Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Μικρή Πόντια ξεσηκώνει την Τουρκία........!!!

Από τί είναι φτιαγμένες οι λύσεις ;

Πρόβλημα :
Η συνταγή για ένα "πετυχημένο" πρόβλημα είναι :
Παίρνουμε μια κατάσταση και τη χτυπάμε πολύ ώρα στο νου μας...

...όσο πιο πολύ τη χτυπήσουμε τόσο το "καλύτερο" γιατί φουσκώνει. 

Την αλατίζουμε με κοσμητικά επίθετα...
Προσθέτουμε ενόχους και υπόπτους... 
Σπάμε δύο παλιότερα προβλήματα που μοιάζουν με το τωρινό και τα βάζουμε και αυτά.

Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει αφού προσθέσουμε δικαιολογίες και κατηγορίες.
Απλώνουμε σε μεγάλη επιφάνεια και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε θερμοκρασία θυμού με παλιότερες αναμνήσεις και...
...το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, μοιράζοντάς το στα "αγαπημένα" μας πρόσωπα.

Συνοδεύεται με καφέ, τσάι και προπαντός με "καλή" συζήτηση και ανταλλαγή
παρόμοιων "πετυχημένων" συνταγών.
Καλή μας όρεξη...

"Αφού ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή ;"
Είναι δυνατόν οι λύσεις στα προβλήματά μας να είναι φτιαγμένες από υλικά προβλήματος ;
Το να έχει εμφανιστεί ένα πρόβλημα είναι σημάδι ότι κάτι μας λείπει. Οποιοδήποτε πρόβλημα είναι ο μετρητής της αδυναμίας μου. 

"Πάλι εγώ φταίω; Τί μου λείπει πάλι; Ποια αδυναμία; Αφού όλα τα έκανα σωστά και τυπικά και με την καλύτερη πρόθεση! Εκείνοι είναι το πρόβλημα..." 
Δυστυχώς έχοντας συνηθίσει μια ζωή εξωτερικών πράξεων και γεγονότων θεωρώντας ότι είμαστε υλικά όντα και εξωτερικοί ρόλοι & ταμπέλες έχουμε μάθει να ζούμε μηχανικά. (μητέρα, πατέρας, γιος, κόρη, διευθυντής, πολίτης, πιστός, άντρας, γυναίκα, γέρος, νέος, λευκός, κίτρινος, έξυπνος, δημιουργικός, πρακτικός, θεωρητικός, πνευματικός, υλιστής, αρχαίος, μοντέρνος).

Έχουμε μάθει να ταυτιζόμαστε με λάθος ταυτότητες και έτσι χάνουμε πολύτιμη πνευματική ενέργεια. Αναζητούμε τις λύσεις σε θέματα των ρόλων μας μέσα από τους ρόλους αυτούς χωρίς να βλέπουμε ότι η ταύτισή μας με αυτούς είναι το αληθινό πρόβλημα.

"Άραγε υπάρχει λύση...;'' 
Πώς θα λυθούν τα προβλήματα εκεί έξω χωρίς τους ρόλους αυτούς;" 

Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση (εξωτερική) για τα προβλήματα εκεί έξω... όσο και να ψάχνουμε ή να βρίσκουμε εξωτερικές λύσεις καινούργια εξωτερικά προβλήματα θα αναδύονται...

Μέχρι να κάνω μια βουτιά προς τα μέσα μου και όχι μέσα στο πρόβλημα και να συνειδητοποιήσω την πηγή των προβλημάτων...ή την πηγή της Λύσης που είναι η ίδια... εγώ... είμαι η ίδια η λύση... αποφασίζω να λύσω τον εαυτό μου από τα δεσμά της προσκόλλησης και της εμπαθούς συμμετοχής στα "προβλήματα"... γαλήνια...απροσκόλλητα... με διάκριση... στη σιωπή... αναδύω τη δύναμη της επιλογής... επιλέγω να είμαι η λύση που θέλω να δω εκεί έξω... επιλέγω να μην απομονώσω τον εαυτό μου πίσω από ρόλους και ταμπέλες... συγκεντρώνομαι στην αληθινή μου ταυτότητα... είμαι μια γαλήνια ψυχή... είμαι ένα πνευματικό ον που χρησιμοποιεί τα προβλήματα που έρχονται ως σκαλοπάτια εσωτερικής ανάπτυξης... ως αιτίες για την ανάδυση δυνάμεων και αρετών που μέχρι τώρα κοιμόταν μέσα μου... 

Σε ευχαριστώ "πρόβλημα" είσαι το ξυπνητήρι μου... χωρίς εσένα θα νόμιζα ακόμη ότι είμαι τέλειος... ότι έχω ήδη φτάσει..."


Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris

Αλλάζω γραμμή - Αλλάζω ζωή.....!!!

Οι άνθρωποι μένουμε στο παρελθόν, ζούμε ζωές άλλων, υποθάλπουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Μπορούμε όμως μόνοι μας να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Αλλάζουμε γραμμή , αλλάζουμε ζωή.

Χρήστος Άρχος

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αν είχαμε δύο ζωές…..!!!


Αν είχαμε δύο ζωές, θα ζούσαμε την πρώτη μας ζωή σαν πρόβα, σαν δοκιμή, για να μάθουμε να ζήσουμε όπως θα θέλαμε τη δεύτερη. Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Η ζωή μας είναι μόνο μία, και μάλιστα μικρής διάρκειας. Αυτό το θέατρο μπορούμε να το παίξουμε μόνο μια φορά. Χωρίς πρόβα, χωρίς δοκιμή.

Γι’ αυτό, πρέπει να το παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα και για μας τους ίδιους και για όσους αγαπάμε. Εμείς γράφουμε το σενάριο που μας αξίζει. Εμείς φτιάχνουμε τα σκηνικά που μας αρέσουν. Εμείς επιλέγουμε τους ηθοποιούς. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές και ταυτόχρονα οι θεατές. Στο τέλος εμείς θα το χειροκροτήσουμε ή δε θα το χειροκροτήσουμε.
Οι επιλογές μας είναι που καθορίζουν το θέατρο της ζωής μας. Το τι και πώς σκεφτόμαστε, τι αισθανόμαστε, το πώς βλέπουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο, το τι κάνουμε, ποιοι είμαστε, τι θα γίνουμε, πού θα πάμε, πώς θα πάμε και το πώς θα φύγουμε, όλα αυτά είναι κατ’ ουσίαν αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών. 

Λίγο ή πολύ, όλοι μας σχεδόν είμαστε αποτελέσματα των επιλογών μας. Συνεπώς, η κατανόηση της ελευθερίας να επιλέγουμε είναι προϋπόθεση για να ζήσουμε τη ζωή μας και να μην αφήσουμε να μας ζήσει αυτή. Να δημιουργήσουμε το πεπρωμένο μας και να μην αφήσουμε να μας το δημιουργήσουν οι άλλοι. 

Να ζήσουμε δηλαδή μια ζωή που, αν ήταν να την ξαναζήσουμε για δεύτερη φορά, θα θέλαμε να είναι η ίδια. Γι’ αυτό χρειάζεται γνώση. Όσο περισσότερη γνώση, τόσο περισσότερες εναλλακτικές επιλογές και τόσο πιο σωστή η αξιολόγησή μας γι’ αυτές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για όλους μας, ώστε να ζήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τη ζωή μας, είναι η αυτογνωσία, η κατανόηση του εαυτού μας, των αναγκών μας, των συναισθημάτων, των συγκινήσεων, των δυνατοτήτων και των αδυναμιών μας, να καταλάβουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, πού και πώς θέλουμε να πάμε. 

Αναμφισβήτητα, στον πολύπλοκο, χαοτικό και αβέβαιο κόσμο που ζούμε δε γνωρίζουμε εκ των προτέρων τα αποτελέσματα, το κόστος και τα οφέλη των επιλογών μας. Εκτός αυτού, στη ζωή έχουμε πολύ συχνά να αντιμετωπίσουμε αντιφάσεις και διλήμματα. 

Έτσι, εξίσου αναγκαία προϋπόθεση είναι η ύπαρξη μιας σταθεράς ή, καλύτερα μιας πυξίδας για να πορευτούμε τη διαδρομή που εμείς θέλουμε: ένας πυρήνας διαχρονικών αξιών ικανών να καθοδηγούν τη σκέψη και τη συμπεριφορά, τις επιλογές και τις πράξεις μας. 

Οι αξίες βεβαίως, είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός μας. Όμως, αν θέλουμε να πορευτούμε και να ζήσουμε σε μια κοινωνία ανθρώπινη και πολιτισμένη, βασικές αξίες για όλους, είναι η ακεραιότητα, η εντιμότητα, η ελευθερία, ο αυτοσεβασμός, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του άλλου, η υπευθυνότητα, η διάθεση για συνεργασία, η αγάπη, η γενναιοδωρία, η συμπόνια. 

Πέραν όλων αυτών, για να ζήσουμε τη ζωή μας και να μην αφήσουμε να μας ζήσει αυτή, χρειαζόμαστε όνειρο και νόημα ζωής. Είναι αναγκαίο να έχουμε υπομονή, επιμονή, στόχους, εστίαση σ’ αυτούς, πειθαρχία και μέθοδο σκέψης και δράσης. Χρειαζόμαστε επιπλέον πρωτότυπη και δημιουργική σκέψη. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε την εσωτερική μας φωνή και να γινόμαστε παρατηρητές του εαυτού μας, έχοντας αυτοπεποίθηση, κουράγιο και τόλμη.

Ως άνθρωποι, όλοι διαθέτουμε μεγάλα περιθώρια προσωπικής ανάπτυξης, αλλά βεβαίως αυτό απαιτεί την ικανότητα να ζούμε μαθησιακά το ταξίδι της ζωής μας. Δηλαδή να μαθαίνουμε από τα λάθη, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, τις εμπειρίες τις δικές μας και των άλλων, μία ικανότητα που απαιτεί ως προϋπόθεση την ισχυρή θέληση και την πίστη.


(Αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά «‘Ολα σου τα ' μαθα μα ξέχασα μια λέξη».)

Feng Shui : Αυξήστε την καλοτυχία σας με τα σωστά φυτά....!!!!

Μάθετε ποια φυτά «φέρνουν» καλό feng shui στο χώρο σας και «ανοίγουν» τις πόρτες του σπιτιού σας στην εύνοια, την αρμονία, την υγεία, την προστασία και τον έρωτα.

H άνοιξη είναι η εποχή των λουλουδιών και η καλύτερη περίοδος για να ανανεώσετε τα φυτά σας. Αυξήστε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας. 

Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν πολλή Yin ενέργεια. Τα τεχνητά φυτά, αντίθετα, είναι αποδεκτά από το feng shui, γιατί δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν. Έτσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται φως ή πότισμα.
Τα φρέσκα, βέβαια, είναι σαφώς καλύτερα, αφού απορροφούν τους αρνητικούς ρίπους από το χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο, αρκεί να καθαρίζουμε τα μαραμένα φύλλα τους και, όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση, να τα αντικαθιστούμε. Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες.
Λουλούδια και φυτά για εύνοια :
Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού. Για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετήστε τέσσερα μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή βορειοανατολικά, που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης, για άνοδο στην καριέρα τοποθετήστε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά, που είναι η πλευρά της καριέρας.

Το δεύτερο πιο σημαντικό feng shui φυτό είναι η παχίρα, η οποία ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων, με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα. Άλλο φυτό που προσελκύει ευημερία είναι η κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού, που είναι η πλευρά του πλούτου, όπως και στο Βορρά, που είναι ο τομέας της καριέρας.
Λουλούδια και φυτά για αρμονία :
Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά, έστω την καλλωπιστική, που ζει σε μικρές γλάστρες και που, εκτός από αρμονία, φέρνει καλοτυχία στο σπίτι, ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείται η ελιά, η οποία ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.
Λουλούδια και φυτά για έρωτα :
Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή την κλασική τριανταφυλλιά, που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Άλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές, που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης νοτιοδυτικά.
Λουλούδια και φυτά για υγεία :
Για υγεία μην παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα ανατολικά, που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δενδρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο.
Λουλούδια και φυτά για προστασία :
Αντίθετα, για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Aυτά τα φυτά προστατεύουν το χώρο από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες - ειδικά εάν το σπίτι σας «βλέπει» σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος. Φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά.

Προστασία φέρνει και ο βασιλικός, που απορροφά την αρνητική ενέργεια, ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει ο απήγανος, γνωστός και ως εξορκιστής. Τέλος, το ρόδο της Ιεριχώς, γνωστό και ως ρόδο της Παναγίας, πραγματοποιεί τις ευχές σας.


www.astrologos.gr

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ντυθείτε με γνώμονα το… Feng Shui.......!!!!

                      
Οι στυλιστικές σας επιλογές δεν εκφράζουν μόνο την αισθητική σας, αλλά και την ενέργεια που «εκπέμπετε» στους άλλους γύρω σας. 

Τα τελευταία χρόνια έφτασε και στον δυτικό κόσμο ένας ακόμα τομέας του Feng Shui που έως τότε ήταν παντελώς άγνωστος - εκείνος που σχετίζεται με την επιλογή των ρούχων μας. 

Ό,τι στιλιστικές επιλογές και αν κάνουμε, πιο συγκεκριμένα, δεν εκφράζουν μόνο την αισθητική μας, αλλά αποτελούν φορείς ενεργειών που εκπέμπουν στο περιβάλλον διαφορετικά μηνύματα!



Παράλληλα, το Feng Shui των ρούχων μας έχει τους δικούς του αρμονικούς κανόνες, ιδιαίτερους για κάθε «περιοχή» του σώματός μας... 

Οι ώμοι... για παράδειγμα, συμβολίζουν την αυτοπεποίθησή μας! Τα ρούχα με βάτες προσπαθούσαν - έστω και τεχνητά - να την τονώσουν, με λάθος τρόπο αφού το feng shui προτείνει ήπια κοψίματα, χωρίς αιχμηρά άκρα, που να μας αναγκάζουν να στεκόμαστε ευθυτενείς και χωρίς έπαρση. 

Ο λαιμός... αντιπροσωπεύει την έκφραση και την επικοινωνία, άρα ό,τι φοράμε σ' αυτή την περιοχή καλύπτει ή προβάλλει αυτές τις ιδιότητες. Π.χ. οι στενοί γιακάδες, τα σφιχτά ζιβάγκο δείχνουν εσωστρέφεια, ψυχική απομόνωση ή μεγάλο αυτοέλεγχο. 

Στη περίπτωση αυτή, το Feng Shui συστήνει να αφήνουμε ανοιχτό τον λαιμό, ώστε να επικοινωνούμε χωρίς μπλοκαρίσματα. Αντίθετα, προτείνει να καλύπτουμε τον αυχένα (όπως ο μανδύας ή το μαντίλι στους παραδοσιακούς πολιτισμούς), γιατί είναι ενεργειακά ευάλωτος και εκτεθειμένος.

Το στήθος... αντιπροσωπεύει τις συναισθηματικές μας μεταβολές. Τα ρούχα με ανοιχτό ντεκολτέ δείχνουν τη διάθεσή μας να εκθέσουμε τον ψυχικό μας κόσμο. Αντίθετα το πολύ κλειστό ή σφιχτό μπούστο εκφράζει το ανεξέλεγκτο συναισθηματικό ξέσπασμα. 

Τα πολύ φαρδιά ρούχα, από την άλλη, εκφράζουν τον φόβο να φανούμε όπως είμαστε. Το Feng Shui μάς συστήνει να αποφεύγουμε τα πολύ στενά ρούχα, γιατί μπλοκάρουν την ενέργεια, ενώ και τα φαρδιά πρέπει να ακολουθούν το σχήμα του σώματος, να «επικοινωνούν» μ' αυτό και όχι να είναι απλώς «ριχτά». 

Η λεκάνη... αντιπροσωπεύει τη γενετήσια ορμή, τα ένστικτα, τη βάση του κορμού μας, τον τρόπο που λειτουργούμε υποσυνείδητα. Τα πολύ στενά ή τα ρούχα με χαμηλή μέση - όπως τα χαμηλά παντελόνια - δείχνουν την τάση να προβάλλουμε αυτό το σημείο, υποδηλώνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο μήπως δεν μας «προσέχουν» οι άλλοι... 

Αντίθετα, η καλυμμένη με φαρδιά ρούχα περιοχή αποκαλύπτει την ανάγκη μας να κρύψουμε ή να "ξεχάσουμε" την περιοχή της λεκάνης μας και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει... Το Feng Shui μάς συστήνει ρούχα λειτουργικά, που έρχονται σε επαφή με το σώμα, χωρίς να το πνίγουν, γιατί αλλιώς αυτό επιδρά αρνητικά στον ψυχισμό μας. 

Τα πόδια... αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που δρούμε και πραγματοποιούμε τους υλικούς στόχους μας. Για παράδειγμα, το παντελόνι δείχνει μεθοδολογία, λογική, κατεύθυνση. Αντίθετα μια κελεμπία ή οποιοδήποτε μακρύ φόρεμα ή φούστα υποδηλώνουν φαντασία, έμπνευση, μεταβλητότητα, συναισθηματικές επιρροές, αστάθεια στη δράση. 

Το Feng Shui μας συστήνει μέτρο και ισορροπία, έτσι ώστε η ενέργεια να ρέει απρόσκοπτα στη βάση του σώματος και εμείς να αντλούμε όσο το δυνατόν περισσότερη από τη γη! Τα πολύ στενά ρούχα - κολάν, φόρμα, κολλητά παντελόνια - δείχνουν εύκολη συγκέντρωση, δράση χωρίς δισταγμούς, έλλειψη προσποίησης. 

Εκτός από τα ρούχα, σημαντικό ρόλο παίζουν στο Feng Shui και τα αξεσουάρ. 

Το καπέλο... συμβολίζει το αξίωμα, τον «τίτλο», την ξεχωριστή πλευρά μας, το πώς θέλουμε να μας δουν οι άλλοι! Ένα καπέλο πολύχρωμο ή εξεζητημένο δείχνει ότι προβάλλουμε αξίες που δεν έχουμε κατακτήσει και έτσι μειώνει το κύρος μας, ενώ το μονόχρωμο δείχνει καθαρό και σταθερό στόχο! 
Η ζώνη... καλύπτει την περιοχή των ενστίκτων, το κέντρο βάρους του σώματος και «προστατεύει» το σημείο πριν από τη γενετήσια περιοχή. Επειδή αποκαλύπτει κατά πόσο ισορροπούμε ανάμεσα στις κατώτερες και τις ανώτερες πλευρές του εαυτού μας, καλό είναι και η ίδια να έχει μια ισορροπία. 

Τα παπούτσια... εκφράζουν τον τρόπο δράσης. Έτσι, τα στενά παπούτσια δείχνουν προσεκτικές κινήσεις, τα μυτερά επιθετικότητα και διεκδικητικότητα, τα πλατιά πολλές δραστηριότητες, τα φανταχτερά επιφανειακή δράση με μικρό αποτέλεσμα και τα ανοιχτά προσαρμοστικότητα. Οσο για τα πολύ ψηλά τακούνια, είναι αυτά που δείχνουν ανεδαφική δράση. 


Όλος ο κόσμος είναι δικό σου δημιούργημα......!!!

Μια ιστορία που θα σας καθηλώσει μόλις την διαβάσετε και θα καταλάβετε απλά πως όλα σε αυτό τον κόσμο μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα !

Την ιστορία την διηγείται ένας άνθρωπος που επισκέφτηκε τον θεραπευτή και έμαθε πολλά από αυτόν! Διάβασε το ...θα σε βοηθήσει να καταλάβεις!

Πριν από δύο χρόνια, άκουσα για κάποιον θεραπευτή στη Χαβάη που θεράπευσε μια ολόκληρη πτέρυγα επικίνδυνων ψυχασθενών, χωρίς να δει ποτέ κάποιον από αυτούς. Ο ψυχολόγος μελετούσε τον φάκελο του ασθενή και μετά έψαχνε μέσα στον εαυτό του για να δει πώς δημιούργησε την ασθένεια αυτού του ατόμου. Καθώς βελτιωνόταν ο ίδιος, ο ασθενής θεραπευόταν.

Όταν πρώτο άκουσα αυτή την ιστορία, σκέφτηκα ότι ήταν ένας τοπικός θρύλος. Πώς θα μπορούσε κάποιος να θεραπεύσει κάποιον άλλον θεραπεύοντας τον εαυτό του; Πώς θα μπορούσε η καλύτερη αυτοβελτίωση να θεραπεύσει τον επικίνδυνο ψυχασθενή; Δεν έβγαινε νόημα. Δεν ήταν λογικό και απέρριψα την ιστορία. Όμως, το ξανάκουσα μετά από έναν χρόνο. Άκουσα ότι ο θεραπευτής είχε χρησιμοποιήσει μια Χαβανέζικη θεραπευτική μέθοδο που ονομαζόταν Ho'oponopono.
Δεν το είχα ξανακούσει, αλλά δεν έφευγε από τον νου μου. Αν η ιστορία είχε μια δόση αλήθειας, έπρεπε να μάθω περισσότερα. Πάντα θεωρούσα ότι «απόλυτη ευθύνη» σημαίνει να είμαι υπεύθυνος για ό,τι σκέφτομαι και ό,τι κάνω. Οτιδήποτε πέρα από αυτό, είναι έξω από μένα.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την απόλυτη ευθύνη με αυτόν τον τρόπο. Είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι κάνουμε, όχι για αυτό που κάνει κάποιος άλλος, αλλά αυτό είναι λάθος.

Ο Χαβανέζος θεραπευτής που θεράπευσε αυτούς τους διανοητικά διαταραγμένους ανθρώπους θα μου δίδασκε μια προχωρημένη νέα οπτική της απόλυτης ευθύνης. Το όνομά του Χαβανέζου θεραπευτή είναι: Dr. Ihaleakala Hew Len.

Στο πρώτο μας τηλεφώνημα μιλούσαμε περίπου μια ώρα. Του ζήτησα να μου αφηγηθεί όλη την ιστορία της δουλειάς του σαν θεραπευτή. Εξήγησε ότι εργάστηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο της Χαβάης για τέσσερα χρόνια. Η πτέρυγα όπου κρατούσαν τους επικίνδυνους ψυχασθενείς ήταν ζόρικη. Ψυχολόγοι παραιτούνταν στο μήνα επάνω. 

Το προσωπικό προφασιζόταν αρρώστια ή απλά αποχωρούσε. Όλοι περπατούσαν με την πλάτη στον τοίχο, φοβούμενοι μήπως δεχτούν επίθεση από τους ασθενείς. Δεν ήταν ένας ευχάριστος τόπος ζωής, εργασίας ή επίσκεψης.

Ο Dr. Len μού είπε ότι δεν εξέτασε ποτέ ασθενείς. Συμφώνησε να έχει ένα γραφείο και να μελετήσει τους φακέλους τους. Καθώς εξέταζε αυτούς τους φακέλους, εργαζόταν με τον εαυτό του. Ενώ εργαζόταν με τον εαυτό του, οι ασθενείς άρχισαν να θεραπεύονται. 

«Μετά από λίγους μήνες, ασθενείς που έπρεπε να είναι υπό περιορισμό αφέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθερα», μου είπε: «άλλοι που έπρεπε να παίρνουν ισχυρά φάρμακα, τα σταμάτησαν. Και εκείνοι που δεν υπήρχε περίπτωση να απελευθερωθούν, πήραν εξιτήριο». Έμεινα εμβρόντητος.

«Και όχι μόνον αυτό» συνέχισε, «αλλά το προσωπικό άρχισε να απολαμβάνει την εργασία του. Η συχνή αλλαγή προσωπικού και οι απουσίες εξαφανίστηκαν. Καταλήξαμε με περισσότερους υπαλλήλους από όσους χρειαζόμασταν, επειδή οι ασθενείς έπαιρναν εξιτήριο και όλο το προσωπικό ερχόταν καθημερινά στη δουλειά. Σήμερα, αυτή η πτέρυγα έχει κλείσει».

Εκεί χρειάστηκε να θέσω την πιο σημαντική ερώτηση: «Τι κάνατε μέσα στον εαυτό σας που είχε σαν αποτέλεσμα την αλλαγή αυτών των ανθρώπων;» «Απλά θεράπευα το μέρος του εαυτού μου που τους δημιούργησε» μου είπε. Δεν κατάλαβα. Ο Dr. Len εξήγησε ότι απόλυτη ευθύνη για τη ζωή σου σημαίνει ότι το καθετί στη ζωή σου απλά επειδή βρίσκεται στη ζωή σου είναι δική σου ευθύνη. Ολόκληρος ο κόσμος είναι κυριολεκτικά δική σου δημιουργία.

Αυτό είναι δύσκολο να το καταπιείς. Το να είμαι υπεύθυνος για ό,τι λέω ή κάνω είναι ένα πράγμα. Το να είμαι υπεύθυνος για ό,τι λέει ή κάνει ο καθένας στη ζωή μου είναι αρκετά διαφορετικό. Όμως, η αλήθεια είναι αυτή: αν πάρεις την απόλυτη ευθύνη της ζωής σου, τότε καθετί που βλέπεις, ακούς, γεύεσαι, αγγίζεις, ή βιώνεις με κάποιον τρόπο, είναι δική σου ευθύνη, επειδή είναι στη ζωή σου. 

Αυτό σημαίνει ότι η τρομοκρατική ενέργεια, ο Πρόεδρος, η οικονομία ή ό,τι άλλο βιώνεις και δεν σου αρέσει είναι δική σου ευθύνη να το θεραπεύσεις. Όλα αυτά δεν υπάρχουν, κατά κάποιον τρόπο, παρά σαν προβολές του εσωτερικού σου κόσμου.

Το πρόβλημα δεν είναι με αυτά, αλλά με σένα, και για να τα αλλάξεις, χρειάζεται να αλλάξεις τον εαυτό σου.

Γνωρίζω ότι αυτό είναι δύσκολο να το συλλάβει κανείς, να το αποδεχτεί ή να το ζήσει πραγματικά. Η κατηγόρια είναι πολύ πιο εύκολη από την απόλυτη ευθύνη, αλλά καθώς μιλούσα με το Dr. Len, άρχισα να συνειδητοποιώ ότι θεραπεία για εκείνον και με το ho'oponopono σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου. 

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου, χρειάζεται να θεραπεύσεις τη ζωή σου. Αν θέλεις να θεραπεύσεις κάποιον, ακόμη κι έναν επικίνδυνο ψυχασθενή, θεράπευσε τον εαυτό σου.

Ρώτησα το Dr. Len πώς θεράπευε τον εαυτό του. Τι ακριβώς έκανε, όταν μελετούσε τους φακέλους των ασθενών;
«Απλώς επαναλάμβανα ''Συγγνώμη'' και ''Σε αγαπώ'' ξανά και ξανά», μου εξήγησε. Αυτό μόνο; «Αυτό μόνο.»

Φαίνεται ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και καθώς εσύ βελτιώνεσαι, βελτιώνεις τον κόσμο σου.

Ας δούμε ένα μικρό παράδειγμα του πώς αυτό δουλεύει: Μια μέρα, κάποιος μού έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που με τάραξε. Στο παρελθόν θα το χειριζόμουν δουλεύοντας με τα συναισθήματά μου ή προσπαθώντας να δικαιολογήσω το άτομο που μου έστειλε το αρνητικό μήνυμα. Αυτή τη φορά, αποφάσισα να προσπαθήσω με τη μέθοδο του Dr. Len. Επαναλάμβανα σιωπηλά, ''Συγγνώμη'' και ''Σε αγαπώ''.

Δεν το έλεγα ειδικά σε κάποιον. Απλά προσκαλούσα το πνεύμα της αγάπης για να θεραπεύσει μέσα μου αυτό που δημιουργούσε τις εξωτερικές συνθήκες. Μέσα σε μια ώρα έλαβα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα από το ίδιο άτομο. 

Ζητούσε συγγνώμη για το προηγούμενο μήνυμά του. Θυμηθείτε ότι δεν έκανα καμιά εξωτερική πράξη για να πάρω αυτό το μήνυμα. Ούτε καν του απάντησα. Κι όμως, λέγοντας «Σε αγαπώ», με κάποιον τρόπο θεράπευσα μέσα μου αυτό που τον δημιούργησε.

Αργότερα παραβρέθηκα σε εργαστήρια ho 'oponopono του Dr. Len. Σήμερα είναι 70χρονών, θεωρείται παππούς σαμάνος και ζει κάπως απομονωμένος. Με συγχάρηκε για το βιβλίο μου, «Ο Παράγοντας Έλξης». 

Μου είπε ότι καθώς βελτιώνω τον εαυτό μου, η δόνηση του βιβλίου μου θα αυξάνεται και θα το αισθάνεται όποιος το διαβάζει. Δηλαδή, καθώς εγώ βελτιώνομαι, οι αναγνώστες μου θα βελτιώνονται. Και τι γίνεται με τα βιβλία που έχουν ήδη πουληθεί και βρίσκονται εκεί έξω; Ρώτησα.

«Δεν είναι εκεί έξω», μου εξήγησε εμπνέοντας το νου μου για άλλη μια φορά με τη μυστικιστική σοφία του. «Είναι ακόμη μέσα σε σένα». Δηλαδή, δεν υπάρχει τίποτα εκεί έξω. Θα χρειαζόταν ένα ολόκληρο βιβλίο για να εξηγηθεί αυτή η προχωρημένη μέθοδος στο βάθος που της αξίζει. 

Είναι αρκετό να πούμε ότι οποτεδήποτε θέλεις να βελτιώσεις κάτι στη ζωή σου, υπάρχει μόνον ένα μέρος να στραφείς: μέσα στον εαυτό σου. Και όταν στραφείς εκεί, κάνε το με αγάπη. Είναι ο παράγοντας έλξης, τα όμοια έλκονται. Ο θεϊκός εαυτός του ήταν τόσο δυνατός που προσέλκυε τον θεϊκό εαυτό των άλλων.

Αν θέλετε να λύσετε ένα πρόβλημα, ανεξάρτητα από το είδος του προβλήματος, εργαστείτε με τον εαυτό σας. - Ihaleakala Hew Len.

Αυτό το άρθρο επιβεβαιώνει ότι είναι η κατάσταση του Θεραπευτή που οδηγεί στη θεραπεία. Ο Dr. Ihaleakala Hew Len έχει κάνει σημαντική δουλειά στη Χαβάη με τους επικίνδυνους ψυχασθενείς χρησιμοποιώντας αγάπη, συγχώρεση και δουλειά με τον εαυτό του.

Θεραπεύοντας, διορθώνοντας, ευθυγραμμίζοντας, με Ho'oponopono Άσκηση Θεραπείας :
Φέρουμε μέσα μας σαν τμήματα του Ασυνείδητου Νου μας όλους τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας. (Αυτά τα τμήματά μας μοιάζουν πάρα πολύ με τα αρχέτυπα του Καρλ Γιουνγκ.) Το Ho'oponopono «διορθώνει» ό,τι σχετίζεται με αυτά. Η μέθοδος Ho'oponopono είναι η ευθυγράμμισή μας με τη γενεαλογία μας και το ξεκαθάρισμα της, όπως και το ξεκαθάρισμα των σχέσεών μας με τους άλλους ανθρώπους της ζωής μας.

Κάντε το

1. Φέρτε στο νου σας κάποιον με τον οποίο δεν νιώθετε απόλυτα ευθυγραμμισμένοι ή άνετοι.

2. Οραματιστείτε μια ατέρμονη ροή αγάπης και θεραπευτικής ενέργειας από μια πηγή πάνω από την κορυφή του κεφαλιού σας (από τον Ανώτερο Εαυτό σας). Ανοίξτε το πάνω μέρος του κεφαλιού σας και αφήστε την αγάπη και τη θεραπευτική ενέργεια να εισχωρήσουν στο σώμα σας, να γεμίσουν το σώμα σας και να πλημμυρίσουν την καρδιά σας σε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο.

3. Όταν νιώσετε ότι αυτό ολοκληρώθηκε, αν είναι απαραίτητο ή δυνατό, συζητήστε με αυτόν τον άνθρωπο, συγχωρήστε τον και ζητήστε του να σας συγχωρήσει.

4. Αφήστε αυτόν τον άνθρωπο και δείτε τον να απομακρύνεται. Καθώς φεύγει, κόψτε το νήμα που ενώνει τους δυο σας. Αν εργάζεστε με μια τωρινή σημαντική σχέση, τότε αφομοιώστε το άτομο μέσα σας.

5. Κάντε το ίδιο με κάθε άνθρωπο της ζωής σας με τον οποίο έχετε μια μη ολοκληρωμένη ή μη ευθυγραμμισμένη σχέση.

6. Ο τελικός έλεγχος είναι να μπορείτε να δείτε ή να σκεφτείτε αυτά τα άτομα χωρίς να νιώθετε κανένα αρνητικό συναίσθημα. Αν εξακολουθείτε να νιώθετε αρνητικά συναισθήματα, τότε κάντε και πάλι τη διαδικασία.


Άννα Τσιάλτα

Μια ιστορία που εμπνέει...........!!!

                      

enoriaAZ

Αν η ζωή σου ήταν βιβλίο........!!!

                   

Way of Life seminars

Ο έλεγχος του νου από τον Ναπολέων Χιλ........!!!

                     

WOLSeminars·

Κρισναμούρτι - H Ελευθερία........!!!

                        

"Unself Yourself"

Αύγουστος - Γιώργος Μουκίδης....!!!


Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού, πριν από εκείνη του Βασίλη Καρρά, από τον ίδιο τον δημιουργό του, τον Γιώργο Μουκίδη.
St tr

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το καλύτερο βιολί που ακούσατε ποτέ......!!!

Μαθαίνω από το παρελθόν για να αλλάξω το μέλλον......!!!

Αν θέλετε το μέλλον σας να είναι καλύτερο από το παρόν σας, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στο παρελθόν σας, Γιατί αυτό που ζείτε σήμερα, είναι αυτό που δρομολογήσατε χθες.

Όχι ότι είμαστε μάντεις, αλλά μην νομίζετε ότι για την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι δύσκολο να «μαντέψεις» τι θα φέρει το επόμενο διάστημα ή ο επόμενος χρόνος. Η απάντηση είναι,ακριβώς ότι και ο προηγούμενος!

Με άλλα λόγια αν δεν αλλάξει κάτι - οτιδήποτε - στις πρακτικές που χρησιμοποιούν, στην απόδοση και τα ενδιαφέροντά τους, πώς ακριβώς θα προσελκύσουν κάτι διαφορετικό στη ζωή τους πέρα από τα γνωστά και μη εξαιρετέα;

Είναι αυτό που λέμε, ο παγκόσμιος νόμος της δράσης και της αντίδρασης, της αιτίας και του αποτελέσματος. Και μπορεί η παραπάνω σκέψη αρχικά να μη δείχνει και πολύ σημαντική για την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό, στην πραγματικότητα όμως είναι και με το παραπάνω. Αν δεν αλλάξουμε εμείς κάτι, ο επόμενος χρόνος είναι ήδη προδιαγεγραμμένος, όπως και ο μεθεπόμενος και ο αμέσως μετά και αυτή είναι μια αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει τίποτα άσχημο σε αυτό, ειδικά αν απολαμβάνουμε τη ζωή μας και έχουμε όλα όσα ποτέ επιθυμήσαμε. Επειδή όμως, πάντα υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση στην οποία εντάσσονται και οι περισσότεροι από εμάς, η προοπτική ενός ίδιου πάνω-κάτω χρόνου με αυτόν που διανύουμε φέτος ή διανύσαμε πέρυσι και πρόπερσι δεν φαντάζει και τόσο εντυπωσιακή.

Και επειδή ο νόμος είναι... νόμος (ο συγκεκριμένος μάλιστα είναι και πολλαπλά αποδεδειγμένος) και οι εξαιρέσεις απλά τον επιβεβαιώνουν το σίγουρο είναι ένα: εάν θέλουμε να αλλάξουν τα αποτελέσματά μας πρέπει να αλλάξουμε τις τακτικές μας.

Ας κάνουμε ένα... rewind στο μυαλό μας γυρίζοντας περίπου πέντε χρόνια πίσω.
Τι ακριβώς κάναμε και πως διαθέταμε τον χρόνο μας; Τον χρησιμοποιούσαμε προσπαθώντας να μάθουμε κάτι επιπλέον και να βελτιωθούμε ή απλά τον αφήναμε να κυλάει σαν το νερό; Τι κάναμε με τη δουλειά; Αναζητούσαμε τρόπους να εξελιχτούμε, πειραματιζόμασταν με διάφορα project μήπως μέσα από αυτά προκύψει κάτι καλό ή απλά πηγαίναμε κάθε μέρα στο γραφείο και διεκπεραιώναμε τη ρουτίνα; Τι κάναμε με τους ανθρώπους γύρω μας; «Παλεύαμε» τις σχέσεις μας ή τις αφήναμε στην άκρη και όπου πάνε;

Αν το νοητικό ταξίδι μας στο πρόσφατο παρελθόν αποδείξει ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής μας είναι πανομοιότυπα (ακριβώς όπως και εμείς) τότε δεν είναι τυχαίο αν διατηρούμε τις ίδιες προβληματικές σχέσεις, τον ίδιο μισθό πείνας, το ίδιο ακατάλληλο σπίτι κ.ο.κ.

Μήπως πρέπει λοιπόν, να τραβήξουμε μια γραμμή κάτω από οτιδήποτε έχει γίνει στο παρελθόν, να μάθουμε από αυτό και να σχεδιάσουμε το μέλλον κοιτάζοντάς το με άλλα μάτια; Μήπως ήρθε η ώρα να συνειδητοποιήσουμε πως οτιδήποτε μπορούμε να κατακτήσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα της ζωής μας δεν έχει καμία σχέση με ότι έχουμε καταφέρει παλιά, αρκεί να το αποφασίσουμε;

Στην πραγματικότητα αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα ζωής που πρέπει να πάρουμε: το μέλλον μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από το παρελθόν αν εμείς το θελήσουμε. Και ο μοναδικός τρόπος για να κάνουμε τη ρήση πράξη είναι να ξεκινήσουμε άμεσα επανεξετάζοντας τις πρακτικές μας.

Κατ' αρχήν ας αποφασίσουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε: τις σχέσεις, το μισθό, τα ενδιαφέροντα μας; Όποια κι αν καταλήξουμε ότι είναι η προτεραιότητά μας προς αλλαγή, το πρώτο βήμα είναι να επανεξετάσουμε την μέχρι τώρα προσέγγισή μας σε αυτή. Άλλωστε αυτή ακριβώς η προσέγγιση μας έχει φέρει τα δεδομένα στη ζωή μας που θέλουμε να επεξεργαστούμε.

Η αρχή είναι πάντα η ίδια : για να βελτιώσουμε κάτι, πρέπει κάτι να αλλάξουμε.
Γιατί εμείς οι ίδιοι με τις πράξεις και τις επιλογές μας δημιουργούμε την «αιτία η οποία δίνει το αποτέλεσμα» που υπάρχει στη ζωή μας. Εμείς, για κάποιο λόγο, προσελκύσαμε τα άτομα που αποτελούν το περιβάλλον μας, εμείς βρήκαμε τη δουλειά που έχουμε, εμείς χτίσαμε τη ζωή που κάνουμε.

Περνώντας τον εαυτό μας, τις επιλογές, τις μεθόδους, τις τακτικές, τις συνήθειές μας από το μικροσκόπιο της κρίσης, μπορούμε να εντοπίσουμε την «αιτία του αποτελέσματος» που θέλουμε να αλλάξουμε και να επέμβουμε δραστικά.

Εάν σ' αυτό το σκοπό βάλουμε ψυχή μακροπρόθεσμα, πιστέψτε μας, το μέλλον θα είναι τελείως διαφορετικό από το παρελθόν μας και επειδή είναι επιλογή μας θα είναι σίγουρα καλύτερο !


Ελπίδα Δεδεμάδη

Αποφορτιστείτε σε λιγότερο από 30 λεπτά......!!!!

Οι ειδικοί συστήνουν 8 απλές τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το στρες κατά τη διάρκεια της ημέρας σας.


1. Αυξήστε το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Αν μιλάτε στο τηλέφωνο σηκωθείτε όρθιοι και περπατήστε. Χρησιμοποιήστε τις σκάλες και όχι το ασανσέρ. Βάλτε περισσότερη δύναμη στη φωνή σας. Περπατήστε 10 λεπτά με τα πόδια. Ακόμα καλύτερα...


2. Κάντε μια βόλτα έξω. Η έρευνα δείχνει ότι το φως διεγείρει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βελτιώνουν τη διάθεση. Η καλύτερη πρόταση είναι μια βόλτα στον ήλιο πρωί πρωί!


3. Να είστε έξω καρδιά. Στείλτε ένα e-mail σε ένα φίλο που δεν έχετε δει για καιρό ή βρείτε κάποιο νέο φίλο. Το να έχετε στενούς δεσμούς με άλλους ανθρώπους είναι ένα από τα πιο σημαντικά κλειδιά για την ευτυχία. Όταν ενεργείτε με φιλικό τρόπο, όχι μόνο θα κάνετε τους άλλους να νιώθουν πιο φιλικά προς το μέρος σας, αλλά θα κάνει κι εσάς να νιώσετε φιλικά συναισθήματα για τους άλλους ανθρώπους.


4. Απελευθερωθείτε από ένα πρόβλημα. Εξετάστε εκείνο το ασφαλιστικό σας πρόβλημα, αγοράστε κάτι που χρειάζεστε, ή κάντε εκείνη την συνάντηση με τον οδοντίατρο που συνέχεια αναβάλλετε. Τελειώνοντας μια ενοχλητική μικροδουλειά θα απελευθερωθείτε από το άγχος σας.
5. Δημιουργήστε ένα πιο ήρεμο περιβάλλον. Δώστε λίγο χρόνο ώστε να τακτοποιήσετε εσωτερικά σας ζητήματα, να δείτε τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσετε. Αν προσπαθήσετε να λύσετε όλα τα προβλήματα σας ταυτόχρονα, μπορεί να αισθανθείτε ότι καταρρέετε. 10 λεπτά την ημέρα αρκούν ώστε να τακτοποιήσετε τα προβλήματά σας, δοκιμάστε το.


6. Κάντε μια καλή πράξη. Συμφιλιώστε δύο άτομα, επαινέστε κάποιον άλλον. Περάστε έναν άνθρωπο μεγάλης ηλικίας από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη. Στην πραγματικότητα, μπορείτε επίσης να...


7. Παριστάνετε τους ευτυχισμένους. Έρευνα δείχνει ότι ακόμη και ένα τεχνητό χαμόγελο ενισχύει τη διάθεσή σας. Και αν είστε χαμογελαστοί, οι άλλοι άνθρωποι θα αντιληφθούν ότι είστε πιο φιλικοί και πιο προσιτοί.


8. Μάθετε κάτι καινούριο. Σκεφτείτε κάτι για το οποίο θα θέλατε να γνωρίζετε περισσότερα και ψάξτε στο διαδίκτυο ή πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο και αγοράστε ένα βιβλίο σχετικά με αυτό. Αλλά να είστε ειλικρινείς, διαλέξτε ένα θέμα που σας ενδιαφέρει πραγματικά!


www.ygeianews.gr

6 λόγοι για να γελάτε περισσότερο......!!!

Ο μέσος ενήλικας γελάει 20 φορές την ημέρα ενώ το μέσο μικρό παιδί, 300. Διαβάστε γιατί χρειάζεται να γελάμε πιο πολύ και πόσα περισσότερα οφέλη αποκομίζουμε από το γέλιο. 

Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι ο μέσος ενήλικας γελάει 20 φορές την ημέρα και το μέσο μικρό παιδί 300 φορές. Φαίνεται λοιπόν πως η διαδικασία της ενηλικίωσης και του μεγαλώματος μας στερεί με 280 στιγμές γέλιου.


Όμως, όσο περισσότερο γελάμε τόσο περισσότερα πράγματα κερδίζουμε. Γι αυτό διαβάστε 6 λόγους που θα σας ωθήσουν στο να γελάτε πιο πολύ.


1. Όταν γελάς, το σώμα σου χαλαρώνει. Συγκεκριμένα, το από καρδιάς, έντονο γέλιο, χαλαρώνει τους μύες του σώματος και βοηθά την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μας ανακουφίζει από εντάσεις.

2. Το γέλιο αυξάνει την εισπνοή οξυγόνου, διεγείρει την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες. Επίσης προκαλεί την έκκριση ενδορφινών, οι οποίες είναι ουσίες που εκκρίνονται από τον εγκέφαλο και έχουν ευφορικές και αναλγητικές ιδιότητες.

3. Μακροπρόθεσμα, το γέλιο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες και αυξάνοντας τα αντισώματα που όλοι χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίζουμε μολύνσεις και αρρώστιες.
4. Με το γέλιο, τα δυσάρεστα συναισθήματα ανακουφίζονται. Δεν είναι δυνατό να νιώθεις θλίψη, άγχος ή θυμό όταν γελάς. Άρα το γέλιο είναι ένα μοναδικό «φάρμακο» που βελτιώνει τη διάθεση, απαλύνει το άγχος και προσθέτει ζωτικότητα και ενθουσιασμό στη ζωή σου.

5. Το γέλιο σε αλλάζει, με θετικό τρόπο. Όταν γελάμε νιώθουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία, είμαστε πιο φιλικοί,πιο λαμπεροί και σίγουρα πιο ελκυστικοί. Μάλιστα, υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες, οι οποίες γελούν με την καρδιά τους, στην παρουσία τους.

6. Όταν μοιράζεσαι στιγμές γέλιου με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος σου, ενδυναμώνεις τον δεσμό μεταξύ σας. Φυσικά, το να μοιράζεσαι οποιαδήποτε συναισθήματα σου με τους αγαπημένους σου ανθρώπους σας φέρνει πιο κοντά, αλλά το να μοιράζεσαι στιγμές γέλιου και χιούμορ, όχι μόνο χαρίζει χαρά, ζωτικότητα και αντοχή στη σχέση σου αλλά είναι κι ένας τρόπος για να γιατρέψεις πληγές και διαφωνίες.


Συμβουλές από το www.happymind.gr

15 τρόποι για να γεμίσετε θετική ενέργεια.....!!!


Αδειάστε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας από ότι σας χαλάει και γεμίστε τις μπαταρίες σας με θετική ενέργεια.

Ναι το ξέρουμε, θα θέλατε να μείνετε για πάντα στην αγκαλιά του απέραντου γαλάζιου. Επειδή όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί - συγνώμη κιόλας που σας το λέμε έτσι ωμά-, και επειδή σύντομα θα αρχίσετε να …τραβάτε κουπί στη στεριά, είναι απαραίτητο να ανακτήσετε τις δυνάμεις και την ενέργεια σας.

Γιατί η ενέργεια, αυτό το άπιαστο κάτι που δίνει ζωντάνια στο σώμα, στο μυαλό και στη ψυχή μας, είναι ένα αγαθό που δεν πωλείται, κι επομένως δεν μπορείτε να την αγοράσετε, όταν την χρειάζεστε. Μόνο εσείς μπορείτε να την παρέχετε στον εαυτό σας. Και η περίοδος των διακοπών είναι η πιο κατάλληλη για να το πράξετε.

Να θυμάστε ότι ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της ενέργειας σας είναι οι τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα σας , οι αρνητικές σκέψεις που γίνονται έμμονες ιδέες και δηλητηριάζουν το μυαλό σας, καθώς και τα αρνητικά συναισθήματα που αφήνετε να σας κατακλύζουν, και να σας χαλάνε τη διάθεση.

Δοκιμάστε μερικούς απλούς, κατά τη γνώμη μας, τρόπους., με πρώτους τα μακροβούτια, τον καλό ύπνο, την ξεκούραση και τη διασκέδαση.
                        
Για σωματική αποτοξίνωση
Περιορίστε τον καφέ σε ένα ή το πολύ δυο φλιτζάνια ημερησίως.

Κόψτε ή τουλάχιστον περιορίστε το αλκοόλ σε δυο τρία ποτήρια κρασί, ή ένα ουίσκυ ημερησίως.

Κόψτε ή περιορίστε το τσιγάρο σε πέντε το πολύ οκτώ τσιγάρα ημερησίως.

Τρώτε τουλάχιστον μια σαλάτα φρέσκων λαχανικών με κάθε σας γεύμα.

Τρώτε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες φρούτων ημερησίως.

Πίνετε τουλάχιστον δυο λίτρα νερό καθημερινά.

Τρώτε ψάρια και θαλασσινά αντί για κρέας ή κοτόπουλο.

Μια μέρα την εβδομάδα τρώτε μόνο φρούτα και πίνετε μόνο χυμούς φρούτων και λαχανικών.
                           
Για νοητική αποτοξίνωση
Αδειάστε το μυαλό σας από όλες τις σκέψεις. Κάθε φορά που τρυπώνουν στο κεφάλι σας διάφορες σκέψεις για τη δουλειά, το σπίτι σας ή κάποιο σας πρόβλημα, διώξτε τις, εστιάζοντας την προσοχή σας σε όλα όσα υπάρχουν γύρω σας. 

Παρατηρήστε την ομορφιά της φύσης, τα πλάσματα της φύσης, αφουγκραστείτε τον ρυθμό της, ακούστε τους ήχους της. Ασχοληθείτε με πράγματα που δεν κάνετε στη καθημερινότητα σας-κάποιο χόμπι σας, ένα παιχνίδι, «χωθείτε» στις σελίδες ενός βιβλίου.

Σκεφθείτε θετικά. Κάθε φορά που μια απαισιόδοξη ή άσχημη σκέψη σας έρχεται στο μυαλό, προσπαθήστε να την αντικαταστήσετε με μια θετική. Για παράδειγμα αν σκέφτεστε απαισιόδοξα για την έκβαση κάποιας υπόθεσης σας, κλείστε τα μάτια σας και προσπαθήστε να οραματιστείτε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης όπως ακριβώς εσείς την επιθυμείτε.

Επίσης αν κάνετε μια αρνητική σκέψη για έναν δικό σας άνθρωπο, διώξτε την και προσπαθήστε να θυμηθείτε όλα του τα προτερήματα ή ότι καλό έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος για σας.

Κάντε όνειρα. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι, μικροί και μεγάλοι και η ονειροπόληση είναι μια άκρως «φορτίζουσα» για τις μπαταρίες μας διαδικασία. Ξεπεράστε τους φραγμούς που σας βάζει η λογική σας και ονειρευτείτε ότι πραγματοποιούνται όλα όσα εκείνη χαρακτηρίζει ουτοπία.
                         
Για ψυχική αποτοξίνωση
Κινηθείτε. Χορέψτε, παίξτε ρακέτες, κολυμπήστε…Όσο πιο πολύ κουράζεται το σώμα, τόσο πιο πολύ ανακουφίζεται η ψυχή. Η άσκηση εντείνει την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, γεγονός που βοηθάει να καταλαγιάσει το στρες και να ξεφυτρώσουν τα ευχάριστα συναισθήματα.

Διώξτε τα δυσάρεστα συναισθήματα. Ο φόβος, ο θυμός, η λύπη, το πείσμα, η ανασφάλεια, η έλλειψη αυτοπεποίθησης…μόνο με τοξίνες γεμίζουν τη ψυχή σας. Θα σας βοηθήσει αν αρχίσετε να σκέφτεστε όλες εκείνες τις φορές που καταφέρατε να νικήσετε τους φόβους σας, να δώσετε τη συγνώμη σας, να δώσετε τόπο στην οργή, να πετύχετε στόχους που βάλατε. 

Συναναστραφείτε ανθρώπους που σας αγαπούν, και αν δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή κάπου εκεί γύρω, συναναστραφείτε με τους πιο ευχάριστούς και χαζοχαρούμενους αγνώστους που θα συναντήσετε..

Καταγράψτε σκέψεις και συναισθήματα. Όταν βάζετε στο χαρτί όλα εκείνα που δηλητηριάζουν τη ψυχή σας, βγάζετε ένα μεγάλο βάρος από πάνω σας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν ανοίγετε την καρδιά σας σε κάποιον που σας καταλαβαίνει και σας αγαπά.
                             
Εισπνεύστε …ζωή !
Ο καθαρός αέρας, μια πολυτέλεια για την καθημερινότητα σας, στις διακοπές σας προσφέρεται εν αφθονία. Ρουφήξτε τον συνειδητά. Κάθε πρωί μόλις ξυπνήσετε, και πριν από οτιδήποτε άλλο γεμίστε τους πνεύμονες σας με καθαρό αέρα. Βγείτε έξω στη φύση, και εισπνέετε σε τέσσερις χρόνους, κρατήστε την αναπνοή σας σε τέσσερις χρόνους, κι εκπνεύστε σε τέσσερις χρόνους. 

Σταδιακά αυξήστε τους χρόνους σε οκτώ, δώδεκα, δεκαέξι. Κάντε αυτή την άσκηση 5 λεπτά κάθε πρωί και επαναλαμβάνετε την όσο πιο συχνά μπορείτε μέσα στη μέρα. Το οξυγόνο που μπαίνει στον οργανισμό σας τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, και αυτή με τη σειρά της, ενεργοποιεί όλα τα οργανικά και νοητικά σας συστήματα.

Γίνετε ένα με τη γη !
Περπατήστε ξυπόλυτοι στην αμμουδιά, στα βότσαλα, στο χορτάρι, στο χώμα. Τι νιώθετε; Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε σ αυτό που νιώθετε, είτε σας είναι ευχάριστο είτε όχι. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιείτε κάθε στιγμή τις αντιδράσεις του σώματος σας. 

Επιμείνετε μέχρι να νιώσετε τον παλμό της φύσης, μέχρι να νιώσετε ότι εσείς και η γη είστε ένα! Η «γείωση» , θα σας φέρει πιο κοντά στον εαυτό σας και στην αληθινή φύση σας, και αυτή η επαφή, ακόμα και αν δεν το αντιληφθείτε άμεσα, θα γεμίσει τις μπαταρίες σας.



Άρτεμη Παπαδοπούλου

Πως θα ελέγχουμε τις σκέψεις μας ;

                                     
Ο ανιχνευτής των της ποιότητας των σκέψεων μας είναι τα συναισθήματα μας.


· Αν αισθανόμαστε ωραία, είμαστε ευχαριστημένοι, τότε παλλόμαστε, δονούμαστε σε ανώτερες συχνότητες, βλέπουμε τα πάντα όμορφα και ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα θετικές, δημιουργικές σκέψεις, είναι αισιόδοξος και επικεντρώνει την προσοχή του σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν.

· Όταν όμως αισθανόμαστε άσχημα. νιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, παλλόμαστε σε κατώτερες, ασθενέστερες συχνότητες και είναι σίγουρο τότε ότι ο νους μας κάνει αυτεπάγγελτα αρνητικές σκέψεις.

· Όταν αισθανόμαστε άσχημα αμφιβάλλουμε για την θετική έκβαση των στόχων μας και κατ’ αυτό τον τρόπο επικεντρώνουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που φοβόμαστε, δηλαδή την μη εκπλήρωση τους.

· Αν συνηθίσουμε να κάνουμε συνεχώς θετικές σκέψεις, θα παρατηρήσουμε ότι τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι θα είναι μεγαλύτερα κι όσο μεγαλώνουν τα διαστήματα που είμαστε χαρούμενοι, τόσο περισσότερο θα κάνουμε θετικές σκέψεις, τόσο περισσότερο θα επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας και την προσοχή μας, σ’ αυτά που θέλουμε να μας συμβούν, έτσι θα κάνουμε όλα τα όνειρα μας πραγματικότητα, θα παλλόμαστε συνεχώς σε ανώτερες συχνότητες, έως ότου η ζωή μας γίνει μια ομορφιά, μια απεριόριστη έκφραση χαράς, αγάπης, δημιουργίας.



Κάνοντας τη σύνδεση......Καταπληκτικό....!!!

Ιστορίες να σκεφτείς - Χόρχε Μπουκαϊ.....!!!

Η Αρχή του κενού / The Principle of emptiness....!!!

Ενόραση - Τηλεπάθεια - Διόραση....!!!