Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

10 πράγματα που κάνετε και οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν το γιατί εξαιτίας της πνευματικής σας αφύπνισης...!!!!

Όταν είστε αφυπνισμένοι βλέπετε τον κόσμο με ένα διαφορετικό πρίσμα. Οι πνευματικοί σας ορίζοντες διευρύνονται για να συμπεριλάβουν τις καινούργιες σας διηγήσεις. Κάθε μέρα σας προσφέρεται με μια καινούργια γεύση. 

Αυτό έρχεται σε εσάς μόνο όταν είστε έτοιμοι. Μόλις διαφωτιστείτε, γίνεστε ένα διαφορετικό άτομο. Από αυτούς που επηρεάζονται, οι περισσότεροι βιώνουν την αφύπνιση σε υψηλό βαθμό. 

Όλες οι αισθητήριες αντιλήψεις σας επηρεάζονται. Οι άλλοι το βρίσκουν περίεργο, επειδή δεν μπορούν να βιώσουν αυτό που αισθάνεστε εσείς. 

Αυτά είναι δέκα πράγματα που κάνετε αφού αφυπνιστείτε (και οι φίλοι σας δεν ξέρουν το γιατί). 

1. Αναρωτιέστε τα πάντα για σας 
Ο κόσμος αρχίζει να βγάζει νόημα τώρα. Όλες οι δραστηριότητες και οι αποφάσεις σας είναι εξαιρετικά σημαντικές πλέον. Έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα πολύ καλύτερα. Μπορείτε τώρα να ενώσετε τις τελείες και μην θεωρείτε την ζωή δεδομένη. 

2. Θέλετε να είστε μόνοι 
Η εσωτερική επίδραση έρχεται φυσικά σε όσους έχουν επίγνωση. Μόλις αισθανθείτε την ενέργεια που σας περιβάλλει, τείνετε να διαχωρίζεστε από το πλήθος. Είναι περισσότερο μια ασυνείδητη επιλογή. Δεν αφήνετε εσκεμμένα τα πάρτι ή τις συγκεντρώσεις. 

Η ανάγκη να μείνετε μόνοι υπερβαίνει τα πάντα. Ενώ μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους κοντά σας, καταλαβαίνετε ότι είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε τη λογική σας. 

3. Θέλετε να μιλάτε για πιο πολύπλοκα θέματα 
Δεν είναι ένας τρόπος για να αναδείξετε την πνευματική πλευρά σας. Δεν προσπαθείτε να ανεβείτε σε μια φανταστική κοινωνική σκάλα. Καθώς πολλά πράγματα αρχίζουν να έχουν νόημα, ο κόσμος δεν μπορεί να είναι απλά μαύρος ή άσπρος. 

Η πλειοψηφία δεν θα σας καταλάβει. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να πιστέψουν ότι είστε τρελοί. Αλλά ξέρετε πολύ καλά τι λέτε, και η πραγματικότητα είναι τόσο περίπλοκη όσο είναι. 

4. Εμπιστεύεστε το Σύμπαν 
Το Κάρμα είναι αληθινό. Πιστεύετε στην δύναμη που λειτουργεί σε όλον τον κόσμο. Το ένστικτο σας ποτέ δεν σας απογοητεύει και έχετε αρχίσει να το εμπιστεύεστε περισσότερο. Αυτό το Σύμπαν έχει ένα σχέδιο, ανεξάρτητα από το αν φαίνεται σαφές ή όχι αυτή τη στιγμή. 

5. Εμπιστεύεστε την διαίσθηση σας 
Η φύση σας μιλά, και δεν κάνει ποτέ λάθος. Έχετε αρχίσει να αφήνετε την φωνή μέσα σας να σας καθοδηγεί. Σας κατευθύνει συχνά από κακές αποφάσεις σε πολύ καλές. Είναι σαν την προσωπική σας σειρήνα, ώστε να μην παραστρατήσετε ποτέ. 

6. Νιώθετε τα πάντα 
Μερικές φορές, ίσως πάρα πολύ. Όχι μόνο τα δικά σας, αλλά ακόμα και τα συναισθήματα των άλλων αρχίζουν να πλημμυρίζουν το μυαλό σας. Έχετε γίνει εξαιρετικά δεκτικοί σε κάθε είδους ενέργεια. Μερικές φορές, όταν η καρδιά σας κουράζεται από το βάρος των πολλών συναισθημάτων, αυτή η ικανότητα δεν είναι τόσο ευχάριστο δώρο. 

7. Είστε συνειδητοποιημένοι για κάτι και προσπαθήσετε να αφυπνίσετε και τους άλλους 
Πρόκειται για την επιθυμία να μοιραστείτε σπουδαία πράγματα. Δεν θέλετε να κρατήσετε αυτήν την εμπειρία για τον εαυτό σας. Ειδικά επειδή ξέρετε ότι η αφύπνιση έχει τη δύναμη να θεραπεύσει την ανθρωπότητα. Προσπαθείτε να το μεταδώσετε σε άλλους ανθρώπους, αλλά μπορεί να το απορρίψουν. Όλοι μαθαίνουν με τον χρόνο τους, και η αληθινή γνώση δεν μπορεί να εξαναγκαστεί. 

8. Παρατηρείτε σημάδια παντού 
Οι οιωνοί γίνονται πιο ορατοί. Σχετίζετε κάθε τι μικροσκοπικό με τον μακρόκοσμο. Κάθε εμπειρία σας συνδέεται με την ηθική και σας βοηθά να αναπτυχθείτε. 

9. Οι προτεραιότητες σας αρχίζουν να αλλάζουν 
Η αγάπη για τον εαυτό είναι σημαντική. Συνειδητοποιείτε ότι η πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει να είναι ο εαυτός σας. Τα υλιστικά πράγματα δεν σας ενδιαφέρουν πλέον. Η οχτάωρη εργασία στο γραφείο, η βιαστική ολοκλήρωση των δουλειών της ζωής, το να ζείτε αποκλειστικά για την δουλειά. 

Τίποτα από αυτά δεν ελκύει την ψυχή σας. Πραγματοποιείτε το αληθινό σας κάλεσμα και προσπαθείτε να το αγκαλιάσετε και με τα 2 σας χέρια. Η αληθινή ευτυχία δεν μπορεί να βρεθεί εκτός αν αρχίσετε να οργανώνετε την ζωή σας και έχετε ξεκινήσει κάνοντας ακριβώς αυτό. 

10. Προσπαθείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας 
Είστε καλοσυνάτοι. Είστε μακριά από το τέλεια και αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τις ατέλειές σας. 

Επιδιώκετε συνεχώς να βελτιώνετε τις ικανότητές σας και να γίνεστε καλύτεροι κάθε μέρα που περνά. Η θεραπεία του κόσμου αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου σας πλέον και ελπίζω ειλικρινά να τον φτάσετε. 

Αυτή η Αφύπνιση θα σας ωθήσει προς την γαλήνη. Μείνετε στην πορεία σας και μην τα παρατήσετε. Τα όνειρα και οι στόχοι σας βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας και ξέρω ότι θα τα φτάσετε. Να έχετε δύναμη! Αυτός ο κόσμος και η ψυχή σας σας χρειάζονται!




Image by Connor Botts | @shotbynox 

Γράψε τους όλους και ζήσε όπως θέλεις...!!!!

Άνθρωποι που αρνήθηκαν τον εαυτό τους από φόβο… 

Η Ερμιόνη σπούδασε κάτι που δεν αγαπούσε, μόνο και μόνο για να μην πάει κόντρα στον πατέρα της. 

Ο Μάξιμος καταπιέζει τη σeξουαλικότητα του, κρύβοντας την σε ψεύτικες σχέσεις με κοπέλες για τα μάτια του κόσμου. Αλλά είναι χρόνια ερωτευμένος με τον Άκη. 

Η Αργυρώ μένει σε ένα γάμο που την κακομεταχειρίζονται, σωματικά και ψυχολογικά, γιατί έχει ένα παιδί και δεν ξέρει που να πάει. 

Ο Στέφανος δεν εξομολογήθηκε ποτέ τον έρωτα του στην Ελένη, γιατί φοβήθηκε πως ποτέ δε θα γύριζε ένα τέτοιο κορίτσι να κοιτάξει αυτόν και την αναπηρία του. 

Η Μαργαρίτα φορά συνέχεια φαρδιά ρούχα γιατί φοβάται να δείξει το γεμάτο σώμα της. Κάνει έρωτα πάντα με σβηστό το φως και το μεγάλο της μαρτύριο είναι τα αδιάκριτα βλέμματα στην παραλία. 

Ερμιόνη, Μάξιμος, Αργυρώ, Στέφανος, Μαργαρίτα, Ελένη, Αναστασία, Γιάννης, Χρήστος, το αγόρι της διπλανής πόρτας, το κορίτσι του απέναντι μπαλκονιού. Πλήθος γνωστών κι άγνωστων ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν ένα και μόνο πρόβλημα: Τον εαυτό τους. 

Κι ύστερα όλους τους άλλους. 

Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι αληθινά πολλοί, αρνήθηκαν τον εαυτό τους από φόβο. Αρνήθηκαν να δεχτούν αυτό που είναι, αυτό που θέλουν, αυτό που ονειρεύονται, από φόβο για τους τρίτους… 

Τους έξω. Τα στόματα μιας κοινωνίας που αγαπά να δικάζει και να καταδικάζει, να κρίνει και να κατακρίνει. Μα κυρίως να επιβάλλει… 

Τρόπους ζωής, συναισθήματα, επιλογές κι αποφάσεις… 

Μα η ζωή του καθενός γράφει πάνω το όνομα του. Ούτε του γονιού, ούτε του γείτονα. Κι οφείλει να είναι όπως εκείνος θέλει και μπορεί. 

Ναι σε σένα το λέω. Και σε σας… Μα πάνω από όλα το φωνάζω για να το ακούσω κι εγώ. 

Αναλωθήκαμε χρόνια να κυνηγάμε την κοινωνική αποδοχή. Να κρύβουμε, να υποτιμούμε, να αρνούμαστε όσα νιώθουμε και θέλουμε, για να συμβαδίσουμε με το μοντελάκι ζωής που άλλοι θεώρησαν πρέπον κι άλλοι μας επέβαλλαν ως σωστό. 

Μα όταν κοιτιόμαστε στον καθρέφτη δε βλέπουμε τους άλλους, αλλά εμάς. Κι είναι κρίμα να αποφεύγουμε από θλίψη να μας δούμε. Γιατί στο πρόσωπο μας αντικρίζουμε κάθε όνειρο που αφήσαμε να πάει χαμένο. 

Κάθε μεγάλη ήττα που επιβάλλαμε στον εαυτό μας, καθώς δεν παλέψαμε ποτέ. 

Γιατί η ζωή, μάτια μου, θέλει αγώνα. Θέλει θράσος, θέληση και διεκδίκηση!

Αλλιώς σε πάτησε η πλάκα, που λέει και η γιαγιά μου κι άντε να ανασάνεις. 

Οι άλλοι γεννήθηκαν με χίλια στόματα για να έχουν να λένε. Ε και; Μήπως κι αν τα κάνουμε όλα όπως εκείνοι τα θεωρούν καλά, θα πάψουν να λένε; Ούτε καν! 

Οπότε τι καταφέρνουμε με το να ζούμε τη ζωή των άλλων;
Το απόλυτο τίποτα… Και μια δυστυχία άνευ προηγουμένου. 

Γιατί η χειρότερη δυστυχία που μπορεί ένας άνθρωπος να καταδικαστεί, είναι να μετρά τη ζωή που δεν έζησε. Όχι επειδή δεν τον άφησαν οι άλλοι, αλλά επειδή αυτός δεν τη διεκδίκησε κόντρα σε όλους. 

Γι’ αυτό ο καθένας μας πρέπει να μάθει να κλείνει τα αυτιά του στα δήθεν «πρέπει» και να ακούει την καρδιά του.
Να διώχνει τους φόβους του μακριά και να διεκδικεί τη ζωή που του ανήκει. 

Μόνος, αν χρειαστεί, κόντρα σε όλους.

Μα ελεύθερος.

Δίχως τα δεσμά, δίχως ξένα όνειρα. Μόνο δικά του. 

Γιατί όταν έρθει η ώρα να κάνει ταμείο, δε θα φιλοτιμηθεί κανείς άλλος να πληρώσει το λογαριασμό… Γιατί, λοιπόν, να πληρώνουμε ξένα σπασμένα; Ας σπάσουμε τα δικά μας. 

Σπάστε, λοιπόν, άφοβα. Γράψτε τους όλους και ζήστε όπως θέλετε… Κι ας λένε… Ποιος νοιάζεται;




Στεύης Τσούτση. 
Photo Credit: Mike Alegado 

12 βήματα για να υλοποιήσεις τα όνειρά σου...!!!!


Όταν ο Τζόζεφ Κάμπελ χρησιμοποίησε την έκφραση ''ακολούθησε τις ευλογίες σου'', απηχούσε μία σκέψη που φαίνεται να ταιριάζει πολύ αυτό τον καιρό. Στον ''Αλχημιστή'' αυτή η σκέψη αποκαλούνταν ‘προσωπικός μύθος’. 

Ο Alan Cohen, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς και ομιλητές στην Αμερική, ασχολείται και με αυτό το θέμα. 

Όταν ρωτά το κοινό στις διαλέξεις του αν είναι απογοητευμένο από τη δουλειά του, το 75% σηκώνει το χέρι του. Ο Cohen έχει δημιουργήσει ένα σύστημα που αποτελείται από 12 βήματα για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν εκ νέου την ''ευλογία'' τους : 

1. Πες στον εαυτό σου την αλήθεια. 
Σχεδίασε δύο στήλες σε ένα φύλλο χαρτιού. Στην αριστερή στήλη γράψε όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις. Στην άλλη στήλη γράψε όλα όσα κάνεις χωρίς κανέναν ενθουσιασμό. Γράψε σαν να μην πρόκειται να τα διαβάσει κανένας άλλος, και μην λογοκρίνεις τις απαντήσεις σου. 

2. Ξεκίνα αργά, αλλά ξεκίνα. 
Πήγαινε σ’ ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, ψάξε για ένα οικονομικό ταξίδι, πήγαινε να δεις την ταινία που αναβάλλεις συνεχώς, αγόρασε το βιβλίο που επιθυμείς να αγοράσεις. Να είσαι γενναιόδωρος με τον εαυτό σου και θα δεις ότι ακόμα και αυτά τα μικρά βήματα θα αισθανθείς πιο ζωντανός. 

3.Σταμάτα αργά, αλλά σταμάτα. 
Κάποια πράγματα καταναλώνουν όλη σου την ενέργεια. Πρέπει στ’ αλήθεια να πας στη συνεδρίαση της επιτροπής; Είναι αναγκαίο να βοηθήσεις αυτούς που δεν θέλουν να βοηθηθούν; Έχει το αφεντικό σου το δικαίωμα να απαιτεί να παρευρίσκεσαι όπου πηγαίνει και αυτός, πέρα από τις ωράριο της εργασίας σου; 

Όταν σταματήσεις να κάνεις αυτά που δεν ενδιαφέρεσαι να κάνεις, θα συνειδητοποιήσεις ότι μέχρι τώρα πίεζες περισσότερο τον εαυτό σου, από όσο σου ζητούσαν πραγματικά οι άλλοι. 

4. Ανακάλυψε τα μικρά σου ταλέντα. 
Τι σου λένε οι φίλοι σου πως κάνεις καλά; Τι κάνεις με ευχαρίστηση ακόμα και αν δεν το κάνεις τέλεια; Αυτά τα μικρά κρυφά ταλέντα είναι προάγγελος των μεγάλων απόκρυφων ταλέντων σου. 

5. Ξεκίνα να επιλέγεις. 
Αν κάτι σου δίνει ευχαρίστηση, μη διστάζεις. Αν αμφιβάλεις, κλείσε τα μάτια σου, φαντάσου ότι πήρες την απόφαση ''Α'' και δες όλα όσα πρόκειται να σου αποφέρει. Τώρα κάνε το ίδιο με την απόφαση ''Β''. Η απόφαση που θα σε κάνει να αισθανθείς ότι συνδέεται περισσότερο με τη ζωή σου, είναι η σωστή - ακόμα και αν δεν είναι η πιο εύκολη. 

6.Μη βασίζεις τις αποφάσεις σου στο οικονομικό όφελος. 
Το κέρδος θα έρθει αν δουλέψεις πραγματικά με ενθουσιασμό. Το ίδιο βάζο, μπορεί να φτιαχτεί από έναν αγγειοπλάστη που αγαπά αυτό που κάνε, και από κάποιον άλλο που μισεί τη δουλειά του. Θα πουληθεί γρήγορα στην πρώτη περίπτωση, ενώ στη δεύτερη θα μείνει στο ράφι. 

7. Ακολούθησε τη διαίσθηση σου. 
Η πιο ενδιαφέρουσα δουλειά είναι αυτή που επιτρέπει στον εαυτό σου να είναι δημιουργικός. Ο Einstein είπε: ‘Δεν έφτασα στην κατανόηση του Σύμπαντος χρησιμοποιώντας απλώς τα μαθηματικά’. Ο Descartes, ο πατέρας της λογικής ανέπτυξε τη μέθοδο του βασιζόμενος στο όνειρο που είχε. 

8. Μη φοβάσαι ν’ αλλάξεις γνώμη. 
Αν απέρριψες μια ιδέα και αυτό σε ενοχλεί, σκέψου ξανά αυτό που επέλεξες. Μην αγωνίζεσαι ενάντια σε αυτό που σε ευχαριστεί. 

9. Μάθε πώς να ξεκουράζεσαι. 
Μία μέρα την εβδομάδα χωρίς να σκέφτεσαι τη δουλειά, επιτρέπει στο υποσυνείδητό σου να σε βοηθήσει. 

10. Άφησε τα πράγματα να σε οδηγήσουν σε ένα πιο χαρούμενο μονοπάτι. 
Αν αγωνίζεσαι πάρα πολύ για κάτι χωρίς να έχεις κάποιο αποτέλεσμα, να είσαι πιο ευέλικτος και να ακολουθείς τους δρόμους που σου ανοίγει η ζωή. Αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπεις τον αγώνα, ότι γίνεσαι τεμπέλης ή ότι αφήνεις τα πράγματα στα χέρια άλλων. Σημαίνει ότι καταλαβαίνεις πως η δουλειά που γίνεται με αγάπη φέρνει δύναμη, και ποτέ απελπισία. 

11. Διάβασε τα σημάδια. 
Είναι μια προσωπική ''γλώσσα''. Να ακούς τη διαίσθηση που έχεις κάθε στιγμή. Ακόμα και αν τα σημάδια δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που σχεδίαζες, ακολούθησε τα. Μερικές φορές μπορεί να πάρεις τη λάθος διαδρομή, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις αυτή την καινούρια γλώσσα. 

12.Τέλος, ρίσκαρε! 
Οι άνθρωποι που έχουν αλλάξει τον κόσμο, χάραξαν το δρόμο τους μέσα από πράξεις πίστης. Πίστεψε στη δύναμη των ονείρων σου. Ο Θεός είναι δίκαιος. Δεν θα έβαζε στην καρδιά σου μια επιθυμία που δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. 




Paulo Coelho 
Για την απόδοση: Μυρσίνη Παπαμιχαήλ – antikleidi.com

8 λόγοι που το σχολείο προκαλεί στα παιδιά κατάθλιψη και μειώνει τη νοημοσύνη τους...!!!!

Σκοπός του σχολείου, κατά γενική ομολογία, είναι να βοηθήσει τα παιδιά να ωριμάσουν, να γίνουν ευσυνείδητοι, υπεύθυνοι, οξυδερκείς ενήλικες, οι οποίοι θα διαχειρίζονται με σύνεση τη ζωή τους και θα προσφέρουν στον κόσμο όλη αυτή την παιδεία και τα αγαθά που έχουν αποκτήσει την περίοδο της σχολικής ζωής. 

Ωστόσο, το σχολείο, με την έννοια που του αποδίδεται, απέχει πολύ από την προαναφερόμενη θεωρητική βάση. 

Στην ουσία, το σχολείο, ως θεσμός που λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας, φαίνεται πως καθυστερεί την εξέλιξη της νοημοσύνης των παιδιών, ενώ παράλληλα τα γεμίζει άγχος και ανησυχία, στοιχεία που οδηγούν στον χαοτικό κόσμο που βιώνουμε όλοι καθημερινά. 

Ως εκ τούτου, παραθέτουμε οκτώ λόγους για τους οποίους το σχολείο προκαλεί στα παιδιά κατάθλιψη και μειώνει τη νοημοσύνη τους. 

1. Διδάσκει στα παιδιά να συμμορφώνονται 
Το σχολείο διδάσκει τα παιδιά να υπακούν σε εντολές και να ακολουθούν πιστά και τυφλά ό,τι τους λένε. Τα παιδιά καθοδηγούνται όσον αφορά αυτά που καλούνται να κάνουν, είτε τους αρέσει, είτε όχι. 

Για παράδειγμα, καλούνται να καθίσουν σε ένα θρανίο για πολλές ώρες, χωρίς να εκφράσουν κάποιο παράπονο, ενώ η μοναδική τους δραστηριότητα περιορίζεται στην αποστήθιση πληροφοριών, τις οποίες ενδεχομένως να μη χρειαστούν ποτέ στη ζωή τους. Τα παιδιά λαμβάνουν εντολές όσον αφορά το πότε να μιλήσουν, πότε να κινηθούν και πότε να επισκεφτούν την τουαλέτα. 

Συνεπώς, όσο περνάει ο καιρός τα παιδιά παύουν να εμπιστεύονται την εσωτερική τους φωνή και συμμορφώνονται με αυτό που απαιτεί από αυτά η αρχή της εξουσίας, κάτι που τα καταπιέζει βαθύτατα και, χωρίς αυτό να μας προκαλεί έκπληξη, τους προκαλεί κατάθλιψη και μια αίσθηση ανεκπλήρωτης επιθυμίας. 

2. Διδάσκει στα παιδιά τι να σκεφτούν και πώς να σκεφτούν. 
Το σχολείο δεν διδάσκει στα παιδιά τον τρόπο να αναπτύσσουν την ικανότητα έλλογης σκέψης, που θα τα οδηγήσει να εξαγάγουν τα δικά τους συμπεράσματα στη διαχείριση των πληροφοριών. 

Αντιθέτως, τα παιδιά δέχονται πιέσεις για να πιστέψουν αυτά τα οποία διδάσκονται, ανεξάρτητα από το κατά πόσον αυτά ισχύουν, ή είναι προϊόντα δικής τους κατανόησης. Ως εκ τούτου η κριτική τους σκέψη παρεμποδίζεται χωρίς να βελτιώνεται, ενώ ως αποτέλεσμα τα παιδιά γίνονται ανόητα αυτόματα. 

3. Διδάσκει τα παιδιά να μην είναι δημιουργικά. 
Η φαντασία των παιδιών είναι ανεξάντλητη, ωστόσο το σχολείο με θαυμαστό τρόπο καταπιέζει αυτή την φαντασία. Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να είναι απίστευτα δημιουργικά, ωστόσο οι Τέχνες σχεδόν απουσιάζουν στην πλειονότητα των σχολείων ανά τον κόσμο, δεδομένου ότι μια καριέρα στον χώρο της Τέχνης δεν συμβαδίζει με την κερδοφορία. 

Αντί λοιπόν, να επιτρέψουν στα παιδιά να εξερευνήσουν τον εαυτό τους εκφράζοντας παράλληλα τις πιο ενδόμυχες σκέψεις και τα συναισθήματά τους μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική, το θέατρο και την τέχνη γενικότερα, καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους περιορισμένα μέσα στους τοίχους... 

μίας αίθουσας, μαθαίνοντας βαρετά πράγματα, τα οποία δεν ασκούν στα οποία κανένα ενδιαφέρον, χωρίς το ίδιο το σχολείο να κάνει το παραμικρό για να καλλιεργήσει το μυαλό, την καρδιά και το πνεύμα τους. 

4. Διδάσκει στα παιδιά να φοβούνται την αποτυχία. 
Τα λάθη μάς διδάσκουν να ωριμάζουμε, να γίνουμε σοφότερα όντα, ωστόσο το σχολείο διδάσκει στα παιδιά να φοβούνται την αποτυχία, λες και η αποτυχία είναι κάποια μορφή κακού που πρέπει να αποφύγουμε. 

Τα παιδιά στο σχολείο διδάσκονται ότι πρέπει απλώς να μελετάνε, μόνο και μόνο για να πετύχουν στις εξετάσεις, ενώ όσοι αποτυγχάνουν αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση, μερικές φορές και με ειρωνεία, λες και είναι η προσωποποίηση της αποτυχίας. 

Ως εκ τούτου, τα παιδιά μαθαίνουν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να αποφύγουν τα λάθη, γεγονός που τα παρεμποδίζει απλώς από την προσπάθεια να επιτύχουν νέους στόχους που ενδεχομένως να αποκτήσουν στην μετέπειτά ζωή τους, μόνο και μόνο από φόβο ότι μπορεί να αποτύχουν.. 

5. Διδάσκει στα παιδιά ότι το παιχνίδι δεν είναι χρήσιμο. 
Τα παιδιά βρίσκουν απίστευτη χαρά κι απόλαυση όταν παίζουν, όταν περνάνε καλά, όταν γελάνε, κάνοντας πράγματα χωρίς κάποιον σκοπό, ή λόγο, εκτός από το ίδιο το παιχνίδι. Το παιχνίδι κάνει την καρδιά τους να πάλλεται από ευτυχία και μετατρέπει τη ζωή τους σε γιορτή. 

Σιγά-σιγά, ωστόσο, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, διδάσκονται ότι το παιχνίδι δεν είναι χρήσιμο, από τη στιγμή που δεν είναι παραγωγικό και, άρα, ότι είναι απλώς χάσιμο χρόνου. 

Επιπλέον, τα παιδιά διδάσκονται ότι πρέπει να είναι και να παραμένουν σοβαρά, σε εγρήγορση, αγχωμένα για το μέλλον, γεγονός που τους προκαλεί κατάθλιψη και δεν τους επιτρέπει να αφήσουν τον εαυτό τους ελεύθερο, να ηρεμήσει, να χαλαρώσει στο παρόν και να απολαύσει την ομορφιά που τους προσφέρει η ίδια η ζωή. 

6. Διδάσκει στα παιδιά να μην ακούν την καρδιά τους. 
Σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα παιδιά ακούνε την καρδιά τους. Ωστόσο, μετά από μία πορεία μακρόχρονης κοινωνικής προσαρμογής, όταν τα παιδιά γίνονται ενήλικες, έχουν ήδη κτίσει φράγματα μεταξύ του εαυτού τους και της καρδιάς τους, μην έχοντας πλέον την ικανότητα να ακούσουν τη φωνή της καρδιάς τους. 

Αυτή η προσαρμογή συντελείται κυρίως στο σχολείο, όπου τα παιδιά σε καθημερινή βάση πιέζονται να κάνουν πράγματα που απεχθάνονται, που θεωρούν βαρετά και μάταια, ενώ διδάσκονται ότι για αυτά τα πράγματα η κοινωνία κάποια στιγμή θα τα ανταμείψει. 

Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσουν τη συνήθεια να μην εμπιστεύονται και να μην ακούν την εσωτερική τους φωνή, ενώ χάνουν επαφή με αυτό που αποζητά η καρδιά τους. 

7. Διδάσκει τα παιδιά να συνδέουν το χρήμα με την επιτυχία. 
Ένας περαιτέρω λόγος που το σχολείο προκαλεί στα παιδιά κατάθλιψη και μειώνει την οξυδέρκειά τους είναι ότι τα οδηγεί να συγχέουν το κέρδος με τον επιτυχημένο τρόπο ζωής. Στο σχολείο, τα παιδιά μαθαίνουν ότι πρωταρχικός στόχος στη ζωή είναι ένας καλός μισθός και διδάσκονται ότι πρέπει... 

να θυσιάσουν σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής τους πιέζοντας τον εαυτό τους να μάθουν και να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα, ώστε να πάρουν ένα πτυχίο που θα τους επιτρέψει αργότερα να εργαστούν ως σκλάβοι σε κάποια εταιρεία. 

Ως εκ τούτου τα παιδιά παύουν να κυνηγούν τα όνειρά τους, όλα αυτά που θα έδιναν πραγματικό λόγο ύπαρξης και νοήματος στη ζωή τους. Αντιθέτως ασχολούνται με ανούσια πράγματα που βαρύνουν τον ψυχισμό τους και τα βοηθούν απλώς να επιβιώνουν κι όχι να ζουν. 

8. Διδάσκει στα παιδιά να θυσιάζουν το σήμερα για το αύριο. 
Το παρόν, η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχουμε. Το μέλλον, όπως και το παρελθόν, δεν υπάρχει κι εάν του δώσουμε παραπάνω προσοχή από αυτήν που είναι απαραίτητη, δεν θα καταφέρουμε να απολαύσουμε το εδώ και τώρα. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, δεν απολαμβάνουν την παρούσα στιγμή. Αντιθέτως, προσπαθούν στο διηνεκές να επιτύχουν έναν μελλοντικό στόχο, με την πεποίθηση ότι εάν τον επιτύχουν, θα αισθανθούν πληρότητα και ευτυχία. 

Αυτή η νοοτροπία έχει διαποτίσει τα παιδιά, και μελλοντικούς ενήλικες, μέσα από την πορεία τους ως μαθητές στο σχολείο. 

Στο σχολείο, τα παιδιά βιώνουν ιδεολογική χειραγώγηση και γαλουχούνται με την πεποίθηση ότι η θυσία του σήμερα, μέσα από τη σκληρή μελέτη και την υπακοή συγκεκριμένων εντολών, θα τα ανταμείψει αύριο. 

Ωστόσο, μένοντας επικεντρωμένα στο μέλλον, τα παιδιά σπαταλούν όλη τη ζωή τους και καταλήγουν να γίνονται θλιμμένοι ενήλικες, γεμάτοι ματαιώσεις, που τους προκαλούν τεράστιο ψυχολογικό άγχος. 




9 πράγματα που κάνεις με 1 λεμόνι εκτός από λεμονάδα...!!!!

Τα λεμόνια, εκτός από τις άπειρες χρήσεις τους σε αλμυρές και γλυκές συνταγές, έχουν εξίσου πολλές άλλες χρήσεις λόγω του ευχάριστου αρώματος και της φυσικής τους οξύτητας. Αλήθεια, δε φαντάζεστε σε πόσα πράγματα είναι η ιδανική φυσική εναλλακτική. Απαριθμούμε λοιπόν μερικά από αυτά. 

Γυαλίζετε τα έπιπλα και τα χάλκινα σκεύη σας
Δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φυσικό γυαλιστικό για τα έπιπλα αναμιγνύοντας ¼ του φλιτζανιού χυμό από φρέσκο λεμόνι με ½ φλιτζάνι ελαιόλαδου. 

Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε και το μείγμα από ξίδι και χυμό λεμονιού που υποδεικνύει το παρακάτω video. Αν θέλετε επίσης ένα φυσικό γυαλιστικό για τα χάλκινα σκεύη σας, μια πάστα από χυμό λεμονιού και μπέικιν σόδα θα κάνει τη δουλειά της μια χαρά.
Φρεσκάρετε το ψυγείο
Απαλλαγείτε από τις ενοχλητικές μυρωδιές του ψυγείου βυθίζοντας ένα σφουγγάρι σε χυμό λεμονιού και στη συνέχεια αφήνοντάς στο στο ψυγείο για μερικές ώρες. 

Διώχνετε τα έντομα
Το λεμόνι έχει επίσης ιδιότητες φυσικού εντομοαπωθητικού. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά, ψεκάζετε χυμό λεμονιού σε περβάζια και στις γωνίες στις πόρτες. Τόσο απλά και προπαντός φυσικά. 

Φρεσκάρετε τα λευκά ρούχα σας
Φτιάξτε το δικό σας φυσικό λευκαντικό με χυμό λεμονιού και baking soda και βυθίστε τα λευκά ρούχα σας για μισή σε αυτό ώρα πριν το πλύσιμο.

Τονώστε την επιδερμίδα σας
Το λεμόνι έχει και καλλυντικές ιδιότητες και λειτουργεί ως φυσικό τονωτικό. Πριν το βραδινό ύπνο λοιπόν φτιάξτε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και νερό και βρέξτε ταμποναριστά με ένα βαμβάκι με αυτό το μείγμα το πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπιστείτε απαλά. 

Ενυδατώστε το ξηρό σας δέρμα
Φτιάξτε ένα μείγμα με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο, κάνετε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. 

Φυσικό αποσμητικό
Ταμπονάρετε λίγο χυμό λεμονιού στις μασχάλες σας χρησιμοποιώντας ένα βαμβάκι και αποδεδειγμένα προστατεύεστε με φυσικό τρόπο από την κακοσμία για ολόκληρη τη μέρα. 

Βελτιώνει την πέψη
Ξεκινήστε τη μέρα σας στύβοντας ένα λεμόνι, διαλύστε το χυμό του σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και πιείτε το σαν ρόφημα πριν το πρωινό. Κάνει πολύ καλό στο πεπτικό σύστημα. 

Ξεφορτωθείτε την πιτυρίδα
Έχετε πιτυρίδα και έχετε δοκιμάσει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα; Δοκιμάστε και αυτό: Διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε δύο φλιτζάνια νερού και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό αμέσως μετά το λούσιμο. Τα αποτελέσματα θα φανούν άμεσα. 




olivemagazine.gr 

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Γιατί συναντάμε τις ίδιες ψυχές σε κάθε ενσάρκωση ;

Στη ζωή μας, τα μονοπάτια μας συναντούν εκείνα άλλων ανθρώπων. Από τους γονείς στα παιδιά, από τα αδέλφια και τις αδελφές έως τους συντρόφους μας. 

Σύμφωνα με τις καρμικές διδασκαλίες, πάντα συναντάμε τις ίδιες ψυχές, αλλά σε διαφορετικούς ρόλους και σε διαφορετικά πρόσωπα. 

Η ψυχή περνά αυτόν τον κύκλο φυσικής ενσάρκωσης επειδή έχει κάποιο χρέος ή υποχρέωση, δηλαδή δεν είναι εντελώς ελεύθερη. Μέσω της αλληλεπίδρασης με τους άλλους μας δίνεται η ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τα δεσμά του κάρμα. 

Το κάρμα δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα των πράξεων που κάναμε από την έλλειψη αγάπης και την έλλειψη σύνδεσης με την πηγή της. 

Λόγω της έλλειψης αγάπης συνειδητά ή ασυνείδητα πληγώνουμε τους άλλους ή εκείνοι εμάς. Τώρα, είμαστε στην «τράπεζα» του κάρμα για να επιλύσουμε τα όποια υπολειπόμενα «δάνεια», όλα υπό τον νόμο που είναι ίδιος για όλους. 

Τα καρμικά αρχεία αποθηκεύονται στην Akasha (την μνήμη του σύμπαντος) που δεν είναι διαθέσιμη στο συνειδητό μας μυαλό. Αλλά μπορούμε να μάθουμε ένα μάθημα από τα συναισθήματα μας και αυτά που μας προκαλούν οι άλλοι. 

Αν ένα άτομο ολοκληρώσει τον στόχο του, απομακρύνεται από την ζωή μας. Κάποιοι άνθρωποι μας κάνουν να νιώθουμε δυσάρεστα όταν είναι κοντά μας, οπότε είναι μια ανακούφιση το να απελευθερωθούμε από αυτούς. 

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αγνοούμε αυτά τα συναισθήματα και την παρουσία τους. Την προέλευση τους από μέσα μας. Την λάσπη και την βρωμιά των καταπιεσμένων αρνητικών εμπειριών μας και των ανεπιθύμητων συναισθηματικών καταστάσεων του φόβου και του πόνου που βρίσκονται στα βάθη της ύπαρξης μας. 

Όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε στη ζωή μας είναι οι δάσκαλοι μας που ο ρόλος τους είναι να μας βοηθούν να απελευθερωθούμε από τα δηλητήρια που κρατάμε. 

Η πρώτη επαφή με ένα άτομο συμβαίνει σε οπτικό επίπεδο, αλλά συνήθως η έλξη έρχεται από ένα άλλο υποσυνείδητο επίπεδο, όπου υπάρχει μια υποσυνείδητη καρμική καταγραφή. 

Η δική μας καρμική καταγραφή και αυτή του άλλου, «αναγνωρίζουν» το βασικό ζήτημα της εκκαθάρισης του κάρμα μας και έτσι συμβαίνει η σύνδεση ή μια σχέση. 

Σε μια σχέση, δεν ωριμάζουμε επειδή εκφράζουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά μας, τα οποία δεν είναι ο πραγματικός εαυτός μας, αλλά με τις συγκρούσεις. 

Οι στιγμές διαμάχης αξίζουν χρυσό επειδή είναι σημαντικά τα πράγματα που συμβαίνουν. Όταν θα ζηλέψουμε για πρώτη φορά, θα πρέπει να αναρωτηθούμε: «Γιατί έχω αυτό το συναίσθημα; Τι υπάρχει μέσα μου;». 

Είναι απαραίτητο να δουλέψουμε πάνω σε αυτό για να βάλουμε αυτό το περιπλανώμενο κομμάτι που δεν είναι ολοκληρωμένο και που αναζητά την θέση του στο μωσαϊκό. 

Αυτά τα κομμάτια είναι οι αδυναμίες της προσωπικότητας μας. Ίσως, ήμασταν παραμελημένοι στην παιδική ηλικία και αυτή η απόρριψη στην κρίσιμη στιγμή της ζωής μας δημιούργησε ένα μαγνήτη για τέτοια συναισθήματα. 

Επιβάλλουμε την ιδέα της σταθερότητας στις σχέσεις με τους άλλους, αλλά αν η συμπεριφορά του συντρόφου μας είναι εκτός αυτής της ιδέας και αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε κάποιες από τις κινήσεις του αλλάζουμε τα κομμάτια φόβου από τα οποία το μυαλό μας αντλεί τις πεποιθήσεις του. 

Στην πραγματικότητα, ο σύντροφος μας παίζει τον ρόλο στου στο να δημιουργήσει το μωσαϊκό της προσωπικότητας μας. Αλλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό επειδή βλέπουμε τον σύντροφο μας ως κάποιον που θέλει να μας πληγώσει. 

Υπάρχει κάτι το καρμικό σε αυτά τα συναισθήματα. Χτίζουμε μια σχέση με ένα άτομο ο οποίος στο μακρινό παρελθόν είχε τα ίδια συναισθήματα για εμάς. 

Η έννοια του κάρμα δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποφέρετε, αλλά να ενώσετε τόσο την ανιδιοτελή αγάπη όσο και την πνευματική ακεραιότητα. Μάθετε πώς να πράττετε με αγάπη- επειδή είμαι ένας σύντροφος και ένας σύντροφος είμαι εγώ. 

Είναι τα σπασμένα κομμάτια του εαυτού μας και όλοι είμαστε σπασμένα κομμάτια αυτού του μεγάλου πάζλ. Είμαι και τα δύο, και η σταγόνα (εγώ) και ο ωκεανός (όλοι οι άνθρωποι), επειδή υπάρχει ένας ωκεανός σε κάθε μικρή σταγόνα. 

Και όσο οι σχέσεις δεν κρυσταλλώνονται σε αυτό το επίπεδο, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν τον κύκλο της ενσάρκωσης σε διαφορετικές ζωές και διαφορετικούς ρόλους. 




Μετάφραση: awakengr.com via consciousreminder.com 
Image by Tomasz Alen Kopera 

Γεννιόμαστε 7 φορές σε αυτόν τον κόσμο και κάθε φορά για διαφορετικό λόγο...!!!!

Ένας θρύλος λέει ότι κάθε άτομο γεννιέται 7 φορές πριν φτάσει στη σωτηρία ή στην καταδίκη. Κάθε γέννηση έχει ένα συγκεκριμένο στόχο ώστε να προετοιμάσει το άτομο για την επόμενη μετενσάρκωση. 

Η παρακάτω λίστα είναι η χρονολογική σειρά των 7 γεννήσεων με την αντίστοιχη προσωπικότητα. 

Δείτε σε ποια γέννηση βρίσκεστε και σε ποιες μετενσαρκώσεις θα υποβληθείτε. 

1. Το βρέφος/παιδί 
Η βρεφική ηλικία είναι η πρώτη μετενσάρκωση την οποία βιώνει η ψυχή σας. Αυτό το διάστημα, η ψυχή σας απλώς παρατηρεί ότι συμβαίνει γύρω της. 

Όλα μοιάζουν περίεργα και πιθανώς σας καταπιέζουν. Δεν μπορείτε να βρείτε την ευφυΐα σας, νιώθετε αποπροσανατολισμένοι και ότι δεν μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας. Σε κάθε προσπάθεια σας τα αποτελέσματα είναι αρνητικά ή αποτυγχάνετε εντελώς στην χειρότερη περίπτωση. 

Οι καλύτερες προθέσεις σας συχνά παρεξηγούνται και νιώθετε αποξενωμένοι από τους γύρω σας. Είναι η πιο δύσκολη μετενσάρκωση επειδή σε αυτή δοκιμάζεται περισσότερο το θάρρος σας. 

2. Ο περίεργος μαθητής 
Αυτή η ζωή που βιώνετε μετά τη πρώτη γέννηση χαρακτηρίζεται από περιέργεια και μάθηση. Η ψυχή σας διψά να μαθαίνει καινούργια πράγματα και απορροφάτε όλων των ειδών πληροφορίες που παρουσιάζονται. 

Η διασημότητα και η αναγνώριση δεν έχουν κάποιο νόημα σε αυτή τη ζωή επειδή η ψυχή σας εστιάζει στο να μάθει νέες ικανότητες ενώ εμπλουτίζετε την εμπειρία σας. 

3. Ο εξερευνητής 
Αυτή είναι η μετενσάρκωση όπου το πνεύμα για ταξίδια αναλαμβάνει πλήρη δράση. Ο εξερευνητής της καρδιάς σας εμφανίζεται καθώς επεκτείνετε την περιέργεια σας. 

Αρχίζετε να υλοποιείτε αυτά που μάθατε στις προηγούμενες γεννήσεις για να αποκτήσετε πρακτικές λύσεις και να λάβετε τα οφέλη τους. 

Επειδή έχετε πολλά πράγματα να κάνετε και να δείτε νιώθετε ότι δεν σας φτάνει ο χρόνος. 

4. Αυτός που αγαπά 
Αρχίζετε να νιώθετε, να βλέπετε και να κατανοείτε την αγάπη σε αυτή τη μετενσάρκωση. Με όλα τα μαθήματα που έχετε αποκτήσει, αισθάνεστε ότι είστε έτοιμοι γι αυτού του είδους μετενσάρκωσης. 

Ωστόσο, η αγάπη μπορεί να είναι δύσκολη. Θα μάθετε την απόλαυση του να αγαπάτε ή την βαθιά αγωνία όταν ραγίζει η καρδιά σας. 

Όλα αυτά τα μαθήματα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την εξέλιξη σας όπως και οι ακόλουθες μετενσαρκώσεις. Επίσης, δεν πρέπει να αποφύγετε την αγάπη ανεξάρτητα από τις περιστάσεις επειδή δεν θα προχωρήσετε στις επόμενες μετενσαρκώσεις αφού θα είστε κολλημένοι σε αυτή. 

5. Ο επιτυχών 
Αυτό είναι το τελικό στάδιο από όλα όσα έχετε μάθει και έχετε κάνει στις προηγούμενες ζωές. 

Σε αυτή τη ζωή, η αναγνώριση αρχίζει να έχει σημασία και το άγχος καθιερώνεται καθώς περιμένετε τα αποτελέσματα των προσπαθειών σας. 

Αν πετυχαίνεται σχεδόν σε όλα τείνετε να αγχώνεστε και να φοβάστε τις απογοητεύσεις. 

6 Αυτός που δίνει 
Κατά τη διάρκεια αυτής της ζωής, αρχίζετε να νιώθετε μια αίσθηση πνευματικότητας. Ενδυναμώνετε την πίστη σας σε κάτι και νιώθετε μια παρόρμηση να δώσετε κάτι στην κοινωνία. 

Καθώς η ψυχή σας βιώνει όλα τα κύρια στάδια ανάπτυξης, τελικά βλέπετε ότι υπάρχει χαρά στο να βοηθάτε τους άλλους. Μοιράζεστε μαζί τους όχι μόνο τα υλικά αγαθά αλλά επίσης την αγάπη, τον χρόνο και την προσπάθεια σας. 

Ίσως επιλέξετε ως επάγγελμα να διδάσκετε ή να περιθάλπετε τους άλλους λόγω της αίσθησης εκπλήρωσης που λαμβάνετε από αυτό. 

7. Η υπέρβαση 
Ως επέκταση της έκτης ζωής, η τελευταία μετενσάρκωση είναι η υπέρβαση όπου η ύλη τελικά αφαιρείται από την ψυχή. Ελευθερώνεστε από τον κύκλο των μετενσαρκώσεων. 

Η ψυχή κατευθύνεται βαθιά μέσα σας για ενδοσκόπηση. Συνεχώς αναζητάτε την εσωτερική γνώση καθώς και αυτή από το περιβάλλον σας. 

Η επιθυμία σας να είστε γενναιόδωροι δεν κυβερνάται πλέον από το αίσθημα εκπλήρωσης που λαμβάνετε, αλλά από την κατανόηση γι αυτό που καλείστε να κάνετε. Η μοναξιά γίνεται τότε ένα μέρος που συνεχώς θέλετε να επισκέπτεστε. 

Αν ανακαλύψετε ότι είστε σε αυτό το στάδιο, τότε πιθανώς να είστε στην τελευταία μετενσάρκωση ανεξάρτητα από την ηλικία σας. 




Image by iNeedChemicalX

"Τι θέλω;" : Η ερώτηση που οφείλουμε στον εαυτό μας να απαντήσουμε...!!!!

Οι άνθρωποι δηλώνουμε με ευκολία τη δυσαρέσκειά μας για τη ζωή μας. Για την απουσία επιλογών, τις συμπεριφορές τρίτων, τα επαγγελματικά μας, τα οικονομικά μας, για τις συντροφικές μας σχέσεις. Επίσης δεν είναι λίγες οι φορές που μας βασανίζουν ακόμα και τα πιο μικρά διλήμματα. 

Ωστόσο αποφεύγουμε να εστιάσουμε στον πυρήνα αυτής της δυσφορίας, ο οποίος καταλήγει πάντα να είναι η ματαίωση κάποιας επιθυμίας ή ο φόβος του να παρθεί μια λάθος ή ζημιογόνος απόφαση. 

Αντί να δαπανούμε ενέργεια στην ενασχόληση με αντικείμενα έξω από εμάς, οφείλουμε να κάνουμε στροφή 180 μοιρών και να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας στην εξής απλή ερώτηση: "Τι θέλω;". 

Η μεταστροφή αυτή έχει την εξής δυναμική: Αφενός δίνει τον χώρο να εκφραστούν κομμάτια μας τα οποία έχουμε παραμελήσει, και αφετέρου ενεργοποιεί τον ερωτώντα ως προς την προσπάθεια εκπλήρωσης της επιθυμίας του, και καθιστά ξεκάθαρη τη ροπή του προς τη λήψη μιας απόφασης. 

Σε αντίθεση λοιπόν με το "μού φταίει ο τάδε, μού φταίει το δείνα", ή "τι να κάνω;", ρώτησε "Τι Θέλω;". Και απάντα με ειλικρίνεια. Μόλις αναδυθεί η απάντηση, απογυμνωμένη από "ναι μεν, αλλά" ή την κριτική του νου, έχει καλυφθεί μια σημαντική σου ανάγκη. Να εκδηλωθεί άκριτα η επιθυμία σου, να εισακουστεί. 

Σε αυτό το καθεστώς λοιπόν, της εκδηλωμένης σου επιθυμίας που μέχρι τώρα καταπιεζόταν από την ενασχόληση με αντικείμενα έξω από εσένα, δημιουργείται το έδαφος για την απερίσπαστη εργασία προς την εκπλήρωση της επιθυμίας ή τη λήψη μιας απόφασης. 

Ξεφεύγεις επιτέλους από φανταστικούς περιορισμούς που μόνος σου έχεις θέσει στον εαυτό σου και παύει να υφίσταται "το δίλημμα", καθώς αναγνωρίζεις πως επί της ουσίας επιλέγεις να μην αναλάβεις ακόμα δράση σχετικά με μία απόφαση. 

Ίσως χρειαστεί να επανέρχεσαι συνεχώς στην ερώτηση "τι θέλω", μέχρι να βρεις το θάρρος να το δημιουργήσεις, και δεν πειράζει. Σημασία έχει να δίνεται ο χώρος μέσα σου ώστε να εκφράζονται οι επιθυμίες σου. 

Και οι επιθυμίες που έχουν εκφραστεί, παύουν να δημιουργούν συναισθηματικά ή πρακτικά μπλοκαρίσματα και διλήμματα. Γνωρίζοντας τι πραγματικά θέλεις, είναι μόνο θέμα χρόνου να το δημιουργήσεις. 




Ηρώ Παπαδοπούλου 
iropapadopoulou89@gmail.com 

Louise L. Hay : Η καλύτερη δίαιτα...!!!!


Το υπερβολικό βάρος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για προστασία. Επιζητούμε προστασία από πλήγματα, ταπείνωση, κριτική και καταναγκασμούς, από ένα φόβο γενικά και ειδικά για τη ζωή. 

Δεν είμαι παχιά, αλλά έμαθα με την πάροδο του χρόνου πως όταν νιώθω ανασφάλεια και δεν είμαι χαλαρή, βάζω ορισμένα κιλά. Όταν όμως κατορθώσω να εξουδετερώσω αυτή την απειλή, το υπερβάλλον βάρος φεύγει από μόνο του. 

Η καταπολέμηση του βάρους είναι χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Η δίαιτα δεν φέρνει αποτελέσματα, γιατί μόλις τη σταματήσουμε ξαναπαίρνουμε τα χαμένα κιλά. 

Η αγάπη για τον εαυτό μας, η εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής και η σιγουριά που νιώθουμε για τη δύναμη του μυαλού μας είναι η καλύτερη δίαιτα που γνωρίζω εγώ. Αν αρχίσουμε μια δίαιτα κατά των αρνητικών μας σκέψεων το βάρος θα σταθμιστεί από μόνο του. 

*Από το βιβλίο "Μεταμορφώστε τη ζωή σας", Louise L. Hay, Εκδ. Success Dynamics 




Ρ. Νατζέμυ : 10 μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από μια ασθένεια...!!!!

1. Να βελτιώσουμε τη διατροφή μας: Να επιλέξουμε πιο υγιεινές τροφές σε σωστές ποσότητες, ώστε να δυναμώσουν το σώμα και ο νους μας και να γίνουν ικανά να λειτουργούν αποτελεσματικά σε σωματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο. 

2. Να υιοθετήσουμε υγιέστερες συνήθειες ζωής: Να αρχίσουμε να ασκούμαστε, να μάθουμε να αναπνέουμε σωστά και να χαλαρώνουμε τακτικά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σώμα, ικανό να προστατευτεί από μικρόβια και διάφορες δυσλειτουργίες. 

3. Να αναλύουμε και να διορθώνουμε αρνητικούς τρόπους σκέψης, οι οποίοι ίσως μας δημιουργούν συναισθηματικά, νοητικά ή σωματικά μπλοκαρίσματα. 

4. Να μάθουμε να είμαστε πιο ταπεινοί, πιο συμπονετικοί, μέσα από αυτή τη μειονεκτική θέση, στην οποία είμαστε προσωρινά αδύναμοι, ευάλωτοι, ίσως και εξαρτώμενοι από τους άλλους. 

5. Να μάθουμε να δεχόμαστε την αγάπη και τη φροντίδα των άλλων: πολλοί από εμάς δεν μπορούν να δεχτούν τη στοργή των άλλων ή ακόμη και μια απλή φιλοφρόνηση. Θέλουμε εμείς να είμαστε πάντα αυτοί που δίνουν και αυτό, μερικές φορές, μπορεί να βασίζεται σε εγωιστικά κίνητρα. 

6. Να σκεφτούμε το βαθύτερο νόημα της ζωής: Γιατί βρισκόμαστε εδώ; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής; 

7. Να επανεξετάσουμε τους στόχους και τις αξίες μας: Τι θέλουμε από τη ζωή; Τι είναι σημαντικό για εμάς; Ο τρόπος που ζούμε μας επιτρέπει να πετύχουμε τους στόχους μας; 

8. Να αναπτύξουμε τις νοητικές μας δυνάμεις στην προβολή θετικής σκέψης, ώστε να στέλνουμε θεραπευτική ενέργεια στα διάφορα μέρη του σώματός μας και να τα θεραπεύσουμε. 

9. Να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο στη δημιουργία της υγείας, αρμονίας και ευτυχίας μας: μόνο εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε την υγεία ή την ασθένειά μας. 

10. Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είμαστε αυτό το σώμα και να αρχίσουμε να αποταυτιζόμαστε από αυτό, αντιλαμβανόμενοι ότι είμαστε ένα αθάνατο πνεύμα. 

*Από το βιβλίο "Ενεργειακή Ψυχολογία" του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμυ, Εκδ. Ολιστική Αρμονία 




Τι σημαίνει ο μήνας που γεννήθηκες για την ζωή σου ;

Ο μήνας γέννησης μας είναι πολύ πιο σημαντικός από όσο νομίζουμε. Λέει πολλά για το τι άτομο υποτίθεται ότι θα γίνουμε. 

Ο μήνας γέννησης μας μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Όλοι έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά που καταλήγουν στο ίδιο ερώτημα: τι σημαίνει ο μήνας γέννησης μας; 

Ιανουάριος 
Είστε φυσικοί ηγέτες και τείνετε να είστε πολύ περήφανοι. Παίζετε μεγάλο ρόλο σε αυτή την ζωή και θα βρείτε εύκολα την επιτυχία. Είστε πεισματάρηδες και δεν κρίνετε τους άλλους. 

Φεβρουάριος 
Έχετε πολλή ενσυναίσθηση. Όσον αφορά τις σχέσεις πάντα ψάχνετε την αδελφή ψυχή σας και δεν σταματάτε μέχρι να την βρείτε. Είστε από αυτούς τους ανθρώπους που τείνουν να αλληλοεξαρτώνται σε μια σχέση και αυτό αρκετές φορές μπορεί να είναι εμπόδιο. Είστε πολύ έξυπνοι αλλά μερικές φορές αφήνετε να σας κυριεύσουν πράγματα όπως οι επαναστατικές τάσεις σας. 

Μάρτιος 
Δεν θα μεγαλώσετε ποτέ και αυτό μπορεί να είναι μεγάλο θέμα μερικές φορές. Ωστόσο, είστε πολύ αγαπητοί και με κάποιον τρόπο μπορείτε να βγάλετε χρήματα με οτιδήποτε και αν ασχοληθείτε. Είστε από αυτούς που πρέπει να κάνετε καλύτερες επιλογές όσον αφορά την επιλογή σας στους συντρόφους. 

Απρίλιος 
Συχνά παίρνετε αποφάσεις για τις οποίες μετανιώνετε και είστε αυταρχικοί σε περιπτώσεις που δεν θα έπρεπε να είστε. Είστε επίσης πολύ φιλόδοξοι και έξυπνοι με χαρισματική φύση. Κάνετε εύκολα φίλους. 

Μάιος 
Είστε ταλαντούχοι και εκτιμάτε πολύ τους φίλους. Αυτό είναι σπουδαίο, ωστόσο για κάποιον λόγο σας αρέσει περισσότερο να περνάτε χρόνο μόνοι παρά με άλλους. Είστε πολύ ομιλητικοί, έλκετε τους άλλους και είστε το κέντρο της προσοχής. 

Ιούνιος 
Είστε πολύ ζηλιάρηδες. Κολλάτε τόσο πολύ στο παρελθόν που επηρεάζει το μέλλον σας. Επηρεάζεστε πολύ εύκολα από την καλοσύνη και τείνετε να αναβάλετε τα πράγματα μέχρι τελευταία στιγμή. 

Ιούλιος 
Είστε ειλικρινείς και ξοδεύετε χρήματα στους άλλους. Εστιάζετε στο να βοηθάτε τους άλλους και όχι τον εαυτό σας και αυτό σας πληγώνει μακροπρόθεσμα. Δεν πρέπει να επιτρέπετε σε αυτούς που νοιάζεστε να σας εκμεταλλεύονται. 

Αύγουστος 
Είστε αγαπητοί και πολυπράγμονες. Προσπαθείτε να δείτε το καλό σε κάθε άνθρωπο που συναντάτε. Το μόνο αρνητικό με αυτό είναι πως δεν είναι όλοι τόσο καλοί όσο νομίζετε. 

Σεπτέμβριος 
Είστε οργανωτικοί και υπεραναλύετε τα πάντα. Χρειάζεται να ηρεμήσετε και να σταματήσετε να ακούτε τόσο πολύ αυτή την φωνή στο κεφάλι σας. Εξαιτίας της προσεκτικής προσωπικότητας σας, συχνά είστε καταθλιπτικοί. 

Οκτώβριος 
Πάντα μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας και πιθανόν είστε πολύ καλοί ηγέτες. Όταν θέλετε, πάντα παίρνετε εκδίκηση και είστε πολύ επιθετικοί όταν μαλώνετε με κάποιον. 

Νοέμβριος 
Είστε πολύ ευαίσθητοι και φαίνεται. Ενώ σκέφτεστε πολύ, μερικές φορές αφήνετε τα συναισθήματα σας να σας παρασύρουν και αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα. Είστε πάντα πολύ αγχωμένοι. 

Δεκέμβριος 
Είστε πιστοί και γενναιόδωροι. Δεν υπάρχει κάτι που δεν θα κάνατε για τους άλλους. Είστε πολύ κοινωνικοί αλλά περνάτε διάφορες φάσεις όταν αγνοείτε τους άλλους. Παίρνετε ρίσκα και λατρεύετε να είστε το κέντρο της προσοχής. 




L.C.

Osho : Η σύγκριση είναι από τις μεγαλύτερες αρρώστιες...!!!!

Η σύγκριση είναι αρρώστια, μία από τις μεγαλύτερες αρρώστιες. 

Μας διδάσκουν από την αρχή-αρχή να συγκρίνουμε. Η μητέρα σου αρχίζει να σε συγκρίνει με τα άλλα παιδιά. Ο πατέρας σου σε συγκρίνει. Ο δάσκαλος λέει: "Κοίτα τον Γιαννάκη, τι καλά που τα πηγαίνει, κι εσύ δεν τα πας καθόλου καλά!". 

Από την αρχή σού λένε να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Αυτή είναι η πιο μεγάλη αρρώστια. Είναι σαν καρκίνος που καταστρέφει συνεχώς την ψυχή σου. 

Κάθε ένας άνθρωπος είναι μοναδικός και δεν μπορούν να υπάρχουν συγκρίσεις. Είμαι απλώς ο εαυτός μου κι εσύ είσαι απλώς ο εαυτός σου. Δεν υπάρχει κανείς άλλος στον κόσμο για να συγκριθείς μαζί του. 

Συγκρίνεις τη μαργαρίτα με το τριαντάφυλλο; Δεν τα συγκρίνεις. Συγκρίνεις το μάνγκο με το μήλο; Δεν τα συγκρίνεις. Ξέρεις ότι είναι διαφορετικά, δεν είναι δυνατή η σύγκριση. 

Ο άνθρωπος δεν είναι ένα ζωικό είδος. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Δεν υπήρξε ποτέ πριν κανένας άνθρωπος σαν κι εσένα και δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά. Είσαι απόλυτα μοναδικός. 




*Osho, Guida Spirituale, Ομιλία, #5 

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις μας…!!!!

Για να αλλάξουμε τις περιοριστικές πεποιθήσεις που μας δυσκολεύουν στη ζωή μας ή ακόμα και μας αρρωσταίνουν, πρέπει πρώτα να τις αναγνωρίσουμε. Όσο δεν τις αναγνωρίζουμε δεν πρόκειται να τις αλλάξουμε. 

Αφού τις αναγνωρίσουμε, πρέπει να τις επανεξετάσουμε για να δούμε αν λένε την αλήθεια. Η αλήθεια δεν πρέπει να είναι μόνο εκτιμήσεις και υποθέσεις, αλλά βιωματικά συμπεράσματα.

Βιωματικά, μέσα από εμπειρίες, αλλά πάντα και σε νοητικό επίπεδο, πρέπει να δούμε ότι οι πεποιθήσεις δεν ισχύουν και κάθε φορά που ο νους θα επανέρχεται στις παλιές πεποιθήσεις, πρέπει να τον αμφισβητούμε. 

Να τον παρατηρούμε και να τον αναγνωρίζουμε ως έναν αυτόματο μηχανισμό που λειτουργεί χωρίς δική του θέληση και που δεν έχει σκοπό να μας βλάψει. 

Οι σκέψεις απλώς εμφανίζονται αυτόματα, από μόνες τους. Όταν ο νους αναγνωρίζεται ως ένας αυτόματος μηχανισμός, παύουμε να τον πιστεύουμε και να τον τροφοδοτούμε με περαιτέρω ενέργεια, σκέψεις, συναισθήματα και συμπεριφορές. 

Σε συμπεριφορικό επίπεδο, κάποια πράγματα που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια με ένα συγκεκριμένο τρόπο, πρέπει να αρχίσουμε να τα κάνουμε διαφορετικά, βλέποντας ότι είμαστε ασφαλείς και δεν κινδυνεύουμε. Εφόσον λοιπόν είμαστε ασφαλείς, συνεχίζουμε να τα κάνουμε διαφορετικά απ' ό,τι τα κάναμε παλιότερα.

Με το χρόνο και την επανάληψη, το σύστημά μας σώμα-νους θα αρχίσει να επαναπρογραμματίζεται, ενώ αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως "εγώ" θα το νιώθουμε όλο και πιο ασφαλές. Χρειάζεται όμως χρόνος και βαθιά κατανόηση για το πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημά μας. 

Επίσης, επειδή ο νους θα συνεχίσει για ένα χρονικό διάστημα να επαναλαμβάνει τα παλιά του μοτίβα, πρέπει να προσέχουμε τόσο να μη μας παρασέρνει στους φοβογόνους εσωτερικούς διαλόγους του, όσο και στο αυτομαστίγωμα ("δεν τα καταφέρνω, δεν είμαι καλός, άρα δεν θα τα καταφέρω ποτέ", κ.ο.κ). 

Είναι πολύ σημαντικό να το πάρουμε απόφαση ότι για να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις μας, που αποτελούν και τα θεμέλια της δυστυχίας μας, πρέπει να βρισκόμαστε σε μια συνεχή εσωτερική επαγρύπνηση.




Νίκος Μπάτρας 
Διαχειριστής www.aytepignosi.com 

"Μαρμελάδες - θάνατος! Πετάξτε τα άμεσα" - Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί! Δώστε προσοχή...!!!!

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή με μαρμελάδες και ζελέ! Πετάξτε τα! 

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας New York College, Νίκος Κατσαρός. 

Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”! Αυτό το κρέας το κολλάνε με κόλα: Συναγερμός από ΕΦΕΤ!

«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»… 

–πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου: Υπάρχουν και… χειρότερα Πατατάκια: Νομίζετε πως είναι από πατάτα; 
Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ. 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια. 

Ας μιλήσουμε για κρέας 
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π. 

Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε». Για περισσότερα: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο. "Αυτό το ποτό περιέχει έντομα!" - Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει: 
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».
Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε: 

3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ 
Όπως και να έχει το θέμα είναι να ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ σε ΟΛΑ όσα καταναλώνουμε. Και μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά γρήγορα το μάτι εκπαιδεύεται και όλα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε, για την ΥΓΙΕΙΑ ΜΑΣ πρόκειται: 

Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά 

Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί… «Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».

Για περισσότερα: Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε; 

Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα-Κι εδώ είναι το πιο… “ωραίο”…
«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;».

Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό; 

“Τροφή-Φάρμακο”: Συγκρατήστε, πως το ΙΔΙΟ συμβαίνει και με τους έτοιμους “φυσικούς” (ο ΜΟΝΟΣ τρόπος που αυτό είναι δυνατόν, είναι όταν σας τους στύβουν επιτόπου. Με ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον τρόπο), χυμούς “φρούτων”: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο 

Τι είναι όμως η κοχενίλη; 
«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία. 

Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει. 

Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα». "Φυσικοί χυμοί - θάνατος!": Άνθρωπος του ΕΦΕΤ προκαλεί συναγερμό!
Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει: 
«Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστική, η Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις». 

Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι :
«προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».

Το γάλα είναι πλέον ένα από τα πιο αλλοιωμένα προϊόντα που κυκλοφορούν και ειδικά τα σοκολατούχα: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 

«Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδι. Η καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου». Κατσαρίδες εντοπίστηκαν σ' αυτά τα τρόφιμα: Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ!

Τα φυτικά λάδια, έτσι κι αλλιώς, είναι ανθυγιεινά και ακατάλληλα προς βρώσιν: Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία

Αλλά ακόμα και στο ψωμί… 
«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»…

Αυτό δε, που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε ΟΥΤΕ για να το πετάξουμε, κι εμείς το δίνουμε ΚΑΙ στα παιδιά μας, είναι το Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι; 

“Τροφή-Φάρμακο”: Μην σας φαίνεται παράξενο, διότι πως αλλιώς θα διατηρηθεί το κάθε προϊόν μέχρι να φτάσει στο τραπέζι σας και να ΜΗΝ χρειαστεί να το πετάξει ο έμπορος; Για να μην έχει χασούρα το μάρκετ λοιπόν, θα τρώτε εσείς ότι σαβούρα προστίθεται, και να το θυμάστε, δεν πληρώνετε απλώς με χρήματα, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΣΑΣ. 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ; Να διαβάζετε τα… ψιλά γράμματα (την ετικέτα) και να μποϋκοτάρετε ΟΛΑ τα προϊόντα που εμπεριέχουν ανθυγιεινές ουσίες. 




"Μπισκότα καρκίνος!Μην τα τρώτε"- Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί! Προσοχή...!!!!

Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αμερικής! Ποιος τα καταγγέλλει όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα; Μεγάλη προσοχή στα μπισκότα, μην τα τρώτε! Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί! 

Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, πρώην πρόεδρος ΕΦΕΤ και διευθυντής του Τμήματος Διατροφολογίας, Νίκος Κατσαρός. 

Στο κείμενο που έστειλε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” αναφέρονται και καταγγέλλονται πολλές ανάλογες ανατριχιαστικές πληροφορίες, με τίτλο “Ιδού τι τρώμε και με τη βούλα της Ε.Ε.”! Επικίνδυνα γάλατα στην αγορά: Έκτακτη ανακοίνωση ΕΦΕΤ!

«Κομμάτια κρέατος που με κόλλα ενώνονται μαζί για να πουληθούν ως φιλέτο, τυρί τριμμένο με πριονίδι ξύλου, κέτσαπ με ζάχαρη όση η κόκα-κόλα, χρωστική κόκκινη από καβουρδισμένες κατσαρίδες, παγωτά με βανίλια ή φράουλα με κίτρινο υγρό από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα, σοκολατούχο γάλα με καβουρδισμένο ξυλοπολτό, πατατάκια που περιέχουν όξινο θειώδες νάτριο που υπάρχει στα καθαριστικά του μπάνιου»… 
Και η ανατριχιαστική καταγγελία του γνωστού επιστήμονα προς την εφημερίδα μας συνεχίζεται:
«Εισαγόμενα πορτοκάλια, λεμόνια κ.λπ. που είναι καλυμμένα με κηρώδη ουσία είδος σελάκ, που πρέπει να αφαιρείται. Κάποιες μπύρες που περιέχουν κηρώδη ουσία που προέρχεται από την ουροδόχο κύστη ψαριών. Χαβιάρι με βόρακα, που βρίσκεται στα καθαριστικά του σπιτιού, κ.λπ. 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που περιέχονται σε μεγάλη ποικιλία τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά και είναι όλα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ή τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αντίστοιχες Αρχές βεβαιώνουν ότι τα συστατικά αυτά είναι ασφαλή, όμως ο καταναλωτής δε θα έπρεπε να ξέρει;», διερωτάται ο Νίκος Κατσαρός… Εύλογη η απάντηση, βέβαια. 

Ας μιλήσουμε για κρέας 
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Νίκος Κατσαρός στο κρέας… «Για να ανακυκλωθούν και να πωληθούν κομμάτια κρέατος που περισσεύουν, τα ενώνουν με μια κόλλα, εννοώ μια χημική ουσία, την τρανσγλουταμινάση, με την οποία συγκολλούν κομμάτια κρέατος και τα πωλούν ως ενιαία κομμάτια μπον-φιλέ, μπριζόλα κ.λ.π. 

Οι Αρχές βεβαιώνουν ότι η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής. Την επόμενη φορά ψωνίζετε κρέας από τον κρεοπώλη και επιλέγετε το τμήμα του σφαγείου που προτιμάτε». Για περισσότερα: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο. Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φύλλο κρούστας που όλοι μας χρησιμοποιούμε!

Όσο για το κέτσαπ, ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ αναφέρει: 
«Πρέπει να γνωρίζετε ότι το κέτσαπ περιέχει μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, σχεδόν όση και η κόκα-κόλα. Το αναφέρω αυτό διότι λίγοι διαβάζουν την ετικέτα στο κέτσαπ».

Υπάρχουν κέτσαπ στο εμπόριο που ΔΕΝ περιέχουν αυτά τα συστατικά και άρα μπορούμε ν ατα χρησιμοποιούμε: 3 λόγοι για να μην ξανά χρησιμοποιήσετε κέτσαπ 

Όπως και να έχει το θέμα είναι να ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΙΚΈΤΕΣ σε ΌΛΑ όσα καταναλώνουμε. Και μπορεί στην αρχή να φαίνεται βουνό, αλλά γρήγορα το μάτι εκπαιδεύεται και όλα γίνονται πιο εύκολα. Άλλωστε, για την ΥΓΙΕΙΑ ΜΑΣ πρόκειται: 

Διάβασε τις ετικέτες. Μάθε να ξεχωρίζεις τα τρόφιμα με χημικά 

Αλλά ακόμα και το τριμμένο τυρί… «Είναι αναμεμειγμένο με κυτταρίνη, κύριο συστατικό του ξύλου και όλων των φυτών. Χάρη σε αυτό, το τυρί δεν κολλάει και δε σβολιάζει. Διαβάζετε τις ετικέτες ή καλύτερα τρίβετε εσείς το τυρί σας».

Για περισσότερα: Καταναλώνετε τυρί παρμεζάνα ή τζένταρ; Μήπως να το ξανασκεφτείτε; 

Από τον πρωκτικό αδένα κάστορα-Κι εδώ είναι το πιο… “ωραίο”…

«Για την παρασκευή παγωτού βανίλια ή φράουλα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν το castoreum, μία κιτρινωπή έκκριση από τον πρωκτικό αδένα του κάστορα. Η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό γεύσης. 

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα περισσότερα παγωτά φρούτων, που η γεύση τους δεν προέρχεται από το φρούτο αλλά από άλλα συστατικά, που καμία σχέση δεν έχουν με το φρούτο. Ο καταναλωτής δεν έπρεπε να γνωρίζει;». Εδώ, δεν έχω περαιτέρω στοιχεία για το συγκεκριμένο… υλικό, αλλά πραγματικά Νομίζετε ότι τρώτε παγωτό; 

“Τροφή-Φάρμακο”:Συγκρατήστε, πως το ΙΔΙΟ συμβαίνει και με τους έτοιμους “φυσικούς” (ο ΜΌΝΟΣ τρόπος που αυτό είναι δυνατόν, είναι όταν σας τους στύβουν επιτόπου. Με ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον τρόπο), χυμούς “φρούτων”: Χυμοί πλούσιοι σε… ζαχαρόνερο 

Τι είναι όμως η κοχενίλη; 
«Η κοχενίλη είναι μια κόκκινη χρωστική που προέρχεται από θηλυκά έντομα είδους σκαθαριού, αφού προηγουμένως ψηθούν και μετατραπούν σε σκόνη ή απομονωθεί χημικά η δραστική ουσία. 

Η ειρωνεία και η υποκρισία της όλης κατάστασης είναι ότι στις οδηγίες αναφέρεται να το αποφεύγουν οι χορτοφάγοι, καθόσον πρόκειται για ζωικό οργανισμό (εδώ μάλλον θέλει να πει πως ΔΕΝ αναφέρεται όπως και θα έπρεπε), αν βέβαια γνωρίζουν τι είναι η κοχενίλη. Έτσι, ένας χορτοφάγος μπορεί να φάει μέχρι και πεντακόσια ψημένα σκαθάρια, χωρίς να το γνωρίζει. 

Η κοχελίνη επιτρέπεται ως πρόσθετο σε αλκοολούχα ποτά, παγωτά, προϊόντα αρτοποιίας (π.χ. διάφορα κρουασάν, μπισκότα, κέικ, γκοφρέτες κ.λπ.), στιγμιαίες σούπες σε φακελάκια, γλυκά, ζελέ, μαρμελάδες για να δίνει κόκκινο χρώμα ή αποχρώσεις κόκκινου σε αυτά τα προϊόντα»… 
Και σε ό,τι αφορά το κρέας, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει: 
«Για το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα υπάρχει μια σειρά εξωτικών χρωστικών που χρησιμοποιούνται. Πριν μερικά χρόνια, όταν ήμουν πρόεδρος στον ΕΦΕΤ, αποσύρθηκε μια κόκκινη χρωστική, η Red 2G, Ε128, που έμπαινε σε λουκάνικα, έτοιμα μπιφτέκια, ζαμπόν και κάθε είδους κρεατοσκευάσματα, διότι ήταν ύποπτη για καρκινογενέσεις». 

Για το σοκολατούχο γάλα, ο Νίκος Κατσαρός αναφέρει ότι «προκειμένου να μην πήζει το γάλα, οι παραγωγοί σοκολατούχου γάλακτος προσθέτουν κυτταρίνη, δηλαδή ξυλοπολτό. Ο συγκεκριμένος ξυλοπολτός δίνει επίσης το χαρακτηριστικό σοκολατούχο χρώμα».

Το γάλα είναι πλέον ένα από τα πιο αλλοιωμένα προϊόντα που κυκλοφορούν και ειδικά τα σοκολατούχα: Γάλα και γαλακτοκομικά: Η δραματική μετατροπή μιας θρεπτικότατης τροφής 

Αλλά έχουμε και συνέχεια…«Η σος μπάρμπεκιου παρασκευάζεται ως εξής: Καίγονται πριονίδια και στη συνέχεια προστίθενται νερό και φυτικό λάδι. Η καπνιστή γεύση που έχουν κάποιες τροφές προέρχεται από αυτή τη διαδικασία και χρησιμοποιούνται διαφορετικά είδη ξύλου». 

Τα φυτικά λάδια, έτσι κι αλλιώς, είναι ανθυγιεινά και ακατάλληλα προς βρώσιν: Προσοχή: Γιατί τα σπορέλαια είναι επικίνδυνα για την υγεία. Διαρροή ΕΦΕΤ: Αυτά τα πασίγνωστα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ εμπεριέχουν καρκίνο!

Αλλά ακόμα και στο ψωμί 
«Το ψωμί στα πολυκαταστήματα περιέχει ως συντηρητικό ένα αμινοξύ, την L-κυστεΐνη, που προέρχεται από τα μαλλιά μας. Προτιμάτε το φρέσκο ψωμί της ημέρας από τον φούρνο της γειτονιάς», αναφέρει ακόμη ο Νίκος Κατσαρός, με την επισήμανση πως «έπεται και συνέχεια»…

Αυτό δε, που δεν θα έπρεπε να το παίρνουμε ΟΥΤΕ για να το πετάξουμε, κι εμείς το δίνουμε ΚΑΙ στα παιδιά μας, είναι το Ψωμί του τοστ: Πόσο υγιεινό είναι; 

“Τροφή-Φάρμακο”: Μην σας φαίνεται παράξενο, διότι πως αλλιώς θα διατηρηθεί το κάθε προϊόν μέχρι να φτάσει στο τραπέζι σας και να ΜΗΝ χρειαστεί να το πετάξει ο έμπορος; Για να μην έχει χασούρα το μάρκετ λοιπόν, θα τρώτε εσείς ότι σαβούρα προστίθεται, και να το θυμάστε, δεν πληρώνετε απλώς με χρήματα, αλλά ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΑ ΣΑΣ. 

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ; Να διαβάζετε τα… ψιλά γράμματα (την ετικέτα) και να μποϋκοτάρετε ΌΛΑ τα προϊόντα που εμπεριέχουν ανθυγιεινές ουσίες. 




Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr: