Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Δημιουργήστε την πραγματικότητά σας σε 3 βήματα…!!!!

Μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας;
Ας αναφερθώ εν συντομία στη διαδικασία που έχετε συμμετοχή στους αιώνες – συνειδητά ή υποσυνείδητα. Μπορείτε να δημιουργήσετε την πραγματικότητά σας, και αυτό έχει αποδειχθεί με αμέτρητους τρόπους, επιστημονικά και για μένα προσωπικά· κάθε μέρα. 

Αν θέλετε να αποδειχθεί «επιστημονικά» (με την επικρατούσα επιστημονική άποψη για το τι είναι «δυνατό»), θα βρείτε αντιφάσεις και θα κάνει τον εαυτό σας τρελό και μελαγχολικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα. Τι πραγματικά σημαίνει να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα για τον εαυτό σας;

Το θέμα που πρέπει να αγκαλιάσει ο άνθρωπος είναι ότι είναι απίστευτα ισχυρός. Μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας αυθόρμητα μέσω της σκέψης, μπορούμε να τονώσουμε τους μύες μας να φανταστούμε την άσκηση και εδώ είναι το κλειδί : αλλάζετε τη δόνηση των ατόμων με την εξέταση τους.

Δεν είναι κάτι τρελό; Το πείραμα της διπλής σχισμής απέδειξε ότι η συνείδηση καταρρέει το κύμα-λειτουργία των υποατομικών σωματιδίων. Θα επηρεάσετε κυριολεκτικά την πραγματικότητα αν κοιτάξετε σε αυτό. Είστε πολύ περισσότερο από απλώς ένα κομμάτι κρέας.

Δημιουργούμε και επηρεάζουμε την πραγματικότητά μας, επιλέγοντας την προοπτική που επιθυμούμε να υιοθετήσουμε.

Εδώ είναι τα τρία βήματα που πρέπει να κάνετε για να δημιουργήσετε την πραγματικότητά σας:

1) Η ενέργεια ρέει όπου πηγαίνει η προσοχή
Η συνείδησή σας είναι δύναμη – κυριολεκτικά. Όταν εστιάζετε την ενέργειά σας σε έναν στόχο που έχετε βάλει, τι συμβαίνει; Θα το σκεφτώ όλο και πιο σταδιακά. Θα αρχίσετε να βλέπετε περισσότερα σε όλη την καθημερινή σας ζωή, διαρκώς υπενθυμίζοντάς σας. 

Τα χρήματα θα αρχίζουν να συσσωρεύονται για να ικανοποιήσουν την επιθυμία σας για αυτό το αντικείμενο επειδή είστε συνειδητά και ασυνείδητα εστιασμένοι σε αυτή την πραγματικότητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που είναι στη σκηνή με πολλές χιλιάδες άνθρωποι να τους παρακολουθούν, δηλώνουν ότι αισθάνονται τεράστια ενέργεια. Πολλοί Ολυμπιονίκες λένε ότι έχουν καλύτερη απόδοση κατά τη διάρκεια των πραγματικών παιχνιδιών παρά στη προπόνηση. Το πλήθος τους ταΐζει ενέργεια εν αγνοία τους η πηγή είναι η προσοχή τους. Αλλά τι είναι «προσοχή»; Είναι η συνείδησή σας.

Πρώτο βήμα, προς την επίτευξη των ονείρων σας και ότι θέλετε: είναι να επικεντρωθείτε σε αυτό. Κατευθύνετε την προσοχή σας σε αυτό, δηλαδή τις πράξεις και τις σκέψεις. Μόλις συμβεί αυτό, το Σύμπαν θα ανταποκριθεί σε σας, και θα ξεκινήσει η πραγματοποίηση αυτού που προβάλετε προς τα έξω.

2) Η πραγματικότητα είναι ο καθρέφτης σας
Ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν τους στόχους / τα όνειρά τους, είναι επειδή το Σύμπαν τους δίνει ακριβώς αυτό που ζήτησαν. Υπήρχαν πράγματα που κλειδώνουν αυτό από την εκδήλωση του στην πρώτη θέση, το Σύμπαν σας δείχνει ότι είναι, έτσι ώστε να μπορείτε να το αφαιρέσετε. 

Τι “είναι αυτά” είναι, είναι μια συλλογή από ανθρώπους, τόπους και εμπειρίες που μπορεί ή δεν μπορεί να είναι δυσάρεστα. Αυτά είναι τα πραγματικά όμορφα δώρα που μεταμφιέζονται ως εφιάλτες.

Έτσι, μπορεί να υπάρχει μια στιγμή κατά την οποία αυτά γίνονται πολύ “σκοτεινά”, ή έτσι φαίνεται . Θα σας πω ότι προσωπικά, έχω νοιώσει έτσι αρκετές φορές. Ο μόνος λόγος που δεν το έκανα ήταν γιατί το έκανα, τι άλλο θα κάνω; 

Δεν υπήρχε τίποτε άλλο στη ζωή μου που ήθελα περισσότερο από αυτό γι 'αυτό δεν θα το εγκαταλείψω. Σαν σκοποβολή στο σκοτάδι, σε σχεδόν πλήρη απομόνωση ήταν η πραγματικότητά μου για το ότι αισθάνθηκα μια αιωνιότητα.

Λίγα χρόνια πέρασαν και άρχισα να αναλαμβάνω τους κινδύνους και έφυγα “ no stone unturned’’ ( δεν υπάρχει πέτρα που να μη γυρίζει), όπως λέει και η παροιμία. 

Μετά από διαχρονικό σκάψιμο βαθύτερα μέσα μου και μόχθο στη βρώμα, άρχισα να σημειώνω πρόοδο που τελικά αντανακλάται έξω από μένα. Το “εξωτερικό” πρέπει να αντανακλά το “εσωτερικό”. 

Έτσι, αλλάζετε τις σκέψεις σας, την προσοχή και την αντίληψη και τον κόσμο σας. Με βάση την προσωπική εμπειρία, δεν μπορώ να αρνηθώ αυτήν την προφανή αλήθεια.

3) Μείνετε επίμονοι
Καταλάβετε ότι αν δεν είστε τόσο συνεπείς, επίμονοι ή δίνοντας ότι έχεις – τίποτα δεν θα προκύψει. Θα σας πω βασιζόμενος στη δική μου εμπειρίας, χρειάστηκαν λίγα χρόνια πριν οτιδήποτε να εκδηλώνεται. Σαν σκοποβολή στο σκοτάδι ήταν όλα όσα είχα κάνει και δεν ήταν εύκολο όπως ένας περίπατος στο πάρκο.

Τα πράγματα μπορούν να γίνουν δύσκολα για εσάς. Δεν μπορώ να πω ότι αυτό είναι σαφές, γιατί είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Διότι, χρειάζεται να αγωνιστείς για να αναπτυχτείς, αυτό είναι ότι αυτό είναι το θέμα, έτσι κι αλλιώς. Αυτό το απόσπασμα συμπυκνώνει αυτό τέλεια:

“Χαιρόμαστε την ομορφιά της πεταλούδας, αλλά σπάνια παραδεχόμαστε τις αλλαγές που έχει περάσει για την επίτευξη Αυτής της ομορφιά.” – Maya Angelou

Αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα που αυτό το καταπληκτικό ταξίδι πρόκειται να ξεκινήσει. Δεν πρέπει ποτέ να τα παρατήσουμε. Δεν έχει σημασία πόσο «σκοτεινό» γίνεται, μπορείτε απλά να το περάστε με αυτό, εξελισσόμενοι αυξανόμενοι και να του δώσετε ότι έχετε. 

Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι το εγκαταλείπουν, νομίζουν ότι η δυσκολία είναι το τέλος της, αλλά δεν είναι , αυτό είναι το πώς θα φτάσετε στο σημείο όπου θέλετε να πάτε. Είναι μέρος της διαδικασίας.

Προφανώς πρέπει να κάνετε ότι πρέπει να κάνετε, οι πληροφορίες είναι χρήσιμες μόνο αν χρησιμοποιηθεί με πράξη. Χωρίς πράξη, δεν κάνετε τίποτα περισσότερο από το να ελπίζετε ότι θα πέσει στην αγκαλιά σας. 

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτό το τρένο, και αυτό σπάνια λειτουργεί υπέρ τους. Ενεργοποιήστε και αποκτήστε πρόσβαση στις πραγματικές δυνατότητές σας, είναι άπειρες οι δυνατότητες, περιμένοντας σαν δώρο τον κόσμο με την ιδιοφυΐα και την ομορφιά σας. 

Έχετε τη δύναμη να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που θέλετε για τον εαυτό σας.




Μετάφραση: skafidaszaxos.blogspot.gr
Συντάχθηκε από τον Alec Cope

Η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλοσύνη και σου την ανταποδίδουν με κακία…!!!!

Μια φράση που ειπώθηκε από τον Πλάτωνα για εκείνους τους ''σταυρωτές'' που συναντάμε στο δρόμο μας, που ζουν για να ''κατασπαράζουν'' τους άλλους…

“Η πιο πικρή απογοήτευση που νιώθεις είναι όταν προσφέρεις καλοσύνη και σου την ανταποδίδουν με κακία.” είναι η πρώτη φράση που μου ήρθε στο μυαλό, καθώς ξεκινούσα να γράφω κείμενο για τον Πλάτωνα. 

 Στις 17 Ιουνίου 1937, ο καθηγητής πανεπιστημίου Ιωάννης Συκουτρής, κατηγορείται ως άθεος για τη μετάφραση του «Συμποσίου» του Πλάτωνα. Αρχικά, σκεφτόμουν να αναφερθώ σε αυτό το κείμενο, στο “Συμπόσιό” του. Η παραπάνω φράση του, ωστόσο, είχε κυριεύσει τη σκέψη μου ώστε τελικά άλλαξα γνώμη…

Η καλοσύνη, η κακία και η αχαριστία, είναι τρεις έννοιες – κατά κάποιον τρόπο-“αλληλένδετες”… Στο κείμενο που ακολουθεί, εξηγώ τί εννοώ…

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η οικογένειά μου μού δίδασκε την αρετή της αγάπης και της καλοσύνης. Τη σπουδαιότητα του να κυριεύουν την ψυχή μας τα όμορφα συναισθήματα, μακριά από κακίες και μικροπρέπειες.

Μεγαλώνοντας, όμως, “βγαίνοντας” από τη “θαλπωρή” και την ασφάλεια των γονέων, γνωρίζοντας κι αντιμετωπίζοντας ανθρώπους, συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε όλοι μας γαλουχηθεί με τον ίδιο τρόπο. Η “απειλή” του να σε κατασπαράξει η αχαριστία δεν είναι υπερβολή αλλά μια πραγματικότητα.

Και το χειρότερο είναι ότι η αχαριστία, δυστυχώς, δε σταματά στη μη αναγνώριση της προσφοράς σου. Καραδοκούν υποχθόνιοι τρόποι για την εξόντωσή σου…

“Τον αχάριστο άνθρωπο όταν τον καθίσεις στον ώμο σου, θα προσπαθήσει ν’ ανέβει στο κεφάλι σου” έλεγε ο Σαίξπηρ.

Η αλήθεια είναι ότι η ανθρώπινη μικρότητα τρομάζει αντικρίζοντας στο πρόσωπό της στον καθρέφτη της καλοσύνης.

Δεν είναι και λίγα τα κορυφαία παραδείγματα στην ιστορία όπου η δεσπόζει η ανθρώπινη αχαριστία και προδοσία… Περιπτώσεις; Χριστού, Σωκράτη, δίκαιου Αριστείδη…

Η αγαπημένη μου Γαλλίδα συγγραφέας, Άννα Στάελ, έλεγε ότι η συκοφαντία είναι “η δύναμη των δειλών”…

Η αχαριστία μαζί με τη συκοφαντία, είναι ένα δίδυμο που στοχεύει στη σπίλωση των ενάρετων. Κύριος σκοπός είναι ο υποβιβασμός των “καθαρών”, αγνών ανθρώπων… 

Είναι απογοητευτικό ότι εν έτει 2018, παρά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, τις ηλεκτρονικές προόδους, τις διαστημικές κατακτήσεις, ο κώδικας ηθικής παραμένει διαβρωμένος από υποκριτικές συμπεριφορές.

Οι άνθρωποι φοβούνται τη γυμνή αλήθεια και με κάθε τρόπο υψώνουν τείχη γύρω από την πραγματικότητα. Τρομάζουν να αντικρίσουν τον αληθινό τους εαυτό. Η συμπεριφορά τους, ο τρόπος που λειτουργούν, σκέφτονται κι εκφράζονται δεν πηγάζει από τα αισθήματα της καρδιάς τους… 

Μπορεί να δέχονται την προσφορά της καλοσύνης, αλλά αυτό συμβαίνει όσο εξυπηρετούνται τα συμφέροντά τους… Με την πρώτη ευκαιρία είναι έτοιμοι να “κόψουν το χέρι” εκείνου που τους ευεργέτησε και να τον εξουθενώσουν…

Με τη δική μου “ρομαντική” επιθυμία για έναν καλύτερο κόσμο, ένα ανθρώπινο αύριο, σε ανάλογες περιπτώσεις χαιρεκακίας, συχνά απογοητεύομαι… Το ζήτημα όμως είναι, τα “αγκάθια” της αχαριστίας να μην τραυματίζουν τις καλές προθέσεις και να αντιμετωπίζονται με ανωτερότητα και αξιοπρέπεια…

“Αν κρατάς καλά το λογικό σου όταν τριγύρω σου όλοι τα’χουν χαμένα και σ’εσέ της ταραχής τους ρίχνουν την αιτία…” έγραψε ο Κίπλινγκ στο περίφημο “Αν”…

Aν, λοιπόν, καταφέρνεις να σηκώνεσαι κάθε φορά που κάποιοι σε ρίχνουν, κρατώντας το κεφάλι ψηλά στις αποτυχίες, τότε θα κερδίσεις ό,τι πιο πολύτιμο έχεις… Αυτό που κανένας δεν μπορεί να στο δώσει αλλά και κανένας δεν μπορεί να στο πάρει… Τον αυτοσεβασμό σου… Κι αυτό είναι το “κλειδί” της ευτυχίας για εμένα…

30 από τις κορυφαίες ρήσεις του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου, μαθητή του Σωκράτη και δασκάλου του Αριστοτέλη.

Πλάτων… Ο σπουδαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Ολόκληρο το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει σωθεί κι έχει ασκήσει τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι και σήμερα. 

Θεωρείται οικοδόμος της φιλοσοφίας κι εμπνευστής των σπουδαιότερων κοινωνικοπολιτικών οραματισμών.

To σύνολο του έργου του, τον κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες προσωπικότητες όλων των εποχών με τη μεγαλύτερη επιρροή, μαζί με τον δάσκαλο του, Σωκράτη, και τον μαθητή του, Αριστοτέλη.

Και ποιός δεν γνωρίζει την Απολογία του Σωκράτους -μια σχετικά ακριβή καταγραφή της απολογίας του Σωκράτη στη δίκη που τον καταδίκασε σε θάνατο, το Συμπόσιο όπου μιλά για την φύση του έρωτα, ενώ σε δύο μακρούς διαλόγους, την Πολιτεία και τους Νόμους, περιέγραψε την ιδανική πολιτεία.

Ακολουθούν 30 από τις κορυφαίες ρήσεις του…

1. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει. (Όμοιος τον όμοιο αγαπά κι όμοιος τον όμοιο θέλει.)

2. Η υπερβολική ελευθερία μοιάζει με υπερβολική δουλεία, αφού αλλάζει και τον πολίτη και την πολιτεία

3. Φαίνεται πως η υπερβολική ελευθερία μετατρέπεται σε υπερβολική υποδούλωση

4. Αυτό που αξίζει δεν είναι να ζεις για να αποκτήσεις περισσότερα αλλά να ζεις καλά

5. Ο θεός δεν έχει ευθύνη για τις πράξεις αυτών που έχουν ελευθερία επιλογής

6. Όπως λένε οι κτίστες, οι μεγάλες πέτρες δεν στέκονται καλά χωρίς τις μικρότερες.

7. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο του

8. Ένας που σκέφτεται σωστά είναι καλύτερος από μύριους που δεν σκέφτονται

9. Όλοι οι πόλεμοι γίνονται για την απόκτηση υλικών αγαθών

10. O θάνατος δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο διαχωρισμός δύο πραγμάτων, του ενός απ’ το άλλο, δηλαδή της ψυχής από το σώμα.

11. Η τιμιότητα, ως επί το πλείστον, είναι λιγότερο επικερδής από την ατιμία.

12. Φόβος είναι η ψυχική ταραχή που προκαλείται από την αναμονή του κακού.

13. Αυτή και μόνο είναι η ρίζα από όπου ξεπετιέται ένας τύραννος: όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι ο προστάτης.

14. Εάν ο άνθρωπος λάβει την ορθή παιδεία, μέσα του ξυπνάει σφοδρή η δύναμη και η θέληση να αναπτυχθεί ως το θεϊκότερο και ημερότερο ζώο. Αλλά αν δεν τύχη της καλής και επιμελούς ανατροφής, γίνεται το πιο άγριο απ’ όσα γεννάει η γη.

15. Δικαιοσύνη σημαίνει ο καθένας να νοιάζεται για τις δουλειές του και να μην αναμιγνύεται στις δουλειές των άλλων.

16. Δεν υπάρχει πιο ακριβής ένδειξη κακής οργάνωσης της πολιτείας, από την αφθονία γιατρών και νομικών.

17. Οι σοφοί μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν. Οι ανόητοι μιλούν επειδή πρέπει κάτι να πουν.

18. Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.

19. Το βλάκα μπορείς να τον καταλάβεις από δυο ενδείξεις: μιλάει για πράματα που είναι γι’ αυτόν άχρηστα και εκφράζει γνώμη για κάτι που κανένας δεν τον ρωτάει.

20. Όταν μιλούν άσχημα για σένα, ζήσε έτσι ώστε κανένας να μην μπορεί να τους πιστέψει.

21. Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

22. Καλύτερα να σε αδικούν παρά να αδικείς

23. Δεν πρέπει να νοιαζόμαστε τόσο πολύ, για το τι θα πουν για μας οι πολλοί, αλλά τι θα πει όποιος ξέρει καλά για τα δίκαια και τα άδικα, ο ένας δηλαδή και αυτή θα είναι η αλήθεια.

24. Άνθρωπος: αυτός που αναλογίζεται και κρίνει όσα έχει δει.

25. Από όλες τις ηδονές ο έπαινος είναι η πιο γλυκιά.

26. Η ένωση της ψυχής και του σώματος [η γέννηση] δεν είναι με κανένα τρόπο καλύτερη από το χωρισμό τους

27. Η ψυχή έρχεται στον Άδη χωρίς να κουβαλάει τίποτε άλλο πέρα από την παιδεία της και την αγωγή της

28. Η γνώση δημιουργεί ευημερία

29. Το καλό είναι καλό επειδή αρέσει στους θεούς ή αρέσει στους θεούς επειδή είναι καλό;

30. Ένας ήρωας γεννιέται ανάμεσα σε 100, ένας σοφός βρίσκεται ανάμεσα σε 1.000, αλλά ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος μπορεί να μην βρεθεί ούτε ανάμεσα σε 100.000.




Μανταλένα Μαρία Διαμαντή
Διαβάστε περισσότερα εδώ: klik.gr

Απλά κρατήστε την ανάσα σας...!!!!

Ο Δάσκαλος στεκόταν ώρα αμίλητος μπροστά στους μαθητές του. Κάποια στιγμή έσπασε την σιωπή του και ρώτησε:

«Εάν για κάποιον λόγο σας καταδίκαζαν σε ισόβια φυλάκιση και γνωρίζατε ότι θα ζήσετε το υπόλοιπο της ζωής σας στη φυλακή, τι θα κάνατε;»

Μια ξαφνική βουβαμάρα εξαπλώθηκε από την περίεργη ερώτηση του δασκάλου. Μετά από λίγη σκέψη, κάποιοι μαθητές είπαν :

«Θα αυτοκτονούσα»,

«Δεν θα ήθελα τη ζωή μου»

και οι υπόλοιποι φάνηκαν να συμφωνούν μαζί τους.

«Πολύ ωραία», είπε ο δάσκαλος και απευθυνόμενος σε έναν από τους μαθητές που μίλησε φωναχτά, τον ρώτησε «Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί θα αυτοκτονούσατε;»

«Φυσικά», είπε ο μαθητής και συνέχισε με θέρμη «Δεν μπορώ να αντέξω να μην βλέπω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον σκύλο μου, να μην κάνω τα χόμπι μου, η ζωή μου δεν θα είχε κανένα νόημα».

«Συμφωνείτε;» ρώτησε ο δάσκαλος τους υπόλοιπους μαθητές. Και η συντριπτική πλειοψηφία φάνηκε να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ αυτής της άποψης.

«Πολύ ωραία», είπε ο δάσκαλος και συνέχισε «Τώρα ας κάνουμε μια απλή άσκηση. Θα κάνετε ακριβώς αυτό που θα σας πω. Αφού κλείσετε τα μάτια σας πάρτε μια βαθιά εισπνοή και περιμένετε μέχρι να σας πω εγώ να εκπνεύσετε».

Οι μαθητές έκλεισαν τα μάτια τους και πήραν μια βαθιά εισπνοή περιμένοντας την επόμενη οδηγία από τον δάσκαλο.. Όμως η ώρα περνούσε και ο δάσκαλος δεν έδινε καμία άλλη οδηγία. Κάποιοι άρχισαν να νιώθουν άβολα και μετά από δευτερόλεπτα άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία. 

Ο ένας μετά τον άλλον άνοιξαν τα μάτια τους και πήραν μια βαθιά ανάσα. Σε λιγότερο από ένα λεπτό , όλοι οι μαθητές είχαν ανοίξει τα μάτια τους και κοιτούσαν αποσβολωμένοι τον δάσκαλο.

Ο δάσκαλος απευθύνθηκε στον μαθητή που είχε μιλήσει πιο πριν:

«Καθώς περιμένατε να πάρετε την επόμενη ανάσα σας, σκεφτήκατε την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τον σκύλο σας ή τα χόμπι σας;».

«Όχι», απάντησε ο μαθητής, «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν η επόμενη ανάσα μου».

Οι υπόλοιποι φοιτητές φάνηκαν επίσης να συμφωνούν μαζί του.

Ο δάσκαλος στράφηκε προς όλους και είπε

«Βλέπετε, είναι εύκολο να πιστεύουμε ότι η ζωή είναι οι φίλοι, η οικογένεια, τα χόμπι, οι σύντροφοί μας. Όμως η ζωή είναι πέρα από όλα αυτά. Η ζωή δεν εξαρτάται από αυτά που είναι έξω από εμάς. Η ζωή είναι μια εσωτερική διεργασία. 

Όταν λοιπόν θα συναντήσετε δυσκολίες εκεί έξω και αρχίσετε να σκέφτεστε «Η ζωή μου δεν έχει νόημα», απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα και κρατήστε την όσο μπορείτε. Με αυτόν τον τρόπο θα υπενθυμίζετε στον εαυτό σας την πραγματική αξία της ζωής και ότι αξίζει να αγωνιστείτε και να κάνετε το καλύτερο δυνατό υπό όλες τις συνθήκες.




Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Όπου εστιάζεις την ενέργεια σου αυτό δημιουργείς…!!!!

Δεν είμαι επαρκής ή μήπως όλα είναι state of mind τελικά…

Ξεκινώντας θα ήθελα να σας κάνω έναν πρόλογο.

Το κείμενο λοιπόν αυτό έχει ως αφορμή τύπου καφέ με φίλη στο μπαλκόνι και κουβεντούλα. Καθώς παίρναμε χαλαρά τον καφέ μας συζητούσαμε τα διαφορά καθημερινά θέματα δουλειά, φλερτ κοκ, έπεσε στο τραπέζι μια προσωπική μου εμπειρία με μια κοινή μας φίλη.

Με αυτήν την κοπέλα λοιπόν κάποτε εγώ έκανα πολύ παρέα. Ήμασταν σαν αδερφές. Μια περίοδο η σχέση μας άρχισε να γίνεται τοξική με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άσχετος για το συγκεκριμένο κείμενο, γι´ αυτό ίσως σας γράψω άλλη στιγμή.

Έφτασε κάποτε η ώρα που οι δρόμοι μας ήταν καιρός να χωρίσουν. Ήρθε λοιπόν σπίτι μου και αφού είχαμε πλέον ψυχρανθεί μετά από κάποια λογομαχία, βρεθήκαμε να μιλήσουμε.

Καθώς συζητούσαμε μου είπε τα εξής: «Αισθάνομαι άσχημα γιατί είναι στιγμές που σε ζηλεύω και δε μ´ αρέσει αυτό το συναίσθημα. Σε θεωρώ όμορφη, έξυπνη και πολύ καλό άνθρωπο και αισθάνομαι μειονεκτικά. Θα ήθελα λοιπόν να πάρουμε λίγο χώρο και χρόνο να ηρεμήσω και να δω τα πράγματα καθαρά!»

Θα ήθελα λοιπόν να σταθούμε για λίγο σε αυτό. Η φίλη μου λοιπόν έβλεπε σε εμένα πράγματα που μεν θεωρούσε ίσως πως δε τα έχει στον βαθμό που θα τα ήθελε (χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως ήταν πραγματικότητα γιατί ήταν ένα εξαιρετικό άτομο, όμορφο και έξυπνο πλάσμα) και αφετέρου πως έπιανε τον εαυτό της να θέλει να έχει αυτά που έβρισκε σε εμένα ελκυστικά με μια τάση ζήλειας. 

Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω εδώ πως δίνω την φίλη μου αυτή σαν παράδειγμα, βάζοντας στην θέση της και μένα αλλά και τον καθένα από εμάς, όλοι μας έχουμε βιώσει κάτι ανάλογο κάποια στιγμή της ζωής μας είτε με φίλο, είτε με υλικό αγαθό κοκ.

Αυτό το συναίσθημα της ζήλειας το έχουμε όλοι, γιατί μας έχει δοθεί σαν ερέθισμα από τις πολλαπλές εικόνες που βομβαρδιζόμαστε πλέον και δεν μας αφήνουν να νιώθουμε επαρκείς. 

Θες λίγο το διαδίκτυο και οι εφαρμογές του, θες η μόδα που όλες οι γυναίκες ακόμη και οι άνδρες αλλάζουν και γίνονται ενός συγκεκριμένου προτύπου εικόνες;! Πάρτε το όπως θέλετε αλλά πάντα μιλάμε για μη ρεαλιστικές μορφές εικόνων.

Πλέον κάποιος πιάνει μια δουλειά, παντρεύεται, έχει μια όμορφη σχέση, αγοράζει ένα καλό αμάξι, ένα καλό κινητό και αυτόματα σκέφτεται ο εκάστοτε απέναντι : «Εγώ γιατί να μη το έχω και το έχει αυτός.» 

Επομένως πλημμυρίζεται με αισθήματα ζήλειας, άσχημων συναισθημάτων: «Γιατί αυτός και όχι εγώ», με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται και παράλληλα να γεμίζει αλλά και να στέλνει κάθε αρνητική ενέργεια σε αυτόν τον άνθρωπο. Αντ´ αυτού θα μπορούσε να σκεφτεί: «Τι όμορφο αυτό που έκανε ,αγόρασε κοκ ο …… πολύ χαίρομαι γι´ αυτόν». 

Πιστέψτε με μεγαλύτερο αποτέλεσμα θα έχει και για το άτομο που το σκέφτηκε αλλά και για τον απέναντι.

Γυρνώντας λοιπόν στην φίλη, έχοντας χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανασφάλειες και ίσως μια άσχημη περίοδο, έβαζε σε μειονεκτική θέση τον εαυτό της ψάχνοντας σε εμένα κάτι που ίσως θα ήθελε, χωρίς φυσικά να ξέρει αν θα της ταίριαζε.

Έχουμε επομένως εμείς οι άνθρωποι την τάση όταν βλέπουμε κάτι στον άλλον να το θέλουμε και για εμάς, χωρίς απαραίτητα να κοιτάξουμε μέσα μας και να αισθανθούμε ευγνώμονες γι´ αυτά που ήδη έχουμε (τα θεωρούμε δεδομένα και τα προσπερνάμε). 

Εστιάζοντας όμως σε εμάς μπορεί να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε πολύ όμορφα στοιχεία και αν κάτι δε μας αρέσει δε χρειάζεται τίποτα παρά μόνο να το διορθώσουμε αλλά όχι να γίνουμε κάτι άλλο. 

Καλό είναι να κοιτάμε με τα δικά μας δεδομένα τι θα ήταν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όχι τι μας αρέσει στον άλλον, που στο κάτω κάτω της γραφής ίσως να μη μας ταιριάζει (συνήθως αυτό ισχύει ). 

Βλέποντας λοιπόν πως κάποιος πετυχαίνει κάτι στη ζωή του, έχει μια όμορφη και υγιή σχέση κοκ, προσπαθήστε να σκεφτείτε τι θα θέλατε να έλεγε ο άλλος άνθρωπος για εσάς, μπείτε για λίγο στην θέση του.

Όσο πιο όμορφα σκεφτείτε για τα επιτεύγματα του άλλου τόσο πιο όμορφα και παραγωγικά θα γίνουν και τα πράγματα στην ζωή σας. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Κάθε άτομο έχει το δικό του ξεχωριστό μονοπάτι, του δικούς τους στόχους και τα δικά του όνειρα για να εκπληρώσει.

Το αν κάποιος αδυνάτισε, ομόρφυνε, έχει ένα ωραίο αυτοκίνητο, έχει έναν καλό σύντροφο, έκανε ανακαίνιση στο σπίτι του και αλλά τόσα πράγματα που βλέπουμε καθημερινά, είναι και θα παραμείνουν μια όμορφη στιγμή στη ζωή κάποιου άλλου. 

Χάνοντας λοιπόν τον χρόνο μας με το να ασχολούμαστε με τη ζωή του, μένουν πίσω τα δικά μας όνειρα, οι δικοί μας στόχοι.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα δείτε μια οποιαδήποτε εικόνα ή μάθετε κάτι από τα παραπάνω θα σας παρακαλούσα απλά να σκεφτείτε ποσό όμορφο είναι αυτό και να χαρείτε με την χαρά του εκάστοτε ανθρώπου. 

Στη συνέχεια και με όλη την αγάπη και την θετικότητα που θα έχει γεμίσει η καρδιά σας, αγκαλιάστε τους δικούς σας στόχους, εστιάσετε σε αυτούς, οραματιστείτε τους με όλη σας την καρδιά και την ψυχή και πιστέψτε με το ταξίδι σας θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει. 

Αν εμείς οι άνθρωποι εστιάζαμε σε εμάς μόνο, κανείς πια δε θα έλεγε πως τα όνειρα δε γίνονται πραγματικότητα. Άλλωστε όλα είναι state of mind...

Όπου εστιάζεις την ενέργεια σου αυτό δημιουργείς.

Η καθημερινότητα μας δεν τυχαίνει, εμείς την φτιάχνουμε. Εμείς και οι σκέψεις μας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο προσέξτε τι λέτε και τι σκέφτεστε.

Το σύμπαν όπως και ο εγκέφαλος δεν αντιλαμβάνονται την χρήση των αρνητικών μορίων όπως το δε και το μη. Μιλά ορθά και σκέψου ορθά. Ένα όνειρο για να υλοποιηθεί θέλει κόπο, ενέργεια και πολύ αγάπη.

Όταν καθόμαστε και ασχολούμαστε με τις ζωές των άλλων είμαστε ήδη πολύ απασχολημένοι ώστε να δώσουμε ενέργεια εκεί που πραγματικά έχει αξία άρα τα όνειρα μας πάνε στα σκουπίδια.
Τι λέτε; Μήπως από δω και στο εξής να κοιτάξουμε λίγο παραπάνω τη δίκη μας ζωή και να φτιάξουμε τη μαγική μας πραγματικότητα λιθαράκι λιθαράκι. 

Και που ξέρετε μπορεί μια μέρα να ξυπνήσετε μέσα στο όνειρο σας πρωταγωνιστές, μόνο που πια δε θα είναι όνειρο αλλά η πραγματικότητα που με κόπο εσείς φτιάξατε γιατί σταματήσατε να ασχολείστε με ανούσια πράγματα και εστιάσετε σε αυτόν τον ξεχωριστό και υπέροχο εαυτό!

Σε εσάς…Με εκτίμηση αγάπη και φως.....Κοντέσα




Σοφία Καραγιάννη

Να είμαστε ρεαλιστές να ζητάμε το αδύνατο…!!!!

Η εποχή ζητά ρεαλισμό. Η εποχή ζητά συμβιβασμούς. Tο μυαλό μέσα στο κεφάλι σου. Και εσύ να ακούς.

Βλέπεις τηλεόραση, καθισμένος στον καναπέ σου, που 'χει φθαρεί πια αλλά δεν σου περισσεύουν για να πάρεις άλλον και ακούς. Ακούς και μουρμουρίζεις. Γκρινιάζεις. Και τι κάνεις για αυτό; Ακόμα εκεί είσαι και ακούς.

Που είναι τα όνειρά σου; Έχεις ξεχάσει ακόμη και τη σημασία της λέξης. Καταχωνιασμένα σε κάποιο συρτάρι του μυαλού σου, που έχει πιάσει αράχνες. 

Θυμήσου τον εαυτό σου τότε που ονειρευόταν. Κάπου στα δεκαπέντε σου ας πούμε. 

Θυμήσου τα τότε όνειρά σου για τη ζωή.

Γλυκό το συναίσθημα. Χαμογελάς. Έχεις ξεχάσει πως είναι να αισθάνεσαι, να νιώθεις.

Κάποτε κάποιος μου είπε ότι όταν τελείωσε το λύκειο, την τελευταία φορά που βγήκε από τη μεγάλη σιδερένια, πράσινη καγκελόπορτα, γύρισε πίσω, κοίταξε το άχαρο κτίριο που ήθελαν να ονομάζουν σχολείο και υποσχέθηκε στον εαυτό του να μη συμβιβάσει ποτέ και για κανέναν τα όνειρά του. Και την κράτησε, μου είπε, την υπόσχεσή του. 

Με νύχια και με δόντια, αλλά την κράτησε. Γιατί να ξέρεις είναι δύσκολο.

Η κοινωνία ζητά ρεαλισμό, ζητά σύνεση. Γιατί; Οι «τρελοί», οι ασυμβίβαστοι φοβίζουν, ενοχλούν, χαλάνε την αισθητική κάποιων.

Να είμαστε ρεαλιστές να ζητάμε το αδύνατο, είπε κάποτε ο Τσε και ήξερε τι έλεγε. Το πήρες, το έκανες σύνθημα, το έγραψες σε τοίχους. Μάλλον ξέχασες να το εφαρμόσεις.

Ρεαλιστής είναι ο άνθρωπος που είναι επιφυλακτικός, πάντα προσγειωμένος στην πραγματικότητα. Ο ρεαλιστής κρίνει καταστάσεις βάσει λογικής και πραγματικών συνθηκών. Δεν ονειροπολεί και δεν σκέφτεται σενάρια που είναι από δύσκολο έως αδύνατον να πραγματοποιηθούν.

Όμως ο άνθρωπος αυτός δεν ζει πραγματικά. Απλά υπάρχει. Ζει στην πραγματικότητα που του δίνεται. Και αυτό δεν είναι καλό. Δεν είναι καλό για αυτόν. Δεν είναι για την κοινωνία. Για τον κόσμο ολόκληρο.

Κάνε όνειρα. Πολλά όνειρα. Μεγάλα. Μεγαλύτερα απ’ το μπόι σου. Προσπάθησε να τα πραγματοποιήσεις. Με όλη σου τη θέληση. Και αν δεν τα καταφέρεις πάλι κάτι θα έχεις πετύχει. Ξέθαψε ότι υπάρχει καταχωνιασμένο στα βάθη του μυαλού σου. Γίνε πάλι παιδί. Και πάλεψε για τα όνειρά σου. Κυνήγησέ τα.

Μια συμβουλή μόνο. Ονειρέψου. Όσο δεν παίρνει, όσο μπορείς. Πρόσεξε μόνο «μην σε πάρει ο ύπνος».

Όσο για τον ρεαλισμό, θα τον χρειαστείς και αυτόν. Αργότερα. Όταν θελήσεις να κάνεις πράξεις τα όνειρά σου. Μην το παρακάνεις μαζί του όμως. Είναι επικίνδυνος να ξέρεις.




Μαρκαντωνάτου Κίτσιου Νεφέλη

Όταν η σιωπή δεν είναι χρυσός…!!!!

Έχω δει πολλούς θυμωμένους ανθρώπους να μην δέρνουν, να μην απειλούν, να μην βρίζουν, να μην κατηγορούν

Κάνουν όμως μούτρα, βυθίζονται στη μιζέρια τους, βλέπουν τηλεόραση με τις ώρες, βγαίνουν για περίπατο και δε μιλούν σε κανέναν. Οι μεγάλοι περίπατοι δεν τους βοηθούν σε τίποτα. Τους κάνουν μελαγχολικούς και κατηφείς. 

Αν κάποιος τους ρωτήσει τι συμβαίνει, αυτοί συνήθως λένε «Τίποτα» ή «Άμα δεν καταλαβαίνεις από μόνος σου, τι να σου πω» ή «Θέλω να μείνω για λίγο μόνος μου.»
Αυτοί δεν κάνουν διάλειμμα.. Διάλειμμα σημαίνει να ηρεμήσεις, για να μπορέσεις να μιλήσεις μετά. Αυτό είναι διαφορετικό. Είναι άμεση χρήση θυμού. Σκοπός είναι να πληγώσεις κάποιον, να τον τιμωρήσεις και το όπλο είναι η σιωπή. Η σιωπή λέει στους άλλους ότι δεν αξίζει ούτε καν να τους μιλήσεις.

Τα περισσότερα είδη θυμού είναι θυμός που βράζει. Αυτός εδώ δεν είναι έτσι. Αυτός ο θυμός είναι παγωμένος. Μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε αποστροφή και μίσος. Το βασικότερο πρόβλημα στην περίπτωση αυτή είναι ότι τίποτα δε λύνεται με τη σιωπή.

Να λες στους άλλους τι σε ενοχλεί.

Να είσαι ευθύς, συγκεκριμένος και ευγενικός.

Κομμένη η αδιαφορία, κομμένα και τα κηρύγματα. Απλά πες την αλήθεια. «Αγάπη μου, είμαι θυμωμένος επειδή είπες ότι θα γυρίσεις σπίτι στις δέκα και τώρα είναι μεσάνυχτα.»

Αυτό ήταν όλο. Δε χρειάζεται να παραμένεις σιωπηλός και ταυτόχρονα θυμωμένος με τις ώρες.

Να είσαι συγκεκριμένος. Μην είσαι αόριστος.

Να είσαι ευγενικός. Ευγενικός σημαίνει να έχεις καλούς τρόπους με τους άλλους. Οι ευγενικοί άνθρωποι είναι διακριτικοί και προσέχουν τους τρόπους τους, δηλαδή είναι το αντίθετο από τους αγενείς και τους χοντροκομμένους. Μπορείς να είσαι ευγενικός ακόμα κι όταν είσαι θυμωμένος…

Απόσπασμα από το βιβλίο «Νίκησε το θυμό» του Δρ. ΡΟΝ ΠΟΤΕΡ – ΕΦΡΟΝ




Με τα μάτια της ψυχής βλέπεις πάντα καλύτερα…!!!!

Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια όμορφη καρδερίνα.Το πούπουλα της ήταν χρωματιστά κίτρινα και στο κεφάλι είχε μια ροζ πιτσιλιά, που έμοιαζε με φιογκάκι.

Η καρδερίνα αποφάσισε πως έπρεπε να πιάσει δουλειά και έφυγε από την μητρική φωλιά. Στο καινούριο της περιβάλλον γνώρισε πολύ κόσμο. Ήταν πολύ αγαπητή σε όλους, τιτίβιζε συνέχεια και έφερνε σε όλους μια χαρούμενη διάθεση.

Όσο περνούσε ο καιρός ερχόταν πιο κοντά με τα σκυλάκια , την λέαινα και τον πάνθηρα.

Κάποια στιγμή γνώρισε και ερωτεύτηκε έναν τυφλοπόντικα.
Έφερε στην ζωή του την χαρά και το φως, τον έβγαλε από την τρύπα του.

Μόνο που ο τυφλοπόντικας δεν άντεξε το φως και έφυγε μακριά από την καρδερίνα. Εκείνη πληγώθηκε πολύ και τότε ήταν που ήρθε ακόμη πιο κοντά με την λέαινα.

Η λέαινα την αγάπησε ακόμη πιο πολύ και προσπάθησε να την βοηθήσει. Τότε ήταν που πραγματικά την γνώρισε.

Η καρδερίνα μιλούσε με όλους, δεν κακοκάρδιζε κανέναν , αλλά ήταν πολύ δύσκολο τελικά να την πλησιάσεις.

Δεν έλεγε άσχημη κουβέντα για κανέναν, έβρισκε πάντα δικαιολογίες για όλους , αλλά δεν έκανε παρέα παρά μόνο με λίγους.

Η καρδερίνα δεν έκρινε τους άλλους με τη λογική, αλλά με την ψυχή της.

Η καρδερίνα δεν έβλεπε με τα μάτια της , αλλά ένιωθε με την ψυχή της.

Όταν η λέαινα κατάλαβε αυτή την ιδιαίτερη ικανότητα της καρδερίνας την έχρισε άτυπο σύμβουλο της. Δεν την χρειαζόταν συχνά , αλλά βασιζόταν στα μάτια της ψυχής της.

Όταν η λέαινα μάλωσε με τον πάνθηρα , ρώτησε την χαριτωμένη φίλη της, ποια είναι η άποψη της και εκείνη της απάντησε, πως δεν πρέπει να του θυμώνει γιατί δεν είναι κακός, αλλά αυτοκαταστροφικός και πως αφού δεν αγαπάει τον εαυτό του δεν μπορεί να αγαπήσει κανέναν άλλο.

Όλα τα σκυλάκια έκριναν με την λογική και κατέκριναν τον πάνθηρα, η καρδερίνα όμως με τα μάτια της ψυχής της έβλεπε πιο μακριά.

Η καρδερίνα βοήθησε τον πάνθηρα.

Η καρδερίνα βοήθησε την λέαινα.

Η καρδερίνα δεν άκουσε ποτέ την λογική της, παρά μόνο την καρδιά της.

Η καρδερίνα έγινε ζευγάρι με ένα σκυλάκι και βρήκε την χαρά της ξανά μαζί του.

Η καρδερίνα κοιμάται ήσυχη γιατί βλέπει με τα μάτια της ψυχής της και γιατί αρνείται να βλέπει άσχημα πράγματα. Τα άσχημα πράγματα απλά τα αγνοεί, δεν υπάρχουν για αυτήν.

Ό,τι δεν μπορεί να το φτιάξει, απλά το ξεχνάει μέχρι να της δοθεί η ευκαιρία ξανά να το προσπαθήσει.

Η καρδερίνα έχει βρει το δρόμο της γιατί επενδύει σε ότι νιώθει καλό, γιατί έμεινε παιδί και έτσι και θα παραμείνει.

Η καρδερίνα ξέρει πως το κλειδί της γαλήνης και της ισορροπίας βρίσκεται στην ψυχή και όχι στο μυαλό.

Η καρδερίνα ξέρει πως ο δρόμος της ευτυχίας βρίσκεται στην ψυχή και όχι στο μυαλό.

Η καρδερίνα ξέρει πως η αγάπη και το καλό που έχει μέσα της είναι ο θησαυρός της και κανείς δεν μπορεί να της τον πάρει.

Η καρδερίνα ξέρει πως με τα μάτια της ψυχής βλέπεις καλύτερα και αυτό σε οδηγεί στην πραγματική ευτυχία.




Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

15 τρόποι να αντιμετωπίσεις κάποιον όταν λέει ψέματα…!!!!

Πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν όλοι έδιναν τη συλλογική υπόσχεση να είναι ειλικρινείς και πιστοί μεταξύ τους. Ας ελπίσουμε να έρθει κάποτε αυτή τη μέρα. Στο μεταξύ όμως, πρέπει να αποδεχτούμε το γεγονός πως υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να εξαπατούν και να λένε ψέματα.

Οπότε, τι πρέπει να κάνεις αν ανακαλύψεις πως κάποιος – ένας συνάδελφος, ο συγκάτοικος σου ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο- δεν ήταν ειλικρινής απέναντί σου;

1. Μην το αγνοήσεις.
Με το να αγνοείς μια ανειλικρινή συμπεριφορά, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να τη διαιωνίζεις. Μένοντας σιωπηλή δεν σε τιμά και δεν θα βοηθήσει την κατάσταση.

2. Ζύγισε την κατάσταση.
Αναρωτήσου πώς και κατά πόσο σε έχει επηρεάσει αυτή τη συμπεριφορά. Κάθε ψέμα έχει και το κόστος του. Σε αυτή την περίπτωση, ποιό ήταν;

3. Επίλεξε τη πιο σοφή αντίδραση.
Προτού δράσεις, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου τις επιλογές που έχεις. Οποιαδήποτε αντίδραση εν ψυχρώ ίσως εντείνει την κατάσταση.

4. Μίλα ξεκάθαρα για αυτό που σε πείραξε.
Είναι καλύτερο να εστιάσεις σε όσα σε ενόχλησαν – τί έγινε και πως σε επηρέασε. Το να κατηγορείς και να υποδεικνύεις, ακόμη και δικαιολογημένα – θα βγάλει στην επιφάνεια την αμυντική πλευρά του άλλου και θα δυσκολέψει οποιαδήποτε ευκαιρία για εποικοδομητική συζήτηση.

5. Κάνε άμεσες ερωτήσεις.
Αν υποπτεύεσαι πως κάποιος σου έχει πει ψέματα, να θυμάσαι πως αξίζεις να γνωρίζεις την αλήθεια. Μην το παραβλέψεις έως ότου είσαι ικανοποιημένη με τις απαντήσεις.

6. Μη θεωρήσεις ότι δεν είναι σημαντικό.
Μερικοί άνθρωποι τείνουν να μειώνουν τις πραγματικές διαστάσεις μιας συμπεριφοράς και να τη παρουσιάζουν ως ένα αθώο ψεματάκι. Τα ψέματα είναι ένα σοβαρό θέμα και δεν θα πρέπει να παραβλέπονται εύκολα.

7. Αναλογίσου αν ο ''ψεύτης'' είναι πρόθυμος να αποδεχτεί το λάθος του.
Όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάποιον, πολλοί προσπαθούν να καλύψουν το ψέμα τους με ένα άλλο ψέμα και μετά με άλλο. Κάτι τέτοιο μπορεί να μειώσει την εμπιστοσύνη προς αυτό το πρόσωπο και ο μόνος τρόπος για να αποκατασταθεί είναι παίρνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του/της.

8. Συζήτησε το με κάποιον.
Οι '' ειδικοί '' στα ψέματα μπορούν εύκολα να σε παραπλανήσουν και να σε μπερδέψουν εντελώς. Ζήτα συμβουλές από έναν έμπιστο φίλο σου ή σύμβουλο ώστε να μπορέσεις να διακρίνεις τα ψέματα από την αλήθεια.

9. Εμπιστέψου το ένστικτο σου.
Επέτρεψε στον εαυτό σου να αντιδράσει όπως πραγματικά νιώθει. Αν έχεις αμφιβολίες για την ειλικρίνεια κάποιου, άκουσε καλά τι σου λένε η καρδιά και το μυαλό σου.

10. Μη δεχτείς να γίνεις ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Οι ανειλικρινείς άνθρωποι συνήθως προσπαθούν να παραποιήσουν τα γεγονότα και να καταδείξουν κάποιον άλλο, υποστηρίζοντας πως αντιδρά υπερβολικά πως έχει εκείνος/εκείνη το πρόβλημα. Μη δεχτείς μια τέτοιου είδους συμπεριφορά και μεταχείριση.

11. Θέσε ξεκάθαρα όρια.
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις προβλήματα στο μέλλον είναι να είσαι άμεση και ξεκάθαρη για τις προσδοκίες σου.

12. Αποδέξου πως το ψέμα επαναλαμβάνεται.
Συχνά, το άτομο που θα σου πει ψέματα θα το κάνει ξανά και ξανά.

13. Μην αναμειχθείς υπερβολικά.
Ίσως μπεις στο πειρασμό να προσπαθήσεις και να ''διορθώσεις'' την κατάσταση. Αλλά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τις δικές σου πράξεις και όχι του άλλου.

14. Πες στον εαυτό σου την αλήθεια.
Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις ένα ανέντιμο άτομο είναι επιβεβαιώνοντας στον εαυτό σου πως είσαι πραγματικά ειλικρινής. Ακόμη και αν το άλλο άτομο δεν γνωρίζει ή δεν ενδιαφέρεται για την αφοσίωση σου στην αλήθεια, ΕΣΥ θα γνωρίζεις και θα είσαι περήφανη για την εντιμότητα σου.

15. Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, απομακρύνσου από αυτό το άτομο.
Αν συνειδητοποιήσεις πως το άτομο αυτό δεν πρόκειται να είναι έντιμο μαζί σου και δεν θα δεχτεί τις ευθύνες του, τότε είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις την εμπιστοσύνη σου. Οπότε, απομακρύνσου. 

Αν αυτό σημαίνει να σταματήσεις μια ερωτική σχέση, τότε let it be. Υπάρχουν τόσα πολλά, καλά και ειλικρινή άτομα στον κόσμο που δεν αξίζει να ασχολείσαι με ένα άτομο που δεν είναι έντιμο απέναντι σου. 




Νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι; Αν ναι, διαβάστε αυτό…!!!!

Το άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζει μια ασυνήθιστη προοπτική για την αντιμετώπιση της κούραση. Σας προτείνουμε να πάρετε μια βαθιά ανάσα να το διαβάσετε και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του.

''Ξέρω πως είναι να αισθάνεσαι κουρασμένος. Όχι μόνο με τη φυσική έννοια. Ο κόσμος που ζούμε είναι πολύ κουραστικός. Μας φθείρει. Είναι αχάριστος. Είναι μια ατέλειωτη προσπάθεια και ελάχιστη αναγνώριση. 

Είσαι κουρασμένος απλά επειδή ζεις μέσα σε αυτόν. 

Είσαι κουρασμένος να αγαπάς πολύ, να νοιάζεσαι πολύ, να δίνεις πάρα πολλά σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σου δίνει τίποτα πίσω. 

Είσαι κουρασμένος από την επένδυση σου σε αόριστα αποτελέσματα. 

Είσαι κουρασμένος από αβεβαιότητες. Κουρασμένος από το γκρι.

Ξέρω ότι δεν ήσουν πάντα τόσο αποθαρρημένος, ότι υπήρχε μια εποχή που ήσουν γεμάτος ελπίδες και αγνότητα. Όταν η αισιοδοξία σου αντιστάθμιζε τον κυνισμό σου και είχες άπειρα να δώσεις. Ξέρω ότι σε έχουν πελεκημένο κομμάτι - κομμάτι.

Μια ερωτική απογοήτευση εδώ, μια αθέτηση υπόσχεσης εκεί. Ξέρω ότι ο κόσμος δεν ήταν πάντα ευγενικός σε όλα τα παιχνίδια που έχεις παίξει και ότι έχεις χάσει περισσότερες φορές από ό, τι έχεις κερδίσει. Ξέρω ότι δεν έχεις έμπνευση να προσπαθήσεις ξανά. Ξέρω.

Επειδή η αλήθεια είναι, είμαστε όλοι κουρασμένοι. Κάθε ένας από εμάς. Από μια ορισμένη ηλικία, είμαστε όλοι τίποτα περισσότερο από μια στρατιά από ραγισμένες καρδιές και πονεμένες ψυχές που απεγνωσμένα ψάχνουν για την εκπλήρωση. 

Θέλουμε περισσότερα, αλλά είμαστε πολύ κουρασμένοι για να τα ζητήσουμε. Μισούμε εδώ που είμαστε αλλά είμαστε πολύ φοβισμένοι για να ξεκινήσουμε και πάλι. 

Πρέπει να αναλάβουμε κινδύνους, αλλά φοβόμαστε να παρακολουθήσουμε όλα γύρω μας να γίνονται συντρίμμια. Εξ’ άλλου, δεν είμαστε σίγουροι για το πόσες πολλές φορές θα μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι με την κούραση μας. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είμαστε κουρασμένοι από τους άλλους – κουρασμένοι από τα παιχνίδια που παίζουμε και τα ψέματα που λέμε και τις αβεβαιότητες που παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο. Δεν θέλουμε να παίξουμε τον κακό, αλλά δεν θέλουμε να παίξουμε και τον ανόητο. 

Έτσι μεγαλώνουν οι προφυλάξεις μας, οι άμυνες μας και παίζουμε το ρόλο που απεχθανόμαστε να παίζουμε, επειδή δεν είμαστε σίγουροι για το τι άλλη επιλογή έχουμε.

Ξέρω πόσο αδύνατον είναι να συνεχίσεις να προσπαθείς και να δίνεις ενώ έχεις εξαντληθεί μέχρι την ψυχή. Ξέρω ότι τα χαρούμενα ιδανικά που κάποτε σου υποσχέθηκαν, τώρα φαίνονται παλιά και χωρίς ελπίδα. 

Αλλά εδώ είναι που ζητώ, αν είσαι τόσο κοντά στο να σταματήσεις: κάνε άλλη μία προσπάθεια, με το συναίσθημα.

Ξέρω ότι είστε κουρασμένοι από τις προσπάθειές σας. Ξέρω ότι είστε σε αδιέξοδο. Αλλά η αλήθεια γι 'αυτόν τον δεύτερο άνεμο του πάθους είναι, ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνειδητοποιήσει ότι το έχετε, εάν δεν συνεχίσετε να τρέχετε και να ξεπεράσετε το πρώτο πάθος σας του παρελθόντος.

Είμαστε όλοι πιο ανθεκτικοί από ό, τι νομίζουμε και αυτό είναι μια αναμφισβήτητη αλήθεια. Υπάρχει πάντα περισσότερη αγάπη να δώσουμε, περισσότερη ελπίδα, περισσότερο πάθος για να το αφήσουμε ελεύθερο να πλημμυρίσει τον κόσμο.

Εμείς απλά δεν περπατούμε αρκετά τους δικούς μας δρόμους για να φτάσουμε στο σημείο όπου βλέπουμε αυτές οι ενέργειες να εκπληρώνονται.

Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα και όταν δεν βλέπουμε κανένα, τα παρατάμε. Αφήνουμε την εξάντληση να μας σταματήσει. Μεγαλώνουμε απογοητευμένοι και υποθέτουμε ότι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα πετάξουμε όλα έξω από το παράθυρο.

Γιατί εδώ είναι κάτι που όλοι απεχθανόμαστε να παραδεχτούμε. Κανείς μας δεν έχει έμπνευση κάθε μέρα. Μπορούμε όλοι να νοιώθουμε εξάντληση. Όλοι απογοητευόμαστε αλλά όλοι έχουμε την δυνατότητα να εργαστούμε πάνω σε αυτά τα συναισθήματα. 

Ακριβώς επειδή νοιώθετε δαρμένοι, φθαρμένοι και αηδιασμένοι από τη ζωή που ζείτε, δεν σημαίνει ότι δεν κάνετε καμιά αλλαγή. Κάθε άτομο που έχετε θαυμάσει, είχε φορές όπου αισθανόταν ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τα όνειρά του. Αυτό όμως δεν το εμπόδισε από το να τα επιτύχει. 

Σας επιτρέπεται να σκοντάψετε, αργά καθώς βαδίζετε προς μεγαλύτερες μεταμορφώσεις σας. Δεν χρειάζεται πάντα να είναι μια απίστευτη, γεμάτη πυροτεχνήματα υπόθεση.

Ορισμένα κομμάτια της ζωής συμβαίνουν ήσυχα. Συμβαίνουν αργά. Συμβαίνουν λόγω των μικρών, προσεκτικών επιλογών που κάνουμε κάθε μέρα, που μας μετατρέπουν σε καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. 

Πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας τον χρόνο για να γίνουν οι αλλαγές, να τις παρακολουθήσουμε να εξελίσσονται και να μην γίνουμε απελπιστικά απογοητευμένοι στο μεταξύ.

Όταν είστε κουρασμένοι, πηγαίνετε σιγά-σιγά. Πηγαίνετε ήσυχα. Πηγαίνετε δειλά. Αλλά μην σταματάτε. Είστε κουρασμένοι για όλους τους σωστούς λόγους. Είστε κουρασμένοι επειδή έτσι πρέπει να είστε. Είστε κουρασμένοι γιατί κάνετε μια αλλαγή. 

Μπορείτε να κουραστείτε για όλους τους σωστούς λόγους και αυτό είναι μόνο μια ένδειξη για να προχωρήσετε. Είστε κουρασμένοι επειδή αναπτύσσετε και κάποια μέρα αυτή η ανάπτυξη θα δώσει τη θέση της ακριβώς σε αυτήν την αναζωογόνηση που χρειάζεστε''. 




Κανένας γάμος και κανένα παιδί δε σώζει μια τελειωμένη σχέση…!!!!

Τελικά εσείς που σκέφτεστε μια ζωή τι θα πει ο κόσμος, μάθαμε τί είπε; Πληγώνει χρόνια τώρα τ’ αυτιά μας αυτή η φράση. Κι ακόμα περισσότερο την καρδιά μας. Γιατί σημαίνει ότι δε ζούμε όπως θέλουμε, αλλά όπως θέλουμε οι άλλοι να βλέπουν. Είναι το παραμύθι «και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Και με αυτούς που δεν είχαν happy end ρε παιδιά τι γίνεται; Γιατί είναι πραγματικότητα ότι όλες οι σχέσεις κι όλοι οι γάμοι δεν είναι βιώσιμοι κι ευτυχισμένοι.

Ίσως τελικά οι δράκοι κι οι κακές μάγισσες να είναι οι πιο αληθινοί χαρακτήρες στα παραμύθια. Κι όχι οι πρίγκιπες κι οι πριγκίπισσες, γιατί πλέον δεν κυκλοφορούν και πολλοί από δαύτους εκεί έξω. 

Υπάρχουν λοιπόν κι εκείνοι οι έpωτες που εξελίχθηκαν σε εργοστάσια παραγωγής τοξικών αποβλήτων. Αυτοί που καθημερινά δηλητηριάζουν τη χαρά του ενός ή και των δύο.

Ασυμφωνία χαρακτήρων, απιστία, ψυχολογική και σωματική βία. Έχει σημασία το γιατί απέτυχαν; Σχέσεις από καιρό τελειωμένες, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και στα μάτια του κόσμου. Το χειρότερο όμως είναι ότι μέσα στο σπίτι, εκεί που δε βλέπει κανείς, διαιωνίζονται σε βάρος ενός ή και περισσότερων. 

Η γνωστή καραμέλα «μένουμε μαζί για χάρη των παιδιών μας» ή «δε διαλύεται έτσι εύκολα ένας γάμος» είναι η πιο αισχρή δικαιολογία. 

Οι προβληματικές σχέσεις δημιουργούν κατεστραμμένους γάμους και ψυχολογικά κατεστραμμένα παιδιά. Όπως εξίσου δεν υφίσταται χαρούμενος γάμος και χαρούμενο παιδί χωρίς χαρούμενο ζευγάρι.

Χρόνιες δυσαρμονικές σχέσεις ισοπεδώνουν γάμο και παιδιά. Μάλιστα για χάρη αυτών είναι που αξίζει να χωρίζουν οι άνθρωποι. Γιατί όταν παντρεύτηκαν υποσχέθηκαν αμοιβαία αγάπη κι αφοσίωση. Γιατί τη στιγμή που έκαναν παιδιά υποσχέθηκαν το ίδιο και σε αυτά. 

Κι όταν αυτή η συνθήκη πάψει να υπάρχει τότε ποιο είναι πιο επώδυνο; Ο χωρισμός ή η παραμονή σε μία αποτυχημένη σχέση; Ποτέ ο ένας δεν μπορεί να στηρίξει σχέση που φτιάχτηκε για δύο. Συνάμα, όταν φορτώνει κανείς το βάρος της ευτυχίας του στον σύντροφο ή τα παιδιά του, τους γεμίζει ενοχές.

Συνάμα, σκεφτείτε πόσο στρεβλά πρότυπα δημιουργεί στα παιδιά για τις σχέσεις και τα φύλα ένα αποτυχημένο γονικό πρότυπο. Κανένα παιδί που έβλεπε τη σχέση των γονιών του να διαλύεται καθημερινά μπροστά στα μάτια του δε θα μπορέσει να πιστέψει στο γάμο και την ουσία του. 

Δύσκολα θα επιδιώξει ως ενήλικας τη συμβίωση καθώς τη βίωσε σαν συμβιβασμό και καταπίεση. Κι ακόμα χειρότερα, βιώματα ψυχολογικής και σωματικής βίας δημιουργούν θύματα και θύτες τέτοιων αρρωστημένων συμπεριφορών.

Γιατί ευτυχώς για κάποιους και δυστυχώς για κάποιους άλλους, το βίωμα είναι το μέτρο για ό,τι σκεφτόμαστε και κάνουμε. Η οικογένεια είναι αυτή που μας προσδιορίζει θετικά ή αρνητικά ως άτομα. Μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπους άρτιους ή ψυχολογικά ανάπηρους. 

Είναι το σημαντικότερο σημείο αναφοράς στη ζωή για να υποβιβάζεται και να ευτελίζεται από ανθρώπους που ξέχασαν να αγαπούν και να σέβονται. 

Γιατί αυτή είναι η βάση της συνύπαρξης κι οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι συμβιβασμός κι υποκρισία. Η στρουθοκαμηλίστικη επιμονή σε σχέσεις που είτε είναι πλέον φορτικές κι οδυνηρές είτε εντελώς αδιάφορες, μόνο δυστυχία φέρνει. Κι όπως η χαρά, έτσι κι η μιζέρια είναι μεταδοτική.

Παντρεύομαι και κάνω παιδιά συνεπάγεται διπλή ευθύνη. Πρώτον απέναντι στο σύντροφό μου και δεύτερον απέναντι στους ανθρώπους που θα φέρω στον κόσμο. 

Ευθύνη να τους εξελίσσω, αλλά να εξελίσσομαι και να γίνομαι καλύτερος κι εγώ χάρη σε αυτούς. Συνεπώς τι καλό μπορεί να υπάρξει σε σχέσεις, γάμους κι οικογένειες που έχουν αποποιηθεί αυτής τους της ευθύνης κι υπάρχουν μόνο στο όνομα; Λιτά και κυνικά: τίποτα.

Τα παιδιά δεν είναι ο από μηχανής θεός που θα σώσει μια σχέση, μην ξεγελιέστε. Το να αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα δε σημαίνει ότι δεν είναι εκεί. 

Αν το πρωί που ξυπνάς και το βράδυ που κοιμάσαι δε νιώθεις τυχερός και γεμάτος για αυτόν που μοιράζεσαι το κρεβάτι σου, τότε το πρόβλημα ξαπλώνει ακριβώς δίπλα σου. Αυτός που θεωρεί εαυτόν τακτοποιημένο και βολεμένο σε μια τέτοια ξένη ζωή, καλά κάνει και δεν ευτυχεί. Γιατί την ευτυχία τη διεκδικείς, δε σου παρέχεται. 




Ελευθερία Παπαναστασίου 
healingeffect.gr

Δεν υπάρχουν διαλυμένες οικογένειες αλλά μόνο διαλυμένες αντιλήψεις…!!!!

Μη λυπάσαι εκείνο το παιδί που βλέπεις ανέμελο να παίζει επειδή χώρισαν οι γονείς του. Να λυπάσαι το παιδί που βιώνει καθημερινά εντάσεις και καβγάδες στην οικογένειά του. Κάτι που αναμφισβήτητα θα επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή του.

Μη λυπάσαι το παιδί που δεν κοιμάται και με τους δυο γονείς του στο ίδιο σπίτι. Αυτό που έχει καθοριστική σημασία είναι να μεγαλώσει εισπράττοντας αγάπη και ενδιαφέρον και από τους δυο. Να λυπάσαι το παιδί που προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον των γονιών του και βιώνει καθημερινά απόρριψη.

Ένα παιδί χωρισμένων γονιών δεν είναι δαχτυλοδειχτούμενο. Μπορεί οι άνθρωποι που του έδωσαν ζωή να έχουν πάψει να συμβιώνουν σαν αντρόγυνο αλλά συνεχίσουν να συμβαδίζουν ως γονείς.

Δεν είναι δυο ξένοι, ούτε δυο εχθροί αλλά δυο άνθρωποι που προσπαθούν για το καλό των παιδιών τους. Γι’ αυτό άλλωστε χώρισαν. Για να προστατεύσουν τα παιδιά τους από ένα λανθασμένο πρότυπο οικογένειας.

Δεν έχουν τα παιδιά των χωρισμένων γονιών ψυχολογικά προβλήματα αλλά έχουν τα παιδιά που βιώνουν ψυχολογική και σωματική βία, καυγάδες, αδιαφορία ανάμεσα στους ανθρώπους που αγαπούν περισσότερο.

Αντί λοιπόν να βγάζεις συμπέρασμα για ένα παιδί χωρισμένων γονιών, φρόντισε το δικό σου να έχει το σωστό πρότυπο οικογένειας και προφύλαξέ το από πιθανόν αντιπαραθέσεις που θα μείνουν ριζωμένες στην ψυχούλα του για πάντα.




Βότανα : Η εισπνοή του μπορεί να αυξήσει τη μνήμη έως και 75%...!!!!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που χρησιμοποιούνται τόσο στην κουζίνα όσο και στη φυσική ιατρική.

Στην πραγματικότητα, αυτό το βότανο έχει μια παλαιά παράδοση χιλιετίας σε μαγειρικές και φυσικές ιατρικές πρακτικές σε όλο τον κόσμο.

Το δεντρολίβανο θεωρείται από τα πολύ παλιά χρόνια ως το βότανο της μνήμης. Μάλιστα, χρησιμοποιείται και ως σύμβολο μνήμης κατά τη διάρκεια γάμων, πολεμικών εορτών και κηδειών στην Ευρώπη και την Αυστραλία.

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το μοναδικό άρωμά του, γι’ αυτό τον λόγο πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να το βάζουν σε υφασμάτινες θήκες κάτω από το μαξιλάρι τους και φυσικά για να φτιάξουν όμορφα μπουκέτα λουλουδιών. 

Στο παρελθόν πίστευαν ότι η χρήση του δεντρολίβανου με αυτούς τους τρόπους όχι μόνο προστατεύει από τα άσχημα όνειρα, αλλά αυξάνει και τη μνήμη.

Οι επιδράσεις του δεντρολίβανου στη μνήμη έχουν αποδειχθεί επιστημονικά. Σε μια μελέτη του 2003 από τους Moss, Cook, Wesnes και Duckett διαπιστώθηκε ότι η εισπνοή αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου βελτίωσε σημαντικά την πρωτογενή και δευτερογενή μνήμη των συμμετεχόντων στη μελέτη.

Σε μια έρευνα του 2012 που εξετάστηκαν οι επιπτώσεις του δεντρολίβανου στη λειτουργία της μνήμης, συμμετείχαν 28 ηλικιωμένοι (μέσης ηλικίας 75 ετών). Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι η αποξηραμένη σκόνη των φύλλων δεντρολίβανου βελτίωσε τις γνωστικές επιδόσεις των συμμετεχόντων.

Μια διαφορετική μελέτη από τους Mark Moss και Lorraine Oliver στο Πανεπιστήμιο Northumbria του Newcastle αποκάλυψε ότι η 1,8-cineole, μια ένωση που βρίσκεται στο δεντρολίβανο, είναι η ουσία που προκαλεί γνωστικές βελτιώσεις και θετικές αλλαγές στη διάθεση. 

Περαιτέρω μελέτες από την ίδια ομάδα ερευνητών διαπίστωσαν ότι η διάχυση αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση μνήμης έως και 75%.

Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες εξηγούν τη σχέση ανάμεσα στο άρωμα του δεντρολίβανου και τη βελτίωση της μνήμης : 

''Οι πτητικές ενώσεις (π.χ. τερπένια) μπορούν να εισέλθουν στη ροή του αίματος μέσω του βλεννογόνου της μύτης ή του πνεύμονα. Τα τερπένια είναι μικρά οργανικά μόρια που μπορούν να έχουν άμεσες επιδράσεις στον εγκέφαλο ενεργώντας στις θέσεις υποδοχέα ή τα ενζυμικά συστήματα''.

Τα τερπένια είναι ισχυρές ουσίες των αιθέριων ελαίων που προσφέρουν μια σειρά διαφορετικών φυσικών αρωμάτων. Σύμφωνα με μελέτες η 1,8-cineole εισέρχεται στη ροή του αίματος κατά την εισπνοή ή την κατάποση.

Το δεντρολίβανο είναι πολύ εύκολο να καλλιεργηθεί και είναι αειθαλές φυτό. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να φυτέψετε δεντρολίβανο σε 1-2 γλάστρες και να απολαμβάνετε το άρωμά του όλο τον χρόνο! 

Ή μπορείτε να φυτέψετε θάμνους δεντρολίβανου στον κήπο σας και να κόβετε μερικά κλαράκια κάθε φορά που θέλετε να επωφεληθείτε από τα εκπληκτικά οφέλη του για την υγεία.




Marva @Truelife.gr
POPUP TEAM

Αυτά τα 4 ζώδια είναι «ανοιχτά βιβλία»…!!!!

Ό,τι βλέπεις, παίρνεις...
Δεν πλασάρουν άλλη εικόνα, δε θα κάνουν παιχνίδια και στρατηγικές, δε θα μπουν καν στη διαδικασία να κρύψουν ό,τι θέλουν ή να σου που μισόλογα. Τα παρακάτω 4 ζώδια είναι «ανοιχτά βιβλία». Ό,τι βλέπεις παίρνεις, οπότε δε χρειάζεται να τα κοιτάς με καχυποψία.

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός είναι από τα λίγα ζώδια που έχουν αμεσότητα και ειλικρίνεια. Είναι σαν τα μικρά παιδιά. Θα σου πει αυτό που σκέφτεται, αυτό που θέλει, θα σου δείξει τον θυμό του και θα συναισθήματά του. Δεν θα παίξει με το μυαλό σου και σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτεί να προσπαθήσεις εσύ να παίξεις με το δικό σου. Είναι ένα ζώδιο αυθόρμητο και παρορμητικό, το οποίο για κανένα λόγο δεν «στήνει» παγίδες.

ΤΑΥΡΟΣ
Με τον Ταύρο αυτό που βλέπεις, αυτό παίρνεις. Είναι πιστός, ειλικρινής και προσγειωμένος. Μπορεί να είναι εξαιρετικά υπομονετικός και δε θα μπει ποτέ στην διαδικασία να στήσει παιχνίδια ή να προσπαθήσει να σε ελέγξει μέσω… mind games. Όλα αυτά του φαίνονται ανούσια και χάσιμο χρόνου. Είναι σαν τον Κριό στο κομμάτι αυτό. Ή θες ή δεν θες… Δεν υπάρχει κάτι στη μέση.

ΛΕΩΝ
Ο Λέοντας δεν θα πέσει τόσο χαμηλά. Για εκείνον στρατηγικές και mind games θεωρούνται… ποταπές. Δεν είναι του επιπέδου του άλλωστε. Είναι και εκείνος άνθρωπος ειλικρινής και γενικά δείχνει τα συναισθήματά του, τι θέλει και τι όχι. Δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και δεν του αρέσουν οι άνθρωποι που είναι δήθεν και προσπαθούν να ελέγξουν τους άλλους συναισθηματικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ενώ θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να παίξει με το μυαλό των άλλων, αρνείται να το κάνει. Δεν θέλει. Δεν το θεωρεί σημαντικό γιατί πιστεύει στην ισότητα και στην δικαιοσύνη και κυρίως δε θέλει να μπαίνει καν σε διαδικασία να παραστήσει κάτι άλλο από αυτό που είναι ή να κρύψει τις επιθυμίες ή την ενόχλησή του. Το παν γι' αυτόν είναι η ελευθερία έκφρασης και λόγου, οπότε δε θα προσπαθούσε να χειραγωγήσει κάποιον άλλο.




Με πληροφορίες από astrology.gr
POPUP TEAM

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που φέρνουν την ευτυχία…!!!!

Ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να σε κάνουν άμεσα ευτυχισμένο.

Επιστήμονες από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Kαντέρμπουρι στη Νέα Ζηλανδία κατηγοριοποίησαν τα 10 απλά καθημερινά πράγματα που υπόσχονται ευτυχία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με κριτήρια την ευχαρίστηση, το νόημα και τη χαλάρωση που προσφέρουν. Ο επικεφαλής της έρευνας, Saimon Cemb, τα παρουσίασε με σειρά προτεραιότητας.

1. Ο εθελοντισμός και η φροντίδα των άλλων.

2. Η φροντίδα των παιδιών και το παιχνίδι μαζί τους.

3. Η προσευχή και ο διαλογισμός.

4. Η ενασχόληση με κάποιο χόμπι.

5. Η μουσική και το να ταξιδεύουμε με τη φαντασία μας.

6. Οι χαλαρές συζητήσεις με φίλους για διάφορα θέματα.

7. Τα πάρτι.

8. Η αγάπη και το σεξ

9. Τα ψώνια.

10. Τα βιντεοπαιχνίδια.




POPUP TEAM

Αυτά είναι τα 4 ζώδια που παίρνουν κατάκαρδα αρνητικά σχόλια και κριτικές…!!!!

Θέλουν μονίμως να ακούν κομπλιμέντα και όμορφα λόγια
Σαφώς κανείς δεν είναι τέλειος! Όλοι έχουμε τα καλά μας και τα στραβά μας, όπως και τις "κακές" μέρες μας, οπότε πιθανό είναι κάποια στιγμή στην ζωή μας να μας κριτικάρουν, να μας σχολιάσουν άσχημα ή να μας κακολογήσουν. 

Άλλοι, στενοχωριόνται, σκύβουν το κεφάλι και προσπαθούν να δουν την αλήθεια, έστω κι αν τους ενοχλεί, ενώ ορισμένοι άλλοι κολλάνε στις λέξεις και παίρνουν κατάκαρδα αυτό που θα ειπωθεί, ίσως γιατί κατά βάθος θέλουν μόνο να ακούν κομπλιμέντα και όμορφα λόγια.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός είναι τόσο ευαίσθητος όσο φαίνεται. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους και φυσικά να είναι αρκετά καλός για να τους εντυπωσιάζει. Έχει μεγάλη σημασία για το ζώδιο αυτό η γνώμη των άλλων και θέλει πάντα να έχουν για εκείνο την καλύτερη. Έτσι, όταν ακούσει κάτι αρνητικό ή κάτι κακό, πληγώνεται και στεναχωριέται πολύ.

ΙΧΘΥΕΣ
Τα Ψάρια από την άλλη θέλουν να τους ευχαριστούν όλους. Γίνονται χαλί να τα πατήσουν. Ωστόσο, όταν δουν ότι οι υπηρεσίες τους ή αυτά που προσφέρουν και παρέχουν δεν είναι αρκετά ή σημαντικά ή… σωστά, τότε τα βάφουν μαύρα, στενοχωριούνται και νομίζουν πως έχουν αποτύχει εντελώς στην ζωή τους. Μέχρι να ξαναπάρουν λίγο τα πάνω τους, θα περάσει καιρός.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Στην ίδια κατηγορία με τους Ιχθύες είναι και ο Καρκίνος. Είναι το ίδιο ευαίσθητος και συναισθηματικός και μπορεί να πληγωθεί πολύ εύκολα από μια κουβέντα και μόνο. Και επειδή και εκείνος είναι άνθρωπος της προσφοράς και είναι πολύ δοτικός, όταν δει ότι αυτό που κάνει δεν είναι αρκετά καλό για τους άλλους, πέφτει ψυχολογικά και στεναχωριέται πολύ. Και άντε μετά να του φτιάξεις το κέφι…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Μα καλά… είναι δυνατόν να ασκηθεί κριτική στον/ην Mr/Mrs... κριτική; Οι Παρθένοι θέλουν να είναι σε όλα άψογοι και τέλειοι. Αυτό δεν το ζητούν μόνο από τους άλλους, το απαιτούν και από τον ίδιο τους τον εαυτό. Εάν λοιπόν ακούσουν μια αρνητική κριτική, όχι μόνο θεωρούν ότι είναι αποτυχημένοι και πέφτουν στα πατώματα, αλλά καταρρακώνονται ηθικά και αργούν πολύ να ξαναπάρουν τα πάνω τους.




Με πληροφορίες από astrology.gr
POPUP TEAM