Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017

Ο άνθρωπος είναι πάνω από τη ζωή...!!!!

Η αναζήτηση δεν αφορά στην παύση των δεινών. Με τη γνώση/σοφία δεν σταματάς τις δυσάρεστες καταστάσεις - τα προβλήματα (διότι είναι χρήσιμα, η εξέλιξη της ζωής στηρίζεται στα κακά συμβάντα), η σοφία βοηθά τον άνθρωπο να καταλάβει ότι είναι πάνω από αυτά! Ο άνθρωπος υπερισχύει των δεινών!

Λέμε δυνατό έναν άνθρωπο ο οποίος δεν χάνει την ψυχραιμία του, βρίσκει λύση στο όποιο πρόβλημα, δεν αυτό τον γονατίζει. Αυτό είναι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ όλων των ανθρώπων. Δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα ούτε με κάποια ειδικά προσόντα, ΚΑΘΕ άνθρωπος διαθέτει (έμφυτη) αυτή τη δυνατότητα.

Η προσπάθεια να αποφύγουμε το πρόβλημα, ή να το αποδεχτούμε συμβιβαζόμενοι, ή το να σκληρύνουμε για να μην μας ακουμπά, είναι ΉΤΤΑ! Ήττα έναντι της ζωής. 

Την οποία δε ήττα δεν μας την δίνει η ζωή, εμείς οι ίδιοι τής παραχωρούμε την νίκη, επειδή τη φοβόμαστε, και τη φοβόμαστε επειδή μας σέρνει, και μας σέρνει διότι δεν γνωρίζουμε ότι υπερισχύουμε. 

Υ.Γ. Ο κανονικός θάνατος δεν είναι πρόβλημα για τον άνθρωπο, πέθανε δεν καταλαβαίνει τίποτε. Το να ζεις σαν πεθαμένος είναι ο μόνος θάνατος που υπάρχει (και ο λόγος που δημιουργήθηκε η λέξη). 
Στεφανία Λυγερού - upogia-taxi

Πρέπει να "πεθάνεις" μερικές φορές, πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις...!!!!

Η ζωή είναι περίεργη καθώς την ζεις μονάχα μία φορά και την πληρώνεις δέκα. Έχεις μονάχα μία ευκαιρία για να βρεις την ιδανική συνταγή, μα αν την πετύχεις μία φορά σου είναι αρκετή.

Πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές, πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις.Για να μπορείς λοιπόν να πεις πως έφτασες στο τέρμα, πως είδες όσα ήθελες και έχεις πια χορτάσει..

Πρέπει τουλάχιστον μία φορά να καεί η γλώσσα και η καρδιά σου.

Πρέπει να γρατζουνιστούν τα γόνατα μα και τα σχέδιά σου.

Πρέπει να αποτύχεις για να επιτύχεις, γιατί όσοι δεν απέτυχαν είναι όσοι ποτέ δε ρίσκαραν.

Πρέπει να γευτείς λεμόνι και αλάτι για να σε γλυκάνει μία σοκολάτα γάλακτος.

Πρέπει να γνωρίσεις τους λάθος ανθρώπους για να εκτιμήσεις την αξία της συντροφιάς όταν βρεις επιτέλους τους σωστούς.

Πρέπει να χάσεις το πτυχίο γαλλικών, την θέση στη σχολή που ονειρευόσουν από παιδί ή έστω τα κλειδιά με το αγαπημένο σου μπρελόκ.

Πρέπει να πληγωθείς μα πρέπει και να πληγώσεις.

Να αποχωριστείς τον πρώτο σου έρωτα και να βρεις το αέναο πάθος της ζωής σου.

Αφού το βρεις, όποιο κι αν είναι, πρέπει ολοκληρωτικά να του δοθείς.

Πρέπει να ξυπνήσεις ένα πρωί και να αναρωτηθείς αν αντέχεις να υπομείνεις την ημέρα που ξεκινάει.

Πρέπει να διαφωνήσεις με τους γονείς σου και να επιμείνεις στην θέση σου ακόμη κι αν δεν μιλήσετε για μερικές ημέρες.

Να σου κλέψουν πρέπει το πορτοφόλι, την θέση parking ή έστω τη σειρά στο ταμείο.

Να κρυολογήσεις άσχημα επειδή δεν έβαλες ζακέτα.

Να παρακοιμηθείς επειδή ζήτησες πέντε λεπτά ακόμη από το ξυπνητήρι σου.

Πρέπει να πιεις για να ξεχαστείς και αντ’ αυτού να θυμηθείς γιατί αξίζει να ζεις.

Να έρθει πρέπει η στιγμή που δεν θα ξέρεις τη σωστή απάντηση.

Ή ακόμη και η στιγμή που δεν θα έχεις καν απάντηση.

Πρέπει να επιλέξεις το λάθος πακέτο τηλεφωνίας και την λάθος κίνηση στο σκάκι.

Πρέπει να δοκιμάσεις ένα παντελόνι που δεν σου κουμπώνει και να σου κάνουν δώρο μια μπλούζα δυο νούμερα μεγάλη.

Πρέπει να απογοητευτείς από φίλους, να γελάσεις με κρύα ανέκδοτα και να υπομείνεις βαρετές ταινίες μέχρι εκείνη που ασυναίσθητα θα σε αλλάξει για πάντα.

Πρέπει να χάσεις στα χαρτιά την ίδια μέρα που θα χάσεις και στην αγάπη.

Να μην έχεις ούτε πίτα, ούτε σκύλο.

Οι αντοχές σου πρέπει να σε εγκαταλείψουν πριν φτάσεις στην γραμμή του τερματισμού.

Πρέπει να δεις το τελευταίο λεωφορείο για την θάλασσα να απομακρύνεται το πιο ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού.

Πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο για τον οποίο θα τα παρατούσες όλα και να αναγκαστείς να παρατήσεις την ιδέα του μαζί.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως η ζωή σου πήρε έναν δρόμο που δεν διάλεξες εσύ.

Να ευχηθείς να ήσουν για μια στιγμή άλλου, σε εκείνο το «εκεί» που τόσο σου έχει λείψει.

Να έρθει η μέρα που δεν θα μπορέσεις να παραδεχθείς τα συναισθήματά σου, ούτε καν στον εαυτό σου.

Να δεις τον κόσμο σου να καταρρέει τριγύρω μα και μέσα σου.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως κάποια όνειρά σου δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ και ακόμη πως ποτέ δε θα καταφέρεις να τα έχεις όλα.

Πρέπει να αναγνωρίσεις, λόγω εμπειρίας και όχι θεωρίας, πως τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα, αφού επιθυμήσεις κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις.

Πρέπει να χάσεις το κορίτσι πριν βρεις το θάρρος να της εξηγήσεις.

Και πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις.

«Πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις» 
Τσάρλς Μπουκόφσκι
Ο σκοπός της ζωής...!!!!

Υπάρχει ένας σκοπός που αφορά την ιστορία κι ένας που αφορά το κάθε άτομο μεμονωμένα. Οι σκοποί είναι τόσο διαφορετικοί όσο ίδιοι. «Τόσο διαφορετικοί όσο ίδιοι», ακριβώς όπως και το : η ζωή του ενός ατόμου είναι απόλυτα σημαντική όσο απόλυτα ασήμαντη.

Ξεκινάω με την αναλαμπή που είχα σχετικά με τον λόγο που ξεκίνησα τον αγώνα. Ο λόγος ήταν ότι δεν άντεχα την αδικία, επειδή στα παιδάτα μου είχα υποστεί αδικία (το «υποστεί» είναι σημαντικό, σημαίνει χωρίς να μπορώ να το αποφύγω. 

Είναι ο λόγος που τα παιδάτα παθήματα είναι αυτά που καθορίζουν την μετέπειτα πορεία του ανθρώπου). Και η αναλαμπή ήταν η εξής : Αν είχα διαφορετικά παθήματα, θα αντιδρούσα το ίδιο; Η απάντηση είναι απλή: Αν είχα διαφορετικά παθήματα, θα είχα και διαφορετικές αντιδράσεις, άρα διαφορετική ζωή, άρα θα ήμουν ένας άλλος άνθρωπος.

Επιλογή….. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι επιλέγουμε! Αρχικά να πούμε ότι κάθε φορά που χρειάζεται να πάρουμε κάποια απόφαση είναι κρίσιμο το ζήτημα. Κρίσιμο σημαίνει ότι μάς βάλλει! Που το μάς βάλλει συνεπάγεται ότι περιορίζεται ο νους μας - βλέπει μόνο όσα το πρόβλημα τον αφήνει να δει! 

Που πρακτικά σημαίνει ότι ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ να πάρουμε μία απόφαση, και δη μέσα σε στενά πλαίσια (να σε σκοτώσω με μαχαίρι ή με πιστόλι). Που στενά πλαίσια σημαίνει υποχρεωτικά όχι του γούστου μας ! (που το γούστο μας είναι η ανεπηρέαστη επιλογή μας). 

Το δεύτερο (και θα επανέλθω) είναι ότι επιλέγουμε βάσει του ανθρώπου που θέλουμε να είμαστε! Για το τι άνθρωπος έχει αποφασίσει ο καθένας μας να είναι, ευθύνονται καθαρά και μόνο τα παθήματά του. Ξαναπάμε στο πρώτο : Ό,τι απόφαση πάρουμε εξ ανάγκης και σε αδιέξοδο, δεν είναι επιλογή, είναι ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ! 

Η αντίδραση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα παθήματά μας! Αν είχαμε διαφορετικά παθήματα, όχι μόνο θα αντιδρούσαμε διαφορετικά, αλλά και σε διαφορετικά θέματα! (δεν μας βάλλουν, δεν προκαλούν δίλημμα, δεν μοιάζουν κρίσιμα όλα τα ζητήματα που στη ζωή μας προκύπτουν).

Οι αντιδράσεις (όχι οι επιλογές) των ατόμων εξυπηρετούν τον σκοπό της ιστορίας (οι αντιδράσεις του καθενός ξεχωριστά είναι υπεύθυνες για το σύνολο. Του ενός η αντίδραση θα πέσει πάνω σε κάποιους κι εκείνοι θα αντιδράσουν με τη σειρά τους και θα πέσει πάνω σε άλλους, κι έτσι απλώνεται και προκαλείται η κίνηση/ροή/στάση του συνόλου.)

Τώρα, 
1. για να υπάρξει αντίδραση -γκελ- χρειάζεται τόσο το σωστό/καλό όσο και το λάθος/κακό. 

2. Το λάθος μπορεί να οδηγήσει αυτόν που το τρώει να το συνεχίσει, ή μπορεί να τον κάνει να αντιληφθεί το σωστό. 

3. Αυτός που μεταβιβάζει το λάθος, βοηθά την ιστορία ΕΞΙΣΟΥ όσο κι αυτός που το αλλάζει σε σωστό (είναι το ίδιο χρήσιμα για την εξέλιξή της). 

Πάμε στο σημαντικό, όλοι μας έχουμε κάνει πράγματα που δεν τα περιμέναμε, που δεν μας αναγνωρίζουμε μέσα σ’ αυτά, σαν κάποιος να μας έπιασε στον ύπνο. Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας προσπαθούμε να βρούμε το νόημα, τον λόγο που συνέβησαν αυτά που δεν ορίσαμε (ορίζουμε). 

Άλλη μία ζωή τρώμε μετανιώνοντας, νιώθοντας πόνο, ενοχές κλπ. Και μια τρίτη τρώμε, προσπαθώντας να μείνουμε σταθερά σ’ αυτό που επιλέξαμε να είμαστε (τι είδους άνθρωπος θέλω να είμαι). 

Κι είναι ο λόγος που τελικά μοιάζει τόσο ανούσια, τόσο μάταιη, τόσο παράλογη, τόσο άδικη, τόσο σκληρή, η ζωή… Κάτι που είναι τελείως λάθος φυσικά, διότι δεν ευθύνεται η ζωή για το τι θα επιλέξει ο άνθρωπος για να καταπιαστεί και να καταναλώσει τη ζωή του! (για την ακρίβεια τρεις ζωές καταναλώνει σε μία!)

Αν δούμε απλωμένα το σήμερα (απλωμένα σημαίνει σαν να γράφουμε εμείς το σενάριο, όχι σαν να είμαστε αυτοί που θα παίξουμε), τα πάντα έχουν λογική. Ο άνθρωπος πριν την κρίση ήταν σκουλήκι σερνάμενο και καμάρωνε κιόλας -περνιόταν και για σπουδαίος. 

Είσαι λοιπόν ο σεναριογράφος και θέλεις από σκουλήκι να τον κάνεις άνθρωπο. Γνωρίζεις επίσης πώς δουλεύει το «μηχάνημα» άνθρωπος, τι τον κάνει να πάρει μπρος, να σκεφτεί, να ξεβολευτεί, και το ανυπέρβλητο, τι θα τον κάνει να ΘΕΛΗΣΕΙ να… αλλάξει! 

Αν δεις τα συμβάντα υπό την οπτική του σεναριογράφου θα βρεις τη λογική και τη σπουδαιότητα σε καθένα από αυτά. Αν πάρεις τώρα τα ίδια μάτια και δεις την προσωπική σου ζωή, όλα όσα συνέβησαν σε σένα από το 2009 μέχρι σήμερα… δεν θα την βρεις την λογική! 

Γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις! Βάλλεσαι! (Θα αφήσουμε το πώς ξε-βάλλεσαι για μετά, μένουμε στο γενικό σενάριο και στο γιατί δεν ευθύνεται η ζωή για το τι επιλέγει ο άνθρωπος να καταπιαστεί.)

Είσαι λοιπόν ο σεναριογράφος και λες πρέπει να υπάρξουν οι προδότες, να πνίξει τον άνθρωπο η αδικία, να βρίσκεται μόνιμα σε αδιέξοδο, να κουράζεται και να μην φέρνει κανένα αποτέλεσμα, να αυτοκτονεί, να χάσει την αξιοπρέπειά του, να, να, γιατί έτσι θα αλλάξει, γιατί έτσι θα δει, γιατί έτσι θα γίνει άνθρωπος. 

Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής, το τελικό αποτέλεσμα, όχι ο τρόπος με τον οποίο θα το φέρει. Και ο άνθρωπος ασχολείται με τα «γιατί να συμβεί αυτό», πονόντας και μετανιώνοντας, και (το κυριότερο) πηγαίνοντας ΚΟΝΤΡΑ (άσκοπη κόντρα) προσπαθώντας να παραμείνει αυτός που επιθύμησε* να είναι… Δεν το όρισε η ζωή, μ’ αυτά να καταπιαστεί, ε;

* η επιθυμία = ανάγκες.

Θάνατος – Ελευθερία 

Αυτό που χαρακτήριζε τον αγώνα μου ήταν η αφοβία. Ήμουν εντελώς σίγουρη ότι καθετί που μου έβγαινε να κάνω φέρνει ένα αποτέλεσμα (το οποίο δεν βλέπω), αλλά και εντελώς σίγουρη ότι θα μπορέσω να το κάνω, ότι δεν θα με σταματήσει κανείς. Σκεφτόμουν πχ. ότι αν πεθάνω αγωνιζόμενη το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τον αγώνα. Θα εξυπηρετήσει δηλαδή το καθολικό σενάριο, οπότε το έβλεπα θετικό. Οπότε ήμουν ΣΥΜΦΩΝΗ!

Λένε ότι ελευθερία είναι η ελευθερία του νου! Που σημαίνει ότι όλα αυτά που συντελούνται στο κεφάλι μας μας καθιστούν δούλους. Αυτά που συντελούνται μέσα στο κεφάλι μας είναι :

1. η άσκοπη αναζήτηση της λογικής όσων μας συμβαίνουν κοιτώντας περιορισμένα (από την πλευρά δηλαδή του ηθοποιού-κομπάρσου, και μόνο αυτά που φαίνονται), 

2. πώς θα αποφύγω πόνο, φόβο, ενοχές 

3. πώς να κρατηθώ εσαεί στο μονοπάτι που όλη μου τη ζωή διαβαίνω, με μόνο σκοπό να μην ακυρώσω όλη μου την ύπαρξη.

Μπορείς να σταματήσεις όλα αυτά που γεμίζουν τον νου;

Κοιτώντας ως ηθοποιός-κομπάρσος όσα διαδραματίζονται, και δη μόνο αυτά που φαίνονται, δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Η ελευθερία χρειάζεται απλωσιά.. Θα πρέπει να φύγεις από το πλαίσιο της ατομικής ζωής σου και να τα δεις σαν σεναριογράφος.

Ο σκοπός του κάθε ατόμου, μεμονωμένα 
Η ιστορία προχωράει είπαμε ακαταπαύστως προς τον δικό της σκοπό, χρησιμοποιώντας εμάς. Δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα μας αναγκάσουν να την πάμε κατά εκεί που εκείνη θέλει. Κάνουμε τα κέφια της ιστορίας, θέλουμε δεν θέλουμε (μας πιάνει στον ύπνο). 

Σκοπός του ανθρώπου είναι η μακαριότητα! Αναζητά την απόλυτη ευτυχία, την ηρεμία της ψυχής, τη νηφαλιότητα του νου, κι αυτά δεν τα αναζητεί διακαώς επειδή τα έχει ως μνήμη (διότι τα είχε κάποτε), αλλά επειδή ξέρει ότι μπορεί να τα έχει! Η εξίσωση με το θείο!! είναι αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο, και είναι μία ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, στον κάθε άνθρωπο δοσμένη.

Η (κανονική, καθαρή, ανεπηρέαστη, έξω από ανάγκες) Επιλογή

Όλη μου τη ζωή «επέλεγα» να ακολουθήσω αυτό που μου υποδείκνυε η συνείδησή μου. Το έκανα με μεγάλο κόπο, ουσιαστικά δεν ήθελα, αναγκαζόμουν! Με ποια έννοια; Τσακωνόταν αυτό που με σύμφερε με αυτό που έλεγε η συνείδησή μου και ΝΙΚΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ η συνείδηση! ΗΤΤΗΜΕΝΗ έκανα το χατίρι της συνειδήσεώς μου!!

Όλη μου τη ζωή ζήλευα τους πολλούς, έλεγα γιατί να μην είμαι ένας απλός άνθρωπος! Απλούς ανθρώπους θεωρούσα όσους δεν έχουν τόσο ισχυρή - πάντα νικήτρια - συνείδηση! Πάντα με εξαιρούσα από το σύνολο, αλλά όχι με θετικό τρόπο. Θετικός δεν ήταν επειδή παιδευόμουν, και ήξερα (από ένστικτο πες) ότι είναι λάθος ζωή αν παιδεύεσαι για να την βγάλεις.

Η εξαίρεση είναι πάντα θετική! Είτε είναι στην κακή μορφή της είτε στην καλή (σε μία ταινία ένα μωρό γεννιέται γέρος και μεγαλώνοντας γίνεται μωρό. Η γυναίκα που το βρήκε είπε «το μωρό αυτό είναι ένα θαύμα! τα θαύματα δεν είναι μόνο όμορφα»)

Εξαίρεση σημαίνει μεγαλύτερες πιθανότητες - κατάκτησης. (Ο Ελληνικός λαός είναι εξαίρεση.)

Στο ζητούμενο.. Πέρασα λοιπόν όλη μου τη ζωή τιμώντας εξαναγκαζόμενη (και απαρέγκλιτα) τη συνείδησή μου. Και ήρθε μία ευλογημένη μέρα και αποφάσισα ηθελημένα να με αλλάξω. Να γίνω απλός άνθρωπος! Να κάνω το αντίθετο από αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου. Κι αφού έγινα αυτό που ζήλευα, αυτό που μισούσα, φίλιωσαν.. Αλλά το σπουδαίο δεν είναι αυτό (είναι το πρωταρχικό, αλλά όχι το σπουδαίο).

(Μετά το φίλιωμα: ) Γνωρίζω ότι ο άνθρωπος μπορεί να απλώς ζήσει, καθώς επίσης κι ότι μπορεί να φτάσει να ακουμπήσει το θείο… Είναι στο χέρι του, έχει τη δυνατότητα και την ΕΠΙΛΟΓΗ. 

Δεν κρίνεται από κανέναν, δεν επηρεάζει την ιστορία, δεν χαλάει κανένα σενάριο, ό,τι από τα δύο κι αν αποφασίσει. Δεν υπάρχει σωστό, ή σωστότερο. Αφορά μόνο τον ίδιο τον άνθρωπο, κι είναι μία απόφαση που καλείται να πάρει κοιτώντας/ρωτώντας/λογοδοτώντας μόνο τον/στον εαυτό του.

Τη μακαριότητα την φέρνει το «συμφωνώ»! (με ό,τι κι αν συμβεί συμφωνώ!) Όλοι οι δρόμοι είναι σωστοί, όλες οι πράξεις κινούν την ιστορία, όλοι μας βοηθούμε ο τελικός σκοπός να πραγματωθεί, ό,τι κι αν ωθούμαστε να κάνουμε. Το ζητούμενο είναι να μην πάσχουμε φέρνοντας τα αποτελέσματά μας.

Υ.Γ. Αυτό το μεγαλειώδες συμφωνώ το φέρνει η ελευθερία - αφοβία (που την ελευθερία - αφοβία την βρίσκεις στην απλωσιά..)
Στεφανία Λυγερού - upogia-taxi

Σου χρωστάω μια συγγνώμη εαυτέ μου...!!!!

Σήκω. Τρέξε στον κοντινότερο καθρέφτη και κοίτα. Τον βλέπεις; Μη με ρωτήσεις ποιον, ξέρεις πολύ καλά, τον εαυτό σου. Τα μάτια του καρφωμένα πάνω σου. Σε κοιτάζει θλιμμένα αλλά συνάμα αγριεμμένα. Αρνείται να σε υπακούσει πλέον. Προσπαθεί να σου πει κάτι αλλά δεν τον ακούς. 

Η φωνή του δε βγαίνει. Δεν έχει άλλες δυνάμεις πια. Κουράστηκε. Πλησίασε πιο κοντά. Τώρα σίγουρα ακούς ένα ξεψυχισμένο γιατί. Σου έχει δώσει πολλά αλλά σου ζητάει ένα μόνο πράγμα. Για την ακρίβεια μία λέξη, μία συγγνώμη.

Δύσκολο πράγμα η συγγνώμη. Λέξη με τεράστιο συναισθηματικό βάρος, ίσως ασήκωτο για πολλούς. Κάθε φορά που τη λες απαρνιέσαι ένα τμήμα από το εγώ σου. Τη στιγμή που την ξεστομίζεις γκρεμίζεται ένα κομμάτι του εγωισμού σου και το εμείς έρχεται πιο κοντά.

Από μικρά παιδιά μάθαμε να τη ζητάμε αλλά κανείς δε μας υπέδειξε τους σωστούς παραλήπτες. Τα χρόνια πέρασαν και οι συγγνώμες λιγόστεψαν. Στην πραγματικότητα δεν υπήρξαν ποτέ απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Όμως, τώρα πληγώθηκε. Αιμορραγεί. Παλεύει για την επιβίωσή του. Προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανός.

Αλλά για στάσου, κάτι σου ψιθυρίζει.

«Με ξέχασες».

Αλήθεια πόσες φορές τον απαρνήθηκες; Σε προκαλώ να μετρήσεις. Γάμα το. Έχεις χάσει ήδη το μέτρημα. Πόσες φορές τον έβγαλες από πάνω σου για να φορέσεις δανεικά κοστούμια, να μπεις σε ξένα καλούπια και να παίξεις ρόλους που δε σου ταίριαζαν. Άφησέ το. Ξέρω την απάντηση. Αμέτρητες.

Κι ύστερα τον ξέχασες. Τον παραπέταξες σε μια γωνιά της ντουλάπας σου μαζί με τα ρούχα που είναι γεμάτα τρύπες από το σκόρο. Αναγκαζόσουν όπως λες να φοράς τις κακοραμμένες στολές που σου προσέφεραν. Ήταν δήθεν η μοναδική επιλογή για να πετύχεις τους στόχους σου.

Όμως, ήρθε η ώρα που τον θυμήθηκες και αποφάσισες να ασχοληθείς λίγο μαζί του. Προσπαθείς να τον φορέσεις αλλά μάταια. Τα μπατζάκια κοντά και τα μανίκια μακριά. Αλλού φαρδύς κι αλλού στενός.

Άλλαξες. Εσύ, όχι αυτός. Μάλλον καλύτερα σε άλλαξαν οι ξένες φορεσιές του παρελθόντος.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο καιρός ήταν πολύς και πλέον βρωμάει ναφθαλίνη. Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη.

Είσαστε δύο διαφορετικές οντότητες. Αρνείται πεισματικά να σε υπακούσει. Δε σε μιμείται. Κάνε μία κίνηση για να στο αποδείξω. Βλέπεις; Δε σε ακολουθεί. Ο διαχωρισμός έγινε τη στιγμή που τον πέταξες από πάνω σου σαν ξεπερασμένο ρούχο.

Μην προσπαθήσεις να τον φέρεις στα μέτρα σου και να καλύψεις τη μυρωδιά με ακριβά γαλλικά αρώματα. Δεν ανέχεται μετατροπές και η οσμή της ναφθαλίνης είναι ισχυρότερη από κάθε κολόνια. Πρέπει να προσαρμοστείς και να αντέξεις την «ευωδία». Αυτή είναι η τιμωρία σου. 

Τη στεναχώρια που του έδωσες ήρθε η ώρα να την πάρεις πίσω. Το σύμπαν μπορεί να μην είναι συνεπές μα είναι εν μέρει δίκαιο.

Όμως, σε παρακαλώ μη γίνεις σαν αυτούς που σέρνουν τους ξεσκισμένους και ξεχαρβαλωμένους εαυτούς τους και βρωμάνε ναφθαλίνη από χιλιόμετρα.

Κάνε ησυχία. Νομίζω κάτι προσπαθεί να σου ψελλίσει. Όσο κοντά και να πας δεν τον ακούς. Διάβασε τα χείλη του.

«Με πλήγωσες, πονάω».

Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Την ξέρεις την αιτία αυτού του πόνου.

Είναι όλες αυτές οι προσβολές που έκανες τάχα πως δεν κατάλαβες. Ο εαυτός σου σε χτυπούσε με όλη του την δύναμη. Σου ξέσκιζε τα σωθικά για να διεκδικήσεις το δίκιο σου που συγχρόνως ήταν και δικό του. Αλλά εσύ δεν αντέδρασες. Προτίμησες την αδράνεια. Μπορεί να στραβοκατάπιες και να έβηξες διακριτικά αλλά δε μίλησες.

Δεν τον υπερασπίστηκες. Τον έβαλες σε δεύτερη, ίσως και σε τρίτη, μοίρα ώστε να αρέσεις εκεί που ήθελες. Του αφαίρεσες την πανοπλία και τον εξέθεσες σε κοινή θέα. Τον άφησες να γίνει έρμαιο στα νύχια των περαστικών αετών της ζωής σου.

Μετέτρεψες τον ίδιο σου τον εαυτό σε ένα σύγχρονο Προμηθέα.

Όμως, δεν αντέχει πλέον αυτό το μαρτύριο. Κουράστηκε να περιμένει το δικό του Ηρακλή να τον λυτρώσει. Αποφάσισε να πάρει την τύχη στα χέρια του και τώρα στέκεται απέναντί σου. Όσο δεν ακούει αυτό που τόσο επιθυμεί, αγριεύει. Είναι έτοιμος να σε κατασπαράξει αλλά, δε θα σε πληγώσει. Αυτός σίγουρα όχι.

Λοιπόν, νομίζω ότι του χρωστάς μία συγγνώμη. Για όλες εκείνες τις ατελείωτες μέρες που σε περίμενε τσαλακωμένος και ζαλισμένος από τη ναφθαλίνη στην άκρη της ντουλάπας. Για την ταπείνωση και τον πόνο που έχει υποστεί εξαιτίας σου. Μα πάνω απ’ όλα για το εμείς που επέτρεψες να σπάσει σε εγώ και εσύ.

Ο εαυτός σου είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις. Όταν όλοι θα έχουν φύγει και τα φώτα θα έχουν σβήσει, αυτός θα είναι εκεί. Να σε ακούει, να σε παρηγορεί και να σε συμβουλεύει. Τα βράδια που κλαις προσπαθώντας να πνίξεις τους λυγμούς σου μέσα στο μαξιλάρι αυτός είναι εκεί να σκουπίζει τα δάκρυά σου.

Συνειδητοποίησέ το. Είσαστε ένα εσείς οι δύο.

Μη φοβάσαι. Γνώρισέ τον, αποδέξου τον και αγάπησέ τον. Αυτός πώς μπόρεσε να το κάνει;

Μπορεί για εσένα να είναι ένα κεφάλαιο αλλά γι’ αυτόν είσαι ολόκληρο το βιβλίο.

Κοίταξέ τον στα μάτια, λοιπόν. Πες το. Μη διστάζεις. Μόνο έτσι θα λυτρωθείς κι εσύ κι αυτός. Αν δεν μπορείς σβήσε το φως. Στο σκοτάδι όλα λέγονται ευκολότερα.

Θα σε βοηθήσω κι εγώ. Έλα να το πούμε μαζί.

«Σου χρωστάω μία συγγνώμη εαυτέ μου».
Συντάκτης : Χάρης Παυλίδης

Ξεχάσαμε τι είμαστε και θυσιάσαμε την ηρεμία μας για λίγες πεποιθήσεις...!!!!

Σταμάτα να βλέπεις τον εαυτό σου σαν ένα πακέτο σκέψεων, πεποιθήσεων, αναμνήσεων και συμπεριφορών. Αυτό που είσαι πραγματικά είναι πέρα από όλα αυτά που μπορεί να χωρέσει ο νους σου.

Όταν περπατάς παρατήρησε ότι περπατάς. Όταν κάθεσαι παρατήρησε ότι κάθεσαι. Όταν κλαις παρατήρησε ότι κλαις. Όταν χαίρεσαι παρατήρησε ότι χαίρεσαι.

Ό,τι κάνεις, απλά παρατήρησέ το. Μην κρατάς τίποτα και μην κάνεις τίποτα δικό σου.

Τώρα που διαβάζεις παρατήρησε ότι διαβάζεις. Τώρα που βλέπεις παρατήρησε ότι βλέπεις. Τώρα που αναπνέεις παρατήρησε ότι αναπνέεις.

Αφαίρεσε την προσοχή σου απ' το περιεχόμενο της αντίληψης και στρεψ' τη προς τη γνώση της εμπειρίας. Όταν γνωρίζεις ότι βιώνεις κάτι, έρχεσαι στην πραγματική σου θέση. Συνδέεσαι με το Είναι, την επίγνωση που γνωρίζει τις εμπειρίες και τον εαυτό της. Αυτό που είσαι.

Η επίγνωση δεν περπατάει. Το σώμα περπατάει. Η επίγνωση δεν κάθεται. Το σώμα κάθεται. Η επίγνωση δεν κλαίει. Το σώμα κλαίει. Η επίγνωση δεν χαίρεται. Το σώμα χαίρεται.

Η επίγνωση είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλα σου τα "κάνω", τα "αισθάνομαι", τα "σκέφτομαι", τα "νιώθω". Είναι πάντα παρούσα. Είναι η γνώση της ζωής. Είσαι αυτή η γνώση.

Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι σε όλη μας τη ζωή είναι η γνώση των εμπειριών μας. Για το περιεχόμενό τους δεν υπάρχει ποτέ καμία βεβαιότητα. Αυτό που σκέφτεσαι είναι σωστό ή λάθος; Αυτό που βλέπεις είναι αυτό που νομίζεις ή είναι κάτι άλλο; Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου εξηγείται μ' αυτόν τον τρόπο ή με άλλον; Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Είσαι όμως σίγουρος ότι σκέφτεσαι. Είσαι σίγουρος ότι βλέπεις. Και είσαι σίγουρος ότι παρατηρείς τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου. Το μόνο με το οποίο έρχεσαι σε επαφή είναι η γνώση των εμπειριών. Όλα τα άλλα αποτελούν παροδικά φαινόμενα. Μορφές, αντικείμενα, άνθρωποι, αισθήσεις, σκέψεις, συναισθήματα. Όλα έρχονται και φεύγουν.

Όλα μας τα πιστεύω και οι πεποιθήσεις είναι σκέψεις. Και οι σκέψεις είναι λέξεις. Οι λέξεις γράμματα. Τα γράμματα σύμβολα. Είμαστε ένα πακέτο από σύμβολα; Μήπως ο κόσμος όλος είναι ένα πακέτο από σύμβολα; Τα σύμφωνα και τα φωνήεντα... Αυτά θα μας πουν ποιοι ή τι είμαστε; Αυτά θα μας πουν πώς είναι ο κόσμος και τι είναι η ζωή;

Ανεπίγνωστα θυσιάσαμε το βίωμα για τα νοήματα και την ηρεμία μας για λίγες πεποιθήσεις. Ξεχάσαμε τι είμαστε και υιοθετήσαμε ένα σωρό ρόλους και ταυτότητες.

Δεν είμαστε τίποτα. Γνωρίζουμε.
Νίκος Μπάτρας - aytepignosi.com

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Τα Ζώδια και οι Κρυφές Δυνάμεις τους - Πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να ανανεώσουν τη ζωή τους...!!!!

«Αν κάναμε όλα όσα είμαστε ικανοί να κάνουμε, θα εκπλήσαμε τον εαυτό μας.» ~Τόμας Έντισον~

Συχνά όμως, εμείς οι άνθρωποι φοβόμαστε να ανακαλύψουμε τα πόσα είμαστε ικανοί να κάνουμε. Συνηθίσουμε να ζούμε μέσα σε κάποια συγκεκριμένα πλαίσια και δύσκολα μπαίνουμε στην διαδικασία να τα ξεπεράσουμε, να κινηθούμε έξω από αυτά.. Όμως, καθώς στην πλάση και στο σύμπαν δεν υπάρχει στασιμότητα και όλα είναι σε μια διαρκή κίνηση, τα πάντα μεταβάλλονται..

Αν λοιπόν εμείς επιμένουμε να μένουμε προσκολλημένοι στην δική μας πραγματικότητα, κάποια στιγμή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δύσκολη κατάσταση, που σκοπό έχει να μας βάλει και πάλι σε διαδικασία εξέλιξης και μεταβολής.

Άλλωστε, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και εξελίσσονται. Αντίστοιχα και μέσα μας πρέπει να γίνονται αλλαγές. Η προσαρμοστικότητα είναι νόμος της φύσης, κανόνας της ζωής. Και ο καθένας μας έχει τη δύναμη να την κάνει. Άλλο αν μερικές φορές του λείπει η προθυμία.

Για παράδειγμα, αν μιλήσεις για αυτοβελτίωση σε κάποιον που ανήκει στα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων Τοξότης) ή στα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόος) ενθουσιαστεί. 

Τα ζώδια όμως του Νερού (Καρκίνος, ή Ιχθύες, όχι όμως ο Σκορπιός) ή της Γης ( Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι) αντιστέκονται στην αλλαγή, έστω κι αν θα μπορούσε να ήταν προς το καλύτερο. Θα πρέπει να αναγκαστούν από τις καταστάσεις για να την κάνουν. Το καλό είναι ότι τα ζώδια, έχουν το καθένα το δικό του ιδιαίτερο δυναμικό. Αρκεί να μπορέσει να το αναγνωρίσει και να το αξιοποιήσει!

ΚΡΙΟΣ
Κριέ μου, για σένα, το πρώτο από τα ζώδια της Φωτιάς, είναι αναμενόμενο, ότι η ανάπτυξη και η ανανέωση ταιριάζουν με τη φύση σου, καθώς είσαι το ζώδιο της εξέλιξης. Η ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου εκπληρώνει δυνατότητες, που είναι ενσωματωμένες στην ίδια τη φύση σου.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που έχουν μέσα τους ανείπωτες δυνάμεις και χαρίσματα δεν καταφέρνουν να τα εκδηλώσουν για να τα αξιοποιήσουν στη ζωή. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις εδώ, είναι η συνειδητοποίηση των προσωπικών σου δυνατοτήτων. Με το να κατανοήσεις τη φύση σου, θα έρθει η γνώση του δρόμου που μπορείς να ακολουθήσεις για να εξελιχθείς.

Αυτός ο δρόμος δεν θα είναι πάντα της εξωτερικής πράξης, όσο μια προσέγγιση στη ζωή, μια νοητική στάση που θα υιοθετήσεις απέναντι στον εαυτό σου και στους άλλους.

Το να συλλάβεις τις νοητικές σου δυνάμεις, να καλλιεργήσεις την ικανότητα να ελέγχεις τις σκέψεις σου, είναι ένα κλειδί ανυπολόγιστης αξίας. Αν μάθεις να ασκείς τον κατάλληλο αυτοέλεγχο, αν καλλιεργείς την αυτοπειθαρχία και αν έχεις κοντά σου τους σωστούς ανθρώπους, που θα σε καθοδηγήσουν για να ξεδιπλώσεις τα χαρίσματά σου, βρίσκεσαι στον δρόμο που οδηγεί στην προσωπική εξέλιξη και ανανέωση.

Είσαι έντονα δραστήριο άτομο και λαχταράς τη διαρκή αλλαγή. Έτσι, σου χρειάζονται διαστήματα ησυχίας και ανάπαυσης. Η ανανέωση των δυνάμεών σου συνδέεται με την κατάλληλη χαλάρωση. Έχει να κάνει με τη δυνατότητα να ηρεμείς το σώμα και να στρέφεις τον νου σου προς την επιθυμητή κατεύθυνση, πιστεύοντας ότι το σύμπαν θα σου φέρει το καλό που επιθυμείς.

Το ζήτημά σου δεν είναι τόσο να βρίσκεις ενεργητικότητα και να διατηρείσαι σε καλή υγεία, όσο το να κατευθύνεις αυτή την ενεργητικότητα σε εποικοδομητικές κατευθύνσεις. Σου χρειάζεται μια φιλοσοφία ζωής, μια βάση πνευματικότητας που να σε βοηθήσει. 

Καθώς όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον προορισμό της Αλήθειας, αν θα μπεις στο μονοπάτι που διάλεξες και θα το ακολουθήσεις μέχρι τέλους, θα φτάσεις τον στόχο που επιθυμείς. Το μονοπάτι είναι απλό: συνεπάγεται τη σωστή σκέψη, τις σωστές πράξεις και την προθυμία να δεχτείς την καλή σου τύχη.

ΤΑΥΡΟΣ
Εσύ Ταύρε μου, το πρώτο από τα ζωδια της Γης, όταν αναμετράς τον εαυτό σου και σημειώνεις τις ελλείψεις σου σε ορισμένα πεδία εμπειρίας, θέλεις να διορθώσεις τα αδύνατα σημεία σου. Θέλεις να ανυψώσεις συνολικά το επίπεδό σου. Και ο τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι ένας και πρέπει να τον δεις καθαρά. 

Γιατί, σαν άπιστος Θωμάς, έχεις τάση να κλείνεις τα μάτια τα αυτιά απέναντι σε ορισμένες αλήθειες, μέχρι που αυτές να είναι πια τόσο φανερές, που να μη γίνεται να τις αγνοήσεις.

Θυμήσου το παραμύθι με τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, όπου οι μαγικές λέξεις «Σουσάμι άνοιξε» άνοιγαν την πόρτα για έναν αμύθητο θησαυρό. Ο θησαυρός που αναζητάς συνοψίζεται στο αρχαίο ρητό «Γνώθι σαυτόν». Η αυτογνωσία δεν έχει να κάνει μόνο με την ανανέωση του νου και του σώματος, αλλά και με τις εξωτερικές συνθήκες.

Καθώς εξαρτιόμαστε από τους νόμους της φύσης για τη ζωή και την καθημερινότητά μας, αν διαπιστώσεις ότι έχεις έλλειψη σε κάποιο τομέα, αυτό δείχνει ότι κάποια πλευρά της σχέσης σου με τη φύση πρέπει να ενισχυθεί. Έχεις κάποια υστέρηση στην ικανότητά σου να κρίνεις ή να αισθάνεσαι σε συμφωνία με τον νόμο του σύμπαντος.

Αν η ζωή σου είναι γεμάτη από περιορισμούς, αν δυσκολεύεσαι να εκφράζεσαι, υπάρχει ένας τρόπος να αλλάξεις αυτή την αρνητική κατάσταση. Η δύναμη για να αλλάξεις έγκειται στην τέχνη του να σκέφτεσαι σωστά, ώστε το σώμα και το πνεύμα σου να είναι εναρμονισμένα μεταξύ τους.

Σαν Ταύρος, όταν πειστείς ότι είναι απαραίτητη μια αλλαγή, είσαι έτοιμος να κάνεις το βήμα προς τα μπρος. Ανακατευθύνεις τον εαυτό σου στο μονοπάτι της ζωής, αποφασίζοντας να κάνεις εποικοδομητικές τις διαδικασίες της σκέψης σου. Αρνείσαι να εμπλέκεσαι σε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου και τους άλλους.

Η ζωή αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η καλοτυχία αρχίζει να αντικαθιστά την «γκαντεμιά». Θα μπορούσε αυτό να οφείλεται σε μια αλλαγή της σκέψης σου από το αρνητικό στο θετικό; Ένας Ταύρος είναι σε θέση να το αποδείξει αυτό για τον εαυτό του.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ένα από τα σημαντικότερα ατού του Διδύμου είναι η οξύνοιά του. Μάλιστα συχνά ο Δίδυμος αναφέρεται ως ένα από τα πιο έξυπνα ζωδια! Εσύ λοιπόν Δίδυμε, αποφασίζεις ακαριαία. Ωστόσο, εξαιτίας της έμφυτης διττότητας του ζωδίου σου, συχνά αλλάζεις γνώμη προτού να ολοκληρώσεις κάτι.

Πάντα θα πρέπει να έχεις επίγνωση της ανάγκης σου για αλλαγή. Αν σου έρθει μια ενδιαφέρουσα έμπνευση ως προς το πώς να αλλάξεις τον εαυτό σου για να ενισχύσεις την επιτυχία σου, τότε αναδιαρθρώνεις το νοητικό σου «σπίτι» και αποφασίζεις την πορεία της δράσης σου.

Ένας Δίδυμος δεν επιτρέπει στους άλλους να πάρουν τα ηνία και να κατευθύνουν τη ζωή του, αλλά θέλει να αποφασίζει μόνος του και να καθορίζει ο ίδιος τους στόχους του. Μπορείς να αναγνωρίσεις καλύτερα από τον καθένα τα ποικίλα ταλέντα σου. Εσύ θα έπρεπε να αποφασίζεις αυτό που θέλεις και να προσαρμόζεις τη δράση σου για να το λάβεις.

Αν η υγεία σου αποτελεί ένα θέμα, τώρα ξέρουμε ότι η κατάλληλη διατροφή και η ψυχική υγιεινή μπορούν να επαναδομήσουν ολοκληρωτικά έναν άνθρωπο. Χρειάζεται να ακολουθείς κάθε στιγμή τη μέθοδο της εποικοδομητικής σκέψης. Το ανήσυχο ταμπεραμέντο του Διδύμου θα ωφεληθεί από μια στάση γαλήνιας αναμονής.

Το διάβασμα καλής λογοτεχνίας φέρνει αυτή τη γαλήνη του πνεύματος. Πολλά εξαρτώνται από μια τέτοια νοητική στάση και μέσα από αυτή μπορεί να αναδυθεί ένας εντελώς καινούργιος εαυτός. Μια νέα ζωή που να περιλαμβάνει υγεία, ευτυχία και αφθονία.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου μαθαίνουν να μετατρέπουν τα ποικίλα χαρίσματά τους σε οικονομικό κέρδος, πιο εύκολα από πολλούς άλλους αστρολογικούς τύπους, γιατί είναι ιδιαίτερα σβέλτοι στο να αντιλαμβάνονται τις ευκαιρίες και δεν τους λείπει η αυτοπεποίθηση.

Η πρωτοβουλία είναι καλή όταν κατευθύνεται σε ένα θετικό δρόμο. Απελευθερώνεσαι από όλες τις σκέψεις του περιορισμού και τις αναστολές, ξεκινώντας με ένα λευκό, άγραφο χαρτί, πάνω στο οποίο μπορείς να γράψεις τα πράγματα που επιθυμείς. Η φύση σου δίνει τις επιθυμίες της καρδιάς σου, όταν υπακούς τους νόμους της. Δεν είναι κάτι μυστηριακό αυτό, απλώς ακολουθεί τις φυσικές αρχές της ζωής.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Παρόλο που από μόνος του ο Καρκίνος, καθώς ανήκει στα ζώδια του Νερού, είναι πιθανό να αντιστέκεται στην αλλαγή μέχρι να εξαναγκαστεί σε αυτήν από τις συνθήκες, αν ανήκεις στο συγκεκριμένο ζώδιο, η αστρολογία μπορεί να σου δείξει ότι έχεις τη δυνατότητα να πάρεις μια νέα, πιο αναζωογονητική κατεύθυνση στη ζωή.

Μπορείς να ανανεώσεις όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και το περιβάλλον σου. Αλλά πριν το κάνεις αυτό, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις διαδικασίες της σκέψης σου. Να ανανεωθείς ξεκινώντας από την εσωτερική ζωή σου, από το ίδιο το μυαλό σου.

Εφόσον ο άνθρωπος είναι ένα πλάσμα με τριπλή υπόσταση, σωματική, νοητική και πνευματική, είναι καλό καθώς ξεκινάς τη διαδικασία της αυτό-ανανέωσης, να ακολουθείς όσο το δυνατόν πιο πιστά τις συμβουλές και τους κανόνες που έχουν να κάνουν με το φυσικό σου σώμα, όσον αφορά στη διατροφή, στην ανάπαυση και στη σωματική άσκηση.

Όταν δεν αντιμετωπίζεις με σεβασμό το «όχημα» της ύπαρξής σου, δηλαδή το σώμα σου, η κακή του κατάσταση επηρεάζει άμεσα την ψυχολογία και τη νόησή σου. Κι ενώ θα υιοθετείς μια διαφορετική στάση απέναντι στο σώμα σου, πρέπει επίσης να εξετάσεις τις διαδικασίες της σκέψης σου. 

Θα εκπλαγείς όταν θα μπορέσεις να δεις πραγματικά τι συμβαίνει μέσα στους μυστικούς μηχανισμούς του υποκειμενικού εαυτού σου.

Υπάρχουν πολλές αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα που θα έπρεπε να αλλάξεις. Οι ψυχίατροι μας λένε ότι έχουμε τη δυνατότητα να τα ανιχνεύσουμε και μέσα από τα όνειρα που βλέπουμε.

Πέρα από αυτά όμως, μπορείς να αρχίσεις εδώ και τώρα να εφαρμόζεις τη φιλοσοφία της σωστής σκέψης. Γνωρίζεις τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και στο κακό, όπως αποκαλούνται. Γνωρίζεις πότε τροφοδοτείς μέσα σου σκέψεις ζήλιας και φθόνου. Γνωρίζεις πότε χαμηλώνεις το επίπεδό σου, ενεργώντας ανώριμα ή φοβισμένα.

Αντικαθιστώντας, όσο περισσότερο γίνεται τα παιδιάστικα συναισθήματά σου με τα πιο ώριμα, θα ανακαλύψεις ότι, κατά κάποιο μυστηριώδη τρόπο, ολόκληρος ο κόσμος ανταποκρίνεται στην προσπάθειά σου. Το να αποκτήσεις ένα ιδανικό, συνεπάγεται να αρχίσεις να το υλοποιείς, ώστε να επανατοποθετήσεις τη ζωή σου.

ΛΕΩΝ
Ανήκεις και εσύ στα ζώδια της Φωτιάς, φίλε Λέοντα, αλλά όταν ζεις μέσα σε μια παιχνιδιάρικη και ηδονιστική διάθεση απέναντι στη ζωή, χωρίς να κατευθύνεσαι προς ένα συγκριμένο στόχο, αργά ή γρήγορα θα χάσεις το κίνητρο και το ενδιαφέρον σου. Το ζώδιό σου έχει μια τάση προς αυτό. Και τότε μπορεί να επαναστατείς απέναντι στην τόση μονοτονία.

Συναισθηματικά μπορεί να αισθάνεσαι ένα κενό, σαν να τρως κάθε μέρα το ίδιο φαγητό. Αλλά η αγάπη, όπως και η τροφή, δεν είναι παρά μονάχα δύο από τις ανάγκες του ανθρώπου, για να αισθάνεται ολοκληρωμένος. Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να ανεβάσεις το επίπεδο της ζωής σου, αρχίζεις να αποκτάς σοφία μέσα από τη μελέτη του εαυτού σου.

Αποκτάς περισσότερη συναίσθηση του τρόπου που λειτουργεί το μυαλό σου, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος. Η ανανέωση του εαυτού σου δεν είναι κάτι που πετυχαίνεται εύκολα. Αλλά από τη στιγμή που θα την καταφέρεις, κάθε φάση της ζωής σου βελτιώνεται.

Όταν μαθαίνεις με ποιο τρόπο το υποσυνείδητο επηρεάζει το συνειδητό κομμάτι σου και είσαι πρόθυμος να δεχτείς τους τρόμους αλλά και τους θησαυρούς του, το σκοτάδι θα φωτιστεί και θα σου αποκαλυφθεί μια καλύτερη πορεία.

Καθώς τείνεις να δένεσαι χειροπόδαρα από τις προσωπικές σου προσκολλήσεις, τις αρέσκειες και τις απαρέσκειές σου, πρέπει να το πάρεις απόφαση και να αποκολληθείς από τις περιοριστικές συνήθειες, σχέσεις και σκέψεις. 

Τότε ο νους σου θα ανακαλύψει ενδιαφέροντα, που αξίζουν περισσότερο. Ο μηχανισμός της σκέψης σου θα επιταχυνθεί και θα φέρει μεγαλύτερη ποικιλία στη ζωή σου.

Καθώς ο εγκέφαλος καθαρίζεται από νέες και θετικές ιδέες και καθώς τα παλιά τραύματα που προκλήθηκαν από τη ζήλια, τον φθόνο και το μίσος επουλώνονται, ο κόσμος σου φωτίζεται και επέρχεται μια φυσική αυτό-ανανέωση. Αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά που ήταν από πάντα παρούσα, αλλά πριν δεν την έβλεπες.

Διαπιστώνεις ότι δεν έπαψες να είσαι ο εαυτός σου, αλλά έχεις αναπτύξει μια καλύτερη εκδοχή του, ακόμα κι αν είναι σε διαδικασία εξέλιξης. Δεν αξίζει μια τέτοια ανανέωση; Κάθε Λέων, με την επιθυμία και την προσπάθειά του, μπορεί να το πετύχει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος, όπως και τα άλλα ζώδια της Γης, θέλεις χειροπιαστά πράγματα, θα πρέπει να δεις κάτι, για να το πιστέψεις. Αν μπορούσες να είχες πίστη, θα ανέβαινες εύκολα σε ένα ανώτερο επίπεδο ύπαρξης αν το ήθελες, αντί να χρειάζεται να αποδεικνύεις στον εαυτό σου ότι μπορεί να υπάρξει ένας νέος τρόπος ζωής, για να προχωρήσεις. Αλλά σου είναι δύσκολο να μην κρίνεις με βάση αποκλειστικά αυτό που συλλαμβάνουν η λογική και οι αισθήσεις σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν προσπαθούν ιδιαίτερα να ανεβάσουν τον εαυτό τους σε ψηλότερο επίπεδο. Είναι ικανοποιημένοι με το να αφήσουν τη φύση να πάρει τον δρόμο της κι εκείνη κάνει αυτό ακριβώς. Αλλά, παρόλο που πρέπει να υποκλινόμαστε μπροστά στη φύση, παρατηρούμε επίσης ότι εκείνη μας υπακούει στον βαθμό που εμείς πρώτοι την υπακούμε.

Είναι μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι, επειδή οι περισσότεροι αγνοούν τους νόμους της φύσης, οι υπόλοιποι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτούς τους ίδιους νόμους προς όφελός τους.

Αν ένας Παρθένος θέλει να κάνει εποικοδομητικές αλλαγές στη ζωή του, θα πρέπει να ξεκινήσει με ορισμένες περιστάσεις που είναι ήδη κάτω από τον άμεσο έλεγχό του, ιδίως με τις νοητικές του διεργασίες. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο νους έχει μεγάλη δύναμη.

Παρά το ρητό «το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής», αυτή η σάρκα, εφόσον το πνεύμα θέλει πραγματικά, ποτέ δεν είναι τόσο πολύ «ασθενής». Και έχεις δυνατότητα με τη σκέψη σου να ανεβάσεις τη σωματική σου κατάσταση, όπως και να βελτιώσεις τις εξωτερικές σου περιστάσεις.

Καλό είναι να μάθεις να εκτιμάς τους άλλους ανθρώπους και να παραβλέπεις τα ελαττώματά τους. Να μάθεις να εκπέμπεις αγάπη και να χρησιμοποιείς εποικοδομητικά τη λαμπρή σου εξυπνάδα. Ακόμα και η απλή πράξη του να σκέφτεσαι σωστά, αν την εφαρμόζεις καθημερινά, θα αναμορφώσει τη ζωή σου.

Μην αποθαρρύνεσαι αν δεν δεις αμέσως αποτελέσματα. Μπορεί να χρειαστούν μήνες, ώσπου να σταθεροποιηθεί ένας νέος τρόπος σκέψης. Μετά από ένα χρόνο πάνω-κάτω, οι αλλαγές θα είναι ολοφάνερες, όχι μόνο σε εσένα, αλλά και στους άλλους.

ΖΥΓΟΣ
Άλλο ένα από τα ζώδια του Αέρα, ο Ζυγός, όταν Ζυγός ξεπερνά τους αυτό-περιορισμούς του, βρίσκεται καθ’ οδόν προς την ανακάλυψη μιας πολύ καλύτερης εκδοχής του εαυτού του και όταν αποκτήσει την επίγνωσή της και καταφύγει στη βοήθειά της, θα δώσει νέο νόημα στη ζωή του.

Φαινομενικά όλοι οι άνθρωποι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, όλες τις καταστάσεις που παρουσιάζει η καθημερινή ζωή. Εσύ, σαν Ζυγός, είσαι ικανός να αναπτύξεις έναν πιο εξελιγμένο εαυτό με την ανωτερότητα και την ανιδιοτέλειά σου. 

Ίσως, σε κάποια απροσδόκητη στιγμή, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι δυνατόν να γυρίσεις τον τροχό της ζωής και να βρεθείς από τα χαμηλά στα ψηλά.

Τα διανοητικά σου χαρίσματα κάνουν αυτή την υπόθεση ευκολότερη απ’ όσο θα πίστευε κανείς. Και ακριβώς τη στιγμή που θα δεις ότι μια τέτοια ανανέωση του εαυτού σου μπορεί να γίνει, έχεις τη δύναμη να πραγματοποιήσεις τη μεταμόρφωση. Με την οξύνοια και την ικανότητά σου να εκφράζεις την ομορφιά, θα πρέπει να ανυπομονείς να αλλάξεις.

Μπορείς να επιστρατεύσεις την αποφασιστικότητα να βελτιώσεις τη νοοτροπία και τη στάση σου, δείχνοντας περισσότερο ενδιαφέρον για τους άλλους, φιλία, φροντίδα, υποστήριξη. Μπορείς να αλλάξεις τις διεργασίες της σκέψης σου για να δεις τον κόσμο κάτω από ένα καλύτερο φως. Μην αγχώνεσαι ούτε να εμμένεις στις αδυναμίες και στις αποτυχίες των άλλων.

Μάθε να βλέπεις τους λόγους αυτών των περιορισμών, γνωρίζοντας ότι τα εγωιστικά, κακεντρεχή φερσίματα, πολλές φορές προέρχονται από τον τρόπο που μεγάλωσαν αυτά τα άτομα, μέσα στην άγνοια και στην έλλειψη αυτοελέγχου.

Έτσι, μαθαίνεις να μην καταδικάζεις ούτε τους άλλους ούτε τον εαυτό σου, αλλά προσπαθείς να δεις και να ενθαρρύνεις μόνο το καλό. Αποφασίζοντας να βλέπεις εσένα και τους άλλους σε ένα πνεύμα αγάπης, μπορείς να υιοθετήσεις μια πιο χαρούμενη, ενθουσιώδη στάση. Κι εσύ θα γίνεσαι πιο αρεστός και εκείνους θα τους εκτιμάς περισσότερο.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα της αγάπης, θα επέρχεται μια μεταμόρφωση που θα επηρεάζει όχι μόνο την κοινωνική σου ζωή, αλλά και την ψυχική και σωματική σου ευεξία.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Αν και συ φίλε Σκορπιέ ανήκεις στα ζώδια του Νερού, αν είσαι χαρακτηριστικός Σκορπιός, έτσι και σου μιλήσουν για την τέχνη της ανανέωσης θα σου ξυπνήσει αμέσως το ενδιαφέρον. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου ξέρουν από ένστικτο αυτό το μυστικό, γιατί κατά βάθος είναι μια αλχημιστική ικανότητα μετουσίωσης.

Οι Σκορπιοί είναι γεννημένοι γιατροί και θεραπευτές. Κατανοούν την ανθρώπινη φύση. Έτσι κι εσύ ξέρεις πότε οι άνθρωποι ζουν σύμφωνα με το ανώτερο δυναμικό τους και πότε όχι. Και δεν σου αρέσει να βλέπεις τα άτομα του στενού σου περιβάλλοντος να μην στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και κυρίως των δυνατοτήτων τους.

Ενστικτωδώς γνωρίζεις πότε κάποιος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, και γι’ αυτό συχνά φαίνεσαι στους άλλους υπερβολικά επικριτικός και φιλοκατήγορος.

Για να επιτύχεις τα οφέλη της αυτό-ανανέωσης, θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσεις να αναμορφώσεις τον εαυτό σου, πριν μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο, δουλεύοντας στη δική σου φύση, μαθαίνεις να εφαρμόζεις πάνω σου τη διαδικασία της θετικής σκέψης. 

Μαθαίνεις την τέχνη του να βλέπεις το καλό στους άλλους ανθρώπους και να το κάνεις να αναδειχθεί. Μαθαίνεις να τιθασεύεις την ενέργειά σου και να τη χρησιμοποιείς σωστά, όπως ένα άλογο δαμάζεται και γίνεται χρήσιμο.

Μετά από ένα διάστημα, αυτές οι φυσικές δυνάμεις του Σκορπιού θα ακολουθήσουν τα εποικοδομητικά μονοπάτια που τους έχουν καθοριστεί χωρίς να αποκλίνουν. Αυτό σημαίνει να κατέχεις την ικανότητα να ανανεώσεις τον εαυτό σου, οδηγώντας τον σε μια πιο εκλεπτυσμένη και εξελιγμένη εκδοχή του και να ζήσεις σύμφωνα με το υψηλότερο δυναμικό σου.

Συμβολικά μιλώντας, αντί να μείνεις στον σκορπιό, την αρχική μορφή του ζωδίου σου, να αποκτήσεις τα φτερά του φοίνικα, επιλέγοντας να προχωρήσεις στην πιο εξελιγμένη πνευματικά φάση του εαυτού σου.

Όχι μόνο θα μπορέσεις να πετάξεις διανοητικά ή μεταφορικά, αλλά επιπλέον θα ξεπεράσεις τους φυσικούς περιορισμούς σου, δυναμώνοντας το σώμα και βελτιώνοντας τις συνθήκες τις διαβίωσής σου, σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Μπορεί για τους περισσότερους ανθρώπους η αυτό-ανανέωση να είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αλλά εσύ, με την εύνοια των άστρων, είσαι γεννημένος για τη μεταμόρφωση.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Συνήθως οι πρόσχαροι και πληθωρικοί άνθρωποι , όπως οι Τοξότες που θεωρούνται από τα πιο αισιόδοξα ζώδια, δύσκολα βρίσκουν χρόνο να αναλογιστούν αν χρειάζεται να αλλάξουν κάτι στον εαυτό τους. Η ζωή έχει βέβαια τον τρόπο της να μας οδηγεί εκεί, οπότε ακόμα και για σένα ίσως οι συνθήκες να απαιτήσουν μια αυτοεξέταση, ώστε να παρατηρήσεις πώς τα πήγες με το πέρασμα του χρόνου και πού κατέληξαν οι προηγούμενες προσπάθειες που έκανες στη ζωή σου.

Πιθανόν η υπερβολική ανεμελιά δεν σε άφησε να σκεφτείς σοβαρά ποιος είσαι και πού πας, κάτι που πραγματικά θα σου χρειαζόταν. Στη διάρκεια αυτών των περιόδων, όπου ανακαινίζεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, ανεβαίνεις σε υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας και κάνεις ένα βήμα για να βγεις από κάποια δυσάρεστη κατάσταση, στην οποία είχες την ατυχία να βρεθείς.

Τότε είναι που θα έπρεπε να αναλάβεις αυτό το «έργο» του να ανανεώσεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, ώστε να κερδίσεις προβάδισμα στη ζωή, αποβάλλοντας τις φθαρμένες ιδέες και αποκτώντας καινούργιες. Όσο νέος κι αν είσαι, κάτι τέτοιο θα σε ωφελήσει.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου έχουν πολύ καθαρό και άμεσο τρόπο σκέψης. Είναι ολοφάνερο από τον τρόπο που οι Τοξότες συζητούν, ότι αντιλαμβάνονται κατευθείαν την αλήθεια και είναι κάθετοι στο να την εκφράζουν. Ενστικτωδώς παρακολουθούν κάθε λέξη και σκέψη. Ό,τι βγαίνει από το στόμα τους έχει απίστευτη δύναμη, είτε για το καλό είτε για το κακό.

Έτσι κι εσύ λοιπόν, αν μπαίνεις στον πειρασμό να είσαι απότομος ή επικριτικός, πρέπει να μάθεις την τέχνη της ευγένειας. Να καλλιεργήσεις μια εποικοδομητική νοοτροπία για σένα και τον κόσμο, που να αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής σου, χωρίς να ξεφεύγει από τα όρια του εφικτού.

Βαθιά μέσα σου γνωρίζεις ότι θα επιτελέσεις ένα σπουδαίο έργο, αν ελέγξεις την κατώτερη φύση σου και αφήσεις το ανώτερο μέρος του νου σου να κυριαρχήσει στις πράξεις σου. Αυτή είναι η λύση στο θέμα της αυτό-ανανέωσης και για έναν φιλοσοφημένο Τοξότη δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αιγόκερε, το ζώδιό σου, ένα από τα τρία ζώδια της Γης, δεν πείθεται εύκολα για τα πλεονεκτήματα μιας αλλαγής. Έχεις την τάση να ακολουθείς στα τυφλά τον ίδιο δρόμο, μέχρις ότου κάποιο δυσάρεστο συμβάν να σε αναγκάσει να αναγνωρίσεις την ανάγκη για αλλαγή και να ξεβολευτείς από τους καθιερωμένους τρόπους της σκέψης και της δράσης σου.

Άλλωστε είναι ανθρώπινη ανάγκη κατά καιρούς να κάνουμε μια «γενική καθαριότητα» σε αυτό το σπίτι που είναι το μυαλό και το σώμα μας. Κι αν αυτό το ζευγάρι, νου και σώματος, λειτουργεί τέλεια και ακτινοβολεί υγεία, είμαστε ουσιαστικά ευτυχισμένοι.

Η μεταμόρφωση για τον Αιγόκερω έγκειται στο να αναπτύξει την αγάπη μέσα στην καρδιά του. Λένε πως πρέπει να αγαπάμε ακόμα κι εκείνους που μας μισούν. Έστω κι αν δεν σε αναγκάζει κανείς να λατρέψεις τις ατέλειες των γύρω σου, επιδίωξε τουλάχιστον να διακρίνεις τα καλά σημεία τους και να αγαπήσεις την πιο βαθιά και αληθινή τους φύση.

Όταν οι άνθρωποι μας μεταχειρίζονται άσχημα, δεν μπορούμε να τους αγαπήσουμε παρά μόνο αν δούμε μέσα τους κάτι από τη θεϊκή ουσία, που ούτως ή άλλως υπάρχει εκεί. Όταν διακρίνουμε αυτόν τον πραγματικό εαυτό τους, που πολεμά να φανεί, αναπτύσσουμε τη συμπόνια και ανοίγουμε την καρδιά τους απέναντί τους. Χωρίς αυτό, δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα άξιο λόγου. Δεν μπορείς να ελπίζεις πως θα ανανεώσεις τη ζωή σου.

Τουναντίον, με αυτή την αγάπη μπορείς να έχεις ή να κάνεις οτιδήποτε θέλεις. Ίσως αυτό να ακούγεται πολύ βαρύγδουπο, αλλά η αγάπη διώχνει τα εμπόδια, ανοίγει τους δρόμους και κάνει θαύματα. Θεραπεύει, μεταμορφώνει, ανανεώνει, χτίζει, διευρύνει τις διόδους για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σοφία.

Η αγάπη δεν βλέπει σφάλμα ή κακό. Δεν κρίνει την αδυναμία των άλλων, γιατί ξέρει ότι αυτές οι αδυναμίες θα εξαφανιστούν όταν η ψυχή που αγωνίζεται θα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της εξέλιξής της. Το δυναμικό μας βρίσκεται πάντα μαζί μας. Κι εσύ, σαν Αιγόκερως, έχεις τη δυνατότητα να βοηθήσεις πολύ ουσιαστικά στο να γεννηθεί και να εξελιχθεί αυτός ο ανώτερος εαυτός.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Οι εκπρόσωποι του ζωδίου, του τελευταίου από τα ζώδια του Αέρα, ενδιαφέρονται για ό,τι έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ανθρώπινου είδους και την καλυτέρευση της ζωής του, οπότε τα θέματα της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής ανανέωσης είναι από τις αγαπημένες «τροφές» για τη σκέψη τους. Κι ακόμα περισσότερο αν μπορούν να τεστάρουν τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις με γνώμονα το τι μπορεί να ταιριάξει στους ίδιους.

Παρόλα αυτά, αν είσαι Υδροχόος, δεν πιστεύεις άκριτα οτιδήποτε διαβάσεις. Πριν να το δεχτείς, θα το περάσεις από το κόσκινο του ρεαλισμού σου. Θα το ερευνήσεις, θα το ελέγξεις, θα εξετάσεις κατά πόσον έχει λογική βάση και κυρίως πρακτική εφαρμογή στη ζωή. Και μετά από όλα αυτά, αφού θα του έχεις δώσει το πιστοποιητικό της εγκυρότητας, τότε και μόνον τότε θα το υιοθετήσεις.

Όταν πρόκειται για θέματα όπως η ανανέωση του εαυτού σου μέσα από τον κατάλληλο έλεγχο του σώματος και των συναισθημάτων σου, βρίσκεις αμέτρητες ευκαιρίες στην καθημερινότητα για να φέρεις και να εντάξεις τις αλλαγές στη ζωή σου. Βλέπεις τα ολοφάνερα αποτελέσματα του λανθασμένου τρόπου σκέψης και τις συνέπειες πάνω σου της διαρκούς ανησυχίας, του φόβου και των άλλων σαμποτέρ της ψυχολογικής σου ευεξίας.

Πιστεύεις ότι η διαδικασία του να ελέγχεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, φέρνει το καλό και στη δική σου ζωή, αλλά και στων άλλων. Αν ο φόβος και η ανησυχία προξενούν αρρώστιες, τότε η αγάπη, η πίστη και η ελπίδα μπορούν να οδηγήσουν στην ευτυχία και την επιτυχία.

Προσπαθείς να αποτινάζεις τα πέπλα της θλίψης από πάνω σου και από τα πρόσωπα που έχεις κοντά σου, μέσα από την αναγνώριση της ελπίδας και της χαράς, που μπορεί να βρεθεί παντού στο σύμπαν. Κι αυτή είναι η σπουδαία δύναμη που χρειάζεται για την ανανεωτική διαδικασία της ανθρώπινης ζωής.

Αν τη χρησιμοποιήσεις συστηματικά, θα αποδειχθεί πως είναι το μαγικό φίλτρο, που θα σου φέρει ζωντάνια, ενεργητικότητα και αισιοδοξία, μεταμορφώνοντας όλη σου την πραγματικότητα και κάνοντάς σε δημιουργό και κύριο του πεπρωμένου σου.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι Ιχθύες έχουν μέσα τους τη δύναμη να ζήσουν όμορφα μέχρι τα γεράματα. Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς, περισσότερο απ’ όλα τα ζώδια βρίσκεσαι σε επαφή με τον υποσυνείδητο νου σου και είσαι ικανός να αντλείς από τα απεριόριστα αποθέματά του, που σου χαρίζουν επιπλέον δύναμη και μακροζωία. Έχεις τη δύναμη να ανανεώνεις το σώμα σου και να διατηρήσεις μια νεανική εμφάνιση σε μεγάλη ηλικία.

Και μπορεί όλοι λίγο-πολύ οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ζωδίου, να έχουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά οι περισσότεροι δεν καταφέρνουν να την αξιοποιήσουν, εξαιτίας της υλιστικής στάσης τους στη ζωή. 

Αντίθετα εσύ κλίνεις προς τη δημιουργική πλευρά της ζυγαριάς και εκμεταλλεύεσαι απόλυτα τα χαρίσματά σου και τις υποκειμενικές συνθήκες σου. Η αληθινή σου τύχη είναι η ικανότητα να έρχεσαι σε επαφή με την εσωτερική σου ενέργεια και στη συνέχεια να διοχετεύεις εξωτερικά αυτή τη δύναμη.

Διαθέτεις το μαγικό κλειδί που ξεκλειδώνει τους θησαυρούς του «εδώ και τώρα». Και το κλειδί αυτό είναι η πνευματική γνώση, το δώρο του σύμπαντος προς τους Ιχθείς. 

Για να έχεις όμως τη μεγαλύτερη ωφέλεια από το φως της κατανόησης, πρέπει να στρωθείς στη δουλειά, για να εκφράσεις αυτή τη σοφία στην καθημερινή σου ζωή. Αρχικά μπορεί να μην ξέρεις πώς να το κάνεις. Ένας είναι ο τρόπος, μέσα από τη δύναμη της σκέψης και την έκφρασή της σε εξωτερικές πράξεις.

Όλοι ξέρουμε το νόημα των λέξεων «καλό» και «κακό». Πρέπει να αποφασίσεις αμετάκλητα να καλλιεργείς τις καλές σκέψεις μέσα στον νου σου και να απορρίπτεις τις κακές. Πρέπει να μάθεις να οραματίζεσαι τη δύναμη και το θάρρος, την ελπίδα και την πίστη.

Να δέχεσαι το σύμπαν σαν ένα φιλικό πεδίο και να ξέρεις ότι η ζωή είναι σύμμαχός σου, στην προσπάθεια να φέρεις στον εαυτό σου την τελειότητα. Να μάθεις να ενδιαφέρεσαι για τους πάντες και τα πάντα, γιατί αυτό συνδέεται στενά με την τελειότητα. Και είναι το μυστικό της αυτό-ανανέωσης, που καταλήγει στην υγεία και την ευτυχία.
Ο παν-Δότης...Είδος υπό εξαφάνιση…!!!!

Πώς είναι άραγε να γεννιέται μέσα στο φως και τα πάντα γύρω του να μαρτυρούν ότι ήρθε για να δώσει και όχι για να πάρει;

Δυσκολεύτηκα να αποδεχτώ ότι αυτό το είδος ανθρώπου είναι υπαρκτό και ζει ανάμεσά μας. Κυκλοφορεί, όμως, σε τέτοια σπανιότητα που αν πέσεις πάνω του, γραπώσου και ευχαρίστησε την τύχη σου.

Εγώ αυτήν την τύχη την είχα, να γνωρίσω δηλαδή έναν παν-Δότη ενέργειας που λειτουργεί μόνο εξωστρεφώς. Αν δεν είχε πέσει πάνω μου όλως τυχαίως, η άποψή μου για τους ανθρώπους θα με έβρισκε μετά από χρόνια … στα τελειώματα … με μια εικόνα απόλυτα απογοητευτική.

Κρίνοντας όχι μόνο απ’ τους συνανθρώπους μου αλλά και απ’ τον ίδιο μου τον εαυτό, το ''Τεφτέρι της Αξιολόγησης'' έβγαινε συνεχώς μείον. Παντού γύρω προσωπικότητες με προβληματικές συμπεριφορές, με μικροπρέπειες, με ζηλόφθονες αντιδράσεις. Άτομα με κομπιάσματα ψυχικά, με κρατήματα συναισθηματικά, μ’ ένα πάρε-δώσε που θυμίζει τραπεζική συναλλαγή.

Αυτός, όμως, κουβαλάει μια άλλη αύρα, έναν άλλον αέρα … λίγο διαφορετικό, λίγο ξεχωριστό. Μιλά με παιδικό ενθουσιασμό, με ευθύτητα και χωρίς περιττές περιστροφές. Σε κοιτά στα μάτια και σου λέει αυτό που εννοεί. Κινείται με θάρρος και ορμή, χωρίς περιθώρια παρεξηγήσεων και δεύτερων σκέψεων.

Βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και σε κερνά, με βαθιά πεποίθηση ότι φτάνει για όλους. Έχει κοινωνική συνείδηση, συμπάσχοντας έμμετρα για να μπορεί να είναι αδιάλειπτα χρήσιμος. Δεν είναι καχύποπτος άνευ λόγου και αιτίας για να μπορεί να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς μιζέρια.

Φαντάζουν υπερβολικά; Η αναλυτική περιγραφή ευθύνεται γι’ αυτό και όχι η πραγματικότητά του. Απλά έχουμε μάθει να εντυπωσιαζόμαστε απ’ τα αυτονόητα!

Καί ο παν-Δότης έχει σκελετούς στην ντουλάπα του, αλλά είναι σκελετοί που στοιχειώνουν τον ίδιο και όχι τον περίγυρό του. Είναι μια προσωπική του διαμάχη που δεν ακουμπά σχεδόν κανέναν γύρω του. 

Μοιάζει σαν να προγραμματίστηκε γενετικά για να ανατροφοδοτείται μέσα από πηγαία δοτικότητα, με σκοπό να ανταπεξέλθει στις κόντρες με τον εαυτό του.

Κι, όμως, αυτό το είδος υπάρχει και κάνει ανέμελες βόλτες εκεί έξω. Όποιος το πάρει χαμπάρι, μόνο οφέλη θα αποκομίσει. Μόνο ένας αρκεί για να σου αλλάξει τη ζωή, να δεις με άλλο μάτι την πραγματικότητα, να εκτιμήσεις περισσότερο το ''δούναι'' απ’ το ''λαβείν''.

Η θεωρία, βέβαια, απ’ την πράξη έχει μια μακρά απόσταση καθώς για εκείνον το ''δούναι'' είναι στα όρια του κληρονομικού χαρίσματος. Για εκείνον αυτό είναι μια αβίαστη διεργασία, ενώ για τους πολλούς είναι μια συνεχής υπενθύμιση. 

Μια υπενθύμιση της φυσιολογικότητας που θα έπρεπε αυτονόητα να ακολουθείται στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο παν-Δότης συνήθως διαθέτει “επαναφορτιζόμενη μπαταρία” που δουλεύει στο ρελαντί, γι’ αυτό και σπάνια τον βλέπεις κουρασμένο. Κοινωνικός, εξωστρεφής και ανοιχτοχέρης, χωρίς να υπολογίζει τίποτα με το ζύγι. Ανοιχτό βιβλίο με σημαία του «τα ΕΝ οίκω ΕΝ δήμω». Έτσι, απελευθερώνεται και ζει χωρίς ''κατακρατητικές'' σκέψεις που βαραίνουν.

Τρομερός τύπος ε;;; Κι, όμως, αυτή η περιγραφή δεν είναι μυθιστορηματική! Είναι μια βιογραφία που αν δεν τύχαινε να τη ζήσω, θα την αρνιόμουν κατηγορηματικά.

Υπάρχει ελπίδα, λοιπόν! Υπάρχει, όμως, και μια διάχυτη απογοήτευση διότι αυτό το είδος ανθρώπου σπανίζει και μας υποχρεώνει σε μια αυτόματη σύγκριση που τους περισσότερους από εμάς μας βγάζει ''ανεξεταστέους''.

Όσοι από εμάς δεν είμαστε παν-Δότες, ας μην απελπιζόμαστε! Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να προστατεύσουμε αυτό το επαπειλούμενο είδος με όποιον τρόπο μπορούμε και ας προσπαθήσουμε να κλέψουμε λίγη απ’ την αύρα του.

Αυτή η “κλοπή” ευτυχώς επιτρέπεται!
Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια – Andreas Moritz...!!!!

Τα παρακάτω αποσπάσματα είναι από το βιβλίο του Andreas Moritz, 
"Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής, τόμος ΙΙΙ"

O καρκίνος ήταν ιδιαίτερα σπάνιο νόσημα. Έχει εμφανιστεί μόνο στα βιομηχανοποιημένα κράτη, τα τελευταία 40 με 50 χρόνια. Τα ανθρώπινα γονίδια δεν έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πως είναι δυνατόν να άλλαξαν τώρα τόσο ριζικά, και ξαφνικά να προγραμματίστηκαν να εξοντώνουν χιλιάδες ανθρώπους; 

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, το οποίο θα αναλύσω διεξοδικά στη συνέχεια, είναι εκπληκτικά απλή: Τα φθαρμένα ή ελαττωματικά γονίδια δεν εξοντώνουν τους πάντες. Ο καρκίνος δεν εξοντώνει όποιον προσβάλλεται από αυτόν! 

Ένας καρκινοπαθής δεν αποβιώνει εξαιτίας του όγκου, αλλά εξαιτίας των πολλαπλών αιτίων που πυροδότησαν τη μετάλλαξη των κυττάρων και την αύξηση του όγκου. Όλες οι θεραπευτικές προσεγγίσεις για τον καρκίνο πρέπει να επικεντρώνονται στην επίλυση αυτών των αιτιών. 

Εντούτοις, οι περισσότεροι ογκολόγοι παραβλέπουν αυτά τα αίτια. Οι χρόνιες ψυχικές συγκρούσεις, οι ενοχές και η ντροπή μπορούν εύκολα να παραλύσουν τις βασικές λειτουργίες του οργανισμού, πυροδοτώντας την ανάπτυξη καρκινικού όγκου.

Τις τελευταίες δυο δεκαετίες, έχω κουράρει χιλιάδες καρκινοπαθείς. Οι περισσότεροι έτρεφαν ένα συγκεκριμένο μοτίβο αντιλήψεων και συναισθηματικών βιωμάτων. 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, δεν έχω δει ούτε έναν καρκινοπαθή που δεν βασανίζεται από χαμηλή αυτοεικόνα, άλυτες ψυχικές συγκρούσεις ή συναισθηματικά τραύματα που έχουν αποθηκευτεί στο υποσυνείδητο. Το σώμα δεν προσβάλλεται από καρκίνο εάν δε υποβόσκουν συναισθηματικά τραύματα και βαθιά απογοήτευση.

Τυπικά, ο καρκινοπαθής υποφέρει από χαμηλό αυτοσεβασμό και μειωμένη αυτοαξία, ενώ έχει την αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Ουσιαστικά, ο καρκίνος μπορεί να αποκαλύψει την πηγή των άλυτων ψυχικών συγκρούσεων. 

Επιπρόσθετα, ο καρκίνος μπορεί να βοηθήσει αυτά τα άτομα να κατανοήσουν και να διευθετήσουν τις ψυχικές τους συγκρούσεις. Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τα ζιζάνια, οφείλουμε να τα ξεριζώσουμε. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τον καρκίνο. Διαφορετικά, μπορεί να υποτροπιάσει.

Οι καθιερωμένες αντικαρκινικές θεραπείες μπορεί μεν να μειώνουν τον αριθμό των καρκινικών κυττάρων σε μη-ανιχνεύσιμο βαθμό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εξαλείφουν όλα τα καρκινικά κύτταρα. Όσο τα αίτια που πυροδοτούν την ανάπτυξη του όγκου εξακολουθούν να υφίστανται, ο καρκίνος μπορεί να επανεμφανιστεί ανά πάσα στιγμή και σε οποιοδήποτε βαθμό επιθετικότητας.

Η θεραπεία του καρκίνου δεν συνίσταται στην εξάλειψη ενός αριθμού ανιχνεύσιμων καρκινικών κυττάρων. Θεραπευτικές μέθοδοι όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοθεραπεία εξοντώνουν ή καίνε πολλά καρκινικά κύτταρα, αλλά καταστρέφουν και πολλά υγιή κύτταρα στο μυελό των οστών, στη γαστρεντερική οδό, στο ήπαρ, στους νεφρούς, στην καρδιά, στους πνεύμονες κτλ, προκαλώντας 

Ό,τι συμβαίνει στο συναισθηματικό σώμα έχει αντίκτυπο και στο οργανικό. Ο πραγματικός καρκίνος είναι ένα εγκλωβισμένο, απομονωμένο συναίσθημα, μια αίσθηση ότι «δεν υπάρχει επιλογή». 

Μέσα από τη σύνδεση σώματος/νου, τα καταπιεσμένα συναισθήματα που αποζητούν την αρμονία, τη γαλήνη, τη σταθερότητα και τη χαρά που πηγάζει από τα απλά πράγματα της ζωής μεταφράζονται σε αντίστοιχες βιοχημικές αντιδράσεις. Κατ’ αυτό τον τρόπο, τα κύτταρα του σώματος στερούνται όλες τις θετικές τους ιδιότητες. 

Τα κύτταρα δεν είναι μηχανές. Έχουν συναισθήματα και αίσθηση του Εγώ, και αντιδρούν στις αλλαγές του εξωτερικού περιβάλλοντος και στις απειλές. 

Η Μαρία κουβαλούσε μέσα της τόσο θυμό και θλίψη, που εξαιτίας του φόβου της απόρριψης (αυτή η απόρριψη συμπεριλάμβανε και τους γονείς της), κατηύθυνε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα στο ίδιο της το σώμα. 

Ο «τοξινωμένος» νους της μεταφράστηκε σε τοξίνωση του σώματος, η οποία τελικά απείλησε την ίδια της τη ζωή. Η ίδια η Μαρία απείλησε την υγεία των κυττάρων της, κρατώντας τις σημαντικές σκέψεις και τα συναισθήματα της για τον εαυτό της.
Οτιδήποτε κρατάμε μέσα μας, από φόβο για την κριτική ή την απόρριψη, μετατρέπεται σε πηγή τοξίνωσης του σώματος.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα ανοσοκύτταρα, τα παγκρεατικά ένζυμα και οι βιταμίνες διασπούν τα καρκινικά κύτταρα. Ωστόσο, τα περισσότερα πεπτικά ένζυμα δαπανώνται γρήγορα όταν η δίαιτα είναι πλούσια σε ζωϊκές πρωτεϊνες, όπως αυτές που προέρχονται από το βοδινό και χοιρινό κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια, τα αυγά, το τυρί και το γάλα, καθώς και από τις τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη. 

Η Μαρία κατανάλωνε σχεδόν αποκλειστικά τέτοιες τροφές. Επειδή υπέφερε από κακή πέψη και δυσκοιλιότητα σε όλη της τη ζωή, η Μαρία δε διέθετε τα φυσικά αντίδοτα που εξουδετερώνουν τα καρκινικά κύτταρα. 

Οι πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου είναι αυξημένες στα άτομα που έχουν αποδιοργανωμένο πεπτικό σύστημα και δε βιώνουν συναισθηματική ευεξία, παρά στα άτομα που έχουν πεπτικό σύστημα το οποίο λειτουργεί αποδοτικά και είναι γενικά ευδιάθετα.

Όλα τα συμβάντα που φαντάζουν αρνητικά, είναι μοναδικές ευκαιρίες που μας ωθούν να εξελιχθούμε και να γίνουμε πιο πλήρεις. Κάθε φορά που καλούμαστε να δώσουμε στον εαυτό μας περισσότερη αγάπη, εκτίμηση και χρόνο, αλλά αποτυγχάνουμε, εμφανίζεται κάποιος ή κάτι που μας σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση. 

Όποτε εισπράττουμε απόρριψη από κάποιον, καθώς και όποτε θυμώνουμε με κάποιον, αυτό αναδεικνύει μια έλλειψη υπευθυνότητας για τα αρνητικά πράγματα που βιώνουμε. Η επίρριψη ευθυνών σε άτομα και καταστάσεις, και η επακόλουθη θυματοποίηση, γενικά εκδηλώνεται ως ασθένεια. Επιπλέον, όποιος δεν κατανοεί το μήνυμα που φέρει η πάθησή του, ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με το θάνατο, προκειμένου να εκτιμήσει τη ζωή.

O καρκίνος απελευθερώνει από τις τελματωμένες καταστάσεις που παραλύουν την καρδιά. Μας βοηθάει να σπάσουμε τα παλιά, άκαμπτα μοτίβα ενοχών και ντροπής που μας κρατούν φυλακισμένους στα δεσμά της χαμηλής αυτοαξίας. Η τωρινή ιατρική προσέγγιση δε καταπιάνεται με τα κρυφά αίτια του καρκίνου. 

Ωστόσο, οι διεργασίες της νόησης συσχετίζονται άμεσα με αυτά τα κρυφά αίτια, εφόσον δεν παρέμβουμε. Η χημειοθεραπεία, η ακτινοθεραπεία και οι χειρουργικές επεμβάσεις ενθαρρύνουν τη νοοτροπία της θυματοποίησης και δύσκολα θεραπεύουν την πηγή της νόησης. 

Οι «θαυματουργές» θεραπείες λαμβάνουν χώρα όταν ο ασθενής αποτινάσσει τη θυματοποίηση και παύει να επιτίθεται στον εαυτό του. Όταν ένας άνθρωπος βιώνει συναισθηματική ευεξία και σταθερή αυτοαποδοχή, τα εξωτερικά προβλήματα δεν τον αγγίζουν. Έτσι, η λύση των εξωτερικών προβλημάτων μπορεί να μην αρκεί για να επέλθει η αυτόματη υποχώρηση.Πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον εσωτερικό κόσμο.

Τα καρκινικά κύτταρα είναι φυσιολογικά κύτταρα που έχουν απορριφθεί από αυτό που θεωρούν «σπίτι τους». Στερούνται τη θρέψη και τη στήριξη. Μέσα στην απόγνωσή τους να επιβιώσουν, αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους για να ζήσουν, μέχρι και παραπροϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού και τοξίνες. Αυτό τα καθιστά «απόβλητα της κοινωνίας».

Ωστόσο, όπως εμείς θέλουμε να μας αγαπούν, έτσι και τα καρκινικά κύτταρα θέλουν να αισθανθούν ότι τα αγαπάμε. Η αποκοπή τους από το σώμα με εγχειρήσεις ή η εξόντωσή τους με τοξικά φάρμακα ή θανατηφόρες ακτινοβολίες, μεγιστοποιεί την ήδη υπάρχουσα ένταση και βία που επικρατεί στο σώμα. 

Προκειμένου να πραγματώσουμε την υγεία και τη γαλήνη, επιβάλλεται να συμφιλιωθούμε με τα κύτταρα του σώματός μας, ιδίως με τα καρκινικά κύτταρα. Η ρήση «αγαπάτε τους εχθρούς υμών» αφορά όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα καρκινικά κύτταρα. 

Ο καρκίνος του Τζέρι οφειλόταν στην ελλιπή αυτοεκτίμησή του, στην αίσθηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή αγάπη και αποδοχή, στην αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά καλός ή άξιος. Περιμένοντας να λάβει αυτή την αγάπη από τους γονείς του, αμέλησε να αγαπήσει ο ίδιος επαρκώς τον εαυτό του. Τελικά, ο Τζέρι συνειδητοποίησε ότι η πάθησή του ήταν μια μεταμφιεσμένη ευλογία που θα τον έκανε να αγαπήσει τον εαυτό του για πρώτη φορά.
Όπως όλες οι παθήσεις, έτσι και ο καρκίνος δεν είναι ένα σαφές φαινόμενο που εμφανίζεται αιφνίδια και τυχαία σε κάποιο μέρος του σώματος, σαν τα μανιτάρια που ξεφυτρώνουν από το έδαφος. Ο καρκίνος είναι συνέπεια πολλαπλών κρίσεων τοξίκωσης, οι οποίες οφείλονται σε διάφορους παράγοντες που δαπανούν την ενέργεια του οργανισμού.

Η κατανάλωση διεργετικών ροφημάτων, τα συναισθηματικά τραύματα, τα καταπιεσμένα συναισθήματα, τα ακατάστατα ωράρια, η αφυδάτωση, οι διατροφικές ανεπάρκειες, η υπερφαγία, το στρες, η έλλειψη ποιοτικού ύπνου, η συσσώρευση βαρέων μετάλλων (ιδίως από τα οδοντικά αμαλγάματα), η έκθεση σε τοξικές χημικές ουσίες και η ελλιπής έκθεση στον ήλιο είναι μερικοί από τους παράγοντες που παρεμποδίζουν την αποβολή των παραπροϊόντων του μεταβολισμού, των τοξινών και των 30 δισεκατομυρίων κυττάρων που ανανεώνονται σε καθημερινή βάση. 

Όταν αυτά τα νεκρά κύτταρα συσσωρευτούν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, πυροδοτείται μια σειρά προοδευτικών αντιδράσεων, και ανάμεσά τους ο ερεθισμός, το οίδημα, η σκλήρυνση, η φλεγμονή, τα έλκη και ο ανώμαλος πολλαπλασιασμός των κυττάρων. 

Ο καρκίνος, όπως άλλωστε όλες οι παθήσεις, είναι μια κρίση τοξίκωσης. Σηματοδοτεί την ύστατη προσπάθεια του οργανισμού να αποβάλει τις σηπτικές τοξίνες και τα όξινα υλικά που έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της αδυναμίας του να αποβάλει τα παραπροϊόντα του μεταβολισμού, τις τοξίνες και τα νεκρά κύτταρα.

Οι καρκινικοί όγκοι πάντα αναζητούν περισσότερη ενέργεια για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που τους συνιστούν. Τα σάκχαρα συγκαταλέγονται στις αγαπημένες τους τροφές. Η έντονη επιθυμία κατανάλωσης ζάχαρης μπορεί να υποδηλώνει υπέρμετρη κυτταρική δραστηριότητα. Ουσιαστικά, πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης εκδηλώνουν καρκίνο.

Το DNA μας ακούει κάθε λέξη που λέμε στον εαυτό μας και νιώθει όλα τα συναισθήματα που βιώνουμε. Επιπλέον, ανταποκρίνεται σε όλα μας τα συναισθήματα. Εμείς, προγραμματίζουμε τον εαυτό μας κάθε δευτερόλεπτο, συνειδητά ή υποσυνείδητα. 

Αυτό σημαίνει ότι εάν το θελήσουμε, μπορούμε να «ξαναγράψουμε το πρόγραμμα» με όποιον τρόπο θέλουμε, εφόσον έχουμε επίγνωση. Όταν γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό , είναι βέβαιο ότι θα αγαπήσουμε, θα αποδεχθούμε και θα τιμήσουμε τον εαυτό μας. 

Θα είναι αδύνατον να επικρίνουμε τον εαυτό μας για τα υποτιθέμενα «σφάλματά» μας, για το ότι δεν είμαστε τέλειοι, για το ότι δεν είμαστε πάντα αυτό που θέλουν οι άλλοι να είμαστε. Όταν αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας κατ’ αυτό τον τρόπο, στέλνουμε σήματα αγάπης στα κύτταρά μας. 

Η ενοποιητική δύναμη της αγάπης εδραιώνει αρμονία στο σώμα, ακόμα και στο βαθύτερο κυτταρικό επίπεδο. Αν όμως πάψουμε να βιώνουμε αυτή την αγάπη (που δεν πρέπει να συγχέεται με την προσκόλληση ή την συναισθηματική πείνα) σε καθημερινή βάση, το σώμα αρχίζει να αποσυντονίζεται και αρρωσταίνει.

Σε επίπεδο φυσιολογίας, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στην παθογένεια του κοινού κρυολογήματος και την παθογένεια του καρκίνου. Και στις δυο περιπτώσεις, ο οργανισμός προσπαθεί να αποβάλει εγκλωβισμένες τοξίνες. Αυτό που διαφέρει είναι ο βαθμός έντασης της προσπάθειας αποβολής. 

H λήψη συμβατικών φαρμάκων για την πρόληψη μια λοίμωξης της άνω αναπνευστικής οδού, προκαλεί συμφόρηση στον οργανισμό και μειώνει την αυτοαξία μας. 

Εξαναγκάζει τον οργανισμό να συγκρατήσει στον συνδετικό ιστό μεγάλες ποσότητες παραπροϊόντων του κυτταρικού μεταβολισμού, όξινες ουσίες, ενδεχομένως και τοξικά συμβατικά φάρμακα. 

Η μόνιμη υπονόμευση των αποτοξινωτικών προσπαθειών του οργανισμού εμποδίζει τον εφοδιασμό των κυττάρων με οξυγόνο κaι θρεπτικές ουσίες αυτό τροποποιεί τον βασικό μεταβολισμό και τελικά αλλοιώνει μέχρι και το DNA.

Το DNA βρίσκεται στον πυρήνα των κυττάρων. Με τα έξι δισεκατομμύρια γονίδιά του, ελέγχει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Με ελλιπή εφοδιασμό επαρκών θρεπτικών στοιχείων, το DNA δεν έχει άλλη επιλογή από το να τροποποιήσει το γενετικό του πρόγραμμα, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση των κυττάρων. 

Τα μεταλλαγμένα κύτταρα είναι σε θέση να επιβιώσουν σε τοξικό περιβάλλον. Σύντομα αρχίζουν να αντλούν θρεπτικά στοιχεία από τα γειτονικά κύτταρα, εξαντλώντας τα ενεργειακά τους αποθέματα. Έτσι, και αυτά τα κύτταρα αναγκάζονται να μεταλλαχθούν, με επακόλουθο την αύξηση του μεγέθους του όγκου. Οι καρκινικοί όγκοι είναι αναερόβιοι – δηλαδή αναπτύσσονται και επιβιώνουν χωρίς οξυγόνο.

Επειδή δεν προσλαμβάνουν οξυγόνο και θρεπτικές ουσίες, τα καρκινικά κύτταρα έχουν ακόρεστη όρεξη για ζάχαρη. Ίσως αυτό εξηγεί γιατί τα άτομα που λαχταρούν διαρκώς τρόφιμα με ζάχαρη έχουν αυξημένη επικινδυνότητα για καρκίνο, καθώς και το γιατί πολλοί καρκινοπαθείς λαχταρούν τη ζάχαρη και τα γλυκά.

Με δεδομένο ότι τα περισσότερα όργανα του ανθρώπινου σώματος έχουν απεκκριτική δράση, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι καρκίνοι ήπατος, νεφρών, παχέος εντέρου, πνεύμονα, λεμφικού συστήματος και δέρματος μπορεί να υποχωρήσουν εύκολα, αν αποβληθούν οι τοξίνες από αυτά τα όργανα ή συστήματα.

Κατά παρόμοιο τρόπο, οι κακοήθεις όγκοι δεν εμφανίζονται ποτέ σε ένα υγιές σώμα που στηρίζεται από ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Οι όγκοι ευδοκιμούν μόνο υπο συγκεκριμένες συνθήκες, σε περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξή τους. Ο καθαρισμός αυτού του περιβάλλοντος, με οποιαδήποτε μέσα, μπορεί να κάνει τη διαφορά στη θεραπεία του καρκίνου.

Μια κρίση τοξίκωσης όπως η πνευμονία ή η ανεμοβλογιά, εφόσον δεν κατασταλεί, συμβάλλει στην αποβολή τεράστιων ποσοτήτων τοξινών και βοηθά τα κύτταρα να αναπνεύσουν ξανά. Ο πυρετός, η εφίδρωση, η απώλεια αίματος, η έκκριση βλέννας, η διάρροια και ο εμετός αποβάλλουν πολλές τοξίνες από το σώμα. 

Αφού οι τοξίνες αποβληθούν, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται και ανανεώνεται με φυσικό τρόπο. Και αυτό μπορεί να αρκεί για να εξουδετερωθεί ένας κακοήθης όγκος που δεν εξυπηρετεί με κανένα τρόπο την επιβίωση του σώματος.

Μια πάθηση δεν είναι τίποτε άλλο από την προσπάθεια του οργανισμού να δημιουργήσει διέξοδο για τις εγκλωβισμένες τοξίνες. Το φράξιμο των εξόδων με την καταστολή των συμπτωμάτων προκαλεί συμφόρηση και υπονομεύει ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού.
                                         Ασκληπιός
Έχοντας εξετάσει πολλούς καρκινοπαθείς κατά τη διαμονή μου στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1990, διαπίστωσα ότι όλοι, ανεξάρτητα από τον τύπο του καρκίνου, απέβαλλαν μεγάλες ποσότητες χολόλιθων. Η αποβολή όλων των λίθων από το ήπαρ και τη χοληδόχο κύστη με μια σειρά καθαρμών, και ο καθαρμός του παχέος εντέρου και του νεφρού πριν και μετά από κάθε ηπατικό καθαρμό, σηματοδοτεί την υποχώρηση όλων των καρκίνων.

Αυτό ισχύει και για τους καρκίνους που θεωρούνται θανατηφόροι. Αν μετά την υποχώρηση, το άτομο ακολουθεί υγιεινή διατροφή και ισορροπημένο τρόπο ζωής, η θεραπεία πιθανότατα θα είναι οριστική

Είναι αποδεδειγμένο ότι πολλά φρούτα και λαχανικά περιέχουν συστατικά που συμβάλλουν στη θεραπεία και την πρόληψη του καρκίνου. Οι έρευνες που διενεργήθηκαν στο Βρετανικό Ινστιτούτο Διατροφικών Ερευνών έδειξαν ότι τα λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών (λάχανο, λαχανίδες, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών) περιέχουν αντικαρκινικές ενώσεις, οι οποίες αναγκάζουν τα καρκινικά κύτταρα να αυτοκτονήσουν. 

Αυτά τα λαχανικά καθαρίζουν τους ιστούς και το αίμα. Η τακτική κατανάλωσή τους αποβάλλει τις τοξίνες και εξαλείφει την ανάγκη της ύπαρξης καρκινικών κυττάρων.

Τα καρκινικά κύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται χωρίς ζάχαρη. Αν πάσχετε από καρκίνο, είναι σημαντικό να διακόψετε αμέσως την κατανάλωση ραφιναρισμένης ζάχαρης. Η ραφιναρισμένη ζάχαρη δεν περιέχει κανένα θρεπτικό στοιχείο για την αφομοίωσή της. 

Η κατανάλωσή της εξαντλεί τα αποθηκευμένα θρεπτικά στοιχεία και την ενέργεια του οργανισμού (εάν έχει απομείνει κάτι από αυτά), αφήνοντας ελάχιστα (ή καθόλου) για τις λειτουργίες του σώματος. Ο καρκίνος δεν είναι ποτέ αιτία θανάτου. Οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν εξαιτίας της εξάντλησης των ιστών. 

Ο καρκίνος είναι συνώνυμος της εξάντλησης. Η κατανάλωση ζάχαρης τρέφει τα καρκινικά κύτταρα και καταδικάζει σε ασιτία τα υγιή.

Οι ραφιναρισμένοι υδατάνθρακες, όπως τα μακαρόνια, το λευκό ψωμί, τα γλυκά και τα κεϊκ διασπώνται ταχύτατα σε γλυκόζη και δρουν όπως η άσπρη ζάχαρη. Είναι αυτονόητο ότι τα πλούσια σε ζάχαρη τρόφιμα, όπως η σοκολάτα, τα παγωτά και τα ανθρακούχα ροφήματα, πρέπει να αποφεύγονται. 

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προκαλούν λεμφική συμφόρηση, όπως το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά, επίσης δεν έχουν θέση στη δίαιτα ενός ατόμου που θέλει να θεραπευτεί από τον καρκίνο. Το σάκχαρο του γάλακτος (λακτόζη) αποτελεί εξαιρετική τροφή για τα καρκινικά κύτταρα και γι αυτό πρέπει να αποφεύγεται.

Ο καρκίνος δεν αποτελεί τοπική διαταραχή, η οποία είναι ανεξάρτητη από τον υπόλοιπο οργανισμό. Ο καρκίνος είναι μια συστημική διαταραχή και επηρεάζει πολλά όργανα και ιστούς, για να μην πούμε ολόκληρο τον οργανισμό. Η αντιμετώπιση του συμπτώματος (ο όγκος στην προκειμένη περίπτωση) δεν εξαλείφει τα αίτια του καρκίνου, ανεξάρτητα από το αν αφαιρείται στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. 

Όπως είπαμε πρωτύτερα, το πρόβλημα δεν είναι ο όγκος – ο όγκος είναι μέρος της λύσης. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σπάνια προλαμβάνει τον υποτροπιασμό, παρεκτός φυσικά αν ο ασθενής εξαλείψει παράλληλα τα αίτια του καρκίνου. 

Στους περισσότερους καρκίνους, οι επιθετικές, κατασταλτικές αγωγές τελικά οδηγούν σε έναν πιο επιθετικό καρκίνο που δίνει μεταστάσεις γρηγορότερα από τον αρχικό, ως αντίδραση επιβίωσης του οργανισμού. Έτσι, ο χρόνος που κερδήθηκε στην αρχή, χάνεται στο τέλος.

Για να θεραπευτούμε από τον καρκίνο, οφείλουμε να απαλλαγούμε από την ιδέα ότι είναι μια πάθηση που αποσκοπεί στην εξόντωσή μας. Επίσης, πρέπει να μάθουμε να εντοπίζουμε και να εξαλείφουμε τα αίτια που υποχρεώνουν τον οργανισμό να καταφεύγει σε τέτοια δραστικά μέτρα, όπως ο καρκίνος. 

Η θεραπεία του καρκίνου δεν είναι δύσκολη, ούτε δαπανηρή, αλλά προϋποθέτει να αγαπήσουμε, να εμπιστευτούμε και να σεβαστούμε το σώμα μας και τον εαυτό μας. Το σώμα μας είναι πάντα έτοιμο και πρόθυμο να αυτοθεραπευτεί. Είναι στο χέρι μας να καλλιεργήσουμε το έδαφος που καθιστά εφικτή την ίαση.