά σε κανέναν από τους γύρω του, μια και το όποιο υπόλοιπό της δεν αρκεί ούτε για ίδια κατανάλωση. 

Η χαρά παρέα με το αίσθημα ακόμα και της λανθάνουσας ευτυχίας, έχει τη δύναμη να τροφοδοτήσει με ελπίδα τα γεγονότα από διαδέχονται τη κάθε επόμενη πράξη μας, η οποία πράξη μετά το επιθυμητό της αποτέλεσμα πριμοδοτεί το επόμενο εγχείρημα με ελπίδα και διάθεση.

Από άνθρωπο δυστυχή (συνήθως) δεν ακούγεται καλός λόγος αλλά και ακόμα ακουστεί θα έχει στο βάθος του το έλεος της υποκρισίας καθώς είναι αδύνατον να ανθίσει οτιδήποτε επάνω σε πέτρα.

Το μεμψίμοιρο ενδεχόμενο κυριαρχεί ως φυσικό αποτέλεσμα της ψυχής η οποία στενάζει υπό το βάρος της αδιέξοδης κατάστασης.

Χρειάζεται φως, παράθυρο ανοιχτό και επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα. Σε οποιοδήποτε όσο μικρός και εάν είναι αυτός.

Ο άνθρωπος που μετράει επιτυχίες, που ευτυχεί ακόμα και μέσω αυτών, γίνεται αρωγός της κάθε προσπάθειες του φίλου, μια και δεν έχει κάτι να ζηλέψει ή να επιθυμήσει. Δεν έχει λόγο να φθονήσει την όποια χαρά του διπλανού του διότι έχει να αντιτάξει πλάι της, τη δική του. Η επιτυχία λοιπόν και συνεκδοχικά η αποδοχή του εαυτού από τους γύρω σε οποιοδήποτε ζήτημα είναι μία καλή βάση ευγενών συναισθημάτων. Σίγουρα όχι η μόνη*.

Πολλοί θα μιλήσουν για ανθρώπους που καταφέρνουν να σταθούν υπεράνω των δυσκολιών τους, θα επιμείνουν ότι υπάρχουν φτωχοί για παράδειγμα όπου χαίρονται τις επιτυχές των άλλων και θα με βρουν απόλυτα σύμφωνο μια και μιλάνε για ανθρώπους με συναισθηματικό πλούτο.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν εμπίπτουν στο παράδειγμα που ανέφερα διότι ήδη βιώνουν τη δική τους ευτυχία και μάλιστα με τρόπο πολύ ανώτερο των άλλων.

Το παράδειγμα ανεφέρθη σε εκείνους τους ψυχικά δυστυχείς ασχέτως χρημάτων.

Τα χρήματα δεν είναι σε θέση να δώσουν ευτυχία. Βεβαίως πολλοί από εκείνους που βιώνουν την έλλειψή τους θα διαφωνήσουν αλλά θα κάνουν το λάθος των νέων που φαντάζονται ότι ψυχική αρμονία ευρίσκεται στο υλικό όφελος.

Η ύλη το μόνο που καταφέρνει να κάνει είναι να ναρκώνει τον νου για ένα διάστημα χαρίζοντάς του την ψευδαίσθηση της επάρκειας, μιας επάρκειας όμως που έχει ημερομηνία λήξης. Ετούτο φαντάζομαι ότι είναι κατανοητό από όλους.

Κατόπιν κρίνεται αναγκαία η επόμενη εξαγορά συναισθήματος με κάποιο άλλο είδος που έχει επίσης με δική του σειρά, ημερομηνία λήξης.

Η ύλη στρεβλώνει την ουσία. Προσφέρει μονάχα τη έπαρση της κτήσης, μια έπαρση στην οποία στηρίζονται όλοι όσοι δεν έχουν εμπεδώσει στο νόημα της ζωής.

Χρειάζεται ένας μονάχα φίλος-γνωστός με ώριμη γνώση ο οποίος θα στρέψει την πλάτη στο απόκτημα και το υποκείμενο θα χάσει ολόκληρο το υπόβαθρο της αξίας του.

Κάποτε ρώτησε ένας ταξιδιώτης κάποιον υπερήλικα ο οποίος έμενε σε κάποια σπηλιά, πώς καταφέρνει και ζει δίχως μία καρέκλα, ένα τραπέζι, ένα κρεβάτι. Δίχως κάτι από αυτά τα απαραίτητα …

-Κι εσύ εδώ στη ερημιά πώς ζεις χωρίς αυτά που με ρωτάς, του απάντησε ο γέρος.
-Εγώ είμαι ταξιδιώτης, περαστικός από εδώ… του αποκρίθηκε ο νέος.
-Κι εγώ το ίδιο. Περαστικός είμαι...

Θέλω να πω πίσω από όλα αυτά, ότι τελικά έχουμε χαμένη την ουσία. Το νόημα το έχουμε αφημένο εκεί που πολλοί κάποιοι, θέλουν…

Ο τρόπος ζωής που μας προτείνεται, δεν αυτός που έχουμε ανάγκη.

Το είδος της άμιλλας που θέλουν να έχουμε μεταξύ μας δεν εκείνο που χρειαζόμαστε.

Με τον τρόπο τους μας υποχρεώνουν - όλοι εκείνοι που φροντίζουν την παραγωγή αγαθών να υπερκαλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού της γη - σε μονάδες παραγωγής και ακολούθως κατανάλωσης.

Το περίσσευμα οφείλει να διοχετευθεί (πωληθεί) ή να καταστραφεί. Ομοίως και τα τρόφιμα! Είναι επιτακτική ανάγκη η καταστροφή τους από τη δωρεάν παραχώρηση στους πεινασμένους! Εάν δεν υπάρχουν χρήματα δίνεται πίστωση (νέο είδος χρήματος) εάν δεν έχουν τα κράτη ομοίως με αντάλλαγμα παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας που συνεπάγεται γη και άρα επιρροή, εξουσία, η οποία μεταφράζεται μακροπρόθεσμα σε χρήμα!

Οι ανάγκες οφείλουν να παραμένουν ανάγκες και εάν δεν παραμένουν αγωνίζονται να τις κάνουν, βάφοντας τους τενεκέδες χρυσούς. Καμώνοντας τις συνειδήσεις μας τενεκέδες. Τις καρδιές μας πέτρινες και τις πλάτες μας σκυφτές στο κάθε πήλινο είδωλο το οποίο με τη σειρά του υπηρετεί τους σκοπούς εκείνων που έχασαν πλέον το όνομά τους και ονομάζονται γενικώς  ''λόμπυ''.

Δυστυχία γεννούν και απαισιοδοξία δρέπουν. Η νίκη τους σπουδαία. Καθώς όλοι εμείς κομπάζουμε για το ξανθό μας μαλλί, το μεταξωτό μας βρακί, το εξαίρετο κινητό, το γρήγορο αυτοκίνητο και όχι για την ευτυχία την οποία καταφέρνουμε να βιώνουμε πίσω και έξω από όλα αυτά.

Πατέρας στο εικοσάχρονο γιό:
-Σάββατο σήμερα να σου δώσω χρήματα να βγεις με το κορίτσι σου βόλτα.
-Μπα δεν χρειάζεται.
-Πού σκέφτεσαι να πας;
-Σπίτι θα καθίσουμε, τηλεόραση θα δούμε…
-Πάρετε κάτι απ’ έξω να φάτε…
-Δεν χρειάζεται έχουμε κορν φλέικς βρώμης και γάλα, μια χαρά θα περάσουμε (!)

Σε αυτή την επάρκεια οφείλουμε αναζήτηση. Για αυτή την επάρκεια πρέπει να αγωνιζόμαστε μα δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά ακόμη λίγες δεκαετίες πριν από το τέλος και ο λόγος είναι αυτός που λέει ότι δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε τα καλύτερα των συναισθημάτων μας.

Η επάρκεια προϋποθέτει πλούτο συναισθημάτων και ακολούθως γνώση. Μπορεί και ανάποδα...

* Το ζήτημα μπορεί να εγείρει διάφορες αντιρρήσεις για αυτό και εξηγούμαι λέγοντας, ότι βατήρας των επιχειρημάτων μου είναι η ευτυχία, ο τρόπος επίτευξης (μέσω της επιτυχίας σε όποιο επίπεδο) είναι απλά ένα παράδειγμα. Ένα άλλο παράδειγμα θα ήταν η χαρά του ανθρώπου που ερωτεύεται, που βιώνει τη ευτυχία μέσω αυτού του συναισθήματος (ομοίως και αυτός λοιπόν θα είχε τα ίδια να δώσει) Αυτός που έχει συναίσθημα δίνει από το περίσσευμα αυτού. Χαρά έχει, χαρά θα δώσει. κ.ο.κ.





Τα 7 μυστήρια των Εσσαίων... ή.... Οι 7 "καθρέπτες" των Εσσαίων....!!!!!!!!!!

Μέσα από μία μεγάλη πορεία θεραπείας και αφοσίωσης στην αυτογνωσία έχω παρατηρήσει ότι παρόλο που ο καθένας μας είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικός και ξεχωριστός όλοι μα όλοι είμαστε ίδιοι μέσα μας και έχουμε να μάθουμε πολλά ο ένας από τον άλλο. Αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε πρόθυμοι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας ειλικρινείς και ανοιχτοί να εξερευνούμε τις πιθανότητες.

Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση από ένα βίντεο του Γκρεγκ Μπράντεν παγκοσμίως γνωστός για την δουλειά του, όπου συνδέει τον κόσμο της πνευματικότητας με αυτόν της λογικής και της επιστήμης. Αποφάσισα να αφιερώσω αρκετές ώρες σε αυτή την μετάφραση για τον απλούστατο λόγο ότι πιστεύω ακράδαντα στους "καθρέπτες". Είναι μία τεχνική που παρατηρώ και εξασκώ εδώ και χρόνια και πραγματικά με βοηθά να προοδεύω σημαντικά. 

Από την σκοπιά των αρχαίων Εσσαίων κάθε άνθρωπος στην γη είναι μύστης στην σχολή που ονομάζουμε ζωή. είτε έχουμε επίγνωση είτε όχι, ο καθένας από εμάς θα βιώσει την παρουσία των άλλων ως "καθρέπτες" του εαυτού του στην δεδομένη στιγμή.

Αν έχουμε την σοφία να αναγνωρίσουμε αυτούς τους καθρέπτες μπορούμε να επιταχύνουμε σημαντικά την εξέλιξη του συναισθήματος και της κατανόησης.

Αυτό που οι Εσσαίοι είπαν ήταν ότι προκειμένου να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε κύριοι αυτού, σε αυτό τον κόσμο, θα δούμε έναν οι και συνδυασμό πολλών μοτίβων συμπεριφοράς και σκέψης να καθρεπτίζονται στους άλλους.

Οι 7 καθρέπτες σταδιακά εξευγενίζονται. Πίσω στην δεκαετία του '70 όλοι είχαμε ακουστά για τον 1ο καθρέπτη, αυτόν που μας δείχνει ποιοί είμαστε στην δεδομένη στιγμή. Η ιδέα ήταν ότι αν βρεθείς περιτριγυρισμένος από άτομα ανέντιμα ή θυμωμένα, τότε αυτά καθρέπτιζαν την δική μας έλλειψη τιμιότητας ή τον θυμό μας. Μερικές φορές αυτός ο καθρέπτης ισχύει και άλλες όχι. 

Είχαμε ανακαλύψει τον 1ο καθρέπτη αλλά είχαμε ακόμα να βρούμε και τους υπόλοιπους όπως τον 2ο που αντικατοπτρίζει αυτό που επικρίνουμε την δεδομένη στιγμή. αυτός ο καθρέπτης είναι εξαιρετικά ισχυρός αλλά λεπτοφυής. 

Οι αρχαίοι Εσσαίοι είχαν μια πολύ εξελιγμένη κατανόηση των διαπροσωπικών σχέσεων των ανθρώπων και τον ρόλο του συναισθήματος σε αυτές τις σχέσεις.

Τώρα καθώς κοιτάζουμε αυτά τα κείμενα των Εσσαίων βλέπουμε ότι είναι το συναίσθημα που αποδεικνύει την δύναμη και όταν συνδυάζεται με την λογική αληθινή μαγεία και θαύματα συμβαίνουν.

Οι Αρχαίοι Εσσαίοι προσδιόρισαν ίσως με τον καλύτερο τρόπο, τον ρόλο των προσωπικών και διαπροσωπικών μας σχέσεων και τις κατηγοριοποίησαν σε 7 μυστήρια των σχέσεων όπου κάθε άνθρωπος βιώνει στη πορεία της ζωής του, απλά ζώντας την ζωή ο ένας υπό την παρουσία του άλλου.

Κατηγοριοποίησαν αυτά τα μυστήρια ως καθρέπτες και αυτό που μας υπενθυμίζουν είναι ότι σε κάθε δεδομένη στιγμή της ζωής μας, η πραγματικότητα η οποία υφίσταται μέσα μας, καθρεπτίζεται/αντανακλάται πίσω σε εμάς από τις πράξεις, τις επιλογές και τις λέξεις αυτών που είναι γύρω μας.

Ο 1ος "καθρέπτης" αυτών των σχέσεων είναι η αντανάκλαση της παρουσίας μας στην παρούσα στιγμή. Αυτό είναι το μυστήριο του 1ου καθρέπτη.

Τί είναι αυτό που εμείς αντανακλάμε στους άλλους γύρω μας στην παρούσα στιγμή; Όταν βρούμε τον εαυτό μας περιτριγυρισμένο από άτομα και μοτίβα συμπεριφοράς με π.χ. κυρίαρχα συναισθήματα θυμού, οργής ή φόβου ή ακόμα και αντίστροφα συναισθήματα χαράς, ευτυχίας και έκστασης στην ζωή μας ,αν ο 1ος καθρέπτης βρίσκεται σε δράση, τότε αυτό που βλέπουμε είναι αυτό ακριβώς που είμαστε (νιώθουμε)την δεδομένη στιγμή. Αυτό είναι που αντανακλάμε σε αυτά τα άτομα γύρω μας και εκείνοι το αντανακλούν πίσω σε εμάς.

Ο 2ος "καθρέπτης" των σχέσεων των Εσσαίων είναι παρόμοιας ποιότητας αλλά πιο λεπτοφυής. αντί να μας καθρεπτίζει αυτό που είμαστε σε αυτή την στιγμή, ο 2ος καθρέπτης μας δείχνει αυτό που κρίνουμε στην δεδομένη στιγμή.

Αν τύχει να βρείτε τον εαυτό σας περιτριγυρισμένο από άτομα που επιδεικνύουν μοτίβα συμπεριφοράς που ίσως σας εκνευρίζουν η που πατάνε τα κουμπιά του θυμού και της οργής σας και νιώθετε ότι ειλικρινά δεν είναι αυτό που είσαστε στην δεδομένη στιγμή ,τότε κατά πάσα πιθανότητα σας δείχνουν αυτό που κρίνετε αυτή την στιγμή. Τον θυμό, την οργή ή ακόμα και την χαρά που πιθανόν κρίνετε αυτή την στιγμή.

Αν συμβαίνει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να σας καθρεπτίζουν το ίδιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο, τότε κοιτάξτε με προσοχή τις σχέσεις γύρω σας. Φιλικές και οικογενειακές και αν οι συμπεριφορές που σας επιδεικνύουν σας εκνευρίζουν και σας θυμώνουν αναρωτηθείτε. "Μου δείχνουν αυτό που είμαι τώρα;" Κι αν η ειλικρινής απάντηση σας είναι όχι τότε ο 2ος καθρέπτης βρίσκεται σε δράση. Αυτό που κρίνουμε μας δείχνει ότι έχουμε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και προσκόλληση σε αυτό που δεν είμαστε την δεδομένη στιγμή που δεν επιτρέπω στους άλλους να βιώνουν και να είναι, αυτό που είναι τώρα.

Ο 3ος "καθρέπτης" των Εσσαίων είναι ίσως ένας από τους πιο κοινά αναγνωρίσιμους καθρέπτες. Αυτός είναι ο καθρέπτης που αισθανόμαστε κάθε φορά που βρισκόμαστε στην παρουσία ενός ατόμου, κοιτάμε στα μάτια του και εκείνη την στιγμή συμβαίνει κάτι μαγικό, υπάρχει μια ηλεκτρική φόρτιση που αισθανόμαστε σε ολόκληρο το σώμα μας. Τί ακριβώς συνέβη εκείνη την στιγμή; 

Κατά την διάρκεια της ζωή μας προκειμένου να επιβιώσουμε συμβαίνει να δώσουμε μεγάλα κομμάτια του εαυτού μας και την εμπειρία της ζωής της ίδιας. Μπορεί να τα δίνουμε συνειδητά ή ασυνείδητα ή ακόμα και να τα παίρνουν από εμάς άνθρωποι που έχουν εξουσία πάνω μας. 

Όταν λοιπόν βρεθούμε στην παρουσία κάποιου ατόμου που ενσαρκώνει αυτά τα κομμάτια που εμείς έχουμε δώσει, χάσει η μας τα έχουν πάρει και τα ψάχνουμε προκειμένου να νιώσουμε και πάλι πλήρεις μπορεί το σώμα να αντιδράσει φυσιολογικά, σωματικά και αυτό το ερμηνεύουμε ως μαγνητική έλξη προς το άλλο άτομο. 

Αν βρεθείτε στην παρουσία κάποιου και για κάποιο ανεξήγητο λόγο νιώθετε έλξη να μοιραστείτε χρόνο μαζί του, ρωτήστε τον εαυτό σας την εξής ερώτηση : 
"Τι είναι αυτό το οποίο βλέπω σε αυτό το άτομο ,που ίσως έχω χάσει, έχω δώσει ή το έχουν πάρει από μένα;" Και ίσως εκπλαγείτε από αυτό που μπορεί να έρθει ως απάντηση. Καθώς η πραγματικότητα συμβαίνει, σχεδόν σε κάθε άτομο το οποίο συναντάμε, αναγνωρίζουμε αυτή την ομοιότητα ,νιώθουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας, το βλέπουμε ο ένας στον άλλο.

Ο 4ος "καθρέπτης" είναι λίγο διαφορετικής ποιότητας.
Κατά την διάρκεια της ζωής μας υιοθετούμε συχνά μοτίβα συμπεριφοράς που γίνονται τόσο σημαντικά για εμάς ώστε είμαστε πρόθυμοι να αναδιοργανώσουμε ολόκληρη την ζωή μας έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει αυτό το μοτίβο.

Συχνά αυτά τα μοτίβα χαρακτηρίζονται ως παθολογικές /ψυχαναγκαστικές ή εθιστικές συμπεριφορές. Το 4ο μυστήριο είναι αυτό που μας επιτρέπει να δούμε τον εαυτό μας μέσα από αυτό τον εθισμό ή την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά.

Μέσα από αυτή την συμπεριφορά βρισκόμαστε να δίνουμε (και να χάνουμε) λίγο-λίγο τα πράγματα που είναι σημαντικά και αγαπητά σε εμάς. και καθώς χάνουμε λίγο-λίγο αυτά που αγαπάμε μας δίνεται η ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να δούμε τον εαυτό μας μέσα από αυτό.

Συνήθως όταν σκεφτόμαστε τον εθισμό ή την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά φέρνουμε στο μυαλό μας το αλκοόλ, τις χημικές ουσίες ή την νικοτίνη αλλά υπάρχουν και άλλες λιγότερο προφανής συμπεριφορές όπως θέματα ελέγχου στην δουλειά ή στις σχέσεις κ.α ή εθισμός στο σεξ, στα χρήματα κ.λ.π.

Το εκάστοτε μοτίβο δεν δημιουργήθηκε εν μία νυχτί. Το μοτίβο ξεδιπλώνεται σταδιακά μέσα στον χρόνο και επίσης μέσα από αυτό δίνουμε/χάνουμε σταδιακά λίγο-λίγο αυτά που αγαπάμε στην ζωή. Αν αναδιοργανώνουμε την ζωή μας ώστε να ταιριάζει π.χ. με τον εθισμό μας στο αλκοόλ ή τις χημικές ουσίες πιθανόν να χάνουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, την οικογένεια μας, την δουλειά μας, την ίδια την ζωτικότητά μας. Η ομορφιά αυτού του μοτίβου είναι ότι μπορεί να αναγνωριστεί ανά πάσα στιγμή πριν φτάσει στα άκρα και τα χάσουμε όλα. Μπορούμε να το αναγνωρίσουμε ανά πάσα στιγμή, να το θεραπεύσουμε και να βρούμε την πληρότητά μας.

Ο 5ος "καθρέπτης" των σχέσεων των Εσσαίων είναι ίσως ο πιο ισχυρός καθρέπτης και μας επιτρέπει να αντιληφθούμε περισσότερα και σε ένα ευρύτερο πεδίο, γιατί ζήσαμε το είδος της ζωής που ζήσαμε ίσως περισσότερο από όλα τα άλλα καθρεφτίσματα.

Είναι ο καθρέπτης που οι γονείς μας , μας έδειξαν στην πορεία της ζωής μας και τον χρόνο που περάσαμε μαζί τους. Μέσα από αυτό τον καθρέπτη μας ζητείται να επιτρέψουμε την πιθανότητα ότι ίσως οι πράξεις των γονιών μας προς εμάς καθρεπτίζουν τις πεποιθήσεις και τις προσδοκίες μας της πιο ιερής σχέσης που μπορεί να γνωρίσουμε στην ζωή μας. Κι αυτή είναι η σχέση ανάμεσα σε εμάς και τον Θεϊκό Πατέρα και την Θεϊκή Μητέρα. 

Είναι μέσα από αυτή την σχέση καθώς βλέπουμε τους γονείς μας, που μας δείχνουν τον εαυτό μας μέσα σε αυτές τις προσδοκίες και τις πεποιθήσεις αυτής της Θεϊκής σχέσης.

Π.χ. αν βρισκόμαστε σε μία σχέση με τους γονείς μας όπου νιώθουμε ότι μας κρίνουν συνεχώς ή νιώθουμε ότι το καλύτερο μας δεν είναι ποτέ αρκετό είναι η εσωτερική μας πεποίθηση ότι ίσως δεν είμαστε αρκετά καλοί ή ότι ίσως δεν έχουμε εκπληρώσει αυτό που προσδοκούμε σύμφωνα με τις αντιλήψεις μας για τον εαυτό μας και τον Δημιουργό μας.

Αυτός είναι ένας πολύ ισχυρός και λεπτοφυής καθρέπτης και είναι ένας καθρέπτης που ίσως μας πει περισσότερα σχετικά με το γιατί έχουμε ζήσει την ζωή μας με τον τρόπο που την έχουμε ζήσει. Αυτός ο καθρέπτης εξηγεί τις προσδοκίες μας από την σχέση μας με τον Θεϊκό Πατέρα/Θεϊκή Μητέρα. Οι γονείς μας είναι ότι πιο κοντινό γνωρίζουμε με τον Δημιουργό μας.

Στην πραγματικότητα ο Δημιουργός δεν έχει φύλο, είναι μία δύναμη και οι γονείς μας, κρατάνε αυτό τον καθρέπτη για εμάς ώστε να δούμε πώς πιστεύουμε ότι ο Δημιουργός βλέπει εμάς και πώς εμείς βλέπουμε τον Δημιουργό. Και θεραπεύοντας αυτή την σχέση με τους γονείς θεραπεύεται η σχέση με τον Δημιουργό και αντίστροφα.

Ο 6ος "καθρέπτης" των σχέσεων, των Εσσαίων είναι αυτός που οι Εσσαίοι ονομάζουν " η σκοτεινή νύχτα της ψυχής" και προφανώς αυτός ο καθρέπτης δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο δυσοίωνος όσο υπονοεί το όνομά του.

Μέσα από την "σκοτεινή νύχτα της ψυχής" μας υπενθυμίζεται ότι η ζωή έχει την τάση προς ισορροπία και ότι χρειάζεται εξαιρετικά ταλαντούχα και επιδέξια όντα προκειμένου να διαταραχθεί η ισορροπία στην φύση και στην ζωή μας.

Όταν βρεθούμε μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες της ζωής, είναι σε αυτές ακριβώς τις στιγμές όπου μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο λόγος που αυτές οι προκλήσεις είναι εφικτές, είναι ότι έχουμε ήδη κατακτήσει τις ικανότητες και ότι άλλο απαιτείται προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε αυτές και να μπορέσουμε να κινηθούμε μέσα από αυτές με χάρη και ευκολία.

Μέχρι να έχουμε κατακτήσει αυτά τα εργαλεία δεν πρόκειται να βρεθούμε σε καταστάσεις που απαιτούν από εμάς αυτά τα επίπεδα μαεστρίας. Οπότε από αυτή την προοπτική ,οι μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής, αυτές των σχέσεων ή και της ίδιας της επιβίωσης μας μπορούν να ειδωθούν ως μεγάλες ευκαιρίες που απαιτούν μαεστρία παρά σαν δοκιμασίες που πρέπει να επιτύχουμε και που ίσως και να αποτύχουμε.

Είναι διάμεσο αυτού του καθρέπτη "της σκοτεινής νύχτας της ψυχής" που μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας γυμνό-ίσως για πρώτη φορά-χωρίς τα αισθήματα, τις σκέψεις, τα συναισθήματα, της δομής που έχουμε δημιουργήσει γύρω μας και πιστεύουμε ότι μας κρατάει ασφαλής στην ζωή. Είναι μέσα από αυτόν τον καθρέπτη που ίσως για πρώτη φορά έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον εαυτό μας με αυτό τον τρόπο και να αποδείξουμε στο εαυτό μας ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε την εμπειρία της ζωής και να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας στην ζωή.

Η "σκοτεινή νύχτα της ψυχής" είναι μια ευκαιρία για εμάς να χάσουμε ότι θεωρούμε πιο αγαπητό στην ζωή μας και να δούμε τον εαυτό μας σε αυτή την γύμνια, αυτό το τίποτα και καθώς βγαίνουμε έξω από αυτή την άβυσσο όλων όσων χάσαμε, να δούμε τον εαυτό μας με ένα καινούριο τρόπο, τότε είναι που βρίσκουμε τα πιο υψηλά επίπεδα της μαεστρίας μας.

Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες προκλήσεις υγείας, σχέσεων ή ακόμα και επιβίωσης, το πιθανότερο είναι να το δημιουργήσουμε αυτό για τον εαυτό μας μόνο αφότου έχουμε κατακτήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στον ύψιστο βαθμό που απαιτούνται ώστε να ξεπεράσουμε την πρόκληση.

Ο 7ος "καθρέπτης" σύμφωνα με τους αρχαίους Εσσαίους είναι ο πιο λεπτοφυής από όλους και για κάποιους ίσως ο πιο δύσκολος. Αυτός είναι ο καθρέπτης που μας ζητά να επιτρέψουμε την πιθανότητα ότι κάθε εμπειρία της ζωής μας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά της είναι τέλεια ως προς την φύση της. Ανεξάρτητα αν επιτύχουμε ή όχι τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί από εμάς ή από άλλους ο 7ος καθρέπτης των Εσσαίων μας προσκαλεί να δούμε τα επιτεύγματά μας στην ζωή χωρίς να τα συγκρίνουμε με οτιδήποτε άλλο. Με καμία εξωτερική αναφορά.

Ο μόνος τρόπος για να δούμε τον εαυτό μας ως επιτυχημένο ή αποτυχημένο είναι όταν μετράμε τα επιτεύγματά μας σε σχέση με μια εξωτερική μέτρηση. Και αναπόφευκτα τίθεται το ερώτημα: "Τι είναι αυτό που εμείς καταλογίζουμε στον εαυτό μας; τι είναι αυτό που χρησιμοποιούμε ως μέτρο σύγκρισης;" 

Δια μέσω αυτού του καθρέπτη καλούμαστε να επιτρέψουμε την πιθανότητα ότι όλες οι όψεις της ζωής μας, ακόμα κι αυτές της προσωπικής μας ζωής ,είτε αυτές είναι είναι το σχήμα ή το βάρος του σώματός μας, είτε είναι οι αθλητικές μας επιδόσεις, είτε η δουλειά μας, ή ότι άλλο είναι τέλεια έτσι ακριβώς όπως είναι και μπορούμε να τις κρίνουμε μόνο εφόσον τις συγκρίνουμε με κάποιο εξωτερικό μέτρο σύγκρισης.

Καλούμαστε λοιπόν να επιτρέψουμε το να είναι ο εαυτός μας αυτό το μέτρο σύγκρισης ,το σημείο αναφοράς.
                                      
http://kalliopi33.weebly.com

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Από τη φαντασία στην πραγματικότητα....!!!!!!!

"Θέλω να μιλήσω για τη Φαντασία, τη Θεωρία, και το Γεγονός. Η βάση αυτής της ιδέας είναι ότι τα πάντα έχουν την προέλευσή τους στη φαντασία, που κάποιες τολμηρές ψυχές τολμούν να τα μετατρέψουν σε θεωρία και στη συνέχεια γίνονται αρκετά ισχυρά, ώστε να μετατραπούν σε πραγματικότητα.

Η ιδέα της προσεδάφισης στη Σελήνη, η επικοινωνία μέσω φαξ, τα ταξίδια με υπερηχητικά αεροσκάφη ή τα συνθετικά ρούχα, ήταν πριν από κάποιο καιρό, καθαρή φαντασία. Σήμερα, σχεδόν θεωρούνται κοινότυπα. Γιατί; Πώς έγιναν όλα αυτά τα πράγματα;

Φαντασία
Ολόκληρο το σύμπαν είναι γεμάτο με υλικό σκέψης - μια δημιουργική μορφή ενέργειας. Η φαντασία είναι μία από τις διανοητικές ικανότητές μας.Μια ενεργή φαντασία είναι σε θέση να δημιουργήσει σαφείς και ζωντανές εικόνες. Το πιο σημαντικό βήμα για την οικοδόμηση της φαντασίας σας είναι ότι δεν θα ασχοληθείτε με το πώς η φαντασία σας θα γίνει πραγματικότητα. Από που θα προέλθουν οι πόροι και τα μέσα δεν αποτελεί απολύτως καμία ανησυχία για εσάς. Αφήστε την εικόνα να εξελιχθεί ελεύθερα στο μυαλό σας. Φτιάξτε την με χρώμα ... αισθάνθείτε, μυρίστε, γευθείτε, αγγίξτε ... όλα μέσω της φαντασίας σας.

Θεωρία
Μόλις οικοδομηθεί η φαντασία σας, μετατρέπεται σε μια θεωρία που ζητά απάντηση σε δύο ερωτήματα : Είστε σε θέση; Είστε πρόθυμοι;

Θα μπορούσατε πολύ εύκολα να σκεφτείτε, "Ναι. Αλλά!" Σε αυτό το σημείο,είναι σημαντικό να θυμάστε ότι βρίσκεστε στο σημείο που καλείστε να περάσετε από τη ζώνη της άνεσής σας, πέρα από τα όρια που σας υπαγόρευε το παλιό σύστημα πεποιθήσεων σας, ... και όποτε συμβαίνει αυτό, η αμφιβολία,ακολουθούμενη αμέσως από τον φόβο, εισέρχεται στην εικόνα. 

Το να είμαστε σε θέση να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό καταφατικά - "Ναι, είμαι σίγουρα σε θέση," δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξέρουμε πως ακριβώς θα συμβεί. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσατε να γνωρίζετε πώς θα συμβεί ...,είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Οι αδελφοί Wright δεν ήξεραν πώς να πετούν όταν φανταζόταν να το κάνουν! Απλώς πίστευαν ότι μπορούσαν.

Η δεύτερη ερώτηση: Είστε πρόθυμοι; Είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε το τίμημα; Είστε πρόθυμοι να κάνετε τις θυσίες που θα απαιτηθούν για να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα; Και ξέρετε ότι θα υπάρξουν θυσίες. Ο μέντορας μου, ο Val Van De Wall μοιράστηκε μαζί μου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι η θυσία είναι να αποχωριστούν κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Θυσία είναι να αφήνεις κάτι κατώτερης φύσης να φύγει, ώστε να κάνει χώρο για κάτι νέο, υψηλότερης φύσης.

Η στιγμή που θα απαντήσετε - "Ναι, είμαι σε θέση!" και "Ναι, είμαι πρόθυμος..!!" ... η φαντασία σας κινείται προς την επόμενη φάση της δημιουργίας και γίνεται μια θεωρία στη συνείδησή σας και, σε αυτό το σημείο,μετατρέπεται σε σκοπό.

Γεγονός
Η διαδικασία μετατροπής της φαντασίας σας σε γεγονός, είναι έτοιμη να προχωρήσει στο τελικό στάδιο. Καθώς στριφογυρίζετε την εικόνα στο καθολικό υποσυνείδητο μυαλό σας, και εμπλέκεστε συναισθηματικά με την εικόνα, οι νόμοι του σύμπαντος αρχίζουν να εργάζονται για να την μετατρέψουν σε φυσική μορφή. Ο νόμος της αέναης μεταστοιχείωσης παίρνει αυτή την εικόνα και αρχίζει να τη μορφοποιεί μαζί σας και διαμέσου σας.

Οι δόνησεις σας αρχίζουν να αλλάζουν και αυτό προκαλεί την αλλαγή και στη συμπεριφορά σας. Η νέα δόνησή σας δημιουργεί μια δύναμη έλξης και αρχίζει να προσελκύσει σε σας ότι είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση της εικόνας. 

Αυτή είναι η ίδια η διαδικασία που μας έβγαλε από την σπηλιά. Αφήστε το μυαλό σας να παίξει και φαντασιώστε μια πολύ καλύτερη μορφή ζωής από ότι σήμερα απολαμβάνετε." 



Μερικά από τα βιβλία του Bob Proctor: