Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Οι 12 μεγαλύτερες πνευματικές αλήθειες, από την Caroline Myss...!!!!

Είναι η συγγραφέας από τα Ιερά συμβόλαια, τα Αρχέτυπα και το αγαπημένο μου «Γιατί οι άνθρωποι δε θεραπεύονται και πώς μπορούν». Για την αρχή της νέας χρονιάς αποφάσισε να μοιραστεί με όσους την ακολουθούν, τις 12 μεγαλύτερες πνευματικές αλήθειες. 

Κάποιες θα σε εκπλήξουν, κάποιες θα σε συγκινήσουν, όλες όμως θα σε αλλάξουν! 

1. Τα θαύματα είναι αληθινά 
Είναι αληθινά αλλά μην περιμένεις να γίνει μαγικά το θαύμα που θα μπορούσες να κάνεις κι εσύ ο ίδιος. Τα θαύματα δεν είναι για τους τεμπέληδες και τους δειλούς, αλλά για τους θαρραλέους και τους γενναίους που πιστεύουν ακράδαντα στη θεϊκή δύναμη. 

Τα πάντα και όλα είναι εφικτά για τη θεϊκή δύναμη. Οι τεμπέληδες και οι γκρινιάρηδες ποτέ δεν έζησαν και ποτέ δε θα ζήσουν ένα θαύμα. Όσοι είναι γεμάτοι από ελπίδα και δεν ξεχνούν ποτέ να έχουν πίστη, παρά τις όποιες δυσκολίες, είναι πρώτοι στη λίστα της θεϊκής παρέμβασης. 

2. Η καλοσύνη και η υπομονή πάντα αποδίδουν. 

3. Να ζεις με χαρά, αγάπη, προσφορά, συμπόνια, κατανόηση και θεραπεία 
Να μοιράζεσαι τα χαρίσματα σου. Να είσαι απολύτως γενναιόδωρος με τα δώρα σου. Μην ακούς αυτούς που σου λένε να μην ξοδεύεσαι. Να ξοδεύεσαι τόσο που τελικά να γίνεις αόρατος. Γίνε όσο πιο αγαπητικός μπορείς και θα δεις ότι η αγάπη θα επιστρέψει σε εσένα πολλαπλάσια και θα σε φορτίσει ξανά. Το να αγαπάς με αυτόν το τρόπο είναι πολύ διαφορετικό από το να αγαπάς ανόητα. 

Σημαίνει ότι έχεις αγάπη στον τόνο της φωνής σου, στον τρόπο που υπάρχεις, στο πώς συναναστρέφεσαι, στο πώς αφοσιώνεσαι σε κάποιον. Κανείς δε θα έπρεπε να λέει “Έχω τόσα να δώσω αλλά κανέναν να του τα προσφέρω”. Αυτό είναι πολύ εγωιστικό. Είναι σαν να λες θέλω να αγαπήσω κάποιον που θα με αγαπήσει κι αυτός. 

4. Βάλε τη δύναμη σου σε κάτι χρήσιμο 
Μη χαραμίζεις ούτε ένα δευτερόλεπτο από τη ζωή σου σε κάτι που είναι άχρηστο, όπως τραυματικές αναμνήσεις, μνησικακία ή δυσαρέσκεια. Αυτά δεν μπορούν να σου προσφέρουν τίποτα. Συνειδητοποίησε ότι κάθε ημέρα που περνάει, είναι και μια ημέρα λιγότερη από τη ζωή σου. Στην πραγματικότητα είναι η τελευταία ημέρα από τη ζωή σου μέχρι τώρα. Κάνε αυτή την τελευταία ημέρα να αξίζει. 

5. Το να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός ή ότι τα παιδιά σου είναι ξεχωριστά, είναι μια περιττή ταλαιπωρία στη ζωή 
Ασφαλώς και τα παιδιά σου και είναι ξεχωριστά για εσένα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να είναι και για τον υπόλοιπο κόσμο. Δε γεννήθηκες για να είσαι ξεχωριστός. Κανείς δεν είναι. Μπες με δύναμη στις προκλήσεις της ζωής και κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Δεν μπορείς να είσαι ξεχωριστός αλλά μπορείς να κάνεις ξεχωριστά πράγματα για να αλλάξεις τον κόσμο γύρω σου. 

6. Να κάνεις κάτι καινούργιο και ξεχωριστό κάθε ημέρα Μην περιμένεις ότι κάτι καινούργιο θα αλλάξει τη ζωή σου ή ότι θα σε συνταράξει. Το καινούργιο, που θα κάνει τη διαφορά, μπορεί να είναι ότι παρατήρησες σήμερα ένα λουλούδι να ανθίζει. Το να παρατηρείς κάτι τόσο συνηθισμένο, όπως ένα λουλούδι που ανθίζει σταδιακά, σε κάνει να αντιλαμβάνεσαι τι είναι πραγματικά η ζωή. 

Η ζωή συνεχώς μεγαλώνει, κινείται, ζει. Η ζωή είναι παντού. Αυτός ο πλανήτης είναι τεράστιος, ζωντανός και παρών. Περπατάμε, ζούμε και κοιμόμαστε μέσα σε ένα τεράστιο έμβιο πλάσμα που μας παρέχει νερό, τροφή και καταφύγιο. Αυτή είναι μια τρελή σκέψη, αλλά είναι αλήθεια. 

7. Σταμάτα να ψάχνεις για τον θεό, για σκοπό και για νόημα 
Εάν δεν τα έχεις βρει μέχρι τώρα, ρώτησε τον εαυτό σου ή τον εγωισμό σου “τι στο καλό ψάχνω; μήπως θέλω προσοχή, επιτυχία, εξουσία;”. Ο θεός βρίσκεται στις λεπτομέρειες της ζωής σου και όχι στο πώς σε βλέπουν οι άλλοι. Το θεϊκό δουλεύει παρασκηνιακά και καθόλου φανερά. Οτιδήποτε συμβαίνει στη φύση, αποτελεί απόδειξη ότι ο θεός υπάρχει. 

Ο θεός είναι οι φυσικοί νόμοι και η ισορροπία μαζί. Ο θεός είναι ο συμπαντικός νόμος και η τάξη. Κι εσύ είσαι το μέσον για να εκφραστούν το νόημα και ο σκοπός του. Το νόημα έρχεται μόλις εκτιμάς κάτι. Τίποτα δεν έχει νόημα ή σκοπό μέχρι να μπορέσεις εκτιμήσεις τη χάρη του εκ των έσω. 

8. Αφιέρωσε τη ζωή σου σε έναν καλό σκοπό 
Βρες τον τρόπο να κάνεις τη διαφορά σε σε αυτόν τον κόσμο. Άφησε ένα θετικό και όχι ένα μικρό σκονισμένο αποτύπωμα στον κόσμο. Κάνε τη διαφορά. Κάνε τη ζωή σου να αξίζει. 

9. Βρες το χρόνο να προσεύχεσαι όπως εσύ θέλεις 
Η προσευχή είναι δύναμη, μια καθαρά μυστικιστική δύναμη. Δεν είναι κάτι που εξηγείται λογικά. Δε μπορείς να τη δεις. Δεν υπάρχει πραγματική απόδειξη ότι η προσευχή “δουλεύει”. Όμως η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί. Το να προσεύχεσαι δεν είναι ένα χόμπι, είναι αφοσίωση. Βρες τον τρόπο να μπει η προσευχή στην καθημερινή σου ζωή. 

10. Τάϊσε την εσωτερικότητα σου. 
Κάνε πράγματα που εμπλουτίζουν την ψυχή σου Πιστεύω πως οι άνθρωποι χρειάζονται πνευματική καθοδήγηση. Πιστεύω ότι πολλές ψυχικές διαταραχές είναι πνευματικός πόνος που δεν έχει κατηγοριοποιηθεί. Οι επαγγελματίες ακόμα δεν ξέρουν τι να κάνουν με το πνευματικό άλγος που μπορεί να ταλαιπωρεί κάποιον. 

Δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν και τι να πουν όταν αντιμετωπίζουν κάτι τέτοιο. Χρειάζεται να γνωρίζεις την ψυχή σου για να ξέρεις πότε ζεις μια τέτοια κατάσταση ώστε να ζητήσεις πνευματική καθοδήγηση. Τα φάρμακα δεν μπορούν να λύσουν το θέμα αυτό. 

11. Το κακό υπάρχει και η αμαρτία είναι γεγονός 
Ένας απλός ορισμός της αμαρτίας είναι ο εξής: να ξέρεις συνειδητά ότι αυτό που κάνεις ή λες, βλάπτει κάποιον άλλον με κάποιον τρόπο. Η συνειδητά κακή πράξη είναι αμαρτία. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Είναι μια επιλογή κατά συνείδηση. Είναι μια κακομεταχείριση της δημιουργικής σου δύναμης. 

Γι’ αυτό και η ενοχή από τέτοιες επιλογές είναι σαν την τσίχλα που κολλάει στα παπούτσια σου και σε κρατάει κολλημένο με το πρόσωπο που εσύ ο ίδιος έβλαψες. Μη λες ότι το κακό δεν υπάρχει. Υπάρχει. Κάθε φορά που θα θέλεις να μάθεις την αλήθεια ρώτα τον εαυτό σου “πώς είπα τόσο εύκολα ψέμματα; Τι δεν πάει καλά με εμένα; 

Γιατί το να λέω την αλήθεια μου είναι τόσο δύσκολο; Δε θα έπρεπε τα πράγματα να είναι διαφορετικά;” Αυτό το μονοπάτι θα σε κάνει να γίνεις ένα με την αλήθεια, όμως πρώτα θα πρέπει να αναμετρηθείς και με τις σκιές που κουβαλάς. Δεν είναι εύκολο όταν συναντάμε τις σκιές μας. Η συμβουλή μου σε όλους είναι όταν νιώθουμε νικημένοι από τις σκιές να ζητάμε από τη Χάρη να μας αγκαλιάσει. 

12. Τέλος, ζήσε μια τολμηρή ζωή 
Μην παραιτείσαι. Πέθανε εξουθενωμένος από τη δημιουργία, την αγάπη, την περιπέτεια, την προσφορά, το μοίρασμα, την έκπληξη. Δεν απαιτούνται χρήματα για να κάνεις τη διαφορά σε αυτό τον κόσμο. Χρειάζεται μόνο επιλογή, κουράγιο και θέληση για να σηκωθείς από τον καναπέ, να δεσμευτείς και να ξεκινήσεις τη δράση. Να προσεύχεσαι για τους άλλους. Να στέλνεις φως και θεραπεία στα μέρη αυτού του κόσμου που δοκιμάζονται. Φέρε τη Χάρη όπου και να πηγαίνεις. 

Όσο είσαι ζωντανός, θυμήσου ότι κάθε επιλογή σου ή ελευθερώνει τη Χάρη ή την περιορίζει. Τόσο απλά. Στο τέλος της ημέρας, σκέψου τις επιλογές σου. Κάποιες φορές δε θα σου είναι ευχάριστο αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις πόση δύναμη υπάρχει πίσω από κάθε σου επιλογή. 




Καίτη Φαρμάκη
anewlife.gr 
Image: Annie Veitch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου