Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σεξ και Πνευματικότητα, πηγαίνουν μαζί ;


Τι σχέση μπορεί να έχει το σεξ με την πνευματικότητα; Τα πάντα! Σαν δημιουργός ο Θεός ,ας δεχτούμε ότι έβαλε στην βιολογία μας και το σεξ, για να έρχονται πιο κοντά ο άντρας με την γυναίκα, ή ακόμα και άτομα του ιδίου φύλου, αν αυτό είναι επιλογή μας.

Το σεξ είναι μια από τις πιο δυνατές πνευματικές πράξεις που κάποιος μπορεί να κάνει. Τόσο δυνατή, που αν το σκεφτείτε είναι η μόνη πράξη που ενώνει τα δύο άτομα που συμμετέχουν στην κυριολεξία! ( κατά Μάρκον 10:8). Αυτό είναι ένα μυστήριο στον λογικό νου, αλλά αποδεκτό αν το σκεφτείτε σύμφωνα με τους πνευματικούς νόμους! 

Ο Απ.Παύλος ενθαρρύνει τα ζευγάρια να είναι ενεργά σεξουαλικά μεταξύ τους συχνά, ώστε να μην υπάρχει πειρασμός από άλλους! ( 1 επ.Κορινθίους 7:5).

Δεν θα επεκταθώ άλλο με θρησκευτικές αναφορές τέτοιου τύπου, αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να βρει πάρα πολλές.

Θα συνεχίσω λέγοντας ότι ,το σεξ είναι μιά λειτουργία του σώματός μας, απόλυτα φυσιολογική και επειδή το σώμα μας είναι ιερό,ο ιερός ναός του πνεύματός μας, θα πρέπει να τον κρατάμε υγιή. Για να κρατηθεί υγιές ένα σώμα , χρειάζεται και αυτήν την λειτουργία. Πολλοί διαφωνούν φέρνοντας μου σαν παράδειγμα τους γιόγκι ή κάποιους ασκητές οι οποίοι απέχουν από αυτήν την λειτουργία. 

Δεν θα το αμφισβητήσω αυτό, αλλά όλοι αυτοί ασκούνται σε τεχνικές και ασκήσεις που κρατάνε την σεξουαλική τους ενέργεια ,σε ύφεση, στην αρχή με κόπο! Θα αναφερθώ στους ανθρώπους που μένουν σε αποχή γιατί έχουν γεμίσει με ενοχές αυτήν την άγια πράξη , για το σώμα και το πνεύμα.

Το έχει 7 ενεργειακά κέντρα. Όλα συνδέονται μεταξύ τους και ένα απόλυτα υγιές σώμα, τα έχει απόλυτα συντονισμένα μεταξύ τους και ενεργειακά ανοιχτά. Πως λοιπόν θα μπορούσα να έχω ανεπτυγμένη πνευματικότητα , χωρίς να έχω έρθει σε επαφή με την σεξουαλικότητα μου σαν άτομο; Και πως θα μπορούσα να έχω μια ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή , αν δεν είχα επαφή με το πνεύμα μου και έβλεπα μόνο την ικανοποίηση του υλικού μου σώματος; 

Η λέξη « άτομο », σημαίνει αδιάσπαστος, πλήρης. Έτσι ένας άνθρωπος για να ονομάζεται « άτομο », θα πρέπει να είναι σε ισορροπία η πνευματικότητα του και οι φυσικές του ανάγκες.

Η σεξουαλική ενέργεια είναι η πρωταρχική και η δημιουργική ενέργεια του σύμπαντος. Όλα τα πράγματα που είναι ζωντανά προέρχονται από την σεξουαλική ενέργεια. Στα ζώα και άλλες μορφές ζωής, η σεξουαλική ενέργεια εκφράζεται ως βιολογική δημιουργικότητα. Στον άνθρωπο, η σεξουαλική ενέργεια μπορεί να είναι δημιουργική σε όλα τα επίπεδα - σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό. 

Σε κάθε περίπτωση - όπου αισθανόμαστε έλξη, διέγερση, αφύπνιση, εγρήγορση, το πάθος, το ενδιαφέρον, την έμπνευση, τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα, τον ενθουσιασμό - σε κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις, η σεξουαλική ενέργεια είναι σε κίνηση. 

Κάθε φορά που νιώθουμε αυτές τις καταστάσεις πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας στην ενέργεια που βιώνουμε, τρέφοντας την , με την προσοχή μας, αντιμετωπίζοντας με χαρά όλα τα παραπάνω, για να διατηρηθεί ζωντανή στη συνείδηση μας.

Στο σεξ, όπως και σε άλλους τους τομείς της ζωής, η αντίσταση γεννιέται από τον φόβο. Η αντίσταση είναι ψυχική κατάσταση. Το σεξ γίνεται ένα πρόβλημα όταν αναμιγνύεται με κρυμμένα συναισθήματα όπως ντροπή, ενοχή και θυμό.

Η σεξουαλική οικειότητα είναι ο δρόμος για τη γεύση ή την εμπειρία της αληθινής ελευθερίας, επειδή είναι ο ένας τομέας της ζωής στον οποίο μπορούμε να είμαστε εντελώς ελεύθεροι.

Το σεξ πρέπει να βασίζεται στην αξία. Κάθε κατάσταση που έχει σεξουαλική ενέργεια, περιλαμβάνει όλο το άτομο και ολόκληρο το σύστημα αξιών του.

Οι αξίες μου μπορεί να είναι διαφορετικές από τις δικές σας και δεν έχω κανένα δικαίωμα να κρίνω τις ηθικές αξίες του καθενός. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να έχουμε βασικές αξίες και να τις σεβόμαστε. Χωρίς αξίες, γινόμαστε πνευματικά φτωχοί.

Η σεξουαλική εμπειρία που ποτέ δεν θα προκαλέσει προβλήματα και θα είναι πάντα χαρούμενη, είναι αυτή που συνοδεύεται από την πνευματικότητα και αυτό συμβαίνει όταν οι εραστές μοιράζονται τις ίδιες αξίες.





Είμαι μέσα στη Ροή των γεγονότων ;Τι είναι τελικά αυτή η Ροή ; Που θα με βγάλει ;


Θα προσπαθήσω να σας δώσω με τον πιό κατανοητό τρόπο τι σημαίνει Ροή σε ενεργειακό επίπεδο. Ο Ηράκλειτος είχε πει ότι : Δεν μπορείς να διαβείς τον ίδιο ποταμό δύο φορές. Με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να εξηγήσει την φυσική τάξη της αλλαγής των πραγμάτων. Τα νερά του ποταμού τα οποία το άτομο περπάτησε μέσα τους ,την πρώτη φορά, έχουν ήδη κυλήσει και έχουν έρθει καινούργια πολύ γρήγορα. Το ποτάμι έχει αλλάξει, το ίδιο και ο άνθρωπος, σε κάθε στιγμή που έχει περάσει, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεται.

Η Ροή είναι η οδός που όταν την ακολουθώ όλα είναι εύκολα και βατά και επιπλέον όλα είναι νέα και καινούργια κάθε στιγμή. Θεωρητικα πιστεύω ότι πάντα είμαστε μέσα στην ροή είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι.Το ποτάμι δεν έχει κάνει κάποια προσπάθεια να αλλάξει, απλά είναι αυτό που είναι κάθε στιγμή. Στην πραγματικότητα, θα χρειαζόταν πολλές προσπάθειες και εξωτερική επιρροή από δυνάμεις πέρα από εμάς, προκειμένου να αντισταθούμε σε κάθε τέτοια αλλαγή.

Με ποιό τρόπο μπαίνω μέσα στην Ροή των γεγονότων που επιθυμώ να συμβούν, των γεγονότων που είναι τα θετικά για εμένα; Πως θα βρω τον δρόμο μου, έτσι ώστε να μπω μέσα στο ποτάμι που θα με οδηγήσει στο αποτέλεσμα που επιθυμώ; Μια αποτελεσματική μέθοδος είναι αυτή του οραματισμού. Η δημιουργία ενός οραματισμού περιλαμβάνει την κατασκευή μίας εσωτερικής εικόνας του αποτελέσματος που επιθυμώ να αποκτήσω. 

Οι οραματισμοί είναι εξαιρετικά ισχυροί επειδή βάζουν σε λειτουργία τον ασυνείδητο νου σας, ακόμη και όταν η συνείδησή σας περιφέρεται στην καθημερινότητα. Καθώς θα εργάζεστε με κάθε μία τεχνική, κατα¬σκευάστε μία φαντασιακή εικόνα γι' αυτή: για παράδειγμα, δείτε τον εαυτό σας να είναι επιτυχημένος, να φέρνει με επιτυχία σε πέρας υποθέσεις που τον απασχολούν, να νιώθει γεμάτος ευγνωμοσύνη, να ξεχυλίζει από γενναιοδωρία.

Οραματιστείτε τον εαυτό σας μέσα στην πλήρη δύναμη της ροής. Για να γίνει πιο σαφής ο οραματισμός, επικεντρωθείτε σε μία συγκεκριμένη περιοχή της ζωής σας, στην οποία θα θέλατε να έχετε περισσότερες εμπειρίες συγχρονικότητας και συμπτωματικών γεγονότων, όπως στην οικογένεια, στη σταδιοδρομία, στα ειδύλλια, στην πνευματική ζωή, στα οικονομικά ή στα ταξίδια.

Εκτός απο τους οραματισμούς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε συνδυασμό και τις επιβεβαιώσεις.

Οι επιβεβαιώσεις είναι θετικές δηλώσεις που κάνετε στον εαυτό σας, οι οποίες προγραμματίζουν συνειδητά το ασυνείδητο τμήμα του νου και διαμορφώνουν το πλαίσιο για την αυτοεκπληροϋμενη προφητεία. 

Μπορεί να είναι εξαιρετικά ισχυρές στη δημιουργία των επιθυμητών αποτελεσμάτων. Η επανάληψη μιας επιβεβαίωσης κατά τη διάρκεια μιας ημέρας σάς βοηθά να νιώθετε ότι έχετε μεγαλύτερο έλεγχο, ότι είστε πιο ικανοί να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής. 

Εκφράστε τις επιβεβαιώσεις σε καθορισμένες ώρες: το πρωί καθώς οδηγείτε σε ένα συγκεκριμένο δρόμο, όταν το ρολόι σας δείχνει συγκεκριμένες ώρες, όταν η τηλεόραση προβάλλει ορισμένα διαφημιστικά. Καθώς θα προχωράτε στις τεχνικές, σχεδιάστε επιβεβαιώσεις για την κάθε μία από αυτές - και μετά συνεχίστε σαν αυτό το οποίο επιβεβαιώνετε να είναι ήδη κατακτημένο, ήδη αληθινό.

Διατυπώστε προτάσεις επιβεβαίωσης σαν η πράξη την οποία επιβεβαιώνετε να έχει ήδη γίνει : 
Είμαι υγιής, ευτυχισμένος και συνειδητός αντί να λέτε : θέλω να είμαι υγιής, ευτυχισμένος και συνειδητός. 

Διατυπώστε προτάσεις επιβεβαίωσης με θετικό τρόπο : Έχω αλλάξει αντί : Δεν είμαι πλέον κολλημένος. 

Διατυπώστε προτάσεις επιβεβαίωσης έτσι ώστε ο εσωτερικός σας κριτής να συμφωνεί μαζί σας. Εάν βρείτε εσωτερική αντίσταση, μία μικρή φωνή που σαρκάζει : "Ναι, σοβαρά;", επαναδιατυπώστε την επιβεβαίωση σας με τρόπο που να ευθυγραμμίζει εσάς και τον κριτή σας πάνω στο αποτέλεσμα. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε τις επιβεβαιώσεις με τους οραματισμούς. Στο νου σας, καθώς επιβεβαιώνετε τον εαυτό σας και τις πράξεις σας, δείτε τους άλλους να σας βλέπουν και ακούστε τι έχουν να σας πουν. Προσθέστε χρώματα, ήχους, αρώματα και γεύσεις στην επιβεβαίωσή σας, έτσι ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία να σας οδηγεί στη δύναμη της ροής. Ενσωματώστε την επιβεβαίωσή σας και τον οραματισμό σας στην καθημερινή σας ζωή σε μόνιμη βάση.




Ποιος φταίει για την πορεία της ζωής μου μέχρι σήμερα ; Ποιος φταίει για το κάρμα μου ;

Είστε μια επέκταση του Θεού, συνδημιουργός και είστε εσείς (το σύνολο σας τόσο το συνειδητό τόσο και το και ασυνείδητο) ο οποίος αντλεί όλες τις εμπειρίες για τον εαυτό σας για να θεραπεύσει και να προωθήσει την ψυχή σας. 

Μέχρι να έχετε στην κατοχή σας όλες σας τις δημιουργίες και πράξεις, δεν θα είστε σε θέση να τις αλλάξετε. Είμαστε ανήμποροι να αλλάξουμε κάτι όταν δεν είμαστε συνειδητοί πάνω σε αυτό. 

Όταν μπορούμε να πούμε στους εαυτούς μας, "Αποδέχομαι την ευθύνη για ό, τι έχω δημιουργήσει στη ζωή μου" τότε μόνο είμαστε ένα μέρος της εξουσίας και είμαστε πλήρως σε θέση να αναλάβουμε τον έλεγχο πάνω στις συνθήκες της ζωής μας.

Τίποτα στη ζωή μας δεν μπορεί να μας συμβεί, αν η ψυχή μας δεν είναι σε συμφωνία με την εμπειρία. Δεν υπάρχουν θύματα, ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για τις δικές του δημιουργίες. Πριν ενσαρκωθούμε ακόμη πάμε μέσα από μια διαδικασία προ-γέννησης , στον σχεδιασμό. 

Εμείς επιλέγουμε τους γονείς μας, τη σεξουαλική ταυτότητα μας, το μέρος που θέλουμε να ζήσουμε και τα μαθήματα και τις συνθήκες που θέλουμε να κυριαρχήσουμε.

Τα μαθήματα μας επιλέγονται από εμάς και είναι αντανακλαστικά του παρελθόντος μας, θέματα της ζωής που είχαμε προβλήματα , το κάρμα που πρέπει να επιλυθεί και οι συμφωνίες που έχουμε δημιουργήσει με τις άλλες ψυχές, προκειμένου να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς με τα μαθήματα της ψυχής μας.

Εκείνοι που μας έχουν πλήξει πιο πολύ είναι αυτοί που έχουμε μοιραστεί πολλές ζωές μαζί τους και είναι αυτοί που μας αγαπούν περισσότερο. Είναι οι αδελφές ψυχές μας και συνήθως υπάρχουν μαθήματα που εμπλέκονται για το ένα κάθε άτομο. Από τη στιγμή που ενσαρκώνονται, ο καθένας σε ένα ανθρώπινο επίπεδο ξεχνάει τι υπέγραψε, γιατί αν θυμότανε, δεν θα ήταν σε θέση να παίξει τον ρόλο του, για να μπορέσει έτσι να εξισορροπήσει το κάρμα και να αντλήσει τα διδάγματα του.

Θα ενσαρκωθεί στη γη κάτω από το πέπλο της λήθης με προκαθορισμένες ψυχικές, συναισθηματικές, σωματικές και πνευματικές προκλήσεις. Τα πιο δύσκολα μαθήματα μας για να ξεπεραστούν και να αποκομίσουμε τα μέγιστα οφέλη, είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος για να μάθουμε από τις προκαθορισμένους στόχους μας και τις προκλήσεις της ζωής μας.

Για να μπορέσουμε να μάθουμε ένα μάθημα για την συγχώρεση, κάποιος πρέπει να μας κάνει κάτι προκειμένου να τον συγχωρήσουμε. Αν το μάθημά μας είναι να μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε το θυμό με έναν υγιή τρόπο, τότε κάποιος πρέπει να μας κάνει να θυμώσουμε πάρα πολύ, προκειμένου για να μας μάθει, πώς να εκφράσουμε την οργή μας και να αρνηθούμε την έκρηξή μας με ένα παράλογο τρόπο.

Το κάρμα που πρέπει να επιλυθεί είναι ουδέτερο και είναι μια μορφή της μάθησης, δεν είναι η κρίση ή η τιμωρία. Επιδιώκει απλώς ενεργειακή ισορροπία.

Το κάρμα δεν έχει δημιουργηθεί για κάποιο άλλο άτομο. Μόλις δημιουργήσετε κάρμα είναι το κάρμα σας. Αν έχετε δημιουργήσει μια κατάσταση με ένα άλλο ον που δημιουργεί τον πόνο, είναι δική σας ευθύνη να το αντιμετωπίσετε άμεσα.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα κρατηθεί ένα αρνητικό ενεργειακό αποτύπωμα στο πεδίο της ενέργειας σας και μέσα από τον συμπαντικό νόμο της έλξης, θα προσελκύσετε μια άλλη κατάσταση για να δημιουργήσετε την ισορροπία μέσα σας και αυτό θα είναι, ανεξάρτητα από το ίδιο πρόσωπο ή όχι.

Το κλειδί εδώ είναι να μάθουμε από τα λάθη της κακής διαχείρισης της ενέργειας μας, έτσι ώστε να μπορέσει να καθαρίσει το ενεργειακό μας πεδίο από κάθε ενεργειακό αποτύπωμα ή μαγνήτες που συνεχίζουν να μαγνητίζουν επαναλαμβανόμενες αρνητικές συνθήκες στη ζωή μας.

Κάθε πρόσωπο που μπαίνει στη ζωή μας, σε επίπεδο ψυχής, έχει συμφωνήσει να παίξει ένα ρόλο για εμάς, ώστε να μας βοηθήσει να προωθήσουμε την πνευματική μας ανάπτυξη. Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε μας ως πιόνια σε ένα παιχνίδι, ή σαν μαθητές στο σχολείο Γη, ή τους παίκτες σε ένα παιχνίδι κάνοντας τις επιλογές τους, που τους επιτρέπει να κινούνται πιο κοντά ή πιο μακριά από το Θεό. 

Προφανώς, η μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται όταν κάνουμε επιλογές που είναι σε ευθυγράμμιση με τον εαυτό μας και τον Θεό και όχι επιλογές από τον κατώτερο εαυτό μας ή το εγώ. Όταν βλέπουμε τη ζωή μας από μια υψηλότερη προοπτική μπορούμε να δούμε ότι όλες οι δοκιμασίες και οι κρίσεις είναι παράλληλα και οι ευκαιρίες για την πνευματική και προσωπική μας ανάπτυξη.

Κάθε δύσκολη αλληλεπίδραση είναι και μια πνευματική δοκιμασία, οδηγώντας μας σε αυτοκυριαρχία και πληρότητα. Τα πάντα έχουν αξία και επειδή δεν θυμόμαστε τα συμβεβλημένα μαθήματα μας ή δεν γνωρίζουμε το προσχέδιο της ζωής των άλλων ψυχών πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το να εκφέρουμε την γνώμη μας σχετικά με τις μαθησιακές εμπειρίες ο ένας του άλλου.

Μόλις μάθουμε τα μαθήματά μας, η ενέργεια είναι ισορροπημένη και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια παλιά μαθήματα. Κάθε απόφαση από την πλευρά μας δημιουργεί επιπλέον κάρμα και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε.
NAMASTE




ZiziPateraki

Οι καθρέπτες και η ανταλλαγή της ενέργειας - Don Miguel Ruiz.....!!!!!!!!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΣΤΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ μέσα στο Όνειρο του Πλανήτη, η ζωή σας στρέφεται γύρω από άλλους ανθρώπους. Αδιάκοπα συναλλάσσεστε και ανταλλάσσετε, ενέργεια με άλλους, χρησιμεύοντας ως "καθρέφτης'' για να βλέπουν τον εαυτό τους, ενώ οι άλλοι γίνονται καθρέφτες για σας. Η ανταλλαγή της ενέργειας είναι το θεμέλιο για το παραμόνεμα, και οι καθρέφτες φωτίζουν και καθοδηγούν αυτό που εσείς παραμονεύετε.

Ο σκοπός σας είναι να είστε παρών κάθε στιγμή για τον κύκλο της ψυχής σας, που είναι μια πορεία η οποία περιλαμβάνει χιλιάδες βίους.

Το κάθε τι που συμβαίνει, η κάθε κατάσταση που σας παρουσιάζεται στον βίο σας αυτό, έχει υπάρξει και σε προηγούμενους βίους, και κάθε περιβάλλον, με τα δέντρα του, τις πέτρες του, τα κτίρια του και τους ανθρώπους του υπήρξε μέρος της ζωής σας σε προηγούμενους βίους. 

Κάθε τι στη ζωή σας είναι ένας καθρέφτης που σας εμφανίζεται ξανά για να δείτε πώς θα δράσετε ή πώς θα αντιδράσετε, στον σημερινό σας βίο, και έτσι σας παρέχει μια ευκαιρία για πνευματική εξέλιξη. Κάθε τι στη ζωή σας είναι αντανάκλαση του εαυτού σας. 

Κάθε, τι που βλέπετε γύρω σας προέρχεται μόνο από τα δικά σας μάτια, από τις δικές σας αντιλήψεις και από τα δικά σας συναισθήματα. Όποια και αν είναι τα συναισθήματά σας, είναι δικά σας και μόνο δικά σας, όχι του διπλανού σας. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ό,τι νιώθετε, και να αντιδράτε όπως αντιδράτε. 

Μπορεί να κουνάτε το δάχτυλο σας σε άλλους και να λέτε ότι είναι θυμωμένοι ή ότι σας βγάζουν από τα ρούχα σας, η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα συναισθήματά σας αναφέρονται σε σας, και οι καθρέφτες απλά σας επιστρέφουν τα συναισθήματά σας αντανακλώντας τα. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη που χτενίζεστε, δεν σας χτενίζει ο καθρέφτης. 

Εσείς χτενίζεστε και ο καθρέφτης αντανακλά αυτή την κίνηση. Κάθε τι στη ζωή σας σάς επιστρέφει αντανακλαστικά τον τρόπο που βλέπετε εσείς τη ζωή σας και το πώς παρουσιάζεστε στον κόσμο.

Δεν υπάρχει συναλλαγή χωρίς καθρέφτες. Αυτό που δεν σας αρέσει στον προϊστάμενο, στον διευθυντή σας είναι αυτό που δεν σας αρέσει σε σας, και επειδή για κάποιο λόγο πρέπει να βρίσκεστε μαζί εσείς και το αφεντικό σας, γι' αυτό και εσείς είστε σε αυτή τη σχέση μ' εκείνον. 

Κατά κάποιο τρόπο υπάρχει ένα συγκρότημα από δυναμικές καταστάσεις, ένα πρότυπο από συναλλαγές που προέρχεται από προηγούμενους βίους και που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στους δύο σας. Κάθε κατάσταση της ζωής σας περιέχει κάτι που θα πρέπει να το εξετάσετε με προσοχή. 

Το κλειδί εδώ είναι να έχετε αρκετή επίγνωση ώστε να μην σας γαντζώσουν τα ενεργειακά πεδία των άλλων. Το να μην γαντζώνεστε σημαίνει να μην αντιδράτε στις καταστάσεις της ζωής, αλλά για να το πετύχετε αυτό απαιτείται επίγνωση και πληρότητα με τον εαυτό σας. 

Αν αγκιστρωθείτε και αντιδράτε απέναντι στους άλλους, τα συναισθηματικά πρότυπα θα εξακολουθούν να εμφανίζονται από βίωμα σε βίωμα, και από εμπειρία σε εμπειρία, τόσο στο σημερινό βίο, όσο και στους μελλοντικούς.

Θυμηθείτε τι έγινε την τελευταία φορά που το αφεντικό σας, ή κάποιο άλλο σημαντικό πρόσωπο σας μίλησε άσχημα. Μήπως η αντίδρασή σας ήταν όπως ήταν συνήθως σε προηγούμενες ζωές; Μήπως δηλαδή καθίσατε ήσυχα σε κάποια άκρη και τα βάλατε με τον εαυτό σας κατηγορώντας τον; "Η είχατε την επίγνωση να μετατοπίσετε την αντίδρασή σας και να δώσετε χώρο στην ωρίμανση της ψυχής σας, ανοίγοντας το στόμα σας και ρωτώντας, χωρίς εμπάθεια στη φωνή σας, γιατί σας φέρονταν παράλογα; 

Αν δεν αντιδράσατε και μείνατε αποταυτισμένοι, ήσασταν κύριος του εαυτού σας, και όταν είστε κύριος του εαυτού σας, τον ερωτεύεστε. Είστε ευγενικοί, έχετε αρκετή επίγνωση ώστε να μετακινηθείτε πέρα από οποιαδήποτε κατάσταση σας προκύπτει, και να μην πείτε ή να μην κάνετε κάτι που δεν σας αρέσει. 

Μπορείτε να είστε μέσα στην κατάσταση αυτή και να εκφράζετε την αλήθεια σας, και να είστε ισορροπημένοι. Όταν είστε κύριος του εαυτού σας καθαρίζετε τους καθρέφτες που παρουσιάζονται στη ζωή σας.

Όταν έχετε γίνει Πολεμιστής, η τάση σας θα είναι να καθαρίσετε τον καθρέφτη της ζωής σας, με άλλα λόγια τον καθρέφτη της ψυχής σας, και η διαδικασία αυτή ξεκινάει όταν γίνεστε ο Κριτής ή το Θύμα, και ανακαλύπτετε ότι ζείτε με τις πεποιθήσεις και τις συμφωνίες που σας έχουν φορτώσει. 

Όμως θα πρέπει να βιώσετε αυτές τις συμφωνίες, ώστε να αρχίσετε να μετατοπίζεστε και να καθαρίζετε τον καθρέφτη. Κάθε εμπειρία που είχατε σε άλλους βίους σας εμφανίζεται τώρα, στην παρούσα ζωή, ξανά και ξανά, μέχρι να είναι ξεκάθαρη στον καθρέφτη, και εσείς είστε ικανοποιημένοι μ' αυτήν, και γαλήνιοι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν σας προκαλεί καμιά αντίδραση.

Αντίθετα νιώθετε πια αγάπη και σεβασμό για τον εαυτό σας, οπότε και γίνεστε καθρέφτης αγάπης και σεβασμού για όλους εκείνους που εμφανίζονται μπροστά σας, ακόμα και για αλκοολικούς, πόρνες και φονιάδες. Σε οτιδήποτε σας φέρνει σε κάθε στιγμή η ζωή, εσείς βρίσκετε γαλήνη.

Ο σκοπός του βίου σας είναι η ψυχή σας, αλλά όλα τα πράγματα της ζωής δεν σας μαθαίνουν πώς να έχετε επίγνωση της ψυχής σας. Η ζωή σας μαθαίνει να συνειδητοποιείτε το πόσο έξυπνοι είστε και ποιο είναι το επαγγελματικό σας επίπεδο. Σύμφωνοι, είναι καλό να ζείτε τη ζωή σας στο έπακρον και να έχετε αφθονία σε όλα. 

Αλλά δεν σας χρειάζεται να είστε το θύμα, κατάσταση που σας επιβάλλεται όταν θέλετε τα πάντα, επειδή λυπάστε τον εαυτό σας και θέλετε να σας σέβεται όλος ο κόσμος. Όλα είναι στη διάθεσή σας εφόσον σέβεστε τον εαυτό σας.

Ο Εντουάρντο είχε δεχτεί τη συμφωνία ότι τα άτομα από το άλλο πολιτισμικό περιβάλλον θα ήταν πάντα καλύτερά του, και έτσι ήταν υποχρεωμένος να δουλεύει πολύ περισσότερο, ώστε να προσπαθήσει να ξεπεράσει αυτή την πεποίθηση. 

Το βίωμα της υπεροχής των ατόμων της άλλης κουλτούρας το είχε βιώσει σε προηγούμενη ζωή του, οπότε κάθε άτομο που πήρε μέρος σε εκείνη την προηγούμενη ζωή το ξαναβρήκε μπροστά του πάλι μέσα στο Όνειρο της τωρινής ζωής του. Ο καθρέφτης του αντανάκλασε τον μεγαλύτερο φόβο του, αυτόν που του έλεγε ότι τα μέλη εκείνης της άλλης κουλτούρας δούλευαν σκληρότερα και πάντα κέρδιζαν ό,τι ήθελαν. 

Ο Εντουάρντο έπρεπε να αντικρίσει κατάματα το φόβο του χάνοντας την προαγωγή του υπέρ ενός τέτοιου ανθρώπου. Πίστευε ότι δεν ήταν αρκετά άξιος, και έπρεπε να νιώσει όλα τα σχετικά συναισθήματα ώστε να φτάσει στην πραγματικότητα που λέει πως οτιδήποτε δεν του άρεσε και επέκρινε στο άτομο εκείνο ήταν ακριβώς αυτό που αποδοκίμαζε και για το οποίο κατέκρινε τον εαυτό του.

Η Ανταλλαγή της Ενέργειας
Τα πάντα στη ζωή είναι μια μορφή ενέργειας που έχει τη δική της ιδιαίτερη ακτίνα φωτός η οποία προέρχεται από την Πηγή, που μερικοί αποκαλούν Θεό. Δέντρα, φυτά, βράχια, ψάρια, πουλιά, έντομα, ζώα, άνθρωποι κ.ο.κ., όλα διαθέτουν μοναδικές ακτίνες φωτός. Η δική σας ενεργειακή μορφή έχει σχήμα ωοειδές, επειδή είστε άνθρωποι, και το ποσό της ενέργειάς σας προσδιορίζει το μέγεθος του πεδίου αυτού.

Όσο περισσότερη ενέργεια διαθέτετε, τόσο πιο πολλή θα είναι η επίγνωση σας. Η επίγνωση σας βοηθά να αναλάβετε την ευθύνη για τη μεταμόρφωση κάθε δραστηριότητας στη ζωή, πράγμα που επαυξάνει το ενεργειακό σας πεδίο. Ως πολεμιστής εργάζεστε για τη βελτίωση της επίγνωσής σας με την ανάκτηση της ενέργειας που χάνετε σε κάθε ανταλλαγή.

Σε κάθε στιγμή της ζωής κάνετε ανταλλαγές ενέργειας μέσω της αναπνοής σας, που είναι ενέργεια, και μέσω των δραστηριοτήτων σας. Όταν τρώτε ένα μήλο, ανταλλάσσετε ενέργεια ανάμεσα στην τροφή και στο σώμα σας. Όταν τραγουδάτε, ανταλλάσσετε ενέργεια με ήχο που παράγεται από την αναπνοή της ζωής, και με το σώμα σας. 

Όταν συναλλάσσεστε με άλλους, κάνετε ενεργειακή ανταλλαγή με την αναπνοή σας, με τη δύναμη των λόγων σας και με τις πράξεις σας. Αν ρίξετε μια ματιά στη γυναίκα που καθαρίζει το γραφείο στη δουλειά σας, και με αυτή κάνετε ενεργειακή ανταλλαγή` η ενέργειά της γίνεται μέρος της δικής σας ενέργειας, και αντίστροφα. 

Όμως, όταν αγκιστρώνεστε μέσα στο ενεργειακό πεδίο κάποιου άλλου μέσω μιας συναισθηματικής αντίδρασης και συναλλαγής, τότε υπάρχει απώλεια ενέργειας" Ας υποθέσουμε ότι είστε η σύζυγος που καυγαδίζει με τον άντρα της. Η πράξη του καυγά αποτελεί ενεργειακή ανταλλαγή δια της αναπνοής σας και της δύναμης των λόγων σας. Ο καθένας σας ξεστομίζει βαριές κουβέντες στον άλλο.

Ο καυγάς οφείλεται στην εξοικείωση με το σύστημα πεποιθήσεων που σας υπαγορεύει πώς θα πρέπει να είναι οι σχέσεις σας, πράγμα που σας κάνει να έχετε κάποιες προσδοκίες ο ένας απ' τον άλλο, και όταν οι προσδοκίες αυτές δεν ικανοποιούνται, μαλώνετε. 

Αν τώρα, για παράδειγμα, εσείς που είστε η σύζυγος δεν έχετε έτοιμο το τραπέζι όταν ο άντρας σας επιστρέφει από τη δουλειά του, εκείνος θυμώνει και αρχίζει να καυγαδίζει με σας. Μέσα στο μυαλό του καθενός σας, η εξοικείωση παράγει συναισθήματα, και αυτό, γίνεται εξαιτίας των συμφωνιών που είναι μέσα σας από τότε που σας δόθηκαν.

Η συμφωνία που κουβαλάει μαζί του ο άντρας σας από τον τρόπο που ανατράφηκε λέει ότι η σύζυγος θα πρέπει να σέβεται και να υπηρετεί τον σύζυγό της. Συνεπώς, όταν δεν του σερβίρετε φαγητό, δεν τον σέβεστε, οπότε η συναισθηματική του ανταπόκριση είναι θυμός. 

Οι συμφωνίες προωθούνται προς την εκπλήρωσή τους με τους αντανακλαστικούς καθρέφτες των άλλων. Οι καθρέφτες αντανακλούν πάντα όταν δεν είναι καθαρό. Ο άντρας σας αντιδρά και νιώθει πως δεν τον σέβεστε επειδή δεν σέβεται τον εαυτό του, γιατί, αν τον σεβόταν, θα έβλεπε ότι ήσασταν τόσο εξουθενωμένη μετά από μια κουραστική μέρα στο σπίτι, με τα πέντε άρρωστα παιδιά σας, ώστε να μην μπορείτε να του ετοιμάσετε βραδινό. 

Αυτό το γεγονός δεν έχει καμιά σχέση με το σεβασμό σας για εκείνον, όμως αυτός αντιδρά άσχημα. Αυτή του τώρα η αντίδραση σάς "πατάει τα κουμπιά σας", και αισθάνεστε ότι δεν είστε ικανή σύζυγος. Όταν κάποιος σας πατάει τα κουμπιά σας, υπάρχει πάντοτε ανταλλαγή ενέργειας. Καταλαβαίνετε ότι έχετε γραπωθεί και αντιδράτε με μια συναισθηματική ανταλλαγή ενέργειας, όταν νιώθετε πολύ αποστραγγισμένη από μια συναλλαγή. 

Το άλλο πρόσωπο σας τραβάει. Και ο άντρας σας και εσείς έχετε ήδη συναισθηματική προσκόλληση και έτσι, όταν καυγαδίζετε, σας δημιουργείται μεγάλη συναισθηματική αποστράγγιση επειδή, από τη δύναμη των λόγων σας, προκύπτει διάχυτη ενεργειακή ανταλλαγή.

Είναι πιθανόν ο άντρας σας να εκδηλώσει τη δύναμη των λόγων του μ' έναν τεράστιο όγκο θυμού. Η αίσθηση του θυμού μέσα στο σώμα του είναι τόσο καταπιεστική, ώστε να του προκαλεί μια αυτόματη τάση να ρίξει πάνω σας το συναίσθημα αυτό ή τον όγκο της ενέργειας, επειδή εσείς αποτελείτε το άλλο σκέλος της ανταλλαγής. 

Πάνω σας πέφτει τώρα ένα τρομερό ποσό ενέργειας, και εκείνος θέλει να αντιδράσετε επειδή ο ίδιος αντιδρά με όλο του το είναι και νιώθει ανάστατος. Εσείς πάλι κατά πάσα πιθανότητα θα αντιδράσετε στα λόγια του, αλλά όταν αντιδράτε, γραπώνεστε και καταβροχθίζετε τα συναισθήματά του. Έχετε αγκιστρωθεί συναισθηματικά από τη δύναμη των λόγων και των συναισθημάτων του. 

Εκείνος θέλει να σας γραπώσει για να μπορέσει να ξεφορτωθεί αυτά που νιώθει, και θα αισθανθεί καλύτερα έτσι και καθίσετε να καταπιείτε το θυμό του. Η συνέχεια είναι ότι ανάλογα συναισθήματα δημιουργούνται μέσα σας, και εσείς θέλετε να τα επιστρέψετε, οπότε και λέτε κάτι στο οποίο εκείνος αντιδρά, καταπίνοντας τα δικά σας συναισθήματα. 

Εσείς τώρα αισθάνεστε καλύτερα, αλλά ο άντρας σας νιώθει και πάλι τον ίδιο συναισθηματικό όγκο, οπότε θα πρέπει να πει κάτι που θα σας αγκιστρώσει ακόμα πιο έντονα, ώστε να αντιδράσετε και πάλι. Καθένας σας ανακουφίζεται όταν ο άλλος αντιδρά. 

Αυτό θα πει ανταλλαγή θυμού, ή οποιουδήποτε άλλου συναισθήματος, σε κάθε καυγά. Υπάρχουν κάποιες όμως φορές που δεν επέρχεται αμοιβαία ανταλλαγή ενέργειας. Μπορεί, για παράδειγμα, να ρίξει ενέργεια πάνω σας ο άντρας σας, και εσείς να την καταπιείτε. Ίσως να είστε πολύ παθητικό άτομο και να φοβάστε να μιλήσετε. 

Έτσι βαδίζετε εναντίον των συμφερόντων σας και καταπίνετε όλο το θυμό που σας ρίχνει ο άντρας σας. Δεν αποκλείεται να φοβάστε να μιλήσετε επειδή εκείνος είναι συναισθηματικά και σωματικά βίαιος απέναντί σας, και μπορεί να σας χτυπήσει αν εκφράσετε την αλήθεια σας, αλλά να σας χτυπήσει και αν ακόμα δεν την πείτε. 

Σας εμφανίζεται μια συνολική συναισθηματική και σωματική αποστράγγιση επειδή εισπράττετε το θυμό του άντρα σας και τη βία του, με συνέπεια μετά να νιώθετε εξουθενωμένη, ενώ αισθάνεστε ότι σας αξίζει και από πάνω. Τη ζωή σας την περνάτε με τη βεβαιότητα ότι αυτό θα πει αγάπη. 

Πρόκειται για ένα πρότυπο που συναντήσατε στους γονείς σας, που το έμαθαν και οι ίδιοι από τους δικούς τους γονείς, και αυτό αποτελεί τον μόνο τρόπο που μάθατε ότι μπορείτε να είστε ερωτευμένη με κάποιον, και πώς να μεταχειρίζεστε αυτόν για τον οποίο τρέφετε κάποια συναισθήματα. 

Αυτός ο τρόπος αποτελεί τη δική σας έκφραση της αγάπης, καθώς και του συστήματος πεποιθήσεων των συμφωνιών που κρύβονται βαθιά μέσα σας. Οι σχέσεις αποτελούν τους μεγαλύτερους γάντζους και είναι το πεδίο όπου εκδηλώνονται τα πιο δυνατά συναισθήματα. Άλλη μια περιοχή ανταλλαγής ισχυρών συναισθημάτων είναι η οικογένεια, και έτσι, για σας τον πολεμιστή, οι μεγαλύτερες προκλήσεις σας είναι οι σχέσεις και η οικογένεια. 

Η πρόθεσή σας, ως πολεμιστής, είναι όχι να αντιδράτε εσείς ο ίδιος, αλλά να μεταμορφώσετε τα συναισθήματα όταν οι άλλοι αντιδρούν, χωρίς όμως να βαδίζετε εναντίον του εαυτού σας. Θα πρέπει να μη θέλετε να σας αγκιστρώνουν μέσα τους τα ενεργειακά πεδία των άλλων, και να έχετε μετά την αίσθηση ότι αντιδράτε. 

Θα θέλετε να έχετε την αίσθηση της πληρότητας με τον εαυτό σας, αλλά και να διαθέτετε αρκετή επίγνωση ώστε να μπορείτε να απομακρύνεστε και να μετατοπίζετε το πρότυπο της ενεργειακής ανταλλαγής μακριά από τον τρόπο που το είχατε προηγούμενα βιώσει. Έτσι και μετατοπίσετε το πρότυπο εκείνο, οι άλλοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις πράξεις τους, και για το πώς θα δουλέψουν για να ξεπεράσουν τα δικά τους συναισθήματα.
Don Miguel Ruiz




http://theliveinlight.blogspot.gr

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Οραματισμός - Επίκληση Βιολετί Φλόγας......!!!!!!!!

Ο οραματισμός και η επίκληση της βιολετί φλόγας, μόνο για λίγα λεπτά, θα έχει αποτελέσματα.

Με επιμονή και επανάληψη, θα αλλάξεις εμμονές και μακροχρόνιες κακές συνήθειες.

Λίγα λεπτά το πρωί και η βιολετί φλόγα θα σε βοηθήσει όλη την ημέρα.

Βάλε την βιολετί φλόγα στις προσευχές και διαλογισμούς σου, για θεραπεία, μετατροπή και πνευματική εξύψωση του Πνεύματος. 

Αλλά αν θέλεις η βιολετί φλόγα να σε βοηθήσει πρέπει να εργαστείς με αυτήν. 

Οραματίσου την βιολετή φλόγα γύρω από την καρδιά σου και πες :

"Είμαι ένα ον της βιολετί φλόγας.

Είμαι οι καθαρές επιθυμίες του Θεού.

ΕΙΜΙ είναι ένα από τα ονόματα του Θεού.

Ο Θεός μέσα μου". 

Μπορείς να προσαρμόσεις την προσευχή σου, σε κάθε κατάσταση. π.χ αν υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, λες και οραματίζεσαι :

"Στη πλάτη μου είναι μωβ πυρκαγιά, στην πλάτη μου είναι η καθαρότητα και η επιθυμία του Θεού".

Πες το πολλές φορές. Κάθε φορά που το επαναλαμβάνεις, δυναμώνεις την ενέργεια, αυξάνοντας τη δύναμη των λέξεων.

Οραματίσου την βιολετί φωτιά να θεραπεύει και να επουλώνει.

Μπορεί να έχεις αποτελέσματα αμέσως.

Μπορεί να χρειαστεί να το κάνεις καθημερινά. 

Άσκηση / οραματισμός :
Σε ένα ήσυχο μέρος, κάθισε ή ξάπλωσε αναπαυτικά, η σπονδυλική στήλη, το κεφάλι, τα πόδια και τα χέρια, ίσια. 

Ακούμπησε τα χέρια στο πάνω μέρος των ποδιών, με τις παλάμες προς τα πάνω. (μόνο για την καθιστή θέση).
Κάλεσε / συντονίσου με την βιολετί φλόγα, με προσευχή και οραματισμό και πες :

«ΕΙΜΑΙ ένα Ον της βιολετί φλόγας

ΕΙΜΑΙ η καθαρότητα και οι επιθυμίες του Θεού»

Πάρε μερικές, αργές βαθιές αναπνοές.

Επικεντρώσου στο κέντρο της καρδιά. 

Με αποφασιστικότητα, πίστη και αγάπη, επαναλάβετε την δήλωση, 3 ή 9 φορές, 36, 72 ή και 144 φορές. 

Η επανάληψή της, ενισχύει την εξουσία της και προσλαμβάνεις περισσότερο φως.

Όταν εξοικειωθείς με την δήλωση, κλείσε τα μάτια και οραματίσου την βιολετί φλόγα. 

Δες τον εαυτό σου μπροστά από μια βιολετί φωτιά, 9 μέτρα ψηλή και 6 μέτρα πλάτος. 

Δες φλόγες παλλόμενες, κυματιστές σε ατελείωτες αποχρώσεις / διαβαθμίσεις, του μοβ / ροζ, που δεν καίνε αλλά, δροσίζουν.

Δες τον εαυτό σου να βαδίζει προς την φλόγα. 

Δες το σώμα σου μέσα στις φλόγες.

Οι φλόγες περνούν μέσα στο σώμα σου, τις βλέπεις μέσα σου να πάλλονται, από τα πόδια σου, περνώντας μέσα και γύρω από το σώμα μέχρι πάνω από το κεφάλι σου.

Δοκίμασε να δεις την βιολετί φλόγα με οραματισμό και συγκέντρωση, μέσα από το 3ο μάτι σου.

Χρησιμοποίησε την βιολετί φλόγα για να βοηθήσεις άλλους. 

Οραματίσου την βιολετί φλόγα γύρω τους και μέσα τους, από κάτω έως πάνω από το κεφάλι τους, ενώ λες την προσευχή :

"Είμαι ένα Ον της βιολετί φλόγας.

Είμαι η καθαρότητα και οι επιθυμίες του Θεού.

Στο όνομα του Χριστού, ζητώ η βιολετί φλόγα να πολλαπλασιαστεί και να βοηθήσει τον/την ... που έχει ανάγκη για... αν η συνείδησή του την αποδεχθεί, σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Ευχαριστώ".

Επίκληση της βιολετί φλόγας :
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, ενεργή σε μένα τώρα.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα και μόνο στην θέα της υποκλίνομαι.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα η πανίσχυρη κοσμική εξουσία.
Εγώ ειμί το φως του Θεού,

Φωτεινό κάθε στιγμή σαν ήλιος.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα. 
Είμαι η ιερή δύναμη του «ΕΙΜΙ Θεού».
ΕΙΜΑΙ η συγχώρεση και η απελευθέρωση που ενεργεί εδώ και τώρα.

ΕΙΜΑΙ η απαλλαγή από κάθε αμφιβολία και φόβο.
ΕΙΜΑΙ η δύναμη και η ελευθέρια.
ΕΙΜΑΙ τα φτερά της κοσμικής Νίκης.

Απευθύνω θερμή έκκληση, για συγχώρεση κάθε στιγμή, για όλη τη ζωή και σε κάθε τόπο, με την χάρη της Βιολετί φλόγας.

ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, η πνοή του Θεού παλλόμενη μέσα σε κάθε κύτταρο, στον κοσμικό χρόνο.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, που ενεργοποιεί το μυαλό και την καρδιά.

ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, η υποστήριξη της δημιουργίας του Θεού.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, με όλη την αγάπη, με όλη την αγάπη,
με όλη την αγάπη. 

ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα,
απαλλάσσοντας από κάθε κρυφό πόνο. 
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα,
διαλύοντας την αιτία και την εστία του φόβου.

ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, αποκαλύπτοντας τώρα το εσωτερικό όνομα.

ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, όλα σε ειρήνη, όλα σε ειρήνη,
όλα σε ειρήνη. 

ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, απλωμένη μέσα στους γαλαξίες.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, σε σύνδεση Ψυχής και Πνεύματος.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, η άνοδος στα κοσμικά ύψη.
ΕΙΜΑΙ η βιολετί φλόγα, ο ναός της Ειμί Παρουσίας, με όλη τη δύναμη, με όλη τη δύναμή, με όλη τη δύναμή".

Επίκληση της βιολετί φλόγας για τη θεραπεία της Γης :
Ω βιολετί φλόγα, έλα, βιολετί φλόγα τώρα, φλόγα, φλόγα, φλόγα.
Ω βιολετί φλόγα, έλα, βιολετί φλόγα αυξήσου για να αυξηθούν όλα τα της γης.
Ω βιολετί φλόγα, έλα τώρα βιολετί φλόγα, να αυξηθούν τα φυτά και όλα τα πλάσματα του Θεού.

Ω βιολετί φλόγα, έλα τώρα, τώρα, τώρα.
Ω βιολετί φλόγα, έλα, βιολετί φλόγα, αυξήσου για να αυξήσουν και να αυξάνουν, ο αέρας, η θάλασσα, το έδαφος.

Άγιε Γερμανέ εμπότισε τον αέρα, τη θάλασσα, το έδαφος, με θεία εντολή.
Ας βασιλεύει η σοφία στην Γη και η

Δύναμη του Θεού να αυξάνεται.
Η αγάπη ας επικρατεί και ας ρέει το έλεος.
                       
Ας σταματήσει τώρα ο πόλεμος και το κακό.
Ας αποκαλυφθεί η αλήθεια σε όλη την ανθρωπότητα.
Ας κλίσει η Ιώδες Φλόγα της ελευθερίας, 
για να κάνει το γύρο του κόσμου.

Ας υποχρεώσει τώρα όλους τους ηγέτες να είναι δίκαιοι και ας λάμψει η δικαιοσύνη. Φώτισε το σκοτάδι σε Ανατολή και Δύση. Η αναρχία και ο τρόμος ας αποτύχουν.

Με θεϊκή εξουσία ας επικρατήσει η Ιώδες Φλόγα και η ελπίδα, του Omri-Tas, και η φλόγα με Blest Oromasis τώρα.
Oι δάσκαλοι και οι άγγελοι, ας εμφανιστούν τώρα και ας δούμε την τελειότητα παντού.

Προσευχόμαστε μαζί σας, τόσο κοντά και μακριά, για να γίνει η γη ένας ελεύθερος πλανήτης.

Πες ένα προσωπικό μάντρα, σύμφωνα με αυτά από τα οποία που θέλεις να απαλλαγείς.

Ζήτησε από τον ανώτερο εαυτόν σου, συστηματικά να σε βοηθά για να ανυψωθεί η πλανητική σου συνείδηση.

Πάρε μερικές βαθιές ανάσες,

Συγκεντρώσου στο κέντρο της καρδιάς.

Πες δυνατά :
"Εγώ Ειμί Παρουσία, 

ΕΣΥ είσαι η μόνη δύναμη που μπορεί να ενεργήσει στον κόσμο μου.
Ανέλαβε την διοίκηση της σκέψης και των συναισθημάτων μου".

Άφησε την βιολετί φωτιά στην καρδιά σου, να κάψει όλες τις αρνητικές ενέργειες. ΤΩΡΑ.

Στη συνέχεια πες αυτό το μάντρα μέχρι να αισθανθείς καλύτερα :

"Είμαι ένα ον της Βιολετί Φωτιάς.

Είμαι οι καθαρές επιθυμίες του Θεού.

Ευχαριστώ για την μετάβαση από το σκοτάδι στο Φως. 

Ευχαριστώ για την καύση των πυκνών αρχείων του κάρμα μου.

Ευχαριστώ για την αποκατάσταση της αρχαίας μνήμης του

« ΕΓΩ ΕΙΜΙ » στην συνείδησή μου".

Άσκηση οραματισμός :
Ζητήστε από τον Ανώτερό σας Εαυτό, Δάσκαλο, Οδηγό να σας βοηθήσει να το κάνετε, ή να ζητήσει από την Φλόγα να γίνει πρόδηλη. 

1) Οραματίσου ότι υπάρχει μια βιολετί σφαίρα φωτιάς πάνω από το κεφάλι σου. 

2) Zήτησε από την πύρινη σφαίρα να έρθει και να γεμίσει κάθε κύτταρο του σώματός σου.

3) Κράτησε την φλόγα μέσα στο σώμα σoυ.

4) Ζήτησε να έρθει και στο τσάκρα της καρδιάς σου και να περιστραφεί γύρω και έξω από το σώμα σου, να το περικυκλώσει και να συμπεριλάβει όλα τα σώματά σου.
( συναισθηματικό, ψυχικό και πνευματικό.)

5) Zήτησε από την Ιόχρου Φλόγα να μετατρέψει να αλλάξει ή να εξαλείψει όλα αυτά που δεν επιθυμείς στην ζωή σου. 

Όλα, σαν λίστα αγορών.
Κάρμα, αρνητικά συναισθήματα, θυμό, φτώχεια, απογοήτευση, θλίψη, σωματικές ασθένειες, κ.λ.π.

Κάνε μια προσωπική δήλωση :
"Μετατρέπω το … και διαλύω ότι στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της ανόδου μου, σε όλες τις διαστάσεις, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους χώρους και χρόνους, παρελθόν, παρόν και μέλλον". 

Βάλε δυνατή πρόθεση και συναίσθημα πάνω σ' αυτό. Κάλυψε όλες τις ζωές σου και τον πολυδιάστατο εαυτό σας.

6) Μετατρέψτε την αρνητικότητα σε Θείο Φως και γέμισε το σώμα σου.

Στην αύρα μας δημιουργούνται "Τρύπες", από την καύση της πυκνής ενέργειας, με την χρήση της Βιολετί Φλόγας. 

Είναι πολύ σημαντικό να συμπληρώνουμε τα κενά με θεραπευτική ενέργεια. Πες ξανά:

"Παρακαλώ μετάτρεψε τον φόβο, θυμό, ένταση, αβεβαιότητα, κάθε αρνητικό συναίσθημα και δυσάρεστη κατάσταση της ζωής μου, σε αγάπη, ευημερία, αφθονία, ειρήνη και ευτυχία”.

Zήτησε αν θες, συγκεκριμένα χρώματα, τα οποία είναι καθαρή ενέργεια, να σου καλύψουν την αύρα : 

Ροζ για άνευ όρων αγάπη. 

Μπλε για γαλήνη και ηρεμία. 

Πράσινο για υγεία και αφθονία. 

Βαθύ σκούρο μπλε για πνευματική γνώση και διαίσθηση. 

Βιολετί για πνευματική πρόοδος και γνώση. 

Η Επίκληση της Βιολετί Φλόγας κάτω από το χρυσό φως της Χριστικής Συνείδησης, περιλαμβάνει τις ιδιότητες όλων των χρωμάτων.

Αλχημικός Ιόχρου Φλόγας Διαλογισμός :
Μετάτρεψε το κάρμα σου, τις αρνητικές σκέψεις, δράσεις και συγκινήσεις.

Εξατομίκευσε την Επίκληση.

Χρησιμοποίησε λέξεις μέσα από την καρδιά και πες τις, με μεγάλο συναίσθημα και πρόθεση. 

Λέγοντας τα λόγια δυνατά είναι το καλύτερο γιατί η δύναμη και η δόνηση του προφορικού λόγου έχει η ενέργεια, η οποία συμβάλλει στη δημιουργία των μέγιστων δυνατών
αποτελεσμάτων της. 

Πάρε μερικές βαθιές ανάσες για την προετοιμασία και στη συνέχεια πες δυνατά :

"Εγώ Ειμί η Παρουσία.

Αγαπημένε μου Πατέρα, Επουράνια Πηγή μου.

Παρακαλώ να εκδηλωθεί μέσα από εμένα τώρα, η μεταστοιχείωση της Ιερής Βιολετί Φλόγας. 

Φέρε Θεέ μου την Βιολετί Φλόγα σε κάθε κύτταρο και μόριο του σώματός μου και γέμισέ το εντελώς και απολύτως.
Γίνε Βιολετί Φλόγα, φλόγα στην καρδιά μου.

Κάλυψε όλα τα σώματά μου,
(υλικό, συναισθηματικό, ψυχικό, πνευματικό), περίβαλλε ''το όλον μου'', ώστε να γίνει ένα με την Θείαν σου, Χάρη, Αγάπη, Έλεος και Συγχώρεση.

Πατέρα, κάνε η Βιολετί Φλόγα, να μετατρέψει, όλες τις καρμικές, αρνητικές σκέψεις, ενέργειες και πράξεις που έχω κάνει, μέσα σε όλες τις διαστάσεις, σε όλα τα επίπεδα, με όλα τα σώματα, μέσα σε όλους τους χώρους, στο παρελθόν, παρόν και μέλλον. 

Πατέρα, κάνε η Βιολετί Φλόγα να διαλύσει τα πάντα που στέκονται εμπόδια στο δρόμο μου, ώστε, να ενσωματωθώ με τον Αναληφθέντα Χριστό.

Αγαπημένη Βιολετί Φλόγα, όλα τώρα μεταλλάσσονται από το Χρυσό Φως του Θεού, σε Χριστική Συνείδηση.

Πατέρα, στείλε αυτό το Χρυσό Φως σε μένα τώρα, αγαλλιάζοντας ολόκληρο το σώμα μου με τη Θεία ακτινοβολία του, αυξάνοντας τους κραδασμούς και τη συχνότητα μου, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
ΕΙΜΙ ΟΤΙ ΕΙΜΙ. Ας είναι και έτσι είναι. 

Ευχαριστώ την Βιολετί Φλόγα,

Ευχαριστώ τον Πατέρα.

Αμήν".

Κάνε το κάθε πρωί, κάθε το βράδυ, ή οποτεδήποτε αισθάνεσαι συγκλονισμένος ή αναστατωμένος. 

Η άσκηση των Αλχημιστών του Πνεύματος, δεν είναι μόνο να μετατραπούν τα βασικά μέταλλα σε χρυσό, αλλά να φέρει την ψυχή σε μια θαυμάσια κατάσταση επικοινωνίας με τη Θεότητα, μια κατάσταση ενότητας και αθανασίας, στο χρυσό της Χριστικής συνείδησης.

Προσευχή στην Βιολετί Φλόγας :
Αγαπημένη μου Μεγάλη Θεό Παρουσία.

Αγαπημένε μου Άγιε Γερμανέ.

Αγαπημένοι Άγγελοι της Ιόχρου Φλόγας,

ισχυρέ Αρκτούρε κυβερνήτη του Βιολετή πλανήτη.

Αγαπημένε Δάσκαλε Ιησού.

Αγαπώ, ευλογώ και προσκαλώ την Βιολετί Φλόγα της καρδιάς του Θεού να κάψει βαθιά στο είναι μου, το μυαλό, το σώμα, και τα συναισθήματά μου, να καθαρίσει όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματά μου. 

Βιολετί Φλόγα σου είμαι ευγνώμων.

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα Σε αγαπώ (3x)

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα Σε ευλογώ (3x)

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα Σε ευχαριστώ (3x)

για την παρουσία σου σε μένα, πάντα και για πάντα.

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα με καθάρισες, με καθαρίζεις
και θα με καθαρίζεις.

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα με προστάτευσες, με προστατεύεις, και θα με προστατεύεις

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα με τυλίγεις, με αγκαλιάζεις,
και θα με αγκαλιάζεις.

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα με Θεράπευσες, με θεραπεύεις
και θα με θεραπεύεις, άμεσα, εύκολα, γρήγορα.

Αγαπημένη Ιόχρου Φλόγα,

Αγαπημένη παντοδύναμη

ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ( Χ3 )

Τη νύχτα, ζήτησε από τον Άγιο Γερμανό να σε μεταφέρει στο ναό της Ιόχρου Φλόγας και να σε κρατήσει εκεί, στο ιώδες του φως, αρκετό καιρό για να λάβεις την Ιόχρου Φλόγα και στη συνέχεια να έρθει η Ιόχρου Φλόγα στο φυσικό σώμα σου, ενώ κοιμάσαι.




Ο Μεγάλος νόμος.......!!!!!!

O Νόμος της Δράσης και της Αντίδρασης
Ό, τι σπείρεις θα θερίσεις. Αν αυτό που θες είναι ευτυχία, αγάπη, φιλία και ειρήνη… Τότε ΓΙΝΕ η αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου, γίνε ειρηνικός, γίνε ευτυχισμένος, γίνε ένας καλός φίλος για κάποιον. Όταν προσφέρεις αρνητική ενέργεια, αυτή επιστρέφει σε σένα ακόμα πιο ισχυρή.
Ο Νόμος της Δημιουργίας
Η ζωή δε συμβαίνει απλά. Χρειάζεται και τη συμμετοχή σου. Ό’ τι μας περιτριγυρίζει, ό, τι βρίσκεται στο άμεσο, εξωτερικό περιβάλλον μας, δεν είναι παρά η ανάκλαση της εσωτερικής μας κατάστασης, των πιστεύω και των αντιλήψεών μας. Να κάνεις και να είσαι ό,τι θες να υπάρχει και να συμβαίνει στη ζωή σου. Όλα είναι τέλεια.

Ο Νόμος της Οπτικής
Ό, τι βλέπεις, αυτό είναι. Ό, τι πιστεύεις, αυτό συμβαίνει. Όταν στο πρόσωπο κάποιου βλέπεις έναν εχθρό, τότε έχεις βάλει στη ζωή σου έναν εχθρό. Όταν βλέπεις κάτι ως ακατόρθωτο, θα είναι ακατόρθωτο. Άλλαξε ό, τι δε σε ικανοποιεί, απλά αλλάζοντας τον τρόπο που το αντιλαμβάνεσαι. Με άλλα λόγια, έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις τα πάντα με τη συμπεριφορά σου και μόνο.

Ο Νόμος της Ανάπτυξης
Προς το μέρος που κατευθύνεσαι, σ’ αυτό θα φτάσεις. Όταν θες να αναπτυχθείς πνευματικά, γίνε πνευματικό ον και τα πάντα γύρω σου θα αλλάξουν για να ανταποκριθούν στις νέες σου επιλογές και ασχολίες. Το μόνο που κατέχεις, το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι ο εαυτός σου. 

Το μοναδικό σου εφόδιο είναι ο εαυτός σου. Άλλαξε, λοιπόν, από καρδιάς, και τα πάντα γύρω σου θ’ αλλάξουν. Αυτό μπορεί να σημαίνει, βέβαια, και αλλαγές καταστάσεων που έχεις συνηθίσει, ή να «χάσεις» πρόσωπα και σχέσεις χαρακτηριστικές για σένα. Να θυμάσαι πως τα πάντα αλλάζουν για να ανταποκρίνονται στις δονήσεις σου και όλα συμβαίνουν για έναν ανώτερο, τέλειο σκοπό.

Ο Νόμος της Υπευθυνότητας
Είσαι υπεύθυνος για ό, τι συμβαίνει στη ζωή σου. Εσύ και μόνο εσύ. Είτε για κάτι ευχάριστο, είτε για κάτι δυσάρεστο. Πριν κατηγορήσεις οποιονδήποτε άλλο, ξανασκέψου το. Οι συνθήκες απλώς καθρεφτίζουν τις δικές ΣΟΥ σκέψεις.

Όσο δύσκολο κι αν είναι, κάποιες φορές, να το πιστέψεις, ό, τι συμβαίνει είναι καθρέφτισμα του εαυτού σου. Αυτό που μπορείς να ελέγχεις κάθε φορά, σε κάθε κατάσταση, είναι ο εαυτός σου. Εσύ επιλέγεις αν θα νιώθεις πόνο ή θλίψη ή αν θα ανησυχείς για τα πάντα.

Ο Νόμος της Ενότητας
Παρελθόν, παρόν, μέλλον. Όλα είναι Ένα. Όλα είναι Τώρα. Το να προσκολλάσαι στο παρελθόν, σε αποτρέπει από το να έχεις παρόν. Το να σκέφτεσαι μόνο το μέλλον, δε σου επιτρέπει να χαρείς τη στιγμή. Παλιές συμπεριφορές, τοξικές σχέσεις συνήθειας, παλιά όνειρα, περασμένες στιγμές… όταν παραμένεις κολλημένος σ’ αυτά, χάνεις το τώρα. Δες μπροστά σου. Τώρα είσαι εδώ. Τώρα όλα είναι τέλεια.

Ο Νόμος της Συγκέντρωσης
Ένα βήμα τη φορά. Ένα μικρό, σταθερό βήμα. Μη βιάζεσαι. Πάρε το χρόνο σου, βρες το δικό σου ρυθμό, μην επηρεάζεσαι από τίποτα. Όταν χάνεις το στόχο σου, όταν είσαι ασταθής, αφήνεις το άγχος και το φόβο να σε κυριεύσουν. Ενώ μία επιτυχία κάθε φορά, θα σε οδηγήσει στην πολυπόθητη μεγάλη.

Ο Νόμος της Ενέργειας
Τα πάντα έχουν ενέργεια. Τα πάντα ΕΙΝΑΙ ενέργεια. Ό, τι λες, ό, τι βλέπεις, ό, τι τρως, ό, τι αγγίζεις, ό, τι πράττεις, ό, τι νιώθεις. Τα πάντα είναι ενέργεια. Ακόμα κι εσύ ο ίδιος. Η ενέργεια επηρεάζει ολόκληρη τη ζωή σου. Γι’ αυτό φρόντιζε να μην αφήνεις τον εαυτό σου εκτεθειμένο σε ενέργειες που σε επηρεάζουν αρνητικά, να τον προστατεύεις. 

Να χρησιμοποιείς λέξεις με όμορφη ενέργεια. Λέξεις αγάπης. Να τρως ό, τι νιώθεις πως το σώμα σου ζητά, να το αγαπάς. Να διατηρείς τον προσωπικό σου χώρο καθαρό και χωρίς υπερβολικά αντικείμενα. Να έχεις στη ζωή σου ό, τι και όποιον σε ικανοποιεί ενεργειακά.

Τα πάντα είναι ένα παιχνίδι.
Και να μην ξεχνάς ποτέ πως τα πάντα είναι όπως πρέπει να είναι, για το καλό όλων.
Όλα είναι τέλεια.




“Copyright υλικού © Αντωνία Σοφού, 
για το LightWorker.gr“.

Διαλογισμός με τον αρχάγγελο Μιχαήλ και την μπλέ Ακτίνα......!!!!!!!!!!


Η ακτίνα δια μέσου της οποίας δρα ο Αρχάγγελος Μιχαήλ έχει χρώμα μπλε ζαφείρι. 

Είναι η συχνότητα με την οποίαν δρα και δια μέσου της οποίας κάνει να φτάνει στην γη τη βοήθειά του. 

Το μπλε είναι το χρώμα της ειρήνης , της πίστης και της θεϊκής μεταμόρφωσης. 

Με το μπλε παρουσιάζονται οι μητρικές αρετές της αφοσίωσης, της προστασίας και της ένωσης με το Θεό.

Η Πρώτη Ακτίνα Φωτός είναι κοφτερή σαν ένα σπαθί.

Η δράση της είναι εκείνη να γκρεμίσει και να ξαναφτιάξει τις παλιές μορφές , στυλ και σκέψεις ζωής . 

Διαλύει τις παλιές ενέργειες , τις καταθλιπτικές καταστάσεις τις αρνητικές σκέψεις και νοοτροπίες. 

Διεισδύει πολύ βαθιά σε όλα τα στρώματα της βαριάς ύλης και σκέψης για να φέρει την Θεϊκή φώτιση.

Είναι η ακτίνα του κουράγιου, της Εξόδου , των σπουδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα και των ουράνιων θαυμάτων. 

Σε αυτή την ακτίνα φωτός βρίσκονται όλα εκείνα που είναι στην επιμέλεια και προσοχή του βασιλείου του φωτός : προσευχές , ελπίδα , επιθυμίες , επιδιώξεις και καταστάσεις που είναι σύμφωνες με τον νόμο του φωτός.

Το μπλε , με την απεριόριστη δύναμη της πίστης στον Θεό , είναι το χρώμα της αυθόρμητης θεραπείας, της ανακούφισης , της απελευθέρωσης από συναισθήματα απελπισίας , μελαγχολίας , ανασφάλειας κι αβεβαιότητας. 

Όλα αυτά τα συναισθήματα της ψυχής απαλύνονται και μετουσιώνονται από μπλε φως .

Γνωρίζοντας την θαυματουργή δράση της μπλε ακτίνας φωτός μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να καλυτερεύσουμε όλα εκείνα τα συναισθήματα που θα μας εξασφαλίσουν τις αρετές εκείνες που θα μας οδηγήσουν στο πνευματικό μονοπάτι του φωτός.

Μας έχει δοθεί η δύναμη & έχουμε την δυνατότητα και την ελευθερία να επιθυμούμε το Θεϊκό φως . 

«Ζητείστε και θα σας δοθεί , ευχαριστείτε και θα λάβετε θεϊκή ευλογία».

Δημιούργησε ένα περιβάλλον ήρεμο, ήσυχο και καθαρό.

Πάρε μια άνετη θέση……, κλείσε τα μάτια σου...., πάρε μερικές βαθιές αναπνοές…. 

Καθώς εκπνέεις φαντάσου ότι αποδιώχνεις ότι δεν θέλεις και δεν χρειάζεσαι……. 

Άδειασε το νου σου, χαλάρωσε...............

Ήρεμα ανασαίνεις αργά και βαθιά με ρυθμό……

Άφησε όποια ένταση, κούραση ή ανησυχία έχεις να σβήσει…..

Συγκεντρώσου στις εισπνοές σου. Νιώσε ότι κάθε φορά που εισπνέεις παίρνεις μέσα σου την ενέργεια της ζωής, τη ζωτική ενέργεια του σύμπαντος....................

Μέσα σε αυτήν τη ζωτική ενέργεια υπάρχει ότι χρειάζεσαι και επιθυμείς, αγάπη, δύναμη, υγεία, ομορφιά, ενέργεια, αφθονία. 

Ανάπνευσε τα με κάθε εισπνοή......................

Η εισπνοή σε πάει πιο βαθιά μέσα στον εαυτό σου…….

Η εκπνοή σε χαλαρώνει……..

Εισπνέεις θετικότητα, εκπνέεις αρνητικότητα. ……

Βγάλε με κάθε εκπνοή την κούραση, το άγχος και τις περιττές σκέψεις. ............

Όλη την ένταση. ........

Τα πάντα καθαρίζουν στην εκπνοή. ……

Άδειασε το νου σου, χαλάρωσε...................

Οραματίσου πως βρίσκεσαι μέσα σε μια μπλε ακτίνα ..........

Εισπνέεις καθαρό φωτεινό αέρα μπλε ζαφείρι..............

Με κάθε αναπνοή νιώσε την μπλε ακτίνα να μπαίνει και να σε γεμίζει στους πνεύμονές και από εκεί να πηγαίνει σε όλα τα κύτταρα του σώματός σου................

Κατόπιν , με πλήρη συνειδητότητα της δύναμης αυτής της ροής που σε καλεί να έχεις πίστη στον Θεό , ζήτα βοήθεια με όλη την δύναμη της καρδιάς σου..............

Είσαι σε πλήρη αρμονία με το μπλε φως ..................

Βρίσκεσαι στο πεδίο των δυνάμεων του Αρχάγγελου Μιχαήλ................

Αρχάγγελε Μιχαήλ!

Σε παρακαλώ κόψε και απελευθέρωσε οτιδήποτε απομυζά την ενέργειά μου…….

Κόψε τις χορδές του φόβου που απομυζούν την ζωτικότητα μου….

Βοήθησε με να αυξήσω την ενέργειά μου στο φυσικό της επίπεδο τώρα................

Αρχάγγελε Μιχαήλ!

Επικαλούμαι το Υπέρτατο κι Αγνό Πνεύμα σου, να πλημμυρίσει με την μπλε ακτίνα Σου, το σώμα το πνεύμα και την ψυχή μου……

Εσύ ο Αρχάγγελος της πρώτης ακτίνας, της δύναμης, του θάρρους, της προστασίας και της δικαιοσύνης.............

Ο ισχυρός Αρχάγγελος Μιχαήλ, ο προστάτης της ανθρωπότητας, ο υπέρτατος αδιάφθορος αρχιστράτηγος όλων των Αρχαγγέλων…….

Εσύ Αρχιστράτηγε Μιχαήλ που οδηγείς τις ουράνιες δυνάμεις και τις λεγεώνες του φωτός…..

Που συνδέεσαι με την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των τσάκρα του λαιμού και του τρίτου ματιού, που εκφράζεις τη δύναμη και τη θέληση του Θεού, την πίστη, την προστασία, την αλήθεια και την δικαιοσύνη……

Αρχάγγελε Μιχαήλ!

Όπλισε την ύπαρξή μου με δύναμη και θάρρος, κόψε με το σπαθί σου, όλα τα αρνητικά δεσμά που με κρατούν δεμένο(η), με όντα ανθρώπους και καταστάσεις..........

Ελευθέρωσε την ψυχή μου από τον φόβο και το σκοτάδι, ρίξε επάνω μου τον σκούρο μπλε μανδύα της προστασίας σου κι επέτρεψε να εισχωρήσει μέσα μου μόνο το αγνό και καθαρό φως της θεϊκής αγάπης.....................

Χάρισε μου αποφασιστικότητα, ζωτική ενέργεια, βοήθησέ με να περπατώ στο δρόμο μου και να εκτελώ τις υποχρεώσεις μου , χωρίς φόβο και κόπο…….

Με τον μπλε μανδύα σου προστάτευσέ με από σωματικές και ψυχικές επιθέσεις……..

Βοήθησε με το σπαθί σου να κόψω όλα τα δεσμά, τις αιθερικές χορδές και τις σχέσεις που με κρατάνε κολλημένο, ή σε αρνητικές καταστάσεις………

Ενέπνευσέ με να αναζητώ την ανώτερη αλήθεια και την απόκρυφη γνώση........

Βοήθησέ με να αναπτύξω την υποταγή του εγώ στην ανώτερη θεϊκή θέληση……

Ενεργοποίησε το τσάκρα του λαιμού και του τρίτου ματιού................

Δέξου τις ευχαριστίες της ψυχής μου…..

Γένοιτω 





Πηγή: « Άγγελοι στη ζωή μας» Ν. Γ. Μπράουν
http://angelsroads.blogspot.gr

Συνέντευξη του Stefano Elio D' Anna στην Αθήνα........!!!!!!!!!!

                 

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έδωσε στην Αθήνα ο Stefano Elio D' Anna, συγγραφέας του εξαιρετικού Η Σχολή των Θεών.

...Και προχωρούμε στην ζωή μας, πιστεύοντας ότι έχουμε την ευθύνη των πράξεων της ζωής μας, ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, την απτή πραγματικότητα, αλλά απλά δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας και γινόμαστε ψεύτες μ’ αυτόν τον τρόπο απλά έχουμε πειστεί ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα κατά την θέλησή μας αλλά είμαστε απλά φυλακισμένοι στην δική μας προβολή προς τα έξω, προσπαθήστε να καταλάβετε αυτό που σας λέω: ‘’ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ’’.

Αυτό που θα σας πω μπορεί να μην σας αρέσει, μην περιμένετε από μένα να είμαι ένας πνευματικός δάσκαλος και ένας γκουρού, ένας κύριος, ένας σαμάνος ή οτιδήποτε παρόμοιο που νομίζετε ότι μπορεί να είμαι. Είμαι πολύ πρακτικός άνθρωπος... αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιστεύω στην εξωτερική πραγματικότητα. 

Η εξωτερική πραγματικότητα είναι στην υπηρεσία μου. Αυτό σημαίνει να είσαι πρακτικός. Όταν ξεπερνάτε τον εαυτό σας τότε η πραγματικότητα ακολουθεί. Αυτό το οποίο προσπάθησα να βάλω μέσα στο βιβλίο «Η Σχολή των Θεών» είναι απλά για να σας βοηθήσω να καταλάβετε ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την ζωή. Την προβάλλουμε την ζωή. Είμαστε δημιουργοί της πραγματικότητας. 

Προβάλλουμε την πραγματικότητα έξω στο περιβάλλον - στον περίγυρο. Έτσι δεν μπορώ να μιλήσω στις μάζες. Η μάζα ποτέ δεν μπορεί να καταλάβει....

Είμαι εδώ απλά για να σας πω ότι ποτέ δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε, να ακολουθήσετε, να εφαρμόσετε αυτό για το οποίο σας μιλώ. Είναι πολύ πιο εύκολο να στρέφεστε στην θρησκεία, σε μια ιδεολογία, μια πολιτική, οικονομική αλλά να μεταμορφώσουμε το εσωτερικό μας ‘’Είναι’’, είναι ο πιο δύσκολος δρόμος, που μπορείτε να αναλάβετε. 

Όπως είπα εχθές σε λίγα λεπτά, πρέπει να γίνουμε όλοι ένα πλήρωμα το οποίο ταξιδεύει και διασχίζει έναν Ωκεανό. Πρέπει να γίνουμε ένα πρόσωπο και αυτό είναι που θα γίνει αν μου δώσετε την προσοχή σας, αυτό για το οποίο μιλάμε.

Πριν από 2 ημέρες ήμουνα σε ένα συνέδριο οικονομολογίας στην Τουρκία και ήταν ένα κανάλι οικονομολογικό και ήτανε πολλοί γκουρού των οικονομικών. Πολλοί με βραβεία Νόμπελ… Προσπάθησαν να δώσουν την άποψή τους σε φαινόμενα της Ευρωπαϊκής κρίσης αλλά έλεγαν τα ίδια λόγια, τα ίδια πράγματα όλοι. Όταν μου ζήτησαν να πω τι σκεφτόμουνα εγώ για την κρίση στην Ευρώπη, είπα ποια κρίση;;; Δεν ξέρω καμία κρίση. 

Η κρίση δεν είναι ένα αντικειμενικό ζήτημα, η κρίση είναι μια εσωτερική υπόθεση. Είναι μια αποσύνθεση του εσωτερικού σας εαυτού. Δεν είναι εξωτερική η κρίση και αυτός ο κόσμος πιστεύει ότι είναι κάτι που συμβαίνει στον κόσμο. Κάτι σαν 3ος παγκόσμιος πόλεμος, ειδικά στην δική σας χώρα την Ελλάδα, λένε : Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, Χρεοκοπήσαμε. Η λύση είναι μόνο αν καταλάβετε ότι είναι κάτι εντελώς προσωπικό που ανήκει στο άτομο. 

Μόνο το άτομο μπορεί να δώσει λύσει στο πρόβλημα της χώρας. Έτσι, πως μπορεί το άτομο να λύσει αυτό το πρόβλημα; Πρέπει να αντιληφθείτε ότι η εξωτερική πραγματικότητα δεν είναι παρά μια προβολή. Είναι το όνειρο που έρχεται από μέσα και προβάλλει τον εαυτό του στον εξωτερικό κόσμο σαν απτή πραγματικότητα, αλλά δεν είναι παρά μια προβολή. 

Έτσι η Ευρωπαϊκή κρίση είναι ένας αυτοϋπνωτισμός, αλλά αυτή η ιδέα δεν σας αρέσει. Αν πούμε αυτό, θα πρέπει να αναλάβεις μια ευθύνη, εσωτερικά υπεύθυνοι πρέπει να είστε και δεν θα σας αρέσει., γιατί δεν θα εξαρτάστε από τους άλλους, το εγώ, τους ειδικούς, τους οικονομολόγους, το Θεό, το δάσκαλό σας. Θα πρέπει να πείτε στον εαυτό σας :

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για όλους και όλα, είμαι ο μόνος υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή μου» Άρα, τι να κάνω: Το να είμαστε υπεύθυνοι είναι μια λέξη όπου στα λατινικά σημαίνει ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ, να είμαι ανταποκρινόμενος, γιατί όλα είναι μέσα μου και όταν καταλάβετε ότι όλα έρχονται από μέσα, τότε όλοι οι φόβοι θα φύγουν και όταν οι φόβοι σας φύγουν όλες σας οι δυνατότητες θα αποκαλυφθούν σε σας. Όλες οι λύσεις, όλες οι θεραπείες και η ‘’Σωτηρία’’, έτσι θα νιώσετε ασφαλείς. Δεν έχουμε ούτε μια γευσούλα, τόση δα.

Να νιώθεις ασφαλής σημαίνει να μην επιτρέπεις κανένα φόβο, καμία αγωνία, καμία αμφιβολία, καμία εσωτερική σύγκρουση, γιατί θα το εκφράσετε έξω από εσάς. Εάν έχετε μία απάντηση μέσα σας, θα δείτε ότι η πραγματικότητα θα ακολουθήσει για να βρει την απάντηση. 

Θα δείτε ότι όταν μπαίνετε μέσα σας, θα δείτε ότι συναντάτε τον εαυτό σας. Όταν κοιτάμε μέσα μας, τότε βλέπουμε αυτό που δεν είμαστε. Γι’ αυτό η ζωή μας είναι έτσι. Όταν θα καταλάβετε ότι αυτό που αντιτίθεται μέσα σας είναι μια παρατήρηση αυτού που δεν είστε, αυτή είναι μια πολύ σημαντική συνειδητοποίηση. Γιατί αυτό θα σας φέρει πιο κοντά και πιο κοντά σ’ αυτό που πραγματικά είστε. 

Η ζωή μας είναι κατά 99% αυτό που δεν είμαστε. Και η στροφή που προσπαθείτε να κάνετε μέσα σας… θα συναντήσετε ένα εμπόδιο που δεν θα μάθετε μ’ αυτόν τον τρόπο ποιός είστε πραγματικά.

Εάν αποκαλείτε αυτήν την πολλαπλότητα «Εγώ» και πιστεύετε ότι είστε ο εαυτός σας αλλά αυτό, είναι αυτό που δεν είστε και αυτό που δεν είστε, είναι αυτό που δημιουργεί όλη την κρίση. Βιώνετε, συνειδητοποιείτε αυτό που είναι έξω από σας, έξω από την πραγματικότητά σας. 

Το να είστε σιωπηλοί, το να μείνετε με τον εαυτό σας σε σιωπή είναι μία εξάσκηση, να αντέξετε την σιωπή, αυτό είναι υπευθυνότητα, αυτό σημαίνει υπευθυνότητα με την έννοια την λατινική να έχουμε την απάντηση… και αυτό σας επιτρέπει να αγγίξετε αυτό που πραγματικά είστε και η σιωπή είναι πολύ σημαντική, πολύ σπουδαία, πολύ ενδιαφέρουσα. 

Πρέπει να αντιληφθείτε ότι οτιδήποτε που συμβαίνει στην ζωή μας, είναι σαν να φοράμε μια μάσκα πιστεύοντας ότι… κάθε στιγμή... ταυτιζόμαστε μ’ αυτές τις μάσκες και πιστεύουμε ότι είμαστε αυτές οι μάσκες. Να απαλλαγούμε από τις ίδιες τις μάσκες είναι αδύνατον. Εσείς ήρθατε εδώ για να έχετε μια απάντηση αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ποια μπορεί να είναι η απάντηση.... 

Η απάντηση είναι να είστε υπεύθυνοι για όλα και όλους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από μέσα και όλες οι κρίσεις σ’ αυτήν την ζωή και στον κόσμο, μπορούν να λυθούν μόνον εάν αντιληφθείτε ότι είστε η πραγματική αιτία όλων αυτών των εμπειριών που υπάρχουν έξω. 

Εγώ δεν βλέπω καμία κρίση, δεν βλέπω καμία οικονομική προκοπή, γιατί εάν δεν έχετε μια ρωγμή μέσα στο Είναι σας, δεν μπορεί να έχετε ρωγμές και στην εξωτερική σας ζωή, ούτε καν οικονομικές ρωγμές. Έτσι μόνο εσείς οι ίδιοι μπορείτε να προστατέψετε τον εαυτό σας. Εάν πιστεύετε τα ΜΜΕ, την τηλεόραση, τα νέα της τηλεόρασης, θα τρελαθείτε. 

Είναι ένας τρόπος για να ξεχάσετε τον εαυτό σας και αν δεν μπείτε μέσα σε μια τέτοια συνείδηση, μέσα στον εαυτό σας δεν θα μπορείτε να λύσετε τίποτα, ούτε καν στην οικογένεια σας. Θα δείτε ότι όλα είναι αντανακλαστικά, απλά και μόνο επειδή παλεύετε τον εαυτό σας. 

Παλεύετε, έχετε διαμάχες εσωτερικές και πιστεύετε ότι αυτό το χάος το οποίο βιώνετε είναι κάτι που συμβαίνει έξω από εσάς. Τότε ποτέ δεν θα μπορέσετε να είστε κυρίαρχοι της ζωής σας και δεν μπορείτε να είστε κύριοι του εαυτού σας...

Το να είστε κυρίαρχοι του εαυτού σας έχει να κάνει με την αυτοπαρατήρηση και αυτό είναι μία πολύ δύσκολη τεχνική. Όλοι πιστεύουν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν τον εαυτό τους, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον εαυτό μας. 

Το να παρακολουθήσουμε τον εαυτό μας, σημαίνει οι σκιές να εξαφανιστούν. Μερικά δευτερόλεπτα αυτοπαρατήρησης μας βάζει σε μια κατάσταση που λύνει όλα τα προβλήματα. Όλα τα προβλήματα του οργανισμού μας, του κράτους, της χώρας, μέχρι τα πλανητικά προβλήματα.

Μα θα μου πείτε, πως είναι δυνατόν να είναι τόσο δυνατόν; Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, τόσοι σχεδιασμοί... πως μπορώ να αλλάξω την εξωτερική πραγματικότητα; Δημιουργείτε από εκατομμύρια, εκατομμυρίων σκέψεων, προβλήματα, δυσχέρειες.... 
Αυτά συμβαίνουν γιατί είμαστε υπνωτισμένοι από τον εαυτό μας, έχουμε δημιουργήσει μια φυλακή για τον εαυτό μας, πιστεύοντας στα εξωτερικά γεγονότα, πιστεύοντας ότι έξω εκεί υπάρχει κάτι το οποίο μας επιτίθεται, δηλαδή σαν να λέμε «Υπάρχει κάποιος κακός, κάποιος εχθρός που μας θέλει να αποτύχουμε» και δεν θα είμαστε ποτέ υπεύθυνοι γι’ αυτό, για οτιδήποτε που μας συμβαίνει. 

Σας λέω ότι η στιγμή, οι μεγαλύτερες ευκαιρίες έρχονται όταν νιώθετε αυτόν τον πόνο μέσα σας, όταν λέτε στον εαυτό σας: «δεν υπάρχει τίποτα να κάνω» αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ζωή σας. Αυτός ο πόνος, αυτός ο φόβος, σας λέει ότι αυτή είναι η στιγμή που αποδίδει.

ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ! Αλλά όταν αυτές οι στιγμές έρχονται προσπαθούμε πάντα να ξεφύγουμε, να ξεγλιστρήσουμε. Καλούμε ένα φίλο, πάμε στο εστιατόριο, σε μια καφετέρια, κάνουμε σεξ, δοκιμάζουμε οτιδήποτε για να αποφύγουμε αυτόν τον πόνο, αυτή την οδυνηρή κατάσταση. Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή! Εάν μπορούμε να παρακολουθήσουμε αυτόν τον εσωτερικό πόνο, αυτήν την οδυνηρή κατάσταση, μπορούμε να φτάσουμε το αδύνατο!

Εάν δεν είστε ικανοί να ρίξετε το φταίξιμο στους άλλους, ότι δεν φταίει η εξωτερική πραγματικότητα για τον πόνο, θα μεταμορφώσετε πράγματα στον εξωτερικό κόσμο που δεν θα μπορείτε να το κάνετε με κανέναν άλλο τρόπο. 

Καμία επιστήμη, κανένας διαλογισμός δεν θα μπορούσε να διαπεράσει σαν μια ακτίνα λέιζερ αυτόν τον εσωτερικό πόνο που η ίδια η αίσθηση .... αν ζηλεύετε, αν φοβάστε είναι κάτι που βρίσκετε μέσα σας και είναι ένας τρόπος που έχετε φυλακίσει τον εαυτό σας. Χρειάζεται μία αυτοπαρατήρηση! Και όλοι νομίζετε ότι παρατηρείτε τον εαυτό σας αλλά δεν είναι αλήθεια. 

Η αυτοπαρατήρηση είναι πολύ δύσκολος τρόπος, γιατί η αυτοπαρατήρηση εισχωρεί και διαπερνά όλα τα εμπόδια τα οποία εσείς βάζετε στον εαυτό σας και έτσι είναι μια απελευθέρωση που κάνετε για τον εαυτό σας, αλλά δεν θέλετε να το κάνετε γιατί αγαπάτε πάρα πολύ τα βάσανά σας.

Τι αισθάνεστε αυτήν την στιγμή; Τι είναι αυτά που έχετε μάθει; Να αλλάξουμε τα εξωτερικά γεγονότα, τις εξωτερικές συνθήκες έξω από εμάς; Τις οικονομικές συνθήκες του κράτους; Τους έθνους; Της Ευρώπης; Της Γης ολόκληρης. Αυτή είναι η εμπειρία μου. Ο κόσμος είναι έτσι όπως τον ονειρεύεστε. Ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι, επειδή εσείς είστε έτσι όπως είστε και τα όριά σας, προβάλλονται προς τα έξω σαν όρια, περιορισμοί στον κόσμο.

Εσείς δεν είστε μόνο υπεύθυνοι για όλο αυτό το οποίο συμβαίνει έξω, είστε και ένοχοι! Είστε ένοχοι αλλά δεν ξέρετε ότι είστε σε μια κατάσταση ενοχής και έτσι περιορίζετε και παραβιάζετε την ζωή σας, μέσα από αυτή την έλλειψη συνειδητότητας, συνειδητοποίησης, 

Έλλειψη επίγνωσης. Έχετε μία ενοχή, ένα πολύ αρνητικό συναίσθημα, είστε γεμάτοι φόβους και αμφιβολίες χωρίς να το ξέρετε και έτσι, φορτώνετε τον εαυτό σας, αυτοκτονείτε, σαμποτάρετε τον εαυτό σας νομίζοντας ότι είστε πραγματικοί, αλλά όλοι μας με κάποιον τρόπο σκοτώνουμε τους εαυτούς μας πιστεύοντας ότι πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να συναντήσουμε κόσμο, είμαστε υπεύθυνοι για τους οργανισμούς μας, τις εξωτερικές πραγματικότητες... είμαστε νεκροί εσωτερικά. 

Πρώτα πρέπει να συναντήσετε τους εσωτερικούς σας θανάτους, αλλιώς δεν μπορείτε να συναντήσετε τον κόσμο. Γιατί δημιουργείτε κατά κάποιο τρόπο.... εσάς στον εξωτερικό κόσμο. Δεν έχετε μιλήσει στον εαυτό σας εσωτερικά. 

Και πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι ένα πολύ κακό μέρος για να ζείτε και αν κάποιος σας βοηθήσει να ζήσετε μια ζωή χωρίς τέλος, χωρίς θάνατο, αυτό δεν θα σας άρεσε.... γιατί υπάρχουν τόσες δυσκολίες, τόσες αντιθέσεις, τόσοι πολλοί εχθροί, που δημιουργούν δυσκολίες στην ζωή μας, που επιθυμούμε να αποδράσουμε μέσω του θανάτου... αλλά ο θάνατος δεν είναι λύση, ο θάνατος είναι ο τρόπος του ανεύθυνου, του μη υπεύθυνου. 

Όταν γίνετε υπεύθυνοι για τον εαυτό σας θα αντιληφθείτε ότι μπορείτε να αλλάξετε την εξωτερική πραγματικότητα κατά την θέλησή σας... κατ’ επιλογή. Τότε σ’ αυτήν την περίπτωση, δεν θέλετε να εγκαταλείψετε αυτήν την ζωή, η οποία έχει γίνει ένας παράδεισος. 

Αλλά υπό τις συνθήκες τις οποίες ζούμε, αναμένουμε ότι κάποιος θα πεθάνει και υποβάλλουμε στον εαυτό μας τον θάνατο. Αυτοί οι εσωτερικοί θάνατοι, αυτοί τους οποίους έχουμε μέσα μας, αυτοί καταλήγουν σε έναν εξωτερικό θάνατο. Κάποιος με ρώτησε: Υπάρχουν όλα αυτά, υπάρχει η αθανασία; Πώς μπορούμε να φτάσουμε στην αθανασία;

Εάν σας πω πώς μπορείτε να φτάσετε στην αθανασία δεν θα σας αρέσει, γιατί πρέπει να εγκαταλείψετε τους φόβους σας, οι οποίοι αποτελούν τους πόνους σας και ήσαστε πολύ προσκολλημένοι, ηδονικά προσκολλημένοι στους φόβους και τις αμφιβολίες… Εάν μπορούσα αυτή την στιγμή να ακυρώσω όλους τους φόβους σας θα με σκοτώνατε!!! 

Γιατί θα υποφέρατε πολύ περισσότερο από πριν, γιατί δεν είστε έτοιμοι. Εάν δεν είστε έτοιμοι να ζήσετε χωρίς εσωτερικούς θανάτους τους οποίους έχετε συνηθίσει, το να τους καταργήσουμε, να εξαλείψουμε τους εσωτερικούς θανάτους θα ήταν πολύ οδυνηρό… 

Αν προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτό θα δείτε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, πρέπει να δείτε με ποιούς θανάτους σκοτώνετε τον εαυτό σας, χιλιάδες θανάτους καθημερινά. Όχι μία φορά. Έτσι η αυτοπαρατήρηση θα σας δείξει πόσοι θάνατοι έρχονται να σας σκοτώσουν καθημερινά. Η αυτοπαρατήρηση θα σας δείξει πόση φτώχεια, πόση ένδεια έχετε στο πνεύμα. Δεν μας αρέσει όλο αυτό. Δεν θέλουμε να δούμε αυτές τις ένδειες.

Πώς μπορείτε να είστε προσκολλημένοι σε κάτι το οποίο δεν υπάρχει; Αυτό που δεν είστε είναι ο θάνατος, είναι αυτό το οποίο λατρεύετε και είστε αφιερωμένοι σε όλη σας την ζωή. Τον λατρεύετε αυτό το θάνατο που δεν είστε… λατρεύετε την ένδεια… Όποιος διαβάσει το βιβλίο, αυτές είναι οι ιδέες… αυτά σκεφτόμουνα σε όλη μου την ζωή. Αυτό είναι ένα Άλμα! 

Εξακολουθούμε να λέμε ψέματα στον εαυτό μας. Ένας απρόσωπος άνθρωπος λέει ψέματα στον εαυτό του. Νομίζει ότι μπορεί να κάνει χωρίς την αλήθεια, χωρίς την υπευθυνότητα. Αυτό συμβαίνει στον καθένα μας, σε όλους μας. Στην καθημερινή ζωή το να πάει κανείς…-να παρακολουθήσετε αυτά τα οποία σας λέω- να διασχίσει τους ωκεανούς, να κατακτήσει βουνά αλλά χωρίς την εσωτερική κατανόηση θα πεθάνει.

Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι πολύ καλό, συναντήσατε κάποιον ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει και είναι αδύνατον!
Γιατί βρίσκετε σε μια φυλακή η οποία είναι αυτοδημιούργητη, δεν είναι κάτι το οποίο έχει φτιάξει κάποιος άλλος γι' αυτόν, ή κάτι άλλο, είναι ο δημιουργός αυτής της παγίδας. Πώς μπορώ να σκεφτώ να ξεφύγω από κάτι που πιστεύω ότι είναι ο εαυτός μου; 

Ο Σωκράτης μας έλεγε «Γνώθι σεαυτόν» γι αυτό - λέει ο κύριος, τον σκοτώσανε - Ήτανε ένας φτωχός άνθρωπος. Δεν καταλάβαινε ότι πρέπει να ξέρεις αυτό που δεν είσαι. Κι έτσι πέθανε. Ένα ακέραιο άτομο δεν μπορεί να δολοφονηθεί. Γιατί ένας άνθρωπος ακέραιος δημιουργεί άλλους ανθρώπους. Δεν μπορεί να σκοτωθεί ή να δολοφονηθεί από άλλους. Υπάρχουν γραπτά για τον Φραγκενστάϊν. 

Όταν ο Φραγκενστάϊν δημιουργεί το τέρας, παίρνει μέλη και δημιουργεί ένα τέρας, δημιουργεί την καταστροφή και αυτός ο ίδιος έχει σκοτωθεί από την καταστροφή. Αυτή είναι η αίσθηση του συγγραφέα. Αλλά πρέπει να αντιληφθείτε ότι ο κόσμος είναι το τέρας το οποίο δημιουργείτε… και το τέρας αυτό θα σας σκοτώσει αργά η γρήγορα. 

Ο κόσμος δεν είναι κακός, εσείς προβάλλετε αυτό το τέρας, το φόβο, την σύγκρουση, αυτόν τον πόνο, στον κόσμο και εσείς γίνεστε θύμα του, θύμα της δημιουργίας σας. Είμαι σίγουρος ότι αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε αλλά σε 5’ θα τα έχετε ξεχάσει όλα. Γιατί πρέπει να ζήσουμε όλη μας την ζωή με αυτόν τον τρόπο. Με αυτήν την προσοχή. Να είμαστε ένα δέος απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στους άλλους. ( Εννοεί την κατεύθυνση της προσοχής). Μια διπλή προσοχή προς τα έξω και προς τα μέσα. Συνέχεια. 

Και το να πάμε στον κόσμο είναι μια καλλιτεχνία, να παίξουμε ένα ρόλο με καλό τρόπο. Το Ελληνικό θέατρο είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε. Βλέπετε ένα άγαλμα του Διονύσου με μια μάσκα και στον κόσμο πρέπει να πηγαίνουμε με μια μάσκα και να παίζουμε ένα ρόλο ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Να παίζετε τον ρόλο της μάσκας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. 

Χρησιμοποιούμε μάσκα αλλά ασυνείδητα. Αυτό σημαίνει ότι οι μάσκες, μας χρησιμοποιούν. Πρέπει να παίζετε τον ρόλο. Τον ρόλο του ενήλικα, του θυμωμένου, τον ρόλο του πατέρα, της μάνας, τον ρόλο του παιδιού, της κόρης, του επιχειρηματία, του υπαλλήλου. 

Όταν θα αρχίσετε να παίζετε ρόλους συνειδητά, τότε θα εξαλείψετε τον ρόλο και τις μάσκες, δηλαδή θα χρησιμοποιήσετε την μάσκα και μετά θα την πετάξετε και θα προχωρήσετε παραπέρα, αλλά αν δεν παίζετε θέατρο, έτσι θα είστε συνέχεια στην φυλακή των μασκών που φοράτε. Δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι πολύ απλό. Αυτή την στιγμή εγώ παίζω ένα ρόλο. Αλλά ξέρω ότι παίζω ένα ρόλο. 

Και δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να μην είμαι εν γνώσει του ρόλου. Και να έχω όλη την γνώση του εαυτού μου, σημαίνει να συμπεριλαμβάνω όλους τους ρόλους. Και κάθε ένας από εσάς συμπεριλαμβάνει όλους μας. Μπορείτε να κρατήσετε αυτήν την επίγνωση, αυτήν την προσοχή κάθε στιγμή στην ζωή σας; 

Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό, η πραγματικότητα δεν θα είναι έτσι όπως είναι αυτήν την στιγμή. Δεν θα είναι τόσο δύσκολη η πραγματικότητα. Αυτοί που έχουν αυτήν την επίγνωση, αλλάζουν την πραγματικότητά τους και η απτή πραγματικότητα γίνεται ένας πολύ καλός υπηρέτης. Οτιδήποτε χρειάζεστε θα σας προσφέρεται. 

Γιατί είστε υπεύθυνοι για όλους και όλα. Εξουσιάζετε τον εαυτό σας και αν εξουσιάζετε τον εαυτό σας τότε εξουσιάζετε ολόκληρο τον κόσμο.

Πώς μπορείς να είσαι ο εαυτός σου αν δεν ξέρεις ποιος είσαι; Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να εξαπατήσεις τον εαυτό σου. Πώς μπορούμε να πούμε: Να είμαστε ο εαυτός μας και να παίξουμε τον ρόλο μας; Πώς μπορείς να πεις: ‘’Είμαι ο εαυτός μου’’. Τι σημαίνει αυτό; 

Να παρακολουθήσεις αυτό που δεν είσαι, γιατί ο ίδιος είσαι αυτό που δεν είσαι. Γιατί δεν είμαστε εν γνώσει. Η ζωή του καθενός μας είναι το 99% αυτό που δεν είμαστε. Πώς μπορείς να είσαι ΕΝΑ; Μπορεί να πιστεύεις ότι είσαι, όπως ο καθένας. Δεν μπορείτε να το καταλάβετε γιατί είστε στην φυλακή.

Η σιωπή δεν είναι να αποφύγουμε την σκέψη. Ο διαλογισμός είναι να μείνουμε χωρίς σκέψη χρόνια και χρόνια. Ποτέ δεν θα φτάσετε στην κατάσταση απουσίας. Εδώ πρέπει να φτάσετε σε κατάσταση να δείτε αυτό το οποίο συμβαίνει μέσα σας. Κι αυτό δεν είναι διαλογισμός. 

Γι' αυτό ο διαλογισμός είναι μια προσπάθεια που σας φέρνει σε κατάσταση άγνοιας, χωρίς να ξέρετε και γίνεστε χειρότεροι και χειρότεροι. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που κάνουν γιόγκα, διαλογισμό… Όλα αυτά δεν είναι παρά απατηλότητες να γίνουμε πιο ανεκτικοί και πιο ανεκτικοί, να απαρνηθούμε τα πάντα. Βασιζόμαστε σε κάτι το οποίο δεν είναι υπεύθυνο. Ανεχόμαστε την αυταπάτη.

Μείνετε με τον φόβο σας όσο γίνεται περισσότερο. Μείνετε… Κι αν χτυπήσει το τηλέφωνο μην απαντήσετε. Κι αν υπάρχει ένα πρόβλημα εξωτερικό… θα δείτε ότι όταν είστε μαζί με τον φόβο σας, τότε μπορεί να συμβεί το τέλος του κόσμου για να σας αποσπάσει την προσοχή.

Μείνετε εκεί! Σταθείτε εκεί! Θα συμβεί κάτι απίστευτο, κάτι αδύνατο… Και αν έχετε το κουράγιο να μείνετε εκεί, θα δείτε ότι δεν χρειάζεται ούτε διαλογισμός, ούτε δάσκαλοι, γιατί εσείς είστε όλα και τα πάντα. Είστε ο δημιουργός κι ο παραγωγός αυτής της πραγματικότητας της ζωής σας.

Αν καταλάβετε ότι η πραγματικότητα είναι η απόληξη, είναι το προϊόν, δεν χρειάζεται να έχετε καμιά βοήθεια, ούτε από τον Dreamer, ούτε από κανέναν. Το να ζητήσετε βοήθεια είναι ένας άλλος τρόπος να επιθυμείτε. Και η επιθυμία δεν είναι Όνειρο.

Δεν μπορώ να απαντήσω γιατί η τράπεζα δεν σας δίνει το δάνειο. Εάν επιθυμώ να έχω ένα δάνειο απ’ την τράπεζα, η επιθυμία ποτέ δεν θα πραγματοποιηθεί. Το Όνειρο θα γίνει πραγματικότητα. Το Όνειρο της επιθυμίας να έχουμε ένα δάνειο θα γίνει πραγματικότητα. 

Ονειρεύτηκα μια επιθυμία να έχω το δάνειο… Έχετε την επιθυμία και με την δύναμή σας διατάζετε την τράπεζα να μην σας δώσει το δάνειο… γιατί το Όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Το Όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα γιατί ονειρεύεστε ότι έχετε μια επιθυμία να πάρετε το δάνειο. Το Όνειρο θα γίνει πραγματικότητα, όχι η επιθυμία.

Η επιθυμία συμβαίνει στον χρόνο. Κι ότι εξαρτάται από τον χρόνο είναι λάθος. Το Όνειρο είναι άχρονο λέει ο Dreamer. Το δάνειο μεταφράζεται σε χρόνο της επιθυμίας. Έτσι αν η τράπεζα σας δώσει το δάνειο, θα πάει κόντρα στο Όνειρο. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει γιατί το να ονειρεύεσαι… Νομίζουμε ότι ονειρευόμαστε ενώ στην πραγματικότητα επιθυμούμε. Αυτό είναι το πρόβλημα του καθενός.

Αν μπορούσατε να ονειρευτείτε, θα είχατε αυτό το πράγμα αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ο τρόπος να ονειρευόμαστε και δεν είναι διαλογισμός. Να είμαστε προ-δρώντες. Για να καλέσω τον γιο μου στην Αυστραλία βιώνω αυτό που βιώνει και εκείνος και αν αισθάνομαι ασφαλής κι εκείνος αισθάνεται ασφαλής.

Εάν αισθάνομαι εγώ ασφαλής τότε και αυτός θα αισθανθεί ασφαλής. Και αν τον καλέσω θα μιλήσω μαζί του. Ο κόσμος είναι ο κόσμος που προβάλλω. Όπως τον θέλω. Ο κόσμος δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Γιατί ο κόσμος δεν υπάρχει χωρίς εσάς. Είστε εσείς που επιτρέπετε στον κόσμο να είναι μια πραγματικότητα. Χωρίς εσάς ο κόσμος εξαφανίζεται.

Το να ονειρεύεσαι είναι να διατάξεις. Δίνεις μια εντολή και η πραγματικότητα δεν μπορεί παρά μόνο να υπακούσει. Είστε ο δημιουργός της πραγματικότητας. Είναι σαν να βλέπετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Ο καθρέφτης δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο.

Όταν διαβάζετε το βιβλίο όλοι πιστεύετε ότι είστε ένας Dreamer, ότι μπορείτε να ονειρευτείτε. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλοι… ποτέ δεν θα ονειρευτείτε. Το να ονειρεύεστε είναι πολύ σημαντικό πράγμα γιατί το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μπορείτε να φέρετε πιο κοντά και πιο κοντά το όνειρο στην πραγματικότητα. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε μια επιθυμία και αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Ερώτηση : Το όνειρο δεν γίνεται με την σκέψη;
Να ονειρευτείτε ή να απαλλαγείτε από την επιθυμία; Γιατί το ονείρεμα είναι σαν οποιαδήποτε λειτουργία έχετε… π.χ η υπόληψη. Το όνειρο είναι κάτι τέτοιο. Το ονείρεμα απλώς συμβαίνει και πρέπει να το βιώσετε. 

Δεν μπορείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας το όνειρο. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε στον εαυτό σας να σταματήσει να σκέφτεται. Δεν θα μπορέσετε να το κάνετε. Να χοροπηδάτε από το ένα κλαδί στο άλλο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εάν δεν ταυτίζεστε με την σκέψη τότε θα είστε ελεύθεροι και θα προβάλλετε μια απτή πραγματικότητα.

Μην σκέφτεστε για την μοίρα και το πεπρωμένο. Πέστε μου κάτι που σας καίει πραγματικά και θέλετε μια απάντηση. Κάτι που πραγματικά να ψάχνετε να βρείτε. Ποιοι είστε. Κάτι που θα σας κάνει να αισθανθείτε καλοί, σίγουροι.

Ο Dreamer Ονειρεύεται. Ένας εραστής αγαπάει. Το να πεις σ’ αγαπώ είναι ψέμα. Γιατί διαχωρίζω τον εαυτό μου. Το να σου πω σ’ αγαπώ, θα καταλήξει πάντα σε ένα διαζύγιο. Και πολλές φορές ο ένας λέει στον άλλο δεν μου λες ποτέ σ’ αγαπάω και ο άλλος λέει: Σ’ αγαπάω! Υποβαθμίζεται σε επιθυμία. Ενώ το όνειρο είναι πολύ μεγάλη δύναμη. Γιατί το όνειρο το διαφεντεύετε, είστε εσείς ο ίδιος. Πρέπει να απαλλαγείτε από την Σχολή των θεών. Συμβαίνει κάτι άλλο. Υπάρχουν άνθρωποι, σπουδάζουν και θέλουν να δημιουργήσουν θρησκεία γύρω από αυτό. 

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ !!!
Ο Dreamer δεν μπορεί να διδάξει την σχολή των θεών. Κανείς δεν μπορεί να διδάξει την σχολή των θεών. Θα γίνει σκόνη και θα μείνετε μετέωροι. Ανάμεσα στην ανυπαρξία και την ανυπαρξία. Ας προχωρήσουμε παραπέρα.