Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

6 πρακτικοί τρόποι για να αγαπήσετε τον εαυτό σας...!!!!

«Μπορείτε να ψάξετε ολόκληρο το σύμπαν για κάποιον που θα αξίζει την αγάπη και την στοργή σας περισσότερο από τον εαυτό σας και αυτό το άτομο δεν θα βρεθεί πουθενά. Εσείς, ο εαυτός σας, όπως και ο καθένας στο σύμπαν αξίζετε την αγάπη και την στοργή σας.» - όπως αναφέρεται στο Rājan Sutta: The King. 

Είναι μια ατυχής κατάσταση των πραγμάτων, όταν μια αληθινά ευγενική και συμπονετική ψυχή ξεχνά να αγαπήσει το ένα άτομο που πραγματικά έχει σημασία… τον εαυτό της. 

Και δυστυχώς, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτούς που έχουν γεννηθεί με ενσυναίσθηση, στους θεραπευτές και σε αυτούς που είναι ενεργειακά ευαίσθητοι.

Φαίνεται πως μόλις τα εσωτερικά μας καλέσματα αρχίζουν να ανθίζουν και μας πουν πως είμαστε εδώ για έναν σκοπό και ότι αυτός ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε στην αύξηση του επιπέδου συνείδησης της ανθρωπότητας ξεκινάμε αθώα την προσπάθεια μας να προσπαθήσουμε να σώσουμε όποιον συναντάμε.

Ένα κομμάτι μας ξέρει πως είμαστε οι φορείς του φωτός και ότι η ανθρωπότητα μας χρειάζεται. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εστιάζουμε περισσότερο στους άλλους ανθρώπους και στα προβλήματα τους γιατί έτσι αισθανόμαστε ότι εκπληρώνουμε τον σκοπό μας.

Αυτό που οι φορείς του φωτός μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι το μόνο άτομο που είμαστε εδώ για να αγαπάμε ολοκληρωτικά και άνευ όρων είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Μέσω της αγάπης μας ολόκληρος ο κόσμος μεταμορφώνεται και καθώς ανεβάζουμε το επίπεδο συνείδησης μας αγαπώντας την καρδιά μας, αυξάνουμε και το επίπεδο συνείδησης του πλανήτη χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας για να σώσουμε «τους άλλους». 

Αυτή η συνειδητοποίηση αλλάζει τα πάντα. Η μόνη σχέση που θα έχει πραγματικά σημασία για πάντα ή θα προκαλέσει μια χρόνια αλλαγή είναι η σχέση με τον εαυτό σας.

Καθώς η σχέση με τον εαυτό μας βασίζεται στην αγάπη και στην ενσυναίσθηση ο κόσμος αρχίζει να μεταμορφώνεται σαν να αντανακλά την ανώτερη και με περισσότερη αγάπη δόνηση στην οποία βρισκόμαστε. 

Οπότε, τι ακριβώς σημαίνει να «αγαπάμε τον εαυτό μας»;

Παρακάτω βρίσκονται 6 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να διαμορφώνετε μια σχέση περισσότερης αγάπης με τον εαυτό σας:

1.Γνωρίστε τον εαυτό σας
«Το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του είναι η αρχή μιας σχέσης που μπορεί να κρατήσει μια ζωή» - Όσκαρ Ουάιλντ

Αν επρόκειτο να γνωρίσουμε τον τέλειο σύντροφο, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάναμε; Να τον γνωρίσουμε καλύτερα φυσικά! Θα θέλαμε να ξέρουμε τα πάντα για τον άλλον, τι του αρέσει και τι όχι, ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα, τις αγαπημένες ταινίες κτλ.

Για να αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας πρέπει να γνωρίσετε το ποιοι είστε πραγματικά, πέρα από αυτό που νομίζετε ότι θα πρέπει να είστε. Τι σας κινητοποιεί; Με τι παθιάζεστε; Τι σας κάνει ευάλωτους; 

Όταν αρχίζουμε να διαμορφώνουμε μια πραγματική σχέση με τον εαυτό μας ξεκινάμε να καλλιεργούμε την ειλικρίνεια στην ύπαρξη μας, που μας επιτρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Όσο συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας με την μέγιστη αγάπη και συμπόνια θα έχουμε αυτοπεποίθηση για την ύπαρξη μας, το οποίο δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό αλλά επίσης μας βοηθά να αγκαλιάσουμε την μοναδικότητα μας.

2.Συμφιλιωθείτε με το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας
«Είστε ατελείς. Μόνιμα και αναπόφευκτα ελαττωματικοί. Και είστε όμορφοι.» ~ Amy Bloom

Μόλις αρχίσουμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας σε βαθύτερο επίπεδο, τότε είναι καιρός να συμφιλιωθούμε με αυτόν και να τον εξυψώσουμε κάνοντας τον τον μεγαλύτερο θαυμαστή και σύμμαχο μας. Όταν είμαστε λυπημένοι, προσφέρουμε στον εαυτό μας συναισθηματική υποστήριξη και συμπόνια όπως θα κάναμε σε έναν φίλο.

Είναι εκπληκτικό το πόσοι εναντιώνονται στον εαυτό τους με την κριτική μόλις πράξουν με έναν τρόπο που θεωρείται λιγότερο επιθυμητός από τα πρότυπα της κοινωνίας. 

Το μυαλό μας δεν θα είναι πάντα «τέλειο», οπότε όταν κρίνουμε και καταπιέζουμε τον εαυτό μας μας δίνεται απλώς ακόμα μια ευκαιρία για να αγαπήσουμε το κομμάτι μας που επικρίνει.

Το σώμα μας μπορεί να μην είναι πάντα όπως θέλουμε να είναι, αλλά αν μιλάμε στα κύτταρα μας με περισσότερη αγάπη θα παρατηρήσουμε πως με τον καιρό θα θέλουμε φυσικά να τρώμε πιο υγιεινά και πως επίσης θα νιώθουμε καλύτερα.

Καθώς θα έχουμε περισσότερη αγάπη προς όλα όσα κάνουμε, θα προσκαλέσουμε περισσότερη από την αληθινή μας φύση να λάμψει, κάτι το οποίο θα μας συνδέσει με την ψυχή και το πνεύμα μας.

3.Συνδεθείτε με το εσωτερικό παιδί σας
Μια θαυμάσια άσκηση είναι να σκεφτόμαστε κάθε συναίσθημα που έχουμε ως παιδιά, που λαχταρούν την αγάπη και την προσοχή μας. Μερικές φορές, τα παιδιά στην αναζήτηση τους να δεχθούν περισσότερη προσοχή δρουν με αρνητικό τρόπο απλώς για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο εμάς και να δώσουμε την προσοχή μας σε αυτά.

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι ότι η καρδιά μας κάνει το ίδιο πράγμα. Όταν δίνουμε την δύναμη στους άλλους να μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα ή όμορφα μέσω της επικύρωσης και της αποδοχής τους, ακούσια εγκαταλείπουμε το αθώο εσωτερικό παιδί μας ενισχύοντας υποσυνείδητα την πεποίθηση ότι η άποψη κάποιου άλλου είναι πιο σημαντική από την δική μας για τον εαυτό μας.

Είναι σαν να λέμε στο εσωτερικό μας παιδί «Θα σε αποδεχτώ και θα σε αγαπήσω μια φορά, και μετά θα με αποδεχτείς και θα με αγαπήσεις κι εσύ, έτσι μέχρι να δεχθώ την αγάπη και την προσοχή δεν μπορώ να σου δώσω την δική μου.» 

Αντιμετωπίζοντας κάθε συναίσθημα που έχουμε ως κραυγή για βοήθεια από την εσωτερική μας φύση και αγαπώντας κάθε συναίσθημα παρατηρούμε πως το εσωτερικό μας παιδί δεν νιώθει πλέον την ανάγκη να «κάνει αταξίες» για να κερδίσει την προσοχή μας.

4.Γίνετε το δικό σας «καταφύγιο»
Αυτό συμβαίνει ως φυσικό αποτέλεσμα της διαμόρφωσης μιας σχέσης με περισσότερη αγάπη με το εσωτερικό μας παιδί. Καθώς η καρδιά μας αρχίζει να αισθάνεται ασφαλής να νιώθει ό, τι θέλει χωρίς τον φόβο της απόρριψης, της εγκατάλειψης ή της κριτικής, γινόμαστε το ασφαλέστερο άτομο... 

για τον εαυτό μας. Σύντομα, αρχίζουμε να πορευόμαστε στη ζωή με μια ασπίδα γύρω μας που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αντιξοότητα χωρίς να αγχωνόμαστε, να ανησυχούμε ή να φοβόμαστε.

5.Πείτε «Σε αγαπώ» στον εαυτό σας
Μερικές φορές, οι πιο απλές πράξεις μπορούν να είναι οι πιο αποτελεσματικές. Όταν το «Σε αγαπώ» γίνεται το πράγμα που λέμε πιο συχνά στον εαυτό μας, ενεργειακά αρχίζουμε να δονούμαστε σε τόσο υψηλό επίπεδο, που οτιδήποτε με χαμηλότερη δόνηση δεν μπορεί να βρίσκεται στην ύπαρξη μας.

Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι προτείνουν να τοποθετείτε τα χέρια σας στην καρδιά σας ενώ επαναλαμβάνετε αυτά τα λόγια. Ενώ το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε ένα άμεσο συναίσθημα χαλάρωσης και γενικότερης ασφάλειας, ακριβώς όπως αισθάνεστε όταν είστε με κάποιον που σας αγαπά.

6.Αφήστε το φως σας να λάμψει
Καθώς η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας αρχίσει να αλλάζει θα παρατηρήσουμε στην αρχή ότι ο κόσμος δεν αντανακλά τα νέα συναισθήματα που έχουμε για τον εαυτό μας. Συχνά, επειδή ντρεπόμαστε ή επειδή νιώθουμε ενοχές για το ότι είμαστε χαρούμενοι, όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους που δεν αγαπούν τον εαυτό τους σβήνουμε την λάμψη μας για να νιώσουν εκείνοι πιο άνετα.

Ωστόσο, αυτό δεν θα βλάψει μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους μακροπρόθεσμα. Όταν έχουμε αυτοπεποίθηση και αγαπάμε τον εαυτό μας από μια κατάσταση ταπεινότητας και όχι υπεροψίας, δίνουμε στους άλλους ανθρώπους την άδεια να κάνουν το ίδιο.

Σύντομα, ο κόσμος θα αντανακλά το φως και την αγαπητή μας φύση.




Featured Image Credit: Lori Portka
© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Είσαι το σύμπαν όλο σε ανθρώπινη μορφή...!!!!

Είσαι το σύμπαν όλο σε ανθρώπινη μορφή,

είσαι ο ωκεανός ολόκληρος που περιβάλλει αυτή τη Γη..

Αφύπνισε κάθε κύτταρο σου και νιώσε τη στιγμή,

κάθε ανάσα που παίρνεις είναι αυτή η στιγμή..

Ξύπνησε μέσα σου μνήμες και γνώσεις Σοφίας…

Όχι γραμμένες σε χαρτί..

Όλη η Σοφία είναι μέσα σου…

Κοίταξε μέσα σου και θα την βρεις..

Μέσα σου είναι όλα τα μυστικά της ζωής..

Μέσα σου υπάρχουν γαλαξίες, πολιτείες από άλλη ζωή..

Δες αληθινά ποιος είσαι ΕΣΥ..

Ήρθες για να φέρεις γνώση,

όχι για να αιχμαλωτίζεσαι σαν πουλί σε κλουβί..

Άνοιξε τα φτερά σου ολόκληρα ήρθε η ώρα να πετάξεις..

Να δείξεις την δύναμη σου την πραγματική..

Στο πέταγμα σου επάνω να παρασέρνεις και αυτούς που είσαι μαζί..

Είμαστε όλοι ένα.. Αγάπη αιώνια και παντοτινή..

Μέσα στο άλλων τα μάτια καθρεφτίζεται και η δική σου η ψυχή..

Είμαστε όλοι ίσοι, φτιαγμένοι από την ίδια μαγική συνταγή,

σταμάτα να πλανεύεσαι και να πιστεύεις σε δασκάλους που ήρθαν να σου πουν ποιος είσαι ΕΣΥ..

Γνωρίζεις τα πάντα όλα.. Φτάνει να στραφείς μέσα στη δική σου ψυχή..

Εσύ είσαι ο δικός σου δάσκαλος.. Ο δικός σου καθοδηγητής..

Αφύπνισε ΤΩΡΑ όλη τη Σοφία που έχεις μέσα σου..

Τις μνήμες από κάθε κύτταρο σου..

Και θα έρθουν όλα τα θαύματα στη Γη..

Και όσο θα αφυπνίζεσαι να θυμάσαι ότι ΕΣΥ είσαι το μεγαλύτερο θαύμα που πατάει τα πόδια του σε αυτή τη Γη. Πάτησε γερά και νιώσε τις “ρίζες” σου να κατεβαίνουν δυναμικά στη Γη.. Να γίνονται ένα με τον πυρήνα.. Να σε συνδέουν με την ουσία σου σε γήινη μορφή..

Μέσα σου νιώσε έχεις εγκυκλοπαίδειες γνώσεων ..

Αυτή είναι η Σοφία η αληθινή..

Άνοιξε τες και νιώσε γιατί βρίσκεσαι εδώ και τώρα ψυχή και σώμα πάνω σε αυτή τη Γη..

Είσαι τόσο ευλογημένος.. Σου χαρίστηκε αυτή η ζωή..

Για να βιώσεις πως είναι να ζεις και να αναπνέεις σαν ψυχή σε σώμα πάνω σε αυτή τη Γη..

Αυτά όλα που θα ζήσεις θα μπούνε στο δικό σου αρχείο της ψυχής ..

Και πρόσβαση θα έχεις μονάχα ΕΣΥ..

ΝΙΩΣΕ, ΑΠΟΛΑΥΣΕ, ΖΗΣΕ ολοκληρωτικά κάθε στιγμή..

Αυτό ήρθες για να κάνεις..

Αυτό λαχταρά και η δική σου η ψυχή..

Που τρέφεται και “μεγαλώνει” από κάθε δική σου στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ στιγμή..

Νιώσε την με όλες τις αισθήσεις σου..

Που σου χαρίστηκαν σαν δώρο που θα κουβαλάς αιώνια ΕΣΥ..




Κείμενο: Μιράντα Τουμάζου – Genius Parenting

Σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο σε ό,τι σας συμβαίνει; Δείτε τι σημαίνει αυτό για εσάς...!!!!

Πολλές συνήθεις καταστάσεις στη ζωή μπορεί να πυροδοτήσουν το φόβο ότι κάτι κακό θα συμβεί. Ίσως κάθεστε στον υπολογιστή για να ρίξετε μια ματιά στις διαδικτυακές τραπεζικές κινήσεις.

Κάτι περίεργο τραβά την προσοχή σας καθώς εξετάζετε τις πρόσθετες συναλλαγές. Γνωρίζετε ότι επιστρέψατε μια ακριβή συσκευή που σταμάτησε να λειτουργεί, αλλά δεν βλέπετε την επιστροφή χρημάτων. Χωρίς αυτά τα χρήματα, θα δυσκολευτείτε να βγάλετε το μήνα.

Ξαφνικά, νιώθετε την καρδιά σας να χτυπά δυνατά και σα να δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε. Αρχίζετε να φαντάζεστε ότι τώρα, πέρα από την οικονομική σας ανασφάλεια, κάτι δεν πάει καλά με το σώμα σας. 

Η λογική εξήγηση ότι δεν έχει περαστεί ακόμα αυτή η επιστροφή δεν περνά από το νου σας, ή αν περνά, αποτελεί μια απίθανη περίπτωση.

Αν διαβάζοντας αυτό το σενάριο, ταυτίζεστε ή έστω σας θυμίζει κάτι παρόμοιο από τις δικές σας αντιδράσεις, είναι πιθανό να έχετε αυτό που οι ερευνητές αποκαλούν το γνωστικό στυλ της επικείμενης καταστροφής. 

Ο ψυχολόγος John Riskind, σε μια μετα-ανάλυση του 2016 περιγράφει το πώς βλέποντας τον κόσμο με τέτοιο τρόπο ενεργοποιούνται δυσλειτουργικά και δυσπροσάρμοστα επίπεδα άγχους. 

Με άλλα λόγια, παίρνοντας μια αμφίβολη κατάσταση και μετατρέποντάς τη στο χειρότερο πιθανό αποτέλεσμα, ενεργοποιούμε με απόλυτη βεβαιότητα το άγχος. Οι σωματικές μας αποκρίσεις εντείνονται καθώς ο νους «παίζει» ξανά και ξανά το χειρότερο πιθανό σενάριο.

Αυτό που διαφοροποιεί το «ελλοχεύον» γνωστικό στυλ από άλλες προσεγγίσεις στο άγχος που δίνουν έμφαση στις δυσλειτουργικές σκέψεις και πεποιθήσεις είναι πως όταν τα πράγματα αρχίζουν να «επίκεινται», η αίσθηση της απειλής μας βγάζει εκτός ελέγχου και συνεχώς συσσωρεύεται. 

Αν και μπορεί κατά κάποιο τρόπο να αποτελεί ένα είδος προσαρμογής, το οποίο μας προστατεύει από μια πραγματική απειλή που πλησιάζει, όταν η απειλή είναι φανταστική, τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μια μεγάλη ποικιλία ερευνών που βασίζεται στο “looming cognitive style” συνεχίζει να υποστηρίζει το πόσο συνεισφέρει στις αγχώδεις διαταραχές, αναφέροντας επίσης τη σχέση αυτού του γνωστικού στυλ με ποιότητες χαρακτήρα. 

Τα άτομα με αυτό το ευάλωτο χαρακτηριστικό αντιλαμβάνονται ότι οι απειλές πλησιάζουν γρήγορα και κερδίζουν σε μέγεθος, εγγύτητα και πιθανότητα. Όμως, όταν ο κίνδυνος κλιμακώνεται στο νου μας και μόνο εκεί, ουσιαστικά ακινητοποιούμαστε από αυτή την αίσθηση επερχόμενης «καταστροφής».

Πόσο επιρρεπείς είμαστε σε αυτές τις αδικαιολόγητες υπερβολές περί απειλής; Το παρακάτω σενάριο και οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι ένας ενδεικτικός τρόπος να εξετάσουμε ακριβώς αυτό. 

Προσπαθήστε να το φανταστείτε όσο πιο ζωηρά μπορείτε. Στη συνέχεια, θέστε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις, χρησιμοποιώντας την κλίμακα των 5 σημείων.

Φανταστείτε ότι βρίσκεστε μπροστά από ένα μεγάλο κοινό με αγνώστους. Μιλάτε για ένα θέμα για το οποίο δεν γνωρίζετε πολλά. Κάποιοι από αυτούς δείχνουν βαριεστημένοι ή αδιάφοροι, ενώ άλλοι δείχνουν εκνευρισμένοι. Φαίνεται ότι θα μπορούσατε να έχετε μια πολύ αρνητική αντίδραση από το κοινό.

1. Πόση ανησυχία ή άγχος σας κάνει να νιώθετε αυτή η φανταστική εικόνα;

2. Σε αυτή τη σκηνή, οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε μια δυσκολία με το κοινό αυξάνονται ή μειώνονται με κάθε στιγμή που περνά;

3. Το επίπεδο της απειλής από το κοινό σας παραμένει σχετικά σταθερό ή μεγαλώνει με ταχύτητα κάθε λεπτό που περνά;

4. Πόσο πολύ φαντάζεστε την αντίδραση του κοινού να επιδεινώνεται;

Σε αυτό το σενάριο, τα άτομα που σκέφτονται ολοένα και περισσότερο το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα θα απαντήσουν ότι ο κίνδυνος, η απειλή μεγαλώνει με κάθε λεπτό που περνά, ενώ τίποτε δεν αλλάζει ουσιαστικά στην κατάσταση. 

Δεν είναι ότι το κοινό θα αρχίζει να πετά πράγματα προς το μέρος μας επειδή δεν φαίνονται να ενδιαφέρονται ή δείχνουν εκνευρισμένοι. Είναι ότι βλέπουμε αυτά τα αποτελέσματα ως βάσιμες πιθανότητες.

Άλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι μια άλλη αρνητική επίδραση αυτού του γνωστικού στυλ είναι η βεβαιότητα ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τη διάθεσή μας. Επιστρέφοντας στο παράδειγμά μας, η απειλή συσσωρεύεται συνεχώς στο νου μας και όσο γίνεται αυτό, όλο και πιο πολύ πειθόμαστε ότι χάνουμε εντελώς τον έλεγχο.

Αφού όμως έχουμε αντιληφθεί ότι εμφανίζουμε ένα τέτοιο γνωστικό στυλ, η επόμενη ερώτηση είναι τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό; 

Οι ψυχολόγοι λένε ότι η μείωση της έντασης και του «ανεξέλεγκτου» αυτών των καταστροφολογικών σεναρίων μπορεί να αυξήσει τις πεποιθήσεις μας για την χρησιμότητα που έχουν οι πηγές αντιμετώπισης των δυσκολιών. 

Όταν νιώθετε ότι η εσωτερική αντίληψη της απειλής επιδεινώνεται, μπορείτε να κυριαρχήσετε στο άγχος σας αναγνωρίζοντας ότι η απειλή δεν έχει πραγματικά αλλάξει και συνεπώς δεν χρειάζεται αν επιτρέψετε σε αυτά τα συναισθήματα να σας κυριεύσουν.

Συμπερασματικά, το να φανταζόμαστε το χειρότερο, όταν πράγματι όμως το χειρότερο είναι μια πραγματικότητα, μπορεί να αποτελέσει μια καλή στρατηγική προστασίας. 

Όμως, αν αυτά τα συναισθήματα επικείμενης καταστροφής δυσκολεύουν την καθημερινή μας ζωή, θα φανεί ιδιαίτερα βοηθητικό το να βρούμε πιο παραγωγικές διεξόδους στη φαντασία μας που θα μας βοηθούν να αντιδράμε και αποτελεσματικά.




Καθοδήγηση για την ανάληψη και την αλλαγή διάστασης από την Γαλαξιακή Οικογένεια ΦΩΤΟΣ...!!!!

Ο πλανήτης όσο πάει και ανεβαίνει,, και όλο και μεγαλώνει η ψαλίδα των 2 χρονογραμμών 3d k 5d.

Τώρα πέφτουν όλες οι μάσκες, είναι ξεκάθαρη η τοξικότητα και εμφανής πλέον.

Δεν υπάρχουν κρυφές καταστάσεις..

Στην 5d δεν υπάρχουν περιορισμοί και λάθος χειρισμοί..

Πόσο όμορφο είναι αυτό για τις ψυχές που έχουν επιλέξει να προχωρήσουν.. Ν ανοίγονται Πύλες Συγχρονικότητας... Να γίνονται θαύματα, υλοποιήσεις....

Ακούστε την εσωτερική σας φωνή, δεν κάνει ποτέ λάθος....

Η Νέα Κρυσταλλική Γη είναι ήδη εδώ....

Από τώρα και στο εξής αυξάνονται οι ενέργειες της 5ης γιατί η γη όλο και περισσότερο ενσωματώνεται ως ζωντανός οργανισμός στις νέες δονήσεις

Το Φως έχει συγκεκριμένους κανόνες και νόρμες για να υπάρχει.

Ένας απ 'αυτούς είναι η Ανιδιοτελής Αγάπη, η Ευγνωμοσύνη και η Προσφορά...

Όσοι βρίσκονται στο εγώ τους και στην Διττότητα η Ανταγωνισμό,, έχουν πορεία ακόμα...επόμενων ενσαρκώσεων, ώστε να καθαριστεί το κάρμα τους.

Ας μην συγχέεται η αλήθεια και η διαφάνεια με τις τοξικές ενέργειες... Υπάρχουν αυτές οι δύο χρονογραμμές Συνείδησης.. Που θα διαχωρισθούν οριστικά...

Όσο υπάρχουν ακόμα οι 2 χρονογραμμές δεν θα είναι ίσοι οι άνθρωποι λόγω της διαφοράς που έχουν Συμπαντικά στον αριθμό και ποιότητα ενσαρκώσεων.

Η ισότητα θα υπάρχει στην 5η, διότι οι δομές της Συνείδησης θα είναι ίδιες σε όλους, όλοι θα ΈΧΟΥΝ ΑΝΕΛΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ...αλλά δεν θα είναι ίδιοι, θα είναι όμως ίσοι.

Ανοίξτε την Ψυχή και Καρδιά σας προς την Αγάπη, αλλιώς θα υποστείτε και άλλες ενσαρκώσεις...

Μην κρίνετε

Μην κατηγορείτε άδικα

Να Ευγνωμονείτε, αυτή είναι η Ανώτερη Μορφή Συνείδησης

Κρίνεστε μόνο από τα Ανώτερα Βασιλεία...όχι από ανθρώπους.

Λέξεις κλειδιά από την Λύρα

Ενσυναίσθηση, Υπευθυνότητα

Σας αγαπάμε όλους, ξυπνήστε από τον λήθαργο της τοξικότητας και λαγνείας, από την φυλακή της κλειστής οπτικής σας.

Επιθυμούμε όλοι να εισέλθετε στο Φως.

Με απέραντη αγάπη

Οι Λύριοι, Σείριοι, Αρκτούριοι, Πλειάδειοι, Ανδρομέδιοι αδελφοί σας

Οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι προσεύχονται και φροντίζουν για την ανέλιξη σας....

Commander Ivo  , Lyra, Vega ,   Ashtar Command



Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

6 Ορυκτά για καλύτερη ενέργεια...!!!!

Η καθημερινότητα, μερικές φορές, χρειάζεται λίγη παραπάνω βοήθεια για να κυλήσει ομαλά. Μία υπέροχη ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα ορυκτό φαρμακείο στο σπίτι σας, ώστε να έχετε άμεσα την απαραίτητη συμπαράσταση που προσφέρει, όποτε τη χρειαστείτε.

Τα ορυκτά είναι πλάσματα γεμάτα ενέργεια και το κάθε ένα έχει διαφορετικές ποιότητες να μας προσφέρει, σε κάθε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζουμε.

Επιστημονικά, οι κρύσταλλοι αντιπροσωπεύουν την πιο τακτοποιημένη δομή που υπάρχει στη φύση. Αυτό σημαίνει πως ενέχουν τη μικρότερη ποσότητα εντροπίας (έννοια μέσω της οποίας μετριέται η αταξία). 

Οι κρύσταλλοι έχουν, από τη φύση τους, τέτοιου είδους δομή, ώστε να ανταποκρίνονται στην εισροή όλων των διαφορετικών ενεργειών γύρω τους και να ταλαντεύονται, εκπέμποντας συγκεκριμένες δονητικές συχνότητες. 

Η ισορροπία στην εσωτερική τους δομή, οι συχνότητες που έχουν τη δυνατότητα να εκπέμπουν και η ικανότητά τους να αποθηκεύουν τεράστιο όγκο πληροφοριών, έχει κάνει τους κρυστάλλους απαραίτητους στη σύγχρονη τεχνολογία και τα συστήματά της – αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη κρυστάλλων σε υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, δορυφόρους κλπ.

Οι άνθρωποι, από την αρχή της ιστορίας τους, έχουν νιώσει την έλξη αυτής της ιδιότητας των κρυστάλλων, χρησιμοποιώντας τους για ταφικές τελετές, πρακτικές μαντείας, θεραπευτικές τελετουργίες, πνευματική ενδυνάμωση ή ακόμη και ως απλά διακοσμητικά ή διακριτικά εξουσίας και δύναμης. 

Οι πρόγονοί μας γνώριζαν διαισθητικά ότι, όταν οι κρύσταλλοι και τα ορυκτά βρίσκονται κοντά στο ανθρώπινο σώμα, οι ενέργειές τους αλληλοεπιδρούν με το ανθρώπινο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο και επιφέρουν ενεργειακές αλλαγές.

Μερικές βασικές επιλογές για το ενεργειακό σας φαρμακείο, ώστε να βοηθήσετε αυτές τις ενεργειακές αλλαγές στην καθημερινότητα, μπορούν να είναι οι εξής:

Θα ξεκινήσω από τον Αμέθυστο, γιατί είναι ένα υπέροχο ορυκτό για έναν ελαφρύ καθαρισμό από τυχόν αρνητικές ενέργειες που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί στο πεδίο μας. Μη σας παραξενεύει: η αρνητική ενέργεια μπορεί πολύ εύκολα να εισβάλλει, αν για παράδειγμα δουλεύουμε σε ένα περιβάλλον που γενικά έχει ένταση ή ακόμα αν βρεθούμε κοντά σε μία λογομαχία. 

Όλα αυτά, όπως και άλλα καθημερινά παραδείγματα που μπορείτε να φανταστείτε, αποτελούν ενεργειακές τοξίνες. Ακόμα, ο Αμέθυστος μπορεί να ηρεμήσει την εσωτερική ένταση, να καταπραΰνει το νευρικό σύστημα, όπως και να χαλαρώσει από τους πονοκεφάλους και τις ημικρανίες ή να σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε μετά από μία γεμάτη ημέρα, ώστε να κοιμηθείτε γαλήνια.

Η Γρανάδα είναι ένα εκπληκτικό πλάσμα για να τονώσει τη ζωτική ενέργεια και να αφυπνίσει την «κοιμισμένη» διάθεση. Βοηθά σε περιπτώσεις όπου νιώθουμε ότι έχουμε στερέψει, σε διάφορα επίπεδα. 

Είναι μία ορυκτή πολυβιταμίνη, που, όχι μόνο θα σας θρέψει, αλλά θα σας δώσει και την απαιτούμενη ώθηση, για να παρουσιάσετε τον εαυτό σας και τη δουλειά σας. Γενικά τονώνει την αυτοπεποίθηση, την ψυχολογία και το σώμα.

Ένα ορυκτό που ελκύει την ευημερία και το γενικότερο Ευ Ζην είναι η πράσινη Τουρμαλίνη. Αν προσέξουμε λίγο τη διατροφή και την άσκησή μας, μαζί με μία πράσινη Τουρμαλίνη, η υγεία μας θα παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση. Γενικά, κρατά τη συναισθηματική και τη σωματική μας υγεία σε ισορροπημένα επίπεδα. 

Ηρεμεί τα ακραία συναισθήματα και έτσι υπάρχει καλύτερη και πιο οργανωμένη έκφραση και δράση. Ανακουφίζει από ταχυκαρδίες, προσφέρει σωματική και ψυχική ανανέωση και βοηθά γενικότερα στη χαλάρωση.

Σε μία άλλη της μορφή, η ροζ Τουρμαλίνη είναι ένα από τα πιο γλυκά αντικαταθλιπτικά του πλανήτη μας. Μας απελευθερώνει από τη συναισθηματική δυσχέρεια. Θρέφει την καρδιά, φέρνοντάς της παράλληλα συναισθηματική ηρεμία.

Μας μαθαίνει να μας αγαπάμε και να μας φροντίζουμε και μας βοηθά να ελκύσουμε την αγάπη, με διάφορους τρόπους. Προστατεύει την καρδιά σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο και μας βοηθά να απεμπλακούμε από παρελθοντικές συναισθηματικές απογοητεύσεις, οδηγώντας μας στην ελπίδα και την αισιοδοξία.

Ο Κιτρίνης είναι ένα ορυκτό που καθαρίζει την αρνητική ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα προσκαλεί την αφθονία και ισχυροποιεί τη ζωτικότητα. Δίνει απίστευτη ροή σε οτιδήποτε έχει μπλοκάρει, διασπά πρότυπα στέρησης και έτσι βοηθά ώστε η καθημερινότητα να γίνεται πιο εύκολη και χαρούμενη. Φέρνει δώρα, ανεβάζει τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση και την όρεξη για δράση.

Φυσικά, δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον κρύσταλλο Χαλαζία. Με τον κρύσταλλο Χαλαζία, έχετε στα χέρια σας ένα ορυκτό πολυεργαλείο. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα σημείο που έχει συσσωρεύσει ένταση και να οραματιστείτε πως ο κρύσταλλος την απορροφά ή ακριβώς το αντίθετο!

Δηλαδή, να οραματιστείτε πως συλλέγει Συμπαντική ενέργεια και την αποθηκεύει σε μία περιοχή που την αισθάνεστε αδύναμη. Ο κρύσταλλος Χαλαζίας είναι ένα υπέροχο ορυκτό για οποιαδήποτε ανάγκη σας. Καθαρίζει, αλλά και εξισορροπεί τις ενέργειες. Προστατεύει, αλλά και τονώνει τη ζωτικότητα. Προσφέρει καλύτερη ροή στο Qi, αλλά και στα σωματικά υγρά – όπως στην περίπτωση της λέμφου.

Κρατήστε το ορυκτό σας φαρμακείο καθαρισμένο ενεργειακά και φορτισμένο με τις ποιότητες της εξισορρόπησης και της στήριξης σε περιπτώσεις που το έχετε ανάγκη (για οδηγίες σχετικά με τον ενεργειακό καθαρισμό και την εναρμόνιση των ορυκτών, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό μου Shakila.gr). 

Κρατήστε το κοντά σας και, κάθε φορά που αισθάνεστε την ανάγκη για κάποια από τις ποιότητες που το κάθε ορυκτό σας αντιπροσωπεύει, κρατήστε το επάνω σας, διαλογιστείτε μαζί του ή απλώς τοποθετήστε το δίπλα σας στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Η αλλαγές που θα παρατηρήσετε είναι βέβαιο πως θα είναι θεαματικές!




Νιώθετε πως δεν αξίζετε; 6 αιτίες που αγνοείτε και πώς να νιώσετε καλύτερα για τον εαυτό σας...!!!!

Το να νιώθετε ότι δεν αξίζετε είναι ένα από τα βαθύτερα και σκοτεινότερα συναισθήματα που θα συναντήσετε. Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, θα νιώσετε αυτά τα συναισθήματα, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι δίκαιη και θα δείτε πως θα νιώσετε ότι δεν αξίζετε χωρίς προειδοποίηση. Νομίζω ότι είναι αναλόγως με το πώς βλέπουμε την ίδια τη ζωή. Είμαστε εξαρτημένοι από τόσα πολλά πράγματα για να μπορούμε να νιώσουμε την αξία μας. Αλλά είναι κάτι πολύ πιο βαθύ από αυτά. Η αίσθηση ότι δεν αξίζουμε έρχεται από διαφορετικούς τομείς και λόγους.

Γιατί νιώθουμε έτσι
Μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα συναισθήματα, αλλά πρώτα πρέπει να ξέρετε από πού προέρχονται. Μια καλή ματιά στις σκέψεις και στα συναισθήματα σας θα αποκαλύψουν την αιτία. Ο χαρακτήρας μας μπορεί να μας βοηθήσει να εξηγήσουμε αυτά τα συναισθήματα και να πει μεγάλες αλήθειες.

Εδώ βρίσκονται μερικές από αυτές τις παραλειπόμενες αλήθειες, σύμφωνα με το Learning Μind που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Συγκρίσεις
Όσο συνεχίζουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους και να νιώθουμε άσχημα σε αυτές τις συγκρίσεις, θα βρούμε τον εαυτό μας να αισθάνεται πως δεν αξίζει. Καθώς μεγαλώνουμε, γίνεται πιο εύκολο να πέσουμε σε αυτές τις παγίδες επειδή ζηλεύουμε την νεότητα και κάποια άλλα συγκρίσιμα χαρακτηριστικά. 

Η σύγκριση του στυλ, της προσωπικότητας και της εξυπνάδας με άλλους ανθρώπους μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε λιγότερο καλοί σε σχέση με τους άλλους και αυτό με τη σειρά του θα γεννήσει τα συναισθήματα του ότι δεν αξίζουμε.

Για να πολεμήσουμε αυτά τα συναισθήματα, πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και η τελειότητα που ίσως βλέπετε στους άλλους δεν είναι αληθινή. Πέρα από τις ελκυστικές λεπτομέρειες που νομίζετε πως δεν έχετε, βρίσκονται τα ελαττώματα και οι ατέλειες. 

Όπως κι εσείς, όλοι οι άλλοι έχουν αμφιβολίες και ελαττώματα. Επίσης, με την ηλικία έρχεται η σοφία και η δύναμη του χαρακτήρα και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με την νεότητα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει για να ανακουφίσετε κάποια από αυτά τα συναισθήματα.

Απώλεια της ταυτότητας
Αρχίζουμε να νιώθουμε ανάξιοι όταν χάνουμε την ταυτότητα μας. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, περνάμε διαφορετικές φάσεις και κεφάλαια. Σε αυτά τα κεφάλαια αναλαμβάνουμε διαφορετικούς ρόλους. Μπορεί να είμαστε κόρες για κάποιο καιρό, μετά σύζυγοι, έπειτα μητέρες κτλ. Αν κάποιος από αυτούς τους ρόλους ταραχθεί, αρχίζουμε να νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε.

Για παράδειγμα, δεν είμαστε πλέον σύζυγοι μετά από ένα διαζύγιο. Αν και αυτό δεν θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο νιώθουμε για την αυτό-αξία μας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό χτύπημα. 

Μπορεί να αναρωτηθούμε, «γιατί με άφησε;» ή «δεν ήμουν αρκετά καλή;», ή και ακόμα «γιατί απέτυχε ο γάμος;». Αυτές οι ερωτήσεις δημιουργούν αμφιβολίες στο μυαλό μας για το τι σύζυγος ήμασταν. Τώρα που δεν είμαστε, τι είμαστε; Βλέπετε πως αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει πολύ την αξία μας;

Για να θεραπευτείτε από αυτή την αρνητική κατάσταση, πρέπει να καταλάβετε ποιοι είστε, εκτός από την κατάσταση σας. για παράδειγμα, μπορεί να μην είστε πλέον σύζυγος αλλά πάντα θα είστε η κόρη, ο γιος, ο αδελφός, η αδελφή κτλ. κάποιου.

Πέρα από αυτά ωστόσο, είστε εσείς, ο πραγματικός εαυτός σας. Δεν βασίζετε την αξία σας ανάλογα με την οικογένεια ή την κοινωνική σας κατάσταση. 

Βασίζετε την αξία σας σύμφωνα με το ποιος είστε με τον εαυτό σας και με κανέναν άλλον. Κλείστε τα μάτια σας και διαχωρίστε την ύπαρξη σας από κάθε άλλο ζωντανό ον. Αυτοί είστε πραγματικά.

Κριτική
Από νωρίς στην ζωή ίσως έχετε συναντήσει ένα τεράστιο ποσό κριτικής. Αν αυτό συνέβη, έχετε μάθει πώς να την αντιμετωπίζετε και να προσαρμόζεστε αναλόγως… ή δεν το κάνατε. Ως ενήλικες, ίσως κουβαλάτε την κριτική μαζί σας. Τώρα, όλη η υγιής κριτική που λαμβάνετε έχει συναντήσει την πίκρα. Νιώθετε πως δεν αξίζετε κάθε φορά που κάνετε ένα λάθος.

Μερικές φορές, αυτό το συναίσθημα δεν προέρχεται από κάποια κριτική του παρελθόντος. Μπορεί να αναπτυχθεί και να συσσωρευτεί σε προσβολές με την πάροδο των χρόνων, δημιουργώντας μια αυτό-υποτίμηση που είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

Μπορεί να γίνει ωστόσο, αλλά χρειάζεται χρόνος για να συνειδητοποιήσετε ότι όλοι κάνουν λάθη. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται τόσος καιρός να θεραπευτεί αυτό το συναίσθημα είναι επειδή η κοινωνία θέτει υψηλά πρότυπα και καλύπτει τα λάθη όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αντί να αναλαμβάνουμε τα λάθη μας, φαίνεται ότι λέμε ψέματα, τα καλύπτουμε και τα υποβαθμίζουμε.

Όταν κάποιος είναι ειλικρινής με τα λάθη του, θεωρείται ελαττωματικός παρά αξιέπαινος. Αυτή η φρικτή λόξα στη ζωή εμποδίζει την πρόοδο και κάνει τους ανθρώπους να πνίγονται στο αίσθημα ότι δεν αξίζουν. Πρέπει να αλλάξουμε όλη την νοοτροπία μας για να το διορθώσουμε αυτό.

Αρνητικότητα
Βασικά, η αρνητικότητα είναι μια μορφή παγίδας. Αφού συναντήσουμε πολλές καταστάσεις και ανθρώπους, γινόμαστε προγραμματισμένοι να σκεφτόμαστε πως όλα θα πάνε λάθος. Τότε αρχίζουμε να βλέπουμε την ζωή ως ανάξια. 

Βρίσκουμε άσκοπο το να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι επειδή όλα θα γίνουν αρνητικά ούτως ή άλλως. Οπότε, ποιο το νόημα; Το νόημα είναι, πως δεν θα είναι όλα άσχημα συνέχεια. Η ζωή δεν είναι έτσι. Οπότε, όταν νιώθετε πως βυθίζεστε, να θυμάστε…

Η ζωή θα γίνει καλύτερη, σύντομα, και θα πλημμυρίσετε με θετικά συναισθήματα για ακόμα μια φορά. Γι αυτό το να πνίγεστε στην αρνητικότητα θα πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Αν είστε χαμένοι στα άσχημα συναισθήματα, τα καλά πράγματα δεν θα έχουν μεγάλη θετική επίδραση όταν συμβούν.

Αλλά για να απομακρυνθούμε από το «απλώς να είστε θετικοί», αντιθέτως δοκιμάστε αυτό: προσπαθήστε να προσποιηθείτε θετικές πράξεις και αντιδράσεις λίγο κάθε φορά μέχρι να έρχονται φυσικά. Καθώς τα θετικά χημικά ρέουν στο σώμα σας, θα θέλετε περισσότερα από αυτά και επιπλέον θα επιθυμείτε να ελπίζετε. Αξίζει να δοκιμάσετε.

Ψυχικές ασθένειες
Αν πάσχετε από ψυχικές ασθένειες όπως κατάθλιψη, τα αισθήματα ότι δεν αξίζετε θα έρχονται συχνά. Επίσης δεν θα μπορείτε να εντοπίσετε μια συγκεκριμένη πράξη που τα προκαλεί… επειδή δεν υπάρχει καμία. Μπορεί να υπάρχουν ερεθίσματα, αλλά μπορούν να είναι τυχαία και δύσκολο να τα ανακαλύψετε. Είναι κάτι που κάνει τις ψυχικές ασθένειες τόσο θανάσιμες.

Για να έχετε μια σταθερή στάση όταν νιώθετε ανάξιοι, δοκιμάστε να βοηθήσετε τους άλλους. Για κάποιον λόγο, το να βοηθάτε τους άλλους μπορεί να ενισχύσει τα αισθήματα αυτό-αξίας. Επίσης, μείνετε απασχολημένοι με πράγματα που απολαμβάνετε ακόμα και αν νιώθετε ότι δεν σας αρέσουν καθόλου εκείνη τη στιγμή.

Ναι, η κατάθλιψη έχει την ικανότητα να σας κάνει να μισείτε τα πάντα, αλλά η μνήμη σας σας υπενθυμίζει το αντίθετο. Να είστε δημιουργικοί, και αν όλα αποτύχουν απλώς πηγαίνετε για ύπνο. Μερικές φορές απλώς χρειάζεστε μια φρέσκια προοπτική στη ζωή σας.

Προβλήματα υγείας
Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η σωματική υγεία μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πως δεν αξίζετε. Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να περπατήσετε, να φάτε συγκεκριμένα φαγητά ή να κάνετε άλλες δραστηριότητες, ίσως αρχίσετε να νιώθετε πως τίποτα δεν έχει σημασία πλέον. 

Η υγεία σας μπορεί επίσης να παίξει έναν πιο άμεσο ρόλο στο αίσθημα αυτό καθώς τα χημικά και οι ορμόνες δεν βρίσκονται σε ισορροπία.

Σιγουρευτείτε ότι είστε καλά στην υγεία σας με ετήσιες εξετάσεις. Αυτό θα σας προειδοποιήσει για κάποιο πρόβλημα και με τη σειρά του θα επηρεάσει την ψυχική σας υγεία. Αν βιώσατε κάποια τεράστια σωματική αλλαγή που σας εμποδίζει να κάνετε πράγματα που απολαμβάνατε, τότε βρείτε κάτι διαφορετικό που σας αρέσει έτσι όπως είστε τώρα. 

Μπορεί να μην είναι το ίδιο, αλλά το να βρείτε μια πηγή χαράς τουλάχιστον θα απομακρύνει λίγο σκοτάδι από την διάθεση σας. Ξανά, το να βοηθήσετε τους άλλους μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο σε αυτόν τον τομέα.

Νομίζω πως όλοι νιώθουμε ότι δεν αξίζουμε κατά καιρούς

Ίσως δεν ξέρετε γιατί νιώθετε πως δεν αξίζετε, απλώς αισθάνεστε έτσι. Μπορεί να είναι μια περίπτωση. Οτιδήποτε προκαλεί αυτά τα συναισθήματα δεν μπορεί να σας σταματήσει από το να προσπαθήσετε να τα εξαλείψετε. 

Παρά το τι συμβαίνει ή έχει συμβεί στην ζωή σας, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε καλύτερα πράγματα και να γίνετε καλύτεροι. Αν χρειάζεστε βοήθεια, είναι εντάξει. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι…

Ποτέ μην τα παρατάτε!




Το κόλπο των 12 δευτερολέπτων που εκπαιδεύει τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται πάντα θετικά...!!!!

Η θετική ψυχική στάση είναι απαραίτητη για τη σωματική και συναισθηματική υγεία. Η θετικότητα μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε (και να επιστρέψουμε από) τις δυσκολίες πιο εύκολα. Δυστυχώς, το να είμαστε αισιόδοξοι στη σημερινή εποχή μπορεί να φαντάζει αρκετά δύσκολο.

Όμως τα καλά νέα είναι ότι χρειάζονται μόνο 12 δευτερόλεπτα για να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας ώστε να είναι πιο θετικός. Πώς θα το πετύχετε; Απλά συνεχίστε την ανάγνωση.

Αρχικά, ας μιλήσουμε για τις αρνητικές σκέψεις. Είναι φυσιολογικές. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι έλκονται προς την αρνητικότητα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι εγκέφαλοί μας αντιδρούν πιο έντονα στα αρνητικά συναισθήματα και διατηρούν καλύτερα τα μαθήματα που αντλήθηκαν από κακές εμπειρίες (έναντι των καλών).

Με άλλα λόγια, επώδυνα πράγματα αποτυπώνονται πιο εύκολα στον εγκέφαλό μας. Αυτή η προκατάληψη της αρνητικότητας κράτησε τους ανθρώπους ζωντανούς κατά τη διάρκεια των ημερών κυνηγού-συλλέκτη, κάτι που ήταν υπέροχο για τότε. 

Για τον 21ο αιώνα όμως; Θα μπορούσαμε όλοι να χρησιμοποιήσουμε λίγο λιγότερο αρνητική σκέψη στη ζωή μας.

Ο εγκέφαλός μας είναι ένα απίστευτο όργανο. Σίγουρα πολλές φορές μας ωθεί στις αρνητικές σκέψεις, όμως ο Δρ Hanson, ο οποίος ίδρυσε το Wellspring Institute for Neuroscience and Contemplative Wisdom και έχει γράψει έξι βιβλία, συμπεριλαμβανομένων το Hardwiring Happiness : 

The New Brain Science of Contentment, Calm και Confidence, λέει ότι οι εγκέφαλοί μας χρειάζονται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσουν νέες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων.

Οι νευρώνες μεταφέρουν μηνύματα από το ένα μέρος του εγκεφάλου στο άλλο και από τον εγκέφαλο σε άλλες περιοχές του νευρικού συστήματος. Οι 86 δισεκατομμύρια νευρώνες σας λένε πώς να δράσετε σε ορισμένες καταστάσεις και να ερμηνεύσετε τις πληροφορίες. Οι νευρώνες συνδέουν τις καλές εμπειρίες με τα θετικά συναισθήματα. 

Για παράδειγμα, κατακτάτε το Έβερεστ, τότε νιώθετε χαρούμενοι και περήφανοι. Οι νευρώνες θα συνδέσουν την εμπειρία (κατακτώντας το Έβερεστ) με τη θετικότητα (ευτυχία, υπερηφάνεια). Εάν ανεβαίνετε τακτικά στην κορυφή των βουνών, ο εγκέφαλός σας θα συνεχίσει να συσχετίζει την «αναρρίχηση» με τη «χαρά».

Αν λοιπόν θέλετε να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας ώστε να σκέφτεται πιο θετικά, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε νέες νευρικές συνδέσεις μεταξύ μιας εμπειρίας και ενός συναισθήματος. Όμως πώς το κάνετε αυτό;

Το κόλπο των 12 δευτερολέπτων για θετική σκέψη

Όταν έχετε άγχος, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται. Η κορτιζόλη ενεργοποιεί την αντίδραση έκτακτης ανάγκης ή μάχης. Αυτό ήταν ιδανικό τα παλιά τα χρόνια που οι άνθρωποι ήταν κυνηγοί, αλλά δεν ενδείκνυται για τον 21ου αιώνα. 

Η υπερβολική κορτιζόλη αυξάνει τις πιθανότητες να πέσουμε θύματα κατάθλιψης ή άγχους. Εάν λοιπόν αισθάνεστε λυπημένοι, αγχωμένοι ή απογοητευμένοι, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των 12 δευτερολέπτων για να επιστρέψετε σε ένα πιο θετικό μέρος.

Για να το κάνετε αυτό, αφιερώστε τουλάχιστον 12 δευτερόλεπτα και σκεφτείτε μια θετική μνήμη, εικόνα ή σχέση. Σκεφτείτε όλους τους λόγους για τους οποίους ο εγκέφαλός σας χαρακτηρίζει αυτήν τη μνήμη, την εικόνα ή τη σχέση ως κάτι καλό. 

Συνεχίστε να το κάνετε κάθε φορά που αισθάνεστε άγχος ή βρεθείτε σε αρνητικό περιβάλλον. Με την πάροδο του χρόνου, ο εγκέφαλός σας θα εκπαιδευτεί να κοιτάζει τη φωτεινή πλευρά, αντί να εστιάζει στην αρνητικότητα της στιγμής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοείτε τα κακά πράγματα που συμβαίνουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σημαίνει ότι επανασυνδέετε τον εγκέφαλό σας για να κλίνει προς τη θετικότητα παρά την αρνητικότητα. 

Αυτό το κόλπο μπορεί να δημιουργήσει ανθεκτικότητα σε δύσκολες καταστάσεις, να βελτιώσει τη συνολική διάθεση και ακόμη και να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.




Οι ευκαιρίες έρχονται όταν βρισκόμαστε συγχρονισμένοι με την ίδια τη ζωή...!!!!


Η επιστροφή στην πνευματικότητα της νεανικής ηλικίας του παιδιού είναι η αυτοαφύπνιση ή αυτοανάμνηση της ύπαρξης με αφθονία, αγάπη, ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη στην ζωή για ζωή.

Η αποβολή των φόβων που εισέβαλαν μέσα μας με την πρώτη επαφή με το περιβάλλον για να μας αποδεχτούνε και ο φόβος με τον οποίο υποσυνείδητα μεγαλώσαμε πηγάζουν από τον τρόπο ζωής μας δια μέσου του σχολείου, της κοινωνίας, της οικογένειας και την κοντινών ανθρώπων...

και φίλων, μας εμποδίζουν να εξαλείψουμε το προσωπείο μας, ένα προσωπείο φόβου, αποδοχής και αποζήτησης της προσοχής λόγο της εσωτερικής ανασφάλειας που εντείνεται από τον εξωτερικό κόσμο.

Η αγνή εικόνα του παιδιού που κάποτε ήμασταν πριν βγουμε στην κοινωνική ζωή είναι η ύπτιστη μορφή της παρουσίας ή αλλιώς της αυτοαφύπνισης. 

Ας θυμηθούμε τις θετικές αναμνήσεις και συναισθήματα ξενοιασιάς της πρώιμης ηλικίας μας… Μπορεί να λείπει το γνωστικό στοιχείο αλλά το πνευματικό είναι Τέλειο. Γι’ αυτό και είμαστε τέλειοι βαθιά μέσα, αν αναδρομήσουμε στην αθώα και γεμάτη αγάπη και ενθουσιασμό ζωή μας ως παιδιά.

Το κομμάτι της πνευματικότητας στη ζωή είναι ένας κύκλος, όποιος το διανύσει επιστρέφει στην ίδια θέση που ξεκίνησε χρονολογικά από την ζωή του. Ας αυτοαναμνήσουμε τον εαυτό μας, να θυμηθούμε ποιοι πραγματικά ήμασταν και η αγάπη και η Ειρήνη θα επέλθει.

Στην καρδιά ενός αγνού παιδιού δεν υπάρχει πόλεμος, ούτε πόνος, ούτε άγχη. Λίγοι βρίσκουν το μονοπάτι της επιστροφής στην πληρότητα. 

Είναι όσοι καταφέρουν να γυρίσουν από εκεί που ξεκίνησαν και να κλείσουν το κενό ακεραιότητας του – ποιοι είναι πραγματικά και – ποιοι προσαρμόστηκαν η αναγκάστηκαν να γίνουν για να μην πληγωθούν και φανούν αδύναμοι στα μάτια των υπολοίπων. 

Διότι η αδυναμία είναι δύναμη αν την αποδεχτούμε και την μετουσιώσουμε. Μόνο τότε θα είμαστε πιο ισχυροί από ποτέ.

Ας βγάλουμε τον μανδύα που οι περισσότεροι φοράμε για αποδοχή, προσοχή, αναζήτηση του ερωτικού αντικειμένου και ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες έρχονται όταν βρισκόμαστε συγχρονισμένοι με την φύση, διότι έτσι όπως πλαστήκαμε μόνο τότε ευθυγραμμιζόμαστε με τους νόμους της φύσης περισσότερο από ποτέ. 

Έτσι όπως η φύση μας έφερε στην ζωή και όχι όπως εμείς παραλλαχτήκαμε, γίνοντας σκληροί με τον εαυτό μας και τους άλλους, φοβούμενοι μην τσαλακωθεί η εικόνα μας και θιχτεί το Εγώ μας.

Όσο περισσότερο τσαλακωθούμε, ο αληθινός εαυτός μας θα λάμψει και η περσόνα που δημιουργήσαμε για αποδοχή και προσοχή θα βγαίνει από το πρόσωπο μας.

Για να ευνοηθούμε από τους νόμους της φύσης, τους συμπαντικούς νόμους, η δικιά μας φύση θα πρέπει να αφυπνίσει το αγνό γεμάτο αγάπη, αφθονία, συμπόνια, ενθουσιασμό, ευγνωμοσύνη παιδί που έχουμε όλοι κρυμμένο βαθιά μέσα μας και όσο περισσότερο κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας, παρατηρώντας τα μοτίβα των σκέψεων και της συμπεριφοράς μας, αφυπνίζουμε αυτό το γεμάτο αγάπη παιδί που ήμασταν!




Κώστας Τσιώμος

Έλκεις πάντα αυτό που αποφεύγεις...!!!!

Ας θυμηθούμε όλοι, λοιπόν, εκείνη τη μέρα που αποφασίζεις να βγάλεις την ομπρέλα απ’ την τσάντα σου, μιας κι έξω είναι χαρά Θεού και καταλήγεις μετά από λίγες ώρες μουσκίδι, γιατί ο καιρός τα χάλασε με τη γκόμενα και κλαίει ακατάπαυστα. Ή σ’ εκείνο το μάθημα που διαβάζατε εδώ κι ένα μήνα, τελικά έπεσαν όλα όσα δεν είχατε δώσει σημασία και πατώσατε.

Η διαδικασία είναι γνωστή και καλά μελετημένη, αλλά απρόβλεπτη. Στέλνεις ακατάπαυστα, απελπισμένα μηνύματα στο σύμπαν κι εκείνο μ’ ένα ειρωνικό χαμόγελο σου κουνάει απαγορευτικά το δάχτυλο. 

Μην τύχει και κάνεις κανένα όνειρο και βαίνει καλώς, αμέσως θα βάλει το χεράκι του και με χαιρέκακο ύφος θα επαναλάβει: «Πρόσεχε τι εύχεσαι!».

Φυσικά το φαινόμενο αυτό δε θα μπορούσε ν’ αφήσει ανενόχλητη την ερωτική σου ζωή. Θέλεις σχέση; Δεν έρχεται ποτέ! Θέλεις να τριγυρνάς από κανάρα σε κανάρα που λέει και το γνωστό άσμα; Να οι ευκαιρίες κι οι φωνές που σε προστάζουν να σοβαρευτείς και να δέσεις τον γάιδαρό σου. Είσαι σε σχέση; Σου την πέφτουν. Είσαι ελεύθερος; Ούτε να σε φτύσουν.

Τότε, έρχεται εκείνη η στιγμή που απελπίζεσαι και μένεις να κοιτάς τον ουρανό με την αιώνια απορία τι λάθος έχεις κάνει και τα τραβάς όλα αυτά. Μήπως φταίει ότι τελικά δεν ξέρεις ούτε εσύ ο ίδιος τι θέλεις; 

Μήπως πάλι είναι χαλασμένοι οι πομποί σου κι εκπέμπεις σε λάθος συχνότητα επιθυμίες και πόθους; Μήπως πάλι όλα είναι τυχαία κι η γκαντεμιά σε κυνηγάει με επιμονή σε ό,τι και να κάνεις;

Θα ήταν πολύ εύκολο, αν μπορούσαμε να δαμάσουμε το απρόβλεπτο. Το σώμα σου λειτουργεί σαν ένας μαγνήτης, ο οποίος έλκει όλα όσα βρίσκονται στο βάθος του μυαλού σου. Επομένως, αν εσύ πασχίζεις για κάτι ή περιμένεις κάτι με ανυπομονησία και κατά βάθος είσαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε σκατά, όλα θα πάνε σκατά.

Η τύχη για ν’ αλλάξει θέλει και τη δική σου συμβολή. Δε γεννήθηκες μ’ ένα συννεφάκι γκαντεμιάς πάνω απ’ το κεφάλι σου, που σε κεραυνοβολεί μ’ όλα όσα ευχόσουν να μη γίνουν. Και τι συμβαίνει μ’ όλα εκείνα που θέλεις να γίνουν; Μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, γιατί στο προσκήνιο βγαίνουν φόβοι κι ανασφάλειες.

Η ουσία είναι πώς θα μάθεις ν’ ανταποκρίνεσαι στις αντιξοότητες και να τα βγάζεις πέρα, όταν συμβαίνουν με τη σειρά όλα όσα απευχόσουν. 

Η μαγκιά είναι εκείνη τη στιγμή που τα εμπόδια έρχονται το ένα μετά το άλλο, να βγάλεις τη γλώσσα στο σύμπαν και να φωνάξεις δυνατά: «Να, κοίτα τι καλά τα καταφέρνω και μόνος μου».

Να το βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι η επιτυχία σου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μια αλληλουχία αναπάντεχων κι ανεπιθύμητων γεγονότων, αλλά κι απ’ τη δική σου τρέλα να κατακτήσεις τον κόσμο.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε κάτι, προσπαθήστε να σκιαγραφήσετε με ευκρίνεια στο μυαλό σας πώς πραγματικά θέλετε να είναι αυτό και με ποιον τρόπο επιθυμείτε να το πετύχετε. Δεν έχει σημασία τι μπορεί να πάει στραβά, αρκεί να είστε μόνιμα οπλισμένοι με θάρρος για να το αντιμετωπίσετε.

Μόνο έτσι, το ανέκδοτο που σας θέλει να πρωταγωνιστείτε σε μια σειρά από ατυχή γεγονότα δε θ’ αποκτήσει άλλα sequels.




Θεοδώρα Μαρία Βένου – pillowfights.gr

Κανένας δεν θεραπεύει τον εαυτό του πληγώνοντας τον άλλον...!!!!

«Το παραδέχομαι. Σε πόνεσε. Σε πλήγωσε όσο κανείς άλλος. Έγινε σκληρός απέναντί σου. Αναπάντεχα ξένος. Ξαφνικά, άλλαξε τόσο, που δεν μπορούσες να πιστέψεις αυτό που έβλεπες και άκουγες…»

Ο καθένας μας μπορεί να έχει βιώσει σκληρές συμπεριφορές. Συμπεριφορές που δεν άξιζε και που τον γέμισαν πίκρα και απογοήτευση. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτείς ότι ο άνθρωπος που αγάπησες, μεταλλάχτηκε σε έναν άλλο άνθρωπο… σκληρό και απόμακρο. 

Κι όμως, αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους μας, να μεταλλαχτούμε σε έναν άλλο άνθρωπο και για τον άλλο άνθρωπο.

Αν σκεφτείς, θα δεις ότι κι εσύ πλήγωσες, κι εσύ πόνεσες τον άλλο άνθρωπο, ίσως άθελά σου, όχι εσκεμμένα, γιατί πόναγες κι εσύ από τον άλλο. 

Όντας ελλειμματική φύση, αναζητάς από τον άλλο να εισακούσει όλες σου τις ανάγκες και να τις ικανοποιήσει, όπως το ίδιο ακριβώς περιμένει από σένα και ο άλλος, να κάνεις γι’ αυτόν. Κι εκεί είναι που αρχίζει η σύγκρουση.

Κανένας δεν μπορεί να σου ικανοποιήσει τις επιθυμίες, ούτε γίνεται τα πράγματα να γίνονται όπως θέλεις κάθε φορά, γι’ αυτό θυμώνεις και απογοητεύεσαι… όταν ο άλλος δεν σου κάνει τα χατίρια. Εκεί λέμε ότι δεν μας καταλαβαίνει. 

Κι όμως, εκεί είναι που ούτε εμείς καταλαβαίνουμε τον άλλο. Αντί λοιπόν να συνεργαζόμαστε, αρχίζουμε να τον κατηγορούμε μέσα μας. Αρχίζουμε να απογοητευόμαστε και να νομίζουμε ότι δεν μας αγαπά, ότι δεν ενδιαφέρετε πια για μας.

Πόσο μακριά όμως είμαστε από την αλήθεια… Ο άνθρωπος που μας παιδεύει, είναι αυτός που μας δίνει τα πιο ευεργετικά μαθήματα. Και αυτόν που παιδεύουμε εμείς, είναι αυτός που μέσα από εμάς, θα ωριμάσει λίγο παραπάνω και το ανάποδο.

Με μια βασική προϋπόθεση όμως αυτό… να θέλει ο καθένας μας να πάρει το μάθημά του, να θέλει να ωριμάσει, να δει και να κατανοήσει τη διαδικασία.

Το ελαιόλαδο για να βγει από τον ευλογημένο καρπό της ελιάς, χρειάζεται να συνθλιβεί η ελιά… έτσι γίνεται και με τους ανθρώπους… χρειάζεται να συνθλιβούμε για να βγάλουμε την καλύτερη ποιότητά μας. Συνθλίβουμε και συνθλιβόμαστε… ο ένας τον άλλο… «Μου έβγαλε το λάδι», λέμε συχνά… 

Αν αναλογιστείτε…, ο άνθρωπος που σας έβγαλε το λάδι, είναι και αυτός που σας βοήθησε να προχωρήσετε στη ζωή σας. Μέσα από τέτοιους ανθρώπους, που μπορεί να αποτελούν και σημείο αναφοράς στη ζωής μας, η πορεία μας συνήθως αλλάζει και αφήνουμε πίσω μας συνηθισμένες και παγιωμένες συμπεριφορές. Μετά από τέτοιες σχέσεις, δεν είμαστε ποτέ οι ίδιοι.

Στην πορεία προς την ωριμότητά μας, έλκουμε στο δρόμο μας πάντα αυτό που περίπου είμαστε στο σήμερα. Όσο πιο συνειδητοί είμαστε, τόσο συνειδητοποιούμε και τα μαθήματα που παίρνουμε από τις σχέσεις μας. 

Όσο λιγότερο συνειδητοί είμαστε, θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, θα πατάμε πάνω στα ίδια μοτίβα και θα συνεχίζουμε να κατηγορούμε τους άλλους για ότι μας συμβαίνει. Το μερίδιο ευθύνης θα μεταφέρεται στον άλλον άνθρωπο και όχι στον εαυτό μας. Θα βλέπουμε μόνο πόσο μας πλήγωσε ο άλλος και όχι πόσο τον πληγώσαμε εμείς. 

Η ανωριμότητά μας δεν θα μας αφήνει να κατανοήσουμε τον άλλο και σα μικρό παιδί θα αντιδράμε αδυνατώντας να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά.

Αυτοί οι άνθρωποι όταν πληγώνονται, επιτίθενται στον άλλο και πολλές φορές αποφασίζουν να τιμωρήσουν και να εκδικηθούν. Ο πόνος, τους οπλίζει σε άδικες και σκληρές συμπεριφορές προς τον άλλο άνθρωπο. 

Μόνο που δίνοντας πόνο στον άλλο, στην ουσία γίνονται σκληροί με τον εαυτό τους. Όσο και να μη θέλουν να έχουν συνείδηση της πράξης τους, αργά ή γρήγορα, αυτή, θα τους ελέγξει.

Βαθιά μέσα σου, ξέρεις, κι ας μην το παραδέχεσαι. Μέσα μας, όλοι μας ξέρουμε… πότε πονέσαμε τον άλλο, ποιoς μας πόνεσε, ποιoν εμείς πληγώσαμε, τι ήταν και είναι ο κάθε άνθρωπος για εμάς. Η σχέση με τον άλλο άνθρωπο, είναι η ευκαιρία μας να ωριμάσουμε. 

Όμως δεν ωριμάζεις με τα εύκολα. Αυτά που σε παιδεύουν, αυτά είναι που σε ωφελούν. Συνήθως οι άνθρωποι αναζητούν την ευκολία στη ζωή τους. Η ζωή όμως ξέρει καλύτερα πως μέσα από τα δύσκολα μονοπάτια, έρχονται τα μεγάλα μαθήματα και δώρα.

Θυμήσου, πως όταν πληγωθείς και αποφασίσεις να πληγώσεις τον άλλο άνθρωπο, αυτό δεν θα σε θεραπεύσει. Δεν είναι λύση και φυσικά ούτε λύτρωση για σένα να πληγώσεις. Όταν έρθει η ώρα, θα το καταλάβεις. 

Όσο και να νομίζεις ότι είσαι καλά με αυτές τις συμπεριφορές, δεν είσαι. Ούτε μπορείς να ελέγξεις μέσα από μια τέτοια συμπεριφορά τον άλλο άνθρωπο, δίνοντάς του πόνο. 

Είναι ψευδαίσθηση να νομίζεις ότι είσαι ο δυνατός επειδή επιλέγεις να πληγώσεις. 

Στην ουσία είσαι αδύναμος να διαχειριστείς τον πόνο σου, να πάρεις το μάθημά σου και να ωριμάσεις. Θα δεις πως δυνατός είναι μόνο αυτός που επιλέγει να βιώσει τον πόνο του. Είναι ο μόνος τρόπος για να τον απελευθερώσει.

Ο Θεός θα μιλήσει μέσα σου, όπως μιλάει σε όλους μας και θα σε ελέγξει η συνείδησή σου, τη στιγμή που γνωρίζει Εκείνος και όχι εμείς. Εξάλλου το κακό δε νικιέται ποτέ με το κακό.

Δεν απελευθερώνεσαι δίνοντας πόνο στον άλλο άνθρωπο και ούτε μπορείς να βιώσεις αληθινή χαρά στη ζωή σου, έχοντας συνειδητά πληγώσει. Αν θέλεις να θεραπεύσεις τον εαυτό σου από τις πληγές σου, δυστυχώς δεν θα το καταφέρεις έτσι.

Κανένας δεν θεραπεύει τον εαυτό του πληγώνοντας τον άλλο. Το μόνο ίσως που καταφέρνει μέσα από αυτό, είναι να βοηθήσει τον άλλο άνθρωπο να θεραπευτεί… ποτέ όμως τον ίδιο του τον εαυτό…




Λίνα Παυλοπούλου

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

6 τύποι συγχρονιστικών συνδέσεων : υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο συναντάμε κάθε άτομο...!!!!

Τίποτα σε αυτό το σύμπαν δεν συμβαίνει κατά τύχη. Υπάρχει πάντα ένας ανώτερος σκοπός πίσω από κάθε μικρό πράγμα που μας συμβαίνει και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.

Όλες οι εμπειρίες μας πάνε ένα βήμα πιο κοντά προς τα εκεί που προοριζόμαστε να φτάσουμε. Όταν συναντάμε ανθρώπους που μας δίνουν την γνώση που χρειαζόμαστε ή κάτι συμβαίνει που μας δείχνει το φως, βιώνουμε την συγχρονικότητα.

6 τύποι συγχρονιστικών συνδέσεων:

1. Αυτοί που έρχονται για να σας υπενθυμίσουν
Μερικές φορές οι απαντήσεις που αναζητάμε είναι μέσα μας και στην ώρα ανάγκης, θα συναντήσουμε ανθρώπους που θα μας πουν που να κοιτάξουμε. Μπορεί να μείνουν στην ζωή σας για σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα είναι αξέχαστοι.

2. Αυτοί που προκαλούν την ανάπτυξη σας
Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έρθουν για να μας προσφέρουν καθοδήγηση και συμβουλές. Θα σας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεστε ώστε να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον αληθινό εαυτό σας.

3. Αυτοί που είναι εδώ για να μείνουν
Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται πάντα στην ζωή μας. Θα τους συναντήσετε όταν θα χρειάζεστε την βοήθεια τους και θα έρθουν για να μείνουν. Η σύνδεση σας θα είναι άθραυστη και θα ζήσετε πολλά μαζί.

4. Αυτοί που έρχονται για να σας αφυπνίσουν
Ο καθένας χρειάζεται μια καλή, σκληρή δόση πραγματικότητας κάποια στιγμή και αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σας το δώσουν αυτό. Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που θα σας δείξουν αλλά είναι ουσιώδες να τους ακούσετε αν επιθυμείτε να αναπτυχτείτε.

5. Αυτοί που είναι εδώ για να σας ενθαρρύνουν
Δεν θα γνωρίσετε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους. Θα τους συναντήσετε κατά τύχη ίσως σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση ή απλώς θα ανταλλάξετε χαμόγελα αλλά αυτή η στιγμή θα μείνει μαζί σας για πάντα.

6. Αυτοί που είναι γραφτό να φύγουν
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκοπεύουν να μείνουν μαζί σας για πάντα. Θα τους συναντήσετε όταν θα χρειάζεστε την σοφία που μπορούν να διδάξουν και μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ πόνο όταν θα σας εγκαταλείψουν, αλλά αυτό είναι που το σύμπαν ξέρει ότι χρειάζεστε.




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

5 πράγματα που θα αισθανθείτε αμέσως απολαμβάνοντας τη μοναξιά σας...!!!!

Πολλοί άνθρωποι δεν εκτιμούν το χρόνο που περνούν μόνοι με τον εαυτό τους. Άλλοι μάλιστα φοβούνται και μόνο στην ιδέα να μείνουν μόνοι. Η «μοναξιά» είναι μια λέξη που ενέχει αρνητικό περιεχόμενο, εντούτοις τα πλεονεκτήματα του να μένετε μόνοι σας, εσείς και οι σκέψεις σας είναι τόσα πολλά που σίγουρα θα πρέπει να αποδομηθεί η οποιαδήποτε αρνητικότητα της έννοιας μοναξιά.

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα πλεονεκτήματα και γιατί πρέπει να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας ;

1) Θα νιώσετε αγάπη για τον ίδιο σας τον εαυτό. Ίσως το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να νιώθετε φίλοι με τον εαυτό σας. Η «μοναξιά» θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις πράξεις και τις αντιδράσεις σας, να τις καταδικάσετε ή να συμφιλιωθείτε μαζί τους. Έτσι, θα γνωρίσετε ποιοι πραγματικά είστε και θα αισθάνεστε πιο κοντά στον καλύτερό σας φίλο, εσάς!

2) Θα είστε πιο ευτυχισμένοι και ευδιάθετοι. Η ευτυχία είναι τρόπος ζωής και όχι μία μεμονωμένη κατάσταση. Το να έρχεστε σε επαφή με τα πραγματικά σας θέλω ακούγοντας τις ανάγκες σας και σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα και της προσωπικότητά σας μπορεί να σας κάνει ειλικρινά ευτυχείς.

3) Θα νιώσετε περισσότερο ανεξάρτητοι. Το πιο όμορφο πράγμα είναι ο καθένας να νιώθει κύριος του εαυτού του. Απομονώνοντας λοιπόν τις φωνές του κόσμου γύρω σας και αφιερώνοντας χρόνο μόνο στον εαυτό σας μπορείτε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις από εσάς για εσάς!

4) Θα γίνετε περισσότερο παραγωγικοί. Περνώντας χρόνο μόνοι θα μπορέσετε να θέσετε ευκολότερα στόχους ακολουθώντας εκείνο το μονοπάτι που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία σας. Οι στόχοι σας όχι μόνο θα είναι πιο ευδιάκριτοι, αλλά, εσείς οι ίδιοι θα τους βλέπετε πιο θετικά.

5) Θα αισθάνεστε γεμάτοι ενέργεια. Είναι σημαντικό να μένετε έστω και για λίγα λεπτά μόνοι σας. Μόνο τότε μπορείτε να είστε 100% ο εαυτό σας και αυτό σας απελευθερώνει, σας αποφορτίζει και σας γεμίζει ενέργεια.




Τελικά πόσο ανακουφιστικό και θεραπευτικό είναι το κλάμα-Τι συμβαίνει όταν δεν κλαίμε;


Αν και το κλάμα είναι δείγμα αδυναμίας και προτιμούν να καταπιέζουν μέσα τους όλα όσα τους βαραίνουν, είναι απόλυτα ανακουφιστικό και σε απελευθερώνει από την πίεση που βιώνεις για πολλά θέματα που σε απασχολούν.

Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει. Αν σου βγει να γελάσεις, να κλάψεις ή να ουρλιάξεις, κάντο χωρίς ενδοιασμούς. Πάρε το χρόνο σου και όταν τελειώσεις θα δεις πόσο πιο ανάλαφρα θα αισθανθείς.

Τι συμβαίνει όταν δεν κλαίμε;

Το στρες έχει επιπτώσεις στον οργανισμό σου. Το σώμα σου ξεσπά και σου στέλνει μηνύματα να αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Η κατακράτηση του άγχους μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στο στόμα και τη γνάθο. 

Μπορεί να τρίζετε τα δόντια σας χωρίς να υπάρχει λόγος ή να αισθάνεστε σφίξιμο στους ώμους ή την πλάτη σας. Επομένως, το κλάμα είναι ένας τρόπος που σου επιβάλλει στην ουσία ο οργανισμός σου να κάνεις προκειμένου να λειτουργεί καλύτερα.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εκτός από το κλάμα, εκφράζουν το τι νιώθουν γράφοντάς τα σε ένα ημερολόγιο. Είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος, γιατί απελευθερώνεις τις σκέψεις σου όπως εσύ θες και γράφεις πράγματα τα οποία ίσως να μη θες να πεις στους στενούς σου φίλους, έτσι αυτόματα ανακουφίζεσαι από όλο το βάρος.

Αν δυσκολεύεσαι να κλάψεις ή δεν έχεις το χρόνο ή δε θες να σε δουν, μπορείς να μείνεις μόνος στο σπίτι, να βάλεις μια συναισθηματική ταινία που σίγουρα θα σε βοηθήσει να κλάψεις, άρπαξε και ένα πακέτο χαρτομάντηλα και απλά άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο. Φρόντισε απλά μετά να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου από την απώλεια υγρών.




govastileto.gr

Σημάδια ότι η σχέση σας είναι τοξική...!!!!

Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και ασφαλείς. Θα πρέπει επίσης να αισθανθείτε ελεύθεροι να είστε ο εαυτός σας. Οι τοξικές σχέσεις σας κάνουν να νιώθετε το αντίθετο.

Δείτε μερικά σημάδια ότι η σχέση σας είναι τοξική (και δεν χρειάζεται να είναι ερωτική σχέση – θα μπορούσε να είναι με έναν φίλο, συγγενή ή συνάδελφο) :

Το άλλο άτομο παίρνει και δεν δίνει ποτέ. Η υγιής σχέση είναι ένας αμφίδρομος δρόμος.

Νιώθετε στραγγισμένοι. Εάν είστε ψυχικά και συναισθηματικά εξαντλημένοι αφού περάσετε χρόνο μαζί του, υπάρχει πρόβλημα.

Η επικοινωνία είναι κακή. Σας αφήνει στο σκοτάδι όλη την ώρα και νιώθετε ότι πρέπει να μαντέψετε σχεδόν τα πάντα.

Το δράμα δεν τελειώνει ποτέ. Η ζωή δεν είναι μόνο χαρές, όμως τα συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα σε μια σχέση δεν είναι υγιή για κανέναν.

Δεν μπορείτε να εκφράσετε πώς αισθάνεστε πραγματικά ή δεν μπορείτε να συμπεριφέρεστε με φυσικό και άνετο τρόπο.

Η αρνητικότητα είναι ασταμάτητη. Κάποιος που φαίνεται ανίκανος να πει κάτι θετικό για εσάς είναι ο ίδιος ο ορισμός του τοξικού.

Υπάρχει εχθρικό κλίμα. Εάν φαίνεται συνέχεια θυμωμένος μαζί σας και εσείς νιώθετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι αυτό, τότε δεν βρίσκεστε σε μια υγιής σχέση.

Εάν προσπαθεί να ασκήσει τη δύναμή του πάνω σας – για παράδειγμα, να σας κάνει να κάνετε πράγματα που ξέρει ότι δεν σας ενδιαφέρουν – αυτή δεν είναι μια ισορροπημένη σχέση.

Σας αποκόπτει από τους φίλους και την οικογένεια. Τα κουδούνια συναγερμού πρέπει να χτυπήσουν εάν σας αποθαρρύνει – ή ακόμη και σας απαγορεύει – να διατηρήσετε σχέσεις με άλλους.

Έλλειψη υποστήριξης. Το να μην είναι εκεί για εσάς όταν πραγματικά το χρειάζεστε είναι σημάδι μιας ανθυγιεινής σχέσης.

Αλλαγή των προτύπων ή των στόχων σας. Η μείωση των προτύπων σας λόγω της επιρροής ενός άλλου ατόμου ή αναβολή των στόχων σας που ήταν σημαντικοί για εσάς, είναι σημάδι τοξικότητας.

Δεν είναι πάντοτε άμεσα προφανές ότι μια σχέση έχει γίνει τοξική – αυτό το είδος συμπεριφοράς μπορεί να εισχωρήσουν σταδιακά. Εάν αντιληφθείτε ότι υπάρχουν ζητήματα όπως αυτά που αναφέρονται παραπάνω, τώρα είναι η ώρα να κάνετε κάτι γι 'αυτό.

Εάν πιστεύετε ότι η συζήτηση μπορεί να βοηθήσει, ξεκινήστε τη και, εάν είναι απαραίτητο, ζητήστε επαγγελματική βοήθεια. Εάν όχι, ίσως είναι καιρός βάλετε ένα τέλος.




jenny.gr

Ξεπέρασέ το. Καμία σχέση δεν κρατάει για πάντα...!!!!

Μεγαλώσαμε με παραμύθια που τελείωναν ρομαντικά, υπονοώντας αγάπες που κρατούν για πάντα. Με ταινίες που καταλήγουν στην υπέρβαση των εμποδίων και υποσχέσεις αιώνιας αγάπης.

Με μυθιστορήματα κάθε είδους, παρόμοιου προσανατολισμού στο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων. Κι όμως, καμία σχέση δεν κρατάει για πάντα γι’ αυτό ξεπέρασέ το και συνέχισε τη ζωή σου.

Όλες οι σχέσεις τελειώνουν κάποτε. Αργά ή γρήγορα, με ευθύνη του ενός ή του άλλου, είτε γιατί το επιλέγει κάποιος από τους δύο, είτε γιατί το επιλέγει η ζωή γι’ αυτούς. 

Διότι ακόμη και στην πιο ιδανική σχέση, κάποια στιγμή ο θάνατος χωρίζει τους ανθρώπους. Και ο μόνος τρόπος να αποφύγει κάποιος τον πόνο του χωρισμού είναι να εύχεται να πεθάνει πρώτος.

Σκέψη όχι και τόσο υγιής φυσικά. Έτσι αυτός που μένει πίσω καλείται να μάθει να ζει ξανά μόνος του και να βρει νέες ισορροπίες στη ζωή του, όπως συμβαίνει άλλωστε και σε κάθε χωρισμό για εκείνον που δεν τον επέλεξε.

Ο άνθρωπος από την αρχή της ύπαρξής του, είχε την ανάγκη να νιώθει ασφαλής, γι’ αυτό και εξελίχθηκε, προσπαθώντας να πετύχει ασφαλέστερες συνθήκες διαβίωσης. 

Στην πορεία της εξέλιξής του έμαθε να σχετίζεται και αυτό του έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι, άρχισε να δημιουργεί κοινωνίες και προσωπικούς δεσμούς.

Σε όλη αυτή την πορεία του, σκεφτόταν και έπραττε ως αθάνατος, κάτι που εξακολουθεί να κάνει ακόμη και σήμερα. Μηχανισμός άμυνας προφανώς, διότι αν κάποιος σκέφτεται διαρκώς το μόνο που είναι αληθινά δεδομένο, το θάνατο δηλαδή, δεν θα δημιουργήσει, δεν θα επενδύσει, δεν θα ονειρευτεί. 

Αυτή η οπτική όμως δεν ακυρώνει την πραγματικότητα που δηλώνει πως τα πάντα είναι προσωρινά. Κι αφού τίποτα δεν είναι δυνατό να κρατήσει για πάντα, ούτε η ζωή μας η ίδια, πώς απαιτούμε από τους εαυτούς μας και τους άλλους να είναι παντοτινές οι σχέσεις και οι δεσμοί μας;

Τα κύτταρά μας πεθαίνουν κάθε λεπτό που περνάει, το σώμα μας αναγεννάται διαρκώς, εκατομμύρια δράσεις στη φυσιολογία μας αποδεικνύουν πως όλα τελειώνουν κι αρχίζουν ξανά όπως και στη φύση γύρω μας, κάθε στιγμή. 

Καμιά μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη ή την επόμενη, κανένα δέντρο, κανένα φυτό δεν μένει αναλλοίωτο, καμία στασιμότητα δεν υφίσταται στη φύση. 

Τα πάντα κινούνται διαρκώς ακόμη κι αν δεν είναι ορατό αυτό ή εύκολα αντιληπτό. Το να επιδιώκουμε τη στασιμότητα στη ζωή μας, είναι λοιπόν τουλάχιστον ουτοπικό.

Το να προσπαθούμε ωστόσο κάθε μέρα να τροφοδοτούμε τη σχέση μας με όλους τους τρόπους που ξέρουμε και μπορούμε, είναι το μόνο που μπορούμε στ’ αλήθεια να κάνουμε γι’ αυτήν.

Κι αν το ίδιο κάνει και το άλλο μέρος της σχέσης, η σχέση αυτή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να υπάρχει και αύριο. Κι αυτό το αύριο μπορεί να γίνει εβδομάδες, μήνες, χρόνια.

Το πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος όμως, δεν είναι το σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάζουμε. Γιατί όσος κι αν είναι κάποια στιγμή τελειώνει. Αναπόφευκτα και μοιραία. Είτε γιατί κάποιος από τους δύο το επέλεξε, είτε γιατί η ζωή το επέλεξε γι’ αυτούς.




Στέβη Σαμέλη