Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ό,τι φοβάσαι το έλκεις για να το θεραπεύσεις οριστικά...!!!!


Πιστεύω ότι στο σύμπαν υπάρχει μια σοφία. Υπάρχει μια νοημοσύνη που δεν μπορούμε να την αντιληφθούμε όταν σκεφτόμαστε με το μυαλό μας. Υπάρχουν δυο τρόποι να σκέφτεται ένας άνθρωπος. Ο ένας είναι με το μυαλό του και ο άλλος με την καρδιά του. 

Και οι δυο τρόποι είναι υπέροχοι αλλά αυτό που θα ήθελα να θυμάσαι είναι πως στο μυαλό κατοικούν όλοι οι φόβοι, οι αποδυναμωτικές σκέψεις, ο θυμός, η λύπη, οι ενοχές, η απογοήτευση και δεν τελειώνει αυτός ο κατάλογος. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος στην καρδιά κατοικεί η αγάπη, η αποδοχή και το φως. 

Για σκέψου το λίγο πόσο λογικό είναι. Το σκοτάδι εξαφανίζεται με το φως ενώ το φως δεν εξαφανίζεται με το σκοτάδι. Αυτό σημαίνει ότι θα σε βοηθούσε εάν ξεκινούσες να ενεργοποιείς την καρδιά σου, παρεπιπτόντως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό, και να σκέφτεσαι με αυτή έτσι ώστε μέσα από το φως της αγάπης να εξαφάνιζες οτιδήποτε σκοτεινό υπάρχει μέσα σου. 

Πρόσεξε τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο. Υπάρχουν πάρα πολλές μνήμες, γεγονότα ή εικόνες που είναι ξεχασμένες στον ασυνείδητο νου και είναι φορτισμένες με το συναίσθημα του φόβου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν σκοτεινά σημεία μέσα στο μυαλό όλων των ανθρώπων. 

Ακόμη και εάν δεν έχουμε επίγνωση αυτών συνειδητά εμείς οι άνθρωποι, αυτά υπάρχουν. Για παράδειγμα είναι σαν έχουμε κρύψει τις σκόνες κάτω από το χαλάκι. Μπορεί να μη τις βλέπουμε αλλά αυτές υπάρχουν και τα σκουλήκια ή και οι κατσαρίδες ζουν και βασιλεύουν. Και όταν κάποια μέρα σηκώσουμε το χαλάκι τότε; 

Έτσι ακριβώς είναι και το μυαλό μας. Επειδή δεν μπορεί κάποια πράγματα να τα διαχειριστεί τα καταστέλλει. 

Πρόσεξε πολύ καλά σε αυτό το σημείο τι γίνεται : 

Ο ασυνείδητος νους θέλει να είσαι ασφαλής και αυτός είναι ο σκοπός του. Ξέρει πολύ καλά ότι προσωρινά είσαι προστατευμένος αλλά επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι σε βάθος χρόνου ελλοχεύουν μνήμες και συναισθήματα που μπορεί να είναι καταστροφικά για τη ζωή σου. Έτσι λοιπόν τι κάνει; 

Σε καθοδηγεί ασυνείδητα, όχι ακριβώς να έλξεις… αλλά να αποφασίσεις και να επιλέξεις πράγματα. 




Πόνος στην πλάτη : 7 αιτίες που δεν πάει το μυαλό σας...!!!!

Ο πόνος είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να σας πει ότι κάτι δεν πάει καλά.Σε ότι αφορά τον πόνο στην πλάτη, η αιτία μπορεί να είναι κάτι προφανές, όπως ένας τραυματισμός ή η προσπάθεια που καταβάλατε για να σηκώσετε κάτι βαρύ, αλλά και κάτι στο οποίο δεν πάει καν το μυαλό σας.

Δείτε παρακάτω 7 πράγματα που πιθανώς σχετίζονται με τον πόνο στην πλάτη :

Υπερβολικό στρες
Το στρες προκαλεί σφίξιμο των μυών και «κόμπους» στον αυχένα και στην πλάτη που εκδηλώνονται με πόνο.

Το υπερβολικό άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει σπασμούς στην πλάτη. Μην το αμελήσετε γιατί ο πόνος θα χειροτερέψει. Αν πιστεύετε ότι οι πόνοι στην πλάτη οφείλονται στο άγχος σας, δοκιμάστε κάποια τεχνική χαλάρωσης (όπως ο διαλογισμός ή η βαθιές αναπνοές). Μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την οσφυαλγία.

Εθισμός στην τεχνολογία
Αν είστε όλη μέρα στο τηλέφωνο ή πάνω από ένα τάμπλετ, είναι πολύ πιθανό να βλάψετε τη σπονδυλική στήλη σας. Κοιτώντας το κινητό σας είναι σαν να σηκώνετε βάρος σχεδόν 30kg (27,2kg, για την ακρίβεια) με το λαιμό σας, σύμφωνα με τη διευθύντρια του τμήματος χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης στο New York Spine Surgery & Rehabilitation Medicine Dr. Kenneth K. Hansraj.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν σκύβετε για να διαβάσετε στο κινητό ή το tablet, ισοδυναμεί με το να κάθεται ένα οκτάχρονο παιδί πάνω στο κεφάλι σας, πράγμα καθόλου καλό για την υγεία σας! Η σωστή στάση του σώματος είναι αυτή κατά την οποία τα αυτιά είναι ευθυγραμμισμένα με τους ώμους, ενώ οι ώμοι είναι προς τα πίσω.

Αυτή η στάση μειώνει την καταπόνηση στο σώμα και ελαττώνει την έκκριση κορτιζόλης. Αντίθετα, η λάθος στάση πιέζει τη σπονδυλική στήλη, μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά της και εντέλει να οδηγήσει σε εγχείρηση. Η λύση είναι να κρατάτε το τηλέφωνο μπροστά σας και όχι προς τα κάτω.

Να τοποθετείτε το tablet με κλίση 30 μοιρών όταν πληκτρολογείτε για να προστατέψετε και τους καρπούς σας.
Όταν διαβάζετε να κρατάτε το κεφάλι όρθιο, στάση που περιορίζει το βάρος στην αυχενική μοίρα στα 4,5kg-5,7kg (10lbs-12lps).

Κακή στάση σώματος
Όπως συμβαίνει με την χρήση προϊόντων τεχνολογίας, ο τρόπος που κάθεστε μπορεί να επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη σας. Η κακή στάση του σώματος μπορεί να προκαλέσει οσφυαλγία, λόγω της πίεσης που ασκείται στα οστά, τις αρθρώσεις και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους.

Αν κάνετε δουλειά γραφείου φροντίστε τα πόδια σας να ακουμπούν στο έδαφος όταν κάθεστε, τα γόνατά σας να είναι στο ίδιο ύψος ή χαμηλότερα από τους γοφούς σας, το κάτω μέρος της μέσης σας στηρίζεται πλήρως από την πλάτη της καρέκλας, οι ώμοι σας να είναι κάθετοι ως προς το έδαφος και η πλάτη σας ίσια.

Το ύψος του τραπεζιού πρέπει να φτάνει μέχρι τους αγκώνες σας όταν κάθεστε και η οθόνη του υπολογιστή που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε να φτάνει μέχρι το ύψος των ματιών σας.

Γεννήσατε πρόσφατα
Σχεδόν το 80% των νέων μητέρων υποφέρουν από πόνο χαμηλά στην πλάτη λόγω των πιέσεων που δέχθηκε το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και των συνηθειών που σχετίζονται με τη φροντίδα του μωρού. 

Αν για παράδειγμα κρατάτε το μωρό μόνο από τη μία πλευρά του σώματος, επηρεάζεται η φυσιολογική καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης. Εάν είστε νέα μητέρα, ενημερωθείτε για τη στάση του σώματος που πρέπει να έχετε και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε όλες τις ομάδες μυών ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο συγκεκριμένα σημεία.

Αδύναμοι μύες
Στο σώμα μας όλα είναι αλληλένδετα, έτσι ο πόνος στην πλάτη μπορεί να οφείλεται σε μυϊκή ανισορροπία που όλοι έχουμε λίγο πολύ από διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας. Για παράδειγμα, αν οι μύες στην μια πλευρά μιας άρθρωσης είναι ισχυρότεροι των μυών της αντίθετης πλευράς, το σώμα τείνει να έλκεται προς την κατεύθυνση των ισχυρότερων μυών. 

Απευθυνθείτε σε έναν ειδικό ο οποίος μπορεί να σας κατευθύνει σχετικά με την ενδυνάμωση των μυών και την επίτευξη ισορροπίας.

Διόγκωση ή ρήξη μεσοσπονδύλιου δίσκου
Οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι λειτουργούν σαν αμορτισέρ για τη σπονδυλική στήλη απορροφώντας τους κραδασμούς.Η γήρανση του οργανισμού, η κακή στάση του σώματος, οι απότομες κινήσεις και η κληρονομικότητα αυξάνουν τις πιθανότητες ρήξης. 

Όταν ο δίσκος υποστεί ρωγμές, χάνει μέρος από τα υγρά του, το πάχος του ελαττώνεται και καθίσταται σκληρότερος. Το αποτέλεσμα είναι να προκαλείται πόνος στη μέση (οσφυαλγία) από υπερβολική καταπόνηση. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει σε πρώτη φάση φάρμακα, επιθέματα και φυσιοθεραπεία.

Σοβαρές παθήσεις
Η παγκρεατίτιδα, μια μόλυνση των νεφρών ή ακόμη και ο καρκίνος μπορεί να προκαλέσουν πόνο εξ αντανακλάσεως στην πλάτη. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε οστεομυελίτιδα, μία λοίμωξη της σπονδυλικής στήλης.

Οι περισσότεροι πόνοι στην πλάτη υποχωρούν μόνοι τους εντός 6 εβδομάδων. Αν παρατηρήσετε ότι ο πόνος επιδεινώνεται, συμβουλευτείτε γιατρό. Άλλα συμπτώματα που πρέπει να σας κινητοποιήσουν παράλληλα με τον πόνο στην πλάτη είναι ο πυρετός, το μούδιασμα στην περιοχή του ορθού και η διαρροή εντέρου.




Γ.Δ

6 χειροποίητες θεραπείες για να απαλλαγείτε από το βήχα χωρίς να πάρετε φάρμακα...!!!!

Είναι φυσιολογικό να βήχετε πού και πού. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός σας καθαρίζει το λαιμό σας από φλέγματα και άλλους παράγοντες που τον ερεθίζουν. Από την άλλη, όμως, ο επίμονος βήχας αποτελεί σύμπτωμα αλλεργίας, βακτηριδιακής μόλυνσης ή ίωσης. 

Εάν έχετε πυρετό, πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας καθώς ίσως να έχετε κάποια λοίμωξη για την οποία χρειάζεται να πάρετε αντιβιοτικά.

Ωστόσο, εάν ο βήχας σας είναι ήπιος, μπορείτε να δοκιμάσετε να τον αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Στο εμπόριο είναι άμεσα διαθέσιμα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές φυσικές, χειροποίητες θεραπείες που μπορείτε να δοκιμάσετε εάν προτιμάτε να αποφύγετε τα χημικά όταν μπορείτε. 

Παρακάτω, αναφέρουμε τις έξι σημαντικότερες που είναι αποτελεσματικές και για τον ξηρό βήχα αλλά και για αυτόν με φλέγματα. 

Μέλι. Το νόστιμο μέλι χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βήχα εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί ακόμη τη νούμερο 1 θεραπεία. Σύμφωνα με μία έρευνα, το μέλι είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του βήχα από ό,τι τα φάρμακα που περιέχουν δεξτρομεθορφάνη! 

Μπορείτε απλώς να καταναλώσετε 1 κουταλιά μέλι, να το αναμείξετε σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό ή να το προσθέσετε στο αγαπημένο σας τσάι βοτάνων. Επίσης, ο φρέσκος χυμός από λεμόνι είναι αποτελεσματικός για την ανακούφιση από τη συμφόρηση. 

Τσάι γλυκόριζας. Καταναλώστε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι γλυκόριζας για να ανακουφιστείτε από το βήχα. Η γλυκόριζα περιέχει γλυκυρριζίνη, που ανακουφίζει το λαιμό σας ενώ παράλληλα αδυνατίζει και ρευστοποιεί τη βλέννα και έτσι οι παράγοντες που προκαλούν ερεθισμό αποβάλλονται ευκολότερα. 

Μέντα. Η μενθόλη που περιέχεται στη μέντα ανακουφίζει το λαιμό και διασπά τη βλέννα. Μπορείτε να ρίξετε λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας σε ζεστό νερό (ή να αγοράσετε απευθείας το διαθέσιμο στην αγορά τσάι μέντας) ή να προσθέσετε λίγες σταγόνες ελαίου μέντας στο ατμόλουτρο και να εισπνεύσετε τον ατμό. 

Πιπερόριζα. Η πιπερόριζα έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και, επομένως, είναι αποτελεσματική καθώς ανακουφίζει από τις φλεγμονές του λαιμού. Εκχυλίστε φρέσκο χυμό πιπερόριζας ή ψιλοκόψτε την προσεκτικά και προσθέστε λίγο μέλι για να φτιάξετε ένα χειροποίητο σιρόπι για το βήχα. 

Η πιπερόριζα είναι πολύ καυτερή και το μέλι θα σας βοηθήσει να την καταπιείτε με μεγαλύτερη ευκολία! Εναλλακτικά, μπορείτε να ψιλοκόψτε την φρέσκια πιπερόριζα, να τη βάλετε σε βραστό νερό και να την αφήσετε να μουλιάσει και να κρυώσει πριν πιείτε το μείγμα. 

Φρέσκος ανανάς. Ο ανανάς περιέχει βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο το οποίο έχει αποδειχθεί ότι σταματά το βήχα και διασπά τη βλέννα στο λαιμό. Μπορείτε να καταναλώσετε φρέσκο ανανά ή να πιείτε χυμό από φρέσκο ανανά (τον αυθεντικό, όχι τον συνθετικό με την προσθήκη ζάχαρης!). Μπορεί επίσης να σας ανακουφίσει και από την ιγμορίτιδα και άλλες αλλεργίες των ιγμορείων που προκαλούν βήχα. 

Γαργάρες με θαλασσινό νερό. Αυτή είναι μία κλασική χειροποίητη θεραπεία που χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως. Να πώς η γαργάρα με θαλασσινό νερό συμβάλει στη θεραπεία του βήχα : «Όταν η συγκέντρωση του αλατιού είναι μεγαλύτερη έξω από τα κύτταρα, στις βλεννώδεις μεμβράνες, το νερό ρέει έξω από τα κύτταρα για τα εξισορροπήσει όλα.

Όταν το νερό αποβάλλεται από τα κύτταρα, το οίδημα κατεβαίνει προς τα κάτω και μειώνεται η δυσφορία. Εάν ο βήχας σας συνοδεύεται και από φλεγμονή στους ιστούς, οι γαργάρες θα σας βοηθήσουν. 

Επίσης, οι γαργάρες θα συμβάλουν και στην απομάκρυνση των φλεγμάτων και έτσι, θα μπορέσετε να τα αποβάλετε ευκολότερα». Διαλύστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και, στη συνέχεια, κάνετε γαργάρες για 15 δευτερόλεπτα. Είναι εύκολο! 

Όπως πάντα, εάν τα συμπτώματά σας αυξάνονται ή γίνονται σοβαρά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Ωστόσο, πριν ο βήχας φτάσει σε αυτό το σημείο, δοκιμάστε να το σταματήσετε με αυτές τις υπέροχες φυσικές θεραπείες.




Επιμέλεια κειμένου Σωτηριάδου Χριστίνα
Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

Βάζετε γάλα στον καφέ σας ; Δείτε τι σας συμβαίνει κάθε φορά...!!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν γάλα στον καφέ τους. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και στον οργανισμό γενικότερα, από τον συνδυασμό του γάλακτος στον καφέ. 

Αδιαμφισβήτητα το αγαπημένο ρόφημα όλων των Ελλήνων (και όχι μόνο) είναι ο καφές. Είτε πρόκειται για τον ζεστό ελληνικό καφέ, είτε για το κλασικό μας φραπέ, είτε για το δημοφιλές τα τελευταία χρόνια καπουτσίνο, αλλά και κάθε άλλο τύπο, όλοι μας, λατρεύουμε την γεύση και το άρωμά του καφέ. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν γάλα στον καφέ τους. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και στον οργανισμό γενικότερα, από τον συνδυασμό του γάλακτος στον καφέ. 

Αρκετοί θεωρούν ότι το γάλα δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση στον καφέ τους και τον κάνουν πιο γλυκό ακόμη και αν δεν έχει πολλή ζάχαρη. Σύμφωνα όμως με έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. 

Όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη (καφές, τσάι κλπ) τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλλει ο οργανισμός. Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται/κατακάθεται στο έντερο. 

Αυτός είναι και ο λόγος, που, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά τον καφέ τους και νιώθουν το στομάχι τους “βαρύ”, όταν βάζουν γάλα στον καφέ τους. 

Το ασβέστιο, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές. 

Ο συνδυασμός τους έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία.


 

Τεστ : Δείτε αν έχετε τάσεις συναισθηματικής υπερφαγίας...!!!!

Τεστ: Δείτε αν έχετε τάσεις συναισθηματικής υπερφαγίας 
Θα είναι μεγάλο ψέμα να ισχυριστεί κάποιος ότι δεν έχει στραφεί ποτέ στο φαγητό ή στα γλυκά σε περιόδους έντονου στρες, στεναχώριας, θυμού ή γενικότερα συναισθηματικής φόρτισης. 

Η συναισθηματική υπερφαγία αποτελεί συνήθη μηχανισμό αντιμετώπισης μιας δυσάρεστης κατάστασης, αποφυγής του πόνου ή αναζήτησης της απόλαυσης. 

Το φαινόμενο έχει μάλιστα πολλά «πρόσωπα», καθώς δεν περιορίζεται στην κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού. Συναισθηματική υπερφαγία μπορεί να χαρακτηριστεί και η περίπτωση ενός ατόμου που τρώει ελάχιστα, εάν η συμπεριφορά αυτή προκύπτει σαν αντίδραση σε ένα συναίσθημα. 

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ για να δείτε αν έχετε και εσείς τάσεις συναισθηματικής υπερφαγίας. 

1. Τρώτε για να νιώσετε άνετα; 
Αντί να αντιμετωπίζετε την ίδια την πηγή της δυσφορίας σας (π.χ. κακή κριτική στη δουλειά, δυσαρέσκεια για την εξωτερική εμφάνιση) συνηθίζετε να τρώτε για να απαλύνετε τον «πόνο»; 

2. Τρώτε κάτι απολαυστικό στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας; 
Περιμένετε πώς και πώς να γυρίσετε στο σπίτι για να απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί στην άνεση του καναπέ σας ή να καταβροχθίσετε το τελευταίο κομμάτι τούρτα που περιμένει στο ψυγείο; 

3. Επιβραβεύετε τον εαυτό σας με φαγητό όταν πετυχαίνετε κάποιον από τους στόχους σας; 
Άλλοι επιλέγουν μια έξοδο με φίλους για να το γιορτάσουν και άλλοι κάνουν στον εαυτό τους ένα δώρο. Μήπως η δική σας επιβράβευση βρίσκεται πάντα στο ψυγείο; 

4. Επιλέγετε συγκεκριμένα φαγητά ως «αντίδραση» σε συγκεκριμένα συναισθήματα; 
Μήπως για εσάς ο θυμός μεταφράζεται σε αλκοόλ και η λύπη σε παγωτό; 

5. Τρώτε ακόμη κι όταν δεν πεινάτε; 
Η συναισθηματική πείνα διαφέρει σημαντικά από την πραγματική πείνα. Η πρώτη εμφανίζεται ξαφνικά και μοιάζει ακατανίκητη, ενώ η δεύτερη κάνει αισθητή την «παρουσία» της σταδιακά, δίνοντάς μας χρόνο να αναζητήσουμε τροφή. 

6. Το μετανιώνετε όταν τρώτε; 
Η ευχαρίστηση από το φαγητό είναι παροδική και συνοδεύεται αμέσως μετά από ενοχές, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο χαράς και λύπης; 

7. Τρώτε κρυφά; 
Η συναισθηματική υπερφαγία είναι συχνά αλληλένδετη μυστικοπάθεια. Συνηθίζεται να τρώτε κρυμμένοι σε κάποιο δωμάτιο ή να λέτε ψέματα ότι δεν φάγατε (ενώ φάγατε); 

8. Τρώτε όσο «πρέπει»; 
Ορισμένοι άνθρωποι τρώνε όσο θεωρούν ότι είναι «κοινωνικά αποδεκτό» να τρώνε. Καταπιέζουν λοιπόν τον εαυτό τους να φάει πολύ λίγο για να φτάσουν στο βάρος που θεωρούν ιδανικό, με απώτερο στόχο να γίνουν αποδεκτοί από τους άλλους. 

9. Σκέφτεστε συνεχώς το φαγητό; 
Το φαγητό είναι κατά βάση μια ανάγκη βιολογική, οπότε πρέπει να το σκεφτόμαστε μόνο όταν πεινάμε. Όταν γίνεται εμμονή, η σχέση μας με αυτό βγαίνει εκτός ισορροπίας. 

Εάν απαντήσατε ΝΑΙ σε έξι ή και περισσότερες ερωτήσεις, μάλλον είναι καιρός να αναθεωρήσετε τη σχέση σας με το φαγητό… 




www.onmed.gr 

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Γιόγκα με συνταγή γιατρού...!!!!

Πριν σπεύσετε να πάρετε παυσίπονο για τον πονοκέφαλο και χάπι για τον πόνο στη μέση, δοκιμάστε… γιόγκα! 

Στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης η γιόγκα «χορηγείται» με συνταγή από τον γιατρό ως συμπληρωματική θεραπεία για διαφόρων ειδών παθήσεις. Γιατί να μη δοκιμάσουμε, λοιπόν, μερικές απλές πρακτικές της γιόγκα στην ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού μας; 

Αν είστε αγχωμένοι
Δοκιμάστε : Αναπνοή Ujjayi Pranayama (ή Victorious breathing)

1. Καθίστε σε μία άνετη στάση διαλογισμού σταυροπόδι στο πάτωμα ή σε καρέκλα με ορθή πλάτη. Τα χέρια να βρίσκονται χαλαρά επάνω στους μηρούς, η σπονδυλική στήλη να είναι ευθυτενής και η πλάτη χαλαρή.

2. Πάρτε μία βαθιά εισπνοή από τη μύτη και εκπνεύστε από το στόμα, σαν να παράγετε έναν αναστεναγμό ανακούφισης. Δώστε στην εκπνοή σας περίπου διπλάσια διάρκεια από τη φυσική εισπνοή σας και σιγά-σιγά επιμηκύνετε τον ρυθμό της αναπνοής σας. Πραγματοποιήστε 10 αναπνοές. Αν θέλετε, κλείστε τα μάτια ή εστιάστε το βλέμμα σας σε ένα σημείο στον χώρο.

3. Συνεχίστε την ίδια πρακτική, παράγοντας τον ίδιο ήχο αναστεναγμού, αλλά με κλειστό το στόμα. Η ροή της αναπνοής είναι βαθιά, αργή και σταθερή και ο ήχος της συνοδεύει την εισπνοή, όπως και την εκπνοή. Ο ήχος αυτός έχει παρομοιαστεί με τον ήχο που κάνουν τα μωρά όταν κοιμούνται ή με τον ήχο του κύματος που κάνει ένα μεγάλο όστρακο όταν το βάλουμε στο αφτί μας. Πραγματοποιήστε 10 αναπνοές.

Επειδή
Η Ujjayi Pranayama εστιάζει την αναπνοή σε μία σταθερή ροή και έτσι στέλνει μεγάλη ποσότητα οξυγόνου σε όλο το σώμα, βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος και συμβάλλοντας στην αύξηση των επιπέδων ενέργειάς μας, με αποτέλεσμα να περιορίζεται ο θυμός και το άγχος. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στιγμή τη χρειαστείτε.

Αν νιώθετε φουσκωμένοι 
Δοκιμάστε : Στάση του παιδιού (Shashankasana)
Καθίστε πάνω στα γόνατά σας στο έδαφος και ρίξτε τον κορμό μπροστά, επάνω στους μηρούς, ακουμπώντας το μέτωπο στο πάτωμα. Η κοιλιά απλώνεται κατά μήκος των μηρών, το ίδιο και η σπονδυλική στήλη και η πλάτη. 

Αφήστε τα χέρια να ξεκουραστούν στο πλάι του κορμού, με τις παλάμες στραμμένες προς το ταβάνι, ή τεντώστε χαλαρά τα χέρια σε ανάταση στο έδαφος, με τις παλάμες στραμμένες προς τα κάτω. Μείνετε εδώ και κάντε 10 βαθιές εισπνοές και εκπνοές (προαιρετικά Ujjayi), εστιάζοντας στο ανεβοκατέβασμα και την επιμήκυνση του θώρακα πάνω στους μηρούς. 

Επειδή
Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους, ενώ αρκετά συχνά -μία στις τέσσερις περιπτώσεις- πίσω από την ενόχληση κρύβεται το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου (πάθηση που αποδίδεται σε διαταραχές της λειτουργίας του εντέρου, που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, αλλά επηρεάζει την ποιότητα ζωής). 

Η «Στάση του παιδιού» θεωρείται ιδανική γι’ αυτές τις περιπτώσεις, επειδή το ανεβοκατέβασμα του θώρακα πάνω στους μηρούς προσφέρει ένα απαλό μασάζ στην κοιλιακή χώρα, ανακουφίζοντας έτσι από αυτά τα συμπτώματα. Η συγκεκριμένη στάση μάς βοηθά επίσης να διαχειριστούμε συναισθήματα όπως ο θυμός και η συναισθηματική ένταση.

Αν ταλαιπωρείστε από ημικρανίες
Δοκιμάστε : Στάση του σκύλου (Adho Mukha Svanasana)
Ξεκινήστε από την προηγούμενη θέση («Στάση του παιδιού»), τεντώνοντας τώρα τα χέρια μπροστά σας. Στη συνέχεια, πατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο έδαφος και ξεκολλήστε τα γόνατά σας από το έδαφος, ρίχνοντας το βάρος σας στα χέρια, ενώ παράλληλα η λεκάνη σας κατευθύνεται προς το ταβάνι όσο τα γόνατα τεντώνονται. 

Ο κόκκυγας είναι το υψηλότερο σημείο της συγκεκριμένης στάσης, οι φτέρνες αφήνονται χαλαρές προς το έδαφος και οι ωμοπλάτες «βυθίζονται» σιγά-σιγά προς τους μηρούς, ενώ η σπονδυλική στήλη μακραίνει καθώς το κεφάλι αφήνεται στη βαρύτητα. Πραγματοποιήστε 10 βαθιές αναπνοές (προαιρετικά Ujjayi).

Επειδή
Η συστηματική εξάσκηση της γιόγκα θεωρείται ούτως ή άλλως ευεργετική για την πρόληψη των ημικρανιών, ακριβώς επειδή συμβάλλει στην καλύτερη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Η συγκεκριμένη στάση έχει ιδανικά αποτελέσματα, αν την πραγματοποιήσουμε όταν νιώσουμε τον πόνο να ξεκινάει. Είναι καλύτερο να την αποφύγουν άτομα με υψηλή πίεση.

Αν αισθάνεστε ένταση 
Δοκιμάστε: Roll down
Σταθείτε όρθιοι και αναπνεύστε με την τεχνική Ujjayi. Καθώς εκπνέετε, φέρτε το πιγούνι στο στέρνο και αφήστε τον κορμό να «κυλήσει» προς το πάτωμα. Πηγαίνετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε καθώς εκπνέετε. Το κεφάλι και τα χέρια είναι αφημένα στη βαρύτητα. Μείνετε για 3 βαθιές αναπνοές και με εισπνοή επαναφέρετε σπόνδυλο σπόνδυλο το σώμα στην αρχική θέση. Κάντε 3 επαναλήψεις. 

Επειδή
Οι ασκήσεις με το κεφάλι προς τα κάτω αιματώνουν τον εγκέφαλο, χαλαρώνουν τους μυς και προσφέρουν ηρεμία. Λόγω της αντιστροφής της σχέσης του κορμού με τη βαρύτητα, επιμηκύνεται η σπονδυλική στήλη και χαλαρώνουν τελείως ο θώρακας και ο αυχένας, καθώς το κεφάλι αφήνεται σαν εκκρεμές. Καλό είναι να την αποφεύγουν όσοι έχουν υψηλή πίεση.

Αν πονάει η μέση σας
Δοκιμάστε: Γέφυρα (Setu Bandha Sarvangasana)
1. Ξαπλώστε στο έδαφος με όλη την πλάτη αφημένη στη δύναμη της βαρύτητας, τη σπονδυλική στήλη μακριά και χαλαρή, τα πόδια λυγισμένα και σε διάσταση στο άνοιγμα των γοφών, τα πέλματα γερά στο έδαφος και παράλληλα μεταξύ τους. Κνήμες και μηροί είναι επίσης παράλληλα μεταξύ τους. Οι παλάμες των χεριών είναι στραμμένες στο έδαφος, παράλληλες με το σώμα και όσο πιο κοντά σε αυτό γίνεται. 

2. Με μια απαλή και βαθιά εισπνοή, ανεβάστε αργά πρώτα τον κόκκυγα, μετά τη λεκάνη, τη μέση και τελευταίο τον θώρακα. Το σαγόνι ας είναι ελαφρά στραμμένο προς το στήθος. Μείνετε για 5-7 βαθιές αναπνοές (προαιρετικά Ujjayi). Επαναφέρετε σπόνδυλο με σπόνδυλο τον κορμό σας στο έδαφος -τελευταία τη λεκάνη- με μία βαθιά εκπνοή. Επαναλάβετε άλλη μία φορά.

3. Χαλαρώστε για 2΄ τεντώνοντας τα πόδια και τοποθετώντας τα στο πάτωμα, σε διάσταση στο άνοιγμα των γοφών, με τις παλάμες κατά μήκος των μηρών στραμμένες προς τα πάνω. Παρατηρήστε τη φυσική σας αναπνοή και αφήστε τη βαρύτητα να απορροφήσει από το σώμα σας κάθε σφίξιμο.

Επειδή
Η άσκηση δυναμώνει τους μυς γύρω από τη σπονδυλική στήλη και την περιοχή της πυέλου, ανακουφίζοντας έτσι τη μέση. Επίσης, διατάσσει όλο το μπροστινό μέρος του κορμού, απελευθερώνοντας την ενέργεια της αναπνευστικής και κοιλιακής χώρας. Συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό αν ο πόνος στη μέση σας είναι σε έξαρση.

Αν έχετε hangover
Δοκιμάστε : Στροφή της σπονδυλικής στήλης (Ardha Matsyendrasana)
1.Καθίστε σε μία άνετη στάση διαλογισμού σταυροπόδι στο πάτωμα, με τα χέρια χαλαρά πάνω στους μηρούς. Η σπονδυλική στήλη να είναι ευθυτενής και η πλάτη χαλαρή.

2. Σηκώστε το αριστερό πόδι και σταυρώστε το πάνω από το δεξί γόνατο, με το πέλμα να ακουμπάει στο έδαφος και όσο το δυνατόν κάθετη την κνήμη. Με την πλάτη ίσια, στρέψτε τον θώρακα προς τα αριστερά, φέρνοντας το δεξί χέρι από την έξω πλευρά του αριστερού γονάτου, με την παλάμη στραμμένη προς τα έξω. 

Ασκώντας απαλή ώθηση με το αγκώνα στο γόνατο, στρίψτε όσο περισσότερο μπορείτε προς τα αριστερά, χωρίς να πιεστείτε. Μείνετε εκεί για 10 βαθιές αναπνοές Ujjayi. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. 

Επειδή
Η στροφή της σπονδυλικής στήλης σε αυτήν τη στάση προσφέρει ένα απαλό αλλά βαθύ μασάζ στα εσωτερικά μας όργανα, ανακουφίζοντας από τα δυσάρεστα συμπτώματα του hangover. Συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία της πέψης και στην ομαλή ροή του αίματος και της αναπνοής, μας βοηθάει να απαλλαγούμε από τις τοξίνες, ενώ «ξεκλειδώνει» τη μέση, τον θώρακα και τη σπονδυλική στήλη. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ κ. ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΗΝΑΚΟΥΛΗ, δασκάλα της γιόγκα και το THE SECRET PLACE PILATES STUDIO της ΝΑΤΑΛΙ ΜΕΝΕΓΑΤΟΥ 




Μυρτώ Αντωνοπούλου 

Η μοναξιά αυξάνει τη δημιουργικότητά μας...!!!!

Μοναξιά και δημιουργικότητα: Πόσο στενή είναι η σχέση τους; 

Οι περισσότεροι φοβόμαστε τη μοναξιά. Όσοι όμως επενδύουν χρόνο με τον εαυτό τους βελτιώνουν τη δημιουργικότητά τους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη. 

Και μπορεί οι κοινωνικές μας συναναστροφές να επιδρούν θετικά στην ψυχική και την σωματική μας υγεία, ωστόσο δεν αποτελούν το πιο ευνοϊκό περιβάλλον για δημιουργικές δραστηριότητες. Βέβαια η σχέση κοινωνικής απομόνωσης με τη μεγαλύτερη δημιουργικότητα δεν ισχύει για ανθρώπους που αποφεύγουν την επαφή με άλλους ανθρώπους λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, λόγω ντροπής ή κοινωνικής φοβίας. 

Ερευνητές, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Τζούλι Μπάουκερ του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, μελέτησαν περίπου 300 νεαρά άτομα με μέση ηλικία 19,5 ετών, εξετάζοντας το μέγεθος της δημιουργικότητάς τους και την τάση τους στη μοναξιά, καθώς επίσης και το κατά είχαν τάση για άγχος, κατάθλιψη, επιθετικότητα κ.ά. 

Διαπιστώθηκε ότι οι πιο ακοινώνητοι ήταν -κατά μέσο όρο- και οι πιο δημιουργικοί. Αντίθετα, η ντροπαλότητα και η αποφευκτικότητα σχετίζονταν αρνητικά με τη δημιουργικότητα. Τα άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά είχαν δημιουργικότητα κάτω του μέσου όρου. 
Ακοινώνητος ή ντροπαλός; 

«Τα ντροπαλά και αποφευκτικά άτομα συχνά έχουν μεγαλύτερη ανικανότητα να χρησιμοποιήσουν το χρόνο της μοναχικότητάς τους με ευτυχισμένο και παραγωγικό τρόπο, ίσως επειδή τους απασχολούν συνεχώς αρνητικές σκέψεις και φόβοι» υπογραμμίζει η επικεφαλής καθηγήτρια Τζ. Μπάουκερ. 

Παράλληλα οι ερευνητές επισήμαναν ότι οι ακοινώνητοι άνθρωποι μπορεί να περνούν περισσότερο χρόνο μόνοι τους από ό,τι με άλλους, αλλά δεν είναι αντικοινωνικοί. Συνήθως δεν παίρνουν οι ίδιοι την πρωτοβουλία για μια κοινωνική επαφή, αλλά συχνά δεν απορρίπτουν τις προσκλήσεις από άλλους. 

«Οι ακοινώνητοι έχουν αρκετές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, έτσι ώστε όταν μένουν τους, μπορούν να χαρούν τη μοναξιά τους. Επιπλέον, είναι πιο ικανοί να σκέφτονται δημιουργικά και να αναπτύσσουν νέες ιδέες, όπως ένας καλλιτέχνης στο στούντιο του ή ένας διανοούμενος στο γραφείο του» επισημαίνει η κ. Μπάουκερ. 

Και προσθέτει: «Αυτό που μετράει, είναι το κίνητρο. Πρέπει να κατανοήσουμε για ποιον λόγο κάποιος αποσύρεται κοινωνικά, για να καταλάβουμε τους κινδύνους και τα οφέλη από κάτι τέτοιο». 

Περί μοναξιάς και άλλων δαιμονίων 
Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που αποφεύγουν τους συνομηλίκους τους, κινδυνεύουν περισσότερο από άγχος, χαμηλή αυτοεκτίμηση, προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις, κακές σχολικές επιδόσεις κ.α. 

Άλλες πάλι, έχουν συσχετίσει τη μοναξιά στη μέση και τρίτη ηλικία με μεγαλύτερη πιθανότητα άνοιας, κατάθλιψης και πρόωρου θανάτου.

Ασαφή τα όρια στις διάφορες μορφές κοινωνικής απομόνωσης.
Οι ερευνητές πάντως επεσήμαναν ότι συχνά είναι ασαφή τα όρια ανάμεσα στις διάφορες μορφής κοινωνικής απόσυρσης, που οφείλονται στην εσωστρέφεια, στη ντροπαλότητα, στην κοινωνική φοβία, στην αντικοινωνικότητα κ.α. 




Kλιματική αλλαγή: Πώς επηρεάζει την υγεία μας...!!!!

Στο κατώφλι της κλιματικής αλλαγής το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο. Αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3-4 βαθμούς σε παγκόσμια κλίμακα. Ανομβρία ή βροχοπτώσεις εκεί που δεν πρέπει. Αν δεν λάβουμε μέτρα, τόσο ο καθένας μας ατομικά όσο και η διεθνής κοινότητα, οι επιπτώσεις στον πλανήτη και κατ’ επέκταση στην υγεία μας θα είναι μη αναστρέψιμες. 

Το μεταβαλλόμενο κλίμα επηρεάζει την υγεία μας ενώ ήδη οι σημαντικότεροι οργανισμοί δημόσιας υγείας παγκοσμίως έχουν επιστήσει την προσοχή στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε αυτή. 

Η αλλαγή του κλίματος μπορεί να επιδεινώσει τις ήδη υπάρχουσες ασθένειες, αλλά και να εισαγάγει νέες, ιδιαίτερα στις κοινωνικές ομάδες που είναι πιο ευάλωτες, δηλαδή στα παιδιά, στους ηλικιωμένους, στους οικονομικά αδύναμους και όσους ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής δημιουργούν την ανάγκη για βελτίωση της υποδομής της υγειονομικής περίθαλψης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η κλιματική αλλαγή μπορεί να προκαλέσει πολλές επιπλοκές στην υγεία του ανθρώπου, οι οποίες μπορεί να σχετίζονται με αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα, αλλεργίες, καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, ψυχικές ασθένειες, καθώς και ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή και την ποιότητα του νερού. 

Η λήψη μέτρων λοιπόν και οι κατάλληλες στρατηγικές προσαρμογής στις επερχόμενες αλλαγές του κλίματος θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμη και να εξαλείψουν ορισμένες από τις δυσμενείς αυτές επιπτώσεις. 

Κόβει την ανάσα μας
Η αύξηση της συγκέντρωσης του όζοντος και των αιωρούμενων σωματιδίων (σκόνη, βαρέα μέταλλα, διάφορες οργανικές και ανόργανες ουσίες) στα χαμηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, ενοχλήσεις στον λαιμό, βήχα, συμφόρηση και μειωμένη λειτουργία ή φλεγμονή των πνευμόνων. 

Επιπλέον, η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και οι συνεχείς μεταβολές της θερμοκρασίας ευνοούν την εξάπλωση των αλλεργιογόνων και επηρεάζουν την εποχικότητα της παραγωγής γύρης. Οι όλο και συχνότερες περίοδοι ξηρασίας αυξάνουν τη συγκέντρωση της σκόνης και των αιωρούμενων σωματιδίων στον αέρα, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται οι αλλεργίες και τα αναπνευστικά προβλήματα. 

Όπως έδειξε και πρόσφατη μελέτη του εργαστηρίου Fame Lab, οι ακραία χαμηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν ιδιαίτερα τις ασθένειες του αναπνευστικού. Χαρακτηριστικά, οι θάνατοι λόγω ασθενειών του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια των πολύ κρύων ημερών, την περίοδο 1999-2012, ήταν σχεδόν 44% περισσότεροι από εκείνους στις πολύ ζεστές ημέρες.

Απορρυθμίζει την καρδιά μας 
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως το υπερβολικό κρύο και η αφόρητη ζέστη, και η αύξηση της συγκέντρωσης του όζοντος μπορούν να προκαλέσουν από αρρυθμίες έως και καρδιακή προσβολή. Έχει παρατηρηθεί ότι κατά τη διάρκεια περιόδων με ακραίες θερμοκρασίες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω καρδιακών προβλημάτων αυξάνονται. 

Η μεγαλύτερη διάρκεια των περιόδων ξηρασίας αυξάνει τα αιωρούμενα σωματίδια και έρευνες δείχνουν ότι η αύξηση αυτή σχετίζεται με συστηματική φλεγμονή, καρδιακή δυσλειτουργία, φλεβικές θρομβώσεις και δυσλειτουργία των αιμοφόρων αγγείων. Ιδιαίτερα ευάλωτοι σε καρδιαγγειακά προβλήματα που σχετίζονται με ακραίες θερμοκρασίες είναι οι ηλικιωμένοι και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Μας στενοχωρεί
Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιβαρύνει ιδιαίτερα την ψυχική υγεία. Μπορεί έμμεσα να επηρεάσει την ψυχική μας ευημερία και να δημιουργήσει προβλήματα που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν αλλά και να ποσοτικοποιηθούν, ενώ η σοβαρότητά τους εξαρτάται από την ικανότητα αντιμετώπισής τους. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα μπορούν να προκαλέσουν στα άτομα που επηρεάζονται από τις αλλαγές του καιρού από οξύ τραυματικό στρες έως χρόνιες ψυχικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, διαταραχές ύπνου, μετατραυματική διαταραχή άγχους, επιθετική συμπεριφορά και καταχρήσεις. 

Επηρεάζει την ποιότητα της τροφής και του νερού
Οι μεταβολές στη θερμοκρασία και στον ρυθμό των βροχοπτώσεων μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές στην παραγωγή αλλά και στη μεταφορά των τροφίμων. Η αυξανόμενη χρήση φυτοφαρμάκων λόγω της αποστράγγισης που γίνεται με τη βροχή μειώνει το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων που παράγονται και επιπλέον είναι υπεύθυνη για τη χαμηλότερη ποιότητα του πόσιμου νερού. 

Από την άλλη, οι εκτεταμένες ξηρασίες ευνοούν τη διάδοση των γεωργικών παρασίτων και ζιζανίων, επομένως και την αυξημένη χρήση παρασιτοκτόνων. Οι τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούνται έχουν θεωρηθεί υπεύθυνες για την ανάπτυξη ηπατικών νόσων. 

Τέλος, οι πυρκαγιές, οι πλημμύρες, οι ξηρασίες, που είναι υπεύθυνες για τη μόλυνση των καλλιεργειών αλλά και του νερού, με μέταλλα, χημικές και τοξικές ουσίες, μπορούν να εξασθενίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να ενδυναμώσουν μολυσματικά στελέχη των παθογόνων μικροοργανισμών.




Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Μαρία Βλιώρα, ερευνήτρια του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 
Μαρία Βλιώρα 

Όσοι περνάνε απ’ τη ζωή σου έχουν κάποιο ρόλο...!!!!

Μέσα στην πορεία της ζωής μας, είναι σχεδόν αναπόφευκτη η συνάντηση κι η συνύπαρξή μας με άλλες ψυχές. Με κάποιους ανθρώπους, οι ζωές μας έχουν μια κοινή πορεία, σαν δυο ευθείες που ταυτίζονται. Με κάποιους άλλους, δεν έχουν κανένα κοινό, σαν δυο ευθείες παράλληλες και με κάποιους άλλους ίσως είμαστε ευθείες που τέμνονται σε ένα σημείο. Όπως και να έχει, ο κάθε άνθρωπος που συναντάς στο δρόμο σου, έχει τη δική του ιστορία. 

Το τι έχει δημιουργήσει έναν άνθρωπο και τι τον έχει φέρει μέχρι εδώ σήμερα, είναι πράγμα περίεργο και μυστικό. Κι αυτό το μυστικό ίσως είναι που κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται κάπου-κάπου τόσο ενδιαφέροντες ώστε να ασχολείσαι μαζί τους. 

Το θέμα είναι πως επιλέγεις με ποιον θες να ασχοληθείς. Λες και κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα. Διαλέγεις εκείνο τον άνθρωπο που σου κάνει περισσότερη εντύπωση από τους άλλους και προσπαθείς να τον αποκωδικοποιήσεις. 

Μεγάλο λάθος, όμως. Όχι γιατί πρέπει να κρατάμε όλους τους ανθρώπους δίπλα μας, απλά γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι να μας προσφέρει, απ’ τον έρωτα της ζωής μας μέχρι και εκείνο τον άγνωστο που έτυχε να βρεθούμε ένα βράδυ σε κοινή παρέα. 

Κανείς δεν είναι απλά μια γνωριμία που κάνει ένα μικρό ή άλλοτε ένα μεγάλο guest στην ταινία της ζωής σου. Στην ταινία αυτή όπου εσύ είσαι σκηνοθέτης κι η μοίρα σεναριογράφος, πρέπει σαν άλλος επαγγελματίας στελεχωμένος απ’ την εμπειρία της ζωής, να μπορέσεις να δουλέψεις αρμονικά με τον κάθε συνεργάτη σου για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. 

Η μοίρα σου, λοιπόν, φέρνει στο δρόμο σου διαφόρου λογής ανθρώπους. Εσύ, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να παρατηρήσεις προσεκτικά. 

Από τη φυσιογνωμία, τη φωνή, το βλέμμα, την άποψη, την ιδέα, την ιστορία μέχρι και την έκφραση, τη χειρονομία, την παύση και τη χροιά. Και κάπως έτσι, με μια γρήγορη αλλά προσεκτική ματιά, θα κατορθώσεις να καταλάβεις τι θες να γραπώσεις απ’ τον καθένα. 

Όχι απαραίτητα για να τα ενστερνιστείς όλα αυτά. Για να διαφωνήσεις, να συζητήσεις, να ανοιχτείς, να συμφωνήσεις, να συμπληρώσεις και να συμπληρωθείς. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για όλους. 

Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το μυαλό σου να εκρήγνυται, να θες να βγάλεις εκείνη την ώρα την ψυχή σου και να την κάνεις χίλια κομμάτια στα χέρια τους. Υπάρχουν εκείνοι που απλά βάζουν το μυαλό σου σε μια συνηθισμένη εγρήγορση. Κι είναι και αυτοί που δεν προκαλούν τίποτα πέρα από μια παγερή αδιαφορία. Όλοι τους όμως έχουν ένα κοινό: αποτελούν μια ατέρμονη πηγή διδαχής. 

Όσο υπάρχουν άνθρωποι ακόμη κι όσο υπάρχεις ακόμη εσύ, πάντα θα υπάρχει κάτι να αποκομίσεις απ’ τον καθένα τους. Είτε πρόκειται για συγγενή, είτε για φίλο, είτε για γκόμενο, είτε για σύντροφο, είτε για κάποιον άγνωστο που με κανένα τίτλο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όλοι στο τέλος και στο βάθος είναι άνθρωποι, απλοί και ταυτόχρονα περίπλοκοι σαν εσένα. 

Πονάνε, κλαίνε, αγαπάνε, μοιράζονται, χαίρονται, ζούνε μέσα σε αυτή την ατέλειωτη παλίρροια συναισθημάτων. Έτσι, μέσα σε όλα αυτά τα κοινά, σίγουρα θα βρεις από όλους εκείνο το διαφορετικό που θα σε κάνει να δώσεις βάση. 

Μια κουβέντα, μια κίνηση, μια πράξη, ένα ύφος, μια ειρωνεία, ένα χαμόγελο, το καθετί μπορεί να σου χρησιμεύσει στην πορεία σου, σαν ανάμνηση, σαν βίωμα, σαν συμβουλή. 

Κανένας δεν είναι τόσο καλός ώστε να είναι τέλειος και κανείς δεν είναι τόσο κακός ώστε να μοιάζει άχρηστος. Στην τελική, όλοι απ’ την ίδια πάστα είμαστε πλασμένοι και διαφέρουμε στις λεπτομέρειες. Σε εκείνες τις λεπτομέρειες που σχεδόν κανένας πια δεν παρατηρεί. 

Αν όμως ποτέ καταφέρεις να τις ξεχωρίσεις και να διαλέξεις όλα εκείνα τα ποικίλα στοιχεία που μπορείς να πάρεις απ’ τον καθένα, τότε έχεις κάνει ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου. 

Πλέον πιστεύω πως όλοι περνάνε απ’ τη ζωή μας για κάποιο λόγο. Δεν πιστεύω στα τυχαία, ούτε στα απρόσμενα. Σίγουρα δεν περνάνε τυχαία κάποιοι απ’ τη ζωή μας και την κάνουν χίλια κομμάτια, σίγουρα δεν περνάνε κάποιοι τυχαία και την κάνουν πάλι όπως πριν και σίγουρα δεν περνάνε τυχαία κι εκείνοι που δεν ξαναείδαμε ποτέ αλλά με ό,τι μας είπαν, μας άλλαξαν τελείως τα μυαλά. 

Ακόμη και ο πιο άκυρος, έχει κάτι να δώσει, αρκεί να παρατηρείς. Και ίσως τότε ξαναβρείς την ομορφιά στον άνθρωπο, ίσως τότε καταλάβεις τη δική σου ομορφιά, ίσως εκείνο το ξεσκαρτάρισμα που λέγαμε στην αρχή να καταλήξει έτσι να γίνει πιο εύκολο. 




Έλλης Β. Ζάχου 

Κρατάω τα πόδια μου ψηλά για 15 λεπτά κάθε μέρα και να τι συμβαίνει στο σώμα μου...!!!!

Γιατί στα καλά καθούμενα κάθε μέρα να σηκώνουμε ψηλά τα πόδια για 20 λεπτά. Στην πραγματικότητα αυτή η άσκηση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. 

Από παλιά οι άνθρωποι εφάρμοζαν αυτή την άσκηση. Από που νομίζετε εσείς προέκυψε η συνήθεια να απλώνουμε την πλάτη στο κάθισμα και να βάζουμε τα πόδια ψηλά στο τραπέζι. Την συνήθεια να βάζουν τα πόδια στο τραπέζι δεν την έχουν μόνο οι καουμπόηδες στις ταινίες. 

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πολλούς ανθρώπους και ειδικά τις γυναίκες από πολλές ώρες οδήγησης ή μιας κουράστηκες ημέρας να τοποθετούν τα πόδια ψηλά. 

Η απλή εξήγηση έγκειται στο γεγονός πως στα πόδια βρίσκονται οι πιο μεγάλοι μύες του οργανισμού. 

Και η καρδιά πρέπει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να αντλήσει το αίμα, ιδίως εάν έχετε μπλοκάρει την ροή του αίματος με την γνωστή στάση σταυροπόδι. Από εδώ προκύπτει το βάρος στα πόδια και σε βάθος χρόνου ο φλεβίτης. 

Αλλά είναι δυνατόν στην επίλυση τέτοιων προβλημάτων να βοηθήσει η τόσο απλή αλλά παράλληλα τεμπέλικη άσκηση; Το θέμα είναι ότι δεν είναι απλά μία σωματική άσκηση αλλά πραγματική θεραπεία. 

Δεν προϋποθέτει κάποια σωματική επιβάρυνση και δεν υπάρχει κίνηση ή διέγερση των μυών. Περισσότερο μοιάζει με στατική άσκηση ή διάταση, στόχος τις οποίας να αποκαταστήσει την σύνδεση του σώματος με την ψυχή. 

Εντούτοις, για τον οργανισμό μας κάτι τέτοιο θα είναι πολύ ωφέλιμο. Πώς να εκτελέσουμε σωστά αυτή την άσκηση; 

Τοποθετήστε στη λεκάνη ένα μαξιλάρι ώστε το σώμα να βρίσκεται σε άνετη θέση. 

Στη συνέχεια, τεντώστε τα πόδια στην επιφάνεια του τοίχου, ενώ τα χέρια τεντώστε τα κατά το μήκος του σώματος. 

Θα πρέπει να είναι εντελώς χαλαρά. 

Είναι αρκετό να παραμείνετε σε αυτήν την στάση για 15 με 20 λεπτά χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. 

Προσπαθήστε να αισθανθείτε την εσωτερική ισορροπία και ηρεμία. Μετά από μερικά λεπτά θα νιώσετε ένα ευχάριστο και ζεστό κύμα ενέργειας στο στήθος και στο κεφάλι. 

Αυτή η άσκηση θα μειώσει το πρήξιμο στα πόδια καθώς θα απομακρύνει το σύνδρομο των κουρασμένο ποδιών και θα χαλαρώσει το νευρικό σύστημα ενώ αν εφαρμόσετε την εν λόγω τεχνική συστηματικά θα αποκτήσετε την ηρεμία και σωματική άνεση. 

Εάν, επίσης, στην συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται διαφραγματική αναπνοή τότε θα βελτιώσετε την λειτουργία του πεπτικού συστήματος, την ελαστικότητα των εσωτερικών οργάνων. Επιπρόσθετα, η τεχνική αυτή θα διώξει την στασιμότητα του αίματος από τα όργανα. 

Δείτε το βίντεο: 

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η ικανότητα να πραγματοποιείτε τις βαθύτερες επιθυμίες σας...!!!!

Το μεγαλύτερο κλειδί για να εκδηλωθεί η πραγματικότητά σας είναι η πρόθεση. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι επειδή οι επιθυμίες που εύχεστε περισσότερο πρέπει να είναι αγνές στην καρδιά και αποδεδειγμένα ωφέλιμες σε αυτούς που εμπλέκονται. 

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει πράγμα όπως η αμαρτία ή η κρίση, μπαίνουμε στο Νόμο Της Πρόθεσης που είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί τις ελπίδες και τα όνειρα που έχετε πιο κοντά στην καρδιά σας. 

Η πρόθεση που βάζετε σε λειτουργία δεν χρειάζεται να σχετίζεται με το μοτίβο της ζωής σας και το συγκεκριμένο ταξίδι της ψυχής σας στο εδώ και τώρα. Συχνά, όταν επιλέγουμε μια επιθυμία, χρησιμοποιούμε τη δύναμη της σκέψης ως έναν τρόπο για να φέρουμε την επιθυμία μας στην προσοχή μας. 

Πρώτα σκεφτόμαστε τι επιθυμούμε περισσότερο και έπειτα είμαστε σε θέση να ενεργοποιήσουμε την πρόθεσή μας. Αυτό μπορεί να δηλωθεί δυνατά σκοπίμως ή να γραφτεί. Ο στόχος της πρόθεσης είναι να εκφράσετε πώς ή τι επιθυμείτε ώστε να είναι το πιο ωφέλιμο για εσάς ή τους άλλους και να έρθει το θετικό αποτέλεσμα που περιμένετε και θα βοηθήσει στην βελτίωση και καλυτέρευση όλων όσων εμπλέκονται. 

Μόλις σκεφτούμε την εκδήλωση της επιθυμίας μας και τη δηλώσουμε ξεκάθαρα με πρόθεση, είμαστε έτοιμοι να οραματιστούμε αυτήν την πραγματικότητα με ευγνωμοσύνη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας για να το φέρουμε αυτό ξεκάθαρα μπροστά στο πεδίο της όρασής μας.

Σαν ταινία, μπορούμε να παίξουμε τις σκηνές ή την έκβαση στο μυαλό μας. Άλλος τρόπος να οραματιστούμε είναι με έναν πίνακα «οράματος ή ονείρου». Αυτό γίνεται όταν χρησιμοποιείτε εικόνες ή φράσεις σε έναν πίνακα για να αποσαφηνίσετε την έκβαση ή το αποτέλεσμα αυτού που θέλετε να έρθει στην πραγματικότητά σας. 

Αυτό που φαντάζεστε ή παραφράζετε πρέπει να είναι εκείνο που «έχει ήδη γίνει». Γίνεται με απόλυτη πίστη, εμπιστοσύνη και ευγνωμοσύνη ώστε να κάνετε όλα τα πράγματα να καρποφορήσουν. 

Η τελευταία και πιο σπουδαία πράξη είναι να ευχαριστήσετε το σύμπαν και τον δημιουργό για αυτά που ήδη έχετε λάβει. 

Η ευγνωμοσύνη είναι η κινητήριος δύναμη για να βιώσουμε τις ευλογίες και για να συνεχιστεί η «καλή πρόθεση» σε εκείνους που εκτιμούν αυτά που τους έχουν δοθεί μέχρι τώρα. Αυτό επίσης συνδέεται με την ενέργεια της αφθονίας που στέλνετε στο σύμπαν και θα επιστρέψει σε εσάς πιο δυνατή απ’ όσο την στείλατε. 

Μερικοί συνηθισμένοι λόγοι που σαμποτάρουμε τον εαυτό μας σχετικά με την εκδήλωση και πραγματοποίηση πραγμάτων στη ζωή μας είναι η ανυπομονησία, η κακή πρόθεση, η αρνητικότητα ή η επανεξέταση της «ιδέας» μας με αναλυτικά προγράμματα που δεν αλλάζουν ποτέ. 

Μόλις έχετε μια σκέψη, δηλώσετε την πρόθεσή σας, και χρησιμοποιήσετε τον οραματισμό με ευγνωμοσύνη, τελειώσατε! Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνετε, από το να το αφήσετε να εξελιχθεί και να εμπιστευτείτε ότι αυτό που επιθυμείτε περισσότερο, έρχεται με θεϊκό συγχρονισμό. 




Μετάφραση: awakengr.com via Adeana M. Slater

Η νιότη είναι μια κατάσταση του νου...!!!!

«Οι νέοι είναι χαρούμενοι, γιατί έχουν την ικανότητα να βλέπουν την Ομορφιά. Όποιος διατηρεί αυτή την ικανότητα, δε γερνά ποτέ» – Φραντς Κάφκα 

Να είστε νέοι.
Η νεότητα δεν είναι περίοδος της ζωής,
είναι κατάσταση του νου, η συνέπεια της προθυμίας,
η ιδιότητα της φαντασίας, η συναισθηματική δύναμη,
η νίκη του θάρρους ενάντια στη δειλία,
η νίκη της λαχτάρας για περιπέτεια ενάντια στο βόλεμα μιας άχρωμης ζωής. 

Δεν γερνάμε γιατί διανύουμε έναν συγκεκριμένο αριθμό ετών,
γερνάμε γιατί εγκαταλείπουμε τον ενθουσιασμό μας.

Τα χρόνια ρυτιδώνουν το δέρμα, η απουσία ενθουσιασμού ρυτιδώνει την ψυχή, η ανησυχία, η αμφιβολία, ο φόβος, η απελπισία είναι εχθροί που σιγά σιγά μας κάνουν να γέρνουμε προς το έδαφος και να γινόμαστε σκόνη πριν από το θάνατο… 
Art: Felice Casorati 

Νέος είναι αυτός που αιφνιδιάζεται και θαυμάζει.
Που ρωτάει σαν αχόρταγο παιδί : «Και μετά;»
Προκαλείται από τα γεγονότα
και βρίσκει χαρά στο παιχνίδι της ζωής. 

Είστε όσο νέα είναι η πίστη σας.
Όσο ηλικιωμένη είναι η αμφιβολία σας,
όσο νέα η αυτοπεποίθησή σας
Όσο νέα είναι η ελπίδα σας. 

Όσο ηλικιωμένη είναι η απελπισία σας,
όσο νέα είναι η αγάπη που νιώθετε για τον εαυτό σας,
όσο ηλικιωμένη είναι η κριτική που ασκείτε σ΄εσάς και στους άλλους…

Θα μείνετε νέοι για όσο καιρό παραμένετε δεκτικοί και ανοιχτοί.

Δεκτικοί στο ωραίο, στο καλό, στο μεγάλο.
Ανοιχτοί στα μηνύματα του σώματός σας, της φύσης, του ανθρώπου, του απείρου…. 

Αν μια μέρα η καρδιά σας ταραχτεί από την απαισιοδοξία θυμηθείτε ότι το χαμόγελο και το γέλιο μπορούν να φωτίσουν ξανά την αιώνια νεότητά σας! 

Εμπνευσμένο από το ποίημα «Η νεότητα του Σάμιουελ Ούλμαν», μια πρώτη «παραλλαγή» του οποίου μπορείτε να βρείτε στο «Αφυπνίστε το γιατρό μέσα σας» της Λιζ Μπόλντυκ, εκδόσεις Ενάλιος. 




Όλα αυτά που θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις...!!!!

Η μυρωδιά, λένε, είναι μνήμη, το ίδιο και η γεύση, το ίδιο και ένα τραγούδι, ένας ήχος. Και έτσι είναι. Κάπως έτσι θέλω να με θυμάσαι όταν μεγαλώσεις. Δεν με νοιάζει να αναμασάς τσιτάτα και συμβουλές που σου έδωσα κάποτε. Θα βρεις δικούς σου κανόνες, θα δοκιμάσεις στο χρόνο όλα όσα σου έχω πει. Άλλα θα τα πετάξεις, και άλλα θα τα κρατήσεις. Αλλά αυτό δεν θα είμαι εγώ. Θα είσαι εσύ, που απλά τα χρησιμοποίησες με τον δικό σου τρόπο. 

Εγώ θέλω να είμαι εικόνες, και μυρωδιές και φαγητά και κακαρίσματα κάτω από τα σκεπάσματα. 

Θέλω να είμαι γαργαλητά μέχρι να σου κοπεί η αναπνοή και να φωνάξεις «έλεος» για να σταματήσω, να είμαι «κούκου τσα» πίσω από τοίχους και έπιπλα, η υδατική που βάζω πριν πάω για ύπνο και κάθε φορά που την μυρίζεις κάνεις «αχ αυτό μυρίζει μαμά». 

Θέλω να είμαι καμένα κουλουράκια στο φούρνο, πετυχημένα τυροπιτάκια, αυτοσχέδιες τούρτες γενεθλίων με μπόλικα «σκουληκάκια» σοκολάτας από πάνω. Να είμαι η μοναδική τόσο παράφωνη και μπάσα φωνή στα γενέθλιά σου και όλες εκείνες, οι αστείες, οι βροντερές, οι ψηλές που έκανα όταν σου διάβαζα παραμύθια. 

Αυτά που θέλω να θυμάσαι είναι μια οικογένεια σαν ανοιχτό όστρακο, τη δική μας, ένα σπίτι ζωντανό, με μια γόνιμη ακαταστασία, αυτή των ανθρώπων που δημιουργούν, ζωγραφίζουν, παίζουν, αράζουν και δεν κάνουν εκπτώσεις στις στιγμές τους, στην ίδια τη ζωή για να παραμείνει το πάτωμα γυαλιστερό και οι ξύλινες επιφάνειες λείες. 

Με πεταμένα βιβλία στο πάτωμα, ανακατεμένα με παιχνίδια, μια κάλτσα που έχασε το ταίρι της για πάντα και άπλυτα μπολ από κορνφλεικς στο νεροχύτη. 

Δεν θέλω να λες η μάνα μου «θυσιάστηκε» για μένα, γιατί δεν το έκανα ποτέ. 

Κάθε στιγμή που ήμουν μαζί σου δεν έκλεβε τίποτε από την ανεξαρτησία μου, ήταν επιλογή μου. Κρατούσα χώρο για τον εαυτό μου όταν κοιμόσουν, έλειπες στο σχολείο ή για διακοπές στους παππούδες, αλλά και όταν ήμασταν μαζί, στον ίδιο χώρο, κάνοντας διαφορετικά πράγματα. 

Θέλω να με θυμάσαι δίπλα σου όποτε με χρειάστηκες, όπως εκείνο το βράδυ που χώρισες και οδήγησα σαν τρελή μέσα στη νύχτα Αθήνα Κομοτηνή (που σπούδαζες) δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες για να βρεθώ δίπλα σου, να σου κάνω μια αγκαλιά μόνο και να σιωπήσω στον πόνο σου. 

Γιατί ήξερα πως οι πρώτοι έρωτες καταλήγουν στο παράδεισο, αφού πρώτα περάσουν από την κόλαση. 

Δεν θέλω να ξεχάσεις τους καυγάδες μας, τα «όχι» μου, τις μέρες που μου φώναξες ότι με μισείς γιατί δεν σε καταλαβαίνω, γιατί όλες αυτές οι στιγμές τελικά μας πήγαν πιο μπροστά. 

Γιατί κι εσύ σήμερα κατάλαβες ότι τα όρια ήταν ένδειξη αγάπης, αλλά κι εγώ νιώθω ήρεμη που δεν σου χαρίστηκα σε πολλά, όσο κι αν μέσα μου το μόνο που ήθελα ήταν να σου λέω μόνο «ναι σε όλα». 

Κι αν δεν θυμάσαι τίποτα από όλα αυτά που εγώ θέλω, ας θυμάσαι αυτό : 
Πως το μόνο όνειρο που έκανα για σένα ήταν να είσαι ευτυχισμένη και γελαστή. Τα υπόλοιπα όνειρα, για το τι θα γίνεις και τι θα κάνεις στη ζωή σου τα άφησα σε σένα, γιατί εσύ και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους τι σου γεμίζει την ψυχή. 




Αποστολία Καζάζη 
psychologistnow.gr 

Η τηλεκίνηση είναι πραγματική. Προσπαθήστε αυτό...!!!!

Ο καθένας που έχει μεγαλώσει με υπερήρωες, Τζεντάι ή μια καλή νουβέλα επιστημονικής φαντασίας έχει μοιραστεί το πάθος μου για τις υπέρ δυνάμεις. Θα μοιραστώ μαζί σας έναν τρόπο να εκπαιδεύσετε το μυαλό σας στην ανάπτυξη της τηλεκίνησης. Η τηλεκίνηση είναι η ικανότητα να χειρίζεστε τον υλικό κόσμο γύρω σας χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό σας. Διαβάζετε σωστά και ναι, είμαι σοβαρός. 

Ξέρω ότι δεν είμαι ο μόνος που πιστεύει πλήρως στην απρόβλεπτη και άπειρη φύση του σύμπαντος. Ξέρουμε λίγα, μπορούμε να εξηγήσουμε λιγότερα και δεν έχουμε εξερευνήσει την αστρική μας αυλή πλήρως ακόμα. 

Ο καθένας ξαφνικά έχει δυνατή γνώμη για το τι είναι ή δεν είναι πιθανόν. Επιλέγω να πιστέψω ότι οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι απεριόριστες όσο μπορούμε να τις συνειδητοποιήσουμε ως τέτοιες. Αν νιώθετε ότι αυτή είναι μια πιθανότητα τότε ας την προσπαθήσουμε. 

Για να ελέγξετε την πρόοδό σας θα θελήσετε να φτιάξετε έναν «ψυχικό τροχό». Θα χρειαστεί να διπλώσετε ένα τετράγωνο κομμάτι χαρτιού ή αλουμινόχαρτου και να το τοποθετήσετε στην κορυφή ενός μυτερού αντικειμένου με επίπεδο πάτο. 

Ο σκοπός σε αυτή την δοκιμή είναι να στριφογυρίσετε το αλουμινόχαρτο ή το χαρτί ΜΟΝΟ με το μυαλό σας. Μια οδοντογλυφίδα ή ένας συνδετήρας που έχει χωθεί σε μια γόμα φαίνεται να είναι το ιδανικό για να διεγείρετε το διπλωμένο υλικό. Μόλις το στήσετε ψάξτε για ρωγμές σε παράθυρα και πόρτες. Δε θέλετε να κοροϊδέψετε τον εαυτό σας κατά λάθος με μια τυχαία ριπή ανέμου. 

Η πρακτική τελειοποιεί 
Αυτές οι συμβουλές καθοδηγούν μόνο. Μπορούν να γίνουν με κάθε επανάληψη που νιώθετε παραγωγικοί και σε κάθε σειρά. 

Διαλογιστείτε 
Ο διαλογισμός γίνεται για να φέρει συγκέντρωση στο μυαλό σας και να ισορροπήσει την προσοχή σας που μετατοπίζεται. Θα χρειαστείτε το 110 τοις εκατό της συγκέντρωσή σας γι αυτό ξεκινήστε την διαδικασία τώρα και για όσο διάστημα μπορείτε. Κάντε διαλείμματα αλλά όχι πέρα από τα πέντε λεπτά. 

Πιστέψτε και οραματιστείτε 
Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και οραματιστείτε τι προσπαθείτε να κάνετε. Καθώς η διαδικασία διαλύεται μέσα στο κεφάλι σας απλά ξαναεγκαταστήστε την πρόθεσή σας και ξεκινήστε από την αρχή. Πρέπει να έχετε πίστη σε αυτό που κάνετε και να είστε ικανοί να φανταστείτε την διαδικασία όταν σκοπεύετε να κινήσετε τον τροχό. 

Φτιάξτε μία ενεργειακή μπάλα 
Καθώς αναπνέετε συλλέγετε ενέργεια από τον αέρα και μπορείτε να τραβήξετε ενέργεια από πολλές πηγές: Τον ήλιο, τον πλανήτη, τους άλλους ανθρώπους, τα τσάκρας, τα φυτά και τους νοητικούς σχηματισμούς στο κεφάλι σας. Η λίστα είναι ατελείωτη. Τραβήξτε ό,τι μπορείτε και τιθασεύστε την ενέργεια μεταξύ των παλαμών σας. Η εστίαση εδώ είναι στον περιορισμό, την διεύρυνση, την συστολή και στο αν μπορείτε να γυρίσετε την «μπάλα» με διάφορους τρόπους. 

Να είστε θετικοί 
Πιθανόν να μην τα καταφέρετε στα πρώτα βήματά σας. Μείνετε θετικοί και φροντίστε τις αρνητικές σας ενέργειες. Η αγάπη και η θετικότητα έχουν την πιο δυνατή επιρροή. Επίσης αν ασυνείδητα απελευθερώνατε ενέργεια στη γειτονιά σας, δε θα έπρεπε να είναι θετική; 

Καταγράψτε την πρόοδό σας 
Παρακολουθήστε τους σκοπούς σας, εστιάστε στις τεχνικές που χρησιμοποιήσατε και στις επιτυχίες και αποτυχίες σας. Αυτό είναι πολύ προσωπικό και κάθε κομμάτι πληροφορίας μπορεί να σας βοηθήσει να τα ενώσετε όλα μαζί. Είναι σημαντικό για εσάς να εντοπίσετε τι δε δουλεύει. Μια συνήθειά σας ,μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καταπληκτικά, αλλά να είναι αναποτελεσματική στον τελικό στόχο του ελέγχου. 




Του Jeff Wilson
Μετάφραση: awakengr.com

7 σημάδια που δείχνουν πως έχετε μια κοσμική σύνδεση με κάποιον...!!!!

Από καιρό έχουμε αναγνωρίσει πως υπάρχει ένα πρωταρχικό, σύμπλεγμα ιστών από συνδέσεις ανάμεσα στα πάντα στο σύμπαν μας, που δουλεύουν μεταξύ τους για να μας βοηθήσουν στην καθοδήγηση του πεπρωμένου μας. 

Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα γεγονότα που συμβαίνουν αλλά επίσης τους ανθρώπους που έρχονται στην ζωή μας. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν σημαντικό ρόλο στο να μας διδάξουν μαθήματα και να μας καθοδηγήσουν στο προσωπικό μας ταξίδι. 

Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το σενάριο, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε την διακριτή διαφορά ανάμεσα στο υλικό επίπεδο και στον πνευματικό κόσμο. 

Ενώ υπάρχουμε στον πνευματικό κόσμο οι ψυχές μας καθορίζουν ποια θα είναι η επόμενη ζωή μας- που θα καταλήξουμε, ποιος θα είναι ο στόχος που θα πρέπει να ολοκληρώσουμε και άλλα ‘μεγάλα’ σχέδια. Εκεί βρίσκεται η ψυχή μας ανάμεσα στις ζωές του υλικού επίπεδου. 

Στο υλικό επίπεδο δεν έχουμε τόση γνώση και δεν είμαστε σε αρμονία με τα μεγάλα σχέδια στα οποία έχουμε ένα τόσο σημαντικό ρόλο. 

Τα πνεύματα μας γνωρίζουν πως θα ταιριάξουμε στο σύμπλεγμα, στο παγκόσμιο παζλ. Ωστόσο αυτή η γνώση δεν είναι διαθέσιμη σε εμάς κατά τη διάρκεια της ζωής μας στο υλικό επίπεδο. Αντί αυτού συγκεντρωνόμαστε στον κόσμο γύρω μας και εδώ που είμαστε σήμερα. 

Εδώ είναι που οι κοσμικές συνδέσεις γίνονται σημαντικές. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έρθει στην ζωή μας για να μας καθοδηγήσουν στο μονοπάτι όπως ορίζεται από το παγκόσμιο παζλ. 

Μπορεί να μην είναι θετικά άτομα που μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν ή ακόμα μπορεί να είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε μαζί τους. Μας διδάσκουν πολύτιμα μαθήματα από τις αλληλεπιδράσεις μας. Αυτές οι συνδέσεις έχουν επιλεχθεί συγκεκριμένα από τα πνεύματα μας ενώ στον πνευματικό κόσμο κάθε μια από αυτές έχει έναν διακριτό σκοπό στην ζωή μας. 

Πως ξέρετε τότε αν συναντήσατε κάποιον κατά τύχη ή αν είναι μια κοσμική σύνδεση; 

Προσέξτε για αυτά τα 7 σημάδια: 

1. Μας κινητοποιούν και μας εμπνέουν 
Συχνά μια σύνδεση έρχεται σε εμάς μια συγκεκριμένη στιγμή της ζωής μας με τέτοιο τρόπο ώστε να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση που μας δείχνει. 

Βλέποντας ότι μπορούμε να ζήσουμε την ζωή που ονειρευόμαστε είναι μια υπενθύμιση πως μπορούμε να αποκτήσουμε αυτή τη ζωή αν συγκεντρωθούμε και δουλέψουμε γι αυτό. Μας βοηθούν να θυμηθούμε πως τα πάντα είναι δυνατά. 

2. Μας βοηθούν να ηρεμήσουμε 
Αυτό το υλικό επίπεδο έχει γίνει ένας γρήγορος ανεμοστρόβιλος πληροφοριών που συχνά μας αρπάζει και μας σαρώνει. 

Αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορούμε να παρασυρθούμε μακριά από την πνευματική μας πορεία μέσα σε ελάχιστο χρόνο! Αυτές οι συνδέσεις μας βοηθούν να σταματήσουμε, να ηρεμήσουμε και να κάνουμε συνειδητοποιημένες επιλογές στην ζωή μας. 

3. Μας διδάσκουν μέσω του πόνου 
Δεν θα έρθουν όλα τα μαθήματα των κοσμικών μας συνδέσεων με την μορφή χαρούμενων εμπειριών και θετικής έμπνευσης. 

Υπάρχουν κάποιες συνδέσεις που μπαίνουν στην ζωή μας για να μας αναγκάσουν να βγούμε από την άνετη θέση μας ,να αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό μας εαυτό και αυτό δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία! 

Όταν τα ευγενικά λόγια και η κινητοποίηση δεν δουλεύουν, χρειαζόμαστε ‘μια γερή κλοτσιά’. 

4. Αναστατώνουν την ρουτίνα μας 
Δεν είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν με την καθημερινή ρουτίνα που έχουμε δημιουργήσει αυτή την περίοδο σε αυτό το υλικό επίπεδο- αλλά με το συνολικό ταξίδι. 

Αναστατώνουν την ζωή μας, αναγκάζοντας μας να επανεξετάσουμε και να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ζούμε. 

5. Μας βοηθούν να ανοίξουμε την καρδιά μας 
Όταν βρίσκετε τον εαυτό σας να καταπιέζεται από τον υλικό κόσμο, είναι εύκολο να πέσετε στην παγίδα του να κλειστείτε στον εαυτό σας για να προστατέψετε την καρδιά σας. 

Για να συνεχίσουμε το πνευματικό μας ταξίδι και για να βρούμε το τελικό μέρος στο σύμπαν, πρέπει να έχουμε την καρδιά μας ανοιχτή στον ανώτερο σκοπό πίσω από κάθε εμπειρία. 

6. Μας υπενθυμίζουν τον σκοπό μας 
Ο καθένας από εμάς είναι σε αυτή τη γη με ένα πνευματικό σκοπό. Ωστόσο, αυτός ο σκοπός μπορεί εύκολα να ξεχαστεί στην φασαρία της ζωής. 

Όταν ακούμε τις επιρροές των γύρω μας μπορούμε να βγούμε εκτός πορείας και χρειάζεται μια ξαφνική κοσμική σύνδεση να μας υπενθυμίσει το ποιοι είμαστε σε πνευματικό επίπεδο. 

7. Είναι θεραπευτές 
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο για το πνευματικό μας ταξίδι από τον πόνο του παρελθόντος. 

Κάποιες κοσμικές συνδέσεις έρχονται στην ζωή μας με στόχο να θεραπεύσουν την ψυχή μας, επιτρέποντας μας να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε αυτές τις εμπειρίες και να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση. 




Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Να γιατί κάθε 7 χρόνια η πορεία της ζωής μας αλλάζει...!!!!


Κάθε ανθρώπινο ον αλλάζει κάθε 7 χρόνια. 

Όπως οι εποχές που εναλλάσσονται περνάμε διαφορετικές φάσεις στη ζωής μας. Σαν μια γραμμή που ξεκινά στην γέννηση μας και τελειώνει με τον θάνατο. 

Χρειάζονται 7 χρόνια για να γίνει αυτή η γραμμή κύκλος. Αυτός ο κύκλος χωρίζεται σε 10 μέρη. 

1ος κύκλος (0-7 χρόνια) 
Κατά τη διάρκεια των πρώτων 7 χρόνων ένα παιδί είναι εντελώς αφοσιωμένο στον εαυτό του. Ολόκληρος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω του σαν όλοι οι άνθρωποι στην οικογένεια να είναι έτοιμοι να το ευχαριστήσουν. Και αν αυτό δεν συμβεί το παιδί θυμώνει. Είναι ένας τέλειος εγωιστής εντελώς ικανοποιημένο με τον εαυτό του και ζώντας συνέχεια σε μια κατάσταση «αυτό-ικανοποίησης» όπου όλοι βρίσκονται εδώ για να το ευχαριστήσουν. 

2ος κύκλος (7-14 χρόνια) 
Μετά από 7 χρόνια το παιδί δεν είναι πλέον αφοσιωμένο μόνο στον εαυτό του και θέτει πολλές ερωτήσεις για τον έξω κόσμο. Τρελαίνει τους γονείς του με πολλές ερωτήσεις και απολαμβάνει πολλές περίεργες δραστηριότητες. 

Γίνεται φιλόσοφος ή επιστήμονας που θέλει να μάθει την αλήθεια. Καταστρέφει ένα παιχνίδι για να μάθει πως λειτουργεί ή σκοτώνει ένα έντομο για να μάθει πως είναι μέσα. Ενδιαφέρεται για τους άλλους εφόσον ανήκουν στο ίδιο φύλο. Οι ψυχολόγοι αποκαλούν αυτή την περίοδο στάδιο «ομοφυλοφιλίας». 

3ος κύκλος (14-21 χρόνια) 
Μετά τα 14 έχουν αναπτυχθεί ενδιαφέροντα για το αντίθετο φύλο. Είναι περίοδος ετεροφυλίας. Ένα κορίτσι/αγόρι σκέφτεται το σεξ και έχει όνειρα που κυριαρχούνται από ερωτικές φαντασιώσεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος προς τον έρωτα καθώς το παιδί τελικά κάνει την είσοδο του στον κόσμο. 

4ος κύκλος (21-28 χρόνια) 
Μέχρι τα 21, αν όλα έχουν αναπτυχθεί φυσιολογικά, ένας άντρας/μια γυναίκα αλλάζει την προσοχή του προς άλλα πράγματα εκτός από τον έρωτα. Έχει φιλοδοξίες και στοχεύει για αγαθά και επιτυχία. Ελκύεται από την δύναμη και το κύρος και αγωνίζεται για την επίτευξη τους. 

5ος κύκλος (28-35 χρόνια) 
Στα 28 τελικά συνειδητοποιούμε τελικά πως δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε όσα θέλουμε. Μαθαίνουμε πως είναι απίθανο να πετύχουμε κάποιες από τις επιθυμίες μας και επιλέγουμε κάτι άλλο. Θα επιλέξουμε την άνεση και την ασφάλεια αντί να επιδιώξουμε την φιλοδοξία. Είναι το σημείο όπου σταματάμε να είμαστε «ανέμελοι». Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τις οικονομίες μας, ότι πρέπει να αγοράσουμε ένα σπίτι, και τελικά να αποκατασταθούμε. 

6ος κύκλος (35-42 χρόνια) 
Στα 35 η ενέργεια μας φτάνει στο απόγειο της. Ο μισός κύκλος της ζωής μας έχει ολοκληρωθεί και όλα ξεκινούν να μειώνονται από αυτό το σημείο. Αποκλείουμε οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει τον τρόπο ζωής μας και αρχίζουμε να πιστεύουμε στις παραδόσεις και στην θρησκεία. Ζώντας στο παρελθόν συμμορφωνόμαστε. Σταματάμε να φοβόμαστε τους κανόνες και να επιθυμούμε την πειθαρχία και την εμμονή. 

7ος κύκλος (42-49 χρόνια) 
Από τα 42 αρχίζουμε να έχουμε ψυχικές και σωματικές διαταραχές. Τα μαλλιά μας γίνονται γκρι και αρχίζουν να πέφτουν, το δέρμα μας ζαρώνει. Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της παρακμής και παίρνουμε την θρησκεία αρκετά στα σοβαρά. Νιώθουμε την ανάγκη να παραδοθούμε σε κάτι θεϊκό και υπέρτατο. 

8ος κύκλος (49- 56 χρόνια) 
Αυτός ο κύκλος σηματοδοτεί την περίοδο της σεξουαλικής πτώσης. Αυτό κάνει κάποιον να αισθάνεται ένοχος καθώς η κοινωνία αναμένει έναν ενεργό σεξουαλικό ρόλο και έτσι κάποιος πιστεύει πως δεν έχει όλα τα χαρακτηριστικά που περιμένει η κοινωνία από αυτόν. 

9ος κύκλος (56-63 χρόνια) 
Από τα 56 αρχίζουμε να ξανά χάνουμε το ενδιαφέρον μας για άλλα πράγματα και εστιάζουμε στον εαυτό μας. Σκεφτόμαστε ότι θα ανακαλύψουμε την αιώνια αλήθεια με το να απομακρυνθούμε από τον κόσμο. Γινόμαστε αυτό που ήμασταν ως παιδιά αλλά αυτή τη φορά είμαστε εμπλουτισμένοι εσωτερικά με γνώση και εμπειρία. Αρχίζουμε επίσης να σκεφτόμαστε τον θάνατο ελπίζοντας να τον συναντήσουμε ήρεμα και γαλήνια. 

10ος κύκλος- Ο τελευταίος 
Στα 70 θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τον θάνατο. Όπως το έμβρυο θέλει 9 μήνες για να αναπτυχθεί μέσα στην μήτρα, επίσης συνειδητοποιούμε την παρουσία του θανάτου 9 μήνες πριν έρθει. Εισέρχεται τώρα στην μήτρα που βρίσκεται μέσα μας. 

Οι Ινδιάνοι αναφέρονται σε αυτό ως «garbha» που είναι συμβολικό. Αναφέρονται στην θεότητα που κατοικεί μέσα μας αιώνια. 

Αυτός είναι ο φυσικός κύκλος της ζωής.