Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Δεν αξίζει να κουβαλάτε τα δικά τους σκουπίδια ...!!!!

Αν σε βρίσουν χαμογέλασε.

Μια μέρα βρισκόμουν σε ένα ταξί και πήγαινα στο αεροδρόμιο.

Το ταξί προχωρούσε στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε από ένα χώρο στάθμευσης ακριβώς μπροστά μας.

Ο οδηγός του ταξί πάτησε το φρένο, γλίστρησε και κατάφερε να μην χτυπήσει το άλλο αυτοκίνητο για λίγα μόλις εκατοστά.

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου κούνησε το κεφάλι του και άρχισε να μας φωνάζει και να βρίζει

Ο δικός μου οδηγός απλώς του χαμογέλασε και τον χαιρέτισε. Ήταν πολύ φιλικός απέναντί του. Έτσι τον ρώτησα:

«Γιατί το έκανες αυτό; Αυτός ο τύπος παραλίγο να καταστρέψει το αυτοκίνητό σου και να μας στείλει στο νοσοκομείο!».

Τότε εκείνος με δίδαξε κάτι που σήμερα πλέον ονομάζω «Η αλληγορία του απορριμματοφόρου».

Ο οδηγός μου εξήγησε ότι πολλοί άνθρωποι μοιάζουν με απορριμματοφόρα. Περιφέρονται γεμάτοι σκουπίδια, γεμάτοι πίκρα, θυμό και απογοήτευση.

Καθώς τα σκουπίδια τους γίνονται όλο και περισσότερα, χρειάζονται ένα μέρος να τα πετάξουν και μερικές φορές αυτό το μέρος μπορεί να είστε κι εσείς.

Μην το πάρετε όμως προσωπικά, απλώς χαμογελάστε τους, χαιρετίστε τους, ευχηθείτε τους να είναι καλά και φύγετε.

Δεν αξίζει να κουβαλάτε τα δικά τους σκουπίδια και να τα εξαπλώνετε και σε άλλους ανθρώπους στη δουλειά σας, στην οικογένειά σας ή και σε αγνώστου




Η αναζήτηση του «ιερού δεσμού» που συνδέει τα πάντα...!!!!

Εμείς οι άνθρωποι του 21ου αιώνα, βιώνουμε μία παραδοξότητα. Και αυτό διότι, γνωρίζουμε περισσότερα για την επιφάνεια του πλανήτη Άρη, παρά για το τι κρύβεται στους ωκεανούς της Γης. Πιο συγκεκριμένα για το ένα πέμπτο (20%) των ωκεανών συνεχίζουν να μην υπάρχουν ακόμα καθόλου στοιχεία, ενώ λιγότερο από το 10% της μορφολογίας του θαλάσσιου βυθού, πέραν των 200 μέτρων βάθους, είναι γνωστή, σύμφωνα με τον Διεθνή Υδρογραφικό Οργανισμό. Και αυτό την στιγμή που τα δύο τρίτα του εδάφους της Γης καλύπτονται από νερό.

Κατά τον ίδιο «παράδοξο» τρόπο, έχουμε κατακτήσει τον εξωτερικό μας κόσμο, το φυσικό περιβάλλον, το έδαφος, τον αέρα, το διάστημα, δεν γνωρίζουμε όμως τι βρίσκεται στα βάθη της ύπαρξης μας. 

Ποιοι πραγματικά είμαστε, τι ζητάμε σε αυτή την ζωή και σε αυτόν τον πλανήτη. Ένα ερώτημα που ταλανίζει τον άνθρωπο από την αρχή της ιστορίας του, και ακόμα μένει αναπάντητο για τους περισσότερους από εμάς.

Ο Λάο Τσε έλεγε: «Αναζήτησε και θα χάσεις»!. Γιατί έλεγε, «αναζήτησε και θα χάσεις»; Επειδή αυτό που αναζητούμε βρίσκεται στο βάθος της ύπαρξης μας. Μπορεί να βρεθεί μόνο όταν σταματήσει κάθε «Εξωτερική αναζήτηση». 

Όλοι οι αρχαίοι σοφοί ανεξαιρέτως, είχαν θέσει ως μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις του ανθρώπου κατά την διάρκεια του βίου του, το «Γνώθι Σαυτόν» - «Ένδον σκάπτε». «Εάν καταφέρεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου – πράγμα πολύ δύσκολο- θα γνωρίσεις το σύμπαν και τους Θεούς», έλεγαν οι Πυθαγόρειοι. 

Ο Σωκράτης έλεγε ότι το Αληθές και το Αγαθόν είναι ταυτόσημα. Το Αγαθόν είναι να ακολουθείς την φύση με τους νόμους της.

Ο Κβαντικός Φυσικός Μηνάς Καφάτος παίρνει το νήμα από εκεί που το αφήνουν οι αρχαίοι σοφοί, και το συνδέει με τα πορίσματα της σύγχρονης επιστήμης:

«Το σώμα μας είναι ένας μικρός πλανήτης. Είμαστε από αστρική σκόνη. Το σώμα δεν υπάρχει χωρίς νου, και ο νους δεν υπάρχει χωρίς σώμα. Φοβόμαστε τον θάνατο γιατί δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την ζωή. Ο ρυθμός που περνάει ο χρόνος εξαρτάται σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Η ευδαιμονία είναι πέρα από το νου.

Ο νους είναι ένα σπουδαίο εργαλείο και ταυτόχρονα μια μεγάλη παγίδα, που πιανόμαστε μόνοι μας από τις σκέψεις που κάνουμε. Ο νους όμως δεν πρέπει να συγχέεται με τον εγκέφαλό μας. Ο νους έχει την ιδιότητα να μας συνδέει με το σύμπαν με τον Συμπαντικό Νου, αφού είμαστε ένα με το σύμπαν. Ο ανθρώπινος νους είναι μέρος της κοσμικής συνείδησης. 

Μπορεί να ταξιδέψει σε πιο μακρινά σημεία του σύμπαντος και δεν μπορούμε να τον εντοπίσουμε σε κανένα σημείο του φυσικού σώματος. Η βίωση της ζωντανής παρουσίας είναι η συνειδητότητα, η έννοια τού ότι υπάρχουμε.

Είναι το συναίσθημα που έχουμε από την στιγμή που γεννιόμαστε, μέχρι να φύγουμε από τον κόσμο αυτό. Είναι η εμπειρία πέρα από τον χρόνο και τον χώρο, πέρα από την επιστήμη. Η συνειδητότητα απελευθερώνει τον νου να ξεφύγει από τα δεσμά των ψευδαισθήσεων που μας χωρίζουν. Είμαστε όλοι το ίδιο. Έχουμε έρθει από το άπειρο, παραμένουμε στο άπειρο και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε στο άπειρο».
Στο σύμπαν τα πάντα βρίσκονται σε μία Ενότητα, τα πάντα είναι Ένα, τίποτα δεν είναι διαχωρισμένο. Το κάθε τι συνδέεται με κάθε τι άλλο. Υπάρχει μία αόρατη αλλά υπαρκτή συμπαντική αρμονική σύνδεση. Από το μικρότερο σωματίδιο της ύλης έως το μεγαλύτερο. Από τον μικρόκοσμο έως τον μεγάκοσμο, από το αόρατο έως το ορατό. 

Ο υλικός κόσμος είναι καθρέφτης των αθέατων δυνάμεων (πνευματικός κόσμος), ο Ουρανός ενυπάρχει στην Γη με ένα Ουράνιο τρόπο, και η Γη ενυπάρχει στον Ουρανό με ένα γήινο τρόπο. Οδός άνω και κάτω μία.

Τα πάντα βρίσκονται σε αμοιβαία αλληλεπίδραση, και αφού «όλα βρίσκονται μέσα σε όλα», το σύμπαν είναι «ένα και συνεχές», άρα το μικρότερο γεγονός έχει επίδραση στο σύνολο του κόσμου μία σταγόνα κρασιού πού ρίχνεται στη θάλασσα θα απλωθεί σε όλη τη θάλασσα, και από αυτή σε όλο το σύμπαν..!

Σύμφωνα με τον Μάρκο Αυρήλιο, το σύμπαν διέπει ένας «ιερός δεσμό», που συνδέει τα πάντα, και εξαιτίας του οποίου υπάρχει η «κράσις δι’ όλου», η οποία αντανακλά τη συμφωνία της θείας Πρόνοιας στον κόσμο, όπου ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένα μικρό τμήμα.

Ο άνθρωπος είναι συνδεδεμένος με την φύση, τα ποτάμια, τα δέντρα, τη γη, τα αστέρια. Αντιστοίχως τ΄ αστέρια είναι συνδεδεμένα με εμάς, είναι συνδεδεμένα με τα δέντρα, με τα ποτάμια, με τα βουνά. Τα πάντα αλληλοσυνδέονται. Υπάρχει παντού στο σύμπαν ένα συνεχές πάρε-δώσε. 

Τίποτα δεν μπορεί να είναι διαχωρισμένο στη Φύση. Ο χωρισμός δεν είναι εφικτός. Απλά έχουμε την ψευδαίσθηση τού διαχωρισμού, που αποκτήσαμε σύμφωνα με αυτά που μας έμαθαν. Και όμως παρατηρήστε και διαπιστώστε τι συμβαίνει κάθε στιγμή που ζούμε. 

Συνεχώς υπάρχει μία γέφυρα με την ζωή την ύπαρξη μας και το περιβάλλον μας. Κάθε στιγμή αναπνέουμε, εισπνέουμε, εμπνέουμε. Όταν εισπνέουμε παίρνουμε το οξυγόνο μέσα μας, όταν εκπνέουμε δίνουμε διοξείδιο τού άνθρακα. Τα δέντρα εισπνέουν το διοξείδιο του άνθρακα και εκπνέουν οξυγόνο.

Μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κάποιος. Υπάρχει παντού στο σύμπαν μία διαρκής επικοινωνία. Είμαστε συντονισμένοι και εξαρτημένοι σε συμπαντικές δυνάμεις και ας το παραβλέπουμε. 

Η πραγματικότητα αφορά μία αδιάλειπτη ενότητα αλλά η επικέντρωση στο τώρα και το «Εγώ», μας δημιουργεί ένα στρεβλό κόσμο και πραγματικότητα. Και απ΄ την στιγμή που μπαίνει μέσα μας αυτή η λανθασμένη αντίληψη, τότε ολόκληρη η ύπαρξη αναποδογυρίζεται. Και τότε αρχίζει η τρέλα, αρχίζει η αρρώστια…

Και τότε έρχεται η ίδια η φύση, με τρόπο οδυνηρό να μας το υπενθυμίσει. Να μας υπενθυμίσει ότι δεν υπάρχει πιο σοβαρό ζήτημα από το να θυμόμαστε και να επιβεβαιώνουμε με τις πράξεις μας ότι υπάρχει ένας αιώνιος ιερός δεσμός ανάμεσα στα ανθρώπινα όντα και στη φύση. 

Από αυτή την επίγνωση στην πράξη, και μόνο από αυτή, μπορεί να αναδυθεί το νόημα της ζωής, η υπευθυνότητα, η ψυχική ηρεμία και η συμπόνια.

Σε κάθε περίπτωση, η αυξημένη εσωτερική εργασία, συνεπάγεται αυξημένη εξωτερική ευθύνη. Συνδεόμαστε με αόρατα νήματα ο ένας με τον άλλον, με τους προγόνους μας, και βέβαια με τη φύση και τη γη. Η πραγματική Γνώση έρχεται, μόνο όταν το άτομο ολοκληρωθεί συνειδητά και αμφίδρομα μέσα στο φυσικό περιβάλλον του..




Τι θα έλεγες να γίνεις καλύτερος άνθρωπος ;

Τι αισθανόμαστε για τους συναθρώπους μας; Κοιτάμε καθόλου τα θετικά τους χαρακτηριστικά ή εστιάζουμε κυρίως στα αρνητικά; Κρίνουμε με ευκολία τους άλλους ή αποδεχόμαστε και κατανοούμε αυτό που περνάει; Πόσο εύκολα κρίνουμε! Ενώ όταν το περνάμε εμείς ή όταν κάνουμε λάθη, προσπαθούμε να τα κρύψουμε γιατί νιώθουμε φόβο… Φόβο μήπως μας κρίνουν ή ακόμη χειρότερα μη μας απορρίψουν!

Και όμως η πραγματικότητα δεν είναι μόνο μία… Σας έχει τύχει ποτέ να πιστεύετε κάτι για κάποιον άνθρωπο και κάποιος άλλος φίλος σας, να έχει διαφορετική άποψη γι' αυτόν; Αναρρωτηθήκατε ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό; 

Ακόμη και σε μια φωτογραφία κάποιος βλέπει τον άλλον όμορφο και κάποιος άλλος άσχημο, κάποιος βλέπει έναν θυμωμένο άνθρωπο και κάποιος άλλος έναν φοβισμένο. Πόσο διαστρεβλωμένη είναι τελικά η πραγματικότητά μας.

Κι όμως, τις περισσότερες φορές εστιάζουμε στα αρνητικά του χαρακτηριστικά… Όλοι μας έχουμε τα αρνητικά αλλά έχουμε και τα θετικά! Αλλά τα θετικά δεν θέλεις να τα βλέπεις… Φοβάσαι μήπως ο άλλος είναι καλύτερος από εσένα…. Και αυτό δεν το θέλεις… Παλεύεις με νύχια και με δόντια να καταφέρεις να είσαι ο καλύτερος!

Από όλα αυτά μπορείτε με ευκολία να καταλάβετε τι βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας… Όλη μας η ζωή είναι εστιασμένη στην κρίση, στον φόβο, στον θυμό…. Τι θα έλεγες να αρχίσεις να βλέπεις τα θετικά τους;

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν μπορείς να συγχωρήσεις τον εαυτό σου για τα λάθη του… Όταν μπορείς να μιλήσεις με τον εαυτό σου και να του πεις, ένα

-“Δε πειράζει, δεν ήξερες αλλά τώρα μαθαίνεις”… , 

-“Όλα θα διορθωθούν, όλα θα πάνε καλύτερα”

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν κατανοείς ότι κάποιος άνθρωπος έχει την δική του στιγμή για να αποφασίσει να εξελιχθεί… Όταν ακόμη και στα μεγαλύτερά του λάθη εσύ μπορείς να είσαι εκεί και να του πεις με όλη την ειλικρίνια της ψυχής σου, 

-“Δε πειράζει, εγώ είμαι εδώ.. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους”….

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν ακούς τον άλλον και την άποψή του, χωρίς να προσπαθήσεις να τον αλλάξεις. Ακούγοντας κάθε του σκέψη προσεκτικά. Όταν τελειώσει αυτό που λέει, τότε μπορείς να του μιλήσεις για το τι θα έκανες εσύ, σε μια τέτοια κατάσταση. 

Πολλές φορές η άποψή σας, σε εκείνη την δεδομένη στιγμή, μπορεί να είναι αντίθετη. Μπορεί όμως την επόμενη μέρα ένας από τους δυο σας να θελήσει να αλλάξει! Γίνε καλύτερος άνθρωπος! Αποδέξου με ευκολία αυτήν την αλλαγή! 

Έχεις κάθε δικαίωμα τη μια μέρα να πιστεύεις κάτι και την άλλη μέρα κάτι άλλο! Η εξέλιξή μας είναι η αλλαγή! Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος ζωής! Η ζωή υπάρχει γιατί υπάρχει αλλαγή!

Καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι όταν αποδέχεσαι τον άλλον γι αυτό που κάνει τώρα, ακόμη και αν εσύ μετάνιωσες που δεν έκανες πιο πολλά όταν ήσουν στην δική του ηλικία… 

Όταν αντί να τον πιέσεις να κάνει κάτι τώρα που μπορεί γιατί η ζωή είναι μικρή και δεν θα έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες στην ζωή του, τον ρωτάς,

-“Είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνεις τώρα;” ή

-“Είναι αυτό που σε κάνει να πλημμυρίζεις από ευτυχία; Tην νιώθεις σε κάθε κύτταρο του σώματός σου;”

-“ΝΑΙ , σου φωνάζει, ΝΑΙ!!!!!

Γίνε καλύτερος άνθρωπος εκείνη την στιγμή! Νιώσε σε όλο σου το είναι, την ευτυχία του, ακόμη και αν σε βρίσκει αντίθετο με αυτά που θέλεις εσύ! Εστίασε στα θετικά του! Ισορρόπησε μέσα σου και έξω σου! Μίλα πιο πολύ για τα θετικά! Ψάξε να τα βρεις! Έχεις εστιάσει τόσο πολύ στα αρνητικά, που χρειάζεται να τα ψάξεις πολύ για να τα βρεις… 

Ακόμη και τις κατάλληλες λέξεις μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις… Μπορεί να τις έχεις ξεχάσει και αυτές! Κάνε την αλλαγή για να αρχίσει ο κόσμος μας να αλλάζει! Μόνο από εμάς μπορεί να ξεκινήσει όλο αυτό!

Και μη ξεχνάς ότι έχεις γεννηθεί με αυτά τα υγιή χαρακτηριστικά! Τα ξέχασες όμως γιατί γέμισες με φόβο στην καρδιά σου… Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ξαναθυμηθείς! Ευχαριστώ τρεις πολύ καλούς μου φίλους που με έκαναν να κατανοήσω όλο αυτό το μεγαλείο!




Θεραπεύτρια    ThetaHealing

Γίνε η «Αλλαγή που θέλεις» σύμφωνα με το ζώδιό σου…!!!!

Τα ζώδια και πώς θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη
Όποιο κι αν είναι το ζώδιό σου, πάντα υπάρχουν μερικά μικρά αλλά αποτελεσματικά μυστικά για να αποκτήσεις μια ζωή κοντινότερη σε αυτό που ονειρεύεσαι. Γιατί πάντα η αλλαγή ξεκινά από μέσα μας.

Αν εμείς αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε διαφορετικά, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Όπως λέει και ένα σοφό ρητό «Εσύ είσαι η αλλαγή που περιμένεις».

Δες λοιπόν, ανάλογα με τον ζωδιακό σου χαρακτήρα, με ποιους απλούς τρόπους μπορείς να αναβαθμίσεις την πραγματικότητά σου.
ΚΡΙΟΣ
• Αυτό που θέλεις να πετύχεις, λέγε το στον εαυτό σου κάθε στιγμή, ό,τι κι αν αφορά: την εμφάνισή σου, τα επαγγελματικά σου, το κόψιμο μιας συνήθειας. Κάνε του… πλύση εγκεφάλου. Λέγε το από μέσα σου, απ’ έξω σου, γράψτε το να το βλέπεις. Πάντα σε χρόνο ενεστώτα: «Είμαι στα κιλά που θέλω», «Πετυχαίνω να βγάζω περισσότερα χρήματα», «Κερδίζω τον διαγωνισμό».

• Κάνε τον καλό ύπνο προτεραιότητά σου. Σαν Κριός, είσαι δραστήριος σε βαθμό που να εξαντλείς τα αποθέματά σου. Φρόντισε να επιβάλεις στον εαυτό σου την απαραίτητη ξεκούραση, για να είσαι αποτελεσματικά ενεργητικός, όχι… νευρωτικά υπερκινητικός.

• Πρόσεξε την ποιότητα του φαγητού σου, αλλά και τον τρόπο που το τρως. Μην καταβροχθίζεις μηχανικά, ασυναίσθητα, αρπαχτά. Μετάτρεψε την ώρα του φαγητού σε μια ανάπαυλα ηρεμίας και ανασύνταξης δυνάμεων.

• Σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο. Ναι, χωρίς πλάκα. Είναι κάτι που θα σου αλλάξει τη διάθεση, θα σου φέρει την ανεμελιά των παιδικών σου χρόνων, θα σου δώσει μια διαφορετική οπτική του κόσμου.

ΤΑΥΡΟΣ
• Η εργατικότητα του Ταύρου συχνά μετατρέπεται σε εργασιομανία. Δούλεψε για να ζήσεις, αντί να ζεις για να δουλεύεις. Μπορεί η χαρακτηριστική σου ανασφάλεια να σε ωθεί να τα δίνεις όλα στη δουλειά, αλλά περισσότερο αποδοτικός θα είσαι αν απολαμβάνεις την εκτός εργασίας ζωή σου.

• Νιώθεις άνετα να βρίσκεσαι μέσα στο πλαίσιο των οικείων, γνωστών σου καταστάσεων. Μένοντας όμως στα ίδια και τα ίδια, δεν πρόκειται να εξελιχθείς. Τόλμησε το διαφορετικό και το άγνωστο, δοκίμασε, πειραματίσου, έστω κι αν δεν νιώθεις άνετα σε τέτοιες συνθήκες.

• Όσο πιο ανοιχτό είναι το μυαλό σου, τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι. Μην το περιορίζεις με το να μένεις κολλημένος στις συνηθισμένες, ενίοτε συντηρητικές αντιλήψεις σου. Κάνε στον εαυτό σου την ερώτηση «Και γιατί όχι;» και άλλαξε νοοτροπία.

• Σου αρέσει το καλό και συχνά εξεζητημένο φαγητό, αλλά να ξέρεις ότι τίποτα δεν ξεπερνά τα απλά, αγνά προϊόντα της γης. Η υγιεινή διατροφή που σου εξασφαλίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά, δεν σε βοηθά μόνο να έχεις όμορφη εμφάνιση και ισορροπημένο βάρος, αλλά και σου προσφέρει καλή διάθεση και διαύγεια του νου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
• Η ακόρεστη ανάγκη σου για επικοινωνία συχνά σε κάνει να θέλεις περισσότερο να μιλάς, παρά να ακούς. Συγκεντρώσου σε ό,τι σου λέει ο άλλος, δώσε του την αμέριστη προσοχή σου και μην περιμένεις απλώς να τελειώσει, για να πεις τα δικά σου.

• Είσαι το άτομο που θέλει να γνωρίζει τους πάντες και η ποσότητα των «φίλων» σου ενίοτε αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας. Φρόντισε να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους, που έχουν μια αισιόδοξη στάση στη ζωή και παραμέρισε τους μίζερους, που σε διαποτίζουν με τη μαυρίλα τους.

• Είσαι αεικίνητος και ακριβώς γι’ αυτό χρειάζεσαι την ανάπαυση του νου που μπορεί να σου προσφέρει ο διαλογισμός. Ακόμα και πέντε λεπτά την ημέρα όπου θα κάθεσαι με κλειστά μάτια χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα, θα κάνουν μεγάλη διαφορά.

• Ρίξε τις ταχύτητες. Δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα σαν να σε κυνηγάνε! Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου για να σκεφτείς, να απολαύσεις τη στιγμή, να ζήσεις τη ζωή σου σε βάθος και ουσία.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
• Το ζώδιό σου έχει μια τάση προς τη νωχέλεια. Αλλά η σωματική κίνηση κάνει καλό όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη διάθεση. Γυμνάσου, περπάτησε, τρέξε, ανέβα σκάλες. Οτιδήποτε πέρα από το καθισιό.

• Φρόντισε να ακούς πάντα «ανεβαστική» μουσική. Οι Καρκίνοι έχουν μια ροπή προς τη μελαγχολία και η μουσική επηρεάζει τη διάθεσή σου πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι. Απόφυγε λοιπόν τα καταθλιπτικά κομμάτια.

• Αντί να αφήνεις το μυαλό σου να περιπλανιέται σε άσκοπα και συχνά μελαγχολικά μονοπάτια, βάλε το να δουλέψει, γυμνάζοντάς το ταυτόχρονα. Παίξε παιχνίδια που «ακονίζουν» το μνημονικό (σε κάτι τέτοια σίγουρα… σκίζεις) ή τις στρατηγικές ικανότητες, λύσε σταυρόλεξα, sudoku, puzzle.

• Μείνε στην παρούσα στιγμή, στο τώρα. Τώρα είναι που συμβαίνει η ζωή. Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να παρασύρεται σε νοσταλγία ή ονειροπολήσεις, επανάφερέ τον.

ΛΕΩΝ
• Πρόσφερε στους άλλους. Εθελοντικά, χωρίς αντάλλαγμα. Υπάρχουν αμέτρητοι τομείς, οργανώσεις και φορείς, όπου μπορείς να δραστηριοποιηθείς για το κοινό καλό και όπου οι ικανότητες και τα ταλέντα σου θα είναι πολύτιμα. Κι ας μην αποσπάς διαρκώς τον θαυμασμό.

• Ο Λέων έχει μια τάση στην υπερβολή, που εκδηλώνεται και στον τρόπο της ζωής του. Άρχισε να εκτιμάς το λιτό, το απέριττο. Δεν σου χρειάζονται όλα αυτά τα ρούχα ή τα αντικείμενα γύρω σου. Απαλλάξου και θα νιώσεις ανακούφιση.

• Αγάπησε τον εαυτό σου. Ανήκεις στα ζώδια που δεν έχουν ζητήματα αυτοεκτίμησης, αλλά σε αυτό το θέμα όλοι δυσκολεύονται. Η αγάπη σου θα πρέπει να μην έχει ανάγκη να τροφοδοτείται από τον θαυμασμό και την εκτίμηση των άλλων.

• Δημιούργησε μια συνήθεια, που να σου δίνει ηρεμία. Για παράδειγμα, να απολαμβάνεις κάθε πρωί τον καφέ σου ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική. Να πηγαίνεις μια βόλτα το απόγευμα. Ή ακόμα και να γράφεις κάθε βράδυ μια λίστα με τα ωραία πράγματα, που σου συνέβησαν στη διάρκεια της μέρας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
• Σαν Παρθένος, είσαι παιδί της συνήθειας. Κάνε όμως κάτι που δεν έχεις ξανακάνει. Δοκίμασε ένα σπορ, μάθε ρώσικα, photoshop στο κομπιούτερ ή πλέξιμο, πειραματίσου με κάτι που δεν σου είχε πριν περάσει από το μυαλό.

• Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά για να «τσακώσεις» τις καινούργιες ευκαιρίες. Κολλώντας στη ρουτίνα σου, αποκτάς παρωπίδες και δεν βλέπεις τι… περνάει από μπροστά σου. Να είσαι σε εγρήγορση για πράγματα που μπορεί να φέρουν κάτι καινούργιο στη ζωή σου.

• Συνήθως είσαι συγκρατημένος στις χειρονομίες σου προς τους άλλους. Το θεωρείς κάπως αγενές να τους αγγίζεις. Όμως κάνε το, εφόσον η σχέση μαζί τους το επιτρέπει. Τα αγκαλιάσματα, τα χάδια, τα φιλιά δυναμώνουν τις σχέσεις και φέρνουν ευεξία.

• Δεν πειράζει να φοβάσαι για διάφορα πράγματα. Απλώς μην αφήνεις τον φόβο να σε εμποδίζει να τα κάνεις. Οτιδήποτε συνεπάγεται μια αληθινή αλλαγή στη ζωή μας τρομάζει. Μας κάνει όμως και πιο δυνατούς.

ΖΥΓΟΣ
• Πολλές φορές, για να μην έρθεις σε σύγκρουση ή χαλάσεις το κέφι των άλλων, κάνεις πράγματα που δεν είναι απόλυτα της αρεσκείας σου. Ξεπέρασέ το. Είναι δικαίωμά σου να κάνεις ό,τι αγαπάς και σου δίνει χαρά και ηρεμία.

• Είσαι ένα από τα ζώδια που προτιμούν να βαδίζουν εκ του ασφαλούς στη ζωή. Μπορεί όμως κάποτε να μετανιώσεις για όσα φοβήθηκες να ρισκάρεις. Τα άλματα στο κενό είναι μέσα στο παιχνίδι και πολλές φορές σε οδηγούν σε… καλύτερη πίστα.

• Εφόσον, σαν Ζυγός, αγαπάς αρκετά το σώμα σου και θέλεις να διατηρείσαι καλά, φρόντισε να σε βλέπει περισσότερο ο ήλιος. Το καλοκαίρι πέρασε και δεν κινδυνεύεις να… σταφιδιάσεις. Αντίθετα, το φως του σου φτιάχνει τη διάθεση, το ανοσοποιητικό και τα κόκαλα.

• Εγκατάλειψε για λίγο τον άνετο καναπέ σου και απόκτησε μεγαλύτερη επαφή με τη φύση. Πέραν του ότι σου κάνει καλό, έχει πολλά να σε μάθει. Ιδίως για το πώς η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο να προχωρά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
• Είσαι από τα πιο «σκληρά καρύδια» του ζωδιακού, θα πρέπει όμως να συνηθίσεις να μπαίνεις λίγο και στη θέση του άλλου. Καλλιέργησε μέσα σου τη συμπόνια και τη συγχώρεση. Θα νιώσεις καλύτερα έτσι.

• Μερικές φορές σε κυριεύουν διάφορες καταστροφικές σκέψεις. Κάτσε και γράψε το τρομαχτικό σενάριο που φαντάζεσαι. Και μετά ξαναγράψε το αντικαθιστώντας όλα τα αρνητικά με θετικά. Είναι μια καταπληκτική άσκηση για να δεις πώς όλα είναι τελικά μέσα στο μυαλό σου.

• Ο Σκορπιός είναι χαρακτηριστικά πεισματάρης. Δεν εγκαταλείπεις με τίποτα τον αγώνα. Όμως σαν ζώδιο του τέλους και της μεταμόρφωσης, θα πρέπει να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να σταματάς τη μάχη. Όλα κάποτε τελειώνουν και κάτι άλλο έρχεται στη θέση τους.

• Φρόντισε να γελάς όσο πιο συχνά γίνεται. Ακόμα και στα δύσκολα. Ιδίως σε αυτά. Ακόμα κι αν δεν σου βγαίνει, δοκίμασέ το έστω και στα ψέματα. Θα δεις ότι μετά έρχεται από μόνο του.

ΤΟΞΟΤΗΣ
• Μπορεί να είσαι από τα καλύτερα παιδιά, αλλά συχνά συμπεριφέρεσαι με αγαρμποσύνη, καθώς λες και κάνεις ό,τι… σου βγαίνει. Είπαμε να είσαι ειλικρινής, όμως και το να δείχνεις ευγένεια δεν σε κάνει υποκριτή. Σκέψου λιγάκι τις ευαισθησίες των άλλων.

• Αν δεν έχεις ένα ζωάκι σαν γνήσιος Τοξότης, φρόντισε να αποκτήσεις. Σκυλάκι, γατάκι ή οτιδήποτε άλλο, θα κάνει τη ζωή σου πιο γεμάτη. Και θα σου δώσει την αυθόρμητη και ανυπόκριτη αγάπη που τόσο επιθυμείς.

• Είσαι από τα πιο δραστήρια ζώδια, αλλά πώς θα σου φαινόταν να μην κάνεις τίποτα; Μείνε για λίγη ώρα σε απόλυτη απραξία (όχι, η τηλεόραση δεν παίζει). Χαλάρωσε και απόλαυσε την παρέα του εαυτού σου.

• Πίνε μπόλικο νερό. Όσο αντέχει το στομάχι σου. Το νερό δεν σε κάνει απλώς να ξεδιψάς. Σου δίνει σωματικές δυνάμεις και πνευματική διαύγεια, απαραίτητες για όποιον, όπως εσύ, θέλει να… κατακτήσει τον κόσμο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
• Ο Αιγόκερως, προσπαθώντας να φανεί ώριμος, συχνά απαρνιέται δια παντός το παιδί μέσα του. Μην πέφτεις στην παγίδα της σοβαροφάνειας. Παίξε. Ξαναγύρνα στα παιδικά σου χρόνια. Πάρε παράδειγμα από τα πιτσιρίκια στο περιβάλλον σου. Κάνει καλό στο μυαλό και στη διάθεση.

• Είσαι πραγματιστής αλλά, αν βάλεις μια δόση πνευματικότητας στη ζωή σου, θα την κάνεις πιο πλούσια. Η αίσθηση ότι συνδέεσαι με κάτι μεγαλύτερο από σένα, θα σου χαρίσει μεγάλη ψυχική δύναμη.

• Όποτε κοιτάς στον καθρέφτη, χαμογέλασε στον εαυτό σου. Ακόμα και το πρωί που ξυπνάς… μουρτζούφλης. Ιδίως σε αυτές τις στιγμές. Θα δεις αυτομάτως πώς αλλάζει όλη σου η διάθεση.

• Μη διστάζεις να πιάσεις κουβέντα με ξένους. Ένας Αιγόκερως δεν είναι πάντα εύκολος στις γνωριμίες του, αλλά δοκίμασε να είσαι πιο ανοιχτός απέναντι στον οποιονδήποτε. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις και τι καλό μπορεί να προκύψει από μια τέτοια επαφή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
• Παρόλο που δείχνεις ανοιχτός, δεν είσαι ιδιαίτερα διαχυτικός. Όμως το να αγκαλιάζεις τον άλλο, για χαιρετισμό, για παρηγοριά ή έτσι, χωρίς λόγο, είναι μια κίνηση που κάνει και τους δυο σας να νιώθετε καλύτερα. Μοίρασε λοιπόν γενναιόδωρα «αγκαλίτσες» σε όσους σημαίνουν κάτι για σένα.

• Ο συμβολισμός του ζωδίου σου συνδέεται με το νερό και, αντί να το… σερβίρεις, βυθίσου μέσα του όσο συχνότερα μπορείς. Το νερό σε καθαρίζει όχι μόνο σωματικά αλλά και ενεργειακά, γι’ αυτό άλλωστε δίνει μια τέτοια αίσθηση ευεξίας.

• Σαν ζώδιο του Αέρα, είσαι αρκετά εγκεφαλικός τύπος, αλλά δώσε μια πιο συναισθηματική χροιά στη λογική σου, εκτιμώντας ό,τι σου χάρισε η ζωή. Έχεις πολλά χαρίσματα, για τα οποία μπορείς να είσαι ευγνώμων.

• Θεωρείσαι αρκετά… γκατζετάκιας, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία. Φρόντισε όμως να κάνεις μια μικρή αποτοξίνωση από καιρό σε καιρό. Κλείσε το κινητό, μην μπεις στο Ίντερνετ, απομακρύνσου για λίγο από τα social media. Θα είσαι μια χαρά και χωρίς αυτά.

ΙΧΘΕΙΣ
• Ο Ιχθύς θεωρείται ολίγον… νεροφίδα ως προς το ποτό, ιδίως αν πίνει θέλοντας να ξεχάσει τον πόνο του. Όμως κανείς ποτέ δεν κατάφερε να πνίξει τα προβλήματά του μέσα σε ένα ποτήρι. Περιόρισέ το λοιπόν μέχρι εκεί που το απολαμβάνεις.

• Αντί να χάνεσαι σε θλιβερές ονειροπολήσεις, χρησιμοποίησε την πλούσια φαντασία του ζωδίου σου με αποδοτικό τρόπο: Οραματίσου τον εαυτό σου να έχει όλα όσα επιθυμείς. Κάνε το όσο περισσότερο μπορείς. Και μετά προχώρα στο να κατακτήσεις τον στόχο σου.

• Επηρεάζεσαι εύκολα από τη δυστυχία των άλλων, ακόμα κι αν τη βλέπεις στις ειδήσεις. Μην εκθέτεις τον εαυτό σου σε ανώφελες θλίψεις και μη στενοχωριέσαι για όσα δεν μπορείς να αλλάξεις. Βλέπε μόνο θεάματα ευχάριστα, εποικοδομητικά και ελπιδοφόρα.

• Βάζε τον πήχη ψηλότερα από εκεί που νομίζεις ότι μπορείς να φτάσεις. Εσύ ο ίδιος δημιουργείς τις προδιαγραφές για όσα θα πετύχεις. Αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου, αυτό και θα καταφέρεις.




Άσε και κάτι να πέσει κάτω, Μαμά / Μπαμπά...!!!!

"Προχτές ήθελα ένα τοστ με τυρί στο καράβι και μου το πήρες, Μπαμπά.

Μόνο που τσαλακώθηκε το χαρτί του τοστ, δεν ξέρω τι έκανες αλλά τα έκανες χάλια, είχε τσαλακωθεί.

Και φώναζα. Φώναζα για το χαρτί, ότι φταις εσύ. Το μυαλό μου δεν ήξερε πια τι συνέβαινε και χοροπήδαγα από τα νεύρα μου, όλοι με κοίταζαν: είχα τρελαθεί στιγμιαία. Και συ ξεκίνησες να μου εξηγήσεις με λογική ότι δεν έχει τίποτα το χαρτί, ότι δεν βλέπεις που είναι το πρόβλημα.

Ετοιμαζόσουν να νευριάσεις αλλά ξαφνικά, άλλαξες στρατηγική και αποφάσισες να αφήσεις τα πράγματα να πέσουν κάτω.

Δεν εννοώ ότι πέταξες το τοστ κάτω (παρόλο που και οι δύο από τα νεύρα μας, αυτό θέλαμε να κάνουμε, και να το πατήσουμε κιόλας!)

Εννοώ ότι αντί να τρελαθείς κι εσύ Μπαμπά, πήγες και ζήτησες άλλο χαρτί από το κύριο στο μπαρ του καραβιού. Έτσι απλά. Το άφησες κάτω το θέμα, δεν έπαιξες το παιχνίδι εξουσίας. Και μου έδειξες ότι ήξερες τι κάνεις.

Όλοι οι γύρω που κοίταζαν και αναρωτιόντουσαν τι θα κάνεις με μένα που έχω τρελαθεί τελείως (το κακομαθημένο παιδί ε;) και περίμεναν την μάχη, μάλλον απογοητεύτηκαν.

Επειδή τι έκανες στην ουσία; Τίποτα.

Άφησες το πρόβλημα (όποιο και να ήταν τελικά) να πέσει κάτω.

Έδειξες ότι καταλάβαινες παρόλο που δεν καταλάβαινες ακριβώς. Και αυτό είναι ευφυΐα. Κατάλαβες ότι πέρναγα δύσκολα και με βοήθησες.

Δεν προσπάθησες να μου αποδείξεις ότι έχω άδικο, ότι δεν κάνουν έτσι τα μεγάλα παιδιά κτλ.

Είχες καταλάβει ότι το πρόβλημα μου δεν ήταν ακριβώς ένα χαρτί του τοστ. Είμαι 3ων ετών... είχα κουραστεί από το ταξίδι και χρειαζόμουν την προσοχή σου. Αυτό μόνο.

Ευχαριστώ που δεν πάλεψες μαζί μου.

Θα κέρδιζες και δεν μου αρέσει!

Είναι φιλοσοφία ζωής να αφήνεις πολλά να πέσουν κάτω κάθε μέρα.

Μου αρέσει η ηρεμία που εμφανίζεται μέσα στο χάος."




Απόσπασμα www.positiveparents.gr
© themamagers.gr mama-mpampa

Η προσευχή δεν είναι κατάλογος αιτημάτων προς το Θεό...!!!!

Η προσευχή δεν είναι ένας μακρύς κατάλογος αιτημάτων προς τον Θεό. Δεν προσεύχομαι μόνο όταν θέλω κάτι ή όταν φοβάμαι από κάτι.

Πρωτίστως προσεύχομαι για να κάνω σχέση με τον Θεό. Είναι η αγάπη και ο έρωτας μου. Του μιλώ και μου μιλά, τον κοιτώ και με κοιτά, και όταν προχωρήσει αυτή η σχέση δεν χρειάζεται καν να του μιλώ, αρκεί να είμαστε μαζί στον ίδιο χώρο σιωπής. Τι να πεις όταν τα λέει όλα η αγάπη.

Όταν νιώθεις δεν μιλάς, Όταν αγαπάς δεν χρειάζεται να εξηγείς, ξέρει ο άλλος, αισθάνεται τι νιώθεις γι' αυτόν. Όταν μάλιστα σε αγαπά και εκείνος πολύ, τότε ξέρει τι θέλεις πριν το πεις. Γι’ αυτό λέει ο Άγιος Ισαάκ, στην Βασιλεία του Θεού η γλώσσα που θα μιλάμε, θα είναι η σιωπή. Ναι.

Γιατί θα μιλάμε με την αγάπη, οπότε δεν χρειάζονται λόγια. Όλα θα είναι Παρουσία, αίσθηση βαθιάς πληρότητας.

Όμως εδώ στην γη αυτή, στο κόσμο που ζούμε, βιώνουμε πόνο, δυσκολίες και δοκιμασίες. Ραγίζουν οι αντοχές μας, κυρτώνουν οι ελπίδες μας. Σκοτεινιάζει η ψυχή μας και θέλει φως. Έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε, να μοιραστούμε, να κοινωνήσουμε, τα βάσανα και τους καημούς μας. 

Ο ευαίσθητος Άγιος Γρηγόριος θεολόγος έλεγε, «παιδιά να μιλάτε, να μιλάτε κι ας είναι στο αέρα…». Πες στο Θεό τι σε ταλαιπωρεί, τι σε πληγώνει, μαλώστε μαζί.

Ναι. Ο Θεός θέλει να του τα λέμε όλα, ξέρει ότι τον έχουμε ανάγκη.

Μια φορά μια νεαρή κοπέλα έχασε τον σύζυγο της. Νέο παλικάρι κι αυτός. Μάχη με το καρκίνο. Κάλεσε το τηλέφωνο τον παπά Ανανία Κουστένη. Εκείνος της λέει, «έλα αμέσως εδώ, σε περιμένω…» Πήγε εκείνη στο κελάκι του. 

Μόλις την είδε την πήρε αγκαλιά, της επέτρεψε να κλάψει, να φωνάξει, έκλαψε κι αυτός μαζί της. Μετά την γύρισε στην εικόνα του Χριστού και της λέει με τον δικό του τρόπο, «Χώστου τα… πες του ότι σε βαραίνει, κάνε τα παράπονα σου, είναι ζωντανός και σε ακούει, βγάλε το καημό σου…».

Έτσι είναι η σχέση με τον Θεό, ζωντανή.

Αγαπιόμαστε και μαλώνουμε, τα βρίσκουμε και τα χάνουμε, πότε μας αφήνει να φύγουμε και πότε μας μαζεύει πίσω.

Αλλά σίγουρα είναι πάντα μαζί μας, κυρίως όταν δεν το νιώθουμε.

Οπότε η προσευχή είναι κυρίως σχέση με τον Θεό, έπειτα δοξολογία και ευχαριστία, μετά εξομολόγηση, άδειασμα, μίλημα και μοίρασμα με τον Χριστό όλων των βασάνων και προβλημάτων μας, και στο τέλος του λέμε, « Κάνε ότι νομίζεις. Εγώ αυτό θέλω, αλλά δεν ξέρω εάν με συμφέρει, εάν το χρειάζομαι, εσύ ξέρεις, εσύ δώσε μου ότι έχω πραγματικά ανάγκη. Αλήθεια ποιος ξέρει τι πραγματικά έχει ανάγκη;

Η επιθυμία μας χάνεται στο σκοτάδι του ασυνειδήτου, άγνωστοι είμαστε μπροστά στο είδωλο μας.

Μονάχα ένα ξέρω καλά Χριστέ μου, ότι μακριά σου κρυώνω και νιώθω μοναξιά, θλίψη και ερήμωση.

Μονάχα στην αγκαλιά Σου ζεσταίνομαι. Κράτα με λοιπόν να μην με χάσεις..

Μου αρκεί να ξέρω ότι είσαι εδώ κι ας μην το βλέπω πάντα, μου αρκεί να το αισθάνομαι…».
π. Λίβυος




Απώλεια βάρους με περπάτημα ; Πώς θα το πετύχετε...!!!!

Ενώ η επιστήμη έχει αποδείξει πως το περπάτημα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, πολλοί τείνουν να το υποτιμούν, δίνοντας έμφαση σε πιο έντονες μορφές γυμναστικής όπως το τρέξιμο και το cardio. 

Ωστόσο, με συνέπεια, πειθαρχία και πρόγραμμα μπορείτε να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε περπατώντας, ακολουθώντας φυσικά και μια ισορροπημένη διατροφή.

Σύμφωνα με έρευνες, με το περπάτημα μπορείτε να χάσετε γύρω στις 350 θερμίδες ανά 5 χιλιόμετρα. Παρακάτω θα βρείτε και τα tips για να το αξιοποιήσετε όσο καλύτερα γίνεται και να πετύχετε το στόχο σας για τέλειο σώμα το καλοκαίρι: 

Διατηρήστε έναν καλό ρυθμό 
Για να μπορέσει ένα walking session να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, πρέπει να έχετε κατά νου πως είναι σημαντικό να διατηρείτε έναν καλό ρυθμό που απαιτεί μια συγκεκριμένη προσπάθεια. Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε την ένταση που πρέπει να έχετε, σκεφτείτε ότι θα πρέπει να περπατήσετε σαν να βιάζεστε να προλάβετε ένα λεωφορείο. Όσο το κάνετε, καλό είναι να μη μιλάτε, αλλά να είστε συγκεντρωμένοι και να κρατάτε τον ρυθμό. 

Η διατροφή είναι πολύ σημαντική 
Όσα χιλιόμετρα και να διανύετε την ημέρα δεν θα σας φέρουν τη διαφορά αν δεν ακολουθείτε και συγκεκριμένη διατροφή. Η απώλεια βάρους εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το φαγητό που καταναλώνουμε και πρέπει να τρώμε ισορροπημένα και υγιεινά. Ψάρια, λαχανικά, φρούτα, ίνες και άπαχα προϊόντα είναι must για να δείτε καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα στο σώμα σας. 

Περπάτημα τουλάχιστον 40 λεπτά τη μέρα 
Η συνέπεια στην απώλεια βάρους είναι το Α και το Ω. Για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να περπατάτε για τουλάχιστον 40 λεπτά τις καθημερινές και αν διαθέτετε χρόνο να αυξάνετε τη διάρκεια τα Σαββατοκύριακα. Ένα καλό πρόγραμμα που μπορείτε να υιοθετήσετε είναι: περπάτημα για 40 λεπτά και τουλάχιστον 5 χιλιόμετρα, ενώ τα Σαββατοκύριακα καλό θα είναι να προσθέτετε άλλα δύο χιλιόμετρα. 

Κάθε μέρα, ίδια ώρα 
Αν αποφασίσετε να βάλετε το περπάτημα στη ζωή σας ως τρόπος απώλειας βάρους, πρέπει να το κάνετε σωστά. Αν σας αρέσει να γυμνάζεστε το πρωί, ξεκινήστε το περπάτημα πριν πάτε στη δουλειά ή αλλιώς τελειώστε με αυτό την ημέρα σας. Το σημαντικό είναι να ακολουθείτε κάθε μέρα το ίδιο πρόγραμμα, ώστε και ο οργανισμός να συνηθίσει κινητοποιώντας τον μεταβολισμό, και εσείς να πειθαρχήσετε όσο περισσότερο γίνεται. 

Το διαλειμματικό περπάτημα είναι καλή ιδέα 
Δεν είναι ανάγκη να κρατάτε συνεχώς τον ίδιο ρυθμό. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγές, με περιόδους που ανεβάζετε ένταση και άλλες που χαλαρώνετε. Έτσι ανεβαίνουν οι παλμοί και ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες.




ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Δώστε στον εαυτό σας το κίνητρο που χρειάζεστε...!!!!

Χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρετε να δώσετε στον εαυτό σας το κίνητρο που χρειάζεστε για να συνεχίσετε αμείωτα την προσπάθειά σας.

Το κίνητρο παίζει κομβικό ρόλο σε οτιδήποτε και αν κάνουμε. Από το να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί έως την αντιμετώπιση μιας πρόκλησης είναι τελικά αυτή η υποκείμενη αίσθηση του κινήτρου που μας οδηγεί από την αρχή έως την ολοκλήρωση οποιουδήποτε έργου που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.

Γιατί είναι σημαντικό το κίνητρο
Ο δρ. Sanam Hafeez, νευροψυχολόγος και μέλος της σχολής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια σημειώνει ότι «το κίνητρο είναι μια βασική δραστηριότητα της παραγωγικής ζωής.

Χωρίς κίνητρα, είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να ολοκληρώσουν σημαντικές εργασίες, να ανταπεξέλθουν σε επαγγελματικές και προσωπικές δυσκολίες και τελικά να βρουν μια ισορροπία στην ζωή τους, και ουσιαστικά, να αξιοποιήσουν στο έπακρο κάθε τους ημέρα».

Έτσι θα βρείτε το δικό σας
Μερικές πρακτικές συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας τα κίνητρα που χρειάζεστε, περιλαμβάνουν:

Δημιουργήστε εφικτούς στόχους
Το να αισθάνεστε συγκλονισμένοι από έναν στόχο ή ένα έργο είναι φυσιολογικό. Ακόμα κι αν η αποστολή είναι μεγάλη, μπορείτε να την χωρίσετε σε μικρούς στόχους για να φτάσετε στη γραμμή του τερματισμού.

«Για παράδειγμα, αν έχετε ένα δύσκολο έργο ή ανάθεση εργασίας, οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να ξεκινήσουν. Για να το αποφύγετε αυτό, κάντε μια λίστα με εφικτούς στόχους για κάθε μέρα» συμβουλεύει ο δρ. Sanam Hafeez.

Επιβραβεύστε τον εαυτό σας
Επιβραβεύοντας τον εαυτό σας είτε στο τέλος της ημέρας είτε αφού ολοκληρώσετε μια δραστηριότητα, θα μπορέσετε να διατηρήσετε ζωντανά τα κίνητρά σας. Ο δρ. Sanam Hafeez επισημαίνει: «Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μια εργασία θα ξέρετε ότι θα λάβετε επιβράβευση για αυτήν.

Έτσι, με την πάροδο του χρόνου, συνδέετε τις ανταμοιβές με το να είστε παραγωγικοί και με κίνητρα» εξηγεί.

Θετικές συνήθειες
Με την πάροδο του χρόνου και με αφοσίωση, μπορείτε να δημιουργήσετε θετικές συνήθειες για τις οποίες δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε. «Σύμφωνα με την επιστήμη, χρειάζονται περίπου δύο μήνες για να αναπτυχθεί μια συνήθεια», λέει ο δρ. Sanam Hafeez.

«Για να γίνει το κίνητρό σας συνήθεια είναι σημαντικό να προσπαθείτε καθημερινά να ολοκληρώνετε τουλάχιστον μία δραστηριότητα» καταλήγει.




Αρχαίος θρύλος Ζεν : Γυναίκα ερημίτης...!!!!

Μια μέρα ένα άτομο ανέβηκε στο βουνό, όπου βρήκε καταφύγιο σε μια γυναίκα ερημίτη που διαλογίστηκε, και την ρώτησε: ''Τι κάνεις σε τέτοια μοναξιά;"

Εκείνη του απάντησε: ''Έχω πολλή δουλειά."

- ''Και πώς δουλεύεις τόσο πολύ; ...Δεν βλέπω τίποτα εδώ..."

- ''Πρέπει να εκπαιδεύσω δύο γεράκια και δύο αετούς, να ηρεμήσω δύο κουνέλια, να πειθαρχήσω ένα φίδι, να παρακινήσω έναν γάιδαρο και να δαμάσω ένα λιοντάρι...

- ''Και πού είναι; ... Δεν τους βλέπω..."

- ''Τους έχω μέσα."

- ''Τα γεράκια ρίχνουν τον εαυτό τους σε ότι μου παρουσιάζεται - καλό ή κακό - πρέπει να τα εκπαιδεύσω, για να βλέπουν τα καλά τους. Είναι τα μάτια μου."

- ''Οι δύο αετοί με τα νύχια τους - πονάνε και καταστρέφουν- πρέπει να τους μάθω να μην πονάνε. Είναι τα χέρια μου."

- ''Τα κουνέλια θέλουν να πάνε εκεί που θέλουν, τρέχουν μακριά από δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να τους μάθω να μένουν ήρεμα, ακόμα και αν υπάρχουν βάσανα ή εμπόδια. Είναι τα πόδια μου."

- ''Ο γάιδαρος είναι πάντα κουρασμένος, είναι πεισματάρης, πολύ συχνά δεν θέλει να κουβαλήσει το βάρος του. Είναι το σώμα μου."

- ''Το πιο δύσκολο να δαμάσεις, είναι το φίδι. Ακόμα κι αν είναι κλειδωμένο σε ένα γερασμένο κλουβί, είναι πάντα έτοιμο να δαγκώσει και να δηλητηριάσει οποιονδήποτε κοντά. Πρέπει να το πειθαρχήσω. Είναι η γλώσσα μου."

- ''Έχω και ένα λιοντάρι. Ω... είναι υπερήφανο, αγέρωχο, νομίζει ότι είναι βασιλιάς... Πρέπει να το δαμάσω. Είναι ο εγωισμός μου."

- ''Όπως βλέπεις φίλε μου έχω πολλή δουλειά... Εσύ τι νέα; Με τι εργάζεσαι;;;".




(Αρχαίος θρύλος Ζεν)

Δάσκαλος - Ο όμορφος άνθρωπος...!!!!

Ένας νεαρός κύριος συναντά έναν ηλικιωμένο.

-Με θυμάστε;

-Όχι.

-Υπήρξα μαθητής σας.

-Τι κάνεις;

Με τι ασχολείσαι;

-Έγινα κι εγώ δάσκαλος.

-Κρίνεις ότι είσαι καλός στη δουλειά σου;

-Η αλήθεια είναι πως ναι. Εσείς με εμπνεύσατε και ήθελα να σας μοιάσω.

Περίεργος ο ηλικιωμένος κύριος, ρωτά να μάθει,τι του έμεινε στο μυαλό και τον ενέπνευσε σε τέτοιο βαθμό ώστε να θέλει να γίνει κι ο ίδιος δάσκαλος.

Και ο νεαρός του διηγείται την ακόλουθη ιστορία.

-Κάποια μέρα ένας συμμαθητής μου που ήταν και φίλος μου, ήλθε στην τάξη και μου έδειξε ένα πανέμορφο καινούργιο ρολόι που είχε στην τσέπη του. Δεν άντεξα στον πειρασμό και κάποια στιγμή του το έκλεψα. Σε λίγο, αντιλήφθηκε ότι το ρολόι έλειπε από την τσέπη του και αμέσως ενημέρωσε τον δάσκαλο που μας δίδασκε εκείνη την στιγμή στην τάξη, που ήσασταν εσείς. Εσείς, λοιπόν, απευθυνθήκατε στην τάξη και είπατε:

Το ρολόι κάποιου συμμαθητή σας εκλάπη κατά την διάρκεια του τρέχοντος μαθήματος. Όποιος το έκλεψε, παρακαλώ να το επιστρέψει αμέσως.

Ντράπηκα τόσο πολύ την ταπείνωση μπροστά στους συμμαθητές μου, που δεν τόλμησα να αποκαλυφθώ. Έπειτα εσείς κλείσατε την πόρτα, μας είπατε όλους να σταθούμε όρθιοι και ότι θα ψάχνατε τις τσέπες όλων μας μέχρι να το βρείτε. Αλλά θέσατε και μια προϋπόθεση.

Ότι έπρεπε να έχουμε όλοι μας τα μάτια μας κλειστά για να μην δούμε τον ένοχο. Έτσι και συνέβη. Όταν φτάσατε σε μένα, το βρήκατε στην τσέπη μου και το πήρατε. Όμως συνεχίσατε το ψάξιμο στις τσέπες όλων και όταν τελειώσατε, μας είπατε : «Και τώρα, μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας όλοι. Το ρολόι βρέθηκε!»

Δεν αναφέρατε ποτέ το όνομά μου στην τάξη και ούτε μου σχολιάσατε ποτέ το περιστατικό σε προσωπικό επίπεδο. Περίμενα να με επιπλήξετε και να μου κάνετε κατήχηση, αλλά τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Εκείνη την ημέρα σώσατε την αξιοπρέπειά μου για πάντα.

Εκείνη ήταν η πιο ντροπιαστική μέρα της ζωής μου όλης και μου δώσατε με τον τρόπο σας ένα ηχηρό μάθημα. Θυμηθήκατε τώρα το περιστατικό κύριε;

-Ναι, ακούγοντάς σε, τα θυμήθηκα όλα. Αλλά υπάρχει κάτι που δεν θυμάμαι και αυτό είσαι εσύ, γιατί κι εγώ είχα τα μάτια μου κλειστά όταν σας έψαχνα όλους!!!

*Εκείνοι που ελέγχουν με αδιακρισία έχουν πνευματική συσκότιση και κακία και βλέπουν τους ανθρώπους δυστυχώς σαν κούτσουρα...

Οι ελευθερωμένοι όμως άνθρωποι από τα πάθη τους, επειδή δεν έχουν κακία, το κακό το διορθώνουν με καλοσύνη.
(ΆγιοςΠαϊσιος ο Αγιορείτης)

Όποιος θεραπεύει τον αδελφό του κρυφά, καθιστά φανερή την δύναμη της αγάπης του, ενώ όποιος τον ντροπιάζει ενώπιον των συναδερφών του, δείχνει την δύναμη του φθόνου του.
(Άγιος Ισαάκ ο Σύρος)

Αν δεν υπάρχει η διάκριση,το καλό μπορεί να γυρίσει σε κακό και επομένως να μην είναι πια καλό.
(Όσιος Παϊσιος Βελιτσκόφσκυ)

Και ο Ιερός Αυγουστίνος μας λέγει:

Αγαπάτε και κάντε ό,τι θέλετε!

Εάν σιωπάτε, να σιωπάτε από αγάπη·

Εάν φωνάζετε,

φωνάξτε από αγάπη·

Εάν ελέγχετε, ελέγξετε από αγάπη·

Εάν δείχνετε έλεος, να δείχνετε έλεος από αγάπη·

Να είναι η αγάπη, η εσωτερική ρίζα σας.

Γιατί από αυτήν την ρίζα τίποτα άλλο δεν μπορεί να βλαστήσει,

παρά μόνο το καλό