Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Όταν παύεις να είσαι το δεδομένο τους, λένε πως αλλαξες …!!!!

Αν υπάρχει κάποιος πάνω σε αυτόν τον πλανήτη για τον οποίο μπορείς και πρέπει να είσαι σίγουρος, αυτός είναι αδιαμφισβήτητα ο εαυτός σου. Αυτός είναι πάντα εκεί για σένα, αυτός σε στηρίζει, αυτός σε αντέχει, αυτός σου δίνει ώθηση να προχωράς.

Ωστόσο, υπήρξαν κάποιες στιγμές στο πέρασμα των χρόνων που πίστεψες σε μεγάλα λόγια, που αφέθηκες στη μαγεία ψεύτικων υποσχέσεων, που παρασύρθηκες και παγιδεύτηκες μέσα στη μακροχρόνια οικειότητα που σου πρόσφεραν δήθεν φιλίες. Αυτές τις στιγμές έχασες για λίγο τον εαυτό σου. 

Αυτές τις στιγμές αποφάσισες πως θα έβαζες όλους τους υπόλοιπους πάνω από σένα. Για να μη χαλάσεις χατίρι σε κανέναν, για να μην κακοκαρδίσεις κανέναν, για να μην πληγώσεις κανέναν. Και τι κατάφερες; Αποτελείωσες εσένα!

Μην αναρωτιέσαι γιατί. Γιατί, έτσι είναι οι άνθρωποι, αγάπη μου. Όταν τους στερείς το σιγουράκι τους, όταν τους παίρνεις μέσα απ’ τα χέρια αυτό που θεωρούσαν δεδομένο πως θα κρατούν για πάντα, όταν αρχίζεις και λες και κανένα «όχι», απορούν. Λένε πως άλλαξες. 

Όταν δεν τους χαϊδεύεις πλέον τα αυτιά και ξεστομίζεις την αλήθεια ωμή, έτσι που θα τους πονέσει, αντί να ρίχνουν ευθύνες στον εαυτό τους, ρίχνουν σε ’σένα. Όταν δεν μπορούν να σε χειριστούν όπως τότε, λοιπόν, που συνήθιζες να κάνεις το μ@λάκα τους, λένε ότι άλλαξες. 

Δεν άλλαξες, όμως. Ξύπνησες! Συνειδητοποίησες ότι το «πολύ» τους, ήταν πολύ λίγο για σένα. Κατάλαβες πως εκείνοι ήταν πολύ λίγοι για σένα.

Καλύτερα, βέβαια, που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Έμαθες ποιοι είναι, τι ζητούν. Πικράθηκες όταν είδες κατάματα ότι δε θέλουν εσένα, αλλά όλα αυτά που τους χάριζες απλόχερα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Έγινες και χαρακτηρίστηκες χιλιάδες φορές ως «δεδομένο», αλλά αυτοί μάλλον ξέχασαν ότι τα δεδομένα γίνονται εύκολα ζητούμενα. 

Τώρα που πιθανόν να σε ψάχνουν, που πιθανόν να σε έχουν ανάγκη, που σε χρειάζονται κι εσύ δεν είσαι εκεί, τρελαίνονται. Αρχίζουν να λαμβάνουν τα μηνύματα που τους στέλνεις ότι δεν είσαι πια κορόιδο κι ότι δεν μπορούν να παίζουν όπως τότε μαζί σου κι αντί να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους, λένε πως εσύ δεν είσαι ο ίδιος.

Φυσικά και δεν είσαι ο ίδιος. Εκείνοι κι η απαράδεκτη συμπεριφορά τους σε έκαναν να αλλάξεις τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Δεν λέω ότι άλλαξες, γιατί καλώς ή κακώς ο άνθρωπος δεν αλλάζει, λέω πως απλά θυμήθηκες ποιος είσαι, τι πραγματικά σου αξίζει και πήρες την απόφαση να το διεκδικήσεις κιόλας. 

Μάλλον έπρεπε να τους συναντήσεις, να σε πατήσουν για να ξυπνήσεις και να δεις τα πράγματα όπως είναι κι όχι όπως φανταζόσουν ότι είναι.

Επίσης, μην ξεχνάς αυτό που λένε οι σοφοί του κόσμου, ότι από κάθε κατάσταση ποτέ δε χάνεις· ή κερδίζεις ή μαθαίνεις. Μπορεί να μοιάζεις ο χαμένος της υπόθεσης, αλλά δεν είσαι. Έπαιξες κι έμαθες. Αυτοί είναι οι χαμένοι. 

Όσο, λοιπόν, εσύ ξέρεις και υπερασπίζεσαι αυτό που είσαι και αξίζεις, να τους ποτίζεις με την αδιαφορία σου κι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη εκδίκηση. Θα τους βλέπεις να μένουν πίσω, χωρίς να μπορούν να σε φτάσουν, χωρίς να μπορούν να αγγίξουν το «πολύ» σου και θα νιώθεις τόσο υπερήφανος που μπόρεσες να ξεφύγεις απ’ την κακή ζωή τους.




Ανδριάνα Νίκου

Οι συμβουλές του πατέρα μου που με θύμωναν...μου άλλαξαν τη ζωή...!!!!

Ο πατέρας μου, αν έμπαινε στο δωμάτιό μου, και έβρισκε το φωτιστικό αναμμένο ενώ ήμουν έξω μου έλεγε: Γιατί δεν το σβήνεις και γιατί όλη αυτή η σπατάλη στο ρεύμα???

Αν έμπαινε στο μπάνιο και έβρισκε το νερό της βρύσης να τρέχει έλεγε: Γιατί δεν κλείνεις τη βρύση πρίν φύγεις, γιατί τόση σπατάλη στο νερό???

Πάντα με επικρίνει και με κατηγορεί για σπατάλη και απροσεξία, κι ότι αρκετοί άνθρωποι τα στερούνται...

ακόμα και τώρα που είναι στο κρεβάτι άρρωστος!!!

Μέχρι που μια μέρα βρήκα δουλειά.

Ήταν η μέρα που περίμενα πάντα.

Σήμερα κάνω την πρώτη προσωπική μου συνέντευξη για μια εξαιρετική δουλειά σε μια μεγάλη εταιρεία.

Και αν με δεχτούν, θα φύγω από αυτό το σπίτι χωρίς επιστροφή, και θα ξεκουραστώ από τον πατέρα μου και την μόνιμη επίπληξή του σε μένα.

Ξύπνησα νωρίς το πρωί, ντύθηκα με τα πιο όμορφα ρούχα, αρωματικά, και βγήκα έξω.

Γύρισα και βρήκα τον πατέρα μου να χαμογελάει παρά το ξεθώριασμα των ματιών του και τα συμπτώματα της ασθένειας του που είναι ορατά στο πρόσωπό του....

Μου έδωσε μερικά χρήματα και μου είπε: Θέλω παλικάρι μου να είσαι θετικός και σίγουρος για τον εαυτό σου και να μην φοβηθείς μπροστά σε καμία ερώτηση, να ξέρεις σ' αγαπώ!!!

Του χαμογέλασα ενώ μέσα μου σκέφτηκα, ακόμα και σε αυτές τις στιγμές, δεν σταματά ποτέ να συμβουλεύει σαν να θέλει σκόπιμα να μου χαλάσει τη διάθεσή μου στις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου.

Βγήκα από το σπίτι βιαστικά και μπήκα σε ένα ταξί και κατευθύνθηκα προς την εταιρεία.

Μόλις έφτασα και μπήκα στην πύλη της εταιρείας, έμεινα έκπληκτος από όλα αυτά που είδα!!!

Δεν υπήρχαν φύλακες στην είσοδο και κανένας ρεσεψιονίστ εκτός από πινακίδες που οδηγούσαν στο σημείο της συνέντευξης.

Μόλις μπήκα μέσα στο προαύλιο του κτιρίου, παρατήρησα ότι το πόμολο της πόρτας είχε βγει από τη θέση του.

Θυμήθηκα λοιπόν τις συμβουλές του πατέρα μου "να είμαι προσεκτικός και να διορθώνω ότι λάθος αντιλαμβάνομαι", οπότε αμέσως έβαλα το χερούλι της πόρτας στη θέση του.

Εν συνεχεία είδα τις ξύλινες τάβλες στο κήπο της εταιρείας μουσκεμένες με νερό από το νιπτήρα που είχε ξεχειλίσε. Έτσι θυμήθηκα το νερό και τον πατέρα μου, και έκλεισα τη βρύση..

Στη συνέχεια μπήκα στο κτίριο της εταιρείας... παρατήρησα την τεράστια ποσότητα φωτιστικών αναμμένων καθώς ήταν μέρα μεσημέρι και έτσι τα έσβησα από συνήθειο, του πατέρας μου σπίτι μας ..

Μέχρι να φτάσω στον όροφο, μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος αριθμός αιτούντων για αυτή τη δουλειά.

Διάβασα το όνομά μου στη λίστα των αιτούντων και κάθομαι να περιμένω τη σειρά μου, κοιτάζοντας τα κομψά πανάκριβα ρούχα που φορούσαν και άκουγα που έλεγαν για τα πτυχία τους από αμερικάνικα πανεπιστήμια... με αυτά που έβλεπα κομψά ενδύματα και άκουγα αμερικάνικα πανεπιστήμια, ένιωσα κατώτερος από τους άλλους.

Μετά παρατήρησα ότι όλοι όσοι μπαίνουν στη συνέντευξη σε λιγότερο από ένα λεπτό βγαίνουν και φέγγουν.

Σκέφτηκα, αν αυτοί με αμερικάνικα πανεπιστήμια και καλό ντύσιμο τους απορρίπτουν, εγώ δεν θα έχω τύχη.

Αποφάσισα να αποσυρθώ από αυτόν τον χαμένο ανταγωνισμό με την αξιοπρέπειά μου πριν μου πουν να ζητήσω συγγνώμη.

Και ήδη σηκώθηκα και βγήκα έξω, τότε ο υπάλληλος φώναξε το όνομά μου.

Είπα, ′′ Δεν υπάρχει περίπτωση θα μπω.

Μπήκα στο δωμάτιο συνέντευξης και κάθισα στην καρέκλα απέναντι σε τρεις ανθρώπους που με κοίταξαν και χαμογέλασαν με ένα πλατύ χαμόγελο και μετά κάποιος είπε είσαι τώρα μέλος της εταιρίας μας

συγχαρητήρια...!!!

Έμεινα έκπληκτος για μια στιγμή και νόμιζα ότι με κοροϊδεύουν ή ήταν μια από τις ερωτήσεις συνέντευξης πίσω από αυτή την ερώτηση.

Θυμήθηκα λοιπόν τις συμβουλές του πατέρα μου

όταν βγαίνω από το σπίτι να είμαι θετικός και σίγουρος για τον εαυτό μου.

Τους ρώτησα ότι, αφού κανείς από εσάς δεν μου έκανε ούτε μια ερώτηση

πως είστε σίγουροι για μένα???

Ο τρίτος είπε ότι γνωρίζουμε πολύ καλά,

ότι κάνοντας ερωτήσεις δεν θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε

τις δεξιότητες κανενός από τους υποψήφιους.

Και έτσι αποφασίσαμε ότι η αξιολόγησή μας για το άτομο θα ήταν πρακτική...

Σχεδιάσαμε ένα πρακτικό test group που αποκαλύπτει τη συμπεριφορά του εκλεγμένου, την έκταση της θετικότητας αντίληψής του, και την έκταση της ικανότητας να διορθώνει και την παραμικρή λεπτομέρεια για το συμφέρον της επιχείρησης, οπότε ήσουν ο μόνος που επεδίωξε να διορθώσει κάθε ελάττωμα που σκόπιμα βάλαμε στο δρόμο του κάθε υποψηφίου... ήσουν τεκμηριωμένος μέσω των φωτογραφικών μηχανών παρακολούθησης που βάλαμε σε όλες τις βεράντες και στο εσωτερικό της εταιρείας.

Τότε όλα τα πρόσωπα εξαφανίστηκαν μπροστά στα μάτια μου και ξέχασα τη δουλειά, τη συνέντευξη και τα πάντα...

Και βλέπω μόνο μια φωτογραφία του πατέρα μου πια!!!

Εκείνη η μεγάλη πόρτα που μου έδειξε ο πατέρας μου με την σκληρότητα

αλλά και με τη στοργή, την αγάπη, την τρυφερότητα και την ηρεμία του.

Ένιωσα την επιθυμία να πάω σπίτι και να φιλήσω τα χέρια και τα πόδια του.

Όταν έφτασα στη πόρτα του σπιτιού μου,

είδα τους συγγενείς και τους γείτονές μου να είναι λυπημένοι.

Κατάλαβα.

Έφτασα αργά.

Είναι πολύ αργά.

"Αντίο Πατέρα μου




Βρώμικο καλοριφέρ : 6 απλοί τρόποι για να το κάνετε να αστράφτει από καθαριότητα…!!!!

Σώματα καλοριφέρ: Πολλές νοικοκυρές που διαθέτουν καλοριφέρ στο σπίτι, αναρωτιούνται πώς μπορούν να τα καθαρίσουν ευκολότερα. Αυτό, διότι δεν είναι και η ευκολότερη δουλειά στο σπίτι. 

Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα, με τους τρόπους καθαριότητας.

Αναλυτικότερα:

Έξι τρόποι για να τα καθαρίσεις

Πανί και σφουγγάρι: Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να να καθαρίσεις το εξωτερικό κομμάτι των καλοριφέρ είναι να χρησιμοποιήσεις πανί και σφουγγάρι. Αρχικά με ένα καθαρό και απαλό πανί προσπάθησε να αφαιρέσεις την περισσότερη σκόνη. Έπειτα, χρησιμοποίησε ένα νωπό σφουγγάρι και πέρασε με αυτό όλη την επιφάνεια. Αυτό ήταν! 

Το καλοριφέρ σου εξωτερικά λάμπει! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την τεχνική συνδυαστικά με τις άλλες για να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για το εσωτερικό του καλοριφέρ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Για να καθαρίσεις το εσωτερικό ενός καλορφιφέρ αρκεί να ξεκουμπώσεις το καπάκι του. Αν το καλοριφέρ σου δεν έχει έχει καπάκι, ή είναι παλιου τύπου (φέτες), η διαδικασία είναι πιο εύκολη, καθώς δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις κάτι συγκεκριμένο.

Αέρας με πίεση: Η τεχνική του αέρα με πίεση είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία. Μπορείς να προμηθευτείς spray αέρα και να ψεκάσεις το εσωτερικό του καλοριφέρ σου, σε όλα του τα σημεία. Ο αέρας θα διώξει την σκόνη από τα σημεία που συσσωρεύεται και θα σου χαρίσει ξανά την αρχική του λάμψη. Με αυτό τον τρόπο, θα γλιτώσεις κόπο και χρόνο, ενώ παράλληλα αποτελεί μια οικονομική λύση.

Κι άλλοι τρόποι για να τα καθαρίσεις

Ηλεκτρική Σκούπα: Άλλη μια χρήση της ηλεκτρικής σκούπας που μπορεί να φανεί σωτήρια είναι αυτή του καθαρισμού των καλοριφέρ. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα, τοποθετώντας το βουρτσάκι στο στόμιό της.

 Ακούμπησε το κοντάρι της ηλεκτρικής σου σκούπας στο πανω και το κάτω μέρος των εσωτερικών ραβδώσεων του καλοριφέρ. Μπορεί να μην καθαρίσει όλο το εσωτερικό του, καθώς η σκούπα μπορεί να εισχωρήσει, όμως θα έχεις καταφέρει να αφαιρέσεις το μεγαλύτερο κομμάτι της. 

Θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο βέβαια αν διαθέτεις την ειδική λεπτή απόληξη της ηλεκτρικής σκούπας, που μπορεί να σε σώσει σε τέτοιες περιστάσεις.

Βούρτσα καλοριφέρ: Μια πολύ καλή λύση που μπορεί να σε γλιτώσει από περιττό κόπο είναι η βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ. Υπάρχουν στο εμπόριο πολλά είδη που καλύπτουν όλες τις ανάγκες για καθαρισμό καλοριφέρ. 

Απλή βούρτσα καθαρισμού, περιστρεφόμενη βούρτσα καθαρισμού καλοριφέρ κλπ. Η χρήση του είναι πολύ απλή και ιδιαίτερα χρήσιμη για καλοριφέρ με καπάκια. Απλά αφαιρείς το καπάκι και πιέζεις την βούρτσα καθαρισμού προς το εσωτερικό του καλοριφέρ.

Οι υπόλοιποι τρόποι για να τα καθαρίσεις

Χάρακας και πανί: Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. 

Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Ατμοκαθαριστής: Μια τεχνική που μπορεί να σε σώσει αν το καλοριφέρ σου είναι παλιού στυλ (φέτες) είναι η χρήση χάρακα. Σίγουρα θα σκέφτεσαι: “πώς να καθαρίσω το καλοριφέρ με χάρακα;” Η απάντηση είναι απλή. Πάρε έναν χάρακα που έχεις στο σπίτι σου και τύλιξέ τον με ένα απλό πανί. Χρησιμοποίησε την άκρη του χάρακα για να διεισδύσεις στις μικρές εσοχές που κάνουν οι φέτες του καλοριφέρ μεταξύ τους και απαλλάξου από την σκόνη σε αυτά τα σημεία. 

Για το υπόλοιπο καλοριφέρ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική με το πανί και το σφουγγάρι, με τον τρόπο που σου δείξαμε παραπάνω.

Επιπλέον, κόλπα:

1. Σου προτείνουμε να καθαρίζεις το καλοριφέρ πριν το ανάψεις για χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις πως η σκόνη του καλοκαιριού έχει εξαφανιστεί και έτσι το σύστημα της θέρμανσής σου θα δουλεύει πιο αποδοτικά.

2. Μπορείς να καθαρίζεις πιο συχνά τα καλοριφέρ με κάποιον από τους τρόπους που σου μάθαμε. Έτσι, θα αντιμετωπίζεις λιγότερη σκόνη κατά το καθάρισμα και κατά συνέπεια η διαδικασία θα είναι πιο σύντομη και απλή.




Κακοσμία των ποδιών : Σε τι οφείλεται και πώς να απαλλαγείς…!!!!

Πώς μπορείς (και) με προϊόντα που έχεις στο σπίτι σου να την αντιμετωπίσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα βιώσουν μια περίπτωση δύσοσμων ποδιών κατά καιρούς, με μερικούς να ζουν με τον φόβο να βγάλουν τα παπούτσια τους.

Ο ιατρικός όρος για τα δύσοσμα πόδια είναι “βρωμόδωση”. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πρακτικές για τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης της πάθησης.

Σύμφωνα με το Institute for Preventive Foot Health, εκτιμάται ότι το 16% των ατόμων ηλικίας 21 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει πρόβλημα με κακοσμία των ποδιών.

Γρήγορα στοιχεία για την κακοσμία των ποδιών

Ακολουθούν ορισμένα βασικά στοιχεία :

Τα βακτήρια και η υγρασία είναι οι βασικές αιτίες των περισσότερων περιπτώσεων δύσοσμων ποδιών.

Τα δύσοσμα πόδια δεν αποτελούν συνήθως ιατρικό πρόβλημα, αλλά μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις ενός ατόμου και να μειώσουν την αυτοπεποίθηση.

Τα βακτήρια ζουν φυσιολογικά στα πόδια των ανθρώπων. Όταν τα βακτήρια απαλλάσσονται από τα απόβλητα που προέρχονται από τη διάσπαση των ελαίων και των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μπορεί να προκύψουν άσχημες μυρωδιές.

Γενικές συμβουλές

Οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τη συχνότητα εμφάνισης της κακοσμίας των ποδιών, όπως το να φορούν συγκεκριμένα υποδήματα, να ακολουθούν καλή υγιεινή των ποδιών, να δοκιμάζουν σπιτικές θεραπείες και, αν χρειαστεί, να συμβουλεύονται γιατρό για ισχυρότερες θεραπείες.

Κάλτσες
Το να φορά κανείς κάλτσες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των δύσοσμων ποδιών και να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης ιδρωμένων ποδιών. Οι κάλτσες, ειδικά εκείνες που είναι κατασκευασμένες από υλικά που απορροφούν τον ιδρώτα, μπορούν να απορροφήσουν τον ιδρώτα και να μειώσουν τις οσμές. Οι κάλτσες είναι επίσης εύκολο να αλλαχθούν και με τον τρόπο αυτό μπορεί να μειωθούν οι οσμές που διαφορετικά μπορεί να παραμείνουν μέσα στα παπούτσια.

Συγκεκριμένα παπούτσια
Το να φορά κανείς παπούτσια που παρέχουν κάποια “αναπνοή” στα πόδια μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης ιδρώτα και υγρασίας. Εν αντιθέσει τα παπούτσια από πλαστικό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα οδηγήσουν σε δύσοσμα πόδια, επειδή δεν αναπνέουν και προάγεται η εφίδρωση των ποδιών.

Αλλαγή παπουτσιών και καλτσών
Οι άνθρωποι θα πρέπει να αφήνουν χρόνο στα παπούτσια να στεγνώσουν πλήρως μεταξύ των διαστημάτων που τα φορούν για να βοηθήσουν στον περιορισμό των ιδιαίτερα δύσοσμων ποδιών. Το να φορούν ένα ζευγάρι παπούτσια τη μία ημέρα και ένα διαφορετικό ζευγάρι την επόμενη ημέρα, μπορεί να δώσει στα παπούτσια αρκετό χρόνο για να στεγνώσουν. 

Ίσως επίσης να επιθυμούν να έχουν ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες για να αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εφίδρωσης και της μυρωδιάς.

Αντικατάσταση πάτων
Μπορούν επίσης να αντικαταστήσουν τους πάτους των παπουτσιών τους με πάτους που μειώνουν την οσμή ή αντιβακτηριδιακούς πάτους. Μια άλλη επιλογή είναι να αγοράσουν ένα αντιβακτηριδιακό ή απολυμαντικό σπρέι για να το χρησιμοποιήσουν στους πάτους. 

Ωστόσο, αυτή η επιλογή δεν είναι συνήθως τόσο αποτελεσματική όσο το να αφήσουν τους πάτους των παπουτσιών να στεγνώσουν πλήρως.

Απολέπιση των ποδιών
Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα scrub ή μια ελαφρόπετρα για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος από τα οποία αρέσκονται να τρέφονται τα βακτήρια. Όσοι έχουν ιδιαίτερα δύσοσμα πόδια μπορεί να επιθυμούν να χρησιμοποιούν ελαφρόπετρα 2-3 φορές την εβδομάδα για να αποφύγουν τη συσσώρευση των νεκρών κυττάρων. 

Πρέπει επίσης να πλένουν τα πόδια τους κάθε μέρα με αντιβακτηριδιακό σαπούνι, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές μεταξύ των δακτύλων των ποδιών.

Μούλιασμα με αλάτι
Οι ενυδατώσεις είναι δυνητικά χρήσιμες ως μέρος μιας ρουτίνας απολέπισης ή και από μόνες τους. Όσοι παρατηρούν δυσοσμία ποδιών μπορούν να ετοιμάσουν ένα μπολ ή μια μπανιέρα με ζεστό νερό και να διαλύσουν σε αυτό 1/2 φλιτζάνι άλατα, μουλιάζοντας τα πόδια για 10-20 λεπτά και, στη συνέχεια, να τα στεγνώσουν καλά.

Ενυδάτωση με ξύδι
Ένας άλλος τύπος ενυδάτωσης είναι η ενυδάτωση με ξύδι, στην οποία τα μπορεί κανείς να προσθέσει λίγο ξύδι (το μηλόξυδο και το λευκό ξύδι είναι και τα δύο κατάλληλα) σε μια μπανιέρα και να μουλιάσει τα πόδια για 15-20 λεπτά. Ωστόσο, η ενυδάτωση με ξύδι θα πρέπει να αποφεύγεται από όσους έχουν κοψίματα, πληγές ή γρατζουνιές, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει τις ανοιχτές περιοχές του δέρματος.

Αντιιδρωτικό
Μια άλλη θεραπεία είναι το αντιιδρωτικό στα πόδια. Αν και παραδοσιακά χρησιμοποιείται για τις μασχάλες, το αντιιδρωτικό μπορεί επίσης να μειώσει τη συχνότητα της υπερβολικής εφίδρωσης στα πόδια.

Ιοντοφόρεση
Μια θεραπευτική επιλογή για άτομα με δύσοσμα πόδια είναι μια διαδικασία που ονομάζεται ιοντοφόρεση. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει την παροχή ήπιου ηλεκτρικού ρεύματος στο δέρμα μέσω νερού για 15-40 λεπτά, ανάλογα με τη συσκευή, ώστε να μειωθεί η συχνότητα εμφάνισης της εφίδρωσης των ποδιών.

Botox
Μια άλλη επιλογή είναι η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης ή αλλιώς Botox. Ένας επαγγελματίας θα κάνει ένεση αυτού του φαρμάκου στα πόδια μέσω μιας μεθόδου που είναι γνωστή ως πελματιαία ένεση.

Ωστόσο, αυτές οι ενέσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα επώδυνες και να μην είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή. Τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως 3-4 μήνες θα χρειαστούν και επόμενες θεραπείες.

Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Botox για την αντιμετώπιση της υπερβολικής εφίδρωσης της μασχάλης.

Πότε χρειάζεται επίσκεψη στον γιατρό

Όποιοι εμφανίζουν ξαφνικά δυσοσμία ποδιών, θα πρέπει να ελέγξουν τα πόδια τους για ενδείξεις πληγών ή κοψίματος που θα μπορούσαν να έχουν μολυνθεί. Μπορούν ακόμη να τοποθετήσουν έναν καθρέφτη στο πάτωμα και να εξετάσουν το κάτω μέρος των ποδιών για να αναζητήσουν τυχόν ανωμαλίες.

Όποιοι δουν σημάδια πληγών στα πόδια τους, θα πρέπει να επισκεφτούν έναν γιατρό για να το αντιμετωπίσει αμέσως, ειδικά αν έχουν διαβήτη, καθώς μπορεί να παρουσιάσουν επιπλοκές. Το κοκκίνισμα, οι κόκκινες ραβδώσεις και το πρήξιμο μπορεί να είναι σημάδια μόλυνσης.

Εάν δεν έχουν σημάδια πληγών, τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πρέπει να μειώσουν τη συχνότητα εμφάνισης δύσοσμων ποδιών. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να υποφέρουν ή να αισθάνονται αμήχανα ως αποτέλεσμα των δύσοσμων ποδιών τους και θα πρέπει να ζητήσουν ιατρική συμβουλή.




Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Συμβουλές ψυχιάτρου : Τι να αλλάξετε στην καθημερινότητα σας για να γίνετε πραγματικά ευτυχισμένοι…!!!!

Ψυχίατρος : Όλα όσα αναφέρει για την ανθρώπινη αλληλεπίδραση

Ο Ρώσος ψυχίατρος Michail Litvak, τράβηξε την παγκόσμια προσοχή με τα εξαιρετικά βιβλία του όπως το «Psychοlοgical Αikidο». Μέσα από αυτά, έφερε στο κοινό μια σειρά διαφορετικών ψυχολογικών αρχών που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα την ανθρώπινη αλληλεπίδραση. Να αποφύγουμε τις συγκρούσεις για μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Αν αισθάνεστε πως έχετε απορριφθεί στην ζωή, ήρθε η ώρα για μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης σας. Κανείς δεν απορρίπτει πραγματικά κάποιον άλλον. Αντιθέτως, όλοι προχωρούν μπροστά και αυτοί που νιώθουν πως έχουν απορριφθεί είναι απλώς αυτοί που έχουν μείνει πίσω.

Ποια είναι η πραγματική διαφορά μεταξύ της ωριμότητας και της ανωριμότητας; Ένα ανώριμο άτομο «ξέρει» αλλά συχνά δεν μπορεί να «κάνει» ενώ ένα ώριμο άτομο «ξέρει» και πράττει ανάλογα. Αν κάποιος απλώς στέκεται και κρίνει ενώ αποτυγχάνει να εφαρμόσεις τις ίδιες του τις συμβουλές, αυτό είναι σημάδι ανωριμότητας.

Αν θέλετε να νικήσετε τον μεγαλύτερο σας εχθρό, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ. Κοιτάξτε έναν καθρέφτη και προσπαθήστε να είστε καλύτερα από αυτόν που σας κοιτά από τον καθρέφτη. Κάντε το κάθε μέρα.

Ενώ συχνά βλέπουμε την κατάθλιψη ως μια εντελώς αρνητική εμπειρία της ζωής μας, παίζει σημαντικό ρόλο. Η κατάθλιψη δόθηκε στον άνθρωπο για να τον αναγκάσει να απομακρυνθεί από τον κόσμο και να σκεφτεί τον εαυτό του. Παρατηρήστε ποιες πτυχές της ζωής σας απαιτούν την προσοχή σας.

Μην πέσετε στην παγίδα του κυνηγιού της ευτυχίας, γιατί θα την κυνηγάτε για όλη σας την ζωή. Αντιθέτως, βρείτε την ευτυχία που υπάρχει μέσα σας και θα είστε ευτυχείς ανεξάρτητα από το τι σας φέρει η ζωή.

Αντί να επιτρέπετε στις προσβολές των άλλων να σας ρίξουν, επανεστιάστε τον χρόνο και την ενέργεια σας. Προσπαθήστε για να πετύχετε την ευτυχία και όλες οι προσβολές απλώς θα σας προσπεράσουν.

Γιατί σας νοιάζουν τόσο πολύ οι σκέψεις και οι απόψεις των άλλων; Αν πιστεύετε πραγματικά ότι είστε καλός άνθρωπος, τι σημασία έχει η γνώμη των άλλων; Επιλέξτε να εστιάσετε στην αγάπη για τον εαυτό σας.
Ψυχίατρος: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις τον χρόνο σου

Δεν υπάρχει «ανδρικός» ή «γυναικείος» τρόπος σκέψης όταν πρόκειται για την πραγματική λογική. Υπάρχει η ικανότητα του να σκέφτεσαι σωστά και δίκαια ή όχι.

Καλύτερα να περάσεις τον χρόνο σου με ένα καλό βιβλίο παρά με έναν άδειο άνθρωπο.

Αν κάποιος δεν μπορεί να πει τίποτα καλό ή θετικό για τον εαυτό του αλλά εξακολουθεί να θέλει να πει κάτι, θα αρχίσει να μιλά άσχημα για τους άλλους. Παρατηρήστε ποιοι φέρνουν την αρνητικότητα στην συζήτηση καθώς είναι μια αντανάκλαση των ίδιων, όχι των ατόμων για τα οποία μιλούν.

Ενώ είναι ωραίο και άνετο να μιλάς με φίλους, η σπουδαία γνώση και διορατικότητα μπορεί να έρθει επίσης με το να μιλάς στους εχθρούς σου.

Η ευτυχία είναι το άμεσο αποτέλεσμα του σωστά οργανωμένου και δομημένου τρόπου ζωής.

Αυτή είναι η ζωή σου και δεν χρειάζεσαι άδεια για να την ζήσεις. Αντί να την ζητάς από τους άλλους κάνε ό,τι θες και πιστεύεις πως είναι σωστό. Εν τέλει, κανείς δεν θα σου δώσει την άδεια ούτως ή άλλως.

Αν υπάρχει κάποια ισχυρή δύναμη που μπορεί να μας ωθήσει προς τα εμπρός στην ζωή, αυτή είναι η φαντασία μας. Μέσα από αυτή μπορούμε να εκφράσουμε όλες τις ικανότητες μας, να φωτίσουμε τα όνειρα μας, να τα ενισχύσουμε και να τα πραγματοποιήσουμε.

Συχνά αναζητούμε κάποιο «σημάδι» για να αλλάξουμε, να τελειώσουμε μια σχέση ή να αλλάξουμε σταδιοδρομία. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημάδι που ισχύει πάντα- όταν παρατηρείτε πως δεν μπορείτε να πετύχετε την προσωπική ανάπτυξη με τις τωρινές συνθήκες, ήρθε η ώρα για κάτι καινούργιο.

Συμβουλές ψυχιάτρου: Μην κρατιέσαι από το λαιμό εκείνου που αγαπάς

Αν θέλεις να κρατηθείς από κάτι, να κρατηθείς από την επιστήμη και όχι από τον λαιμό αυτού που αγαπάς. Η επιστήμη είναι ο δρόμος του μέλλοντος.

Μην μοιράζεστε την αρνητικότητα σας με τον κόσμο ανεξάρτητα με το ποιον μιλάτε. Αντιθέτως, μοιραστείτε μόνο την χαρά και την ευτυχία με τους φίλους και τους εχθρούς και θα ωφεληθείτε. Έτσι θα δημιουργήσετε χαμόγελα στα πρόσωπα των αγαπημένων σας και οι εχθροί σας δεν θα το αντέξουν με τίποτα.

Αν κατευθύνετε όλο τον χρόνο και την προσοχή σας στο να αποδείξετε κάτι σε κάποιον, όλη η ύπαρξη σας θα οφείλεται στον σκοπό γι αυτό το άτομο. Αντιθέτως, επιλέξτε να υπάρχετε για τον εαυτό σας και δεν θα χρειάζεται πλέον να αποδεικνύετε τίποτα σε κανέναν.

Θα ξέρετε πως έχετε πετύχει την πνευματική ωριμότητα όταν μπορείτε να αγαπάτε και να είστε άνετα με τον εαυτό σας σε καιρούς μοναξιάς. Μην την αντιλαμβάνεστε ως αρνητική εμπειρία- κάνουμε την καλύτερη δουλειά όταν είμαστε μόνοι.

Ο δρόμος προς την επιτυχία είναι συχνά ασαφής. Ωστόσο, αν αφιερώσετε χρόνο στο να το αναγνωρίσετε, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τον δρόμο προς την αποτυχία. Είναι αυτός που σχετίζεται με την επιθυμία να σας συμπαθούν και να σας αποδέχονται όλοι και πάντα.




Ο κύκλος του καλού: «Ό,τι κάνεις, γυρίζει»…!!!!

Κάποια μέρα ένας άνδρας είδε μια γριά γυναίκα που καθόταν στην άκρη του δρόμου, αλλά ακόμη και στο λιγοστό φως της ημέρας, μπορούσε να διακρίνει ότι χρειαζόταν βοήθεια…

Έτσι παρκάρισε το παλιό του αυτοκίνητο μπροστά στην Μερσεντές της και βγήκε από το αμάξι. Εδώ και αρκετές ώρες κανείς δεν είχε σταματήσει να την βοηθήσει. 

Θα της έκανε κακό; Δεν φαινόταν από τους καλούς τύπους, φαινόταν πεινασμένος και φτωχός. Εκείνος διέκρινε ότι ήταν φοβισμένη, καθώς καθόταν εκεί έξω μέσα στο κρύο.

Κατάλαβε αμέσως πως αισθανόταν η γυναίκα. Εκείνος είπε: “ Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Γιατί δεν κάθεσαι να περιμένεις μέσα στο αυτοκίνητο που είναι πιο ζεστά;. Ονομάζομαι Κώστας Ιωάννου.”

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είχε ένα σκασμένο λάστιχο, αλλά για την ηλικιωμένη, αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ο Κώστας έσκυψε κάτω από το αμάξι και έβαλε τον γρύλο τραυματίζοντας τους αγκώνες του. Σύντομα άλλαξε το λάστιχο. Αλλά είχε λερωθεί και τραυματιστεί.

Καθώς έσφιγγε τα μπουλόνια, η γυναίκα κατέβασε το παράθυρο και άρχισε να του μιλά.

Του είπε ότι είναι από τον Άγιο Στέφανο και απλά περνούσε από την περιοχή. Δεν ήξερε πώς να τον ευχαριστήσει για την βοήθεια του.

Ο Γιάννης απλά χαμογέλασε κλείνοντας το πόρτ μπαγκάζ. Η γυναίκα τον ρώτησε τι του οφείλει. “ Δώστε μου ότι θέλετε,” απάντησε ο Κώστας. Η γυναίκα είχε σκεφθεί τι θα μπορούσε να της είχε συμβεί αν δεν σταματούσε ο περαστικός. Ο Κώστας το ξανασκέφτηκε για το αν θα έπρεπε να πληρωθεί. Αυτή δεν ήταν η δουλειά του. 

Αυτή ήταν μια βοήθεια σε κάποιον που είχε ανάγκη και θυμήθηκε πόσοι τον είχαν βοηθήσει κατά το παρελθόν. Είχε περάσει όλα του τα χρόνια έτσι και του φαινόταν παράξενο να κάνει κάτι διαφορετικό.

Της είπε ότι αν ήθελε να τον ξεπληρώσει, την επόμενη φορά που θα έβλεπε κάποιον που χρειαζόταν βοήθεια θα μπορούσε να τον βοηθήσει σε ότι χρειαζόταν συμπληρώνοντας, “ Να θυμάστε εμένα.”

Περίμενε μέχρι να βάλει μπρος την μηχανή και να φύγει. Ήταν μια κρύα και καταθλιπτική μέρα, αλλά αισθανόταν πολύ καλά καθώς οδηγούσε προς το σπίτι.

Μερικά χιλιόμετρα παρακάτω η γυναίκα είδε μια μικρή καφετέρια. Σταμάτησε για να πάρει κάτι να φάει αλλά και να ξεμουδιάσει τα πόδια της. Ήταν ένα πολύ φιλόξενο στέκι. Εξωτερικά υπήρχαν δύο παλιές αντλίες βενζίνης. Το όλο σκηνικό ήταν πολύ διαφορετικό. 

Η γκαρσόνα την πλησίασε με μια καθαρή πετσέτα για να σκουπίσει τα βρεγμένα της μαλλιά. Είχε ένα πολύ γλυκό χαμόγελο, παρά την κούραση που είχε από την ολοήμερη εργασία. Η γυναίκα διαπίστωσε ότι η γκαρσόνα ήταν οκτώ μηνών έγκυος αλλά δεν επέτρεπε να φανούν οι δυσκολίες της κατάστασής της. 

Η γριά γυναίκα αναρωτήθηκε πως κάποιος που έχει τόσο λίγα δίνει τόσο πολλά σε ένα άγνωστο. Τότε θυμήθηκε τον Κώστα.

Μόλις ολοκλήρωσε το γεύμα πλήρωσε με εκατό Ευρώ. Η γκαρσόνα πήγε να φέρει τα ρέστα, αλλά η ηλικιωμένη είχε ήδη βγει από την πόρτα. Είχε απομακρυνθεί αρκετά. Η γκαρσόνα αναρωτήθηκε που μπορεί να έχει πάει. 

Μετά είδε κάτι γραμμένο επάνω σε μια χαρτοπετσέτα: “ Δεν μου οφείλεις τίποτα. Έχω βρεθεί και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Κάποιος κάποτε με βοήθησε, με τον τρόπο που σε βοηθώ τώρα και εγώ. 

Αν πραγματικά θέλεις να μου επιστρέψεις τα ρέστα, να τι θα κάνεις, μην επιτρέψεις την αλυσίδα της αγάπης να κλείσει.” Κάτω από την χαρτοπετσέτα βρήκε άλλα 500 Ευρώ.

Δάκρυα κύλισαν από τα μάτια της καθώς το διάβασε.

Υπήρχαν τραπέζια που ήθελαν καθάρισμα, βαζάκια ζάχαρης να γεμίσει και άλλοι πελάτες να εξυπηρετήσει, αλλά η γκαρσόνα τα κατάφερε μια χαρά μέχρι το τέλος της ημέρας. Το βράδυ που έπεσε να ξαπλώσει, σκεφτόταν τα χρήματα που της είχε δώσει η γυναίκα αλλά και αυτά που της είχε γράψει.

Πώς να γνώριζε άραγε η ηλικιωμένη γυναίκα πόσο πολύ αυτή και ο άνδρας της χρειαζόταν τόσο πολύ τα χρήματα;. Με το μωρό να έρχεται τον επόμενο μήνα, θα ήταν δύσκολα… 

Ήξερε πόσο προβληματισμένος ήταν ο άντρας της, καθώς κοιμόταν δίπλα της. Έσκυψε και του έδωσε ένα τρυφερό φιλί και του ψιθύρισε, “ ; Όλα θα πάνε καλά. Σ’αγαπώ Κώστα Ιωάννου.

Υπάρχει μια παλιά φράση που λέει “ Ό,τι κάνεις, γυρίζει.”




Μετάφραση – επεξεργασία. Πάνος Τσινόπουλος

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Πως θα μαζέψεις χρήματα : Βάλε 900 ευρώ στην άκρη χωρίς καν να το καταλάβεις – Αναλυτικό πρόγραμμα οικονομίας…!!!!

Πώς να μαζέψετε 900 ευρώ: Θέλετε να βάλετε χρήματα στην άκρη για διακοπές; Επιθυμείτε να αρχίσετε να μαζεύετε χρήματα για ώρα ανάγκης; Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια βήματα για να πετύχετε το σκοπό σας. Αναλυτικότερα :

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε μια φορά την εβδομάδα τα χρήματα που σας λέμε παρακάτω στην άκρη. Έτσι μέσα σε 6 μήνες θα έχετε μαζέψει 900 ευρώ. 

Το πρόγραμμα που σας έχουμε φτιάξει είναι για όσους από εσάς έχετε μισθό από 700 έως 1000 ευρώ και δεν έχετε οικογενειακές υποχρεώσεις (είστε επομένως, μόνο εσείς και ο εαυτός σας). Όσοι από εσάς βγάζετε λιγότερα τότε αναγκαστικά θα βάζετε λιγότερα χρήματα στην άκρη.

Πώς να μαζέψετε 900 ευρώ – Συμβουλές για το σπίτι: Το πρόγραμμα

– 1η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 2η εβδομάδα: 25 ευρώ

– 3η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 4η εβδομάδα: 25 ευρώ

– 5η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 6η εβδομάδα: 25 ευρώ

– 7η εβδομάδα: 50 ευρώ

– 8η εβδομάδα: 25 ευρώ

* Προσοχή: Συνεχίζετε με το ίδιο σκεπτικό για ένα διάστημα 6 μηνών.

Πώς να μαζέψετε 900 ευρώ – Συμβουλές για το σπίτι: Τι οφείλετε να αλλάξετε στην καθημερινότητά σας

Ακολουθώντας το παραπάνω πρόγραμμα σε 6 μήνες θα έχετε βάλει στην άκρη 900 ευρώ. Και αν συνεχίσετε έτσι μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε βάλει στην άκρη 1800 ευρώ. Δεν είναι και λίγα.

Για να καταφέρετε, ομως, τα παραπάνω με μεγαλύτερη ευκολία δείτε τι «θυσίες» πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας.

Περιορίστε τις εξόδους σας Βγαίνοντας κάθε βράδυ έξω θα καταλήξετε με αρκετά λιγότερα χρήματα στην τσέπη και τον λογαριασμό σας χωρίς καν να το πάρετε χαμπάρι. Το φαγητό, το ποτό και τα μεταφορικά είναι έξοδα που σίγουρα μπορείτε να περιορίσετε. 

Η κοινωνική ζωή είναι αναγκαία, αλλά προσπαθήστε να αποφεύγετε τις καθημερινές εξόδους και φυλάτε τα χρήματά σας για να οργανώνετε εξόδους για τα σαββατοκύριακα. Επίσης, όταν βγαίνετε έξω φροντίζετε να χρησιμοποιείτε μετρητά αντί για κάρτα. Έτσι θα ξέρετε τι ξοδεύετε.

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε πια Κάντε ένα καλό καθάρισμα στην ντουλάπα και όλους τους χώρους του σπιτιού σας και θα βρείτε πράγματα που ούτε ξέρατε ότι είχατε. 

Πουλήστε ό,τι δεν θέλετε πλέον να έχετε στο σπίτι σας στο ebay και το amazon. Θα βγάλετε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι νομίζετε. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πώς αυτό που εσείς δεν θέλετε πια, είναι κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα έδιναν αρκετά για να το αποκτήσουν.

Αρχίστε να εξασκείστε στο μαγείρεμα και να τρώτε στο σπίτι Το μαγείρεμα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα. 

Ξεκινήστε να φτιάχνετε μερικές απλές συνταγές και μην το παρακάνετε με το κρέας που είναι και ιδιαιτέρως ακριβό. Μην δοκιμάζετε να φτιάχνετε συνταγές με περίεργα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μια και μόνο φορά.

Μην πηγαίνετε πολύ συχνά για ψώνια Το σίγουρο είναι ότι θα πέσετε στην παγίδα και θα παρασυρθείτε. 

Γράφετε τα πράγματα που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ και πηγαίνετε μια φορά την εβδομάδα μόνο γι’αυτά. Φροντίζετε επίσης να είστε χορτάτοι όταν επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ και μην κάνετε ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα μαγαζιά.




«Τα παιδιά, μας δείχνουν από νωρίς τι ενήλικες θα γίνουν. ΜΗΝ αγνοείτε τα σημάδια»…!!!!

Πολλές φορές, όταν το παιδί μας έχει αλλόκοτες συμπεριφορές, σκεφτόμαστε πως «είναι ακόμα παιδί» και πως όταν μεγαλώσει θα τις αποβάλει από μόνο του, μαγικά, χωρίς να κάνουμε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια εμείς…

Η αλήθεια όμως είναι πως κάποιες παιδικές συμπεριφορές μας υποδεικνύουν από νωρίς τι ενήλικες θα γίνουν και χρειάζεται να επέμβουμε από τώρα ώστε να τις αποτρέψουμε.

Η συγγραφέας Κίκα Ουζουνίδου μιλάει γι΄αυτά τα σημάδια και μας προειδοποιεί:

«Τα παιδιά, μας δείχνουν από νωρίς τι ενήλικες θα γίνουν! 

Στέλνουν από νωρίς τα σημάδια τους, αλλά εμείς με ένα “παιδί είναι ακόμα” πάμε παρακάτω, νομίζοντας πως τα προβλήματα θα φύγουν, μια μέρα με τρόπο μαγικό…

Όμως ένα παιδί…:
που είναι θυμωμένο θα γίνει ένας νευρικός ενήλικας…

που χτυπάει, θα λύνει τις διαφορές του με βία…

που βαριέται, θα συνεχίσει να το κάνει και ως μεγάλος…

που είναι ντροπαλό, θα του λείπει το θάρρος…

που είναι απόμακρο, θα ζει μοναχικά…

που δεν μοιράζεται, θα τα θέλει όλα δικά του…

που δεν εκφράζεται, θα είναι πάντα κλεισμένο στον εαυτό του…

που δεν συγχωρεί, θα ζει με τον θυμό…

που είναι μελαγχολικό, θα έχει μέσα του θλίψη…

Πρέπει να παρατηρούμε καλύτερα τα παιδιά μας και να μην προσπερνάμε τα μηνύματα που μας στέλνουν.

Να δώσουμε αγάπη στο θυμωμένο παιδί και σε αυτό που χτυπάει, παραπάνω στοργή!

Σε αυτό που βαριέται, να δώσουμε υποχρεώσεις και κίνητρα!

Στο ντροπαλό παιδί, να δείξουμε οτι πιστεύουμε σε αυτό και το απόμακρο να το κοινωνικοποιήσουμε!

Σε αυτό που δεν μοιράζεται, να του δείξουμε την ομορφιά του να δίνεις και σε αυτό που δεν εκφράζεται, να βρούμε τρόπους να το ξεκλειδώσουμε!

Σε αυτό που δεν συγχωρεί, να του μάθουμε τη συγνώμη με το να του την ζητήσουμε και στο μελαγχολικό παιδί, να δώσουμε χρόνο, παιχνίδι και χαρά!

Η ευθύνη είναι δική μας και είναι κρίμα να βασανίζονται μεγαλώνοντας με πράγματα που μας τα “είπαν” νωρίς!»




mama365.gr

Οι σιωπές που έγιναν αρρώστιες, αυτοάνοσα και σιγά σιγά μας σκοτώνουν…!!!!


Τα όχι που δεν είπαμε και η σιωπή μας τα μετέφρασε σε ναι…

Ο θυμός που μας έπνιγε και σαν αστραπή ήθελε να τα σπάσει όλα γύρω του, αλλά καταλάγιασε με έναν φθηνό αναστεναγμό…

Όσα θελήσαμε, που όμως δεν κάναμε, γιατί ακούσαμε άλλων την φωνή και όχι την δική μας ανάγκη…

Ο πόνος που μας έσκιζε τα σπλάχνα, μα τον κρατήσαμε μέσα μας, διότι δεν είχαμε κάποιον να μιλήσουμε ή δεν θέλαμε κανέναν να επιβαρύνουμε…

Οι σιωπές που επιλέξαμε ενώ όλο μας το είναι ήθελε να ουρλιάξει, να ξεράσει έτσι τα καταπιεσμένα…

Τα αισθήματα που κατάπιαμε, πείθοντας τους εαυτούς μας, ότι η συγχυσμένη λογική μας ήταν τελικά αυτή που πρόσταξε τα όσα μας επιβλήθηκαν…

Όλα όσα κάναμε παρά την θέληση μας…

Που νομίζεις ότι πήγαν;

Πιστεύεις πως έσβησαν;

Πως τα σκέπασε ο χρόνος;

Πως τα σώπασε η σιωπή;

Όχι! Ζουν. Υπάρχουν μέσα σου. Σαν χιλιάδες φωνές που βρίσκουν τρόπο να χαράζουν την λαλιά τους στο σώμα σου και στην ψυχή σου, μέχρι να βρεις τον τρόπο να τα απελευθερώσεις.

Είναι η φωνή σου που έκλεισε. Είναι και ο λαιμός σου που σε γδέρνει, γιατί δεν μίλησες.

Είναι το στομάχι σου που πονάει και δυσκολεύεται να χωνέψει τα όσα κατάπιες και αυτά παραμένουν αχώνευτα.

Είναι τα σπυριά, τα γεμάτα τοξίνες που γέμισες, γιατί προσπαθεί και η ψυχή μέσα από το σώμα σου να αποβάλει τα καταπιεσμένα.

Είναι ο καρκίνος που ξέσπασε στα σωθικά σου, από τις στεναχώριες και το άγχος για ένα ούτως ή άλλως αβέβαιο και προδικασμένο μέλλον.

Είναι κάθε αυτοάνοσο που αναπτύχθηκε μέσα σου, γιατί άφησες τον εαυτό σου ευάλωτο, εκτεθειμένο σε όλη την αρνητικότητα να εισέλθει.

Είναι η λύπη για κάθε τι που δεν μπορείς να αλλάξεις και δυσκολεύεσαι να αποδεχτείς και να το αποδεσμεύσεις.

Είναι ο αργός θάνατος που έχεις υποβάλει τον εαυτό σου γιατί πιστεύεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο, πως δεν έχεις τον τρόπο ή τον χρόνο να ευτυχήσεις.

Κι όμως, μπορείς. Κι αξίζεις! Αρκεί να προσπαθήσεις να απελευθερωθείς απ´τα δεσμά που επέτρεψες να σε δέσουν σαν έρμαιο μιας λίγης πραγματικότητας.

Πάρε βαθιές ανάσες.

Στάσου σταθερός στην στιγμή.

Γέμισε με αγάπη και φως.

Αγάπησε κάθε πτυχή σου υλική είτε άυλη.

Συγχώρεσε κάθε σφάλμα που έπραξες.

Κατανόησε πως είσαι απλά ένας άνθρωπος και τα λάθη είναι μέρος της ζωής. Σε κάθε νέο ξημέρωμα που ανοίγεις τα μάτια, βιώνεις μια αναγέννηση, μια νέα ευκαιρία.

Διώξε κάθε αρνητική σκέψη και αντικατέστησε την με θετική.

Οραματίσου καθημερινά, το σημείο όπου υποφέρεις να επουλώνεται, να είναι υγιές.

Επέτρεψε στον χρόνο και στην αγάπη να θεραπεύσει κάθε πληγή σου.

Άφησε το παρελθόν πίσω σαν έναν καλό δάσκαλο που ήρθε η ώρα να αποχωριστείς, έχοντας λάβει όλα τα διδάγματα που σου χάρισε.

Προχωρά στο μέλλον με την καρδιά οδηγό, την λογική φανάρι και τον νου σε εγρήγορση.

Ότι και αν βιώνεις, μην χάνεις ελπίδα. Όλα οδηγούν κάπου. Όσο δύσκολες και αν μοιάζουν κάποιες καταστάσεις, όσο και αν αποκλίνουν από τα όνειρα μας, εξυπηρετούν ανώτερους σκοπούς.

Όταν φτάσεις στον προορισμό σου, τότε θα καταλάβεις γιατί η φύση πρόσταξε ως αναγκαία όσα έζησες.




Μαρίας Πολυμήλη

Ό,τι δεν ήταν να συμβεί, άστο στην μοίρα του και τράβα παρακάτω…!!!!

Κάποιοι άνθρωποι, είναι κομμάτια μιας ιστορίας που γράφτηκε για να τελειώσει αλλά το τέλος ξέχασε να γραφτεί. Κι έτσι μένουν μισοί, περιμένοντας κάτι.

Περιμένοντας κάποιον.
Κάποιον να τους γράψει ένα τέλος που να τους αξίζει ή να τους δώσει ένα δρόμο να περπατήσουν που να τους αξίζει.

Αν είναι όμως να μην του αξίζει άστο, άστην χωρίς τέλος την ιστορία.

Το προτιμά.

Άλλωστε έμαθαν αυτοί οι άνθρωποι.
Έμαθαν να μπαίνουν στην ζωή τους διάφοροι κάνοντας θόρυβο και να χάνονται στα κρυφά, χωρίς λέξεις, χωρίς ματιές, χωρίς ένα φιλί για το τέλος.

Άνθρωποι μουντοί, σε σχέσεις θολές.
Άνθρωποι που έμαθαν σε μια βολή κι από εκεί δεν τόλμησαν ποτέ να ξεμυτίσουν μην τύχει και ταράξουν την ψεύτικη γαλήνη τους.

Άνθρωποι που ένα πρωί ξυπνάνε και κάθε τι παλιό τους φαίνεται ξένο και το κοιτάνε σαν να μην το αναγνωρίζουν πια.
Άνθρωποι που τρομάζουν στην σκέψη του καινούριου.

Άνθρωποι που έχουν κάνει την συνήθεια ασπίδα τους και την ρουτίνα δίχτυ ασφαλείας τους.

Κι όμως ακόμα κι εκείνοι, ένα πρωί ξυπνάνε και το «μέχρι σήμερα» δεν τους κάνει πια.

Τα ρούχα τους είναι στενά και οι μάσκες τους έχουν φαρδύνει και πέφτουν.

Τώρα πια δεν έχουν ρόλο να υποδηθούν.
Δεν έχουν κοινό να τους χειροκροτήσει.

Δεν έχουν μείνει άλλα ψέματα να ειπωθούν κι άλλες αλήθειες να δουν το φως της μέρας.

Τώρα πια, είναι μόνοι με παρέα τους την ζεστασιά της συνήθειας.

Κάποιοι, λίγοι, θα σκεφτούν να αποδράσουν από αυτό κι άλλοι θα κρυφτούν για να ξεγελάσουν άλλη μια φορά την ίδια τους την ζωή.

Σε μια ζωή που είναι μία, μοναδική και δεν έχεις τρόπο να την γυρίσεις πίσω, τις εκπτώσεις φρόντισε να μην τις κάνεις στα αισθήματα.

Οι υποχωρήσεις κι οι συμβιβασμοί μπορεί να μοιάζουν δύσκολη εξίσωση μα είναι απαραίτητοι για να πας στην επόμενη πράξη.

Χτίσε γέφυρες εκεί που αξίζει και τις άλλες τις σάπιες, κάψτες!
Βάλτους φωτιά και μην αφήσεις τίποτα όρθιο.

Μην ψάχνεις πάντα σε κάποιον άλλο την αδικία και τον πόνο.
Αν δεν αδικήσεις εσύ τον εαυτό σου, δεν θα σε αδικήσει κανείς.

Αν δεν πονέσεις εσύ τον εαυτό σου, δεν θα σε πονέσει κανείς.
Κι όταν δεν ήταν να συμβεί, άστο στην μοίρα του και τράβα παρακάτω.

Κάποια όνειρα δεν ήταν να γίνουν ζωή κι όσο με πάθος προσπαθείς να τους δώσεις ζωή, τόση ζωή χάνεις!

Γίνει η μοίρα σου κι όχι η εμμονή σου!




Σοφία Παπαηλιάδου

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Πρέπει να γκρεμιστεί το παλιό, για να έρθει το καινούριο…!!!!

Τρομερή αυτή η τρέλα! Μια εμμονή. Αυτή η εμμονή που έχει ο καθένας μας να βρει τι έφταιξε, τι δεν έφταιξε, να ταιριάζει σε παρέες, να ταιριάζει κάπου…

Ευτυχία; Πόθος. Όνειρο… Αποδοχή; Για ποιον; Για σένα, για τους άλλους; Φοβάσαι να αποτύχεις; Γιατί; Τι φοβάσαι; Και, τι έγινε; Γιατί πρέπει να είναι όλα έγχρωμα;

Το φως δεν είναι μόνο στα χρώματα. Κλείσε τα παράθυρά σου, αν χρειαστεί. Κι εκεί θα βρεις το φως, υπάρχει μέσα σου, σκύψε και δες. Άκου αυτήν τη φωνούλα. Είναι πολύτιμη κι αλάνθαστη.

Έχε υπομονή. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, θέλει χρόνο.

Σταμάτα να τρέχεις αγχωτικά. Δεν ωφελεί να νομίζεις ότι τα κατάφερες. Οφελεί να μην το νομίζεις.

Άσε να κλείσει ο κύκλος. Πρέπει να γκρεμιστεί το παλιό, για να έρθει το καινούριο.

Μη δίνεις σημασία στις ταμπέλες που σου βάζουν.

Πάψε να δίνεις χώρο στον οίκτο που σε φορτώνει. Σε λένε μοναχικό. Δέξου το ως ένα θετικό σημάδι. Είναι συνειδητή επιλογή, δεν είναι κατάσταση κατ’ ανάγκην. Εκεί, μοναχικέ μου άνθρωπε, δε νιώθεις δυσάρεστα, το επιδιώκεις! 

Είσαι σαν την κάμπια μέσα στο κουκούλι της, που πρέπει να περάσει από συγκεκριμένες διεργασίες για να φτάσει στη δική της τελειότητα και να βγει στο φως! Αυτή είναι η ευχαρίστηση, η αναζήτηση. Η εξέλιξη.

Τίποτα δε θα σου είναι αρκετό, αν εσύ δεν είσαι αρκετός για τον εαυτό σου… Μοναδικός!

Σπάζοντας τα καλούπια που σου έβαλαν, προχωράς! Συμπληρώνεις το δικό σου παζλ. Χτίζεις τις γκρεμοτσακισμένες σου γέφυρες. Κι αυτό, εσύ και μόνο εσύ, μπορείς να το κάνεις!

Κανείς άλλος και κανείς για εσένα!




Εύη Μαυρογιάννη

11 σημαντικά προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας…!!!!

Μας καθοδηγεί το Σύμπαν;
Η πρώτη άποψη είναι πως είμαστε εντελώς μόνοι σε αυτόν τον κόσμο, σε μια κοινωνία που αλληλοσκοτώνεται, όπου όλο το βάρος πέφτει στους δικούς μας ώμους. Όπως ο Άτλας στην μυθολογία, πιστεύουμε πως πρέπει να κουβαλάμε το βάρος του κόσμου χωρίς υποστήριξη ή καθοδήγηση επειδή «αυτό σημαίνει να είσαι άνθρωπος». 

Αυτή η άποψη λέει πως πρέπει να ανταγωνιζόμαστε, να παλεύουμε επειδή «δεν υπάρχει αρκετό καλό για όλους».

Η δεύτερη άποψη είναι πως δεν είμαστε πραγματικά μόνοι και ενώ ο εγωισμός ίσως νιώθει απομονωμένος από τους άλλους, πνευματικά, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Όχι μόνο ουσιαστικά όλοι είμαστε Ένα, αλλά επίσης έχουμε πρόσβαση στην καθοδήγηση όποτε την χρειαζόμαστε. 

Ενώ αυτή η καθοδήγηση ίσως έρθει με την μορφή αγγελικής, πνευματικής καθοδήγησης, με βοήθεια από τοτέμ, από προγόνους ή με την συχγρονικότητα, κάθε καθοδήγηση είναι πάντα μια εκδήλωση του Θείου ή του Ανώτερου Εαυτού. Εκτός από αυτό, αλλά επειδή το Θείο είναι η αιώνια πηγή κάθε αφθονίας, πάντα υπάρχει καλό για όλους.

Αναλόγως με την άποψη σας, είτε θα συμφωνήσετε είτε θα διαφωνήσετε με αυτό το άρθρο. Προσωπικά, η εμπειρία μου δείχνει πως η δεύτερη άποψη- ότι το Θείο πάντα μας καθοδηγεί- είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Να σας εξηγήσω γιατί.

Όταν είχα σθεναρά την άποψη πως όλα εξαρτώνται ουσιαστικά από εμάς και τι μπορούμε να «κάνουμε» συμβεί, ήμουν πάντα γεμάτος φόβο και η καρδιά μου ήταν κλειστή προς τους άλλους. Πίστευα πως έπρεπε να παλέψω στον δρόμο της ζωής μου, και επειδή οι δεξαμενές ενέργειας μου ήταν περιορισμένες, έπρεπε να προσκολληθώ απεγνωσμένα στις επιτυχίες και στα επιτεύγματα μου. 

Με τον χρόνο, αυτή η άποψη οδήγησε την καρδιά μου στο να γίνει όλο και πιο κλεισμένη. Ένιωθα υποψίες, θυμό, ακόμα και μνησικακία προς αυτούς που «εμπόδιζαν» την αφθονία μου ή προσπαθούσαν να «την πάρουν» από εμένα. Εκτός από αυτό, ήμουν εντελώς εξαντλημένος, όπως ο καημένος ο Άτλας!

Τελικά, αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι πως η Θεία Καθοδήγηση με βοήθησε να δω ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν μου ανήκει. Όλα αυτά μου δόθηκαν από το Θείο και εκείνο θα μου τα πάρει. 

Ακόμα και τα εμπόδια μπορούν να είναι ιερά σημάδια από το Σύμπαν και μεταμφιεσμένα δώρα, που μας βοηθούν να ξανά-ευθυγραμμιστούμε με την αληθινή πορεία της ζωής μας.

Πως το Σύμπαν επικοινωνεί μαζί σας;
Οι περισσότεροι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν ανακαλύπτουν πως το Σύμπαν είναι εξαιρετικά παρόν στην ζωή μας και αναδύεται ακόμα και στις λεπτομέρειες. Σε κάθε στιγμή μπορούμε να συντονιστούμε με αυτή την καθοδήγηση, την σοφία και αγάπη του Θείου αν είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί.

Έχω λάβει μηνύματα από το Θείο στο μπάνιο, στην τουαλέτα, ενώ πλένω τα πιάτα, ενώ καθαρίζω, στο σουπερμάρκετ και σε πολλές άλλες κοινές καταστάσεις. 

Αρκετά συχνά, το Σύμπαν θα επικοινωνήσει μέσω των ονείρων, περίεργων «συμπτώσεων», επαναλαμβανόμενων αριθμών και λέξεων, τραγουδιών, ζώων, του διαλογισμού, άλλων ανθρώπων, τυχαίων αντικειμένων και με άλλες ατελείωτες μορφές.

Και ναι, το Σύμπαν επίσης θα σας πει πότε κάνετε λάθος αποφάσεις. Ανεξάρτητα από το πως αποκαλείτε την Αιώνια Δύναμη (Θεός, Ζωή, Ιεχωβά, Σίβα, Σάκτι κτλ.), είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί σας και επομένως ξέρει τι ευθυγραμμίζεται και τι όχι με το πεπρωμένο σας.

11 προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν

Μέσα από τα μάτια μας, το Σύμπαν αντιλαμβάνεται τον εαυτό του. Μέσα από τα αυτιά μας, το Σύμπαν ακούει τις συγχορδίες του. Είμαστε οι μάρτυρες μέσω των οποίων το Σύμπαν συνειδητοποιεί την δόξα και την μεγαλοπρέπεια του. 
- Alan Watts

Το Θείο αδιάκοπα ρέει μέσα και έξω από εμάς, προσπαθώντας συνεχώς να μας αποσπάσει την προσοχή και να καθοδηγήσει τις αποφάσεις μας. Όταν κυβερνούμαστε από την θέληση του μικρού εαυτού (του εγωισμού), τείνουμε να ακολουθούμε μονοπάτια που δεν μας ωφελούν εντελώς. 

Κάνουμε φτωχές επιλογές, πράγματα που πληγώνουν εμάς και τους γύρω μας και χάνουμε την επαφή με τον στόχο της ζωής μας.

Πως ξέρετε αν είστε στο σωστό μονοπάτι;

Το Σύμπαν θα στείλει επαρκή σημάδια! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Και όταν λάβετε αυτά τα σημάδια, μην ανησυχήσετε. Εφόσον τους δίνετε προσοχή, ζητήστε από το Θείο περεταίρω καθοδήγηση και προσπαθήστε να αλλάξετε πορεία για να μεταβείτε γρήγορα σε μια υγιή και ωφέλιμη.

Να θυμάστε πως όποιο προειδοποιητικό σημάδι από το Σύμπαν βιώσετε δεν είναι εδώ για να σας βλάψει, αλλά αντιθέτως για να σας προειδοποιήσει. 

Μερικές φορές αυτά τα σημάδια έρχονται ακόμα και σαν ένα χαστούκι στο πρόσωπο λέγοντας «Ξύπνα!». Ενώ αυτά τα σημάδια μπορούν να σας σοκάρουν ή να σας προειδοποιήσουν, θα εμφανιστούν για το ανώτερο καλό σας. Οπότε, να είστε προσεκτικοί, προσεγγίστε τα με ευθυμία και δώστε τους προσοχή.

11 συνηθισμένα προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν που σας λένε να σταματήσετε αυτό που κάνετε:

1. Εμφανίζονται απροσδόκητες καθυστερήσεις
Για παράδειγμα, ίσως κολλήσετε στην κίνηση, χάσετε το τρένο, δεν υπάρχουν αεροπορικά εισιτήρια ή τυχαία γεγονότα χαλάσουν τα σχέδια σας.

2. Έχετε ένα ανήσυχο συναίσθημα στο στομάχι σας
Μπορεί να αισθάνεστε αναγούλα ή πως είστε άρρωστοι. Αυτό το αρνητικό ένστικτο μπορεί να μην φύγει, ανεξάρτητα από τις σκέψεις ή τα σχέδια που κάνετε.

3. Χάνετε πράγματα
Είτε κάτι σας έχει κλαπεί ή παραπετάτε πράγματα. Το προσωρινό σοκ του ότι χάσατε κάτι σας ξυπνά.

4. Μπλέκεστε σε καβγάδες
Οργισμένες συζητήσεις και ανόητες διαφωνίες συνεχώς εμφανίζονται. Αυτές οι διαφωνίες μπορεί να γίνονται με τους αγαπημένους σας ή με τυχαίους αγνώστους.

5. Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σωστά
Δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε και αυτό σας εμποδίζει από το να κοιμηθείτε. Ίσως έχετε μια και μοναδική σκέψη που συνεχώς τριγυρνά στο μυαλό σας ή ένα σενάριο που σας φοβίζει.

6. Συνεχώς αρρωσταίνετε
Η ασθένεια φαίνεται να σας εμποδίζει από αυτό που θέλετε να κάνετε. Ίσως αναπτύξετε χρόνιους πονοκεφάλους, ημικρανίες, κρυώματα ή άλλες μορφές ασθενειών που απαιτούν να επιβραδύνετε.

7. Είστε πιο αδέξιοι από το συνηθισμένο
Μπορεί να γυρίσετε το δάχτυλο σας, να χτυπήσετε τον αγκώνα σας, να σκοντάφτετε, να σας πέφτουν πράγματα κτλ.

8. Ο φόβος ή το άγχος σας γεμίζει
Μια ανεξήγητη αίσθηση φόβου ή άγχους φαίνεται να σας ακολουθεί όπου και αν πάτε, καθώς «κάτι πολύ κακό» πρόκειται να συμβεί.

9. Συνεχώς βλέπετε «αρνητικούς οιωνούς»
Οι αρνητικοί οιωνοί είναι κάτι πολύ προσωπικό και υποκειμενικό και έτσι αλλάζουν συνεχώς. Επομένως, αντί να βλέπετε τους αρνητικούς οιωνούς ως «διορθωμένα» ή αντικειμενικά «γεγονότα», απλώς δείτε τους ως υποκειμενικά σημάδια που λαμβάνει το μυαλό σας και αντιλαμβάνεται ότι ισχύουν για εσάς σε μια συγκεκριμένη στιγμή. 

Για παράδειγμα, ίσως δω ένας σμήνος από μαύρα κοράκια ως αρνητικό οιωνό ή ότι κάποια σπασμένα φώτα αποτελούν ένδειξη ότι μια απόφαση μου είναι λανθασμένη. Να γνωρίζετε και να συνειδητοποιείτε το πώς αντιδρά το μυαλό σας σε διαφορετικά σημάδια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. Σας συμβαίνουν ατυχήματα
Τα ατυχήματα συχνά είναι μεγάλα σημάδια πως είναι καιρός να αλλάξετε πορεία αμέσως. Μπορεί να είναι σωματικά ή συναισθηματικά/ψυχικά. Για παράδειγμα, ίσως κατά λάθος πείτε κάτι που θα προσβάλλει το αφεντικό σας κι έτσι σταματήσει να σας δίνει τακτικές βάρδιες. 

Από την άλλη, ίσως σας συμβεί ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή ένα ατύχημα μέσα στο σπίτι το οποίο θα σας κάνει να παραμείνετε στο κρεβάτι για λίγες μέρες ή εβδομάδες.

11. Μυστηριώδη οδοφράγματα και δυσκολίες συνεχίζουν να εμφανίζονται
Για κάποιον λόγο, τα πράγματα δεν είναι ευθυγραμμισμένα ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείτε. Συνεχίζετε να συναντάτε οδοφράγματα και εμπόδια που σας εμποδίζουν να πάτε εκεί που θέλετε ή που νομίζετε ότι πρέπει να πάτε. 

Όταν κάνετε ένα βήμα μπροστά, κάτι ίσως συμβεί που θα σας κάνει να πάτε δύο βήματα πίσω. Όλη η μάχη σας δεν φαίνεται να αποδίδει.

Τι να κάνετε όταν λαμβάνετε προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν

Να θυμάστε πως είναι συνηθισμένο να βιώνετε τέτοια πράγματα όπως το να μην μπορείτε να κοιμηθείτε ή να κολλάτε στην κίνηση. Απλώς επειδή γυρίσατε το δάχτυλο σας δεν σημαίνει απαραίτητα πως είστε στη λάθος πορεία.

Ωστόσο, όταν βιώνετε πολλά σημάδια από το Σύμπαν ταυτόχρονα ή διαδοχικά, παρακαλώ δώστε προσοχή. Αναρωτηθείτε «τι κάνω, σκέφτομαι ή σχεδιάζω αυτή τη στιγμή που ίσως να είναι το αντίθετο από το ανώτερο καλό μου;»

Αναλόγως με την επίγνωση σας, τα προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν μπορούν να κυμαίνονται από μικρά οδοφράγματα έως μεγάλα. Όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο μεγαλύτερα και πιο φανερά θα είναι τα σημάδια.

Αν νιώθετε πως λαμβάνετε προειδοποιητικά σημάδια από το Σύμπαν, να είστε ενεργοί παρά ανήσυχοι ή μίζεροι. Συχνά, το να επιστρέψουμε πίσω στην καλύτερη πορεία απαιτεί ελάχιστη προσπάθεια. Άλλες φορές, χρειάζεται να αναθεωρήσετε προσεκτικά τις επιλογές ή τις προθέσεις σας. Αλλά όποια και αν είναι η περίπτωση, είναι πάντα δυνατό να αλλάξετε την κατεύθυνση.

Κάποιες συμβουλές για να ξανά-ευθυγραμμιστείτε με την τελική πορεία της ζωής σας :
 
· Για να λάβετε την επιβεβαίωση πως βρίσκεστε στη λάθος πορεία, συντονιστείτε με την διαίσθηση σας. Αναρωτηθείτε, «Είμαι στη σωστή πορεία;». 

Δώστε προσοχή στα συναισθήματα και στις αισθήσεις που εμφανίζονται στο σώμα σας. Για παράδειγμα, αν το σώμα σας αντιδρά με ένα αίσθημα βάρους, αυτό είναι σημάδι πως χρειάζεται να αλλάξετε κάτι. Αν το σώμα σας αισθανθεί ελαφρύ και ενθουσιασμένο, αυτό είναι πιθανώς ένα σημάδι πως τα πάτε καλά.

· Αναπνεύστε βαθιά και ευχαριστήστε το Σύμπαν που σας προειδοποίησε. Ίσως θελήσετε να πείτε μια προσευχή για να ζητήσετε καθοδήγηση όπως εγώ. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε «Αγαπητό Θείο, παρακαλώ βοήθησε με να γνωρίσω αυτό που χρειάζεται να αλλάξω στη ζωή μου. 

Καθοδήγησε τις πράξεις μου και εμπόδισε με από το να ακολουθήσω τη λάθος πορεία. Βοήθησε με να είμαι πιο ταπεινός/η, ανοιχτός/η και δεκτικός/η. Δείξε μου τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνω επειδή δεν μπορώ να το κάνω αυτό χωρίς εσένα.»

· Περάστε χρόνο μόνοι στην ενδοσκόπηση. Σκεφτείτε τι χρειάζεται να αλλάξετε. Ίσως θελήσετε να έχετε ένα ημερολόγιο για να καταγράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας.

· Βρείτε κάτι διασκεδαστικό σε ότι συνέβη (αν είναι δυνατό). Το χιούμορ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ελαφρύνετε την ενέργεια σας και να ανοίξετε τη καρδιά σας. Μερικές φορές το Σύμπαν στέλνει τα πιο παράξενα, διασκεδαστικά σημάδια για να σας χτυπήσει ελαφρώς και να σας ξυπνήσει.

· Διαλογιστείτε για να καθαρίσετε το μυαλό σας.

· Αν είστε μπερδεμένοι για το τι χρειάζεται να αλλάξετε, δώστε προσοχή στο τι σκεφτόσασταν, τι κάνατε ή τι σχεδιάζατε όταν μια σειρά από σημάδια εμφανίστηκαν;

Τελικά, να θυμάστε πως εσείς και το Σύμπαν δεν είστε χώρια. Στην πραγματικότητα, εσείς είστε το Σύμπαν, οπότε όποια σημάδια και αν εμφανιστούν έρχονται από την αιώνια παρουσία που βρίσκεται κάτω από όλη σας την ταυτότητα. Ενώ μπορεί να αισθάνεστε πως κάτι «εκεί έξω» σας καθοδηγεί, η Ψυχή σας είναι αυτή που το κάνει.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να διευκρινίσετε κάθε ανησυχία που είχατε για την πορεία της ζωής σας.




Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Τόλμα την επανεκκίνηση, κι ας μην μείνει τίποτα όρθιο…!!!!

Ο εαυτός μας είναι κάτι που μόνο εμείς ξέρουμε να χειριστούμε, μόνο εμείς γνωρίζουμε κάθε σπιθαμή του και μόνο εμείς ευθυνόμαστε για ότι του συμβεί. Είναι σαν τα νεογέννητα μωρά που τα φασκιώνουμε μόλις γεννηθούν για να μην κρυώσουν από τον παγωμένο κόσμο στον οποίο βγήκαν.

Το κάνουμε για να τα προστατεύσουμε και να τους δώσουμε χρόνο να προσαρμοστούν στις καινούργιες συνθήκες.

Εσύ; Έδωσες χρόνο στον εαυτό σου μετά από κάθε αναποδιά να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα; Ένας χωρισμός, μια προδομένη φιλία, μια οικογενειακή σχέση που μας πλήγωσε, μια αρρώστια ή μια απώλεια μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στην ζωή μας. 

Όμως η λύση δεν είναι να κλαίμε την μοίρα μας και να πέσουμε σε φάρμακα, σε μοναξιές, σε κακίες, καταθλίψεις και συναισθήματα μίσους.

Τις περισσότερες φορές αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε, είναι αυτό που φοβόμαστε περισσότερο από όλα. Μια επανεκκίνηση στον σκληρό δίσκο της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και των ανθρώπων μας. 

Ναι, αυτό χρειαζόμαστε. Μία απόφαση να τα αλλάξουμε όλα με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε και να θεραπεύσουμε τις πληγές μας.

Ακούω πολλούς ανθρώπους γύρω μου να υποστηρίζουν ότι οι δυσκολίες που συναντούν στην ζωή τους, τους βοήθησαν να δουν τα πράγματα αλλιώς. 

Να χαρούν την μέρα που ξημερώνει, να εκτιμήσουν τους αληθινούς αγαπημένους τους και να απομακρύνουν τους «δήθεν» και τους «κριτικούς» της ζωής τους.

Λοιπόν, τι λέτε; Να την κάνουμε και μεις αυτήν την επανεκκίνηση; Την χρειαζόμαστε όλοι. Ένα κουμπί είναι. Το πατάς και από κει και μετά όλα γίνονται μόνα τους. 

Αυτόματα μπαίνουν στην πρώτη γραμμή αυτοί που αξίζουν, στον κάδο ανακύκλωσης αυτοί που μαυρίζουν την οθόνη μας και διαγράφονται οριστικά τα σκουπίδια της ψυχής μας.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας, μια λευκή σελίδα ανοίγεται μπροστά μας με τα χέρια γεμάτα καινούργιους μαρκαδόρους με φωτεινά χρώματα και ένα χαμόγελο στο πρόσωπο έτοιμο να ζωγραφίσει τις πιο όμορφες εικόνες.

Προσπαθήστε το και σεις. Ακόμα και αν χρειαστεί να μην μείνει τίποτα όρθιο στο τέλος. Το αξίζετε και το χρειάζεστε!




Νένα Παπαδοπούλου

Δεκάρα δεν δίνω για το ποιος με αντιπαθεί και ποιος με σχολιάζει…!!!!

Δεκάρα δεν δίνω για το ποιος με αντιπαθεί και ποιος με σχολιάζει.

Δεν δίνω δεκάρα και δεν θα δώσω ποτέ ξανά για όλους αυτούς που δεν αξίζουν την προσοχή μου, την φιλία και την παρέα μου.

Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια να χαλιέμαι, να πέφτω, να αδειάζω ψυχολογικά και να γεμίζω με αρνητισμό και ενεργειακά σκουπίδια από σχέσεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν στη ζωή μου.

Αυτά βέβαια δεν αφορούν μόνο τους φίλους με τα “διπλά προσωπεία”, ούτε μερικούς συγγενείς που ψάχνουν την ευκαιρία να κακολογήσουν, μειώνοντας όποιον σκεφτεί ο υπέροχος εγκέφαλός τους, νομίζοντας πως έτσι θα εξυψώσουν τους εαυτούς τους.

Αφορά και τους απλούς γνωστούς ή και αγνώστους, αυτούς που αντιπαθούν κάποιον σε δευτερόλεπτα, που βάζουν ταμπέλες με την πρώτη ματιά, αυτούς που δε βλέπουν την ψυχή τους που μαραζώνει, που έχει καταντήσει και ξεπέσει τόσο χαμηλά από την υπερπροσπάθεια.

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν με αγγίζουν πλέον οι χαρακτηρισμοί, η κακεντρέχεια και το κουτσομπολιό που είναι καθημερινό φαινόμενο πλέον, μέχρι και χόμπι για κάποιους. Ούτε με αγγίζει η αντιπάθεια που τρέφουν στο πρόσωπό μου αυτοί που χρίστηκαν από μόνοι τους κριτές των πάντων, εκτός βέβαια των δικών τους επιλογών.

Εγώ ξέρω ποιοι με αγαπούν και με εκτιμάνε. Που τα μάτια τους όταν με κοιτάνε είναι κρυστάλλινα και καθαρά, που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, που είναι γεμάτα με χαρά και αγάπη. Ξέρω ποιοι είναι οι άνθρωποι που έχω δίπλα μου και ποιοι είναι αυτοί που κρατάω μακριά μου.

Αναρωτιέμαι πόσες φορές έχουμε αναλωθεί, πόσες στιγμές έχουμε χαλαστεί ψυχολογικά με το να αφήνουμε άλλους να μας ρουφάνε την ενέργεια σαν παγωμένο αναψυκτικό το καλοκαίρι. Στο κάτω κάτω από τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων τρέφονται αφού πλήττουν με τη δική τους ανούσια καθημερινότητα και “ρηχή” ζωή.

Πλέον δεν κάνω εκπτώσεις στην πολύτιμη ζωή μου.

Δεν αφήνω κανέναν να με ρίξει.

Η αδιαφορία μου είναι μονόδρομος.

Επιλέγω προσεκτικά τις κινήσεις μου

και πετάω στο καλάθι των αχρήστων τους επικριτές μου.




Νικόλαος Σκόδρας