Σάββατο 23 Απριλίου 2022

9 Τρόποι που οι κρύσταλλοι αλλάζουν τη ζωή μας ακόμη κι αν Δεν είμαστε Πνευματικοί Τύποι...!!!!

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν κρυστάλλους για να απελευθερώσουν μπλοκαρισμένες φυσικές και πνευματικές δυνάμεις. Επειδή οι κρύσταλλοι προέρχονται από τη Γη, μας βοηθούν να συνδεθούμε με την θεραπευτική ενέργεια του πλανήτη μας, γεγονός που μας κάνει πιο ήρεμους και ισορροπημένους. 

Δεν χρειάζεται να είμαστε πνευματικοί τύποι για να απολαύσουμε τα οφέλη τους, που είναι πολλά – και ο κάθε κρύσταλλος προσφέρει μοναδικές ιδιότητες που μπορούν να θεραπεύσουν διάφορες πτυχές της ζωής σας.

Η δύναμη των κρυστάλλων και άλλων λίθων είναι αιώνες τώρα αναγνωρισμένη – και είναι πολύτιμοι όχι μόνο για την ομορφιά τους αλλά για τη θεραπευτική και πνευματική τους δύναμη – άλλωστε οι σαμάνοι και οι ιερείς χρησιμοποιούν τους κρυστάλλους ακριβώς για αυτές τις ιδιότητες. 

Θεωρείται ότι οι κρύσταλλοι δονούνται στον ίδιο ρυθμό με τον άνθρωπο – έτσι ώστε ο συντονισμός μεταξύ του λίθου και του ανθρώπου καταπολεμά δονήσεις που προκαλούν ασθένειες, ενισχύοντας δονήσεις υγείας κι ευημερίας.

Υπάρχουν κρύσταλλοι ειδικοί για τον έρωτα, το χρήμα, την καριέρα, ή άλλοι που βοηθούν στον έλεγχο του θυμού, της θλίψης κ.α. Ας δούμε πιο προσεκτικά πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους κρυστάλλους και να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Ενίσχυση της Ενέργειας
Αν νιώθετε άδειοι από ενέργεια, ο αιματόλιθος μπορεί όχι μόνο να σας δώσει ενέργεια, αλλά να αυξήσει την κινητικότητα και τον ενθουσιασμό σας, να σας βγάλει από τον λήθαργο και να διώξει τυχόν αρνητικές σκέψεις. 

Στην αρχαιότητα, λέγεται ότι τον φορούσαν συχνά ως φυλαχτό για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του αίματος, διότι όταν η κυκλοφορία του αίματος είναι ομαλή, ενισχύεται η δύναμη της ζωής μας.

Οι κόκκινοι κρύσταλλοι, γενικά, είναι γνωστό ότι ενεργοποιούν και διεγείρουν, οπότε συνδέονται με την κίνηση και τα κίνητρα. Το ρουμπίνι είναι άλλο ένα όμορφο παράδειγμα κόκκινου κρυστάλλου που ενεργοποιεί τις δυνάμεις μας ενώ παρέχει ισορροπία.

Πνευματική κάθαρση, βελτίωση της υγείας
Όταν ένας κρύσταλλος χαλαζία, φτιαγμένος από σίλικα, το πιο άφθονο στοιχείο στη Γη, αγγίζει το δέρμα σας, σας χαρίζει ενέργεια, η οποία πιστεύεται ότι βελτιώνει την υγεία και την επούλωση. Οι αρχαίοι πολιτισμοί το χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν το μυαλό και να εξισορροπήσουν τις δυνάμεις του σώματος. Είναι ένας πολύ ισχυρός κρύσταλλος που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τις δονήσεις σας και καθαρίσετε το μυαλό σας.

Ο Rose χαλαζίας είναι μια δημοφιλής ροζ πέτρα με ισχυρά αποτελέσματα και βοηθά στην απελευθέρωση των ανεξήγητων συναισθημάτων.

Αφήστε ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας
Ο καρνέλιος, (σάρδιος λίθος) είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς πορτοκαλί κρυστάλλους, που χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση θαλπωρής. Το ζωντανό αυτό χρώμα υποκινεί το πάθος και μας ενεργοποιεί να προχωρήσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, δίνοντάς μας ενθουσιασμό και κίνητρα. 

Ο καρνέλιος, σε φυσικό επίπεδο, συμβάλλει στην προαγωγή της ζωτικότητας με τη βελτίωση της απορρόφησης βιταμινών και μετάλλων, εξασφαλίζοντας συγχρόνως την κυκλοφορία του αίματος σε όλα τα όργανα και τους ιστούς του σώματος.

Διώξτε το άγχος και το στρες
Στον σύγχρονο και, συχνά χαοτικό, κόσμο μας, οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε από άγχος και στρες. Ευτυχώς, οι κρύσταλλοι μπορούν να βοηθήσουν και σε αυτό. Υπάρχουν διαφορετικοί κρύσταλλοι που προσφέρουν ανακούφιση, όπως ο αμέθυστος, ο οποίος θεωρείται ότι καταπολεμά το άγχος της μάχης, διαλύει τον φόβο...,

την οργή και ενισχύει τη διάθεση και τη θετική ενέργεια, διώχνοντας κάθε κακή ενέργεια, προσελκύοντας παράλληλα θετική ενέργεια. Μπορείτε να τον τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας τη νύχτα, και θα σας ανακουφίσει ακόμη και από τους εφιάλτες.

Εάν υποφέρετε από μυϊκή ένταση και άγχος, τοποθετήστε τον σελεστίτη απευθείας στην πληγείσα περιοχή για ανακούφιση. Το όνομα του «Celestite» προέρχεται από το λατινικό caelestis, που σημαίνει ουράνιο – το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον κοιτάξετε και – όπως λέγεται – θα σας φέρει βαθιά ειρήνη και ευτυχία. Εάν έχετε προβλήματα με τον ύπνο λόγω άγχους, τοποθετήστε το κάτω από το μαξιλάρι σας.

Διώξτε την οργή και τη μνησικακία
Εάν δυσκολεύεστε να συγχωρήσετε τον εαυτό σας ή τους άλλους, υπάρχουν κρύσταλλοι που μπορεί να σπάσουν τα εμπόδια της συγχώρεσης, τη μνησικακία, τον θυμό, τη θλίψη. Ένας από αυτούς είναι ο ροδονίτης, που λέγεται ότι μας βοηθά να αγκαλιάσουμε μια κατάσταση που μας προκάλεσε θυμό ή θλίψη και να επιστρέψουμε αγάπη. 

Αν πρέπει να αντιμετωπίσετε κάποιο σοβαρό τραύμα, χρησιμοποιήστε το μαλαχίτη σε κατάσταση διαλογισμού. Φανταστείτε τον άνθρωπο που θέλετε να συγχωρέσετε και φανταστείτε τον εαυτό σας να προσφέρει τον κρύσταλλο... 

ως σύμβολο συγχώρεσης και στη συνέχεια φανταστείτε τον θυμό σας να γίνεται πουλί και να πετάει μακριά. Ο σμιθσονίτης μπορεί να ανακουφίσει την ψυχή σας εάν περάσατε οδυνηρή παιδική ηλικία.

Βελτίωση της καριέρας
Οι κρύσταλλοι μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην καριέρα μας. Εάν αγωνίζεστε με μια επαγγελματική προσπάθεια και βρίσκετε παντού εμπόδια τοποθετήστε στο γραφείο σας ένα πρε-παπιε από αιματόλιθο, καθώς είναι γνωστό ότι εξαλείφει τα εμπόδια της επιτυχίας. 

Θεωρείται ο κρύσταλλος του θάρρους, οπότε ενδεχομένως να σας βοηθήσει να αντέξετε τυχόν εκφοβισμό στον χώρο εργασίας, ενώ παράλληλα σας ανακουφίζει από την πίεση.

Χρησιμοποιήστε τον οψιανό για να διασφαλίσετε ότι όλα λειτουργούν ομαλά, αν είστε στη διαδικασία εκπόνησης ενός μεγάλου έργου. 

Ενδυναμώνει επίσης την άμυνα όταν χρειαστεί να παλέψουμε με μεγάλες δυνάμεις (εταιρείες, ανθρώπους κ.λπ.) και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση μας. Εάν μόλις ξεκινήσατε μια νέα δουλειά ή μια νέα θέση, ο σερπενίτης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την αλλαγή.

Αφθονία και ευημερία
Οι κρύσταλλοι φέρνουν αφθονία και ευημερία. Εάν έχετε τη συνήθεια να ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα, προσπαθείτε να τοποθετήσετε σιτρίνη στο πορτοφόλι σας. Το σιτρίν είναι γνωστό ως «πέτρα του εμπόρου» και βοηθά κι όταν έχουμε μια δική μας επιχείρηση. 

Ο μαλαχίτης είναι επίσης μια πανέμορφη πέτρα που είναι γνωστό ότι συμβάλλει στη βελτίωση των επιχειρηματικών προοπτικών – είναι υπέροχο να το φοράτε ή να το έχετε μαζί σας σε μια οικονομική συμφωνία ή σε συνεντεύξεις για μια δουλειά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει προστατεύοντάς σας από ανέντιμους ανθρώπους, προσελκύοντας άτομα που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Ο περιδοτίτης είναι ένα πράσινο κρύσταλλο που μοιάζει με σμαράγδι. Λέγεται ότι αντιπροσωπεύει την ευημερία και τα προγονικά χρήματα – αν παλεύετε με χρέη, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αυτήν την πέτρα. 

Το μάτι του τίγρη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει – είναι γνωστό ότι προσελκύει αφθονία και βελτιώνει την υπομονή καθώς και τις ικανότητές σας για τη δημιουργία χρημάτων. Μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα και να επωφεληθείτε από τις καλύτερες ευκαιρίες όταν προκύψουν. 

Η αβεντουρίνη είναι ένα άλλο κρύσταλλο που είναι γνωστό ότι βοηθά να προσελκύσει κανείς νέες ευκαιρίες ανοίγοντας τους ορίζοντες της τέχνης, αυξάνει την αυτοεκτίμηση, την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη. 

Με το άνοιγμα του νου και του ενεργειακού σας πεδίου, θα μπορείτε να δείτε τις άπειρες ευκαιρίες που είναι γύρω σας για να προσελκύσετε αφθονία.

Αφήστε μακριά τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα
Οι ηλεκτρονικές συσκευές, είτε πρόκειται για φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο είτε για φούρνο μικροκυμάτων, εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Είναι αδύνατο να τα αποφύγετε, καθώς είναι γύρω μας και, δυστυχώς, ενδεχομένως να έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία. 

Ο σουνγκίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ισχυρή ασπίδα κατά των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, καθώς βοηθά στην απορρόφηση της αρνητικής ενέργειας, των τοξινών και των ρύπων. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν σουνγκίτη κοντά στον υπολογιστή σας ενώ εργάζεστε ή να το φοράτε πάνω σας ως ασπίδα.

Αγάπη και πάλι αγάπη
Ο ροζ χαλαζίας θεωρείται ο κρύσταλλος της άνευ όρων αγάπης. Θεωρείται ότι θεραπεύει την ενέργεια της καρδιάς. Εκπέμπει δονήσεις συμπόνιας, ομορφιάς και αγάπης. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε την πιο ισχυρή ενέργεια του σύμπαντος: την αγάπη. Δεν θα σας φέρει μόνο αγάπη, αλλά θα σας ενθαρρύνει να αγαπάτε τον εαυτό σας.., 

το οποίο φυσικά είναι το μυστικό για την εξεύρεση της πραγματικής αγάπης. Εάν είστε ακόμη πληγωμένοι από παλιά τραύματα, μπορεί να σας βοηθήσει να θεραπεύσετε αυτές τις πληγές, να συγχωρήσετε παλιούς εραστές, και να απελευθερώσετε συναισθηματικά βάρη, ώστε να είστε έτοιμοι να κάνετε μια σχέση που θα διαρκέσει.

Αν είστε μόνοι και αναζητάτε το έτερο ήμισυ, τοποθετήστε δύο ροζ χαλαζίες κοντά στο κρεβάτι σας. Χρησιμοποιήστε το μαλαχίτη επίσης καθώς αυτή η πέτρα εξισορρόπησης θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς, επιτρέποντάς σας να ανοίξετε την καρδιά σας σε όλα τα είδη αγάπης.




Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

5 Σοφές Κουβέντες που Πρέπει να Λέμε στον Εαυτό μας όταν Αισθανόμαστε Αδύναμοι...!!!!

Η ζωή είναι πεδίο μάχης και εμείς είμαστε στρατιώτες που αγωνίζονται γενναία, παλεύουμε ενάντια σε κάθε αντιξοότητα, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Όσο μεγαλώνουμε κουραζόμαστε όλο και περισσότερο· έρχονται στιγμές που νιώθουμε ότι θα χάσουμε τη μάχη, ότι είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε! 

Κι όμως οι άνθρωποι έχουν απίστευτες αντοχές. Μπορούμε να πέσουμε, αλλά ξανασηκωνόμαστε! Συνεχίζουμε να παλεύουμε κάθε μέρα και αυτό μας κάνει όλους πολεμιστές.

Όλοι έχουμε βιώσει δοκιμασίες και αντιξότητες στη ζωή μας, αλλά μερικές είναι πιο δύσκολες και επίπονες από κάποιες άλλες. Υπάρχουν κάποια πρωινά, που ξυπνάμε και δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη μέρα, δεν έχουμε δύναμη να σηκωθούμε και να παλέψουμε! 

Ας δούμε λοιπόν μερικά σοφά λόγια που μπορούμε να πούμε στον εαυτό μας και θα μας κάνουν να νιώσουμε ότι ακόμη είμαστε ζωντανοί και δυνατοί!

Και, ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε και μπορούμε να ξεπεράσουμε τα πάντα!

5 ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ:

1. Μερικές φορές τα δυσάρεστα πράγματα που μας συμβαίνουν μας οδηγούν κατευθείαν σε καλύτερα μονοπάτια ζωής.
Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, στη ζωή πρέπει να περάσουμε πρώτα μέσα από την καταιγίδα για να απολαύσουμε το ουράνιο τόξο. Θα ήταν υπέροχο να μην έχουμε ποτέ άγχος, να μην περνάμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά τότε δεν θα εκτιμούσαμε την ομορφιά της ζωής με τον ίδιο τρόπο, γιατί...

δεν θα γνωρίζαμε τίποτε άλλο εκτός από το όμορφο πρόσωπο της ζωής. Έτσι, όταν νιώθετε ότι βιώνετε μια κόλαση και δεν βλέπετε διέξοδο, μην εγκαταλείπετε τη μάχη! Συνεχίστε μέχρι να δείτε το φως στο τέλος του τούνελ, γιατί εκεί μπορεί να σας περιμένει ο παράδεισος.

2. Θυμάστε εκείνη την εποχή που νομίζατε ότι δεν θα μπορούσατε ποτέ να επιβιώσετε; Επιβιώσατε και μπορείτε να το ξανακάνετε!
Συχνά υποτιμούμε τις δυνατότητες και τις αντοχές μας. Πιστεύουμε ότι θα νιώθουμε άσχημα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και ότι η ζωή δεν θα ξαναγίνει ποτέ η ίδια, γεγονός που μας κάνει να αμφιβάλλουμε για τη συναισθηματική μας δύναμη. Σύμφωνα με μελέτες, οι άνθρωποι βγαίνουν από αρνητικές καταστάσεις πιο γρήγορα από ό, τι νόμιζαν, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε για... 

να κατανοήσουμε τα συναισθήματά μας σε δύσκολες καταστάσεις. Απλά να θυμάστε ότι κάθε μέρα που ξυπνάτε σημαίνει ότι έχετε ήδη κατακτήσει την προηγούμενη ημέρα και την προηγούμενη από την προηγούμενη, κ.ο.κ., γεγονός που σημαίνει ότι είστε ικανοί! Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας.

3. “Τα προβλήματα δεν είναι σημάδια, είναι κατευθύνσεις” – Robert Schuller.
Όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε; Λοιπόν, αν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, βυθίζεστε στην απογοήτευση, ξεσπάτε την απόγνωσή σας σε κάποιον άλλον -συνήθως τον πιο κοντινό σας άνθρωπο – απολαμβάνετε ένα γλυκό ή ένα ποτήρι κρασί και πνίγετε τον εαυτό σας στους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα.., 

οι περισσότεροι από εμάς βρίσκουμε μια διαφυγή πριν βρούμε μια λύση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επανεξετάζουμε το πρόβλημα αφού έχουμε ηρεμήσει. Μην αφήνετε τα προβλήματα να σας κρατήσουν μακριά από μια ευτυχισμένη ζωή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να οδηγηθεί προς... 

τη σωστή κατεύθυνση. Τα προβλήματα υπάρχουν για να μας δείξουν ότι πρέπει να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να αναζητήσουμε μια άλλη, καλύτερη πορεία.

4. Όταν κάποια πράγματα πάνε στραβά, δείξτε ευγνωμοσύνη για τα πολλά πράγματα που πηγαίνουν καλά.
Πολλές φορές το μόνο που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος μας καταρρέει γύρω μας. Δεν βλέπουμε λουλούδια να ανθίζουν, ή πουλιά που κελαηδούν, ούτε νιώθουμε τον άνεμο να χαϊδεύει το πρόσωπό μας. Βλέπουμε μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ξεχνάμε πόσο ευλογημένοι είμαστε. 

Σε περιόδους αναταραχής, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε όλα τα καλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας. Αυτό θα κάνει τα δυσάρεστα πράγματα να φαίνονται λιγότερο καταστροφικά και ίσως σας βοηθήσουν να μετατοπίσετε την προοπτική του μισοάδειου ποτηριού και να δείτε το ποτήρι μισογεμάτο.

5. Μην καταθέτετε τα όπλα λόγω ενός δυσάρεστου κεφαλαίου της ζωής σας. Συνεχίστε την πορεία σας…η ζωή σας είναι εδώ και σας περιμένει!
Όταν αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι να παραδώσετε τα όπλα στη ζωή, θυμηθείτε ότι ένα διαμάντι χρειάζεται επεξεργασία για να αποκτήσει τη λάμψη του. Πρέπει να έχετε αντοχή για να αποκτήσετε λάμψη και να γίνετε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού σας. Λοιπόν, απλώς παραδοθείτε σε αυτό που... 

σας συμβαίνει και αποδεχτείτε την τρέχουσα κατάσταση σας. Ή, προσπαθήστε να βρείτε έναν καλύτερο τρόπο προσέγγισης. Μην παραδίδετε τα όπλα, γιατί η ιστορία σας δεν τελειώνει εδώ. Είναι μόνο η αρχή.

Τελικές σκέψεις…
Είμαστε άνθρωποι. Είμαστε πιο δυνατοί από όσο νομίζουμε και πολύ πιο ικανοί από όσο μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Μην αφήνετε τις αντιξοότητες να σας νικήσουν, να σας κάνουν να παραδοθείτε. Αν και είναι μια μεγάλη μάχη, είμαστε όλοι μαζί, παλεύουμε στο ίδιο πεδίο μάχης και μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο! 

Δεν είστε μόνοι σε αυτή τη μάχη, γι ‘αυτό μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια όταν το χρειάζεστε. Στηρίξτε τον εαυτό σας, αλλά να είστε ευγενικοί με το πνεύμα σας. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι ήρωες πρέπει να βγάζουν την πανοπλία τους μερικές φορές...




Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.
share24.gr / Spirit Alive
Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.

Καύση Βοτάνων : Πως να διώξετε την αρνητική ενέργεια και το στρες από οποιοδήποτε χώρο…!!!!

Η δύναμη των φυτών ήταν γνωστή για τη θεραπεία σωματικών και ψυχικών ασθενειών για χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, αυτή η παλιά πρακτική καύσης βοτάνων εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως για καταστάσεις όπως κακή διάθεση, υποτονική ατμόσφαιρα, κατάθλιψη.

Οι παλιοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν την καύση βοτάνων για να καθαρίσουν την στάσιμη αρνητική του “πεδίου” μας, δηλαδή εκείνη την κακή ενέργεια που επηρεάζει τη “συναισθηματική, ενεργειακή, πνευματική, διανοητική κατάστασή μας, σε όποιο περιβάλλον κι αν βρισκόμαστε – στο σπίτι, το γραφείο είτε άλλο φυσικό χώρο”.(1).

Οι ανατολικές φιλοσοφίες υποστηρίζουν ότι η στάσιμη, αρνητική ενέργεια μπορεί να έχει επιβλαβείς επιδράσεις στην ψυχική και σωματική σας κατάσταση και μπορεί να εκδηλωθεί με φαινόμενα όπως κακή διάθεση, αδυναμία να νιώσουμε χαρά, ευτυχία, επιτυχία. Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλεί ακόμη και σωματικό πόνο, ή να εξελιχθεί σε ασθένεια.

Ίσως ο γιατρός να μη προτείνει τη χρήση αρωματικών βοτάνων, ωστόσο οι παραδοσιακοί θεραπευτές είναι παραπάνω από σίγουροι ότι αυτή η αρχαία πρακτική καύσης συγκεκριμένων φυτών ανακουφίζει από διάφορες ασθένειες και καταστάσεις. Είναι επίσης ευρέως αποδεκτό μεταξύ Ανατολικών και Ιθαγενών θεραπευτών ως τρόπος σύνδεσης με τον πνευματικό κόσμο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Chopra, “Ο στόχος της διαδικασίας αυτής είναι να καθαρίσει τον χώρο από στάσιμη και κακή ενέργεια, που μας παρεμποδίζει να νιώσουμε θετικές δονήσεις. Προετοιμάζουμε τον χώρο για κάποια τελετή, όπως το κάνουμε όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε, να διακοσμήσουμε, να ετοιμάσουμε το σπίτι λες και περιμένουμε την οικογένεια για διακοπές”.

Τι χρειάζεστε
Τα είδη των φυτών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για τον καθαρισμό του χώρου εξαρτάται από τον τόπο και τα βότανα που μπορούμε εύκολα να βρούμε. Για παράδειγμα, σύμφωνα με διάφορες ομάδες των ιθαγενών της Αμερικής, οι άνθρωποι στην ανατολική ακτή συνήθως χρησιμοποιούν, κέδρο, πεύκο, κεράσι, κυπαρίσσι και φασκόμηλο, ενώ οι ομάδες της Δυτικής ακτής τείνουν να χρησιμοποιούν άλλα βότανα, καπνό, άγριο φασκόμηλο, κ.α. (2).

1. Φασκόμηλο ή οποιοδήποτε άλλο ιερό φυτό. Αυτά αντιπροσωπεύουν το στοιχείο γης.

2. Ένα κοχύλι abalone ή πήλινο πιάτο. Αυτό θα διατηρήσει την καύση των φυτών. Το κέλυφος αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού.

3. Σπίρτα, που αντιπροσωπεύουν το ξύλινο στοιχείο.

4. Ένα φτερό, το οποίο αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αέρα.

5. Μουσική υπόκρουση με τύμπανο, προαιρετικά, που αντιπροσωπεύει το ρυθμό της καρδιάς.

Όταν συνδυάσατε όλα τα στοιχεία σε έναν χώρο με στάσιμη κακή ενέργεια, μπορείτε να προσελκύσετε αρμονία και ισορροπία στο χώρο σας.

Πώς γίνεται η καύση βοτάνων
Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκέτο βοτάνων, τα οποία εάν είναι αποξηραμένα πλέκονται σε μπουκέτι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βότανα που δεν είναι δεμένα σε μπουκέτο.

Πριν ξεκινήσετε, αφήστε τη μουσική να κυκλοφορήσει στον χώρο και ανοίξτε ένα παράθυρο ή μια πόρτα. Τοποθετήστε το μπουκέτο με τα βότανα στο κοχύλι, ή το πήλινο μπολ και ανάψτε τα. Φροντίστε η φλόγα να αγκαλιάσει τα βότανα για να μπορεί να γίνει η καύση των βοτάνων.

Στη συνέχεια, καθαρίστε τα χέρια σας από την κάπνα και κάντε κινήσεις μετακινώντας το μπολ πάνω από τα μάτια, τα αυτιά, το στόμα, τα χέρια, την καρδιά και το σώμα. Μερικοί άνθρωποι μετακινούν το μπολ και κοντά στην πλάτη τους για να «ελαφρύνουν τα βάρη τους». 

Περπατήστε από δωμάτιο στο δωμάτιο, θυμιατίζοντας τον καπνό με το φτερό για να καθαρίσετε το σπίτι σας από οποιαδήποτε αρνητική ή στάσιμη ενέργεια. Φροντίστε να μη λερωθεί το σπίτι με στάχτη.

Όταν τελειώσετε τον καθαρισμό της κακής ενέργειας, αφήστε τα βότανα να καούν. Δεδομένου ότι οι ιθαγενείς Αμερικανοί πιστεύουν ότι η αρνητική ενέργεια πρέπει να πάει κάπου, είναι καλύτερο να τα πετάξετε έξω και να τα επιστρέψετε πίσω στη Γη.

Πώς να παρασκευάσετε ένα αρωματικό στικ/μπουκέτο (3)

1. Κόψτε τα κλαδιά και τα στελέχη των βοτάνων σας σε ίσο μήκος (περίπου 20 εκατοστά είναι αρκετό). Αφαιρέστε τυχόν κίτρινα στίγματα και φροντίστε να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά, μη τοξικά υλικά, όπως αδιάβροχη κλωστή κάνναβης για να δέσετε το μπουκέτο. 

Θα χρειαστείτε κλωστή 4 φορές το μήκος των βοτάνων. Όσο πιο παχύ είναι το μπουκέτο, τόσο πιο αργά καίγεται. Κάντε έναν σφιχτό κόμπο γύρω από τους μίσχους για να στερεώσετε το μπουκέτο και στη συνέχεια τυλίξτε την κλωστή γύρω από τους μίσχους αρκετές φορές, κατόπιν κάντε άλλον έναν κόμπο.

2. Πιάστε τα βότανα με το ένα χέρι και στη συνέχεια τυλίξτε την κλωστή σε γωνία από τη βάση μέχρι την κορυφή του μπουκέτου. Χρησιμοποιήστε αρκετή κλωστή για να μην ξεφύγουν φυλλαράκια.

3. Τώρα, γυρίστε το μπουκέτο και οδηγήστε την κλωστή στους μίσχους, δημιουργώντας ένα σταυρωτό μοτίβο.

4. Μπορείτε, εάν θέλετε, να ξανακάντε την ίδια διαδρομή με την κλωστή για καλύτερο δέσιμο. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε πολλή κλωστή γύρω από τη βάση του μπουκέτου για να δημιουργήσετε λαβή. Επίσης, μαζέψτε κλωστές που προεξέχουν για να είναι το μπουκέτο σας όμορφο.

5. Τοποθετήστε το μπουκέτο σε μια σκιερό μέρος για να στεγνώσει και αφήστε σε ευάερο μέρος για 7-10 ημέρες ή περισσότερο, ανάλογα με τα βότανα. 

Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε τα μπουκέτα χρησιμοποιώντας λεπτά σύρματα ή άγκιστρα που είναι τοποθετημένα κάτω από τις αυτοσχέδιες χειρολαβές. Μόλις τα μπουκέτα στεγνώσουν εντελώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε αποξηραμένα βότανα, παραλείψτε αυτό το βήμα.

Φυτά κατάλληλα για μπουκέτα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά διαφορετικά βότανα και φυτά, ανάλογα με την προσωπική σας επιλογή και τις συγκεκριμένες ανάγκες. Ας δούμε μερικά από τα φυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως για να μπουκέτα καύσης και τις ασθένειες ή τις καταστάσεις που θεραπεύουν.

· Βάλσαμο – καθαρισμού κι εξαγνισμός

· Φύλλα κέδρου – καθαρισμός κι εξαγνισμός

· Άγριοι θάμνοι – χαλάρωση από την αρνητική ενέργεια, προστασία, ηρεμία

· Λιβάνι – ανακουφίζει από την κατάθλιψη και βοηθά στη διόραση

· Ιερός βασιλικός – καθαρισμός και ηρεμία

· Άρκευθος – Καθαρισμός και εξαγνισμός

· Λεβάντα-ηρεμία

· Μελλισόχορτο – πνευματική διαύγεια και ηρεμία

· Λεβιθόχορτο – βοηθά στη διαύγεια των ονείρων, καθαρισμός, ηρεμία

· Φλόμος – καθαρίζει χώρους με αρρώστους, θεραπεύει, βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία

· Μέντα – θεραπεία, προστασία

· Πευκοβελόνες – καθαρισμός και εξαγνισμός

· Ροδοπέταλα-διαλογισμός, ηρεμία, προσελκύει αγαπητικά αισθήματα

· Δενδρολίβανο –προστασία, καθαρίζει το μυαλό

· Φασκόμηλο – καθαρίζει την αρνητική ενέργεια, αντιμετωπίζει πληγές, πονοκεφάλους και κρυολογήματα

· Γλυκόριζα -επούλωση, καθαρισμός, θετική ενέργεια

· Αγριαψιθιά – απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα

Κάντε το δικό σας συνδυασμό και μαζί με το μπουκέτο αφήστε να καούν και οι έννοιες σας!




Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

Το μοναδικό τεστ προσωπικότητας του Dr Phil…!!!!

Το τεστ προσωπικότητας δίνεται από το Human Relations Department σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις σήμερα.

To τεστ χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για την απόκτηση καλύτερης εσωτερικής γνώσης όσο αφορά τους υπαλλήλους (τωρινούς και μελλοντικούς).

Οι απαντήσεις είναι για το ποιος είστε τώρα και όχι αυτός που ήσασταν κατά το παρελθόν.

Βήμα 1o: Πάρτε στυλό και χαρτί για να σημειώσετε τις απαντήσεις σας.
                                    ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Πότε νιώθεις ότι είσαι στα καλύτερά σου?
α) το πρωί
β) μεταξύ απογεύματος και νωρίς το βράδυ
γ) αργά τη νύχτα

2. Συνήθως περπατάς…..
α) αρκετά γρήγορα, με μεγάλα βήματα
β) αρκετά γρήγορα, με μικρά βήματα
γ) λιγότερο γρήγορα με το κεφάλι ψηλά, κοιτώντας τον κόσμο στο πρόσωπο
δ) λιγότερο γρήγορα, με το κεφάλι χαμηλά
ε) πολύ αργά

3. Όταν μιλάς στους ανθρώπους, εσύ…
α) κάθεσαι με τους αγκώνες αναδιπλωμένους
β) έχεις τα χέρια σου πιασμένα σαν παλαμάκια
γ) έχεις το ένα ή και τα 2 χέρια στους γοφούς ή στις τσέπες
δ) ακουμπάς ή σπρώχνεις το πρόσωπο που μιλάς
ε) παίζεις με τα αυτιά σου, τρίβεις το πιγούνι σου ή φτιάχνεις τα μαλλιά σου

4. Όταν είσαι χαλαρός κάθεσαι…
α) με τα πόδια ελεύθερα δίπλα δίπλα
β) με τα πόδια σταυρωμένα
γ) με τα γόνατα τεντωμένα και ίσια
δ) με το ένα πόδι κάτω από σένα

5. Όταν κάτι σε συναρπάζει, αντιδράς…
α) με ένα δυνατό χαμόγελο
β) με ένα γέλιο, αλλά όχι δυνατό
γ) με ένα ήσυχο γελάκι
δ) με ένα ανόητο γέλιο

6. Όταν πηγαίνεις σε ένα πάρτυ ή σε μια εκδήλωση κάνεις την εμφάνιση σου…
α) με μια μεγαλειώδης είσοδο έτσι ώστε όλοι να σε προσέξουν
β) μια ήσυχη είσοδο, ψάχνοντας γύρω για κάποιον που γνωρίζεις
γ) μπαίνεις ήσυχα χωρίς να κάνεις αισθητή την παρουσία σου

7. Όταν δουλεύεις ή είσαι πολύ συγκεντρωμένος , και διακόπτεσαι?
α) ξεκινάς ένα διάλλειμα
β) εκνευρίζεσαι αφάνταστα
γ) και με τις δυο παραπάνω καταστάσεις

8. Ποιο από τα παρακάτω χρώματα σε εκφράζουν περισσότερο?
α) Κόκκινο/πορτοκαλί
β) Μαύρο
γ) Κίτρινο/γαλάζιο
δ) Πράσινο
ε) Σκούρο μπλε/πορφυρό
ζ) Ασπρο
η) Καφέ/γκρι

9. Όταν είσαι στο κρεβάτι τη νύχτα, τις τελευταίες στιγμές πριν σε πάρει ο ύπνος, ξαπλώνεις…
α) ανάποδα απλωμένος
β) παρατεντωμένος μπρούμυτα με το πρόσωπο σου να κοιτάζει το στομάχι σου
γ) στην πλευρά σου ελαφρά κουλουριασμένος
δ) με το κεφάλι σου στο μπράτσο σου
ε) με το κεφάλι σου κάτω από τα σκεπάσματα

10. Συνήθως ονειρεύεσαι ότι…
α) ξαπλώνεις
β) μαλώνεις ή φωνάζεις
γ) ψάχνεις για κάτι η κάποιον
δ) πετάς η επιπλέεις
ε) συνήθως δεν βλέπεις όνειρα
ζ) τα όνειρα σου είναι συνήθως ευχάριστα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. (α) 2 (β) 4 (γ) 6
2. (α) 6 (β) 4 (γ) 7 (δ) 2 (ε) 1
3. (α) 4 (β) 2 (γ) 5 (δ) 7 (ε) 6
4. (α) 4 (β) 6 (γ) 2 (δ) 1
5. (α) 6 (β) 4 (γ) 3 (δ) 5 (ε) 2
6. (α) 6 (β) 4 (γ) 2
7. (α) 6 (β) 2 (γ) 4
8. (α) 6 (β) 7 (γ) 5 (δ)4 (ε) 3 (ζ) 2 (η) 1
9. (α) 7 (β) 6 (γ) 4 (δ) 2 (ε) 1
10. (α) 4 (β) 2 (γ) 3 (δ) 5 (ε) 6 (ζ) 1

Βήμα 2ο: Τώρα προσθέστε την τελική σας βαθμολογία
                                 Αποτελέσματα

Πάνω από 60 βαθμούς
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν κάποιον που πρέπει “να τα έχουν καλά μαζί του και να σε προσέχουν”. Φαίνεσαι σαν ματαιόδοξος, εγωκεντρικός και κάποιος που είναι εξαιρετικά δικτατορικός. Οι άλλοι μπορεί να σε θαυμάζουν, ευχόμενοι να σου μοιάσουν, αλλά χωρίς να μπορούν να σε εμπιστευτούν ποτέ ενώ διστάζουν να έχουν στενότερη επαφή μαζί σου.

Από 51 έως 60 βαθμούς
Οι άλλοι σε βρίσκουν συναρπαστικό, ιδιαίτερα άστατο, και κάπως αδιάλλακτη προσωπικότητα. Ένας φυσικός ηγέτης, κάποιος που παίρνει γρήγορες αποφάσεις, χωρίς να σκέφτεται πάντα το σωστό. Σε βρίσκουν έντονο και περιπετειώδη, κάποιος που θα τα δοκίμαζε όλα; Κάποιος ο οποίος αρπάζει τις ευκαιρίες και απολαμβάνει την περιπέτεια. Χαίρονται να είναι στην παρέα σου λόγω του ενθουσιασμού που εκπέμπεις.

Από 41 έως 50 βαθμούς
Οι άλλοι σε βρίσκουν φρέσκο, ζωντανό, γοητευτικό, συναρπαστικό, πρακτικό και πάντα ενδιαφέρων. Κάποιος που είναι σταθερά στο κέντρο της προσοχής, αλλά αρκετά ισορροπημένο χωρίς να τους κάθεσαι στο σβέρκο. Συχνά σε χαρακτηρίζουν ως ευγενή, διακριτικό και κατανοητό. Κάποιος που θα τους ανεβάσει πάντα και θα τους βοηθήσει.

Από 31 έως 40 βαθμούς
Οι άλλοι σε βλέπουν σαν λογικό, σοβαρό, προσεκτικό και πρακτικό. Σε θεωρούν έξυπνο, χαρισματικό, ή ταλαντούχο, αλλά μετριοπαθή. Όχι ένα άτομο που κάνει φίλους γρήγορα ή εύκολα, αλλά κάποιος που είσαι εξαιρετικά πιστός σε φίλους που τελικά κάνεις και περιμένεις να κάνουν το ίδιο και αυτοί. Άνθρωπος που δεν κλονίζεται εύκολα η φιλία του, αλλά εξίσου δύσκολα επανέρχεται όταν μια φιλία σπάσει.

Από 21 έως 30 βαθμούς
Οι φίλοι σου σε θεωρούν προσεκτικό και ιδιότροπο. Επιμελή και προχωρώντας αργά και σταθερά σε κάποια πράγματα. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν έκανες κάτι από παρόρμηση ή από μια στιγμή παρακίνησης, από οποιαδήποτε γωνία και μετά να αποφασίσεις για την συνέχεια. Πιστεύουν ότι αυτή η αντίδραση οφείλεται από την καχύποπτη και προσεκτική φύση σου περιμένοντας από εσένα να εξετάσεις τα πάντα προσεκτικά.

Κάτω από 21 βαθμούς
Οι άνθρωποι πιστεύουν πως είσαι ντροπαλός, νευρικός, και αναποφάσιστος, κάποιος που χρειάζεται φροντίδα, που πάντα χρειάζεται κάποιον άλλον να παίρνει τις αποφάσεις και που δεν θέλει να αναμιγνύεται με κανέναν και με τίποτα! Σε θεωρούν στενάχωρο διότι βλέπεις προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Κάποιοι σε θεωρούν βαρετό. Μόνο αυτοί που σε ξέρουν πραγματικά γνωρίζουν ότι δεν είσαι καθόλου.




Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Όλα αλλάζουν όταν εκπέμπεις την δική σου συχνότητα, παρά όταν απορροφάς αυτές που υπάρχουν γύρω σου…!!!!

«Όλα αλλάζουν όταν αρχίζεις να εκπέμπεις την δική σου συχνότητα, παρά όταν απορροφάς αυτές που υπάρχουν γύρω σου, όταν αρχίζεις να αποτυπώνεις την πρόθεση σου στο σύμπαν παρά να λαμβάνεις ένα αποτύπωμα από την ύπαρξη». - Μπάρμπαρα Μαρσίνιακ

Πιθανότατα σας είναι προφανές μέχρι τώρα πως η αντίληψη διαμορφώνει την πραγματικότητα. Κάθε άτομο που συναντάτε (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας) βρίσκεται σε μια διάσταση συνείδησης που διαμορφώνει την πραγματικότητα του με τις βαθύτερες πεποιθήσεις του γι αυτήν.

Ο εξωτερικός κόσμος, είναι απλώς το σύμπαν που λέει, «ναι, έχεις δίκιο» σε ό, τι πιστεύετε γι αυτό, και εκδηλώνεται με φυσική μορφή.

Γι αυτούς που ζουν ασυνείδητα, εννοώντας δηλαδή ότι το μυαλό και οι σκέψεις τους τους χρησιμοποιούν αντί να συμβαίνει το αντίθετο, ο κόσμος μπορεί να φαίνεται ένα απειλητικό μέρος. 

Όταν κάποιος αισθάνεται θύμα των καταστάσεων και βασίζεται μόνο στην λογική ή στα αποδεδειγμένα γεγονότα για να κάνει επιλογές, απαιτείται μεγάλη προσπάθεια για να κάνει την ζωή που θέλει.

Αλλά μόλις η συνείδηση κάποιου αρχίσει να αφυπνίζεται, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι είμαστε στην πραγματικότητα πολύ πιο ισχυροί από όσο είχαμε συνειδητοποιήσει στο παρελθόν. 

Όσο περισσότερο κάποιος ευθυγραμμίζεται με τον εσωτερικό δημιουργό και την δύναμη του, τόσο πιο πολύ το σύμπαν αρχίζει να τον εξυπηρετεί ως κυρίαρχο της δημιουργίας.

Με απλά λόγια, όσο περισσότερο κάποιος πιστεύει και εμπιστεύεται την δύναμη του, ο εξωτερικός κόσμος θα αρχίσει να αντανακλά την απόδειξη αυτής της πίστης. 

Πώς λοιπόν κάποιος από το να είναι θύμα των περιστάσεων και ουσιαστικά ανίσχυρος γίνεται ο απόλυτος δημιουργός και πηγή δύναμης του κόσμου του;

Στην πραγματικότητα μπορεί να συμβεί σε λίγα δευτερόλεπτα και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι όλα είναι θέμα αντίληψης.

Παρακάτω βρίσκονται 5 αντιλήψεις για να αλλάξετε την ενέργεια σας από αδύναμη σε ισχυρή. Με το πέρασμα του χρόνου, όσο πιο πολύ ένα άτομο ενσωματώνει αυτές τις αλλαγές της αντίληψης στο ασυνείδητο μυαλό, θα φτάσουν στο υποσυνείδητο που είναι εν τέλει υπεύθυνο για την διαμόρφωση του εξωτερικού κόσμου μας ώστε να γίνουμε κυρίαρχοι της πραγματικότητας μας.

« Η δημιουργία της αυθεντική δύναμης σημαίνει η ευθυγράμμιση της προσωπικότητας με την ψυχή σας».- Γκάρυ Ζουκάβ

1. Αλλάξτε από το «γιατί μου συνέβη αυτό;» σε «πως αυτό θα με βοηθήσει;»
Αν περιμένετε να δημιουργήσετε συνειδητά κάθε στιγμή ακριβώς όπως την έχετε απεικονίσει στο μυαλό σας στο χρονικό πλαίσιο που περιμένετε να συμβεί, πρόκειται να περιμένετε για πολύ καιρό.

Το θέμα είναι ότι συν- δημιουργούμε την πραγματικότητα με τον ανώτερο εαυτό μας και σχεδόν τον περισσότερο καιρό τα πράγματα θα συμβούν με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετικό χρονικό πλαίσιο από αυτό που θέλαμε, και αυτό είναι εντάξει.

Όλα όσα συμβαίνουν είναι εδώ για να μας βοηθήσουν (ακόμα και αν είναι απρογραμμάτιστα, ακόμα και αν είναι επώδυνα ακόμα και αν δεν ξέρουμε πως θα μας βοηθήσουν). Η ισχυρή ύπαρξη σας ξέρει ότι το σύμπαν θα φέρει μόνο καταστάσεις που προωθούν την εξέλιξη σας, έτσι... 

ώστε την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι το οποίο δεν περιμένατε, απλώς να αναρωτηθείτε «πως θα με βοηθήσει αυτό;» Έτσι αμέσως θα ευθυγραμμιστείτε με την πίστη παρά με τον φόβο σας.

2. Αυτό που νιώθω, είναι αυτό που με θεραπεύει
Όταν κάποιος αισθάνεται πλημμυρισμένος από επώδυνα συναισθήματα είναι φυσικό να θα προσπαθήσει να αντισταθεί σε αυτά, να τα αρνηθεί ή να αποσπάσει την προσοχή του από αυτά ώστε να μην υπομείνει τον πόνο. Αλλά ένα δυνατό άτομο ξέρει ότι κανένα συναίσθημα δεν υπάρχει κατά τύχη, και πως δεν πρέπει να αντισταθεί σε αυτά.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο τα οδυνηρά συναισθήματα συνεχίζουν να επανέρχονται είναι επειδή επαναλαμβάνουμε στο μυαλό μας την κατάσταση που προκάλεσε το συναίσθημα και αρχίζουμε να την πιστεύουμε ξανά. 

Αισθανόμαστε τον θυμό ή την θλίψη καθώς ξαναζούμε αυτή την κατάσταση. Αυτό κάνει πιο έντονα τα συναισθήματα αντί να τα απελευθερώνει και να τα θεραπεύει.

Η ζωή θα συνεχίσει να μας δίνει ευκαιρίες για να θεραπεύσουμε τα συναισθήματα μας βάζοντας μας σε καταστάσεις όπου θα νιώσουμε θυμωμένοι λυπημένοι ή οτιδήποτε άλλο.

Ωστόσο, όταν ευθυγραμμιζόμαστε με την δύναμη μας, καλωσορίζουμε όλα τα συναισθήματα και δεν πειράζει που νιώθουμε οτιδήποτε οδυνηρό γιατί συνειδητοποιούμε ότι θεραπευόμαστε καθώς το αισθανόμαστε.

3. Η πρόθεση είναι το παν.
«Η πρόθεση μας δημιουργεί την πραγματικότητα». ~ Wayne Dyer - Η πρόθεση μας είναι ίσως το πιο ισχυρό εργαλείο που έχουμε για να δημιουργήσουμε την πραγματικότητα μας. Αυτή θέτει τους «κανόνες» που πρέπει να ακολουθήσει το σύμπαν όταν δημιουργούμε την αντίληψη μας για την πραγματικότητα.

Αλλά είναι σημαντικό να μην είμαστε υπερβολικά συγκεκριμένοι με αυτή, γιατί θα περιορίσει την δημιουργική ικανότητα του σύμπαντος και θα οδηγήσει επίσης σε προσκολλήσεις σε αποτελέσματα τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Έτσι αντί να πείτε κάτι όπως «σκοπεύω να βγάλω 10.000 ευρώ σήμερα», πείτε «σκοπεύω να δω τα δώρα σε κάθε στιγμή και να ευθυγραμμιστώ με την δύναμη μου σήμερα», έτσι δίνετε χώρο στο σύμπαν να δουλέψει χωρίς να επιμένετε να πάνε τα πράγματα όπως τα σχεδιάσατε.

Ο καθορισμός μιας πρόθεσης κάθε μέρα συγκεντρώνει το υποσυνείδητο και τελικά με το πέρασμα του χρόνου δίνει την κατεύθυνση της ζωής μας. Αυτό από μόνο του θα εκδηλώσει ευκαιρίες, αφθονία και εκπληκτικές καταστάσεις τις οποίες ίσως χάναμε προηγουμένως.

4. Ευλογήστε τους ανθρώπους, στείλτε τους καλές δονήσεις, οραματιστείτε να περιβάλλονται από λευκό φως κτλ.

«Μπορείς να έχεις όσα θες στην ζωή σου, αν απλώς βοηθήσεις άλλα άτομα να πάρουν αυτό που θέλουν». Zig Ziglar Αν σκεφτούμε τι θα κάναμε αν κυβερνούσαμε τον κόσμο, και είχαμε πολλά χρήματα, ευτυχία, αγάπη και ότι άλλο θέλουμε χωρίς τον φόβο ότι θα τα χάσουμε, τι θα κάναμε;

Πιθανότατα θα βοηθούσαμε τα μέλη της οικογένειας μας, τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, και γενικά θα βοηθούσαμε με κάποιον τρόπο.

Με τον ίδιο τρόπο, η ευθυγράμμιση με την δύναμη μας, εξυπηρετεί και βοηθά τον κόσμο. Και δεν χρειάζεστε πολλά χρήματα, ωραία αυτοκίνητα ή μεγάλα σπίτια για να το κάνετε αυτό. Μπορείτε να το κάνετε λέγοντας μια καλή κουβέντα-ευλογία- (είτε από μέσα σας είτε φωναχτά) σε ένα άλλο άτομο.

Ευθυγραμμιζόμαστε αμέσως με την εσωτερική μας δύναμη όταν βρισκόμαστε στην ενέργεια του να είμαστε χαρούμενοι για τους άλλους και επίσης στέλνουμε καλές δονήσεις σε όσους δυσκολεύονται.

Η αγάπη είναι απόλυτη αλήθεια και η πηγή της ενέργειας. Στέλνοντας την, δίνοντας την ή λέγοντας λόγια αγάπης για να βοηθήσουμε τους άλλους στο ταξίδι τους, αρχίζουμε πραγματικά να ανεβάζουμε την δόνηση μας.

5. Δυο λέξεις : Σε ευχαριστώ
Οι δύο ισχυρότερες λέξεις που μπορούμε να λέμε κάθε μέρα, ανά πάσα στιγμή είναι «σε ευχαριστώ». Το «ευχαριστώ για την βοήθεια» αμέσως αφυπνίζει τον κυρίαρχο μέσα μας και βρισκόμαστε σε μια ενέργεια όπου μας δίνονται όλο και περισσότερα πράγματα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες.

Και ξανά, ακόμα και αν δεν ξέρουμε πως ή γιατί μια συγκεκριμένη στιγμή είναι εδώ για να μας βοηθήσει, πιστεύοντας απλώς ότι είναι εδώ γι αυτόν τον λόγο, ανοίγουμε τον εαυτό μας για να λάβουμε γνώση και σαφήνεια από τον ανώτερο εαυτό μας. 

Με αυτόν τον τρόπο, ευθυγραμμιζόμαστε επίσης με την πλήρη εμπιστοσύνη και πίστη στον συνεργάτη μας για την δημιουργία, το σύμπαν.




Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να διώξετε τα αρνητικά συναισθήματα…!!!!

Διώξτε από μέσα σας τα αρνητικά συναισθήματα που σας βαραίνουν και δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να ελευθερώσετε την ψυχή σας βοηθώντας ταυτόχρονα την υγεία της καρδιάς σας.

Τα αρνητικά συναισθήματα, όπως η θλίψη, ο θυμός και το άγχος, είναι επιζήμια όχι μόνο για την ψυχή, αλλά και για την καρδιά σας. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα «Interheart», μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σχετικά με τις καρδιαγγειακές νόσους (περιλαμβάνει 24.767 άτομα από 52 χώρες), τα στρεσογόνα αυτά συναισθήματα ευθύνονται για ένα σημαντικό ποσοστό εμφραγμάτων του μυοκαρδίου.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι οι επιστήμονες συμπεριέλαβαν τις ψυχοκοινωνικές παραμέτρους ανάμεσα στους παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καθώς ανεβάζουν τον καρδιακό ρυθμό και συμβάλλουν στην έκκριση υψηλών επιπέδων δυνητικά επικίνδυνων ορμονών, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη. 

Ο οδηγός μας θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα την καρδιά σας.

Διώξτε τη θλίψη
Η κατάθλιψη και οι καρδιακές παθήσεις συνδέονται με δύο τρόπους: μπορεί να πρόκειται για αντιδραστική κατάθλιψη (μορφή που εμφανίζεται συνήθως μετά από μία καρδιακή προσβολή) ή η κατάθλιψη να συμβάλλει στην έκκριση ορμονών του στρες, που κάνουν τα αιμοπετάλια κολλώδη, προκαλώντας με τον καιρό ζημιές στα αιμοφόρα αγγεία και στα τοιχώματα των αρτηριών.

Τι να κάνετε:

§ Εάν τα συμπτώματα της κατάθλιψης (π.χ. υπερυπνία ή αϋπνία, κόπωση, απόγνωση) διαρκούν περισσότερο από

2 εβδομάδες, ζητήστε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου ή ψυχιάτρου.

§ Η άσκηση είναι φάρμακο και δεν είναι λίγες οι έρευνες που το υποστηρίζουν. Μόλις 30΄ γυμναστική την ημέρα αρκούν για να εκκρίνει ο οργανισμός σας συγκεκριμένες ορμόνες (σεροτονίνη και ενδορφίνες), οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Ελέγξτε τον θυμό
Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες αισθάνονται θυμό, απλώς τον εκφράζουν διαφορετικά. Όπως, όμως, και αν εκφράζουν τα δύο φύλα τον θυμό τους, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η οργή «πληγώνει» την καρδιά, αφού ασκεί απίστευτη πίεση στα αιμοφόρα αγγεία.

Τι να κάνετε:
Εκφράστε τις σκέψεις σας, ειδικά στους κοντινούς σας ανθρώπους. Μελέτη που εξέτασε πώς επιλύουν ζευγάρια τις διαφωνίες τους διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που δεν εξέφραζαν τα συναισθήματα και τις απόψεις τους είχαν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο συγκριτικά με εκείνες που μιλούσαν ανοιχτά.

§ Αν τα πρότυπα συμπεριφοράς στα οποία έχετε συνηθίσει σας επηρεάζουν και δεν σας επιτρέπουν να εκφράσετε ή να αντιμετωπίσετε τον θυμό σας, η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία μπορεί να σας φανεί χρήσιμη, καθώς θα σας βοηθήσει να αλλάξετε συμπεριφορές.

§ Απομακρυνθείτε από αυτό που σας θυμώνει, πηγαίνοντας για παράδειγμα μια βόλτα. Μετά από λίγο θα δείτε ότι θα αντιμετωπίσετε τα πράγματα πιο ψύχραιμα.

«Καταλαγιάστε» το άγχος
Το άγχος αποτελεί τον «συναγερμό» του εγκεφάλου, που σας προειδοποιεί όταν θεωρεί ότι είστε σε κίνδυνο. Είμαστε γονιδιακά φτιαγμένοι να ανησυχούμε, αλλά η ανησυχία αυτή είναι πιο έντονη στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους ηλικίας.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι κατά τα πρώιμα στάδια της ανθρώπινης εξέλιξης οι μητέρες ήταν υποχρεωμένες να είναι υπερπροστατευτικές με τα παιδιά τους, επειδή έτσι αυτά είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν.

Αν και το ελεγχόμενο άγχος έχει θετική επίδραση στον οργανισμό, γιατί τον ωθεί σε δράση, το ανεξέλεγκτο άγχος ανεβάζει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα το άτομο να βιώνει μια έκπτωση στη λειτουργικότητά του.

Τι να κάνετε:
* Χαλαρωτικές μορφές άσκησης, όπως η γιόγκα και το περπάτημα, μπορούν να σας βοηθήσουν. Βέβαια, το δικό σας φάρμακο μπορεί να είναι πιο έντονο. Το ζήτημα είναι να βρείτε το είδος άσκησης που σας χαλαρώνει και να το ακολουθήσετε.

* Περιορίστε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και/ή λίπος, καθώς αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς, καθιστώντας δύσκολο το να ηρεμήσετε.

* Μην προσπαθείτε να αποδίδετε πάντα τα μέγιστα. Αυτό, αν και επιθυμητό, δεν είναι πάντα εφικτό. Αν, για παράδειγμα, το βρίσκετε δύσκολο να κρατήσετε το σπίτι καθαρό, ζητήστε από τον σύντροφο ή τα παιδιά σας να σας βοηθήσουν ή εναλλακτικά αφήστε για λίγο τις δουλειές στην άκρη, εστιάζοντας σε κάτι λιγότερο μονότονο.

Καλλιεργήστε την κοινωνικότητά σας
Η κοινωνική απομόνωση και η μοναξιά επιδεινώνουν την υψηλή αρτηριακή πίεση και «ρίχνουν» την άμυνα του οργανισμού σας. Και οι δύο αυτοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την καρδιά σας. 

Δυστυχώς, στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις η κοινωνική απομόνωση δεν είναι κάτι ξένο, καθώς οι άνθρωποι σε αυτές έχουν πολλές γνωριμίες, αλλά λίγους φίλους. Μην αφήνετε, λοιπόν, καμία ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση να πάει χαμένη.

Τι να κάνετε:
* Ξεκινήστε μια δραστηριότητα. Γραφτείτε, για παράδειγμα,
σε μαθήματα μαγειρικής ή χορού, ή γίνετε εθελοντής σε κάποιον οργανισμό.

* Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο, στον οποίο νιώθετε κοντά αλλά δεν έχετε μιλήσει εδώ και καιρό. Αφήστε στην άκρη τον εγωισμό και τις ενοχές και προσπαθήστε απλώς να επανασυνδεθείτε με τους γύρω σας.

Αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις
Αιτία των δυσάρεστων συναισθημάτων, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά σας, είναι τις περισσότερες φορές οι αρνητικές σκέψεις. Κάποια δυσάρεστα γεγονότα είναι πιθανό να γεννούν τις σκέψεις αυτές, που συχνά σας κάνουν και νιώθετε άγχος, φόβο, θυμό, στενοχώρια και οργή, οδηγώντας τελικά σε δυσάρεστα συναισθήματα, τα οποία σας κάνουν να υποφέρετε.

Επιπλέον, μερικές φορές, ο τρόπος που έχετε μάθει να σκέφτεστε και να αντιμετωπίζετε την πραγματικότητα μπορεί να σας εμπλέκει σε δυσλειτουργικές καταστάσεις, να δημιουργεί προβλήματα στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα θέματα που προκύπτουν και να σας γεμίζει με πίεση, οργή, θυμό, ζήλια και στρες.

Τι να κάνετε:
* Προσπαθήστε να αναγνωρίσετε τις αρνητικές σκέψεις που σας βασανίζουν και να τις καταγράψετε. Ελέγξτε κατά πόσον επηρεάζουν πραγματικά τη ζωή σας.

* Σκεφτείτε θετικά, αλλά πάντα έχοντας ρεαλιστικές προσδοκίες. Μην πιέζετε τον εαυτό σας να υπερβαίνει τις δυνατότητές του.

* Πολλές φορές, θετικά σημεία που μπορείτε να εντοπίσετε στον εαυτό σας και να τα καλλιεργήσετε βοηθούν στην προσέγγιση του εαυτού σας.

* Η γνωσιακή ψυχοθεραπεία μπορεί να φτιάξει ένα «σχέδιο δράσης», πάνω στο οποίο θα μπορείτε να αναλύετε τις σκέψεις σας και να κατανοείτε τον τρόπο που αντιδράτε και ενεργείτε.

Ισορροπία σε σώμα & ψυχή
Είναι πια κοινή αποδοχή ότι όλα συνδέονται και το ίδιο ισχύει για το σώμα και την ψυχή μας. Έτσι, ό,τι βλάπτει και επιβαρύνει τον οργανισμό μας (όπως π.χ. οι τοξίνες), μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση και την ψυχολογία μας.

Είναι, επομένως, σημαντικό να φροντίζουμε τον οργανισμό μας και να τον βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε να ισορροπεί και να αυτοθεραπεύεται, ενεργοποιώντας τους εσωτερικούς μηχανισμούς του. 

Για παράδειγμα, ο καθαρισμός του σώματός μας εξωτερικά και εσωτερικά μπορεί να μας βοηθήσει να απελευθερωθούμε.




Μήπως ο εγκέφαλός σου διαστρεβλώνει την πραγματικότητα; Κάνε την άσκηση…!!!!

Γνωρίζεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου;
Το «εσωτερικό παιδί» αποτελεί μια μεταφορά για τα ασυνείδητα τμήματα της προσωπικότητας που διαμορφώθηκαν κατά την παιδική μας ηλικία. Στο εσωτερικό παιδί αντιστοιχεί ο συναισθηματικός μας κόσμος : φόβος, πόνος, λύπη, οργή· αλλά και χαρά, ευτυχία και αγάπη.

Επομένως, το εσωτερικό παιδί έχει όψεις θετικές και χαρούμενες, καθώς και αρνητικές και θλιμμένες. Υπάρχει, λοιπόν, το σκοτεινό και το φωτεινό παιδί.

Επιπλέον, υπάρχει το Ενήλικο Εγώ μας, το οποίο αποκαλείται επίσης «εσωτερικός ενήλικας». Αυτό το επίπεδο της συνείδησης συμπεριλαμβάνει τη θετική και λογική νόηση, δηλαδή τη σκέψη μας. 

Όταν επικρατεί το Ενήλικο Εγώ, μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες, να κάνουμε σχέδια, να ενεργήσουμε με προνοητικότητα, να εντοπίσουμε και να κατανοήσουμε συσχετισμούς, να σταθμίσουμε κινδύνους, αλλά και να ελέγξουμε το Ανήλικο Εγώ μας. Το Ενήλικο Εγώ ενεργεί συνειδητά και σκόπιμα.

Είναι ευρέως αποδεκτό, πως ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε τα συναισθήματά μας, αλλά και το είδος των συναισθημάτων που μπορούμε να βιώσουμε − ή των συναισθημάτων που δυσκολευόμαστε να βιώσουμε − εξαρτάται ουσιαστικά από την έμφυτη ιδιοσυγκρασία μας και από τις εμπειρίες των παιδικών μας χρόνων. 

Σημαντική επιρροή ασκούν εδώ οι ασυνείδητες πεποιθήσεις μας. Υπό τον όρο «πεποίθηση» νοείται στην ψυχολογία μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη που εκφράζει μια άποψη για τον εαυτό μας ή για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Πολλές πεποιθήσεις σχηματίζονται κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού, μέσα από την αλληλεπίδρασή του με τα πρόσωπα αναφοράς που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον του. Μια τέτοια πεποίθηση είναι, για παράδειγμα, η φράση «Είμαι εντάξει!» ή «Δεν είμαι εντάξει!». 

Στη διάρκεια της παιδικής μας ηλικίας και της μετέπειτα ζωής μας σχηματίζουμε πεποιθήσεις θετικές και αρνητικές. Οι θετικές πεποιθήσεις, όπως η φράση «Είμαι εντάξει», προέκυψαν από καταστάσεις όπου εισπράξαμε την αποδοχή και την αγάπη των σημαντικότερων προσώπων αναφοράς μας. Αυτές οι πεποιθήσεις μάς δυναμώνουν. 

Αντίθετα, οι αρνητικές πεποιθήσεις, όπως η φράση «Δεν είμαι εντάξει», προέκυψαν από καταστάσεις όπου νιώσαμε ότι κάπου σφάλαμε και μας απέρριψαν. Αυτές οι πεποιθήσεις μάς αποδυναμώνουν.

Το σκοτεινό παιδί περικλείει τις αρνητικές πεποιθήσεις μας και τα δυσάρεστα συναισθήματα που αυτές γεννούν, όπως η θλίψη, ο φόβος, η απόγνωση ή η οργή, από τα οποία απορρέουν με τη σειρά τους οι λεγόμενες αμυντικές στρατηγικές, δηλαδή οι στρατηγικές που έχουμε αναπτύξει για να διαχειριζόμαστε αυτά τα συναισθήματα ή, ακόμα καλύτερα, για να μην τα νιώθουμε καθόλου. 

Ορισμένα παραδείγματα τυπικών αμυντικών στρατηγικών είναι η απόσυρση, η πάση θυσία αποφυγή των αντιπαραθέσεων, η τελειομανία, η επιθετικότητα, η εξουσιομανία και η εμμονή με τον έλεγχο. Το σκοτεινό παιδί αντιπροσωπεύει το πληγωμένο και ασταθές τμήμα της αυτοεκτίμησής μας.

Το φωτεινό παιδί, αντίθετα, αντιπροσωπεύει τα θετικά βιώματα και συναισθήματά μας. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός χαρούμενου παιδιού: αυθορμητισμό, περιπετειώδες πνεύμα, περιέργεια, ανεμελιά, ζωντάνια, ενεργητικότητα και όρεξη για ζωή. Το φωτεινό παιδί αποτελεί μια μεταφορά για το αλώβητο τμήμα της αυτοεκτίμησής μας. 

Ακόμα και οι άνθρωποι που κουβαλούν βαρύ φορτίο από την παιδική τους ηλικία έχουν και υγιή κομμάτια στην προσωπικότητά τους. Υπάρχουν στη ζωή τους και καταστάσεις όπου αντιδρούν φυσιολογικά, ενώ υπάρχουν και στιγμές χαράς, περιέργειας και ανεμελιάς − όταν το φωτεινό τους παιδί παίρνει το πάνω χέρι. Εντούτοις, στους ανθρώπους που έζησαν δύσκολα παιδικά χρόνια, το φωτεινό παιδί βγαίνει σπανίως στην επιφάνεια.

Μάθε να διακρίνεις τα γεγονότα από την ερμηνεία τους
Αν συλλάβεις τον εαυτό σου να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του σκοτεινού παιδιού και νιώσεις τη διάθεσή σου να χαλάει, κάνε ένα βήμα πίσω, ανάλυσε την κατάσταση από κάποια απόσταση και διερωτήσου πώς την ερμηνεύεις. 

Φέρε, δηλαδή, στο προσκήνιο το Ενήλικο Εγώ σου και προσπάθησε να εντοπίσεις εντελώς συνειδητά το πρίσμα του σκοτεινού παιδιού μέσα από το οποίο βλέπεις εκείνη τη στιγμή τον κόσμο. 

Γιατί συνήθως η συμπεριφορά μας κατευθύνεται από αυτές τις ερμηνείες και όχι από την «αντικειμενική πραγματικότητα». Το ίδιο ισχύει, παρεμπιπτόντως, και όταν αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο πιο θετικά απ’ όσο θα έπρεπε.

Όταν, ας πούμε, ωραιοποιούμε μια κατάσταση, προκειμένου να προστατευτούμε από επώδυνες διαπιστώσεις. Επίσης, και ο εσωτερικός ενήλικας ή το φωτεινό παιδί μπορεί να προβούν σε εσφαλμένη εκτίμηση των συνθηκών. 

Αλλά, συνήθως, οι αντιληπτικές διαστρεβλώσεις που μας προξενούν τα περισσότερα προβλήματα προέρχονται από το σκοτεινό παιδί, γι’ αυτό και θα ήθελα να ασχοληθούμε λίγο πιο αναλυτικά με αυτές.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο έντονα χρωματίζεται υποκειμενικά η αντίληψή τους από τις ερμηνείες που κάνουν διαρκώς και ασυναίσθητα. 

Όταν, για παράδειγμα ο Α σκέφτεται: «Γιατί μου χαμογελάει τώρα αυτός τόσο ειρωνικά;», συνήθως δεν κάνει τον κόπο να αναλογιστεί αν ο Β του χαμογελάει πράγματι ειρωνικά (δηλαδή, τον κοροϊδεύει) ή αν του χαμογελάει απλώς ευγενικά.

Όσοι ταυτίζονται με το σκοτεινό παιδί τους − έχουν, με δυο λόγια, ασταθή αυτοεκτίμηση − τείνουν, κατά κανόνα, να προσάπτουν στους άλλους κακές προθέσεις. Ακόμα κι όταν δέχονται ένα κομπλιμέντο, νομίζουν πως ο άλλος θέλει να τους χειραγωγήσει ή να τους κάνει πλάκα. 

Αδυνατούν να πιστέψουν ότι κάποιος άλλος έχει πολύ πιο θετική άποψη γι’ αυτούς απ’ ό,τι έχουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Κι αν τύχει καμιά φορά και το πιστέψουν, τότε ζουν μέσα σε έναν διαρκή φόβο ότι θα αποκαλυφθούν· φοβούνται, δηλαδή, ότι ο άλλος κάποια στιγμή θα καταλάβει... 

ποιοι είναι στ’ αλήθεια. Μόνο ένα πράγμα δεν τολμούν: να αμφισβητήσουν τις αρνητικές πεποιθήσεις τους και να φτάσουν στο συμπέρασμα πως ίσως οι ίδιοι είναι εκείνοι που πλανώνται.

Εντούτοις, υπάρχουν και ορισμένοι άνθρωποι με κάπως πιο «αφελή» χαρακτήρα, οι οποίοι έχουν ελαφρώς εξιδανικευμένη εικόνα για τον κόσμο και τις σχέσεις τους. 

Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν υιοθετήσει συνήθως αμυντικές στρατηγικές, όπως η αποφυγή των αντιπαραθέσεων, και φέρουν πεποιθήσεις όπως «Θα μείνω για πάντα παιδί».

Εξιδανικεύουν τα πράγματα, γιατί φοβούνται ότι η αλήθεια ίσως τους φέρει στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να υπερασπιστούν ενεργά τον εαυτό τους. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα άτομα δεν αποφεύγουν απλώς τις αντιπαραθέσεις· μερικές φορές δεν τις αντιλαμβάνονται καν.

Αν, λοιπόν, ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των λίγο πιο εύπιστων και αφελών ανθρώπων, θα πρέπει να σκεφτείς πώς θα αξιολογούσες τη συμπεριφορά των άλλων εάν είχες αυστηρότερα κριτήρια. Προσπάθησε να είσαι ιδιαίτερα αυστηρός και να δεις τα πράγματα όσο πιο νηφάλια γίνεται, με τη βοήθεια του εσωτερικού σου ενήλικα. 

Προσπάθησε να αντιληφθείς αμέσως αν αρχίσεις πάλι να προσπαθείς να δικαιολογήσεις τους άλλους και να δείξεις κατανόηση για κάποια συμπεριφορά που στην πραγματικότητα σε ενοχλεί βαθύτατα.

Άσκηση: Ρεαλιστική εκτίμηση της πραγματικότητας
Η παρακάτω άσκηση θα σε βοηθήσει να συνειδητοποιήσεις και να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεις την πραγματικότητα. Ας δούμε ένα παράδειγμα, το οποίο φυσικά θα χρειαστεί να προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα.

Η κατάσταση έχει ως εξής (έναυσμα): Η προϊσταμένη μου μου επισημαίνει κάποιο λάθος.

Το σκοτεινό μου παιδί πιστεύει (αρνητικές πεποιθήσεις): Είμαι ανεπαρκής. Πρέπει να είμαι τέλειος! Δεν επιτρέπεται να κάνω λάθη!

Η ερμηνεία μου: Η προϊσταμένη μου θεωρεί ότι δεν είμαι επαρκής στη δουλειά μου και σκέφτεται να με αντικαταστήσει.
Τα συναισθήματά μου: Ντροπή και φόβος.

Η αμυντική στρατηγική μου: Τελειομανία και εμμονή με τον έλεγχο. Θα μοχθήσω ακόμα περισσότερο, θα ελέγχω τα πάντα εξονυχιστικά και θα δουλεύω υπερωρίες.

Το φωτεινό παιδί πιστεύει (θετικές πεποιθήσεις): Επιτρέπεται να κάνω και λάθη! Είμαι επαρκής!

Η προσωπική μου ερμηνεία της κατάστασης: Η προϊσταμένη μου είναι ικανοποιημένη με τις επιδόσεις μου, κι ας τυχαίνει να κάνω και κανένα λάθος πού και πού.

Ο ενήλικας λέει (επιχειρήματα): Είσαι καλός στη δουλειά σου. Φροντίζεις να επιμορφώνεσαι συνεχώς. Μην ξεχνάς πως και η προϊσταμένη και οι συνάδελφοί σου κάνουν λάθη. Το σκοτεινό παιδί σου αντιδρά πολύ ευαίσθητα στην κριτική.

Συναίσθημα: Διατηρώ την ψυχραιμία μου.

Η ωφέλιμη στρατηγική μου: Μαθαίνω από το λάθος μου και αντιμετωπίζω τον εαυτό μου και τους άλλους, που επίσης δεν είναι τέλειοι, με καλή προαίρεση και κατανόηση.

Βρες τη σωστή ισορροπία μεταξύ ενδοσκόπησης και περισπασμών!

Όπως είδαμε, ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύουμε την πραγματικότητα επηρεάζει καθοριστικά τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Ωστόσο, δεν κατορθώνουμε πάντα να το αντιληφθούμε εγκαίρως, ώστε να διορθώσουμε την αντιληπτική μας διαστρέβλωση και να μετακινηθούμε από τη θέση του σκοτεινού παιδιού στη θέση του φωτεινού παιδιού.

Και τότε υπάρχει η πιθανότητα να βυθιστούμε στην αρνητική συναισθηματική κατάσταση του σκοτεινού παιδιού και να ενισχύσουμε περαιτέρω τις αμυντικές στρατηγικές μας, σκεπτόμενοι: «Μία από τα ίδια». 

Αλλά έτσι βουλιάζουμε ακόμα πιο βαθιά στο πρόβλημά μας : Αν, δηλαδή, έχουμε τάσεις απόσυρσης, κλεινόμαστε στους τέσσερις τοίχους μας· αν η αμυντική στρατηγική μας είναι η επίθεση, αγριεύουμε· αν είμαστε τελειομανείς, κοπιάζουμε ακόμα περισσότερο − και πάει λέγοντας. 

Το αποτέλεσμα αυτού του φαύλου κύκλου είναι να χαλάει όλο και πιο πολύ η διάθεσή μας. Και, κάποια στιγμή, ταυτιζόμαστε πλέον τόσο έντονα με το σκοτεινό παιδί μας, ώστε να μη βλέπουμε καμία διέξοδο.

Αν, λοιπόν, δεν καταφέρνεις να αντιληφθείς εγκαίρως ότι είσαι έτοιμος να υποπέσεις στο παλαιότερο ψυχικό σου μοτίβο και να διορθώσεις τη συμπεριφορά σου, υπάρχει μια στρατηγική που μπορεί να σε βοηθήσει να βγεις από αυτή την κατάσταση: η απόσπαση της προσοχής. 

Απόσπαση της προσοχής σημαίνει να στρέφεις την προσοχή σου από τα συναισθήματα και τα προβλήματά σου στον έξω κόσμο. Όταν συγκεντρώνεσαι ολοκληρωτικά σε ό,τι συμβαίνει εκεί έξω, ή σε κάποια δραστηριότητα, παύεις να αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, ξεχνιέσαι. 

Σ’ αυτή την κατάσταση δεν νιώθεις πόνο − ούτε σωματικό ούτε ψυχικό. Γι’ αυτό και η απόσπαση της προσοχής αποτελεί σημαντικό συστατικό της ψυχοθεραπείας σε περιπτώσεις ασθενών με χρόνιους πόνους − όταν χορεύεις με πάθος, δεν νιώθεις τα πόδια σου να πονούν. 

Κι όταν κάτι άλλο απορροφά τελείως την προσοχή μας, ξεχνιόμαστε και παύουμε να αντιλαμβανόμαστε δυσάρεστα συναισθήματα. Η απόσπαση της προσοχής θα σου φτιάξει αυτομάτως τη διάθεση, βοηθώντας σε να αποστασιοποιηθείς ψυχικά από το πρόβλημά σου.

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχεις βρεθεί στην παρακάτω κατάσταση: Θυμώνεις αφάνταστα με τον Χ, γιατί νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνει και σου συμπεριφέρεται άδικα. 

Οι σκέψεις σου περιστρέφονται γύρω από αυτό το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να βυθίζεσαι όλο και πιο βαθιά στην οργή σου. Ύστερα, όμως, κάτι αποσπά για λίγο την προσοχή σου· πρέπει, για παράδειγμα, να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου.

Όταν αποσπάται η προσοχή σου, ο θυμός σου περνάει σε δεύτερη μοίρα και ηρεμείς. Πλέον μπορείς να δεις πολύ πιο ψύχραιμα το πρόβλημα με τον Χ, επειδή αποστασιοποιήθηκες ψυχικά. Αυτή η απόσταση αλλάζει και τον τρόπο με τον οποίο ερμηνεύεις την κατάσταση. 

Μπορείς πλέον να διακρίνεις και το δικό σου μερίδιο ευθύνης για ό,τι έχει συμβεί. Ίσως, μάλιστα, να διαπιστώσεις ότι έκανες την τρίχα τριχιά. Ή να βρεις μια λύση για το πρόβλημά σου με τον Χ. Ίσως, πάλι, να συνειδητοποιήσεις ότι το όλο θέμα δεν έχει και τόση σημασία, και να σκεφτείς: «Νερό κι αλάτι».

Πιθανότατα τώρα αναρωτιέσαι: «Και τι πρέπει να κάνω τελικά; Να παρατηρώ σχολαστικά τον εαυτό μου ή να επιζητώ την απόσπαση της προσοχής μου;». 

Σου απαντώ, λοιπόν: Είναι άλλο πράγμα να έχεις συναίσθηση του εαυτού σου, ώστε να μπορείς να ενδοσκοπείς και, όταν χρειάζεται, να αντιλαμβάνεσαι εγκαίρως ότι κάτι κάνεις λάθος, και εντελώς άλλο πράγμα να βαλτώνεις στα συναισθήματά σου και να εγκλωβίζεσαι σε − ανώφελες − σκέψεις που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό σου. 

Η παραμονή σε μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση δεν σε ωφελεί καθόλου. Κοντολογίς: 
Η ενδοσκόπηση είναι σημαντική. Αλλά όταν υπάρχει κίνδυνος να εγκλωβιστείς στα συναισθήματα και τις πεποιθήσεις του σκοτεινού παιδιού, είναι προτιμότερο να βρεις κάτι που θα σου αποσπάσει την προσοχή. Όταν αποστασιοποιείσαι λιγάκι, μπορείς να αναστοχαστείς καλύτερα τα συναισθήματα και τα προβλήματά σου.

Η συμβουλή μου: Να κοντοστέκεσαι πού και πού, για να βλέπεις τι συμβαίνει μέσα σου, κι ύστερα να στρέφεις πάλι την προσοχή σου προς τα έξω, για να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει γύρω σου· ύστερα να συγκεντρώνεσαι πάλι σε ό,τι κάνεις. Πρέπει, δηλαδή, να βρεις τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην ενδοσκόπηση και την προσοχή στο περιβάλλον σου. 

Αν σε βασανίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα που απορροφά διαρκώς την προσοχή σου, θα σε συμβούλευα να αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά σ’ αυτό το ζήτημα μισή ώρα κάθε μέρα − και μάλιστα γραπτώς. 

Έτσι, ο εσωτερικός σου ενήλικας θα γνωρίζει πως, σε περίπτωση αμφιβολίας, όλα είναι καταγεγραμμένα στο χαρτί και πως την υπόλοιπη ημέρα μπορεί να ασχοληθεί με άλλα πράγματα. Κάτι που θα σε εμποδίσει να επανέρχεσαι συνέχεια στο πρόβλημά σου, είναι να φορέσεις ένα λαστιχάκι στον καρπό σου. 

Κάθε φορά που θα πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται το πρόβλημα, τράβα το λαστιχάκι κι άφησέ το να σε χτυπήσει· ύστερα, στρέψε ξανά την προσοχή σου σε ό,τι έκανες.

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο «Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας». H ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να «δουλέψουμε» με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.




Κράμπες : Τι υποδεικνύουν και τι να φάτε για να σας περάσουν...!!!!

Η καταπόνηση των μυών από την ενδεχόμενη αυξημένη σωματική άσκηση, η αφυδάτωση ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι και πιο συχνή, ή απλά μια “άβολη” στάση σώματος για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να οδηγήσουν σε μυϊκές κράμπες.

Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, η ακριβής αιτία στις μυϊκές κράμπες δεν είναι γνωστή. Αν και οι περισσότερες κράμπες είναι αβλαβείς, σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να σχετίζονται με μία υποκείμενη παθολογική κατάσταση, όπως:

§ Ανεπαρκής παροχή αίματος: Η στένωση των αρτηριών που παρέχουν αίμα στα πόδια σας (αρτηριοσκλήρωση των άκρων) μπορεί να προκαλέσει κράμπες, ιδίως ενώ γυμνάζεστε. Αυτές οι κράμπες συνήθως περνούν μετά τη διακοπή της άσκησης.

§ Συμπίεση των νεύρων: Η συμπίεση των νεύρων στη σπονδυλική στήλη (οσφυϊκή στένωση) μπορεί να προκαλέσει στα πόδια σας. Ο πόνος επιδεινώνεται συνήθως, όταν περπατάτε.

§ Έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό: Το μειωμένο επίπεδο καλίου, ασβεστίου ή μαγνησίου στον οργανισμό μπορεί να συμβάλει στις κράμπες στα πόδια. Επίσης, τα διουρητικά φάρμακα που συνταγογραφούνται συχνά για την υψηλή πίεση του αίματος μπορεί επίσης να μειώσουν τα μέταλλα στον οργανισμό.

Τι να φάτε για να ξεπεράσετε τις κράμπες

Σε γενικές γραμμές, οι καλύτερες τροφές για να αντιμετωπιστούν οι κράμπες είναι εκείνες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο.

§ Τροφές πλούσιες σε νάτριο (αλάτι)
Το σώμα σας χρειάζεται νάτριο για να διατηρήσει τη φυσιολογική ισορροπία των υγρών και για να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση. Το νάτριο συνεργάζεται επίσης με άλλους ηλεκτρολύτες για τη σύσπαση των μυών και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

§ Τροφές πλούσιες σε κάλιο
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center, οι ενήλικες χρειάζονται 4.700 χιλιοστόγραμμα καλίου κάθε μέρα. Το κάλιο είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος. Γι’ αυτό και οι μύες σας μπορεί να πάθουν κράμπες εάν είστε ανεπαρκείς σε κάλιο. 

Τα φρούτα, τα λαχανικά, το γάλα και τα ψάρια είναι πλούσιες πηγές καλίου. Οι μπανάνες, τα πεπόνια, τα εσπεριδοειδή και τα αβοκάντο είναι τα πιο πλούσια σε κάλιο φρούτα, ενώ τα αντίστοιχα λαχανικά είναι οι γλυκοπατάτες.

§ Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο
Το ασβέστιο παίζει ένα κρίσιμο ρόλο σε κάθε μυϊκή σύσπαση στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των σπασμών της καρδιάς. Παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην καλή υγεία του νευρικού συστήματος. Εάν έχετε έλλειψη ασβεστίου, μπορεί να αντιμετωπίσετε μυϊκές κράμπες ή μειωμένη μυϊκή συστολή. 

Ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 1000 mg ασβεστίου ημερησίως. Μπορείτε να πάρετε 244 mg ασβεστίου σε ένα ποτήρι 200 ml παστεριωμένου γάλακτος. Τα λαχανικά που είναι πιο πλούσια σε ασβέστιο είναι τα σκούρα, φυλλώδη πράσινα. Τα αμύγδαλα, τα σύκα, το γιαούρτι και το τυρί είναι επίσης καλές πηγές.

§ Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο
Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που σταθεροποιεί την τριφωσφορική αδενοσίνη, η οποία είναι η πηγή ενέργειας που τροφοδοτεί κάθε μυϊκή συστολή. Το αίσθημα αδυναμίας, οι κράμπες και οι συσπάσεις των μυών είναι σημάδια έλλειψης μαγνησίου. Αυξήστε την πρόσληψη μαγνησίου επιλέγοντας φασόλια και όσπρια, ξηρούς καρπούς και σπόρους, δημητριακά ολικής αλέσεως, μπανάνες και σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.




Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Η αγκαλιά δίνει δύναμη, γλυκαίνει την ψυχή, γιατρεύει, θεραπεύει, καθαρίζει και πλημμυρίζει την ύπαρξή σου…!!!!

Την γνωρίζεις πολύ καλά. Είναι αυτή που ξεχωρίζει από όλες που έχεις βιώσει και ζήσει. Είναι εκείνη που σε σημάδεψε καθώς και την μετέπειτα πορεία σου με πρωτόγνωρο τρόπο, θετικά. Εκείνη, που έκανε την κάθε προηγούμενη να δείχνει λίγη, όχι υποτιμητικά, αλλά κατά ένα διαφορετικό τρόπο. Είναι η αγκαλιά της ψυχικής οικογένειας.

Έχουμε μιλήσει για την θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς και τα πολλαπλά οφέλη της στην υγεία, την ψυχολογία, τις εσωτερικές λειτουργίες καθώς και το ανοσοποιητικό σύστημα. Έκκριση οξυτοκίνης, ενδορφίνες, ηρεμία, ζεστασιά και η λίστα συνεχίζει. Εδώ όμως, θα δώσουμε μια διαφορετική γωνία, ιδιότητα, χρησιμότητα και γνώρισμα.

Υπάρχουν κάποιες όχι τόσο συχνές περιπτώσεις, που συναντάς έναν άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζεις ότι κάτι ανεξήγητα ιδιαίτερο υπάρχει ανάμεσά σας. Κάτι αγνώστως γνώριμο, κάτι ξένα οικείο, κάτι πρωτόγνωρα πρωτόγνωρο. Αυτό το κάτι ξεκινάς να το αντιλαμβάνεσαι καθώς είσαι στον ίδιο χώρο με αυτό τον άνθρωπο, ακόμα κι από απόσταση, από το βλέμμα, ή και το ηχόχρωμα της φωνής πριν καν επέλθει η όποια σωματική επαφή. 

Δεν πρόκειται για εpωτική έλξη συνήθως, αν και συχνά μπερδεύεται όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες επιγνώσεις κι από τις δυο μεριές λόγω της έντασης και της μοναδικότητάς της.

Όταν λοιπόν, για όποιο λόγο, αγκαλιαστείς με αυτόν τον άνθρωπο και ειδικά σε χιαστί με τις αριστερές μεριές σας να ακουμπάνε, συμπεριλαμβανομένου του λαιμού, πίσω μέρος κεφαλής, μασχάλης, καρδιάς, κλείδας, κοιλιάς, τότε αρχίζουν τα “περίεργα”.

Αυτές οι αγκαλιές έχουν διάρκεια. Ο χρόνος κυριολεκτικά παγώνει, καθώς το περιβάλλον σταδιακά φεύγει από την οπτική εστίαση. 

Μετά από λίγο αν παραμείνεις, το συναίσθημα αυξάνεται σε βαθμό που ξεχειλίζει από τα μάτια με ροές δακρύων ανεξήγητης χαράς χωρίς κλάμα ή λυγμούς ειδικά αν είναι η πρώτη σύνδεση. Μια απροσδιόριστη αίσθηση σιγουριάς και ασφάλειας αρχίζει να σε γεμίζει.

Καρποί, παλάμες ως και τα ακροδάχτυλα ακουμπούν συμμετρικά με έντονα απαλή πίεση στην πλάτη, ενώ σταδιακά αυξάνεται η θερμοτητα και ο μαγνητισμός τους. Οι αύρες αρχίζουν και περιπλέκονται καθώς χορεύουν χαρμόσυνα χρώματα. 

Μπορεί ακόμα να βλέπεις με τα μάτια κλειστά ένα λευκό φως να σας λούζει και να κυλάει απαλά πάνω και γύρω σας, ενώ μια ροζ γλυκιά ενέργεια από γαργαλιστική ως μουδιαστική, τόσο οικεία, άνετη, βαθειά, κυτταρική να διαπερνά το στήθος, την σπονδυλική στήλη ως και τα πέλματα σου.

Καθώς οι καρδιές πλησιάζουν κοντά η μια την άλλη, ανταλλάσσουν έναν εναλλασσόμενο παλμό που τις κάνει να συγχρονίζονται ρυθμικά με ένα συναίσθημα απόλυτης βεβαιότητας πως εκεί μέσα υπάρχει κάτι από το “σπίτι” σου, ή σου θυμίζει κάτι από αυτό. 

Μέσα από τα πέπλα και τις υλικές στρώσεις οι Θεϊκές σπίθες που έχουν εμφυτευθεί και ξανασυναντηθεί καθώς πλησιάζουν η μία την άλλη, ζωντανεύουν.

Μια γλυκιά μέθη διαύγειας και παρουσίας στο τώρα που τα πάντα γύρω θολώνουν αλλά γίνονται και ταυτόχρονα ξεκάθαρα. Αυτές οι αγκαλιές είναι τα πιο ισχυρά κι αλάνθαστα σημάδια, ότι μόλις συνάντησες κάποιον από την ψυχική σου οικογένεια. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικού φύλλου.

Καθώς οι ψυχές λοιπόν πλησιάσουν τόσο κοντά, ενεργειακά περιπλεχθούν και ενωθούν, ενδεχομένως φεύγει κι ένα σήμα “Εκεί”, σαν μήνυμα πως έγινε η ζεύξη ξανά, στο πεδίο της Γης. Κι έτσι, εφόσον διατηρηθεί, στο επόμενο διάστημα ξεκινούν να κατεβαίνουν πληροφορίες τόσο για τις δυο ξεχωριστα όσο και για τις δύο μαζί.

Είναι μια οικογενειακή επανένωση, που επιταχύνει την ενθύμηση της πεμπτουσίας της καθαρής αγάπης απλά και μόνο από την συνύπαρξη. Πολλές φορές σκοπός είναι να επανενωθούν χωροχρονικά, για να διατελέσουν κάποιο σκοπό, να στηρίξουν η μία την άλλη, ή απλά να θυμηθούν ότι “κάτι” τελικά υπάρχει πέρα από τα όποια τετριμμένα σαν σκίρτημα αφύπνισης.

Όπως και να ‘χει, δίνει δύναμη, σου γλυκαίνει την ψυχή, γιατρεύει, θεραπεύει, καθαρίζει και πλημμυρίζει την ύπαρξή σου ως και κυτταρικό επίπεδο, αλλά και τα επιπλέον σώματα σου. Η συνάντησή τους αυτόματα φορτίζει η μία την άλλη, ενώ ο παλμός και τα κύματα που εκπέμπουν ανεβάζοντας συχνότητες και δονήσεις, κάνουν οτιδήποτε αρνητικό, ενέργεια ή άνθρωπο να απομακρύνεται.

Όλες οι αγκαλιές είναι σημαντικές. Ίσως να θυμάσαι και το “free hug” movement που είχε συζητηθεί αρκετά χρόνια πριν. Μια υπέροχη πρωτοβουλία για ανθρώπους που δεν είχαν αυτό το απλό μα τόσο σημαντικό προνόμιο. Αυτή τη μία αγκαλιά, ακόμα κι από έναν ξένο. Απλά αυτές για τις οποίες συζητάμε είναι μιας άλλης ποιότητας, όχι ανώτερης κατώτερης. “Άλλης”.

Κάποιοι ίσως πουν ότι όλα αυτά είναι φαντασίες και πρόκειται απλά για ένα δυνατό γονιδιακό και εξελικτικό ματσάρισμα για τα αντίθετα φύλλα. Μπορεί να είναι κι έτσι. Πολλοί τις φοβούνται και τις διακόπτουν. 

Αν τη ζήσεις, μη στην στερήσεις. Μείνε. Είναι ακριβώς το σημείο που στην ταινία Avatar οι δυο πρωταγωνιστές ανταλλάσουν τις λέξεις, “σε βλέπω”…. Είναι το σημείο που το μόνος ή μόνη, γίνεται “μαζί”.

Όσο καθαρότερη είναι η ψυχή σου και πιο δουλεμένη η προσωπικότητα, τόσο πιο έντονο και πιθανό είναι να συμβούν τέτοιες συναντήσεις, αλλά και να σου είναι πιο ξεκάθαρες οι προθέσεις και οι πιθανοί σκοποί τους.

Σε χαμηλότερα επίπεδα συνείδησης, πάλι μπορεί να συμβεί συγχρονικά. Όμως μπερδεύεται, δεν είναι ξεκάθαρο, και συνήθως περιπλέκεται με το εpωτικό – σαρκικό όπου συνήθως μπλέκουν τα τραύματα με τα εγώ και τις προσωπικότητες. Άρα υπάρχουν αρκετά εμπόδια για να συναντηθούν οι ψυχές. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις, σίγουρα θα παρθούν κάποια μαθήματα, έντονες και σημαντικές εμπειρίες, αλλά η διάσπαση ξαναέρχεται συνήθως τραυματικά, ειδικά αν και οι δυο μεριές δεν ανεβάσουν συνειδητότητα τιμώντας την ευκαιρία μιας τέτοιας συνάντησης. Ασφαλώς ο καθένας θα κάνει ό,τι μπορεί κατ’ ανάλογο στάδιο, δεν υπάρχει κατάκριση σε αυτό παρά μόνο κατανόηση.

Στην περίπτωση λοιπόν που δεν έχει “τύχει” ακόμα να βιώσεις κάτι τέτοιο, ο μόνος λόγος είναι ότι δεν έχει ακόμα χρειαστεί στην διαδρομή σου, ή ότι πρέπει να δουλέψεις κάποια πράγματα μέσα σου. 

Να καθαρίσεις – στολίσεις – ετοιμάσεις, γιατί σε περιμένει σε λίγο ανώτερα επίπεδα ύπαρξης προκειμένου να την αξιοποιήσεις καλύτερα. 

Οπότε έχοντας τώρα αυτή την γνώση, θα μπορέσεις να την διακρίνεις καθαρότερα όταν συμβεί, και να την προστατέψεις καλύτερα τόσο σε διάρκεια όσο και σε ποιότητα, αν όντως είναι στο χέρι και στην ελεύθερη βούλησή σας.

Στην περίπτωση που έχεις την ευλογία να υπάρχει ενεργά μια τέτοια συνάντηση στο παρόν σου, φρόντισε να την διατηρήσεις σαν κάτι μοναδικά πολύτιμο. Είναι δεδομένη, αλλά μη την εκλάβεις έτσι ποτέ. Πρέπει παράλληλα να γνωρίζεις όμως και κάτι ακόμα. Μια τέτοια σύνδεση, αυτόματα ανεβάζει κατά πολύ την “φωτεινότητα” και των δύο. 

Οπότε ενδεχομένως να έρθετε αντιμέτωποι με αρκετά πιο ισχυρές δοκιμασίες στην πορεία. Αυτό είναι αναμενόμενο καθώς ανεβαίνετε μαζί επίπεδα, και είναι μέρος της διαδικασίας αλλά και της επιλογής σας για ένα καλύτερο, φωτεινότερο, και συλλογικότερο γίγνεσθαι.

Να θυμάσαι, όσο μεγαλύτερα τα εμπόδια και οι δοκιμασίες, τόσο σωστότερος είναι ο Δρόμος που διαβαίνετε. Κι όσο τέτοιες επανενώσεις δημιουργούνται στο κάθε σήμερα, τοσο πιο ισχυρό το κάθε “εν τη ενώσει η ισχύς”. Να “μείνεις” και να το αγκαλιάσεις.