Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Υπάρχει κάτι σχετικά με το Κάρμα που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν.....!!!!!!

Δεν καταδικάζω καμία πνευματική μεθοδολογία. Σέβομαι ότι ο καθένας έχει τις δικές του εμπειρίες και από αυτές τις εμπειρίες ωραία μοναδικές θεωρίες και νοοτροπίες περικυκλώνουν το μυστήριο της ανθρώπινης ζωής. Σε αυτό το πνεύμα σεβασμού και αποδοχής θα ήθελα να επισημάνω τις παρεξηγήσεις που αφορούν το Κάρμα.

Το Κάρμα έχει εξισωθεί με ένα σύστημα, όπου «παίρνεις αυτό που δίνεις» ή «θερίζεις αυτά που σπέρνεις». Αυτή είναι μια αλήθεια, όμως ο «θερισμός» συμβαίνει σε μια άλλη ζωή. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα ανακατεμένων ενεργειών και προθέσεων.

«Το Κάρμα στο Βουδισμό είναι πράξη. Πράξη με τη μορφή της σκέψης. Η σκέψη είναι πράξη. Η ομιλία είναι πράξη. Και το να κάνουμε πράγματα είναι πράξη. Και κάθε πράξη έχει ένα αποτέλεσμα. Αυτό είναι το Κάρμα. Και τίποτα δεν μπορεί να χαθεί. Συνεχίζει ες αεί. Η ντροπιαστική πράξη συνεχίζει ακόμα και αν κάνεις θετικό Κάρμα και θα συνεχίσει πολύ καλά ακόμα και αν βοηθάς άλλους ανθρώπους» – Thich Nhat Hahn για το ονομαζόμενο Θιβετιανό Κάρμα.

Η σημαντική διαφορά είναι ότι οι πράξεις σας πρέπει να είναι ανιδιοτελείς. Δεν μπορείτε να κάνετε το καλό και να είστε συμπονετικοί, περιμένοντας κάτι για αντάλλαγμα. ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε το σύστημα. Αν κάνετε κάτι καλό για να πάρετε κάτι καλό σε ανταπόδοση, αυτή είναι μια εγωιστική πράξη, και στο τέλος αντιπαραγωγική.

Όσο προχωράμε αυτή τη συζήτηση, θα ήθελα να βγάλω έξω από αυτό το θέμα λίγο από το συναισθηματικό περιεχόμενο. Το καλό και το κακό είναι πολύ φορτισμένες λέξεις και αυτό τις δίνει υπερβολική βαρύτητα που δεν έχει σχέση με τα υποκειμενικά τους νοήματα. 

Όσο πιο πολύ συναίσθημα και ενέργεια βάζουμε σε αυτές τις λέξεις και έννοιες, τόσο αλλάζει το γενικό τους πλαίσιο και μετατρέπονται σε προσωπικά μεγαθήρια του μυαλού μας. Ας μην παλέψουμε με κανένα γίγαντα σήμερα.

Αλλάζω τις λέξεις «καλό» και «κακό» με τις λέξεις «παραγωγικό» και «μη παραγωγικό». Ο τροχός της Σαμσάρα (πόνος/ταλαιπωρία) πάντα γυρίζει. Τίποτα δεν μπορεί ή δεν πρέπει ποτέ να επιχειρήσει να τον σταματήσει. Συναντάμε τις ταλαιπωρίες και έχουμε δύο επιλογές. Να τις μετατρέψουμε σε παραγωγική ή αντιπαραγωγική εμπειρία.

Μαθαίνουμε από τα λάθη που κάνουμε ή συνεχίζουμε να τα επαναλαμβάνουμε. Θρηνούμε για τη θέση μας στη ζωή. Συγχωρήστε εκείνους που σας έχουν βλάψει ή συνεχίστε να διατηρείτε τον κύκλο του περιττού πόνου.

Όσο προχωράτε στην τρέχουσα ζωή σας και μορφή σας, είστε ευλογημένοι με ένα πλήθος εμπειριών που μπορούν να είναι παραγωγικές ή αντιπαραγωγικές. Το πώς επιλέγετε να ζήσετε τη ζωή σας, θα υπαγορεύσει την επόμενή σας. 

Ένα άτομο που σκόρπισε πόνο και βία, ξόδεψε την ενέργειά του και τις δυνατότητές του αντιπαραγωγικά. Περιόρισε τις εμπειρίες του και έκλεισε το μυαλό του. Η επόμενή του ζωή δε θα είναι τιμωρία. Υπάρχει ήδη αρκετός πόνος στον κόσμο. Θα είναι ακόμα μία ευκαιρία από μια διαφορετική οπτική που θα ενθαρρύνει αυτή την οντότητα να ανοίξει το μυαλό της και την καρδιά της.

Σύμφωνα με το Κάρμα, πρέπει να σταματήσουμε να ελέγχουμε τα πάντα στη ζωή μας. Δεχτείτε αυτά που σας έχουν δοθεί και βοηθήστε τον γείτονά σας όταν μπορείτε. Το τελικό σύνολο των πράξεών σας είναι πέρα από αυτό που μπορείτε να κατανοήσετε με την θνητή σας μορφή. Μην περιορίσετε το μέλλον σας με το να ανακατεύετε τους φόβους σας και τις επιθυμίες σας.

Ως απεριόριστα πλάσματα στο τόσο επεκτεινόμενο σύμπαν, έχετε τόσες πολλές επιλογές και τρόπους επιρροής . Να προσέχετε πώς ανταποκρίνεστε στον πόνο και να θυμάστε ότι όσο πιο πολύ εργάζεστε με την ιδέα του εαυτού σας τόσο καλύτερα θα νιώσετε.





Μετάφραση: awakengr.com via 

11 σημαντικά μαθήματα για τη ζωή που θα εμπλουτίσουν τη ψυχή σας.....!!!!!!!!

Είστε μια ψυχή σε ένα σώμα και όχι ένα σώμα με μια ψυχή. Η ψυχή σας προσπαθεί να μάθει ότι πιο σημαντικό στη διάρκεια αυτής της πεπερασμένης ζωής. Τα παρακάτω διδάγματα είναι ένα μέρος όλων αυτών των σημαντικών βιωμάτων που το εσωτερικό σας πνεύμα ελπίζει να μάθει.

1. Να Δείχνεις Συμπόνια
Το να αποδέχεστε τους ανθρώπους χωρίς να τους κρίνετε για τις επιλογές τους, είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και τους άλλους. Έχοντας την ικανότητα να αγαπάτε και να καταλαβαίνετε τους άλλους για αυτό που είναι και για όσα όμορφα γνωρίσματα έχουν, δείχνει πως πραγματικά τους σέβεστε ως άτομα. Δείξετε συμπόνια σε όσους συναντάτε στο δρόμο καθημερινά. Μοιραστείτε μαζί τους ένα απλό χαμόγελο και αυτό ίσως είναι αρκετό για να φωτίσει την ημέρα τους.

2. Να Είσαι Φιλομαθής
Να έχετε περιέργεια να μάθετε περισσότερα για τον Κόσμο, όχι απλά κάνοντας ερωτήσεις, αλλά παρατηρώντας το περιβάλλον στο οποίο ζειτε και μαθαίνοντας περισσότερα γι’ αυτό. Οι άνθρωποι που είναι πάντα περίεργοι και αισθάνονται καλά να ρωτάνε πράγματα, είναι συχνά πολύ ευτυχείς και επιτυχημένοι. Οι φιλομαθείς συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν πολλά να μάθουν για αυτόν τον τεράστιο πλανήτη, τους ωκεανούς μας, και τον ουρανό μας. Μαθαίνουν παράλληλα περισσότερα για τη ζωή μέσα από την εξερεύνηση.

3. Να Έχεις Αισιoδοξία
Το να είστε Αισιόδοξοι δεν σημαίνει απλά και μόνο να χαμογελάτε και να περνάτε ευχάριστα στη ζωή σας. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι απολαμβάνουν τη θετική πλευρά της ζωής και ποτέ δεν αγκιστρώνονται στην αρνητική. Είναι πιο ευπροσάρμοστοι, και συχνά αναρρώνουν πιο γρήγορα από ασθένειες και από άλλες αναποδιές, λόγω της ισχυρής θετικής σκέψη τους. 

Υπάρχουν πολλές μελέτες που επικυρώνουν τα παραπάνω και πολλά άτομα με δυνατή προσωπικότητα ανένηψαν γρήγορα από απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες και τραυματισμούς. Αν η αισιοδοξία μπορεί να βοηθήσει να θεραπευτεί το σώμα, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει για το πνεύμα.

4. Να Έχεις Αυτεπίγνωση
Το να έχετε επίγνωση σημαίνει να επικεντρώνεστε στο παρόν. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο. Όταν το χάος του έξω κόσμου αρχίζει να εισβάλλει στις δραστηριότητες που έχετε σήμερα, είναι συχνά δύσκολο να επικεντρωθείτε στην παρούσα στιγμή. Βρείτε χρόνο και δείξτε την αγάπη και την καλοσύνη σας στους συνανθρώπους σας, θα κατανοήσετε ότι η διάσταση αυτή υπερβαίνει τον εαυτό σας.

5. Να Έχεις Αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι η ικανότητα να γνωρίζετε τον εαυτό σας και τις προτεραιότητές σας στη ζωή. Είναι επίσης ο παράγοντας εκείνος που σας ωθεί να συμβάλλετε στην ευημερία της κοινωνίας σας, που έρχεται παράλληλα με την υλοποίηση των στόχων που φέρνετε σε πέρας. Το να έχετε αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει πως είστε αλαζόνες. 

Η αλαζονεία εκδηλώνεται από κάποιον που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν έχει καμία ιδέα για το ποιος είναι και για το που πάει. Οι σίγουροι άνθρωποι απολαμβάνουν τη ζωή, επειδή τη δημιουργούν μέσα από σχέσεις αγάπης και αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους που επικοινωνούν καθημερινά. Μοιραστείτε τους στόχους και τις ιδέες σας με εκείνους που νοιάζονται να τους ακούσουν και θέλουν να πετύχετε. Να είστε περήφανοι για αυτό που κάνετε.

6. Αγάπησε τη Ζωή
Μόλις αποκτήσετε την αυτοπεποίθηση που σας έλειπε, θα βρείτε τον εαυτό σας εντελώς ενθουσιασμένο με μια καινούργια αίσθηση ζωντάνιας. Ο ενθουσιασμός μπορεί να είναι μεταδοτικός. Επεκτείνετε την ευτυχία σας, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή. Η ζωή είναι πολύ πιο ευχάριστη, όταν συναναστρεφόμαστε με όσους είναι παθιασμένοι και ενθουσιώδεις με τα χόμπι, την οικογένεια ή την εργασία τους.

7. Ανακάλυψε τον Σκοπό της Ζωής Σου
Κάθε ζωντανό ον σε αυτόν τον πλανήτη έχει έναν σκοπό. Το να είστε δραστήριοι και να συναναστρέφεστε με άλλους ανθρώπους μπορεί να είναι ο σκοπός που σας γεμίζει ώστε να ζήτε μια ευτυχισμένη ζωή. Όταν κάνετε πράγματα με έναν σκοπό στο μυαλό, και πετυχαίνετε πάνω σε αυτά, τότε ζείτε όπως θέλατε και ανακαλύπτετε την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είστε. Αυτή είναι η πραγματική ιδιότητα του ανθρώπου.

8. Εφοδιάσου Με Τη Δική Σου Ενέργεια
Για να κάνετε όλα αυτά που σας προτείνουμε θα πρέπει να έχετε αρκετή ενέργεια για να προχωρήσετε στη ζωή σας. Όταν αξιοποιήσετε την ενέργεια μέσα σας, τότε θα έχετε ένα ισχυρό μυαλό και σώμα. Φροντίστε το σώμα με τη σωστή διατροφή, και σιγουρευτείτε πως κοιμάστε αρκετές ώρες για να το αναζωογονήσετε.

9. Υπερνίκησε τους φόβους σου
Ο φόβος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα δέος μπροστά στο άγνωστο. Οι άνθρωποι βιώνουν παντού το φόβο. Ο φόβος είναι ένα απαραίτητο συναίσθημα που μας δίνει το αντανακλαστικό να παλέψουμε ή να υποχωρήσουμε ώστε να επιβιώσουμε. Ο ίδιος ο φόβος δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα αρχίζει όταν δεν αντιμετωπίζεις τις φοβίες σου και τις αφήνεις να γίνονται μέρος της ζωής σου. Ζώντας με φόβο, σας αποτρέπει από το να προχωρήσετε στη ζωή και να πετύχετε τους στόχους σας.

10. Τιθασεύστε τη Θέλησή Σας
Η ισχυρή θέληση μας βοηθά να αντιστεκόμαστε στους πειρασμούς και να γινόμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι. Φανταστείτε τη δύναμη της θέλησης, ως ένα μυ. Οι μύες πρέπει να γυμναστούν για να γίνουν ισχυρότεροι και να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δύναμη και όταν δεν τους εξασκούμε γινόμαστε αδύναμοι, ενώ όταν το παρακάνουμε τραυματιζόμαστε. 

Για να αποφύγουμε τις υπερβολές που μας οδηγεί η ισχυρή μας θέληση, χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας με μικρά βήματα. Αρκετές αλλαγές για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, αλλά όχι πάρα πολλές ώστε να μας κατακλύσουν και να μας κάνουν να παραιτηθούμε.

11. Να είσαι ευγνώμων
Είναι δύσκολο να αισθάνεστε ευγνώμονες όταν η ζωή σας βάζει εμπόδια στο δρόμο σας. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε έτσι. Απ’ την άλλη, όταν είμαστε ευγνώμονες για όσα έχουμε, μας βοηθά να μένουμε συγκεντρωμένοι και προετοιμασμένοι να υποδεχόμαστε κατάλληλα οτιδήποτε άλλο έρχεται το δρόμο μας. 

Ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής, ψάξτε γύρω σας για κάτι θετικό που μπορείτε να αισθάνεστε ευγνωμοσύνη που υπάρχει κοντά σας. Όταν εκφράζετε αυτή την ευγνωμοσύνη, ανοίγετε το μυαλό σας και αλλάζετε την αντίληψη που έχετε για τη ζωή. Η έκφραση της ευγνωμοσύνης είναι το καλύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης.




Συγχωρώ θα πει απελευθερώνω. Εσένα, κι εμένα...!!!!!!

Κατακρεουργημένη λέξη η συγγνώμη. Μπήκε στο στόμα μας και έχασε την ακριβή αξία της.

Έγινε ένα βολικό αναμάσημα για τις άβολες στιγμές μας και κατάφερε να εξαφανίσει ακόμα και το φιλότιμο. Την πετάμε από ‘δω κι από ‘κει χωρίς καν να την ακούμε την ώρα που την ξεστομίζουμε.

Είναι ελάχιστες οι φορές που την εννοούμε και απέχει πολλά χιλιόμετρα, πολλά τσιγάρα και πολλά άσκοπα λόγια κι εξηγήσεις από τη βαθιά συγχώρεση. Άσε που όταν ουσιαστικά συγχωρήσεις κάποιον δε χρειάζεται ούτε να το πεις, ούτε να το φωνάξεις, το δείχνεις.

Η συγχώρεση είναι για ψύχραιμους παίχτες και δυνατούς λύτες.

Τι σημαίνει «σε συγχωρώ»;

Σημαίνει ότι κατάφερα να μπω στη θέση σου, ακόμα κι αν δεν την κατάλαβα.

Σημαίνει ότι σου επιτρέπω και σου αναγνωρίζω το δικαίωμα στο διαφορετικό απ’ αυτό που περίμενα να κάνεις και σβήνω απ’ τον σκληρό μου δίσκο τα κίνητρά σου, αν αυτά υπήρχαν, κι αν ήταν αρνητικά.

Εδώ βέβαια δε μιλάμε σε καμία περίπτωση για τη ντεμέκ και υπό συνθήκες συγχώρεση.

Τη συμβιβαστική συγχώρεση, αυτή που συμβαίνει όταν αποδεχόμαστε και καταπίνουμε δυσάρεστα πράγματα και χοντρές κατάστασεις, κέρατα, άσχημα λόγια, σκάρτες συμπεριφορές και ψευτοφιλίες προκειμένου να μη μείνουμε μόνοι, μην αντιμετωπίσουμε την απόρριψη ή ακόμα να χάσουμε τη δουλειά μας.

Εδώ ο φόβος είναι που κινεί τα νήματα και όπως πάντα, δεν είναι καλός σύμμαχος.

Θέλει δύναμη να συγχωρείς και να γαληνεύεις μέσα σου.

Θέλει όμως δύναμη και να μην μπορείς να συγχωρείς, ακόμα και αυτούς που είναι χρόνια στη ζωή σου και τελικά να μένεις μόνος.

Γι’ αυτό η συγχώρεση έχει πρόσωπο διπλό.

Συγχωρώ σημαίνει απελευθερώνω.

Απελευθερώνω πρώτα απ’ όλα εμένα από άσχημες σκέψεις και βαριά συναισθήματα και στη συνέχεια εσένα, από το σιδερένιο, διπλοκλειδωμένο κλουβί που σε είχα τοποθετήσει.

Συμφιλιώνω το άσπρο με το μάυρο μέσα μου και προχωράω μπροστά.

Και ενώ τα γράφω αυτά συνηδειτοποιώ ότι δε σ’ έχω συγχωρήσει ακόμα.

Ίσως και να μην προσπάθησα, ίσως να μου αρέσει στα κρυφά αυτή η πάλη μέσα μου.

Ίσως και να μην αξίζεις τη συγχώρεσή μου.

Στον έρωτα άλλωστε τα πράγματα τα βλέπεις πάντα και μόνο μέσα από παραμορφωτικό φακό, τεράστια κι υπερβολικά.

Όπως και να ‘χει, η συγχώρεση είναι το αντίθετο της αδυναμίας.

Είναι η πιο τρανή απόδειξη πως τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας, έχουμε πετάξει σε θάλασσες και χωματερές τα εγωιστικά μας ένστικτα και είμαστε δύο κλικ πιο ώριμοι απ’ ότι ήμασταν πριν.

Η πιο σπουδαία και χρήσιμη ευχή που άκουσα τελευταία είναι να μάθουμε να συγχωρούμε. Κι εύχομαι σύντομα να τα καταφέρω κι εγώ. Κι εσύ.





Γεωργία Χατζηγεωργίου 

Ξυπνάτε συχνά στις τρεις με πέντε τα ξημερώματα; Αυτό μπορεί να είναι ένδειξη πνευματικής αφύπνισης....!!!!!

Το να έχετε πρόβλημα με τον ύπνο σας δεν είναι μια ευχάριστη εμπειρία, ειδικά όταν ξυπνάτε το πρωί με μια πλήρη λίστα πραγμάτων να κάνετε. Ο ύπνος είναι απίστευτα σημαντικός για την υγεία σας και την διανοητική σας ευημερία, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά.

Αν ξυπνάτε κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, είναι σημαντικό να ξέρετε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι οι ενέργειες στο σώμα σας έχουν γίνει στάσιμες. 

Οι διαφορετικοί ενεργειακοί μεσημβρινοί που είναι στο σώμα σας, ενεργοποιούνται σε διαφορετικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που το κάνει σχετικά εύκολο να εντοπίσουμε ακριβώς τι πάει λάθος.

Ακολουθούν οι διαφορετικές πιθανές σημασίες πίσω από το ξύπνημα την ίδια ώρα κάθε βράδυ ή πρωί :

Δυσκολία στον ύπνο από τις 9.00μμ ως τις 11.00μμ
Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ώρα ύπνου για τους ανθρώπους παγκοσμίως. Αν παλεύετε να κοιμηθείτε και μένετε ξύπνιοι αυτές τις ώρες, αυτό είναι ενδεικτικό του πολύ στρες και του άγχους που έχει παραμείνει από αυτά που σας έχουν συμβεί μέσα στην ημέρα. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να λέτε μάντρα που είναι θετικά, να διαλογίζεστε και να κάνετε ασκήσεις ευεξίας, σχεδιασμένες για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Αν σηκώνεστε από τον ύπνο σας μεταξύ των 11.00μμ και 1.00πμ
Αν ξαφνικά ξυπνάτε αυτές τις ώρες τακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ενεργειακός μεσημβρινός στην χοληδόχο κύστη σας, υποφέρει. Αυτός ο μεσημβρινός σχετίζεται με τη συναισθηματική απογοήτευση και μπορείτε να κάνετε τις ενέργειές σας να ρεύσουν ξανά, με το να συγχωρείτε όχι μόνο εκείνους γύρω σας αλλά και τον εαυτό σας. Συγκεντρωθείτε στην αποδοχή του εαυτού σας για αυτό που είστε και δώστε στον εαυτό σας αγάπη άνευ όρων.

Αν ξυπνάτε από τον ύπνο σας μεταξύ των 1.00πμ και 3.00πμ
Αυτός ο ενεργειακός μεσημβρινός συνδέεται με το συκώτι. Αν αυτός ο μεσημβρινός έχει μπλοκαριστεί, αυτό συμβαίνει εξαιτίας του θυμού. Ηρεμήστε πίνοντας ένα ποτήρι κρύο νερό και προσπαθήστε να βρείτε τι είναι εκείνο που προκάλεσε το θυμό σας. Βρείτε το και αφήστε το να φύγει.

Αν ξυπνάτε από τον ύπνο σας μεταξύ των 3.00πμ και 5.00πμ
Αυτό το διάστημα είναι αρκετά σημαντικό, καθώς μπορεί να σημαίνει μερικά πράγματα. Αυτός ο ενεργειακός μεσημβρινός σχετίζεται με τους πνεύμονες και το συναίσθημα της στενοχώριας. Κάντε συνειδητές ασκήσεις αναπνοής και καλέστε τον εσωτερικό σας εαυτό να σας καθοδηγήσει.

Το να ξυπνάτε αυτές τις ώρες μπορεί να σημαίνει επίσης ότι ο ανώτερος εαυτός σας, σας λέει να δώσετε προσοχή σε κάθε σημάδι ή μήνυμα που έρχεται στο δρόμο σας. Έρχονται για να σας συντονίσουν περαιτέρω με τον υψηλότερο σκοπό σας.

Αν ξυπνάτε από τον ύπνο σας μεταξύ των 5.00πμ και 7.00πμ
Το ξύπνημα σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι συχνά ένα σημάδι ότι βιώνετε διαφορετικά συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Σχετίζεται με το παχύ έντερο και μπορεί να συχνά να αντιμετωπιστεί κάνοντας τεντώματα και διατάσεις ή απλά πηγαίνοντας στο μπάνιο.

Γιατί είναι σημαντικά όλα αυτά;

Ο ύπνος είναι ένα πολύ σύνθετο κομμάτι της ανθρώπινης φύσης. Κατά τη διάρκεια του ύπνου συχνά λαμβάνουμε σημάδια και μηνύματα από τον ανώτερο εαυτό μας, καθώς προσπαθεί σκληρά να μας ειδοποιήσει για το σωστό και το λάθος και να φέρει την αρμονία στη ζωή μας. 

Τα όνειρα δρουν ως αγγελιοφόροι, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να δίνετε προσοχή στα όνειρά σας και σε κάθε δυσκολία που έχετε όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε και δεν μπορείτε.

Καθώς δουλεύουμε με όλες αυτές τις ενέργειες και τα συναισθήματα, αρχίζουμε σιγά σιγά να αλλάζουμε τον εαυτό μας. Στο τέλος, γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή αυτού που μπορούμε να είμαστε και μεταφερόμαστε σε ένα καινούργιο επίπεδο επίγνωσης. 

Ο υψηλότερος σκοπός σας θα σας αποκαλυφθεί αργά, καθώς προχωράτε σε αυτά τα διαφορετικά επίπεδα της επίγνωσης.





Μετάφραση: awakengr.com 

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Oικογένεια είναι οι άνθρωποι που σε αγαπούν & σε νοιάζονται, όχι οι βιολογικοί δεσμοί....!!!!!!

Είμαι ευτυχισμένη γιατί…

Κατάλαβα τη διαφορά του να ξοδεύω τον εαυτό μου σε ανούσιες σχέσεις από το να επενδύω σε ανθρώπους αληθινούς.

Ένιωσα ότι σημασία έχει να πεθαίνεις για να ζήσεις, όχι να ζεις καθημερινά περιμένοντας να πεθάνεις.

Αποδέχτηκα το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην ανταποδώσουν την αγάπη μου, να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες μου. Αυτό όμως δεν με εμπόδισε να συνεχίσω να τους αγαπώ, να είμαι ευγενική μαζί τους και να ξεδιπλώνω και σε αυτούς την προσωπικότητά μου.

Αποδέχτηκα το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη και έμαθα να πορεύομαι με βάση αυτό. Δεν με εμπόδισε να είμαι αφοσιωμένη για την επίτευξη των στόχων μου.

Έμαθα να χαίρομαι όταν βρέχει και να χορεύω δίχως να με νιάζει να βραχώ… διότι έμαθα ότι πουθενά δεν κάνει περισσότερο κρύο από την καρδιά των ανθρώπων..

Έμαθα ότι μπορεί να αγαπώ ανθρώπους ακόμη και όταν ξέρω ότι η δική τους συμπεριφορά απέναντί μου δεν ήταν αυτή που μου άξιζε, χωρίς αυτό όμως να με αποτρέπει από εκφράζω τη λύπη μου και να σέβομαι και την δική μου καρδιά, τα δικά μου συναισθήματα.

Έμαθα ότι οικογένεια είναι το σύνολο των ανθρώπων που σε αγαπούν και σε νοιάζονται, όχι οι βιολογικοί δεσμοί.

Κατάλαβα ότι η μόρφωση και η παιδεία , βρίσκεται στη συμπεριφορά μου απέναντι στους άλλους ανθρώπους και όχι απλώς σε ένα πτυχίο κρεμασμένο σε μια γωνιά του δωματίου μου.

Έμαθα ότι πρέπει να γίνομαι η βροχή που θα δίνει ζωή και θα θεραπεύει την κάθε πληγή μου.

Έμαθα οι επιτυχίες στη ζωή οφείλονται και στη μαγική δύναμη του όχι , και όπως λέει και ο μεγάλος Καβάφης : έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να πεις το μεγάλο Όχι.

Έμαθα να μην πιστεύω στα λόγια όταν δεν συνοδεύονται και από πράξεις, και να μη γίνομαι σκληρή και άδικη όταν θυμώνω.

Κατάλαβα ότι η ωριμότητα, η πνευματικότητα και η προσωπικότητα δεν έχουν πάντα σχέση με την ηλικία, αλλά με την ποιότητα του κάθε ανθρώπου.

Κατάλαβα ότι έχω τη Μαρία , και ότι όσο την έχω και την αγαπώ και όσο λέω, γράφω και είμαι αυτό που λέει η καρδιά μου, τότε θα με αγαπήσουν και οι άλλοι. Γιατί θα έχουν αγαπήσει την πραγματική Μαρία, όχι αυτό που ήθελαν να γίνω οι άλλοι.




Μαρία Σκαμπαρδώνη
Πηγή: healingeffect.gr
Photo by Shawna Erback

Το σημαντικότερο στους δεσμούς είναι η εξέλιξη....!!!!!!

Σχεδόν κανείς δε θα μπορούσε να αρνηθεί το ότι ένα απ’ τα σημαντικότερα κίνητρα στη ζωή ενός ανθρώπου είναι ο έρωτας. Μια όμορφη και σωστά δομημένη σχέση μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σου με τρόπο μοναδικό και να σου προσφέρει μια πηγαία ικανοποίηση που όμοιά της δύσκολα να βρεις κι όχι αποκλειστικά στον ερωτικό τομέα αλλά αντιθέτως σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι να διευκρινίσουμε τι καθιστά μια σχέση ικανή να μεταμορφώσει τον τρόπο που ζεις ριζικά και καθολικά. Το πρώτο που θα σκεφτείς είναι ο έρωτας προφανώς. Αφού όμως κλειδώσουμε την ύπαρξη ενός μεγάλου έρωτα ως δεδομένη, ποιο είναι το αμέσως επόμενο καθοριστικό στοιχείο που επιβάλλεται κάθε σχέση να έχει; 

Η εξέλιξη. Εξέλιξη του καθενός ξεχωριστά, εξέλιξη των δύο που έγιναν ένα, εξέλιξη σε κάθε επίπεδο εντός κι εκτός σχέσης.

Ο άνθρωπος ζει μέσα απ’ την εξέλιξη κι είναι γι’ αυτό προορισμένος. Η πορεία στη σκάλα της ζωής πρέπει πάντα να είναι ανοδική κι όχι καθοδική. Τα βήματα πρέπει να είναι προς τα εμπρός και ποτέ προς τα πίσω. Όσα κατακτούμε κι όσα γνωρίζουμε είναι εκεί για να μας διδάσκουν και να τα κρατάμε στο νου ως εφαλτήριο για τα επόμενα, κι όχι για να επαναπαυόμαστε, να εγκλωβιζόμαστε και να μένουμε στάσιμοι.

Το ίδιο ακριβώς λοιπόν ισχύει και στις σχέσεις μας. Η εξέλιξη είναι το παν. Ο ένας να τραβάει τον άλλο προς τα μπροστά, να του μαθαίνει καινούρια πράγματα, να του αποκαλύπτει μια νέα προοπτική του κόσμου, να τον βοηθά να γνωρίσει όσα δεν ήξερε. Αυτή τη σκάλα της ζωής να την ανεβαίνετε μαζί. Χέρι-χέρι σ’ ένα ταξίδι συναρπαστικό και προσοδοφόρο.

Ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου πρέπει να σε πηγαίνει μπροστά. Να ξεδιπλώνει μπροστά σου όλα εκείνα που ακόμα δεν έμαθες κι ήρθε η ώρα να μάθεις, να σου προσφέρει αυτά που δε φαντάστηκες κι έφτασε ο καιρός να τα κατακτήσεις, να σου ανοίγει ένα παράθυρο που μόνο εκείνος θα μπορούσε και που είναι η στιγμή να αντικρίσεις τη θέα του.

Η φράση «συμπληρώνεις τα κενά μου» είναι αυτή που αποδίδει καλύτερα τη σημαντικότητα της εξελικτικής πορείας δυο ανθρώπων που είναι μαζί. Καθένας από εμάς έχει κάτι να πάρει και κάτι να δώσει. Δίνει όσα έχει κατακτήσει και παίρνει τα κατεκτημένα του άλλου. Κι ακριβώς τότε έχει αγγίξει τη μεγαλύτερη ευτυχία της ζωής.

Όταν μόνο δίνεις ή μόνο παίρνεις κι όταν ούτε δίνεις ούτε παίρνεις αλλά βαλτώνεις και απλώς μοιράζεσαι την ανιαρή ζωή σου με κάποιον, δεν μπορείς παρά να μένεις ανικανοποίητος κι απαράλλαχτος σ’ έναν κόσμο που τα πάντα μεταλλάσσονται.

Αν ο έρωτας γι’ αυτόν που έχεις απέναντί σου δε σε παροτρύνει να μοιραστείς τα λάφυρά σου και δε σε κάνει να ανυπομονείς για τη συνέχεια, δε σε κάνει να διψάς για τις αλήθειες του και τα δικά του λάφυρα, τότε δεν είναι έρωτας.

Έρωτας αληθινός και σχέση ουσιαστική είναι αυτή που κάθε λίγο γυρνάτε μαζί το κεφάλι και βλέπετε πόσα σκαλοπάτια ανεβήκατε ήδη, χωρίς καν να λαχανιάσετε, χωρίς να κουραστείτε και χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Να εξελίσσεστε αβίαστα, να προχωράτε, να πετυχαίνετε το φαινομενικά αδύνατο και να μετράτε κατακτήσεις.

Κάθε μέρα να γνωρίζεις και κάτι νέο, να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να νιώθεις περήφανος γι’ αυτό που γίνεσαι, να νιώθεις περήφανος γι’ αυτό που γίνεται ο άλλος μέσα από ‘σένα και η σχέση την οποία με κόπο κι αγώνα δομείτε να είναι το πιο όμορφο και σταθερό δημιούργημα του έρωτά σας γιατί τίποτα λιγότερο απ’ αυτό δεν αξίζει σε δύο ανθρώπους που κατάφεραν μαζί να αλλάζουν ξεχωριστά.

Άλλωστε αν κάτι τονίζει το μεγαλείο της συντροφικότητας και του έρωτα έναντι της μοναχικότητας είναι πως μαζί δυο άνθρωποι που τραβούν ο ένας τον άλλον μπροστά φτάνουν πολύ πιο μακριά και κατακτούν πολύ περισσότερα γιατί χαρίζουν ο ένας στον άλλο ολόκληρο τον εαυτό τους. 

Και τότε εκ νέου φτιάχνουν μαζί δυο νέους εαυτούς που γεννήθηκαν μέσα απ’ την εξέλιξη κι είναι πια δυο μικροί ήρωες.

Ο άνθρωπός σου δεν είναι αυτός που θα σου προσφέρει ένα λιμάνι για ν’ αράξεις όπως πολύ λυρικά και πολύ λανθασμένα λέγεται. Ο άνθρωπος σου είναι εκείνος που θα σου δείξει νέες θάλασσες να ταξιδέψετε μαζί και να δαμάσετε τα κύματά τους.




Νέλης Χαχάμη – pillowfights.gr

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η ερωτική ζωή των Αρχαίων Ελλήνων : γάμος και παρθενία....!!!!!!!

Οι μαρτυρίες για την ερωτική ζωή των Αρχαίων Ελλήνων είναι τόσο αντιφατικές και αποσπασματικές, που εύκολα, επιλέγοντας μεμονωμένα κομμάτια, μπορείς να σχηματίσεις το παζλ μίας συντηρητικής κοινωνίας ή μίας ελευθεριάζουσας κοινωνίας ή ακόμα και μίας κοινωνίας στην οποία επικρατεί η ομοφυλοφιλία. Και οι τρεις εκδοχές όμως θα ήταν πλασματικές…

Η πραγματική συνολική εικόνα που έχουμε και αφορά στην Αθήνα της κλασικής περιόδου του Περικλή (είναι η εποχή για την οποία έχουμε τις περισσότερες γραπτές πηγές), δείχνει μία κοινωνία που τιμά και προτρέπει τα μέλη της στην ετεροφυλόφιλη μονογαμία και απλά ανέχεται μέχρι ενός βαθμού τις ερωτικές παρεκτροπές από αυτήν την κυρίαρχη συμπεριφορά. 

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας στην ερωτική ζωή των Αρχαίων Ελλήνων θα ασχοληθούμε με τη θέση της γυναίκας και τον γάμο, όπως και το γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τόσο σημαντική την παρθενία της υποψήφιας νύφης.

Για να δούμε με συμπάθεια τη θέση της γυναίκας στην κλασική αρχαιότητα, θα πρέπει να ξεχάσουμε για λίγο την ισότιμη θέση γυναικών και ανδρών στις σύγχρονες Δυτικές κοινωνίες. Η αρχαιότητα μας άφησε πλήθος κειμένων μισογυνισμού, ακόμα και φιλοσοφικές θεωρίες που έλεγαν ότι «οι γυναίκες, ως είδος, είναι… αποτυχημένοι άνδρες» αλλά αυτά πρέσβευε το πνεύμα τις εποχής.

Η Αθηναϊκή κοινωνία ήταν μία κλειστή «λέσχη ανδρών πολιτών», που διαχειρίζονταν την παραγωγή, την οικονομία, τον πόλεμο και την ειρήνη. Η γυναίκα ήταν αποκλεισμένη από όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής εκτός από τις γιορτές, στις οποίες και πάλι έπρεπε να έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά. 

Οι γυναίκες μπορούσαν να βγουν από το σπίτι τους μόνο συνοδευόμενες από τον άντρα τους ή δούλους του σπιτιού, ενώ εκείνες που αναγκάζονταν να εργαστούν για να επιβιώσουν (π.χ. πουλώντας πράγματα στο δρόμο), αντιμετωπίζονταν υποτιμητικά από το σύνολο της κοινωνίας.

Η υποτιμημένη θέση της γυναίκας είχε δύο αφετηρίες. Η πρώτη ήταν ο πόλεμος, το γεγονός δηλαδή ότι οι αρχαίες κοινωνίες ανά πάσα στιγμή έπρεπε να επιτεθούν και να αμυνθούν για να επιβιώσουν ή να αποκτήσουν πλούτο. 

Η ανδρική δύναμη επομένως ήταν αναγκαία προϋπόθεση της ύπαρξής τους (όσο για τον μύθο των Αμαζόνων, θα πρέπει να εκληφθεί περισσότερο ως ευφυής παραδοξότητα παρά ως κατάλοιπο κάποιας μακρινής παράδοσης). Οι γυναίκες δεν πολέμησαν ποτέ στην αρχαιότητα, ούτε ακόμα και στην στρατιωτική κοινωνία της Σπάρτης.

Ο δεύτερος λόγος περιορισμού των γυναικών ήταν η διάρθρωση της οικονομίας στον Αρχαίο Ελληνικό κόσμο, που βασίζονταν στους «οίκους» των πολιτών. 

Οι γυναίκες έπρεπε να μένουν στο σπίτι για να φροντίζουν τη διατήρηση των οίκων (ο οίκος συμπεριελάμβανε συγγενείς και δούλους), όταν ο άνδρας πολεμούσε ή αποφάσιζε για τα θέματα της πόλης. Πάνω από όλα όμως, έπρεπε να μένουν στο σπίτι, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα παιδιά που θα έκανε και θα συνέχιζαν τον «οίκο», θα ήταν γνήσιοι απόγονοι του άνδρα της οικογένειας. 

Η κλασική Αθήνα επέμενε στην ξεκάθαρη πατρότητα των πολιτών της. Ο κάθε άνδρας ήταν γιος συγκεκριμένου άνδρα. Και αυτό γινόταν αυταπόδεικτο μόνο όταν η γυναίκα δεν είχε την ευκαιρία να βρεθεί με άλλους άνδρες.

Από τη γένεση της αρχαίας ελληνικής πόλης – κράτους (8ος αιώνας π.Χ.), πυρήνας της δομής του μορφώματος ήταν ο «οίκος», η πατριαρχική δηλαδή οικογένεια που ζούσε κάτω από την ίδια στέγη, παρήγαγε και κατανάλωνε τα ίδια αγαθά. Η επιβίωση της πόλης εξαρτιόταν από τη συνέχιση των οίκων, κάτι που μπορούσε να γίνει μόνο με το γάμο και την απόκτηση παιδιών. 

Ο γάμος θωρούνταν ιερός στην αρχαιότητα και ήταν πρώτιστο μέλημα των νομοθετών να ρυθμίζουν με αυστηρούς νόμους τα ζητήματα γνησιότητας των παιδιών και της κληρονομιάς ενός γάμου.

Παλιότερη πηγή για τα γαμήλια έθιμα είναι τα ομηρικά έπη. Στην Ιλιάδα και στην Οδύσσεια εμφανίζεται ο γάμος ως ένας διακανονισμός ανάμεσα στον μνηστήρα και στον πατέρα της νύφης. Ως γαμήλια τελετή είναι η πανηγυρική μεταφορά της νύφης μέσα από τους κύριους δρόμους της πόλης από το πατρικό της σπίτι, στο σπίτι του γαμπρού.

Η αρχαιότερη αναφορά στην ιδεώδη ηλικία γάμου βρίσκεται στα «Έργα και Ημέρες» του Ησίοδου, όπου ο ποιητής συμβουλεύει τον αδερφό του:

«να είσαι σε κατάλληλη ηλικία, όταν φέρεις γυναίκα για σύζυγο στο σπίτι, μήτε πολύ κάτω από 30 ετών, μήτε πολύ πιο μεγάλος. Αυτός ο γάμος είναι στην ώρα του. Η γυναίκα όμως, ας κλείσει τέσσερα χρόνια στην ήβη, και στον πέμπτο ας παντρευτεί» (στίχοι 695-698).

Πως καθοριζόταν η αρχή της ήβης; Ο ποιητής δεν διευκρινίζει αλλά υποθέτουμε βάσιμα ότι εννοεί την έναρξη της εμμηνορρυσίας, αφού μοναδικός στόχος του αρχαίου γάμου ήταν η τεκνοποιία.

Σύμφωνα με ελεγεία του Σόλωνα, έναν αιώνα μετά τον Ησίοδο, η κατάλληλη ηλικία γάμου για έναν άνδρα ήταν ανάμεσα στα 27 και 34 χρόνια, ενώ ο Ξενοφώντας, έναν αιώνα ακόμα πιο μετά, αναφέρει ως κατάλληλη ηλικία γάμου για τη γυναίκα τα 15 έτη.

Στους φιλόσοφους Πλάτωνα και Αριστοτέλη, τα όρια για τις γυναίκες ανεβαίνουν στα 18 χρόνια, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η γυναικεία θνησιμότητα που επέφερε η πρώιμη κύηση. Αδιαμφισβήτητο παραμένει το γεγονός ότι οι Αθηναίες παντρεύονταν σε πολύ μικρές ηλικίες πολύ μεγαλύτερους άνδρες. 

Από λογοτεχνικές μαρτυρίες προκύπτει ότι η ηλικία γάμου των γυναικών ήταν από τα 13 μέχρι τα 25 χρόνια και των ανδρών, ανάμεσα στα 17 και 35. Ιδεώδες θεωρούταν το ζευγάρι με τη γυναίκα 14 και τον άνδρα 30 ετών.

Πίσω από τη μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στη νύφη και στον γαμπρό, βρισκόταν η ιδιαίτερη σημασία που έδινε η κοινωνία στην παρθενία της γυναίκας. Ο Ησίοδος στα «Έργα και Ημέρες» μιλά χωρίς προσχήματα, δίνοντας συμβολή στον αδελφό του : «Παρθένα να παντρευτείς, για να της μάθεις σεμνούς τρόπους».

Η μέλλουσα νύφη έπρεπε να στερείται τη γνώση και την εμπειρία, να μην έχει μόρφωση, ούτε να γνωρίζει τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, ώστε ο γαμπρός να της μάθει εκείνα που επέβαλε η πατριαρχική αντίληψη για την γυναικεία συμπεριφορά, τη διαχείριση του σπιτιού αλλά και τις (ελάχιστες) απαιτήσεις που θα μπορούσε να έχει από αυτόν.

Στην πραγματικότητα, μοναδικά προσόντα από την άγουρη νύφη ήταν η γνώση της υφαντικής, της μοδιστρικής και της μαγειρικής, που θα εξασφάλιζαν την αυτάρκεια του «οίκου», δηλαδή το να θρέφει και να ντύνει τα μέλη του.

Ο άλλος λόγος για το πάντρεμα της γυναίκας σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν η εσφαλμένη αντίληψη ότι η παντρειά και η εγκυμοσύνη ήταν «θεραπεία» για τη συναισθηματική αστάθεια των κοριτσιών που άρχιζαν να έχουν εμμηνορρυσία. 

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, που καταγράφηκε αργότερα στο ιπποκρατικό corpus, τα ανύπαντρα κορίτσια με την εμφάνιση της εμμηνορρυσίας, αρχίζουν να ρέπουν προς το παραλήρημα, φοβούνται το σκοτάδι και έχουν τάσεις αυτοκτονίας «επειδή το αίμα δεν μπορεί να ρεύσει κανονικά, οσάκις το στόμιο της εξόδου δεν είναι ανοικτό». Επρόκειτο βέβαια για πλάνη λόγω των ελλιπών γνώσεων της ανθρώπινης φυσιολογίας.

Η σύναψη ενός γάμου στην Αρχαιότητα ήταν υπόθεση ιδιωτική, στην οποία δεν παρενέβαινε η πολιτεία, δεν υπήρχε δηλαδή καταγραφή σε κάποια αρχεία, όπως γινόταν με την γέννηση των παιδιών. 

Δύο διαδικασίες που απείχαν χρονικά συνιστούσαν τον αθηναϊκό γάμο: η εγγύη ή εγγύηση (ο αρραβώνας) και η έκδοση (η παράδοση της νύφης με την προίκα της στον γαμπρό). Ο γάμος ολοκληρωνόταν με τη συγκατοίκηση του ζεύγους («συνοικείν»).

Η εγγύη (αρραβώνας) ήταν η συμφωνία του μεγέθους και της σύνθεσης της προίκας ανάμεσα στον πατέρα της νύφης και στον μνηστήρα, παρουσία μαρτύρων. Η παρουσία της μέλλουσας νύφης δεν ήταν απαραίτητη. 

Η «έκδοση», η πανηγυρική μεταφορά της νύφης στο σπίτι του γαμπρού γινόταν κατά προτίμηση τον χειμερινό μήνα Γαμηλίωνα, κατά τον εορτασμό του γάμου του Δία με την Ήρα. Αργότερα, το Φθινόπωρο ο γαμπρός παρουσίαζε τη νύφη στη φατρία του (στην ανδρική συγγενική ομάδα που ανήκε η οικογένειά του) κατά την εορτή των Απατουρίων. 

Η αποδοχή της νύφης από τη φατρία ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να θεωρηθούν Αθηναίοι πολίτες τα αρσενικά παιδιά του ζευγαριού. Η παρουσίαση της νύφης συνοδευόταν από θυσία ζώων (γαμηλία), τα οποία απολάμβανε στη συνέχεια μαγειρεμένα η φατρία.

Πηγές:
Claude Mosse: Η γυναίκα στην Αρχαία Ελλάδα, Παπαδήμα, Αθήνα 2008
Michel Foucault, Ιστορία της Σεξουαλικότητας, Πλέθρον, Αθήνα 2013
Marcel Detiene: Η καθημερινή ζωή των θεών στην Αρχαία Ελλάδα, Παπαδήμα, Αθήνα 1993
Robert Flaceliere: Ο Δημόσιος και Ιδιωτικός Βίος των Αρχαίων Ελλήνων, Παπαδήμα, Αθήνα 2007
Αγγελική Πετροπούλου, «Οικογενειακοί θεσμοί» στο Δημόσιος και Ιδιωτικός Βίος στην Αρχαία Ελλάδα, ΕΑΠ, Πάτρα 2000




Δημήτρης Καλαντζής 

Πως να Φτιάξεις Αλκαλικό Νερό για να Αντιμετωπίσεις την Κόπωση, τα Πεπτικά Προβλήματα και πολλά άλλα ...!!!!!!!

Ο υγιής οργανισμός θα πρέπει να είναι πάντα ελαφρώς αλκαλικός. Όμως σήμερα λόγω του άγχους, της ανθυγιεινής διατροφής και των περιβαλλοντικών παραγόντων, τείνουμε να είμαστε πιο όξινοι. Όσο πιο όξινο είναι το σώμα μας, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθανόμαστε κουρασμένοι, να έχουμε πεπτικά προβλήματα και να παίρνουμε βάρος.

Αν το σώμα μας παραμένει πολύ όξινο για πάρα πολύ καιρό, υπάρχει κίνδυνος τα υγιή κύτταρά μας να γίνουν τοξικά και στην χειρότερη περίπτωση να γίνουν καρκινικά. Ακολουθούν μερικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρουμε. Διαβάστε τη συνταγή παρασκευής αλκαλικού νερού προς το τέλος του άρθρου

Πως λειτουργεί το Αλκαλικό Νερό
Η κλίμακα του pH εκτείνεται από 0 έως 14 (το 0 δηλώνει το πιο όξινο και το 14 το πιο αλκαλικό, ενὠ το 7 δηλώνει το ουδέτερο.) Οι οργανισμοί μας λειτουργούν φυσιολογικά σε ένα ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον στο 7,4. Το κάθε όργανο λειτουργεί σωστά σε διαφορετικό pH, π.χ. το σάλιο σε pH 6,5 έως 7,0 (πιο όξινο, προκειμένου να βοηθήσει στην πέψη των τροφίμων) και το δέρμα σε pH 5 (που επιτρέπει στα ωφέλιμα βακτήρια, που ζουν στο δέρμα, να αναπτυχθούν ώστε να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των μολύνσεων).

Το pH του πεπτικού συστήματος μπορεί να ποικίλει από 1,5 έως 7,0 και εξαρτάται από πολλά πράγματα, αλλά κυρίως από το φαγητό που τρώμε.

Γιατί οι αλκαλικές τροφές είναι τόσο σημαντικές;
Γνωρίζουμε εδώ και έναν αιώνα πως η τροφή μπορεί να καθορίσει τα συνολικά επίπεδα του pH στον οργανισμό. Το 1931, ο Δρ Otto Warburg, κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ότι το 90-95% όλων των καρκίνων προκαλούνται από το όξινο περιβάλλον και ότι ο καρκίνος δεν μπορεί να αναπτυχθεί ή να επιβιώσει σε αλκαλικό περιβάλλον (το σώμα σας), όταν το pH είναι περίπου 7,36.

Από τότε, έχουν διεξαχθεί διάφορες μελέτες που διερευνούν πως το επίπεδο pH των τροφίμων και ποτών επηρεάζουν το ανθρώπινο σώμα συμβάλλοντας είτε στην αλκαλικότητα είτε στην οξύτητά του.

Όπως επεσήμανε ο Warburg σχεδόν πριν από 100 χρόνια, η υπερβολική οξύτητα (οξέωση) συνδέεται όχι μόνο με το σχηματισμό του καρκίνου, αλλά και με τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη, την οστεοπόρωση και σχεδόν κάθε χρόνια νόσο από την οποία υποφέρουμε.

Πώς μπορούμε να ξέρουμε αν το σώμα μας είναι πολύ όξινο;
Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να το εξακριβώσουμε. Είτε χρησιμοποιώντας ένα πεχαμετρικό χαρτί κάνοντας μια δοκιμή στο σάλιο, είτε αν πάσχετε από τα ακόλουθα χρόνια συμπτώματα : 

Μυϊκούς πόνους ή κράμπες μετά από περπάτημα σε μικρές αποστάσεις 
Συνεχή κόπωση 
Λαχανιάζετε εύκολα 
Αισθάνεστε συχνά δυσφορία σαν να μην μπορείτε να πάρετε αέρα 

Όταν το επίπεδο του pH στο σώμα πέφτει, τότε αυτό επιχειρεί με φυσικό τρόπο να αυτορυθμιστέι (ομοιόσταση) δεσμεύοντας και αποθηκεύοντας τις πλεονάζουσες όξινες ουσίες στα νεφρά, στο συκώτι και στους πνεύμονες, διατηρώντας έτσι το ρΗ μεταξύ 7.35-7.45.

Αυτές οι όξινες ουσίες, όμως, αρχίζουν να επιτίθενται στα υγιή κύτταρα, καθιστώντας τα τοξικά και καταστρέφοντάς τα. Με την πάροδο του χρόνου, εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί, αυτά τα κύτταρα μπορούν να κάνουν μετάσταση και να αναπτυχθούν ανεξέλεγκτα σε άλλα μέρη ή όργανα στο σώμα.

Η διατροφή μας είναι πολύ όξινη
Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους της χρόνιας οξέωσης είναι η δίαιτα του 21ου αιώνα, που αποτελείται από ζάχαρη, καφεΐνη, επεξεργασμένα τρόφιμα και αλκοόλ. Επιπροσθέτως, τα φυτοφάρμακα και οι αυξητικές ορμόνες, που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, είναι επίσης πολύ όξινα στο σώμα μας.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι να καθαρίσουμε το σώμα σας με αλκαλικό νερό. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται από περίπου 70% νερό, όταν πίνουμε αλκαλικό νερό, το βοηθάμε να δημιουργήσει ομοιόσταση.

Πώς να φτιάξτε αλκαλικό νερό

Συστατικά : 
1 βιολογικό λεμόνι (είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε μόνο βιολογικά λεμόνια που δεν έχουν φυτοφάρμακα) 
2 λίτρα καθαρού φιλτραρισμένου νερού 
1 κουταλιά της σούπας αλάτι Ιμαλαΐων 
1 μεγάλο γυάλινο βάζο 

Οδηγίες :
1. Γεμίστε το γυάλινο βάζο με νερό

2. Κόψτε το λεμόνι σε φέτες και προσθέστε το στο νερό. (Μην το στύψετε)

3. Προσθέστε το αλάτι Ιμαλαΐων.

4. Καλύψτε το βάζο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 12-24 ώρες.

Αφού το νερό είναι έτοιμο, πιείτε 3 ποτήρια από αυτό με άδειο στομάχι. Είναι καλύτερο να το κάνουμε αυτό το πρωί, πριν ξεκινήσουμε τη μέρα μας ή φάμε οτιδήποτε άλλο.

Μπορείτε επίσης να πίνετε αλκαλικό νερό όλη την ημέρα. Με τις μέρες, θα αρχίσετε να βλέπετε τη διαφορά στο πώς αισθάνεστε (θα έχετε περισσότερη ενέργεια), το δέρμα σας θα γίνει λαμπερό, το μυαλό σας πιο κοφτερό και γενικά θα νιώσετε πιο ζωντανοί.

Εάν το συνδυάσετε με μια πιο υγιεινή διατροφή και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τη ζάχαρη και τα πρόσθετα, θα βρείτε πιο εύκολα τον αλκαλικό εαυτό σας.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.




Ο περιορισμός υπάρχει μόνο στην αντίληψη του καθενός μας, σχετικά με τον Εαυτό του…!!!!!!!

Ο περιορισμός υπάρχει μόνο στην αντίληψη του καθενός μας, σχετικά με τον Εαυτό του…Διαφορά στις ερμηνείες… Τι σημαίνει ίδιος, τι σημαίνει ίσος.. .Όλα γεννήθηκαν για να μας παραπλανούν σε σχέση με την αληθινή μας Φύση…

Η ισότητα αφορά την δυναμική που έχει ο καθένας μας να αναπτυχθεί πνευματικά, νοητικά και συναισθηματικά, όπως αναπτύσσεται και φυσικά, ενώ η διαφορετικότητα έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία μας.

Δηλαδή η δυναμική της ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα υπάρχει σε κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα αν την «εκμεταλλεύεται» ή όχι…

Ας πούμε σαν παράδειγμα γι’ αυτό, ότι όλα τα αυτοκίνητα έχουν την δυναμική να αναπτύξουν μία ταχύτητα 150 χιλιομέτρων, αλλά ο οδηγός το πάει με 70 γιατί φοβάται τις ταχύτητες. ‘Αρα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την δυναμική του αυτοκινήτου, αλλά χρειάζεται να ερευνήσουμε την ιδιοσυγκρασία του οδηγού, επειδή φοβάται…

Ο φόβος δεν κάνει διακρίσεις σε τάξεις, φύλα, θρησκείες και χώρες… Ίδια φοβάται ο πλούσιος, ίδια φοβάται και ο φτωχός, αν και φαίνεται ότι φοβούνται διαφορετικά πράγματα… Παρ’ όλα αυτά, και οι δύο είναι ίσοι στην δυναμική να αναπτυχθούν συνειδησιακά και να «τρέξουν» στην φυσιολογική για έναν Άνθρωπο ταχύτητα…

Ο περιορισμός υπάρχει μόνο στην αντίληψη του καθενός μας, σχετικά με τον Εαυτό του…

Υπερεκτίμηση και αυτοαπόρριψη δουλεύουν στο βάθος με τον ίδιο τρόπο γιατί δεν αφορούν τον Εαυτό μας, αλλά τον προγραμματισμό μας .

Παρ’ όλο ότι φαίνεται ότι δεν μοιάζουμε μεταξύ μας, υπάρχει μία Ομοιότητα που αφορά την Φυλή των Ανθρώπων και πάει πέρα από τις ιδεολογίες μας ή τις μικρές μας θελήσεις

Είναι μερικά σταυροδρόμια που μας παρουσιάζονται στην Ζωή μας, που μας φοβίζουν στο να αποφασίσουμε ότι μπορούμε και ότι έχουμε την δυναμική να επιλέξουμε τον δικό μας δρόμο. Και παρ’ όλο που νομίζουμε ότι τον έχουμε πάρει, στα μισά ανακαλύπτουμε ότι ακολουθούμε τους γονείς μας, γιατί δεν ξέρουμε πώς να ζήσουμε χωρίς αυτούς μέσα μας. Έτσι αναπαράγουμε το μοντέλο απλά…

Αυτό που δεν θέλουμε να είμαστε, η Ζωή έρχεται και μας το εμφανίζει μαγικά, αν έχουμε την διαύγεια (και κυρίως την ειλικρίνεια) να το αναγνωρίσουμε…

Όλα μέσα από την Αλήθεια γίνονται εμφανή… και όλα μας δείχνουν ότι αυτό που χάσαμε είναι ο Εαυτός μας, η Πνευματικότητά μας, γιατί κι αυτά λανθασμένα έχουν ερμηνευτεί…





Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Βότανο Βελτιώνει την Όραση ακόμα και σε άτομα άνω των 70 ετών....!!!!!!!

Απίθανο βότανο : Αυτή είναι η απόλυτη θεραπεία για όλα τα προβλήματα των ματιών, όπως θέματα όρασης και πίεση των ματιών!

Όπως γερνάμε όλοι, σιγά – σιγά, η όρασή μας ξεκινά να ξεθωριάζει και μέχρι τώρα, δεν υπήρχε καμία ουσιαστική λύση για αυτό το πρόβλημα. Παρ 'όλα αυτά, ένας ερευνητής εν ονόματι Hildamus, είναι σε θέση να βελτιώσει την όραση, ακόμη και σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ή 80 ετών. 

Δεν έχει σημασία αν η απώλεια της όρασης οφείλεται στη γήρανση ή μια μόλυνση, η Ευφρασία (eyebright στα αγγλικά, εξ αιτίας των θεραπευτικών της ιδιοτήτων) εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη και αποτελεσματική θεραπεία για όσους έχουν προβλήματα με τα μάτια και την όρασή τους.

Σύνθεση και θεραπευτικές ιδιότητες της Ευφρασίας
Η Ευφρασία περιέχει πολλές πικρές ουσίες, αιθέρια έλαια, Eufrastan οξύ, βιταμίνη C και Glycoside rinantin. Λόγω όλων αυτών των καταπληκτικών ιδιοτήτων, η εναλλακτική ιατρική έχει αναγνωρίσει την Ευφρασία ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία για τους ανθρώπους που έχουν θέματα με λοιμώξεις των οφθαλμών και για την καταστροφή ιών, επιταχύνοντας την επούλωση και την απομάκρυνση των βακτηρίων από τα μάτια τους.

Που αλλού βοηθάει η ευφρασία :
Φλεγμονή της ίριδας
Φλεγμονή του βλεφάρου
ξηροφθαλμία
Μυωπία
Φλεγμονή του κερατοειδούς
Λοίμωξη του οφθαλμού
Φλεγμονή του δακρυϊκού πόρου
Μόλυνση των ματιών
Κούραση των ματιών
Ερεθισμούς, ως αποτέλεσμα της παρατεταμένης χρήσης υπολογιστή

Βελτιώστε την όρασή σας με ροφήματα και κομπρέσες ευφρασίας
Αντί να χρησιμοποιήσετε τις συμβατικές οφθαλμικές σταγόνες, κάθε φορά που θα παρατηρήσετε οποιαδήποτε προβλήματα στα μάτια που σχετίζονται με τα παραπάνω, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον φρέσκο χυμό του εν λόγω φυτού ή μία παραλλαγή με ξερό βότανο. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αραιώσετε λίγο φρέσκο χυμό του με αποσταγμένο νερό και να χρησιμοποιήσετε 2 σταγόνες ανά οφθαλμό. (Δεν το κάνω πιο συγκεκριμένο, καθώς αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε έτσι θα πρέπει είτε να πάρετε την ευθύνη και το ψάξετε μόνοι σας, είτε να συμβουλευτείτε ειδικό)

Χρήση ξηρού βοτάνου
Πρώτα απ’ όλα, αναμίξτε 2 ml βραστό νερό και μισό κουταλάκι του γλυκού ξηρό βότανο ευφρασίας. Αφήστε το να μείνει για 3-5 λεπτά. Σουρώστε και χρησιμοποιήστε αυτό το ρόφημα για να ξεπλύνετε τα μάτια σας 2-3 φορές την ημέρα.

Κριθαράκι οφθαλμών: Κομπρέσα για θεραπεία
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας ξηρή ευφρασία σε μια κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίξτε 200 ml βραστό νερό πάνω από το βότανο. Αφήστε το να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Μετά από αυτό, απλά σουρώστε, βουτήξτε μία γάζα στο υγρό που προέκυψε και τοποθετήστε τη μάτι με το κριθαράκι καλύπτοντας το. Αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά, καθώς κατά την διάρκεια αυτών των λεπτών, η ζεστασιά της κομπρέσας θα δράσει θεραπευτικά και θα ενισχύσει τη διαδικασία επούλωσης.

Ετοιμάστε το ρόφημα που συμβάλλει στη βελτίωση της όρασης
Ετοιμάστε ένα ρόφημα, αναμιγνύοντας 3 κουταλιές της σούπας ξηρή ευφρασία με 3 dl βραστό νερό. Αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά. το τσάι σας είναι έτοιμο.

Φροντίστε να πίνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού 3 φορές την ημέρα. (Χωρίς ζάχαρη).

Αντιμετώπιση άλλων παθήσεων
Αυτό το εκπληκτικό βότανο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα υγείας, όπως: γρίπη, βρογχίτιδα και ρινίτιδα.

Επιπλέον, η κατανάλωση ευφρασίας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε τους πόνους στο στομάχι και άλλα πεπτικά προβλήματα. Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στη θεραπεία του πυρετού, μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα στα μάτια, να μειώσει την καύση (τσούξιμο) των ματιών και φροντίζει για την ενυδάτωση των ματιών.

Λόγω των εκπληκτικών θεραπευτικών του ιδιοτήτων, μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των πονοκεφάλων, του άγχους όπως και της αϋπνίας. Τέλος αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η ευφρασία μπορεί να σας βοηθήσει να να απεξαρτηθείτε από τη νικοτίνη, το αλκοόλ και να αποτοξινωθείτε από τυχόν δηλητηρίαση.




positivevibesweb.com
Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com
*Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Φυτεύοντας το σπόρο της γνώσης - Εξαιρετικό.....!!!!!

Η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά /"Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ' αγαθά φέρει" /έλεγε ο *Σωκράτης* και πιθανών ο νέος να είχε περισσότερη "εξυπνάδα" αν έκανε τον κόπο να μελετήσει τον Αθηναίο φιλόσοφο, διότι θα ήξερε ότι όσο δεν βασίζεται στην πνευματική και ψυχική καλλιέργεια του, τόσο περισσότερο θα οδηγείται στον ατομικισμό, ναρκισσισμό και την φαυλότητα.

Σε κάθε ανθρώπινη ενεργοποίηση, που αξιώνει ιδιαίτερη και συνεχή ετοιμότητα της συνείδησης, αλλά και σε κάθε αποδοτικότητα παρεμβάλλεται η παράμετρος "διαφέρον", για να ξεδιπλώσει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία του ανθρώπου.

Το διαφέρον είναι πολύ σπουδαία παρόρμηση της ψυχής η οποία λαμβάνει κάθε φορά εκδήλωση σύμφωνα με τις εξωτερικές επιδράσεις και τις εξωτερικές διεγέρσεις. 

Με διαφορετικές λέξεις το διαφέρον είναι εσωτερικό ελατήριο που ενεργοποιεί όλες τις ψυχικές δυνάμεις για να κατορθώσει ένα συγκεκριμένο σκοπό. Οτιδήποτε μας διαφέρει, αυτό προκαλεί την προσοχή μας και συντείνει στην υλική, ψυχική και πνευματική μας ευημερία. 

Όπως και κάθε ανθρώπινη παρόρμηση, έτσι και το διαφέρον ακολουθεί τους κανόνες της μόρφωσης και της διαπαιδαγώγησης. Γι' αυτό ο βασικότερος όρος της παιδείας είναι η αναζωπύρωση και η διατήρηση του διαφέροντος, ώστε να βρίσκεται συνεχώς σε καθεστώς ετοιμότητας ο παιδαγωγούμενος. 

Έτσι ο άνθρωπος που ζει με λιγοστά διαφέροντα, μειονεκτεί στο συναίσθημα της ζωής και εξαφανίζει την εξαιρετική αντίληψη αυτής.

Ένα από τα σοβαρότερα ατοπήματα των ανθρώπων είναι και αυτό της αχαριστίας. Της αγνωμοσύνης προς όλους εκείνους που με τις ενέργειες τους έχουν συμπαρασταθεί στο να υπερνικηθούν αρκετές δυσκολίες και σοβαροί κίνδυνοι. 

Είναι αχαριστία όταν την ευπραγία μας την αποδίδουμε μόνο στα προσόντα μας, στην αξιοσύνη μας, και όχι στα ταλέντα που μας παραχώρησε ο θεός, στους γονείς που επιδίωξαν να μας μορφώσουν, στους φίλους που μας συμπαραστάθηκαν ποικιλοτρόπως και στην κοινωνία που μας προσέφερε υλικά αγαθά για την κάλυψη αναγκών. 

Η αχαριστία είναι μεγάλη ασθένεια, γιατί είναι μια ψυχική νόσος που εξουσιάζει τον άνθρωπο και που αχρηστεύει την υπόσταση του.Τα εφήμερα φθαρτά αγαθά δεν μπορούν να εξισορροπήσουν την αιώνιο πνευματική σπουδαιότητα της ψυχής, γι' αυτό δεν πρέπει να την ρυπαίνουμε με το πρωτόζωο της αχαριστίας.

Κανείς θα μπορούσε να ελεεινολογεί ώρες ατελείωτες την ηθική (κατά)πτώση που χαρακτηρίζει τόσο την εποχή μας όσο και την Ελληνική κοινωνία, ειδικότερα. Η παιδεία της λεγόμενης «νέας γενιάς» ομοιάζει με αυτούς τους αλαλάζοντες νεαρούς, θιασώτες των «ακραίων σπορ», που πηδούν από κάποιο αεροπλάνο αναζητώντας την στιγμιαία αναζωογόνηση που προσφέρει η έξαρση της αδρεναλίνης στον ανθρώπινο οργανισμό. 

Στην εποχή του ίντερνετ και της απεριόριστης και εύκολα προσβάσιμης πληροφορίας, η ουσιαστική γνώση πνίγεται μέσα σ' έναν ωκεανό εφήμερων πληροφοριών και επιστημονικοφανών απόψεων που υπηρετούν συμφέροντα και λόμπι κάθε λογής.

Σήμερα, με το μέσο επίπεδο μόρφωσης να είναι υψηλότερο απ' ότι σε οποιαδήποτε άλλη εποχή και οι βιβλιοθήκες του κόσμου είναι ανοιχτές στους πάντες, δεν έπρεπε να βλέπουμε νέους Φειδίες, Νεύτωνες, Πύρρωνες και όλων των ειδών τα λαμπρά μυαλά να αναδύονται; 

Αντ' αυτού, ποιος μπορεί ν' αρνηθεί ότι η σύγχρονη νεολαία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, είναι διανοητικά οκνηρή και πνευματικά πλαδαρή; Κι αυτό γιατί έχει χαθεί ο ενθουσιασμός από τις μέρες μας: αυτή η έμφυτη πυξίδα μέσα στον άνθρωπο που τον οδηγεί στο να κυνηγά την πραγμάτωση του μεγαλειώδους, του ωραίου, του θεάρεστου και του θεϊκού.

Ο ενθουσιασμός, στην πραγματική του διάσταση, είναι ένα είδος όρασης που επιτρέπει στον άνθρωπο να βλέπει τον κόσμο μέσα από μια πνευματική ματιά, να εστιάζει στην ουσία και τις ιδέες - να κοιτά τον έναστρο ουρανό και να βλέπει τα γρανάζια του σύμπαντος σε κίνηση αντί για έναν μαύρο μπερντέ με αδιάφορα λαμπιόνια. 

Δεν πρέπει όμως να γινόμαστε «οι τα φαιά φορούντες και περί ηθικής λαλούντες» δίχως να έχουμε να προτείνουμε κάτι χειροπιαστό ως αντίδοτο σ' αυτή τη μάστιγα. Ο ενθουσιασμός μπορεί να καλλιεργηθεί μέσα στη ψυχή του ανθρώπου, όπως άλλωστε όλες οι αρετές και όλα τα πάθη.

Είναι, από τη φύση του, ένας σπόρος που πρέπει να πέσει στο γόνιμο έδαφος της παιδικής ψυχής όσο πιο νωρίς γίνεται. Δεν διδάσκεται με λόγια και σοφούς αφορισμούς αλλά με βιωματική εμπειρία και μια εσωτερική χαρά.

Αυτή η εμπειρία πολλές φορές μπορεί να είναι λυπητερή και σκληρή όσο ο νέος άνθρωπος συγκρούεται με την ασχήμια του κόσμου, μα η μύχια χαρά του είναι μια φλόγα που μπορεί να κατακαύσει τα συντρίμμια και τα χονδροειδή παραπήγματα που συσσωρεύονται μέσα του με τον ρούν του χρόνου.

Στη φλόγα αυτής της φωτιάς όλα μετουσιώνονται: η αποτυχία γίνεται αφορμή για χάραξη νέας ρότας και όχι λόγος για θρήνο· η αχαριστία ξαφνικά φαντάζει παράλογη, παρακατιανή αντίδραση στον άνθρωπο που εμφορείται από όνειρα και ευγενείς φιλοδοξίες. 

Εκείνος, άλλωστε, δεν κοιτά πίσω του, αλλά μπροστά. Μια ενθουσιώδης ψυχή δεν έχει χρόνο για μικρότητες και δεν θλίβεται υπέρμετρα.

Παρατηρεί, ελπίζει, προσεύχεται και σιωπά. Μπορεί αυτή η σιωπή να φαντάζει αναποτελεσματική και παρακατιανή στον θορυβώδη και φανφαρόνο κόσμο του σήμερα όμως, για να πειστούμε ως προς την αποτελεσματικότητά της, δεν έχουμε παρά να σκεφτούμε ότι και η ίδια η Φύση έτσι ακριβώς μεγαλώνει το αιωνόβιο πλατάνι και χτίζει τα επιβλητικά της βουνά. Δεν έχουμε, λοιπόν, παρά να την μιμηθούμε.

Θα κλείσω με μια αναφορά στον σπουδαίο φιλόσοφο *Αριστοτέλη*: Σε όλα υπάρχει εκ φύσεως κάτι το θείο /"Πάντα γαρ φύσει έχει τι θείον"/.
του Θεοδώρου Σταυροπούλου*
*Kαθηγητής Μαθηματικής Ανάλυσης στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών  



Εκπληρώνω τα καθήκοντά μου αλλ’ όχι τις εσώτερες υποχρεώσεις μου, και κάθε εσώτερη υποχρέωση που δεν εκπληρώνεται μετατρέπεται σε δυστυχία διαρκείας.....!!!!!

Ποιες είναι οι εσώτερες υποχρεώσεις μας, οι οποίες, αν δεν τις φροντίσουμε, μετατρέπονται σε δυστυχία διαρκείας;

Υπάρχει ένα κείμενο το οποίο αποδίδεται στον Μπόρχες και περιγράφει πολύ καλά το τι μπορεί να νιώσει κάποιος που φτάνει σε προχωρημένη ηλικία χωρίς να έχει φροντίσει την ιερότεη υποχρέωσή του:

“Εχω διαπράξει το χειρότερο από τα αμαρτήματά που μπορεί να διαπράξει άνθρωπος. Δεν υπήρξα ευτυχής. Είθε οι παγετώνες της λήθης να με παρασύρουν και να με αφανίσουν, ανελέητοι. Οι γονείς μου με γέννησαν για το ριψοκίνδυνο και όμορφο παιχνίδι της ζωής, για τη γη, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά. Τους απογοήτευσα.

Δεν υπήρξα ευτυχής. Δεν εκπληρώθηκε η νεανική τους επιθυμία. Το μυαλό μου προσαρμόστηκε στις συμμετρικές εμμονές της τέχνης, να υφαίνω το τίποτα με το τίποτα. Μου κληροδότησαν αξία. Δεν υπήρξα γενναίος. Δε με εγκαταλείπει. Πάντα είναι πλάι μου η σκιά του ότι έχω υπάρξει δυστυχής”.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Ρ.Λ.Στίβενσον, που έγραψε το Νησί των θησαυρών, έλεγε ότι “Δεν υπάρχει καθήκον που να το αμελούμε τόσο πολύ όσο το να είμαστε ευτυχείς”




ΦΡΑΝΤΣ ΚΑΦΚΑ
ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ

Απίστευτο : Τι κερδίζετε αν κάνετε ντους το πρωί και τι αν κάνετε βράδυ....!!!!!!

Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί, όταν ξυπνούν από τον βραδινό ύπνο, και οι άλλοι μισοί ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ. Οι ειδικοί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Οι συνήθειες του καθενός μας στο ντους είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο, με την άφθονη διαθεσιμότητα του νερού που απολαμβάνουν, κάνουν ένα την μέρα.

Σε γενικές γραμμές, το ντους θεωρείται ως πιο υγιεινός τρόπος πλυσίματος από το μπάνιο, όπου το σώμα μουλιάζει ολόκληρο μέσα στην γεμάτη μπανιέρα, αλλά και μέσα σε νερό που είναι γεμάτο με νεκρά δερματικά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το καθημερινό ντους, όσο ευχάριστο και επιθυμητό - ειδικά σε περιόδους υπερβολικής ζέστης και υπερβολικής εφίδρωσης - και αν είναι, δεν είναι πάντα απαραίτητο, επειδή στεγνώνει τα φυσικά έλαια που προστατεύουν το δέρμα. 

Οι “επιθετικές θεραπείες” με άφθονο σαπούνι που ενδεχομένως περιέχει δαφναιθοθειϊκό νάτριο και parabens μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξηρότητα και αυξημένη εφίδρωση.

Πότε όμως είναι καλύτερο; Το πρωί ή το βράδυ και γιατί; Αυτό εξαρτάται από το τι θέλετε εσείς. Δείτε ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε κάθε περίπτωση για να ξέρετε τι βολεύει καλύτερα εσάς :

Τα οφέλη του ντους το πρωί
· Σας “ξυπνάει” καλύτερα από τον καφέ. Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς και επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί.

· Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.

· Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.

Τα οφέλη από το ντους το βράδυ
· Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από απογευματινή η βραδινή επίσκεψη στο γυμναστήριο.

· Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες.

· Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει πιο γρήγορα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.

· Τα σεντόνια σας θα είναι πιο καθαρά. Όσο και αν θεωρείτε ότι είστε καθαροί στο τέλος της ημέρας, αν δεν κάνετε ντους, διάφορες ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα συσσωρεύονται στο δέρμα.



Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Το δέρμα είναι o καθρέφτης του εντέρου και του νου....!!!!!!

Το δέρμα είναι o καθρέφτης του εντέρου και του νου. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να προσδιορίζουμε κάθε φορά τα μηνύματα που στέλνει στο σώμα μας για την κατάσταση της υγείας μας.

Τα συμπτώματα είναι θεία σημάδια από το σώμα. Πρέπει να τα αποκωδικοποιήσουμε και να μη βιαστούμε να ''φορτώσουμε'' τη λύση σε μια κρέμα ή ένα ακόμα χάπι. 

Ο ίδιος κανόνας ισχύει ακόμα και αν το πρόβλημα αφορά ακμή, έκζεμα, ροδόχρου πιτυρίαση, ρυτίδες, αύξηση του σωματικού βάρους, πρόωρη γήρανση ή διαβήτη. 

Τα συμπτώματα της ερυθρότητας, της φλεγμονής, του ξηρού δέρματος, των εύθραυστων νυχιών υποδεικνύουν μια ανισορροπία που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τι επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος ;
Οι τροφές είναι πληροφορίες, ένας κώδικας που ερμηνεύεται από το έντερο, τα κύτταρα, το ανοσοποιητικό σύστημα και το DNA. Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περισσότερα μέταλλα και αντιοξειδωτικά για να λάμψει το δέρμα μας το οποίο αντανακλά την εσωτερική κατάσταση της αρμονίας και της ομοιόστασης. 

Οι δερματολόγοι τονίζουν πως η ερυθρότητα και το φούσκωμα στο πρόσωπο μπορεί να σημαίνει φλεγμονή. Αν έχετε ακμή πιθανότατα να οφείλεται στην έλλειψη ψευδάργυρου. 

Επιβεβαιωμένες μελέτες τονίζουν την επιβαρυντική δράση των απλών σακχάρων και κυρίως της ζάχαρης. Ωστόσο υπάρχουν θρεπτικά συστατικά που είναι απολύτως ευεργετικά για το δέρμα. Δείτε ποια είναι και σε ποιες τροφές εμπεριέχονται:

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο συστατικό των ενζύμων και βοηθά πολύ στην ανανέωση των ιστών. Η έλλειψή του μπορεί να επιφέρει ανοσολογικές διαταραχές. Λειτουργεί συνεργιστικά με τις βιταμίνες για τη ρύθμιση του κολαγόνου, ένα κορυφαίο παράγοντα για την πρόληψη των ρυτίδων, των ραγάδων, των φλεγμονών (ακμή), των λοιμώξεων (κονδυλώματα) και της απώλειας μαλλιών.

Μια διατροφή πλούσια σε ψευδάργυρο περιλαμβάνει:
– Σπόρους: Από κολοκύθα, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο
– Ξηροί καρπούς: Κάσιους, πεκάν, macadamia, κουκουνάρι
– Φύκια
– Καρύδα
– Σπανάκι
– Σπιρουλίνα
– Πιτυρούχα δημητριακά

Θείο
Το θείο είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία του δέρματος μιας και αποτελεί συστατικό της κερατίνης, δηλαδή της πρωτεΐνης που χτίζει τα δυνατά μαλλιά και νύχια. Που μπορείτε να το βρείτε;

– Πράσινα λαχανικά, και κυρίως αυτά με υψηλή θρεπτική πυκνότητα όπως ρόκα, λάχανο, κάρδαμο
– Σταυρανθή λαχανικά: μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών
– Ραπανάκι
– Σολωμός, οργανικά, βόειο κρέας και πουλερικά
– Σπόροι κάνναβης
– Η γύρη
– Μπλε-πράσινα φύκια
– Maca

Αντιοξειδωτικά
Το δέρμα γερνά γρηγορότερα αν δεν προσλαμβάνει μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών ουσιών κυρίως από τα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρει τις βιταμίνες Α, C και Ε από τις ανάλογες τροφές όπως:

Βιταμίνη Α:    Καρότα, σπανάκι, και πικραλίδα.
Βιταμίνη C:    Πεπόνι, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο,                             μάνγκο, παπάγια, ανανά, μύρτιλα.
Βιταμίνη Ε: Ηλιόσποροι, αμύγδαλα, πράσινα γογγύλια, αβοκάντο.

Και μη ξεχνάτε! Πίνετε πράσινο τσάι : 
Mετατρέπει τον οργανισμό σε ένα εργοστάσιο παραγωγής αντιοξειδωτικών, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης των ενώσεων κατεχίνης. Το πράσινο τσάι χρησιμοποιείται επίσης για να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τον ήλιο, μειώνει την ερυθρότητα καθώς και τις ευρυαγγείες. Η συνιστώμενη δόση είναι ένα φλιτζάνι μία ή δύο φορές την ημέρα.

Πυρίτιο
Το διοξείδιο του πυριτίου ή πυρίτιο είναι ένα συστατικό που κρατά το δέρμα σας πολύ ευχαριστημένο (δεν πρέπει να συγχέεται με συνθετικό σιλικόνης που χρησιμοποιείται για τα εμφυτεύματα στήθους). 

Δείτε τα τρόφιμα στα οποία εμπεριέχεται :
– Φασολάκια
– τσουκνίδα
– Βρώμη
– Αγγούρια
– Μαρούλι
– Ρόκα, σπανάκι
– Πιπεριές
– Μαντζουράνα
– Μεταλλικό νερό

Αντι-φλεγμονώδη λίπη
Όταν πρόκειται για λίπη βάλτε στην κορυφή τα ω-3 λιπαρά οξέα. Το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σας θα είναι κάτι παραπάνω από υγιή και λαμπερά αν τα εντάξετε στη διατροφή σας. 

Άφθονα ω-3 λιπαρά θα βρείτε στα παρακάτω τροφές :
– Αβοκάντο
– Γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη)
– Μπακαλιάρος, σολωμός, θαλασσινά
– Ζωμό από κόκκαλα

Τι να αποφεύγετε
Εξίσου σημαντική με την προσθήκη των τροφίμων που είναι πλούσια σε μέταλλα, αντιοξειδωτικά και υγιή λίπη είναι να αφαιρέσετε το αντι-θρεπτικά συστατικά και τα τρόφιμα που προκαλούν ορμονικές διαταραχές, όπως τα εξής:

– Επεξεργασμενες τροφές
– Ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά
– Γλουτένη
– Γαλακτοκομικά
– Αλκοόλ




Γράφει η Δρ. Άννα Παπαγεωργίου – Κλινική διατροφόλογος, Επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Προαγωγής Υγείας Ευρωστία, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών